Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 5/ (8) FinELib Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 5/2009 1 (8) FinELib 24.11.2009. Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2."

Transkriptio

1 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 5/ (8) KONSORTIORYHMÄN PÖYTÄKIRJA Aika klo Paikka Läsnä Asiantuntijat Poissa Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C222 Ari Muhonen, ylikirjastonhoitaja, Teknillisen korkeakoulun kirjasto, puheenjohtaja (Mirja Iivosen sijainen) Sinikka Luokkanen, tietopalvelupäällikkö, Hämeen ammattikorkeakoulu Minna Liikala, tietopalvelun ryhmäpäällikkö, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos Ulla Nygrén, kirjasto-tietopalvelun johtaja, Turun kauppakorkeakoulu (Maria Schröderin sijainen) Janne Ranta, päällikkö, YLE Kirjasto-tietopalvelu Pirjo Lipasti, informaatikko, Helsingin kaupunginkirjasto Liisa Rossi, osastonjohtaja, Kuopion kaupunginkirjasto (Mervi Pekkalan sijainen) Arja Tuuliniemi, erikoissuunnittelija, Kansalliskirjasto Anu Sohlman, taloussihteeri, Kansalliskirjasto, sihteeri Väinö Ala-Härkönen, tietojärjestelmäasiantuntija, Kansalliskirjasto (Ari Rouvarin sijainen) Terhi Manninen, erikoissuunnittelija, Kansalliskirjasto Paula Mikkonen, suunnittelija, Kansalliskirjasto Mervi Pekkala, kirjastotoimen vs. apulaisjohtaja, Oulun kaupunginkirjasto Virpi Pietikäinen, suunnittelija, Kansalliskirjasto Ari Rouvari, pääsuunnittelija, Kansalliskirjasto Ulla Ohvo, tietopalvelupäällikkö, Saimaan ammattikorkeakoulu Esityslista 1. Kokouksen avaus, osallistujien toteaminen ja esityslistan hyväksyminen Todetaan osallistujat. Hyväksyttäneen esityslista. Konsortioryhmälle tiedoksi edellisen kokouksen pöytäkirja. (Liite 1). Puheenjohtaja Ari Muhonen avasi kokouksen klo ja totesi kokouksen osallistujat. Esityslista hyväksyttiin. 2. FinELibin ohjaus-, konsortio- ja asiantuntijaryhmien jäsenet kaudelle FinELibin ohjaus-, konsortio- ja asiantuntijaryhmien kolmivuotinen toimikausi päättyy tämän vuoden lopussa. Kansalliskirjaston johtokunta nimittää uudet ryhmät seuraavalle toimikaudelle

2 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 5/ (8) Todetaan Kansalliskirjaston johtokunnalle menevä esitys ryhmien jäsenistä. Terhi Manninen esittelee. Terhi Manninen esitteli saapuneet nimitykset ryhmien jäsenistä ja kertoi, että nimitykset on pyydetty toimittamaan marraskuun loppuun mennessä. Osa on vielä saapumatta. Terhi Manninen kertoi, että asiantuntijaryhmiin pyydetään nimityksiä alkuvuodesta Todettiin, että yhdestä organisaatiosta voi olla useita henkilöitä eri asiantuntijaryhmissä. Lisäksi todettiin, että asiantuntijat edustavat ryhmissä tieteenalaa eivätkä omia kirjastojaan, ja että asiantuntijaryhmiltä pyydettävät aineistoesitykset eivät sido organisaatioita vielä aineistojen tilauksiin. Arja Tuuliniemi kertoi, että asiantuntijaryhmissä on laajasti eri tieteenalojen asiantuntemusta, mitä palveluyksiköllä ei ole. Päätettiin, että palveluyksikkö kirjaa asiantuntijaryhmien nimityspyyntöön tiedon siitä, että asiantuntijaryhmiin kootaan tieteenalojen edustajia ja yleisten kirjastojen ryhmässä tulee olla alueellinen edustavuus. 3. Elektronisten aineistojen lisensiointi ammattikorkeakouluissa täydennyskoulutuksen tarpeisiin Konsortioryhmä ja ohjausryhmä käsittelivät edellisissä kokouksissaan aineistohankintaa täydennyskoulutukseen ja tuolloin päätettiin, että aineistojen lisensiointiin palataan ammattikorkeakoulujen täydennyskoulutuksen osalta seuraavassa kokouksessa. Yliopistojen osalta täydennyskoulutuksen kenttä on ammattikorkeakouluja moninaisempi ja siksi lisensiointia yliopistojen täydennyskoulutukseen ei tässä vaiheessa selvitetä. Lisensiointi ammattikorkeakoulujen täydennyskoulutuksen tarpeisiin edellyttää, että aineistoja käytetään ei-kaupallisiin tarkoituksiin ja että täydennyskoulutuksen opiskelijat lasketaan mukaan käyttäjälukuihin. AMKOTAssa, joka on opetusministeriön ja ammattikorkeakoulujen yhteinen päätös- ja tilastotietokanta on tiedot erityis- ja opettajakoulutuksesta. AMKOTAaan ei tilastoida muita täydennyskoulutettavia. Ammattikorkeakoulujen täydennyskoulutuksen osalta on selvitettävä täydennyskoulutuksen nykytilanne ja laajennustarve. Jos laajennustarve on olemassa, on selvitettävä millaista koulutusta täydennyskoulutuksena tarjotaan (erikoistumis-, täydennys-, muu koulutus), mikä on ei-kaupallista koulutusta, mitkä ovat käyttäjämäärät ja mistä lähteestä käyttäjämäärät saadaan sekä mille näistä ryhmistä laajennustarve on olemassa. Selvitystyötä varten perustetaan työryhmä, jossa on ammattikorkeakoulukirjastojen, täydennyskoulutusta tarjoavien yksiköiden ja FinELib-palveluyksikön edustus. Ryhmä tulee olla valittuna vuoden loppuun mennessä, jotta työryhmä voi aloittaa työskentelyn mahd. pian vuoden 2010 alussa ja työ on mahdollista saada päätökseen kesään 2010 mennessä.

3 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 5/ (8) Konsortioryhmä esittää ohjausryhmälle työryhmän perustamista ammattikorkeakoulujen täydennyskoulutuksen osalta niin, että työryhmä voi aloittaa toimintansa helmikuussa Virpi Pietikäinen esittelee. Arja Tuuliniemi kertoi, että FinELibin palveluyksikössä on selvitetty kesän aikana täydennyskoulutusta yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa. Ammattikorkeakoulujen täydennyskoulutus on osoittautunut monitahoisemmaksi kuin aluksi ajateltiin ja siksi on vielä tehtävä lisäselvityksiä. Tuuliniemi esitti, että selvitystyötä varten tulee perustaa työryhmä, jossa tulee olla asiantuntemusta täydennyskoulutusta tarjoavista yksiköistä, AMKOTA-tilastoinnista, ammattikorkeakoulukirjastoista ja FinELib-palveluyksiköstä. Sinikka Luokkanen hämmästeli erikoistumisopintojen puuttumista käyttäjäluvuista. Keskusteltiin ryhmän koosta ja toimeksiannosta. Tuotiin esiin, että korkeakoulujen kaupallinen koulutus tulisi selvittää omana kokonaisuutenaan. Arja Tuuliniemi totesi, että kustantajat eivät ole olleet halukkaita antamaan kaikenkattavaa määritelmää kaupallisesta koulutuksesta vaan ovat halunneet tietää tapaus- ja aineistokohtaisesti yksityiskohdat ennen kuin ovat halunneet ottaa asiaan kantaa. Hän totesi, että pilotit ovat yksi tapa saada asiasta tietoa. Konsortioryhmässä pidettiin tärkeänä, että kirjastot ovat selvillä kaupallisen käytön määrittelyyn liittyvistä haasteista ja siitä toivottiin selvitystä. Päätettiin että palveluyksikkö tekee koosteen kaupallisuuden määrittelyyn liittyvistä asioista konsortioryhmälle. Päätettiin esittää ohjausryhmälle ammattikorkeakoulujen täydennyskoulutuksen selvittämiseksi työryhmää. Palveluyksikkö laatii ohjausryhmälle esityksen, josta käy ilmi tehtävänanto, ryhmän jäsenet ja työn tavoitteet. 4. Aineistohankintatilanne Arja Tuuliniemi kertoo syksyn aineistoneuvotteluista. Uusista aineistoista neuvotteluja vuodelle 2010 ei jatketa seuraavien aineistojen osalta: EPress, Suomen Media-arkisto ja DigiZeitschriften. Muutamiin uusittaviin aineistosopimuksiin on tullut merkittäviä muutoksia aineistojen sisältöön. Konsortioryhmä keskustelee syksyn aineistohankinnasta. Arja Tuuliniemi esitteli aineistoneuvottelujen tilannetta. Keskusteltiin yleisten kirjastojen etäkäytöstä ja todettiin että vuonna 2010 on yksi uusi aineisto, jossa etäkäyttö on mahdollista. Tilannekatsausta pidettiin mielenkiintoisena ja informatiivisena. 5. Konsortioryhmän palaute toimikaudesta FinELibin konsortioryhmä päättää toimikautensa nykyisessä kokoonpanossa Käydään keskustelua konsortioryhmän toiminnan kehittämiseksi (mm. kokousaineistot, asioiden esittelyt, ryhmän toiminta, konsortioryhmässä käsitellyt asiat). Paula Mikkonen esittelee.

