RAPORTIT. 1. Yleistä. Sisällysluettelo:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "RAPORTIT. 1. Yleistä. Sisällysluettelo:"

Transkriptio

1 RAPORTIT Sisällysluettelo: 1. Yleistä 2. Rekisteristä löytyvät raporttipohjat Normaalit Valmiit Kiinteät raportit ja työkalut 3. Uuden raportin luominen 1. Yleistä Sporttirekisterissä on erittäin monipuolinen raporttityökalu. Raporttien avulla rekisteristä on mahdollista saada ulos käytännössä kaikki jäsenistä tallennettu tieto omavalintaisilla hakuehdoilla, ja raporttien kautta tehdään myös esim. kilpailuluvat ja jäsenlaskutukset. Jäsensihteerien työtä helpottamaan raportteihin on lisäksi tallennettu valmiita raporttipohjia. Rekisterin peruskäyttöön riittää hyvin valmiiden ja kiinteiden raporttien käyttö. Uuden raportin luomisessa on neljä vaihetta: 1. Hakuehtojen valinta 2. Hakuehtojen tarkistus ja mahdollinen tallennus myöhempää käyttöä varten 3. Hakutulosten alustava listaus ja raportin muodon valinta 4. Lopullisella raportilla näytettävien tietojen valinta. Raporttien käyttö Raportteihin päästäksesi klikkaa rekisterin vasemmasta yläkulmasta raportit. Jos haluat luoda uuden oman raportin, klikkaa Lisää uusi. Jos haluat käyttää valmiita pohjia, valitse pudotusvalikosta raporttityyppi (valmiit tai kiinteä) ja klikkaa valitse. a. Valitse haluamasi raportti ja klikkaa käytä raporttia. b. Jos haluat hieman muuttaa raportin hakuehtoja, klikkaa muokkaa. c. Raporttipohjat päivittyvät automaattisesti. Jos esim. tallennat oman raportin jonka hakuehtoina on 0-15-vuotiaat jäsenet, joka kerta käyttäessäsi raporttia se hakee tiedot kyseisen päivän ikätilanteen mukaan.

2 2. Rekisteristä löytyvät raporttipohjat Normaali Normaaleissa raporteissa on valmiiksi tallennetut hakuehdot, mutta raportti pitää luoda itse loppuun uuden raportin teon kolmannesta kohdasta alkaen. Normaaleihin tallentuvat myös omat raporttisi mikäli tallennat hakuehdot (uuden raportin luominen kohta 2). SRL Aktiiviset jäsenet: Hakuehtona ovat seuranne aktiiviset jäsenet eli jäsenet, joiden jäsenyydellä ei ole päättymispäivää tai se on tulevaisuudessa. Laskutuksen tilalla ei ole väliä. Raporttia voi käyttää jos haluat jäsenlistan jossa on muita kuin sellaisia tietoja, joista on valmiit raportit. Sähköpostin lähettäminen jäsenille suoraan rekisteristä tämän raportin avulla Klikkaa Käytä raporttia. Valinta avaa sivun, jolla pääset alustavasti tarkastelemaan hakutulosta ja valitsemaan raportin muodon (uuden raportin luominen kohta 4). Jos poistat tässä henkilöitä listalta, heille ei lähde viestiä. Valitse toiminto-pudotusvalikosta Sähköposti ja klikkaa valikon alta Käytä. Kirjoita sivun kenttiin viestisi otsikko ja viesti. Lisää ruksi laatikon alle kohtaan ensisijainen . Klikkaa Lähetä. Viestin lähettäjänä näkyy sinun ensisijainen sähköpostiosoitteesi. Liitetiedostot tai muotoilut eivät ole mahdollisia tätä lähetystapaa käytettäessä. Mikäli haluat lähettää liitteitä, ota jäsenistä exel-raportti ja kopioi siitä osoitteet omaan sähköpostiohjelmaasi. SRL Jäsenet, myös päättyneet: Hakuehtona ovat seuranne jäsenet, sekä eronneet että aktiiviset. Sähköpostin lähettäminen jäsenille suoraan rekisteristä. Valmiit Valmiissa raporteissa ovat raportit, jotka on tallennettu valmiina. Sinne tallentuvat myös omat raporttisi jotka tallennat uuden raportin luomisen kohdassa neljä. SRL Aktiiviset jäsenet Exel: Hakuehtona ovat seuranne aktiiviset jäsenet eli jäsenet, joiden jäsenyydellä ei ole päättymispäivää tai se on tulevaisuudessa, ja henkilölle on tulostunut kuluvan kauden lasku. Monipuolinen perusraportti jäsenistä! Raportti aukeaa valmiina Exel-taulukkona, jossa ovat jäsenistä seuraavat tiedot: jäsennumero, sukunimi, etunimi, syntymäpäivä, suoramarkkinointitieto, osoite, postinumero, postitoimipaikka, maa, ensisijainen puhelin, ensisijainen matkapuhelin, ensisijainen , seura, jäsenlaji, jäsenyyden alkupäivä, jäsenyyden loppupäivä, kortin painoonmenopäivä, jäsenyyden maksupäivä, suoritettu summa. Raportista näet helposti esim. jäsenmaksutilanteenne. Taulukosta on helppo kopioida jäsenten sähköpostiosoitteet useimpiin sähköpostiohjelmiin. Turhia sarakkeita poistamalla raportista saa helpommin luettavan ja tulostettavan. Jäsenten sähköpostit Taulukkoa muokkaamalla saat helposti erilaisia listoja. Voit lajitella taulukon esim. syntymäaikojen mukaan mikäli tarvitse vain junnujen sähköpostiosoitteet, tai maksupäivän mukaan mikäli haluat

