Kurssipalaute LÄÄKISKURSSIT 2016

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kurssipalaute LÄÄKISKURSSIT 2016"

Transkriptio

1 Kurssipalaute LÄÄKISKURSSIT 2016 Julkaisemme kaiken kurssilaisilta keräämämme palautteen lyhentämättömänä. Näin varmistamme, että kursseista kiinnostuneilla ihmisillä on mahdollisuus saada tarkka ja rehellinen kuva siitä, mitä kurssilta voi odottaa. Palautelomakkeessa annetun huomautuksen mukaisesti kysymyksestä 9 julkaistaan vain kaikkien opettajien arvosanojen keskiarvo. Kohdassa kysyttiin arvosanaa sekä palautetta yksittäisten opettajien työstä heidän omalla nimellään. Palaute on annettu opettajille itselleen. OPISKELIJA no 1. Tykkäsin siitä, että kurssilla keskityttiin tehtävien tekemiseen ja vähemmän luennointiin. Kurssilla käytetty tabletti ja Mafy-ohjelma olivat hyviä apuvälineitä. Erittäin hyödyllisinä! Koetehtävätyyppejä oli useita ja joissain kokeissa todella paljon haastetta, mikä on hyvä, sillä oikea pääsykoe ei enää jännitä niin paljoa. Kehitystä on tapahtunut paljon, koska tehtäviä on tehty paljon, opettajat ovat hyviä ja harjoituskokeista on saanut hyvää harjoitusta. Suosittelen! Erinomainen kaikin puolin! 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 5 Oma oponi, Kami, oli todella mukava ja tsemppaava. Tykkäsin siitä, että hän asetti tavoitteet korkealle, mutta aina elämäntilanteen mukaan tavoitteisiin tehtiin tarvittavia muutoksia. Olen käynyt kahdella eri valmennuskurssilla, näistä Mafy on ylivoimaisesti parempi. Mafy on tehty ja toteutettu kaikin puolin viimeisen päälle. Muuta valmennuskurssia en edes ajattelisi. Mafya suosittelen! OPISKELIJA no 2. Jokainen saa edetä omaa tahtiaan, ja jokaiselle tarjotaan apua tämän tarvitsemalla tasolla sen sijaan, että kaikki istuisivat samat luennot. Kysymysten kanssa tuli toisinaan ruuhkaa, mutta kaikkiin kysymyksiin sai kuitenkin vastauksen aina samalla tunnilla.

2 Lukuisista harjoituskokeista sai vahvan rutiinin. Kävin toisen järjestäjän valmennuskurssin vuonna 2015, ja edistykseni Mafyn kurssilla oli aivan toista luokkaa. Todella hyvä ja laadukas kurssi! Täytti lupauksensa. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,5 Hyvä systeemi. Ajatuksistaan pääsi keskustelemaan säännöllisesti, joskin loppupäässä opo jätti soittamatta (tähän kuitenkin reagoitiin nopeasti Mafyn puolesta). Biologiassa voisi olla vieläkin enemmän ja laajemmin tehtäviä. Kemiassa voisi olla teoriaa labratöiden toteutuksesta, sillä niitä on toisinaan kysytty (2015 pääsykoe). Suosittelen Mafya kaikille lähtötasosta riippumatta. OPISKELIJA no 3. Hyvä työtapa laskurutiinin kannalta, mutta biologian ja teorioiden opetteluun käyttäisin mieluummin kirjaa. Kyllä, vaikka välillä sai odottaa pitkäänkin. Auttoi paljon koestrategian hallitsemisessa ja toimimisessa tilanteessa. Fysiikassa ja kemiassa, bilsassa en oikeastaan (tuntuu, että aikoinaan ylppäreissä osannut paremmin). Ehdottomasti! Paras valmennuskurssi! Hyvin järjestetty. Panostaa oikeasti oppilaiden oppimiseen eikä ole pelkkä rahastuskurssi. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,2 Hyvä systeemi, on joku joka huolehtii ja auttaa opiskelun edistymisestä ja vastaa askarruttaviin kysymyksiin. Toiset opot olivat paljon parempia kuin toiset. Tiloja voisi siivota useammin, erityisesti toimiston ruoka/sohvatiloja.

3 Mafylla on varmasti paras hinta-laatusuhde. Osallistumalla Mafyn kurssille et varmastikkaan tulisi pettymään. OPISKELIJA no 4. Toimii! Bilsan pikku infopaketit hyviä! Tuntuu, että ajan saa käytettyä tehokkaammin tekemällä tehtäviä, kuin jos kaikki tunnit olisivat pelkkää luennointia. Aina tarpeen tullen sain tarvittavaa henk. koht. apua, ja asiat selitettiin kunnolla, niin, että varmasti ymmärsin kaiken. Erittäin hyödyllisinä! Sain todella hyvän rutiinin koetilanteeseen. Kokeiden vaikeustaso olisi mielestäni voinut olla lähempänä oikeaa koetta (pisterajat lähempänä oikeita rajoja). Tuntuu, että olen saanut erinomaisen laskurutiinin. Tehtävät, joiden kanssa kamppailin ennen kurssia, ovat aika naurettavan helppoja nyt Todellakin!! Mielestäni ehdottomasti paras vaihtoehto kokeeseen valmistautumista varten. Erittäin hyvä kurssi! Suosittelisin kaikille! Ei mitään pahaa sanottavaa. Mukavat ja asiantuntevat opettajat ja laskurutiini kehittyy valtavasti! 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 5 Henkilökohtaisesti, minulle ei ollut hirveästi hyötyä, koska aikataulutus ja opiskelusuunnitelmien teko on minulle helppoa, mutta varsinkin loppu ajasta opiskeluvinkit olivat hyvä apu! Ei Todellakin voin suositella kaikille Mafy-kurssia!! Olen saanut parhaan mahdollisen valmennuksen lääkiskoetta varten tältä kurssilta. Ei mitään pahaa sanottavaa! Tykkäsin! OPISKELIJA no 5. Välillä voisi käydä joitain tehtäviä/harj.koetehtäviä läpi yhteisesti. Huomasin että monet kysyivät samoja kysymyksiä. Yksilöllistä opetusta en niinkään, mutta henk. koht apua ja neuvoja kyllä Tosi hyvä, että tottui koetilanteeseen ja koerutiiniin. Ensimmäinen koe (pitkäkurssilainen) oli ehkä turhan aikaisin, kun opiskelua ei ollut takana vielä niin paljoa.

4 Hyvä kurssi kokonaisuutena, kaikki toimi ja hyvä ilmapiiri. Kiva, ettei opiskelijoita laiteta paremmuusjärjestykseen harjoituskokeiden perusteella! Jokainen kyllä tietää oman tasonsa pisteanalyysien perusteella. Ranking tuo turhaa painetta ja alemmuuden tunnetta. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,6 Oponi oli tosi mukava, tykkäsin kun ei ollut liian painostava tai vaativa, vaan positiivinen ja kannusti pienestäkin edistymisestä. Oposta oli apua varsinkin alussa oikean viikkotuntimäärän löytämisessä ja loppuvaiheen kannustuspuhe oli mahtava! Opiskelijalle mahdollisuus merkata opettajan apua vaativat tehtävät siten, että merkityt tehtävät löytyisivät yhdestä paikasta! Nopeuttaisi ja helpottaisi kysymistä, kun tehtävän etsimiseen ei menisi niin paljon aikaa. Hyvä kurssi, asiantunteva ote kokonaisuudessaan ja mukava ilmapiiri. OPISKELIJA no 6. Jonkin verran olisin kaivannut enemmän yhteistä opetusta. Harjoituskokeet erinomaisia, paljon oppi koerutiinia ja taktiikkaa. Hyvä että paljon erilaisia ja eritasoisia kokeita. Laskurutiinia tullut valtavasti. Ehdottomasti suosittelen, ollut valtava apu. Opoista oli paljon apua kurssin aikana. Ensin aika shokki, ettei yhteistä opetusta juuri lainkaan, mutta kurssi toimi silti hyvin ja oppia tuli paljon. Shokki johtui varmaan siitä, että on niin tottunut vaan luennointiin. Itse tekeminen auttoi kuitenkin kunnollista oppimista, ei mahdollisuutta olla passiivinen! 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,2 Opiskelunohjaus antoi juuri sopivasti tukea opiskeluun. Kiva kun sai purkaa tuntoja ja epäilyksiä jollekkin. Joitain harkkakokeiden tehtäviä olisi kiva käydä tunneilla läpi (tai vanhojen pääsykokeiden).

5 OPISKELIJA no 7. Pidin siitä, että kurssilla pystyi etenemään omaan tahtiin. Lisäksi koen, että tehtäviä tekemällä oppii paremmin kuin esim. luennoilla. Sain aina apua, kun sitä tarvitsin. Harjoituskokeet olivat mielestäni todella hyödyllisiä. Oli hyvä päästä jo etukäteen näkemään, minkä tapaisesta kokeesta on kysymys. Lisäksi koetaktiikan läpikäyminen oli minusta tärkeää. Koin myös kehittyväni kokeissa ja sain rutiinia niiden tekemiseen. Olisin kehittynyt varmasti paljon vähemmän ilman tätä kurssia, sillä en olisi tehnyt tarpeeksi haastavia tehtäviä. En olisi myöskään ilman tätä kurssia tiennyt, kuinka olisi viisasta opiskella. Olen jo suositellut! Aion itsekin varmaankin ottaa Mafyn itseopiskelumateriaalit ensi vuonna, mikäli en pääse sisään. Kurssi oli kokonaisuudessaan mielestäni oikein laadukkaasti ja ammattitaitoisesti toteutettu. Erityisesti se, että opetus oli niin henkilökohtaista, oli hienoa. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,8 Oma oponi oli oikein mukava. Mielestäni opiskelunohjaus antoi hyvää tukea opiskeluun. Se teki opiskelusta myös yksilöllisempää. Minulla oli kurssilla hieman ongelmia tablettini kanssa. Minulla oli Samsungin tabletti ja sen päivittäminen ei onnistunut. Edes opettaja ei osannut auttaa asiaa. Lisäksi mielestäni olisi kiva, että myös bg1 ja bg3 teorioita lisättäisiin tablettiin, sillä niistäkin tulee kysymyksiä, mutta kirjoista en jaksaisi alkaa lukemaan niitä. Suosittelen ehdottomasti Mafyn valmennuskurssia kaikille lääkikseen hakijoille. Itse kehityin kurssin aikana valtavasti. Etenkin laskurutiinini kehittyi ja opin hallitsemaan isojakin kokonaisuuksia. Tabletin avulla opiskelu oli todella helppoa ja tehokasta. Opin myös, miten ja kuinka paljon minun kannattaa opiskella. OPISKELIJA no 8. Työskentelemällä itsenäisesti asiat oppi parhaiten. Harjoituskokeet olivat hyvää harjoittelua itse pääsykoetta varten. Olen saanut palautettua Mafynetin avulla paljon asioita mieleeni.

6 Suosittelen kurssia ehdottomasti sillä Mafynetti on aivan omaa luokkaansa opetuksessa. Kurssi oli hyvä ja monipuolinen. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4 Opiskelunohjauksen avulla olen saanut paljon hyviä opiskeluvinkkejä. Kurssi oli hyvä näin joten voi huoletta jatkaa samaan malliin. OPISKELIJA no 9. Kurssi on erityisesti yksilöopiskelupainotteinen ja tähän sopii mainiosti. Aina tarvittaessa sai asiantuntevaa apua. Ilman harjoituskokeita itse pääsykoetilanne saattaisi tulla shokkina sekä myös pääsykoetehtävien vaikeus. Kehittyminen paljon nopeampaa kuin lukiotasolla. Kurssi vahvistaa huomattavasti yleistä tietämystä sekä laskurutiinia. Kurssi antaa huomattavasti paremman lähtöaseman pääsykokeeseen. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,3 Opiskelunohjaus tehostaa lukemista kohdistamalla lukemisen vahvuuksien sekä todennäköisten pääsykoetehtävien aihealueisiin. Opon avustuksella myös omakohtainen lukutekniikkakin on parantunut. Kurssiin voisi lisätä teoriapohjaisia oppitunteja myös kemiaan ja fysiikkaan. OPISKELIJA no 10.

7 Opetus oli erinomaista, aina sai apua kun sitä tarvitsi! Jos ei tullut kyssäreitä, niin opet silti varmistivat, että kaikki on kunnossa. Pääsi kokemaan jonkinlaisen koetilanteen, joka oli tosi hyvä! Samalla näkyi oma kehitys. Fysiikka on heikkouteni, joten etenin siinä hitaasti. Todellakin, ehdottomasti paras kurssi! Tosi kiva, mukavat tilat ja auttaa paljon kehittymään. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 5 Antti oli niin ihana ja kannustava! En olisi jaksanut lukea yhtä ahkerasti ilman hänen kannustamista! Paras opo ikinä. Ei ole. Tulkaa Mafyyn! Sit ootte ines!!! OPISKELIJA no 11. Tehtävien tekeminen on mahtava tapa oppia soveltamaan teoriaa käytäntöön. Opetus on hyvin yksilöllistä, kun edetään omaan tahtiin. Aina sai apua, kun sitä pyysi. Joskus apua joutui erityisesti fysiikan tunnilla vain odottelemaan kauan. Todella hyvinä! Harjoituskokeet olivat yksi parhaimmista asioista kurssilla. Opin niistä stressinsietokykyä, ajankäyttöä sekä tietysti tehtävien tekoa. Omaa kehitystäni rajoitti hieman työssäkäynti, mutta siitäkin huolimatta olen kehittynyt hurjasti kurssin aikana. Voisin suositella. Kurssilla oppii soveltamaan opittua tietoa käytännön tehtäviin sekä saa laskurutiinia erittäin paljon. Kurssi antoi itsevarmuutta, onnistumisen iloa, kavereita ja harjoitusta. Opin myös paremmin omat heikkouteni, mikä edisti kokeeseen valmistautumista.

