LIIKUNTAPALVELUT 2014 VAUHTIA, TARKKUUTTA JA TAKTIKOINTIA. KIN ball

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LIIKUNTAPALVELUT 2014 VAUHTIA, TARKKUUTTA JA TAKTIKOINTIA. KIN ball"

Transkriptio

1 LIIKUNTAPALVELUT 2014 VAUHTIA, TARKKUUTTA JA TAKTIKOINTIA KIN ball FastScoop Pallopelit KIN ball on uusi mielenkiintoinen joukkuepeli pienelle porukalle. Nelihenkiset joukkueet kisailevat yhtä aikaa pallolla, jonka halkaisija on 1,2 metriä. Peli haastaa joukkueen yhteistoimintaan ja sopii hyvin monentasoisille pelaajille. Suomalaisten keksimä tehokas joukkuepeli, jossa pelataan lyhytvartisella kourulla lacrossen (=haavipallo) kaltaista peliä. Pelissä ei ole kuitenkaan suurta kontaktia, vaan on turvallinen peli kaikille. Perustekniikoiden läpikäynnin kautta tehokkaaseen ja mukavaan pelaamiseen perinteisesti tai sääntöjä hieman kohderyhmän mukaan soveltaen. Valittavia lajeja ovat: pesäpallo, jalkapallo, lacrosse, bounchball, lentopallo, koripallo, salibandy/sähly, sisäringette, ultimate, sovellettu rygby ja sovellettu amerikkalainen jalkapallo Viitepelit (rauhalliset / vauhdikkaat) Viitepelit ovat erilaisia versioita tutuista peleistä. Variaatio saattaa olla sääntö tai välinemuunnos oikeasta pelistä. Asiakas voi toivoa jo myyntivaiheessa pelin, josta ohjaajat kehittävät viitepelin. Mailapelit Jääpelit Pihapelit Bökkiä Perustekniikoiden läpikäynnin kautta tehokkaaseen ja mukavaan pelaamiseen perinteisesti tai sääntöjä hieman kohderyhmän mukaan soveltaen. Valittavia lajeja ovat: sulkapallo, tennis, squash, speedminton Erilaisia jääpelejä perinteisesti tai sovelletusti eri välineitä hyödyntäen. Järjestetään aktiviteeteista riippuen joko jäähallissa (kaukalopallo, ringette ja jääkiekko) tai ulkona (jääkolkka = alppicurling). Omat luistimet mukaan, mikäli luistimia käytetään. Ulkotiloissa muun muassa mölkkyä, kunkkua, petanqueta, jääkolkkaa eli alppicurling tai bocciaa. Ei niinkään hikistä liikuntaa, vaan enemmänkin ajanvietettä porukassa. Vain ulkotiloissa. Bökkiä on Pajulahden ohjaajien omakeksimä hauska peli, joka muistuttaa bocciaa. Pelin tarkoituksena on heittää boccia tai muunlaisia palloja kohti pelialuetta. Joukkueen jäsenet saavat ohjata palloja luudilla huitoen. Pelissä testataan joukkuehenkeä ja taktikointia. Myös taktiikalla ja pelisilmällä on enemmän merkitystä kuin kunnolla. Peliä voi pelata sisällä tai ulkona.

2 Frisbeegolf Minigolf Sisäcurling Frisbeegolfin tarkoitus on heittää liitokiekkoa tarkasti ja päästä mahdollisimman vähillä heitoilla kohteeseen. Uusi 18 väyläinen liitokiekkorata Pajulahden ympäristössä haastaa kokeneemmatkin pelaajat. Ratagolfia, erilaisia väyliä puttaamalla pelaten (9 kpl). Tarkoitus lyödä pallo reikään mahdollisimman vähillä lyönneillä. Rata on esteetön. Sisäversio mukavasta jäälläpelattavasti curlingista. Pelissä käytetään virallisia sisäcurling kiekkoja ja pelialustoja. Peli sopii kaikille ja on esteetön Kelkkajääkiekko Istumakelkoilla pelattavaa jääkiekkoa jäähallissa, jossa tulee varmasti hiki! Hyvä kesäextreme laji! Pelivälineenä kiekko ja jokaisella pelaajalla kaksi pientä jääkiekkomailaa, joiden toisessa päässä on piikit vauhdin lykkimistä varten. Ei luistimia, mutta mukaan LÄMPÖISET kengät; tarvittavat suojat saa jäähallilta. Ryhmä tulee suoraan jäähallille. Mikäli ryhmä on isompi, oheistoiminta myydään talvisin ja kylminä kausina Pajulahti halliin, lämpöisillä ilmoilla myös lähimaastoon ulos

3 HAUSKAA TEHOKASTA JA RENTOA PajuPumppi Gymstick Crossfunc PajuHIIT BodyBow Kahvakuula Rankka kuntotunti pump tangoilla ja painoilla. Tehokas kuntoiluväline, joka perustuu kahden jumppavälineen, kepin ja vastuskuminauhojen, yhdistämiseen. Kuormittaa kokonaisvaltaisesti kaikkia kehon lihasryhmiä. Monipuolinen harjoitus, joka haastaa kehoa kokonaisvaltaisesti. Hauskaa ja tehokasta treeniä, jossa hyödynnetään eri välineitä, jokaiselle sopivalla tavalla. HIIT = High Intencity Interval Training. Tunnin aikana tehdään sykettä kohottavia treenijaksoja. Treeni on tehokas. Kuntotunti BodyBow lautoja (=harjoittelukaari) hyödyntäen. Tunnilla vahvistetaan erityisesti keskivartalon lihaksia ja parannetaan nivelten liikkuvuutta. Sopii kaikille. Tehokas lihasvoimatreeni kahvakuulilla( kg) kohdistuu tehokkaasti koko kroppaan. Girya kuulilla harjoittelu sopii tavallisten kuntoilijoille ja urheilijoille, koska harjoittelua voidaan hyvin yksilöllisesti soveltaa kunkin lajin vaatimuksiin. Sauvakävelyt Sauvakävely: Kävelylenkki sauvakävelysauvojen kanssa. Tunnilla käydään oikea tekniikka läpi. Sauvatreeni: Tehokas sykettä nostattava treeni rinnemaastossa, jossa voidaan liikkua sauvakävelyn lisäksi mm. juosten ja loikkien. Kuntokamppailut Erinomainen, tavallisille tallaajille soveltuva kuntoilumuoto, jossa opetellaan lyöntejä, potkuja ja hikoillaan painien sekä venytellään loppuun. Rennot rytmit Helppoa ja letkeää irrottelua eri tanssityylejä mukaillen. MYÖS Rennot rytmit zumbatyyppisesti. Vauhdikas kuntotanssitunti, jossa yhdistyvät eri latinotanssit, rytmit ja askeleet. Vesiliikuntaa Jumpat: Tehokasta ja hauskaa vesiliikuntaa musiikin tahdissa tai ilman; toteutetaan joko välineillä tai ilman. Välineitä on muun muassa Hipper Smilet, uimalaudat, kannet, kepit ja lötköpötköt. Tunti voidaan toteuttaa myös kuntopiirityyppisesti. Uimataito ei ole pakollinen. Juoksu:

4 Vesijuoksutekniikan ohjausta, jonka jälkeen tehokasta juoksua sekä lihaskuntoa juoksuvyötä käyttäen kainaloidensyvyisessä vedessä. Uimataito ei ole pakollinen, mutta vesijuoksuvyö ei korvaa uintitaitoa! Pelit: Joukkuepelejä vedessä, mm. vesilentopallo, vesipallo, uppopallo, vesikoris sovelletuin säännöin. Uimakoulu aikuisille: Kuntouintien eli vapaa, rinta ja selkäuintien perusharjoitukset. Kehonhuolto ja hallinta (rentouttava / vahvistava) Koko keho liikkeelle perusharjoittein: mm. hyvän ryhdin löytämistä, koordinaatio ja tasapainoharjoituksia ja liikkuvuutta lisääviä harjoitteita. Pajutreeni Erilaisia, helppoja askelsarjoja reippaan musiikin tahdissa. Pajutreenin voi tehdä myös eri välinein. Valittavia välinejumppia ovat: aromapallojumppa, boxingjumppa, cardio tunnit, flexi bar, jättipallojumppa, keppijumppa, kuntonyrkkeily, kuntopiirit, kuntosalitreeni, spirals ja stepjumppa. Niska hartiajumppa Niska hartiaseudun jännityksiä poistavaa liikuntaa ja venyttelyä. PajuHop Saunayoga Onko muistot koulun telinevoimistelutunnilta karmeat? Ei enää sillä nyt pääset kokeilemaan voimistelurataa uudella hauskalla tavalla. Saunayoga on kokonaisvaltainen harjoitus keholle ja mielelle. Saunayogassa yhdistyy hiljaisuuden ja lämmön (n. 50 asteinen sauna) hyvinvointia lisäävä vaikutus joogaan pohjautuvien yksinkertaisten liikkeiden rentouttava vaikutus. Saunayoga sopii kaikille, jotka muutenkin voisivat olla saunassa, ei siis sen kummempia rajoitteita.) Ohjaus on 45min, joista joogasarjan osuus noin 30 min.

