Kurssipalaute - kevään 2015 abikurssit

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kurssipalaute - kevään 2015 abikurssit"

Transkriptio

1 Kurssipalaute kevään 2015 abikurssit Julkaisemme kaiken palautteen, mitä kukin kurssille osallistuja on antanut. Näin varmistamme, että kursseista kiinnostuneilla ihmisillä on mahdollisuus saada tarkka ja rehellinen kuva siitä, mitä kurssilta voi odottaa. OPISKELIJA no 1. Itse tekemällä oppii kaikista parhaiten! Kertaamalla ensin vaikeilta tuntuneita tehtäviä olen oppinut hankalatkin asiat 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? Uskon pystyväni kirjoittamaan nyt E:n. Olen iloinen, että valitsin tämän kurssin! keskimäärin arvosanan: 5 Kemiassa käytiin välillä asioita yhdessä taululla. Olen kehittynyt valtavasti Mafyn avulla ja suosittelen sitä lämpimästi kaikille! En tiedä miten olisin suoriutunut kirjoituksista ilman kurssia. OPISKELIJA no 2. Laskeminen yksin kotona on työlästä ja kaatuu siihen, kun ei osaa. Kurssilla saa nopeasti apua kysymyksiin. Teoriasivut Mafynetissä voisivat olla kattavampia.

2 Opet selvittivät asiat, jos eivät tienneet. Yllätyin itsekin, paljonko opin fysiikkaa ja laskurutiinia. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? Fysiikasta tavoite nousi L:ään. Ryhmä ja Mafynetti motivoi. Tehokasta! keskimäärin arvosanan: 4,8 Ei juurikaan. Jos tarvitset laskurutiinia ja itsevarmuutta yokokeisiin, voin suositella kurssia lämpimästi! Teoriaopetusta opettajajohtoisesti ei ole, vaan apua saa henk. koht. heti kun kysymyksiä ilmaantuu. Tunnit menevät nopeasti, kun koko ajan saa laskea itse ja tehdä juuri omaan tahtiinsa hommia. Opot ja maikat superkannustavia! OPISKELIJA no 3. Työskentelytapani on ollut lukupainotteinen, ja tämä kurssi laskupainotteinen. Onneksi tuli laskettua, koska se on niin tärkeää ja teorian oppii laskiessa. Heti kun koin tarvitsevani apua, sain sitä nopeasti. Olin unohtanut hyvin paljon asioita ennen kurssille tuloa ja olin epätoivoinen. Kurssin ansiosta voin tavoitella alkuperäistä tavoitettani yokirjoituksissa. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? MAA: L, FY: E, nousivat. Voisin todellakin! Opin aivan suunnattomasti ja kurssille oli kiva tulla.

3 Erinomainen. keskimäärin arvosanan: 4,4 Fysiikassa oli enemmän videoita, mikä on hyvä, mutta toisaalta niitä ei tule katsottua tunnilla, koska saa apua. Loistelias nyt. Mafynetin ansiosta uskon Mafyvalmennuksen olevan muita kurssijärjestäjiä nykyaikaisuudessa ja tehokkuudessa edellä. Itse vakuutuin kurssin luotettavuudesta toisten palautteiden perusteella. Eikä palautteet valehdelleet yhtään. Kannatti tulla! OPISKELIJA no 4. Biologiassa pidin paljon luennoista, ne kokosivat kaikki tiedot asiasta hyvin. Fysiikassa se oli lähinnä laskemista, yleisistä vaikeista asioista olisi voinut kertoa kaikille. Koin ja välillä tultiin kysymään että ymmärsinkö, super positiivista. Laskurutiini, tiedot karttuneet ja osaan soveltaa paremmin ja ymmärtää paremmin. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? En kirjoita. Todella hyvä. Todella hyvä. keskimäärin arvosanan: 4,8 Lähinnä se, että fysiikkaan jotain asioita yleisesti.

4 Mafy on osoittautunut tosi hyväksi, henkilökohtainen opinnonohjaus, osaavat opettajat, harjoituskokeet ja Mafynetti on TODELLA hyviä! Opit varmasti kaiken Mafynetin avulla! OPISKELIJA no 5. Tosi hyvä tapa, ei tarvitse turhautua väärästä tahdista. Joo. Heti sai apua kun halusi, kynätapa on hyvä niin voi jatkaa pohdiskelua sen aikaa jos tarvitsee odottaa. Ihan huimasti on kahdessa viikossa palautunut rutiini! Harjoituskokeet meni nyt paremmin, mitä yokoe 3 v. sitten. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? En mene uusimaan, kertasin ympäristöekonomian/kauppiksen pääsykokeisiin. Joo! Motivoi hyvät tulokset tsemppaamaan muidenkin aineiden lukemista. Tosi kiva! Hyvän intensiivinen paketti, saa lukurytmiin muutenkin uutta puhtia. keskimäärin arvosanan: 3,5 Ei mitään suurta, hyvä että kokeisiin ei käytetty tunneilla aikaa. Abikurssin valinta osui aivan oikeaan, kun oli halu tulla kertaamaan intensiivisesti lyhyt matikka. Työskentelytapa oli loistava, kaikki sai edetä omaan tahtiin. En olisi varmasti tehnyt yhtä tehokkaasti töitä itsenäisesti ja ilman Mafynettiä, rutiinia laskemiseen tuli älyttömästi lisää ja vanhat asiat 3v takaa sujuvat hyvin. Voin vain suositella kurssia! OPISKELIJA no 6. Optimaalinen työtapa, 5/5.

5 Kolme opettajaa matikassa ja kaksi/kolme fysiikassa riitti vallan mainiosti. Varmuutta tullut tekemiseen, tuntuu siltä, että kaikki tärkeä on tullut kerrattua. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? L, muuttui EL:stä L:ksi. Paras tapa opiskella yokirjoituksiin, helposti esim. Eximian edellä. Voisi ehkä olla hitusen pidempi, kaksi viikkoa on todella intensiivinen ja lyhyt aika keskimäärin arvosanan: 4,2 MA & FY nyt hyvin pitkälti samalla tasolla. Hyvä parannus kesästä! Ylivoimaisesti paras valmennuskurssi jolla olen käynyt. Vaikeustasoa voi hyvin säätää omien taitojen ja tavoitteiden mukaan. Oppiminen on optimoitu niin, että pärjäät mahdollisimman hyvin yokirjoituksissa ja pääsykokeissa! OPISKELIJA no 7. Tabletti on mainio opiskeluväline, ja sai edetä omaa vauhtia mikä oli erittäin hyvä juttu. Fysiikassa erittäin hyvin, matikassakin hyvin, mutta pohjakin oli aika vahva. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? L, E ei muuttunut. Todella hyvä ja intensiivinen.

6 keskimäärin arvosanan: 5 Ei oikeastaan, fysiikan materiaali oli mielestäni parempi itselleni. Drillejä lisää ja videoratkaisuja vaikeimpiin tehtäviin. Kannattaa ehdottomasti osallistua kurssille! Itse en ainakaan olisi mitenkään muuten oppinut näin hyvin, kuitenkin lyhyessä ajassa. Mafynetti on koottu erinomaisesti ja tärkeimmät asiat on siellä olemassa, eikä itse tartte pohtia, mitä on järkevää lukea ja mitä ei. OPISKELIJA no 8. Toimii hyvin, omassa tahdissa ja omien heikkouksien kanssa eteneminen oli hyvä, sai käydä niitä missä itse tarvitsi kertausta. Sain aina apua tarvittaessa. Laskurutiini on kehittynyt huimasti, on saanut hyvin palautettua mieleen jo unohtuneita asioita. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? E. Voin lämpimästi suositella! Toimi minulla todella hyvin, auttoi paljon kertaamisessa. keskimäärin arvosanan: 5 Ei erityisemmin, molemmat toimivia.

7 Pidin todella paljon kurssista! Se antoi hyvän ja intensiivisen kertauksen ylppäreitä varten, ja paransi laskurutiinia huomattavasti. Tehtäviin on saanut tarvittaessa riittävästi apua ja Mafynettisovellus on ollut erittäin toimiva. OPISKELIJA no 9. On hyvä, että saa edetä omaan tahtiin ja pyytää apua jos tarvitsi. Kemian kertausluennot olivat vähän turhia Niihin ei jaksanut keskittyä. Huomioitiin välillä ehkä vähän liikaa, kun opettaja kysyi/neuvoi kesken tehtävän ilman pyytämistä. Fysiikassa huimasti ja kemiassa olen saanut paljon varmuutta laskemiseen. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? Kemiasta E, tavoite on noussut kun tehtävät lähti sujumaan. Omalla kohdallani ainakin on toimiva tuntirakenne. Toimii! keskimäärin arvosanan: 4,1 Lähinnä opettajat olivat erilaisia. Opettajilla voisi olla enemmän opettamiskokemusta, jotta asiat ymmärtäisi nopeammin. Suosittelen niille, jotka eivät jaksa istua luennolla kuuntelemassa monotonista ääntä. OPISKELIJA no 10. Mafynetti aivan mahtava apuväline, joka pistää tekemään töitä. Välillä avunsaanti kesti hieman, mutta sitä kuitenkin aina sai, kun opettajat ehti.

8 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? Matikka EL, FY ME, ei muuttunut. Olen jo suosittelut. Erittäin tyytyväinen. keskimäärin arvosanan: 4 Ei juurikaan. 1 täysmittainen yoharjoituskoe voisi toimia. OPISKELIJA no 11. Kurssilla keskitytään lukemiseen, mikä on tuottavaa. Apua sai mihin vain (tehtäviin, aikatauluun, jne.) Hyvin uskoisin. Rutiinia on tullut. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? E Suosittelen todella. Hyödyllinen kurssi. keskimäärin arvosanan: 5

9 Ei. Todella hyvä kurssi. Kurssi perustuu vain laskemiseen, mikä antaa hyvää rutiinia koetta varten. OPISKELIJA no 12. Rutiinia on tullut. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? L Loistava! keskimäärin arvosanan: 5 Drillit tuntuivat fysiikassa pidemmiltä. Asiantuntevia opettajia! Mafynetti hoiti aikatauluttamisen puolestani todella hyvä! OPISKELIJA no 13.

10 Huomattavasti. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? EL, ei muuttunut. Taatusti. Hyvä + tehokas preppi, jossa apua saa niin paljon/niin vähän kuin tarvitsee. keskimäärin arvosanan: 5 OPISKELIJA no Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? M Hyvää kertausta ja laskurutiinia tärkeimmistä asioista. keskimäärin arvosanan: 5

11 Ei. Kahvikone. OPISKELIJA no 15. Sain! Kaikessa, olin laiska lukiossa. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? L, ei muuttunut. Aivan loistava. keskimäärin arvosanan: 5 Aivan loistava!! OPISKELIJA no 16.

12 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? EL, ei muuttunut. Todella hyvä ja tehokas, pakottaa tekemään töitä. keskimäärin arvosanan: Tabletit voisi jakaa aikaisemmin, tehtävien tekemiseen jäisi enemmän aikaa. Kannattaa tulla kurssille, jos tuntuu siltä ettei itse tule luettua kotona säännöllisesti, Mafynetin tehtäväpaketti on todella kattava ja hyvä. OPISKELIJA no Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? Tavoite on E, ei muuttunut kurssin aikana.

13 keskimäärin arvosanan: 5 OPISKELIJA no 18. Hyvä, tehokkain. Opettajat etsi kokoajan henkilöitä kellä kysyttävää. Vanhat opit palautunut mieleen. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? Kävin viime vuonna toisen kurssin jossa eli eri työtavat. Tämä on tehokkaampi. keskimäärin arvosanan: OPISKELIJA no 19.