8 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,7 Opolle pystyi puhumaan kaikesta ja sain paljon tukea ja tsemppiä. Oma oponi Santeri jaksoi aina etsiä positiiviset asiat ja omat vahvuuteni ja muistuttaa minua niistä. Hurjan hyvä kurssi, jatkakaa samaa rataa! Plussaa olisi vielä, jos iltaryhmällekin olisi kahvia Mafyn kurssilla opin tekemään tehtäviä fiksummin ja tehokkaammin. Opittu ei päässyt unohtumaan, kun tehtävä tuli uudestaan kertaukseen. Koen kurssin jälkeen olevani parempi erityisesti laskemisessa. OPISKELIJA no 12. Mafynetti on loistava, mutta bilsan luennoista ei ollut minulle kauheasti hyötyä. Sain tunneilla aina selkeät vastaukset kaikkiin kysymyksiini. Koen, että harjoituskokeet olivat todella hyödyllisiä, mitä olisi voinut olla muutama lisää. Olen kehittynyt kevään aikana enemmän kuin koko lukioaikana. Todellakin! En olisi ikinä uskonut, kuinka paljon muutaman kuukauden aikana voi kehittyä! 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 5 Vaikka en stressannut paljoakaan kevään aikana, puhelut opon kanssa lisäsivät omaa itsevarmuutta. Opolta sai myös paljon hyviä vinkkejä ja oli kiva kuulla opon kokemuksia hänen omasta hakukerrastaan. En oppinut bilsan luennoista kovin paljoa. Harjoituskokeita voisi olla muutama lisää. Suosittelen ehdottomasti Mafyn kurssia, koska täällä pääsee keskittymään juuri itselleen hankaliin asioihin, eikä aikaa mene hukkaan! OPISKELIJA no 13. Aika hyvä! Kukin saa edetä omaan tahtiinsa.

9 Apua saa melko nopeasti, mutta aina ei kehtaa pyytää apua jos tarvitsisi pitkää teoriasessiota. Ainakin materiaalit kannattaa ottaa! Tosi jees. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,3 Superhyvä juttu. Opo tsemppaa ja huolehtii, että lukee järkevästi kaikkia aineita. Kami on rakkautta! Tosi toimiva systeemi, tehtävistä ja teorioista voisi korjailla kirjoitusvirheet pois OPISKELIJA no Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,2 OPISKELIJA no 15. Oli tosi hyvä, että tunneilla tehtiin vain tehtäviä, joiden kautta oppi myös teorian ja sai hyvän laskurutiinin. Olisin itse voinut pyytää enemmän apua, mutta kun sitä tarvitsin, niin opettaja oli aina auttamassa.

10 Harjoituskokeet olivat hyviä, sillä ne antoivat hyvän kuvan siitä, millainen pääsykoe tulee olemaan. Oli kiva huomata, että on tapahtunut paljon kehitystä aineissa mafy-valmennuksen avulla lyhyessä ajassa. Ehdottomasti! Ilman Mafya en olisi saanut osaamistani tälle tasolle ja sen avulla sain hyvän laskurutiinin ja tehtävät olivat hyviä. Kurssi oli tosi hyödyllinen. Jos en nyt pääse lääkikseen sisään, niin tulen varmasti ensi vuonna uudestaan. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo Opiskelunohjaus oli tosi hyvä, koska sen jälkeen tuli parempi fiilis pääsykokeen suhteen. Oli hyvä, että opo auttoi siinä, että mitä ainetta kannattaa tehdä enemmän ja minkä jättää vähemmälle. Suosittelen ehdottomasti Mafy-valmennusta! Olen ollut yo-kurssilla mafylla ja sen avulla menestyin paljon paremmin kuin olin ajatellut. Samoin lääkiskurssi antoi varmasti paljon paremmat mahdollisuudet menestyä pääsykokeessa. OPISKELIJA no 16. Välillä opetusta joutui odottamaan suhteellisen pitkään (johtuen ryhmien koosta). Mukavat opettajat ja tsemppaava ilmapiiri. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,7 Tosi kiva, kun on joku, jolle puhua. Kertaustehtävissä voisi lukea mikä on tavoitetehtävä ja olisi kiva jos tehtäviin voisi tehdä merkintöjä. Fysiikassa voisi olla enemmän vaikeita painetehtäviä.

11 OPISKELIJA no 17. Hyödyllisiä koerutiinin takia. Olen oppinut paljon uutta ja kurssin aikana tehnyt paljon töitä, silti vaikeita tehtäviä on vielä 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 5 Oli ihan hyvä että joku ohjasi miten edetä opiskeluissa. OPISKELIJA no 18. Henkilökohtainen etenemistyyli ja sitä tukeminen oli toimiva ratkaisu. Pääpaino tehtävien tekemisellä oli hyvä! Välillä kuitenkin tuntui, että opettajia ei osannut hyödyntää tarpeeksi, koska mafynetissä oli jo hyvät vastaukset. Henkilökohtaisesti en osannut hyödyntää opettajia ehkä riittävästi, kattavien vastausmallien takia. Ryhmäkoot olivat silti suuri plussa. Harjoituskokeet olivat ehdottomasti hyödyllisiä sekä opetettu koestrategia! En ole ehtinyt opiskella edes kaikkia perusasioita, joten täydellisyyksiin en yllä. Olen kuitenkin oppinut hurjasti opiskelusta ( ja oppiaineista), niin kurssin ohjeistuksen avulla, kuin myös itse kantapään kautta. Ja ensi vuotta varten on ainakin hyvä fiilis! Aina voi tehdä asioita paremmin, mutta ainoa oikeasti huono asia kurssissa on hinta (mille kyllä sai vastinettakin). Opettajista oli hyötyä, mutten tiedä oliko muutama kysymykseni aivan näin arvokkaita. Silti tulen varmasti takaisin, jos en nyt pääse sisään. Omalla tahdilla opiskellen pystyin keskittymään ajan kanssa oleellisiin kohtiin. Tämä sekä painopiste tehtävien tekemisellä oli ehdottomasti plussaa! Tehtävien järjestys oli valmiiksi ryhmitelty, joten ei itse tarvinnut käyttää energiaa siihen, mitä opiskelisin seuraavaksi. Lisäksi informointi oli todella selkeää!

12 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,5 Opiskelijanohjauksella oli ehdottomasti todella tärkeä rooli. Se, että joku muistutti, että aika kuluu ja teki ehdotuksia lukuaikataulujen suhteen, oli melkein isommassa roolissa omalla kohdallani, kuin itse oppitunnit. Ainakin ensikertalaisen sopusointu eri aineiden opiskelun välillä oli vaikea löytää. Opo myös muistutti vapaa-ajasta. Kiitos Eevi Käyrien seurailu oli itselle hankalaa, koska tuntui, ettei niissä koskaan pysynyt. Niiden ohjeistukseen kiinnittäisin enemmän huomiota. Lisäksi kurssini alkoi vähän tyhjästä. Tuli sellainen olo, että muut tiesivät jo rutiinit ja itse otin vain mallia. Kun löysin juonen, homma toimi. Ensikertalaisena en ehkä onnistunut käyttämään aikaani niin hyvin, että nyt olisi super varma olo pääsykokeesta. Opin kuitenkin niin hurjasti lukemisesta, opiskelusta ja juuri lääkiksen pääsykokeesta, että kurssille osallistuminen oli mielestäni oikea ratkaisu ja mahdollisesti seuraavan vuoden pääsykoetta ja lukuja varten on tosi hyvä fiilis. Hinta on kallis, mutta kurssi on (ilmeisesti) niin erilainen, kuin muut. Ja vain hyvällä tavalla! Olen kuullut muiltakin lähes vain hyvää. OPISKELIJA no 19. Tehtävien tekeminen itse on tehokasta. Harjoituskokeet olivat hyödyllisiä, koska niissä oppi miten pääsykoetilanteessa kannattaa toimia. Ehdottomasti. Erittäin hyödyllinen ja toimiva kurssi. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,8 Opiskelunohjaus oli kannustavaa ja opon kanssa oli helppoa puhua kaikesta kurssiin liittyvästä. OPISKELIJA no 20. Mafynettiohjelma todella hyvä. Sain kysymyksiini aina apua.

13 Kokeissa pääsi kehittämään hyvin omaa koetaktiikkaa ja samalla ne kertoivat omasta kehittymisestä. Fysiikassa kehittyminen jäi vähäisimmäksi oman ajanpuutteen takia. Mafykurssi auttaa hyvin pääsykokeeseen valmistautuessa. Pidin kurssista paljon. Mafynetti auttoi lukemisen rytmittämisessä. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,8 Opiskelunohjauksessa oli ongelmia minun kohdallani. Aluksi kukaan ei ottanut minuun yhteyttä, jouduin kysymään opoa itselleni. Sain [nimi poistettu], joka otti minuun kerran yhteyttä, muttei enää sen jälkeen (oltiin sovittu seur. aika kuitenkin). Lopulta sain uuden opon (Kasperi), johon olin tyytyväinen. Kunnollisen opon saamisessa oli siis ongelmia. Mafynettiohjelma pätki/ei toiminut kunnolla välillä. Oma tabletti ei myöskään aina yhdistynyt Ruoholahdessa nettiin heikon yhteyden takia. OPISKELIJA no 21. Mafynetti oli erittäin toimiva, mutta joskus kaipasin teorian kertaamista laajemmin tietyistä aiheista. Opettajat ehtivät vastata hyvin itseäni askarruttaviin kysymyksiin. Luulen, että ilman niitä olisin aivan pihalla pääsykokeen luonteesta, joten oli erittäin hyödyllistä saada vastausrutiinia niiden kautta. Kevätkurssi oli ajallisesti lyhyt, joten suuria harppauksia lukiotasooni ei ehtinyt tapahtua. Ehdottomasti voisin suositella. Opetus kurssilla oli asiantuntevaa ja koeanalyyseista sai hyvän käsityksen omasta tasosta. Kurssin rakenne on erittäin toimiva ja mafynetissä on monipuolisesti eritasoisia tehtäviä tarjolla. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,5 Oponi oli ymmärtäväinen ja hän sai aina itseluottamukseni palautettua, jos se oli joskus kadoksissa Yo-kirjoitusten aikana koin kuitenkin hieman stressaavana puheet pääsykokeista,

14 koska muut kokeet olivat ajankohtaisempia silloin. Olin kuitenkin tyytyväinen, kun sain kuulla lääketieteen opiskelijan suosituksia valmistautumiseen. Fysiikan tehtäväpaketin haastavimpiin tehtäviin voisi lisätä samankaltaisen vihje-painikkeen kuin kemiassa, ettei tarvitsisi turvautua niin herkästi malliratkaisuihin. Suosittelen Mafy-valmennusta pääsykoevalmistautumiseen erityisesti monipuolisten harjoituskokeiden, laajan materiaalin ja tasokkaan opetuksen takia OPISKELIJA no 22. Biologian luennot melko turhia, jos opiskelen ruotsiksi. Tajusin koetaktiikkaa. Ensimmäinen koe murskasi motivaation viikoksi. Tarvitsisin vielä enemmän aikaa. Hyvä systeemi. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,5 On ollut hyötyä. Olisi pitänyt seurata opon ohjeita enemmän. Paremmat ruotsinkieliset biologian materiaalit. Välillä virheellisiä vastauksia ja tyhmästi esitettyjä kysymyksiä. En olisi itse pystynyt panostamaan samalla tavalla pääsykokeisiin ja yo-kokeisiin ilman kurssia. Lukeminen on tosi helppoa kun on valmiit materiaalit. Opin FY6 ja FY7 kurssit Mafyn avulla. OPISKELIJA no 23. Aina kun apua tarvitsee sitä saa. Poistaa hyvin koejännitystä ja näyttää opiskelutaktiikan toimivuutta. Hyvin.

15 Suosittelisin suurimmalle osalle ihmisistä, mutta se riippuu toki opiskelu tottumuksista. Hyvä ja hyödyllinen. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 5 Toimii. OPISKELIJA no 24. Tehtäviä tekemällä omalla tempolla opin paremmin kuin kuuntelemalla luentoja. Minulla oli runsaasti kysymyksiä ja sain aina vastauksen ja opet todella selittivät, kunnes varmasti tajusin! Treenasivat hyvin osaamista (hyvin laaditut kokeet), ja totuttivat koetilanteeseen. Koeanalyysit hyvin laadittuja. Olen oppinut valtavasti, kiitos! Ehdottomasti! Olen ollut muilla kursseilla ja Mafy on tabletteineen, opeineen, opoineen ja kynäkysymysboxeineen paras. Todella hyvin järjestetty, kaikki tieto kulkee hyvin liittyen mm. harjoituskokeisiin. Opo on todella hyvä! 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,7 Minulle kokeiden psyykkinen puoli on ollut haastavampi, koska sorrun helposti ylilyönteihin mm. työtuntien kanssa. Oli mahtavaa, että oli asiantunteva ihminen kenen kanssa jutella ja suunnitella omaa työskentelyä. Opolta sai myös hyvin kannustusta. Olisi kiva jos työaikalaskentakuvaajalle voisi lisätä tunteja, jos esim. Lukee toisesta kirjasta tai on kokeessa (onnistuu nyt melkein). OPISKELIJA no 25. Tekemällä työskentely toimii, mutta toisaalta luentoja enemmän sisällyttämällä voisi opettaa yhtä tehokkaasti rasittaen vähemmän.

