tilaus- tai toimituspäivämäärä: (tilaus) näytteiden muoto ja halkaisija: poralieriö, Ø 46 mm Näyte 1.1 seinä. Ohuthie ulkopinnasta alkaen.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "tilaus- tai toimituspäivämäärä: (tilaus) näytteiden muoto ja halkaisija: poralieriö, Ø 46 mm Näyte 1.1 seinä. Ohuthie ulkopinnasta alkaen."

Transkriptio

1 1 (10) Puh Fax Ramboll Finland Oy Lauri Harle Säterinkatu 6 PL ESPOO analyysi: OHUTHIEANALYYSI kohde: Uimahalli näytetunnukset: 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 2.1, 2.2, 2.3, 3.1 tilaus- tai toimituspäivämäärä: (tilaus) näytteiden muoto ja halkaisija: poralieriö, Ø 46 mm näytemateriaali: betoni ohuthienäytelasin koko: 48 mm x 25 mm Mall: Error! Unknown document ver Error! Unknown document Tutkimukset Tulokset Näytteistä valmistettiin ohuthieet (paksuus 0,025-0,030 mm) pintaa vastaan kohtisuorassa suunnassa. Näytteet on valmistettu ylä-, ala-, ulkotai sisäpinnasta lähtien asiakkaan pyynnön mukaisesti. Näytteiden yleispiirteiden tarkastelu suoritettiin ensin Olympus SZ3060 stereomikroskoopilla, minkä jälkeen ohuthieet tutkittiin Nikon 50i POL polarisaatiomikroskoopilla. Tulokset koskevat vain tutkittuja näytteitä. Betonin ohuthieanalyysi on akkreditoitu menetelmä. Analyysissä käytettiin apuna standardia ASTM C Näyte 1.1 seinä. Ohuthie ulkopinnasta alkaen. Näytteen pituus on noin 80 mm. Näyte on kerroksellinen ja se koostuu noin 35 mm vahvuisesta pinta-osasta ja noin 45 mm vahvuisesta taustaosasta. Näyte on katkennut noin 35 mm:n syvyydeltä ulkopinnasta (kerrosten tartunnasta). Ulkopinnassa on noin 3 mm paksu laastikerros.

2 2 (10) Betoni on suhteellisen tasalaatuista ja tiivistä. Näytteessä on huokoinen ja ontelomainen alue noin mm ulkopinnasta. Kiviaine on osin pyöristynyttä ja suurin havaittu raekoko on 4 mm (pääkivilajit: granitoidit). Kiviaine on ehjää. paikoin osin auki huokostilojen yhteydessä. Jatkuvaa mikrosäröilyä ei havaittu. Ulkopinnassa on yksittäinen, 3 mm:n syvyydelle ulottuva mikrohalkeama joka myötäilee kiviainetta (leveys alle 0,01 mm). Epäjatkuvaa mikrosäröilyä (alle 0,03 mm) esiintyy näytteessä vähän. Pyöreitä, 0,02 0,8 mm:n kokoisia ilmahuokosia on jonkin verran, kuten myös 0,8 3,0 mm:n kokoisia tiivistyshuokosia (paikoin ontelomaisia). Huokosten seinämillä ei havaittu merkittäviä kiteytymiä. Betoni on tasalaatuista ja tiivistä. Kiviaine on pyöristynyttä ja suurin havaittu raekoko on 10 mm (pääkivilajit: granitoidit). Kiviaine on ehjää. Mall: Error! Unknown document ver Error! Unknown document Karbonatisoituminen on edennyt taustabetonin ulkopinnasta alle 1 mm, halkeaman yhteydessä 1 mm (määritetty ohuthieestä). Sideaineen ja kiviainekappaleiden väliset tartunnat ovat yleisesti kiinni. Jatkuvaa mikrosäröilyä ei havaittu. Taustabetonin ulkopinnassa on yksittäinen, 1 mm:n syvyydelle ulottuva mikrohalkeama joka myötäilee kiviainetta (leveys alle 0,01 mm). Sideaine on karbonatisoitunut halkeaman ympäristöstä. Muutoin näytteessä ei havaittu merkittävää säröilyä. Pyöreitä, 0,02 0,8 mm:n kokoisia ilmahuokosia on jonkin verran ja 0,8 4,8 mm:n kokoisia tiivistyshuokosia on erittäin vähän. Huokosten seinämillä ei havaittu merkittäviä kiteytymiä.

3 3 (10) Näyte 1.2 seinä. Ohuthie ulkopinnasta alkaen. Näytteen pituus on noin 80 mm. Näyte on kerroksellinen ja se koostuu noin 25 mm vahvuisesta pinta-osasta ja noin 55 mm vahvuisesta taustaosasta. Ulkopinnassa on noin 2 mm paksu laastikerros. havaittu raekoko on 4 mm (pääkivilajit: granitoidit). Kiviaine on ehjää. paikoin osin auki huokostilojen yhteydessä. Merkittävää säröilyä ei havaittu. Pyöreitä, 0,02 0,8 mm:n kokoisia ilmahuokosia on jonkin verran, kuten myös 0,8 2,0 mm:n kokoisia tiivistyshuokosia (paikoin ontelomaisia). Huokosten seinämillä ei havaittu merkittäviä kiteytymiä. Mall: Error! Unknown document ver Error! Unknown document havaittu raekoko on 16 mm (pääkivilajit: granitoidit). Kiviaine on pääosin ehjää, säröilyn yhteydessä lohkeillut. Karbonatisoituminen on edennyt taustabetonin ulkopinnasta alle 1 mm, halkeaman yhteydessä 3 mm (määritetty ohuthieestä). Sideaineen ja kiviainekappaleiden väliset tartunnat ovat pääosin kiinni. Jatkuva pinnansuuntainen mikrosärö sijaitsee noin 17 mm syvyydellä taustabetonin ulkopinnasta (42 mm näytteen ulkopinnasta). Särö on leveydeltään alle 0,03 mm ja se leikkaa kiviainetta. Taustabetonin ulkopinnasta hieen läpi ulottuu yksittäinen mikrohalkeama (leveys alle 0,03 mm). Halkeama leikkaa paikoin kiviainetta ja sideaine on karbonatisoitunut sen ympäristöstä 3 mm:n syvyydelle. Pyöreitä, 0,02 0,8 mm:n kokoisia ilmahuokosia on jonkin verran ja 0,8 3,0 mm:n kokoisia tiivistyshuokosia on erittäin vähän. Huokosten seinämille on kiteytynyt ettringiittiä ja alle 0,2 mm:n kokoiset huokoset

4 4 (10) ovat umpeutuneet. Yksittäiseen huokostilaan on kiteytynyt myös alkalisilikageeliä. Näyte 1.3 seinä. Ohuthie ulkopinnasta alkaen. Näytteen pituus on noin 100 mm. Näyte on kerroksellinen ja se koostuu noin 25 mm vahvuisesta pinta-osasta ja noin 75 mm vahvuisesta taustaosasta (tartunta tiivis). Ulkopinnassa on noin 10 mm paksu klinkkeri, jonka alla on noin 2 mm paksu laastikerros. Betoni on suhteellisen tasalaatuista ja tiivistä. Kiviaine on osin pyöristynyttä ja suurin havaittu raekoko on 4 mm (pääkivilajit: granitoidit). Kiviaine on ehjää. on edennyt 1 mm. paikoin osin auki huokostilojen yhteydessä. Merkittävää mikrosäröilyä ei havaittu. Mall: Error! Unknown document ver Error! Unknown document Pyöreitä, 0,02 0,8 mm:n kokoisia ilmahuokosia on vähän ja 0,8 2,2 mm:n kokoisia tiivistyshuokosia on jonkin verran (paikoin pitkänomaisia ja ontelomaisia). Huokostiloihin on kiteytynyt kalsiumhydroksidia ja hieman ettringiittiä ja alle 0,15 mm:n kokoiset huokoset ovat paikoin umpeutuneet kalsiumhydroksidilla. havaittu raekoko on 16 mm (pääkivilajit: granitoidit, liuskeet). Kiviaine on ehjää. Karbonatisoituminen on edennyt taustabetonin ulkopinnasta alle 1 mm, halkeaman yhteydessä 1 mm (määritetty ohuthieestä). paikoin osin auki säröilyn yhteydessä.

5 5 (10) Jatkuvaa mikrosäröilyä ei havaittu. Epäjatkuvaa mikrosäröilyä on jonkin verran (lähinnä kiviainekappaleiden reunoilla). Pyöreitä, 0,02 0,8 mm:n kokoisia ilmahuokosia on vähän, kuten myös 0,8 6,0 mm:n kokoisia tiivistyshuokosia. Huokosten seinämillä on paikoin ettringiittiä ja alle 0,2 mm:n kokoiset huokoset ovat paikoin umpeutuneet. Näyte 1.4 seinä. Ohuthie ulkopinnasta alkaen. Näytteen pituus on noin 95 mm. Näyte on kerroksellinen ja se koostuu noin 20 mm vahvuisesta pinta-osasta ja noin 75 mm vahvuisesta taustaosasta (tartunta tiivis). Ulkopinnassa on noin 10 mm paksu klinkkeri, jonka alla on noin 2 mm paksu laastikerros. Teräs ( = 10 mm) sijaitsee 40 mm ulkopinnasta (tartunta tiivis, ei ruostetta). Betoni on tasalaatuista ja hieman huokoista. Kiviaine on osin pyöristynyttä ja suurin havaittu raekoko on 4 mm (pääkivilajit: granitoidit). Kiviaine on ehjää. paikoin osin auki huokostilojen yhteydessä. Mall: Error! Unknown document ver Error! Unknown document Merkittävää mikrosäröilyä ei havaittu. Pyöreitä, 0,02 0,8 mm:n kokoisia ilmahuokosia on vähän ja 0,8 2,0 mm:n kokoisia tiivistyshuokosia on jonkin verran (usein pitkänomaisia). Huokosten seinämillä ei havaittu merkittäviä kiteytymiä. havaittu raekoko on 15 mm (pääkivilajit: granitoidit). Kiviaine on ehjää. Karbonatisoituminen on edennyt taustabetonin ulkopinnasta 1 mm. Sideaineen ja kiviainekappaleiden väliset tartunnat ovat yleisesti kiinni. Jatkuvaa mikrosäröilyä ei havaittu. Epäjatkuvaa mikrosäröilyä on näytteessä vähän.