3 listan maksamattomista jäsenistä. Kokeile rohkeasti! Raportin saa aina otettua rekisteristä uudestaan jos saat sen solmuun! SRL Jäsenet, myös päättyneet: Hakuehtona ovat seuranne jäsenet, sekä eronneet että aktiiviset. Raportti aukeaa valmiiseen Exel-taulukkoon, ks. edellä. SRL_Seuran tehtävänhaltijat: Hakuehtona ovat henkilöt, joilla on seurassa aktiivinen (= ei päättymispäivää tai se on tulevaisuudessa) tehtävä henkilön tiedoissa Tehtävät-välilehdellä. Raportti on hyödyllinen esim. seuran sähköposti-tehtävien päivittämisen ja yhteystietojen ilmoittamisen yhteydessä. Raportti aukeaa valmiina exel-taulukkoon jossa ovat seuraavat tiedot: henkilön jäsennumero, nimi, ensisijainen matkapuhelin, ensisijainen sähköpostiosoite, tehtävänimike sekä tehtävän alku- ja loppupäivät. Taulukosta on helppo tarkistaa seuran yhteyshenkilöiden yhteystietojen ajantasaisuus. Seuran yhteyshenkilö (= saa SRL:n paperipostin) ei tule tälle raportille vaan näkyy organisaation perustiedoissa. Ohje sähköpostitehtävien päivittämiseen löytyy Henkilötiedot-ohjeesta, kohta 2.8. Kiinteät raportit ja työkalut Kiinteissä raporteissa on valmiita raportti- ja työkalupohjia. Työkalut: Nippulisenssi Tätä kautta tehdään D-, B- ja A-kilpailuluvat, ks. erillinen ohje. Työkalut: Jäsenlaskutus seurat (JMP) Työkalulla voi tulostaa jäsenlaskuja. Suositellaan käytettäväksi lähinnä itse laskuttavilla seuroilla vuoden ensimmäisessä laskutuksessa kun rekisteristä otetaan kerralla useita laskuja. Yksittäiset laskut kannattaa tulostaa suoraan jäsenen tiedoista. Tällä työkalulla tehdään myös karhulaskujen tulostus. Laskut ja karhulaskut Valitse jäsenkausi. Laskutus aina vain kuluvalta jäsenkaudelta. Seuroilla ei ole green card jäseniä. Valitse Haluamasi SRL- ja SEURAN -jäsenlajit: klikkaa valituksi ylin haluamasi jäsenlaji ja paina näppäimistösi shift-nappi pohjaan ja kulje nuolella alaspäin siten, että kaikki laskutettavat jäsenlajit muuttuvat sinisiksi. Jos haluat välistä jonkun pois, paina ctrl ja klikkaa hiirellä ko. riviä. Jos menee pieleen, voit aloittaa alusta klikkaamalla ensin yhden rivin valituksi jne. Lisää eräpäivä. Suositus 14 vrk. Valitse osoite-kohtaan seuran tehtävänhaltija. Valitse tehtävä-kohtaan jäsensihteeri. Valitse pudotusvalikosta laskun teksti. Jos tulostat laskuja ensimmäistä kertaa, valitse SRL jäsenlasku 201X suomeksi tai SRL medlemsavgift 201X på svenska. Jos tulostat karhulaskuja, valitse SRL maksumuistutus 201X. Valitse kieli sen mukaan kumman laskupohjan olet valinnut. Jos valitset ruotsi, laskut lähtevät niille jäsenille, joiden kieleksi henkilön tietoihin on merkitty ruotsi. Jos teet karhulaskutusta, valitse kieleksi ei väliä.