5 ELÄMYKSIÄ, ONNISTUMISIA JA TIIMITOIMINTAA Seinäkiipeily Noin 6 metriä korkea seinä. Sopii kouluikäisille ja sitä vanhemmille. Isossa ryhmässä muuta tekemistä Nikulan painipuolella omatoimisesti (välineet saa Pajulahdesta). Melonta Yksiköillä, kaksikoilla ja inkkareilla melontaan tutustumista rannan läheisyydessä. Jousiammunta Sopii yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille. PajuRace PajuCase Laavuretket Tiimihenkeä joukkuekisailussa, jossa yhteistyö, oivallus ja nopeus ratkaisevat! Valittavana myös fyysisesti kevyempi PajuCase. Sopii kaikenikäisille. Voidaan toteuttaa sekä sisällä että ulkona. = tiimitehtäviä (eli ajatuksellisia pulmapaloja) leppoisassa hengessä. Sopii kaikenikäisille. Voidaan toteuttaa sekä sisällä että ulkona. Retki Pajunpesälle: Mahdollisuus myös pienempiin laavuretkiin läheiselle Pajunpesälle, jossa voidaan nauttia Kanrestan tuottamia välipaloja, kuten makkaraa ja mehua, nuotiolettuja tai tikkupullaa Mahdollisuus myös isompiin ruokailuihin. Min 90 min. Retki Seelammelle: Kävellen, sauvakävellen tai lumikenkäillen Seelammelle, jossa nokipannukahvit. Noin 6 km matka yhteensä vie aikaa evästyksestä, reitistä, välineistä ja ryhmän kunnosta riippuen 2h 15 minuutista eteenpäin. Mahdollisuus vierailla myös majavan tekemällä padolla. (Katso luonto ja seikkailuliikuntaesite) Patikointi majavalammelle: Luonnonkaunis majavalampi Kilpanen sijaitsee n. 3,5km päässä Pajulahdesta. Retken aikana on mahdollista nauttia nokipannukahvit. (Katso luonto ja seikkailuliikuntaesite) Lapakiston luonnonsuojelualue: Rauhallinen koko päivän vaellusretki. (Katso luonto ja seikkailuliikuntaesite) Hiihtoretket: Hiihtoretket vaihtelevassa maastossa ryhmän ja asiakkaan ajankäytön mukaan. Retkeen voidaan sisällyttää nokipannukahvit. Mahdollisuus vuokrata hiihtovälineet. Kickbike Kickspark Potkupyöräilyä ryhmässä joko kevyenliikenteen väylällä tai maastossa. Kickbike challenge: Kickbike potkuttelut laavulle, jossa nokipannukahvit. Mukaan tarvitaan reppu, juomapullo sekä säänmukaiset ulkoiluvarusteet ja jalkineet. (Katso luonto ja seikkailuliikuntaesite) Potkukelkkailua ryhmässä joko kevyenliikenteen väylällä tai maastossa.

6 Hallimelonta Melontaa uimahallissa; mm. tekniikkaa, pelejä ja pujotteluratoja kajakkiyksiköillä. Geokätköily Lajikokeiluna suunnistusta GPS laitteiden avulla, jossa välineopastuksen jälkeen liikkumista ja rastien etsintää vaihtelevassa maastossa liikuntakeskuksen ympäristössä joko yksin tai pienryhmissä. Lumikenkäily Sykettä nostavaa liikuntaa. Alussa kevyt laji info ja tekniikan opettelua, jonka jälkeen liikkumista lumikengillä vaihtelevassa maastossa. Lumikenkäretket: Retkellä kävellään talvisessa maastossa nykyaikaisilla lumikengillä (50 paria) ohjaukseen käytetty aika asiakkaan toiveiden mukaan. Sauvat (20 paria) voi halutessaan ottaa myös mukaan. Retken aikana on myös mahdollisuus kahvinkeittoon ulkoilmassa. Miekkailu Kilpamiekkailun alkeita harjoitusmiekoin. Tunnilla opetellaan perustekniikoita ja miekkaillaan pareittain. PajuSuunnistus Valokuvasuunnistus: Ulkona valokuvakartaston kanssa suunnistusta. Rastimäärää voidaan vaihdella ryhmän tason ja ajan mukaan. Sopii lapsille. Sanaristikkosuunnistus: Suunnistusta sanallisten vihjeiden avulla. Samalla täydennetään sanaristikkoa. Sopii lapsille. Rastiralli: Hauskan helpohkot suunnistusrastit liikuntakeskuksen ympäristössä. Pärjää hyvin vähemmälläkin karttatuntemuksella. PajuBattle Kahden joukkueen välistä kisailua ja taktikointia leikkimielisesti taistellen. Vaatii sopivassa suhteessa nopeutta, tarkkuutta ja seikkailumieltä. Hiihtotekniikka Tekniikkaopetusta perinteisellä TAI vapaalla hiihtotyylillä. Aikaisempaa hiihtokokemusta ei tarvitse olla. Tunnilla pidetään hauskaa ja taidot kehittyvät siinä sivussa. Sopii myös kuntoilijalle, jotka haluavat parantaa omaa hiihtotekniikkaa. Parkour Parkour tekniikoita turvallisesti sekä hauskasti, jossa haastat koko kehon! Opettajina toimiin Lahden Parkour Akatemian parkour ohjaajat.

VAUHTIA, TARKKUUTTA JA TAKTIKOINTIA

VAUHTIA, TARKKUUTTA JA TAKTIKOINTIA PAJULAHDEN LIIKUNTAPALVELUT VAUHTIA, TARKKUUTTA JA TAKTIKOINTIA KIN-ball KIN-ball on mielenkiintoinen joukkuepeli pienelle porukalle. Kolme joukkuetta kisailevat yhtä aikaa pallolla, jonka halkaisija on

Lisätiedot

PAJULAHDEN LIIKUNTAPALVELUT 27.1.2016

PAJULAHDEN LIIKUNTAPALVELUT 27.1.2016 PAJULAHDEN LIIKUNTAPALVELUT 27.1.2016 VAUHTIA, TARKKUUTTA JA TAKTIKOINTIA KIN ball KIN ball on mielenkiintoinen joukkuepeli pienelle porukalle. Kolme joukkuetta kisailevat yhtä aikaa pallolla, jonka halkaisija

Lisätiedot

PAJULAHDEN LIIKUNTAPALVELUT 11.3.2016

PAJULAHDEN LIIKUNTAPALVELUT 11.3.2016 UUTUUDET Cross Training Escape PAJULAHDEN LIIKUNTAPALVELUT 11.3.2016 Monipuolinen harjoitus, joka haastaa kehoa kokonaisvaltaisesti. Hauskaa ja tehokasta treeniä, jossa monesti kroppa joutuu koetukselle

Lisätiedot

Aktiviteetit ryhmille

Aktiviteetit ryhmille Aktiviteetit ryhmille Tiimihenkeä nostattavaa kisailua ja hauskanpitoa Puhalletaan yhteen hiileen 60 min, max 30 hlöä 135 Kisaillaan tiimin nostatus hengessä hauskojen tehtävien parissa. Aktiviteetti toteutetaan

Lisätiedot

RENTOA YHDESSÄOLOA: TanhuvaaranSpelit tarkkuutta ja yhteistoimintaa kysyvät lajit sopivat kaikille. Ohjaaja valitsee lajit mm. ryhmän toiveiden ja