6 6 (10) Pyöreitä, 0,02 0,8 mm:n kokoisia ilmahuokosia on vähän ja 0,8 4,2 mm:n kokoisia tiivistyshuokosia on erittäin vähän. Huokosten seinämillä ei havaittu merkittäviä kiteytymiä. Näyte 2.1 seinä. Ohuthie ulkopinnasta alkaen. Näytteen pituus on noin 100 mm. Ulkopinnassa on noin 10 mm paksu klinkkeri, jonka alla on noin 1 mm paksu laastikerros (tartunta osin avoin). havaittu raekoko on 14 mm (pääkivilajit: granitoidit). Kiviaine on ehjää. Sideaineen ja kiviainekappaleiden väliset tartunnat ovat yleisesti kiinni. Merkittävää mikrosäröilyä ei havaittu. Pyöreitä, 0,02 0,8 mm:n kokoisia ilmahuokosia on jonkin verran ja 0,8 2,6 mm:n kokoisia tiivistyshuokosia on vähän. Huokosten seinämille on kiteytynyt paikoin ettringiittiä ja yksittäiset alle 0,17 mm:n kokoiset huokoset ovat umpeutuneet. Näyte 2.2 seinä. Ohuthie ulkopinnasta alkaen. Mall: Error! Unknown document ver Error! Unknown document Näytteen pituus on noin 90 mm. Näyte on kerroksellinen ja se koostuu noin 40 mm vahvuisesta pinta-osasta ja noin 50 mm vahvuisesta taustaosasta (tartunta tiivis). Ulkopinnassa on noin 10 mm paksu klinkkeri, jonka alla on noin 3 mm paksu laastikerros. Betoni on tasalaatuista ja suhteellisen tiivistä (paikoin ontelomaisia rakenteita). Kiviaine on osin pyöristynyttä ja suurin havaittu raekoko on 6 mm (pääkivilajit: granitoidit). Kiviaine on ehjää. paikoin osin auki huokostilojen yhteydessä.

7 7 (10) Merkittävää säröilyä ei havaittu. Pyöreitä, 0,02 0,8 mm:n kokoisia ilmahuokosia on jonkin verran, kuten myös 0,8 2,4 mm:n kokoisia tiivistyshuokosia. Huokosten seinämille on kiteytynyt runsaasti ettringiittiä ja alle 0,5 mm:n kokoiset huokostilat ovat yleisesti umpeutuneet. Betoni on tasalaatuista ja tiivistä. Kiviaine on kulmikasta ja osin pyöristynyttä ja suurin havaittu raekoko on 13 mm (pääkivilajit: granitoidit). Kiviaine on pääosin ehjää, säröilyn yhteydessä lohkeillut. Karbonatisoituminen on edennyt taustabetonin ulkopinnasta 1 mm. Sideaineen ja kiviainekappaleiden väliset tartunnat ovat yleisesti kiinni. Jatkuvat tai lähes jatkuvat pinnansuuntaiset mikrosäröt sijaitsevat noin 3 ja 5 mm:n syvyydellä taustabetonin ulkopinnasta. Säröt ovat leveydeltään alle 0,04 mm ja ne leikkaavat kiviainetta. Säröt ovat umpeutuneet ettringiitillä ja paikoin alkali-silikageelillä (jota on myös mahdollisesti tunkeutunut kiviaineeseen). Mall: Error! Unknown document ver Error! Unknown document Pyöreitä, 0,02 0,8 mm:n kokoisia ilmahuokosia on vähän ja 0,8 2,1 mm:n kokoisia tiivistyshuokosia on erittäin vähän. Huokosten seinämille on kiteytynyt ettringiittiä ja alle 0,25 mm:n kokoiset huokoset ovat umpeutuneet. Yksittäinen huokostila on umpeutunut alkali-silikageelillä. Näyte 2.3 seinä. Ohuthie ulkopinnasta alkaen. Näytteen pituus on noin 65 mm. Näyte on kerroksellinen ja se koostuu noin 35 mm vahvuisesta pinta-osasta ja noin 30 mm vahvuisesta taustaosasta. Ulkopinnassa on noin 3 mm paksu laastikerros. Betoni on tasalaatuista mutta ontelomaista (suuria, lieriön läpäiseviä onteloita). Kiviaine on osin pyöristynyttä ja suurin havaittu raekoko on 3 mm (pääkivilajit: granitoidit). Kiviaine on ehjää.

8 8 (10) Sideaineen ja kiviainekappaleiden väliset tartunnat ovat avoimet huokostilojen/ onteloiden yhteydessä. Merkittävää säröilyä ei havaittu. Pyöreitä, 0,02 0,8 mm:n kokoisia ilmahuokosia on jonkin verran ja 0,8 8,2 mm:n kokoisia tiivistyshuokosia on kohtalaisesti (ontelomaisia). Huokosten seinämille on kiteytynyt ettringiittiä ja kalsiumhydroksidia ja alle 0,3 mm:n kokoiset huokostilat ovat umpeutuneet. havaittu raekoko on 12 mm (pääkivilajit: granitoidit). Kiviaine on pääosin ehjää, säröilyn yhteydessä lohkeillut. Karbonatisoituminen on edennyt taustabetonin ulkopinnasta alle 1 mm. Sideaineen ja kiviainekappaleiden väliset tartunnat ovat pääosin kiinni. Jatkuva pinnansuuntainen mikrosärö sijaitsee noin 12 mm syvyydellä taustabetonin ulkopinnasta. Särö on leveydeltään alle 0,03 mm ja se leikkaa kiviainetta. Särö on umpeutunut ettringiitillä. Muutoin näytteessä ei havaittu merkittävää säröilyä. Mall: Error! Unknown document ver Error! Unknown document Pyöreitä, 0,02 0,8 mm:n kokoisia ilmahuokosia on vähän, kuten myös 0,8 6,0 mm:n kokoisia tiivistyshuokosia. Huokosten seinämille on kiteytynyt ettringiittiä sekä kalsiumhydroksidia ja alle 0,2 mm:n kokoiset huokoset ovat paikoin umpeutuneet. Näyte 3.1 seinä. Ohuthie ulkopinnasta alkaen. Näytteen pituus on noin 45 mm. Betoni on tasalaatuista ja tiivistä. Kiviaine on kulmikasta ja osin pyöristynyttä ja suurin havaittu raekoko on 13 mm (pääkivilajit: granitoidit). Kiviaine on ehjää. Karbonatisoituminen on edennyt ulkopinnasta 1-4 mm, keskimäärin 1 mm (määritetty fenolftaleiini-liuoksella näytteen halkaistulta pinnalta). Ohuthieessä havaittiin laikukasta sideaineen pigmentin muutosta 32 mm:n syvyydelle ulkopinnasta. Sideaine on mahdollisesti lievästi karbonatisoitunut, mutta se on säilyttänyt emäksisyytensä. Sideaineen ja kiviainekappaleiden väliset tartunnat ovat yleisesti kiinni.

9 9 (10) Merkittävää mikrosäröilyä ei havaittu. Pyöreitä, 0,02 0,8 mm:n kokoisia ilmahuokosia on vähän, kuten myös 0,8 1,8 mm:n kokoisia tiivistyshuokosia. Huokosten seinämillä ei havaittu kiteytymiä. Tulosten arviointi Taulukossa 1. (tulosten tarkastelu) on kuvattu näytteen kuntoa asteikolla hyvä, tyydyttävä, välttävä ja heikko. Betonin pakkasenkestävyyttä on arvioitu huokosrakenteen perusteella. Arvioiden perustana on käytetty ohuthietutkimuksista saatuja tuloksia. Taulukko 1. Tulosten tarkastelu Näyte rakenneosa/ pinta Kunto Krb keskimäärin [mm] Pakkaskesto/ huokostäytteet Rapautuneisuus* 1.1 seinä hyvä ulkopinta < 1 ei/ei seinä pinta: hyvä tausta: välttävä 1.3 seinä pinta: hyvä tausta: tyydyttävä ulkopinta < 1 ulkopinta 1 ei/paikoin umpeutuneet, ettringiitti, alkalisilikageeli ei/paikoin umpeutuneet, ettringiitti, kalsiumhydroksidi 1.4 seinä hyvä ulkopinta < 1 ei/ei Mall: Error! Unknown document ver Error! Unknown document 2.3 seinä pinta: tyydyttävä tausta: välttävä ulkopinta < seinä hyvä ulkopinta seinä tyydyttävä ulkopinta < 1 ei/yksittäiset umpeutuneet, ettringiitti 2.2 seinä välttävä ulkopinta < 1 ei/umpeutuneet, ettringiitti, alkalisilikageeli ei/paikoin umpeutuneet, ettringiitti, kalsiumhydroksidi * Rapautuneisuutta kuvattu asteikolla 0-4: 0= ei rapautumaa, 1 = vähäistä, 2 = orastavaa, 3 = kohtalaista, 4 = voimakasta. Pintabetonien tiivistys on jäänyt paikoin puutteelliseksi, mikä heikentää pinta-osien laadun enintään tyydyttäväksi. Taustabetonit ovat laadultaan ja tiiveydeltään yleisesti hyviä. Betonin 1.1 pinta- ja tausta-osan ulkopintojen mikrohalkeamat ovat todennäköisesti plastisia. Kutistuminen on ollut yleisesti vähäistä. ei/ei

