Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma vuodelle 2013

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma vuodelle 2013"

Transkriptio

1 Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma vuodelle 2013 Pääsektori Ylioppilaskunnan vuoden 2013 toimintasuunnitelman läpileikkaavana teemana ovat tilat. Tamyn uusista tiloista tehdään opiskelijoille helposti saavutettavat ja lähestyttävät. Kartoitetaan perusteellisesti uusien tilojen käyttömahdollisuuksia ja tiloja palveluna opiskelijoille. Otetaan tilankäytön suunnitteluun mukaan edustajisto, järjestöt ja jäsenistö. Luodaan toimiva konsepti yo-talon jatkokäytölle yhdessä TTYY:n, Tampereen ylioppilastalosäätiön ja kaupungin kanssa. Otetaan suunnitteluun mukaan myös edustajisto, järjestöt ja jäsenistö. Selvitetään voidaanko Tamko ja Opiskelijan Tampere ry ottaa mukaan suunnittelutyöhon. Keskustellaan aktiivisesti yliopiston ja Suomen yliopistokiinteistöjen kanssa yliopiston tilojen kehittämisestä joustavan opiskelun ja järjestöjen toiminnan näkökulmasta. Vaikutetaan yliopistoon, jotta tilat olisivat myös opiskelijoiden ympärivuorokautisessa käytössä. Vaikutetaan yliopistoon ja Unipoli-verkostoon, jotta liikuntatiloja saataisiin Kauppiin. Osallistutaan tiedetapahtumaan Valoa pimeyteen teemalla yliopisto julkisena tilana ja oppimisympäristönä. Keskustellaan TTYY:n, Tamkon ja Suomen yliopistokiinteistöjen kanssa yhteistyöstä. Kartoitetaan pääsihteerin sekä yleis- ja taloustoimiston työntekijöiden tehtävänkuvat ja muokataan niitä tarvittaessa uuden strategian ja linjapaperin tavoitteiden mukaiseksi. Selvitetään henkilöresurssivaihtoehdot, joille Aviisin toiminta voi jatkossa perustua ja linjataan näiden vaihtoehtojen pohjalta toiminnan perusperiaatteet. (Siirtynyt edelliseltä vuodelta.) Kartoitetaan ylioppilaskunnan jäsenistölle tarjoamat palvelut ja mietitään niistä järkevä kokonaisuus suhteessa uusiin tiloihin ja kysyntään. Vaikutetaan siihen, että Campus Conexus- hanketta jatketaan. Osallistutaan uuden Campus Conexus -hankkeen suunnitteluun ja hakemuksen tekemiseen, mikäli hankkeessa tällä hetkellä mukana olevat tahot päättävät uutta hanketta hakea.

2 Jatketaan opiskelijakortin kehittämistä ja seurataan Lyyra-kortin kehitystä. (Siirtynyt edelliseltä vuodelta.) Talous Mietitään Karpek Oy:n organisaatio, mahdolliset käyttötarkoitukset ja rahoitus. Päivitetään Tamyn sijoitusstrategia ottaen huomioon eettisen sijoittamisen mahdollisuudet. Yritysyhteistyö Edustajistolle tehdään kattava selonteko yritysyhteistyösopimusten tuottamista tuloksista. Selonteossa kartoitetaan ainakin sopimusten tuottamaa taloudellista hyötyä, opiskelijoiden kokemuksia yhteistyön laadusta sekä sitä, millä tavalla sopimukset vastaavat opiskelijoiden tarpeisiin ja Tamyn arvoihin. Selonteon pohjalta käydään lähetekeskustelu edustajiston kokouksessa. Selonteon tulokset ja lähetekeskustelu otetaan huomioon uusittaessa voimassa olevia yhteistyösopimuksia. Järjestetään Tamyn piirissä toimiville yhdistyksille koulutuksia yritysyhteistyön ja suhdetoiminnan saralta. Kartoitetaan yhteistyökumppaneiden mahdollisuuksia tarjota opinnäytetyöaiheita, harjoittelupaikkoja ja ekskursioita opiskelijoille. Koulutuspolitiikka Koulutuspoliittisen sektorin pääpainoalueena on uusien tutkinto-ohjelmien käynnistymisen seuranta ja uusien hallinnollisten rakenteiden toimivuuden edistäminen. Ylioppilaskunta vakiinnuttaa säännölliset tapaamiset yksiköiden johdon, opintoasiainpäälliköiden ja opiskelijoiden kesken. Erityistä huomiota kiinnitetään opiskelijaedustukseen ja demokratian sekä hyvän hallinnon toteutumiseen. Opiskelijoiden oikeusturva Vaikutetaan opiskelijavalintauudistuksen käyttöönotossa yliopistoon, jotta se olisi mahdollisimman yhdenvertainen ja että opiskelijavalintakiintiöt ja erillisvalinta mahdollistaisivat myös liikkuvuuden korkeakoulujen välillä ja yliopiston sisällä. Jo sisään otetuille opiskelijoille luodaan yliopiston tasolla selkeät käytänteet siitä, kuinka alan vaihtaminen tapahtuu ilman, että opiskelija joutuu osallistumaan pääsykokeisiin toisessa hakukiintiössä. Sisäisistä siirtymistä tehdään mahdollisimman helpot ja joustavat toimivien AHOTkäytäntöjen avulla. Seurataan sähköisen plagioinnintunnistamisjärjestelmän käyttöönottoa ja vaikutetaan, että yksiköihin luodaan yhteiset käytännöt ja opettajat koulutetaan sen käyttöön.

3 Plagioinnintunnistamisjärjestelmän tulee toimia opiskelijoiden ohjauksen apuna. Varmistetaan, että yksiköissä on toimivat ja oikeudenmukaiset pelisäännöt opintoajan lisäajan myöntämisessä. Edistetään oikeusturva-asioita käsittelevän riippumattoman hallintoelimen muodostamista Tampereen yliopistoon. Opintojen suunnittelu ja eteneminen Vaikutetaan yliopistoon opiskelijapalautejärjestelmien ja palautteen hyödyntämisen parantamiseksi ja systematisoimiseksi tutkinto-ohjelmissa: Palautejärjestelmä on mahdollisimman avoin ja läpinäkyvä ja sitä hyödynnetään opetussuunnitelmatyöryhmissä. Opiskelijapalaute otetaan huomioon laadunvarmistuksessa. Kartoitetaan eri tieteenalojen vertaisoppimisen ja joustavan opiskelun käytäntöjä, kootaan ne ja tiedotetaan niistä opiskelijajärjestöjä, opiskelijoita ja yksiköitä. Opiskelijaedustajat ja ainejärjestötoimijat Halloped-koordinaatioon haetaan toimivia käytänteitä muista ylioppilaskunnista. Panostetaan hallopedien kouluttamiseen ja varmistetaan, että jokaisella on tiedossa hallopedin velvollisuudet. Toimitaan hallopedien jatkuvana tukena. Parannetaan Tamyn tukea opetussuunnitelmatyöryhmien opiskelijajäsenille kokoamalla Tamyn Hallopedioppaaseen erillinen opiskelijanäkökulmasta tehdyn opetussuunnitelmatyön opas opiskelijajäsenten työskentelyn avuksi ja perehdytyksen materiaaliksi. Yliopiston strategian ja rakennemuutosten vaikutusten tarkastelu Vaikutetaan yliopiston strategian välitarkasteluun ja tulevaan strategiaan yhteistyössä yliopiston hallituksen ja kollegion opiskelijaedustajien kanssa. Varmistetaan, että täydennyskoulutuksen ja tilauskoulutuksen lisääminen sekä avoimen yliopiston opetuksen tuominen yksiköihin ei vähennä maksuttomaan tutkintokoulutukseen käytettäviä resursseja eikä heikennä tutkinto-opiskelijoiden asemaa tai opetuksen laatua. Seurataan uuden rahoitusmallin ja yliopistoindeksin jäädyttämisen vaikutuksia tieteenalayksiköissä ja erillisyksiköissä. Varmistetaan, ettei laskennallista osuutta nosteta niin paljon, että se koituu joidenkin yksiköiden kohtaloksi. Työllisyys Tamy vaikuttaa yliopistoon, jotta opiskelijoiden suorittamien harjoittelujen käytäntöjä yhtenäistetään niin, että opiskelijat ovat tasa-arvoisessa asemassa tutkinto-ohjelmittain. Tamy tekee yliopistolla pidettävien yrityspäivien yhteydessä ura- ja rekrytointipalveluiden sekä järjestöjen kanssa yhteistyössä työelämätapahtuman. Selvitetään ainejärjestöjen yhteydet ammattiliittoihin ja kartoitetaan olemassa olevia hyviä