4 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 5/ (8) Paula Mikkonen esitteli yhteenvedon konsortioryhmän toiminnasta ja aihekokonaisuuksista, jotka ovat olleet kolmevuotisen toimikauden aikana esillä kokouksissa ja pyysi konsortioryhmältä palautetta toiminnasta. Konsortioryhmässä on kuluneella toimikaudella käsitelty mm. FinELibin strategiaa sekä vuosittaisia toimintasuunnitelmia ja raportteja, lisensioinnin rakenteellista kehittämistä, hankintaprosessia ja periaatteita, konsortiolle tuotettavia palveluja ja kustannustenjakoa sekä katsauksia ajankohtaisista asioista, kuten Nelli-portaalista ja KDK-hankkeesta. Ulla Nygren toi esille kiitoksensa siitä, että FinELibin strategiaa on toteutettu mm. joustavien palveluratkaisujen osalta perusaineisto- ja rakenteellinen kehittäminen hankkeissa. Sinikka Luokkanen totesi, että palveluyksikössä ja kirjastoissa on ollut työntäyteinen toimikausi. Keskusteltiin mahdollisuuksista pitää kokoukset etänä ja sen tuomista käytännön eduista ja ongelmista. Sinikka Luokkanen totesi, että kirjastojen on hankittava kokemusta verkkotyöskentelystä, koska opiskelijat toimivat jo verkkomaailmassa. Keskusteltiin siitä, miten aikaisin ennen kokousta esityslistat tulisi lähettää. Esityslistat toivottiin saapuvan kaksi viikkoa ennen kokousta, jotta osallistujilla olisi mahdollista keskustella asioista edustamansa sektorin kanssa. Toisaalta todettiin, että ajankohtaisia asioita ei esityslistalle siinä tapauksessa saada. FinELibin viestinnästä todettiin, että viestintää pitäisi voida seurata yhdestä lähteestä. RSSsyötteitä toivottiin mm. niin, että tieto ajankohtaisista konsortioryhmän asiakirjoista voitaisiin saada syötteiden avulla. Arja Tuuliniemi kertoi että Kansalliskirjastossa ollaan suunnittelemassa syötteiden käyttöönottoa. Katsottiin, että asiantuntijaryhmien työtä tulisi hyödyntää enemmän ja kohdentaa hyöty järkevästi. Ajan hermolla pysymistä pidettiin myös tärkeänä. Todettiin, että lisätään joka kokouksen esityslistaan ajankohtaista-kohta, jossa voidaan kertoa konsortion jäsenkirjastojen/sektoreiden ajankohtaisia asioita. Esityslistan liitteitä toivottiin konsortion suojatulle sivustolle. Konsortioryhmän kokouksia pidettiin informatiivisina ja käsiteltyjä asioita mielenkiintoisina, esityslistoja pidettiin selkeinä ja informatiivisina. Verkkoa tullaan hyödyntämään kokouksissa ensi vuonna. Esityslistalle tulee vakioksi yhtenä asiana sektoreiden ajankohtaiset asiat. 6. FinELibin toiminta vuonna 2010 ja strategian päivittäminen Arja Tuuliniemi ja Ari Rouvari esittelevät FinELibin toimintaa vuonna Vuonna 2010 toimintaa leimaa KDK-asiakasliittymähanke sekä rakenteellinen kehittäminen ja siitä aiheutuvat toimenpiteet. FinELibin toimintaa ohjaavat FinELibin strategian lisäksi Kansalliskirjaston ja Helsingin yliopiston strategiat sekä Kansalliskirjaston ja opetusministeriön välinen tulossopimus. FinELibin strategia on laadittu vuonna 2006, Kansalliskirjaston strategia vuonna Helsingin yliopiston strategia on uusittu vuonna Keskustellaan konsortioryhmässä FinELibin toiminnasta vuonna Arvioidaan FinELibin strategiaa: strategian ohjaava vaikutus, strategian toteuttamisen onnistuminen, strategian suunta. Keskustellaan strategian päivittämisestä.

5 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 5/ (8) Arja Tuuliniemi esitteli suunnitelmia vuoden 2010 toiminnasta. Hän kertoi, että rakenteellinen kehittäminen jatkuu pilottien ja kansallisten lisenssien selvitystyön myötä. Yleisten kirjastojen perusaineistoille anotaan rahoitusta. Ns. Skotlannin malli on noussut esille yhtenä mahdollisuutena. Malliin on tarkoitus käydä tutustumassa paikan päällä. FinELib on opetusministeriön JURE-hankkeessa, joka jatkuu ensi vuodelle. FinELibin strategia päivitetään ensi vuonna. Paula Mikkonen kertoi että alkukeväästä 2010 toteutetaan kirjastoverkkopalvelujen yhteinen palvelukysely kirjastoille ja kirjastojen asiakkaille suunnattu käyttäjäkysely, johon FinELibin kysely on nyt yhdistetty. Isoja muutoksia vuonna 2010 ovat alv-lain muutos ja Helsingin yliopiston taloushallintojärjestelmän vaihtuminen. Haltin kehittäminen jatkuu vuonna Lisensiointiperiaatteita tarkistetaan ensi vuonna mm. pitkäaikaiskäytön ja musiikkiaineistojen osalta. Yleisten kirjastojen aineistojen etäkäyttöä pyritään laajentamaan. Vuonna 2010 kilpailutettavia aineistoja on yli 10. Uusia aineistoehdotuksia ei pyydetä vuonna 2010, mutta jatketaan neuvotteluja vuodelta 2009 siirtyneiden aineistojen osalta. Kansalliskirjaston kansainvälinen arviointi on ensi vuonna. Palveluyksikön henkilökunnan työaikaa varataan nykyistä enemmän kehittämiseen. Väinö Ala-Härkönen kertoi, että KDK-hankkeessa on asiakasliittymän hankinta käynnistynyt. Osallistumisilmoituksia saatiin kahdeksan ja kiinnostuneista yrityksistä on valittu kolme neuvotteluihin. Pilotointi alkaa näillä näkymin loppukesästä tai alkusyksystä Nellissä Itä-Suomen yliopiston ja Turun yliopiston omia portaaleja rakennetaan, myös Aalto-yliopiston kanssa käydään neuvotteluja. Nellin käyttö on merkittävästi kasvanut. Yleisillä kirjastoilla käyttö on vielä ollut vähäisempää mutta se kasvanee KDK:n myötä. Tällä hetkellä Nellissä testataan alustavasti avoimen lähdekoodin käyttöliittymää Xerxestä, joka ei kuitenkaan luultavasti tule syrjäyttämään nykyistä Nelli-käyttöliittymää. SFX:stä on tulossa uusi versio 4 kehityksen painopisteet ovat käytettävyydessä ja päivitystahdin nopeuttamisessa. Ex Libris on myös ilmoittanut, että heidän 2010 julkaistava keskitetty Primo Central indeksinsä tulee olemaan ilmainen kaikille MetaLib-tilaajille. Tämä helpottanee MetaLibin ylläpitoa ja nopeuttaa Nelli-hakuja. Haltia hyödynnetään KDK-pilotissa. SFX:n bx-suosituspalvelu on ollut heinäkuusta asti testikäytössä. On vielä epävarmaa, jatkuuko testikäyttö ensi vuoden puolella, mutta ainakin vuoden 2009 loppuun asti. Nellin integroiminen oppimisympäristöihin on myös painopisteenä vuonna Konsortioryhmässä todettiin, että uusia hankkeita on vuoden 2010 suunnitelmassa paljon ja on mietittävä mitä voidaan priorisoida. Konsortioryhmä toivoo voivansa osallistua priorisointiin. Todettiin myös, että jo aloitettuihin hankkeisiin tulisi panostaa. Henkilökunnan jaksamisesta on pidettävä huolta. Jos toiminta laajenee eivätkä resurssit kasva, on mietittävä koko toimintaan rakenteellisia muutoksia, mm. mitkä palvelut ovat maksullisia mitkä maksuttomia. Todettiin, että vuonna 2011 on käytettävissä myös Kansalliskirjaston kansainvälisen arvioinnin tulokset. Arja Tuuliniemi esitteli FinELibille vuosille tehdyn strategian ja totesi että nyt olisi aika päivittää sitä. Arja Tuuliniemi kertoi, että mukana päivityksessä tulisi olla konsortioryhmä, ohjausryhmä, palveluyksikkö ja työskentelyn tukena konsultti.

