Kirjastoautopalvelujen asiakaskysely Yhteenveto lapsiasiakkaiden kyselystä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kirjastoautopalvelujen asiakaskysely 2012. Yhteenveto lapsiasiakkaiden kyselystä"

Transkriptio

1 Kirjastoautopalvelujen asiakaskysely 2012 Yhteenveto lapsiasiakkaiden kyselystä

2 2 Sisältö 1 Kirjastoautopalvelujen asiakaskyselyn toteutus Käyttäjät Sukupuoli Ikä Asiakkaan käyttämä kirjastoauto Kirjastoauton pysähdyksen ajankohta, kesto ja pysäkin paikka Pysähdyksen ajankohta Pysähdyksen kesto Pysäkin paikka Kirjastoauton kokoelmat Lasten ja nuorten kaunokirjallisuuden kokoelmat Lasten ja nuorten tietokirjallisuuden kokoelmat Lasten ja nuorten lehtien kokoelmat Lasten ja nuorten elokuvien kokoelmat Lasten ja nuorten äänikirjojen kokoelmat Lasten ja nuorten musiikin kokoelmat Lasten ja nuorten pelien kokoelmat Aineiston esillepano Esillepanon houkuttelevuus Aineiston löytyvyys Uutuuksien määrä Kirjastoauton asiakaspalvelu Avovastaukset Jatkotoimenpiteet...14 Liite: kirjastoautojen pysäkkikartta Kirjastoautopalvelujen asiakaskyselyn toteutus Jyväskylän kaupunginkirjasto Keski-Suomen maakuntakirjasto toteutti alkuvuonna 2012 kirjastoautopalvelujen asiakaskyselyn, jonka tavoitteena oli saada tietoa kirjastoautojen käytöstä sekä asiakkaiden kokemuksista ja näkemyksistä kirjastoautopalveluista. Jyväskylän kaupunginkirjastolla on kolme kirjastoautoa, jotka ovat Wivi, Aino ja Martti. Wivi liikennöi entisen Jyväskylän kaupungin alueella, Aino entisen Jyväskylän maalaiskunnan alueella ja Martti Korpilahden ja Muuramen alueella. Kirjas-

3 3 toautojen pysäkkikartta löytyy liitteenä tämän yhteenvedon lopusta. Kysely toteutettiin internetissä Webropol-järjestelmässä, lisäksi kyselyyn oli mahdollista vastata paperilomakkeella. Vastaaminen oli mahdollista kaikissa Jyväskylän kaupunginkirjaston toimipisteissä. Kyselyn toteutusaika oli Asiakaskysely on osa kirjastoautotoiminnan kehittämishanketta, jonka tarkoituksena on vastata kirjastoverkkoselvityksen haasteisiin. Hankkeen tavoitteena on esimerkiksi kartoittaa nykyisten asiakkaiden tarpeet, uudistaa kirjastoauton reittejä, yhtenäistää asiakaspalvelun laatua sekä luoda osaston yhteistä toimintakulttuuria. Asiakaskyselystä tehtiin kolme eri versiota: lapsille ja nuorille (alle 15-vuotiaat), aikuisille ja yhteisöasiakkaille (päiväkodit, koulut, palvelutalot). Kyselyt olivat hieman erilaiset, joten kaikista on tehty erikseen yhteenveto. Tässä on yhteenveto lapsiasiakkaiden kyselystä. Tässä raportissa kyselytulokset esitetään sekä kaikkien vastaajien osalta että erikseen kaikkien kolmen auton osalta. Lasten kyselylomakkeita jaettiin kirjastoautossa asioiville koululuokille. Lisäksi opettajille tiedotettiin, että kyselyyn voi vastata myös internetissä. Erityisesti pienimmät koululaiset täyttivät lomakkeen opettajan avustuksella. Kyselylomakkeita oli mukana myös iltareiteillä. Kyselyyn vastasi yhteensä 561 lasta ja nuorta. Wivissä kyselyyn vastasi 138, Ainossa 326 ja Martissa 83 lasta ja nuorta. 14 vastaajaa ei ilmoittanut käyttämäänsä kirjastoautoa. 2 Käyttäjät 2.1 Sukupuoli Vastanneista hieman yli puolet (57 %) oli tyttöjä. Sukupuoli Wivissä vastanneista 64 % oli tyttöjä. Ainossa vastanneista 53 % oli tyttöjä. Martissa vastanneista 54 % oli tyttöjä.

4 2.2 Ikä 4 Eniten vastaajia (59 %) oli 7-9 -vuotiaiden ikäryhmästä. Vähiten (4 %) vastaajia oli vuotiaiden ikäryhmästä, mikä johtuu siitä, että suurin osa kirjastoautojen kouluista on alakouluja. Ikä Wivissä suurin ikäryhmä oli 7-9 -vuotiaat (59 %). Ainossa suurin ikäryhmä oli 7-9 -vuotiaat (60 %). Myös Martissa suurin ikäryhmä oli 7-9 -vuotiaat (52 %). Martissa ei tullut yhtään vastausta vuotiailta. 3 Asiakkaan käyttämä kirjastoauto Ahkerimmin kyselyyn vastasivat Ainon asiakkaat, joita oli 60 % vastanneista. Mitä kirjastoautoa yleensä käytät? 4 Kirjastoauton pysähdyksen ajankohta, kesto ja pysäkin paikka Suurin osa kyselyyn vastanneista lapsista käy kirjastoautossa koulun pysäkillä. Lapsilta, jotka käyttävät kirjastoautoa muulloin kuin kouluaikana, kysyttiin pysähdyksen ajasta, kestosta ja pysäkin paikasta.

5 4.1 Pysähdyksen ajankohta 5 Vastaajista 89 % oli tyytyväisiä pysähdyksen ajankohtaan. Vapaa-ajalle lapset toivoivat enemmän iltapäivä- ja ilta-aikoja. Jos käytät kirjastoautoa muulloin kuin kouluaikana, Wivin asiakkaista 88 % oli tyytyväisiä pysähdyksen ajankohtaan. Myös Ainon asiakkaista 88 % oli tyytyväisiä pysähdyksen ajankohtaan. Martin asiakkaista 98 % oli tyytyväisiä pysähdyksen ajankohtaan. 4.2 Pysähdyksen kesto Vastaajista 86 % oli tyytyväisiä pysähdyksen kestoon. Osa vastaajista toivoi kirjastoauton olevan koulun pysäkillä hieman pidempään. Wivin asiakkaista 90 % oli tyytyväisiä pysähdyksen kestoon. Ainon asiakkaista 81 % oli tyytyväisiä pysähdyksen kestoon. Martin asiakkaista 94 % oli tyytyväisiä pysähdyksen kestoon. 4.3 Pysäkin paikka Vastaajista 88 % oli tyytyväisiä pysäkin paikkaan. Vastaajat toivoivat pysäkkiä esimerkiksi Rajakadulle. Wivin asiakkaista 89 % oli tyytyväisiä pysäkin paikkaan. Ainon asiakkaista 86 % oli tyytyväisiä pysäkin paikkaan. Martin asiakkaista 96 % oli tyytyväisiä pysäkin paikkaan.

6 5 Kirjastoauton kokoelmat Lasten ja nuorten kaunokirjallisuuden kokoelmat Vastaajat olivat tyytyväisimpiä kuvakirjojen kokoelmaan, vastaajista 71 % arvioi niitä olevan riittävästi. Vastaajat olivat tyytymättömimpiä vitsikirjojen kokoelmaan, vastaajista 31 % arvioi niitä olevan liian vähän. Moni lapsista oli valinnut vaihtoehdon En osaa sanoa, erityisesti scifi- ja rakkauskirjojen kohdalla. Siitä voi päätellä sen, että lapset eivät lue sen aihealueen kirjoja kovin paljon. Avovastauksissa toivottiin erityisesti jännitys- ja vitsikirjoja lisää, myös koira-, fantasia ja Star Wars kirjoja toivottiin paljon. Arvioi kirjastoauton lasten ja nuorten kaunokirjojen kokoelmia Wivin asiakkaat olivat tyytyväisimpiä kuvakirjojen kokoelmaan ja tyytymättömimpiä vitsikirjojen kokoelmaan. Avovastauksissa toivottiin eniten jännityskirjoja ja sarjakuvia.

