Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/ (8) FinELib

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/2007 1 (8) FinELib 15.5.2007"

Transkriptio

1 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/ (8) KONSORTIORYHMÄN PÖYTÄKIRJA Aika klo Paikka Läsnä Fabianian auditorio, Yliopistonkatu 1, 2. krs Mirja Iivonen, ylikirjastonhoitaja, Tampereen yliopiston kirjasto, puheenjohtaja Sinikka Luokkanen, tietopalvelupäällikkö, Hämeen ammattikorkeakoulu Minna Liikala, tietopalvelun ryhmäpäällikkö, Stakes Jukka Lindeman, informaatikko, KTL Pirjo Lipasti, informaatikko, Helsingin kaupunginkirjasto Ulla Ohvo, tietopalvelupäällikkö, Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulu Mervi Pekkala, palvelupäällikkö, Oulun kaupunginkirjasto Maria Schröder, kirjastonjohtaja, Svenska Handelshögskolan Arja Tuuliniemi, erikoissuunnittelija, Kansalliskirjasto Anu Anthoni, taloussihteeri, Kansalliskirjasto, sihteeri Asiantuntijat Ari Alkio, suunnittelija, Kansalliskirjasto Päivi Jokitalo, suunnittelija, Kansalliskirjasto Paula Mikkonen, suunnittelija, Kansalliskirjasto Kaisa Tamminen, taloussuunnittelija, Kansalliskirjasto Poissa Ari Rouvari, pääsuunnittelija, Kansalliskirjasto Päivi Jokitalo, suunnittelija, Kansalliskirjasto Esityslista 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja Mirja Iivonen avasi kokouksen. Taloussuunnittelija Kaisa Tamminen ja suunnittelija Ari Alkio esittäytyivät konsortion jäsenille. 2. Neuvoteltavat aineistot vuodelle 2008 FinELibin asiantuntijaryhmät ovat tehneet priorisoidut aineistoesityksensä vuoden 2008 aineistoneuvotteluihin mukaan otettavista aineistoista. Palveluyksikössä on laadittu esitysten pohjalta lista aineistoista, joista aloitetaan neuvottelut vuodelle Arja Tuuliniemi esittelee palveluyksikön esityksen neuvotteluihin valittavista aineistoista. (Liitteet 1,2) Päätetään aineistot, joista aloitetaan neuvottelut vuodelle 2008.

2 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/ (8) Arja Tuuliniemi kertoi, että kultakin asiantuntijaryhmältä on pyydetty sektoreittain esitystä kahdesta aineistosta. Arja Tuuliniemi esitteli aineistot ja kertoi, että aineistokonsortio voidaan muodostaa mikäli vähintään neljä organisaatiota tilaa aineiston. Keskusteltiin valittavista aineistoista. Katsottiin, että neuvoteltavaksi ehdotettuja aineistoja on resursseihin nähden määrällisesti liian paljon ja että niitä tulee karsia. Päätettiin, että neuvotteluihin otetaan seuraavat aineistot: Taylor & Francis Online Journals, Integrum, RT-kortisto / KHNet, Lippincott, PressDisplay ja Antrosource. Seuraavien aineistojen kohdalla selvitetään, onko aineistoista edellytyksiä solmia FinELib-sopimus: ArtStor, Agu Journals, Talentumin lehtiarkisto ja Terveysportti. Lisäksi aineistojen uusintaneuvottelujen yhteydessä neuvotellaan seuraavista aineistoista: Edilexin lisäaineistona lehdet Oikeus ja JFT, CABI Global Health (vuodelle 2009), Elsevier books sekä Tilastokeskuksen maaseutuindikaattorit. 3. FinELibin toiminnan puolivuotiskatsaus Arja Tuuliniemi esittelee katsauksen vuoden 2007 toimintaan toimintasuunnitelman pohjalta. Taloussuunnittelija Kaisa Tamminen esittelee talousosion. (Liitteet 3,4,5) Keskustellaan toiminnan puolivuotiskatsauksesta. Arja Tuuliniemi esitteli katsauksen. Toimintaympäristön muutosten ja tietoympäristön prosessien tuntemisen osalta hän kertoi, että syksyn konsortioryhmän ja ohjausryhmän kokouksiin palveluyksikkö valmistelee katsauksen kustannustoimialan muutoksista sekä tiedepolitiikan vaikutuksista toimialalla. Arja toivoi keskustelua kirjastojen prosessikuvausten hyödyntämisestä ja tietoa siitä missä yliopistoissa prosessikuvauksia tehdään. Mirja Iivonen kertoi, että Tampereen yliopistossa prosessikuvaustyö on meneillään. Päätettiin, että tiedustellaan yliopistokirjastojen työvaliokunnalta missä muissa yliopistokirjastoissa prosessikuvauksia tehdään vuonna Asiakkaiden tarpeiden tunnistamista pidettiin tärkeänä. Keskusteltiin palveluyksikön ja konsortion jäsenkirjastojen roolista informaatiolukutaidon edistämisessä. Todettiin, että palveluyksikön tehtävä on edistää aineistojen käyttöä järjestämällä aineistokoulutuksia. Mirja Iivonen kertoi, että aineistojen käytön edistäminen tekee informaatiolukutaidon opetuksen oleelliseksi ja että vastuu opetuksesta on kirjastoilla. Informaatiolukutaito on myös kirjattu yliopistokirjastojen strategiaan. Päätettiin ottaa informaatiolukutaidon mittari esiin tieteellisten kirjastojen yhteistilaston KITT-ohjausryhmässä.

3 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/ (8) Maria Schröder toivoi, että informaatiolukutaidon mittarikäsitettä konkretisoidaan niin että tiedämme mitä mitataan ja sitä kautta toimenpiteet selkenisivät. Mirja Iivonen totesi, että käsitteestä on olemassa standardi. Päätettiin, että FinELibkonsortion ensi vuoden tavoitteisiin otetaan mukaan katsaus informaatiolukutaidosta. Viestinnän osalta Arja Tuuliniemi kertoi, että Kansalliskirjaston www-sivujen uudistus siirtyy teknisistä syistä. FinELibin yleisesite ja strategiaesite ovat valmistuneet. Keskusteltiin perusaineistotiedottamisesta. Perusaineistojen kartoitus on tehty ja aineistot on määritelty. Toimivan palveluyksikön kehittämiseen on panostettu ja mm. aineistojen hallintatietokantaa Haltia on kehitetty. Haltin kehittämiseksi on perustettu asiakastyöryhmä, jonka kautta saadaan jäsenorganisaatioiden kehittämistoiveet esiin. Verkkoaineiston hankinnan prosessikaavio on tehty osana Helsingin yliopiston laatutyötä. Päätettiin että konsortioryhmän syksyn kokouksessa keskitytään viestintään. Päätettiin myös, että jokainen konsortioryhmän jäsen miettii tahollaan ideoita parhaista viestintäkäytänteistä syksyn kokoukseen. Arja Tuuliniemi kertoi kokeiluista ja piloteista. Virtuaali- Mandan teko käynnistyi Nelli-toimistossa toukokuussa ja työllä on yleisten kirjastojen neuvoston tuki. Käyttöön Virtuaali- Manda saataneen syksyllä. Pohjanportti-portaalissa kokeillaan aineistojen etäkäyttöä. Oppimisalustoista Moodlen kanssa päästään tuotantoon syksyllä, Oodin käyttöönotto siirtyy uuden version myötä todennäköisesti vuodelle Osaamiskartoituksia laaditaan yliopistokirjastoissa ja tavoitteena on saada ne tänä vuonna tehdyksi. Ammattikorkeakoulukirjastojen strategiaan sisältyy myös osaamiskartoitukset. Arja Tuuliniemi kertoi alkukauden 2007 talousraportista. Konsortioryhmässä esitelty talousraportti pohjautuu huhtikuun lopun tilanteeseen. Arja Tuuliniemi kertoi ammattikorkeakoulujen ja yleisten kirjastojen aineistolaskutuksesta toteutuneen vasta osan, koska laskutus on viivästynyt yleisten kirjastojen laskutusuudistuksen vuoksi. Kun kaikki tiedot on tarkistettu, voidaan laskutus aloittaa. 4. Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen FTE-lukujen laskentatavan muutos FinELibissä on toiminnan alusta lähtien ollut käytössä FTE-lukujen laskennassa opetusministeriön kanssa sovitut laskentakaavat sekä yliopistoille että ammattikorkeakouluille. Opetusministeriö on ottanut käyttöön FTE-lukujen käytön osana korkeakoulujen tilastointia ja yliopistojen KOTA-tietokannassa luvut on julkaistu ensimmäisen kerran syksyllä FinELibin käyttämät FTE-luvut on yhdenmukaistettava opetusministeriön uusien lukujen kanssa. Tämä tarkoittanee FTElukujen kasvua. Arja Tuuliniemi esittelee uudet FTE-luvut ja niiden laskennan perusteet. Otettaneen käyttöön opetusministeriön FTE-lukujen kanssa linjassa olevat uudet FTEluvut vuoden 2008 alusta lukien. (Liite 6)

