YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON JA KIINTEISTÖOSASTON VASTINE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON JA KIINTEISTÖOSASTON VASTINE"

Transkriptio

1 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON JA KIINTEISTÖOSASTON VASTINE Helsingin seurakuntayhtymän vuoden 2018 talousarvioehdotuksen ja vuosien toiminta- ja taloussuunnitelmaehdotuksen hyväksyminen Yhteinen kirkkoneuvosto päätti hyväksyä omasta puolestaan lausunnoille lähetettäväksi vuoden 2018 talousarvioehdotuksen ja vuosien toiminta- ja taloussuunnitelman. Yhteinen kirkkoneuvosto pyysi samalla seurakuntaneuvostoilta lausunnot mennessä. Määräaikaan mennessä 19 seurakuntaa on antanut lausunnon ja ne ovat liitteenä. Lausunnoista 9:ssä puolletaan hyväksymistä ilman kysymyksiä tai kommentteja (Töölö, Matteus, Pitäjänmäki, Kallio, Meilahti, Mikael, Malmi, Lauttasaari ja Paavali). Esittelyssä on seurakuntayhtymän vastineet seurakuntien lausunnoissa esitettyihin kysymyksiin ja ehdotuksiin kirjoitettu kursivoidusti. Kiinteistötoimen ja investointien osalta vastineet (Haaga, Kannelmäki, Munkkiniemi, Oulunkylä, Petrus ja Tuomiokirkko) ovat erillisenä liitteenä. Kannelmäen seurakunta toteaa, että lausuntopyynnön aikataulussa on jatkossa syytä kiinnittää huomiota. Käytännössä lausunnon valmisteluun ei jää yhtään työpäivää, vaikka seurakuntaneuvoston kokouksen sijoittaisi lausunnon palautuspäivän edeltävään päivään. Vastine: Vuoden 2018 talousarvion lausuntopyynnölle annettiin lisäaikaa saakka huomioiden juuri tiukka aikataulu. Vuodelle 2018 on valmistelussa vuosikello, jossa on talouden osalta rytmitetty ja ennakkoon kuvattu suunnittelun aikataulu ja asioiden käsittelyhetket (iltakoulut, käsittely ja päätöskokoukset, lausuntoajankohdat) koko kalenterivuodelle. Oulunkylän seurakunta pyytää jatkovalmisteluissa täsmentämään Oulunkylän seurakunnan henkilöstöluvut henkilökuntaliitteeseen oikein. Vastine: Henkilökuntaliitteen luvut on tarkistettu ja ne vastaavat seurakunnan talousarvion yhteydessä ilmoittamia henkilöstösuunnitelman lukuja. Pakilan seurakunta toivoo, että toiminnan sopeuttamiseen tarjotaan yhä paremmat välineet, jotta kokonaiskuvan hahmotus ja yli seurakuntarajojen toteutuva yhteinen työ voi toteutua parhaalla mahdollisella tavalla helsinkiläisten tarpeita vastaavaksi. Vastine: Seurakunnan pyyntö on aiheellinen, ja osittain välineiden kehittäminen ja tarjonta on jo aloitettukin. Osana henkilöstöstrategiaa oltiin valmisteltu henkilöstösopeuttamisen keinovalikoimaa, joista osa jo sellaisenaan on käyttöönotettavissa. Talouden osalta on raportoinnin kehittäminen aloitettu, ja ensimmäiset numerot visualisoivasta raportoinnista on otettu käyttöön. Jatkossa kehittämisen alueeksi tulisi ottaa toimintaympäristöön liittyvän tiedon sekä toimintaa kuvaavan tiedon kytkeminen osaksi raportointia.

2 Roihuvuoren seurakunta toteaa, että Talous- ja toimintasuunnitelmassa tilastoja tunnuslukuosassa arvio yli 64-vuotiaiden jäsenten lukumäärä putoaa vuodesta 2017 vuoteen hengellä ja toteaa, että tämän täytyy olla kirjausvirhe, joka näyttää toistuvan myös muiden seurakuntien kohdalla. Vastine: Jäsen- ja asukaslukuennusteet ovat ulkopuolisen asiantuntijan ennusteita tuleville vuosille. Tilastoissa on Roihuvuoren seurakunnan havaitsema virhe. Vuoden 2018 seurakuntien kehys on jaettu tilanteen perusteella, joten kyseinen mahdollinen virhe ei ole vaikuttanut vuoden 2018 kehykseen. Vartiokylän seurakunta esittää, että tulevina vuosina tiedot tulisivat aikaisemmin, jolloin lausunnon antamiseen jäisi enemmän aikaa. Vastine: kts. Kannelmäen seurakunnan vastine Vuosaaren seurakunta toteaa, että seurakunnallisen kehysmäärärahan jakoperusteet on päätetty kirkkovaltuustossa vuonna On hyvä, että siinä on otettu huomioon myös alueella asuvien että 0-18 vuotiaiden määrä. Mutta tulisiko jakoperusteet uusia ottamalla huomioon myös muita tekijöitä? Seurakuntaneuvosto toteaa, että yksi tekijä, joka olisi hyvä ottaa huomioon on diakoniatyön laajuus. Lisäksi seurakunnat ovat hyvin eriarvoisessa asemassa sen suhteen, saavatko ne jostain ylimääräisiä tuloja kuten testamenttilahjoituksia, sisäänpääsymaksuja, konserttituloja ym. Koska joka seurakunnassa on perustehtävän toteaminen mahdollistettava tulevaisuudessakin, tulee jakoperusteiden uusimista pohtia. Vastine: Seurakunnallisen toiminnan toimintaympäristö on muuttunut oleellisesti sen jälkeen, kun kehysmäärärahan jakoperusteet on päätetty Diakonian osalta on todennettu selvityksellä, että diakoniseen toimintaa kohdennetut määrärahat eivät kohdennu optimaalisella tavalla avun tarpeen mukaan, eikä avun tarpeen kasvaessa eikä avuntarpeen alueellisen painopisteen muuttuessa. Olisi suotavaa nimetä työryhmä arvioimaan nykyisen kehysmäärärahan jakoperusteiden toimivuutta sekä selvittämään mahdollisia vaihtoehtoja nykyisen määrärahajakojärjestelmän kehittämiseksi.

3 Kiinteistöosaston vastineet seurakuntien taloussuunnitelmasta antamiin lausuntoihin: Kannelmäen seurakunnan lausunto Helsingin seurakuntayhtymän toiminta- ja taloussuunnitelmasta sekä vuoden 2018 talousarviosta Kannelmäen seurakunnan kannalta sivuilla 13 ja 115 kuvattu seurakuntakeskuksen uudelleen rakentaminen on lähivuosien keskeisin päätös. Tällä hetkellä suurelta osin tyhjillään oleva seurakuntakeskus antaa huonon kuvan seurakunnan tilasta. On valitettavaa, että hankkeen suunnittelu ja toteutus ei ole edennyt aiemmin tehtyjen arvioiden mukaisesti. Myönteistä on, että hankkeeseen on varattu vuosille 2019 ja 2020 määräraha investointiohjelmassa. Kiinteistöosaston vastaus Kannelmäen seurakunnan vastineeseen: Seurakuntakeskuksen uudelleen rakentamisen edistymistä on viivästynyt museoviraston kielteinen asenne vanhan rakennuksen purkamista ja uuden rakentamista kohtaan. Nyt puolentoista vuoden neuvottelujen jälkeen museoviraston suhtautuminen on muuttunut positiivisemmaksi ja siltä odotetaan uutta myönteistä lausuntoa hankkeeseen. Lausunnon edellyttämä kulttuurihistoriallinen selvitys on tilattu ja tekeillä. Museoviraston lausunnon saamisen jälkeen jatketaan Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston kanssa neuvotteluja kiinteistöä koskevan kaavoituksen kehittämisestä siten, että suunnitellut toiminnot käsittävä uusi siipirakennus kirkolle voitaisiin rakentaa. Kaavamuutoksen saaminen vie arviolta noin 2 vuotta. Helsingin tuomiokirkkoseurakunta Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto toteaa lausuntonaan seurakuntayhtymän toiminta- ja taloussuunnitelmasta sekä vuoden 2018 talousarviosta seuraavaa. Tuomiokirkkoseurakunnan toiminta- ja työtilojen määrä on monista aikaisempina vuosina tapahtuneista tiloista luopumisista johtuen ollut kohtuullinen. Uudet leikkaustarpeet saattavat vaikeuttaa oman alueen ihmisten parissa tehtävää työtä ja myös kaikkien Helsingin seurakuntien jäseniä palvelevaa toimintaa keskustassa. Seurakuntayhtymä on hoitanut seurakunnan kirkkoja hyvin. Suurten keskustan kirkkojen tärkeä merkitys tulee nähdä jatkossakin. Seurakunta ei ole saanut selvitystä Jätkäsaaren sakraalitilojen vaikutuksesta tilarahaan 2018 eikä Korkeavuorenkadun seurakuntatalon tiloista luopumisen tarkennetusta vaikutuksesta sisäisiin vuokriin. Kiinteistöosaston vastaus Tuomiokirkkoseurakunnan vastineeseen: Pahoittelemme sitä, että näitä tietoja ei ole toimitettu seurakunnalle. Kiinteistöosasto toimittaa arviolaskelmat Jätkäsaaren sakraalitilojen ja Korkeavuorenkadun luopumisen vaikutuksista Tuomiokirkkoseurakunnalle pikimmiten.

