Kurssilla oli positiivinen meininki ja kurssin rakenne on todella toimiva. Mafynetti näyttelee tärkeää ja toimivaa osaa.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kurssilla oli positiivinen meininki ja kurssin rakenne on todella toimiva. Mafynetti näyttelee tärkeää ja toimivaa osaa."

Transkriptio

1 OPPILAS 1 Varmasti. Valmentaa todella hyvin kokeisiin. Kurssilla oli positiivinen meininki ja kurssin rakenne on todella toimiva. Mafynetti näyttelee tärkeää ja toimivaa osaa. Työtavat soveltuivat ainakin minulle loistavasti. Kertausta, teoriaopetusta ja varsinkin laskemista oli sopivassa suhteessa. (Takana 2 vuoden tauko opiskelusta.) Jokaisen henkilökohtainen kehitys otettiin hyvin huomioon ja itse sain tukea, kun sitä tarvitsin. Pisteeni vanhoista TKK pääsykokeista tehdessä nousi 10 pst -> 32 pisteeseen. Eli sanoisin, että hyvin. Ei oikeastaan. Fysiikan Mafynetissä oli hieman vähemmän opetusvideoita. Paketti on tällaisenaan todella toimiva. Voisi tarjota valikoiden lyhyen (esim. 1-2 vk) teoriaosion esim. fysiikan puolella ennen kurssin alkua. 1-6 luentoa, jotka sisältävät pääasiassa opetusta. Itse olisin ollut valmis maksamaan siitä. Matematiikan kurssi 5 ja fysiikan kurssi 5

2 Suosittelen kurssia kaikentasoisille. Saa varmasti yksilöllistä opetusta ja hyvin kehityssuunnitelman. Uskoisin, että tällä hetkellä ammattitaitoisin ja laadukkain kurssi, mitä tarjolla. Vetäjät motivoituneita ammattiopettajia, jotka ovat rakentaneet toimivan paketin. OPPILAS 2 Suosittelisin! Mukavampaa ja innostavampaa ja tehokkaampaa kurssia en voisi kuvitella. Kurssille li aina mukava tulla ja työskentelyilmapiiri olo kannustava. Kurssi oli kokonaisuudessaan äärettömän tehokas Mafynetin ja hyvän opetuksen ansiosta. Ohjelma varmisti hyvin, että vaikeatkin asiat tuli kerrattua ja kertaamisen tueksi sai hyvin tarvittaessa ohjausta. Mahdollisuus käydä epäselvät asiat läpi opettajan kanssa ei toteudu aina edes koulussa. Kurssilla sen sijaan aina. Ohjelma on vahtinut ja kannustanut kertaamaan tehokkaammin kuin uskoin edes olevan mahdollista. Olen kehittynyt huimasti - 4 siksi, että olisin voinut seurata ohjelman tavoitekäyrää vielä tiiviimmin.

3 Ei juurikaan - kurssit olivat lähes identtiset. Matematiikan kurssi 5 ja fysiikan kurssi 5 Mafy-valmennuksen kursseja suosittelen lämpimästi kaikille, sillä tuloksen pitäisi olla taattu mahtavien opettajien ja tehokkaiden kertausmenetelmien ansiosta. Mafynetin kaltaista loistavaa tapaa kerrata ei löydy muualta. OPPILAS 3 Matematiikka Ehdottomasti ja aion suositella! Ei tuottanut yhtään pettyyksiä, ylitti odotukset. Ehkä hiukan voisi lisätä jonkinlaista yhteistä teoriaopetusta... Ehkä yhteistä teoriaopetusta jäin kaipaamaan vähän. Kyllä, opettajat olivat alan ammattilaisia ja ihan parhaita molemmat! Huomattavasti

4 Eipä juuri, lähes täydellinen kurssi kaikin puolin. Suosittelen kurssia kaikille, jotka haluavat teknillistieteelliselle alalle, opettajat alan ammattilaisia, aivan parhaita! Molemmille Teemulle & Antille suurkiitokset, teidän ansiosta sain itseluottamusta ja moni asia selkeni! Mafy-valmennus on ehdottomasti kannattavin valinta valitessa VK:ssia :) OPPILAS 4 Ehdottomasti! Mukava ja motivoiva ilmapiiri ja asiantunteva opetus. MAFY-netti toimii helposti ja hyvin. Harjoituskokeet ovat hyvä mittari. Yksityisiä luentoja sai aina, kun koki sen tarpeelliseksi. Myös henk.koht palaute kokeista.

5 Tunnen osaavani paljon enemmän kuin ennen kursseja. Fysiikassa pienempi ryhmä, muuten samanlaista. Kaikki toimii kuin rasvattu. Matematiikan kurssi 5 ja fysiikan kurssi 5 MAFY-valmennus on ehdottomasti paras valinta TKK-valmennukseen. Tehtävät on hyvin kohdennetty sopimaan juuri TKK:n pääsykokeita varten. Kysymykseen saa aina vastauksen ja opetus on hyvin henkilökohtaista tarvittaessa. Pidin siitä, että koko ajan seurattiin, olisiko kyseisenä vuonna päässyt sisään haluamalleen osastolle. OPPILAS 5 Itselläni ei olisi mitään toivoa kokeissa ilman kurssia. Rento ja mukava ilmapiiri ja äärimmäisen hyvää opetusta. Ei Lisättävää.

6 Todella hyvin, vaikka vain 2 opettajaa 30 oppilasta kohden. Hyvä, että tullaan kyselemään meinikejä vaikka ei erikseen kysyisikään. Hieman oli pitänyt tehdä enemmän töitä, mutta silti erittäin suuri nousu lähtökohdassa. En huomannut mitään eroja. Ei muuta, kuin että jatkakaa samaan malliin! Matematiikan kurssi 5 ja fysiikan kurssi 5 Suosittelen kurssia kaikille teekkariksi pyrkiville. Kurssin aikana tuli opittua järjettömästi uusia asioita ja kaikki havainnollistettiin hyvin jolloin oppi ajattelemaan tapahtumia syvemmin. Lisäksi rento ja hyvä ilmapiiri! OPPILAS 6 Fysiikka Ehdottomasti! Mafynetti-ohjelma oli todella hyvä, tajusin molempien opettajien selityksistä huomattavasti enemmän kuin kirjoja lukemalla ja itsenäisesti laskemalla.

7 Itse kun en ole opiskellut fysiikkaa lukiossa, niin olisin ehkä muutaman luentokerran kaivannut lisää, toisaalta henkilökohtaista opetusta sai aina tarvittaessa. Sain apua aina, kun sitä tarvitsin. Pehmolelusysteemi oli hyvä keksintö =D Kirjoitin keväällä fysiikasta C:n ja sain kuitenkin kurssin viimeisestä kokeesta 31/36, mikä kertoo opetuksen tasosta =) Kaipa aina voisi parantaa, mutta olin todella tyytyväinen parantamiseen! Mafynetti-ohjelmaan voivi vielä lisätä opetusvideot. Suosittelen kaikille! OPPILAS 7 Positiivinen ympäritö ja osaavat ohjaajat.

8 Mafynetti-ohjelma oli todella hyvä. Vanhojen sisäänpääsykokeiden tekeminen antoi selvän kuvan millä tasolla oli. Oli positiivista huomata, että tehtävien teko sujuu nyt huomattavasti sujuvammin. Eipä juuri. Matematiikan kurssi 5 ja fysiikan kurssi 5 Mafynetti-ohjelma oli loistava. Niiden tehtävien kertaaminen, joita ei ollut viimeksi osannut oli hyvä. Kurssilla sai riittävästi apua tehtävien ratkaisemisessa jos jotain ei ymmärtänyt. OPPILAS 8 Suosittelisin. Opettajat olivat mukavia ja opetus tehokasta. Käytetty ohjelma antoi realistiset tavoitteet, joita seuraamalla pääsi tuloksiin.

9 Työtavat olivat tehokkaita ja monipuolisia. Aina kun tarvitsi apua. Kurssi kokosi ajatukset mukavasti kasaan ja opetti uusiakin. Työtä olisi voinut tehdä itse vieläkin kovempaa. Ei ollut suurempia eroja. Matematiikan kurssi 5 ja fysiikan kurssi 5 Kannattaa valita Mafy-valmennus, jos haluaa asiat kokoon ennen pääsykokeita. OPPILAS 9 Tiivistävät luennot selkeyttivät suuria kokonaisuuksia ja auttoivat vaikeidenkin kaavojen ymmärtämisessä sekä muistamisessa. Hyvä kurssi.

10 Mafynetin avulla sai helposti laskettua paljon tehtäviä. Apua sai tarvittaessa. Lukuisten harjoituskokeiden avulla tulokset ovat parantuneet huomattavasti, vähemmän virheitä ja enemmän oikeanlaista päättelyä. Lisää tehtäviä Mafynettiin ja käytännöllisempi/helpompi tapa selata vanhoja tehtäviä. Matematiikan kurssi 5 ja fysiikan kurssi 5 OPPILAS 10 Ehdottomasti suosittelen! Olin todella tyytyväinen kurssiin! Opetus, materiaalit ja suunnitelmallisuus oli hyvin järjestetty.

11 Erittäin hyvä, että jokaisella oli kurssin aikan yksilölliset tavoitteet riippuen lähtötasosta ja käytössä olevasta ajasta. Sain apua aina kun tarvitsin. Molemmat kurssit oli toteutettu mielestäni hyvin. Materiaalia oli tarpeeksi ja monipuolisesti. Fysiikan tunneilla oli extrana myös luentoja halutuista aihealueista, mikä selvensi paljon tehtäviä. Matematiikan kurssi 5 ja fysiikan kurssi 5 OPPILAS 11 Ehdottomasti. Erittäin hyvä. Asiantuntevat opet. Selvästi mietitty, että miten saadaan jokainen oppilas kehittymään mahd paljon -> mafynetti ja yksilöällinen opetus.

12 Hyvä Arvosana: 3 ei Tästä on vaikea parantaa :) Matematiikan kurssi 5 ja fysiikan kurssi 5 Suosittelen MaFy-valmennuksen kursseja. Kurssit ovat todella tehokkaita ja laadukkaita, toisin kuin jotkut muut kurssit jonne on vain napattu joku opettaja ja sanottu hänelle, että opeta matikkaa ja fysiikkaa. OPPILAS 12 Oikein toimiva, motivoi tekemään enemmän töitä.

13 Fysiikkaan olisin kaivannut enemmän opetusta tehtävien sijaan. Matematiikan kurssi 5 ja fysiikan kurssi 5 OPPILAS 13 Kyllä suosittelisin. Minun tapauksessa kurssi auttoin löytämään arjesta aikaa laskemiselle. Työtavat ovat kannustavia ja tehokkaita. Sain neuvoa tarvitsemiini kysymyksiin aina tarvittaessa.

14 Sain hyvin kiinni unohdetuista asioista, sekä opin paljon uutta. Laskurutiinin löytäminen on tärkeätä. Ei ollut merkittävää eroa. OPPILAS 14 Suosittelisin varmasti! Hyvä, että saa laskea omaan tahtiin. Toisaalta aina kun jotain käytiin yhteisesti läpi oli se tosi opettavaa, eli ehkä sitä hieman enemmän. Kyllä huomioitiin ja sain yksilöllistä opetusta. Kiitos siitä!

