Sisällysluettelo LIIKENNEVIRASTO 2 (8) Dnro 2830/100/ MÄÄRITELMÄT... 3

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sisällysluettelo LIIKENNEVIRASTO 2 (8) 14.6.2012 Dnro 2830/100/2012 1 MÄÄRITELMÄT... 3"

Transkriptio

1

2 LIIKENNEVIRASTO 2 (8) Sisällysluettelo 1 MÄÄRITELMÄT AIKATAULUTYYPIT, AIKATAULUJEN RAKENNEOSAT JA YHTEISET SISÄLTÖTIEDOT KAIKILLE AIKATAULUTYYPEILLE Aikataulutyypit Aikataulujen rakenneosat Aikataulun tunnistetiedot Aikataulun otsikkotiedot Aikataulutiedot Aikataulutietoina ilmoitettavat asiat sekä sallitut lyhenteet ja merkit KULJETTAJA-AIKATAULUUN LIITTYVÄT LISÄTIEDOT (ESIMERKKEJÄ AIKATAULUISTA LIITTEESSÄ 1) Aikataulutiedot Tulo- ja lähtöaika -sarakkeet Kuljettaja-aikataulujen liikennepaikkakohtaiset määrämuotoiset huomautukset Erikoiskuljetuksia koskevat huomautukset SM-AIKATAULUUN LIITTYVÄT LISÄVAATIMUKSET Yleistä Aikataulun otsikkotiedot Aikataulutiedot Tulo- ja lähtöaika -sarakkeet Kello-sarake Juna-sarake Kulussa-sarake Aikataulutietojen liikennepaikkakohtaiset määrämuotoiset huomautukset... 8 LIITTEET Liite 1 Liite 2 Liite 3 Aikatauluesimerkkejä Osiin jaetut liikennepaikat ja kuhunkin liikennepaikan osaan kuuluvat junaliikenteen raiteet Rataosat, joilla on lupapaikat

3 LIIKENNEVIRASTO 3 (8) 1 Määritelmät Aikataulukirjalla tarkoitetaan kuljettaja-aikatauluista muodostettua koostetta, jota käytetään lähiliikenteessä. Erikoiskuljetuksilla tarkoitetaan tässä dokumentissa kuljetuksia, joita varten on olemassa erikoiskuljetuslupa, esim. tietyt yli 225 kn akselipainoiset kuljetukset ja yksittäiset erikoiskuljetukset (esim. muuntajakuljetukset). Kulkuväli on junan lähtö- ja määräpaikan välinen osuus. Osamatkaväli on kulkuvälin osa. Matkustajajunilla, joilla ei ole tarkoitus kuljettaa matkustajia, tarkoitetaan veturina kulkevia ja tyhjien matkustajavaunujen siirtoon käytettäviä junayksiköitä. 2 Aikataulutyypit, aikataulujen rakenneosat ja yhteiset sisältötiedot kaikille aikataulutyypeille 2.1 Aikataulutyypit LIIKE-järjestelmällä on mahdollisuus tuottaa seuraavanlaisia kuljettaja-aikataulujen (aikataulu) sisältö- ja ulkoasutyyppejä: 1. Normaali aikataulu 2. Sm-aikataulu (Voidaan käyttää Sm 1-2, 4-5 kalustoille) Normaaliaikataulua Liike-järjestelmällä tulostettaessa voi käyttäjä valita tulostetaanko kaikki liikennepaikan osat, vai tulostetaanko ne vain ajoreitin mukaisessa järjestyksessä. 2.2 Aikataulujen rakenneosat Aikataulut koostuvat seuraavista osista: tunnistetiedot otsikkotiedot aikataulutiedot Aikataulun tunnistetiedot Aikataulun tunnistetiedoissa ilmoitetaan: junan numero ja junan lähtö-ja määräasemapaikka aikataulun voimassaoloaika aikatauluun merkityn lähtöpaikan mukaan (ensimmäinen rautatieliikennepaikka) sivunumero ja sivumäärä vuorokauden vaihtuminen ilmoitetaan aikataulutulosteessa päivämäärämuodossa rivitietona sen liikennepaikan jälkeen jossa vuorokausi vaihtuu

4 LIIKENNEVIRASTO 4 (8) aikataulutulosteessa tulostuspäivämäärä Lähiliikenteen aikataulukirjassa sivumäärä ja -numerot voidaan esittää koosteena esim. aikataulukirjan sisällysluettelossa Aikataulun otsikkotiedot junan numero junan kulkuväli junan jarrulaji (G, P, R), JKV:lle syötettävä nopeus ja vähimmäisjarrupainoprosentti (%), joka tarvittaessa osamatkaväleittäin Tiedon jakaminen osamatkaväleihin voi perustua vain junan kalustomuutoksiin. Osamatkavälit ilmoitetaan lyhentein. Tiedon jakaantuessa osamatkaväleille, kirjataan jokaisen osamatkavälin tiedot omalle riville. raiteen suurin nopeus, tarvittaessa osamatkaväleittäin (JKV-radalla nopeuden ollessa alle 80 km/h ja JKV-varustamattomilla radoilla aina.) Tiedon jakaminen osamatkaväleihin perustuu raiteen suurimman nopeuden muuttumiseen. Osamatkavälit ilmoitetaan lyhentein. Junien ja muiden yksiköiden numerointi määrätään Liikenneviraston päätöksellä: Junanumeroiden jakaminen eri toimijoiden kesken. Päätöksessä määritellään eri junalajeilla käytettävät junanumerot. 2.3 Aikataulutiedot Aikataulutietoina ilmoitettavat asiat sekä sallitut lyhenteet ja merkit 1. Lupapaikat-sarake (ei SM-aikatauluissa) o Liikennepaikan kohdalle merkitään LP, kun se on lupapaikka. o Lupapaikkaa ei koskaan merkitä liikennepaikalle, joka on junan määräpaikka eikä liikennepaikalle, jonka osalla on junan määräpaikka. o Lupapaikkaa ei koskaan merkitä liikennepaikalle, jolta lähtölupa annetaan pääopastimella. o Liikennepaikalle, jolla on osia, on lupapaikka merkittävä aina kulkusuunnassa ensimmäiseen osaan. Poikkeus: Joensuu, jossa lupapaikaksi merkitään aina Joensuu Asema kulkusuunnasta riippumatta. o Osiin jaetulla liikennepaikalla saa olla vain yksi LP -merkintä. Aikatauluissa käytettävät lupapaikat ilmoitetaan liitteessä 3. LP-merkintä aikataulussa tarkoittaa, että liikennepaikan ohittamiseen on saatava erillinen lähtölupa liikenteenohjaajalta. 2. Paikka-sarake o Paikka sarakkeeseen merkitään ne rautatieliikennepaikat, joilla matkustajajunan on pysähdyttävä. o Liikennepaikkojen osat esitetään kulkureitin ja kulkusuunnan mukaisessa järjestyksessä siten, että välistä ei jää pois mitään paikkaa. o? -merkki merkitään tarvittaessa liikennepaikan tuloajan eteen.