4 Haagan seurakunta Lausunnon antaminen vuoden 2018 talousarviosta ja toiminta- ja taloussuunnitelmasta vuosille Haagan seurakunnan seurakuntaneuvosto kiinnittää huomiota siihen, Haagan seurakunnan sisäiset tilavuokrat on laskettu väärin vuoden 2018 talousarvioehdotuksessa ja esittää, että virhe korjataan. Sisäisten tilavuokrien kustannus kokonaisuudessaan (tilaraha) kuuluisi Haagan seurakunnan osalta olla , kun se talousarvioehdotuksessa on (s.20). Seurakunnalle on Basware-taloudenhallintaohjelmassa merkitty mm. Haagan pappilantieltä tiloja, joita seurakunnallamme ei ole käytössä. Seurakunnallamme on omassa käytössä vain Huopalahden kirkon 3. kerros, nuorisotalo Tönö sekä Haagan pappilantieltä kaksi partiotilaa (74 m2 ja 120 m2). Petrus församlingin tila Huopalahden kirkon 1. kerroksessa on seurakunnallamme väistötilana. Seurakuntaneuvosto haluaa myös muistuttaa, että budjettiteknisistä syistä vuoden 2017 osalta Haagan seurakunnan luvut eivät vastaa todellisia lukuja sivulla 43, sillä seurakunnalta on laskutettu täysimääräisesti Hakavuoren kirkon sisäiset tilavuokrat vuodelta 2017, vaikka kirkosta on luovuttu jo Tämä epäkohta korjautuu vuoden 2017 toteumassa, jolloin kirkosta maksettu sisäinen tilavuokra hyvitetään Haagan seurakunnalle. Hyvitettävän vuokran suuruus on Lisäksi seurakuntaneuvosto painottaa erityisesti sitä, että Hakavuoren kirkon tai sen tontin tulevan käytön suunnittelussa ja toteutuksessa Haagan seurakunta haluaa olla aktiivisesti mukana. Edellä mainitut huomioiden seurakuntaneuvosto päätti kokouksessaan puoltaa Helsingin seurakuntayhtymän vuoden 2018 talousarvion ja vuosien toimintaja taloussuunnitelman hyväksymistä. Kiinteistöosaston vastaus Haagan seurakunnan vastineeseen: Pahoittelemme sitä, että seurakuntien toimitilojen käytön, optimoinnin ja luopumisten varsin nopeassa, mutta kaiken kaikkiaan järkevässä ja rationaalisessa prosessissa kiinteistöosastolla ei ehditty kirjata järjestelmiin kaikkia muutoksia ennen kuin järjestelmät budjetointia varten suljettiin. Tarvittavat korjaukset vuoden 2017 lukuihin tehdään niin, että vuoden toteuma on oikea ja korjaukset järjestelmissä oleviin tietoihin tehdään pikimmiten, kun se on mahdollista siten, että vuoden 2018 budjetti ja toteumaluvuissa ei olisi mainittuja virheitä. Kiinteistöosasto pitää erinomaisena asiana Haagan seurakunnan aktiivisuutta ja hyvää yhteistyötä Hakavuoren kirkon tontin tulevan käytön suunnittelussa ja toteutuksessa ja toivoo hyvän idearikkaan yhteistyön jatkuvan määrätietoisesti edelleen.

5 Oulunkylän seurakunta 2) Pyydetään mainitsemaan myös kiinteistötoimiston tavoitesivulla 102 Oulunkylän kirkon peruskorjauksen suunnittelu. Kiinteistöosaston vastaus Oulunkylän seurakunnan lausuntoon: Kiinteistöosasto näkee Oulunkylän kirkon peruskorjauksen seurakunnan toiminnan kannalta tärkeänä asiana ja on varautunut aloittamaan hankesuunnitelman laatimiseen vuoden 2019 aikana ja mikäli hankkeen edellyttämä asemakaavamuutos on saanut lainvoiman, käynnistämään varsinaisen rakennussuunnittelun siten, että valmius peruskorjauksen aloittamiseen saavutettaisiin vuoden 2020 aikana. Petrus församling: 156. Petrus församlings utlåtande om Budget år 2018 och VEP Bilaga 9, Verksamhets- och ekonomiplan , Budget 2018 Bilaga 10, Bekräftelse av controller Susanne Berner gällande Petrus interna hyror för 2018 Gemensamma kyrkorådet i Helsingfors kyrkliga samfällighet godkände Budget för 2018 och Verksamhets- och ekonomiplan för Församlingarna ska sända sina utlåtanden gällande dessa dokument I förteckningen över interna hyror för 2018 finns det två felaktigheter gällande Petrus församling. Controller Susanne Berner på fastighetskontoret har bekräftat att följande poster inte ska belasta Petrus församling (Bilaga 10): LE-asunto, Kunnantie Maunulan kirkko Beslutsförslag: Petrus församling godkänner Verksamhets- och ekonomiplan och Budget för 2018 för sin del. 1) Vi påminner samtidigt fastighetskontoret om felaktigheterna i de interna hyrorna för Petrus församling Församlingssekreterare Sofia Lindholm övervakar under 2018 att församlingen debiteras korrekt för sina interna hyror. 2) Vi gläder oss över att det efter flera årtiondens väntan (för Petrus församling och dess föregångare) ser ut som att församlingen nu får fungerande arbetsutrymmen och en egen kyrka. Beslut: Enligt förslag Delgivning: kirjaamo.hsrky@evl.fi; samfällighetens fastighetskontor

6 Fastighetsavdelningens svar på Petrus församlingens fråga: Vi beklagar att man inte på grund den snabba takten som församlingarna avstått från utrymmen, men samtidigt rationella processen, inte på fastighetsavdelningen hunnit bokföra alla ändringar i datorprogrammen före programmen avslutades för budgetering. De nödvändiga ändringarna för uppgifterna i år 2017 ändras så, att årets resultat är korrekt och ändringarna av uppgifterna i programmen görs så fort som bara möjligt, så att årets 2018 budget och resultat i resultaträkningen inte innehåller ovannämnda fel. Reparationerna av Månsas kyrka kommer att utföras så, att Petrus kan koncentrera sin verksamhet där. Arbetet kommer att påbörjas i år På grund av brist på arbetsledare och projektingenjörer har man inte kunnat påbörja arbetet i år Och på grund av att byggnaden är äldre och inga grundläggande renoveringar har gjorts där, kommer man att starta med at ha byggnaden undersöks noggrant. Dessutom kommer man att kartlägga hurudana reparationer användningen av byggnaden förutsätter samt beräkna kostnaderna som uppstår av ändringarna. På detta sätt erhåller vi pålitliga uppgifter så att byggnaden kommer att renoveras till lämpligt skick med korrekta åtgärder och förnuftiga kostnader. Herttoniemen seurakuntaneuvoston lausunto Helsingin seurakuntayhtymän toiminta- ja taloussuunnitelmasta (TTS) sekä seurakuntayhtymän vuoden 2018 talousarviosta Herttoniemessä toteutetut ja tulevat henkilöstön ja tilavuokrien säästötoimet Herttoniemen seurakuntaneuvosto (jäljempänä SN) on useissa lausunnoissaan Helsingin seurakuntayhtymälle (jäljempänä yhtymä) tehnyt selkoa Herttoniemen seurakunnan (jäljempänä Herttoniemi) vaikean taloudellisen tilanteen taustalla olevista syistä. Herttoniemessä on viime vuosina ja myös kuluvana vuonna toteutettu henkilöstöön ja toimitiloihin kohdistuneita merkittäviä säästötoimia. Herttoniemi on lisäksi kahdesti vuonna 2015 toimittanut yhtymän pyytämän selvityksen kumulatiivisen alijäämän kattamisesta. Alijäämäselvitykset perustuvat (i) merkittäviin henkilöstösäästöihin, jotka ovat toteutuneet pääosin luonnollisen poistuman kautta, (ii) suunnitelmiin merkittävistä tilasäästöistä sekä (iii) oletukseen, että jos ylijäämäisiä talousarvioita tehdään useana vuonna peräkkäin, tämä johtaa ajan mittaan kumulatiivisen alijäämän kattamiseen, mahdollisesti suhteellisen lyhyelläkin aikavälillä. Herttoniemi on siten lähtenyt yhtymän kolmivuotiskaudella edellyttämään kiristettyyn sopeuttamiseen ja uusiin kiristettyihin säästötavoitteisiin suorastaan kohtuuttomasta alijäämäasemasta. Herttoniemen neljän alueen yhdenvertaisen kohtelun hengessä SN on jo aikaisemmin päättänyt luopua Herttoniemenrannan kappelin toimisto- ja kokoustiloista sekä lasten kerhohuoneesta, Kulosaaren vanhan pappilan toimitiloista (entinen kirkkoherranvirasto) ja pienryhmätiloista, Herttoniemen ja Kulosaaren partiokoloista ja Myllypuron kahdesta partiokolosta sekä Herttoniemen pääkirkon päädyssä olevasta kahdesta huoneistosta.

