Vain muutamalla klikkauksella Tehokas mallintaminen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vain muutamalla klikkauksella Tehokas mallintaminen"

Transkriptio

1

2 Katso yksityiskohtaisempia tietoja osoitteesta CNC Software, Inc. kantaa vastuunsa ympäristöystävällisyyden kehittämisessä. Näin tuetaan sosiaalisesti ja ekologisesti kestävää kehitystä Tällä Mastercamin ominaisuuksia tiivistetysti esittelevällä lehtisellä säästetään paperia. Kattavammat tiedot on saatavina mm. kotisivuilla olevista videoista. Vain muutamalla klikkauksella Tehokas mallintaminen Mastercamin tehokas CAD-mallinnusydin tekee työstä helpompaa kuin koskaan. Jokainen luomasi geometria elää antaen sinun nopeasti muokata sitä, kunnes se on juuri sellainen kuin haluat. Mastercamin mallinnustyökaluihin kuuluu mm. seuraavaa: Vaivaton 2D- ja 3D-geometrian luonti sekä pintamallinnus. Trimmattujen pintojen trimmausten poisto ja trimmattujen reikien täyttö. Automaattinen muotin jakolinjan generointi. Kappaleiden asettelu leukoihin ja kiinnittimiin. Assosiatiivinen mitoitus päivittyy sitä mukaa, kun mallia muutetaan. Uusi analyysityökalu helpottaa mallinnusta ja ohjemointia. Tilavuusmallinnus lisäohjelmana. Sisäänrakennetut tiedostokääntäjät takaavat yhteensopivuuden eri järjestelmien kanssa: IGES, Parasolid, SAT (ACIS-tilavuusmallit), AutoCAD (DXF, DWG ja Inventor TM -tiedostot), SolidWorks, (mukaan lukien solidin historiapuu) Solid Edge, STEP, EPS CADL, STL, VDA ym. Myös Siemens NX, Catia, Pro-E ja muita suorakääntäjiä on saatavina. Erityinen Mastercamin ilmainen lisäosa liittää Mastercamin käynnistyspainikkeen SolidWorks-, Solid Edge-, tai AutoCAD Inventor-ohjelmien työkaluriveille. Älykäs koneistus Suomen ja koko maailman suosituimpana CAM-ohjelmistona* Mastercam pyrkii tekemään koko työstöratojen luontiprosessin alusta loppuun helpommaksi. Tässä esitellään vain muutamia keinoja, joilla Mastercam säästää aikaasi. Hyödynnä työstötekniikan taitosi Työstöratojen assosiatiivisuuden avulla voit nopeasti hienosäätää työstön teknologiaa. Kappaleen mukana tallentuvaa kerran luotua työstörataa voi kaikilta osin muuttaa jälkeenpäin ilman uudelleen ohjelmointia. Voit myös rakentaa hyväksi havaituista työstömenetelmistä oman kirjaston. Valitset vain halutut tallennetut operaatiot, käytät niitä kappaleeseen ja Mastercam auttaa niiden soveltamisessa uuteen malliin. Nopeaa, helppoa ja tehokasta juuri niin kuin työstöratojen ohjelmoinnin tuleekin olla. CAD-tiedostojen muutosten tunnistaminen Mastercamin tiedostojen seuranta ja muutosten tunnistus helpottavat CAD-malleihin mahdollisesti tulleiden muutosten havaitsemista. Tee CAD-tiedostoista tarkistusluettelo, jolloin Mastercam muistuttaa sinua, kun uusi versio on käytettävissä ja osoittaa samalla muuttuneet kohdat työstöratojen päivittämiseksi. * Lähde: CAD/CAM yhdistys, CIMdata, Inc.

3 Aihiomallin käyttö Tarkka aihiomalli on hyödyllinen monella tavalla työn edistyessä voidaan mallista tarkastaa, kuinka kussakin vaiheessa materiaalia poistetaan ja verrata eri vaiheita. Mallia voidaan käyttää myös jälkityöstön aihiona. Voit tarkistella työkappaletta, missä tahansa CAD-malli työstön vaiheessa ja nähdä tarkkaan, millainen se olisi työstökoneella samassa vaiheessa. Mallia voidaan käyttää yksittäisessä projektissa tai tallentaa geometriana muuta käyttöä varten. Lisäjoustavuutta työhön saa tuomalla ulkoisen CAD-mallin koneistuksen lähtöaihioksi. AIHIO- MALLIN VERTAILU Aihiomalli Mallia voidaan nopeasti käyttää työstöaihiona missä tahansa prosessin vaiheessa. Luotettava työstöratojen tarkastus ja konesimulointi On tärkeää tietää ratojen olevan kunnossa ennen varsinaista materiaalin työstöä. Mastercamissa on useita erilaisia eri tapoja varmistaa, että kappaleesta todella tulee sellainen kuin suunniteltiin. Näihin varmistusmenetelmiin kuuluvat konesimulointi, työstöratojen tarkastus graafisessa aihiotyöstössä, jossa työkalu ja työkalun pidin ovat näkyvissä sekä työstöradan simulointi. Näiden tarkistustyökalujen avulla saadaan tärkeää tietoa työkalun liikkeistä kokonaisuutena, jolloin työstöprosessia voidaan katsella jo ennen varsinaista lastuamista. Konesimulointi on käytännöllinen oikotie siihen, kuinka työstöradat ja työstövälineet toimivat keskenään.

4 Katso yksityiskohtaisempia tietoja osoitteesta Mastercamin Dynaaminen jyrsintä on muuttanut koneistusmenetelmämme. Olemme erikoistuneet tarkkoihin muotteihin, ja Dynaaminen jyrsintä on alentanut ohjelmointi- ja työstöaikaamme samalla, kun työkalujen kestoikä on pidentynyt ja tämän kaiken ohella tuotteittemme laatu on pysynyt vaatimallamme tasolla. Carmen Goudey Tuotantopäällikkö Prosin Molds, Ontario, Kanada 2D-työstöradat Profiilin työstö, taskun työstö ja poraukset 2D-työstöradat vaihtelevat varsin yksinkertaisista radoista hyvin kompleksisiin ratoihin. Mastercamissa on kaikki työkalut, joita tarvitset tehdäksesi enemmän lyhyemmässä ajassa. Tässä muutamia keskeisiä piirteitä: Dynaaminen jyrsintä luo työstöradan, jossa pyritään tasaiseen työkalun kuormitukseen ja jonka avulla voidaan hyödyntää työkalun koko lastuavaa pituutta. Samalla päästään lyhyempään työstöaikaan. Piirrepohjainen työstö luo automaattisesti työstöradat soldin taskuille, profiileille ja porauksille. Porausradoissa voidaan käyttää reikien tyyppiluettelotiedostoa ja piirrepohjaisessa työstössä uutta irtopalan työstö -toimintoa. Standardeihin taskutyöstön tyyppeihin kuuluvat zigzag, yhteen suuntaan, aito spiraali, vakiolimityspiraali, muodonmuutosspiraali ja avoin tasku. Lähestymismenetelmiin kuuluvat porautuminen, kierteinen, ramppi, profiili, keskilinja tai mukautettu ja myös trokoidiset liikkeet. Profiilin ja taskun jälkityöstöradoissa käytetään pienempiä työkaluja automaattiseen, aikaisemmista operaatioista jääneen materiaalin poistoon. Erityistuki ISCAR in suurnopeustyöstön (HEM) työkalujen sarjalle. Alueketjutuksella 2D-suurnopeustyöstöalueet määritellään nopeasti ja helposti. Klikkaa ja siirrä työstön aloituspiste mihin tahansa mallin kohtaan. Automatisoidut urajyrsintä-, kaarijyrsintä- ja kierteenjyrsintäradat. Tasauksissa työkalun kuormitus voidaan säilyttää vakiona. Operaatioiden aloituspisteiden tunnistus ja esiporausten luonti automaattisesti. Automaattinen porausten ja upotusten laskenta. Porauksien optimaalinen järjestely. Dynaaminen jyrsintä luo aktiivisen työstöradan, jossa työkalun kuormitus on tasaista, ja käytössä on koko työkalun lastuava pituus. Mastercamin piirrepohjaisten ratojen automatisoitu ohjelmonti helpottaa merkittävästi solidien työstöä.