6 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 5/ (8) Keskusteltiin strategian sisällöstä. Keskustelusta kävi ilmi, että strategia koko konsortion strategiana, eikä vain palveluyksikön strategiana ei ollut selvä kaikille konsortioryhmän jäsenille. Konsortioryhmässä keskusteltiin siitä, kuka on konsortion asiakas, kirjastot vai loppukäyttäjät. Konsortioryhmässä todettiin, että strategiassa on termejä, joiden sisältö ei konsortiolle ole selvä ja joiden merkityksestä pitää keskustella. Keskusteltiin mm. siitä, mitä tunnettuus tarkoittaa, kenen pitää tuntea FinELibin toimintaa? Huippuosaaminen-termistä myös keskusteltiin ja pohdittiin onko se liian kaukainen tavoite. Pohdittiin myös termejä oppiminen (otettiin mukaan yleisten kirjastojen tarpeista), luotettavuus ja luottamus (mikä ero?). Onko konsortio edistänyt relevanttien aineistojen nopeaa saantia? Keskusteltiin myös siitä, tarvitaanko päivitystyössä konsulttia. Pohdittiin, kuka on viimekädessä vastuussa strategian päivityksestä ja puhutaanko strategian päivittämisestä vai uusimisesta. Arja Tuuliniemi totesi, että ohjausryhmä sääntöjensä mukaan vastaa FinELib-konsortion toiminnan linjauksista. Todettiin, että strategian toteuttamisessa ei ole riittävän hyvin onnistuttu, koska niin moni asia oli konsortioryhmälle epäselvä. Strategian päivitystyössä on kiinnitettävä huomiota siihen, että avataan termejä: mitä kullakin asialla tarkoitetaan koko konsortion, palveluyksikön, jäsenorganisaatioiden ja kirjastojen näkökulmasta. (Liitteet 5, 6). Keskustelun perusteella todettiin, että strategia on syytä päivittää. Sovittiin että sopiva tarkistusjakso on kolmen vuoden jakso (vuosille ). 7. Ajankohtaista kustannustoimialalla ja konsortiossa 7.1. Reed Elsevierille uusi johtaja Erik Engström 7.2. JISC Collections ostanut Contents Complete Ltd:n 8. Muut asiat 9. Tiedotusasiat 9.1. Palvelusopimusten tilanne Kokoukseen mennessä oli saatu tieto yhdestä organisaatiosta joka ei uusi verkkoaineistojen palvelusopimusta. Nelli-portaalin palvelusopimusten yhden liitteen allekirjoitusten viivästyminen on viivästyttänyt palvelusopimusten palautusta. Puuttuva liite saataneen kirjastoille joulukuun alussa Tulosneuvottelut Asiaa ei käsitelty kokouksessa. Alla oleva teksti on lisätty pöytäkirjaan kokouksen jälkeen. Kirjastosektoripalvelujen koordinointi Kansalliskirjaston toimialalaajennus ja uudet vastuut kirjastojen palveluyksikkönä tulivat voimaan kesällä Kirjastosektoripalveluiden koordinointi käsittää palvelujen johtamisen, yhteisesti taloushallinnon palvelut, tieteellisten kirjastojen yhteistilaston ylläpidon ja kehittämisen sekä keskitettyjen palvelujen palvelukyselyjen ja kirjastojen yhteisten asiakaskyselyjen koordinoinnin ja toteuttamisen, koulutustilaisuuksien tarjonnan sekä

7 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 5/ (8) kirjastopalveluita koskevan tiedotuksen. Toimialalaajennuksen lisärahoitus oli Rahoitustaso oli kirjaston esittämään tasoa pienempi. Kirjastosektoripalvelujen koordinoinnin rahoitus 2009: yo-sektori amk-sektori yleiset kirjastot erikoiskirjastot - YHTEENSÄ Keskitetty rahoitus ei ole sisältänyt indeksikorotuksia. Vuonna 2009 kirjastosektoreiden koordinoinnin kustannukset ovat olleet ja vuonna 2010 ne tulevat olemaan n Vuonna 2010 rahoitusvaje kirjastosektoreiden koordinointipalvelujen kustannusten kattamiseksi on Lisärahoitustarve kohdistuu erityisesti erikoiskirjastosektoriin. Kirjastojen yhteiset palvelut Ammattikorkeakoulukirjastojen rahoitus on henkilöstökulujen kattamisessa merkittävästi alimitoitettu verkkoaineiston hankinnan ja tietokantojen ylläpidon osalta. Kaudella amk-sektorin saama verkkoaineiston hankintapalvelu on laajentunut (toinen aste, kun ylläpitäjä sama; avoin amk) ja hankittujen aineistojen määrä kasvanut. Verkkoaineistojen hallinnan edellyttämää Halti-tietokantaa on ollut välttämätöntä kehittää, eikä amksektorin rahoitus ole kattanut kehittämiskuluja. Myös Nelli-ylläpitokulut nousevat kaudella käytön edellyttämän lisäkapasiteetin hankinnan vuoksi. Kaudella amk-sektorin saama kirjastojärjestelmän ylläpito ja kehittäminen on laajentunut. Korkeakoulukirjastojen rakenteellisen kehittämisen raportissa tuodaan esiin tarve kirjastojen nykyisten yhteisten palvelujen rahoitustason nostoon. Lokakuussa 2009 käytyjen tulosneuvottelujen keskeiset tulokset olivat positiivisia. Tulosneuvotteluissa kirjastojen nykyisten yhteisten palveluiden perusrahoitustasoa nostettiin vuodelle Tietokantojen vapaa kansalaiskäyttö Tietokantojen vapaata kansalaiskäyttöä on esitetty pitkään mukaan keskitettyyn rahoitukseen. Kyseessä on myös kirjastosektoreiden yhteisesti ilmaistu tavoite. Rakenteellisen kehittämisen raportissa todetaan, että yhteistietokantojen vapaa kansalaiskäyttö on yksi tietoyhteiskunnan peruspalveluista. Tietokantojen vapaa kansalaiskäyttö on mukana keskitetyssä rahoituksessa vuodelle Kansalaiskäyttö toteutetaan pilottina. Asiasta on jo käyty jatkoneuvotteluja opetusministeriön kanssa Alv-koulutukseen osallistui yli 50 konsortion jäsentä FinELib-konsortion jäsenille järjestettiin koulutus arvonlisäverolain muutoksista Koulutusta pidettiin mielenkiintoisena vaikkakin haasteellisena. Asioita oli paljon ja ne käsittelivät useiden eri organisaatioiden toimintamalleja ICOLC Paris Ei käsitelty.

8 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 5/ (8) 10. Seuraava kokous Seuraava kokous tullaan pitämään helmikuun alkupuolella 2010, joko vko 6 tai 7. Tarkempi ajankohta sovitaan myöhemmin. Arja Tuuliniemi kiitti konsortioryhmän jäseniä hyvästä työpanoksesta kaudella Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo LIITTEET Liite 1: Konsortioryhmän kokouksen 4/2009 pöytäkirja ( ma_poytakirja_4_2009.pdf) Liite 2: FinELibin strategia ( Liite 3: Kansalliskirjastostrategia ( Liite 4: Helsingin yliopiston strategia ( Liite 5: FinELibin toiminta 2010 Liite 6: FinELibin strategia

Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistonkatu 1, 2. krs, Huone C221

Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistonkatu 1, 2. krs, Huone C221 Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 4/2009 1 (5) OHJAUSRYHMÄN KOKOUSKUTSU / ESITYSLISTA 4/2009 Aika 10.12.2009 klo 13.00 16.00 Paikka Läsnä Esittelijä Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio,

Lisätiedot

Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2krs, Huone C222

Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2krs, Huone C222 Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 3/2008 1 (5) OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 3/2008 Aika 15.9.2008 klo 12.00 15.00 Paikka Läsnä Esittelijä Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2krs,

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/2009 1 (6) FinELib 3.4.2009

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/2009 1 (6) FinELib 3.4.2009 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/2009 1 (6) KONSORTIORYHMÄN PÖYTÄKIRJA Aika 3.4.2009 klo 13.00 15.00 Paikka Läsnä Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs Mirja Iivonen, ylikirjastonhoitaja,

Lisätiedot

Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistonkatu 1, 2. krs, Huone C221

Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistonkatu 1, 2. krs, Huone C221 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 4/2009 1 (9) OHJAUSRYHMÄN PÖYTÄKIRJA 4/2009 Aika 10.12.2009 klo 13.00 16.00 Paikka Läsnä Esittelijä Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistonkatu 1,

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/2007 1 (5) FinELib 27.2.2007. Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistonkatu 1, 2.

