HANGON SATAMA ENGLANNIN MAKASIINI BETONIRAKENTEIDEN KUNTOTUTKIMUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HANGON SATAMA ENGLANNIN MAKASIINI BETONIRAKENTEIDEN KUNTOTUTKIMUS"

Transkriptio

1 HANGON SATAMA ENGLANNIN MAKASIINI BETONIRAKENTEIDEN

2 SISÄLLYSLUETTELO 1 TUTKIMUKSEN KOHDE JA LÄHTÖTIEDOT Yleistiedot Tehtävä Tutkimuksen sisältö, rajaus ja luotettavuus Lähtötiedot ja aikaisemmin tehdyt selvitykset 4 2 TUTKIMUSTULOKSET Julkisivun betonirakenteet Ylikulkusilta Muut rakenteet 9 3 YHTEENVETO Turvallisuuteen vaikuttavat tekijät Rakenteiden kunto Johtopäätökset 11 4 TOIMENPIDE-EHDOTUKSET Kiireelliset toimenpiteet Rakenteiden peruskorjaus Arviot tulevista korjauksista Kustannusarvio 13 LIITTEET Liite 1 Valokuvat Liite 2 Näyteluettelo Liite 3 Kloridimääritys Liite 4 Tutkimuskartta 2 (14)

3 1 TUTKIMUKSEN KOHDE JA LÄHTÖTIEDOT 1.1 Yleistiedot Työn tilaaja: Hangon Satama Länsisatama Hanko Kohde: Englannin makasiini Tutkimuksen kohteena on makasiinirakennus ja siihen liittyvä kulkusilta. Rakennus on valmistunut saadun tiedon perusteella vuonna Kohde on suojeltu ja kaavan mukaan kaupunkikuvan säilyttämisen kannalta tärkeä rakennus. Rakennuksen ulkoseinät ovat kantavia paikalla valettuja teräsbetoniseiniä ja sisätiloissa kantavina rakenteina ovat betonipilarit ja palkit. 1.2 Tehtävä Tutkimus sisältää betonisten ulkoseinien kunnon selvittämisen silmämääräisesti ja näytteenotoin. Muita rakenteita arvioidaan vain silmämääräisesti. Tulosten perusteella arvioidaan, onko kohteessa kokonaistaloudellista korjausvaihtoehtoa niin, että rakennelmille saadaan 50 vuoden käyttöikä. Korjauksien tulee olla sellaisia, että julkisivun luonne kaupunkikuvan kannalta säilyy. Kenttätutkimukset kohteessa suoritettiin Apuna käytettiin henkilönostinta. Tutkimuksen suoritti RI Petri Sippola ja ins. opp. Paulus Hedenstam WSP Finland Oy:stä. 1.3 Tutkimuksen sisältö, rajaus ja luotettavuus Tutkimuksessa julkisivun betonirakenteille tehtiin silmämääräisen tarkastus. Tutkimuksen yhteydessä tarkastettiin aistinvaraisesti myös julkisivuun liittyvät rakenteet ja niiden kosteustekninen toiminta. Tutkimuksen tulokset ja havainnot on kirjattu tähän raporttiin. Betoninäytteitä ja mittauksia tehtiin julkisivurakenteille seuraavasti: Betoniterästen suojabetonipeitemittauksia näytteenoton yhteydessä Betonin karbonatisoitumissyvyyden määritys 12 kpl Betonin kloridianalyysit 3:sta kohdasta eri syvyyksiltä yhteensä 6 kpl. Tutkimusmenetelmät on suunniteltu siten, että tulosten perusteella voidaan tehdä johtopäätökset julkisivuilla havaituista raudoitteiden korroosiovaurioista. Rakenteiden toimintaa sekä siinä esiintyviä puutteita on tarkasteltu kenttätutkimusten yhteydessä. Tutkittavien rakenteiden kunnosta ja korroosiovaurioista saatiin tutkimuksilla varsin hyvä käsitys. Tutkimuksen luotettavuuden kannalta puutteina voidaan mainita seuraavat asiat: Näytteenotto rakenteista tehtiin otantana, joka voi aiheuttaa jonkinlaista epätarkkuutta tuloksiin. Kuntotutkimus sisältää ehdotuksen korjaustoimenpiteistä, mutta ennen korjaustöitä on tehtävä korjaussuunnittelu, jossa määritetään tarkemmin tehtävät korjaukset, käytettävät materiaalit, laatuvaatimukset ja laadunvarmistustoimenpiteet. 3 (14)

4 1.4 Lähtötiedot ja aikaisemmin tehdyt selvitykset Aikaisemmin Englannin makasiini-rakennukseen ja siihen liittyvään ylikulkusiltaan on tehty tutkimuksia ja selvityksiä, jotka ovat tämän tutkimuksen lähtötietoina. Käytössä oli seuraavat dokumentit: - Rakennuksen kunnostuksen vaihtoehtoisten toimenpiteiden selvitys , CM-Urakointi Oy - Rakennustekninen kuntoselvitys , CM-Urakointi Oy - Historiallisen betonin analyysit ja korjaus , Tureida, Thorborg von Konow, PhD consultant - Pääpiirustukset kohteesta sekä vanhan palaneen rakennuksen perustusleikkaus Lähtötiedoista poimitut keskeiset asiat - Rakennuksen sisäpuoliset tilat ovat epäkäytännöllisiä varastotiloina mm. runsaiden pilarien ja seinien vuoksi. - Rakennus on raporttien mukaan perustettu täyttömaalle. - Vanhojen kuvien perusteella pilariperustusten alla on ollut puuarinan päällä noin 5 metrin korkuinen kivilatomus (mahdollisesti sementtivahvisteinen). Todennäköisesti vanhoja perustusrakenteita on jäänyt nykyisen rakennuksen alle. Mahdollisesti uudet pilarit on osittain kannatettu vanhoista kivilatomuksista ja/tai uudet perustukset on rakennettu puupaalujen varaan. - Rakennuksen pohjoispuolella rakenteiden painuminen ja siitä aiheutuneet vauriot ovat suurimpia. Pohjoisen puoleinen seinä on kallistunut lähinnä keskialueilta ja lastauslaituri on kallistunut irti julkisivupinnasta. Myös eteläjulkisivulla on ollut havaittavissa kallistumista. - Julkisivupinnalla on painumisista ja kallistumisista aiheutunutta rakenteellista halkeilua. Lisäksi julkisivupinnalla on runsaasti betonin lohkeilua raudoitteiden korroosiovaurioiden seurauksena. Ruostuneita raudoitteita on näkyvissä. - Alapohjarakenteet ja kantavat pilarit ovat painuneet. Kantavissa rakenteissa (kattopalkit ja betonilaatat) tapahtuneet siirtymät ja halkeamat ovat saattaneet aiheuttaa kantavuuden heikentymistä. Pilareiden alaosia on vahvistettu valamalla niihin betonimanttelointeja. Valukorjausten syynä ovat todennäköisesti betonirakenteen vauriot. - Pilarien painumat ovat aiheuttaneet kattorakenteen notkahtamista. - Vesikattovuotoja on tapahtunut eri puolilla rakennusta. - Rakennukseen liittyvän jalankulkusillan betonirakenteet ovat rapautuneet ja sillan perustusrakenteet ovat painuneet. Betonin laadun tutkimustulokset: - Julkisivubetonit ovat tiiviitä. - Julkisivubetonin karbonatisoituminen on ollut hyvin vähäistä. - Julkisivubetonissa on merkkejä vähäisestä rapautumisesta. - Julkisivubetoneissa on klorideja ja ne ovat merestä tullutta suolaa. - Ylikulkusillan pinnassa on tiivis kalkkisementtilaasti, mikä on tehty pintaan jälkikäteen. - Ylikulkusillan betoni on epähomogeenista ja huonosti tiivistynyttä, mistä syystä betonin karbonatisoituminen on edennyt syvälle. Karbonatisoituminen ulottuu jopa 40 mm syvyydelle. - Ylikulkusillan betoneissa on havaittavissa rapautumista. 4 (14)

5 2 TUTKIMUSTULOKSET 2.1 Julkisivun betonirakenteet Silmämääräiset havainnot julkisivubetonien kunnosta Seinäpinnat: Julkisivupinnoilla on yleisesti betoniraudoitteiden korroosiovaurioita. Korroosiovauriot keskittyvät pääasiassa ikkunarivin kohdalle. Alaosissa, isoilla seinäpinnoilla on selvästi yläosia vähemmän näkyviä korroosiovaurioita. Vaurioiden keskittyminen ikkunalinjoihin johtuu todennäköisesti siitä, että aukkojen ja palkkien pielissä raudoitusta on käytetty enemmän kuin isoilla seinäpinnoilla. Vaurioiden kohdalla betonit ovat lohkeilleet ja raudat ovat näkyvissä. Paikoin ruostuneet raudoitteet ovat olleet jopa 50 mm syvyydellä betonissa. Paikoin ruostuneet raudat ovat lähellä betonipintaa. Julkisivun betoneista poratuissa poralieriönäytteissä betonit vaikuttivat silmämääräisesti tiiviiltä. Yhdessä näytteessä betonin tiivistyneisyys oli puutteellinen ja ulkopinnalla oli silmämääräisesti arvioituna merkkejä pakkasrapautumisesta. Julkisivupinnoilla havaittiin paikoin runsaasti halkeilua. Länsipäädyssä on paikallisesti enemmän halkeilua ja halkeamat ovat paikoin hyvin leveitä. Halkeamat johtuvat todennäköisesti rakennuksen luoteiskulman painumisesta ja pohjoisjulkisivun kallistumisesta. Yksittäisissä kohdissa julkisivulle on aiheutunut runsaasti kosteusrasitusta ja pintabetonissa havaittiin ko. kohdassa pakkasrapautumista. Aikaisempien betonin laadun tutkimusten perusteella julkisivubetonit todettiin hyväkuntoisiksi ja lujiksi. Katokset: Rakennuksen katosten alapinnoilla on runsaasti ruostuneita betoniraudoitteita. Korroosiovauriot ovat joissakin raudoitteissa syövyttäneet kokonaan ohuen teräksen. Julkisivun katosten ulkoreunoilla on runsaasti betonin halkeilua ja putoilevat betonipalaset ovat turvallisuusriski. Katoksen betonirakenteen lävistäviä halkeamia havaittiin erityisesti rakennuksen länsipäädyssä. Vesivuodot katosrakenteisiin ovat paikallisesti lisänneet vaurioriskiä Betoniraudoituksen korroosio Betoniraudoitteiden karbonatisoitumiskorroosioastetta tutkittiin mittaamalla raudoitteiden betonipeitemittauksia tutkituista rakenteista ja poralieriöäytteistä mitattiin betonin karbonatisoituminen. Mittausten perusteella tehtiin laskelmia karbonatisoitumiskorroosioriskistä. Kloridikorroosioriskiä tutkittiin porajauhenäytteistä. Näytteitä otettiin sekä pintabetonista, että syvemmältä betonin sisältä. Silmämääräisesti betoniraudoitteiden korroosiovaurioita on julkisivupinnoilla suhteellisen paljon. 5 (14)