10 10 (10) Kiviaineen laatu on betonille tyypillistä. Hydrataatio on edennyt normaalisti. Karbonatisoituminen ei ole edennyt syvälle betoneihin. Betonit eivät ole huokosrakenteen perusteella arviolta pakkasenkestäviä kosteusrasituksessa. Betoneissa 1.2, 1,3, 2.2 ja 2.3 havaittiin rapautumisen (todennäköisesti ettringiitin ja mahdollisesti alkali-silikageelin aiheuttama sisäinen paine) aiheuttamaa säröilyä mikä heikentää taustabetonien kunnot välttäviksi (1.3 tyydyttävä). Rapautuminen on vähäistä (1.3), orastavaa (1.2 ja 2.3) tai kohtalaista (2.2). Muissa betoneissa ei havaittu rapautumisen aiheuttamia vaurioita Näytteiden 1.2, 1.3, 2.1, 2.2 ja 2.3 huokostiloissa ja/tai säröissä havaittiin haitallisia kiteytymiä (ettringiitti). Ettringiitti voi paisuessaan (sisäinen paine) aiheuttaa/ edistää rapautumista. Betoneihin on todennäköisesti kohdistunut voimakasta kosteusrasitusta. Betoneissa 1.2 ja 2.2 havaittiin vähän alkali-silikageeliä joka voi myös edistää rapautumista. Betoneissa voi olla reaktiivista kiviainetta, mutta geelin aiheuttajaa ei voitu varmuudella todentaa. Klinkkerilaattojen ja kerrosten tartunnat ovat pääosin tiiviitä. WSP FINLAND OY Jussi Myllykangas tutkija, FM Tomi Tolppi vanhempi tutkija, FM Mall: Error! Unknown document ver Error! Unknown document

WSP TutkimusKORTES Oy Heikkiläntie 7 D 00210 HELSINKI Puh. 0424 9696 1 05.09.2006 Fax 09-7740 7719

WSP TutkimusKORTES Oy Heikkiläntie 7 D 00210 HELSINKI Puh. 0424 9696 1 05.09.2006 Fax 09-7740 7719 6142/06 1 (8) WSP TutkimusKORTES Oy Heikkiläntie 7 D 00210 HELSINKI Puh. 0424 9696 1 05.09.2006 Fax 09-7740 7719 OHUTHIETUTKIMUS Yleistiedot näytteistä Tutkimukset WSP TutkimusKORTES Oy on ottanut kohteesta

Lisätiedot

BETONISEN JULKISIVUN. KUNTOTUTKIMUS OHUTHIE NÄYTTEILLÄ KATRIINAN SAIRAALA Katriinankuja 4, Vantaa

BETONISEN JULKISIVUN. KUNTOTUTKIMUS OHUTHIE NÄYTTEILLÄ KATRIINAN SAIRAALA Katriinankuja 4, Vantaa BETONISEN JULKISIVUN KUNTOTUTKIMUS OHUTHIE NÄYTTEILLÄ KATRIINAN SAIRAALA Katriinankuja 4, Vantaa ISS PROKO OY KIINTEISTÖJEN KÄYTÖNOHJAUS 21.12.2012 Raportti 2 (5) KATRIINAN SAIRAALA 21.12.2012 Kiinteistöjen

Lisätiedot

LABROC 2056/OH TUTKIMUSRAPORTTI

LABROC 2056/OH TUTKIMUSRAPORTTI 1 (6) OHUTHIEANALYYSI Tilaaja: Wise Group Finland Oy/ Tomi Valkeapää Tilaus-/ toimituspäivä: 13.01.2014 (tilaus) Kohde/ projektinumero: Louhentie 3 Näytetunnukset: 01.OH-RA, 02.OH-RA, 03.OU-RA Näytteiden

Lisätiedot

Sorvatie 11, 01480 Vantaa

Sorvatie 11, 01480 Vantaa RAPATUN JULKISIVUN KUNTOTUTKIMUS OHUTHIENÄYTTEILLÄ JOKIVARREN KOULU Sorvatie 11, 01480 Vantaa ISS PROKO OY KIINTEISTÖJEN KÄYTÖNOHJAUS 21.12.2012 Raportti 2 (5) JOKIVARREN KOULU 21.12.2012 Kiinteistöjen

Lisätiedot

KLORIDIPITOISUUDEN MÄÄRITYS

KLORIDIPITOISUUDEN MÄÄRITYS 1442 5183/KLORIDI TUTKIMUSRAPORTTI 26.5.2015 1(1) KLORIDIPITOISUUDEN MÄÄRITYS Tilaaja: Ramboll Finland Oy/ Tuomo Siitonen Tilaus-/ toimituspäivä: 8.5.2015 Kohde/ projektinumero: Liedon vesitornin kuntotutkimus

Lisätiedot

Betonisokkeli ja tiiliulkoverhous tutkimusraportti Kuuhankaveden koulu A ja Y osa Hankasalmi

Betonisokkeli ja tiiliulkoverhous tutkimusraportti Kuuhankaveden koulu A ja Y osa Hankasalmi 2017 Betonisokkeli ja tiiliulkoverhous tutkimusraportti Kuuhankaveden koulu A ja Y osa Hankasalmi POHJOLAN KIINTEISTÖKARTOITUS OY Hakatie 6 42800 Haapamäki Y tunnus: 2746980 2 etunimi.sukunimi@pohjolankk.fi

Lisätiedot

TUTKIMUSSELOSTUS 1 (12) Tekninen vastuuhenkilö: Nro , Tilaus: Teemu Männistö Koronakatu ESPOO

TUTKIMUSSELOSTUS 1 (12) Tekninen vastuuhenkilö: Nro , Tilaus: Teemu Männistö Koronakatu ESPOO TUTKIMUSSELOSTUS 1 (12) Tilaaja: Aaro Kohonen Oy Tilaus: Teemu Männistö Koronakatu 2 02210 ESPOO Saap.pvm: 29.03.2007 Kohde: Martinlaakson koulu Tehtävä: Betonin mikrorakennetutkimus ohuthieestä, 12 kpl;

Lisätiedot

Kivimäen koulu Julkisivurakenteiden kuntotutkimus 28.2.2012

Kivimäen koulu Julkisivurakenteiden kuntotutkimus 28.2.2012 TUTKIMUS- JA ANALYYSIPALVELUT Kivimäen koulu Julkisivurakenteiden kuntotutkimus 28.2.2012 Raporttitunnus 1280012 Jaakko Luukkonen, insinööri TUTKIMUS- JA ANALYYSIPALVELUT Kivimäenkoulu, Vantaa TUTKIMUSSELOSTUS

Lisätiedot

Esko Karvonen 18.5.2010 B-6820. Sami Koskela, Uudenmaan Projektijohtopalvelut Oy, 30.3.2010

Esko Karvonen 18.5.2010 B-6820. Sami Koskela, Uudenmaan Projektijohtopalvelut Oy, 30.3.2010 Tutkimusselostus 1 (3) Jakelu: As Oy Mäkärä c/o Uudenmaan Projektijohtopalvelut Oy Sami Koskela Tekniikantie 12 02150 ESPOO Tarkastaja, pvm Hyväksyjä, pvm AS OY MÄKÄRÄ SIPOREX-SEINÄTUTKIMUS 1 TILAUS 2

Lisätiedot

KUNTOTUTKIMUS. Metsolan ala-aste WSP Finland Oy Tutkimus. Mall: Allmän - Stående dot ver 1.0

KUNTOTUTKIMUS. Metsolan ala-aste WSP Finland Oy Tutkimus. Mall: Allmän - Stående dot ver 1.0 KUNTOTUTKIMUS Metsolan ala-aste 30.1.2008 Mall: Allmän - Stående - 2003.dot ver 1.0 Metsolan ala-aste TUTKIMUSSELOSTUS 30.1.2008 TIIVISTELMÄ Kohteena oli Metsolan ala-asteen julkisivujen kuntotutkimus.

Lisätiedot

Tutkimusseloste TT Lappeenrannan kaupungintalo, edustatori Laboratoriotutkimukset

Tutkimusseloste TT Lappeenrannan kaupungintalo, edustatori Laboratoriotutkimukset Tutkimusseloste TT 1562 Lappeenrannan kaupungintalo, edustatori Laboratoriotutkimukset 1 ( 17 ) Tilaajan tiedot Tilaaja Lappeenrannan kaupunki Osoite Villimiehenkatu 1 Postinumero 53100 Postitoimipaikka

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. 2 TUTKIMUSTULOKSET 3 2.1 Julkisivut 3 2.2 Sokkelit 9 2.3 Pilarit 11 2.4 Betoniportaat ja betonikaide 12

SISÄLLYSLUETTELO. 2 TUTKIMUSTULOKSET 3 2.1 Julkisivut 3 2.2 Sokkelit 9 2.3 Pilarit 11 2.4 Betoniportaat ja betonikaide 12 VUOSAAREN ALA-ASTEEN KOULU JULKISIVURAKENTEIDEN KUNTOTUTKIMUS 12.4.2013 SISÄLLYSLUETTELO 1 TUTKIMUKSEN KOHDE JA LÄHTÖTIEDOT 2 1.1 Yleistiedot 2 1.2 Tehtävä 2 1.3 Tutkimuksen sisältö, rajaus ja luotettavuus

Lisätiedot

TAPIOLAN UIMAHALLI ULKOALTAIDEN JA ULKOHYPPYTORNIN KUNTOTUTKIMUS

TAPIOLAN UIMAHALLI ULKOALTAIDEN JA ULKOHYPPYTORNIN KUNTOTUTKIMUS Tutkimusselostus 1 (5) Jakelu: Heikki Kääriäinen Tilapalvelut-liikelaitos PL 6200 02070 ESPOON KAUPUNKI heikki.kaariainen@espoo.fi Laatija, pvm Tarkastaja, pvm TAPIOLAN UIMAHALLI ULKOALTAIDEN JA ULKOHYPPYTORNIN

