Pakollinen/Vapaaehtoinen. Toteutettavuus. Painoarvo. Mahdollinen esimerkki V V 3 0 0

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pakollinen/Vapaaehtoinen. Toteutettavuus. Painoarvo. Mahdollinen esimerkki V 1 0 0 V 3 0 0"

Transkriptio

1 Liite 5 - Palvelunhallintajärjestelmän ominaisuusvertailutaulukko Tarjoaja: Tarjottava järjestelmä: Tarjoajan tulee vastata kaikkiin taulukon kysymyksiin/väittämiin. Tilaaja on määritellyt erilliseen sarakkeeseen sen, onko ominaisuus hankinnan kannalta pakollinen (P) vai vapaaehtoinen (V) vaatimus. Tarjoajan tulee merkitä kunkin rivin kohdalle sarakkeeseen "Toteutettavuus" se, sisältyykö ominaisuus nykyratkaisuun (K), onko ominaisuus ns. ei valmis, mutta räätälöitävissä oleva ominaisuus (R), vai onko niin, että ominaisuus ei ole toteutettavissa vaaditulla tavalla (E). Mikäli tarjottavan järjestelmäratkaisun ominaisuus poikkeaa taulukossa pakolliseksi määritellystä ominaisuudesta, on taulukon sarakkeeseen "Toimittajan kommentit" merkittävä selvästi se, millä tavalla tarjoajan vaihtoehto poikkeaa vaaditusta ominaisuudesta, jotta tarjous voidaan huomioida. Taulukon pisteytys tapahtuu seuraavasti: - jos toteutettavuus on K (konfiguroitavissa, on järjestelmän perusominaisuus, ei edellytä räätälöintiä), niin annetaan neljä (4) pistettä ja annettu pistemäärä kerrotaan sarakkeen "Painoarvo" mukaisella painoarvolla - jos toteutettavuus on R (edellyttää räätälöintiä, toteutettavissa, ei ole järjestelmän perusominaisuus), niin annetaan yksi (1) piste ja annettu pistemäärä kerrotaan sarakkeen "Painoarvo" mukaisella painoarvolla - jos toteutettavuus on E (ei toteutettavissa), niin annetaan nolla (0) pistettä tai tarjous hylätään (riippuen vaaditusta ominaisuudesta) Kohde Kuvaus Loppukäyttäjän näkemät tiedot ovat suomenkieliset (ainakin: lomakkeiden nimet, kenttien nimet, apudialogit, viestit, painikkeiden nimet, jne.). Käyttäjän näkemät tiedot ovat suomenkieliset (ainakin: lomakkeiden nimet, kenttien nimet, apudialogit, viestit, painikkeiden nimet, jne.). Loppukäyttäjän näkemät tiedot ovat ruotsinkieliset (ainakin: lomakkeiden nimet, kenttien nimet, apudialogit, viestit, painikkeiden nimet, jne.). Käyttäjän näkemät tiedot ovat ruotsinkieliset (ainakin: lomakkeiden nimet, kenttien nimet, apudialogit, viestit, painikkeiden nimet, jne.). Loppukäyttäjän näkemät tiedot ovat englanninkieliset (ainakin: lomakkeiden nimet, kenttien nimet, apudialogit, viestit, painikkeiden nimet, jne.). Käyttäjän näkemät tiedot ovat englanninkieliset (ainakin: lomakkeiden nimet, kenttien nimet, apudialogit, viestit, painikkeiden nimet, jne.). Pakollinen/Vapaaehtoinen Painoarvo Toteutettavuus Mahdollinen esimerkki ominaisuuden toiminnasta Toimittajan kommentit Pisteitä (tilaaja täyttää) Pisteitä yhteensä 1 (11)

2 Asiakkaan pääkäyttäjä voi muokata järjestelmän rakenneosia (esim. luokittelutiedot) mukaanlukien rakenneosien sisältämien tietokenttien lisääminen (esim. kategoriat). Palveluaikoja voi olla useita ja ne voidaan määritellä rakenneosakohtaisesti. Jokainen rakenneosa (ainakin: insident, problem, change, release, request, tehtävä, SLA, työnkulku) tulee voida kytkeä omaan aikatauluun, joka kuvaa aktiivisen palveluajan, jonka puitteissa rakenneosa toimii. Järjestelmän ulkoasua voidaan muuttaa loppukäyttäjäkohtaisesti (esim. organisaation X henkilölle näkyy eri logot ja värit kuin organisaation Y henkilölle). Vastuuhenkilön poissaollessa, hänen tehtävänsä ja hyväksyntänsä tulee voida ohjata varahenkilölle. Hyväksyjätieto voidaan hakea AD:sta käyttäjän mukaan tai se voidaan määritellä työnkulkuun riippuen käyttäjän 11. organisaatiosta. Järjestelmän tulee voida käynnistää hyväksyntiä osana ITIL prosesseja (ainakin: insident, problem, change sekä 12. request) erillisinä rakenneosina. Kertakirjautumismahdollisuus (SSO) joka tuketutuu Active 13. directoryyn. Istunnon katkeamisaika (timeout) pitää olla vähintään 14. työpäivän pituinen. 15. Käyttäjä voi luoda kontaktin järjestelmään. Nykyisen tikettidatan migrointi Altiris 6 järjestelmästä 16. uuteen järjestelmään. Tietojen näkyvyyttä pitää olla mahdollisuus rajoittaa. 17. Asiakkuuden, työjonon tai luokituksen mukaan. Järjestelmä toimii seuraavilla selaimilla: Internet Explorer ja uudemmat versiot. Järjestelmä toimii seuraavilla selaimilla: Mozilla firefox 19. sekä Google chrome. Järjestelmästä löytyy kuvaus miten varmistetaan sen 20. tietoturvallisuus sekä tiedon eheys. roolin ja ryhmän mukaan asiakkaan pääkäyttäjän Järjestelmän käyttöliittymä on räätälöitävissä käyttäjän p toimesta. 22. Käyttäjä voi räätälöidä käyttöliittymän näkymää. Selainkäyttöliittymässä mahdollisuus palata edelliseen 23. näkymään selaimen Back painikkeella. Käyttäjä pääsee järjestelmään sisäverkon ulkopuolelta 24. tunnistautumalla (syöttämällä krendentiaalit). Sisäverkon ulkopuolelta tulevissa käyttäjissä mahdollisuus federoida oikeuksia (ADFS) Järjestelmä tallentaa kaikki lomakkeiden kautta tapahtuneet muutokset ja nämä muutokset ovat käyttäjän selattavissa. 2 (11)

3 Käyttäjä voi hakea sisältöä rakenneosaluokkien (ainakin: ITIL prosessit, fyysiset- ja loogiset rakenneosaluokat) sisältämien kenttien perusteella. Käyttäjä voi itse valita mitä kenttiä haku koskee. Loppukäyttäjä voi hakea sisältöä rakenneosaluokkien (ainakin: knowledge, request) sisältämien kenttien perusteella. Rakenneosien välillä on erilaisia relaatiotyyppejä (esim. palvelun ja sen tuottamiseksi tarvittavan rakenneosan välillä on relaatiotyyppi 'edellyttää' tms.). Pääkäyttäjä voi lisätä, muuttaa ja poistaa näitä relaatiotyyppejä. Järjestelmässä on ryhmät, joille voidaan vastuuttaa rakenneosakohtaisesti vastuu ratkaisemisesta (ainakin: event, insident, problem, change). Ryhmiin voidaan lisätä rajoittamaton määrä käyttäjiä ja ryhmällä on yksi vastuuhenkilö (esim. esimies). Järjestelmän lähettämät sähköpostit sisältävät yksilöivän tiedon, jolla paluuviesti voidaan kytkeä automaattisesti rakenneosaan, josta viesti lähetettiin. Loppuasiakkaan lähettämiä pyyntöjä pystyy vastaanottamaan sähköpostitse. Lähettäjä tunnistetaan sähköpostiosoitteen perusteella ja liitetään muodostettavaan rakenneosaan. Jos lähettäjän sähköposti ei vastaa minkään käyttäjätilin sähköpostia, muodostuu automaattisesti uusi käyttäjätili. Sisään tulevan sähköpostien sisältämien tietojen perusteella voidaan ohjata minkälainen rakenneosa sähköpostin perusteella luodaan (esim. etuliitteellä tulevat viestit ohjataan tukiryhmälle xx. Esim. herätteet ohjataan herätteenhallintaprosesiiin). Sähköpostin voi lähettää prosessia (ainakin: event, incident, problem, change) ohjaavan lomakkeen kautta. Aiemmin lähetetyt sähköpostit näkyvät lomakkeella (ainakin: sähköpostin otsikkokenttä). Pääkäyttäjä voi hallinnoida järjestelmän lähettämien viestien sisältöä ja käynnistysehtoja (esim. lisään insidentin ratkaisuviestiin tietyn kentän ja muuttaa viestin lähettämisen ehtoja). Järjestelmä sisältää täydennettävän tietämyskannan (Knowledgebase). Toimitettavaan järjestelmäversioon pitää olla sovellustoimittajan tuki koko sopimuskauden. Yllämainittu tietämyskanta on konfiguroitavissa loppukäyttäjän ohjeistamiseen. Järjestelmä tukee prosessia, joka vastaa kaikkien palvelupyyntöjen (incident) elinkaaren hallinnasta ITIL viitekehyksen mukaisesti. Palvelupyyntöön pitää olla mahdollisuus lisätä useampi kontakti. Esimerkiksi ilmoittaja ja henkilö jota asia koskee. 3 (11)

