MUISTIO Kun lomajakso tai osa siitä on ajettu, ohjelma huomauttaa asiasta. Muutostoimet riippuvat lomajakson tiedoista:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MUISTIO 10.11.2014. Kun lomajakso tai osa siitä on ajettu, ohjelma huomauttaa asiasta. Muutostoimet riippuvat lomajakson tiedoista:"

Transkriptio

1 1 (12) Mepco HRM vinkkejä eri aihealueista Kohta: Kuvaus: Lomat ja poissaolot Lomajakson muuttaminen Jo ajettuja jaksoja voidaan muuttaa vain, jos Työehtosopimus-parametristolla on käytössä valinta "Ajettua jaksoa saa muuttaa". Koska henkilön vuosilomapäiviä kulutetaan useimmiten vuosilomapalkan tapahtumien perusteella, tulee ajettuja jaksoja muuttaa vain tarvittaessa, ja huolehtia muutoksen ja mahdollisten tarvittavien korjaustapahtumien oikeellisuudesta. Valitse "Toiminnot", "Lomat". Valitse pudotusvalikosta henkilö, jonka lomajaksoa haluat muuttaa. Valitse selailunäkymästä muutettava jakso, ja paina Muokkaa-painiketta. Tee tarvittavat muutokset ja paina lopuksi Tallenna-painiketta. Kun lomajakson tapahtumia ei vielä ole ajettu, jakso tallentuu ja palkkatapahtumat muodostuvat kuten uutta lomajaksoa tallennettaessa. Kun lomajakso tai osa siitä on ajettu, ohjelma huomauttaa asiasta. Muutostoimet riippuvat lomajakson tiedoista: Jos lomapalkan maksutapana on "Eriytetään kirjanpitoa varten" ja lomajakson yhteydessä ei ole muodostettu lomarahatapahtumia, voidaan tehdä automaattisesti oikaisutapahtumat, tai muuttaa pelkkä lomajakso. Muutostapahtumat on tarvittaessa tehtävä käsin palkkatapahtumien syötössä. Jos lomapalkan maksutapana on "Maksu ennen lomaa" tai lomajakson yhteydessä on muodostettu lomarahatapahtumat, voidaan pelkkä lomajakso muuttaa. Muutostapahtumat on tarvittaessa tehtävä käsin palkkatapahtumien syötössä.

2 2 (12) Maksettu / Pitämätön loma Mikäli lomapalkkoja ei haluta palauttaa, vaan halutaan seurata ainoastaan jo maksettu, mutta pitämättömiä lomia, voidaan seuranta tehdä saldojen ja poissaolojen avulla. Huom! Seuraava käsittely ei ole automaattisesti asiakasympäristöissä (saldo, palkkalaji, poissaolo, raportti). Käsittely pitää rakentaa asiakasympäristö huomioiden, yhteys Mepcoon tarvittaessa. Palkansaajan saldoihin viedään lomapäivien lukumäärä, mitkä ovat jo maksettu, mutta ei pidetty Kun palkansaaja pitää maksettua / pitämätöntä lomaa, syöttö poissaolojen kautta

3 3 (12) Saldojen päivitys raportilla joko erillisenä ajona tai ajojonon yhteydessä. Esimerkin käsittelyä varten ympäristöön perustettiin: - Saldo, Maksettu / Pitämätön loma - Palkkalaji, Maksettu / Pitämätön loma - Poissaolokoodi, 09.9 Maksettu / Pitämän loma ja tälle palkkalajiryhmä - Raportti, Maksettu / Pitämätön loma - Laskentasarake, Maksettu / Pitämätön loma (sis. pl 61099)

4 4 (12) Lomatietojen piilottaminen Henkilön lomaoikeustiedoista, lomajaksojen ylläpidosta sekä lomahakemuslomakkeelta voidaan piilottaa tietoja, joita lomaoikeuksien seurannassa ja ylläpidossa ei tarvita. Jos yrityksessä tai ryhmässä ei seurata esimerkiksi lomalauantaita tai joustovapaita, voidaan näiden tiedot piilottaa lomaseurannasta. Lomatietojen piilotusta varten määritellään parametristolle Lomatietojen piilotus (LOMAPIILOTUS) piilotettavat tiedot parametreina. Parametrien koodit ovat kiinteitä. Parametrit voidaan määritellä emoryhmälle ja poistaa käytöstä ryhmistä, joista tietoja ei haluta piilottaa. Parametrit voidaan tallentaa myös ryhmälle. Piilotettavat tiedot voivat näin poiketa eri ryhmissä. Lomatietojen piilotus piilottaa tiedot henkilöiden Lomat sivulta lomavuosikohtaisista tiedoista, lomaoikeudet yhteensä tiedoista sekä info painikkeen takaa. Lisäksi lomatiedot piilotetaan lomajaksojen ylläpidosta sekä lomahakemukselta. Lomajaksojen ylläpidosta sekä lomahakemukselta voidaan piilottaa myös Puolikas päivä valinta. Kohdasta Ohje/Ohje tai F1 painikkeen takaa löytyy erillinen ohje tätä käsittelyä varten nimellä Lomatietojen piilottaminen.

5 5 (12) Parametristo Parametristolle Lomatietojen piilotus määritellään lomatietojen piilotusta ohjaavat parametrien koodit. Koodit ovat kiinteitä, selite on vapaa: Koodi piilottaa tietoja seuraavista ohjelman kohdista:

6 6 (12) Työkalut Testaa laskentakaava Testaa laskentakaava -toiminnolla voit helposti testata kaavojen ja laskentaviittausten toiminnallisuutta. Jos testattavassa kaavassa on viittauksia esim. raportin sarakkeiden arvoihin, laita muuttujan tilalle suoraan viittauksella tuleva arvo. Jos pitkä kaava ei toimi, kannattaa se pilkkoa pienempiin osiin ja testata osa kerrallaan. Jos laskentaviittaus on sidottu tapahtumaan, kaavaa ei voi testata. Testaa laskentakaava -toiminnon kenttäluettelo Kentän nimi Henkilö Kausi Päivamäärä Lomavuosi TES Sisältö Valitaan henkilö, jonka tiedoilla halutaan kaavaa testata. Valitaan kausi, jonka mukaan kaavaa testataan. Annetaan päivämäärä, jonka mukaan tietoja haetaan esim. saldoista testattavaan kaavaan. Annetaan lomavuosi, jonka mukaan tietoja haetaan testattavaan kaavaan. Valitaan työehtosopimus, jonka mukaan tietoja haetaan esim. taulukosta testattavaan kaavaan. Kaava Voit avata kentässä kaksoisnapsautuksella tai F3- funktionäppäimellä valintaikkunan, josta voi valita kaavan eri tekijöitä. Voit myös kopioida kenttään valmiin kaavan esim. raportilta. Huomaa korvata mahdolliset viittaukset raportin sarakkeisiin arvolla. Tulos Kenttään tulee laskennan tulos. Testaa painikkeella tai enterin painalluksella saat laskentakaavan tuloksen Tulos-kenttään. Kaava-kentän vieressä olevalla Haku-toiminnolla saat leikepöydälle listan siitä, missä kaikkialla kaavaa on käytetty. Lukitse-valinnalla saat lukittua ikkunan, jolloin se pysyy aina päällimmäisenä. Tarkista tietokanta -toiminnolla tarkastetaan tietokantaan talletetut kaavat. Virheelliset kaavat listataan leikepöydälle, mutta näissä saattaa olla kaavoja, jotka eivät ole virheellisiä, vaan niiden oikeellisuutta ei pystytä arvioimaan. Lomakkeiden hallinta Lomakkeiden hallinta -työkalun avulla pääkäyttäjä voi seurata ja hallinnoida kaikkia hyväksymiskiertoon lähetettyjä lomakkeita. Lomakkeiden hallinnan selailussa näkyy kuluvasta päivästä seitsemän päivää taaksepäin kaikki hyväksymättömät lomakkeet. Selailussa näytettäviä lomakkeita voidaan suodattaa seuraavien kenttien avulla: Ajalta: Aikaväliä voidaan muuttaa vaihtamalla päivämääräväliä. Lomake: Selailuun voidaan valita lomake, joita selailussa halutaan tarkastella.