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/2007 1 (5) FinELib 27.2.2007. Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistonkatu 1, 2. Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/2007 1 (5) KONSORTIORYHMÄN KOKOUS 1/2007 Aika 27.2.2007 klo 9.00-12.35 Paikka Läsnä Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistonkatu 1, 2. krs Mirja

Lisätiedot

FinELibin ohjausryhmän kokous 18.2.2016

FinELibin ohjausryhmän kokous 18.2.2016 PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 (5) in ohjausryhmän kokous Aika Torstai klo 13.15-14.40 Paikka Kansalliskirjasto, Leipätehdas, Kaikukatu 4, 5. krs, V620 Läsnä Poissa Matti Manninen, rehtori, Jyväskylän yliopisto,

Lisätiedot

Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C222

Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C222 Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 1/2008 1 (5) KONSORTIORYHMÄN KOKOUSKUTSU / ESITYSLISTA Aika 5.2.2008 klo 12.00 16.00 Paikka Läsnä Asiantuntijat Poissa Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 4/ (6) FinELib

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 4/ (6) FinELib Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 4/2008 1 (6) KONSORTIORYHMÄN PÖYTÄKIRJA Aika 1.12.2008 klo 10.15 13.00 Paikka Läsnä Asiantuntijat Poissa Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2. krs Mirja

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/ (6) FinELib

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/ (6) FinELib Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/2009 1 (6) KONSORTIORYHMÄN PÖYTÄKIRJA Aika 12.2.2009 klo 10.20 13.30 Paikka Läsnä Asiantuntijat Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2. krs Mirja Iivonen,

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/2007 1 (8) FinELib 15.5.2007

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/2007 1 (8) FinELib 15.5.2007 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/2007 1 (8) KONSORTIORYHMÄN PÖYTÄKIRJA Aika 15.5.2007 klo 10.00 13.00 Paikka Läsnä Fabianian auditorio, Yliopistonkatu 1, 2. krs Mirja Iivonen, ylikirjastonhoitaja,

Lisätiedot

Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs

Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 2/2010 1 (5) KONSORTIORYHMÄN KOKOUSKUTSU / ESITYSLISTA Aika 26.5.2010 klo 13.00 16.00 Paikka Läsnä Asiantuntijat Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistokatu

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 3/2009 1 (8) FinELib 15.5.2009

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 3/2009 1 (8) FinELib 15.5.2009 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 3/2009 1 (8) KONSORTIORYHMÄN PÖYTÄKIRJA Aika 15.5.2009 klo 10.00 12.18 Paikka Läsnä Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs Mirja Iivonen, ylikirjastonhoitaja,

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 2/2007 1 (5) FinELib 16.9.2007

Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 2/2007 1 (5) FinELib 16.9.2007 Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 2/2007 1 (5) OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 3/2007 Aika 26.9.2007 klo 13.00 16.00 Paikka Läsnä Esittelijä Kansalliskirjasto, Vallilan kiinteistö, Teollisuuskatu 23 A,

Lisätiedot

Kirjastojen yhteiset palvelut. Annu Jauhiainen 9.12.2011 Erikoiskirjastojen neuvosto

Kirjastojen yhteiset palvelut. Annu Jauhiainen 9.12.2011 Erikoiskirjastojen neuvosto Kirjastojen yhteiset palvelut Annu Jauhiainen 9.12.2011 Erikoiskirjastojen neuvosto Kansakunnan tie tietoon Kansalliskirjaston strategiset päämäärät Kansallisaineiston saatavuudella ja säilyvyydellä on

Lisätiedot

1. Kokouksen avaus, osallistujien toteaminen ja esityslistan hyväksyminen. Todetaan osallistujat. Hyväksyttäneen esityslista.

1. Kokouksen avaus, osallistujien toteaminen ja esityslistan hyväksyminen. Todetaan osallistujat. Hyväksyttäneen esityslista. Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 4/2009 1 (6) KONSORTIORYHMÄN KOKOUSKUTSU / ESITYSLISTA Aika Tiistai 29.9. klo 10.00-13.00 Paikka Läsnä Teollisuuskatu 23-25 A, 4. krs, Huone B453 Ari Muhonen,

Lisätiedot

Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2krs, Huone C222

Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2krs, Huone C222 Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 2/2009 1 (5) OHJAUSRYHMÄN KOKOUSKUTSU / ESITYSLISTA 2/2009 Aika 26.5.2009 klo 13.00 16.00 Paikka Läsnä Esittelijä Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone,

Lisätiedot

Yhteisten palvelujen ohjauksen uudistaminen. Annu Jauhiainen

Yhteisten palvelujen ohjauksen uudistaminen. Annu Jauhiainen Yhteisten palvelujen ohjauksen uudistaminen Annu Jauhiainen Kirjastojen yhteiset palvelut Kansalliskirjasto Kirjastoverkkopalvelut Johtaminen Talous Viestintä Koulutus Tieteellisten kirjastojen yhteistilasto

Lisätiedot

Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C221

Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C221 Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 1/2008 1 (5) OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 1/2008 Aika 14.2.2008 klo 14.00 16.00 Paikka Läsnä Esittelijä Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2.

Lisätiedot

KOKOUSMUISTIO 17.11.2009. Kansalliskirjaston ja kirjastosektoreiden neuvostojen puheenjohtajien ja sihteerien kokous

KOKOUSMUISTIO 17.11.2009. Kansalliskirjaston ja kirjastosektoreiden neuvostojen puheenjohtajien ja sihteerien kokous KOKOUSMUISTIO Kansalliskirjaston ja kirjastosektoreiden neuvostojen puheenjohtajien ja sihteerien kokous Aika:, klo 13.00-15.30 Paikka: Kansalliskirjasto, Yliopistonkatu 1, Fabianian kokoushuone Läsnä:

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/ (6) FinELib Kirjastoverkkopalvelut, Teollisuuskatu 23 25, 4.

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/ (6) FinELib Kirjastoverkkopalvelut, Teollisuuskatu 23 25, 4. Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/2010 1 (6) KONSORTIORYHMÄN PÖYTÄKIRJA Aika 17.3.2010 klo 13.00 16.00 Paikka Läsnä Asiantuntijat Kirjastoverkkopalvelut, Teollisuuskatu 23 25, 4. krs, Huone

Lisätiedot

Verkkoaineistojen lisensioinnin

Verkkoaineistojen lisensioinnin Verkkoaineistojen lisensioinnin rakenteellinen kehittäminen 7.5.2009 FinELib-päivä Paula Mikkonen Suunnittelija, FinELib Mitä kirjastot/organisaatiot odottavat e-aineistohankinnalta? Palveluyksikkö selvitti

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 4/2009 1 (10) FinELib 29.9.2009

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 4/2009 1 (10) FinELib 29.9.2009 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 4/2009 1 (10) KONSORTIORYHMÄN PÖYTÄKIRJA Aika Tiistai 29.9. klo 10.00 13.00 Paikka Läsnä Teollisuuskatu 23 25 A, 4. krs, Huone B453 Ari Muhonen, ylikirjastonhoitaja,

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/ (6) FinELib Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2.

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/ (6) FinELib Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/2010 1 (6) OHJAUSRYHMÄN PÖYTÄKIRJA Aika 19.3.2010 klo 13.00 16.00 Paikka Läsnä Esittelijä Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C221 Mauri Ylä-Kotola,

Lisätiedot

FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS

FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS Helsinki Institute of Physics P.O.Box 64, (Gustaf Hällströmin katu 2) FIN-00014 University of Helsinki, Finland Phone +358 9 191 50521, fax +358 9 191 50522 FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS

Lisätiedot

FinELib-konsortio Arja Tuuliniemi Kirjastoverkkopäivät Helsinki

FinELib-konsortio Arja Tuuliniemi Kirjastoverkkopäivät Helsinki FinELib-konsortio 2012-2015 Arja Tuuliniemi Kirjastoverkkopäivät 27.10.2011 Helsinki FinELib-konsortio FinELib on suomalaisten yliopistojen, ammattikorkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja yleisten kirjastojen

Lisätiedot

3.9.2010 Kansalliskirjasto KIRJASTOJEN YHTEISET PALVELUT JA TALOUDEN SEURANTA. Kirjastojen yhteiset palvelut on kuvattu liitteessä 1.

