Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) pj. asiankohdat 1 7

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) pj. asiankohdat 1 7"

Transkriptio

1 Pöytäkirja 5/ (12) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka Jäsenet Kutsuttu asiantuntija t tiistai klo Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) prof. Marja Vauras, pj. asiankohdat 8 13 prof. Risto Rinne (prof. Joel Kivirauma) pj. asiankohdat 1 7 prof. Jukka Husu (prof. Pasi Koski) prof. Arja Virta (prof. Harry Silfverberg) prof. Arto Jauhiainen (apulaisprof. Tero Järvinen) prof. Maarit Silvén (prof. Eila Lindfors) yliopistotutk. Jaana Lepistö (yliopistonleht. Lauri Kemppinen) leht. Kristiina Heikkilä (yliopisto-opett. Anu Tuominen) leht. Ulla Rohiola (leht. Ritva Aarras-Saari) yliopistonleht. Päivi Pihlaja (leht. Annukka Jauhiainen) koul.suunn. Minna Aslama (koul.suun. Annina Laakso) (asiankohdat 1 6, 9 13) opisk. Masi-Pekka Rydman (opisk. Miikka Korventausta) opisk. Oskari Arell (opisk. NN) opisk. Milja Lappalainen (opisk. Elena Zhbankova) opisk. Anni Mäki (opisk. Eveliina Alari) opisk. Pirita Talikka (opisk. Karoliina Koskinen) koulutusjohtaja Päivi Granö hallintopäällikkö Meri Louhi koulutussuunnittelija Annina Laakso koulutussuunnittelija Minna Aslama koulutussuunnittelija Pirjo Lehti kansainvälisten asioiden suunnittelija Anna Alasuutari tutkimus- ja jatkokoulutussuunnittelija Anne Tuittu Sihteeri opintoneuvoja Laura Eklund 1. Kokouksen avaaminen sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Kutsu kokoukseen on lähetetty Kutsu on lähetettävä viimeistään viisi arkipäivää ennen kokousta. Johtokunta on päätösvaltainen, kun puheenjohtaja ja vähintään puolet jäsenistä on läsnä. Väitöskirjan tai lisensiaatintutkimuksen hyväksymisestä päätettäessä johtokunta on päätösvaltainen, kun puheenjohtajan lisäksi läsnä on vähintään kolme muuta jäsentä, joilla on vähintään samantasoinen opintosuoritus. Turun yliopiston johtosäännön 30 :n mukaan Hallintoelin voi yksimielisellä päätöksellään ottaa käsiteltäväkseen kiireellisen asian, vaikka sitä ei ole kokouskutsussa mainittu.. Kokous avattiin klo ja todettiin lailliseksi sekä päätösvaltaiseksi.

2 Pöytäkirja 5/ (12) 2. Ilmoitusasiat Dekaanin ja varadekaanin opintoasioita koskevat päätökset (liite). 3. Opetusnäytteen antaminen: KT Hanna Järvenoja Rehtorin ohjeen (dnro 259/002/2013) mukaan tiedekunnan johtokunta tai dekaani voi edellyttää, että dosentin arvoa hakevan on hyvän opetustaitonsa osoittamiseksi annettava julkinen opetusnäyte. Dosentilta edellytetään johtosäännön 46 mukaan hyvää (2) opetustaitoa. KT Hanna Järvenoja hakee tiedekunnasta dosentin arvoa alana oppimisen tutkimus. Hän antoi Oulusta etänä opetusnäytteen opettajankoulutuslaitoksen opetusnäytetoimikunnalle, joka antoi näytteelle arvosanan tyydyttävä (1). Näin ollen dosentilta johtosäännön mukaan edellytettävä opetustaitovaatimus ei täyttynyt. Tiedekunnan joulukuussa 2014 voimassa olleen opetusnäyteohjeen mukaan dosentuurin opetusnäytteen antajalle voidaan varata yksi uusimismahdollisuus. Dekaani antoi uusitun opetusnäyteohjeen, jonka mukaan jatkossa tiedekunnan johtokunta vastaanottaa ja arvostelee dosentuureja koskevat opetusnäytteet. Uusittu ohje sisältää edelleen mahdollisuuden uusia opetusnäyte. Järvenoja antaa johtokunnan kokouksessa 5/2015 uusintaopetusnäytteen aiheesta Motivaation ylläpitäminen - keskeinen osa oppimisen säätelyä. Opetusnäyte arvostellaan asteikolla hylätty, tyydyttävä, hyvä tai erinomainen (0 3). hallintopäällikkö Meri Louhi KT Hanna Järvenojan opetusnäyte arvosteltiin yksimielisesti arvosanalla hyvä (2). 4. Dosentin arvon myöntäminen KT Hanna Järvenojalle Turun yliopiston johtosäännön 46 :n mukaan rehtori voi hakemuksesta myöntää dosentin arvon henkilölle, jolla on perusteelliset tiedot omalta alaltaan, julkaisuilla tai muulla tavoin osoitettu kyky itsenäiseen tieteelliseen tutkimustyöhön ja hyvä opetustaito. Esityksen dosentin arvon myöntämisestä tekee tiedekunnan johtokunta. Hakijan tieteellisestä pätevyydestä on hankittava lausunto vähintään kahdelta asiantuntijalta, ellei lausunnon hankkimista pidetä erityisestä syystä tarpeettomana. Opetustaito voidaan osoittaa monella tavalla ja se tulee voida arvioida hyväksi. Tiedekunnan johtokunta tai dekaani voi edellyttää, että hakijan on opetustaitonsa osoittamiseksi annettava julkinen opetusnäyte.

3 Pöytäkirja 5/ (12) Kasvatustieteiden tohtori Hanna Järvenoja on hakenut oppimisen tutkimuksen dosentin arvoa. Opettajankoulutuslaitos puoltaa hakemusta. Hakemus liitteineen on nähtävillä valmistelijalla ja kokouksessa. Hanna Järvenoja on suorittanut kasvatustieteiden tohtorin tutkinnon vuonna 2010 Oulun yliopistossa. Hän on toiminut tutkijana Oulun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnassa vuodesta 2001 lähtien. Vuodesta 2013 alkaen hän on toiminut postdoc-tutkijana Oppimisen ja koulutusteknologian tutkimusyksikössä, jossa hän toimii yhtenä kolmesta vastuullisesta tutkijasta. Hänen tutkimuksensa liittyy erityisesti emootioiden ja motivaation säätelyyn yhteisöllisen oppimisen tilanteissa. Järvenoja on saanut Tiedeakatemian nuoren tutkijan palkinnon (2011), EARLI Motivation and Emotion SIG - palkinnon nuorelle tutkijalle (2007) ja parhaimman esityksen palkinnon ITKkonferenssissa (2003). Järvenoja on osallistunut useiden tutkimusprojektien haku- ja toteutusvaiheeseen. Hän toimii arvioitsijana kotimaisissa ja kansainvälisissä konferensseissa ja tieteenalan lehdissä. Järvenoja on työskennellyt kaksi lyhyttä periodia ulkomailla (Kanada ja Australia). Tieteellisen pätevyyden osalta dosentilla tulee olla perusteelliset taidot omalta alaltaan ja julkaisuilla tai muilla tavoin osoitettu kyky itsenäiseen tieteelliseen tutkimustyöhön. Dosentin arvoa hakevan tulee täyttää tieteenalakohtaiset minimivaatimukset julkaisujen osalta. Kasvatustieteiden tiedekunnassa minimivaatimus on vähintään kahden väitöskirjan verran tiedekunnan tieteelliset vaatimukset täyttäviä julkaisuja laitoksen tai tiedekunnan toimintaan ja profiiliin liittyviltä aloilta. Dekaani valitsi hakijan tieteellistä pätevyyttä arvioiviksi asiantuntijoiksi professori Markku Niemivirran (Helsingin yliopisto) ja professori Susan Nolenin (University of Washington). Kumpikaan ei ilmoittanut olevansa hallintolain :ssä tarkoitetulla tavalla esteellinen eikä Järvenojalla ollut huomauttamista valinnan johdosta. Liite 1/ Asiantuntijalausunto Niemivirta 2/ Asiantuntijalausunto Nolen Nolenin saapuneen lausunnon mukaan Järvenojan ansiot täyttävät poikkeuksellisen hyvin dosentilta edellytetyt vaatimukset. Nolen katsoo Turun yliopiston hyötyvän dosentuurin arvon myöntämisestä Järvenojalle. Niemivirran saapuneen lausunnon mukaan Järvenojan tutkimustoiminta on ajankohtaista ja Järvenoja on osoittanut kykenevänsä itsenäiseen tieteelliseen ajatteluun ja tutkimukseen sekä monipuoliseen tutkimusyhteistyöhön. Niemivirta katsoo Järvenojan täyttävän dosentille asetettavat kelpoisuusvaatimukset tieteellisen toiminnan osalta. Hakijan opetustaidon osalta todetaan, että hakemuksessa antamien tietojen mukaan Järvenoja on luennoinut, opettanut ja ohjannut vuodesta 2004 lähtien kotimaisilla ja kansainvälisillä kursseilla. Opetusnäytteiden ohjauksen osalta Järvenojalla on kokemusta väitöskirjojen ohjaamisesta toisena ohjaajana (viisi ohjattavaa). Hän osallistuu myös maisteri- ja kandidaattitöiden ohjaukseen.

