22 Ensihoidon palvelutasopäätös vuodelle 2013

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "22 Ensihoidon palvelutasopäätös vuodelle 2013"

Transkriptio

1 DIAARI: 371 / (12) 22 Ensihoidon palvelutasopäätös vuodelle 2013 n päätös ja hallituksen päätös Ensihoidon järjestäminen on ollut kuntakohtaista, mikä on johtanut siihen, että palvelutasot eri puolilla Suomea ovat olleet hyvin vaihtelevat voimaan tulleessa terveydenhuoltolaissa ( /1326, ja 46 ) ensihoidon järjestäminen on siirretty sairaanhoitopiireille mennessä. Muutoksen tavoitteena on palvelutason parantuminen niin saatavuuden kuin laadun osalta sekä kansalaisten tasavertaisuus. Ensihoidon järjestämistä ohjeistetaan lisäksi sosiaali- ja terveysministeriön asetuksella (340/2011) ensihoitopalvelusta (liite 1) sekä sosiaali- ja terveysministeriön ohjekirjalla 2011:11 (Ensihoidon palvelutaso; Ohje ensihoitopalvelun palvelutasopäätöksen laatimiseksi sairaanhoitopiireille, liite 2). Sairaanhoitopiiri voi järjestää ensihoidon omana toimintana, yhteistyössä pelastuslaitosten kanssa tai hankkimalla palvelun muulta toimijalta. Ensihoidon järjestämiseksi sairaanhoitopiirien on tehtävä palvelutasopäätös, jonka valtuusto hyväksyy. Palvelutasopäätökseen määritellään ensihoitopalvelun sisältö sairaanhoitopiirin alueella. Tavoitteena on 1) turvata palvelutarpeeltaan samanlaisille alueille samantasoinen palvelu; 2) tuottaa käytettävissä olevilla resursseilla ensihoitopalvelua mahdollisimman tehokkaasti, ja 3) tavoittaa valtaosa alueen ensihoitoa tarvitsevista potilaista tavanomaisesta elinympäristöstään (koti, työpaikka, yms.) alueellisesti määritellyssä enimmäisajassa. Palvelutasopäätöksen toteutumista seurataan ja sen sisältöä voidaan tarvittaessa muuttaa. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin on järjestettävä oman alueensa ensihoitopalvelu. Ensihoitopalvelu on suunniteltava ja toteutettava yhteistyössä päivystävien terveydenhuollon toimipisteiden kanssa siten, että nämä yhdessä muodostavat alueellisesti toiminnallisen kokonaisuuden. Ensihoitopalvelu on terveydenhuollon päivystävä peruspalvelu, jonka tulee kattaa koko sairaanhoitopiirin alue tehokkaasti. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on valmistellut palvelutasopäätöstä lain voimaantulosta lähtien. Aluksi kartoitimme nykyisen palvelutason ja tuottamismallit ja kustannukset alueellamme. Valmistelutyöstä on raportoitu omistajaohjauksen koordinaatiotyöryhmälle, jonka asettamien linjausten pohjalta työtä on tehty. Peruslinjauksina oli palvelutason noston porrastaminen ja monituottajamalli siten, että kaksi aluetta tullaan hoitamaan yhteistyössä pelastuslaitosten kanssa ja neljä aluetta kilpailutetaan. Syksyllä 2011 esitys oli lausunnoilla kunnissa ja saatujen lausuntojen pohjalta palvelutasopäätöstä muokattiin. Alkuvuodesta 2012 käytiin kunnissa esittelemässä päätöstä ja kuntakierroksella saatujen kommenttien pohjalta päätösesitystä vielä muokattiin.

2 2 (12) Kuntakierroksiin liittyvä aineisto löytyy PPSHP:n internet-sivuilta (ammattilaisille / ensihoito / ensihoidon palvleutasopäätöksen valmistelua). Yhteenveto ensihoitopalvelun palvelutasopäätöksen aluekierroksista on liitteenä 3. Kustannukset ja niiden jako on myös keskusteluttanut, vaikka se ei varsinaisesti kuulu palvelutasopäätökseen. Selvitystemme mukaan tällä hetkellä toiminnassa olevan ensihoitojärjestelmän kustannusarvio on n. 15 milj. euroa. Hinta muodostuu kunnilta saatujen ensihoitoon liittyvien kustannusten ja KELA:n sairaanhoitopiirin alueelle maksamien korvausten perusteella. Kunnilta kerätyissä ensihoidon kustannuksia koskevissa tiedoissa on puutteita, koska esimerkiksi kaikki kunnat eivät ole toimittaneet kustannuksia koskevia tietoja. Kelan tiedot löytyvät suoraan heidän tilastoista. Tulevan ensihoitojärjestelmän kustannuksia on arvioitu valtakunnallisten ensihoitoyksiköiden hinta-arvioiden perusteella. Esimerkiksi yhden 24/7 välittömässä valmiudessa olevan ensihoitoyksikön kustannus vuodessa on noin euroa. Vuoden 2013 alusta ensihoitohenkilöstön peruskoulutusvaatimukset nousevat, yksikkömäärä lisääntyy ja yksiköiden valmius paranee. Tästä aiheutuva hinnan nousu tulee olemaan koko sairaanhoitopiirin alueella noin 3,2 milj. euroa. Vuoden 2018 alusta voimaan tuleva lopullinen suunnitelma nostanee nykyisiä kustannuksia noin 6,2 milj. euroa. Kunnallisjohdon kokoontuessa Oulussa PPSHP:n perussopimuksen muuttamiseksi, sovittiin samalla, että ensihoidon kustannusten jakoa varten sairaanhoitopiirin johtaja asettaa työryhmän. Ensivaste sisällytetään palvelutasopäätökseen. Tulevan ensivastetoiminnan kustannukset on arvioitu nykyisten tehtävämäärien ja nykyisen hintatason mukaan. Ensivasteen kustannukseksi on arvioitu sairaanhoitopiirin alueella euroa. Palvelutasopäätösesitys on liitteenä 4. Liitteet Liite 1: STM:n asetus (340/2011) ensihoitopalvelusta Liite 2: STM:n ohje 2011:11 Ensihoidon palvelutaso; ensihoitopalvelun palvelutasopäätöksen laatimikseksi sairaanhoitopiireille Liite 3: Yhteenveto ensihoitopalvelun palvelutasopäätöksen aluekierroksista Liite 4: Palvelutasopäätösesitys Liite 5: Nykyvalmiudet ja suunnitellut valmiudet Ensihoidon ja päivystyksen johtaja Matti Martikainen ja ensihoidon projektityöntekijä Iiro Anttila esittelevät asian kokouksesssa.

3 3 (12) Sairaanhoitopiirin johtajan esitys: Hallitus esittää, että valtuusto päättää 1) hyväksyä liitteenä 4 olevan esityksen palvelutasoksi 2) käynnistää neuvottelut Oulu-Koillismaan ja Jokilaaksojen pelastuslaitosten kanssa ja kilpailutuksen muilla alueilla; 3) todeta, että ensihoidon kustannusten jaosta päätetään talousarvion 2013 käsittelyn yhteydessä 4) että hallitus voi tehdä täsmennyksiä ja muutoksia mm. kuvattuihin alueisiin Hall 40 Ensihoidon ja päivystyksen johtaja Matti Martikainen ja ensihoidon projektityöntekijä Iiro Anttila esittelivät asian. Päätös: Hallitus hyväksyi sairaanhoitopiirin johtajan esityksen. Kuntien kommentit liite 1 40., liite 2: 1. STM:n asetus (340/2011) ensihoitopalvelusta 2. STM:n ohje 2011:11 Ensihoidon palvelutaso; ensihoitopalvelun palvelutasopäätöksen laatimikseksi sairaanhoitopiireille 3. Yhteenveto ensihoitopalvelun palvelutasopäätöksen aluekierroksista 4. Palvelutasopäätösesitys 5. Nykyvalmiudet ja suunnitellut valmiudet 6. Kuntien kommentit Hallituksen esitys: päättää 1) hyväksyä liitteenä 4 olevan esityksen palvelutasoksi 2) käynnistää neuvottelut Oulu-Koillismaan ja Jokilaaksojen pelastuslaitosten kanssa ja kilpailutuksen muilla alueilla 3) todeta, että ensihoidon kustannusten jaosta päätetään talousarvion 2013 käsittelyn yhteydessä 4) että hallitus voi tehdä täsmennyksiä ja muutoksia mm. kuvattuihin alueisiin.