3.9.2010 Kansalliskirjasto KIRJASTOJEN YHTEISET PALVELUT JA TALOUDEN SEURANTA. Kirjastojen yhteiset palvelut on kuvattu liitteessä 1. 3.9.2010 Kansalliskirjasto KIRJASTOJEN YHTEISET PALVELUT JA TALOUDEN SEURANTA Kirjastojen yhteiset palvelut on kuvattu liitteessä 1. 1. Tausta YLIOPISTOUUDISTUS Uusi yliopistolaki astui voimaan 1. tammikuuta

Lisätiedot

Julkisen alan tiedottajat ry:n vuosikokous 2014

Julkisen alan tiedottajat ry:n vuosikokous 2014 PÖYTÄKIRJA 1 (5) Julkisen alan tiedottajat ry:n vuosikokous 2014 Aika klo 16.05 17.15 Paikka Läsnä Helsingin seudun liikenne (HSL), Opastinsilta 6 A, 2. krs, kokoushuone ReittiOpas, Helsinki Janina Himberg,

Lisätiedot

Ajankohtaista FinELibkonsortiossa

Ajankohtaista FinELibkonsortiossa Ajankohtaista FinELibkonsortiossa FinELibin aineistopäivä 16.4.2015 FinELibin strategia 2016-2020: tahtotila FinELibin aineistopäivä 16.4.2015 Kansalliskirjasto, kirjastoverkkopalvelut Arja Tuuliniemi

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/2008 1 (7) FinELib 8.2.2008. Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2.

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/2008 1 (7) FinELib 8.2.2008. Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2. Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/2008 1 (7) KONSORTIORYHMÄN PÖYTÄKIRJA Aika 5.2.2008 klo 12.00 16.05 Paikka Läsnä Asiantuntijat Poissa Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone

Lisätiedot

Aineistohankinnan toimintasuunnitelma 2010

Aineistohankinnan toimintasuunnitelma 2010 Aineistohankinnan toimintasuunnitelma 2010 Tehtävä Tavoite pilotit toteutettu yhdessä asiakaskirjastojen kanssa piloteista raportoitu konsortiolle mallisopimukset Aikataulut + työaika (htp) uusista pilotoivista

Lisätiedot

FinELib-konsortio kumppanina - tiede, tutkimus, opetus ja oppiminen huipulle

FinELib-konsortio kumppanina - tiede, tutkimus, opetus ja oppiminen huipulle Kansallinen elektroninen kirjasto, FinELib TOIMINTASUUNNITELMA 2007 FinELib-konsortio kumppanina - tiede, tutkimus, opetus ja oppiminen huipulle Toimintaympäristön rakenteelliset muutokset vaikuttavat

Lisätiedot

Kansallisen metatietovarannon (yhteisluettelo) tilannekatsaus. Nina Hyvönen 15.11.2011 OKM Kirjastopäivät

Kansallisen metatietovarannon (yhteisluettelo) tilannekatsaus. Nina Hyvönen 15.11.2011 OKM Kirjastopäivät Kansallisen metatietovarannon (yhteisluettelo) tilannekatsaus Nina Hyvönen 15.11.2011 OKM Kirjastopäivät Yhteisluettelo nyt LINDA- tietokannassa on yliopistokirjastojen, eräiden erikoiskirjastojen ja kirjastosulautumissa

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 3/ (8) FinELib

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 3/ (8) FinELib Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 3/2007 1 (8) KONSORTIORYHMÄN PÖYTÄKIRJA Aika 14.9.2007 klo 10.00 13.00 Paikka Läsnä Asiantuntijat Poissa Fabianian auditorio, Yliopistonkatu 1, 2. krs Mirja

Lisätiedot

Kirjastosektoreiden puheenjohtajien ja sihteerien kokous

Kirjastosektoreiden puheenjohtajien ja sihteerien kokous Pöytäkirja 1/2017 1 (5) Kirjastosektoreiden puheenjohtajien ja sihteerien kokous Aika Torstai 15.6.2016 klo 11 13 Paikka Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistonkatu 1, 2krs, Helsinki Kutsutut

Lisätiedot

Kirjastojen yhteisten palvelujen ohjauksen uudistaminen. Annu Jauhiainen Kirjastoverkkopäivät 23.10.2012

Kirjastojen yhteisten palvelujen ohjauksen uudistaminen. Annu Jauhiainen Kirjastoverkkopäivät 23.10.2012 Kirjastojen yhteisten palvelujen ohjauksen uudistaminen Annu Jauhiainen Kirjastoverkkopäivät 23.10.2012 Kirjastojen yhteiset palvelut Kansalliskirjasto Kirjastoverkkopalvelut Johtaminen Talous Viestintä

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 3/2010 1 (9) FinELib 12.10.2010. Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2.

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 3/2010 1 (9) FinELib 12.10.2010. Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 3/2010 1 (9) OHJAUSRYHMÄN PÖYTÄKIRJA Aika tiistai 12.10.2010 klo 13.00 16.00 Paikka Läsnä Esittelijä Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C221

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/ (7) FinELib Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2.

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/ (7) FinELib Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/2010 1 (7) OHJAUSRYHMÄN PÖYTÄKIRJA Aika 2.6.2010 klo 9.00 12.00 Paikka Läsnä Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C221 Mauri Ylä-Kotola, rehtori,

Lisätiedot

Kansalliskirjaston keskitetyt kirjastoverkkopalvelut nykytila ja tulevaisuudennäkymiä

Kansalliskirjaston keskitetyt kirjastoverkkopalvelut nykytila ja tulevaisuudennäkymiä Kansalliskirjaston keskitetyt kirjastoverkkopalvelut nykytila ja tulevaisuudennäkymiä Korkeakoulukirjastojen johtajien neuvottelupäivät 10.2.2009 Kristiina Hormia-Poutanen Korkeakouluverkon muutokset -

Lisätiedot

FinELibin ohjausryhmän kokous 12.3.2015

FinELibin ohjausryhmän kokous 12.3.2015 ESITYSLISTA 1/2015 1 (5) in ohjausryhmän kokous Aika Torstai 12.3. klo 12.00 15.00 Paikka Kansalliskirjaston keskustan toimipiste (2. krs, Fabiania-kokoushuone), Ylipistonkatu 1, Helsinki. Läsnä Matti

Lisätiedot

FinELibin toimintasuunnitelma 2015

FinELibin toimintasuunnitelma 2015 FinELibin toimintasuunnitelma 2015 luonnos 4.3.2015 1. Johdanto... 1 2. FinELibin perustehtävä ja strategiset päämäärät... 2 3. Aineistohankinta... 2 3.1. Aineistoneuvottelut... 2 3.2. Aineistohankinnan

Lisätiedot

FinELibin ohjausryhmän kokous

FinELibin ohjausryhmän kokous PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 (5) in ohjausryhmän kokous Aika keskiviikko klo 13-15.20 Paikka Kansalliskirjasto, Leipätehdas, Kaikukatu 4, 5. krs, V620 (Kumina) Läsnä Riitta Pyykkö, vararehtori, Turun yliopisto,

Lisätiedot

KANSALLINEN ELEKTRONINEN KIRJASTO FinELib TOIMINTASUUNNITELMA 2009

KANSALLINEN ELEKTRONINEN KIRJASTO FinELib TOIMINTASUUNNITELMA 2009 KANSALLINEN ELEKTRONINEN KIRJASTO FinELib TOIMINTASUUNNITELMA 2009 Kansallinen elektroninen kirjasto, FinELib TOIMINTASUUNNITELMA 2009 FinELib-konsortio kumppanina - tiede, tutkimus, opetus ja oppiminen

Lisätiedot

Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C221

Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C221 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/2011 1 (5) OHJAUSRYHMÄN PÖYTÄKIRJA Aika 16.3.2012 klo 13.09 15.47 Paikka Läsnä Esittelijä Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C221 Mauri Ylä-Kotola,

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/ (7) FinELib Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2.

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/ (7) FinELib Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/2010 1 (7) KONSORTIORYHMÄN PÖYTÄKIRJA Aika 26.5.2010 klo 13.00 16.00 Paikka Läsnä Asiantuntijat Poissa Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistokatu

Lisätiedot

Korkeakoulukirjastojen keskitetyt kirjastoverkkopalvelut. 2008 Kristiina Hormia-Poutanen

Korkeakoulukirjastojen keskitetyt kirjastoverkkopalvelut. 2008 Kristiina Hormia-Poutanen Korkeakoulukirjastojen keskitetyt kirjastoverkkopalvelut 2008 Kristiina Hormia-Poutanen Tausta Kansalliskirjasto 2002 seurantaryhmän muistio (2006) Kansalliskirjastosta kirjastoverkon palvelukeskus 1.8.2006

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 4/2010 1 (8) FinELib 17.12.2010. Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2.

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 4/2010 1 (8) FinELib 17.12.2010. Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2. Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 4/2010 1 (8) OHJAUSRYHMÄN PÖYTÄKIRJA Aika perjantai 17.12.2010 klo 12.00 14.40 Paikka Läsnä Esittelijä Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu

Lisätiedot

Aika: 7.12.2004 klo 13.00 15.15 Paikka: Helsingin yliopiston kirjasto, Fabianian neuvotteluhuone. Yliopistonkatu 1, 2 krs.

