HENKILÖTIEDOT SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä 2. Henkilötiedot 2.1 Pikahaku 2.2 Henkilön lisääminen Jäsenen vanha sportti-id / hetu

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HENKILÖTIEDOT SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä 2. Henkilötiedot 2.1 Pikahaku 2.2 Henkilön lisääminen 2.2.1 Jäsenen vanha sportti-id / hetu"

Transkriptio

1 HENKILÖTIEDOT SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä 2. Henkilötiedot 2.1 Pikahaku 2.2 Henkilön lisääminen Jäsenen vanha sportti-id / hetu Uuden henkilön lisääminen Täytettävät kentät uutta henkilöä lisätessä 2.3 Henkilötietojen muokkaaminen Tietojen muokkaus 2.4 Yhteystietojen lisääminen 2.5 Jäsenyyden/jäsenlajin lisääminen henkilölle 2.6. Jäsenlajin vaihtaminen (nk. korotusjäsenyys) 2.7 Jäsenyyden / jäsenlajin päättäminen 2.8 Automaattinen jäsenlajin vaihto 2.9 Sähköpostitehtävän lisääminen henkilölle (jolloin saa esim. sähköisen seuratiedotteen liitosta) 2.10 Lisätiedot 2.11 Kortit (=toimihenkilölisenssit) 3. Jäsenlaskujen katselu / erillistulostus jo kerran tulostetusta laskusta 4. Ainais- ja kunniajäsenet 5. Hippos-lehti ja jäsenkortit 6. Osoitteenmuutokset 7. Maksumuistutus jäsenelle

2 1. Yleistä Uusilta jäseniltä tulee kysyä AINA vanhaa jäsennumeroa ja käyttää sitä, jotta vältymme tuplaid:ltä. Jäsen saattaa olla rekisterissä myös muiden urheilulajien kautta. Jos jäsen ei muista jäsennumeroaan, tarkista se aluesihteeriltäsi. Jäsenet tulee lisätä sporttirekisteriin mahdollisimman nopeasti. Vakuutus astuu voimaan, kun jäsen on lisätty rekisteriin ja hänelle on kirjautunut lasku. Vakuutus on voimassa automaattisesti laskun eräpäivään asti. Kun laskun maksaa eräpäivään mennessä, vakuutus on voimassa vuoden loppuun asti. Muut jäsenedut astuvat voimaan, kun jäsenmaksu on kirjautunut rekisteriin. Mikäli jäsensihteeri viivyttelee jäsenen lisäämistä sporttirekisteriin, seura saattaa vahingon sattuessa joutua vastuuseen vakuutusturvan puuttumisen johdosta. Tästä syystä suosittelemme, että jäsensihteeri tarkistaa myös oman seuransa säännöt siltä osin, mitä ne sanovat jäseneksi hyväksymisestä. Joulukuussa liittyvät jäsenet, jotka eivät saa enää jäsenmaksulaskua kuluvalle vuodelle, lisätään rekisteriin jäseneksi alk Heidän vakuutusturvansa alkaa ko. vuoden alusta kun lasku on kirjautunut järjestelmään. 2. Henkilötiedot 2.1. Pikahaku Pikahaku sijaitsee rekisterin oikeassa yläreunassa. Pikahaulla voidaan hakea henkilöitä (sukunimen alulla, sukunimen ja etunimen yhdistelmällä, syntymäaika ppkkvv, hetulla tai jäsennumerolla). Muiden seurojen ja lajiliittojen jäsenet löytyvät vain hetulla tai jäsennumerolla. a) Valitse pudotusvalikosta, haluatko hakea henkilöä (vai organisaatiota = seuraa näet vain oman seurasi tiedot).

3 b) Kirjoita hakuehto, esim. Esimerkki Essi (sukunimi ensin). c) Klikkaa Hae-painiketta (tai Enteriä). Henkilön tiedot tulostuvat sivulle. Useamman henkilön löytyessä sivulle tulostuu nimilista, jolloin henkilön nimi toimii linkkinä tarkempiin tietoihin. Nimen perässä oleva Poista-painike poistaa henkilön vain ko. nimilistasta, ei kokonaan järjestelmästä Henkilön lisääminen Jäsenen vanha sportti-id / hetu Uusilta jäseniltä tulee kysyä aikaisempaa sportti-id:tä (=jäsennumeroa) ja käyttää sitä haussa, näin vältytään tuplatiedoilta rekisterissä ja varmistetaan että merkkisuoritukset, ansiomerkit ja tuomari-/valmentajatiedot siirtyvät mukana uuteen seuraan. Mikäli jäsen ei muista vanhaa numeroaan, kysy sitä oman alueesi aluesihteeriltä. Jäsen löytyy myös hetulla, mikäli se on tallennettu rekisteriin. Syötä jäseneltä saamasi sportti-id Pikahaku kenttään (EI Lisää henkilö näytön sportti-idkenttään). Ohjelma kysyy, Haluatko liittää johon vastaat kyllä, ts. hyväksyt organisaatiosidoksen. Tarvittaessa päivitä tietoja Muokkaa toiminnon kautta ja tallenna. Muistathan lisätä jäsenelle myös jäsenyyden omaan seuraasi Jäsenyys välilehdellä Uuden henkilön lisääminen (ts. jos jäsenellä ei ole ollut vanhaa id:tä) aloitetaan aina painamalla Lisää -painiketta henkilötietojen Perustiedot-välilehdellä. Lisää-painikkeella ainoastaan lisätään uusi henkilö järjestelmään. Tähän toimintoon ryhtyessäsi oit olla kenen tahansa jäsenen perustiedoissa.