7 7 Ainon asiakkaat olivat tyytyväisimpiä kuvakirjojen kokoelmaan ja tyytymättömimpiä vitsikirjojen kokoelmaan. Avovastauksissa toivottiin erityisesti jännityskirjoja ja sarjakuvia, joista mainittiin erityisesti Aku Ankka, Karvinen ja mangasarjakuvat. Martin asiakkaat olivat tyytyväisimpiä kuvakirjojen kokoelmaan ja tyytymättömimpiä vitsikirjojen kokoelmaan. Avovastauksissa toivottiin eniten fantasia- ja jännityskirjoja sekä koirakirjoja. 5.2 Lasten ja nuorten tietokirjallisuuden kokoelmat Vastaajat olivat tyytyväisimpiä eläinkirjojen kokoelmaan, vastaajista 63 % arvioi niitä olevan riittävästi. Vastaajat olivat tyytymättömimpiä piirustusoppaiden kokoelmaan, vastaajista 27 % oli sitä mieltä, että niitä on liian vähän. Avovastauksissa toivottiin eniten eläinkirjoja sekä piirustusoppaita, erityisesti mangan piirustusoppaita. Arvioi kirjastoauton lasten ja nuorten tietokirjojen kokoelmia Wivin asiakkaat olivat tyytyväisimpiä eläinkirjojen kokoelmaan ja tyytymättömimpiä askartelu- ja käsityökirjojen kokoelmaan. Avovastauksissa toivottiin eniten eläinkirjoja.

8 8 Ainon asiakkaat olivat tyytyväisimpiä eläinkirjojen kokoelmaan ja tyytymättömimpiä piirustusoppaiden kokoelmaan. Avovastauksissa toivottiin eniten eläin- ja historiakirjoja. Martin asiakkaat olivat tyytyväisimpiä eläinkirjojen kokoelmaan ja tyytymättömimpiä piirustusoppaiden kokoelmaan. Avovastauksissa toivottiin eniten eläinkirjoja sekä erilaisia kulkuneuvokirjoja. 5.3 Lasten ja nuorten lehtien kokoelmat Lehtien kokoelmaan oli tyytyväisiä 57 % vastaajista. Avovastauksissa toivottiin eniten Aku Ankka - lehteä ja Pelit-lehteä. Myös erilaisia eläinlehtiä (Lemmikki, Villivarsa) toivottiin paljon. Kirjastoautossa on lasten ja nuorten lehtiä Wivin asiakkaista 55 % oli tyytyväisiä lehtien kokoelmaan. Avovastauksissa toivottiin eniten Aku Ankka -lehteä. Ainon asiakkaista 58 % oli tyytyväisiä lehtien kokoelmaan. Avovastauksissa toivottiin eniten Aku Ankka lehteä, Pelit-lehteä, Demi-lehteä ja hevoslehtiä. Martin asiakkaista 57 % oli tyytyväisiä lehtien kokoelmaan. Avovastauksissa toivottiin eniten Pelitlehteä. 5.4 Lasten ja nuorten elokuvien kokoelmat Lasten ja nuorten elokuvien kokoelmaan oli tyytyväisiä 36 % vastaajista. Avovastauksissa toivottiin eniten Star Wars elokuvia sekä nuorten elokuvia. Kirjastoautossa on lasten ja nuorten elokuvia

9 9 Wivin asiakkaista 50 % oli tyytyväisiä lasten ja nuorten elokuvien kokoelmaan. Avovastauksissa toivottiin eniten nuorten elokuvia. Ainon asiakkaista 35 % oli tyytyväisiä lasten ja nuorten elokuvien kokoelmaan. Avovastauksissa toivottiin eniten nuorten elokuvia ja Star Wars elokuvia. Myös seikkailu- ja jännityselokuvia toivottiin. Martin asiakkaista vain 18 % oli tyytyväisiä lasten ja nuorten elokuvien kokoelmaan. Avovastauksissa toivottiin eniten Star Wars elokuvia ja eläinelokuvia. 5.5 Lasten ja nuorten äänikirjojen kokoelmat Vastanneista 40 % oli tyytyväisiä äänikirjojen kokoelmaan. Peräti 48 % vastanneista valitsi vaihtoehdon En osaa sanoa. Avovastauksissa toivottiin eniten jännittäviä ja seikkailuaiheisia äänikirjoja. Kirjastoautossa on lasten ja nuorten äänikirjoja Wivin asiakkaista 43 % oli tyytyväisiä äänikirjojen kokoelmaan. Avovastauksissa toivottiin esimerkiksi nuorten kirjoista tehtyjä äänikirjoja. Ainon asiakkaista 38 % oli tyytyväisiä äänikirjojen kokoelmaan. Avovastauksissa toivottiin esimerkiksi Astrid Lindgrenin kirjoista tehtyjä äänikirjoja. Martin asiakkaista 49 % oli tyytyväisiä äänikirjojen kokoelmaan. Avovastauksissa toivottiin esimerkiksi Disneyn äänikirjoja. 5.5 Lasten ja nuorten musiikin kokoelmat Vastanneista 38 % oli tyytyväisiä musiikin kokoelmaan. Suurin osa (45 %) vastaajista oli valinnut vaihtoehdon En osaa sanoa. Avovastauksissa toivottiin eniten rap-musiikkia. Yksittäisistä artisteista mainittiin useimmin Lady Gaga.

10 Kirjastoautossa on lasten ja nuorten musiikkia 10 Wivin asiakkaista 41 % oli tyytyväisiä musiikin kokoelmaan. Avovastauksissa toivottiin esimerkiksi Lady Gagan levyjä. Ainon asiakkaista 37 % oli tyytyväisiä musiikin kokoelmaan. Avovastauksissa toivottiin eniten rapmusiikkia. Martin asiakkaista 42 % oli tyytyväisiä musiikin kokoelmaan. Avovastauksissa toivottiin esimerkiksi rap-musiikkia. 5.6 Lasten ja nuorten pelien kokoelmat Vähemmistö (25 %) vastanneista oli tyytyväisiä pelien kokoelmaan. Avovastauksissa toivottiin eniten Lego- ja Wii-pelejä sekä eläinpelejä. Kirjastoautossa on lasten ja nuorten pelejä Wivin asiakkaista 22 % oli tyytyväisiä pelien kokoelmaan. Avovastauksissa toivottiin eniten Legopelejä ja pelejä PlayStation 3:lle. Ainon asiakkaista 24 % oli tyytyväisiä pelien kokoelmaan. Avovastauksissa toivottiin eniten Lego- ja Wii-pelejä. Martin asiakkaista 34 % oli tyytyväisiä pelien kokoelmaan. Avovastauksissa toivottiin eniten eläinpelejä.

11 11 6 Aineiston esillepano 6.1 Esillepanon houkuttelevuus Suurimman osan mielestä aineisto on laitettu esille houkuttelevasti. Täysin samaa mieltä tai samaa mieltä oli 55 % vastaajista. Täysin eri mieltä tai eri mieltä oli 15 % vastaajista. Lainattava aineisto on laitettu esille houkuttelevasti Wivin asiakkaista 61 % oli täysin samaa mieltä tai samaa mieltä. Ainon asiakkaista 51 % oli täysin samaa mieltä tai samaa mieltä. Martin asiakkaista 60 % oli täysin samaa mieltä tai samaa mieltä. 6.2 Aineiston löytyvyys Vastaajista 50 % löytää tarvitsemansa aineiston erittäin hyvin tai hyvin. Huonosti tai erittäin huonosti tarvitsemansa aineiston löytää 15 % vastaajista.

12 Lainattava aineisto on sijoitettu kirjastoautoon siten että tarvitsemani aineisto löytyy 12 Wivin asiakkaista 59 % löytää tarvitsemansa aineiston erittäin helposti tai helposti. Ainon asiakkaista 44 % löytää tarvitsemansa aineiston erittäin helposti tai helposti. Martin asiakkaista 57 % löytää tarvitsemansa aineiston erittäin helposti tai helposti. 7 Uutuuksien määrä Vastaajista 40 % oli sitä mieltä, että uutuuksia löytyy erittäin hyvin tai hyvin. Huonosti tai erittäin huonosti uutuuksia löytyy 16 % mielestä. Kirjastoautossa on uutuuksia Wivin asiakkaista 53 % oli sitä mieltä, että uutuuksia on erittäin hyvin tai hyvin. Ainon asiakkaista 34 % oli sitä mieltä, että uutuuksia on erittäin hyvin tai hyvin. Martin asiakkaista 41 % oli sitä mieltä, että uutuuksia on erittäin hyvin tai hyvin.

