Kurssipalaute DI-KURSSIT kevät 2016

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kurssipalaute DI-KURSSIT kevät 2016"

Transkriptio

1 Kurssipalaute DI-KURSSIT kevät 2016 Julkaisemme aina kaiken kurssilaisilta keräämämme palautteen lyhentämättömänä. Näin varmistamme, että kursseista kiinnostuneilla ihmisillä on mahdollisuus saada tarkka ja rehellinen kuva siitä, mitä kurssilta voi odottaa. Palautelomakkeessa annetun huomautuksen mukaisesti kysymyksestä 9 julkaistaan vain kaikkien opettajien arvosanojen keskiarvo. Kohdassa kysyttiin arvosanaa ja palautetta yksittäisten opettajien työstä heidän omalla nimellään. Palaute on annettu vain opettajille itselleen. OPISKELIJA no 1 DI kurssilla loistavat. Kukin sai edetä tahtinsa mukaan, ja tehtäviä oli joka lähtöön. Yksityistä opetusta en missään vaiheessa tarvinnut, mutta esimerkiksi hakuhuolien suhteen tulin huomioiduksi! Erittäin hyödyllisinä. Valtavasti! Esimerkiksi pitkän DI-kurssin ansiosta yo-arvosanoja kohottaessani E&M nousivat L&L! Markkinoiden ylivoimaisesti paras, kun vertaa aikaisempia kokemuksia ja kuultuja tarinoita. Loistava! 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 3,8 Jos haluat saavuttaa unelmasi DI-opiskelupaikan kanssa, this is the place to be! OPISKELIJA no 2 Oli hyvä, kun sai edetä omaa tahtia, Mafynetti on mielestäni hyvä tapa treenata pääsykokeisiin. Etenkin fysiikassa oman kehityksen huomasi hyvin paranevien koetulosten myötä. Molemmissa aineissa, mutta etenkin fysiikassa on tapahtunut huomattavaa kehitystä verrattuna tasooni kurssin alussa.

2 Kurssin avulla valmistautuminen pääsykokeisiin onnistuu hyvin etenkin aikataulutuksen ja tehtävien laajan kirjon kannalta. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,5 OPISKELIJA no 3 Olisin toivonut enemmän yhteistä käsittelyä joissain aineissa, esim. yleisissä virheissä, mitä pääsykokeissa tehdään. Opettajat auttoivat heti, kun viittasi ja sain hyviä pointteja heti. Todella haastavia, mutta saipahan haastaa myös itsensä. Matemaattinen ajattelu on kehittynyt huomattavasti paremmaksi, kuin ennen YO-kirjoituksia. Oma motivaatio tärkein, mutta täällä saa apua vastaantuleviin ongelmiin. Ei kaduta. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 5 OPISKELIJA no 4 Itsenäinen työskentely sopii hyvin matemaattisille aineille ja on tehokasta. Eron kotona pänttäämiseen teki se, että vaikeisiin tehtäviin ei jäänyt jumiin, koska apua oli tarjolla. Iltapäiväryhmä oli pienempi, joten opettajilla oli aina aikaa, kun sitä tarvitsi. Apua piti vain uskaltaa pyytää! Auttoivat ainakin ymmärtämään, minkä tasoisia ja minkä tyyppisiä tehtäviä kokeissa kysytään. Olen oppinut paljon, mutta käyrällä oli vaikea pysyä matalan lähtötason takia.

3 Suosittelisin, jos kyseinen henkilö on hakemassa ns. vaikeammalle alalle. Tabletti oli tosi kätevä! Auttoi keskittymään tärkeimpiin asioihin ja käyrä kannusti oppimaan. Helppoja tehtäviä ei kuitenkaan ollut tarpeeksi sellaiselle, jonka lähtötaso on matala. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,3 Enemmän henk. koht. neuvontaa! Olisi ollut kiva kuulla neuvoja lukemiseen liittyen ja siihen paljon täytyy lukea, jotta pääsisi haluamaansa opiskelupaikkaan. Menkää ihmeessä kurssille, jos on yhtään epävarma olo opiskelupaikan saannista! Ja jos kurssi tuntuu liian kalliilta kannattaa hommata pelkkä tabletti itsenäistä opiskelua varten. Itse kurssilta löytyy tosin apua, jos tehtävät tuntuvat vaikeilta. OPISKELIJA no 5 Harjoituskokeet ja erityisesti palaute niistä olivat ehdottomasti kurssin parhaimpia ja hyödyllisimpiä puolia! Koko kurssin ajan on voinut luottaa olevansa hyvissä käsissä ja keskittyä vain laskemiseen. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 5 Olisi hyvä kuulla harjoituskokeiden palautuksen yhteydessä jonkinlainen pistekeskiarvo, arvio vaikeustasosta tms. Itselläni oli ennen kurssia huoli siitä, osaisinko pääsykoeluvuissa tehdä oikeita asioita. Mafynetti oli täydellinen ratkaisu tähän, en muista milloin ikinä olisin kehittynyt opiskelussa näin nopeasti. Motivoiva ilmapiiri ja asiantunteva opetus on auttanut jaksamaan ja tiedän että olen todella voinut tehdä parhaani! OPISKELIJA no 6 Itse laskeminen kuuntelemisen sijaan tuntui toimivalta.

4 Apua sai aina kun tarvitsi. Varmasti paremmin kuin kotona lukemalla. Ehdottomasti. Ensimmäinen ja toivottavasti viimeinen valmennuskurssini ja näin ollen myös paras. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,1 Kurssi ei ole oikotie onneen, mutta helpotti opiskelua: laskemalla tabletilta tehtäviä ja käymällä tunneilla rytmi pysyi yllä eikä tarvinnut miettiä mitä opiskelisi ja mistä. OPISKELIJA no 7 Ehkä olisi toivonut yhteistä opetusta. Sain aina kun pyysin. Kokeita oli riittävästi ja niistä sai hyvän käsityksen omasta tasosta. Oppinut osan asioista kokonaan uudestaan. Ja kerrannut opittua. Voisin suositella ehdottomasti. Hyvä kurssi. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 3,8 OT tunnit pois. Enemmän tehtäviä. Hintalaatu-suhde kunnossa. Hyvät opettajat ja mafynetti on kätevä. OPISKELIJA no 8

5 Hyvät. Joo. Erittäin hyödyllisinä. Paljon. Totta kai. Oikein hyvä. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 5 OPISKELIJA no 9 Henkilökohtainen neuvonta todella tehokasta. Todella hyviä. Todella hyvä kurssi. Pitää yllä rutiinia YO-kirjoitusten jälkeen ja tehtäviä on kiva tehdä tabletilla, kun on vastaukset ja kaikki. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,2 OPISKELIJA no 10 Tablettisysteemi todella hyvä ja itsenäiseen laskemiseen perustuva työtapa mielestäni hyvä.

6 Kyllä, apua sai pyytäessä. Auttoi hyvin oppimaan kokeiden vaatimukset ja esim. ajankäytön hallinnan. Erityisesti fysiikan osaaminen kehittynyt huomattavasti. Koin kurssin todella hyödylliseksi. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,5 Kaavakokoelmat voisi saada näkyville sovelluksessa tehtävävalikosta, muualtakin kuin harjoituskokeista. Tabletille on hyvin kerätty kaikki oppimateriaali, mikä helpottaa opiskelua merkittävästi. Tablettisovellus mittaa kehitystä, mikä motivoi panostamaan. OPISKELIJA no 11 Hyvä kun jokainen saa edistyä omalla tahdilla. Kokonaisuudessaan tosi hyvä kurssi. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,8 Det skulle vara mycket lättare för svenskspråkiga om terminologin skulle finnas på svenska. OPISKELIJA no 12

7 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 5 Oppilaanohjausta voisi olla hieman enemmän ja aikaisemmassa vaiheessa. Olisi hyvä saada tavoitteet selville ja harjoitella sen mukaan. Jos rahoitus kurssiin järjestyy helposti, voin suositella kurssin käymistä. Käymällä kurssin tulee harjoiteltua oikeita asioita, sekä opiskeltua enemmän. OPISKELIJA no 13 Laskeminen kurssin tunneilla oli aina tosi keskittynyttä. Apua sai aina nopeasti ja joskus opettajat tiesivät, että tarvitsen apua, vaikka en itse tiennyt. Koetehtävien tekemisen lisäksi harjoituskokeissa hyödyllistä oli realistinen kokeen ilmapiiri. Laskeminen on nyt varmaa ja tehtävät ratkeavat nopeasti. Todellakin. Kaikin puolin hyvä kurssi. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 5 Kurssin lopussa käytiin Antin kanssa läpi viimeisten päivien lukusuunnitelma ja miten harjoituskokeet olivat menneet. Tuollainen keskustelu voisi myös olla kurssin keskivaiheilla. OPISKELIJA no 14 Apua sai aina kun tarvitsi. Kokeet valmistivat hyvin pääsykokeisiin. Palautteen antamista voisi parantaa.

8 Tuntuu, että olen kehittynyt paljon kurssin aikana. Se ei kylläkään jostain syystä näkynyt harjoituskokeiden pisteissä. Kurssi vaikutti erittäin hyvältä, vaikka kokemusta ei ole muista valmennuskursseista. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4 Harjoituskokeiden palautteen antoa voisi parantaa. Kurssilla kokeet vaan jaettiin takaisin ja palautetta sai kysyttäessä. Ongelmana on se, että harvoin itse osaa sanoa mihin tarvitsisi palautetta. Mielestäni palautetta voisi laittaa kirjallisena koepapereihin. Se auttaisi samalla palautteenantajaa muistamaan mistä palautetta voisi antaa. Olisin myös kaivannut mallivastauksia fysiikan tavoitetehtäviin. Ymmärrän, että tarkoitus on ratkaista tehtävät itsenäisesti. Mallivastauksista on kuitenkin hyötyä vaikka olisi saanut tehtävän oikein. Siitä voi katsoa onko vastaustekniikka ja tarvittavat merkinnät kunnossa sekä saada ideoita erilaisista ratkaisutavoista. Muutenkin tehtävän saa harvoin ratkaistua ilman apua, jos sitä ei aikaisemmin ole saanut. OPISKELIJA no 15 Hyvä kurssi. Omalla kohdalla työtapa, jossa oppilaat etenevät omaan tahtiin oli erittäin toimiva. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,4 Toivoisin, että opettajat puuttuisivat hanakammin muiden meluamiseen. OPISKELIJA no 16 Tekemällä oppii parhaiten, joten kalvosulkeisten puuttuminen oli iso plussa. Apua oli saatavilla aina kun sitä tarvitsi.