4 käytäntöjä yhteydenpidossa ainejärjestöjen ja ammattiliittojen välillä. Kansainväliset asiat Vaikutetaan Tampereen yliopistoon, jotta tilauskoulutuksen järjestämisestä ja tavoitteista käydään koko yliopiston sisällä periaatteellista keskustelua. Tehdään yhteistyötä koko opiskelijaliikkeen voimin lukukausimaksukokeilun lakkauttamiseksi. Osallistutaan laajasti keskusteluun maksuttomasta koulutuksesta. Vaikutetaan SYL:oon, jotta se selvittää vuonna 2013 yhteistyössä SAMOK:in ja SAKKi ry:n kanssa, mitä mahdollisia puolia ja seurauksia maksuttoman koulutuksen ajamisella perustuslakiin on. Etsitään synergiaetuja kv- ja kansallisen tuutoroinnin välille yhdessä yliopiston ja järjestötoimijoiden kanssa aine- ja yksikköjärjestöjen olemassaolevia käytäntöjä hyödyntäen. Tavoitteena on kv-opiskelijoiden parempi integraatio yliopistoyhteisöön ja suomalaisopiskelijoiden kotikansainvälistyminen. Selvitetään, millaisia ongelmia kieliopintojen saatavuudessa on ja vaikutetaan yliopistoon kielikeskuksen resurssien parantamiseksi. Kehitysyhteistyö Vakiinnutetaan kehitysyhteistyöhankkeen tiedotus- ja varainkeruukäytäntöjä kv-sektorin ja kehyvaliokunnan osalta yhteistyössä suhdetoimintakoordinaattorin kanssa perusteellisesti. Haetaan ulkoasiainministeriöltä rahoitusta uuteen kehitysyhteistyöhankkeeseen vuosille Sosiaalipolitiikka Vahvistetaan perheellisten opiskelijoiden yhteistyötä ja verkostoja. Varmistetaan yhteistyössä TTYY:n ja Tamkon kanssa, että Tampereen kaupungin asumisyhteisöjen ohjausraportin mukainen Kiinteistö Oy Opintantereen ja Pirkan opiskelija-asunnot Oy:n mahdollinen fuusio ei heikennä opiskelijoiden asuntotilannetta. Nostetaan soluasumisen profiilia: Tamyn tulee vaikuttaa siihen, että TOAS rakentaa solukohteita myös keskusta-alueelle ja pohtii soluasumisen uusia järjestelyitä. YTHS:n terveyden edistämisen teema vuonna 2013 on opiskeluterveys ja syrjäytymisen ehkäiseminen. Järjestetään yhteistyössä matalan kynnyksen toimintaa ja kehitetään malleja syrjäytymisvaarassa olevien tunnistamiseksi aikaisessa vaiheessa. Edistetään YTHS:n ja kaupungin sosiaalitoimen yhteistyötä, jotta opiskelijat saisivat helpommin sosiaalitoimen palveluita.

5 Edistetään perustulon saamista koko ylioppilasliikkeen pitkän ajan tavoitteeksi ja tiedotetaan opiskelijoita ajankohtaisista perustuloasioista. Kunnallispolitiikka Vakiinnutetaan opiskelijoiden yhteistyö uuden valtuuston avaintoimijoiden kanssa ja ajetaan erityisesti opiskelijoiden osallistamista päätöksiin valmisteluvaiheessa. Luodaan pohja kupo-ohjelman tavoitteiden edistämiseksi ja seuraamiseksi valtuustokauden aikana. Edistetään perheen ja opiskelun yhteensovittamista erityisesti päivähoitopalvelujen joustavuuden osalta. Kehitetään yhteistyötä kaupungista työllisyydestä vastaavien toimijoiden kanssa. Tamy järjestää joulukuussa uudella toimistolla glögit, johon kutsutaan muun muassa Tampereen kaupungin ja maakuntaliiton johtohenkilöitä, kunnallispolitiikan toimijoita sekä Tampereen korkeakoulujen ja opiskelijakuntien keskeisiä vaikuttajia. Glögeistä pyritään tekemään perinne, jolla luodaan ja ylläpidetään yhteistyösuhteita ylioppilaskunnan kannalta keskeisiin tahoihin. Yhdenvertaisuus Kartoitetaan Tampereen esteettömyystilanne eli laaditaan lista esteettömistä kahviloista, baareista, saunatiloista jne. Tamyn ja järjestöjen käyttöön. Lobataan samalla yrityksiä edistämään esteettömyyttä. Edistetään Tamyn sisäistä yhdenvertaisuustoimintaa uuden yhdenvertaisuussuunnitelman tavoitteiden mukaisesti mm. koulutusten ja infopakettien muodossa. Ympäristö Dodo-yhteistyönä tehdään kaupunkirakenteen ekologisuuteen liittyvää kunnallista lobbausta. Vaikutetaan siihen, että yliopistolle saadaan polkupyörien renkaiden täyttömahdollisuus. Järjestetään ympäristöpäivät, joita järjestämään palkataan projektisihteeri. Liikunta Seurataan valtakunnallisen liikuntajärjestökentän muutosta ja vaikutetaan opiskelijaliikunnan organisoimiseksi tarkoituksenmukaisimmalla tavalla. Tuutorointi Vaikutetaan siihen, että yliopisto käynnistäisi ja koordinoisi tuutoreiden rekrytoinnin yhdessä ainejärjestöjen kanssa. Edistetään yhtenäisten kattavampien tuutorointikäytäntöjen saamista kaikkiin yksiköihin. Vaikutetaan yliopistoon tuutoroinnin järjestämiseksi maisterivaiheensa aloittaville

