LASKUTUSOHJELMAN KÄYTTÖOHJEET. Finnish Net Solutions Oy

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LASKUTUSOHJELMAN KÄYTTÖOHJEET. Finnish Net Solutions Oy"

Transkriptio

1 LASKUTUSOHJELMAN KÄYTTÖOHJEET

2 SISÄLLYSLUETTELO Yleistä...3 Asetukset...3 Käyttäjähallinta...3 Uuden käyttäjän lisääminen...3 Tuotteet...4 Tuotteen lisäys ja muokkaus...4 Asiakkaat...5 Asiakkaan lisäys ja muokkaus...6 Laskut...7 Uuden laskun lisäys ja laskun muokkaus...8 Asiakkaan tiedot...8 Laskurivit...8 Liitetiedoston lisääminen laskuun...9 Liitetiedoston poistaminen laskusta...9 Liitetiedoston noutaminen...10 Laskun lähettäminen...10 Laskun lähetystavat...10 Keskeneräiset laskut...11 Toistuvat laskut...12 Reskontra...12 Maksetuksi merkintä...12 Yksitellen...12 Useampi lasku kerralla...13 Raportit...13

3 Yleistä Ohjelmisto avataan käynnistämällä tietokoneen www-selain ja siirtymällä palvelun url-osoitteeseen. Järjestelmään kirjaudutaan käyttäjätunnuksilla ja salasanalla. Www-selaimeksi suosittelemme Mozilla Firefox selaimen uusinta versiota. Www-selainkäyttöisyys tarkoittaa samalla, että käytössä ovat normaalit selaimen toiminnot (esim. sivulta haku CTRL + F -näppäinyhdistelmällä, sivun tulostus). Tekstin syöttökenttien välillä siirtymiseen voi käyttää näppäimistön tabulaattoripainiketta. Www-selaimesta tulee sallia ponnahdusikkunat palvelimen osoitteesta, selaimen pyytäessä lupaa ponnahdusikkunoiden sallimiseen. Järjestelmän tuottamat tulosteet tulostuvat pääosin PDF-tiedostomuodossa. Varmista, että työasemissa joissa Laskutusohjelmaa käytetään on ajantasaiset versiot Mozilla Foxit Reader ohjelmasta. Sitä käytetään apuvälineenä PDF-tiedostojen tulostamiseen Laskutusohjelmasta. Kun Laskutusohjelmasta tulostetaan, avatuvat tulosteet Reader ohjelmaan esikatseluun ennen paperille tulostumista. Varsinainen paperille tulostus tapahtuu esikatselutilassa tulostimen kuvaa klikkaamalla tai painamalla näppäimistöltä CTRL + P. Seuraavissa luvuissa opastetaan ohjelman käyttöön tarkemmin. Asetukset Ottaessasi ohjelman käyttöön on tärkeätä että Asetukset-sivulla olevat kentät täytetään mahdollisimman kattavasti. Yrityksen nimi on välttämätön tieto. Ilman sitä ei laskun luominen onnistu. OVT-tunnus on pakollinen verkkolaskuja lähetettäessä. ALV-kannan voi poistaa tyhjentämällä halutun alv- kentän ja painamalla Tallenna-painiketta. Lähettäjän sähköposti: Tähän osoitteeseen lähetetään kuittaus vastaanotetusta sähköpostilaskusta. Käyttäjähallinta Käyttäjätunnusten hallinta suoritetaan tällä sivulla. Olemassa olevan käyttäjän salasanaa voidaan vaihtaa Salasana-painikkeesta. Käyttäjä voidaan poistaa painamalla Poista-painiketta. Käyttäjän pääsyä käyttäjähallintaan voidaan rajoittaa Käyttäjähallintaan pääsy-otsikon alla olevasta painikkeesta käyttäjäkohtaisesti. Painikkeen ollessa asennossa Kyllä, hyväksytään kyseisen käyttäjän pääsy käyttäjähallintaan. Painikkeen ollessa asennossa Ei, rajoitetaan kyseisen käyttäjän pääsy käyttäjähallintaan. Uuden käyttäjän lisääminen Uusi käyttäjä lisätään Uusi käyttäjä-painikkeesta. Käyttäjätunnus on tunnus jolla kirjaudutaan sisään Laskutusohjelmaan. Kirjainkokoa ei oteta huomioon. Salasana ja Salasanan vahvistus kenttiin syötetään käyttäjätunnuksen salasana. Salasanan minipituus on 1 merkkiä. Suositeltavaa on, että salasana sisältää isoja ja pieniä kirjaimia sekä numeroita (Esim. Sala53Sana). Mikäli salasana unohtuu, voi käyttäjä jolla on pääsy

4 käyttäjähallintaan syöttää kyseiselle käyttäjälle uuden salasanan. Vanhaa salasanaa ei tällaisissa tapauksissa kysytä. 4 Uusi käyttäjä tallennetaan Tallenna-painikkeesta. Peruuta-painikkeella poistutaan ikkunasta tekemättä muutoksia. Tuotteet Tuotteiden hallinta suoritetaan tällä sivulla (ks. kuva 1). Olemassa olevia tuotteita voidaan hakea kirjoittamalla tuotteen kuvaus tai osa kuvauksesta (tällöin hakuun sisällytetään kaikki tuotteet joiden nimi sisältää hakukenttään syötetyn merkkijonon) hakukenttään. Haun tulokset tulostuvat alla olevaan listaan. Oletuksena listataan kaikki tuotteet. Olemassa olevaa tuotetta voidaan muokata klikkaamalla tuotteen koodia (ks. kuva1, sininen nuoli) tai painamalla Muokkaa-painiketta (ks. kuva1, punainen nuoli) halutun tuotteen kohdalta listasta. Tuote voidaan poistaa painamalla Poista-painiketta kyseisen tuotteen kohdalta. kuva 1. Tuotteen lisäys ja muokkaus Uusi tuote lisätään Uusi tuote-painikkeesta (ks. kuva 1, musta nuoli). Tuotteen lisäys- ja muokkausnäkymät ovat samanlaiset (ks. kuva 2). Pakolliset kentät on merkitty *-merkinnällä. Tuotteen hinnan voi syöttää joko Veroton hinta- tai Verollinen hinta-kenttään. Ohjelma laskee automaattisesti syötetystä arvosta joko verottoman tai verollisen hinnan. Ohjelma käyttää laskennassa sillä hetkellä valittuna olevaa alv-prosenttia.