4 Jos teet karhuajoa, lisää ruksi kohtaan karhuajo. Testi-ruksi: Oletuksena on, että ajo on ensin testi jolloin laskut eivät oikeasti kirjaudu. Voit harjoitella ensimmäisen kerran ja kun haluat tehdä todellisen laskutusajon, täytä kaikki yllämainitut kohdat ja ota testi-ruksi pois. Siten saat laskut kirjautumaan järjestelmään. Klikkaa seuraava. Sivulle tulostuvat mahdolliset herjat. Jos esim. jollekin jäsenelle on lisätty jäsenlaji jolle ei teillä ole hintaa rekisterissä, se näkyy tässä. Klikkaa sivun alareunasta Lataa, jolloin laskut aukeavat ruudulle yhtenä pdf-tiedostona tulostusta varten. Raportit: Lisenssiluettelo Raportilla saa listan seuran kilpailuluvista, joko kaikki myönnetyt tai vain maksaneet. Valitse haluamasi kausi. Valitse haluatko vain maksetut luvat vai kaikki myönnetyt. Valitse haluatko raportin pdf:nä vai exelinä. Raportit: Jäsenmaksulaskutuksen tilitysajot Raportin kautta saat tiedon SRL:n seuralle tekimistä jäsenmaksutilityksistä kirjanpitonne liitteeksi. Tilitysraportit Valitse seura (klikkaa siniseksi). kirjanpitoon Valitse pudotusvalikosta haluamasi päivän ajo. Saat Exel-taulukon, jossa on lista ko ajoon kuuluvista jäsenmaksuista eriteltynä. Raportit: Maksaneet jäsenet Raportin kautta saat listan kuluvan tai edellisten vuosien maksaneista tai maksamattomista jäsenistänne. Sillä, onko jäsenyys enää voimassa, ei ole väliä. Huomioithan, että uudet jäsenet tulevat listalle vasta kun lasku on muodostunut rekisteriin (olet tulostanut sen itse tai se on lähtenyt SRL:n ajossa). Raporttia kannattaa käyttää alkuvuodesta edellisen vuoden jäsenmäärän tarkistamiseen. Jäsenmaksutilanne vuosittain Alue- ja seuravalikot voivat olla tyhjät tai niissä voi näkyä seuranne tiedot. Molemmilla tavoilla raportti toimii. Valitse haluamasi jäsenkausi. Valitse Haluamasi SRL- ja SEURAN -jäsenlajit: klikkaa siniseksi ylin haluamasi jäsenlaji ja mikäli haluat useamman samaan raporttiin, paina näppäimistösi shift-nappi pohjaan ja kulje nuolella alaspäin siten, että kaikki laskutettavat jäsenlajit muuttuvat sinisiksi. Jos haluat välistä jonkun pois, paina ctrl ja klikkaa hiirellä ko. riviä. Jos menee pieleen, voit aloittaa alusta klikkaamalla ensin yksi rivi siniseksi jne. Laskutustapa: Valitse JMP Jos haluat tietää maksamattomat, laita ruksi kohtaan Listaa maksamattomat. HUOM! Tätä ei kannata käyttää mikäli haluat listan karhuttavista, sillä tähän raporttiin tulevan mukaan myös ne jäsenet joiden jäsenyys on päätetty (eronneet, jäsenlajin vaihdot). Klikkaa Lataa. Saat Exel-raportin henkilöistä.

