Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Yrityksen pääkäyttäjän opas (48) <> 1.1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Yrityksen pääkäyttäjän opas 7.3.2012 1 (48) <> 1.1"

Transkriptio

1 (48) Sonera Mobiilivaihde Yrityksen pääkäyttäjän opas Company information TeliaSonera Finland Oyj Teollisuuskatu 15, HELSINKI, FI Registered office: Helsinki Business ID , VAT No. FI

2 (48) Sisällysluettelo 1 Johdanto Yleiskatsaus palveluun Mobiilivaihteen pääkäyttäjä Puhelinnumeron muoto Typografiset käytännöt Aloitus Järjestelmävaatimukset Sisäänkirjautuminen... 5 Käyttöliittymä ja puhelinluettelonäkymä Sovelluksessa navigoiminen Uloskirjautuminen Yrityksen tietojen hallinta Yleistä Käyttöasetukset sisäinen puhelinluettelo Käyttäjän oikeuksien ja tietojen muuttaminen Yrityksen asetukset Vaihdenumerot Vaihdenumeroiden hallinta Vaihdenumeroiden aukioloajat Ryhmänumerot Ryhmänumeroiden hallinta Ryhmänumeroiden jäsenten tietojen hallinta Ryhmänumeron aukioloajat Tavoitettavuuden hallinta Yleistä Profiili Läsnäolovaihtoehtojen hallinta Yleistä Läsnäolovaihtoehtojen hallinta Läsnäolovaihtoehtojen muokkaaminen ja Läsnäolotieto-toiminto Välittäjäryhmät Yleistä Välittäjäryhmien hallinta Uuden välittäjäryhmän luominen Välittäjäryhmän jäsenten tietojen hallinta Automaattivälittäjät Yleistä Automaattivälittäjän asetukset Automaattivälittäjän aukioloajat Tiedotteet Yleistä Tiedotteen luominen Tiedotteen päivittäminen Varavastauspaikka Puhelinluettelon hallinta Yleistä... 41

3 (48) 4.2 Yrityksen sisäinen puhelinluettelo Käyttäjän lisääminen/käyttäjän tietojen muuttaminen Käyttäjien poistaminen Ulkoinen puhelinluettelo Ulkoisen kontaktin lisääminen Tietojen muuttaminen Ulkoisen kontaktin poistaminen Vastuuvapautuslauseke Tämän asiakirjan, sen otteiden tai sen sisältämän tiedon kopiointi tai levitys ilman TeliaSonera Finland Oyj:n lupaa on kielletty. Kaikki asiakirjassa kuvatut ja mainitut tekniset ja muut tiedot ja tuotetiedot perustuvat asiakirjan julkaisupäivän tilanteeseen. TeliaSonera Finland Oyj varaa oikeuden tehdä teknisistä muutoksista ja parannuksista johtuvia muutoksia ja parannuksia tuotteisiin ja niitä koskevaan dokumentaation ilman ennakkoilmoitusta.

4 (48) 1 Johdanto 1.1 Yleiskatsaus palveluun Mobiilivaihde tarjoaa yritykselle mahdollisuuden siirtyä paikallisesta puhelunvälitysympäristöstä virtuaaliseen ympäristöön langattomine yhteyksineen ilman, että menetetään tärkeitä välitystoimintoja. Mobiilivaihteen käyttäjä voi näin käyttää matkapuhelimessaan samoja toimintoja kuin yrityksen puhelinvaihteeseen liitetyllä kiinteällä yhteydellä. 1.2 Mobiilivaihteen pääkäyttäjä Yrityksen pääkäyttäjällä on yrityksen laajimmat käyttöoikeudet, ja hän vastaa yrityksessä käytettävistä yleisasetuksista. Tämä asiakirja sisältää ohjeet Mobiilivaihteen pääkäyttäjille. Lisäksi opas sisältää ohjeet tiedotteiden luomiseen ja hallinnointiin. 1.3 Puhelinnumeron muoto Puhelinnumerot tulee kirjoittaa tähän palveluun alla määritellyssä muodossa: kansainvälinen: [plus-merkki (+) ulkomaansuunta] [maatunnus] [suuntanumero] [puhelinnumero], esim sisäiset lyhytnumerot Huom. Puhelinnumerot ovat eripituisia eri maissa, joten tämän oppaan kuvat ovat vain esimerkkejä. Huom. Soittaminen suoraan numeroa napsauttamalla -toiminto tunnistaa myös kotimaannumerot käyttöliittymässä. 1.4 Typografiset käytännöt Tässä asiakirjassa noudatetaan typografisia käytäntöjä, joiden tarkoitus on helpottaa ohjeen luettavuutta ja ymmärrettävyyttä. Näitä typografisia käytäntöjä ovat: Käyttöliittymän objektit - graafisen käyttöliittymän valikkojen, kenttien ja painikkeiden nimet kirjoitetaan lihavoituna, kuten esimerkiksi seuraavassa esimerkissä: Muutokset tallennetaan napsauttamalla VAHVISTA-painiketta.

5 (48) 2 Aloitus 2.1 Järjestelmävaatimukset Sonera Mobiilivaihde -palvelun käyttö edellyttää ohjelmistoversioita Internet Explorer 6.0 (Java 1.5) tai FireFox 1.0 tai uudempia versioita näistä selaimista. 2.2 Sisäänkirjautuminen Käynnistä Mobiilivaihde web-osoitteessa Omat t tai suoraan linkistä: Kirjaudu tunnuksillasi ja valitse laatikosta Yrityspalvelut linkki Mobiilivaihde. Näet käytössäsi olevat roolit. Jos roolin teksti näkyy harmaana, se ei ole sinun käytettävissäsi. Valitse Pääkäyttäjä. Ruudulle avautuu yrityksen pääkäyttäjän sovelluksen päänäkymä

6 (48) Käyttöliittymä ja puhelinluettelonäkymä Puhelinluettelonäkymä avataan valitsemalla navigointikehyksestä Puhelinluettelo Hakukenttä tähän syötetään hakuehdot, jotka voivat olla nimiä tai numeroita. 2 Päänäkymä työskentelyalue, jossa näkyy valitun aiheen sisältö, esim. puhelinluettelot tai ryhmänumeroiden tiedot. 3 ETSI-painike tätä napsauttamalla käynnistät hakutoiminnon. 4 Käyttäjän nimi, käyttäjän rooli ja yrityksen nimi, eli nimesi, rooli, jolla kirjauduit sisään, sekä yrityksesi nimi. 5 Sarakkeen nimi 6 SULJE-painike tästä käyttäjä kirjautuu ulos sovelluksesta. 7 OHJE-painike avaa palveluun integroidun ohjeistuksen (vain suomenkielisessä käyttöliittymässä). 8 Aiheet valittavissa olevat vaihtoehdot. Valitse haluamasi aihe saadaksesi siihen liittyvät tiedot päänäkymään. Valitun päävalikon alta löytyvät tarkemmat tiedot. 9 Valitse kaikki käyttäjät -ruutu valitse tämä ruutu, kun haluat valita kaikki yrityksen käyttäjät ja ulkoiset kontaktit.

7 (48) 10 Valintaruutu rastita haluamasi käyttäjät tai kontaktit. 11 Läsnäolotieto-kuvake ilmoittaa kunkin käyttäjän läsnäolo- ja soitonsiirtotilan. Kuvakevaihtoehdot ovat: Tavoitettavissa Tavoitettavissa, välitön soitonsiirto käytössä Ei tavoitettavissa Ei tavoitettavissa, välitön soitonsiirto käytössä Ulkoinen kontakti Myös vaihdenumeroihin, ryhmänumeroihin ja automaattivälittäjiin liittyvät kuvakkeet näkyvät tässä sarakkeessa: Avoin vaihdenumero Suljettu vaihdenumero Avoin ryhmänumero Suljettu ryhmänumero Avoin automaattivälittäjä Suljettu automaattivälittäjä 12 ASETA LÄSNÄOLOTIETO-painike 13 Yhteystietoikkunasta saat näkyviin valittujen käyttäjien tai kontaktien tarkemmat tiedot. Tiedot saat näkyviin napsauttamalla etu- tai sukunimeä. Tiedot saa piiloon napsauttamalla uudelleen etu- tai sukunimeä. 14 SOITTOKETJUT-painike näyttää valitun käyttäjän kutsunsiirtonäkymän. Huom. Kerralla voi valita vain yhden ja hallinnoida vain yhtä käyttäjää. 15 TAVOITETTAVUUSPALVELU painike Huom. Kerralla voi valita vain yhden ja hallinnoida vain yhtä käyttäjää. 16 PUHELUIDEN SUODATUS -painike näyttää valitun käyttäjän puheluiden suodatus -näkymän. Huom. Kerralla voi valita vain yhden ja hallinnoida vain yhtä käyttäjää. 17 TYÖAJAT-painike näyttää valitun käyttäjät työaikanäkymän. Huom. Kerralla voi valita vain yhden ja hallinnoida vain yhtä käyttäjää. 18 LÄSNÄOLOVAIHTOEHDOT -painike näyttää käytettävissä olevat läsnäoloasetukset. Huom. Kerralla voi valita vain yhden ja hallinnoida vain yhtä käyttäjää.

8 (48) 19 ASETUKSET-painike näyttää valitun käyttäjän kieliasetukset. Huom. Kerralla voi valita vain yhden ja hallinnoida vain yhtä käyttäjää. 20 Muuta-kuvake tästä saat auki Muuta tietoja -näkymän, jossa voit muuttaa valitun käyttäjän käyttöasetuksia. 2.3 Sovelluksessa navigoiminen Napsauta haluamaasi aihetta navigointinäkymässä saadaksesi näkyviin aiheen sisällön. Käytä sovelluksessa näkyviä painikkeita ja aktivoituja linkkejä. 2.4 Uloskirjautuminen Sovellus suljetaan napsauttamalla SULJE-painiketta päänäkymän oikeassa yläkulmassa. Ruutuun avautuu vahvistusikkuna. Valitse OK kirjautuaksesi ulos ja sulkeaksesi sovelluksen. Huom. Pääkäyttäjän sovellus kirjaa käyttäjän automaattisesti ulos palvelusta 30 minuutin kuluttua, jos sovellusta ei käytetä.

9 (48) 3 Yrityksen tietojen hallinta 3.1 Yleistä Yrityksen pääkäyttäjänä voit muokata käyttöasetuksia yrityksen kaikkien käyttäjien puolesta: käyttäjäroolien määrittely käyttäjätietojen lisääminen, muuttaminen ja poistaminen (lyhytnumerot, nimet, jne.) käyttäjien lisääminen ryhmänumeroihin käyttäjien tavoitettavuuden muuttaminen asennetuista toiminnoista riippuen käyttäjien henkilökohtaisten mallipohjien muuttaminen käyttäjien henkilökohtaisten kutsunsiirtolistojen asetusten muuttaminen käyttäjien takaisinsoittoasetusten muuttaminen käyttäjien puheluluiden suodatusasetusten muuttaminen käyttäjien muiden asetusten, kuten kieliasetusten muuttaminen käyttäjän palveluaikojen muuttaminen. Yrityksen pääkäyttäjänä huolehdit myös kaikista yritykseen liittyvistä asetuksista. Huom. Kaikissa numeron näyttöön liittyvissä asetuksissa on huomioitava, että numeron näyttö riippuu myös puhelun vastaanottajan verkon ominaisuuksista. Joissakin puhelinverkoissa vastaanottaja näkee soittajan matkapuhelinnumeron riippumatta vaihteen asetuksista. 3.2 Käyttöasetukset sisäinen puhelinluettelo Yrityksen omat työntekijät löytyvät sisäisestä puhelinluettelosta Käyttäjän oikeuksien ja tietojen muuttaminen Käyttäjän oikeuksia ja tietoja muutetaan seuraavasti: Valitse Sisäinen nähdäksesi kaikki sisäisestä puhelinluettelosta löytyvät käyttäjät. Napsauta Muuta-kuvaketta haluamasi käyttäjän kohdalla nähdäksesi käyttäjän Omat tiedot -näkymän.