RENTOA YHDESSÄOLOA: TanhuvaaranSpelit tarkkuutta ja yhteistoimintaa kysyvät lajit sopivat kaikille. Ohjaaja valitsee lajit mm. ryhmän toiveiden ja RENTOA YHDESSÄOLOA: TanhuvaaranSpelit tarkkuutta ja yhteistoimintaa kysyvät lajit sopivat kaikille. Ohjaaja valitsee lajit mm. ryhmän toiveiden ja käytettävissä olevan ajan mukaan. Spelit suoritetaan urheilukentällä

Lisätiedot

TAHKO SPA HOTELLIN JOULUN JA UUDEN VUODEN SPORTIT (voimassa 25.12.2015. 3.1.2016)

TAHKO SPA HOTELLIN JOULUN JA UUDEN VUODEN SPORTIT (voimassa 25.12.2015. 3.1.2016) TAHKO SPA HOTELLIN JOULUN JA UUDEN VUODEN SPORTIT (voimassa 25.12.2015. 3.1.2016) LA 26.12.2015 PE 25.12.2015 Kuka on kylpylän kunkku? Spa Wipit Gamesissa jokainen pääsee testaamaan ketteryyttään Wibit-radalla.

Lisätiedot

Lajikokeiluun osallistuminen maksaa 2 / hlö - maksu tasarahalla!

Lajikokeiluun osallistuminen maksaa 2 / hlö - maksu tasarahalla! 2014 LAJIKOKEILUJA SENIOREILLE VIIKOILLA 47 & 48 Lajikokeiluun osallistuminen maksaa 2 / hlö - maksu tasarahalla! Osaan lajikokeiluista on ilmoittautuminen pe 14.11.2014 klo: 12.00 mennessä. Ilmoittautuminen

Lisätiedot

Erimover Oy Ab SUP-palvelut

Erimover Oy Ab SUP-palvelut Erimover Oy Ab SUP-palvelut 2018-2019 SUP INDOOR & OUTDOOR SUP-lautailu on maailman nopeimmin kasvava vesiurheilulaji! SUP-lautailun rauhoittava vaikutus yhdistettynä fyysiseen treeniin tekee lajista erityisen

Lisätiedot

TERVEYDEKSI! työhyvinvointiohjelma nuorille työntekijöille

TERVEYDEKSI! työhyvinvointiohjelma nuorille työntekijöille TERVEYDEKSI! työhyvinvointiohjelma nuorille työntekijöille Terveydeksi! -työhyvinvointiohjelma yritysten nuorille (alle 30 v.) työntekijöille sisältää nousujohteisen ja motivoivan kohotusohjelman (5 tapahtumaa),

Lisätiedot

LAJIESITTELYT ELIXIAN

LAJIESITTELYT ELIXIAN LAJIESITTELYT ELIXIAN tunnit Cycling Start Cycling Start sopii harjoittelun aloittamista suunnittelevalle tai sen vasta aloittaneelle. Ohjaaja on sinua varten ja auttaa sinua turvallisessa, pyörän selässä

Lisätiedot

Aikuisliikuntamenu. =lempeää liikuntaa joka sopii kaikille = haastetta keholle sopivasti = Tehokasta menoa, hiki virtaa ja syke nousee

Aikuisliikuntamenu. =lempeää liikuntaa joka sopii kaikille = haastetta keholle sopivasti = Tehokasta menoa, hiki virtaa ja syke nousee Aikuisliikuntamenu =lempeää liikuntaa joka sopii kaikille = haastetta keholle sopivasti = Tehokasta menoa, hiki virtaa ja syke nousee PIRISTY PIHALLA! Happihyppely 45min lenkkeily opiston alueella sauvoilla

Lisätiedot

SYYSKAUDEN OHJELMA 2012 Ryhmät alkavat maanantaina 3.9 ja päättyvät viikolla 50/51. Kertoja on 15

SYYSKAUDEN OHJELMA 2012 Ryhmät alkavat maanantaina 3.9 ja päättyvät viikolla 50/51. Kertoja on 15 KUNTOKEIDAS SANDELS Kalliolan Senioripalvelusäätiö Kuntokeidas Sandels Välskärinkatu 4 B, 00260 Helsinki Puh. (09) 4368 8070 Sisäänkäynti: katutaso, B-ovi, hissi/portaat pohjakerrokseen SYYSKAUDEN OHJELMA

Lisätiedot

Jokalapsenoikeus on liikkua!

Jokalapsenoikeus on liikkua! liiku.fi/kesis liikuntaleiri 2019 #hyväleiripäivä Jokalapsenoikeus on liikkua! 11. 14.6. Sauvon Ahtela #kesisleiri2019 KESIS ON KAIKILLE AVOIN Erityistä tukea tarvitsevalla leiriläisellä tulee olla oma

Lisätiedot

Liikuntapalveluiden liikuntaryhmien ilmoittautumislomake. Nimi Puhelinnumero Ikä

Liikuntapalveluiden liikuntaryhmien ilmoittautumislomake. Nimi Puhelinnumero Ikä Nimi Puhelinnumero Ikä Yhteystiedot saa luovuttaa Orimattilan kaupungin liikuntapalveluille liikuntaryhmiä koskevien peruutusten/muutosten tiedottamiseen (esim. ohjaajan sairastuminen). Kyllä Ei Oletko

Lisätiedot

Vapaalla tapahtuu. - kesällä 2015 tiistaisin klo 17- kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntatoimi

Vapaalla tapahtuu. - kesällä 2015 tiistaisin klo 17- kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntatoimi - kesällä 2015 tiistaisin klo 17- Vapaalla tapahtuu kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntatoimi Kittilän kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntatoimi järjestävät erilaisia harrastekokeiluja kesällä 2015. Harrastekokeilut

Lisätiedot

Elämyksiä luonnosta 2015 Yyterin Kylpylähotelli, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) (malliohjelma)

Elämyksiä luonnosta 2015 Yyterin Kylpylähotelli, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) (malliohjelma) Elämyksiä luonnosta 2015 Yyterin Kylpylähotelli, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) (malliohjelma) Maanantai Kylpylä avoinna Klo 15.00- Majoittuminen hotelliin Tiistai Klo 09.00-10.00 Tuloinfo.

Lisätiedot

LUONTO JA SEIKKAILULIIKUNTA

LUONTO JA SEIKKAILULIIKUNTA LUONTO JA SEIKKAILULIIKUNTA 2013 Nauti Pajulahden monipuolisista luonto- ja seikkailuliikuntamahdollisuuksista lisäämällä ryhmäsi ohjelmaan jokin seuraavista elämyksellisistä ohjelmista! KICKBIKE CHALLENGE

Lisätiedot

Kyynärvarren ja ranteen vahvistaminen sekä vammojen ennaltaehkäisy

Kyynärvarren ja ranteen vahvistaminen sekä vammojen ennaltaehkäisy PS&V-MM 2011 Kyynärvarren ja ranteen vahvistaminen sekä vammojen ennaltaehkäisy Tärkein yksittäinen tekijä sulkapalloilijan kyynärvarren sekä ranteen vammojen ennaltaehkäisyssä on oikea mailaote. Muista

Lisätiedot

Ohjelmasisällössä huomioidaan kohderyhmä esim. yrittäjät, työttömät, eri ammattiryhmät.

Ohjelmasisällössä huomioidaan kohderyhmä esim. yrittäjät, työttömät, eri ammattiryhmät. MTLH:N HYVINVOINTILOMAN 2017 MALLIOHJELMA Ohjelmasisällössä huomioidaan kohderyhmä esim. yrittäjät, työttömät, eri ammattiryhmät. Tavoitteena on, että työikäinen lomalainen aktivoituu oman hyvinvointinsa

Lisätiedot

KAUKAAN LYLY RY VIRKISTYSLOMAT 2016 HOLIDAY CLUB KOHTEISSA

KAUKAAN LYLY RY VIRKISTYSLOMAT 2016 HOLIDAY CLUB KOHTEISSA KAUKAAN LYLY RY VIRKISTYSLOMAT 2016 HOLIDAY CLUB KOHTEISSA AJANKOHTA Vuosi 2017 4 vrk. HENKILÖMÄÄRÄ Ei tiedossa YSTÄVÄPAKETTI Ystäväpaketin hinta sisältää; Majoitus samassa huoneessa lomalaisen kanssa.