5 Tilastot: Jäsenmäärät sukupuolittain seuroittain Raportti antaa tiedon seuran jäsenmäärästä jäsenlajeittain ja sukupuolittain lajiteltuna. Raportilla saa nopeasti jäsenmäärän sukupuolittain esim. erilaisiin tukihakemuksiin. Valitse jäsenkausi. Valitse, haluatko vain maksaneet vai kaikki avoimet jäsenyydet. Jos haluat tietyllä aikavälillä maksaneet, voit syöttää päivät ko kenttiin. Ne voi jättää tyhjäksi, jolloin saat koko valitsemasi jäsenkauden tilanteen. Raportille tulevat jäsenmäärät jäsenlajeittain. Raportin lopussa äärimmäisenä oikealla on yhteenveto kaikista jäsenlajeista. 3. Uuden raportin luominen Valmiilla raporttipohjilla ja Exelin käyttötaidoilla pärjää pitkälle, mutta rekisterin kautta on mahdollista luoda myös omia raportteja erityisillä hakuehdoilla. Uuden raportin luomisessa on neljä vaihetta. Hakukriteereinä voi käyttää lähes mitä tahansa rekisterissä olevia tietoja, ja samoin valmiille raportille voi poimia laajasti haluamansa tietoja. Esimerkkinä luodaan raportti, jolla haetaan vuotiaita jäseniä, joilla on D-kilpailulupa. Klikkaa rekisterin vasemmasta yläkulmasta raportit ja seuraavaksi Lisää uusi 1. Hakuehtojen valinta Ensimmäisellä sivulla valitaan hakuehdot. Ne on ryhmitelty henkilön tiedoissa olevien välilehtien mukaan. Valitut hakuehdot näkyvät sivun oikeassa yläreunassa pikahaun alla. Rekisteri tuo valmiiksi hakuehdoksi perustiedoista valinnan status: aktiivinen mikä tarkoittaa henkilöitä joille ei ole merkitty kuolinpäivää. Mikäli haluat raportille myös kuolleet henkilöt, poista tämä valinta hakuehdoista. Esimerkkiraportti: o Perustieto-kohta: Syntymäpäivä-kenttiin merkitään 10 ja 17 ja klikataan lisää valinta. o Lisenssit-kohta: Klikkaa hakusanat-kentän alta hae valinnat, jolloin alla olevaan kenttään ilmestyy Suomen Ratsastajainliitto. Klikkaa se valituksi, jolloin kenttiin alemmas ilmestyy tekstiä. Kausi: Valitse kuluvan vuoden lisenssikausi. Lisenssi: Valitse D-kilpailulupa ja lisää valinta. Tila: Valitse maksettu ja lisää valinta. o Jäsenyydet-kohta: Klikkaa hakusanat-kentän alta hae valinnat, jolloin alla olevaan kenttään ilmestyy Suomen Ratsastajainliitto. Klikkaa se valituksi, jolloin kenttiin alemmas ilmestyy tekstiä. Kausi: Valitse kuluva jäsenkausi ja lisää valinta (= laskutettu kuluvana vuonna). Tila: Valitse suoritettu ja lisää valinta (= jäsenmaksu maksettu).