14 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? L, ei muuttunut. keskimäärin arvosanan: 4,2 OPISKELIJA no Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? L, ei muuttunut Kallis, mutta toimiva.

15 keskimäärin arvosanan: Kynäteline ei toimi yhtä hyvin kuin viittaaminen. Lukeminen on aina ollut vaikeaa minulle, mutta kurssilla olen saanut opiskelusta kiinni. Ilmapiiri on motivoiva ja opettajat (osittain opiskelijoita itsekin) ammattitaitoisia sekä innostavia. OPISKELIJA no Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? keskimäärin arvosanan: 5 Eipä oikeastaan. Opettajille nimikyltit, aloitustapaamisessa syksyllä olisi voinut laittaa laskemisen paremmin käyntiin (ettei kaikki työ jää keväälle). Mafynetti ja kurssi saavat kaikki työskentelemään tehokkaasti, kannattaa kokeilla. OPISKELIJA no 22.

16 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? keskimäärin arvosanan: 5 En erityisemmin. Kahvikone/kahvinkeitin. Loistavat opettajat & hyvä ilmapiiri! Omat tavoitteet nousivat kahdella numerolla kurssin aikana, oman kehityksen huomaa konkreettisesti! OPISKELIJA no 23. Tuli tehtyä enemmän töitä kuin mitä todennäköisesti olisin tehnyt kotona. Aina kun kysyin, sain. Koen oppineeni vanhoja ja uusiakin asioita, mutta kertaustehtävät (tehtävät, joita en osannut ensimmäisellä yrittämällä) hidastivat edistymistä silloin kun ne olivat liian vaikeita. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? Nyt C, tavoittelin M:ää ennen kurssia. Suorituspalkki paljasti karun totuuden lähtötasosta (pätee molempiin kursseihin).

17 Antaa paljon materiaalia, saa kertaamaan tehtäviä jos niitä ei osannut, antaa lukusuunnitelman. Positiivinen. keskimäärin arvosanan: 4 En kokenut. OPISKELIJA no Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? keskimäärin arvosanan: 4,5

18 OPISKELIJA no 25. Tosi hyvä, opin parhaiten juuri tehtäviä tekemällä. Opettajat huomioivat ainakin oman taitotasoni ja se oli iso plussa, välillä joutui vähän odottamaan apua. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? FY: ME, MA: E ja ei oikeastaan muuttunut. Ainakin fysiikassa suosittelisin ehdottomasti. Muuten tosi hyvä, mutta välillä tuntui, että ryhmäkoko oli vähän liian iso. keskimäärin arvosanan: 4,3 Fysiikassa otettiin ehkä vähän paremmin oma taitotaso huomioon. OPISKELIJA no 26. Tehokas tapa oppia. Saanut paljon rutiinia laskuihin/tehtäviin. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? M molemmissa, fysiikassa nousi, matikassa tuli realistisemmaksi.

19 keskimäärin arvosanan: 5 Kursseilla saa paljon tarvittavaa rutiinia ja voi keskittyä omiin heikkouksiin. OPISKELIJA no Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? E & E, fysiikan muuttui paremmaksi. Kyllä! Hyvä kurssi, taitoni kehittyivät huimasti! keskimäärin arvosanan:

20 Kemian kurssin yhteinen opetus oli liian helppoa, olisin tarvinnut vaikeampiin asioihin keskittymistä. OPISKELIJA no 28. Olisi voinut olla edes hieman teorian opetusta tärkeimmistä asioista fysiikassa. Kemiassa oli hyvä kun oli noin 5 min teoriaa tunnin aikana. Kyllä, opettajat tulivat nopeasti auttamaan jos tarvitsi apua. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? En kirjoita fysiikka ja kemiasta M tai E. Hyvä, koska tehtäviä tuli tehtyä paljon ja opin tehtäviä tekemällä asioita joita en tiennyt. keskimäärin arvosanan: 4 Ei ole suuria eroja. OPISKELIJA no 29.

21 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? EL. Ei muuttunut, mutta sain paremman käsityksen taidoistani. keskimäärin arvosanan: 5 OPISKELIJA no Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? M, ei muuttunut. keskimäärin arvosanan: 4

22 Kemiankursseilla oli muutama pieni luento. Opettajat voisi vielä enemmän vastata opiskelijan kysymyksiin johdattelevilla kysymyksillä & antaa vähemmän suoria vastauksia. Hyvä kun aina voi kysyä ja saa vastauksia. Lähtötasolla on iso merkitys mitä paremmin osaat asiat kurssille tullessa, sitä enemmän saat siitä irti. OPISKELIJA no 31. Tehtävien teko aktivoi oppimista. Fysiikassa olen selvästi saanut 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? keskimäärin arvosanan: 4,8 OPISKELIJA no 32.

23 Ei valitettavaa. Pidin luennottomasta tavasta oppia. Tehtävien tekeminen johtaa paremmin oppimiseen. Aina ongelman kohdatessani sain apua opeasti. Aloitin opiskelun aikalailla alkeista, joten opittavaa on vielä. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? Erittäin hyvä valinta. Tekemällä oppii! keskimäärin arvosanan: OPISKELIJA no Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? M, ei muuttunut. Kurssi oli toimiva.

24 keskimäärin arvosanan: 5 Kemiassa jotain vääriä vastauksia, mutta muuten ei. Ei paranneltavaa. OPISKELIJA no min työntekoa 10 min taukoa oli tehokasta. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? FY C, kyllä muuttui, lyhyt mat. M, ei muuttunut, mutta varmistui. Kurssi oli hyödyllinen kirjoituksiin valmistautumiseen nähden ja laskeminen oli tehokasta. keskimäärin arvosanan: 4,5 Kurssit olivat pitkälti hyvin saman lailla toteutettu. Eipä juuri. OPISKELIJA no 35.

25 Olisin toivonut enemmän etenkin fysiikassa yleisten periaatteiden yhteistä kertaamista, kemiassa kävimme niitä paremmin läpi. Kemiassa pienet yksityiskohdat selkenivät, fysiikassa jäi vielä epäselvyyksiä. Kemian laskurutiini kasvoi paljon. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? Kemiassa EL, toiveet L:stä kasvoivat. Laskurutiini kasvoi etenkin kemiassa. Opetus oli hyvin yksilöllistä ja apua tuli nopeasti. keskimäärin arvosanan: 3,6 Kemian kurssilla yhteinen opetus kurssilaisten toiveiden mukaan oli tosi hyvä. Fysiikassa tätä ei kuitenkaan ollut. Kemian koetehtävät olisivat voineet olla Mafynetissä niin kuin fysiikassa oli. OPISKELIJA no 36. Kemiassa oltaisiin voitu käydä yhteisesti hankalampia asioita, yhdessä käydyt asiat olivat liian helppoja. Sain apua aina alle viiden minuutin sisällä. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? EL, nousi ällään.

26 Erittäin tehokas! keskimäärin arvosanan: 5 Erittäin hyvää vastinetta rahalle! OPISKELIJA no 37. Mafynetin materiaali on monipuolinen, joten tehtävien tekeminen on kätevä tapa oppia. Avun saamiseksi ei tarvinnut kauaa odottaa. Mielestäni ihan hyvin. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? Matikka M ja fysiikka E. Fysiikan tavoite nousi. Suosittelen. Mielestäni hyvä kurssi, jolla tehdään paljon. keskimäärin arvosanan: 5 Ei ollut eroa.

27 Tehtävämäärä on niin suuri, että asioita, mitä laskin jo 3 kk sitten on vähän unohtunut, joten kertauksen lisäksi kannattaisi olla vaikka 9 kk kertaus asioista mitä on tehnyt. OPISKELIJA no 38. Mafynetti opetti asiat sujuvassa järjestyksessä ja kertautti hankalat tehtävät automaattisesti. kyllä. Laskurutiini on löytynyt, mutta fysiikassa olen joutunut kertaamaan teoriaa myös oppikirjoista. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? Tavoitearvosana EC ja nyt se on realistisempi. Kyllä, mutta mikäli teoria on unohtunut lähes täysin, jää niiden opiskelu ja lukeminen kotiin. keskimäärin arvosanan: Ei ollut. Hankaliin tehtäviin/asioihin olisi hyvä saada valittua lisää samankaltaisia tehtäviä. OPISKELIJA no 39. Itse laskemisessa oppii hyvin laskurutiinia.

28 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? M tavoite. Auttoi paljon lukemisessa ja lukemistyylissä. keskimäärin arvosanan: 5 Kurssit olivat hyvin samanlaiset. OPISKELIJA no Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? LM Oli hyödyllinen kurssi. Asioita tuli kerrattua hyvin. keskimäärin arvosanan: 4,7

29 OPISKELIJA no 41. Itsenäinen laskeminen mahdollisella opastuksella on toimivaa, mutta vähän hidasta. Ehkä kuitenkin paras tapa oppia kerralla kunnolla. Jep! Koen saaneeni selkeästi varmuutta aiheisiin, mitä olen laskenut täällä. En vain ehtinyt käydä vielä kaikkia aiheita kunnolla. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? En kirjoita kemiaa, fysiikassa oli ja on E. Se melkein jopa laski M, koska tuntuu, ettei ole ehtinyt opiskella kaikkea. Mukavan henkilökohtaista, hyvä opiskeluilmapiiri, toimiva ohjelma, suurin osa opettajista hyvin osaavia. keskimäärin arvosanan: 4,2 OPISKELIJA no 42.

30 Sai apua silloin kun tarvitsi. Fysiikka oli vähän vaikeaa, mutta nyt se on paljon helpompaa. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? M > E Aika hyvä kurssi. keskimäärin arvosanan: OPISKELIJA no 43. Sai laskea rauhassa ja apua sai nopeasti jos oli kysyttävää. Aina jos tarvitsi apua. Rutiinia on tullut paljon lisää. Ei ehkä kuitenkaan tarpeeksi. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? Ollut koko ajan C/M. Hyvä kurssi!

31 keskimäärin arvosanan: 5 OPISKELIJA no 44. Aika paljon itsenäistä työskentelyä, mikä on hyvä. Kyllä. Melko hyvin. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? CM, sain itseluottamusta kurssin aikana. Kyllä! Erittäin hyvä. keskimäärin arvosanan: 5 Ei ollut. Vaikeiden asioiden opettamista pienryhmissä. OPISKELIJA no 45.

32 Laskemalla opettelu on mielestäni tehokkaampaa kuin lukeminen. Laskurutiini on kehittynyt paljon. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? Ei ole muuttunut, E. Suosittelisin ystävälleni, jolla on suht hyvä lähtötaso. keskimäärin arvosanan: Ei mielestäni. OPISKELIJA no 46. Kehitys jatkuu 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? Olen jo kirjoittanut (KE = E, BI = L) Erinomainen lähestymistapa laskut Mafynetin kanssa! Myös hyvät tutorit.

33 keskimäärin arvosanan: 5 Ei ollut. Jos Mafynetti vielä kertoisi tarkan tuntimäärän/päivä per aine, että pysyisi tahdissa OPISKELIJA no 47. Olisin toivonut enemmän opetusta, mutta toisaalta tuli ainakin laskettua. Kyllä. Tuli laskettua paljon ja sen kyllä huomaa kehittymisessä. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? Ennen se oli ME, nyt E. Suosittelen todellakin, tuli laskettua tosi hyvin ja tykkäsin että tultiin tänne paikan päälle laskemaan. Sama kuin edellisessä kohdassa. keskimäärin arvosanan: 4,5 En osallistunut. Olisin toivonut enemmän opetusta. Pari opettajaa oli myös hyvää silmänruokaa kun laskut alko tympimään. :D OPISKELIJA no 48.