10 (48) Muuta käyttäjän tietoja kenttiin tarpeen mukaan. Valitse asianmukaiset käyttäjäroolit rastittamalla roolin kohdalla oleva valintaruutu. o Välittäjä - käyttäjä, jolla on tämä rooli, vastaa ja hoitaa yrityksen vaihdenumeroon saapuvia puheluita. o Puhelinluettelon pääkäyttäjä rooli ei ole käytössä (puhelinluetteloa hallinnoi yrityksen pääkäyttäjä). o Yrityksen pääkäyttäjä - henkilöllä, jolla on tämä rooli, on tässä oppaassa kuvatut oikeudet. o Tiedotteiden pääkäyttäjä rooli ei ole käytössä (tiedotteita hallinnoi yrityksen pääkäyttäjä) Määrittele ryhmien jäsenet rastittamalla haluamasi henkilöiden valintaruudut. Huom. Ryhmien jäsenyyksiä voi määritellä myös Ryhmänumeron jäsenten tietojen hallinta - näkymässä. Muutokset aktivoidaan käyttäjätietonäkymässä napsauttamalla VAHVISTA-painiketta.

11 (48) 3.3 Yrityksen asetukset Yrityksen asetuksia muutetaan seuraavasti: Valitse aihe Yrityksen asetukset nähdäksesi yrityksen nykyiset asetukset Valitse Tiedotteen kieli. Muutokset tallennetaan ja aktivoidaan napsauttamalla VAHVISTA-painiketta. Huom. Yrityksen numero on vaihdekohtaisesti määriteltävä puhelinnumero, joka näkyy ulkopuheluissa puhelun vastaanottajalle, kun se on valittu näytettäväksi numeroksi numeron näyttö -asetuksista. Yrityksen numero on valittavissa esim. käyttäjän, vaihteenhoitajan tai ryhmänumeron numeron näytöksi. Yrityksen numeron voi muuttaa ottamalla yhteyttä Soneran Yritysasiakaspalveluun. 3.4 Vaihdenumerot Yrityksen vaihteen numeroita eli vaihdenumeroita hoitavat puheluvälittäjät. Huom. Vaihdenumeron toimittaa operaattori, eikä sitä voi muuttaa tai poistaa. Huom. Jos operaattorin toimittamia vaihdenumeroita on useita, yksi numeroista määritellään ensisijaiseksi vaihdenumeroksi 1. Ensisijaista vaihdenumeroa käytetään kaikkiin sovelluksessa vaihdenumeroon tehtäviin soitonsiirtoihin. 1 Ensisijaiseksi määritellyn vaihdenumero voi vaihtaa ainoastaan ottamalla yhteyttä palveluntarjoajaan.

12 (48) Vaihdenumeroiden hallinta Yrityksen pääkäyttäjänä olet vastuussa yrityksen vaihdenumeroasetuksista. Ne määritellään seuraavasti: Valitse Vaihdenumerot-aihe nähdäksesi vaihdenumeroiden yleisnäkymän.

13 (48) Napsauta muuta-painiketta nähdäksesi nykyiset asetukset. Seuraavia yrityksen ensisijaisen vaihdenumeron asetuksia voi muokata: Nimi -asetuksen avulla nimetään ensisijainen vaihdenumero, eli määritellään jonon nimi välittäjän käyttöliittymään ja välittäjäryhmiä varten. Lyhytnumero tällä yrityksen sisäiset soittajat soittavat vaihdenumeroon. Päivystysnumero valitse alasvetovalikosta puhelun ohjaus, joka on voimassa silloin, kun yksikään välittäjä ei ole kirjautunut sisään tai kun puhelinpalvelu on suljettu. Valittavissa ovat seuraavat ohjausvaihtoehdot: Tiedote, kun suljettu -tiedote, joka valitaan Tiedote, kun vaihde suljettu -alasvetovalikosta. Tiedotteen soittamisen jälkeen puhelu katkaistaan. Vastaaja Puhelinnumero näyttöön ilmestyy ruutu, johon voi syöttää numeron, jonne puhelut ohjataan.

14 (48) Maksimi jonotusaika kun jokin puhelu on ollut jonossa tämän enimmäisajan, seuraava saapuva puhelu ohjataan edelleen soitonsiirto, kun jono täynnä -asetusten mukaisesti. Huom., jonotuksen enimmäisajan ylittänyt puhelu pysyy edelleen jonossa. Maksimi jonon pituus saapuvien puheluiden enimmäismäärä jonossa. Kun jonossa on tämän verran puheluita, seuraava puhelu ohjataan edelleen ylivuotonumeroon (ks. soitonsiirto, kun jono on täynnä -alasvetovalikko). Jonon pituudeksi voi määritellä enintään 99 puhelua. Huomaa, että nolla tarkoittaa, että jonon pituutta ei ole rajoitettu. Soitonsiirtonumero, kun jono täynnä ylivuotonumero, johon seuraavat puhelut ohjataan, kun enimmäisjonotusaika tai jonon enimmäispituus ylittyy. Valittavissa ovat seuraavat ohjausvaihtoehdot: Tiedote, kun jono täynnä tiedote, joka valitaan Tiedote, kun jono täynnä -alasvetovalikosta. Tiedotteen soittamisen jälkeen puhelu katkaistaan. Vastaaja Puhelinnumero näyttöön ilmestyy ruutu, johon voi syöttää numeron, jonne puhelut ohjataan. Numeron näyttö numeronnäyttövaihtoehto määrittää, mitä käytettävissä olevista vaihdenumeroista käytetään, jos vaihdenumeron näyttö valitaan ulosmeneville tai siirretyille puheluille. Numeronnäyttö ulosmeneville puheluille numero, joka näkyy puhelun vastaanottajalle, kun aktiiviset välittäjät soittavat puheluja välittäjän työpöydältä. Numero on joko vaihdenumero (määritellään valitsemalla se kohdasta Numeronnäyttö), Yrityksen numero tai välittäjän oman numeron näyttö. Huom., muussa tapauksessa puhelujen numeron näyttö määräytyy käyttäjän henkilökohtaisen asetusten perusteella. Numeronnäyttö siirretyille puheluille numero, joka näkyy käyttäjille, kun välittäjä siirtää saapuvat puhelut välittäjän työpöydän kautta. Numero on joko vaihdenumero (määritellään valitsemalla se kohdasta Numeronnäyttö) tai soittajan numero. Tiedotteet o Tervetulotiedote, joka soitetaan kun soittaja saapuu puhelinpalveluun. o Jonon täyttymisestä ilmoittava viesti, joka soitetaan, jos Soitonsiirto, kun jono täynnä -kohdassa on valittu vaihtoehto Tiedote, kun jono täynnä. o Palvelun sulkemisesta ilmoittava viesti, joka soitetaan, jos Päivystysnumerokohdassa on valittu vaihtoehto Tiedote, kun suljettu. o Jonotiedote, joka soitetaan jonoon siirretyille soittajille. Oletustiedotteen lisäksi voit valita yrityskohtaisia tiedotteita (edellyttää lisäpalvelun tilaamista). Kussakin mahdollisessa soittotilanteessa soitetaan sille määritelty tiedote. Jos yrityskohtaista tiedotetta ei ole valittu, soitetaan oletustiedotus. Oletustiedotteen tuottaa palveluntarjoaja. Puhelu pidossa -tiedote -alasvetovalikosta valitaan tiedote, joka soitetaan, kun puhelu on laitettu pitoon odottamaan. Asetusten määrittämisen jälkeen muutokset tallennetaan ja aktivoidaan napsauttamalla VAHVISTA-painiketta. Huom. Puhelinnumerot toimittaa operaattori, eikä niitä voi muuttaa tai poistaa.

15 (48) Vaihdenumeroiden aukioloajat Vaihdenumeroiden aukioloajat määritellään seuraavasti: Napsauta palvelunumeroikonia nähdäksesi valitun vaihdenumeron voimassaolevat aukioloajat.. Aukioloaikoja muutetaan kirjoittamalla halutut alku- ja loppuajat niille varattuihin kenttiin. Ajastimen tulee olla aktiivinen, jotta aikoja voi muuttaa. Muutokset tallennetaan ja aktivoidaan napsauttamalla VAHVISTA-painiketta. Syötetyt palveluajat poistetaan käytöstä napsauttamalla KUMOA-painiketta. Palveluajat näkyvät nyt harmaina. Viimeisin palveluaikojen poistoa edeltävä auki- tai sulkutila määrittää, onko vaihde auki vai kiinni.

16 (48) Vaihdenumero suljetaan kokonaan napsauttamalla SULJE-painiketta. Huom. Välittäjän käyttöliittymässä ylimpänä oleva manuaalikontrolli Vaihde auki/kiinni ohittaa ajastimen määritykset. Huom. Jos vaihdenumero on auki ja esimerkiksi vain yhden päivän kohdalle on merkitty palveluajat, palvelu on muina päivinä suljettu. 3.5 Ryhmänumerot Ryhmänumerossa ryhmään määritellyt asiakaspalvelunneuvojat vastaavat tietyn palvelunumeron yhteydenottoihin. Asiakaspalveluneuvojat voivat kirjautua sisään ryhmään tai ulos siitä. Huom. Ryhmänumeron puhelinnumeron toimittaa operaattori, eikä sitä voi muuttaa tai poistaa Ryhmänumeroiden hallinta Yrityksen pääkäyttäjänä vastuullasi on ryhmänumeroiden tietojen määrittely ja muuttaminen alla kuvatulla tavalla: Valitse aihe Ryhmänumerot nähdäksesi yhteenvedon ryhmistä. Napsauta muuta-painiketta nähdäksesi nykyiset asetukset.

17 (48) Ryhmänumeron nimen voi määritellä tai muuttaa Nimi-kenttään. Yrityksen sisäisille soittajille tarkoitetun ryhmän lyhytnumeron voi määritellä tai muuttaa Alaliittymä-kenttään. Valitse ryhmänumeroon tulevien puheluiden käsittelytapa Puheluiden ohjautumisperustealasvetovalikosta. Valittavissa ovat seuraavat vaihtoehdot: o o o Satunnainen puheluun vastaava ryhmän jäsen valitaan sattumanvaraisesti. Taitavin palveluneuvojat on asetettu järjestykseen osaamisen mukaan, ja puhelu ohjataan osaavimmalle. Pisimpään vapaana puhelu ohjataan ensisijaisesti pisimpään vapaana olleelle ryhmän jäsenelle. Samanaikaisesti hälyttävien puhelimien enimmäismäärä valitse alasvetovalikosta, kuinka monen palveluneuvojan puhelimessa haluat puhelun hälyttävän samanaikaisesti.