5 LIIKENNEVIRASTO 5 (8) Rautatieliikennepaikan tai liikennepaikanosan nimeä lyhennettäessä, käytetään seuraavista sanoista lyhenteitä: Asema = As Tavara = Tav Lajittelu = Laj Rautatieliikennepaikkojen ja liikennepaikkojen osien nimet kirjoitetaan isolla alkukirjaimella. Nimet ja lyhenteet on esitetty julkaisussa Luettelo rautatieliikennepaikoista ( Osiin jaetut liikennepaikat ja kuhunkin liikennepaikan osaan kuuluvat junaliikenteen raiteet on lueteltu liitteessä Tuloaika-sarake Tuloaika merkitään: o junan määräpaikalla Määräpaikka osoitetaan merkitsemällä vain tuloaika. o matkustajajunalla, jolla on tarkoitus kuljettaa matkustajia, niillä paikoilla, joilla on matkustajapalvelua o matkustajajunalla, jolla on tarkoitus kuljettaa matkustajia, niillä paikoilla, joille on varattu aikaa, liikenteenhoidollisia tarpeita tai muita kuin matkustajapalveluun liittyviä pysähtymistarpeita varten Tällöin käytetään? -merkkiä tuloajan edessä. o Tavarajunalle tai matkustajajunalle, jolla ei ole tarkoitus kuljettaa matkustajia, tuloaika merkitäan tarvittaessa. o Pysähtymisajan ollessa alle yhden minuutin, merkitään tuloaika-sarakkeeseen: P tai tulo- ja lähtöaika sarakkeisiin sama aika. Kun matkustajajunan, jolla on tarkoitus kuljettaa matkustajia, aikatauluun on merkitty tuloaika tai P, on sen pysähdyttävä matkustajalaituriin tai erikseen ilmoitettuun paikkaan. 4. Lähtöaika-sarake Lähtöaika merkitään: o junan lähtöpaikalla o matkustajajunalla paikoilla, joilla on matkustajapalvelua o muilla paikoilla tarvittaessa 5. Km-sarake o rautatieliikennepaikkojen sijainti ilmoitetaan kilometreinä maastossa olevan kilometrijärjestelmän mukaan

6 LIIKENNEVIRASTO 6 (8) 3 Kuljettaja-aikatauluun liittyvät lisätiedot (esimerkkejä aikatauluista liitteessä 1) 3.1 Aikataulutiedot Kohdassa 2.3 (Aikataulutiedot) esitettyjen lisäksi LIIKE kuljettaja-aikatauluissa huomioidaan seuraavaa: Tulo- ja lähtöaika -sarakkeet Kuljettaja-aikatauluissa aika ilmoitetaan aina tunteina ja minuutteina (hh.mm), poikkeuksena Sm-aikataulut Kuljettaja-aikataulujen liikennepaikkakohtaiset määrämuotoiset huomautukset Kirjataan aina liikennepaikkakohtaisesti ja aikataulussa tulostuvat aina ko. liikennepaikan alapuolelle. Varatun raiteen käyttäminen Varauduttava tulemiseen varatulle raiteelle. Sn vaihteessa Sn 20 vaihteessa. Sn poikkeavassa vaihteessa Sn 20 poikkeavassa vaihteessa. Sn sivuraiteella Sn 20 sivuraiteella. Sn Liikennepaikkavälillä Sn 30 km 660,4-622, Erikoiskuljetuksia koskevat huomautukset Tarvittaessa luvassa mainitut määrämuotoiset huomautukset kirjataan liikennepaikkakohtaisesti (esim. Sn 20 ratapihalla) Tarvittaessa muita, kuin junan kuljettamiseen liittyviä rajoitteita/ohjeita kirjataan AIKATAULU LOPPUU -kentän alapuolelle.

7 LIIKENNEVIRASTO 7 (8) 4 Sm-aikatauluun liittyvät lisävaatimukset 4.1 Yleistä Sm-aikataulua ei saa käyttää rataosilla, joilla on lupapaikkoja. Sm aikataulua voidaan käyttää esim. lähiliikenteessä. Sm-aikataulu voidaan laatia myös ns. ryhmäaikatauluksi, jolloin useamman junan aikataulut on koottu yhteen. Sm-aikataulukirja muodostuu aikataulusivuista ja muista aikataulukirjan sivuista. Muut aikataulukirjan sivut ovat: sisällysluettelo rautatieliikennepaikkojen välimatkat rataosittain ja rautatieliikennepaikkojen sijainti kilometreinä maastossa olevan kilometrijärjestelmän mukaan poikkeuspäivät ja poikkeava liikenne 4.2 Aikataulun otsikkotiedot 4.3 Aikataulutiedot Kohdassa (Aikataulun otsikkotiedot) esitettyjen lisäksi, Sm-aikataulun otsikkotiedoissa ilmoitetaan: Linjatunnus Suurimmat nopeudet kalustoittain Lisätietokenttä Lisäksi Sm-aikataulujen osalta tulee huomioida seuraavaa: Ryhmäaikataulussa junan lähtöpaikan lähtöaika ilmoitetaan minuuttilukuna (mm). Ei ilmoiteta jarrulajia, vähimmäisjarrupainoprosenttia, eikä raiteen suurinta nopeutta. Kohdassa 2.3 (Aikataulutiedot) esitettyjen asioiden lisäksi Sm-aikatauluissa tulee huomioida seuraavaa: Tulo- ja lähtöaika -sarakkeet Kello-sarake Juna-sarake Aika ilmoitetaan aina minuutteina mm. Mikäli pysähtymisaika on alle minuutin, korvataan tuloaika P -merkinnällä. o Junakohtainen lähtöaika lähtöpaikalta ilmoitetaan Kello sarakkeessa muodossa hh.mm. o Tunnin vaihtumista ei näytetä aikataulussa. Sarakkeessa ilmoitetaan junien junakohtaiset lähtöajat lähtöpaikalta. Sarakkeessa ilmoitetaan ryhmäaikataulua noudattavien junien junanumerot.

8 LIIKENNEVIRASTO 8 (8) Kulussa-sarake Junakohtainen kulkupäivätieto viikonpäivälyhentein Aikataulutietojen liikennepaikkakohtaiset määrämuotoiset huomautukset Sm-aikataulussa ilmoitetaan liikennepaikkakohtaiset huomautukset alaviitteenä aikataulun lopussa. Esim. varatun raiteen käyttäminen (Huom -sarakkeeseen liittyvä alaviitetieto) (2)Varauduttava tulemiseen varatulle raiteelle.

Sisältö. Ohje 2 (2) Dnro 2209/79/

Sisältö. Ohje 2 (2) Dnro 2209/79/ Ohje 2 (2) Sisältö 1 Määritelmät... 3 2 Aikataulutyypit, aikataulujen rakenneosat ja yhteiset sisältövaatimukset kaikille aikataulutyypeille.. 3 2.1 Aikataulutyypit... 3 2.2 Aikataulujen rakenneosat...

Lisätiedot

Kuljettajan aikataulun pikaohje

Kuljettajan aikataulun pikaohje Kuljettajan aikataulun pikaohje Uusi kuljettajan aikataulu yhdistää nykyisen aikataulutulosteen ja ETJ-tulosteen tiedot. Se korvaa nämä molemmat huhtikuussa 2014. Uudenmallista aikataulutulostetta käytetään

Lisätiedot

1 MÄÄRITELMIÄ... 3 2 JUNAPÄIVÄKIRJAMALLIT... 3

1 MÄÄRITELMIÄ... 3 2 JUNAPÄIVÄKIRJAMALLIT... 3 Ohjeet rautatieliikenteessä annettavien lupien dokumentoinnista 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 MÄÄRITELMIÄ... 3 2 JUNAPÄIVÄKIRJAMALLIT... 3 3 TAVALLISEN JUNAPÄIVÄKIRJAN SISÄLTÖ JA MERKINNÄT... 3 3.1 "Asemalla" -kenttä...

Lisätiedot

Kertauskoekysymykset

Kertauskoekysymykset Kertauskoekysymykset Kertauskokeessa tästä kysymyssarjasta kysytään: - 5 kysymystä opastimista - 5 kysymystä merkeistä - 10 kysymystä liikennöintimääräyksistä Teoriakokeen hyväksytyn suorittamisen edellytys

Lisätiedot

Kertauskoekysymykset

Kertauskoekysymykset Voimassa: 01.01.2013 alkaen Kertauskoekysymykset Kertauskokeessa tästä kysymyssarjasta kysytään: - 5 kysymystä opastimista - 5 kysymystä merkeistä - 10 kysymystä liikennöintimääräyksistä Teoriakokeen hyväksytyn

Lisätiedot

Määräys 1 (15) TRAFI/16561/03.04.02.00/2012

Määräys 1 (15) TRAFI/16561/03.04.02.00/2012 1 (15) Antopäivä: 5.12.2012 Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 75 Voimaantulopäivä: 1.1.2013 Voimassa: toistaiseksi Muutostiedot: Kumoaa 28.12.2009 annetun Rautatieviraston määräyksen liikennöinti

Lisätiedot

Ohje 2 (5) Sisältö

Ohje 2 (5) Sisältö Ohje 2 (5) Sisältö Määritelmät ja lyhenteet... 3 1 Yleistä... 3 2 Ilmoitettavat asiat... 3 3 Ennakkoilmoituksen sisältö... 4 4 Tärkeiksi luokitellut ilmoitukset... 4 5 Ennakkoilmoitusten voimassaoloaika...