4 Pöytäkirja 5/ (12) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunta vastaanottaa Järvenojan dosentuuriin liittyvän opetusnäytteen asialistan kohtana 3. Opetusnäyte huomioidaan opetustaidon arvioinnissa. Yhteenvetona edellä esitetystä voidaan todeta, että asiantuntijalausuntojen perusteella Järvenojan ansiot täyttävät johtosäännön 46 :n vaatimukset dosentilta edellytettävästä tieteellisestä pätevyydestä. Opetustaidon kokonaisuuden ratkaisee opetusnäytteen arvosana. Kokonaisuutena opetustaito tulee voida arvioida hyväksi (2). Mikäli hyvän opetustaidon edellytys täyttyy, täyttyvät Järvenojan osalta johtosäännön vaatimukset dosentin arvon myöntämiseksi. hallintopäällikkö Meri Louhi n päätösehdotus Tiedekunta päättää tehdä rehtorille esityksen oppimisen tutkimuksen dosentin arvon myöntämisestä KT Hanna Järvenojalle. 5. Esityksen tekeminen kasvatustieteiden koulutukseen (kasvatustiede, aikuiskasvatustiede ja erityispedagogiikka) valittavien määristä sekä koulutuksen valintaperusteiden hyväksyminen vuodelle 2016 Turun yliopiston opintojohtosäännön 5 :n mukaan yliopiston hallitus päättää tiedekuntien johtokuntien esityksestä yliopistoon vuosittain alempaa ja ylempää korkeakoulututkintoa suorittamaan otettavien määrästä. Turun yliopiston johtosäännön 21 :n mukaan johtokunnan tehtävänä on tehdä esitys tiedekuntaan tai kauppakorkeakouluun vuosittain otettavien uusien opiskelijoiden määrästä ja päättää valintaperusteista. Esitys uusien opiskelijoiden määristä vuonna 2016 tulee toimittaa Turun yliopiston opintohallintopäällikölle viimeistään Valintaopastiedot tulee toimittaa opiskelija- ja hakijapalveluihin viimeistään mennessä. Johtokunta on päättänyt, että kasvatustieteiden tiedekunta osallistuu vuonna 2016 kaikkien koulutusten yhteishauissa VAKAVAkokeeseen. Kasvatustieteiden koulutuksen, erityisopetuksen ja KSP-maisteriohjelman koulutuksien valmisteluryhmä (pj. Arto Jauhiainen) on valmistellut ehdotuksen kasvatustieteiden koulutukseen valittavien määristä ja valintaperusteista vuodelle Ehdotuksen mukaan valittavien määrät kasvatustieteiden koulutukseen vuonna 2016 ovat: Yhteishaku - 45 opiskelijaa kasvatustieteen kandidaatin ja kasvatustieteen maisterin tutkintoon Erillisvalinnat - Avoimen yliopiston väylän valinta: 18 opiskelijaa - Erillisvalinta kasvatustieteen maisterin tutkintoon: 12 opiskelijaa Siirto-opiskelijavalinnat - Turun yliopiston muista tiedekunnista siirtyvät: ei kiintiötä

5 Pöytäkirja 5/ (12) - Muista yliopistoista vastaavista koulutuksista siirtyvät: ei kiintiötä Muut valinnat kasvatustieteiden tiedekunnan sisällä - Pääaineen vaihtajat kasvatustieteiden laitoksessa: ei kiintiötä - Laitoksen vaihtajat kasvatustieteiden tiedekunnassa: ei kiintiötä Merkittävimmät muutokset valintaperusteissa: - Hakuaikoja ja valintaperusteissa käytettyjä termejä on yhtenäistetty Turun yliopistossa. - Osa yhteishaussa tarjolla olevista opiskelupaikoista varataan hakijoille, jotka eivät ole aikaisemmin suorittaneet Suomen koulutusjärjestelmän mukaista korkeakoulututkintoa tai vastaanottaneet korkeakoulututkintoon johtavaa opiskeluoikeutta. - Turun yliopiston muista tiedekunnista siirtoa hakevien valintaperusteita on kevennetty siten, että hakijalla tulee olla suoritettuna kandidaatin tutkinto ja hakukohteen perus- ja aineopinnot. Aiemmin hakijoilta edellytettiin lisäksi hakukohteen syventävistä opinnoista 20 opintopisteen suorituksia. Liite 3/ Pyyntö uusien opiskelijoiden määristä ja valintaperusteista vuodelle / Kasvatustieteiden koulutukseen vuonna 2016 valittavien määrät ja valintaperusteet koulutussuunnittelija Annina Laakso n päätösehdotus Johtokunta päättää esittää kasvatustieteiden koulutukseen vuonna 2016 valittavien opiskelijoiden määrät valmistelun mukaisesti ja hyväksyy valintaperusteet vuodelle 2016 asialiitteen 1/ mukaisesti. Valintaperusteisiin tehdään vielä mahdolliset yliopiston, VAKAVA-ohjausryhmän ja OKM:n antamien ohjeiden mukaiset muokkaukset ja täsmennykset. 6. Nuorisotutkimuksen perus- ja aineopintojen opetussuunnitelman hyväksyminen Turun yliopisto on mukana YUNET Nuorisotutkimuksen yliopistoverkostossa, jonka piiriin kuuluvat myös Helsingin yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Oulun yliopisto ja Tampereen yliopisto sekä Nuorisotutkimusseuran piirissä toimiva Nuorisotutkimusverkosto. Koordinoivana yksikkönä toimii Tampereen yliopiston yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö. YUNET pyrkii edistämään korkealuokkaista nuorisoon kohdistuvaa opetusta ja tutkimusta yhdistämällä eri yliopistojen voimavaroja. YUNET organisoi valtakunnallista nuorisotutkimuksen opetusta toteuttamalla nuorisotutkimuksen perusopintoja (25 op) ja aineopintoja (35 op). Opetusta järjestetään yliopistoverkoston jäsenten maksamalla jäsenmaksulla. Apulaisprofessori Tero Järvinen on nimetty YUNET:n koulutusyhteyshenkilöksi Turun yliopistossa. Nuorisotutkimuksen perus- ja aineopintojen opetussuunnitelma on valmisteltu YUNET-verkoston johtoryhmässä sekä tiedekunnan kasva-