18 (48) Hallinnollinen tauko puhelun jälkeen asioiden selvittelemiseen varattu aika ennen kuin palveluneuvojan odotetaan olevan valmis vastaamaan uuteen puheluun. Valitse selvittelyaika alasvetovalikosta (1-10 minuuttia tai ei taukoa). Hälytysaika, jos ei vastausta aika, jonka puhelu hälyttää palveluneuvojan puhelimessa. Kun asetettu aika on kulunut, puhelu yhdistetään seuraavalle vapaana olevalle palveluneuvojalle. Valitse haluttu aika alasvetovalikosta (10 60 sekuntia tai ei taukoa). Valitse Automaattinen uloskirjaus, kun jäsen ei vastaa, kun haluat, että palveluneuvoja, joka ei vastaa puheluun ajoissa, kirjataan automaattisesti ulos ryhmästä. Valitse Tekstiviesti-ilmoitus automaattisesti uloskirjattaessa, kun haluat, että automaattisesti uloskirjatulle palveluneuvojalle lähetetään uloskirjauksesta ilmoittava tekstiviesti. Valitse Automaattinen sisäänkirjaus aktivoitu kun haluat, että palveluneuvoja, joka ei vastannut puheluun ajoissa, kirjataan automaattisesti uudelleen sisään ryhmään. Syötä aika minuutteina kohtaan Automaattisen sisäänkirjauksen ajastus. Aika kertoo, kuinka monta minuuttia asiakaspalveluneuvojat ovat kirjattuna ulos ennen kuin heidät kirjataan jälleen automaattisesti sisään. Rastita Tekstiviesti-ilmoitus automaattisesti sisäänkirjattaessa, kun haluat, että automaattisesti sisään kirjatulle palveluneuvojalle lähetetään sisäänkirjauksesta ilmoittava tekstiviesti. Numeronnäyttö numeronnäyttövaihtoehto määrittää, mitä ko. ryhmänumerolle käytettävissä olevista numeroista käytetään, jos ryhmänumeron näyttö valitaan saapuville tai lähteville puheluille. Saapuvan numeron näyttö numero, joka näkyy ryhmänumeron jäsenille, kun ryhmään saapuu puheluita. Numero on joko ryhmänumero (määritellään valitsemalla se kohdasta Numeronnäyttö) tai soittajan numero. Numeronnäyttö ulosmeneville puheluille miten ryhmän jäsenen soittama ulkoinen puhelu näkyy vastaanottajalle, jos ko. käyttäjä on aktiivisena vain kyseisessä ryhmässä. Numero on joko ryhmänumero (määritellään kohdasta Numeronnäyttö), Yrityksen numero tai ryhmän jäsenen numero. 2 Valitse numero, johon puhelut eri ylivuototilanteissa siirretään, eli: o o o Soitonsiirto, kun jono täynnä Soitonsiirto, kun yhtään jäsentä ei ole tavoitettavissa Soitonsiirto, kun ryhmänumero on suljettu Ylivuotonumerovaihtoehdot mahdollisia vaihtoehtoja soitonsiirron kohteeksi ovat: o Tiedotteen toisto alavetovalikosta valittava tiedote soitetaan ja puhelu katkaistaan. o Vastaaja, puhelu siirretään yrityksen vastaajaan. o Puhelinnumero, syötä puhelinnumero, johon puhelut voi siirtää. Soitonsiirtoa käytetään, kun kaikki ryhmänumeron jäsenet ovat varattuja tai kun jonolle asetut rajaarvot täyttyvät. Raja-arvot täyttyvät, kun jonossa on tietty määrä puheluita (määritellään kohdassa 2 Mikäli käyttäjä on kirjautunut useampaan ryhmänumeroon, näytetään ulkoisissa puheluissa käyttäjän asetusten mukaista numeroa, jos näin on määritelty kaikkien ryhmänumeroiden asetuksissa tai jos vaihteelle ei ole määritelty Yrityksen numeroa. Muissa tapauksissa näytetään ulkoisissa puheluissa Yrityksen numeroa, jos käyttäjä on aktiivisena useammassa ryhmässä.

19 (48) Jonon rajoitus (enimmäismäärä jonossa)) tai kun jonotus on kestänyt riittävän kauan (määritellään kohdassa Jonon rajoitus (enimmäisaika jonossa)). Kun nämä arvot tulevat täyteen, puhelut ohjataan ylivuodon soitonsiirtoasetusten mukaisesti. Jonon rajoitus (enimmäismäärä jonossa) valitse alasvetovalikosta jonottajien sallittu lukumäärä (1-19 puhelua tai ei rajoitusta). Kun jonottajien määrä saavuttaa tämän rajan, seuraavat saapuvat puhelut ohjataan numeroon, joka on määritelty kohdassa Soitonsiirto, kun jono täynnä. Jonon rajoitus (enimmäisaika jonossa) valitse alasvetovalikosta jonotusajan enimmäismäärä (5-60 minuuttia tai ei rajoitusta). Kun jonotusaika saavuttaa tämän rajan, seuraavat saapuvat puhelut ohjataan numeroon, joka on määritelty kohdassa Soitonsiirto, kun jono täynnä. Huom.: Jonotuksen enimmäisajan ylittänyt puhelu ei poistu jonosta. Mikäli halutaan rajoittaa jonoon päässeen puhelun jonotusaikaa, on mahdollista käyttää jäsenten automaattista ulos- ja sisäänkirjautumista, jolloin ryhmänumero sulkeutuu määritellyksi ajaksi, jos kukaan ei vastaa puheluun. Tällöin puhelu ohjautuu eteenpäin Soitonsiirto, kun ryhmänumero on suljettu - asetusten mukaisesti. Tiedotteet o Tervetuloviesti, joka soitetaan kun soittaja saapuu ryhmänumeroon. o Jonon täyttymisestä kertova viesti soitetaan, jos Tiedotteen toisto -vaihtoehto on valittu. o Soitonsiirto, kun jono täynnä. o Soitonsiirto, kun yhtään jäsentä ei ole tavoitettavissa. o Palvelun sulkemisesta ilmoittava viesti, joka soitetaan, jos Soitonsiirto, kun ryhmänumero suljettu" -kohdassa on valittu vaihtoehto Tiedotteen toisto. o Jonotiedote, joka soitetaan jonoon siirretyille soittajille. Kussakin puhelutilanteessa soitetaan sille valittu tiedote. Jos yrityskohtaista tiedotetta ei ole valittu, soitetaan oletustiedotus. Oletustiedotteen tuottaa palveluntarjoaja. Asetusten määrittämisen jälkeen muutokset tallennetaan ja aktivoidaan napsauttamalla VAHVISTA-painiketta.

20 (48) Ryhmänumeroiden jäsenten tietojen hallinta Napsauta Muuta jäsenten tietoja -kuvaketta haluamasi ryhmänumeron kohdalta ryhmänumeronäkymässä. Ryhmän jäsenet voi asettaa järjestykseen määrittelemällä heille prioriteetit Prioriteettialasvetovalikosta kunkin käyttäjän kohdalla. Järjestystä käytetään silloin, kun puheluasetuksiin on määritelty puheluiden ohjautuminen Taitavin-ohjautumisperusteen mukaan. Sisäänkirjautunut-kohdasta näkee, onko käyttäjä parhaillaan kirjautuneena sisään. Jos haluat lisätä uuden jäsenen ryhmään, käytä Lisää jäsen -kenttää ja ETSI-painiketta.

21 (48) Valitse käyttäjät rastittamalla nimen vieressä oleva valintaruutu. Huom. Ryhmien jäsenyyksiä voi määritellä myös Muuta tietoja näkymässä. Huom. Ryhmään jo kuuluvat henkilöt eivät ole valittavissa. Huom. Jos rastitat Nimi-sarakeotsikon vasemmalla puolella olevan valintaruudun, kaikki käyttäjät, jotka eivät jo ole ryhmän jäseniä, valikoituvat automaattisesti. Valikoidut käyttäjät lisätään ryhmään. Oletusarvona on, että he eivät ole kirjautuneet sisään ja että heidän prioriteettinsa on 1. Ryhmän jäsen poistetaan rastittamalla kyseisen käyttäjän kohdalla oleva punaista Poista-rastia. Huom. Kaikkien ryhmänumeron jäsenten poistaminen ei poista itse ryhmää. Ryhmänumeron puhelinnumeron toimittaa operaattori, eikä sitä voi poistaa pääkäyttäjän toimesta. Näin ollen myöskään ryhmänumeroa ei voi poistaa pääkäyttäjän toimesta. Ryhmänumeroon tehdyt muutokset tallennetaan napsauttamalla VAHVISTA-painiketta Ryhmänumeron aukioloajat Ryhmänumeroiden aukioloajat määritellään seuraavasti: Valitse aihe Ryhmänumerot nähdäksesi yhteenvedon ryhmistä.

22 (48) Napsauta ryhmänumeronäkymän Muuta jäsenten tietoja -kuvakkeen oikealla puolella olevaa avoinna-kuvaketta.

23 (48) Aukioloaikoja muutetaan syöttämällä halutut alku- ja loppuajat niille varattuihin kenttiin. Ajastimen tulee olla aktiivinen, jotta alku- ja loppuaikoja voi muuttaa. Muutokset tallennetaan ja aktivoidaan napsauttamalla VAHVISTA-painiketta. Syötetyt palveluajat poistetaan käytöstä napsauttamalla KUMOA-painiketta. Palveluajat näkyvät nyt harmaina. Viimeisin palveluaikojen poistoa edeltävä auki- tai sulkutila määrittää, onko vaihde auki vai kiinni. Ryhmänumeron ollessa avoinna ryhmänumero suljetaan kokonaan napsauttamalla SULJEpainiketta. Huom. Ylimpänä oleva manuaalikontrolli Numero auki/kiinni ohittaa ajastimen määritykset. Huom. Jos ryhmänumero on avoinna ja aukioloaikojen syöttö on aktiivisena, mutta aikoja ei ole syötetty, ryhmänumero on aina avoinna. Huom. Jos ryhmänumero on auki ja aukioloaikojen syöttö on aktiivisena ja esimerkiksi vain yhden päivän kohdalle on merkitty palveluajat, palvelu on muina päivinä suljettu. 3.6 Tavoitettavuuden hallinta Yleistä Saapuvaan puheluun pätevät useat eri ehdot, puhelujen suodatukset ja kutsunsiirrot noudattavat seuraavaa tärkeysjärjestystä: 1. Sallitut puhelut 2. Estetyt puhelut 3. Läsnäolotieto- ja profiiliasetukset Profiili Valitsemalla vasemmalta Puhelinluettelo aiheen näet kaikkien käyttäjien läsnäolotiedon.

24 (48) Kun haluat muuttaa läsnäolotiedon asetuksia, toimi seuraavasti: Valitse käyttäjä tai käyttäjät ja paina ASETA LÄSNÄOLOTIETO-painiketta. Valitse läsnäolovaihtoehto alasvetovalikosta ja paina ASETA tai AJASTA. Huom. ASETA-komentoa käytetään silloin, kun asetuksen halutaan astuvan voimaan välittömästi, ja AJASTA-komentoa silloin, kun määritys koskee tulevia tapahtumia.

25 (48) Profiilin asettaminen: Käytä joko oletusarvoa tai syötä päivämäärä ja kellonaika manuaalisesti valitsemalla Loppuualasvetovalikosta kohta määrä. Valitse haluamasi soitonsiirtovaihtoehto Soitonsiirto kaikki -alasvetovalikosta. Aseta soitonsiirto: Soitonsiirroksi voidaan asettaa: o soitonsiirto kaikille puheluille o soitonsiirto, jos numero on varattu o soitonsiirto, jos numerosta ei vastata o soitonsiirto, jos henkilö ei ole tavoitettavissa. Soitonsiirtovaihtoehdot ovat: o Ei valintaa, ei soitonsiirtoa. o Vaihdenumero, puhelut siirretään ensisijaiseen vaihdenumeroon. o Vastaaja, puhelut siirretään käyttäjän vastaajaan. o Henkilökohtaiset soittoketjut. Listat määritellään kullekin käyttäjälle erikseen, ja ne sisältävät enintään kolme ennalta määriteltyä henkilökohtaista soittoketjua. o Puhelinnumero, puhelut siirretään syötettyyn puhelinnumeroon. o Tavoitettavuuspalvelu on mahdollinen vain silloin kun soitonsiirtovaihtoehto jos varattu on valittu. Toiminnon avulla käyttäjät voivat tarjota soittajalle mahdollisuuden automaattiseen takaisinsoittoon tai asettumisen pitoon henkilökohtaiseen jonoon. Kirjoita mahdollinen viesti. Valitse lähtevistä puheluista näytettävä numero (matkapuhelinnumero tai työnumero).