4 Kategorisoinnissa pitää olla mahdollisuus luoda riippuvuuksia. Esim. jos valitaan Häiriö, tulee eri lisäkategoriat kuin tapauksessa missä valitaan Palvelupyyntö. Kategorioiden lisääminen, poisto ja muokkaaminen on asiakkaan pääkäyttäjän tehtävissä yksinkertaisilla ja nopeilla toimenpiteillä. Palvelupyyntö voidaan kopioida uudeksi vastaavaksi. Palvelupyynnöt voi linkittää toisiinsa. Pitää olla mahdollisuus alitiketteihin ja päätikettiin. Pitää olla mahdollisuus alitiketteihin ja päätikettiin. Jos päätiketin sulkee niin voidaan määritellä alitiketit sulkeutuviksi automaattisesti. Pitää olla mahdollisuus alitiketteihin ja päätikettiin. Jos kaikki alitiketit sulkeutuvat niin päätiketti voidaan määritellä sulkeutuvaksi automaattisesti. Liitetiedostojen käytön pitää olla helppoa ja nopeaa. Liitteitä pitää voida olla mahdollisuus lisätä useita samaan tikettiin. Sähköpostiasioinnissa pitää olla mahdollista lähettää ja vastaanottaa liitteitä ja kaikki liitteet tulevat mukaan palvelupyyntöön. Palvelupyynnöltä pitää yksiselitteisesti selvitä mitä sen kautta on viestitelty. Mahdollistaa luokittelutekijöiksi ainakin seuraavat: kategoria, prioriteetti, laajuus, vaikutus, tyyppi, poikkeamat ja painoarvo. Luokittelutekijöillä voi olla keskinäisiä riippuvuussuhteita tai niiden avulla voidana laskea yhteinen painoarvo (esim. laajuus + vaikutus = prioriteetti). Palvelupyynnön luonnin ajastus (esimerkiksi 1.1 luo määritellyn palvelupyynnön). Ilmoitustoiminto jos palvelupyyntö on toisella muokattavana. Kenttien näkyvyyttä ja päivitysoikeutta tulee voida rajata käyttäjätunnuksen, roolin tai organisaation perusteella. Yllämainittu rajaus tulee voida tehdä niin, että se on voimassa ko. kentän osalta koko järjestelmässä tai vain halutuilla lomakkeilla ja raporteilla. Rakenneosan (ainakin: event, insident problem, change) vastuuryhmä tai -henkilö muutetaan automaattisesti kun tietty ehto täyttyy (esim. insidentin vastuuhenkilöksi muutetaan henkilö X kun 80% SLA:n mukaisesta ajasta on kulunut). Järjestelmä hakee haluttaessa loppukäyttäjän työaseman perustiedot, min. hostname, ip-osoite (muita: sarjanumero, käyttöjärjestelmä, laitemalli). 4 (11)

5 Request Request Request Request Request Problem Management / ongelmanhallinta Problem Management / ongelmanhallinta Problem Management / ongelmanhallinta Problem Management / ongelmanhallinta Problem Management / ongelmanhallinta Automaattinen palvelupyyntöjen ohjaus jonon henkilöille tiettyjen kriteerien mukaan. Käyttäjä saa viestin, jos hänet asetetaan rakenneosan (ainakin: incident) vastuuhenkilöksi. Loppukäyttäjällä mahdollisuus nähdä omat palvelupyynnöt, täydentää niitä sekä luoda uusia palvelupyyntöjä. Loppukäyttäjänäkymässä pitää olla mahdollisuus nähdä asiakaskohtainen palveluluettelo. Käyttäjä voi käyttää järjestelmää web liittymän kautta. Järjestelmä sisältää konfiguroitavan itsepalveluportaalin (Kuvaus portaalista liitettävä tarjoukseen). Loppukäyttäjä voi seurata käynnistämänsä palvelupyyntö rakenneosan edistymistä ja antaa tarvittaessa lisätietoja (esim. muuttaa tilausta ennen kuin se on mennyt toteutukseen). Palvelupyyntö käynnistää yhden tai useamman alipalvelupyynnön, joilla kaikilla voi olla toisistaan erilainen työnkulku. Loppukäyttäjä voi seurata käynnistämänsä palvelupyyntön kautta siihen liittyvien alipalvelupyyntöjen tilannetta ja antaa lisätietoja niihin. Alipalvelupyynnöt voidaan myös estää näkymästä loppukäyttäjälle. Loppukäyttäjälle näytetään tilausta tehdessä tilaamansa palvelun kustannuksen. Loppukäyttäjälle näytetään tilausta tehdessä tilaamansa palvelun toimitusaika. Tämä toimitusaika perustuu palvelun liitettyyn työnkulkuun (esim. eri palvelulla on eri työnkulku). Toimitusaika huomioi palveluun liitetyn palveluajan (esim. pidentää toimitusaikaa koska viikonloppu Järjestelmä tukee ei kuulu prosessia, palveluaikaan). joka vastaa kaikkien ITIL viitekehyksessä kuvattujen ongelmien (Problem) elinkaaren hallinnasta. Ongelmanhallinnan pitää olla incident managementista erillinen moduuli. Järjestelmä toimittaa automaattiset hälytykset ennalta määriteltyjen kriteereiden mukaan. Esimerkiksi jos tietyn luokituksen tikettimäärä ylittää määritellyn rajan tulee ilmoitus. Asiakkaan pääkäyttäjä voi määritellä hälytettävät kohteet ja hälytysrajat. Known errorit pitää voida luokitella ja indeksoida eri hakusanoilla. Known error kanta säilyttää useita versioita ohjeista. Kun ongelmatiketti suljetaan tieto ratkaisusta välittyy siihen liitettyihin tiketteihin sekä tarvittaessa sulkee ne. 5 (11)