6 o Siirry sivun yläreunaan ja klikkaa lisättyjen valintojen alta oikeasta reunasta hae valituilla. Samassa kohtaa näet myös alustavasti kuinka monta henkilöä on tulossa raportille. Jos luku on epälooginen, tarkasta hakuehdot. 2. Hakuehtojen tarkistus ja mahdollinen tallennus myöhempää käyttöä varten Näytöllä kerrataan valitut kriteerit. Jos haluat tallentaa hakuehdot myöhempää käyttöä varten, anna raportille nimi. Se tallentuu Normaaleihin raportteihin. Klikkaa Jatka. 3. Hakutulosten alustava listaus ja raportin muodon valinta Näytöllä näkyy listaus henkilöistä. Mikäli poistat henkilön, hän ei tule mukaan raportille. Pudotusvalikoista valitaan minkälainen raportti halutaan. Valittuasi klikkaa käytä. o Exel on muokattava, käyttökelpoinen raportti. Suosittelemme tämän käyttöä. o Tarratuloste tuo nimet ja osoitteet 3x8 tarraa arkille. o Sähköposti: Lähettää sähköpostin suoraan rekisteristä. Ei mahdollista esim. liitetiedostoja. 4. Lopullisella raportilla näytettävien tietojen valinta. Tästä voit valita mitkä tiedot haluat henkilöistä raporteille. Valitut hakuehdot eivät rajoita valintaa tässä kohtaa. Jos haluat esim. vain lähettää sähköpostia henkilöille, riittää että valitset perustiedot kohdasta ensisijainen . Tällöin saat raportin, jossa on vain tämä tieto. Esimerkkiraportin tapauksessa voidaan valita esim. seuraavasti: o sukunimi, kutsumanimi (tai etunimi) ja syntymäpäivä o Lisenssit-kohdasta kilpailulupa ja maksupäivä Jos haluat tallentaa valmiin raportin, anna sille nimi sivun alareunassa. Tätä kannattaa käyttää mikäli tarvitset tiettyä raporttia usein. Raportti päivittyy aina hakuehtojen perusteella, eli mikäli käytät nyt tekemääsi raporttia viikon kuluttua, silloin saamasi raportti on ko päivän tilanne. Jos tarvitset nyt saamaasi raporttia sellaisenaan myöhemmin, tallenna lopullinen raportti (esim. exeltaulukko) omalle koneellesi. Klikkaa jatka. Raportti aukeaa ruudulle valitsemassasi muodossa. Ole yhteydessä alueassistenttiin mikäli sinulla on kysyttävää raporttien teosta tai toiminnasta!

Sporttirekisterin käyttöohjeet VALO

Sporttirekisterin käyttöohjeet VALO Sporttirekisterin käyttöohjeet VALO Sisällys 1. KIRJAUTUMINEN JA NÄKYMIEN VAIHTAMINEN... 6 1.1 Pääkäyttäjä-, liitto- ja seuratason näkymät... 6 1.2 Järjestelmässä liikkuminen... 7 1.3 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

HENKILÖTIEDOT SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä 2. Henkilötiedot 2.1 Pikahaku 2.2 Henkilön lisääminen 2.2.1 Jäsenen vanha sportti-id / hetu

HENKILÖTIEDOT SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä 2. Henkilötiedot 2.1 Pikahaku 2.2 Henkilön lisääminen 2.2.1 Jäsenen vanha sportti-id / hetu HENKILÖTIEDOT SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä 2. Henkilötiedot 2.1 Pikahaku 2.2 Henkilön lisääminen 2.2.1 Jäsenen vanha sportti-id / hetu 2.2.2 Uuden henkilön lisääminen 2.2.3 Täytettävät kentät uutta henkilöä

Lisätiedot

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE Suomen noutajakoirajärjestö ry

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE Suomen noutajakoirajärjestö ry 1 JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE Suomen noutajakoirajärjestö ry Päivitetty SISÄLLYS Jäsenmaksujen asettamisesta... 3 Jäsentyypit... 3 Suomen noutajakoirajärjestön maksuosuudet... 4 Esimerkkitapaus 1... 4 Esimerkkitapaus

Lisätiedot

Käyttöohjeet yhdistyskäyttäjille. Munuais- ja maksaliitto ry:n Sebacon jäsenhallinta- ja viestintäohjelmisto 2007

Käyttöohjeet yhdistyskäyttäjille. Munuais- ja maksaliitto ry:n Sebacon jäsenhallinta- ja viestintäohjelmisto 2007 Käyttöohjeet yhdistyskäyttäjille Munuais- ja maksaliitto ry:n Sebacon jäsenhallinta- ja viestintäohjelmisto 2007 Sisällys 1. Sebacon 1.9... 2 2. Help desk... 3 3. Kirjautuminen... 4 4. Yleisesittely...