5 3D-työstöradat Rouhinta, viimeistely ja jälkityöstö Tehokkaalle NC-ohjelmoinnille on ensiarvoista tuottaa operaatioita, joissa syntyy tarkka ja pinnan laadultaan hyvä kappale. Tässä muutamia Mastercamin suosituista 3D-työstön ominaisuuksista: Ratojen luonti monipinnoille, tilavuusmalleille tai näiden yhdistelmille. Uusi OptiRouhinta poistaa suuren määrän materiaalia nopeasti. Syviä materiaalinpoistoliikkeitä seuraa ylempänä pienemmät liikkeet, jolloin yhdellä kertaa saadaan rouhittua paljon materiaalia ja silti viimeistelyn tarve pysyy kohtuullisena. 3D-pinnanlaadun parantaminen -toiminto on lyömätön työkalu pinnnan työstön hallintaan tarjoten ensiluokkaisen viimeistelyn ja optimoidut työstöajat. Pinnan suurnopeustyöstöratojen Optijälkityöstöradassa käytetään Mastercamin uutta aihiomallia tunnistamaan ja työstämään ne alueet, jotka tulee työstää pienemmällä työkalulla. 3D-projisointiradoilla saadaan johtokäyrien avulla yhtenevä, tasalaatuinen viimeistely, joka seuraa pinnan luonnollista muotoa. Vakiopinnankarheus 3D-sivuttaissiirroin on sopiva viimeistelytapa kaltevilla ja tasaisilla pinnoilla. Täydellinen reunapintojen tuki. Älykkäässä hybridiviimeistelyn ja jäännömateriaalin hybridityöstössä työstötapa muuttuu automaattisesti kappaleen muodon muuttuessa. Vakio-Z rouhinnan jälkityöstö tunnistaa ne alueet ja kriittiset syvänteet, jotka tulee työstää pienemmällä työkalulla. Piirtoviimeistelyn avulla työkalu liikkuu pintojen liitoksia pitkin ja varmistaa vaikeasti saavutettavien kohtien hyvän pinnanalaadun. Tässä voidaan valita yksi tai useampi lastu. Lisätietoja Hybridiviimeistely yhdistää yhdessä työstöradassa nerokkaasti kaksi tehokasta työstömenetelmää. Tavallinen viimeistely Viimeistely pinnanlaadun parantamisella Optirouhinnalla poistetaan suuria materiaalimääriä nopeammin ja silti työkalun kestoikä kasvaa. Kriittisten syvyyksien rouhinta automaattisesti. Tämä parantaa 3D-pintojen laatua merkittävästi.

6 Katso yksityiskohtaisempia tietoja osoitteesta Yrityksemme on pysyttävä työstöteknologian kärjessä pitääksemme tuotteemme uusina ja tuoreina. Pyrimme aina ylittämään aikaisemmat saavutuksemme, ja meille se merkitsee moniakselista työstötekniikkaa. X6:n piirteet helpottavat edelleen moniakselisten töittemme ohjelmointia ja parantavat niiden tehokkuutta. Jim Quinn (JQ) CNC ohjelmoija Orange County Choppers Newburgh, NY, USA Monipuolinen valikoima työstömenetelmiä Moniakselityöstö Moniakselinen työstö lisää huomattavasti yrityksen kilpailukykyä. Mastercam tarjoaa kattavan valikoiman moniakselisen työstön menetelmiä. Mastercamin avulla voidaan täydellisesti hallita kolmea moniakselityöstön keskeistä elementtiä: työstömenetelmiä, työkaluakselin kallistuksia ja törmäyksien tarkastusta. Tässä joitakin Mastercamin moniakselityöstön ominaisuuksista: Moniakselinen rouhinta ja viimeistely (mukaan lukien syvyyslastut), porausrouhinta, vuopintojen radat ja poraukset Kyljellä työstö ja kyljellä työstön viuhkamaisuus-parametri monipintaisia pohjia työstettäessä sekä mahdollisuus käyttää ohjauskäyrää kyljellä työstössä lisäävät työstön hallintaa. 5-akselisten käyrien työstöä voidaan ohjata säätämällä työkalun sivu- ja etu/takakallistuskulmaa 5-akselisten käyräratojen luonti esimerkiksi kappaleiden reunojen rajaukseen alipainemuovauksessa. Helppokäyttöiset 4-akseliset kiertoakseliradat ja 5-akseliset porausradat Minimikallistuskulman avulla hallitaan liikettä kohdissa, joissa saattaisiin törmätä kappaleeseen. 3-akseliradan muuttaminen 5-akseliseksi. Monipuolinen koukkauksenesto ja 5-akseliset turva-alueet kappaleen ympärillä. Työkalun akseli, etu/taka- sekä sivukallistus ja lähestyminen/poistuminen ovat kaikki monipuolisesti säädettävissä. Nämä toiminnot yksinkertaistavat mutkikkaitakin moniakselitöitä. Mastercamissa on oma Blade Epert -työstöratatyyppi erityisine työkaluineen monisiipisten kappaleiden ja napojen työstöön. Mastercamin Port Epert -työstöratatyypillä virtausaukkojen ohjelmointi on nopeaa ja työkalun liike juohevampaa. Ohjauskäyrää hyödyntävä kyljellä työstö parantaa lastun hallintaa. Menetelmä sekä tukee pintoja ja solideja tai toimii ilman tukea. Erityiset työstöratatyypit tukevat nopeaa ja tehokasta 5-akselista porausta. Erityiset ja älykkäät työstöliikkeet rajoilla, reunoilla, navoilla yms varmistavat siistin työstöjäljen. Loogiset, moniakseliset ohjelmointityökalut helpottavat projentin valmistusta ennen näkemättömällä tavalla.

7 Nopeammat työkierrot ja hieno pinnanlaatu Suurnopeustyöstö/syöttönopeuden optimointi Suurnopeustyöstö (HSM) on tehokas menetelmä, jossa yhdistyvät korkea syöttönopeus, suuri karanopeus, erityiset työkalut ja juohevat työkalun liikkeet. Suurnopeustyöstöllä saavutetaan erinomainen pinnanlaatu ja nopeat toimitusajat. Mastercamin suurnopeusradoista on hyötyä vaikka käytössä ei olisikaan suurnopeuksista työstökonetta. Mastercamissa on myös toinen tehokas menetelmä, jolla saadaan työstökoneen ominaisuudet parhaiten hyödynnettyä. Jokainen työstön ammattilainen ymmärtää, että jos koko rata työstetään samalla syöttönopeudella, tehokkuus kärsii pahasti. Silloin kun sama rata ajetaan kullakin kohtaa optimaalisella nopeudella säästetään aikaa ja rahaa ja samalla työkalun kuluminen vähenee. Mastercamin Syöttönopeuden optimointi parantaa minkä tahansa 2- ja 3-akselityöstön tehoa. Se säätää syöttöä riippuen poistettavan materiaalin määrästä ja työstökoneen dynamiikasta lastun kasvaessa syöttö pienenee; lastun kevetessä syöttönopeus kasvaa. Syöttönopeuden optimointi pienentää automaattisesti syöttöä nurkkia lähestyttäessä ja kiihdyttää niiden jälkeen. Tuloksena on oikea syöttönopeus joka kohdassa työstörataa jokaisessa kappaleessa. Tasaiset alueet työstetään aikaa säästävällä menetelmällä, jossa nostot pidetään mahdollisimman pieninä ja lähestymis-, poistumis- ja työstöliikkeet ovat juohevia. Suurnopeuksinen jälkityöstön rouhintarata poistaa tehokkaasti edeltäneen rouhintakierron jättämää materiaalia. Alueiden suurnopeusrouhinnalla poistetaan materiaalia sisältä ulospäin jouhevalla liikkeellä. Kätevä ydinrouhinta työstää ulkoa sisäänpäin. Jos Mastercam havaitsee ydinrouhintaradassa taskun, työstörata muuttuu automaattisesti sisältä ulospäin. Syöttönopeuden optimointi voi säästää jopa 35% työstöajassa verrattuna optimoimattomiin ratoihin.