6 Change Management / muutostenhallinta Change Management / muutostenhallinta Change Management / muutostenhallinta Change Management / muutostenhallinta Change Management / muutostenhallinta Configuration Management CMDB Versionhallinta Järjestelmä tukee prosessia, joka vastaa kaikkien ITIL viitekehyksessä kuvattujen muutosten (Change) elinkaaren hallinnasta. Muutoksenhallinnan pitää olla incident managementista erillinen moduuli sekä sisältää hyväksymiskierrot. Rakenneosiin tehdyt muutokset voidaan tallentaa monessa vaiheessa ja erikseen päättää em. muutosten julkaisemisesta (esim. palvelimen x tiedot y ja z muutetaan muutosta suunniteltaessa, mutta muutokset julkaistaan vasta asennuksen jälkeen). Muutoksille voidaan ylläpitää aikataulua (oma rakenneosa), johon muutokset kiinnitetään (esim. huoltoikkunat kirjataan järjestelmään). Edellisen kohdan muutosaikataulu voidaan esittää myös kuvana. Yksittäiset aikataulut voidaan välittää haluttuun Exchange/outlook kalenteriin esim. ical-muodossa. Järjestelmä tukee prosessia, joka vastaa ITIL viitekehyksessä kuvattua Konfiguraation hallintaa. Sopimustiedot voidaan määritellä rakenteellisesti järjestelmään. Järjestelmä tukee prosessia, joka vastaa ITIL viitekehyksessä kuvattua Versionhallintaa. Järjestelmä ei rajoita työnkulkujen määrää (ainakin: insident, problem, change, release ja request prosessille). Samanaikaisesti tulee voida olla päällä useita työnkulkuja per rakenneosa. un tulee voida sijoittaa käytännössä rajoittamaton määrä elementtejä (ainakin: hyväksyntä, tehtävä, ehtolause, viesti, ajastin). Työnkulun tulee mahdollistaa työnkulun haarautuminen eri poluille sekä alityönkulun käynnistäminen. Työnkulun tulee sisältää mahdollisuus palauttaa työnkulku aiempaan elementtiin sekä palauttaa työnkulkuun liittyvät arvot em. elementtiä vastaavaan tilanteeseen. Järjestelmän tulee sisältää graafinen työnkulun editori, joka esittää työnkulun vuokaavion. Vuokaavio tulee olla suoraan muokattavissa graafisessa näkymässä ja sen tulee ohjata työnkulkua ilman tarvetta erilliseen ohjelmointiin. jen tulee sisältää versionhallinta (ainakin samanaikaisesti: julkaistu versio ja muokattavana oleva versio). tulee voida käynnistää erillisten käynnistysehtojen perustella. Loppukäyttäjä voi antaa hyväksynnän järjestelmän lähettämän sähköpostiviestin kautta (suoraan, ilman tarvetta avata järjestelmää). 6 (11)

7 Edellä mainitun kohdan hyväksyntää voidaan käyttää 88. ohjaamaan prosessia tai työnkulkua. Loppukäyttäjä voi antaa hyväksynnän järjestelmän käyttöliittymän kautta tai vastaavasti sähköpostin välityksellä ja tätä tietoa voidaan käyttää ohjaamaan 89. prosessia tai työnkulkua. Käyttäjä voi antaa hyväksynnän järjestelmän käyttöliittymän kautta ja tätä tietoa voidaan käyttää 90. ohjaamaan prosessia tai työnkulkua. Hyväksyntä voidaan antaa osana prosessia (ainakin: 91. change, request). Minkä tahansa järjestelmän sisältämän raportin voi 92. lähettää sähköpostina automaattisesti ja ajastettuna. voi julkaista ainakin näkyvyyksillä: omat (näkyy vain minulle), kohdennetut (esim. näkyy ryhmille joiden 93. jäsen olen), julkiset (näkyy kaikille). Käyttäjän pitää voida ketjuttaa eri tauluissa olevia raportin hakuehtoja rakenneosien välisten relaatioiden perusteella (esim.'näytä kaikki insidentit, joiden luoneen 94. henkilön esimies on xx'). Käyttäjän pitää voida luoda ja muokata omia raportteja 95. olemassa olevien raporttien pohjalta. voi muuttaa omaksi tiedostoksi ja tallentaa järjestelmän ulkopuolelle (ainakin tiedostomuodot: Exel, 96. CSV, PDF). Loppuasiakkaalla on pääsy hänelle tarjottuihin raportteihin järjestelmän käyttöliittymän kautta (esim. palveluluettelosta tai muusta valikosta pääsee selaamaan 97. raportteja). Loppuasiakkaalla on pääsy hänelle tarjottuihin raportteihin kiinteän linkin kautta (esim. viimeisin kuukausiraportti palveluiden toteumasta löytyy aina 98. saman linkin kautta). 99. Raporteilta on mahdollisuus porautua dataan. Raporttien luonnin voi ajastaa. Esim. kuukausittain 100. automaattisesti luotavat raportit. Raporteista pitää selvitä läpimenoaika kalenteriajan ja 101. palveluajan mukaan. Loppukäyttäjän rajatuilla edustajilla mahdollisuus nähdä oman palvelualueensa palvelupyynnöt (esimerkiksi 102. tietohallinto). Rakenneosien, prosessien ja prosessivaiheiden tietojen perusteella voidaan koostaa mittaritietoa ilman, että tämä tieto täytyy koodata osaksi em. prosessia, tallentaa rakenneosan- tai prosessin lomakkeelle tai niiden taustalla 103. olevaan tietorakenteeseen. Mittaritieto voidaan esittää reaaliaikaisesti päivittyvänä 104. näkymänä (dashboard). Raporttien tiedot voi esittää kuvaajina (esim. piirakkakuvaaja avoinna olevista insidenteistä per 105. vastuuhenkilö). 7 (11)

8 Yksittäisiä rakenneosia (ainakin: Insident, Problem, Change ja tehtävät) kohti tulee voida käynnistää useita erillisiä SLA:ta. Asiakkaan pääkäyttäjän tulee pystyä luomaan ja muuttamaan raporttipohia kaikista rakenneosista. konfiguroitava moduli kaksisuuntaiseen tiedonvälitykseen Elisa OC järjestelmää varten. konfiguroitava moduli kaksisuuntaiseen tiedonvälitykseen MS SCCM järjestelmää varten. konfiguroitava moduli kaksisuuntaiseen tiedonvälitykseen MS AD järjestelmää varten. Kontaktien (Loppukäyttäjä) tiedot tuodaan useasta erillisestä AD hakemistosta ajastetun integraation avulla sekä lisäksi manuaalisella import prosessilla (esim. exel tiedostosta). n kohdalla järjestelmän tulee voida liittää samaan kohdejärjestelmäkenttään inetgraatiokohtaisesti poikkeavia lähdetietokenttiä (esim. eri AD:ssa on käyttäjän esimiestä kuvaavalla kentällä eri nimi). Järjestelmä varmistaa, ettei tupla ID:tä synny tai samaa käyttäjää luoda uudelleen erilliselle ID:lle. Järjestelmään pitää pystyä tunnistamaan asiakkaan omaan AD:een kirjautunut käyttäjä automaattisesti. Asiakkaan loppukäyttäjä voi hallinnoida omia tietojaan (ainakin: sähköposti, puhelin). AD integraation avulla voidaan vaihtaa käyttäjän salasana AD integraation avulla voidaan luoda käyttäjätunnus konfiguroitava moduli kaksisuuntaiseen tiedonvälitykseen MS SharePoint järjestelmää varten. Palvelussa pitää olla mahdollista luoda tiketti (ainakin: 118. event, insident, problem, change) webservicen kautta. konfiguroitava moduli kaksisuuntaiseen tiedonvälitykseen 119. MS AX järjestelmää varten. konfiguroitava moduli kaksisuuntaiseen tiedonvälitykseen 120. MS CRM järjestelmää varten. konfiguroitava moduli kaksisuuntaiseen tiedonvälitykseen Symantec workflow järjestelmää varten (11)

9 122. konfiguroitava moduli kaksisuuntaiseen tiedonvälitykseen Microsoft Orchestrator järjestelmää varten. Toimittaja tuottaa suomenkielisen ensimmäisen tason Tuki ja koulutus 123. tuen ja asiakaspalvelun Tuki ja koulutus Pääkäyttäjäkoulutus suomen kielellä Tuki ja koulutus Loppukäyttäjäkoulutus suomen kielellä Tuki ja koulutus Pääkäyttäjän käsikirja Tuki ja koulutus Koulutusmateriaali sisältyy koulutukseen Tuki ja koulutus Käyttäjän suomenkielinen ohjemateriaali. Asiakkaan pääkäyttäjät (maks. 5 kpl) saavat tarvitsemansa 129. Tuki ja koulutus koulutuksen (min. 2 päivää). Koulutus järjestetään asiakkaan tiloissa ja asiakkaan laittein. Loppuasiakkaan tulee voida antaa asiakaspalaute sekä Palaute 130. palveluluettelon että sähköpostin kautta. Loppukäyttäjä voi antaa arvion suoriutumisesta rakenneosakohtaisesti siten, että rakenneosan ja Palaute palautteen välillä säilyy liitos (ainakin: insident, problem, change, request). (esim. palaute kohdistuu yksittäiseen ratkaistuun insidenttiin) Palveluluettelo Palveluluettelo voidaan tuottaa loppukäyttäjälle. Palveluluettelo voidaan näyttää loppuasiakkaalle 133. Palveluluettelo rakenteellisesti (esim. etusivulla näytetään korkeamman tason luokkia jotka sisältävät alaluokkia ja palveluita jne.). Palveluluettelossa näytettävien palveluiden näkyvyyttä 134. Palveluluettelo voidaan säädellä siten, että loppukäyttäjä näkee vain palveluita, joita hänen on oikeus tilata. Asiakkaan pääkäyttäjä voi luoda, muokata ja poistaa Palveluluettelo Palveluluettelo palveluluettelon rakenneosia (esim. lomake, jolla palvelu x tilataan) mukaanlukien rakenneosien sisältämien tietokenttien lisääminen (ainakin: loppuasiakkaille tarjottavat palvelut ja lomakkeet, jotka muodostavat insident, problem, change rakenneosia). Pääkäyttäjä voi hallita minkälaisen rakenneosan palveluluettelon lomake muodostaa (ainakin: loppuasiakkaille tarjottavat palvelut ja lomakkeet, jotka muodostavat insident, problem, change rakenneosia). Pisteet yhteensä 0 Termi Asiakas Kuvaus Tarjouspyynnön kohteen mukaista järjestelmää hallinnoiva taho, joka tarjoa järjestelmän avulla palveluita omille asiakkailleen. 9 (11)