Lisätiedot

Maanpuolustusrekisterin käyttöohje

Maanpuolustusrekisterin käyttöohje Maanpuolustusrekisterin käyttöohje versio 1.0 Ossi Ikonen ossi.ikonen@hrup.fi Yleistä Maanpuolustusrekisteri on Suomen Reserviupseeriliiton, Reserviläisliiton, Maanpuolustuskiltojen liiton ja Maanpuolustusnaisten

Lisätiedot

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96 Käyttöohjeet Kuksa Jäsenrekisteri sivu 1/96 Contents 1 Johdanto... 5 1.1 Käytön tuki... 5 2 Kirjautuminen Kuksa -jäsenrekisteriin... 5 2.1 Yleistä... 5 2.2 PartioID... 5 2.3 Virhetilanteet... 6 2.3.1 Rekisteröityminen

Lisätiedot

SELKOTIETO OY. Netti-Jäseri Käyttöohje. Netti-Jäseri

SELKOTIETO OY. Netti-Jäseri Käyttöohje. Netti-Jäseri 1 SELKOTIETO OY Netti-Jäseri Käyttöohje Netti-Jäseri N E T T I - J Ä S E R I Y H D I S T Y K S E N J Ä S E N R E K I S T E R I O H J E L M A Käyttöohje Selkotieto Oy PL 24 00351 HELSINKI Puh. 050 517 5386

Lisätiedot

Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007. Isolta Oy www.isolta.fi

Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007. Isolta Oy www.isolta.fi Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007 Isolta Oy www.isolta.fi 1 Sisällys Arkhimedes-taloushallinto yleisesti 3 1. Johdanto 3 1.1. Järjestelmävaatimukset 3 1.2. Asennus 3 1.3. Tervetuloa-ruutu 4 1.4. Perustiedot

Lisätiedot

Extranet-ohjeet Sydänmerkki-kumppaneille

Extranet-ohjeet Sydänmerkki-kumppaneille 1 Extranet-ohjeet Sydänmerkki-kumppaneille Sisällys 1 TERVETULOA SYDÄNMERKIN EXTRANET-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI... 3 1.1 Kirjautuminen... 3 1.2 Etusivunäkymä... 4 1.3 Oman organisaation tiedot Sydänmerkki-rekisterissä...

Lisätiedot

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE SIVU 1/30 POLKU SIVU 2/30 POLKU JÄSENREKISTERIN LYHYT KÄYTTÖOHJE Julkaisun tiedot: Toimittaja: Päivitys: Kuvittaja: Julkaisija: Laura Kalervo, Suunnittelutoimisto Omena Eero Tuomenoksa, Suomen Partiolaiset

Lisätiedot

Pelaajan tietojen lisääminen

Pelaajan tietojen lisääminen Käytön aloitus Ohjelma käynnistetään tuplaklikkaamalla Jäseri-kuvaketta työpöydältä, tai käynnistä-valikosta. Ohjelmasta aukeaa seuraavanlainen valikko; Jäsenrekisterissä muutetaan jäsentietoja, maksukirjassa

Lisätiedot

Kuljetus-Lastu. Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje. IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo

Kuljetus-Lastu. Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje. IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo Kuljetus-Lastu Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo Myynti/Tuki 050 491 3771 petri.lahtiluoma@itapu-lahtiluoma.fi TERVETULOA TUTUSTUMAAN KULJETUS-LASTU-LASKUTUSOHJELMAAN!