16 Opetus oli yksilöllistä kynää käyttäessä ja huomiointi tasapuolisen oloista. Harjoituskokeet olivat aidon tuntuisia ja hyödyllisiä koestrategioiden kokeiluille, mutta olivat ehkä liian tiheään ajoitettuja, joka johti lievään kyllästymiseen. Hitaasti mutta melko varmasti. Hitaus tuskin on juurikaan kurssin syytä, mutta kehitys voisi olla varmempaa, jos mafynetti kertaisi jossain vaiheessa myös ensimmäisellä keralla osatuiksi merkityt tehtävät. En ole käynyt muilla valmennuskursseilla, mutta tiedän tämän ainakin toimivan melko hyvin. Suosittelisin kaikille, jotka eivät ole taitavia itsenäisessä opiskelussa. Opetus on tasokasta, kuten näillä hinnoilla pitääkin. En tiedä, saisiko jossain rahoille parempaakin vastinetta, joten olen tietämättömän tyytyväinen. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 3,9 Opiskelunohjauksen olemassaolo on hyvä asia, ja Antti on ollut hyvä kuuntelija. Vaikka avautumisestakin on hyötyä, on opiskelunohjaustoiminta ollut ehkä turhankin passiivista. Toimivuus riippuu liian paljon opiskelijan omasta asenteesta sekä ideoidentuottamiskyvystä, joiden pettäessä opoilla ei ole ollut selkärankaa sanoa suoraan tai edes vihjailla karusta totuudesta. Teorioiden ja mallivastausten visuaalinen ja kielellinen siistiminen sekä laajempi verkostointi biologian nykyisten materiaalien tapaisesti. En tiedä, millaista muilla valmennuskursseilla on, mutta jos menee tälle kurssille ja käy läpi sen tarjoamat tehtävät ja muut materiaalit perusteellisesti ajatuksen kanssa, niin eiköhän asiat opi ennemmin tai myöhemmin tarpeeksi hyvin voidakseen läpäistä pääsykokeenkin. OPISKELIJA no 26. Itse tekeminen ja laskeminen on paras tapa oppia! Bilsassa oli hyviä luentoja aiheista, jotka olivat yleisesti vaikeita. Sain aina mahtavaa opetusta! Opettajat jaksoivat aina selittää asian kunnes hoksasin! Opin valtavasti harjoituskokeissa! Opin oikean koetaktiikan. Tärkeintä, mitä opin harkkakokeissa on, ettei ikinä pidä luovuttaa! Ihan mielettömän paljon! En olisi koskaan uskonut, että voisin selvitä vaikeista fyssan tavoitetehtävistä :D

17 Ehdottomasti! Opet on ihan parhaita! Kiitos erityisesti Jaakolle, Jarkolle, Nikolle ja Mikolle 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 3,9 Santeri oli ihan paras. Iso kiitos Santerille <3 Myös opomatskut oli tosi hyvät, sain monta vinkkiä sieltä! Antin taulukot ja kuvaajat oli myös hyödyllisiä. Olisin halunnut tavata oponi muutaman kerran kevään aikana soittoaikojen lisäksi. Keväällä pitäisi olla tunneilla pienemmät ryhmät tai enemmän opettajia. Maaliskuusta lähtien en ehtinyt kysyä fyssassa ja kemiassa niin paljon kuin olisin halunnut. Verrattuna [nimi poistettu] lääkiskurssiin Mafyn lääkiskurssi on 100x parempi ja tehokkaampi! Mafynetti on tosi kiva ja koen oppineeni valtavasti! OPISKELIJA no 27. Ohjattu itseopiskelu oli työtapana tehokas, askarruttaviin asioihin sai tehokkaasti omalle tasolle sopivaa tukea. Toisaalta luentomuotoinen opiskelu herättäisi kysymyksiä, joita opiskelija ei älyä itse kysyä (tämä toteutui biologian alustuksissa). Yksilöllistä opetusta sai lähes aina varsin nopeasti: ryhmäkoot olivat siis sopivat. Opettajat osasivat vastata kysymyksiin täsmällisesti ja olivat kiinnostuneita siitä, opinko asioita. Harjoituskokeet olivat erinomaisia. Järjestelyt vastasivat hyvin koetilannetta ja arviointi tapahtui kiitettävän nopeasti. Olisin tosin kaivannut enemmän O- ja P-kokeiden tasoisia harjoituskokeita (jotkut liian helppoja). Aloitin itsenäisen opiskelun hyvissä ajoin ennen kurssia. Kurssin aikana kehityin hyvin, mutten kokenut dramaattista eroa itseopiskeluun nähden (johtui osaksi Mafynetin hyvästä tasosta). Mafynettiä suosittelisin ehdottomasti, itse kurssikin lienee kilpailevien järjestäjien kursseja parempi. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,1 Opiskelunohjaus oli hyvää, ja lisäsi kurssille henkilökohtaista otetta. Opoilta sai hyviä vinkkejä ja tukea opiskeluun.

18 OPISKELIJA no 28. Biologiassa olisi parempi, jos kysymykset esitettäisiin kaikkien kuullen, sillä usein kaikilla on samoja ongelmia ymmärtämisessä. Tietenkin tehtäviin liittyvät opettajilta kahden kesken Tosi loistavia! Tietää mitä edessä pääsykokeessa. Tosi hyvä! 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,3 Tosi kiva, että on joku jolle jutella kuinka sujuu. Kuitenkin huonona pidin sitä, että ei ehkä huomioitu ihmisiä yksilöinä vaan neuvottiin vain kuinka yleisesti sopii, joka sai itseä vain melkein enemmän sekaisin siitä, kuinka tulisi edetä. Fysiikassa painotettaisiin enemmän paine- (mäntätehtävät), pyörimisliike-, ja sähkömagnetismin tehtäviä. Fysiikassa olisi hyvä kysyä kaikki kaavat niin saisi merkitä ne vääriksi, jolloin ne kertaantuisivat ja painuisivat mieleen. OPISKELIJA no 29. Opin paremmin kun saan keskustella laskuista kavereiden kanssa, joten olisi kiva jos tunnilla saisi puhua hiljaa. Välillä jouduin odottamaan noin 30 minuuttia, että opettaja tuli luokseni. Harjoituskoe kerran viikossa oli vähän liian väsyttävä tahti. Muuten todella hyvä. Olen kehittynyt paljon. Fyssassa hitaammin kuin olisin halunnut. En ole käynyt muita kursseja mutta en usko, että parempia löytyy. Olen ollut hyvin tyytyväinen kurssiin.

19 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 5 Oponi syksyllä ei antanut minulle minkäänlaisia ohjeita, joten se oli turhaa mutta keväällä kun opo vaihtui, olin todella tyytyväinen. Hän auttoi minua jakamaan tuntimäärän hyvin aineiden kesken, joka oli minulle vaikeaa. OPISKELIJA no 30. Opetus oli tehokasta, koska sai vastaukset juuri haluamiinsa kysymyksiin. Toisaalta luentoja olisi voinut pitää hiukan enemmän. Koin saavani aina vastaukset haluamiini kysymyksiin ja kaikki huomioitiin hyvin. Harjoituskokeet todella olivat vaihtelevia ja muutenkin hyvin järjestettyjä. Koen saaneeni kurssista todella hyvän avun! Ilman mafynettiä tärkeitä asioita olisi vaikeaa poimia ja hahmottaa. Kyllä, en oikeastaan keksi tehokkaampaa tapaa valmistautua! 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,2 Mielestäni opoilu oli ihan tehokasta, mutta välillä ohjeet ja vinkit vaihtelivat viikoittain ja omalle näkemykselle ei tuntunut jäävän riittävästi tilaa. Ehkä esim. tutor voisi olla osuvampi nimi. Ns. psyykkaukseen ennen koetta voitaisiin panostaa enemmän. OPISKELIJA no 31. Yleensä toimi kohtuullisesti, välillä apua sai odottaa kynä pystyssä 3h. Riippuu kuinka paljon ystävä tarvitsee opetusta suhteessa vain esim. tehtäviin ja harjoituskokeisiin.

20 Hyvin toimi syksyllä, keväällä turhan pienet tilat ja liian vähän opettajia. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 3,4 Ei itselleni erityisen hyödyllistä mutta en kokenut tarvitsevani sitä alunperinkään hirveästi. Opoille voisi kertoa vähintään ohjattaviensa koearvosanat suoraan että he voisivat valmistautua keskusteluihin paremmin. Jos itsenäinen työskentely onnistuu ja motivaatio on jo valmiiksi korkea kannattaa osallistua. OPISKELIJA no 32. Kurssilla tehdään itse tehtäviä omaan tahtiin, ja apua saa tarpeen mukaan, mikä mahdollistaa tehokkaan etenemisen. Harjoituskokeet olivat suurimmaksi osaksi erinomaisia. Ensimmäisten kokeiden hyöty olisi kuitenkin itsellä ollut suurempi, jos olisin jo tuolloin ehtinyt pidemmälle mafynetissä Kehitys on ollut erityisesti mafynetin idean ansioista huomattavasti parempi kuin ilman mafynettiä olisi voinut olla. Ehdottomasti! Kurssilla on saanut yksilöllistä apua ongelmiin, jotka ovat nousseet esiin mafynetillä edetessä, mikä on maksimoinut mafynetin hyödyt. En usko, että voisin löytää tehokkaampaa kurssia lääkikseen valmistautumiseen. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 5 Opiskelunohjaus on säännöllisesti auttanut järkevien tuntimäärien ja työmäärien jaottelun suunnittelussa. Opoilu on myös ollut yleisesti kannustavaa, ja se on auttanut jaksamaan kun joku on säännöllisesti kysellyt kuulumisia ja seurannut omaa edistymistä. Ennen ensimmäisiä harjoituskokeita olisi ollut kiva saada jonkinlainen arvio, millä tasolla (esim. mafynetissä) olisi hyvä olla, että kokeiden hyöty on maksimaalinen. Vaihtoehtoisesti kokeiden järjestys voisi hieman joustaa. OPISKELIJA no 33.

21 Koin erittäin tehokkaaksi verrattuna aijempiin passiivisiin työtapoihin, joita ennen itse käytin. Olisin kokenut hyödyllisemmäksi, jos osaamiseni olisi ollut paremmalla pohjalla. Jos näin olisi ollut, antaisin ehdottomasti 5! Ei ole kurssin aiheuttamaa, oma elämäntilanne ja sen hetkiset voimavarat eivät tukeneet intensiivistä opiskelua eikä jaksamista opiskeluun ollut tarvittavaa määrää. Ehdottomasti! Itse en henkilökohtaisista syistä pystynyt hyödyntämään kurssia pisteelle johon olisin halunnut, mutta koin kurssin erinomaiseksi jos voimavarat olisivat kunnossa. Erittäin hyödyllinen kurssi. Rahan arvoinen. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 5 Opiskelunohjaus oli mielestäni hyödyllinen, sai vähän toisenlaista näkökulmaa mieltä askarruttaville asioille. Hiukan sekoitti, kun tiettyjen päivitysten myötä mafynetin ainekohtaiset osiot muuttuivat. Muutos oli tosin paljon parempaa, mutta olisi ollut helpompaa lähteä syksyllä eteenpäin, jos mafynetti olisi ollut yhtä selkeä kuin nyt päivitysten jälkeen. Ristiriitaiset tiedot oppikirjojen käytöstä sekoitti syksyllä, mutta asia nykyään kunnossa mafynetin hyvän opo-osion ansiosta! Suosittelen ehdottomasti! Antaa loistavat työkalut tekemiselle, eikä tarvitse murehtia opiskelutekniikan tehokkuudesta tms. Näin pystyy rauhassa keskittymään pelkkään työntekoon, joka luonnollisesti on vain itsestään kiinni. OPISKELIJA no 34. Tosi hyvä. Apua sai aina kun pyysi. Hyödyllistä, jos oppimäärässä oli edennyt tarpeeksi. Varsinkin fysiikassa olen ymmärtänyt paljon asioita oikeasti, eikä niin että ne on opeteltu ulkoa. Todellakin! Oon oppinut paljon enemmän, kuin koko lukiossa yhteensä. Ihan mahtava kurssi ollut.

22 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4.6 Opokeskusteluista on ollut tosi paljon hyötyä, kun pystyy keskustelemaan mieltä askarruttavista asioista. Varsinkin keväällä Samin tsempit ja neuvot on ollut korvaamattomia. Kiitos siitä! On kyllä varmasti Suomen paras valmennuskurssi. Henkilökuntaa oikeasti kiinnostaa se, että pääset sisään, joten suosittelen lämpimästi! OPISKELIJA no Opettajien arvosanojen keskiarvo 5 OPISKELIJA no 36. Pidän itsenäisestä opiskelusta, ja kokemuksen perusteella itsenäisellä opiskelulla saan aina parhaat tulokset. Niistä sai hyvää koetaktiikkaa, mutta mielestäni viimeinen koe olisi voinut olla hieman helpompi, sillä tämä ei ollut yhtään motivoiva/laski motivaatiota. 10/10 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,6

23 Opopuhelut olivat todella motivoivia, ja pitivät minut kartalla siitä kuinka paljon pitää mitäkin lukea. Ainoa moite jonka voin antaa on etten koskaan nähnyt opoa kasvokkain, enkä edelleenkään tiedä miltä hän näyttää. En tiedä miten, mutta biologian mafynetti kaipaa kehitystä. Lukeminen on hyvin hidasta. OPISKELIJA no 37. Fysiikassa joutui jonottamaan aika kauan. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,5 Tosi hyvä juttu. Oma oponi (Eevi) on ihan paras! OPISKELIJA no Opettajien arvosanojen keskiarvo 5 OPISKELIJA no 39.