4 4 (12) Valt 4 Johtajaylilääkäri Aino-Liisa Oukka, ensihoidon ja päivystyksen johtaja Matti Martikainen ja ensihoidon projektityöntekijä Iiro Anttila esittelivät asian. Valtuutetut käyttivät asiasta runsaasti puheenvuoroja. Käsittelyn aikana tehtiin neljä muutosesitystä (Unto Valpas, Esko Kangas, Markku Laitila ja Tapio Paalavuo), jotka esitysten tekijät kuitenkin vetivät pois. Päätös: hyväksyi hallituksen esityksen. Samalla valtuusto hyväksyi yksimielisesti seuraavan valtuustoryhmien puheenjohtajien yhteisen ponnen: 1. Raahen seudun kunnat ilmoittavat näkemyksensä halukkuudestaan siirtymisestä pelastustoimen alueeseen ensihoidon järjestämisessä ensi maanantaihin mennessä. 2. Reisjärvi, Pyhäjärvi, Kärsämäki, Nivala ja Haapajärvi ilmoittavat näkemyksensä ensihoidon järjestämiseen ensi maanantaihin mennessä. 3. Nivala haluaa Palvelutason muutettavaksi P+P:stä H+P:hen. 4. Haapavesi haluaa lähtövalmiuden P+P 24/7. 5. Sairaanhoitopiirin valtuusto toteaa, että ensihoidon koulutusta tulee alueella vahvistaa aloituspaikkoja lisäämällä ja/tai järjestämällä tarvittavia erikoistumisopintoja henkilöstön saannin turvaamiseksi Hall 50 Kutsuttuina asiantuntijoina olivat ensihoidon ja päivystyksen johtaja Matti Martikainen ja ensihoidon projektityöntekijä Iiro Anttila. Kokoukselle jaettiin kunnilta (Haapajärvi, Kärsämäki, Pyhäjärvi, Raahe, Reisjärvi ja Vihanti) saadut kannanotot, liite Sairaanhoitopiirin johtajan esitys: n hyväksymän ponnen edellyttämät toimenpiteet toteutetaan kunnilta saatujen kannanottojen perusteella seuraavasti: - Raahen kaupunki ja Pyhäjoen kunta liitetään pelastuslaitoksen kanssa neuvoteltavaan alueeseen - Reisjärven kunta liitetään kilpailutuksen piiriin kuuluvaan alueeseen - Nivalan kaupungin palvelutaso muutetaan P+P:stä H+P:hen

5 Päätös: - Haapaveden kaupungin lähtövalmius muutetaan P+P 24/7:ksi. Samalla toinen yksikkö poistetaan. Muutokset (kartta + taulukko) ovat liitteenä Hallitus hyväksyi sairaanhoitopiirin johtajan esityksen. 5 (12) Palvelutasopäätöksen uudelleen arviointi, hallitus ja Omistajien enemmistön vaatimus Hallitus on laittanut valtuuston päätöksen täytäntöön kuntalain 23 ja 56 :n edellyttämällä tavalla mm. hyväksymällä alueiden 2, 3 ja 6 tarjouspyynnöt ja tekemällä vastaavat hankintapäätökset Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän hankinta- ja logistiikkapalvelut on kilpailuttanut ensihoitopalvelun alueelle 2, 3 ja 6. Hankinnasta on annettu hankintapäätös seuraavasti: - alue 2: Med Group Ensihoitopalvelu Oy - alue 3: HES Sairaankuljetus Oy - alue 6: Med Group Ensihoitopalvelu Oy Omistajien enemmistö on lähestynyt Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriä vaatien hankintaprosessin kumoamista ensihoidon kustannusten noustua liian suuriksi. Med Group Ensihoitopalvelu Oy:lle ja HES Sairaankuljetus Oy:lle on ilmoitettu , että hankintapäätökset eivät tule saamaan lainvoimaa. Omistajien enemmistö (Oulun, Haukiputaan, Kiimingin, Kempeleen, Lumijoen, Hailuodon, Limingan, Muhoksen, Kalajoen, Oulunsalon, Ylivieskan, Sievin ja Raahen kunnanjohtajat, liite) ovat esittäneet sairaanhoitopiirille, että - palvelutasopäätös arvioidaan uudestaan ja selvitetään ensihoitopalvelujen tuottamisen vaihtoehtoisia ratkaisumalleja tavoitteena nostaa palvelutasoa vaiheittain ottaen huomioon kuntien kantokyky ja kokonaistalous, - arvioinnin pohjaksi selvitetään ensihoidon nykyiset kustannukset aiempaa tarkemmin, - pyritään selvittämään, mikä osa kustannusten noususta aiheutuu palvelutason noususta ja mikä yleisestä kustannustason noususta. Perusteluna asian uudelleen arvioinnille on esitetty mm. kustannusten nousu kunnille kaksinkertaiseksi tehdyllä palvelutasopäätöksellä ja julkisen talouden ongelmat.

6 6 (12) Hankinnan keskeyttäminen ja sen perustelut Med Group Ensihoitopalvelu Oy:lle ja HES Sairaankuljetus Oy:lle on varattu tilaisuus lausua omistajakuntien kirjeestä ja hankinnan keskeyttämisestä. Määräaikaan mennessä tulleet lausunnot: 1. Med Group Ensihoitopalvelu Oy:n lausunto, liite. Med Group Ensihoitopalvelu Oy toteaa lausunnossaan, että yhtiö on valmis neuvottelemaan hankintaan liittyvästä palvelutasosta ja täytäntöönpanon yksityiskohdista kustannusten alentamiseksi, mutta katsoo, että hankinnassa tulisi varmistaa ensihoitopalveluiden jatkuvuus ja tehdyn tarjouskilpailun ja hankintapäätöksen alkuperäinen tahto mahdollisimman tarkasti. 2. HES Sairaankuljetus Oy:n lausunto, liite. Ei laillista keskeytysperustetta HES katsoo, ettei asiassa ole perusteita tai tarvetta keskeyttää hankintaa sairaanhoitopiirin omistajakuntien kirjeessä esitettyjen seikkojen perusteella. HES ymmärtää sinänsä sairaanhoitopiirin omistajakuntien kustannuspaineet, mutta katsoo, etteivät omistajakuntien kirjeessä mainitut seikat edellytä tai oikeuta hankintamenettelyn keskeyttämistä. Hankintalain 73 :n (699/2011) mukaan hankintamenettely voidaan keskeyttää vain todellisesta ja perustellusta syystä. Hankinta voidaan keskeyttää, jos esimerkiksi rahoitustilanne on muuttunut oleellisesti määrärahojen puutteen vuoksi. Ensihoidon järjestäminen Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän valtuuston hyväksymän palvelutasopäätöksen pohjalta on osoittautunut aiheuttavan kunnille merkittävän kustannustason nousun. 13 kunnan kunnanjohtajaa on tuonut esille, että kuntien taloustilanne on voimakkaasti heikkenemässä ja tuore budjettiesitys kiristää edelleen kuntataloutta ja lisää paineita kuntaverojen korottamiseen sekä kuntien velkaantumisen kiihtymisen. Kunnat eivät voi ryhtyä toimenpiteisiin, jotka aiheuttaisivat merkittäviä uusia kustannuspaineita kuntatalouteen. Ensihoitokäsittelyn liitännäismateriaali on nähtävillä hallituksen kokouksessa. Sairaanhoitopiirin johtajan esitys: Hallitus päättää keskeyttää seuraavat hankinnat: 1. ensihoitopalvelun hankkimisesta alueelle 2, TP E3614 (Kuusamo, Pudasjärvi ja Taivalkoski) ajalle , optio lukuun ottamatta Kuusamon aluetta, jonka sopimuskausi alkaa alkaen

7 7 (12) 2. ensihoitopalvelun hankkimisesta alueelle 3, TP E3781 (Lumijoki, Liminka, Tyrnävä, Muhos, Utajärvi ja Vaala) ajalle , optio ensihoitopalvelun hankkimisesta alueelle 6, TP E3782 (Kalajoki, Sievi, Reisjärvi, Merijärvi, Oulainen, Vihanti ja Siikajoki) ajalle , optio Hallitus päättää myös, että palvelutasopäätös arvioidaan uudestaan tavoitteena nostaa palvelutasoa vaiheittain ottaen huomioon kuntien kantokyky ja kokonaistalous. Hallituksen päätös Hallituksen päätös Kokouksessa kutsuttuna asiantuntijana oli kehitysjohtaja Pasi Parkkila. Päätös: Asian käsittely jatkuu perjantaina kello 8.00 (G340), jolloin sairaanhoitopiirin johtaja tekee tarkennetun esityksen hankintojen keskeyttämisestä ja esityksen ensihoidon palvelutasosta. Sairaanhoitopiirin johtajan tarkennettu esitys: Hallitus päättää keskeyttää seuraavat hankinnat: 1. ensihoitopalvelun hankkimisesta alueelle 2, TP E3614 (Kuusamo, Pudasjärvi ja Taivalkoski) ajalle , optio lukuun ottamatta Kuusamon aluetta, jonka sopimuskausi alkaa alkaen 2. ensihoitopalvelun hankkimisesta alueelle 3, TP E3781 (Lumijoki, Liminka, Tyrnävä, Muhos, Utajärvi ja Vaala) ajalle , optio ensihoitopalvelun hankkimisesta alueelle 6, TP E3782 (Kalajoki, Sievi, Reisjärvi, Merijärvi, Oulainen, Vihanti ja Siikajoki) ajalle , optio Hallitus päättää lisäksi, että palvelutasosta tehdään uusi esitys valtuustolle.