4 Pääset uuden jäsentietolomakkeen lisäysnäkymään Täytettävät kentät uutta henkilöä lisätessä (jos jäsenellä ei ole ollut aikaisemmin seura- tai green card jäsenyyttä) ovat seuraavat: Sukunimi- ja Etunimi- sekä Osoite-kentät ovat pakollisia tietoja tallennettaessa uutta henkilöä. Järjestelmä antaa henkilölle automaattisesti Sportti-ID:n tallennuksen jälkeen. Järjestelmä täydentää syntymäpäivän ja sukupuolen automaattisesti Hetu-kentän tiedoista tallennettaessa. Mikäli hetun loppuosaa ei tiedetä, sitä ei ole pakko merkitä. Järjestelmä ei hyväksy virheellisiä tai jo rekisteriin tallennettuja hetuja. (Kts. kohta 2.2) Jos haet henkilöä Hetulla ja hänen tietonsa ovat rekisterissä ennestään, kysyy ohjelma, haluatko liittää ko. henkilön organisaatioosi. Vastaa tähän kyllä ja saat olemassa olevat tiedot näkyviin. Mikäli tiedossasi ei ole Hetua, merkitse jäsenen syntymäaika ja sukupuoli. Ne ovat välttämättömiä esim. kilpailuluvan haltijoilla (tiedot eivät muuten siirry kipaan) sekä lisävakuutuksen ottajilla. Jäsen ei saa tehtyä itselleen seurakilpailulupaa ilman rekisteriin tallennettua hetua eli sen lisääminen perustietoihin on suotavaa. Kieli on oletuksena suomi ja kansalaisuus sekä maa ovat oletuksena Finland. Jos haluat, että jäsen saa ruotsinkielisen laskun, valitse kieleksi ruotsi. Käyttäjän kirjoitettua osoitteen ja postinumeron täydentää järjestelmä automaattisesti tiedon Postitoimipaikka-kenttään tallennettaessa. Ensisijainen puhelin, -matkapuhelin ja - -kenttiin päivittyy automaattisesti ensisijaiseksi merkitty yhteystieto Yhteystiedot-välilehdeltä.

5 Järjestelmä tallentaa uuden henkilön statukseksi automaattisesti aktiivinen. Henkilön voi passivoida tallentamalla kuolinpäivän. Passiiviset henkilöt säilyvät järjestelmässä niin kauan, kun niitä ei poisteta liiton taholta. Kuolinpäivän saa lisätä ainoastaan silloin, jos henkilö todella on kuollut. Järjestelmä päivittää automaattisesti tietojen lisäys- ja muutosajan. Lisääjäksi/muuttajaksi tallentuu järjestelmään kirjautunut käyttäjä. Tallennuksen jälkeen järjestelmä muuttaa tekstikenttiin kirjoitetut tekstit automaattisesti isoiksi kirjaimiksi. (Poikkeus: Kutsumanimi kenttään teksti jää juuri siten, miten se on siihen manuaalisesti syötetty.) HUOM! Kutsumanimi kentässä oleva nimitieto tulostuu jäsenkorttiin sekä esim. liiton nettisivuilla oleville toimihenkilölistoille. Siksi on tärkeää, että tässä kentässä on henkilön oikea nimi (tai vaikka toinen nimi, jos käyttää sitä etunimenä), ei lempinimeä. Sivun lopussa oleva Tallenna -painike tallentaa tiedot. Tiedot voi tallentaa myös Enter-näppäintä painamalla. Paina Tallenna-painiketta/Enteriä vain kerran tallentaessasi tietoja järjestelmään. 2.3 Henkilötietojen muokkaaminen Tietojen muokkaus aloitetaan Muokkaa-painiketta painamalla halutun henkilön tiedoissa. Tämä koskee myös sellaisia tilanteita, kun muokattava välilehti on vielä tyhjä eli jäsenellä ei ole ko. välilehdellä tietoa (kuten Yhteystiedot). Kullakin välilehdellä uusi tieto lisätään aina välilehden yläreunassa olevasta Muokkaapainikkeesta.

6 Tiedot listautuvat välilehdille allekkain omiksi riveikseen. Tällöin välilehdelle voidaan tallentaa useita tietoja, kuten yhteystietoja. Toisaalta, tallennettaessa henkilölle uusi aktiivinen tehtävä aiemmat tehtävät säilyvät historiatietona niin kauan, kun niitä ei poisteta. Yksittäistä tietoa voit muokata klikkaamalla rivin kohdalta Muokkaa-painiketta. Tiedon voi poistaa Poista-painikkeesta. Järjestelmä tekee varmistuskyselyn ennen poiston suorittamista. 2.4 Yhteystietojen lisääminen Yhteystiedot-välilehdelle voidaan henkilöstä tallentaa erityyppisiä yhteystietoja. Yhteystietoja voi olla useita ja ensisijaiset yhteystiedot näytetään henkilön perustiedoissa. a) Hae haluamasi henkilön tiedot esille pikahaun avulla ja mene Yhteystiedot-välilehdelle. b) Lisää uusi yhteystieto klikkaamalla välilehden yläreunasta Muokkaa-painiketta. c) Täydennä yhteystiedon tiedot. Valitse yhteystiedon tyyppi pudotusvalikosta ja anna varsinainen yhteystieto, esim. matkapuhelinnumero Yhteystieto-kenttään. Mikäli merkitset yhteystiedon ensisijaiseksi, päivittää järjestelmä automaattisesti yhteystiedon henkilön Perustiedot-välilehdelle vastaavaan yhteystietokenttään. d) Klikkaa Tallenna-painiketta vain kerran tallentaaksesi tiedot.

7 2.5 Jäsenyyden/jäsenlajin lisääminen henkilölle a) Hae sen henkilön tiedot esille pikahaun avulla, jolle haluat jäsenyyden lisätä. b) Mene henkilön tiedoissa Jäsenyydet-välilehdelle ja klikkaa yläreunasta Muokkaa-painiketta. d) Valitse jäsenlaji alasvetovalikosta

8 e) Anna jäsenyydelle alku- (ja loppu)päivämäärät muodossa pp.kk.vv, pp.kk.vvvv tai ppkkvvvv. Mikäli haluat, että jäsenyys jatkuu vuodesta toiseen, täytä pelkkä alkamispäivämäärä (aina). Täytä loppupäivämäärä vain silloin, kun jäsen ilmoittaa, ettei halua enää jatkaa seuran jäsenenä esim. seuraavana vuonna. Järjestelmä merkitsee jäsenyyden automaattisesti aktiiviseksi, mikäli kuluva päivä on jäsenyyden alku- ja loppupäivämäärien sisällä. f) Lehti-merkintä on oletuksena lisättäessä uutta jäsenyyttä. (HUOM! vain aktiiviset henkilöt poimiutuvat lehtipoimintaan). Hippos-lehti menee varsinaisille jäsenille mutta ei perhejäsenille eikä seurojen kannatusjäsenille. Nämä tiedot on syötetty rekisterin taustatietoihin, eikä tästä kentästä tarvitse välittää. Jos jäsen kuuluu useampaan seuraan varsinaisena jäsenenä, hänelle menee silti vain yksi lehti. Aktivoimme erillisestä pyynnöstä kaikki hänelle kuuluvat lehdet tällöin yhteys omaan aluesihteeriin. g) Kun jäsenen Jäsenyys tietoihin tulee näkyviin jäsenkausi ja maksettu summa, lasku on muodostunut. Kun samassa näkymässä olevassa Suoritettu kentässä on summa, on lasku myös maksettu. HUOM! Jos tässä kohtaa uutta henkilöä lisätessäsi painat ko. jäsenyysrivin oikeassa laidassa olevaa Laskuta nappia, huomioithan, että kyseinen lasku ei lähde enää liiton postituksessa. h) Paina Tallenna-painiketta tai Enteriä vain kerran tallentaaksesi tiedot Jäsenlajin vaihtaminen (nk. korotusjäsenyys) Jos jäsen haluaa vaihtaa jo maksettua jäsenyyttä kesken kauden esim. perhejäsenestä tai kannatusjäsenestä täysjäseneksi (=seniori, juniori) toimi seuraavasti: a) Laita vanhaan jäsenyyteen päättymispäivä esim. edelliselle päivälle. b) Luo uusi jäsenyys alkaen kuluvasta päivästä käyttäen tilanteesta riippuen jäsenlajia SRL KOROTUS PERHE->TÄYSJÄSEN tai SRL KOROTUS KANNAT->TÄYSJÄSEN. Ohjelma ei anna tallentaa päiväyksiä, mikäli ajat menevät päällekkäin. c) Tällä operaatiolla jäsen saa itselleen seuraavassa ajossa korotusjäsenmaksulaskun, jolla hän voi suorittaa puuttuvan liiton maksuosuuden. d) Ohjelma päivittää korotusjäsenyydet automaattisesti iän mukaan senioriksi tai junioriksi vuoden vaihteessa.