6 Pöytäkirja 5/ (12) tustieteiden koulutuksen, erityisopetuksen ja KSP-maisteriohjelman koulutuksien valmisteluryhmässä (pj. Arto Jauhiainen). 2/ Nuorisotutkimuksen perus- ja aineopintojen opetussuunnitelma koulutussuunnittelija Annina Laakso n päätösehdotus Hyväksytään asialiitteen 2/ mukainen nuorisotutkimuksen perusja aineopintojen opetussuunnitelma Esityksen tekeminen opettajankoulutuslaitoksen koulutuksiin valittavien määristä sekä koulutuksien valintaperusteiden hyväksyminen vuodelle 2016 Turun yliopiston opintojohtosäännön 5 :n mukaan yliopiston hallitus päättää tiedekuntien johtokuntien esityksestä yliopistoon vuosittain alempaa ja ylempää korkeakoulututkintoa suorittamaan otettavien määrästä. Turun yliopiston johtosäännön 21 :n mukaan johtokunnan tehtävänä on tehdä esitys tiedekuntaan tai kauppakorkeakouluun vuosittain otettavien uusien opiskelijoiden määrästä ja päättää valintaperusteista. Esitys uusien opiskelijoiden määristä vuonna 2016 tulee toimittaa Turun yliopiston opintohallintopäällikölle viimeistään Valintaopastiedot tulee toimittaa opiskelija- ja hakijapalveluihin viimeistään mennessä. Johtokunta on päättänyt, että kasvatustieteiden tiedekunta osallistuu vuonna 2016 kaikkien koulutusten yhteishauissa VAKAVAkokeeseen. Luokanopettajan, käsityön- ja lastentarhanopettajan koulutuksien valmisteluryhmä (pj. yksikönjohtaja Jaana Lepistö, vpj. yksikönjohtaja Kristiina Heikkilä) on valmistellut kokouksessaan ehdotuksen opettajankoulutuslaitoksen koulutuksiin valittavien määristä ja valintaperusteista v Ehdotuksen mukaan valittavien määrät v ovat: Luokanopettajan koulutus, Turku: Yhteishaku kasvatustieteen kandidaatin ja kasvatustieteen maisterin tutkintoon: 85 Erillisvalinta kasvatustieteen maisterin tutkintoon: 10 Siirto-opiskelijavalinta kasvatustieteen maisterin tutkintoon: ei kiintiötä Luokanopettajan koulutus, Rauma: Yhteishaku kasvatustieteen kandidaatin ja kasvatustieteen maisterin tutkintoon: 60 Erillisvalinta kasvatustieteen maisterin tutkintoon: 20 Siirto-opiskelijavalinta kasvatustieteen maisterin tutkintoon: ei kiintiötä Käsityön aineenopettajan koulutus: Yhteishaku kasvatustieteen kandidaatin ja kasvatustieteen maisterin tutkintoon: 39

7 Pöytäkirja 5/ (12) Lastentarhanopettajan koulutus: Yhteishaku kasvatustieteen kandidaatin tutkintoon: 60 Siirto-opiskelijavalinta kasvatustieteen kandidaatin tutkintoon: ei kiintiötä Kasvatustieteen (varhaiskasvatus) maisteriohjelma: Erillisvalinta kasvatustieteen maisterin tutkintoon: 12 Koulutuksiin valittavien uusien opiskelijoiden määrät ovat verrattuna vuoden 2015 vastaaviin lukuihin muutoin samat lukuunottamatta Rauman yksikön luokanopettajan koulutukseen yhteishaussa valittavien määrää, joka vuonna 2015 on 76. Vuosina 2014 ja 2015 on Turun yliopiston lisäaloituspaikoista 16 tullut luokanopettajakoulutukseen Raumalle. Vuonna 2016 yhteishaussa palataan aiempaan valittavien määrään (60). Merkittävimmät muutokset valintaperusteissa: Hakuaikoja ja valintaperusteissa käytettyjä termejä on yhtenäistetty Turun yliopistossa. Yliopistolain muutoksen myötä osa yhteishaussa tarjolla olevista opiskelupaikoista varataan niille, jotka eivät ole aikaisemmin suorittaneet Suomen koulutusjärjestelmän mukaista korkeakoulututkintoa tai vastaanottaneet korkeakoulututkintoon johtavaa opiskeluoikeutta. Muutoksen myötä myös valintakokeen toiseen vaiheeseen kutsuttavien paikoista osa varataan ensikertalaisille hakijoille. Ensikertalaisten kiintiöt ovat: luokanopettajan koulutus 80 % (valtakunnallinen), lastentarhanopettajan koulutus 80 % (valtakunnallinen), käsityön aineenopettajan koulutus 70 % (valmisteluryhmän ehdotus). Luokanopettajan ja lastentarhanopettajan koulutuksien valinnassa, voidakseen tulla kutsuksi valintakokeen toiseen vaiheeseen, tulee hakijan saada vähintään 30 % VAKAVA-kokeen raakapisteiden enimmäismäärästä (sovittu VAKAVA-ohjausryhmässä). Luokanopettajan koulutuksen (Turku) erillisvalinta KM-tutkintoon ei ole enää mukana VAKAVA-kokeessa, vaan valinta koulutukseen tapahtuu soveltuvuuskokeen perusteella. Näin valintatapa on yhtenevä Raumalla toteutettavan vastaavan koulutuksen kanssa. Luokanopettajan koulutuksen (Turku) yhteishaussa ja erillisvalinnassa opiskelijoita valittaessa laitetaan hakijat tasapistetilanteessa paremmuusjärjestykseen ensin matemaattis-luonnontieteellisen ajattelun testin pistemäärän ja sen jälkeen toiminnallisen ryhmätehtävän pistemäärän perusteella (v toisinpäin). Toisesta opettajankoulutusyksiköstä siirtoa hakevien valintaa kutsutaan erillisvalinnan sijaan siirto-opiskelijavalinnaksi. Lastentarhanopettajan koulukseen valittujen opiskelijoiden valinta kasvatustieteen (varhaiskasvatus) maisteriohjelmaan tehdään toisen opiskeluvuoden lopussa kasvatustieteen perusopintojen opintomenestyksen perusteella (v ensimmäisen opiskeluvuoden lopussa). Lastentarhanopettajan koulutuksen valintakokeen toiseen vaiheeseen kutsutaan 200 VAKAVA-kokeessa parhaiten menestynyttä hakijaa (v parhaiten menestynyttä). Noston peruste: valintakokeen toisesta vaiheesta jää tavallisesti hakijoita pois, jolloin hakijamäärä, josta lopullinen valinta tehdään, on tarkoitettua pienempi.

8 Pöytäkirja 5/ (12) Liite t 3/ Pyyntö uusien opiskelijoiden määristä ja valintaperusteista vuodelle / Opettajankoulutuslaitoksen koulutuksiin valittavien määrät ja valintaperusteet v koulutussuunnittelija Minna Aslama (Turku) koulutussuunnittelija Pirjo Lehti (Rauma) Valmistelijoiden päätösehdotus Johtokunta päättää esittää opettajankoulutuslaitoksen koulutuksiin vuonna 2016 valittavien opiskelijoiden määrät valmistelun mukaisesti ja hyväksyy koulutuksien valintaperusteet vuodelle 2016 asialiitteen 3/ mukaisesti. Valintaperusteisiin tehdään vielä mahdolliset yliopiston, VAKAVA-ohjausryhmän ja OKM:n antamien ohjeiden mukaiset muokkaukset ja täsmennykset. Päätettiin valmistelijoiden päätösehdotuksen mukaisesti. 8. Esityksen tekeminen kasvatustieteiden, luokanopettajan (Turku ja Rauma), käsityön aineenopettajan ja lastentarhanopettajan koulutuksiin valittavien, ulkomailla pohjakoulutuksensa suorittaneiden, määrästä ja valintaperusteiden hyväksyminen 2016 Turun yliopiston opintojohtosäännön 5 :n mukaan yliopiston hallitus päättää tiedekuntien johtokuntien esityksestä yliopistoon vuosittain alempaa ja ylempää korkeakoulututkintoa suorittamaan otettavien määrästä. Turun yliopiston johtosäännön 21 :n mukaan johtokunnan tehtävänä on tehdä esitys tiedekuntaan tai kauppakorkeakouluun vuosittain otettavien uusien opiskelijoiden määrästä ja päättää valintaperusteista. Ehdotus ulkomailla pohjakoulutuksensa suorittaneiden määrästä ja valintaperusteista vuodelle 2016 on käsitelty kasvatustieteiden koulutuksen, erityisopetuksen ja KSP-maisteriohjelman koulutuksien valmisteluryhmässä (pj. professori Arto Jauhiainen) sekä luokanopettajan, käsityön- ja lastentarhanopettajan koulutuksien valmisteluryhmässä (pj. yksikönjohtaja Jaana Lepistö, vpj. yksikönjohtaja Kristiina Heikkilä). Valintaperusteissa mainitusta hakijalta edellytettävästä kielitaidosta (opettajankoulutuslaitos) on poistettu kohdat, jotka viittaavat erinomaisen taidon osoittamiseen opintojen yhteydessä. Asiasta on keskusteltu yliopiston opiskelija- ja hakijapalvelujen kanssa. Muutoin valintaperusteisiin ei ehdoteta muutoksia. Liitteeseen on merkitty keltaisella värillä se osa valintaperusteista, joka johtokunnan tulee huomioida. Muusta osasta vastaa opiskelija- ja hakijapalvelut. Liite t 3/ Pyyntö uusien opiskelijoiden määristä ja valintaperusteista vuodelle / Ulkomailla pohjakoulutuksensa suorittaneiden määrä ja valintaperusteet kasvatustieteen kandidaatin ja maisterin tutkintoon v koulutussuunnittelija Minna Aslama koulutussuunnittelija Annina Laakso Valmistelijoiden päätösehdotus Johtokunta esittää kasvatustieteiden, luokanopettajan (Turku ja Rauma), käsityön aineenopettajan ja lastentarhanopettajan koulutuksiin valittavien,

