Ohjeet autosuunnistuksen AT-asemalle

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ohjeet autosuunnistuksen AT-asemalle"

Transkriptio

1 Ohjeet autosuunnistuksen AT-asemalle Olet tässä kilpailussa aikatarkastus- eli AT-asema numero (ei välttämätön tieto). Ensimmäiset kilpailijat saapuvat asemallesi noin kello. asemapaikaltasi ennen purkuauton tuloa. Purkuauto kiertää noin puoli tuntia viimeisen kilpailijan jälkeen eli noin kello. Järjestäjä, PYYHI YLI väärä vaihtoehto: Kilpailijat saapuvat asemallesi aika-ajolla, joten he saavat seistä näköpiirissäsi asemakilven etupuolella. Kilpailijalle annetaan se aika, jolloin auton nokka ohittaa asemakilven. Kilpailijat saapuvat asemallesi nopeusajolla, joten he eivät saa seistä asemasi näköpiirissä. Kilpailijalle annetaan se aika, jolloin auton nokka ohittaa asemakilven. Mikäli kilpailija jää seisomaan asemasi näköpiiriin, annat hänelle tämän ajan. Mikäli kilpailija asemasi nähtyä peruuttaa pois, annat hänelle tämän ensimmäisen käynnin ajan. Aika otetaan sekunnin tarkkuudella. Asemapöytäkirjaan merkitset kilpailijan ajan sitä varten varattuun sarakkeeseen. Kilpailijan ojentamasta kilpailukortista näet hänen numeronsa merkitse numero ajan kohdalle asemapöytäkirjaan. Tämän jälkeen merkitset kilpailukortin seuraavalle tyhjälle riville kilpailijan saapumisajan (tunnit, minuutit ja sekunnit). Jos kilpailija valittaa jostakin, merkitse hänen kommenttinsa asemapöytäkirjaan. Jos teet virheellisen merkinnän, korjaa merkintäsi tai isomman virheen sattuessa yliviivaa virheellinen merkintä ja tee oikea merkintä samalle riville. Molemmissa tapauksissa kuittaa virheesi korjauksen tai yliviivatun rivin viereen puumerkilläsi. Mikäli kilpailija ojentaa sinulle täyden kilpailukortin, pyydä häneltä tyhjä kortti. Mikäli kilpailija yrittää saapua asemallesi väärästä suunnasta (eli hän ei ohita asemakilpeä vaan tulee asemallesi takaa ), ilmoita hänelle: väärä suunta. Tee merkinnät mustekynällä. Varaa mukaan varakyniä ja aseta oma kellosi varoiksi ATkellon aikaan. Jos useampi auto saapuu jonossa asemalle, otetaan ensimmäiselle aika ja lisätään seuraaville aina pari sekuntia/auto. Jos asemalla on jo jonoa ja jonon päähän saapuu auto, annetaan autolle jonon päähän saapumisen aika. Mikäli asemallasi jo käynyt kilpailija saapuu asemallesi uudestaan, toimit aivan kuin hän olisi asiakkaasi ensimmäisen kerran. Toivota kilpailijalle kilpailukortin palauttaessasi hyvää matkaa!

2 Ohjeet autosuunnistuksen JAT-asemalle Olet tässä kilpailussa julkinen aikatarkastusasema (JAT). JAT-asemasi numero on (voi vaihtua luokan mukaan, ei aivan välttämätön tieto). Ensimmäiset kilpailijat saapuvat asemallesi noin kello. asemapaikaltasi ennen purkuauton tuloa. Purkuauto kiertää noin puoli tuntia viimeisen kilpailijan jälkeen eli noin kello. Kilpailijat saavat seistä asemasi näköpiirissäsi asemakilven etupuolella. Kilpailijalle annetaan se aika, jolloin auton nokka ohittaa asemakilven. Aika otetaan sekunnin tarkkuudella. Asemapöytäkirjaan merkitset kilpailijan ajan sitä varten varattuun sarakkeeseen. Järjestäjä, YLIVIIVAA väärä vaihtoehto: Tavalliset kilpailukortit Kilpailijan ojentamasta kilpailukortista näet hänen numeronsa merkitse numero ajan kohdalle asemapöytäkirjaan. Tämän jälkeen merkitset kilpailukortin seuraavalle tyhjälle riville (mikäli kilpailija ojentaa sinulle täyden kilpailukortin, pyydä häneltä tyhjä kortti) kilpailijan saapumisajan (tunnit, minuutit ja sekunnit). Tuloaikamerkintää seuraavalle riville (jos kortti loppuu, pyydä kilpailijalta uusi kortti) merkitset itse päättämäsi, tasaminuutteja olevan uuden lähtöajan (tunnit ja minuutit). Jaksokohtaiset kilpailukortit Kilpailijan ojentamasta kilpailukortista näet hänen numeronsa merkitse numero ajan kohdalle asemapöytäkirjaan. Tämän jälkeen merkitset jakson viimeisen kilpailukortin alimmaiselle riville kilpailijan saapumisajan (tunnit, minuutit ja sekunnit) ja yliviivaa kilpailukortin käyttämättömät rivit Z -merkillä. Uusi lähtöaika, joka on tasaminuutteja (tunnit ja minuutit), merkitään seuraavan jakson ensimmäisen kilpailukortin alkuun. Näin päätät tasaminuutteja olevan uuden lähtöajan: se on aina yli minuutin suurempi kuin tuloaika (esimerkki: tuloaika , uusi lähtöaika 19.09), ko. aika ei vielä ole tullut (ellei kilpailija ole omalla toiminnallaan viivyttänyt työtäsi), eikä kahdelle kilpailijalle anneta koskaan samaa lähtöaikaa, vaikka he olisivat saapuneet asemalle peräjälkeen. Aikojen väli pyritään pitämään kahtena minuuttina, mutta ruuhkan sattuessa minuuttikin riittää. Jos kilpailija valittaa jostakin, merkitse hänen kommenttinsa asemapöytäkirjaan. Jos teet virheellisen merkinnän, korjaa merkintäsi tai isomman virheen sattuessa yliviivaa virheellinen merkintä ja tee oikea merkintä samalle riville. Molemmissa tapauksissa kuittaa virheesi korjauksen tai yliviivatun rivin viereen puumerkilläsi. Mikäli kilpailija yrittää saapua asemallesi väärästä suunnasta (eli hän ei ohita asemakilpeä vaan tulee asemallesi takaa ), ilmoita hänelle: väärä suunta. Tee merkinnät mustekynällä. Varaa mukaan varakyniä ja aseta oma kellosi varoiksi AT-kellon aikaan.

3 Jos useampi auto saapuu jonossa asemalle, otetaan ensimmäiselle aika ja lisätään seuraaville aina pari sekuntia/auto. Jos asemalla on jo jonoa ja jonon päähän saapuu auto, annetaan autolle jonon päähän saapumisen aika. Ole kuitenkin tarkkana sen suhteen, saapuuko auto jonon päähän vai jääkö se vain odottamaan asemasi näköpiirissä. Mikäli asemallasi jo käynyt kilpailija saapuu asemallesi uudestaan, toimit aivan kuin hän olisi asiakkaasi ensimmäisen kerran. Muista, että JAT-asemalla kilpailijan kilpailu on katkennut, joten ota rauhassa jonoon tulevien ajat ylös ja tee kirjaukset kilpailukorttiin/-kortteihin ajan kanssa. Jos joudut odotuttamaan asiakastasi muiden kilpailijoiden tuloaikoja kirjatessasi, huomioi tämä antaessasi hänelle uutta lähtöaikaa eli älä anna jo mennyttä aikaa. Toivota kilpailijalle kilpailukortin/-kortit palauttaessasi hyvää matkaa!