Lisätiedot

Ohje 2(6) 2.12.2013 Dnro 5542/1000/2013

Ohje 2(6) 2.12.2013 Dnro 5542/1000/2013 Ohje 2(6) 1 YLEISTÄ... 3 2 VAINIKKALA... 3 2.1 Venäjältä saapuvat junat... 3 2.2 Venäjälle lähtevät junat... 3 2.2.1 Tavarajunat tai Venäjälle veturina palaava juna... 3 2.2.2 Matkustajajunat... 3 3 IMATRANKOSKI

Lisätiedot

LIIKENNÖINTI JA RATATYÖ RAUTATIEJÄRJESTELMÄSSÄ

LIIKENNÖINTI JA RATATYÖ RAUTATIEJÄRJESTELMÄSSÄ 1(19) MÄÄRÄYS Antopäivä Diaaritunniste 28.12.2009. RVI/1092/412/2009 Voimassaoloaika 31.12.2009 alkaen, toistaiseksi. Säädösperuste Rautatielaki (555/2006) 28 2 momentti. Kumoaa Rautatieviraston rautatiejärjestelmän

Lisätiedot

SUOMEN RAUTATIEJÄRJESTELMÄN LIIKENNÖINTIIN LIITTYVÄT MÄÄRÄYKSET VENÄLÄISELLE RAUTATIEHENKILÖKUNNALLE

SUOMEN RAUTATIEJÄRJESTELMÄN LIIKENNÖINTIIN LIITTYVÄT MÄÄRÄYKSET VENÄLÄISELLE RAUTATIEHENKILÖKUNNALLE 1/16 Antopäivä 23.8.2010 Voimassaoloaika 1.10.2010 alkaen, toistaiseksi Säädösperuste Rautatielaki (555/2006) 28 2 momentti SUOMEN RAUTATIEJÄRJESTELMÄN LIIKENNÖINTIIN LIITTYVÄT MÄÄRÄYKSET VENÄLÄISELLE

Lisätiedot

LIIKE Pikakäyttöohje: kiireellinen kapasiteetti

LIIKE Pikakäyttöohje: kiireellinen kapasiteetti 1 (23) LIIKE Pikakäyttöohje: kiireellinen kapasiteetti 1. Perusnäkymä ja infratiedot... 2 2. Kiireellisen kapasiteetin hakeminen... 4 2.1 Hakemuksen tilan seuraaminen... 7 3. Yksittäisen aikataulun suunnitteleminen...

Lisätiedot

OHJE Dnro 654/741/2009 25.3.2009

OHJE Dnro 654/741/2009 25.3.2009 OHJE Dnro 654/741/2009 2 (14) Sisältö Yleistä... 4 Välilehti 1: Rataosakohtaiset Linja- ja Ratapiharadioyhteydet... 4 Paikka /rataosa... 4 Liikenteenohjauksen kutsu/nimi... 5 Alue... 5 Ratapihakanava...

Lisätiedot

Liikenneviraston ohjeita 9/2016. Liikennöintiin liittyvät ohjeet venäläiselle rautatiehenkilökunnalle

Liikenneviraston ohjeita 9/2016. Liikennöintiin liittyvät ohjeet venäläiselle rautatiehenkilökunnalle Liikenneviraston ohjeita 9/2016 Liikennöintiin liittyvät ohjeet venäläiselle rautatiehenkilökunnalle Liikennöintiin liittyvät ohjeet venäläiselle rautatiehenkilöstölle Liikenneviraston ohjeita 9/2016

Lisätiedot

Raideliikenteen rooli alueiden kehittämisessä. Otto Lehtipuu 19.2.2014

Raideliikenteen rooli alueiden kehittämisessä. Otto Lehtipuu 19.2.2014 Raideliikenteen rooli alueiden kehittämisessä Otto Lehtipuu 19.2.2014 Matkustajamäärät Lähteneet ja saapuneet asemittain Matkat 2013 Matkat 2012 Muutos % Kemi 169 251 168 820 0,3 % Kemijärvi 25 103 26

Lisätiedot

Ohje 2(5) 1 YLEISTÄ LIIKENTEENOHJAUKSEN TOIMINTA... 4

Ohje 2(5) 1 YLEISTÄ LIIKENTEENOHJAUKSEN TOIMINTA... 4 Ohje 2(5) 1 YLEISTÄ... 3 2 LIIKENTEENOHJAUKSEN TOIMINTA... 4 Liite: Liikenteenohjauksen muistilista avustustilannetta varten Ohje 3(5) 1 YLEISTÄ Avustamisella tarkoitetaan apua tarvitsevan yksikön siirtämistä

Lisätiedot

2(10) OHJE Sisällys. utta varten käyttö... 5

2(10) OHJE Sisällys. utta varten käyttö... 5 2(10) Sisällys 1 Mille liikenteelle ratakapasiteettiaa on haettava?... 3 2 Ratakapasiteetin hakeminen ja hakemisessa käytettävät tietojärjestelmät... 3 2.1 Aikataulusuunnittelun taustatiedot... 3 2.2 Ratakapasiteetin

Lisätiedot

Junaliikenteen ennakkotietojärjestelmän (JETI) VEKilmoitusten

Junaliikenteen ennakkotietojärjestelmän (JETI) VEKilmoitusten Ohje 1 (5) Liikenteen palvelut / Liikenne ja tieto Juha Kröger Säädösperusta Korvaa/muuttaa RTJJ Dnro 1351/1000/2014 Kohdistuvuus Voimassa Liikennöinti, liikennesuunnittelu 1.6.2017 Asiasanat Ratatyö,

Lisätiedot

MUSEOLIIKENNE MÄÄRÄYS 17.10.2008 RVI/295/411/2008. Voimassaoloaika 1.11.2008 alkaen, toistaiseksi. Säädösperuste Rautatielaki (555/2006) 28 2 momentti

MUSEOLIIKENNE MÄÄRÄYS 17.10.2008 RVI/295/411/2008. Voimassaoloaika 1.11.2008 alkaen, toistaiseksi. Säädösperuste Rautatielaki (555/2006) 28 2 momentti 1(18) MÄÄRÄYS Antopäivä Diaaritunniste 17.10.2008 RVI/295/411/2008 Voimassaoloaika 1.11.2008 alkaen, toistaiseksi. Säädösperuste Rautatielaki (555/2006) 28 2 momentti Kumoaa Rautatieviraston määräyksen

Lisätiedot

VIESTINTÄ RAUTATIEJÄRJESTELMÄSSÄ

VIESTINTÄ RAUTATIEJÄRJESTELMÄSSÄ 1(6) MÄÄRÄYS Antopäivä Diaaritunniste 28.12.2009. RVI/1090/412/2009 Voimassaoloaika 31.12.2009 alkaen, toistaiseksi. Säädösperuste Rautatielaki (555/2006) 28 2 momentti. Kumoaa Rautatieviraston rautatiejärjestelmän

Lisätiedot

LIIKENNÖINTI. Määritelmiä:

LIIKENNÖINTI. Määritelmiä: 13.7.2009 1 (16) LIIKENNÖINTI Määritelmiä: Kulkutiellä tarkoitetaan yksikölle turvattua reittiä. Kulkutiehen kuuluvat sillä olevat opastimet, vaihteet ja raideosuudet. Kulkutiehen liittyvät mahdolliset

Lisätiedot

Tavarajunien mäkeenjääntien vähentäminen

Tavarajunien mäkeenjääntien vähentäminen Tavarajunien mäkeenjääntien vähentäminen Tero Savolainen 24.1.2018 Kuva: VR Group TYÖN TAUSTA Diplomityö: Peltola, M. 2010. Tavarajunien mäkeenjääntien estäminen. Mäkeenjääntikokeet Toijalassa 2011. Karvian

Lisätiedot

Sisällysluettelo LIIKENNEVIRASTO OHJE 2 (4) 14.6.2013 Dnro 3061/065/2013 1 SOVELTAMISALA... 3 2 RATAOSAN TIEDOT... 3

Sisällysluettelo LIIKENNEVIRASTO OHJE 2 (4) 14.6.2013 Dnro 3061/065/2013 1 SOVELTAMISALA... 3 2 RATAOSAN TIEDOT... 3 LIIKENNEVIRASTO OHJE 2 (4) 14.6.2013 Dnro 3061/065/2013 Sisällysluettelo 1 SOVELTAMISALA... 3 2 RATAOSAN TIEDOT... 3 3 LIIKENNÖINTI JA RATATYÖ RATAOSALLA... 3 4 MUUT LIIKENNÖINNISSÄ NOUDATETTAVAT SÄÄDÖKSET

Lisätiedot

Liikenneviraston ohjeita 14/2017. Junaliikenteen ja vaihtotyön turvallisuussäännöt (Jt)

Liikenneviraston ohjeita 14/2017. Junaliikenteen ja vaihtotyön turvallisuussäännöt (Jt) Liikenneviraston ohjeita 14/2017 Junaliikenteen ja vaihtotyön turvallisuussäännöt (Jt) Junaliikenteen ja vaihtotyön turvallisuussäännöt (Jt) Liikenneviraston ohjeita 14/2017 Liikennevirasto Helsinki 2017

Lisätiedot

Ratakapasiteetin hakeminen ja myöntäminen vaihtotyölle

Ratakapasiteetin hakeminen ja myöntäminen vaihtotyölle 1 OHJE 1 (4) Tekniikka ja ympäristö -osasto Vastaanottaja - Säädösperusta Korvaa - Ratakapasiteetin hakeminen ja myöntäminen vaihtotyölle LIVI/3315/07.01.00/2016 (1.1.2017) Kohdistuvuus Vaihtotyö valtion

Lisätiedot

Käyttötoiminta ja liikenteenhallinta rautatiejärjestelmässä

Käyttötoiminta ja liikenteenhallinta rautatiejärjestelmässä 1 (5) Antopäivä: 18.12.2015 Voimaantulopäivä: 1.1.2016 Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 75 :n kohta 1 Voimassa: toistaiseksi EU-asetus, jonka avoimia kohtia määräys koskee: Komission asetus (EU)

Lisätiedot

RATATYÖILMOITUKSEN JA LIIKENTEEN RAJOITE ILMOITUKSEN LAADINTA

RATATYÖILMOITUKSEN JA LIIKENTEEN RAJOITE ILMOITUKSEN LAADINTA Ohje 1(10) Dnro 2042/1000/2010 RATATYÖILMOITUKSEN JA LIIKENTEEN RAJOITE ILMOITUKSEN LAADINTA on uudistanut Ratatyöilmoituksen (Rt-ilmoitus) ja eriyttänyt siitä Liikenteen rajoite -ilmoituksen (Lr-ilmoitus).

Lisätiedot

PIEKSÄMÄEN PUUTERMINAALIN RAIDEYHTEYKSIEN SUUNNITTELU

PIEKSÄMÄEN PUUTERMINAALIN RAIDEYHTEYKSIEN SUUNNITTELU RAIDEYHTEYKSIEN SUUNNITTELU ESISELVITYS MELUSELVITYS 24.4.2012 LUONNOS Suunn. Tark./Hyv. Pvm. 24.4.2012 Pauli Ruokanen Pvm. 24.4.2012 Arkisto Tsu I-S 3???/72 LUONNOS \\Re1hki20\rrs\Projektit\Raakapuuterminaaliselvitykset\3850

Lisätiedot

Pori Tampere raideliikenteen jatkokehittäminen

Pori Tampere raideliikenteen jatkokehittäminen Pori Tampere raideliikenteen jatkokehittäminen Esittely Tenho Aarnikko tenho.aarnikko@sito.fi 28.11.2012 SATAKUNTAVALTUUSKUNTA 2 TYÖRYHMÄ Jäsenet: Porin kaupunki: apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus, työryhmän

Lisätiedot

Raportti. Virheellinen kulkutie Laihialla R2015-S1-13

Raportti. Virheellinen kulkutie Laihialla R2015-S1-13 Raportti R2015-S1-13 Turvallisuustutkinnan tarkoituksena on yleisen turvallisuuden lisääminen, onnettomuuksien ja vaaratilanteiden ehkäiseminen sekä onnettomuuksista aiheutuvien vahinkojen torjuminen.

Lisätiedot

JOUKAHAinen kohti joustavampaa kapasiteetinhallintaa

JOUKAHAinen kohti joustavampaa kapasiteetinhallintaa JOUKAHAinen kohti joustavampaa kapasiteetinhallintaa Teemu Sirkiä & Tiina Purhonen 23.1.2018 Esityksen sisältö lyhyesti Mikä JOUKAHAinen on (Se ei siis ole mikään uusi järjestelmä!) Mitä parannuksia LIIKE-järjestelmään

Lisätiedot

Virheellinen kulkutie Ruukissa

Virheellinen kulkutie Ruukissa Raportti R2015-S1-05 Turvallisuustutkinnan tarkoituksena on yleisen turvallisuuden lisääminen, onnettomuuksien ja vaaratilanteiden ehkäiseminen sekä onnettomuuksista aiheutuvien vahinkojen torjuminen.

Lisätiedot

Kouvolan laskumäen käyttöohje

Kouvolan laskumäen käyttöohje OHJE 1 (5) Korvaa/muuttaa Järjestelyopastimien käyttö laskumäessä Dnro 2338/741/2008 Kouvolan laskumäen käyttöohje 0400 109 E 111 LIVI/1685/06.04.01/2015 (soveltuvin osin) Kohdistuvuus Asiasanat Voimassa

Lisätiedot

Virheellinen kulkutie Hyvinkäällä

Virheellinen kulkutie Hyvinkäällä Raportti R2015-S1-02 Turvallisuustutkinnan tarkoituksena on yleisen turvallisuuden lisääminen, onnettomuuksien ja vaaratilanteiden ehkäiseminen sekä onnettomuuksista aiheutuvien vahinkojen torjuminen.

Lisätiedot

Vaaratilanne junaliikenteessä Kouvolan ratapihalla 2.8.2013

Vaaratilanne junaliikenteessä Kouvolan ratapihalla 2.8.2013 Raportti alustavasta tutkinnasta R2013-E2 Vaaratilanne junaliikenteessä Kouvolan ratapihalla 2.8.2013 Vaaratilanne Turvallisuustutkinnan tarkoituksena on yleisen turvallisuuden lisääminen, onnettomuuksien

Lisätiedot

Virheellinen kulkutie Riihimäellä

Virheellinen kulkutie Riihimäellä Raportti R2015-S1-09 Turvallisuustutkinnan tarkoituksena on yleisen turvallisuuden lisääminen, onnettomuuksien ja vaaratilanteiden ehkäiseminen sekä onnettomuuksista aiheutuvien vahinkojen torjuminen.

Lisätiedot

Käyttötoiminta ja liikenteenhallinta rautatiejärjestelmässä

Käyttötoiminta ja liikenteenhallinta rautatiejärjestelmässä 1 (5) Antopäivä: 30.6.2015 Voimaantulopäivä: 1.7.2015 Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 75 :n kohta 1 Voimassa: toistaiseksi EU-asetus, jonka avoimia kohtia määräys koskee: Komission asetus (EU) 2015/995

Lisätiedot

Ohjeet autosuunnistuksen AT-asemalle

Ohjeet autosuunnistuksen AT-asemalle Ohjeet autosuunnistuksen AT-asemalle Olet tässä kilpailussa aikatarkastus- eli AT-asema numero (ei välttämätön tieto). Ensimmäiset kilpailijat saapuvat asemallesi noin kello. asemapaikaltasi ennen purkuauton

Lisätiedot

Virheellinen kulkutien Joutsenossa

Virheellinen kulkutien Joutsenossa Raportti R2015-S1-07 Turvallisuustutkinnan tarkoituksena on yleisen turvallisuuden lisääminen, onnettomuuksien ja vaaratilanteiden ehkäiseminen sekä onnettomuuksista aiheutuvien vahinkojen torjuminen.

