Aromi-lehden lukijatutkimus Suomen Lehtiyhtymä Oy

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Aromi-lehden lukijatutkimus 2013. Suomen Lehtiyhtymä Oy"

Transkriptio

1 Aromi-lehden lukijatutkimus 2013 Suomen Lehtiyhtymä Oy

2 Aromi-lehden lukijatutkimus Taloustutkimus Oy Katja Mikkonen

3 SISÄLLYSLUETTELO Tutkimuksen toteutus Tutkimustulosten julkistaminen Keskeiset tulokset Vastaajien taustatiedot Aromi-lehden lukijatutkimus 2013 Lehden lukeminen ja säilyttäminen 15 Lukijaestimaatti 25 Tyytyväisyys ja hyödyllisyys 27 Lehteä koskevat väittämät 31 Lehden hyödyllisyys tietolähteenä ja siihen vaikuttavat tekijät 34 Reseptiikan määrä 36 Palveluhakemisto 38 Sähköisen version lukeminen 40 Lehden tietojen hyödyntäminen 42 Terveiset Aromi-lehden tekijöille Muut lukijoihin liittyvät taustakysymykset Ilmoitukset Aromi-lehdessä nro 5/

4 TUTKIMUKSEN TOTEUTUS Taloustutkimus on toteuttanut tämän tutkimuksen Suomen Lehtiyhtymän / Aromi-lehden toimeksiannosta. Tutkimuksen kohderyhmänä oli Aromi-lehden nimellään saavat henkilöt. Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää Aromi-lehden lukemista ja lukijoiden suhdetta lehteen. Tavoitteena oli kartoittaa lukutottumuksia, lehden hyödyllisyyttä, mielipiteitä lehden sisällöstä, kuvituksesta, ulkoasusta ja reseptiikasta sekä ilmoituksista. Lisäksi selvitettiin lehden sähköisen version lukemista sekä seinäkalenterin ja Kollegakortin käyttöä. Aromi-lehti toimitti Taloustutkimukselle koko Aromi-lehden tilaajarekisterin, josta Taloustutkimuksen IT-johtaja Jukka Puska teki edustavan 1401 henkilön otoksen seuraavasti: Rekisterin koko Toteutuneet yhteystietoja, kpl Otanta vastaajamäärät Maksulliset kestot Määräaikaiset Keittiömestarit Yhteensä Tilaajaryhmät Aromi-lehti 5/2013 ilmestyi Tutkimuksen tiedonkeruu toteutettiin kirjekyselynä lehden ilmestymisen jälkeen Tiedonkeruuaikaa pidennettiin, sillä alkuperäisessä tilaajarekisterissä Maksulliset kestot tilaajaryhmän tiedot olivat väärin. Tästä kohderyhmästä tehtiin uusi samankokoinen otanta ja postitus. Kenttätyön aikana mennessä palautui 362 lomaketta, jotka kaikki hyväksyttiin atkkäsittelyyn. Vastausprosentti on 15,2.

5 Tietojen käsittely: Atk-tulostus on tehty Taloustutkimuksen laitteistoilla ja ohjelmistoilla. Taloustutkimus käsittelee aina kaikkia tutkimuksiin liittyviä, sekä asiakkailta saatuja että tutkimuksen yhteydessä syntyneitä, tietoja ehdottoman luottamuksellisina. Kenttätyön validointi: Kenttätyön validoinnin tarkoituksena on varmistaa, että kenttätyöntekijöiden suorittama tiedonkeruu on suoritettu projektiohjeiden mukaisesti sisältäen tutkimuslomakkeiden ja yleisten vaatimusten seuraamisen. Taloustutkimuksessa on kirjattu tarkat menettelyohjeet validoinnin toteuttamisesta eri tiedonkeruumenetelmien kohdalla. Validointeja seurataan sekä projekti- että haastattelijakohtaisesti. Haastattelemalla tehdystä tiedonkeruusta 10 %:a uudelleen kontaktoidaan pääsääntöisesti puhelimitse ja/tai sähköisesti laadun varmistamiseksi. Haastatteluja voidaan tarkkailla myös kuuntelemalla 5 %:a haastatteluista vähintään 75 %:sesti. Muissa menetelmissä käytetään tietotallenteiden tarkastusta ja/tai valvontaa. SGS Fimko on myöntänyt Taloustutkimukselle sekä ISO 9001:2008 että ISO laatusertifikaatit, ja tämän projektin kaikki vaiheet on toteutettu näiden standardien sekä Suomen lakien mukaisesti. Taloustutkimus on sitoutunut noudattamaan ESOMARin ja Kansainvälisen Kauppakamarin yhdessä julkaisemia tutkimusalan kansainvälisiä perussääntöjä.

6 Tutkimustulosten julkistaminen (ad hoc -tutkimukset) Tilaajan toimeksiannosta toteutettujen tutkimusten (ad hoc -tutkimukset) tuloksia julkistettaessa on huomioitava seuraavat asiat: Tutkimuksen tilaaja voi julkistaa tilaamansa tutkimuksen tuloksia, kunhan julkaistut tulokset eivät ole harhaanjohtavia. Kun tutkimustuloksia julkaistaan, tulee selvästi erottaa tulokset ja niiden tulkinta. Vastuun tutkimustulosten julkaisemisen oikeellisuudesta ja asianmukaisuudesta kantaa yleensä tekijänoikeuden haltija. Julkistamisen yhteydessä on aina mainittava tutkimuksen nimi, toteutusaika ja tutkimuksen tekijä, Taloustutkimus Oy. Taloustutkimus Oy voi julkaista tutkimustulokset esimerkiksi alan konferensseissa, jos asiasta on sovittu tutkimusprojektin toimeksiantajan kanssa. Toivomme, että lähetätte suunnittelemanne julkaisun (lehtiartikkeli, verkossa julkaistava tiedote tms.) Taloustutkimus Oy:hyn tarkastettavaksi ennen sen julkaisemista. Lisäksi toivomme, että toimitatte meille tiedon siitä, missä ja milloin asia julkaistaan, jotta voimme vastata meille mahdollisesti tuleviin kysymyksiin.

7 KESKEISET TULOKSET 1(2) Tuorein Aromi-lehti muistetaan hyvin ja siihen on tutustuttu myös erittäin hyvin. Kahdeksan kymmenestä on lukenut sen ja lähes kaikki (97 %) ovat vähintään selailleet sitä. Aromi luetaan hyvin tarkkaan ja lukemistapa noudatteleekin erittäin sitoutuneen ammattilehden lukijakunnan lukemistapaa. Lehti myös säilytetään hyvin ja osa antaa sen muiden luettavaksi. Aromin lukemiseen käytetään aikaa keskimäärin 52 minuuttia. Lukuaika on selvästi korkeampi kuin ammattilehdillä keskimäärin (ka 39 min.). Lehteä lukee keskimäärin 2,9 henkilöä. Tulos on parempi kuin ammattilehdillä keskimäärin (ka 2,0). Keskimääräinen Aromi-lehden lukijanaoloaika on 7 vuotta (2009: 6 vuotta, 2011: 5,8 vuotta). Aromi-lehden lukijasuhde on edelleen hyvin tiivis, eikä se ole muuttunut edelliseen mittauskertaan verrattuna. Neljä viidestä (79 %) on lukenut kaikki neljä viimeksi ilmestynyttä lehteä ja 14 % lähes kaikki numerot. Lehden lukijapeitto on 94 %, eli yhdellä ilmoituksella lehden missä tahansa numerossa tavoitetaan yli yhdeksän kymmenestä lukijasta. Tilaajaryhmittäin tarkasteltuna lehti tavoittaa keittiömestareista lähes kaikki. Aivan kuten aiemminkin myös nyt lukijat ovat hyvin tyytyväisiä Aromi-lehden ulkoasuun, kuvitukseen ja sisältöön. Lehteä pidetään edelleen myös hyödyllisenä tietolähteenä. Hyvin harva pitää sitä hyödyttömänä. Aikaisempaan tapaan Aromiin suhtaudutaan edelleen erittäin positiivisesti kaikkien lehdestä esitettyjen väittämien perusteella. Aromissa on kiinnostavia, omaa ammattia käsitteleviä juttuja, sen sisältö on ajankohtaista ja se seuraa hyvin alan kehitystä. Lehden artikkelit ovat myös mielenkiintoisia ja sisältö monipuolista.

8 KESKEISET TULOKSET 2(2) Kartoittamalla kuinka hyödyllisenä pitää Aromia omalta kannaltaan ja laskemalla eri väittämien välinen riippuvuussuhde korrelaatiokertoimella, selvitettiin asioita, joiden vuoksi lehteä pidetään hyödyllisenä. Aromin tulee ennen kaikkea seurata alan kehitystä. Lisäksi sen artikkelien tulee olla mielenkiintoisia ja sisällön monipuolista. Reseptiikkaa Aromissa on opivasti. Osan (22%) mielestä sitä on liian vähän. Etenkin määräaikaiset tilaajat haluaisivat lehteen lisää reseptiikkaa. Aromin Palveluhakemistoon on tutustuttu melko hyvin. Lähes kaksi kolmesta (62 %) on tutustunut siihen ja yli kaksi viidestä (43 %) käyttää sitä oman työnsä apuvälineenä. Hyvin moni (47 %) tietää, että Aromia voi painetun lehden lisäksi lukea veloituksetta sähköisenä versiona. Enemmistöllä (71 %) ei kuitenkaan vielä ole käytössään sähköistä lukulaitetta, esimerkiksi ipadia. Melko monella (28 %) se kuitenkin jo on. Heistä hyvin harva on kuitenkin käynyt rekisteröitymässä Lehtiluukussa. Kukaan heistä ei myöskään ole lukenut Aromin näköislehteä Lehtiluukussa. Valtaosa (73 %) ei vielä tiedä, että Lehtiluukussa olisi Aromin tilaajien käytössä veloituksetta sähköinen arkisto. Niistä, jotka tietävät, suurin osa ei ole käyttänyt sähköistä arkistoa. Aromi tarjoaa lukijoilleen hyödyllistä tietoa, sillä lehden tietoja hyödynnetään hyvin omassa työssä. Lehden tietoja hyödyntää työssään keskimääräistä useammin henkilöstöravintoloissa tai työpaikkaruokaloissa ja hotelli-, ravintola-, matkailualan oppilaitoksissa työskentelevät sekä keittiömestarit. Tietoja hyödynnetään hyvin monipuolisesti ja valtaosin samalla tavalla kuin aiemminkin. Hyvin moni pitää itseään ajan tasalla lehden avulla ja hakee siitä ideoita ateriasuunnitteluun, esillepanoon, ruokalistoihin ja opetustyöhön. Moni myös hyödyntää ilmoituksista saatua tietoa tavarahankinnoissa ja uutuustuotteiden kokeilussa.