7 7 (12) Näytä myös hyväksytyt lomakkeet: Selailuun voidaan valita näkymään hyväksytyt lomakkeet hyväksymättömien lomakkeiden lisäksi. Keskeneräisten lomakkeiden käsittely Hyväksymiskierrossa olevilla lomakkeilla on status "Kesken". Näitä lomakkeita pääkäyttäjä voi hyväksyä, poistaa tai lähettää eteenpäin toiselle hyväksyjälle. Hyväksyminen Pääkäyttäjä voi hyväksyä kierrossa olevia lomakkeita seuraavasti: Valitse "Työkalut", "Lomakkeiden hallinta..." Avaa hyväksyttävä lomake kaksoisklikkaamalla. Paina Hyväksy-painiketta. Hyväksyttyjen lomakkeiden katselu Hyväksytyillä lomakkeilla on status "Hyväksytty". Näitä lomakkeita pääkäyttäjä voi avata katseltavaksi. Valitse "Työkalut", "Lomakkeiden hallinta..." Valitse "Näytä myös hyväksytyt lomakkeet". Avaa katseltava lomake kaksoisklikkaamalla. Poistu Peruuta-painikkeella. Lomakehistorian katselu Lomakkeen kierron historiaa voidaan tarkastella "Näytä historia" -painikkeella. Sijainen toiminto Sijainen-toiminnolla käyttäjä voi määritellä itselleen sijaisen/sijaisia tietylle aikavälille. Sijainen-toiminnosta löytyy lisätietoa ohjelman ohjeista hakusanalla sijainen. Toiminto otetaan käyttöön sallimalla se sekä ryhmällä että rooleilla. Sijainentoiminto löytyy Työkalut-valikosta. Roolille voidaan antaa oikeus määritellä sijaisia myös toisille käyttäjille. Tämä sallitaan käyttöoikeuksissa Sijainen-kohdan alla olevalla valinnalla Oikeus määritellä sijaisia. Jos toimintoa ei ole sallittu, käyttäjä voi määritellä sijaisen vain itselleen.

8 8 (12) Kun sijainen kirjautuu ohjelmaan, sijaisroolit näkyvät rooliluettelon lopussa. Sijaisroolien edessä on *-merkki sekä sijaistettavan käyttäjän nimi. Yksittäisen käyttäjän sijaistiedot voidaan tarkastaa Sijainen toiminnosta, josta ne voidaan tulostaa tai siirtää exceliin. Sijaistiedot voidaan myös listata Haku-toiminnolla valikossa Asetukset Käyttöoikeuslistaus.

9 9 (12) Raportit Henkilötieto- ja palkkaperustehistoria Ohjelman mukana toimitetaan avoin raportti Henkilötieto- ja palkkaperustehistoria, jossa tulostettavien historiatietojen määrää ei ole rajoitettu. Raportin voi ottaa käyttöön Ohje -toiminnosta Avoimet raportit -osion Malliraporteista. Ajon käynnistys Raportin käynnistyksessä valitaan Aikaväli, jolta tiedot tulostetaan. Henkilötiedoista valitaan tiedot, joiden muutokset halutaan tulostaa. Palkkaperusteista valitaan ne palkkaperusteet, joiden arvon muutokset halutaan tulostaa. Ajojonojen hallinta Laittamalla raportti ajojonoon, voidaan käynnistysparametrit tallentaa. Raportti voi yksin muodostaa ajojonon. Ajojonon käynnistys Ajojonon käynnistyksessä voidaan käynnistysparametreja muuttaa.

10 10 (12) Konvertoi -painike Painikkeen avulla voidaan yleiselle asettelupohjalle tehty raportti muuntaa avoimeksi raportiksi. Alkuperäinen raportti säilyy entisellään. Muulle kuin yleiselle asettelupohjalle tehty raportti voidaan myös muuntaa, mutta tällöin menetetään raportin toiminnallisuutta. Näin muunnettua raporttia voidaan käyttää pohjana, johon lisätään toiminnallisuutta avoimen raportin ylläpidon kautta. Joitakin täysin ohjelmoituja raportteja ei voida toteutta avoimella raportoinnilla esim. Verottajan vuosi-ilmoitus, TyEL-ilmoitukset.

11 11 (12) Konversion jälkeen raportti avautuu avoimien raporttien puolella, jossa raporttia voi jatkokäsitellä. Yleisiä muokattavia kohtia konvertoidulle raportille ovat mm. tulosteet, parametrit välilehti, käyttönimen siirto ja kenttien hienosäätö ja lisäksi tarvittaessa nolla rivien piilottamisen kaava. Ohje Ohje-valikko Ohjeet aukeavat ohjelman päävalikkoriviltä Ohje-valikosta tai F1-näppäimellä. Ohjetiedosto avautuu aina sen aiheen kohdalta, jossa käyttäjä ohjelmassa liikkuu. Ohjeista löytyy tarkempia toimintaohjeita järjestelmän käyttöön sekä useimpien toimintojen ja näyttöjen selitykset kenttäkohtaisesti. Pikanäppäimet F5 tai CTRL + N F6 tai CTRL + E F8 F9 tai CTRL + S CTRL + D F4 F3 F2 Enter Tabulaattori Selailu- ja ylläpitonäkymissä avaa uuden tiedon. Pikavalinta-toiminnossa avaa uuden henkilön. Selailunäkymissä avaa valitun tiedon muokattavaksi. Pikavalinta-toiminnossa avaa valitun henkilön muokattavaksi. Pikavalinta-toiminnossa avaa uuden palkkatapahtuman. Tallentaa käsittelyssä olevan tiedon ylläpitonäkymissä. Poistaa käsittelyssä olevan tiedon ylläpitonäkymissä. Päivämäärä-kentissä valitsee päivämääräväliksi aktiivisen kauden Päivämäärä-kentissä avaa kalenterinäkymän. Kaava-kentissä avaa kaavaluettelon. Päivämäärä-kentissä valitsee päivämääräksi kuluvan päivän. Painikkeen painallus aktiivisena olevassa ikkunassa (esim. Tallenna). Siirtyy seuraavaan kenttään tai painikkeeseen.