15 Ainakin fysiikassa olen kehittynyt paljon, matikassa paljon lisää rutiinia. Eipä oikeastaan, molemmat hyviä. Matematiikan kurssi 5 ja fysiikan kurssi 5 Kurssi oli erittäin hyödyllinen ja käytettävä mafynetti ohjelma helpotti opiskelua hurjasti, kun ei tarvinnut miettiä mitä laskee, kunhan vaan avaa läppärin ja laskee. Tosi mukava tunnelma ja tunneille aina kiva tulla. OPPILAS 15 Kurssi antaa kaikki työkalut pääsykokeisiin. Ainoa asia mitä pitää tehdä on työ! Mafynetti on loistava! Se laatii harjoitteluaikataulun ja antaa tehtävät. Itse ei tarvinnut murehtia muusta kuin laskemisesta. Teemu ja Antti kävivät aina kyselemässä miten menee ja apuakin sai aina viittaamalla. Välillä joutui vähän odottamaan.

16 Fysiikassa käytiin myös teoriaa läpi. Matikassa keskityttiin laskemiseen. Matematiikassa voitaisiin käydä asioita taululla läpi, kuten fysiikassa. Matematiikan kurssi 5 ja fysiikan kurssi 5 OPPILAS 16 Relistinen kehitys, ei odotettu/vaadittu liikoja, myös hyvin räätälöity. Laskemalla oppii parhaiten + hieman teoriaaohella on hyvä + ohejman avulla sai tehtyä niitä tehtäviä, jotka oli haastavia itselleen. Arvosana: 3,5 Aina on parantamisen varaa

17 Matikka tuntui raskaammalta, joka voi johtua myös osaamisesta. Matematiikan kurssi 4 ja fysiikan kurssi 5 OPPILAS 17 Matematiikka Hyvä ilmapiiri, hyvä tehtävät, tarpeeksi harjoituskokeita. Oli aina kiva tulla, hyvä ryhmäkoko. Pääsykoeharjoittelu ja ohjelma, joka kierrättää tehtäviä, joissa on ongelmia olivat hyviä työtapoja. Oli kiva, että minulta tultiin välillä kysymään tarvitsenko apua, vaikka en apua pyytänytkään. Koen, että ilman kurssia olisin lukenut vääriä asioita, enkä tarpeeksi tehokkaasti.

18 Kannattaa tulla, koska hyvä ilmapiiri, hyvät materiaalit ja Mafynetti on hyvä keksintö! OPPILAS 18 Matematiikka Tämä on ollut hyvä kurssi, olen ollut ylppäri ja TKK-valmennuksessa ja olen ollut tyytyväinen. Mukava kurssi, pienenä miinuksena, että lopussa tehtävät loppuivat kesken. Työtavat hyviä, innostaa kotona opiskeluun. Jokainen otetaan huomioon, kaikkia kannustettiin. Toivottavasti olen, ainakin koearvosanoissa ollut nousujohteinen suunta. En osallistunut. Lisää tehtäviä.

19 Kannattaa osallistua mukaan. Fysiikan yo-kurssilla en kehittynyt toivotulla tavalla, mutta muuten matikassa olin tyytyväinen. OPPILAS 19 Matematiikka Riippuu siitä, tykkääkö laskea vai kuunnella teoriaa. Alussa tykkäsin paljon kun en osannut. Myöhemmin kun kehityin ja ei ollut kysyttävää, niin alkoi puuduttaa. Kyllä aina kun tarvitsin. Kovaa kehitystä, kunhan jaksaa laskea. Joka tuntu voisi olla 15 min kertaus aihealueista.

20 Moi! Jos laskeminen kiinnostaa, niin mafyvalmennus on oikea paikka. Jos teoria kiinnostaa, niin mafyvalmennus ei ole oikea paikka. Kurssilla työnteko perustuu laskemisen ympärille ja apua saa, kun sitä itse uskaltaa pyytää. OPPILAS 20 Parilla muullakin opiskelukurssilla olleena tämä on selvästi paras. Hyvä, että tavoitteet saa asettaa pitkälti itse. Sopivasti tehtävää, muttei järjetöntä puurtamista. Opiskelun tehokkuus näkyy. Tietokoneohjelma toimii hienosti ja Teemulta ja Antilta saa aina apua tehtäviin. Ehdottomasti. Koetulosten seurannasta ja kullekin linjalle vaadittavista pisterajoista iso plussa. Omaa kehitystä pystyi seuraamaan hyvin. Opiskelumetodi on tehokas. Pienehkölläkin työmäärällä saa jo selvää kehitystä.

21 Fysiikan puolella on ehkä hankalmapaa saada tehtäväpaketista yhtä tiivistä, mutta samalla kattavaa. Hyvä se kyllä on, mutta matikan tehtäväpaketti on kompaktimpi. Taululla on hyvä käydä jatkossakin läpi hankalia ja tarpeellisia asioita. Matematiikan kurssi 5 ja fysiikan kurssi 4 Hyvä ja mukava kurssi. Tehokkaan ja järkevän opiskelun ansioista työmäärä ei nouse kohtuuttomaksi. Parilla muullakin opiskelukurssilla käyneenä tämä oli selvästi paras. OPPILAS 21 Hengennostatuspuheet oli hyviä. Tarvittaessa sain vastauksen kysymyksiin. Arvosana: 3 Vaikka kurssin aikana tehtävien tekeminen tuli varmemmaksi ja rutiininomaisemmaksi sai korkeahko lähtötasoni työn tuntumaan puuduttavalta ja harjoituskoe kehityksen vaisulta.

22 Joidenkin fysiikan sanallisten tehtävien vastaukset liian suppeita. Matematiikan kurssi 5 ja fysiikan kurssi 4 OPPILAS 22 Ihan kiva! Työtavat olivat erinomaiset potkimaan vähän laiskempaakin kaveria työntekoon. Toisaalta hyvä, että jokainen pystyi tekemään omalla tahdillaan / aikataulullaan. Tarvittaessa Laskurutiin ja varmuus kasvanut.

23 Matikassa oli vähän paremmat tehtävävalikoimat. Voisi vähentää sanallisia tehviä ainakin joa on ruksinut "jätä perustehtävät pois". Matematiikan kurssi 5 ja fysiikan kurssi 4 Suosittelen kurssia kaikille, joista tuntuu, että opiskelu voisi muuten jäädä vähälle. OPPILAS 23 Suuri hyöty! Hyvä ja asiallinen kurssi. Rento tunnelma läpi kurssin. Pidin itseopiskelusta, kuitenkin joitain isoja asioita olisi voinut käydä yhdessä varsinkin matematiikassa. Fysiikassa tämä toimi hyvin. Apua pyydettäessä sitä sai. Lähtötaso oi jo hyvä, mutta en tiedä olisinko päässyt sinne minne halusin ilman kurssia.

24 Fysiikan materiaali loppui kesken, mutta kurssitunnit hieman parempia kuin matematiikassa. Lisää materiaalia ja materiaalin tarkistus/oikoluku. Kirjoitus ja laskuvirheitä ohjelmassa. Matematiikan kurssi 4 ja fysiikan kurssi 5 Suosittelen lämpimästi, jos tavoitteet ovat korkealla. OPPILAS 24 Edullinen vaihtoehto, mutta laatu silti huippuluokkaa. Jatkuva harjoituskokeiden tekeminen oli todella kehittävää. Fysiikassa ainakin henkolökohtainen kirjojen lukeminen toimii laskemisen ohella. Työskentelin melko itsenäisesti, mutta sain apua aina kun pyysin.

25 Lähtötason suhteen kehitys on ollut sopivaa. Fysiikassa käytiin teoria-asioita yhteisesti, mikä oli hyvä asia. Matematiikan kurssi 5 ja fysiikan kurssi 5 Kurssi on edullinen, mutta opettajat todella osaavat hommansa. He eivät vain ole rahan perässä, kuten suuremmat valmennuskurssiyhtiöt. Ryhmäkoko on sopiva ja apua saa lähes välittömästi. Hyvä valinta! OPPILAS 25 Matematiikka Riippuen ystävän taloudellisesta tilanteesta, koska pelkkä mafynetti-ohjelma riittää jo pitkälle. Pienehkö ryhmä luo hyvät mahdollisuudet nopeaan avunsaantiin. Opettajat loistavat tiedoillaan tai taidoillaan. Tiivistetyt luennot valituista aiheista toisi hieman monipuolisuutta kurssin työskentelytapoihin. Isossa ryhmässä ei ole mahdollista saada pidempiä opetusjaksoja, mutta lyhyisiin kysymyksiin saa aina loistavat vastaukset.

26 Mafynetin orjana kehittyy väkisin. Omalla kohdalla loppurutistus jää/jäi heikoksi. Mafynetti Applen järjestelmiin, niin menestys on taattu. Mafynetin ansiosta kurssi poikkeaa muista kursseista. Lisäksi pienehköt ryhmät antaa hyvät mahdollisuudete tavoitteiden saavuttamiseksi. Valmennuskurssien kaupallinen tunne loistaa poissaolollaan. OPPILAS 26 Kyllä! Kurssinne on erittäin hyvä osaavalle ja keskitason laskijalle, mutta aloittelija saattaisi kaivata enemmän opetusta. Mutta minulle juuri sopiva! Pätevä ja hyvä! Pidin siitä, että kävimme vaikeita asioita yhdessä läpija että opetus oli yksilöllistä. Harjoituskokeet olivat hyviä ja toimivia :)

27 Kyllä! Piditte hyvin huolen siitä, että apua sai aina kun pyysi ja kannustitte hyvin meitä kysymään. Olen oppinut yllättävän paljon todennäköisyyslaskenta uupuu vielä vähän, mutta siinäkin olen parantanut. Ei eroa :) Minulta loppuivat sekä matikassa, että fysiikassa tehtävät aika nopeasti kesken ja lisätehtävät eivät olleet yhtä hyviä kuin tehtäväpaketin tehtävät. Enemmän hyviä tehtäviä tehtäväpakettiin! Matematiikan kurssi 5 ja fysiikan kurssi 5 Mafyn kurssi oli todella hyvä ja sopiva valmennuskurssi! Kurssin opettajat ovat mukavia ja erittäin osaavia, ja opin kurssin aikan paljon. Suosittelen! OPPILAS 27 Kyllä voisin, tosin kehottaisin häntä varaamaan myös hyvin omaa aikaa tehtävien tekoon kurssin lisäksi. Hyvä. Mukavat ja rennot opettajat. Joustava - missatut tunnit voi jossain määrin korvata =)

28 Erilaiset mutta hyvät. Omaa työtä oli paljon, mutta eihän ilman sitä opi. Tavoitekäyrä kannustaa pysymään aikataulussa. Myös yliopistoon hakevien tarpeet huomoitiin. Todella hyvin. Vuoden tauon jälkeen suuri osa asoista oli hakusessa, mutta nyt muistan ne taas. Tosin matikka on jäänyt hunommaksi. Matikassa oli opetusvideoita, fysiikassa ei, mutta siihen tulee toivottavasti muutosta. Matematiikan kurssi 4 ja fysiikan kurssi 4 OPPILAS 28 Monipuolista valmennusta ja erityisesti keskittyminen heikompiin osa-alueisiin toi hyvää tulosta. Erittäin onnistunutta ja osaavaa opetusta. Koko aikana ei tullut vastaan tehtävää, joka olisi jäänyt epäselväksi.

29 Koko kurssin ajan jaksoi tehdä todella paljon työtä osaavan, rennon ja kannustava ohjauksen vuoksi. Yleensä sai nopeasti apua vaikeisiin tehtäviin, joskus kuitenkin joutui odottamaan pidempään. Suurta kehitystä vaativampien tehtävien ratkaisemisessa. Fysiikan ohjelmassa voisi olla enemmän vaativampia tehtäviä. Matematiikan kurssi 5 ja fysiikan kurssi 4 OPPILAS 29 Oli kyllä hyvä kurssi! Ilmapiiri on kannustava ja erityisen positiivista on se, ettei koskaan kysyessä tuntenut oloaan tyhmäksi.