9 VASTAAJIEN TAUSTATIEDOT Lehden lukijoista selvitettiin seuraavat taustatiedot: Sukupuoli Ikäryhmä Ryhmä, johon vastaaja kuuluu työpaikalla (esimies, työntekijä ) Työtehtävä/keskeisin tehtäväalue Toimipaikan. ylläpitäjä/omistaja (yksityinen, valtio, kunta/kuntaliitto, järjestö/säätiö ) sijainti tyyppi henkilöstömäärä tarjotut päivittäiset annosmäärät vuosittaiset elintarvike ja sk-ostot Rooli yrityksen hankintapäätöksissä

10 67 %

11

12 Keskiarvo: 40 henkilöä Keskiarvo: 343 annosta Keskiarvo: euroa/vuosi

13 79 %

14 Rooli yrityksen hankintapäätöksissä Kaikki vastaajat, n=362

15 Lehden lukeminen ja säilyttäminen Aivan aluksi kaikilta kysyttiin: Aromi-lehden numero 5/2013 ilmestyi juuri. Muistatteko, tuliko Teille Aromi-lehti äskettäin? Jos muistaa: Missä määrin luitte tai tutustuitte Aromi-lehteen nto 5/2013 silloin kun lehti tuli? Kaikilta kysyttiin: Kuinka kauan aikaa yleensä käytätte tai arvioitte käyttävänne Aromi-lehden lukemiseen, kun kaikki lukukerrat lasketaan yhteen? Kuinka moni henkilö kaiken kaikkiaan, Te mukaan lukien, yleensä lukee tai luki saamaanne Aromi-lehteä? Kuinka kauan olette ollut Aromi-lehden lukija? Miten pitkään yleensä säilytätte Aromi-lehteä? Aromi-lehti muistetaan hyvin ja siihen on myös tutustuttu erittäin hyvin. Kahdeksan kymmenestä on lukenut sen ja lähes kaikki (97 %) ovat vähintään selailleet sitä. Aromin lukemiseen käytetään aikaa keskimäärin 52 minuuttia. Lukuaika on selvästi korkeampi kuin ammattilehdillä keskimäärin (ka 39 min.). Lehteä lukee keskimäärin 2,9 henkilöä. Tulos on parempi kuin asiakas- ja ammattilehdillä keskimäärin (ka 2,1 ja ka 2,0). Keskimääräinen Aromi-lehden lukijanaoloaika on 7 vuotta (2009: 6 vuotta, 2011: 5,8 vuotta). Lehti säilytetään hyvin. Suurin osa säilyttää Aromin kaikki numerot tai mielenkiintoisimmat niistä. Osa antaa lehden muiden luettavaksi.

16

17 Taloustutkimuksen tietopankin vertailuluku (ammattilehdet): luki lehteä ka 76 % luki n. puolet lehdestä ka 39 % luki tai selaili lehteä ka. 94 %

18 Taloustutkimuksen tietopankin vertailuluku: Ammattilehdet ka. 39 minuuttia Asiakaslehdet ka. 25 minuuttia Vertailutieto lehtiryhmittäin: * Asiakaslehdet 32 min. * Ammattilehdet 40 min. * Ruoka- ja juomalehdet 44 min (lähde: KMT Kuluttaja, kevät 2012) *Pieni vastaajamäärä, tulos suuntaa-antava

19 Taloustutkimuksen tietopankin vertailuluku: Ammattilehdet ka. 39 minuuttia Asiakaslehdet ka. 25 minuuttia Vertailutieto lehtiryhmittäin: * Asiakaslehdet 32 min. * Ammattilehdet 40 min. * Ruoka- ja juomalehdet 44 min (lähde: KMT Kuluttaja, kevät 2012)

20 Taloustutkimuksen topankin vertailuluku: * ammattilehdet ka 2,0 lukijaa * asiakaslehdet ka 2,1 lukijaa *Pieni vastaajamäärä, tulos suuntaa-antava

21 Taloustutkimuksen topankin vertailuluku: * ammattilehdet ka 2,0 lukijaa * asiakaslehdet ka 2,1 lukijaa

22 Keskiarvo: 7 vuotta Taustaryhmittäin (kohderyhmä): Maksulliset kestot: 7 vuotta Määräaikaiset: 4 vuotta Keittiömestarit: 10 vuotta

23 67 % säilyttää jollain tasolla

24

25 Lukijaestimaatti Kaikilta kysyttiin: Kuinka monta lehden neljästä (4) viimeksi ilmestyneestä numerosta olette lukenut tai selannut? Aromi-lehden lukijasuhde on edelleen hyvin tiivis, eikä se ole muuttunut edelliseen mittauskertaan verrattuna. Neljä viidestä (79 %) on lukenut kaikki neljä viimeksi ilmestynyttä lehteä ja 14 % lähes kaikki numerot. Lehden lukijapeitto on 94 %, eli yhdellä ilmoituksella lehden missä tahansa numerossa tavoitetaan yli yhdeksän kymmenestä lukijasta. Tilaajaryhmittäin tarkasteltuna lehti tavoittaa keittiömestareista lähes kaikki.

26 Lukijapeitto (estimaatti): 94% 2009: 93% 2011: 94% Taustaryhmittäin (kohderyhmä): Maksulliset kestot: 93% Määräaikaiset: 96% Keittiömestarit: 98%

27 Tyytyväisyys ja hyödyllisyys Kaikilta kysyttiin: Miten tyytyväinen olette Aromi-lehden sisältöön, ulkoasuun ja kuvitukseen? Erittäin tyytyväinen Melko tyytyväinen Ei tyytyväinen eikä tyytymätön Melko tyytymätön Erittäin tyytymätön Miten hyödyllisenä tietolähteenä pidätte Aromi-lehteä itsenne kannalta? Erittäin hyödyllisenä Melko hyödyllisenä En hyödyttömänä enkä hyödyllisenä Melko hyödyttömänä Täysin hyödyttömänä Aiempaan tapaan lukijat ovat hyvin tyytyväisiä Aromi-lehden ulkoasuun, kuvitukseen ja sisältöön. Ulkoasuun ja kuvitukseen ollaan tyytyväisempiä kuin sisältöön. Aromin asema hyödyllisenä tietolähteenä ei ole vuosien saatossa muuttunut. Lukijat kokevat omalta kannaltaan sen hyvin hyödylliseksi. Hyvin harva pitää sitä hyödyttömänä.

28

29

30

31 Lehteä koskevat väittämät Kaikki vastaajia pyydettiin ottamaan kantaa seuraaviin Aromi-lehteä koskeviin väittämiin 5portaisella asteikolla täysin samaa mieltä täysin eri mieltä. Lehdessä on kiinnostavia, omaa ammattia käsitteleviä juttuja Hyödynnän lehdestä saamiani ideoita työssä Lehden artikkelit ovat mielenkiintoisia Lehden sisältö on ajankohtainen Lehti on sisällöltään monipuolinen Lehdessä käsitellään sellaisia asioita, joita ei voi lukea muualta Lehti seuraa hyvin alan kehitystä Lehdessä olevista ilmoituksista saa hyödyllistä tietoa Lehdessä olevat ilmoitukset esittelevät sellaisia tuotteita tai palveluja, joista olen kiinnostunut Aromi-lehteen suhtaudutaan erittäin positiivisesti kaikkien lehdestä esitettyjen väittämien perusteella. Lukijoiden mielestä Aromissa on kiinnostavia, omaa ammattia käsitteleviä juttuja, sen sisältö on ajankohtaista ja se seuraa hyvin alan kehitystä. Lisäksi lehden artikkelit ovat mielenkiintoisia ja sisältö monipuolista. Tilaajaryhmittäin tarkasteltuna suhtautumisessa lehteä koskeviin väittämiin ei juurikaan ole. Maksulliset kestot ja keittiömestarit suhtautuvat hieman positiivisemmin lehdessä oleviin ilmoituksiin.

32

33 Asteikko (5-1), jossa 1=täysin eri mieltä 5=täysin samaa mieltä)

34 Lehden hyödyllisyys tietolähteenä ja siihen vaikuttavat tekijät Aromi-lehden hyödyllisyyteen tietolähteenä vaikuttavia asioita selvitettiin kartoittamalla Miten hyödyllisenä tietolähteenä pidätte Aromi-lehteä itsenne kannalta ja eri väittämien välistä riippuvuussuhdetta (laskettiin korrelaatiokertoimet). Jotta Aromia pidettäisiin tulevaisuudessakin hyödyllisenä tietolähteenä, sen tulee ennen kaikkea jatkossakin seurata hyvin alan kehitystä. Lisäksi sen artikkelien tulee olla mielenkiintoisia ja sisällön monipuolista. Mitä enemmän korrelaatiokerroin poikkeaa nollasta, sitä voimakkaampaa muuttujien välinen riippuvuus on. Kaikki yhdeksän (9) väittämää vaikuttavat merkitsevästi lehden hyödylliseksi kokemiseen (korrelaatiokerroin > 0,1), kolme yllä mainittua väittämää kaikkein eniten.

35 Aromi-lehden hyödyllisyys tietolähteenä ja siihen vaikuttavat tekijät Lehti seuraa hyvin alan kehitystä 0,515 Lehden artikkelit ovat mielenkiintoisia 0,508 Lehti on sisällöltään monipuolinen 0,504 Hyödynnän lehdestä saamiani ideoita työssä 0,485 Lehden sisältö on ajankohtainen 0,473 Lehdessä olevat ilmoitukset esittelevät sellaisia tuotteita tai 0,443 palveluja, joista olen kiinnostunut Lehdessä on kiinnostavia, omaa ammattia käsitteleviä juttuja 0,403 Lehdessä käsitellään sellaisia asioita, joita ei voi lukea muualta 0,384 Lehdessä olevista ilmoituksista saa hyödyllistä tietoa 0,38 Aromi-lehden hyödyllisyys

36 Reseptiikan määrä Kaikilta kysyttiin: Millaisena koette Aromi-lehdessä olevan reseptiikan määrän? Reseptiikkaa on liian vähän Reseptiikkaa on sopivasti Reseptiikkaa on liian paljon Jos liian vähän: Millaista reseptiikkaa toivotte lisää? (avoin) Useimmiten toivotaan fine dining tyyppisiä, suurkeittiöön tai isompaan keittiöön soveltuvaa, leivontaan ja jälkiruokiin liittyvää, henkilöstö- ja lounasruokalaan sopivaa sekä allergisille ja erityisruokavalioille sopivaa. Valtaosan mielestä Aromissa on reseptiikkaa sopivasti. Osan (22%) mielestä sitä on liian vähän. Etenkin määräaikaiset tilaajat haluaisivat lehteen lisää reseptiikkaa.