6 Raudoituksen betonipeitteet ja betonin karbonatisoituminen Julkisivu (itä): Itäjulkisivupinnoilta mitattiin suojabetonipeitteitä ja otettiin 3 poralieriönäytteitä karbonatisoitumisen mittaamista varten. Raudoitteista noin 18 % on alle 20 mm:n syvyydessä ja noin 30 % alle 30 mm:n syvyydessä. Betoninäytteissä ulkopinnan karbonatisoituminen on edennyt keskimäärin 33 mm (vaihtelee mm). Yhdessä näytteessä betonin huonon tiivistymisen seurauksena karbonatisoituminen on edennyt poikkeuksellisen syvälle (62 mm). Karbonatisoituminen on ollut hidasta lukuun ottamatta yhtä näytettä. Laskennallisesti betoniraudoitteista noin 35% on karbonatisoituneella alueella ja riittävässä kosteusrasituksessa niihin liittyy korroosioriski. Laskennassa jonkinlaista vääristymää aiheuttaa yksittäisen näytteen syvälle edennyt karbonatisoitumien ja todellisuudessa karbonatisoituneella alueella on vähemmän teräksiä (<30%). 1) Yli 50 2) ) 2% 1% 6% 9% 6% 6% 13% 17% 10% 11% 20% Taulukko 2. Betoniraudoitteiden betonipeitemittausten tulokset (itäjulkisivu). ( 1) betonipeitesyvyys alue (mm), 2) mittaustulokset eri syvyysalueilla (kpl), 3) mittaustulosten osuus eri syvyysalueilla (%)) Julkisivu (pohjoinen): Pohjoisjulkisivupinnoilta mitattiin suojabetonipeitteitä ja otettiin 3 poralieriönäytteitä karbonatisoitumisen mittaamista varten. Raudoitteista 12 % on alle 15 mm syvyydessä ja 35 % alle 25 mm:n syvyydessä. Betoninäytteissä ulkopinnan karbonatisoituminen on edennyt keskimäärin 16 mm (vaihtelee 1 28 mm). Yhdessä näytteessä karbonatisoituminen ei ole juurikaan edennyt. Laskennallisesti betoniraudoitteista noin 15% on karbonatisoituneella alueella ja riittävässä kosteusrasituksessa niihin liittyy korroosioriski. 1) Yli 50 2) ) 1% 4% 7% 10% 13% 19% 17% 14% 8% 4% 3% Taulukko 2. Betoniraudoitteiden betonipeitemittausten tulokset (pohjoisjulkisivu). ( 1) betonipeitesyvyys alue (mm), 2) mittaustulokset eri syvyysalueilla (kpl), 3) mittaustulosten osuus eri syvyysalueilla (%)) Julkisivu (länsi): Pohjoisjulkisivupinnoilta mitattiin suojabetonipeitteitä ja otettiin 1 poralieriönäytteitä karbonatisoitumisen mittaamista varten. Raudoitteista noin 17 % on alle 15 mm:n syvyydessä Betoninäytteessä ulkopinnan karbonatisoituminen on edennyt keskimäärin 13 mm. Laskennallisesti betoniraudoitteista noin 14% on karbonatisoituneella alueella ja riittävässä kosteusrasituksessa niihin liittyy korroosioriski. 1) Yli 50 2) ) 2% 3% 12% 14% 14% 12% 9% 7% 12% 9% 6% Taulukko 2. Betoniraudoitteiden betonipeitemittausten tulokset (länsijulkisivu). ( 1) betonipeitesyvyys alue (mm), 2) mittaustulokset eri syvyysalueilla (kpl), 3) mittaustulosten osuus eri syvyysalueilla (%)) Julkisivu (etelä): Pohjoisjulkisivupinnoilta mitattiin suojabetonipeitteitä ja otettiin 3 poralieriönäytteitä karbonatisoitumisen mittaamista varten. Betonipeite mittaustuloksista on alle 10 mm noin 5%:a raudoitteista ja alle 15 mm noin 19%:a raudoitteista. Betoninäytteissä ulkopinnan karbonatisoituminen on edennyt keskimäärin 8 mm (vaihtelee 3 14 mm). Eteläjulkisivulla karbonatisoitumien on vähäisempää verrattuna muihin julkisivuihin. Laskennallisesti betoniraudoitteista noin 4% on karbonatisoituneella alueella ja riittävässä kosteusrasituksessa niihin liittyy korroosioriski. 6 (14)

7 1) Yli 50 2) ) 1% 4% 14% 14% 12% 8% 10% 10% 10% 7% 10% Taulukko 2. Betoniraudoitteiden betonipeitemittausten tulokset (eteläjulkisivu). ( 1) betonipeitesyvyys alue (mm), 2) mittaustulokset eri syvyysalueilla (kpl), 3) mittaustulosten osuus eri syvyysalueilla (%)) Katokset (alapinta): Betonikatosten alapinnoilta mitattiin suojabetonipeitteitä ja otettiin 2 poralieriönäytteitä karbonatisoitumisen mittaamista varten. Raudoitteista noin 9% on alle 5 mm:n syvyydessä ja noin 25% alle 10 mm:n syvyydessä. Betoninäytteissä ulkopinnan karbonatisoituminen on edennyt keskimäärin 4 mm (vaihtelee 3 4 mm). Eteläjulkisivulla karbonatisoitumien on vähäisempää verrattuna muihin julkisivuihin. Laskennallisesti betoniraudoitteista noin 8% on karbonatisoituneella alueella ja riittävässä kosteusrasituksessa niihin liittyy korroosioriski. Betonin pinnalla näkyvä runsas korroosiovaurioaste ei näy 1) Yli 50 2) ) 9% 16% 25% 17% 16% 7% 5% 2% 2% 1% 1% Taulukko 2. Betoniraudoitteiden betonipeitemittausten tulokset (katokset). ( 1) betonipeitesyvyys alue (mm), 2) mittaustulokset eri syvyysalueilla (kpl), 3) mittaustulosten osuus eri syvyysalueilla (%)) Betonin kloridipitoisuus Julkisivupinnoilta otettiin porajauhenäytteitä kloridimääritystä varten yhteensä kahdesta kohdasta eri syvyyksiltä 4 kpl. Julkisivuista otettiin näytteet CL 1 (pohjoisjulkisivu) ja CL 2 (eteläjulkisivu). Näytteenottokohdista tutkittiin kloridipitoisuutta pintabetonista 0-20 mm ja syvemmältä mm. Eteläjulkisivun näytteessä CL2 betonin kloridipitoisuudet olivat betonin pinnalla (0-20 mm) 0,07 paino-% betonin massasta ja syvemmällä betonissa (20-40 mm) 0,03 paino-% betonin massasta. Pohjoisjulkisivun näytteessä kloridipitoisuudet olivat 0,01 paino-% tai alle. Haitallisen kloridipitoisuuden kynnysarvona vaurioiden kannalta pidetään yleisesti 0,03 0,07 paino-%. Eteläjulkisivun näytteen kloridipitoisuus on korkea. Betonin historiallisen analyysin mukaan betonin valmistuksessa ei ole valmistusaikana käytetty klorideita. Meren läheisyys aiheuttaa kloridien kulkeutumista betonipinnoille sumun ja sateen mukana. Kloridirasitus on erityisesti etelä ja länsijulkisivuilla, josta viistosateet rasittavat eniten rakennusta. Kloridit ovat päässeet tunkeutumaan syvälle betoniin. Kloridikorroosioriski syntyy kun riittävä kloridipitoisuus on saavuttanut betoniraudoitteen ja kosteusrasitus on riittävä. Karbonatisoituneessa betonissa ja huonosti tiivistyneessä betonissa kosteuden vaikutuksesta kloridikorroosioriski kasvaa mutta riski on myös hyväkuntoisessa betonissa. Kloridikorroosio syntyy alhaisemmassa kosteuspitoisuudessa kuin karbonatisoitumiskorroosio. Kloridianalyysin tulokset kokonaisuudessaan ovat liitteessä 3. Yhteenveto raudoituksen korroosiosta Kaikilla julkisivuilla betoniraudoitteiden karbonatisoitumiskorroosioriski on laskennallisesti 17% (keskiarvo). Betonin kloridipitoisuus on todennäköisesti korkea paikoin etelä ja länsijulkisivulla sekä mahdollisesti muualla, mikä aiheuttaa korroosioriskin myös karbonatisoitumattomassa betonissa. Kosteusrasitus meren rannalla on riittävä jatkuville korroosiovaurioille. Korroosioaste betoniraudoitteissa on näin ollen paljon suurempi kuin laskennallinen karbonatisoitumiskorroosioriski. Havaintojen mukaan betoniraudoitteiden korroosiovaurioita on syntynyt jo hyvinkin syvällä betonissa, mikä viittaa kloridien aiheuttamaan raudoitteiden korroosioon. 7 (14)

8 Katosten alapinnoilla on runsaasti korroosiovaurioita näkyvissä. Pinnalla olevat teräkset ovat suurelta osin syöpyneet kokonaan ja ko. teräksiä ei näy betonipeitemittaustuloksissa. Karbonatisoitumiskorroosioaste on näin ollen laskennallista arvoa suurempi. Korroosioastetta lisää todennäköisesti paikoin betonin kloridipitoisuus Rakenteiden kantavuus Korroosiovauriot eivät ole arviolta aiheuttaneet puutteita julkisivu rakenteiden kantavuuteen. Katoksissa periaatteessa riski on suurempi mutta havaitut vauriot ovat pintateräksissä ja katoksen ulkoreunoilla. Todennäköisesti katoksien kantavina rakenteina ovat teräspalkit ja niiden vaurioita ei ollut havaittavissa. 2.2 Ylikulkusilta Silmämääräiset havainnot ylikulkusillan kunnosta Ylikulkusillan eteläpää on painunut tuelta suhteessa pohjoispäähän. Pintabetoneissa on paikoin korroosiovaurioita. Erityisesti korroosiovaurioita on sillan ns. reunapalkin alapinnassa, jossa betonit ovat lohkeilleet koko matkalta. Sillan painumista on todennäköisesti aiheutunut rakenteiden liikkeistä ja betonin lohkeamisista. Betonin pakkasrapautumiseen viittaavia vaurioita on kaidepilareissa ja paikoin muilla betonipinnoilla. Kansibetonin vedeneristeet ovat yksittäisissä kohdin rikkoontuneet ja vesivuotoa havaittiin kannen alapinnalla. Teräskaiteet ovat ruostuneet pahoin ja kaideliitokset ovat irtoilleet sekä katkeilleet. Kaidebetonin paksuus näytteenottokohdassa on 286 mm. Paksu kaidebetoni kantaa rakennetta jo itsessään ja alapinnan korroosiovauriot eivät todennäköisesti merkitse tällä hetkellä puutteita sillan kantavuuteen Betoniraudoituksen korroosio Betoniraudoitteiden karbonatisoitumiskorroosioastetta tutkittiin mittaamalla raudoitteiden betonipeitemittauksia tutkituista rakenteista ja poralieriönäytteistä mitattiin betonin karbonatisoituminen. Mittausten perusteella tehtiin laskelmia karbonatisoitumiskorroosioriskistä. Kloridikorroosioriskiä tutkittiin porajauhenäytteistä. Näytteitä otettiin sekä pintabetonista, että syvemmältä betonin sisältä. Silmämääräisesti betoniraudoitteiden korroosiovaurioita on sillan ns. reunapalkeissa ja kaidebetoneissa suhteellisen paljon. Raudoituksen betonipeitteet ja betonin karbonatisoituminen Sillan alapinta: Sillan alapinnoilta mitattiin suojabetonipeitteitä ja otettiin 1 poralieriönäytteitä karbonatisoitumisen mittaamista varten. Betonipeitteen mittaustuloksista kaikki ovat yli 15 mm:n syvyydellä ja mm syvyydessä raudoitteista on noin 21%. Betoninäytteessä ulkopinnan karbonatisoituminen on edennyt keskimäärin 15 mm. Laskennallisesti betoniraudoitteita ei ole karbonatisoitumisvyohykkeessä ja karbonatisoitumiskorroosioriskiä ei ole. 1) Yli 50 2) ) 0% 0% 0% 7% 14% 17% 24% 17% 7% 7% 7% Taulukko 2. Betoniraudoitteiden betonipeitemittausten tulokset (sillan alapinta). ( 1) betonipeitesyvyys alue (mm), 2) mittaustulokset eri syvyysalueilla (kpl), 3) mittaustulosten osuus eri syvyysalueilla (%)) 8 (14)

