Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 6 / 2014 Sivu 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 6 / 2014 Sivu 1"

Transkriptio

1 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 6 / 2014 Sivu 1 Vesiliikelaitoksen johtokunta Kokoustiedot Aika klo Paikka Ravintola Eino, Hallituskatu 3 Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Poissa Korhonen Tapani, puheenjohtaja Partanen Helena, varapuheenjohtaja Hartikainen Jorma, jäsen Himanen Aija, jäsen Kuikka Ari, jäsen Mäkeläinen Terttu, jäsen Suomela Timo, jäsen Toijonen Merja, jäsen Pöyry Jukka, kh:n edustaja Turkki Reijo, esittelijä Hänninen Helena, sihteeri Allekirjoitukset Puheenjohtaja Sihteeri Pöytäkirjan tarkastus Tapani Korhonen Helena Hänninen Pöytäkirja on tarkastettu ja oikeaksi todettu. Ari Kuikka Terttu Mäkeläinen Pöytäkirjan nähtävänäolo Mikkelissä Taloussuunnittelija Helena Hänninen

2 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 6 / 2014 Sivu 2 Käsitellyt asiat 1 / 29 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 / 30 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 3 / 31 Ilmoitusasiat 4 / 32 Liite 1-4 Vesilaitoksen talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma vuosille / 33 Viranhaltijoiden päätösten otto-oikeus

3 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 1 Sivu 3 Vesiliikelaitoksen johtokunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Ehdotus Johtokunnan puheenjohtaja: Kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös Vesiliikelaitoksen johtokunta: Hyväksyttiin.

4 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 2 Sivu 4 Vesiliikelaitoksen johtokunta Pöytäkirjan tarkastajien valinta Ehdotus Johtokunnan puheenjohtaja: Pöytäkirjan tarkastajiksi valitaan Ari Kuikka ja Terttu Mäkeläinen Päätös Vesiliikelaitoksen johtokunta: Hyväksyttiin.

5 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 3 Sivu 5 Vesiliikelaitoksen johtokunta Ilmoitusasiat Kaupunginhallituksen päätös/ote pöytäkirjasta 412/ ; Otto-oikeus/lautakuntien/viranhaltijoiden päätökset - Vesiliikelaitoksen johtokunta Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ; Päätös avustuksen myöntämisestä yhdyskuntien vedenhankinta- ja viemäröintitoimenpiteisiin. Dnro: ESA-ELY/200/ Ehdotus Johtokunnan puheenjohtaja: Merkitään tiedoksi. Päätös Vesiliikelaitoksen johtokunta: Hyväksyttiin.

6 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 4 Sivu 6 Vesiliikelaitoksen johtokunta Vesiliikelaitoksen johtokunta / 040 / 2014 Vesilaitoksen talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma vuosille Vuoden 2011 talousarvion valmisteluaineistossa esitettiin kaupungin liikelaitoksille ja taseyksiköille uusittu tuloskorttimalli. Talousarvion 2015 valmisteluaineiston mukaan liikelaitosten kehittämisen painopisteeksi on asetettu palvelutuotannon kehittäminen, jossa tulee soveltuvin osin huomioida kaupungin strategiset tavoitteet. Liikelaitoksia sitovina tavoitteina on esitetty liikeylijäämä ja vakituisen henkilöstön määrä. Lisäksi vesilaitosta sitovana tavoitteena on korvaus peruspääomasta. Vesilaitoksen toiminnasta, toiminnallisista tavoitteista ja toimenpiteistä palvelutuotannon kehittämiseksi sekä henkilöstösuunnitelma, tunnusluvut ja yhteenveto investointien määrästä on esitetty oheisissa toiminnan ja talouden lomakkeissa. Edellä esitetyt talouden lomakkeet ja vesilaitoksen tuloskortti esitetään kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi. Kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan vuoden 2015 talousarvioraamia ja taloussuunnitelmaa Vesilaitoksen johtokunnan netoksi on raamivaiheessa esitetty euroa. Kehyksen mukainen liikevaihto on euroa ja kulut euroa. Kuluvan vuoden elokuun tilinpäätösennusteen perusteella Vesilaitoksen myyntituotot tulevat olemaan euroa. Tuloja ennakoidaan kertyvän hieman talousarviossa esitettyä enemmän lisääntyneestä vedenmyynnistä johtuen. Vesilaitoksen kuluiksi muodostuu noin euroa ja netoksi euroa. Talousarvion 2014 perusteena on käytetty seuraavia oletuksia: - vedenmyynnin oletetaan pysyvän vuoden 2014 tasolla. Vedenmyynnin kehitystä kuvaava arvio on liitteenä (LIITE). Vesi- ja viemärilaitoksen tuotoiksi muodostuu euroa. - käyttökuluiksi muodostuu euroa ja käyttökatteeksi euroa. - Verkostoinvestoinnit kohdennetaan Ristiinan verkostosaneerauksiin. Laitosinvestoinnit kohdistuvat Hanhikankaan vesilaitoksen laajennustöihin.

7 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 4 Sivu 7 Investointien loppusumma on euroa. - veden ja jäteveden käyttömaksuja korotetaan 7 %. Veden ja jäteveden arvonlisäveroton yhteishinta on 3,98 euroa/m3. Perusmaksuja ja palvelumaksua korotetaan 3 %. Hintojen korotus kompensoi yleistä kustannustason nousua sekä mahdollistaa vesihuollon järjestämisen kannalta tärkeiden investointihankkeiden jatkumisen. Hanhikankaan vesilaitoksen laajennustöistä ja uudesta jätevedenpuhdistamosta aiheutuviin lisäinvestointeihin varaudutaan etukäteen ylijäämäisellä taloudella ja mahdollisilla varauksilla. Vesilaitos saavuttaa taksaa 7 % korottamalla kehyksen mukaisen toimintakatteen. Käyttömaksujen korotuksesta aiheutuu keskimäärin 40 euron ja perusmaksun korotuksesta 2,5 euron lisäys kuluttajan vuotuiseen vesilaskuun. Talousarvion tuotot ja kulut on jaettu eri toiminnoille käyttösuunnitelamaksi, joka on liitteenä. Vesilaitoksen investointiohjelma on liitteenä. Investointien kokonaismäärä on euroa. Laitosinvestointien loppusumma on euroa. Laitosinvestoinneissa on varattu mm. Hanhikankaan vesilaitoksen laajennustöihin euroa. Verkostoinvestointien loppusumma on euroa, josta euroa kohdennetaan Ristiinan laitos- ja verkostosaneerauksiin sekä euroa asuntomessualueen vesihuollon rakentamiseen. Kunnallistekniikan investointiohjelma tuodaan tiedoksi johtokunnalle myöhemmin. Investointeihin varattujen rahojen yhteissumman ylittäminen vaatii johtokunnan hyväksymisen. Talousarvion pohjalta on laadittu tuloslaskelma ja rahoituslaskelma, jotka ovat liitteenä. LIITE 1: Vesiliikelaitoksen tuloskortti LIITE 2: Veden myynnin kehitys LIITE 3: Tuotot ja kulut LIITE 4: Investoinnit LIITE 5: Tuloslaskelma ja rahoituslaskelma Vesiliikelaitoksen johtokunta / 20 Ehdotus Vesilaitoksen johtaja:

8 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 4 Sivu 8 Vesiliikelaitoksen johtokunta hyväksyy talousarvion, taloussuunnitelman ja investointiohjelman vuodelle Investointiohjelman loppusumman ylittäminen vaatii johtokunnan hyväksymisen. Johtokunta esittää, että kaupunginhallitus ja kaupunginvaltuusto hyväksyisivät liitteissä olevat vesiliikelaitoksen taloudelliset ja toiminnalliset tavoitteet. Päätös Vesiliikelaitoksen johtokunta: Hyväksyttiin Vesiliikelaitoksen johtokunta/jatkokäsittely : Käyttösuunnitelma v Kuntalain 87 e :n mukaan kunnan talousarviossa asetetaan liikelaitoksen toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet. Kuntalain 87 c :n mukaan liikelaitoksen talousarvion ja taloussuunnitelman hyväksyy johtokunta. Johtokunnan on päätettävä liikelaitoksen seuraavan vuoden talousarviosta viimeistään vuoden loppuun mennessä kunnan talousarvion asettamien sitovien tavoitteiden sekä meno- ja tuloerien mukaisesti. Mikkelin kaupunginvaltuusto on kokouksessaan , 128, hyväksynyt kaupungin talousarvion 2015 ja taloussuunnitelman Taloudellisista tavoitteista Vesilaitosta sitoo talousarvion mukainen peruspääoman tuottovaatimus , vakituisen henkilöstön enimmäismäärä 37 sekä liikeylijäämä euroa. Vesilaitoksen tuloslaskelma, rahoituslaskelma ja investointisuunnitelma ovat ohjeellisia. Niiden oleellisesta poikkeamasta on tiedotettava valtuustolle. Kaupungin talousarvioon sisältyvät vesilaitoksen toiminnalliset tavoitteet ovat liitteinä (talousarvio s. 110). Kaupungin talousarvion mukaan hallintokuntien tulee laatia valtuuston hyväksymän talousarvion mukaiset käyttösuunnitelmat. Suunnitelmat on vahvistettava mennessä. Vesilaitoksen talousarvioesitys oli laadittu käyttösuunnitelmamuotoon. Siihen ei tehty muutoksia kaupungin talousarviokäsittelyn yhteydessä. Käyttösuunnitelman tuotot ja kulut on esitetty liitteessä, josta ilmenee myös käyttösuunnitelmarakenne vastuuyksiköittäin. Vesilaitoksen investointiohjelma on liitteenä. Investointiohjelman loppusumman ylittäminen vaatii johtokunnan hyväksymisen. Vesilaitoksen organisaatiokaavio ja keskeiset vastuuhenkilöt on esitetty oheisessa liitteessä. Vesilaitoksen tositteiden hyväksymisestä on päätös liitteenä. Vesilaitoksen sitovat ja ohjeelliset tavoitteet on esitetty liitteessä.

