HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 KIRKKOVALTUUSTO

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 KIRKKOVALTUUSTO"

Transkriptio

1 KOKOUSAIKA Maanantai klo :44 KOKOUSPAIKKA Olohuone Torikatu 8 KUTSUTUT Ahlgrén Merja Arhenius Päivi Autio Kauko Hannu Jouko Heinäsuo Jukka Ilottu Ari Immonen Anna-Kaisa Järvenpää Keijo Koskinen Markku Kuukka Kari Kuukka Kimmo Lähdekorpi Anita Niininen Veli-Pekka Nässi Ritva Paldán-Piiponniemi Teija Peltomäki Eveliina Pusa Taina Rasa Markku Senvall Seija Tuohela Sirpa Uusitalo Heikki Vanhatalo Jouko Ylivakeri Paula poissa estynyt, varajäsentä ei tavoitettu estynyt, varalla Pertti Kiukainen estynyt, varajäsentä ei tavoitettu poissa estynyt, varalla Ville Keskinen poissa estynyt, varalla Matti Lähteenmäki esteellinen, varalla Ahti Leskinen MUUT OSALLISTUJAT: Kivistö Henna-Riikka, kirkkoneuvoston puheenjohtaja, poissa Tuohimaa Taina, talousjohtaja, sihteeri Käsiteltävät asiat: 1-15 ALLEKIRJOITUKSET: Markku Koskinen puheenjohtaja Tuohimaa Taina sihteeri PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS: Todistaa: Ilmoitustaulun hoitaja:

2 2 KOKOUSKUTSU Maanantai AIKA: klo 18 PAIKKA: Olohuone, Torikatu 8 KÄSITELTÄVÄT ASIAT: KV 1 KOKOUKSEN AVAUS KV 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN KV 3 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN KV 4 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA KV 5 TARKASTETUN PÖYTÄKIRJAN NÄHTÄVILLÄOLO KV 6 TILINPÄÄTÖS 2017 KV 7 KIRKOLLISVEROPROSENTTI 2019 KV 8 KIINTEISTÖSTRATEGIAN PÄIVITTÄMINEN KV 9 TALOUSPÄÄLLIKÖN VALINTA KV 10 ERONPYYNTÖ LUOTTAMUSTEHTÄVÄSTÄ KV 11 SEURAKUNTAVAALIEN 2018 VAALILAUTAKUNNAN VALITSEMINEN KV 12 KIRKKOHERRANVAALEJA KOSKEVAN LAUSUNNON ANTAMINEN TAMPEREEN HIIPPAKUNNAN TUOMIOKAPITULILLE KV 13 TIEDOKSI KV 14 ILMOITUSASIAT KV 15 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Markku Koskinen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Tämä kokouskutsu on ollut nähtävillä Hämeenkyrön seurakunnan ilmoitustaululla

3 3 KV 1 KOKOUKSEN AVAUS Kirkkovaltuuston kutsuu koolle puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Jos varapuheenjohtajallakin on este, kutsun antaa kirkkoneuvoston puheenjohtaja. (Kj 8: 5,1). Puheenjohtaja avasi kokouksen ja talousjohtaja luki alkuhartaudeksi hartauskirjoituksen. KV 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka ja siihen on liitettävä luettelo käsiteltävistä asioista. Kutsu asialuetteloineen on lähetettävä kirkkovaltuuston ja kirkkoneuvoston jäsenille viimeistään viikkoa ennen kokousta sekä pidettävä seurakunnan ilmoitustaululla viikon ajan ennen kokousta. (Kj 8:5,2) Seurakunnan toimielin on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. (KL 7. luku 4 ) Kuulutus on pidetty nähtävillä seurakunnan ilmoitustaululla Kokouskutsu asialistoineen on postitettu Suoritetaan nimenhuuto ja puheenjohtaja toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Paikalla oli 14 valtuutettua ja 4 varavaltuutettua. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. KV 3 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Kokouksen esityslista hyväksytään työjärjestykseksi.

4 4 KV 4 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA Toimielimen kokouksesta on pidettävä pöytäkirjaa, jonka puheenjohtaja allekirjoittaa ja sihteeri varmentaa. Pöytäkirja tarkastetaan toimielimen päättämällä tavalla, jollei tarkastamisesta ole päätetty ohje- tai johtosäännössä. (Kj 7. luku 6 ) Valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa, jotka toimivat tarvittaessa myös äänten laskijoina. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Merja Ahlgrén ja Ville Keskinen. KV 5 TARKASTETUN PÖYTÄKIRJAN NÄHTÄVILLÄOLO Kirkkovaltuuston päätökset tulevat lainvoimaiseksi sen jälkeen, kun pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävillä ja valitusaika on umpeutunut. Tämän kokouksen tarkastettu pöytäkirja on yleisesti nähtävillä kirkkoherranvirastossa 30 päivää ajalla Ilmoitus nähtävillä olosta asetetaan seurakunnan ilmoitustaululle väliseksi ajaksi. KV 6 TILINPÄÄTÖS 2017 Liitteenä on kirkkoneuvoston allekirjoittama tasekirja vuodelta 2017, joka sisältää toiminnalle asetettujen tavoitteiden toteutumisen arvioinnin sekä tilinpäätöksen liitetietoineen. Tasekirja on julkinen asiakirja. Seurakunnan tilikauden tulos näyttää ylijäämää ,93 euroa ja hautainhoitorahaston tulos ,18 euroa alijäämää. Tilintarkastus vuodelta 2017 on pidetty ja siitä on annettu tilintarkastuskertomus.

5 5 Kirkkovaltuusto hyväksyy vuoden 2017 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen ja päättää siirtää seurakunnan ylijäämän ,93 kokonaisuudessaan seurakunnan oman pääoman lisäykseksi edellisten tilikausien yli-/alijäämätilille ja hautainhoitorahaston vuoden 2017 alijäämän ,18 hautainhoitorahaston oman pääoman vähennykseksi edellisten tilikausien yli-/alijäämätilille. Kirkkovaltuusto on määritellyt sitovuustason tehtäväalueryhmän mukaisen yhteenlasketun nettomenon ja investoinneissa investoinnit pääluokittain. Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi tilinpäätöksen 2017 osoittamat ylitykset seurakunnallisen toiminnan seuraavissa tehtäväalueryhmissä: Yleinen seurakuntatyö euroa Lapsityö (varhaiskasvatus) euroa Nuorisotyö euroa sekä ylitykset investoinneissa: Kiinteistötoimi euroa Hautaustoimi euroa. Kirkkovaltuusto myöntää tilivelvollisille tili- ja vastuuvapauden. KV 7 KIRKOLLISVEROPROSENTTI 2019 KN 49 KIRKOLLISVEROPROSENTTI 2019 ESITTELIJÄ: talousjohtaja Seurakunnan varoja ja tuloja saadaan käyttää ainoastaan seurakunnan tehtävien hoitamiseen. Seurakunnan jäsenten tulee osallistua näiden varojen hankkimiseen. Se määrä, mikä kirkkovaltuuston vuosittain hyväksymän talousarvion mukaan muiden tulojen lisäksi tarvitaan menojen suorittamiseen, kootaan varainhoitovuoden kirkollisverona. (KL 15:1-2) Veroprosentti on Hämeenkyrössä hyvin pitkään ollut 1,5. Viime vuosien aikana on verotulojen kasvu pysähtynyt ja jäsenmäärän vähenemisestä johtuen myös verotulot kääntyvät väistämättä ennen pitkää laskuun. Seurakuntien yhteistyöselvityksessä todettiin, että itsenäisen seurakunnan hallinto on hieman kalliimpi toteuttaa kuin nyt kolme vuotta Ylöjärven seurakunnalta hankittuna on ollut arvonlisäverollisenakin.