7 Herttoniemessä on ollut neljä toiminnalliseksi yhteisöksi katsottavaa paikallista jumalanpalvelusyhteisöä. Jumalanpalveluspisteiden suuri lukumäärä edellyttää huomattavan suurta sekä henkilöstön että laitteiston resursointitarvetta, kun Herttoniemessä on ollut sunnuntaisin neljä messua ja joissakin muissa seurakunnissa vain yksi sunnuntaimessu. Messujen lukumäärän karsimisen on kuitenkin katsottu olevan ristiriidassa kirkon perustehtävän ja lähipalvelustrategian kanssa, koska jumalanpalvelukset ovat paikallisidentiteettiä tukevaa toimintaa, jossa osana vanhustyötä tavoitetaan myös fyysisesti vaikeasti liikkuvia seurakunnan jäseniä. Kunkin kirkon käyttöaste, kuten Kulosaaren kirkon suosio vihkikirkkona, tulisi myös ottaa huomioon. Herttoniemen alue on lisäksi maantieteellisesti kiilamainen, mikä logistisesti edellyttää työntekijöiltä paljon siirtymisiä. Jumalanpalveluspisteiden lukumäärää ja etäisyyksiä toisistaan saati alueen maantieteellisestä luonteesta aiheutuvaa resursointitarvetta ei oteta huomioon edes laskennallisena kompensaationa yhtymän määrärahanjaossa, mikä erityisesti lisää talouden epätasapainoa Herttoniemessä. Seurakunnan talouden pitäminen tasapainossa on paljon helpompaa, jos kirkkotiloja on vain yksi tai kaksi. Yhtymän säästötavoitteet Herttoniemen näkökulmasta Herttoniemen työntekijöiden lukumäärä on vuodesta 2011 pienentynyt yli 25 % luonnollisen poistuman (eläköityminen ja oma irtisanoutuminen) kautta (41 -> 30). Merkittävä osa henkilöstösäästöistä (5) on kohdistunut Kulosaareen. Irtisanomisia pyritään yhtymän linjauksen mukaisesti kaikin tavoin välttämään eikä niitä ole suunnitelmissa. Luonnollinen poistuma toteutuu kuitenkin ennalta määrittelemättömästi eikä kohdennu aina strategisesti siten, että vapautuva virka tai työsuhde voidaan kokonaan jättää täyttämättä. Tämä vaikeuttaa suunnitelmallista säästämistä. TTS-kauden henkilöstöliitteessä esitetty suunnitelma viiden henkilötyövuoden vähentämisestä (36 -> 31) on Herttoniemessä saavutettu ja jopa ylitetty. Sen sijaan TTS-kaudelle henkilökuntaliitteessä ehdotettu henkilöstövähennys (30 -> 25) on kunnianhimoinen eikä ole selvää, että se voidaan toteuttaa pelkästään luonnollisella poistumalla. Jokainen avautuva virka ja työsuhde on näistä syistä erikseen arvioitu. Herttoniemessä on jätetty täyttämättä kolmen lastenohjaajan työsuhde, kaksi kappalaisen ja kaksi diakonin virkaa sekä kanttorin, suntion, nuorisonohjaajan ja seurakuntasihteerin virat. Suntiotiimissä on resurssivajeen vuoksi käytetty huomattavia lisäkustannuksia aiheuttaneita tuntisuntioita. Resurssivajeen uskotaan helpottuvan, kun Herttoniemenrannan kappelista luovutaan ja siellä toiminut suntio vapautuu muihin tehtäviin. Pienentynyt työntekijäkunta ei pysty ylläpitämään entisenlaajuista toimintaa. Jotta henkilöstövähennyksiä ei tarvitsisi luonnollisen poistuman lisäksi toteuttaa, Herttoniemessä on ollut etsittävä säästökohteita kaikista mahdollisista kohteista. Tilasäästöt ovat olleet olennaisia säästötavoitteiden toteuttamiseksi ja itsenäisen seurakunnan olemassaolon varmistamiseksi. Herttoniemi on jo keväällä 2015 tehnyt yhtymälle ehdotuksen varhaiskasvatuksen työajattoman vastaavan ohjaajan viran perustamisesta lapsi- ja perhetyön strategian uudelleen suuntaamisen mahdollistamiseksi, mikä myös ajan mittaan mahdollistaisi henkilöstösäästöjä. Tämänkin ehdotuksen toteutuminen riippuu yhtymän suhtautumisesta siihen. Herttoniemi kiirehtii yhtymää ottamaan kantaa tehtyihin ehdotuksiin ja selvityksiin.

8 Seurakuntalaisten reaktiot SN:n päätöksiin toimitiloista luopumisesta ja SN:n alueellinen tasapuolisuus Herttoniemessä on kuluvana syksynä päätetty luopua Herttoniemenrannan kappelista, Kulosaaren seurakuntatalon yläkerrasta ja Sammatin leirikeskuksen käytöstä. Päätökset tulevat voimaan Päätöksistä on tehty kaksi oikaisuvaatimusta, joihin SN on vastannut. Toistaiseksi on epäselvää, jatkuuko prosessi hallinto-oikeudessa. Seurakuntalaisten reaktiot ovat laajemminkin olleet tyrmistyneitä tilasäästöpäätöksistä. Työntekijät ja SN:n jäsenet ovat kohdanneet vihamielisyyttä ja jopa panettelua. Aktiivinen tiedottaminen on ollut välttämätöntä. Toisaalta etenkin Kulosaaressa kansalaisyhteiskunnan edustajat ovat aktivoituneet etsimään vaihtoehtoista ratkaisua. Herttoniemi pyrkii aktiivisesti lisäämään yhteistyötä paikallisten sidosryhmien kanssa. Herttoniemi pitää kirkkorakennuksista luopumista viimesijaisena vaihtoehtona. Päätös Herttoniemenrannan kappelista luopumisesta oli erittäin vaikea ja sitä valmisteltiin kaksi ja puoli vuotta. Tiloista luopuminen merkitsee toimintojen yhdistämistä jäljelle jääviin tiloihin sekä uusien toimintamuotojen ja yhteistyökumppanien etsimistä, mihin myös kannustetaan yhtymän strategisessa prosessissa toimintakulttuurin muuttamiseksi. Toimintaa on yritettävä jatkaa myös ilman tiloja. Vaikka Herttoniemenrannan kappelista on päätetty luopua, toiminnan jatkaminen pyritään turvaamaan. Herttoniemenrannan kappelin toiminnassa mukana olleita kutsutaan Herttoniemen pääkirkolle ja tutkitaan mahdollisuuksia paikallisten toimijoiden tilojen käyttöön. Kaikille Herttoniemenrannassa toimineille toimintapiireille on löydetty uudet korvaavat tilat. Keskeisiä tavoitteita SN:n päätöksenteossa ja valmistelussa ovat Herttoniemen neljän alueen tasapuolinen kohtelu tilasäästöjä koskevissa päätöksissä ja henkilöstösäästöjen tasapuolinen suuntaaminen eri työaloille siten, etteivät toimintaedellytykset vaarannu. Toiminnassa on noudatettu niukkuuden periaatetta luopumalla voimakkaasti subventoidusta toiminnasta. Retkitoimintaa on toteutettu omakustanteisesti. Rippikoulujen leirijaksot on siirretty Sammatin leirikeskuksesta (Herttoniemen leirikeskus ry) yhtymän leirikeskuksiin. Herttoniemen neljällä alueella on uudisrakentamista, joka Helsingin kaupungin yleiskaavan valossa jatkuu vielä pitkään. Väestönkasvun oletetaan suhteellisesti hieman parantavan Herttoniemen taloudellista asemaa yhtymän määrärahajaossa. Toisaalta diakoniset tarpeet Itä-Helsingissä ovat suuria ja kasvavat. Herttoniemi pitää yhtymän avustusta Myllypuron ruuanjakeluun välttämättömänä. Kiinteistöosaston vastaus Herttoniemen seurakunnan lausuntoon: Herttoniemen seurakunta on tehnyt oikeita ja järkeviä ratkaisuja toimitilojen suhteen taloudellisen tilanteensa vakauttamiseksi. Kiinteistöosasto suhtautuu myönteisesti pyrkimyksiin löytää Kulosaaren kirkkoon liittyvän seurakuntatalon vuokralaiseksi sellainen taho, joka voisi edelleen tarjota tiloja myös seurakunnan ja seurakuntaa lähellä olevien toimijoiden käyttöön.

349 Helsingin seurakuntayhtymän vuoden 2017 talousarvioehdotuksen ja vuosien toiminta- ja taloussuunnitelmaehdotuksen

349 Helsingin seurakuntayhtymän vuoden 2017 talousarvioehdotuksen ja vuosien toiminta- ja taloussuunnitelmaehdotuksen 332/2016 349 Helsingin seurakuntayhtymän vuoden 2017 talousarvioehdotuksen ja vuosien 2017 2019 toiminta- ja taloussuunnitelmaehdotuksen hyväksyminen Päätösehdotus Hallintojohtaja Jussi Muhonen Yhteinen

Lisätiedot

Yhteinen kirkkovaltuusto YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON JA KIINTEISTÖOSASTON VASTINE

Yhteinen kirkkovaltuusto YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON JA KIINTEISTÖOSASTON VASTINE Yhteinen kirkkovaltuusto 8.12.2016 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON JA KIINTEISTÖOSASTON VASTINE 24.11.2016 Lausunnot seurakuntayhtymän vuoden 2017 talousarvioehdotuksesta ja vuosien 2017 2019 toiminta- ja taloussuunnitelmasta

Lisätiedot

323 Helsingin seurakuntayhtymän vuoden 2016 talousarvioehdotuksen ja vuosien toiminta- ja taloussuunnitelmaehdotuksen

323 Helsingin seurakuntayhtymän vuoden 2016 talousarvioehdotuksen ja vuosien toiminta- ja taloussuunnitelmaehdotuksen 302/2015 323 Helsingin seurakuntayhtymän vuoden 2016 talousarvioehdotuksen ja vuosien 2016-2018 toiminta- ja taloussuunnitelmaehdotuksen hyväksyminen Päätösehdotus Hallintojohtaja Jussi Muhonen Yhteinen

Lisätiedot

Seuraavaan kokoukseen laaditaan lausuntoluonnos. Seuraavaan kokouksen asialistalle otetaan kysymys seurakuntien yhdistymisestä.

Seuraavaan kokoukseen laaditaan lausuntoluonnos. Seuraavaan kokouksen asialistalle otetaan kysymys seurakuntien yhdistymisestä. 268/2017 113 Munkkiniemen seurakuntaneuvoston lausunto Helsingin seurakuntayhtymän henkilöstöstrategiasta ja palkitsemisstrategiasta vuosille 2017-2022 sekä henkilöstön sopeuttamistoimenpiteistä Päätösehdotus

Lisätiedot

- Pihakahvila koulutus 15.9 klo Matteuksen kirkko - Tauno Hämäläinen 100 vuotta juhlakonsertti 18.9 klo 18 Matteuksen kirkko

- Pihakahvila koulutus 15.9 klo Matteuksen kirkko - Tauno Hämäläinen 100 vuotta juhlakonsertti 18.9 klo 18 Matteuksen kirkko 337/2016 49 Ilmoitusasiat syyskuu ehdotus Merkitään tiedoksi - Pihakahvila koulutus 15.9 klo 17.30 Matteuksen kirkko - Tauno Hämäläinen 100 vuotta juhlakonsertti 18.9 klo 18 Matteuksen kirkko 335/2016

Lisätiedot

VUOSITILASTO 2013. Helsingin. seurakuntayhtymä

VUOSITILASTO 2013. Helsingin. seurakuntayhtymä VUOSITILASTO 2013 Helsingin seurakuntayhtymä Sisällys 1. Johdanto... 1 2. Vuoden 2013 väestömuutosten yhteenveto... 3 3. Läsnä oleva väestö (väkiluku) 31.12.2013... 4 4. Kirkkoon kuuluminen seurakunnittain

Lisätiedot

VUOSITILASTO 2016 HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ

VUOSITILASTO 2016 HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ VUOSITILASTO 2016 HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Sisällysluettelo 1. Johdanto... 1 2. Vuositilastossa käytettäviä käsitteitä... 2 3. Vuoden 2016 jäsentietojen yhteenveto... 3 4. Kartta kirkkoon kuuluminen

Lisätiedot

VUOSITILASTO 2014 HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ

VUOSITILASTO 2014 HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ VUOSITILASTO 2014 HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Sisällys 1. Johdanto... 1 2. Vuoden 2014 jäsentietojen yhteenveto... 2 3. Kartta kirkkoon kuuluminen seurakunnittain... 3 4. Kirkkoon kuuluminen seurakunnittain...

Lisätiedot

JÄSENTIETOJEN VUOSITILASTO 2018 HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ

JÄSENTIETOJEN VUOSITILASTO 2018 HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ JÄSENTIETOJEN VUOSITILASTO 2018 HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Sisällysluettelo 1. Johdanto... 1 2. Käsitteitä ja määritelmiä... 2 3. Jäsentietojen yhteenveto 2017 ja 2018... 3 4. Kirkkoon kuuluminen suomenkielisten

Lisätiedot

Puheenjohtaja luki Päivän tunnussanan ja avasi kokouksen klo Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Puheenjohtaja luki Päivän tunnussanan ja avasi kokouksen klo Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 12 Kokouksen avaus Puheenjohtaja luki Päivän tunnussanan ja avasi kokouksen klo 18.19. 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 14

Lisätiedot

JÄSENTIETOJEN VUOSITILASTO 2017 HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ

JÄSENTIETOJEN VUOSITILASTO 2017 HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ JÄSENTIETOJEN VUOSITILASTO 2017 HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Sisällysluettelo 1. Johdanto... 1 2. Vuositilastossa käytettäviä käsitteitä... 2 3. Vuoden 2017 jäsentietojen yhteenveto... 3 4. Kirkkoon kuuluminen

Lisätiedot

1) hyväksyi puheenjohtajan ehdotuksen talous- ja toimintasuunnitelmaksi 2015 2017 seuraavin tarkistuksin:

1) hyväksyi puheenjohtajan ehdotuksen talous- ja toimintasuunnitelmaksi 2015 2017 seuraavin tarkistuksin: 417/2014 42 Talous- ja toimintasuunnitelma 2015-2017 Päätösehdotus Seurakuntaneuvosto päättää (1) hyväksyy talous- ja toimintasuunnitelman 2015 17 kokouksessa esitetyin tarkistuksin; (2) talousarvion vuodelle

Lisätiedot

Helsingin seurakuntayhtymä Lauttasaaren seurakunnan seurakuntaneuvosto. Lauttasaaren kirkon seurakuntasali, Myllykallionrinne 1 A

Helsingin seurakuntayhtymä Lauttasaaren seurakunnan seurakuntaneuvosto. Lauttasaaren kirkon seurakuntasali, Myllykallionrinne 1 A Helsingin seurakuntayhtymä Lauttasaaren seurakunnan seurakuntaneuvosto KOKOUSKUTSU Aika 18.11.2014 klo 18:00 Paikka Lisätietoja Osallistujat Este Lauttasaaren kirkon seurakuntasali, Myllykallionrinne 1

Lisätiedot

Vuositilasto 2011. Johdanto...3. Helsingin seurakuntayhtymän vuoden 2011 väestömuutosten yhteenveto...4

Vuositilasto 2011. Johdanto...3. Helsingin seurakuntayhtymän vuoden 2011 väestömuutosten yhteenveto...4 Vuositilasto 2011 Johdanto...3 Helsingin seurakuntayhtymän vuoden 2011 väestömuutosten yhteenveto...4 Helsingin seurakuntayhtymän läsnä oleva väestö (väkiluku) 31.12.2011...5 Kirkkoon kuuluminen seurakunnittain

Lisätiedot

TKM, II palautekierros Koonti sopeuttamisratkaisuhahmotelmista KIINTEISTÖT. Suunnitelma Aikataulu Muuta

TKM, II palautekierros Koonti sopeuttamisratkaisuhahmotelmista KIINTEISTÖT. Suunnitelma Aikataulu Muuta KIINTEISTÖT Suunnitelma Aikataulu Muuta Haaga Hakavuoren kirkko Seurakuntaneuvosto tekee päätöksen tiloista luopumisista viimeistään kokouksessaan 13.6.2016. Herttoniemi Seurakuntaneuvosto on tehnyt 29.2.2016

Lisätiedot

Vuositilasto 2012. Johdanto..3. Kirkkoon kuuluminen seurakunnittain 31.12.2012 6. Helsingin kaupungin väkiluvun ja seurakuntayhtymän läsnä olevan

Vuositilasto 2012. Johdanto..3. Kirkkoon kuuluminen seurakunnittain 31.12.2012 6. Helsingin kaupungin väkiluvun ja seurakuntayhtymän läsnä olevan VUOSITILASTO 2012 Johdanto..3 n vuoden 2012 väestömuutosten yhteenveto.4 n läsnä oleva väestö (väkiluku) 31.12.2012..5 Kirkkoon kuuluminen seurakunnittain 31.12.2012 6 Helsingin kaupungin väkiluvun ja

Lisätiedot

95 Toimintakulttuurin muutosehdotusten lähettäminen palautteen antoa varten Helsingin seurakuntayhtymän seurakuntiin ja yksiköihin

95 Toimintakulttuurin muutosehdotusten lähettäminen palautteen antoa varten Helsingin seurakuntayhtymän seurakuntiin ja yksiköihin 635/2015 95 Toimintakulttuurin muutosehdotusten lähettäminen palautteen antoa varten Helsingin seurakuntayhtymän seurakuntiin ja yksiköihin Päätösehdotus Yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja Juha Rintamäki

Lisätiedot

109 Malmin seurakunnan toiminta- ja taloussuunnitelma ja talousarvio 2016

109 Malmin seurakunnan toiminta- ja taloussuunnitelma ja talousarvio 2016 138/2015 109 Malmin seurakunnan toiminta- ja taloussuunnitelma 2016-2018 ja talousarvio 2016 Päätösehdotus Seurakuntaneuvosto päättää 1) lähettää yhteisen kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi liitteiden mukaisen

Lisätiedot

TUOMIOKIRKKOSEURAKUNNASSA

TUOMIOKIRKKOSEURAKUNNASSA TUOMIOKIRKKOSEURAKUNNASSA 7:15 8:30 Aamurukouspiiri Tuomiokirkon kappelin alasalissa 12 12:30 Päivärukous Tuomiokirkossa 18 19 Ekumeeninen Luottamuksen rukoushetki Tuomiokirkon kryptassa 12 12:30 Päivärukous