9 Sillan kaide: Sillan kaiteen ulkopinnalta mitattiin suojabetonipeitteitä ja otettiin 1 poralieriönäytteitä karbonatisoitumisen mittaamista varten. Raudoitteiden betonipeitemittaustuloksista noin 30% on alle 20 mm. Betoninäytteessä ulkopinnan karbonatisoituminen on edennyt keskimäärin 19 mm. Laskennallisesti betoniraudoitteita on karbonatisoitumisvyöhykkeessä noin 21%. Riittävässä kosteusrasituksessa raudoitteissa on riski korroosiovaurioille. 1) Yli 50 2) ) 0% 8% 11% 11% 19% 5% 8% 25% 8% 5% 0% Taulukko 2. Betoniraudoitteiden betonipeitemittausten tulokset (sillan kaide ulkopinta). ( 1) betonipeitesyvyys alue (mm), 2) mittaustulokset eri syvyysalueilla (kpl), 3) mittaustulosten osuus eri syvyysalueilla (%)) Betonin kloridipitoisuus Sillan kaiteesta otettiin porajauhenäytteitä kloridimääritystä varten yhdestä kohdasta eri syvyyksiltä 2 kpl (näytteet CL 3). Näytteenottokohdasta tutkittiin kloridipitoisuutta pintabetonista 0-20 mm ja syvemmältä mm. Kloridipitoisuus on pintabetonissa (0-20 mm) on 0,02 paino-% ja syvemmällä (20-40 mm) 0,02 paino-% betonin massasta. Haitallisen kloridipitoisuuden kynnysarvona vaurioiden kannalta pidetään yleisesti 0,03 0,07 paino-%. Näytteiden kloridipitoisuus on hieman koholla mutta pitoisuudet eivät ole vielä hälyttäviä. Mahdollisesti sillan ns. reunapelkkien alaosissa kloridipitoisuus voi olla suurempi syvällä betonissa olevien korroosiovaurioiden perusteella. Betonin historiallisen analyysin mukaan betonin valmistuksessa ei ole valmistusaikana käytetty klorideita. Meren läheisyys aiheuttaa kloridien kulkeutumista betonipinnoille sumun ja sateen mukana. Kloridit ovat paikallisesti todennäköisesti tunkeutuneet betoniin.. Kloridikorroosioriski syntyy kun riittävä kloridipitoisuus on saavuttanut betoniraudoitteen ja kosteusrasitus on riittävä. Karbonatisoituneessa betonissa ja huonosti tiivistyneessä betonissa kosteuden vaikutuksesta kloridikorroosioriski kasvaa mutta riski on myös hyväkuntoisessa betonissa. Sillan betoni ovat paikoin huonosti tiivistyneitä. Kloridikorroosio syntyy alhaisemmassa kosteuspitoisuudessa kuin karbonatisoitumiskorroosio. Kloridianalyysin tulokset kokonaisuudessaan ovat liitteessä 3. Yhteenveto raudoituksen korroosiosta Siltarakenteissa karbonatisoitumiskoroosioaste on alapinnalla vähäinen. Kuitenkin korroosiovaurioita on jo paljon näkyvissä syvälläkin betonissa (reunapalkit). Kaiteen ulkopinnalla karbonatisoitumiskorroosioaste on noin 21% betoniraudoitteissa ja betonin kloridipitoisuus lisää korroosioriskiä. Kaiteen ulkopinnoilla on jo paikoin korroosiovaurioita. 2.3 Muut rakenteet Rakennuksen sisällä ovat rakenteet painuneet paikoin. Lattioiden ja pilarien painumisesta on aiheutunut kattopalkkien siirtymiä ja kantavien rakenteiden halkeilua. Katon kannatus on heikentynyt. Painumisesta on myös aiheutunut pohjoisen ulkoseinän kallistumista, josta on aiheutunut vaurioita katon kannatukseen. Vesikatteiden vauriot ja vuodot mahdollisesti johtuvat osittain rakenteiden painumisen aiheuttamista vaurioista. Ikkunoiden puurakenteet ovat paikoin lahonneet ja ikkunoiden tiiviys on huono. Yleisesti ikkunapuut ovat kuitenkin tervettä ja ikkunat ovat korjattavissa. Hallin tilojen isot teräsovet ovat pinnoiltaan ruostuneet. Oviaukkoja on myöhemmin puhkaistu julkisivuun. Ovien käyttö on ilmeisesti vähäistä ja niiden tarpeellisuutta on arvioitava käyttötarpeen mukaan. 9 (14)

10 Sadevesijärjestelmät ovat huonokuntoisia ja ne ovat paikoin ruostuneet puhki. 10 (14)

11 3 YHTEENVETO 3.1 Turvallisuuteen vaikuttavat tekijät Englannin makasiinin rakennuksen perustukset ovat painuneet ja rakenteisiin on syntynyt vaurioita. Kattorakenteiden kantavuus on heikentynyt kantavien pilarien painumien aiheuttamien tukipintojen siirtymien ja rakenteiden vaurioiden johdosta. Mahdollisesta kantavien pilarien tuenta voi pettää tulevaisuudessa ja siitä voi muodostua turvallisuusriski. Vesivuodot katolta aiheuttavat sisätiloihin kosteusvaurioita ja mahdollisesti homevaurioita. Homevauriot voivat aiheuttaa tiloissa oleskeleville ihmisille terveyshaittaa. Julkisivuilla korroosiovaurioiden johdosta irtoilee betonipalasia. Tippuvat betonipalaset ovat jonkinlainen turvallisuusriski rakennuksen läheisyydessä. 3.2 Rakenteiden kunto Englannin makasiinin merkittävimpänä vauriona voidaan pitää rakenteiden painumista aiheutuneita rakennevaurioita. Kantavien pilarien ja palkkien tukipinnoilla on tapahtunut painumisen seurauksena rakenteiden siirtymistä ja kantavien rakenteiden vaurioita. Rakennuksen katon kantavuus on heikentynyt. Kattorakenteet ovat vaurioituneet ja niissä on paikoin vesivuotoja. Kantavien pilarien ja kattorakenteiden osalta rakenteiden uusiminen on suositeltavin vaihtoehto korjauksen luotettavuuden kannalta. Toinen merkittävä ongelma on julkisivun betonirakenteiden laajat vauriot. Vauriot ovat lähinnä raudoitteiden korroosiovaurioiden aiheuttamia betonin lohkeamisia. Korroosiovauriot ovat syntyneet paikoin pienistä suojabetonipeitteistä ja betonin kloridipitoisuudesta. Meren läheisyys on aiheuttanut kloridien tunkeutumista betoniin. Betoniraudoitteiden korroosiovauriot eivät ole toistaiseksi aiheuttaneet ulkoseinärakenteen kantavuuden merkittävää heikentymistä mutta korjaustarpeet ovat laajoja. Rakennuksen yhteydessä olevassa ylikulkusillassa on tapahtunut rakenteen painumista ja betonivaurioita. Painumisen seurauksena betonirakenteissa on tapahtunut halkeilua. Betoniraudoitteen korroosiovauriota on siltabetonissa paljon. Ruostuneet raudoitteet ovat aiheuttaneet betonin lohkeilua etenkin sillan alapinnan ns. reunapalkeissa ja paikoin kaiderakenteissa. Siltarakenteet ovat hyvin massiivisia paksuja rakenteita ja sillan kantavuuteen vaurioilla ei ole arviolta vaikutusta. Siltarakenteet sinänsä ovat korjattavissa laajoista vaurioista huolimatta. 3.3 Johtopäätökset Tutkimustulosten perusteella voidaan todeta, että Englannin makasiinin ja siihen liittyvän ylikulkusillan rakenteelliset vauriot ovat niin laajoja, että teknillistaloudellisesti ei ole järkevää lähteä korjaamaan niitä. Pelkästään rakenteiden kunnon kannalta rakennuksen purkaminen ja sen korvaaminen uudella olisi suositeltavaa. Rakennus on suojeltu ja on todettu kaupunkikuvan kannalta merkittäväksi. Nykyisen julkisivurakenteen korjaaminen niin, että julkisivun luonne ei muutu merkittävästi on mahdollista. Laajat rakenteiden uusimiset ja peruskorjaukset aiheuttavat mittavan korjaustarpeen rakenteiden saattamiseksi turvalliseksi ja käyttökuntoon. Käyttöturvallisuuden kannalta korjaukset tulisi aloittaa lähivuosina. Jäljempänä ehdotettujen julkisivukorjausten elinikä on kuitenkin todennäköisesti lyhyt, koska alkaneita vauriomekanismeja ei voida korjauksissa kokonaan eliminoida. Näin ollen peruskorjauksen jälkeenkin uusia korjauksia on odotettavissa vuoden kuluttua. 11 (14)

12 4 TOIMENPIDE-EHDOTUKSET Englannin makasiinin ja ylikulkusillan rakenteiden korjaustarpeet ovat laajoja. Toimenpide-ehdotukset on laadittu siten että julkisivun kaupunkikuvan kannalta merkittävä luonne ei muutu. Julkisivu- ja siltabetonirakenteet vaativat perusparannuksen ja rakenteiden painuminen tulee estää vahvistamalla perustusrakenteita. Matalan osan kattorakenteet ja kattoa kannattavat pilari- ja palkkirakenteet on järkevää uusi kokonaisuudessaan sekä painumien aiheuttamien vaurioiden että tilatarpeen muutosten kannalta. Turvallisuuden takaamiseksi rakenteiden korjauksiin tulee ryhtyä lähivuosina. Peruskorjauksen toimenpidesuosituksien lisäksi arvioidaan rakenteiden korjaustoimenpiteitä 50 vuoden ajanjaksolla. Huomioitavaa on, että julkisivun ja ylikulkusillan betonirakenteiden klorideita ei voida poistaa. Korjausten jälkeenkin julkisivubetoneissa on jonkin asteinen kloridikorroosioriski ja tulevaisuudessa korroosiovaurioita syntyy lisää. 4.1 Kiireelliset toimenpiteet Betonirakenteisten julkisivujen ja katosten lohkeamassa olevat betonit on hyvä pudottaa kauttaaltaan tai muuten estää betonikappaleiden tippuminen. 4.2 Rakenteiden peruskorjaus Kohteen rakenteiden peruskorjaustoimenpiteet ovat esitetty pääpiirteissään alla. Perustukset - Matalan osan sisäpuolisen maatäytön poiston yhteydessä ulkoseinälinjan perustusrakenteiden kunnon selvittäminen (paalutusten kunto yms.). - Samassa yhteydessä tulevien painumavaurioiden arviointi perustusten kunnon perusteella. - Tarvittavat perustusrakenteiden vahvistukset ja todennäköisesti lisäpaalutus. - Pilariperustusten purkaminen ja uusien perustusten rakentaminen paaluttamalla. - Lattiapinnan tason alentaminen mahdollisuuksien mukaan. (tilan käyttötarve ja korkeus). Kantavat pilarit ja kattorakenteet - Matalan osan kantavien pilareiden ja kattorakenteiden purkaminen kokonaisuudessaan. - Uudet pilarit ja kattopalkit. - Uuden vesikaton rakentaminen kauttaaltaan. - Uudet sadevesijärjestelmät. Julkisivun betonirakenteiden korjaukset - Betonipintojen vesipiikkaus (rapautuneen betonin poisto) - Korroosiotilassa olevien betoniraudoitteiden paikantaminen. - Korroosiovaurioiden avaus, raudoitteiden puhdistus ja perusteellinen laastipaikkaus - Paikoin betonipaikkaukset vaativat valukorjauksia. - Tarvittaessa betoniraudoitteiden lisäys. - Rakenteellisten halkeamien sulkeminen / injektointi - Julkisivun oikaisu ja tasoitus laastilla - Pinnoittaminen Ylikulkusillan betonirakenteiden korjaukset - Sillan perustusrakenteiden kunnon selvitys. 12 (14)

13 - Sillan painuman estäminen vahvistamalla perustuksia (eteläpää) - Sillan betonipintojen vesipiikkaus (rapautuneen betonin poisto). - Korroosiotilassa olevien betoniraudoitteiden paikantaminen. - Korroosiovaurioiden avaus, raudoitteiden puhdistus ja perusteellinen laastipaikkaus - Mm. sillan alapinnan ns. reunapalkkien alapinnoissa betonin valukorjauksia. - Tarvittaessa betoniraudoitteiden lisäys ja rakenteiden vahvistaminen. - Rakenteellisten halkeamien sulkeminen. - Sillan kannen vedeneristyksen uusiminen. - Betonipintojen oikaisu ja tasoitus laastilla - Teräskaiteiden uusiminen - Betonipintojen pinnoittaminen ja kannen pintarakenteiden uusiminen. Muut korjaukset - Ikkunoiden perusteellinen kunnostus tai ikkunoiden uusiminen - Isojen ns. lastausovien tarve tulee selvittää. Tarpeettomien ovien purkaminen ja oviaukkojen paikkaaminen betonivalulla ja uusien oviaukkojen rakentaminen tarpeen mukaan. - Vesi- viemäri- ja lämmityslaitteiden uusiminen 4.3 Arviot tulevista korjauksista Laskelmien perusteella rakennuksen purkaminen ja uuden rakentaminen on teknisesti ja taloudellisesti kannattavampaa kuin vanhan rakennuksen mittavat korjaukset. Julkisivun ja sillan betonirakenteiden paikkakorjauksille ei voida luvata 50 vuoden käyttöikää ja todennäköisesti korjauksia joudutaan tekemään ajoittain 50 vuoden aikana. Tulevia korjauksia on arvioitu 50 vuoden aikajänteellä. Tulevaisuudessa ulkoilmaan rajoittuvien betonirakenteiden korroosiovauriot tulevat lisääntymään. Arviot tulevista korjaustapeista ovat seuraavat: - Ikkunoiden huoltokunnostus noin 15 vuoden välein vuoden kuluttua julkisivun korroosiovaurioiden paikkakorjaus ja pintavaurioiden korjaukset vuoden kuluttua vesikaton huoltokunnostus ja sadevesijärjestelmien uusiminen vuoden kuluttua julkisivun korroosiovaurioiden paikkakorjaus ja pintavaurioiden korjaukset. 4.4 Kustannusarvio Peruskorjaus toimenpiteiden kustannusarvio on edellä kuvatun kokonaisuuden perusteella karkeasti arvioituna (alv. 0%). Kustannusarvio on suuntaa antava ja tarkemmat kustannukset määräytyvät tarkempien korjaussuunnitelmien perusteella. 50 vuoden aikana arvioidut tarpeelliset ylläpitokorjaukset ja niiden kustannukset määräytyvät tilanteen mukaan ja rakenteen todellisen kunnon mukaan. Kustannukset ovat sidoksissa kulloinkin voimassa olevaan hintatasoon. - Ylläpitokorjauksien kustannukset ovat arviolta (alv 0%) 13 (14)