4 Ohjeet autosuunnistuksen JAT/JRT-asemalle Olet tässä kilpailussa julkinen aikatarkastusasema (JAT), joka jakaa myös kilpailijoille uusia karttoja. JAT-asemasi numero on (voi vaihtua luokan mukaan, ei aivan välttämätön tieto). Ensimmäiset kilpailijat saapuvat asemallesi noin kello. asemapaikaltasi ennen purkuauton tuloa. Purkuauto kiertää noin puoli tuntia viimeisen kilpailijan jälkeen eli noin kello. Kilpailijat saavat seistä asemasi näköpiirissäsi asemakilven etupuolella. Kilpailijalle annetaan se aika, jolloin auton nokka ohittaa asemakilven. Aika otetaan sekunnin tarkkuudella. Asemapöytäkirjaan merkitset kilpailijan ajan sitä varten varattuun sarakkeeseen. Järjestäjä, YLIVIIVAA väärä vaihtoehto: Tavalliset kilpailukortit Kilpailijan ojentamasta kilpailukortista näet hänen numeronsa merkitse numero ajan kohdalle asemapöytäkirjaan. Tämän jälkeen merkitset kilpailukortin seuraavalle tyhjälle riville (mikäli kilpailija ojentaa sinulle täyden kilpailukortin, pyydä häneltä tyhjä kortti) kilpailijan saapumisajan (tunnit, minuutit ja sekunnit). Tuloaikamerkintää seuraavalle riville (jos kortti loppuu, pyydä kilpailijalta uusi kortti) merkitset itse päättämäsi, tasaminuutteja olevan uuden lähtöajan (tunnit ja minuutit). Jaksokohtaiset kilpailukortit Kilpailijan ojentamasta kilpailukortista näet hänen numeronsa merkitse numero ajan kohdalle asemapöytäkirjaan. Tämän jälkeen merkitset jakson viimeisen kilpailukortin alimmaiselle riville kilpailijan saapumisajan (tunnit, minuutit ja sekunnit) ja yliviivaa kilpailukortin käyttämättömät rivit Z -merkillä. Uusi lähtöaika, joka on tasaminuutteja (tunnit ja minuutit), merkitään seuraavan jakson ensimmäisen kilpailukortin alkuun. 1. Ajan otto Näin päätät tasaminuutteja olevan uuden lähtöajan: se on aina yli minuutin suurempi kuin tuloaika (esimerkki: tuloaika , uusi lähtöaika 19.09), ko. aika ei vielä ole tullut (ellei kilpailija ole omalla toiminnallaan viivyttänyt työtäsi), eikä kahdelle kilpailijalle anneta koskaan samaa lähtöaikaa, vaikka he olisivat saapuneet asemalle peräjälkeen. Aikojen väli pyritään pitämään kahtena minuuttina, mutta ruuhkan sattuessa minuuttikin riittää. Jos kilpailija valittaa jostakin, merkitse hänen kommenttinsa asemapöytäkirjaan. Jos teet virheellisen merkinnän, korjaa merkintäsi tai isomman virheen sattuessa yliviivaa virheellinen merkintä ja tee oikea merkintä samalle riville. Molemmissa tapauksissa kuittaa virheesi korjauksen tai yliviivatun rivin viereen puumerkilläsi. Mikäli kilpailija yrittää saapua asemallesi väärästä suunnasta (eli hän ei ohita asemakilpeä vaan tulee asemallesi takaa ), ilmoita hänelle: väärä suunta. Tee merkinnät mustekynällä. Varaa mukaan varakyniä ja aseta oma kellosi varoiksi AT-kellon aikaan.

5 Jos useampi auto saapuu jonossa asemalle, otetaan ensimmäiselle aika ja lisätään seuraaville aina pari sekuntia/auto. Jos asemalla on jo jonoa ja jonon päähän saapuu auto, annetaan autolle jonon päähän saapumisen aika. Ole kuitenkin tarkkana sen suhteen, saapuuko auto jonon päähän vai jääkö se vain odottamaan asemasi näköpiirissä. Mikäli asemallasi jo käynyt kilpailija saapuu asemallesi uudestaan, toimit aivan kuin hän olisi asiakkaasi ensimmäisen kerran. Muista, että JAT-asemalla kilpailijan kilpailu on katkennut, joten ota rauhassa jonoon tulevien ajat ylös ja tee kirjaukset kilpailukorttiin/-kortteihin ajan kanssa. Jos joudut odotuttamaan asiakastasi muiden kilpailijoiden tuloaikoja kirjatessasi, huomioi tämä antaessasi hänelle uutta lähtöaikaa eli älä anna jo mennyttä aikaa. 2. Karttojen jako ja asemalta lähtö Kilpailija lähtee asemaltasi antamallasi uudella lähtöajalla. Jaa uusi karttanippu kilpailijalle.sekuntia ennen varsinaista lähtöaikaa. Karttoja jaetaan seuraavasti: Ennen karttojen antamista tarkista: (karttojen numerot) Onko karttanipussa oikea kappalemäärä karttoja? Onko karttanippu oikean luokan karttanippu? Mikäli tästä huolimatta kilpailija paperit saatuaan toteaa, että niitä on liian vähän tai ne ovat väärän luokan paperit, annat hänelle uuden nipun. Järjestäjä, YLIVIIVAA väärä vaihtoehto: EMIT-kortti leimataan lähtöajalla Noin 10 sekuntia ennen annettua lähtöaikaa ota esiin EMIT-leimasin ja ojenna se kilpailijan ulottuville siten, että kilpailija pystyy leimaamaan EMIT-korttinsa lähtöajalla. Kilpailija leimaa EMIT-korttinsa ja lähtee asemalta itsenäisesti. EMIT-korttia ei leimata lähtöajalla Sinun ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin antaa kartat kuten yllä on mainittu. Toivota lopuksi kilpailijalle hyvää matkaa!

6 Ohjeet autosuunnistuksen JRT-asemalle Olet tässä kilpailussa julkinen reittitarkastusasema (JRT). JRT-asemasi numero on (voi vaihtua luokan mukaan). Ensimmäiset kilpailijat saapuvat asemallesi noin kello. asemapaikaltasi ennen purkuauton tuloa. Purkuauto kiertää noin puoli tuntia viimeisen kilpailijan jälkeen eli noin kello. Kun kilpailija saapuu asemallesi, hän antaa sinulle kilpailukorttinsa. Katso kilpailukortin ylälaidasta kilpailijan numero ja merkitse se sinulla olevaan asemapöytäkirjaan. Järjestäjä, YLIVIIVAA väärä vaihtoehto: Tavalliset kilpailukortit Hae kilpailukortista sellainen aikamerkintäpari, jossa on peräkkäisillä riveillä kaksi aikamerkintää (ylinnä AT-merkintä, jonka pitäisi olla muodossa tunnit.minuutit.sekunnit, sen alapuolella JAT- ULA (uusi lähtöaika) merkintä, jonka pitäisi olla tasaminuutteina muodossa tunnit.minuutit tai tunnit.minuutit.00). Mikäli et löydä jälkimmäistä merkintää sinulle ojennetusta kortista, pyydä kilpailijalta edellinen kortti. Mikäli ULA-merkintä on sinulle annetun kortin ensimmäisellä rivillä, et tarvitse nähtäväksesi kilpailijan edellistä korttia, sillä et tarvitse työssäsi AT-tietoa. Jaksokohtaiset kilpailukortit Kilpailukortin yläreunasta näet, monesko jakson kortti on kyseessä. Jos se ei ole numero 1, pyydä kilpailijalta saamasi kortin lisäksi ko. jakson kortti nro 1. Kortti nro 1:n ensimmäinen rivi on JAT- ULA (uusi lähtöaika) merkintä, jonka pitäisi olla tasaminuutteina muodossa tunnit.minuutit tai tunnit.minuutit.00. Merkitse asemapöytäkirjaan kilpailijan numeron viereen aika, joka on JAT-ULA-aika + luokalle määrätty minuuttimäärä seuraavasti: -luokka/-luokat (numerot ): + min jaetaan karttaa: -luokka/-luokat (numerot ): + min jaetaan karttaa: -luokka/-luokat (numerot ): + min jaetaan karttaa: -luokka/-luokat (numerot ): + min jaetaan karttaa: (karttojen numerot) Kilpailukortin ensimmäiselle tyhjälle riville teet merkinnän JRT X (X = asemasi numero). Tämän jälkeen ojennat kortin takaisin kilpailijalle. Asemapöytäkirjaan laskemallasi ajalla jaat kilpailijalle hänen luokalleen jaettavakasi ilmoitetut kartat (ja mahdolliset muut paperit).

7 Jos kilpailija valittaa jostain, merkitse asemapöytäkirjaan ylös hänen valituksensa. Mikäli hän paperit saatuaan toteaa (tarkistat tietysti itse, mitä olet antamassa, mutta lopullinen vastuu asiasta on kilpailijalla), että niitä on liian vähän tai ne ovat väärän luokan paperit, annat hänelle uuden nipun. Jos teet virheellisen merkinnän, korjaa merkintäsi tai isomman virheen sattuessa yliviivaa virheellinen merkintä ja tee oikea merkintä samalle riville. Molemmissa tapauksissa kuittaa virheesi korjauksen tai yliviivatun rivin viereen puumerkilläsi. Mikäli kilpailija ojentaa sinulle täyden kilpailukortin, pyydä häneltä tyhjä kortti. Mikäli kilpailija yrittää saapua asemallesi väärästä suunnasta (eli hän ei ohita asemakilpeä vaan tulee asemallesi takaa ), ilmoita hänelle: väärä suunta. Tee merkinnät mustekynällä. Varaa mukaan varakyniä ja aseta oma kellosi varoiksi AT-kellon aikaan. Toivota kilpailijalle papereita ojentaessasi hyvää matkaa!

8 Juoksulistasta näet suoraan JAT:n lähtöajan minuuttien perusteella kilpailijan jakoajan. Juoksutuslistan vasemmassa sarakkeessa on JAT-ajan minuutit, oikeassa papereiden jakominuutit. Juoksulista luokille JAT ULA JRT jakoaika JAT ULA JRT jakoaika JAT ULA JRT jakoaika Jos taulukkoa ei ole valmiiksi täytetty kirjoita ensimmäiselle riville (00) ensimmäisellä sivulla määrätty minuuttimäärä, seuraavalle (01) yhtä minuuttia suurempi jne. 59:en jälkeen jatka numeroilla 00, 01, jne. Jos eri luokille on määrätty eri minuuttimäärät joudut tekemään jokaiselle oman juoksulistan.