Lisätiedot

Saapuminen Peurunkaan ja majoittuminen Tuloinfo, tutustuminen, ryhmäyttäminen ja loman tavoitteet

Saapuminen Peurunkaan ja majoittuminen Tuloinfo, tutustuminen, ryhmäyttäminen ja loman tavoitteet MTLH Hyvinvointia työikäisille loma 5 vrk Malliohjelma 1. Päivä klo 15.00 klo 15.15-17.00 klo 17.15-19.00 2. Päivä klo 7.00-9.00 klo 9.30-10.30 klo 11.30-12.30 klo 13.00-14.00 klo 14.30-15.30 3. Päivä

Lisätiedot

HARJULAN HALLAN SYYSOHJELMA

HARJULAN HALLAN SYYSOHJELMA HARJULAN HALLAN SYYSOHJELMA Syyskausi alkaa 28.8.2017 Havisevan koululla. Hallan jäsenillä on käytössä monipuolinen kuntosali koulun alakerrassa. Lisätietoja kuntosalin käytöstä sekä avaimista saat Salosen

Lisätiedot

ELÄMYKSIÄ LUONNOSTA loma aikuisille

ELÄMYKSIÄ LUONNOSTA loma aikuisille ELÄMYKSIÄ LUONNOSTA loma aikuisille Tavoitteena on lisätä lomalaisen voimavaroja ja osallisuutta tarjoamalla mahdollisuus luontoelämyksiin, virkistykseen, lepoon ja lomalaisten keskinäiseen vertaistukeen.

Lisätiedot

HYVINVOINTILOMA Esimerkkiloma

HYVINVOINTILOMA Esimerkkiloma Hyvinvointia luonnosta: Jousiammunta ja pihapelit 9.15-10.00 Liikuntapiirakasta liikkeelle 10.00-10.45 Kehonhuoltohetki 9.30 10.30 Ohjattu vesijumppa allasosastolla 13.00 14.30 Syö hyvää: Lisää Vaihda

Lisätiedot

Auron Liikuntapalvelut

Auron Liikuntapalvelut Auron Liikuntapalvelut Kuntouttavat liikuntaryhmät Terveysliikuntaryhmät Kuntoliikuntaryhmät Löydä itsellesi sopiva liikuntaohjelma ja varaa paikkasi kätevästi netissä: www.auron.fi/liikuntaryhmät Ohjaava

Lisätiedot

PE JULA NIAJ O A R IP OL P K O U LKU 1 Rami Peltomaa

PE JULA NIAJ O A R IP OL P K O U LKU 1 Rami Peltomaa JUNIORI PELAAJA POLKU 1 NUOREMPI SÄBÄKOULU TAVOITTEET KAUDEN AIKANA Pelataan/leikitään yhdessä. Opetellaan käytöstapoja, niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin Opetellaan ryhmässä olemista/toimimista/sääntöjä

Lisätiedot

Elämyksiä luonnosta - Yyterin Kylpylähotellissa, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH)

Elämyksiä luonnosta - Yyterin Kylpylähotellissa, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) Elämyksiä luonnosta - Yyterin Kylpylähotellissa, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) Sunnuntai Klo 15.00- Majoittuminen hotelliin Klo 18.00-19.00 Tuloinfo. Taloon ja toisiin tutustuminen Maanantai

Lisätiedot

Vesiliikuntaryhmät (uimataito suositeltavaa)

Vesiliikuntaryhmät (uimataito suositeltavaa) Vesiliikuntaryhmät (uimataito suositeltavaa) Agua Jogging - vesijuoksu Vesijuoksu on tehokasta liikuntaa, sillä vesi vastustaa tuhat kertaa enemmän kuin ilma. Kelluttava vesivyö antaa kuntoilijalle paljon

Lisätiedot

= Lempeää liikuntaa, joka sopii kaikille. = Haastetta keholle sopivasti

= Lempeää liikuntaa, joka sopii kaikille. = Haastetta keholle sopivasti = Lempeää liikuntaa, joka sopii kaikille = Haastetta keholle sopivasti = Tehokasta menoa, hiki virtaa ja syke nousee ULKO- JA LUONTOLIIKUNTA Sykelenkki 90min. käydään läpi sykemittarin perustoiminnot tutustutaan

Lisätiedot

MTLH Runko-ohjelma Joulun perheloma

MTLH Runko-ohjelma Joulun perheloma MTLH Runko-ohjelma Joulun perheloma OHJELMA A: Aikuiset 17v. N: Nuoret 12v-16v. J: Junnut 7-11v. H: Heppuklubi 3-6v. Päivä 1. 16.00-17.00 Tervetuloa Kuortaneelle avaus ja info Luentosalit, liikuntahotelli

Lisätiedot

Aikuisliikuntamenu PIRISTY PIHALLA! Valitse mieleisesi lajit menustamme!

Aikuisliikuntamenu PIRISTY PIHALLA! Valitse mieleisesi lajit menustamme! Aikuisliikuntamenu Valitse mieleisesi lajit menustamme! PIRISTY PIHALLA! Tanhuvaarassa on luonto lähellä! Eripituiset kuntoradat ovat kätevästi äärellä ja Tanhuvaaran piha-alueet ihanan puistomaisia. Suurjärvi

Lisätiedot

Nyt kesäksi voisi olla hyvä tilaisuus tehdä lupauksia omaan elämäntapaan ja siihen tehtäviin muutoksiin.

Nyt kesäksi voisi olla hyvä tilaisuus tehdä lupauksia omaan elämäntapaan ja siihen tehtäviin muutoksiin. LIIKUNTAVINKIT Nyt kesäksi voisi olla hyvä tilaisuus tehdä lupauksia omaan elämäntapaan ja siihen tehtäviin muutoksiin. Näin onnistut elämäntapamuutoksessa aloita elämäntapamuutoksen opettelu levänneenä

Lisätiedot

15:00-16:00 Tervetuloa Kuortaneelle! Ohjelman läpikäynti ja talon Luentosali. 16:30 Alueeseen tutustuminen kävellen Lähtö kohtaamispaikalta

15:00-16:00 Tervetuloa Kuortaneelle! Ohjelman läpikäynti ja talon Luentosali. 16:30 Alueeseen tutustuminen kävellen Lähtö kohtaamispaikalta MTLH Voimaa Vertaisuudesta Potilasryhmälomat aikuisille Tulo ja majoittuminen klo 14.00 alkaen OHJELMAMALLI 5 vrk 2018 1. päivä 15:00-16:00 Tervetuloa Kuortaneelle! Ohjelman läpikäynti ja talon Luentosali

Lisätiedot

UKK kävelytesti liikunnanohjaaja 2 km kävelytesti, jossa mitataan matkaan kulutettu aika ja lopussa syketaso testissä huomioitava vakioidut olosuhteet

UKK kävelytesti liikunnanohjaaja 2 km kävelytesti, jossa mitataan matkaan kulutettu aika ja lopussa syketaso testissä huomioitava vakioidut olosuhteet MALLIOHJELMA Hyvinvointiloma 5 vrk Tulopäivä TULOTILAISUUS 60 min /lomaohjaaja käydään läpi lomaohjelma talon esittely ja kierto RYHMÄYTTÄMINEN 60 min Lomaohjaaja tullaan tutuksi ryhmän jäsenet tutustuvat

Lisätiedot

MTLH ESIMERKKILOMAOHJELMA ARKI HALTUUN 2016

MTLH ESIMERKKILOMAOHJELMA ARKI HALTUUN 2016 ARKI HALTUUN 2016 07.00-10:00 Aamiainen 10.15-11.15 Lomalaisten tutustumistilaisuus ja vertaistuen kartoitus 10.15 Luento, tuki- ja liikuntaelinvaivat ja niiden ennaltaehkäisy 10.15 Luontopolkureippailu

Lisätiedot

Juoksukoulun vuosisuunnitelma 2015-2016

Juoksukoulun vuosisuunnitelma 2015-2016 Juoksukoulun vuosisuunnitelma 2015-2016 Yleisesti: Juoksukouluharjoitukset pidetään kerran viikossa ja harjoitus on tarkoitettu tukemaan lapsen muuta harjoittelua. Ryhmässä liikkuvat lapset kuuluvat JKU:n

Lisätiedot

Lajiruletti 2010. Gymstick Gymstick yhdistää kepin ja kuminauhaharjoittelun. Tunnilla kohotetaan aerobista kuntoa sekä lihaskuntoa musiikin tahdissa.