8 8 (12) Ensihoidon palvelutaso vuodelle 2013 Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin omistajakuntien taloudellisen tilanteen muutos edellyttää sairaanhoitopiirin valtuuston hyväksymän palvelutasopäätöksen ja sen porrastuksen uudelleen tarkastelua. Palvelutaso ja kustannusten jako ratkaistaan asian kiireellisyydestä johtuen ensin vuodelle 2013 ja myöhemmin vuosille Palvelutason nostoa päätetystä tasosta vuodelle 2013 pienennetään. Palvelutasopäätöksen kohtien 4 Tavoittamisprosentit ja 5 Ensihoitoyksiköt taulukot liittyen tavoittamisprosentteihin sekä yksiköiden sijaintiin, tasoon ja valmiuteen muuttuvat uuden suunnitelman pohjalta. Vuosille tulee myös muutoksia. Asiasta on keskusteltu omistajaohjauksen koordinaatiotyöryhmässä Liitteet Liite 1: STM:n asetus (340/2011) ensihoitopalvelusta Liite 2: STM:n ohje 2011:11 Ensihoidon palvelutaso; ensihoitopalvelun palvelutasopäätöksen laatimiseksi sairaanhoitopiireille Liite 3: Palvelutasopäätösesitys - valtuuston liitteen 4 (kohta 4) sivun 8 taulukko tavoittamisprosentit riskiluokittain on korvattu uudella taulukolla, liite 3a Liite 3b: Nykyvalmiudet ja suunnitellut valmiudet - valtuuston liitteen 4 (kohta 5) sivujen taulukko ensihoitoyksiköt on korvattu uudella taulukolla Sairaanhoitopiirin johtajan esitys: Hallitus 1. katsoo tarpeelliseksi kutsua valtuusto koolle päättämään ensihoidon palvelutasosta vuodelle haluaa varmistaa, että ensihoidon palvelujen järjestäminen jatkuu katkeamattomana alkaen ja valtuuttaa sairaanhoitopiirin johtajan ja johtajaylilääkärin tekemään tarvittavat sopimukset ja toimenpiteet. Hallitus esittää, että valtuusto päättää 1. hyväksyä liitteenä 3, 3a ja 3b olevan esityksen palvelutasoksi vuodelle 2013 ja sillä korvata hyväksytyn palvelutasopäätöksen 2. hyväksyä kustannustenjaon osalta seuraavat jakoperusteet vuodelle 2013: - pohjaksi otetaan vuoden kustannustilanne - kunnan / kuntaryhmän maksuosuus muuttuu palvelutason kasvun / alenemisen myötä

9 9 (12) - ensihoidon yhteiset kustannukset (ensihoitokeskus ja ensivaste) lasketaan asukasluvun mukaisesti (ns. kapitaatioperuste) Hall 137 Päätös: Hallitus hyväksyi sairaanhoitopiirin johtajan esityksen. Hallitus antoi luvan tehdä tekstiin stilistiset muutokset., LIITE 2: Liite 1: STM:n asetus (340/2011) ensihoitopalvelusta Liite 2: STM:n ohje 2011:11 Ensihoidon palvelutaso; ensihoitopalvelun palvelutasopäätöksen laatimiseksi sairaanhoitopiireille Liite 3: Palvelutasopäätösesitys Liite 3a: Tavoittamisprosentit riskiluokittain (uusi) Liite 3b: Ensihoitoyksiköiden valmiudet (uusi) Hallituksen esitys: päättää 1. hyväksyä liitteenä 3, 3a ja 3b olevan esityksen palvelutasoksi vuodelle 2013 ja sillä korvata hyväksytyn palvelutasopäätöksen 2. hyväksyä kustannustenjaon osalta seuraavat jakoperusteet vuodelle 2013: - pohjaksi otetaan vuoden kustannustilanne - kunnan / kuntaryhmän maksuosuus muuttuu palvelutason kasvun / alenemisen myötä - ensihoidon yhteiset kustannukset (ensihoitokeskus ja ensivaste) lasketaan asukasluvun mukaisesti (ns. kapitaatioperuste). Valt 22 Liite 3c: Aluejakokartta (pelastuslaitokset ja kilpailutettavat, uusi) Ajantasainen aluejakokartta on toimitettu valtuutetuille kokouskutsusta erillisenä. Valtuutetut tekivät seuraavat muutosesitykset hallituksen esityksen kohtaan 1: 1) Unto Valpas esitti, että Raahe ja Pyhäjoen alueella pitää säilyttää nykyinen palvelutaso eli kaksi ambulanssia ympärivuorokautisessa valmiudessa. Alueen väestöpohja ja henkilöstön työturvallisuus edellyttää tätä. Timo Savela kannatti Unto Valppaan esitystä.

10 10 (12) 2) Markku Laitila esitti, että Asemapaikka Haapavesi, suunnitelma vuodelle Toisen yksikön palvelutasoa nostetaan siten, että se on arkena välittömässä lähtövalmiudessa ja muulloin varallaoloyksikön taso H+P. Toinen yksikkö sairaanhoitopiirin ehdottamalla tavalla aina varallaolo ja taso P+P. Muutoksesta (esityksestä) on olemassa Haapaveden kaupunginvaltuuston yksimielinen päätös Helvi Järvenpää kannatti Markku Laitilan esitystä. 3) Niilo Keränen esitti, että Taivalkosken valmius hyväksytään sellaisena, kuin se on valtuuston palvelutasopäätöksessä huhtikuussa 2012 (valmius: ark 8-20, la 10-18, muu ark VO). Heli Hietala kannatti Niilo Keräsen esitystä. 4) Aimo Remes esitti, että Kärsämäellä säilytetään nykyinen palvelutaso, johon kuuluu ympärivuorokautinen päivystys. Eila Niinikoski kannatti Aimo Remeksen esitystä. 5) Anne Matikainen esitti, että Yli-Iin ja Ylikiimingin kohdalla palvelutaso (pts) päätös on huhtikuussa 2012 PPSHP:n valtuuston päätöksen mukainen. Palvelutasopäätös tulisi olla Yli-Iin ja Ylikiimingin kohdalla ark 8-16 muu VO palvelutaso. Huolimatta siitä, että sopimus Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen kanssa on allekirjoitettu, niin voisi tehdä vaikka suorahankintapäätöksen nykyisten palvelutuottajien kanssa. Juhani Kallioranta kannatti Anne Matikaisen esitystä. 6) Esko Kangas esitti, että ensihoidon suunnitelmaan vuodelle 2013 Nivalaan lisätään toinen ensihoidon yksikkö turvaamaan tasapuolisesti ensihoidon saannin. Taso yksiköillä tulee olla hallituksen huhtikuun 2012 esityksen mukainen H+P ja P+P. Perusteluina seuraavat asiat: Nivalassa toimii nykyisin kaksi ensihoitoyksikköä ja ne ovat täystyöllistettyjä, koska sairastavuus- ja kansantautikertoimet Nivalassa ovat korkeat. Samoin onnettomuuksia sattuu usein. Ilta ja viikonloppupäivystykset on siirretty Oulaskankaalle, jonne matkaa km. Nivalan asukasluku on 11000, joten jo se vaatii kaksi yksikköä. Nivalassa ensihoitotehtävien määrä on Se on alueellamme suurin, verrattuna esim. Haapajärvi 1566 tehtävää, johon esitetään kahta hoitotason yksikköä, samoin Ylivieska 2427 tehtävää ja kaksi yksikköä. Palvelun järkevä mitoitus saavutetaan tämän esityksen toteuttamisella. Jarmo Kivioja ja Henna-Maria Råman kannattivat Esko Kankaan esitystä. 7) Tapio Paalavuo esitti, että Reisjärvelle sijoitettava yksikkö on H+P ark muu VO. Asmo Suorsa kannattaa Tapio Paalavuon esitystä. n puheenjohtaja Risto Säkkinen totesi, että koska kohtaan 1 on tehty seitsemän kannatettua muutosesitystä, joista jokainen esitys on vastaesitys hallituksen esitykselle, hän määräsi suoritettavaksi nimenhuutoäänestyksen. Äänestyksessä hallituksen esitystä kannattavat vastaavat Jaa ja vastaesitystä kannattavat vastaavat Ei.

11 11 (12) Suoritetuissa nimenhuutoäänestyksissä annettiin ääniä seuraavasti: 1) Jaa 309, Ei 67, esitys ja äänestysluettelo liite ) Jaa 311, Ei 68, esitys ja äänestysluettelo liite ) Jaa 296, Ei 83, esitys ja äänestysluettelo liite ) Jaa 306, Ei 68, esitys ja äänestysluettelo liite ) Jaa 301, Ei 73, esitys ja äänestysluettelo liite ) Jaa 302, Ei 72, esitys ja äänestysluettelo liite Jarmo Kivioja, Esko Kangas ja Henna-Maria Råman (ent. Sanaksenaho) jättivät päätökseen eriävän mielipiteen. 7) Jaa 303, Ei 72, esitys ja äänestysluettelo liite Pyöristykset on tehty yhden desimaalin tarkkuudella. Valtuutettu Jukka Tikanmäki teki hallituksen esityksen kohtaan 2 seuraavan muutosesityksen: "Kustannusten osalta noudatetaan laskutuksessa asukasluvun mukaan (ns. kapitaatioperuste). Tätä periaatetta noudatetaan vuoden 2013 osalta. Ennen uuden jakoperiaatteen päätöksentekoa, tulee ottaa huomioon yliopiston tutkimus sijaintikunnan taloudellisesta merkityksestä." Tapio Paalavuo kannatti Jukka Tikanmäen esitystä. Puheenjohtaja totesi, että koska hallituksen esityksen kohtaan 2 on tehty kannatettu muutosesitys, hän määräsi suoritettavaksi nimenhuutoäänestyksen, jossa hallituksen esitystä kannattavat vastaavat Jaa ja vastaesitystä kannattavat vastaavat Ei. Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä annettiin 327 Jaa-ääntä ja 45 Ei-ääntä. Esitys ja äänestysluettelo liite Valtuutetuille jaettiin - Tehy ry:n kannanotto hallitukselle ja valtuustolle "Tehy ry:n ja Suomen Ensihoitoalan liitto ry:n kannanotto ensihoitopalvelujen palvelutasopäätösten valmistelusta" (liite 9 22) - Mirja Tikkasen toimittama adressi valtuuston kokoukseen "Ylikiimingin ambulanssijärjestelyistä" (liite 10 22) - Raimo Holapan ja Eeva-Maria Parkkisen kirje Pohjois-Pohjanmaan Sairaanhoitopiirin valtuustolle "Ambulanssitoiminnan turvaaminen Ylikiimingissä" (liite 11 22) Päätös: hyväksyi hallituksen esityksen. Valtuutetut Mikko Raudaskoski, Tuija Pohjola, Tuomas Lohi, Esko Valikainen ja Aimo Remes jättivät päätökseen ponnen (liite 12 22): "Kustannusten jaossa on meneteltävä PPSHP:n perussopimuksen mukaisesti niin, että jäsenkuntia laskutetaan yhdenmukaisin perustein, kuntia kohdellaan tasapuolisesti ja kuntien faktiset ensihoidon palvelutasossa tapahtuvat muutokset nykytilaan nähden huomioidaan selvästi. Hyväksyessään vuotta 2013 koskevan ensihoidon palvelutason ja kustannusjaon, PPSHP:n valtuusto edellyttää, että vuoden 2013 aikana hallitus valmistelee mahdolliset tarpeelliset muutokset ensihoidon palvelutasoon ja kustannustenjakoon.