8 Tehokkaat lisätuotteet Hyvin usein juuri yksi CAD- tai CAM-lisätuote nopeuttaa ja helpottaa työtä ja parantaa kannattavuutta ratkaisevasti. Mastercamiin on saatavana useita erilaisia lisätuotteita, kuten mm: 5-akseliseen ohjelmointiin suunniteltuja ohjelmointityökaluja monilapaisten kappaleiden ja sylinterikansien kanavien työstöön. Täydellinen monitoimisten työstörobottien ohjelmointi Automaattinen muotin pesän ja keernapuolen erottaminen, päästökulmien analysointi ja pintojen ongelmien selvittäminen Pistepilveä tai STL-tiedostoa käyttämällä voidaan luoda työstöradat jo olemassa olevalle kappaleelle. Erityisiä työvälineitä CAD-mallin ja työstetyn kappaleen vertailemiseksi Automaattinen elektrodien luonti elektrodiaihioiden ja materiaalien kirjastoa hyödyntäen. Kattava luettelo osoitteessa Laitteistovaatimukset Prosessori: 2.5 GHz (vähintään) 32- tai 64-bittinen Intel - yhteensopiva prosessori. Mastercam tunnistaa automaattisesti prosessorin ja asentaa sen mukaan joko 32- tai 64-bittisen version. Käyttöjärjestelmä: Windows XP, Windows Vista (Business tai Ultimate) tai Windows 7 (Ultimate tai Professional) ja viimeisimmät Service pack -päivitykset ja suositellut päivitykset asennettuina. Muisti: 2 GB (minimi), 3 GB vapaata tilaa kiintolevyllä (minimi). Näyttö: 256 MB OpenGL-yhteensopiva näytönohjain,näytön resoluutio (minimi). Hiiri: Windows-yhteensopiva 2- tai 3-näppäiminen hiiri (tai rullahiiri). Maahantuoja: Vattuniemenkatu 13, Helsinki puh fa info@zene.fi Mastercam Mill Level 1 Level 2 Level 3 CAD Rautalankageometrian luonti ja mitoitus "elävinä" IGES, DXF, SAT, Parasolid, ja EPS luku/kirjoitus AutoCAD-, SolidWorks- ja Solid Edge- tiedostojen luku omassa muodossaan CATIA-, Pro/E- ja Unigraphics (UG NX) -tiedostojen lukeminen omassa muodossaan optio optio optio "Elävä" pintamallinnus CAD-tiedostojen muutosten tunnistaminen Tilavuusmallinnus optio optio optio CAM Aihiomalli prosessissa Täysin assosiatiiviset työstöradat Dynaaminen jyrsintä Piirrepohjainen työstö Automaattinen syöttönopeuden optimointi Profiilintyöstö, taskuntyöstö ja poraukset 2D-suurnopeusradat 3D-profiilintyöstö, trimmaus ja jälkityöstö Työstöratojen tarkastus kuvaruudulla Turva-alueet kaikille työstöradoille Koneen- ja ohjauksenmäärittelyt Kaiverrus Bittikarttakuvan vektorointi Yksittäisten ja rajoitettu monipintojen rouhinta Yksittäisten ja rajoitettu monipintojen viimeistely Täysi monipintojen ja solidien rouhinta Täysi monipintojen ja solidien viimeistely Täysi monipintojen ja solidien jäännösmateriaalin työstö Täysi monipintojen ja solidien suurnopeustyöstö Täysi monipintojen ja solidien OptiRouhinta Täysi monipintojen ja solidien suurnopeushybridinratojen tuki 5-akselinen poraus ja 5-akselisten käyrien työstö optio optio optio Samanaikainen 4- ja 5-akselinen työstö optio

Automaattiset työstöradat

Automaattiset työstöradat Lisätietoja www.mastercam.fi\router Vain muutamalla klikkauksella Tehokas mallintaminen NC Software, Inc. kantaa vastuunsa ympäristöystävällisyyden kehittämisessä. Näin tuetaan sosiaalisesti ja ekologisesti

Lisätiedot

Vain muutamalla klikkauksella CAD-tiedostojen muutosten tunnistus ja työstöratojen päivitys

Vain muutamalla klikkauksella CAD-tiedostojen muutosten tunnistus ja työstöratojen päivitys Lis ät w ieto w. ja M os as oi te tte rc am ess.fi a w Vain muutamalla klikkauksella CAD-tiedostojen muutosten tunnistus ja työstöratojen päivitys Tehokas mallintaminen uusi mallinnusydin tekee työstä

Lisätiedot

Suomen ja koko maailman suosituimpana CAM-ohjelmistona* Mastercam Tehokas mallintaminen

Suomen ja koko maailman suosituimpana CAM-ohjelmistona* Mastercam Tehokas mallintaminen . L m is as ät te iet rc oj am a Älykäs koneistus Vain muamalla klikkauksella Suomen ja koko maailman suosituimpana CAM-ohjelmistona* Mastcam Tehokas mallintaminen helpommaksi. Tässä esitellään vain muamia

Lisätiedot

Tarkkaa työstöä. Tehokas mallintaminen. Älykäs koneistus. Vain muutamalla klikkauksella. Hyödynnä työstötekniikan taitosi

Tarkkaa työstöä. Tehokas mallintaminen. Älykäs koneistus. Vain muutamalla klikkauksella. Hyödynnä työstötekniikan taitosi Mill Tarkkaa työstöä Vain muutamalla klikkauksella Tehokas mallintaminen Mastercamin tehokas CAD-mallinnusydin tekee työstä helpompaa kuin koskaan. Jokainen luomasi geometria elää antaen sinun nopeasti

Lisätiedot

X7 MU1 uudet piirteet

X7 MU1 uudet piirteet X7 MU1 uudet piirteet MastercamMastercam X7 ylläpitopäivitys 1 (MU1) sisältää seuraavat parannukset. Se on kaikkien Mastercam ylläpidossa olevien asiakkaiden käytettävissä. X7 MU1 ylläpitopäivityksen voi

Lisätiedot

TULEVAISUUS ON DYNAAMINEN

TULEVAISUUS ON DYNAAMINEN X9 Tuoteluettelo TULEVAISUUS ON DYNAAMINEN KÄYTÖSSÄ KOETELTU KÄYTÖSSÄ HYVÄKSYTTY Be dynamic MILL LATHE MILL-TURN SWISS WIRE ROUTER DESIGN DYNAAMINEN... 2 MILL... 4 MASTERCAM X9 LUOTETTAVUUS. PITKÄJÄNTEISYYS.

Lisätiedot

TULEVAISUUS ON DYNAAMINEN

TULEVAISUUS ON DYNAAMINEN X9 Tuoteluettelo TULEVAISUUS ON DYNAAMINEN KÄYTÖSSÄ KOETELTU KÄYTÖSSÄ HYVÄKSYTTY Be dynamic MILL LATHE MILL-TURN SWISS WIRE ROUTER DESIGN DYNAAMINEN... 2 MASTERCAM X9 MILL... 4 LATHE... 8 MILL-TURN...10

Lisätiedot

Mitä uutta SURFCAM 2015 R1

Mitä uutta SURFCAM 2015 R1 Mitä uutta SURFCAM Mitä uutta Sisältö Yleinen/Järjestelmä 3 Uusi asennusohjelma >>...3 Toiminnollisuus 4 Parannettu piirrustustason tuki >>...4 Parannettu värityksen tuki >>...5 Inline -koodi erillisenä

Lisätiedot

CAD/CAM Software with world class precision and control. What s Uusi

CAD/CAM Software with world class precision and control. What s Uusi What s Uusi SURFCAM V5.2 Mitä Uutta Page 1 of 19 Toukokuu 2011 Mitä uutta - SURFCAM V5.2 Sisällysluettelo 1) Uusi - Millturn valikko 3 2) Uusi HSM Z-rouhinta rata 4 3) Uusi - Valintojen multi maskaus 6

Lisätiedot

EdgeCAM Tuotantokoneistus

EdgeCAM Tuotantokoneistus EdgeCAM on yksi maailman johtavista valmistusjärjestelmistä, valmiina ratkaisemaan sinun tuotannollisen koneistuksen tarpeet. Nyt myös 4- ja 5-akselinen työstö. EdgeCAM Tuotantokoneistus EdgeCAM on yksinkertainen

Lisätiedot

Mitä Uutta - SURFCAM V5.1 Sisällysluettelo

Mitä Uutta - SURFCAM V5.1 Sisällysluettelo VER CAD/CAM Software with world class precision and control... Mitä uutta Mitä Uutta - SURFCAM V5.1 Sisällysluettelo 1) Parannettu muistinhallinta 32 ja 64 bitin järjestelmissä 3 2) Konesimulointi Optio

