Länsiväylän aluevaraussuunnitelman viimeistely välillä Kehä I ja Lemissaarentie

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Länsiväylän aluevaraussuunnitelman viimeistely välillä Kehä I ja Lemissaarentie"

Transkriptio

1 HELSINGIN KAUPUNKI TYÖOHJELMA 1 (8) Länsiväylän aluevaraussuunnitelman viimeistely välillä Kehä I ja Lemissaarentie 1. Lähtökohdat Länsimetron myötä on avautunut mahdollisuus kehittää Lauttasaaren länsipuolella sijaitsevaa Koivusaarta. Arkkitehtitoimisto Sopanen-Svärd laati Koivusaaren maankäytöstä viitesuunnitelman. Viitesuunnitelman liikennejärjestelyjä tarkensi Länsiväylän ja tärkeimpien katujen osalta Ramboll Finland aluevaraussuunnitelman luonnoksella, joka valmistui vuoden 2010 lopussa. Edellä mainittuihin töihin pohjautuen laadittiin osayleiskaavaluonnos. Sen mukaan Koivusaareen tulee noin asukasta ja työpaikkaa. Osayleiskaavaluonnokseen sisältyy visio Länsiväylän kattamisesta sekä Koivusaaressa että Katajaharjussa. Jatkosuunnittelussa varaudutaan kuitenkin siihen, että kaikkia kansia ei toteuteta kerralla. Aluevaraussuunnitelman luonnoksessa Länsiväylälle Koivusaareen rakennetaan uusi eritasoliittymä, jossa on yhteydet kaikkiin suuntiin. Nykyinen Katajaharjun eritasoliittymä poistetaan. Sen sijaan Hanasaaren eritasoliittymä säilytetään. Jotta osayleiskaavaluonnoksesta voidaan edetä osayleiskaavaehdotukseen, on aluevaraussuunnitelma viimeisteltävä. Työ edellyttää tavanomaista yksityiskohtaisempaa suunnittelua, koska kohteessa tilaa on käytettävissä niukasti. Niukassa tilassa ovat mm. metro, metron pintayhteydet, olemassa olevat rakennukset, suunnitellut uudet rakennukset, meri, suuret korkeuserot, kevyen liikenteen alikulku, teknisen huollon johdot, tieliikennetunnelit sekä ilmanvaihto- ja savunpoistokanavat. Lisäksi Koivusaaren itäisen metrosisäänkäynnin asemakaavan muutos on tarkoitus viedä kaupunkisuunnittelulautakuntaan lähiaikoina. Aluevaraussuunnitelman tarkkuuden on oltava riittävä, jotta voidaan varmistua metrosisäänkäynnin toteuttamiskelpoisuudesta. 2. Tavoitteet Suunnittelun tavoitteena on laatia Liikenneviraston ja Uudenmaan ELY-keskuksen ohjeiden mukainen aluevaraussuunnitelma. Työssä viimeistellään ja täydennetään jo laaditun aluevaraussuunnitelman luonnoksen aineisto. Tarkkuustason on oltava kohteen erityispiirteistä johtuen tavanomaista yksityiskohtaisempi. Vaikeassa kohteessa myös suunnitelmien toteuttamiskelpoisuuden varmistaminen on pidettävä koko ajan esillä. Työssä tutkitaan vielä kertaalleen, voidaanko Koivusaaren ja Katajaharjun kannet rakentaa yhtenäisenä vai onko niiden väliin jätettävä tietyn mittainen aukko. Luonnosvaiheessa uskottiin yhtenäisen tunnelin ilmanvaihto- ja savunpoistoratkaisujen vaativan liikaa tilaa läntisen metrosisäänkäynnin kohdalla. Tutkitaan vielä kerran Länsiväylän poikkileikkauksen kaventamista. 3. Suunnittelualueen rajaus Aluevaraussuunnitelma laaditaan Länsiväylän välille Karhusaaren solmu ja Lemislahden eritasoliittymä eli Kehä I ja Lemissaarentie. Liikenteenhallinnan ja -ohjauksen toimenpiteet ulottuvat edellä mainittua aluetta laajemmalle. Työhön kuuluvat valtion maanteiden lisäksi myös tärkeimmät kadut ja kevyen liikenteen yhteydet.

2 HELSINGIN KAUPUNKI TYÖOHJELMA 2 (8) 4. Suunnitelman sisältö Suunnitelma laaditaan kolmelle Länsiväylän kattamisvaiheelle. Ensimmäinen vaihe sisältää Koivusaaren kannen. Toisessa vaiheessa rakennetaan kansi Katajaharjuntiestä itään. Kolmannessa vaiheessa alue täydennetään Katajaharjuntien läntisellä kannella. Aluevaraussuunnitelma käsittää kaikki maanteille ja tärkeimmille kaduille tulevat järjestelyt. Seuraavassa taulukossa on käsitelty yhteenvedonomaisesti aluevaraussuunnitelman luonnoksen sisältöä ja sen täydentämistä aluevaraussuunnitelman viimeistelynä. Työohjelman lopussa on luonnos aluevaraussuunnitelman sisällysluettelosta. Osatehtävä Suunnitelmakartat, pituus- ja poikkileikkaukset Aluevaraussuunnitelman luonnos Aluevaraussuun. viimeistely Suunnitelmakartat laadittiin neljästä vaihtoehdosta. Vaskilahdenkadun länsipäässä oli kaksi linjausvaihtoehtoa ja itäpäässä kaksi, jolloin mahdollisia yhdistelmiä oli neljä. (Regattakadun nimi muuttui myöhemmin Vaskilahdenkaduksi.) Länsiväylän tunnelipoikkileikkauksissa oletettiin keskikaistan rakenteiden vievän tilaa 3 metriä. Lisäksi suunnitelmassa on varauduttu tunnelissa erilliseen puolen metrin törmäyskaiteeseen. Koivusaaren puistokadun pituusleikkaus suunniteltiin mahdollisimman alhaiseksi. Koivusaaren kannen rakenneteknisiä suunnitelmia ei kuitenkaan ollut vielä käytettävissä. Vaskilahdenkadun länsipään vaihtoehdoista on valittu kiertoliittymän kautta kulkeva linjaus, joten T- liittymälinjausta ei tarvitse suunnitella. Vaskilahdenkadun itäpään linjauksesta on hahmoteltu lisää vaihtoehtoja. Suunnitellaan ratkaisu, mihin vaikuttavat kansivisiot ja Länsiväylän työnaikaiset liikennejärjestelyt. Kaikki linjaukset ja leikkaukset päivitetään. Kuvissa esitetään myös Hanasaaren järjestelyt, luiskat, rakenteet, tunnelien teknisten tilojen tilavaraukset ja LTalueen raja. Erillisen rakenneteknisen selvityksen mukaan 2,5 metriä riittää keskikaistan rakenteille. Suunnitellaan Länsiväylän poikkileikkaus kapeammaksi. Lisäksi selvitetään erillisen törmäyskaiteen yhdistämistä muihin rakenteisiin ja lisätään tieteknisiin poikkileikkauskuviin myös kansirakenteet. Koivusaaren puistokadun pituusleikkaus tarkennetaan mahdollisimman alhaiseksi yhteistyössä rakennesuunnittelijan (Fundatec) ja konsultin tunneli-ilmanvaihtosuunnittelijan kanssa. Poikkeukselliset ratkaisut vaativat tarkkaa dokumentointia. Länsiväylän tarkentuvat kuivatusratkaisut nostavat tasausta.

3 HELSINGIN KAUPUNKI TYÖOHJELMA 3 (8) Osatehtävä Suunnitelmakartat, pituus- ja poikkileikkaukset Aluevaraussuunnitelman luonnos Aluevaraussuun. viimeistely Vaskilahdenkadun pituusleikkauksessa Suunnitellaan Vaskilahdenkadun metroaseman yläoven tasok- tasaus yhdessä metrosuunnitteli- si merkittiin +6.5m. Lisäksi katu laski jan (Helin) ja rakennesuunnittelijan lännempänä noin tasolle +2,5m. (Fundatec) kanssa. Alustavasti Länsiväylän kevyen liikenteen alikulkuyhteys kadun tasoksi on toivottu aseman säilytettiin ja pidennet- ovien kohdalla +7.0m. Vaskilah- tiin. denkatu suunnitellaan lännessä siten, ettei laskeuduta tason +3.0m alapuolelle vedennousuun varau- Länsiväylän alikulku oletettiin pitkälti nykyisen kaltaiseksi. Suunnitelmakartoissa varauduttiin Länsiväylän pohjoisreunan työmatkapyöräilytunneliin Katajaharjuntiestä itään. Katajaharjuntiestä länteen kartoista puuttuu pohjoisreunan ilmanvaihto- ja savunpoistokanavan tilavaraus. Länsiväylän pituusleikkauksessa nykyistä tasausta laskettiin Katajaharjussa kannen vuoksi noin 2,9 metriä. Länsiväylä ja osa sen rampeista ovat lännempänä tason +3.0m alapuolella. Katajaharjun pitkässä tunnelivaihtoehdossa uloin itään johtava kaista piirrettiin koko tunnelin läpi, koska kaistaa ei voi lopettaa tunnelissa. tumisen vuoksi. Suunnitellaan alikulku Länsiväylän ja Vaskilahdenkadun ali. Pituusleikkauksessa otetaan huomioon metroaseman vinohissi, metron työkuilu, rakenteiden ja viheristutusten vaatima tila sekä rannan korkeusasema. Levennetään alikulun suuaukkoja länteen näkemien parantamiseksi. Alikulkuun jäävät johdot esitetään metron suunnitelmien mukaisesti. Pääpyöräreitin tunnelivaihtoehdosta luovutaan ja suunnitellaan maanpäällinen ratkaisu lähtökohtana kaupunkisuunnitteluviraston liikennesuunnitelmaluonnos. Ilmanvaihto- ja savunpoistokanava pohjoisreunalla muutetaan vastaamaan eteläreunan pystymallia tilankäytön tehostamiseksi. Suunnitellaan Länsiväylän pituusleikkauksen ja Katajaharjun kannen maankäyttövisioiden yhteensopivuus. Suunnitellaan Länsiväylän ja sen ramppien kuivatus merenpinnan nousun varalta nostamalla väylät tasolle +3.0m tai käyttämällä vallirakenteita. Suunnitellaan kaistan lopettaminen ennen tunnelia niissä vaiheissa, joissa se on mahdollista.