12 12 (12) Valmistelun pohjalta valtuusto päätöksellään vahvistaa ensihoidon kokonaisuuden alkavaksi vuoden 2014 alusta. velvoittaa hallitusta seuraamaan tiiviisti ensihoidon toteutumista. Jos toiminnassa ilmenee vakavia puutteita, valtuusto velvoittaa hallitukseen korjaamaan puutteet." hyväksyi ponnen yksimielisesti.

klo Nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä.

klo Nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä. PÖYTÄKIRJA 3/2012 Kokousaika Kokouspaikka Osallistujat 13.11.2012 klo 15.00-17.17 luentosali 10 Edustajat Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän jäsenkunnista ja edustajat Oulun yliopistosta.

Lisätiedot

Seuraavilla sivuilla on alusta luonnos PPSHP:n ensihoitopalvelun palvelutasopäätöksestä alueen kuntien kommentoitavaksi.

Seuraavilla sivuilla on alusta luonnos PPSHP:n ensihoitopalvelun palvelutasopäätöksestä alueen kuntien kommentoitavaksi. Seuraavilla sivuilla on alusta luonnos PPSHP:n ensihoitopalvelun palvelutasopäätöksestä alueen kuntien kommentoitavaksi. Kommentit 14.3.2012 mennessä. Kommentit voi lähettää: Ensihoidon ja päivystyksen

Lisätiedot

yhtymähallinnon neuvotteluhuone G340 Kokouksen osanottajat

yhtymähallinnon neuvotteluhuone G340 Kokouksen osanottajat KOKOUSKUTSU 6/2012 Kokousaika Kokouspaikka 18.6.2012 klo 09.00 yhtymähallinnon neuvotteluhuone G340 Kokouksen osanottajat Varsinaiset jäsenet Kyösti Juujärvi, puh.joht. Eija Säilynoja, varapuh.joht. Tuija

Lisätiedot

18.6.2012 klo 09.00-11.43. yhtymähallinnon neuvotteluhuone G340

18.6.2012 klo 09.00-11.43. yhtymähallinnon neuvotteluhuone G340 PÖYTÄKIRJA 6/2012 Kokousaika Kokouspaikka 18.6.2012 klo 09.00-11.43 yhtymähallinnon neuvotteluhuone G340 Osallistujat Läsnä :t 73-91 (kesken) Läsnä :t 73-90 Kyösti Juujärvi Eija Säilynoja Tuija Haikola

Lisätiedot

klo (Huom! Info klo 14 alkaen)

klo (Huom! Info klo 14 alkaen) KOKOUSKUTSU 3/2012 Kokousaika Kokouspaikka 13.11.2012 klo 15.00 (Huom! Info klo 14 alkaen) luentosali 10 Osallistujat Kokoukseen osallistuvat liitteestä 1 ilmenevät Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin

Lisätiedot

Valtuuston kokouksen pöytäkirja

Valtuuston kokouksen pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 1/2010 n kokouksen pöytäkirja Kokousaika 19.4.2010 klo 13.00-14.11 Kokouspaikka OYS, luentosali 10 Asia nro Liite nro Asia Sivu 1 1 Nimenhuuto ja ääniluettelon hyväksyminen 3 2 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

klo Nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä.

klo Nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä. PÖYTÄKIRJA 1/2012 Kokousaika Kokouspaikka Osallistujat 16.4.2012 klo 10.00-15.15 luentosali 10 Edustajat Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän jäsenkunnista ja edustajat Oulun yliopistosta.

Lisätiedot

PPSHP:n ensihoitopalvelun suunnittelua Th-lain ja ensihoitoasetuksen pohjalta

PPSHP:n ensihoitopalvelun suunnittelua Th-lain ja ensihoitoasetuksen pohjalta PPSHP:n ensihoitopalvelun suunnittelua Th-lain ja ensihoitoasetuksen pohjalta Iiro Anttila projektityöntekijä Matti Martikainen vastuualuejohtaja, ensihoito ja päivystys OYS/PPSHP Taustaa Apulaisoikeuskanslerin

Lisätiedot

yhtymähallinnon neuvotteluhuone G340 Kokouksen osanottajat

yhtymähallinnon neuvotteluhuone G340 Kokouksen osanottajat KOKOUSKUTSU 9/2012 Kokousaika Kokouspaikka 15.10.2012 klo 09.00 yhtymähallinnon neuvotteluhuone G340 Kokouksen osanottajat Varsinaiset jäsenet Kyösti Juujärvi, puh.joht. Eija Säilynoja, varapuh.joht. Tuija

Lisätiedot

Lapin sairaanhoitopiirin jäsenkunnille LAUSUNTOPYYNTÖ TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMAA 2014-2016 VARTEN JA ENSIHOIDON KUSTANNUSTEN JAOSTA

Lapin sairaanhoitopiirin jäsenkunnille LAUSUNTOPYYNTÖ TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMAA 2014-2016 VARTEN JA ENSIHOIDON KUSTANNUSTEN JAOSTA 0.5.201 Lapin sairaanhoitopiirin jäsenkunnille LAUSUNTOPYYNTÖ TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMAA 2014-2016 VARTEN JA ENSIHOIDON KUSTANNUSTEN JAOSTA Lausuntopyyntö toiminta- ja taloussuunnitelmaa varten Sairaanhoitopiirin

Lisätiedot

klo (Huom! Aika) yhtymähallinnon neuvotteluhuone G340. Kokouksen osanottajat

klo (Huom! Aika) yhtymähallinnon neuvotteluhuone G340. Kokouksen osanottajat KOKOUSKUTSU 13/2013 Kokousaika Kokouspaikka 2.12.2013 klo 08.00 10.00 (Huom! Aika) yhtymähallinnon neuvotteluhuone G340 Kokouksen osanottajat Varsinaiset jäsenet Antti Huttu-Hiltunen, puh.johtaja Risto

Lisätiedot

Pelastustoimen rakenneuudistus - Sisäministeriön lausuntopyyntö -

Pelastustoimen rakenneuudistus - Sisäministeriön lausuntopyyntö - Pelastustoimen rakenneuudistus - Sisäministeriön lausuntopyyntö - 21.1.2014 Yhteiset palvelut/jhaa 1 Esitys aluejaoksi SM:n/hallituksen esitys uudeksi aluejaoksi noudattaa 1.1.2014 voimaan astunutta poliisilaitosten

Lisätiedot

PPSHP:n ensihoitopalvelun suunnittelua Th-lain ja ensihoitoasetuksen pohjalta

PPSHP:n ensihoitopalvelun suunnittelua Th-lain ja ensihoitoasetuksen pohjalta PPSHP:n ensihoitopalvelun suunnittelua Th-lain ja ensihoitoasetuksen pohjalta Iiro Anttila projektityöntekijä Matti Martikainen vastuualuejohtaja, ensihoito ja päivystys OYS/PPSHP Taustaa Apulaisoikeuskanslerin

Lisätiedot

klo Nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä.

klo Nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä. PÖYTÄKIRJA 3/2013 Kokousaika Kokouspaikka Osallistujat 7.10.2013 klo 13.00 13.38 luentosali 10 Edustajat Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän jäsenkunnista ja edustajat Oulun yliopistosta.

Lisätiedot

15.10.2012 klo 9.00-12.18 19.10.2012 klo 8.00-9.19. yhtymähallinnon neuvotteluhuone G340

15.10.2012 klo 9.00-12.18 19.10.2012 klo 8.00-9.19. yhtymähallinnon neuvotteluhuone G340 PÖYTÄKIRJA 9/2012 Kokousaika Kokouspaikka 15.10.2012 klo 9.00-12.18 19.10.2012 klo 8.00-9.19 yhtymähallinnon neuvotteluhuone G340 Osallistujat Läsnä 15.10.2012 Läsnä 15.10.2012 Poissa 15.10.2012 Muut osallistujat

Lisätiedot

Palveluntuottajan näkökulma. Uuden terveydenhuoltolain hengessä. Kuntien resurssit huomioiden

Palveluntuottajan näkökulma. Uuden terveydenhuoltolain hengessä. Kuntien resurssit huomioiden Palveluntuottajan näkökulma Uuden terveydenhuoltolain hengessä Kuntien resurssit huomioiden Esitämme, että Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella olisi pelastustoimen nykyisin hoitamien toimintaalueiden

Lisätiedot

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2012

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2012 Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY) Lähde: TEM, työnvälitystilasto TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2012 Alavieska 11,4 10,2 9,8 8,9 7,0 7,6 9,2 Haapajärvi

Lisätiedot

ALAVINSOAN OUNTA OVavuoVikatVauV tammi-lokakuu 31.10.2012

ALAVINSOAN OUNTA OVavuoVikatVauV tammi-lokakuu 31.10.2012 ALAVIESKAN KUNTA Osavuosikatsaus tammi-lokakuu 31.10.2012 Q{ttgtngrroz{y 76.78.8678 7