6 6 Seurakunnan toimitilakysymys on edelleen ratkaistava asia. Lisäksi yhteistyöselvityksessä tuli ilmi, että seurakunnalla on edessään hautausmaan laajennusinvestointi arkkuhautauksen ollessa selvästi yleisempi hautaustapa. Tämänhetkiset sijoitetut rahavarat tuottavat vuosittain suhteellisen vakaata tuottoa, joten tuleviin investointeihin on viisasta varautua etukäteen siten, ettei investointien rahoitukseen tarvitse kotiuttaa pitkäaikaisia sijoituksia eikä toisaalta ottaa myöskään velkaa. Metsänmyynnistä on vuositasolla keskimäärin tuloutettavissa n euroa nettona. Vuosien 2014 ja 2015 toteutettujen isompien hakkuiden tulot ovat sijoitettuna pidempiaikaisesti ja siten säilyneet. Hämeenkyrön kirkollisveroprosentti on ollut seudun alhaisin, mutta tilinpäätökset ovat olleet selvästi alijäämäisiä vuonna 2015 ja 2016 johtuen kiinteistöihin kohdistuneista mittavista poistoista. Vuoden 2017 päätyi ylijäämäiseksi lähinnä sijoitusomaisuuden positiivisten arvonmuutosten takia. Itsenäisen seurakunnan oman hallinto-organisaation ylläpitämiseen, toiminnan nykymuotoisena säilyttämiseen sekä tuleviin investointien varautumiseen on tarpeen korottaa veroprosentti tasolle 1,7. Näin nykykustannuksilla talous pysynee tasapainossa seuraavat kolme vuotta. Tämän kolmivuotiskauden aikana on mahdollisuus harkita toiminnan tarvitseman henkilöstön määrää ja sopeuttaa sitä tarvittaessa vastaamaan toiminnallisia tarpeita. Kirkkoneuvosto päättää esittää kirkkovaltuustolle, että Hämeenkyrön seurakunnan kirkollisveroprosentiksi varainhoitovuodelle 2019 vahvistetaan 1,7 %. Kirkkovaltuusto vahvistaa varainhoitovuoden 2019 Hämeenkyrön seurakunnan kirkollisveroprosentiksi 1,7 %. Keskustelun kuluessa Kauko Autio teki ehdotuksen, että kirkollisveroäyri säilytettäisiin ennallaan. Merja Ahlgrén kannatti esitystä. Koska oli tehty pohjaehdotuksesta poikkeava kannatettu äänestys, suoritettiin äänestys. Kirkkoneuvoston ehdotusta kannattavat äänestävät JAA ja Kauko Aution vastaehdotusta kannattavat äänestävät EI. Suoritettiin nimenhuutoäänestys. Äänestystulos on liitteenä. Kirkkoneuvoston ehdotus sai 16 ääntä ja Kauko Aution vastaehdotus sai 2 ääntä. Näin kirkkoneuvoston ehdotus tuli valtuuston päätökseksi.

7 7 KV 8 KIINTEISTÖSTRATEGIAN PÄIVITTÄMINEN KN 3/ KIINTEISTÖSTRATEGIAN PÄIVITYS ESITTELIJÄ: talousjohtaja Kiinteistöstrategiaryhmä on kokoontunut ja antanut esityksensä strategian päivityksestä. ESITTELIJÄN EHDOTUS: Kirkkoneuvosto ehdottaa kirkkovaltuustolle kiinteistöstrategian päivityksen hyväksymistä. Kirkkovaltuusto hyväksyy kiinteistöstrategian päivityksen. KV 9 TALOUSPÄÄLLIKÖN VALINTA Asian aiempi käsittely KN 4/ Kirkkoneuvosto päätti julistaa haettavaksi talouspäällikön viran klo 15:00 mennessä. Hakuilmoitus julkaistiin MOL:in, Hämeenkyrön seurakunnan sekä kirkon avoimien työpaikkojen sivustoilla. Viran kelpoisuusehtona on soveltuva korkeakoulututkinto, ekonomin tai merkonomin tutkinto taikka tätä vastaava koulutus. Lisäksi viranhaltijalla tulee olla perehtyneisyyttä taloudellisten ja hallinnollisten asioiden sekä kirjanpidon hoitamisesta. Virkaan valittavan on oltava ev.lut. seurakunnan jäsen ja Suomen kansalainen. Hänen on esitettävä ennen viran vastaanottamista lääkärintodistus, ettei hänellä ole viranhoitoa haittaavaa sairautta tai vammaa. Virkaan valittavalla odotetaan olevan kokemusta seurakunnan hallinnosta, seurakuntaelämän tuntemusta sekä hyvät vuorovaikutus- ja esimiestaidot. Koska talouspäällikkö vastaa myös kiinteistö- ja hautaustoimesta, on kokemus näiltä osa-alueilta tarpeen. Viran palkkaus määräytyy KirVESTES:n ylintä johtoa koskevan palkkausjärjestelmän J20 hinnoitteluryhmän mukaan ja on tehtävän alussa euroa/kk.

8 8 Kirkkoneuvosto nimesi haastatteluryhmän, jonka tehtävänä oli valita hakijoiden joukosta haastateltavat henkilöt. Haastatteluryhmään nimettiin Heikki Uusitalo, Markku Koskinen ja Anna-Kaisa Immonen. Lisäksi ryhmään kuuluivat talousjohtaja ja kirkkoherra. Haastattelun tavoitteena oli löytää virkaan parhaiten soveltuva kelpoisuusehdot täyttävä henkilö. Haastattelut suoritettiin KN 5/ Määräaikaan klo 15:00 mennessä hakemuksia saapui 12 kappaletta. Määräajan jälkeen saapui vielä kolme hakemusta, joita ei oteta huomioon virkaa täytettäessä. Kahdestatoista hakijasta kymmenellä oli viran kelpoisuusehdot täyttävä koulutus. Hakuilmoituksessa odotettiin hakijoilla olevan kokemusta seurakunnan hallinnosta, seurakuntaelämän tuntemusta sekä hyvät vuorovaikutus- ja esimiestaidot. Virkaan kelpoisten joukosta valittiin haastatteluun ne, jotka kelpoisuusehtojen ohella täyttivät myös kirkkoneuvoston asettamat odotukset talouspäällikön viran haltijalle. Siten haastatteluun kutsuttiin Ikaalisten seurakunnan talouspäällikkö Timo Vettenranta ja Urjalan seurakunnan talouspäällikkö Karoliina Puuska. Haastatteluryhmällä oli etukäteen laaditut kirjalliset kysymykset, joiden perusteella ryhmä arvioi hakijoiden soveltuvuutta tehtävän hoitamiseen. Haastattelut suoritettiin Haastattelun perusteella haastatteluryhmä päätyi yksimielisesti esittämään kirkkoneuvostolle, että se esittäisi kirkkovaltuustolle talouspäällikön virkaan valittavaksi Timo Vettenrantaa. Hänet arvioitiin aiemman työkokemuksen perusteella soveltuvimmaksi Hämeenkyrön seurakunnan talouspäällikön tehtävään. Haastatteluryhmä esittää, että mikäli Timo Vettenranta ei ota virkaa vastaan, varalle valittaisiin Karoliina Puuska. ESITTELIJÄN EHDOTUS: Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että se valitsisi talouspäällikön virkaan Timo Vettenrannan ja varalle Karoliina Puuskan. Viranhaltija ottaa viran vastaan mahdollisimman pian. Kirkkovaltuusto valitsee talouspäällikön virkaan Timo Vettenrannan ja varalle Karoliina Puuskan. Viranhaltija ottaa viran vastaan mahdollisimman pian.

9 9 KV 10 ERONPYYNTÖ LUOTTAMUSTEHTÄVÄSTÄ KN 3/ ESITTELIJÄ: kirkkoherra Paula Ylivakeri on jättänyt eronpyyntönsä luottamustehtävistä tultuaan valituksi Hämeenkyrön seurakunnan suntio-vahtimestariksi. Paula Ylivakeri on ollut kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja, kirkkovaltuuston jäsen sekä kirkkoneuvoston edustaja varhaiskasvatuksen ja perhetyön työpajassa. ESITTELIJÄN EHDOTUS KIRKKONEUVOSTOLLE: Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että se 1) myöntää Paula Ylivakerille eron luottamustehtävistä 2) nimeää kirkkovaltuustoon varsinaiseksi jäseneksi vaalituloksen mukaisen ensimmäisen varajäsenen Ahti Leskisen 3) toimittaa kirkkoneuvoston varapuheenjohtajan vaalin 4) toimittaa kirkkoneuvoston varapuheenjohtajaksi valitun kirkkoneuvoston jäsenen henkilökohtaisen varajäsenen vaalin KIRKKONEUVOSTON Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että se 1) myöntää Paula Ylivakerille eron luottamustehtävistä 2) nimeää kirkkovaltuustoon varsinaiseksi jäseneksi vaalituloksen mukaisen ensimmäisen varajäsenen Ahti Leskisen 3) toimittaa kirkkoneuvoston varapuheenjohtajan vaalin 4) toimittaa kirkkoneuvoston varapuheenjohtajaksi valitun kirkkoneuvoston jäsenen henkilökohtaisen varajäsenen vaalin 1) 2) 3) Kirkkoneuvoston varapuheenjohtajaksi valittiin Eveliina Peltomäki. 4) Eveliina Peltomäen varajäseneksi valittiin Teija Paldán-Piiponniemi. KV 11 SEURAKUNTAVAALIEN 2018 VAALILAUTAKUNNAN VALITSEMINEN KN 4/ KVJ 2:4 Vaalit toimittaa seurakunnan vaalilautakunta, joka tulee asettaa viimeistään vaalivuoden toukokuussa. Kirkkovaltuusto tai seurakuntaneuvosto nimeää vaalilautakunnan puheenjohtajan. Vaalilautakunta valitsee ensimmäisessä kokouksessaan varapuheenjohtajan.

10 10 Vuoden 2018 seurakuntavaalit pidetään marraskuun 3. sunnuntaina, 18. marraskuuta. Vaalien toimittamisesta seurakunnassa huolehtii vaalilautakunta. Vaalilautakunnan asettaa kirkkovaltuusto. Vaalilautakunta tulee asettaa viimeistään Vaalilautakuntaan kuluu puheenjohtaja ja vähintään neljä muuta jäsentä sekä vähintään yhtä monta varajäsentä. Varajäsenet on asetettava siihen järjestykseen, jonka mukaan he tulevat jäsenten sijaan. (KL 23:19) Varajäsenet eivät siis ole henkilökohtaisia. Koska myös puheenjohtaja on vaalilautakunnan jäsen, tulee varajäseniä olla vähintään viisi. Vaalilautakunnan jäsenten ja varajäsenten määrää arvioitaessa on syytä ottaa huomioon kokemukset aikaisempien vaalien toimittamisesta. Vaalilautakunnan jäsenet ovat kokousten lisäksi mukana vaalipäivinä, kotiäänestyksessä ja mahdollisesti ennakkoäänestyksessä. Tarvittaessa vaalilautakuntaan valitaan enemmän jäseniä kuin laissa edellytetään ja riittävästi varajäseniä, jotta vaalikelpoisuuden menetys tai muut yllättävät tilanteet eivät vaikuta lautakunnan päätösvaltaisuuteen. Vaalilautakunnan jäsenten määrään vaikuttaa myös se, päätetäänkö seurakunta jakaa äänestysalueisiin. Seurakunnan jakaminen äänestysalueisiin saattaa tulla harkittavaksi erityisesti silloin, kun seurakuntien yhdistymisen seurauksena seurakunnan alue on laaja ja kun alueella on useita entisten kuntien alueiden muodostamia keskuksia, joissa kussakin on myös oma kirkkonsa. Hämeenkyrö ei täytä näitä kriteerejä. Kirkkovaltuusto nimeää vaalilautakunnan puheenjohtajan. Vaalilautakunta valitsee ensimmäisessä kokouksessaan varapuheenjohtajan. (KVJ 2:4,1) Vaalilautakuntaan voidaan valita kristillisestä vakaumuksesta tunnettu 18 vuotta täyttänyt seurakunnan konfirmoitu jäsen, joka ei ole vajaavaltainen (KL 23:2,1). Ehdokas tai hänen puolisonsa, lapsensa, sisaruksensa tai vanhempansa ei voi olla vaalilautakunnan jäsenenä eikä varajäsenenä. Puolisolla tarkoitetaan aviopuolisoa sekä ehdokkaan kanssa avioliitonomaisissa olosuhteissa tai rekisteröidyssä parisuhteessa elävää henkilöä. (KL 23:19,4) Kirkkoherra ei ole enää virkansa perusteella automaattisesti vaalilautakunnan jäsen, mutta hänet on suositeltavaa valita siihen. Kirkkovaltuuston on valittava seurakunnalle vaalilautakunta viimeistään Kirkkovaltuusto nimeää vaalilautakunnalle puheenjohtajan sen jälkeen, kun se on valinnut vaalilautakunnan varsinaiset jäsenet. PÄÄTÖSEHDOTUS KIRKKONEUVOSTOSSA: Kirkkoneuvosto ehdottaa kirkkovaltuustolle että: 1. Kirkkovaltuusto päättää, ettei seurakuntaa jaeta äänestysalueisiin. 2. Kirkkovaltuusto valitsee vaalilautakuntaan viisi varsinaista jäsentä ja viisi varajäsentä sekä nimeää vaalilautakunnalle puheenjohtajan. 3. Päätetään valita lehti, jossa tietyt vaaleihin liittyvät kuulutukset ja ilmoitukset sekä ehdokaslistojen yhdistelmät julkaistaan (KJ 23:2 :n 2 ja 3 mom). KIRKKONEUVOSTON

11 11 1. Kirkkovaltuusto päättää, ettei seurakuntaa jaeta äänestysalueisiin. 2. Kirkkovaltuusto valitsee vaalilautakuntaan viisi varsinaista jäsentä ja viisi varajäsentä sekä nimeää vaalilautakunnalle puheenjohtajan. 3. Päätetään valita lehti, jossa tietyt vaaleihin liittyvät kuulutukset ja ilmoitukset sekä ehdokaslistojen yhdistelmät julkaistaan (KJ 23:2 :n 2 ja 3 mom) Vaalilautakunnan varsinaisiksi jäseniksi valittiin Anita Lähdekorpi, Leila Rasi, Tommi Hollo, Kirsi Parhankangas ja Ahti Leskinen. Varajäseniksi valittiin tässä järjestyksessä: Seija Senvall, Markus Vikman, Hannele Nordfors, Olli Osara ja Riitta Virkkilä. Puheenjohtajaksi nimettiin Kirsi Parhankangas. 3. Lehdeksi valittiin UutisOiva. KV 12 KIRKKOHERRANVAALEJA KOSKEVAN LAUSUNNON ANTAMINEN TAMPEREEN HIIPPAKUNNAN TUOMIOKAPITULILLE ESITTELIJÄ: VT. KIRKKOHERRA KN 5/ Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli on pyytänyt Hämeenkyrön seurakunnan kirkkovaltuustolta lausuntoa kirkkoherranviran täyttämisestä. Lausunto tulee antaa tuomiokapitulille mennessä. Lausunnossa valtuusto pyytää tuomiokapitulia julistamaan Hämeenkyrön kirkkoherranviran haettavaksi. Lausunnossa tulee olla - esitys vaalitavasta. Kirkkoherra valitaan ensisijaisesti välittömällä vaalilla, jossa äänioikeus on 18 vuotta täyttäneillä seurakunnan jäsenillä (kirkkoherran välitön vaali). Kirkkovaltuuston pyynnöstä tuomiokapituli voi kuitenkin päättää, että kirkkoherra valitaan vaalilla, jonka toimittaa kirkkovaltuusto (kirkkoherran välillinen vaali). - jos kirkkovaltuusto esittää välillistä vaalia, esitys tulee perustella (KL 23:11 ) - lausunto Hämeenkyrön seurakunnan kirkkoherran viran erityisistä tarpeista (KJ 6:13 ) - tuleeko virkaan valitun esittää rikosrekisterilain 6 :n mukainen rikosrekisteriote (KL 6:33 ). Ote tulisi vaatia vain silloin, kun kirkkoherran virkaan pysyväisluonteisesti ja olennaisesti kuuluu työskentelyä lasten kanssa. - koska ensisijaisesti kirkkoherran virka laitetaan haettavaksi verkkolomakkeella (KirkkoHR), tulee seurakunnan lausunnossa käydä ilmi: 1) kuka antaa lisätietoja täytettävästä kirkkoherran virasta (nimi, puhelinnumero, sähköposti), 2) viran palkkaus ja 3) organisaatiokuvaus (lyhyt kuvaus seurakunnasta)

12 12 Lausunnon antaminen tulee kirkkovaltuuston tehtäväksi kokouksessa. Kirkkoherran vaalia koskevat kirkkolain, kirkkojärjestyksen ja kirkon vaalijärjestyksen säännökset uudistuivat vuoden 2014 alusta lukien. Lisäksi kokonaan uusi kirkon vaalijärjestys tuli voimaan (416/2014 ). Kirkkoherra valitaan ensisijaisesti välittömällä vaalilla, jossa äänioikeus on 18 vuotta täyttäneillä seurakunnan jäsenillä (kirkkoherran välitön vaali). Kirkkovaltuuston pyynnöstä tuomiokapituli voi kuitenkin päättää, että kirkkoherra valitaan vaalilla, jonka toimittaa kirkkovaltuusto. KL 23:11 Kirkkoherranvaali Seurakunnan kirkkoherran valitsevat seurakunnan tässä vaalissa äänioikeutetut jäsenet (kirkkoherran välitön vaali). Kirkkovaltuuston tai seurakuntaneuvoston pyynnöstä tuomiokapituli voi päättää, että kirkkoherra valitaan vaalilla, jonka toimittaa kirkkovaltuusto tai seurakuntaneuvosto (kirkkoherran välillinen vaali). Tuomiokapituli voi päättää, että yhteinen kirkkoherra valitaan välillisellä vaalilla, jos joku yhteisen kirkkoherran viran seurakunnista sitä pyytää. Päätös välillisen vaalin toimittamisesta tulee tehdä ennen viran haettavaksi julistamista. Vaalitapaa harkittaessa on syytä ottaa huomioon muun muassa seurakunnan jäsenten kiinnostus seurakunnan ja kirkkoherran tehtäviä kohtaa, seurakuntalaisten aktiivisuus vaikuttaa seurakunnan toimintaan sekä paikallinen äänestysaktiivisuus edellisissä seurakuntavaaleissa tai kirkkoherran vaalissa. Lisäksi näissä kirkkoherranvaaleissa on syytä ottaa huomioon myös läheiseen ajankohtaan osuvat kirkollisvaalit ja niiden vaikutus mahdolliseen äänestysaktiivisuuteen. Kirkkoherran välittömässä vaalissa tuomiokapituli haastattelee kaikki hakijat ja asettaa kelpoisista hakijoista kolme vaalisijoille. Seurakunnan äänioikeutetut jäsenet äänestävät näistä kolmesta hakijasta kirkkoherran välittömällä vaalilla. Kirkkoherran välillisessä vaalissa tuomiokapituli haastattelee myös kaikki hakijat ja antaa kelpoisista hakijoista lausuntonsa kirkkovaltuustolle, jonka tulee ottaa lausunto huomioon vaalia toimittaessaan. Kirkkoherranvaali toimitetaan kirkkovaltuuston kokouksessa joko yksi- tai kaksikierroksisena. Valtuuston jäsenet voivat äänestää ketä tahansa kelpoista hakijaa. Päätöksen siitä, että kirkkoherra valitaan välillisellä vaalilla, tekee hiippakunnan tuomiokapituli. Se voi omassa harkinnassaan ottaa seurakunnan toimielimen perustelujen lisäksi huomioon oman näkemyksensä seurakunnan tarpeista. Käytännössä tuomiokapituli voi kuitenkin vain erityisestä syystä rat-

13 13 kaista vaalitavan seurakunnan pyynnöstä poikkeavasti. Tuomiokapitulin päätös vaalitavasta on vaalien valmistelua eikä siihen voi hakea erikseen muutosta. Tuomiokapitulille annettavassa lausunnossa tulee myös olla selvitys Hämeenkyrön seurakunnan kirkkoherranviran erityisistä tarpeista. Tämä tarkoittaa, että ennen viran haettavaksi julistamista on selvitettävä ne kriteerit, joiden perusteella potentiaalisten hakijoiden taitoa ja kykyä arvioidaan suhteessa avoimena olevaan virkaan. Peruslähtökohtana on luonnollisesti kirkkoherran viran tehtävät, jotka on määritelty kirkkojärjestyksen 6 luvun 13 :ssä. Tämän lisäksi voidaan ottaa huomioon seura-kunnan toimintaympäristöstä nousevat tarpeet, seurakunnan koko ja seurakunnan muut olosuhteet. ESITTELIJÄN EHDOTUS: Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että valtuusto 1) tekee tuomiokapitulille esityksen kirkkoherranvaalin vaalitavasta ja tarvittaessa perustelee sen 2) antaa tuomiokapitulille lausunnon kirkkoherranviran erityisistä perusteista 3) toteaa, että valitun tulee esittää rikosrekisterilain 6 :n mukainen rikosrekisteriote (KL 6:33 ). 4) valtuuttaa vt. kirkkoherran kirjoittamaan hakuilmoitusta varten lyhyen esittelyn seurakunnasta, sekä toteaa, että - täytettävästä kirkkoherranvirasta antaa lisätietoja vt.kirkkoherra Henna- Riikka Kivistö - viran palkkaus on KirVESTES K20 hinnoitteluryhmän mukainen ja on tehtävää vastaan otettaessa eur/kk. Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että valtuusto tekee tuomiokapitulille esityksen, jossa: 1) Kirkkoherranvaalin vaalitavaksi valitaan välillinen vaalitapa. Perusteluina seurakuntavaalien läheisyys sekä mahdollisuus tutustua ehdokkaisiin paremmin. 2) Kirkkoherranviran erityisiksi perusteiksi kirjattiin, että seurakunta etsii vahvaa hengellistä johtajaa, jolla on hyvät henkilöstöjohtamisen taidot. 3) Esityksen mukaan 4) Esityksen mukaan Kirkkovaltuusto esittää tuomiokapitulille, että Hämeenkyrön seurakunnan kirkkoherranvaaleissa 1. Vaalitavaksi valitaan välillinen vaalitapa, koska välittömässä läheisyydessä pidettävät seurakuntavaalit vaikuttaisivat äänestysaktiivisuuteen ja kaksien vaalien järjestäminen peräkkäin olisi työlästä. Perusteluna voidaan pitää sitä, että välillinen vaali

14 14 mahdollistaa valitsijoille paremmat mahdollisuudet tutustua ja tutkia ehdokkaita valintansa perusteeksi. 2. Erityisiksi perusteiksi kirjataan, että seurakunta etsii vahvaa hengellistä johtajaa, jolla on hyvät henkilöstöjohtamisen taidot. 3. Valitun tulee esittää rikosrekisterilain 6 :n mukainen rikosrekisteriote (KL 6:33 ). 4. Vt. kirkkoherra valtuutetaan kirjoittamaan lyhyt esittely seurakunnasta hakuilmoitusta varten ja antamaan lisätietoja täytettävästä virasta. Viran palkkaus on KirVES- TES K20 hinnoitteluryhmän mukainen ja on tehtävää vastaanotettaessa 4572 eur/kk. KV 13 TIEDOKSI Ei ollut tiedoksi annettavia asioita. KV 14 ILMOITUSASIAT Ei ollut ilmoitusasioita. KV 15 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Puheenjohtaja antoi valitusosoituksen ja päätti kokouksen klo 20:44.

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 /2017 KIRKKOVALTUUSTO

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 /2017 KIRKKOVALTUUSTO HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 /2017 KOKOUSAIKA Maanantai 11.12.2017 klo 18.00-19.11 KOKOUSPAIKKA Torikatu, Olohuone KUTSUTUT Ahlgrén Merja Arhenius Päivi Autio Kauko Hannu Jouko Heinäsuo Jukka Ilottu

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 /2017 KIRKKOVALTUUSTO

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 /2017 KIRKKOVALTUUSTO HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 /2017 KOKOUSAIKA Tiistai 17.1.2017 klo 18.23-18.47 KOKOUSPAIKKA Torikeskuksen Olohuone KUTSUTUT Ahlgrén Merja Arhenius Päivi Autio Kauko Hannu Jouko Heinäsuo Jukka Ilottu

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2018 KIRKKONEUVOSTO

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2018 KIRKKONEUVOSTO 1 KOKOUSAIKA Maanantai 7.5.2018 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Torikadun Olohuone KUTSUTUT JÄSENET: Kivistö Henna-Riikka puheenjohtaja, vs. kirkkoherra Immonen Anna-Kaisa jäsen Järvenpää Keijo jäsen Kuukka Kari

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 KIRKKOVALTUUSTO

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA Maanantai 7.1.2019 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Torikatu 8, Kyröskoski KUTSUTUT Arhenius Päivi Hakala Pekka Hildén Ulla Ilottu Ari Immonen Anna-Kaisa Järvenpää Keijo Katajisto Erkki Korhonen Kirsti

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 KIRKKOVALTUUSTO

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA Maanantai 27.2.2017 klo 18.00-19:41 KOKOUSPAIKKA Torikeskuksen Olohuone KUTSUTUT Ahlgrén Merja Arhenius Päivi Autio Kauko Hannu Jouko Heinäsuo Jukka Ilottu Ari Immonen Anna-Kaisa Järvenpää Keijo

Lisätiedot

Lähdekorpi Anita jäsen. Tuohela Sirpa jäsen (poissa) Uusitalo Heikki jäsen

Lähdekorpi Anita jäsen. Tuohela Sirpa jäsen (poissa) Uusitalo Heikki jäsen 1 KOKOUSAIKA Maanantai 30.10.2017 klo 17.55 18.40 KOKOUSPAIKKA Torikatu, Olohuone KUTSUTUT JÄSENET: Malmberg Erkki puheenjohtaja, kirkkoherra Ylivakeri Paula varapuheenjohtaja Immonen Anna-Kaisa jäsen

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 KIRKKOVALTUUSTO

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA Tiistai 11.9.2018 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Olohuone Torikatu 8 KUTSUTUT Ahlgrén Merja Arhenius Päivi Autio Kauko Hannu Jouko Heinäsuo Jukka Ilottu Ari Immonen Anna-Kaisa Järvenpää Keijo Koskinen

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 KIRKKONEUVOSTO

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 KIRKKONEUVOSTO 1 KOKOUSAIKA Maanantai 9.4.2018 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Torikadun Olohuone KUTSUTUT JÄSENET: MUUT: Kivistö Henna-Riikka Immonen Anna-Kaisa Järvenpää Keijo Kuukka Kari Lähdekorpi Anita Peltomäki Eveliina

Lisätiedot

Tuohela Sirpa jäsen (poissa) Uusitalo Heikki jäsen

Tuohela Sirpa jäsen (poissa) Uusitalo Heikki jäsen 1 KOKOUSAIKA Maanantai 20.11.2017 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Torikatu, Olohuone KUTSUTUT JÄSENET: Malmberg Erkki puheenjohtaja, kirkkoherra Ylivakeri Paula varapuheenjohtaja Immonen Anna-Kaisa jäsen Järvenpää

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3 /2017 KIRKKOVALTUUSTO

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3 /2017 KIRKKOVALTUUSTO HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3 /2017 KOKOUSAIKA Maanantai 22.5.2017 klo 18.00-19.10 KOKOUSPAIKKA Torikeskuksen Olohuone KUTSUTUT Ahlgrén Merja Arhenius Päivi Autio Kauko Hannu Jouko Heinäsuo Jukka

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 KIRKKONEUVOSTO

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 KIRKKONEUVOSTO 1 KOKOUSAIKA Maanantai 19.3.2018 klo 17.00 18:07 KOKOUSPAIKKA Torikadun olohuone KUTSUTUT JÄSENET: Kivistö Henna-Riikka puheenjohtaja, vs. kirkkoherra Ylivakeri Paula varapuheenjohtaja esteellinen, varajäsenellä

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/2016 KIRKKOVALTUUSTO

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/2016 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA Tiistai 08.11.2016 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Särkijärven leirikeskus KUTSUTUT Ahlgrén Merja Arhenius Päivi Autio Kauko Hannu Jouko Heinäsuo Jukka Ilottu Ari Immonen Anna-Kaisa Järvenpää Keijo Koskinen

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKRIJA 2/2017 KIRKKONEUVOSTO

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKRIJA 2/2017 KIRKKONEUVOSTO 1 KOKOUSAIKA Tiistai 14.2.2017 klo 17.00-18.31 KOKOUSPAIKKA Torikatu 8, Olohuone KUTSUTUT JÄSENET: Malmberg Erkki puheenjohtaja, kirkkoherra Ylivakeri Paula varapuheenjohtaja Immonen Anna-Kaisa jäsen Järvenpää

Lisätiedot

1 (7) Kirkkovaltuusto 2/2017 Pöytäkirja Käsiteltävät asiat

1 (7) Kirkkovaltuusto 2/2017 Pöytäkirja Käsiteltävät asiat 1 (7) Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus ja alkuhartaus 2 Nimenhuuto ja kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Työjärjestyksen hyväksyminen 4 ntarkastajien valitseminen 5 Luottamushenkilön ero 6

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4 /2016 KIRKKOVALTUUSTO

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4 /2016 KIRKKOVALTUUSTO HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4 /2016 KOKOUSAIKA Tiistai 08.11.2016 klo 18.00 19.50 KOKOUSPAIKKA Särkijärven leirikeskus KUTSUTUT Ahlgrén Merja Arhenius Päivi Autio Kauko Hannu Jouko Heinäsuo Jukka

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kirkkovaltuusto

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kirkkovaltuusto Aika ja paikka: Ti 30.1.2018 klo 18.30 seurakuntatalo Asialista: asiat 1 8 (1-8 ) 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. Pöytäkirjantarkastajat ja pöytäkirjanpitäjä 4. Työjärjestyksen

Lisätiedot

KOKOUSAIKA Maanantai klo KOKOUSPAIKKA Isopappila, kokous alkaa hautausmaakierroksella Vanhalla hautausmaalla

KOKOUSAIKA Maanantai klo KOKOUSPAIKKA Isopappila, kokous alkaa hautausmaakierroksella Vanhalla hautausmaalla 1 KOKOUSAIKA Maanantai 18.9.2017 klo 17.20 18.20 KOKOUSPAIKKA Isopappila, kokous alkaa hautausmaakierroksella Vanhalla hautausmaalla KUTSUTUT JÄSENET: MUUT: Malmberg Erkki Ylivakeri Paula Immonen Anna-Kaisa

Lisätiedot

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Kirkkovaltuusto Aika: klo (kokouskahvit alk. klo 18.30)

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Kirkkovaltuusto Aika: klo (kokouskahvit alk. klo 18.30) Aika: klo 19.00 (kokouskahvit alk. klo 18.30) 20.45. Paikka: Seurakuntatalo Allekirjoitukset: Seppo Parkkila puheenjohtaja Harri Henttinen pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 31/5. 2016

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 KIRKKOVALTUUSTO

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA Tiistai 04.10.2016 klo 18.00 18.45 KOKOUSPAIKKA Torikeskuksen Olohuone, os. Torikatu 8 LÄSNÄ Ahlgrén Merja Arhenius Päivi Autio Kauko Hannu Jouko Ilottu Ari Järvenpää Keijo Kiukainen Pertti

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 /2010 KIRKKOVALTUUSTO

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 /2010 KIRKKOVALTUUSTO HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 /2010 KOKOUSAIKA 24.5.2010 klo 18.00 - KOKOUSPAIKKA Isopappila Läsnä: Poissa: Muut osallistujat: Frantsila Matti Ihalalinen Sari Ilottu Ari Immonen Anna-Kaisa Kivimäki

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23 Aika Torstai 19.1.2017 kello 16.00 16.55 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Kytölä Reijo

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 23.1.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 26.01.2017-27.02.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 27.06.2016 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 04.07.2016-05.08.2016 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

taloustoimistossa, Kirkkokatu 8 A ajalla

taloustoimistossa, Kirkkokatu 8 A ajalla Esityslista/pöytäkirja 2/2017 Kirkkovaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Osallistujat: jäsenet varajäsenet poissa Muut osallistujat (KJ 8:7 ) Tiistai 21.2.2017 klo 18 18.17 Seurakuntatalon monitoimisali,

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Kirkkovaltuusto

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Kirkkovaltuusto Kokousaika Torstai 26.4.2018 klo 18.00 19.26 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa olleet jäsenet Seurakuntatalo Teuvo Ervasti, varajäsen Antti Koistinen Kyösti Kuisma Pirjo Leinonen, varajäsen

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Maanantaina klo 19.00 20.15 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Raimo Hoffren Pauli

Lisätiedot

Immonen Anna-Kaisa. Lähdekorpi Anita. Uusitalo Heikki

Immonen Anna-Kaisa. Lähdekorpi Anita. Uusitalo Heikki 1 KOKOUSAIKA Maanantai 8.5.2017 klo 17.12-18.27. KOKOUSPAIKKA Isopappila KUTSUTUT JÄSENET: MUUT: Malmberg Erkki Ylivakeri Paula Immonen Anna-Kaisa Järvenpää Keijo Kuukka Kari Lähdekorpi Anita Rasa Markku

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto N:o 1/2017 Sivu 1

Kirkkovaltuusto N:o 1/2017 Sivu 1 N:o 1/2017 Sivu 1 Aika: 18.1.2017 klo 19 19.35 Paikka: Seurakuntatalo Saapuvilla olleet Jäsenet Hintsala Kirsti Ikäläinen Kirsi Laukkanen Esko Laukkanen Jari poissa, ei varajäsentä Leskinen Antero Muhos

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4 /2017 KIRKKOVALTUUSTO

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4 /2017 KIRKKOVALTUUSTO HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4 /2017 KOKOUSAIKA Tiistai 3.10.2017 klo 18.00-19.05 KOKOUSPAIKKA Isopappila KUTSUTUT Ahlgrén Merja Arhenius Päivi Autio Kauko Hannu Jouko Heinäsuo Jukka Ilottu Ari Immonen

Lisätiedot

RUSKON SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto Pöytäkirja /2018. Ruskon seurakuntakeskus (vanhatie Rusko)

RUSKON SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto Pöytäkirja /2018. Ruskon seurakuntakeskus (vanhatie Rusko) RUSK SEURAKUNTA 24.05.2018 KIRKKOVALTUUST KOKOUS Aika Torstaina 24.05.2018 klo 18.00 20.03 Paikka Ruskon seurakuntakeskus (vanhatie 7 21290 Rusko) Kirkkovaltuusto 2015-2018: Lähteenmäki Antero puheenjohtaja

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 8.12.2014 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 11.12.2014-12.01.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

taloustoimistossa, Kirkkokatu 8 A ajalla

taloustoimistossa, Kirkkokatu 8 A ajalla Esityslista/pöytäkirja 4/2017 Kirkkovaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Osallistujat: jäsenet varajäsenet poissa Muut osallistujat (KJ 8:7 ) Tiistai 27.6.2017 klo 18 18.20 Seurakuntatalon monitoimisali,

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/ 2017 Kirkkovaltuusto 1-14

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/ 2017 Kirkkovaltuusto 1-14 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/ 2017 Kirkkovaltuusto 1-14 Aika 24.1.2017 klo 18.00 19.00 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Tiitinen Ilkka jäsen/puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen poissa Hänninen

Lisätiedot

SOMERON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Kirkkovaltuusto

SOMERON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Kirkkovaltuusto SOMERON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 143 Kirkkovaltuusto Aika: 28.2.2017 klo 18.00 18.35 Paikka: Someron seurakuntakeskus, sali 2 Läsnä: Aaltonen Marketta Eino Pauli Fonsell Tarja vara Haho Eevi vara Hakamäki

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Asia Sivu. Kirkkovaltuusto

KÄRSÄMÄEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Asia Sivu. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 25.1.2017 1 3 1 KOKOUKSEN AVAUS JA ALKUHARTAUS Kärsämäen seurakunnan kirkkovaltuuston työjärjestyksen mukaan kirkkovaltuuston kokouksen alussa pidetään alkuhartaus. Puheenjohtaja avaa kokouksen.

Lisätiedot

TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 1/2018

TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 1/2018 TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 1/2018 Kirkkovaltuusto Kokousaika 17.5.2018 klo 18.00 Kokouspaikka Seurakuntakoti KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA 4/2008 KIRKKOVALTUUSTO 8.10.2008 1 ( 5 )

SYSMÄN SEURAKUNTA 4/2008 KIRKKOVALTUUSTO 8.10.2008 1 ( 5 ) 1 ( 5 ) Aika Keskiviikko klo 19.00 19.50 Paikka Olavin toimintakeskus, seurakuntasali Nuotta Läsnä Lauri Kirves puheenjohtaja Hannu Hyttinen Hannu Jolula Mari Kantola Pekka Koivisto Markku Kontinen Päivi

Lisätiedot

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto. Pöytäkirja Esityslista 2/2016

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto. Pöytäkirja Esityslista 2/2016 Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Pöytäkirja Esityslista 2/2016 Aika: 9.2.2016 klo 19.00 19.30 Paikka: Salon seurakunta, Seurakuntatalo, Juhlasali, Kirkkokatu 6, 24100 Salo Osallistujat: Jäsenet Läsnä

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto 5/2017 Pöytäkirja (8) Käsiteltävät asiat

Kirkkovaltuusto 5/2017 Pöytäkirja (8) Käsiteltävät asiat 1 (8) Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus ja alkuhartaus 2 Nimenhuuto ja kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Työjärjestyksen hyväksyminen 4 ntarkastajien valitseminen 5 Toimintasuunnitelma ja talousarvio

Lisätiedot

ASKOLAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 2/2016

ASKOLAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 2/2016 K U U L U T U S Askolan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään 01.12.2016 klo 18.00 seurakuntakodilla Askolantie 23 Kokouksen asialista on nähtävillä 24.11. 1.12.2016 ja pöytäkirja 2. 16.12.2016

Lisätiedot

Pöytäkirja Esityslista 1/2017

Pöytäkirja Esityslista 1/2017 1 Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Pöytäkirja Esityslista 1/2017 Aika: keskiviikko 25.1.2017 klo 18.00 18.20 Paikka: Salon seurakunta, Seurakuntatalo, Juhlasali, Kirkkokatu 6, 24100 Salo Osallistujat:

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 3/2016 Kirkkovaltuusto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 3/2016 Kirkkovaltuusto 30.5.2016 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA maanantaina 30. päivänä toukokuuta 2016 klo 19.00 kahvitarjoilu 18.30 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET SEURAKUNTATALO Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen

Lisätiedot

PORNAISTEN SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto Pöytäkirja 1 / Muut osallistujat Kari Tuovinen kirkkoneuvoston puheenjohtaja

PORNAISTEN SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto Pöytäkirja 1 / Muut osallistujat Kari Tuovinen kirkkoneuvoston puheenjohtaja Kokousaika: Tiistai 3.4.2018 Klo 18.30 18.51 Kokouspaikka: Osallistujat Wanha Sali Asikanius Pertti Felt Riina Hyvönen Veikko Jokinen Eija-Sisko Juhola Jukka Kippilä Satu Kolehmainen Laura Lignell Jouni

Lisätiedot

Anna-Mari Karppinen Puheenjohtaja Nelli Kauppi Läsnä Elsi Kemppainen Samuli Kolehmainen

Anna-Mari Karppinen Puheenjohtaja Nelli Kauppi Läsnä Elsi Kemppainen Samuli Kolehmainen TYRNÄVÄN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTON ESITTELYLISTA-PÖYTÄKIRJA 3/2019 Kokousaika torstai 25.4.2019 klo 18.00 Kokouspaikka talo Veli-Matti Hietikko Henna-Leena Isokääntä Anita Junttila Anna-Mari Karppinen

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kirkkovaltuusto

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kirkkovaltuusto Kokousaika Tiistai 27.2.201 klo 18.00 19.12 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa olleet jäsenet Seurakuntatalo Pirkko Hongisto Jouko Isoniemi Irmeli Juntunen Antti Koistinen Taisto Kokko Ahti

Lisätiedot

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/ KIRKKONEUVOSTO

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/ KIRKKONEUVOSTO YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 11 Aika Torstaina 17.3.2016 klo 16.30 Paikka Läsnä Suvannon kappeli Timo Määttä, puheenjohtaja Juhani Alaranta, poissa tilalla Antero Saulio Jukka Hautala,

Lisätiedot

VESILAHDEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 16. Kirkkovaltuusto 21.5.2015. Aika: 21.5.2015 klo 19.00 (kokouskahvit alk. klo 18.30)

VESILAHDEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 16. Kirkkovaltuusto 21.5.2015. Aika: 21.5.2015 klo 19.00 (kokouskahvit alk. klo 18.30) VESILAHDEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 16 Aika: klo 19.00 (kokouskahvit alk. klo 18.30) Paikka: Seurakuntatalo Allekirjoitukset: Seppo Parkkila puheenjohtaja Eija Nurmi pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus:

Lisätiedot

Asialista Tiistai klo _19.57

Asialista Tiistai klo _19.57 Asialista Penttiläntie 5, 54100 Joutseno P. 040 3126 700, 040 3126 701 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Aika Tiistai 17.4.2018 klo 18.00 - _19.57 Paikka Joutsenon seurakuntakeskus, Penttiläntie 5 ASIALISTA

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 8/ (5) Esityslista. Aika Keskiviikko klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Seurakuntakeskus, Arkki

KIRKKONEUVOSTO 8/ (5) Esityslista. Aika Keskiviikko klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Seurakuntakeskus, Arkki KIRKKONEUVOSTO 8/2016 1 (5) Aika Keskiviikko 30.11.2016 klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Paikka Seurakuntakeskus, Arkki KÄSITELTÄVÄT ASIAT: 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus

Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus Kokousaika Keskiviikkona 25.04.2018 klo 18.30 Kokouspaikka Säkylän seurakuntatalo Läsnä Aalto-Setälä Päivi Huhtinen Sari Huitu Pertti Hulmi Merja Kytövuori Tuula Lahti Sirpa Laine Pentti Launto-Tiuttu

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 KIRKKOVALTUUSTO

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA Maanantai 8.4.2019 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Isopappila, Yrjö-Koskisentie 6, Hämeenkyrö LÄSNÄOLLEET: Arhenius Päivi, estynyt, varalla Mäkinen Eeva Hakala Pekka Hildén Ulla Ilottu Ari Immonen Anna-Kaisa

Lisätiedot

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2019. Kirkkovaltuusto

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2019. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 23.1.2019 1 KOKOUSKUTSU Forssan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään keskiviikkona 23.1.2019 klo 18.00 Forssan seurakuntatalo, Kartanonkatu 16, 30100 Forssa ASIALISTA 1. Kokouksen

Lisätiedot

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017. Kirkkoneuvosto OSALLISTUJAT Esa Löytömäki kirkkoherra, puheenjohtaja

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017. Kirkkoneuvosto OSALLISTUJAT Esa Löytömäki kirkkoherra, puheenjohtaja Kirkkoneuvosto 26.4.2017 1 KOKOUSAIKA 26.4.2017 kello 17.00 17.40 KOKOUSPAIKKA Forssan seurakuntatalo, musiikkihuone OSALLISTUJAT Esa Löytömäki kirkkoherra, puheenjohtaja Timo Heikkilä varapuheenjohtaja

Lisätiedot

1 (11) Kirkkovaltuusto 1/2017 Pöytäkirja KÄSITELTÄVÄT ASIAT

1 (11) Kirkkovaltuusto 1/2017 Pöytäkirja KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 (11) KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Kokouksen avaus ja alkuhartaus 2 Nimenhuuto ja kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Työjärjestyksen hyväksyminen 4 ntarkastajien valitseminen 5 Kirkkovaltuuston puheenjohtajan

Lisätiedot

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Kirkkovaltuusto

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Kirkkovaltuusto Aika ja paikka: Ti 22.5.2018 klo 18.00 seurakuntatalo Asialista: asiat 1 10 (9-18 ) ASIALISTA: 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. Pöytäkirjantarkastajat ja kokousten sihteerin

Lisätiedot

RUSKON SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto Pöytäkirja /2015. Ruskon seurakuntakeskus (Vanhatie Rusko) kokoustila

RUSKON SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto Pöytäkirja /2015. Ruskon seurakuntakeskus (Vanhatie Rusko) kokoustila KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Keskiviikka 27.5.2015 klo 18.00-19.02 Paikka Rusk seurakuntakeskus (Vanhatie 7 21290 Rusko) kokoustila Kirkkovaltuusto 2015-2018: Lähteenmäki Antero puheenjohtaja Raikasniemi

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2018

KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 (6) Limingan seurakunta Pappilantie 6, 91900 Liminka KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2018 KOKOUSAIKA: 27.11.2018 ALKAMISAIKA: klo 18.50 PÄÄTTYMISAIKA: klo 20.38 KOKOUSPAIKKA: seurakuntatalo Ahola Seija

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 14/5. 2012 Vesilahti 14/5. 2012

Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 14/5. 2012 Vesilahti 14/5. 2012 Aika: 10.5.2012 klo 19.00 20.50 Paikka: Seurakuntatalo Allekirjoitukset: puheenjohtaja pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 14/5. 2012 Vesilahti 14/5. 2012 Heikki Eronen Maria Forsman Vesilahden

Lisätiedot

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Pöytäkirja Esityslista 1/2012

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Pöytäkirja Esityslista 1/2012 Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Pöytäkirja Esityslista 1/2012 Aika: Maanantaina 13.2.2012 klo 18.00 18.55 Paikka: Salon seurakunta, Juhlasali, Torikatu 6, Salo Osallistujat: Jäsenet Läsnä Poissa Varajäsenet

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Nina Alanen ja Risto Holma. Taina Tuohimaa puheenjohtaja

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Nina Alanen ja Risto Holma. Taina Tuohimaa puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO 8/2018 1 (5) Aika Keskiviikko 19.9.2018 klo 18 18.16 Paikka Seurakuntakeskus, Arkki Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina Holma Risto Itämetsä Risto Nummela Aulis

Lisätiedot

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1. Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 23/5. 2013 Vesilahti 23/5. 2013

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1. Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 23/5. 2013 Vesilahti 23/5. 2013 VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 Aika: klo 19.00-20.15 Paikka: Seurakuntatalo Allekirjoitukset: Seppo Parkkila puheenjohtaja Eija Nurmi pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 23/5. 2013 Vesilahti

Lisätiedot

Kosonen Pekka jäsen Kääriäinen Marjaleena jäsen Kääriäinen Mirja jäsen poissa Lappi Mari jäsen poissa

Kosonen Pekka jäsen Kääriäinen Marjaleena jäsen Kääriäinen Mirja jäsen poissa Lappi Mari jäsen poissa KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai 05.06.2018 klo 18.00 18.55 Paikka Seurakuntakeskuksen seurakuntasalit 2-3, Keskuskatu 27, 76100 PIEK- SÄMÄKI OSALLISTUJAT Nykänen Riitta puheenjohtaja Kovanen Mirja varapuheenjohtaja

Lisätiedot

taloustoimistossa, Kirkkokatu 8 A ajalla

taloustoimistossa, Kirkkokatu 8 A ajalla Esityslista/pöytäkirja 1/2018 Kirkkovaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Osallistujat: jäsenet Tiistai 20.2.2018 klo 18 - Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8, 74700 Kiuruvesi Ahponen Pentti Happonen

Lisätiedot

4/2018 LOHJAN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTO. Tiistaina klo Mäntynummen seurakuntatalo Mäntynummentie 17, Lohja

4/2018 LOHJAN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTO. Tiistaina klo Mäntynummen seurakuntatalo Mäntynummentie 17, Lohja 4/2018 LOHJAN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTO Tiistaina 27.11.2018 klo 18.30 Mäntynummen seurakuntatalo Mäntynummentie 17, 08500 Lohja K O K O U S K U T S U Lohjan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään

Lisätiedot

Kokousaika: Torstaina klo 18 Kokouspaikka: Seurakuntatalon kahvihuone, Maijankuja 6, Koski Tl

Kokousaika: Torstaina klo 18 Kokouspaikka: Seurakuntatalon kahvihuone, Maijankuja 6, Koski Tl MARTINKOSKEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 Kokousaika: Torstaina 6.6.2019 klo 18 Kokouspaikka: Seurakuntatalon kahvihuone, Maijankuja 6, Koski Tl Läsnä Hacklin Outi x puheenjohtaja Harstinen Pirjo - varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

/ Lähdekorpi Anita jäsen. Tuohela Sirpa jäsen (poissa) Uusitalo Heikki jäsen

/ Lähdekorpi Anita jäsen. Tuohela Sirpa jäsen (poissa) Uusitalo Heikki jäsen 1 KOKOUSAIKA Maanantai 24.4.2017 klo 17.05 17.53. KOKOUSPAIKKA Isopappila KUTSUTUT JÄSENET: MUUT: Malmberg Erkki puheenjohtaja, kirkkoherra Ylivakeri Paula varapuheenjohtaja Immonen Anna-Kaisa jäsen (poistui

Lisätiedot

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu: 1 Kirkkovaltuusto /2012. KOKOUSAIKA Maanantaina klo 18.00

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu: 1 Kirkkovaltuusto /2012. KOKOUSAIKA Maanantaina klo 18.00 OUTOKUMMUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu: 1 KOKOUSAIKA Maanantaina 13.02.2012 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Outokummun seurakunnan seurakuntatalo, Kummunkatu 19 KÄSITELTÄVÄT ASIAT LIITE N:O 1 - Kokouksen avaus,

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Kirkkovaltuusto Nro 1/19 Sivu 1/6 102KOKOUSAIKA sunnuntai klo Kirkkopuiston seurakuntakoti

PÖYTÄKIRJA Kirkkovaltuusto Nro 1/19 Sivu 1/6 102KOKOUSAIKA sunnuntai klo Kirkkopuiston seurakuntakoti Sivu 1/6 102KOKOUSAIKA sunnuntai 6.1.2019 klo 12.33 13.00 KOKOUSPAIKKA Kirkkopuiston seurakuntakoti SAAPUVILLA Aittola Eija OLLEET JÄSENET Anttila Auli Auvinen Maija Hellsten Eeva Liisa Höök Jorma Immonen

Lisätiedot

SOMERON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkovaltuusto

SOMERON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkovaltuusto SOMERON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 129 Kirkkovaltuusto Aika: 18.1.2017 klo 18.00 18.45 Paikka: Someron seurakuntakeskus, sali 2 Läsnä: Eino Pauli Haho Eevi vara Kankare Tarja Kujansuu Antti Känkänen

Lisätiedot

taloustoimistossa, Kirkkokatu 8 A ajalla

taloustoimistossa, Kirkkokatu 8 A ajalla Esityslista/pöytäkirja 5/2017 Kirkkovaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Osallistujat: jäsenet Keskiviikko 13.9.2017 klo 18 18.24 Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8, 74700 Kiuruvesi Ahponen Pentti

Lisätiedot

TAMMELAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkovaltuusto. Kokousaika Sunnuntai 11.1.2015 klo 12.38 13.10

TAMMELAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkovaltuusto. Kokousaika Sunnuntai 11.1.2015 klo 12.38 13.10 TAMMELAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkovaltuusto Kokousaika Sunnuntai 11.1.2015 klo 12.38 13.10 Kokouspaikka Seurakuntakoti Läsnäolleet jäsenet Kauko Kenttä puheenjohtaja :t 1-4 Maija-Stiina Rahkonen

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Kirkkovaltuusto

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Kirkkovaltuusto Kokousaika Tiistai 9.2.2016 klo 18.00 19.05 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Seurakuntatalo Irmeli Juntunen Antti Koistinen Taisto Kokko Anja Pinoniemi

Lisätiedot

Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään seurakuntakeskuksen pikkusalissa, Kirkkokatu 17, tiistaina 15. tammikuuta 2019 kello

Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään seurakuntakeskuksen pikkusalissa, Kirkkokatu 17, tiistaina 15. tammikuuta 2019 kello SAVONLINNAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSKUTSU Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään seurakuntakeskuksen pikkusalissa, Kirkkokatu 17, tiistaina 15. tammikuuta 2019 kello 18.00. Kokouksen

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2016

KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 (5) Limingan seurakunta Pappilantie 6, 91900 Liminka KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2016 KOKOUSAIKA: 29.11.2016 ALKAMISAIKA: klo 18.00 PÄÄTTYMISAIKA: klo 19.52 KOKOUSPAIKKA: seurakuntatalo Heiskari Helli

Lisätiedot

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 2/2019. Kirkkovaltuusto Sivu 1

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 2/2019. Kirkkovaltuusto Sivu 1 NRO 2/2019 Kirkkovaltuusto 27.2.2019 Sivu 1 KOKOUSTIEDOT AIKA 27.2.2019 klo 18.00 19.02 PAIKKA Euran seurakuntakeskus, iso sali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Juhola Seppo, puheenjohtaja Koivunen Simo, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Aika Tiistai 4.4.2017 kello 16.00 17.10 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen, poissa Husso Leena jäsen Minna

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 1/2017

KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 (5) Limingan seurakunta Pappilantie 6, 90100 Liminka KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 1/2017 KOKOUSAIKA: 18.1.2017 ALKAMISAIKA: klo 18.00 PÄÄTTYMISAIKA: klo 18.34 KOKOUSPAIKKA: seurakuntatalo Ahola Seija jäsen

Lisätiedot

EURAJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2019 Kirkkoneuvosto. johtava kappalainen, vs. kirkkoherra. vt. talouspäällikkö, sihteeri

EURAJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2019 Kirkkoneuvosto. johtava kappalainen, vs. kirkkoherra. vt. talouspäällikkö, sihteeri 1 EURAJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2019 Kirkkoneuvosto Aika Keskiviikko 17.7.2019 klo 15.30 16.26 Paikka Seurakuntakeskus Luvia Bunkkeri Jäsenet läsnä Samu Repo Harri Lehtinen Kristiina Isokorpi Marja

Lisätiedot

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 8.8.2019 1 (7) KOKOUSTIEDOT Aika 8.8.2019 klo 15.00 kokous (kahvit 14.30 alkaen) Paikka Seurakuntakeskus Aatoksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT KN 82 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 83 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/ KIRKKONEUVOSTO

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/ KIRKKONEUVOSTO YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 46 Aika Maanantaina 16.10.2017 klo 16.30-18.32 Paikka Läsnä Lagus Timo Määttä, puheenjohtaja Juhani Alaranta, poissa Jukka Hautala Kirsi Herranen-Somero Marja

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 15.5.2014 N:o 6/2014 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 9.5.2014 Sivu 57. Torstai 15.5.2014 kello 15.45 Huom!

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 15.5.2014 N:o 6/2014 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 9.5.2014 Sivu 57. Torstai 15.5.2014 kello 15.45 Huom! KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 9.5.2014 Sivu 57 Kokousaika Kokouspaikka Torstai 15.5.2014 kello 15.45 Huom! Aika ja paikka Laukaan kirkko Päätöksen tekijät Hytönen Pauliina Kallio Marja Kuokkanen Margit Lehto

Lisätiedot

Pöytäkirja 1/2016 1 (7) Kirkkovaltuusto 9.2.2016. Aika 9.2.2016 klo 18:00- Siivikkalan seurakuntatalo. Käsiteltävät asiat

Pöytäkirja 1/2016 1 (7) Kirkkovaltuusto 9.2.2016. Aika 9.2.2016 klo 18:00- Siivikkalan seurakuntatalo. Käsiteltävät asiat Pöytäkirja 1/2016 1 (7) Aika klo 18:00- Paikka Siivikkalan seurakuntatalo Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus ja alkuhartaus 2 Nimenhuuto ja kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Työjärjestyksen

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014 1 (9) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Käsiteltävät asiat 209 Kokouksen avaus 210 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 211 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 212 Ääntenlaskijoiden

Lisätiedot

Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus

Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus Kokousaika Keskiviikkona 13.09.2017 klo 18.00 Kokouspaikka Säkylän seurakuntatalo Läsnä Aalto-Setälä Päivi Reko Anne Huhtinen Sari Silja Saveljef Elina Neittamo Kytövuori Tuula Lahti Sirpa Laine Pentti

Lisätiedot

taloustoimistossa, Kirkkokatu 8 A ajalla

taloustoimistossa, Kirkkokatu 8 A ajalla Esityslista/pöytäkirja 1/2018 Kirkkovaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Osallistujat: jäsenet varajäsenet Keskiviikko 20.2.2018 klo 18 18.27 Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8, 74700 Kiuruvesi Ahponen

Lisätiedot

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019. Kirkkovaltuusto

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 23.1.2019 1 KOKOUSKUTSU Forssan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään keskiviikkona 23.1.2019 klo 18.00 Forssan seurakuntatalo, Kartanonkatu 16, 30100 Forssa ASIALISTA 1. Kokouksen

Lisätiedot

Kiuruveden seurakunta Esityslista/pöytäkirja 14/2018 Kirkkoneuvosto

Kiuruveden seurakunta Esityslista/pöytäkirja 14/2018 Kirkkoneuvosto Esityslista/pöytäkirja 14/2018 Kirkkoneuvosto Kokousaika Maanantai 17.12.2018 klo 16 16.58 Kokouspaikka Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8 A, 74700 Kiuruvesi Saapuvilla olleet jäsenet Oikarinen

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto Kokousaika Torstaina 19.1.2017 klo 18.00 18.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Seurakuntatalo Taisto Kokko Kyösti Kuisma Hannele Perttunen Anja Pinoniemi Pasi Pistemaa Tuovi Sipola Poissa olleet

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko klo 17:03-17:38 Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja.

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko klo 17:03-17:38 Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja. KIRKKONEUVOSTO 8/2016 1 (7) Aika Keskiviikko 30.11.2016 klo 17:03-17:38 Paikka Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina varapuheenjohtaja Itämetsä Risto Järvinen Kaija

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS: Pöytäkirja on tarkastettu Hämeenkyrössä / 2013 / 2013

PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS: Pöytäkirja on tarkastettu Hämeenkyrössä / 2013 / 2013 1 KOKOUSAIKA Maanantai 4.3.2013 17.00 KOKOUSPAIKKA Isopappila SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET: pj Erkki Malmberg, khra (X) vj Heikki Uusitalo (Heimo Nordfors) (X) j Tarja Hätönen (X) j Liisa Kivimäki (X) j Eveliina

Lisätiedot

TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto. 19 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen ja pöytäkirjan nähtävillä pitäminen

TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto. 19 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen ja pöytäkirjan nähtävillä pitäminen TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto Kokousaika 22.3.2018 klo 17.00 Kokouspaikka Kirkkoherranvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 05.10.2016 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 10.10.2016-11.11.2016 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KV1/ Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1 seurakuntasali

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KV1/ Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1 seurakuntasali Ranuan seurakunta Pöytäkirja KV1/2018 1 Pappilantie 11 D 1 97700 RANUA 19.2.2018 KIRKKOVALTUUSTO Aika maanantai 19.2.2018 klo 18:00 Paikka Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1 seurakuntasali Läsnä

Lisätiedot

Isokääntä Arto Kaukoniemi Paula Kestilä Kalevi Leinonen-Simoska Johanna. Pirneskoski Toivo Simoska Kyllikki

Isokääntä Arto Kaukoniemi Paula Kestilä Kalevi Leinonen-Simoska Johanna. Pirneskoski Toivo Simoska Kyllikki 1 Kokoustiedot Aika Tiistai 13.2.2018 klo 19.00 19.28 Paikka Seurakuntakeskus Osallistujat Päätöksentekijät Aalto Ilkka Hamari Helena Isokääntä Arto Kaukoniemi Paula Kestilä Kalevi Leinonen-Simoska Johanna

Lisätiedot

RUSKON SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto Pöytäkirja 1/2018

RUSKON SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto Pöytäkirja 1/2018 RUSK SEURAKUNTA 01.03.2018 KIRKKOVALTUUST KOKOUS Aika Torstaina 01.03.2018 klo 18.00 19.07 Paikka Vahdon seurakuntatalo (Kanttorilantie 1 Vahto) Kirkkovaltuusto 2015-2018: Lähteenmäki Antero puheenjohtaja

Lisätiedot

Arhenius Päivi. Järvenpää Keijo Korhonen Kirsti Mäkipää Eelis Nordfors Hannele Uusitalo Heikki

Arhenius Päivi. Järvenpää Keijo Korhonen Kirsti Mäkipää Eelis Nordfors Hannele Uusitalo Heikki 1 KOKOUSAIKA Maanantai 28.1.2019 klo 16.30 KOKOUSPAIKKA Torikadun olohuone KUTSUTUT JÄSENET: Kivistö Henna-Riikka Arhenius Päivi Hakala Pekka Immonen Anna-Kaisa Järvenpää Keijo Korhonen Kirsti Mäkipää

Lisätiedot

NIVALAN SEURAKUNTA Kokouspöytäkirja 4/ (13) Kirkkoneuvosto

NIVALAN SEURAKUNTA Kokouspöytäkirja 4/ (13) Kirkkoneuvosto NIVALAN SEURAKUNTA Kokouspöytäkirja 4/2018 1 (13) Kirkkoneuvosto KOKOUSAIKA Maanantaina 12.3.2018 klo 18.00-19.30 (Kahvitus klo 17.45 alkaen) KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä,

Lisätiedot

Pöytäkirja nähtävillä: Pöytäkirja on nähtävillä Orimattilan seurakunnan kirkkoherranvirastolla

Pöytäkirja nähtävillä: Pöytäkirja on nähtävillä Orimattilan seurakunnan kirkkoherranvirastolla ARTJÄRVEN KAPPELISEURAKUNTA Kirkkotie 23 16200 Artjärvi PÖYTÄKIRJA4/2018 ARTJÄRVEN KAPPELINEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 6.6.2018 klo 17.00 Paikka Artjärven seurakuntakoti, Kirkkotie 23, 16200 Artjärvi

Lisätiedot