Lisätiedot

Helsingin kaupunki, Tilakeskus Pelimannintie 16, Pelimannin ala-aste JULKISIVUN KUNTOTUTKIMUS projekti

Helsingin kaupunki, Tilakeskus Pelimannintie 16, Pelimannin ala-aste JULKISIVUN KUNTOTUTKIMUS projekti Helsingin kaupunki, Tilakeskus Pelimannintie 16, Pelimannin ala-aste JULKISIVUN KUNTOTUTKIMUS 14.6.2012 projekti 304164 HELSINGIN KAUPUNKI, TILAKESKUS PELIMANNIN ALA-ASTE JULKISIVUN KUNTOTUTKIMUS 14.6.2012

Lisätiedot

BETONIN OPTISET TUTKIMUSMENETELMÄT

BETONIN OPTISET TUTKIMUSMENETELMÄT BETONIN OPTISET TUTKIMUSMENETELMÄT Betonilaborantti ja -myllärikurssi Jarkko Klami, Asiantuntija (FM) VTT Expert Services Oy Menetelmät Useita eri menetelmiä ja optisia laitteita, riippuen mitä halutaan

Lisätiedot

WSP TUTKIMUSKORTES OY

WSP TUTKIMUSKORTES OY TIIVISTELMÄ Vantaalla sijaitsevan Katriinan vanhan sairaalan julkisivurappauksen ja parvekkeiden kuntotutkimus. Kuntotutkimuksen on tilannut Pekka Wallenius Vantaan kaupungin tilakeskuksesta. Tutkittu

Lisätiedot

Vesitornin betonirakenteiden kuntotutkimus. Päiväys Projekti Kuntoarvio Tilaaja Kankaanpään kaupunki Kohde Keskustan vanha vesitorni

Vesitornin betonirakenteiden kuntotutkimus. Päiväys Projekti Kuntoarvio Tilaaja Kankaanpään kaupunki Kohde Keskustan vanha vesitorni Vesitornin betonirakenteiden kuntotutkimus Päiväys 30.11.2018 Projekti Kuntoarvio Tilaaja Kankaanpään kaupunki Kohde Keskustan vanha vesitorni Kuntotutkimusraportti 1/20 Sisällys 30.11.2018 1 Tiivistelmä...

Lisätiedot

BETONIN OPTISET TUTKIMUSMENETELMÄT

BETONIN OPTISET TUTKIMUSMENETELMÄT BETONIN OPTISET TUTKIMUSMENETELMÄT Your industry, our focus BETONILABORANTTI JA - MYLLÄRIKURSSI JARKKO KLAMI Menetelmät Useita eri menetelmiä ja optisia laitteita, riippuen mitä halutaan selvittää ja millainen

Lisätiedot

TT-LAATTOJEN HALKEAMAT SELVITYS. Kimokujan koulu ja kirjasto Kimokuja 5 01200 Vantaa . 1 (21) 1920640 27.4.2011. Sisältö. Projekti VANTAAN KAUPUNKI

TT-LAATTOJEN HALKEAMAT SELVITYS. Kimokujan koulu ja kirjasto Kimokuja 5 01200 Vantaa . 1 (21) 1920640 27.4.2011. Sisältö. Projekti VANTAAN KAUPUNKI . 1 (21) Sisältö TT-LAATTOJEN HALKEAMAT SELVITYS Projekti VANTAAN KAUPUNKI Kimokujan koulu ja kirjasto Kimokuja 5 01200 Vantaa Rev. Päiväys Muuttanut Hyväksynyt Muutos Aaro Kohonen Oy www.aarokohonen.com

Lisätiedot

LOVIISAN VESITORNI TÄYDENTÄVÄ KUNTOTUTKIMUS 23.11.2012

LOVIISAN VESITORNI TÄYDENTÄVÄ KUNTOTUTKIMUS 23.11.2012 LOVIISAN VESITORNI TÄYDENTÄVÄ KUNTOTUTKIMUS 23.11.2012 LOVIISAN VESITORNI TÄYDENTÄVÄ KUNTOTUTKIMUS Timo Raiski diplomi-insinööri Pauliina Tammi diplomi-insinööri Tampereella 23.11.2012 1 Loviisan vesitorni

Lisätiedot

Rehtorintie 11, Espoo Julkisivun kuntotutkimus ja julkisivu- / vesikattorakenteiden haitta-ainekartoitus

Rehtorintie 11, Espoo Julkisivun kuntotutkimus ja julkisivu- / vesikattorakenteiden haitta-ainekartoitus 1/37 Tutkimusraportti Rehtorintie 11, Espoo Julkisivun kuntotutkimus ja julkisivu- / vesikattorakenteiden haitta-ainekartoitus Projekti 309512 21.01.2018 2/37 TIIVISTELMÄ Rehtorintien koulurakennuksen

Lisätiedot

Vesitornin kuntoarvio. Päiväys Projekti Kuntoarvio Tilaaja Kankaanpään kaupunki Kohde Niinisalon vesitorni

Vesitornin kuntoarvio. Päiväys Projekti Kuntoarvio Tilaaja Kankaanpään kaupunki Kohde Niinisalon vesitorni Vesitornin kuntoarvio Päiväys Projekti Kuntoarvio Tilaaja Kankaanpään kaupunki Kohde Kuntotutkimusraportti 1/17 Sisällys 1 Tiivistelmä... 2 2 Yhteystiedot... 3 2.1 Kohde... 3 2.2 Tilaaja... 3 2.3 Tutkimusten

Lisätiedot

JULKISIVUJEN JA PARVEKERAKENTEIDEN KUNTOTUTKIMUS SEKÄ VESIKATON KUNTOARVIO

JULKISIVUJEN JA PARVEKERAKENTEIDEN KUNTOTUTKIMUS SEKÄ VESIKATON KUNTOARVIO JULKISIVUJEN JA PARVEKERAKENTEIDEN KUNTOTUTKIMUS SEKÄ VESIKATON KUNTOARVIO Risupadontie 4 00640 HELSINKI Kuntotutkimusraportti, julkisivut, parvekkeet ja vesikate 2 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ...3 KOHTEEN

Lisätiedot

Martinlaakson koulu. Julkisivuelementtien kuntotutkimus. Vantaa TUTKIMUSRAPORTTI RAPORTTI 1(21)

Martinlaakson koulu. Julkisivuelementtien kuntotutkimus. Vantaa TUTKIMUSRAPORTTI RAPORTTI 1(21) RAPORTTI 1(21) Martinlaakson koulu Julkisivuelementtien kuntotutkimus Vantaa TUTKIMUSRAPORTTI 29.05.2007 RAPORTTI 2(21) SISÄLLYSLUETTELO 1 TILAAJA, YHTEYSTIEDOT...3 2 TEHTÄVÄ...3 3 YLEISTÄ, KOHDE...3 4

Lisätiedot

Tikkutehtaan savupiippu

Tikkutehtaan savupiippu Ote kuntoselvityksestä / Raksystems Insinööritoimisto Oy Tikkutehtaan savupiippu 1 RAKENNESELVITYS Rakenteet Savupiipun jalustana on näkyviltä osin paikalla betonista valettu sokkeliosuus. Sokkelin alapuolisen

Lisätiedot

Tilaus-/ toimituspäivä: 13.1.2014 (tilaus)

Tilaus-/ toimituspäivä: 13.1.2014 (tilaus) ASBESTIANALYYSI 2056/ASB TUTKIMUSRAPORTTI 17.1.2014 1(1) Tilaaja: Wise Group Finland Oy/ Tomi Valkeapää Tilaus/ toimituspäivä: 13.1.2014 (tilaus) Kohde/ projektinumero: Louhentie 3 Menetelmät: Näytteet

Lisätiedot

KIIKAN UIMAHALLI kuntoarvio- ja kuntotutkimustulosten esittely

KIIKAN UIMAHALLI kuntoarvio- ja kuntotutkimustulosten esittely KIIKAN UIMAHALLI kuntoarvio- ja kuntotutkimustulosten esittely Altaiden betonirakenteet, ympäröivien tilojen rakenteet 05.10.2016 RI (AMK) Kari Lehtola ja Rkm Timo Ekola Esityksen sisältö Kuntoarvio 2012;

Lisätiedot

ACO STAINLESS Lattiakaivot teollisuustiloihin

ACO STAINLESS Lattiakaivot teollisuustiloihin Lattiakaivot vesieristämätön betonilattia 1 2 3 tulee vaakasuoraan. Lattiakaivossa on 40 mm:n teleskooppisäätö. Kaivon yläosa säädetään yleensä valmiin lattiapinnan tasoon. paikoillaan ja lattia voidaan

Lisätiedot

P25076P001

P25076P001 SUUNNITTELU JA TEKNI IKKA PARIKKALAN KUNTA / TEKNINEN TOIMI PARIKKALAN VESITORNI KUNTOARVIO FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA 30.12.2014 P25076P001 1 (9) Sisällysluettelo 1 Kohdetiedot... 2 1.1 Kohde... 2 1.2

Lisätiedot

Ilma betonissa Betonitutkimusseminaari 2017 TkT Anna Kronlöf, FM Jarkko Klami VTT Expert Services Oy

Ilma betonissa Betonitutkimusseminaari 2017 TkT Anna Kronlöf, FM Jarkko Klami VTT Expert Services Oy Kuvapaikka (ei kehyksiä kuviin) Ilma betonissa Betonitutkimusseminaari 2017 TkT Anna Kronlöf, FM Jarkko Klami VTT Expert Services Oy En kyllä tajua, mistä betoniin tulee ylimääräistä ilmaa. Betonissa

