Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "37 21.05.2014 43 13.06.2014"

Transkriptio

1 Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta Asuntoasiat ALUEYHT 37 Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta on sopinut edellisessä kokouksessa, että se keskustelee kuntasuunnitelmasta esille nousseista asioista asia kerrallaan kokouksissa. Tällä kertaa asiana oli asuntoasiat ja tonttiasiat. Kiinteistöpäällikkö Kari Rissaselle tulleen esteen vuoksi tässä kokouksessa käsiteltiin ainoastaan tonttiasioita, joita selosti maankäyttöinsinööri Markku Mattinen. Keskustan alueella olevat tontit alkavat olla käytettyjä. Rakentaminen on 1-kerroksista jolloin tonttimaan käyttö on tuhlailevampaa kuin jos rakennettaisiin 2-kerroksisia. Valiokunnan jäsen huomautti, että asiasta on käyty keskustelua kaava-alueen valmisteluvaiheessa ja silloin on päädytty 1-kerroksiseen ratkaisuun. Eritysryhmille tullaan rakentamaan Kauppatien varteen uusia rivitaloasuntoja. Neli-Iikkala ja Osviitta tullaan purkamaan niiden huonokontoisuuden vuoksi ja samalla rakennusoikeus riittää uusien rakentamiseen. Lisäksi Rajamaan rannan alueelle on alkamassa vanhusväestölle varatun rivitalon rakentaminen. Näiden jälkeen alueen tontit on rakennettu täyteen. Lähimmät tontit, jotka soveltuisivat vanhusten asuntojen rakentamiseen olisivat kaupungintalon vieressä olevat yksityisten alueet sekä ns. entisen Hartsun talon tonttialue. Omistajien hintapyyntö on niin korkea, että rakennettavien asuntojen hintataso nousisi liian korkealle. Kurenalan koulun tilalle ollaan aloittamassa liikekeskuksen suunnittelua. Keskustelussa nousi esille, että voisiko myös tällä alueella olla asuinrakentamista. Alueen suunnittelun ohjausryhmän kokous pidetään kesäkuussa ja maankäyttöinsinööri aikoi viedä valiokunnan terveiset asuntokannan tarkisteluksi liikekeskusalueelle. Maankäyttöinsinööri näki Rimmin alueen hyvänä rakennusmaastona. Alueelle on varattu kaksi rivitalotonttia. Pietarilan alueella Ritolantien entinen päiväkoti ja ja Yläpietarila ovat säilytettäviä rakennuksia, mutta niiden välissä olevat rakennukset tulisi purkaa ja tälle alueelle voisi rakentaa asuintaloja. Alueen kaava on valmisteilla ja vielä ei ole päätetty minkälaista rakentamista alueelle tulee. Kuntotien ja Lenkkitien alueella on muutama tontti vapaana. Vanhan lukion alueella olevat rakennukset ovat huonokuntoisia ja alueen jatkokäyttö on vielä avoin. Suojalinnan alueella jäähallia on suunniteltu nykyisen kaukalon paikalle. Keskustelussa tuotiin esille, että koska kokemukset Oulun yliopiston arkkitehtiopiskelijoiden käytöstä alueiden ideoinnissa ovat olleet myönteisiä niin heitä tulisi käyttää myös jatkossa, kun uusia alueita suunnitellaan.

2 Käytiin keskustelua voisiko Leaderiltä saada hankerahaa koko kaupungin maankäytön strategian valmisteluun sekä sivukylillä vapaina olevien tilojen/rakenunnusten/asuntojen kartoittamiseen. Maankäyttöinsinööri toi esille, että Pudasjärven kaupungissa tarvittaisiin kipeästi maapoliittista ohjelma, jossa määriteltäisiin minkälaisia maita tullaan hankkimaan. Näin päästäisiin siihen, että toiminta olisi johdonmukaista eikä toimittaisi siten, että maita hankitaan sieltä mistä niitä sattuu vapautumaan. Näin kohtelu myös yksityisiä maanomistajia kohtaan olisi samanarvoista. Maapoliittisen ohjelman valmistelun yhteydessä tulisi käydä keskustelu kaupungin eri alueiden maiden hintatasosta. Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta päätti, että se esittää kaupunginhallitukselle maapoliittisen ohjelman valmistelua. Kiinteistöpäällikkö Kari Rissanen oli estynyt tulemaan kokoukseen. Sovittiin, että alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta tulee pitämään ylimääräisen kokouksen asuntoasioista klo Kokouksessa käsitellään ainoastaan asuntoasioita kiinteistöpäällikön johdolla. ALUEYHT 37 Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta on sopinut edellisessä kokouksessa, että se keskustelee kuntasuunnitelmasta esille nousseista asioista asia kerrallaan kokouksissa. Tällä kertaa asiana oli asuntoasiat ja tonttiasiat. Kiinteistöpäällikkö Kari Rissaselle tulleen esteen vuoksi tässä kokouksessa käsiteltiin ainoastaan tonttiasioita, joita selosti maankäyttöinsinööri Markku Mattinen. Keskustan alueella olevat tontit alkavat olla käytettyjä. Rakentaminen on 1-kerroksista jolloin tonttimaan käyttö on tuhlailevampaa kuin jos rakennettaisiin 2-kerroksisia. Valiokunnan jäsen huomautti, että asiasta on käyty keskustelua kaava-alueen valmisteluvaiheessa ja silloin on päädytty 1-kerroksiseen ratkaisuun. Eritysryhmille tullaan rakentamaan Kauppatien varteen uusia rivitaloasuntoja. Neli-Iikkala ja Osviitta tullaan purkamaan niiden huonokontoisuuden vuoksi ja samalla rakennusoikeus riittää uusien rakentamiseen. Lisäksi Rajamaan rannan alueelle on alkamassa vanhusväestölle varatun rivitalon rakentaminen. Näiden jälkeen alueen tontit on rakennettu täyteen. Lähimmät tontit, jotka soveltuisivat vanhusten asuntojen rakentamiseen olisivat kaupungintalon vieressä olevat yksityisten alueet sekä ns. entisen Hartsun talon tonttialue. Omistajien hintapyyntö on niin korkea, että rakennettavien asuntojen hintataso nousisi liian korkealle. Kurenalan koulun tilalle ollaan aloittamassa liikekeskuksen suunnittelua. Keskustelussa nousi esille, että voisiko myös tällä alueella olla asuinrakentamista. Alueen suunnittelun ohjausryhmän kokous pidetään kesäkuussa ja maankäyttöinsinööri aikoi viedä valiokunnan terveiset asuntokannan tarkisteluksi liikekeskusalueelle. Maankäyttöinsinööri näki Rimmin alueen hyvänä rakennusmaastona.