12 12 (12) Crtl + Tabulaattori Esc F1 CTRL + C CTRL + X CTRL + V CTRL + hiiren napsautus Alt + nuoli alas Alt + nuoli ylös Nuoli ylös/alas Siirtyy edelliseen kenttään tai painikkeeseen. Sulkee aktiivisena olevan ikkunan (ei koskaan koko ohjelmaa). Avaa ohjeen aktiivisena olevasta toiminnosta/ikkunasta. Kopioi valitun tekstin leikepöydälle. Leikkaa valitun tekstin leikepöydälle. Liittää leikepöydältä tekstin valittuna olevaan kenttään. Usean rivin valinta valinta selailunäkymillä, tai rivin valinnan peruutus. Avaa pudotusvalikon. Sulkee pudotusvalikon. Vierittää pudotusvalikon vaihtoehtoja kentässä. PageUp/PageDown Siirtyy henkilörekisterissä välilehdeltä toiselle. Tuntikortin pikanäppäimet Shift + Enter Ctrl + Enter Ctrl + C Ctrl + Insert Ctrl + V Shift + Insert Ctrl + Delete Lisää valitulle päivälle uuden tyhjän rivin Kopioi valitun syötetyn rivin samansisältöisenä seuraavalle päivälle. Kopio valitun syötetyn rivin/rivit samansisältöisenä valitulle päivälle. Päivä valitaan painamalla rivin päivämääräkentästä. Kopio valitun syötetyn rivin/rivit samansisältöisenä valitulle päivälle. Päivä valitaan painamalla rivin päivämääräkentästä. Liittää kopioidun rivin/rivien tiedot valitulle päivälle. Päivä valitaan painamalla rivin päivämääräkentästä. Liittää kopioidun rivin/rivien tiedot valitulle päivälle. Päivä valitaan painamalla rivin päivämääräkentästä. Poistaa valitun rivin tuntikortilta. Useamman yksittäisen rivin poisto: Ctrl -näppäin pohjassa valitaan rivit hiirellä päivämääräkentästä ja painetaan Delete. Shift + Delete Poistaa valitut rivit tuntikortilta. Shift -näppäin pohjassa valitaan ensimmäinen ja viimeinen poistettava rivi hiirellä päivämääräkentästä ja painetaan Delete. Ctrl + nuoli ylös/alas Vierittää pudotusvalikon vaihtoehtoja valitussa kentässä. Enter Siirtyy seuraavan rivin alkuun.

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Ylävalikko... 4 3 Perustiedot - välilehti... 5 4 Tila (vapaassa tekstikentässä edellisellä sivulla annettu nimi) - välilehti... 6 5 Vasemman

Lisätiedot

Visma.net Approval. Versiosaate 1.40

Visma.net Approval. Versiosaate 1.40 Visma.net Approval Versiosaate 1.40 Nimi ja ikoni Uusi nimi: Visma.net Approval Visma.net Approval Centerin uusi nimi on lyhennys Visma.net Approval. Nimi otettiin käyttöön, koska se soveltuu paremmin

Lisätiedot

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Timmi Software Oy Pikaopas 1(12) TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Tämä dokumentti on pikaopas Timmi-tilavarausohjelmiston ominaisuuksien testausta varten. Pikaohjeen merkinnät Pikaohjeessa käytetään seuraavia

Lisätiedot

Laatija: Staria Oyj Ostolaskujen käsittelyohje versio 0.1 Hyväksyjä: Jukka Suonvieri OSTOLASKUJEN KÄSITTELY

Laatija: Staria Oyj Ostolaskujen käsittelyohje versio 0.1 Hyväksyjä: Jukka Suonvieri OSTOLASKUJEN KÄSITTELY Laatija: Staria Oyj Ostolaskujen käsittelyohje versio 0.1 Hyväksyjä: Jukka Suonvieri 18.08.2010 OSTOLASKUJEN KÄSITTELY Jeeves eattest ostolaskujen kierrätys Tarkastettavista/hyväksyttävistä ostolaskuista

Lisätiedot

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1 2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat Table of Contents Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät... 1 Asiakirjan kentät:... 1 Asiakirjan kentät /alavalikko/ ensimmäinen välilehti:... 2 Asiakirjan

Lisätiedot

KÄYTTÖVINKKEJÄ. Kirjanpidon kikkoja. Suomen tehokkain taloushallinnon palvelualusta Copyright TIKON Oy

KÄYTTÖVINKKEJÄ. Kirjanpidon kikkoja. Suomen tehokkain taloushallinnon palvelualusta Copyright TIKON Oy KÄYTTÖVINKKEJÄ Kirjanpidon kikkoja 22.5.2017 1 KOULUTUKSEN SISÄLTÖ Pikavalinnat ja polut Yrityksen avaus Tapahtumarivien käsittely Kirjanpidon pikatoiminnot Reskontran pikatoiminnot Raportit ja toiminnot

Lisätiedot

OKLV120 Demo 7. Marika Peltonen

OKLV120 Demo 7. Marika Peltonen OKLV120 Demo 7 Marika Peltonen 0504432380 marika.p.peltonen@jyu.fi Tekstin sanat allekkain Kirjoita teksti Wordiin tai kopioi teksti, laitetaan teksti joka sana eri riville Valitse Muokkaa > Etsi ja korvaa

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat

Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Ylävalikko... 4 3 Vasemman laidan painikkeet... 5 4 Erikoishinnoittelut ruutu... 6 5 Raportit... 12 1 Yleistä Fivaldi Asiakaskohtaiset

Lisätiedot

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta.

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. 2 Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. Sisällys 1 Yleistä... 3 1.1 Kirjanpitolain uudistus 2016... 3 Liitetietotosite...

Lisätiedot

TAULUKKORYHMÄT. Sisällysluettelo

TAULUKKORYHMÄT. Sisällysluettelo Excel 2010 Taulukkoryhmät Sisällysluettelo TAULUKKORYHMÄT TAULUKOIDEN RYHMITTÄMINEN... 1 Ryhmän luominen... 1 Ryhmän purkaminen... 1 Tietojen kirjoittaminen, muotoilu ym.... 1 Tietojen kopioiminen taulukosta

Lisätiedot

Taulukot, taulukkoryhmät Sisällysluettelo

Taulukot, taulukkoryhmät Sisällysluettelo Excel 2013 Taulukot, taulukkoryhmät Sisällysluettelo TAULUKKORYHMÄT TAULUKOIDEN VÄLISET KAAVAT, FUNKTIOT YM.... 1 Taulukon lisääminen työkirjaan... 1 Taulukon (välilehden) poistaminen työkirjasta... 1

Lisätiedot

Lupa opetuskäyttöön pyydettävä. info@tietsikka.net. Näppäimistö. Kohdistimen ohjausnäppäimistö. Funktionäppäimistö. Kirjoitusnäppäimistö

Lupa opetuskäyttöön pyydettävä. info@tietsikka.net. Näppäimistö. Kohdistimen ohjausnäppäimistö. Funktionäppäimistö. Kirjoitusnäppäimistö Näppäimistö 2005 Päivi Vartiainen 1 Kohdistimen ohjausnäppäimistö Funktionäppäimistö Kirjoitusnäppäimistö Numeronäppäimistö Kohdistimen ohjausnäppäimistöllä siirretään hiiren osoitinta ruudulla. Kohdistin

Lisätiedot

LeadDesk Soittajan käsikirja

LeadDesk Soittajan käsikirja LeadDesk Soittajan käsikirja Sisällysluettelo. SOITA... 3. Automaatti... 3. Puoliautomaatti... 4.3 Soittolista... 5.4 Tilauksen ja soittopyynnön... 6.5 Haastattelun tekeminen ja tallentaminen... 8.6 Manuaalisoitto...