14 WSP Finland Oy Tutkimus ja mittaus Petri Sippola RI, projektipäällikkö Jorma Jurmu RI, tutkimusinsinööri 14 (14)

15 Liite 1 Hangon Satama, Englannin makasiini, kuntotutkimus VALOKUVAT 1 (4) Kuva 1. Yleiskuva Englannin makasiinin eteläjulkisivulta. Kuva 4. Räystäsbetonin korroosiovaurioita itäjulkisivulla. Kuva 2. Rakennuksen pohjoisjulkisivu. Katos on purettu. Kuva 5. Pohjoisjulkisivulla on paikoin runsaasti betoniraudoitteiden korroosiovaurioita ja syöksytorven kohdalla betonin pakkasrapautumista. Kuva 3. Itäjulkisivun ikkunan on päällä korroosiovaurioita. Raudoitteet ovat lähellä betonipintaa. Kuva 6. Vesivuotokohta rakennuksen räystäällä, koillisnurkalla. WSP Finland Oy Tutkimus Heikkiläntie 7 D HELSINKI Kiviharjunlenkki 1 D OULU Pinninkatu 45 A TAMPERE Sipolantie ROVANIEMI Y-tunnus

16 Liite 1 Hangon Satama, Englannin makasiini, kuntotutkimus VALOKUVAT 2 (4) Kuva 7. Korroosiovaurioita on syvällä olevissa raudoitteissa (betonipeite noin 40 mm). Kuva 10. Betoni on lohjennut ja tippunut. Tippuvat betonipalaset aiheuttavat turvallisuusriskin. Kuva 8. Rakennuksen luoteisnurkalla korroosiovaurioita runsaasti katoksen alapinnalla ja seinäpinnalla. Kuva 11. Katoksen reunassa betoni on lohkeamaisillaan ja tippumisvaarassa. Kuva 9. Rakennuksen luoteisnurkan painumasta johtuen julkisivupinnalla on runsaasti leveitä halkeamia. Kuva 12. Eteläjulkisivun korroosiovaurioita. Ikkunapellitykset puuttuvat. WSP Finland Oy Tutkimus Heikkiläntie 7 D HELSINKI Kiviharjunlenkki 1 D OULU Pinninkatu 45 A TAMPERE Sipolantie ROVANIEMI Y-tunnus

17 Liite 1 Hangon Satama, Englannin makasiini, kuntotutkimus VALOKUVAT 3 (4) Kuva 13. Paikoin julkisivupinnalla on jälkikäteen tehty tasoitus. Ikkunan alapuolisessa palkissa on noin 15 mm täyttökerros (lohjennut). Kuva 16. Räystäspellit aiheuttavat kosteusrasitusta räystäsbetoneihin. Tippanokka paikoin liian lyhyt. Kuva 14. Uusien aukkojen kohdalle on valettu betonipalkit. Myös niissä on korroosiovaurioita. Kuva 17. Ylikulkusillan reunoilla betonit ovat rapautuneet ja raudoitteet näkyvissä. Kuva 15. Katoksen alapinnan raudoitteet ovat paikoin syöpyneet kokonaan ja terästä ei enää ole. Kuva 18. Sillan reunapalkeissa alapinnan teräkset ovat ruostuneet hyvin syvällä. WSP Finland Oy Tutkimus Heikkiläntie 7 D HELSINKI Kiviharjunlenkki 1 D OULU Pinninkatu 45 A TAMPERE Sipolantie ROVANIEMI Y-tunnus

18 Liite 1 Hangon Satama, Englannin makasiini, kuntotutkimus VALOKUVAT 4 (4) Kuva 19. Ylikulkusillan rakenteissa runsaasti betonivaurioita. Kuva 22. Sillan kannen vedeneristys näkyvissä ja rikkoontunut. Kuva 20. Sillan eteläpää on painunut. Kuva 23. Puhkiruostuneista räystäskouruista aiheutuu kosteusrasitusta julkisivupinnalle. Kuva 21. Kaiteiden betonipilarit ovat rapautuneet ja teräsputket ovat ruostuneet. WSP Finland Oy Tutkimus Heikkiläntie 7 D HELSINKI Kiviharjunlenkki 1 D OULU Pinninkatu 45 A TAMPERE Sipolantie ROVANIEMI Y-tunnus

19 Liite 2 NÄYTELUETTELO 1 (2) Kohde Hangon Satama Englannin makasiini Projektinro Näytenro WHS 1 WHS 1(2) WHS 2 WHS 3 WHS 4 WHS 5 WHS 6 Näytteenottopaikka (ja materiaali) julkisivu itään, 3.krs. ikkunan päältä julkisivu itään, 3.krs. ikkunan päältä julkisivu itään, 2.krs. ikkunan välistä julkisivu pohjoiseen, 2.krs. ikkunan välistä julkisivu pohjoiseen, 2.krs. ikkunan välistä julkisivu pohjoiseen, 1.krs. seinäpinta julkisivu länteen, katoksen alapinta Rakennekerrokset - pinnoite(maali + laasti) noin 3 mm - betoni 56 mm - lautamuotti - ilmarako noin 150 mm - pinnoite - betoni yli 130 mm - pinnoite (maali + laasti) noin 2 mm - betoni 58 mm - lautamuotti - ilmarako - pinnoite (maali + laasti) noin 2 mm - betoni 77 mm - lautamuotti - ilmarako - pinnoite noin 1 mm - betoni yli 40 mm - pinnoite noin 1 mm - betoni yli 90 mm --pinnoite noin 1 mm - betoni yli 60 mm karb mm min-max/ka. up /17 mm sp. 0-3/1 mm up /62 mm up. 2-40/ 20 mm sp. 0 up / 28 mm sp. 0-1 up. 6-30/ 20 mm up. 0-3/ 1 ap. 1-15/ 3 mm Havainnot näytteestä betoni harvaa, ulkopinnalla rapautumiseen viittaavaa halkeilua osittain avoimet runkoainetartunnat, jossa karbonatisoituminen paikallisesti syvällä teräs 24 mm ulkopinnasta karbonatisoituneessa betonissa, ruostesyöpymiä WSP Finland Oy Tutkimus Heikkiläntie 7 D HELSINKI Kiviharjunlenkki 1 D OULU Pinninkatu 45 A TAMPERE Sipolantie ROVANIEMI Y-tunnus

20 Liite 2 NÄYTELUETTELO 2 (2) Näytenro WHS 7 WHS 8 WHS 9 WHS 10 Näytteenottopaikka (ja materiaali) julkisivu länteen, 2.krs, ikkunan välistä julkisivu etelään, 2.krs, ikkunalinja julkisivu etelään, 1.krs, seinäpinta julkisivu etelään, 2.krs, ikkunalinja Rakennekerrokset - pinnoite alle 1 mm - betoni 83 mm - lautamuotti - ilmarako - pinnoite alle 1 mm - betoni 72 mm - lautamuotti - ilmarako - pinnoite noin 1 mm - betoni 86 mm - lautamuotti - ilmarako - pinnoite noin 1 mm - betoni 91 mm - lautamuotti - ilmarako - pinnoite noin 1 mm karb mm min-max/ka. up.7-15/13 mm sp. 0 up. 1-5/ 3 mm sp. 0 up. 5-12/ 8 mm sp.0-10/3 mm up / 14 mm sp. 0-1 WHS 10(2) julkisivu etelään, katoksen ap. 0-10/ 4 mm alapinta - betoni yli 70 mm WHS 11 silta, alapinta -betoni ap / 15 mm WHS 12 silta, kaide -betoni 286 mm up / 19 mm sp. 0 Havainnot näytteestä WSP Finland Oy Tutkimus Heikkiläntie 7 D HELSINKI Kiviharjunlenkki 1 D OULU Pinninkatu 45 A TAMPERE Sipolantie ROVANIEMI Y-tunnus

21 LIITE /KLO/10 KLORIDIANALYYSI 1 (1) WSP Finland Oy Laboratoriopalvelut Kiviharjunlenkki 1 D OULU Fax KLORIDIPITOISUUDEN MÄÄRITYS Kohde Englannin makasiini, Hangon satama. Menetelmä Näytteiden kokonaiskloridipitoisuudet on määritetty standardin SFS 5451 mukaisesti. Tulokset Näyte Näytteenottopaikka Cl (paino-%) WHS julkisivubetoni, pohjoisjulkisivu /0-20 mm <0,01 CL1 WHS julkisivubetoni, pohjoisjulkisivu /20-40 mm 0,01 CL1 WHS julkisivubetoni, eteläjulkisivu /0-20 mm 0,07 CL2 WHS julkisivubetoni, eteläjulkisivu /20-40 mm 0,03 CL2 WHS ylikulkusilta, kaidebetoni /0-20 mm 0,02 CL3 WHS CL3 ylikulkusilta, kaidebetoni /20-40 mm 0,02 Näytteet ovat porausjauheita. WSP FINLAND OY Laboratoriopalvelut Tomi Tolppi laboratoriopäällikkö, FM Mika Ylikangas laborantti WSP Finland Oy Laboratoriopalvelut Kiviharjunlenkki 1 D OULU Heikkiläntie 7 D HELSINKI Sipolantie ROVANIEMI Y-tunnus

BETONISEN JULKISIVUN. KUNTOTUTKIMUS OHUTHIE NÄYTTEILLÄ KATRIINAN SAIRAALA Katriinankuja 4, Vantaa

BETONISEN JULKISIVUN. KUNTOTUTKIMUS OHUTHIE NÄYTTEILLÄ KATRIINAN SAIRAALA Katriinankuja 4, Vantaa BETONISEN JULKISIVUN KUNTOTUTKIMUS OHUTHIE NÄYTTEILLÄ KATRIINAN SAIRAALA Katriinankuja 4, Vantaa ISS PROKO OY KIINTEISTÖJEN KÄYTÖNOHJAUS 21.12.2012 Raportti 2 (5) KATRIINAN SAIRAALA 21.12.2012 Kiinteistöjen

Lisätiedot

Kivimäen koulu Julkisivurakenteiden kuntotutkimus 28.2.2012

Kivimäen koulu Julkisivurakenteiden kuntotutkimus 28.2.2012 TUTKIMUS- JA ANALYYSIPALVELUT Kivimäen koulu Julkisivurakenteiden kuntotutkimus 28.2.2012 Raporttitunnus 1280012 Jaakko Luukkonen, insinööri TUTKIMUS- JA ANALYYSIPALVELUT Kivimäenkoulu, Vantaa TUTKIMUSSELOSTUS

Lisätiedot

YRTTITIEN PÄIVÄKOTI JA LISÄRAKENNUS KOSTEUSKARTOITUS

YRTTITIEN PÄIVÄKOTI JA LISÄRAKENNUS KOSTEUSKARTOITUS 3.3.2011 SISÄLLYSLUETTELO 1 TUTKIMUKSEN KOHDE JA LÄHTÖTIEDOT 3 1.1 Yleistiedot 3 1.2 Tehtävä ja lähtötilanne 3 1.3 Aikaisemmat korjaukset ja tutkimukset 3 2 KOSTEUSKARTOITUKSEN TULOKSET 4 2.1 Havainnot

Lisätiedot

MAANVAISTEN LATTIA- JA SEINÄRAKENTEIDEN KOS- TEUSMITTAUKSET, VAIHE 1

MAANVAISTEN LATTIA- JA SEINÄRAKENTEIDEN KOS- TEUSMITTAUKSET, VAIHE 1 MAANVAISTEN LATTIA- JA SEINÄRAKENTEIDEN KOS- TEUSMITTAUKSET, VAIHE 1 Uomarinteen koulu, Vantaa Mall: Allmän - Stående - 2003.dot ver 1.0 WSP Finland Oy 1 (3) 1. TUTKIMUKSEN KOHDE JA TEHTÄVÄ 1.1 Kohde 1.2

Lisätiedot

Case: Martinlaakson uimahalli

Case: Martinlaakson uimahalli Case: Martinlaakson uimahalli RIL Rakennusten sortumat miten estetään Kuparisali Pekka Wallenius, tilakeskusjohtaja Turvallisuussyistä Martinlaakson uimahalli on suljettu rakennustutkimuksen ajaksi! www.vantaa.fi

Lisätiedot

Lehtismäki, Kaanaa Kumputie 41, Raisio

Lehtismäki, Kaanaa Kumputie 41, Raisio 25.9.2013 Lehtismäki, Kaanaa Kumputie 41, Raisio KUNTOARVIORAPORTTI 2 SISÄLTÖ 1 YLEISTIEDOT... 3 1.1 Kuntotarkastus kohde... 3 1.2 Yhteyshenkilöt... 3 1.3 Kohteen kuvaus... 3 1.4 Kuntotarkastuksen tarkoitus...