34 Laskeminen on tehokkain tapa oppia, eli työtapa on todella hyvä, mutta monet kaipaisivat varmasti lisää henkilökohtaista apua ehkä. Saamani apu oli aina hyvää, mutta olisin toivonut, että sitä olisi ollut enemmän (liian vähän opettajia.) Kurssi jatkuu vielä, mutta kolmen viikon aikana olen oppinut ihan kiitettävästi. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? Jos voisin vielä kirjoittaa se olisi E tai L, ennen se oli M. Jos on ylimääräistä rahaa, suosittelisin täältä saadun vertaistuen perusteella. Aikuislukioissa on myös mahdollista saada opetusta erittäin halvalla ja Mafynetin voi ostaa itselleen kotiin. Mafyvalmennuksessa oppii varmasti ja siitä on hyötyä mutta ei tarvitse masentua jos ei ole varaa maksaa sitä. Mainostitte hiukan liikaa (harhaanjohtavasti) oppitunteja joita täällä ei ole. Voisitte painottaa ehkä enemmän mainoksissa sitä, että kurssilla työnteko on 99% itsenäistä. Itse olin aluksi järkyttynyt, kun oppitunteja ei ole lainkaan, mutta silti lopullinen mielikuvani on hyvä ja maksan mielelläni kurssistani täällä on hyvä tunnelma. Huom. teidän pitäisi kiinnittää enemmän huomiota työrauhaan. Luokassa on usein liian meluisaa. keskimäärin arvosanan: 4,7 Luokassa pitäisi puhua kuiskaten melu oli usein musiikinkin läpi häiritsevä. OPISKELIJA no 49. Mukavan tehokas. Kyllä. Asiat ovat huomattavasti paremmin hallussa.

35 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? M tai E, ei muuttunut. Ehdottomasti. Hyvä. keskimäärin arvosanan: 5 Ei. Kannattaa käydä! OPISKELIJA no 50. Tehtävät olivat erinomaisia. Paljon eri tasoista tehtävää ja monipuolista käsittelyä. Varmasti olisi huomioitu enemmän kunhan olisin apua pyytänyt. Valitettavasti olen huono pyytämään apua. Laskemiseen saanut hyvää rutiinia ja oppinut ratkaisemaan monia tehtäviä. Vaikea sanoa mitä muistaa kun paljon asiaa kerralla tullut. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? Tavoitteeni on nyt ME ja aikaisemmin CM. Erittäin hyödyllinen. Oppi paljon ja sai hyvän rytmin lukulomalle. keskimäärin arvosanan:

36 OPISKELIJA no 51. Melkein jopa liikaa/liian rankkaa laskemista. Lounastauko voisi olla 45min, jotta fyssaan olisi enemmän energiaa. 34 opettajaa juuri sopiva määrä. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? E/L > L matematiikassa, ja E > E fysiikassa. Laskurutiini paranee huomattavasti. keskimäärin arvosanan: 4 Ei. Fysiikassa voisi käydä myös keskeisiä henkilöitä läpi, esim. Einstein, Newton, Curie jne. OPISKELIJA no 52. Hyvä, että laskettiin paljon. Olisin kuitenkin halunnut hieman enemmän jotain yhteistä opetusta vaikeimpiin asioihin. Luulin, että niin olisi ollut, kun ilmoittauduin kurssille.

37 Juu, apua sai hyvin aina kun halusi. Ainakin harjoituskokeiden perusteella kehitystä on tapahtunut ja luulen kyllä kehittyneeni. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? Aluksi ajattelin tavoittelevani M:ää, nyt uskallan ehkä toivoa jopa E:tä. Suosittelisin mielelläni! Hyvä ja asiantunteva. keskimäärin arvosanan: 4,5 Olin vain yhdellä kurssilla. Osa miesopettajista olivat myös piristävän hyvännäköisiä. Yleistä palautetta kurssin järjestäjille: kiva, että harjoituskokeet sai tehdä kotona omassa rauhassa, eikä yhteisesti. Kiva myös, että tuloksia/opiskelumääriä ei vertailtu tms. turhien paineiden/paniikin lietsomiseksi. OPISKELIJA no 53. Joka päivä oltaisiin voitu käydä läpi joku yleisesti kirjoituksissa toistuva tehtävätyyppi, n. 10 min per päivä. Ainakin olen saanut laskurutiinia ja oppinut ratkaisemaan tehtäviä helpommalla tavalla. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? Tavoitteeni ovat pysyneet samoina, MA E/L ja FY M/E.

38 Itseään on helpompi saada niskasta kiinni ja kaikkiin kysymyksiin saa vastauksen > motivaatio ei kärsi. Toimiva systeemi. keskimäärin arvosanan: 4,6 Ei. Ks. kohta 3. Jokaiselle hyödyllinen, pääosin laskemiseen keskittyvä kurssi. OPISKELIJA no 54. Olisi voinut olla yokoetta vastaava tilanne kurssilla 1 tai 2 kertaa. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? MA: L, FY: E, ei muuttunut. Opetus on laadukasta, mutta kurssi melko kallis. Opetus ja sijainti plussaa, ryhmäkoko miinusta. Iltapäivätuntien työrauhaa voisi parantaa, oli aika paljon melua. Mieluummin vähemmän oppilaita ja opettajia. keskimäärin arvosanan: 4,3 Voisi olla valmiita yokoepaketteja joita tehdä, varsinkin fysiikassa.

39 Opettajat ja kurssimateriaali erittäin hyviä. Ainoa miinus oli ryhmäkoko. Vaikka oli 3 opettajaa per n. 30 oppilasta, oli taustamelu kova varsinkin iltapäivätunneilla, jolloin keskittyminen oli vaikeampaa. OPISKELIJA no 55. Pidin itsenäisestä työskentelystä. Opetusta sai melkein aina heti. Matikassa olen kehittynyt enemmän kuin fysiikassa, varmaan johtui omasta motivaatiosta. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? Muuttui matikka M > L, fysiikka A > C/M. Kannattaa tulla, oppii paljon. Pidin kyllä paljon. keskimäärin arvosanan: 5 Fysiikassa videot oli kivoja, mutta ei niitä tarvitse matikassa. Eip. Hyvä kurssi kannattaa tulla! OPISKELIJA no 56.

40 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? L (ei muuttunut) Hyvä meininki! keskimäärin arvosanan: 5 Hyvä meininki! Tehokas tapa kerrata ja oppia laskemaan pelkän teorian pänttäämisen sijasta! Pidä kuitenkin huoli, että saat toimivan laitteen! OPISKELIJA no 57. Se, että lasketaan paljon on tosi hyvä. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? Kemia E ja fysiikka ME. Korkeammat tavoitteet tuntuvat nyt realistisemmilta. Hyvä. keskimäärin arvosanan: 5

41 Fysiikassa vaikeampia tehtäviä ja enemmän. Fysiikassa voitaisiin käydä myös vähän teoriaa yhdessä. OPISKELIJA no 58. Hyvät aineistot ja hyvää apua, kun tarvitsi. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? Mikä ja tavoite nousi E. keskimäärin arvosanan: 5 OPISKELIJA no 59. Mallivastaukset ja kyseleminen auttoi oppimaan.

42 Laskurutiini kehittynyt paljon. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? L, ei muuttunut. keskimäärin arvosanan: 3,6 OPISKELIJA no 60. Matikassa itsenäinen laskeminen toimi hyvin, sillä olen siinä hyvä, mutta fysiikassa olisin toivonut että oltaisiin käyty enemmän asioita yhdessä. Vahvuuteni kehittyivät entisestään, mutta heikkouteni kehittyivät huomattavasti vähemmän. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? Matikka L, fysiikka E, kumpikaan ei muuttunut. Suosittelisin jos osaa perusteet ja kaipaa laskurutiinia. Jos taas kaipaa enemmän opetusta ja asioiden kertausta niin en. Hyvä kurssi!

43 keskimäärin arvosanan: 4,2 Ei. OPISKELIJA no Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? En kirjoita tänä keväänä. Toimiva kokonaisuus. keskimäärin arvosanan: 4 Voisi olla hyvä asettaa yksilölliset tavoitteet myös laskuajan tai tehtävämäärän suhteen eikä vain arvosanan mihin tähtää. Yksilöstä riippuen kurssi on joko hyödyllinen tai erittäin hyödyllinen. Mafynetti superb. OPISKELIJA no 62.

44 Oli hyvä että kaikki saivat tehdä omassa tahdissa tehtäviä. Aina kun kysyi apua sitä myös sai. Ihan hyvin, ihmisten työskentely ympärillä lisää motivaatiota. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? MA: E, tavoite ei muuttunut. FY: M, ei muuttunut. Asiantuntevaa opetusta ja Mafynetti käyrineen lisää suuresti motivaatiota. Molemmat kurssit hyviä. keskimäärin arvosanan: 3,8 Ei oikeastaan. Mafynetti, asiantuntevat opettajat ja opiskeluympäristöstä saatu motivaatio hyödyttivät suuresti ylioppilaskokeisiin opiskellessa. Opettajien taidoista kannattaa ottaa kaikki irti, joten kysyminen on tärkeää. OPISKELIJA no 63. Hankalia asioita voisi enemmän kerrata yhdessä. Aina oli opettaja vapaana. Ennen kurssia tasoni oli E, ja on testien perusteella edelleen. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? L, ei.

45 Materiaalit hyvät, ilmapiiri ja opettajat eivät kuitenkaan ole (yhtään) kannustavia. Kurssilla tuli enemmänkin tunne, että ei osaa mitään. keskimäärin arvosanan: 4,3 Ei. Opetusmateriaalit ovat todella hyvät. OPISKELIJA no 64. Teimme paljon tehtäviä ja olisin kaivannut enemmän teorian läpikäymistä, toisaalta laskurutiini parantui huimasti. Opettajilta voi milloin vain kysyä myös teoriasta. Saa aina apua jos tarvitsee. Olen saanut paljon varmuutta laskemiseen ja kokonaisuuskuvan kokeen mahdollisesta sisällöstä. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? L, yritin alun perin L/E. Suosittelisin, etenkin jos hyvän arvosanan saaminen on hänelle tärkeää. Oikein toimiva kokonaisuus. Hyviä yhteisiä ohjeita ja vinkkejä. keskimäärin arvosanan: 5

46 Hyvä kurssi jos on valmis tekemään työtä yoarvosanojen suhteen. Suosittelu etenkin jos tavoittelee korkeampia arvosanoja! OPISKELIJA no 65. Opettajia oli riittävästi eikä tarvinnut odottaa pitkään, jos jossain tehtävässä oli vaikeuksia. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? L, ei muuttunut. Suosittelen, jos teoria on jo suurimmalta osin hallussa ja tarvitsee apua vaikeampien tehtävien ratkaisussa. Olisin kaivannut vähän enemmän yhteistä opetusta, jossa olisi selitetty jotain vaikeampaa teoriapuolta. Opettajat hyvin asiantuntevia ja työnsä osaavia! Harjoituskokeet hyödyllisiä. keskimäärin arvosanan: 4,5 Toteutus hyvin saman tyyppistä, fysiikan materiaalin opetusvideot hyviä. Vähän enemmän yhteistä opetusta ja teoriaa, muuten hyvä! Kurssilla tehdään paljon tehtäviä, ja opettajat auttavat heti, kun apua tarvitsee. Yhteistä opetusta on vähän, joten kurssista saa mielestäni enemmän irti, jos teoriapuoli on suurimmalta osin hallussa. OPISKELIJA no 66. Ehkä enemmän vaikeita teoriajuttuja olisi voinut olla. Aina sai apua kun tarvitsi, opet olivat kärsivällisiä.