3 Alueelle on varattu kaksi rivitalotonttia. Pietarilan alueella Ritolantien entinen päiväkoti ja ja Yläpietarila ovat säilytettäviä rakennuksia, mutta niiden välissä olevat rakennukset tulisi purkaa ja tälle alueelle voisi rakentaa asuintaloja. Alueen kaava on valmisteilla ja vielä ei ole päätetty minkälaista rakentamista alueelle tulee. Kuntotien ja Lenkkitien alueella on muutama tontti vapaana. Vanhan lukion alueella olevat rakennukset ovat huonokuntoisia ja alueen jatkokäyttö on vielä avoin. Suojalinnan alueella jäähallia on suunniteltu nykyisen kaukalon paikalle. Keskustelussa tuotiin esille, että koska kokemukset Oulun yliopiston arkkitehtiopiskelijoiden käytöstä alueiden ideoinnissa ovat olleet myönteisiä niin heitä tulisi käyttää myös jatkossa, kun uusia alueita suunnitellaan. Käytiin keskustelua voisiko Leaderiltä saada hankerahaa koko kaupungin maankäytön strategian valmisteluun sekä sivukylillä vapaina olevien tilojen/rakenunnusten/asuntojen kartoittamiseen. Maankäyttöinsinööri toi esille, että Pudasjärven kaupungissa tarvittaisiin kipeästi maapoliittista ohjelma, jossa määriteltäisiin minkälaisia maita tullaan hankkimaan. Näin päästäisiin siihen, että toiminta olisi johdonmukaista eikä toimittaisi siten, että maita hankitaan sieltä mistä niitä sattuu vapautumaan. Näin kohtelu myös yksityisiä maanomistajia kohtaan olisi samanarvoista. Maapoliittisen ohjelman valmistelun yhteydessä tulisi käydä keskustelu kaupungin eri alueiden maiden hintatasosta. Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta päätti, että se esittää kaupunginhallitukselle maapoliittisen ohjelman valmistelua. Kiinteistöpäällikkö Kari Rissanen oli estynyt tulemaan kokoukseen. Sovittiin, että alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta tulee pitämään ylimääräisen kokouksen asuntoasioista klo Kokouksessa käsitellään ainoastaan asuntoasioita kiinteistöpäällikön johdolla. ALUEYHT 43 Kiinteistöpäällikkö Kari Rissanen esitteli Pudasjärven toimitilasuunnitelmaa ja poistettavia rakennuksia. Kaupungilla on yhteensä 550 asuntoa. Suoraan omistuksessa 120 asuntoa, vuokrataloilla 300 asuntoa ja muuta kautta 150 asuntoa. Todettiin, että jatkossa olisi hyvä sitoa uudisrakentamiseen myös vanhojen rakennusten purkaminen samalla urakoitsijalle. Parakkiasunnot on tyhjennetty ja kaupunginhallitukselle on tulossa esitys niiden myymisestä. Purattavia rakennuksia yhteensä on noin 7000 m2, 91 huoneistoa: Kurenalan koulun asuntola on mielenterveyskuntoutujien käytössä nykyään. Mielenterveyskuntoutujille on valmistumassa uusia asuntoja vuoden 2015 puolella, jonka jälkeen tämä rakennus voidaan purkaa. Kauppatien rivitalot rannassa (ns. Enson parakkitalot 70-luvulta)

4 Törrön asuinrakennus Virkailijoiden rivitalot Ritolantiellä Ammattikoulun asuinrakennus Ranuantiellä (sähköosaston takana) Opettajain asuntolat a, b ja c (maatalousoppilaitoksen puolella) Entisen lukion asuinrakennus Tuohikoti (vanhusten käytössä) Honkakoti (nuorten maahanmuuttajien tukiasuntola) Neli-Iikkala (puretaan syksyllä 2014) Osviitta (puretaan syksyllä 2014) Mikäli rakennus laitetaan kylmilleen, se tulee alaskirjata kirjanpidossa. Purettavien rakennusten vaikutus kaupungin talouteen on noin miljoona euroa. Todettiin, että Haukiputaalla on tehty siten, että purettavasta rakennuksesta on saanut hakea kaiken ylimääräisen tavaran vapaasti. Käytännössä rakennuksesta on irroitettu kaikki mahdollinen, jolloin purkukustannuksissa säästetään huomattavasti. Uudisrakentamisessa tarvittavien huoneistojen määrä on 130 kpl. Päihdeongelmaisille ei rakenneta enää erikseen omaa yksikköä vaan tarkoitus on sijoittaa heidät normaalin asumisen piiriin ja tehostaa hoitoa. Vanhusten palveluasunnot: Kaupunginhallitus on tehnyt päätöksen, että kaupunki ostaa 10 huoneistoa Rakennuspalvelu Ilkka Tolosen rakentamana.rivitalot sijaitsevat vanhusten palvelutalon läheisyydessä. Hankinta on kilpailutettu Hilman kautta. Jatkossa tulee miettiä miten uudisrakentamiseen liittyvien asuntojen omistajuus; onko omistajana/rakennuttajana kaupunki, Pudasjärven vuokratalot, jokin muu kiinteistöosakeyhtiö vai yksityiset. Vanhojen asuntojen poistumisen myötä tulisi rakentaa nuorille perheille ja muille asukasryhmille uusia vuokra-asuntoja.asia on menossa Kaupuninhallituksen käsiteltäväksi. Vapaita tonttialueita on seuraavasti: Pietarilan alueella, Rimmin alueella, Kurenalan koulun viereinen tontti (entinen Karvonen), torialueen takana, Kauppatiellä, Varsitiellä ja Lukiontiellä. Erityisryhmille on tulossa rivitaloasuntoja ns. Neli-Iikkalan ja Osviitan tonteille Kauppatielle. Rakennukset puretaan. Aran tuen ehtona on, että ei tehdä keskittymiä vaan mielenterveyskuntoutujat sijoitetaan normaalin asumisen piiriin. Asunnot on suunniteltu siten, että tarvittaessa ne voidaan ottaa käyttöön normaaliasunnoiksi. Asunnot on tehty liikuntarajoitteisille ja koko on pidetty noin 40 m2:ssä, jolloin asuinkustannukset jäävät mahdollisimman pieniksi.ns. tukiyksikkö (toimisto, lääkkeiden jako, yhteiset tilat) sijaitsee Osviitan tontilla. Käytiin keskustelua Kurenalan kauppakeskuksesta ja mahdollisuutta rakentaa liikekeskuksen yläkertaan asuntoja, jolloin neliöhinta olisi edullisempi. Valiokunta totesi, että asuntokanta on vanhentunut ja on aika ottaa uusi askel. Todettiin, että kiinteistöpäällikö on ottanut hyvin huomioon erityisryhmät. Tavoitteena on, että kalliista laitospaikoista päästäisiin itsenäisempään

5 asumiseen.erittäin tärkeää on myös se, että asunnot on otettavissa myös muuhun käyttöön, jos tilanne vuosien myötä muuttuu. Todettiin, että Rimmin koulun kiinteistöjen kohtalo tulisi miettiä mahdollisimman pian, koska uusi koulukampus on valmistumassa kahden vuoden sisällä. Kylmillään on yksi opettajien asuntola ja yksi oppilasasuntola. Teollisuuskiinteistöjen osalta tavoitteena on, että kaupunki luopuu kiinteistöistä. Tavoitteena on, että yritykset perustaisivat omat kiinteistöyhtiönsä, jos eivät pysty ostamaan kiinteistöjä. Siirto voisi tapahtua lunastuksen kautta. Kehittämistoimen osalta tuotiin esille huoli yrityksille vapaana olevien tilojen puutteesta. Kiinteistöpäällikkö vastasi, että kysyntä on ollut erittäin niukkaa. Kysyjät ovat olleet koneyrittäjiä. Nykyiset kiinteistöt ovat liian pieniä esim. oviaukoiltaan koneyrittäjille.todettiin, että tässä olisi mahdollisuus uudelle kiinteistöyhtiölle rakentaa nykyaikaisia ja toimivia teollisuuskiinteistöjä. Viime kesäisen raivauksen jälkeen Tuotantotien näkyvyys Kuusamontielle on parantunut huomattavasti ja tästä hyötyvät yrittäjät. Tuotantotiellä on tontteja vapaana yrityksille ja jatkossa kaavoitusten yhteydessä teollisuuskiinteistöjen tarpeet tulee huomioida. Todettiin, että saavuttaessa Pudasjärvelle, sekä Oulun että Rovaniemen suunnasta, teollisuusalueet ovat silmiin pistävän törkeässä kunnossa: - Kulttuurikeskus Pohjantähden vastapäätä oleva kiinteistö - Rovaniemen risteyksessä vastapäätä olevan teollisuustontti Sovittiin, että siistimisestä tullaan antaman virallinen huomautus teknisestä toimesta. Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta esittää kaupunginhallitukselle maa- ja kiinteistöpoliittisen ohjelman ja aikataulutuksen tekemistä. Asia viedään myös syksyllä 2015 valtuustoon (ennen joulukuuta).