5 Toistumisaika-kenttään syötetään tuotteen laskutusjakso päivissä. Kyseessä voi tällöin olla esim. vuosimaksu jolloin Toistumisaika-kenttään syötetään haluttu toistumisaika vuorokausina. Jos tuotetta ei laskuteta toistuvasti, voidaan tämä kenttä jättää tyhjäksi. 5 Tuote tallennetaan Tallenna-painikkeesta. Peruuta-painikkeella poistutaan ikkunasta tekemättä muutoksia. Kuva 2. Asiakkaat Asiakkaiden hallinta suoritetaan tällä sivulla (ks. kuva 3). Olemassa olevia asiakkaita voidaan hakea asiakkaan nimen, asiakasryhmän tai asiakasnumeron perusteella. Haun tulokset tulostuvat alla olevaan listaan. Oletuksena listataan kaikki asiakkaat. Jättämällä kaikki hakukentät tyhjiksi palauttaa haku kaikki asiakkaat. Hakutuloksen voi viedä Excel-tiedostoon Vie hakutulos Exceliinpainikkeesta (ks. kuva 3, sininen nuoli). Olemassa olevaa asiakasta voidaan muokata klikkaamalla asiakkaan nimeä tai painamalla Muokkaa-painiketta (ks. kuva 3, punainen nuoli) halutun asiakkaan kohdalta listasta. Asiakas voidaan poistaa painamalla Poista-painiketta kyseisen asiakkaan kohdalta.

6 Kuva 3. Asiakkaan lisäys ja muokkaus Uusi asiakas lisätään Uusi asiakas-painikkeesta. Asiakkaan lisäys- ja muokkausnäkymät ovat samanlaiset (ks. kuva 4). Pakolliset kentät on merkitty *-merkinnällä. Pakollisten kenttien lisäksi on hyvä täyttää asiakkaan perusyhteystiedot. Esim. Itellan Ipost-laskua ei voi lähettää jos perusyhteystietoja ei ole täytetty. Verkkolasku vaatii ovttunnuksen (yleensä 0037 ja Y-tunnus). Asiakasryhmä-valikosta voi valita asiakasryhmän. Mikäli yhtään ryhmää ei ole olemassa voidaan sellainen luoda. Tämä tapahtuu kirjoittamalla uuden ryhmän nimi Lisää uuteen asiakasryhmäänkenttään. Tällä tavalla luodut asiakasryhmät poistuvat automaattisesti jos ryhmässä ei ole yhtään jäsentä. Asiakas tallennetaan Tallenna-painikkeesta. Peruuta-painikkeella poistutaan ikkunasta tekemättä muutoksia. Kuva 4.

7 Laskut Laskujen hallinta suoritetaan tällä sivulla(ks. kuva 5). Olemassa olevia laskuja voidaan hakea hakulaatikon sisältämien hakukenttien perusteella. Jos jokin hakuperuste sisältää kaksi hakukenttää, syötetään ensimmäiseen kenttään aina minimiarvo ja toiseen kenttään maksimiarvo. Oletuksena ensimmäisen kentän arvo on minimi ja toisen kentän arvo maksimi. Haun tulokset tulostuvat alla olevaan listaan. Oletuksena listataan kaikki valmiit laskut ja toistuvat laskut joiden päivämäärään on 14pv. Lasku on valmis silloin kun se on saanut laskunumeron. Jättämällä kaikki hakukentät tyhjiksi palauttaa haku oletushakutuloksen. Hakutuloksen voi viedä Excel-tiedostoon Vie hakutulos Exceliin-painikkeesta. Olemassa olevaa laskua voidaan muokata klikkaamalla laskun numeroa tai painamalla Muokkaapainiketta halutun laskun kohdalta listasta. Laskun voi tulostaa Tulosta-painikketta painamalla (ks. kuva 5, punainen nuoli). Tällöin laskusta avautuu esikatselu PDF-tiedostomuodossa, josta sen voi edelleen tulostaa paperille. Laskun voi lähettää Lähetä-painikketta (ks. kuva 5, sininen nuoli) painamalla. Lähetä-toimintoa käsitellään yksityiskohtaisemmin kappaleessa Laskun lähettäminen. Lasku voidaan poistaa painamalla Poista-painiketta kyseisen laskun kohdalta. Kuva 5.

8 Uuden laskun lisäys ja laskun muokkaus Uusi lasku lisätään Uusi lasku-painikkeesta. Laskun lisäys- ja muokkausnäkymät ovat samanlaiset (ks. kuva 6). Jos lasku tallennetaan Tallenna valmiina-painikkeesta, antaa järjestelmä laskulle numeron. Jos lasku tallennetaan Tallenna keskeneräisenä-painikkeesta, sille ei vielä anneta numeroa ja se siirtyy Keskeneräiset laskut-sivulle. Peruuta-painikkeella poistutaan ikkunasta tekemättä muutoksia. Asiakkaan tiedot Laskuun on tärkeää täyttää asiakkaan perusyhteystiedot. Esim. Ipost-laskua ei voi lähettää jos perusyhteystietoja ei ole täytetty. Verkkolasku vaatii ovt-tunnuksen eli asiakkaan verkkolaskuosoitteen. Järjestelmään tallennetun asiakkaan tiedot voidaan hakea painamalla Valitse asiakas-painiketta (ks. kuva 6, punainen nuoli). Näin avautuu ponnahdusikkuna josta voi valita halutun asiakkaan. Myös kirjoittamalla Asiakas-kenttään (ks. kuva 6, sininen nuoli) asiakkaan nimen alun ja valitsemalla pudotusvalikosta haluttu asiakas, täyttää ohjelma automaattisesti asiakkaan muutkin tiedot. Asiakkaan tiedot voidaan poistaa painamalla Poista valinta-painiketta (painike tulee näkyviin vasta kun asiakas on valittu). Jos Tallenna/päivitä asiakkaan tiedot asiakaskortistoon-ruutu(ks. kuva 6, musta nuoli) on merkitty valituksi, tallentaa järjestelmä joko uuden asiakkaan kortistoon tai päivittää olemassa olevan asiakkaan tietoja. Olemassa olevan asiakkaan tiedot päivitetään jos asiakas on valittu asiakaskortistosta. Muuten ohjelma luo uuden asiakkaan kortistoon. Tämä pätee sekä uutta laskua luotaessa että olemassa olevaa muokattaessa. Laskurivit Laskurivin voi kirjoittaa joko käsin tai valitsemalla tuotteen Valitse tuote kortistosta-painikkeella (ks. kuva 6, oranssi nuoli) tietokannasta. Jos tuote valitaan tietokannasta, avautuu ruudulle ponnahdusikkuna josta tuotteen voi valita. Tässä ikkunassa voi myös luoda uuden tuotteen painamalla Lisää tuote arkistoon-painiketta. Tuotteen valinnan jälkeen ohjelma kirjoittaa automaattisesti laskurivin. Laskurivin voi poistaa painamalla Poista-painiketta.