Lisätiedot

3.2 Työstöratojen luonti

3.2 Työstöratojen luonti 3.2 Työstöratojen luonti Luodaan aluksi työstöradat kahdelle akselille. 3.2.1 Olakkeen sorvaus Piirretään aluksi yksinkertainen kappale, johon luodaan työstöradat. Kuva 3.2.1 Koneistettava kappale Kyseisen

Lisätiedot

Monitoimisorvien NC-ohjelmointi. Kari Kuutela Pathtrace Oy www.cam.fi

Monitoimisorvien NC-ohjelmointi. Kari Kuutela Pathtrace Oy www.cam.fi Monitoimisorvien NC-ohjelmointi Kari Kuutela Pathtrace Oy www.cam.fi Monitoimisorvaus 2008 2008 www.cam.fi Turku Pathtrace Oy, vuodesta 1992 Ratkaisut NC-ohjelmointiin, NC-simulointiin, DNCliitännät, NC-ohjelmoinnin

Lisätiedot

Asetusaikojen minimointi NCkoodin

Asetusaikojen minimointi NCkoodin Asetusaikojen minimointi NCkoodin simuloinnilla Pauli Manninen , vuodesta 1992 Ratkaisut NC-ohjelmointiin, NC-simulointiin, DNC-liitännät, NC-ohjelmoinnin automatisointi Palvelut NC-ohjelmointi, menetelmäsuunnittelu,

Lisätiedot

Mittatarkkuutta 3D-mallien työstöön

Mittatarkkuutta 3D-mallien työstöön Mittatarkkuutta 3D-mallien työstöön WorkNC CAM-ohjelmisto tarjoaa helppokäyttöisyyttä ja automaattista huipputarkkuutta. Sillä voidaan tuottaa jyrsintä- ja porausohjelmat työvälineiden, muottien, elektrodien

Lisätiedot

Mitä uutta SURFCAM 2019 R1

Mitä uutta SURFCAM 2019 R1 Mitä uutta SURFCAM R1 Sisällys Yleistä/Järjestelmä 3 Asennusprosessi >>.... 3 4 Automattinen ryhmän luonti >>.... 4 Viivästetty työstöradan luonti >>.... 5 Kaiverra työstörata >>.... 6 Automattinen tekstin

Lisätiedot

Moniakseliratojen harjoituskirja

Moniakseliratojen harjoituskirja Moniakseliratojen harjoituskirja Mastercam X Moniakseliratojen harjoituskirja Huhtikuu 2010 ii MASTERCAM X2 / Moniakseliratojen harjoituskirja Mastercam moniakseliratojen harjoituskirja Päivämäärä: tammikuu

Lisätiedot

TULEVAISUUS ALKAA TÄSTÄ

TULEVAISUUS ALKAA TÄSTÄ TULEVAISUUS ALKAA TÄSTÄ MILL LATHE MILL-TURN WIRE ROUTER Mastercam for DESIGN SOLIDWORKS VIEMME TEOLLISUUTTAMME ETEENPÄIN Koska Mastercam on maailman suosituin CAM-ohjelma, on sillä ympäri maailmaa todella

Lisätiedot

Mitä uutta SURFCAM 2018 R1

Mitä uutta SURFCAM 2018 R1 Mitä uutta SURFCAM R1 Sisällys General/System 3 Asennusprosessi >>.... 3 4 Luo uudelleen ja esivalitse työkalurata geometria >>.... 4 Näkökentässä näyttö >>.... 5 Dynaaminen näyttö - Tasot >>.... 6 Dynaaminen

Lisätiedot

Dynaaminen jyrsintä Varmista, että sinulla on viimeisimmät tiedot.

Dynaaminen jyrsintä Varmista, että sinulla on viimeisimmät tiedot. Dynaaminen jyrsintä Dynaaminen jyrsintä Maaliskuu 2011 Varmista, että sinulla on viimeisimmät tiedot. Tiedot ovat saattaneet muuttua tämän oppaan painamisen jälkeen. Ota yhteyttä Mastercam-edustajaasi.

Lisätiedot

What s New in SURFCAM V5 Sisällys

What s New in SURFCAM V5 Sisällys CAD/CAM Software with world class precision and control... Mitä uutta What s New in SURFCAM V5 Sisällys 1) TrueMill 3 2) TrueMill laskin 5 3) Sorvi uutuudet 6 4) 4-akselisen jyrsinnän uutuudet 6 5) 5-akselisen

Lisätiedot

YOU MUST ACCEPT THE TERMS OF THIS LICENSE BEFORE YOU CAN OPERATE THE

YOU MUST ACCEPT THE TERMS OF THIS LICENSE BEFORE YOU CAN OPERATE THE Pikaohje Mastercam X6 asennus Tämän ohjelmisto lisenssiehdot hyväksytään klikkaamalla. Ohjelmiston käyttämiseksi tulee hyväksyä lisenssiehdot. Mastercam X järjestelmävaatimukset Prosessori 2.5 GHz Intel

Lisätiedot

Mastercam X6 uudet piirteet

Mastercam X6 uudet piirteet Mastercam X6 uudet piirteet Ohjelman uudet yleispiirteet 64 bittisen prosessorin tuki Mastercam X6 on saatavissa 64 bittisenä sovelluksena, jolloin saat kaiken hyödyn irti 64 bittisestä tietokoneesta ja

Lisätiedot

LATHE MILL-TURN WIRE ROUTER MASTERCAM for SOLIDWORKS

LATHE MILL-TURN WIRE ROUTER MASTERCAM for SOLIDWORKS MILL LATHE MILL-TURN WIRE ROUTER MASTERCAM for SOLIDWORKS DESIGN OLE OSA MAAILMAN LAAJINTA CAM-VERKOSTOA (Vasemmalta oikealle) Brian Summers, varajohtaja; Meghan West, toimitusjohtaja; ja Mark Summers,

Lisätiedot

Versio 9 > X toimintokartta. (päivitetty tammikuu 2011)

Versio 9 > X toimintokartta. (päivitetty tammikuu 2011) Versio 9 > X toimintokartta (päivitetty tammikuu 2011) Analysoi Analysoi-Dynaaminen Analysoi-Ketju Analysoi-Kulma Analysoi-Number Analysoi-Piste Analysoi-Pisteiden väli Analysoi-Profiili Analysoi-Vain

Lisätiedot

VALMISTUSTEKNIIKAN JATKOKURSSI 2006 Koneistettavan kappaleen mallintaminen ja työstön ohjelmointi

VALMISTUSTEKNIIKAN JATKOKURSSI 2006 Koneistettavan kappaleen mallintaminen ja työstön ohjelmointi VALMISTUSTEKNIIKAN JATKOKURSSI 2006 Koneistettavan kappaleen mallintaminen ja työstön ohjelmointi 1. Mitä mallinnetaan ja miksi? 2-ulotteisen muotoviivan avulla tehtävät muodot kuten taskujen jyrsinnät

Lisätiedot

Mitä uutta SURFCAM 2018 R2

Mitä uutta SURFCAM 2018 R2 Mitä uutta SURFCAM 2018 R2 Sisällys Yleistä/Järjestelmä 3 Asennusprosessi >>.... 3 Toiminnollisuus 4 Parannukset Waveform rouhintaan >>.... 4 Näytössä olevien ratojen kaksoisklikkaus avaa editoinnin >>....