9 Pöytäkirja 5/ (12) ulkomailla pohjakoulutuksensa suorittaneiden määrän valmistelun mukaisesti ja hyväksyy valintaperusteet vuodelle 2016 asialiitteen 4/ mukaisesti. Valintaperusteisiin tehdään vielä mahdolliset yliopiston ja OKM:n antamien ohjeiden mukaiset muokkaukset ja täsmennykset. Päätettiin valmistelijoiden päätösehdotuksen mukaisesti. 9. Perusopetuksessa opetettavien aineiden ja aihekokonaisuuksien monialaiset opinnot aineenopettajille 60 op valintaperusteet ja opetussuunnitelma lukuvuodeksi Aineenopettajasta luokanopettajaksi (AILO) -koulutuksen valintaperusteiden ja opetussuunnitelman hyväksyminen. Aineenopettajasta luokanopettajaksi -koulutusta on järjestetty Raumalla lukuvuosina ja Koulutus on työvoimakoulutusta ja sen rahoittavat Satakunnan ja Varsinais-Suomen ELY-keskukset. Opettajankoulutuslaitos, Rauman yksikkö on sitoutunut toteuttamaan koulutuksen. Lukuvuonna järjestettävä koulutus toteutetaan edellisen hankintasopimuksen optiona. Satakunnan ELY-keskus on tehnyt päätöksen vuoden 2015 option lunastamisesta. Hankintasopimus allekirjoitetaan ennen koulutuksen alkamista. Koulutus on tarkoitettu ylemmän yliopistossa suoritetun korkeakoulututkinnon suorittaneille työttömille työnhakijoille tai työttömyysuhan alla oleville henkilöille, joilla on perusopetuksen aineenopettajan kelpoisuus tai erityisopettajan kelpoisuus sekä suoritetut opettajan pedagogiset opinnot. Koulutus on ammatillista työvoimakoulutusta ja opiskelijavalinnassa etusijalla ovat ne henkilöt, joiden kohdalla koulutuksella arvioidaan olevan suurin työllistymistä edistävä vaikutus. Opintojen laajuus on 60 opintopistettä ja ne tuottavat peruskoulun luokanopettajan kelpoisuuden. Valintaperusteet ja opetussuunnitelma on käsitelty luokanopettajan, käsityönopettajan ja lastentarhanopettajan koulutuksien valmisteluryhmän sähköpostikokouksessa ja opetussuunnitelmaan on tehty valmisteluryhmän kommenttien perusteella joitakin täsmennyksiä. Valintaperusteet ovat samat kuin aiemmin toteutetuissa koulutuksissa, ainoastaan päivämäärät on muutettu. Merkittävimmät muutokset opetussuunnitelmassa: opintojaksoon MO3 on lisätty yhteiskuntaoppi opintojaksot MO5 Biologia, MO6 Maantiede ja MO7 Fysiikka ja kemia on yhdistetty opintojaksoksi Ympäristöoppi 5/ Perusopetuksessa opetettavien aineiden ja aihekokonaisuuksien monialaiset opinnot aineenopettajille 60 op valintaperusteet ja opetussuunnitelma koulutussuunnittelija Pirjo Lehti n päätösehdotus Johtokunta hyväksyy perusopetuksessa opetettavien aineiden ja aihekokonaisuuksien monialaiset opinnot aineenopettajille 60 op valintaperusteet ja opetussuunnitelman lukuvuodeksi asialiitteen 5/ mukaisesti.

10 Pöytäkirja 5/ (12) 10. Kasvatustieteiden tiedekunnan koulutusvienti: Bachelor s Degree Programme in Teacher Education BE.d. (TY & FinUni) Opettajankoulutuslaitoksen Rauman yksikössä on suunnitteilla koulutusvientiin liittyvä kandidaatinkoulutusohjelma (180 ETCS). Koulutusjohtaja Päivi Granön laatimassa liitteessä on kuvattu tarkemmin suunnittelun vaihetta. Liite 4/ Kandidaatinkoulutusohjelma, koulutusviennin suunnittelun vaihe koulutussuunnittelija Pirjo Lehti n päätösehdotus Merkitään johtokunnan tiedoksi. 11. Esityksen tekeminen Learning, Learning Environments and Educational Systems - maisteriohjelmaan valittavien opiskelijoiden määrästä sekä valintaperusteiden hyväksyminen vuodelle 2016 Turun yliopiston opintojohtosäännön 5 :n mukaan yliopiston hallitus päättää tiedekuntien johtokuntien esityksestä yliopistoon vuosittain alempaa ja ylempää korkeakoulututkintoa suorittamaan otettavien määrästä. Turun yliopiston johtosäännön 21 :n mukaan johtokunnan tehtävänä on tehdä esitys tiedekuntaan tai kauppakorkeakouluun vuosittain otettavien uusien opiskelijoiden määrästä ja päättää valintaperusteista. Yliopistopalvelut pyytää tiedekuntia tekemään esityksen uusien opiskelijoiden määristä vuonna 2016 ja toimittamaan ne opiskelija- ja hakijapalveluihin viimeistään Myös erillisvalinnan kautta valittavien opiskelijoiden enimmäismäärä pyydetään ilmoittamaan. Board of the International Master's Degree Program in Learning, Learning Environments and Educational Systems (pj. Erno Lehtinen) on tehnyt kokouksessaan ehdotuksen Learning, Learning Environments and Educational Systems maisteriohjelmaan (LLEES) valittavien määrästä ja valintaperusteista vuodelle Ehdotuksen mukaan LLEESmaisteriohjelmaan hyväksytään vuoden 2016 opiskelijavalinnassa opiskelijoita seuraavasti: enintään 20 opiskelijaa suorittamaan kasvatustieteen maisterin tutkintoa enintään 5 opiskelijaa suorittamaan kasvatustieteen maisterin tutkintoa ja Master of Arts Erziehungswissenschaft -tutkintoa (opiskelijat valitaan LLEES-maisteriohjelman opiskelijavalinnassa) enintään 5 opiskelijaa suorittamaan kasvatustieteen maisterin tutkintoa ja Master of Arts Erziehungswissenschaft -tutkintoa (opiske-

11 Pöytäkirja 5/ (12) lijat valitaan Universität Regensburgin Masterstudiengang Erziehungs-wissenschaft -ohjelman opiskelijavalinnassa). 6/ Learning, Learning Environments and Educational Systems maisteriohjelmaan v valittavien määrä ja valintaperusteet kansainvälisten asioiden suunnittelija Anna Alasuutari n päätösehdotus Johtokunta päättää esittää ehdotuksen Learning, Learning Environments and Educational Systems maisteriohjelmaan vuonna 2016 valittavien opiskelijoiden määrät valmistelun mukaisesti ja valintaperusteet asialiitteen 6/ mukaisesti. 12. Jatko-opintojen valintaperusteiden hyväksyminen Turun yliopiston opintojohtosäännön 21 :n mukaan tiedekunnan johtokunnan tehtävänä on tehdä esitys tiedekuntaan vuosittain otettavien uusien opiskelijoiden määrästä ja päättää valintaperusteista. Tiedekunnan tohtoriohjelmien esitys jatko-opintojen uusiksi valintaperusteiksi on liitteenä. Valintaperusteet ovat muuttuneet aiempaan verrattuna hakemusasiakirjojen ja kielitaidon todentamisvaatimuksien osalta. Lisäksi valintaperusteita on tarkennettu. Tiedekuntaan hyväksyttävien uusien jatko-opiskelijoiden kiintiötä ehdotetaan pienennettäväksi. Jatkossa sekä OPPI- että KEVEKOtohtoriohjelmaan voidaan kumpaankin hyväksyä enintään 12 tohtorikoulutettavaa vuodessa. Uudet valintaperusteet tulevat voimaan / Jatko-opinnot, valintaperusteet alkaen tutkimus- ja jatkokoulutussuunnittelija Anne Tuittu n päätösehdotus Hyväksytään jatko-opintojen valintaperusteet sekä vuosittain otettavien uusien opiskelijoiden määrä asialiitteen 7/ mukaisesti. 13. Kokouksen päättäminen Kokous päätettiin klo

12 Pöytäkirja 5/ (12) Pöytäkirjan vakuudeksi, Puheenjohtaja (asiankohdat 1 7) Risto Rinne Puheenjohtaja (asiankohdat 8 13) Marja Vauras Sihteeri Laura Eklund