Lisätiedot

Lomapalkat: Käsittely palkanlaskennassa. Visma Fivaldi

Lomapalkat: Käsittely palkanlaskennassa. Visma Fivaldi Lomapalkat: Käsittely palkanlaskennassa Visma Fivaldi 20.8.2019 1(24) Sisällysluettelo Yleistä 3 Muu aiheeseen liittyvä dokumentaatio 3 Kuukausipalkkaisen lomapalkkojen käsittely 4 Palkanlaskenta-sovellus

Lisätiedot

Excel Perusteet. 2005 Päivi Vartiainen 1

Excel Perusteet. 2005 Päivi Vartiainen 1 Excel Perusteet 2005 Päivi Vartiainen 1 SISÄLLYS 1 Excel peruskäyttö... 3 2 Fonttikoon vaihtaminen koko taulukkoon... 3 3 Sarakkeen ja rivin lisäys... 4 4 Solun sisällön ja kaavojen kopioiminen... 5 5

Lisätiedot

KOULUTUSPOLKU - KOULUTTAUDU LUOKKAKURSSEILLA MEPCO-OSAAJAKSI

KOULUTUSPOLKU - KOULUTTAUDU LUOKKAKURSSEILLA MEPCO-OSAAJAKSI 20.10.2015 1 (7) KOULUTUSPOLKU - KOULUTTAUDU LUOKKAKURSSEILLA MEPCO-OSAAJAKSI MEPCO HRM PALKAT TOIMINNALLISUUS Käyttäjän peruskurssi RAPORTOINTI Vuodenvaihdekurssi Pääkäyttäjäkurssi Raportoinnin alkeet

Lisätiedot

Tekstinkäsittelyn jatko Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear here. KSAO Liiketalous 1

Tekstinkäsittelyn jatko Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear here. KSAO Liiketalous 1 KSAO Liiketalous 1 Lomakkeet Lomake on asiakirja, joka sisältää täyttämistä ohjaavia tietoja tai merkintöjä. Wordin lomakekenttä-toiminnolla luodaan näytöllä täytettäviä lomakkeita tai tulostettavia lomakepohjia.

Lisätiedot

Sen jälkeen Microsoft Office ja sen alta löytyy ohjelmat. Ensin käynnistä-valikosta kaikki ohjelmat

Sen jälkeen Microsoft Office ja sen alta löytyy ohjelmat. Ensin käynnistä-valikosta kaikki ohjelmat Microsoft Office 2010 löytyy tietokoneen käynnistävalikosta aivan kuin kaikki muutkin tietokoneelle asennetut ohjelmat. Microsoft kansion sisältä löytyy toimisto-ohjelmistopakettiin kuuluvat eri ohjelmat,

Lisätiedot

TIKON PALKAT. Lomapalkkojen käyttöönotto. Suomen tehokkain taloushallinnon palvelualusta Copyright TIKON Oy

TIKON PALKAT. Lomapalkkojen käyttöönotto. Suomen tehokkain taloushallinnon palvelualusta Copyright TIKON Oy TIKON PALKAT Lomapalkkojen käyttöönotto 29.3.2017 1 KOULUTUKSEN SISÄLTÖ Yleistiedot Yrityksen palkanlaskentatiedot Lomatauluesimerkit Kuukausipalkkalaiset KTA-laskentaan perustuva laskenta Lyhyet työsuhteet

Lisätiedot

Palaute. Asetukset: Nimeä palaute ja kirjoita kuvaus tai ohjeet.

Palaute. Asetukset: Nimeä palaute ja kirjoita kuvaus tai ohjeet. Palaute Palaute -työkalulla opettaja voi rakentaa kyselyn, johon opiskelijat vastaavat joko anonyymisti tai nimellään. Opettaja voi tarkastella vastauksia koosteena tai yksitellen. Asetukset: Nimeä palaute

Lisätiedot

STATUSTEN JA HOITOJAKSOJEN KORJAUS

STATUSTEN JA HOITOJAKSOJEN KORJAUS STATUSTEN JA HOITOJAKSOJEN KORJAUS 2015 2 / 6 SISÄLLYSLUETTELO 1. STATUKSIEN JA HOITOJAKSOJEN HALLINTA... 3 1.1. KÄYTTÖLIITTYMÄ NÄKYMÄ... 3 1.2. MISSÄ TILANTEISSA TARVITSET?... 4 1.2.1. Status ja hoitojakso

Lisätiedot

Lomapalkat: Perustiedot ja palkkalajit. Visma Fivaldi

Lomapalkat: Perustiedot ja palkkalajit. Visma Fivaldi Lomapalkat: Perustiedot ja palkkalajit Visma Fivaldi 20.8.2019 1(50) Sisällysluettelo Yleistä 4 Muu aiheeseen liittyvä dokumentaatio 4 Palkanlaskennan perustiedot 5 Palkkalajit 10 Kuukausipalkkaisen lomapalkan

Lisätiedot

OHJE KILPIEN LISÄÄMISESTÄ ATJN KILPIVARASTOON

OHJE KILPIEN LISÄÄMISESTÄ ATJN KILPIVARASTOON OHJE KILPIEN LISÄÄMISESTÄ ATJN KILPIVARASTOON Kilpiä voidaan joutua lisäämään kilpivarastotiedoksi mm. alla mainituissa tilanteissa. Sarjakilpivarastoon: - Tunnus on määräytynyt ajoneuvolle LTJn aikaisessa

Lisätiedot

TAULUKON TEKEMINEN. Sisällysluettelo

TAULUKON TEKEMINEN. Sisällysluettelo Excel 2013 Taulukon tekeminen Sisällysluettelo TAULUKON TEKEMINEN TAULUKON TEKEMINEN... 1 Tietotyypit... 1 Tiedon syöttäminen taulukkoon... 1 Kirjoitusvirheiden korjaaminen... 2 Alueen sisällön tyhjentäminen...

Lisätiedot

Poissaolorekisteri. Visma Fivaldi

Poissaolorekisteri. Visma Fivaldi Poissaolorekisteri Visma Fivaldi 8.11.2018 1(16) Sisällysluettelo 1. Johdanto 2 2. Alkutoimet 4 3. Yrityskohtaiset arkipyhät ja lauantaiden poisto lomapäivälaskennasta 5 4. Poissaolosyykoodien linkitys

Lisätiedot

Asiakashallinta. TaikaTapahtumat -käyttöohje

Asiakashallinta. TaikaTapahtumat -käyttöohje Asiakashallinta TaikaTapahtumat -käyttöohje Tietojen haku Siirry etapahtuma-valikkoon ja valitse Asiakashallinta Kirjoita hakukenttään hakuehto ja napauta Hae Napauta nimeä yhteystieto-lomake avautuu Tietojen

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

Word 2003:n käyttötoimintojen muutokset Word 2010:ssä

Word 2003:n käyttötoimintojen muutokset Word 2010:ssä 1/6 Word 2003:n käyttötoimintojen muutokset Word 2010:ssä WORD 2003 TOIMINNOT TOIMINNOT WORD 2010:ssä Uusi tiedosto Avaa tiedosto Sivun asetukset valikosta painike ja avautuvasta valikosta valitse haluamasi

Lisätiedot

Excel-lomakkeen (syöttötaulukko) käyttäminen talousarvio- ja suunnitelmatietojen toimittamisen testaamisessa Kuntatalouden tietopalvelussa

Excel-lomakkeen (syöttötaulukko) käyttäminen talousarvio- ja suunnitelmatietojen toimittamisen testaamisessa Kuntatalouden tietopalvelussa Valtiokonttori 1 (8) Excel-lomakkeen (syöttötaulukko) käyttäminen talousarvio- ja suunnitelmatietojen toimittamisen testaamisessa Kuntatalouden tietopalvelussa Valtiokonttori 2 (8) Sisällys 1 Yleistä...