9 Kuva 6. Liitetiedoston lisääminen laskuun Laskuun voi tallentaa useita liitetiedostoja. Liitetiedoston voi tallentaa laskua luotaessa tai muokattaessa. Liitetiedosto tallennus onnistuu seuraavien ohjeiden mukaan: 1. Paina Selaa-painiketta(ks. kuva 6, harmaa nuoli) 2. Etsi kiintolevyltäsi haluamasi tiedosto ja valitse Avaa Nyt Liitetiedostot-otsikon alle pitäisi olla ilmestynyt liitettävän tiedoston osoite sekä Poistapainike. Liitetiedostoa ei ole vielä tässä vaiheessa tallennettu, se tallennetaan samalla kun lasku tallennetaan. Ohjelma ilmoittaa tällöin onnistuneesta laskun sekä liitetiedoston tallennuksesta. Liitetiedostoja voi tallentaa useita kerralla. Huomioitavaa! Jos laskuun tallennetaan liitetiedostoja, täytyy laskun vastaanottaja olla tallennettu asiakaskortistoon tai vaihtoehtoisesti vastaanottaja täytyy tallentaa asiakkaaksi laskun tallennuksen yhteydessä merkitsemällä Tallenna/päivitä asiakkaan tiedot kortistoon-ruutu valituksi. Tämä on välttämätöntä jotta asiakas voi noutaa laskun liitteet asiakasnumeronsa ja laskun numeron perusteella. Liitetiedoston poistaminen laskusta Liitetiedoston poistaminen laskusta onnistuu painamalla liitetiedoston nimen vieressä olevaa Poista-painiketta.

10 Liitetiedoston noutaminen Jos asiakkaalle lähetetty lasku sisältää liitetiedoston, näkyy se laskussa lisätietorivinä. Tällä rivillä on kirjoitettuna WWW-osoite (määritelty laskutusohjelman asennusvaiheessa erilliseen asetustiedostoon), josta asiakas voi noutaa laskuun liitetyt liitetiedostot. Osoitteessa avautuu ensin kirjautumisruutu joka pyytää laskun numeroa sekä asiakasnumeroa. Asiakkaan antaessa pyydetyt tiedot, pääsee hän eteenpäin - mikäli liitetiedostoja löytyy kyseisillä tiedoilla - ruutuun josta hän voi avata liitetiedostot tai tallentaa ne omalle tietokoneelleen painamalla liitetiedoston nimistä linkkiä (ks. kuva 7, musta nuoli). Kuva 7. Laskun lähettäminen Jos uusi lasku tallennetaan painamalla Tallenna valmiina-painiketta avautuu ohjelmassa automaattisesti Laskun lähetys-sivu. Tällä sivulla voi valita laskun lähetystavan. Jos laskun asiakkaan tietoihin tallennettu lähetystapa on oletuksena valittuna. Huom! Laskun lähettäminen tässä vaiheessa ei ole välttämätöntä. Painamalla Peruuta-painiketta, siirryt Laskut-sivulle ja voit lähettää laskun toisena ajankohtana. Laskut-sivulla voit lähettää laskun painamalla Laskut-listasta Toiminnot-otsikon alta Lähetäpainiketta (ks. kuva 5, sininen nuoli) riviltä jolla lähetettävä lasku on. Laskun lähetystavat Laskun eri lähetystavat ovat Posti, Sähköposti, Postin lähetyspalvelu(ipost) ja Verkkolasku. Lähetystapa valitaan klikkaamalla hiiren osoittimella lähetystavan vasemmalla puolella olevaa ympyrää, jolloin ympyrän keskelle ilmestyy musta piste. Lasku lähetetään painamalla Lähetäpainiketta. Valitsemalla lähetystavaksi Postin ja merkitsemällä Tulosta PDF-ruutu valituksi, ohjelma merkitsee laskun lähetetyksi kirjeitse (Laskut-sivulla merkitty pienellä kirjekuorella). Ohjelma tulostaa samalla laskun PDF-tiedostomuodossa josta sen voi edelleen tulostaa paperille ja lähettää

11 kirjekuoressa asiakkaalle. Asiakkaan yhteystiedot on mitoitettu niin että ne näkyvät ikkunallisesta kirjekuoresta. Jos valittu lähetystapa on sähköposti, täytyy osoitekenttään (ks. kuva 8, punainen nuoli) kirjoittaa vastaanottajan sähköpostiosoite, ellei se jo oletuksena siinä ole. Ohjelma lähettää vastaanottajalle sähköpostin jonka liitetiedostona lasku on. Sähköpostin asetuksia voi muuttaa ohjelman Asetuksetsivulla. Jos lähetystavaksi valitaan Postin lähetyspalvelu, täytyy laskun vastaanottajan perusyhteystiedot olla täytetty. Muuten ohjelma antaa varoituksen josta on myös linkki (ks. kuva 8, sininen nuoli) laskun tietojen muokkaamiseen. Tätä kautta voi nopeasti täyttää laskusta puuttuvat yhteystiedot. Verkkolasku laskutustapaa käytettäessä täytyy laskuun olla tallennettuna vastaanottajan Ovttunnus. Muuten ohjelma antaa varoituksen josta on myös linkki(ks. kuva 8, sininen nuoli) laskun tietojen muokkaamiseen. Tätä kautta voi nopeasti täyttää puuttuvan Ovt-tunnuksen. 11 Kuva 8. Keskeneräiset laskut Uutta laskua luotaessa tai jo olemassa olevaa muokattaessa voi laskun tallentaa keskeneräisenä. Tällöin laskulle ei vielä anneta numeroa, päivämäärää tai eräpäivämäärää. Keskeneräiset laskut näkyvät Keskeneräiset laskut-sivulla. Keskeneräisen laskun voi tallentaa valmiiksi laskuksi painamalla muokkaa-painiketta. Lasku siirtyy tällöin muokkaustilaan. Muokkaustilassa (ks. kuva 6), sivun alareunasta löytyvää Tallenna valmiina-painiketta painamalla, tallennetaan lasku valmiiksi. Tällöin ohjelma siirtyy laskun lähetys-tilaan jossa laskun voi lähettää valitulla lähetystavalla tai jättää lähettämättä painamalla Peruuta-painiketta. Keskeneräiset laskut-sivulla näkyvät myös ns. toistuvat laskut joita käsitellään kappaleessa Toistuvat laskut.