10 Loppukäyttäjä Käyttäjä Pääkäyttäjä Hyväksyjä Järjestelmärooli Rakenneosa Palveluluettelo ITIL prosessit Tehtävä Hyväksyntä Asiakaskysely Kohtaamiskysely Lomake Räätälöinti Järjestelmää käyttävä ostajan tai ostajan ulkopuolinen henkilö, joka ei tarvitse käyttäjälisenssiä esim. käynnistää prosesseja. Järjestelmää käyttävä ostajan tai ostajan ulkopuolinen henkilö, joka tarvitsee käyttäjälisenssin esim. osallistuu prosessien toteutusvaiheisiin. Ostajan henkilö, jolla on laajimmat ostajalle jaetut käyttövaltuudet järjestelmään. Järjestelmää käyttävä ostajan tai ostajan ulkopuolinen henkilö, joka ei tarvitse käyttäjälisenssiä antaakseen hyväksynnän. Järjestelmän perustoimitukseen kuuluva rooli, jolla voidaan jakaa käyttövaltuuksia loppukäyttäjien ja prosessikäyttäjien kesken. (Configuration item). Yleisnimitys järjestelmän sisältämille yksilöidyille kohteille, esim. yksittäinen tiketti, laite, palvelu, jne. Palveluluettelo tarkoittaa asiakkaan omalle loppuasiakkaalle tarjoamaa käyttöliittymää, jolla loppuasiakas voi esim. selata tarjolla olevia palveluita sekä käynnistää palvelupyyntöjä ja häiriöilmoituksia. Viitatessa yleisesti ITIL prosessihin tarkoitetaan ainakin seuraavia prosesseja: Event (herätteenhallinta), Insident (häiriönhallinta), Problem (ongelmanhallinta), Change (muutoksenhallinta), Release (jakelunhallinta), Request (palvelupyyntö), Knowledge (Tietämyksenhallinta). Koostuu useista tehtävistä, hyväksynnistä, ehdoista, jne. ja ohjaa prosessin tai osaprosessin kulkua. Tietylle kohderyhmälle kohdistettu kysely, jossa selvitetään kohteen mielipide useiden eri asioiden osalta. Tietyn prosessivaiheen jälkeen suoritettava yhteydenotto loppukäyttäjään. Kohdistuu vain em. prosessiin tai prosessivaiheeseen tai siihen liittyvään prosessiin. Tapa näyttää järjestelmän sisältämiä tietoja (esim. lomake, jolla insidentti prosessia hallitaan), lomake jolla rakenneosan tietoja näytetään tai jolla näitä tietoja syötetään järjestelmään. Räätälöinti edellyttää aina toimittajan osallistumista tai ohjelmointitaitoa tai syvällistä järjestelmän rakenteen ja toiminnallisuuksien tuntemusta. Asiakas ei tee näitä asioita itse. 10 (11)

11 Konfigurointi Fyysinen rakennosaluokka Looginen rakenneosaluokka Konfigurointi ei edellytä toimittajan osallistumista (esim. prosessin tarvitseman tietosisällön tuottaminen kuten luettelo palveluista). Asiakas voi tehdä nämä asiat itse kunhan hänet on siihen projektin aikana koulutettu. Konfigurointi...siten, että niiden käyttöönotto on suoritettavissa konfiguroimalla (esim. ilman tarvetta lisätä kenttiä tai koodia prosessin ja sen vaiheiden suorittamiseen ja seurantaan). Käsittää ainakin kaikki seuraavat rakenneosaluokat ja niiden alaluokat: serveri, verkkolaite, työasema, puhelin. Käsittää ainakin kaikki seuraavat rakenneosaluokat ja niiden alaluokat: prosessi, palvelu, sovellus. 11 (11)

Hallintaliittymän käyttöohje

Hallintaliittymän käyttöohje Hallintaliittymän käyttöohje 1. Yleisiä huomioita Hallintaliittymän käyttöä helpottavia yleisiä huomioita: - Käytä listanäkymien hakukentissä kentän vieressä olevaa hakunappia, älä enter-näppäintä. - Älä

Lisätiedot

Tech Conference 28.-29.5.2015. System Center Service Manager. Mihin tarkoitukseen ja miten käytetään. #TechConfFI

Tech Conference 28.-29.5.2015. System Center Service Manager. Mihin tarkoitukseen ja miten käytetään. #TechConfFI Tech Conference 28.-29.5.2015 System Center Service Manager Mihin tarkoitukseen ja miten käytetään #TechConfFI Pertti Pellonpoika ICT-hallinnan automatisointia 1996-> SMS 2003...SCCM 2007...SCCM 2012 SCCM

Lisätiedot

Festum Asiakastuki - Ohje

Festum Asiakastuki - Ohje Festum Asiakastuki - Ohje Nimi: Omistaja: Festum Asiakastuki - Ohje Festum Software Oy Versio: 2.0 Luotu/päivitetty: 20.6.2016 i Festum Asiakastuki - Ohje Sisällysluettelo 1 Asiakastuki... 3 2 Palvelupyynnön

Lisätiedot

MOBISITE-TYÖKALUN SISÄLTÄMÄT TOIMINNOT

MOBISITE-TYÖKALUN SISÄLTÄMÄT TOIMINNOT MOBISITE-TYÖKALU MobiSite on työkalu matkapuhelimeen soveltuvan mobiilisivuston rakentamiseen. AIMO-järjestelmän jatkuvasti päivittyvä päätelaitetunnistus tunnistaa useimmat puhelinmallit ja mukauttaa

Lisätiedot

ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään.

ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään. ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään. 1. Artikkelin lisääminen a. Kirjaudu sisään b. Lisää sisältöä c. Artikkeli i. Lisää pääkuva 1. Pääkuvalle kuvateksti ii. Anna artikkelille otsikko iii. Ingressi-kenttään

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

Datahub-tukipalvelu ServiceNow. Käyttöohje

Datahub-tukipalvelu ServiceNow. Käyttöohje Datahub-tukipalvelu ServiceNow Käyttöohje Ota Datahub-tukipalvelu käyttöön Ota datahub-tukipalvelu käyttöön osoitteessa: https://support.datahub.fi/fingrid 1. tai siirry tukipalveluun EDIELfi-portaalin

Lisätiedot

Kaislanet-käyttöohjeet

Kaislanet-käyttöohjeet päivitetty 25.10.2013 Kaislanet-käyttöohjeet Rekisteröityminen Sisällysluettelo 1. Yleistä Kaislanetistä... 3 1.1 Tekniset vaatimukset Kaislanetin käyttöön... 3 1.2 Kaislanet-helpdesk... 3 2. Rekisteröityminen...

Lisätiedot

Tervetuloa ecraft Service Deskiin

Tervetuloa ecraft Service Deskiin Tervetuloa ecraft Service Deskiin Tervetuloa käyttämään ecraftin asiakkaiden Service Desk -palvelua! Yhteystiedot Voit olla yhteydessä meihin sähköpostitse, puhelimitse tai asiakasportaalin kautta. Sähköposti

Lisätiedot

Sisältö. Päivitetty viimeksi 31.8.2011 Sivu 2 / 14

Sisältö. Päivitetty viimeksi 31.8.2011 Sivu 2 / 14 Ylläpitäjän ohje Sisältö Ylläpitäjän ohje... 1 Yleistä... 3 Vinkkejä ylläpitäjälle... 3 Osoitteet... 3 Internet-selain ja Flash-laajennus... 3 Julkinen sivunäkymä ja ylläpitonäkymä eri välilehdissä...