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Pöytäkirja 4/2015 1 (5) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka tiistai 28.4.2015 klo 10.00 10.28 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) (asiankohdat 1 4, 7 10)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) (asiankohdat 1 4, 7 10) Kokouskutsu 9/2015 1 (5) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika tiistai 24.11.2015 klo 10.00 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) hallintopäällikkö Meri Louhi tutkimus- ja jatkokoulutussuunnittelija Anne Tuittu

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) hallintopäällikkö Meri Louhi tutkimus- ja jatkokoulutussuunnittelija Anne Tuittu Pöytäkirja 1/2015 1 (6) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka keskiviikko 21.1.2015 klo 10.05 10.15 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Kokouskutsu 4/2015 1 (7) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika tiistai 28.4.2015 klo 10.00 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja Vauras,

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) (asiankohdat 1 7, 16 23)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) (asiankohdat 1 7, 16 23) Kokouskutsu 6/2014 1 (13) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika tiistai 27.5.2014 klo 10.00 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja Vauras,

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) prof. Marja Vauras, pj. 1 18, paikalla asiankohdat (paikalla asiankohdat 1 18)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) prof. Marja Vauras, pj. 1 18, paikalla asiankohdat (paikalla asiankohdat 1 18) Pöytäkirja 6/2014 1 (16) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka Jäsenet tiistai 27.5.2014 klo 10.03 14.16 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Kokouskutsu 1/2016 1 (6) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika keskiviikko 24.2.2016 klo 10.00 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) (asiankohdat 1 3, 5 6, 8 9)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) (asiankohdat 1 3, 5 6, 8 9) Kokouskutsu 11/2014 1 (5) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika tiistai 4.11.2014 klo 10.00 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja Vauras,

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) (asiankohdat 1 4)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) (asiankohdat 1 4) Pöytäkirja 3/2015 1 (5) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka tiistai 17.3.2015 klo 10.00 10.21 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Pöytäkirja 12/2014 1 (6) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka tiistai 2.12.2014 klo 10.03 11.07 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Kokouskutsu 12/2014 1 (5) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika tiistai 2.12.2014 klo 10.00 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja Vauras,

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) opisk. Masi-Pekka Rydman (opisk. NN)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) opisk. Masi-Pekka Rydman (opisk. NN) Kokouskutsu 5/2013 1 (12) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika tiistai 28.5.2013 klo 10.00 Paikka Jäsenet Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) prof. Marja Vauras,

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Pöytäkirja 8/2015 1 (5) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka tiistai 27.10.2015 klo 10.00 10.20 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Pöytäkirja 2/2014 1 (5) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka Jäsenet tiistai 11.2.2014 klo 11.05 11.35 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) 1. Kokouksen avaaminen sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) 1. Kokouksen avaaminen sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirja 4/2016 1 (7) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka keskiviikko 11.5.2016 klo 10.03 11.51 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof.

Lisätiedot

Kokouskutsu 4/ (7) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous. Aika keskiviikko klo 10.00

Kokouskutsu 4/ (7) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous. Aika keskiviikko klo 10.00 Kokouskutsu 4/2016 1 (7) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika keskiviikko 11.5.2016 klo 10.00 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) hallintopäällikkö Meri Louhi tutkimus ja jatkokoulutussuunnittelija Anne Tuittu

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) hallintopäällikkö Meri Louhi tutkimus ja jatkokoulutussuunnittelija Anne Tuittu Pöytäkirja 6/2016 1 (5) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka keskiviikko 8.6.2016 klo 10.10 11.05 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof.

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) opisk. Masi-Pekka Rydman (opisk. NN)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) opisk. Masi-Pekka Rydman (opisk. NN) Pöytäkirja 5/2013 1 (14) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika tiistai 28.5.2013 klo 10.04-11.06 Paikka Jäsenet Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Kokouskutsu 10/2017 1 (5) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika keskiviikko 27.9.2017 klo 10.00 Paikka Jäsenet Valmistelijat Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys)

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Kokouskutsu 4/2014 1 (6) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika tiistai 15.4.2014 klo 10.00 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja Vauras,

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) prof. Marja Vauras, pj. prof. Arja Virta asiat 1-4, 6, 8 (prof.

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) prof. Marja Vauras, pj. prof. Arja Virta asiat 1-4, 6, 8 (prof. Pöytäkirja 2/2013 1 (5) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika tiistai 26.2.2013 klo 10:00-11:05 Paikka Jäsenet Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) prof. Marja Vauras, pj.

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) prof. Marja Vauras, pj. Pöytäkirja 11/2018 1 (5) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika keskiviikko 26.9.2018 klo 10.01-11.17 Paikka Jäsenet Kutsuttuna Valmistelijat Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla

Lisätiedot

Kokouskutsu 7/2015 1 (5) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous. Aika tiistai 29.9.2015 klo 10.00

Kokouskutsu 7/2015 1 (5) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous. Aika tiistai 29.9.2015 klo 10.00 Kokouskutsu 7/2015 1 (5) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika tiistai 29.9.2015 klo 10.00 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja Vauras,

Lisätiedot

Pöytäkirja 7/ (6)

Pöytäkirja 7/ (6) Pöytäkirja 7/2017 1 (6) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika keskiviikko 14.6.2017 klo 10.03 11.18 Paikka Jäsenet t Sihteeri Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys)

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Pöytäkirja 10/2017 1 (6) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka Jäsenet Valmistelijat keskiviikko 27.9.2017 klo 10.02 11.05 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys)

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) (asiankohdat , 20 21)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) (asiankohdat , 20 21) Pöytäkirja 5/2014 1 (13) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka tiistai 13.5.2014 klo 10.00 11.45 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) prof. Jukka Husu. opisk. Masi-Pekka Rydman (opisk. NN)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) prof. Jukka Husu. opisk. Masi-Pekka Rydman (opisk. NN) Pöytäkirja 9/2013 1 (6) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika tiistai 26.11.2013 klo 10.06-11.17 Paikka Jäsenet Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Kokouskutsu 3/2016 1 (9) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika keskiviikko 20.4.2016 klo 10.00 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Kokouskutsu 2/2016 1 (5) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika keskiviikko 30.3.2016 klo 10.00 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Kokouskutsu 8/2016 1 (8) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika keskiviikko 28.9.2016 klo 14.00 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Kokouskutsu 5/ (5)

Kokouskutsu 5/ (5) Kokouskutsu 5/2017 1 (5) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika keskiviikko 26.4.2017 klo 10.00 Paikka Jäsenet Valmistelija Sihteeri Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Kokouskutsu 5/2014 1 (11) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika tiistai 13.5.2014 klo 10.00 Paikka Jäsenet Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) prof. Marja Vauras,

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Pöytäkirja 4/2014 1 (9) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka tiistai 15.4.2014 klo 10.02 11.25 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) (asiakohdat 1 2 ja 4 11)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) (asiakohdat 1 2 ja 4 11) Pöytäkirja 1/2016 1 (8) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka keskiviikko 24.2.2016 klo 10.00 12.37 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof.

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Pöytäkirja 8/2016 1 (9) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka keskiviikko 28.9.2016 klo 14.01 16.44 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof.

Lisätiedot

Siirtohaku, Historia, Joensuu Humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri (3v+2v)

Siirtohaku, Historia, Joensuu Humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri (3v+2v) YHTEISKUNTATIETEIDEN JA KAUPPATIETEIDEN TIEDEKUNTA Katso koulutusten kuvaukset yliopiston verkkosivulta tai koulutustarjontaesitteestä tai Opintopolusta. Siirtohaku, Historia, Joensuu Humanististen tieteiden

Lisätiedot

Kokouskutsu 9/ (6) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous. Aika keskiviikko klo 10.00

Kokouskutsu 9/ (6) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous. Aika keskiviikko klo 10.00 Kokouskutsu 9/2016 1 (6) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika keskiviikko 12.10.2016 klo 10.00 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) paikalla asiakohdat paikalla asiakohdat 1 5, 7 16

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) paikalla asiakohdat paikalla asiakohdat 1 5, 7 16 Pöytäkirja 3/2016 1 (11) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka keskiviikko 20.4.2016 klo 10.01 10.39 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof.