Lisätiedot

Hakunilan ja Hakunilanrinteen koulujen Ulkopuolinen kuntokatselmus Havainnot 2.11.2013

Hakunilan ja Hakunilanrinteen koulujen Ulkopuolinen kuntokatselmus Havainnot 2.11.2013 Hakunilan ja Hakunilanrinteen koulujen Ulkopuolinen kuntokatselmus Havainnot 2.11.2013 Katselmuspäivämäärä:2.11.2013 Paikka:Hakunilanrinteenkoulu,Hiirakkotie18,01200Hakunila Koulurakennuskatselmointiinvainulkopuoleltalukuunottamattakattorakenteita.

Lisätiedot

BETONIJULKISIVUJEN TOIMINTA

BETONIJULKISIVUJEN TOIMINTA FRAME Tutkimuksen päätösseminaari TTY Tietotalo 8.11.2012 Jukka Lahdensivu Tampereen teknillinen yliopisto, Rakennustekniikan laitos BETONIJULKISIVUJEN TOIMINTA Betonijulkisivujen toiminta Sisältö: - Tutkimusaineisto

Lisätiedot

WSP TutkimusKORTES Oy Heikkiläntie 7 D 00210 HELSINKI Puh. 0424 9696 1 05.09.2006 Fax 09-7740 7719

WSP TutkimusKORTES Oy Heikkiläntie 7 D 00210 HELSINKI Puh. 0424 9696 1 05.09.2006 Fax 09-7740 7719 6142/06 1 (8) WSP TutkimusKORTES Oy Heikkiläntie 7 D 00210 HELSINKI Puh. 0424 9696 1 05.09.2006 Fax 09-7740 7719 OHUTHIETUTKIMUS Yleistiedot näytteistä Tutkimukset WSP TutkimusKORTES Oy on ottanut kohteesta

Lisätiedot

Tapiolan uimahalli. TIIVISTELMÄ KORJAUSHANKKEESTA Kimmo Martinsen

Tapiolan uimahalli. TIIVISTELMÄ KORJAUSHANKKEESTA Kimmo Martinsen Tapiolan uimahalli TIIVISTELMÄ KORJAUSHANKKEESTA 8.1.2018 Kimmo Martinsen 1 Tiivistelmä hankkeesta Korjaushankkeen ensimmäisessä vaiheessa v. 2014 2016 on jo toteutettu uimahallin vanhan osan puku- ja

Lisätiedot

Vantaan kaupungintalo Vantaa

Vantaan kaupungintalo Vantaa Vantaan kaupungintalo Vantaa IKKUNOIDEN KUNNON YLEISSELVITYS 17.6.2011 Korjausrakentaminen ja 1 (9) 1 KOHDE JA LÄHTÖTIEDOT 1.1 Yleistiedot Työn tilaaja Kohde Vantaan kaupunki Tilakeskus, Hankepalvelut/

Lisätiedot

Kohde Suomen kasarmit Varastorakennus 20 Vuorikatu, Hämeenlinna

Kohde Suomen kasarmit Varastorakennus 20 Vuorikatu, Hämeenlinna 1 1. KOHTEEN TIEDOT Kohde Vuorikatu, Hämeenlinna Tilaaja Asko Taskila, Senaatti-kiinteistöt Myyntipäällikkö Kehityskiinteistöt PL 237 (Lintulahdenkatu 5 A) 00531 Helsinki gsm. 040 511 2157 2. TEKNINEN

Lisätiedot

Erikoistarkastusselostus

Erikoistarkastusselostus Valtatien 6 parantaminen nelikaistaisena välillä Kärki Mansikkala, Lappeenranta, Joutseno ja Imatra Siltojen erikoistarkastukset Erikoistarkastusselostus Hartikkalan alikulkukäytävä, KaS-1052 O: SISÄLLYSLUETTELO:

Lisätiedot

KIIKAN UIMAHALLI kuntoarvio- ja kuntotutkimustulosten esittely

KIIKAN UIMAHALLI kuntoarvio- ja kuntotutkimustulosten esittely KIIKAN UIMAHALLI kuntoarvio- ja kuntotutkimustulosten esittely Altaiden betonirakenteet, ympäröivien tilojen rakenteet 05.10.2016 RI (AMK) Kari Lehtola ja Rkm Timo Ekola Esityksen sisältö Kuntoarvio 2012;

Lisätiedot

Versio 1.1 31.1.20133

Versio 1.1 31.1.20133 a Toimenpideselvityss Ari Savolainen, Olli Niemii Versio 1.1 31.1.20133 2 (14) 31.1.2013 SISÄLTÖ 1 ALUEEN OLOSUHTEET JA PERUSTAMISTAVAT... 3 1.1 Rakennuspaikka... 3 1.2 Pohjasuhteet... 3 1.3 Perustamistavat

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMA Helsingin Uusi Yhteiskoulu Oy Julkisivujen ja vesikaton peruskorjaus

HANKESUUNNITELMA Helsingin Uusi Yhteiskoulu Oy Julkisivujen ja vesikaton peruskorjaus 1(6) HANKESUUNNITELMA Helsingin Uusi Yhteiskoulu Oy Julkisivujen ja vesikaton peruskorjaus 2(6) Sisällysluettelo 1. YHTEENVETO... 3 1.1 Tiivistelmä... 3 1.2 Yhteenveto... 3 1.3 Hankesuunnittelutyöryhmä...

Lisätiedot

RISTIPURON PÄIVÄKOTI JA LISÄRAKENNUS HAITTA-AINE-, JA KOSTEUSKARTOITUS

RISTIPURON PÄIVÄKOTI JA LISÄRAKENNUS HAITTA-AINE-, JA KOSTEUSKARTOITUS HAITTA-AINE-, JA KOSTEUSKARTOITUS 3.3.2011 HAITTA-AINE- JA KOSTEUSKARTOITUS SISÄLLYSLUETTELO 1 TUTKIMUKSEN KOHDE JA LÄHTÖTIEDOT 3 1.1 Yleistiedot 3 1.2 Tehtävä ja lähtötilanne 3 1.3 Aikaisemmat korjaukset

Lisätiedot

Selvitys korjauskustannuksista

Selvitys korjauskustannuksista Selvitys korjauskustannuksista Johdanto Tässä arviossa tarkastellaan SR-raudan rakennusta jossa toimii rautakauppa sekä vuokralaisina muita pienyrittäjiä. Arviossa otetaan kantaa rakennuksen kunnon rapistuneisuuteen

Lisätiedot

PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE. Välikarintie 62 29100 Luvia

PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE. Välikarintie 62 29100 Luvia PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 13.11.15 10185 Markku Viljanen 050 9186694 TILAAJA Satakunnan Ulosottovirasto PL44 28101 Pori sari.merivalli@oikeus.fi TYÖKOHDE Välikarintie 62 29100 Luvia

Lisätiedot

Varikonkadun silta rautatien yli

Varikonkadun silta rautatien yli Yleistarkastusraportti Yleistarkastusraportti 3.11.2016 2 (10) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä...3 2 Alusrakenne...3 2.1 Etumuurit, siipimuurit, otsamuurit ja laakeritasot...3 2.2 Alusrakenteen reunapalkit...3

Lisätiedot

Kuntokartoitus. Sivuja:1/17. Vastaanottaja: Gun Adamsson Länsi-Uudenmaan Ulosottovirasto. Von Julinintie 169, Fiskars. Tutkimus pvm: 21.10.

Kuntokartoitus. Sivuja:1/17. Vastaanottaja: Gun Adamsson Länsi-Uudenmaan Ulosottovirasto. Von Julinintie 169, Fiskars. Tutkimus pvm: 21.10. Sivuja:1/17 Vastaanottaja: Gun Adamsson Länsi-Uudenmaan Ulosottovirasto Kuntokartoitus Kohde: Von Julinintie 169, Fiskars Tutkimus pvm: 21.10.15 Raportointi pvm: 8.11.15 Tutkija: Rakennusmestari Mikael

Lisätiedot

YLÄASTEEN A-RAKENNUKSEN SOKKELIRAKENTEIDEN LISÄTUTKIMUKSET

YLÄASTEEN A-RAKENNUKSEN SOKKELIRAKENTEIDEN LISÄTUTKIMUKSET LAUSUNTO 8.6.2009 Kaavin kunta / tekninen toimisto Ari Räsänen PL 13 73601 Kaavi YLÄASTEEN A-RAKENNUKSEN SOKKELIRAKENTEIDEN LISÄTUTKIMUKSET Kohde Taustaa Aikaisemmat tutkimukset Kaavin yläaste A-rakennus

Lisätiedot

PERUSKORJAUS HANKESUUNNITELMA. 20.01.2015 Sivu 1/7. Tilaaja: Sastamalan vesi Tampereentie 7 B 38200 Sastamala. Hanke: Nuupalan vesitorni, Sastamala

PERUSKORJAUS HANKESUUNNITELMA. 20.01.2015 Sivu 1/7. Tilaaja: Sastamalan vesi Tampereentie 7 B 38200 Sastamala. Hanke: Nuupalan vesitorni, Sastamala 20.01.2015 Sivu 1/7 Tilaaja: Sastamalan vesi Tampereentie 7 B 38200 Sastamala Hanke: Nuupalan vesitorni, Sastamala PERUSKORJAUS HS-Tec Oy Nallekarhuntie 13, 36100 Kangasala puh. 0500-624808, faksi (Fax.nro)

Lisätiedot

Luokkahuoneen 223 ja ulkovälinevaraston 131 kosteus- ja sisäilmatekninen tutkimus

Luokkahuoneen 223 ja ulkovälinevaraston 131 kosteus- ja sisäilmatekninen tutkimus 1 (4) MUISTIO 16.4.2014 KOTTBY LÅGSTADIESKOLA Pohjolankatu 45 00600 Helsinki Luokkahuoneen 223 ja ulkovälinevaraston 131 kosteus- ja sisäilmatekninen tutkimus Tutkimusajankohta 19.2. 27.3.2014 Tilaaja

Lisätiedot

RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TUOTANTOHALLI JA HUOLTORAKENNUS JUUAN REHU OY LUIKONLAHDENTIE 506 A JA B 83900 JUUKA

RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TUOTANTOHALLI JA HUOLTORAKENNUS JUUAN REHU OY LUIKONLAHDENTIE 506 A JA B 83900 JUUKA RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TUOTANTOHALLI JA HUOLTORAKENNUS JUUAN REHU OY LUIKONLAHDENTIE 506 A JA B 83900 JUUKA 25.03.2013 Rakennus A Rakennus B Sisällys Esipuhe... 1 Yleistä kiinteistöstä... 2 Asiakirjat...