47 Lähtötaso oli ihan hyvä, rutiini kuitenkin tullut. Vaikeita tehtäviä kerrattu monta kertaa. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? Matikka L, fysiikka E. Ei oikeastaan. Kannattaa kuitenkin lukea teoria läpi ennen kuin rupeaa laskemaan 6h/päivä. Hyvä kurssi, tabletti toimiva opiskeluväline. keskimäärin arvosanan: 4 Ei ollut. Teorian ja vinkkien osuutta voisi hieman kasvattaa. Jos haluaa saada hommia tehtyä motivoivassa ympäristössä, kannattaa tulla kurssille. OPISKELIJA no 67. Opetustyyli oli minulle juuri sopiva. Välillä apua piti odottaa melko kauan, siihen odotusaikaan voisi keksiä jotain. Kyllä opetus oli hyvää ja yksilöllistä. Olen kehittynyt paljon. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? Suosittelisin jos kyseinen henkilö tarvitsee tämän tyyppistä opetusta. Kurssi auttoi paljon ja opettajat olivat hyviä ja motivoituneita.

48 keskimäärin arvosanan: 4,3 Kemiassa auttoi paljon kun pystyi kertaamaan teoriaa tehtäviin liittyen. Jos haluat enemmän apua kertaamiseen tämä on kurssi sinulle. OPISKELIJA no 68. Laskurutiinia. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? L, tavoite nousi E > L. Mukava tunnelma ja kivoja tehtäviä ja opettajia. keskimäärin arvosanan: 4,5 Ei. Kurssilla tulee laskettua paljon enemmän, mitä ikinä olisin kotona laskenut ja näin myös harjoitusta saa varmasti kaikista aiheista. Opettajat erittäin mukavia ja ilmapiiri kiva. OPISKELIJA no 69.

49 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? E, tavoite ei muuttunut. Riippuu lähtötasosta. Hyvä kurssi, mutten mielestäni saanut kaikkea irti alhaisesta lähtötasosta johtuen. keskimäärin arvosanan: 4,2 Fysiikassa enemmän videoratkaisuja. Kurssille kannattaa tulla, jos kokee tarvitsevansa kertausta. Kurssilta ei kannata odottaa ihmeitä, jos lähtötaso ei ole kovin hyvä. OPISKELIJA no 70. Jokainen pystyi edetä omaa tahtia. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? E > L.

50 keskimäärin arvosanan: 4,5 Suositan. OPISKELIJA no 71. Toimivat työskentelytavat. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? Nostin tavoitteeni E:stä L:ään. Ehdottomasti! Materiaali oli monipuolista ja opettajat asiantuntevia. Kurssista saa otettua kaiken hyödyn irti. Olen tosi tyytyväinen, että tulin kurssille! keskimäärin arvosanan: 3,8 Kurssilla on monipuolinen materiaali ja toimivat työskentelytavat ja taitavat opettajat. Kurssin aikana pääsee kokemaan onnistumisen tunteita ja että omat taidot kehittyvät selvästi. OPISKELIJA no 72.

51 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? L, ei muuttunut. Monia hyviä opettajia ja kannustava ilmapiiri. Hyödyllinen ja tunneilla oli mukava olla. keskimäärin arvosanan: 4,7 Ei. Tervetuloa! Varmasti kannattaa. OPISKELIJA no 73. Toimivia. Sain paljon laskurutiinia ja totuin erilaisiin tehtävätyyppeihin. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? Nousivat. Suosittelisin.

52 keskimäärin arvosanan: 5 Ei oikeastaan. OPISKELIJA no Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? Tavoite on E eikä se juurikaan muuttunut. Kurssi oli hyvä, opettajat osasivat asiansa ja Mafynetti oli myös hyvä idea sillä en ollut ennen käyttänyt samankaltaista ohjelmaa. keskimäärin arvosanan: 4 Ei ollut mitään eroa. Kurssi oli hyvä ja suosittelen sitä kaikille.

53 OPISKELIJA no 75. Tabletti kätevä, käyrä motivoi. Välillä kesti kauan, että viittauskynä huomattiin. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? Ei yotavoitetta, DIA:sta tavoite n. 30 p. Tabletti on hyvä. keskimäärin arvosanan: 4,3 Matikassa vähän hiljaisempaa, ja paremmat opettajat. OPISKELIJA no 76. Muuten hyvä, koetehtäviä (harjoituskokeet) olisi voitu käydä läpi enemmän. Apua sai kun sitä tarvitsi. En osaa sanoa, laskurutiinia tullut lisää. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? MA: L, FY: M, ei muuttunut.

54 Voisin, kurssista on apua kertaamisessa. Kurssista oli apua kertaamisessa ja lukemisen rytmittämisessä. keskimäärin arvosanan: 4,3 Ei ollut. Asiantuntevaa opetusta, hyvät kurssimateriaalit. Suosittelen jos kaipaa lisää laskurutiinia. OPISKELIJA no 77. Mafynetti oli jees ja laskurutiinia tuli. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? E fyssasta ja matikasta. Jees. keskimäärin arvosanan: 4,4 Fyssassa oli hyvät ja hyödylliset teoriat. Jäin kaipaamaan vastaavia matikkaan. Matikkaan teoriat.

55 OPISKELIJA no 78. Fysiikassa olisi voinut olla lisää luentoja koska lämpövoimakoneluento auttoi paljon. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? MA: EL, FY: M, nousi. keskimäärin arvosanan: 4,1 Aika samanlaisia. Kannattaa osallistua kurssille, opetus on todella tasokasta ja työnteko on helppoa motivoituneessa ympäristössä. OPISKELIJA no 79. Erittäin tehokasta. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? ME, ei muuttunut.

56 Ehdottomasti. Mahtava! keskimäärin arvosanan: Ei ollut. OPISKELIJA no 80. Enemmän oltaisiin voitu käydä tärkeimpiä asioita yhdessä jota tulee esim. ylppäreissä aina. Paljon enemmän mitä olisin itse uskonut. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? Tavoitteet nousivat. Jos olet motivoitunut opiskelemaan tämä kurssi on täydellinen sinulle niin ylioppilaskirjoituksiin kuin pääsykokeisiin. Todella hyvä! keskimäärin arvosanan: 4,3 Ei ollut.

57 Enemmän opetusta. Kursseille kannattaa ehdottomasti ilmoittautua jos tavoittelee omaa parasta suoritustaan. OPISKELIJA no 81. Itselleni opetustapa sopi erittäin hyvin mutta mikäli matematiikan taidot vaatisivat enemmän korjausta, on kurssi liian itsenäinen. Huomioitiin aina kun tarve oli. Tietyt osaalueet esim. geometria on kehittynyt. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? ME, ei muuttunut. Erittäin suurella todennäköisyydellä suosittelen. Hyvä kurssi, joka kertasi asioita sopivasti. keskimäärin arvosanan: 4,5 Kurssi on erittäin suositeltava jokaiselle, joka hiemankin miettii abikurssille tuloa. Kurssi oli juuri sopivan mittainen. OPISKELIJA no 82. Hyvä, että harjoituksia tehdään paljon, mutta olisin toivonut enemmän johdattelua aihealueista. Esim. fysiikassa voitaisiin tunnin alussa ottaa esimerkki jostain tehtävästä ja käsitellä aiheet esim. 1 aihe/tunti.

58 Kyllä, jokainen voi tehdä töitä oman tasonsa mukaisesti. Kahden viikon aikana en ole kerennyt käymään kaikkia aihealueita läpi, mutta olen oppinut. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? CM, ei muuttunut sillä en usko, että pelkästään kahden viikon harjoittelu nostaisi tavoitettani. Kyllä, ja Mafynettiohjelmaa voin suositella kaikille. Hyvä! Kurssi tukee jo itsenäisesti tehtyä työskentelyä. keskimäärin arvosanan: 4,3 Kyllä. Matikassa asioita ei käyty taululla läpi niin paljoa kuin fysiikassa. Fysiikan tunnit olivat tehokkaampia. Fysiikan kurssilla asiat voitaisiin kerrata yhdessä järjestyksessä. Ja tunnin alussa olisi hyvä olla johdattelu käsiteltävään aiheeseen. OPISKELIJA no 83. Sovellus hoiti hommansa ja sen lisäksi sai apua jos tarvitsi. Tosi hyvin oppinut ja tullut ai niin hetkiä. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? ML, ei juuri. Kyllä, tulee oikeasti tehtyä asioita järkevästi ja heti aamulla ja sen jälkeen on vapaampaa.

59 Kiva ja toimiva. keskimäärin arvosanan: 3,8 Mafyvalmennus on tehokas ja jos on aamutunnilla, niin saat luettua heti aamusta, mihin kotona on hankalampi ryhtyä. OPISKELIJA no 84. Mafynetin hyödynnys loistava + mallikokeet hyvät! Sen verran kuin kysyi niin vastauksiakin tuli heti asiasta riippumatta. Rutiinia ja rutiinia. Itsevarmuus ainakin kasvoi huomattavasti. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? ME ja tavoite muuttui pelkästä M:stä. Hyvä tapa kerrata kaikki + saada vielä opetusta vaikeista asioista. Kannustava ja erittäin laaja! keskimäärin arvosanan: 4,5 Enemmän kaavakimaratehtäviä.

60 OPISKELIJA no 85. Joitakin asioita olisi voitu käsitellä yhteisesti, toisaalta nyt tuli laskettua tosi paljon. Ope tuli useimmiten kun tarvitsin apua. Vaikea sanoa, mutta varmasti parempaan suuntaan. 6. Mikä on arvosanatavoitteesi yokirjoituksissa nyt ja muuttuiko tavoitteesi kurssin aikana? ML, tavoite ei muuttunut. Kurssi toi laskurutiinia ja ennen kaikkea pakotti opiskelemaan matikkaa. Kiva kurssi, jonka aikana laskettiin ihan tosi paljon! keskimäärin arvosanan: 4 Osallistuin vain matikan kurssille. Kannattaa mennä Mafyn kurssille, jos haluaa saada rautaisen laskurutiini ja järkevän aikataulun opiskeluun! Lisäksi ei tarvitse turhautua yksin kotona matikankirjojen ääressä, vaan kurssilla saa apua aina kun tarvitsee!

HUOMAUTUS LUKIJALLE: Tässä on esitelty kaikkien aineiden palaute. Kysymyksestä 1. ilmenee mitä aineita oppilas on kurssilla lukenut.

HUOMAUTUS LUKIJALLE: Tässä on esitelty kaikkien aineiden palaute. Kysymyksestä 1. ilmenee mitä aineita oppilas on kurssilla lukenut. Kurssipalaute HUOMAUTUS LUKIJALLE: Tässä on esitelty kaikkien aineiden palaute. Kysymyksestä 1. ilmenee mitä aineita oppilas on kurssilla lukenut. OPPILAS 1 Vastaa seuraaviin kysymyksiin asteikolla 1 5.

Lisätiedot

Ehdottomasti suosittelisin! Täällä on kivat ja hyvät opet ja loistavat oppimismenetelmät!