9 2.7 Jäsenyyden / jäsenlajin päättäminen a) Jos haluat päättää henkilön olemassa olevan jäsenlajin, mene henkilön Jäsenyydet välilehdellä ko. jäsenyysriville ja paina Muokkaa-nappulaa. b) Laita jäsenyydelle loppupäivä ja tallenna. Jos jäsen haluaa erota seurastanne, tämä riittää. Henkilöitä ei saa poistettua järjestelmästä kokonaan, koska heillä saattaa olla sidoksia muihin organisaatioihin, ts. he saattavat olla esim. jonkun toisen seuran jäseniä nyt tai tulevaisuudessa. Mikäli päätät jäsenyyden, mahdolliselle auki olevalle laskulle ei tarvitse tehdä mitään. Kuluvalle kaudelle maksettu jäsenyys täytyy päättää päiväykselle xx, ei kesken kauden.

10 Mikäli haluat muuttaa jäsenlajia, toimi tämän jäsenyyden päättämisen jälkeen kohdan 2.5 mukaisesti. 2.8 Automaattinen jäsenlajin vaihto a) Seuraavat jäsenlajien muutokset tehdään liiton toimesta automaattisesti vuoden vaihteessa: Perhejäsen juniori uusi -> perhejäsen juniori Perhejäsen seniori uusi -> perhejäsen seniori Juniori uusi -> juniori Seniori uusi -> Seniori Korotusjäsen perhejäsenestä täysjäseneksi -> juniori tai seniori, iän mukaan Korotusjäsen kannatusjäsenestä täysjäseneksi -> juniori tai seniori, iän mukaan b) Seuraavat jäsenlajien muutokset tehdään myös liiton toimesta automaattisesti vuoden vaihteessa, huomioon ottaen jäsenen ikä; muutos juniori-ikäisestä seniori-ikäiseksi tapahtuu sen vuoden alusta, jolloin jäsen täyttää 19 vuotta: Perhejäsen juniori uusi -> perhejäsen seniori Perhejäsen juniori -> perhejäsen seniori Juniori uusi -> seniori Juniori -> seniori 2.9 Sähköpostitehtävän lisääminen henkilölle (jolloin saa esim. sähköisen seuratiedotteen liitosta) a) Valitse pikahaussa Henkilö ja hae sen henkilön tiedot, jolle haluat tehtävän lisätä. b) Mene henkilön Tehtävät-välilehdelle ja klikkaa yläreunasta Muokkaa-painiketta. c) Ohjelma tarjoaa automaattisesti oikean liiton, seuran ja tehtävän. d) Anna tehtävän alku- ja tarvittaessa loppupäivämäärät. Päivämäärät annetaan muodossa pp.kk.vv, pp.kk.vvvv tai ppkkvvvv. Järjestelmä merkitsee tehtävän automaattisesti aktiiviseksi, mikäli tehtävä ei esiinny menneisyydessä. Klikkaa Tallenna-painiketta tai Enteriä vain kerran tallentaaksesi tiedot.

11 Huom! Sähköpostitehtävän omaavalla jäsenellä täytyy olla sähköpostiosoite tallennettuna rekisterin Yhteystiedotvälilehdellä, jotta viestit menevät perille Lisätiedot Rekisterin lisätiedoissa mm. jäsenten ratsastus- ja ansiomerkit. Tätä toimintoa pystyvät tällä hetkellä käyttämään ainoastaan liiton pääkäyttäjät sekä aluesihteerit Kortit (=toimihenkilölisenssit) Kortit välilehdellä on jäsenen mahdolliset tuomari- ja valmentaja- ym. oikeudet, joita hänelle on liitosta myönnetty. Näiden hallinnointi tapahtuu liitossa, eivätkä seurat pysty tällä hetkellä näkemään niitä täältä. Lista voimassaolevista toimihenkilölisensseistä löytyy osoitteesta

12 3. Jäsenlaskujen katselu / erillistulostus jo kerran tulostetusta laskusta a) Valitse pikahaussa Henkilö ja hae sen henkilön tiedot esille, jonka laskutustietoja haluat katsella b) Mene henkilön perustiedoissa Laskut välilehdelle. c) Sivun vasemmassa reunassa olevaa suurennuslasia painamalla pääset tarkastelemaan jäsen- ja kilpailulupalaskujen tietoja. Voit halutessasi tulostaa jäsenlaskun uudelleen painamalla Tulosta nappulaa. Tämä voi olla tarpeen, jos jäsen on esim. hukannut alkuperäisen, postissa saamansa laskun. Jos jäsenmaksulaskun loppusumma on esim. 50 euroa mutta jäsen on epähuomiossa maksanut vain 40 euroa, voit tulostaa tästä saman laskun uudelleen ja ohjelma antaa jäljellä olevaksi summaksi 10 euroa. Viite on sama. Tämä osittainmaksumahdollisuus toimii jäsenmaksuissa, mutta ei kilpailulupalaskuissa. 4. Ainais- ja kunniajäsenet Seura tulostaa aina itse näiden jäsenten laskut rekisteristä ja maksaa ne yksitellen viitettä käyttäen. Laskutus on mahdollista tehdä myös Raporttitoiminnon (Kts. Raportit -ohje osoitteesta kautta. SRL ei lähetä laskuja tälle jäsenlajille. Tämä koskee kaikkia niitä seuroja, joilla on käytössään tämä jäsenlaji.