30 Hyvää oli se, että pääasiassa vain laskettiin, eikä tarvinnut kuunnella pelkkää tylsää luentoa. Kyllä, erityisen kivaa oli se, että Antti ja Teemu oppi kaikkien nimet muutamassa päivässä, ja todella suhtautuivat kaikkiin ja kaikkien eri tavoitteisiin yksilöllisesti. Arvosana: 3 Fysiikassa pienempi ryhmäkoko tuntui paremmalta, sai apua nopeammin ja keskittyminen oli helpompaa. Matematiikan kurssi 4 ja fysiikan kurssi 5 OPPILAS 30 Hyödyllinen kurssi, suosittelisin :)

31 En ollut tottunut opiskelemaan tietokoneen kanssa, joten ainakin fysiikassa monta kertaa mieluummin luin kirjasta erimerkkejä kuin käytin ohjelmaa koneella. Aina sai apua! Arvosana: 3 eipä juuri ei Matematiikan kurssi 5 ja fysiikan kurssi 5 Kurssilla parasta oli oppiminen tekemällä ja laskemalla jokainen omaan tahtiinsa, eikä istuttu kuunnellen luentomaista opetusta. Itse laskemalla pysyi hyvin kartalla, missä vaiheessa omat tiedot ja taidot olivat. OPPILAS 31 Matematiikka Tosi hyvä kurssi :)

32 OPPILAS 32 Kyllä, koska muuten on vaikea löytää hyviä tehtäviä, joissa on myös kattavat ratkaisut. Toisaalta, jos osaaminen ja rutiini on jo vahva, pääseminen voi onnistua ilmankin. Hyvä kurssi ja oli hauskaa :) En varmaan ikinä ole laskenut näin paljoa kuukaudessa, joten teki ihan hyvää. Hyvä, että keskityimme laskemiseen, koska laskurutiinia tuli ihan älyttömästi.

33 Kyllä, aina sai apua kun tarvitsi. Arvosana: 3 Unohtuneet asiat ovat palautuneet, mutta koska niitä ei ollut kasoittain, niin kehitys ei tunnu niin selkeältä. Oli eroja, koska fysiikassa oli myös luentoja ja selitystehtäviä, mikä oli kyllä potisiivista, koska selittäminen ei ole ollut vahvin puoli. Jos käyrä olisi jyrkempi, mutta nousisi herkemmin, se nostaisi motivaatiota enemmän, koska 0,5 mm 2 tunnissa oli välillä vähän masentavaa Matematiikan kurssi 4 ja fysiikan kurssi 4 Jos laskurutiini on hukassa, eikä tiedä mitä laskuja laskisi, niin suosittelen ehdottomasti. Aina löytyy myös apua, jos jää johonkin tehtävään jumiin. OPPILAS 33 Mahtava kurssi.

34 Arvosana: 3 ei ollut Matematiikan kurssi 4 ja fysiikan kurssi 5 OPPILAS 34 Arvosana: 3

35 Matematiikan kurssi 4 ja fysiikan kurssi 4 OPPILAS 35 Kyllä. Oma aktiivisuus ja työnteko tärkein. Aina kun opeilla oli aikaa. Paljon.

36 OPPILAS 36 Hauska ja oppi paljon. Matskun, materiaali siis. Matematiikan kurssi 4 ja fysiikan kurssi 5 Suosittelen lämpimästi. OPPILAS 37

37 Matematiikka Kyllä suosittelisin. Hyvä kurssi. Arvosana: 3 Arvosana: 3 Ohjelma tosi hyvä. Arvosana: 3 Yksilöllistä opetusta sai aina kun pyysi. Arvosana: 3 Ohjelma kerrannut asioita ja saanut taas laskut sujumaan. OPPILAS 38

38 hyvä ei, matikan tehtävät loppuivat kesken Matematiikan kurssi 4 ja fysiikan kurssi 5 OPPILAS 39 Ja olen jo tehnytkin niin.

39 Kyllä, mutta kurssilla on myös muita, eikä opettaja ehdi aina jokapaikkaan. Matematiikan kurssi 5 ja fysiikan kurssi 5 OPPILAS 40 Mafynetti on hyvä apu. Onnistunut kurssi, opettajat asiantuntevia ja omaavat hyvän varbaalisen ulosannin, jonka ansiosta asiat ymmärtää helpommin.

40 Onnistunut opiskelutapa, luennointia voi lisätä keskeisten tehtävätyyppien kohdalla. Arvosana: 3 Kohtuullisesti, välillä saattaa tosin kestää aikaa, koska opettaja on muiden apuna tai apua tarvitsevia on monia. Kyllä, tietyt osa-alueet ovat kehittyneet kovasti. Fysiikkaan opetusvideot. Matematiikan kurssi 4 ja fysiikan kurssi 4 OPPILAS 41 Ehdottomasti. Pätevä ja motivoiva kokonaisuus.

41 Harjoituskokeet hyvä mittareita omalle tasolle. Itsenäisen työskentelyn tunneilla olisin voinut hoitaa kotonakin, koska matkat veivät paljon aikaa. Neuvojen takia tunneille kuitenkin kannatti tulla. Kun kysyin apua, sitä sain. Arvosana: 3 Hahmotan nykyään paremmin miten tehtävät tulee ratkaista. Matematiikaa panotettiin hieman esimerkiksi kenraalikokeella Aalto-yliopistolla. Se oli kuitenkin hyvä, koska matematiikan koe on haastavampi. Matematiikan kurssi 5 ja fysiikan kurssi 5 OPPILAS 42 Fysiikka Suosittelisin ehdottomasti. Toimiva kokonaisuus.

42 Omatoiminen tehtävien teko ja apua tarvittaessa. Toimiva ratkaisu. Sain tarvittava avustusta halutessani. Kurssin on vahvistanut fysiikan taitojani. Puoli tuntia lyhyemmät oppitunnit. Tänne vaan! OPPILAS 43 Ehdottomasti suosittelen teitä. Todella hyvä. Laskuja tehtiin monia ja jos ei jotain osannut, niin kohta osasi, kun asia opetettiin. Työrauhaan mm hiljaisuutta olisin hiukan kauvannut enemmän.

43 Erittäin tehokkaat, Tietokoneohjelman takia tehtäviä tuli tehtyä monipuolisesti ja tavoitekäyrä pakotti laskemaan. Omasta mielestäni nykyinen tasoni on huomattavasti parempi kuin lähtötaso. Aina voi jotenkin kehittää, mutta nyt ei tule mieleen miten. Kun vain puheensorinaa saisi hiukan pienemmälle, niin todella hyvä! Matematiikan kurssi 4 ja fysiikan kurssi 4 OPPILAS 44

44 Kaipaisin enemmän luentotyyppistä opetusta. Mafyneissä on se hyvä puoli, että kukin voi treenata omia heikkouksia omaan tahtiin. Arvosana: 3 Oma työnteko on ollut ehkä hieman tehotonta. Eipä juuri. Matematiikassa oli opetusvideoita ja fysiikassa ei. Matematiikan kurssi 4 ja fysiikan kurssi 4 OPPILAS 45 Hyvä ja tehokas kurssi. Tavoitekäyrällä pysymiseen olisi tarvinnut pienta painostusta ja ehkä myös neuvoja lukemisen edistämiseksi, muuten kaikki työtavat hyviä!

45 Ei oleellista eroa. Lukusuunnitelmat kurssilaisille? Matematiikan kurssi 4 ja fysiikan kurssi 4 OPPILAS 46 Kurssi sopii erinomaisesti eritasoisille opiskelijoille. Hyvä ja tehokas kurssi. Asiat tuli kerrattua monipuolisesti ja useaan kertaan. Hyvä, että saa työskennellä omaan tahtiin. Myös yhteiset luennot olleet opettavaisia. Apua sai aina kun sitä pyysi ja tarvitsi.

46 Fysiikassa todella paljon, koska monet asiat olivat ennestään epäselviä. Matematiikassa vähemmän, mutta siat tuli kerrattua hyvin. Ei ollut juurikaan eroa, matematiikassa ryhmä oli suurempi, joten apua oli hieman hankalampi saada. Parempi kontrolli tavoitteessa pysymiseen. Matematiikan kurssi 3 ja fysiikan kurssi 5 OPPILAS 47 Hyvä kurssi, paljon työaikaa pelkästään laskemiseen, minkä kautta kehittyy parhaiten. Hyvä, että välikokeita oli paljon

47 Paljon, vaikka välissä on ollut pidempi tauko, niin on ollut helppo porskuttaa eteenpäin. Ei kummempaa, opetusvideot olisi olleet kivoja myös fysiikan materiaaleissa. Jatkossa voisi ajatella jaettavan ryhmiä jollain tavoin lähtötason mukaan. Eri ryhmissä voitaisiin näin painottaa eri asioita. Matematiikan kurssi 4 ja fysiikan kurssi 5 Huippua! Pidemmänkin tauon jälkeen pääsee hyvin kiinni laskemiseen ja koko fysiikan matematiikan alue tulee kerrattua tehokkaasti. Tekemisen meininkiä. OPPILAS 48 Kurssi oli tehokas, negatiivisia asioita kurssista on vaikea löytää. Läppärit toivat mukavaa vaihtelua - Tasokokeissa huomasi hyvin miten on kehittynyt kurssin aikana

48 Varsinkin matematiikassa oli hyvä, että oli kaksi opettajaa. Arvosana: 3 Todella tehokas kurssi, vaikka oma panos jäikin vähemmälle. ei juuri ollut Matematiikan kurssi 4 ja fysiikan kurssi 4 Suosittelen lämpimästi kurssia jokaiselle TKK:lle pyrkivälle! Opetus on varmasti asiantuntevaa ja oma kehitys nousee varmasti! OPPILAS 49 Kyllä, koska opetuksen taso on todella hyvää. Kurssi on rakentunut todella hyvin. Tasaiseen tahtiin on välikokeita, joista pystyy hyvin seuraamaan omaa kehittymistä. Työtavat olivat motivoivia. Pääsyynä varmasti tietokoneiden käyttö, josta pystyi helposti seuraamaan omaa edistymistä.

49 Yksilöllinen opetus oli todella laadukasta, mutta välillä joutui hieman odottamaan, että ei apua eli se on ainoa miinus. Itse on ollut kertaamassa asioita ja aiheet ovat palautuneet päähän paljon paremmin kuin parin vuoden takaa. Toisessa kurssissa oli hieman suurempi kurssikoko. Tietokonesoftaan voisi muutamia lisäyksiä tehdä, mutta muuten kurssi toimii todella hyvin. Matematiikan kurssi 5 ja fysiikan kurssi 5 Pariin otteeseen eri kursseilla käyneenä voin sanoa, että kehitys on taattu! OPPILAS 50 Hyvä tunnelma ja työrauha.

50 Joskus oli vaikea saada apua. (Siten, että olisi oikeasti päässyt eteenpäin tehtävässä.) Arvosana: 3 Fyssassa luennot olivat hyviä. Matikassa ei ole tarpeen, koska kaikki ovat niin erilaisia oppijoita. Matematiikan kurssi 5 ja fysiikan kurssi 5 Kurssi on todella monipuolinen ja jokaisella on mahdollisuus saada yksilöllistä apua. Laskujen tekeminen lisää myös rutiinia, joten päärykoe ei enää pelota yhtä paljon kuin kurssin alussa. OPPILAS 51 Hyvä kurssi, mutta tunteja saisi olla useammin.