Lisätiedot

Visma L7 Lomapalkat. Asiakaspäivät

Visma L7 Lomapalkat. Asiakaspäivät Visma L7 Lomapalkat Asiakaspäivät Oppaan päiväys: 30.4.2012. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi L7/Liinos6: 0207 560 506 Visma Software Oyj pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

ESS7 itsepalvelumoduuli. Käyttöohje työntekijöille

ESS7 itsepalvelumoduuli. Käyttöohje työntekijöille ESS7 itsepalvelumoduuli Käyttöohje työntekijöille Käyttäjätunnukset ESS7 toimii voimassa olevalla ESS5 käyttäjätunnuksella ja salasanalla Uudet ESS-käyttäjätunnukset ja muutospyynnöt tilataan palvelupyynnöllä

Lisätiedot

6.1 Tekstialueiden valinta eli maalaaminen (tulee tehdä ennen jokaista muokkausta ym.)

6.1 Tekstialueiden valinta eli maalaaminen (tulee tehdä ennen jokaista muokkausta ym.) 6. Tekstin muokkaaminen 6.1 Tekstialueiden valinta eli maalaaminen (tulee tehdä ennen jokaista muokkausta ym.) Tekstin maalaaminen onnistuu vetämällä hiirellä haluamansa tekstialueen yli (eli osoita hiiren

Lisätiedot

Netsor Webmailin käyttöohje

Netsor Webmailin käyttöohje Netsor Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen

Lisätiedot

OpeOodi Omien kurssien löytäminen ja palautteen katselu

OpeOodi Omien kurssien löytäminen ja palautteen katselu Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Omien kurssien löytäminen ja palautteen katselu Opettajilla on mahdollisuus käsitellä omia kurssejaan WebOodin kautta. Opettajan toimintoja WebOodissa voi käyttää

Lisätiedot

Visma Business AddOn Tuotetarrat. Käsikirja

Visma Business AddOn Tuotetarrat. Käsikirja Visma Business AddOn Tuotetarrat Käsikirja Oppaan päiväys: 30.8.2012. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä

Lisätiedot

1 Funktiot, suurin (max), pienin (min) ja keskiarvo

1 Funktiot, suurin (max), pienin (min) ja keskiarvo 1 Funktiot, suurin (max), pienin (min) ja keskiarvo 1. Avaa uusi työkirja 2. Tallenna työkirja nimellä perusfunktiot. 3. Kirjoita seuraava taulukko 4. Muista taulukon kirjoitusjärjestys - Ensin kirjoitetaan

Lisätiedot

Windows 10 -käyttöohje

Windows 10 -käyttöohje Windows 10 -käyttöohje Sisällys 1. Aloitus 3 1.1. Painikkeet 3 1.2. Haku 4 1.3. Aloitusvalikko ja ohjelmien kiinnitys 4 1.4. Tämä tietokone 5 1.5. Resurssienhallinta 5 2. Asetukset ja mukautus 6 2.1. Windowsin

Lisätiedot

Moodle-alueen muokkaaminen

Moodle-alueen muokkaaminen Moodle-alueen muokkaaminen Alla oleva kuva esittää Moodle-aluetta sellaisena kuin se sinulle toimitetaan tilattuasi alueen Opetusteknologiapalveluista: - Etusivun näkymä koostuu sivun keskellä olevista

Lisätiedot

Moodle-alueen muokkaaminen

Moodle-alueen muokkaaminen Moodle-alueen muokkaaminen Alla oleva kuva esittää Moodle-aluetta sellaisena kuin se sinulle toimitetaan:: - Etusivun näkymä koostuu sivun keskellä olevista numeroiduista osioista sekä osioiden molemmilla

Lisätiedot

Pikanäppäin Yhdistelmiä. Luku 6 Pikanäppäimet

Pikanäppäin Yhdistelmiä. Luku 6 Pikanäppäimet Luku 6 Pikanäppäimet Pikanäppäimet ovat näppäinyhdistelmiä, jotka mahdollistavt ZoomTextin komennot ilman ZoomTextin käyttäjäliittymän aktivointia. Pikanäppäin komentoja on melkein jokaisella ZoomTextin

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Tilojen haku... 2 Pikkukalenteri... 5 Hakemuksen teko... 6 Yöpymiskäyttö... 7 Hakemuksen lisätiedot... 7 Oheisvarattavat... 7 Varaukset Oma asiointi... 9 Vapaa-ajan

Lisätiedot

MICROSOFT EXCEL 2010

MICROSOFT EXCEL 2010 1 MICROSOFT EXCEL 2010 Taulukkolaskentaohjelman jatkokurssin tärkeitä asioita 2 Taulukkolaskentaohjelmalla voit Käyttää tietokonetta ruutupaperin ja taskulaskimen korvaajana Laatia helposti ylläpidettäviä

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille ja kennelpiireille, kokeen puoltaminen ja hyväksyminen

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille ja kennelpiireille, kokeen puoltaminen ja hyväksyminen Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille ja kennelpiireille, kokeen puoltaminen ja hyväksyminen Suomen Kennelliitto ry. 13.5.2014 2(8) Kokeen puoltaminen ja hyväksyminen Sisältö: Koeanomusten

Lisätiedot

HRTM58. Windows 10 Resurssienhallinta

HRTM58. Windows 10 Resurssienhallinta Windows 10 Resurssienhallinta 1 Sisällysluettelo Resurssienhallinta...3 Resurssienhallintaa käytetään tiedostojen ja kansioiden hallintaan...3 Vasen sarake...5 Tietojen muuttaminen...8 Tapa 1: Hiiren 2.

Lisätiedot

Lukkarikoneen käyttöohje

Lukkarikoneen käyttöohje Lukkarikoneen käyttöohje Lukkarikone Pikaohjeet Kysymyksiä ja vastauksia v. 2.0 Lukkarikone Käyttöperiaate Perusnäkymä Hakusivu Lukujärjestys ryhmätunnuksen perusteella: Lukujärjestys opintojaksototeutuksien

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ Valitse Opintojen rekisteröinti -valikosta komento. Ikkuna aukeaa. Voit valita Näytettävät opinnot - osiosta, mitkä opiskelijan suorituksista näkyvät aktiivisina

Lisätiedot

! "" "#$% $ #!&' ()))! *+,

!  #$% $ #!&' ()))! *+, ! "" "$% $!&' ()))! *+, -.%/0 "$% $ 8&' 9! ()))! YLEISESTI -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 4 Toimintaperiaatteet ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------4

Lisätiedot

Ohjelman Suositukset. Luku 5 Suositukset

Ohjelman Suositukset. Luku 5 Suositukset Luku 5 Suositukset Suositukset ovat asetuksia jotka määräävät kuinka ZoomText käynnistyy, lopettaa ja esiintyy Windows työpöydällä käytön aikana. Aktivoimalla Automaattiset Päivitykset, aina ZoomTextin

Lisätiedot

Automaattitilausten hallinta. Automaattitilauksien uudistettu käsittely

Automaattitilausten hallinta. Automaattitilauksien uudistettu käsittely Automaattitilausten hallinta Raportit Saat yhteenvedon voimassa olevista automaattitilauksista ja automaatti-ilmoituksista hakemistopuun Raportit-valikon alta. PDF-napista voit ladata koneellesi yhteenvedon

Lisätiedot

Pauliina Munter/Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto Valitse muokkaustila päälle kurssialueen etusivun oikean yläkulman painikkeesta.

Pauliina Munter/Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto Valitse muokkaustila päälle kurssialueen etusivun oikean yläkulman painikkeesta. Sanasto Sanasto -työkalulla voi laatia sanakirjan tapaisen sanaston, jonka hakusanoja (käsitteitä ja niiden määritelmiä) voidaan selata ja opettajan niin halutessa myös kommentoida. Sekä opettaja että

Lisätiedot

Tulorekisteri: Vakuuttamisen poikkeustilanteet Visma Fivaldi

Tulorekisteri: Vakuuttamisen poikkeustilanteet Visma Fivaldi Tulorekisteri: Vakuuttamisen poikkeustilanteet Visma Fivaldi 1(30) Sisällysluettelo Yleistä 2 Muu tulorekisteri-dokumentaatio 2 Tulorekisteriin liittyvät vakuuttamisen poikkeustilanteet 3 Tyel-vakuuttamisen

Lisätiedot

KGU kannassa omaisuuden hallinta moduuli on valmiiksi asennettu.