13 5. Hippos-lehti ja jäsenkortit Hippos nro 1/2015 postitetaan kaikille joulukuussa 2014 täysjäseninä olleille. Tammikuun 2015 alusta liittyneille jäsenille lähtee lehti, mikäli heidän jäsenmaksunsa on kirjautunut sporttiin mennessä, jolloin ehtivät mukaan lehden osoiteajoon. Hippos nro 2/2015 mukana tulee jäsenkortti ja lehden osoitteet ajetaan helmikuun alkupuolella. Perhejäsenten kortit postitetaan yksitellen kuoressa suoraan heille kotiin n. 2 viikon sisällä Hippos 2/2015 ilmestymisen jälkeen. Mikäli jäsen kadottaa kortin, uuden kortin voi tarvittaessa tilata maksutta oman alueen aluesihteeriltä. 6. Osoitteenmuutokset Osoitteenmuutokset tulevat postin järjestelmästä vain niille jäsenille joiden tiedot ovat täydellisinä rekisterissä (hetu tallennettuna) ja joilla ei ole osoitteen luovutuskieltoa. Jos henkilö on rekisterissä useammalla jäsennumerolla, automaattinen osoitteenmuutos ei toimi (päivittää ainoastaan vanhimman, mahdollisesti jo päättyneen jäsenyyden mutta ei olemassa olevaa). Edellä mainituista syistä johtuen suosittelemme, että jäsensihteerit tarkistavat ja tarvittaessa päivittävät omien jäsentensä osoitetiedot rekisteriin manuaalisesti. (Kts. kohta 2.) Jos jäsen muuttaa ulkomaille, täytyy osoitteenmuutos tehdä jäsensihteerin toimesta. 7. Maksumuistutus jäsenelle Maksumuistutuksen teko on esitelty Raportit osiossa. Seuranne voi itse päättää, karhuaako se maksamattomia jäsenmaksuja. Liitto ei niitä karhua ja rekisteri päättää maksamattomat jäsenyydet automaattisesti vuoden viimeisenä päivänä. Tällöin jäsen ei myöskään saa jäsenmaksulaskua seuraavan vuoden alussa tulevalle kaudelle. Suosittelemme, että jäsensihteeri selvittää oman seuransa säännöistä, milloin jäsenen katsotaan eronneen seurasta.

Kilta-rekisterin ohje Yhdistyskäyttäjille

Kilta-rekisterin ohje Yhdistyskäyttäjille Kilta-rekisterin ohje Yhdistyskäyttäjille 13.6.2016 Epilepsialiitto Sisällys Kirjautuminen ja valikko... 3 Uuden jäsenen lisääminen Kilta-jäsenrekisteriin... 4 Henkilön tietojen muutos... 10 Henkilön jäsenyyden

Lisätiedot

RAPORTIT. 1. Yleistä. Sisällysluettelo:

RAPORTIT. 1. Yleistä. Sisällysluettelo: RAPORTIT Sisällysluettelo: 1. Yleistä 2. Rekisteristä löytyvät raporttipohjat Normaalit Valmiit Kiinteät raportit ja työkalut 3. Uuden raportin luominen 4. Osoitetarrat ja sähköpostin lähettäminen suoraan

Lisätiedot

Invalidiliiton Kilta-rekisteri

Invalidiliiton Kilta-rekisteri Invalidiliiton Kilta-rekisteri Invalidiliitolla on käytössään Internet-selaimella käytettävä Kilta-rekisterisovellus. Rekisterisovellus löytyy osoitteesta https://kilta.invalidiliitto.fi, se on suojattu

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien ylläpito

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien ylläpito Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien ylläpito 21.3.2016 2(10) Pätevyyksien ylläpito Pätevyydet -sivun näkyminen ja pätevyyksien ylläpito-oikeus... 3 Pätevyydet -sivun toiminnot...

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, yhdistystietojen ylläpito

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, yhdistystietojen ylläpito Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, yhdistystietojen ylläpito 10.2.2016 2(14) Yhdistystietojen ylläpito Liikkuminen Omakoira-palvelussa... 3 Yhdistystiedot -välilehden näkyminen... 4

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen 15.3.2016 2(10) Palvelun käyttö Yleistä... 3 Omakoira-palvelun käyttöoikeus... 3 Oikeus toimintailmoituksen antamiseen...

Lisätiedot

HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN

HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN 1 HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN Valitse Opintojen rekisteröinti -valikosta Hyväksilukeminen. Voit valita Näytettävät opinnot -osiosta, mitkä opiskelijan suorituksista näkyvät aktiivisina

Lisätiedot

FORMATIIVINEN ARVIOINTI

FORMATIIVINEN ARVIOINTI FORMATIIVINEN ARVIOINTI (OHJEISTUKSESSA KÄYTETTY VISMAN YLEISIÄ OHJEITA FORMATIIVISEN ARVIOINNIN TEKEMISESTÄ. LISÄTIETOJA VISMA.FI) 1 OPETTAJAN ARVIOINTINÄKYMÄ Opettaja pääsee tekemään formatiivista arviointia

Lisätiedot

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu Helsingin yliopisto WebOodi 1 Tenttityökalu Tenttityökalu on oiva väline laitos- ja tiedekuntatenttien tekemiseen. Esimerkiksi tiedekuntatentissä voi tenttiä samana päivänä kymmeniä eri opintojaksoja.

Lisätiedot

Yrityksen sisäinen tunnus Henkilönumero tai muu yrityskohtainen tunniste, mikäli tieto on tallennettu verkkopalveluun.

Yrityksen sisäinen tunnus Henkilönumero tai muu yrityskohtainen tunniste, mikäli tieto on tallennettu verkkopalveluun. 1(7) KORTINHALTIJAN HALLINTA Kortinhaltijan nimetty sivu sisältää kortinhaltijan henkilö-, korttitili-, kortti- ja maksutiedot. Sivulle pääsee hakemalla kortinhaltijan tietoja ja avaamalla hakutuloksesta

Lisätiedot

SUOMEN EKONOMIEN CRM-OHJEET YHDISTYKSILLE

SUOMEN EKONOMIEN CRM-OHJEET YHDISTYKSILLE SUOMEN EKONOMIEN CRM-OHJEET YHDISTYKSILLE 1 SUOMEN EKONOMIEN CRM-KÄYTTÖOHJE YHDISTYKSILLE (ohjeen sisältämät jäsenet ovat testidataa, eivätkä perustu aitoihin jäsenyyksiin) Tervetuloa käyttämään Suomen