Lajiruletti 2010. Gymstick Gymstick yhdistää kepin ja kuminauhaharjoittelun. Tunnilla kohotetaan aerobista kuntoa sekä lihaskuntoa musiikin tahdissa. Lajiruletti 2010 LEPPOISA REIPAS TEHOKAS Liikkuvuutta ja tsemppiä Keppijumppa Keppijumppa on selkeää ja innostavaa. Lämmin tulee, sykekin nousee ja olo vetreytyy. Tunti painottuu lihaskuntoliikkeisiin,

Lisätiedot

Elämyksiä luonnosta - Yyterin Kylpylähotellissa, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) MALLIOHJELMA 2017

Elämyksiä luonnosta - Yyterin Kylpylähotellissa, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) MALLIOHJELMA 2017 Elämyksiä luonnosta - Yyterin Kylpylähotellissa, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) MALLIOHJELMA 2017 Sunnuntai Klo 15.00- Majoittuminen hotelliin Klo 18.00-19.00 Tuloinfo. Taloon ja toisiin tutustuminen

Lisätiedot

Harjoitussuunnitelma viikko 1 Pallo tutuksi I

Harjoitussuunnitelma viikko 1 Pallo tutuksi I Harjoitussuunnitelma viikko 1 Pallo tutuksi I = Pelikenttä = Keiloilla rajattu alue = Pelaaja = Maalivahti = Valmentaja = Pallo = Liike pallon kanssa = Liike ilman palloa Harjoituskerran tavoitteena on

Lisätiedot

Littoisten Työväen Urheilijat ry. Valmennuksen linjaukset

Littoisten Työväen Urheilijat ry. Valmennuksen linjaukset Littoisten Työväen Urheilijat ry. Valmennuksen linjaukset Ikä Lajiharjoittelun ja fyysisen harjoittelun suhteen kehittyminen 5-6 7-8 9-10 11-12 13-14 15-16 17-18 19-> Laji% 10 10 20 30 40 50 60 70 Fysiikka%

Lisätiedot

Maaseudun Terveys- ja lomahuolto malliohjelmat Härmän Kylpylässä 2018

Maaseudun Terveys- ja lomahuolto malliohjelmat Härmän Kylpylässä 2018 Maaseudun Terveys- ja lomahuolto malliohjelmat Härmän Kylpylässä 2018 KAIKKI LOMAMUODOT SISÄLTÄVÄT: majoitus kahden hengen huoneessa 5x aamiainen, 5x lounas, 5 x päivällinen (perhelomilla lisäksi iltapalat)

Lisätiedot

PAJULAHDEN LIIKUNTAPALVELUT

PAJULAHDEN LIIKUNTAPALVELUT Uutuudet! Cross Training Monipuolinen harjoitus, joka haastaa kehoa kokonaisvaltaisesti. Hauskaa ja tehokasta treeniä, jossa monesti kroppa joutuu koetukselle lekan hakkaamisella ja boxien päälle hyppien.

Lisätiedot

PAREMPI VOIDA HYVIN. TULES hyvinvointivalmennus Peurungassa (5 + 3 pvä)

PAREMPI VOIDA HYVIN. TULES hyvinvointivalmennus Peurungassa (5 + 3 pvä) PAREMPI VOIDA HYVIN TULES hyvinvointivalmennus Peurungassa (5 + 3 pvä) Kiitämme yhteydenotostanne ja tarjouspyynnöstänne. Suosittelemme Teille alla olevaa tuki- ja liikuntaelimistön hyvinvointiin keskittyvää

Lisätiedot

KKI-hanketuki seurojen näkökulmasta. Lisätietoa

KKI-hanketuki seurojen näkökulmasta. Lisätietoa KKI-hanketuki seurojen näkökulmasta Lisätietoa http://www.kkiohjelma.fi/hanketuki KKI-hanketuki Taloudellinen tuki paikallisille toimijoille työikäisten liikuttamiseksi Tahoille, jotka järjestävät aloittelijoille

Lisätiedot

Aktiivisuuslenkki 45 min. aktiivisuuslenkillä seurataan kuinka tehokasta liikkumisesi oikeasti on

Aktiivisuuslenkki 45 min. aktiivisuuslenkillä seurataan kuinka tehokasta liikkumisesi oikeasti on Aikuisliikuntamenu =lempeää liikuntaa joka sopii kaikille = haastetta keholle sopivasti = Tehokasta menoa, hiki virtaa ja syke nousee PIRISTY PIHALLA! Tanhuvaarassa on luonto lähellä! Eripituiset kuntoradat

Lisätiedot

Kuvaa ei voi näyttää. EBT C04-05 R1 OHEISHARJOITTELUSTA JA OHJEITA KAUDELLE

Kuvaa ei voi näyttää. EBT C04-05 R1 OHEISHARJOITTELUSTA JA OHJEITA KAUDELLE Kuvaa ei voi näyttää. EBT C04-05 R1 OHEISHARJOITTELUSTA JA OHJEITA KAUDELLE 2017-2018 OHEISHARJOITTELU NS FYSIIKKATREENIT OHEISHARJOITTELU PIDETÄÄN AINA SALITREENIEN OHESSA SE ON OLENNAINEN OSA TAVOITTEELLISTA

Lisätiedot

Ryhmäliikunta-aikataulut Kevät 2015

Ryhmäliikunta-aikataulut Kevät 2015 klo 8.50 klo 10.00 ntti klo 11.25 45 Seniorit - klo 13.00 klo 16.20 Katri klo 13.30 U klo 12.50 / Piatta Seniorit - - Vatsa-Pakara ntti Tanja klo 15.15 Katri / Susu lasali Vatsa-Pakara nu Fitball Fitnessbag

Lisätiedot

Erityisryhmien liikuntamatkailu liikeyrityksen näkökulmasta - Case Liikuntakeskus Pajulahti. 24.11.2011 Osku Kuutamo

Erityisryhmien liikuntamatkailu liikeyrityksen näkökulmasta - Case Liikuntakeskus Pajulahti. 24.11.2011 Osku Kuutamo Erityisryhmien liikuntamatkailu liikeyrityksen näkökulmasta - Case Liikuntakeskus Pajulahti 24.11.2011 Osku Kuutamo Erityisryhmien liikuntamatkailu Erityisryhmien liikunnalla (erityisliikunta, soveltava

Lisätiedot

Kutsu päättäjä ulos - kampanjan yhteydessä tehdyn ulkoilukyselyn tulokset valtakunnallisesti

Kutsu päättäjä ulos - kampanjan yhteydessä tehdyn ulkoilukyselyn tulokset valtakunnallisesti Kutsu päättäjä ulos - kampanjan yhteydessä tehdyn ulkoilukyselyn tulokset valtakunnallisesti Vastaajia yhteensä 1849 Vastaajien ikähaitari 1945 1995 syntyneet 48% ulkoilee useamman kerran viikossa, 46%

Lisätiedot

Hyvinvointia työikäisille Malliohjelma

Hyvinvointia työikäisille Malliohjelma Hyvinvointia työikäisille : iloa Liikuntapiirakasta liikkeelle sekä kuntotestin ohjeistus tasapaino sekä kävelytestin palaute 13.45 14.30 Syö hyvää: Lisää Vaihda - Vähennä keskusteluhetki 15.00-15.45 Ohjattu

Lisätiedot

A: Kuntokartoitukset (Kehonkoostumus ja kävelytesti) halukkaille

A: Kuntokartoitukset (Kehonkoostumus ja kävelytesti) halukkaille *** Ajat tarkentuvat kutsun mukana lähetettävässä ohjelmassa MTLH Yleisloma Liikuntaloma perheille *** 1. päivä A: Aikuiset 17 v. N: Nuoret 12-16 v J: Junnut 7-11 v H: Heppuklubi 3-6 v. L: Lastenhoito

Lisätiedot

Joukkuepelit pallopelit, pallonkäsittelyn perustaidot ( heittäminen, kiinniotto, potkaisu, pompottaminen) mailapelit viestit

Joukkuepelit pallopelit, pallonkäsittelyn perustaidot ( heittäminen, kiinniotto, potkaisu, pompottaminen) mailapelit viestit 9.2.16. Liikunta Koulumme liikunnan opetuksen tarkoituksena on antaa oppilaalle onnistumisen kokemuksia ja elämyksiä liikkuen ja leikkien. Liikunnan opetus antaa hyvän mahdollisuuden vahvistaa oppilaan

Lisätiedot

HYVINKÄÄN LIIKUNTAPALVELUT KAUSI ALKAA 4.9. Vesijumppa. Tuolijumppa. Kuntosali. Lyhytkurssit. Lajikokeilu. Erityisryhmät.