Lisätiedot

TAPIOLAN UIMAHALLI, YLEISÖKATSOMOA KANNATTELEVIEN TASAUS- JA PUSKUALTAIDEN PURISTUSLUJUUDEN LISÄTUTKIMUS

TAPIOLAN UIMAHALLI, YLEISÖKATSOMOA KANNATTELEVIEN TASAUS- JA PUSKUALTAIDEN PURISTUSLUJUUDEN LISÄTUTKIMUS Tutkimusselostus 1 (3) Jakelu: Heikki Kääriäinen Tilapalvelut-liikelaitos PL 6200 02070 ESPOON KAUPUNKI Laatija, pvm Tarkastaja, pvm heikki.kaariainen@espoo.fi TAPIOLAN UIMAHALLI, YLEISÖKATSOMOA KANNATTELEVIEN

Lisätiedot

ASENNUSOHJE PALOKITTI

ASENNUSOHJE PALOKITTI ASENNUSOHJE PALOKITTI Würth Palokitti on muokattava palokatkotuote kaapeli- ja putkiläpivientien tiivistämiseen, sekä seinä että lattiarakenteissa. Ominaisuudet: Muokattava punainen kitti, toimitetaan

Lisätiedot

RAPORTTI LAUTTASAAREN KARTANO HELSINKI JULKISIVUJEN JA PARVEKKEIDEN KUNTOTUTKIMUS 21.11.2011

RAPORTTI LAUTTASAAREN KARTANO HELSINKI JULKISIVUJEN JA PARVEKKEIDEN KUNTOTUTKIMUS 21.11.2011 RAPORTTI LAUTTASAARN KARTANO HLSINKI JULKISIVUJN JA PARVKKIDN KUNTOTUTKIMUS VAHANN OY Linnoitustie 5, FI-02600 spoo +358 20 769 8698 Kuntotutkimusraportti 2 (23) TIIVISTLMÄ Toimeksianto käsitti n kaikkien

Lisätiedot

JULKISIVUJEN JA PARVEKKEIDEN KUNTOTUTKIMUS VESIKATON KUNTOTARKASTUS 27.12.2014 ASUNTO OY KIRKONROTTA KAIVOMESTARINKATU 6 02770 ESPOO

JULKISIVUJEN JA PARVEKKEIDEN KUNTOTUTKIMUS VESIKATON KUNTOTARKASTUS 27.12.2014 ASUNTO OY KIRKONROTTA KAIVOMESTARINKATU 6 02770 ESPOO VESIKATON KUNTOTARKASTUS 27.12.2014 ASUNTO OY KIRKONROTTA 02770 ESPOO 2/55 SISÄLLYSLUETTELO 1. KUNTOTUTKIMUKSEN YLEISTIEDOT... 3 1.1 Kohdetiedot ja tilaaja... 3 1.2 Tutkimuksen laatija... 3 1.3 Tutkimuksen

Lisätiedot

Betonilattiat ja pinnoittaminen 2013 15.3.2013

Betonilattiat ja pinnoittaminen 2013 15.3.2013 Betonilattiat ja pinnoittaminen 2013 Pinnoituscaset Sami Niemi Rakennusfysikaaliset asiantuntijapalvelut Pinnoituksen onnistuminen Epäonnistumisia liian usein Välillä toimii aivan märälläkin Välillä irtoaa,

Lisätiedot

JULKISIVUJEN JA TERASSIPARVEKKEIDEN KUNTO- TUTKIMUS

JULKISIVUJEN JA TERASSIPARVEKKEIDEN KUNTO- TUTKIMUS JULKISIVUJEN JA TERASSIPARVEKKEIDEN KUNTO- TUTKIMUS Korjausrakentaminen PÄIVÄYS 24.4.2017 PROJEKTI Julkisivujen ja terassiparvekkeiden kuntotutkimus TILAAJA As Oy Merilevä KOHDE Riitankuja 5, 00840 Helsinki

Lisätiedot

Jänneterästen katkeamisen syyn selvitys

Jänneterästen katkeamisen syyn selvitys 1 (3) Tilaaja Onnettomuustutkintakeskus, Kai Valonen, Sörnäisten rantatie 33C, 00500 Helsinki Tilaus Sähköpostiviesti Kai Valonen 4.12.2012. Yhteyshenkilö VTT:ssä Johtava tutkija Jorma Salonen VTT, PL

Lisätiedot

Katriinan sairaala, huoltorakennus Knaapinkuja 01760 Vantaa. p. 040 843 02 88. K.osa/Kylä Kortteli/Tila Tontti/rno Viranomaisten merkintöjä

Katriinan sairaala, huoltorakennus Knaapinkuja 01760 Vantaa. p. 040 843 02 88. K.osa/Kylä Kortteli/Tila Tontti/rno Viranomaisten merkintöjä K.osa/Kylä Kortteli/Tila Tontti/rno Viranomaisten merkintöjä Rakennustoimenpide Asiakirjan nimi Juoks.no Asia Katriinan sairaala, huoltorakennus Knaapinkuja 01760 Vantaa Asiakirjan sisältö Julkisivujen

Lisätiedot

YRTTITIEN PÄIVÄKOTI JA LISÄRAKENNUS KOSTEUSKARTOITUS

YRTTITIEN PÄIVÄKOTI JA LISÄRAKENNUS KOSTEUSKARTOITUS 3.3.2011 SISÄLLYSLUETTELO 1 TUTKIMUKSEN KOHDE JA LÄHTÖTIEDOT 3 1.1 Yleistiedot 3 1.2 Tehtävä ja lähtötilanne 3 1.3 Aikaisemmat korjaukset ja tutkimukset 3 2 KOSTEUSKARTOITUKSEN TULOKSET 4 2.1 Havainnot

Lisätiedot

Betonirakenteiden kemialliset vauriot

Betonirakenteiden kemialliset vauriot Hannu Pyy, TkL, Erityisasiantuntija, Vahanen Rakennusfysiikka Oy Betonirakenteiden kemialliset vauriot 3/18/2019 Fysikaaliset ja kemialliset betonivaurioita aiheuttavat tekijät Pakkasrasitus Betonin karbonatisoituminen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki, Maatullin ala-aste

Helsingin kaupunki, Maatullin ala-aste LAUSUNTO 1 (10) 23.5.2013 Helsingin kaupunki, Maatullin ala-aste Julkisivujen kuntotutkimus työ nro: 31 7718.2 Kohde: Maatullin ala-aste Kimnaasinpolku 5 00750 Helsinki Tutkimuksen tilaaja: Kiinteistövirasto,

Lisätiedot

TEKNILLINEN TIEDEKUNTA BETONIN OHUTHIETUTKIMUKSEN JA VETOLUJUUSKOEISTUKSEN TULOSTEN VERTAILUKELPOISUUS BETONIN KUNTOTUTKIMUKSISSA.

TEKNILLINEN TIEDEKUNTA BETONIN OHUTHIETUTKIMUKSEN JA VETOLUJUUSKOEISTUKSEN TULOSTEN VERTAILUKELPOISUUS BETONIN KUNTOTUTKIMUKSISSA. TEKNILLINEN TIEDEKUNTA BETONIN OHUTHIETUTKIMUKSEN JA VETOLUJUUSKOEISTUKSEN TULOSTEN VERTAILUKELPOISUUS BETONIN KUNTOTUTKIMUKSISSA Antti Autere Pro gradu tutkielma Oulu Mining School Geotieteiden tutkinto-ohjelma

Lisätiedot

ALKALIKIVIAINESREAKTIO - MEILLÄ JA MUUALLA

ALKALIKIVIAINESREAKTIO - MEILLÄ JA MUUALLA ALKALIKIVIAINESREAKTIO - MEILLÄ JA MUUALLA Hannu Pyy Vahanen Rakennusfysiikka Oy Betonitutkimusseminaari 31.10.2018 Alkalikiviainesreaktio - hyvä esimerkki siitä, kuinka vaikeaa on tunnustaa jotakin uutta

Lisätiedot

Tikkurilan lukiorakennuksen ulkoseinien rappauksen irtoamisen syiden selvittäminen

Tikkurilan lukiorakennuksen ulkoseinien rappauksen irtoamisen syiden selvittäminen TUTKIMUSSELOSTUS Nro VTT-S-07134-12 31.10.2012 Tikkurilan lukiorakennuksen ulkoseinien rappauksen irtoamisen syiden selvittäminen Tilaaja: Vantaan kaupunki / Tilakeskus 1(29) Tilaaja Vantaan kaupunki Tilakeskus

Lisätiedot

BETONIN ALKALIKIVIAINESREAKTION KORJAAMINEN TAMPEREEN UINTIKESKUKSEN ALTAISSA

BETONIN ALKALIKIVIAINESREAKTION KORJAAMINEN TAMPEREEN UINTIKESKUKSEN ALTAISSA BETONIN ALKALIKIVIAINESREAKTION KORJAAMINEN TAMPEREEN UINTIKESKUKSEN ALTAISSA 1 BETONIN ALKALIKIVIAINESREAKTION KORJAAMINEN TAMPEREEN UINTIKESKUKSEN ALTAISSA Sisältö: Taustaa Alkalikiviainesreaktio ASR

Lisätiedot

Kiikan uimahalli RI (AMK) Kari Lehtola RI (AMK) Asta Jämsen Rkm Timo Ekola

Kiikan uimahalli RI (AMK) Kari Lehtola RI (AMK) Asta Jämsen Rkm Timo Ekola Kiikan uimahalli K U N T O T U T K I M U S A l l a s t i l a n j a p i h a k a n n e n b e t o n i r a k e n t e e t R a k e n n e - j a k o s t e u s t e k n i i k k a 30.8.2016 31 7088.14 RI (AMK) Kari