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2014 47

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2014 47 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2014 47 Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta 13.06.2014 AIKA 13.06.2014 klo 08:00-09:23 PAIKKA Kaupungintalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 41 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

ASUNTO-OHJELMA VUOSILLE 2016-2018. Kärsämäen kunta Tekninen lautakunta

ASUNTO-OHJELMA VUOSILLE 2016-2018. Kärsämäen kunta Tekninen lautakunta ASUNTO-OHJELMA VUOSILLE 2016-2018 Kärsämäen kunta Tekninen lautakunta Joulukuukuu 2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO 2. MAANHANKINTA JA KAAVOITUS - Maanhankinta - Kaavoitus 3. ASUNTOTUOTANTO - Uusi tuotanto

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 2/2016

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 2/2016 Elinympäristövaliokunta AIKA 08.02.2016 klo 16:00-18:20 PAIKKA Kaupungintalo, Kotka-kokoushuone Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Törrö Marja-Leena 16:00-18:20 puheenjohtaja Nivala Kaisa 16:00-18:20 varapuheenjohtaja

Lisätiedot

ASUNTO-OHJELMA VUOSILLE 2012-2015. Kärsämäen kunta Tekninen lautakunta

ASUNTO-OHJELMA VUOSILLE 2012-2015. Kärsämäen kunta Tekninen lautakunta ASUNTO-OHJELMA VUOSILLE 2012-2015 Kärsämäen kunta Tekninen lautakunta Helmikuu 2012 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO 2. MAANHANKINTA JA KAAVOITUS - Maanhankinta - Kaavoitus 3. ASUNTOTUOTANTO - Korjausrakentaminen

Lisätiedot

JULKISET RAKENNUKSET HIRRESTÄ

JULKISET RAKENNUKSET HIRRESTÄ JULKISET RAKENNUKSET HIRRESTÄ HIRSIRAKENTAMISTA PUDASJÄRVELLÄ 1700-LUVULLA PUDASJÄRVEN KIRKKO MAAILMAN PISIN KATETTU HIRSIAITA 1370 m 1884 LAKARIN KOULU TOIMII KOULUKÄYTÖSSÄ EDELLEEN 1980-LUVUN HIRSITALOKORTTELI

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Tekninen lautakunta 26.6.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 26.6.2014 klo 16.00 18.00 Pyhäniemi Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja Keskinen Toni Aho

Lisätiedot

ASUNTO-OHJELMA VUOSILLE Kontiolahden kunta tekninen lautakunta

ASUNTO-OHJELMA VUOSILLE Kontiolahden kunta tekninen lautakunta ASUNTO-OHJELMA VUOSILLE 2018-2021 Kontiolahden kunta tekninen lautakunta lokakuu 2017 2 Sisällys 1. JOHDANTO... 3 2. MAANHANKINTA, KAAVOITUS JA TONTTIEN LUOVUTUS... 3 2.1 Maanhankinta... 3 2.2 Kaavoitus...

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 1

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 1 Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta 19.02.2014 AIKA 19.02.2014 klo 09:00-11:42 PAIKKA Kaupungintalo, neuvotteluhuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 13

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 4/2016

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 4/2016 Elinympäristövaliokunta AIKA 11.04.2016 klo 16:00-18:15 PAIKKA Kaupungintalo, Kotka-kokoushuone Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Törrö Marja-Leena 16:00-18:15 puheenjohtaja Nivala Kaisa 16:00-18:15 varapuheenjohtaja

Lisätiedot

TONTTIPÖRSSI Viimeksi päivitetty

TONTTIPÖRSSI Viimeksi päivitetty TONTTIPÖRSSI Viimeksi päivitetty Yksityisten omistamia myynnissä olevia rakentamattomia tontteja Hämeenlinnassa AK = kerrostalotontti AR = rivitalotontti AP = asuinpientalotontti (rivi-, kytketty-, pari-,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 7/2015 1 (6) Kiinteistölautakunta Vp/4 31.03.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 7/2015 1 (6) Kiinteistölautakunta Vp/4 31.03.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 7/2015 1 (6) 4 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle kiinteistönkaupan esisopimuksen tekemiseksi ja tonttien myymiseksi (Kaartinkaupunki, Kasarmitori, tontit

Lisätiedot

Myytäviksi tai vuokrattaviksi vuosina 2014-2015 esitetyt rakennetut kiinteistöt

Myytäviksi tai vuokrattaviksi vuosina 2014-2015 esitetyt rakennetut kiinteistöt KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 60 11.08.2014 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 72 29.09.2014 Myytäviksi tai vuokrattaviksi vuosina 2014-2015 esitetyt rakennetut kiinteistöt 354/10.01.02/2013 KSJ 60 Vs. kaupunginjohtaja

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2014 102

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2014 102 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2014 102 Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta 20.11.2014 AIKA 20.11.2014 klo 13:15-15:35 PAIKKA Hirsikunnas, kokoustila KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 75 Kokouksen

Lisätiedot

Riihikallion koulukeskus. Vaihtoehtoiset mallit

Riihikallion koulukeskus. Vaihtoehtoiset mallit Riihikallion koulukeskus Vaihtoehtoiset mallit Riihikallion koulukeskus 3 eri vaihtoehtoa VE1 koulun laajennus ja säilytettävien osien (2007-siipi ja liikuntasali) peruskorjaus VE2 koulun laajennus ja

Lisätiedot

Investointiavustukset erityisryhmille 2005-2013

Investointiavustukset erityisryhmille 2005-2013 ISSN 1237-1288 Lisätiedot: Hannu Ahola, ARA Puh. +358 400 996 067 Selvitys 1/2014 Investointiavustukset erityisryhmille 2005-2013 21.1.2014 ARA myöntämillä investointiavustuksilla lisätään asumiskustannuksiltaan

Lisätiedot

TONTTIPÖRSSI Viimeksi päivitetty

TONTTIPÖRSSI Viimeksi päivitetty TONTTIPÖRSSI Viimeksi päivitetty 8.4.2019 Yksityisten omistamia myynnissä olevia rakentamattomia tontteja Hämeenlinnassa AK = kerrostalotontti AR = rivitalotontti AP = asuinpientalotontti (rivi-, kytketty-,

Lisätiedot

Kaupungin tilat Kauklahden alueella Tilannekatsaus. Kauklahti-Foorumi 30.1.2014 Carl Slätis Tilakeskus-liikelaitos

Kaupungin tilat Kauklahden alueella Tilannekatsaus. Kauklahti-Foorumi 30.1.2014 Carl Slätis Tilakeskus-liikelaitos Kaupungin tilat Kauklahden alueella Tilannekatsaus Kauklahti-Foorumi 30.1.2014 Carl Slätis Tilakeskus-liikelaitos Asialista 30.1.2014 Kohteiden esittelyjä Keskustelua 2 Koulut Hansakallion koulu Vanttilan

Lisätiedot

Investointiavustukset erityisryhmille

Investointiavustukset erityisryhmille ISSN 1237-1288 Lisätiedot: Hannu Ahola, ARA Puh. +358 400 996 067 Selvitys 3/2011 Investointiavustukset erityisryhmille 24.2.2011 Erityisryhmien avustukset ARA myöntää avustuksia erityisryhmien asunto-olojen

Lisätiedot

Päätös: Kunnanhallitus päätti siirtää asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen.