Ehdottomasti suosittelisin! Täällä on kivat ja hyvät opet ja loistavat oppimismenetelmät! OPPILAS 1 Ehdottomasti suosittelisin! Täällä on kivat ja hyvät opet ja loistavat oppimismenetelmät! Kurssi oli superhyvä, juuri sellainen mitä halusin, jopa parempi! Tietokoneohjelma oli loistava opiskeluapuri

Lisätiedot

Kurssipalaute kesäkurssi 2016

Kurssipalaute kesäkurssi 2016 Kurssipalaute kesäkurssi 2016 Julkaisemme aina kaiken kurssilaisilta keräämämme palautteen lyhentämättömänä. Näin varmistamme, että kursseista kiinnostuneilla ihmisillä on mahdollisuus saada tarkka ja

Lisätiedot

2. Millainen on mielipiteesi työtavoista, joita kurssilla käytettiin?

2. Millainen on mielipiteesi työtavoista, joita kurssilla käytettiin? OPPILAS 1 Vastaa seuraaviin kysymyksiin asteikolla 1 5. Asteikossa 1 on huonoin ja 5 paras arvio. Ympyröi haluamasi vaihtoehto. Mikäli kysymyksen perässä on tilaa sanalliselle arviolle, toivomme, että

Lisätiedot

1. Mille kursseille osallistuit? Pitkä matematiikka Lyhyt matematiikka Fysiikka

1. Mille kursseille osallistuit? Pitkä matematiikka Lyhyt matematiikka Fysiikka OPPILAS 1 Vastaa seuraaviin kysymyksiin asteikolla 1 5. Asteikossa 1 on huonoin ja 5 paras arvio. Ympyröi haluamasi vaihtoehto. Mikäli kysymyksen perässä on tilaa sanalliselle arviolle, toivomme, että

Lisätiedot

Palautteen vastaukset

Palautteen vastaukset Oppilas: 6329434861 (Yksilöllinen numerotunniste) Opetusryhmä: Kemia Biologia Oli hyvä ettei kemiassa tunneilla käytetty aikaa yhteiseen luennointiin vaan jokainen sai apua itselleen vaikeissa asioissa.

Lisätiedot

Palautteen vastaukset. Vastaus: 4. Vastaus: 4. Vastaus: 4. Vastaus: 4. Vastaus: 4. Vastaus: 4. Matematiikka: 4 Fysiikka: 4 4,3

Palautteen vastaukset. Vastaus: 4. Vastaus: 4. Vastaus: 4. Vastaus: 4. Vastaus: 4. Vastaus: 4. Matematiikka: 4 Fysiikka: 4 4,3 Oppilas: 6211881057 (Yksilöllinen numerotunniste) Kurssin rakenne on hyvä. Aiheet on jaoteltu tabletissa hyvin ja asioiden kertaus tapahtuu ilman, että sitä tarvitsee itse miettiä, kunhan vain noudattaa

Lisätiedot

Hyvä rutiini, apua saa aina kun tarvitsee. Mafynetti on mahtava apuväline, lisää motivaatiota paljon.

Hyvä rutiini, apua saa aina kun tarvitsee. Mafynetti on mahtava apuväline, lisää motivaatiota paljon. OPPILAS 1 Todella hyvä tapa kerrata lyhyessa ajassa ja oppia samalla. Hyvä rutiini, apua saa aina kun tarvitsee. Mafynetti on mahtava apuväline, lisää motivaatiota paljon. Matemaattinen hahmottamiskyky

Lisätiedot

Kurssipalaute abikurssit kevät 2016

Kurssipalaute abikurssit kevät 2016 Kurssipalaute abikurssit kevät 2016 Julkaisemme aina kaiken kurssilaisilta keräämämme palautteen lyhentämättömänä. Näin varmistamme, että kursseista kiinnostuneilla ihmisillä on mahdollisuus saada tarkka

Lisätiedot

Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen. Pekka Peura 28.01.2012

Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen. Pekka Peura 28.01.2012 Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen Pekka Peura 28.01.2012 MOTIVAATIOTA JA AKTIIVISUUTTA LISÄÄVÄN OPPIMISYMPÄRISTÖN ESITTELY (lisätietoja maot.fi)

Lisätiedot

Kurssipalaute Jyväskylän DI-kurssit 2016

Kurssipalaute Jyväskylän DI-kurssit 2016 Kurssipalaute Jyväskylän DIkurssit 2016 Julkaisemme kaiken kurssilaisilta keräämämme palautteen lyhentämättömänä. Näin varmistamme, että kursseista kiinnostuneilla ihmisillä on mahdollisuus saada tarkka

Lisätiedot

2. Millainen on mielipiteesi työtavoista, joita kurssilla käytettiin? 1 2 3 4 5

2. Millainen on mielipiteesi työtavoista, joita kurssilla käytettiin? 1 2 3 4 5 Kurssipalaute OPPILAS 1 Vastaa seuraaviin kysymyksiin asteikolla 1 5. Asteikossa 1 on huonoin ja 5 paras arvio. Ympyröi haluamasi vaihtoehto. Mikäli kysymyksen perässä on tilaa sanalliselle arviolle, toivomme,

Lisätiedot

Numeeriset arviot. Opintojaksolla vallinnut ilmapiiri loi hyvät puitteet oppimiselle. Saavutin opintojaksolle määritellyt osaamistavoitteet

Numeeriset arviot. Opintojaksolla vallinnut ilmapiiri loi hyvät puitteet oppimiselle. Saavutin opintojaksolle määritellyt osaamistavoitteet Tämä asiakirja sisältää opiskelijoiden antaman palautteen opettajan Metropoliassa vuoteen 2014 mennessä opettamista kursseista. Palautteet on kerätty Metropolian anonyymin sähköisen palautejärjestelmän

Lisätiedot

Kurssipalaute Jyväskylän lukuvuoden lääkiskurssit

Kurssipalaute Jyväskylän lukuvuoden lääkiskurssit Kurssipalaute Jyväskylän lukuvuoden 201718 lääkiskurssit MAFYvalmennuksen kaikilta kursseilta kerätään palaute kurssin lopussa. Palaute julkaistaan lyhentämättä ja valikoimatta nettisivuillamme. Näin meistä

Lisätiedot

Kurssilla oli positiivinen meininki ja kurssin rakenne on todella toimiva. Mafynetti näyttelee tärkeää ja toimivaa osaa.

Kurssilla oli positiivinen meininki ja kurssin rakenne on todella toimiva. Mafynetti näyttelee tärkeää ja toimivaa osaa. OPPILAS 1 Varmasti. Valmentaa todella hyvin kokeisiin. Kurssilla oli positiivinen meininki ja kurssin rakenne on todella toimiva. Mafynetti näyttelee tärkeää ja toimivaa osaa. Työtavat soveltuivat ainakin

Lisätiedot

Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet

Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet Päivämäärä.. Oppilaitos.. Nimi.. Tehtävä 1 Millainen kielenoppija sinä olet? Merkitse rastilla (x) lauseet, jotka kertovat sinun tyylistäsi oppia ja käyttää kieltä. 1. Muistan

Lisätiedot

Kurssipalaute LÄÄKISKURSSIT 2015

Kurssipalaute LÄÄKISKURSSIT 2015 Kurssipalaute LÄÄKISKURSSIT 2015 Julkaisemme kaiken kurssilaisilta keräämämme palautteen lyhentämättömänä. Näin varmistamme, että kursseista kiinnostuneilla ihmisillä on mahdollisuus saada tarkka ja rehellinen

Lisätiedot

Kurssipalaute DI-KURSSIT kevät 2016

Kurssipalaute DI-KURSSIT kevät 2016 Kurssipalaute DI-KURSSIT kevät 2016 Julkaisemme aina kaiken kurssilaisilta keräämämme palautteen lyhentämättömänä. Näin varmistamme, että kursseista kiinnostuneilla ihmisillä on mahdollisuus saada tarkka

Lisätiedot

Menetelmiä jatkuvaan opiskeluun kannustamiseen ja oppimisen seurantaan

Menetelmiä jatkuvaan opiskeluun kannustamiseen ja oppimisen seurantaan Menetelmiä jatkuvaan opiskeluun kannustamiseen ja oppimisen seurantaan Matemaattiset menetelmät, syksy 2012 Lassi Korhonen, Oulun yliopisto, Matematiikan jaos 4.12.2012 1 Lähtökohta, opiskelijan näkökulma

Lisätiedot

Sähköinen oppimateriaali, jolla voit kerrata koko lukion oppimäärän sekä harjoitella LÄÄKIS- ja DI-pääsykokeisiin. Mafynetti 2.

Sähköinen oppimateriaali, jolla voit kerrata koko lukion oppimäärän sekä harjoitella LÄÄKIS- ja DI-pääsykokeisiin. Mafynetti 2. Sähköinen oppimateriaali, jolla voit kerrata koko lukion oppimäärän sekä harjoitella LÄÄKIS- ja DI-pääsykokeisiin. Opitun kertaaminen Mafynetti 2 Mafynetti 2 Matematiikka Matematiikka Fysiikka Fysiikka

Lisätiedot

OPS-KYSELY. Syksy Vetelin lukio

OPS-KYSELY. Syksy Vetelin lukio OPS-KYSELY Syksy 2015 Vetelin lukio KYSYMYKSET Mikä lukiossa on tärkeää? Millainen on unelmalukio? Missä ja miten opitaan parhaiten? VASTAAJAT 58 opiskelijaa 4 huoltajaa 7 opettajaa OPISKELIJAT Viihtyisät

Lisätiedot

Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016

Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016 Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016 1. Mistä sait tietoa Helsingin Konservatorion ammatillisesta koulutuksesta? 2. Miksi hait Helsingin Konservatorion ammatilliseen koulutukseen? (tärkeimmät syyt) Vastaajien

Lisätiedot

Kurssipalaute Jyväskylän lääkiskurssit 2016

Kurssipalaute Jyväskylän lääkiskurssit 2016 Kurssipalaute Jyväskylän lääkiskurssit 2016 Julkaisemme kaiken kurssilaisilta keräämämme palautteen lyhentämättömänä Näin varmistamme, että kursseista kiinnostuneilla ihmisillä on mahdollisuus saada tarkka

Lisätiedot

ALVA ammattilaskennan valmiuksien kartoitus

ALVA ammattilaskennan valmiuksien kartoitus ALVA ammattilaskennan valmiuksien kartoitus Tulokset syksy 2015 Kokemuksen mukaan 80 % tehtävistä oikein saaneella on hyvät valmiudet jatkaa matematiikan opintoja ts. perustaidot hallussa Tulos-% PM15A

Lisätiedot

PHYS-A3132 Sähkömagnetismi (ENG2) ( )

PHYS-A3132 Sähkömagnetismi (ENG2) ( ) PHYSA Sähkömagnetismi (NG) (060 0600). Yleisarvioni kurssista kokonaisuutena =i perusteita vastata, =Välttävä, =Tyydyttävä, =Hyvä, =rittäin hyvä, =rinomainen Number of respondents: 0 6 8 0 6 8 0 6. Tapa,

Lisätiedot

Four Ferries Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa Helsingin koulujen nopeiden kokeilujen ohjelma II, kevätlukukausi 2019

Four Ferries Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa Helsingin koulujen nopeiden kokeilujen ohjelma II, kevätlukukausi 2019 Julkinen loppuraportti 30.07.2019 Four Ferries Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa Helsingin koulujen nopeiden kokeilujen ohjelma II, kevätlukukausi 2019 Kokeilun tavoitteet Four Ferries Checker on

Lisätiedot

Flipped classroom lääketieteen tiedonhaun opetuksissa

Flipped classroom lääketieteen tiedonhaun opetuksissa Flipped classroom lääketieteen tiedonhaun opetuksissa Elise Johansson & Leeni Lehtiö Turun yliopiston kirjasto Yhteistyöstä voimaa! BMF:n syysseminaari 14.11.2014 Tiedonhaunopetus lääketieteilijöille Opetus

Lisätiedot

25 responses. Summary. Sopiiko omaan tahtiin oppiminen sinulle? Perustele edellisen kohdan vastauksesi. Edit this form

25 responses. Summary. Sopiiko omaan tahtiin oppiminen sinulle? Perustele edellisen kohdan vastauksesi. Edit this form herttaoksanen@gmail.com 25 responses Edit this form View all responses Publish analytics Summary Sopiiko omaan tahtiin oppiminen sinulle? 16% 28% 36% 20% Ei sovi. 5 20% Sopii melko hyvin. 9 36% Sopii hyvin.