13 8 Kirjastoauton asiakaspalvelu 13 Vastaajista 79 % oli sitä mieltä, että henkilökunnalta saatu palvelu oli erittäin hyvää tai hyvää. Huonoa tai erittäin huonoa palvelu oli 2 % mielestä. Henkilökunnalta saamani palvelu on mielestäni ollut Wivin asiakkaista 56 % koki saaneensa erittäin hyvää palvelua. Ainon asiakkaista 42 % koki saaneensa erittäin hyvää palvelua. Martin asiakkaista 58 % koki saaneensa erittäin hyvää palvelua. 9 Avovastaukset Avovastauksissa useat lapset ja nuoret kommentoivat, että kirjastoautossa on kiva käydä. Vastaajat esittivät avoimissa kommenteissa paljon hankintatoiveita. Muutama vastaaja kommentoi, että kirjat voisi laittaa esille selkeämmin. Olisi helpompaa käydä lainaamassa kirjoja ja nopeempaa kuin kirjat olisi selvemmin esillä ;) Martti on maailman paras kirjasto auto maailman päällä Kiitos, palvelu on ollut aina hyvin ymmärtäväistä ja mukavaa! Iso kiitos! Moi! :) On kiva käydä kirjastossa ja kirjastoautossa. Terve! Kirjastossa ja kirjastoautossa on hyvä ratkaisu, mutta haluamani kirjoja saan etsiskellä kauan. Kaikki kirjat eivät ole mieleeni, joten oisi mukavaa, jos kirjat oisivat hieman helpommin löydettävissä.

14 Tunneilla on mukava, siitä vain plussaa! :) 14 Tosi hyvä kirjastoauto. Löytyy useasti haluamani kirjat ja muut sellaiset. Kaikista eniten haluaisin Nummelan Ponitalli- sarjan kirjoja lisää kirjastoautoon! : ) Kiitokset henkilökunnalle erittäin hyvästä ja ystävällisestä palvelusta. Voisiko lasten kuvakirjoja asetella siten että ei tarvitse nostaa kirjaa nähdäkseen nimen = sivuittain. Helppolukuiset kirjat löytyvät hyvin :) Wivi on kivin suosittelen. Isot kiitokset kirjastoautolta saamastani palvelusta. On kiva, kun työntekijät muistavat lapset nimeltä ja juttelevat kuulumisia. Erittäin kovat kiitokset eikä kirjastoautoa saa lopettaa. Kiva kun käytte meidän koululla! =) Wivillä on ollut erityisen kiva, mukava ja asiansa osaava henkilökunta, joka auttaa ja neuvoo mielellään. Toivottavasti auto kulkee vielä pitkään tällä mäellä. Hyvää vuotta 2012! Minusta on AINA kiva käydä kirjastoautolla. :) Terve. Teidän palvelu on tosi hyvää. Toivoisin enemmän sarjakuvia. Kiitos kun voi tilata muusta kirjastosta kirjan seuraavaksi kerraksi ilmaiseksi. Erittäin hyvää palvelua!!!!!!! Teillä on tarpeeksi kirjoja. Mutta te voisitte vähän helpottaa kirjojen etsimistä. Tosi hyvä kirjastoauto! 10 Jatkotoimenpiteet Vastaajista 15 % löysi tarvitsemansa aineiston huonosti tai erittäin huonosti. Lapsiasiakkaat löysivät tarvitsemansa aineiston selkeästi huonommin kuin aikuis- tai yhteisöasiakkaat. Avovastauksissa kommentoitiin useamman kerran, että kirjoja on vaikea löytää. Lapset olivat tyytymättömimpiä myös kokoelmien esillepanon houkuttelevuuteen. Miten saadaan kokoelmat lapsille ja nuorille houkuttelevasti ja helposti esille?

15 15 Lapset ja nuoret olivat tyytymättömämpiä uutuuksien määrään kuin aikuis- ja yhteisöasiakkaat. Miten uutuuksien saatavuutta voisi parantaa? Lapset ja nuoret olivat tyytymättömiä av-aineiston kokoelmaan, ja erityisesti pelien kokoelmaan. Miten av-aineiston ja musiikin kokoelmaa voisi kehittää? Liite: kirjastoautojen pysäkkikartta Wivin pysäkit on merkitty keltaisella, Ainon harmaalla ja Martin vihreällä.

Kirjastoautopalvelujen asiakaskysely Yhteenveto yhteisöasiakkaiden kyselystä

Kirjastoautopalvelujen asiakaskysely Yhteenveto yhteisöasiakkaiden kyselystä Kirjastoautopalvelujen asiakaskysely 2012 Yhteenveto yhteisöasiakkaiden kyselystä Sisältö 1 Kirjastoautopalvelujen asiakaskyselyn toteutus...2 2 Kirjastopalveluiden käyttö...3 2.1 Kirjastoautossa ja pää-

Lisätiedot

Kirjastoautopalvelujen asiakaskysely Yhteenveto aikuisasiakkaiden kyselystä

Kirjastoautopalvelujen asiakaskysely Yhteenveto aikuisasiakkaiden kyselystä Kirjastoautopalvelujen asiakaskysely 2012 Yhteenveto aikuisasiakkaiden kyselystä Sisältö 1 Kirjastoautopalvelujen asiakaskyselyn toteutus...2 2 Käyttäjät...3 2.1 Sukupuoli...3 2.2 Ikä...4 3 Kirjastopalveluiden

Lisätiedot

Nokian kirjastoauton asiakaskysely 2010. 2011 Nokian kaupunginkirjasto Päivi Kari

Nokian kirjastoauton asiakaskysely 2010. 2011 Nokian kaupunginkirjasto Päivi Kari 1 Nokian kirjastoauton asiakaskysely 2010 2011 Nokian kaupunginkirjasto Päivi Kari 2 Sisältö Johdanto... 3 Kyselyn toteutus... 3 Vastaajat... 3 Onko kirjastoauton käyntiaika itsellesi sopiva?... 3 Onko

Lisätiedot

1. Johdanto. 2. Kirjaston käyttö

1. Johdanto. 2. Kirjaston käyttö 1. Johdanto Porin kaupunginkirjaston asiakastyytyväisyyttä mittaava kysely toteutettiin vuonna 2006 ensimmäisen kerran Internetin kautta. Kyselylomake oli kirjaston verkkosivuilla kahden viikon ajan 4.12.-18.12.

Lisätiedot

Asiakaskysely Jos valitsitte vaihtoehdon "En lainkaan", miksi? (Text) 1. Kuinka usein käytätte kirjastoauton palveluja?

Asiakaskysely Jos valitsitte vaihtoehdon En lainkaan, miksi? (Text) 1. Kuinka usein käytätte kirjastoauton palveluja? 1. Kuinka usein käytätte kirjastoauton palveluja? Asiakaskysely 2008 Kysymykseen vastanneet: 335 (ka: 0) En lainkaan 49% 164 Kerran viikossa 16,7% 56 2-3 kertaa kuukaudessa 20,3% 68 Harvemmin 14% 47 2.