26 (48) Voit rastittaa kohdan Tiedote, mikäli haluat, että soittajalle ilmoitetaan, milloin olet seuraavan kerran tavoitettavissa. Tiedote on valittavissa, mikäli henkilö ei ole tavotettavissa ja soitonsiirto on asetettu kaikille puheluille. Napsauta ASETA-painiketta aktivoidaksesi läsnäoloasetukset. Profiilin ajastaminen: Syötä aloitus- ja päättymisajat. Käytä joko oletusarvoa tai syötä päivämäärä ja kellonaika manuaalisesti valitsemalla Loppuualasvetovalikosta kohta määrä..aseta soitonsiirto: Soitonsiirroksi voidaan asettaa: o soitonsiirto kaikille puheluille o soitonsiirto, jos numero on varattu o soitonsiirto, jos numerosta ei vastata o soitonsiirto, jos henkilö ei ole tavoitettavissa. Soitonsiirtovaihtoehdot ovat: o Ei valintaa, ei soitonsiirtoa. o Vaihdenumero, puhelut siirretään ensisijaiseen vaihdenumeroon. o Vastaaja, puhelut siirretään käyttäjän vastaajaan.

27 (48) o o o Henkilökohtaiset soittoketjut. Listat määritellään kullekin käyttäjälle erikseen, ja ne sisältävät enintään kolme ennalta määriteltyä henkilökohtaista soittoketjua. Puhelinnumero, puhelut siirretään syötettyyn puhelinnumeroon. Tavoitettavuuspalvelu, on mahdollinen vain silloin kun soitonsiirtovaihtoehto jos varattu on valittu. Toiminnon avulla käyttäjät voivat tarjota soittajille mahdollisuuden automaattiseen takaisinsoittoon tai pitoon asettamiseen henkilökohtaiseen jonoon. Huom. Jos valitset Soitonsiirto kaikki -alasvetovalikosta Ei valintaa -vaihtoehdon, muut soitonsiirtovaihtoehdot ovat käytössä. Kirjoita mahdollinen viesti. Valitse lähtevistä puheluista näytettävä numero. Jos tapahtuma on luonteeltaan toistuva, valitse sopiva vaihtoehto Toista-alasvetovalikosta. Vaihtoehtoja ovat: o Ei toistoa, kertaluonteinen tapahtuma. o Maanantai perjantai, tapahtuma voimassa joka arkipäivä. o Päivittäin, tapahtuma voimassa joka päivä. o Viikoittain, tapahtuma voimassa joka viikko samana viikonpäivänä. Voit rastittaa kohdan Tiedote, mikäli haluat, että soittajalle ilmoitetaan, milloin olet seuraavan kerran tavoitettavissa. Tiedote on valittavissa, mikäli henkilö ei ole tavotettavissa ja soitonsiirto on asetettu kaikille puheluille. Napsauta AJASTA-painiketta tallentaaksesi ajastetut tapahtumat. 3.7 Läsnäolovaihtoehtojen hallinta Yleistä Läsnäolotietojen mallipohjia käytetään tarkempiin läsnäolo- ja soitonsiirtoasetuksiin. Kullekin läsnäolotietotyypille on omat mallipohjansa, eli pohjia on yhteensä kuusi. Kaikki mallipohjat ovat koko yrityksen yhteisiä, mutta kukin käyttäjä voi räätälöidä ne haluamansa kaltaisiksi tai pyytää yrityksen pääkäyttäjänä muokkaamaan pohjia. Mallipohjat sisältävät myös numeronnäyttöasetukset. Yrityksen yhteisiin mallipohjiin pääsee valitsemalla valikosta Läsnäolovaihtoehdot-aihe. Näitä mallipohjia käyttävät kaikki yrityksen käyttäjät Läsnäolovaihtoehtojen hallinta Yrityksen pääkäyttäjänä vastuullasi on läsnäolotietojen hallinta alla kuvatulla tavalla: Valitse Läsnäolovaihtoehdot-aihe nähdäksesi läsnäolovaihtoehdot. Huom. Läsnäolotietojen pohjat ovat samat kaikille yrityksen käyttäjille. Käyttäjä voi kuitenkin muokata henkilökohtaisia läsnäoloprofiilin asetuksiaan.

28 (48) Läsnäolovaihtoehtojen muokkaaminen ja Läsnäolotieto-toiminto Valitse mallipohja napsauttamalla vastaavaa muuta-kuvaketta Läsnäolovaihtoehdotnäkymässä, jolloin ruutuun avautuu esim. Asetukset: Kokous näkymä.

29 (48) Määritä kesto tai aseta tietty aika, johon asti läsnäolovaihtoehto on voimassa. Aseta läsnäolovaihtoehdolle soitonsiirto. Soitonsiirrot voidaan asettaa kaikille puheluille (välitön soitonsiirto) tai erikseen ei vastaa, varattu ja ei tavoitettavissa -tilanteille. Vaihtoehdot ovat: Ei valintaa, ei soitonsiirtoa. Vaihdenumero, puhelut siirretään ensisijaiseen vaihdenumeroon. Vastaaja, puhelut siirretään käyttäjän vastaajaan. Henkilökohtaiset soittoketjut. Listat määritellään kullekin käyttäjälle erikseen, ja ne sisältävät enintään kolme ennalta määriteltyä henkilökohtaista soittoketjua. Puhelinnumero, puhelut siirretään syötettyyn puhelinnumeroon. Tavoitettavuuspalvelu, on mahdollinen vain silloin kun soitonsiirtovaihtoehto jos varattu on valittu. Toiminnon avulla käyttäjät voivat tarjota soittajille mahdollisuuden automaattiseen takaisinsoittoon tai pitoon asettamiseen henkilökohtaiseen jonoon. Kirjoita mahdollinen viesti. Voit rastittaa kohdan Tiedote, mikäli haluat, että soittajalle ilmoitetaan, milloin olet seuraavan kerran tavoitettavissa. Tiedote on valittavissa, mikäli henkilö ei ole tavotettavissa ja soitonsiirto on asetettu kaikille puheluille. Tallenna päivitetty läsnäolovaihtoehto napsauttamalla VAHVISTA-painiketta. 3.8 Välittäjäryhmät Yleistä Välittäjäryhmiä käytetään useiden jonojen käsittelyyn, eli useisiin eri vaihdenumeroihin saapuvien puheluiden hoitamiseen. Jos mahdollisia ryhmiä on useita, yrityksen välitykseen kirjautuneet välittäjät valitsevat niistä yhden ja siten päättävät, mitä vaihdenumeroita (jonoja) palvelevat. Yrityksen pääkäyttäjänä vastuullasi on välittäjäryhmien hallinta alla kuvatulla tavalla: Valitse Välittäjäryhmät-aihe nähdäksesi yhteenvedon ryhmistä. Huom. Jokin välittäjäryhmä on aina määritelty oletusryhmäksi, eikä sitä voi poistaa. Kuten yllä olevasta kuvasta käy ilmi, oletusryhmän kohdalla ei ole ryhmien poistamiseen käytettävää X-painiketta. Voit kuitenkin aina halutessasi muuttaa oletusryhmän nimeä.

30 (48) Huom. Jos jollekin välittäjälle ei ole erikseen määritelty välittäjäryhmää, hänet lisätään automaattisesti oletusryhmään. Huom. Kaikki vaihdenumerot näytetään kunkin välittäjäryhmän asetusnäkymässä. Numeroista näytetään lisäksi kuvaus sille varatussa kentässä Välittäjäryhmien hallinta Välittäjäryhmiä hallitaan seuraavasti: Valitse ryhmä napsauttamalla sen muuta-kuvaketta välittäjäryhmien päänäkymässä. Muuta välittäjäryhmän nimeä. Lisää halutessasi kuvaus. Määritä jono valitsemalla välittäjäryhmälle vaihdenumerot. Rastita Valitse kaikki -ruutu, jos haluat valita kaikki yrityksen vaihdenumerot. Tallenna asetukset napsauttamalla TALLENNA-painiketta Uuden välittäjäryhmän luominen Uusi välittäjäryhmä luodaan seuraavasti: Valitse Välittäjäryhmät-aihe nähdäksesi yhteenvedon ryhmistä. Valitse Luo uusi ryhmä avataksesi tyhjän välittäjäryhmänäkymän.. Anna välittäjäryhmälle nimi. Lisää halutessasi kuvaus. Määritä jono valitsemalla välittäjäryhmälle vaihdenumerot. Tallenna asetukset napsauttamalla TALLENNA-painiketta. Uusi välittäjäryhmä näkyy nyt välittäjäryhmien yleisnäkymässä.

31 (48) Välittäjäryhmä poistetaan napsauttamalla ryhmän vieressä olevaa X-painiketta. Ruutuun avautuu vahvistusikkuna. Vahvista välittäjäryhmän poisto valitsemalla OK Välittäjäryhmän jäsenten tietojen hallinta Yrityksen pääkäyttäjänä vastuullasi on välittäjäryhmien jäsenten tietojen hallinta alla kuvatulla tavalla: Valitse Välittäjäryhmät-aihe nähdäksesi yhteenvedon ryhmistä.

32 (48) Napsauta haluamasi ryhmän muuta jäsenten tietoja -kuvaketta välittäjäryhmien päänäkymässä. Jos haluat lisätä uuden jäsenen ryhmään, käytä hakukenttää ja ETSI-painiketta. Valitse välittäjä rastittamalla nimen vieressä oleva valintaruutu. Huom. Valittavina ovat ne käyttäjät, joille on määritelty välittäjäoikeudet Muuta tietoja -näkymässä. Huom. Jos rastitat Nimi-sarakeotsikon vasemmalla puolella olevan valintaruudun, kaikki käyttäjät, jotka eivät jo ole ryhmän jäseniä, valikoituvat automaattisesti. Valitut välittäjät lisätään ryhmän jäseniksi, minkä jälkeen he voivat kirjautua kyseiseen ryhmään. Välittäjäryhmän jäsenyys poistetaan napsauttamalla käyttäjän nimen kohdalla olevaa X-kuvaketta. Huom. Kaikkien ryhmän jäsenten poistaminen ei poista itse ryhmää

33 (48) 3.9 Automaattivälittäjät Yleistä Automaattivälittäjä eli automaattinen puhelinpalvelu toimii siten, että kullekin näppäimelle määritellään jokin soitonsiirtovaihtoehto. Yrityksen pääkäyttäjänä vastuullasi on automaattisen puhelinpalvelun numeroiden hallinta Automaattivälittäjän asetukset Automaattista puhelinpalvelujärjestelmää hallinnoidaan seuraavasti: Valitse Automaattivälittäjät-aihe nähdäksesi yhteenvetonäkymän. Napsauta muuta-kuvaketta nähdäksesi valitun automaattinumeron nykyiset asetukset.