Lisätiedot

MAAILMAN JOHTAVA CAD/CAM OHJELMISTO

MAAILMAN JOHTAVA CAD/CAM OHJELMISTO Mastercam 2017 MAAILMAN JOHTAVA CAD/CAM OHJELMISTO Tätä teemme. Ei muuta. MILL LATHE MILL-TURN SWISS WIRE ROUTER MASTERCAM for SOLIDWORKS DESIGN DYNAAMINEN... 2 MILL... 4 LATHE... 8 MILL-TURN...10 SWISS...12

Lisätiedot

Mastercam X7 MU1 uudet piirteet

Mastercam X7 MU1 uudet piirteet Mastercam X7 MU1 uudet piirteet Mastercam X7 MU1 uudet piirteet Joulukuu 2013 Varmista, että sinulla on viimeisimmät tiedot. Julkaisemisen jälkeen tämä oppaan tiedot ovat saattaneet muuttua tai niitä on

Lisätiedot

Mastercam X4 uudet piirteet

Mastercam X4 uudet piirteet Mastercam X4 uudet piirteet Heinäkuu 2009 Varmista, että käytössäsi ovat viimeisimmät tiedot! Tiedot ovat saattaneet muuttua tämän oppaan painamisen jälkeen. Tämän oppaan viimeisin versio on saatavana

Lisätiedot

mastercam focus tutorials Kuvantojen, tasojen ja työkoordinaatiston käyttö

mastercam focus tutorials Kuvantojen, tasojen ja työkoordinaatiston käyttö mastercam focus tutorials Kuvantojen, tasojen ja työkoordinaatiston käyttö Marraskuu 2007 Mastercam X2 MR2 Kuvantojen, tasojen ja työkoordinaatiston käyttö Päiväys: Marraskuu 2007 Copyright 2007 CNC Software,

Lisätiedot

Moniakseliratojen perusteet

Moniakseliratojen perusteet Moniakseliratojen perusteet Moniakseliratojen perusteet Helmikuu 2011 Varmista, että käytössäsi ovat viimeisimmät tiedot! Tiedot ovat saattaneet muuttua tämän oppaan painamisen jälkeen. Tämän oppaan viimeisin

Lisätiedot

JOUSTAVA YKSITTÄISVALMISTUS. Konepajamiehet 19.4.2011 Kauko Lappalainen

JOUSTAVA YKSITTÄISVALMISTUS. Konepajamiehet 19.4.2011 Kauko Lappalainen JOUSTAVA YKSITTÄISVALMISTUS Konepajamiehet 19.4.2011 Joustava yksittäisvalmistusautomaatio Target Erävalmistuksen ja yksittäisvalmistuksen tavoitteiden erot Toistuva erävalmistus tai volyymituotanto tuotantolaitteiston

Lisätiedot

Työstäminen robotilla Zenex perustettu 1986 Erikoistunut teknisiin ohjelmistoihin Mastercam CAM-ohjelmisto Mathcad laskentaohjelmisto KeyCreator CAD (ent. CADKEY) Työstörataohjelmien hallinta, DNC etc.

Lisätiedot

ArchiCad:istä Inventoriin ja NC-jyrsin mallin teko

ArchiCad:istä Inventoriin ja NC-jyrsin mallin teko ArchiCad:istä Inventoriin ja NC-jyrsin mallin teko Huomattavaa! Kun tallennat archicad:issä Stl tiedoston tarkasta että mallisi on oikeassa mittakaavassa (esim. mikäli ArchiCad malli mallinnettu metrimittakaavassa

Lisätiedot

Mastercam X5 Asennusopas

Mastercam X5 Asennusopas Asennusopas Mastercam X5 Asennusopas Joulukuu 2010 Varmista, että käytössäsi ovat viimeisimmät tiedot! Tiedot ovat saattaneet muuttua tämän oppaan painamisen jälkeen. Tämän oppaan viimeisin versio on saatavana

Lisätiedot

Moniakseliratojen harjoituskirja 2. Helmikuu 2015

Moniakseliratojen harjoituskirja 2. Helmikuu 2015 Moniakseliratojen harjoituskirja 2 Helmikuu 2015 Mastercam X8 Moniakseliset työstöradat - osa 2 KÄYTTÖEHDOT Päivämäärä: Helmikuu 2015 Copyright 2015 CNC Software, Inc. Zenex Computing Oy. Ohjelmisto: Mastercam

Lisätiedot

Konesimulointi. Helmikuu 2015

Konesimulointi. Helmikuu 2015 Konesimulointi Helmikuu 2015 Mastercam X8 Machine Simulation KÄYTTÖEHDOT Päivämäärä: Helmikuu 2015 Copyright 2015 CNC Software, Inc. Zenex Computing Oy Ohjelmisto: Mastercam X8 Tämän dokumentin käytöstä

Lisätiedot

sivu 1 SURFCAM V5 JÄRJESTELMÄN VAATIMUKSET

sivu 1 SURFCAM V5 JÄRJESTELMÄN VAATIMUKSET sivu 1 Minimi: Käyttöjärjestelmä: Windows XP Service Pack 3 Prosessori: Duo Core II tai nopeampi Muisti: 2 GB RAM Kovalevytila: 1 GB vapaana DVD asema Näytönohjain: 512 MB näyttömuistia. DirectX 9.0c tai

Lisätiedot

Mastercam X6 Siirtymisopas

Mastercam X6 Siirtymisopas Siirtymisopas Mastercam X6 Siirtymisopas Tammikuu 2012 Varmista, että sinulla on viimeisimmät tiedot! Tiedot ovat saattaneet muuttua tämän oppaan painamisen jälkeen.tämän oppaan viimeisin versio on saatavana

Lisätiedot

Teoriatausta. Mallinnuksen vaiheet. CAD työkalut harjoituksessa. Uppokipinätyöstön elektrodi

Teoriatausta. Mallinnuksen vaiheet. CAD työkalut harjoituksessa. Uppokipinätyöstön elektrodi Uppokipinätyöstön elektrodi Tuula Höök, Tampereen teknillinen yliopisto Teoriatausta Muotin perusrakenne Uppokipinätyöstö Kipinätyöstön elektrodit Muottipesän valmistettavuus CAD työkalut harjoituksessa

Lisätiedot

Mastercam X7 uudet piirteet

Mastercam X7 uudet piirteet Mastercam X7 uudet piirteet Mastercam X7 uudet piirteet Kesäkuu 2013 Varmista, että sinulla on viimeisimmät tiedot. Julkaisemisen jälkeen tämä oppaan tiedot ovat saattaneet muuttua tai niitä on lisätty.oppaan

Lisätiedot

STL:n luonti IronCADillä

STL:n luonti IronCADillä STL:n luonti IronCADillä STL-tiedoston luonti IronCADilla etenee seuraavasti: 1. Avataan haluttu kappale IronCADilla. 2. Kappaletta napsautetaan hiiren oikealla näppäimellä ja valitse pudotusvalikosta

Lisätiedot

Mitä uutta SURFCAM 2014 R1 \ R2

Mitä uutta SURFCAM 2014 R1 \ R2 SURFCAM R1 \ R2 Sisältö Yleinen/Järjestelmä - R1 3 Uusi asennusohjelma >>...3 SURFCAM - Järjestelmävaatimussuositus >>...4 Apuohjelmat - R1 5 Uusi tuki assistentti >>...5 Toiminnollisuus - R1 6 Parannettu

Lisätiedot

CAD/CAM perusteet ja muottien työstäminen

CAD/CAM perusteet ja muottien työstäminen CAD/CAM perusteet ja muottien työstäminen Heikki Tikka, Tuula Höök Tampereen teknillinen yliopisto Muottien ja muiden työkalujen työstäminen pyritään useimmiten tekemään niin tarkasti ja niin hyvällä pinnanlaadulla

Lisätiedot

Mitä uutta - 2014 R1

Mitä uutta - 2014 R1 - Sisältö Yleinen/Järjestelmä 3 Uusi asennusohjelma >>...3 SURFCAM 2014- Järjestelmävaatimussuositus >>...4 Apuohjelmat 5 Uusi tuki assistentti >>...5 Toiminnollisuus 6 Parannettu piirustustason ohjaus

Lisätiedot

Työkoordinaatistot. Tammikuu 2015

Työkoordinaatistot. Tammikuu 2015 Työkoordinaatistot Tammikuu 2015 Mastercam X8 Työkoordinaatistot KÄYTTÖEHDOT Päivämäärä: Tammikuu 2015 Copyright 2015 CNC Software, Inc. Zenex Computing Oy. Ohjelmisto: Mastercam X8 Tämän dokumentin käytöstä

Lisätiedot

460020A Koneteknisen laskennan ja ohjelmoinnin perusteet (5,0 op) 2017 Tuotantotekniikka ja materiaalitekniikka

460020A Koneteknisen laskennan ja ohjelmoinnin perusteet (5,0 op) 2017 Tuotantotekniikka ja materiaalitekniikka 460020A Koneteknisen laskennan ja ohjelmoinnin perusteet (5,0 op) 2017 Tuotantotekniikka ja materiaalitekniikka Kurssin tarkoituksena on perehtyä tietokoneavusteisessa valmistuksessa käytettäviin ohjelmistoihin

Lisätiedot

Liikkuva keerna. Teoriatausta. Mallinnuksen vaiheet. CAD työkalut harjoituksessa Liikkuva keerna

Liikkuva keerna. Teoriatausta. Mallinnuksen vaiheet. CAD työkalut harjoituksessa Liikkuva keerna Liikkuva keerna Tuula Höök Tampereen teknillinen yliopisto Hae aloitusmalli start_movingcore_x.sldprt. Tehtävänäsi on hellittää kappaleen muodot siten, että vastapäästölliset muodot voi valmistaa liikkuvilla

Lisätiedot

Mastercam X5 uudet piirteet

Mastercam X5 uudet piirteet Uudet piirteet Mastercam X5 uudet piirteet Joulukuu 2010 Varmista, että käytössäsi ovat viimeisimmät tiedot! Tiedot ovat saattaneet muuttua tämän oppaan painamisen jälkeen. Tämän oppaan viimeisin versio

Lisätiedot

Tiedostojen käyttö. mastercam perusteet -sarja. Marraskuu 2009. Varmista, että käytössäsi ovat viimeisimmät tiedot!