4 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/ (8) Arja Tuuliniemi kertoi että nyt FinELibin käytössä olevat FTE-luvut on laskettu yhdessä opetusministeriön kanssa sovitun laskentakaavan mukaan. Kaavassa on otettu huomioon poissaolevat ja osa-aikaiset opiskelijat. Opetusministeriö on nyt ottanut käyttöön FTE-luvut sekä yliopisto- että ammattikorkeakoulutilastoissa. Korkeakoulutilastoissa olevat uudet FTE-luvut on laskettu eri tavalla kuin FinELibin käyttämät FTE-luvut. Palveluyksikkö on neuvotellut uusien FTE-lukujen laskentaperusteista opetusministeriön kanssa. Neuvottelujen perusteella näyttää siltä, että uusia FTE-lukuja ei ole perusteltua käyttää sellaisenaan aineistohankinnassa vaan FTE-lukuja on muutettava vastaamaan mm. opiskelijoiden opintosuorituksia. Arja Tuuliniemi esitteli palveluyksikön tekemän esityksen uusiksi FTE-luvuiksi. Esityksen pohja on tehty, kuten liitteessä 6 on kuvailtu. Laskelmissa ovat mukana ammattikorkeakouluissa erikoistumisopintoja suorittavat ja opettajankoulutuksessa olevat opiskelijat. Yliopistojen täydennyskoulutusopiskelijat eivät sisälly laskelmiin eikä opiskelijoilla ole pääsyä aineistoihin. Keskusteltiin FTE-lukujen muutosten vaikutuksesta hintoihin. Todettiin, että vain osassa aineistosopimuksia hinta perustuu FTE-lukuihin. Tästä huolimatta aineistojen hinnankorotuksia on odotettavissa. Huolestuttavana pidettiin FTE-lukujen muutosta monivuotisten sopimusten osalta. Kuitenkin todettiin, että ei ole perustetta jättää uusia lukuja käyttämättä. Ulla Ohvo toivoi suuntaa antavia laskelmia yksittäisten aineistojen hinnoista, sillä budjetit tehdään ennen kesälomia. Arja Tuuliniemi kertoi, että mitä aiemmin tieto annetaan, sen epätarkemmat hinta-arviot ovat. FTE-lukujen muutos vaikuttaa myös kustannustenjakomalliin nostaen ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen osuutta tutkimuslaitosten eduksi, koska opiskelijoiden FTE-luvut nousevat. 5. Avoin yliopisto ja ammattikorkeakoulu FinELibin aineistotarjonnan piiriin Opetusministeriö on myöntänyt avoimen yliopiston aineistohankintaan vuodesta 2008 lähtien euroa ja avoimen ammattikorkeakoulun aineistohankintaan euroa. Päätetään, miten aineistotuki jaetaan avoimen yliopiston ja avoimen ammattikorkeakoulun organisaatioiden kesken. Kohdennetaan rahoitus suhteessa avoimen yliopiston opiskelijamäärään (FTE). (Liite 6)

5 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/ (8) FinELibin hankkimat aineistot ovat käytössä avoimessa yliopistossa ja avoimessa ammattikorkeakoulussa vuoden 2008 alusta lukien. Konsortioryhmässä keskusteltiin, miten opetusministeriön avoimen yliopiston aineistohankintaan myöntämä rahoitus kohdennetaan. Todettiin, että tuki tulee kohdentaa suhteessa avoimen yliopiston opiskelijamääriin. Todettiin myös, että lisärahoitusta käsitellään osana yliopistoille ja ammattikorkeakouluille myönnettyä e-aineistorahaa. Yliopistojen osalta todettiin, että rahoituksen kohdentamista ei tehdä vuosittain vaan laskelmaa tarkennetaan kausittain, esimerkiksi viiden vuoden välein. Konsortioryhmän seuraavaa kokousta varten AMKITkonsortio tekee esityksen avoimelle ammattikorkeakoululle ja FinELibin palveluyksikkö avoimelle yliopistolle myönnetyn rahoituksen kohdentamisesta. 6. Opetusministeriön yliopistoille myöntämän aineistotuen uudelleenkohdentaminen Opetusministeriön yliopistojen aineistohankintaan vuosittain myöntämä tuki on 2,4 miljoonaa. Tuki on pysynyt samalla tasolla usean vuoden ajan, vaikka aineistojen hinnat ovat vuosittain nousseet. Tuki on sidottu FinELib-toiminnan alussa hankittuihin ja sovittuihin aineistoihin. Perusaineisto-työn tulos asettaa myös muutospaineita aineistotukeen. Näiden syiden vuoksi on tarpeen arvioida uudelleen aineistotuen nykyinen kohdentaminen. Arja Tuuliniemi esittelee rahoituksen kohdentamisen vuonna Käydään lähetekeskustelu siitä, mitä muutoksia OPM-rahoituksen kohdentamiseen tehdään vuodesta 2008 lukien. (Liite 7) Arja Tuuliniemi selvitti, miten opetusministeriön rahoitus yliopistoille kohdentuu aineistoittain ja kohdennuksen perusteet. Muutospaineita kohdennukseen aiheuttavat tuen pysyminen samalla tasolla vaikka kustannukset nousevat, tuen painottuminen STM-alojen aineistoihin sekä perusaineistotyön tulokset. Muutokset on tehtävä vaiheittain, jotta kirjastot voivat varautua muutoksiin talouden suunnittelussaan. Tästä huolimatta muutoksia on tehtävä jo vuodelle 2008, koska tukirahat eivät riitä mikäli käytetään nykyisiä tukiprosentteja. Keskustelussa todettiin, että tuki ei ole nyt tasapuolinen kaikille aineistoille, koska aiemmin hankitut saavat tukea ja uudet eivät saa. Tukea on arvioitava tieteenalaryhmittäin, mihin tieteenaloihin tuki nyt kohdistuu. Tukea uudelleen arvioitaessa on otettava huomioon myös, montako organisaatiota on mukana aineistokonsortioissa. On oltava valmis lopettamaan tuki joiltakin aineistoilta. Käytiin keskustelua myös siitä, että tuen jakoperusteena ei käytettäisi enää prosenttilukuja ja että jonain vuonna säästynyttä osuutta voitaisiin siirtää toiseen aineistoon. Arja Tuuliniemi kertoi, että palveluyksikössä tehdään jatkolaskelmia. Laskelmissa otetaan huomioon myös valuuttakurssien muutokset. Palveluyksikkö tekee esityksen yliopistokirjastojen johtajien elokuun alussa pidettävään kokoukseen tuen uudelleenkohdentamisesta.

6 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/ (8) 7. FinELibin lisensiointiperiaatteiden soveltaminen Vuoden 2005 aineistoneuvotteluissa oli mukana aineistoja, joiden kohdalla konsortio joutui joustamaan lisensointiperiaatteista, jotta aineistot saatiin konsortion käyttöön. Konsortioryhmä päätti kokouksessaan 1/2006, että tarkastellaan sopimuskauden loppupuolella, ovatko näiden aineistojen käyttöehdot parantuneet ja tämän perusteella, päätetään jatketaanko ko. aineistosopimuksia. Arja Tuuliniemi esittelee aineistojen muuttuneita käyttöehtoja. Päätetään, neuvotellaanko ko. aineistoista jatkosopimuksia. Ari Alkio kertoi, mitä parannuksia sopimusehtoihin on saatu. Keskusteltiin käyttöehtoihin liittyvistä ongelmista. Konsortioryhmä totesi, että aineistojen sopimusehdot ovat parantuneet ja siksi voidaan käydä jatkoneuvotteluja uudesta sopimuskaudesta. 8. Kevään käyttäjäkyselyt FinELib-konsortion jäsenkirjastojen asiakkaille suunnattu käyttäjäkysely toteutettiin huhtikuussa 2007 yliopistoille, ammattikorkeakouluille, yleisille kirjastoille ja tutkimuslaitoksille. Kyselyyn saatiin ennätysmäärä vastauksia, yli Paula Mikkonen esittelee alustavia tuloksia kyselystä. (Liite 8) Paula Mikkonen kertoi kaikkien sektoreiden loppukäyttäjille suunnatusta käyttäjäkyselystä. Kyselyn suunnittelu aloitettiin vuosi sitten. Tampereen informaatiotutkimuslaitoksen panos lomakkeitten muokkauksessa on ollut suuri. Professori Carol Tenopir Tennesseen yliopistosta kommentoi kyselyä ja tavoitteena on päästään vertailemaan tuloksia kansainvälisesti. Kirjastoja pyrittiin aktivoimaan vastaamaan kyselyyn. Osa kirjastoista panosti enemmän, osa vähemmän. Tutkimuslaitoksia kyselyyn osallistui 10. Uutta kyselyssä on, että ensimmäistä kertaa kyselystä tuotetaan ja jaetaan organisaatiokohtaiset raportit. Tulokset ovat käsiteltävinä ja parin viikon sisällä saadaan sektorikohtaiset tulokset verkkosivuille, organisaatiokohtaiset tulokset myöhemmin. Tavoitteena on edistää tutkimusyhteistyötä ja saada lisätietoa mahdollisten lopputöiden kautta. Pirjo Lipasti kysyi yleisten kirjastojen vastauksista. Paula Mikkonen kertoi, että yleisten kirjastojen vastaukset saadaan maakuntakirjastoalueittain.

7 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/ (8) 9. FinELib-konsortion jäsenorganisaatioiden yhdistymiset/tiivistynyt yhteistyö Konsortion jäsenorganisaatioissa on lähivuosina tapahtumassa uudelleenorganisoitumista, jolloin syntyy organisaatioiden yhteenliittymiä ja uusia yhteistyömuotoja. Päivi Jokitalo esittelee tiedossa olevat yhteenliittymät sekä palveluyksikön suunnitelmat FinELib-konsortion toiminnan muuttamiseksi vastaamaan muuttunutta toimintaympäristöä. Keskustellaan projektisuunnitelmasta sekä muutosten vaikutuksista konsortion toimintaan. (Liite 9) Arja Tuuliniemi esitteli yhteenliittymät ja palveluyksikön suunnitelmat. Päätettiin valita 2-3 pilottiyhdistymishanketta jotka kuvaavat mahdollisimman monipuolisesti muuttuvaa kenttää. Esitetään ohjausryhmälle, että pilottihankkeiksi valitaan Kuopion ja Joensuun yliopistot, Teknillinen korkeakoulu, Helsingin kauppakorkeakoulu ja Taideteollinen korkeakoulu sekä kolmanneksi Vaasan korkeakoulukonsortio. 10. FinELib-konsortion toimintaan liittyviä ajankohtaisia asioita Ei ollut. 11. Tiedotusasiat Kustannustoimialaseminaari FinELib järjestää konsortion jäsenille kansainvälisen kustannustoimialaseminaarin Helsingissä Henkilöstöasiat Uusina suunnittelijoina FinELibin lisensointitiimissä ovat aloittaneet Päivi Jokitalo, Ari Majorin ja Toni Vesterinen Elsevier-tiedotustilaisuus Ari Majorin on lähettänyt tilaisuudesta lyhennelmän konsortion jäsenille ICOLC-seminaari Kanadassa

8 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/ (8) Kristiina Hormia-Poutanen osallistui kansainvälisen kirjastokonsortioiden yhteenliittymän ICOLCin seminaariin Kanadassa. 12. Seuraava kokous klo Muut asiat Muita asioita ei ollut. 14. Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja Mirja Iivonen päätti kokouksen klo LIITTEET Liite 1: Kooste asiantuntijaryhmien esityksistä uusiksi aineistoiksi Liite 2: Palveluyksikön esitys uusista neuvoteltavista aineistoista vuodelle 2008 Liite 3: FinELibin toimintasuunnitelma vuodelle 2007 Liite 4: Projektien tilanne toukokuussa 2007 Liite 5: FinELibin talousraportti, tilanne Liite 6: Esitys uusiksi FTE-luvuiksi Liite 7: Opetusministeriön tuki yliopistojen FinELib-aineistoihin vuonna 2007 Liite 8: Käyttäjäkysely 2007 Liite 9: Toimintaympäristön muutokset

Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2krs, Huone C222

Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2krs, Huone C222 Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 3/2008 1 (5) OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 3/2008 Aika 15.9.2008 klo 12.00 15.00 Paikka Läsnä Esittelijä Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2krs,

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/2007 1 (5) FinELib 27.2.2007. Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistonkatu 1, 2.

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/2007 1 (5) FinELib 27.2.2007. Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistonkatu 1, 2. Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/2007 1 (5) KONSORTIORYHMÄN KOKOUS 1/2007 Aika 27.2.2007 klo 9.00-12.35 Paikka Läsnä Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistonkatu 1, 2. krs Mirja

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 2/2007 1 (5) FinELib 16.9.2007

Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 2/2007 1 (5) FinELib 16.9.2007 Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 2/2007 1 (5) OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 3/2007 Aika 26.9.2007 klo 13.00 16.00 Paikka Läsnä Esittelijä Kansalliskirjasto, Vallilan kiinteistö, Teollisuuskatu 23 A,

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/2009 1 (6) FinELib 3.4.2009

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/2009 1 (6) FinELib 3.4.2009 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/2009 1 (6) KONSORTIORYHMÄN PÖYTÄKIRJA Aika 3.4.2009 klo 13.00 15.00 Paikka Läsnä Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs Mirja Iivonen, ylikirjastonhoitaja,

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 2/ (5) FinELib

Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 2/ (5) FinELib Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 2/2007 1 (5) OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 2/2007 Aika 1.6.2007 klo 13.00 16.00 Paikka Läsnä Esittelijä Kansalliskirjasto, Vallilan kiinteistö, Teollisuuskatu 23 A,

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 3/ (8) FinELib

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 3/ (8) FinELib Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 3/2007 1 (8) KONSORTIORYHMÄN PÖYTÄKIRJA Aika 14.9.2007 klo 10.00 13.00 Paikka Läsnä Asiantuntijat Poissa Fabianian auditorio, Yliopistonkatu 1, 2. krs Mirja

Lisätiedot

Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C222

Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C222 Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 1/2008 1 (5) KONSORTIORYHMÄN KOKOUSKUTSU / ESITYSLISTA Aika 5.2.2008 klo 12.00 16.00 Paikka Läsnä Asiantuntijat Poissa Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 4/ (6) FinELib

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 4/ (6) FinELib Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 4/2008 1 (6) KONSORTIORYHMÄN PÖYTÄKIRJA Aika 1.12.2008 klo 10.15 13.00 Paikka Läsnä Asiantuntijat Poissa Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2. krs Mirja

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/2008 1 (7) FinELib 8.2.2008. Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2.

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/2008 1 (7) FinELib 8.2.2008. Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2. Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/2008 1 (7) KONSORTIORYHMÄN PÖYTÄKIRJA Aika 5.2.2008 klo 12.00 16.05 Paikka Läsnä Asiantuntijat Poissa Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/ (6) FinELib

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/ (6) FinELib Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/2009 1 (6) KONSORTIORYHMÄN PÖYTÄKIRJA Aika 12.2.2009 klo 10.20 13.30 Paikka Läsnä Asiantuntijat Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2. krs Mirja Iivonen,

Lisätiedot

Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C221

Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C221 Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 1/2008 1 (5) OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 1/2008 Aika 14.2.2008 klo 14.00 16.00 Paikka Läsnä Esittelijä Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2.

Lisätiedot

Aika: 7.12.2004 klo 13.00 15.15 Paikka: Helsingin yliopiston kirjasto, Fabianian neuvotteluhuone. Yliopistonkatu 1, 2 krs.

Aika: 7.12.2004 klo 13.00 15.15 Paikka: Helsingin yliopiston kirjasto, Fabianian neuvotteluhuone. Yliopistonkatu 1, 2 krs. PÖYTÄKIRJA 3/2004 Kansallinen elektroninen kirjasto Ohjausryhmän kokous 3/2004 Aika: 7.12.2004 klo 13.00 15.15 Paikka: Helsingin yliopiston kirjasto, Fabianian neuvotteluhuone. Yliopistonkatu 1, 2 krs.

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/ (9) FinELib

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/ (9) FinELib Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/2007 1 (9) OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 2 / 2007 Aika 1.6.2007 klo 13.00 16.00 Paikka Läsnä Esittelijä Kansalliskirjasto, Vallilan kiinteistö, Teollisuuskatu 23 A,

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 4/2007 1 (7) FinELib 27.11.2007

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 4/2007 1 (7) FinELib 27.11.2007 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 4/2007 1 (7) KONSORTIORYHMÄN PÖYTÄKIRJA Aika 23.11.2007 klo 10.00 13.15 Paikka Läsnä Asiantuntijat Poissa Vallila, Teollisuuskatu 23, 4. krs, huone B453 Mirja

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 3/2009 1 (8) FinELib 15.5.2009

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 3/2009 1 (8) FinELib 15.5.2009 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 3/2009 1 (8) KONSORTIORYHMÄN PÖYTÄKIRJA Aika 15.5.2009 klo 10.00 12.18 Paikka Läsnä Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs Mirja Iivonen, ylikirjastonhoitaja,

Lisätiedot

FinELibin ohjausryhmän kokous 12.3.2015

FinELibin ohjausryhmän kokous 12.3.2015 ESITYSLISTA 1/2015 1 (5) in ohjausryhmän kokous Aika Torstai 12.3. klo 12.00 15.00 Paikka Kansalliskirjaston keskustan toimipiste (2. krs, Fabiania-kokoushuone), Ylipistonkatu 1, Helsinki. Läsnä Matti

Lisätiedot

Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C221

Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C221 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/2011 1 (5) OHJAUSRYHMÄN PÖYTÄKIRJA Aika 16.3.2012 klo 13.09 15.47 Paikka Läsnä Esittelijä Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C221 Mauri Ylä-Kotola,

Lisätiedot

Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2krs, Huone C222

Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2krs, Huone C222 Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 2/2009 1 (5) OHJAUSRYHMÄN KOKOUSKUTSU / ESITYSLISTA 2/2009 Aika 26.5.2009 klo 13.00 16.00 Paikka Läsnä Esittelijä Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone,

Lisätiedot

Verkkoaineistojen lisensioinnin

Verkkoaineistojen lisensioinnin Verkkoaineistojen lisensioinnin rakenteellinen kehittäminen 7.5.2009 FinELib-päivä Paula Mikkonen Suunnittelija, FinELib Mitä kirjastot/organisaatiot odottavat e-aineistohankinnalta? Palveluyksikkö selvitti

Lisätiedot

Kokouksen esityslistaa muutettiin siten, että seuraavista kokouksista sopiminen siirrettiin kohdaksi 4. Muutoin esityslista hyväksyttiin.

Kokouksen esityslistaa muutettiin siten, että seuraavista kokouksista sopiminen siirrettiin kohdaksi 4. Muutoin esityslista hyväksyttiin. PÖYTÄKIRJA 6/98 Kansallinen elektroninen kirjasto Ohjausryhmän kokous 28.8.1998 klo 10-13.15 Läsnä: Päivi Kytömäki (pj.), Kai Ekholm, Paul Fogelberg, Riitta Huuhtanen, Annu Jylhä-Pyykönen, Sinikka Koskiala,

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/ (6) FinELib Kirjastoverkkopalvelut, Teollisuuskatu 23 25, 4.

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/ (6) FinELib Kirjastoverkkopalvelut, Teollisuuskatu 23 25, 4. Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/2010 1 (6) KONSORTIORYHMÄN PÖYTÄKIRJA Aika 17.3.2010 klo 13.00 16.00 Paikka Läsnä Asiantuntijat Kirjastoverkkopalvelut, Teollisuuskatu 23 25, 4. krs, Huone

Lisätiedot

Puheenjohtaja avasi kokouksen ja toivotti jäsenet ja kokouksen asiantuntijat tervetulleiksi.

Puheenjohtaja avasi kokouksen ja toivotti jäsenet ja kokouksen asiantuntijat tervetulleiksi. PÖYTÄKIRJA 2/2004 Kansallinen elektroninen kirjasto Ohjausryhmän kokous 2/ 2004 Aika: 4.6.2004 klo 9-11.30 Paikka: Helsingin yliopiston kirjasto, Auditorio. Yliopistonkatu 1, 2 krs. Läsnä Rehtori Matti

Lisätiedot

FinELib-konsortio kumppanina - tiede, tutkimus, opetus ja oppiminen huipulle

FinELib-konsortio kumppanina - tiede, tutkimus, opetus ja oppiminen huipulle Kansallinen elektroninen kirjasto, FinELib TOIMINTASUUNNITELMA 2007 FinELib-konsortio kumppanina - tiede, tutkimus, opetus ja oppiminen huipulle Toimintaympäristön rakenteelliset muutokset vaikuttavat

Lisätiedot

Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs

Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 2/2010 1 (5) KONSORTIORYHMÄN KOKOUSKUTSU / ESITYSLISTA Aika 26.5.2010 klo 13.00 16.00 Paikka Läsnä Asiantuntijat Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistokatu

Lisätiedot

Päätös: Esityslista hyväksyttiin. Kohtien 5 ja 6 käsittelyjärjestystä muutettiin siten, että kohta 6 käsiteltiin ennen kohtaa 5.

Päätös: Esityslista hyväksyttiin. Kohtien 5 ja 6 käsittelyjärjestystä muutettiin siten, että kohta 6 käsiteltiin ennen kohtaa 5. PÖYTÄKIRJA 1/2003 Kansallinen elektroninen kirjasto Ohjausryhmän kokous 1 / 2003 Aika: 11.3.2003 klo 13.00-15.30, klo 12.30 alkaen mahdollisuus kiertoon kansalliskirjastossa Paikka: Helsingin yliopiston

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 3/2007 1 (8) FinELib 2.10.2007

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 3/2007 1 (8) FinELib 2.10.2007 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 3/2007 1 (8) OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 3/2007 Aika 26.9.2007 klo 13.00 15.00 Paikka Läsnä Esittelijä Kansalliskirjasto, Vallilan kiinteistö, Teollisuuskatu 23 A,

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/ (6) FinELib Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2.

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/ (6) FinELib Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/2010 1 (6) OHJAUSRYHMÄN PÖYTÄKIRJA Aika 19.3.2010 klo 13.00 16.00 Paikka Läsnä Esittelijä Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C221 Mauri Ylä-Kotola,

Lisätiedot

FinELibin ohjausryhmän kokous

FinELibin ohjausryhmän kokous PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 (5) in ohjausryhmän kokous Aika keskiviikko klo 13-15.20 Paikka Kansalliskirjasto, Leipätehdas, Kaikukatu 4, 5. krs, V620 (Kumina) Läsnä Riitta Pyykkö, vararehtori, Turun yliopisto,

Lisätiedot

FinELibin ohjausryhmän kokous

FinELibin ohjausryhmän kokous PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 (5) in ohjausryhmän kokous Aika keskiviikko klo 13.05-16.15 Paikka Kansalliskirjasto, Leipätehdas, Kaikukatu 4, 5. krs, V620 (Kumina) Läsnä Riitta Pyykkö, vararehtori, Turun yliopisto,

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 3/2010 1 (9) FinELib 12.10.2010. Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2.

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 3/2010 1 (9) FinELib 12.10.2010. Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 3/2010 1 (9) OHJAUSRYHMÄN PÖYTÄKIRJA Aika tiistai 12.10.2010 klo 13.00 16.00 Paikka Läsnä Esittelijä Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C221

Lisätiedot

Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C221

Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C221 Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 3/2010 1 (6) OHJAUSRYHMÄN KOKOUSKUTSU / ESITYSLISTA Aika tiistai 12.10.2010 klo 13.00 16.00 Paikka Läsnä Esittelijä Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2.