34 (48) Kirjoita automaatin valikolle haluamasi nimi Näytä nimi -kenttään. Syötä lyhytnumero, jos sitä ei vielä ole, tai muuta numeroa halutessasi. Valitse soitonsiirto, jota käytetään, kun palvelu on suljettu. Vaihtoehdot ovat: o Tiedote, kun automaattivälittäjä on suljettu. Tämä on tiedote, joka valitaan Tiedote, kun suljettu -alasvetovalikosta ja joka soitetaan, minkä jälkeen puhelu katkaistaan. o Vastaaja, puhelu siirretään yrityksen vastaajaan. o Puhelinnumero, puhelut siirretään syötettyyn puhelinnumeroon. Numeronnäyttö soitonsiirrossa numero, joka näytetään, kun puhelu siirretään eteenpäin automaattisesta puhelinpalvelujärjestelmästä. Tiedote, kun suljettu, valitse tiedote, joka soitetaan, kun palvelu on suljettu. Tiedote soitetaan, jos Tiedote, kun automaattivälittäjä suljettu -vaihtoehto on valittu Automaattivälittäjä suljettu - alasvetovalikosta. Valikkotiedote, valitse palvelunumerokohtainen tiedote alasvetovalikosta. Valittu tiedote soitetaan valikkoviestinä. Jos yrityskohtaista tiedotetta ei ole valittu, soitetaan valmiiksi nauhoitettu tiedote. Valitse näppäintoiminnot alasvetovalikosta. Vaihtoehtoja ovat: o Toista tiedote, päävalikon tiedote soitetaan uudelleen. o Katkaise o Väärä valinta o Soitonsiirto johonkin puhelinnumeroon o Soitonsiirto vaihdenumeroon (ensisijaiseen vaihdenumeroon)

35 (48) o o Soitonsiirto ryhmänumeroon Soitonsiirto vastaajaan. Valitse, mitä tapahtuu silloin, kun soittaja ei tee valintaa tietyn ajan kuluessa. o Toista tiedote, päävalikon tiedote soitetaan uudelleen o Katkaise o Soitonsiirto johonkin puhelinnumeroon o Soitonsiirto vaihdenumeroon o Soitonsiirto ryhmänumeroon o Soitonsiirto vastaajaan. Valitse, mitä tapahtuu silloin, kun soittaja tekee virheellisen valinnan: o Toista tiedote, päävalikon tiedote soitetaan uudelleen. o Katkaise o Soitonsiirto johonkin puhelinnumeroon o Soitonsiirto vaihdenumeroon o Soitonsiirto ryhmänumeroon o Soitonsiirto vastaajaan. Asetukset tallennetaan napsauttamalla VAHVISTA-painiketta Automaattivälittäjän aukioloajat Automaattisen puhelinpalvelun aukioloajat määritellään seuraavasti: Valitse Automaattivälittäjät-aihe nähdäksesi yhteenvedon.

36 (48) Napsauta avoinna -kuvaketta nähdäksesi valitun automaattinumeron voimassaolevat aukioloajat. Aukioloaikoja muutetaan syöttämällä halutut alku- ja loppuajat niille varattuihin kenttiin. Ajastimen tulee olla aktivoitu, jotta aikojen muuttaminen on mahdollista. Asetukset tallennetaan ja aktivoidaan napsauttamalla VAHVISTA-painiketta. Syötetyt aukioloajat poistetaan käytöstä napsauttamalla KUMOA -painiketta. Aukioloajat näkyvät nyt harmaina ja numero on joko auki tai suljettu asetuksista riippuen.

37 (48) Kun automaattinen puhelinpalvelu on avoinna, se suljetaan kokonaan napsauttamalla SULJEpainiketta. Kun automaattinen puhelinpalvelunumero on suljettu, se avataan syötettyjen aukioloaikojen mukaisesti napsauttamalla AVAA-painiketta. Huom. Jos automaattinen puhelinpalvelu on auki ja palveluaikojen syöttö on aktiivisena, mutta aikoja ei ole syötetty, automaattinen puhelinpalvelu on aina avoinna. Huom. Jos automaattinen puhelinpalvelu on auki ja palveluaikojen syöttö on aktiivisena, ja esimerkiksi vain yhden päivän kohdalle on merkitty palveluajat, palvelu on muina päivinä suljettu Tiedotteet Yleistä Tiedotteita käytetään sovelluksessa useissa eri tilanteissa, esimerkiksi tervetuloviesteinä silloin, kun vaihdenumeroon, ryhmänumeroon tai automaattinumeroon saapuu puhelu, tai kun palvelu on suljettu, tai kun palvelussa on ruuhkaa (ylivuototiedotteet). Yrityksen pääkäyttäjänä vastuullasi on tiedotteiden hallinta alla kuvatulla tavalla: Valitse Tiedotteet-aihe avataksesi tiedotteiden yleisnäkymän.

38 (48) Tiedotteen luominen Uusi tiedote luodaan seuraavasti: Valitse Tiedotteet-aihe avataksesi tiedotteiden yleisnäkymän. Napsauta kohtaa Luo uusi tiedote avataksesi uuden tiedotteen luomisnäkymän. Anna tiedotteelle nimi.

39 (48) Liitä äänitiedosto. Käytä halutessasi Selaa-toimintoa. Huom. Sallittuja äänitiedostoja ovat WAV-tiedostot (PCM 8 khz, 16 bittiä, mono), max 2 min, 1 Mt. Napsauta LUO-painiketta lisätäksesi ja tallentaaksesi tiedotteen. Kun olet lisännyt kaikki haluamasi tiedotteet, näet kaikki käytettävissä olevat tiedotteet tiedotenäkymässä. Tiedote poistetaan napsauttamalla tiedotteen oikealla puolella olevaa X-kuvaketta. Ruutuun avautuu vahvistusikkuna. Napsauta OK-painiketta vahvistaaksesi tiedotteen poiston Tiedotteen päivittäminen Olemassa oleva tiedote päivitetään seuraavasti: Valitse Tiedotteet-aihe nähdäksesi käytettävissä olevat tiedotteet.

40 (48) Valitse tiedote, jota haluat muokata napsauttamalla sen muuta-kuvaketta. Vaihda halutessasi tiedotteen nimi. Liitä toinen äänitiedosto. Käytä halutessasi Selaa-toimintoa. Huom. Sallittuja äänitiedostoja ovat WAV-tiedostot (PCM 8 khz, 16 bittiä, mono). Napsauta TALLENNA-painiketta päivittääksesi ja tallentaaksesi tiedotteen Varavastauspaikka Jokaiselle mobiilivaihteelle on Soneran matkapuhelinverkossa määritelty varmistukseksi varavastauspaikka. Yrityksen vaihde-, automaattivälittäjä- ja ryhmänumeroihin soitetut puhelut ohjataan varavastauspaikkaan, mikäli palvelussa on vikatilanne, joka estää puheluiden ohjaamisen mobiilivaihteeseen. Varavastauspaikaksi määritellään asiakkaan ilmoittama puhelinnumero. Määriteltyä varavastauspaikan numeroa voi muuttaa ottamalla yhteyttä Soneran Yritysasiakaspalveluun. Varavastauspaikan numero ei näy palvelun käyttöliittymässä eikä sitä voi hallinnoida palvelun käyttöliittymän kautta. Myös varavastauspaikaksi valitun liittymän muutokset (esim. irtisanominen) eivät vaikuta automaattisesti varavastauspaikan määrittelyyn.

41 (48) 4 Puhelinluettelon hallinta 4.1 Yleistä Puhelinluettelon pääkäyttäjänä tehtäviisi kuuluu: luoda yrityksen uudet ulkoiset kontaktit ja hallita kontaktien tietoja lisätä, poistaa ja muokata sisäisessä puhelinluettelossa olevia käyttäjätietoja Huom. Kohdistamattomat puhelinnumerot näkyvät puhelinluettelossa ilman käyttäjätietoja. 4.2 Yrityksen sisäinen puhelinluettelo Käyttäjän lisääminen/käyttäjän tietojen muuttaminen Uusi käyttäjä lisätään kohdistamattomalle puhelinnumerolle tai olemassa olevan käyttäjän tietoja muutetaan seuraavasti: Valitse Sisäinen-aihe. Valitse käyttäjä tai kohdistamaton puhelinnumero ja klikkaa muuta-painiketta päästäksesi käyttäjän tietoihin.

42 (48) Syötä uudet tiedot tai muuta kentissä olevia nykyisiä tietoja. Muutokset tallennetaan ja aktivoidaan Omat tiedot -näkymässä napsauttamalla VAHVISTApainiketta Käyttäjien poistaminen Sisäisestä puhelinluettelosta poistetaan käyttäjä poistamalla kaikki tiedot kentistä Omat tiedot -näkymässä ja napsauttamalla sitten VAHVISTA-painiketta poiston tallentamiseksi. Huom. Käyttäjälle kohdistettua matkapuhelin- ja työnumeroa ei voi poistaa pääkäyttäjän toimesta, koska puhelinnumerot toimittaa operaattori. Puhelinnumero poistuu luettelosta, mikäli liittymältä irtisanotaan mobiilivaihdepalvelu.

43 (48) 4.3 Ulkoinen puhelinluettelo Ulkoisen kontaktin lisääminen Ulkoiseen puhelinluetteloon lisätään uusi yrityksen ulkoinen kontakti seuraavasti: Valitse Ulkoinen nähdäksesi nykyiset ulkoiset kontaktit. Napsauta Luo uusi kontakti -painiketta luodaksesi uuden ulkoisen kontaktin. Uusi kontakti -näkymä avautuu tyhjänä.

44 (48) Syötä kaikki uudesta ulkoisesta kontaktista saatavilla olevat tiedot tekstikenttiin. Vahvista uuden ulkoisen kontaktin tiedot napsauttamalla VAHVISTA-painiketta. Huom. Sukunimi on pakollinen. Huom. Ulkoinen puhelinluettelo on kaikkien yrityksen käyttäjien käytettävissä Tietojen muuttaminen Ulkoisen kontaktin tietoja päivitetään ja muutetaan seuraavasti: Valitse Ulkoinen nähdäksesi nykyiset ulkoiset kontaktit.

45 (48) Napsauta muuta-kuvaketta valitun kontaktin kohdalla. Näytölle avautuu Muuta tietoja -näkymä, jossa näkyvät tämänhetkiset tiedot. Syötä uudet tiedot tai muuta kentissä olevia nykyisiä tietoja. Muutokset tallennetaan napsauttamalla VAHVISTA-painiketta Ulkoisen kontaktin poistaminen Ulkoinen kontakti poistetaan ulkoisesta puhelinluettelosta seuraavasti: Valitse Ulkoinen nähdäksesi nykyiset ulkoiset kontaktit. Napsauta POISTA-painiketta valitun kontaktin kohdalla. Ruutuun avautuu vahvistusikkuna. Napsauta OK-painiketta vahvistaaksesi ulkoisen kontaktin poistamisen ulkoisesta puhelinluettelosta.