Lisätiedot

YipTree.com. hommannimionmatematiikka.com

YipTree.com. hommannimionmatematiikka.com YipTree.com hommannimionmatematiikka.com YipTreen ja Homman nimi on matematiikan plussat Työrauha, työrauha ja työrauha Tuntien aloitus tapahtuu automaattisesti ja nopeasti (edellyttäen että koneet toimii)

Lisätiedot

Kurssipalaute Jyväskylän lukuvuoden lääkiskurssit

Kurssipalaute Jyväskylän lukuvuoden lääkiskurssit Kurssipalaute Jyväskylän lukuvuoden 201819 lääkiskurssit MAFYvalmennuksen kaikilta kursseilta kerätään palaute kurssin lopussa. Palaute julkaistaan lyhentämättä ja valikoimatta nettisivuillamme. Näin meistä

Lisätiedot

Kurssipalaute Tampereen lukuvuoden lääkiskurssit

Kurssipalaute Tampereen lukuvuoden lääkiskurssit Kurssipalaute Tampereen lukuvuoden 201718 lääkiskurssit MAFYvalmennuksen kaikilta kursseilta kerätään palaute kurssin lopussa. Palaute julkaistaan lyhentämättä ja valikoimatta nettisivuillamme. Näin meistä

Lisätiedot

Palaute orientaatioviikosta Vastauksia yhteensä: 68

Palaute orientaatioviikosta Vastauksia yhteensä: 68 Palaute orientaatioviikosta 19.9.1 Vastauksia yhteensä: Hakukohteeni on 1 1 1 11 Informaatioverkostot Teknillinen fysiikka ja matematiikka Tietotekniikka Tuotantotalous Mikä oli parasta orientaatioviikossa?

Lisätiedot

Hankintojen johtaminen

Hankintojen johtaminen Hankintojen johtaminen sähköinen kurssipalaute, syksy 06 Opetus,0 Yleisarvio,8 Opetustapa, Oma panos,8 Osaamistavoitteet,8 Suhteellinen työmäärä,86 OSTO 6 n= C000 Hankintojen johtaminen (060 0608). Yleisarvioni

Lisätiedot

OPISKELIJAN NÄKÖKULMA. Katja Lempinen Satakunnan ammattikorkeakoulu

OPISKELIJAN NÄKÖKULMA. Katja Lempinen Satakunnan ammattikorkeakoulu OPISKELIJAN NÄKÖKULMA Katja Lempinen Satakunnan ammattikorkeakoulu 2 EXAM-konsortion käyttäjäkysely opiskelijoille 2017 Vastauksia 2119 kpl 15 eri yliopistosta ja korkeakoulusta. Vastaajista : 36,5% tehnyt

Lisätiedot

Opetussuunnitelmakysely - Oppilaat OPS-kysely, yhteenveto/kaikki koulut

Opetussuunnitelmakysely - Oppilaat OPS-kysely, yhteenveto/kaikki koulut Opetussuunnitelmakysely - Oppilaat OPS-kysely, yhteenveto/kaikki koulut Mäntsälä n = 1613 Oletko kokenut, että seuraavia asioita on mielestäsi enemmän, saman verran tai vähemmän kuin Oppitunnilla istutaan

Lisätiedot

Pitkä matematiikka, laaja fysiikka ja kemia

Pitkä matematiikka, laaja fysiikka ja kemia Espoon aikuislukio Aineopiskelijan opas Pitkä matematiikka, laaja fysiikka ja kemia Sisällysluettelo Yleistä. 2 Pitkä matematiikka.3 Laaja fysiikka.5 Laaja kemia.6 Lääketieteelliseen pyrkimässä?...7 Kurssien

Lisätiedot

Paras paikka valmistua. lukion aikuislinja

Paras paikka valmistua. lukion aikuislinja Paras paikka valmistua. lukion aikuislinja Ei alinta keskiarvorajaa Ensisijaisesti 18 vuotta täyttäneille, myös nuorille erityisistä syistä Mahdollisuus valita kursseja myös päivälukion kurssitarjonnasta

Lisätiedot

Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=51)

Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=51) Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=51) 1. Minkä vuoksi hakeuduit keskustelemaan Hyviksen kanssa? Opiskeluun liittyvät asiat (esim. ajanhallinta, opiskelutaidot, oppimisvaikeudet) 25 % Elämäntavat (esim.

Lisätiedot

MAFYNETTI-OPAS.

MAFYNETTI-OPAS. MAFYNETTI-OPAS www.mafyvalmennus.fi Tervehdys MAFY-valmennukselta! Hienoa, että olet kiinnostunut Mafynetin käytöstä lukio-opetuksessa! Tämä opas perehdyttää sinut Mafynetin tärkeimpiin ominaisuuksiin.

Lisätiedot

Lappeenrannan lukiokoulutuksen strateginen kehittämissuunnitelma Suomen paras lukiokoulutus 2022

Lappeenrannan lukiokoulutuksen strateginen kehittämissuunnitelma Suomen paras lukiokoulutus 2022 Lappeenrannan lukiokoulutuksen strateginen kehittämissuunnitelma Suomen paras lukiokoulutus 2022 Painopistealueet Kivijalka: Turvallinen oppisympäristö Yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen Kannustava ilmapiiri

Lisätiedot

Osallistuin luennoille, n=16

Osallistuin luennoille, n=16 Ohjelmointi, C# & Jypeli, kevät Antti-Jussi Lakanen, Tero Jäntti, Tomi Karppinen Kurssin loppupalautekysely, vastaajaa Osallistuin luennoille, n= En juuri lainkaan Noin puoleen Jokaiselle tai lähes jokaiselle

Lisätiedot

Kuka on arvokas? Liite: EE2015_kuka on arvokas_tulosteet.pdf tulosta oppilaiden lomakkeet tehtäviin 1 ja 2.

Kuka on arvokas? Liite: EE2015_kuka on arvokas_tulosteet.pdf tulosta oppilaiden lomakkeet tehtäviin 1 ja 2. Kuka on arvokas? Jotta voisimme ymmärtää muiden arvon, on meidän ymmärrettävä myös oma arvomme. Jos ei pidä itseään arvokkaana on vaikea myös oppia arvostamaan muita ihmisiä, lähellä tai kaukana olevia.

Lisätiedot

Ajatuksia oppimisesta

Ajatuksia oppimisesta Ajatuksia oppimisesta Turun normaalikoulun kouluttajat Tampereen normaalikoulun 3. 6. sekä 7. 9. luokkalaiset Tampereen yliopiston 2.vsk luokanopettajaopiskelijat OPPIMINEN ON MUUTOS. Luonto ja opetus

Lisätiedot

Matemaattisluonnontieteelliset. aineet

Matemaattisluonnontieteelliset. aineet Espoon aikuislukio Aineopiskelijan opas Lukuvuosi 2016-2017 Matemaattisluonnontieteelliset aineet Sisällysluettelo Yleistä. 2 Pitkä matematiikka.3 Laaja fysiikka.5 Laaja kemia.6 Lääketieteelliseen pyrkimässä?...7

Lisätiedot

TIIMIJAKSO YLÖJÄRVEN LUKIOSSA

TIIMIJAKSO YLÖJÄRVEN LUKIOSSA TIIMIJAKSO YLÖJÄRVEN LUKIOSSA Laura Kauppinen ma, fy, ke Ylöjärven lukio @laurajoka MIKÄ TIIMIOPPIMINEN? Yhdessä suunnitellaan mitä ja miten asia toteutetaan, kuka tekee mitä, missä ja miten. Analysoidaan

Lisätiedot

Matematiikan oppimisen uudet tuulet Metropolia Ammattikorkeakoulun talotekniikan koulutusohjelmassa

Matematiikan oppimisen uudet tuulet Metropolia Ammattikorkeakoulun talotekniikan koulutusohjelmassa Matematiikan oppimisen uudet tuulet Metropolia Ammattikorkeakoulun talotekniikan koulutusohjelmassa Riikka Nurmiainen riikka.nurmiainen@metropolia.fi Arviointikokeiluja talotekniikan matematiikan opintojaksoilla

Lisätiedot

VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S

VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S PAIKALLA OLI ASIANTUNTIJOINA TOIMENSA PUOLESTA PAIKALLA OLIVAT HELI MANTILA A- KLINIKKA, TERO RÖNKKÖ

Lisätiedot

KASVATUSTIETEELLISET PERUSOPINNOT

KASVATUSTIETEELLISET PERUSOPINNOT KASVATUSTIETEELLISET PERUSOPINNOT Opiskelijan nimi Maija-Kerttu Sarvas Sähköpostiosoite maikku@iki.f Opiskelumuoto 1 vuosi Helsinki Tehtävä (merkitse myös suoritusvaihtoehto A tai B) KAS 3A osa II Tehtävän

Lisätiedot

Espoon aikuislukio. Matemaattisluonnontieteellisten. opinto-opas

Espoon aikuislukio. Matemaattisluonnontieteellisten. opinto-opas Espoon aikuislukio Matemaattisluonnontieteellisten aineiden opinto-opas 2017-2018 1 Sisällysluettelo Yhteystiedot... 3 Yleistä... 3 Pitkä matematiikka... 4 Laaja fysiikka... 5 Laaja kemia... 5 Lääketieteelliseen

Lisätiedot

ESPOON AIKUISLUKIO OPINTO-OPAS MATEMAATTIS-LUONNONTIETEET

ESPOON AIKUISLUKIO OPINTO-OPAS MATEMAATTIS-LUONNONTIETEET ESPOON AIKUISLUKIO OPINTO-OPAS MATEMAATTIS-LUONNONTIETEET LUKUVUOSI 2017 2018 SISÄLLYSLUETTELO Yleistä...3 Pitkä matematiikka...4 Laaja fysiikka...5 Laaja kemia...6 Lääketieteelliseen pyrkimässä?...7 Verkkokurssit...8

Lisätiedot

Kurssipalaute Turun lukuvuoden lääkiskurssit

Kurssipalaute Turun lukuvuoden lääkiskurssit Kurssipalaute Turun lukuvuoden 201819 lääkiskurssit MAFYvalmennuksen kaikilta kursseilta kerätään palaute kurssin lopussa. Palaute julkaistaan lyhentämättä ja valikoimatta nettisivuillamme. Näin meistä

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

Ohjelmointi 1, C# & Jypeli, kevät 2010 Antti-Jussi Lakanen, Tero Jäntti, Tomi Karppinen Kurssin puolivälin palautekysely, 14 vastaajaa