9 AS: Ohjeet karttoja jakavalle JAT-asemalle, erillinen EMIT-tuloleimasin Olet tässä kilpailussa julkinen aikatarkastusasema (JAT), joka jakaa myös kilpailijoille uusia karttoja. JAT-asemasi numero on (voi vaihtua luokan mukaan, ei aivan välttämätön tieto). Ensimmäiset kilpailijat saapuvat asemallesi noin kello. asemapaikaltasi ennen purkuauton tuloa tai puhelimitse annettua lupaa. Purkuauto kiertää noin puoli tuntia viimeisen kilpailijan jälkeen eli noin kello. Ennen asemallesi tulemista kilpailijat leimaavat EMIT-korttinsa edessäsi olevalla leima-asemalla. Tuo leimaus määrittää kilpailijan tuloajan asemallesi. Suositus: Kirjaa jokaisen kilpailijan leimaushetki asemapöytäkirjaan kohtaan tuloaika. Kilpailijan on tuloleimauksen jälkeen saavuttava viipymättä asemallesi, joten voit jo tuloleimausvaiheessa arvioida sopivan lähtöajan kyseiselle kilpailijalle. Kun kilpailija saapuu asemallesi, merkitse valitsemasi uusi lähtöaika asemapöytäkirjaan. Uuden lähtöajan valinta: Uusi lähtöaika on aina tasaminuutteja. Kahden peräkkäisen kilpailijan lähtöaikojen väli on aina vähintään 2 minuuttia (vaikka jonoja olisikin muodostunut). Valitse annettava lähtöaika niin, että kilpailijalla on vähintään 1 minuutti aikaa olla asemallasi ennen lähtöaikaansa. Järjestäjä, YLIVIIVAA väärä vaihtoehto: Tavalliset kilpailukortit Kilpailijan ojentamasta kilpailukortista näet hänen numeronsa merkitse kilpailijan numero tuloajan kohdalle asemapöytäkirjaan. Tämän jälkeen merkitset kilpailukortin seuraavalle tyhjälle riville (mikäli kilpailija ojentaa sinulle täyden kilpailukortin, pyydä häneltä tyhjä kortti) itse päättämäsi, tasaminuutteja olevan uuden lähtöajan (tunnit ja minuutit). Varmista myös, että muistit merkitä antamasi lähtöajan myös asemapöytäkirjaan. Jaksokohtaiset kilpailukortit Kilpailijan ojentamasta kilpailukortista näet hänen numeronsa merkitse numero tuloajan kohdalle asemapöytäkirjaan. Tämän jälkeen merkitset uuden lähtöajan, joka on tasaminuutteja (tunnit ja minuutit), kilpailukortin alkuun. Varmista myös, että muistit merkitä antamasi lähtöajan myös asemapöytäkirjaan.

10 Järjestäjä, YLIVIIVAA väärä vaihtoehto: Vaihtoehto A: Kilpailija lähtee asemaltasi antamallasi uudella lähtöajalla. Jaa uusi karttanippu kilpailijalle.sekuntia ennen varsinaista lähtöaikaa. Kilpailija ei leimaa EMIT-leimasinta. Papereita ojentaessasi toivota kilpailijalle hyvää matkaa! Vaihtoehto B: Jaa uusi karttanippu kilpailijalle sekuntia ennen antamaasi lähtöaikaa. Tarjoa tämän jälkeen kilpailijalle EMIT-leimasinta. Pyydä kilpailijaa leimaamaan EMIT-korttinsa viimeistään antamallasi lähtöajalla. Leimattuaan EMIT-korttinsa kilpailija poistuu asemaltasi. Papereita ojentaessasi toivota kilpailijalle hyvää matkaa! Karttoja jaetaan seuraavasti: Ennen karttojen antamista tarkista: (karttojen numerot) Onko karttanipussa oikea kappalemäärä karttoja? Onko karttanippu oikean luokan karttanippu? Mikäli tästä huolimatta kilpailija paperit saatuaan toteaa, että niitä on liian vähän tai ne ovat väärän luokan paperit, anna hänelle uusi nippu. Jos kilpailija valittaa jostakin, merkitse hänen kommenttinsa asemapöytäkirjaan. Jos teet virheellisen merkinnän, korjaa merkintäsi tai isomman virheen sattuessa yliviivaa virheellinen merkintä ja tee oikea merkintä samalle riville. Molemmissa tapauksissa kuittaa virheesi korjauksen tai yliviivatun rivin viereen puumerkilläsi. Mikäli kilpailija yrittää saapua asemallesi väärästä suunnasta (eli hän ei ohita asemakilpeä vaan tulee asemallesi takaa ), ilmoita hänelle: väärä suunta. Tee merkinnät mustekynällä. Varaa mukaan varakyniä ja aseta oma kellosi varmuuden vuoksi AT-kellon aikaan. Mikäli asemallasi jo käynyt kilpailija saapuu asemallesi uudestaan, toimit aivan kuin hän olisi asiakkaasi ensimmäisen kerran. Muista, että JAT-asemalla kilpailijan kilpailu on katkennut, joten ota rauhassa jonoon tulevien ajat ylös ja tee kirjaukset kilpailukorttiin/-kortteihin ajan kanssa. Jos joudut odotuttamaan asiakastasi muiden kilpailijoiden tuloaikoja kirjatessasi, huomioi tämä antaessasi hänelle uutta lähtöaikaa eli älä anna jo mennyttä aikaa.

11 Ohjeet autosuunnistuksen MRT-asemalle Olet tässä kilpailussa salainen reittitarkastusasema (MRT). Ensimmäiset kilpailijat saapuvat (jos löytävät aseman) asemallesi noin kello. asemapaikaltasi ennen purkuauton tuloa. Purkuauto kiertää noin puoli tuntia viimeisen kilpailijan jälkeen eli noin kello. Järjestäjä, PYYHI YLI toinen seuraavista vaihtoehdoista: Olet kuittaava MRT-asema, jonka tehtävänä on puumerkin laittaminen kilpailukortin ensimmäiselle tyhjälle riville. Olet palauttava MRT-asema, jonka tehtävänä on paitsi laittaa puumerkki kilpailukortin ensimmäiselle tyhjälle riville myös antaa kilpailijalle lisämääräyspaperi (tarkista, onko eri luokille erilaiset lisämääräykset) tai kuittauttaa hänellä kirjallinen lisämääräys. Älä mitenkään ilmaise asemaa lähestyvälle kilpailijalle, ettet ota häneltä aikaa. Älä viito häntä tulemaan asemallesi vaan anna hänen tehdä itse päätöksensä. Kun kilpailija saapuu asemallesi, hän antaa sinulle kilpailukorttinsa. Katso kilpailukortin ylälaidasta kilpailijan numero ja merkitse se sinulla olevaan asemapöytäkirjaan (ei aivan välttämätöntä silloin, jos asemasi ei jaa lisämääräystä (katso jäljempänä)). Kilpailukortin ensimmäiselle tyhjälle riville teet oman puumerkkisi (nimikirjaimet). Tarvittaessa anna kilpailijalle tarvittava lisämääräys, tms. Jos teet virheellisen merkinnän, korjaa merkintäsi tai isomman virheen sattuessa (ei pitäisi olla nimikirjaimia käytettäessä mahdollista) yliviivaa virheellinen merkintä ja tee oikea merkintä samalle riville. Molemmissa tapauksissa kuittaa virheesi korjauksen tai yliviivatun rivin viereen puumerkilläsi. Mikäli kilpailija ojentaa sinulle täyden kilpailukortin, pyydä häneltä tyhjä kortti. Tee merkinnät mustekynällä. Varaa mukaan varakyniä. Mikäli asemallasi jo käynyt kilpailija saapuu asemallesi uudestaan, toimit aivan kuin hän olisi asiakkaasi ensimmäisen kerran. Mikäli kilpailija yrittää saapua asemallesi väärästä suunnasta (eli hän ei ohita asemakilpiä vaan tulee asemallesi takaa ), ilmoita hänelle: väärä suunta. Toivota kilpailijalle hyvää matkaa!

Rallin Perustoimitsijakoulutus, AT-toiminta

Rallin Perustoimitsijakoulutus, AT-toiminta Rallin Perustoimitsijakoulutus, AT-toiminta AT toiminnat AT toiminnassa täytettäviä lomakkeita ovat: Pöytäkirja, aikakortti, ja kilpailijoiden seurantalomake / lähtöluettelo. AT:lla tarvittavia välineitä

Lisätiedot

POHJANMAAN TASANOPEUS AL-CUP 1. OSAKILPAILU TASANOPEUSAJO KUTSU ALAHÄRMÄ EPUA RY/ POHJANMAAN TASANOPEUS HARRASTAJAT.