KGU kannassa omaisuuden hallinta moduuli on valmiiksi asennettu. 1 Investointien hallinta ja poistot Investointien (esimerkiksi koneet ja laitteet, maa-alueet ja kiinteistöt) hallinta Odoo kirjanpidossa tehdään "Omaisuuden hallinta" moduulin alaisuudessa. Siellä voidaan

Lisätiedot

Kanta. Potilastiedon arkiston arkistonhoitajan opas

Kanta. Potilastiedon arkiston arkistonhoitajan opas Käyttöohje 1 (10) Kanta Potilastiedon arkiston arkistonhoitajan opas Tämä dokumentti on terveydenhuollon palvelujenantajien (rekisterinpitäjien) arkistonhoitajille tarkoitettu ohje. Ohjeessa kuvataan arkistonhoitajan

Lisätiedot

Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto 2013

Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto 2013 Palaute Palaute työkalulla opettaja voi rakentaa kyselyn, johon opiskelijat vastaavat joko anonyymisti tai nimellään. Opettaja voi tarkastella vastauksia koosteena tai yksitellen. Asetukset Nimeä palaute

Lisätiedot

ASIAKASRAPORTOINNIN OHJE

ASIAKASRAPORTOINNIN OHJE 1 ASIAKASRAPORTOINNIN OHJE ASIAKASRAPORTOINTIIN KIRJAUTUMINEN Saatuanne käyttöoikeudet raportointiin, tapahtumatiedot ovat käytettävissä heti. Raportoinnin tiedot päivittyvät n. vuorokauden viiveellä.

Lisätiedot

Automaattitilausten hallinta

Automaattitilausten hallinta Automaattitilausten hallinta Automaattitilauksilla voidaan automatisoida kopiotilaukset tuotantolaitokselle. Työkalulla voitte määritellä kansio- sekä tiedostokohtaisia automaattitilauksia. Joka yö SokoPro

Lisätiedot

EasyGO Hunter Käyttäjän opas

EasyGO Hunter Käyttäjän opas EasyGO Hunter Käyttäjän opas JOHDANTO Onnittelut EasyGO Hunter laajennuspaketin valinnasta! Hunter tarjoaa metsästäjien toivomia lisäominaisuuksia laajentaen EasyGO Personalin käyttävyyttä. Hunter mahdollistaa

Lisätiedot

U U D E T O M I N A I S U U D E T V E R S I O S T A 2 0 1 3 V E R S I O O N 2 0 1 4

U U D E T O M I N A I S U U D E T V E R S I O S T A 2 0 1 3 V E R S I O O N 2 0 1 4 Sivu 1/5 U U D E T O M I N A I S U U D E T V E R S I O S T A 2 0 1 3 V E R S I O O N 2 0 1 4 Talgraf Raportointi, sivut 1-2 Talgraf Budjetointi, sivu 3 Talgraf Viewer, sivu 4 Talgraf Konserni, sivu 5 Express

Lisätiedot

Larppa-laskutusohjelma v1.1 Ohje

Larppa-laskutusohjelma v1.1 Ohje Larppa-laskutusohjelma v1.1 Ohje Larppa-laskutusohjelma Larppa-laskutusohjelma on tarkoitettu pienen yrityksen laskujen tulostamiseen ja arkistointiin. Ohjelma tarvitsee Microsoft Excel ohjelman toimiakseen

Lisätiedot

Valintanauhan komennot Valintanauhan kussakin välilehdessä on ryhmiä ja kussakin ryhmässä on toisiinsa liittyviä komentoja.

Valintanauhan komennot Valintanauhan kussakin välilehdessä on ryhmiä ja kussakin ryhmässä on toisiinsa liittyviä komentoja. Pikaopas Microsoft Excel 2013 näyttää erilaiselta kuin aiemmat versiot. Tämän oppaan avulla pääset alkuun nopeasti ja saat yleiskuvan uusista ominaisuuksista. Komentojen lisääminen pikatyökaluriville Pidä

Lisätiedot

Kuva 1. Jokaisen tavallisen kuvan tasotyökalussa näkyy vain yksi taso, tässä nimellä tausta.

Kuva 1. Jokaisen tavallisen kuvan tasotyökalussa näkyy vain yksi taso, tässä nimellä tausta. Gimp alkeet XII 9 luokan ATK-työt/HaJa Sivu 1 / 6 GIMP:in tasotyökalu Lue ensin nämä ohjeet! Harjoitus lopussa! GIMP:in tasotyökalu on nimensä mukaisesti työkalu, jolla hallitaan tasoja, niiden läpinäkyvyyttä,

Lisätiedot

OODI OPTIMA TIEDONSIIRTO- OHJE OPETTAJILLE

OODI OPTIMA TIEDONSIIRTO- OHJE OPETTAJILLE OODI OPTIMA TIEDONSIIRTO- OHJE OPETTAJILLE 29.2.2012 Tiedonsiirto mahdollistaa opiskelijaryhmän siirtämisen oodista optimaan. Optimaan siirtyy opiskelijaryhmä, joka liitetään Optimassa työtilaan. Tiedonsiirtotoiminnallisuus

Lisätiedot

Käyttö hiirellä. Keskipainike (rulla) Panoroi. Napsautus + veto. Näkymän keskittäminen. Kaksoisnapsautus. Pikavalikko. Työkalukäyttö.

Käyttö hiirellä. Keskipainike (rulla) Panoroi. Napsautus + veto. Näkymän keskittäminen. Kaksoisnapsautus. Pikavalikko. Työkalukäyttö. BLUEBEAM REVU PIKANÄPPÄIMET Käyttö hiirellä Keskipainike (rulla) Panoroi Näkymän keskittäminen Napsautus + veto Kaksoisnapsautus Ykköspainike Kakkospainike Työkalukäyttö Napsautus Pikavalikko Napsautus

Lisätiedot

TAPAHTUMAT Päivitetty: Viikko: 34

TAPAHTUMAT Päivitetty: Viikko: 34 TAPAHTUMAT Päivitetty: 22.8.219 Viikko: 34 Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai Sunnuntai 19.8.219 2.8.219 21.8.219 22.8.219 23.8.219 24.8.219 25.8.219 FPS Jäähalli Jäähalli Jäähalli

Lisätiedot

VIS Online 2.0 version uudistukset

VIS Online 2.0 version uudistukset VIS Online 2.0 version uudistukset Tämä dokumentti kuvaa VIS Online 2.0 julkaisun erot VIS Online 1.0:aan nähden. Dokumentti on tarkoitettu vanhan VIS Online 1.0 version käyttäjille siirryttäessä uuden

Lisätiedot

Ryhmäkirjeen hyödyntäminen

Ryhmäkirjeen hyödyntäminen Ryhmäkirjeen hyödyntäminen hannele.rajaniemi@jyu.fi konkkola@cc.jyu.fi Sisältö Joukkokirje-toiminnon (Wordin ja Excelin yhteiskäytön) periaatteet Excel tietolähteenä tutuksi (valmis harjoitustiedosto)

Lisätiedot

Visma L7 Palkanlaskenta Lomavuodenvaihde. Tiedote 2013

Visma L7 Palkanlaskenta Lomavuodenvaihde. Tiedote 2013 Visma L7 Palkanlaskenta Lomavuodenvaihde Tiedote 2013 Oppaan päiväys: 5.3.2013. Asiakaspalvelu: Helpdesk: kirjautuminen Visma L7 infolinen tai osoitteen www.visma.fi kautta Puhelintuki Visma L7: 0107 562