Lisätiedot

Asiakaskysely. Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto

Asiakaskysely. Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto 2010 Asiakaskysely Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto 1. Kyselyn toteutus ja osallistujat Porin kaupunginkirjasto tekee joka vuosi asiakaskyselyn, jolla mitataan kirjastopalvelujen laatua

Lisätiedot

Unelmien kirjasto -kysely 2019

Unelmien kirjasto -kysely 2019 Unelmien kirjasto -kysely 2019 Maaliskuussa 2019 Kokkolan kaupunginkirjasto kysyi asiakkaiden mielipiteitä siitä, miten kirjaston tiloja ja palveluja pitäisi kehittää. Kyselyyn vastasi 259 asiakasta. Kyselyyn

Lisätiedot

1. Vastaajan sukupuoli:

1. Vastaajan sukupuoli: RATAMO-kirjastojen ja Lopen kirjaston asiakaskysely 5. 18.11. ASIAKASKYSELYN VASTAUKSET: NURMIJÄRVI Vastaajia oli Nurmijärven kirjastoissa yhteensä 281 (vuonna vastaajia oli 209). Tässä yhteenvedossa vastaukset

Lisätiedot

Porin kirjaston asiakaskysely 2011

Porin kirjaston asiakaskysely 2011 2011 Porin kirjaston asiakaskysely 2011 Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto 1. Kyselyn toteutus ja osallistujat Porin kaupunginkirjasto on koko 2000-luvun ajan tehnyt vuosittain asiakaskyselyn

Lisätiedot

TOENPERÄN KIRJASTON ASIAKASKYSELYN TULOKSET Paperikyselyn tulokset

TOENPERÄN KIRJASTON ASIAKASKYSELYN TULOKSET Paperikyselyn tulokset TOENPERÄN KIRJASTON ASIAKASKYSELYN TULOKSET Paperikyselyn tulokset Asiakaskysely toteutettiin ajalla 2..27 29..27 kaikissa Toenperän toimipisteissä. Kyselyyn pystyi vastaamaan verkossa tai paperisena versiona

Lisätiedot

Kirjaston asiakastutkimus 2008. Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto

Kirjaston asiakastutkimus 2008. Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto Kirjaston asiakastutkimus 2008 Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto 1. Kyselyyn vastanneet Porin kaupunginkirjaston vuoden 2008 asiakaskysely toteutettiin kirjaston eri toimipisteisiin jaetuilla

Lisätiedot

Espoon kaupunginkirjasto Asukaskysely/Espoonlahti Syksy 2014

Espoon kaupunginkirjasto Asukaskysely/Espoonlahti Syksy 2014 Espoonlahden kirjastoverkko Asukaskyselyn yhteenveto Taustatiedot Millainen on sinun kirjastosi -asukaskysely lähettiin Espoonlahden kaikkiin talouksiin elokuussa 2014. Ne taloudet, joilla on mainostenjakokielto,

Lisätiedot

Kaupunginkirjaston asiakaskysely 2014

Kaupunginkirjaston asiakaskysely 2014 Ylöjärven kaupunki Kaupunginkirjaston asiakaskysely 2014 Tulosten yhteenveto Ylöjärven kaupunki 2 Raportti Ylöjärven kaupunginkirjaston asiakaskyselyn tuloksista Kirjastolaki edellyttää, että kunnat arvioivat

Lisätiedot

Taustatiedot - Kaikki -

Taustatiedot - Kaikki - Lapin yleisten kirjastojen asiakastyytyväisyyskysely 2014 RTF Report - luotu 01.12.2014 12:54 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet Vastaajat 2014 52 52 47 Yhteensä 52 52 47 Vastausprosentti 100 Lopettaneet

Lisätiedot

RATAMO-kirjastojen ja Lopen kirjaston asiakaskysely

RATAMO-kirjastojen ja Lopen kirjaston asiakaskysely RATAMO-jen ja Lopen n asiakaskysely 15.3. 31.3.2010 1. Vastaajan sukupuoli: Nainen % Mies % Hausjärvi 136 83 % 28 17 % Hyvinkää 125 78 % 35 22 % Loppi 74 74 % 26 26 % Nurmijärvi 155 75 % 52 25 % Riihimäki

Lisätiedot

Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin. Asiakaspalvelukysely 2012. Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli

Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin. Asiakaspalvelukysely 2012. Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin Asiakaspalvelukysely 2012 Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli Osallistu kyselyyn ja vaikuta Jyväskylän kaupungin asiakaspalvelun kehittämiseen!

Lisätiedot

Kirjaston asiakaskysely

Kirjaston asiakaskysely 2009 Kirjaston asiakaskysely Porin kaupunginkirjasto - Satakunnan maakuntakirjasto 1. Kyselyyn vastanneet Porin kaupunginkirjaston vuoden 2009 asiakaskysely toteutettiin kirjaston eri toimipisteisiin

Lisätiedot

Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa ja kehittämisessä.

Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa ja kehittämisessä. Asiakaskysely kirjastopalveluista Hyvä asiakkaamme! Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa ja kehittämisessä.

Lisätiedot

Asiakaskyselyn tuloksia

Asiakaskyselyn tuloksia Asiakaskyselyn tuloksia Ratamo-kirjastojen (,, ja ) sekä Lopen kirjaston yhteinen asiakaskysely Tässä raportissa tarkastellaan 5.-8..0 järjestetyn asiakaskyselyn tuloksia n kirjaston näkökannalta. Jakaumat

Lisätiedot

Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013

Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013 Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013 Hyvä asiakkaamme! Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa

Lisätiedot

Nuorten lukemistapojen muuttuminen. Anna Alatalo

Nuorten lukemistapojen muuttuminen. Anna Alatalo Nuorten lukemistapojen muuttuminen Anna Alatalo Nuorten vapaa-ajan harrastukset Kirjojen ja lehtien lukeminen sekä tietokoneenkäyttö kuuluvat suomalaisnuorten arkeen, ja osalle nuorista ne ovat myös harrastuksia.

Lisätiedot

Tuunaa kirjasto! asiakkaat osallistumassa kirjaston uudistamiseen. Katariina Ervasti ja Paula Puustinen

Tuunaa kirjasto! asiakkaat osallistumassa kirjaston uudistamiseen. Katariina Ervasti ja Paula Puustinen Tuunaa kirjasto! asiakkaat osallistumassa kirjaston uudistamiseen Katariina Ervasti ja Paula Puustinen Mikä ihmeen Hakunila? Vantaan kaupunki, esityksen tekijä 2 8.3.2013 Pari seikkaa Hakunilasta - Vantaa:

Lisätiedot

ASIAKASKYSELYN YHTEENVETO yhteenvedon tehnyt Emilia Helminen 12/2014

ASIAKASKYSELYN YHTEENVETO yhteenvedon tehnyt Emilia Helminen 12/2014 ASIAKASKYSELYN YHTEENVETO yhteenvedon tehnyt Emilia Helminen 12/2014 Asiakaskysely Säkylän kirjaston ja kulttuuripalvelujen asiakkaille toteutettiin marraskuussa 2014. Kyselyyn vastanneita oli yht. 49

Lisätiedot

Asiakaslähtöisyys Espoon Entressen kirjastossa. Anni Kääriäinen marraskuu 2015

Asiakaslähtöisyys Espoon Entressen kirjastossa. Anni Kääriäinen marraskuu 2015 Asiakaslähtöisyys Espoon Entressen kirjastossa Anni Kääriäinen marraskuu 2015 Entressen kirjasto 2014 Avoinna 348 pv, yli 3500 h Kävijöitä yli 420 000 Lainoja yli 526 000 Tapahtumia yli 600 kpl Osallistujia

Lisätiedot

LASTEN JA NUORTEN OSALLISUUDEN MONIALAINEN KAUPUNKIOHJELMA 2012-2015

LASTEN JA NUORTEN OSALLISUUDEN MONIALAINEN KAUPUNKIOHJELMA 2012-2015 LASTEN JA NUORTEN OSALLISUUDEN MONIALAINEN KAUPUNKIOHJELMA 2012-2015 Lasten ja nuorten osallisuus koulun ja nuorisotyön yhteistyönä seminaari 12.9.2011 Tanja Räty koordinaattori / osallisuuskasvatus Jyväskylän

Lisätiedot

Lisäksi vastaajat saivat antaa vapaamuotoisesti muutos- ja kehitysehdotuksia ja muuta palautetta SOS-lapsikylille ja SOS-Lapsikylän nuorisokodille.

Lisäksi vastaajat saivat antaa vapaamuotoisesti muutos- ja kehitysehdotuksia ja muuta palautetta SOS-lapsikylille ja SOS-Lapsikylän nuorisokodille. 27.3.2014 YHTEENVETO ASIAKASPALAUTTEESTA SOS-Lapsikyliin ja nuorisokotiin sijoitettujen läheiset 1. Kyselyn taustaa Kirjallinen palautekysely SOS-lapsikyliin ja SOS-Lapsikylän nuorisokotiin sijoitettujen

Lisätiedot

Ikäihmisten hyvinvointipalveluiden asiakaskysely 2015 ja 2016

Ikäihmisten hyvinvointipalveluiden asiakaskysely 2015 ja 2016 1 Ikäihmisten hyvinvointipalveluiden asiakaskysely 2015 ja 2016 Ikäihmisten hyvinvointipalveluiden asiakaskyselyt toteutettiin vuosien 2015 ja 2016 keväällä. Kyselylomakkeet annettiin sillä hetkellä hoidossa/asiakkaana

Lisätiedot

2 (8) Taulukko 1 Leirien väittämät ja tulokset ESPOON KAUPUNKI 02070 ESPOON KAUPUNKI WWW.ESPOO.FI ESBO STAD 02070 ESBO STAD WWW.ESBO.