9 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 4 Sivu 9 Taloustavoitteiden toteutumisesta raportoidaan kaupunginhallitukselle kuukausittain. Seurannassa 31.3 raportoidaan keskeiset strategiset toimenpiteet, henkilöstön määrän kehitys, taloudellisten tavoitteiden toteutuminen ja toiminnalliset muutokset jotka jo ovat tiedossa. Talouden seurantaraportti tilanteesta 31.7 toimii lähtökohtana seuraavan vuoden talousarvion valmistelussa ja tässä seurannassa raportoidaan myös toiminnalliset tavoitteet ja tunnusluvut. Seurannassa tilanteesta esitetään strategisten ja kehittämisohjelmien toteutuminen, henkilöstön kehitys sekä talouden seuranta. LIITE 1: vesilaitoksen käyttösuunnitelma 2015 LIITE 2: vesilaitoksen organisaatio LIITE 3: laskujen hyväksyminen/delegointipäätös LIITE 4: vesihuollon investoinnit Liite 1-4 Ehdotus Vesilaitoksen johtaja: Vesiliikelaitoksen johtokunta hyväksyy edellä esitetyn vesilaitoksen talousarvion ja käyttösuunnitelman sekä investointiohjelman vuodelle Investointiohjelman loppusumman ylittäminen vaatii johtokunnan hyväksymisen. Päätös Vesiliikelaitoksen johtokunta: Hyväksyttiin. Tiedoksi Vesilaitos, talouspalvelut, kaupunginhallitus, tilintarkastaja

10 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Listan asianro 5 Sivu 10 Vesiliikelaitoksen johtokunta Viranhaltijoiden päätösten otto-oikeus Vesilaitoksen johtajan A-päätökset edellisen kokouksen jälkeen: 34 Vesilaitoksen projekti-insinööri Anne Bergmanin tehtäväjärjestelyt 35 Vesilaitoksen verkostoyksikön tutustumis- ja koulutusmatka Vantaalle 36 Vesilaitoksen perimät maksut Vesilaitoksen kemikaalihankinta vuodelle Mikkelin Vesilaitoksen jätevedenpuhdistamoiden ylijäämälietteiden kuljetuspalvelut 39 Hyötyajoneuvon hankinta vesilaitoksen käyttöyksikölle 40 Mikkelin Pursialan vesilaitoksen energiatehokkuushanke Ehdotus Johtokunnan puheenjohtaja: Koska vesilaitoksen johtajan päätösten pöytäkirjoissa ei ole havaittu sellaista, joka on esteenä päätösten toimeenpanolle, johtokunta sallii päätösten toimeenpanon Päätös Vesiliikelaitoksen johtokunta: Hyväksyttiin.

11 MIKKELIN VESILIIKELAITOS MIKKELIN VESILAITOS //TA 2015/Laskujen hyväksyntä2015 VESILAITOKSEN LASKUJEN ASIATARKASTAJAT JA HYVÄKSYJÄT ALKAEN RT vesilaitoksen johtaja Reijo Turkki HH taloussuunnittelija Helena Hänninen TT toimistosihteeri Terttu Tikkanen JK käyttöinsinööri Jani Koski MK laboratoriomestari Merja Kiukas ET käyttömestari Esko Torniainen SK käyttömestari Sami Kaipainen JN käyttömestari Jarmo Nykänen TS putkimestari Timo Suomela AB projekti-insinööri Anne Bergman VE Mikkelin Vesilaitos Laskujen Asiatarkast. Laskujen Hyväksyjän Tulosyksikkö tulosyksikkö/nimi asiatarkastaja varahenkilöt hyväksyjä varahenkilöt KÄYTTÖTALOUS 1420VE1 VESILAITOS hallinto HH TT RT JK vesil.kehitt.menot HH JK RT JK käyttö ET AB JK RT verkosto TS SK RT JK paineenkorotus AB ET JK RT vesilaitoksen TS SK RT JK tilaustyöt 1420VE2 VIEMÄRILAITOS hallinto HH TT RT JK viem.l.kehitt.menot HH JK RT JK käyttö AB ET, MK, AB JK RT pumppaamot AB ET, SK JK RT viemärit+työkoneet TS SK RT JK tonttiviemärit TS SK RT JK viemärilaitoksen TS SK RT JK tilaustyöt Sisäinen tilaus- INVESTOINNIT/PITKÄVAIKUTTEISET MENOT numero/proj. 1420IN11 VESILAITOS Aineettomat investoinnit/tietokoneohjelmistot Tulosyks IN11 Aineettomat investoinnitmuut pitkävaikutteiset Tulosyks IN21 Aineelliset hyödykkeet/vesilaitosinvestoinnit Tulosyks hallinto HH TT RT JK käyttö TT JN JK RT verkosto TS SK RT JK Kunnalistekniikka vesijohtojen TS SK RT JK rakentaminen 1420IN12 VIEMÄRILAITOS Aineettomat investoinnit/tietokoneohjelmistot Tulosyks IN12 Aineettomat investoinnit/muut pitkävaikutteiset Tulosyks IN22 Aineelliset hyödykkeet/viemärilaitosinvestoinnit Tulosyks hallinto HH TT RT JK käyttö TT ET JK RT viemäriverkosto TS SK RT JK Kunnallistekniikka viemäreiden SK TS RT JK rakentaminen Käyttösuunnitelma v jtk

12 MIKKELIN VESILAITOS TALOUSARVIO/KÄYTTÖSUUNNITELMA 2015 VESIHUOLTO TP 2013 TA/KS 2014 TOT 2014 TA ALKAEN UUSI KULUT TP 2013 TALOUSARVIO/KS KESÄKUU 2014 TALOUSARVIO/KS KUST PAIKKA/TU YKS Hallinto Johtokunta Vesilait. hallinto Vesih.kehitt.menot yhteensä Viem.l.hallinto Viem.l.kehitt,menot yhteensä hallinto yhteensä Veden tuotanto Pursiala Hanhikangas Anttola Hietalahti Pitkäjärvi Huosioskangas/Haukivuori Suomenniemi Ristiina yhteensä Jakelu Mittarit Vesijohdot Tonttijohdot Paineenk.asemat Tilaustyöt yhteensä Pumppaamot Viemärit Työkoneet Tonttiviemärit Tilaustyöt yhteensä jakelu yhteensä Jäteveden puhdistus Kenkäveronniemi Vesistöjen hoito Anttolan puhdistamo Haukivuoren puhdistamo Suomenniemi Ristiina yhteensä Vesilaitos yhteensä Viemärilaitos yhteensä Vesilaitoksen ja viemärilaitoksen kulut yhteensä MIKKELIN VESILAITOS TALOUSARVIO/KÄYTTÖSUUNNITELMA 2015 VESIHUOLTO TP 2013 TA/KS 2014 TOT 2014 TA ALKAEN UUSI TUOTOT TP 2013 TALOUSARVIO/KS KESÄKUU 2014 TALOUSARVIO/KS KUST PAIKKA/TU YKS Vesilaitoksen tuotot Vesimaksutuotot Suomenniemi 0 Ristiina Perusmaksutuotot Tonttivesijohtomakstuotot Tilaustöiden tuotot Muut tuotot Suomenniemi 0 Ristiina 0 Vesilaitos yhteensä Viemärilaitoksen tuotot Jätevesimaksutuotot Suomenniemi 0 Ristiina Lietteen vastaanoton tuotot Tonttiviemärituotot Tilaustöiden tuotot Työkoneiden tuotot Muut tuotot Suomenniemi Ristiina Viemärilaitos yhteensä Vesilaitoksen ja viemärilaitoksen tuotot yhteensä Vesi- ja viemärilaitoksen käyttökatteet TP 2013 TA/KS 2014 TOT 6/2014 TA 2015 Vesilaitos tuotot kulut käyttökate Viemärilaitos tuotot kulut käyttökate Vesihuolto yhteensä tuotot kulut käyttökate VESI- JA JÄTEVESI TP 2013 TA/KS 2014 TOT 6/2014 TA2015 Vesimaksu e/m3 1,74 1,90 1,90 2,03 -veroton 1,40 1,53 1,53 1,64 Jätevesimaksu e/m3 2,49 2,72 2,72 2,90 -veroton 2,01 2,19 2,19 2,34 Myynti 1000 m3 -vesi jätevesi LIITTYMISMAKSUT