Lisätiedot

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2017

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2017 Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) Lähde: TEM, työnvälitystilasto TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2017 Alavieska 11,0 11,1 10,3 9,4 8,9 8,4 10

Lisätiedot

ENSIHOITOKESKUS Satakunnan ensihoitopalvelut vuoteen 2013

ENSIHOITOKESKUS Satakunnan ensihoitopalvelut vuoteen 2013 Satakunnan ensihoitopalvelut vuoteen 2013 JYRI LILJA ensihoitopäällikkö Eduskunta on hyväksynyt uuden terveydenhuoltolain, joka tulee voimaan 1.5.2011. Lain mukaan ensihoitopalvelun järjestämisvastuu siirtyy

Lisätiedot

yhtymähallinnon neuvotteluhuone G340

yhtymähallinnon neuvotteluhuone G340 PÖYTÄKIRJA 13/2013 Kokousaika Kokouspaikka 2.12.2013 klo 08.00 9.19 yhtymähallinnon neuvotteluhuone G340 Osallistujat Antti Huttu-Hiltunen Risto Säkkinen Kai Pajala Henrik Hämäläinen Sanna Isola Kaisa

Lisätiedot

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2016

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2016 Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) Lähde: TEM, työnvälitystilasto TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2016 Alavieska 13,6 14,0 13,6 12,3 11,2 11,8

Lisätiedot

15 Pohjois-Pohjanmaa. 15.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti

15 Pohjois-Pohjanmaa. 15.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Kulttuuria kartalla 15 Pohjois-Pohjanmaa 15.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Taulukko 15.1. POHJOIS-POHJANMAA Kuntien lukumäärä Kaupunkimaiset: 6 kpl Taajaan asutut: 9 kpl Maaseutumaiset:

Lisätiedot

Hallituksen jäsenet, jotka eivät ole valtuuston jäseniä Kyösti Juujärvi. hallituksen jäsen Jari Latvala. hallituksen jäsen Kaija Sepponen

Hallituksen jäsenet, jotka eivät ole valtuuston jäseniä Kyösti Juujärvi. hallituksen jäsen Jari Latvala. hallituksen jäsen Kaija Sepponen KOKOUSKUTSU 1/2012 Kokousaika Kokouspaikka 16.4.2012 klo 10.00 luentosali 10 Osallistujat Kokoukseen osallistuvat liitteestä 1 ilmenevät Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän valtuuston varsinaiset

Lisätiedot

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2015

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2015 Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY) Lähde: TEM, työnvälitystilasto TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2015 Alavieska 14,2 13,5 13,1 11,8 10,7 12,0 12,6

Lisätiedot

26.2.2013 klo 08.30-11.20. yhtymähallinnon neuvotteluhuone G340

26.2.2013 klo 08.30-11.20. yhtymähallinnon neuvotteluhuone G340 PÖYTÄKIRJA 2/2013 Kokousaika Kokouspaikka 26.2.2013 klo 08.30-11.20 yhtymähallinnon neuvotteluhuone G340 Osallistujat Läsnä :t 18 (kesken) - 42 Kyösti Juujärvi Eija Säilynoja Jari Latvala Jouko Nissinen

Lisätiedot

klo yhtymähallinnon neuvotteluhuone G340

klo yhtymähallinnon neuvotteluhuone G340 PÖYTÄKIRJA 13/2012 Kokousaika Kokouspaikka 17.12.2012 klo 8.30-9.39 yhtymähallinnon neuvotteluhuone G340 Osallistujat Kyösti Juujärvi Eija Säilynoja Tuija Haikola Jari Latvala Jouko Nissinen Kaija Sepponen

Lisätiedot

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2014

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2014 Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY) Lähde: TEM, työnvälitystilasto TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2014 Alavieska 13,7 12,8 12,8 12,1 11,2 12,2 12,1

Lisätiedot

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2014

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2014 Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY) Lähde: TEM, työnvälitystilasto TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2014 Alavieska 13,7 12,8 12,8 12,1 11,2 12,2 12,5

Lisätiedot

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2015

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2015 Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY) Lähde: TEM, työnvälitystilasto TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2015 Alavieska 14,2 13,5 13,1 11,8 10,7 12,0 13 Haapajärvi

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueen Terveydenhuollon palvelujen järjestämissuunnitelma

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueen Terveydenhuollon palvelujen järjestämissuunnitelma Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueen Terveydenhuollon palvelujen järjestämissuunnitelma 18.3.2010 Taustaa TAUSTAA Maaliskuussa 2005 voimaan astuneen Valtioneuvoston asetuksen n:o 1019 Hoitoon pääsyn

Lisätiedot

SOTEN ILTAKOULU koskien Ppky Kallion talousarviota kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen Nivalan kaupunki

SOTEN ILTAKOULU koskien Ppky Kallion talousarviota kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen Nivalan kaupunki -3, KV 14.11.2012 18:30 SOTEN ILTAKOULU koskien Ppky Kallion talousarviota kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen Nivalan kaupunki Kaupunginvaltuusto 14.11.2012 Esityslista 6/2012 -2, KV 14.11.2012 18:30

Lisätiedot

PPSHP ENSIHOITOPALVELU

PPSHP ENSIHOITOPALVELU PPSHP ENSIHOITOPALVELU Ensihoitopäällikkö Iiro Anttila Taustaa Apulaisoikeuskanslerin päätös 15.1.2007 (Dnro 1/50/2007) Johtopäätökset palvelutasosta ei ole yhtenäisiä määrittelyjä sairaankuljetuspalvelun

Lisätiedot

Kumpulankaari 14, 90650 OULU hailuoto@rhy.riista.fi 0400-803858 RHY-numero 253 PetoyhdyshenkilöJani RantasuoOULU jani.rantasuo@elisanet.

Kumpulankaari 14, 90650 OULU hailuoto@rhy.riista.fi 0400-803858 RHY-numero 253 PetoyhdyshenkilöJani RantasuoOULU jani.rantasuo@elisanet. Hailuodon riistanhoitoyhdistys Kumpulankaari 14, 90650 OULU hailuoto@rhy.riista.fi 0400-803858 RHY-numero 253 PetoyhdyshenkilöJani RantasuoOULU jani.rantasuo@elisanet.fi 0400-803858 Haukiputaan riistanhoitoyhdistys

Lisätiedot

Keskustelu- ja koulutustilaisuus Pohjois- Pohjanmaan uusille kunnan- /kaupunginvaltuustoille 7.2.2013. Pauli Harju maakuntajohtaja

Keskustelu- ja koulutustilaisuus Pohjois- Pohjanmaan uusille kunnan- /kaupunginvaltuustoille 7.2.2013. Pauli Harju maakuntajohtaja Keskustelu- ja koulutustilaisuus Pohjois- Pohjanmaan uusille kunnan- /kaupunginvaltuustoille 7.2. Pauli Harju maakuntajohtaja Pohjois-Pohjanmaan liiton organisaatio 29+1 jäsenkuntaa TOIMIKUNNAT Matkailutoimikunta

Lisätiedot

Terveydenhuollon palveluiden järjestämissuunnitelman sisältö

Terveydenhuollon palveluiden järjestämissuunnitelman sisältö Terveydenhuollon palveluiden järjestämissuunnitelman sisältö Pasi Parkkila, kehitysjohtaja Terveyskeskusten johtavien viranhaltijoiden ja PPSHP:n yhteistyöseminaari 3.11.2011 Tiivistelmässä mukana PPSHP

Lisätiedot

Tammi-huhtikuu 4/2008 Osavuosikatsaus I

Tammi-huhtikuu 4/2008 Osavuosikatsaus I POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRI Tammi-huhtikuu 4/2008 Osavuosikatsaus I Saapuneet lähetteet Avohoitokäynnit Hoitopäivät Maksut ja laskutukset Hoidossa olleet potilaat Hoitojaksot Hoidon aloittamista

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri. Sisältö

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri. Sisältö Sisältö Taustaa Ensihoidon vaikuttavuus Selvitykset kehittämistarpeista Uusi lainsäädäntö ja normit Ensihoidon peruskäsitteitä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin palvelutasopäätös Vertailua valtakunnallisesti

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan TE- toimisto. Johtaja, FT Maire Mäki Pohjois-Pohjanmaan TE- toimisto

Pohjois-Pohjanmaan TE- toimisto. Johtaja, FT Maire Mäki Pohjois-Pohjanmaan TE- toimisto Pohjois-Pohjanmaan TE- toimisto Johtaja, FT Maire Mäki Pohjois-Pohjanmaan TE- toimisto Suomessa 15 Työ- ja elinkeinotoimistoa (2013-) TE-toimistojen tehtävät 1) edistää työvoiman saatavuuden turvaamista

Lisätiedot

TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2016

TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2016 Pohjois-Karjalan pelastuslaitos -liikelaitos TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2016 ENSIHOITOPALVELUT TULOSALUE www.pkpelastuslaitos.fi Pohjois-Karjalan pelastuslaitos -liikelaitos etunimi.sukunimi@pkpelastuslaitos.fi

Lisätiedot

Veikko Ekman, Haapajärveltä. Satu Pinola, Kärsämäeltä. Jukka Lehtosaari, Pyhäjärveltä. Markus Muuttola, Reisjärveltä

Veikko Ekman, Haapajärveltä. Satu Pinola, Kärsämäeltä. Jukka Lehtosaari, Pyhäjärveltä. Markus Muuttola, Reisjärveltä SEUTUHALLITUKSEN KOKOUS ESITYSLISTA 1/2013 Aika: perjantai 15.2.2013 klo 9.00 10.35 Paikka: Haapajärvi, hallituksen kokoushuone Jäsenet (alleviivatut paikalla) Maija-Liisa Veteläinen Raimo Kaisto Riitta