Tiedostojen käyttö. mastercam perusteet -sarja. Marraskuu 2009. Varmista, että käytössäsi ovat viimeisimmät tiedot! mastercam perusteet -sarja Tiedostojen käyttö Marraskuu 2009 Varmista, että käytössäsi ovat viimeisimmät tiedot! Tiedot ovat saattaneet muuttua tämän oppaan painamisen jälkeen. Tämän oppaan vimeisin version

Lisätiedot

Jakopinnat ja liikkuvan keernan pinnat 1, keerna jakopinnan tasalla

Jakopinnat ja liikkuvan keernan pinnat 1, keerna jakopinnan tasalla Jakopinnat ja liikkuvan keernan pinnat 1, keerna jakopinnan tasalla Tuula Höök, Tampereen teknillinen yliopisto Teoriatausta Muotin perusrakenne Ruisku tai painevalukappaleen rakenteen perusasiat: päästö,

Lisätiedot

Multiprint 3D Oy. www.rpcase.fi www.multiprint.fi

Multiprint 3D Oy. www.rpcase.fi www.multiprint.fi Multiprint 3D Oy www.rpcase.fi www.multiprint.fi Multiprint 3D Oy 3D-tulostus tarkoittaa yksinkertaistettuna materiaalia lisäävää valmistusta. Markkinoilla on erilaisia 3D-tulostustekniikoita joista kukin

Lisätiedot

KONESIMULOINTI. Maaliskuu 2018

KONESIMULOINTI. Maaliskuu 2018 KONESIMULOINTI Maaliskuu 2018 KONESIMULOINTI Maaliskuu 2018 2018 CNC Software, Inc. Zenex Comptuig Oy- Kaikki oikeudet pidätetään. Ohjelmisto: Mastercam 2018 Käyttöehdot Tämän dokumentin käytöstä on määritelty

Lisätiedot

Tulevaisuuden teräsrakenteet ja vaativa valmistus. 3D-skannaus ja käänteinen suunnittelu

Tulevaisuuden teräsrakenteet ja vaativa valmistus. 3D-skannaus ja käänteinen suunnittelu Tulevaisuuden teräsrakenteet ja vaativa valmistus Hämeenlinnassa 24. - 25.1.2018 3D-skannaus ja käänteinen suunnittelu Timo Kärppä, HAMK Ohutlevykeskus 2018 2 SISÄLTÖ 1. Digitaalisuus mahdollistaa monia

Lisätiedot

Rexroth Engineering Työkalumme tehokkaaseen suunnitteluun ja järjestelmien optimointiin

Rexroth Engineering Työkalumme tehokkaaseen suunnitteluun ja järjestelmien optimointiin Rexroth Engineering Työkalumme tehokkaaseen suunnitteluun ja järjestelmien optimointiin Rexroth Engineering Rexroth tarjoaa kattavan valikoiman työkaluja suunnitteluun, tuote- ja teknologiavalintaan, mitoitukseen,

Lisätiedot

Yleisimmät kysymykset Koneenmäärittelystä

Yleisimmät kysymykset Koneenmäärittelystä Yleisimmät kysymykset Koneenmäärittelystä Kysymys: Mihin tarvitsen Mastercamissa Koneenmäärittelyä? Olemme pärjänneet hyvin ilman sitäkin. Vastaus: Työstökoneiden valmistajat ja teollisuus pyrkivät yhdistämään

Lisätiedot

Tiedostojen käyttö. Tammikuu 2011. Varmista, että käytössäsi ovat viimeisimmät tiedot!

Tiedostojen käyttö. Tammikuu 2011. Varmista, että käytössäsi ovat viimeisimmät tiedot! Tiedostojen käyttö Tiedostojen käyttö Tammikuu 2011 Varmista, että käytössäsi ovat viimeisimmät tiedot! Tiedot ovat saattaneet muuttua tämän oppaan painamisen jälkeen. Tämän oppaan viimeisin versio on

Lisätiedot

Keernojen erottaminen

Keernojen erottaminen Keernojen erottaminen Juho Taipale, Tuula Höök Tampereen teknillinen yliopisto Teoriatausta Muotin rakenne Koneistettavuus CAD työkalut harjoituksessa Keernojen erottaminen Mallinnuksen vaiheet Harjoituksessa

Lisätiedot

Jabro Tools tuotevalikoima

Jabro Tools tuotevalikoima Tervetuloa! Jabro Tools tuotevalikoima Koodiavain nimityksille Jabro VHM Yleiskäyttö Työkalumerkintä alkaa J Esim: J40 Jabro Tornado Suurnopeusjyrsintä High Speed Machining Työkalumerkintä alkaa JH Esim:

Lisätiedot

Office Synchronizer Julkaisutiedot. Versio 1.61

Office Synchronizer Julkaisutiedot. Versio 1.61 Office Synchronizer Julkaisutiedot Versio 1.61 Yrityksen hallinto Trimble Navigation Limited Engineering and Construction Division 5475 Kellenburger Road Dayton, Ohio 45424-1099 U.S.A. Puhelin: +1-937-233-8921

Lisätiedot

Valintanauhan komennot Valintanauhan kussakin välilehdessä on ryhmiä ja kussakin ryhmässä on toisiinsa liittyviä komentoja.

Valintanauhan komennot Valintanauhan kussakin välilehdessä on ryhmiä ja kussakin ryhmässä on toisiinsa liittyviä komentoja. Pikaopas Microsoft Excel 2013 näyttää erilaiselta kuin aiemmat versiot. Tämän oppaan avulla pääset alkuun nopeasti ja saat yleiskuvan uusista ominaisuuksista. Komentojen lisääminen pikatyökaluriville Pidä

Lisätiedot

Liikkuva keerna 1. Teoriatausta. Mallinnuksen vaiheet. CAD työkalut harjoituksessa movingcore_1.sldprt. CAE DS Kappaleensuunnitteluharjoitukset

Liikkuva keerna 1. Teoriatausta. Mallinnuksen vaiheet. CAD työkalut harjoituksessa movingcore_1.sldprt. CAE DS Kappaleensuunnitteluharjoitukset Liikkuva keerna 1 Tuula Höök Tampereen teknillinen yliopisto Hae aloitusmalli start_movingcore_1.sldprt. Tehtävänä on muokata sivuilla olevat koukut siten, että niihin voi asettaa liikkuvat keernat. Mallinna

Lisätiedot

Jatkotehtävien opastus: tutoriaalien ja SolidWorks itseopiskelumateriaalin läpikäynti

Jatkotehtävien opastus: tutoriaalien ja SolidWorks itseopiskelumateriaalin läpikäynti SOLIDWORKS PERUSKURSSI KESTO 2 PV SolidWorks Peruskurssi antaa erinomaiset valmiudet tehokkaalle suunnittelulle yrityksessäsi. Kurssilla paneudutaan ohjelman peruskäyttöön ja tärkeimpien toimintojen haltuunottoon.