24 On hyvä, että kukin saa edetä omaan tahtiinsa. Biologian tietoiskut ovat olleet tosi hyviä, vastaavanlaisia toivoisin myös fysiikasta ja kemiasta. Ehdottomasti. Jo se, että ope puhuttelee nimellä, antaa tunteen yksilöllisyydestä. Ja Timo kysyy, mitä kuuluu tai miten on mennyt, se on aika huippua. <3 Toisaalta viimeiset kokeet ovat olleet niin vaikeita, että heikomman oppilaan taso ei välttämättä ole kokeen perusteella todellinen, koska perustehtävät puuttuvat. Omalla käyrälläni oikein kivasti. Suosittelen lämpimästi lukiossa ko. aineita lukeneille. Mafyn materiaali hyvin pitkälti olettaa sellaisen lähtötason, joten aineita lukematon ei pärjää ainoastaan mafyn materiaaleilla, jotka on hyvin tiiviitä ja teoreettisia. Tosi hyvä kaiken kaikkiaan! 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,8 Opo on aivan erityistä spesiaalia tällä kurssilla, tai en sellaista ainakaan osannut tullessani odottaa. Itse olen kulkenut tunnin matkan päästä Ruoholahteen, joten olisi kiva, jos olisi selkeät aukioloajat eikä lukitun oven takana joutuisi odottelemaan. Fy/ke tietoiskut keskeisimmistä asioista. Työssä käyvälle aikataulumuutosten tai extrapäivien infot ovat tulleet vähän liian lyhyellä varoitusajalla, toisaalta on ollut kiva saada korvata menetettyjä tunteja iltaisin. Joustavuutta on löytynyt. OPISKELIJA no 40. Ryhmäkoko oli vähän liian suuri. Todella tehokas! Kaikki asiat oli hyvin mietitty ja toteutettu! Mukavan kannustava tunnelma. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,6

25 Oli todella hyödyllinen! Olisi ollut mukava vaikka ihan alkuvaiheessa tavata kerran oma opo. Varsinkin fysiikassa olisi kiva saada joihinkin aihealueisiin (kuten vaihtovirtapiirit) lisää helpohkoja perustehtäviä vaikeiden lisäksi. OPISKELIJA no 41. Harjoituskokeet olivat todella hyödyllisiä!! Kokeet olivat keskenään tosi erilaisia, joten tuli käytyä läpi erilaisia koetilanteita ja fiiliksiä. Olen kehittynyt kaikissa oppiaineissa paljon. Olen myös oppinut opiskelemaan paremmin ja työskentelemään pitkäjänteisesti ja tehokkaasti! 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,7 Mielestäni opiskelunohjaus oli tärkeä osa kurssia. Opolta sai hyviä neuvoja ja selkeitä ohjeita juuri henkilökohtaisiin tarpeisiin. Myös kannustus ja tsemppi tuntuivat tärkeiltä! OPISKELIJA no 42. Tosi hyödyllisinä!! Tosi paljon! Hyvä kurssi! 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 5

26 Tosi hyödyllistä ja motivoivaa/tsemppaavaa. OPISKELIJA no 43. Opetuksessa itsessään ei ollut moitittavaa, mutta omaa vuoroa sai joskus odottaa pitkäänkin. Kokeet olivat hyvää harjoitusta, mutta tulosten arvioiminen ja tulkitseminen tuntui monesti epämääräiseltä. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,7 Opiskelunohjauksesta sai hyviä neuvoja ja motivaatiota opiskeluun. OPISKELIJA no 44. Mafynetti oli super, paitsi olisin kaivannut kaikki teoriat myös fysiikkaan. Harjoituskokeet tosi hyviä. Tunneilla kysely hyvä. Olisi voinut olla enemmän yhteisöllisempää pohdintaa opiskelijoiden kesken, usein käskettiin olla hiljaa. Kaikissa aineissa olisi voinut olla yhteisiä tietoiskuja vaikeista asioista/teknisistä vinkeistä/kikoista. Opin tosi paljon kuuntelemalla opettajien ja muiden oppilaiden keskusteluja, tiedon jakaminen voisi tapahtua myös järjestetymmin. Opettajilla oli paljon vähemmän aikaa yksittäistä opiskelijaa kohden, mitä mainoksissa annettiin ymmärtää. Tämä johti kiireen tuntuun eikä aina viitsinyt kysyä, kun mietti onko oma kysymys tärkeä tai voisi itse googlata. Odotin myös nettisivujen perusteella, että opettajat huomioisivat yksilöllistä edistymistäni ja meininkiäni enemmän. Tällainen ei enää yksinkertaisesti ole mahdollista toiminnan kasvettua ja heikkenee edelleen ellei kursseja esim. hajoteta itsenäisempiin yksiköihin. Kokeet olivat todella erilaisia, valmistivat erilaisiin tilanteisiin. Kokeet ja niiden käsittely auttoivat koestrategian harjoittelussa ja suunnittelemisessa. Tehtävät itsessään olivat hyvää harjoitusta ja kokeissa tuli kerrattua hurjasti asioita. Alun kokeet olivat välillä turhan simppeleitä. Kokeiden tarkastuksessa/pistelaskussa oli usein virheitä.

27 Harvoilla ystävilläni on tarpeeksi rahaa tulla valmennuskurssille. Jos joku pohtisi kurssijärjestäjien välillä, suosittelisin vahvasti Mafya. Kokonaisvaltainen paketti, joka helpotti opiskelua valtavasti ja antoi todella hyödyllisiä välineitä pääsykoevalmistautumisen joka saralle. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,1 Erittäin tärkeä osa kurssia. Oma oponi oli aina tavoitettavissa kun oli sovittu. Olisin kaivannut laajempaa ja analyyttisempaa otetta, uudet huomiot olivat tosi hyödyllisiä, mutta niitä tuli aika harvoin. Tuntui, että mafynetin ulkopuoliset ideat olivat lähtökohtaisesti epäilyttäviä kaikille eivät kuitenkaan samat metodit ole parhaita monista syistä ja opojen olisi hyvä suhtautua niihin avoimesti. Edistymiseni seuranta oli mahdotonta, koska mafynetti laski edistymiskäyrässä ilmeisesti kaikki tekemäni tehtävät, ja käyrä nousi aivan ennen aikojaan suhteessa läpikäymiini aihealueisiin, mikä varmasti vaikeutti opon työtä, mutta toisaalta hänen olisi mielestäni pitänyt huomata se. Oppilaille pitäisi kertoa, mitä kaikkia tietoja heistä kerätään ja mihin niitä käytetään! Esim. mafynetillä opiskeltu aika, tehtäväkohtaiset tiedot koemenestyksestä jne. Tuli isoveli valvoo olo, kun näitä paljastui pikku hiljaa, vaikka suurin osa hyödyttääkin opiskelijaa. Kaikista aineista teoriat mafynettiin, tasapainoisempi opiskelija-oppilas-aikasuhde kaikkiin ryhmiin. Aikaisempaa ja selkeämpää tiedotusta käytännön asioista. Enemmän hauskuutta! Opettajat voisivat tuoda persoonaa esiin ja kertoa välillä juttuja. Kurssilla hintaan sisältyy paljon muutakin kuin opetustunnit (Mafynetti, harjoituskokeet, opiskelunohjaus, mahdollisuus opiskella kurssipaikalla). Opin paljon hyödyllistä myös muun kuin pääsykokeen kannalta. Aika hyvät perustelut kannattaa etsiä jos meinaa valita jonkun muun valmennuskurssin. Kurssi oli kokonaisvaltainen paketti. OPISKELIJA no 45. Tehokas + mafynetti ohjelma on super hyvä! Oli hyvä kun kokeet olivat kaikki aika erilaisia! Kyllä aijonkin Hyvä ja tehokas! Kiva kun yksilöt huomioidaan ja ilmapiiri kurssilla ollut tosi hyvä! 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,8

28 Hyvää tsemppausta ja ohjausta koestrategiassa. On ollut myös sellainen fiilis että Kasperille on voinut laittaa viestiä koska vaan ja hän on ollut aina kiinnostunut auttamaan. Ei vaikeinta koetta vikaksi Mieluiten enemmän fysiikkaa ja vähemmän bilsaa. OPISKELIJA no 46. Tosi tehokkaat ja toimivat! Alussa olisi saanut olla vaikeampiakin kokeita. Nyt alussa oli helppoja ja sai hyviä pisteitä, lopussa kaikki vaikeat ja tuli sellainen olo aina kokeen jälkeen, että apua enkö osaakaan mitään. Vaikka toisaalta oli aina motivoivaa huomata, että hyvinhän ne vaikeatkin lopulta menivät. Ehdottomasti paras valmennuskurssi! 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,2 Opo tsemppasi ja kannusti sekä huolehti, että tekee oikeita asioita oikeaan aikaan. Yhtä ainetta kerran viikossa oli sopiva tahti. Yo-tauolla kysymykset kertyivät ja taas viimeisellä viikolla alkaa väsyttää, kun kurssia on viidesti viikossa. OPISKELIJA no 47. Välillä avun saaminen kesti liian kauan. Opettajilla ei ollut aina aikaa vastata kaikkiin kysymyksiin. Kokeiden tarkastukset olivat välillä huonoja eivätkä ne aina olleet johdonmukaisia. Erityisesti opiskelutaitoni ovat kehittyneet erittäin paljon! Tällaisia opiskelumetodeita tulisi opettaa peruskoulussa. Ehdottomasti.

29 Kurssi on ollut todella hyvä, mutta välillä resurssit eivät ole riittäneet tälle opiskelijamäärälle, esim. opettajien aika ja hiljainen huone. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 3,6 Todella hyvä lisä kurssille. Lotasta on ollut paljon apua koe- ja lukutaktiikan hiomisesta. Kurssitilojen määrää pitää kasvattaa tai opiskelijamäärää vähentää. Kokeiden tarkistusta pitää parantaa. OPISKELIJA no 48. Laskeminen on tehokasta fyssassa ja kemmassa, mutta bilsassa tehtävät on aika helppoja eivätkä vastaa kokeessa tarvittavia tietoja. Toisinaan kysymyksiä oli joillain paljon, jolloin joutui odottamaan vuoroa (kerran 2h). Erittäin hyvät kokeet, 8 koetta on kuitenkin aika paljon Olisin voinut panostaa enemmän kurssin ulkopuoliseen laskemiseen kehittymisen maksimoimiseksi. Hyvä kurssi varsinkin syksyllä, kun oppilaita ei ollut niin paljon. Keväällä aika iso ryhmäkoko. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,9 Hyödyllinen juttu, on kiva kun joku kannustaa. Ei välttämättä mitään mullistavia vinkkejä, mutta on kiva kun joku kysyy kuulumisia. Bilsaan jotain muutakin kuin tehtäviä. OPISKELIJA no 49. Lähes aina kaikkiin kysymyksiin ehdittiin tunnilla katsoa vastaukset.

30 Ihan parhaita! Siinä tulee parhaiten treenattua itse h-hetkeä varten, saa tekniikan kohdalleen ja samalla näkee omat heikkoudet ja etenemisen. Olen tosi paljon päässyt eteenpäin, mutta voisin olla vieläkin parempi. Mutta siltä varmaan aina tuntuu. Paras mahdollinen kurssi, kun jokainen saa apua juuri omiin haasteisiinsa. Tämän jälkeen on hyvä ja itsevarma fiilis mennä kokeeseen. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,8 Aivan huippumahtava tuki kurssin rinnalle! Oli erityisen ihana kun Antilta liikeni kiireiseltä aikataulultaan huolimatta usein aikaa myös opoiluun. Se oli erityisen tarpeen kun oman oponi kanssa homma ei mennyt aivan putkeen. Jos vain suinkin onnistuisi, niin Mafyn tiloina oleva hiljainen tila on ollut yksi parhaita juttuja IKINÄ. Kun saattoi viettää koko päivän samassa paikassa, se maksimoi tehokkuuden ihan uudella tavalla. Jos se voisi olla käytössä AINA ja RAJOITUKSITTA, se olisi taas uusi sulka Mafyn hattuun ;) OPISKELIJA no 50. Työtavat ovat tehokkaat ja toimivat. Välillä on joutunut odottamaan pidempiä aikoja, mutta tämä on ymmärrettävää kun kurssilaisia on useita. Harjoituskokeet olivat erittäin hyödyllisiä ja analyysit niistä tsemppasivat hyvin! Taitoni ovat 9 kuukauden aikana kehittyneet huomattavasti. Ehdottomasti, ja näin olen tehnytkin. Kurssi on ollut erinomainen tapa opiskella pääsykokeeseen. Aineisto selkeässä muodossa ja opiskelutekniikat tehokkaat. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,9

31 Opiskelunohjaus on osoittautunut merkityksellisemmäksi kuin osasin kuvitella. On erittäin hyödyllistä, että joku seuraa opiskeluani ja on avuksi kun jokin opiskelutekninen asia mietityttää. Ei tullut mitään mieleen. Suosittelen kurssia! Kurssi antaa loistavat eväät pääsykokeessa menestymiseen, mutta on tietenkin itsestä kiinni miten näitä hyödyntää. OPISKELIJA no 51. Erittäin hyödyllisiä, tosin loppukevään tahti (joka lauantai) tuntui ehkä hiukan liian tiukalta. Suurin kehitys viimeisen kuukauden aikana, suurelta osin harjoituskokeiden ansiosta. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo Useamman vuoden hakeneena, hiukan vanhempana hakijana en kokenut opiskelunohjauksesta olevan juurikaan hyötyä. Mahdollisuus ohjaukseen oli kuitenkin ihan hyvä ja ideana varmasti toimiva niiden kohdalla, jotka ohjausta kaipaavat. Biologian luentomaista opetusta voisi ehkä lisätä; nopeista tietopaketeista oppi hyvin, mutta jäin kaipaamaan niitä useammasta aiheesta. Kurssilla saa rautaisen laskurutiinin, ja omaa kehitystä on helppo seurata mafynetin avulla. Pidempien kurssien kahdeksan harjoituskoetta takaavat rutiinin myös koetilanteissa ja tukevat harjoittelua koko kevään ajan. OPISKELIJA no 52. Paljon parempi tehdä tehtäviä kuin vaan kuunnella luentoja, varsinkin fysiikassa ja kemiassa. Välillä ei ehtinyt kysyä kaikkia kysymyksiä tunnin aikana. Mitä vaikeampi sen parempi. Melkein joka viikko on oppinut jotain uutta, toivottavasti se riittää.