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus PPSHP:n KUNTAJOHDON TAPAAMINEN Sote -palvelurakenne Oulu 16.1.2013 Kuntauudistuksen kokonaisuus Kuntarakenteen uudistaminen (kuntarakennelaki) Kuntalain

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA. Osavuosikatsaus tammi-syyskuu Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

ALAVIESKAN KUNTA. Osavuosikatsaus tammi-syyskuu Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto ALAVIESKAN KUNTA Osavuosikatsaus tammi-syyskuu 30.9.2012 Kunnanhallitus 7.11.2012 Kunnanvaltuusto 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRI Tammi-syyskuu Saapuneet

Lisätiedot

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen perussopimuksen muuttaminen 1.1.2015 alkaen

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen perussopimuksen muuttaminen 1.1.2015 alkaen Kaupunginhallitus 306 24.11.2014 Perusturvakuntayhtymä Karviaisen perussopimuksen muuttaminen 1.1.2015 alkaen 64/00.01.01/2013 Yhtymähallitus 14.10.2014 98 Ptky Karviaisen vuoden 2015 talousarvio on valmisteltu

Lisätiedot

HAKEMUS RAAHEN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄN PERUSTERVEYDENHUOLLON YMPÄRIVUOROKAUTISEN PÄIVYSTYKSEN JÄRJESTÄMISEEN 1.6.

HAKEMUS RAAHEN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄN PERUSTERVEYDENHUOLLON YMPÄRIVUOROKAUTISEN PÄIVYSTYKSEN JÄRJESTÄMISEEN 1.6. Sosiaali- ja terveysministeriö Lääkintöneuvos Timo Keistinen Hallintoneuvos Anne Koskela Viitteet: Asetus kiireellisen hoidon perusteista ja päivystyksen erikoisalakohtaisista edellytyksistä (annettu 23.9.2014)

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 37. Nuorisovaltuusto 17.03.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 37. Nuorisovaltuusto 17.03.2015 Sivu 1 / 1 Nuorisovaltuusto 17.03.2015 Sivu 1 / 1 37 Sääntömuutos kohtiin: 6 Hallitus, 7 Tapahtumat ja tiedotus Selostus NYKYISET SÄÄNNÖT: 6 Hallitus Nuorisovaltuuston hallitukseen kuuluvat nuorisovaltuuston puheenjohtajisto

Lisätiedot

Sote viidellä järjestäjällä. Kirsi Varhila ylijohtaja STM 12.8.2014, Oulu

Sote viidellä järjestäjällä. Kirsi Varhila ylijohtaja STM 12.8.2014, Oulu Sote viidellä järjestäjällä Kirsi Varhila ylijohtaja STM 12.8.2014, Oulu Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamisen keskeiset tavoitteet Päämääränä on väestön hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Turvata

Lisätiedot

Sote-uudistus ja Pohjois- Pohjanmaan sote-hanke Kuntajohtajien ja sosiaali- ja terveysjohdon tapaaminen Riitta Pitkänen Projektijohtaja

Sote-uudistus ja Pohjois- Pohjanmaan sote-hanke Kuntajohtajien ja sosiaali- ja terveysjohdon tapaaminen Riitta Pitkänen Projektijohtaja Sote-uudistus ja Pohjois- Pohjanmaan sote-hanke Kuntajohtajien ja sosiaali- ja terveysjohdon tapaaminen 8.12.2014 Riitta Pitkänen Projektijohtaja Pohjois-Pohjanmaan SOTE-hanke Sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

1. Valtuutettu Veijo Oinosen aloite Aluehallintovirastolle selvittämään Ensihoidon palvelutasopäätöstä rautavaaralaisten osalta

1. Valtuutettu Veijo Oinosen aloite Aluehallintovirastolle selvittämään Ensihoidon palvelutasopäätöstä rautavaaralaisten osalta Kunnanvaltuusto 10 11.05.2015 Kunnanhallitus 132 25.05.2015 Kunnanhallitus 146 08.06.2015 Perusturvalautakunta 21 20.01.2016 Valtuutettujen aloitteet/valtuutettu Veijo Oinosen valtuustoaloite 11.5.2015

Lisätiedot

JOKILAAKSOJEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS

JOKILAAKSOJEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS 1 JOKILAAKSOJEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS Kuntien hyväksymä vuonna 2010 I YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Nimi ja kotipaikka 2 Jäsenkunnat 3 Kuntayhtymän tehtävät II KUNTAYHTYMÄN TOIMIELIMET YHTYMÄVALTUUSTO

Lisätiedot

Hallituksen jäsenet, jotka eivät ole valtuuston jäseniä Antti Huttu-Hiltunen. hallituksen puheenjohtaja Kai Pajala. hallituksen jäsen Kyösti Juujärvi

Hallituksen jäsenet, jotka eivät ole valtuuston jäseniä Antti Huttu-Hiltunen. hallituksen puheenjohtaja Kai Pajala. hallituksen jäsen Kyösti Juujärvi KOKOUSKUTSU 3/2013 Kokousaika Kokouspaikka 7.10.2013 klo 13.00 luentosali 10 Osallistujat Kokoukseen osallistuvat liitteestä 1 ilmenevät Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän valtuuston varsinaiset

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ensihoitopalvelun palvelutasopäätös 1.1.2013 alkaen

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ensihoitopalvelun palvelutasopäätös 1.1.2013 alkaen Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ensihoitopalvelun palvelutasopäätös 1.1.2013 alkaen Sisältö 1 Johdanto...3 2 Ensihoitopalvelun sisältö ja valmius...5 3 Ensihoidon järjestämistapa...6 4 Tavoittamisprosentit...8

Lisätiedot

Jokilaaksojen SoTen tuotantorakenne ?

Jokilaaksojen SoTen tuotantorakenne ? Jokilaaksojen SoTen tuotantorakenne 1.1.2017? Sairaanhoidon erityisvastuualueet, maakuntarajat ja Sairaanhoitopiirit, väestö 31.12.2012 HYKS erva 1 869 617 as. 39 kuntaa Helsinki ja Uusimaa 1 562 796 24

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 129/2008 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta annetun lain muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon

Lisätiedot

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon ensihoidon sopeutus ja talousraami vuodelle 2014, lausunto

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon ensihoidon sopeutus ja talousraami vuodelle 2014, lausunto Kunnanhallitus 243 07.10.2013 Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon ensihoidon sopeutus ja talousraami vuodelle 2014, lausunto 240/05.00.00/2013 Kunnanhallitus 243 Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

SILLANRAKENTAJA PROJEKTI. Eija Hämäläinen Asiakkuuspäällikkö 23.9.2015

SILLANRAKENTAJA PROJEKTI. Eija Hämäläinen Asiakkuuspäällikkö 23.9.2015 SILLANRAKENTAJA PROJEKTI Eija Hämäläinen Asiakkuuspäällikkö 23.9.2015 SILLANRAKENTAJA -PROJEKTI LYHYESTI Tekee TE-palveluita tunnetuksi 2500 pk-yrityksille ajalla 1.8.2015 30.6.2016. Kerää tietoa yritysten

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. Kaupunginvaltuusto 4.9.2014. Esityslista 6/2014

Nivalan kaupunki. Kaupunginvaltuusto 4.9.2014. Esityslista 6/2014 -3, KV 4.9.2014 18:30 Nivalan kaupunki Kaupunginvaltuusto 4.9.2014 Esityslista 6/2014 Ilmoitathan, jos et pääse kokoukseen: Soilille p. 040-344 7205 tai Merjalle p. 040-344 7204 -2, KV 4.9.2014 18:30 Kokousaika

Lisätiedot

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 92 31.03.2016 Vuoden 2015 tilinpäätös kunnanhallitukselle 2/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 31.03.2016 92 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös tilikautta

Lisätiedot

Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Niva-Kaijan koulun peruskorjauskohteeseen tutustuminen. Paikalla Alpo Hietala ja Toni Kainu.

Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Niva-Kaijan koulun peruskorjauskohteeseen tutustuminen. Paikalla Alpo Hietala ja Toni Kainu. -3, KV 30.5.2013 18:00 Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Niva-Kaijan koulun peruskorjauskohteeseen tutustuminen. Paikalla Alpo Hietala ja Toni Kainu. Huom!!!!! Kokouskin pidetään Niva-Kaijan koululla

Lisätiedot

KIVIRANTA, ASEMAKAAVAMUUTOS

KIVIRANTA, ASEMAKAAVAMUUTOS TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus 25.2.2016 1(7) KIVIRANTA, ASEMAKAAVAMUUTOS 25.2.2016 Kuva 1: Kaavamuutosalueen sijainti ilmakuvassa TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 56 Kirkkoneuvosto 5/2015 27.10.2015

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 56 Kirkkoneuvosto 5/2015 27.10.2015 56 53 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkoneuvosto 27.10.2015 53 Kokouskutsu asialistoineen on lähetetty kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajalle

Lisätiedot

PALVELUJEN JA RAKENTEIDEN MUUTOS POHDINTAA ALUEHALLINNON NÄKÖKULMASTA

PALVELUJEN JA RAKENTEIDEN MUUTOS POHDINTAA ALUEHALLINNON NÄKÖKULMASTA PALVELUJEN JA RAKENTEIDEN MUUTOS POHDINTAA ALUEHALLINNON NÄKÖKULMASTA Margit Päätalo Johtaja 7.2.2014 1 ESITYKSEN RUNKO PALVELUT JA KANSALAISTEN YHDENVERTAISUUS SOTEALUEET TILANNE JA TARPEET OSAAVAT SOSIAALI-