9 Harjoituskokeet olivat hyvin tehtyjä, mutta oppimisen kannalta olisi ollut hyvä jos koe olisi vielä käyty läpi jälkeenpäin syvällisemmin. Laskurutiini ja erilaisten tehtävätyyppien hallinta kehittyi merkittävästi. Ehdottomasti. Monipuolinen ja hyvin rakennettu kurssi, joka pakottaa tekemään. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,3 Harjoituskokeet voitaisiin käydä tehtäväkohtaisesti läpi, jotta tajuaisi paremmin, että missä kohdassa meni mönkään. Menkää ihmeessä kurssille, jos on yhtään epävarma olo opiskelupaikan saannista! Ja jos kurssi tuntuu liian kalliilta kannattaa hommata pelkkä tabletti itsenäistä opiskelua varten. Itse kurssilta löytyy tosin apua, jos tehtävät tuntuvat vaikeilta. OPISKELIJA no 17 Laskemalla oppiin parhaiten. Aina sai apua, kun pyysi ja välillä pyytämättäkin. Pystyi testaamaan omaa tasoaan ja löytämään heikkouksiaan. Paljon laskurutiinia ja oppinut tekemään vaikeampia tehtäviä. Kyllä, aivan kuten minullekin suositeltiin. Ihan jees. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 5 Ei ole. Kurssi ja mafynetti tukevat opiskelumotivaatiota, jota tarvitaan mikäli haluaa päästä sisään yliopistoon.

10 OPISKELIJA no 18 Harjoituskokeet olisi voitu käydä läpi tarkemmin. Ehdottomasti paras tapa valmistautua. Loistava. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,4 Helpottaa valmistautumista uskomattoman paljon, kun ohjelma kertoo mitä tehtäviä pitää tehdä. OPISKELIJA no 19 Antti veti aamulla tiiviin ja tehokkaan vapaaehtoisen luennon ja loput 3h oli mukava laskea itsenäisesti. Opettaja oli käytännössä koko ajan vapaana, joten apua olisi voinut pyytää helposti. Ne mittasivat mielestäni tasoa hyvin ja kannustivat opiskelemaan kovemmin. En panostanut ehkä niin paljoa ajallisesti mitä olisin voinut. Jälkikäteen harmittaa vähän. Kotona olisi voinut laskea enemmän. Ehdottomasti. Suosittelisin myös pelkän mafynetin ostoa, jos ei tarvitse henkilökohtaista apua. Mafynetin ratkaisut olivat erittäin selkeitä. Positiivinen kuva. Uskon, että moni pääsee haluamaansa hakukohteeseen Mafyn avulla. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,6 Antin aamutunnit olivat tosi hyvä lisä abikurssiin verrattuna!

11 Mafy-valmennuksessa käytettävä mafynetti tulisi olla jokaisella DI:ksi haluavalla! Erittäin selkeä ohjelma on täynnä eritasoisia tehtäviä eikä tekeminen lopu varmasti keneltäkään. Kurssilla mukava ilmapiiri, samantyyliset uudet kaverit ja tsemppaavat opettajat auttavat varmasti tavoitellessasi paikkaa DIA-haussa! Voin suositella OPISKELIJA no 20 Antin aamuextra oli hyvä! Aina kun tarvitsin apua sain sitä. Kokeet antoivat hyvää kuvaa mille tasolle pitäisi päästä. Kehittynyt ykkösestä kutoseen. En olisi lähelläkään tätä tasoa, jos en olisi käynyt kurssia. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,3 OPISKELIJA no Opettajien arvosanojen keskiarvo 5 OPISKELIJA no 22

12 Kokeita oli liikaa, olisi voinut käyttää opetukseen saman tuntimäärän. Yks aluks, yks puolesvälis, yks lopuks. Kurssi ylitti odotukseni! Rahanarvoinen! 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,1 Omaan tahtiin mahtava! Mutta tabletissa voisi olla aikataulutus Mihin tekee omakohtaisen aikataulutavoitteen opiskelusta ja sen etenemisestä! Kurssit/aihealueet tehty tiettyinä viikkoina, tavoite päivät. Kurssi oli rahanarvoinen. Opiskelutilat todella mukavat. Tiloissa sai opiskella koko päivän vaikka ei ollut tuntia. Mahd. ottaa eväät mukaan, oleskelutiloissa jääkaappi, mikro ja kahvia. Opetus ja opettajat todella laadukkaita ja joustavia. Itse en ollut käynyt kaikkia fy-kursseja, joten saimme lisäopetustunteja aamuisin pieninä luentoina. Joustavuus iso plussa! OPISKELIJA no 23 Omaan laskemiseen painotus auttoi. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,8 Hyvä kurssi jos haluaa oppia tehokkaasti ja juoda kahvia. OPISKELIJA no 24

13 Kurssi toimii hyvin, pitää vain olla itse aktiivinen jos haluaa edistyä. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 5 OPISKELIJA no 25 Varmaan tehokkain motivaatio ja mieliinpainuvin oppimistilanne. Koetehtävien monipuolisuus auttoi löytämään heikommat osa-alueet. Sain opiskeltua heikot asiat huippukuntoon. Suuri osa jo hallussa, mutta sain kerrattua ja kerättyä rutiinia. Motivoi, tarjoaa kaiken tarpeellisen TEHOKKAASTI. Ei tarvitse ajatella, mitä seuraavaksi tekisi. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 5 Jos lähtötasosi on jo korkea ja uskot motivaatiosi riittävän kotona tai kirjastossa puurtamiseen ja saat joiltakuilta tarvittavan avun hankalimmissa asioissa, itseopiskelumateriaali voi olla myös hyvä vaihtoehto (lähinnä jos hinta haittaa). OPISKELIJA no 26 Työtavat olivat selkeitä ja tehokkaita. Niistä sai hyvän kuvan oikeasta kokeesta ja sen tekemisestä. Laskurutiini on kehittynyt paljon ja moni vaikea asia on selkiintynyt. Ehdottomasti varsinkin jos laskurutiini ei ole todella vahva. Todella hyvä, hauskaa oli

14 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,6 Ehdottomasti suosittelen! Saa uusia kavereita ja laskuvarmuus kehittyy. Tärkeät asiat käydään huolella & selkeästi läpi. OPISKELIJA no 27 Äärimmäisen tärkeitä, melkein paras puoli kurssissa. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 3,9 OPISKELIJA no 28 Täytenä yllätyksenä tuli, ettei kurssilla ollut ollenkaan yhteisopetusta. Paljon jäi itsenäisen opiskelun (kotona lukemisen) varaan, joka vei aikaa tehtäviltä. Apua sai, kun pyysi. Varsinkin Otaniemessä pidetyt kokeet itse pääsykoepaikka on edes hieman tuttu. Mieleen on palautunut hyvin ne asiat, jotka on ehtinyt kertaamaan OL päivät täysin turhia, varsinkin pidemmältä saapuvalle. Antin yksilöllisestä oppilaanohjauksesta iso plussa! 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,3

15 Kurssilla ei ole ollenkaan yhteisopetusta. Laadukasta yksilöopetusta saa, mutta sitä pitää itse ymmärtää pyytää. OPISKELIJA no Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,6 Oppitunnit joilla itsenäistä opiskelua eikä opettajia paikalla olivat turhia olisin yhtä hyvin voinut opiskella tällöin kotona! OPISKELIJA no 30 Laitettiin tekemään paljon tehtäviä, mikä on mielestäni paras tapa oppia. Aina kun pyysin. Hyödyllisin asia kurssilla. Pätevät opettajat ja paljon tekemistä. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 3,6 Suosittelen kaikille joilla on intoa tehdä paljon töitä sisään pääsemisensä eteen. OPISKELIJA no 31

16 Lähes kaikki opiskelu oli itsenäistä, tämä ei sopinut minulle. En saanut itse opiskeltua kaikkia asioita kunnolla. Opettajat auttoivat tarvittaessa, en osaa sanoa oliko opiskelu yksilöllistä. Liian vaikeita, mutta tämä saattaa olla oma vikani, koska en ole hyvä matikassa. Tiiliseinään törmäämisellä ei kyllä opi paljoa. Tehtävät olivat liian vaikeita koska lähtötasoni oli erittäin huono. Vain jos olet hyvä matikassa, eli kirjoita vähintään M yo-kokeissa matikasta. Liian vaikea, koska olen huono. Jos olisin hyvä niin täältä olisi voinut oppia paljonkin. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo Ohjatun itsenäisen laskennan tunneilla olisi mukavaa jos paikalla olisi opettaja edes osan aikaa päivästä. Kahviossa on usein niin paljon porukkaa että on vaikea löytää paikkaa eväiden syömiseen. Tarjolla pitäisi olla myös helpompia tehtäviä perusasioiden kertaamiseen. Kohdassa 10. on liian vähän tilaa. Kurssi on haastava, mutta opettajat osasivat asiansa ja tuloksia voi saada jos jaksaa nähdä vaivaa. Opiskelu on pääosin itsenäistä tehtävien tekoa, opettajat auttavat tarvittaessa. OPISKELIJA no 32 Hyödyllinen kurssi, opin paljon. Tabletti paras. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,7 OPISKELIJA no 33

17 5/5 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,7 OPISKELIJA no 34 Opetusta voisi olla vähän enemmän nykyiseen verrattuna. Aina kun tarvitsi apua sai sitä nopeasti. Todella hyödyllisiä, niistä sai realistisen kuvan osaamisesta ja mitä tulee parantaa. Mafyn tehtävät ovat olleet todella monipuolisia, jotka ovat auttaneet kehittymään. Suosittelisin varmasti. Todella hyvä ja kattava! 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,2 Kurssin käyminen auttaa paljon pääsykokeisiin lukemisessa, suosittelen kaikille. OPISKELIJA no 35 Työtavat olivat hyviä ja kattavia. Kysymyksiin sai aina hyvän vastauksen kun sitä tarvitsi.