32 Tulisin uudestaankin. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,1 Tosi hyvä juttu, on hyvä että saa käydä läpi omaa edistymistä säännöllisesti jonkun kanssa ja saada opiskeluvinkkejä ja ohjeita jos joku asia alkaa jumittamaan. Vielä pari luokkaa lisää että ei tarvitse siirtyä kirjastoon lukemaan kurssin jälkeen. OPISKELIJA no 53. Parhaat mahdolliset työtavat. Bilsan luentojen pitäisi mennä paremmin aiheeseen, jotta olisi paremmin hyötyä kokeessa, nyt liian pintapuolisia. Ihan hyvin, välillä tuntui, että jotkut opiskelijat vaativat ja saivat paljon enemmän huomiota kuin toiset. Kokeiden tasoon enemmän vaihtelua, ensimmäiset 1-6 olivat kaikki aika helppoja, 7 ja 8 mukavan vaikeita. Jos laskee nämä kaksi vuotta niin 0 -> 10. Olen oppinut niin paljon ja oppinut tykkäämään laskemisesta. Varmasti paras mahdollinen kurssi maailmassa. Kunhan tämä ystävä ei pyri samaan paikkaan kuin minä :D Tykkään, tuntuu siltä kuin ei ikinä olisi yksin lukemisen kanssa kun aina joku tsemppaa. Opettajat ihania ja välittävät oikeasti. Kiitos! 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 3,5 Ihana idea, mutta Minulla on ollut kaksi opoa [nimet poistettu], molemmat huonoja. Toivottavasti annatte [nimi poistettu] potkut, sillä hän piti huonosti yhteyttä ja opoilujen välit venyivät kuukausiin. Olen kateellinen muille, sillä heidän oponsa kuulostivat ihanilta. Opojen valintaan ja koulutukseen panostusta! Käsitehaku ja tavoitetehtävistä voisi nostaa osaamattomat ylös. Enemmän tehtäviä. Varmasti paras mahdollinen valmennuskurssi. Ihanat, välittävät opettajat. Koskaan ei tunnu, että olisi lukemisen kanssa yksin. OPISKELIJA no 54.

33 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo Sain henkistä tukea, mikä oli erityisen tärkeää. Hiljaisuus, jos puhuttu asia ei liity opiskeluun. OPISKELIJA no 55. Välillä kesti tuntikin saada apua. Vahva rutiini tuli. Tehtävät ja mafy-materiaali hyvä, mutta tunnit välillä turhia kestää usein liian pitkään saada apua. Hyvä ja hyödyllinen. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,6 Opo on auttanut paljon ja varsinkin ollut tärkeä oikeiden ainekohtaisten tuntimäärien löytämisessä. Enemmän opettajia fyssaan! Tabletissa oli ennen ainakin kemiassa painike lisää tämän kaltaisia tehtäviä se takaisin!! OPISKELIJA no 56.

34 Fysiikan ja kemian tunneilla välillä liian vähän opettajia. Loistavat materiaalit ja itselleni hyvin sopivat opetusmetodit. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,6 Oli mukavaa kun joku säännöllisesti kyseli miten opiskelut sujuvat ja tuntui aidosti välittävän. Oma oponi Sami oli erittäin mukava ja osasi asiansa hyvin. OPISKELIJA no 57. Konsepti erittäin toimiva, opettajamäärää on kurssinkin aikana mukautettu tarpeen vaatiessa. Vaihtelevat kokeet ja sopivasti salikokeita. Silti lisäkokeita (sampokokeet mukaan lukien) voisi olla enemmän saatavilla! Mafy-ohjelma suorastaan nerokas, mutta sisältöä voisi olla vielä enemmän. Erityisesti vaikeita lisätehtäviä ja aineistotehtäviä. Meteliä oppitunneilla hetkittäin liikaa. Sijainti Ruoholahdessa erinomainen! 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,3 Hyödyllistä ja yksilöllistä. Tiloja voisi kasvattaa entisestä (erityisesti hiljaisia tiloja melko vähän loppukeväästä). OPISKELIJA no 58.

35 Ehdottomasti paras tapa itselleni ollut oppia tehtäviä tekemällä. En olisi tällä tasolla ilman kurssia. Video-oppitunteja voisi hyödyntää enemmän (kuten fysiikan videovastaukset). Harjoituskokeet olivat opettavaisia, olisin toivonut että koetilannetta ja jälkipuintia olisi käyty vielä enemmän läpi. Kehitys ollut eksponentiaalista loppua kohden. Vaikka kokemusta muista kursseista ei olekaan, olen ollut erittäin tyytyväinen kurssiin ja opetusmateriaaliin. Ehdottomasti suosittelen jatkossa! Erittäin hyvä! Meinasin päätyä muualle mutta onneksi löysin itseni lopulta täältä. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 3,9 Pääosin hyvää, jatkuvuuden kannalta yksi opo kokoajan olisi optimaalinen, mutta toisaalta henkilökemiat eivät aina sovi yhteen. Opojen valinta prosessissa huomioitava heidän kyky sitoutua ja helposti lähestyttävyys/luonne. Jos esim. opon kanssa käytäisiin tehdyt virheet harjoituskokeissa läpi kokeen jälkeen, voisi se auttaa samojen virheiden välttämisessä. Suosittelen ehdottomasti Mafya, koska paras tapa oppia on tehtävien teko, ja sitä tulee täällä tehtyä vähintään riittävästi! Opettajat helposti lähestyttäviä ja apua saa aina. OPISKELIJA no Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,4

36 OPISKELIJA no 60. Hyvä, että keskitytään työrauhaan. Voisi olla enemmän myös yhteisiä n. 30 minuutin luentoja, kuten bilsassa välillä oli. Enemmän voisi olla myös haastavampia kokeita. Lähtötasoni oli hyvä, mutta opin silti todella paljon kaikissa aineissa. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo Hyvä, että välitetään ja neuvotaan. Mafynetin bilsan tehtävissä voisi olla enemmän laajoja kysymyksiä kokonaisuuksista. Samoin teoriassa koontia esim. kalsiumtasapainon säätelystä yms. OPISKELIJA no 61. Parhaiten oppii tekemällä itse ja se toteutui kurssilla. Välillä tuppasi olemaan ruuhkaa ja tuntui, että opettajilla oli kiire oppilaan luo. Pystyi seuraamaan omaa kehitystä hyvin. Olen oppinut mafynetin avulla ne jutut varmemmin, mitkä lukiossa jäivät epäselviksi. Valitsin Mafyn juuri siksi, että täällä painotetaan omaa työntekoa. Sain mitä lähdin hakemaan. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,4

37 Oma oponi, Salim, vaikutti todella mukavalta tyypiltä, joka osasi oman kokemuksensa kautta luoda uskoa ja tsempata. Valitse ehdottomasti Mafy, jos et niinkään välitä tylsistä ja puuduttavista massaluennoista vaan sen sijaan olet valmis laskemaan ja laskemaan ja laskemaan niin kauan että päätä alkaa särkemään. Oma työnteko on se, joka loppupeleissä merkitsee eniten! OPISKELIJA no 62. Välillä kynäjärjestys tuntui mielivaltaiselta mutta olen ehkä puolueellinen. (Voisiko olla esim. eriväriset kynät/tikut jos on eka toka kolmas jne. kysymys). Kiitos fysiikan kehityksestä kuuluu paljon Jaakolle! Varmasti paras laskurutiinin kartuttamisessa! -> Huomio: Vikoilla viikoilla tavoitetehtävien ratkaisut voisivat tulla johonkin saataville, ettei tunnit mene siihen että kaikki kysyvät vain ratkaisemattomista tavoitetehtävistään -> teoriaan liittyvillä kysymyksillä ei aikaa 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,4 Todella hyvin järjestetty Mafylla! Oma oponi (Santeri) on ollut todella todella hyvä! Soitot ovat aina tapahtuneet sovitusti ja jokaisesta puhelusta olen saanut tosi paljon! Jos joudun vielä hakemaan ensi keväänä, toivoisin saavani taas hänet opoksi! Prosentit harjoituskokeista ovat kurjat. On ikävä tietää, että minulla on puolessa välissä kevättä 10% mahdollisuus kun lähtökohtaisesti ajatushan on että minulla on 10% mahdollisuus kun 90% ei pääse Ranking olisi kivempi -> Näkisin, etten ole huonoin (Älkää tulko, muuten minulla on tulevaisuudessa enemmän todella hyviä kanssakilpailijoita xd) No ei! Super hyvä ja ainutlaatuinen opiskelutekniikka, lähtötasosta huolimatta jokainen saa paljon irti myös oppitunneista, kiitos pienryhmäopetuksen. OPISKELIJA no 63. Todella hyvä konsepti. Opettajia yleensä tarpeeksi läsnä.

HUOMAUTUS LUKIJALLE: Tässä on esitelty kaikkien aineiden palaute. Kysymyksestä 1. ilmenee mitä aineita oppilas on kurssilla lukenut.

HUOMAUTUS LUKIJALLE: Tässä on esitelty kaikkien aineiden palaute. Kysymyksestä 1. ilmenee mitä aineita oppilas on kurssilla lukenut. Kurssipalaute HUOMAUTUS LUKIJALLE: Tässä on esitelty kaikkien aineiden palaute. Kysymyksestä 1. ilmenee mitä aineita oppilas on kurssilla lukenut. OPPILAS 1 Vastaa seuraaviin kysymyksiin asteikolla 1 5.

Lisätiedot

Ehdottomasti suosittelisin! Täällä on kivat ja hyvät opet ja loistavat oppimismenetelmät!

Ehdottomasti suosittelisin! Täällä on kivat ja hyvät opet ja loistavat oppimismenetelmät! OPPILAS 1 Ehdottomasti suosittelisin! Täällä on kivat ja hyvät opet ja loistavat oppimismenetelmät! Kurssi oli superhyvä, juuri sellainen mitä halusin, jopa parempi! Tietokoneohjelma oli loistava opiskeluapuri

Lisätiedot

Kurssipalaute kesäkurssi 2016

Kurssipalaute kesäkurssi 2016 Kurssipalaute kesäkurssi 2016 Julkaisemme aina kaiken kurssilaisilta keräämämme palautteen lyhentämättömänä. Näin varmistamme, että kursseista kiinnostuneilla ihmisillä on mahdollisuus saada tarkka ja

Lisätiedot

Kurssipalaute Jyväskylän DI-kurssit 2016

Kurssipalaute Jyväskylän DI-kurssit 2016 Kurssipalaute Jyväskylän DIkurssit 2016 Julkaisemme kaiken kurssilaisilta keräämämme palautteen lyhentämättömänä. Näin varmistamme, että kursseista kiinnostuneilla ihmisillä on mahdollisuus saada tarkka

Lisätiedot

2. Millainen on mielipiteesi työtavoista, joita kurssilla käytettiin?

2. Millainen on mielipiteesi työtavoista, joita kurssilla käytettiin? OPPILAS 1 Vastaa seuraaviin kysymyksiin asteikolla 1 5. Asteikossa 1 on huonoin ja 5 paras arvio. Ympyröi haluamasi vaihtoehto. Mikäli kysymyksen perässä on tilaa sanalliselle arviolle, toivomme, että

Lisätiedot

1. Mille kursseille osallistuit? Pitkä matematiikka Lyhyt matematiikka Fysiikka

1. Mille kursseille osallistuit? Pitkä matematiikka Lyhyt matematiikka Fysiikka OPPILAS 1 Vastaa seuraaviin kysymyksiin asteikolla 1 5. Asteikossa 1 on huonoin ja 5 paras arvio. Ympyröi haluamasi vaihtoehto. Mikäli kysymyksen perässä on tilaa sanalliselle arviolle, toivomme, että

Lisätiedot

Palautteen vastaukset

Palautteen vastaukset Oppilas: 6329434861 (Yksilöllinen numerotunniste) Opetusryhmä: Kemia Biologia Oli hyvä ettei kemiassa tunneilla käytetty aikaa yhteiseen luennointiin vaan jokainen sai apua itselleen vaikeissa asioissa.