51 Arvosana: 2 En ole huomannut muuta kuin, että fysiikassa ei ole videoita Mafynetti-ohjelmassa. Matematiikan kurssi 5 ja fysiikan kurssi 5 Yleisesti hyvä kurssi asiantuntevalla opetuksella. Hyvä ohjelma kehityksen seuraamiseen. Kannattaa käydä. OPPILAS 52 Saat varmasti laskettua ennen kuin itse jaksaisit. Materiaali on myös hyvä. Hyvä ilmapiiri ja sain uusia kavereita. Opetusmetodit olivat sopivat, teoriaa ja laskentaa suhteessa sopivasti. Vlillä olisin kaivannut ehkä intensiivisempää eli tunti joka päivä viikossa. Työtavat ovat ilmeisesti todella hyvät, koska tulosta syntyi. Kaksi opettajaa n. 30 oppilasta kohden riitti erinomaisesti, että kaikki saivat huomion. Lisäksi

52 Teemu ja Antti kysyivät itse kuulumisia säännöllisesti. Kärsivällisyyttä riitti myös saman tehtävän läpikäyntiin monta kertaa. Fysiikassa olen erityisesti kokenut suuren kehityksen, laskurutiini on parantunut. Fysiikan kurssilla oli enemmän teoriaa, luonnollissti, koska matikan käsitteet on aluksi jo paremmin hallussa. Fysiikassa keskityttiin enemmän asioiden hallitsemiseen ja matematiikassa laskurutiiniin. Kurssin päätösbilee voisi järjestää opetusluokan viereisissä saunatiloissa. Matematiikan kurssi 4 ja fysiikan kurssi 5 Asiantuntevaa opetusta hulppeissa tiloissa. Thumbs up! OPPILAS 53 Rento, mutta jämpti ote viedä kurssia. Tehokas ja opiskelurytmi hyvä.

53 Vähän enemmän yleistä opetusta. Matematiikan kurssi 4 ja fysiikan kurssi 4 OPPILAS 54 Matematiikka Lupaan suositella! Hyvä ja innostava ilmapiiri, hyvin organisoitu ja järjestetty kurssi. Mafynetti on toimiva, mutta olisin kaivannut myös teoriapakettia. Todella hyvin, kiitos.

54 Toivottavasti hyvin! Laskurutiini on ainakin kehittynyt merkittävästi. Jonkin sortin teoriapaketti. MAFYN valmennuskurssilla stressi väheni, koska MAFYNETTI hoiti suunnittelut ja aikataulut, ja omaksi vastuuksi jäi vain tavoitteissa pysyminen. OPPILAS 55 Apua ja opastusta sai aina tarvittaessa.

55 Kurssin aikana tehtäviä tehdessä laskurutiini on kehittynyt. Harjoituskokeiden tulokset ovat pääosin nousseet kurssin loppua kohden. Matematiikan ja fysiikan kurssit olivat erittäin samankaltaiset toteutukseltaan. OPPILAS 56 Kurssi valmistaa hyvin pääsykokeeseen. Jos lähtötaso on hyvä, ei kurssi ole välttämätön. Kurssilla oli hyvä ilmapiiri ja opettajat olivat mukavia. Oma kehitys on helppo huomata harjoituskokeiden tuloksista. Pidin siitä, että harjoituskokeita oli paljon. Apua sai aina kun tarvitsi ja yksilöllinen opetus oli perusteellista. Harjoituskokeiden tekeminen kehittää osaamista eniten, sillä tehtävät ovat eri tyyppisiä kuin

56 yo-tehtävät. Fysiikassa enemmän lyhyitä luentoja ja selitystehtäviä. Matematiikan kurssi 5 ja fysiikan kurssi 4 OPPILAS 57 Ohjelman tavoitekäyrä on kyllä tehokas tapa nähdä omaa etenemistä. Helpttaa myös aikatauluttamista. En ole muilla valmennuskursseilla ollut, mutta kuvittelen mafyvalmennuksen ihan kärkeen. Olin tyytyväinen erityisesti fysiikan tuntien välisistä lyhyistä tietoiskuista, jotka selvensivät laskuja. Opetus oli yksilöllistä, joskin pehmolelut tietokoneen päällä olivat turhia, sillä huomiota saa paremmin kysymällä.

57 Arvosana: 3,5 Tulokset ovat nousseet sekä matematiikassa, että fysiikassa. eipä juuri, matematiikassa oli vähemmän tietoiskuja. Aktiivisemmin kysymään "miten sujuu" =) Hyvin tyytyväinen olen kuitenkin. Matematiikan kurssi 4 ja fysiikan kurssi 5 Molemmat opet on aina paikalla ja valmiina auttamaan kun apua tarvitseen. Olen hyvin tyytyväinen kurssin sisältöön - ohjelmasta hymyileviin maikkoihin. OPPILAS 58 Arvosana: 3 Käytännöllinen kerratessa asioita ja patistaa tekemään jotain. Ihan hyvät, kokeita voitaisiin käydä yhteisesti hieman laajemmin läpi. Apua sai, kun sitä kaipasi.

58 Arvosana: 3 Matikassa soveltavat sujuu paremmin ja fysiikassa oppi laskemaan aiemmin vaikeita laskuja. Eipä pahemmin. Matematiikan kurssi 4 ja fysiikan kurssi 5 OPPILAS 59,5 Arvosana: 2

59 Olisin mielelläni kuunnellut lisää teoriaopetusta fysiikassa. Matematiikan kurssi 5 ja fysiikan kurssi 5 Matikassa en välttämättä olisi kurssia tarvinnut, pelkkä mafynetti-ohjelma olisi riittänyt. Opetus oli todella yksilöllistä ja asiantuntevaa, kaikkiin kysymyksiin vastataan ja varmistetaa että todella ymmärrät. Oppilaasta pidetään hyvin huolta kurssilla. Suosittelen kaikille! OPPILAS 60 Todella hyvä kurssi, mutta ei ole mitään mihin verrata. Hyvä ja kehittäiväinen kurssi. Sopivatn pituiset oppitunnit. Laskemisesta tuli rutiininomaista. Aina kun pyysi apua, niin sitä sai heti kun mahdollista. Varsinkin fysiikassa todella paljon.

60 Ei ole oikein muuta eroa kuin ryhmä ja aihe. Ehkä vähän lisää teoriaa, mutta ei paljon. Matematiikan kurssi 4 ja fysiikan kurssi 4 Kurssin alkaessa en osannut pääsykoetehtävistä oikein mitään, mutta nyt kurssin lopussa saan sellaisia pisteitä millä pääsisin sisään. OPPILAS 61 Matematiikka Voisin. Hieno kurssi pitkän matematiikan läpikäymiseen ja TKK pääsykokeeseen valmistautumiseen. MAFYNETTI +++ HARJOITUSKOKEET ++ Kyllä, apua sai pyydettäessä (myös pyytämättä). Pitkän tauon jälkeen loistava kurssi asioiden mieleen palauttamiseen.

61 Teoria tiivistelmä mafynetin lisäksi PDF:nä tai muuna vastaavana tekstitiedostona. (Vrt. Harjoituskokeiden vastaukset.) Hyvä kurssi asioiden nopeaan kertaamiseen ja oppimiseen. Suosittelen. OPPILAS 62 Ehdottomasti, ryhmässä ja opastettuna työskentely on motivoivaa ja tehokasta. Hyödyllinen kurssi, jolla asiat kertautuvat nopeasti ja myös oppii uutta. Kokonaisuus hyvä, mutta joskus "yleisluennot" menivät nopeasti ohi, eikä sisäistänyt asiaa. Paljon yksilöllistä neuvontaa, mutta (ainakin isommissa ryhmissä) joskus tuntui, että piti "taistella huomiosta".

62 Olo on nyt varmempi tehtäviä ja kokeita tehdessä, mutta vielä on aukkoja osaamisessa. Ei juurikaan eroa. Ehkä voisi rohkaista enemmän pyytämään yksilöllistä neuvontaa - yleisopetus ei aina ollu yhtä hyödyllistä kuin toivoisi. Matematiikan kurssi 5 ja fysiikan kurssi 5 Suosittelen tätä kurssia, mutta se on vain väline - oppiminen tapahtuu oman panostuksen kautta! OPPILAS 63 Hyvä. Muuten hyvä, mutta apua sai välillä hieman hitaasti. Arvosana: 3

63 Ei erityisemmin. Matematiikan kurssi 4 ja fysiikan kurssi 4 OPPILAS 64 Kyllä ehdottomasti. Kaikinpuolin loistava. Ei ole parannettavaa. Ei.

64 Matematiikan kurssi 5 ja fysiikan kurssi 5 OPPILAS 65 Toki. Hyvä kurssi, tehtäväsisältö parempi kuin muualla (myös erikoistapauksista tehtäviä). Toimivat kuten abikursseillakin. Kyllä. Lakurutiini on pallannut ja asiat taas muistissa puolen vuoden tauon jälkeen. Ei.

65 Matematiikan kurssi 5 ja fysiikan kurssi 5 Suosittelen, ei mee rahat hukkaan. OPPILAS 66 Kurssi varmisti sen, että tuli tehtyä töitä pääsykokeita varten. Hyvä, että laskettiin paljon. Jompi kumpi opettaja tuli nopeasti kun pyysi. Laskurutiini on parantunut. En huomannut eroa.

66 Matematiikan kurssi 5 ja fysiikan kurssi 5 OPPILAS 67 Työtavat olivat hyvät ja sain paljon ohjeita oppimisen tehostamiseen. Minun on mukava tehdä tehtäviä rauhassa ja se onnistuu täällä. Opettajat auttoivat aina tarvittaessa. Olen kehittynyt paljon. Matematiikan kurssi 5 ja fysiikan kurssi 5

67 OPPILAS 68 Motivaatio opiskeluun pysyy ylä, vaikka on pitkä urakka jo takana. Loistava! Työskentelytavat hyviä, työskentely-ympäristö mukava ja Teemu ja Antti hyviä tyyppejä. Mafynetti on loistava ohjelma ja apua sai aina kun sitä pyysi. Apua sai aina tarvittaessa. Nousu on ollut hyvää. Molemmat toteutettu hyvin, ei eroja. Matematiikan kurssi 5 ja fysiikan kurssi 5

68 Kurssilla tulee opiskeltua ahkerasti ja tavoitteiden mukaisesti. Motivaatio pysyy yllä myös kesän ja juhlien lähetyessä. OPPILAS 69 Matematiikka Hyvä kurssi! Hyvä kun voi saada yksilöllistä opetusta ja kukin oman lähtötasonsa mukaan. Kertaus on tosi hyvä! Ja hyvä, että "niksejä" käydään yhdessä läpi. Ehdottomasti! Ja vaik ei itse kysynytkään apua, niin silti tultiin tsekkaamaan miten menee. Hyvin! Enemmän omaa työtä ois hyvä =)

69 MA-FY kannattaa! =)

Ehdottomasti suosittelisin! Täällä on kivat ja hyvät opet ja loistavat oppimismenetelmät!

Ehdottomasti suosittelisin! Täällä on kivat ja hyvät opet ja loistavat oppimismenetelmät! OPPILAS 1 Ehdottomasti suosittelisin! Täällä on kivat ja hyvät opet ja loistavat oppimismenetelmät! Kurssi oli superhyvä, juuri sellainen mitä halusin, jopa parempi! Tietokoneohjelma oli loistava opiskeluapuri

Lisätiedot

HUOMAUTUS LUKIJALLE: Tässä on esitelty kaikkien aineiden palaute. Kysymyksestä 1. ilmenee mitä aineita oppilas on kurssilla lukenut.