2 (8) Taulukko 1 Leirien väittämät ja tulokset ESPOON KAUPUNKI 02070 ESPOON KAUPUNKI WWW.ESPOO.FI ESBO STAD 02070 ESBO STAD WWW.ESBO. Nuorisopalvelut 1 (8) Loma-ajan toiminnan asiakaspalauteraportti 2012 Tässä raportissa selvitetään kesän 2012 loma-ajan toiminnasta kerättyjen asiakaspalautteiden keskeiset tulokset. Loma-ajan toimintojen

Lisätiedot

Erikoiskirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013

Erikoiskirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013 Erikoiskirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013 Hyvä asiakkaamme! Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa

Lisätiedot

Vaikeavammaisten päivätoiminta

Vaikeavammaisten päivätoiminta Vaikeavammaisten päivätoiminta Kysely vaikeavammaisten päivätoiminnasta toteutettiin helmikuussa 08. Sosiaalityöntekijät valitsivat asiakkaistaan henkilöt, joille kyselyt postitettiin. Kyselyjä postitettiin

Lisätiedot

Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008

Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008 Kirjastoverkkopalvelut Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008 Yleiset kirjastot Kysely yleisten kirjastojen palveluista 1.1 Maakunta ( Minkä kunnan / kaupunginkirjaston palveluja arvioit ) 1.2 Kirjastot

Lisätiedot

Asukaskysely Tulokset

Asukaskysely Tulokset Yleiskaava 2029 Kehityskuvat Ympäristötoimiala Kaupunkisuunnittelu Kaavoitusyksikkö 1.9.2014 Asukaskysely Tulokset Sisällys VASTAAJIEN TIEDOT... 2 ASUMINEN... 5 Yhteenveto... 14 LIIKKUMINEN... 19 Yhteenveto...

Lisätiedot

Asiakaskysely FinELib-konsortion jäsenille 2005

Asiakaskysely FinELib-konsortion jäsenille 2005 Asiakaskysely FinELib-konsortion jäsenille 2005 Taustatiedot Vastaamalla tähän kyselyyn kirjastot voivat arvioida FinELibin tarjoamia elektronisen aineiston hankintaan ja kansalliseen Nelli-portaaliin

Lisätiedot

Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008

Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008 Kirjastoverkkopalvelut Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008 Yleiset kirjastot Kysely yleisten kirjastojen palveluista 1.1 Maakunta ( Minkä kunnan / kaupunginkirjaston palveluja arvioit ) 1.2 Kirjastot

Lisätiedot

LIIKUNTAKYSELY RAPORTTI

LIIKUNTAKYSELY RAPORTTI 2013 LIIKUNTAKYSELY RAPORTTI RAUTALAMMIN KUNTA LIIKUNTATOIMI Liikuntakysely Rautalammin kunnan työikäisille (16-64v.) toteutettiin tammi-helmikuussa 2013. Liikuntakyselyn tavoitteena oli kartoittaa työikäisten

Lisätiedot

Ratamo-kirjastojen ja Lopen kirjaston asiakaskysely 2016

Ratamo-kirjastojen ja Lopen kirjaston asiakaskysely 2016 Ratamo-kirjastojen ja Lopen kirjaston asiakaskysely 2016 1. Vastaajan sukupuoli: Vastaajien määrä: 267 23% mies 13% 19% 77% nainen 87% 81% 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% Hyvinkään pääkirjasto

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunginkirjaston nuortentila. Salla Erho

Rovaniemen kaupunginkirjaston nuortentila. Salla Erho Rovaniemen kaupunginkirjaston nuortentila Salla Erho 9.5.2012 Rovaniemen kaupunginkirjasto Lapin maakuntakirjasto Kirjaston ulkoisen ilmeen määrittäjä: Alvar Aalto Aalto-sali, pääkirjaston keskus Pääkirjasto

Lisätiedot

Kirjaston asiakaskysely kevät 2011 Lehdistötiedote

Kirjaston asiakaskysely kevät 2011 Lehdistötiedote Kirjaston asiakaskysely kevät 2011 Lehdistötiedote Vastaajaryhmä Työttömät Painettu sana ei koskaan kuole, jos sillä on lukijansa. Kiitos Suomalaiselle Kirjastolle. Vastaajat Vastaajia 19, joista naisia

Lisätiedot

Palokan koulukeskuskysely

Palokan koulukeskuskysely - Palokan koulukeskuskyselyssä kysyttiin kuntalaisten mielipiteitä siitä, millaiseksi koulukeskus voisi muodostua - Kysely toteutettiin hankkeen suunnittelussa mukana olevien osapuolten yhteistyönä - Käyttäjien

Lisätiedot

PIDETÄÄN YHTÄ TUTKIMUS

PIDETÄÄN YHTÄ TUTKIMUS PIDETÄÄN YHTÄ TUTKIMUS YLEISTÄ TUTKI- MUKSESTA Tiedon keruu toteutettiin heinäkuussa 2017 CINT AB:n hallinnoimassa internetpaneelissa. Tutkimukseen vastasi yhteensä 990 henkilöä, joista 282 on 15-17-vuotiaita

Lisätiedot

Jyväskylän kaupungin yhteispalvelupisteiden asiakaskysely 2011. Innovaatiopalvelut

Jyväskylän kaupungin yhteispalvelupisteiden asiakaskysely 2011. Innovaatiopalvelut Jyväskylän kaupungin yhteispalvelupisteiden asiakaskysely 2011 Yhteispalvelupisteiden asiakaskysely 2011 - Asiakaskysely toteutettiin Palokan, Säynätsalon, Tikkakosken ja Vaajakosken yhteispalvelupisteissä

Lisätiedot

Relaxion Oy:n asiakaskysely vastaukset ja kommentit - Kyselyn laati ja toteutti: Toimitusjohtaja Samu Kaukoranta

Relaxion Oy:n asiakaskysely vastaukset ja kommentit - Kyselyn laati ja toteutti: Toimitusjohtaja Samu Kaukoranta Relaxion Oy:n asiakaskysely 2019 - vastaukset ja kommentit - Kyselyn laati ja toteutti: Toimitusjohtaja Samu Kaukoranta Toteutus ja vastaajien profiili Relaxionissa oli vuoden 2018 aikana yhteensä 3615

Lisätiedot

Kirjastoautotoiminta murroksessa yhteenveto kirjastoautojen tilanteesta Suomessa

Kirjastoautotoiminta murroksessa yhteenveto kirjastoautojen tilanteesta Suomessa 9.8.2016 Kirjastoautotoiminta murroksessa yhteenveto kirjastoautojen tilanteesta Suomessa Taustaa Suomen kirjastoseura selvitti kirjastoautojen tilannetta verkkokyselyllä kesäkuussa 2016. Kysely lähetettiin

Lisätiedot

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille 1. Sukupuoli Vastaajien määrä: 113 2. Syntymävuosi Vastaajien määrä: 113 Vastaukset s.1999-2003 3. Oletko ollut mukana nuorisopalveluiden toiminnassa?

Lisätiedot

MUN TALOUS -HANKE 2014 / KYSELYN KOONTI JULKAISUVAPAA 14.7.2014

MUN TALOUS -HANKE 2014 / KYSELYN KOONTI JULKAISUVAPAA 14.7.2014 MUN TALOUS -HANKE 2014 / KYSELYN KOONTI JULKAISUVAPAA 14.7.2014 Mun talous -hanke teetti toukokuussa 2014 kyselyn porilaisilla toisen asteen opiskelijoilla (vuonna -96 syntyneille). Kyselyyn vastasi sata

Lisätiedot

Ratamo-kirjastojen ja Lopen kirjaston asiakaskysely 2016

Ratamo-kirjastojen ja Lopen kirjaston asiakaskysely 2016 Ratamo-kirjastojen ja Lopen kirjaston asiakaskysely 2016 1. Vastaajan sukupuoli: Vastaajien määrä: 1237 mies 19% 22% 16% 22% 24% nainen 81% 78% 84% 78% 76% 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% Hausjärvi

Lisätiedot

Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008

Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008 Kirjastoverkkopalvelut Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008 Yleiset kirjastot Kysely yleisten kirjastojen palveluista 1.1 Maakunta ( Minkä kunnan / kaupunginkirjaston palveluja arvioit ) 1.2 Kirjastot

Lisätiedot

Yksintulleiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden asiakaspalautekysely järjestettiin 32 alaikäisyksikössä vuoden 2016 aikana. Vastaajia oli noin 610.

Yksintulleiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden asiakaspalautekysely järjestettiin 32 alaikäisyksikössä vuoden 2016 aikana. Vastaajia oli noin 610. YHTEENVETO 10.10.2016 Maahanmuuttovirasto/ Vastaanottoyksikkö ALAIKÄISYKSIKÖIDEN ASIAKASPALAUTTEEN YHTEENVETO 2016 Taustaa Yksintulleiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden asiakaspalautekysely järjestettiin

Lisätiedot

Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008

Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008 Kirjastoverkkopalvelut Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008 Yleiset kirjastot Kysely yleisten kirjastojen palveluista 1.1 Maakunta ( Minkä kunnan / kaupunginkirjaston palveluja arvioit ) 1.2 Kirjastot

Lisätiedot

CD-kysely kirjastoille 2019

CD-kysely kirjastoille 2019 CD-kysely kirjastoille 2019 Kysely lähetettiin keväällä 2019 niille 341 kirjastolle, joilla on mahdollisuus lainata CD-levyjä Celiasta. 1. Onko kirjastonne viime vuosina lainannut Celian CD-äänikirjoja?

Lisätiedot

Sipoon kunnankirjasto Sibbo kommunbibliotek

Sipoon kunnankirjasto Sibbo kommunbibliotek Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013 Sipoon kunnankirjasto Sibbo kommunbibliotek TÄRKEYS = Palvelujen tärkeys minulle TOIMIVUUS = Miten kirjasto on onnistunut Kirjaston käyttäjäkysely 2013

Lisätiedot

BIG DATA KIRJASTOJEN KOKOELMATYÖSSÄ JA PROFILOINNISSA. Viljami Marjomäki Jyväskylän kaupunginkirjasto

BIG DATA KIRJASTOJEN KOKOELMATYÖSSÄ JA PROFILOINNISSA. Viljami Marjomäki Jyväskylän kaupunginkirjasto BIG DATA KIRJASTOJEN KOKOELMATYÖSSÄ JA PROFILOINNISSA Viljami Marjomäki Jyväskylän kaupunginkirjasto Jyväskylän ja Turun kaupunginkirjastot Projekti käynnistyi 15.1.2018 Projekti päättyi 31.10.2018 Projektityöntekijä

Lisätiedot

Kaikkien kirjasto. Näin käytät kirjastoa. Selkoesite

Kaikkien kirjasto. Näin käytät kirjastoa. Selkoesite Kaikkien kirjasto Näin käytät kirjastoa Selkoesite Kaikkien kirjasto Tämä esite on julkaistu osana Kaikkien kirjasto -kampanjaa. Kampanjan toteuttavat Selkokeskus, Kulttuuria kaikille -palvelu ja Suomen

Lisätiedot

SOME -KYSELY SAARIJA RVEN PERUSKOULUN LUOKKALAISILLE JA TOISEN ASTEEN OPISKELIJOILLE TIIVISTELMÄ RAPORTISTA

SOME -KYSELY SAARIJA RVEN PERUSKOULUN LUOKKALAISILLE JA TOISEN ASTEEN OPISKELIJOILLE TIIVISTELMÄ RAPORTISTA 0 SOME -KYSELY SAARIJA RVEN PERUSKOULUN 5.-9. LUOKKALAISILLE JA TOISEN ASTEEN OPISKELIJOILLE 24.10-10.11.2017 TIIVISTELMÄ RAPORTISTA SOFIA AHONEN, KULTTUURITOIMEN HARJOITTELIJA SAARIJÄRVEN KAUPUNKI 1 1

Lisätiedot

AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA HUOLTAJIEN KYSELYN TULOKSET LV

AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA HUOLTAJIEN KYSELYN TULOKSET LV AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA HUOLTAJIEN KYSELYN TULOKSET LV. 2015-2016 Yleistä kyselystä Arviointikyselyn saivat 36 huoltajaa, joista palautui 32 Vastausprosentti 89 % Arviointikyselyn ajankohta oli 2.5

Lisätiedot

Ei-käyttäjäkysely Nokian kaupunginkirjaston palveluista 2010

Ei-käyttäjäkysely Nokian kaupunginkirjaston palveluista 2010 Ei-käyttäjäkysely Nokian kaupunginkirjaston palveluista 2010 Nokian kaupunginkirjasto Päivi Kari 2010 1 Sisältö Johdanto... 3 Kyselyn toteutus... 3 Miksi et käytä kirjastoa?... 4 Mitä kirjaston palveluja

Lisätiedot

AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA LASTEN KYSELYN TULOKSET LV

AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA LASTEN KYSELYN TULOKSET LV AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA LASTEN KYSELYN TULOKSET LV. 2015-2016 Yleistä kyselystä Arviointikyselyn saivat 36 lasta, joista palautui 32 Vastausprosentti 89 % Arviointikyselyn ajankohta oli 2.5 20.5.2016

Lisätiedot

Isoverstaan didaktiset kärjet levitykseen -hanke. Päätösseminaari

Isoverstaan didaktiset kärjet levitykseen -hanke. Päätösseminaari Isoverstaan didaktiset kärjet levitykseen -hanke Päätösseminaari 21.1.2016 1 2 Isoverstaan opiskelijakysely 2015 Isoverstaan didaktiset kärjet levitykseen -hanke 3 Opiskelijakysely 2014 ja 2015 2014: Didaktiset

Lisätiedot

Suomen Lastenhoitoalan Liiton jäsenlehden lukijatutkimus. Sofia Aiello, Ellinoora Brotkin, Pete Maltamo, Jenni Rantala, Susanna Rathore & Riina Salo

Suomen Lastenhoitoalan Liiton jäsenlehden lukijatutkimus. Sofia Aiello, Ellinoora Brotkin, Pete Maltamo, Jenni Rantala, Susanna Rathore & Riina Salo Suomen Lastenhoitoalan Liiton jäsenlehden lukijatutkimus Sofia Aiello, Ellinoora Brotkin, Pete Maltamo, Jenni Rantala, Susanna Rathore & Riina Salo Esityksen sisältö Taustatiedot Tavoite Tutkimuksen toteutus

Lisätiedot

Raision varhaiskasvatuksessa keväällä 2018 huoltajille tehdyn laatukyselyn tulokset

Raision varhaiskasvatuksessa keväällä 2018 huoltajille tehdyn laatukyselyn tulokset Raision varhaiskasvatuksessa keväällä 2018 huoltajille tehdyn laatukyselyn tulokset Kysely toteutettiin sähköisenä kyselynä toukokuussa 2018. Vastaajia oli kyselyyn 189. Raision varhaiskasvatuksen asiakkaan

Lisätiedot

Kokemuksia lapsivaikutusten arvioinnista kouluverkkovalmistelussa, Päivi Raukko

Kokemuksia lapsivaikutusten arvioinnista kouluverkkovalmistelussa, Päivi Raukko Kokemuksia lapsivaikutusten arvioinnista kouluverkkovalmistelussa, Päivi Raukko Case: Hämeenlinnan palveluverkkoselvitys Kaikkia palveluja ja koko kaupunkia koskeva Erityinen mielenkiinto koulu- ja päiväkotiverkossa

Lisätiedot

CADDIES asukaskyselyn tulokset

CADDIES asukaskyselyn tulokset CADDIES asukaskyselyn tulokset Kysely toteutettiin 27.4.-17.5.2009 Kyselyyn vastattiin Internet-pohjaisella lomakkeella osoitteessa http://kaupunginosat.net/asukaskysely tai paperilomakkeella Arabianrannan,

Lisätiedot

Kyselyn perusteella voidaan todeta Aurinkoisen asiakkaiden oleva pääosin tyytyväisiä saamaansa palveluun ja kohteluun Aurinkoisessa.

Kyselyn perusteella voidaan todeta Aurinkoisen asiakkaiden oleva pääosin tyytyväisiä saamaansa palveluun ja kohteluun Aurinkoisessa. ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET Vuoden 2017 asiakastyytyväisyyskysely tehtiin lokakuussa ja siihen vastasi yhteensä 51 asiakasta. Aurinkoisen asiakkaista suurin osa on mielenterveyskuntoutujia, itsenäistymisvaiheessa

Lisätiedot

Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008

Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008 Kirjastoverkkopalvelut Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008 Yleiset kirjastot Kysely yleisten kirjastojen palveluista 1.1 Maakunta ( Minkä kunnan / kaupunginkirjaston palveluja arvioit ) 1.2 Kirjastot

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Sosiaali- ja terveysala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja.