12 Toistuvat laskut Jos tallennettava lasku sisältää tuotteita joiden hinta on määritetty toistumaan tietyin väliajoin (esim. vuosimaksu), tekee ohjelma uuden/uusia laskun/laskuja kyseisistä tuoteriveistä. Nämä laskut tallennetaan keskeneräisinä mutta niille annetaan valmiiksi päivämäärä sekä eräpäivä tuotteen toistumisaika huomioon ottaen. Laskut löytyvät Keskeneräiset laskut-sivulta. Kuitenkin 14 päivää ennen laskujen määrättyä päivämäärää ne tulevat näkyviin myös Laskut-sivulla. Siellä laskut voidaan tallentaa valmiiksi ja lähettää eteenpäin asiakkaalle. Reskontra Reskontra-sivulta (ks. kuva 9) löytyvät kaikki laskut jotka on lähetetty. Reskontrassa olevia laskuja voidaan hakea hakulaatikon sisältämien hakukenttien perusteella. Jos jokin hakuperuste sisältää kaksi hakukenttää, syötetään ensimmäiseen kenttään aina minimiarvo ja toiseen kenttään maksimiarvo. Oletuksena ensimmäisen kentän arvo on minimi ja toisen kentän arvo maksimi. Haun tulokset tulostuvat alla olevaan listaan. Oletuksena listataan kaikki lähetetyt laskut. Jättämällä kaikki hakukentät tyhjiksi palauttaa haku oletushakutuloksen. Laskun voi tulostaa Tulosta-painikketta painamalla. Kuva 9. Maksetuksi merkintä Yksitellen Laskuja voi merkitä maksetuksi yksitellen painammalla Merkitse maksetuksi-painiketta (ks. kuva 9, punainen nuoli) halutun laskun kohdalla. Niin tekemällä ohjelma avaa Laskujen merkintä maksetuksi-sivun. Maksettu yhteensä-kenttään tulostetaan oletuksena laskun summa, ellei laskusta ole jo maksettu osaa. Siinä tapauksessa kentässä on oletuksena aiemmin maksettu summa.

13 Maksettu yhteensä-kentän vieressä näkyy aina laskun summa. Lasku merkitään maksetuksi syöttämällä Maksettu yhteensä-kenttään maksettu summa ja painamalla Merkitse maksetuksipainiketta. 13 Useampi lasku kerralla Laskuja voi myös merkitä maksetuksi useampi kerralla painamalla hakulaatikon yläpuolella vasemmalla olevaa isoa Merkitse maksetuksi-painiketta(ks. kuva 9, sininen nuoli). Tällöin apuna käytetään pankin tiliotetiedostoa. Ohjelma tukee tällä hetkellä Osuuspankin CSV-tilitiedostoa. 1. Paina Merkitse maksetuksi-painiketta (ks. kuva 9, sininen nuoli) 2. Paina "Selaa" painiketta ja valitse tiliotetiedosto tietokoneesi kovalevyltä. 3. Valittuasi tiedoston, paina Lataa tiedosto-painiketta. 4. Tarkista että kaikki laskut jotka haluat merkitä maksetuksi, on valittu (tällöin kyseisen laskun kohdalla rivin oikeassa reunassa oleva pieni ruutu on merkattu). 5. Paina lopuksi Merkitse valitut maksetuksi-painiketta. Raportit Raportit-sivulla voit tulostaa laskutuspäiväkirjan, suorituspäiväkirjan ja avoimet laskut-raportin. Raportit sopivat esimerkiksi kirjanpitäjälle toimitettavaksi. Raportteja voi tulostaa vain yksi kerralla. Syötä päivämääräkenttiin haluttu aikaväli ja paina haluamasi raportin kohdalta Avaa-painiketta. Raportti avautuu PDF-tiedostomuodossa. Päivimäärä-kentissä oletuksena olevat arvot tulostavat edellisen kuukauden raportit.

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Basware Supplier Portal Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Baswaren toimittajaportaali on tarkoitettu sellaisille toimittajille, joilla ei ole mahdollisuutta lähettää verkkolaskuja omasta

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali)

Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali) Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali) Baswaren toimittajaportaalin avulla toimittajat voivat lähettää laskuja sähköisessä muodossa. Laskun lähettäjän tulee rekisteröityä Baswaren toimittajaportaalipalveluun

Lisätiedot

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE 1. SISÄÄN KIRJAUTUMINEN Sisään kirjautuminen VerkkoVelho-ylläpitotyökaluun tapahtuu yrityksesi osoitteessa www.omaosoitteesi.fi/yllapito, esim. www.verkkovelho.fi/yllapito.

Lisätiedot

Sisältö. 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP. 29/05/2015 Anna-Stina Lindblad

Sisältö. 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP. 29/05/2015 Anna-Stina Lindblad Toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta voi

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 21.11.2012 KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE Sähköinen asiointipalvelu e-vientiasiakirjat www.e-vientiasiakirjat.fi OY SAMLINK AB KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 2 (41) Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Laitevaatimukset...

Lisätiedot

Sisältö. Päivitetty viimeksi 31.8.2011 Sivu 2 / 14

Sisältö. Päivitetty viimeksi 31.8.2011 Sivu 2 / 14 Ylläpitäjän ohje Sisältö Ylläpitäjän ohje... 1 Yleistä... 3 Vinkkejä ylläpitäjälle... 3 Osoitteet... 3 Internet-selain ja Flash-laajennus... 3 Julkinen sivunäkymä ja ylläpitonäkymä eri välilehdissä...

Lisätiedot

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Hammasvälineen uusi verkkokauppa löytyy osoitteesta kauppa.hammasvaline.fi Sisäänkirjautuminen Paina yläpalkin Kirjaudu sisään -painiketta. Sisäänkirjautumisikkuna avautuu.