POHJANMAAN TASANOPEUS AL-CUP 1. OSAKILPAILU TASANOPEUSAJO KUTSU ALAHÄRMÄ EPUA RY/ POHJANMAAN TASANOPEUS HARRASTAJAT. POHJANMAAN TASANOPEUS AL-CUP 1. OSAKILPAILU TASANOPEUSAJO KUTSU 1.7.2017 ALAHÄRMÄ EPUA RY/ POHJANMAAN TASANOPEUS HARRASTAJAT Järjestäjä: Etelä-Pohjanmaan UrheiluAutoilijat Ry. Järjestää Pohjanmaan Tasanopeusajo

Lisätiedot

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty.

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty. 1(6) MAKSURYHMÄN HALLINTA Maksuryhmäkohtaiselle sivulle pääset klikkaamalla yksittäisen maksuryhmän nimeä verkkopalvelun etusivulla tai valitsemalla ryhmän Maksuryhmät - osion listalta. Sivun tiedot ja

Lisätiedot

Sisällysluettelo LIIKENNEVIRASTO 2 (8) 14.6.2012 Dnro 2830/100/2012 1 MÄÄRITELMÄT... 3

Sisällysluettelo LIIKENNEVIRASTO 2 (8) 14.6.2012 Dnro 2830/100/2012 1 MÄÄRITELMÄT... 3 LIIKENNEVIRASTO 2 (8) Sisällysluettelo 1 MÄÄRITELMÄT... 3 2 AIKATAULUTYYPIT, AIKATAULUJEN RAKENNEOSAT JA YHTEISET SISÄLTÖTIEDOT KAIKILLE AIKATAULUTYYPEILLE... 3 2.1 Aikataulutyypit... 3 2.2 Aikataulujen

Lisätiedot

Helasuunnistus kansallinen keskimatka Tampere Kaukajärvi

Helasuunnistus kansallinen keskimatka Tampere Kaukajärvi Helasuunnistus kansallinen keskimatka Tampere Kaukajärvi Nämä Kilpailuohjeet ovat alustavat, lopulliset löytyvät kilpailukeskuksen tulostaululta. Kilpailuohjeet Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä

Lisätiedot

SÄÄNNÖT: Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita.

SÄÄNNÖT: Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita. E-P:n pitkän matkan aluemestaruuskilpailut 9.8.2014 Teuvalla KILPAILUOHJEET TOIMIHENKILÖT Kilpailun johtaja: Pasi Nevala Ratamestarit: Jari Mahlamäki, Pasi Lyyluoma Kilpailunvalvoja Karl-Gustav Norrgrann,

Lisätiedot

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri Liveseuranta (1/9) Liveseuranta on kätevä tapa hoitaa ottelupöytäkirjan täyttäminen jo itse ottelun aikana. Suosittelemme sen käyttämistä sarjasta riippumatta, jolloin kaikki tarpeellinen pystytään tekemään

Lisätiedot

Ohjeet Google kalenteriin. Kirjaudu palveluun saamillasi tunnuksilla

Ohjeet Google kalenteriin. Kirjaudu palveluun saamillasi tunnuksilla Ohjeet Google kalenteriin Kirjaudu palveluun saamillasi tunnuksilla Valitse käyttämäsi kalenteri Kalenterivaihtoehtojen vieressä oleva värillinen ruutu ilmaisee näytetäänkö kalenterin tiedot. Tapahtuman

Lisätiedot

Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata.

Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata. 1 Tulostaulun käyttöohje 1. Yleistä Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata. Näytön alapuolella olevilla A, B, C jne. painikkeilla voi valita

Lisätiedot

Eksote-tilauksen ajaminen poikkeaa tavallisesta taksintilauksesta muutamin osin, jotka käydään läpi tässä ohjeessa.

Eksote-tilauksen ajaminen poikkeaa tavallisesta taksintilauksesta muutamin osin, jotka käydään läpi tässä ohjeessa. Kuljettajan ohje Eksote -tilaukset Taksi Helsingin MTI-välitysjärjestelmässä Eksote-tilauksen ajaminen poikkeaa tavallisesta taksintilauksesta muutamin osin, jotka käydään läpi tässä ohjeessa. Eksote -kyytien

Lisätiedot

AUTOSUUNNISTUKSEN SÄÄNNÖT

AUTOSUUNNISTUKSEN SÄÄNNÖT AUTOSUUNNISTUKSEN SÄÄNNÖT 10. Yleiset määritelmät ja perusteet 10.1. Autosuunnistuksen määritelmä 10.2. Kilpailureitti 10.3. Ajomäärite 10.4. Ajomääräys 10.5. Lisämääräys 10.6. Lisäajo-ohje 10.7. Virallinen

Lisätiedot

1. Kalenterin omistajan käyttöohje

1. Kalenterin omistajan käyttöohje 1. Kalenterin omistajan käyttöohje 1.1. Kielen vaihtamien Ajanvarausjärjestelmässä kielen vaihtaminen tapahtuu painamalla sivun ylälaidassa olevia lippuja. 1.2. Kirjautuminen Kirjautumissivulla käyttäjä

Lisätiedot

Kilpailuohjeet. Tarkkuussuunnistuksen Suomen mestaruuskilpailut Normaalikilpailu Nurmes

Kilpailuohjeet. Tarkkuussuunnistuksen Suomen mestaruuskilpailut Normaalikilpailu Nurmes Säännöt Kilpailuohjeet Tarkkuussuunnistuksen Suomen mestaruuskilpailut Normaalikilpailu 1.-2.9.2018 Nurmes Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita. Tuomarineuvosto Hannu

Lisätiedot

Verkko-opas Usein kysytyt kysymykset V1.2

Verkko-opas Usein kysytyt kysymykset V1.2 Verkko-opas Usein kysytyt kysymykset V1.2 K: Kuinka etsin lentoja kartan avulla? Aloita haku napauttamalla jotain kartalla olevaa pistettä. Valitse sen jälkeen haluamasi vaihtoehto ruudulla näkyvästä valikosta

Lisätiedot

OHJEET TASO-TULOSPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖ ENNEN OTTELUA JA OTTELUN AIKANA

OHJEET TASO-TULOSPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖ ENNEN OTTELUA JA OTTELUN AIKANA SUOMEN PALLOLIITTO TASO-tulospalveluohje 2018 / FUTSAL 10/2018 OHJEET TASO-TULOSPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN Palloliiton kauden 2018 futsalsarjojen tulospalveluissa käytetään Taso-järjestelmää. Ottelun

Lisätiedot

Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjien ohjeita.

Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjien ohjeita. Kevyt-olo rastit Iisalmi 08.06.2019 KILPAILUOHJEET Kilpailun joht. Martti Huusko Kilpailun/ratavalvoja: Hannu Kankkunen Tulospalvelun johtaja: Veijo Vainikainen Ratamestarit: Ritva Partanen, lasten radat

Lisätiedot

PEURUNKARALLI 25.1.2014 18.

PEURUNKARALLI 25.1.2014 18. 18. PEURUNKARALLI 25.1.2014 Moi, ja tervetuloa Laukaaseen. Tämän infon lopussa on kuuluttajatietolomake, sekä huollon yhteystiedot lomake. Tulosta ja täytä ne valmiiksi jo ennen kisapaikalle tuloa. Lisäksi

Lisätiedot

Autosuunnistuksen säännöt 2012

Autosuunnistuksen säännöt 2012 Autosuunnistussääntöihin tehdyt muutokset, lisäykset ja/tai poistot Autosuunnistuksen säännöt 2012 Lisäys: teksti, Poisto: teksti Siirto: teksti -> teksti 8.9.2011 / JJK 30.9.2011 / JJK 10. Yleiset määritelmät

Lisätiedot

Ohjeita peda.net palvelun Luo uusi osioon

Ohjeita peda.net palvelun Luo uusi osioon Ohjeita peda.net palvelun Luo uusi osioon - Elikkä tuo kyseinen kohta löytyy omalta sivultasi oikeasta ylä-laidasta, kuten alla näkyvästä kuvasta näkyy. Sekä tuo kyseinen kohta näkyy luokkien sivuilla

Lisätiedot

21.2.2009 KILPAILIJAINFO

21.2.2009 KILPAILIJAINFO 21.2.2009 KILPAILIJAINFO www.markowa.com/had 21.2.2009 - Hankiralli KILPAILIJAINFO Kilpailupäivän aikataulu 21.2.2009 Kello 09.00 Kilpailutoimisto avataan 09.00 Kilpailupapereiden tarkastus ja materiaalin

Lisätiedot

Helasuunnistus kansallinen keskimatka Paarentie, Kiviranta

Helasuunnistus kansallinen keskimatka Paarentie, Kiviranta Kilpailuohjeet Helasuunnistus kansallinen keskimatka Paarentie, Kiviranta Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjän antamia ohjeita. Kilpailunjohto Kilpailunjohtaja Jouko Karppanen Lähdöt

Lisätiedot

Raakarautaränni KILPAILIJAOHJE

Raakarautaränni KILPAILIJAOHJE Raakarautaränni 25.2.2018 KILPAILIJAOHJE 21.2.2018 Kilpailutoimisto ja ilmoittautuminen Ilmoittautuminen tapahtuu kilpailupaikalla kahvilarakennus Kiilunpesässä ja se avataan klo 8.00. Puhelinnumero kilpailuaamuna

Lisätiedot

Avoin AM keskimatka Euran Savikolla 15.5.2010 ALUSTAVAT KIPAILUOHJEET

Avoin AM keskimatka Euran Savikolla 15.5.2010 ALUSTAVAT KIPAILUOHJEET Lopullinen kilpailuohje julkaistaan kilpailupäivänä ilmoitustaululla Avoin AM keskimatka Euran Savikolla 15.5.2010 ALUSTAVAT KIPAILUOHJEET Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä sekä Satakunnan Suunnistus

Lisätiedot

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Tämä ohje on tarkoitettu niille suunnistajille joilla ei ole koskaan ollut nk. lisenssiä. Mikäli sinulla on joskus ollut lisenssi, niin ohjeet Irman käyttöön löytyvät

Lisätiedot

AJANVARAUKSEN TEKEMINEN (YLEISEEN RESURSSIIN)

AJANVARAUKSEN TEKEMINEN (YLEISEEN RESURSSIIN) OHJE 1(10) AJANVARAUKSEN TEKEMINEN (YLEISEEN RESURSSIIN) Tavastiassa on muutama yleinen resurssi, joiden varauksen voi tehdä GroupWisen kalenteriin. Merkinnän tekeminen ei edellytä oman kalenterin käyttämistä.

Lisätiedot

KILPAILIJATIEDOTE sivu 1

KILPAILIJATIEDOTE sivu 1 KILPAILIJATIEDOTE sivu 1 Kilpailun nimi Lieksa Ralli Päivämäärä 29.06.2019 Kilpailun järjestäjä Ralli Team Kainuu Ry / HAMU Ry Paikkakunta Lieksa 1. KILPAILUSTA YLEENSÄ 1.1 Kilpailun aikataulu pe 28.6.2019

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU Sunnuntaina 4.10.2015 CLASSIC MTB SPRINT ENDURO 2X4 SALO, HALIKKO, MÄRYNUMMI

KILPAILUKUTSU Sunnuntaina 4.10.2015 CLASSIC MTB SPRINT ENDURO 2X4 SALO, HALIKKO, MÄRYNUMMI KILPAILUKUTSU Sunnuntaina 4.10.2015 CLASSIC MTB SPRINT ENDURO 2X4 SALO, HALIKKO, MÄRYNUMMI Habanero Mountainbikers (HHCMB) järjestää MTB-endurokisan perinteiseen tyyliin Halikon Märynummen vuoristoalueella.

Lisätiedot

8-99- vuotiaille taikuri + yleisö

8-99- vuotiaille taikuri + yleisö 8-99- vuotiaille taikuri + yleisö Pelin tavoite: Tulla taikuriksi FI Sisältö: 61 korttia (48 kortin pakka + 6 tuplatausta korttia + 1 lyhyt kortti + 6 temppukorttia 4 perhettä (punainen, sininen, vihreä,

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun 1. Saat sähköpostiin ilmoituksen arvioinnista ja linkin arviointisivulle (sivu 1). 2. Työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide:

Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide: Uusi Alv-yhteenvetoilmoitus / käyttöönotto Myynnin perustiedot EU-tavarakaupan osalta Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide:

Lisätiedot

KILPAILIJAINFO HONG KONG -HANKIRALLI 26.-27.02.2005. Kilpailupäivän aikataulu

KILPAILIJAINFO HONG KONG -HANKIRALLI 26.-27.02.2005. Kilpailupäivän aikataulu KILPAILIJAINFO HONG KONG -HANKIRALLI 26.-27.02.2005 Kilpailupäivän aikataulu 26.02.2005 klo 07.00 Tuomariston 1. kokous 07.30 Kilpailutoimisto avataan 07.30 Kilpailupapereiden tarkastus alkaa kilpailutoimistossa

Lisätiedot

EResults Pro. Tulospalvelua vaivattomasti

EResults Pro. Tulospalvelua vaivattomasti EResults Pro Tulospalvelua vaivattomasti EResults Pro EResults Pro on helppo ja yksinkertainen mutta monipuolinen sovellus suunnistuskilpailujen tulospalvelun järjestämiseen. Tämän esityksen tarkoitus

Lisätiedot

KILPAILIJAOHJEET. klo 11:00 Turvallisuustarkastus päättyy klo 11:01 Kilpailun lähtö klo 12:55 Kilpailun tauko ja huolto

KILPAILIJAOHJEET. klo 11:00 Turvallisuustarkastus päättyy klo 11:01 Kilpailun lähtö klo 12:55 Kilpailun tauko ja huolto KILPAILIJAOHJEET Kilpailupäivän aikataulu klo 8:00 Kilpailukeskus- ja toimisto avataan (Nestorihalli, Tallitie 66) klo 8:00 Kilpailupapereiden tarkastus ja materiaalin jako klo 9:00 Turvallisuustarkastus

Lisätiedot

Octo käyttöohje 1. Sisältö

Octo käyttöohje 1. Sisältö Octo käyttöohje 1 Sisältö Sisältö...1 Sisäänkirjautuminen...2 Etusivu...2 Uimarihaku...3 Uimariryhmät...4 Seurahaku...4 Kilpailutilastot...5 Ilmoittautuminen kilpailuun...6 Kilpailuun ilmoittautuminen...7

Lisätiedot

Rastita, mikä on todennäköisin pääaine, jota haluaisit opiskelupaikan saatuasi opiskella.

Rastita, mikä on todennäköisin pääaine, jota haluaisit opiskelupaikan saatuasi opiskella. Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta Maantiede ja ympäristöpolitiikka, valintakoe Ti 2.6.2015 klo 14 18 saleissa M100 (Joensuu), MD100 (Kuopio) ja Lahden kansanopiston auditoriossa (Lahti)

Lisätiedot

Kilpailutoimisto avataan, kilpailupapereiden tarkastus, materiaalin jako alkaa. Ennakkotutustuminen alkaa. Katsastus alkaa kilpailuvarikolla.

Kilpailutoimisto avataan, kilpailupapereiden tarkastus, materiaalin jako alkaa. Ennakkotutustuminen alkaa. Katsastus alkaa kilpailuvarikolla. 1. Raisio rallispecial 7.3.2010 KILPAILIJAOHJE Tervetuloa 1. Raisio Rallispecial kilpailuun! Tänä vuonna ovat säät suosineet Rallispecial reitin tekijöitä ja on saatu luotua todella hieno talvinen kilpailu,

Lisätiedot

REITTIHÄRVELIN KÄYTTÖOHJE (ESIM. ILTARASTIEN YHTEYDESSÄ)

REITTIHÄRVELIN KÄYTTÖOHJE (ESIM. ILTARASTIEN YHTEYDESSÄ) REITTIHÄRVELIN KÄYTTÖOHJE (ESIM. ILTARASTIEN YHTEYDESSÄ) Tämä ohje löytyy paikasta: http://arkisto.kouvolansuunnistajat.fi/ohjeita/reittiharvelin_kayttoohje_kousu_2015.pdf Työvaiheet: 1. Tarvittavien tiedostojen

Lisätiedot

8. Väliajat... 14 8.1 Väliaikapisteen lukitus... 15 9. SkyDrive lähtölistat... 16 9.1 SkyDrive kirjautuminen... 16 9.2 Microsoft-tilin varmistus

8. Väliajat... 14 8.1 Väliaikapisteen lukitus... 15 9. SkyDrive lähtölistat... 16 9.1 SkyDrive kirjautuminen... 16 9.2 Microsoft-tilin varmistus SplitTimes Sisällys 1. Yleistä... 3 2. Kilpailut... 3 3. Kilpailun tiedot... 3 3.1 Sarjat-valintanäyttö... 4 3.2 Sarja-näyttö... 5 3.3 Lähtöväli-valintanäyttö... 5 3.4 Kilpailupäivä-valintanäyttö... 6

Lisätiedot

Helasuunnistus kansallinen keskimatka Lempäälä Kalliojärvi

Helasuunnistus kansallinen keskimatka Lempäälä Kalliojärvi Helasuunnistus kansallinen keskimatka Lempäälä Kalliojärvi Huom! Nämä kilpailuohjeet ovat alustavat, viralliset kilpailuohjeet ovat nähtävillä kilpailukeskuksen tulostaululla. Kilpailuohjeet Kilpailussa

Lisätiedot

ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET

ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET Kukkosuunnistus 20.6.2013 Lopulliset ohjeet kisapaikalla Toimihenkilöt: Kilpailunjohtaja: Arttu Hannula 050 532 3366 Ratamestari: Jussi Elo Tulospalvelu: Pertti Anttila Tiedottaja:

Lisätiedot

Kansalliset 2-päiväiset Pohjantähtirastit 29.5.-30.5.2010

Kansalliset 2-päiväiset Pohjantähtirastit 29.5.-30.5.2010 Kansalliset 2-päiväiset Pohjantähtirastit 29.5.-30.5.2010 Kilpailuohjeet Päätoimihenkilöt: Kilpailun johtaja: Pääratamestari: Lasten radat: Tulospalvelun johtaja: Kilpailu- ja ratavalvoja: Tuomarineuvosto:

Lisätiedot

1. Ampiais Rallispecial 3.3.2013 KILPAILIJAOHJE

1. Ampiais Rallispecial 3.3.2013 KILPAILIJAOHJE 1. Ampiais Rallispecial KILPAILIJAOHJE Tervetuloa 1. Ampiais Rallispecial kilpailuun! Tänä vuonna ovat säät suosineet kilpailureitin tekijöitä ja on saatu luotua todella hieno talvinen kilpailu, josta

Lisätiedot

Lounais-Suomen Partiopiirin suunnistusmestaruuskilpailut ja nuorten aluekilpailu Suikkilassa

Lounais-Suomen Partiopiirin suunnistusmestaruuskilpailut ja nuorten aluekilpailu Suikkilassa ALUSTAVA KILPAILUOHJE Lounais-Suomen Partiopiirin suunnistusmestaruuskilpailut ja nuorten aluekilpailu Suikkilassa 21.5.2018 Säännöt Partiolaisten kilpailussa noudatetaan Lounais-Suomen partiopiirin suunnistusmestaruuskilpailujen

Lisätiedot

Muutostietojen ilmoittaminen sähköisellä lomakkeella NAPliikkumispalvelukatalogissa

Muutostietojen ilmoittaminen sähköisellä lomakkeella NAPliikkumispalvelukatalogissa Muutostietojen ilmoittaminen sähköisellä lomakkeella NAPliikkumispalvelukatalogissa (www.finap.fi ) Säännöllistä aikataulua noudattava markkinaehtoinen henkilöliikenne Liikennöinnin muutoksista tulee ilmoittaa

Lisätiedot

1. Kilpailujen järjestämisen helpottaminen Muutoksista suurimman osan tarkoituksena on helpottaa kilpailujen järjestämistä.

1. Kilpailujen järjestämisen helpottaminen Muutoksista suurimman osan tarkoituksena on helpottaa kilpailujen järjestämistä. LAJISÄÄNTÖMUUTOKSET 1(5) Suomen Suunnistusliiton liittohallitus on hyväksynyt kokouksissaan 7.3.2017 ja 2.5.2017 seuraavat lajisääntömuutokset 1. Kilpailujen järjestämisen helpottaminen Muutoksista suurimman

Lisätiedot

AMPUMASUUNNISTUKSEN SUOMEN- JA SOTILASURHEILULIITON MESTARUUSKILPAILUT, MAAILMANCUPIN 3. JA 4. OSAKILPAILU KAUHAJOKI 15. 16.5.2015

AMPUMASUUNNISTUKSEN SUOMEN- JA SOTILASURHEILULIITON MESTARUUSKILPAILUT, MAAILMANCUPIN 3. JA 4. OSAKILPAILU KAUHAJOKI 15. 16.5.2015 AMPUMASUUNNISTUKSEN SUOMEN- JA SOTILASURHEILULIITON MESTARUUSKILPAILUT, MAAILMANCUPIN 3. JA 4. OSAKILPAILU KAUHAJOKI 15. 16.5.2015 Perjantaina 15.5.2015 sprinttimatkat, väliaikalähtö Ohjelma Aseiden merkkaus

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

1 MÄÄRITELMIÄ... 3 2 JUNAPÄIVÄKIRJAMALLIT... 3

1 MÄÄRITELMIÄ... 3 2 JUNAPÄIVÄKIRJAMALLIT... 3 Ohjeet rautatieliikenteessä annettavien lupien dokumentoinnista 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 MÄÄRITELMIÄ... 3 2 JUNAPÄIVÄKIRJAMALLIT... 3 3 TAVALLISEN JUNAPÄIVÄKIRJAN SISÄLTÖ JA MERKINNÄT... 3 3.1 "Asemalla" -kenttä...

Lisätiedot

Alustavat kilpailuohjeet HUOM! Lopulliset kilpailuohjeet nähtävänä kilpailupäivänä tulostaululla. Kilpailuohjeet

Alustavat kilpailuohjeet HUOM! Lopulliset kilpailuohjeet nähtävänä kilpailupäivänä tulostaululla. Kilpailuohjeet Alustavat kilpailuohjeet HUOM! Lopulliset kilpailuohjeet nähtävänä kilpailupäivänä tulostaululla. Kilpailuohjeet Kansallinen pyöräsuunnistuskilpailu Sprintti ja Keskimatka 2.8.2009 Mynämäellä Fillari-Cup

Lisätiedot

KILPAILUOHJEET. Kukkosuunnistus

KILPAILUOHJEET. Kukkosuunnistus KILPAILUOHJEET Kukkosuunnistus 21.6.2012 Toimihenkilöt: Kilpailunjohtaja: Arttu Hannula 050 532 3366 Ratamestari: Jukka Suominen Tulospalvelu: Pertti Anttila Tiedottaja: Mikko Laaksonen 044 085 4220 Kilpailun

Lisätiedot

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri Liveseuranta (1/9) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset ovat joukkuekohtaisia

Lisätiedot

Uusien merkkien tilausohje. Korvausmerkkien tilausohje. Tilapäismerkkien tilausohje. Tilapäismerkin käyttöönotto

Uusien merkkien tilausohje. Korvausmerkkien tilausohje. Tilapäismerkkien tilausohje. Tilapäismerkin käyttöönotto Uusien merkkien tilausohje Korvausmerkkien tilausohje Tilapäismerkkien tilausohje Tilapäismerkin käyttöönotto Lähetetyn / lähettämättömän tilapäismerkin käyttöönoton poistaminen Lähetetyn tilapäismerkin

Lisätiedot

Autosuunnistuksen säännöt

Autosuunnistuksen säännöt Autosuunnistuksen säännöt 10. Yleiset määritelmät ja perusteet 10.1. Autosuunnistuksen määritelmä 10.2. Kilpailureitti 10.3. Ajomäärite 10.4. Ajomääräys 10.5. Lisämääräys 10.6. Lisäajo-ohje 10.7. Virallinen

Lisätiedot

Talvikelit on parhaimmillaan lunta riittää ja aurinkoinen sää tilauksessa.

Talvikelit on parhaimmillaan lunta riittää ja aurinkoinen sää tilauksessa. 16.3.2013 Kilpailijaohje Tervetuloa Suopunkiralliin Kemijärvelle Talvikelit on parhaimmillaan lunta riittää ja aurinkoinen sää tilauksessa. Kilpailukeskus sijaitsee Kemijärvellä Salorantie 1, huoltoalue,

Lisätiedot

Kenguru 2011 Ecolier RATKAISUT (4. ja 5. luokka)

Kenguru 2011 Ecolier RATKAISUT (4. ja 5. luokka) sivu 1 / 7 OIKEAT VASTAUSVAIHTOEHDOT ON ALLEVIIVATTU. JOISSAKIN TEHTÄVISSÄ ON MYÖS RATKAISUN SELITYS TAI PERUSTELU. 3 pistettä 1. Pasi haluaa maalata sanan KENGURU. Hän maalaa yhden kirjaimen joka päivä

Lisätiedot

Kilpailuohjeet RESUL:n ampumasuunnistus ja Etelä- Hämeen Reserviläispiirien ampumasuunnistus 2.5.2015

Kilpailuohjeet RESUL:n ampumasuunnistus ja Etelä- Hämeen Reserviläispiirien ampumasuunnistus 2.5.2015 Kilpailuohjeet RESUL:n ampumasuunnistus ja Etelä- Hämeen Reserviläispiirien ampumasuunnistus 2.5.2015 KILPAILUKESKUS Pysäköinnistä (Cooper-rata) on viitoitus kilpailukeskukseen, jonne ajo omalla autolla

Lisätiedot

Kilpailuohjeet YKV:n keskimatka ja Kultaisen kompassin karsintakilpailu

Kilpailuohjeet YKV:n keskimatka ja Kultaisen kompassin karsintakilpailu 1 Kilpailuohjeet YKV:n keskimatka ja Kultaisen kompassin karsintakilpailu Avoin kansallinen suunnistuskilpailu Seinäjoen Ylistaron Untamalassa su 31.5.2015 Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä

Lisätiedot

Tarina-tehtävän ratkaisu

Tarina-tehtävän ratkaisu - tämä on esimerkki siitä, kuinka Pähkinä-lehdessä julkaistavia Tarina-tehtäviä ratkaistaan - tarkoitus ei ole esittää kaikkein nokkelinta ratkaisua, vaan vain tapa, jolla tehtävä ratkeaa Tehtävä: Pääsiäiskortit

Lisätiedot

TORSTAIRASTIEN TULOSPALVELUOHJE

TORSTAIRASTIEN TULOSPALVELUOHJE Manu ja Olli 23.4.2014 TORSTAIRASTIEN TULOSPALVELUOHJE YLEISTÄ Torstairastien ajanotto hoidetaan seuran kannettavalla tietokoneella ja MTR-laitteella. Koneita hallinnoi Manu Kuisma 0400-323 949, mauno.kuisma@pp.inet.fi

Lisätiedot

Tervetuloa KySUA:n järjestämään TELAKONE-ralliin.

Tervetuloa KySUA:n järjestämään TELAKONE-ralliin. Kilpailijaohje Tervetuloa KySUA:n järjestämään TELAKONE-ralliin. Kilpailukeskukseen voi tulla VAIN yhdystien 213 kautta. Saavuttuasi kilpailukeskukseen pura kilpa-auto trailerilta ja jätä traileri sille

Lisätiedot

MITÄ JAVASCRIPT ON?...3

MITÄ JAVASCRIPT ON?...3 JavaScript MITÄ JAVASCRIPT ON?...3 YLEISTÄ JAVASCRIPTIN SYNTAKSISTA...3 KÄSKYSANAT JA MUUT VARATUT SANAT...3 MUUTTUJIEN, FUNKTIOIDEN JA LUOKKIEN NIMISSÄ...3 HTML-TAGEIHIN VIITTAAVISSA METODINIMISSÄ...3

Lisätiedot

Tikkurilan Judokat Ry. Kotikisojen järjestämisen opas

Tikkurilan Judokat Ry. Kotikisojen järjestämisen opas Kotikisojen järjestämisen opas 2 Kilpailun järjestämisen perusteet... 3 Kilpailukutsut... 3 Ottelupaikan järjestäminen... 3 Yksi vai kaksi ottelualuetta?... 3 Toimitsijapöydät... 3 Punnitus... 4 ATK-ohjelma

Lisätiedot

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinnassa on neljän tyyppisiä dokumentteja: Tilaukset, laskut, lähetykset ja hyvityslaskut, Tilaus on ensimmäinen dokumentti, jonka joko ostaja on luonnut

Lisätiedot

Uuden työ- tai mittavälineen luominen tietokantaan

Uuden työ- tai mittavälineen luominen tietokantaan Sivu:1(12) Työ- ja mittaväline-tietokanta löytyy serveriltä APPL14.DE.ABB.COM/SRV/ABB Tarvitset read-oikeudet tietokannan tarkasteluun ja editor mainusers-oikeudet tietokannan muokkaukseen. Jos tarkoituksenasi

Lisätiedot

1.1 Kirjaudu omalla tunnuksellasi Kipaan kilpailulisenssin numerolla ja salasanallasi.

1.1 Kirjaudu omalla tunnuksellasi Kipaan kilpailulisenssin numerolla ja salasanallasi. (MAKSUJÄRJESTELMÄ) Suomen Ratsastajainliitto on ottamassa käyttöönsä maksujärjestelmän Kipaan. Kun ilmoittaudut kilpailuun, niin kaikki maksaminen tapahtuu verkkopankin kautta. Kilpailun loputtua saat

Lisätiedot

Kilpailuohjeet Kansallinen tarkkuussuunnistusviesti Turussa.

Kilpailuohjeet Kansallinen tarkkuussuunnistusviesti Turussa. Kilpailuohjeet Kansallinen tarkkuussuunnistusviesti 2.4.2018 Turussa. (Nämä ovat alustavat kilpailuohjeet, lopullinen versio on nähtävissä kilpailupaikalla) Säännöt Kilpailussa noudatetaan IOF:n tarkkuussuunnistussääntöjä

Lisätiedot

Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen!

Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen! Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen! Lataa Seuren Keikkanetti -mobiilisovellus puhelimeesi tai tablettiisi sovelluskaupastasi. Ilmainen sovellus toimii Android- ja ios-käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

Tuen tarpeen tunnistaminen

Tuen tarpeen tunnistaminen Tuen tarpeen tunnistaminen Matematiikan arviointi toinen luokka syksy Esitysohjeet opettajalle Arvioinnin yleisiä periaatteita Tutustu ennen tehtävien esittämistä ohjeisiin ja materiaaliin sekä tarkista,

Lisätiedot

KILPAILUOHJEET. Sunnuntai 8.4.2012 SM-erikoispitkä, Ritavalkean hiihtokeskus, ensimmäinen lähtö klo 10:00

KILPAILUOHJEET. Sunnuntai 8.4.2012 SM-erikoispitkä, Ritavalkean hiihtokeskus, ensimmäinen lähtö klo 10:00 KILPAILUOHJEET Ohjelma Perjantai 6.4.2012 sprintti, Pellon keskusurheilukenttä, ensimmäinen lähtö klo 15:00 Sunnuntai 8.4.2012 SM-erikoispitkä, Ritavalkean hiihtokeskus, ensimmäinen lähtö klo 10:00 Maanantai

Lisätiedot

Säännöt, ohjeet: Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita.

Säännöt, ohjeet: Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita. KILPAILUOHJEET Kukkosuunnistus 21.6.2018 Toimihenkilöt: Kilpailunjohtaja: Jarmo Kerttula 044 533 0370 Ratamestari: Jussi Elo Tulospalvelu: Pertti Anttila Tiedottaja: Mikko Laaksonen 044 085 4220 Kilpailun

Lisätiedot

Kansalliset Pohjantähti-rastit ja Pohjois-Pohjanmaan aluemestaruuskilpailut 11.5.2013 Oulussa

Kansalliset Pohjantähti-rastit ja Pohjois-Pohjanmaan aluemestaruuskilpailut 11.5.2013 Oulussa Kansalliset Pohjantähti-rastit ja Pohjois-Pohjanmaan aluemestaruuskilpailut 11.5.2013 Oulussa - henkilökohtainen sprinttikilpailu ja parisprinttiviesti Henkilökohtaisen kilpailun ja viestin yhteiset ohjeet

Lisätiedot

päivitetty 8/2014 AKROBATIAVOIMISTELU SM KILPAILUN SÄÄNNÖT

päivitetty 8/2014 AKROBATIAVOIMISTELU SM KILPAILUN SÄÄNNÖT AKROBATIAVOIMISTELU SM KILPAILUN SÄÄNNÖT 1. KILPAILU 1.1 Kilpailu järjestetään kahdessa luokassa: Parit ja Triot. Parien luokkaan voivat osallistua naisten parit, sekaparit sekä miesten parit. Trioihin

Lisätiedot

Send-It ilmoittautumisjärjestelmä (judotapahtumat Suomessa)

Send-It ilmoittautumisjärjestelmä (judotapahtumat Suomessa) Ilmoittautumis järjestelmän otsikko alue Jokaisella tapahtumalla on otsikko-osa joka on samanlainen joka puolella sovellusta. Tämä Judokilpailuissa käytetty otsikko-osa koostuu viidestä linkistä, joita

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä.

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Android Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Android-laitteeseesi, voit

Lisätiedot

Alustavat KILPAILUOHJEET

Alustavat KILPAILUOHJEET 33. Rastijahti Pöytyällä 17.10.2010 Alustavat KILPAILUOHJEET Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä sekä kilpailun järjestäjän tässä kilpailuohjeessa antamia ohjeita. Kilpailun toimihenkilöt Kilpailun

Lisätiedot

Lue koko tämä ohje huolellisesti!

Lue koko tämä ohje huolellisesti! KILPAILIJAOHJEET Lue koko tämä ohje huolellisesti! AIKATAULU 6.6.2009 klo 14.30 klo 15.00 klo 15.30 klo 16.01 klo 21.44 Kilpailutoimisto avataan, kilpailupapereiden tarkastus ja materiaalin jako alkaa

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA OE/OSSPEAKER V.10.3 7.3.2007 KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA OE/OSSPEAKER V.10.3 SISÄLLYSLUETTELO

KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA OE/OSSPEAKER V.10.3 7.3.2007 KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA OE/OSSPEAKER V.10.3 SISÄLLYSLUETTELO KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA OE/OSSPEAKER V.10.3 OESPEAKER VERSIO 10.3 OSSPEAKER VERSIO 10.3 TILA: 3.3.2007 SISÄLLYSLUETTELO Ohjelman asennus... 2 Radiorastien liittäminen... 2 Taustatietojen syöttö... 2 Verkon

Lisätiedot

KILPAILIJATIEDOTE. Kilpailun nimi V Shell Piippolaralli Päivämäärä Kilpailun järjestäjä Ralli Team Kainuu Ry / HAMU Ry