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Sosiaali- ja terveysala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja. JUPINAVIIKOT 2018 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Sosiaali- ja terveysala Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja Jani Tervo Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO...

Lisätiedot

VASTAANOTTOKESKUSTEN ASIAKASPALAUTTEEN YHTEENVETO 2016

VASTAANOTTOKESKUSTEN ASIAKASPALAUTTEEN YHTEENVETO 2016 YHTEENVETO 10.10.2016 Maahanmuuttovirasto/ Vastaanottoyksikkö VASTAANOTTOKESKUSTEN ASIAKASPALAUTTEEN YHTEENVETO 2016 Taustaa Aikuisten turvapaikanhakijoiden asiakaspalautekysely järjestettiin 49 vastaanottokeskuksessa

Lisätiedot

Suomen yleisten kirjastojen tilastot

Suomen yleisten kirjastojen tilastot http://tilastot.kirjastot.fi/?orgs=15&years=,&stats=1,33,100,10... 1 / 5 5.4.2017 10:45 Suomen yleisten kirjastojen tilastot Statistik för allmänna biblioteken i Finland Finnish Public Libraries Statistics

Lisätiedot

Kyselyyn vastasi 55, iältään 8-20-vuotiasta, nuorta.

Kyselyyn vastasi 55, iältään 8-20-vuotiasta, nuorta. Nuoria Somettaa Kyselyyn vastasi 55, iältään 8-20-vuotiasta, nuorta. Vastaajien ikävuosien keskiarvo on 14 vuotta. Vastaajien ikäjakauma 16 16 16 16 16 17 17 17 17 17 17 17 18 18 19 20 20 10 10 10 11 11

Lisätiedot

LAPINLAHDEN KUNNANKIRJASTON ASIAKASKYSELYN TULOKSIA. Lapinlahden kunnankirjaston asiakaskysely Pääkirjasto.

LAPINLAHDEN KUNNANKIRJASTON ASIAKASKYSELYN TULOKSIA. Lapinlahden kunnankirjaston asiakaskysely Pääkirjasto. LAPINLAHDEN KUNNANKIRJASTON ASIAKASKYSELYN TULOKSIA Lapinlahden kunnankirjaston syksyllä 1 tekemässä kyselyssä selvitettiin asiakkaiden tyytyväisyyttä kirjastopalveluihin sekä pääkirjaston että lähipalvelujen

Lisätiedot

Sukupuoli ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET

Sukupuoli ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET Aurinkoisen asiakastyytyväisyyskysely tehtiin syyskuussa 2016. Kysely oli suunnattu kaikille Aurinkoisen asiakkaille; yhteisökodissa ja tukiasunnossa asuville sekä päiväasiakkaille.

Lisätiedot

Asiakaskysely 2011. Olemme toimineet FINASin kanssa yhteistyössä. KAIKKI VASTAAJAT Vastaajia yhteensä: 182 (61%) Sähköpostikutsujen määrä: 298

Asiakaskysely 2011. Olemme toimineet FINASin kanssa yhteistyössä. KAIKKI VASTAAJAT Vastaajia yhteensä: 182 (61%) Sähköpostikutsujen määrä: 298 Asiakaskysely 2011 FINAS-akkreditointipalvelun asiakastyytyväisyyskysely toteutettiin marras-joulukuussa 2011. Kysely lähetettiin sähköisenä kaikille FINASin asiakkaille. Kyselyyn saatiin yhteensä 182

Lisätiedot

Merituulen koulun aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi kevät 2018

Merituulen koulun aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi kevät 2018 Merituulen koulun aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi kevät 208 Merituulen koulun aamu- ja iltapäivätoiminnassa toteutettiin oma laadunarviointikysely toimintaan osallistuneille lapsille toukokuussa

Lisätiedot

Kulttuurista hyvinvointia!

Kulttuurista hyvinvointia! 1 (12) Kulttuurista hyvinvointia! Kuopiossa toimii Kulttuurisen vammaistyön yhteistyöryhmä, jota koordinoi Kuopion kaupunki. Toiminnan tavoitteena on pyrkiä mahdollistamaan taiteen ja kulttuurin keinoin

Lisätiedot

VIEREMÄN KUNNANKIRJASTON ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY 2013

VIEREMÄN KUNNANKIRJASTON ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY 2013 VIEREMÄN KUNNANKIRJASTON ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY 2013 VASTAAJIA: 56 SUKUPUOLI MIES (11) NAINEN (43) EI VASTAUSTA/EOS (2) ELÄMÄNTILANNE TYÖSSÄ (18) TYÖTÖN (6) KOULULAINEN/OPISKELIJA (5) ELÄKELÄINEN (26)

Lisätiedot

Perusopetuskysely Kartanon koulu luokat 1-6

Perusopetuskysely Kartanon koulu luokat 1-6 Perusopetuskysely 2016 luokat 1-6 31.8.2016 Taustatietoja Kysely toteutettiin ajalla 25.5. -4.6.2016 Linkki kyselyyn lähetettiin Helmin kautta 4099 oppilaan noin 7500:lle huoltajalle Asteikon arvot :Täysin

Lisätiedot

2014 ELÄKESELVITTELYN ASIAKASPALAUTEKYSELYN TULOKSET

2014 ELÄKESELVITTELYN ASIAKASPALAUTEKYSELYN TULOKSET 2014 ELÄKESELVITTELYN ASIAKASPALAUTEKYSELYN TULOKSET Sisällys 1 Johdanto... 2 2 Taustatiedot... 3 Sukupuoli... 3 Ikä... 3 Asuinkunta... 4 Aikuissosiaalityön tai toimeentulotuen asiakkuus... 4 Oma tilanne

Lisätiedot

LIIKUNTAPAIKKAKYSELY 2018

LIIKUNTAPAIKKAKYSELY 2018 LIIKUNTAPAIKKAKYSELY 2018 Liikuntapalvelut/Sari Sarpaneva Kyselyn tarkoitus ja toteutustapa Kauniaisten liikuntapaikoista tehtiin kyselytutkimus 16.-31.3.18. Kyselyn tarkoituksena oli selvittää mitä mieltä

Lisätiedot

Kyselyn tuloksia. Kysely Europassin käyttäjille

Kyselyn tuloksia. Kysely Europassin käyttäjille Kysely Europassin käyttäjille Kyselyn tuloksia Kyselyllä haluttiin tietoa Europass-fi nettisivustolla kävijöistä: siitä, miten vastaajat käyttävät Europassia, mitä mieltä he ovat Europassista ja Europassin

Lisätiedot

SELVITYS PRO GRADUJEN KÄYTÖSTÄ TAIDEKIRJASTOSSA

SELVITYS PRO GRADUJEN KÄYTÖSTÄ TAIDEKIRJASTOSSA SELVITYS PRO GRADUJEN KÄYTÖSTÄ TAIDEKIRJASTOSSA Tapani Takalo Lapin korkeakoulukirjasto, yliopisto, taide 17.11.2011 1. Johdanto Lapin yliopiston taidekirjastossa on selvitetty taidekirjaston kokoelmiin

Lisätiedot

Iisalmen kaupungin elinvoimapalvelut asiakastyytyväisyyskyselyn 2015 havainnot

Iisalmen kaupungin elinvoimapalvelut asiakastyytyväisyyskyselyn 2015 havainnot Iisalmen kaupungin elinvoimapalvelut asiakastyytyväisyyskyselyn 201 havainnot KYSELYN TAVOITE JA TOTEUTUS Tavoitteena oli selvittää Iisalmen kaupungin elinvoimapalveluiden vuoden 201 aikana asioineiden

Lisätiedot

Kysely huoltajille Kysely toteutettiin Webropol-kyselynä helmi-maaliskuussa 2019 Kyselyyn vastasi yhteensä 227 huoltajaa

Kysely huoltajille Kysely toteutettiin Webropol-kyselynä helmi-maaliskuussa 2019 Kyselyyn vastasi yhteensä 227 huoltajaa Kysely huoltajille Kysely toteutettiin Webropol-kyselynä helmi-maaliskuussa Kyselyyn vastasi yhteensä 227 huoltajaa Kysely huoltajille Kysely Luovin ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijoiden huoltajille