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) opisk. Masi-Pekka Rydman (opisk. NN)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) opisk. Masi-Pekka Rydman (opisk. NN) Pöytäkirja 6/2013 1 (5) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika tiistai 3.9.2013 klo 10.00-11.18 Paikka Jäsenet Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) prof. Marja Vauras,

Lisätiedot

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 4/2016 1. Nimi Tehtävä Läsnäolo Ryyynänen-Karjalainen toiminnanjohtaja, puheenjohtaja 1-7

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 4/2016 1. Nimi Tehtävä Läsnäolo Ryyynänen-Karjalainen toiminnanjohtaja, puheenjohtaja 1-7 Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 4/2016 1 17.06.2016 Itä-Suomen yliopiston hallitus Aika 17.06.2016, 10:30-13:10 Paikka Itä-Suomen yliopisto, Kuopion kampus, Melania-rakennus, ME201 Osallistujat Nimi Tehtävä

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Kokouskutsu 5/2016 1 (12) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika keskiviikko 25.5.2016 klo 10.00 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Kokouskutsu 10/2016 1 (6) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika keskiviikko 26.10.2016 klo 10.00 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) (asiankohdat 1 4, 6 8)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) (asiankohdat 1 4, 6 8) Pöytäkirja 6/2015 1 (7) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka tiistai 1.9.2015 klo 10.00 11.50 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) hallintopäällikkö Meri Louhi tutkimus- ja jatkokoulutussuunnittelija Anne Tuittu

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) hallintopäällikkö Meri Louhi tutkimus- ja jatkokoulutussuunnittelija Anne Tuittu Kokouskutsu 6/2015 1 (7) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika tiistai 1.9.2015 klo 10.00 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja Vauras,

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja Vauras, (pj , paikalla asiakohdat 13-15)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja Vauras, (pj , paikalla asiakohdat 13-15) Pöytäkirja 8/2013 1 (9) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika tiistai 5.11.2013 klo 10.06-11.52 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous

Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Kokouskutsu 14/2018 1 (7) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika keskiviikko 14.11.2018 klo 10.00 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Pöytäkirja 9/2016 1 (7) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka Jäsenet t Sihteeri keskiviikko 12.10.2016 klo 10.00 14.05 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys)

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) (asiankohdat 1 2, 9 14)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) (asiankohdat 1 2, 9 14) Kokouskutsu 10/2015 1 (9) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika tiistai 22.12.2015 klo 10.00 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet Kutsuttu asiantuntija

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Pöytäkirja 10/2016 1 (7) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka Jäsenet t Sihteeri keskiviikko 26.10.2016 klo 10.00 12.30 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys)

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA SUOMENKIELISTEN MAISTERIOHJELMIEN VALINTAOPAS 2014

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA SUOMENKIELISTEN MAISTERIOHJELMIEN VALINTAOPAS 2014 KASVATUSTIETEIDEN TIE DEKUNT A KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA SUOMENKIELISTEN MAISTERIOHJELMIEN VALINTAOPAS 2014 2(10) SISÄLTÖ 1. Kasvatustieteiden maisteriohjelma.. 3 2. Luokanopettajan maisteriohjelma

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) (paikalla asiakohdat 1 13) (asiakohdat 1 8, 15)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) (paikalla asiakohdat 1 13) (asiakohdat 1 8, 15) Pöytäkirja 10/2015 1 (10) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka tiistai 22.12.2015 klo 10.00 12.30 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet Kutsuttu

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) (asiankohdat 1 2, 4 14) (asiankohdat 1 7, 12 14)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) (asiankohdat 1 2, 4 14) (asiankohdat 1 7, 12 14) Pöytäkirja 10/2014 1 (11) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka tiistai 14.10.2014 klo 10.05 11.05 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous

Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Pöytäkirja 14/2018 1 (8) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika keskiviikko 14.11.2018 klo 10.00 11.08 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet Valmistelijat

Lisätiedot

Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous

Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Pöytäkirja 2/2019 1 (5) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika keskiviikko 13.3.2019 klo 10.02-11.32 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet t Sihteerit

Lisätiedot

keskiviikko 16.5.2007 klo 12.00 hallituksen kokoushuoneessa (Yliopistonkatu 8, E siipi 3.kerros).

keskiviikko 16.5.2007 klo 12.00 hallituksen kokoushuoneessa (Yliopistonkatu 8, E siipi 3.kerros). LAPIN YLIOPISTO 1 Tuula Tolppi 341 3236 keskiviikko 16.5.2007 klo 12.00 hallituksen kokoushuoneessa Läsnä + (pj) 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Lapin yliopiston johtosäännön 33 :n 2 momentin

Lisätiedot

LAPIN YLIOPISTO. Oikeustieteiden tiedekunta 14.1.2016

LAPIN YLIOPISTO. Oikeustieteiden tiedekunta 14.1.2016 Oikeustieteiden tiedekunta 14.1.2016 Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston kokous pidetään keskiviikkona 20.1. klo 10.00 alkaen oikeustieteiden tiedekunnan kokoushuoneessa, Yliopistonkatu

Lisätiedot

TIEDEKUNTANEUVOSTO PÖYTÄKIRJA A 1/12 Laila Kuhalampi, puh. (553)2005 sähköposti

TIEDEKUNTANEUVOSTO PÖYTÄKIRJA A 1/12 Laila Kuhalampi, puh. (553)2005 sähköposti Tiedekuntaneuvosto 1/12 20.2.2012 HALLINTOPÄÄLLIKÖN ESITTELYLISTA A A 1/12 1 Kokouksen päätösvaltaisuus A 2/12 2 Tiedekuntaneuvoston täydentäminen A 3/12 3 Teknillisen tiedekunnan vuosiraportti 2011 A

Lisätiedot

Seppo Vainio, professori (poissa) Ari-Pekka Kvist, laboratorioinsinööri (poissa) Ritva Heljasvaara, yliopistotutkija (poissa) Anna Laitakari, fil.

Seppo Vainio, professori (poissa) Ari-Pekka Kvist, laboratorioinsinööri (poissa) Ritva Heljasvaara, yliopistotutkija (poissa) Anna Laitakari, fil. BIOKEMIAN JA MOLEKYYLILÄÄKETIETEEN BIOKEMIAN JA MOLEKYYLILAAKETIETEEN TIEDEKUNNAN TIEDEKUNTAHALLITUKSEN KOKOUS Aika 6.2.2014 kello 13:00 15:15 Paikka Kokoushuone LIOIA, Kontinkangas (Aapistie 7) Tiedekuntaneuvoston

Lisätiedot

Miten tullaan opettajaksi Helsingin yliopistosta?

Miten tullaan opettajaksi Helsingin yliopistosta? Miten tullaan opettajaksi Helsingin yliopistosta? Opintoasiainkoordinaattori Tanja Steiner 13.10.2004 Teema Opettaja Käyttäytymistieteellinen tiedekunta Opettajankoulutus Helsingin yliopistossa Käyttäytymistieteellinen

Lisätiedot

14 17.02.2016. Seuraavien tehtävien osalta esitetään tehtäväalan ja tehtävämäärityksen uudelleen määrittely:

14 17.02.2016. Seuraavien tehtävien osalta esitetään tehtäväalan ja tehtävämäärityksen uudelleen määrittely: Filosofisen tiedekunnan tiedekuntaneuvosto 14 17.02.2016 Tiedekunnassa vapautuneiden tehtävien tehtäväalan ja tehtävämäärityksen uudelleenmäärittelyn hyväksyminen Valmistelija hallintopäällikkö Kari Korhonen

Lisätiedot

LAPIN YLIOPISTO Matkailun ja liiketoiminnan tiedekunta Tiedekuntaneuvosto 8/2009, ASIALISTA

LAPIN YLIOPISTO Matkailun ja liiketoiminnan tiedekunta Tiedekuntaneuvosto 8/2009, ASIALISTA Matkailun ja liiketoiminnan tiedekunta 8/2009, 30.9.2009 ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Ilmoitusasiat 3. Yhteiskuntatieteiden tiedekunnan valintaperusteet ja valittavien opiskelijoiden

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Kokouskutsu 7/2016 1 (6) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika keskiviikko 31.8.2016 klo 10.00 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Kasvatustieteiden tiedekunta Ennakkotietoja vuoden 2015 valintaperusteista. Faculty of Education/Kasvatustieteiden tiedekunta Helena Seppälä

Kasvatustieteiden tiedekunta Ennakkotietoja vuoden 2015 valintaperusteista. Faculty of Education/Kasvatustieteiden tiedekunta Helena Seppälä Kasvatustieteiden tiedekunta Ennakkotietoja vuoden 2015 valintaperusteista Koulutukset ja aloituspaikat v. 2015 Kasvatustieteiden koulutus 25 Luokanopettajan koulutus 100 (sisältää teknologia- sekä taide-