HYVINKÄÄN LIIKUNTAPALVELUT KAUSI ALKAA 4.9. Vesijumppa. Tuolijumppa. Kuntosali. Lyhytkurssit. Lajikokeilu. Erityisryhmät. L e Lisätietoja: Katarina Kiki Norrena puh. 0400 197150 www.hyvinkaa.fi/liikunta Vesijumppa Tuolijumppa Lyhytkurssit Erityisryhmät HYVINKÄÄN LIIKUNTAPALVELUT KAUSI ALKAA 4.9. LIIKKUEN ILOA ARKEEN! Säännöllinen

Lisätiedot

KONEEN FAMILY FLOW VIIKONLOPUT AIKUISILLE 22. 24.4.2011 & 1. 3.7.2011 LAPSIPERHEILLE 25. 27.2.2011, 8. 10.7.2011 JA 21.- 23.10.

KONEEN FAMILY FLOW VIIKONLOPUT AIKUISILLE 22. 24.4.2011 & 1. 3.7.2011 LAPSIPERHEILLE 25. 27.2.2011, 8. 10.7.2011 JA 21.- 23.10. KONEEN FAMILY FLOW VIIKONLOPUT AIKUISILLE 22. 24.4.2011 & 1. 3.7.2011 LAPSIPERHEILLE 25. 27.2.2011, 8. 10.7.2011 JA 21.- 23.10.2011 Koneen Family Flow viikonloppujen aikana perheet saavat viettää kiireetöntä,

Lisätiedot

Meidän perheen loma ALUSTAVA OHJELMA

Meidän perheen loma ALUSTAVA OHJELMA Meidän perheen loma KOHDERYHMÄNÄ: Lapsiperheet TAVOITE: Perheyhteyden vahvistuminen ja perheen voimavarojen lisääminen virkistyksen, levon ja ryhmäkohtaisen ohjelman kautta 14.00-15.30 Tulotapaaminen ja

Lisätiedot

HARJOITUSOHJELMA LEPOVIIKON OHJELMA

HARJOITUSOHJELMA LEPOVIIKON OHJELMA HARJOITUSOHJELMA Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai Sunnuntai PK1 + KP2 Voima tai K/N PK1 Ajo tai PK1 tai VK Ajo tai PK2 tai K/N LEPOVIIKON OHJELMA Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai

Lisätiedot

klo Päivällinen klo Koko perheen lautapelit ja piirustuskilpailut, Holvi klo Iltapala

klo Päivällinen klo Koko perheen lautapelit ja piirustuskilpailut, Holvi klo Iltapala klo 18-19 Koko perheen lautapelit ja piirustuskilpailut, Holvi Sunnuntai klo 15- Majoittuminen klo 15.30 Tervetulokahvit ja mehut ravintolassa klo 16.00 Tuloinfo ja tutustuminen, Auditorio klo 18- Omatoiminen

Lisätiedot

Pistemestari. Harrastesalibandyn kehittämismalli seuratoimintaan. www.salibandy.net

Pistemestari. Harrastesalibandyn kehittämismalli seuratoimintaan. www.salibandy.net Pistemestari mobiilikuntoilukonsepti Harrastesalibandyn kehittämismalli seuratoimintaan www.salibandy.net Pistemestari Entinen Taulukkosähly Jarmo Perttilän ideoima Sopii erityisen hyvin harrasteryhmille,

Lisätiedot

RASKA:N LASTEN JA NUORTEN TOIMINTA

RASKA:N LASTEN JA NUORTEN TOIMINTA RASKA:N LASTEN JA NUORTEN TOIMINTA Seurassa jäseniä 374: alle 10v. 54 10-15v. 53 15-20v. 32 Suunnistajan polku Rastikarhuissa SUUNNISTUSKOULU Nykyisellä kaavalla vuodesta 2009 2009 26 lasta, 2013 49 lasta

Lisätiedot

LIIKUNTA VL LUOKKA. Laajaalainen. Tavoitteisiin liittyvät sisältöalueet. Opetuksen tavoitteet. osaaminen

LIIKUNTA VL LUOKKA. Laajaalainen. Tavoitteisiin liittyvät sisältöalueet. Opetuksen tavoitteet. osaaminen LIIKUNTA VL.7-9 7.LUOKKA Opetuksen tavoitteet Fyysinen toimintakyky T1 kannustaa oppilasta fyysiseen aktiivisuuteen, kokeilemaan erilaisia liikuntamuotoja ja harjoittelemaan parhaansa yrittäen - Liikuntamuodoilla

Lisätiedot

HYVINVOINTI JA LIIKUNTA

HYVINVOINTI JA LIIKUNTA HYVINVOINTI JA LIIKUNTA 20.5.2016 liikuntavastaava Antti Anttonen 1.Yleistä UKK-instituutti tuottaa tutkittuja ja vaikuttavia käytäntöjä liikkumattomuuden vähentämiseen ja terveysliikunnan edistämiseen.

Lisätiedot

Harjoitussuunnitelma viikko 8 Kuljettaminen II

Harjoitussuunnitelma viikko 8 Kuljettaminen II Harjoitussuunnitelma viikko 8 Kuljettaminen II = Pelikenttä = Keiloilla rajattu alue = Pelaaja = Maalivahti = Valmentaja = Pallo = Liike pallon kanssa = Liike ilman palloa = Syöttö tai potku = Keila Harjoituskerran

Lisätiedot

1. Alkuverryttely; teet aina aluksi itsellesi sopivan kestoisen verryttelyn.

1. Alkuverryttely; teet aina aluksi itsellesi sopivan kestoisen verryttelyn. 1 OHJEET OT-JAKSOLLE: 1. Alkuverryttely; teet aina aluksi itsellesi sopivan kestoisen verryttelyn. 2. Ole aktiivinen OT-jaksolla kukaan ei harjoittele puolestasi. 3. Huoltavat lenkit suositellaan suoritettavaksi

Lisätiedot

Syksyllä 2015 paljon uutuuksia! Jumppaa vauvasta vaariin ja muksusta mummoon.

Syksyllä 2015 paljon uutuuksia! Jumppaa vauvasta vaariin ja muksusta mummoon. Syksyllä 2015 paljon uutuuksia! Jumppaa vauvasta vaariin ja muksusta mummoon. Onko vaikea lähteä liikkeelle? Haluatko innostua uudesta harrastuksesta? Haluatko voida paremmin sekä henkisesti, että fyysisesti?