Lisätiedot

Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto

Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto Tämä on pääkirjasto. Kokkolassa on myös lähikirjastoja: Koivuhaan, Kälviän, Lohtajan ja Ullavan kirjastot. Keskussairaalassa on laitoskirjasto, joka on potilaiden

Lisätiedot

PPV-kausikysely

PPV-kausikysely PPV-kausikysely 2018 PPV-kausikysely toteutettiin marraskuun 2018 aikana. Kysely lähetettiin joukkueenjohtajille, jotka edelleen lähettivät ne joukkueensa jäsenille. Erilaisia väittämiä arvioitiin asteikolla

Lisätiedot

Oiva kirjastot Alavus Töysä - Ähtäri RAPORTTI OIVA KIRJASTOJEN VARASTOINTI- PROJEKTISTA

Oiva kirjastot Alavus Töysä - Ähtäri RAPORTTI OIVA KIRJASTOJEN VARASTOINTI- PROJEKTISTA Oiva kirjastot Alavus Töysä - Ähtäri RAPORTTI OIVA KIRJASTOJEN VARASTOINTI- PROJEKTISTA ajalla 2.5. 16.11.2008 SISÄLLYS 1. LÄHTÖTILANNE. 3 2. TAVOITTEET... 4 3. TOTEUTUS... 5 4. ARVIOINTIA. 6 LIITE Varastointi-

Lisätiedot

Kuluttaminen, identiteetti ja taloudellinen eriarvoisuus. Leena Haanpää Lapsi- ja nuorisotutkimuskeskus CYRI Turun yliopisto

Kuluttaminen, identiteetti ja taloudellinen eriarvoisuus. Leena Haanpää Lapsi- ja nuorisotutkimuskeskus CYRI Turun yliopisto Kuluttaminen, identiteetti ja taloudellinen eriarvoisuus Leena Haanpää Lapsi- ja nuorisotutkimuskeskus CYRI Turun yliopisto Puhu rahasta -seminaari Helsinki 12.11.2015 TEKEEKÖ RAHA ONNELLISEKSI? KOEN OLEVANI

Lisätiedot

Perusopetuskysely Koko perusopetus

Perusopetuskysely Koko perusopetus Perusopetuskysely 2018 Koko perusopetus 31.8.2016 Taustatietoja Kysely toteutettiin ajalla 25.4. 11.5.2018 Linkki kyselyyn lähetettiin Helmin kautta 4278 oppilaan noin 8400:lle huoltajalle Kyselyyn vastasi

Lisätiedot

Henkilökohtaisen avun keskus HENKKA

Henkilökohtaisen avun keskus HENKKA Henkilökohtaisen avun keskus HENKKA Asiakastyytyväisyyskysely henkilökohtaisille avustajille 2017 Taustatietoa Asiakastyytyväisyyskysely henkilökohtaisille avustajille toteutettiin Webropolkyselynä marraskuussa

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti ICT-ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimitietoja. Tero Björkman. Opiskelijakunta JAMKO

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti ICT-ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimitietoja. Tero Björkman. Opiskelijakunta JAMKO JUPINAVIIKOT 2017 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti ICT-ala Julkinen Raportti ei sisällä nimitietoja Tero Björkman Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 Johdanto... 3 Palautteiden

Lisätiedot

Kirjaston kotipalveluiden merkitys asiakkaan voimaantumisessa/ Kotikirjasto Ilona, Helsinki

Kirjaston kotipalveluiden merkitys asiakkaan voimaantumisessa/ Kotikirjasto Ilona, Helsinki Kirjaston kotipalveluiden merkitys asiakkaan voimaantumisessa/ Kotikirjasto Ilona, Helsinki Satu Holmberg Helsingin kaupunginkirjasto 22.3.2012 KIRJASTO ON AVOIN KAIKILLE Kotikirjasto Ilona palvelee kaikkia

Lisätiedot

Keuruun vanhuspalveluiden laatukyselyt

Keuruun vanhuspalveluiden laatukyselyt Keuruun vanhuspalveluiden laatukyselyt Keuruun vanhuspalveluissa on toteutettu vanhuspalvelulain 6 :ään perustuen palvelujen laatukyselyt kevään ja kesän 2014 aikana. Kyselyjen tarkoituksen on ollut selvittää

Lisätiedot

E-kirja on helposti saatavilla, kun tietää, mistä hakee. (mies, yli 55-v.)

E-kirja on helposti saatavilla, kun tietää, mistä hakee. (mies, yli 55-v.) E-kirja on helposti saatavilla, kun tietää, mistä hakee. (mies, yli 55-v.) SeAMK:n Kirjasto- ja tietopalvelun opiskelijoiden syyskuussa 2010 tekemän E-kirjakyselyn tuloksia TAUSTATIETOJA Kyselytutkimus

Lisätiedot

Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008

Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008 Kirjastoverkkopalvelut Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008 Yleiset kirjastot Kysely yleisten kirjastojen palveluista 1.1 Maakunta ( Minkä kunnan / kaupunginkirjaston palveluja arvioit ) 1.2 Kirjastot

Lisätiedot

OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI

OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI Diplomivihko 3. - 4. lk Tämän vihkon omistaa: OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI Oulun kouluissa on mahdollisuus suorittaa kirjallisuusdiplomi. Diplomin suorittaminen

Lisätiedot

Yhdessä Yli-Iissä Yli-Iin yhteisen olohuoneen suunnittelua, kokopäivän tapahtuma kaikenikäisille

Yhdessä Yli-Iissä Yli-Iin yhteisen olohuoneen suunnittelua, kokopäivän tapahtuma kaikenikäisille Yhdessä Yli-Iissä Yli-Iin yhteisen olohuoneen suunnittelua, kokopäivän tapahtuma kaikenikäisille 18.9.2018 Yhteenveto keskustelutilaisuudesta (demokratiakahvila) ja Walk in -työpajasta Oulun kaupunginkirjaston

Lisätiedot

Perusopetuskysely Koko perusopetus 2016, vertailut vuosiin 2013 ja 2014

Perusopetuskysely Koko perusopetus 2016, vertailut vuosiin 2013 ja 2014 Perusopetuskysely 2016 Koko perusopetus 2016, vertailut vuosiin 2013 ja 2014 Taustatietoja Kysely toteutettiin toukokuun lopulla 2016 Linkki kyselyyn lähetettiin Helmin kautta 4099 oppilaan 7966:lle huoltajalle

Lisätiedot

Ylivieskan seutukunnan liikenneturvallisuuskysely Oulainen

Ylivieskan seutukunnan liikenneturvallisuuskysely Oulainen Ylivieskan seutukunnan liikenneturvallisuuskysely Oulainen 1) Sukupuoli 2) Ikäluokka 3) Kotikaupunkinne tai kuntanne ja vastaus% suhteessa asukasmäärään Kyselyyn vastasi 167 asukkaista. Tämä on 2,1 % kunnan

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun päivähoidon asiakaskysely 2014

Pääkaupunkiseudun päivähoidon asiakaskysely 2014 Pääkaupunkiseudun päivähoidon asiakaskysely 2014 Helsinki 12.12.2014 Aki Miettinen Kehitysjohtaja Kyselyn tavoite ja toteutus Kyselyssä selvitettiin päivähoidossa olevien lasten vanhempien arvioita lapsensa

Lisätiedot

Keski-Suomen maakuntakokoelman aineistovalinnan periaatteet

Keski-Suomen maakuntakokoelman aineistovalinnan periaatteet Jyväskylän kaupunginkirjasto Keski-Suomen maakuntakirjasto 15.11.2011 Keski-Suomen maakuntakokoelman aineistovalinnan periaatteet Johdanto ja yleiset valintaperiaatteet Keski-Suomen maakuntakirjastoalue

Lisätiedot

Kuntapäättäjien näkemyksiä kirjastopalvelujen tilasta ja tasosta

Kuntapäättäjien näkemyksiä kirjastopalvelujen tilasta ja tasosta Kuntapäättäjien näkemyksiä kirjastopalvelujen tilasta ja tasosta Tuloksia Itä-Suomen kirjastojen laatutason kartoituksesta Kohti uutta kirjastolakia 21.4.2015 Varkaus Marja Tiittanen-Savolainen Itä-Suomen

Lisätiedot