Lisätiedot

Helsingin yliopisto Kehittämisosasto Opiskelijarekisteri. Oodi 2.81 Käyttöohje Opintosuoritusten rekisteröinti OPINTOSUORITUSTEN REKISTERÖINTI

Helsingin yliopisto Kehittämisosasto Opiskelijarekisteri. Oodi 2.81 Käyttöohje Opintosuoritusten rekisteröinti OPINTOSUORITUSTEN REKISTERÖINTI OPINTOSUORITUSTEN REKISTERÖINTI -näytöllä rekisteröidään opintojaksojen suorituksia ja sellaisia opintokokonaisuuksien suorituksia, joihin ei kiinnitetä alempia opintosuorituksia. Tätä näyttöä käytetään

Lisätiedot

Karttapalvelun käyttöohjeet

Karttapalvelun käyttöohjeet Karttapalvelun käyttöohjeet 1 Yleistä... 2 2 Aloitusnäkymä... 2 3 Liikkuminen kartalla... 3 4 Vasemman laidan valikko... 3 4.1 Kaavayhdistelmä... 3 4.2 Valmistelussa olevat kaavat... 3 4.3 Kaavamerkinnät...

Lisätiedot

OHJE ATERIAPÄIVÄKIRJAN MUOKKAUKSEEN

OHJE ATERIAPÄIVÄKIRJAN MUOKKAUKSEEN Nutri-Flow ravintotulkki OHJE ATERIAPÄIVÄKIRJAN MUOKKAUKSEEN Uuden ateriapäivän lisääminen Siirry ateriapäiväkirjaan päävalikon Ateriapäiväkirja -painikkeesta. 1. Klikkaa kalenterista päivämäärää, jolle

Lisätiedot

CABAS. Perusominaisuuksien käyttö

CABAS. Perusominaisuuksien käyttö CABAS Perusominaisuuksien käyttö Aloitussivu s.3-4 Laskelman luominen s.5-6 Omistajan/Ajoneuvon tiedot s.7-8 Vahinkotiedot s.9 Veloitukset s.10 Korjauskohteet s.11 Toimenpiteet/korjauskohteet s.12-14 Pintaoikaisu

Lisätiedot

Maestro Lappeenranta Mannerheiminkatu Lappeenranta. Maestro Helsinki Huopalahdentie Helsinki

Maestro Lappeenranta Mannerheiminkatu Lappeenranta. Maestro Helsinki Huopalahdentie Helsinki 1 Uusi asiakasyrityksen käyttäjätunnus MaestroNG-järjestelmään 1 Yleistä... 2 2 Perusta käyttäjäryhmät... 2 3 Lisää käyttäjäryhmille oikeudet... 3 Oikeus sivustoon... 3 Oikeus firmaan... 4 Oikeudet sovelluksiin...

Lisätiedot

Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide:

Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide: Uusi Alv-yhteenvetoilmoitus / käyttöönotto Myynnin perustiedot EU-tavarakaupan osalta Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide:

Lisätiedot

Aditro Tikon versio 6.2.0

Aditro Tikon versio 6.2.0 Marraskuu 2012 1 (7) Aditro Tikon versio 6.2.0 Mallikantojen ja raporttien käyttöönotto Marraskuu 2012 2 (7) Sisällysluettelo 1. Mallikantojen ja raporttien käyttöönotto... 3 1.1. Tikon versioon 6.2.0

Lisätiedot

Tekstinkäsittelyn jatko. KSAO Liiketalous 1

Tekstinkäsittelyn jatko. KSAO Liiketalous 1 KSAO Liiketalous 1 Tyylien käyttö on keskeinen osa tehokasta tekstinkäsittelyä. Merkki- ja kappalemuotoilujen tallentaminen valmiiksi tyyleiksi nopeuttavat tekstinkäsittelyä; tekstin kirjoittamista ja

Lisätiedot

Muuttujien määrittely

Muuttujien määrittely Tarja Heikkilä Muuttujien määrittely Määrittele muuttujat SPSS-ohjelmaan lomakkeen kysymyksistä. Harjoitusta varten lomakkeeseen on muokattu kysymyksiä kahdesta opiskelijoiden tekemästä Joupiskan rinneravintolaa

Lisätiedot

X-Change-tekstinkäsittely ja kopiointiohje

X-Change-tekstinkäsittely ja kopiointiohje X-Change-tekstinkäsittely ja kopiointiohje Avaa PDF_X-Change Editor Avaa kopioitava asiakirja X-Change-ohjelmaan Jos olet saanut asiakirjan sähköpostissa tallenna asiakirja ensin omaan henkilökohtaiseen

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille ja kennelpiireille, kokeen puoltaminen ja hyväksyminen

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille ja kennelpiireille, kokeen puoltaminen ja hyväksyminen Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille ja kennelpiireille, kokeen puoltaminen ja hyväksyminen 17.8.2016 2(8) Kokeen puoltaminen ja hyväksyminen Oikeus koeanomusten sähköiseen käsittelyyn...

Lisätiedot

HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN

HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN 1 HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN Valitse Opintojen rekisteröinti -valikosta Hyväksilukeminen. Voit valita Näytettävät opinnot -osiosta, mitkä opiskelijan suorituksista näkyvät aktiivisina

Lisätiedot

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ 1 HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ Valitse Opintojen rekisteröinti -valikosta komento Hyväksilukeminen. Voit valita Näytettävät opinnot -osiosta, mitkä opiskelijan suorituksista näkyvät

Lisätiedot

- Jalkapalloa jokaiselle -

- Jalkapalloa jokaiselle - Kauden vaihto Ohjeita ylläpitäjille Arto Kalliola - Jalkapalloa jokaiselle - KAUDEN VAIHTAMINEN JOPOX-JÄRJESTELMÄSSÄ Yleistä Kun toimintakausi lähestyy loppuaan, luodaan Jopox-järjestelmään seuraavaa kautta

Lisätiedot

RATKI 1.0 Talousraportin käyttäjän ohje

RATKI 1.0 Talousraportin käyttäjän ohje RATKI RATKI 1.0 Talousraportin käyttäjän ohje Ohje 21.01.2008 0.1 Vastuuhenkilö Petri Ahola Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Kuvaus... 3 1.2. Esitiedot... 3 1.3. RATKIn käyttöoikeuksien hankinta...