37

38 Palveluhakemisto Kaikilta kysyttiin: Jokaisessa Aromi-lehdessä on yhtenä osana lehden lopussa Palveluhakemisto-osio. Oletteko tutustunut palveluhakemisto-osioon? Kyllä Ei Jos kyllä: Käytättekö Palveluhakemistoa oman työnne apuvälineenä? Kyllä Ei Aromin Palveluhakemisto tunnetaan melko hyvin. Lähes kaksi kolmesta (62 %) on tutustunut siihen ja yli kaksi viidestä (43 %) käyttää sitä oman työnsä apuvälineenä.

39 Onko tutustunut Palveluhakemisto-osioon? Käyttääkö Palveluhakemistoa oman työnsä apuvälineenä? Tutustunut hakemistoon, (n=224)

40 Sähköisen version lukeminen Kaikilta kysyttiin: Onko käytössänne sähköinen lukulaite ipad tai muu vastaava? Tiedättekö, että painetun lehden lisäksi Aromi-lehteä voi lukea myös sähköisenä versiona? Paperilehden tilaajat täysin veloituksetta. Jos kyllä: Aromin näköislehti on ladattavissa Lehtiluukku-sivustolta. Oletko käynyt rekisteröitymässä Lehtiluukussa? Kyllä En Kyllä En En tiedä tai tunne Lehtiluukkua Jos kyllä: Oletko joskus lukenut Aromin näköislehteä Lehtiluukussa? Tiedättekö, että Lehtiluukussa on Aromi-lehden tilaajien käytössä veloituksetta sähköinen arkisto, joka sisältää vuodelta 2012 asti Aromi-lehdet? Jos kyllä: Käytättekö Lehtikuukussa olevaa sähköistä Aromi-lehden arkistoa? Suurimmalla osalla (71 %) ei vielä ole käytössään sähköistä lukulaitetta, esimerkiksi ipadia. Melko monella (28 %) se kuitenkin jo on. Moni (47 %) myös tietää, että Aromia voi painetun lehden lisäksi lukea veloituksetta sähköisenä versiona. Heistä hyvin harva on kuitenkin käynyt rekisteröitymässä Lehtiluukussa. Kukaan heistä ei myöskään ole lukenut Aromin näköislehteä Lehtiluukussa. Valtaosa (73 %) ei vielä tiedä, että Lehtiluukussa olisi Aromin tilaajien käytössä veloituksetta sähköinen arkisto. Niistä, jotka tietävät, suurin osa ei ole käyttänyt sähköistä arkistoa.

41 Onko käytössä sähköinen lukulaite ipad tai muu vastaava? Tietääkö, että painetun lehden lisäksi Aromi-lehteä voi lukea myös sähköisenä versiona? Jos kyllä (n=169): Onko käynyt rekisteröitymässä Lehtiluukussa? Jos kyllä (n=9*): Onko joskus lukenut Aromin näköislehteä Lehtiluukussa? Tietääkö, että Lehtiluukussa on Aromilehden tilaajien käytössä veloituksetta sähköinen arkisto, joka sisältää vuodelta 2012 asti Aromi-lehdet? Jos kyllä (n=33): Käyttääkö Lehtiluukussa olevaa sähköistä Aromi-lehden arkistoa? *Liian pieni vastaajamäärä, tuloksia ei esitetä

42 Aromi-lehden tietojen hyödyntäminen Kaikilta kysyttiin: Hyödynnättekö Aromi-lehden tietoja työssänne? Kyllä En Jos kyllä: Mihin hyödynnätte tietoja työssänne? (Avoin kysymys) Aiempaan tapaan Aromi tarjoaa lukijoilleen hyödyllistä tietoa, sillä lehden tietoja hyödynnetään hyvin omassa työssä. Aromin tietoja hyödyntää työssään keskimääräistä useammin henkilöstöravintoloissa tai työpaikkaruokaloissa ja hotelli-, ravintola-, matkailualan oppilaitoksissa työskentelevät sekä keittiömestarit. Lehden tietoja hyödynnetään hyvin monipuolisesti ja valtaosin samalla tavalla kuin aiemminkin. Hyvin moni pitää itseään ajan tasalla lehden avulla ja hakee siitä ideoita ateriasuunnitteluun, esillepanoon, ruokalistoihin ja opetustyöhön. Moni myös hyödyntää ilmoituksista saatua tietoa tavarahankinnoissa ja uutuustuotteiden kokeilussa.

43

44 Terveiset lehden tekijöille Mitä aiheita toivoisitte Aromi-lehdessä käsiteltävän tai mitä muuta terveisiä Teillä on Aromi-lehden tekijöille? Terveisiä tuli erittäin runsaasti. Hyvin moni kiittää nykyistä lehteä ja pitää sen sisällöstä. Osan mielestä lehdessä on liikaa ravintolapuolesta ja lisää juttuja toivottiinkin suurkeittiöpuolelta. Mainokset jakavat mielipiteitä, osa pitää niitä hyödyllisinä, osan mielestä niitä on liikaa. Toivotuimmat aiheet ovat hyvin paljon samoja kuin aikaisempinakin vuonna: Ajankohtaisia asioita (esim. tuote- ja laiteuutuudet, uudet tuulet ulkomailta, trendi raaka-aineet) Ravintoloiden ja suurkeittiöiden esittelyjä, toimintaa ja uutisia Henkilöhaastatteluja ja -esittelyjä Juttuja muualtakin kuin Suomesta tai Helsingistä

45 Muut Aromi-lehden lukijoihin liittyvät taustakysymykset Mitä eri horeca-alan lehtiä lukee säännöllisesti? Mikä horeca-alan lehdistä on tärkein? Mistä tietolähteistä hakee ammatillista tietoa? Onko ottanut seinäkalenterin käyttöön? Onko käyttänyt Aromin Kollegakortin tarjoamia etuja ja palveluja? Oletteko vieraillut Aromi-lehden kotisivuilla (aromilehti.fi) viimeisen 6 kk aikana? Mitä sosiaalisen median yhteisöjä käyttää tai seuraa? Kuuluuko Aromi-lehden faniryhmään? Elintarvikevalvonta. Onko omakohtaista kokemusta valvontakäynnistä?

46 Mitä lehtiä lukee säännöllisesti Kaikki vastaajat, n=362

47

48 *Ilmestyy joulukuun numeron mukana

49

50

51 Käyttää/seuraa jotain yhteisöä NETTO: 74 % Ei käytä/seuraa NETTO: 20 %

52

53

54

55 Onko omakohtaisia kokemuksia valvontakäynnistä? Jos kyllä (n=176): Kuvaa parhaiten viranomaisten toimintaa valvontakäynnillä.. Keskiarvo: 3,78

56 Ilmoitukset lehdessä Aromi-lehdestä 5/2013 tutkittiin yhteensä 24 ilmoitusta. Lehteen tutustuneita pyydettiin vastaamaan seuraaviin kysymyksiin: Miten tarkkaan luitte kunkin ilmoituksen? Luin ilmoituksen tekstin/ Luin lähinnä vain otsikot, kuva- ja esittelytekstit / Silmäilin, katsoin kuvat /En lukenut enkä katsonut Ilmoituksen vahvuudet (+) ja heikkoudet (-) Herättää mielenkiinnon tuotetta tai palvelua kohtaan / On vakuuttava / Puhuttelee minua / Tarjoaa hyödyllistä tietoa Millä tavoin ilmoitus vaikutti tutustumishaluunne tuotetta tai palvelua kohtaan? Aion kokeilla tai tutustua / Olen tutustunut tai kokeillut / Käytän tuotetta tai palvelua Minkä arvosanan annatte yrityksen edustajalle? 5=erittäin hyvä, 4=melko hyvä, 3=ei hyvä eikä huono, 2=melko huono, 1=erittäin huono. Kaikkien tutkittujen ilmoitusten kokonaishuomioarvo on 64 ja lukuarvo 32. Seuraavilla ilmoituksilla on parhaat kokonaishuomio- ja lukuarvot: Huomioarvo Lukuarvo Fazer / alku kaurapalat 80 % 40 % Rollfoods / mansikkaleivos/suklaakakku 79 % Myllyn Paras / herkulliset makeat kakku-uut. Laihian Mallas / saaristolaisleipäuutuus 74 % Mondo Fresco / kevään juhlaherkut vadelmap. Arla / laktoositon turkkilainen jogurtti 72 % Valio / laktoositon maitorahka 72 % Duni / astiat juhlatilaisuuksiin 72 % 43 % 74 % 47 % 42 % 72 % 41 % 41 % 36 % 45 %

57 Taustatietoa huomioarvoista Eri kategorioiden huomioarvot AUTOT 526 mainosta SISUSTAMINEN 270 mainosta PUKEUTUMINEN 508 mainosta KOSMETIIKKA 963 mainosta MATKAILU 339 mainosta RAKENTAMINEN 509 mainosta ELINTARVIKKEET 1304 mainosta TERVEYS JA LÄÄKKEET 794 mainosta PANKIT 265 mainosta 64% 60% 60% Kaikkien ilmoitusten keskihuomioarvo on 53 % 55% 52% 52% Aromi-lehden kaikkien ilmoitusten keskihuomioarvo on 64 % 51% 46% 43% lähde: Aikakauslehtikustantajien tietopankit, 2012

58

59

60

61

62

63

64

65

66

67

68

69

70

71

72

73

74

75

76

77

78

79

80

81

82 Kiitos. Kerromme mielellämme lisää. Katja Mikkonen puh. (09)

Aromi- lehti. Lukijatutkimus 2017

Aromi- lehti. Lukijatutkimus 2017 Aromi- lehti Lukijatutkimus 2017 Taustatietoja tutkimuksesta Tutkimuksen tavoitteet ja kohderyhmä Tutkimuksen tavoitteena on selvittää Aromi- lehden lukemista ja lukijoiden suhdetta lehteen sekä kerätä

Lisätiedot

Aromi- leh* Lukijatutkimus 2015

Aromi- leh* Lukijatutkimus 2015 Aromi- leh* Lukijatutkimus 2015 Taustatietoja tutkimuksesta Tutkimuksen tavoi4eet ja kohderyhmä Tutkimuksen tavoi4eena on selvi4ää Aromi- lehden lukemista ja lukijoiden suhde4a lehteen sekä kerätä

Lisätiedot

ASIAKASKYSELY ENVERA. Taloustutkimus Oy Pauliina Aho 20.11.2015

ASIAKASKYSELY ENVERA. Taloustutkimus Oy Pauliina Aho 20.11.2015 ASIAKASKYSELY ENVERA Taloustutkimus Oy Pauliina Aho 20.11.2015 Tutkimuksen toteutus Tutkimuksen toteuttaja, kohderyhmä, tavoite ja sisältö Taloustutkimus toteutti tämän tutkimuksen Envera Oy:n toimeksiannosta.