Lisätiedot

PRO LUKIO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS

PRO LUKIO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS PRO LUKIO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS Aika Maanantai 9.5.2016 klo 12.00 Paikka Tampereen yhteiskoulun lukio, auditorio, Hallituskatu 30, Tampere (kartta) Asiat 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen puheenjohtajan

Lisätiedot

VALINNAISTEN OPINTOJEN INFO

VALINNAISTEN OPINTOJEN INFO VALINNAISTEN OPINTOJEN INFO 22.3.2018 Presentation Name / Firstname Lastname 29/03/2018 1 KLO 16.00-17.00 YLEISINFO KLO 17.00-18.00 VALINNAISTEN OPINTOJEN ESITTELYÄ ERI PISTEISSÄ Presentation Name / Firstname

Lisätiedot

2.7.2015 KASVATUSTIETEEN PROFESSORIN, ERITYISALANA VERTAILEVA KOULUTUS- TUTKIMUS JA KOULUTUSPOLITIIKAN TUTKIMUS TEHTÄVÄ

2.7.2015 KASVATUSTIETEEN PROFESSORIN, ERITYISALANA VERTAILEVA KOULUTUS- TUTKIMUS JA KOULUTUSPOLITIIKAN TUTKIMUS TEHTÄVÄ Dekaanin päätös 1 (5) TEHTÄVÄSELOSTE KASVATUSTIETEEN PROFESSORIN, ERITYISALANA VERTAILEVA KOULUTUS- TUTKIMUS JA KOULUTUSPOLITIIKAN TUTKIMUS TEHTÄVÄ Tehtävä ja sen sijoittuminen Turun yliopiston kasvatustieteiden

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Pöytäkirja 7/2016 1 (6) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka keskiviikko 31.8.2016 klo 10.02 12.02. Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof.

Lisätiedot

5 Väittelyluvan myöntäminen FT, YTL Sami Moision väitöskirjaksi tarkoitetulle työlle

5 Väittelyluvan myöntäminen FT, YTL Sami Moision väitöskirjaksi tarkoitetulle työlle ASIALISTA 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Ilmoitusasiat 3 Pro gradu -tutkielmien arvosteleminen 4 Projektipäällikkö, HTT Ilpo Laitisen dosentuurihakemuksesta aiheutuvat toimet 5 Väittelyluvan

Lisätiedot

Pohjoismaisten kielten yliopistonlehtorin (opetus- ja tutkimusalana ruotsin kieli) tehtäväntäyttösuunnitelma

Pohjoismaisten kielten yliopistonlehtorin (opetus- ja tutkimusalana ruotsin kieli) tehtäväntäyttösuunnitelma 1/6 TAMPEREEN YLIOPISTO Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö Pohjoismaisten kielten yliopistonlehtorin (opetus- ja tutkimusalana ruotsin kieli) tehtäväntäyttösuunnitelma Tehtävä Tehtävän ala

Lisätiedot

Opettajan pedagogisten opintojen info

Opettajan pedagogisten opintojen info Opettajan pedagogisten opintojen info Humanistisen tiedekunnan perustutkinto-opiskelijoille Torstaina klo 16-18, Porthania IV Infon aiheet Opettajan pedagogisten opintojen valintaryhmät 2016 hakutiedot

Lisätiedot

Minustako opettaja? -tilaisuus 10.2.2011

Minustako opettaja? -tilaisuus 10.2.2011 Minustako opettaja? -tilaisuus 10.2.2011 Opettajan pedagogisten opintojen info matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan tutkinto-opiskelijoille opintoasiainkoordinaattori Helena Laurila Käyttäytymistieteellinen

Lisätiedot

1 luku Tehtävät. Professorin tehtävät

1 luku Tehtävät. Professorin tehtävät Sibelius-Akatemian hallinnointiohjeen liite 9 Hallitus 25.1.2012 Päivitysvastuu: hallintojohtaja OPETUS- JA TUTKIMUSHENKILÖSTÖN REKRYTOINTISÄÄNTÖ 1 luku Tehtävät 1 Professorin tehtävät Professorin tehtävistä

Lisätiedot

Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistaminen, vaihe II

Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistaminen, vaihe II Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistaminen, vaihe II Miksi opiskelijavalintoja uudistetaan (OKM) Opiskelijavalintoja uudistamalla pyritään alentamaan korkeakouluopintojen aloittamisikää, saamaan

Lisätiedot

KASVATUSTIETEELLINEN KOULUTUSALA

KASVATUSTIETEELLINEN KOULUTUSALA 1(7) KASVATUSTIETEELLINEN KOULUTUSALA ERITYISPEDAGOGIIKKA Erityispedagogiikan perusopinnot Soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä erityispedagogiikasta vähintään syventävät opinnot. Opintojen järjestäminen

Lisätiedot

luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta

luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta JOENSUUN KAMPUS Aineenopettajan ja luokanopettajan koulutus, matematiikka, fysiikka ja kemia Aineenopettajan koulutus, matematiikka, fysiikka ja kemia Biologia

Lisätiedot

1.2 Kasvatustieteiden koulutuksen erillisvalinta avoimia yliopisto-opintoja suorittaneille (ent. kasvatustieteiden koulutuksen C-kiintiö)

1.2 Kasvatustieteiden koulutuksen erillisvalinta avoimia yliopisto-opintoja suorittaneille (ent. kasvatustieteiden koulutuksen C-kiintiö) KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN ERILLISVALINTOJEN VALINTAPERUSTEET 2012 1. TUTKINTOON JOHTAVIEN KOULUTUSTEN ERILLISVALINNAT 1.2 Kasvatustieteiden koulutuksen erillisvalinta avoimia yliopisto-opintoja suorittaneille

Lisätiedot

Johtosäännön 16 :n mukaan hallintoelin on päätösvaltainen kun läsnä on kokouksen puheenjohtajan lisäksi vähintään puolet muista jäsenistä.

Johtosäännön 16 :n mukaan hallintoelin on päätösvaltainen kun läsnä on kokouksen puheenjohtajan lisäksi vähintään puolet muista jäsenistä. 1 LAPIN YLIOPISTO 341 3236 Aika tiistai 22.3.2005 klo 12.00 Ravintola Felli Akvaario-kabinetti (Yliopistonkatu 8, päärakennus). Läsnä + (pj) =Päivi Naskali (vpj) 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Virva Viljanen, varapuheenjohtaja Ilona Häsänen Timo Kovala Mikko Mononen Matti Vähä-Heikkilä Kukka-Maaria Wessman

Virva Viljanen, varapuheenjohtaja Ilona Häsänen Timo Kovala Mikko Mononen Matti Vähä-Heikkilä Kukka-Maaria Wessman Sivu 1/6 Pöytäkirja Aika: 12. kesäkuuta 2014 klo 9.15 Paikka: Läsnä jäsenet: Läsnä muut: Turku-sali, Yo-talo A, Rehtorinpellonkatu 4 Turku Jussi Nieminen, puheenjohtaja Virva Viljanen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 56 Kirkkoneuvosto 5/2015 27.10.2015

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 56 Kirkkoneuvosto 5/2015 27.10.2015 56 53 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkoneuvosto 27.10.2015 53 Kokouskutsu asialistoineen on lähetetty kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajalle

Lisätiedot

Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous

Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Pöytäkirja 12/2018 1 (5) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika keskiviikko 10.10.2018 klo 10.05 12.04 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof.

Lisätiedot

Filosofinen tiedekunta

Filosofinen tiedekunta Filosofinen tiedekunta Filosofinen tiedekunta toimii kahdella kampuksella, Joensuussa ja Savonlinnassa. Tiedekunnassa on neljä osastoa: humanistinen osasto, kasvatustieteiden ja psykologian osasto, soveltavan

Lisätiedot

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11.12. 2012 Kirkkovaltuusto 5/2012 53-65 /2012

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11.12. 2012 Kirkkovaltuusto 5/2012 53-65 /2012 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika 11.12.2012 klo 18.00-19.30 Paikka Rusk seurakuntakeskus Läsnä: Lähteenmäki Antero puheenjohtaja Hartman Taina varapuheenjohtaja Himala Milja Hovi Anna Hurme-Kouki Päivi Kankare

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 4.4.2016, LIITE 1.