Lisätiedot

Visma Approval Center. Versiosaate 1.3

Visma Approval Center. Versiosaate 1.3 Visma Approval Center Versiosaate 1.3 Visma Approval Center - Versiosaate 1.3 Kaikkia koskettavat kehitykset Muutokset käyttöliittymän välilehdissä Tarkastajat ja hyväksyjät näkevät ylävalikon jatkossa

Lisätiedot

Käyttöohje webrekkaselvitys-tietojärjestelmä

Käyttöohje webrekkaselvitys-tietojärjestelmä Käyttöohje webrekkaselvitys-tietojärjestelmä Kirjautumissivu: rekkaselvitys.helsinginsatama.fi Rekkaselvityksen webkäyttöliittymällä rekisteröityneet asiakkaat tekevät ilmoituksia itse verkossa suoraan

Lisätiedot

Pikaopas työjärjestystietojen viemiseen uuteen Outlook -kalenteriin

Pikaopas työjärjestystietojen viemiseen uuteen Outlook -kalenteriin Pikaopas työjärjestystietojen viemiseen uuteen Outlook -kalenteriin Seuraavassa on esitetty, miten TimeEditissä olevat tiedot saadaan siirrettyä uuteen Outlook -kalenteriin. Vaihe 1 Ensimmäisenä käsitellään

Lisätiedot

Fakta versio 5.3.0.1069 Forecast versio 1.3.0.53

Fakta versio 5.3.0.1069 Forecast versio 1.3.0.53 1 (7) Fakta versio 5.3.0.1069 versio 1.3.0.53 Ohessa on luettelo uusista ja muuttuneista toiminnoista ja ominaisuuksista version x.2.1 jälkeen. Porautuminen saldoista tapahtuariveille.. Jako on mahdollista

Lisätiedot

OPINTOSUORITUSTEN REKISTERÖINTI

OPINTOSUORITUSTEN REKISTERÖINTI 1 OPINTOSUORITUSTEN REKISTERÖINTI Opintosuoritusten rekisteröinti -näytöllä rekisteröidään opintojaksojen suorituksia ja sellaisia opintokokonaisuuksien suorituksia, joihin ei kiinnitetä alempia opintosuorituksia.

Lisätiedot

Taulukkolaskennan perusteet KSAO Liiketalous 1. 5 Rivitunnus (65 536 riviä) 14 Edellisten vierityspainikkeet. 6 Solu 15 Taulukon vierityspalkit

Taulukkolaskennan perusteet KSAO Liiketalous 1. 5 Rivitunnus (65 536 riviä) 14 Edellisten vierityspainikkeet. 6 Solu 15 Taulukon vierityspalkit KSAO Liiketalous 1 Perusteet 1110 12 9 1 2 8 3 4 18 5 7 6 14 13 16 15 15 17 1 Vakiotyökalurivi Vakio 10 vastaa Enter -näppäintä 2 Muotoilutyökalurivi Motoilu 11 vastaa Esc näppäintä 3 Työkirjan otsikkorivi

Lisätiedot

Asiointipalvelun ohje

Asiointipalvelun ohje Asiointipalvelun ohje Yleistä 1. Kirjautuminen 2. Yhteystiedot 3. Vastaustavan valinta 1. Yleistä 2. Palkkatietojen lataaminen tiedostosta 4. Lomake 1. Yleistä 2. Linkit ja vastaajan tiedot 3. Lomakekäsittely

Lisätiedot

Hops-ohjaajan ohje Opiskelijan hopsit.

Hops-ohjaajan ohje Opiskelijan hopsit. Hops-ohjaajan ohje Tässä ohjeessa kuvataan kaksi erilaista tapaa hakea tietyn opiskelijan lähettämä hops. Ensin ohjeistetaan miten toimitaan, jos hopsin ryhmätyökalu on käytössä, eli ohjaajalle on luotu

Lisätiedot

Päivitetty 17.1.2014. JETI pikaohje. Ennakkosuunnitelman luonti

Päivitetty 17.1.2014. JETI pikaohje. Ennakkosuunnitelman luonti Päivitetty 17.1.2014 JETI pikaohje Ennakkosuunnitelman luonti 1/5 Uuden ennakkosuunnitelman luonti Voit luoda uuden ennakkosuunnitelman kahdella tavalla: 1. Joko luomalla uuden ennakkosuunnitelman tyhjältä

Lisätiedot

OpenOffice.org Impress 3.1.0

OpenOffice.org Impress 3.1.0 OpenOffice.org Impress 3.1.0 Sisällysluettelo 1 Esityksen luominen...1 2 Dian rakenne...2 3 Dian lisääminen, poistaminen, siirtäminen ja kopioiminen...3 4 Diojen koon muuttaminen...3 5 Pohjatyylisivut...4

Lisätiedot

SUOMEN LASTENKULTTUURIKESKUSTEN LIITTO TILASTOPOHJAN KÄYTTÖ. Noora Herranen Kirsi Jaakkola Elina Järvelä Pilvi Kuitu

SUOMEN LASTENKULTTUURIKESKUSTEN LIITTO TILASTOPOHJAN KÄYTTÖ. Noora Herranen Kirsi Jaakkola Elina Järvelä Pilvi Kuitu SUOMEN LASTENKULTTUURIKESKUSTEN LIITTO TILASTOPOHJAN KÄYTTÖ Noora Herranen Kirsi Jaakkola Elina Järvelä Pilvi Kuitu 14.3.2017 TILASTOPOHJAN RAKENNE VÄLILEHDITTÄIN TOIMINTATIETOLOMAKE Kartoitetaan kunkin

Lisätiedot

Excel 2010 ja QlikView. Mihin ja milloin pivot:ia voi käyttää

Excel 2010 ja QlikView. Mihin ja milloin pivot:ia voi käyttää Excel 2010 ja QlikView 6.11.2012 Markku Könkkölä J Y / IT -palvelut Mihin ja milloin pivot:ia voi käyttää Datan pitää olla listamuotoinen ts. otsikkorivi ja sen alla tietorivit ilman tyhjiä välejä. Jokaisella

Lisätiedot

Päijät-Hämeen koulutuskonserni SharePoint 2010 1 (18)

Päijät-Hämeen koulutuskonserni SharePoint 2010 1 (18) Päijät-Hämeen koulutuskonserni SharePoint 2010 1 (18) Sisällysluettelo 1 Yleistä 2 2 Tuotekorista tulevat tiedot 2 3 Sharepoint-listaus ja sen suodattaminen 3 3.1 Erilaiset listausnäkymät 3 3.1.1 Tulosalueen

Lisätiedot

Kansiomaksaminen. 1. Uuden maksun ja kansion tekeminen...2. 2. Maksun tietojen tarkistaminen...3. 3. Maksun hyväksyminen ja kansion sulkeminen...

Kansiomaksaminen. 1. Uuden maksun ja kansion tekeminen...2. 2. Maksun tietojen tarkistaminen...3. 3. Maksun hyväksyminen ja kansion sulkeminen... Kansiomaksaminen Voit maksaa Business Onlinessa kahdella tavalla: perinteisesti tai kansiomaksaminen avulla. On suositeltavaa, että käytät pääsääntöisesti vain jompaa kumpaa tapaa, jotta maksuja ei jää

Lisätiedot

40 Excel-vinkkiä Minkä tahansa elementin pikamuotoilu. Muotoillaksesi mitä tahansa elementtiä, paina CTRL + 1

40 Excel-vinkkiä Minkä tahansa elementin pikamuotoilu. Muotoillaksesi mitä tahansa elementtiä, paina CTRL + 1 40 Excel-vinkkiä 1. Minkä tahansa elementin pikamuotoilu Muotoillaksesi mitä tahansa elementtiä, paina CTRL + 1 40 Excel-vinkkiä - 1 2. Sarakkeiden ja rivien koon tasaaminen pisimmän tekstin mukaan Tasataksesi

Lisätiedot

M2-Matkalaskujärjestelmä lyhyet käyttöohjeet. Yleistä. Laatija: Arja Luoto M2-käyttöohjeet versio 1.0 Hyväksyjä: Tuula McKee 17.9.

M2-Matkalaskujärjestelmä lyhyet käyttöohjeet. Yleistä. Laatija: Arja Luoto M2-käyttöohjeet versio 1.0 Hyväksyjä: Tuula McKee 17.9. M2-Matkalaskujärjestelmä lyhyet käyttöohjeet Yleistä Matkustusten hallinta jakaantuu M2- järjestelmässä kolmeen eri ryhmään 1) päivärahamatkustamiseen, 2) kilometrikorvaukseen (jossa on suppea päivärahaosuus)

Lisätiedot