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry

Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions liitto ry Suomen Lions-liitto ry Jäsentiedot MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.1 4.4.2016 Dokumenttien ja ohjeiden luovutus kolmannelle osapuolelle ilman lupaa, kopioimalla, sähköisesti tai muullakaan

Lisätiedot

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Ohjeita Irman käyttöön 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Mene osoitteeseen irma.suunnistusliitto.fi Paina oikeasta yläkulmasta

Lisätiedot

Opiskelijoiden HOPSit

Opiskelijoiden HOPSit Opiskelijoiden HOPSit Ohje kommentoijalle ja hyväksyjälle/19.3.2014 Täydennetty ohjetta/2.1.2014: Lisätty tietoa opiskelijoiden lisäämisestä Omiin opiskelijoihin, mikä helpottaa HOPSien käsittelyä. Tarvittavat

Lisätiedot

Oppimateriaalin lisääminen

Oppimateriaalin lisääminen Helsingin yliopisto 1 Oppimateriaalin lisääminen Tässä ohjeessa käsitellään oppimateriaalilinkin lisäämistä sekä opintokohteelle, että opetustapahtumalle. WebOodiin on mahdollista syöttää oppikirjojen

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö Suomen Kennelliitto ry. 26.5.2014 2(19) Omakoira-palvelun käyttö Sisältö: Yleistä... 3 Palvelussa tehtävät toiminnot...

Lisätiedot

MyLCI verkkosivusto. Jäsentiedot

MyLCI verkkosivusto. Jäsentiedot MyLCI verkkosivusto Jäsentiedot - Uudet jäsenet Dia 3 - Jäsentietojen muutos Dia 7 - Jäsenen eroaminen Dia 10 - Perheyksikkö Dia 11 - Eronneen jäsenen uudelleen jäseneksi ottaminen Dia 14 - Siirtojäsen

Lisätiedot

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0 RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje v. 1.0 Yleistä Rockstar lukijakäyttöliittymä Tuotteiden lukeminen lähtevään tilaukseen Tilaukseen kuulumattomat tuotteet Tuotteiden lukeminen tilauksesta

Lisätiedot

Kuva: Ilpo Okkonen

Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS OHJAAJAN OHJE 14.2.2017 Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS Oulun yliopistossa Oulun yliopiston koulutusneuvosto on päättänyt, että OodiHOPS-toiminto otetaan käyttöön vähintään aloittavilla opiskelijoilla

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

Uusi tutkintoasetus 2004 ja opinto-oikeuden käsittely

Uusi tutkintoasetus 2004 ja opinto-oikeuden käsittely Uusi tutkintoasetus 2004 ja Tässä ohjeessa kuvataan silloin kun perustutkinto-opiskelija siirtyy uuteen tutkinto-asetukseen opiskelija suorittaa uuden asetuksen mukaisen alemman tutkinnon jatko-opiskelija

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata Opinto-oppaassa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ Valitse Opintojen rekisteröinti -valikosta komento. Ikkuna aukeaa. Voit valita Näytettävät opinnot - osiosta, mitkä opiskelijan suorituksista näkyvät aktiivisina

Lisätiedot

Rekisteröintikatsastus. L-luokan ajoneuvo

Rekisteröintikatsastus. L-luokan ajoneuvo Rekisteröintikatsastus L-luokan ajoneuvo Kirjautuminen / katsastuksen päävalikko L3-luokan rekisteröintikatsastus variantti- ja versiotietojen pohjalta Käytettynä maahantuotu Ahtimen jälkiasennus Kirjaudu

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

ehops-opastus

ehops-opastus ehops-opastus 5.11.2014 Sisältö Opintosuunnitelman luominen askeleittain Opintosuunnitelman muokkaus Opintojen aikatauluttaminen Perustelujen lisäys Kyselyt: kv- ja oppiainetason kysely Opintosuunnitelman

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata WebOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

Uusi tutkintoasetus 2004 ja opinto-oikeuden käsittely

Uusi tutkintoasetus 2004 ja opinto-oikeuden käsittely Helsingin yliopisto WinOodi Sivu 1/6 Uusi tutkintoasetus 2004 ja opinto-oikeuden käsittely A. Siirtyminen uuteen tutkintoasetukseen 1. Avaa Perustiedot / Opinto-oikeuden käsittely. 2. Hae Opiskelija ja

Lisätiedot

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE 2007 Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S SISÄLLYS 1 Projektorin käyttö... 3 2 Projektien julkinen haku ja selailu... 4 2.1 Hakuvaihtoehdot... 4 2.2 Tarkennettu haku... 5 3 Rekisteröityminen

Lisätiedot

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta.

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta. OHJE KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TEKEMISESTÄ WILMAAN Ennen kuin pääset ilmoittamaan lapsesi kouluun, tulee sinun tehdä käyttäjätunnukset wilmaan. Jos esiopetuksessa olevan lapsesi päiväkodissa on otettu wilma käyttöön,

Lisätiedot

Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1

Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1 Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1 Elisa Oyj 2 (11) Hallintakäyttöliittymä ohjeet 1 Yleistä Yritysten ylläpitäjät Hallinnoivat tiettyjä yrityksen palvelunumeroita Hallinnoivat

Lisätiedot

SNKK:n M-Files jäsenrekisteri

SNKK:n M-Files jäsenrekisteri SNKK:n M-Files jäsenrekisteri Tässä tiedostossa on ohjeistettu Nuorkauppakamarin jäsenrekisterin käyttö. Yhdistyslain 11 mukaan Yhdistyksen jäsenistä on hallituksen pidettävä luetteloa. Luetteloon on merkittävä

Lisätiedot

Tiedonlähteille NELLIn kautta -

Tiedonlähteille NELLIn kautta - 28.8.2009 1 Tiedonlähteille NELLIn kautta - www.nelliportaali.fi/jy NELLI-portaali on tiedonhakujärjestelmä, joka tarjoaa pääsyn Jyväskylän yliopistossa käytettävissä oleviin sähköisiin aineistoihin kuten

Lisätiedot

OpeOodi Kuvaustekstien ja lisätietokysymysten lisääminen

OpeOodi Kuvaustekstien ja lisätietokysymysten lisääminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Kuvaustekstien ja lisätietokysymysten lisääminen Opetustapahtuman vastuuopettaja tai virkailija pääsee muokkaamaan opetustapahtuman tietoja. Tämä ohje neuvoo miten

Lisätiedot

Verkkotietopalvelu Käyttöopas osiot koskien Green Card suoritusten vastaanottajien sekä suorittajien tietojen lisäämistä