46 (48) LIITE Sonera Mobiilivaihde, Tekstiviestitoiminteet 1) Läsnäoloprofiilin muuttaminen Voit muuttaa läsnäoloprofiiliasi hyödyntämällä tekstiviestitoimintoja. Käytettävissäsi ovat seuraavat toiminnot: TYÖ, KOTI, KOKOUS, LOMA, VARATTU ja POISSA. Tekstiviestit lähetetään numeroon Esim. 1) Lähtiessäsi lounaalle voit asettaa profiilin koodilla KOKOUS. Voit määritellä profiilille myös keston lisäämällä viestiin aikaparametrit, esim. KOKOUS 1400 lähtiessäsi lounaalle, joka päättyy klo 14:00. Kirjoita tekstiviesti KOKOUS 1400 ja lähetä tämä viesti numeroon ) Mikäli paluu tapahtuu seuraavana tai myöhempänä päivänä, viestiin pitää lisätä myös päiväys. Esim. POISSA Tällöin paluu on 11.2 klo 8.00 mennessä. Jos asetus onnistuu, saat vastineeksi viestin Olet vaihtanut käyttöösi profiilin lounas. Mikäli asetus ei onnistu, saat vastineeksi viestin Profiilinmuutos ei onnistunut, ole hyvä ja yritä uudelleen. 2) Työaikojen muuttaminen Voit myös määritellä palveluaikasi tekstiviestitse lähettämällä avainsanat numeroon 15576, esim. TYÖAIKA ). Tällöin palveluaikasi on maanantaista perjantaihin yhdeksästä viiteen. Yksittäisten päivien aikoja ei voi määritellä tekstiviestitse. Jos asetus onnistuu, saat vastineeksi viestin Työaikasi on asetettu. Mikäli asetus ei onnistu, saat vastineeksi viestin Työaikasi asetus ei onnistunut, yritä myöhemmin uudelleen. 3) Ryhmäkutsun muuttaminen Voit muuttaa kirjautumistasi ryhmänumeroon hyödyntämällä tekstiviestitoimintoja. Käytettävissäsi ovat seuraavat toiminnot: LIITY ja POISTU. Tekstiviestit lähetetään numeroon Esim. Kirjautuessasi ryhmänumeroon lähetä viesti LIITY ja haluamasi ryhmänumero (esimerkiksi LIITY ) numeroon Huom! Viestissä tulee olla maan suuntanumero ilman +merkkiä. Jos kirjautuminen ryhmänumeroon onnistuu, saat vastineeksi viestin Liittymäsi on kirjautunut ryhmänumeroon Mikäli kirjautuminen ryhmänumeroon ei onnistunut, saat vastineeksi viestin Liittymäsi kirjautuminen ryhmänumeroon ei onnistunut, yritä myöhemmin uudelleen.

47 (48) 4) Tekstiviesti vaihteenhoitajalle Voit myös lähettää tekstiviestin vaihteenhoitajalle. Tässä tilanteessa lähetä viesti VAIHDE ja viestin sisältö numeroon Viestin pituus voi olla yhteensä 160 merkkiä (sis. tekstin VAIHDE). Esim. Lähetä viesti: VAIHDE Puhelintani huolletaan numeroon Jos viestin lähettäminen onnistuu, saat vastineeksi viestin Viestisi on toimitettu vaihteenhoitajalle. Mikäli viestin lähetys epäonnistui, saa vastineeksi viestin Viestiäsi ei voitu toimittaa vaihteenhoitajalle, yritä myöhemmin uudelleen.

48 (48) LIITE Sonera Mobiilivaihteen kuvakkeet Läsnäolotieto Seuraavassa on kuvattu läsnäolotieto-kuvakkeet, jotka kertovat kunkin käyttäjän läsnäolo- ja soitonsiirtotilan. Tavoitettavissa Tavoitettavissa, välitön soitonsiirto käytössä Ei tavoitettavissa Ei tavoitettavissa, välitön soitonsiirto käytössä Ulkoinen kontakti Vaihdenumeroihin, ryhmänumeroihin ja automaattivälittäjiin liittyvät kuvakkeet ovat seuraavat: Avoin vaihdenumero Suljettu vaihdenumero Avoin ryhmänumero Suljettu ryhmänumero Avoin automaattivälittäjä Suljettu automaattivälittäjä

Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Vaihteenhoitajan opas 23.6.2014 1 (30) <> 1.2

Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Vaihteenhoitajan opas 23.6.2014 1 (30) <> 1.2 23.6.2014 1 (30) Sonera Mobiilivaihde Vaihteenhoitajan opas Company information TeliaSonera Finland Oyj Teollisuuskatu 15, 00510 HELSINKI, FI Registered office: Helsinki Business ID 1475607-9, VAT No.

Lisätiedot

Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Käyttäjän opas 7.3.2012 1 (42) <> 1.1

Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Käyttäjän opas 7.3.2012 1 (42) <> 1.1 7.3.2012 1 (42) Sonera Mobiilivaihde Käyttäjän opas Company information TeliaSonera Finland Oyj Teollisuuskatu 15, 00510 HELSINKI, FI Registered office: Helsinki Business ID 1475607-9, VAT No. FI14756079

Lisätiedot

Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Käyttäjän opas 14.4.2011 1 (44) <> 1.0

Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Käyttäjän opas 14.4.2011 1 (44) <> 1.0 14.4.2011 1 (44) Sonera Mobiilivaihde Käyttäjän opas Company information TeliaSonera Finland Oyj Teollisuuskatu 15, 00510 HELSINKI, FI Registered office: Helsinki Business ID 1475607-9, VAT No. FI14756079

Lisätiedot

Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Yrityksen pääkäyttäjän opas (52) <> 1.0

Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Yrityksen pääkäyttäjän opas (52) <> 1.0 23.8.2011 1 (52) Sonera Mobiilivaihde Yrityksen pääkäyttäjän opas Company information TeliaSonera Finland Oyj Teollisuuskatu 15, 00510 HELSINKI, FI Registered office: Helsinki Business ID 1475607-9, VAT

Lisätiedot

Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Yrityksen pääkäyttäjän opas (56) <> 1.0

Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Yrityksen pääkäyttäjän opas (56) <> 1.0 14.4.2011 1 (56) Sonera Mobiilivaihde Yrityksen pääkäyttäjän opas Company information TeliaSonera Finland Oyj Teollisuuskatu 15, 00510 HELSINKI, FI Registered office: Helsinki Business ID 1475607-9, VAT

Lisätiedot

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Oma Elisa -palvelu Vaihderatkaisun hallinta Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin. Sovelluksessa saattaa olla toiminteita

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP

Sonera Viestintäpalvelu VIP Sonera Viestintäpalvelu VIP Poissaolotiedotetoiminnallisuuden käyttöopas 1 (8) Sonera Viestintäpalvelu VIP - poissaolotiedotetoiminnallisuus Toiminnallisuuden kuvaus Poissaolotiedotteen aktivoit päälle

Lisätiedot

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile Windows Phone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet

Lisätiedot

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Softphone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP Softphonen asentamiseksi tietokoneellesi. lla olevat yksinkertaiset

Lisätiedot

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile ndroid Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet tarvitsee

Lisätiedot

Asiakaspalvelukonsoli. Salcom Group

Asiakaspalvelukonsoli. Salcom Group Asiakaspalvelukonsoli Salcom Group Yleistä Asiakaspalvelukonsolista 18.1.2012 2 Sovellusta voidaan käyttää työasemassa joko erillisellä Windowssovelluksella tai selainversiona. Käyttäjä voi käyttää halutessaan

Lisätiedot

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. PUHELIMEN PERUSNÄYTTÖ JA KUVAKKEIDEN MERKITYKSET... 3 2. SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 4 3. ASETUKSET ULOSPÄIN NÄKYVÄN NUMERON VALINTA... 5 4. ASETUKSET JONOJEN

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Lync Attendant käyttöohje 2 (12) AinaUCX 13.08.2013

Sisällysluettelo. Lync Attendant käyttöohje 2 (12) AinaUCX 13.08.2013 Lync Attendant Lync Attendant käyttöohje 2 (12) Sisällysluettelo Yleistä... 3 Lync Attendant -ikkunan toiminnot... 3 Kirjautuminen Palvelusarja L jonoon... 4 Yhteystietoluettelon käyttäminen... 5 Puhelun

Lisätiedot

AinaUCX palveluiden hallinta mobiilipäätelaitteesta Päävalikko

AinaUCX palveluiden hallinta mobiilipäätelaitteesta Päävalikko Päävalikko Toiminnekoodeilla voit nopeasti muokata Lync-asetuksiasi Toiminnekoodien päävalikkoon pääset valitsemalla matkapuhelimella #111# ja Soita näppäin ( vihreä luuri ) Tämän jälkeen puhelimeesi avautuu

Lisätiedot

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 MANAGERIX Opas administraattori-tason käyttäjille SISÄLLYS MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 Käyttöliittymä... 2 1 ORGANISAATIO Organisaation tietojen tarkastelu ja muokkaaminen4 Yhteenveto

Lisätiedot

Raahen seutu Johanna Paananen

Raahen seutu Johanna Paananen Raahen seutu Johanna Paananen 1 Koulutuksen sisältö Vaihdepalvelu Läsnäolotiedot vaihteelle Loma- ja poissaolotiedot Kirjautuminen käyttöliittymiin 2 Vaihdepalvelu pähkinänkuoressa Sisäiset puhelut soitetaan

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Oma Elisa -palvelu Vaihderatkaisun hallinta Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin. Sovelluksessa saattaa olla toiminteita

Lisätiedot

Elisa Lomatiedote Käyttöohje

Elisa Lomatiedote Käyttöohje Elisa Oyj Ohje 1 (6) Elisa Lomatiedote Käyttöohje Elisa Oyj Ohje 2 (6) Sisällys 1 Johdanto... 3 2 Palvelun käyttöönotto... 4 3 Palvelun käyttö... 4 3.1 Päävalikko... 4 3.2 Palvelun asetukset... 4 3.3 Hallintapalvelun

Lisätiedot

Elisa Ring. Agentin opas. Elisa Oyj, PL 1, 00061 ELISA, Y-tunnus 011650-6, Kotipaikka: Helsinki

Elisa Ring. Agentin opas. Elisa Oyj, PL 1, 00061 ELISA, Y-tunnus 011650-6, Kotipaikka: Helsinki Elisa Ring Agentin opas Elisa Ring Agentin opas 2 Sisällys 1. Agentin tehtävät ja työkalut... 3 Elisa Ring Valikko... 3 2. Hallintakäyttöliittymä... 4 Kirjaudu sisään Hallintakäyttöliittymään... 4 Asiakaspalvelusarjojen

Lisätiedot

Palvelusarja L - Käyttöohje

Palvelusarja L - Käyttöohje Käyttöohje Palvelusarja L 1 (5) Palvelusarja L - Käyttöohje Vastausryhmäedustajana sinut on valittu auttamaan tietyn ryhmän tai useiden ryhmien puheluihin vastaamisessa. Voit käyttää Skype for Business

Lisätiedot

Flexi Presentityn Android-sovelluksen käyttöohje

Flexi Presentityn Android-sovelluksen käyttöohje Flexi Presentityn Android-sovelluksen käyttöohje Datatal on kehittänyt älypuhelimellesi sovelluksen, jolla voit asettaa soitonsiirtoja, soittaa puheluita, etsiä kollegoita ja kuunnella ääniviestejä helposti.

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

Uuden Peda.netin käyttöönotto

Uuden Peda.netin käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden Peda.netin käyttöönotto...2 Sisään- ja uloskirjautuminen...2 OmaTila...3 Peda.netin yleisrakenne...4 Työvälineet - Sivut...5 Sivun lisääminen omaan profiiliin:...5 Sivun poistaminen

Lisätiedot

DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET

DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET DNA Kotiluuri -liittymä on perinteisellä kiinteällä lankaliittymänumerolla matka viestinverkossa toimiva liittymä. Voit soittaa minne tahansa ja siihen voi soittaa mistä vain,

Lisätiedot

Palvelupyyntöjärjestelmä. Asiakkaan ohje

Palvelupyyntöjärjestelmä. Asiakkaan ohje Palvelupyyntöjärjestelmä Asiakkaan ohje Festum Software Oy Palvelupyyntöjärjestelmä asiakkaan ohje 2 ( 8 ) Sisällysluettelo 1. Palvelupyyntöjärjestelmä osana asiakastukea... 3 2. Käytön aloittaminen...

Lisätiedot

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Tavoitettavuusasetusten hallinta Oma Elisa -käyttöliittymällä Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin.