Ohjelmointi 1, C# & Jypeli, kevät 2010 Antti-Jussi Lakanen, Tero Jäntti, Tomi Karppinen Kurssin puolivälin palautekysely, 14 vastaajaa Ohjelmointi, C# & Jypeli, kevät Antti-Jussi Lakanen, Tero Jäntti, Tomi Karppinen Kurssin puolivälin palautekysely, vastaajaa Osallistuin luennolle 9 Työ estää osallistumasta jokaiseen palaveriin. Mutta

Lisätiedot

Oppimisprosessissa opiskelijoiden tukena analytiikan opiskelua yhdessä tehden

Oppimisprosessissa opiskelijoiden tukena analytiikan opiskelua yhdessä tehden Oppimisprosessissa opiskelijoiden tukena analytiikan opiskelua yhdessä tehden Katariina Vuorensola Luento-opetuksen tulevaisuus Oppimisseikkailu 2017 Analytiikan kurssi Analytiikan perusteet, 4 op Maisterivaiheen

Lisätiedot

ETELÄ-POHJANMAAN MUSIIKKIOPISTO VIRVATULI-ITSEARVIOINTIHANKKEESEEN LIITTYVÄ ARVIOINTIRAPORTTI 2014 KYSELY 13-VUOTIAILLE JA SITÄ VANHEMMILLE OPPILAILLE

ETELÄ-POHJANMAAN MUSIIKKIOPISTO VIRVATULI-ITSEARVIOINTIHANKKEESEEN LIITTYVÄ ARVIOINTIRAPORTTI 2014 KYSELY 13-VUOTIAILLE JA SITÄ VANHEMMILLE OPPILAILLE 1 ETELÄ-POHJANMAAN MUSIIKKIOPISTO VIRVATULI-ITSEARVIOINTIHANKKEESEEN LIITTYVÄ ARVIOINTIRAPORTTI 2014 KYSELY 13-VUOTIAILLE JA SITÄ VANHEMMILLE OPPILAILLE Etelä-Pohjanmaan musiikkiopiston itsearviointiprosessi

Lisätiedot

Tiivistelmä Opiskelijoiden Hyvis-ohjauksen palautteista (n=28)

Tiivistelmä Opiskelijoiden Hyvis-ohjauksen palautteista (n=28) Tiivistelmä Opiskelijoiden Hyvis-ohjauksen palautteista (n=28) 1. Minkä vuoksi hakeuduit keskustelemaan Hyviksen kanssa? Opiskeluun liittyvät asiat (esim. ajanhallinta, opiskelutaidot, oppimisvaikeudet)

Lisätiedot

Kevään 2010 fysiikan valtakunnallinen koe

Kevään 2010 fysiikan valtakunnallinen koe 120 Kevään 2010 fysiikan valtakunnallinen koe 107 114 100 87 93 Oppilasmäärä 80 60 40 20 0 3 5 7 14 20 30 20 30 36 33 56 39 67 48 69 77 76 56 65 35 25 10 9,75 9,5 9,25 9 8,75 8,5 8,25 8 7,75 7,5 7,25 7

Lisätiedot

Ammatillisen kuntoutuksen voi aloittaa etänä. Jari Turunen, apulaisylilääkäri

Ammatillisen kuntoutuksen voi aloittaa etänä. Jari Turunen, apulaisylilääkäri Ammatillisen kuntoutuksen voi aloittaa etänä Jari Turunen, apulaisylilääkäri Mikä on ammatillinen kuntoutusselvitys? Ideana oli tuoda ammatillisen kuntoutuksen palvelut niiden ulottuville, jotka eivät

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Luonnonvara-ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja.

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Luonnonvara-ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja. JUPINAVIIKOT 2017 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Luonnonvara-ala Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja Veera Heinonen Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO...

Lisätiedot

Asiakkaiden työpajat. 2. työpaja Minä päätöksentekijänä Miten teen päätöksiä arjessa ja elämässä? Mitä toivon tulevaisuudelta?

Asiakkaiden työpajat. 2. työpaja Minä päätöksentekijänä Miten teen päätöksiä arjessa ja elämässä? Mitä toivon tulevaisuudelta? Asiakkaiden työpajat 1. työpaja 11.9.2018 Minun elämäni nyt Miksi oman äänen kuuluminen on tärkeää? Miten elämäni sujuu nyt? 2. työpaja 18.9.2108 Minä päätöksentekijänä Miten teen päätöksiä arjessa ja

Lisätiedot

ABI-INFO to , klo

ABI-INFO to , klo ABI-INFO to 13.12.2018, klo 9.00-10.00 PREPPAUSTENTTITILAISUUDET ma 20.2 ja ma 4.- to 8.3.2019 Tentit ovat 3 (a 45min) oppituntia kestäviä kertaustilaisuuksia, joissa kerrataan pakollisien ja valtakunnallisten

Lisätiedot

Opiskelijan motivaation rakentuminen ja ylläpitäminen virtuaaliympäristössä

Opiskelijan motivaation rakentuminen ja ylläpitäminen virtuaaliympäristössä Opiskelijan motivaation rakentuminen ja ylläpitäminen virtuaaliympäristössä Esimerkkinä Palvelujen markkinointi kurssin verkkototeutus Virpi Näsänen 16.11.2016 Lähtökohtatilanne Sovimme Aalto-yliopiston

Lisätiedot

Takuusäätiön osahanke Kysy rahasta -chat

Takuusäätiön osahanke Kysy rahasta -chat Takuusäätiön osahanke Kysy rahasta -chat Nuoret ja raha Mun talous -hankkeen päätösseminaari ja Puhu rahasta messut Henri Hölttä, Takuusäätiö 6.9.2017 Takuusäätiö lyhyesti Velkalinja ja chat Talouspolkuhanke

Lisätiedot

Kerttulin lukion kurssien valintaopas 2014-2015

Kerttulin lukion kurssien valintaopas 2014-2015 1 Kerttulin lukion kurssien valintaopas 2014-2015 Kurssien suoritusaikasuositus: A (äidinkieli) 3 vuoden syksy 1,2,3 4,5,6,7,8*,9* 8*,9* 3 vuoden kevät 1,2,3 4,5,6,7 6,7,8,9 4 vuoden syksy 1,2,3 4,5,6,7

Lisätiedot

Harjoite 1: Kysymyksiä valmentajalle lasten innostuksesta ja motivaatiosta

Harjoite 1: Kysymyksiä valmentajalle lasten innostuksesta ja motivaatiosta Harjoite 1: Kysymyksiä valmentajalle lasten innostuksesta ja motivaatiosta 30-60 minuuttia valmentajan aikaa, ja Harjoituslomake ja kynä noin 1-2 viikkoa oman työn tarkkailuun. Tavoitteet Harjoite on kokonaisvaltainen

Lisätiedot

OPPIKIRJATON OPETUS! Kari Nieminen!! Tampereen yliopiston normaalikoulu!! ITK 2015!

OPPIKIRJATON OPETUS! Kari Nieminen!! Tampereen yliopiston normaalikoulu!! ITK 2015! OPPIKIRJATON OPETUS! Kari Nieminen!! Tampereen yliopiston normaalikoulu!! ITK 2015! OMA TAUSTA! Matematiikan opetukseen liittyvä FL-tutkielma tietojenkäsittelyopissa 90-luvun alussa! Jatko-opiskelija "Mobile

Lisätiedot

Kurssipalaute HTKP103 Johdanto tieto- ja viestintäteknologiaan, harjoitukset, syksy 2015

Kurssipalaute HTKP103 Johdanto tieto- ja viestintäteknologiaan, harjoitukset, syksy 2015 Kyselyyn vastanneiden määrä: 88/0 Kurssipalaute HTKP103 Johdanto tieto- ja viestintäteknologiaan, harjoitukset, syksy 2015 OPETUS JA TYÖSKENTELYTAVAT Vastaa seuraaviin väittämiin asteikolla 1-5 Kurssilla

Lisätiedot

Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=70)

Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=70) Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=70) 1. Minkä vuoksi hakeuduit keskustelemaan Hyviksen kanssa? Opiskeluun liittyvät asiat (esim. ajanhallinta, opiskelutaidot, oppimisvaikeudet) 29 % Elämäntavat (esim.

Lisätiedot

Kinnarilaiset haastattelivat lukiolaisia Järjen mediapajalla Minkälaista lukio on?

Kinnarilaiset haastattelivat lukiolaisia Järjen mediapajalla Minkälaista lukio on? Kinnarilaiset haastattelivat lukiolaisia Järjen mediapajalla Minkälaista lukio on? Kinnarin koulun kakkosluokkalaiset pääsivät viime viikolla tutustumaan haastattelun tekemiseen. Kakkosluokkalaisten pohtimiin

Lisätiedot

Kevään 2014 valmistumiskyselyn tulokset Loviisa. TRENDIT, N=68, vastausprosentti keskimäärin 62, 01.05.2010-31.05.2014 Ajankohta: 11.8.

Kevään 2014 valmistumiskyselyn tulokset Loviisa. TRENDIT, N=68, vastausprosentti keskimäärin 62, 01.05.2010-31.05.2014 Ajankohta: 11.8. Kevään 2014 valmistumiskyselyn tulokset Loviisa TRENDIT, N=68, vastausprosentti keskimäärin 62, 01.05.2010-31.05.2014 Ajankohta: 11.8.2014 10:31:45 2014 TULOKSET N=18, vastausprosentti keskimäärin 60,

Lisätiedot

D98 LEIRIKOULU Vuokatti Palaute osallistujilta

D98 LEIRIKOULU Vuokatti Palaute osallistujilta D LEIRIKOULU.-.2.2012 Vuokatti Palaute osallistujilta Tässä esityksessä on viikolla Vuokatissa järjestetyn jääkiekon leirikoulun palauteyhteenveto Palaute on kerätty nettikyselyllä anonyymisti Palaute

Lisätiedot

ENY-C2003 Vesi- ja ympäristötekniikka KURSSIPALAUTE 2014

ENY-C2003 Vesi- ja ympäristötekniikka KURSSIPALAUTE 2014 ENY-C2003 Vesi- ja ympäristötekniikka KURSSIPALAUTE 2014 Kurssipalaute Kurssi järjestetään ensimmäistä kertaa + uusi toteutusmuoto à Tärkeää saada palaute6a jo kurssin aikana, jo6a voimme puu6ua ongelmakoh;in

Lisätiedot

Yleisiä kommentteja kokeesta.

Yleisiä kommentteja kokeesta. Lukuvuoden fysiikan valtakunnallisen kokeen palaute.6. Palautteita yhteensä 454 oppilaan tuloksesta. Pistekeskiarvo 7,6 joka vastaa arvosanaa 6,5. Oppilaita per pistemäärä 5 5 5 5 4 6 8 4 6 8 4 6 8 4 6

Lisätiedot

MAINOKSENMURTAJAT. Oppimiskokonaisuus yläkouluun (8. lk)

MAINOKSENMURTAJAT. Oppimiskokonaisuus yläkouluun (8. lk) MAINOKSENMURTAJAT Oppimiskokonaisuus yläkouluun (8. lk) Projektin idea - Päädyimme tähän ideaan, koska se yhdisti ryhmää: mainokset ovat osa äidinkielen ja kirjallisuuden sisältöjä, mainonnan etiikka liittyy

Lisätiedot

Niin se vain on, että vuoden viimeinen kuukausi on pyörähtänyt käyntiin!