Lisätiedot

Asunto Oy Marianlinna Mariankatu 15 15110 Lahti

Asunto Oy Marianlinna Mariankatu 15 15110 Lahti 23.12.2008 Julkisivujen ja parvekkeiden kuntotutkimus Asunto Oy Marianlinna Mariankatu 15 15110 Lahti Tilaaja: Asunto Oy Marianlinna Mariankatu 15 15110 Lahti c/o Isännöitsijä Markku Jussila Päijät-Hämeen

Lisätiedot

Kuggomin päiväkoti Talluddsvägen 13, 07945 Kuggom

Kuggomin päiväkoti Talluddsvägen 13, 07945 Kuggom 1510021096 7.10.2015 Loviisan kaupunki Kuggomin päiväkoti Talluddsvägen 13, 07945 Kuggom Ramboll Finland Oy Niemenkatu 73, 15140 Lahti Puh. +358 20 755 611 Sisällys LAADUNVARMISTUS 3 ESIPUHE 4 1. RAKENNUSTEKNIIKKA

Lisätiedot

TERVANOKKA. Alustava kuntoselvitys 18.01.2016. ri Tapani Alatalo Rakennus Oy Uudenmaan SANEERAUSTEKNIIKKA

TERVANOKKA. Alustava kuntoselvitys 18.01.2016. ri Tapani Alatalo Rakennus Oy Uudenmaan SANEERAUSTEKNIIKKA TERVANOKKA Alustava kuntoselvitys 18.01.2016 ri Tapani Alatalo Rakennus Oy Uudenmaan SANEERAUSTEKNIIKKA puh 020-7792 722, 040-7067620 tapani.alatalo@saneeraustekniikka.com Kytkinkatu 4E 04220 KERAVA 1

Lisätiedot

VESIKATON JA YLÄPOHJAN KUNTOTUTKIMUS

VESIKATON JA YLÄPOHJAN KUNTOTUTKIMUS VESIKATON JA YLÄPOHJAN KUNTOTUTKIMUS Seuraavassa käsitellään vesikaton ja yläpohjan kuntotutkimusta. Kuntotutkimuksessa tarkastellaan vesikatteen ja sen alusrakenteen lisäksi mahdollista tuuletustilaa

Lisätiedot

TARKKAILUSILLAT KOKEMUKSIA 20 VUODEN SEURANNASTA

TARKKAILUSILLAT KOKEMUKSIA 20 VUODEN SEURANNASTA TARKKAILUSILLAT KOKEMUKSIA 20 VUODEN SEURANNASTA 1 TARKKAILUSILLAT KOKEMUKSIA 20 VUODEN SEURANNASTA Sisältö: Johdanto Aineisto Tulokset Päätelmät 2 SILLAT SUOMESSA Liikenneviraston hallinnoimia siltoja

Lisätiedot

Betonirakenteiden korjaaminen Halkeamien korjaus

Betonirakenteiden korjaaminen Halkeamien korjaus 06.02.2018 1 Betonirakenteiden korjaaminen Halkeamien korjaus 06.02.2018 2 Halkeamien korjaaminen Halkeilu heikentää rakenteen kantavuutta ja säilyvyyttä Suuret halkeamat voivat alentaa rakenteen taivutus-

Lisätiedot

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Sokkelin päällä Lattiapinnan päällä

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Sokkelin päällä Lattiapinnan päällä PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 29.07.13 7809 Joensuu Henri 0458814141 TILAAJA Euran kunta Sorkkistentie 10 27511 Eura Rantanen Markus 044 4224882 TYÖKOHDE Euran kunta Kotivainiontie 3 27400

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS 21 Leirimaja Ärjänsaari Yrityksen/ja tarkastajan yhteystiedot ja pätevyys Tarkastuksen suorittaja(t) Kajaanin ammattikorkeakoulu/rakennustekniikan osasto Antti

Lisätiedot

Kuntokartoitus. Sivuja:1/24. Vastaanottaja: Länsi-Uudenmaan Ulosottovirasto Gun Adamsson. Tammisaarentie 8, 10300 Karjaa. Tutkimus pvm: 16.10.

Kuntokartoitus. Sivuja:1/24. Vastaanottaja: Länsi-Uudenmaan Ulosottovirasto Gun Adamsson. Tammisaarentie 8, 10300 Karjaa. Tutkimus pvm: 16.10. Sivuja:1/24 Vastaanottaja: Länsi-Uudenmaan Ulosottovirasto Gun Adamsson Kuntokartoitus Kohde: Tammisaarentie 8, 10300 Karjaa Tutkimus pvm: 16.10.15 Raportointi pvm: 25.10.15 Läsnä olleet: Omistajat sekä

Lisätiedot

Varilan kuntoradan putkisilta

Varilan kuntoradan putkisilta 4.11.2016 2 (7) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä...3 2 Muu päällysrakenne (pääkannattaja putki)...3 3 Päällyste...3 4 Kaiteet...3 5 Muut varusteet ja laitteet...3 6 Siltapaikan rakenteet...4 7 Sillan rakenneosien

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS 3 Kivelä Ärjänsaari Yrityksen/ja tarkastajan yhteystiedot ja pätevyys Tarkastuksen suorittaja(t) Kajaanin ammattikorkeakoulu/rakennustekniikan osasto Antti

Lisätiedot

KOSKIMYLLYN PÄIVÄKOTI. TARKASTUSRAPORTTI Pintavesien kallistukset 15.6.2011. Koskenniska 2, 01360 Vantaa

KOSKIMYLLYN PÄIVÄKOTI. TARKASTUSRAPORTTI Pintavesien kallistukset 15.6.2011. Koskenniska 2, 01360 Vantaa TARKASTUSRAPORTTI Pintavesien kallistukset KOSKIMYLLYN PÄIVÄKOTI Koskenniska 2, 01360 Vantaa 15.6.2011 Korjausrakentaminen ja Koskimyllyn päiväkoti, Vantaan kaupunki TARKASTUSRAPORTTI 3.6.2011 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

1 RAKENNNESELVITYS. 9 LIITE 5. s. 1. Korutie 3 Työnumero: 8.9.2011 Ilkka Meriläinen 51392.27

1 RAKENNNESELVITYS. 9 LIITE 5. s. 1. Korutie 3 Työnumero: 8.9.2011 Ilkka Meriläinen 51392.27 9 LIITE 5. s. 1 1 RAKENNNESELVITYS 1.1 TEHTÄVÄN MÄÄRITTELY Selvitys on rajattu koskemaan :ssa olevan rakennuksen 1. ja 2. kerroksen tiloihin 103, 113, 118, 204 ja 249 liittyviä rakenteita. 1.2 YLEISKUVAUS

Lisätiedot

JULKISIVUKORJAUSKLUSTERIN TRENDIT -korjaustoiminnan muutokset lähitulevaisuudessa

JULKISIVUKORJAUSKLUSTERIN TRENDIT -korjaustoiminnan muutokset lähitulevaisuudessa Julkisivukorjaamisen nykytila ja tulevat trendit Julkisivuyhdistyksen kevätseminaari Helsinki 9.5.2012 Jukka Lahdensivu Tampereen teknillinen yliopisto, Rakennustekniikan laitos JULKISIVUKORJAUSKLUSTERIN

Lisätiedot

Lehtisaaren koulukeskus

Lehtisaaren koulukeskus Lehtisaaren koulukeskus Sisäilmatutkimukset Simo Kinnunen Tuomo Kollanen Sisäilmatutkimus Lehtisaaren koulukeskukseen kuuluu 1964 rakennettu yläkoulurakennus A ja 1949 rakennettu alakoulurakennus B. Lisäksi

Lisätiedot

As Oy Juhannusrinne. Parolantie 3 02120 ESPOO

As Oy Juhannusrinne. Parolantie 3 02120 ESPOO As Oy Juhannusrinne Parolantie 3 02120 ESPOO LAUSUNTO PAROLANTIE 3, 02120 ESPOO 2 HUONEISTOJEN PÄÄTYJEN TARKASTUS AVATUILTA KOHDILTA Kohde: Tilaaja: As Oy Juhannusrinne Parolantie 3 02120 ESPOO As Oy Juhannusrinne

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS 8 Sauna 3 Ärjänsaari Yrityksen/ja tarkastajan yhteystiedot ja pätevyys Tarkastuksen suorittaja(t) Kajaanin ammattikorkeakoulu/rakennustekniikan osasto Antti

Lisätiedot

Pesurinkadun silta. Yleistarkastusraportti. Yleistarkastusraportti

Pesurinkadun silta. Yleistarkastusraportti. Yleistarkastusraportti Yleistarkastusraportti Yleistarkastusraportti 3.11.2016 2 (8) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä...3 2 Alusrakenne...3 2.1 Etumuurit, siipimuurit, otsamuurit ja laakeritasot...3 2.2 Alusrakenteen reunapalkit...3

Lisätiedot

RAKENNEAVAUSKATSELMUS

RAKENNEAVAUSKATSELMUS RAKENNEAVAUSKATSELMUS PÄIVÄYS PROJEKTI TILAAJA KOHDE KIVIMÄEN KOULU, MARTINLAAKSON NEUVOLA JA KIVIMÄEN HAM- MASHOITOLA VANTAAN KAUPUNKI LINTUKALLIONKUJA 6, 01300 VANTAA Korjausrakentaminen 2(9) SISÄLTÖ

Lisätiedot

Savon ammatti- ja aikuisopisto Presidentinkatu 1 ja 3 vanhat osat

Savon ammatti- ja aikuisopisto Presidentinkatu 1 ja 3 vanhat osat Savon ammatti- ja aikuisopisto Presidentinkatu 1 ja 3 vanhat osat Rakennetekninen arviointi rakennuksien peruskorjattavuudesta Rakennussuunnittelutoimisto Nylund Oy Sivu 2 / 16 Sisällys 1. Yleistä... 3

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS 13 Marjala Ärjänsaari Yrityksen/ja tarkastajan yhteystiedot ja pätevyys Tarkastuksen suorittaja(t) Kajaanin ammattikorkeakoulu/rakennustekniikan osasto Antti

Lisätiedot

02.06.16 10729 Markku Viljanen 050 9186694 PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE

02.06.16 10729 Markku Viljanen 050 9186694 PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 02.06.16 10729 Markku Viljanen 050 9186694 TILAAJA Satakunnan Ulosottovirasto PL 44 28101 Pori pia.hirvikoski@oikeus.fi TYÖKOHDE Tattarantie 288 29250 Nakkila

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS 14 Päärakennus Ärjänsaari Yrityksen/ja tarkastajan yhteystiedot ja pätevyys Tarkastuksen suorittaja(t) Kajaanin ammattikorkeakoulu/rakennustekniikan osasto

Lisätiedot

SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS

SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS Hangon keskuskoulu puutyöluokat, 6.11.2017 1 / 13 Sisällysluettelo Yleistiedot... 3 Kohde... 3 Tilaaja... 3 Tutkimuksen syy ja rajaukset... 3 Käytetyt menetelmät ja

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. 2 TUTKIMUSTULOKSET 3 2.1 Julkisivut 3 2.2 Sokkelit 9 2.3 Pilarit 11 2.4 Betoniportaat ja betonikaide 12

SISÄLLYSLUETTELO. 2 TUTKIMUSTULOKSET 3 2.1 Julkisivut 3 2.2 Sokkelit 9 2.3 Pilarit 11 2.4 Betoniportaat ja betonikaide 12 VUOSAAREN ALA-ASTEEN KOULU JULKISIVURAKENTEIDEN KUNTOTUTKIMUS 12.4.2013 SISÄLLYSLUETTELO 1 TUTKIMUKSEN KOHDE JA LÄHTÖTIEDOT 2 1.1 Yleistiedot 2 1.2 Tehtävä 2 1.3 Tutkimuksen sisältö, rajaus ja luotettavuus

Lisätiedot

Tutkimusraportti Työnumero: 051121200197

Tutkimusraportti Työnumero: 051121200197 Vastaanottaja: Kimmo Valtonen Sivuja:1/7 Tutkimusraportti Kohde: Toimeksianto: Taipalsaaren sairaala Os. 13 huone 2 Kirjamoinkaari 54915 SAIMAANHARJU Kosteuskartoitus Tilaaja: Kimmo Valtonen 14.4 Läsnäolijat:

Lisätiedot

MIKKO SUURONEN RI (AMK) 28.1.1980. Puh: 020-759 8568 GSM: 050-3535 834 Sähköposti: mikko.suuronen@hssr.fi

MIKKO SUURONEN RI (AMK) 28.1.1980. Puh: 020-759 8568 GSM: 050-3535 834 Sähköposti: mikko.suuronen@hssr.fi HENKILÖREFERENSSI 1(11) MIKKO SUURONEN RI (AMK) 28.1.1980 Puh: 020-759 8568 GSM: 050-3535 834 Sähköposti: mikko.suuronen@hssr.fi KOULUTUS: 2004 Rakennusinsinööri (AMK), Etelä-Karjalan Ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Katriinan sairaala, huoltorakennus Knaapinkuja 01760 Vantaa. p. 040 843 02 88. K.osa/Kylä Kortteli/Tila Tontti/rno Viranomaisten merkintöjä

Katriinan sairaala, huoltorakennus Knaapinkuja 01760 Vantaa. p. 040 843 02 88. K.osa/Kylä Kortteli/Tila Tontti/rno Viranomaisten merkintöjä K.osa/Kylä Kortteli/Tila Tontti/rno Viranomaisten merkintöjä Rakennustoimenpide Asiakirjan nimi Juoks.no Asia Katriinan sairaala, huoltorakennus Knaapinkuja 01760 Vantaa Asiakirjan sisältö Julkisivujen

Lisätiedot

Haddom skola Haddomintie 14, 07945 Kuggom

Haddom skola Haddomintie 14, 07945 Kuggom 1512197 6.1.215 Loviisan kaupunki Haddom skola Haddomintie 14, 7945 Kuggom Ramboll Finland Oy Niemenkatu 73, 1514 Lahti Puh. +358 2 755 611 Sisällys LAADUNVARMISTUS 3 ESIPUHE 4 1. RAKENNUSTEKNIIKKA 5 1.1