Lisätiedot

Keljonkankaan frisbeegolfrata

Keljonkankaan frisbeegolfrata P Kisakeskus Keljonkankaan OB Katsomo OB 18 OB 1 100m 83m Frisbeegolfradan säännöt 6 Frisbeegolf Frisbeegolf on peli, jota voivat harrastaa kaikki ikään tai sukupuoleen katsomatta. Frisbeegolfin periaate

Lisätiedot

LP Kangasala. Seuran valmennuslinjaukset F-B-ikäisille

LP Kangasala. Seuran valmennuslinjaukset F-B-ikäisille LP Kangasala Seuran valmennuslinjaukset F-B-ikäisille Joukkueiden yhteistyö kehittyvät ja halukkaat pelaajat mahdollisesti vanhemman ikäluokan treeneihin kokeilemaan ja harjoittelemaan ei varasteta pelaajia

Lisätiedot

KAUKAAN LYLY RY VIRKISTYSLOMAT 2018 HOLIDAY CLUB KOHTEISSA. Meillä on ilo tarjota seuraavaa

KAUKAAN LYLY RY VIRKISTYSLOMAT 2018 HOLIDAY CLUB KOHTEISSA. Meillä on ilo tarjota seuraavaa SOPIMUS 1 (6) 23.2.2018 Holiday Club Resorts Oy Hitsaajankatu 22 00810 HELSINKI p. 030 686 8000 www.holidayclub.fi UPM Kymmene Oyj Kaukaan Lyly ry Timo Westerholm Kaukaantie 16 53200 Lappeenranta p. 0400

Lisätiedot

Aamujooga Ohjaajana Sanni Niemelä Aqua Boxing Ohjaajana Esa Saariaho AquaFitness Ohjaajana Emma Luukkonen Baila & Latin

Aamujooga Ohjaajana Sanni Niemelä Aqua Boxing Ohjaajana Esa Saariaho AquaFitness Ohjaajana Emma Luukkonen Baila & Latin Aamujooga Stressitön päivä alkaa kiireettömällä aamulla, hengityksellä ja kehon availulla. Aamujooga on vartalon herättelyä ja verryttelyä tulevaan päivään hallituin liikkein sekä venytyksin. Liikkeet

Lisätiedot

Ryhmäliikunta-aikataulut Kevät 2015

Ryhmäliikunta-aikataulut Kevät 2015 klo 8.50 klo 10.00 ntti klo 11.25 45 Seniorit - klo 13.00 klo 16.20 alk. vko 5 Katri klo 13.30 nna-riitta klo 13.30 U klo 12.50 / Piatta Seniorit - - SeniorRock 45 - Vatsa-Pakara lasali Vatsa-Pakara ntti

Lisätiedot

Harjoitussuunnitelma viikko 6 Pallo haltuun II

Harjoitussuunnitelma viikko 6 Pallo haltuun II Harjoitussuunnitelma viikko 6 Pallo haltuun II = Pelikenttä = Keiloilla rajattu alue = Pelaaja = Maalivahti = Valmentaja = Pallo = Liike pallon kanssa = Liike ilman palloa = Syöttö tai potku Harjoituskerran

Lisätiedot

Lataa Saunapilates - Tiina Vainio. Lataa

Lataa Saunapilates - Tiina Vainio. Lataa Lataa Saunapilates - Tiina Vainio Lataa Kirjailija: Tiina Vainio ISBN: 9789510408650 Sivumäärä: 144 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 16.95 Mb Saunapilateksen lempeä treeni huoltaa selkää ja vahvistaa niska-

Lisätiedot

Luuliikuntasuositus lapsille ja kasvaville nuorille. Hypi ja pompi, juokse ja pelaa! Usein ja vauhdikkaasti.

Luuliikuntasuositus lapsille ja kasvaville nuorille. Hypi ja pompi, juokse ja pelaa! Usein ja vauhdikkaasti. lapsille ja kasvaville nuorille Hypi ja pompi, juokse ja pelaa! Usein ja vauhdikkaasti. lapsille ja kasvaville nuorille Liikuntamuodot Lapsilla ja kasvavilla nuorilla tavoitteena on luiden ja lihasten

Lisätiedot

HARJOITUSOHJELMA LEPOVIIKON OHJELMA

HARJOITUSOHJELMA LEPOVIIKON OHJELMA HARJOITUSOHJELMA Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai Sunnuntai PK1 + KP2 KP tai K/N VK tai PK2 Ajo tai PK1 tai PK2 + KP2 Ajo tai Voima tai LEPOVIIKON OHJELMA Maanantai Tiistai Keskiviikko

Lisätiedot

HARJOITUSOHJELMA LEPOVIIKON OHJELMA

HARJOITUSOHJELMA LEPOVIIKON OHJELMA HARJOITUSOHJELMA Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai Sunnuntai PK1 Voima tai K/N PK1 Ajo tai PK2 tai PK3 LEPOVIIKON OHJELMA Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai

Lisätiedot

MTLH Liikuntaloma Perheille Malliohjelma (Joulu)

MTLH Liikuntaloma Perheille Malliohjelma (Joulu) MTLH Liikuntaloma Perheille Malliohjelma (Joulu) LIIKUNNALLISESTA OHJELMASTA VASTAAVAT VASTAANOTTO ja CAFE AVOINNA ma - la klo 8.00 su klo 8.00 19.00 BAARI AVOINNA ma - la klo ESPILÄ-SALISSA klo 7.00 9.00

Lisätiedot

SENIORILIIKUNTA SYKSY 2007 ILMOITTAUTUMINEN Harjula-keskuksen toimistoon 20.8.2007 alkaen klo 8-15.30: puh. (03) 8725 130 Ilmoittaudu nyt! HARJULAN KUNTOUTUS Liikuntaryhmiemme tavoitteena on ikääntyvien

Lisätiedot

Verryttelyn tavoitteet ja mahdollisuudet

Verryttelyn tavoitteet ja mahdollisuudet Tampereen Urheilulääkäriaseman iltaseminaari 6.5.2008 Tavoitteena menestyvä urheilija Verryttelyn tavoitteet ja mahdollisuudet Juha Koskela Lasketaanpa arvio: Alkuverryttelyyn 20 min (on aika vähän nopeus-,

Lisätiedot

Kesäharjoittelu 2014 KJT D02. Harjoituspäiväkirja

Kesäharjoittelu 2014 KJT D02. Harjoituspäiväkirja säharjoittelu 2014 Harjoituspäiväkirja KJT D02 laajat ja perheet: On tärkeää että nuori liikkuu myös kesällä monipuolisesti ja riittävästi. psen on myös hyvä oppia huolehtimaan riittävästä ja monipuolisesta

Lisätiedot

Harjoittelun perusteita - tehoalueet

Harjoittelun perusteita - tehoalueet Harjoittelun perusteita - tehoalueet Mitä rauhallisempi harjoitus, sen pidempi se on. Mitä kovempi rasitus, sen vähemmän sitä on kokonaisharjoittelussa. 100% 85% Hr Max Silloin tällöin 75% Hr Max Harjoitussyke

Lisätiedot

Pelitaktiikka ja monipuolinen harjoittelu. HGK:n valmennus 2012

Pelitaktiikka ja monipuolinen harjoittelu. HGK:n valmennus 2012 Pelitaktiikka ja monipuolinen harjoittelu HGK:n valmennus 2012 Mitä pelitaktiikalla tarkoitetaan? Omien vahvuuksien hyödyntämistä maksimaalisesti. Omien heikkouksien välttämistä pelissä. Pelin, kentän

Lisätiedot

277. Pelisääntökysely 26.3.2013

277. Pelisääntökysely 26.3.2013 277. Pelisääntökysely 26.3.2013 Kysely urheilevan lapsen vanhemmalle 1. Laji? Aikido Ammunta Autourheilu Hiihto ITF taekwondo Jääpallo Jousiammunta Karate Kaukalopallo Koripallo Lentopallo Lumilautailu

Lisätiedot

SINETTISEURATOIMINNAN POHDINTAA 21.8.2014

SINETTISEURATOIMINNAN POHDINTAA 21.8.2014 SINETTISEURATIMINNAN PHDINTAA 21.8.2014 SINETTISEURATIMINNAN PHDINTAA Sinettiseurakriteerien vertaaminen lasten ja nuorten urheilun selvitystöihin Sinettiauditoinnit tarkastelussa Lajiliittojen ja Valon

Lisätiedot

Fyysinen harjoittelu psyykkisen valmistautumisen tukena

Fyysinen harjoittelu psyykkisen valmistautumisen tukena Fyysinen harjoittelu psyykkisen valmistautumisen tukena Harri M. Hakkarainen Lääketieteen Lisensiaatti Liikuntatieteen maisteri Valmentaja Omaa taustaa Omat lajit: Yleisurheilu, jääkiekko, jalkapallo,

Lisätiedot

19627430.00 SWE/FIN A FIN HELPPO TIE HYVÄÄN KUNTOON

19627430.00 SWE/FIN A FIN HELPPO TIE HYVÄÄN KUNTOON HELPPO TIE HYVÄÄN KUNTOON 19627430.00 SWE/FIN A FIN SISÄLLYS 1. Syke opastaa liikkumaan oikein... 3 2. Monipuoliset käyttövaihtoehdot... 4 3. Tavoitesykealue... 6 4. Oikein suoritettu liikuntakerta...