13 MIKKELIN VESILAITOKSEN ORGANISAATIO 2015 Henkilöstömäärä 37 KAUPUNGIN HALLITUS KAUPUNGIN- JOHTAJA VESI- LIIKELAITOKSEN JOHTOKUNTA LAITOSTEN KEHITTÄMINEN - yleishallinto Jani Koski - taloushallinto - hankeohjaus - henkilöstöhallinto - laitosten kehittäminen - tiedotus - strateginen suunnittelu KÄYTTÖ- - investointihankkeet TOIMINTA VEDEN TUOTANTO Esko Torniainen, SIA Jani Anne Bergman VESILAITOK- SEN JOHTAMINEN Reijo Turkki Vesilaitoksen johtoryhmä Reijo Turkki Jani Koski Sami Kaipainen Timo Suomela Erkki Roivainen Koski - laitosten käyttö ja ylläpito - paineenkorotusasemat JÄTEVEDEN PUHDISTUS Jarmo Nykänen - laitosten käyttö ja ylläpito - jätevedenpumppaamot VERKOSTOT Sami Kaipainen Timo Suomela Erkki Roivainen - verkostojen asennukset - verkostojen ylläpito - tonttijohdot - verkostoinvestoinnit

14 MIKKELIN VESILAITOS, INVESTOINTISUUNNITELMA KÄYTTÖSUUNNITELMA 2015, TALOUSSUUNNITELMA ( 1000 ) VESILAITOKSET VEDENHANKINTA - pima-tutkimukset varavedenhankinnan suunnittelu (EAKR) seudullinen vesihuolto (Mli-Rist.) PURSIALAN VESILAITOS - pohjavesikaivojen rakentaminen 45 - laitoksen IV-työt, koneistot suodattimien uusiminen kiinteistö- ja aluetyöt HANHIKANKAAN VESILAITOS - vedenkäsittelyn tehostamisen toteutus HIETALAHDEN VEDENOTTAMO - kiinteistötyöt, aita HAUKIVUOREN VESILAITOS -alavesisäilön san OTAVAN VESILAITOS -vesitornin katto RISTIINAN VESILAITOS 20 SUOMENNIEMEN VESILAITOS PAINEENKOR.ASEMAT /MITTAUSASEMAT - Karkialampi 40 - Erilliskohde YLÄVESISÄILIÖT - Kiiskinmäki, katto Tuukkalan vesitorni - Karkalampi, saneeraus 50 VERKOSTOAUTOMAATIO VESILAITOKSET YHTEENSÄ VIEMÄRILAITOKSET KENKÄVERONNIEMI kiinteistö- ja aluetyöt koneistot ANTTOLAN PUHDISTAMO -Siirtolinjan yleis- ja rak. suunn Siirtolinja, rakentaminen HAUKIVUOREN JÄTEVEDENPUHDISTAMO SUOMENNIEMEN PUHDISTAMO 5 RISTIINAN PUHDISTAMO METSÄ-SAIRILAN PUHDISTAMO -laitossuunnittelu, verkostosuunnittelu, valvonta louhinta siirtolinja tulopumppaamo, suunn JÄTEVEDENPUMPPAAMOT 90 -Erilliskohde Otava-Mikkeli pumppaamosaneeraus Verkostoautomaatiot VIEMÄRILAITOS YHTEENSÄ LAITOSINVESOTINNIT YHTEENSÄ VERKOSTOINVESTOINNIT /TEKNINEN TOIMI Vesijohtoverkosto Viemäriverkosto yhteensä VERKOSTOINVESTOINNIT /VESILAITOS Irtaimistohankinnat Vesijohdot ja viemärit, erilliskohteet 150 Viemäri/vesijohtosaneeraukset Ristiinan kirkonkylän vesihuoltotyö VT Asuntomessut 900 Venttiilit Yhteensä VERKOSTOINVESTOINNIT YHTEENSÄ INVESTOINNIT YHTEENSÄ

15 Mikkelin Vesiliikelaitos Vesiliikelaitoksen johtokunta ja sen alaisuudessa toimiva Mikkelin Vesilaitos vastaa vesihuollon palvelutuotannosta toimintaalueillaan Mikkelin kantakaupungissa, Rantakylässä, Otavassa, Anttolassa, Haukivuorella, Ristiinassa ja Suomenniemellä. Vesilaitoksen asiakkaina ovat lähes kaikki kaava-alueilla olevat kiinteistöt ja tuotantolaitokset sekä Mikkelin kunnan alueella toimivat vesiosuuskunnat. Vesilaitoksen palveluiden kysyntä on laadultaan pysyvää. Vesilaitoksen peruspalvelut ovat talousveden toimittaminen, jätevesien johtaminen ja puhdistaminen sekä sadevesien johtaminen luontoon. Toiminnalliset tavoitteet Vesilaitos toteuttaa ja kehittää talousveden valmistukseen ja jätevesienpuhdistukseen sekä vedenjakeluun liittyviä toimintatapojaan pitkäjänteisesti asiakkaiden tarpeet, viranomaisvaatimukset sekä yhdyskunnan kehitys huomioiden. Vesilaitos ylläpitää toiminnan kannattavuutta ja parantaa tuottavuutta sekä tehokkuutta toimintansa kaikilla osa-alueilla. Vesilaitos toimii ja hyödyntää aktiivisesti vesihuollon tutkimus- ja kehityshankkeista saatavaa uusinta tietoa ja sitoutuu alueellisen vesihuoltoosaamisen edistämiseen. Uusien vedenottoalueiden tutkimuksia jatketaan. Sitova tavoite Liikeylijäämä Korvaus peruspääomasta Mittari euroa Tuloutus kaupungille euroa Vakituisen henkilöstön määrä 37 Toimenpiteet palvelutuotannon kehittämiseksi Vesilaitos kehittää toimintatapojaan, työympäristöään ja organisaatiotaan niin että vesihuoltopalvelujen varmuuteen, kiristyviin laatuvaatimuksiin, palvelujen kysyntämuutoksiin voidaan vastata kustannustehokkaasti vesihuoltopalvelun laadusta tinkimättä. Vesihuollon varmuutta lisätään kasvattamalla laitos- ja vesisäiliökapasiteettia kantakaupungin tarpeisiin. Palvelutuotannossa syntyvien kustannusten seurantaa tehostetaan ottamalla käyttöön tilausmenettely ja uusi taloushallinto-ohjelmisto. Tunnusluvut TP 2013 TA 2014 TA 2015 TS 2016 TS 2017 TS 2018 Veden myynti, 1000 m Jäteveden myynti, 1000 m Vesi- ja jätevesitaksa yht. /m3 3,41 3,72 3,98 4,26 4,56 4,74 Henkilöstö Vakituinen henkilökunta (sitova) Määräaikainen henkilökunta *

16 1000 m3/v VEDEN JA JÄTEVEDEN MYYNNIN KEHITYS SEKÄ ENNUSTE MIKKELIN VESILAITOS Myynti Vesi Jätevesi Vuosi RTu VEJVMYYN.XLS

17 MIKKELIN VESILAITOS TALOUSARVIO/KÄYTTÖSUUNNITELMA 2015 VESIHUOLTO TP 2013 TA/KS 2014 TOT 2014 TA 2015 KULUT TP 2013 TALOUSARVIO/KS KESÄKUU 2014 TALOUSARVIO/KS Hallinto Johtokunta Vesilait. hallinto Vesih.kehitt.menot yhteensä Viem.l.hallinto Viem.l.kehitt,menot yhteensä hallinto yhteensä Veden tuotanto Pursiala Hanhikangas Anttola Hietalahti Pitkäjärvi Huosioskangas/Haukivuori Suomenniemi Ristiina yhteensä Jakelu Mittarit Vesijohdot Tonttijohdot Paineenk.asemat Tilaustyöt yhteensä Pumppaamot Viemärit Työkoneet Tonttiviemärit Tilaustyöt yhteensä jakelu yhteensä Jäteveden puhdistus Kenkäveronniemi Vesistöjen hoito Anttolan puhdistamo Haukivuoren puhdistamo Suomenniemi Ristiina yhteensä Vesilaitos yhteensä Viemärilaitos yhteensä Vesilaitoksen ja viemärilaitoksen kulut yhteensä MIKKELIN VESILAITOS TALOUSARVIO/KÄYTTÖSUUNNITELMA 2015 VESIHUOLTO TP 2013 TA/KS 2014 TOT 2014 TA 2015 TUOTOT TP 2013 TALOUSARVIO/KS KESÄKUU 2014 TALOUSARVIO/KS Vesilaitoksen tuotot Vesimaksutuotot Suomenniemi 0 Ristiina Perusmaksutuotot Tonttivesijohtomakstuotot Tilaustöiden tuotot Muut tuotot Suomenniemi 0 Ristiina 0 Vesilaitos yhteensä Viemärilaitoksen tuotot Jätevesimaksutuotot Suomenniemi 0 Ristiina Lietteen vastaanoton tuotot Tonttiviemärituotot Tilaustöiden tuotot Työkoneiden tuotot Muut tuotot Suomenniemi Ristiina Viemärilaitos yhteensä Vesilaitoksen ja viemärilaitoksen tuotot yhteensä Vesi- ja viemärilaitoksen käyttökatteet TP 2013 TA/KS 2014 TOT 6/2014 TA 2015 Vesilaitos tuotot kulut käyttökate Viemärilaitos tuotot kulut käyttökate Vesihuolto yhteensä tuotot kulut käyttökate VESI- JA JÄTEVESI TP 2013 TA/KS 2014 TOT 6/2014 TA2015 Vesimaksu e/m3 1,74 1,90 1,90 2,03 -veroton 1,40 1,53 1,53 1,64 Jätevesimaksu e/m3 2,49 2,72 2,72 2,90 -veroton 2,01 2,19 2,19 2,34 Myynti 1000 m3 -vesi jätevesi LIITTYMISMAKSUT