Lisätiedot

40700 Jyväskylä etunimi.sukunimi@prosolve.fi

40700 Jyväskylä etunimi.sukunimi@prosolve.fi 1(5) KOSTEUSMITTAUSTARKASTUS ASUNTOKAUPPAA VARTEN 2(5) 1 YLEISTIETOA TARKASTUKSESTA Kohde Pienkerrostalohuoneisto Osoite Rakennusvuosi 1989 Käyttötarkoitus Asuinhuoneisto Tarkastuksen tilaaja(t) Tarkastuksen

Lisätiedot

tilaus- tai toimituspäivämäärä: (tilaus) näytteiden muoto ja halkaisija: poralieriö, Ø 46 mm Näyte 1.1 seinä. Ohuthie ulkopinnasta alkaen.

tilaus- tai toimituspäivämäärä: (tilaus) näytteiden muoto ja halkaisija: poralieriö, Ø 46 mm Näyte 1.1 seinä. Ohuthie ulkopinnasta alkaen. 1 (10) 08.02.2013 Puh. 0207 864 12 Fax 0207 864 800 Ramboll Finland Oy Lauri Harle Säterinkatu 6 PL 25 02601 ESPOO analyysi: OHUTHIEANALYYSI kohde: Uimahalli näytetunnukset: 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 2.1, 2.2,

Lisätiedot

Kosteus- ja mikrobivauriot koulurakennuksissa TTY:n suorittamien kosteusteknisten kuntotutkimusten perusteella

Kosteus- ja mikrobivauriot koulurakennuksissa TTY:n suorittamien kosteusteknisten kuntotutkimusten perusteella Kosteus- ja mikrobivauriot koulurakennuksissa TTY:n suorittamien kosteusteknisten kuntotutkimusten perusteella Sisäilmastoseminaari 2014 Petri Annila, Jommi Suonketo ja Matti Pentti Esityksen sisältö Tutkimusaineiston

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Investointihankkeet TA2015, TS2015-17 Esitys tekniselle lautakunnalle 29.9.2014 TALO-hankkeet

Tekninen lautakunta Investointihankkeet TA2015, TS2015-17 Esitys tekniselle lautakunnalle 29.9.2014 TALO-hankkeet Investointihankkeet TA2015, TS2015-17 Esitys tekniselle lautakunnalle 29.9.2014 TALO-hankkeet Tilapalvelut-tulosyksikön hallinnoimat hankkeet 1000 e Kustannuspaikka Kohde TAE 2015 2016 2017 2018 2019 8003

Lisätiedot

Hiidenkiven peruskoulu Helsingin kaupungin kiinteistövirasto. TUTKIMUSRAPORTTI Ulkoseinärakenteiden kosteustekninen toiminta 9.10.

Hiidenkiven peruskoulu Helsingin kaupungin kiinteistövirasto. TUTKIMUSRAPORTTI Ulkoseinärakenteiden kosteustekninen toiminta 9.10. TUTKIMUSRAPORTTI Ulkoseinärakenteiden kosteustekninen toiminta Hiidenkiven peruskoulu Helsingin kaupungin kiinteistövirasto 9.10.2012 Korjausrakentaminen ja Tutkimus Hiidenkiven peruskoulu TUTKIMUSRAPORTTI

Lisätiedot

Ojoisten lastentalo, Hämeenlinna Uusi osa, alapohjan kosteusmittaukset

Ojoisten lastentalo, Hämeenlinna Uusi osa, alapohjan kosteusmittaukset Ojoisten lastentalo, Hämeenlinna Uusi osa, alapohjan kosteusmittaukset FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 15.8.2017 Raportti 2 (6) Sisällysluettelo 1 Uusi osa, alapohjan kosteusmittaukset... 1 1.1 Tutkimuksen

Lisätiedot

TARKASTUSKÄYNTI Santaholmantie 94, Haukipudas Talo-C, huoneiston C 1 osalta

TARKASTUSKÄYNTI Santaholmantie 94, Haukipudas Talo-C, huoneiston C 1 osalta TARKASTUSKÄYNTI 12.6.2014 Talo-C, huoneiston C 1 osalta 2 Sisällysluettelo 1. YLEISTIETOA TARKASTUKOHTEESTA... 3 2. VAINNOT KOHTEESTA JA TOIMENPIDESUOSITUKSET... 4 2.1. Perustukset, alapohja ja rakennuksen

Lisätiedot

Betonin suhteellisen kosteuden mittaus

Betonin suhteellisen kosteuden mittaus Betonin suhteellisen kosteuden mittaus 1. BETONIN SUHTEELLISEN KOSTEUDEN TARKOITUS 2. KOHTEEN LÄHTÖTIEDOT 3. MITTAUSSUUNNITELMA 4. LAITTEET 4.1 Mittalaite 4.2 Mittalaitteiden tarkastus ja kalibrointi 5.

Lisätiedot

1 (27) Emäkosken silta H-1307 Nokia ERIKOISTARKASTUSRAPORTTI 22.10.2009. Työnro 424516. DI Markku Äijälä TkT Vesa Järvinen

1 (27) Emäkosken silta H-1307 Nokia ERIKOISTARKASTUSRAPORTTI 22.10.2009. Työnro 424516. DI Markku Äijälä TkT Vesa Järvinen 1 (27) Emäkosken silta H-1307 Nokia ERIKOISTARKASTUSRAPORTTI 22.10.2009 Työnro 424516 DI Markku Äijälä TkT Vesa Järvinen 2 (27) TIIVISTELMÄ Emäkosken silta on vuonna 1957 valmistunut teräsbetoninen holvisilta.

Lisätiedot

ENSIRAPORTTI/MITTAUSRAPORTTI

ENSIRAPORTTI/MITTAUSRAPORTTI Martinkyläntie 5 01620 VANTAA Raportointi pvm: 22.2.2012 ENSIRAPORTTI/MITTAUSRAPORTTI Työ A12162 KOHDE: ASUNNOT: Martinkyläntie 5 01620 VANTAA/Myllymäen koulu Liikuntasali ja pukuhuonetilat TILAAJA: Reino

Lisätiedot

BETONIPINTOJEN KORJAUS JA MAALAUS

BETONIPINTOJEN KORJAUS JA MAALAUS BETONIPINTOJEN KORJAUS JA MAALAUS Betonipinnat Betonia on pinnoitettu ja pinnoitetaan: Suojaamaan rakennetta, betonia sekä rakenneteräksiä Pakkasrapautumista vastaan Rakenneterästen korroosiota vastaan

Lisätiedot

VANTAAN KAUPUNKI. NAVETHALIA Oraskuja 1 01370 Vantaa . 1 (20) 1920540 Ari Kuusisto 5.5.2009. Sisältö KUNTOARVIORAPORTTI 5.5.2009.

VANTAAN KAUPUNKI. NAVETHALIA Oraskuja 1 01370 Vantaa . 1 (20) 1920540 Ari Kuusisto 5.5.2009. Sisältö KUNTOARVIORAPORTTI 5.5.2009. . 1 (20) Sisältö KUNTOARVIORAPORTTI 5.5.2009 Projekti VANTAAN KAUPUNKI NAVETHALIA Oraskuja 1 01370 Vantaa Rev. Päiväys Muuttanut Hyväksynyt Muutos P:\\Kuntoarvio_.doc Aaro Kohonen Oy www.aarokohonen.com

Lisätiedot

Knuuttilantie 5 C, Jalasjärvi. Asuinrakennuksen kuntokatselmus klo 15.00

Knuuttilantie 5 C, Jalasjärvi. Asuinrakennuksen kuntokatselmus klo 15.00 1 8 Knuuttilantie 5 C, 61600 Jalasjärvi Asuinrakennuksen kuntokatselmus 1.8.2017 klo 15.00 2 8 Tilaus 27.7.2017: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Tarkastuksessa

Lisätiedot

PL 6007 00021, Laskutus 153021000 / Anne Krokfors. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2

PL 6007 00021, Laskutus 153021000 / Anne Krokfors. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2 ENSIRAPORTTI raportointipäivä : 4.8.2011 Työ : TILAAJA: Vantaan kaupunki ISÄNNÖINTI: Vantaan kaupunki / HUOLTO: Kouluisäntä: 0400 765 713 LASKUTUSOSOITE: Vantaan Kaupunki PL 6007 00021, Laskutus 153021000

Lisätiedot

Jyväskylän kaupungintalon peruskorjaus Tiedotustilaisuus 3.3.2010

Jyväskylän kaupungintalon peruskorjaus Tiedotustilaisuus 3.3.2010 Jyväskylän kaupungintalon peruskorjaus Tiedotustilaisuus 3.3.2010 Esko Eriksson Kiinteistöjohtaja Jyväskylän Tilapalvelu Kaupungintalon peruskorjauksen hankesuunnitelman lähtökohdat Rakennuksen tekninen

Lisätiedot

TUTKIMUSRAPORTTI KOSTEUSMITTAUS

TUTKIMUSRAPORTTI KOSTEUSMITTAUS TUTKIMUSRAPORTTI KOSTEUSMITTAUS Meripirtin päiväkoti Haukkavuorenkatu 5 48100 Kotka Työ nro T15026 Kotka 26.8.2015 Oy Insinööri Studio OY INSINÖÖRI STUDIO, TORNATORINTIE 3, PL 25, 48101 KOTKA PUH. 05-2255

Lisätiedot

HALSSILAN KOULUN ALIKULKUKÄYTÄVÄN KORJAUS, Jyväskylä

HALSSILAN KOULUN ALIKULKUKÄYTÄVÄN KORJAUS, Jyväskylä JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kaupunkirakennepalvelut Yhdyskuntatekniikka HALSSILAN KOULUN ALIKULKUKÄYTÄVÄN KORJAUS, Jyväskylä SILLAN MÄÄRÄLUETTELO (sisältäen kulmatukimuurin raudoitusluettelon) 10.6.2010 Hannikaisenkatu

Lisätiedot

Tikkutehtaan savupiippu

Tikkutehtaan savupiippu Ote kuntoselvityksestä / Raksystems Insinööritoimisto Oy Tikkutehtaan savupiippu 1 RAKENNESELVITYS Rakenteet Savupiipun jalustana on näkyviltä osin paikalla betonista valettu sokkeliosuus. Sokkelin alapuolisen

Lisätiedot

Wise Group Finland Oy. Käpylän peruskoulu Untamontie 2

Wise Group Finland Oy. Käpylän peruskoulu Untamontie 2 Wise Group Finland Oy Käpylän peruskoulu Untamontie 2 Untamontie 2 1. Tutkimuksen laajuus ja tutkimusmenetelmät 2. Koonti merkittävimmistä havainnoista ja rakenneosittain 3. Koonti toimenpide-ehdotuksista

Lisätiedot

RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TEOLLISUUS ALUEEN HUOLTOHALLIKIINTEISTÖ SAHATEOLLISUUSTIE JUUKA

RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TEOLLISUUS ALUEEN HUOLTOHALLIKIINTEISTÖ SAHATEOLLISUUSTIE JUUKA RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TEOLLISUUS ALUEEN HUOLTOHALLIKIINTEISTÖ SAHATEOLLISUUSTIE 3 83900 JUUKA 14.02.2011 Sisällys Esipuhe...3 1 Yleistä kiinteistöstä...3 2 Asiakirjat...3 3 Rakenteiden ja järjestelmien

Lisätiedot

Sisäilmatutkimus Limingan toimintakeskus

Sisäilmatutkimus Limingan toimintakeskus Kuormatie 9 91900 Liminka Hanke nro: 8964 / 23.2.2015 Inspecta Puh. 010 521 600 Y-tunnus: 1787853-0 Sörnäistenkatu 2 Fa. 010 521 6002 00580 Helsinki asiakaspalvelu@inspecta.com 2 (6) Sisällysluettelo 1

Lisätiedot

WSP TUTKIMUSKORTES OY

WSP TUTKIMUSKORTES OY TIIVISTELMÄ Tehtävänä oli tutkia Nikkarin päiväkodin julkisivujen kuntoa ja sisätilojen mahdollisia kosteusvaurioita. Tarkastus suoritettiin 10.05.2005. Tutkimuksen tilaajana oli Vantaan kaupungin tilakeskus,

Lisätiedot

Rakennettavuusselvitys

Rakennettavuusselvitys 1 36000-88 Rakennettavuusselvitys Kutvosen huonekalutehdas Herralantie 12 77600 Suonenjoki Kiinteistötunnus 778-422-15-4 ja 778-422-15-61 2 Kohde: Kutvosen huonekalutehdas Herralantie 12 77600 Suonenjoki

Lisätiedot

Tutkimustulosten analysointi, johtopäätösten tekeminen ja raportointi

Tutkimustulosten analysointi, johtopäätösten tekeminen ja raportointi Betonirakenteiden korjaaminen 2019 Saija Varjonen, A-Insinöörit Suunnittelu Oy Mikko Rauhanen, SiltaExpert Oy Tutkimustulosten analysointi, johtopäätösten tekeminen ja raportointi 3/18/2019 Kuntotutkimuksen

Lisätiedot

Mittauspöytäkirja. Sivuja:1/10. Vastaanottaja: Gun Adamsson. Mätsästäjänkuja 7 A 3, Tammisaari. Tutkimus pvm: 14.8.15. Raportointi pvm: 14.