Lisätiedot

Ring-koulutus. Sauvon Kunta

Ring-koulutus. Sauvon Kunta Ring-koulutus Sauvon Kunta Perusasiat Kaikki puhelinliikenne on matkapuhelinverkossa Matkapuhelinnumero Yritysnumero Alanumero (4xxx) Puheposti toimii numerossa 777 (Ulkonumero: +358 2 474 4177) Oletusasetukset

Lisätiedot

Elisa Oyj Elisa Ring pikaohje 1 (6) Klikkaa kuvaketta/kuvaa, jolloin avautuu kalenteri-/tilatietojen hallintanäkymä.

Elisa Oyj Elisa Ring pikaohje 1 (6) Klikkaa kuvaketta/kuvaa, jolloin avautuu kalenteri-/tilatietojen hallintanäkymä. Elisa Oyj Elisa Ring pikaohje 1 (6) Elisa Ring 2.0 kalenterin, tilatiedon, näytettävän numeron pikaohje 1.1 Yleistä 1.1.1 Kalenterin muokkaaminen Pääset muuttamaan tilatietoasi ja Ring kalenterimerkintöjäsi

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen Sisällysluettelo Sisällys Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen... 1 Sisällysluettelo... 1 Käyttöoikeus... 1 Kirjautunut käyttäjä... 3 Artikkelin kommentointi...

Lisätiedot

Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1

Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1 Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1 Elisa Oyj 2 (11) Hallintakäyttöliittymä ohjeet 1 Yleistä Yritysten ylläpitäjät Hallinnoivat tiettyjä yrityksen palvelunumeroita Hallinnoivat

Lisätiedot

Ohjeet Google kalenteriin. Kirjaudu palveluun saamillasi tunnuksilla

Ohjeet Google kalenteriin. Kirjaudu palveluun saamillasi tunnuksilla Ohjeet Google kalenteriin Kirjaudu palveluun saamillasi tunnuksilla Valitse käyttämäsi kalenteri Kalenterivaihtoehtojen vieressä oleva värillinen ruutu ilmaisee näytetäänkö kalenterin tiedot. Tapahtuman

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP

Sonera Viestintäpalvelu VIP Sonera Viestintäpalvelu VIP Loma- ja Poissaoloviestitoiminnallisuuden käyttöopas v 1.2 Toiminnallisuuden kuvaus Poissaoloviestin aktivoit päälle suorittamalla seuraavat toimenpiteet: Valitse aktiviteetiksesi

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

Tervetuloa käyttämään ehopsia

Tervetuloa käyttämään ehopsia Tervetuloa käyttämään ehopsia Sisällys: Uuden ehops-pohjan luominen (opettaja)... ehops-pohjan jakaminen opiskelijoille (opettaja)... Opiskelijan jakaman ehopsin etsiminen (opettaja)... Opiskelijan jakaman

Lisätiedot

Cuuma Pikaohje Cuuma Communications Oy

Cuuma Pikaohje Cuuma Communications Oy Cuuma Pikaohje Puhelinjärjestelmään kirjautuminen Ylläpitäjälle on annettu järjestelmään käyttäjätunnus ja salasana. Kirjautuminen tapahtuu annetusta webosoitteesta tai IP-osoitteesta. https://xxx.xxx.xxx.xxx:883

Lisätiedot

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Microsoft Lync 2013 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Microsoft Lync 2013 Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi ja Sirpa Kemppainen

Lisätiedot

Data@Flow ohjeet. AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705

Data@Flow ohjeet. AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705 Data@Flow ohjeet AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705 1 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen... 2 2. Sisältöalueiden muokkaaminen... 4 2.1. Sisältöalueen sisällön muokkaaminen...

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP

Sonera Viestintäpalvelu VIP Sonera Viestintäpalvelu VIP Loma- ja Poissaoloviestitoiminnallisuuden käyttöopas v 1.2 Toiminnallisuuden kuvaus Poissaoloviestin aktivoit päälle suorittamalla seuraavat toimenpiteet: Valitse aktiviteetiksesi

Lisätiedot

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI...

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI... OHJE HUOLTAJALLE 2 / 22 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

TELIA VIESTINTÄPALVELU VIP

TELIA VIESTINTÄPALVELU VIP TELIA VIESTINTÄPALVELU VIP Loma- ja Poissaoloviestitoiminnallisuuden käyttöopas v. 2.0 TELIA VIESTINTÄPALVELU VIP 1 Toiminnallisuuden kuvaus Loma- / Poissaoloviestin aktivoit päälle suorittamalla seuraavat

Lisätiedot

Painonhallinta. Kirjaudu sovellukseen antamalla käyttäjätunnus ja salasana.

Painonhallinta. Kirjaudu sovellukseen antamalla käyttäjätunnus ja salasana. Painonhallinta Sisäänkirjautuminen Kirjaudu sovellukseen antamalla käyttäjätunnus ja salasana. Kuva 1 Sisäänkirjautuminen Yleistä Painonhallinta toimii internet-selaimella, mutta liikuttaessa sovelluksessa,

Lisätiedot

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Turvapaketti Asennusohje 04/2016 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://oma.ipp.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Suomi 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen Johdanto 3 1. Sonera Omat Sivut -tilin luominen

Lisätiedot

Flexy Presentityn ios-sovelluksen käyttöohje

Flexy Presentityn ios-sovelluksen käyttöohje Flexy Presentityn ios-sovelluksen käyttöohje Datatal on kehittänyt älypuhelimellesi sovelluksen, jolla voit asettaa soitonsiirtoja ja kuunnella ääniviestejä helposti. Voit ladata sovelluksen etsimällä

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sisällysluettelo VIP Laajennettu raportointi... 3 Luo raportti Laajennetun raportoinnin työkaluilla... 4 Avaa Laajennettu raportointi... 4 Valitse

Lisätiedot

Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto

Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto Windows Phonet yleisesti Nokian Lumiat Vanhemmat WindowsPhone 7 Uudemmat WindowsPhone 8 Samsungin Windows Phone mallit HTC:n mallit www.windowsphone.com

Lisätiedot

NetWaitingin pääikkuna

NetWaitingin pääikkuna NetWaiting NetWaitingilla voidaan ohjata puhelimen toimintoja Internet-istunnon aikana, vaikka puhelinlinjoja olisi vain yksi. Tällä ohjelmalla voit siirtää Internet-yhteyden pitoon siksi aikaa, kun vastaat

Lisätiedot

Opus SMS tekstiviestipalvelu

Opus SMS tekstiviestipalvelu Opus SMS tekstiviestipalvelu Sivu 1 / 17 1. Yleistä toiminnosta Opus SMS tekstiviestipalvelun avulla voidaan Opus Dental potilashallintaohjelmasta Lähettää muistutuksia tekstiviestillä Lähettää tiedusteluita

Lisätiedot

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä SONERA VIESTINTÄPALVELU VIP Pikaohje palvelun käyttöönottoon 1 Yleistä VIP on moderni puhelinvaihderatkaisu, joka toteutetaan palveluna internet-/ datanetyhteyttä pitkin asiakkaan ei siis tarvitse itse

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Moi Vastaajan käyttöohje 1/6

Sisällysluettelo. Moi Vastaajan käyttöohje 1/6 1/6 Sisällysluettelo 1 Vastaaja 3 1.1 Hyödyllistä tietoa vastaajasta 3 1.2 Vastaajan käyttöönotto 3 1.3 Vastaajan numero 3 1.4 Viestien kuuntelu 4 1.5 Vastaajan käyttö ulkomailla 4 1.6 Vastaajan tunnusluku

Lisätiedot

PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN

PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN Sisäänkirjautuminen ja käytön aloittaminen Jos olet jo kirjautunut organisaation verkkoon, kirjaudu sisään käynnistämällä Lync. 1.Valitse Käynnistä, Kaikki ohjelmat, Microsoft

Lisätiedot

Aditro Recruit 9.2. Ulkoisen hakijan käyttöohje

Aditro Recruit 9.2. Ulkoisen hakijan käyttöohje Aditro Recruit 9.0.5 9.2 31.5.2016 Aditro Recruit 9.2. Ulkoisen hakijan käyttöohje Aditro Recruit 9.0.5 9.2 31.5.2016 Sisällys 1. Kirjautuminen Palveluun... 1 1.1. Käyttäjätilin lukkiutuminen... 2 2. Käyttäjätilin

Lisätiedot

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO)

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO) Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio 22.5.2015 RO) Asio Sanomapalvelinohjelmiston ja viestintäpalvelun käyttö nettiselaimella Kirjautuminen palveluun, Viestin lähetys, Sanomaryhmän luominen

Lisätiedot

Elisa Ring Plus Käyttöohje

Elisa Ring Plus Käyttöohje Elisa Ring Plus Käyttöohje Elisa Oyj Elisa Ring 2 (52) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 1.1 Aloitusnäyttö... 3 1.2 Navigointi painikkeet... 3 2 Kirjautuminen palveluun... 4 3 Elisa Ring Plus palveluiden

Lisätiedot

Varmenteiden asentaminen & WLAN Nokian puhelimille

Varmenteiden asentaminen & WLAN Nokian puhelimille Tietohallintokeskus Varmenteiden asentaminen & WLAN Nokian puhelimille Datainfon toimittamiin vakioituihin henkilökunnan Nokian puhelimiin E5, E6 ja E7 on esiasennettu tarvittavat varmenteet, joten yleensä

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Uusi Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet

Uusi Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Uusi Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Uusi Yritysten OmaElisa -palvelu Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin. Sovelluksessa saattaa olla toiminteita

Lisätiedot

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta.

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta. 1 (14) MOBILOGI-ET Tässä dokumentissa on ohjeita Moodlen Logi-työkalun mobiililaajennuksen (Mobilogi) käyttöön. Dokumentin pohjana on käytetty HAMK:n Teemu Tuurin kirjoittamaa ohjeistusta ja sen sisältö

Lisätiedot

Hallintaliittymän käyttöohje

Hallintaliittymän käyttöohje Hallintaliittymän käyttöohje 1. Yleisiä huomioita Hallintaliittymän käyttöä helpottavia yleisiä huomioita: - Käytä listanäkymien hakukentissä kentän vieressä olevaa hakunappia, älä enter-näppäintä. - Älä

Lisätiedot

Sähköinen ajanvaraus Virkailijan ohje. 11.11.2015 Valtiovarainministeriö

Sähköinen ajanvaraus Virkailijan ohje. 11.11.2015 Valtiovarainministeriö Sähköinen ajanvaraus Virkailijan ohje 11.11.2015 Valtiovarainministeriö Sisältö 1 Yleistä... 1 1.1 Sisään- ja uloskirjautuminen... 1 1.2 Salasanan vaihto... 2 2 Ajanvaraus... 3 2.1 Varauksen luonti...

Lisätiedot

OPISKELIJAN PIKAOPAS

OPISKELIJAN PIKAOPAS SISÄLTÖ Työvälineet 3 Kirjautuminen ejollakseen 4 Salasana unohtui 5 Aloitusnäkymä 6 Toiminnot aloitusnäkymässä 7-8 Oma sähköpostiosoitteesi 9 Opiskelu 10 Omien suoritusten seuranta 11 Helppari auttaa

Lisätiedot

ULKOISET KÄYTTÄJÄT / YHTEISTYÖMAAPALVELUT...

ULKOISET KÄYTTÄJÄT / YHTEISTYÖMAAPALVELUT... Sivu 1/7 Sisällysluettelo Päästäksesi haluamaasi kohtaan napauta otsikkoa hiirellä. ULKOISET KÄYTTÄJÄT / YHTEISTYÖMAAPALVELUT... 2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 2 ILMOITTAUTUMINEN-NÄKYMÄ... 2 YHTEISTYÖMAAT-NÄKYMÄ...