Lisätiedot

DOORANET KÄYTTÖOHJE 1 (47)

DOORANET KÄYTTÖOHJE 1 (47) 1 (47) 1 Käyttöönotto... 3 1.1 Rekisteröityminen... 3 1.2 Asetukset... 3 1.3 Nämä on hyvä tietää... 5 1.3.1 Päivämääräkentät... 5 1.3.2 Hakukentät... 5 1.3.3 Pikanäppäimet... 5 1.3.4 Suositeltu selain

Lisätiedot

WM-Laskutus 4.0 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010

WM-Laskutus 4.0 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 1 WM-Laskutus 4.0 Käyttöohje WM-Laskutus Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 WM- L A S K U T U S Y R I T Y K S E N L A S K U T U S O H J E L M A Käyttöohje Web-Media Ulvilantie

Lisätiedot

Suomen Partiolaisten jäsenrekisteri Kuksan pikaopas huoltajalle

Suomen Partiolaisten jäsenrekisteri Kuksan pikaopas huoltajalle Suomen Partiolaisten jäsenrekisteri Kuksan pikaopas huoltajalle A) Kuksaan rekisteröityminen (ensimmäisellä käyttökerralla) ja kirjautuminen (jatkossa) B) Huoltajan omien tietojen tarkastelu ja korjaaminen

Lisätiedot

Käyttöohje CSI LakiMies. Versio 2.7 Joulukuu 2012

Käyttöohje CSI LakiMies. Versio 2.7 Joulukuu 2012 Käyttöohje CSI LakiMies Versio 2.7 Joulukuu 2012 (1/118) Sisällysluettelo 1 Ohjelmiston yleiset toiminnot... 4 1.1 Ohjelmiston rakenne... 4 1.2 Perustoiminnot... 6 1.2.1 Listatoiminnot... 6 1.2.2 Ikkunatoiminnot...

Lisätiedot

WM-Laskutus 3.2 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007

WM-Laskutus 3.2 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 1 WM-Laskutus 3.2 Käyttöohje WM-Laskutus Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 W M - L A S K U T U S Y R I T Y K S E N L A S K U T U S O H J E L M A Käyttöohje Web-Media Huopalahdentie 3 E 84 00330

Lisätiedot

Jäseniä voidaan jakaa eri ryhmiin, joiden mukaan jäsenmaksuja laskutetaan. Jäsenmaksuryhmiä hallinnoidaan valikossa Asetukset -> Jäsenmaksut.

Jäseniä voidaan jakaa eri ryhmiin, joiden mukaan jäsenmaksuja laskutetaan. Jäsenmaksuryhmiä hallinnoidaan valikossa Asetukset -> Jäsenmaksut. Jäsenet Jäsenrekisteriin voi tallentaa rajattoman määrän jäseniä. Jäsen voidaan asettaa neljään eri tilaan: aktiivinen, inaktiivinen (eronnut), menehtynyt tai hakemus. Vain aktiivisia jäseniä voidaan päivittää,

Lisätiedot

Visma Approval 1.50 Käsikirja. Ohje

Visma Approval 1.50 Käsikirja. Ohje Visma Approval 1.50 Käsikirja Ohje Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman

Lisätiedot

MELAN TILAKÄYNTIREKISTERI KÄYTTÖOHJE

MELAN TILAKÄYNTIREKISTERI KÄYTTÖOHJE 2 1 YLEISTÄ MELAN TILAKÄYNTIREKISTERISTÄ... 3 1.1 SOVELLUKSEN KÄYTTÖ... 3 1.2 VERSIOVAATIMUKSET... 3 1.3 KÄYTTÖOIKEUDET... 3 1.4 KÄYTTÖLIITTYMÄN TOIMINTAPERIAATTEET... 4 2 NÄYTÖT... 4 2.1 SOVELLUKSEEN

Lisätiedot

Suomen Yrittäjien kotisivupaketti: Ohjeet

Suomen Yrittäjien kotisivupaketti: Ohjeet Suomen Yrittäjien kotisivupaketti: Ohjeet Voit tehdä tyylikkäät kotisivut yhdistyksellesi Suomen Yrittäjien kotisivupaketilla. Aloittaaksesi tarvitset vain tietokoneen ja Internet yhteyden. Tarkempia neuvoja

Lisätiedot

Käyttöopas. Potilaskortisto-ohjelma Potilastietojen hallinta ja laskutus

Käyttöopas. Potilaskortisto-ohjelma Potilastietojen hallinta ja laskutus Käyttöopas Potilaskortisto-ohjelma Potilastietojen hallinta ja laskutus 1 Tämän julkaisun sisältöä voidaan muuttaa ilman erillistä ilmoitusta. Esimerkeissä esitetyt yritykset, nimet ja muut tiedot ovat