Lisätiedot

Aromi-lehti Lukijatutkimus 2019

Aromi-lehti Lukijatutkimus 2019 Aromi-lehti Lukijatutkimus 2019 Taustatietoja tutkimuksesta Tutkimuksen tavoitteet ja kohderyhmä Tutkimuksen tavoitteena on selvittää Aromi-lehden lukemista ja lukijoiden suhdetta lehteen sekä kerätä tietoa

Lisätiedot

Suomalaisten näkemyksiä matkailusta

Suomalaisten näkemyksiä matkailusta Matkailun ja elämystuotannon OSKE Taloustutkimus Oy / Christel Nummela.11.2013 T-10244///CN.11.2013 2 Johdanto Taloustutkimus Oy on toteuttanut tämän tutkimuksen Matkailun ja elämystuotannon OSKEn toimeksiannosta.

Lisätiedot

Vaikuttajaviestintä 2014. ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry

Vaikuttajaviestintä 2014. ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry Vaikuttajaviestintä 2014 ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry Vaikuttajaviestintä 2014 Taloustutkimus Oy Katja Mikkonen 5.5.2014 SISÄLLYSLUETTELO 3 5.5.2014 T-12617 ProCom - Vaikuttajaviestintä 2014 /

Lisätiedot

Lämpölux. Asiakastyytyväisyystutkimus. Kevät 2013

Lämpölux. Asiakastyytyväisyystutkimus. Kevät 2013 Lämpölux Asiakastyytyväisyystutkimus Kevät 2013 Lämpölux Asiakastyytyväisyys kevät 2013 11.3.2013 Juha Lemmetyinen SISÄLTÖ 3 TIIVISTELMÄ 4 JOHDANTO 5 TUTKIMUKSEN TOTEUTUS 8 VASTAAJAJOUKON RAKENNE 9 KOKONAISTYYTYVÄISYYS

Lisätiedot

MAATILAN PELLERVON LUKIJATUTKIMUS 2015

MAATILAN PELLERVON LUKIJATUTKIMUS 2015 MAATILAN PELLERVON LUKIJATUTKIMUS Taustaa tutkimuksen toteutuksesta Tutkimuksen tavoitteet ja kohderyhmä Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää lehden tilaajalukijoiden mielipiteitä lehdestä sekä lehdessä

Lisätiedot

Sähkömaailma-lehden lukijatutkimus Toukokuu 2013 Tutkimuspäällikkö Juho Rahkonen

Sähkömaailma-lehden lukijatutkimus Toukokuu 2013 Tutkimuspäällikkö Juho Rahkonen STUL Ry. Sähkömaailma-lehden lukijatutkimus Toukokuu 2013 Tutkimuspäällikkö Juho Rahkonen Tutkimuksen toteutus Tämän tutkimuksen on tehnyt STUL Ry:n toimeksiannosta Taloustutkimus Oy. Aineisto kerättiin

Lisätiedot

POHJOLAN ENERGIA. Asiakastyytyväisyystutkimus 2017

POHJOLAN ENERGIA. Asiakastyytyväisyystutkimus 2017 POHJOLAN ENERGIA Asiakastyytyväisyystutkimus 2017 TIIVISTELMÄ JA TUTKIJAN YHTEENVETO Tiivistelmä Tämän Pohjolan Energian asiakastyytyväisyystutkimuksen on toteuttanut Taloustutkimus Oy Pohjolan Energian

Lisätiedot

Lämpölux. Asiakastyytyväisyystutkimus. Syksy 2013

Lämpölux. Asiakastyytyväisyystutkimus. Syksy 2013 Lämpölux Asiakastyytyväisyystutkimus Syksy 2013 Lämpölux Asiakastyytyväisyys syksy 2013 18.10.2013 Juha Lemmetyinen SISÄLTÖ 3 TIIVISTELMÄ 4 JOHDANTO 5 TUTKIMUKSEN TOTEUTUS 8 VASTAAJAJOUKON RAKENNE 9 KOKONAISTYYTYVÄISYYS

Lisätiedot

Pyöräliitto ry ja Pyöräilykuntien verkosto ry PYÖRÄILY. Telebus vkot 15 ja 16/ 2018 Taloustutkimus Oy Anne Kosonen

Pyöräliitto ry ja Pyöräilykuntien verkosto ry PYÖRÄILY. Telebus vkot 15 ja 16/ 2018 Taloustutkimus Oy Anne Kosonen Pyöräliitto ry ja Pyöräilykuntien verkosto ry PYÖRÄILY Telebus vkot 1 ja 16/ 2018 Taloustutkimus Oy Anne Kosonen TUTKIMUKSEN TOTEUTUS 1/2 Taloustutkimus Oy on toteuttanut tämän tutkimuksen Pyöräliitto

Lisätiedot

Suomen Kiinteistölehti Lukijatutkimus 10/2014

Suomen Kiinteistölehti Lukijatutkimus 10/2014 Suomen Kiinteistölehti Lukijatutkimus 0/204 TNS 204 Tämän tutkimuksen tulokset on tarkoitettu vain tilaajan omaan käyttöön. Niitä ei saa lainata, luovuttaa, jälleenmyydä tai julkaista ilman tutkimusyrityksen

Lisätiedot

Kurikka-lehti Lukijatutkimus 2006

Kurikka-lehti Lukijatutkimus 2006 Kurikka-lehti Lukijatutkimus 2006 Tutkimuksen toteutus Tutkimuksen tavoitteena on selvittää Kurikka-lehden lukemiseen liittyviä asioita ja asemaa paikallisena tietolähteenä. Haastattelut tehtiin puhelimitse

Lisätiedot

LÄHITAPIOLA ARJEN KATSAUS

LÄHITAPIOLA ARJEN KATSAUS LÄHITAPIOLA ARJEN KATSAUS Internet-paneeli syksy 014..014 Taloustutkimus Oy Paula Lehto ..014 0674 Arjen katsaus syksy 014 / PL Sisällysluettelo Tutkimuksen toteutus Vastaajajoukon rakenne Päätulokset

Lisätiedot

Neuvontajärjestöt. Suomi Tänään Helmi-maaliskuu 2012

Neuvontajärjestöt. Suomi Tänään Helmi-maaliskuu 2012 Neuvontajärjestöt Suomi Tänään Helmi-maaliskuu 2012 1 Neuvontajärjestöt 2012 Sisältö sivu Tutkimuksen sisältö ja toteutus 3 Aineiston rakenne 4 Tiivistelmä tuloksista 5-6 Tulokset graafisena esityksenä

Lisätiedot

Arkkitehtiuutiset - lukijatutkimus Suomen Arkkitehtiliitto SAFA

Arkkitehtiuutiset - lukijatutkimus Suomen Arkkitehtiliitto SAFA Arkkitehtiuutiset - lukijatutkimus 2015 Suomen Arkkitehtiliitto SAFA Tutkimuksen toteutus Arkkitehtiuutiset lukijatutkimus 2015 Tiedonkeruun ajankohta: 29.9-16.10.2015 Kohderyhmä & vastaajarekisteri: Arkkitehtiuutiset

Lisätiedot

YLE Teksti-tv -tutkimus Kohderyhmä: Huonokuuloiset ja kuurot Kirjekysely, huhtikuu 2013

YLE Teksti-tv -tutkimus Kohderyhmä: Huonokuuloiset ja kuurot Kirjekysely, huhtikuu 2013 YLE Teksti-tv -tutkimus Kohderyhmä: Huonokuuloiset ja kuurot Kirjekysely, huhtikuu 2013 15.5.2013 KN T-10556, KN 14.5.2013 2 Sisällysluettelo Keskeiset tulokset 3 Tutkimuksen tekninen toteutus 4 Huonokuuloisten

Lisätiedot

Lukijatutkimus 2017 KOTITALON LUKIJAT

Lukijatutkimus 2017 KOTITALON LUKIJAT Lukijatutkimus 2017 KOTITALON LUKIJAT Toteutus Tiedonkeruu 15.12.2017 9.1.2017 Vastaajia 405 (2015: 196) Uutiskirjerekisteri + tilaajarekisteri Suosittelu Kotitalo-lehden jokaisessa numerossa on paljon

Lisätiedot

Suomen Lastenhoitoalan Liiton jäsenlehden lukijatutkimus. Sofia Aiello, Ellinoora Brotkin, Pete Maltamo, Jenni Rantala, Susanna Rathore & Riina Salo

Suomen Lastenhoitoalan Liiton jäsenlehden lukijatutkimus. Sofia Aiello, Ellinoora Brotkin, Pete Maltamo, Jenni Rantala, Susanna Rathore & Riina Salo Suomen Lastenhoitoalan Liiton jäsenlehden lukijatutkimus Sofia Aiello, Ellinoora Brotkin, Pete Maltamo, Jenni Rantala, Susanna Rathore & Riina Salo Esityksen sisältö Taustatiedot Tavoite Tutkimuksen toteutus

Lisätiedot

MUUTTOHALUKKUUS JA KUNTIEN VETOVOIMA

MUUTTOHALUKKUUS JA KUNTIEN VETOVOIMA Turku Tänään 2018 MUUTTOHALUKKUUS JA KUNTIEN VETOVOIMA Tutkimusraportti 12.12.2018 Hanna-Leena Heinosaari Tutkimuksen toteutus Kohderyhmä/vastaajajoukko Turun, Raision, Naantalin, Kaarinan ja Liedon 15-79-vuotias

Lisätiedot

Talent Partners Group / Forma & Furniture lukijatutkimus 2007 LUKIJATUTKIMUS 2007

Talent Partners Group / Forma & Furniture lukijatutkimus 2007 LUKIJATUTKIMUS 2007 LUKIJATUTKIMUS 2007 Lukijoiden ammattiryhmät Ammati Otos (kpl) %-koko otannasta Vähittäiskauppias 141 kpl. 70,5 % Sisäänostaja 7 kpl. 3,4 % Sisustussuunnittelija 11 kpl. 5,7 % Muu 41 kpl. 20,5 % Yhteensä

Lisätiedot

MEDIATIETOPAKETTI MEDIATIETOPAKETTI. Henkilöautokauppa niukasti plussalle s. 20. Volvo tuo verkostoon uuden konseptin s. 8

MEDIATIETOPAKETTI MEDIATIETOPAKETTI. Henkilöautokauppa niukasti plussalle s. 20. Volvo tuo verkostoon uuden konseptin s. 8 MEDIATIETOPAKETTI 2017 1 tammikuu 2 helmikuu Itsenäinen varaosaliike löysi uuden suunnan s. 30 Raskone korjaa ja huoltaa myös yöllä s. 38 FCA:n pikkudiesel sovittaa Jeepiä Eurooppaan s. 56 Nopea reagointi

Lisätiedot

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Kemikaaliturvallisuus -tutkimus vko 18 ja 19 / 2014 Taloustutkimus Oy / Anne Kosonen 9.5.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Kemikaaliturvallisuus -tutkimus vko 18 ja 19 / 2014 Taloustutkimus Oy / Anne Kosonen 9.5. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Kemikaaliturvallisuus -tutkimus vko ja 9 / 4 Taloustutkimus Oy / Anne Kosonen 9.5.4 JOHDANTO T7,T7 Tukes / Kemikaaliturvallisuus vko ja 9 Taloustutkimus Oy on

Lisätiedot

Lukijatutkimus 2015. Tutkimusraportti 11.8.2015 Focus Master Oy

Lukijatutkimus 2015. Tutkimusraportti 11.8.2015 Focus Master Oy Lukijatutkimus 05 Tutkimusraportti.8.05 Focus Master Oy Lukijaprofiili () työtehtävät % työnantaja % toimittaja 9 tuottaja / toimitussihteeri toimituksen esimies / päällikkötoimittaja freelancetoimittaja

Lisätiedot

3/2014. Tietoa lukijoista

3/2014. Tietoa lukijoista 3/2014 Tietoa lukijoista Kantri on Maaseudun Tulevaisuuden, Suomen 2. luetuimman päivälehden, kuukausiliite. Se on maaseudulla asuvalle ihmiselle tehty aikakauslehti. Lehti on onnistunut tehtävässään ja

Lisätiedot

Mediafakta 2012 11/2012

Mediafakta 2012 11/2012 Mediafakta 2012 11/2012 Levikki ja lukijamäärä Koneviestin levikki on 32 266 kpl LT 2011 / Levikintarkastus Oy Koneviestillä on 193 000 lukijaa KMT Lukija S2011/K2012 2 Yleistä tilaajista Yrittäjiä 69

Lisätiedot

Rinnakkaislääketutkimus 2009

Rinnakkaislääketutkimus 2009 Rinnakkaislääketutkimus 2009 Rinnakkaislääketeollisuus ry Helmikuu 2009 TNS Gallup Oy Pyry Airaksinen Projektinumero 76303 Tämän tutkimuksen tulokset on tarkoitettu vain tilaajan omaan käyttöön. Niitä

Lisätiedot

Mediafakta /2017

Mediafakta /2017 Mediafakta 2017 4/2017 Levikki, lukijamäärä ja ilmestyminen Ilmestyy 18 kertaa vuodessa. Koneviestin levikki on 28 604 kpl LT 2016 / Media Audit Finland Koneviestillä on 186 000 lukijaa KMT 2016 Koneviestiä

Lisätiedot

YRITYSTUTKIMUS 2018 RANUAN KUNTA

YRITYSTUTKIMUS 2018 RANUAN KUNTA TUTKIMUSRAPORTTI YRITYSTUTKIMUS RANUAN KUNTA 16.11. Timo Myllymäki 1 Ranuan yritystutkimus / 1886 / Timo Myllymäki Sisällysluettelo 1. Yhteenveto 3 2. Tutkimuksen toteutus 6 3. Mitä kysyttiin? 8 4. Tulosgrafiikka

Lisätiedot

ATTENDO OY TERVEYDENHUOLTOKYSELY SULKAVALLA LOKA-MARRASKUU/ 2016 TALOUSTUTKIMUS OY ANNE KOSONEN

ATTENDO OY TERVEYDENHUOLTOKYSELY SULKAVALLA LOKA-MARRASKUU/ 2016 TALOUSTUTKIMUS OY ANNE KOSONEN ATTENDO OY TERVEYDENHUOLTOKYSELY SULKAVALLA LOKA-MARRASKUU/ 2016 TALOUSTUTKIMUS OY ANNE KOSONEN 1 TUTKIMUKSEN TOTEUTUS 1/2 Taloustutkimus Oy on toteuttanut tämän tutkimuksen Attendo Oy:n toimeksiannosta.

Lisätiedot

DIGITALISAATION EDELLÄKÄVIJÄT 2018 Miten digitalisaation eri osa-alueilla panostetaan ja onko kasvua näkyvissä?

DIGITALISAATION EDELLÄKÄVIJÄT 2018 Miten digitalisaation eri osa-alueilla panostetaan ja onko kasvua näkyvissä? LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖ DIGITALISAATION EDELLÄKÄVIJÄT 218 Miten digitalisaation eri osa-alueilla panostetaan ja onko kasvua näkyvissä? Tutkimusraportti, 18.5.218 SISÄLLYS 1. MITEN TUTKIMUS TEHTIIN

Lisätiedot

Kurikka-Lehti Paikallislehtien vahvuudet tutkimus 2016

Kurikka-Lehti Paikallislehtien vahvuudet tutkimus 2016 Kurikka-Lehti Paikallislehtien vahvuudet tutkimus 2016 1 Tutkimuksen toteutus Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Kurikka-lehden tavoittavuutta, asemaa paikallisena tietolähteenä sekä lehden imagoprofiilia

Lisätiedot

Mediafakta /2017

Mediafakta /2017 Mediafakta 2018 10/2017 Levikki, lukijamäärä ja ilmestyminen Ilmestyy 18 kertaa vuodessa. Koneviestin levikki on 28 604 kpl LT 2016 / Media Audit Finland Koneviestillä on 171 000 lukijaa KMT S2016/K2017

Lisätiedot

MIKTECH OY EU-HANKKEIDEN VAIKUTTAVUUS EASTWOOD. Pauliina Aho & Timo Myllymäki

MIKTECH OY EU-HANKKEIDEN VAIKUTTAVUUS EASTWOOD. Pauliina Aho & Timo Myllymäki MIKTECH OY EU-HANKKEIDEN VAIKUTTAVUUS EASTWOOD Pauliina Aho & Timo Myllymäki TUTKIMUKSEN TOTEUTUS 2 Tutkimuksen toteutus Tämä kysely tehtiin Miktech Oy:n toimeksiannosta. Kysely toteutettiin Internet-kyselynä.

Lisätiedot

Mediafakta /2019

Mediafakta /2019 Mediafakta 2019 3/2019 Levikki, lukijamäärä ja ilmestyminen Ilmestyy 18 kertaa vuodessa Koneviestin levikki on 28 604 kpl (LT 2016 / Media Audit Finland) Koneviestillä on 163 000 lukijaa (KMT 2018) Koneviestiä

Lisätiedot

Ark - Arkkitehti-lehden lukijatutkimus Suomen Arkkitehtiliitto SAFA

Ark - Arkkitehti-lehden lukijatutkimus Suomen Arkkitehtiliitto SAFA Ark - Arkkitehti-lehden lukijatutkimus 2015 Suomen Arkkitehtiliitto SAFA Tutkimuksen toteutus Arkkitehti-lehti lukijatutkimus 2015 Tiedonkeruun ajankohta: 16.9-9.10.2015 Kohderyhmä & vastaajarekisteri:

Lisätiedot

Mediafakta /2018

Mediafakta /2018 Mediafakta 2018 4/2018 Levikki, lukijamäärä ja ilmestyminen Ilmestyy 18 kertaa vuodessa Koneviestin levikki on 28 604 kpl (LT 2016 / Media Audit Finland) Koneviestillä on 154 000 lukijaa (KMT 2017) Koneviestiä

Lisätiedot

Mediafakta 2016 10/2015

Mediafakta 2016 10/2015 Mediafakta 2016 10/2015 Levikki, lukijamäärä ja ilmestyminen Ilmestyy 18 kertaa vuodessa. Koneviestin levikki on 31 103 kpl LT 2014 / Media Audit Finland Koneviestillä on 174 000 lukijaa KMT AL Kevät 2015

Lisätiedot

Helsinkiläiset kannattavat vaikeasti työllistyvien ihmisten palkkaamista hankintojen kautta

Helsinkiläiset kannattavat vaikeasti työllistyvien ihmisten palkkaamista hankintojen kautta Helsinkiläiset kannattavat vaikeasti työllistyvien ihmisten palkkaamista hankintojen kautta TUTKIMUSRAPORTTI THL: Mielipiteet hankinnoilla työllistämisestä Petra Lehmuskunnas & Tuomo Turja 30..201 Yhteenveto

Lisätiedot

KANSALAISKYSELY: TEEMANA RAUTATIEKILPAILU LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖ. Taloustutkimus Oy Pauliina Aho, Tuomo Turja

KANSALAISKYSELY: TEEMANA RAUTATIEKILPAILU LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖ. Taloustutkimus Oy Pauliina Aho, Tuomo Turja KANSALAISKYSELY: TEEMANA RAUTATIEKILPAILU LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖ Taloustutkimus Oy Pauliina Aho, Tuomo Turja.6.06 SISÄLLYS Yhteenveto tuloksista Tulokset 6 Vastaajien taustatiedot 9 Toteutus

Lisätiedot

Miktech Oy EU-hankkeiden vaikuttavuus DM Ohjelmajohtaja

Miktech Oy EU-hankkeiden vaikuttavuus DM Ohjelmajohtaja Miktech Oy EU-hankkeiden vaikuttavuus DM Ohjelmajohtaja 28.11.2014 13123 / Miktech Oy / Hankkeiden vaikuttavuus / PAH / TMY 1 TUTKIMUKSEN TOTEUTUS 2 Tutkimuksen toteutus Tämä kysely tehtiin Miktech Oy:n

Lisätiedot

Miktech Oy EU-hankkeiden vaikuttavuus Etelä-Savon teknologia-asiamies Pietarissa / Miktech Oy / Hankkeiden vaikuttavuus / PAH / TMY

Miktech Oy EU-hankkeiden vaikuttavuus Etelä-Savon teknologia-asiamies Pietarissa / Miktech Oy / Hankkeiden vaikuttavuus / PAH / TMY Miktech Oy EU-hankkeiden vaikuttavuus Etelä-Savon teknologia-asiamies Pietarissa 1 TUTKIMUKSEN TOTEUTUS 2 Tutkimuksen toteutus Tämä kysely tehtiin Miktech Oy:n toimeksiannosta. Kysely toteutettiin Internet-kyselynä.

Lisätiedot

Miktech Oy EU-hankkeiden vaikuttavuus POOLIplus

Miktech Oy EU-hankkeiden vaikuttavuus POOLIplus Miktech Oy EU-hankkeiden vaikuttavuus POOLIplus 28.11.2014 13123 / Miktech Oy / Hankkeiden vaikuttavuus / PAH / TMY 1 TUTKIMUKSEN TOTEUTUS 2 Tutkimuksen toteutus Tämä kysely tehtiin Miktech Oy:n toimeksiannosta.

Lisätiedot

Miktech Oy EU-hankkeiden vaikuttavuus, Biosaimaa

Miktech Oy EU-hankkeiden vaikuttavuus, Biosaimaa Miktech Oy EU-hankkeiden vaikuttavuus, Biosaimaa 28.11.2014 13123 / Miktech Oy / Hankkeiden vaikuttavuus / PAH / TMY 1 TUTKIMUKSEN TOTEUTUS 2 Tutkimuksen toteutus Tämä kysely tehtiin Miktech Oy:n toimeksiannosta.

Lisätiedot

Miktech Oy EU-hankkeiden vaikuttavuus Ktek 2016

Miktech Oy EU-hankkeiden vaikuttavuus Ktek 2016 Miktech Oy EU-hankkeiden vaikuttavuus Ktek 2016 28.11.2014 13123 / Miktech Oy / Hankkeiden vaikuttavuus / PAH / TMY 1 TUTKIMUKSEN TOTEUTUS 2 Tutkimuksen toteutus Tämä kysely tehtiin Miktech Oy:n toimeksiannosta.

Lisätiedot

Aikakauslehtien lukuajat. KMT Kuluttaja 2013

Aikakauslehtien lukuajat. KMT Kuluttaja 2013 Aikakauslehtien lukuajat KMT Kuluttaja 2013 Aikakauslehtien lukuajat Nettikysely KMT Kuluttaja 2013 -tutkimuksessa. Kysyttiin lehdistä, jotka vastaaja KMT puhelinhaastattelussa ilmoitti lukeneensa ilmestymisvälin

Lisätiedot

Aikakauslehtien lukukerrat, lukemisen osuus sekä kohtaamiskertoimet ja -kontaktit Lähde: KMT AL + total 2015

Aikakauslehtien lukukerrat, lukemisen osuus sekä kohtaamiskertoimet ja -kontaktit Lähde: KMT AL + total 2015 Aikakauslehtien lukukerrat, lukemisen osuus sekä kohtaamiskertoimet ja -kontaktit 2015 Raportin lukuohje Lukukerrat = Kuinka monta kertaa lukee tai selailee yhtä XX- lehden numeroa. Lehden lukemisen osuus,

Lisätiedot

BtoB-markkinoinnin tutkimus

BtoB-markkinoinnin tutkimus BtoB-markkinoinnin tutkimus Tiivistelmä tutkimustuloksista Anna-Mari West 19.6.2008 Tutkimuksen tavoitteet ja toteutus Tutkimuksen tavoitteet Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää markkinointipäättäjien

Lisätiedot

Aikakauslehden yhtä numeroa luetaan keskimäärin 59 minuuttia. Se on 6 minuuttia enemmän kuin vuosi sitten.

Aikakauslehden yhtä numeroa luetaan keskimäärin 59 minuuttia. Se on 6 minuuttia enemmän kuin vuosi sitten. Aikakauslehden yhtä numeroa luetaan keskimäärin 59 minuuttia. Se on 6 minuuttia enemmän kuin vuosi sitten. Lähde: KMT AL + total, syksy 2015/kevät 2016 Naiset lukevat pidempään kuin miehet. keskimääräinen

Lisätiedot

Suomen Vuokranantajien jäsenkysely 2012 Yhteenvetoraportti, N=845, Julkaistu: 12.12.2012. Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat

Suomen Vuokranantajien jäsenkysely 2012 Yhteenvetoraportti, N=845, Julkaistu: 12.12.2012. Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat Suomen Vuokranantajien jäsenkysely 2012 Yhteenvetoraportti, N=845, Julkaistu: 12.12.2012 Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat 1. Sukupuoli 1. Nainen 415 49,11% 2. Mies 430 50,89% 2. Ikä 1. alle 30 19 2,25%

Lisätiedot

Tämä tutkimus on tehty Euroopan komission Suomen-edustuston toimeksiannosta Taloustutkimus Oy:ssä.

Tämä tutkimus on tehty Euroopan komission Suomen-edustuston toimeksiannosta Taloustutkimus Oy:ssä. 1. JOHDANTO Tämä tutkimus on tehty n toimeksiannosta Taloustutkimus Oy:ssä. Tutkimuksen tavoitteet ja kohderyhmä Tutkimuksella pyrittiin selvittämään miten n maakunnan asukkaat suhtautuvat Suomen ja Venäjän

Lisätiedot

Kansalaiskysely SuomiAreenaan

Kansalaiskysely SuomiAreenaan Kansalaiskysely SuomiAreenaan TUTKIMUSRAPORTTI EK, OAJ, Sivistystyönantajat.6.2019 / Taloustutkimus Oy Yhteenveto tuloksista Yhteenveto Työelämämurrokseen liittyvät asiat pelottavat reilua kolmannesta

Lisätiedot

Aikakauslehtien lukuajat. KMT Kuluttaja 2012

Aikakauslehtien lukuajat. KMT Kuluttaja 2012 Aikakauslehtien lukuajat KMT Kuluttaja 2012 Aikakauslehtien lukuajat Lukuminuutit ü ü Tutkittiin KMT Kuluttaja 2012 tutkimuksen yhteydessä nettikyselynä Personoitu lomake: lomakkeelle tulostuivat vain

Lisätiedot

YRITTÄJYYSILMAPUNTARI YRITTÄJÄN PÄIVÄ SÄÄTIÖ

YRITTÄJYYSILMAPUNTARI YRITTÄJÄN PÄIVÄ SÄÄTIÖ YRITTÄJYYSILMAPUNTARI YRITTÄJÄN PÄIVÄ SÄÄTIÖ 0.8.01 Markus Mervola Marko Mäkinen Tutkimusraportti SISÄLLYSLUETTELO 0.8.01 T 109 MAM Yrittäjyysilmapuntari 01 JOHDANTO Tutkimuksen kohderyhmä Tutkimuksen

Lisätiedot

WACSI 2017 Water Customer Satisfaction Index. Limingan Vesihuolto. Taloustutkimus Oy Timo Myllymäki

WACSI 2017 Water Customer Satisfaction Index. Limingan Vesihuolto. Taloustutkimus Oy Timo Myllymäki WACSI 2017 Water Customer Satisfaction Index Limingan Vesihuolto Taloustutkimus Oy Timo Myllymäki 18.8.2017 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO 1.1 Tutkimuksen tavoitteet 1.2 Tutkimusmenetelmä ja kohderyhmä 1.3

Lisätiedot

LAHTI YRITYSTUTKIMUS 2018

LAHTI YRITYSTUTKIMUS 2018 LAHTI YRITYSTUTKIMUS 0 Raportti..0 . JOHDANTO Tutkimuksen taustaa ja tavoitteet Tutkimuksen kohderyhmä Aineiston keruu Tietojen käsittely ja raportointi Laadunvarmistus ja kenttätyön validointi. TIIVISTELMÄ

Lisätiedot

Aikakauslehtien lukemista koskevat väittämät. KMT Kuluttaja 2014

Aikakauslehtien lukemista koskevat väittämät. KMT Kuluttaja 2014 Aikakauslehtien lukemista koskevat väittämät KMT Kuluttaja 0 Vastaajamäärä N = 8 7 Toteutus nettikyselynä 8..-..0 Tulokset laskettu lehtien lukijoista Tulokset kaikista aikakauslehdistä yhteensä ja jäsenlehdistä

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI YRITYSHAASTATTELUT HELSINGIN KAUPUNGIN ELINKEINOPOLIITTISTEN PRIORITEETTIEN MÄÄRITTELEMISEKSI

HELSINGIN KAUPUNKI YRITYSHAASTATTELUT HELSINGIN KAUPUNGIN ELINKEINOPOLIITTISTEN PRIORITEETTIEN MÄÄRITTELEMISEKSI HELSINGIN KAUPUNKI YRITYSHAASTATTELUT HELSINGIN KAUPUNGIN ELINKEINOPOLIITTISTEN PRIORITEETTIEN MÄÄRITTELEMISEKSI..0 TALOUSTUTKIMUS OY Erna Icén, Katariina Pusa..0 Helsingin yritykset SISÄLLYS. JOHDANTO

Lisätiedot

Hankerekisterin käyttäjäkysely 2015

Hankerekisterin käyttäjäkysely 2015 Hankerekisterin käyttäjäkysely 2015 1 Yleensä kyselystä Kyselyssä selvitettiin vastaajien mielipiteitä hankerekisterin käytöstä sekä siihen liitetyistä visualisoinneista Se oli auki 3.12.-18.12.2015 Vastaajia

Lisätiedot

TOENPERÄN KIRJASTON ASIAKASKYSELYN TULOKSET Paperikyselyn tulokset

TOENPERÄN KIRJASTON ASIAKASKYSELYN TULOKSET Paperikyselyn tulokset TOENPERÄN KIRJASTON ASIAKASKYSELYN TULOKSET Paperikyselyn tulokset Asiakaskysely toteutettiin ajalla 2..27 29..27 kaikissa Toenperän toimipisteissä. Kyselyyn pystyi vastaamaan verkossa tai paperisena versiona

Lisätiedot

Lukijatutkimus. Rakennustarkastusyhdistys RTY ry Luvallamme 11.09.2012

Lukijatutkimus. Rakennustarkastusyhdistys RTY ry Luvallamme 11.09.2012 Lukijatutkimus Rakennustarkastusyhdistys RTY ry Luvallamme 11.09.2012 Tutkimuksen taustatietoa Liite Luvallamme Toimeksiantaja Rakennustarkastusyhdistys RTY Media Kauppalehti 11.09.2012 Tutkimuksen ajankohta

Lisätiedot

mediatiedot Media jolla tavoitat apteekkien asiakkaat, henkilökunnan, apteekkarit ja alan päättäjät

mediatiedot Media jolla tavoitat apteekkien asiakkaat, henkilökunnan, apteekkarit ja alan päättäjät mediatiedot 2016 Media jolla tavoitat apteekkien asiakkaat, henkilökunnan, apteekkarit ja alan päättäjät MEDIATIEDOT 2016 Kohtaa MILJOONAYLEISÖ APTEEKKIEN TERVEYDEKSI!-ASIAKASLEHTI on yli 1,1 miljoonalla

Lisätiedot

Aikakauslehtien lukuajat. KMT Kuluttaja 2011

Aikakauslehtien lukuajat. KMT Kuluttaja 2011 Aikakauslehtien lukuajat KMT Kuluttaja 2011 Aikakauslehtien lukuajat Lukuminuutit Tutkittiin KMT Kuluttaja 2011 tutkimuksen yhteydessä nettikyselynä Personoitu lomake: lomakkeelle tulostuivat vain ne lehdet,

Lisätiedot

Aikakauslehtien kohtaamiskerroin ja kohtaamiskontaktit. KMT Kuluttaja 2014

Aikakauslehtien kohtaamiskerroin ja kohtaamiskontaktit. KMT Kuluttaja 2014 Aikakauslehtien kohtaamiskerroin ja kohtaamiskontaktit KMT Kuluttaja 2014 Aikakauslehtien kohtaamiskerroin Nettikysely KMT Kuluttaja 2014 -tutkimuksessa. Kysyttiin lehdistä, jotka vastaaja KMT puhelinhaastattelussa

Lisätiedot

Aikakauslehtien mainonta 2009

Aikakauslehtien mainonta 2009 Aikakauslehtien mainonta 09 Eri toimialojen mainonnan kiinnostavuus kussakin lehdessä KMT Kuluttaja 09 KMT Kuluttaja 09 N = 3 (est. 4 440 000) Kysymys: "Kuinka kiinnostavina pidätte seuraavien aihealueiden

Lisätiedot

KESKEISIÄ TULOKSIA JA TUTKIJAN NÄKEMYKSIÄ

KESKEISIÄ TULOKSIA JA TUTKIJAN NÄKEMYKSIÄ KESKEISIÄ TULOKSIA JA TUTKIJAN NÄKEMYKSIÄ Lukijatutkimuksen toteutus Yliopisto-lehden lukijatutkimus toteutettiin kirjekyselyn ja sähköisen web-kyselyn yhdistelmänä huhtikuussa 2014. Kyselyn kohderyhmiä

Lisätiedot

Lukijatutkimus. Lääketeollisuus ry Tulevaisuuden lääkkeet 21.11.2012

Lukijatutkimus. Lääketeollisuus ry Tulevaisuuden lääkkeet 21.11.2012 Lukijatutkimus Lääketeollisuus ry Tulevaisuuden lääkkeet 21.11.2012 Tutkimuksen taustatietoa Liite Tulevaisuuden lääkkeet Toimeksiantaja Lääketeollisuus ry Media Kauppalehti 21.11.2012 Tutkimuksen ajankohta

Lisätiedot

Tutkimusraportti VAATELAHJOITTAJATUTKIMUS 2017

Tutkimusraportti VAATELAHJOITTAJATUTKIMUS 2017 Tutkimusraportti VAATELAHJOITTAJATUTKIMUS 201 UFF, SPR ja Fida Katja Mikkonen Tutkimuksen toteutus! Taloustutkimus on toteuttanut tämän tutkimuksen UFF:n, SPR:n ja Fidan toimeksiannosta.! Tutkimuksen tarkoituksena

Lisätiedot

Kuntien luottamushenkilöt Kuntainfraselvitys Taloustutkimus Oy Pasi Holm Juha Lemmetyinen

Kuntien luottamushenkilöt Kuntainfraselvitys Taloustutkimus Oy Pasi Holm Juha Lemmetyinen Kuntien luottamushenkilöt Kuntainfraselvitys 2017-2018 Taloustutkimus Oy 22.3.2018 Pasi Holm Juha Lemmetyinen SISÄLLYSLUETTELO Kuntien teknisen toimen lautakuntien näkemykset kuntainfrasta Lautakuntien

Lisätiedot

Kantolan tuoteryhmäpäällikkö Annika Lybeck. Lahtinen&Mantere Saatchi&Saatchi Lea von Fieandt. Mediacom Irma Salminen

Kantolan tuoteryhmäpäällikkö Annika Lybeck. Lahtinen&Mantere Saatchi&Saatchi Lea von Fieandt. Mediacom Irma Salminen Kantolan tuoteryhmäpäällikkö Annika Lybeck Lahtinen&Mantere Saatchi&Saatchi Lea von Fieandt Mediacom Irma Salminen Kantolan Ballerina täytekeksisarja Spontaani tunnettuus alhainen Ballerina keksejä pidettiin

Lisätiedot

Tämä tutkimus on tehty Euroopan komission Suomen-edustuston toimeksiannosta Taloustutkimus Oy:ssä.

Tämä tutkimus on tehty Euroopan komission Suomen-edustuston toimeksiannosta Taloustutkimus Oy:ssä. 1. JOHDANTO Tämä tutkimus on tehty n toimeksiannosta Taloustutkimus Oy:ssä. Tutkimuksen tavoitteet ja kohderyhmä Tutkimuksella pyrittiin selvittämään miten n maakunnan asukkaat suhtautuvat Euroopan Unionin

Lisätiedot

Euroopan komission Suomen-edustusto Etelä-Pohjanmaan maakuntatutkimus Taloustutkimus Oy Jari Pajunen

Euroopan komission Suomen-edustusto Etelä-Pohjanmaan maakuntatutkimus Taloustutkimus Oy Jari Pajunen Euroopan komission Suomen-edustusto Etelä-Pohjanmaan maakuntatutkimus Taloustutkimus Oy Jari Pajunen 17..2012 1 17..2012 1005/ PPa, JPa 1. JOHDANTO Tämä tutkimus on tehty Euroopan komission Suomen-edustuston

Lisätiedot

Aikakauslehtien lukukerrat. KMT Kuluttaja 2014

Aikakauslehtien lukukerrat. KMT Kuluttaja 2014 Aikakauslehtien lukukerrat KMT Kuluttaja 2014 Aikakauslehtien lukukerrat Nettikysely KMT Kuluttaja 2014 -tutkimuksessa. Kysyttiin lehdistä, jotka vastaaja KMT puhelinhaastattelussa ilmoitti lukeneensa

Lisätiedot

Se on nyt. -sinusta kiinni.

Se on nyt. -sinusta kiinni. Se on nyt -sinusta kiinni. Kiinteistöposti Kiinteistöposti on kiinteistöalan ainoa ammattilehti. Me lehdentekijät olemme sitoutuneet toimimaan vastuuntuntoisena tiedonvälittäjänä koko kiinteistöalan päätöksentekoketjulle.

Lisätiedot

1. Aikakauslehden keskimääräinen lukuaika 2. Pisimpään luetut lehdet 3. Lukuminuutit lehtiryhmittäin

1. Aikakauslehden keskimääräinen lukuaika 2. Pisimpään luetut lehdet 3. Lukuminuutit lehtiryhmittäin 1. Aikakauslehden keskimääräinen lukuaika 2. Pisimpään luetut lehdet 3. Lukuminuutit lehtiryhmittäin Aikakauslehden yhtä numeroa luetaan keskimäärin 55 minuuttia. Naiset lukevat pidempään kuin miehet.

Lisätiedot

Selvitys yhteiskunnallisten vaikuttajien näkemyksistä energia-alan toimintaympäristön kehityksestä - Tiivistelmä tutkimuksen tuloksista

Selvitys yhteiskunnallisten vaikuttajien näkemyksistä energia-alan toimintaympäristön kehityksestä - Tiivistelmä tutkimuksen tuloksista Selvitys yhteiskunnallisten vaikuttajien näkemyksistä energia-alan toimintaympäristön kehityksestä - Tiivistelmä tutkimuksen tuloksista Tutkimuksen tarkoitus ja tutkimusasetelma Pohjolan Voima teetti alkuvuoden

Lisätiedot

Aikakauslehtien lukukerrat. KMT Kuluttaja syksy 2013 / kevät 2014

Aikakauslehtien lukukerrat. KMT Kuluttaja syksy 2013 / kevät 2014 Aikakauslehtien lukukerrat KMT Kuluttaja syksy 2013 / kevät 2014 Aikakauslehtien lukukerrat Nettikysely KMT Kuluttaja syksy 2013/kevät 2014 -tutkimuksessa. Kysyttiin lehdistä, jotka vastaaja KMT puhelinhaastattelussa

Lisätiedot

Aikakauslehtien lukemistavat KMT Kuluttaja 2013 Lehtiryhmittäin ja lehdittäin

Aikakauslehtien lukemistavat KMT Kuluttaja 2013 Lehtiryhmittäin ja lehdittäin Aikakauslehtien lukemistavat KMT Kuluttaja 0 Lehtiryhmittäin ja lehdittäin Vastaajamäärä N = 8 Toteutus nettikyselynä 8..-0..0 Tulokset laskettu lehtien lukijoista Tulokset kaikista aikakauslehdistä eri