Verkkotietopalvelu Käyttöopas osiot koskien Green Card suoritusten vastaanottajien sekä suorittajien tietojen lisäämistä Verkkotietopalvelu Käyttöopas osiot koskien Green Card suoritusten vastaanottajien sekä suorittajien tietojen lisäämistä Seurakäyttäjille Pähkinänkuoressa: 1. Kirjaudu järjestelmään admin.golf.fi seurakohtaisilla

Lisätiedot

PIKAOPAS INTRUM WEBIN PERINNÄN TOIMINTOIHIN. Päivitetty 10/2014

PIKAOPAS INTRUM WEBIN PERINNÄN TOIMINTOIHIN. Päivitetty 10/2014 PIKAOPAS INTRUM WEBIN PERINNÄN TOIMINTOIHIN Päivitetty 10/2014 Tervetuloa Intrum Webin Perinnän verkkopalvelun käyttäjäksi! Tämä pikaopas johdattaa Intrum Webin perustoimintoihin. Tarkempaa tietoa toiminnoista

Lisätiedot

WebOodissa (KV koordinaattorit)

WebOodissa (KV koordinaattorit) Ohje Courses in English for Exchange Students oppaan laatimiseen WebOodissa (KV koordinaattorit) WebOodissa on kahdenlaisia käyttöoikeuksia OpasOodiin. Ne KV koordinaattorit, joilla ennestään on OpasVastuuhenkilö

Lisätiedot

BlueCommerce maksulinkki

BlueCommerce maksulinkki Aluksi kirjaudu TCS Raportointipalveluun käyttäjätunnuksella ja salasanallasi: TCS-palvelussa, valitse ecommerce -välilehti sivun ylälaidan palkista, ja kun let siirtynyt ecommerce-välilehdelle, valitse

Lisätiedot

Sporttirekisteriin kirjautuminen:

Sporttirekisteriin kirjautuminen: 1 Sporttirekisteriin kirjautuminen: sporttirekisteri.fi (helppo muistaa) tai vaihtoehtoisesti: rekisteri.sportti.fi/sso Seurakäyttäjätunnus on toimitettu seuran yhteyshenkilölle (yhteyshenkilön sportti-id

Lisätiedot

Courses in English -oppaan tekeminen

Courses in English -oppaan tekeminen 1 Courses in English -oppaan tekeminen Uuden opinto-oppaan tekeminen Valitse valikosta komento Opinto-oppaat. 2 Näkymään aukeaa oppaita kolmella välilehdellä. Ensimmäisenä näkyvät tulevat oppaat ja toisella

Lisätiedot

Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI

Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Kirjautuminen REKI järjestelmään...2 ATJ Aloitussivu...3 Rekisteröinnin päävalikko...4 Liikennekäytöstäpoisto...5 Rekisteritietojen haku...5 Omistajuuden perustiedot...6

Lisätiedot

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto GEA -tuotannonohjausjärjestelmästä Ammu-ohjelmistoon 07/2014 Asennettavat ohjelmat ja versiot Ammu Ammu versio 1.85 tai

Lisätiedot

Discendum Oy

Discendum Oy 1 CV+ ansioluettelon luominen ja muokkaus CV+ - Yleistä 3 CV+ -ansioluettelon luominen 5 Tietojen muokkaaminen Perustoiminnot 7 CV+ sisältöjen otsikoiden muokkaus 8 Koulutus- ja työkokemustiedot Todistuksen

Lisätiedot

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ 1 HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ Valitse Opintojen rekisteröinti -valikosta komento Hyväksilukeminen. Voit valita Näytettävät opinnot -osiosta, mitkä opiskelijan suorituksista näkyvät

Lisätiedot

FENNO MEDICAL OY FENNO MARKET KÄYTTÖOHJEET. Fenno Medicalin sähköinen

FENNO MEDICAL OY FENNO MARKET KÄYTTÖOHJEET. Fenno Medicalin sähköinen FENNO MEDICAL OY FENNO MARKET KÄYTTÖOHJEET Fenno Medicalin sähköinen 2(9) Kotijakelun sähköinen tilausjärjestelmä Kotijakelun sähköinen tilausjärjestelmä tekee tilaamisesta joustavaa ja vaivatonta. Järjestelmän

Lisätiedot

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus 1 OpasOodi Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia

Lisätiedot

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus 1 OpasOodi Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia

Lisätiedot

INTINU13A6 Java sovellukset

INTINU13A6 Java sovellukset Johdanto Kurssin tavoitteena oli luoda tietokantaa käyttävä websovellus Java EE ohjelmointikielellä, sekä hyödyntää muun muassa servlettejä sekä JSP sivuja ja muita tekniikoita monipuolisesti. Webserverinä

Lisätiedot

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron OmaVero Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron Kirjaudu OmaVeropalveluun osoitteessa www.vero.fi/omavero. Klikkaa sinistä Kirjaudu sisään -painiketta. Kirjautumisen jälkeen näytölle avautuu OmaVero-palvelun

Lisätiedot

Ryhmät. Pauliina Munter/Suvi Junes Tampereen yliopisto/ Tietohallinto 2014

Ryhmät. Pauliina Munter/Suvi Junes Tampereen yliopisto/ Tietohallinto 2014 1 Ryhmät Moodlessa voi jakaa opiskelijoita pienempiin alaryhmiin, joilla toimitaan esim. keskustelualueella tai työskennellään wikissä. Ryhmätoiminto on hyödyllinen, jos kurssilla on paljon osallistujia

Lisätiedot

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 3 2. ENNEN OTTELUN ALKUA Kirjautuminen 3 3. TILASTOINTI Aloitusnäkymä ja kokoonpanot 4 Pelaajien vaihtaminen 6 Maali 7 Rangaistukset 8 Poista

Lisätiedot

YHDISTYSKÄYTTÄJIEN KÄYTTÖOHJE

YHDISTYSKÄYTTÄJIEN KÄYTTÖOHJE YHDISTYSKÄYTTÄJIEN KÄYTTÖOHJE Kansallinen Kokoomus rp. 18.2.2013 Kansallinen Kokoomus rp. Kansakoulukuja 3 A, 2. krs. 00100 Helsinki www.kokoomus.fi 2 (28) SISÄLLYS 1. Kirjautuminen...3 1.1. Jäsennumero

Lisätiedot

SEURAVERKKO TULEE! Ota koppi!