Päätös: Kunnanhallitus päätti siirtää asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen. Joutsan kunnanhallitus 167 09.06.2008 Kunnanvaltuusto 52 30.06.2008 Joutsan kunnanhallitus 202 07.07.2008 Joutsan kunnanhallitus 233 25.08.2008 Joutsan kunnanhallitus 92 16.03.2009 Kunnanvaltuusto 33 30.03.2009

Lisätiedot

Hulhavanahon, Luokkavaaran ja Iso-Syötteen asemakaavojen muuttaminen ja laajentaminen

Hulhavanahon, Luokkavaaran ja Iso-Syötteen asemakaavojen muuttaminen ja laajentaminen Hulhavanahon, Luokkavaaran ja Iso-Syötteen asemakaavojen muuttaminen ja laajentaminen 627/08/10/2010 TEK 147 AirIX Ympäristö Oy on laatinut 27.4.2011 päivätyn kaavaluonnoksen Hulhavanahon, Luokkavaaran

Lisätiedot

Veijo Kaskimäki Iiris-Maija Koivujärvi-Viitala jäsen Harri Kontiainen

Veijo Kaskimäki Iiris-Maija Koivujärvi-Viitala jäsen Harri Kontiainen 1 TEKNINEN LAUTAKUNTA 6/2012 Aika: Torstai 16.8.2012 klo. 19.00-20.50 Paikka: Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä: Markku Koskela puh.johtaja Kari Tuuliniemi varapuheenjohtaja Veijo

Lisätiedot

Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2015-2018 PÄIVITYS 17.9.2014

Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2015-2018 PÄIVITYS 17.9.2014 Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2015-2018 PÄIVITYS 17.9.2014 Vanhusten tehostettu palveluasuminen Tarve ja perustelut: Pitkäaikaisen laitoshoidon purkaminen, niveltyy Siilaisen peruskorjaukseen, tarve

Lisätiedot

PORVOON KAUPUNGIN SUORASSA OMISTUKSESSA OLEVA ASUNTO-OMAISUUS. Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå

PORVOON KAUPUNGIN SUORASSA OMISTUKSESSA OLEVA ASUNTO-OMAISUUS. Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå PORVOON KAUPUNGIN SUORASSA OMISTUKSESSA OLEVA ASUNTO-OMAISUUS Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå TIEDOTUSTILAISUUS KAUPUNGIN SUORASSA OMISTUKSESSA OLEVA ASUNTO-OMAISUUS Kaupunkikonsernin asunto-omaisuuden

Lisätiedot

Alue sijaitsee n. 1 km kaupungin keskustasta itään. Osoite: Itsenäisyydenkatu 6 ja 8. Liite 1.

Alue sijaitsee n. 1 km kaupungin keskustasta itään. Osoite: Itsenäisyydenkatu 6 ja 8. Liite 1. XVII KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 314 TONTTIEN 1 JA 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS- EHDOTUS. KARTTA NO 6680. (ITSENÄISWDENKATU 6 JA 8 ) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 28. päivänä maaliskuuta 1988 päivättyä

Lisätiedot

1. Keskusurheilukenttä

1. Keskusurheilukenttä Lainvoimaiset kaavat 1. Keskusurheilukenttä Vastuuhenkilö: Kaisu Kuusela Urheilu- ja virkistystoimintojen korttelialue. Pinta-ala (%) 24 600 m² (100%) Rakennusoikeutta 4470 k-m² Kadut Vesiputket 2013 Aikataulu:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 8

Espoon kaupunki Pöytäkirja 8 11.01.2016 Sivu 1 / 1 2555/10.00.02/2014 67 2.6.2014 8 Kerrostalotontin varauksen jatkaminen Otaniemestä Helsingin seudun opiskelijaasuntosäätiölle ja Aalto-yliopiston ylioppilaskunnalle yhteisesti, kortteli

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 2/2015 1

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 2/2015 1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 2/2015 1 AIKA 09.02.2015 klo 16:00-18:32 PAIKKA Kaupungintalo, Kotka-kokoushuone Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Törrö Marja-Leena 16:00-18:32 puheenjohtaja Nivala Kaisa

Lisätiedot

TAIDEMUSEON YMPÄRISTÖ ASEMAKAAVAN MUUTOS YLEISÖTILAISUUS

TAIDEMUSEON YMPÄRISTÖ ASEMAKAAVAN MUUTOS YLEISÖTILAISUUS TAIDEMUSEON YMPÄRISTÖ ASEMAKAAVAN MUUTOS YLEISÖTILAISUUS Sanna Seppänen I maankäytön suunnittelija I 4.2.2019 SISÄLTÖ Tavoitteet Lähtötiedot Kaavaluonnos Kaavaprosessi ja vaikuttaminen TAVOITTEET Tavoitteet:

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 10. 22.6.2010 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: Rovaniemen kaupungin 1. kaupunginosan kortteli 10. Oheiselle kartalle on osoitettu

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LUONNOS 9.2.2018 TARKISTETTU 19.3.2018 Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 15.3.2018 päivättyä ehdotusvaiheen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos Hyvinkään kaupungin 12. kaupunginosan asemakaavan muutos korttelissa 1127. 12:020 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 13.3.2015 Asemakaavan

Lisätiedot

VAL 4 OMAKOTITONTTIEN LUOVUTUSEHDOT, KEVÄÄN TONTTIHAKU 2012

VAL 4 OMAKOTITONTTIEN LUOVUTUSEHDOT, KEVÄÄN TONTTIHAKU 2012 9.1.2012 1 Dnro TE/1181/2011 VAL 4 OMAKOTITONTTIEN LUOVUTUSEHDOT, KEVÄÄN TONTTIHAKU 2012 Paikkatieto ja mittaus, SMu 13.12.2011 Kangasalan kunnan omistuksessa on Tursolan Vainiometsän Ronninkujan alueella

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS.

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU

Lisätiedot

Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2016-2019 Päivitys 8.10.2015

Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2016-2019 Päivitys 8.10.2015 Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2016-2019 Päivitys 8.10.2015 Ikääntyvien asumispalvelut Pitkäaikaisen laitoshoidon vähentäminen aloitettiin, kun Senioripihan tehostetun asumispalvelun yksikkö valmistui.

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI Liite 1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI KORPISEN KYLÄ Tila 5:22 Valola Jurakkajärven ranta-asemakaavan laatiminen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1.9.2010 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAAN PÄIVITETTY

Lisätiedot

Käydyissä keskusteluissa esiin nousseen ns. Korolaisen talon kiinteistön koko on m 2. Tontilla on osittain suojeltu rakennus.