4 HELSINGIN KAUPUNKI TYÖOHJELMA 4 (8) Osatehtävä Tunnelit ja niihin liittyvät järjestelmät sekä periaatteet Aluevaraussuunnitelman luonnos Aluevaraussuun. viimeistely Laadittiin muistio nimeltä Tunneleiden Täydennetään muistio Tunneleitekniikan liikenteenhallinnan ja tunneliden suunnitelmaselostukseksi kat- periaateratkaisut. Muistiossa taen myös valaistuksen, sähkö- ja käsiteltiin liikenteenohjaus- tietoliikenneverkot sekä tunnelien järjestelmiä, ilmanvaihtoa, savunpoistoa rakennettavuuden. Rakennettalisuutta. sekä palo- ja pelastusturvalvuustarkasteluissa tukeudutaan Muistioon sisältyi Tunneleiden Fundatecin raporttiin maanpäälli- tekniset varusteet -taulukko. sistä rakenteista ja FCG:n raport- Liikenteenhallintakarttaa ja liikenteenohjaussuunnitelmaa tiin pohjarakenteista. Laaditaan ei tehty. Liikenteenhallintakartta ja Liikentiin teenohjaussuunnitelma. Määrite- Tunneleiden ilmanvaihtoselvitystä ei tehty. Turvallisuusselvitystä ei tehty. Suunnitteluvaiheen tunneleita koskevat riskianalyysivaatimukset selvitettiin. Itse riskianalyyseja ei tehty. Koivusaaren tunneleissa on pitkittäinen savunpoisto, koska läntisen metrosisäänkäynnin vuoksi tilaa ei ole riittävästi poikittaiseen savunpoistoon. Tällöin tunnelin tulee olla lyhyt eli alle 300 metriä. Sen vuoksi maankäytön viitesuunnitelmassa ollut yksi pitkä tunneli katkaistiin pitkällä aukolla kahdeksi lyhyemmäksi tunneliksi. tään teknisten tilojen tilavaraukset. Tehdään ilmanvaihtoselvitys liikenteen päästöjen hallinnasta (NO X, hiukkaset ja CO) ja savunpoistosta. Varmistetaan, ettei metron savunpoisto aiheuta ongelmia teillä. Tehdään turvallisuusselvitys ja riskianalyysit. Selvitetään täyttävätkö tunneli ja sen järjestelmät ohjeet sekä määräykset. Suunnitellaan poistumisreitit. Tehdyt oletukset tilankäytöstä ja aukon pituudesta tarkistetaan. Suunnitelmat päivitetään tavoitteena mahdollisimman pitkä kattaminen. Selvitetään tunnelien välinen vähimmäisetäisyys, jos aukko on varmasti tarpeen. Sillat Siltoja ei ole suunniteltu. Laaditaan siltaluettelo. Lisätään uusi virtausaukko Koivusaaren länsipuolelle virtausselvityksen mukaisesti. Toimivuustarkastelut Simuloinneista laadittiin toimivuustarkastelumuistio. Liikenneennusteessa on oletuksena asukasta ja työpaikkaa. Simuloidaan Vaskilahdenkadun, Katajaharjuntien ja Lauttasaarentien liittymät ratkaisun muuttuessa. Selvitetään liikenteen sujuvuus tunneleiden poikkeustilanteissa. Koivusaaren asukasmäärä on noussut ennusteen laatimisen jälkeen kolmella sadalla eli alle 10%. Uutta liikenne-ennustetta ei tehdä.

5 HELSINGIN KAUPUNKI TYÖOHJELMA 5 (8) Osatehtävä Meluselvitys Aluevaraussuunnitelman luonnos Aluevaraussuun. viimeistely Tutkittiin melun alueellista leviämistä, laadittiin poikkileikkauskuvat ja kirjoitettiin muistio. Tehdään melutarkastelut uudestaan päivitetyn maankäyttövision mukaisesti. Laaditaan lisää poikkileikkauskuvia. Suunnitellaan meluntorjunta eri kattamisvaiheissa. Väyläympäristö Väyläympäristöä ei suunniteltu. Väyläympäristö suunnitellaan ja laaditaan tieympäristön käsittelystä kartta sekä poikkileikkauksia. Niissä esitetään yleisellä tasolla säilyvä tieympäristö, maaston muotoilun periaatteet ja korkeustasot, istutusten periaatteet, pintojen käsittely ja meluesteet. Kuivatus ja teknisen huollon johdot Erikoiskuljetukset Vaiheittain rakentaminen Työnaikaiset liikennejärjestelyt Kustannusarvio Länsiväylän kuivatusta eikä johtoja sisällytetty aluevaraussuunnitelman luonnokseen. Erikoiskuljetusreitti tutkittiin. Se kulkee molempiin suuntiin liittymän eteläpuolella. Vaiheittain rakentamista ei suunniteltu. Laadittiin alustavia tarkasteluja. Tehtiin suuntaa antava kustannusarvio, koska tietoja rakennesuunnittelusta ei ollut käytettävissä. Suunnitellaan kuivatus ja laaditaan siitä kartta. Mahdollistetaan kaikissa ratkaisuissa Länsiväylän nostaminen myöhemmin tasolle +3.0m. Varataan tunneli- ja kunnallistekniikalle riittävät tilat ja kanavat. Laaditaan kriittiset poikkileikkaukset ja kartat. Otetaan huomioon Länsimetron yhteydessä tehtävät johtosiirrot. Tutkitaan erikoiskuljetusreitti uudestaan päivittyvän katulinjauksen vuoksi. Vaiheittain rakentaminen suunnitellaan ja eri vaiheista piirretään kuvat. Työnaikaiset liikennejärjestelyt suunnitellaan eri vaiheissa. Kustannusarviota tarkennetaan. Selvitetään eri kattamisvaiheiden ja niihin varautumisen kustannukset. Myös tunnelin vuotuiset käyttö- ja ylläpitokustannukset arvioidaan. Hyödynnetään Fundatecin ja FCG kustannusarvioita. Vaikutusten arviointi Vaikutuksia ei juuri arvioitu. Aluevaraussuunnitelman vaikutukset arvioidaan. Siinä voidaan osin tukeutua kaavaluonnoksen selostuksen vaikutusarviointeihin. Muut asiakirjat Ei laadittu. Laaditaan valtion ja kaupungin välinen kuntasopimus tunnelin vastuista ja kustannuksista. Laaditaan aluevaraussuunnitelman hyväksymisesitys.

6 HELSINGIN KAUPUNKI TYÖOHJELMA 6 (8) 5. Toimintatavat - Hanketta varten perustetaan hankeryhmä. Suunnittelun ohjaus ja tarvittavat päätökset suunnittelun etenemiseksi tehdään hankeryhmän kokouksissa. - Konsultti järjestää työn alussa erillisen kokouksen, jossa hanketta esitellään Liikennevirastolle. Tavoitteena on tunneliratkaisujen hyväksyttävyyden varmistaminen. - Konsultti järjestää erillisen kokouksen, jossa käsitellään poikkeustilanteiden liikenteenhallintaa. - Konsultti toimii kokouksissa sihteerinä. - Työ edellyttää konsultilta suunnitelmaratkaisuista neuvottelemista ja yhteensovittamista alla lueteltujen tahojen kanssa. o ELY-keskuksen Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue o ELY-keskuksen Ympäristö ja luonnonvarat -vastuualue (melu ja ilmanlaatu) o Helin & Co sekä Länsimetro Oy (metro) o Helsingin pelastuslaitos (tunnelit ja turvallisuus) o Fundatec (kansirakenteet) o FCG (pohjanvahvistus) o Rakennusvirasto (kuntasopimus) o Espoon kaupunki o Sopanen-Svärd (maankäytön viitesuunnitelman päivittäminen) - Kaupunkisuunnitteluvirasto tilaa kolmannelta osapuolelta ilmanlaatuvaikutusten arvioinnin. Arvioinnin tavoitteena on selvittää liikenteen päästöjen ilmanlaatuvaikutukset leviämislaskelmilla ennustevuonna nykyjärjestelyin ja eri kattamisvaiheissa. Pitoisuuksia verrataan rajaja ohjearvoihin, minkä perusteella tehdään suositukset maankäytön ja liikenteen suunnitelmien kehittämiseksi. Konsultti toimittaa myöhemmin valittavalle ilmanlaatuvaikutusten arvioijalle lähtötiedot ja osallistuu kaupunkisuunnitteluviraston kanssa työn ohjaamiseen. - Kaupunkisuunnitteluvirasto asettaa osayleiskaavaehdotuksen sekä samalla aluevaraussuunnitelman nähtäville ja pyytää lausunnot. Konsultti tekee aluevaraussuunnitelmaan muutoksia, jos lausunnot antavat siihen aihetta. Kyse on erikseen sovittavasta lisätyöstä. - Konsultti käyttää laadunvarmistuksena itselle luovutusta. - Konsultti perustaa ja ylläpitää hankkeen tiedostoja varten projektipankkia. - Suunnitelmat hyväksytetään Liikennevirastolla ja pelastuslaitoksella. - Konsultti laatii työn alussa Suunnitteluperusteet-muistion ja työn lopussa Ohjeita jatkosuunnittelijoille -muistion. - Suunnittelussa noudatetaan ELY-keskuksen ja Liikenneviraston suunnitteluohjeita ( 6. Lähtötiedot 1) Länsiväylän aluevaraussuunnitelman luonnos välillä Kehä I Lemissaarentie, Ramboll 2010 o Raporttiluonnos o Suunnitelmakartat, pituus- ja poikkileikkaukset o Piirustusluettelo o Toimivuustarkasteluraportti, Paramics-tiedostot ja Emme-tiedostot o Tunneleiden liikenteenhallinnan ja tunnelitekniikan periaateratkaisut -muistio o Tunneleiden tekniset varusteet -taulukko o Tarvittavat riskianalyysit ja niiden vaatimukset -muistio o Työnaikaiset liikennejärjestelyt -piirroshahmotelmat o Alustava kustannusarvio excel-tiedosto o Pelastuslaitospalaverien muistiot ja o Meluselvitys ja Soundplan-tiedostot

7 HELSINGIN KAUPUNKI TYÖOHJELMA 7 (8) 2) Koivusaaren osayleiskaavaluonnos, kaupunkisuunnitteluvirasto o Havainnekuva o Kaavakartta o Kaavaselostus o Vuorovaikutusraportti 3) Koivusaaren metroasema, Helin & Co ja ) Katajaharjun länsipään ja Koivusaaren kattaminen, rakennetekniikka, Fundatec o Raportin kohdat: 6.2 Perustaminen ja alusrakenteet, 6.3 Teräsbetonirakenteet, 6.4 Rakenteellinen palosuojaus ja 8 Kustannukset. o Poikkileikkaus PL886, piirustus FT217/011 o Poikkileikkaus PL1175,5; piirustus FT217/012 5) Pohja- ja rantarakennesuunnitelma, FCG o Raportin kohta: 8 Rakenteiden ja rakennusten perustaminen o Pohjatutkimuskartta, P o Rakenteiden perustamistavat, P ) Koivusaaren liikennesuunnitelmaluonnos, kaupunkisuunnitteluvirasto (kesken) 7) Kehä I välillä Länsiväylä Kalevalantie, aluevaraussuunnitelma, Ramboll o Hagalundin kalliotunnelin sijaan tullaan jatkosuunnittelussa selvittämään Kehä I:n kattamista betonikannella nykyisellä paikallaan. DVD:llä on vain yleiskartta. 8) Pohjakartat: opaskartta, kantakartta, johtokartta, maaperä, maastomalli, ilmakuva jne. 9) Muut o Katajaharjuntien liittymäluonnoksia o Katajaharjun itäinen kansi, asemakaavan muutosluonnos, o Poikkileikkauksia Koivusaaresta, o Vesihuoltoverkkoluonnos, o Koivusaaren korkeustasosuunnitelma, (kesken, ei DVD:llä) o Metron itäisen sisäänkäynnin johtosiirtopiirustus, Ramboll (kesken) o Koivusaaren vaiheittain rakentaminen, o Kehä I Keilaniemi, yleissuunnitelma, Ramboll (kesken, ei DVD:llä) o Tiesuunnitelma Kt 51 tiejärjestelyt liittyen Länsimetroon, Ramboll (kesken, ei DVD:llä) o Uusi tiedotusopaste Koivusaareen o Ehdotuksena on, että bussikaistoilla saavat ajaa pakettiautot ja ajoneuvot, joissa on kyydissä vähintään kolme henkilöä. Kaistankäyttöetuisuuteen liittyvät viitoituksen muutokset otetaan huomioon tiesuunnitelmassa alustavina ehdotuksina (lisäkilvet). Toteutus päätetään myöhemmin. o Koivusaaren viitesuunnitelman päivittäminen, Sopanen-Svärd (kesken, ei DVD:llä) o Koivusaaren viitesuunnitelma, Sopanen-Svärd Alustava aikataulu Työn on oltava valmis viimeistään 12 kuukauden kuluttua sopimuksen allekirjoittamisesta. Aluevaraussuunnitelman on oltava valmis ennen Koivusaaren osayleiskaavaehdotuksen lautakuntakäsittelyä. 8. Raportointi Työstä laaditaan painokelpoinen raportti (20kpl) tarvittavine kuvineen ja liitteineen. Raportin painohuolinta kuuluu toimeksiantoon ja kokonaispalkkioon, mutta painokulut maksaa tilaaja. Ennen lopullisen raportin painamista kootaan esitarkastusversio, joka käydään tilaajan kanssa yhdessä läpi. Lisäksi työstä laadintaan esittelykalvosarja. Työ luovutetaan tilaajalle sähköisessä muodossa DVD:llä (4kpl), joka sisältää raportin lisäksi työnaikaiset tiedostot.

8 HELSINGIN KAUPUNKI TYÖOHJELMA 8 (8) 9. Aluevaraussuunnitelman sisällysluettelon luonnos Suunnitelmaselostus - Lähtökohdat - Aluevaraussuunnitelma o Tie- ja katujärjestelyt o Tunnelit o Liikenteenhallinta o Jalankulun ja pyöräilyn järjestelyt o Joukkoliikenteen järjestelyt o Erikoiskuljetukset o Väyläympäristö o Meluntorjunta o Pohjanvahvistus o Kuivatus o Sillat, kaukalot ja tukimuurit o Valaistus o Johto- ja laitesiirrot o Vaiheittain rakentaminen o Työnaikaiset liikennejärjestelyt - Vaihtoehdot - Vaikutukset o Liikenteelliset vaikutukset o Melu, tärinä ja päästöt o Ihmisten elinolot, viihtyvyys ja estevaikutus o Vaikutukset rakennettuun ympäristöön o Vaikutuksen luonnonympäristöön o Vaikutukset luonnonvaroihin o Rakentamisen aikaiset vaikutukset - Kustannukset o Rakennuskustannukset eri vaiheissa o Eri kansivaiheisiin varautumisen kustannukset o Käyttö- ja ylläpitokustannukset eri vaiheissa - Jatkotoimenpiteet Yleiskartat - Yleiskartat eri vaiheista Suunnitelmakartat - Suunnitelmakartat eri vaiheista ja vaihtoehdoista Pituusleikkaukset - Pituusleikkaukset eri vaiheista ja vaihtoehdoista Poikkileikkaukset - Poikkileikkaukset eri vaiheista ja vaihtoehdoista - Peruspoikkileikkaukset ja paalukohtaiset Tunnelit - Tunneleiden suunnitelmaselostus o Tie- ja liikennetekniikka Tunnelien pituudet, kaistamäärät, yhdystunnelit, pituus- ja poikkileikkaukset Liikennemäärät, raskaan liikenteen osuus, nopeus, sujuvuus Liikenteen rajoitukset o Liikenteenhallinta Tapahtuma ja tarvittava liikenteen hallinta toimenpide -taulukko Liikenteenhallintalaitteet Viitoitus, liikennemerkit ja ajoratamerkinnät Kiertotieohjaus o Rakennettavuus Pohjanvahvistus ja rakenteet o Ilmanvaihto ja savunpoisto o Kuivatus ja viemäröinti o Palo- ja pelastusturvallisuus o Valaistus o Sähkö- ja tietoliikenneverkko o Muut tekniset järjestelmät - Tunneleiden tekniset varusteet -taulukko - Teknisten tilojen tilavaraukset -kartta - Liikenteenhallintakartta - Liikenteenohjaussuunnitelma - Ilmanvaihtoselvitys o Liikenteen päästöjen hallinta o Päästöt ulospuhalluspisteissä o Lähtötiedot ilmanlaatuvaikutusten arviointia varten - Turvallisuusselvitys o Riskianalyysi o Vaarallisten aineiden kuljetukset o Uloskäytävät ja poistumisreitit (myös kuva) Sillat - Siltaluettelo (kaaviokuva, siltatyyppi, kustannukset) Työnaikaiset liikennejärjestelyt - Kartat, poikkileikkaukset ja pituusleikkaukset työnaikaisista järjestelyistä eri vaiheissa Kustannukset - Rakentamiskustannukset sekä käyttö- ja kunnossapitokustannukset Selvitykset - Toimivuustarkastelu - Meluselvitys - Ilmanlaatuvaikutusten arviointi - Teknisen huollon johtojen kuvat ja kartat - Erikoiskuljetukset - Kuivatuksen suunnitelmakartta - Tieympäristön käsittelystä kartta ja poikkileikkaukset - Suunnitteluperusteet-muistio - Ohjeita jatkosuunnittelijoille -muistio

Kehä I välillä Keilaniemessä, 1. rakennusvaihe

Kehä I välillä Keilaniemessä, 1. rakennusvaihe Kehä I välillä Keilaniemessä, 1. rakennusvaihe 19.1.2016 1 Tilaisuuden ohjelma Tilaisuuden avaus Espoon kaupunkitekniikan johtaja Harri Tanska Hankekokonaisuuden esittely Espoon kaupunkitekniikka rakennuspäällikkö

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO

SISÄLLYSLUETTELO OSA A TIESUUNNITELMAN SELOSTUSOSA Tiesuunnitelman sisällysluettelo 29.5.2015 Tiesuunnitelmien yleisesite Hankekortit 29.5.2015 1.2T Tiesuunnitelmaselostus 29.5.2015 1.3T Ehdotus tiesuunnitelman hyväksymiseksi

Lisätiedot

VT 4 JYVÄSKYLÄ-OULU RAKENTAMINEN MOOTTORITIEKSI VÄLILLÄ KIRRI-TIKKAKOSKI, Jyväskylä ja Laukaa

VT 4 JYVÄSKYLÄ-OULU RAKENTAMINEN MOOTTORITIEKSI VÄLILLÄ KIRRI-TIKKAKOSKI, Jyväskylä ja Laukaa VT 4 JYVÄSKYLÄ-OULU RAKENTAMINEN MOOTTORITIEKSI VÄLILLÄ KIRRI-TIKKAKOSKI, Jyväskylä ja Laukaa TIESUUNNITELMAN SISÄLLYSLUETTELO, OSA A TIESUUNNITELMAN SELOSTUSOSA Kansilehti Sisällysluettelo Tiesuunnitelman