Lisätiedot

Jos olet uusi toimittaja, rekisteröidy käyttäjäksi oheisessa osoitteessa: http://bsp.basware.com Rekisteröityminen -välilehdellä.

Jos olet uusi toimittaja, rekisteröidy käyttäjäksi oheisessa osoitteessa: http://bsp.basware.com Rekisteröityminen -välilehdellä. Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali) on työkalu, jonka avulla toimittaja voi luoda ja lähettää verkkolaskuja. Tämä pikaopas kertoo, miten rekisteröidyt asiakasorganisaatiosi toimittajaksi ja luot

Lisätiedot

LIITTEIDEN lisääminen laskulle. Pikaohje (1.1)

LIITTEIDEN lisääminen laskulle. Pikaohje (1.1) LIITTEIDEN lisääminen laskulle Pikaohje (1.1) 2 Yleistä :n kehittämä liitejärjestelmä Terminaali mahdollistaa liitteiden lisäämisen kaikille laskuille vaikka laskutusjärjestelmässä ei olisi tukea liitteille.

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

Nippupelipassi. Nippupelipassien rakentaminen

Nippupelipassi. Nippupelipassien rakentaminen Nippupelipassi Nippupelipassien rakentaminen 1. Kirjaudu tunnuksilla sisään. 2. Valitse alasvetovalikosta oma seurasi. Mikäli omaa seuraasi ei löydy valikosta (mm. uudet seurat), valitse seuraksi Harrastealue

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen Gmail-postiin

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta

Lisätiedot

RATKI 1.0 Talousraportin käyttäjän ohje

RATKI 1.0 Talousraportin käyttäjän ohje RATKI RATKI 1.0 Talousraportin käyttäjän ohje Ohje 21.01.2008 0.1 Vastuuhenkilö Petri Ahola Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Kuvaus... 3 1.2. Esitiedot... 3 1.3. RATKIn käyttöoikeuksien hankinta...

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen Gmail-postiin

Lisätiedot

UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE. Gospel Flight ry

UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE. Gospel Flight ry UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ Gospel Flight ry Versio 1.0 Hyväksytty Tekijä 1.11.2005 Tarkastanut 1.11.2005 Hyväksynyt Juha Huttunen 3.11.2005 Helia UTIFLEET-TIETOJÄRJESTELMÄ 2 SISÄLLYS 1 SOVELLUKSEN KÄYTTÖOIKEUDET

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje RATKI RATKI 1.0 Käyttäjän ohje Ohje 0.5 Luottamuksellinen Vastuuhenkilö Petri Ahola Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Kuvaus... 3 1.2. Esitiedot... 3 1.3. RATKIn käyttöoikeuksien hankinta... 3 1.4.

Lisätiedot

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä Tullin turvasähköposti Asiakkaan ohje www.tulli.fi versio 2.2 8.1.2015 Korvaa version 2.1 22.5.2014 Tullin turvasähköposti Tulli lähettää sinulle sähköpostiviestin salattuna silloin, kun viesti tai sen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 19.2.2014 KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE Sähköinen asiointipalvelu e-vientiasiakirjat www.e-vientiasiakirjat.fi OY SAMLINK AB KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 2 (40) Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Laitevaatimukset...

Lisätiedot

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJE LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Versio: 1.1 Tila: hyväksytty Päivämäärä: 13.2.2001

Lisätiedot

Asiointipalvelun ohje

Asiointipalvelun ohje Asiointipalvelun ohje Yleistä 1. Kirjautuminen 2. Yhteystiedot 3. Vastaustavan valinta 1. Yleistä 2. Palkkatietojen lataaminen tiedostosta 4. Lomake 1. Yleistä 2. Linkit ja vastaajan tiedot 3. Lomakekäsittely

Lisätiedot

Kuljetus-Lastu. Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje. IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo

Kuljetus-Lastu. Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje. IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo Kuljetus-Lastu Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo Myynti/Tuki 050 491 3771 petri.lahtiluoma@itapu-lahtiluoma.fi TERVETULOA TUTUSTUMAAN KULJETUS-LASTU-LASKUTUSOHJELMAAN!

Lisätiedot

Procountor laskutusliittymä

Procountor laskutusliittymä Päiväys: 25.3.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Tarkastanut: Matti Immonen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.2 Liittymän toimintaperiaate... 3 2 Liittymän

Lisätiedot

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Rahanpesun selvittelykeskus ILMOITUSSOVELLUS 4.1 REKISTERÖINTIOHJE SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Tekninen tuki: puh: 0295 486 833 (ark. 8-16) email: goaml.krp@poliisi.fi Ilmoitusten sisältöön liittyvät

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Fivaldi laskutusliittymä

Fivaldi laskutusliittymä Päiväys: 25.6.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttöönotto... 3 1.1 Liittymän aktivointi... 3 1.2 Asiakasnumeroinnin toteutus VallueFramessa... 3 1.3 Asiakastietojen määrittely

Lisätiedot

Ristijärven metsästysseura tysseura osti lisenssin jahtipaikat.fi verkkopalveluun, jotta seuran

Ristijärven metsästysseura tysseura osti lisenssin jahtipaikat.fi verkkopalveluun, jotta seuran Ohjeet. Sivu 1/7 Tämä ohje on tarkoitettu Ristijärven metsästysseuran jäsenille. Ohjeen tarkoitus on opastaa kuinka seuran jäsenet saavat Jahtipaikat.fi verkkosivustolla olevan metsästyskartta sovelluksen

Lisätiedot

Julkinen. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje

Julkinen. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje Muistio 1 (7) Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje Sisällys 1 Johdanto... 1 2 Suojatun viestin vastaanottaminen... 1 3 Suojatun viestin lukeminen... 2 4 Vastaanotetun

Lisätiedot

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen...

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 1 HAKIJAN OHJEET Sisällys 1. JOHDANTO... 2 1.1 Rekisteröityminen... 2 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 4 2. OMA PROFIILINI... 5 2.1. Liikkuminen

Lisätiedot

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com Viva-16 Käyttöohje 1.4.2009 Veikko Nokkala Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Ohjelmisto käyttöliittymä... 3 Asentaminen... 3 Käyttöönotto... 3 Katselu... 6 Tallennus... 8 Toistaminen... 9 Selain käyttöliittymä...