18 MIKKELIN VESILAITOS, INVESTOINTISUUNNITELMA KÄYTTÖSUUNNITELMA 2015, TALOUSSUUNNITELMA ( 1000 ) VESILAITOKSET VEDENHANKINTA - pima-tutkimukset varavedenhankinnan suunnittelu (EAKR) seudullinen vesihuolto (Mli-Rist.) PURSIALAN VESILAITOS - pohjavesikaivojen rakentaminen 45 - laitoksen IV-työt, koneistot suodattimien uusiminen kiinteistö- ja aluetyöt HANHIKANKAAN VESILAITOS - vedenkäsittelyn tehostamisen toteutus HIETALAHDEN VEDENOTTAMO - kiinteistötyöt, aita HAUKIVUOREN VESILAITOS -alavesisäilön san OTAVAN VESILAITOS -vesitornin katto RISTIINAN VESILAITOS 20 SUOMENNIEMEN VESILAITOS PAINEENKOR.ASEMAT /MITTAUSASEMAT - Karkialampi 40 - Erilliskohde YLÄVESISÄILIÖT - Kiiskinmäki, katto Tuukkalan vesitorni - Karkalampi, saneeraus 50 VERKOSTOAUTOMAATIO VESILAITOKSET YHTEENSÄ VIEMÄRILAITOKSET KENKÄVERONNIEMI kiinteistö- ja aluetyöt koneistot ANTTOLAN PUHDISTAMO -Siirtolinjan yleis- ja rak. suunn Siirtolinja, rakentaminen HAUKIVUOREN JÄTEVEDENPUHDISTAMO SUOMENNIEMEN PUHDISTAMO 5 RISTIINAN PUHDISTAMO METSÄ-SAIRILAN PUHDISTAMO -laitossuunnittelu, verkostosuunnittelu, valvonta louhinta siirtolinja tulopumppaamo, suunn JÄTEVEDENPUMPPAAMOT 90 -Erilliskohde Otava-Mikkeli pumppaamosaneeraus Verkostoautomaatiot VIEMÄRILAITOS YHTEENSÄ LAITOSINVESOTINNIT YHTEENSÄ VERKOSTOINVESTOINNIT /TEKNINEN TOIMI Vesijohtoverkosto Viemäriverkosto yhteensä VERKOSTOINVESTOINNIT /VESILAITOS Irtaimistohankinnat Vesijohdot ja viemärit, erilliskohteet 150 Viemäri/vesijohtosaneeraukset Ristiinan kirkonkylän vesihuoltotyö VT Asuntomessut 900 Venttiilit Yhteensä VERKOSTOINVESTOINNIT YHTEENSÄ INVESTOINNIT YHTEENSÄ

19 MIKKELIN VESILAITOS TULOSLASKELMA JA RAHOITUSLASKELMA /m vesi 1,53 1,64 jätevesi 2,19 2,34 yhteensä 3,72 3,98 4,23 4,56 4,74 muutos % TULOSLASKELMA TP TP.ENN TA TA TS TS TS LIIKEVAIHTO KULUT KÄYTTÖKATE Käyttökate % 52,1 55,9 57,2 57,3 58,1 59,6 60,2 Poistot LIIKEVOITTO Korkotuotot Korkokulut Korvaus peruspääomasta Yhteensä TULOS RAH.ERIEN JÄLK Satunnaiset tuotot - TULOS ENNEN VAR Invest.varaus, lis.(-) Invest.varaus, väh.(+) Poistoeron lisäys (-) Poistoeron vähennys (+) TILIKAUDEN TULOS RAHOITUSLASKELMA Käyttökate Satunnaiset tuotot + - Investoinnit Avustukset Nettorahoituskulut Lainojen lyhennykset Liittymismaksut MYYNTI Veden myynti 1000 m Jätev. myynti 1000 m

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 4 / 2014 Sivu 1

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 4 / 2014 Sivu 1 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 4 / 2014 Sivu 1 Vesiliikelaitoksen johtokunta 25.09.2014 Kokoustiedot Aika 25.09.2014 klo 16.30-18.17 Paikka Kaupungin virastotalo, kokoushuone 3 (3. krs.) Saapuvilla olleet

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin virastotalo, kokoushuone 3 (3. kerros) 37 Mikkelin Vesiliikelaitoksen taselaina Metsä-Sairilan jätevedenpuhdistamon rahoitukseen

Mikkelin kaupungin virastotalo, kokoushuone 3 (3. kerros) 37 Mikkelin Vesiliikelaitoksen taselaina Metsä-Sairilan jätevedenpuhdistamon rahoitukseen Mikkeli Pöytäkirja 5/2015 1 (10) Aika 24.09.2015, klo 16:30-18:10 Paikka Mikkelin kaupungin virastotalo, kokoushuone 3 (3. kerros) Käsitellyt asiat 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Pöytäkirjan

Lisätiedot

50 Vesiliikelaitoksen johtokunta/jatkokäsittely : Talousarvio ja käyttösuunnitelma v. 2016

50 Vesiliikelaitoksen johtokunta/jatkokäsittely : Talousarvio ja käyttösuunnitelma v. 2016 Mikkeli Pöytäkirja 7/2015 1 (12) Aika 17.12.2015, klo 17:00-19:10 Paikka Tertin kartano; kartanorakennus/kokoustila Käsitellyt asiat 47 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 48 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin virastotalo, kokoushuone 3 (3. krs) 49 Vesilaitoksen talousarvio vuodelle 2017 ja taloussuunnitelma vuosille

Mikkelin kaupungin virastotalo, kokoushuone 3 (3. krs) 49 Vesilaitoksen talousarvio vuodelle 2017 ja taloussuunnitelma vuosille Mikkeli Pöytäkirja 8/2016 1 (10) Aika 22.09.2016, klo 16:30-18:00 Paikka Mikkelin kaupungin virastotalo, kokoushuone 3 (3. krs) Käsitellyt asiat 46 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 47 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin virastotalo kokoushuone 3 (3 krs) 16 Vesilaitoksen talousarvio vuodelle 2018 ja taloussuunnitelma vuosille

Mikkelin kaupungin virastotalo kokoushuone 3 (3 krs) 16 Vesilaitoksen talousarvio vuodelle 2018 ja taloussuunnitelma vuosille Mikkeli Pöytäkirja 3/2017 1 (8) Aika 19.10.2017, klo 16:30-17:26 Paikka Mikkelin kaupungin virastotalo kokoushuone 3 (3 krs) Käsitellyt asiat 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 15 Pöytäkirjan

Lisätiedot

76 Vesilaitoksen talousarvio/käyttösuunnitelma vuodelle 2017 ja taloussuunnitelma vuosille

76 Vesilaitoksen talousarvio/käyttösuunnitelma vuodelle 2017 ja taloussuunnitelma vuosille Mikkeli Pöytäkirja 12/2016 1 (11) Aika 20.12.2016, klo 17:00-17:45 Paikka Tertin kartano Käsitellyt asiat 73 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 74 Pöytäkirjan tarkastus 75 Ilmoitusasiat 76 Vesilaitoksen

Lisätiedot

27 Vesilaitoksen talousarvio/käyttösuunnitelma vuodelle 2018 ja taloussuunnitelma vuosille

27 Vesilaitoksen talousarvio/käyttösuunnitelma vuodelle 2018 ja taloussuunnitelma vuosille Mikkeli Pöytäkirja 5/2017 1 (12) Aika 19.12.2017, klo 18:42-18:55 Paikka Tertin kartano Käsitellyt asiat 24 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 25 Pöytäkirjan tarkastus 26 Ilmoitusasiat 27 Vesilaitoksen

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin virastotalo, kokoushuone 3 (3. kerros) 43 Vesi- ja jätevesimaksun sekä perusmaksun korottaminen alkaen

Mikkelin kaupungin virastotalo, kokoushuone 3 (3. kerros) 43 Vesi- ja jätevesimaksun sekä perusmaksun korottaminen alkaen Mikkeli Pöytäkirja 6/2015 1 (11) Aika 05.11.2015, klo 16:30-18:20 Paikka Mikkelin kaupungin virastotalo, kokoushuone 3 (3. kerros) Käsitellyt asiat 40 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 41 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Mikkeli Pöytäkirja 7/ ( 13) Vesiliikelaitoksen johtokunta