Aika: 7.12.2004 klo 13.00 15.15 Paikka: Helsingin yliopiston kirjasto, Fabianian neuvotteluhuone. Yliopistonkatu 1, 2 krs. PÖYTÄKIRJA 3/2004 Kansallinen elektroninen kirjasto Ohjausryhmän kokous 3/2004 Aika: 7.12.2004 klo 13.00 15.15 Paikka: Helsingin yliopiston kirjasto, Fabianian neuvotteluhuone. Yliopistonkatu 1, 2 krs.

Lisätiedot

PRO LUKIO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS

PRO LUKIO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS PRO LUKIO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS Aika Maanantai 9.5.2016 klo 12.00 Paikka Tampereen yhteiskoulun lukio, auditorio, Hallituskatu 30, Tampere (kartta) Asiat 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen puheenjohtajan

Lisätiedot

Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 1/2014 1 liikelaitoskuntayhtymä

Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 1/2014 1 liikelaitoskuntayhtymä Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 1/2014 1 Työsuojelutoimikunta 13.01.2014 Aika 13.01.2014 klo10:30-12:00 Paikka NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis 5B, Kiviharjuntie 11,

Lisätiedot

Kurssikirja sähköistyy Kotimaisten e-kurssikirjojen pilotointia korkeakouluissa

Kurssikirja sähköistyy Kotimaisten e-kurssikirjojen pilotointia korkeakouluissa Kurssikirja sähköistyy Kotimaisten e-kurssikirjojen pilotointia korkeakouluissa Sähköisen julkaisemisen päivä 28.9.2015 Kansalliskirjasto, tietoasiantuntija Paula Mikkonen Sisällys FinELibin e-kurssikirjahankkeen

Lisätiedot

FinELibin ohjausryhmän kokous

FinELibin ohjausryhmän kokous PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 (5) in ohjausryhmän kokous Aika keskiviikko klo 13.05-16.15 Paikka Kansalliskirjasto, Leipätehdas, Kaikukatu 4, 5. krs, V620 (Kumina) Läsnä Riitta Pyykkö, vararehtori, Turun yliopisto,

Lisätiedot

Kirjastojen käyttäjäkysely arvioinnin työvälineenä Turussa

Kirjastojen käyttäjäkysely arvioinnin työvälineenä Turussa Kirjastojen käyttäjäkysely arvioinnin työvälineenä Turussa Opetus- ja kulttuuriministeriön kirjastopäivät 28.11.2013 Ulla-Maija Maunu Turun kaupunginkirjasto Turun kaupunginkirjasto lukuina: - Varsinais-Suomen

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 3.2.2016 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 3.2.2016 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika klo 18.00 19.25 Kokouspaikka Poltinahon seurakuntatalon kerhohuone 123 Läsnä Jarmo Vainio Hannu Fagerlund Jonni Levaniemi Leena Murtonen Paula Paavola

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 4/2007 1 (7) FinELib 27.11.2007

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 4/2007 1 (7) FinELib 27.11.2007 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 4/2007 1 (7) KONSORTIORYHMÄN PÖYTÄKIRJA Aika 23.11.2007 klo 10.00 13.15 Paikka Läsnä Asiantuntijat Poissa Vallila, Teollisuuskatu 23, 4. krs, huone B453 Mirja

Lisätiedot

FinELibin verkkoaineistojen lisensioinnin rakenteellinen kehittäminen. STKS:n Tietoaineistoseminaari 15.10.2010 Arja Tuuliniemi, FinELib

FinELibin verkkoaineistojen lisensioinnin rakenteellinen kehittäminen. STKS:n Tietoaineistoseminaari 15.10.2010 Arja Tuuliniemi, FinELib FinELibin verkkoaineistojen lisensioinnin rakenteellinen kehittäminen STKS:n Tietoaineistoseminaari 15.10.2010 Arja Tuuliniemi, FinELib FinELib-konsortio ja Kansallinen konsortio palveluyksikkö jäseninä

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 4/ (7) FinELib Kirjastoverkkopalvelut, Teollisuuskatu 23 25, 4.

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 4/ (7) FinELib Kirjastoverkkopalvelut, Teollisuuskatu 23 25, 4. Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 4/2010 1 (7) KONSORTIORYHMÄN PÖYTÄKIRJA Aika 9.12.2010 klo 13.00 16.00 Paikka Läsnä Kirjastoverkkopalvelut, Teollisuuskatu 23 25, 4. krs, Huone B453 Ari Muhonen,

Lisätiedot

Erikoiskirjastojen vastaajat palvelukyselyssä 2010. Päivi Jokitalo Kansalliskirjasto. Kirjastoverkkopalvelut paivi.jokitalo@helsinki.

Erikoiskirjastojen vastaajat palvelukyselyssä 2010. Päivi Jokitalo Kansalliskirjasto. Kirjastoverkkopalvelut paivi.jokitalo@helsinki. Erikoiskirjastojen vastaajat palvelukyselyssä 2010 Päivi Jokitalo Kansalliskirjasto. Kirjastoverkkopalvelut paivi.jokitalo@helsinki.fi Tammikuu 2011 Palvelukyselyn vastaajat sektoreittain yleinen kirjasto

Lisätiedot

Uuden kirjastojärjestelmän valmistelun tilannekatsaus. Tommi Jauhiainen Linnea2-konsortion yleiskokous 22.11.2011

Uuden kirjastojärjestelmän valmistelun tilannekatsaus. Tommi Jauhiainen Linnea2-konsortion yleiskokous 22.11.2011 Uuden kirjastojärjestelmän valmistelun tilannekatsaus Tommi Jauhiainen Linnea2-konsortion yleiskokous 22.11.2011 UKJ valmisteluryhmän järjestäytymiskokous 15.6.2011 Valmisteluryhmän puheenjohtajaksi valittiin

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 8. Otsikko Sivu 6 ASKOLAN VANHUSPOLIITTISEEN STRATEGIAAN LIITTYVÄN KEHITTÄMISOHJELMAN SEURANTA VUODELTA 2015

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 8. Otsikko Sivu 6 ASKOLAN VANHUSPOLIITTISEEN STRATEGIAAN LIITTYVÄN KEHITTÄMISOHJELMAN SEURANTA VUODELTA 2015 ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 8 Vanhusneuvosto 25.05.2016 AIKA 14:00-15:30 PAIKKA Palvelukeskus Mäntyrinne KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 6 ASKOLAN VANHUSPOLIITTISEEN STRATEGIAAN LIITTYVÄN KEHITTÄMISOHJELMAN

Lisätiedot

FinELibin ohjausryhmän kokous 17.9.2014

FinELibin ohjausryhmän kokous 17.9.2014 PÖYTÄKIRJA 3/2014 1 (5) in ohjausryhmän kokous Aika Keskiviikko. klo 10.00 12.30 Paikka Läsnä Poissa Kansalliskirjaston Fabiania-kokoushuone, Yliopistonkatu 1, Helsinki. Matti Manninen, rehtori, Jyväskylän

Lisätiedot

Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C221

Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C221 Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 3/2010 1 (6) OHJAUSRYHMÄN KOKOUSKUTSU / ESITYSLISTA Aika tiistai 12.10.2010 klo 13.00 16.00 Paikka Läsnä Esittelijä Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2.

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA 17.3.2016

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA 17.3.2016 Kokousaika Torstai 17. maaliskuuta 2016 kello 18.00 20.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet x Muut saapuvilla olleet Läsnä Poissa Jari Laurila pj x Esko Syrjälä j. x Kimmo Kupi j. x

Lisätiedot

Kemiönsaari Parainen-yhdistymisselvitys

Kemiönsaari Parainen-yhdistymisselvitys PÖYTÄKIRJA Ohjausryhmä 1 / 2013 14.11.2013 1 Kokousaika: Torstai 14. marraskuuta 2013 klo 16.00 18.10 Kokouspaikka: Paraisten kaupungintalo, Ohjaamo Kutsutut: x Ted Bergman x Cornelius Colliander, klo

Lisätiedot

MUISTIO. Tampereen kaupunkiseudun työpoliittisen kehittämisohjelman 2012 2016 seutuohjausryhmä

MUISTIO. Tampereen kaupunkiseudun työpoliittisen kehittämisohjelman 2012 2016 seutuohjausryhmä MUISTIO Tampereen kaupunkiseudun työpoliittisen kehittämisohjelman 2012 2016 seutuohjausryhmä Kokous: 19.12.2012 kello 13 15.00 Paikka: Työllisyydenhoidon palveluyksikön kokoustila Omena, os. Hammareninkatu