Lisätiedot

Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen. Pekka Peura 28.01.2012

Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen. Pekka Peura 28.01.2012 Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen Pekka Peura 28.01.2012 MOTIVAATIOTA JA AKTIIVISUUTTA LISÄÄVÄN OPPIMISYMPÄRISTÖN ESITTELY (lisätietoja maot.fi)

Lisätiedot

Kurssipalaute Jyväskylän lukuvuoden lääkiskurssit

Kurssipalaute Jyväskylän lukuvuoden lääkiskurssit Kurssipalaute Jyväskylän lukuvuoden 201718 lääkiskurssit MAFYvalmennuksen kaikilta kursseilta kerätään palaute kurssin lopussa. Palaute julkaistaan lyhentämättä ja valikoimatta nettisivuillamme. Näin meistä

Lisätiedot

Palautteen vastaukset. Vastaus: 4. Vastaus: 4. Vastaus: 4. Vastaus: 4. Vastaus: 4. Vastaus: 4. Matematiikka: 4 Fysiikka: 4 4,3

Palautteen vastaukset. Vastaus: 4. Vastaus: 4. Vastaus: 4. Vastaus: 4. Vastaus: 4. Vastaus: 4. Matematiikka: 4 Fysiikka: 4 4,3 Oppilas: 6211881057 (Yksilöllinen numerotunniste) Kurssin rakenne on hyvä. Aiheet on jaoteltu tabletissa hyvin ja asioiden kertaus tapahtuu ilman, että sitä tarvitsee itse miettiä, kunhan vain noudattaa

Lisätiedot

Kurssipalaute Jyväskylän lääkiskurssit 2016

Kurssipalaute Jyväskylän lääkiskurssit 2016 Kurssipalaute Jyväskylän lääkiskurssit 2016 Julkaisemme kaiken kurssilaisilta keräämämme palautteen lyhentämättömänä Näin varmistamme, että kursseista kiinnostuneilla ihmisillä on mahdollisuus saada tarkka

Lisätiedot

2. Millainen on mielipiteesi työtavoista, joita kurssilla käytettiin? 1 2 3 4 5

2. Millainen on mielipiteesi työtavoista, joita kurssilla käytettiin? 1 2 3 4 5 Kurssipalaute OPPILAS 1 Vastaa seuraaviin kysymyksiin asteikolla 1 5. Asteikossa 1 on huonoin ja 5 paras arvio. Ympyröi haluamasi vaihtoehto. Mikäli kysymyksen perässä on tilaa sanalliselle arviolle, toivomme,

Lisätiedot

Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet

Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet Päivämäärä.. Oppilaitos.. Nimi.. Tehtävä 1 Millainen kielenoppija sinä olet? Merkitse rastilla (x) lauseet, jotka kertovat sinun tyylistäsi oppia ja käyttää kieltä. 1. Muistan

Lisätiedot

Numeeriset arviot. Opintojaksolla vallinnut ilmapiiri loi hyvät puitteet oppimiselle. Saavutin opintojaksolle määritellyt osaamistavoitteet

Numeeriset arviot. Opintojaksolla vallinnut ilmapiiri loi hyvät puitteet oppimiselle. Saavutin opintojaksolle määritellyt osaamistavoitteet Tämä asiakirja sisältää opiskelijoiden antaman palautteen opettajan Metropoliassa vuoteen 2014 mennessä opettamista kursseista. Palautteet on kerätty Metropolian anonyymin sähköisen palautejärjestelmän

Lisätiedot

Kurssipalaute Tampereen lukuvuoden lääkiskurssit

Kurssipalaute Tampereen lukuvuoden lääkiskurssit Kurssipalaute Tampereen lukuvuoden 201718 lääkiskurssit MAFYvalmennuksen kaikilta kursseilta kerätään palaute kurssin lopussa. Palaute julkaistaan lyhentämättä ja valikoimatta nettisivuillamme. Näin meistä

Lisätiedot

Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=51)

Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=51) Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=51) 1. Minkä vuoksi hakeuduit keskustelemaan Hyviksen kanssa? Opiskeluun liittyvät asiat (esim. ajanhallinta, opiskelutaidot, oppimisvaikeudet) 25 % Elämäntavat (esim.

Lisätiedot

Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=70)

Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=70) Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=70) 1. Minkä vuoksi hakeuduit keskustelemaan Hyviksen kanssa? Opiskeluun liittyvät asiat (esim. ajanhallinta, opiskelutaidot, oppimisvaikeudet) 29 % Elämäntavat (esim.

Lisätiedot

Kurssipalaute Jyväskylän lukuvuoden lääkiskurssit

Kurssipalaute Jyväskylän lukuvuoden lääkiskurssit Kurssipalaute Jyväskylän lukuvuoden 201819 lääkiskurssit MAFYvalmennuksen kaikilta kursseilta kerätään palaute kurssin lopussa. Palaute julkaistaan lyhentämättä ja valikoimatta nettisivuillamme. Näin meistä

Lisätiedot

Kurssipalaute LÄÄKISKURSSIT 2015

Kurssipalaute LÄÄKISKURSSIT 2015 Kurssipalaute LÄÄKISKURSSIT 2015 Julkaisemme kaiken kurssilaisilta keräämämme palautteen lyhentämättömänä. Näin varmistamme, että kursseista kiinnostuneilla ihmisillä on mahdollisuus saada tarkka ja rehellinen

Lisätiedot

Tiivistelmä Opiskelijoiden Hyvis-ohjauksen palautteista (n=28)

Tiivistelmä Opiskelijoiden Hyvis-ohjauksen palautteista (n=28) Tiivistelmä Opiskelijoiden Hyvis-ohjauksen palautteista (n=28) 1. Minkä vuoksi hakeuduit keskustelemaan Hyviksen kanssa? Opiskeluun liittyvät asiat (esim. ajanhallinta, opiskelutaidot, oppimisvaikeudet)

Lisätiedot

Sähköinen oppimateriaali, jolla voit kerrata koko lukion oppimäärän sekä harjoitella LÄÄKIS- ja DI-pääsykokeisiin. Mafynetti 2.

Sähköinen oppimateriaali, jolla voit kerrata koko lukion oppimäärän sekä harjoitella LÄÄKIS- ja DI-pääsykokeisiin. Mafynetti 2. Sähköinen oppimateriaali, jolla voit kerrata koko lukion oppimäärän sekä harjoitella LÄÄKIS- ja DI-pääsykokeisiin. Opitun kertaaminen Mafynetti 2 Mafynetti 2 Matematiikka Matematiikka Fysiikka Fysiikka

Lisätiedot

Hyvä rutiini, apua saa aina kun tarvitsee. Mafynetti on mahtava apuväline, lisää motivaatiota paljon.

Hyvä rutiini, apua saa aina kun tarvitsee. Mafynetti on mahtava apuväline, lisää motivaatiota paljon. OPPILAS 1 Todella hyvä tapa kerrata lyhyessa ajassa ja oppia samalla. Hyvä rutiini, apua saa aina kun tarvitsee. Mafynetti on mahtava apuväline, lisää motivaatiota paljon. Matemaattinen hahmottamiskyky

Lisätiedot

Kurssipalaute Turun lukuvuoden lääkiskurssit

Kurssipalaute Turun lukuvuoden lääkiskurssit Kurssipalaute Turun lukuvuoden 201819 lääkiskurssit MAFYvalmennuksen kaikilta kursseilta kerätään palaute kurssin lopussa. Palaute julkaistaan lyhentämättä ja valikoimatta nettisivuillamme. Näin meistä

Lisätiedot

OPISKELIJAN NÄKÖKULMA. Katja Lempinen Satakunnan ammattikorkeakoulu

OPISKELIJAN NÄKÖKULMA. Katja Lempinen Satakunnan ammattikorkeakoulu OPISKELIJAN NÄKÖKULMA Katja Lempinen Satakunnan ammattikorkeakoulu 2 EXAM-konsortion käyttäjäkysely opiskelijoille 2017 Vastauksia 2119 kpl 15 eri yliopistosta ja korkeakoulusta. Vastaajista : 36,5% tehnyt

Lisätiedot

Kevään 2010 fysiikan valtakunnallinen koe

Kevään 2010 fysiikan valtakunnallinen koe 120 Kevään 2010 fysiikan valtakunnallinen koe 107 114 100 87 93 Oppilasmäärä 80 60 40 20 0 3 5 7 14 20 30 20 30 36 33 56 39 67 48 69 77 76 56 65 35 25 10 9,75 9,5 9,25 9 8,75 8,5 8,25 8 7,75 7,5 7,25 7

Lisätiedot

Kurssipalaute abikurssit kevät 2016

Kurssipalaute abikurssit kevät 2016 Kurssipalaute abikurssit kevät 2016 Julkaisemme aina kaiken kurssilaisilta keräämämme palautteen lyhentämättömänä. Näin varmistamme, että kursseista kiinnostuneilla ihmisillä on mahdollisuus saada tarkka

Lisätiedot

OPS-KYSELY. Syksy Vetelin lukio

OPS-KYSELY. Syksy Vetelin lukio OPS-KYSELY Syksy 2015 Vetelin lukio KYSYMYKSET Mikä lukiossa on tärkeää? Millainen on unelmalukio? Missä ja miten opitaan parhaiten? VASTAAJAT 58 opiskelijaa 4 huoltajaa 7 opettajaa OPISKELIJAT Viihtyisät

Lisätiedot

Mielekkäät työtehtävät houkuttelevat harjoittelijoita!

Mielekkäät työtehtävät houkuttelevat harjoittelijoita! Mielekkäät työtehtävät houkuttelevat harjoittelijoita! Vuoden 2013 aikana 359 Turun yliopiston opiskelijaa suoritti yliopiston rahallisesti tukeman harjoittelun. Sekä harjoittelun suorittaneilta opiskelijoilta

Lisätiedot

VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S

VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S PAIKALLA OLI ASIANTUNTIJOINA TOIMENSA PUOLESTA PAIKALLA OLIVAT HELI MANTILA A- KLINIKKA, TERO RÖNKKÖ

Lisätiedot

Kurssilla oli positiivinen meininki ja kurssin rakenne on todella toimiva. Mafynetti näyttelee tärkeää ja toimivaa osaa.

Kurssilla oli positiivinen meininki ja kurssin rakenne on todella toimiva. Mafynetti näyttelee tärkeää ja toimivaa osaa. OPPILAS 1 Varmasti. Valmentaa todella hyvin kokeisiin. Kurssilla oli positiivinen meininki ja kurssin rakenne on todella toimiva. Mafynetti näyttelee tärkeää ja toimivaa osaa. Työtavat soveltuivat ainakin

Lisätiedot

Kysely lähetettiin Helmen kautta toukokuun lopussa 2018 Vastausaika kaksi viikkoa Vastauksia tuli 548 suomenkielistä ( peruskoululaisia n 4000) ja

Kysely lähetettiin Helmen kautta toukokuun lopussa 2018 Vastausaika kaksi viikkoa Vastauksia tuli 548 suomenkielistä ( peruskoululaisia n 4000) ja 2018 Kysely lähetettiin Helmen kautta toukokuun lopussa 2018 Vastausaika kaksi viikkoa Vastauksia tuli 548 suomenkielistä ( peruskoululaisia n 4000) ja 161 ruotsinkielistä (peruskouluikäisiä n 900) 21%

Lisätiedot

25 responses. Summary. Sopiiko omaan tahtiin oppiminen sinulle? Perustele edellisen kohdan vastauksesi. Edit this form

25 responses. Summary. Sopiiko omaan tahtiin oppiminen sinulle? Perustele edellisen kohdan vastauksesi. Edit this form herttaoksanen@gmail.com 25 responses Edit this form View all responses Publish analytics Summary Sopiiko omaan tahtiin oppiminen sinulle? 16% 28% 36% 20% Ei sovi. 5 20% Sopii melko hyvin. 9 36% Sopii hyvin.

Lisätiedot

Kurssipalaute DI-KURSSIT kevät 2016

Kurssipalaute DI-KURSSIT kevät 2016 Kurssipalaute DI-KURSSIT kevät 2016 Julkaisemme aina kaiken kurssilaisilta keräämämme palautteen lyhentämättömänä. Näin varmistamme, että kursseista kiinnostuneilla ihmisillä on mahdollisuus saada tarkka

Lisätiedot

Palautteen vastaukset. Vastaus: 5

Palautteen vastaukset. Vastaus: 5 Oppilas: 6190488790 (Yksilöllinen numerotunniste) lääkikseen hakiessa on vaikeaa tietää mikä on tärkeää infoa, mafy tekee tämän selvittelytyön puolestasi. Ehdottomasti myöskin paras tapa asia oppia asiat,

Lisätiedot

AIKUISVÄESTÖN HYVINVOINTIMITTARI Minun elämäntilanteeni

AIKUISVÄESTÖN HYVINVOINTIMITTARI Minun elämäntilanteeni AIKUISVÄESTÖN HYVINVOINTIMITTARI Minun elämäntilanteeni Ihmisen hyvinvointi on kokonaisuus, jossa on eri osa-alueita. Tämä mittari auttaa sinua hahmottamaan, mitä asioita hyvinvointiisi kuuluu. Osa-alueet:

Lisätiedot

Opiskelijan motivaation rakentuminen ja ylläpitäminen virtuaaliympäristössä

Opiskelijan motivaation rakentuminen ja ylläpitäminen virtuaaliympäristössä Opiskelijan motivaation rakentuminen ja ylläpitäminen virtuaaliympäristössä Esimerkkinä Palvelujen markkinointi kurssin verkkototeutus Virpi Näsänen 16.11.2016 Lähtökohtatilanne Sovimme Aalto-yliopiston

Lisätiedot

PHYS-A3132 Sähkömagnetismi (ENG2) ( )

PHYS-A3132 Sähkömagnetismi (ENG2) ( ) PHYSA Sähkömagnetismi (NG) (060 0600). Yleisarvioni kurssista kokonaisuutena =i perusteita vastata, =Välttävä, =Tyydyttävä, =Hyvä, =rittäin hyvä, =rinomainen Number of respondents: 0 6 8 0 6 8 0 6. Tapa,

Lisätiedot

Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016

Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016 Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016 1. Mistä sait tietoa Helsingin Konservatorion ammatillisesta koulutuksesta? 2. Miksi hait Helsingin Konservatorion ammatilliseen koulutukseen? (tärkeimmät syyt) Vastaajien

Lisätiedot

Kurssipalaute Tampereen lukuvuoden lääkiskurssit

Kurssipalaute Tampereen lukuvuoden lääkiskurssit Kurssipalaute Tampereen lukuvuoden 201819 lääkiskurssit MAFYvalmennuksen kaikilta kursseilta kerätään palaute kurssin lopussa. Palaute julkaistaan lyhentämättä ja valikoimatta nettisivuillamme. Näin meistä

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun lukioiden palvelukyky 2012-2013. Vantaan tulokset 26.3.2013 Heikki Miettinen

Pääkaupunkiseudun lukioiden palvelukyky 2012-2013. Vantaan tulokset 26.3.2013 Heikki Miettinen Pääkaupunkiseudun lukioiden palvelukyky 0-0 n tulokset..0 Heikki Miettinen Lukion. vuosikurssin palvelukykykysely 0-0 Vastaukset Opiskelijat Vastaukset Vastaus% Espoo 0 0 % Helsinki, kaupungin lukiot %

Lisätiedot

MAFYNETTI-OPAS.

MAFYNETTI-OPAS. MAFYNETTI-OPAS www.mafyvalmennus.fi Tervehdys MAFY-valmennukselta! Hienoa, että olet kiinnostunut Mafynetin käytöstä lukio-opetuksessa! Tämä opas perehdyttää sinut Mafynetin tärkeimpiin ominaisuuksiin.