Lisätiedot

KAASUJOUSET. Puh. +45 86720099 Faksi +45 86299786 www.jouset.com

KAASUJOUSET. Puh. +45 86720099 Faksi +45 86299786 www.jouset.com KAASUJOUSET vakio ja Varilift + päiden sovittimet Puh. +45 86720099 Faksi +45 86299786 www.jouset.com Sisällysluettelo Vakio Kaasujouset sivu 3 Männän 6mm Kierre M6 sivu 4 Männän 8mm Kierre M6 sivu 5 Männän

Lisätiedot

LIITE 9: Kansilinjan prosessikuvaus Page 1 of 6 RISKIKARTOITUS KANSILINJAN PROSESSIKUVAUS

LIITE 9: Kansilinjan prosessikuvaus Page 1 of 6 RISKIKARTOITUS KANSILINJAN PROSESSIKUVAUS LIITE 9: Kansilinjan prosessikuvaus Page 1 of 6 RISKIKARTOITUS KANSILINJAN PROSESSIKUVAUS o Kuivasolu KJS (kansijyrsinsolu) valun pintojen jyrsintä ja viimeistely, ryhmäpuolen pinnan viimeistely jää Johnfordille.

Lisätiedot

FlyMarker PRO merkintälaite. Mark like a Professional

FlyMarker PRO merkintälaite. Mark like a Professional FlyMarker PRO merkintälaite Mark like a Professional Mark like a Professional FlyMarker PRO Mobile Kannettavan FlyMarker PRO merkintälaitteen avulla suurten, raskaiden ja vaikeasti liikuteltavien kappaleiden

Lisätiedot

3M -fiiberilaikat. Peli on avattu! Enemmän kuin keskivertofiiberilaikat

3M -fiiberilaikat. Peli on avattu! Enemmän kuin keskivertofiiberilaikat 3M -fiiberilaikat Peli on avattu! Enemmän kuin keskivertofiiberilaikat Lyömätön yhdistelmä suori tuskykyä ja kestävyyttä! Luokkansa parhaat 3M fiiberilaikat Vuonna 2009 3M asetti uuden standardin hiomatuotteen

Lisätiedot

NC-ohjelman tekeminen Catiassa

NC-ohjelman tekeminen Catiassa NC-ohjelman tekeminen Catiassa - Käynnistä Catia V5 R21 Koska mikroluokan TF331 koneissa ei ole Catian vaatimia postprosessoritiedostoja ja ohjelmia, tehdään postprosessoriajot Catian mukana tulleilla

Lisätiedot

Artec TDSM 3D Skanneri 3D mallit ja animaatiot nopeasti, myös liikkuvasta kohteesta

Artec TDSM 3D Skanneri 3D mallit ja animaatiot nopeasti, myös liikkuvasta kohteesta Artec TDSM 3D Skanneri 3D mallit ja animaatiot nopeasti, myös liikkuvasta kohteesta Miksi ostaa? 1. Aito on-line skannaus, jopa 15 kuva/s (frames/second) 2. Ei tarvetta referenssitarroille tai muille paikoitus

Lisätiedot

Yhteensopiva ja stabiili. Käsitteellistää suunnittelun. Parempi kuin koskaan aiemmin. Yksityiskohtien tarkka kuvaus. Saumaton kommunikaatio

Yhteensopiva ja stabiili. Käsitteellistää suunnittelun. Parempi kuin koskaan aiemmin. Yksityiskohtien tarkka kuvaus. Saumaton kommunikaatio ZWCAD 2012 ESITTELY Yhteensopiva ja stabiili Parempi kuin koskaan aiemmin Käsitteellistää suunnittelun Yksityiskohtien tarkka kuvaus Saumaton kommunikaatio ZWCAD -ohjelmointi Yhteensopiva ja stabiili Ylivertainen

Lisätiedot

Työkoordinaatisto tutustumisopas. Syyskuu 2015

Työkoordinaatisto tutustumisopas. Syyskuu 2015 Työkoordinaatisto tutustumisopas Syyskuu 2015 Mastercam X9 Työkoordinaatistot KÄYTTÖEHDOT Päivämäärä: Syyskuu 2015 Copyright 2015 CNC Software, Inc. Zenex Computing Oy All rights reserved. Ohjelmisto:

Lisätiedot

2D-työstön perusteet

2D-työstön perusteet mastercam perusteet-sarja 2D-työstön perusteet Maaliskuu 2010 Varmista, että käytössäsi ovat viimeisimmät tiedot! Tiedot ovat saattaneet muuttua tämän oppaan painamisen jälkeen. Tämän oppaan vimeisin version

Lisätiedot

MP3 Manager Software for Sony Network Walkman

MP3 Manager Software for Sony Network Walkman MP3 Manager Software for Sony Network Walkman Käyttöohje WALKMAN on Sony Corporationin kuulokestereotuotteisiin liittyvä rekisteröity tavaramerkki. on Sony Corporationin tavaramerkki. NW- E55/75 2004 Sony

Lisätiedot

Digitaalisen tallennuksen edelläkävijä

Digitaalisen tallennuksen edelläkävijä Digitaalisen tallennuksen edelläkävijä NUUO digitaalitallentimet edustavat analogisen ja IP-pohjaisen videovalvonnan uusinta teknologiaa. NUUO tarjoaa kehittyneitä ratkaisuja kameravalvonnan lisäksi myös

Lisätiedot

Condes. Quick Start opas. Suunnistuksen ratamestariohjelmisto. Versio 7. Quick Start - opas Condes 7. olfellows www.olfellows.net 1.

Condes. Quick Start opas. Suunnistuksen ratamestariohjelmisto. Versio 7. Quick Start - opas Condes 7. olfellows www.olfellows.net 1. Condes Suunnistuksen ratamestariohjelmisto Versio 7 Quick Start opas Yhteystiedot: olfellows Jouni Laaksonen Poijukuja 4 21120 RAISIO jouni.laaksonen@olfellows.net www.olfellows.net olfellows www.olfellows.net

Lisätiedot

Videon tallentaminen Virtual Mapista

Videon tallentaminen Virtual Mapista Videon tallentaminen Virtual Mapista Kamera-ajon tekeminen Karkean kamera ajon teko onnistuu nopeammin Katseluohjelmassa (Navigointi > Näkymät > Tallenna polku). Liikeradan ja nopeuden tarkka hallinta

Lisätiedot

NC-koneet ja niiden ohjelmointi

NC-koneet ja niiden ohjelmointi NC-koneet ja niiden ohjelmointi Koordinaattisysteemit Inkrementaalinen Absoluuttinen NC-koneen koordinaatisto Akselien suunnat on määritelty ns. "oikean käden säännön" mukaan (DIN 66217). Koneen edessä

Lisätiedot

MASTERCAM 2019 FOR SOLIDWORKS UUDET PIIRTEET. Heinäkuu 2018

MASTERCAM 2019 FOR SOLIDWORKS UUDET PIIRTEET. Heinäkuu 2018 MASTERCAM 2019 FOR SOLIDWORKS UUDET PIIRTEET Heinäkuu 2018 MASTERCAM 2019 FOR SOLIDWORKS UUDET PIIRTEET Heinäkuu 2018 2018 CNC Software, Inc. Zenex Computing Oy Kaikki oikeudet pidätetään. Ohjelmisto:

Lisätiedot

15 Opetussuunnitelma OSAAMISEN ARVIOINTI ARVIOINNIN KOHTEET JA AMMATTITAITOVAATIMUKSET OSAAMISEN HANKKIMINEN. osaa: työskentely

15 Opetussuunnitelma OSAAMISEN ARVIOINTI ARVIOINNIN KOHTEET JA AMMATTITAITOVAATIMUKSET OSAAMISEN HANKKIMINEN. osaa: työskentely Hyväksymismerkinnät 1 (5) Näytön kuvaus Tutkinnonosan suorittaja osoittaa osaamisensa ammattiosaamisen näytössä valmistamalla jonkin koneistettavan osan tai osakokonaisuuden CNC-ohjattua työstökonetta

Lisätiedot

Kuvantojen, tasojen ja työkoordinaatiston käyttö

Kuvantojen, tasojen ja työkoordinaatiston käyttö Kuvantojen, tasojen ja työkoordinaatiston käyttö mastercam x focus-sarja Kuvantojen, tasojen ja työkoordinaatiston käyttö Elokuu 2012 Varmista, että sinulla on viimeisimmät tiedot! Tiedot ovat saattaneet

Lisätiedot

Ver. 2. Ohjelmisto-opas. PIXELA CORPORATION. All rights reserved. Finnish

Ver. 2. Ohjelmisto-opas. PIXELA CORPORATION. All rights reserved. Finnish Ver. 2 Ohjelmisto-opas Copyright c PIXELA CORPORATION. All rights reserved. Finnish Johdanto...3 Tämän ohjelmisto-oppaan käyttäminen...3 Järjestelmävaatimukset...4 Varoitukset...6 Asentaminen/poistaminen...6