Lisätiedot

OULUN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI LIIKELAITOKSEN TOIMINTAA KOSKEVA KUNTIEN VÄLINEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS VUOSILLE

OULUN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI LIIKELAITOKSEN TOIMINTAA KOSKEVA KUNTIEN VÄLINEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS VUOSILLE OULUN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI LIIKELAITOKSEN TOIMINTAA KOSKEVA KUNTIEN VÄLINEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS VUOSILLE 2017 2020 SOPIMUS 1. SOPIJAOSAPUOLET Sopijaosapuolina ovat seuraavat kunnat: Hailuoto, Kempele,

Lisätiedot

Loimaan lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma vuosille 2014-2016

Loimaan lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma vuosille 2014-2016 Perusturvalautakunta 39 18.03.2014 Perusturvalautakunta 110 21.10.2014 Kaupunginhallitus 400 17.11.2014 Vapaa-aikalautakunta 106 16.12.2014 Kaupunginhallitus 8 19.01.2015 Kaupunginvaltuusto 6 26.01.2015

Lisätiedot

Tietopaketti 10: Toimintakyky ja kuntoutuminen. Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveydenhuolto osana tulevaisuuden maakuntaa -hanke (PoPSTer)

Tietopaketti 10: Toimintakyky ja kuntoutuminen. Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveydenhuolto osana tulevaisuuden maakuntaa -hanke (PoPSTer) Tietopaketti 1: Toimintakyky ja kuntoutuminen Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveydenhuolto osana tulevaisuuden maakuntaa -hanke (PoPSTer) Sisältö Lääkinnällinen kuntoutus Luovutettujen apuvälineiden

Lisätiedot

Kunnanhallitus 125 13.04.2015 Valtuusto 22 27.04.2015 Kunnanhallitus 281 05.10.2015

Kunnanhallitus 125 13.04.2015 Valtuusto 22 27.04.2015 Kunnanhallitus 281 05.10.2015 Kunnanhallitus 125 13.04.2015 Valtuusto 22 27.04.2015 Kunnanhallitus 281 05.10.2015 HANKINTAYHTEISTYÖSOPIMUKSEN UUDISTAMINEN 273/02.08.00/2015 KHALL 125 Oulun kaupunki ja lähialueen kunnat ovat tehneet

Lisätiedot

5 Lausunto aluehallintovirastolle kirjaston väliaikaisista henkilöstöjärjestelyistä

5 Lausunto aluehallintovirastolle kirjaston väliaikaisista henkilöstöjärjestelyistä Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 1/2016 1 (5) Kunnanhallituksen henkilöstöjaosto, 28, 01.12.2015 Sivistyslautakunta, 5, 27.01.2016 5 Lausunto aluehallintovirastolle kirjaston väliaikaisista henkilöstöjärjestelyistä

Lisätiedot

Kuntayhtymän nimi on Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Kuntayhtymän kotipaikka on Ylivieskan kaupunki.

Kuntayhtymän nimi on Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Kuntayhtymän kotipaikka on Ylivieskan kaupunki. Peruspalvelukuntayhtymä Kallion PERUSSOPIMUS I YLEISTÄ Tällä sopimuksella Alavieskan kunta, Nivalan kaupunki, Sievin kunta ja Ylivieskan kaupunki sopivat kunta- ja palvelurakenneuudistusta koskevan puitelain

Lisätiedot

Avoterapiahankinta Lappi/Oulu/Pohjois-Pohjanmaa

Avoterapiahankinta Lappi/Oulu/Pohjois-Pohjanmaa Avoterapiahankinta 2015-2018 Lappi/Oulu/Pohjois-Pohjanmaa Infotilaisuuden ohjelma Avaus Avoterapiapalvelujen tarjouskilpailun järjestäminen ja hankintalain mukainen menettely Tarjouspyyntö, Kelan vaikeavammaisten

Lisätiedot

KUNTIEN ROOLI MUUTOKSESSA Vaikuttamisiltapäivä ja EK-foorumi 3.2.

KUNTIEN ROOLI MUUTOKSESSA Vaikuttamisiltapäivä ja EK-foorumi 3.2. Päijät-Hämeen liitto The Regional Council of Päijät-Häme KUNTIEN ROOLI MUUTOKSESSA Vaikuttamisiltapäivä ja EK-foorumi 3.2. @Jari_Parkkonen #PHliitto Lähde: Tilastokeskus Kartta ja analyysi: Timo Aro Lähde:

Lisätiedot

TE-palvelut TYP-verkostolle Pohjois-Pohjanmaalla

TE-palvelut TYP-verkostolle Pohjois-Pohjanmaalla TE-palvelut TYP-verkostolle Pohjois-Pohjanmaalla 15.12.2015 Marita Rimpeläinen-Karvonen, palvelujohtaja 1 15.12.2015 Toimisto Otsikko Kartoitusjakso ja työllistymissuunnitelma TE-toimisto, kunta, Kela

Lisätiedot

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11.12. 2012 Kirkkovaltuusto 5/2012 53-65 /2012

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11.12. 2012 Kirkkovaltuusto 5/2012 53-65 /2012 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika 11.12.2012 klo 18.00-19.30 Paikka Rusk seurakuntakeskus Läsnä: Lähteenmäki Antero puheenjohtaja Hartman Taina varapuheenjohtaja Himala Milja Hovi Anna Hurme-Kouki Päivi Kankare

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 115. Valtuusto 29.09.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 115. Valtuusto 29.09.2014 Sivu 1 / 1 Valtuusto 29.09.2014 Sivu 1 / 1 3706/10.03.01/2014 Kaupunginhallitus 247 15.9.2014 115 Matinkylä - Kivenlahti metron rakennustöiden osoittaminen Länsimetro Oy:n tai perustettavan yhtiön tehtäväksi Valmistelijat

Lisätiedot

LAUSUNTOPYYNTÖ 5/ (2)

LAUSUNTOPYYNTÖ 5/ (2) LAUSUNTOPYYNTÖ 5/2017 1 (2) OULUN KÄRÄJÄOIKEUS 24.1.2017 OULUN KÄRÄJÄOIKEUDEN TUOMIOPIIRIN KUNNAT Asia Lautamiesten lukumäärä Oikeusministeriö on pyytänyt Oulun käräjäoikeudelta esitystä lautamiesten lukumäärästä

Lisätiedot

HALLITUS 3/ LIITE 4 ASIA 4

HALLITUS 3/ LIITE 4 ASIA 4 HALLITUS 3/2012 26.3.2012 LIITE 4 ASIA 4 Pohjois-Pohjanmaan -sairaanhoitopiirin ensihoitopalvelun palvelutasopäätös 1.1.2013-2 Sisältö 1 Johdanto...4 2 Ensihoitopalvelun sisältö ja valmius...6 3 Ensihoidon

Lisätiedot

Ensihoidon ja Päivystyksen toimialue. Kuntainfo 26.2.2014. eija.vaula@satshp.fi

Ensihoidon ja Päivystyksen toimialue. Kuntainfo 26.2.2014. eija.vaula@satshp.fi Ensihoidon ja Päivystyksen toimialue Kuntainfo 26.2.2014 eija.vaula@satshp.fi Käynnit 1-12kk v.2012/2013 Potilasvirta Esh YLE = Esh lasku -11%, Yle nousu +8% 70000 60000 50000 40000 30000 20000 10000 0

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. Kaupunginvaltuusto 26.9.2013. Ilmoitathan Merjalle, puh. 040 3447 204, jos et pääse kokoukseen.

Nivalan kaupunki. Kaupunginvaltuusto 26.9.2013. Ilmoitathan Merjalle, puh. 040 3447 204, jos et pääse kokoukseen. -3, KV 26.9.2013 18:30 Nivalan kaupunki Kaupunginvaltuusto 26.9.2013 Esityslista 8/2013 Ilmoitathan Merjalle, puh. 040 3447 204, jos et pääse kokoukseen. -2, KV 26.9.2013 18:30 Kokousaika Torstaina 26.9.2013

Lisätiedot

Opetuslautakunta 7 26.01.2016. Varhaiskasvatuslain muutokset 1.8.2016 117/12.06/2016. Opetuslautakunta 26.01.2016 7

Opetuslautakunta 7 26.01.2016. Varhaiskasvatuslain muutokset 1.8.2016 117/12.06/2016. Opetuslautakunta 26.01.2016 7 Opetuslautakunta 7 26.01.2016 Varhaiskasvatuslain muutokset 1.8.2016 117/12.06/2016 Opetuslautakunta 26.01.2016 7 Valmistelija: varhaiskasvatuspalveluiden esimies Anna Karlsson, anna.karlsson@salo.fi,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2013 1 (7) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/21 17.12.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2013 1 (7) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/21 17.12.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2013 1 (7) Päätettävä tässä kokouksessa 438 Kehitysvammaisten ja autismin kirjon asiakkaiden perhehoidon hankinta HEL 2013-002515 T 02 08 02 00 Päätös Käsittely päätti

Lisätiedot

Yritystukien alueellinen kohdentuminen Pohjois- Pohjanmaalla 2007-2013

Yritystukien alueellinen kohdentuminen Pohjois- Pohjanmaalla 2007-2013 Yritystukien alueellinen kohdentuminen Pohjois- Pohjanmaalla 2007-2013 Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Elinkeinot, työvoima ja osaaminen -vastuualue 18.11.2014 Pohjois-Pohjanmaan yritystuet 2007-2013 Pohjois-Pohjanmaan

Lisätiedot

46/02.07.02/2015. Päätös: Kunnanhallitus hyväksyi ehdotuksen.