Käydyissä keskusteluissa esiin nousseen ns. Korolaisen talon kiinteistön koko on m 2. Tontilla on osittain suojeltu rakennus. Yhtymähallitus 73 24.08.2016 Yhtymähallitus 12 11.01.2017 Yhtymähallitus 57 30.05.2018 Yhtymähallitus 69 13.06.2018 PIENTALOJEN RAKENTAMINEN OPETUSTYÖNÄ YHALL 24.08.2016 73 Valmistelija: Kari Puumalainen

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Ihanamäenkadun varren (Jaakkola) asemakaavan muutoksen selostus. Ak 5151

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Ihanamäenkadun varren (Jaakkola) asemakaavan muutoksen selostus. Ak 5151 Ak 5151 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ihanamäenkadun varren (Jaakkola) asemakaavan muutoksen selostus 4. kaupunginosa (Tapala) korttelin 314 tontti 5 ja puistoalue YMPÄRISTÖKESKUS/ SUUNNITTELUTOIMISTO 27.3.2007

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos ja -laajennus 16. kaupunginosan korttelin 6285 tontti 2 sekä viereinen asemakaavaton alue, Nikkarinkuja 5 Ilmakuva suunnittelualueesta Pictometry,

Lisätiedot

Asumisen ja täydennysrakentamisen kehittämisen haasteet. Kaupunginarkkitehti, TkT arkkitehti Safa Tarja Outila ARA

Asumisen ja täydennysrakentamisen kehittämisen haasteet. Kaupunginarkkitehti, TkT arkkitehti Safa Tarja Outila ARA Asumisen ja täydennysrakentamisen kehittämisen haasteet Kaupunginarkkitehti, TkT arkkitehti Safa Tarja Outila ARA 5.11.2015 n. 8000 km 2 suunnittelualaa Euroopan laajin kaupunki MML, 2012 Tiivis ja kasvava

Lisätiedot

TÄYDENNYS- RAKENTAMINEN TAMPEREELLA

TÄYDENNYS- RAKENTAMINEN TAMPEREELLA TÄYDENNYS- RAKENTAMINEN TAMPEREELLA Onko taloyhtiöönne tulossa isoja remontteja? Mistä rahaa putkiremonttiin tai muihin perusparannuksiin? Täydennysrakentaminen samalla tontilla tai nykyisen asuinrakennuksen

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 1/2016. Asian 3 kohdalla hallintopäälliikkö Mattinen Markku 16:00-17:15 maankäyttöinsinööri Asian 4 kohdalla

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 1/2016. Asian 3 kohdalla hallintopäälliikkö Mattinen Markku 16:00-17:15 maankäyttöinsinööri Asian 4 kohdalla Elinympäristövaliokunta AIKA 11.01.2016 klo 16:00-18:10 PAIKKA Kaupungintalo, Kotka-kokoushuone Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Törrö Marja-Leena 16:00-18:10 puheenjohtaja Nivala Kaisa 16:00-18:10 varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen iltakoulu 15.10.2007

Kaupunginhallituksen iltakoulu 15.10.2007 Kaupunginhallituksen iltakoulu Maapoliittinen ohjelma Liittyy asuntopoliittisiin linjauksiin Kaupungin strategia kv 28.5.2007 Linjaukset 2007 08 Kunnallistekninen valmius > 1,5 v jo rakennettu 0,5 v suunniteltu

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2013 1 (8) Kaupunginhallitus Kaj/2 08.04.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2013 1 (8) Kaupunginhallitus Kaj/2 08.04.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2013 1 (8) 400 Honkasuon Haapaperhosen alueen kolmen asuintontin ja niitä palvelevien autopaikkatonttien varaaminen Oulun Rakennusteho Oy:lle (Malminkartano, tontit 33350/1

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN ASUNNOT OY:N KEHITTÄMISHANKKEITA

HELSINGIN KAUPUNGIN ASUNNOT OY:N KEHITTÄMISHANKKEITA HELSINGIN KAUPUNGIN ASUNNOT OY:N KEHITTÄMISHANKKEITA Toimitusjohtaja Jaana Närö 5.11.2015 ARA/Yhdyskuntien uudistaminen/jaana Närö 1 HEKA LYHYESTI Helsingin kaupungin asunnot Oy Omistajana Helsingin kaupunki

Lisätiedot

TONTTIEN MYYNTIIN ASETTAMINEN

TONTTIEN MYYNTIIN ASETTAMINEN Maankäyttöpalvelut TONTTIEN MYYNTIIN ASETTAMINEN MAALAHDENTIE 13-15 KIINTEISTÖT ELLILÄ JA EIJALA Mäntsälän kunta Maankäyttö 1.6.2018-3.8.2018 TONTTIEN MYYNTIIN ASETTAMINEN, MAALAHDENTIE 13-15 Mäntsälän

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 173 09.10.2013. 173 Asianro 6689/10.00.02.01/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 173 09.10.2013. 173 Asianro 6689/10.00.02.01/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja /0 () 7 Asianro 89/0.00.0.0/0 Alueen varaaminen Männistön kaupunginosan korttelista 0 (Untamonkatu) / Kuopion Vanhustenkotiyhdistys ry Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 14/2013 1 (5) Kaupunginhallitus Kaj/2 8.4.2013

Helsingin kaupunki Esityslista 14/2013 1 (5) Kaupunginhallitus Kaj/2 8.4.2013 Helsingin kaupunki Esityslista 14/2013 1 (5) 2 Honkasuon Haapaperhosen alueen kolmen asuintontin ja niitä palvelevien autopaikkatonttien varaaminen Oulun Rakennusteho Oy:lle (Malminkartano, tontit 33350/1

Lisätiedot

Osallistumis ja arviointisuunnitelma

Osallistumis ja arviointisuunnitelma ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 139 TONTIT 13 JA 14, KAIRATIE 20 JA 24 1 Osallistumis ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: Rovaniemen kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 139 tontit

Lisätiedot

Kemijärven kaupunki 1 (7)

Kemijärven kaupunki 1 (7) Kemijärven kaupunki 1 (7) Kemijärven kaupunki 2 (7) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma asemakaavamuutoksesta Savukosken kunnan asemakaava-alueella koskien mm. vanhusten

Lisätiedot

7 NCC KI I NTEISTOVI RAST'O TONTTIVARAUKSET JA -0STOT SIPOON KUNNAN NIKKILAN SAIRAALA-ALUEELTA (OSTANAPARK)

7 NCC KI I NTEISTOVI RAST'O TONTTIVARAUKSET JA -0STOT SIPOON KUNNAN NIKKILAN SAIRAALA-ALUEELTA (OSTANAPARK) 7 NCC Helsingin kaupunki Kiinteistovirasto Virastopaallikko Matti Rytkola 30.12.2005 KI I NTEISTOVI RAST'O TONTTIVARAUKSET JA -0STOT SIPOON KUNNAN NIKKILAN SAIRAALA-ALUEELTA (OSTANAPARK) Helsingin kaupunki

Lisätiedot

Työpajatilaisuudet Oulunsalon maankäytön kehittämisestä

Työpajatilaisuudet Oulunsalon maankäytön kehittämisestä Työpajatilaisuudet Oulunsalon maankäytön kehittämisestä Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut järjestivät 2.6. ja 10.6.2015 kaksivaiheisen työpajatilaisuuden Oulunsalon keskustan ja asemakaavoitetun alueen

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2014 82 Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta 17.09.2014 AIKA 17.09.2014 klo 10:00-12:05 PAIKKA Kaupungintalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 61 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (6) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (6) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2016 1 (6) 265 Vuokrausperusteet Oulunkylän omakotitalotontille (Oulunkylä, tontti 28105/32) HEL 2016-009127 T 10 01 01 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen

Lisätiedot

Asuintonttien pysäköintipaikkamäärien laskentaohjeilla on seuraavat Helsingin pysäköintipolitiikasta johdetut tavoitteet:

Asuintonttien pysäköintipaikkamäärien laskentaohjeilla on seuraavat Helsingin pysäköintipolitiikasta johdetut tavoitteet: ASUINTONTTIEN PYSÄKÖINTIPAIKKAMÄÄRIEN LASKENTAOHJEET Laskentaohjeen tavoitteet Asuintonttien pysäköintipaikkamäärien laskentaohjeilla on seuraavat Helsingin pysäköintipolitiikasta johdetut tavoitteet:

Lisätiedot

19 Mikkelin kaupungin/tilakeskuksen rakennusten ja osakkeiden realisointisuunnitelma 2015

19 Mikkelin kaupungin/tilakeskuksen rakennusten ja osakkeiden realisointisuunnitelma 2015 Mikkeli Kokouskutsu 1 (10) Aika 14.04.2015, klo 18:00 Paikka kahvila-ravintola Salmenranta Käsiteltävät asiat 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 18 Pöytäkirjan tarkastus 19 Mikkelin kaupungin/tilakeskuksen

Lisätiedot

ASEMAKAAVA 691/AKM MARJATIE Pyhättömän (13) kaupunginosan korttelin 31 tontit 3 ja 10 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.9.

ASEMAKAAVA 691/AKM MARJATIE Pyhättömän (13) kaupunginosan korttelin 31 tontit 3 ja 10 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.9. 691/AK LIITE 1 ASEMAKAAVA 691/AKM MARJATIE Pyhättömän (13) kaupunginosan korttelin 31 tontit 3 ja 10 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.9.2015 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee Heinolan

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kemijärven kaupunki 1 (6) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaava Pyhätunturin matkailukeskuksessa Teuvontien varrella. Suunnittelualue ja kaavan tavoite Suunnittelualue sijaitsee Pyhätunturin

Lisätiedot

TARMONPOLKU 6 ASEMAKAAVAN MUUTOS

TARMONPOLKU 6 ASEMAKAAVAN MUUTOS TARMONPOLKU 6 ASEMAKAAVAN MUUTOS Ote osoitekartasta. KOHDEALUE Asemakaavan muutosalue sijaitsee Pumminmäen kaupunginosassa Tarmonpolun varressa. Muutosalueeseen kuuluu kortteli 4. Korttelin pinta-ala on

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 60

Espoon kaupunki Pöytäkirja 60 01.06.2015 Sivu 1 / 1 2479/10.03.01/2015 60 Alueen varauksen uudistaminen Espoon keskuksesta Koy Espoon Entresselle ja Helsingin Osuuskauppa Elannolle kauppakeskus Entressen laajentamista varten Valmistelijat

Lisätiedot

ARA-vuokra-asuntokannan sopeuttamisesta, kehittämisestä, riskienhallinnasta ja kuntien asumisen suunnittelusta

ARA-vuokra-asuntokannan sopeuttamisesta, kehittämisestä, riskienhallinnasta ja kuntien asumisen suunnittelusta ARA-vuokra-asuntokannan sopeuttamisesta, kehittämisestä, riskienhallinnasta ja kuntien asumisen suunnittelusta Vuokrataloyhtiön toimenpiteet vuokratalokannan sopeuttamiseksi ja kehittämiseksi muuttuvissa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93 23.09.2013 Sivu 1 / 1 5655/10.00.02/2011 111 7.11.2011 93 Kerrostalotontin varauksen jatkaminen ja muuttaminen Saunalahdesta NCC Rakennus Oy:lle, korttelin 42213 tontit 2 ja 5 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6341/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6341/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2014 1 (1) 184 Asianro 6341/10.00.02.01/2014 Asuntotontin 297-20-16-2 maanvuokrasopimuksen esisopimuksen laatiminen ja tontin vuokraaminen / Niiralan Kulma Oy Kiinteistöjohtaja

Lisätiedot

MYYDÄÄN. Monien mahdollisuuksien kiinteistöt Metsäkouluntiellä Sanginsuussa Oulujoen varrella

MYYDÄÄN. Monien mahdollisuuksien kiinteistöt Metsäkouluntiellä Sanginsuussa Oulujoen varrella MYYDÄÄN Monien mahdollisuuksien kiinteistöt Metsäkouluntiellä Sanginsuussa Oulujoen varrella - Kolme oppilaitosrakennusta - Viisi oppilasasuntolarakennusta - Yksi kurssiasuntolarakennus - Yksi neljäasuntoinen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos Kolpene

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos Kolpene Asemakaavan muutos 7. kaupunginosan korttelin 729 osaa tonttia 4 sekä viereistä suojaviher- ja katualuetta, Kolpene OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos Kolpene Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueesta,

Lisätiedot

Selvitys 2/2016. ARA-tuotanto 2015 18.2.2016. Normaalit vuokra-as. Erityisryhmien as. ASO-asunnot Omistusasunnot Välimallin asunnot Takauslainoitetut

Selvitys 2/2016. ARA-tuotanto 2015 18.2.2016. Normaalit vuokra-as. Erityisryhmien as. ASO-asunnot Omistusasunnot Välimallin asunnot Takauslainoitetut ISSN 1237-1288 Lisätiedot: Hannu Ahola p. 0400 996 067 Selvitys 2/2016 ARA-tuotanto 2015 18.2.2016 16000 14000 12000 10000 8000 6000 4000 2000 0 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMA. Saarijärven ASPA -palvelutalo, Saarijärvi 16.6.2014 A R K K I T E H T U U R A O Y

HANKESUUNNITELMA. Saarijärven ASPA -palvelutalo, Saarijärvi 16.6.2014 A R K K I T E H T U U R A O Y HANKESUUNNITELMA Saarijärven ASPA -palvelutalo, Saarijärvi HANKESUUNNITELMA 2 (8) Saarijärven ASPA -palavelutalo HANKESUUNNITELMA Sisällysluettelo: 1. HANKKEEN YLEISTIEDOT JA YHTEYSHENKILÖT 2. TARVESELVITYS

Lisätiedot

TARJOUSTEN PERUSTEELLA MYYTÄVÄ LIIKETONTTI JA LUOVUTUSEHDOT

TARJOUSTEN PERUSTEELLA MYYTÄVÄ LIIKETONTTI JA LUOVUTUSEHDOT 1 TARJOUSTEN PERUSTEELLA MYYTÄVÄ LIIKETONTTI JA LUOVUTUSEHDOT HAKUAIKA: 17.3. - 9.4.2014 KELLO 15:00 MENNESSÄ Yleisehdot ja tiedot: - ostaja maksaa kaupungille kauppahinnan lisäksi kauppakirjan laatimiskustannuksena

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ROVANIEMEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 98 TONTILLA 1, EVAKKOTIE - PIISIVALKEANTIE Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Suunnittelu- ja vaikutusalue Suunnittelualue käsittää

Lisätiedot

Asunto Oy Saimaanharjun Kuhatien ylimääräinen yhtiökokous pidetään perjantaina klo alkaen kunnantalolla os.