Lisätiedot

MONIAKSELISET TYÖSTÖRADAT. Helmikuu 2018

MONIAKSELISET TYÖSTÖRADAT. Helmikuu 2018 MONIAKSELISET TYÖSTÖRADAT Helmikuu 2018 MONIAKSELISET TYÖSTÖRADAT Helmikuu 2018 2018 CNC Software, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Ohjelmisto: Mastercam 2018 Käyttöehdot Tämän dokumentin käytöstä on määritelty

Lisätiedot

Täyskovametalliporat ja syvänreiän poraus

Täyskovametalliporat ja syvänreiän poraus Täyskovametalliporat ja syvänreiän poraus KOVAMETALLIPORIA JA PORAKALVAIMIA HAM - Täyskovametalliporat yleiskäyttöön - Superporat, Nirodrill ja syvänreiänporat - NC-porat - Keskiöporat A MAPAL MxF-monikerrospinnoite

Lisätiedot

463059S TIETOKONEAVUSTEINEN VALMISTUS 4 op / 2,5 ov

463059S TIETOKONEAVUSTEINEN VALMISTUS 4 op / 2,5 ov OULUN YLIOPISTO Konetekniikan osasto Jussi A. Karjalainen 13.12.2008 463059S TIETOKONEAVUSTEINEN VALMISTUS 4 op / 2,5 ov Tentti 1. Selosta lyhyesti, mitä tarkoittaa (kukin alakohta 1 piste) a) lasersintraus

Lisätiedot

Päästöjen analysointi ja piirteiden korjaaminen 3

Päästöjen analysointi ja piirteiden korjaaminen 3 Päästöjen analysointi ja piirteiden korjaaminen 3 Tampere University of Technology Tuula Höök Ota kappale start_repair_3_1.sldprt. Kappale on kupin muotoinen ja siinä on sivulla vastapäästöllinen muoto.

Lisätiedot

Mitä Uutta SURFCAM 2016 R1

Mitä Uutta SURFCAM 2016 R1 Mitä Uutta SURFCAM 2016 R1 Sisällysluettelo Yleistä/Järjestelmä 3 Asennus >>... 3 4 Tuki poimitun geometrian valaisulle >>.... 4 Tulostusasetusten parannus>>.... 5 Käyttöliittymän parannus >>.... 6 Kaarien

Lisätiedot

Rexroth Engineering Työkalumme tehokkaaseen suunnitteluun ja järjestelmien optimointiin

Rexroth Engineering Työkalumme tehokkaaseen suunnitteluun ja järjestelmien optimointiin Rexroth Engineering Työkalumme tehokkaaseen suunnitteluun ja järjestelmien optimointiin Rexroth Engineering Rexroth tarjoaa kattavan valikoiman työkaluja suunnitteluun, tuote- ja teknologiavalintaan,

Lisätiedot

TAO:n 5-akselinen oppimisympäristö

TAO:n 5-akselinen oppimisympäristö TAO:n 5-akselinen oppimisympäristö 2 Historiaa Hankeselvitys 2003 2004 Lobbaus kaupunki 08.2004 Toimintaympäristötukihakemus 10.2004 Rahoituspäätös 11.2004 Hankkeen aloitus 01.2006 Hankkeen päättäminen

Lisätiedot

Perusteet 6, lisää pintamallinnusta

Perusteet 6, lisää pintamallinnusta Perusteet 6, lisää pintamallinnusta Tuula Höök Tampereen teknillinen yliopisto Hae piirustus fin_basic_6_2.pdf. Käytä piirustukseen merkittyjä mittoja ja mallinna kappale pinta ja tilavuusmallinnustyökaluja

Lisätiedot

Kannettava sähköverkon analysaattori AR6

Kannettava sähköverkon analysaattori AR6 Kannettava sähköverkon analysaattori AR6 Kompakti huippuominaisuudet omaava digitaalinen mittalaite soveltuu erinomaisesti sähköverkon energiatehokkuuden analysoimiseen AR6:n ominaisuuksia: Se ottaa jänniteaallosta

Lisätiedot

Liikkuva keerna 1. Teoriatausta. Mallinnuksen vaiheet. CAD työkalut harjoituksessa. movingcore_2.sldprt. CAE DS Kappaleensuunnitteluharjoitukset

Liikkuva keerna 1. Teoriatausta. Mallinnuksen vaiheet. CAD työkalut harjoituksessa. movingcore_2.sldprt. CAE DS Kappaleensuunnitteluharjoitukset Liikkuva keerna 1 Tuula Höök Tampereen teknillinen yliopisto Hae aloituskappale start_movingcore_2.sldprt. Tehtävänä on tunnistaa muodot, joihin tarvitaan liikkuva keerna sekä sen jälkeen erottaa muodot

Lisätiedot

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) 1 UUDEN KILPAILUTIEDOSTON AVAUS Avaa Wcondes ohjelma tuplaklikkaamalla wcondes.lnk ikonia. Ohjelma avaa automaattisesti viimeksi tallennetun kilpailutiedoston.

Lisätiedot

Tallinohjaus & TIMERGPS

Tallinohjaus & TIMERGPS TIMERGO Tallinohjaus & TIMERGPS Data-analysointi 1. Etusivu 2. Talliohjelma 2.1 Valmennusohjelmat 2.2 Hoito-ohjelmat 3. TimerGPS Analysointi TimerGo Osiot TimerGo Osiot 1. Etusivu Etusivu toimii TimerGo:n

Lisätiedot

Mitä uutta SURFCAM 2017 R2

Mitä uutta SURFCAM 2017 R2 Mitä uutta SURFCAM 2017 R2 Sisällys Yleistä/Järjestelmä 3 Asennusprosessi >>.... 3 SpaceBall/Mouse asetukset >>.... 3 4 Waveform 3-akseli työkalurata >>.... 4 Luo Knäky ympyrä >>.... 5 Luo Knäky pyöritä

Lisätiedot

TIETOMALLINNUKSEN MERKITYS RAKENNUSTEN SUUNNITTELUSSA JA CLT-TUOTANNOSSA. Matti Yliniemi Ammattiopisto Lappia

TIETOMALLINNUKSEN MERKITYS RAKENNUSTEN SUUNNITTELUSSA JA CLT-TUOTANNOSSA. Matti Yliniemi Ammattiopisto Lappia TIETOMALLINNUKSEN MERKITYS RAKENNUSTEN SUUNNITTELUSSA JA CLT-TUOTANNOSSA Matti Yliniemi Ammattiopisto Lappia TIETOKONEAVUSTEINEN SUUNNITTELU 3D-Mallinnus Mekaniikkasuunnittelu tiennäyttäjänä (lentokoneet,

Lisätiedot

Magswitchin h y ö d y t :

Magswitchin h y ö d y t : Muuttaa tapoja. Koskaan aikaisemmin ei ole ollut yhtä helppoa kontrolloida erittäin tehokasta magneettia. Magswitch on kehittänyt erittäin tehokkaan magneettityökalun, joka yhtä nuppia vääntämällä on helppo

Lisätiedot

Windows Vistan varmuuskopiointi

Windows Vistan varmuuskopiointi Vaihtoehtoja varmuuskopiointiin 1 Windows Vistan varmuuskopiointi Sisällysluettelo mikko.kaariainen@opisto.hel.fi Windows Vistan varmuuskopiointi... 2 Ensimmäinen varmuuskopiointi ja asetukset... 2 Seuraava

Lisätiedot

Kallistettava paistinpannu

Kallistettava paistinpannu Electrolux Thermaline sarja on suunniteltu erittäin kovaan käyttöön. Thermaline sarja soveltuu erinomaisesti sairaaloihin, keskuskeittiöihin sekä hotelleihin. Sarja sisältää laajan valikoiman tuotteita,

Lisätiedot

Työkoordinaatistot tutustumisopas. Helmikuu 2017

Työkoordinaatistot tutustumisopas. Helmikuu 2017 Työkoordinaatistot tutustumisopas Helmikuu 2017 Mastercam 2017 Työkoordinaatistot KÄYTTÖEHDOT Date: Helmikuu 2017 Copyright 2017 CNC Software, Inc. All rights reserved. Software: Mastercam 2017 Tämän dokumentin

Lisätiedot