Mikkeli Pöytäkirja 7/ ( 13) Vesiliikelaitoksen johtokunta Mikkeli Pöytäkirja 7/2018 1 ( 13) Aika 18.12.2018, klo 17:00-17:49 Paikka Kenkä veron Pappilaravintola, Pursialankatu 6 Käsitellyt asiat 36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 37 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin virastotalo kokoushuone 3 (3 krs) 22 Vesi- ja jätevesimaksun sekä perusmaksun korottaminen alkaen

Mikkelin kaupungin virastotalo kokoushuone 3 (3 krs) 22 Vesi- ja jätevesimaksun sekä perusmaksun korottaminen alkaen Mikkeli Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Aika 28.11.2017, klo 16:30-17:16 Paikka Mikkelin kaupungin virastotalo kokoushuone 3 (3 krs) Käsitellyt asiat 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan

Lisätiedot

4 Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta Vesiliikelaitoksen vakituisen ja määräaikaisen henkilöstön määrä

4 Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta Vesiliikelaitoksen vakituisen ja määräaikaisen henkilöstön määrä Mikkeli Pöytäkirja 1/2016 1 (10) Aika 18.02.2016, klo 16:30-18:35 Paikka Sokos Hotel Vaakuna -neuvottelutila, Mikkeli Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Mikkeli Pöytäkirja 6/ (9) Vesiliikelaitoksen johtokunta Aika , klo 17:20-18:40. Käsitellyt asiat

Mikkeli Pöytäkirja 6/ (9) Vesiliikelaitoksen johtokunta Aika , klo 17:20-18:40. Käsitellyt asiat Mikkeli Pöytäkirja 6/2016 1 (9) Aika 29.06.2016, klo 17:20-18:40 Paikka Tertin kartano Käsitellyt asiat 32 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 33 Pöytäkirjan tarkastus 34 Ilmoitusasiat 35 Vesilaitoksen

Lisätiedot

Mikkeli Pöytäkirja 3/ ( 10) Vesiliikelaitoksen johtokunta

Mikkeli Pöytäkirja 3/ ( 10) Vesiliikelaitoksen johtokunta Mikkeli Pöytäkirja 3/2018 1 ( 10) Aika 27.09.2018, klo 17:00-18:00 Paikka Mikkelin kaupungin virastotalo kokoushuone 3 (3krs) Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 16 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Lempäälän Vesi-liikelaitos TA 2017 TA 2018 TS 2019 TS 2020 Investoinnit

Lempäälän Vesi-liikelaitos TA 2017 TA 2018 TS 2019 TS 2020 Investoinnit Lempäälän Vesi-liikelaitos TA 2017 TA 2018 2019 2020 Investoinnit 2018-2020 2 210 000 2 905 000 2 845 000 2 900 000 Investoinnin nimi 2017 2018 2019 2020 Investoinnit 2 210 000 2 905 000 2 845 000 2 900

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin virastotalo, kokoushuone 3 (3. kerros) 24 Haukivuoren jätevedenpuhdistamon ympäristölupa

Mikkelin kaupungin virastotalo, kokoushuone 3 (3. kerros) 24 Haukivuoren jätevedenpuhdistamon ympäristölupa Mikkeli Kokouskutsu 1 (9) Aika 28.05.2015, klo 16:30 Paikka Mikkelin kaupungin virastotalo, kokoushuone 3 (3. kerros) Käsiteltävät asiat 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 22 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Mikkeli Pöytäkirja 3/ (12) Vesiliikelaitoksen johtokunta Aika , klo 17:00-18:05

Mikkeli Pöytäkirja 3/ (12) Vesiliikelaitoksen johtokunta Aika , klo 17:00-18:05 Mikkeli Pöytäkirja 3/2016 1 (12) Aika 15.04.2016, klo 17:00-18:05 Paikka Orimattila, Tuuliharja - kokoustila 2. kerros Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 16 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin virastotalo kokoushuone 3 (3 krs) 11 Toimintasäännön mukaisten toimivaltuuksien täsmentäminen

Mikkelin kaupungin virastotalo kokoushuone 3 (3 krs) 11 Toimintasäännön mukaisten toimivaltuuksien täsmentäminen Mikkeli Pöytäkirja 2/2018 1 (12) Aika 29.05.2018, klo 16:30-17:45 Paikka Mikkelin kaupungin virastotalo kokoushuone 3 (3 krs) Käsitellyt asiat 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 8 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Puhdistamohankeen rahoituksen lähtökohta 2008 ja kehitys 1/4

Puhdistamohankeen rahoituksen lähtökohta 2008 ja kehitys 1/4 Kaupunginvaltuusto 25.5.20015 Liite 1 56 Puhdistamohankeen rahoituksen lähtökohta 2008 ja kehitys 1/4 - Puhdistamohankkeen rahoituksesta on sovittu seuraavaa 2009. Veden käyttömaksuja korotetaan etukäteen

Lisätiedot

Mikkeli Pöytäkirja 2/ (7) Otavan Opiston Liikelaitoksen johtokunta Aika , klo 17:00-18:57

Mikkeli Pöytäkirja 2/ (7) Otavan Opiston Liikelaitoksen johtokunta Aika , klo 17:00-18:57 Mikkeli Pöytäkirja 2/2017 1 (7) Aika 12.10.2017, klo 17:00-18:57 Paikka Otavan Opiston ruokala, kokoustila Aurinkoinen Käsitellyt asiat 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 14 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Mikkeli Kokouskutsu 1 (6) Otavan Opiston Liikelaitoksen johtokunta Aika , klo 17:00

Mikkeli Kokouskutsu 1 (6) Otavan Opiston Liikelaitoksen johtokunta Aika , klo 17:00 Mikkeli Kokouskutsu 1 (6) Aika 12.10.2017, klo 17:00 Paikka Otavan Opiston ruokala, kokoustila Aurinkoinen Käsiteltävät asiat 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 14 Pöytäkirjan tarkastus 15 Vuoden

Lisätiedot

Kaupungin virastotalo, Maaherrankatu 9-11, kokoushuone 3, 3. krs

Kaupungin virastotalo, Maaherrankatu 9-11, kokoushuone 3, 3. krs Mikkeli Pöytäkirja 2/2017 1 (7) Aika 16.02.2017, klo 16:30-17:19 Paikka Kaupungin virastotalo, Maaherrankatu 9-11, kokoushuone 3, 3. krs Käsitellyt asiat 4 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 5 Pöytäkirjan

Lisätiedot

VAKKA-SUOMEN VESI LIIKELAITOS. Talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma 2015-2017

VAKKA-SUOMEN VESI LIIKELAITOS. Talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma 2015-2017 VAKKA-SUOMEN VESI LIIKELAITOS Talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma 2015-2017 Vakka-Suomen Veden johtokunta 2.10.2014 1 Sisällysluettelo Tuloslaskelma 2015-2017... 2 Myyntituotot 2015-2017... 3 Rahoituslaskelma

Lisätiedot

33 Kajaanin Vesi -liikelaitoksen toiminnan ja talouden seurantaraportti

33 Kajaanin Vesi -liikelaitoksen toiminnan ja talouden seurantaraportti Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (10) Aika 05.10.2017, klo 16:15-16:47 Paikka Onnelantie 10 Käsitellyt asiat 30 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 31 Pöytäkirjan tarkastus 32 Viranhaltijoiden

Lisätiedot

Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 7/ (11) Paikka Lehtoniemen jätevedenpuhdistamo, Lehtoniementie 480

Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 7/ (11) Paikka Lehtoniemen jätevedenpuhdistamo, Lehtoniementie 480 Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 7/2017 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 16:00-18:10 Paikka Lehtoniemen jätevedenpuhdistamo, Lehtoniementie 480 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA 2015-2017

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA 2015-2017 JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA 2015-2017 ltjk 25.9.2014 Joensuun Vesi liikelaitoksen toiminnan kuvaus Joensuun Vesi -liikelaitoksen tehtävänä on huolehtia 1.9.2014 voimaan

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1-8 / 2017 Vakka-Suomen Veden johtokunta

Osavuosikatsaus 1-8 / 2017 Vakka-Suomen Veden johtokunta Osavuosikatsaus 1-8 / 2017 Vakka-Suomen Veden johtokunta 21.09.2017 Puhtaan veden tekijät Sisällysluettelo Tuloslaskelma 1-8 / 2017... 1 Rahoituslaskelma 1-8 / 2017... 2 Tavoitteet 2017... 3 Toiminta-ajatus...

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin virastotalo, kokoushuone 2 (2. kerros) 11 Hanhikankaan pohjavesilaitoksen peruskorjaus- ja laajennusurakka, urakan muutos

Mikkelin kaupungin virastotalo, kokoushuone 2 (2. kerros) 11 Hanhikankaan pohjavesilaitoksen peruskorjaus- ja laajennusurakka, urakan muutos Mikkeli Kokouskutsu 1 (11) Aika 31.03.2015, klo 16:30 Paikka Mikkelin kaupungin virastotalo, kokoushuone 2 (2. kerros) Käsiteltävät asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA 2017-2019 ltjk 5.10.2016 Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus Joensuun Vesi -liikelaitoksen tehtävänä on huolehtia vesihuoltolain

Lisätiedot

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA 2019-2021 tpjk 20.9.2018 Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus Joensuun Vesi -liikelaitoksen tehtävänä on huolehtia vesihuoltolain

Lisätiedot

Juuan kunta Vesihuoltolaitos JUUAN KUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN LIIKETALOUDELLINEN ENNUSTE 2012-2030

Juuan kunta Vesihuoltolaitos JUUAN KUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN LIIKETALOUDELLINEN ENNUSTE 2012-2030 Juuan kunta Vesihuoltolaitos JUUAN KUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN LIIKETALOUDELLINEN ENNUSTE 212-23 Juuan kunnan vesihuoltolaitokselle on laadittu liiketaloudellinen analyysi ja kehitysennuste vuoteen 23 saakka.