HUOMAUTUS LUKIJALLE: Tässä on esitelty kaikkien aineiden palaute. Kysymyksestä 1. ilmenee mitä aineita oppilas on kurssilla lukenut. Kurssipalaute HUOMAUTUS LUKIJALLE: Tässä on esitelty kaikkien aineiden palaute. Kysymyksestä 1. ilmenee mitä aineita oppilas on kurssilla lukenut. OPPILAS 1 Vastaa seuraaviin kysymyksiin asteikolla 1 5.

Lisätiedot

2. Millainen on mielipiteesi työtavoista, joita kurssilla käytettiin?

2. Millainen on mielipiteesi työtavoista, joita kurssilla käytettiin? OPPILAS 1 Vastaa seuraaviin kysymyksiin asteikolla 1 5. Asteikossa 1 on huonoin ja 5 paras arvio. Ympyröi haluamasi vaihtoehto. Mikäli kysymyksen perässä on tilaa sanalliselle arviolle, toivomme, että

Lisätiedot

1. Mille kursseille osallistuit? Pitkä matematiikka Lyhyt matematiikka Fysiikka

1. Mille kursseille osallistuit? Pitkä matematiikka Lyhyt matematiikka Fysiikka OPPILAS 1 Vastaa seuraaviin kysymyksiin asteikolla 1 5. Asteikossa 1 on huonoin ja 5 paras arvio. Ympyröi haluamasi vaihtoehto. Mikäli kysymyksen perässä on tilaa sanalliselle arviolle, toivomme, että

Lisätiedot

Numeeriset arviot. Opintojaksolla vallinnut ilmapiiri loi hyvät puitteet oppimiselle. Saavutin opintojaksolle määritellyt osaamistavoitteet

Numeeriset arviot. Opintojaksolla vallinnut ilmapiiri loi hyvät puitteet oppimiselle. Saavutin opintojaksolle määritellyt osaamistavoitteet Tämä asiakirja sisältää opiskelijoiden antaman palautteen opettajan Metropoliassa vuoteen 2014 mennessä opettamista kursseista. Palautteet on kerätty Metropolian anonyymin sähköisen palautejärjestelmän

Lisätiedot

Hyvä rutiini, apua saa aina kun tarvitsee. Mafynetti on mahtava apuväline, lisää motivaatiota paljon.

Hyvä rutiini, apua saa aina kun tarvitsee. Mafynetti on mahtava apuväline, lisää motivaatiota paljon. OPPILAS 1 Todella hyvä tapa kerrata lyhyessa ajassa ja oppia samalla. Hyvä rutiini, apua saa aina kun tarvitsee. Mafynetti on mahtava apuväline, lisää motivaatiota paljon. Matemaattinen hahmottamiskyky

Lisätiedot

Kurssipalaute kesäkurssi 2016

Kurssipalaute kesäkurssi 2016 Kurssipalaute kesäkurssi 2016 Julkaisemme aina kaiken kurssilaisilta keräämämme palautteen lyhentämättömänä. Näin varmistamme, että kursseista kiinnostuneilla ihmisillä on mahdollisuus saada tarkka ja

Lisätiedot

Palautteen vastaukset

Palautteen vastaukset Oppilas: 6329434861 (Yksilöllinen numerotunniste) Opetusryhmä: Kemia Biologia Oli hyvä ettei kemiassa tunneilla käytetty aikaa yhteiseen luennointiin vaan jokainen sai apua itselleen vaikeissa asioissa.

Lisätiedot

Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen. Pekka Peura 28.01.2012

Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen. Pekka Peura 28.01.2012 Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen Pekka Peura 28.01.2012 MOTIVAATIOTA JA AKTIIVISUUTTA LISÄÄVÄN OPPIMISYMPÄRISTÖN ESITTELY (lisätietoja maot.fi)

Lisätiedot

Palautteen vastaukset. Vastaus: 4. Vastaus: 4. Vastaus: 4. Vastaus: 4. Vastaus: 4. Vastaus: 4. Matematiikka: 4 Fysiikka: 4 4,3

Palautteen vastaukset. Vastaus: 4. Vastaus: 4. Vastaus: 4. Vastaus: 4. Vastaus: 4. Vastaus: 4. Matematiikka: 4 Fysiikka: 4 4,3 Oppilas: 6211881057 (Yksilöllinen numerotunniste) Kurssin rakenne on hyvä. Aiheet on jaoteltu tabletissa hyvin ja asioiden kertaus tapahtuu ilman, että sitä tarvitsee itse miettiä, kunhan vain noudattaa

Lisätiedot

Kevään 2014 valmistumiskyselyn tulokset Loviisa. TRENDIT, N=68, vastausprosentti keskimäärin 62, 01.05.2010-31.05.2014 Ajankohta: 11.8.

Kevään 2014 valmistumiskyselyn tulokset Loviisa. TRENDIT, N=68, vastausprosentti keskimäärin 62, 01.05.2010-31.05.2014 Ajankohta: 11.8. Kevään 2014 valmistumiskyselyn tulokset Loviisa TRENDIT, N=68, vastausprosentti keskimäärin 62, 01.05.2010-31.05.2014 Ajankohta: 11.8.2014 10:31:45 2014 TULOKSET N=18, vastausprosentti keskimäärin 60,

Lisätiedot

Kurssipalaute Jyväskylän DI-kurssit 2016

Kurssipalaute Jyväskylän DI-kurssit 2016 Kurssipalaute Jyväskylän DIkurssit 2016 Julkaisemme kaiken kurssilaisilta keräämämme palautteen lyhentämättömänä. Näin varmistamme, että kursseista kiinnostuneilla ihmisillä on mahdollisuus saada tarkka

Lisätiedot

Kurssipalaute LÄÄKISKURSSIT 2015

Kurssipalaute LÄÄKISKURSSIT 2015 Kurssipalaute LÄÄKISKURSSIT 2015 Julkaisemme kaiken kurssilaisilta keräämämme palautteen lyhentämättömänä. Näin varmistamme, että kursseista kiinnostuneilla ihmisillä on mahdollisuus saada tarkka ja rehellinen

Lisätiedot

Kevään 2010 fysiikan valtakunnallinen koe

Kevään 2010 fysiikan valtakunnallinen koe 120 Kevään 2010 fysiikan valtakunnallinen koe 107 114 100 87 93 Oppilasmäärä 80 60 40 20 0 3 5 7 14 20 30 20 30 36 33 56 39 67 48 69 77 76 56 65 35 25 10 9,75 9,5 9,25 9 8,75 8,5 8,25 8 7,75 7,5 7,25 7

Lisätiedot

2. Millainen on mielipiteesi työtavoista, joita kurssilla käytettiin? 1 2 3 4 5

2. Millainen on mielipiteesi työtavoista, joita kurssilla käytettiin? 1 2 3 4 5 Kurssipalaute OPPILAS 1 Vastaa seuraaviin kysymyksiin asteikolla 1 5. Asteikossa 1 on huonoin ja 5 paras arvio. Ympyröi haluamasi vaihtoehto. Mikäli kysymyksen perässä on tilaa sanalliselle arviolle, toivomme,

Lisätiedot

Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016

Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016 Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016 1. Mistä sait tietoa Helsingin Konservatorion ammatillisesta koulutuksesta? 2. Miksi hait Helsingin Konservatorion ammatilliseen koulutukseen? (tärkeimmät syyt) Vastaajien

Lisätiedot

25 responses. Summary. Sopiiko omaan tahtiin oppiminen sinulle? Perustele edellisen kohdan vastauksesi. Edit this form

25 responses. Summary. Sopiiko omaan tahtiin oppiminen sinulle? Perustele edellisen kohdan vastauksesi. Edit this form herttaoksanen@gmail.com 25 responses Edit this form View all responses Publish analytics Summary Sopiiko omaan tahtiin oppiminen sinulle? 16% 28% 36% 20% Ei sovi. 5 20% Sopii melko hyvin. 9 36% Sopii hyvin.

Lisätiedot

Kurssipalaute - kevään 2015 abikurssit

Kurssipalaute - kevään 2015 abikurssit Kurssipalaute kevään 2015 abikurssit Julkaisemme kaiken palautteen, mitä kukin kurssille osallistuja on antanut. Näin varmistamme, että kursseista kiinnostuneilla ihmisillä on mahdollisuus saada tarkka

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - egroupjr - Villihiiret - Karttaketut (aloittelijat) - Karttaketut - Karttaketut aloittelevat - Karttaketut

Lisätiedot

OPS-KYSELY. Syksy Vetelin lukio

OPS-KYSELY. Syksy Vetelin lukio OPS-KYSELY Syksy 2015 Vetelin lukio KYSYMYKSET Mikä lukiossa on tärkeää? Millainen on unelmalukio? Missä ja miten opitaan parhaiten? VASTAAJAT 58 opiskelijaa 4 huoltajaa 7 opettajaa OPISKELIJAT Viihtyisät

Lisätiedot

Yleisiä kommentteja kokeesta.

Yleisiä kommentteja kokeesta. Lukuvuoden fysiikan valtakunnallisen kokeen palaute.6. Palautteita yhteensä 454 oppilaan tuloksesta. Pistekeskiarvo 7,6 joka vastaa arvosanaa 6,5. Oppilaita per pistemäärä 5 5 5 5 4 6 8 4 6 8 4 6 8 4 6

Lisätiedot

YipTree.com. hommannimionmatematiikka.com

YipTree.com. hommannimionmatematiikka.com YipTree.com hommannimionmatematiikka.com YipTreen ja Homman nimi on matematiikan plussat Työrauha, työrauha ja työrauha Tuntien aloitus tapahtuu automaattisesti ja nopeasti (edellyttäen että koneet toimii)

Lisätiedot

Menetelmiä jatkuvaan opiskeluun kannustamiseen ja oppimisen seurantaan

Menetelmiä jatkuvaan opiskeluun kannustamiseen ja oppimisen seurantaan Menetelmiä jatkuvaan opiskeluun kannustamiseen ja oppimisen seurantaan Matemaattiset menetelmät, syksy 2012 Lassi Korhonen, Oulun yliopisto, Matematiikan jaos 4.12.2012 1 Lähtökohta, opiskelijan näkökulma

Lisätiedot

1. Oppimisen ohjaamisen osaamisalue. o oppijaosaaminen o ohjausteoriaosaaminen o ohjausosaaminen. 2. Toimintaympäristöjen kehittämisen osaamisalue

1. Oppimisen ohjaamisen osaamisalue. o oppijaosaaminen o ohjausteoriaosaaminen o ohjausosaaminen. 2. Toimintaympäristöjen kehittämisen osaamisalue Sivu 1 / 5 Tässä raportissa kuvaan Opintojen ohjaajan koulutuksessa oppimaani suhteessa koulutukselle asetettuihin tavoitteisiin ja osaamisalueisiin. Jokaisen osaamisalueen kohdalla pohdin, miten saavutin

Lisätiedot

Opiskelukyky, stressinhallinta ja ajanhallinta

Opiskelukyky, stressinhallinta ja ajanhallinta Opiskelukyky, stressinhallinta ja ajanhallinta 7.9. ja 7.10. 2015 Timo Tapola Opintopsykologi Aalto-yliopisto LES Student services Yhteystieto: timo.tapola@aalto.fi Opiskelukyky http://www.opiskelukyky.fi/video-opiskelukyvysta/

Lisätiedot

Matematiikan oppimisen uudet tuulet Metropolia Ammattikorkeakoulun talotekniikan koulutusohjelmassa