Lisätiedot

Hankintojen johtaminen

Hankintojen johtaminen Hankintojen johtaminen sähköinen kurssipalaute, syksy 06 Opetus,0 Yleisarvio,8 Opetustapa, Oma panos,8 Osaamistavoitteet,8 Suhteellinen työmäärä,86 OSTO 6 n= C000 Hankintojen johtaminen (060 0608). Yleisarvioni

Lisätiedot

Palaute orientaatioviikosta Vastauksia yhteensä: 68

Palaute orientaatioviikosta Vastauksia yhteensä: 68 Palaute orientaatioviikosta 19.9.1 Vastauksia yhteensä: Hakukohteeni on 1 1 1 11 Informaatioverkostot Teknillinen fysiikka ja matematiikka Tietotekniikka Tuotantotalous Mikä oli parasta orientaatioviikossa?

Lisätiedot

Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi

Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi JUTTUTUOKIO Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi Opettajan ja oppilaan välinen suhde on oppimisen ja opettamisen perusta. Hyvin toimiva vuorovaikutussuhde kannustaa,

Lisätiedot

Palautekysely tilastollisen signaalinkäsittelyn kurssiin

Palautekysely tilastollisen signaalinkäsittelyn kurssiin Palautekysely tilastollisen signaalinkäsittelyn kurssiin Palautteeseen ei tarvitse laittaa nimeä. Kysymyksiä on molemmilla puolilla paperia 1. Muihin kursseihin verrattuna tämä kurssi oli mielestäni Vaikein

Lisätiedot

Menetelmiä jatkuvaan opiskeluun kannustamiseen ja oppimisen seurantaan

Menetelmiä jatkuvaan opiskeluun kannustamiseen ja oppimisen seurantaan Menetelmiä jatkuvaan opiskeluun kannustamiseen ja oppimisen seurantaan Matemaattiset menetelmät, syksy 2012 Lassi Korhonen, Oulun yliopisto, Matematiikan jaos 4.12.2012 1 Lähtökohta, opiskelijan näkökulma

Lisätiedot

VINKKEJÄ OPISKELUUN. Tampereen teknillinen lukio

VINKKEJÄ OPISKELUUN. Tampereen teknillinen lukio VINKKEJÄ OPISKELUUN Tampereen teknillinen lukio ÄIDINKIELENOPISKELUN KULTAISET KONSTIT Asenne. Ei äikästä voi reputtaa., Mitä väliä oikeinkirjoituksella? Kyllä kaikki tajuavat, mitä tarkoitan, vaikka teksti

Lisätiedot

MOOC linjakkaan digiopetuksen muotona. Kokeilu kulttuuriperinnön opetuksessa. PedaForum-päivät, Jyväskylä,

MOOC linjakkaan digiopetuksen muotona. Kokeilu kulttuuriperinnön opetuksessa. PedaForum-päivät, Jyväskylä, MOOC linjakkaan digiopetuksen muotona Kokeilu kulttuuriperinnön opetuksessa PedaForum-päivät, Jyväskylä, 17.8.2016 Visa Immonen Apulaisprofessori Helsingin yliopisto Joanna Veinio Koulutussuunnittelija

Lisätiedot

Kurssipalaute - kevään 2015 abikurssit

Kurssipalaute - kevään 2015 abikurssit Kurssipalaute kevään 2015 abikurssit Julkaisemme kaiken palautteen, mitä kukin kurssille osallistuja on antanut. Näin varmistamme, että kursseista kiinnostuneilla ihmisillä on mahdollisuus saada tarkka

Lisätiedot

Opettajien ja oppilaiden kokemuksia projektityöskentelystä

Opettajien ja oppilaiden kokemuksia projektityöskentelystä Opettajien ja oppilaiden kokemuksia projektityöskentelystä Oppilaiden kokemuksia projektityöskentelystä matematiikassa hankkeen eri vaiheissa Aineistoa on kerätty matematiikan projektityöskentelystä kolmessa

Lisätiedot

Yleisiä kommentteja kokeesta.

Yleisiä kommentteja kokeesta. Lukuvuoden fysiikan valtakunnallisen kokeen palaute.6. Palautteita yhteensä 454 oppilaan tuloksesta. Pistekeskiarvo 7,6 joka vastaa arvosanaa 6,5. Oppilaita per pistemäärä 5 5 5 5 4 6 8 4 6 8 4 6 8 4 6

Lisätiedot

Opiskelun aloitusvuosi:

Opiskelun aloitusvuosi: Kurssi: Steroidien kemia - KEMS3 (Kevät 9) Vastaamalla kurssista esitettyihin kysymyksiin, mielipiteesi kurssista ja sen hyödyllisyydestä välittyvät kurssin järjestäjille. Palautetta tullaan käyttämään

Lisätiedot

ALVA ammattilaskennan valmiuksien kartoitus

ALVA ammattilaskennan valmiuksien kartoitus ALVA ammattilaskennan valmiuksien kartoitus Tulokset syksy 2015 Kokemuksen mukaan 80 % tehtävistä oikein saaneella on hyvät valmiudet jatkaa matematiikan opintoja ts. perustaidot hallussa Tulos-% PM15A

Lisätiedot

Harjoittelijoiden palaute yliopiston tukemasta harjoittelusta 2012

Harjoittelijoiden palaute yliopiston tukemasta harjoittelusta 2012 Harjoittelijoiden palaute yliopiston tukemasta harjoittelusta 2012 Urapalvelut/ Susan Blomberg Yliopisto tukee opiskelijoidensa työharjoittelua myöntämällä harjoittelutukea tutkintoon sisällytettävään

Lisätiedot

Koulussamme opetetaan näppäilytaitoa seuraavan oppiaineen yhteydessä:

Koulussamme opetetaan näppäilytaitoa seuraavan oppiaineen yhteydessä: TypingMaster Online asiakaskyselyn tulokset Järjestimme toukokuussa asiakkaillemme asiakaskyselyn. Vastauksia tuli yhteensä 12 kappaletta, ja saimme paljon arvokasta lisätietoa ohjelman käytöstä. Kiitämme

Lisätiedot

YipTree.com. hommannimionmatematiikka.com

YipTree.com. hommannimionmatematiikka.com YipTree.com hommannimionmatematiikka.com YipTreen ja Homman nimi on matematiikan plussat Työrauha, työrauha ja työrauha Tuntien aloitus tapahtuu automaattisesti ja nopeasti (edellyttäen että koneet toimii)

Lisätiedot

Oppimisprosessissa opiskelijoiden tukena analytiikan opiskelua yhdessä tehden

Oppimisprosessissa opiskelijoiden tukena analytiikan opiskelua yhdessä tehden Oppimisprosessissa opiskelijoiden tukena analytiikan opiskelua yhdessä tehden Katariina Vuorensola Luento-opetuksen tulevaisuus Oppimisseikkailu 2017 Analytiikan kurssi Analytiikan perusteet, 4 op Maisterivaiheen

Lisätiedot

YHTEISKEHITTÄMISPÄIVÄ ASIAKKAAN VAIKUTTAMINEN OMIIN PALVELUIHIN ASIAKASPROSESSISSA

YHTEISKEHITTÄMISPÄIVÄ ASIAKKAAN VAIKUTTAMINEN OMIIN PALVELUIHIN ASIAKASPROSESSISSA YHTEISKEHITTÄMISPÄIVÄ 26.03.2018 ASIAKKAAN VAIKUTTAMINEN OMIIN PALVELUIHIN ASIAKASPROSESSISSA KOKEMUKSIA ASIAKASSUUNNITELMAN TEOSTA POSITIIVISTA Hyviä kokemuksia, yksilöllinen kohtaaminen tärkeää. Pystyy

Lisätiedot

Miten selvitä matematiikasta? Tutkitusti hyviä opiskelutaitovinkkejä

Miten selvitä matematiikasta? Tutkitusti hyviä opiskelutaitovinkkejä Miten selvitä matematiikasta? Tutkitusti hyviä opiskelutaitovinkkejä Panu Erästö Matemaatikko-tilastotieteilijä (Ph.D) Opettaja/pedagogi/opetuksen kehittäjä Kaikilla on edellytykset Usko omiin kykyihin

Lisätiedot

Osallistuin luennoille, n=16

Osallistuin luennoille, n=16 Ohjelmointi, C# & Jypeli, kevät Antti-Jussi Lakanen, Tero Jäntti, Tomi Karppinen Kurssin loppupalautekysely, vastaajaa Osallistuin luennoille, n= En juuri lainkaan Noin puoleen Jokaiselle tai lähes jokaiselle

Lisätiedot

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti ONKS U N E L M I? I! Motivaatio Hyvinvointi Raha Pohdintakortti KÄDEN TAIDOT Käden taidot ovat nykyään tosi arvostettuja. Työssäoppimisjakso vakuutti, että tää on mun ala ja on siistii päästä tekee just

Lisätiedot

Harjoite 2: Psyykkinen lajianalyysi urheilijan tekemänä

Harjoite 2: Psyykkinen lajianalyysi urheilijan tekemänä Harjoite 2: Psyykkinen lajianalyysi urheilijan tekemänä 30-60 minuuttia ryhmätöinä tai yksin, Harjoituslomakkeet ja kynät voi suorittaa osissa Tavoitteet Pohtia, minkälaisia ominaisuuksia ja taitoja omassa

Lisätiedot

Takuusäätiön osahanke Kysy rahasta -chat

Takuusäätiön osahanke Kysy rahasta -chat Takuusäätiön osahanke Kysy rahasta -chat Nuoret ja raha Mun talous -hankkeen päätösseminaari ja Puhu rahasta messut Henri Hölttä, Takuusäätiö 6.9.2017 Takuusäätiö lyhyesti Velkalinja ja chat Talouspolkuhanke

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - egroupjr - Villihiiret - Karttaketut (aloittelijat) - Karttaketut - Karttaketut aloittelevat - Karttaketut

Lisätiedot

Kevään 2014 valmistumiskyselyn tulokset Loviisa. TRENDIT, N=68, vastausprosentti keskimäärin 62, 01.05.2010-31.05.2014 Ajankohta: 11.8.

Kevään 2014 valmistumiskyselyn tulokset Loviisa. TRENDIT, N=68, vastausprosentti keskimäärin 62, 01.05.2010-31.05.2014 Ajankohta: 11.8. Kevään 2014 valmistumiskyselyn tulokset Loviisa TRENDIT, N=68, vastausprosentti keskimäärin 62, 01.05.2010-31.05.2014 Ajankohta: 11.8.2014 10:31:45 2014 TULOKSET N=18, vastausprosentti keskimäärin 60,

Lisätiedot

OPPIKIRJATON OPETUS! Kari Nieminen!! Tampereen yliopiston normaalikoulu!! ITK 2015!

OPPIKIRJATON OPETUS! Kari Nieminen!! Tampereen yliopiston normaalikoulu!! ITK 2015! OPPIKIRJATON OPETUS! Kari Nieminen!! Tampereen yliopiston normaalikoulu!! ITK 2015! OMA TAUSTA! Matematiikan opetukseen liittyvä FL-tutkielma tietojenkäsittelyopissa 90-luvun alussa! Jatko-opiskelija "Mobile

Lisätiedot

VIRVATULIKYSELY 12-13-VUOTIAILLE, kevät 2013

VIRVATULIKYSELY 12-13-VUOTIAILLE, kevät 2013 VIRVATULIKYSELY 12-13-VUOTIAILLE, kevät 2013 1. Perustiedot a) Ikä 12 vuotta 67 % 6 13 vuotta 33 % 3 b) Kuinka monetta vuotta olet oppilaana kuvataidekoulussa? 1. vuotta 22 % 2 3. vuotta 11 % 1 4. vuotta

Lisätiedot

Näin suunnittelet ja rakennat oman verkkokurssin. Työkirja. TiiaKonttinen

Näin suunnittelet ja rakennat oman verkkokurssin. Työkirja. TiiaKonttinen Näin suunnittelet ja rakennat oman verkkokurssin Työkirja TiiaKonttinen Hei, ihan huippua, että latasit tämän oppaan ja haluat oppia, miten voit suunnitella ja tehdä oman verkkokurssisi. Tämän työkirjan

Lisätiedot

Yksilöllisen oppimisen menetelmä. Ville

Yksilöllisen oppimisen menetelmä. Ville Yksilöllisen oppimisen menetelmä Yksilöllisen oppimisen menetelmä Tarve menetelmän takana: http://youtu.be/dep6mcnbh_c Oman oppimisen omistaminen Opettajan tietyt raamit toiminnalle Oman oppimisen omistaminen

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Someron Esa

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Someron Esa Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Someron Esa Toiminnan arviointikysely toteutettiin 14.11. - 24.11.2013 välisenä aikana uintiharrastuksessa mukana olleiden lasten vanhemmille. Vastaajia oli

Lisätiedot

Kevään 2009 valtakunnallinen 5-6 luokan FyKe koe tilanne FyKe kevät 2009

Kevään 2009 valtakunnallinen 5-6 luokan FyKe koe tilanne FyKe kevät 2009 Kevään 2009 5-6 FyKe koe Oppilasmäärä 14 12 10 8 6 4 2 0 5 6 FyKe kevät 2009 10 10 9,5 9, + 9 9 8,5 8 + 8 8 7,5 7 + 7 7 6,5 6 + 6 6 5,5 5 + 5 5 4,5 4 + 4 Arvosana 122 oppilasta, keskiarvo 7,56 Tehtäväkohtaiset

Lisätiedot

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta Tässä esityksessä on kaudella 2011-2012 Kiva HT D1 nimellä pelanneen seurayhteistyöjoukkueen palauteyhteenveto Joukkue pelasi kaudella 2011-2012 aluekarsinnan