Lisätiedot

TUTKIMUSRAPORTTI Mittausten tekijä(t): Markus Virtanen Saapunut: Mitattu: Näytteenottaja: Jouni Aakula Lisätiedot:

TUTKIMUSRAPORTTI Mittausten tekijä(t): Markus Virtanen Saapunut: Mitattu: Näytteenottaja: Jouni Aakula Lisätiedot: TUTKIMUSRAPORTTI Mittausten tekijä(t): Markus Virtanen Saapunut: 28.11.2018 Mitattu: 29.11.2018 Näytteenottaja: Jouni Aakula Lisätiedot: Tunniste: B181883 1(2) LO24 Asbestin toteaminen materiaalinäytteistä

Lisätiedot

1) Haarautuminen vähäistä, epätasaisesti jakautunut maaprofiiliin 0) Ei juuri ollenkaan sivuhaaroja, juurissa jyrkkiä mutkia ja juuret osin litteitä

1) Haarautuminen vähäistä, epätasaisesti jakautunut maaprofiiliin 0) Ei juuri ollenkaan sivuhaaroja, juurissa jyrkkiä mutkia ja juuret osin litteitä LIITE 4. Pellon kunnon havaintolomake LOHKON NIMI: Yleishavainnot lohkolla 1. Pellon kuivuminen muokkauskuntoon keväällä (lohkon sijainti ja kaltevuus huomioiden) 1) Ensimmäisiä lohkoja paikkakunnan olosuhteisiin

Lisätiedot

ACO STAINLESS Lattiakourut teollisuustiloihin ja suurtalouskeittiöihin

ACO STAINLESS Lattiakourut teollisuustiloihin ja suurtalouskeittiöihin 19.2.2009 Asennus ACO STAINLESS Lattiakourut teollisuustiloihin ja suurtalouskeittiöihin Lattiakouru vesieristämätön betonilattia Modular 1000 Modular 2000 Yleistä Modular-sarjan lattiakourut on tarkoitettu

Lisätiedot

1 (27) Emäkosken silta H-1307 Nokia ERIKOISTARKASTUSRAPORTTI 22.10.2009. Työnro 424516. DI Markku Äijälä TkT Vesa Järvinen

1 (27) Emäkosken silta H-1307 Nokia ERIKOISTARKASTUSRAPORTTI 22.10.2009. Työnro 424516. DI Markku Äijälä TkT Vesa Järvinen 1 (27) Emäkosken silta H-1307 Nokia ERIKOISTARKASTUSRAPORTTI 22.10.2009 Työnro 424516 DI Markku Äijälä TkT Vesa Järvinen 2 (27) TIIVISTELMÄ Emäkosken silta on vuonna 1957 valmistunut teräsbetoninen holvisilta.

Lisätiedot

Olavinlinnan vanhojen laastien analyysitutkimus

Olavinlinnan vanhojen laastien analyysitutkimus nettikuva Soile Tirilä Olavinlinnan vanhojen laastien analyysitutkimus TUREIDA 11.1.2009 Tilaaja Kohde Tehtävä Museovirasto, Rho til. 124/2008, Selja Flink ja Sakari Mentu Olavinlinna Kellotornista otettujen

Lisätiedot

RAPORTTI Untamontie Luokkasiipi, terveydenhoitajan tila tervapaperi (siporexin yläpinnassa) (näyte 45).

RAPORTTI Untamontie Luokkasiipi, terveydenhoitajan tila tervapaperi (siporexin yläpinnassa) (näyte 45). RAPORTTI Untamontie 2 15.8.2014 61(62) - Luokkasiipi, terveydenhoitajan tila tervapaperi (siporexin yläpinnassa) (näyte 45). Tutkimusten yhteydessä otetuista materiaalinäytteistä löytyi raskasmetalleja

Lisätiedot

Asunto Oy Marianlinna Mariankatu 15 15110 Lahti

Asunto Oy Marianlinna Mariankatu 15 15110 Lahti 23.12.2008 Julkisivujen ja parvekkeiden kuntotutkimus Asunto Oy Marianlinna Mariankatu 15 15110 Lahti Tilaaja: Asunto Oy Marianlinna Mariankatu 15 15110 Lahti c/o Isännöitsijä Markku Jussila Päijät-Hämeen

Lisätiedot

Tehtaanpuiston yläaste ja Vuosaaren lukio Vuosaarentie 7, Helsinki. Julkisivurakenteiden kuntotutkimus 21.11.2013. projekti 305059

Tehtaanpuiston yläaste ja Vuosaaren lukio Vuosaarentie 7, Helsinki. Julkisivurakenteiden kuntotutkimus 21.11.2013. projekti 305059 Tehtaanpuiston yläaste ja Vuosaaren lukio Vuosaarentie 7, Helsinki Julkisivurakenteiden kuntotutkimus projekti 305059 SISÄLLYSLUETTELO 1 TUTKIMUKSEN KOHDE JA LÄHTÖTIEDOT 3 1.1 Yleistiedot 3 1.2 Tehtävä

Lisätiedot

Testimenetelmät: SFS-EN 1097-6 ja 12697-5

Testimenetelmät: SFS-EN 1097-6 ja 12697-5 1 Testimenetelmät: SFS-EN 1097-6 ja 12697-5 -Kiintotiheys ja vedenimeytyminen -Asfalttimassan tiheyden määritys 2 Esityksen sisältö - Yleistä menetelmistä ja soveltamisala - Käytännön toteutus laboratoriossa

Lisätiedot

As Oy Juhannusrinne. Julkisivu- ja parvekerakenteiden sekä ikkunoiden kuntotutkimus

As Oy Juhannusrinne. Julkisivu- ja parvekerakenteiden sekä ikkunoiden kuntotutkimus As Oy Juhannusrinne Julkisivu- ja parvekerakenteiden sekä ikkunoiden kuntotutkimus 4.1.2019 24 15357.1 RI(AMK) Timo Rantatorikka RI(AMK) Jarkko Koskinen 1 (18) Tiivistelmä Tässä tutkimuksessa selvitettiin

Lisätiedot

Annettu: 23.9.2008. Voimassa: 31.12.2010

Annettu: 23.9.2008. Voimassa: 31.12.2010 Dno: YM144/6221/2007 1 (6) Annettu: 23.9.2008 Voimassa: 31.12.2010 Ympäristöministeriö on maankäyttö- ja rakennuslain 148 :n (231/2003) nojalla sekä huomioon ottaen rakennustuotteiden hyväksynnästä annetun

Lisätiedot

BETONISANEERAUS. Kivira Oy Juvan teollisuuskatu 21 B Puh. 09 774 2720 info@kivira.fi 02920 ESPOO Fax. 09 774 27211 www.kivira.fi

BETONISANEERAUS. Kivira Oy Juvan teollisuuskatu 21 B Puh. 09 774 2720 info@kivira.fi 02920 ESPOO Fax. 09 774 27211 www.kivira.fi Kivira Oy Puh. 09 774 2720 02920 ESPOO Fax. 09 774 27211 Vaurioiden kuvaus, tyyppi 1 Betoninpinta näyttää vahingoittuneelta. Varoitussignaali, jos suuremmat vahingot halutaan välttää. Suojabetonin paksuus

Lisätiedot

Luokkahuoneen 223 ja ulkovälinevaraston 131 kosteus- ja sisäilmatekninen tutkimus

Luokkahuoneen 223 ja ulkovälinevaraston 131 kosteus- ja sisäilmatekninen tutkimus 1 (4) MUISTIO 16.4.2014 KOTTBY LÅGSTADIESKOLA Pohjolankatu 45 00600 Helsinki Luokkahuoneen 223 ja ulkovälinevaraston 131 kosteus- ja sisäilmatekninen tutkimus Tutkimusajankohta 19.2. 27.3.2014 Tilaaja

Lisätiedot

BETONIN ALKALIKIVIAINESREAKTION KORJAAMINEN TAMPEREEN UINTIKESKUKSEN ALTAISSA

BETONIN ALKALIKIVIAINESREAKTION KORJAAMINEN TAMPEREEN UINTIKESKUKSEN ALTAISSA BETONIN ALKALIKIVIAINESREAKTION KORJAAMINEN TAMPEREEN UINTIKESKUKSEN ALTAISSA 1 BETONIN ALKALIKIVIAINESREAKTION KORJAAMINEN TAMPEREEN UINTIKESKUKSEN ALTAISSA Sisältö: Taustaa Alkalikiviainesreaktio ASR

Lisätiedot

Robust Air. Projektin lyhyt esittely. Jouni Punkki Fahim Al-Neshawy

Robust Air. Projektin lyhyt esittely. Jouni Punkki Fahim Al-Neshawy Robust Air Projektin lyhyt esittely Jouni Punkki Fahim Al-Neshawy 19.9.2017 Robust Air Taustaa Kohonneet ilmamäärät: Kohonneita ilmamääriä havaittu satunnaisesti jo muutaman vuoden ajan 1%-yks. ilmaa 5%

Lisätiedot

Sisäkuori- ja ontelolaattabetonit Rakennusfysikaaliset kosteusominaisuudet Laatija: Olli Tuominen, TTY

Sisäkuori- ja ontelolaattabetonit Rakennusfysikaaliset kosteusominaisuudet Laatija: Olli Tuominen, TTY 24.1.2019 SISÄKUORI- JA ONTELOLAATTABETONIT Rakennusfysikaaliset kosteusominaisuudet Olli Tuominen, Tampereen teknillinen yliopisto 24.1.2019 2 Sisällys SISÄKUORI- JA ONTELOLAATTABETONIT Rakennusfysikaaliset