Matematiikan oppimisen uudet tuulet Metropolia Ammattikorkeakoulun talotekniikan koulutusohjelmassa Matematiikan oppimisen uudet tuulet Metropolia Ammattikorkeakoulun talotekniikan koulutusohjelmassa Riikka Nurmiainen riikka.nurmiainen@metropolia.fi Arviointikokeiluja talotekniikan matematiikan opintojaksoilla

Lisätiedot

Hankintojen johtaminen

Hankintojen johtaminen Hankintojen johtaminen sähköinen kurssipalaute, syksy 06 Opetus,0 Yleisarvio,8 Opetustapa, Oma panos,8 Osaamistavoitteet,8 Suhteellinen työmäärä,86 OSTO 6 n= C000 Hankintojen johtaminen (060 0608). Yleisarvioni

Lisätiedot

Kurssipalaute Jyväskylän lääkiskurssit 2016

Kurssipalaute Jyväskylän lääkiskurssit 2016 Kurssipalaute Jyväskylän lääkiskurssit 2016 Julkaisemme kaiken kurssilaisilta keräämämme palautteen lyhentämättömänä Näin varmistamme, että kursseista kiinnostuneilla ihmisillä on mahdollisuus saada tarkka

Lisätiedot

21.9.Hämeenlinna/Tuula Mikkola

21.9.Hämeenlinna/Tuula Mikkola Ohjaus on prosessi, johon liittyy välittämistä ja huolehtimista tukemista asioiden selventämistä ja opettamista aktivoimista ja motivointia arvostamista ja rohkaisua Tavoitteena on, että ohjaaja luo ohjattavalle

Lisätiedot

Kurssipalaute abikurssit kevät 2016

Kurssipalaute abikurssit kevät 2016 Kurssipalaute abikurssit kevät 2016 Julkaisemme aina kaiken kurssilaisilta keräämämme palautteen lyhentämättömänä. Näin varmistamme, että kursseista kiinnostuneilla ihmisillä on mahdollisuus saada tarkka

Lisätiedot

TIIMIJAKSO YLÖJÄRVEN LUKIOSSA

TIIMIJAKSO YLÖJÄRVEN LUKIOSSA TIIMIJAKSO YLÖJÄRVEN LUKIOSSA Laura Kauppinen ma, fy, ke Ylöjärven lukio @laurajoka MIKÄ TIIMIOPPIMINEN? Yhdessä suunnitellaan mitä ja miten asia toteutetaan, kuka tekee mitä, missä ja miten. Analysoidaan

Lisätiedot

AmAk Opettajakysely - Perusraportti

AmAk Opettajakysely - Perusraportti AmAk Opettajakysely - Perusraportti 1. Yksikkö? 2. Osaamisala? 3. Kuinka monta Ammattiakatemian opiskelijaa on ollut ryhmässäsi? 4. Montako opiskelijaa on ryhmässäsi kokonaisuudessaan? (numeerinen vastaus)

Lisätiedot

Saa mitä haluat -valmennus

Saa mitä haluat -valmennus Saa mitä haluat -valmennus Valmennuksen jälkeen Huom! Katso ensin harjoituksiin liittyvä video ja tee sitten vasta tämän materiaalin tehtävät. Varaa tähän aikaa itsellesi vähintään puoli tuntia. Suosittelen

Lisätiedot

PHYS-A3132 Sähkömagnetismi (ENG2) ( )

PHYS-A3132 Sähkömagnetismi (ENG2) ( ) PHYSA Sähkömagnetismi (NG) (060 0600). Yleisarvioni kurssista kokonaisuutena =i perusteita vastata, =Välttävä, =Tyydyttävä, =Hyvä, =rittäin hyvä, =rinomainen Number of respondents: 0 6 8 0 6 8 0 6. Tapa,

Lisätiedot

Kannustusta jatkuvaan oppimiseen Optima-ympäristön avulla. Saana-Maija Huttula OpinTori Oulun yliopisto 2015

Kannustusta jatkuvaan oppimiseen Optima-ympäristön avulla. Saana-Maija Huttula OpinTori Oulun yliopisto 2015 Kannustusta jatkuvaan oppimiseen Optima-ympäristön avulla Saana-Maija Huttula OpinTori Oulun yliopisto 2015 1 Taustaa Atomifysiikka 1 on ainetason kurssi, sijoittuu 2. opiskeluvuoden syksylle Pakollinen

Lisätiedot

Flipped classroom lääketieteen tiedonhaun opetuksissa

Flipped classroom lääketieteen tiedonhaun opetuksissa Flipped classroom lääketieteen tiedonhaun opetuksissa Elise Johansson & Leeni Lehtiö Turun yliopiston kirjasto Yhteistyöstä voimaa! BMF:n syysseminaari 14.11.2014 Tiedonhaunopetus lääketieteilijöille Opetus

Lisätiedot

Joustavien opetusjärjestelyiden kehittäminen

Joustavien opetusjärjestelyiden kehittäminen Joustavien opetusjärjestelyiden kehittäminen - oppilaslähtöinen näkökulma Helsinki 27.4.2012 Marja Kangasmäki Kolmiportainen tuki Erityinen tuki Tehostettu tuki Yleinen tuki Oppimisen ja koulunkäynnin

Lisätiedot

Koulussamme opetetaan näppäilytaitoa seuraavan oppiaineen yhteydessä:

Koulussamme opetetaan näppäilytaitoa seuraavan oppiaineen yhteydessä: TypingMaster Online asiakaskyselyn tulokset Järjestimme toukokuussa asiakkaillemme asiakaskyselyn. Vastauksia tuli yhteensä 12 kappaletta, ja saimme paljon arvokasta lisätietoa ohjelman käytöstä. Kiitämme

Lisätiedot

Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet

Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet Päivämäärä.. Oppilaitos.. Nimi.. Tehtävä 1 Millainen kielenoppija sinä olet? Merkitse rastilla (x) lauseet, jotka kertovat sinun tyylistäsi oppia ja käyttää kieltä. 1. Muistan

Lisätiedot

Sukupuolijakauma. Työllisyys KOULUTUSPALAUTTEET. Sukupuoli. Työllisyys

Sukupuolijakauma. Työllisyys KOULUTUSPALAUTTEET. Sukupuoli. Työllisyys KOULUTUSPALAUTTEET Koulutus Osallistujia Palautteita Elintapamuutokseen sitoutuminen 2.8.215 48 25 Miestyön abc 1.9.215 62 4 Syömishäiriöt 19.11.215 94 49 Poikatyö 14.1.216 5 9 Ikääntyneen ravitsemushoito

Lisätiedot

Kurssitusten tarve kipuaa

Kurssitusten tarve kipuaa Kurssitusten tarve kipuaa 9.11.2000 08:02 Muinoin tietotekniikkakurssilla opeteltiin ohjelmat läpikotaisin. Nyt niistä opetellaan vain työssä tarvittavat toiminnot. Niissäkin on työntekijälle tekemistä,

Lisätiedot

ENY-C2003 Vesi- ja ympäristötekniikka KURSSIPALAUTE 2014

ENY-C2003 Vesi- ja ympäristötekniikka KURSSIPALAUTE 2014 ENY-C2003 Vesi- ja ympäristötekniikka KURSSIPALAUTE 2014 Kurssipalaute Kurssi järjestetään ensimmäistä kertaa + uusi toteutusmuoto à Tärkeää saada palaute6a jo kurssin aikana, jo6a voimme puu6ua ongelmakoh;in

Lisätiedot

Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi

Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi JUTTUTUOKIO Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi Opettajan ja oppilaan välinen suhde on oppimisen ja opettamisen perusta. Hyvin toimiva vuorovaikutussuhde kannustaa,

Lisätiedot

Lapsen oma arvio päivähoidosta Päiväkodissa parasta on leikkiminen.

Lapsen oma arvio päivähoidosta Päiväkodissa parasta on leikkiminen. 23.10.2009 Kunnallisen päivähoidon laatukyselyjen tulokset kevät 2009 Lapsen oma arvio päivähoidosta Päiväkodissa parasta on leikkiminen. 23.10.2009 1 Ketkä käyttivät ja missä yhteydessä? Kysely tehtiin

Lisätiedot

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto NUORTEN KOULUTUKSEN VALMISTUVIEN OPISKELIJOIDEN PALAUTE 2015 Vastausprosentti: 80,1 % Työ, työnhaku ja työllistyminen 1. Mikä seuraavista vaihtoehdoista kuvaa parhaiten

Lisätiedot

Kurssipalaute DI-KURSSIT kevät 2016

Kurssipalaute DI-KURSSIT kevät 2016 Kurssipalaute DI-KURSSIT kevät 2016 Julkaisemme aina kaiken kurssilaisilta keräämämme palautteen lyhentämättömänä. Näin varmistamme, että kursseista kiinnostuneilla ihmisillä on mahdollisuus saada tarkka

Lisätiedot

1. Kuinka usein olet osallistunut 12 viime kuukauden aikana sen järjestön toimintaan, josta sait tämän kyselyn?

1. Kuinka usein olet osallistunut 12 viime kuukauden aikana sen järjestön toimintaan, josta sait tämän kyselyn? 1. Kuinka usein olet osallistunut 12 viime kuukauden aikana sen järjestön toimintaan, josta sait tämän kyselyn? o 3 kertaa viikossa tai useammin o 1 3 kertaa viikossa o 1 3 kertaa kuukaudessa o Harvemmin

Lisätiedot

Kokemuksia oppimaan ohjaavasta opetuksesta Salon lukiossa

Kokemuksia oppimaan ohjaavasta opetuksesta Salon lukiossa Kokemuksia oppimaan ohjaavasta opetuksesta Salon lukiossa Kokeilu Oppimaan ohjaavan opetuksen pääidea on, että opettaja ei pureksi ja tiivistä tietoa oppilaille valmiiksi, vaan ohjaa oppilaat lukemaan

Lisätiedot

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo:

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo: 13. kappale (kolmastoista kappale) SAMI RI N KOULUVII KKO 13.1. Samir kertoo: Kävin eilen Mohamedin luona. Hän oli taas sairas. Hänellä oli flunssa. Minä kerroin Mohamedille, että myös minulla on pää kipeä.

Lisätiedot

yhteenveto Salassapitovelvollisuus

yhteenveto Salassapitovelvollisuus Koulutuspalautteiden yhteenveto 2.3.2009 Salassapitovelvollisuus Odotuksia koulutuksesta luulin saavani selkeitä vastauksia (3 vastaajaa) valmiita vastauksia kaikkiin kysymyksiin vastauksia arjen kysymyksiin

Lisätiedot

RAY TUKEE BAROMETRI 1. Kuinka usein olet osallistunut 12 viime kuukauden aikana sen järjestön toimintaan, josta sait tämän kyselyn?

RAY TUKEE BAROMETRI 1. Kuinka usein olet osallistunut 12 viime kuukauden aikana sen järjestön toimintaan, josta sait tämän kyselyn? RAY TUKEE BAROMETRI 1. Kuinka usein olet osallistunut 12 viime kuukauden aikana sen järjestön toimintaan, josta sait tämän kyselyn? 1 3 kertaa viikossa tai useammin 2 1-3 kertaa viikossa 3 1-3 kertaa kuukaudessa

Lisätiedot

Työelämä omiin käsiin: Erottaudu massasta, innostu ja tee unelmistasi totta!