Lisätiedot

ENY-C2003 Vesi- ja ympäristötekniikka KURSSIPALAUTE 2014

ENY-C2003 Vesi- ja ympäristötekniikka KURSSIPALAUTE 2014 ENY-C2003 Vesi- ja ympäristötekniikka KURSSIPALAUTE 2014 Kurssipalaute Kurssi järjestetään ensimmäistä kertaa + uusi toteutusmuoto à Tärkeää saada palaute6a jo kurssin aikana, jo6a voimme puu6ua ongelmakoh;in

Lisätiedot

HAASTAVAN OPISKELIJAN OHJAAMINEN - S E I T S E M ÄN OVEN TA K A N A - Anu Kilkku koulutuspäällikkö Keskuspuiston ammattiopisto

HAASTAVAN OPISKELIJAN OHJAAMINEN - S E I T S E M ÄN OVEN TA K A N A - Anu Kilkku koulutuspäällikkö Keskuspuiston ammattiopisto HAASTAVAN OPISKELIJAN OHJAAMINEN - S E I T S E M ÄN OVEN TA K A N A - Anu Kilkku koulutuspäällikkö Keskuspuiston ammattiopisto PALAUTETTA OPISKELIJOILTA Kiitos kun välitit, kiitos kun kuuntelit, kiitos

Lisätiedot

Hyvinvointikysely oppilaille

Hyvinvointikysely oppilaille Hyvinvointikysely oppilaille Haluaisimme kuulla, mitä sinä ajattelet kouluhyvinvointiin liittyvistä asioista. Kyselyyn vastataan nimettömästi ja vastaukset käsitellään luottamuksellisesti. Jos et osaa

Lisätiedot

1 Tieto- ja viestintäteknologian opetuskäytön tavoitteet Yhteiset tavoitteet Peruskoulun tavoitteet Lukion tavoitteet...

1 Tieto- ja viestintäteknologian opetuskäytön tavoitteet Yhteiset tavoitteet Peruskoulun tavoitteet Lukion tavoitteet... 1 Tieto- ja viestintäteknologian opetuskäytön tavoitteet... 1 1.1 Yhteiset tavoitteet... 1 1.2 Peruskoulun tavoitteet... 1 1.3 Lukion tavoitteet... 1 1.4 Aikuislukion tavoitteet... 2 2 Tvt-projektit...

Lisätiedot

Flippausta 3 korkeakoulun opiskelijoille

Flippausta 3 korkeakoulun opiskelijoille Pedaforum 2018 16.8.2018 Erkki Pesonen, yliopistonlehtori, Erkko Sointu tutkijatohtori Flippausta 3 korkeakoulun opiskelijoille UEF // University of Eastern Finland What is coming? Opintojakson sisältö

Lisätiedot

ETELÄ-POHJANMAAN MUSIIKKIOPISTO VIRVATULI-ITSEARVIOINTIHANKKEESEEN LIITTYVÄ ARVIOINTIRAPORTTI 2014 KYSELY 13-VUOTIAILLE JA SITÄ VANHEMMILLE OPPILAILLE

ETELÄ-POHJANMAAN MUSIIKKIOPISTO VIRVATULI-ITSEARVIOINTIHANKKEESEEN LIITTYVÄ ARVIOINTIRAPORTTI 2014 KYSELY 13-VUOTIAILLE JA SITÄ VANHEMMILLE OPPILAILLE 1 ETELÄ-POHJANMAAN MUSIIKKIOPISTO VIRVATULI-ITSEARVIOINTIHANKKEESEEN LIITTYVÄ ARVIOINTIRAPORTTI 2014 KYSELY 13-VUOTIAILLE JA SITÄ VANHEMMILLE OPPILAILLE Etelä-Pohjanmaan musiikkiopiston itsearviointiprosessi

Lisätiedot

Rohkeus. Olet uskaltanut tehdä asioita, vaikka jännittäisi. Olet uskaltanut puolustaa muita ja vastustaa vääryyttä, sekä olla eri mieltä kuin muut.

Rohkeus. Olet uskaltanut tehdä asioita, vaikka jännittäisi. Olet uskaltanut puolustaa muita ja vastustaa vääryyttä, sekä olla eri mieltä kuin muut. Rohkeus Olet uskaltanut tehdä asioita, vaikka jännittäisi. Olet uskaltanut puolustaa muita ja vastustaa vääryyttä, sekä olla eri mieltä kuin muut. Innostus Olet suhtautunut innokkaasti ja energisesti uusiin

Lisätiedot

Aamu- ja iltapäivätoiminnan kysely

Aamu- ja iltapäivätoiminnan kysely Aamu- ja iltapäivätoiminnan kysely Ryhmän ehdot: : Ehdot: Vastausvaihtoehdot: (Kysymys: Missä aamu- ja iltapäivätoiminnan ryhmässä lapsenne on mukana) : Ehdot: Vastausvaihtoehdot: (Kysymys: Missä aamu-

Lisätiedot

Asiakkaiden työpajat. 2. työpaja Minä päätöksentekijänä Miten teen päätöksiä arjessa ja elämässä? Mitä toivon tulevaisuudelta?

Asiakkaiden työpajat. 2. työpaja Minä päätöksentekijänä Miten teen päätöksiä arjessa ja elämässä? Mitä toivon tulevaisuudelta? Asiakkaiden työpajat 1. työpaja 11.9.2018 Minun elämäni nyt Miksi oman äänen kuuluminen on tärkeää? Miten elämäni sujuu nyt? 2. työpaja 18.9.2108 Minä päätöksentekijänä Miten teen päätöksiä arjessa ja

Lisätiedot

NextMakers-kasvuyritysbarometri. Julkaistu Microsoft Fluxissa

NextMakers-kasvuyritysbarometri. Julkaistu Microsoft Fluxissa NextMakers-kasvuyritysbarometri Julkaistu 9.2.2017 Microsoft Fluxissa NextMakers-kasvuyritysbarometri 1/2017 NextMakers-barometri käsittelee kasvuyrityksille kiinnostavia, ajankohtaisia aiheita. Ensimmäisen

Lisätiedot

D98 LEIRIKOULU Vuokatti Palaute osallistujilta

D98 LEIRIKOULU Vuokatti Palaute osallistujilta D LEIRIKOULU.-.2.2012 Vuokatti Palaute osallistujilta Tässä esityksessä on viikolla Vuokatissa järjestetyn jääkiekon leirikoulun palauteyhteenveto Palaute on kerätty nettikyselyllä anonyymisti Palaute

Lisätiedot

HYVY001-kurssin loppukyselyn yhteenveto

HYVY001-kurssin loppukyselyn yhteenveto HYVY001-kurssin loppukyselyn yhteenveto Vastanneiden osuus % tiedekunnittain (n = 177) Kurssin suorittaneiden määrä (27.5.2014 mennessä) yhteensä = 289 Kielten laitos yhteensä 49 suoritusta Humanistinen

Lisätiedot

Paras paikka valmistua. lukion aikuislinja

Paras paikka valmistua. lukion aikuislinja Paras paikka valmistua. lukion aikuislinja Ei alinta keskiarvorajaa Ensisijaisesti 18 vuotta täyttäneille, myös nuorille erityisistä syistä Mahdollisuus valita kursseja myös päivälukion kurssitarjonnasta

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Liiketalouden ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimitietoja, luottamuksellinen.

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Liiketalouden ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimitietoja, luottamuksellinen. JUPINAVIIKOT 2016 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Liiketalouden ala Julkinen Raportti ei sisällä nimitietoja, luottamuksellinen Linda Holma Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO Sisällys SISÄLLYSLUETTELO...

Lisätiedot

Let s Move It feasibility study, kevät Alkuun. Haastattelurunko interventioryhmän opiskelijoille (harkintaperustainen otanta) / SH.

Let s Move It feasibility study, kevät Alkuun. Haastattelurunko interventioryhmän opiskelijoille (harkintaperustainen otanta) / SH. Let s Move It feasibility study, kevät 2014 Haastattelurunko interventioryhmän opiskelijoille (harkintaperustainen otanta) / SH Alkuun - Noin tunti - Fiiliksiä ja kokemuksista liittyen Let s Move It ohjelmaan

Lisätiedot

Flipped classroom lääketieteen tiedonhaun opetuksissa

Flipped classroom lääketieteen tiedonhaun opetuksissa Flipped classroom lääketieteen tiedonhaun opetuksissa Elise Johansson & Leeni Lehtiö Turun yliopiston kirjasto Yhteistyöstä voimaa! BMF:n syysseminaari 14.11.2014 Tiedonhaunopetus lääketieteilijöille Opetus

Lisätiedot

Pedagoginen näkökulma koulujen ja järjestöjen yhteistyöhön ehkäisevässä päihdetyössä. Sami Teikko

Pedagoginen näkökulma koulujen ja järjestöjen yhteistyöhön ehkäisevässä päihdetyössä. Sami Teikko Pedagoginen näkökulma koulujen ja järjestöjen yhteistyöhön ehkäisevässä päihdetyössä Sami Teikko Koulutus Elämään terveyskasvatusohjelma Ohjelma Ikäryhmä Kesto Pidän huolta itsestäni 3-4 -vuotiaat 45 min

Lisätiedot

Haastattelut e-kioskin käyttäjäkokemuksista. Mira Hänninen Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haastattelut e-kioskin käyttäjäkokemuksista. Mira Hänninen Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Haastattelut e-kioskin käyttäjäkokemuksista Mira Hänninen Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Sukupuoli ja ikä Haastattelin Kirjasto 10:ssä 14 henkilöä, joista seitsemän oli naisia (iät 24, 25, 36, 36, 50,

Lisätiedot

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Riikka Niemi, projektipäällikkö ja Pauliina Hytönen, projektityöntekijä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Huoltajan / seuraohjaajan palautelomake Kokonaisvastaajamäärä: 25

Huoltajan / seuraohjaajan palautelomake Kokonaisvastaajamäärä: 25 Huoltajan / seuraohjaajan palautelomake Kokonaisvastaajamäärä: 25 1. Olen Kysymykseen vastanneet: 24 (ka: 1,8) (1.1) tapahtuman osallistujan vanhempi 37,5% 9 (1.2) seuraohjaaja 45,8% 11 (1.3) järjestäjä

Lisätiedot

Neuvontapalvelut pilottityöpaja 4 / muistio

Neuvontapalvelut pilottityöpaja 4 / muistio Neuvontapalvelut pilottityöpaja 4 / 24.4. muistio Parasta ja hyödyllistä hankkeessa on ollut Tapaamiset. On tutustuttu toisiimme ja eri kaupunkien matkailutiloihin. Muiden tekemisen peilaaminen omaan toimintaan

Lisätiedot

Ajatuksen murusia Tuija Mäkinen

Ajatuksen murusia Tuija Mäkinen Ajatuksen murusia Tuija Mäkinen 2 AJATUKSEN MURUSIA Tämä vihkonen on sinulle, joka haluat toimia vapaaehtoisena ja olla ihminen ihmiselle. Vihkosta voi käyttää myös työnohjausistunnoissa keskustelujen

Lisätiedot

Yksilöllisen oppimisen menetelmä. Ville Aitlahti, @matikkamatskut, www.matikkamatskut.com

Yksilöllisen oppimisen menetelmä. Ville Aitlahti, @matikkamatskut, www.matikkamatskut.com Yksilöllisen oppimisen menetelmä Yksilöllisen oppimisen menetelmä Tarve menetelmän takana: http://youtu.be/dep6mcnbh_c Oman oppimisen omistaminen Opettajan tietyt raamit toiminnalle Oman oppimisen omistaminen

Lisätiedot

Kysely huoltajille arviointikeskustelun järjestelyistä ja annista

Kysely huoltajille arviointikeskustelun järjestelyistä ja annista Kysely huoltajille arviointikeskustelun järjestelyistä ja annista 156 05:18 Keskimääräinen vastaamisaika Aktiivinen Tila 1. Lapseni luokka aste on 1. lk 44 2. lk 34 3. lk 28 4. lk 27 5. lk 23 2. Ennakko

Lisätiedot

Alustavia tutkimustuloksia opintoja edistävistä ja hidastavista tekijöistä

Alustavia tutkimustuloksia opintoja edistävistä ja hidastavista tekijöistä Alustavia tutkimustuloksia opintoja edistävistä ja hidastavista tekijöistä Edistävät Kurssivalinnat Valinnanvapaus (5) Monipuoliset kurssisuoritustavat (tentti, essee, luento, Avoin) (5) Monipuolinen kurssitarjotin

Lisätiedot

Tervetuloa! Opettajien alueellinen koulutus 3 Syksy 2018 Tampere 28.8., Helsinki 4.9. ja Oulu 5.9.

Tervetuloa! Opettajien alueellinen koulutus 3 Syksy 2018 Tampere 28.8., Helsinki 4.9. ja Oulu 5.9. Tervetuloa! Opettajien alueellinen koulutus 3 Syksy 2018 Tampere 28.8., Helsinki 4.9. ja Oulu 5.9. Koulutuksen ohjelma klo 10.00 Teemme yhdessä 12.00 Lounas 13.00 Kokemuksia luokkapiiristä ja juttutuokiosta

Lisätiedot

7,8 27,8 46,1 54,1 17,4. (oppilas, huoltaja ja opettaja) 27,5 45,7 50,6 25,4. (oppilas, huoltaja ja opettaja) 3,8 20,4 27,4 41,2 50,5 34,6

7,8 27,8 46,1 54,1 17,4. (oppilas, huoltaja ja opettaja) 27,5 45,7 50,6 25,4. (oppilas, huoltaja ja opettaja) 3,8 20,4 27,4 41,2 50,5 34,6 Arviointi lukuvuoden aikana Lukuvuoden aikana tehtävän arvioinnin tarkoituksena on arvioida, kuinka hyvin lapset ovat oppineet juuri opetetun asian ottaen huomioon oppilaiden erilaiset tavat oppia ja työskennellä.

Lisätiedot