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena. etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

Ohje luottamuksellista tietoa sisältävien sähköpostiviestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen

Ohje luottamuksellista tietoa sisältävien sähköpostiviestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen Ohje luottamuksellista tietoa sisältävien sähköpostiviestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen Liikenteen turvallisuusvirasto 27.9.2012 Sisällysluettelo Luottamuksellista tietoa sisältävien sähköpostiviestien

Lisätiedot

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty.

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty. 1(6) MAKSURYHMÄN HALLINTA Maksuryhmäkohtaiselle sivulle pääset klikkaamalla yksittäisen maksuryhmän nimeä verkkopalvelun etusivulla tai valitsemalla ryhmän Maksuryhmät - osion listalta. Sivun tiedot ja

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

Octo käyttöohje 1. Sisältö

Octo käyttöohje 1. Sisältö Octo käyttöohje 1 Sisältö Sisältö...1 Sisäänkirjautuminen...2 Etusivu...2 Uimarihaku...3 Uimariryhmät...4 Seurahaku...4 Kilpailutilastot...5 Ilmoittautuminen kilpailuun...6 Kilpailuun ilmoittautuminen...7

Lisätiedot

Send-It ilmoittautumisjärjestelmä (judotapahtumat Suomessa)

Send-It ilmoittautumisjärjestelmä (judotapahtumat Suomessa) Ilmoittautumis järjestelmän otsikko alue Jokaisella tapahtumalla on otsikko-osa joka on samanlainen joka puolella sovellusta. Tämä Judokilpailuissa käytetty otsikko-osa koostuu viidestä linkistä, joita

Lisätiedot

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) 1 UUDEN KILPAILUTIEDOSTON AVAUS Avaa Wcondes ohjelma tuplaklikkaamalla wcondes.lnk ikonia. Ohjelma avaa automaattisesti viimeksi tallennetun kilpailutiedoston.

Lisätiedot

Luottamuksellinen sähköposti Trafissa

Luottamuksellinen sähköposti Trafissa OHJE 1 (8) Luottamuksellinen sähköposti Trafissa Trafi käyttää Deltagon Sec@GW -ohjelmistoa sähköpostin luottamuksellisuuden suojaamiseen. D-Envelope sovelluksen avulla viestien vastaanottaminen ei edellytä

Lisätiedot

Wilman pikaopas huoltajille

Wilman pikaopas huoltajille Wilman pikaopas huoltajille Vehmaan kunnan Vinkkilän koulussa on käytössä sähköinen reissuvihko Wilma, joka helpottaa tiedonvaihtoa kodin ja koulun välillä. Wilman kautta huoltajat seuraavat ja selvittävät

Lisätiedot

Hotline-jäsenpalvelun käyttöohjeet

Hotline-jäsenpalvelun käyttöohjeet PYHÄ BIRMAN KISSA RY Sivu 1 / 13 Hotline-jäsenpalvelun käyttöohjeet Hotlineen kirjautuminen tapahtuu valitsemalla Kasvatus ja terveys -valikosta Hotline. Avautuvalla sivulla on Kirjaudu sisään palveluun

Lisätiedot

Asio. Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella

Asio. Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella 1 Kirjautuminen Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella tila.savonia.fi Ohjelmassa on ns. Haka-kirjautumispalvelu, jolloin kirjautumiseen

Lisätiedot

29.8.2012 SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE. Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM)

29.8.2012 SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE. Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM) 1 (7) SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM) Suomen Pankin tilastotiedonkeruu tapahtuu DCS-raportointipalvelun (Data

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot

F10-Lavalaput Versio 1.1. F10-Lavalaput ohjelmiston käyttöohjeet. 1 Yleistä. 2 Ohjelmiston pikaohje. 3 Ohjelmiston laajempi ohje

F10-Lavalaput Versio 1.1. F10-Lavalaput ohjelmiston käyttöohjeet. 1 Yleistä. 2 Ohjelmiston pikaohje. 3 Ohjelmiston laajempi ohje F10-Lavalaput ohjelmiston käyttöohjeet 1 Yleistä 2 Ohjelmiston pikaohje 3 Ohjelmiston laajempi ohje 3.1 Ohjelmiston käynnistäminen 3.2 Kirjautuminen palveluun 3.3 Tuotteen valinta ja muiden tietojen syöttö

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt. Sisällöt-näkymä Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma 1 Valitse kieleksi Suomi Välilehti 1. Perustiedot Musta reunus kieliversioneliön

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN OPAS ONLINE SHIPPING -OHJELMAAN

KÄYTTÄJÄN OPAS ONLINE SHIPPING -OHJELMAAN KÄYTTÄJÄN OPAS ONLINE SHIPPING -OHJELMAAN onlineshipping.dhl.com MISSÄ LIIKUTKIN, ONLINE SHIPPING ON KÄYTÖSSÄSI. DHL Online Shipping on erinomainen apu niin kiireisille yrittäjille kuin toimistopäälliköillekin.

Lisätiedot

Sisältö. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3. Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7. Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8

Sisältö. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3. Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7. Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8 Käyttöohje Sisältö Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3 Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7 Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8 Kirjaudu sisään - Mobiilivarmenteella 12 Asetukset

Lisätiedot

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus Vastaanota+ Pikaohje 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT 1 Sisältö Yleistä... 2 Käyttäjät... 3 Näkymät... 3 Kirjautumisnäkymä... 4 'Etusivu -näkymä... 5 Ikonien selitykset...

Lisätiedot

Oppilaan opas. Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy. Versio 0.2 (2008-01-21)

Oppilaan opas. Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy. Versio 0.2 (2008-01-21) Oppilaan opas Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy Versio 0.2 (2008-01-21) Versio Päivämäärä Kuvaus 0.1 2005-01-16 Ensimmäinen versio. 0.2 2008-01-21 Korjattu kuvatiedostojen maksimiresoluutio ja muutamia

Lisätiedot

Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet Ohjeet

Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet Ohjeet Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet Ohjeet 15.11.2012 1.0 Vastuutaho TRAFI Sisällys Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet 1 1. Johdanto 3 1.1. Esitiedot 3 1.2. Käyttöoikeudet 3 1.3. Sisäänkirjautuminen

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi LIELAHDEN KIRJASTO TIETOTORI Teivaankatu 1, Lielahtikeskus 33400 Tampere