Työelämä omiin käsiin: Erottaudu massasta, innostu ja tee unelmistasi totta! Työelämä omiin käsiin: Erottaudu massasta, innostu ja tee unelmistasi totta! Tuula Kurkisuo KM, Erityisopettaja,Tiimimestari Omnian ammattiopiston yrittäjyyspolkuvastaava TYÖTAITAJAHANKE, vastuuvalmentaja

Lisätiedot

Arvoisa Ville Niinistö,

Arvoisa Ville Niinistö, Arvoisa Ville Niinistö, Olitte haastateltavana TV 2:ssa eräänä iltana. Suoraselkäisesti ja rohkeasti, suorastaan intohimoisesti puolustitte Suomeen tulleitten pakolaisten oikeuksia. Hienoa. Heistä saadaan

Lisätiedot

Palaute orientaatioviikosta Vastauksia yhteensä: 68

Palaute orientaatioviikosta Vastauksia yhteensä: 68 Palaute orientaatioviikosta 19.9.1 Vastauksia yhteensä: Hakukohteeni on 1 1 1 11 Informaatioverkostot Teknillinen fysiikka ja matematiikka Tietotekniikka Tuotantotalous Mikä oli parasta orientaatioviikossa?

Lisätiedot

Metsästysinto Mitä metsästysinto on? Myönteinen ominaisuus

Metsästysinto Mitä metsästysinto on? Myönteinen ominaisuus Metsästysinto Mitä metsästysinto on? - Myönteinen ominaisuus, jonka arvostelu suoritetaan samoin kuin muidenkin positiivisten ominaisuuksien arvostelu. Annetut metsästysintopisteet lisäävät loppupisteitä

Lisätiedot

OPPIKIRJATON OPETUS! Kari Nieminen!! Tampereen yliopiston normaalikoulu!! ITK 2015!

OPPIKIRJATON OPETUS! Kari Nieminen!! Tampereen yliopiston normaalikoulu!! ITK 2015! OPPIKIRJATON OPETUS! Kari Nieminen!! Tampereen yliopiston normaalikoulu!! ITK 2015! OMA TAUSTA! Matematiikan opetukseen liittyvä FL-tutkielma tietojenkäsittelyopissa 90-luvun alussa! Jatko-opiskelija "Mobile

Lisätiedot

KASVATUSTIETEELLISET PERUSOPINNOT

KASVATUSTIETEELLISET PERUSOPINNOT KASVATUSTIETEELLISET PERUSOPINNOT Opiskelijan nimi Maija-Kerttu Sarvas Sähköpostiosoite maikku@iki.f Opiskelumuoto 1 vuosi Helsinki Tehtävä (merkitse myös suoritusvaihtoehto A tai B) KAS 3A osa II Tehtävän

Lisätiedot

Palautekysely CE Hki Pietari 2013 festivaalista 11.-15.2.2013

Palautekysely CE Hki Pietari 2013 festivaalista 11.-15.2.2013 Palautekysely CE Hki Pietari 2013 festivaalista 11.15.2.2013 1. Olen Opiskelija Opettaja tai muuta henkilökuntaa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 2. Sukupuoli Nainen 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Lisätiedot

HUIPUT KEHIIN palautelomake

HUIPUT KEHIIN palautelomake HUIPUT KEHIIN palautelomake 1. Organisaatio Skills Finland ry SAMPO Saimaan ammattiopisto Sampo Vaasan Ammattiopisto Winnova Hyria koulutus Oy WinNova EteläKarjalan koulutuskuntayhtymä Linnan Vartijat

Lisätiedot

TYÖKYKY & ENERGISEMPI ARKI -VERKKOVALMENNUS YHTEENVETO VALMENNUKSEN TULOKSISTA

TYÖKYKY & ENERGISEMPI ARKI -VERKKOVALMENNUS YHTEENVETO VALMENNUKSEN TULOKSISTA TYÖKYKY & ENERGISEMPI ARKI -VERKKOVALMENNUS YHTEENVETO VALMENNUKSEN TULOKSISTA Yhteenveto perustuu valmennuksen alku- ja loppukyselyyn, joka mittaa valmennuksen aikana tapahtuneita muutoksia. Asiakas:

Lisätiedot

1. JAKSO - SÄÄNNÖT Tavat, käytös, toisen kunnioittava kohtaaminen, huomaavaisuus, kohteliaisuus.

1. JAKSO - SÄÄNNÖT Tavat, käytös, toisen kunnioittava kohtaaminen, huomaavaisuus, kohteliaisuus. 1. JAKSO - SÄÄNNÖT Tavat, käytös, toisen kunnioittava kohtaaminen, huomaavaisuus, kohteliaisuus. 1. Ympäristö a. Tässä jaksossa ympäristö rakennetaan pedagogiikkaa tukevien periaatteiden mukaisesti ja

Lisätiedot

Luennot vuorovaikutuskeinona Peda-Forum

Luennot vuorovaikutuskeinona Peda-Forum Luennot, joille osallistuin vaikuttivat mielenkiintoisemmilta. Jos jätin osallistumisen väliin, koin että en todennäköisesti opi enempää olemalla läsnä. Opiskelija kurssipalautteessaan Luennot vuorovaikutuskeinona

Lisätiedot

Opiskelumotivaatio 12.11.2015. Tiina Kerola

Opiskelumotivaatio 12.11.2015. Tiina Kerola Opiskelumotivaatio 12.11.215 Tiina Kerola Motivaatiosta yleisesti Motivaatiolla viitataan yleisesti ottaen syyhyn, syihin tai perusteluihin, miksi joku tekee jonkin teon tai suorituksen Opiskelussa: perustelu

Lisätiedot

Yhdessä oleminen ja kohtaaminen turvallisuutta luovana tekijänä turvallisuutta luovana Marttaliitto tekijänä ry

Yhdessä oleminen ja kohtaaminen turvallisuutta luovana tekijänä turvallisuutta luovana Marttaliitto tekijänä ry Yhdessä oleminen ja kohtaaminen turvallisuutta luovana tekijänä Yhdessä oleminen Pirkko Elomaa-Vahteristo ja kohtaaminen 21.10.2010 turvallisuutta luovana Marttaliitto tekijänä ry Pirkko Elomaa-Vahteristo

Lisätiedot

Kurssipalaute Jyväskylän lukuvuoden lääkiskurssit

Kurssipalaute Jyväskylän lukuvuoden lääkiskurssit Kurssipalaute Jyväskylän lukuvuoden 201718 lääkiskurssit MAFYvalmennuksen kaikilta kursseilta kerätään palaute kurssin lopussa. Palaute julkaistaan lyhentämättä ja valikoimatta nettisivuillamme. Näin meistä

Lisätiedot

Sähköinen oppimateriaali, jolla voit kerrata koko lukion oppimäärän sekä harjoitella LÄÄKIS- ja DI-pääsykokeisiin. Mafynetti 2.

Sähköinen oppimateriaali, jolla voit kerrata koko lukion oppimäärän sekä harjoitella LÄÄKIS- ja DI-pääsykokeisiin. Mafynetti 2. Sähköinen oppimateriaali, jolla voit kerrata koko lukion oppimäärän sekä harjoitella LÄÄKIS- ja DI-pääsykokeisiin. Opitun kertaaminen Mafynetti 2 Mafynetti 2 Matematiikka Matematiikka Fysiikka Fysiikka

Lisätiedot

OPISKELIJAN NÄKÖKULMA. Katja Lempinen Satakunnan ammattikorkeakoulu

OPISKELIJAN NÄKÖKULMA. Katja Lempinen Satakunnan ammattikorkeakoulu OPISKELIJAN NÄKÖKULMA Katja Lempinen Satakunnan ammattikorkeakoulu 2 EXAM-konsortion käyttäjäkysely opiskelijoille 2017 Vastauksia 2119 kpl 15 eri yliopistosta ja korkeakoulusta. Vastaajista : 36,5% tehnyt

Lisätiedot

AIKUISVÄESTÖN HYVINVOINTIMITTARI Minun elämäntilanteeni

AIKUISVÄESTÖN HYVINVOINTIMITTARI Minun elämäntilanteeni AIKUISVÄESTÖN HYVINVOINTIMITTARI Minun elämäntilanteeni Ihmisen hyvinvointi on kokonaisuus, jossa on eri osa-alueita. Tämä mittari auttaa sinua hahmottamaan, mitä asioita hyvinvointiisi kuuluu. Osa-alueet:

Lisätiedot

Yksilöllisen oppimisen menetelmä. Ville Aitlahti, @matikkamatskut, www.matikkamatskut.com

Yksilöllisen oppimisen menetelmä. Ville Aitlahti, @matikkamatskut, www.matikkamatskut.com Yksilöllisen oppimisen menetelmä Yksilöllisen oppimisen menetelmä Tarve menetelmän takana: http://youtu.be/dep6mcnbh_c Oman oppimisen omistaminen Opettajan tietyt raamit toiminnalle Oman oppimisen omistaminen

Lisätiedot

OPS-seminaari: Korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointi. Hanna Laitinen, yliopistonopettaja Psykologian laitos

OPS-seminaari: Korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointi. Hanna Laitinen, yliopistonopettaja Psykologian laitos OPS-seminaari: Korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointi Hanna Laitinen, yliopistonopettaja Psykologian laitos Jyväskylän yliopiston linjaukset opetussuunnitelmiin ja opetusohjelmiin lukuvuosille 2017-2020

Lisätiedot

Arvioinnin perusteista yksilön havainnointiin Mirja Hirvensalo, Jyväskylän yliopisto. Kuva Erkki Tervo

Arvioinnin perusteista yksilön havainnointiin Mirja Hirvensalo, Jyväskylän yliopisto. Kuva Erkki Tervo Arvioinnin perusteista yksilön havainnointiin Mirja Hirvensalo, Jyväskylän yliopisto Kuva Erkki Tervo OPS 2016 Oppilaiden kasvamista liikuntaan ja liikunnan avulla tuetaan monipuolisella, kannustavalla

Lisätiedot

Odense, syksy 2006. Valmistelut

Odense, syksy 2006. Valmistelut Odense, syksy 2006 Valmistelut Kun valmistumiseni rupesi häämöttämään, tajusin että viimeinen mahdollisuus asua ulkomailla läheni samalla. Perheellisellä miehellä kun ei ole juuri mahdollisuuksia työskennellä

Lisätiedot

OPAS OHJAAJALLE ohjaajana toimiminen

OPAS OHJAAJALLE ohjaajana toimiminen OPAS OHJAAJALLE ohjaajana toimiminen 2 JOHDANTO Tämä opas on tarkoitettu työpaikkaohjaajille, jotka ohjaavat opiskelijoita työelämässä. Opas sisältää tietoa ohjaajana toimimisesta. Oppaassa käsitellään

Lisätiedot

Sovari-vaikuttavuusmittarin hyödyntäminen työpajatoiminnassa

Sovari-vaikuttavuusmittarin hyödyntäminen työpajatoiminnassa Sovari-vaikuttavuusmittarin hyödyntäminen työpajatoiminnassa Riitta Kinnunen, asiantuntija Valtakunnallinen työpajayhdistys ry Etelä-Suomen työpajojen ALU-STARTTI 27.1.2016 Sovari tuottaa laadullista vaikutustietoa

Lisätiedot

Kurssipalaute Tampereen lukuvuoden lääkiskurssit

Kurssipalaute Tampereen lukuvuoden lääkiskurssit Kurssipalaute Tampereen lukuvuoden 201718 lääkiskurssit MAFYvalmennuksen kaikilta kursseilta kerätään palaute kurssin lopussa. Palaute julkaistaan lyhentämättä ja valikoimatta nettisivuillamme. Näin meistä

Lisätiedot

MATEMATIIKAN PERUSKURSSI b

MATEMATIIKAN PERUSKURSSI b MATEMATIIKAN PERUSKURSSI b Anna Kaasinen Itä-Suomen yliopisto Syksy 2016 Anna Kaasinen (Itä-Suomen yliopisto) MATEMATIIKAN PERUSKURSSI b Syksy 2016 0 / 9 MITÄ FLIPPED CLASSROOM ON? Flipped classroom eli