Lisätiedot

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän ASIAKASRAATI

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän ASIAKASRAATI Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän ASIAKASRAATI Asiakasraatitoiminta tiiviisti Yhtymähallituksen jaosto päätti asiakasraati toiminnan aloittamisesta 27.11.2013 Asiakasraatia vetää kehittämispäällikkö, jonka vastuualueena

Lisätiedot

Kyselyt 2010. Käyttäjäkysely 2010. Keskustelu- ja tiedotustilaisuus 17.6.2010

Kyselyt 2010. Käyttäjäkysely 2010. Keskustelu- ja tiedotustilaisuus 17.6.2010 Kyselyt 2010 Käyttäjäkysely 2010 Keskustelu- ja tiedotustilaisuus 17.6.2010 Mitä luvassa tänään? Tavoite: saada kirjastojen näkemys kyselyn hyödyistä ja ongelmista jatkoa varten Lyhyt katsaus käyttäjäkyselyn

Lisätiedot

Kirjastosektoreiden puheenjohtajien ja sihteerien kokous

Kirjastosektoreiden puheenjohtajien ja sihteerien kokous PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 (6) Kirjastosektoreiden puheenjohtajien ja sihteerien kokous Aika Torstai 12.2.2015 klo 14 16 Paikka Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistonkatu 1, 2krs, Helsinki Läsnä

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 56 Kirkkoneuvosto 5/2015 27.10.2015

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 56 Kirkkoneuvosto 5/2015 27.10.2015 56 53 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkoneuvosto 27.10.2015 53 Kokouskutsu asialistoineen on lähetetty kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajalle

Lisätiedot

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 4/2016 1. Nimi Tehtävä Läsnäolo Ryyynänen-Karjalainen toiminnanjohtaja, puheenjohtaja 1-7

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 4/2016 1. Nimi Tehtävä Läsnäolo Ryyynänen-Karjalainen toiminnanjohtaja, puheenjohtaja 1-7 Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 4/2016 1 17.06.2016 Itä-Suomen yliopiston hallitus Aika 17.06.2016, 10:30-13:10 Paikka Itä-Suomen yliopisto, Kuopion kampus, Melania-rakennus, ME201 Osallistujat Nimi Tehtävä

Lisätiedot

Miten korkeakoulujen yhteishaun ja erillishakujen kokonaisuutta tulisi kehittää?

Miten korkeakoulujen yhteishaun ja erillishakujen kokonaisuutta tulisi kehittää? Miten korkeakoulujen yhteishaun ja erillishakujen kokonaisuutta tulisi kehittää? Nykytilan haasteita, mahdollisen kehittämisen aikataulu ja vaihtoehtoja OKM/KTPO 2.6.2016 Tulevat haut ja kehittämisen aikajanaa

Lisätiedot

Paikka Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C222

Paikka Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C222 Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 3/2009 1 (7) OHJAUSRYHMÄN KOKOUSKUTSU / ESITYSLISTA 3/2009 Aika 6.10.2009 klo 13.00 16.00 Paikka Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1,

Lisätiedot

Tutkimusdatanhallinnan suunnittelu ja DMPTuuli-työkalu

Tutkimusdatanhallinnan suunnittelu ja DMPTuuli-työkalu Tutkimusdatanhallinnan suunnittelu ja DMPTuuli-työkalu KIRJASTON NEUVOTTELUKUNNAT MARI ELISA (MEK) KUUSNIEMI, TUULIN PROJEKTIPÄÄLLIKKÖ, TUTKIMUKSEN PALVELUT, HELSINGIN YLIOPISTON KIRJASTO Tutkimusprojektin

Lisätiedot

Kokouksen esityslistaa muutettiin siten, että seuraavista kokouksista sopiminen siirrettiin kohdaksi 4. Muutoin esityslista hyväksyttiin.

Kokouksen esityslistaa muutettiin siten, että seuraavista kokouksista sopiminen siirrettiin kohdaksi 4. Muutoin esityslista hyväksyttiin. PÖYTÄKIRJA 6/98 Kansallinen elektroninen kirjasto Ohjausryhmän kokous 28.8.1998 klo 10-13.15 Läsnä: Päivi Kytömäki (pj.), Kai Ekholm, Paul Fogelberg, Riitta Huuhtanen, Annu Jylhä-Pyykönen, Sinikka Koskiala,

Lisätiedot

Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C222

Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C222 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 3/2008 1 (9) OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 3/2008 Aika 15.9.2008 klo 12.00 15.00 Paikka Läsnä Esittelijä Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2.

Lisätiedot

Asiakaspalvelun uusi toimintamalli autetaan asiakasta digitaalisten palveluiden käytössä (AUTA)

Asiakaspalvelun uusi toimintamalli autetaan asiakasta digitaalisten palveluiden käytössä (AUTA) Asiakaspalvelun uusi toimintamalli autetaan asiakasta digitaalisten palveluiden käytössä (AUTA) JUHTA 10.5.2016 JulkICT Mistä on kyse? AUTA on kokeiluhanke, jolla etsitään uutta toimimallia asiakkaiden

Lisätiedot

Yhdistyksen jäsenet Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi hallitus hyväksyä jokaisen, joka on suorittanut tutkinnon Lahden ammattikorkeakoulussa.

Yhdistyksen jäsenet Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi hallitus hyväksyä jokaisen, joka on suorittanut tutkinnon Lahden ammattikorkeakoulussa. LUONNOS LAMK-alumni ry:n sääntöehdotukset perustamiskokoukseen: Yhdistyksen nimi LAMK alumni ry Yhdistys on suomenkielinen. Yhdistyksen kotipaikka: Lahti Yhdistyksen tarkoitus ja toimintamuodot Yhdistyksen

Lisätiedot

Päätös: Esityslista hyväksyttiin. Kohtien 5 ja 6 käsittelyjärjestystä muutettiin siten, että kohta 6 käsiteltiin ennen kohtaa 5.

Päätös: Esityslista hyväksyttiin. Kohtien 5 ja 6 käsittelyjärjestystä muutettiin siten, että kohta 6 käsiteltiin ennen kohtaa 5. PÖYTÄKIRJA 1/2003 Kansallinen elektroninen kirjasto Ohjausryhmän kokous 1 / 2003 Aika: 11.3.2003 klo 13.00-15.30, klo 12.30 alkaen mahdollisuus kiertoon kansalliskirjastossa Paikka: Helsingin yliopiston

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 4 11.5.2016 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 4 11.5.2016 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika klo 18.00 19.35 Kokouspaikka Keskusseurakuntatalon 3.krs kokoushuone, Rauhankatu 14 Läsnä Jarmo Vainio Hannu Fagerlund Jonni Levaniemi Leena Murtonen

Lisätiedot

Katsaus työryhmien toimintaan Kansalliskirjaston johtokunta

Katsaus työryhmien toimintaan Kansalliskirjaston johtokunta Katsaus työryhmien toimintaan Kansalliskirjaston johtokunta Erikoiskirjastojen neuvoston kevätkokous Tilastokeskus, 28.3.2012 Valmistellut Jarmo Saarikko Tehtävät Kansalliskirjaston johtokunta käsittelee

Lisätiedot

Kirjastoverkkopalveluiden yhteistyömuotoja

Kirjastoverkkopalveluiden yhteistyömuotoja Kirjastoverkkopalveluiden yhteistyömuotoja Minna-Liisa Kivinen suunnittelupäällikkö Yhteistyö KAM sektorin kanssa Määrämuotoiset ja edustukselliset yhteistyöelimet Yhteistyö sektoreiden päättävien elinten

Lisätiedot

Asiakaskysely FinELib-konsortion jäsenille 2005

Asiakaskysely FinELib-konsortion jäsenille 2005 Asiakaskysely FinELib-konsortion jäsenille 2005 Taustatiedot Vastaamalla tähän kyselyyn kirjastot voivat arvioida FinELibin tarjoamia elektronisen aineiston hankintaan ja kansalliseen Nelli-portaaliin

Lisätiedot

Suomen yliopistokirjastojen neuvosto. Paikka: Turun yliopisto, Lemminkäisenkatu 3 A, kokoushuone 203 (2 krs.)