Lisätiedot

KUNTOTUTKIMUS JULKISIVUJEN RAPPAUSPINTOJEN JA PARVEKKEIDEN BETONIRAKENTEIDEN KUNTOTUTKIMUS

KUNTOTUTKIMUS JULKISIVUJEN RAPPAUSPINTOJEN JA PARVEKKEIDEN BETONIRAKENTEIDEN KUNTOTUTKIMUS MALLI KUNTOTUTKIMUS JULKISIVUJEN RAPPAUSPINTOJEN JA PARVEKKEIDEN BETONIRAKENTEIDEN KUNTOTUTKIMUS Asunto Oy Pikalähetintie 14 ja 18 Pikalähetintie 14 ja 18 00620 Helsinki Helsingissä 28.12.2016 Helsinki,

Lisätiedot

Betonirakenteiden korjaaminen Kaatokorjaukset ja pintavalut

Betonirakenteiden korjaaminen Kaatokorjaukset ja pintavalut 1 Betonirakenteiden korjaaminen Kaatokorjaukset ja pintavalut 2 Kaatokorjaukset ja pintavalut Alustana yleensä Paikalla valettu betonilaatta Ontelolaatat Kuorilaatat +paikallavalubetoni 3 Kaatokorjaus-

Lisätiedot

Kiviaineksen petrografinen määritys & Alkalikiviainesreaktiot. by 43 Betonin kiviainekset 2018 Jarkko Klami VTT Expert Services Oy

Kiviaineksen petrografinen määritys & Alkalikiviainesreaktiot. by 43 Betonin kiviainekset 2018 Jarkko Klami VTT Expert Services Oy Kiviaineksen petrografinen määritys & Alkalikiviainesreaktiot by 43 Betonin kiviainekset 2018 Jarkko Klami VTT Expert Services Oy Kiviaineksen petrografinen määritys Standardit: SFS-EN 932-3 Yksinkertaistetun

Lisätiedot

SUOMEN KUITULEVY OY Heinola/Pihlava TUULENSUOJALEVYT. -tyyppihyväksyntä VTT-11366-06. Kiinnitysohjeet ja levyjäykistysominaisuudet

SUOMEN KUITULEVY OY Heinola/Pihlava TUULENSUOJALEVYT. -tyyppihyväksyntä VTT-11366-06. Kiinnitysohjeet ja levyjäykistysominaisuudet SUOMEN KUITULEVY OY Heinola/Pilava TUULENSUOJALEVYT -tyyppiyväksyntä VTT-11366-06 Kiinnitysojeet ja levyjäykistysominaisuudet Runkoleijona Tuulileijona Päivitetty 4.5.2009 2 SISÄLLYS 1.0 ALKUSANAT...4

Lisätiedot

Robust Air tutkimuksen tuloksia Betonitutkimusseminaari

Robust Air tutkimuksen tuloksia Betonitutkimusseminaari Robust Air tutkimuksen tuloksia Betonitutkimusseminaari 2017-1.11.2017 Fahim Al-Neshawy & Jouni Punkki Aalto yliopisto Esitelmän sisältö 1. Tutkimus tausta ja tavoitteet 2. Tutkimus metodiikka / materiaalit

Lisätiedot

Puurakenteet. Tomi Toratti

Puurakenteet. Tomi Toratti 1 Puurakenteet Tomi Toratti 25.9.2014 2 SFS 5978 Puurakenteiden toteuttaminen. Rakennuksien kantavia rakenneosia koskevat vaatimukset 2012 Toteutusasiakirjat Toteutusluokat TL1, TL2 ja TL3 Toleranssiluokat

Lisätiedot

Mincor Oy Kivikonsultit Oy Hanskallio PVP-1, kallioperätutkimukset, tutkimusreikien videokuvaukset: YIT

Mincor Oy Kivikonsultit Oy Hanskallio PVP-1, kallioperätutkimukset, tutkimusreikien videokuvaukset: YIT Mincor Oy Kivikonsultit Oy 6.6.2018 Hanskallio PVP-1, kallioperätutkimukset, tutkimusreikien videokuvaukset: YIT Hanskallio PVP-1, kallioperätutkimukset, tutkimusreikien videokuvaukset: 1 YLEISTÄ YIT:n

Lisätiedot

RISTIPURON PÄIVÄKOTI JA LISÄRAKENNUS HAITTA-AINE-, JA KOSTEUSKARTOITUS

RISTIPURON PÄIVÄKOTI JA LISÄRAKENNUS HAITTA-AINE-, JA KOSTEUSKARTOITUS HAITTA-AINE-, JA KOSTEUSKARTOITUS 3.3.2011 HAITTA-AINE- JA KOSTEUSKARTOITUS SISÄLLYSLUETTELO 1 TUTKIMUKSEN KOHDE JA LÄHTÖTIEDOT 3 1.1 Yleistiedot 3 1.2 Tehtävä ja lähtötilanne 3 1.3 Aikaisemmat korjaukset

Lisätiedot

HINTAN VESILAITOS VESIKATON HAITTA- AINEKARTOITUS

HINTAN VESILAITOS VESIKATON HAITTA- AINEKARTOITUS Vastaanottaja Sara Alanärä, Oulun Vesi Asiakirjatyyppi Haitta-ainekartoitusraportti Päivämäärä 14.1.2016 HINTAN VESILAITOS VESIKATON HAITTA- AINEKARTOITUS HINTAN VESILAITOS VESIKATON HAITTA-AINEKARTOITUS

Lisätiedot

Kuntotutkimus. Kittholman uimahyppytorni Vanhahaminantie Pietarsaari WO /

Kuntotutkimus. Kittholman uimahyppytorni Vanhahaminantie Pietarsaari WO / Vanhahaminantie 4 68600 Pietarsaari / 16.11.2016 Inspecta Puh. 010 521 600 Y-tunnus: 1787853-0 Sörnäistenkatu 2 Fax. 010 521 6211 00581 Helsinki asiakaspalvelu@inspecta.com 16.11.2016 2 (21) TIIVISTELMÄ

Lisätiedot

Salaojat TV- kuvaus ja nykytilaselvitys Hiidenkiven peruskoulu 7.6.2013. WSP Finland Oy Korjausrakentaminen ja tutkimus

Salaojat TV- kuvaus ja nykytilaselvitys Hiidenkiven peruskoulu 7.6.2013. WSP Finland Oy Korjausrakentaminen ja tutkimus Salaojat TV- kuvaus ja nykytilaselvitys Hiidenkiven peruskoulu 7.6.2013 WSP Finland Oy Korjausrakentaminen ja tutkimus Hiidenkiven peruskoulu Salaojat TV-kuvaus ja nykytilaselvitys 1 (3) SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

VALTAKUNNALLINEN KIVIAINESTEN JA GEOSYNTEETTIEN PISTOKOETARKASTUS

VALTAKUNNALLINEN KIVIAINESTEN JA GEOSYNTEETTIEN PISTOKOETARKASTUS VALTAKUNNALLINEN KIVIAINESTEN JA GEOSYNTEETTIEN PISTOKOETARKASTUS PROJEKTI Liikenneviraston organisoima valtakunnallinen hanke, toteuttajina Ramboll Finland Oy ja Tampereen teknillinen yliopisto Selvitetään

Lisätiedot

TUTKIMUSRAPORTTI Lintuvaara

TUTKIMUSRAPORTTI Lintuvaara TUTKIMUSRAPORTTI Lintuvaara Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY) Vesihuolto 16.12.2014 Jukka Sandelin HSY Raportti Opastinsilta 6 A, 00520 Helsinki 1. TAUSTAA Helsingin seudun ympäristöpalvelut / vesihuolto

Lisätiedot

Cetap-tarkastusluukku

Cetap-tarkastusluukku 1 (5) Myönnetty Laajennus Voimassa 17.3.2016 5.5.2017 16.3.2021 VTT Expert Services Oy on eräiden rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä annetun lain (954/2012) 5 nojalla ja ottaen huomioon lain 2 luvun

Lisätiedot

Erikoistarkastusselostus

Erikoistarkastusselostus Valtatien 6 parantaminen nelikaistaisena välillä Kärki Mansikkala, Lappeenranta, Joutseno ja Imatra Siltojen erikoistarkastukset Erikoistarkastusselostus Mälkiän risteyssilta, KaS776 Lasse Minkkinen, diplomiinsinööri

Lisätiedot

ASENNUSOHJE MINSTER JA TURMALIN

ASENNUSOHJE MINSTER JA TURMALIN Turmalin-savikattotiili Minster-betonikattotiili ASENNUSOHJE Päivitetty 14.12.2012 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.monier.fi Sivu 1 / 9 Alkulause

Lisätiedot

Betonisandwich-elementin, jossa on 40 mm paksu muovikuitubetoninen ulkokuori, käyttökelpoisuus ulkoseinärakenteena

Betonisandwich-elementin, jossa on 40 mm paksu muovikuitubetoninen ulkokuori, käyttökelpoisuus ulkoseinärakenteena 1 (5) Tilaaja: Rakennusteollisuus RT ry Arto Suikka PL 381 (Unioninkatu 14) 00131 Helsinki Viite: Tehtävä: Lausuntopyyntö: Rakennusteollisuus RT ry/ Arto Suikka Arvioida toimiiko raudoittamaton 40 mm paksu

Lisätiedot

Sedimenttianalyysin tulokset

Sedimenttianalyysin tulokset Liite 6 Sedimenttianalyysin tulokset Sedimenttinäytteet otettiin kokoomanäytteenä ruopattavista kohdista noin 1,2 metrin syvyyteen saakka. Näytteissä on mukana siis eloperäisen aineksen lisäksi pohjan

Lisätiedot

Ilmahuokosanalyysien vertailutestit

Ilmahuokosanalyysien vertailutestit Ilmahuokosanalyysien vertailutestit Jouni Punkki Professori (POP), Betonitekniikka Aalto-yliopisto jouni.punkki@aalto.fi Mohammad Hossein Ramadan Betonitekniikka Aalto-yliopisto mohammadhossein.ramadan@aalto.fi

Lisätiedot

MERKKIAINEKOE. Korjausrakentaminen

MERKKIAINEKOE. Korjausrakentaminen MERKKIAINEKOE Korjausrakentaminen PÄIVÄYS PROJEKTI Tiivistyskorjauksen laadunvalvonta, mallihuoneen merkkiainekoe TILAAJA Vantaan kaupunki KOHDE Lintukallionkuja 6, 01620 Vantaa 2(8) SISÄLTÖ 1. YHTEYSTIEDOT...