Lisätiedot

Elisa Tavoitettavuus www-käyttöliittymä Pikaohje

Elisa Tavoitettavuus www-käyttöliittymä Pikaohje Versio 1.0 Elisa Oyj Elisa Toimisto Toimistoviestintäratkaisu Elisa Tavoitettavuus www-käyttöliittymä Pikaohje Versio 1.0 Elisa Oyj 2 1. Johdanto Tämä käyttöohje opastaa käyttämään Elisa Tavoitettavuus

Lisätiedot

Opettajan ohje 1/2. Tentin luominen. Tenttiakvaarion tukisivut: 1. Aloitus

Opettajan ohje 1/2. Tentin luominen. Tenttiakvaarion tukisivut:  1. Aloitus Opettajan ohje 1/2 Tentin luominen 1. Aloitus Kirjoita selaimen osoitekenttään: https://tenttiakvaario.it.helsinki.fi/hallinta/ Kirjautuminen tenttijärjestelmään tapahtuu syöttämällä yliopiston käyttäjätunnuksesi

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon Tämän oppaan sisältö Microsoft Microsoft Outlook 2010 näyttää hyvin erilaiselta kuin Outlook 2003. Tämän oppaan tarkoituksena on helpottaa uuden ohjelman opiskelua. Seuraavassa on tietoja uuden käyttöliittymän

Lisätiedot

Visma Econet Pro Rajoitettu yrityslista. Ohje

Visma Econet Pro Rajoitettu yrityslista. Ohje Visma Econet Pro Rajoitettu yrityslista Ohje Oppaan päiväys: 10.9.2008. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Econet Pro: 0600-39-7261 Visma Software Oyj pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin

Lisätiedot

Asentaminen Android-laitteeseen

Asentaminen Android-laitteeseen Asentaminen Android-laitteeseen Huomaa! Tarkempia tietoja ohjelmien asentamisesta saat tarvittaessa puhelimesi käyttöoppaasta. MyMMX mobile -sovelluksen asentaminen Android-laitteeseen: 1. Avaa laitteesi

Lisätiedot

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016 KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) MML Käyttövaltuushallintaan mennään osoitteen https://vatu.idmservice.nls.fi kautta. Valitse tunnistautumismenetelmä, joka sinulla on käytössäsi. KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA

Lisätiedot

1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2. 1.1 Kirjautuminen... 2. 1.2 Käyttöliittymä... 2. 2 Uuden varauksen tekeminen... 3. 2.1 Normaali varaus...

1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2. 1.1 Kirjautuminen... 2. 1.2 Käyttöliittymä... 2. 2 Uuden varauksen tekeminen... 3. 2.1 Normaali varaus... 1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2 1.1 Kirjautuminen... 2 1.2 Käyttöliittymä... 2 2 Uuden varauksen tekeminen... 3 2.1 Normaali varaus... 3 2.2 Alustava Varaus... 5 2.2.1 Alustavan varauksen muuttaminen

Lisätiedot

Elisa Ring. Yleisopas. Elisa Oyj, PL 1, 00061 ELISA, Y-tunnus 011650-6, Kotipaikka: Helsinki

Elisa Ring. Yleisopas. Elisa Oyj, PL 1, 00061 ELISA, Y-tunnus 011650-6, Kotipaikka: Helsinki Elisa Ring Yleisopas Elisa Ring Yleisopas 2 Sisällys 1. Johdanto... 3 Puhelujen ohjausperiaatteet... 3 2. Käyttäjäryhmät... 5 Elisa Ring -pääkäyttäjä... 5 Elisa Ring -asiakaspalvelupäällikkö...6 Elisa

Lisätiedot

TELIA TOUCHPOINT. Käyttäjän opas

TELIA TOUCHPOINT. Käyttäjän opas TELIA TOUCHPOINT Käyttäjän opas TELIA TOUCHPOINT 1 Telia Touchpoint -palvelu Telia Touchpoint on pienyrityksille tarkoitettu helppokäyttöinen viestintäpalvelu, joka parantaa yrityksen ja sen työntekijöiden

Lisätiedot

OP-eTraderin käyttöopas

OP-eTraderin käyttöopas OP-eTraderin käyttöopas Tämä käyttöopas on lyhennetty versio virallisesta englanninkielisestä käyttöoppaasta, joka löytyy etrader - sovelluksen Help-valikosta tai painamalla sovelluksessa F1 -näppäintä.

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015 Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 Oppilaat saavat vuoden 2016 alusta käyttöönsä oppilaitoksen sähköpostin ja muita palveluita Microsoftin Office365:sta. Oppilaiden sähköposti on muotoa

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille ja kennelpiireille: Kurssin anominen

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille ja kennelpiireille: Kurssin anominen Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille ja kennelpiireille: Kurssin anominen Suomen Kennelliitto ry. 28.12.2015 2(20) Kurssin anominen Sisältö: Oikeus kurssien sähköiseen anomiseen... 4 Tapahtumat-välilehti

Lisätiedot

Opettajan pikaopas Opintojaksopalaute-järjestelmään

Opettajan pikaopas Opintojaksopalaute-järjestelmään Opettajan pikaopas Opintojaksopalaute-järjestelmään Yleistä... 3 Sijainti... 3 Kirjautuminen... 3 Kyselyn rakenne... 3 Opettajan toiminnot kirjautumisen jälkeen... 3 Lukuvuoden opintojaksojen listaaminen...

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen EU Login EU Login kirjautuminen EU Login järjestelmä mahdollistaa keskitetyn pääsyn useisiin eri Euroopan Komission verkkosovelluksiin yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. EU login varmistaa identiteettisi

Lisätiedot

Wilman käyttöohje huoltajille

Wilman käyttöohje huoltajille Wilman käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo: Sisään kirjautuminen... 1 Oma etusivu... 2 Pikaviestit... 3 Tiedotteet... 5 Suoritukset... 6 Poissaolot... 6 Palaute... 8 Opettajat... 9 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

Sähköpostitilin käyttöönotto. Versio 2.0

Sähköpostitilin käyttöönotto. Versio 2.0 Sähköpostitilin käyttöönotto Versio 2.0 Sivu 1 / 10 Jarno Parkkinen jarno@atflow.fi 1 Johdanto... 2 2 Thunderbird ohjelman lataus ja asennus... 3 3 Sähköpostitilin lisääminen ja käyttöönotto... 4 3.1 Tietojen

Lisätiedot

sijaisrekrytointi.tampere.fi SIJAISREKISTERIN OHJEET KÄYTTÄJÄLLE

sijaisrekrytointi.tampere.fi SIJAISREKISTERIN OHJEET KÄYTTÄJÄLLE sijaisrekrytointi.tampere.fi SIJAISREKISTERIN OHJEET KÄYTTÄJÄLLE SISÄLLYS 1. Rekisteröityminen 2. Kirjautuminen 3. Sijaisrekisterin välilehdet 4. Hakemuksen tekeminen 5. Haastatteluajan varaus 6. Kalenterin

Lisätiedot

Metron. nettikauppaohjeet

Metron. nettikauppaohjeet Metron nettikauppaohjeet 2012 WIHURI OY AARNIO METRO Sivu 1/24 Sisällys 1 Johdanto ja nettikauppaan kirjautuminen 2 2 Tuotehaku 3 2.1 Ean-vähittäisyksikönkoodilla 4 2.2 Tuotteen nimellä 4 2.3 Nimellä ja

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

DNA Vastaaja käyttöohje

DNA Vastaaja käyttöohje 1 (9) DNA Vastaaja käyttöohje DNA Oy Puhelin Y-tunnus 044 0440 0592509-6 www.dna.fi Ansatie 6a B PL 41 Kotipaikka 01741 Vantaa Vantaa Sisältö 1 DNA Vastaaja... 3 1.1 Hyödyllistä tietoa... 3 2 DNA Vastaajan

Lisätiedot

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje Oy Oticon Ab Korvakappale.fi Käyttöohje 15 1 Sisältö 2 Yleistä... 3 3 Käyttäjätilit ja kirjautuminen... 3 3.1 Käyttäjätilit... 3 3.2 Pääkäyttäjätilin tilaaminen... 4 3.3 Kirjautuminen... 5 4 Peruskäyttäjän

Lisätiedot

EU-rikollisia koskevien tietojen laadun parantaminen

EU-rikollisia koskevien tietojen laadun parantaminen EU-rikollisia koskevien tietojen laadun parantaminen VIITETYÖKALUN KÄYTTÖOPAS ERIC (European Request Information Capture) on viitetyökalu, joka on suunniteltu koko Euroopan lainvalvonnan avuksi ja tueksi.

Lisätiedot

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 Sisällys: 1. Onni-oppimispäiväkirja yleisesti... 3 2. Käyttäjätunnuksen luominen... 3 2.1 Itä-Suomen yliopiston Opiskelija

Lisätiedot

Siemens Webserver OZW672

Siemens Webserver OZW672 Siemens Webserver OZW67 Climatix IC pilvipalvelu Kytke laite lämpöpumpun ohjaimeen Kytke laite verkkopiuhalla internetiin Mene nettiselaimella Climatix IC palveluun Luo käyttäjätili ja rekisteröi laite

Lisätiedot

BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE KOTI- JA ULKOMAISET PANKKITAKAUKSET

BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE KOTI- JA ULKOMAISET PANKKITAKAUKSET BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE KOTI- JA ULKOMAISET PANKKITAKAUKSET Danske Bank Trade Finance Danske Bank Oyj Rekisteröity kotipaikka ja osoite Helsinki, Hiililaiturinkuja 2, 00075 DANSKE BANK. Y-tunnus

Lisätiedot

Luku 7 Uusien Mallien Tiedostot

Luku 7 Uusien Mallien Tiedostot Luku 7 Uusien Mallien Tiedostot Kaikki ZoomTextin asetukset voidaan tallentaa ja palauttaa käyttämällä mallitiedostoja. Mallitiedostot kontrolloivat kaikkia ZoomTextin toimintoja mukaan lukien suurennustasot,

Lisätiedot

Lounaskortti Verkkopalvelu Palvelun käyttöönotto ja määritykset 1.1.2012

Lounaskortti Verkkopalvelu Palvelun käyttöönotto ja määritykset 1.1.2012 Lounaskortti Verkkopalvelu Palvelun käyttöönotto ja määritykset 1.1.2012 1. Kirjautuminen ja yrityksen valinta... 2 2. Yritystilien ja alatilien perustaminen ja poistaminen... 3 3. Lounaskortti Verkkopalvelun

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi LIELAHDEN KIRJASTO TIETOTORI Teivaankatu 1, Lielahtikeskus 33400 Tampere

Lisätiedot

pois tai niistä ilmenee muita virheitä, pyydetään niistä ilmoittamaan keskukseen Anneli Lindgrenille, puh. 17199, 90 tai 881.

pois tai niistä ilmenee muita virheitä, pyydetään niistä ilmoittamaan keskukseen Anneli Lindgrenille, puh. 17199, 90 tai 881. Turussa 14.12.2005 PUHELINJÄRJESTELMÄT Seurakuntayhtymä on kilpailuttanut puhelinliikenteensä ja puhelinjärjestelmänsä. Kaikkien toimintojen operaattoriksi ja sopimuskumppaniksi on valittu Sonera/Auria

Lisätiedot

Versio 1.1 P/N 137-40340-20. Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Versio 1.1 P/N 137-40340-20. Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. HydraVision Käyttöopas Versio 1.1 P/N 137-40340-20 Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. ATI, kaikki ATI-tuotteiden ja tuotteen ominaisuuksien nimet ovat Ati Technologies Inc:in

Lisätiedot