Lisätiedot

KLAUKKALAN OHIKULKUTIE, TIESUUNNITELMA, NURMIJÄRVI JA VANTAA

KLAUKKALAN OHIKULKUTIE, TIESUUNNITELMA, NURMIJÄRVI JA VANTAA KLAUKKALAN OHIKULKUTIE, TIESUUNNITELMA, NURMIJÄRVI JA VANTAA TIESUUNNITELMAN YLEISÖTILAISUUS JORMA LAAKSO JA LAURI HARJULA 3.6.2015 ESITYKSEN SISÄLTÖ Lähtökohdat, perustiedot ja yleiskartta Tutkitut eritasoliittymien

Lisätiedot

Liikenneviraston ohjejärjestelmä Tiensuunnittelun uudet ohjeet. Kari Lehtonen 8.9.2011

Liikenneviraston ohjejärjestelmä Tiensuunnittelun uudet ohjeet. Kari Lehtonen 8.9.2011 Liikenneviraston ohjejärjestelmä Tiensuunnittelun uudet ohjeet Kari Lehtonen 8.9.2011 LIIKENNEVIRASTON OHJELUETTELO Ohjeluetteloon on kaksi reittiä valitse urakoitsijat ja suunnittelijat valitse ohjeluettelo

Lisätiedot

Länsimetron. Hanke-esittely 14.10.2014. www.liikennevirasto.fi. <Toimialue>

Länsimetron. Hanke-esittely 14.10.2014. www.liikennevirasto.fi. <Toimialue> Länsimetron liityntäyhteydet Hanke-esittely Projektipäällikkö Janne Wikström 14.10.2014 1 Länsimetron liityntäyhteydet -hanke Parempi Länsiväylä Hankkeen tavoitteena on parempi Länsiväylä alueen

Lisätiedot

KARHUNMÄKI, JOENSUU KARHUNMÄEN IV KAAVA-ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEIS- SUUNNITELMA

KARHUNMÄKI, JOENSUU KARHUNMÄEN IV KAAVA-ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEIS- SUUNNITELMA Vastaanottaja Joensuun kaupunki Asiakirjatyyppi Suunnitelmaselostus Päivämäärä 30.11.2015 KARHUNMÄKI, JOENSUU KARHUNMÄEN IV KAAVA-ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEIS- SUUNNITELMA KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA

Lisätiedot

HOLLOLAN KUNTA RAIKKOSEN KATUYHTEYS

HOLLOLAN KUNTA RAIKKOSEN KATUYHTEYS Vastaanottaja Hollolan kunta Asiakirjatyyppi Tilanvaraussuunnitelma Päivämäärä 7.12.2016 Viite 1510030125 HOLLOLAN KUNTA RAIKKOSEN KATUYHTEYS HOLLOLAN KUNTA RAIKKOSEN KATUYHTEYS Päivämäärä 7.12.2016 Laatija

Lisätiedot

E18 Turun kehätien parantaminen välillä Kausela - Kirismäki 1.0T TIESUUNNITELMA. Piir.nro Piirustus / Asiakirja Mittakaava Pvm 6.4.

E18 Turun kehätien parantaminen välillä Kausela - Kirismäki 1.0T TIESUUNNITELMA. Piir.nro Piirustus / Asiakirja Mittakaava Pvm 6.4. N SISÄLLYSLUETTELO 1(8) Kansio 1 Osa A Kansilehti 1.0T Sisällysluettelo (osat A, B ja C) 12.4.2018 Tiesuunnitelman yleisesite 1.1T Hankekortti 12.4.2018 1.2T Tiesuunnitelmaselostus 12.4.2018 1.3T Ehdotus

Lisätiedot

VT 4 PARANTAMINEN VEHNIÄN KOHDALLA, ERITASOLIITTYMÄN RAKENTAMINEN, LAUKAA

VT 4 PARANTAMINEN VEHNIÄN KOHDALLA, ERITASOLIITTYMÄN RAKENTAMINEN, LAUKAA VT 4 PARANTAMINEN VEHNIÄN KOHDALLA, ERITASOLIITTYMÄN RAKENTAMINEN, LAUKAA TIESUUNNITELMAN SISÄLLYSLUETTELO KANSIO 1/2 OSA A TIESUUNNITELMAN SELOSTUSOSA Kansilehti Sisällysluettelo Tiesuunnitelman yleisesite

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/2012 1 (8) 482 Koivusaaren eritasoliittymän aluevaraussuunnitelma HEL 2011 004484 T 08 00 01 Karttaruutu F2/F3, hankenro 0901_10 Päätös päätti esittää kaupunginhallitukselle,

Lisätiedot

Kehä I Keilaniemessä muuttaa kaupunkirakennetta

Kehä I Keilaniemessä muuttaa kaupunkirakennetta MAARAKENNUSPÄIVÄ 2015 Finlandia-talo 24.9.2015 Teema 1 Hankkeet ja investoinnit, Sali A, 16:00 Kehä I Keilaniemessä muuttaa kaupunkirakennetta - Haasteita ja mahdollisuuksia infrarakentamiselle kaupungininsinööri

Lisätiedot

Raportti. Naantalin kaupunki. Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien osayleiskaavan tarkistus. Kanavavaihtoehdot 67050263.SU 10.1.2006

Raportti. Naantalin kaupunki. Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien osayleiskaavan tarkistus. Kanavavaihtoehdot 67050263.SU 10.1.2006 Raportti 67050263.SU 10.1.2006 Naantalin kaupunki Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien osayleiskaavan tarkistus Kanavavaihtoehdot 1 YLEISTÄ Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien osayleiskaavan tarkistukseen

Lisätiedot

5 TUTKITTAVAT VAIHTOEHDOT

5 TUTKITTAVAT VAIHTOEHDOT Ympäristövaikutusten arviointimenettely 31 5 Toimenpiteiden suunnittelulla tähdätään kohdassa 1.1 selostettujen liikenteellisten ja ympäristöllisten ongelmien poistamiseen. Suunnittelun ja vaikutusten

Lisätiedot

HEINIKON YRITYSALUEEN ERITASOLIITTYMÄN ALUE- VARAUSSUUNNITELMA, YLÖJÄRVI

HEINIKON YRITYSALUEEN ERITASOLIITTYMÄN ALUE- VARAUSSUUNNITELMA, YLÖJÄRVI Vastaanottaja Ylöjärven kaupunki Asiakirjatyyppi Aluevaraussuunnitelma Päivämäärä 06/2014 HEINIKON YRITYSALUEEN ERITASOLIITTYMÄN ALUE- VARAUSSUUNNITELMA, YLÖJÄRVI Tarkastus Sari Kirvesniemi Päivämäärä

Lisätiedot

Kunnanhallitus liite 2. Kantatien 62 ja maantien liittymän liikenteellinen toimenpideselvitys, Puumala

Kunnanhallitus liite 2. Kantatien 62 ja maantien liittymän liikenteellinen toimenpideselvitys, Puumala Kunnanhallitus 18.4.2017 72 liite 2 Kantatien 62 ja maantien 15139 liittymän liikenteellinen toimenpideselvitys, Puumala Projektin sisältö ja tekijät Työssä selvitettiin kantatien 62 ja maantien 15139

Lisätiedot

H-4933 TEOLLISUUSASEMAN RUMMUN JA H-4903 TEOLLISUUSASEMAN RAITTISILLAN UUSIMINEN TERÄSPUTKISILLALLA

H-4933 TEOLLISUUSASEMAN RUMMUN JA H-4903 TEOLLISUUSASEMAN RAITTISILLAN UUSIMINEN TERÄSPUTKISILLALLA H-4933 TEOLLISUUSASEMAN RUMMUN JA H-4903 TEOLLISUUSASEMAN RAITTISILLAN UUSIMINEN TERÄSPUTKISILLALLA Nokian kaupunki on laatinut muistion silla suunnitteluun liittyvistä tehtävistä ja huomioitavista asioista.

Lisätiedot

NEVAS GÅRD ASEMAKAAVA

NEVAS GÅRD ASEMAKAAVA TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 1 25.06.2012 NEVAS GÅRD ASEMAKAAVA Hankinnan kohteena on asemakaavan laatiminen Sipoon Nevas Gårdin alueelle. Alue sijaitsee Etelä-Sipoossa Nevaksen golfradan eteläpuolella. Suunnittelualueen

Lisätiedot

E18 Turun kehätien Raision kohdan tiesuunnitelmaa ja keskustan asemakaavan esittelytilaisuus & työpaja

E18 Turun kehätien Raision kohdan tiesuunnitelmaa ja keskustan asemakaavan esittelytilaisuus & työpaja E18 Turun kehätien Raision kohdan tiesuunnitelmaa ja keskustan asemakaavan esittelytilaisuus & työpaja Raision kaupungintalo Keskiviikko 24.4.2019 klo 17-19 Ohjelma Klo 16.30 Klo 17.00 Klo 17.10 Klo 17.20

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2017 1 (6) 1 Koivusaaren eritasoliittymän aluevaraussuunnitelman tarkistaminen sekä katumaisen liittymän periaatesuunnitelma (a-asia) Pöydälle 14.02.2017 HEL 2011-004484

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 107. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 107. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 22.10.2014 Sivu 1 / 1 4310/10.00.00/2014 107 Tiedonanto Turuntien aluevaraus- ja maankäyttösuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Pauliina Kuronen, puh. 046 877 3006 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Kehä I, Vallikallio STU1

Kehä I, Vallikallio STU1 Kehä I Vallikallio Kehä I, Vallikallio STU1 Tilaaja Rakennuttaja Pääurakoitsija Espoon kaupunki Tiehallinto, Uudenmaan tiepiiri YIT Rakennus Oy Infrapalvelut IMP (Maa-, vesi- ja pohjarakentaminen) IKR

Lisätiedot

Keskustan maanalaisen eritasoliittymän ja katuverkkoyhteyden sekä Kunkun parkin ajo-yhteysvarauksen yleissuunnitelma

Keskustan maanalaisen eritasoliittymän ja katuverkkoyhteyden sekä Kunkun parkin ajo-yhteysvarauksen yleissuunnitelma 25.4.2017 1 (6) Keskustan maanalaisen eritasoliittymän ja katuverkkoyhteyden sekä Kunkun parkin ajo-yhteysvarauksen yleissuunnitelma 1. Työn tavoitteet ja suunnittelualue Työn tavoitteena on laatia yleissuunnitelma

Lisätiedot

Vt5 parantaminen parantaminen välillä Hietanen Pitkäjärvi, yleissuunnitelma

Vt5 parantaminen parantaminen välillä Hietanen Pitkäjärvi, yleissuunnitelma Vt5 parantaminen parantaminen välillä Hietanen Pitkäjärvi, yleissuunnitelma Yleisötilaisuus 31.10.2013 Ympäristösi parhaat tekijät 2 Yleisötilaisuuden ohjelma 18:00 Tilaisuuden avaus ja hankkeen esittely

Lisätiedot

HARSUN TYÖPAIKKA-ALUEEN ALIKULKUSELVITYS

HARSUN TYÖPAIKKA-ALUEEN ALIKULKUSELVITYS HARSUN TYÖPAIKKA-ALUEEN ALIKULKUSELVITYS 2.9.2015 2 TOIMEKSIANTO JA SELVITYSALUEEN SIJAINTI Toimeksiannosta olemme laatineet alikulkuselvityksen Harsun työpaikkaalueen kaavaluonnoksen perusteella. Toimeksiantajana

Lisätiedot

KATUSUUNNITELMASELOSTUS 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA

KATUSUUNNITELMASELOSTUS 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA Sisällysluettelo... 1 Suunnittelukohde:...3 Lähtökohdat ja tavoitteet:...3 Liikenteellinen ratkaisu:...3 Päällysrakenne:... 6 Valaistus:... 6 Vihertyöt:... 6 Kustannusarvio:...7

Lisätiedot

Jyväskylän kaupunkiseudun läntinen ohikulkutie, Jyväskylä, Muurame. Esisuunnitelman tarkistus

Jyväskylän kaupunkiseudun läntinen ohikulkutie, Jyväskylä, Muurame. Esisuunnitelman tarkistus Jyväskylän kaupunkiseudun läntinen ohikulkutie, Jyväskylä, Muurame Esisuunnitelman tarkistus Jyväskylän kaupunkiseudun läntinen ohikulkutie, Jyväskylä, Muurame Esisuunnitelman tarkistus Tiehallinto Jyväskylä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 2658/10.03.01/2012 127 Lausunnon antaminen kaupunginhallitukselle tiesuunnitelmasta Vihdintien (mt 120) parantaminen Mariannantien ja Juvanmalmintien kohdalla

Lisätiedot

YLEISÖTILAISUUS

YLEISÖTILAISUUS MAANTIEN 16685 PALOKANORREN PARANTAMINEN VÄLILLÄ SAARIJÄRVENTIE - RITOPOHJANTIE, JYVÄSKYLÄ. TIESUUNNITELMA. SUUNNITTELUKOHTEEN SIJAINTI SUUNNITTELU KOHDE SIJAITSEE NOIN 7KM PÄÄSSÄ JYVÄSKYLÄN KESKUSTASTA

Lisätiedot

NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS

NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS Vastaanottaja Nastolan kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä 30.6.2014 Viite 1510007986 NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS NASTOLAN KUNTA ESISELVITYS Päivämäärä 30.6.20014

Lisätiedot

VALTATIEN 4 PARANTAMINEN ÄÄNEKOSKEN KOHDALLA, TIESUUNNITELMA, ÄÄNEKOSKI

VALTATIEN 4 PARANTAMINEN ÄÄNEKOSKEN KOHDALLA, TIESUUNNITELMA, ÄÄNEKOSKI VALTATIEN 4 PARANTAMINEN ÄÄNEKOSKEN KOHDALLA, TIESUUNNITELMA, ÄÄNEKOSKI TIESUUNNITELMAN YLEISÖTILAISUUS JORMA LAAKSO JA ANNA ELF 20.6.2016 ESITYKSEN SISÄLTÖ Tiesuunnitelman lähtökohdat, perustiedot ja

Lisätiedot

Valtatie 12 Lahden eteläinen kehätie Tiesuunnitelman laatiminen. Esittelytilaisuus Rauno Tuominen

Valtatie 12 Lahden eteläinen kehätie Tiesuunnitelman laatiminen. Esittelytilaisuus Rauno Tuominen Valtatie 12 Lahden eteläinen kehätie Tiesuunnitelman laatiminen Esittelytilaisuus 3.6.2014 Rauno Tuominen HOLLOLAN KUNTA LAHDEN KAUPUNKI Yleisötilaisuuden ohjelma Klo 17.00 Tervetuloa ja avaus ELY-keskuksen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

MÄNTÄ-VILPPULAN KESKUSTATAAJAMAN OYK

MÄNTÄ-VILPPULAN KESKUSTATAAJAMAN OYK MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI MÄNTÄ-VILPPULAN KESKUSTATAAJAMAN OYK FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P25797 1 (5) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 1 1.1 Työn lähtökohdat ja tavoitteet... 1 2.1 Tarkastelualueen

Lisätiedot

Kauniaisten kaupunki Kuntatekniikka. YLEISSUUNNITELMASELOSTUS KAUNIAISTENTIE Katusuunnitelma

Kauniaisten kaupunki Kuntatekniikka. YLEISSUUNNITELMASELOSTUS KAUNIAISTENTIE Katusuunnitelma Kuntatekniikka YLEISSUUNNITELMASELOSTUS KAUNIAISTENTIE Katusuunnitelma Infrasuunnittelu Oy D1010 19.5.2014 YLEISSUUNNITELMA SISÄLLYS YLEISTÄ 1 1 LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET 1 1.1 Kustannusarviot 2 2 MITOITUS

Lisätiedot

Esitetyt kysymykset vastauksineen Inkoon sataman ja rannan suunnittelun sekä asemakaavoituksen kilpailutukseen:

Esitetyt kysymykset vastauksineen Inkoon sataman ja rannan suunnittelun sekä asemakaavoituksen kilpailutukseen: Inkoon sataman ja rannan suunnittelu sekä asemakaavoitus Esitetyt kysymykset vastauksineen Inkoon sataman ja rannan suunnittelun sekä asemakaavoituksen kilpailutukseen: 1. Ote tarjouspyynnöstä: Pyydämme

Lisätiedot

Työnumero Maantien 8155 (Poikkimaantien) parantaminen välillä Oulun Satama valtatie 22 Tiesuunnitelman laatiminen (Oulu)

Työnumero Maantien 8155 (Poikkimaantien) parantaminen välillä Oulun Satama valtatie 22 Tiesuunnitelman laatiminen (Oulu) Työnumero 1510029670 Maantien 8155 (Poikkimaantien) parantaminen välillä Oulun Satama valtatie 22 Tiesuunnitelman laatiminen (Oulu) Ramboll Finland Oy Kiviharjunlenkki 1 A FI-90220 Oulu Puh. 020 755 611

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/2012 1 (7) Yleisten töiden lautakunta Ko/1 02.10.2012

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/2012 1 (7) Yleisten töiden lautakunta Ko/1 02.10.2012 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/2012 1 (7) 441 Gunillankallion alueen kadut, katusuunnitelmien hyväksyminen, Laajasalo HEL 2012-009067 T 10 05 02 Päätös päätti hyväksyä Gunillantien katusuunnitelman välillä

Lisätiedot

Tampereen raitiotieliikenneratkaisut. Pirkanmaan ympäristöohjelman 2. seurantaseminaari 11.6.2013

Tampereen raitiotieliikenneratkaisut. Pirkanmaan ympäristöohjelman 2. seurantaseminaari 11.6.2013 Tampereen raitiotieliikenneratkaisut Pirkanmaan ympäristöohjelman 2. seurantaseminaari 11.6.2013 1 Projektipäällikkö Ville-Mikael Tuominen 11.6.2013 Suunnittelun lähtökohtana alustava yleissuunnitelma

Lisätiedot

Metro länteen. Länsimetro Oy

Metro länteen. Länsimetro Oy Metro länteen Länsimetro Oy Metron linjaus ja pituusleikkaus MATINKYLÄ KIVENLAHTI 7 kilometriä 5 uutta asemaa: Finnoo, Kaitaa, Soukka, Espoonlahti, Kivenlahti Osuus valmistuu 2020 RUOHOLAHTI MATINKYLÄ

Lisätiedot

Sörnäistenrannan-Hermanninrannan osayleiskaavaehdotus, vaikutusten arvioinnit. Selvitys liikennemelusta osayleiskaava-alueella 16

Sörnäistenrannan-Hermanninrannan osayleiskaavaehdotus, vaikutusten arvioinnit. Selvitys liikennemelusta osayleiskaava-alueella 16 Sörnäistenrannan-Hermanninrannan osayleiskaavaehdotus, vaikutusten arvioinnit Selvitys liikennemelusta osayleiskaava-alueella 16 KSV/L HHä 21.8.2007 SÖRNÄISTENRANTA-HERMANNINRANTA OSAYLEISKAAVAEHDOTUS

Lisätiedot

VAPAUDENTIEN JATKE YLEISSUUNNITELMA

VAPAUDENTIEN JATKE YLEISSUUNNITELMA VAPAUDENTIEN JATKE YLEISSUUNNITELMA YLEISÖTILAISUUS TILAISUUDEN AIKATAULU 17:00 17:30 17:40 17:50 18:00 18:15 19:15 19:30 Kahvit tarjolla Tilaisuuden avaus ja työn lähtökohdat, Kari Homi, kaupunkiympäristölautakunnan

Lisätiedot

KUNNALLISTEKNIIKKA SALPAUSSELKÄ KONEHARJUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS

KUNNALLISTEKNIIKKA SALPAUSSELKÄ KONEHARJUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS KUNNALLISTEKNIIKKA SALPAUSSELKÄ KONEHARJUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS KUNNALLISTEKNIIKKA 1 SISÄLLYS 1. SUUNNITTELUKOHDE... 2 Taustaa... 2 Kaavatilanne... 2 2. LIIKENNEVERKKO... 3 Autoliikenne... 3 Jalankulku

Lisätiedot

KLAUKKALAN OHIKULKUTIE, TIESUUNNITELMA, NURMIJÄRVI JA VANTAA

KLAUKKALAN OHIKULKUTIE, TIESUUNNITELMA, NURMIJÄRVI JA VANTAA KLAUKKALAN OHIKULKUTIE, TIESUUNNITELMA, NURMIJÄRVI JA VANTAA TIESUUNNITELMAN YLEISÖTILAISUUS JORMA LAAKSO JA LAURI HARJULA 5.11.2015 ESITYKSEN SISÄLTÖ Lähtökohdat, perustiedot ja yleiskartta Tieratkaisujen

Lisätiedot

Maantien 19514 Tulppio Ainijärvi lakkauttaminen Savukoski

Maantien 19514 Tulppio Ainijärvi lakkauttaminen Savukoski Maantien 19514 Tulppio Ainijärvi lakkauttaminen Savukoski Tiesuunnitelma Genimap Oy, Lupa L4356 Maantien 19514 Tulppio - Ainijärvi lakkauttaminen, Savukoski Tiesuunnitelman sisällysluettelo Osa A Yleiset

Lisätiedot

Liite 5. Melunleviämiskartat. Ennustetilanne v.2030 päiväaikana, suunniteltu maankäyttö. Ennustetilanne v.2030 yöaikana, suunniteltu maankäyttö.

Liite 5. Melunleviämiskartat. Ennustetilanne v.2030 päiväaikana, suunniteltu maankäyttö. Ennustetilanne v.2030 yöaikana, suunniteltu maankäyttö. Melunleviämiskartat Liite 5 Ennustetilanne v.2030 päiväaikana, suunniteltu maankäyttö. Ennustetilanne v.2030 yöaikana, suunniteltu maankäyttö. Maanomistus Liite 6 Kunnan omistamat maa-alueet on merkitty

Lisätiedot

Vuoreksen puistokadun asemakaava (8080) ja Särkijärven siltakaava(8084)

Vuoreksen puistokadun asemakaava (8080) ja Särkijärven siltakaava(8084) Rambøll Finland Oy Tampereen kaupunki Vuoreksen puistokadun asemakaava (8080) ja Särkijärven siltakaava(8084) Meluselvitys 27.3.2006 Tampereen kaupunki Vuoreksen puistokadun asemakaava (8080) ja Särkijärven

Lisätiedot

NÄSIJÄRVEN RANTA VÄLI SAHANTERÄNKATU - ENQVISTINKATU

NÄSIJÄRVEN RANTA VÄLI SAHANTERÄNKATU - ENQVISTINKATU 43 NÄSIJÄRVEN RANTA VÄLI SAHANTERÄNKATU - ENQVISTINKATU 44 Kevyen liikenteen reittitarkastelu välillä Sahanteränkatu Enqvistinkatu 1. Työn sisältö ja tarkoitus Reitti alkaa Sahanteränkadun päästä ja päättyy

Lisätiedot

Tiesuunnitelmassa esitetyt maantiet ja niihin liittyvät järjestelyt esitetään hyväksyttäväksi seuraavasti:

Tiesuunnitelmassa esitetyt maantiet ja niihin liittyvät järjestelyt esitetään hyväksyttäväksi seuraavasti: 1 (6) Valtatien 6 parantaminen välillä Tykkimäki-Kuivala, Kouvola Tiesuunnitelma Tiesuunnitelmassa esitetyt maantiet ja niihin liittyvät järjestelyt esitetään hyväksyttäväksi seuraavasti: 1. MAANTIET:

Lisätiedot

Selvityksen tilanne jäljellä olevat asiat:

Selvityksen tilanne jäljellä olevat asiat: Selvityksen tilanne jäljellä olevat asiat: Jäljellä on vaihtoehdot 5 ja 1 Kaavaluonnosten liikenteellinen arviointi Vaiheittain rakentamisen tarkentaminen, mm. liittymien toimivuustarkastelut vielä tarkennettava

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA YLÄ-LEVIN KATU- JA YMPÄRISTÖSUUNNITTELU

KITTILÄN KUNTA YLÄ-LEVIN KATU- JA YMPÄRISTÖSUUNNITTELU Liite 1. Tehtävän määritys Sivu 1 / 5 KITTILÄN KUNTA Tekninen osasto KITTILÄN KUNTA YLÄ-LEVIN KATU- JA YMPÄRISTÖSUUNNITTELU TEHTÄVÄNMÄÄRITYS Työn sisältö: Suunnittelutehtävään kuuluu katurakennussuunnitelmien

Lisätiedot

Kirjalansalmen sillan yleissuunnitelma. Yleisötilaisuus

Kirjalansalmen sillan yleissuunnitelma. Yleisötilaisuus Kirjalansalmen sillan yleissuunnitelma Yleisötilaisuus 12.9.2016 Yleiskartta 2 Kirjalansalmen sillan yleissuunnitelma Tavoitteena on korvata nykyinen silta uudella kiinteällä yhteýdellä Lähtökohtana on,

Lisätiedot

Keski-Pasilan keskus Tripla

Keski-Pasilan keskus Tripla Keski-Pasilan keskus Tripla Rakennustyön aikaiset liikenteenjärjestelyt v. 2014 2016 TIEDOTUSTILAISUUS 22.5.2014 ALUSTAVA VERSIO 15.5.2014 1 Keski-Pasilan keskus Tripla Rakennustyön aikaiset liikenteenjärjestelyt

Lisätiedot

HELENIN MAANALAISIA HANKKEITA

HELENIN MAANALAISIA HANKKEITA HELENIN MAANALAISIA HANKKEITA TIMO NEVALAINEN 11.5.2015 1 ESITYKSEN SISÄLTÖ 1. TAUSTAA 3. JATKOTOIMENPITEET 2 1. TAUSTAA 3 1. TAUSTAA Lähtökohdat 1. Helsingin ja Vantaan alueiden sähkötehon kasvuennusteet

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU

NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU Vastaanottaja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä xx.xx.2015 Luonnos Viite 1510019205 NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN

Lisätiedot

Ritavuoren ak:n melusuojaus vaihe 2, Lapua

Ritavuoren ak:n melusuojaus vaihe 2, Lapua Ramboll Finland Oy Lapuan kaupunki Ritavuoren ak:n melusuojaus vaihe 2, Lapua Meluselvitys 21.12.2015 Ritavuoren ak:n melusuojaus, Lapua Lapuan kaupunki Meluselvitys 21.12.2015 Viite 1510020582 Versio

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOSLUONNOKSEN SELOSTUS (NRO 12276) PÄIVÄTTY 14.8.2014. Asemakaavan muutosluonnos koskee:

ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOSLUONNOKSEN SELOSTUS (NRO 12276) PÄIVÄTTY 14.8.2014. Asemakaavan muutosluonnos koskee: 1 ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOSLUONNOKSEN SELOSTUS (NRO 12276) PÄIVÄTTY 14.8.2014 Asemakaavan muutosluonnos koskee: Helsingin kaupungin 31. kaupunginosan (Lauttasaari) korttelin 31119 tontteja 1 ja 12 Hankenumero:

Lisätiedot

Asemakaavan muutos koskee: Helsingin kaupungin 10. kaupunginosan (Sörnäinen) korttelin 250 tonttia 2

Asemakaavan muutos koskee: Helsingin kaupungin 10. kaupunginosan (Sörnäinen) korttelin 250 tonttia 2 LUONNOS ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS ASEMAKAAVAN MUUTOSKARTTA NRO xxxxxx PÄIVÄTTY xx.xx.2015 Asemakaavan muutos koskee: Helsingin kaupungin 10. kaupunginosan (Sörnäinen) korttelin 250 tonttia 2 Kaavan

Lisätiedot

Maantie 185 Pernon ja Ihalan eritasoliittymien parantaminen, Turku

Maantie 185 Pernon ja Ihalan eritasoliittymien parantaminen, Turku 1 (5) Maantie 185 Pernon ja Ihalan eritasoliittymien parantaminen, Turku Yleissuunnitelma Hankkeesta ei ole tehty yleissuunnitelmaa, koska hankkeen vaikutukset ovat vähäiset. Päätösehdotus Maantiet 3T-1

Lisätiedot

16T-2 Meluselvitys

16T-2 Meluselvitys 16T-2 Meluselvitys 11.11.2014 Meluselvitys 1 (3) Valtateiden 3 ja 18 parantaminen, Laihia 16T-2 Meluselvitys Melulaskennat on laadittu Liikenneviraston maanteiden meluselvityksen maastomallin pohjalta.

Lisätiedot

Joutsa. Maanmittauslaitos lupa nro 10/MML/14 VALTATIE 4 ORAVAKIVEN ERITASOLIITTYMÄ, JOUTSA LUONNOS 11.4.2014

Joutsa. Maanmittauslaitos lupa nro 10/MML/14 VALTATIE 4 ORAVAKIVEN ERITASOLIITTYMÄ, JOUTSA LUONNOS 11.4.2014 Joutsa Maanmittauslaitos lupa nro 10/MML/14 VALTATIE 4 ORAVAKIVEN ERITASOLIITTYMÄ, JOUTSA LUONNOS 11.4.2014 Aluevaraussuunnitelma 2014 VALTATIE 4 ORAVAKIVEN ERITASOLIITTYMÄ, JOUTSA Aluevaraussuunnitelma

Lisätiedot

E18 Turun kehätien Raision kohdan tiesuunnitelmaa ja keskustan asemakaavan esittelytilaisuus & työpaja

E18 Turun kehätien Raision kohdan tiesuunnitelmaa ja keskustan asemakaavan esittelytilaisuus & työpaja E18 Turun kehätien Raision kohdan tiesuunnitelmaa ja keskustan asemakaavan esittelytilaisuus & työpaja Raision kaupungintalo Keskiviikko 24.4.2019 klo 17-19 Ohjelma Klo 16.30 Klo 17.00 Klo 17.10 Klo 17.20

Lisätiedot

VT 9:N RINNAKKAISYHTEYS Juvankatu - Heikkilänkatu

VT 9:N RINNAKKAISYHTEYS Juvankatu - Heikkilänkatu VT 9:N RINNAKKAISYHTEYS Juvankatu - Heikkilänkatu Aitolahdentie Johdanto Juvankadulla Kaukajärvellä ja Aitolahdentiellä Koilliskeskuksessa on todettu liikenteellisiä ongelmia, niin ruuhkautumiseen kuin

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Ko/2 1 YLEISTEN TÖIDEN LAUTAKUNTA 15.3.2011

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Ko/2 1 YLEISTEN TÖIDEN LAUTAKUNTA 15.3.2011 HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Ko/2 1 2 LEHTISAARENTIE, NRO 29745/1, PAPINPÖYDÄNKUJA JA LP- ALUEET, NRO 29746/1, LEHDESNIITYNTIE, NRO 29747/1 JA KUUSISAARENTIE, NRO 29817/1, KATUSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN,

Lisätiedot

Itä-Immanen Vaihe 2 LIITE 5 ASEMAKAAVOITUKSEEN LIITTYVÄN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA JA MELUSELVITYS SUUNNITELMASELOSTUS

Itä-Immanen Vaihe 2 LIITE 5 ASEMAKAAVOITUKSEEN LIITTYVÄN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA JA MELUSELVITYS SUUNNITELMASELOSTUS LIITE 5 Naantalin kaupunki Ympäristövirasto Yhdyskuntatekniikka 82120192/1 Itä-Immanen Vaihe 2 ASEMAKAAVOITUKSEEN LIITTYVÄN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA JA MELUSELVITYS SUUNNITELMASELOSTUS 03.10.2008

Lisätiedot

Nurmon keskustan OYK:n tarkistuksen meluselvitys

Nurmon keskustan OYK:n tarkistuksen meluselvitys S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A SEINÄJOEN KAUPUNKI Nurmon keskustan OYK:n tarkistuksen meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 14.9.2015 P25797P001 Raportti i P25797P001 Matti Manninen

Lisätiedot

Yhdystien 6304 kevyen liikenteen järjestelyt Lanneveden kohdalla, Saarijärvi ALUEVARAUSSUUNNITELMA

Yhdystien 6304 kevyen liikenteen järjestelyt Lanneveden kohdalla, Saarijärvi ALUEVARAUSSUUNNITELMA Yhdystien 6304 kevyen liikenteen järjestelyt Lanneveden kohdalla, Saarijärvi ALUEVARAUSSUUNNITELMA ESIPUHE Työn tavoitteena oli laatia aluevaraussuunnitelma kevyen liikenteen väylän ja siihen liittyvien

Lisätiedot

KÄÄRMENIEMENTIE LÄPIAJOLIIKENTEEN RAUHOITTAMINEN

KÄÄRMENIEMENTIE LÄPIAJOLIIKENTEEN RAUHOITTAMINEN KÄÄRMENIEMENTIE LÄPIAJOLIIKENTEEN RAUHOITTAMINEN 1. Lähtökohdat 2. Liikenteen rauhoittaminen 2 LÄHTÖKOHDAT Vetovoimakeskuksen kaavaluonnoksesta saadussa Liikenneviraston ja asukkaiden palautteessa on tuotu

Lisätiedot

LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS 24.2.2014 24.2.2014 YLEISÖTILAISUUS, LUOSTARINKYLÄ

LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS 24.2.2014 24.2.2014 YLEISÖTILAISUUS, LUOSTARINKYLÄ LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS TIESUUNNITELMAN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET Tiesuunnitelma liittyy osana Lakarin teollisuus- ja logistiikkaalueen kehittämiseen. Uusi

Lisätiedot

25.6.2013. tekninen ja ympäristoimiala. Lahden kaupunki. Meluntorjunnan toimintasuunnitelma 2013-2018 Kadut

25.6.2013. tekninen ja ympäristoimiala. Lahden kaupunki. Meluntorjunnan toimintasuunnitelma 2013-2018 Kadut 25.6.2013 tekninen ja ympäristoimiala Lahden kaupunki Meluntorjunnan toimintasuunnitelma 2013-2018 Kadut Ympäristölautakunta hyväksynyt 23.4.2013 KUNNALLISTEKNIIKKA Meluntorjunnan toimintasuunnitelma Kadut

Lisätiedot

Liikenneyhteyden kehittämisen yleissuunnittelu ja YVA

Liikenneyhteyden kehittämisen yleissuunnittelu ja YVA Liikenneyhteyden kehittämisen yleissuunnittelu ja YVA Oulun tiepiiri teettää työn, joka sisältää : vaihtoehtoisten liikenneyhteyksien määrittelyn ja ratkaisujen ympäristövaikutusten arvioinnin (YVA), parhaan

Lisätiedot

Maantien 8155 Poikkimaantien parantaminen välillä Oulun Satama Vt22, Oulu

Maantien 8155 Poikkimaantien parantaminen välillä Oulun Satama Vt22, Oulu Hyväksymisesitys 1 (7) 25.8.2017 Maantien 8155 Poikkimaantien parantaminen välillä Oulun Satama Vt22, Oulu Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus lähettää asiakohdassa mainitun 31.5.2017

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS POHJOISVÄYLÄN (MT 749) JA YKSPIHLAJAN RADAN ERITASORISTEYS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS POHJOISVÄYLÄN (MT 749) JA YKSPIHLAJAN RADAN ERITASORISTEYS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS POHJOISVÄYLÄN (MT 749) JA YKSPIHLAJAN RADAN ERITASORISTEYS Kokkolan kaupunki Tekninen palvelukeskus Kaupunkiympäristön vastuualue

Lisätiedot

NURMON KESKUSTAN OYK TARKISTUS JA LAAJENNUS 2030

NURMON KESKUSTAN OYK TARKISTUS JA LAAJENNUS 2030 SEINÄJOEN KAUPUNKI NURMON KESKUSTAN OYK TARKISTUS JA LAAJENNUS 2030 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P25797 1 (7) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 1 1.1 Työn lähtökohdat ja tavoitteet... 1 2.1 Tarkastelualueen

Lisätiedot

Työn tilaaja on Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto.

Työn tilaaja on Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto. Kaupunkisuunnitteluvirasto Työohjelma asemakaavaosasto Itäinen toimisto TKa/Sna 29.4.2009 HERTTONIEMEN METROASEMAN JA KAUPPAKESKUKSEN IDEAKILPAILUN JATKOTYÖ Viitesuunnitelma ja rakennetekninen esisuunnitelma

Lisätiedot

Hongiston asemakaavan meluselvitys, Hämeenlinna Päivitetty väliraportti. Optimia Oy/Eriksson Arkkitehdit

Hongiston asemakaavan meluselvitys, Hämeenlinna Päivitetty väliraportti. Optimia Oy/Eriksson Arkkitehdit Hongiston asemakaavan meluselvitys, Hämeenlinna Päivitetty väliraportti Optimia Oy/Eriksson Arkkitehdit Versio 1.0 Matti Manninen 26.3.2008 2007 Suunnittelukohde 30.4.2008 Page 2 Melulähteet Tässä selvityksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 34/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 34/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 34/2011 1 (5) 581 Lausunto kaupunginvaltuutettu Kauko Koskisen ym. toivomusponnesta, jossa kiirehditään kunnallistekniikan rakentamista heti asemakaavan vahvistuttua HEL 2011-003517

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KOTAKENNÄÄNTIEN LIIKENNEYMPYRÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS 1.

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KOTAKENNÄÄNTIEN LIIKENNEYMPYRÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 17.2.2015 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KOTAKENNÄÄNTIEN LIIKENNEYMPYRÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. SUUNNITTELUALUE KUVA 1 Suunnittelualueen sijainti osoitettu sinisellä

Lisätiedot

Asemakaavan muutos nro 002151 23.9.2014

Asemakaavan muutos nro 002151 23.9.2014 Asemakaavan muutos nro 002151 23.9.2014 Tämä on maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma/ II (Tämä asiakirja löytyy myös internetistä osoitteesta http://www.vantaa.fi/kaupunkisuunnittelu)

Lisätiedot

Kaupunkivalaistuksen suunnittelu

Kaupunkivalaistuksen suunnittelu Kaupunkivalaistuksen suunnittelu Jyväskylä 8.8.2014 Leena Kaanaa Ympäristösi parhaat tekijät 2 Laadukas valaistus Pitkä elinikä, kestää aikaa ja kulutusta Kestävät ja toimivat materiaalit Muotoilu, ulkonäkö,

Lisätiedot

Valtatien 12 parantaminen välillä Uusikylä - Mankala -yleissuunnitelma, Iitin kunnan lausunto

Valtatien 12 parantaminen välillä Uusikylä - Mankala -yleissuunnitelma, Iitin kunnan lausunto Tekninen lautakunta 20 07.03.2017 Kunnanhallitus 54 20.03.2017 Valtatien 12 parantaminen välillä Uusikylä - Mankala -yleissuunnitelma, Iitin kunnan lausunto 797/10.03.01.01/2016 Tekninen lautakunta 07.03.2017

Lisätiedot

Jyväskylän seudulla olevien suurten tie- ja liikennehankkeiden priorisointi kaupungin näkökulmasta

Jyväskylän seudulla olevien suurten tie- ja liikennehankkeiden priorisointi kaupungin näkökulmasta 13.10.2011 (Timo Vuoriainen, Tapio Koikkalainen) 27.11.2013 päivitetty Jyväskylän seudulla olevien suurten tie- ja liikennehankkeiden priorisointi kaupungin näkökulmasta Jyväskylän seudulla on useita tärkeitä

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

Nurmijärven liikenneturvallisuuskysely. Maastokäyntikohteet.

Nurmijärven liikenneturvallisuuskysely. Maastokäyntikohteet. Maastokäynnin 8.4.2010 kohteet: de-ehdotuksen lyhenne: alautteen : K = kevyen liikenteen väylä Asukas- A = U-ELY:n liikenneturvallisuusaloitteet L = kyselyn K = asukaskysely N = nopeusrajoitus palaut-

Lisätiedot

SULAN ALUEEN LIITTYMÄSELVITYS

SULAN ALUEEN LIITTYMÄSELVITYS Vastaanottaja Tuusulan kunta Asiakirjatyyppi PROJEKTIMUISTIO Päivämäärä 27.03.2014 SULAN ALUEEN LIITTYMÄSELVITYS SULAN ALUEEN LIITTYMÄSELVITYS Tarkastus 02 Päivämäärä 27/3/2014 Laatija Tarkastajat Riku

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (9) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (9) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (9) 86 Koivusaaren eritasoliittymän aluevaraussuunnitelman tarkistaminen sekä katumaisen liittymän periaatesuunnitelma HEL 2011-004484 T 08 00 01 Hankenumero 4351_1

Lisätiedot

Mikkolan uusi päiväkoti Pähkinämäentien varteen, alustava liikennetarkastelua. Päiväkodin osalta on käytössä seuraavat tiedot:

Mikkolan uusi päiväkoti Pähkinämäentien varteen, alustava liikennetarkastelua. Päiväkodin osalta on käytössä seuraavat tiedot: 8.3.2018/JML Mikkolan uusi päiväkoti Pähkinämäentien varteen, alustava liikennetarkastelua Tehtäväksianto Tässä muistiossa selvitetään alustavasti liikenteellisiä ja liikenteen vaikutuksista johtuvia edellytyksiä

Lisätiedot

KIINTEISTÖ OY MERTEN TALO SELVITYS LIIKENNEJÄRJESTE- LYISTÄ SUUNNITELMASELOSTUS

KIINTEISTÖ OY MERTEN TALO SELVITYS LIIKENNEJÄRJESTE- LYISTÄ SUUNNITELMASELOSTUS KIINTEISTÖ OY MERTEN TALO SELVITYS LIIKENNEJÄRJESTE- LYISTÄ SUUNNITELMASELOSTUS Tarkastus Päivämäärä 19.8.2010 Laatija Tarkastaja Hyväksyjä Kuvaus Timo Ojanperä Marko Olli Työnumero 82129780 Ramboll Ruukintie

Lisätiedot

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen kortteli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.11.2015 Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta

Lisätiedot

Rautateiden suunnittelu. Suunnittelupäällikkö Jussi Lindberg, Liikennevirasto

Rautateiden suunnittelu. Suunnittelupäällikkö Jussi Lindberg, Liikennevirasto Rautateiden suunnittelu Suunnittelupäällikkö Jussi Lindberg, Liikennevirasto 5.11.2018 Ratalaki 8, Yleistä rautatien suunnittelusta Suunnitelmia tehtäessä radanpitäjä toimii yhteistyössä maakunnan liittojen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/2015 1 (5) 397 Länsisatamankadun ja Hyväntoivonkadun liikennesuunnitelma HEL 2015-001788 T 08 00 00 Hankenro 0848_2 Päätös päätti hyväksyä liikennesuunnitteluosaston piirustuksen

Lisätiedot

Okeroisten eritasoliittymän kaakkoiskulman meluntorjunta

Okeroisten eritasoliittymän kaakkoiskulman meluntorjunta 16T-2.17 Okeroisten eritasoliittymän kaakkoiskulman meluntorjunta Yleistä Melutilanne muistion kuvissa on vuoden 2040 ennustetilanne tavoitetieverkolla. Lisäksi tiesuunnitelmaan valitusta meluntorjuntavaihtoehdosta

Lisätiedot

VALTATIEN 2 FRIITALAN ERITASOLIITTYMÄN PARANTAMINEN, ULVILA ESISELVITYS

VALTATIEN 2 FRIITALAN ERITASOLIITTYMÄN PARANTAMINEN, ULVILA ESISELVITYS VALTATIEN 2 FRIITALAN ERITASOLIITTYMÄN PARANTAMINEN, ULVILA ESISELVITYS 2016 4 1. LÄHTÖKOHDAT JA NYKYTILA 1.1 Suunnittelukohde Suunnittelukohteena on valtatien 2 ja maantien 2444 (Siltatie) eritasoliittymä

Lisätiedot

TURUN KAUPPATORI TARKASTELU TORISEUDUN VESIHUOLLOSTA SUUNNITELMASELOSTUS. Turun kaupunki Ympäristö- ja kaavoitusvirasto Suunnittelutoimisto 26.1.

TURUN KAUPPATORI TARKASTELU TORISEUDUN VESIHUOLLOSTA SUUNNITELMASELOSTUS. Turun kaupunki Ympäristö- ja kaavoitusvirasto Suunnittelutoimisto 26.1. Turun kaupunki Ympäristö- ja kaavoitusvirasto Suunnittelutoimisto TURUN KAUPPATORI TARKASTELU TORISEUDUN VESIHUOLLOSTA SUUNNITELMASELOSTUS 26.1.2012 Ramboll Finland Oy, Kotipaikka Espoo, Y-tunnus 0101197-5,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (9) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (9) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2017 1 (9) 192 Kaupunkisuunnittelulautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Koivusaaren eritasoliittymän aluevaraussuunnitelman tarkistaminen sekä katumaisen liittymän

Lisätiedot

ELOVAINION KOHDAN LIIKENTEELLINEN SELVITYS

ELOVAINION KOHDAN LIIKENTEELLINEN SELVITYS ELOVAINION KOHDAN LIIKENTEELLINEN SELVITYS LIIKENNE-ENNUSTE LÄHTÖKOHDAT Liikenteellisiä tarkasteluita varten laadittiin liikenne-ennuste Ylöjärven keskustan alueelta. Ennusteessa on otettu huomioon Ylöjärven

Lisätiedot

Raportti. Kiinteistö Oy Kalevan Airut 8479 asemakaavatyön meluselvitys. Projektinumero: 307797 Donna ID 1 612 072

Raportti. Kiinteistö Oy Kalevan Airut 8479 asemakaavatyön meluselvitys. Projektinumero: 307797 Donna ID 1 612 072 ! Raportti Kiinteistö Oy Kalevan Airut 8479 asemakaavatyön meluselvitys 27.5.2016 Projektinumero: 307797 Donna ID 1 612 072 Sisältö 1. Johdanto... 1 2. Laskentamalli... 1 2.1. Lähtötiedot... 1 2.1.1. Suunnittelualue...

Lisätiedot

Vastaanottaja Trafix Oy. Asiakirjatyyppi Meluselvitys. Päivämäärä YLÖJÄRVEN LIIKENNEJÄRJESTELMÄ- SUUNNITELMA MELUSELVITYS

Vastaanottaja Trafix Oy. Asiakirjatyyppi Meluselvitys. Päivämäärä YLÖJÄRVEN LIIKENNEJÄRJESTELMÄ- SUUNNITELMA MELUSELVITYS Vastaanottaja Trafix Oy Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 18.11.013 YLÖJÄRVEN LIIKENNEJÄRJESTELMÄ- SUUNNITELMA YLÖJÄRVEN LIIKENNEJÄRJESTELMÄSUUNNITELMA Päivämäärä 18.11.013 Laatija Jari Hosiokangas

Lisätiedot

Kuuselan palvelukodin laajennus, Tampere

Kuuselan palvelukodin laajennus, Tampere Rambøll Finland Oy VVO-yhtymä Oyj Kuuselan palvelukodin laajennus, Tampere Ympäristömeluselvitys 15.12.2009 Kuuselan palvelukodin laajennus, Tampere VVO-yhtymä Oyj Ympäristömeluselvitys 15.12.2009 Viite

Lisätiedot

Valtatie 4 Jyväskylä - Oulu rakentaminen moottoritieksi välillä Kirri - Tikkakoski, Jyväskylä ja Laukaa

Valtatie 4 Jyväskylä - Oulu rakentaminen moottoritieksi välillä Kirri - Tikkakoski, Jyväskylä ja Laukaa Valtatie 4 Jyväskylä - Oulu rakentaminen moottoritieksi välillä Kirri - Tikkakoski, Jyväskylä ja Laukaa 1.5T_liite Tiesuunnitelman kustannusten ja kustannusjakoesityksen erittely 14.3.2014 Maku-indeksi

Lisätiedot