Niin se vain on, että vuoden viimeinen kuukausi on pyörähtänyt käyntiin! Niin se vain on, että vuoden viimeinen kuukausi on pyörähtänyt käyntiin! Pilatestunnit jatkuvat 21.12. saakka ja Aitopilates päättää syksyn ns. old style pilates tuntiin. Syksyllä säännöllisesti studiolla

Lisätiedot

Lapsen oma arvio päivähoidosta Päiväkodissa parasta on leikkiminen.

Lapsen oma arvio päivähoidosta Päiväkodissa parasta on leikkiminen. 23.10.2009 Kunnallisen päivähoidon laatukyselyjen tulokset kevät 2009 Lapsen oma arvio päivähoidosta Päiväkodissa parasta on leikkiminen. 23.10.2009 1 Ketkä käyttivät ja missä yhteydessä? Kysely tehtiin

Lisätiedot

Tampereen kesäyliopisto

Tampereen kesäyliopisto Tampereen kesäyliopisto Avoin kaikille 11 Yhteistyökorkeakoulua 10 000 opintopistettä 5000 opiskelijaa 30 oppiainetta 12 kieltä Miksi opiskella avoimia yliopisto-opintoja voit hyödyntää välivuoden pääset

Lisätiedot

AIKUISVÄESTÖN HYVINVOINTIMITTARI Minun elämäntilanteeni

AIKUISVÄESTÖN HYVINVOINTIMITTARI Minun elämäntilanteeni AIKUISVÄESTÖN HYVINVOINTIMITTARI Minun elämäntilanteeni Ihmisen hyvinvointi on kokonaisuus, jossa on eri osa-alueita. Tämä mittari auttaa sinua hahmottamaan, mitä asioita hyvinvointiisi kuuluu. Osa-alueet:

Lisätiedot

TAITO TARTTUU TREENAAMALLA!

TAITO TARTTUU TREENAAMALLA! TAITO TARTTUU TREENAAMALLA! TAIDON OPPIMINEN TAITO TARTTUU TAITOTASON VAIHEET Suunnittele harjoitus 1, jossa on neljä osiota omalle joukkueellesi - (Pohdi mitä harjoitteita käyttäisit samaan harjoitteluun

Lisätiedot

Work Pilots Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa

Work Pilots Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa Julkinen loppuraportti 20.2.2019 Work Pilots Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa Helsingin koulujen nopeiden kokeilujen ohjelma I, syyslukukausi 2018 Kokeilun tavoitteet Kokeilun tavoitteena oli toimivan

Lisätiedot

Opettajien ja oppilaiden kokemuksia projektityöskentelystä

Opettajien ja oppilaiden kokemuksia projektityöskentelystä Opettajien ja oppilaiden kokemuksia projektityöskentelystä Oppilaiden kokemuksia projektityöskentelystä matematiikassa hankkeen eri vaiheissa Aineistoa on kerätty matematiikan projektityöskentelystä kolmessa

Lisätiedot

Work Pilots Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa

Work Pilots Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa Julkinen loppuraportti 20.2.2019 Work Pilots Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa Helsingin koulujen nopeiden kokeilujen ohjelma I, syyslukukausi 2018 Kokeilun tavoitteet Kokeilun tavoitteena oli toimivan

Lisätiedot

Tampereen kesäyliopisto

Tampereen kesäyliopisto Tampereen kesäyliopisto Avoin kaikille 11 Yhteistyökorkeakoulua 10 000 opintopistettä 5000 opiskelijaa 30 oppiainetta 12 kieltä Ilman opiskelupaikkaa? vietä välivuosi avoimen yliopiston opintojen parissa!

Lisätiedot

JATKUVA JA MONIPUOLINEN ARVIOINTI LUKIOSSA

JATKUVA JA MONIPUOLINEN ARVIOINTI LUKIOSSA JATKUVA JA MONIPUOLINEN ARVIOINTI LUKIOSSA MITEN SELVITÄ HENGISSÄ? HYOL:n kesäkurssi 6.6.2017 Hanna Toikkanen ARVIOINTI YHTEYDESSÄ OPPIMISKÄSITYKSEEN (LOPS) Opetussuunnitelman perusteet pohjautuvat oppimiskäsitykseen,

Lisätiedot

MOOC linjakkaan digiopetuksen muotona. Kokeilu kulttuuriperinnön opetuksessa. PedaForum-päivät, Jyväskylä,

MOOC linjakkaan digiopetuksen muotona. Kokeilu kulttuuriperinnön opetuksessa. PedaForum-päivät, Jyväskylä, MOOC linjakkaan digiopetuksen muotona Kokeilu kulttuuriperinnön opetuksessa PedaForum-päivät, Jyväskylä, 17.8.2016 Visa Immonen Apulaisprofessori Helsingin yliopisto Joanna Veinio Koulutussuunnittelija

Lisätiedot

Koulu. Koetko koulunkäynnin mielekkäänä ja tarpeellisena? Kyllä Joskus Ei. Missä aineissa olet hyvä?

Koulu. Koetko koulunkäynnin mielekkäänä ja tarpeellisena? Kyllä Joskus Ei. Missä aineissa olet hyvä? Koulu ja työ - ohje Koulunkäyntiin liittyen tärkeää on selvittää sekä motivaatio käydä koulua, mutta myös mahdolliset pulmat tai oppimisvaikeudet. Mikäli koulut on jo käyty, niin työelämään liittyen on

Lisätiedot

Tampereen kesäyliopisto

Tampereen kesäyliopisto Tampereen kesäyliopisto Avoin kaikille 11 Yhteistyökorkeakoulua 10 000 opintopistettä 5000 opiskelijaa 26 oppiainetta Miksi opiskella avoimia yliopisto-opintoja voit hyödyntää välivuoden pääset elämässä

Lisätiedot

Yksilöllisen oppimisen menetelmä. Ville Aitlahti, @matikkamatskut, www.matikkamatskut.com

Yksilöllisen oppimisen menetelmä. Ville Aitlahti, @matikkamatskut, www.matikkamatskut.com Yksilöllisen oppimisen menetelmä Yksilöllisen oppimisen menetelmä Tarve menetelmän takana: http://youtu.be/dep6mcnbh_c Oman oppimisen omistaminen Opettajan tietyt raamit toiminnalle Oman oppimisen omistaminen

Lisätiedot

Kevään 2009 valtakunnallinen 5-6 luokan FyKe koe tilanne FyKe kevät 2009

Kevään 2009 valtakunnallinen 5-6 luokan FyKe koe tilanne FyKe kevät 2009 Kevään 2009 5-6 FyKe koe Oppilasmäärä 14 12 10 8 6 4 2 0 5 6 FyKe kevät 2009 10 10 9,5 9, + 9 9 8,5 8 + 8 8 7,5 7 + 7 7 6,5 6 + 6 6 5,5 5 + 5 5 4,5 4 + 4 Arvosana 122 oppilasta, keskiarvo 7,56 Tehtäväkohtaiset

Lisätiedot

Ohjeistus maailman asiakasystävällisimpään myyntiin. Oskari Lammi

Ohjeistus maailman asiakasystävällisimpään myyntiin. Oskari Lammi Ohjeistus maailman asiakasystävällisimpään myyntiin Oskari Lammi 1 Asiakastyytyväisyys mitä ja miksi Asiakas määrittelee hyvän ja huonon palvelun laadun. Jos palvelun laatu ei tyydytä asiakasta, on hänen

Lisätiedot

Miten selvitä matematiikasta? Tutkitusti hyviä opiskelutaitovinkkejä

Miten selvitä matematiikasta? Tutkitusti hyviä opiskelutaitovinkkejä Miten selvitä matematiikasta? Tutkitusti hyviä opiskelutaitovinkkejä Panu Erästö Matemaatikko-tilastotieteilijä (Ph.D) Opettaja/pedagogi/opetuksen kehittäjä Kaikilla on edellytykset Usko omiin kykyihin

Lisätiedot

Työssäoppiminen Rietbergissä, Saksa Suvi Hannula, Kalajoen ammattiopisto

Työssäoppiminen Rietbergissä, Saksa Suvi Hannula, Kalajoen ammattiopisto Työssäoppiminen Rietbergissä, Saksa 15.10.-26.11. 2016 Suvi Hannula, Kalajoen ammattiopisto Kiinnostuin ulkomaan työssäoppimisesta muistaakseni ensimmäisellä luokalla ammattikoulussa, kun opettaja otti

Lisätiedot

KURSSIVALINNAT & YLIOPPILASKIRJOITUKSET

KURSSIVALINNAT & YLIOPPILASKIRJOITUKSET KURSSIVALINNAT & YLIOPPILASKIRJOITUKSET Ohjeita kurssivalintojen tekemiseen ylioppilaskirjoitusten näkökulmasta Tämän koonnin tavoitteena on auttaa Sinua valitsemaan oikeat kurssit oikeaan aikaan suhteessa

Lisätiedot

Yksilöllisen oppimisen menetelmä. Ville

Yksilöllisen oppimisen menetelmä. Ville Yksilöllisen oppimisen menetelmä Yksilöllisen oppimisen menetelmä Tarve menetelmän takana: http://youtu.be/dep6mcnbh_c Oman oppimisen omistaminen Opettajan tietyt raamit toiminnalle Oman oppimisen omistaminen

Lisätiedot

Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi

Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi JUTTUTUOKIO Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi Opettajan ja oppilaan välinen suhde on oppimisen ja opettamisen perusta. Hyvin toimiva vuorovaikutussuhde kannustaa,

Lisätiedot

Ilolla uuteen vuoteen!

Ilolla uuteen vuoteen! Ilolla uuteen vuoteen! Ota kynä ja paperi. Kirjoitetaan pari juttua muistiin. Ihan yksinkertaisia juttuja, tiedät kyllä vastaukset. Selkiytetään ja kirkastetaan ja ehkä keksitään uuttakin, jotta tiedetään,

Lisätiedot

Hyvinvointikysely oppilaille

Hyvinvointikysely oppilaille Hyvinvointikysely oppilaille Haluaisimme kuulla, mitä sinä ajattelet kouluhyvinvointiin liittyvistä asioista. Kyselyyn vastataan nimettömästi ja vastaukset käsitellään luottamuksellisesti. Jos et osaa

Lisätiedot

MITEN TÄLLAISET VAIKEUDET / ONGELMAT NÄKYVÄT OPISKELIJASSA?

MITEN TÄLLAISET VAIKEUDET / ONGELMAT NÄKYVÄT OPISKELIJASSA? 1. Ihmissuhde-Seppo/Saara Seppo/Saara opiskelee ensimmäisen vuoden kevättä. Hän on alkanut seurustelemaan samassa ryhmässä opiskelevan opiskelijan kanssa. Nyt asiat ovat alkaneet kuitenkin mennä huonoon

Lisätiedot

Hanna Närhi

Hanna Närhi Hanna Närhi 2017-2018 Älä huolestu 5-jakso-järjestelmään siirtymisestä 3.vuoden valinnat tehdään keväällä maaliskuu-huhtikuussa, silloin näet jaksot, kurssit, ajat... kaiken ehtii 1.jaksossa syksyn YO-kokeeseen

Lisätiedot

1. Teitkö SATL-pilottikoulutuksen... Vastaajien määrä: 18

1. Teitkö SATL-pilottikoulutuksen... Vastaajien määrä: 18 1/10 ARVIOINTI: SATL-verkkokoulutuksen pilotti 2018 1. Teitkö SATL-pilottikoulutuksen... N Prosentti Pöytätietokoneella 7 38,89% Kannettavalla tietokoneella 10 55,55% Tablettitietokoneella 1 5,56% Älypuhelimella

Lisätiedot