Lisätiedot

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA

JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA JOENSUUN VESI -LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA 2018-2020 tpjk 28.9.2017 Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus Joensuun Vesi -liikelaitoksen tehtävänä on huolehtia vesihuoltolain

Lisätiedot

Taloussuunnitelma 2019 SISÄLLYS

Taloussuunnitelma 2019 SISÄLLYS Taloussuunnitelma SISÄLLYS 1. UUDENKAUPUNGIN VESI... 1 1.1. Tuloslaskelma... 3 1.2. Veden käyttömaksut ja myyntituotot... 4 1.3. Rahoituslaskelma... 5 1.4. Käyttötalous... 6 1.5. Investoinnit... 8 1.6.

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI ENNAKKO- TILINPÄÄTÖS 2017

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI ENNAKKO- TILINPÄÄTÖS 2017 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI ENNAKKO- TILINPÄÄTÖS Kaupunginhallitus 12.2.2018 SISÄLLYSLUETTELO Sitovuustason olennaiset ylitykset... 1 Yhdistelmä... 2 Pitkä- ja lyhytaikaiset lainat... 3 Verotulot... 4 Palkat

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Tarkastuslautakunta Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Tarkastuslautakunta Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (9) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:45 Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 8 / 2014 Sivu 1

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 8 / 2014 Sivu 1 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 8 / 2014 Sivu 1 Anttolan aluejohtokunta 16.09.2014 Kokoustiedot Aika 16.09.2014 tiistai klo 18.00-19.28 Paikka Anttolan yhtenäiskoulu, luokka 1 Lisätietoja Kokouksen alussa

Lisätiedot

LOIMAAN VESI OSAVUOSIKATSAUS I / 2017

LOIMAAN VESI OSAVUOSIKATSAUS I / 2017 LOIMAAN VESI OSAVUOSIKATSAUS I / 2017 LOIMAAN VESI LOIMAAN VEDEN OSAVUOSIKATSAUS 1 YLEISTÄ Loimaan veden johtosäännössä mainitaan kaupunginvaltuuston ja kuntalain liikelaitokselle määrittämät oikeudet

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Kokouskutsu 4/

Rautavaaran kunta Kokouskutsu 4/ Rautavaaran kunta Kokouskutsu 4/2017 47 Aika 09.11.2017 klo 18:30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Otsikko Sivu 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 49 27 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Jämijärven kunnanviraston kokoushuone

Jämijärven kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: 2.10.2017 Kokoustiedot Aika Maanantai 9.10.2017 klo 17.00 Paikka Jämijärven kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 70 KOKOUKSEN

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Tekninen keskus, 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Tekninen keskus, 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2015 58 Loviisan Vesiliikelaitos AIKA 15.09.2015 klo 17:00-19:46 PAIKKA Tekninen keskus, 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B LÄSNÄ Vainio Nils puheenjohtaja

Lisätiedot

Liikelaitos Salon Vesi, Ehdotus vuoden 2018 talousarvioksi 1321/ /2017

Liikelaitos Salon Vesi, Ehdotus vuoden 2018 talousarvioksi 1321/ /2017 Liikelaitos Salon Vesi, Ehdotus vuoden 2018 talousarvioksi 1321/02.02.00.01/2017 Liikelaitos Salon Veden toimintastrategia 2018-2021 Liikelaitos Salon Vesi toimittaa asiakkailleen hyvälaatuista puhdasta

Lisätiedot

Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus

Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus JOENSUUN VESI -LIIKELAITOS Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus Joensuun Vesi -liikelaitoksen tehtävänä on huolehtia vesihuoltolain mukaisesti kaupungin vesihuollosta, joka sisältää vedentuotannon

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (7) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (7) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (7) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-15:50 Paikka Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2. krs (Suurmestar) Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Marjatta

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 12) Tekninen lautakunta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 12) Tekninen lautakunta Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/2019 1 ( 12) Aika 20.03.2019, klo 16:03-17:29 Paikka Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone Käsitellyt asiat 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 21 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin virastotalo kokoushuone 2 (2. krs)

Mikkelin kaupungin virastotalo kokoushuone 2 (2. krs) Mikkeli Pöytäkirja 5/2016 1 (11) Aika 25.05.2016, klo 16:30-18:15 Paikka Mikkelin kaupungin virastotalo kokoushuone 2 (2. krs) Käsitellyt asiat 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 27 Pöytäkirjan

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNGIN TALOUSARVIO LOIMAAN KAUPUNGIN VESIHUOLTOLIIKELAITOKSEN KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 2010

LOIMAAN KAUPUNGIN TALOUSARVIO LOIMAAN KAUPUNGIN VESIHUOLTOLIIKELAITOKSEN KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 2010 LOIMAAN KAUPUNGIN TALOUSARVIO 2010 1 LOIMAAN KAUPUNGIN VESIHUOLTOLIIKELAITOKSEN KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 2010 Toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet 2010 Kaupunginvaltuuston hyväksymät Loimaan kaupungin

Lisätiedot

73 Esitys Tampereen Vesi Liikelaitoksen vuoden 2017 talousarvion investointiraamin korottamisesta

73 Esitys Tampereen Vesi Liikelaitoksen vuoden 2017 talousarvion investointiraamin korottamisesta Tampere Pöytäkirja 12/2017 1 (8) Aika 10.11.2017, klo 15:30-16:05 Paikka Ahlmanin kartano Käsitellyt asiat 71 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 72 Pöytäkirjan tarkastus 73 Esitys Tampereen Vesi

Lisätiedot

Tuusulan kunta Pöytäkirja 2/ ( 6) Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta

Tuusulan kunta Pöytäkirja 2/ ( 6) Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta Tuusulan kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 6) Aika 28.02.2019, klo 16:45-17:30 Paikka Tuusulan Seurakuntakeskus, Rykmentintie 34 Käsitellyt asiat 6 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 7 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Laskutusjakso 3 kuukautta, paitsi suurkuluttajille 1 kuukausi

Laskutusjakso 3 kuukautta, paitsi suurkuluttajille 1 kuukausi 1 12.4.2016 OSAVUOSIKATSAUS 1.1.- 31.3.2016 A. Talous Käyttötalous 1 000 Tot 3/2015 TA 2016 Tot 3/2016 % ta:sta Muutos 15-16 Muutos % Tuotot 3 479 15 478 3 601 23,3 122 3,4 Kulut -1 435-7 581-1 628 21,5-193

Lisätiedot

ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TALOUSARVIO 2013 SEKÄ TALOUSSUUNNITELMA 2013 2015

ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TALOUSARVIO 2013 SEKÄ TALOUSSUUNNITELMA 2013 2015 ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TALOUSARVIO 2013 SEKÄ TALOUSSUUNNITELMA 2013 2015 Toiminta-ajatus Espoo Kaupunkitekniikka-liikelaitos rakentaa ja ylläpitää katu- ja viheralueita sekä kiinteistöjen

Lisätiedot

ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA

ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 2017 ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS Toiminta Espoo Kaupunkitekniikka-liikelaitos rakentaa ja ylläpitää kustannustehokkaasti

Lisätiedot

Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 4/ (8)

Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 4/ (8) Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 4/2017 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 16:00-16:30 Paikka Itkonniemen vesilaitos, Itkonniemenkatu 81 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Eero Eloranta,

Lisätiedot

Talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille

Talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille Nrj Vesi jk 6.9.2017 36 Liite nro 2 Talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille 2018-2020 Nurmijärven Vesi-liikelaitos 0 Tuloslaskelma TP 2016 TA+muutokset 2017 1 TA 2018 2019 2020 Liikevaihto 7 427 111

Lisätiedot

KAJAANIN VESI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

KAJAANIN VESI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ KAJAANIN VESI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 9.12.2008 1. luku YLEISTÄ 1 Soveltamisala Tätä johtosääntöä sovelletaan Kajaanin kaupungin ylläpitämän, kunnallisena liikelaitoksena

Lisätiedot

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 4/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 14.12.2018 klo 13.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski,

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN TOIMINTAKERTOMUS

MERIKARVIAN KUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN TOIMINTAKERTOMUS MERIKARVIAN KUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2018 Sisällysluettelo 1. TOIMINTAKERTOMUS... 3 1.1. KATSAUS VUOTEEN 2018... 3 1.2. ORGANISAATIO... 3 1.3. TOIMINNAN JA TALOUDEN KEHITYS... 3 2. TALOUS...

Lisätiedot

JOHTOKUNNAN PEREHDYTTÄMINEN JÄRVENPÄÄN VESI 2017

JOHTOKUNNAN PEREHDYTTÄMINEN JÄRVENPÄÄN VESI 2017 JOHTOKUNNAN PEREHDYTTÄMINEN JÄRVENPÄÄN VESI 2017 MUISTITIKUN KANSIOSISÄLTÖ TIETOPAKETTI JÄRVENPÄÄN VEDESTÄ JA SEN TOIMINNASTA YLEISTÄ Järvenpään kaupungin vesiliikelaitoksen käyttämä nimi on Järvenpään

Lisätiedot

122 Toiminnan ja talouden seuranta 2015, tekninen lautakunta

122 Toiminnan ja talouden seuranta 2015, tekninen lautakunta Mikkeli Kokouskutsu 1 (8) Aika 01.09.2015, klo 16:30 Paikka Kaupungintalo 2 krs., lautakuntien kokoushuone Käsiteltävät asiat 118 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 119 Pöytäkirjan tarkastus 120

Lisätiedot

Kuopion Vesi Liikelaitos Haapaniementie 30 PL KUOPIO TILINPÄÄTÖSTIEDOT

Kuopion Vesi Liikelaitos Haapaniementie 30 PL KUOPIO   TILINPÄÄTÖSTIEDOT Kuopion Vesi Liikelaitos Haapaniementie 30 PL 1097 70111 KUOPIO www.kuopionvesi.fi TILINPÄÄTÖSTIEDOT 2017 2 TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS Kuopion Veden vesihuollon toiminta-alue on laajentunut viimeisen kymmenen

Lisätiedot

Kuopion Vesi Liikelaitos Suokatu 42 PL KUOPIO TILINPÄÄTÖSTIEDOT

Kuopion Vesi Liikelaitos Suokatu 42 PL KUOPIO  TILINPÄÄTÖSTIEDOT Kuopion Vesi Liikelaitos Suokatu 42 PL 1097 70111 KUOPIO www.kuopionvesi.fi TILINPÄÄTÖSTIEDOT 2016 2 TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS Kuopion Veden vesihuollon toiminta-alue on laajentunut viimeisen kymmenen vuoden

Lisätiedot

Koukun Helmi, Rauhaniementie 19, kabinetti Järvi ja Terassi. 18 Tampereen Voimia Liikelaitoksen kuukausiraportti

Koukun Helmi, Rauhaniementie 19, kabinetti Järvi ja Terassi. 18 Tampereen Voimia Liikelaitoksen kuukausiraportti Tampere Pöytäkirja 3/2016 1 (13) Aika 20.12.2016, klo 16:30-17:56 Paikka Koukun Helmi, Rauhaniementie 19, kabinetti Järvi ja Terassi Käsitellyt asiat 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 17 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2018 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 9:00-10:50 Paikka Kuopion Vesi Liikelaitos, Haapaniementie 30 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka Kontiainen,

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 2/ ( 9) Kajaanin kaupunginteatteri - liikelaitoksen johtokunta

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 2/ ( 9) Kajaanin kaupunginteatteri - liikelaitoksen johtokunta Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 2/2019 1 ( 9) Aika, klo 15:01-16:34 Paikka Kaupunginteatteri, Kauppakatu 14 Käsitellyt asiat 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 14 Pöytäkirjan tarkastus 15 alueteatteri

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 5 / 2014 Sivu 1

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 5 / 2014 Sivu 1 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 5 / 2014 Sivu 1 Kokoustiedot Aika 04.11.2014 klo 16.30-19.10 Paikka Lisätietoja Kaupungin virastotalo, kokoushuone 3 (3. krs.) Prosessisuunnitelman esittely: Jyri Rautiainen,

Lisätiedot

MIKKELIN VESILAITOKSEN MAKSUT JA PALVELUHINNASTO

MIKKELIN VESILAITOKSEN MAKSUT JA PALVELUHINNASTO MIKKELIN VESILAITOKSEN MAKSUT JA PALVELUHINNASTO 2015 MAKSUT MIKKELIN VESILAITOKSEN VESI- JA JÄTEVESIMAKSUT 1.1.2015 (sis. alv 24 %) - vesimaksu 2,03 e/m 3 - jätevesimaksu 2,91 e/m 3 Vesi- ja jätevesimaksuista

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2018

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2018 1 KOKOUSAIKA 14.11.2018 klo 9:00 15.00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone 2 LÄSNÄ Hirvinen Esa, puheenjohtaja Niemi Pauli, varapuheenjohtaja Puurula Merja, jäsen Paasovaara Marko, sihteeri, tilintarkastaja

Lisätiedot

49 Kajaanin Vesi -liikelaitoksen toiminnan ja talouden seurantaraportti

49 Kajaanin Vesi -liikelaitoksen toiminnan ja talouden seurantaraportti Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 6/2017 1 (14) Aika 13.12.2017, klo 13:30-13:57 Paikka Onnelantie 10 Käsitellyt asiat 46 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 47 Pöytäkirjan tarkastus 48 Viranhaltijoiden

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2018 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-17:20 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

22 Arviointiseminaari , tarkastuslautakunta

22 Arviointiseminaari , tarkastuslautakunta Mikkeli Pöytäkirja 3/2017 1 (10) Aika 17.10.2017, klo 16:00-17:32 Paikka Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone, 2. krs Käsitellyt asiat 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 18 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Tarkastettu pöytäkirja on nähtävänä kaupungin verkkosivulla klo 9:00 lähtien

Tarkastettu pöytäkirja on nähtävänä kaupungin verkkosivulla klo 9:00 lähtien Jämsän kaupunki Pöytäkirja 9/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika 22.11.2018 klo 15:30-18:40 Paikka Talouspalvelujen kokoushuone, Talvialantie 2, 2 krs Läsnäolleet Kokko Jyrki puheenjohtaja Niivee Esa varapuheenjohtaja

Lisätiedot

23 Talousarvio 2016 / Käyttötalous / tukipalvelulautakunta. 24 Teknisen johtajan ajankohtaiskatsaus / tukipalvelulautakunta

23 Talousarvio 2016 / Käyttötalous / tukipalvelulautakunta. 24 Teknisen johtajan ajankohtaiskatsaus / tukipalvelulautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 5/2015 1 (10) Aika 29.10.2015, klo 17:30-18:39 Paikka Kunnantalo, teknisen johtajan huone Käsitellyt asiat 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 22 Pöytäkirjan tarkastus 23

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Tekninen keskus. 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B. MUUT Karlsson Mikael hallituksen edustaja

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Tekninen keskus. 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B. MUUT Karlsson Mikael hallituksen edustaja LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Loviisan Vesiliikelaitos AIKA 31.01.2017 klo 17:00-18:40 PAIKKA Tekninen keskus. 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B. LÄSNÄ Vainio Nils puheenjohtaja

Lisätiedot

TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 2015

TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 2015 TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 215 TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA Käyttötalous ja rahoitus Vuoden 215 käyttösuunnitelmassa liikevaihto on 197,7 milj. euroa, talousarviossa

Lisätiedot

20 Kajaanin Vesi -johtokunnan tiedoksi merkittävät asiat v. 2017

20 Kajaanin Vesi -johtokunnan tiedoksi merkittävät asiat v. 2017 Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (8) Aika 31.05.2017, klo 12:04-12:41 Paikka Onnelantie 10 Käsitellyt asiat 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 15 Pöytäkirjan tarkastus 16 Viranhaltijoiden

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (11) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (11) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2018 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:20 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

TAMPEREEN VESI LIIKELAITOS VUODEN 2018 TALOUSARVIO JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMA

TAMPEREEN VESI LIIKELAITOS VUODEN 2018 TALOUSARVIO JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMA TAMPEREEN VESI LIIKELAITOS VUODEN 2018 TALOUSARVIO JA VUOSIEN 2019-2021 TALOUSSUUNNITELMA Tampereen Vesi Liikelaitoksen johtokunta 7.9.2017 1 2 TAMPEREEN VESI Tampereen Vesi tuottaa toiminta-alueensa vesihuoltopalvelut

Lisätiedot

Tampereen Veden talous

Tampereen Veden talous 3.3 Tampereen Veden tase VASTAAVAA 31.12.2015 31.12.2014 PYSYVÄT VASTAAVAT Aineelliset hyödykkeet Rakennukset 8 205 474,19 8 661 352,05 Kiinteät rakenteet ja laitteet 103 247 712,04 99 123 603,03 Koneet

Lisätiedot

SIPOON VESIHUOLTOLIIKELAITOS

SIPOON VESIHUOLTOLIIKELAITOS SIPOON VESIHUOLTOLIIKELAITOS Johtosääntö Sipoon kunta Sisällys 1 Liikelaitoksen nimi... 2 2 Liikelaitoksen toimiala... 2 3 Johtokunnan kokoonpano... 2 4 Johtokunnan tehtävät ja ratkaisuvalta... 2 5 Esittely...