6 opiskelijoille. Järjestetään tuutoreille vertaistukea ja tutustumismahdollisuuksia tarjoava tilaisuus. Järjestöt Järjestösektori kehittää Tamyn wikissä olevaa tapahtumien järjestämiseen liittyvää tietopankkia yhteistyössä yksikkö- ja ainejärjestöjen sekä harrasteyhdistysten kanssa. Vuonna 2012 perustetun tapahtumajaoston toiminta vakiinnutetaan ja sen kautta tapahtuvan yhteistyön koordinoimista hoitaa järjestösektori yhteistyössä suhdetoimintakoordinaattorin kanssa. Koulutusten lisäksi järjestötoimijoille järjestetään entistä enemmän teemoihin, keskusteluihin ja verkostoitumiseen painottuvia sektoritapaamisia, joiden järjestämisessä järjestösektori tekee yhteistyötä muiden sektoreiden kanssa. Yhdistyksille tarjotaan aktiivisesti mahdollisuutta osallistua Tamyn erilaisten teemapäivien järjestämiseen. Tehdään Tamylle Tamyn näköinen muistamis- ja merkkiohjesääntö. Talousarvion kustannuspaikan 1901 tilin 5012 budjetoidut varat voidaan käyttää myös kyseisen toiminnan ostamiseksi hallituksen valitsemalta rekisteröityneeltä yhdistykseltä. Viestintä Edustajiston kokoukset streamataan internettiin kaikkien ulottuville. Selvitetään mahdollisuutta saada yliopistolle Tamyn oma info-telkkari, jossa pyörii mainoksia ja tietoa Tamyn ja sen piirissä toimivien yhdistysten tapahtumista ja toiminnasta. Toimiston ja hallituksen käyttöön hankitaan digitaalikamera ja Tamyn järjestämistä tapahtumista kerätään kuvapankki toimiston sisäiseen toimintaan sekä esimerkiksi uutisointia varten. Tamy ottaa käyttöönsä Twitter-tilin ja järjestää kaikille tamylaisille avoimen tilaisuuden, jossa tutustutaan twiittauksen saloihin. Järjestetään avoimen päätöksenteon valmistelun koulutus ensisijaisena kohderyhmänä edustajisto. Vaikutetaan yliopistoon, jotta luentoja videoidaan ja laitetaan yleiseen jakoon tieteen popularisoimiseksi ja yliopiston tunnettuuden lisäämiseksi. Alumni Muotoillaan Tamyn alumnitoiminnalle selkeät tavoitteet ja kehitetään alumnitoiminnalle tavoitteisiin nähden mielekkäitä toimintamalleja muiden yo-kuntien ja SYL:n olemassaolevia käytänteitä hyödyntäen.

Toimintasuunnitelma vuodelle 2014 Sisällys:

Toimintasuunnitelma vuodelle 2014 Sisällys: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 Toimintasuunnitelma vuodelle 2014 Sisällys: Pääsektori Talous Yritysyhteistyö Koulutuspolitiikka Koulutuksen laadun varmistaminen ja

Lisätiedot

OPISKELIJAKUNTA HUMAKO

OPISKELIJAKUNTA HUMAKO Hyväksytty edustajiston syyskokouksessa 5.11.2010 TOIMINTASUUNNITELMA 2011 OPISKELIJAKUNTA HUMAKO 2011 Toimintasuunnitelma HUMAKON TEHTÄVÄ YLEISESTI Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO

Lisätiedot

Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan strategia

Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan strategia Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan strategia Johdanto Tampereen yliopiston ylioppilaskunta Tamyn toiminta päättyy 31.12.2017 kolmen tamperelaisen korkeakoulun yhdistymisen myötä. Tamy ja Tampereen teknillisen

Lisätiedot

STRATEGIA 2013-2016 Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta

STRATEGIA 2013-2016 Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta 1( 9) 2013-2016 Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Hyväksytty edustajiston kokouksessa 05/2012 2( 9) Yleistä Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (HAMKO) on lakisääteinen, julkisoikeudellinen

Lisätiedot

1. Kohti seuraavia hallitusohjelmaneuvotteluita

1. Kohti seuraavia hallitusohjelmaneuvotteluita SUOMEN YLIOPPILASKUNTIEN LIITTO (SYL) ry Asiakirja nro 08a Sivu 1 / 5 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 1. Kohti seuraavia hallitusohjelmaneuvotteluita

Lisätiedot

Viestintä ja vaikuttaminen

Viestintä ja vaikuttaminen Viestintä ja vaikuttaminen Joachim Kratochvil, Anne Soinsaari ja Virve Valtonen 3.4.2013 Viestintä opiskelija-aktiivien kesken Vaihtakaa ryhmissä kokemuksia siitä, kuinka yksikkönne opiskelija-aktiivit

Lisätiedot

Vihreä lista. Edusta jistovaalit 2017 VAALIOHJELMA

Vihreä lista. Edusta jistovaalit 2017 VAALIOHJELMA Vihreä lista Edusta jistovaalit 2017 VAALIOHJELMA Ylioppilaskunta edustaa yliopiston opiskelijoita ja on siten merkittävä yhteiskunnallinen ja poliittinen vaikuttaja niin yliopistolla ja opiskelukaupungissa

Lisätiedot

JOHTAMISKORKEAKOULUN YLIOPPILAIDEN VIESTINTÄSUUNNITELMA 2012

JOHTAMISKORKEAKOULUN YLIOPPILAIDEN VIESTINTÄSUUNNITELMA 2012 JOHTAMISKORKEAKOULUN YLIOPPILAIDEN VIESTINTÄSUUNNITELMA 2012 19.3.2012 SISÄLLYS: 1. Viestinnän tavoitteet ja periaatteet 2. JKY:n hallituksen viestinnälliset vastuualueet 3. JKY:n viestintäkanavat 4. Viestintäsuunnitelman

Lisätiedot

Ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Johdanto Tämän toimintasuunnitelman on valmistellut Oulun yliopiston ylioppilaskunnan hallitus yhdessä asiantuntijoiden kanssa. Kommentteja ja esityksiä

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2009. Yleistä

TOIMINTASUUNNITELMA 2009. Yleistä 1(5) TOIMINTASUUNNITELMA 2009 Yleistä (Tamko) on Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) opiskelijoiden edunvalvonta- ja palvelujärjestö. Opiskelijoita TAMKissa edustaa opiskelijakunta. HALLINTO Opiskelijakunnan

Lisätiedot

Hallituksen päivittäinen selonteko 2015

Hallituksen päivittäinen selonteko 2015 Hallituksen päivittäinen selonteko 2015 TAMMIKUU Juho Pulkka (hallituksen puheenjohtaja) 5.1. 11.1. 12.1. 15.1. 22.1. 27.1. 30.1. 31.1. kampusvaliokunta, Lukema hallituksen työskentelyä, Lukema hallituksen

Lisätiedot

Johdanto. Strategia on hyväksytty edustajiston kokouksessa 15.4.2010.

Johdanto. Strategia on hyväksytty edustajiston kokouksessa 15.4.2010. STRATEGIA 2015 Johdanto Strategian tarkoitus on ohjata ylioppilaskunnan toimintaa ja päätöksentekoa. Ylioppilaskunnan toimijat vaihtuvat useasti, joten keskeiset tavoitteet ja toimintatavat on syytä kirjata

Lisätiedot

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma vuodelle 2016

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Oulun yliopiston ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma vuodelle 2016 1 Johdanto Tämän toimintasuunnitelman on valmistellut Oulun yliopiston ylioppilaskunnan hallitus yhdessä asiantuntijoiden kanssa. Valmistelussa

Lisätiedot

Tampereen yliopisto 31.1.2014 Joachim Kratochvil Koulutuspoliittinen sihteeri Tampereen yliopiston ylioppilaskunta

Tampereen yliopisto 31.1.2014 Joachim Kratochvil Koulutuspoliittinen sihteeri Tampereen yliopiston ylioppilaskunta Tampereen yliopisto 31.1.2014 Joachim Kratochvil Koulutuspoliittinen sihteeri Tampereen yliopiston ylioppilaskunta Ainejärjestöt opiskelijoiden edunvalvojina: - Ensisijaisesti oma yksikkö, yhteistyössä

Lisätiedot

Hyväksytty edustajiston kokouksessa 4/2012 (21.3.2012) STRATEGIA 2017

Hyväksytty edustajiston kokouksessa 4/2012 (21.3.2012) STRATEGIA 2017 Hyväksytty edustajiston kokouksessa 4/2012 (21.3.2012) STRATEGIA 2017 1 Johdanto Strategian tarkoitus on ohjata ylioppilaskunnan toimintaa ja päätöksentekoa. Ylioppilaskunnan toimijat vaihtuvat useasti,

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma ayye iltakoulu

Toimintasuunnitelma ayye iltakoulu Toimintasuunnitelma 2011 ayye iltakoulu 3.11.2010 Agenda Rooli Sisältö Prosessi Toiminta vuonna 2011 Rooli Suunnitelma ylioppilaskunnan toiminnasta vuoden aikana Edustajisto hyväksyy vuoden lopussa seuraavan

Lisätiedot

Turun yliopiston ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma vuodeksi 2016

Turun yliopiston ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma vuodeksi 2016 Sivu 1 / 6 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 Hallituksen esitys TYYn toimintasuunnitelmaksi vuodeksi 2016 Turun yliopiston ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Lapin yliopiston ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma

Lapin yliopiston ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Lapin yliopiston ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma vuodelle 2014 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Sisällys Teemavuosi 2014 Tavoite 1: Nollataan talous

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2014 Prosessiteekkarit ry.

Toimintasuunnitelma 2014 Prosessiteekkarit ry. Toimintasuunnitelma 2014 Prosessiteekkarit ry. 1. Johdanto Prosessiteekkarit (myöh. yhdistys) on vuonna 2012 perustettu teekkariyhdistys, jonka tarkoituksena on yhdistää Kemian tekniikan korkeakoulun opiskelijoita,

Lisätiedot

Tiedekuntajärjestöjen pisteytyskriteerit Toiminta-avustusten pisteytyskriteerit Edunvalvonta

Tiedekuntajärjestöjen pisteytyskriteerit Toiminta-avustusten pisteytyskriteerit Edunvalvonta Tiedekuntajärjestöjen pisteytyskriteerit Toiminta-avustusten pisteytyskriteerit 2018 1 Edunvalvonta Pisteitä annetaan opiskelijoiden edunvalvonnasta tiedekunnassa ja tutkinto-ohjelmassa, yhteydenpidosta

Lisätiedot

MaA Joachim Kratochvil Koulutuspoliittinen asiantuntija Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta

MaA Joachim Kratochvil Koulutuspoliittinen asiantuntija Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta MaA103 1.12.2015 Joachim Kratochvil Koulutuspoliittinen asiantuntija Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta Hallinnon opiskelijaedustaja (halloped). Kaikkien kausi alkaa 1.1.2016 ja päättyy 31.12.2017 Jokaisella

Lisätiedot

O DIAKON POLIITTINEN OHJELMA

O DIAKON POLIITTINEN OHJELMA O DIAKON POLIITTINEN OHJELMA Esipuhe Tämä poliittinen ohjelma on Diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan O Diakon linjaus opiskelijan yhteiskunnasta ja korkeakoulusta. Tässä ohjelmassa linjataan

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2018

TOIMINTASUUNNITELMA 2018 TOIMINTASUUNNITELMA 2018 1. YLEISTÄ Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (myöhemmin Tamko) on Tampereen ammattikorkeakoulussa (myöhemmin TAMK) toimiva lakisääteinen opiskelijakunta. Ammattikorkeakoulun

Lisätiedot

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta TOIMINTASUUNNITELMA 2013 (Hyväksytty valtuustossa 10.12.2012)

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta TOIMINTASUUNNITELMA 2013 (Hyväksytty valtuustossa 10.12.2012) TOIMINTASUUNNITELMA 2013 (Hyväksytty valtuustossa 10.12.2012) 1. Yleistä (myöhemmin Tamko) on Tampereen ammattikorkeakoulussa (myöhemmin TAMK) toimiva lakisääteinen ja sitoutumaton opiskelijakunta. Julkisoikeudellinen

Lisätiedot

Yhteistyösopimus. eli yhteisymmärrys ylioppilaskunnan ja yhdistyksen työnjaosta

Yhteistyösopimus. eli yhteisymmärrys ylioppilaskunnan ja yhdistyksen työnjaosta Yhteistyösopimus eli yhteisymmärrys ylioppilaskunnan ja yhdistyksen työnjaosta Tähän asiakirjaan kirjataan Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) ja sen piirissä toimivan erityisaseman yhdistyksen Inkubio

Lisätiedot

3.12. Uuden edustajiston järjestäytymiskokous Itsenäisyyspäivän soihtukulkue

3.12. Uuden edustajiston järjestäytymiskokous Itsenäisyyspäivän soihtukulkue Sivu 1 / 5 EDUSTAJISTON MARRASKUUN KOKOUS Aika: Keskiviikko 25.11.2015 klo 18.15 Paikka: Turku-sali, Yo-talo A, 2. krs. Esityslista 267 Kokouksen avaaminen 268 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 269 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2019

Toimintasuunnitelma 2019 Toimintasuunnitelma 2019 Tampereen ylioppilaskunta TREY, päätetty edustajiston kokouksessa 27.11.2018. Yksi ylioppilaskunta Ylioppilaskunnan ensimmäinen vuosi keskittyy uuden kulttuurin luomiseen, vaikuttamistyön

Lisätiedot

Tamyn toimintasuunnitelman 2016 taustamuistio

Tamyn toimintasuunnitelman 2016 taustamuistio Tamyn toimintasuunnitelman 2016 taustamuistio Tässä taustadokumentissa on kerättynä tosuprojektien pohjana olleita ajatuksia ja ideoita projektin toteutuksesta. Kaikkia tässä dokumentissa olevia ideoita

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016. Yleistä. Sivu 1 / 10

TOIMINTASUUNNITELMA 2016. Yleistä. Sivu 1 / 10 Sivu 1 / 10 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Yleistä (myöhemmin Tamko) on Tampereen ammattikorkeakoulussa (myöhemmin TAMK) toimiva lakisääteinen ja sitoutumaton opiskelijakunta. Julkisoikeudellinen opiskelijakunta

Lisätiedot

ISYY:n JÄRJESTÖPÄIVÄ Ainejärjestöjen kv-vastaavat. Järjestökoulutus 11.2.2014

ISYY:n JÄRJESTÖPÄIVÄ Ainejärjestöjen kv-vastaavat. Järjestökoulutus 11.2.2014 ISYY:n JÄRJESTÖPÄIVÄ Ainejärjestöjen kv-vastaavat Järjestökoulutus 11.2.2014 Keskustelun teemoja Kansainvälisyys yliopistossa ja ylioppilaskunnassa Miten kansainvälisyys tällä hetkellä näkyy ainejärjestöissä?

Lisätiedot

Ainejärjestöjen kansainvälisyyskoulutus. 2.2.2013 Jaana Romppainen, JYYn hallituksen kv-vastaava

Ainejärjestöjen kansainvälisyyskoulutus. 2.2.2013 Jaana Romppainen, JYYn hallituksen kv-vastaava Ainejärjestöjen kansainvälisyyskoulutus 2.2.2013 Jaana Romppainen, JYYn hallituksen kv-vastaava Kv-opiskelijat yliopistossamme Toukokuussa 2012 JY:ssa opiskeli 1117 ulkomaalaista opiskelijaa 92 eri maasta

Lisätiedot

Yliopistostamme valmistuu rohkeita, akateemisia asiantuntijoita, jotka kehittävät maailmaa vastuullisesti.

Yliopistostamme valmistuu rohkeita, akateemisia asiantuntijoita, jotka kehittävät maailmaa vastuullisesti. Jyväskylän yliopistosta valmistuvat ovat vastuullisia, akateemisia asiantuntijoita, jotka muuttavat maailmaa. Koulutustarjontamme on vetovoimaista, monialaista ja vastaa globaaleihin osaamistarpeisiin.

Lisätiedot

Mikäli sinulla on kysyttävää hallinnon opiskelijaedustajan työstä, voit olla yhteydessä ylioppilaskunnan edunvalvontasihteeriin tai pääsihteeriin.

Mikäli sinulla on kysyttävää hallinnon opiskelijaedustajan työstä, voit olla yhteydessä ylioppilaskunnan edunvalvontasihteeriin tai pääsihteeriin. -A B C Halloped Kenelle Tämä opas on tarkoitettu hallinnon opiskelijaedustajien työn tueksi. Oppaassa kuvataan Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan hallinnon opiskelijaedustajapaikat, kerrotaan edustajana

Lisätiedot

SUOMEN YLIOPPILASKUNTIEN LIITTO VUONNA SYL-kummi Mikko Koskinen ÅASn vieraana

SUOMEN YLIOPPILASKUNTIEN LIITTO VUONNA SYL-kummi Mikko Koskinen ÅASn vieraana SUOMEN YLIOPPILASKUNTIEN LIITTO VUONNA 2006 SYL-kummi Mikko Koskinen ÅASn vieraana 14.2.2006 KUKA MIKKO? SYLH 2006 Koulutuspolitiikka, ympäristö, tasa-arvo pehmeä kopo TYYn kasvatti hallitus 2005, tylkkärin

Lisätiedot

Globaali vastuu Jyväskylän yliopistossa. Anna Grönlund

Globaali vastuu Jyväskylän yliopistossa. Anna Grönlund Globaali vastuu Jyväskylän yliopistossa 12.5.2014 Pitkät perinteet Kohti toimenpideohjelmaa Ohjelman sisältö, toteutus ja seuranta Pitkät perinteet kehitysyhteistyössä Ensimmäiset kehitysyhteistyöhankkeet

Lisätiedot

TAMPEREEN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN LINJAPAPERI 2013 2016

TAMPEREEN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN LINJAPAPERI 2013 2016 Johdanto 1 1. Koulutuspolitiikka 1 1.1. Keskiössä tutkintoon johtava koulutus ja opiskelijan oikeusturva 1 1.2 Yliopistodemokratia ja opiskelijaedustajat 2 1.3 Opintojen tuki ja joustavuus 4 1.4 Opetuksen

Lisätiedot

Turun yliopiston ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma vuodeksi 2016

Turun yliopiston ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma vuodeksi 2016 Sivu 1 / 7 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 Hallituksen esitys TYYn toimintasuunnitelmaksi vuodeksi 2016 edustajiston lokakuun kokouksen lähetekeskusteluun

Lisätiedot

Tamyn toimintasuunnitelma 2018

Tamyn toimintasuunnitelma 2018 Huom! Tamyn ja TTYY:n yhteiselle Yhdistyvät ylioppilaskunnat - projektille on tiedoston lopussa oma taustamuistionsa. Tamyn toimintasuunnitelma 2018 Tamyn viimeinen vuosi Johdanto Tamyn viimeinen vuosi

Lisätiedot

Lapin ihmisen asialla TIETOA VAIKUTTAMISTA YHTEISTYÖTÄ

Lapin ihmisen asialla TIETOA VAIKUTTAMISTA YHTEISTYÖTÄ Lapin ihmisen asialla TIETOA VAIKUTTAMISTA YHTEISTYÖTÄ Perustamisasiakirja 30.3.1952: Me allekirjoittaneet perustamme täten Lapin Huoltoväenyhdistyksen, jonka tarkoituksena on kerätä kuntien ja vapaiden

Lisätiedot

Tamy-info. Tietoa ylioppilaskunnastasi. Sosiaalipoliittinen sihteeri Olga Haapa-aho TAMPEREEN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA

Tamy-info. Tietoa ylioppilaskunnastasi. Sosiaalipoliittinen sihteeri Olga Haapa-aho TAMPEREEN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA Tamy-info Tietoa ylioppilaskunnastasi Sosiaalipoliittinen sihteeri Olga Haapa-aho Mikä on ylioppilaskunta? Ylioppilaskunnan tarkoituksena on olla jäsentensä yhdyssiteenä ja edistää heidän yhteiskunnallisia,

Lisätiedot

TYYn kolmivuotissuunnitelma vuosille

TYYn kolmivuotissuunnitelma vuosille TYYn kolmivuotissuunnitelma vuosille 2017 2019 LUONNOS: Hallituksen esitys edustajiston kokoukseen 28.9.2016 LUONNOS: TYYn kolmivuotissuunnitelma Turun yliopiston ylioppilaskunnan (TYY) keskipitkän aikavälin

Lisätiedot

Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan toimintasuunnitelma 2012

Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan toimintasuunnitelma 2012 Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan toimintasuunnitelma 2012 Numerot otsikoiden edessä tarkoitaa prioriteettiä 1 = tärkeä, 2 = melko tärkeä Edunvalvonta 1 Luodaan METKAlle poliittinen ohjelma

Lisätiedot

Edunvalvonta ainejärjestöissä

Edunvalvonta ainejärjestöissä Edunvalvonta ainejärjestöissä Mitä kopo- ja sopovastaavat voivat tehdä? Joni, Minttu, Inari, Laura-Maria ja Janne 24.1.2017 Esittäytyminen Inari, Minttu, Joni, Laura-Maria ja Janne Tilaisuuden läpivienti

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2012 (Hyväksytty valtuustossa 28.11.2011)

TOIMINTASUUNNITELMA 2012 (Hyväksytty valtuustossa 28.11.2011) TOIMINTASUUNNITELMA 2012 (Hyväksytty valtuustossa 28.11.2011) 1. Yleistä (myöhemmin Tamko) on Tampereen ammattikorkeakoulussa (myöhemmin TAMK) toimiva lakisääteinen ja sitoutumaton opiskelijakunta. Julkisoikeudellinen

Lisätiedot

Erasmus + Uusi koulutus-, nuoriso- ja urheilualan ohjelma

Erasmus + Uusi koulutus-, nuoriso- ja urheilualan ohjelma Erasmus + Uusi koulutus-, nuoriso- ja urheilualan ohjelma Koulutus-, nuoriso- ja liikuntasektorit yhdessä pyritään siihen, että eri sektoreiden prioriteetit tukevat toisiaan: SYNERGIAA! tuettavien toimien

Lisätiedot

Erasmus + Uusi koulutus-, nuoriso- ja urheilualan ohjelma. Minna Polvinen, Koulutuspolitiikan osasto

Erasmus + Uusi koulutus-, nuoriso- ja urheilualan ohjelma. Minna Polvinen, Koulutuspolitiikan osasto Erasmus + Uusi koulutus-, nuoriso- ja urheilualan ohjelma Minna Polvinen, Koulutuspolitiikan osasto Koulutuksen merkitys tuottavuuden, innovoinnin, kasvun kannalta tärkeämpää kuin koskaan aiemmin Ohjelmalla

Lisätiedot

PYKÄLÄ II - Pyöräilyn ja kävelyn potentiaalin hyödyntäminen Suomessa

PYKÄLÄ II - Pyöräilyn ja kävelyn potentiaalin hyödyntäminen Suomessa Projektin työsuunnitelma PYKÄLÄ II - Pyöräilyn ja kävelyn potentiaalin hyödyntäminen Suomessa Kohti konkretiaa kaupunkiverkoston voimalla 1. Lähtökohta Tampereen teknillisen yliopiston Liikenteen tutkimuskeskus

Lisätiedot

Edustajiston koulutus 14.1.2014. Johanna Pietiläinen, Hallintopäällikkö

Edustajiston koulutus 14.1.2014. Johanna Pietiläinen, Hallintopäällikkö Edustajiston koulutus 14.1.2014 Johanna Pietiläinen, Hallintopäällikkö 46 Ylioppilaskunta Yliopiston opiskelijoiden keskuudessa on ylioppilaskunta, jolla on itsehallinto. Ylioppilaskunnan tarkoituksena

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Aalto-yliopiston ylioppilaskunta / edustajiston päätöskäsittely 25.11.2013 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 PAINOPISTE: UUDET OPISKELIJAT TAVOITTEET: AALTOON ON KIVA TULLA OPISKELEMAAN JA OPPIMAAN. VASTAANOTTO

Lisätiedot

Jäsenpalvelut. Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK ry:n palvelut on suunnattu liiton jäsenopiskelijakunnille. Palveluidemme tarkoitus on

Jäsenpalvelut. Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK ry:n palvelut on suunnattu liiton jäsenopiskelijakunnille. Palveluidemme tarkoitus on Jäsenpalvelut Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK ry:n palvelut on suunnattu liiton jäsenopiskelijakunnille. Palveluidemme tarkoitus on tukea opiskelijakuntatoimijoiden edellytyksiä toimia ammattikorkeakouluopiskelijoiden

Lisätiedot

Asetettu nähtäväksi ylioppilaskunnan ilmoitustaululle / 2016

Asetettu nähtäväksi ylioppilaskunnan ilmoitustaululle / 2016 ESITYSLISTA LAPIN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA 15.1.2016 HALLITUKSEN KOKOUS 1/2016 AIKA: 18.1.2016, klo 09:00 PAIKKA: LYYn toimisto, Ahkiomaantie 23 B Jakelu: Hallituksen jäsenet: Elias Rauhala, hallituksen

Lisätiedot

Teemallinen yhteistyötilaisuus - toteutusperiaatteet. KVTL Kevät 2011

Teemallinen yhteistyötilaisuus - toteutusperiaatteet. KVTL Kevät 2011 Teemallinen yhteistyötilaisuus - toteutusperiaatteet KVTL Kevät 2011 Lähtökohta 1/2 Tilaisuus voi olla ennakoiva Halutaan tietää ja keskustella asioista miten kehitysvammaisten / vammaisten ja heidän perheidensä

Lisätiedot

NYKYTILA-ARVIO. UHAT Rahoitus Vaihtuvuus Jäsenprosentti ja jäsenmäärän merkitys valtakunnalliseen vaikuttavuuteen Vapaaehtoisuus

NYKYTILA-ARVIO. UHAT Rahoitus Vaihtuvuus Jäsenprosentti ja jäsenmäärän merkitys valtakunnalliseen vaikuttavuuteen Vapaaehtoisuus STRATEGIA -2020 JOHDANTO Strategia luo suuntaviivat toiminnalle ja opastaa opiskelijakuntaa paikallisessa (LUC2020) ja valtakunnallisessa toimintaympäristön muutoksessa. Strategian tavoite on löytää ratkaisuja

Lisätiedot

VIESTINTÄSTRATEGIA 2012 2015

VIESTINTÄSTRATEGIA 2012 2015 1. Johdanto 1 2. Viestinnän perusviesti ja arvot 1 3. Viestinnän nykytila ja haasteet 2 4. Viestinnän tavoitteet ja tehtävät 3 5. Kohti tavoitetilaa 4 Sisäinen viestintä: Organisaatio- ja jäsenviestintä

Lisätiedot

Oulun seudun ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan ammattikorkeakoulupoliittinen ohjelma

Oulun seudun ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan ammattikorkeakoulupoliittinen ohjelma Oulun seudun ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan ammattikorkeakoulupoliittinen ohjelma Esipuhe Tämä poliittinen ohjelma on Oulun seudun ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (OSAKO) visio opiskelijan hyvinvointia,

Lisätiedot

Hallituksen päivittäinen selonteko 2015

Hallituksen päivittäinen selonteko 2015 Hallituksen päivittäinen selonteko 2015 HUHTIKUU Juho Pulkka (hallituksen puheenjohtaja) 1.4. KE toimistotyöskentelyä, Lukema 2.4. TO hallituksen kokous, video 2.4. TO toimistotyöskentelyä, Lukema 8.4.

Lisätiedot

ESITYSLISTA LAPIN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA HALLITUKSEN KOKOUS 1/2017. AIKA: , klo 09:00 PAIKKA: LYYn toimisto, Ahkiomaantie 23 B

ESITYSLISTA LAPIN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA HALLITUKSEN KOKOUS 1/2017. AIKA: , klo 09:00 PAIKKA: LYYn toimisto, Ahkiomaantie 23 B ESITYSLISTA LAPIN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA 13.1.2017 HALLITUKSEN KOKOUS 1/2017 AIKA: 17.1.2017, klo 09:00 PAIKKA: LYYn toimisto, Ahkiomaantie 23 B Jakelu: Hallituksen jäsenet: Matias Kassala, hallituksen

Lisätiedot

Opintojen ohjaus. Opetuksen kehityspäällikkö Eeva Kuoppala Opetuksen palvelujohtaja Olli Ervaala

Opintojen ohjaus. Opetuksen kehityspäällikkö Eeva Kuoppala Opetuksen palvelujohtaja Olli Ervaala Opintojen ohjaus Opetuksen kehityspäällikkö Eeva Kuoppala Opetuksen palvelujohtaja Olli Ervaala Taustaa Opintojen ohjaaminen on strategisesti yksi kriittisimmistä prosesseistamme. Laadukkaalla ohjausprosessilla

Lisätiedot

Yhdistys osallistuu terveydenhoitajaliiton toimintaan: edustajisto-, hallitus- ja toimikuntaedustusten kautta.

Yhdistys osallistuu terveydenhoitajaliiton toimintaan: edustajisto-, hallitus- ja toimikuntaedustusten kautta. Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 1. YLEISTÄ Kymen terveydenhoitajayhdistys ry on perustettu 29.11.1945 Kotkassa nimellä Suomen terveydenhoitajayhdistys ry:n Kymen osasto. Alkanut vuosi on yhdistyksen

Lisätiedot

METKA 2020 Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKA Strategia

METKA 2020 Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKA Strategia METKA 2020 Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKA Strategia 2015-2019 Visio METKA on Suomen suurin ja vaikuttavin opiskelijakunta niin taloudellisin kuin toiminnallisin mittarein mitattuna.

Lisätiedot

4010 PAINATUS JA SIVUNVALMISTUS 0 850-850 -1 0 5560 MUUT MENOT 0 5000-5000 -1 0 * MUUT KULUT 0 5850-5850 -1 0 MENOT 0 6870-6870 -1 0

4010 PAINATUS JA SIVUNVALMISTUS 0 850-850 -1 0 5560 MUUT MENOT 0 5000-5000 -1 0 * MUUT KULUT 0 5850-5850 -1 0 MENOT 0 6870-6870 -1 0 TAMY TALOUSARVIO 1.1.-31.12.2014 Jäsenmäärä 11100 11300 Jäsenmaksu 56 54 Molempina vuosina 100 jatkaria TAE TA MUUTOS MUUTOS Toteuma 2014 2013 EUR % 31.12.2013 1 KÄYTTÖTALOUS 11 YLEINEN HALLINTO 1102 EDUSTAJISTOVAALIT

Lisätiedot

HALLITUSOHJELMA 2013. Hyväksytty hallituksen kokouksessa 2/2013 30.1.2013 Hyväksytty edustajiston kokouksessa 1/2013 13.2.2013

HALLITUSOHJELMA 2013. Hyväksytty hallituksen kokouksessa 2/2013 30.1.2013 Hyväksytty edustajiston kokouksessa 1/2013 13.2.2013 1 2 3 4 5 6 7 HALLITUSOHJELMA 2013 8 9 10 11 12 Hyväksytty hallituksen kokouksessa 2/2013 30.1.2013 Hyväksytty edustajiston kokouksessa 1/2013 13.2.2013 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

Lisätiedot

HYVINVOINNIN TOIMEENPANOSUUNNITELMA VUOSILLE Hyvinvoinnin johtoryhmä

HYVINVOINNIN TOIMEENPANOSUUNNITELMA VUOSILLE Hyvinvoinnin johtoryhmä HYVINVOINNIN TOIMEENPANOSUUNNITELMA VUOSILLE 2018-2021 Hyvinvoinnin johtoryhmä JOHDANTO Hyvinvointipalvelut tuottaa palveluja kaikille kuntalaisille. Palvelut pidetään houkuttelevina ja luotettavina. Palvelutoiminnan

Lisätiedot

4.2. Ainejärjestökoulutuksen valmistelu, tuutoreiden kiitosilta Savonlinnassa. 6.2. Joensuun promootiotoimikunna kokous, Lapinrinteen kyselytunti

4.2. Ainejärjestökoulutuksen valmistelu, tuutoreiden kiitosilta Savonlinnassa. 6.2. Joensuun promootiotoimikunna kokous, Lapinrinteen kyselytunti HELMIKUU Paula Martikainen (hallituksen puheenjohtaja) 1.2. AYY:n vuosijuhlat Helsingissä 4.2. Ainejärjestökoulutuksen valmistelu, tuutoreiden kiitosilta Savonlinnassa 6.2. Joensuun promootiotoimikunna

Lisätiedot

Mihin on nyt päästy ja miten jatketaan tästä eteenpäin?