46/02.07.02/2015. Päätös: Kunnanhallitus hyväksyi ehdotuksen. 412 28.09.2015 470 09.11.2015 508 07.12.2015 24 11.01.2016 64 08.02.2016 106 14.03.2016 Valtiokonttorin päätös koskien Oiva Valdemar Sarpolan perintöä / Lopputilitys / Saapuneet tarjoukset / Kauppakirja

Lisätiedot

Julkaistu 14.6.2013 klo 10.57, päivitetty 5.9.2014 klo 9.57. Helppoa osallistumista?

Julkaistu 14.6.2013 klo 10.57, päivitetty 5.9.2014 klo 9.57. Helppoa osallistumista? OSALLISUUS Leena Heinämäki, tutkijatohtori, Pohjoisen ympäristö- ja vähemmistöoikeuden instituutti, Arktinen keskus, Lapin yliopisto Heta Heiskanen, tutkija, Tampereen yliopisto Julkaistu 14.6.2013 klo

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA 17.3.2016

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA 17.3.2016 Kokousaika Torstai 17. maaliskuuta 2016 kello 18.00 20.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet x Muut saapuvilla olleet Läsnä Poissa Jari Laurila pj x Esko Syrjälä j. x Kimmo Kupi j. x

Lisätiedot

SAIRAANHOITOPIIRIN ROOLI TERVEYDENHUOLTOLAIN TOIMEENPANOSSA JA JÄRJESTÄMISSUUNNITELMA. 29.2.2012 Raahe. Hannu Leskinen Shpjohtaja, TtT

SAIRAANHOITOPIIRIN ROOLI TERVEYDENHUOLTOLAIN TOIMEENPANOSSA JA JÄRJESTÄMISSUUNNITELMA. 29.2.2012 Raahe. Hannu Leskinen Shpjohtaja, TtT SAIRAANHOITOPIIRIN ROOLI TERVEYDENHUOLTOLAIN TOIMEENPANOSSA JA JÄRJESTÄMISSUUNNITELMA 29.2.2012 Raahe Hannu Leskinen Shpjohtaja, TtT Sosiaali- ja terveydenhuolto on lukuisten haasteiden edessä Väestön

Lisätiedot

LAUSUNTOPYYNTÖ VUONNA 2014 KÄYNNISTYVISTÄ JULKISTA TUKEA HAKEVISTA LAAJAKAISTAHANKKEISTA

LAUSUNTOPYYNTÖ VUONNA 2014 KÄYNNISTYVISTÄ JULKISTA TUKEA HAKEVISTA LAAJAKAISTAHANKKEISTA Lausuntopyyntö 1 (5) Dnro: 5.11.2014 1236-1317/940/2014 Teleyritykset LAUSUNTOPYYNTÖ VUONNA 2014 KÄYNNISTYVISTÄ JULKISTA TUKEA HAKEVISTA LAAJAKAISTAHANKKEISTA Seuraavat maakuntaliitot käynnistävät laajakaistarakentamisen

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät. Aluejärjestöraportti

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät. Aluejärjestöraportti Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät Aluejärjestöraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/4 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä

Lisätiedot

Kuntatalouden syyskuulumiset

Kuntatalouden syyskuulumiset Kuntatalouden syyskuulumiset Maakuntaliitot alueellisena, kansallisena ja kansainvälisenä toimijana yhteistyössä kuntien kanssa. Sanna Lehtonen @LehtonenKL 25.9.2019 1 Syksyn 2019 budjettiriihen päätöksillä

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) Kaupunginvaltuusto 64 16.06.2014. 64 Asianro 3220/00.00.01.00/2014. Kaupunginhallitus 19.5.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) Kaupunginvaltuusto 64 16.06.2014. 64 Asianro 3220/00.00.01.00/2014. Kaupunginhallitus 19.5. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) 64 Asianro 3220/00.00.01.00/2014 Maaninka-neuvottelukunnan jäsenet Kaupunginhallitus 19.5.2014 178: Kuopion ja Maaningan yhdistymishallitus 5.5.2014 11: Maaningan

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät 100 TAPAHTUMAA

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät 100 TAPAHTUMAA Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät 100 TAPAHTUMAA pvm Tapahtuma Paikkakunta Osallistujamäärä 1 11.1. Siikalatvan yrittäjien aamukahvit aiheena omistajanvaihdokset Siikalatva 2 25.1. Muhoksen yrittäjäilta OV

Lisätiedot

Puheenjohtajana taloyhtiössä rooli ja vastuut

Puheenjohtajana taloyhtiössä rooli ja vastuut Puheenjohtajana taloyhtiössä rooli ja vastuut Taloyhtiö 2016 -tapahtuma 6.4.2016 Simo Vihemäki lakimies, OTM, luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja Kiinteistöliitto Uusimaa 2 Hallituksen puheenjohtaja (AOYL

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ensihoitopalvelun palvelutasopäätös, vuosi 2014

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ensihoitopalvelun palvelutasopäätös, vuosi 2014 Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ensihoitopalvelun palvelutasopäätös, vuosi 2014 Sisältö 1 Johdanto... 3 2 Ensihoitopalvelun sisältö ja valmius... 5 3 Ensihoidon järjestämistapa... 6 4 Tavoittamisprosentit...

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 5/2010 Kokousaika 4.10.2010 klo 19.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta

Kaupunginvaltuusto NRO 5/2010 Kokousaika 4.10.2010 klo 19.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 5/2010 Kokousaika 4.10.2010 klo 19.00 Kokouspaikka Kaupungintalo Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS 2014 Shp:n valtuusto 8.6.2015

TILINPÄÄTÖS 2014 Shp:n valtuusto 8.6.2015 POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRI TILINPÄÄTÖS 2014 Shp:n valtuusto 8.6.2015 Väestö 31.12.2014 405.635 kasvu ed. v. 0,52% Talousjohtaja Jarkko Raatikainen Sairaanhoitopiirin talouden tavoitteet Talouden

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 59. Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh. 046 877 2956 etunimi.k.sukunimi@espoo.fi

Espoon kaupunki Pöytäkirja 59. Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh. 046 877 2956 etunimi.k.sukunimi@espoo.fi 06.06.2016 Sivu 1 / 1 2062/2016 02.07.00 59 Liiketontin myynti Kilosta YIT Rakennus Oy:lle, korttelin 54154 tontti 8 Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh. 046 877 2956 etunimi.k.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

PALVELUTASOPÄÄTÖSESITYS ENSIHOITOPALVELUN JÄRJESTÄMISEKSI PÄIJÄT-HÄMEEN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄSSÄ 1.1.

PALVELUTASOPÄÄTÖSESITYS ENSIHOITOPALVELUN JÄRJESTÄMISEKSI PÄIJÄT-HÄMEEN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄSSÄ 1.1. PALVELUTASOPÄÄTÖSESITYS ENSIHOITOPALVELUN JÄRJESTÄMISEKSI PÄIJÄT-HÄMEEN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄSSÄ 1.1.2017 ALKAEN VERSIO II - monituottajamalli PHSOTEY Ensihoitokeskus Sisällysluettelo

Lisätiedot

PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi ortodoksisesta kirkkokunnasta annetun lain 30 ja :n muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan luovuttavaksi veroäyrin käsitteestä ortodoksisesta kirkkokunnasta annetussa

Lisätiedot

Syyskuu 9/2016. Hoidon tarpeen arviointia odottavat. Hoitopäivät. Psykiatrian päiväsairaanhoito ja kuntoutuskodit

Syyskuu 9/2016. Hoidon tarpeen arviointia odottavat. Hoitopäivät. Psykiatrian päiväsairaanhoito ja kuntoutuskodit Syyskuu 9/2016 Kysyntä Hoidossa olleet potilaat Avohoitokäynnit Hoitojaksot Hoitopäivät Hoidon tarpeen arviointia odottavat Hoitoa odottavat Maksut ja laskutukset Kehitysvammahuolto Psykiatrian päiväsairaanhoito

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Kunnanhallitus 02.04.2012 161 Kunnanhallitus 11.04.2012 179 Kunnanvaltuusto 11.04.2012 24

MERIKARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Kunnanhallitus 02.04.2012 161 Kunnanhallitus 11.04.2012 179 Kunnanvaltuusto 11.04.2012 24 Kunnanhallitus 02.04.2012 161 Kunnanhallitus 11.04.2012 179 Kunnanvaltuusto 11.04.2012 24 LAUSUNTOPYYNTÖ KUNNALLISHALLINNON RAKENNE TYÖRYHMÄN SELVITYKSESTÄ SEKÄ KUNTAUUDISTUKSEEN LIITTYVISTÄ MUISTA UUDISTUKSISTA

Lisätiedot

FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS

FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS Helsinki Institute of Physics P.O.Box 64, (Gustaf Hällströmin katu 2) FIN-00014 University of Helsinki, Finland Phone +358 9 191 50521, fax +358 9 191 50522 FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS

Lisätiedot

Nivalan nuorisovaltuusto esittäytyy klo 18.00. Nivalan kaupunki. Kaupunginvaltuusto 27.5.2015. Esityslista 4/2015

Nivalan nuorisovaltuusto esittäytyy klo 18.00. Nivalan kaupunki. Kaupunginvaltuusto 27.5.2015. Esityslista 4/2015 -3, KV 27.5.2015 18:30 Nivalan nuorisovaltuusto esittäytyy klo 18.00 Nivalan kaupunki Kaupunginvaltuusto 27.5.2015 Esityslista 4/2015 Ilmoitathan, jos et pääse kokoukseen: Soilille p. 040-344 7205 tai

Lisätiedot