Asunto Oy Saimaanharjun Kuhatien ylimääräinen yhtiökokous pidetään perjantaina klo alkaen kunnantalolla os. ASUNTO OY SAIMAANHARJUN KUHATIE Kuhatie 2 54915 SAIMAANHARJU KOKOUSKUTSU 8.8.2017 YLIMÄÄRÄINEN YHTIÖKOKOUS NRO 3 Asunto Oy Saimaanharjun Kuhatien ylimääräinen yhtiökokous pidetään perjantaina 25.8.2017

Lisätiedot

Täydennysrakentamisen tärkeys ja edistäminen Espoossa

Täydennysrakentamisen tärkeys ja edistäminen Espoossa Täydennysrakentamisen tärkeys ja edistäminen Espoossa Kehittämisjohtaja Olli Isotalo RAKLI: Täydennysrakentamiskäytäntöjen kehittäminen Finlandiatalo 5.3.2015 Espoo toteuttaa Helsingin seudun MAL-sopimusta

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 6 Alue 150713 Lippajärvi Asemakaavan muutos Asianumero 4737/10.02.03/2015 18.4.2016 Asemakaavan muutoksen tavoitteena on lisätä alueen rakennusoikeutta, nostaa kerroslukua ja sallia myös rivitalojen

Lisätiedot

Hissi vanhaan taloon 1.4.2014. www.hel.fi/hissiprojekti 1

Hissi vanhaan taloon 1.4.2014. www.hel.fi/hissiprojekti 1 Hissi vanhaan taloon 1.4.2014 www.hel.fi/hissiprojekti 1 Helsingin kaupunki Talous- ja suunnitteluosasto PL 20 (Aleksanterinkatu 24) 00099 Helsingin kaupunki Simo Merilä Hissiasiamies Puhelin: (09) 310

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA 4/2012. Aika: Torstai 7.6.2012 klo. 19.00-20.25. Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone. Läsnä: Markku Koskela puh.

TEKNINEN LAUTAKUNTA 4/2012. Aika: Torstai 7.6.2012 klo. 19.00-20.25. Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone. Läsnä: Markku Koskela puh. 1 TEKNINEN LAUTAKUNTA 4/2012 Aika: Torstai 7.6.2012 klo. 19.00-20.25 Paikka: Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä: Markku Koskela puh.johtaja Kari Tuuliniemi varapuheenjohtaja Marita Hietakoivisto

Lisätiedot

TYHJÄT KIINTEISTÖT- HAASTE JA MAHDOLLISUUS TYHJIEN KIINTEISTÖJEN ARVON SÄILYTTÄMINEN TILAPÄISKÄYTÖN RATKAISUILLA

TYHJÄT KIINTEISTÖT- HAASTE JA MAHDOLLISUUS TYHJIEN KIINTEISTÖJEN ARVON SÄILYTTÄMINEN TILAPÄISKÄYTÖN RATKAISUILLA TYHJÄT KIINTEISTÖT- HAASTE JA MAHDOLLISUUS TYHJIEN KIINTEISTÖJEN ARVON SÄILYTTÄMINEN TILAPÄISKÄYTÖN RATKAISUILLA TYHJILLÄÄN OLEVAN TOIMITILAN MÄÄRÄ (m2) 2017 2010 0 200 000 400 000 600 000 800 000 1 000

Lisätiedot

Diaari 380/10.02.03/2014. NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360

Diaari 380/10.02.03/2014. NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 Diaari 380/10.02.03/2014 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 ULVILAN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖOSASTO

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2018 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 Taloustyöryhmä AIKA 28.05.2018 kello 17:00-19:07 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 6 Kokouksen avaus 3 7 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (8) 41 Kaupunkisuunnittelu- ja kiinteistötoimen toimialaan kuuluvien asuntoyhtiöiden edustajien nimeäminen HEL 2017-001827 T 00 01 05 Päätös päätti kehottaa 1 kaupunginkanslian

Lisätiedot

YRITYSTONTIT. Ruoveden kunta Ruovedentie 30, RUOVESI p

YRITYSTONTIT. Ruoveden kunta Ruovedentie 30, RUOVESI p YRITYSTONTIT Ruovedellä myynnissä olevat kunnan omistamat yritys- ja teollisuustontit sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella keskustan läheisyydessä Kuruntien ja Rajaportin alueilla sekä Ruhalassa

Lisätiedot

Viranomaislautakunta Viranomaislautakunta Poikkeamishakemus / Arvo Kettunen

Viranomaislautakunta Viranomaislautakunta Poikkeamishakemus / Arvo Kettunen Viranomaislautakunta 88 16.12.2015 Viranomaislautakunta 6 13.01.2016 Poikkeamishakemus / Arvo Kettunen VIRANOMA 88 Arvo Kettunen hakee poikkeamista 26.11.2015 saapuneella hakemuksella MRL 171 nojalla MRL

Lisätiedot

JOENSUUN INARINKULMA

JOENSUUN INARINKULMA JOENSUUN INARINKULMA Joensuun keskustan osayleiskaava & INARINKULMA Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö omistaa Joensuun kaupungin keskustassa, Niskakadun ja Torikadun kulmassa tontin 167-2-22-2, jossa

Lisätiedot

Sulkavan vuokra-asumisen kehittämissuunnitelma

Sulkavan vuokra-asumisen kehittämissuunnitelma Sulkavan vuokra-asumisen kehittämissuunnitelma 1. Toimintaympäristö Kunnan väestökehitys vuoteen 2040 asti on selvästi laskeva. Kunnan asukasmäärä 30.6.2015 oli 2 775. Asukasluku on vuoden alusta lukien

Lisätiedot

Jyväskylän seutu. Asuntokatsaus 2012. Seudun kuntien asuntoryhmä 2013. Sisältö:

Jyväskylän seutu. Asuntokatsaus 2012. Seudun kuntien asuntoryhmä 2013. Sisältö: Jyväskylän seutu Asuntokatsaus 2012 Seudun kuntien asuntoryhmä 2013 Sisältö: Asuntoyhteistyö Jyväskylän seudulla Alueen asunto-olot Asuntomarkkinat Asuntorakentaminen Väestönmuutokset ja muuttoliike Asuntomarkkinat

Lisätiedot

ASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAATOITTAJANTIE

ASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAATOITTAJANTIE KANGASALAN KAUPUNKI Kaavaselostus 1 (6) ASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAATOITTAJANTIE 1. Perus- ja tunnistetiedot PÄIVÄYS 13.11.2018 ASEMAKAAVAN NUMERO 815 KAUPUNKI Kangasala OSA-ALUE Asema KORTTELI KAAVA-ALUEEN

Lisätiedot

Tässä katsauksessa kerrotaan kaupungin vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista.