Lisätiedot

Ohje työpaikkaohjaajalle

Ohje työpaikkaohjaajalle Ohje työpaikkaohjaajalle oppisopimusopiskelijan ammattitaidon arvioinnista Vain oppilaista voi tulla mestareita. (intialainen sananlasku) AJATUKSIA OPPISOPIMUSOPISKELIJAN AMMATTITAIDON KEHITTYMISEN ARVIOINNISTA

Lisätiedot

Kalvomateriaalia: SCI-A0000 Johdatus opiskeluun

Kalvomateriaalia: SCI-A0000 Johdatus opiskeluun Kalvomateriaalia: SCI-A0000 Johdatus opiskeluun 2016 Luento #3 Tiedeyhteisö ja työelämä Kysymyksiä parin viikon takaa Toinen kotimainen kieli https://into.aalto.fi/display/filc/toinen+kotimainen+kieli

Lisätiedot

Opettajien ja oppilaiden kokemuksia projektityöskentelystä

Opettajien ja oppilaiden kokemuksia projektityöskentelystä Opettajien ja oppilaiden kokemuksia projektityöskentelystä Oppilaiden kokemuksia projektityöskentelystä matematiikassa hankkeen eri vaiheissa Aineistoa on kerätty matematiikan projektityöskentelystä kolmessa

Lisätiedot

Yhteenveto Rovaniemen perheneuvolan lasten eroryhmän palautteista keväällä ja syksyllä 2011

Yhteenveto Rovaniemen perheneuvolan lasten eroryhmän palautteista keväällä ja syksyllä 2011 Yhteenveto Rovaniemen perheneuvolan lasten eroryhmän palautteista keväällä ja llä 11 Vanhempien palautteet Marja Leena Nurmela Tukeva/Rovaseutu Tietoa lasten eroryhmästä Lasten eroryhmät kokoontuivat 7

Lisätiedot

Talvisalon koulu. Kysely huoltajille / tulokset, kevät 2013. Vanhempainillat. 1. Oletko osallistunut syksyn vanhempainiltoihin?

Talvisalon koulu. Kysely huoltajille / tulokset, kevät 2013. Vanhempainillat. 1. Oletko osallistunut syksyn vanhempainiltoihin? Talvisalon koulu Kysely huoltajille / tulokset, kevät 2013 Vanhempainillat 1. Oletko osallistunut syksyn vanhempainiltoihin? 94 Kyllä 28 Ei Kyllä Ei 2. Kuinka hyödyllisinä koet vanhempainillat? 51 Erittäin

Lisätiedot

Dia 1. Dia 2. Dia 3. Tarinat matematiikan opetuksessa. Koulun opettaja. Olipa kerran pieni kyläkoulu. koulu

Dia 1. Dia 2. Dia 3. Tarinat matematiikan opetuksessa. Koulun opettaja. Olipa kerran pieni kyläkoulu. koulu Dia 1 Tarinat matematiikan opetuksessa merkityksiä ja maisemia matemaattiselle ajattelulle Dia 2 Olipa kerran pieni kyläkoulu koulu Dia 3 Koulun opettaja Laskehan kaikki luvut yhdestä sataan yhteen Dia

Lisätiedot

Ajatuksia oppimisesta

Ajatuksia oppimisesta Ajatuksia oppimisesta Turun normaalikoulun kouluttajat Tampereen normaalikoulun 3. 6. sekä 7. 9. luokkalaiset Tampereen yliopiston 2.vsk luokanopettajaopiskelijat OPPIMINEN ON MUUTOS. Luonto ja opetus

Lisätiedot

The Adult Temperament Questionnaire (the ATQ, 77-item short form) AIKUISEN TEMPERAMENTTIKYSELY

The Adult Temperament Questionnaire (the ATQ, 77-item short form) AIKUISEN TEMPERAMENTTIKYSELY 2007 Mary K. Rothbart, D. E. Evans. All Rights Reserved. Finnish translation: Professor Katri Räikkönen-Talvitie and the Developmental Psychology Research Group, University of Helsinki, Finland The Adult

Lisätiedot

Kota- hanke. Kohdennetun tuen antaminen

Kota- hanke. Kohdennetun tuen antaminen Kota- hanke Kohdennetun tuen antaminen 1 Joustava yksilöllisen llisen oppimisen pienryhmä Toiminnan tavoitteena on: Lähikouluperiaatteen turvaaminen/säilytt ilyttäminen ja soveltaminen Torkinmäen koululle

Lisätiedot

Sulautuvalla opetuksella vuorovaikutteisuutta ja laatua farmakologian opiskeluun

Sulautuvalla opetuksella vuorovaikutteisuutta ja laatua farmakologian opiskeluun Sulautuvalla opetuksella vuorovaikutteisuutta ja laatua farmakologian opiskeluun Dosentti Atso Raasmaja Farmakologian & toksikologian osasto Farmasian tiedekunta Helsingin yliopisto atso.raasmaja@helsinki.fi

Lisätiedot

Aamu- ja iltapäivätoiminnan kysely

Aamu- ja iltapäivätoiminnan kysely Aamu- ja iltapäivätoiminnan kysely Ryhmän ehdot: : Ehdot: Vastausvaihtoehdot: (Kysymys: Missä aamu- ja iltapäivätoiminnan ryhmässä lapsenne on mukana) : Ehdot: Vastausvaihtoehdot: (Kysymys: Missä aamu-

Lisätiedot

Aikuisten ryhmäliikunnan palautekysely 2014-2015

Aikuisten ryhmäliikunnan palautekysely 2014-2015 Mäntsälän Voimistelijat Aikuisten ryhmäliikunnan palautekysely 2014-2015 1. TAUSTATIEDOT Kuinka vanha olet? 10 8 6 4 2 58,6 % 31,0 % 10,3 % alle 19 v 19-25 v 26-45 v 45-60 v yli 61 v Kaikki (KA:3.79, Hajonta:0.61)

Lisätiedot

Four Ferries Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa Helsingin koulujen nopeiden kokeilujen ohjelma II, kevätlukukausi 2019

Four Ferries Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa Helsingin koulujen nopeiden kokeilujen ohjelma II, kevätlukukausi 2019 Julkinen loppuraportti 30.07.2019 Four Ferries Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa Helsingin koulujen nopeiden kokeilujen ohjelma II, kevätlukukausi 2019 Kokeilun tavoitteet Four Ferries Checker on

Lisätiedot

Pitkä ja monivaiheinen prosessi

Pitkä ja monivaiheinen prosessi Sähköinen ylioppilaskoe Äidinkielen opettajain liiton talvipäivät Lahti 17.1.2016 Minna-Riitta Luukka YTL & Jyväskylän yliopisto ylioppilastutkinto.fi digabi.fi Pitkä ja monivaiheinen prosessi Joulukuu

Lisätiedot

Ammattitaitoista työvoimaa yhteistyöllä -projekti

Ammattitaitoista työvoimaa yhteistyöllä -projekti YHDEKSÄN N + 1 KYSYMYSTÄ YSEILLE Pohjois-Karjalan kauppakamari ja Pohjois-Karjalan Aikuisopisto toteuttivat 13.-24.11.2006 Yhdeksän + 1 kysymystä yseille internetkyselyn Pohjois-Karjalan peruskoulujen

Lisätiedot

Seinäjoen opetustoimi. Koulu työyhteisönä 28.4 9.5.2008 Vastausprosentti 66,3% (222 vastaajaa)

Seinäjoen opetustoimi. Koulu työyhteisönä 28.4 9.5.2008 Vastausprosentti 66,3% (222 vastaajaa) Seinäjoen opetustoimi Koulu työyhteisönä 28.4 9.5.2008 Vastausprosentti 66,3% (222 vastaajaa) Yhteistulos, koulu työyhteisönä Koulu työyhteisönä 5 4 3 2 1 Ka 1 Miten yhteistyö koulussanne toimii opetushenkilöstön

Lisätiedot

Nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen laadun ja vaikuttavuuden turvaaminen globaalin kestävyysvajeen puristuksessa

Nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen laadun ja vaikuttavuuden turvaaminen globaalin kestävyysvajeen puristuksessa Nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen laadun ja vaikuttavuuden turvaaminen globaalin kestävyysvajeen puristuksessa Educa - Opetusalan valtakunnallinen koulutustapahtuma, ammatillinen seminaari

Lisätiedot

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Riikka Niemi, projektipäällikkö ja Pauliina Hytönen, projektityöntekijä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

ILOISTA PÄÄSIÄISTÄ! ME 111 MAALISKUU 2015 - PÄÄTOIMITTAJA

ILOISTA PÄÄSIÄISTÄ! ME 111 MAALISKUU 2015 - PÄÄTOIMITTAJA ILOISTA PÄÄSIÄISTÄ! ME 111 MAALISKUU 2015 - PÄÄTOIMITTAJA marketta.sarahonka@edu.hel.fi Ympäristöraadin terveiset Viikolla 13 kiinnitimme ruokalassa huomiota hyvään ruokalakäyttäytymiseen ja ruokahävikin

Lisätiedot

2. JAKSO - MYÖNTEINEN MINÄKUVA Itsenäisyys, turvallisuus, itseluottamus, itseilmaisu

2. JAKSO - MYÖNTEINEN MINÄKUVA Itsenäisyys, turvallisuus, itseluottamus, itseilmaisu 2. JAKSO - MYÖNTEINEN MINÄKUVA Itsenäisyys, turvallisuus, itseluottamus, itseilmaisu Jokaisella lapsella tulisi olla itsestään kuva yksilönä joka ei tarvitse ulkopuolista hyväksyntää ympäristöstään. Heillä

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

Mitä on tapahtunut? -Emme ymmärrä mitään. -Tunne-elämä on jäissä. -Pikkuinen on edessä, mutta niin kaukana. -Hoitajat hoitavat Jaakkoa ja vanhempia

Mitä on tapahtunut? -Emme ymmärrä mitään. -Tunne-elämä on jäissä. -Pikkuinen on edessä, mutta niin kaukana. -Hoitajat hoitavat Jaakkoa ja vanhempia Jaakon elämä Emme uskoneet, että selviät, Emme uskoneet, että saisimme pitää sinut, Sinua hoivattiin, puolestasi rukoiltiin, välillä rukousta ei voinut lopettaa, se jatkui herkeämättä, hiljaa mielessä.

Lisätiedot

ASIAKASTYYTYVÄISYYS- KYSELY kevät 2018 YPÄJÄ

ASIAKASTYYTYVÄISYYS- KYSELY kevät 2018 YPÄJÄ ASIAKASTYYTYVÄISYYS- KYSELY kevät 2018 YPÄJÄ VARHAISKASVATUS VASTAUSPROSENTIT Määräaikaan mennessä asiakkaista 48,81 % vastasi kyselyyn Esiopetus20 % Päiväkoti 30% Perhepäivähoito 63%. PERHEIDEN JA PÄIVÄKODIN

Lisätiedot

Lappeenrannan lukiokoulutuksen strateginen kehittämissuunnitelma Suomen paras lukiokoulutus 2022

Lappeenrannan lukiokoulutuksen strateginen kehittämissuunnitelma Suomen paras lukiokoulutus 2022 Lappeenrannan lukiokoulutuksen strateginen kehittämissuunnitelma Suomen paras lukiokoulutus 2022 Painopistealueet Kivijalka: Turvallinen oppisympäristö Yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen Kannustava ilmapiiri

Lisätiedot