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN JÄTEHUOLTO LIIKELAITOS. Talouden ja tavoitteiden toteutuminen 1-4 / 2011

UUDENKAUPUNGIN JÄTEHUOLTO LIIKELAITOS. Talouden ja tavoitteiden toteutuminen 1-4 / 2011 UUDENKAUPUNGIN JÄTEHUOLTO LIIKELAITOS Talouden ja tavoitteiden toteutuminen 1-4 / Uudenkaupungin Jätehuollon johtokunta 24.5. Tuloslaskelma 1-4/ 1-4/2010 Arvio 1-4/ Poikkeama Käytön % Toteutuma arvio Liikevaihto

Lisätiedot

Kuopion Vesi Liikelaitos Haapaniementie KUOPIO TILINPÄÄTÖSTIEDOT

Kuopion Vesi Liikelaitos Haapaniementie KUOPIO   TILINPÄÄTÖSTIEDOT Kuopion Vesi Liikelaitos Haapaniementie 30 70100 KUOPIO www.kuopionvesi.fi TILINPÄÄTÖSTIEDOT 2018 2 TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS Kuopion Veden vesihuollon toiminta-alue on laajentunut viimeisen kymmenen vuoden

Lisätiedot

Tampereen Veden talous

Tampereen Veden talous 3.3 Tampereen Veden tase VASTAAVAA 31.12.2014 31.12.2013 PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Muut pitkävaikutteiset menot 0,00 0,00 0,00 0,00 Aineelliset hyödykkeet Rakennukset 8 661 352,05 9 211

Lisätiedot

65 Tampereen Veden laatu- ja ympäristöjärjestelmän esittely. 67 Tampereen Veden 2017 palvelu- ja vuosisuunnitelman toteuma 31.8.

65 Tampereen Veden laatu- ja ympäristöjärjestelmän esittely. 67 Tampereen Veden 2017 palvelu- ja vuosisuunnitelman toteuma 31.8. Tampere Pöytäkirja 11/2017 1 (12) Aika 19.10.2017, klo 15:30-18:30 Paikka Tampereen Veden neuvotteluhuone Käsitellyt asiat 62 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 63 Pöytäkirjan tarkastus 64 Läsnäolo-

Lisätiedot

TA 2013 Valtuusto

TA 2013 Valtuusto TA 2013 Valtuusto 12.11.2012 26.11.2012 www.kangasala.fi 1 26.11.2012 www.kangasala.fi 2 TALOUSARVIO 2013 Muutos % ml. vesilaitos TA 2013 TA 2012/ milj. TA 2013 Kokonaismenot 220,3 5,7 ulkoiset Toimintakulut

Lisätiedot

Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 11/2014 1 (11)

Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 11/2014 1 (11) Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 11/2014 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 16:00-17:00 Paikka Scandic Hotelli Kuopio, Satamakatu 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Eero Eloranta,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 5/ (9) Kuopion Veden toimitila, Haapaniementie 30, NH Roihu

Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 5/ (9) Kuopion Veden toimitila, Haapaniementie 30, NH Roihu Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 5/2018 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 16:00-16:30 Paikka Kuopion Veden toimitila, Haapaniementie 30, NH Roihu Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Eero

Lisätiedot

Kuopion Vesi Liikelaitos Suokatu 42 PL 1097 70111 KUOPIO www.kuopionvesi.fi TILINPÄÄTÖSTIEDOT

Kuopion Vesi Liikelaitos Suokatu 42 PL 1097 70111 KUOPIO www.kuopionvesi.fi TILINPÄÄTÖSTIEDOT Kuopion Vesi Liikelaitos Suokatu 42 PL 1097 70111 KUOPIO www.kuopionvesi.fi TILINPÄÄTÖSTIEDOT 2015 2 TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS Kuopion Veden vesihuollon toiminta-alue on laajentunut viimeisen kymmenen vuoden

Lisätiedot

Kankaanpään kaupunki. Tilinpäätös kaupunginkamreeri

Kankaanpään kaupunki. Tilinpäätös kaupunginkamreeri Kankaanpään kaupunki Tilinpäätös 2016 1 Tilinpäätösaineisto 1. Tilinpäätös Tasekirja Toimintakertomus Toteutumisvertailu Tilinpäätöslaskelmat Liitetiedot Eriytetyt tilinpäätökset Allekirjoitukset ja merkinnät

Lisätiedot

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 2/ Kouvolan Veden johtokunta Aika klo 16:30-18:51

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 2/ Kouvolan Veden johtokunta Aika klo 16:30-18:51 Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 2/2014 22 Kouvolan Veden johtokunta 27.02.2014 Aika 27.02.2014 klo 16:30-18:51 Paikka Kouvolan Veden neuvotteluhuone, Savonkatu 16 Läsnä Luettelon mukaan Pykälät 15-23 Allekirjoitukset

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 2 /2010. TEKNINEN LAUTAKUNTA s 7 KOKOUSTIEDOT. Keskiviikko 7.4.2010 kello 16.30-17.55

RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 2 /2010. TEKNINEN LAUTAKUNTA s 7 KOKOUSTIEDOT. Keskiviikko 7.4.2010 kello 16.30-17.55 RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 2 /2010 TEKNINEN LAUTAKUNTA s 7 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 7.4.2010 kello 16.30-17.55 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Kankaanpään kaupunki. Tilinpäätös kaupunginkamreeri

Kankaanpään kaupunki. Tilinpäätös kaupunginkamreeri Kankaanpään kaupunki Tilinpäätös 2017 1 Tilinpäätösaineisto 1. Tilinpäätös Toimintakertomus Toteutumisvertailu Tilinpäätöslaskelmat Liitetiedot Eriytetyt tilinpäätökset Allekirjoitukset ja merkinnät Luettelot

Lisätiedot

Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli

Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli Mikkeli Pöytäkirja 24/2016 1 (9) Aika 21.04.2016, klo 14:05-15:17 Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuoneenkatu 8-10, 50100 Mikkeli Käsitellyt asiat 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

14 Talouden toteutuminen 30.6.2015 / tukipalvelulautakunta. 15 Talousarvio 2016 / käyttötalous / tukipalvelulautakunta

14 Talouden toteutuminen 30.6.2015 / tukipalvelulautakunta. 15 Talousarvio 2016 / käyttötalous / tukipalvelulautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 3/2015 1 (9) Aika 11.08.2015, klo 17:30-18:16 Paikka Kunnantalo, teknisen johtajan huone Käsitellyt asiat 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjan tarkastus 14 Talouden

Lisätiedot

Vuoden 2016 talousarvion määrärahojen ylitykset. Määrärahojen ylityksiä on seuraavasti: Käyttötalousosa Tuotot/kulut Määräraha Toteuma Ylitykset

Vuoden 2016 talousarvion määrärahojen ylitykset. Määrärahojen ylityksiä on seuraavasti: Käyttötalousosa Tuotot/kulut Määräraha Toteuma Ylitykset SJK/387/02.02.00/2015 Kh 13.3.2017, 99 Vuoden 2016 talousarvion määrärahojen ylitykset Kuntalain 110 :ssä todetaan, että kunnan toiminnassa ja taloudenhoidossa on noudatettava talousarviota. Siihen tehtävistä

Lisätiedot

5. Eriytetyt tilinpäätökset

5. Eriytetyt tilinpäätökset 5. Eriytetyt tilinpäätökset 5.1. Vesihuoltolaitos: kirjanpidollisesti eritytetty taseyksikkö Siilinjärven kunnan vesihuoltolaitos on laskennallisesti kunnan toiminnasta eriytetty taseyksikkö. Toiminnasta

Lisätiedot

VESIHUOLTOLIIKELAITOS Osavuosikatsaus tammi-huhtikuu 2018

VESIHUOLTOLIIKELAITOS Osavuosikatsaus tammi-huhtikuu 2018 VESIHUOLTOLIIKELAITOS Osavuosikatsaus tammi-huhtikuu 28 Olennaiset tapahtumat vesihuoltoliikelaitoksessa Ensimmäinen vuosikolmannes sujui normaalivuoden mukaisesti. Vedenkäyttö jatkoi viime vuosien tapaan

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4 / 2016

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4 / 2016 Tekninen jaosto 4.4.2016 AIKA Maanantai 4.4.2016 kello 18.00-21.15 PAIKKA Teknisen toimiston kokoushuone (Kestintie 3, 37370 Narva) KÄSITELLYT ASIAT Otsikko 28 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1.-30.6.2017 Hallinto- ja talouspalvelut 12.9.2017 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.6.2017 Ulvilan kaupungin toimintamenot olivat 1.1-30.6.2017

Lisätiedot

32 Talousarvion toteutumisen seuranta 2017, kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta

32 Talousarvion toteutumisen seuranta 2017, kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta Mikkeli Pöytäkirja 4/2017 1 (10) Aika 26.04.2017, klo 16:59-18:01 Paikka Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone, 2. krs. Käsitellyt asiat 28 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 29 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Pöytäkirja :07

Pöytäkirja :07 Mikkeli Tekninen lautakunta Pöytäkirja 01.09.2015 6/2015 1(9) Aika 01.09.201 5, klo 16:30-17:07 Paikka Kaupungintalo 2 krs., lautakuntien kokoushuone Käsitellyt asiat 118 119 120 121 122 Kokouksen laillisuusja

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1-8/2016

Osavuosikatsaus 1-8/2016 Oheismateriaali nro 1 Osavuosikatsaus 1-8/2016 Liikelaitos Vastuuhenkilö Tilaliikelaitos Toimitilajohtaja Timo Oksanen Toiminta ja siinä tapahtuneet olennaiset muutokset Tilaliikelaitos huolehtii Kouvolan

Lisätiedot