Lisätiedot

GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille. Versio 3.0

GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille. Versio 3.0 GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille Päivitetty toukokuu 2015 Sisällysluettelo 1 JOHDANTO... 3 2 SISÄÄN- JA ULOSKIRJAUTUMINEN GOLFBOXISTA... 4 2.1 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN GOLFBOXIIN... 4 2.2 ULOSKIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

Opinnäytteen tallennus Theseus-verkkokirjastoon

Opinnäytteen tallennus Theseus-verkkokirjastoon Opinnäytteen tallennus Theseus-verkkokirjastoon Opinnäytetyö tallennetaan Theseukseen vasta kun se on valmis ja hyväksytty. Työ ei kuitenkaan näy Internetissä välittömästi tallennuksen jälkeen vaan vasta

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

http://www.wordle.net Opiskelijan ohje Tutkintopalvelu 1.9.2013

http://www.wordle.net Opiskelijan ohje Tutkintopalvelu 1.9.2013 http://www.wordle.net Opiskelijan ohje 1.9.2013 Opiskelijan ohje 2 (9) n käyttöohje tutkinnon suorittajalle Ohjeen sisältö TIEKEn tutkintoja hallinnoidaan ssa, jonka osoite on /tupa. Jokainen TIEKEn tutkintoa

Lisätiedot

UUDEN NETTIJÄSENREKISTERIN OHJEET. Kirjaudu sisään antamalla käyttäjätunnus ja salasana

UUDEN NETTIJÄSENREKISTERIN OHJEET. Kirjaudu sisään antamalla käyttäjätunnus ja salasana UUDEN NETTIJÄSENREKISTERIN OHJEET Kirjaudu sisään antamalla käyttäjätunnus ja salasana Aloitussivu näyttää seuraavalta. Sen kautta voi siirtyä haluttuihin toimintoihin. JÄSENREKISTERIN SELAUS/MUOKKAAMINEN

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun.

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun. ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista

Lisätiedot

MOODLE TUTUKSI. Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008

MOODLE TUTUKSI. Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008 2008 MOODLE TUTUKSI Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008 SISÄLLYSLUETTELO 1. ALOITUSNÄKYMÄ... 4 2. TUTUSTUMINEN... 5 3. KESKUSTELUT... 8 4. VIESTIT... 10 5. CHATIT... 10 6. TIEDOSTOJA OMALTA

Lisätiedot

Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille

Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille OneNote OPS OHJE Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille Vinkki: Jos et löydä hakemaasi, voit painaa F1-painiketta, joka avaa OneNote-ohjeen, josta voit hakea hakusanoilla vastausta kysymyksiisi liittyen

Lisätiedot

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2 SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJEET TAKSIAUTOILIJAT SISÄLLYS 1. Palveluun rekisteröityminen... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 2 3. Etusivu... 2 4. Autojen lisääminen... 3 5. Kuljettajaryhmät ja niiden perustaminen...

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN

OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN 1. KIRJAUDU Navigoi osoitteeseen www.mukaanpartioon.fi. Aloita kirjautumalla: käyttäjätunnus: salasana: lippukunta HpL1Ka KUVA 1: Kirjautumislinkki

Lisätiedot

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013)

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) 1 Rekisteröityminen ja sisäänkirjautuminen Sinun täytyy kirjautua Supplier Portal -sovellukseen,

Lisätiedot

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön ipadin käyttö 1. Käynnistä ipad oikeassa yläreunassa olevasta painikkeesta. 2. Valitse alareunasta nuoli Avaa. Vedä sormella nuolesta eteenpäin palkin verran eli pyyhkäise. Tietoturva Käyttöön tarvitaan

Lisätiedot

Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys

Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys Laskutuspalvelun kautta voit tehdä ja lähettää e-laskuja yritys- ja kuluttaja-asiakkaille. Voit katsella ja tulostaa lähetettyjä e-laskuja sekä kopioida vanhan

Lisätiedot

Kaislanet-käyttöohjeet

Kaislanet-käyttöohjeet päivitetty 25.10.2013 Kaislanet-käyttöohjeet Rekisteröityminen Sisällysluettelo 1. Yleistä Kaislanetistä... 3 1.1 Tekniset vaatimukset Kaislanetin käyttöön... 3 1.2 Kaislanet-helpdesk... 3 2. Rekisteröityminen...

Lisätiedot

matkalasku käyttöohje

matkalasku käyttöohje matkalasku käyttöohje 04.01.2008 Lakenova Oy 2008 1 1. Ohjelmaan pääseminen 1. Avaa internet selain (esim. Mozilla Firefox tai Internet Explorer 1 ). 2. Kirjoita selaimen osoitekenttään http://www.lakenova.fi/matkalasku/

Lisätiedot

1. Kalenterin omistajan käyttöohje

1. Kalenterin omistajan käyttöohje 1. Kalenterin omistajan käyttöohje 1.1. Kielen vaihtamien Ajanvarausjärjestelmässä kielen vaihtaminen tapahtuu painamalla sivun ylälaidassa olevia lippuja. 1.2. Kirjautuminen Kirjautumissivulla käyttäjä

Lisätiedot

Tarjoustyökalun käyttöohje

Tarjoustyökalun käyttöohje Tarjoustyökalun käyttöohje Suomen johtava projektipankki! Kustannustehokkaaseen rakennusprojektien hallintaan SokoPro on Kopijyvän ratkaisu kustannustehokkaaseen rakennusprojektin hallintaan. Rakennusprojektiaineistojen

Lisätiedot

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa.

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Windows Phone Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Windows-puhelimeesi,

Lisätiedot

Sisällysluettelo. v.0.9 2

Sisällysluettelo. v.0.9 2 Käyttöopas Sisällysluettelo DYNAROAD HENKILÖKUNTA... 3 TIEPROJEKTIN LUOMINEN... 4 DYNAROAD KÄYTTÄJÄ... 5 TIEPROJEKTIN MUOKKAUS... 6 Työkohdetyyppien lisääminen... 7 Työkohteen lisääminen... 8 Urakoitsijoiden

Lisätiedot

Toimittajaportaali: Usein kysyttyjä kysymyksiä e-laskuista

Toimittajaportaali: Usein kysyttyjä kysymyksiä e-laskuista Toimittajaportaali: Usein kysyttyjä kysymyksiä e-laskuista 2011 Toimittajaportaali Kysymyksiä? Missä voin rekisteröityä portaalin käyttäjäksi? Mistä saan uuden salasanan ja kuinka kirjaudun portaaliin?