KILPAILIJATIEDOTE. Kilpailun nimi V Shell Piippolaralli Päivämäärä Kilpailun järjestäjä Ralli Team Kainuu Ry / HAMU Ry KILPAILIJATIEDOTE Kilpailun nimi V Shell Piippolaralli Päivämäärä 6. 1.2018 Kilpailun järjestäjä Ralli Team Kainuu Ry / HAMU Ry Paikkakunta Piippola 1. KILPAILUSTA YLEENSÄ 1.1 Nuotitus Nuotitus tapahtuu

Lisätiedot

Tilastointi- ja tulospalveluohjelma

Tilastointi- ja tulospalveluohjelma Tilastointi- ja tulospalveluohjelma Koulutus seuratoimitsijoille 11.10.2013 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 1 JOUKKUEENJOHTAJA JOUKKUEEN PERUSKOKOONPANO Kirjaudu joukkuetunnuksilla Palvelusivustolle

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE truck check In Itsepalvelukioski

KÄYTTÖOHJE truck check In Itsepalvelukioski KÄYTTÖOHJE truck check In Itsepalvelukioski SISÄLLYSLUETTELO 1 TRUCK CHECK IN KÄYTTÖOHJE... 3 1.1 ALOITUSRUUDUN TIEDOT... 3 1.2 KÄYTÖN ALOITTAMINEN... 4 1.3 KONTTI- TAI SEMIREKAN VALINTA... 4 2 ERI TEHTÄVÄTYYPPIEN

Lisätiedot

Koripallon Live Score

Koripallon Live Score Koripallon Live Score Tässä ohjeessa neuvotaan TorneoPal Live Scoren käyttäminen koripalloturnauksissa. Kirjautuminen Kirjaudu järjestelmään osoitteessa https://extranet.torneopal.fi Järjestelmä kysyy

Lisätiedot

Hiihtosuunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2015

Hiihtosuunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2015 Hiihtosuunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2015 Online-ranki Online-ranki on haettavissa jäljempänä mainittuina päivinä osoitteesta, jonka kilpailun tulospalveluvastaava saa pyydettäessä kilpailupäällikkö

Lisätiedot

SYDÄN-HÄMEEN RASTIT 2015. TULOSPALVELUN OHJEET v.2 1. LAITTEISTO 2. LAITTEISTON VALMISTELU 3. VALMISTELUT ENNEN TAPAHTUMAA

SYDÄN-HÄMEEN RASTIT 2015. TULOSPALVELUN OHJEET v.2 1. LAITTEISTO 2. LAITTEISTON VALMISTELU 3. VALMISTELUT ENNEN TAPAHTUMAA SYDÄN-HÄMEEN RASTIT 2015 TULOSPALVELUN OHJEET v.2 1. LAITTEISTO - Kannettava tietokone Panasonic CF-29, verkkolaturi, autolaturi ja langaton hiiri. (vara-akku) - Emit 250 -lukijaleimasin - MTR4-kortinlukija

Lisätiedot

EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi

EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi Tarkista onko asennettu Korkeakoulu voi itse päättää, asennetaanko heidän EXAM-järjestelmään kypsyysnäyte vai ei. Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen

Lisätiedot

Huom! Muista noutittaessa max ajonopeus on 80 km/h

Huom! Muista noutittaessa max ajonopeus on 80 km/h KILPAILIJATIEDOTE Kilpailun nimi Lieksa Ralli Päivämäärä 16.06.2018 Kilpailun järjestäjä Ralli Team Kainuu Ry / HAMU Ry Paikkakunta Lieksa 1. KILPAILUSTA YLEENSÄ 1.1 Kilpailun aikataulu pe 15.6.2016 (vain

Lisätiedot

Kokkolan Suunnistajien avoin kansallinen Kärppäjahti Öjassa 6.6.2015. (Emit) KILPAILUOHJEET. Timo Ronkainen (Kilpailupäivänä Pertti Salo)

Kokkolan Suunnistajien avoin kansallinen Kärppäjahti Öjassa 6.6.2015. (Emit) KILPAILUOHJEET. Timo Ronkainen (Kilpailupäivänä Pertti Salo) 1 Kokkolan Suunnistajien avoin kansallinen Kärppäjahti Öjassa 6.6.2015 Toimihenkilöt (Emit) KILPAILUOHJEET Kilpailun johtaja Timo Ronkainen (Kilpailupäivänä Pertti Salo) Pääratamestari Mikko Kukkola Lasten

Lisätiedot

Kenguru 2012 Junior sivu 1 / 8 (lukion 1. vuosi)

Kenguru 2012 Junior sivu 1 / 8 (lukion 1. vuosi) Kenguru 2012 Junior sivu 1 / 8 Nimi Ryhmä Pisteet: Kenguruloikan pituus: Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Väärästä vastauksesta

Lisätiedot

Suomen verotus selkeästi

Suomen verotus selkeästi Suomen verotus selkeästi Avainsanat Vero: pakollinen maksu, jonka valtio kerää yhteiskunnan palveluita varten Veroprosentti: osuus, jonka työnantaja ottaa palkasta ja välittää Verohallinnolle Verohallinto:

Lisätiedot

Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje on nähtävänä kilpailukeskuksessa.

Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje on nähtävänä kilpailukeskuksessa. Hämeen avoin AM-sprint 14.5.2013 KILPAILUOHJEET Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje on nähtävänä kilpailukeskuksessa. Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja näitä järjestäjän

Lisätiedot

Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje on nähtävänä kilpailukeskuksessa.

Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje on nähtävänä kilpailukeskuksessa. Tampere-suunnistuksen sprintti 28.6.2013 KILPAILUOHJEET Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje on nähtävänä kilpailukeskuksessa. Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja näitä

Lisätiedot

Säännöt, ohjeet: Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita.

Säännöt, ohjeet: Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita. KILPAILUOHJEET Kukkosuunnistus 20.6.2019 Toimihenkilöt: Kilpailunjohtaja: Arttu Hannula 050 532 3366 Ratamestari: Juha-Matti Suominen Tulospalvelu: Pertti Anttila Tiedottaja: Mikko Laaksonen 044 085 4220

Lisätiedot

Lehden ennakkotilaus Valtakunnallinen jakelupalvelu osoitteellinen lehti

Lehden ennakkotilaus Valtakunnallinen jakelupalvelu osoitteellinen lehti Lehden ennakkotilaus Valtakunnallinen jakelupalvelu osoitteellinen lehti Postittamisen työpöytä Käyttöohje Sisältö Valitse lehti jolle ennakkotilaus tehdään dia Tarkista lehden yhteyshenkilö ja aloita

Lisätiedot

Netti-Moppi oppimisympäristön oppilaan ohjekirja 0.1

Netti-Moppi oppimisympäristön oppilaan ohjekirja 0.1 Netti-Moppi oppimisympäristön oppilaan ohjekirja 0.1 1 Hakemisto 1 Johdanto...2 1.1 Kirjautuminen...2 1.2 Selaimet ja evästeet...2 1.3 Tehtävien suorittaminen...3 1.4 Tehtäviin vastaaminen...4 1.5 Tehtävien

Lisätiedot

Peltotie Nivala Kilpailutoimisto Tanja Mähönen

Peltotie Nivala Kilpailutoimisto Tanja Mähönen KILPAILIJATIEDOTE Kilpailun nimi Nivalan Kapinaralli Päivämäärä 13.10.2018 Kilpailun järjestäjä Kisa 2000 Ry / HAMU Ry Paikkakunta Nivala 1. KILPAILUSTA YLEENSÄ 1.1 Kilpailun aikataulu la 13.10.2018 klo

Lisätiedot

Scifest-loppuraportti Jani Hovi 234270 4.5.2014. 21 kortin temppu

Scifest-loppuraportti Jani Hovi 234270 4.5.2014. 21 kortin temppu Scifest-loppuraportti Jani Hovi 234270 4.5.2014 Toteutus 21 kortin temppu Temppuun tarvitaan nimensä mukaisesti 21 korttia. Kortit jaetaan kuvapuoli näkyvillä kolmeen pinoon, ensiksi kolme korttia rinnan

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun 1. Saat sähköpostiin ilmoituksen arvioinnista ja linkin arviointisivulle (sivu 1). 2. Työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

Suunnistusmestaruuskilpailujen SÄÄNNÖT. Lounais-Suomen Partiopiiri Kisajaosto

Suunnistusmestaruuskilpailujen SÄÄNNÖT. Lounais-Suomen Partiopiiri Kisajaosto Suunnistusmestaruuskilpailujen SÄÄNNÖT Lounais-Suomen Partiopiiri Kisajaosto 1. JOHDANTO 1.1. Nämä säännöt sisältävät kilpailumääräykset Lounais-Suomen partiopiirin suunnistusmestaruuskilpailujen järjestämiseksi.

Lisätiedot

Sivunumerot ja osanvaihdot

Sivunumerot ja osanvaihdot Sivunumerot ja osanvaihdot WORD 2010 Sivu 1 / 11 Sivunumerot ja osanvaihdot HUOM ohje on tehty toimimaan WORD 2010 -tekstinkäsittelyohjelmalla. Ohje saattaa toimia tai olla toimimatta myös uudemmille tai

Lisätiedot