Lisätiedot

Rautatiejärjestelmän liikenneturvallisuustehtävien koulutusohjelmat

Rautatiejärjestelmän liikenneturvallisuustehtävien koulutusohjelmat Määräys 1 (27) Antopäivä: 29.11.2010 Voimaantulopäivä: 1.1.2011 Voimassa: Toistaiseksi Säädösperusta: Laki rautatiejärjestelmän liikenneturvallisuustehtävistä (1664/2009) 25 2 momentti. Euroopan parlamentin

Lisätiedot

Radan merkkien ja merkintöjen selitykset. Liikenneviraston ohjeita 19/2016

Radan merkkien ja merkintöjen selitykset. Liikenneviraston ohjeita 19/2016 Liikenneviraston ohjeita 19/2016 Radan merkkien ja merkintöjen selitykset Liikenneviraston ohjeita 19/2016 Liikennevirasto Helsinki 2016 Kannen kuva: Kalle Renfeldt Verkkojulkaisu pdf (www.liikennevirasto.fi)

Lisätiedot

Ratakapasiteetin hakeminen ja myöntäminen vaihtotyölle

Ratakapasiteetin hakeminen ja myöntäminen vaihtotyölle 1 OHJE 1 (4) Tekniikka ja ympäristö -osasto Vastaanottaja - Säädösperusta Korvaa - Ratakapasiteetin hakeminen ja myöntäminen vaihtotyölle LIVI/3315/07.01.00/2016 (1.6.2016) Kohdistuvuus Vaihtotyö valtion

Lisätiedot

Ratahanke Seinäjoki-Oulu

Ratahanke Seinäjoki-Oulu Ratahanke Seinäjoki-Oulu Mediatilaisuus 20.6.2016 20.6.2016 Ratahanke Seinäjoki-Oulu Mediatilaisuus 24.8.2015 Ohjelma: 11:00 Ratahankkeen yleisinfo, Tommi Rosenvall (Liikennevirasto) Kempele: Kempeleen

Lisätiedot

Rautateiden suunnittelu. Suunnittelupäällikkö Jussi Lindberg, Liikennevirasto

Rautateiden suunnittelu. Suunnittelupäällikkö Jussi Lindberg, Liikennevirasto Rautateiden suunnittelu Suunnittelupäällikkö Jussi Lindberg, Liikennevirasto 5.11.2018 Ratalaki 8, Yleistä rautatien suunnittelusta Suunnitelmia tehtäessä radanpitäjä toimii yhteistyössä maakunnan liittojen

Lisätiedot

Reitti- ja aikatauludatan luokkien ja attribuuttien kuvaukset

Reitti- ja aikatauludatan luokkien ja attribuuttien kuvaukset Reitti- ja aikatauludatan luokkien ja attribuuttien kuvaukset Kuljetusyritys Company Kuljetuspalveluja tarjoavat yritykset. NIMI NIMI ENG. ARVOT LÄHDE YritysId CompanyId Yritysten juokseva numero numero

Lisätiedot

Riihimäki-Tampere -rataosan tarveselvitys

Riihimäki-Tampere -rataosan tarveselvitys Riihimäki-Tampere -rataosan tarveselvitys Liikennejärjestelmäasiantuntija Erika Helin 17.11.2017 Selvityksen tekemisestä Selvitys käynnistynyt alkuvuonna 2017, valmistuu loppuvuonna 2017. Kokonaisvaltainen

Lisätiedot

JUNIEN KULUN SEURANTAPROJEKTI JUSE

JUNIEN KULUN SEURANTAPROJEKTI JUSE JUNIEN KULUN SEURANTAPROJEKTI JUSE MÄÄRITTELYDOKUMENTTI 1552003 Versio 10 Laatinut: Tarkastanut: Tapio Koivisto Sami Sahala Seppo Helminen Egon Blomqvist Teuvo Eronen Jukka Salonen Kimmo Turunen JUSE Junien

Lisätiedot

Junaliikenteen ja vaihtotyön turvallisuussäännöt (Jt) Liikenneviraston ohjeita 10/2018

Junaliikenteen ja vaihtotyön turvallisuussäännöt (Jt) Liikenneviraston ohjeita 10/2018 Junaliikenteen ja vaihtotyön turvallisuussäännöt (Jt) Liikenneviraston ohjeita 10/2018 Liikennevirasto Helsinki 2018 Kannen kuva: Jarkko Voutilainen Verkkojulkaisu pdf (www.liikennevirasto.fi) ISSN-L 1798-663X

Lisätiedot

RATAVERKKOSELOSTUS PIETARSAAREN SATAMA. (LJ-C56, , versio 1)

RATAVERKKOSELOSTUS PIETARSAAREN SATAMA. (LJ-C56, , versio 1) PIETARSAAREN SATAMA (LJ-C56, 09.12.2016, versio 1) SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO 1.1. Esittely 1.2. Yhteystiedot 1.3. Julkaiseminen 1.4. Rataverkon välinen yhteistyö 2. RATAVERKOLLE PÄÄSY 2.1. Yleiset edellytykset

Lisätiedot

LUOTTAMUKSELLINEN Haukivuoren matkustajajunapysähdysten lopettaminen

LUOTTAMUKSELLINEN Haukivuoren matkustajajunapysähdysten lopettaminen Haukivuoren matkustajajunapysähdysten lopettaminen 28.7.2014 Haukivuori kartalla LUOTTAMUKSELLINEN Vuoden 2013 aikana Haukivuorella 12 190 matkustajaa (2,1 % rataosan matkustajavirrasta) Samaan aikaan

Lisätiedot

LIIKE Pikakäyttöohje: Säännöllinen kapasiteetti

LIIKE Pikakäyttöohje: Säännöllinen kapasiteetti 1 (22) LIIKE Pikakäyttöohje: Säännöllinen kapasiteetti 1. LIIKE-järjestelmän perusnäkymä ja infratiedot... 2 2. Säännöllisen liikenteen kapasiteettihakemus... 4 2.1 Aikatauluskenaariot LIIKE-järjestelmässä...

Lisätiedot

Virheellinen kulkutie Kuopiossa

Virheellinen kulkutie Kuopiossa Raportti R2015-S1-08 Turvallisuustutkinnan tarkoituksena on yleisen turvallisuuden lisääminen, onnettomuuksien ja vaaratilanteiden ehkäiseminen sekä onnettomuuksista aiheutuvien vahinkojen torjuminen.

Lisätiedot

Keskustelua Trafin erikoiskuljetusmääräyksestä

Keskustelua Trafin erikoiskuljetusmääräyksestä Keskustelua Trafin erikoiskuljetusmääräyksestä SKALS-erikoiskuljetusseminaari 15.11.2018 Juhani Puurunen Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä. Sisältöä Säädösperustaa Perussäännöksistä Trafin erikoiskuljetusmääräyksen

Lisätiedot

Aikataulut ja lippujen hinnat. ke Kouvola - Hyvinkää - Salo - Turku satama. JUNA 1990 Meno Tuloaika Lähtöaika. Kouvola - 8.

Aikataulut ja lippujen hinnat. ke Kouvola - Hyvinkää - Salo - Turku satama. JUNA 1990 Meno Tuloaika Lähtöaika. Kouvola - 8. Aikataulut ja lippujen hinnat ke 19.7.2017 Kouvola - Hyvinkää - Salo - Turku satama JUNA 1990 Meno Tuloaika Lähtöaika Kouvola - 8.24 Lahti 9.30 9.32 Järvelä 9.58 10.12 Riihimäki 10.45 10.58 Hyvinkää 11.11

Lisätiedot

JUNAN JARRUTUSKYKY SEKÄ JARRUJEN TARKASTUS JA KOETTELU

JUNAN JARRUTUSKYKY SEKÄ JARRUJEN TARKASTUS JA KOETTELU 1(11) MÄÄRÄYS Antopäivä Diaaritunniste 26.5.2008. RVI/363/412/2008 Voimassaoloaika 1.11.2008 alkaen, toistaiseksi. Säädösperuste Rautatielaki (555/2006) 28. Kumoaa Junaturvallisuussäännön luvun 4.8 Jarrujen

Lisätiedot

Rataliikenneaineistojen tietosisällön kuvaus

Rataliikenneaineistojen tietosisällön kuvaus Päivityspäivämäärä Versio Päivityskohde 1.7.2016 1.0 Dokumentti julkaistu 15.9.2016 1.1 Lisätty IRROTUS_PVM kentät Rataverkko RAIDE_TEXT ALKU_M LOPPU_M LENGTH LEN_CALIB KM_TUNNUS RAIDE_NUM OMAISUUS START_KM

Lisätiedot

Määräysluonnos 1 (9) Voimassa: Toistaiseksi

Määräysluonnos 1 (9) Voimassa: Toistaiseksi Määräysluonnos 1 (9) Antopäivä: 01.x.2013 Voimaantulopäivä: x.x.2013 Voimassa: Toistaiseksi Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 74 ja 75 :n kohta 4 Komission päätös Euroopan laajuisen tavanomaisen rautatiejärjestelmän

Lisätiedot

Kuva 10-16-5. Ilmakuva poroerotusalueelta

Kuva 10-16-5. Ilmakuva poroerotusalueelta Kuva 10-16-5. Ilmakuva poroerotusalueelta 359 10.17 Rautateiden käytön nykytila Rautarikaste kuljetetaan Rautuvaaran alueelta rautateitse johonkin seuraavista satamavaihtoehdoista Kemi, Raahe tai Kokkola.

Lisätiedot

Sisältö. LIIKENNEVIRASTO Ohje 2 (14) 2.3.2015 Dnro 4008/100/2014 1 MÄÄRITELMIÄ... 3 2 SOVELTAMISALA... 6

Sisältö. LIIKENNEVIRASTO Ohje 2 (14) 2.3.2015 Dnro 4008/100/2014 1 MÄÄRITELMIÄ... 3 2 SOVELTAMISALA... 6 LIIKENNEVIRASTO Ohje 2 (14) Sisältö 1 MÄÄRITELMIÄ... 3 2 SOVELTAMISALA... 6 3 VIESTIN ANTAMINEN... 6 3.1 Määrämuotoiset viestit... 7 3.2 Viestinnässä käytettävät nimet ja tunnukset... 9 3.3 Lähtölupien

Lisätiedot

Sisältö. LIIKENNEVIRASTO Ohje 2 (14) Dnro 5382/100/ MÄÄRITELMIÄ SOVELTAMISALA... 6

Sisältö. LIIKENNEVIRASTO Ohje 2 (14) Dnro 5382/100/ MÄÄRITELMIÄ SOVELTAMISALA... 6 LIIKENNEVIRASTO Ohje 2 (14) Sisältö 1 MÄÄRITELMIÄ... 3 2 SOVELTAMISALA... 6 3 VIESTIN ANTAMINEN... 7 3.1 Määrämuotoiset viestit... 7 3.2 Viestinnässä käytettävät nimet ja tunnukset... 9 3.3 Lähtölupien

Lisätiedot

Esteettömyys rautatiejärjestelmässä

Esteettömyys rautatiejärjestelmässä 1 (5) Antopäivä: 18.12.2014 Voimaantulopäivä: 1.1.2015 Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 74 ja 75 Voimassa: toistaiseksi EU-asetus, jonka avoimia kohtia ja erityistapauksia määräys koskee: Komission

Lisätiedot

NOPEUSMUUTOS Tyyppi Raiteen suurimman nopeuden alentaminen Raiteen suurimman nopeuden nostaminen Pysyvä Pysyvä nopeuden muutos tai suurimman nopeuden nosto Tapahtuu Liikenneviraston päätöksellä Liikenneviraston

Lisätiedot

LIIKENNEVIRASTON OHJEITA. Junien kulunvalvontajärjestelmän kaltevuusmäärittelyn rata- ja opastintiedot rekistereissä

LIIKENNEVIRASTON OHJEITA. Junien kulunvalvontajärjestelmän kaltevuusmäärittelyn rata- ja opastintiedot rekistereissä 13 2015 LIIKENNEVIRASTON OHJEITA Junien kulunvalvontajärjestelmän kaltevuusmäärittelyn rata- ja opastintiedot rekistereissä Junien kulunvalvontajärjestelmän kaltevuusmäärittelyn rata- ja opastintiedot

Lisätiedot

Työneuvoston lausunto TN 1348-98 (33/97)

Työneuvoston lausunto TN 1348-98 (33/97) 1 (5) Työneuvoston lausunto TN 1348-98 (33/97) Työneuvoston lausunto työaikalain (605/1996) vuorotyön määritelmästä. Annettu valtiovarainministeriön henkilöstöosaston pyynnöstä 22 päivänä huhtikuuta 1998.

Lisätiedot

LIITE 1/1(22) Liikenneviraston ohjeita 7/2014 RATO 6 Turvalaitteet. 1:9 vaihde (35 km/h) Vaihteessa ei varmuuslukitusta

LIITE 1/1(22) Liikenneviraston ohjeita 7/2014 RATO 6 Turvalaitteet. 1:9 vaihde (35 km/h) Vaihteessa ei varmuuslukitusta LIITE 1/1(22) Liikenneviraston ohjeita 7/2014 RAITEET JA VAIHTEET 1:1000 Yleiskaaviossa esitettävät vaihdesymbolit 1:9 vaihde (35 km/h) Vaihteessa ei varmuuslukitusta 1:9 vaihde (35 km/h) Vaihteessa varmuuslukitus

Lisätiedot

Rataverkon kuvaus 1.1.2011 LIIKENNEVIRASTON VÄYLÄTIETOJA

Rataverkon kuvaus 1.1.2011 LIIKENNEVIRASTON VÄYLÄTIETOJA Rataverkon kuvaus 1.1.2011 04 2010 LIIKENNEVIRASTON VÄYLÄTIETOJA Liikenneviraston väylätietoja 4/2010 Liikennevirasto Helsinki 2010 Kannen kuvat: Simo Toikkanen Verkkojulkaisu pdf (www.liikennevirasto.fi)

Lisätiedot

Sisältö 2 (14) LIIKENNEVIRASTO Ohje. 17.11.2014 Dnro 4008/100/2014 1 MÄÄRITELMIÄ... 3 2 SOVELTAMISALA... 6

Sisältö 2 (14) LIIKENNEVIRASTO Ohje. 17.11.2014 Dnro 4008/100/2014 1 MÄÄRITELMIÄ... 3 2 SOVELTAMISALA... 6 2 (14) Sisältö 1 MÄÄRITELMIÄ... 3 2 SOVELTAMISALA... 6 3 VIESTIN ANTAMINEN... 6 3.1 Määrämuotoiset viestit... 7 3.2 Viestinnässä käytettävät nimet ja tunnukset... 9 3.3 Lähtölupien antaminen/vastaanottaminen

Lisätiedot

-käyttöohje Käyttöohjeen versio 1.0 Liikennevirasto

-käyttöohje Käyttöohjeen versio 1.0 Liikennevirasto -käyttöohje 19.4.2018 Käyttöohjeen versio 1.0 Liikennevirasto Sivu 2 Tietoa käyttöohjeesta Tämä käyttöohje on tarkoitettu KUPLAa käyttäville kuljettajille. Tässä dokumentissa kerrotaan kaikki oleellinen

Lisätiedot

RATATEKNISET MÄÄRÄYKSET JA OHJEET

RATATEKNISET MÄÄRÄYKSET JA OHJEET RATATEKNISET MÄÄRÄYKSET JA OHJEET Ratahallintokeskus on hyväksynyt :n osan 1 YLEISET PERUSTEET Ylijohtaja Ossi Niemimuukko Teknisen yksikön päällikkö Markku Nummelin Korvaa edellisen 1. osan. Voimassa

Lisätiedot

Liite Hangon ympäristöyhdistyksen muistutukseen. Vuoden 2003 meluselvityksen analyysi nykylähtökohdista

Liite Hangon ympäristöyhdistyksen muistutukseen. Vuoden 2003 meluselvityksen analyysi nykylähtökohdista Liite Hangon ympäristöyhdistyksen muistutukseen Vuoden 2003 meluselvityksen analyysi nykylähtökohdista Seuraavassa taulukossa on meluselvityksen laskentaperusteet: Laskennassa ei ole lainkaan huomioitu

Lisätiedot

Päärata junaliikenteen keskittymänä junaliikenteen palvelutaso. Ari Vanhanen VR Group / Matkustajaliikenne Päärata-seminaari, Järvenpää 20.9.

Päärata junaliikenteen keskittymänä junaliikenteen palvelutaso. Ari Vanhanen VR Group / Matkustajaliikenne Päärata-seminaari, Järvenpää 20.9. Päärata junaliikenteen keskittymänä junaliikenteen palvelutaso Ari Vanhanen VR Group / Matkustajaliikenne Päärata-seminaari, Järvenpää 20.9.2013 Pääradan merkitys Suomen rataverkolla Päärata on Suomen

Lisätiedot

Voimassa: Toistaiseksi

Voimassa: Toistaiseksi 1 (9) Antopäivä: xx.xx.2013 Voimaantulopäivä: 01.01.2014 Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 74 ja 75 :n kohta 4 Voimassa: Toistaiseksi Täytäntöönpantava EU-lainsäädäntö: Komission päätös 2012/757/EU

Lisätiedot

Vaaratilanne junaliikenteessä Kontiomäen asemalla 29.4.1996

Vaaratilanne junaliikenteessä Kontiomäen asemalla 29.4.1996 Tutkintaselostus C 3/1996 R Vaaratilanne junaliikenteessä Kontiomäen asemalla 29.4.1996 Tämä tutkintaselostus on tehty turvallisuuden parantamiseksi ja uusien onnettomuuksien ennalta ehkäisemiseksi. Tässä

Lisätiedot

Oy Kaskisten Satama Kaskö Hamn Ab:n rataverkkoselostus

Oy Kaskisten Satama Kaskö Hamn Ab:n rataverkkoselostus Oy Kaskisten Satama Kaskö Hamn Ab:n rataverkkoselostus 1 2 Rataverkkoselostus, Oy Kaskisten Satama Kaskö Hamn Ab Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 1.1 Esittely... 3 1.2 Yhteystiedot... 3 1.3 Julkaiseminen...

Lisätiedot

Riihimäki-Tampere -rataosan tarveselvitys

Riihimäki-Tampere -rataosan tarveselvitys Riihimäki-Tampere -rataosan tarveselvitys Erika Helin, Liikennevirasto & Tuomo Lapp, Ramboll Finland Oy 24.1.2018 Selvityksen tausta Riihimäki Tampere-rataosa on Suomen rataverkon vilkkaimmin liikennöityjä.

Lisätiedot

RAUTATIEJÄRJESTELMÄN OPASTEISTA, OPASTIMISTA JA LIIKENNÖINTIIN LIITTYVISTÄ MERKEISTÄ

RAUTATIEJÄRJESTELMÄN OPASTEISTA, OPASTIMISTA JA LIIKENNÖINTIIN LIITTYVISTÄ MERKEISTÄ 1(46) MÄÄRÄYS Antopäivä Diaaritunniste 26.5.2008. RVI/480/412/2008 Voimassaoloaika 1.11.2008 alkaen, toistaiseksi. Säädösperuste Rautatielaki (555/2006) 28 2 momentti. Kumoaa Rautatieviraston rautatiejärjestelmän

Lisätiedot

RADAN MERKIT MÄÄRÄYS RVI/872/410/2009. Voimassaoloaika alkaen, toistaiseksi. Säädösperuste Rautatielaki (555/2006) 28.

RADAN MERKIT MÄÄRÄYS RVI/872/410/2009. Voimassaoloaika alkaen, toistaiseksi. Säädösperuste Rautatielaki (555/2006) 28. 1(191) MÄÄRÄYS Antopäivä Diaaritunniste 26.10.2009. RVI/872/410/2009 Voimassaoloaika 1.11.2009 alkaen, toistaiseksi. Säädösperuste Rautatielaki (555/2006) 28. Kumoaa Rautatieviraston radan merkeistä 16.2.2009

Lisätiedot

Loviisan Satama Oy:n verkkoselostus

Loviisan Satama Oy:n verkkoselostus Loviisan Satama Oy:n verkkoselostus Sisällysluettelo 1 Yleistä 1.1 Johdanto ja tarkoitus 1.2 Oikeudellinen merkitys 2 Rataverkolle pääsy 2.1 Rataverkolle pääsyn edellytykset 2.1.2 Yleiset rataverkolle

Lisätiedot

Kapasiteetinhaun koulutus

Kapasiteetinhaun koulutus Kapasiteetinhaun koulutus Päivän aikataulu 12:00 Aloitus Taukoja sopivissa väleissä 15:00 Lopetus (viimeistään) Päivän tavoitteet Keskustelua millainen on hyvä kapasiteettihakemus Käydä läpi tyypillisiä

Lisätiedot

LIIKE Pikakäyttöohje: kokoonpanotietojen syöttäminen

LIIKE Pikakäyttöohje: kokoonpanotietojen syöttäminen 1 (8) LIIKE Pikakäyttöohje: kokoonpanotietojen syöttäminen 1. Yleistä kokoonpanotietojen syöttämisestä... 2 2. Kokoonpanotietojen syöttäminen kiireellistä kapasiteettia haettaessa... 3 3. Kokoonpanotietojen

Lisätiedot

Virheellinen kulkutie Kouvolassa

Virheellinen kulkutie Kouvolassa Raportti R2015-S1-04 Turvallisuustutkinnan tarkoituksena on yleisen turvallisuuden lisääminen, onnettomuuksien ja vaaratilanteiden ehkäiseminen sekä onnettomuuksista aiheutuvien vahinkojen torjuminen.

Lisätiedot

Ratapihaan liittyvien alueiden sekä kaupungintalon tontin asemakaavamuutoksen tärinäselvitys Suonenjoen kaupunki

Ratapihaan liittyvien alueiden sekä kaupungintalon tontin asemakaavamuutoksen tärinäselvitys Suonenjoen kaupunki Ratapihaan liittyvien alueiden sekä kaupungintalon tontin asemakaavamuutoksen tärinäselvitys Suonenjoen kaupunki 27.8.2014 1 Taustatiedot Suonenjoen kaupungin keskustassa on käynnissä asemakaavatyö, jonka

Lisätiedot

Täyttöohje vienti-ilmoituslomaketta varten

Täyttöohje vienti-ilmoituslomaketta varten Täyttöohje Elintarviketurvallisuusvirasto Evira Valvontaosasto Kasvinterveysyksikkö Mustialankatu 3, 00790 Helsinki Puh. 029 530 0400, Faksi 029 530 4350 www.evira.fi etunimi.sukunimi@evira.fi 2 (5) VIENTI-ILMOITUS

Lisätiedot

Liite 1 Venäjän suuralueiden tuonti ja vienti. Venäjän suuralueiden tuonti 2003 (1 000 tonnia/v)

Liite 1 Venäjän suuralueiden tuonti ja vienti. Venäjän suuralueiden tuonti 2003 (1 000 tonnia/v) 87 LIITTEET Liite 1 n suuralueiden ja n suuralueiden 2003 (1 000 tonnia/v) 50 000 45 000 40 000 35 000 30 000 25 000 20 000 15 000 Kontitettu tavara Puutuotteet Kappaletavara Kuiva bulk Nestebulk 10 000

Lisätiedot

-käyttöohje Käyttöohjeen versio 1.1 Finrail

-käyttöohje Käyttöohjeen versio 1.1 Finrail -käyttöohje 9.4.2019 Käyttöohjeen versio 1.1 Finrail Sivu 2 Tietoa käyttöohjeesta Tämä käyttöohje on tarkoitettu KUPLAa käyttäville kuljettajille. Tässä dokumentissa kerrotaan kaikki oleellinen sovelluksen

Lisätiedot

RATAVERKON VERKKOSELOSTUS

RATAVERKON VERKKOSELOSTUS Vaasan kaupunki 1 RATAVERKON VERKKOSELOSTUS Asiakirjan versiohallinta Versio Pvm Sisältö/muutos 1.0 20.1.2017 Vaasan kaupungin rataverkon verkkoselostus 2018 2.0 19.12.2017 Vaasan kaupungin rataverkon

Lisätiedot

JOUKKOLIIKENTEEN KESÄAIKATAULUT

JOUKKOLIIKENTEEN KESÄAIKATAULUT Järvenpään JOUKKOLIIKENTEEN KESÄAIKATAULUT 6.6.2016 9.8.2016 Liikennöintikauden vaihtumisessa on vaihtelua liikennöitsijöittäin. Tarkista aikataulut tarvittaessa liikennöitsijältä tai Matkahuollosta. Koosteen

Lisätiedot

Tavarajunan kahden vaunun suistuminen Riihimäen tavararatapihalla 28.1.2016

Tavarajunan kahden vaunun suistuminen Riihimäen tavararatapihalla 28.1.2016 Tavarajunan kahden vaunun suistuminen Riihimäen tavararatapihalla 28.1.2016 Raportti alustavasta tutkinnasta: R2016-E1 ALKUSANAT Raportissa on kuvattu lyhyesti onnettomuuteen johtaneet tapahtumat sekä

Lisätiedot

Jyväskylä Laukaa Äänekoski - radan mahdollinen henkilöliikenne Esiselvitys 2016

Jyväskylä Laukaa Äänekoski - radan mahdollinen henkilöliikenne Esiselvitys 2016 Jyväskylä Laukaa Äänekoski - radan mahdollinen henkilöliikenne Esiselvitys 2016 Kaupunginhallitus 9.5.2016 liite nro 3 (1/17) PIKERA hankkeen projekti 2016 31.3.2016 Jyväskylä Laukaa Äänekoski henkilöjuna

Lisätiedot

Poikkeustapahtumien hallinta raideliikenteessä. Tekijä: Ilkka Nieminen Toimeksiantaja: Mipro Oy

Poikkeustapahtumien hallinta raideliikenteessä. Tekijä: Ilkka Nieminen Toimeksiantaja: Mipro Oy Poikkeustapahtumien hallinta raideliikenteessä Tekijä: Ilkka Nieminen Toimeksiantaja: Mipro Oy Sisältö Toimeksiantajasta sananen Poikkeamatilanteiden hallintajärjestelmä Mitä, miksi, minkälainen Poikkeamatilanteen

Lisätiedot

Yksityisteiden liikenneturvallisuudesta

Yksityisteiden liikenneturvallisuudesta Yksityisteiden liikenneturvallisuudesta Elina Kasteenpohja Yksityisteiden turvallisuudesta Kuolemaan johtaneista moottoriajoneuvoonnettomuuksista (229) vuonna 2009 tapahtui Yksityisteillä ja alueilla 24

Lisätiedot

Virheellinen kulkutie Tuomiojalla

Virheellinen kulkutie Tuomiojalla Raportti R2015-S1-01 Turvallisuustutkinnan tarkoituksena on yleisen turvallisuuden lisääminen, onnettomuuksien ja vaaratilanteiden ehkäiseminen sekä onnettomuuksista aiheutuvien vahinkojen torjuminen.

Lisätiedot

TAVARAVAUNUJEN SUURIMMASTA SALLITUSTA KUORMASTA, JUNAPAINOSTA JA JUNAN KOKOONPANOSTA

TAVARAVAUNUJEN SUURIMMASTA SALLITUSTA KUORMASTA, JUNAPAINOSTA JA JUNAN KOKOONPANOSTA 1(14) MÄÄRÄYS Antopäivä Diaaritunniste 21.10.2008 RVI/725/412/2008 Voimassaoloaika 1.11.2008 alkaen, toistaiseksi. Säädösperuste Rautatielaki (555/2006) 28 2 momentti. Kumoaa Junaturvallisuussääntöön liittyvät

Lisätiedot

LENTORADAN LISÄTARKASTELUT KUUMA-KUNTIEN ALUEELLA TOINEN OSIO

LENTORADAN LISÄTARKASTELUT KUUMA-KUNTIEN ALUEELLA TOINEN OSIO LENTORADAN LISÄTARKASTELUT KUUMA-KUNTIEN ALUEELLA TOINEN OSIO 19.4.2011 Lentoradan lisätarkastelut KUUMA-kuntien alueella, osa2 1 ESIPUHE Työ on jatkoa Lentoradan lisätarkastelut KUUMA-kuntien alueella

Lisätiedot

Lean toimintamallia tukevan Excelin pikakäyttöopas versio 1.1

Lean toimintamallia tukevan Excelin pikakäyttöopas versio 1.1 Lean toimintamallia tukevan Excelin pikakäyttöopas versio 1.1 versio 1.0 Varhac Oy Jussi Luukkonen 01.10.2013 versio 1.1. HSY Lotta Toivonen 25.10.2013 Sisällys 1 Sovelluksen asennus... 3 2 Sovelluksen

Lisätiedot

HAAPAMÄEN MUSEOVARIKON RAITEISTON KUVAUS

HAAPAMÄEN MUSEOVARIKON RAITEISTON KUVAUS RAITEISTON KUVAUS Voimassa alkaen toistaiseksi HAAPAMÄEN MUSEOVARIKON RAITEISTON KUVAUS Muutoshistoria: Muutos Päivämäärä Hyväksyjä Hyväksytty käyttöön 1.1.2013 Ratapäällikkö Päivitys Turvallisuusjohtaja

Lisätiedot

Tekstinkäsittelyn jatko KSAO Liiketalous 1. Osanvaihto näkyy näytöllä vaakasuorana kaksoispisteviivarivinä ja keskellä riviä lukee osanvaihdon tyyppi

Tekstinkäsittelyn jatko KSAO Liiketalous 1. Osanvaihto näkyy näytöllä vaakasuorana kaksoispisteviivarivinä ja keskellä riviä lukee osanvaihdon tyyppi KSAO Liiketalous 1 Osat Tiedosto voidaan jakaa osiin ja jokainen osa muotoilla erikseen. Osa voi olla miten pitkä tahansa, yhdestä kappaleesta kokonaiseen tiedostoon. Osanvaihto näkyy näytöllä vaakasuorana

Lisätiedot

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS, annettu 20.2.2015,

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS, annettu 20.2.2015, EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 20.2.2015 C(2015) 857 final KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS, annettu 20.2.2015, paikallisen rautatieinfrastruktuurin strategisesta merkityksestä direktiivin 2012/34/EU 2 artiklan

Lisätiedot

Hyvinkään JOUKKOLIIKENTEEN KESÄAIKATAULUT

Hyvinkään JOUKKOLIIKENTEEN KESÄAIKATAULUT Hyvinkään JOUKKOLIIKENTEEN KESÄAIKATAULUT 5.6. 9.8.2017 Liikennöintikauden vaihtumisessa on vaihtelua liikennöitsijöittäin. Tarkista aikataulut tarvittaessa liikennöitsijältä tai Matkahuollosta. Koosteen

Lisätiedot

Helsinki-Vantaan lentoaseman joukkoliikennemonitorit

Helsinki-Vantaan lentoaseman joukkoliikennemonitorit Heili-loppuraportti Ilmailulaitos Sähkö- ja teletoimisto Juha Sarkkinen 20.10.04 Helsinki-Vantaan lentoaseman joukkoliikennemonitorit 1. Yleistä Helsinki-Vantaan lentoasema on Suomen toiseksi suurin linja-autoasema,

Lisätiedot

Suomen veturit ja moottorijunat 2005. Koonnut: Henri Hovi

Suomen veturit ja moottorijunat 2005. Koonnut: Henri Hovi Suomen veturit ja moottorijunat 2005 Koonnut: Henri Hovi Sisällysluettelo: 1 Sr2 2 Sr1 3 Sm4 4 Sm3 5 Sm2 6 Sm1 7 Dr16 8 Dr14 9 Dv16 10 Dv12 11 Dm12 12 Tka8 13 Tka7 14 Tve5 15 Tve4 16 Dm7 17 Muu museokalusto

Lisätiedot