Lisätiedot

OPAL-järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjälle

OPAL-järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjälle 27.4. 2015 OPAL-järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjälle Tämä ohje on niille kouluttajille, jotka aktivoivat koulutusten väli- ja päättöpalautteita ja tarvittaessa kommentoivat palautteita Jos oppilaitoksesi

Lisätiedot

Taseri 5.0 Käyttöohje. Taseri 5.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 1

Taseri 5.0 Käyttöohje. Taseri 5.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 1 1 Taseri 5.0 Käyttöohje Taseri 5.0 Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 1 T A S E R I Y H D I S T Y K S E N K I R J A N P I TO- O H J E L M A Käyttöohje Web-Media Ulvilantie 27f

Lisätiedot

Fivaldi käsikirja. Myynnin perustiedot. Tilaustenkäsittely, myyntireskontra ja sopimuslaskutus MYYNNIN PERUSTIEDOT

Fivaldi käsikirja. Myynnin perustiedot. Tilaustenkäsittely, myyntireskontra ja sopimuslaskutus MYYNNIN PERUSTIEDOT Tilaustenkäsittely, myyntireskontra ja sopimuslaskutus MYYNNIN PERUSTIEDOT 1 Sisällysluettelo sivu YLEISTÄ... 4 Laskutuksen käyttöönoton työjärjestys lyhyesti... 4 Mistä myynnin perustiedot avautuvat?...

Lisätiedot

Asetusten ohje CSI Lawyer. Versio 2.0 Joulukuu 2010

Asetusten ohje CSI Lawyer. Versio 2.0 Joulukuu 2010 Asetusten ohje CSI Lawyer Versio 2.0 Joulukuu 2010 2 (/ 92) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä asetuksista... 3 1.1 Yleisimmät toiminnallisuudet... 3 1.2 Navigointi asetuksissa... 4 1.3 Kuvakkeet asetuksissa...

Lisätiedot

Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot...

Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot... Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot... 3 Palaute ja tuki... 3 Sanasto... 4 Pikaopas... 6 Käy asetukset

Lisätiedot

6.0.6 ~KÄYTTÄJÄN OPAS ~ Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki. puh. (09) 2780 0078 fax (09) 155 2851. asiakaspalvelu@seuraava.fi http://exim.seuraava.

6.0.6 ~KÄYTTÄJÄN OPAS ~ Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki. puh. (09) 2780 0078 fax (09) 155 2851. asiakaspalvelu@seuraava.fi http://exim.seuraava. 6.0.6 ~KÄYTTÄJÄN OPAS ~ Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki puh. (09) 2780 0078 fax (09) 155 2851 asiakaspalvelu@seuraava.fi http://exim.seuraava.fi Sisältö Sivu 1. Yleistä 2 2. Valikot ja niiden toiminta

Lisätiedot

TIETOJEN HALLINTA. Tietojen hallinta

TIETOJEN HALLINTA. Tietojen hallinta TIETOJEN HALLINTA 1 Sisällys KÄYTTÖÖNOTTO... 7 YLEISTÄ... 7 OHJELMAN KÄYTÖN ALOITUS... 8 OHJELMAN KÄYNNISTÄMINEN... 8 OMAN SALASANAN MUUTTAMINEN OHJELMAAN KIRJAUTUMISVAIHEESSA... 8 PÄÄRUUDUN KÄYTTÖ...

Lisätiedot

2.1. Ohjelmistovaatimukset... 6. 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 6. 3.1. Yrityksen tiedot... 6. 3.2. Yrityksen logon asettaminen...

2.1. Ohjelmistovaatimukset... 6. 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 6. 3.1. Yrityksen tiedot... 6. 3.2. Yrityksen logon asettaminen... Käyttäjän opas 1. Johdanto... 6 2. Asennus... 6 2.1. Ohjelmistovaatimukset... 6 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 6 3. Käyttöönotto... 6 3.1. Yrityksen tiedot... 6 3.2. Yrityksen logon asettaminen...

Lisätiedot