Lisätiedot

Aikakauslehtien lukemista koskevat väittämät. KMT Kuluttaja Syksy 2013 / Kevät 2014

Aikakauslehtien lukemista koskevat väittämät. KMT Kuluttaja Syksy 2013 / Kevät 2014 Aikakauslehtien lukemista koskevat väittämät KMT Kuluttaja Syksy 0 / Kevät 0 Vastaajamäärä N = 88 Toteutus nettikyselynä.7.0-0.6.0 Tulokset laskettu lehtien lukijoista Tulokset kaikista aikakauslehdistä

Lisätiedot

Aikakauslehtien kohtaamiskerroin ja kohtaamiskontaktit. KMT Kuluttaja kevät 2014

Aikakauslehtien kohtaamiskerroin ja kohtaamiskontaktit. KMT Kuluttaja kevät 2014 Aikakauslehtien kohtaamiskerroin ja kohtaamiskontaktit KMT Kuluttaja kevät 2014 Aikakauslehtien kohtaamiskerroin Nettikysely KMT Kuluttaja kevät 2014 -tutkimuksessa. Kysyttiin lehdistä, jotka vastaaja

Lisätiedot

Asiakastutkimus 2014. Blue Service Partners. Helsinge skolan (ya lukio) - Yläkoulu - ruoka Vastaajamäärä: 277

Asiakastutkimus 2014. Blue Service Partners. Helsinge skolan (ya lukio) - Yläkoulu - ruoka Vastaajamäärä: 277 Asiakastutkimus 2014 Blue Service Partners Helsinge skolan (ya lukio) - Yläkoulu - ruoka Vastaajamäärä: 277 Johdanto Blue Service Partnersin asiakastutkimus suoritettiin helmikuussa 2014 yhteensä 107 toimipaikassa.

Lisätiedot

Apta. Jäsentutkimus Yhteenveto N=255 Vastausprosentti noin 40 Tiedonkeruu:

Apta. Jäsentutkimus Yhteenveto N=255 Vastausprosentti noin 40 Tiedonkeruu: Apta Jäsentutkimus 2013 Yhteenveto 18.10. N55 Vastausprosentti noin 40 Tiedonkeruu: 11.-30.9.2013 Palvelut Jäsentutkimus 2013 (N55) Mitä Apteekkien työnantajaliiton (Apta) palveluja olet itse käyttänyt

Lisätiedot

Tutkimusta on toteutettu vuodesta 1982 lähtien 3-4 neljän vuoden välein. 2000-luvulla tutkimus on toteutettu vuosina 2001, 2004 ja 2007.

Tutkimusta on toteutettu vuodesta 1982 lähtien 3-4 neljän vuoden välein. 2000-luvulla tutkimus on toteutettu vuosina 2001, 2004 ja 2007. Nuorison mediankäyttötutkimus 2007 Tutkimustiivistelmä Taloustutkimus Oy on tehnyt tämän tutkimuksen Sanomalehtien Liiton toimeksiannosta. Sanomalehtien Liitto on vuodesta 1982 lähtien säännöllisin väliajoin

Lisätiedot

Mielipiteet aikakauslehtien mainonnasta 2011

Mielipiteet aikakauslehtien mainonnasta 2011 Mielipiteet aikakauslehtien mainonnasta 11 Mielipiteet aikakauslehtien mainonnasta eri lehtiryhmissä KMT Kuluttaja 11 Perusjoukko ('000): 44, n=8966 Kysymys: "Seuraavissa kysymyksissä esitetään väittämiä

Lisätiedot

Euroopan komission Suomen-edustusto. Pohjois-Savon maakuntatutkimus

Euroopan komission Suomen-edustusto. Pohjois-Savon maakuntatutkimus n maakuntatutkimus Taloustutkimus Oy Jari Pajunen.1.010 1. JOHDANTO Tämä tutkimus on tehty n toimeksiannosta Taloustutkimus Oy:ssä. Tutkimuksen tavoitteet ja kohderyhmä Tutkimuksella pyrittiin selvittämään,

Lisätiedot

Kyrönmaa-lehti Lukijatutkimus 2007

Kyrönmaa-lehti Lukijatutkimus 2007 Kyrönmaa-lehti Lukijatutkimus 2007 Tutkimuksen sisältö Lehtien lukijapeitot Lehtien lukemistarkkuus Lehtien lukemisajankohta Lehtien lukemiskerrat Lehtien säilyttäminen Parhaat tietolähteet Tiedotusvälineille

Lisätiedot

Aikakauslehtien lukukerrat. KMT Kuluttaja 2013

Aikakauslehtien lukukerrat. KMT Kuluttaja 2013 Aikakauslehtien lukukerrat KMT Kuluttaja 2013 Aikakauslehtien lukukerrat Nettikysely KMT Kuluttaja 2013 -tutkimuksessa. Kysyttiin lehdistä, jotka vastaaja KMT puhelinhaastattelussa ilmoitti lukeneensa

Lisätiedot

MAATILAN PELLERVON LUKIJATUTKIMUS 2016

MAATILAN PELLERVON LUKIJATUTKIMUS 2016 MAATILAN PELLERVON LUKIJATUTKIMUS 2016 Yhteenveto päätuloksista 1/2 Lehden lukutarkkuus Vajaa viidennes vastaajista lukee Maatilan Pellervon useimmiten kokonaan ja 73 vastaajista sanoo lukevansa lehdestä

Lisätiedot

Ad Impact Survey Aurinkomatkat hs.fi & is.fi

Ad Impact Survey Aurinkomatkat hs.fi & is.fi Ad Impact Survey Aurinkomatkat hs.fi & is.fi 13.11.-10.12.2017 Tutkimuksen toteutus Tutkimuksessa selvitettiin mainonnan tehoa sekä vaikutusta mainostettavaan tuotteeseen, palveluun tai brändiin. Tutkimus

Lisätiedot

Oulun tapahtumat 2013 Kävijäkyselyt 11.2.2014

Oulun tapahtumat 2013 Kävijäkyselyt 11.2.2014 Oulun tapahtumat 2013 Kävijäkyselyt 11.2.2014 Music Finland ry / Oulun kaupunki, Tapahtumien kävijätutkimus, t10731 / TM / mn 11.2.2014 2 Sisällysluettelo Johdanto 3 Yhteenveto 5 Kävijöiden profilointia

Lisätiedot

Podcast, podcast. Tutkimus podcastien kuuntelusta

Podcast, podcast. Tutkimus podcastien kuuntelusta Podcast, podcast Tutkimus podcastien kuuntelusta Podcast, podcast RadioMedia selvitti syksyllä 2018 podcastien kuuntelua. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, kuinka paljon podcasteja kuunnellaan, ketkä

Lisätiedot

+18 % Mediafakta 2013 9/2013

+18 % Mediafakta 2013 9/2013 Lukijamäärän kasvu +18 Mediafakta 2013 9/2013 Levikki ja lukijamäärä Kokonaispainos: 25 000 Lukijamäärä: 79 000 Vuonna 2013 ilmestyy 10 numeroa. Levikki 15 834 kpl + osoitteellinen lisäjakelu Suomen 7

Lisätiedot

Taustamateriaali: Vastuullisuus ohjaa kuluttamista entistä voimakkaammin

Taustamateriaali: Vastuullisuus ohjaa kuluttamista entistä voimakkaammin Onhan siinä Avainlippu-kampanja Taustamateriaali: Vastuullisuus ohjaa kuluttamista entistä voimakkaammin Suomalaisen Työn Liiton tutkimus Nuoret, työ ja kuluttaminen 201 Tutkimusten toteutus Osana Onhan

Lisätiedot

KMT Kuluttaja syksy 2009 / kevät 2010

KMT Kuluttaja syksy 2009 / kevät 2010 Mainonnan kiinnostavuus aikakauslehdissä Mainonnan kiinnostavuus aikakauslehdissä KMT Kuluttaja syksy 09 / kevät 10 Aikakauslehtiryhmittäin eri aihealueiden mainonnan kiinnostavuus KMT Kuluttaja syksy

Lisätiedot

Tekijänoikeus Tekijänoikeusbarometri_ttu&ple

Tekijänoikeus Tekijänoikeusbarometri_ttu&ple Tekijänoikeus Suomalaiset pitävät tekijänoikeuksia tärkeänä asiana Vastaajia pyydettiin kertomaan, mitä mieltä he ovat tekijänoikeuksista. Haastatelluille esitettiin kolme kuvailevaa sanaparia: tärkeä

Lisätiedot

HS Android tabletsovelluksen. profiilitutkimus. Kesäkuu 2014

HS Android tabletsovelluksen. profiilitutkimus. Kesäkuu 2014 HS Android tabletsovelluksen profiilitutkimus Kesäkuu 2014 Tutkimuksen toteutus Tässä raportissa esitellään tulokset InterQuestin SPOT -profiilitutkimuksesta. Tutkimuksen tiedonkeruu toteutettiin HS Android

Lisätiedot

Kuluttajatrendit tutkimustiedon valossa

Kuluttajatrendit tutkimustiedon valossa Kuluttajatrendit tutkimustiedon valossa Mainostajat ja Kuluttajakäyttäytyminen 7.5.2013 WWW.KALEVA.FI Sisällys 1. Kohti kuluttajaymmärrystä 2. Kuluttaminen 3. Mediakäyttö WWW.KALEVA.FI Kohti kuluttajaymmärrystä

Lisätiedot

CADDIES asukaskyselyn tulokset

CADDIES asukaskyselyn tulokset CADDIES asukaskyselyn tulokset Kysely toteutettiin 27.4.-17.5.2009 Kyselyyn vastattiin Internet-pohjaisella lomakkeella osoitteessa http://kaupunginosat.net/asukaskysely tai paperilomakkeella Arabianrannan,

Lisätiedot

Valtakunnallinen Paikallislehtitutkimus 2009

Valtakunnallinen Paikallislehtitutkimus 2009 Valtakunnallinen Paikallislehtitutkimus 2009 Tutkimusten toteutus 1(2) Tutkimusten tavoitteena on lähinnä selvittää paikallislehtien lukemiseen liittyviä asioita, asemaa paikallisena tietolähteenä ja mielikuvia

Lisätiedot