Lisätiedot

Nomis HelpDesk -ohjelmisto on työnohjausjärjestelmä Tukipalvelun liittymä Tapahtumien hallinta ja seuranta Omaisuuden hallinta Raportointi ja

Nomis HelpDesk -ohjelmisto on työnohjausjärjestelmä Tukipalvelun liittymä Tapahtumien hallinta ja seuranta Omaisuuden hallinta Raportointi ja sisällysluettelo 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Yleisesittely Hyödyt Palvelupyyntöjen käsittelykustannukset Kustannussäästöt Työnohjaus Ominaisuudet Nomis HelpDesk ja ITIL Tukipalvelun liittymä

Lisätiedot

CV-kannan käyttöohje 2017

CV-kannan käyttöohje 2017 Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 2 a) Sinulle lähetetään käyttäjätunnus ja salasana Monsterilta... 2 b) Sinulla ei ole vielä tunnuksia Monsterin työnantajat sivulle... 3 Turvakysymykset... 3

Lisätiedot

CLOUDBACKUP TSM varmistusohjelmiston asennus

CLOUDBACKUP TSM varmistusohjelmiston asennus Luottamuksellinen JAVERDEL OY CLOUDBACKUP TSM varmistusohjelmiston asennus Copyright 2 (9) SISÄLLYSLUETTELO 1 ASENNUSOHJE WINDOWS KÄYTTÖJÄRJESTELMÄLLÄ VARUSTETTUIHIN LAITTEISIIN... 3 1.1 Yleistä... 3 1.2

Lisätiedot

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus Vastaanota+ Pikaohje 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT 1 Sisältö Yleistä... 2 Käyttäjät... 3 Näkymät... 3 Kirjautumisnäkymä... 4 'Etusivu -näkymä... 5 Ikonien selitykset...

Lisätiedot

SilvaToiminta Versio 1.0. SilvaToiminta. Pikaohje Versio Oy Silvadata Ab Pikaohje 1

SilvaToiminta Versio 1.0. SilvaToiminta. Pikaohje Versio Oy Silvadata Ab Pikaohje 1 SilvaToiminta Pikaohje Versio 1.0 12.12.2014 Oy Silvadata Ab 10.12.2014 Pikaohje 1 SISÄLLYS 1 SILVATOIMINTA... 3 2 OHJELMISTON KÄYTTÖTARKOITUS... 4 2.1 Osiot... 4 2.1.1 Asiakkaat... 4 2.1.2 Viestit...

Lisätiedot

Tikon ostolaskujen käsittely

Tikon ostolaskujen käsittely Toukokuu 2013 1 (7) 6.3.0 Copyright Aditro 2013 Toukokuu 2013 2 (7) Sisällysluettelo 1. Käyttäjäasetukset... 3 2. Yleiset parametrit... 3 3. Kierrätysasetukset... 3 4. palvelimen tiedot... 4 5. lähetyksen

Lisätiedot

NTG CMS. Julkaisujärjestelm. rjestelmä

NTG CMS. Julkaisujärjestelm. rjestelmä NTG CMS Julkaisujärjestelm rjestelmä NTG CMS julkaisujärjestelmän avulla voit päivittää ja ylläpitää internetsivujen sisältöä helppokäyttöisen webkäyttöliittymän kautta, ilman minkäänlaista html-osaamista.

Lisätiedot

Adobe -määrälisensointi

Adobe -määrälisensointi Adobe -määrälisensointi VIP-jälleenmyyjäkonsolin käyttöopas Value Incentive Plan -ohjelmalle (VIP) Versio 3.1 syyskuu 12, 2013 Voimassa 15.8.2013 lähtien Sisältö Mikä on VIP-jälleenmyyjäkonsoli?... 4 Aloitus...

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta

Lisätiedot

Tikon ostolaskujen käsittely

Tikon ostolaskujen käsittely Toukokuu 2014 1 (8) Toukokuu 2014 2 (8) Sisällysluettelo 1. Käyttäjäasetukset... 3 2. Yleiset parametrit... 3 3. Kierrätysasetukset... 3 4. palvelimen tiedot... 4 5. lähetyksen aktivointi... 5 6. Eräajot

Lisätiedot

Pvm Versio Asiakirjan tunniste Sivu 2015-12-22 4.0 CABNET-141-574 1 / 10

Pvm Versio Asiakirjan tunniste Sivu 2015-12-22 4.0 CABNET-141-574 1 / 10 2015-12-22 4.0 CABNET-141-574 1 / 10 Tarkoitus Tässä ohjeessa kuvataan, miten CAB Planissa saadaan korjauksen tila näkyviin. Korjauksen tilan merkitseminen valmiiksi 1. CAB Planin asetukset Yritysasetukset

Lisätiedot

Paperiton näyttösuunnitelma

Paperiton näyttösuunnitelma Paperiton näyttösuunnitelma Käyttöohje opettajalle ja työpaikkaohjaajalle Koonnut: Jarkko Lehmuskenttä Turun sivistystoimiala, Suunnittelu- ja kehittämispalvelut 18.10.2015 Versio 2.0 Ohje on koottu OPH:n

Lisätiedot

SALITE.fi -Verkon pääkäyttäjän ohje

SALITE.fi -Verkon pääkäyttäjän ohje SALITE.fi -Verkon pääkäyttäjän ohje Sisältö 1 Verkon pääkäyttäjä (Network Admin)...3 2 Verkonhallinta...3 2.1 Navigointi verkonhallintaan...3 2.2 Sivustot...3 2.1 Sivustojen toiminnot...4 2.3 Sivuston

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Tehtävienhallinta- ohje käyttäjälle

Visma Fivaldi -käsikirja Tehtävienhallinta- ohje käyttäjälle Visma Fivaldi -käsikirja Tehtävienhallinta- ohje käyttäjälle 2 Sisällys 1 Palvelunhallinta... 3 1.1 Käyttäjäryhmän luominen... 3 2 Tehtävienhallinta- perustiedot... 4 2.1 Yhtiön perustiedot... 4 2.2 Tehtävä-/

Lisätiedot

Sähköpostitilin käyttöönotto

Sähköpostitilin käyttöönotto Sähköpostitilin käyttöönotto Versio 1.0 Jarno Parkkinen jarno@atflow.fi Sivu 1 / 16 1 Johdanto... 2 2 Thunderbird ohjelman lataus ja asennus... 3 3 Sähköpostitilin lisääminen ja käyttöönotto... 4 3.2 Tietojen

Lisätiedot

v4.0 Palvelukuvaus 1.11.2014

v4.0 Palvelukuvaus 1.11.2014 v4.0 Palvelukuvaus 1.11.2014 - 2-5 Internetsivustopaketti nettihelmi nettihelmi on Avaimet käteen Internetsivusto ratkaisu. Palvelu sisältää laadukkaan graafisen ulkoasun nettihelmi perussivupohjaan ja

Lisätiedot

Lupapiste käyttöönottokoulutus. Palvelun esittely

Lupapiste käyttöönottokoulutus. Palvelun esittely Lupapiste käyttöönottokoulutus Palvelun esittely Valmistelut Tarkista, että käytössäsi on riittävän tuore selainversio Tuetut selainversiot: Internet Explorer 9 tai uudempi Mozilla Firefox 16 tai uudempi

Lisätiedot

Sonyn suomenkielisen Web-portaalin käyttöohjeet

Sonyn suomenkielisen Web-portaalin käyttöohjeet Sonyn suomenkielisen Web-portaalin käyttöohjeet Sonyn Web-portaalin käyttöohjeet Seuraavilla sivuilla esiteltävien käyttöohjeiden yhteenveto: Sisäänkirjautuminen Uuden tai vaihtosalasanan hankkiminen.

Lisätiedot

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET KYSYMYKSIIN

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET KYSYMYKSIIN 19.10.2012 1 (15) KYSYMYKSET JA VASTAUKSET KYSYMYKSIIN Tarjouspyyntö 14.9.2012 PALVELUNHALLINTAJÄRJESTELMÄ KYSYMYS 1 We can offer our suggestion with purchased/perpetual/owned licenses and with leased

Lisätiedot

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 MANAGERIX Opas administraattori-tason käyttäjille SISÄLLYS MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 Käyttöliittymä... 2 1 ORGANISAATIO Organisaation tietojen tarkastelu ja muokkaaminen4 Yhteenveto

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena. etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJE LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Versio: 1.1 Tila: hyväksytty Päivämäärä: 13.2.2001

Lisätiedot

Sisällys. 2 Aloittaminen. 4 Ominaisuudet esimiehet esimerkissä. 5 Työajan mobiilikirjaus

Sisällys. 2 Aloittaminen. 4 Ominaisuudet esimiehet esimerkissä. 5 Työajan mobiilikirjaus Sisällys 2 Aloittaminen 2 Ominaisuudet tuotantotyöntekijä esimerkissä 3 Ominaisuudet toimistotyöntekijä esimerkissä 4 Ominaisuudet esimiehet esimerkissä 5 Ominaisuudet pääkäyttäjänä 5 Työajan mobiilikirjaus

Lisätiedot

Ohje luottamuksellista tietoa sisältävien sähköpostiviestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen

Ohje luottamuksellista tietoa sisältävien sähköpostiviestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen Ohje luottamuksellista tietoa sisältävien sähköpostiviestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen Liikenteen turvallisuusvirasto 27.9.2012 Sisällysluettelo Luottamuksellista tietoa sisältävien sähköpostiviestien

Lisätiedot

Windows Server 2012 asentaminen ja käyttöönotto, Serverin pyörittämisen takia tarvitaan

Windows Server 2012 asentaminen ja käyttöönotto, Serverin pyörittämisen takia tarvitaan Aram Abdulla Hassan Windows Server 2012 asentaminen ja käyttö 1 Windows Server 2012 asentaminen ja käyttöönotto, Serverin pyörittämisen takia tarvitaan Hyper-V ohjelma. Riipu minkälaista Serveria yritämme

Lisätiedot

Microsoft Dynamics CRM 4.0. Jani Liukkonen

Microsoft Dynamics CRM 4.0. Jani Liukkonen Microsoft Dynamics CRM 4.0 Jani Liukkonen Microsoft Dynamics CRM kokonaisuus Täysi CRM toiminnallisuus ja joustavuus Vuorovaikutukset -Markkinointi Myynti -Asiakaspalvelu xrm -Prosessituki SOA -Joustava

Lisätiedot

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen Johdanto 3 1. Sonera Omat Sivut -tilin luominen

Lisätiedot

OSAAMISENHALLINTA OMAT TIEDOT. Peruskäyttäjän pikaohje

OSAAMISENHALLINTA OMAT TIEDOT. Peruskäyttäjän pikaohje OSAAMISENHALLINTA OMAT TIEDOT Peruskäyttäjän pikaohje Omat tiedot Omien tietojen etusivulla näkyy kirjautuneen käyttäjän nimi sekä käytössä olevat osiot Osaamisenhallinnan käyttöönotossa määritellään eri

Lisätiedot

Webforum. Version 14.4 uudet ominaisuudet. Viimeisin päivitys: 2014-12-6

Webforum. Version 14.4 uudet ominaisuudet. Viimeisin päivitys: 2014-12-6 Webforum Version 14.4 uudet ominaisuudet Viimeisin päivitys: 2014-12-6 Sisältö Tietoja tästä dokumentista... 3 Yleistä... 4 Yleistä & hallinnointi... 5 Dokumentit... 5 Perättäinen tarkistus- ja hyväksymisprosessi...

Lisätiedot

Metron. nettikauppaohjeet

Metron. nettikauppaohjeet Metron nettikauppaohjeet 2012 WIHURI OY AARNIO METRO Sivu 1/24 Sisällys 1 Johdanto ja nettikauppaan kirjautuminen 2 2 Tuotehaku 3 2.1 Ean-vähittäisyksikönkoodilla 4 2.2 Tuotteen nimellä 4 2.3 Nimellä ja

Lisätiedot

POSTI KONSERNIN HANKINTAPORTAALI LYHYT ESITTELY

POSTI KONSERNIN HANKINTAPORTAALI LYHYT ESITTELY POSTI KONSERNIN HANKINTAPORTAALI LYHYT ESITTELY MIKÄ ON POSTIN HANKINTAPORTAALI? Postin hankintaportaali on sähköinen järjestelmä, jota Posti käyttää harjoittaessaan hankintaa toimittajiensa kanssa. Tähän

Lisätiedot

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN 1. Kulta2 -järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 1-3 2. Järjestelmään kirjautuminen olemassa olevalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla s. 4-5 3. Hakemuksen

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

https://njr.yap.fi/cgi-bin/soj2/dispat.exe

https://njr.yap.fi/cgi-bin/soj2/dispat.exe Jäsenrekisteriin kirjautuminen Avaa internet ja kirjoita selaimen osoitekenttään: https://njr.yap.fi/cgi-bin/soj2/dispat.exe Kirjoita käyttäjätunnus ja salasana, ja paina Sisäänkirjaus. Kirjauduttua avautuu

Lisätiedot

Tämän ohjeen avulla opastetaan käyttäjää aloittamaan PlanWebin käyttö. Lue ohjeet huolellisesti läpi ennen käytön aloittamista.

Tämän ohjeen avulla opastetaan käyttäjää aloittamaan PlanWebin käyttö. Lue ohjeet huolellisesti läpi ennen käytön aloittamista. Sivu 1(6) 1. YLEISTÄ Tämän ohjeen avulla opastetaan käyttäjää aloittamaan PlanWebin käyttö. Lue ohjeet huolellisesti läpi ennen käytön aloittamista. 1.1 Mikä on PlanWeb PlanWeb on Planmecan/Planmedin (myöhemmin

Lisätiedot

ADMIN. Käyttöopas 08Q4

ADMIN. Käyttöopas 08Q4 ADMIN Käyttöopas 08Q4 Sisällysluettelo Uuden käyttäjän lisääminen...3 Käyttäjän poistaminen...3 Oikeudet...4 Käyttäjäasetukset...6 Aktiviteetin määritys...8 Aktiviteetin määrittely...8 Kenttämäärittelyt...9

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Nettikaupan uudistukset

Nettikaupan uudistukset WIHURI OY AARNIO METRO Sivu 3/12 Nettikaupan uudistukset 1 Johdanto 4 2 Ohjattu tilaaminen omien tilauspohjien avulla 4 3 Tilauspohjat 7 3.1 Muokkailtavuus 7 3.2 Tilauspohjan vanhentuminen 8 3.3 Ilmoitus

Lisätiedot

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Oma Elisa -palvelu Vaihderatkaisun hallinta Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin. Sovelluksessa saattaa olla toiminteita

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Käyttöohje. Aija. Helsinki Ohjelmistotuotantoprojekti HELSINGIN YLIOPISTO Tietojenkäsittelytieteen laitos

Käyttöohje. Aija. Helsinki Ohjelmistotuotantoprojekti HELSINGIN YLIOPISTO Tietojenkäsittelytieteen laitos Käyttöohje Aija Helsinki 2.9.2005 Ohjelmistotuotantoprojekti HELSINGIN YLIOPISTO Tietojenkäsittelytieteen laitos Sisältö 1. Yleistä...3 2. Järjestelmän toiminnot...4 2.1 Rekisteröityminen...4 2.2 Sisäänkirjautuminen...4

Lisätiedot

SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille

SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille SharePoint Foundation ylläpitäjän ohjeet Sivu 1/5 SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille SharePoint Foundationin avulla voit luoda nopeasti useita erilaisia sivustoja, joissa WWW-sivuja, tiedostoja,

Lisätiedot

Fivaldi ostolaskujen kierrätys 29.5.2012. Fivaldi ostolaskujen kierrätys

Fivaldi ostolaskujen kierrätys 29.5.2012. Fivaldi ostolaskujen kierrätys Fivaldi ostolaskujen kierrätys 1 Sisältö Fivaldi ostolaskujen kierrätys... 1 1. Yleistä... 3 2. Palvelunhallinta... 3 3. Perusasetukset... 5 4. Laskun tallentaminen... 8 5. Laskun käsittely... 13 6. Laskun

Lisätiedot

Emmi-sovelluksen kirjautumisohje

Emmi-sovelluksen kirjautumisohje Emmi-sovelluksen kirjautumisohje - päivitetty 5.9.2017- Sisällys 1. Yleistä Emmi-kirjautumisesta... 2 2. Yleistä PPSHP tunnuspalvelusta... 2 3. Yleistä tunnuksen hallinnasta... 2 4. Tunnuksen luominen...

Lisätiedot

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Tervetuloa käyttämään S-ryhmän tuotetietoportaalia! Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjää pyydetään luomaan salasana portaalin käyttöä varten. Päivitä tarvittaessa

Lisätiedot

Webforum. Version 14.2 uudet ominaisuudet. Viimeisin päivitys: 2014-06-12

Webforum. Version 14.2 uudet ominaisuudet. Viimeisin päivitys: 2014-06-12 Viimeisin päivitys: 2014-06-12 Sisällys Tietoa tästä dokumentista... 3 Yleistä... 3 Dokumentit... 4 Online-muokkaustila Macin Firefox-selaimella... 4 Pääsy mobiilikäyttöliittymälle kansio- ja dokumenttilinkkien

Lisätiedot

Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä Exam-tenttinä

Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä Exam-tenttinä Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä Exam-tenttinä Sisällys Prosessin kuvaus... 3 1. Tilaa kielentarkastajan rooli... 4 2. Luo kypsyysnäyte (tentti)... 5 3. Julkaise

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Luottamuksellinen sähköposti Trafissa

Luottamuksellinen sähköposti Trafissa OHJE 1 (8) Luottamuksellinen sähköposti Trafissa Trafi käyttää Deltagon Sec@GW -ohjelmistoa sähköpostin luottamuksellisuuden suojaamiseen. D-Envelope sovelluksen avulla viestien vastaanottaminen ei edellytä

Lisätiedot

Palaute. Asetukset: Nimeä palaute ja kirjoita kuvaus tai ohjeet.

Palaute. Asetukset: Nimeä palaute ja kirjoita kuvaus tai ohjeet. Palaute Palaute -työkalulla opettaja voi rakentaa kyselyn, johon opiskelijat vastaavat joko anonyymisti tai nimellään. Opettaja voi tarkastella vastauksia koosteena tai yksitellen. Asetukset: Nimeä palaute

Lisätiedot

UUTTA. Hintaluokat. Hintaluokilla määritellään laituripaikkojen hinnat keskitetysti. Paikan hinta näkyy kaikkialla aina paikkatiedon ohessa.

UUTTA. Hintaluokat. Hintaluokilla määritellään laituripaikkojen hinnat keskitetysti. Paikan hinta näkyy kaikkialla aina paikkatiedon ohessa. UUTTA (23.5.2015) Hintaluokat Aikaisemmin Muutoksia Veneen tiedot lomakkeella - osa 2 Lisää tietoa laituripaikoista Muutoksia Käyttäjätiedot lomakkeella Muutoksia Veneen tiedot lomakkeella Maksulliset

Lisätiedot

Webforum. Version 16.3 uudet ominaisuudet. Päivitetty:

Webforum. Version 16.3 uudet ominaisuudet. Päivitetty: Webforum Version 16.3 uudet ominaisuudet Päivitetty: 2016-09-26 Sisältö Tietoja tästä dokumentista... 3 Yleistä... 4 Aloita-sivu... 5 Uusi kalenteri... 5 Dokumentit... 6 Tarkastus ja hyväksyminen viimeistellään

Lisätiedot

STATUSTEN JA HOITOJAKSOJEN KORJAUS

STATUSTEN JA HOITOJAKSOJEN KORJAUS STATUSTEN JA HOITOJAKSOJEN KORJAUS 2015 2 / 6 SISÄLLYSLUETTELO 1. STATUKSIEN JA HOITOJAKSOJEN HALLINTA... 3 1.1. KÄYTTÖLIITTYMÄ NÄKYMÄ... 3 1.2. MISSÄ TILANTEISSA TARVITSET?... 4 1.2.1. Status ja hoitojakso

Lisätiedot

Pääkäyttäjäpäivä 2.10.2012. Risto Kökkö

Pääkäyttäjäpäivä 2.10.2012. Risto Kökkö Pääkäyttäjäpäivä 2.10.2012 Risto Kökkö Esityksen sisältö Uusia tuotteita Asiakastukijärjestelmä Rekku Versio 5.7:n uutuudet XML-syöte Monipuolinen räätälöitävä vaihtoehto RSS-syötteelle Voidaan määritellä

Lisätiedot

Tarjous sidonnaisuuspalvelusta

Tarjous sidonnaisuuspalvelusta 2017 Tarjous sidonnaisuuspalvelusta Jyrki Autio 2 Tarjous Sidonnaisuuspalvelu.fi TARJOUS SIDONNAISUUSPALVELUSTA Tarjous Kuntalain 810/2015, 84 S:n tarkoittaman sidonnaisuusrekisterin ylläpidosta. 1. ASIAKKAAN

Lisätiedot

Tehtävä. Asetukset. Moodlen versiossa 2.3. käyttöön tuli uusi tehtävätyyppi, jonka on tarkoitus tulevaisuudessa korvata aiemmat tehtävätyypit.

Tehtävä. Asetukset. Moodlen versiossa 2.3. käyttöön tuli uusi tehtävätyyppi, jonka on tarkoitus tulevaisuudessa korvata aiemmat tehtävätyypit. Tehtävä Moodlen versiossa 2.3. käyttöön tuli uusi tehtävätyyppi, jonka on tarkoitus tulevaisuudessa korvata aiemmat tehtävätyypit. Uusi tehtävä näkyy Lisää aineisto tai aktiviteetti - valikossa muiden

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Visma Econet 7.30. Uudet ominaisuudet ja muutokset

Visma Econet 7.30. Uudet ominaisuudet ja muutokset Visma Econet 7.30 Uudet ominaisuudet ja muutokset Visma Duetto-liittymä Visma Econet Pro 7.30 -versiossa Maksuhuomautusten ja perinnän ulkoistaminen, www.vismaduetto.fi Euromääräiset laskut Palvelun aktivointi

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Työpaja Työpaja on vertaisarviointiin soveltuva työkalu. Työpaja mahdollistaa töiden palautuksen ja niiden jakelun opiskelijoiden arvioitavaksi sekä arvioinnin antamisen. Laita Muokkaustila päälle ja lisää

Lisätiedot

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa.

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Windows Phone Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Windows-puhelimeesi,

Lisätiedot

Tarjouspalvelu.fi Pienhankintapalvelu.fi. Osallistu julkisiin hankintoihin helposti ja turvallisesti

Tarjouspalvelu.fi Pienhankintapalvelu.fi. Osallistu julkisiin hankintoihin helposti ja turvallisesti Tarjouspalvelu.fi Pienhankintapalvelu.fi Osallistu julkisiin hankintoihin helposti ja turvallisesti Cloudia Oy 8.7.2016 Mikä on Tarjouspalvelu.fi ja Pienhankintapalvelu.fi? 1) Verkkopalvelu, jossa toimittajat

Lisätiedot

SATAKUNNAN AMMATTIKORKEAKOULU

SATAKUNNAN AMMATTIKORKEAKOULU SAMK SoleOps uusintatenttijärjestelmä 1(8) Opettajan rooli Tässä ohjeessa on selostettu SoleOPSin uusintatenttijärjestelmässä opettajan tehtäviin kuuluvat toiminnot. Näitä ovat: 1. uusintatenttipäivämäärien

Lisätiedot

Wikin käyttö Perus ja kehittynyt. 2013 Juha Matikainen Antti Miettinen

Wikin käyttö Perus ja kehittynyt. 2013 Juha Matikainen Antti Miettinen Wikin käyttö Perus ja kehittynyt 2013 Juha Matikainen Antti Miettinen Koulutuksen tarkoitus Koulutuksen jälkeen osallistujat tietävät minkälaisiin sisältöihin ja käyttötarkoituksiin wikiä voi käyttää ja

Lisätiedot

ASPA asiakaspalautteen käsittely ja raportointi järjestelmä

ASPA asiakaspalautteen käsittely ja raportointi järjestelmä www.openspace.fi 1 ASPA asiakaspalautteen käsittely ja raportointi järjestelmä ASPA on kehitetty asiakaspalautteen joustavaan käsittelyyn yrityksen tai yhteisön toiminnan kehittämiseksi. Asiakaspalautteen

Lisätiedot

ChatSimulaatio Käyttöopas

ChatSimulaatio Käyttöopas ChatSimulaatio Käyttöopas 2 1. ChatSimulaation etusivu Etusivulla on seuraavat toiminnot (kuva 1). 1. Kielivalikko 4. Linkit 2. Ohjeet 5. Kirjaudu 3. Materiaalit 6. Ilmoitustaulu Kuva 1. ChatSimulaation

Lisätiedot

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE JULKAISUJÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN. Osoitekenttään kirjoitetaan www.domain.fi/admin. Kirjoita käyttäjätunnus: xxxxxx. Salasana:

Lisätiedot

Ensimmäisessä vaiheessa ladataan KGU tietokanta Hallitse tietokantoja toiminnon avulla.

Ensimmäisessä vaiheessa ladataan KGU tietokanta Hallitse tietokantoja toiminnon avulla. 1 Odoo ohjelman demokäyttöön riittää, että asentaa ohjelmiston, ja tietokannan. Jos päättää ottaa ohjelmiston tuotannolliseen käyttöön, on päivitettävä myös XML raporttipohjat, sekä syötettävä yrityksen

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, yhdistystietojen ylläpito

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, yhdistystietojen ylläpito Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, yhdistystietojen ylläpito Suomen Kennelliitto ry. 19.5.2014 2(12) Yhdistystietojen ylläpito Sisältö: Yhdistystiedot -välilehden näkyminen... 3 Yhdistyksen

Lisätiedot

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun.

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. StorageIT 2006 varmuuskopiointiohjelman asennusohje. Hyvä asiakkaamme! Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. Ennen asennuksen aloittamista Varmista, että

Lisätiedot

Webforum. Version 15.1 uudet ominaisuudet. Päivitetty: 2015-03-28

Webforum. Version 15.1 uudet ominaisuudet. Päivitetty: 2015-03-28 Webforum Version 15.1 uudet ominaisuudet Päivitetty: 2015-03-28 Sisältö Tietoja tästä dokumentista... 3 Yleistä... 4 Dokumentit... 5 Uudet versiot dokumenttien katseluohjelmista ipadille... 5 Dokumenttien

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia, etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista, ota yhteyttä

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

Accelerating Your Success. PlanMill 16. Uusi PlanMill 16 käyttöliittymä - käyttöohjeet loppukäyttäjälle

Accelerating Your Success. PlanMill 16. Uusi PlanMill 16 käyttöliittymä - käyttöohjeet loppukäyttäjälle PlanMill 16 Uusi PlanMill 16 käyttöliittymä - käyttöohjeet loppukäyttäjälle Miksi uusi käyttöliittymä? Käyttöliittymäuudistukseen on monta syytä: Teknisesti vanhan käyttöliittymän arkkitehtuuri on tulossa

Lisätiedot

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Tavoitettavuusasetusten hallinta Oma Elisa -käyttöliittymällä Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin.

Lisätiedot

Meeting Plannerin käyttöohje

Meeting Plannerin käyttöohje Meeting Plannerin käyttöohje Näytteilleasettaja & Yhteistyökumppani Sisällysluettelo Näytteilleasettajat ja yhteistyökumppanit... 2 Sisään kirjautuminen... 2 Järjestelmän etusivu... 2 Peruskäyttäjien näkymät...

Lisätiedot

Käyttöohje Suomen Pankin DCS2-järjestelmään rekisteröityminen

Käyttöohje Suomen Pankin DCS2-järjestelmään rekisteröityminen 1 (13) Käyttöohje Suomen Pankin DCS2-järjestelmään rekisteröityminen 2 (13) Sisällysluettelo 1 Palveluun rekisteröityminen... 3 1.1 Henkilötiedot...4 1.2 Suomen Pankin tiedonkeruut... 5 1.2.1 Alustava

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIOHJE Mikkelin ammattikorkeakoulu

SÄHKÖPOSTIOHJE Mikkelin ammattikorkeakoulu SÄHKÖPOSTIOHJE Mikkelin ammattikorkeakoulu 1 Ohjeen nimi Vastuuhenkilö Sähköpostiohje Järjestelmäasiantuntija Antero Istolainen Voimaantulo 19.02.2013 Päätös Muutettu viimeksi 11.02.2014 Tarkistettu viimeksi

Lisätiedot

SQL Buddy JAMK Labranet Wiki

SQL Buddy JAMK Labranet Wiki Page 1 of 9 SQL Buddy JAMK Labranet Wiki Sisällysluettelo Yleistä SQL Buddy:sta kotisivu :http://sqlbuddy.com/ SQL Buddy on kevyt hallintatyökalu MySQL-tietokannalle. Järjestelmävaatimukset Serverin vaatimukset

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta Metsähallitus ilmoittaa käynnissä olevista

Lisätiedot

Tikon kassamaksujen käsittely

Tikon kassamaksujen käsittely Lokakuu 2012 1 (14) Käyttöohje Lokakuu 2012 2 (14) Sisällysluettelo Johdanto... 3 1. Turvakoodisarjojen käsittely... 4 1.1. Turvakoodisarjan selausnäyttö... 4 1.2. Turvakoodisarjan ylläpitonäyttö... 4

Lisätiedot

Toiminnalliset ja ei-toiminnalliset vaatimukset Tunnus (ID) Vaatimus Vaatimuksen

Toiminnalliset ja ei-toiminnalliset vaatimukset Tunnus (ID) Vaatimus Vaatimuksen Vaatimusluettelo versio 0.17 Toiminnalliset ja ei-toiminnalliset vaatimukset Tunnus (ID) Vaatimus Vaatimuksen Yleiset vaatimukset 1 Koodistopalvelujärjestelmä on selainkäyttöinen 2 Käyttöliittymän tulee

Lisätiedot

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake 1 Sisällysluettelo 1. Accuna-pikakuvakkeen asentaminen työpöydälle... 2 2. Työasemakäyttö... 3 2.1 Käynnistäminen... 3 2.2 Raportin valinta... 4 2.3 Laskentakohteiden valinta... 4 2.4 Kauden vaihto...

Lisätiedot

Vastuuhenkilön ohje. TIEKE www.tieke.fi

Vastuuhenkilön ohje. TIEKE www.tieke.fi Vastuuhenkilön ohje TIEKE Vastuuhenkilön ohje 1 (8) Vastuuhenkilön ohje in lyhyesti Sinut on lisätty organisaatiosi vastuuhenkilöksi in, jossa voit luoda ryhmillesi n testejä. Testien avulla arvioidaan

Lisätiedot

Etusivu Etusivulta valitaan haluttu toiminto klikkaamalla sitä joko yläreunan otsikosta tai oikeanpuoleisesta valikosta.

Etusivu Etusivulta valitaan haluttu toiminto klikkaamalla sitä joko yläreunan otsikosta tai oikeanpuoleisesta valikosta. Korpelan Voiman Online-palvelun käyttöohje Etusivu Etusivulta valitaan haluttu toiminto klikkaamalla sitä joko yläreunan otsikosta tai oikeanpuoleisesta valikosta. Käyttäjätunnuksen takaa asiakas voi hallinnoida

Lisätiedot

WWW-PALVELUN KÄYTTÖÖNOTTO LOUNEA OY

WWW-PALVELUN KÄYTTÖÖNOTTO LOUNEA OY 1 WWW-PALVELUN KÄYTTÖÖNOTTO LOUNEA OY 10.4.2015 Lounea Oy Tehdaskatu 6, 24100 Salo Puh. 029 707 00 Y-tunnus 0139471-8 www.lounea.fi Asiakaspalvelu 0800 303 00 Yrityspalvelu 0800 303 01 Myymälät 0800 303

Lisätiedot

Monikielinen verkkokauppa

Monikielinen verkkokauppa Monikielinen verkkokauppa Monikielinen verkkokauppa Monikielisen verkkokaupan luomisessa pitää Multiple Languages lisämoduuli olla aktivoituna. Klikkaa valikosta Features -> Apps Management -> näkyviin

Lisätiedot