Lisätiedot

RAPORTTI TIKKURILAN KIRKKO JULKISIVUJEN KUNTOTUTKIMUS

RAPORTTI TIKKURILAN KIRKKO JULKISIVUJEN KUNTOTUTKIMUS RAPORTTI TIKKURILAN KIRKKO JULKISIVUJEN KUNTOTUTKIMUS Raportti 2 (14) Tiivistelmä Julkisivumuuraukset ovat kaiken kaikkiaan hyväkuntoisia. Tiilien rapautumista ei havaittu. Välitöntä korjaustarvetta esiintyy

Lisätiedot

Sillan erikoistarkastus ja kantavuustarkastelu

Sillan erikoistarkastus ja kantavuustarkastelu Sillan erikoistarkastus ja kantavuustarkastelu Jätkäsaaren kannaksen silta Ari Husso Opinnäytetyö Huhtikuu 2013 Rakennustekniikka Talonrakennustekniikka TIIVISTELMÄ Tampereen ammattikorkeakoulu Rakennustekniikan

Lisätiedot

Tourujoen pato- ja kanavarakenteet

Tourujoen pato- ja kanavarakenteet [Kirjoita t eksti] Kirjastokatu 4 70100 KUOPIO puh. 020 755 611 www.ramboll.fi TUTKIMUSSELOSTUS Tourujoen pato- ja kanavarakenteet 1 TIIVISTELMÄ Tutkittavat rakenteet ovat Tourujoen vanhan paperitehtaan

Lisätiedot

Kävelyn aiheuttamien ilmanliikkeiden todentaminen laminaatin alla käytettäessä PROVENT alustaa (parketinalusta)

Kävelyn aiheuttamien ilmanliikkeiden todentaminen laminaatin alla käytettäessä PROVENT alustaa (parketinalusta) TUTKIMUSSELOSTUS Nro VTT-S-02441-07 Korvaa selostuksen Nro VTT-S-00671-07 7.3.2007 n aiheuttamien ilmanliikkeiden todentaminen laminaatin alla käytettäessä PROVENT alustaa (parketinalusta) Tilaaja: SIA

Lisätiedot

ENSIRAPORTTI/LISÄTUTKIMUS

ENSIRAPORTTI/LISÄTUTKIMUS ENSIRAPORTTI/LISÄTUTKIMUS Vantaan taidemuseo, Paalutori 3 01600 VANTAA Raportointi pvm: 26.3.2012 Työ A12283 KOHDE: TILAT: TILAAJA: ISÄNNÖINTI: Vantaan Taidemuseo, Paalutori 3 01600 VANTAA Näyttelytila

Lisätiedot

Asennusohje SureStep PUR, SafeStep, SafeStep Grip & SafeStep R12

Asennusohje SureStep PUR, SafeStep, SafeStep Grip & SafeStep R12 Kaikkein paraskaan lattiapäällyste ei ole hyvännäköinen tai toimiva, jos sitä ei asenneta ja hoideta oikein tai jos alusta ei ole ihanteellinen. Lue tämän vuoksi asennusohje huolellisesti, ennen kuin aloitat

Lisätiedot

Hämeenkylän koulun voimistelusalin vesikaton liimapuupalkkien kantavuustarkastelu

Hämeenkylän koulun voimistelusalin vesikaton liimapuupalkkien kantavuustarkastelu TUTKIMUSSELOSTUS Nro VTT S 01835 10 4.3.010 Hämeenkylän koulun voimistelusalin vesikaton liimapuupalkkien kantavuustarkastelu Tilaaja: Vantaan Tilakeskus, Hankintapalvelut, Rakennuttaminen TUTKIMUSSELOSTUS

Lisätiedot

PiiMat Oy FLEXCRETE Sivu 1 BETONIRAKENTEIDEN KORJAAMINEN 20.1.2006 1 ESITYÖT. 1.1 Pintarakenteet

PiiMat Oy FLEXCRETE Sivu 1 BETONIRAKENTEIDEN KORJAAMINEN 20.1.2006 1 ESITYÖT. 1.1 Pintarakenteet PiiMat Oy FLEXCRETE Sivu 1 1 ESITYÖT 1.1 Pintarakenteet Ennen betonikorjaus- tai pinnoitustöiden aloittamista on tilaajan edustajan kanssa käytävä läpi korjattavalla tai pinnoitettavalla alueella olevat

Lisätiedot

Betonilaborantti- ja myllärikurssi, Helsinki Kim Johansson

Betonilaborantti- ja myllärikurssi, Helsinki Kim Johansson Betonilaborantti- ja myllärikurssi, Helsinki 6.2.2018 Kim Johansson Kim Johansson Erityisasiantuntija, DI Suomen Betoniyhdistys ry Betoninormit by50 uudistuivat edellisen kerran alkuvuonna 2012 Ympäristöministeriö

Lisätiedot

KAFLEX MONO KAFLEX DUO KAFLEX MULTI. Höyrynsulun läpivientikaulus kahdelle MMJ-kaapelille

KAFLEX MONO KAFLEX DUO KAFLEX MULTI. Höyrynsulun läpivientikaulus kahdelle MMJ-kaapelille KAFLEX MONO Höyrynsulun läpivientikaulus yhdelle MMJ-kaapelille Keskellä EPDM-kumitiiviste Ympärilla TESCON Vana -teippi Pysyvyystestattu Akrylat Solid -liima 10724 10725 4026639016195 14,5 x 14,5 cm 4026639016188

Lisätiedot

Betonin lujuuden määrittäminen rakenteesta. Betonitutkimusseminaari Risto Mannonen

Betonin lujuuden määrittäminen rakenteesta. Betonitutkimusseminaari Risto Mannonen Betonin lujuuden määrittäminen rakenteesta Betonitutkimusseminaari 1.11.2017 1 (22) Mittausmenetelmät Käytännössä rakenteesta voidaan määrittää lujuus suoralla tai epäsuoralla menetelmällä: Epäsuorista

Lisätiedot

ACO STAINLESS Lattiakaivot asuintiloihin

ACO STAINLESS Lattiakaivot asuintiloihin ..00 Lattiakaivot vesieristämätön betonilattia ACO EG 0 -lattiakaivo on tarkoitettu asuintiloihin ja paikkoihin, joissa virtaama on korkeintaan, l/s. Kiinnitä kaivo paikoilleen levittämällä lapiollinen

Lisätiedot

ENSIRAPORTTI/MITTAUSRAPORTTI

ENSIRAPORTTI/MITTAUSRAPORTTI Martinkyläntie 5 01620 VANTAA Raportointi pvm: 22.2.2012 ENSIRAPORTTI/MITTAUSRAPORTTI Työ A12162 KOHDE: ASUNNOT: Martinkyläntie 5 01620 VANTAA/Myllymäen koulu Liikuntasali ja pukuhuonetilat TILAAJA: Reino

Lisätiedot

TERADOWEL- ja ULTRADOWELkuormansiirtojärjestelmä

TERADOWEL- ja ULTRADOWELkuormansiirtojärjestelmä TERADOWEL- ja ULTRADOWELkuormansiirtojärjestelmä Vaarnalevyt lattioiden liikuntasaumoihin Versio: FI 6/2014 Tekninen käyttöohje TERADOWEL- ja ULTRADOWELkuormansiirtojärjestelmät Vaarnalevyt lattioiden

Lisätiedot

ORIMATTILAN URHEILUTALO, BETONIRAKENNETUTKIMUKSIA

ORIMATTILAN URHEILUTALO, BETONIRAKENNETUTKIMUKSIA Tutkimusselostus 1 (11) Jakelu: Tarkastaja, pvm Orimattilan kaupunki Tilapalvelu, Jarmo Koskinen Erkontie 9 PL46 16301 ORIMATTILA Hyväksyjä, pvm Korvaa raportin C-9960 4.11.2015 (lisätty saumausmassa-analyysit)

Lisätiedot

Betonimatematiikkaa

Betonimatematiikkaa Betonimatematiikkaa.11.017 Kiviaineksen seulontatulokset ja läpäisyarvo Laske seuraavan seulontatuloksen rakeisuusluku ja piirrä rakeisuuskäyrä Seula # mm Seulalle jäänyt Läpäisyarvo g % % Pohja 60 9,0-0,15

Lisätiedot

SEINÄJOEN KAUPUNKI ROVEKSEN POHJATUTKIMUS POHJATUTKIMUSSELOSTUS 10.8.2010

SEINÄJOEN KAUPUNKI ROVEKSEN POHJATUTKIMUS POHJATUTKIMUSSELOSTUS 10.8.2010 3136 SEINÄJOEN KAUPUNKI POHJATUTKIMUSSEOSTUS 10.8.2010 SUUNNITTEUTOIMISTO 3136 AUETEKNIIKKA OY TUTKIMUSSEOSTUS JP 10.8.2010 SISÄYSUETTEO 1 TEHTÄVÄ JA SUORITETUT TUTKIMUKSET... 1 2 TUTKIMUSTUOKSET... 1

Lisätiedot

Betonin halkeamien injektointiaineiden,

Betonin halkeamien injektointiaineiden, TUTKIMUSRAPORTTI VTT-R-00007-11 Betonin halkeamien injektointiaineiden, imeytysaineiden ja sulkuaineiden SILKO-kokeet 2011 Luottamuksellisuus: Julkinen 1 (10) Raportin nimi Betonin halkeamien injektointiaineiden,

Lisätiedot