SEURAVERKKO TULEE! Ota koppi! SEURAVERKKO TULEE! Ota koppi! Seuratoiminta on suomalaisen liikunnan ja urheilun kulmakivi Päätehtävämme on tuottaa urheilijoita sekä aktivoida liikkumaan. Miten tätä päätehtävää voidaan tukea? Sama tuska

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien käsittely

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien käsittely Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien käsittely Suomen Kennelliitto ry. 9.5.2014 2(7) Pätevyyksien käsittely Sisältö: Pätevyydet -sivun näkyminen... 3 Pätevyydet -sivun

Lisätiedot

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen EU Login EU Login kirjautuminen EU Login järjestelmä mahdollistaa keskitetyn pääsyn useisiin eri Euroopan Komission verkkosovelluksiin yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. EU login varmistaa identiteettisi

Lisätiedot

Lähettäjä ja vastaanottaja

Lähettäjä ja vastaanottaja Lähettäjä ja vastaanottaja UNIFAUN WWW.UNIFAUN.COM 6. HEINÄKUUTA 2016 Sisällysluettelo 1 Lähettäjä... 3 1.1 Uusi Lähettäjä (ja vastaanottaja)... 3 1.2 Etsi tallennettuja lähettäjiä... 4 1.3 Näytä ja kopioi

Lisätiedot

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Oulun kaupunki Liikuntapalvelut Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Aloittaminen Kirjaudu rekisteröitymisen jälkeen varausjärjestelmään käyttäjätunnuksella ja salasanalla jotka olet saanut

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

Käyttöopas ABAX RFID READER. The difference is ABAX

Käyttöopas ABAX RFID READER.  The difference is ABAX www.abax.fi Käyttöopas ABAX RFID READER The difference is ABAX 2 The difference is ABAX ABAX RFiD-LUKIJA ABAX RFiD-lukijan avulla työntekijä voi kirjautua auton kuljettajaksi oman RFiD-kortin tai -tunnisteen

Lisätiedot

S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje

S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje 1 Yleistä Verkkolaskuportaali on internetissä toimiva sovellus, jonka kautta voi lähettää verkkolaskuja Verkkolaskuportaali soveltuu toimittajille, joilla ei ole sopimusta

Lisätiedot

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI...

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI... OHJE HUOLTAJALLE 2 / 22 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN

OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN 1 Sisällysluettelo Sisällysluettelo. 2 1. Passeliin kirjautuminen. 3 2. Luo uusi asiakas asiakaskortistoon.. 3 3. Uuden laskun tekeminen.. 5 4. Laskun lähettäminen verkkolaskuna...

Lisätiedot

Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Pauliina Munter/Suvi Junes Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2015

Pauliina Munter/Suvi Junes Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2015 Ryhmät Moodlessa voi jakaa opiskelijoita pienempiin alaryhmiin, joilla toimitaan esim. keskustelualueella tai työskennellään wikissä. Ryhmätoiminto on hyödyllinen, jos kurssilla on paljon osallistujia

Lisätiedot

Avaa sovellus (PERUSAURORA)

Avaa sovellus (PERUSAURORA) 23.12.2010. Päivitetty 12.01.2011. Täydennetty 01.02.2011 Kaarina Karjalainen 1 Tehdyn numeron kopioiminen omalle osastolle Tämä on ohje numeroiden kopioimista varattaville/lainattaville lehdille. Pääsääntönä

Lisätiedot

Oodin hops: Ryhmätyökalu

Oodin hops: Ryhmätyökalu 1 Oodin hops: Ryhmätyökalu Tämä ohje neuvoo, miten hyödynnät Oodin hopsin Ryhmätyökalu-toimintoa. Ryhmätyökalun avulla voi luoda hops-ohjausryhmiä, asettaa niille ohjaajat sekä lisätä niihin opiskelijoita.

Lisätiedot

Ehdokasrekisterin käyttö yhdistyksissä

Ehdokasrekisterin käyttö yhdistyksissä Ehdokasrekisterin käyttö yhdistyksissä Ehdokkaita asettavien yhdistysten vaalivastaavat täyttävät ehdokkaiden tiedot. Tunnukset on jaettu ehdokkaita asettavien yhdistysten vaalivastaaville ja puheenjohtajille.

Lisätiedot

Oma matkakortti -palvelu: Käyttäjän ohje

Oma matkakortti -palvelu: Käyttäjän ohje Oma matkakortti -palvelu: Käyttäjän ohje Oma matkakortti -palvelussa voi tarkistaa matkakortin sisällön, esimerkiksi voimassa olevat kausiliput ja kortilla jäljellä olevan arvon määrän sekä omat asiakastiedot.

Lisätiedot

ANSIOMERKKIEN HAKEMINEN

ANSIOMERKKIEN HAKEMINEN Versio Oikeudet: 22.3.2016 vj Kaikki 15-vuotta täyttäneet ANSIOMERKKIEN HAKEMINEN Ansiomerkkejä siirrytään hakemaan sähköisesti suoraan partiorekisteri Kuksasta. Haettavissa on kaikki keskusjärjestön ansiomerkit.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO Kirjautuminen Kirjatuminen järjestelmään tapahtuu syöttämällä ylläpitäjältä (yleensä sähköpostilla) saatu käyttäjätunnus ja salasana niille varattuihin kenttiin. Jos olet unohtanut salasanasi voit syöttää

Lisätiedot

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE OHJEITA MOODLEN KÄYTTÖÖN Moodle on avoimeen lähdekoodiin perustuva verkko-oppimisympäristö. Omalta Moodlealueeltasi löydät kurssin materiaalit, tehtävät, uutiset/tiedotteet,

Lisätiedot

Valkeakoski-opiston tuntiopettajien ohje Hellewiin

Valkeakoski-opiston tuntiopettajien ohje Hellewiin Valkeakoski-opiston tuntiopettajien ohje Hellewiin Kirjautuminen... 2 Omien henkilötietojen päivitys ja osaaminen kohdan täydentäminen... 2 Omien kurssien tarkastelu... 3 Kurssin lisääminen kopioimalla

Lisätiedot

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET...

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET... OHJE OPPILAALLE 2 / 21 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen Suomen Kennelliitto ry. 19.5.2014 2(10) Toimintailmoituksen antaminen Sisältö: Yleistä... 3 Toimenpiteet sähköisen toimintailmoituksen

Lisätiedot

UUSI PELAAJA / henkilökohtaisen (tai huoltajan) käyttäjätilin luominen KIRJAUDU >> (ei kirjautunut aiemmin)

UUSI PELAAJA / henkilökohtaisen (tai huoltajan) käyttäjätilin luominen KIRJAUDU >>  (ei kirjautunut aiemmin) UUSI KÄYTTÄJÄTILI UUSI PELAAJA / henkilökohtaisen (tai huoltajan) käyttäjätilin luominen KIRJAUDU >> http://www.palloliitto.fi/pelipaikka (ei kirjautunut aiemmin) 1.Kirjoita sähköpostiosoitteesi HUOM!

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJA TÄYDENNÄ HAKEMUSTA -OHJE

PALVELUNTUOTTAJA TÄYDENNÄ HAKEMUSTA -OHJE PALVELUNTUOTTAJA TÄYDENNÄ HAKEMUSTA -OHJE HELSINKI: SUUN TERVEYDENHUOLTO 1 KIRJAUDU JÄRJESTELMÄÄN Siirry PSOP-järjestelmän sivuille: https://parastapalvelua.fi/ Valitse Kirjaudu sisään PSOP kirjautuminen:

Lisätiedot

Opinto-oppaan tekeminen

Opinto-oppaan tekeminen 1 Opinto-oppaan tekeminen Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opinto-oppaita voidaan luoda WebOodin OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasVastuuhenkilö-oikeudet. WebOodin

Lisätiedot

2. Liikennöitsijä saa omaan sähköpostiinsa käyttäjätunnuksen ja salasanan palveluun kirjautumista varten.

2. Liikennöitsijä saa omaan sähköpostiinsa käyttäjätunnuksen ja salasanan palveluun kirjautumista varten. LabkoNet 20.08.2013 LabkoNet järjestelmä Käyttöön tuleva järjestelmä pohjautuu vuodesta 2003 käytössä olleeseen LabkoNet palveluun Nykyistä LabkoNet sivustoa laajennetaan liikennöitsijöiden omalla sivustolla

Lisätiedot

LUKUKAUSI-ILMOITTAUTUMINEN

LUKUKAUSI-ILMOITTAUTUMINEN LUKUKAUSI-ILMOITTAUTUMINEN 15.8.2014 Yleistä Opiskelija voi ilmoittautua läsnä- tai poissaolevaksi myös WebOodin kautta. Läsnäolevaksi ilmoittautuva opiskelija voi maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksun,

Lisätiedot

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN 1. Kulta2 -järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 1-3 2. Järjestelmään kirjautuminen olemassa olevalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla s. 4-5 3. Hakemuksen

Lisätiedot

Postitussuunnitelman käsittely

Postitussuunnitelman käsittely Postitussuunnitelman käsittely Postittamisen työpöytä Käyttöohje Sisältö Ovathan yrityksesi yhteystiedot ajan tasalla? dia Ilmoitus uudesta postitussuunnitelmasta dia 4 Aloita postitussuunnitelman käsittely

Lisätiedot

Tilatun palvelun muutos tai peruminen

Tilatun palvelun muutos tai peruminen Tilatun palvelun muutos tai peruminen Sähköiset asiointipalvelut Postittamisen työpöytä 1 sisältö Edellytykset muutoksille / päivityksille / peruutuksille sivu 3 Postinumeroiden poistaminen tilaukselta

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Tavoitettavuusasetusten hallinta Oma Elisa -käyttöliittymällä Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin.

Lisätiedot

Opintokohteen luominen

Opintokohteen luominen Helsingin yliopisto WinOodi Sivu 1/6 Opintokohteen luominen Luo uusi opintokohde joko lisäämällä uusi opintokohde (Tapa 1) tai kopioimalla olemassaoleva opintokohde uudeksi (Tapa 2). Alkuvalmistelut: Hae

Lisätiedot

OODIHOPS OPISKELIJAN OHJE

OODIHOPS OPISKELIJAN OHJE OODIHOPS OPISKELIJAN OHJE 14.2.2017 Kuva: Juha Sarkkinen Sisältö OODIHOPS OPISKELIJAN OHJE... 1 Sisältö... 2 Taustaa... 3 Aloitus... 4 Uuden OODIHOPSin luominen... 4 Tavoitteet ja itsearviointi... 6 Opintojen

Lisätiedot

Tuomarit. 1. Järjestelmään kirjautuminen

Tuomarit. 1. Järjestelmään kirjautuminen Tuomarit Taso järjestelmässä hoidetaan Suomen Palloliiton valtakunnallisten sarjojen, sekä järjestelmän käyttöönottaneiden piirien erotuomariasettelut ja tulospalvelu (mm. sähköiset pöytäkirjat). 1. Järjestelmään

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

Raportit löytyvät klikkaamalla ylänavigaatiopalkista Raportit. Raportit-sivu aukeaa automaattisesti Normaalien raporttien listaukseen.

Raportit löytyvät klikkaamalla ylänavigaatiopalkista Raportit. Raportit-sivu aukeaa automaattisesti Normaalien raporttien listaukseen. 1.1 Raportit Ohjelmistossa on mahdollisuus tarkastella jo luotuja tai luoda uusia raportteja riippuen käyttäjän tarpeista. Ideana on, että käyttäjän tarvitsee osata mahdollisimman vähän monimutkaisia koodeja

Lisätiedot

Käyttötapauksen nimi Lukija: pääsivu Osallistujat Lukija Tuloehdot Käyttäjä on avannut sivuston pääsivun Kuvaus Ruudulle tulostuvat kirjoittajat ja

Käyttötapauksen nimi Lukija: pääsivu Osallistujat Lukija Tuloehdot Käyttäjä on avannut sivuston pääsivun Kuvaus Ruudulle tulostuvat kirjoittajat ja Käyttötapauksen nimi Lukija: pääsivu Osallistujat Lukija Tuloehdot Käyttäjä on avannut sivuston pääsivun Kuvaus Ruudulle tulostuvat kirjoittajat ja heidän juttujensa otsikot. Poikkeukset - Lopputulos Käyttäjä

Lisätiedot

WebOodi / Opinto-opas

WebOodi / Opinto-opas 1 WebOodi / Opinto-opas Osoite WebOodiin: https://oodi.aalto.fi/a/ WebOodiin kirjaudutaan mikroverkon tunnuksella & salasanalla. Valikosta valitaan Opintokohteet (tai Oppaiden ylläpito). Valitaan valintalistasta

Lisätiedot

Moodle-alueen muokkaaminen

Moodle-alueen muokkaaminen Moodle-alueen muokkaaminen Alla oleva kuva esittää Moodle-aluetta sellaisena kuin se sinulle toimitetaan tilattuasi alueen Opetusteknologiapalveluista: - Etusivun näkymä koostuu sivun keskellä olevista

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

Piippolan Metsästysyhdistys Ry Anttilantie 4 Rek.Nro Piippola

Piippolan Metsästysyhdistys Ry Anttilantie 4 Rek.Nro Piippola OHJEET PIIPPOLAN METSÄSTYSYHDISTYKSEN JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖÖN Yleistä Piippolan Metsästysyhdistys on ottanut käyttöön uuden nykyaikaisen jäsenrekisterin. Samassa yhteydessä kaikille jäsenille on tilattu

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Tietokanta Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia ja linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot