Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Vaihteenhoitajan opas (30) <> 1.2

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Vaihteenhoitajan opas 23.6.2014 1 (30) <> 1.2"

Transkriptio

1 (30) Sonera Mobiilivaihde Vaihteenhoitajan opas Company information TeliaSonera Finland Oyj Teollisuuskatu 15, HELSINKI, FI Registered office: Helsinki Business ID , VAT No. FI

2 (30) Sisällysluettelo 1 Johdanto Yleiskatsaus palveluun Mobiilivaihteen välittäjä Mobiilivaihteen pääkäyttäjä Puhelinnumeron muoto Typografiset käytännöt Aloitus Järjestelmävaatimukset Sisäänkirjautuminen Välittäjän käyttöliittymän puhelinluettelonäkymä Sovelluksessa navigoiminen Uloskirjautuminen Käyttöasetukset Puhelinluettelo Yleistä Puhelinluettelohaku Yhteystiedot Tavoitettavuuden hallinta Yleistä Profiilit Puhelimen tilatieto Puheluiden käsittely Puhelunvälittäjätehtävän avaaminen Puhelunvälittäjätehtävän sulkeminen Saapuvat puhelut Yleistä Puheluun vastaaminen Puhelun asettaminen pitoon Puhelun siirtäminen Soitonsiirtojen ohittaminen Lähtevät puhelut Yleistä Puhelinluettelosta soittaminen Manuaalisesti soitetut puhelut Vuorottelu kahden puhelun välillä Kolmen osallistujan puhelu Puhelun katkaiseminen Tekstiviestien vastaanottaminen Tekstiviestien lukeminen ja edelleenlähetys Vastuuvapautuslauseke Tämän asiakirjan, sen otteiden tai sen sisältämän tiedon kopiointi tai levitys ilman TeliaSonera Finland Oyj:n lupaa on kielletty. Kaikki asiakirjassa kuvatut ja mainitut tekniset ja muut tiedot ja tuotetiedot perustuvat asiakirjan julkaisupäivän tilanteeseen. TeliaSonera Finland Oyj varaa oikeuden tehdä teknisistä muutoksista ja parannuksista johtuvia muutoksia ja parannuksia tuotteisiin ja niitä koskevaan dokumentaation ilman ennakkoilmoitusta.

3 (30) 1 Johdanto 1.1 Yleiskatsaus palveluun Mobiilivaihteen alusta tarjoaa yritykselle mahdollisuuden siirtyä paikallisesta puhelunvälitysympäristöstä virtuaaliseen ympäristöön langattomine yhteyksineen ilman, että menetetään tärkeitä välitystoimintoja. Mobiilivaihteen käyttäjä voi näin käyttää matkapuhelimessaan samoja toimintoja kuin yrityksen puhelinvaihteeseen liitetyllä kiinteällä yhteydellä. 1.2 Mobiilivaihteen välittäjä Välittäjän ensisijaisia tehtäviä ovat saapuviin puheluihin vastaaminen ja niiden välittäminen eteenpäin. Tämä edellyttää tietoa sekä vaihteenhoidon ja puhelunvälityksen toimintojen erinomaista tuntemusta. Välittäjille suositellaan kuulokkeiden käyttöä parhaan mahdollisen työskentely-ympäristön takaamiseksi. 1.3 Mobiilivaihteen pääkäyttäjä Mobiilivaihteen pääkäyttäjällä on oikeus päivittää ja hallinnoida sisäistä puhelinluetteloa tekemällä siihen muutoksia ja lisäämällä siihen käyttäjätietoja. Ulkoista puhelinluetteloa eli yrityksen yhteistä puhelinluetteloa, hallinnoi niin ikään yrityksen pääkäyttäjä, jolla on oikeus päästä hakemistoon sekä poistaa ja muokata sen tietoja yrityksen puolesta. 1.4 Puhelinnumeron muoto Puhelinnumerot tulee kirjoittaa tähän palveluun alla määritellyssä muodossa: kansainvälinen: [plus-merkki (+) ulkomaansuunta] [maatunnus] [suuntanumero] [puhelinnumero], esim sisäiset lyhytnumerot Huom. Puhelinnumerot ovat eripituisia eri maissa, joten tämän oppaan kuvat ovat vain esimerkkejä. Huom. Soittaminen suoraan numeroa klikkaamalla -toiminto tunnistaa myös kotimaannumerot graafisessa verkkokäyttöliittymässä. 1.5 Typografiset käytännöt Tässä asiakirjassa noudatetaan typografisia käytäntöjä, joiden tarkoitus on helpottaa ohjeen luettavuutta ja ymmärrettävyyttä. Näitä typografisia käytäntöjä ovat: Käyttöliittymän objektit graafisen käyttöliittymän valikkojen, kenttien ja painikkeiden nimet kirjoitetaan lihavoituna, kuten esimerkiksi seuraavassa esimerkissä: Vahvista muutokset napsauttamalla VAHVISTA-painiketta.

4 (30) 2 Aloitus 2.1 Järjestelmävaatimukset Mobiilivaihde-sovelluksen käyttö edellyttää ohjelmistoversioita Internet Explorer 6.0 (Java 1.5) tai Firefox 1.0 tai niitä uudempia versioita. 2.2 Sisäänkirjautuminen Käynnistä Mobiilivaihde web-osoitteessa Omat t. Kirjaudu tunnuksillasi ja valitse linkki Mobiilivaihde. Näet käytössäsi olevat roolit. Jos roolin teksti näkyy harmaana, se ei ole sinun käytettävissäsi. Valitse Välittäjä-rooli kirjautuaksesi sisään välittäjänä. Valitse välittäjäryhmä, mikäli olet mukana useammassa välittäjäryhmässä Huom. Jos olet ryhmänumeron jäsen ja kirjautunut sisään ryhmään, roolisi ryhmän jäsenenä pysyy aktiivisena samanaikaisesti aktiivisen välittäjäroolin kanssa. Jos et pysty hoitamaan kumpaakin tehtävää samanaikaisesti, kirjaudu ulos joko ryhmänumerosta tai välittäjän roolista. Huom. Jos yrityksellä on useita vaihdenumeroita, yksi numeroista määritellään ensisijaiseksi vaihdenumeroksi. Ensisijaista vaihdenumeroa käytetään kaikkiin sovelluksessa tehtäviin ohjauksiin vaihdenumeroon.

5 (30) Välittäjän sovelluksen päänäkymä avautuu, ja siinä ovat omat käyttöasetuksesi.

6 (30) 2.3 Välittäjän käyttöliittymän puhelinluettelonäkymä Puhelinluettelonäkymä avataan valitsemalla navigointikehyksestä Puhelinluettelo Hakukenttä tähän syötetään hakuehdot, jotka voivat olla nimiä tai numeroita. 2. Jonotiedot 3. Päänäkymä työskentelyalue, jossa näkyy valitun aiheen sisältö, esim. puhelinluettelot tai ryhmänumeroiden tiedot. 4. ETSI -painike tätä napsauttamalla käynnistät hakutoiminnon. 5. Anna numero -kenttä tähän syötetään numero tai lyhytnumero soitettaessa ulos. 6. SOITA -painike tätä napsauttamalla soitat Anna numero -kentässä näkyvään numeroon. 7. Automaattinen vastaus -kuvake, kuvakkeen saa päälle (vihreä) ja pois (punainen) napsauttamalla sitä. Toiminto näyttää automaattisesti jonon ensimmäisen saapuvan puhelun vasemmanpuoleisessa puheluikkunassa ja ilmoittaa puhelusta välittäjän matkapuhelimeen. 8. Vasen puheluikkuna puhelun aikana tässä näkyvät puhelun tiedot. Väri vaihtuu, kun puhelu aktivoidaan. Kolmen osallistujan puheluissa sekä vasen että oikea puheluikkuna ovat aktivoituneina. 9. TYHJENNÄ VASEN -painike (vasemmassa puheluikkunassa näkyvä puhelu katkaistaan).

7 (30) 10. NYKYINEN PUHELU / PUHELU VASEN -painike ja ASETA PUHELU PITOON -painike. Kun vasemman puheluikkunan puhelu on aktivoituna, painike muuttuu Aseta puhelu pitoon -toiminnoksi, jota käyttämällä välittäjä voi jättää aktiivisen puhelun odottamaan. 11. Käyttäjän nimi, käyttäjän rooli, yrityksen nimi ja ryhmän nimi, eli nimesi, rooli, jolla kirjauduit sisään, yrityksesi nimi ja ryhmä, johon kirjauduit. 12. OHITA PUHELUNSIIRTO -painike ei ole palvelussa käytössä (välittäjän työpöydältä käynnistetyt puhelut ohittavat aina alaliittymän soitonsiirrot) 13. Välittäjän tiedot tästä näet sisäänkirjautuneiden välittäjien ja jonossa olevien puhelujen määrät. 14. SIIRRÄ PUHELU -painikkeella voit siirtää puheluja. 15. PUHELU OIKEA -painike (aktivoi oikean puheluikkunan, jos puhelu on asetettu pitoon) 16. TYHJENNÄ OIKEA -painike (oikeassa puheluikkunassa näkyvä puhelu katkaistaan). 17. Oikea puheluikkuna puhelun aikana tässä näkyvät puhelun tiedot. Väri vaihtuu, kun puhelu aktivoidaan. Kolmen osallistujan puheluissa sekä vasen että oikea puheluikkuna ovat aktivoituneina. 18. Avaa/sulje saapuvien puhelujen välittäjä -rooli: Auki vihreä vapaa, aktivoituna. Kiinni punainen poissa: punainen valo palaa, kun et hoida välittäjän tehtäviä tai kun vaihdenumero on yöohjauksessa eli kun vaihdenumero on suljettu tai kukaan välittäjistä ei ole kirjautuneena sisään. 19. SULJE -painike tästä käyttäjä kirjautuu ulos sovelluksesta. 20. Yhteyssymboli vihreä nuoli osoittaa yhteyden Mobiilivaihteen puhepalvelimelle, keltainen, että yhteyttä muodostetaan, ja punainen, että yhteyttä Mobiilivaihteen puhepalvelimelle ei ole muodostettu. 21. OHJE -painike avaa palveluun integroidun ohjeistuksen (vain suomenkielinen). 22. Aiheet valittavissa olevat vaihtoehdot. Valitse haluamasi aihe saadaksesi siihen liittyvät tiedot päänäkymään. 23. Valitse kaikki käyttäjät -ruutu valitse ruutu, kun haluat valita kaikki yrityksen käyttäjät ja ulkoiset kontaktit. 24. Valintaruutu rastita haluamasi käyttäjät tai kontaktit. 25. Tilatieto-kuvake kertoo puhelimen tilan, jota on kysytty TILATIETO-painikkeella. 26. TILATIETO -painike ilmoittaa valitun käyttäjän puhelinlinjan tilan läsnäolokuvakkeiden vasemmalla puolella olevassa sarakkeessa (ks. nro 27). Käytettävissä ovat seuraavat tilatietovaihtoehdot: Tavoitettavissa Ei tavoitettavissa

8 (30) Varattu Tuntematon 27. Läsnäolotieto-kuvake ilmoittaa kunkin käyttäjän läsnäolo- ja soitonsiirtotilan. Kuvakevaihtoehdot ovat: Tavoitettavissa Tavoitettavissa, välitön soitonsiirto käytössä Ei tavoitettavissa Ei tavoitettavissa, välitön soitonsiirto käytössä Ulkoinen kontakti Myös vaihdenumeroihin, ryhmänumeroihin ja automaattivälittäjiin liittyvät kuvakkeet näkyvät tässä sarakkeessa: Avoin vaihdenumero, kirjautuneita välittäjiä Avoin vaihdenumero, ei kirjautuneita välittäjiä Suljettu vaihdenumero Avoin ryhmänumero, ryhmässä kirjautuneita jäseniä Avoin ryhmänumero, ei kirjautuneita jäseniä Suljettu ryhmänumero Avoin automaattivälittäjä Suljettu automaattivälittäjä 28. LÄSNÄOLOVAIHTOEHDOT -painike kertoo käytettävissä olevat läsnäolovaihtoehdot. 29. ASETA LÄSNÄOLOTIETO -painikkeella voit asettaa läsnäolotiedon tai ajastaa läsnäolotiedon myöhempään ajankohtaan. 30. ASETUKSET -painike näyttää valitun käyttäjän asetusnäkymän. Huom. Kerralla voi valita vain yhden ja hallinnoida vain yhtä käyttäjää. 31. TEKSTIVIESTI -painike avaa tekstiviestinäkymän. 32. MULTIMEDIAVIESTI painike avaa multimediaviestinäkymän.

9 (30) 33. Yhteystietoikkunasta saat näkyviin valittujen käyttäjien tai kontaktien tarkemmat tiedot. Tiedot saa näkyviin napsauttamalla etu- tai sukunimeä. Tiedot saa piiloon napsauttamalla uudelleen etu- tai sukunimeä. 34. SOITTOKETJUT -painike näyttää valitun käyttäjän kutsunsiirtonäkymän. 35. TAVOITETTAVUUSPALVELU -painike näyttää valitun käyttäjän tavoitettavuuspalveluasetukset. Huom. Kerralla voi valita vain yhden ja hallinnoida vain yhtä käyttäjää. 36. Napsauttamalla numeroa voit soittaa suoraan käyttäjälle tai kontaktille. 37. PUHELUIDEN SUODATUS -painike näyttää valitun käyttäjän puheluiden suodatusnäkymän. Huom. Kerralla voi valita vain yhden ja hallinnoida vain yhtä käyttäjää. 38. Napsauttamalla työnumeroa voit soittaa suoraan käyttäjälle tai kontaktille. 39. Soita vastaajaan -kuvaketta napsauttamalla voit soittaa suoraan käyttäjän vastaajaan. 40. TYÖAJAT -painike näyttää valitun käyttäjän työajat. Huom. Kerralla voi valita vain yhden ja hallinnoida vain yhtä käyttäjää. 41. Muuta-kuvake tästä saat auki Omat tiedot -näkymän, jossa voit muuttaa käyttöasetuksiasi. Huom. Omat tiedot -aiheesta pääset samaan näkymään. 2.4 Sovelluksessa navigoiminen Napsauta haluamaasi aihetta navigointinäkymässä saadaksesi näkyviin aiheen sisällön. Käytä sovelluksessa näkyviä painikkeita ja aktivoituja linkkejä. 2.5 Uloskirjautuminen Sulje mahdollisesti avoinna oleva välittäjärooli napsauttamalla AUKI/KIINNI -painiketta. Sovellus suljetaan napsauttamalla KIRJAUDU ULOS -painiketta päänäkymän oikeassa yläkulmassa. Jos olet työvuorossa, näet seuraavan ikkunan, jossa sinua pyydetään poistumaan työvuorosta ennen kuin voit kirjautua ulos.

10 (30) Jos et ole työvuorossa, näet vahvistusikkunan. Valitse OK kirjautuaksesi ulos ja sulkeaksesi sovelluksen. Sovelluksen sulkeuduttua avautuu sisäänkirjautumisikkuna ja toinen käyttäjä voi nyt kirjautua sisään.

11 (30) 3 Käyttöasetukset Välittäjänä voit määritellä itsellesi samat käyttöasetukset kuten muutkin käyttäjät, eli sinun ei tarvitse kirjautua sisään käyttäjänä muokataksesi henkilökohtaisia asetuksiasi. Voit määritellä ja päivittää seuraavat tiedot: henkilökohtainen puhelinluettelo omat kontaktiryhmät neuvottelupuheluihin ja teksti- ja multimediaviestien lähettämiseen Voit myös tehdä seuraavat asetusmuutokset kaikkien yrityksesi käyttäjien puolesta: käyttäjien tavoitettavuusasetusten muuttaminen käyttäjien henkilökohtaisten mallipohjien muuttaminen käyttäjien henkilökohtaisten soittoketjujen asetusten muuttaminen käyttäjien tavoitettavuuspalveluasetusten muuttaminen käyttäjien puheluiden suodatusasetusten muuttaminen käyttäjien muiden asetusten, kuten kieliasetusten, muuttaminen käyttäjän palveluaikojen muuttaminen teksti- ja multimediaviestien lähettäminen käyttäjille ja kontakteille Kaikkia näitä asetuksia voi muuttaa suoraan puhelinluettelosta valitsemalla käyttäjä(t) ja napsauttamalla toimintoa vastaavaa painiketta. Huom. Vain yhden käyttäjän asetuksia voi muuttaa kerrallaan tavoitettavuusasetuksia eli soitonsiirto- ja läsnäolotietoasetuksia lukuun ottamatta.

12 (30) 4 Puhelinluettelo Välittäjillä, jotka käyttävät Mobiilivaihdetta, on asennetuista toiminnoista riippuen pääsy yrityksen kaikkien käyttäjien puhelinluetteloihin ja tavoitettavuuden hallintaan liittyviin asetuksiin. Välittäjä hoitaa myös kaikkia Mobiilivaihteen puhelintoimintoja ja käytettävissäsi on erilaisia välitysominaisuuksia, kuten kolmen osallistujan puhelut tai siirrot vastaajaan. 4.1 Yleistä Puhelinluettelo on jaettu kolmeen kansioon: Sisäinen yrityksen työntekijät. Ulkoinen ulkoiset kontaktit, joiden yhteystiedot ovat kaikkien yrityksen käyttäjien käytössä. Yrityksen pääkäyttäjä luo nämä yhteystiedot. Henkilökohtainen - omat henkilökohtaiset kontaktit. Toiset käyttäjät eivät pääse näkemään näitä kontakteja (nämä ovat käytössäsi myös silloin, kun olet kirjautunut sisään käyttäjän ominaisuudessa). Puhelinluetteloihin siirrytään seuraavasti: Valitse Puhelinluettelo-aihe siirtyäksesi puhelinluettelonäkymään, jossa näkyvät kaikki käyttäjät ja kontaktit. Voit tehdä hakuja kaikista puhelinluetteloista.

13 (30) Saadaksesi näkyviin tietyn puhelinluettelon käyttäjät tai kontaktit, valitse suoraan kyseinen puhelinluettelo. Esimerkki: valitse Sisäinen nähdäksesi yrityksen kaikki käyttäjät mukaan lukien vaihdenumerot, ryhmänumerot ja automaattinumerot. 4.2 Puhelinluettelohaku Voit hakea käyttäjää tai kontaktia puhelinluettelosta seuraavasti: Syötä hakuehdot hakukenttään ja käynnistä sitten haku napsauttamalla ETSI-painiketta. Huom. Haku suoritetaan avoinna olevasta puhelinluettelosta (Puhelinluettelo = kaikki tiedot Sisäinen-, Ulkoinen- tai Henkilökohtainen -kansiossa). Puhelinluettelohaun ohjeet: o Voit syöttää hakukenttään joko nimiä tai numeroita. Huom. Haku voidaan tehdä hakuehdolla, jonka edessä tai jäljessä on välilyönti. Kun hakuehdon edessä (jäljessä) on välilyönti, haku suoritetaan niistä käyttäjistä ja kontakteista, joiden sukunimi (etunimi) alkaa hakuehdolla. Etunimi (sukunimi) voi olla mikä tahansa. Esimerkki: hakuehto a hakee kaikki käyttäjät tai kontaktit, joiden sukunimi alkaa a- kirjaimella, ja nimen perässä ilmoitetaan mahdollinen etunimi, kun taas hakuehto a hakee kaikki käyttäjät tai kontaktit, joiden etunimi alkaa a-kirjaimella, ja nimen perässä ilmoitetaan mahdollinen sukunimi. Huom. Haku voidaan tehdä myös kahdella hakuehdolla, joiden välissä on välilyönti. Tällöin haku suoritetaan niistä käyttäjistä tai kontakteista, joiden etunimi alkaa ensimmäisellä hakuehdolla ja sukunimi toisella hakuehdolla. Esimerkki: hakuehdolla mar aal saadaan haettua kaikki käyttäjät tai kontaktit, joiden etunimi

14 (30) alkaa mar ja sukunimi aal tai joiden etunimi alkaa aal ja sukunimi mar. Huom. Numerohaku suoritetaan koko numerosarjan perusteella. Hakutulos näkyy puhelinluettelonäkymässä. 4.3 Yhteystiedot Napsauta haluamaasi kontaktia nähdäksesi kontaktin tarkemmat tiedot yhteystietoikkunassa heti valitun kontaktin alla. Huom. Ainoastaan yrityksen pääkäyttäjä voi muuttaa käyttäjien ja ulkoisten kontaktien yhteystietoja. Puhelinluetteloissa (Sisäinen, Ulkoinen ja Henkilökohtainen) on kontakteille käytettävissä seuraavat toiminnot: Kontaktille voi soittaa napsauttamalla jotakin hänen puhelinnumeroistaan. Käyttäjän vastaajaan voi soittaa suoraan napsauttamalla valitun käyttäjän kohdalla Soita vastaajaan (vain yrityksen sisäiset käyttäjät). Sähköpostia voi lähettää napsauttamalla kontaktin sähköpostiosoitetta yhteystietonäkymässä (jos sähköpostiosoite on annettu). Voit myös muuttaa yrityksesi käyttäjien puolesta heidän asetuksiaan. Tekstiviestien ja multimediaviestien lähettäminen Huom. Voit järjestellä puhelinluettelon nimiä ja numeroita. Napsauta sarakkeen otsikkoa (Läsnäolotiedot, Etunimi, Sukunimi, Lyhytnumero, Matkapuhelinnumero tai Työnumero) järjestääksesi kontaktit aakkos- tai numerojärjestykseen tai läsnäolokuvakkeiden mukaan. 4.4 Tavoitettavuuden hallinta Yleistä Välittäjänä voit määrittää yrityksen käyttäjien asennetuista ominaisuuksista riippuvat tavoitettavuudenhallinta-asetukset alla kuvatulla tavalla. Kun saapuvaan puheluun pätevät useat eri ehdot, puhelujen suodatukset ja kutsunsiirrot noudattavat seuraavaa tärkeysjärjestystä: 1. Sallitut puhelut

15 (30) 2. Estetyt puhelut 3. Läsnäolotieto- ja profiiliasetukset Profiilit Profiiliominaisuus sisältää käyttäjien läsnäolo- ja soitonsiirtoasetukset. Valitse käyttäjä tai käyttäjät valitsemalla vastaavat valintaruudut.

16 (30) Napsauta ASETA LÄSNÄOLOTIETO-painiketta saadaksesi näkyviin Aseta läsnäolotieto -näkymän. Mikäli valitset vain yhden käyttäjän, näet kyseisen käyttäjän voimassaolevat asetukset sekä ajastukset Profiilin asettaminen: Valitse käyttäjille uusi läsnäoloprofiili valitsemalla läsnäolovaihtoehto Ota käyttöön oma pohja -alasvetovalikosta ja paina ASETA.

17 (30) Määrittele kesto: käytä joko oletusarvoa tai syötä päivämäärä ja kellonaika manuaalisesti valitsemalla Loppuu-alasvetovalikosta kohta määrä. Aseta soitonsiirto. Soitonsiirroksi voidaan asettaa: soitonsiirto kaikille puheluille soitonsiirto, jos numero on varattu soitonsiirto, jos numerosta ei vastata soitonsiirto, jos henkilö ei ole tavoitettavissa. Soitonsiirrot voidaan määritellä seuraavasti: Ei valintaa, ei soitonsiirtoa. Vaihdenumero, puhelut siirretään ensisijaiseen vaihdenumeroon. Vastaaja, puhelut siirretään käyttäjän vastaajaan. Henkilökohtaiset soittoketjut, (Soittoketju 1, Soittoketju 2 ja Soittoketju 3), puhelut siirretään käyttäjän omien soittoketjujen mukaisesti. Puhelinnumero, puhelut siirretään syötettyyn puhelinnumeroon. Tavoitettavuuspalvelu, mahdollinen vain silloin kun soitonsiirtovaihtoehto soitonsiirto, jos varattu on valittu. Tavoitettavuuspalvelun avulla käyttäjä voi tarjota soittajalle mahdollisuutta automaattiseen takaisinsoittoon tai asettumisen pitoon henkilökohtaiseen jonoon. Huom. Jos valitset Soitonsiirto kaikki -alasvetovalikosta Ei valintaa -vaihtoehdon, muut soitonsiirtovaihtoehdot ovat käytössä. Kirjoita viesti, jos haluat antaa lisätietoja. Viesti näytetään kaikille käyttäjille, jotka avaavat yhteystietoikkunan. Valitse, missä muodossa haluat lähtevien numeroiden näkyvän. Voit rastittaa kohdan Tiedote, mikäli haluat, että soittajalle ilmoitetaan, milloin henkilö on seuraavan kerran tavoitettavissa. Tiedote on valittavissa, mikäli henkilö ei ole tavotettavissa ja soitonsiirto on asetettu kaikille puheluille Napsauta ASETA-painiketta aktivoidaksesi läsnäoloprofiilin valituille käyttäjille. Profiili astuu voimaan välittömästi.

18 (30) Profiilinen ajastaminen: Määritä käyttäjille uusi profiilitapahtuman kesto valitsemalla läsnäolotyyppi Ota käyttöön oma pohja - alasvetovalikosta ja paina AJASTA. Syötä tapahtumalle alkuaika. Määrittele kesto: käytä joko oletusarvoa tai syötä päivämäärä ja kellonaika manuaalisesti valitsemalla Loppuu-alasvetovalikosta kohta määrä. Aseta soitonsiirto. Soitonsiirroksi voidaan asettaa: soitonsiirto kaikille puheluille soitonsiirto, jos numero on varattu soitonsiirto, jos numerosta ei vastata soitonsiirto, jos henkilö ei ole tavoitettavissa. Soitonsiirrot voidaan määritellä seuraavasti: Ei valintaa, ei soitonsiirtoa. Vaihdenumero, puhelut siirretään ensisijaiseen vaihdenumeroon. Vastaaja, puhelut siirretään käyttäjän vastaajaan. Henkilökohtaiset soittoketjut, (Soittoketju 1, Soittoketju 2 ja Soittoketju 3), puhelut siirretään käyttäjän omien soittoketjujen mukaisesti. Puhelinnumero, puhelut siirretään syötettyyn puhelinnumeroon. Tavoitettavuuspalvelu, mahdollinen vain silloin kun soitonsiirtovaihtoehto varattu on valittu. Tavoitettavuuspalvelun avulla käyttäjä voi tarjota soittajalle mahdollisuuden automaattiseen takaisinsoittoon tai asettumisen pitoon henkilökohtaiseen jonoon. Huom. Jos valitset Soitonsiirto kaikki -alasvetovalikosta Ei valintaa -vaihtoehdon, muut soitonsiirtovaihtoehdot ovat käytössä.

19 (30) Kirjoita viesti, jos haluat antaa lisätietoja. Viesti näytetään kaikille käyttäjille, jotka avaavat yhteystietoikkunan. Valitse, minkä numeron haluat näkyvän puhelun vastaanottajalle, kun soitat ulkoisen puhelun. Huom., numeron näyttö riippuu myös puhelun vastaanottajan verkon ominaisuuksista. Joissakin puhelinverkoissa vastaanottaja näkee matkapuhelinnumeron riippumatta käyttäjän asetuksista. Jos tapahtuma on luonteeltaan toistuva, voit käyttää määrittelyssä seuraavia vaihtoehtoja: o Ei toistoa, kertaluonteinen tapahtuma. o Maanantai perjantai, tapahtuma voimassa joka arkipäivä samaan aikaan, esim. lounas. o Päivittäin, tapahtuma voimassa joka päivä samaan aikaan. o Viikoittain, tapahtuma voimassa joka viikko samana viikonpäivänä. Voit rastittaa kohdan Tiedote, mikäli haluat, että soittajalle ilmoitetaan, milloin henkilö on seuraavan kerran tavoitettavissa. Tiedote on valittavissa, mikäli henkilö ei ole tavotettavissa ja soitonsiirto on asetettu kaikille puheluille Napsauta AJASTA-painiketta tallentaaksesi läsnäoloprofiilille määrittelemäsi keston. Profiili aktivoidaan valituille käyttäjille syötettynä alkuaikana.

20 (30) 4.5 Puhelimen tilatieto Puhelimen tila ilmoittaa yrityksen käyttäjien tavoitettavuuden verkossa. Valitse käyttäjät ja napsauta TILATIETO -painiketta (ks. painikkeen sijainti kohdasta 2.3). Puhelimen tilasta kertova kuvake löytyy puhelinluettelonäkymän Tilatieto-sarakkeesta läsnäolotietojen vierestä. Kuvakkeet on kuvattu kohdassa 27 luvussa 2.3. Huom. Puhelimen tilatiedon ilmestyminen saattaa kestää jopa 20 sekuntia.

21 (30) 5 Puheluiden käsittely 5.1 Puhelunvälittäjätehtävän avaaminen Kirjautuessasi sisään puhelunvälittäjätehtävä on suljettu, eikä saapuvia puheluita tule käsiteltäväksi. Avaa välittäjätehtävä napsauttamalla AUKI/KIINNI -painiketta päänäkymän oikeassa yläkulmassa. Painike muuttuu välittömästi vihreäksi, kun sitä napsauttaa, ja tehtävä aktivoituu (jos yhteys puhepalvelimeen on toiminnassa). Nyt voit käsitellä saapuvia puheluja. AVAA/SULJE -painikkeen väri ilmoittaa välittäjätehtävän tilan: Vihreä ilmoittaa, että olet avannut välittäjätehtävän ja olet paikalla valmiina vastaanottamaan saapuvia puheluja. Punainen ilmoittaa, että et hoida välittäjän tehtäviä tai että vaihdenumero on päivystysohjauksessa eli kun vaihdenumero on suljettu tai kukaan välittäjistä ei ole kirjautuneena sisään. 5.2 Puhelunvälittäjätehtävän sulkeminen Kun olet sulkenut välittäjätehtävän, kaikki välittäjälle saapuneet puhelut pysyvät jonossa, kunnes ne on hoidettu, mutta uusia saapuvia puheluita ei ohjaudu jonoon. Mahdolliset uudet saapuvat puhelut ohjataan toisille välittäjille, jotka ovat kirjautuneina sisään ja joilla on välittäjätehtävä aktivoituna. Jos muita välittäjiä ei ole kirjautuneena sisään, uudet saapuvat puhelut ohjataan automaattisesti vaihteen päivystysnumeroon tai vastaajaan. Napsauta AUKI/KIINNI -painiketta sulkeaksesi tehtävän. Huom. Viimeisenä välittäjätehtävän sulkevan välittäjän näytölle ilmestyy seuraava ponnahdusikkuna: Napsauta KYLLÄ, jos haluat sulkea välittäjätehtävän.

22 (30) 5.3 Saapuvat puhelut Yleistä Ajankohtaiset puhelut näkyvät saapuvien puhelujen jonossa. Jonossa olevat puhelut voidaan jakaa seuraavasti: Ulkoiset ja sisäiset puhelut yrityksen vaihdenumeroon Edelleenohjaukset vaihdenumeroon, esim. käyttäjän soitonsiirtojen tai estolistojen kautta Aktiivisen välittäjän alanumeroon soitetut puhelut (jos alaliittymällä ei ole välitöntä soitonsiirtoa) Vaihteeseen palautuneet yhdistetyt puhelut, joihin alaliittymä ei ole vastannut Työpöydältä pitoon asetetut puhelut Puhelut ovat jonossa saapumisjärjestyksessä. Jonotiedoissa näkyy normaalisti jonon nimi, soittajan numero sekä vaihdenumero, johon on soitettu tai johon puhelu on ohjattu. Jonon nimi ei näy kuitenkaan seuraavissa tapauksissa: Työpöydältä pitoon asetettujen puheluiden nimi-kentässä lukee Pidossa Vaihteeseen palautuvan puhelun nimi-kenttä on tyhjä Jonotietojen yläpuolella olevassa alasvetovalikossa ovat kaikki vaihdenumerot, jotka kuuluvat sille välittäjäryhmälle, johon olet kirjautunut. Huom. Saapuvat puhelut, joissa on soittajan numeron näytön esto, on merkitty jonossa merkillä * ja puheluikkunassa joko merkillä * tai Puheluun vastaaminen Puheluun vastataan Napsauttamalla NYKYINEN PUHELU / PUHELU VASEN -painiketta TAI Valitsemalla jonosta minkä tahansa puhelun kaksoisnapsauttamalla haluttua puhelua. Matkapuhelimesi alkaa soida.

23 (30) Huom. Puhelu hylätään ja siirretään takaisin jonoon valitsemalla matkapuhelimesta HYLKÄÄ. Vastaa puheluun. Puhelu on nyt muodostettu. Vasemman puheluikkunan väri vaihtuu, kun puheyhteys saapuvaan puheluun on muodostettu. Voit siirtää puhelut jonosta matkapuhelimeesi myös automaattisesti. Voit asettaa automaattisen vastaanoton päälle alempana näkyvästä kuvakkeesta. Kuvakkeen väri on vihreä, kun automaattinen vastaanotto on päällä Kun toiminto on aktiivinen, ensimmäinen jonoon saapuva puhelu näkyy automaattisesti vasemmassa puheluikkunassa ja matkapuhelimesi hälyttää. Mikäli haluat, että automaattinen vastaanotto on oletuksena päällä, kun kirjaudut välittäjän työpöydälle, rastita Muut asetukset näkymästä kohta Automaattinen vastaus Puhelun asettaminen pitoon Puhelun voi tarvittaessa asettaa pitoon, jolloin puhelu siirtyy taas jonoon. Käytä ASETA PUHELU PITOON -painiketta, kun sinulla on puhelu aktiivisena vasemmassa puheluikkunassa. Huom. ASETA PUHELU PITOON -painike on aktiivinen, kun sinulla on puhelu aktiivisena vasemmassa puheluikkunassa. Kaikissa muissa tilanteissa se on NYKYINEN PUHELU / PUHELU VASEN -painike Huom. Pitoon asetettu puhelu löytyy jonotietojen nimikentästä nimellä Pidossa. Huom. Varmista, ettei sinulla ole vasemmassa puheluikkunassa puhelua, kun uudelleen yhdistät pidossa olleen puhelun.

24 (30) Puhelun siirtäminen Huom. Puhelunvälittäjänä ohitat aina käyttäjän soitonsiirtoasetukset Kun olet vastannut saapuvaan puheluun, voit siirtää puhelun käyttäjälle tai kontaktille seuraavasti: Päivitä puhelinluettelo saadaksesi näkyviin käyttäjän voimassaolevat asetukset. Napsauta matkapuhelin- tai työnumeroa soittaaksesi ulos. TAI Syötä käyttäjän puhelinnumero, matkapuhelinnumero tai lyhytnumero käsin. Siirrä sitten saapuva puhelu seuraavasti: Puhu käyttäjän tai kontaktin kanssa ennen kuin siirrät puhelun. Jos hän hyväksyy puhelun, napsauta SIIRRÄ PUHELU -painiketta siirtääksesi puhelun käyttäjälle tai kontaktille. Puheluikkunat tyhjenevät ja ovat valmiina seuraavaa saapuvaa puhelua varten. TAI Napsauta SIIRRÄ PUHELU -painiketta ennen kuin käyttäjä tai kontakti vastaa siirtääksesi puhelun suoraan hänelle puhumatta ensin hänen kanssaan. Puheluikkunat tyhjenevät ja ovat valmiina seuraavaa saapuvaa puhelua varten. Huom. Jos saapuva puhelu siirretään ja se katoaa vasemmasta puheluikkunasta mutta sitä ei saada yhdistettyä, puhelu ohjautuu takaisin saapuvien puhelujen jonoon. Puhelun Nimi-kenttä jonossa on tällöin tyhjä. Jos käyttäjä tai kontakti ei ole tavoitettavissa tai on varattu, napsauta SOITA VASTAAJAAN-painiketta valitun käyttäjän kohdalla siirtääksesi saapuvan puhelun vastaajaan.

25 (30) Huom. Kun siirrät puhelun suoraan vastaajaan kyseistä toimintoa käyttäen, puhelu siirtyy välittömästi ja puheluikkunat tyhjenevät ja ovat heti valmiina vastaanottamaan seuraavaan saapuvan puhelun. Näin käy myös silloin, kun soitat johonkin numeroon sitä suoraan napsauttamalla ja käyttäjä on määritellyt puhelun siirron vastaajaan Soitonsiirtojen ohittaminen Kun soitat käyttäjälle, puhelusi ohittaa aina käyttäjän läsnäoloasetukset. Työpöydällä näkyvä OHITA SOITONSIIRTO painike ei ole palvelussa käytössä. 5.4 Lähtevät puhelut Yleistä Kun olet kirjautunut sisään puhelunvälittäjänä, voit soittaa lähteviä puheluja milloin tahansa riippumatta siitä, onko välittäjätehtävä sinulla aktivoituna vai suljettuna. Ensimmäinen lähtevä puhelu näkyy vasemmassa puheluikkunassa ja toinen oikeassa puheluikkunassa. Puheluihin vastaaminen, niiden siirtäminen ja puheluiden ohittaminen toimivat samalla tavalla kuin saapuvissa puheluissa. Kun olet aktivoinut lähtevät puhelut, välittäjän puhelin alkaa soida. Kun välittäjä on vastannut, puhelu yhdistyy haluttuun numeroon. Huom. Lähtevän ja siirretyn numeron näyttö määrittyvät vaihdenumeron asetusten mukaan Puhelinluettelosta soittaminen Lähtevän puhelun voi soittaa puhelinluettelosta löytyvälle käyttäjälle tai ulkoiselle kontaktille seuraavasti: Valitse kontakti puhelinluettelonäkymästä. Muodosta puhelu napsauttamalla käyttäjän tai ulkoisen kontaktin matkapuhelin- tai työnumeroa. Järjestelmä soittaa valitulle käyttäjälle tai kontaktille automaattisesti Manuaalisesti soitetut puhelut Lähtevä puhelu voidaan soittaa manuaalisesti seuraavalla tavalla: Syötä koko numero tai lyhytnumero SOITA-painikkeen vieressä olevaan kenttään. Soita puhelu napsauttamalla SOITA-painiketta. 5.5 Vuorottelu kahden puhelun välillä Kun sinulla on kaksi puhelua (toinen vasemmassa ja toinen oikeassa puheluikkunassa), voit vuorotella puhelujen välillä niin monta kertaa kuin on tarpeen. Saat aktivoitua haluamasi puhelun napsauttamalla kyseistä puheluikkunaa tai napsauttamalla PUHELU VASEN-painiketta aktivoidaksesi vasemman ikkunan

26 (30) tai PUHELU OIKEA -painiketta aktivoidaksesi oikean ikkunan. Aktivoituvan puheluikkunan tunnistaa siitä, että sen väri vaihtuu. 5.6 Kolmen osallistujan puhelu Palvelussa on myös mahdollista muodostaa kolmen osallistujan puhelu, jolloin sinä puhelunvälittäjän ominaisuudessa ja kaksi muuta puheluun osallistujaa voitte puhua keskenänne. Kun puheyhteys molempiin osapuoliin on muodostettu, aktivoi kolmen osapuolen puhelu napsauttamalla aktiivista puheluikkunaa tai PUHELU-painiketta sen mukaan, kumpi ikkuna on aktiivinen. Molempien puheluikkunoiden väri vaihtuu, ja puheyhteys muodostuu kaikkien kolmen osallistujan välille. Puhuaksesi taas vain yhdelle osallistujalle, napsauta kyseisen osallistujan puheluikkunaa (tai vastaavaa PUHELU-painiketta). Toisen osapuolen puhelu siirtyy pitoon. Huom. PUHELU-painikkeiden on oltava aktiivisina, jotta kolmen osapuolen puhelu voidaan muodostaa. 5.7 Puhelun katkaiseminen Puhelu voidaan katkaista ja puheluikkuna tyhjentää napsauttamalla ikkunan TYHJENNÄ -painiketta. Jos toinen osapuoli katkaisee puhelun, puhelu päättyy automaattisesti ja puhelu häviää puheluikkunasta. 5.8 Tekstiviestien vastaanottaminen Välittäjänä saat tekstiviestejä yrityksesi käyttäjiltä. Saapuneet viestit on merkitty viestikuvakkeella, joka on AVAA/SULJE -painikkeen vasemmalla puolella. Huom. Viestikuvake on näkyvissä niin kauan kun viestejä on lukematta. Saapuneet viestit kootaan Viestit-osion alle. Kaikki lukemattomat viestit löytyvät Uudet -kansoista ja sinun tai jonkun toisen välittäjän lukemat viestit Luetut-kansiosta. Voit merkitä viestin luetuksi napsauttamalla MERKITSE LUETUKSI-kuvaketta viestin oikealla puolella. Sinä ja muut välittäjät voitte poistaa luetun viestin napsauttamalla kyseisen viestin kohdalla POISTAsarakkeessa olevaa X-merkkiä.

27 (30) 5.9 Tekstiviestien lukeminen ja edelleenlähetys Napsauta viestiä lukeaksesi sen kokonaan. Viesti lähetetään eteenpäin napsauttamalla LÄHETÄ ETEENPÄIN -painiketta, jolloin näkyviin ilmestyy LÄHETÄ TEKSTIVIESTI- näyttö. Syötä vastaanottaja ETSI- ja LISÄÄ-painikkeiden avulla ja valitse LÄHETÄ lähettääksesi viestin eteenpäin.

28 (30) LIITE Sonera Mobiilivaihde, Tekstiviestitoiminteet 1) Läsnäoloprofiilin muuttaminen Voit muuttaa läsnäoloprofiiliasi hyödyntämällä tekstiviestitoimintoja. Käytettävissäsi ovat seuraavat toiminnot: TYÖ, KOTI, KOKOUS, LOMA, VARATTU ja POISSA. Tekstiviestit lähetetään numeroon Esim. 1) Lähtiessäsi lounaalle voit asettaa profiilin koodilla KOKOUS. Voit määritellä profiilille myös keston lisäämällä viestiin aikaparametrit, esim. KOKOUS 1400 lähtiessäsi lounaalle, joka päättyy klo 14:00. Kirjoita tekstiviesti KOKOUS 1400 ja lähetä tämä viesti numeroon ) Mikäli paluu tapahtuu seuraavana tai myöhempänä päivänä, viestiin pitää lisätä myös päiväys. Esim. POISSA Tällöin paluu on 11.2 klo 8.00 mennessä. Jos asetus onnistuu, saat vastineeksi viestin Olet vaihtanut käyttöösi profiilin Kokous. Mikäli asetus ei onnistu, saat vastineeksi viestin Profiilinmuutos ei onnistunut, ole hyvä ja yritä uudelleen. 2) Työaikojen muuttaminen Voit myös määritellä palveluaikasi tekstiviestitse lähettämällä avainsanat numeroon 15576, esim. TYÖAIKA ). Tällöin palveluaikasi on maanantaista perjantaihin yhdeksästä viiteen. Yksittäisten päivien aikoja ei voi määritellä tekstiviestitse. Jos asetus onnistuu, saat vastineeksi viestin Työaikasi on asetettu. Mikäli asetus ei onnistu, saat vastineeksi viestin Työaikasi asetus ei onnistunut, yritä myöhemmin uudelleen..

29 (30) 3) Ryhmäkutsun muuttaminen Voit muuttaa kirjautumistasi ryhmänumeroon hyödyntämällä tekstiviestitoimintoja. Käytettävissäsi ovat seuraavat toiminnot: LIITY ja POISTU. Tekstiviestit lähetetään numeroon Esim. Kirjautuessasi ryhmänumeroon lähetä viesti LIITY ja haluamasi ryhmänumero (esimerkiksi LIITY ) numeroon Huom! Viestissä tulee olla maan suuntanumero ilman +merkkiä. Jos kirjautuminen ryhmänumeroon onnistuu, saat vastineeksi viestin Liittymäsi on kirjautunut ryhmänumeroon Mikäli kirjautuminen ryhmänumeroon ei onnistunut, saat vastineeksi viestin Liittymäsi kirjautuminen ryhmänumeroon ei onnistunut, yritä myöhemmin uudelleen. 4) Tekstiviesti vaihteen hoitajalle Voit myös lähettää tekstiviestin vaihteen hoitajalle. Tässä tilanteessa lähetä viesti VAIHDE ja viestin sisältö numeroon Viestin pituus voi olla yhteensä 160 merkkiä (sis. tekstin VAIHDE). Esim. Lähetä viesti: VAIHDE Puhelintani huolletaan numeroon Jos viestin lähettäminen onnistuu, saat vastineeksi viestin Viestisi on toimitettu vaihteenhoitajalle. Mikäli viestin lähetys epäonnistui, saa vastineeksi viestin Viestiäsi ei voitu toimittaa vaihteenhoitajalle, yritä myöhemmin uudelleen.

30 (30) LIITE Sonera Mobiilivaihteen kuvakkeet Läsnäolotieto Seuraavassa on kuvattu läsnäolotieto-kuvakkeet, jotka kertovat kunkin käyttäjän läsnäolo- ja soitonsiirtotilan. Tavoitettavissa Tavoitettavissa, välitön soitonsiirto käytössä Ei tavoitettavissa Ei tavoitettavissa, välitön soitonsiirto käytössä Ulkoinen kontakti Vaihdenumeroihin, ryhmänumeroihin ja automaattivälittäjiin liittyvät kuvakkeet ovat seuraavat: Avoin vaihdenumero, kirjautuneita välittäjiä Avoin vaihdenumero, ei kirjautuneita välittäjiä Suljettu vaihdenumero Avoin ryhmänumero, ryhmässä kirjautuneita jäseniä Avoin ryhmänumero, ei kirjautuneita jäseniä Suljettu ryhmänumero Avoin automaattivälittäjä Suljettu automaattivälittäjä Tilatieto Seuraavassa on kuvattu tilatieto-kuvakkeet, joita on kysytty TILATIETO-painikeella ja jotka kertovat valittujen käyttäjien puhelinlinjojen tilan. Tavoitettavissa Ei tavoitettavissa Varattu Tuntematon

Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Yrityksen pääkäyttäjän opas 7.3.2012 1 (48) <> 1.1

Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Yrityksen pääkäyttäjän opas 7.3.2012 1 (48) <> 1.1 7.3.2012 1 (48) Sonera Mobiilivaihde Yrityksen pääkäyttäjän opas Company information TeliaSonera Finland Oyj Teollisuuskatu 15, 00510 HELSINKI, FI Registered office: Helsinki Business ID 1475607-9, VAT

Lisätiedot

Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Käyttäjän opas 7.3.2012 1 (42) <> 1.1

Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Käyttäjän opas 7.3.2012 1 (42) <> 1.1 7.3.2012 1 (42) Sonera Mobiilivaihde Käyttäjän opas Company information TeliaSonera Finland Oyj Teollisuuskatu 15, 00510 HELSINKI, FI Registered office: Helsinki Business ID 1475607-9, VAT No. FI14756079

Lisätiedot

Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Käyttäjän opas 14.4.2011 1 (44) <> 1.0

Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Käyttäjän opas 14.4.2011 1 (44) <> 1.0 14.4.2011 1 (44) Sonera Mobiilivaihde Käyttäjän opas Company information TeliaSonera Finland Oyj Teollisuuskatu 15, 00510 HELSINKI, FI Registered office: Helsinki Business ID 1475607-9, VAT No. FI14756079

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Lync Attendant käyttöohje 2 (12) AinaUCX 13.08.2013

Sisällysluettelo. Lync Attendant käyttöohje 2 (12) AinaUCX 13.08.2013 Lync Attendant Lync Attendant käyttöohje 2 (12) Sisällysluettelo Yleistä... 3 Lync Attendant -ikkunan toiminnot... 3 Kirjautuminen Palvelusarja L jonoon... 4 Yhteystietoluettelon käyttäminen... 5 Puhelun

Lisätiedot

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Softphone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP Softphonen asentamiseksi tietokoneellesi. lla olevat yksinkertaiset

Lisätiedot

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Oma Elisa -palvelu Vaihderatkaisun hallinta Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin. Sovelluksessa saattaa olla toiminteita

Lisätiedot

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile Windows Phone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet

Lisätiedot

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile ndroid Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet tarvitsee

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP

Sonera Viestintäpalvelu VIP Sonera Viestintäpalvelu VIP Poissaolotiedotetoiminnallisuuden käyttöopas 1 (8) Sonera Viestintäpalvelu VIP - poissaolotiedotetoiminnallisuus Toiminnallisuuden kuvaus Poissaolotiedotteen aktivoit päälle

Lisätiedot

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. PUHELIMEN PERUSNÄYTTÖ JA KUVAKKEIDEN MERKITYKSET... 3 2. SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 4 3. ASETUKSET ULOSPÄIN NÄKYVÄN NUMERON VALINTA... 5 4. ASETUKSET JONOJEN

Lisätiedot

Ring-koulutus. Sauvon Kunta

Ring-koulutus. Sauvon Kunta Ring-koulutus Sauvon Kunta Perusasiat Kaikki puhelinliikenne on matkapuhelinverkossa Matkapuhelinnumero Yritysnumero Alanumero (4xxx) Puheposti toimii numerossa 777 (Ulkonumero: +358 2 474 4177) Oletusasetukset

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

AinaUCX palveluiden hallinta mobiilipäätelaitteesta Päävalikko

AinaUCX palveluiden hallinta mobiilipäätelaitteesta Päävalikko Päävalikko Toiminnekoodeilla voit nopeasti muokata Lync-asetuksiasi Toiminnekoodien päävalikkoon pääset valitsemalla matkapuhelimella #111# ja Soita näppäin ( vihreä luuri ) Tämän jälkeen puhelimeesi avautuu

Lisätiedot

DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET

DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET DNA Kotiluuri -liittymä on perinteisellä kiinteällä lankaliittymänumerolla matka viestinverkossa toimiva liittymä. Voit soittaa minne tahansa ja siihen voi soittaa mistä vain,

Lisätiedot

Raahen seutu Johanna Paananen

Raahen seutu Johanna Paananen Raahen seutu Johanna Paananen 1 Koulutuksen sisältö Vaihdepalvelu Läsnäolotiedot vaihteelle Loma- ja poissaolotiedot Kirjautuminen käyttöliittymiin 2 Vaihdepalvelu pähkinänkuoressa Sisäiset puhelut soitetaan

Lisätiedot

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Microsoft Lync 2013 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Microsoft Lync 2013 Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi ja Sirpa Kemppainen

Lisätiedot

Flexi Presentityn Android-sovelluksen käyttöohje

Flexi Presentityn Android-sovelluksen käyttöohje Flexi Presentityn Android-sovelluksen käyttöohje Datatal on kehittänyt älypuhelimellesi sovelluksen, jolla voit asettaa soitonsiirtoja, soittaa puheluita, etsiä kollegoita ja kuunnella ääniviestejä helposti.

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

Palvelusarja L - Käyttöohje

Palvelusarja L - Käyttöohje Käyttöohje Palvelusarja L 1 (5) Palvelusarja L - Käyttöohje Vastausryhmäedustajana sinut on valittu auttamaan tietyn ryhmän tai useiden ryhmien puheluihin vastaamisessa. Voit käyttää Skype for Business

Lisätiedot

Elisa Ring. Agentin opas. Elisa Oyj, PL 1, 00061 ELISA, Y-tunnus 011650-6, Kotipaikka: Helsinki

Elisa Ring. Agentin opas. Elisa Oyj, PL 1, 00061 ELISA, Y-tunnus 011650-6, Kotipaikka: Helsinki Elisa Ring Agentin opas Elisa Ring Agentin opas 2 Sisällys 1. Agentin tehtävät ja työkalut... 3 Elisa Ring Valikko... 3 2. Hallintakäyttöliittymä... 4 Kirjaudu sisään Hallintakäyttöliittymään... 4 Asiakaspalvelusarjojen

Lisätiedot

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Oma Elisa -palvelu Vaihderatkaisun hallinta Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin. Sovelluksessa saattaa olla toiminteita

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Tavoitettavuusasetusten hallinta Oma Elisa -käyttöliittymällä Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin.

Lisätiedot

NetWaitingin pääikkuna

NetWaitingin pääikkuna NetWaiting NetWaitingilla voidaan ohjata puhelimen toimintoja Internet-istunnon aikana, vaikka puhelinlinjoja olisi vain yksi. Tällä ohjelmalla voit siirtää Internet-yhteyden pitoon siksi aikaa, kun vastaat

Lisätiedot

Cuuma Pikaohje Cuuma Communications Oy

Cuuma Pikaohje Cuuma Communications Oy Cuuma Pikaohje Puhelinjärjestelmään kirjautuminen Ylläpitäjälle on annettu järjestelmään käyttäjätunnus ja salasana. Kirjautuminen tapahtuu annetusta webosoitteesta tai IP-osoitteesta. https://xxx.xxx.xxx.xxx:883

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

Huoltajan ohje Helmi Mukana CGI All rights reserved Karvaamokuja 2, PL38, Helsinki Finland

Huoltajan ohje Helmi Mukana CGI All rights reserved Karvaamokuja 2, PL38, Helsinki Finland TEKIJÄNOIKEUSILMOITUS Tämä asiakirja sisältää CGI:n omistamaa aineistoa, joka on luottamuksellista ja tekijänoikeudella suojattua. Asiakirjaa saa käyttää ainoastaan siihen tarkoitukseen johon CGI on asiakirjan

Lisätiedot

Asiakaspalvelukonsoli. Salcom Group

Asiakaspalvelukonsoli. Salcom Group Asiakaspalvelukonsoli Salcom Group Yleistä Asiakaspalvelukonsolista 18.1.2012 2 Sovellusta voidaan käyttää työasemassa joko erillisellä Windowssovelluksella tai selainversiona. Käyttäjä voi käyttää halutessaan

Lisätiedot

Elisa Lomatiedote Käyttöohje

Elisa Lomatiedote Käyttöohje Elisa Oyj Ohje 1 (6) Elisa Lomatiedote Käyttöohje Elisa Oyj Ohje 2 (6) Sisällys 1 Johdanto... 3 2 Palvelun käyttöönotto... 4 3 Palvelun käyttö... 4 3.1 Päävalikko... 4 3.2 Palvelun asetukset... 4 3.3 Hallintapalvelun

Lisätiedot

Flexy Presentityn ios-sovelluksen käyttöohje

Flexy Presentityn ios-sovelluksen käyttöohje Flexy Presentityn ios-sovelluksen käyttöohje Datatal on kehittänyt älypuhelimellesi sovelluksen, jolla voit asettaa soitonsiirtoja ja kuunnella ääniviestejä helposti. Voit ladata sovelluksen etsimällä

Lisätiedot

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI...

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI... OHJE HUOLTAJALLE 2 / 22 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

Uuden Peda.netin käyttöönotto

Uuden Peda.netin käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden Peda.netin käyttöönotto...2 Sisään- ja uloskirjautuminen...2 OmaTila...3 Peda.netin yleisrakenne...4 Työvälineet - Sivut...5 Sivun lisääminen omaan profiiliin:...5 Sivun poistaminen

Lisätiedot

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Suomi 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois

Lisätiedot

Painonhallinta. Kirjaudu sovellukseen antamalla käyttäjätunnus ja salasana.

Painonhallinta. Kirjaudu sovellukseen antamalla käyttäjätunnus ja salasana. Painonhallinta Sisäänkirjautuminen Kirjaudu sovellukseen antamalla käyttäjätunnus ja salasana. Kuva 1 Sisäänkirjautuminen Yleistä Painonhallinta toimii internet-selaimella, mutta liikuttaessa sovelluksessa,

Lisätiedot

Asentaminen Android-laitteeseen

Asentaminen Android-laitteeseen Asentaminen Android-laitteeseen Huomaa! Tarkempia tietoja ohjelmien asentamisesta saat tarvittaessa puhelimesi käyttöoppaasta. MyMMX mobile -sovelluksen asentaminen Android-laitteeseen: 1. Avaa laitteesi

Lisätiedot

Opus SMS tekstiviestipalvelu

Opus SMS tekstiviestipalvelu Opus SMS tekstiviestipalvelu Sivu 1 / 17 1. Yleistä toiminnosta Opus SMS tekstiviestipalvelun avulla voidaan Opus Dental potilashallintaohjelmasta Lähettää muistutuksia tekstiviestillä Lähettää tiedusteluita

Lisätiedot

Operator's Panel Välityspöytä

Operator's Panel Välityspöytä Sisällys Operator's Panel Välityspöytä 1. Yleistä...2 1.1 Välityspöydän käynnistäminen...2 1.1.1 VoIP-puhelin...2 1.1.2 Kirjautuminen...2 1.2 Välityspöydän sulkeminen...3 1.3 Käyttöliittymä...4 1.3.1 Puhelut...4

Lisätiedot

Palvelupyyntöjärjestelmä. Asiakkaan ohje

Palvelupyyntöjärjestelmä. Asiakkaan ohje Palvelupyyntöjärjestelmä Asiakkaan ohje Festum Software Oy Palvelupyyntöjärjestelmä asiakkaan ohje 2 ( 8 ) Sisällysluettelo 1. Palvelupyyntöjärjestelmä osana asiakastukea... 3 2. Käytön aloittaminen...

Lisätiedot

Oppilaan ohje Helmi Mukana CGI All rights reserved Karvaamokuja 2, PL38, Helsinki Finland

Oppilaan ohje Helmi Mukana CGI All rights reserved Karvaamokuja 2, PL38, Helsinki Finland TEKIJÄNOIKEUSILMOITUS Tämä asiakirja sisältää CGI:n omistamaa aineistoa, joka on luottamuksellista ja tekijänoikeudella suojattua. Asiakirjaa saa käyttää ainoastaan siihen tarkoitukseen johon CGI on asiakirjan

Lisätiedot

Outlook ja Yritysportaali Androidille

Outlook ja Yritysportaali Androidille Outlook ja Yritysportaali Androidille Sisältö Secure hubiin kirjautuminen... 2 Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 4 Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen.... 12 1 Secure hubiin kirjautuminen

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP

Sonera Viestintäpalvelu VIP Sonera Viestintäpalvelu VIP Loma- ja Poissaoloviestitoiminnallisuuden käyttöopas v 1.2 Toiminnallisuuden kuvaus Poissaoloviestin aktivoit päälle suorittamalla seuraavat toimenpiteet: Valitse aktiviteetiksesi

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi LIELAHDEN KIRJASTO TIETOTORI Teivaankatu 1, Lielahtikeskus 33400 Tampere

Lisätiedot

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016 KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) MML Käyttövaltuushallintaan mennään osoitteen https://vatu.idmservice.nls.fi kautta. Valitse tunnistautumismenetelmä, joka sinulla on käytössäsi. KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA

Lisätiedot

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon Tämän oppaan sisältö Microsoft Microsoft Outlook 2010 näyttää hyvin erilaiselta kuin Outlook 2003. Tämän oppaan tarkoituksena on helpottaa uuden ohjelman opiskelua. Seuraavassa on tietoja uuden käyttöliittymän

Lisätiedot

Secure hubiin kirjautuminen

Secure hubiin kirjautuminen Outlook Androidille Sisältö Secure hubiin kirjautuminen... 2 Vanhan sähköpostitilin poisto... 4 Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 6 Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen.... 14 1 Secure hubiin

Lisätiedot

Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Yrityksen pääkäyttäjän opas (56) <> 1.0

Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Yrityksen pääkäyttäjän opas (56) <> 1.0 14.4.2011 1 (56) Sonera Mobiilivaihde Yrityksen pääkäyttäjän opas Company information TeliaSonera Finland Oyj Teollisuuskatu 15, 00510 HELSINKI, FI Registered office: Helsinki Business ID 1475607-9, VAT

Lisätiedot

Elisa Oyj Elisa Ring pikaohje 1 (6) Klikkaa kuvaketta/kuvaa, jolloin avautuu kalenteri-/tilatietojen hallintanäkymä.

Elisa Oyj Elisa Ring pikaohje 1 (6) Klikkaa kuvaketta/kuvaa, jolloin avautuu kalenteri-/tilatietojen hallintanäkymä. Elisa Oyj Elisa Ring pikaohje 1 (6) Elisa Ring 2.0 kalenterin, tilatiedon, näytettävän numeron pikaohje 1.1 Yleistä 1.1.1 Kalenterin muokkaaminen Pääset muuttamaan tilatietoasi ja Ring kalenterimerkintöjäsi

Lisätiedot

Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Yrityksen pääkäyttäjän opas (52) <> 1.0

Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Yrityksen pääkäyttäjän opas (52) <> 1.0 23.8.2011 1 (52) Sonera Mobiilivaihde Yrityksen pääkäyttäjän opas Company information TeliaSonera Finland Oyj Teollisuuskatu 15, 00510 HELSINKI, FI Registered office: Helsinki Business ID 1475607-9, VAT

Lisätiedot

TELIA VIESTINTÄPALVELU VIP

TELIA VIESTINTÄPALVELU VIP TELIA VIESTINTÄPALVELU VIP Loma- ja Poissaoloviestitoiminnallisuuden käyttöopas v. 2.0 TELIA VIESTINTÄPALVELU VIP 1 Toiminnallisuuden kuvaus Loma- / Poissaoloviestin aktivoit päälle suorittamalla seuraavat

Lisätiedot

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta.

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta. 1 (14) MOBILOGI-ET Tässä dokumentissa on ohjeita Moodlen Logi-työkalun mobiililaajennuksen (Mobilogi) käyttöön. Dokumentin pohjana on käytetty HAMK:n Teemu Tuurin kirjoittamaa ohjeistusta ja sen sisältö

Lisätiedot

Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1

Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1 Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1 Elisa Oyj 2 (11) Hallintakäyttöliittymä ohjeet 1 Yleistä Yritysten ylläpitäjät Hallinnoivat tiettyjä yrityksen palvelunumeroita Hallinnoivat

Lisätiedot

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö Office_365_loppukäyttäjän ohje 15.5.2015 Esa Väistö 2 Sisällysluettelo Kuvaus... 3 Kirjautuminen Office_365:een... 3 Valikko... 4 Oppilaan näkymä alla.... 4 Opettajan näkymä alla... 4 Outlook (Oppilailla)...

Lisätiedot

Outlook ja Yritysportaali Androidille

Outlook ja Yritysportaali Androidille Outlook ja Yritysportaali Androidille Sisältö 1. Tarvittavat sovellukset... 2 2. Secure Hubiin kirjautuminen... 3 3. Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 5 4. Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen....

Lisätiedot

GroupWise WebAccessin perusliittymä

GroupWise WebAccessin perusliittymä GroupWise WebAccessin perusliittymän pikakäynnistysopas 8 Novell GroupWise WebAccessin perusliittymä PIKAKÄYNNISTYS www.novell.com novdocx (fi) 10 July 2008 GroupWise WebAccessin perusliittymän käyttäminen

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP

Sonera Viestintäpalvelu VIP Sonera Viestintäpalvelu VIP Loma- ja Poissaoloviestitoiminnallisuuden käyttöopas v 1.2 Toiminnallisuuden kuvaus Poissaoloviestin aktivoit päälle suorittamalla seuraavat toimenpiteet: Valitse aktiviteetiksesi

Lisätiedot

Wilman käyttöohje huoltajille

Wilman käyttöohje huoltajille Wilman käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo: Sisään kirjautuminen... 1 Oma etusivu... 2 Pikaviestit... 3 Tiedotteet... 5 Suoritukset... 6 Poissaolot... 6 Palaute... 8 Opettajat... 9 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

TELIA TOUCHPOINT. Käyttäjän opas

TELIA TOUCHPOINT. Käyttäjän opas TELIA TOUCHPOINT Käyttäjän opas TELIA TOUCHPOINT 1 Telia Touchpoint -palvelu Telia Touchpoint on pienyrityksille tarkoitettu helppokäyttöinen viestintäpalvelu, joka parantaa yrityksen ja sen työntekijöiden

Lisätiedot

Tero Mononen / Kumppanuuskampus

Tero Mononen / Kumppanuuskampus Yksi tili kaikkiin Googlen palveluihin. Ne joilla on GOOGLE TILI, tutkikaa ja testatkaa sivun 19 valikosta löytyvää GOOGLE DRIVE -palvelua https://accounts.google.com/signup 1 Yksityisille ilmainen palvelu

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

VERSIO 5.1/5.2 PIKAOHJE WEBACCESS HTML 3

VERSIO 5.1/5.2 PIKAOHJE WEBACCESS HTML 3 VERSIO 5.1/5.2 PIKAOHJE WEBACCESS HTML 3 TM GROUPWISE 5.1/5.2 PIKAOPAS GroupWise WebAccessin avulla voit käyttää postia ja kalenteria millä tahansa HTML 3 -yhteensopivalla Web-selaimella. Lähetä viestejä

Lisätiedot

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015 Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 Oppilaat saavat vuoden 2016 alusta käyttöönsä oppilaitoksen sähköpostin ja muita palveluita Microsoftin Office365:sta. Oppilaiden sähköposti on muotoa

Lisätiedot

VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE

VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE Käyttöohje Onneksi olkoon, olet hankkinut ensiluokkaisen näytön! iloft VDS- laitteessa on handsfree- toiminto, sen värinäytön avulla voit kommunikoida ovipuhelimen

Lisätiedot

Secure hubiin kirjautuminen

Secure hubiin kirjautuminen Outlook iphonelle Sisältö Secure hubiin kirjautuminen... 2 Vanhan sähköpostitilin poisto... 6 Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 8 Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen.... 16 1 Secure hubiin

Lisätiedot

Outlook ja Yritysportaali iphonelle

Outlook ja Yritysportaali iphonelle Outlook ja Yritysportaali iphonelle Sisältö 1. Tarvittavat sovellukset... 2 2. Secure Hubiin kirjautuminen... 3 3. Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 7 4. Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen....

Lisätiedot

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje RATKI RATKI 1.0 Käyttäjän ohje Ohje 0.5 Luottamuksellinen Vastuuhenkilö Petri Ahola Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Kuvaus... 3 1.2. Esitiedot... 3 1.3. RATKIn käyttöoikeuksien hankinta... 3 1.4.

Lisätiedot

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen EU Login EU Login kirjautuminen EU Login järjestelmä mahdollistaa keskitetyn pääsyn useisiin eri Euroopan Komission verkkosovelluksiin yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. EU login varmistaa identiteettisi

Lisätiedot

Uusi Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet

Uusi Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Uusi Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Uusi Yritysten OmaElisa -palvelu Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin. Sovelluksessa saattaa olla toiminteita

Lisätiedot

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO)

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO) Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio 22.5.2015 RO) Asio Sanomapalvelinohjelmiston ja viestintäpalvelun käyttö nettiselaimella Kirjautuminen palveluun, Viestin lähetys, Sanomaryhmän luominen

Lisätiedot

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä SONERA VIESTINTÄPALVELU VIP Pikaohje palvelun käyttöönottoon 1 Yleistä VIP on moderni puhelinvaihderatkaisu, joka toteutetaan palveluna internet-/ datanetyhteyttä pitkin asiakkaan ei siis tarvitse itse

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Analoginen Puhelin. Alcatel OmniPCX Office ARCHITECTS OF AN INTERNET WORLD

Analoginen Puhelin. Alcatel OmniPCX Office ARCHITECTS OF AN INTERNET WORLD Analoginen Puhelin Alcatel OmniPCX Office ARCHITECTS OF AN INTERNET WORLD Kuinka käytät tätä ohjetta? How Näppäimistö Numeronäppäimistö. Numeronäppäimistön erikoisnäppäin. Muut oppaassa käytetyt symbolit

Lisätiedot

ULKOISET KÄYTTÄJÄT / YHTEISTYÖMAAPALVELUT...

ULKOISET KÄYTTÄJÄT / YHTEISTYÖMAAPALVELUT... Sivu 1/7 Sisällysluettelo Päästäksesi haluamaasi kohtaan napauta otsikkoa hiirellä. ULKOISET KÄYTTÄJÄT / YHTEISTYÖMAAPALVELUT... 2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 2 ILMOITTAUTUMINEN-NÄKYMÄ... 2 YHTEISTYÖMAAT-NÄKYMÄ...

Lisätiedot

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite IBM Lotus Notes -integrointi

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite IBM Lotus Notes -integrointi OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Pikaopas - versio 6.0 Alcatel-Lucent OmniTouch 8400 Instant Communications Suite yhdistettynä IBM Lotus Notes -ohjelmistoon luo korkeatasoisia palveluita. Integrointi

Lisätiedot

Käyttöopas ABAX RFID READER. The difference is ABAX

Käyttöopas ABAX RFID READER.  The difference is ABAX www.abax.fi Käyttöopas ABAX RFID READER The difference is ABAX 2 The difference is ABAX ABAX RFiD-LUKIJA ABAX RFiD-lukijan avulla työntekijä voi kirjautua auton kuljettajaksi oman RFiD-kortin tai -tunnisteen

Lisätiedot

FAQ, Rekrytointimoduuli

FAQ, Rekrytointimoduuli 1 FAQ, SISÄLTÖ FAQ, Rekrytointimoduuli... 2 Miten rekrytointipohjat löytyvät?... 2 Miksi rekrytointilistauksessa eivät näy kaikki rekrytoinnit tai juuri luomani uusi rekrytointi?... 2 Miten voin muokata

Lisätiedot

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo Sivu 1 / 11 Kuvien siirto kamerasta Lyhyesti Tämän oppaan avulla voit: - käyttää tietokoneen omaa automaattista kopiointiin tai siirtoon tarkoitettua toimintaa kuvien siirtoon kamerasta tai muistikortista

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Moi Vastaajan käyttöohje 1/6

Sisällysluettelo. Moi Vastaajan käyttöohje 1/6 1/6 Sisällysluettelo 1 Vastaaja 3 1.1 Hyödyllistä tietoa vastaajasta 3 1.2 Vastaajan käyttöönotto 3 1.3 Vastaajan numero 3 1.4 Viestien kuuntelu 4 1.5 Vastaajan käyttö ulkomailla 4 1.6 Vastaajan tunnusluku

Lisätiedot

Sähköinen ajanvaraus Virkailijan ohje. 11.11.2015 Valtiovarainministeriö

Sähköinen ajanvaraus Virkailijan ohje. 11.11.2015 Valtiovarainministeriö Sähköinen ajanvaraus Virkailijan ohje 11.11.2015 Valtiovarainministeriö Sisältö 1 Yleistä... 1 1.1 Sisään- ja uloskirjautuminen... 1 1.2 Salasanan vaihto... 2 2 Ajanvaraus... 3 2.1 Varauksen luonti...

Lisätiedot

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Microsoft Outlook -integrointi

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Microsoft Outlook -integrointi OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Pikaopas - versio 6.1 Alcatel-Lucent OmniTouch 8400 Instant Communications Suite yhdistettynä Microsoft Outlook -ohjelmistoon luo korkeatasoisia palveluita.

Lisätiedot

MeetNow-palvelun käyttöopas

MeetNow-palvelun käyttöopas MeetNow-palvelun käyttöopas toukokuu 2019 1 Sisällysluettelo Yhteyden avaaminen videoneuvottelulaitteella käyttäen URI-osoitetta... 3 Yhteyden avaaminen videoneuvottelulaitteella käyttäen IP-osoitetta

Lisätiedot

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 29.1.2016 1

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 29.1.2016 1 Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 1 Tuetut selaimet Internet Explorer 11 tai uudempi. Microsoft on päättänyt Internet Explorerin (IE) versioiden 8, 9 ja 10 tuen. Mozilla Firefox 3.5. tai

Lisätiedot

Cisco Unified Communications Manager Assistant -käyttöopas Cisco Unified Communications Manager 6.0 -sovellusta varten

Cisco Unified Communications Manager Assistant -käyttöopas Cisco Unified Communications Manager 6.0 -sovellusta varten Cisco Unified Communications Manager Assistant -käyttöopas Cisco Unified Communications Manager 6.0 -sovellusta varten Yhdysvaltojen pääkonttori Cisco Systems, Inc. 170 West Tasman Drive San Jose, CA 95134-1706

Lisätiedot

Varmenteiden asentaminen & WLAN Nokian puhelimille

Varmenteiden asentaminen & WLAN Nokian puhelimille Tietohallintokeskus Varmenteiden asentaminen & WLAN Nokian puhelimille Datainfon toimittamiin vakioituihin henkilökunnan Nokian puhelimiin E5, E6 ja E7 on esiasennettu tarvittavat varmenteet, joten yleensä

Lisätiedot

OP-eTraderin käyttöopas

OP-eTraderin käyttöopas OP-eTraderin käyttöopas Tämä käyttöopas on lyhennetty versio virallisesta englanninkielisestä käyttöoppaasta, joka löytyy etrader - sovelluksen Help-valikosta tai painamalla sovelluksessa F1 -näppäintä.

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 MANAGERIX Opas administraattori-tason käyttäjille SISÄLLYS MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 Käyttöliittymä... 2 1 ORGANISAATIO Organisaation tietojen tarkastelu ja muokkaaminen4 Yhteenveto

Lisätiedot

Ohje 1 (13) SÄHKÖINEN ASIOINTI

Ohje 1 (13) SÄHKÖINEN ASIOINTI Ohje 1 (13) Sähköisen asioinnin linkin kautta pääset kirjautumaan sähköisiin palveluihin henkilöhohtaisilla verkkopankkitunnuksilla. Valitse tunnistustapa => Pankkitunnistus Ohje 2 (13) Valitse pankki,

Lisätiedot

text Windows Pikakäyttöopas

text Windows Pikakäyttöopas Otsikkorivi Nimesi ja sip osoitteesi näytetään otsikkorivillä. Käyttöliittymäsi Kirjoita numero tai osoite johon haluat soittaa Valitse Dialer saadaksesi esille numerovalitsimen. Valitse Yhteystietoluettelo

Lisätiedot

Pääkäyttäjän opas. Sonera Vaihdepalvelu 5.8.2014 1 (24) Pääkäyttäjän opas

Pääkäyttäjän opas. Sonera Vaihdepalvelu 5.8.2014 1 (24) Pääkäyttäjän opas 5.8.2014 1 (24) Sonera Vaihdepalvelu Pääkäyttäjän opas Company information TeliaSonera Finland Oyj Teollisuuskatu 15, 00510 HELSINKI, FI Registered office: Helsinki Business ID 1475607-9, VAT No. FI14756079

Lisätiedot

Versio 1.1 P/N 137-40340-20. Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Versio 1.1 P/N 137-40340-20. Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. HydraVision Käyttöopas Versio 1.1 P/N 137-40340-20 Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. ATI, kaikki ATI-tuotteiden ja tuotteen ominaisuuksien nimet ovat Ati Technologies Inc:in

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

Elisa Ring Plus Käyttöohje

Elisa Ring Plus Käyttöohje Elisa Ring Plus Käyttöohje Elisa Oyj Elisa Ring 2 (52) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 1.1 Aloitusnäyttö... 3 1.2 Navigointi painikkeet... 3 2 Kirjautuminen palveluun... 4 3 Elisa Ring Plus palveluiden

Lisätiedot

Skype for Business ohje

Skype for Business ohje Skype for Business 2015 -ohje 7.12.2015 1 Kuvaus Skype for Business 2015 on pikaviestinohjelma ja videopuheluiden järjestämiseen suunniteltu ohjelma. Ohjelmalla voi järjestää isonkin kokouksen ja esittää

Lisätiedot

Metron. nettikauppaohjeet

Metron. nettikauppaohjeet Metron nettikauppaohjeet 2012 WIHURI OY AARNIO METRO Sivu 1/24 Sisällys 1 Johdanto ja nettikauppaan kirjautuminen 2 2 Tuotehaku 3 2.1 Ean-vähittäisyksikönkoodilla 4 2.2 Tuotteen nimellä 4 2.3 Nimellä ja

Lisätiedot

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen Johdanto 3 1. Sonera Omat Sivut -tilin luominen

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

sijaisrekrytointi.tampere.fi SIJAISREKISTERIN OHJEET KÄYTTÄJÄLLE

sijaisrekrytointi.tampere.fi SIJAISREKISTERIN OHJEET KÄYTTÄJÄLLE sijaisrekrytointi.tampere.fi SIJAISREKISTERIN OHJEET KÄYTTÄJÄLLE SISÄLLYS 1. Rekisteröityminen 2. Kirjautuminen 3. Sijaisrekisterin välilehdet 4. Hakemuksen tekeminen 5. Haastatteluajan varaus 6. Kalenterin

Lisätiedot