18 Olivat erittäin hyviä, erityisesti salikokeet joilla sai osittain lievitettyä varsinaisen pääsykokeen jännitystä. Sai kaikki vahatkin asiat takaisin mieleen. Erittäin hyvä! 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,4 OPISKELIJA no 36 Hyvin asiaa kaikista osa-alueista. Kokeet tehtiin sopivin väliajoin. Tosi hyvä! 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,6 Tehtäviin/aihepiireihin omat keskustelufoorumit, joissa voi kysyä muiltakin oppilailta. Kurssin itsenäinen opiskelutapa sopi minulle täydellisesti. Tehtävissä sai apua aina kun tarvitsi ja pystyi edetä omassa tahdissa. Suosittelen kurssia lämpimästi! OPISKELIJA no 37 Hieman enemmän pitäisi olla teoriaa Mafynetissä. Aina tarvittaessa. Näki oman tason ja nyt tiedän millaisia kokeet tulevat olemaan. Tehnyt liian vähän tehtäviä.

19 Motivoi tekemään tehtäviä, eikä vain jää sänkyyn makaamaan. Minulle sopiva, en olisi kotona jaksanut laskea. Lisätehtävät voisi järjestellä uudestaan (vaikeat tehtävät vaikeita ja mielenkiintoisia tehtäviä osioon). 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4 Vaikeat tehtävät selvemmin loppuun, jolloin rutiinin saa nopeammin helpoista tehtävistä. Hyödyllinen ja motivoiva kurssi, jos tietää ettei jaksaisi laskea yksin kotona. Saa myös tarvittaessa apua. OPISKELIJA no 38 Muuten hyvä, mutta ryhmälle yhteistä opetusta olisi voinut olla enemmän. Sain opetusta melkein aina kun sitä tarvitsin. Yksi parhaimmista asioista kurssissa. Kurssi auttoi pitämään työskentelytahdin paljon kovempana kuin jos olisin opiskellut omin avuin. Vastasi odotuksiani hyvin! 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,6 Mielestäni olisi hyvä käydä kaikki perusasiat läpi yhdessä ryhmän kanssa. Lisää miesten vessoja! Suosittelen kurssia erityisesti sellaisille opiskelijoille, joille yksin kotona opiskelu tuottaa vaikeuksia. OPISKELIJA no 39 Hieman enemmän voisi olla yhteistä opetusta etenkin matikan suhteen. Kynäjärjestelmä on nerokas ja toimiva ratkaisu.

20 Niistä sai hyvän kuvan ajankäytöstä ja tehtävätyypeistä. Kehityksen on ehdottomasti huomannut kurssin loppua kohden. Ehdottomasti. Kurssilla pysyy laskurutiinin todella hyvin ja mafynetti antaa paljon motivaatiota opiskeluun, kun näkee edistymisensä käyrältä. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,6 Enemmän taulusieniä! Ja Ben & Jerry s jätskipäiviä. Moi! OPISKELIJA no 40 Harjoituskokeissa oppi eniten. Onnistunut. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 5 OPISKELIJA no 41 Tyytyväinen mutta yleisiä ohjeita ja vinkkejä voisi antaa, tietämystä kuitenkin on. Välillä olisi tarvinnut enemmän, mutta suhteellisen tyytyväinen.

21 Todellakin jos jotain kurssia niin tämä, toisaalta pelkällä ohjelmallakin pärjäisi. Positiivinen mielikuva jäi. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 3 Matematiikkaan enemmän haastavia perustehtäviä! Suosittelen ehdottomasti. OPISKELIJA no Opettajien arvosanojen keskiarvo 5 OPISKELIJA no 43 Yhdessä fysiikan kokeessa ei ollut luonnonvakioita. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,6

22 Integraalitehtäviä voisi kehittää paljon. Etenkin vaikeat pyörähdyskappaletehtävät puuttuivat kokonaan. Tämä oli ainoa asia, johon petyin kurssilla, sillä vaikeat integraalitehtävät olivat yksi heikkouksistani. Todella hyvä kurssi, joka mahdollistaa hyvienkin oppilaiden tehokkaan etenemisen. Suosittelen kurssia lämpimästi kaikille taitotasosta riippumatta. OPISKELIJA no 44 Hyvä että saa edetä omaan tahtiin. Olisi kuitenkin joskus voinut antaa esim. ns. yleisiä vinkkejä tehtävien lähestymiseen (varsinkin fysiikan aineistotehtäviin). Hyviä, mutta kolmannen kokeen jälkeen (mat ja fys) meinasi motivaatio lähteä kun oli niin vaikeita ja tulokset tuli alas vaikka on tehnyt paljon töitä :D Neljännet menikin kyllä paremmin Mafynetti on kaikista paras juttu kurssissa!! 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,2 Suosittelen OPISKELIJA no 45 Oli hieno juttu, että opiskelu tehtiin yksilökeskeisesti. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,7 Eipä oikeastaan, minusta oikein ideaali paketti!

23 Kurssilla edetään yksilökeskeisesti ja kurssi antaa hyvän käsityksen pääsykokeen vaatimustasosta. Opettajat erinomaisia ja selkeitä. OPISKELIJA no 46 Helppo edetä omassa tahdissa. Välillä opettajat olivat todella kiireisiä, jolloin avun saamisessa kesti yli 15min. Pääosin kuitenkin hyvin. Varsinkin harjoituskokeet Otaniemessä olivat erityisen hyödyllisen tuntuisia. Hyvä kurssi, vastinetta rahoille. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,6 OPISKELIJA no 47 Hyvä koska jokainen pystyi edetä omaan tahtiin. Ei tunnu siltä että olisi vain 1 muiden joukossa. Fysiikassa paremmin kuin matikassa. Matikassa voisi tulla loppupuolen tehtävissä välillä helppoja ja nopeita tehtäviä vaikeiden välissä. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4 Jos jollekin valmennuskurssille osallistuu niin ehdottomasti kannattaa valita Mafy. OPISKELIJA no 48

24 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,1 OPISKELIJA no 49 Kokeita voisi käydä läpi enemmän. Hyvä kurssi. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 3,7 OL päivinä saisi olla aina opettajia paikalla. Suosittelen. OPISKELIJA no 50 Tabletti oli ihan paras. Juu, välillä joutui hieman odottamaan (fyssassa etenkin).

25 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4 Kun opettajista toinen oli sairaana, 1 ope ei ollut tarpeeksi (tapahtui useamman kerran :/) + kahvi loppui alkukurssista. OPISKELIJA no 51 Itsenäinen työskentely sopi minulle, koska en ole kovin vokaalinen ja rauhallinen työilmapiiri auttoi keskittymään. Aina kun kysyi sai apua, mutta välillä joutui odottamaan, kun oli monta apua tarvitsevaa. Sai hyvän käsityksen minkälaisia kokeita pidetään ja miten ne eroavat ylioppilaskokeista. Olen kehittynyt ihan okei vauhtia, mutta olisin voinut tehdä enemmänkin töitä. Pidin kovasti. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 3,7 OPISKELIJA no 52 Materiaali, jota kurssilta sai on aivan loistavaa, paras opiskelumateriaali mitä ikinä on keksitty. Joskus avun saanti esti melko kauan. Opettajia olisi voinut olla enemmän. Tuntuu, että kokeen tekemiseen olisi tullut paljonkin varmuutta. Lähtötaso oli lukion kurssiarvosanoina seiskan luokkaa, ja nyt viimeisestä fysiikan kokeesta tuli 31 pistettä, eli aika hyvin. En ole varma itse kurssin hyödyllisyydestä, mutta materiaalia ei voi kun suositella. Tabletti 10/10, kurssi 7/10.

26 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 3,8 Enemmän opettajia OPISKELIJA no 53 Pidin siitä, että apua sai miltei heti kun sitä tarvitsi ja että muuten sai työskennellä rauhassa itsenäisesti. Koetehtäviä ja tilannetta varten harjoittelu on ollut erittäin hyödyllistä opiskelussa. Huolellisuus ja mekaaninen laskeminen ovat kehittyneet erityisen paljon. Lisäksi kaavat on tultu opeteltua hyvin kurssilla. Kurssi tuo hyvän motivaation ja päivärytmin, mikäli opiskelun aloittaminen tekisi muuten vaikeata. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,1 OPISKELIJA no 54 Erittäin toimiva sai edetä omaan tahtiin. Sain yleensä nopeasti apua ongelmiin. Harjoituskokeista sai kuvan omasta osaamisesta. Olen saanut työllä aikaan hyviä tuloksia. Suosittelisin, sillä kotona yksin opiskeleminen on vaikeaa. Kurssi tarjosi hyvät puitteet pääsykokeeseen valmistautumiseen.

27 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,4 Suosittelen kurssia kaikille, joilla on vaikeuksia matematiikan ja fysiikan kanssa. OPISKELIJA no 55 Fysiikassa voisi olla teorian opetusta koko luokalle. Huomioitiin hyvin. Saa käsityksen missä oma osaaminen menee suhteessa pääsyrajoihin. Kohtalaisesti. Voisin hyvinkin. Hyvä kurssi. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,3 Fysiikan oppitunnit. OPISKELIJA no Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,3 OPISKELIJA no 57

28 Hyvä, ettei tarvitse kuunnella yhteistä opetusta sellaisista aiheista jotka jo osaa. Ohjattu laskeminen vähän hämmentävä, kun ensimmäisellä kerralla ohjattiin tekemään tiettyjä tehtäviä, mutta muuten sai tehdä mitä vaan. Ehkä enemmän voitaisiin seurata henkilökohtaista tekemistä, pysyykö tavoitteissa/onko edes realistiset tavoitteet. Erityisesti kenraalikokeet hyviä, koska vastasivat eniten oikeaa koetta. Tabletilla tehtävät ihan okei, mutta nekin olisi kiva saada paperisina, jotta vastaisivat enemmän oikeaa pääsykoetta. Jos tällainen opetustyyli sopii itselle niin ehdottomasti! 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,7 Enemmän henkilökohtaista seurantaa: kysyitte meiltä hakukohteitamme, mutta ette kuitenkaan palanneet niihin. Tablettiohjelmaan voisi lisätä sellaisen kohdan, johon voisi lisätä lukutunteja, jos on esim. lukenut teoriaa kirjoista tai laskenut muita laskuja. OPISKELIJA no Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,2 OPISKELIJA no 59 Olisin toivonut enemmän yhteistä opetusta. Aamuisin saatava tärkeiden aiheiden kertaus oli jees, mutta olisin toivonut että aiheet olisi ilmoitettu etukäteen, niin olisi voinut päättää mitkä aiheet itselle tärkeitä.

29 Kyllä, opettajilla riitti hyvin aikaa minulle. Itsellä ei kokemusta pääsykokeista, joten harjoituskokeet antoivat mahdollisuuden harjoitella ajankäyttöä ja koetilannetta. Paljon kehitystä olen huomannut, mutta harjoittelun olisi voinut aloittaa aikaisemmin. Aamukurssi oli hyvä, pakko nousta ylös patisti aloittamaan opiskelun jo aamusta. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4 OPISKELIJA no 60 Itse pidin paljon siitä, että lasketaan itsenäisesti ja pyydetään apua kun sitä tarvitsee. Välillä kesti saada, mutta ihan ymmärrettävää kun on paljon jonossa. Oli ihan tosi hyviä harjoituskokeet, olisi voinut olla enemmänkin! Olin pitkällä abikurssilla ja koin kehittyväni enemmän alkuvuodesta, mutta kyllä tälläkin kurssilla. Suosittelen! Super hyvä ja hyödyllinen kurssi, luokassa aivan liian kuuma ja tosi huono ilma. Ahdistavaa. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 3,7 Erikseen joku paikka, jossa olisi kaikki tehtävät, joita ei ole osannut. Jos tulee tehtävästä kysymys, sen voisi kirjoittaa tehtävään. Käyrällä voisi lukea, kuinka monta tehtävää on tehnyt kunakin päivänä. Jossain voisi lukea monta tehtävää on yhteensä tehnyt ja monta tuntia on yhteensä lukenut. OPISKELIJA no 61

30 Sopi itselle hyvin. Sai kerrata mitä itse tarvitsi ja apua vaikeammin hahmotettaviin sekä perusapua jos tarvis. Pyytäessä apua sitä sai. Oli hyvä päästä treenaamaan koetilannetta. Osasin jo ennestään kaiken aika hyvin mutta koetoimintatavat ja kielen vaihto (eng -> fin) vaati totuttelua. Jos kokee tarvitsevansa, jotkut voivat opiskella ilmankin, mutta moni varmasti hyötyy kun saa kysyä heti, kun ei tiedä jotain. Itselle sopiva opiskelutapa ja tehtävien vaikeustason monipuolisuuden vuoksi annan kurssille arvosanan Aika jees. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4 Fysiikkaan pari ylimääräistä harkkakoetta. OPISKELIJA no 62 Hyvät työtavat, tunnin alussa oltaisiin voitu lyhyesti katsoa jotain vaikeita tehtäviä (esim. koetehtäviä) avata tehtävää hieman. Kynä systeemi on hyvä, sillä apua saa nopeasti ja voi samalla vielä miettiä tehtävää itse. Harjoituskokeet antoivat realistisen kuvan omasta osaamisesta. Hyvä kurssi! Tuli ainakin laskettua. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 4

31 OPISKELIJA no Opettajien arvosanojen keskiarvo 4,7 OPISKELIJA no 64 Hyvä ettei ollut yhteisiä luentoja vaan koko ajan sai joko laskea tai kysyä opettajalta. Erittäin hyödyllisiä ja niitä oli sopiva määrä. 9. Opettajien arvosanojen keskiarvo 5

HUOMAUTUS LUKIJALLE: Tässä on esitelty kaikkien aineiden palaute. Kysymyksestä 1. ilmenee mitä aineita oppilas on kurssilla lukenut.

HUOMAUTUS LUKIJALLE: Tässä on esitelty kaikkien aineiden palaute. Kysymyksestä 1. ilmenee mitä aineita oppilas on kurssilla lukenut. Kurssipalaute HUOMAUTUS LUKIJALLE: Tässä on esitelty kaikkien aineiden palaute. Kysymyksestä 1. ilmenee mitä aineita oppilas on kurssilla lukenut. OPPILAS 1 Vastaa seuraaviin kysymyksiin asteikolla 1 5.

Lisätiedot

Ehdottomasti suosittelisin! Täällä on kivat ja hyvät opet ja loistavat oppimismenetelmät!

Ehdottomasti suosittelisin! Täällä on kivat ja hyvät opet ja loistavat oppimismenetelmät! OPPILAS 1 Ehdottomasti suosittelisin! Täällä on kivat ja hyvät opet ja loistavat oppimismenetelmät! Kurssi oli superhyvä, juuri sellainen mitä halusin, jopa parempi! Tietokoneohjelma oli loistava opiskeluapuri

Lisätiedot

Kurssipalaute kesäkurssi 2016

Kurssipalaute kesäkurssi 2016 Kurssipalaute kesäkurssi 2016 Julkaisemme aina kaiken kurssilaisilta keräämämme palautteen lyhentämättömänä. Näin varmistamme, että kursseista kiinnostuneilla ihmisillä on mahdollisuus saada tarkka ja

Lisätiedot

2. Millainen on mielipiteesi työtavoista, joita kurssilla käytettiin?

2. Millainen on mielipiteesi työtavoista, joita kurssilla käytettiin? OPPILAS 1 Vastaa seuraaviin kysymyksiin asteikolla 1 5. Asteikossa 1 on huonoin ja 5 paras arvio. Ympyröi haluamasi vaihtoehto. Mikäli kysymyksen perässä on tilaa sanalliselle arviolle, toivomme, että

Lisätiedot

Kurssipalaute Jyväskylän DI-kurssit 2016

Kurssipalaute Jyväskylän DI-kurssit 2016 Kurssipalaute Jyväskylän DIkurssit 2016 Julkaisemme kaiken kurssilaisilta keräämämme palautteen lyhentämättömänä. Näin varmistamme, että kursseista kiinnostuneilla ihmisillä on mahdollisuus saada tarkka

Lisätiedot

1. Mille kursseille osallistuit? Pitkä matematiikka Lyhyt matematiikka Fysiikka

1. Mille kursseille osallistuit? Pitkä matematiikka Lyhyt matematiikka Fysiikka OPPILAS 1 Vastaa seuraaviin kysymyksiin asteikolla 1 5. Asteikossa 1 on huonoin ja 5 paras arvio. Ympyröi haluamasi vaihtoehto. Mikäli kysymyksen perässä on tilaa sanalliselle arviolle, toivomme, että

Lisätiedot

Palautteen vastaukset. Vastaus: 4. Vastaus: 4. Vastaus: 4. Vastaus: 4. Vastaus: 4. Vastaus: 4. Matematiikka: 4 Fysiikka: 4 4,3

Palautteen vastaukset. Vastaus: 4. Vastaus: 4. Vastaus: 4. Vastaus: 4. Vastaus: 4. Vastaus: 4. Matematiikka: 4 Fysiikka: 4 4,3 Oppilas: 6211881057 (Yksilöllinen numerotunniste) Kurssin rakenne on hyvä. Aiheet on jaoteltu tabletissa hyvin ja asioiden kertaus tapahtuu ilman, että sitä tarvitsee itse miettiä, kunhan vain noudattaa

Lisätiedot

Palautteen vastaukset

Palautteen vastaukset Oppilas: 6329434861 (Yksilöllinen numerotunniste) Opetusryhmä: Kemia Biologia Oli hyvä ettei kemiassa tunneilla käytetty aikaa yhteiseen luennointiin vaan jokainen sai apua itselleen vaikeissa asioissa.

Lisätiedot

Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen. Pekka Peura 28.01.2012

Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen. Pekka Peura 28.01.2012 Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen Pekka Peura 28.01.2012 MOTIVAATIOTA JA AKTIIVISUUTTA LISÄÄVÄN OPPIMISYMPÄRISTÖN ESITTELY (lisätietoja maot.fi)

Lisätiedot

Hyvä rutiini, apua saa aina kun tarvitsee. Mafynetti on mahtava apuväline, lisää motivaatiota paljon.

Hyvä rutiini, apua saa aina kun tarvitsee. Mafynetti on mahtava apuväline, lisää motivaatiota paljon. OPPILAS 1 Todella hyvä tapa kerrata lyhyessa ajassa ja oppia samalla. Hyvä rutiini, apua saa aina kun tarvitsee. Mafynetti on mahtava apuväline, lisää motivaatiota paljon. Matemaattinen hahmottamiskyky

Lisätiedot

Numeeriset arviot. Opintojaksolla vallinnut ilmapiiri loi hyvät puitteet oppimiselle. Saavutin opintojaksolle määritellyt osaamistavoitteet

Numeeriset arviot. Opintojaksolla vallinnut ilmapiiri loi hyvät puitteet oppimiselle. Saavutin opintojaksolle määritellyt osaamistavoitteet Tämä asiakirja sisältää opiskelijoiden antaman palautteen opettajan Metropoliassa vuoteen 2014 mennessä opettamista kursseista. Palautteet on kerätty Metropolian anonyymin sähköisen palautejärjestelmän

Lisätiedot

25 responses. Summary. Sopiiko omaan tahtiin oppiminen sinulle? Perustele edellisen kohdan vastauksesi. Edit this form

25 responses. Summary. Sopiiko omaan tahtiin oppiminen sinulle? Perustele edellisen kohdan vastauksesi. Edit this form herttaoksanen@gmail.com 25 responses Edit this form View all responses Publish analytics Summary Sopiiko omaan tahtiin oppiminen sinulle? 16% 28% 36% 20% Ei sovi. 5 20% Sopii melko hyvin. 9 36% Sopii hyvin.

Lisätiedot

Kevään 2010 fysiikan valtakunnallinen koe

Kevään 2010 fysiikan valtakunnallinen koe 120 Kevään 2010 fysiikan valtakunnallinen koe 107 114 100 87 93 Oppilasmäärä 80 60 40 20 0 3 5 7 14 20 30 20 30 36 33 56 39 67 48 69 77 76 56 65 35 25 10 9,75 9,5 9,25 9 8,75 8,5 8,25 8 7,75 7,5 7,25 7

Lisätiedot

Kurssipalaute - kevään 2015 abikurssit

Kurssipalaute - kevään 2015 abikurssit Kurssipalaute kevään 2015 abikurssit Julkaisemme kaiken palautteen, mitä kukin kurssille osallistuja on antanut. Näin varmistamme, että kursseista kiinnostuneilla ihmisillä on mahdollisuus saada tarkka

Lisätiedot

2. Millainen on mielipiteesi työtavoista, joita kurssilla käytettiin? 1 2 3 4 5

2. Millainen on mielipiteesi työtavoista, joita kurssilla käytettiin? 1 2 3 4 5 Kurssipalaute OPPILAS 1 Vastaa seuraaviin kysymyksiin asteikolla 1 5. Asteikossa 1 on huonoin ja 5 paras arvio. Ympyröi haluamasi vaihtoehto. Mikäli kysymyksen perässä on tilaa sanalliselle arviolle, toivomme,

Lisätiedot

VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S

VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S PAIKALLA OLI ASIANTUNTIJOINA TOIMENSA PUOLESTA PAIKALLA OLIVAT HELI MANTILA A- KLINIKKA, TERO RÖNKKÖ

Lisätiedot

Palaute orientaatioviikosta Vastauksia yhteensä: 68

Palaute orientaatioviikosta Vastauksia yhteensä: 68 Palaute orientaatioviikosta 19.9.1 Vastauksia yhteensä: Hakukohteeni on 1 1 1 11 Informaatioverkostot Teknillinen fysiikka ja matematiikka Tietotekniikka Tuotantotalous Mikä oli parasta orientaatioviikossa?

Lisätiedot

Kurssipalaute Jyväskylän lukuvuoden lääkiskurssit

Kurssipalaute Jyväskylän lukuvuoden lääkiskurssit Kurssipalaute Jyväskylän lukuvuoden 201718 lääkiskurssit MAFYvalmennuksen kaikilta kursseilta kerätään palaute kurssin lopussa. Palaute julkaistaan lyhentämättä ja valikoimatta nettisivuillamme. Näin meistä

Lisätiedot

Kurssilla oli positiivinen meininki ja kurssin rakenne on todella toimiva. Mafynetti näyttelee tärkeää ja toimivaa osaa.

Kurssilla oli positiivinen meininki ja kurssin rakenne on todella toimiva. Mafynetti näyttelee tärkeää ja toimivaa osaa. OPPILAS 1 Varmasti. Valmentaa todella hyvin kokeisiin. Kurssilla oli positiivinen meininki ja kurssin rakenne on todella toimiva. Mafynetti näyttelee tärkeää ja toimivaa osaa. Työtavat soveltuivat ainakin

Lisätiedot

Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet

Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet Päivämäärä.. Oppilaitos.. Nimi.. Tehtävä 1 Millainen kielenoppija sinä olet? Merkitse rastilla (x) lauseet, jotka kertovat sinun tyylistäsi oppia ja käyttää kieltä. 1. Muistan

Lisätiedot

Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016

Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016 Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016 1. Mistä sait tietoa Helsingin Konservatorion ammatillisesta koulutuksesta? 2. Miksi hait Helsingin Konservatorion ammatilliseen koulutukseen? (tärkeimmät syyt) Vastaajien

Lisätiedot

Kurssipalaute Jyväskylän lääkiskurssit 2016

Kurssipalaute Jyväskylän lääkiskurssit 2016 Kurssipalaute Jyväskylän lääkiskurssit 2016 Julkaisemme kaiken kurssilaisilta keräämämme palautteen lyhentämättömänä Näin varmistamme, että kursseista kiinnostuneilla ihmisillä on mahdollisuus saada tarkka

Lisätiedot

Kurssipalaute abikurssit kevät 2016

Kurssipalaute abikurssit kevät 2016 Kurssipalaute abikurssit kevät 2016 Julkaisemme aina kaiken kurssilaisilta keräämämme palautteen lyhentämättömänä. Näin varmistamme, että kursseista kiinnostuneilla ihmisillä on mahdollisuus saada tarkka

Lisätiedot

Osallistuin luennoille, n=16

Osallistuin luennoille, n=16 Ohjelmointi, C# & Jypeli, kevät Antti-Jussi Lakanen, Tero Jäntti, Tomi Karppinen Kurssin loppupalautekysely, vastaajaa Osallistuin luennoille, n= En juuri lainkaan Noin puoleen Jokaiselle tai lähes jokaiselle

Lisätiedot

Menetelmiä jatkuvaan opiskeluun kannustamiseen ja oppimisen seurantaan

Menetelmiä jatkuvaan opiskeluun kannustamiseen ja oppimisen seurantaan Menetelmiä jatkuvaan opiskeluun kannustamiseen ja oppimisen seurantaan Matemaattiset menetelmät, syksy 2012 Lassi Korhonen, Oulun yliopisto, Matematiikan jaos 4.12.2012 1 Lähtökohta, opiskelijan näkökulma

Lisätiedot

Kurssipalaute LÄÄKISKURSSIT 2015

Kurssipalaute LÄÄKISKURSSIT 2015 Kurssipalaute LÄÄKISKURSSIT 2015 Julkaisemme kaiken kurssilaisilta keräämämme palautteen lyhentämättömänä. Näin varmistamme, että kursseista kiinnostuneilla ihmisillä on mahdollisuus saada tarkka ja rehellinen

Lisätiedot

Kurssipalaute Tampereen lukuvuoden lääkiskurssit

Kurssipalaute Tampereen lukuvuoden lääkiskurssit Kurssipalaute Tampereen lukuvuoden 201718 lääkiskurssit MAFYvalmennuksen kaikilta kursseilta kerätään palaute kurssin lopussa. Palaute julkaistaan lyhentämättä ja valikoimatta nettisivuillamme. Näin meistä

Lisätiedot

Four Ferries Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa Helsingin koulujen nopeiden kokeilujen ohjelma II, kevätlukukausi 2019

Four Ferries Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa Helsingin koulujen nopeiden kokeilujen ohjelma II, kevätlukukausi 2019 Julkinen loppuraportti 30.07.2019 Four Ferries Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa Helsingin koulujen nopeiden kokeilujen ohjelma II, kevätlukukausi 2019 Kokeilun tavoitteet Four Ferries Checker on

Lisätiedot

Hankintojen johtaminen

Hankintojen johtaminen Hankintojen johtaminen sähköinen kurssipalaute, syksy 06 Opetus,0 Yleisarvio,8 Opetustapa, Oma panos,8 Osaamistavoitteet,8 Suhteellinen työmäärä,86 OSTO 6 n= C000 Hankintojen johtaminen (060 0608). Yleisarvioni

Lisätiedot

PHYS-A3132 Sähkömagnetismi (ENG2) ( )

PHYS-A3132 Sähkömagnetismi (ENG2) ( ) PHYSA Sähkömagnetismi (NG) (060 0600). Yleisarvioni kurssista kokonaisuutena =i perusteita vastata, =Välttävä, =Tyydyttävä, =Hyvä, =rittäin hyvä, =rinomainen Number of respondents: 0 6 8 0 6 8 0 6. Tapa,

Lisätiedot

Opiskelijan motivaation rakentuminen ja ylläpitäminen virtuaaliympäristössä

Opiskelijan motivaation rakentuminen ja ylläpitäminen virtuaaliympäristössä Opiskelijan motivaation rakentuminen ja ylläpitäminen virtuaaliympäristössä Esimerkkinä Palvelujen markkinointi kurssin verkkototeutus Virpi Näsänen 16.11.2016 Lähtökohtatilanne Sovimme Aalto-yliopiston

Lisätiedot

OPISKELIJAN NÄKÖKULMA. Katja Lempinen Satakunnan ammattikorkeakoulu

OPISKELIJAN NÄKÖKULMA. Katja Lempinen Satakunnan ammattikorkeakoulu OPISKELIJAN NÄKÖKULMA Katja Lempinen Satakunnan ammattikorkeakoulu 2 EXAM-konsortion käyttäjäkysely opiskelijoille 2017 Vastauksia 2119 kpl 15 eri yliopistosta ja korkeakoulusta. Vastaajista : 36,5% tehnyt

Lisätiedot

OPS-KYSELY. Syksy Vetelin lukio

OPS-KYSELY. Syksy Vetelin lukio OPS-KYSELY Syksy 2015 Vetelin lukio KYSYMYKSET Mikä lukiossa on tärkeää? Millainen on unelmalukio? Missä ja miten opitaan parhaiten? VASTAAJAT 58 opiskelijaa 4 huoltajaa 7 opettajaa OPISKELIJAT Viihtyisät

Lisätiedot

Sähköinen oppimateriaali, jolla voit kerrata koko lukion oppimäärän sekä harjoitella LÄÄKIS- ja DI-pääsykokeisiin. Mafynetti 2.

Sähköinen oppimateriaali, jolla voit kerrata koko lukion oppimäärän sekä harjoitella LÄÄKIS- ja DI-pääsykokeisiin. Mafynetti 2. Sähköinen oppimateriaali, jolla voit kerrata koko lukion oppimäärän sekä harjoitella LÄÄKIS- ja DI-pääsykokeisiin. Opitun kertaaminen Mafynetti 2 Mafynetti 2 Matematiikka Matematiikka Fysiikka Fysiikka

Lisätiedot

YipTree.com. hommannimionmatematiikka.com

YipTree.com. hommannimionmatematiikka.com YipTree.com hommannimionmatematiikka.com YipTreen ja Homman nimi on matematiikan plussat Työrauha, työrauha ja työrauha Tuntien aloitus tapahtuu automaattisesti ja nopeasti (edellyttäen että koneet toimii)

Lisätiedot

Yleisiä kommentteja kokeesta.

Yleisiä kommentteja kokeesta. Lukuvuoden fysiikan valtakunnallisen kokeen palaute.6. Palautteita yhteensä 454 oppilaan tuloksesta. Pistekeskiarvo 7,6 joka vastaa arvosanaa 6,5. Oppilaita per pistemäärä 5 5 5 5 4 6 8 4 6 8 4 6 8 4 6

Lisätiedot

D98 LEIRIKOULU Vuokatti Palaute osallistujilta

D98 LEIRIKOULU Vuokatti Palaute osallistujilta D LEIRIKOULU.-.2.2012 Vuokatti Palaute osallistujilta Tässä esityksessä on viikolla Vuokatissa järjestetyn jääkiekon leirikoulun palauteyhteenveto Palaute on kerätty nettikyselyllä anonyymisti Palaute

Lisätiedot

MAFYNETTI-OPAS.

MAFYNETTI-OPAS. MAFYNETTI-OPAS www.mafyvalmennus.fi Tervehdys MAFY-valmennukselta! Hienoa, että olet kiinnostunut Mafynetin käytöstä lukio-opetuksessa! Tämä opas perehdyttää sinut Mafynetin tärkeimpiin ominaisuuksiin.

Lisätiedot

VINKKEJÄ OPISKELUUN. Tampereen teknillinen lukio

VINKKEJÄ OPISKELUUN. Tampereen teknillinen lukio VINKKEJÄ OPISKELUUN Tampereen teknillinen lukio ÄIDINKIELENOPISKELUN KULTAISET KONSTIT Asenne. Ei äikästä voi reputtaa., Mitä väliä oikeinkirjoituksella? Kyllä kaikki tajuavat, mitä tarkoitan, vaikka teksti

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme Kiinaraportti Sain kuulla lähdöstäni Kiinaan 3 viikkoa ennen matkan alkua ja siinä ajassa en ehtinyt edes alkaa jännittää koko matkaa. Meitä oli reissussa 4 muuta opiskelijaa lisäkseni. Shanghaihin saavuttua

Lisätiedot

Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi

Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi JUTTUTUOKIO Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi Opettajan ja oppilaan välinen suhde on oppimisen ja opettamisen perusta. Hyvin toimiva vuorovaikutussuhde kannustaa,

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Ohjeistus maailman asiakasystävällisimpään myyntiin. Oskari Lammi

Ohjeistus maailman asiakasystävällisimpään myyntiin. Oskari Lammi Ohjeistus maailman asiakasystävällisimpään myyntiin Oskari Lammi 1 Asiakastyytyväisyys mitä ja miksi Asiakas määrittelee hyvän ja huonon palvelun laadun. Jos palvelun laatu ei tyydytä asiakasta, on hänen

Lisätiedot

OPPIKIRJATON OPETUS! Kari Nieminen!! Tampereen yliopiston normaalikoulu!! ITK 2015!

OPPIKIRJATON OPETUS! Kari Nieminen!! Tampereen yliopiston normaalikoulu!! ITK 2015! OPPIKIRJATON OPETUS! Kari Nieminen!! Tampereen yliopiston normaalikoulu!! ITK 2015! OMA TAUSTA! Matematiikan opetukseen liittyvä FL-tutkielma tietojenkäsittelyopissa 90-luvun alussa! Jatko-opiskelija "Mobile

Lisätiedot

Matematiikan oppimisen uudet tuulet Metropolia Ammattikorkeakoulun talotekniikan koulutusohjelmassa

Matematiikan oppimisen uudet tuulet Metropolia Ammattikorkeakoulun talotekniikan koulutusohjelmassa Matematiikan oppimisen uudet tuulet Metropolia Ammattikorkeakoulun talotekniikan koulutusohjelmassa Riikka Nurmiainen riikka.nurmiainen@metropolia.fi Arviointikokeiluja talotekniikan matematiikan opintojaksoilla

Lisätiedot

Kurssipalaute Jyväskylän lukuvuoden lääkiskurssit

Kurssipalaute Jyväskylän lukuvuoden lääkiskurssit Kurssipalaute Jyväskylän lukuvuoden 201819 lääkiskurssit MAFYvalmennuksen kaikilta kursseilta kerätään palaute kurssin lopussa. Palaute julkaistaan lyhentämättä ja valikoimatta nettisivuillamme. Näin meistä

Lisätiedot

Matematiikan ja fysiikan peruskokeet

Matematiikan ja fysiikan peruskokeet Matematiikan ja fysiikan peruskokeet Mikael Lumme Insinöörikoulutuksen foorumi 2010 Hämeenlinna 17.-18.3.2010 Insinööri Latinan sana ingenium tarkoittaa laajoja käsitteitä kuten synnynnäinen kyky, luontainen

Lisätiedot

Opettajien ja oppilaiden kokemuksia projektityöskentelystä

Opettajien ja oppilaiden kokemuksia projektityöskentelystä Opettajien ja oppilaiden kokemuksia projektityöskentelystä Oppilaiden kokemuksia projektityöskentelystä matematiikassa hankkeen eri vaiheissa Aineistoa on kerätty matematiikan projektityöskentelystä kolmessa

Lisätiedot

Arviointi. Salkkutyöt. Jatkuvan arvioinnin seuraaminen

Arviointi. Salkkutyöt. Jatkuvan arvioinnin seuraaminen Arviointi High five! -kirjasarjan arviointinäkemys perustuu opetussuunnitelman perusteisiin, jossa arvioinnin tärkeimmäksi tehtäväksi nostetaan oppimisen edistäminen. Oppilaan arvioinnin tehtävänä on ohjata

Lisätiedot

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Riikka Niemi, projektipäällikkö ja Pauliina Hytönen, projektityöntekijä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

HAASTAVAN OPISKELIJAN OHJAAMINEN - S E I T S E M ÄN OVEN TA K A N A - Anu Kilkku koulutuspäällikkö Keskuspuiston ammattiopisto

HAASTAVAN OPISKELIJAN OHJAAMINEN - S E I T S E M ÄN OVEN TA K A N A - Anu Kilkku koulutuspäällikkö Keskuspuiston ammattiopisto HAASTAVAN OPISKELIJAN OHJAAMINEN - S E I T S E M ÄN OVEN TA K A N A - Anu Kilkku koulutuspäällikkö Keskuspuiston ammattiopisto PALAUTETTA OPISKELIJOILTA Kiitos kun välitit, kiitos kun kuuntelit, kiitos

Lisätiedot

Kurssipalaute HTKP103 Johdanto tieto- ja viestintäteknologiaan, harjoitukset, syksy 2015

Kurssipalaute HTKP103 Johdanto tieto- ja viestintäteknologiaan, harjoitukset, syksy 2015 Kyselyyn vastanneiden määrä: 88/0 Kurssipalaute HTKP103 Johdanto tieto- ja viestintäteknologiaan, harjoitukset, syksy 2015 OPETUS JA TYÖSKENTELYTAVAT Vastaa seuraaviin väittämiin asteikolla 1-5 Kurssilla

Lisätiedot

Epione Valmennus 2015. Ensimmäinen painos. www.epione.fi. ISBN 978-952-5723-41-0 Painopaikka: Kopijyvä Oy, Kuopio 2015

Epione Valmennus 2015. Ensimmäinen painos. www.epione.fi. ISBN 978-952-5723-41-0 Painopaikka: Kopijyvä Oy, Kuopio 2015 1 Epione Valmennus 2015. Ensimmäinen painos. www.epione.fi ISBN 978-952-5723-41-0 Painopaikka: Kopijyvä Oy, Kuopio 2015 Tämän teoksen painamiseen käytetty paperi on saanut Pohjoismaisen ympäristömerkin.

Lisätiedot

ESIPUHE JA KÄYTTÖOHJEET...

ESIPUHE JA KÄYTTÖOHJEET... Sisällysluettelo 1. ESIPUHE JA KÄYTTÖOHJEET... 6 2. AINEISTOKOE... 8 2.1 AINEISTOON TUTUSTUMINEN... 9 2.1.1 Aineistojen mahdolliset tyypit... 9 2.1.2 Tieteellisen tekstin erityispiirteet... 9 2.1.3 Kaaviot,

Lisätiedot

MATEMATIIKAN PERUSKURSSI b

MATEMATIIKAN PERUSKURSSI b MATEMATIIKAN PERUSKURSSI b Anna Kaasinen Itä-Suomen yliopisto Syksy 2016 Anna Kaasinen (Itä-Suomen yliopisto) MATEMATIIKAN PERUSKURSSI b Syksy 2016 0 / 9 MITÄ FLIPPED CLASSROOM ON? Flipped classroom eli

Lisätiedot

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti ONKS U N E L M I? I! Motivaatio Hyvinvointi Raha Pohdintakortti KÄDEN TAIDOT Käden taidot ovat nykyään tosi arvostettuja. Työssäoppimisjakso vakuutti, että tää on mun ala ja on siistii päästä tekee just

Lisätiedot

U N E L M. Motivaatio Hyvinvointi. Elämäkortti

U N E L M. Motivaatio Hyvinvointi. Elämäkortti Raha HYVÄ RUOKA Söit aamulla kunnon aamupalan ja koulussakin oli hyvää ruokaa. Raha -1 E HUVTA MKÄÄN Oikein mikään ei huvita. Miksi en saa mitään aikaiseksi? Raha RKAS SUKULANEN Sori, etten oo pitänyt

Lisätiedot

Yksilöllisen oppimisen menetelmä. Ville Aitlahti, @matikkamatskut, www.matikkamatskut.com

Yksilöllisen oppimisen menetelmä. Ville Aitlahti, @matikkamatskut, www.matikkamatskut.com Yksilöllisen oppimisen menetelmä Yksilöllisen oppimisen menetelmä Tarve menetelmän takana: http://youtu.be/dep6mcnbh_c Oman oppimisen omistaminen Opettajan tietyt raamit toiminnalle Oman oppimisen omistaminen

Lisätiedot

Kysely lähetettiin Helmen kautta toukokuun lopussa 2018 Vastausaika kaksi viikkoa Vastauksia tuli 548 suomenkielistä ( peruskoululaisia n 4000) ja

Kysely lähetettiin Helmen kautta toukokuun lopussa 2018 Vastausaika kaksi viikkoa Vastauksia tuli 548 suomenkielistä ( peruskoululaisia n 4000) ja 2018 Kysely lähetettiin Helmen kautta toukokuun lopussa 2018 Vastausaika kaksi viikkoa Vastauksia tuli 548 suomenkielistä ( peruskoululaisia n 4000) ja 161 ruotsinkielistä (peruskouluikäisiä n 900) 21%

Lisätiedot

Luku 5 Kertaus. Tehtävä 1 Kerratkaa oppimanne asiat yhdessä keskustellen.

Luku 5 Kertaus. Tehtävä 1 Kerratkaa oppimanne asiat yhdessä keskustellen. Luku Kertaus Tehtävä 1 Kerratkaa oppimanne asiat yhdessä keskustellen. - Samanmuotoiset termit - Lausekkeen ja yhtälön ero - Yhtälön totuusarvon tutkiminen - Yhtälön ratkaisun etsiminen - Yhtälön ratkaisun

Lisätiedot

Asiakkaiden työpajat. 2. työpaja Minä päätöksentekijänä Miten teen päätöksiä arjessa ja elämässä? Mitä toivon tulevaisuudelta?

Asiakkaiden työpajat. 2. työpaja Minä päätöksentekijänä Miten teen päätöksiä arjessa ja elämässä? Mitä toivon tulevaisuudelta? Asiakkaiden työpajat 1. työpaja 11.9.2018 Minun elämäni nyt Miksi oman äänen kuuluminen on tärkeää? Miten elämäni sujuu nyt? 2. työpaja 18.9.2108 Minä päätöksentekijänä Miten teen päätöksiä arjessa ja

Lisätiedot

MOOC linjakkaan digiopetuksen muotona. Kokeilu kulttuuriperinnön opetuksessa. PedaForum-päivät, Jyväskylä,

MOOC linjakkaan digiopetuksen muotona. Kokeilu kulttuuriperinnön opetuksessa. PedaForum-päivät, Jyväskylä, MOOC linjakkaan digiopetuksen muotona Kokeilu kulttuuriperinnön opetuksessa PedaForum-päivät, Jyväskylä, 17.8.2016 Visa Immonen Apulaisprofessori Helsingin yliopisto Joanna Veinio Koulutussuunnittelija

Lisätiedot

OPISKELUOPAS MALLI LAPIN YLIOPISTO, OIKEUSTIEDE

OPISKELUOPAS MALLI LAPIN YLIOPISTO, OIKEUSTIEDE OPISKELUOPAS MALLI LAPIN YLIOPISTO, OIKEUSTIEDE Sisältää vain alkuosan edellisvuosien materiaalista. OPISKELUTEKNIIKKA VASTAUSTEKNIIKKA AIKATAULUTUS Copyright Juristivalmennus 2014 Sisältö Oppaan tarkoitus...

Lisätiedot

Flipped classroom lääketieteen tiedonhaun opetuksissa

Flipped classroom lääketieteen tiedonhaun opetuksissa Flipped classroom lääketieteen tiedonhaun opetuksissa Elise Johansson & Leeni Lehtiö Turun yliopiston kirjasto Yhteistyöstä voimaa! BMF:n syysseminaari 14.11.2014 Tiedonhaunopetus lääketieteilijöille Opetus

Lisätiedot

Kysely etäopetustuntien valvojille toukokuussa 2011 (vastauksia 13)

Kysely etäopetustuntien valvojille toukokuussa 2011 (vastauksia 13) Kysely etäopetustuntien valvojille toukokuussa 2011 (vastauksia 1) Olen saanut riittävästi perehdytystä etätuntien valvojana toimimiseen kyllä en en tiedä 8 % Mistä asiasta/asioista olisit kaivannut lisää

Lisätiedot

ALVA ammattilaskennan valmiuksien kartoitus

ALVA ammattilaskennan valmiuksien kartoitus ALVA ammattilaskennan valmiuksien kartoitus Tulokset syksy 2015 Kokemuksen mukaan 80 % tehtävistä oikein saaneella on hyvät valmiudet jatkaa matematiikan opintoja ts. perustaidot hallussa Tulos-% PM15A

Lisätiedot

ENY-C2003 Vesi- ja ympäristötekniikka KURSSIPALAUTE 2014

ENY-C2003 Vesi- ja ympäristötekniikka KURSSIPALAUTE 2014 ENY-C2003 Vesi- ja ympäristötekniikka KURSSIPALAUTE 2014 Kurssipalaute Kurssi järjestetään ensimmäistä kertaa + uusi toteutusmuoto à Tärkeää saada palaute6a jo kurssin aikana, jo6a voimme puu6ua ongelmakoh;in

Lisätiedot

Ajatuksia oppimisesta

Ajatuksia oppimisesta Ajatuksia oppimisesta Turun normaalikoulun kouluttajat Tampereen normaalikoulun 3. 6. sekä 7. 9. luokkalaiset Tampereen yliopiston 2.vsk luokanopettajaopiskelijat OPPIMINEN ON MUUTOS. Luonto ja opetus

Lisätiedot

Kalvomateriaalia: SCI-A0000 Johdatus opiskeluun

Kalvomateriaalia: SCI-A0000 Johdatus opiskeluun Kalvomateriaalia: SCI-A0000 Johdatus opiskeluun 2016 Luento #3 Tiedeyhteisö ja työelämä Kysymyksiä parin viikon takaa Toinen kotimainen kieli https://into.aalto.fi/display/filc/toinen+kotimainen+kieli

Lisätiedot

KIELENOPPIJOITA TIEDONHANKINTA KESKIÖSSÄ KUUNTELEMALLA OPPIJA (AUDITIIVINEN) KIELEN KÄYTTÖ, VUOROVAIKUTUS NÄKEMÄLLÄ

KIELENOPPIJOITA TIEDONHANKINTA KESKIÖSSÄ KUUNTELEMALLA OPPIJA (AUDITIIVINEN) KIELEN KÄYTTÖ, VUOROVAIKUTUS NÄKEMÄLLÄ KIELENOPPIJOITA KIELEN KÄYTTÖ, VUOROVAIKUTUS TIEDONHANKINTA KESKIÖSSÄ KUUNTELEMALLA OPPIJA (AUDITIIVINEN) TEKEMÄLLÄ OPPIJA (KINESTEETTINEN) LUOVA KIELENKÄYTTÄJÄ HOLISTINEN OPPIJA (KOKONAISUUDET TÄRKEITÄ)

Lisätiedot

Ammatillisen kuntoutuksen voi aloittaa etänä. Jari Turunen, apulaisylilääkäri

Ammatillisen kuntoutuksen voi aloittaa etänä. Jari Turunen, apulaisylilääkäri Ammatillisen kuntoutuksen voi aloittaa etänä Jari Turunen, apulaisylilääkäri Mikä on ammatillinen kuntoutusselvitys? Ideana oli tuoda ammatillisen kuntoutuksen palvelut niiden ulottuville, jotka eivät

Lisätiedot

2. JAKSO - MYÖNTEINEN MINÄKUVA Itsenäisyys, turvallisuus, itseluottamus, itseilmaisu

2. JAKSO - MYÖNTEINEN MINÄKUVA Itsenäisyys, turvallisuus, itseluottamus, itseilmaisu 2. JAKSO - MYÖNTEINEN MINÄKUVA Itsenäisyys, turvallisuus, itseluottamus, itseilmaisu Jokaisella lapsella tulisi olla itsestään kuva yksilönä joka ei tarvitse ulkopuolista hyväksyntää ympäristöstään. Heillä

Lisätiedot

Tampereen kesäyliopisto

Tampereen kesäyliopisto Tampereen kesäyliopisto Avoin kaikille 11 Yhteistyökorkeakoulua 10 000 opintopistettä 5000 opiskelijaa 26 oppiainetta Miksi opiskella avoimia yliopisto-opintoja voit hyödyntää välivuoden pääset elämässä

Lisätiedot

47 responses. Summary. Sopiiko omaan tahtiin oppiminen sinulle? Perustele edellisen kohdan vastauksesi. Edit this form

47 responses. Summary. Sopiiko omaan tahtiin oppiminen sinulle? Perustele edellisen kohdan vastauksesi. Edit this form herttaoksanen@gmail.com 47 responses Edit this form View all responses Publish analytics Summary Sopiiko omaan tahtiin oppiminen sinulle? 38.3% 31.9% 21.3% Ei sovi. 4 8.5% Sopii melko hyvin. 10 21.3% Sopii

Lisätiedot

Miten selvitä matematiikasta? Tutkitusti hyviä opiskelutaitovinkkejä

Miten selvitä matematiikasta? Tutkitusti hyviä opiskelutaitovinkkejä Miten selvitä matematiikasta? Tutkitusti hyviä opiskelutaitovinkkejä Panu Erästö Matemaatikko-tilastotieteilijä (Ph.D) Opettaja/pedagogi/opetuksen kehittäjä Kaikilla on edellytykset Usko omiin kykyihin

Lisätiedot

Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=51)

Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=51) Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=51) 1. Minkä vuoksi hakeuduit keskustelemaan Hyviksen kanssa? Opiskeluun liittyvät asiat (esim. ajanhallinta, opiskelutaidot, oppimisvaikeudet) 25 % Elämäntavat (esim.

Lisätiedot

E-oppimateriaalit. Opinaika vs. CD-verkko-ohjelmat

E-oppimateriaalit. Opinaika vs. CD-verkko-ohjelmat Nokian N8 puhelimessa Uutta Toimii netin kautta, ei ohjelmien asennuksia eikä ylläpitoa, koulun lisäksi käytettävissä myös kotona ja muualla 24/7, lisäksi muita opiskelua helpottavia verkko-opetuksen mahdollistavia

Lisätiedot

Ylpeänä esittää: Tarinoita oppimisesta ja yrittäjyydestä

Ylpeänä esittää: Tarinoita oppimisesta ja yrittäjyydestä Ylpeänä esittää: Tarinoita oppimisesta ja yrittäjyydestä haluan lisää kokemusta lasten hoidosta, koska haluun kehittyä alan ammattilaiseksi. Haluan saada opiskelijana myös rahaa sellasella työllä mistä

Lisätiedot

Mika Toivonen Kuntoutusohjaaja ODL, Norther Oy, Arctic Coaching

Mika Toivonen Kuntoutusohjaaja ODL, Norther Oy, Arctic Coaching Mika Toivonen Kuntoutusohjaaja ODL, Norther Oy, Arctic Coaching Oulun Diakonissalaitos Säätiö sr. Oulun Diakonissalaitos Säätiö sr. (ODL säätiö) perustettiin vuonna 1896 lähimmäisenrakkauden hengessä kouluttamaan

Lisätiedot

Kinnarilaiset haastattelivat lukiolaisia Järjen mediapajalla Minkälaista lukio on?

Kinnarilaiset haastattelivat lukiolaisia Järjen mediapajalla Minkälaista lukio on? Kinnarilaiset haastattelivat lukiolaisia Järjen mediapajalla Minkälaista lukio on? Kinnarin koulun kakkosluokkalaiset pääsivät viime viikolla tutustumaan haastattelun tekemiseen. Kakkosluokkalaisten pohtimiin

Lisätiedot

Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=70)

Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=70) Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=70) 1. Minkä vuoksi hakeuduit keskustelemaan Hyviksen kanssa? Opiskeluun liittyvät asiat (esim. ajanhallinta, opiskelutaidot, oppimisvaikeudet) 29 % Elämäntavat (esim.

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

Arviointi oppilaiden näkökulmasta

Arviointi oppilaiden näkökulmasta Arviointi oppilaiden näkökulmasta Raija Niemi Oppilaat vastasivat jakson päätteeksi seitsemään kysymykseen koskien ravintotiedon opiskelua terveystietojaksolla. Luokista 8 A oli työskennellyt melkein koko

Lisätiedot

OPINTOJEN SUUNNITTELU OSANA OPINTOPOLKUA. Opintoihin orientoitumisen luento

OPINTOJEN SUUNNITTELU OSANA OPINTOPOLKUA. Opintoihin orientoitumisen luento OPINTOJEN SUUNNITTELU OSANA OPINTOPOLKUA Opintoihin orientoitumisen luento 27.8.2014 Odotukset opiskelulle Keskustele pienessä ryhmässä: Mitä odotat tulevilta luokanopettajaopinnoiltasi? Millaisia taitoja

Lisätiedot

Palautekysely tilastollisen signaalinkäsittelyn kurssiin

Palautekysely tilastollisen signaalinkäsittelyn kurssiin Palautekysely tilastollisen signaalinkäsittelyn kurssiin Palautteeseen ei tarvitse laittaa nimeä. Kysymyksiä on molemmilla puolilla paperia 1. Muihin kursseihin verrattuna tämä kurssi oli mielestäni Vaikein

Lisätiedot

Kevään 2009 valtakunnallinen 5-6 luokan FyKe koe tilanne FyKe kevät 2009

Kevään 2009 valtakunnallinen 5-6 luokan FyKe koe tilanne FyKe kevät 2009 Kevään 2009 5-6 FyKe koe Oppilasmäärä 14 12 10 8 6 4 2 0 5 6 FyKe kevät 2009 10 10 9,5 9, + 9 9 8,5 8 + 8 8 7,5 7 + 7 7 6,5 6 + 6 6 5,5 5 + 5 5 4,5 4 + 4 Arvosana 122 oppilasta, keskiarvo 7,56 Tehtäväkohtaiset

Lisätiedot

Oppimisprosessissa opiskelijoiden tukena analytiikan opiskelua yhdessä tehden

Oppimisprosessissa opiskelijoiden tukena analytiikan opiskelua yhdessä tehden Oppimisprosessissa opiskelijoiden tukena analytiikan opiskelua yhdessä tehden Katariina Vuorensola Luento-opetuksen tulevaisuus Oppimisseikkailu 2017 Analytiikan kurssi Analytiikan perusteet, 4 op Maisterivaiheen

Lisätiedot

Kannustusta jatkuvaan oppimiseen Optima-ympäristön avulla. Saana-Maija Huttula OpinTori Oulun yliopisto 2015

Kannustusta jatkuvaan oppimiseen Optima-ympäristön avulla. Saana-Maija Huttula OpinTori Oulun yliopisto 2015 Kannustusta jatkuvaan oppimiseen Optima-ympäristön avulla Saana-Maija Huttula OpinTori Oulun yliopisto 2015 1 Taustaa Atomifysiikka 1 on ainetason kurssi, sijoittuu 2. opiskeluvuoden syksylle Pakollinen

Lisätiedot

Maaseudun parhaat hankkeet tulevat Hämeestä! Ke Hämeenlinna

Maaseudun parhaat hankkeet tulevat Hämeestä! Ke Hämeenlinna Matkalla kasvuun yhteistyöhanke 1.9.2016 31.12.2018 Maaseudun parhaat hankkeet tulevat Hämeestä! Ke 22.3.2017 Hämeenlinna Hankerahoitus Hankkeen kokonaisbudjetti 450 000 Hämeen ELY-keskus, 70 %, 315 000

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun lukioiden palvelukyky 2012-2013. Vantaan tulokset 26.3.2013 Heikki Miettinen

Pääkaupunkiseudun lukioiden palvelukyky 2012-2013. Vantaan tulokset 26.3.2013 Heikki Miettinen Pääkaupunkiseudun lukioiden palvelukyky 0-0 n tulokset..0 Heikki Miettinen Lukion. vuosikurssin palvelukykykysely 0-0 Vastaukset Opiskelijat Vastaukset Vastaus% Espoo 0 0 % Helsinki, kaupungin lukiot %

Lisätiedot

Koulussamme opetetaan näppäilytaitoa seuraavan oppiaineen yhteydessä:

Koulussamme opetetaan näppäilytaitoa seuraavan oppiaineen yhteydessä: TypingMaster Online asiakaskyselyn tulokset Järjestimme toukokuussa asiakkaillemme asiakaskyselyn. Vastauksia tuli yhteensä 12 kappaletta, ja saimme paljon arvokasta lisätietoa ohjelman käytöstä. Kiitämme

Lisätiedot

TYÖKALUJA HYVINVOINTITYÖHÖN TOISELLE ASTEELLE

TYÖKALUJA HYVINVOINTITYÖHÖN TOISELLE ASTEELLE TYÖKALUJA HYVINVOINTITYÖHÖN TOISELLE ASTEELLE Valtakunnalliset LAPE-päivät 30.-31.8.2018 Erikoistutkija Miia Sainio Turun yliopisto 2 OPINTOKAMU TOIMENPIDEOHJELMA OPISKELUHYVINVOINNIN EDISTÄMISEKSI TOISELLA

Lisätiedot

Neuvontapalvelut pilottityöpaja 4 / muistio

Neuvontapalvelut pilottityöpaja 4 / muistio Neuvontapalvelut pilottityöpaja 4 / 24.4. muistio Parasta ja hyödyllistä hankkeessa on ollut Tapaamiset. On tutustuttu toisiimme ja eri kaupunkien matkailutiloihin. Muiden tekemisen peilaaminen omaan toimintaan

Lisätiedot

Turvallisuus. Ymmärrys. Lämpö. Ylivertainen Palvelukokemus TERVEYSTALON HALUTUN PALVELUKOKEMUKSEN MÄÄRITTELY

Turvallisuus. Ymmärrys. Lämpö. Ylivertainen Palvelukokemus TERVEYSTALON HALUTUN PALVELUKOKEMUKSEN MÄÄRITTELY Ylivertainen Palvelukokemus TERVEYSTALON HALUTUN PALVELUKOKEMUKSEN MÄÄRITTELY Turvallisuus Lämpö & Ymmärrys Terveystalossa tunnen olevani parhaissa käsissä. Asiakkaalle välittyy lämmin tunnelma. Minusta

Lisätiedot

Tampereen kesäyliopisto

Tampereen kesäyliopisto Tampereen kesäyliopisto Avoin kaikille 11 Yhteistyökorkeakoulua 10 000 opintopistettä 5000 opiskelijaa 30 oppiainetta 12 kieltä Miksi opiskella avoimia yliopisto-opintoja voit hyödyntää välivuoden pääset

Lisätiedot

1. Teitkö SATL-pilottikoulutuksen... Vastaajien määrä: 18

1. Teitkö SATL-pilottikoulutuksen... Vastaajien määrä: 18 1/10 ARVIOINTI: SATL-verkkokoulutuksen pilotti 2018 1. Teitkö SATL-pilottikoulutuksen... N Prosentti Pöytätietokoneella 7 38,89% Kannettavalla tietokoneella 10 55,55% Tablettitietokoneella 1 5,56% Älypuhelimella

Lisätiedot

YKI TAUKOHUONE. Lämmittely. Mistä taukohuoneessa jutellaan?

YKI TAUKOHUONE. Lämmittely. Mistä taukohuoneessa jutellaan? Lämmittely Mistä taukohuoneessa jutellaan? Kuka olet ja mistä olet kotoisin? Kuinka kauan olet asunut Suomessa? Mitä kieliä osaat? Millainen koulutustausta sinulla on? Mitä harrastat? Mitä teet vapaa-aikana?

Lisätiedot

Tampereen kesäyliopisto

Tampereen kesäyliopisto Tampereen kesäyliopisto Avoin kaikille 11 Yhteistyökorkeakoulua 10 000 opintopistettä 5000 opiskelijaa 30 oppiainetta 12 kieltä Ilman opiskelupaikkaa? vietä välivuosi avoimen yliopiston opintojen parissa!

Lisätiedot

Saa mitä haluat -valmennus

Saa mitä haluat -valmennus Saa mitä haluat -valmennus Valmennuksen jälkeen Huom! Katso ensin harjoituksiin liittyvä video ja tee sitten vasta tämän materiaalin tehtävät. Varaa tähän aikaa itsellesi vähintään puoli tuntia. Suosittelen

Lisätiedot