Tarkastuslautakunta 4.4.2016, LIITE 1. Tarkastuslautakunta 4.4.2016, LIITE 1. HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 (8) TARKASTUSLAUTAKUNTA AIKA 21.03.2016 klo 8:30-11:15 PAIKKA Pohjoinen Rautatiekatu 23, Hotelli Helka, kokoushuone Koivu

Lisätiedot

Opettajan pedagogisten opintojen info

Opettajan pedagogisten opintojen info Opettajan pedagogisten opintojen info Bio- ja ympäristötieteellisen tiedekunnan opiskelijoille Tiistaina klo 14.00 16.00 Biokeskus 3, LS 2402 Infon aiheet Opettajien kelpoisuusvaatimukset Opettajan pedagogisten

Lisätiedot

LAPIN YLIOPISTO Matkailun ja liiketoiminnan tiedekunta Tiedekuntaneuvosto 3/2009, ASIALISTA

LAPIN YLIOPISTO Matkailun ja liiketoiminnan tiedekunta Tiedekuntaneuvosto 3/2009, ASIALISTA Matkailun ja liiketoiminnan tiedekunta 3/2009, 18.3.2009 ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Ilmoitusasiat 3. KTT Janne Järvisen dosentuurihakemuksesta aiheutuvat toimenpiteet 4. FT

Lisätiedot

SIVUAINEIDEN PERUSOPINNOT. Valintaperusteet 2016. Yleiset valintaperusteet

SIVUAINEIDEN PERUSOPINNOT. Valintaperusteet 2016. Yleiset valintaperusteet 1 (5) OPETTAJANKOULUTUSLAITOS, TURKU SIVUAINEIDEN PERUSOPINNOT Valintaperusteet 2016 Yleiset valintaperusteet Opettajankoulutuslaitoksen (OKL) Turun yksikön sivuaineiden perusopintojen kevään 2016 haussa

Lisätiedot

Minustako opettaja? Liisa Ikkala-Toiviainen, Opettajan pedagogisten opinnot ja opiskelijavalinnat 2011 pähkinänkuoressa

Minustako opettaja? Liisa Ikkala-Toiviainen, Opettajan pedagogisten opinnot ja opiskelijavalinnat 2011 pähkinänkuoressa 1 Opettajan pedagogisten opinnot ja opiskelijavalinnat 2011 pähkinänkuoressa 2 Opettajan pedagogiset opinnot 60 op Koostuvat kahdesta osasta: kasvatustieteen perusopinnoista, 25 op sekä aine- ja syventävien

Lisätiedot

2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta Valitaan pöytäkirjan tarkastajiksi puheenjohtaja ja sihteerit.

2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta Valitaan pöytäkirjan tarkastajiksi puheenjohtaja ja sihteerit. JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MATEMAATTIS-LUONNONTIETEELLINEN TIEDEKUNTA TIEDEKUNTANEUVOSTON PÖYTÄKIRJA 5/2016 Kokous: Keskiviikko 18.5.2016 klo 9.00 Paikka YN330 Jäsen: Läsnä: Henkilökohtainen varajäsen: Läsnä:

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) prof. Marja Vauras, pj.

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) prof. Marja Vauras, pj. Kokouskutsu 10/2018 1 (5) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika keskiviikko 5.9.2018 klo 10.00 Paikka Jäsenet Valmistelijat Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys)

Lisätiedot

Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 2016-01 1 / 5

Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 2016-01 1 / 5 1 / 5 Aihe KUUSANKOSKEN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina klo 17.00 18.00 Paikka Seurakuntakeskuksen kokoushuone, Maunukselantie 3 läsnä / poissa Osanottajat Asioiden esittelijä: Ylikangas Kimmo,

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 4/2016 25

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 4/2016 25 ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 4/2016 25 Kokousaika 6.4.2016 kello 18.04 19.15 Kokouspaikka Palvelutalo, Turuntie 8 Läsnä Anne-Mari Kaarto, puheenjohtaja Ilkka Tuomisto Pekka

Lisätiedot

Paikka tiedekunnan kokoushuone, Assistentinkatu 7, 1. krs, huone 149

Paikka tiedekunnan kokoushuone, Assistentinkatu 7, 1. krs, huone 149 Pöytäkirja 6A/2016 1 (5) Johtokunnan kokous Aika keskiviikko 15.6.2016 klo 9.15 10.30 Paikka tiedekunnan kokoushuone, Assistentinkatu 7, 1. krs, huone 149 Valmistelija Minna Domander, hallintopäällikkö

Lisätiedot

2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta Esitys: Valitaan pöytäkirjan tarkastajiksi dekaani ja sihteerit. Päätös: Esityksen mukainen.

2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta Esitys: Valitaan pöytäkirjan tarkastajiksi dekaani ja sihteerit. Päätös: Esityksen mukainen. JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MATEMAATTIS-LUONNONTIETEELLINEN TIEDEKUNTA TIEDEKUNTANEUVOSTON PÖYTÄKIRJA 1/2013 Kokous: Keskiviikko 23.1.2013 klo 9.00 Fysiikan laitoksen luentosali 4 (FL227) Jäsen: Läsnä: Henkilökohtainen

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sivistyslautakunta 3/2016 22

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sivistyslautakunta 3/2016 22 ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sivistyslautakunta 3/2016 22 Kokousaika 13.4.2016 kello 18.00 18.32 Kokouspaikka Oripään koulun atk-luokka Läsnä Kulmanen Matti, puheenjohtaja Isotalo Päivi, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MATEMAATTIS LUONNONTIETEELLINEN TIEDEKUNTA TIEDEKUNTANEUVOSTON PÖYTÄKIRJA 1/2011

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MATEMAATTIS LUONNONTIETEELLINEN TIEDEKUNTA TIEDEKUNTANEUVOSTON PÖYTÄKIRJA 1/2011 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MATEMAATTIS LUONNONTIETEELLINEN TIEDEKUNTA TIEDEKUNTANEUVOSTON PÖYTÄKIRJA 1/2011 Kokous: Keskiviikko 26.1.2011 klo 9.00 Fysiikan laitoksen luentosali 4 (FL227) Jäsen: Läsnä: Henkilökohtainen

Lisätiedot

TERVEYSTIETEIDEN PERUSTUTKINTOJA KOSKEVAT YLEISET MÄÄRÄYKSET

TERVEYSTIETEIDEN PERUSTUTKINTOJA KOSKEVAT YLEISET MÄÄRÄYKSET TERVEYSTIETEIDEN PERUSTUTKINTOJA KOSKEVAT YLEISET MÄÄRÄYKSET 1. Terveystieteiden tutkinto-ohjelman yleisrakenne ja vaadittavat opintosuoritukset Terveystieteiden tutkinto-ohjelmassa kandidaatin tutkinto

Lisätiedot

Opettajan pedagogisten opintojen info

Opettajan pedagogisten opintojen info Opettajan pedagogisten opintojen info Käyttäytymistieteellisen tiedekunnan perustutkinto-opiskelijoille Keskiviikkona klo 14.15 Athenan Sali 167 Infon aiheet Opettajan pedagogisten opintojen valintaryhmät

Lisätiedot

FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS

FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS Helsinki Institute of Physics P.O.Box 64, (Gustaf Hällströmin katu 2) FIN-00014 University of Helsinki, Finland Phone +358 9 191 50521, fax +358 9 191 50522 FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN TOHTORIOHJELMA HENKILÖKOHTAINEN OPINTOSUUNNITELMA LUKUVUOSILLE 2014-2015 JA 2015-2016,

KASVATUSTIETEIDEN TOHTORIOHJELMA HENKILÖKOHTAINEN OPINTOSUUNNITELMA LUKUVUOSILLE 2014-2015 JA 2015-2016, PASSIIVIREKISTERI Henkilökohtainen opintosuunnitelma palautetaan tutkimus- ja jatkokoulutussuunnittelijalle passiivirekisterilomakkeen kanssa viimeistään 31.3. Lisätietoa passiivirekisteristä www.utu.fi/opiskelu/opinnot/passiivirekisteri/

Lisätiedot

Tutkintoja ja opintoja koskevat pysyväismääräykset Hyväksytty terveystieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston kokouksessa 30.1.2013.

Tutkintoja ja opintoja koskevat pysyväismääräykset Hyväksytty terveystieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston kokouksessa 30.1.2013. Tutkintoja ja opintoja koskevat pysyväismääräykset Hyväksytty terveystieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston kokouksessa 30.1.2013. Tämä sääntö sisältää tiedekunnassa suoritettaviin tutkintoihin ja opintoihin

Lisätiedot