Mihin on nyt päästy ja miten jatketaan tästä eteenpäin? Kati Lounema Jukka Vepsäläinen Mihin on nyt päästy ja miten jatketaan tästä eteenpäin? AmKesu-aluetilaisuus Helsinki 26.11.2014 Osaamisen For learning ja and sivistyksen competence parhaaksi Helsingin

Lisätiedot

Lapin yliopiston ylioppilaskunta TOIMINTASUUNNITELMA 2017

Lapin yliopiston ylioppilaskunta TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Lapin yliopiston ylioppilaskunta TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Hyväksytty hallituksen kokouksessa 30/11/2016 Hyväksytty edustajiston kokouksessa 8/12/2016 Sisällys Yhteisöllinen ja hyvinvoiva ylioppilaskunta

Lisätiedot

LUKU I YHDISTYSASEMA

LUKU I YHDISTYSASEMA 1/8 1 Yleistä LUKU I YHDISTYSASEMA Tässä ohjesäännössä esitetyt oikeudet ja velvollisuudet koskevat sellaisia yhdistyksiä, joille Tamy on myöntänyt Tamyn piirissä toimivan yhdistyksen aseman. Yhdistysaseman

Lisätiedot

Hallituksen selonteko edustajistolle helmikuu 2013

Hallituksen selonteko edustajistolle helmikuu 2013 Hallituksen selonteko edustajistolle helmikuu 2013 Marjo Turunen (hallituksen puheenjohtaja) - 1.2. Tosuntosun työstämistä - 2.-3.2 AYY:n vuosijuhlat - 5.2. Hallituksen iltakoulu - 6.2. Hallituksen kokous

Lisätiedot

Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelma

Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelma Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelma 2018-2020 Hyväksytty hallituksen kokouksessa 12/2017 Hyväksytty edustajiston kokouksessa 1/2018 1. Yhdenvertainen ja tasa-arvoinen LYY Lapin yliopiston ylioppilaskunnan

Lisätiedot

Kestävän kehityksen opintokokonaisuus

Kestävän kehityksen opintokokonaisuus Kestävän kehityksen opintokokonaisuus Kestävä kehitys Tampereen yliopistossa Tampereen yliopisto on yhteiskunnallisesti vaikuttava sivistysyhteisö, joka kouluttaa maailmaa ymmärtäviä maailman muuttajia.

Lisätiedot

LAPIN YLIOPISTON PERUSOPETUKSEN OPISKELIJAPALAUTEJÄRJESTELMÄ

LAPIN YLIOPISTON PERUSOPETUKSEN OPISKELIJAPALAUTEJÄRJESTELMÄ LAPIN YLIOPISTON PERUSOPETUKSEN OPISKELIJAPALAUTEJÄRJESTELMÄ Yhdeksi perusopetuksen laatutavoitteeksi on määritelty kattava opetuksen palautejärjestelmä, jonka keskeinen osa on opiskelijapalaute. Laadukasta

Lisätiedot

Turun yliopiston ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma vuodeksi 2015

Turun yliopiston ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma vuodeksi 2015 1/7 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 Turun yliopiston ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma vuodeksi Ylioppilaskunnan vaikuttavat projektit Turun

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Me Itse ry Toimintasuunnitelma 2015 Me Itse ry edistää jäsentensä yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa. Teemme toimintaamme tunnetuksi, jotta kehitysvammaiset henkilöt tunnistettaisiin

Lisätiedot

Terve Kunta -verkosto tukee kuntia hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä

Terve Kunta -verkosto tukee kuntia hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä Terve Kunta -verkosto tukee kuntia hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä 20.5.2019 thl.fi/tervekunta 1 Mikä on Terve Kunta verkosto? Kokoaa yhteen kuntia, jotka painottavat hyvinvoinnin ja terveyden

Lisätiedot

Turun yliopiston ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma vuodeksi 2016

Turun yliopiston ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma vuodeksi 2016 Sivu 1 / 7 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 Hallituksen esitys TYYn toimintasuunnitelmaksi vuodeksi 2016 Turun yliopiston ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma 2018 Toimintasuunnitelma 2018 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

Äänekosken kestävän liikkumisen tavoitteet ja toimenpiteet. Liikkumisen ohjauksen aktivointi Keski-Suomen kaupungeissa

Äänekosken kestävän liikkumisen tavoitteet ja toimenpiteet. Liikkumisen ohjauksen aktivointi Keski-Suomen kaupungeissa Äänekosken kestävän liikkumisen tavoitteet ja toimenpiteet Liikkumisen ohjauksen aktivointi Keski-Suomen kaupungeissa 1 Äänekosken kestävän liikkumisen tavoitteet Kaupungin päättäjät ja virkamiehet ovat

Lisätiedot

Ympärivuotisen opiskelun nykytila korkeakoulujen vastausten perusteella

Ympärivuotisen opiskelun nykytila korkeakoulujen vastausten perusteella Ympärivuotisen opiskelun nykytila korkeakoulujen vastausten perusteella Maija Innola Keskustelutilaisuus ympärivuotisen opiskelun edistämisestä 17.3.2014 Lukukausien parempi hyödyntäminen Lukukaudet tai

Lisätiedot

Kuopion kampuksen koulutuspoliittisen jaoston kokous 5/2014

Kuopion kampuksen koulutuspoliittisen jaoston kokous 5/2014 KOKOUSKUTSU Kokouskutsu Kuopion kampuksen koulutuspoliittisen jaoston kokous 5/2014 Aika: 18.9.2014 klo 16 Paikka: Kuopio, Lukeman kokoushuone, Yliopistonranta 3. ASIALISTA 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen

Lisätiedot

Itä- Suomen yliopiston ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma 2015

Itä- Suomen yliopiston ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma 2015 Itä- Suomen yliopiston ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma 2015 Hyväksytty edustajistossa 5/14, 8.11.2014 1. Hyvinvoiva opiskelija, hyvinvoiva yhteisö Ylioppilaskunta huolehtii opiskelijoiden hyvinvoinnista

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2015. Plan of Action 2015 Lauri Lehtoruusu 27.11.2014

Toimintasuunnitelma 2015. Plan of Action 2015 Lauri Lehtoruusu 27.11.2014 Toimintasuunnitelma 2015 Plan of Action 2015 Lauri Lehtoruusu 27.11.2014 YHTEISÖN KAMPUS: EDUNVALVONTA COMMUNITY S CAMPUS: ADVOCACY Varmistetaan Otaniemeen rakennuspaikat 500 uudelle asunnolle Aallon kulunvalvontajärjestelmä

Lisätiedot

Verkkovirta Työn opinnollistamista verkostoyhteistyönä

Verkkovirta Työn opinnollistamista verkostoyhteistyönä Verkkovirta Työn opinnollistamista verkostoyhteistyönä 1 Tämänhetkisiä ongelmia työn ja opintojen integroinnissa Opiskelijoiden opintojen aikaista työssäkäyntiä ja siinä syntyvää osaamista ei riittävässä

Lisätiedot

Korkeakoulujen kansainvälistyminen opiskelijanäkökulmasta

Korkeakoulujen kansainvälistyminen opiskelijanäkökulmasta Korkeakoulujen kansainvälistyminen opiskelijanäkökulmasta Esimerkkinä englanninkieliset koulutusohjelmat Anna Niemelä /Opiskelijajärjestöjen tutkimussäätiö Otus rs Mikä on Otus? Otuksen missio Korkeakoulujärjestelmää,

Lisätiedot

Osakokonaisuuden toimijat

Osakokonaisuuden toimijat NUORET PUDOKKAAT Osakokonaisuuden toimijat Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri - EKSOTE (Hanna Puustinen) SIPOO (Lassi Puonti) KOTKA (Tarja Nyström) LOVIISA (Ann-Louise Björkas) ESPOO (Tuila Juvonen)

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2010

Toimintasuunnitelma 2010 LIITE 1 TOKYO ry Toimintasuunnitelma 2010 Yleistä Yhdistyksen nimi on Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaat TOKYO ry ja sen kotipaikka on Helsinki. Yhdistys käyttää nimestään lyhennettä TOKYO. Yhdistyksen

Lisätiedot

Hallituksen päivittäinen selonteko

Hallituksen päivittäinen selonteko Hallituksen päivittäinen selonteko TAMMIKUU: Paula Martikainen (hallituksen puheenjohtaja) 7.1. Vuoden suunnitteleminen 8.1. Puheenjohtajaperehdytys 10.1. Toimintakertomuksen 2013 kirjoittamista 11.1.

Lisätiedot

Projektipäällikkö Olli Vesterinen

Projektipäällikkö Olli Vesterinen Projektipäällikkö Olli Vesterinen OSAAMISEN JA KOULUTUKSEN KÄRKIHANKE 1 Uusi peruskoulu -ohjelma on osa Uudet oppimisympäristöt ja digitaaliset materiaalit peruskouluihin -kärkihanketta Uudet opetussuunnitelman

Lisätiedot

Liikkuva koulu nykytilan arviointi

Liikkuva koulu nykytilan arviointi Liikkuva koulu nykytilan arviointi Alakoulut 0..0 LIKES-tutkimuskeskus Arvioinnin täyttäneet alakoulut Nykytilan arvioinnin on täyttänyt 7 alakoulua (0.. mennessä) Liikkuva koulu -tiimissä Opettajainkokouksessa

Lisätiedot

Edunvalvonnan suunnittelu

Edunvalvonnan suunnittelu Edunvalvonnan suunnittelu - eli mitä ihmettä sitä tekis tulevina vuosina? 10.9.2018 Sini Saarinen ja Joni Kajander Koulutuksen rakenne Miksi? - eli johdanto aiheeseen Toiminnallinen osuus (15-20 min) Kalvosulkeiset

Lisätiedot

Liikkuva koulu nykytilan arviointi

Liikkuva koulu nykytilan arviointi Liikkuva koulu nykytilan arviointi Yhtenäiskoulut.9.1 LIKES-tutkimuskeskus Arvioinnin täyttäneet yhtenäiskoulut Nykytilan arvioinnin on täyttänyt yhtenäiskoulua (.9. mennessä) Liikkuva koulu -tiimissä

Lisätiedot

Itä Suomen yliopiston ylioppilaskunta. Viestintästrategia

Itä Suomen yliopiston ylioppilaskunta. Viestintästrategia VIESTINTÄSTRATEGIA 16.4.2010 Itä Suomen yliopiston ylioppilaskunta Viestintästrategia Suvantokatu 6, 80100 Joensuu 050 341 6346 PL 1627 (Yliopistonranta 3), 70211 KUOPIO 044 576 8419 PL 86 (Kuninkaankartanonkatu

Lisätiedot

AMK-opiskelijaliikkeen vaalitavoitteet 2019

AMK-opiskelijaliikkeen vaalitavoitteet 2019 AMK-opiskelijaliikkeen vaalitavoitteet 2019 Sukupolvipolitiikka, osaaminen ja sivistys tulevaisuuden kivijalaksi. 12.10.2018 Vaalien tärkeät kysymykset 2 Miten kehitämme korkeakoulutusta vastaamaan tulevaisuuden

Lisätiedot

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma vuodelle 2014

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma vuodelle 2014 Oulun yliopiston ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma vuodelle 2014 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 Johdanto Tämän toimintasuunnitelman on valmistellut

Lisätiedot

MAALLA - MELKEIN KAUPUNGISSA KÄRKÖLÄN KUNNAN STRATEGIA

MAALLA - MELKEIN KAUPUNGISSA KÄRKÖLÄN KUNNAN STRATEGIA MAALLA - MELKEIN KAUPUNGISSA KÄRKÖLÄN KUNNAN STRATEGIA 2011-2024 KÄRKÖLÄN KUNTA STRATEGIA 2011 2024 1 (4) JOHDANTO Strategia kattaa kuluvan valtuustokauden lopun ja kolme seuraavaa valtuustokautta. Tavoitteena

Lisätiedot

Lapin ihmisen asialla TIETOA VAIKUTTAMISTA YHTEISTYÖTÄ

Lapin ihmisen asialla TIETOA VAIKUTTAMISTA YHTEISTYÖTÄ Lapin ihmisen asialla TIETOA VAIKUTTAMISTA YHTEISTYÖTÄ Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry TIETOA Vahvistamme lappilaisten järjestöjen yhteiskunnallista asemaa ja toimintaedellytyksiä kokoamalla,

Lisätiedot

Koulu 3.0. Sosiaalisen median hyödyntäminen perusopetuksessa

Koulu 3.0. Sosiaalisen median hyödyntäminen perusopetuksessa Koulu 3.0 Sosiaalisen median hyödyntäminen perusopetuksessa Tavoitteet Keskeisenä tavoitteena on etsiä ja löytää pedagogisesti perusteltuja ratkaisuja sosiaalisen median välineiden ja ohjelmistojen hyödyntämiseen

Lisätiedot

OLL:N YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA JOHDANTO YHDENVERTAISUUS OLL ORGANISAATIONA JA YHDENVERTAISUUS OLL:SSA

OLL:N YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA JOHDANTO YHDENVERTAISUUS OLL ORGANISAATIONA JA YHDENVERTAISUUS OLL:SSA 1 OLL:N 2 3 JOHDANTO 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 YHDENVERTAISUUS Yhdenvertaisuuslaissa yhdenvertaisuudella tarkoitetaan sitä, että kaikki

Lisätiedot

Tuutoreiden sitoutuminen Mitä keinoja kv-tuutoreiden sitoutumiseen? Miten toteutetaan? CIMOn kevätpäivät Lahti 22.5.2012

Tuutoreiden sitoutuminen Mitä keinoja kv-tuutoreiden sitoutumiseen? Miten toteutetaan? CIMOn kevätpäivät Lahti 22.5.2012 Tuutoreiden sitoutuminen Mitä keinoja kv-tuutoreiden sitoutumiseen? Miten toteutetaan? CIMOn kevätpäivät Lahti 22.5.2012 Tuula Hellstedt (tuula.hellstedt@helsinki.fi) Kansainvälisen vaihdon palvelut, Helsingin

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Sivu 1 / 7 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 1. Yleistä (myöhemmin Tamko) on Tampereen ammattikorkeakoulussa (myöhemmin TAMK) toimiva lakisääteinen ja sitoutumaton opiskelijakunta. Julkisoikeudellinen opiskelijakunta

Lisätiedot

Liikkuva koulu nykytilan arviointi

Liikkuva koulu nykytilan arviointi Liikkuva koulu nykytilan arviointi.. LIKES-tutkimuskeskus Arvioinnin täyttäneet koulut Nykytilan arvioinnin on täyttänyt 107 koulua * 1 kunnasta (.. mennessä) 800 700 7 00 00 400 0 0 100 1 0 Alakoulut

Lisätiedot