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

Meeting Plannerin käyttöohje

Meeting Plannerin käyttöohje Meeting Plannerin käyttöohje Näytteilleasettaja & Yhteistyökumppani Sisällysluettelo Näytteilleasettajat ja yhteistyökumppanit... 2 Sisään kirjautuminen... 2 Järjestelmän etusivu... 2 Peruskäyttäjien näkymät...

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä.

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Android Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Android-laitteeseesi, voit

Lisätiedot

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinnassa on neljän tyyppisiä dokumentteja: Tilaukset, laskut, lähetykset ja hyvityslaskut, Tilaus on ensimmäinen dokumentti, jonka joko ostaja on luonnut

Lisätiedot

Kuvien siirto-ohjelman käyttöohje Huom! Tämä ohjelmisto on käytössä vain yrityksillä, joilla ei ole käytössä Java Runtime 1.4 -sovellusta.

Kuvien siirto-ohjelman käyttöohje Huom! Tämä ohjelmisto on käytössä vain yrityksillä, joilla ei ole käytössä Java Runtime 1.4 -sovellusta. 1 Kuvien siirto-ohjelman käyttöohje Huom! Tämä ohjelmisto on käytössä vain yrityksillä, joilla ei ole käytössä Java Runtime 1.4 -sovellusta. Grey-Hen Oy. Kaikki oikeudet pidätetään. Päivitetty 18.10.2004

Lisätiedot

1 Rekisteröityminen Supplier Portal palvelun käyttäjäksi

1 Rekisteröityminen Supplier Portal palvelun käyttäjäksi Ostoreskontra Supplier Portal toimittajaportaali -ohje Sivu 1 / 15 SUPPLIER PORTAL TOIMITTAJAPORTAALI OHJE TOIMITTAJILLE Verkkolaskutuspalvelun käyttöönottamiseksi laskun lähettäjän tulee rekisteröityä

Lisätiedot

Ohjeet psykoterapeuteille www.vapaatajat.fi. info@vapaatajat.fi

Ohjeet psykoterapeuteille www.vapaatajat.fi. info@vapaatajat.fi Ohjeet psykoterapeuteille www.vapaatajat.fi info@vapaatajat.fi Vapaat Ajat palvelun ohjeet psykoterapeuteille Tästä oppaasta löydät ohjeet Vapaat Ajat palvelun käyttöön. Käymme läpi palveluun rekisteröitymisen,

Lisätiedot

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Tämä ohje on tarkoitettu niille suunnistajille joilla ei ole koskaan ollut nk. lisenssiä. Mikäli sinulla on joskus ollut lisenssi, niin ohjeet Irman käyttöön löytyvät

Lisätiedot

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö Moodle opiskelijan opas Verkko oppimisympäristön käyttö Marko Jarva 21.1.2009 Sisällysluettelo 1 Aloitusnäkymä... 3 1.1 Kirjautuminen... 3 2 Kurssin sivu... 4 2.1 Aiheet ja näkymä... 4 3 Omat tiedot...

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Tilojen haku... 2 Pikkukalenteri... 5 Hakemuksen teko... 6 Yöpymiskäyttö... 7 Hakemuksen lisätiedot... 7 Oheisvarattavat... 7 Varaukset Oma asiointi... 9 Vapaa-ajan

Lisätiedot

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta.

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta. 1 (14) MOBILOGI-ET Tässä dokumentissa on ohjeita Moodlen Logi-työkalun mobiililaajennuksen (Mobilogi) käyttöön. Dokumentin pohjana on käytetty HAMK:n Teemu Tuurin kirjoittamaa ohjeistusta ja sen sisältö

Lisätiedot

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 käyttöohjeet JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 1. Esittely JakeluPiste on helppo ja yksinkertainen ratkaisu tiedostojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Olipa kyseessä tärkeä word dokumentti tai kokonainen

Lisätiedot

Sonera Yritysvartija. Käyttöohje

Sonera Yritysvartija. Käyttöohje Sonera Yritysvartija Käyttöohje 1/15 Sonera Yritysvartija Käyttöohje 05/2012 SISÄLLYSLUETTELO 1. Päänäkymä... 4 2. Arkisto... 5 3. Asetukset... 6 3.1. Kamera-asetukset... 7 3.1.1. Yleistä... 7 3.1.2. Tallennus...

Lisätiedot

Uuden työtilan luonti

Uuden työtilan luonti Uuden työtilan luonti 1. Valitaan Uusi työtila vasemmanpuoleisesta valikosta 2. Valitaan Tyhjä työtila aukeavasta valikosta. Tämä toiminto luo uuden tyhjän työtilan. 3. Kun uusi työtila on luotu, aukeaa

Lisätiedot

Markkinointijakelun tilaaminen

Markkinointijakelun tilaaminen Markkinointijakelun tilaaminen PTP käyttöohje 1 Sisältö Kirjautuminen Extranet-palveluun Luo markkinointijakelulle nimi Yrityksen yhteystietojen tarkistaminen Aloita markkinointijakelun tilaaminen Tilaaminen:

Lisätiedot

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen Johdanto 3 1. Sonera Omat Sivut -tilin luominen

Lisätiedot

Lähettäjä ja vastaanottaja

Lähettäjä ja vastaanottaja Lähettäjä ja vastaanottaja Unifaun Online 18.3.2013 Lähettäjä Unifaun Onlineen voi tallentaa useamman lähettäjän. Jokaiselle lähettäjälle voidaan lisätä omat asiakasnumerot eri rahdinkuljettajille. Kaikki

Lisätiedot

Savalanche käyttöohje

Savalanche käyttöohje Savalanche käyttöohje Ansaitse lisätuloja riskittömästi ja helposti 1. Savalancheen rekisteröityminen Savalanche-palvelun (www.savalanche.com) avulla voit ansaita rahaa riskittömästi ja helposti. Jos sinulla

Lisätiedot

HUIPPUSTORE.FI REKISTERÖITYMINEN

HUIPPUSTORE.FI REKISTERÖITYMINEN HUIPPUSTORE.FI REKISTERÖITYMINEN Miksi kannattaa rekisteröityä? 1. Saat heti käyttöösi edullisemmat hinnat 2. Yritykset, seurat ja julkishallinto saavat käyttöön muiden maksutapojen lisäksi laskutuksen

Lisätiedot