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/ (6) FinELib

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/ (6) FinELib Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/2007 1 (6) OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 1/2007 Aika 30.3.2007 klo 9.30 12.00 Paikka Läsnä Esittelijä Asiantuntijat Poissa Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistonkatu

Lisätiedot

Aineistohankinnan toimintasuunnitelma 2010

Aineistohankinnan toimintasuunnitelma 2010 Aineistohankinnan toimintasuunnitelma 2010 Tehtävä Tavoite pilotit toteutettu yhdessä asiakaskirjastojen kanssa piloteista raportoitu konsortiolle mallisopimukset Aikataulut + työaika (htp) uusista pilotoivista

Lisätiedot

1. Kokouksen avaus, osallistujien toteaminen ja esityslistan hyväksyminen. Todetaan osallistujat. Hyväksyttäneen esityslista.

1. Kokouksen avaus, osallistujien toteaminen ja esityslistan hyväksyminen. Todetaan osallistujat. Hyväksyttäneen esityslista. Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 4/2009 1 (6) KONSORTIORYHMÄN KOKOUSKUTSU / ESITYSLISTA Aika Tiistai 29.9. klo 10.00-13.00 Paikka Läsnä Teollisuuskatu 23-25 A, 4. krs, Huone B453 Ari Muhonen,

Lisätiedot

Kansalliskirjasto, Vallilan kiinteistö, Teollisuuskatu 23 A, 4 krs, huone B453

Kansalliskirjasto, Vallilan kiinteistö, Teollisuuskatu 23 A, 4 krs, huone B453 Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 1/2009 1 (6) OHJAUSRYHMÄN KOKOUSKUTSU / ESITYSLISTA 1/2009 Aika 24.2.2009 klo 12.00 15.00 Paikka Läsnä Esittelijä Kansalliskirjasto, Vallilan kiinteistö, Teollisuuskatu

Lisätiedot

KANSALLINEN ELEKTRONINEN KIRJASTO FinELib TOIMINTASUUNNITELMA 2009

KANSALLINEN ELEKTRONINEN KIRJASTO FinELib TOIMINTASUUNNITELMA 2009 KANSALLINEN ELEKTRONINEN KIRJASTO FinELib TOIMINTASUUNNITELMA 2009 Kansallinen elektroninen kirjasto, FinELib TOIMINTASUUNNITELMA 2009 FinELib-konsortio kumppanina - tiede, tutkimus, opetus ja oppiminen

Lisätiedot

FinELib-konsortio Arja Tuuliniemi Kirjastoverkkopäivät Helsinki

FinELib-konsortio Arja Tuuliniemi Kirjastoverkkopäivät Helsinki FinELib-konsortio 2012-2015 Arja Tuuliniemi Kirjastoverkkopäivät 27.10.2011 Helsinki FinELib-konsortio FinELib on suomalaisten yliopistojen, ammattikorkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja yleisten kirjastojen

Lisätiedot

Uuden kirjastojärjestelmän valmistelun tilannekatsaus. Tommi Jauhiainen Linnea2-konsortion yleiskokous 22.11.2011

Uuden kirjastojärjestelmän valmistelun tilannekatsaus. Tommi Jauhiainen Linnea2-konsortion yleiskokous 22.11.2011 Uuden kirjastojärjestelmän valmistelun tilannekatsaus Tommi Jauhiainen Linnea2-konsortion yleiskokous 22.11.2011 UKJ valmisteluryhmän järjestäytymiskokous 15.6.2011 Valmisteluryhmän puheenjohtajaksi valittiin

Lisätiedot

Kirjastojen yhteisten palvelujen ohjauksen uudistaminen. Annu Jauhiainen Kirjastoverkkopäivät 23.10.2012

Kirjastojen yhteisten palvelujen ohjauksen uudistaminen. Annu Jauhiainen Kirjastoverkkopäivät 23.10.2012 Kirjastojen yhteisten palvelujen ohjauksen uudistaminen Annu Jauhiainen Kirjastoverkkopäivät 23.10.2012 Kirjastojen yhteiset palvelut Kansalliskirjasto Kirjastoverkkopalvelut Johtaminen Talous Viestintä

Lisätiedot

RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto

RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Julkaisurekisteripalvelujen rakentaminen Korkeakoulujen ja opetusministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi JURE-projekti rake%.csc.fi/jure/

Lisätiedot

Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistonkatu 1, 2. krs, Huone C221

Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistonkatu 1, 2. krs, Huone C221 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 4/2009 1 (9) OHJAUSRYHMÄN PÖYTÄKIRJA 4/2009 Aika 10.12.2009 klo 13.00 16.00 Paikka Läsnä Esittelijä Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistonkatu 1,

Lisätiedot

FinELib-konsortion tuoreimmat kuulumiset

FinELib-konsortion tuoreimmat kuulumiset FinELib-konsortion tuoreimmat kuulumiset Iina Peltonen, Arja Tuuliniemi 15.5.2014 FinELib-konsortion tuoreimmat kuulumiset Viestintä - mistä tuoreimmat kuulumiset löytyvät nyt ja jatkossa? E-kurssikirjaprojekti

Lisätiedot

Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C222

Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C222 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 3/2008 1 (9) OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 3/2008 Aika 15.9.2008 klo 12.00 15.00 Paikka Läsnä Esittelijä Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2.

Lisätiedot

FinELibin ohjausryhmän kokous 17.9.2014

FinELibin ohjausryhmän kokous 17.9.2014 PÖYTÄKIRJA 3/2014 1 (5) in ohjausryhmän kokous Aika Keskiviikko. klo 10.00 12.30 Paikka Läsnä Poissa Kansalliskirjaston Fabiania-kokoushuone, Yliopistonkatu 1, Helsinki. Matti Manninen, rehtori, Jyväskylän

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 4/2010 1 (8) FinELib 17.12.2010. Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2.

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 4/2010 1 (8) FinELib 17.12.2010. Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2. Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 4/2010 1 (8) OHJAUSRYHMÄN PÖYTÄKIRJA Aika perjantai 17.12.2010 klo 12.00 14.40 Paikka Läsnä Esittelijä Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 4/2009 1 (10) FinELib 29.9.2009

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 4/2009 1 (10) FinELib 29.9.2009 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 4/2009 1 (10) KONSORTIORYHMÄN PÖYTÄKIRJA Aika Tiistai 29.9. klo 10.00 13.00 Paikka Läsnä Teollisuuskatu 23 25 A, 4. krs, Huone B453 Ari Muhonen, ylikirjastonhoitaja,

Lisätiedot

Kansalliskirjasto Yliopistonkatu 1, Fabianian kokoushuone. Läsnä: Maria Forsman Helsingin yliopiston kirjasto/keskusta kampuskirjasto

Kansalliskirjasto Yliopistonkatu 1, Fabianian kokoushuone. Läsnä: Maria Forsman Helsingin yliopiston kirjasto/keskusta kampuskirjasto Kokoelmakartta Yleiskokous Aika: pe 15.01.2010 klo 9.35 11.16 Paikka: Kansalliskirjasto Yliopistonkatu 1, Fabianian kokoushuone Läsnä: Maria Forsman Helsingin yliopiston kirjasto/keskusta kampuskirjasto

Lisätiedot

FinELibin ohjausryhmän kokous 18.2.2016

FinELibin ohjausryhmän kokous 18.2.2016 PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 (5) in ohjausryhmän kokous Aika Torstai klo 13.15-14.40 Paikka Kansalliskirjasto, Leipätehdas, Kaikukatu 4, 5. krs, V620 Läsnä Poissa Matti Manninen, rehtori, Jyväskylän yliopisto,

Lisätiedot

Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C221

Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C221 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/2008 1 (7) OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 1/2008 Aika 14.2.2008 klo 14.00 16.20 Paikka Läsnä Esittelijä Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs,

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 4/2005 Kansallinen elektroninen kirjasto Ohjausryhmän kokous 4/2005

PÖYTÄKIRJA 4/2005 Kansallinen elektroninen kirjasto Ohjausryhmän kokous 4/2005 PÖYTÄKIRJA 4/2005 Kansallinen elektroninen kirjasto Ohjausryhmän kokous 4/2005 Aika: 15.12.2005 klo 13.00 15.40 Paikka: Helsingin yliopiston kirjasto, Fabiania neuvotteluhuone, Yliopistonkatu 1, 2. krs.