Suomen yliopistokirjastojen neuvosto. Paikka: Turun yliopisto, Lemminkäisenkatu 3 A, kokoushuone 203 (2 krs.) Suomen yliopistokirjastojen neuvosto Muistio Neuvoston kokous 4/2014 Aika: 4.12.2014 klo 10-16 Paikka: Turun yliopisto, Lemminkäisenkatu 3 A, kokoushuone 203 (2 krs.) Osallistujat: Tua Hindersson-Söderholm,

Lisätiedot

MUISTIO 17.09.2015. Kansalliskirjaston kirjastoverkkopalvelut, kokoushuone Kaneli (V520), Kaukukatu 4, Helsinki

MUISTIO 17.09.2015. Kansalliskirjaston kirjastoverkkopalvelut, kokoushuone Kaneli (V520), Kaukukatu 4, Helsinki 4/2015 1 (5) Konsortioryhmän kokous Aika Torstai 17.9.2015 klo 13.30 16.00 Paikka Paikalla Poissa Kansalliskirjaston kirjastoverkkopalvelut, kokoushuone Kaneli (V520), Kaukukatu 4, Helsinki osastonjohtaja

Lisätiedot

Kansalliskirjasto, Vallilan kiinteistö, Teollisuuskatu 23 A, 4 krs, huone B453

Kansalliskirjasto, Vallilan kiinteistö, Teollisuuskatu 23 A, 4 krs, huone B453 Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 1/2009 1 (6) OHJAUSRYHMÄN KOKOUSKUTSU / ESITYSLISTA 1/2009 Aika 24.2.2009 klo 12.00 15.00 Paikka Läsnä Esittelijä Kansalliskirjasto, Vallilan kiinteistö, Teollisuuskatu

Lisätiedot

KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 14

KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 14 KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 14 Vanhusneuvosto 11.04.2016 AIKA 11.04.2016 klo 13:00-14:55 PAIKKA Helmiranta, Kauhava KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 12 Kokouksen avaus 16 13 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Ylöjärven seurakuntakeskus, kahvion laajennus (lammastarha)

Ylöjärven seurakuntakeskus, kahvion laajennus (lammastarha) YLÖJÄRVEN SEURAKUNTA Pöytäkirja LÄHETYSTYÖN JOHTOKUNTA 1/ 2016 Aika 13.1.2016 klo 18, aloitellaan kahvilla klo 17.45 Paikka Ylöjärven seurakuntakeskus, kahvion laajennus (lammastarha) Paikalla: Antila

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015

KEMIJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 KOKOUSTIEDOT Kokousaika 2.6.2015 klo 16.30-18.15 Kokouspaikka Ailangan leirikeskus, Ailanka Osallistujat Päätöksentekijät Varsinaiset jäsenet Pentti Tepsa, puheenjohtaja Tarja Perälä, vpj Timo Alaräisänen

Lisätiedot

Julkaisujen avoimen saatavuuden edistäminen. Pekka Olsbo Julkaisupäällikkö Jyväskylän yliopiston kirjasto

Julkaisujen avoimen saatavuuden edistäminen. Pekka Olsbo Julkaisupäällikkö Jyväskylän yliopiston kirjasto Julkaisujen avoimen saatavuuden edistäminen Julkaisupäällikkö Jyväskylän yliopiston kirjasto Työryhmän tehtävä Tehtävänä selvittää yleinen avoimen julkaisemisen tilannekuva, EU-tason toimenpiteet, sekä

Lisätiedot

RAAHEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkoneuvosto sivut 1-8 KOKOUSAIKA. 7.1.2015 klo 18.00 19.00

RAAHEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkoneuvosto sivut 1-8 KOKOUSAIKA. 7.1.2015 klo 18.00 19.00 KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2015 sivut 1-8 KOKOUSAIKA klo 18.00 19.00 KOKOUSPAIKKA LÄSNÄOLIJAT (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Raahen seurakunnan virastotalo, Kirkkokatu 33, RAAHE Matala Tuomo Asplund

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu

Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu Työelämäpalvelut Harri Mikkonen 1. Tutkintokoulutus Ylempi (AMK) Tutkintoon johtava aikuiskoulutus Avoin ammattikorkeakoulu 2. Täydennyskoulutus Erikoistumisopinnot

Lisätiedot

Hyvä vesihuoltohanke, suunnittelijan näkökulma

Hyvä vesihuoltohanke, suunnittelijan näkökulma Hyvä vesihuoltohanke, suunnittelijan näkökulma Hannu Pirinen Pohjois-Karjalan aikuisopisto 16.03.2012 Maveplan Oy March 14, 2012 2 PÄÄVAIHEET: Osuuskunnan perustaminen Liittymishalukkuuden selvittäminen

Lisätiedot

Kirjastojen yhteiset tietojärjestelmäpalvelut / kirjastojen sähköiset asiointipalvelut tilanne & kehittämissuunnitelma

Kirjastojen yhteiset tietojärjestelmäpalvelut / kirjastojen sähköiset asiointipalvelut tilanne & kehittämissuunnitelma Kirjastojen yhteiset tietojärjestelmäpalvelut / kirjastojen sähköiset asiointipalvelut tilanne & kehittämissuunnitelma SYN-kokous, Turku 20.5.2011 Terminologiaa tarkennettu kokouksessa käydyn keskustelun

Lisätiedot

Kansalliskirjasto, Teollisuuskadun kiinteistö, Teollisuuskatu 23 A, 4. krs, huone B453

Kansalliskirjasto, Teollisuuskadun kiinteistö, Teollisuuskatu 23 A, 4. krs, huone B453 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 3/2008 1 (7) OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 4/2008 Aika tiistai 9.12.2008 klo 14.00 16.00 Paikka Läsnä Esittelijä Asiantuntijat Poissa Kansalliskirjasto, Teollisuuskadun

Lisätiedot

Mielestämme hyvä kannustus ja mukava ilmapiiri on opiskelijalle todella tärkeää.

Mielestämme hyvä kannustus ja mukava ilmapiiri on opiskelijalle todella tärkeää. Ops-perusteluonnosten palaute Poikkilaakson oppilailta 1 LUKU 2 B Perusopetuksen arvoperusta Suunta on oikea, ja tekstissä kuvataan hyvin sitä, kuinka kaikilla lapsilla kuuluisi olla oikeus opiskella ja

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 8

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 8 ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 8 Vanhusneuvosto 13.05.2015 AIKA 14:00-15:20 PAIKKA Palvelukeskus Mäntyrinne KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 6 VANHUSNEUVOSTON TOIMINNAN KEHITTÄMINEN 10 7 KATSAUS KUNNAN TOIMIELIMIEN

Lisätiedot

Syksyn aloituskampanjat lippukunnissa

Syksyn aloituskampanjat lippukunnissa Syksyn aloituskampanjat lippukunnissa Partiossa eletään nyt hyvää nousukautta. Jotta sama tilanne jatkuisi, olemme tehneet teille syksyn toiminnan aloittamisen tueksi tarkoitetun vihkon. Viime syksynä

Lisätiedot

SÄHKÖISEN LIIKETOIMINNAN AMMATILLISET ERIKOISTUMIS- OPINNOT (30 op) 30.9.2010 31.5.2011

SÄHKÖISEN LIIKETOIMINNAN AMMATILLISET ERIKOISTUMIS- OPINNOT (30 op) 30.9.2010 31.5.2011 1 SÄHKÖISEN LIIKETOIMINNAN AMMATILLISET ERIKOISTUMIS- OPINNOT (30 op) 30.9.2010 31.5.2011 Sähköinen liiketoiminta on tieto- ja viestintätekniikan hyödyntämistä yrityksen liiketoiminnassa ja liiketoimintaprosesseissa.

Lisätiedot

Kansainvälisyys korkeakoulun arjessa totta vai tarua?

Kansainvälisyys korkeakoulun arjessa totta vai tarua? Kansainvälisyys korkeakoulun arjessa totta vai tarua? Korkeakoulujen kansainvälisten asioiden kevätpäivät, Lahti 22.5.2012 Round Table -keskustelu Marjo Piironen ja Liisa Timonen Marjo Piironen ja Liisa

Lisätiedot

Mikko Jauhiainen, SPV Services Finland Oy kertoi Lyyra-opiskelijakortin uudistuksesta ja erityisesti uudistushankkeen vaikutuksista kirjastoissa.

Mikko Jauhiainen, SPV Services Finland Oy kertoi Lyyra-opiskelijakortin uudistuksesta ja erityisesti uudistushankkeen vaikutuksista kirjastoissa. MUISTIO 1 (5) yhteiskokous Aika Tiistai 09.04.2013 klo 11.00-15.00 Paikka Auditorio Nissi, Tritonia, Yliopistonranta 7, 65200 Vaasa. Osallistujalista liitteenä. Muistio: 1. Kokouksen avaus Sinikka Luokkanen

Lisätiedot

PL 57 00531 HELSINKI ESITYSLISTA p. 09 2340 3600

PL 57 00531 HELSINKI ESITYSLISTA p. 09 2340 3600 3.2.2014 1 (7) PL 57 00531 HELSINKI ESITYSLISTA p. 09 2340 3600 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 2/2014 Kokousaika: Tiistai 4.2.2014 kello 18.00 Paikka: Kallion kirkon Kappelisali, Itäinen papinkatu 2 Jäsenet:

Lisätiedot