Lisätiedot

Leiriydy. Iso Kirja Camping. Tervetuloa pelaamaan Pikku Putille!

Leiriydy. Iso Kirja Camping. Tervetuloa pelaamaan Pikku Putille! 1 Tervetuloa pelaamaan Pikku Putille! Rata on tarkoitettu pelattavaksi puttikiekoilla. Muista varoa muita alueella liikkujia sekä autoja yms. Kiekko on aina heittäjän vastuulla. Kiekkoja saa kesäaikaan

Lisätiedot

Ryhmäliikunta-aikataulut Kesä 2015

Ryhmäliikunta-aikataulut Kesä 2015 klo 9.00 ntti klo 11.20 * Maiju 45 Fitnessbag klo 13.00 * - klo 9.10 ntti Katri/Susu nu / Jaana U klo 17.25 Tanja/Tuulia Katri / Susu lasali klo 17.40 nu / Jaana U Vatsa-Pakara klo 17.40 - /Saila Vatsa-Pakara

Lisätiedot

Lastenkulttuurin ja taiteen perusopetuksen kärkihanke Taiteen ja kulttuurin saatavuuden parantaminen lapsille ja nuorille

Lastenkulttuurin ja taiteen perusopetuksen kärkihanke Taiteen ja kulttuurin saatavuuden parantaminen lapsille ja nuorille Lastenkulttuurin ja taiteen perusopetuksen kärkihanke 2016-2018 Taiteen ja kulttuurin saatavuuden parantaminen lapsille ja nuorille Neuvotteleva virkamies Iina Berden, OKM 30.5.2017 Hallitusohjelman kärkihanke:

Lisätiedot

C-tytöt, omatoiminen jakso 2.7. 25.7.2012

C-tytöt, omatoiminen jakso 2.7. 25.7.2012 C-tytöt, omatoiminen jakso 2.7. 25.7.2012 Ma Ti Ke To Pe La Su 2.7. 3.7. 4.7. 5.7. 6.7. 7.7. 8.7. Kuntopiiri Lenkki, 1 h Loikat Lenkki, 1h 15 min 9.7. 10.7. 11.7. 12.7. 13.7. 14.7. 15.7. Naruhyppely Lenkki,

Lisätiedot

HARJOITUSOHJELMA LEPOVIIKON OHJELMA

HARJOITUSOHJELMA LEPOVIIKON OHJELMA HARJOITUSOHJELMA Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai Sunnuntai PK1 + KP2 KP tai K/N PK1 tai PK2 Ajo tai PK1 tai PK2 + KP2 Ajo tai Voima tai LEPOVIIKON OHJELMA Maanantai Tiistai Keskiviikko

Lisätiedot

klo SUNNUNTAI MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI

klo SUNNUNTAI MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI Huom: Perheen oma keilailu(1h) ja rantasaunavuoro(1h) varataan erikseen (molemmat maksuttomia). Liikuntatuokio lapsille (temppurata) Liikuntatuokio lapsille (sisäpelit ja leikit) Kädentaitopaja lapsille

Lisätiedot

FITLANDIA-TREENIOPAS. - Juoksijan keskivartalotreeni -

FITLANDIA-TREENIOPAS. - Juoksijan keskivartalotreeni - FITLANDIA-TREENIOPAS - Juoksijan keskivartalotreeni - ASIANTUNTIJA Sanna Malinen Sanna Malinen on 27-vuotias viittä vaille valmis lääkäri. Sanna on harrastanut liikuntaa pikkutytöstä lähtien, ja urheilulajeista

Lisätiedot

Ryhmäliikunta-aikataulut Kesä 2016

Ryhmäliikunta-aikataulut Kesä 2016 klo 09.00 * klo 10.00 ntti - klo 13.00 * klo 11.20 * - klo 16.30 ntti klo 16.30 Tinna klo 16.50 Piatta / lasali - klo 17.15 Fitball Tanja - klo 17.25 * L. / 45 / RDIO Dance & Feel ootcamp 45 - klo 17.00

Lisätiedot

Gymstickiä yhdistää kepin ja kuminauhaharjoittelun. Tunnilla kohotetaan aerobista kuntoa ja lihaskuntoa mukavan musiikin tahdissa.

Gymstickiä yhdistää kepin ja kuminauhaharjoittelun. Tunnilla kohotetaan aerobista kuntoa ja lihaskuntoa mukavan musiikin tahdissa. KISAKALLION URHEILUOPISTO; LAJIRULETTI BODIA JA TSEMPPISTÄ 1 Kepillä keinahdellen Gymstickillä kuntoa Bodypuntti Keppijumppa on selkeää ja innostavaa. Lämmin tulee, sykekin nousee ja olo vetreytyy. Tunti

Lisätiedot

JÄÄPALLO-OHJAAJAN OPAS 2014-2015

JÄÄPALLO-OHJAAJAN OPAS 2014-2015 JÄÄPALLO-OHJAAJAN OPAS 2014-2015 Leikkejä, luisteluharjoitteita ja lajiharjoitteita lapsille ja nuorille Toteutettu yhteistyössä Ruotsin jääpalloliiton kanssa Harjoitusten rakenne esimerkki 60 min: Huomioi

Lisätiedot

H r a joi o tus u p s ä p i ä vä v k ä i k rja, a ke k s e ä s ä 20 2 1 0 3

H r a joi o tus u p s ä p i ä vä v k ä i k rja, a ke k s e ä s ä 20 2 1 0 3 Harjoituspäiväkirja, kesä 2013 Harjoituspäiväkirja, kesä 2013 EVU 01-02 white Hyvä Pelimies Jääkiekko on nopea peli, jossa tarvitaan monipuolisia taitoja. On tärkeää, että liikut myös kesällä monipuolisesti

Lisätiedot

TerveysInfo. Haluatko isot lihakset tai pienemmän rasvaprosentin keinolla millä hyvänsä? Tietoa kuntoilijoiden dopingaineiden käytöstä.

TerveysInfo. Haluatko isot lihakset tai pienemmän rasvaprosentin keinolla millä hyvänsä? Tietoa kuntoilijoiden dopingaineiden käytöstä. TerveysInfo kuntoilijat Aitakävelykoulu Aitakävely on levinnyt yleisurheilusta monen muun urheilulajin käyttöön, kun on huomattu harjoitteiden mahdollisuudet erityisesti lantion seudun liikkuvuuden, yleisen

Lisätiedot

SUP Outdoor ja Indoor Yleistä Usein kysyttyä

SUP Outdoor ja Indoor Yleistä Usein kysyttyä SUP Outdoor ja Indoor Yleistä Usein kysyttyä SUP Yleistä infoa SUP-lajista (Seisten melonta) - Maailman nopeimmin kasvava vesiurheilulaji - Soveltuu kaikille, 1-80-vuotiaille (lapset aina aikuisen kanssa

Lisätiedot

letsbowl.sporttisaitti.com

letsbowl.sporttisaitti.com letsbowl.sporttisaitti.com TALIN KEILAHALLI bowling.fi Opetus- ja kulttuuriministeriö LET S BOWL LYHYESTI 7-18-vuotiaille koululaisille Hauskaa ja monipuolista harrastamista kavereiden kanssa Tutustumista

Lisätiedot

Harjoitussuunnitelma viikko 7 Kuljettaminen I

Harjoitussuunnitelma viikko 7 Kuljettaminen I Harjoitussuunnitelma viikko 7 Kuljettaminen I = Pelikenttä = Keiloilla rajattu alue = Pelaaja = Maalivahti = Valmentaja = Pallo = Liike pallon kanssa = Liike ilman palloa = Syöttö tai potku Harjoituskerran

Lisätiedot

Nivelystävällinen. liikunta

Nivelystävällinen. liikunta Nivelystävällinen liikunta LIIKUNTA TUNTUU HYVÄLTÄ Ihminen on luotu liikkumaan. Vaikka psoriasikseen kuuluu usein monenlaisia niveloireita, kuten nivelten jäykkyyttä ja kipuja, liikuntaa voi ja kannattaa

Lisätiedot