Lisätiedot

Kansalliskirjasto, Vallilan kiinteistö, Teollisuuskatu 23 A, 4 krs, huone B453

Kansalliskirjasto, Vallilan kiinteistö, Teollisuuskatu 23 A, 4 krs, huone B453 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 1/2009 1 (8) OHJAUSRYHMÄN PÖYTÄKIRJA 1/2009 Aika 24.2.2009 klo 12.00 15.06 Paikka Läsnä Esittelijä Kansalliskirjasto, Vallilan kiinteistö, Teollisuuskatu 23

Lisätiedot

FinELib-aineistojen kustannustenjakomalli ja sen uudistamistarve

FinELib-aineistojen kustannustenjakomalli ja sen uudistamistarve FinELib-aineistojen kustannustenjakomalli ja sen uudistamistarve Erikoiskirjastojen neuvoston kokous 21.11.2006 Pirjo Sutela VTT Copyright VTT FinElib-aineistojen hinnoittelu 1) Palvelun tarjoaja määrittelee

Lisätiedot

Kirjastosektoreiden puheenjohtajien ja sihteerien kokous

Kirjastosektoreiden puheenjohtajien ja sihteerien kokous PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 (6) Kirjastosektoreiden puheenjohtajien ja sihteerien kokous Aika Torstai 12.2.2015 klo 14 16 Paikka Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistonkatu 1, 2krs, Helsinki Läsnä

Lisätiedot

TuKKK Turku. Kasv.tdk Rauma Lääk.tdk Mat-l.tdk Oik.tdk

TuKKK Turku. Kasv.tdk Rauma Lääk.tdk Mat-l.tdk Oik.tdk Turun yliiston iskelijoiden muissa yliistoissa suorittamat JOO-innot (laskutetut innot) Vuosina 1999-2005 innot on laskutettu intoviikkoina. Tilastossa tdk- tai yo-kohtaiset kokonaissummat on muutettu

Lisätiedot

Uuden kirjastojärjestelmän valmisteluryhmästä. Tommi Jauhiainen Erikoiskirjastojen neuvoston syyskokous

Uuden kirjastojärjestelmän valmisteluryhmästä. Tommi Jauhiainen Erikoiskirjastojen neuvoston syyskokous Uuden kirjastojärjestelmän valmisteluryhmästä Tommi Jauhiainen 9.12.2011. Erikoiskirjastojen neuvoston syyskokous Uuden kirjastojärjestelmän valmisteluryhmä Ryhmä piti järjestäytymiskokouksensa 15.6.2011.

Lisätiedot

Yhteisten palvelujen ohjauksen uudistaminen. Annu Jauhiainen

Yhteisten palvelujen ohjauksen uudistaminen. Annu Jauhiainen Yhteisten palvelujen ohjauksen uudistaminen Annu Jauhiainen Kirjastojen yhteiset palvelut Kansalliskirjasto Kirjastoverkkopalvelut Johtaminen Talous Viestintä Koulutus Tieteellisten kirjastojen yhteistilasto

Lisätiedot

KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa

KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa 6AIKA - AVOIMET JA ÄLYKKÄÄT PALVELUT-STRATEGIA KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa Muistio Ohjausryhmän kokous 6/2014 Aika: 17.10.2014, 10.00-13.00 Paikka: Tampereen kaupungintalo,

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/ (7) FinELib Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2.

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/ (7) FinELib Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/2010 1 (7) KONSORTIORYHMÄN PÖYTÄKIRJA Aika 26.5.2010 klo 13.00 16.00 Paikka Läsnä Asiantuntijat Poissa Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistokatu

Lisätiedot

Kansalliskirjasto, Teollisuuskadun kiinteistö, Teollisuuskatu 23 A, 4. krs, huone B453

Kansalliskirjasto, Teollisuuskadun kiinteistö, Teollisuuskatu 23 A, 4. krs, huone B453 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 3/2008 1 (7) OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 4/2008 Aika tiistai 9.12.2008 klo 14.00 16.00 Paikka Läsnä Esittelijä Asiantuntijat Poissa Kansalliskirjasto, Teollisuuskadun

Lisätiedot

Pienenevät budjetit - ratkaisuja etsimässä

Pienenevät budjetit - ratkaisuja etsimässä Pienenevät budjetit - ratkaisuja etsimässä FinELibin aineistopäivä 29.9.2010 Arja Tuuliniemi http://www.kansalliskirjasto.fi/kirjastoala/finelib/ FinELib-aineistojen määrä FinELibin kautta lisensioitujen

Lisätiedot

KOKOUSMUISTIO 17.11.2009. Kansalliskirjaston ja kirjastosektoreiden neuvostojen puheenjohtajien ja sihteerien kokous

KOKOUSMUISTIO 17.11.2009. Kansalliskirjaston ja kirjastosektoreiden neuvostojen puheenjohtajien ja sihteerien kokous KOKOUSMUISTIO Kansalliskirjaston ja kirjastosektoreiden neuvostojen puheenjohtajien ja sihteerien kokous Aika:, klo 13.00-15.30 Paikka: Kansalliskirjasto, Yliopistonkatu 1, Fabianian kokoushuone Läsnä:

Lisätiedot

Työvaliokunta 18.3.2011

Työvaliokunta 18.3.2011 Suomen yliopistokirjastojen neuvosto MUISTIO Työvaliokunta 18.3.2011 Työvaliokunnan kokous 2011-2 Aika: 17.3.2011 klo 12-14:15 Paikka: Videoneuvottelu, etäyhteydet Osallistujat: Mirja Iivonen (pj.) Tua

Lisätiedot

Paikka Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C222

Paikka Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C222 Kansallinen elektroninen kirjasto ESITYSLISTA 3/2009 1 (7) OHJAUSRYHMÄN KOKOUSKUTSU / ESITYSLISTA 3/2009 Aika 6.10.2009 klo 13.00 16.00 Paikka Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1,

Lisätiedot

Osaaminen ammattikorkeakoulukirjastossa

Osaaminen ammattikorkeakoulukirjastossa Osaaminen ammattikorkeakoulukirjastossa Kirjastonjohtajien neuvottelupäivät, Joensuu 1.10.2009 Osaaminen ammattikorkeakoulukirjastossa Osaamisen kehittämisen organisointi Koulutustarpeet ja koulutus Tulevaisuus

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 4/ (7) FinELib Kirjastoverkkopalvelut, Teollisuuskatu 23 25, 4.

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 4/ (7) FinELib Kirjastoverkkopalvelut, Teollisuuskatu 23 25, 4. Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 4/2010 1 (7) KONSORTIORYHMÄN PÖYTÄKIRJA Aika 9.12.2010 klo 13.00 16.00 Paikka Läsnä Kirjastoverkkopalvelut, Teollisuuskatu 23 25, 4. krs, Huone B453 Ari Muhonen,

Lisätiedot

Kansalliskirjaston keskitetyt kirjastoverkkopalvelut nykytila ja tulevaisuudennäkymiä

Kansalliskirjaston keskitetyt kirjastoverkkopalvelut nykytila ja tulevaisuudennäkymiä Kansalliskirjaston keskitetyt kirjastoverkkopalvelut nykytila ja tulevaisuudennäkymiä Korkeakoulukirjastojen johtajien neuvottelupäivät 10.2.2009 Kristiina Hormia-Poutanen Korkeakouluverkon muutokset -

Lisätiedot

Asiakaskysely FinELib-konsortion jäsenille 2005

Asiakaskysely FinELib-konsortion jäsenille 2005 Asiakaskysely FinELib-konsortion jäsenille 2005 Taustatiedot Vastaamalla tähän kyselyyn kirjastot voivat arvioida FinELibin tarjoamia elektronisen aineiston hankintaan ja kansalliseen Nelli-portaaliin

Lisätiedot

Kyselyt 2010. Käyttäjäkysely 2010. Keskustelu- ja tiedotustilaisuus 17.6.2010

Kyselyt 2010. Käyttäjäkysely 2010. Keskustelu- ja tiedotustilaisuus 17.6.2010 Kyselyt 2010 Käyttäjäkysely 2010 Keskustelu- ja tiedotustilaisuus 17.6.2010 Mitä luvassa tänään? Tavoite: saada kirjastojen näkemys kyselyn hyödyistä ja ongelmista jatkoa varten Lyhyt katsaus käyttäjäkyselyn

Lisätiedot

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/ (7) FinELib Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2.

Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/ (7) FinELib Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/2010 1 (7) OHJAUSRYHMÄN PÖYTÄKIRJA Aika 2.6.2010 klo 9.00 12.00 Paikka Läsnä Fabianian auditorio, Yliopistokatu 1, 2. krs, Huone C221 Mauri Ylä-Kotola, rehtori,

Lisätiedot

AMKIT-konsortion johtoryhmän ja Linnea2-konsortion ohjausryhmän tapaaminen

AMKIT-konsortion johtoryhmän ja Linnea2-konsortion ohjausryhmän tapaaminen AMKIT-konsortion johtoryhmän ja Linnea2-konsortion ohjausryhmän tapaaminen Aika: 19.8.2008 klo 10.00 12.00 Paikka: Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistonkatu 1 Osanottajat: AMKIT-johtoryhmä:

Lisätiedot

Kokouksen lopuksi (tai välillä) nautitaan perinteinen Pohjanhovin joululounas.

Kokouksen lopuksi (tai välillä) nautitaan perinteinen Pohjanhovin joululounas. ASIALISTA LAPIN YLIOPISTON HALLITUS 15.12.2015 Kokous 8/2015 ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Taiteiden tiedekunnan ajankohtaiset asiat 3. Katsaus sijoitusnäkymiin ja sijoitusstrategian

Lisätiedot

TRITONIA 2012 KALVOT VUOKKO PALONEN & MARITA AHOLA

TRITONIA 2012 KALVOT VUOKKO PALONEN & MARITA AHOLA TRITONIA 2012 KALVOT VUOKKO PALONEN & MARITA AHOLA TRITONIA 2010- Vaasan yliopisto Vaasan ammattikorkeakoulu ÅA i Vasa Åbo Akademi Tritonia, Vaasan tiedekirjasto 2001- ja oppimiskeskus 2004-2010- 3 yliopistoa

Lisätiedot

Suomen yliopistokirjastojen neuvosto. Paikka: Turun yliopisto, Lemminkäisenkatu 3 A, kokoushuone 203 (2 krs.)

Suomen yliopistokirjastojen neuvosto. Paikka: Turun yliopisto, Lemminkäisenkatu 3 A, kokoushuone 203 (2 krs.) Suomen yliopistokirjastojen neuvosto Muistio Neuvoston kokous 4/2014 Aika: 4.12.2014 klo 10-16 Paikka: Turun yliopisto, Lemminkäisenkatu 3 A, kokoushuone 203 (2 krs.) Osallistujat: Tua Hindersson-Söderholm,

Lisätiedot

Kurssikirja sähköistyy Kotimaisten e-kurssikirjojen pilotointia korkeakouluissa

Kurssikirja sähköistyy Kotimaisten e-kurssikirjojen pilotointia korkeakouluissa Kurssikirja sähköistyy Kotimaisten e-kurssikirjojen pilotointia korkeakouluissa Sähköisen julkaisemisen päivä 28.9.2015 Kansalliskirjasto, tietoasiantuntija Paula Mikkonen Sisällys FinELibin e-kurssikirjahankkeen

Lisätiedot

Aika lauantai 14.11.2015 klo 12.05-12.55 Paikka Ruissalon Kylpylä, Ruissalon puistotie 640, Turku

Aika lauantai 14.11.2015 klo 12.05-12.55 Paikka Ruissalon Kylpylä, Ruissalon puistotie 640, Turku 16.11.2015 1(5) YHDISTYKSEN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS Aika lauantai 14.11.2015 klo 12.05-12.55 Paikka Ruissalon Kylpylä, Ruissalon puistotie 640, Turku 1 Kokouksen avaus 2 Läsnäolijoiden toteaminen 3

Lisätiedot

Kansallinen Elektroninen Kirjasto. FinELib KATSAUS VUODEN 2009 TOIMINTAAN

Kansallinen Elektroninen Kirjasto. FinELib KATSAUS VUODEN 2009 TOIMINTAAN Kansallinen Elektroninen Kirjasto FinELib KATSAUS VUODEN 2009 TOIMINTAAN FinELib 11.3.2010 Sisällys 1 Yleiskatsaus FinELib-konsortion toimintaan vaikuttavia merkittäviä muutoksia olivat yliopistojen aseman

Lisätiedot

AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIRJASTOYHTEISTYÖKONSORTION (AMKIT-KONSORTIO) TOIMINTASUUNNITELMA 2009-2010

AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIRJASTOYHTEISTYÖKONSORTION (AMKIT-KONSORTIO) TOIMINTASUUNNITELMA 2009-2010 AMKIT-konsortio TOIMINTASUUNNITELMA 2009-2010 1 AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIRJASTOYHTEISTYÖKONSORTION (AMKIT-KONSORTIO) TOIMINTASUUNNITELMA 2009-2010 1 Tiivistelmä AMKIT-konsortio valmistelee ja toteuttaa

Lisätiedot

VALTAKUNNALLINEN SOSIAALITYÖN YLIOPISTOVERKOSTO JOHTORYHMÄN KOKOUS

VALTAKUNNALLINEN SOSIAALITYÖN YLIOPISTOVERKOSTO JOHTORYHMÄN KOKOUS VALTAKUNNALLINEN SOSIAALITYÖN YLIOPISTOVERKOSTO JOHTORYHMÄN KOKOUS Aika: Perjantai klo 9:00 11:00 Paikka: Puhelinkokous: Soittonumero 0800 136 716, PIN 011124# Jäsenet ja varajäsenet: Maritta Törrönen

Lisätiedot

Kirjastojen yhteiset palvelut. Annu Jauhiainen 9.12.2011 Erikoiskirjastojen neuvosto

Kirjastojen yhteiset palvelut. Annu Jauhiainen 9.12.2011 Erikoiskirjastojen neuvosto Kirjastojen yhteiset palvelut Annu Jauhiainen 9.12.2011 Erikoiskirjastojen neuvosto Kansakunnan tie tietoon Kansalliskirjaston strategiset päämäärät Kansallisaineiston saatavuudella ja säilyvyydellä on

Lisätiedot

FinELibin verkkoaineistojen lisensioinnin rakenteellinen kehittäminen. STKS:n Tietoaineistoseminaari 15.10.2010 Arja Tuuliniemi, FinELib

FinELibin verkkoaineistojen lisensioinnin rakenteellinen kehittäminen. STKS:n Tietoaineistoseminaari 15.10.2010 Arja Tuuliniemi, FinELib FinELibin verkkoaineistojen lisensioinnin rakenteellinen kehittäminen STKS:n Tietoaineistoseminaari 15.10.2010 Arja Tuuliniemi, FinELib FinELib-konsortio ja Kansallinen konsortio palveluyksikkö jäseninä

Lisätiedot

Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2krs, Huone C222

Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1, 2krs, Huone C222 Kansallinen elektroninen kirjasto PÖYTÄKIRJA 2/2009 1 (8) OHJAUSRYHMÄN PÖYTÄKIRJA 2/2009 Aika 26.5.2009 klo 13.00 16.00 Paikka Läsnä Esittelijä Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistokatu 1,

Lisätiedot

Organisaatioiden mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa Finnan kehittämiseen. Heli Kautonen, palvelupäällikkö 24.10.2012, Kirjastoverkkopäivät

Organisaatioiden mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa Finnan kehittämiseen. Heli Kautonen, palvelupäällikkö 24.10.2012, Kirjastoverkkopäivät Organisaatioiden mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa Finnan kehittämiseen Heli Kautonen, palvelupäällikkö 24.10.2012, Kirjastoverkkopäivät eli miten tehdään meidän Finna Heli Kautonen, palvelupäällikkö

Lisätiedot

Erikoiskirjastojen vastaajat palvelukyselyssä 2010. Päivi Jokitalo Kansalliskirjasto. Kirjastoverkkopalvelut paivi.jokitalo@helsinki.