Tässä katsauksessa kerrotaan kaupungin vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista. Tässä katsauksessa kerrotaan kaupungin vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista. Lisätietoja kaava-asioista saa maankäyttöinsinööri Päivi Valkamalta puh. 050-32 95 303 tai maankäyttöteknikko

Lisätiedot

t.6 s.102 Laki asuinhuoneistojen vuokrauksesta /481.

t.6 s.102 Laki asuinhuoneistojen vuokrauksesta /481. t.6 s.102 Lähtökohtana on olemassa oleva vuokrasopimus Mikäli alivuokralaisen ottaminen ei tuota omistajalle kohtuutonta hankaluutta, alivuokralaisen ottaminen on mahdollista. Laki asuinhuoneistojen vuokrauksesta

Lisätiedot

Tontti ja talomarkkinointi

Tontti ja talomarkkinointi Asukas-, kotiseutu- ja kyläyhdistysten ja kaupungin johdon tapaaminen 15.1.2015 Tontti ja talomarkkinointi Kommenttipuheenvuoro Marja Tast Särkisalo Kaupungin alue Koko kaupunki Asukasluku : 54 260 Pinta-ala:

Lisätiedot

Mestariasunnot 2 / 2013. Jarkko Kankkunen

Mestariasunnot 2 / 2013. Jarkko Kankkunen Mestariasunnot 2 / 2013 Jarkko Kankkunen Mestariasunnot konserni.... Järvenpään Mestariasunnot Oy Kiinteistö Oy Järvenpään Tilat Levysepänkatu 13 kiinteistö JMA:n 65,30 %, JL Kiinteistötaito 17,15 %, Caves

Lisätiedot

Kunnat ja valtio vuokra-asumisen mahdollistajina Helsingin malli

Kunnat ja valtio vuokra-asumisen mahdollistajina Helsingin malli Kunnat ja valtio vuokra-asumisen mahdollistajina Helsingin malli 00.0.2008 Esitelmän pitäjän nimi Tanja Sippola-Alho, kaupunginsihteeri Tallinna 2.4.2014 Rakentamisen määrä Suomessa 2 Helsingin asuntokanta

Lisätiedot

ASUNTOMARKKINAT KERAVALLA LISÄÄ KERROSTALO- VAI PIENTALOASUNTOJA?

ASUNTOMARKKINAT KERAVALLA LISÄÄ KERROSTALO- VAI PIENTALOASUNTOJA? ASUNTOMARKKINAT KERAVALLA LISÄÄ KERROSTALO- VAI PIENTALOASUNTOJA? Kari Puustinen 26.11.2014 Keravan Omakotiyhdistys Maailma muuttuu Talouksien koko pienentynyt ja yksin asuvia on entistä enemmän. 1-hengen

Lisätiedot

ARA - SEMINAARI Joensuun Kodit Oy:n toimenpiteet muuttuvissa markkinatilanteissa ja toimenpide-ehdotuksia

ARA - SEMINAARI Joensuun Kodit Oy:n toimenpiteet muuttuvissa markkinatilanteissa ja toimenpide-ehdotuksia ARA - SEMINAARI Joensuun Kodit Oy:n toimenpiteet muuttuvissa markkinatilanteissa ja toimenpide-ehdotuksia Matti Martikainen 23.10.2013 www.joensuunkodit.fi 1 Kaupungin täysin omistama kiinteistöosakeyhtiö,

Lisätiedot

Esikaupunkialueiden ajankohtaisia hankkeita

Esikaupunkialueiden ajankohtaisia hankkeita Esikaupunkialueiden ajankohtaisia hankkeita ASUNTOINFO 7.2.2014 projektinjohtaja Outi Säntti Tässä esityksessä hankkeita lännestä itään. Uusien asuinalueiden lisäksi Helsingin vanhoilla alueilla rakennetaan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA JA KAAVA-ALUEEN RAJAUS 1 ALUEEN ORTOKUVA 2011 2 Kohde Hakija/ Aloite Asemakaavan muutos: Keskusta IV F: Keskustan kaupunginosan korttelit

Lisätiedot

2) Parikkalan kunta (1913642-6), osoite: Harjukuja 6, 59100 Parikkala, jäljempänä Kunta.

2) Parikkalan kunta (1913642-6), osoite: Harjukuja 6, 59100 Parikkala, jäljempänä Kunta. 1 YHTEISTYÖSOPIMUS Sopijapuolet 1) Kiinteistö Oy Onnenlähde (2155834-5), Helsinki, osoite: Televisiokatu 1, 00240 Helsinki, jäljempänä Onnenlähde ja 2) Parikkalan kunta (1913642-6), osoite: Harjukuja 6,

Lisätiedot

Kuntakeskusten hankkeita - Kiiminki. Kaupunkisuunnitteluseminaari XII Oulun kaupungin kaavoitus / kaavoitusarkkitehti Juho Peltoniemi

Kuntakeskusten hankkeita - Kiiminki. Kaupunkisuunnitteluseminaari XII Oulun kaupungin kaavoitus / kaavoitusarkkitehti Juho Peltoniemi Kaupunkisuunnitteluseminaari XII 17.10.2018 Oulun kaupungin kaavoitus / kaavoitusarkkitehti Juho Peltoniemi Käynnissä olevat kaavahankkeet: neljä asemakaavahanketta ja yksi kaavarunko Asemakaavahankkeista

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, JOKA KOSKEE KORTTELIA 7 KAUPUNGINOSASSA 6, LONTOO TL , 228

ASEMAKAAVAN MUUTOS, JOKA KOSKEE KORTTELIA 7 KAUPUNGINOSASSA 6, LONTOO TL , 228 ASEMAKAAVAN MUUTOS, JOKA KOSKEE KORTTELIA 7 KAUPUNGINOSASSA 6, LONTOO TL 4.10.2011, 228 Liite A Asemakaavan muutos koskee vain korttelin pohjoisinta tonttia. Kiinteistö Oy Andante on anonut kaavan muutosta,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 82. Valtuusto 09.06.2014 Sivu 1 / 1. 82 Valtuustoaloite Aalto Village-hankkeen edistämiseksi (Pöydälle 19.5.

Espoon kaupunki Pöytäkirja 82. Valtuusto 09.06.2014 Sivu 1 / 1. 82 Valtuustoaloite Aalto Village-hankkeen edistämiseksi (Pöydälle 19.5. Valtuusto 09.06.2014 Sivu 1 / 1 5048/10.02.03/2013 Kaupunginhallitus 126 28.4.2014 Valtuusto 64 19.5.2014 82 Valtuustoaloite Aalto Village-hankkeen edistämiseksi (Pöydälle 19.5.2014) Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

ASUMISPALVELUJEN KOKONAISUUDEN HALLINTA KUNNASSA, ESIMEKKINÄ JOENSUUN KAUPUNKI

ASUMISPALVELUJEN KOKONAISUUDEN HALLINTA KUNNASSA, ESIMEKKINÄ JOENSUUN KAUPUNKI ASUMISPALVELUJEN OONAISUUDEN HALLINTA UNNASSA, ESIMEINÄ JOENSUUN AUPUNI untamarkkinat 9.9.2015. Asumispalvelujen vaihtoehtoja Annamari Savela kehittämispäällikkö Joensuun kaupunki sosiaali- ja terveyspalvelukeskus

Lisätiedot

Hissi omaan taloyhtiöön mitä mahdollisuuksia avustuksiin. 31.3.2015 Eeva-Liisa Anttila

Hissi omaan taloyhtiöön mitä mahdollisuuksia avustuksiin. 31.3.2015 Eeva-Liisa Anttila Hissi omaan taloyhtiöön mitä mahdollisuuksia avustuksiin 31.3.2015 Eeva-Liisa Anttila Asunto-osakeyhtiölaki 1.7.2010 Hissihankkeesta päätetään aina yhtiökokouksessa! Hissipäätökseen riittää enemmistöpäätös

Lisätiedot

Maankäyttöyksikkö Markanvändningsenheten 15.11.2012 KAAVOITUSKATSAUS 2012 2013

Maankäyttöyksikkö Markanvändningsenheten 15.11.2012 KAAVOITUSKATSAUS 2012 2013 Maankäyttöyksikkö Markanvändningsenheten 15.11.2012 KAAVOITUSKATSAUS 2012 2013 KAAVOITUSKATSAUS 2012 2013 Kaavoituskatsaus laaditaan kerran vuodessa ja se sisältää selostuksen Kauniaisten kaupungissa sekä

Lisätiedot