Mittauspöytäkirja. Sivuja:1/10. Vastaanottaja: Gun Adamsson. Mätsästäjänkuja 7 A 3, Tammisaari. Tutkimus pvm: 14.8.15. Raportointi pvm: 14. Sivuja:1/10 Vastaanottaja: Gun Adamsson Mittauspöytäkirja Kohde: Toimeksianto: Mätsästäjänkuja 7 A 3, Tammisaari Pintamittaus Tutkimus pvm: 14.8.15 Raportointi pvm: 14.815 Yhteyshenkilö: Gun Adamsson Tutkijat:

Lisätiedot

ENSIRAPORTTI. Työ A11849. Läntinen Valoisenlähteentie 50 A Raportointi pvm: 01.12.2011. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2

ENSIRAPORTTI. Työ A11849. Läntinen Valoisenlähteentie 50 A Raportointi pvm: 01.12.2011. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2 ENSIRAPORTTI Läntinen Valoisenlähteentie 50 A Raportointi pvm: 01.12.2011 Työ TILAT: ISÄNNÖINTI: TILAAJA: LASKUTUSOSOITE: VASTAANOTTAJA (T): Läntinen valkoisenlähteentie 50 A Lummenpolun päiväkoti Päiväkodin

Lisätiedot

MERKKIAINEKOE. Korjausrakentaminen

MERKKIAINEKOE. Korjausrakentaminen MERKKIAINEKOE Korjausrakentaminen PÄIVÄYS PROJEKTI Tiivistyskorjauksen laadunvalvonta, mallihuoneen merkkiainekoe TILAAJA Vantaan kaupunki KOHDE Lintukallionkuja 6, 01620 Vantaa 2(8) SISÄLTÖ 1. YHTEYSTIEDOT...

Lisätiedot

MISTÄ SE HOME TALOIHIN TULEE?

MISTÄ SE HOME TALOIHIN TULEE? MISTÄ SE HOME TALOIHIN TULEE? KOSTEUSVAURIOT JA MUUT SISÄILMAONGELMAT Juhani Pirinen 15.10.2014 Hieman kosteusvaurioista Kosteuden lähteet SADE, LUMI PUUTTEELLINEN TUULETUS VESIKATTEEN ALLA TIIVISTYMINEN

Lisätiedot

KUUKAUSITIEDOTE HEINÄKUU 2015

KUUKAUSITIEDOTE HEINÄKUU 2015 29.7.2015 Sivu 1/9 Hämeenlinnan kaupunki Linnan Tilapalvelut liikelaitos PL 84 13101 Hämeenlinna Hanke: Tuomelan koulun peruskorjaus KUUKAUSITIEDOTE HEINÄKUU 2015 Tällä tiedotteella pyrimme kuvaamaan rakennuskohteen

Lisätiedot

JOKELA - VÄLIPOHJAN KANTAVUUDEN MÄÄRITYS KORJAUS RAPORTTI VÄLIAIKAISTUENNOISTA Torikatu Joensuu

JOKELA - VÄLIPOHJAN KANTAVUUDEN MÄÄRITYS KORJAUS RAPORTTI VÄLIAIKAISTUENNOISTA Torikatu Joensuu JOENSUUN JUVA OY JOKELA - VÄLIPOHJAN KANTAVUUDEN MÄÄRITYS KORJAUS RAPORTTI VÄLIAIKAISTUENNOISTA Torikatu 26 80100 Joensuu 04.07.2011 JOENSUUN JUVA OY Penttilänkatu 1 F 80220 Joensuu Puh. 013 137980 Fax.

Lisätiedot

ENSIRAPORTTI. Työ A12076. Jönsäksentie 4, 01600 Vantaa Raportointi pvm: 16.01.2012. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2

ENSIRAPORTTI. Työ A12076. Jönsäksentie 4, 01600 Vantaa Raportointi pvm: 16.01.2012. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2 ENSIRAPORTTI Jönsäksentie 4, 01600 Vantaa Raportointi pvm: 16.01.2012 Työ KOHDE: TILAT: Jönsäksentie 4, 01600 Vantaa Kerrokset 1,2,3,4 ja Iv-konehuone TILAAJA: Anne Krokfors ISÄNNÖINTI: Vantaan kaupunki

Lisätiedot

S I S Ä I L M A T U T K I M U S

S I S Ä I L M A T U T K I M U S Kiratek Oy Jyrki Pulkki, puh. 0207 401 011 6.6.2011 S I S Ä I L M A T U T K I M U S Simonkallion Koulu Simonkalliontie 1, 01350 Vantaa 2 Sisällysluettelo 1. KOHTEEN YLEISTIEDOT... 3 2. TUTKIMUKSET... 3

Lisätiedot

Varia Vantaa Tennistie 1 01370 VANTAA. Pintakallistusselvitys

Varia Vantaa Tennistie 1 01370 VANTAA. Pintakallistusselvitys Pintakallistusselvitys Varia Vantaa Tennistie 1 01370 VANTAA Pintakallistusselvitys 2 1. YLEISTÄ Kohteen yleistiedot Varia Vantaa Rivitalorakennus Tennistie 1 01370 VANTAA Tilaaja Tekijä Vantaan tilakeskus

Lisätiedot

KEVYT KUNTOARVIO. LOMPANLINNA Peltokatu 33 33100 Tampere

KEVYT KUNTOARVIO. LOMPANLINNA Peltokatu 33 33100 Tampere KEVYT KUNTOARVIO LOMPANLINNA Peltokatu 33 33100 Tampere Tarkastuspäivä 7.9.2011 1 SISÄLLYSLUETTELO 0. JOHDANTO...2 1. YHTEENVETO...2 1.1 Kiinteistön tekninen PTS...2 2. KOHTEEN TIEDOT JA HAVAINNOT NYKYTILANTEESTA...3

Lisätiedot

Håkansbölen pyykkitupa Ratsumestarintie 5 01200 VANTAA. Rakennetutkimus Alapohja, ulkoseinärakenteet

Håkansbölen pyykkitupa Ratsumestarintie 5 01200 VANTAA. Rakennetutkimus Alapohja, ulkoseinärakenteet Rakennetutkimus Alapohja, ulkoseinärakenteet Håkansbölen pyykkitupa Ratsumestarintie 5 01200 VANTAA Vetotie 3 A FI-01610 Vantaa p. 0207 495 500 www.raksystems-anticimex.fi Y-tunnus: 0905045-0 Rakennetutkimus

Lisätiedot

LÄMPÖKUVAUSRAPORTTI 22.5.2009. Hiekkaharjun vapaa-aikatilat Leinikkitie 36 01350 Vantaa

LÄMPÖKUVAUSRAPORTTI 22.5.2009. Hiekkaharjun vapaa-aikatilat Leinikkitie 36 01350 Vantaa LÄMPÖKUVAUSRAPORTTI 22.5.2009 Leinikkitie 36 01350 Vantaa usraportti 23.5.2009 Sisällys 1 Kohteen yleistiedot... 3 1.1 Kohde ja osoite... 3 1.2 Tutkimuksen tilaaja... 3 1.3 Tutkimuksen tavoite... 3 1.4

Lisätiedot

KIMOKUJAN KOULU KELLARITILOJEN KOSTEUSKARTOITUS

KIMOKUJAN KOULU KELLARITILOJEN KOSTEUSKARTOITUS KIMOKUJAN KOULU KELLARITILOJEN SISÄLLYSLUETTELO 1 TUTKIMUKSEN KOHDE JA LÄHTÖTIEDOT 3 1.1 Kiinteistön perustiedot 3 1.2 Tehtävä 3 1.3 Tutkimuksen sisältö, rajaus ja luotettavuus 3 1.4 Aikaisemmin todetut

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo. Kirkkokatu 9. 53100 Lappeenranta 17.12.2009

KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo. Kirkkokatu 9. 53100 Lappeenranta 17.12.2009 1(9) KUNTOTARKASTUS Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo Kirkkokatu 9 53100 Lappeenranta 17.12.2009 2(9) 1.YLEISTIETOA KOHTEESTA Kohde: Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo Kirkkokatu 9 53100 Lappeenranta

Lisätiedot

UIMASTADIONIN KATSOMON PERUSPARANTAMINEN

UIMASTADIONIN KATSOMON PERUSPARANTAMINEN HELSINGIN KAUPUNKI HANKESUUNNITELMA 1 HANKESUUNNITELMA UIMASTADIONIN KATSOMON PERUSPARANTAMINEN HELSINGIN KAUPUNKI HELSINGIN KAUPUNKI HANKESUUNNITELMA 2 HANKESUUNNITELMA SISÄLLYSLUETTELO YHTEENVETO...

Lisätiedot

ENSIRAPORTTI. Työ 70-1351. Peltoniemenkuja 1 Raportointipäivä 08.06.2012. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2

ENSIRAPORTTI. Työ 70-1351. Peltoniemenkuja 1 Raportointipäivä 08.06.2012. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2 ENSIRAPORTTI Peltoniemenkuja 1 Raportointipäivä 08.06.2012 Työ 70-1351 KOHDE: TILAT: TILAAJA: Peltoniemenkuja 1 4, 01760 VANTAA Kytöpuiston koulun tiloissa toimivan hammashoitolan 2 kerroksen käytävä,

Lisätiedot

Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012

Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012 Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012 Vihertien leikkipuistorakennus Vihertie / Uomakuja 12 01620 VANTAA 1. YLEISTÄ Kohteen yleistiedot Vihertien

Lisätiedot

PUKINMÄEN PERUSKOULU JA KIRJASTO JULKISIVUN KUNTOTUTKIMUS

PUKINMÄEN PERUSKOULU JA KIRJASTO JULKISIVUN KUNTOTUTKIMUS PUKINMÄEN PERUSKOULU JA KIRJASTO JULKISIVUN KUNTOTUTKIMUS 25.3.2011 PUKINMÄEN PERUSKOULU JA KIRJASTO JULKISIVUN KUNTOTUTKIMUS SISÄLLYSLUETTELO 1 TUTKIMUKSEN KOHDE JA LÄHTÖTIEDOT 3 1.1 Yleistiedot 3 1.2

Lisätiedot

Kuntokartoitus katselmus Prijuutissa 2.12.2013

Kuntokartoitus katselmus Prijuutissa 2.12.2013 Insinööritoimisto Kimmo Kaitila Oy RAPORTTI Tuusulan kunta/ Tilakeskus Kuntokartoitus katselmus Prijuutissa 2.12.2013 Kohde on Hyrylässä Ajomiehentiellä sijaitseva vanha kauppiastalo ( tila 3:282 ). Rakennus

Lisätiedot

VANTAAN KESKUSVARIKKO VALOKUVAT 1 (5)

VANTAAN KESKUSVARIKKO VALOKUVAT 1 (5) 1 (5) Kuva 1. Toimistosiiven itäpää ja korkeamman korjaamosiiven pohjoispääty. Kuva 4. Vesi vuotaa kuvassa keskellä näkyvän kellon päälle. Vuoto on peräisin ylemmältä katolta, ei ylösnostosta. Kuva 2.

Lisätiedot

SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS

SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS Hangon kaupunki - Halmstadintalo - keittiön ja päiväkotitilojen mikrobinäytteenotot 22.11.2017 1 / 11 Sisällysluettelo Yleistiedot... 3 Kohde... 3 Tilaaja... 3 Tutkimuksen

Lisätiedot

ASUINKERROSTALON ÄÄNITEKNISEN LAADUN ARVIOINTI. Mikko Kylliäinen

ASUINKERROSTALON ÄÄNITEKNISEN LAADUN ARVIOINTI. Mikko Kylliäinen ASUINKERROSTALON ÄÄNITEKNISEN LAADUN ARVIOINTI Mikko Kylliäinen Insinööritoimisto Heikki Helimäki Oy Dagmarinkatu 8 B 18, 00100 Helsinki kylliainen@kotiposti.net 1 JOHDANTO Suomen rakentamismääräyskokoelman

Lisätiedot