Erikoiskirjastojen vastaajat palvelukyselyssä 2010. Päivi Jokitalo Kansalliskirjasto. Kirjastoverkkopalvelut paivi.jokitalo@helsinki. Erikoiskirjastojen vastaajat palvelukyselyssä 2010 Päivi Jokitalo Kansalliskirjasto. Kirjastoverkkopalvelut paivi.jokitalo@helsinki.fi Tammikuu 2011 Palvelukyselyn vastaajat sektoreittain yleinen kirjasto

Lisätiedot

Kriittinen menestystekijä Tavoite 2015 Mittari Vastuu Aikataulu ja raportointi

Kriittinen menestystekijä Tavoite 2015 Mittari Vastuu Aikataulu ja raportointi 1 Strategia vuosille 2013 2017 Tarkistetut tavoitteet 2015 Missio: Neuvoston tehtävä on tukea ja kehittää yliopistokirjastoja tutkimusta ja opetusta edistävinä asiantuntijaorganisaatioina. Neuvosto on

Lisätiedot

Tutkimuslaitosten tietopalvelujen keskustelutilaisuus

Tutkimuslaitosten tietopalvelujen keskustelutilaisuus Tutkimuslaitosten tietopalvelujen keskustelutilaisuus Aika: 5.3 klo 8.30 10.00 Paikka: Kansanterveyslaitos Läsnä: Riitta Autere (PRH), Anja Heino (STAKES), Arja Hyvärinen (Metla), Irmeli Isomäki (Valtion

Lisätiedot

KERTOMUS FINELIB-KONSORTION TOIMINNASTA VUONNA 2014 FinELib paras e-aineistojen saatavuus Suomelle

KERTOMUS FINELIB-KONSORTION TOIMINNASTA VUONNA 2014 FinELib paras e-aineistojen saatavuus Suomelle The National Library of Finland Reports and Studies 2 / 2015 KERTOMUS FINELIB-KONSORTION TOIMINNASTA VUONNA 2014 FinELib paras e-aineistojen saatavuus Suomelle FinELib-palveluyksikkö Kansalliskirjasto,

Lisätiedot

FinELibin ohjausryhmän kokous

FinELibin ohjausryhmän kokous PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 (5) in ohjausryhmän kokous Aika maanantai klo 13-16 Paikka Kansalliskirjasto, Päärakennus, Yliopistonkatu 1, 2. krs, C222, Fabiania-kokoushuone Läsnä Riitta Pyykkö, vararehtori, Turun

Lisätiedot

Kirjastoverkkopalveluiden yhteistyömuotoja

Kirjastoverkkopalveluiden yhteistyömuotoja Kirjastoverkkopalveluiden yhteistyömuotoja Minna-Liisa Kivinen suunnittelupäällikkö Yhteistyö KAM sektorin kanssa Määrämuotoiset ja edustukselliset yhteistyöelimet Yhteistyö sektoreiden päättävien elinten

Lisätiedot

E-kirjat paketteina Hyödyt, haitat, neuvotteluongelmat

E-kirjat paketteina Hyödyt, haitat, neuvotteluongelmat E-kirjat paketteina Hyödyt, haitat, neuvotteluongelmat Tampereen yliopisto, 18.4.2008 Paula Mikkonen Suunnittelija Kansalliskirjasto, kirjastoverkkopalvelut, FinELib Sisältö Mikä on FinELib? Mitä aineistoja

Lisätiedot

MUISTIO Kansalliskirjaston ja kirjastosektorien neuvostojen puheenjohtajien ja sihteerien kokous

MUISTIO Kansalliskirjaston ja kirjastosektorien neuvostojen puheenjohtajien ja sihteerien kokous Kansalliskirjaston ja kirjastosektorien neuvostojen puheenjohtajien ja sihteerien kokous Aika: 8.4.2009 klo 13.05 15.10 Paikka: Kansalliskirjasto, Unioninkatu 36, Kai Ekholmin huone Osallistujat: Kai Ekholm

Lisätiedot

Ulkomaisten julkaisu- ja viittaustietokantojen hankinta

Ulkomaisten julkaisu- ja viittaustietokantojen hankinta JURE-rekisteri Ulkomaisten julkaisu- ja viittaustietokantojen hankinta Tutkimuksen tietohallinto tutkijan tukena seminaari 16.3.2010 Paula Mikkonen, suunnittelija FinELib JURE-sitaatioindeksiryhmän toimieksianto

Lisätiedot

Linnea2-konsortion yleiskokous

Linnea2-konsortion yleiskokous MUISTIO 1 (2) Kirjastoverkkopalvelut -konsortion yleiskokous Aika Torstai klo 14.15 14.40 Paikka Helsinki, Yliopistokatu 1, Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio Osallistujalista liitteenä. 1. Kokouksen

Lisätiedot

Kirjastoverkkopalvelut-TOSU 2012 Kärki- ja kehittämishankkeet. Kristiina Hormia-Poutanen Sektorikokous 17.1.2012

Kirjastoverkkopalvelut-TOSU 2012 Kärki- ja kehittämishankkeet. Kristiina Hormia-Poutanen Sektorikokous 17.1.2012 Kirjastoverkkopalvelut-TOSU 2012 Kärki- ja kehittämishankkeet Kristiina Hormia-Poutanen Sektorikokous 17.1.2012 KDK-Asiakasliittymä Konsortion toiminnan kehittäminen OS-ohjelmistoratkaisujen kartoitus,

Lisätiedot

Kansallinen metatietovarantohankkeen. Nina Hyvönen 24.4.2012

Kansallinen metatietovarantohankkeen. Nina Hyvönen 24.4.2012 Kansallinen metatietovarantohankkeen tilannekatsaus Nina Hyvönen 24.4.2012 Hankkeen tilanne nyt 3. vaihe 2011-2015 katteen laajentaminen yleisten kirjastojen projekti alkoi syksyllä 2011 ammattikorkeakoulukirjastojen

Lisätiedot

Erikoiskirjastojen neuvoston syyskokous Kriminologinen kirjasto (Vantaa)

Erikoiskirjastojen neuvoston syyskokous Kriminologinen kirjasto (Vantaa) Erikoiskirjastojen neuvoston syyskokous 30.10.2008 Kriminologinen kirjasto (Vantaa) Katsaus toimintaan vuonna 2008 Ritva Hänninen, Ilmatieteen laitos 30.09.09 EriK-toiminnan piirteitä - Tekee tunnetuksi

Lisätiedot

FinELibin e-kirjahankinta 2012-13. Arja Tuuliniemi Verkkoseminaari yleisille kirjastoille 12.3.2013

FinELibin e-kirjahankinta 2012-13. Arja Tuuliniemi Verkkoseminaari yleisille kirjastoille 12.3.2013 FinELibin e-kirjahankinta 2012-13 Arja Tuuliniemi Verkkoseminaari yleisille kirjastoille 12.3.2013 Tausta ja tavoitteet FinELib-konsortio on käyttänyt 2010 määrärahoista jääneet 52 000 euroa kotimaisten

Lisätiedot

Kansalliskirjasto seurantaryhmä

Kansalliskirjasto seurantaryhmä Kansalliskirjasto 2005 -seurantaryhmä Erikoiskirjastojen neuvoston syyskokous 15.11.2005 Hellevi Yrjölä EriKin tavoitteet Kansalliset tietokannat maksutta kaikkien käyttöön Perusinfrastruktuurille keskitetty

Lisätiedot

Kansalliskirjaston ja kirjastosektorien neuvostojen puheenjohtajien ja sihteerien kokous

Kansalliskirjaston ja kirjastosektorien neuvostojen puheenjohtajien ja sihteerien kokous Kansalliskirjaston ja kirjastosektorien neuvostojen puheenjohtajien ja sihteerien kokous Aika: 23.3.2010, klo 12.00-16.00 Paikka: Kansalliskirjasto, Yliopistonkatu 1, Ylikirjastonhoitajan huone Läsnä:

Lisätiedot

Mikko Jauhiainen, SPV Services Finland Oy kertoi Lyyra-opiskelijakortin uudistuksesta ja erityisesti uudistushankkeen vaikutuksista kirjastoissa.

Mikko Jauhiainen, SPV Services Finland Oy kertoi Lyyra-opiskelijakortin uudistuksesta ja erityisesti uudistushankkeen vaikutuksista kirjastoissa. MUISTIO 1 (5) yhteiskokous Aika Tiistai 09.04.2013 klo 11.00-15.00 Paikka Auditorio Nissi, Tritonia, Yliopistonranta 7, 65200 Vaasa. Osallistujalista liitteenä. Muistio: 1. Kokouksen avaus Sinikka Luokkanen

Lisätiedot

KDK-asiakasliittymä - tilannekatsaus. OKM kirjastopäivät Kristiina Hormia-Poutanen

KDK-asiakasliittymä - tilannekatsaus. OKM kirjastopäivät Kristiina Hormia-Poutanen KDK-asiakasliittymä - tilannekatsaus OKM kirjastopäivät 15.11.2011 Kristiina Hormia-Poutanen KDK-asiakasliittymä tavoitteita Kirjastojen, arkistojen ja museoiden yhteistyö Yhteinen asiakasliittymä kansallinen,

Lisätiedot