Lisätiedot

221 Helsingin seurakuntayhtymän henkilöstöstrategia ja palkitsemisstrategia vuosille sekä henkilöstön sopeuttamistoimenpiteet

221 Helsingin seurakuntayhtymän henkilöstöstrategia ja palkitsemisstrategia vuosille sekä henkilöstön sopeuttamistoimenpiteet 566/2017 221 Helsingin seurakuntayhtymän henkilöstöstrategia ja palkitsemisstrategia vuosille 2017-2022 sekä henkilöstön sopeuttamistoimenpiteet Päätösehdotus Seurakuntayhtymän johtaja Teemu Laajasalo

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Nina Alanen ja Risto Holma. Taina Tuohimaa puheenjohtaja

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Nina Alanen ja Risto Holma. Taina Tuohimaa puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO 8/2018 1 (5) Aika Keskiviikko 19.9.2018 klo 18 18.16 Paikka Seurakuntakeskus, Arkki Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina Holma Risto Itämetsä Risto Nummela Aulis

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 49 Kirkkoneuvosto 5/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 49 Kirkkoneuvosto 5/ 49 46 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkoneuvosto 30.08.2011 46 Kokouskutsu asialistoineen on toimitettu kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle

Lisätiedot

HELSINGINSEURAKUNTAYHTYMÄ KESKUSREKISTERI VUOSITILASTO 2008

HELSINGINSEURAKUNTAYHTYMÄ KESKUSREKISTERI VUOSITILASTO 2008 HELSINGINSEURAKUNTAYHTYMÄ KESKUSREKISTERI VUOSITILASTO 2008 HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ KESKUSREKISTERI V uositilasto 2008 Johdanto 3 Helsingin seurakuntayhtymän vuoden 2008 väestömuutosten yhteenveto...

Lisätiedot

59 Toimintakulttuurin muutoksen ehdotusten valmistelu. Yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja Juha Rintamäki

59 Toimintakulttuurin muutoksen ehdotusten valmistelu. Yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja Juha Rintamäki 635/2015 59 Toimintakulttuurin muutoksen ehdotusten valmistelu Päätösehdotus Yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja Juha Rintamäki Yhteinen kirkkoneuvosto päättää merkitä tiedoksi toimintakulttuurin muutoksen

Lisätiedot

Helsingin seurakuntayhtymän vuoden 2005 väestömuutosten yhteenveto

Helsingin seurakuntayhtymän vuoden 2005 väestömuutosten yhteenveto Helsingin seurakuntayhtymän vuoden 2005 väestömuutosten yhteenveto 2005 (2004) 2005 (2004) MUUTTOLIIKE HELSINKIIN HELSINGISTÄ EROTUS Suom. srk:t 20380 (19897) 21298 (21880) - 918 -(1983) Ruots. srk:t 1315

Lisätiedot

Läsnä SIMOLA Pertti puheenjohtaja JUKANEN Hannele KUIKANMÄKI Kimmo. MARJAMÄKI Pipsa Lotta. PITKÄNEN Pirkko. SAARELA Veronica

Läsnä SIMOLA Pertti puheenjohtaja JUKANEN Hannele KUIKANMÄKI Kimmo. MARJAMÄKI Pipsa Lotta. PITKÄNEN Pirkko. SAARELA Veronica SEURAKUNTANEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2013 Aika 10.9.2013 klo 18.30-19.30 Paikka Viikin kirkko, Agronominkatu 5 Läsnä SIMOLA Pertti puheenjohtaja JUKANEN Hannele KUIKANMÄKI Kimmo VESAMÄKI Aarne vara MARJAMÄKI

Lisätiedot

Aika klo 17:30-20:00 Paikka Huopalahden kirkon seurakuntasali, Vespertie 12

Aika klo 17:30-20:00 Paikka Huopalahden kirkon seurakuntasali, Vespertie 12 Haagan seurakunnan seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA Aika 03.09.2018 klo 17:30-20:00 Paikka Huopalahden kirkon seurakuntasali, Vespertie 12 Saapuvilla olleet jäsenet Hanna Mithiku, puheenjohtaja Pauliina Alanko

Lisätiedot

203 Diakonisen painotuksen harkinnanvaraiset määrärahat vuoden 2015 talousarvioesityksessä sekä vuosien 2015-2017 toiminta- ja taloussuunnitelmassa

203 Diakonisen painotuksen harkinnanvaraiset määrärahat vuoden 2015 talousarvioesityksessä sekä vuosien 2015-2017 toiminta- ja taloussuunnitelmassa 349/2014 203 Diakonisen painotuksen harkinnanvaraiset määrärahat vuoden 2015 talousarvioesityksessä sekä vuosien 2015-2017 toiminta- ja taloussuunnitelmassa Päätösehdotus Yhteisen seurakuntatyön johtaja

Lisätiedot

Sääntökokoelma A 23 YKN YKV korvaa säännön YKV ARVIOINNIN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ. 1. Kokoonpano

Sääntökokoelma A 23 YKN YKV korvaa säännön YKV ARVIOINNIN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ. 1. Kokoonpano Sääntökokoelma A 23 YKN 13.2.2017 YKV 29.3.2017 korvaa säännön YKV 10.12.2014 ARVIOINNIN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ 1. Kokoonpano 1 Yhteinen kirkkovaltuusto valitsee arvioinnin johtokuntaan toimikaudekseen

Lisätiedot

KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 4 TAPIOLAN KIRKON PERUSKORJAUKSEN TARVESELVITYKSEN LAATIMINEN 3

KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 4 TAPIOLAN KIRKON PERUSKORJAUKSEN TARVESELVITYKSEN LAATIMINEN 3 Seurakuntaneuvosto ESITYSLISTA 7/2011 Aika Paikka 11.10.2011 klo 16.30 Tapiolan kirkon seurakuntasali KÄSITELTÄVÄT ASIAT: KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

Seurakuntaneuvosto päättää hyväksyä seurakuntapiirien toimintasuunnitelmat.

Seurakuntaneuvosto päättää hyväksyä seurakuntapiirien toimintasuunnitelmat. 138/2015 134 Seurakuntapiirien toimintasuunnitelmat Päätösehdotus Seurakuntaneuvosto päättää hyväksyä seurakuntapiirien toimintasuunnitelmat. Käsittely Keskustelun aikana Katrianna Halinen esitti ponnen:

Lisätiedot

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄN VUOSITILASTO 2006

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄN VUOSITILASTO 2006 HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄN VUOSITILASTO 2006 HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Vuositilasto 2006 Keskusrekisteri Johdanto... 3 Helsingin seurakuntayhtymän vuoden 2006 väestömuutosten yhteenveto...4 Helsingin

Lisätiedot

87 Lähetekeskustelu toiminta- ja taloussuunnitelmasta Merkitään tiedoksi ja kirjataan muistioon muutosehdotukset.

87 Lähetekeskustelu toiminta- ja taloussuunnitelmasta Merkitään tiedoksi ja kirjataan muistioon muutosehdotukset. 109/2016 87 Lähetekeskustelu toiminta- ja taloussuunnitelmasta 2017-2019 Päätösehdotus Merkitään tiedoksi ja kirjataan muistioon muutosehdotukset. Päätös Merkittiin tiedoksi. Selostus Toimintasuunnitelmat

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 21 03.03.2014 73 11.03.2014 Lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä koskevasta lainsäädännöstä / Utlåtande

Lisätiedot

Aika 4. syyskuuta 2017 klo Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16 B, Helsinki

Aika 4. syyskuuta 2017 klo Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16 B, Helsinki PÖYTÄKIRJA 1 (9) PÖYTÄKIRJA Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto Aika 4. syyskuuta 2017 klo 18 20.05 Paikka Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16 B, 00120 Helsinki Läsnä Matti Poutiainen,

Lisätiedot

Tavoitesuunnittelun toteutuksen periaatteita

Tavoitesuunnittelun toteutuksen periaatteita Tavoitesuunnittelun toteutuksen periaatteita Koska tavoitesuunnittelu on oppimisprosessi, sitä tarkennetaan suunnittelun edetessä saatujen kokemusten ja palautteiden perusteella Tavoitesuunnittelulla luodaan

Lisätiedot

2) kaikille J- ja K-hinnoitteluryhmiin kuuluville toteutetaan yleistä palkkausjärjestelmää vastaava 1,1 %:n palkankorotus alkaen.

2) kaikille J- ja K-hinnoitteluryhmiin kuuluville toteutetaan yleistä palkkausjärjestelmää vastaava 1,1 %:n palkankorotus alkaen. 539/2018 97 Kirkon virka- ja työehtosopimuksen sopimuskautta 1.2.2018-31.3.2020 koskevan neuvottelutuloksen soveltaminen Helsingin seurakuntayhtymässä K- ja J-hinnoitteluryhmiin kuuluvien osalta Päätösehdotus

Lisätiedot

Aika klo 18:00-21:10 Oulunkylän kirkko, Teinintie 10, 2.krs, rippikoulusali

Aika klo 18:00-21:10 Oulunkylän kirkko, Teinintie 10, 2.krs, rippikoulusali Oulunkylän seurakunnan seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA Aika 11.04.2016 klo 18:00-21:10 Paikka Oulunkylän kirkko, Teinintie 10, 2.krs, rippikoulusali Saapuvilla olleet jäsenet Anne Lindell, puheenjohtaja

Lisätiedot

200 Diakonisen painotuksen harkinnanvaraiset määrärahat vuoden 2019 talousarvioesityksessä sekä vuosien toiminta- ja taloussuunnitelmassa

200 Diakonisen painotuksen harkinnanvaraiset määrärahat vuoden 2019 talousarvioesityksessä sekä vuosien toiminta- ja taloussuunnitelmassa 74/2018 200 Diakonisen painotuksen harkinnanvaraiset määrärahat vuoden 2019 talousarvioesityksessä sekä vuosien 2019-2021 toiminta- ja taloussuunnitelmassa Päätösehdotus Seurakuntayhtymän johtaja Juha

Lisätiedot

Taustatiedot / Bakgrundsuppgifter: 1. Organisaatio / Organisation Kunta, mikä kunta? / Kommun, vilken?

Taustatiedot / Bakgrundsuppgifter: 1. Organisaatio / Organisation Kunta, mikä kunta? / Kommun, vilken? Kommenttipyyntö Tulevaisuuden kunta-parlamentaarisen työryhmän väliraportista / Begäran om kommentarer till mellanrapporten från parlamentariska arbetsgruppen för Framtidens kommun Taustatiedot / Bakgrundsuppgifter:

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 6

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 6 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 11.10.2017 klo 17-18.15 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Huostila Anja, jäsen Huostila Mari, jäsen Kanerva Esa, varajäsen

Lisätiedot

Pakilan seurakuntaneuvosto

Pakilan seurakuntaneuvosto Palosuontie 1 00660 Helsinki (09) 2340 5500 pakila.srk@evl.fi www.helsinginseurakunnat.fi/pakila Pakilan seurakuntaneuvosto kokous 6 / 2012 aika tiistaina klo 18.30 paikka Hyvän Paimenen kirkko, Paimensali,

Lisätiedot

118 Munkkiniemen seurakunnan muistamisia koskeva ohjeistus. Munkkiniemen seurakuntaneuvosto hyväksyy muistamista koskevan ohjeistuksen.

118 Munkkiniemen seurakunnan muistamisia koskeva ohjeistus. Munkkiniemen seurakuntaneuvosto hyväksyy muistamista koskevan ohjeistuksen. 116 Työjärjestyksen vahvistaminen Hyväksytään esityslista. Esityslista hyväksyttiin. 117 Edellisen kokouksen pöytäkirja Merkitään tiedoksi. 176/2018 118 Munkkiniemen seurakunnan muistamisia koskeva ohjeistus

Lisätiedot

Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Hyväksyttiin käsittelyjärjestys ilman muutoksia.

Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Hyväksyttiin käsittelyjärjestys ilman muutoksia. 31 Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 18. 32 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 33 Käsittelyjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

VARTIOKYLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/

VARTIOKYLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ SEURAKUNTANEUVOSTO 7.9.2011 1/5 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikkona 7.9.2011. klo 18 Paikka: Matteuksenkirkko, Olavus-sali Osallistujat: Poissa: Jukka Pakarinen, puheenjoht. Max Isaksson Eija

Lisätiedot

Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 41 31.01.2012 7 15.01.2013 Selitys korkeimmalle hallinto-oikeudelle Saariston ja rannikon osayleiskaavan hyväksymispäätöksestä jätetyistä

Lisätiedot

Aika. Tapiolan kirkon seurakuntasali. Seurakuntaneuvosto ESITYSLISTA 8/ klo KÄSITELTÄVÄT ASIAT:

Aika. Tapiolan kirkon seurakuntasali. Seurakuntaneuvosto ESITYSLISTA 8/ klo KÄSITELTÄVÄT ASIAT: Seurakuntaneuvosto ESITYSLISTA 8/2011 Aika Paikka 8.11.2011 klo 16.30 Tapiolan kirkon seurakuntasali KÄSITELTÄVÄT ASIAT: KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2 KIRKKOHERRAN PÄÄTÖSLUETTELO 3

KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2 KIRKKOHERRAN PÄÄTÖSLUETTELO 3 Seurakuntaneuvosto ESITYSLISTA 8/2012 Aika Paikka 6.11.2012 klo 16.30 Tapiolan kirkon seurakuntasali Tiedottaja Sonja Grönqvistin esittäytyminen. KÄSITELTÄVÄT ASIAT: KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU 8/2018 Vuosaaren seurakunnan seurakuntaneuvosto. Helena Salo, ,

KOKOUSKUTSU 8/2018 Vuosaaren seurakunnan seurakuntaneuvosto. Helena Salo, , KOKOUSKUTSU 8/2018 Vuosaaren seurakunnan seurakuntaneuvosto Aika 12.11.2018 klo 18:00 Paikka Lisätietoja Jakelu Vuosaaren kirkko, Taivaanranta-sali Helena Salo, +358 923406512, helena.salo@evl.fi Jussi

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 4/2013 4.6.2013 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PÖYTÄKIRJA 4/2013 4.6.2013 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 4/2013 4.6.2013 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- SIVU 30 ILMOITUSASIAT 2 31 KIRKKOHERRAN PÄÄTÖSLUETTELO

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 3

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 3 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 26.4.2017 klo 17 18.10 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari,

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 15 06.03.2017 63 14.03.2017 Lausunto luonnoksesta sosiaali- ja terveydenhuollon valinnanvapauslainsäädännöksi / Utlåtande

Lisätiedot

TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA VUODEN 2018 TALOUSARVIO

TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA VUODEN 2018 TALOUSARVIO Helsingin seurakuntayhtymä Helsingfors kyrkliga samfällighet TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2018-2020 VUODEN 2018 TALOUSARVIO VERKSAMHETS- OCH EKONOMIPLAN 2018-2020 BUDGET ÅR 2018 Yhteinen kirkkovaltuusto

Lisätiedot

KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2 KIRKKOHERRAN PÄÄTÖSLUETTELO 3

KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2 KIRKKOHERRAN PÄÄTÖSLUETTELO 3 Seurakuntaneuvosto ESITYSLISTA 7/2013 Aika Paikka 10.12.2013 klo 16.30 Tapiolan kirkon seurakuntasali KÄSITELTÄVÄT ASIAT: KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

Läsnä SIMOLA Pertti puheenjohtaja HUOVIO Anna Elina JUKANEN Hannele KOSKELAINEN Laura. MARJAMÄKI Pipsa Lotta PITKÄNEN Pirkko.

Läsnä SIMOLA Pertti puheenjohtaja HUOVIO Anna Elina JUKANEN Hannele KOSKELAINEN Laura. MARJAMÄKI Pipsa Lotta PITKÄNEN Pirkko. SEURAKUNTANEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 6/2014 Aika 19.8.2014 klo 18.30-20.00 Paikka Malmin kirkko Läsnä SIMOLA Pertti puheenjohtaja HUOVIO Anna Elina JUKANEN Hannele KOSKELAINEN Laura VESAMÄKI Aarne vara MARJAMÄKI

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen ja opetustoimen tilannekatsaus talousarvion 2015 pohjaksi

Varhaiskasvatuksen ja opetustoimen tilannekatsaus talousarvion 2015 pohjaksi Koulutuslautakunta 60 13.08.2014 Koulutuslautakunta 65 08.09.2014 Koulutuslautakunta 76 23.09.2014 Varhaiskasvatuksen ja opetustoimen tilannekatsaus talousarvion 2015 pohjaksi 395/02.01.00/2014 Koulutuslautakunta

Lisätiedot

sihteeri, ilmoitustaulunhoitaja

sihteeri, ilmoitustaulunhoitaja Aika: Keskiviikko 7.11.2018 klo 18. Paikka: Seurakuntakodin kokoushuone Jäsenet: Anna-Kaisa Hautala puheenjohtaja Lea Honkanen Anita Kamppi Tellervo Kuusiranta, varapuheenjohtaja Petri Reponen Anneli Ruisniemi

Lisätiedot

ROIHUVUOREN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2013 SEURAKUNTANEUVOSTO Tulisuontie 2 00820 HELSINKI. Tammisalon kirkko, Väylänrinne 1, 00830 Helsinki

ROIHUVUOREN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2013 SEURAKUNTANEUVOSTO Tulisuontie 2 00820 HELSINKI. Tammisalon kirkko, Väylänrinne 1, 00830 Helsinki 1 ROIHUVUOREN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2013 SEURAKUNTANEUVOSTO Tulisuontie 2 00820 HELSINKI Kokousaika Keskiviikkona 21.8.2013 kello 18.00 Kokouspaikka Tammisalon kirkko, Väylänrinne 1, 00830 Helsinki Osanottajat

Lisätiedot

191 Diakonisen painotuksen harkinnanvaraiset määrärahat vuoden 2016 talousarvioesityksessä sekä vuosien toiminta- ja taloussuunnitelmassa

191 Diakonisen painotuksen harkinnanvaraiset määrärahat vuoden 2016 talousarvioesityksessä sekä vuosien toiminta- ja taloussuunnitelmassa 690/2015 191 Diakonisen painotuksen harkinnanvaraiset määrärahat vuoden 2016 talousarvioesityksessä sekä vuosien 2016-2018 toiminta- ja taloussuunnitelmassa Päätösehdotus Yhteisen seurakuntatyön johtaja

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 986/2009 vp Auton katsastamisen mahdollistaminen Espanjassa Eduskunnan puhemiehelle Huomattava määrä suomalaisia asuu osan vuotta Espanjassa. Monilla on siellä oma Suomessa rekisteröity

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO ESITYSLISTA 7/2013

SEURAKUNTANEUVOSTO ESITYSLISTA 7/2013 SEURAKUNTANEUVOSTO ESITYSLISTA 7/2013 Aika 9.9.2014 klo 18.30- Paikka Malmin kirkko Läsnä 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 Esityslistan

Lisätiedot

Arkeologian valintakoe 2015

Arkeologian valintakoe 2015 Sukunimi Kaikki etunimet Henkilötunnus Puhelinnumero Valintatoimiston merkintöjä KAR A (C) Sähköpostiosoite Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta Arkeologian valintakoe 2015 Tarkista sivunumeroiden

Lisätiedot

Seurakuntaneuvosto Maanantai 9.11.2015 klo 18.00 Esikoislestadiolaiset ry:n rukoushuone, Koivistonpuistikko 53

Seurakuntaneuvosto Maanantai 9.11.2015 klo 18.00 Esikoislestadiolaiset ry:n rukoushuone, Koivistonpuistikko 53 Porin Teljän SN 9.11.2015 1 / 6 Porin Teljän seurakunta Pöytäkirja 9/2015 Seurakuntaneuvosto Aika ja paikka Maanantai 9.11.2015 klo 18.00 Esikoislestadiolaiset ry:n rukoushuone, Koivistonpuistikko 53 Huhtala,

Lisätiedot

REKOLAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS

REKOLAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS lista kokous 7/2016 Seurakuntaneuvosto 22.9.2016 sivu 1 (6) REKOLAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika torstai 22.9.2016 klo 18.00 Paikka Rekolan Pyhän Andreaan kirkko, kerhohuone 1 Kustaantie

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto. Torstai klo kahvit. Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina.

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto. Torstai klo kahvit. Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina. 57 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Paikka: Torstai 20.12.2018 klo 17.30 kahvit Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina. Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Ainasoja, Merja varapuheenjohtaja Andersson,

Lisätiedot

Hallintoelin Kokouspäivä Sivu 1 SEURAKUNTANEUVOSTO. Paikka ja aika Keskustan srk-talo, klo

Hallintoelin Kokouspäivä Sivu 1 SEURAKUNTANEUVOSTO. Paikka ja aika Keskustan srk-talo, klo Hallintoelin Kokouspäivä 30.11.2009 Sivu 1 Paikka ja aika Keskustan srk-talo, 30.11.2009 klo 17.30 19.10 paikalla poissa Posti, Timo pj x Erkkilä, Pentti jäsen x Harinen, Ari jäsen poissa Haukijärvi, Eino

Lisätiedot

Tilikauden ylijäämä osoittaa, mitä jää jäljelle tilikauden tuloksesta tuloksenjärjestelyerien jälkeen, eli tuloja on ollut enemmän kuin menoja.

Tilikauden ylijäämä osoittaa, mitä jää jäljelle tilikauden tuloksesta tuloksenjärjestelyerien jälkeen, eli tuloja on ollut enemmän kuin menoja. Tilinpäätös 2016 Tunnuslukuja: Toimintakate - 770 297 = Toimintakate ilmoittaa, paljonko käyttötalouden nettokuluista jää katettavaksi verotuloilla ja mahdollisilla rahoitustuotoilla. Tuomintatuotot (322

Lisätiedot

KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN. Vuorossa ovat Marita Kiviranta ja Esa Malkamäki. 1 ILMOITUSASIAT 3

KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN. Vuorossa ovat Marita Kiviranta ja Esa Malkamäki. 1 ILMOITUSASIAT 3 Seurakuntaneuvosto ESITYSLISTA 7/2014 Aika Paikka 2.9.2014 klo 16.30 Tapiolan kirkon seurakuntasali KÄSITELTÄVÄT ASIAT: KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

ROIHUVUOREN SEURAKUNTA PÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA 11/2012 SEURAKUNTANEUVOSTO Tulisuontie HELSINKI. Tammisalon kirkko, Väylänrinne 1, Helsinki

ROIHUVUOREN SEURAKUNTA PÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA 11/2012 SEURAKUNTANEUVOSTO Tulisuontie HELSINKI. Tammisalon kirkko, Väylänrinne 1, Helsinki 1 ROIHUVUOREN SEURAKUNTA PÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA 11/2012 SEURAKUNTANEUVOSTO Tulisuontie 2 00820 HELSINKI Kokousaika Tiistaina 30.10.2012 kello 18.00 Kokouspaikka Tammisalon kirkko, Väylänrinne 1, 00830 Helsinki

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 Sivu 1 Kokousaika Tiistaina 9.2.2016 klo 16.30 17.35 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari, jäsen

Lisätiedot

Kuvat: Katri Saarela ja Sirpa Päivinen

Kuvat: Katri Saarela ja Sirpa Päivinen Kuvat: Katri Saarela ja Sirpa Päivinen Ehdokkaaksi tarvitaan juuri sinua! Ehdokkaiksi tarvitaan kaikenikäisiä ja eri tavoin ajattelevia seurakuntalaisia, naisia ja miehiä. Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu

Lisätiedot

HELSINGIN MIKAELIN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2011 SEURAKUNTANEUVOSTO

HELSINGIN MIKAELIN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2011 SEURAKUNTANEUVOSTO HELSINGIN MIKAELIN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2011 SEURAKUNTANEUVOSTO Aika maanantai 7.11.2011 klo 17.30 Paikka Mikaelinkirkon takkahuone, Emännänpolku 1, Helsinki Läsnä Poissa Häkkänen Martti, puh.johtaja

Lisätiedot

Loimalahden leirikeskus, Majalahdentie 1, Hämeenlinna

Loimalahden leirikeskus, Majalahdentie 1, Hämeenlinna KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika Tiistai 25.9.2018 kello 17.30 Kokouspaikka Loimalahden leirikeskus, Majalahdentie 1, Hämeenlinna Läsnä Antti Hieta puheenjohtaja Käsitellyt asiat

Lisätiedot

Akaan seurakunnan strategia

Akaan seurakunnan strategia Akaan seurakunnan strategia 2017-2021 ARVOT Pyhä: Kunnioitamme kolmiyhteistä Jumalaa, näemme Jumalan kuvan ihmisessä Vastuullisuus: Huolehdimme lähimmäisistämme ja varjelemme luomakuntaa Oikeudenmukaisuus:

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 65 Kirkkoneuvosto 6/2010 21.10.2010

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 65 Kirkkoneuvosto 6/2010 21.10.2010 65 63 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkoneuvosto 21.10.2010 63 Kokouskutsu asialistoineen on toimitettu kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle

Lisätiedot

187 Diakonisen painotuksen harkinnanvaraiset määrärahat vuoden 2017 talousarvioesityksessä sekä vuosien toiminta- ja taloussuunnitelmassa

187 Diakonisen painotuksen harkinnanvaraiset määrärahat vuoden 2017 talousarvioesityksessä sekä vuosien toiminta- ja taloussuunnitelmassa 506/2016 187 Diakonisen painotuksen harkinnanvaraiset määrärahat vuoden 2017 talousarvioesityksessä sekä vuosien 2017-2019 toiminta- ja taloussuunnitelmassa Päätösehdotus Yhteisen seurakuntatyön johtaja

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 40 Kirkkoneuvosto 4/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 40 Kirkkoneuvosto 4/ 40 33 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkoneuvosto 13.9.2017 33 Kokouskutsu asialistoineen on lähetetty kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajalle

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA 7/2015 Kirkkoneuvosto 9.11.2015

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA 7/2015 Kirkkoneuvosto 9.11.2015 KIRKKONEUVOSTO Kokous 7/2015 Aika Maanantai 9.11.2015 klo 17.30 21.25 Paikka Seurakuntakeskus Läsnä Poissa Jäsenet Ann-Maarit Joenperä, puheenjohtaja Ari Hartonen Kristiina Häkkänen Panu Karjalainen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Tilikauden ylijäämä osoittaa, mitä jää jäljelle tilikauden tuloksesta tuloksenjärjestelyerien jälkeen, eli tuloja on ollut enemmän kuin menoja.

Tilikauden ylijäämä osoittaa, mitä jää jäljelle tilikauden tuloksesta tuloksenjärjestelyerien jälkeen, eli tuloja on ollut enemmän kuin menoja. Tilinpäätös 2017 Tunnuslukuja: Toimintakate - 944 712 = Toimintakate ilmoittaa, paljonko käyttötalouden nettokuluista jää katettavaksi verotuloilla ja mahdollisilla rahoitustuotoilla. Tuomintatuotot (219

Lisätiedot

TAMPEREEN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA ESITYSLISTA 5/2015 1(10) Seurakuntaneuvosto Kokous 10.6.2015

TAMPEREEN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA ESITYSLISTA 5/2015 1(10) Seurakuntaneuvosto Kokous 10.6.2015 TAMPEREEN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA ESITYSLISTA 5/2015 1(10) Aika Paikka 10.6.2015 klo 17:00 Seurakuntien talo, kokoushuone Rooma Käsiteltävät asiat 64 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Todistan, että pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävillä

Todistan, että pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävillä 1 Paikka ja aika: Seurakuntatalo sali 2, Seurakunnantie 1, 12.12.2012 klo 16.30 Jäsenet: Höglund Lars-Henrik, puheenjohtaja Ehrnstén Viveka Erkkilä Pentti Kaurila Tuija Lumijärvi Johanna Nieminen John

Lisätiedot

MALAX KOMMUN MAALAHDEN KUNTA

MALAX KOMMUN MAALAHDEN KUNTA 1-1 Dokument / asiakirja BILAGA/LIITE 2 Projekt / projekti Åminne kolonilottsområde utvidgning och ändring av detaljplan Åminnen siirtolapuutarha-alue asemakaavan laajennus ja muutos Datum / päivämäärä

Lisätiedot

HELSINGIN MIKAELIN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 SEURAKUNTANEUVOSTO

HELSINGIN MIKAELIN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 SEURAKUNTANEUVOSTO HELSINGIN MIKAELIN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 SEURAKUNTANEUVOSTO Aika maanantai 2.6.2014 klo 17.30 Paikka Mikaelinkirkon takkahuone, Emännänpolku 1. Läsnä Häkkänen Martti, puh. johtaja Ihalainen Hannu

Lisätiedot

Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA KUUSANKOSKEN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS. Paikka Seurakuntakeskuksen kokoushuone, Maunukselantie 3

Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA KUUSANKOSKEN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS. Paikka Seurakuntakeskuksen kokoushuone, Maunukselantie 3 Aihe KUUSANKOSKEN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina 27.10. klo 17.00 17.45 Paikka Seurakuntakeskuksen kokoushuone, Maunukselantie 3 Osanottajat läsnä / poissa Asioiden esittelijä Ylikangas Kimmo,

Lisätiedot

234 Seurakuntien talon kehitysvaihtoehtojen vertailu, suunnitteluvalinnan. Seurakuntayhtymän johtaja Teemu Laajasalo

234 Seurakuntien talon kehitysvaihtoehtojen vertailu, suunnitteluvalinnan. Seurakuntayhtymän johtaja Teemu Laajasalo 588/2017 234 Seurakuntien talon kehitysvaihtoehtojen vertailu, suunnitteluvalinnan linjaaminen Päätösehdotus Seurakuntayhtymän johtaja Teemu Laajasalo Yhteinen kirkkoneuvosto päättää esittää Yhteiselle

Lisätiedot

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kirkkovaltuusto

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kirkkovaltuusto ASIALISTA: pykälät 21-30 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. Pöytäkirjantarkastajat 4. Työjärjestyksen hyväksyminen 5. Lumijoen seurakunnan tuloveroprosentti 2016 6. Maksut

Lisätiedot

HUOM! Kokouksen alussa otetaan Tapiolan seurakunnan historiikkia varten valokuva yhteiskuva seurakuntaneuvoston jäsenistä.

HUOM! Kokouksen alussa otetaan Tapiolan seurakunnan historiikkia varten valokuva yhteiskuva seurakuntaneuvoston jäsenistä. Seurakuntaneuvosto ESITYSLISTA 7/2012 Aika Paikka 2.10.2012 klo 16.30 Tapiolan kirkon seurakuntasali HUOM! Kokouksen alussa otetaan Tapiolan seurakunnan historiikkia varten valokuva yhteiskuva seurakuntaneuvoston

Lisätiedot

80 Lähetekeskustelu vuoden 2018 kehyksen valmisteluun

80 Lähetekeskustelu vuoden 2018 kehyksen valmisteluun 25/2017 80 Lähetekeskustelu vuoden 2018 kehyksen valmisteluun Päätösehdotus Seurakuntayhtymän johtaja Teemu Laajasalo Hallintojohtaja Jussi Muhonen Yhteinen kirkkoneuvosto käy lähetekeskustelun ja linjaa

Lisätiedot

Anslutningsskyldighet och befrielse från anslutningsskyldigheten. Liittämisvelvollisuus ja siitä vapauttaminen

Anslutningsskyldighet och befrielse från anslutningsskyldigheten. Liittämisvelvollisuus ja siitä vapauttaminen Anslutningsskyldighet och befrielse från anslutningsskyldigheten Liittämisvelvollisuus ja siitä vapauttaminen 10 Lag om vattentjänster 119/2001 Vesihuoltolaki 119/2001 Anslutning av fastigheter till vattentjänstverkets

Lisätiedot

Koulu. aloituspaikoista paikat, paikat, minimi

Koulu. aloituspaikoista paikat, paikat, minimi 3.10.17 3.10.17 Facta.9.17, lv 17-18 16,3 u %.9.16 eet Alueella asuvat koulutulokkaat eli kouluun 83,7 % v. 11 Aurinkolahden peruskoulu Itäkeskuksen peruskoulu Keinutien ala-asteen koulu Kontulan ala-asteen

Lisätiedot

VANTAANKOSKEN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS

VANTAANKOSKEN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Seurakuntaneuvosto 7.5.2015 sivu 1 (10) VANTAANKOSKEN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika 7.5.2015 klo 18.00 Paikka Myyrmäen kirkko, kerhohuone 1 Uomatie 1, 01600 Vantaa Osallistujat: Ahlroth Riitta

Lisätiedot

Yhteisen kirkkovaltuuston kokous 2/2015 Gemensamma kyrkofullmäktiges sammanträde 2/2015

Yhteisen kirkkovaltuuston kokous 2/2015 Gemensamma kyrkofullmäktiges sammanträde 2/2015 Yhteisen kirkkovaltuuston kokous 2/2015 Gemensamma kyrkofullmäktiges sammanträde 2/2015 Aika Tid ti/tis 19.5.2015 klo/kl. 17.00 18.23 Paikka Plats Kauniaisten kirkko, Kavallintie 3 Grankulla kyrka, Kavallvägen

Lisätiedot

K U U L U T U S. Kirkkovaltuuston tarkastettu pöytäkirja on nähtävänä ajalla 14.12.2013-15.01.2014 klo 9-11 ja 11.30-14 kirkkoherranvirastossa.

K U U L U T U S. Kirkkovaltuuston tarkastettu pöytäkirja on nähtävänä ajalla 14.12.2013-15.01.2014 klo 9-11 ja 11.30-14 kirkkoherranvirastossa. K U U L U T U S Suomussalmen seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään Suomussalmen kirkon seurakuntasalissa Salmentie 1 89800 Suomussalmi. keskiviikkona 11.12.2013 klo 17. Kokouksen asialuettelo on

Lisätiedot

ESITYSLISTA 9/2012 SEURAKUNTANEUVOSTO Aika: maanantai klo 18, kahvitarjoilu alkaa klo 17.30

ESITYSLISTA 9/2012 SEURAKUNTANEUVOSTO Aika: maanantai klo 18, kahvitarjoilu alkaa klo 17.30 1 (5) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 9/2012 Aika: maanantai 3.12.2012 klo 18, kahvitarjoilu alkaa klo 17.30 Paikka: Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16 B 2. krs, 00120 Helsinki Läsnä: Poutiainen Matti

Lisätiedot

Aika. Paikka. Seurakuntaneuvosto ESITYSLISTA 5 / 2014

Aika. Paikka. Seurakuntaneuvosto ESITYSLISTA 5 / 2014 Seurakuntaneuvosto ESITYSLISTA 5 / 2014 Aika Paikka 3.6.2014 klo 17.30 (kahvi klo 17.00) Kahvin aikana kirkkoherra esittelee Jäsen 360 - aineistoa Olarin kirkon kerhosiiven kokoushuone Läsnä Viitapohja,

Lisätiedot

Svar: Möjliga fukt- eller inomhusluftproblem skall utredas år 2019, men själva renoveringen genomförs under åren

Svar: Möjliga fukt- eller inomhusluftproblem skall utredas år 2019, men själva renoveringen genomförs under åren Lausunnot seurakuntayhtymän vuoden 2019 talousarvioehdotuksesta ja vuosien 2020-2021 toiminta- ja taloussuunnitelmasta sekä ehdotusten esittäminen kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi Yhteinen kirkkoneuvosto

Lisätiedot

Taustatiedot / Bakgrundsuppgifter: 1. Organisaatio / Organisation Kunta, mikä kunta? / Kommun, vilken?

Taustatiedot / Bakgrundsuppgifter: 1. Organisaatio / Organisation Kunta, mikä kunta? / Kommun, vilken? Kommenttipyyntö Tulevaisuuden kunta-parlamentaarisen työryhmän väliraportista / Begäran om kommentarer till mellanrapporten från parlamentariska arbetsgruppen för Framtidens kommun Taustatiedot / Bakgrundsuppgifter:

Lisätiedot

Esityslista. Klo 17 varainhoidosta puhumassa Arto Virtanen ja Lea Rajamäki Nordeasta

Esityslista. Klo 17 varainhoidosta puhumassa Arto Virtanen ja Lea Rajamäki Nordeasta KIRKKONEUVOSTO 3/2016 1 (7) Aika Keskiviikko 4.5.2016 n. klo 17:20 - Kahvitarjoilu klo 16:45- Klo 17 varainhoidosta puhumassa Arto Virtanen ja Lea Rajamäki Nordeasta Paikka Seurakuntakeskus, Arkki KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot