Siirtolupa- ja vakuutustiedot REKI Rekisteröinnin yhteenveto REKI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Siirtolupa- ja vakuutustiedot REKI0136...60 Rekisteröinnin yhteenveto REKI0110...62"

Transkriptio

1 1 SIIRTOLUPA SIIRTOLUPA...1 Uuden siirtoluvan myöntäminen...3 Siirtolupatietojen haku REKI Siirtolupatietojen haku valmistenumerolla...4 Siirtolupatietojen haku REKI Uusi siirtolupa Ajoneuvon perustiedot REKI Uusi siirtoluvan hakija REKI Siirtolupa- ja vakuutustiedot REKI Rekisteröinnin yhteenveto REKI Tulostuksen tiedot REKI Siirtolupatietojen haku tunnuksella...14 Siirtolupatietojen haku REKI Uusi siirtolupa perustiedot REKI Edellinen siirtolupa perustiedot...18 Uusi siirtoluvan hakija REKI Siirtolupa- ja vakuutustiedot REKI Rekisteröinnin yhteenveto REKI Siirtoluvan muutos...27 Siirtolupatietojen haku REKI Edellinen siirtolupa perustiedot REKI Siirtoluvan muutos REKI Vakuutusyhtiön vaihto...30 Vakuutustiedot REKI Tunnuksen vaihdos...33 Tunnuksen vaihto REKI Huomautustiedot...34 Huomautustiedot REKI Siirtoluvan muutos REKI Rekisteröinnin yhteenveto REKI Rekisteröinnin hinnan muutos REKI Siirtoluvan korjaus...39 Siirtolupatietojen haku REKI Edellinen siirtolupa perustiedot REKI Rekisteröinnin korjaus REKI Uusi siirtoluvan hakija REKI Siirtolupa- ja vakuutustiedot REKI Rekisteröinnin yhteenveto REKI Siirtolupatodistuksen tulostus...47 Siirtolupatietojen haku REKI Edellinen siirtolupa perustiedot REKI Tulostuksen tiedot REKI Rekisteröinnin yhteenveto REKI Takautuvan siirtoluvan syöttäminen...52 Rekisteröinnin päävalikko REKI Siirtolupatietojen haku REKI Uusi siirtolupa Ajoneuvon perustiedot REKI Uusi siirtoluvan hakija REKI Siirtolupa- ja vakuutustiedot REKI Tunnuksen vaihto REKI

2 Siirtolupa- ja vakuutustiedot REKI Rekisteröinnin yhteenveto REKI

3 3 Uuden siirtoluvan myöntäminen Siirtolupatietojen haku REKI0131 Siirtolupatietojen haku -näytöllä haetaan ajoneuvo siirtoluvan käsittelyä varten. Valitaan ilmoituksen laadun mukainen tapahtuma.

4 4 Siirtolupatietojen haku valmistenumerolla Siirtolupatietojen haku REKI Ilmoituksen laatu, valitaan alasvetovalikosta Uusi siirtolupa - Valmistenumerolla, haettaessa tulee valmistenumero syöttää kokonaisuudessaan, mikäli hakuehdolla ei löydy tulosta järjestelmän ilmoittama Ajoneuvon tietoja ei löydy. Syötä ajoneuvon perustiedot. kuitataan OK painikkeella ja siirrytään Uusi siirtolupa Ajoneuvon perustiedot näytölle. Hae -painikkeella haetaan ajoneuvon tiedot Tyhjennä painike tyhjentää näytön syöttökentät. Huomautuksia Jos ajoneuvo on poistettu rekisteristä, niin hakuehtona käytetään valmistenumeroa.

5 5 Uusi siirtolupa Ajoneuvon perustiedot REKI Valmistenumero, - Ajoneuvoluokka valitaan alasvetovalikosta - Siirtotunnus, haetaan painamalla Hae painiketta, järjestelmä hakee Kilpivarasto järjestelmästä ko. ajoneuvoluokan mukaisen tunnuksen Mikäli toimipaikan varastosta ei löydy järjestelmän antamia tarroja ja tunnus pitää vaihtaa, niin se tapahtuu Tunnuksen vaihto näytön kautta. Hae painikkeella järjestelmä hakee uuden siirtoluvan tunnuksen ajoneuvoluokan mukaisesti - Merkki, syötetään ajoneuvon merkki - Malli, syötetään ajoneuvon malli Hyväksy painikkeella hyväksytään tiedot ja siirrytään Uusi siirtoluvan hakija näytölle. Tyhjennä painike tyhjentää näytön syöttökentät

6 6 Uusi siirtoluvan hakija REKI0135 Uusi siirtoluvan hakija näytöllä syötetään siirtoluvan hakijan tiedot - Hakijan tunnus, Jos siirtoluvan hakijalla ei ole tunnusta tai hakijan tunnuksella ei löydy asiakkaan tietoja Henkilöjärjestelmästä, jätetään hakijan tunnus-kenttä tyhjäksi ja syötetään hakijan nimi ja osoitetiedot Jos Y-tunnuksella löytyy useita toimipaikkoja, järjestelmä tuo listan kaikista yrityksen toimipaikoista. Haluttu toimipaikka valitaan listalta. Jos haetaan Asiakasnumerolla, tieto syötetään hakijan tunnus kenttään sekä ruksataan as.nro kohta, hakutuloksena näytetään asiakkaan hetu, y-tunnus, (k-tunnus tai virastotunnus) Hae -painikkeella haetaan HENKI-järjestelmästä tunnuksen mukaiset henkilö- tai yritystiedot. Jos tiedot löytyvät Henki-järjestelmästä, järjestelmä harmaannuttaa siirtoluvan hakijan nimitiedot.

7 7 Jos hakijan tunnustietoa ei ole saatavissa (esim. ulkolainen henkilö) nimi- ja osoitetiedot syötetään niille kuuluviin kenttiin. Järjestelmä tuo näytölle tiedon jos hakijalla on voimassaoleva markkinointikielto, osoitteenluovutuskielto tai turvakielto. - Asiamies, syötetään tarvittaessa. (sukunimi, etunimi) Mikäli siirtoluvan hakijana on yritys, asiamies kenttään syötetään asiamiehen nimi. Hyväksy painikkeella hyväksytään hakijan tiedot ja siirrytään Siirtolupa- ja vakuutustiedot -näytölle Tyhjennä painike tyhjentää näytön syöttökentät.

8 8 Siirtolupa- ja vakuutustiedot REKI Ilmoituspäivä, muotoa pp.kk.vvvv. - Voimassaolon alkamispäivä, siirtoluvan voimassaolon alkamispäivä. Voimassaolon alkamispäivä VOI olla suurempi kuin siirtoluvan ilmoituspäivä, koska luvan voi hakea 7 päivää ennen luvan voimaantuloa. - Voimassaolon päättymispäivä, siirtoluvan voimassaolon päättymispäivä. Ohjelma huomauttaa jos aika ylittää 7 päivää, järjestelmä näyttää kuinka monta päivää yli. - Käyttötarkoitus, valitaan alasvetovalikosta - Ajoreitti, siirtoluvassa määritelty ajoneuvon ajoreitti - Vakuutusyhtiö, vakuutusyhtiö koodisto. Järjestelmä hakee vakuutustietovarastosta vakuutuksen ajoneuvon tiedoilla. Jos hakuehdoilla löytyy vain yksi vakuutus, järjestelmä tuo tiedot suoraan vakuutustietokenttiin ja antaa käyttäjälle ilmoituksen: Vakuutustiedot löytyivät vakuutustietovarastosta. Jos hakuehdoilla löytyy useampi vakuutus, käyttäjälle avautuu vakuutustiedonvalintaikkuna, josta valitaan vakuutus valintalistalta. Vakuutuksen ottaja kenttä on linkki takaisin siirtolupa ja vakuutustiedot näytölle valitun vakuutuksen tiedoilla. Jos hakuehdoilla ei löydy yhtään vakuutusta, järjestelmä antaa käyttäjälle ilmoituksen Vakuutustietoja ei löytynyt vakuutustietovarastosta. Järjestelmä jättää vakuutustiedot tyhjäksi.

9 9 Voidaan myös syöttää uusi vakuutus, joka valitaan valintalistalta. Voidaan tarkistaa onko ajoneuvolle tehty uutta vakuutusta siirtymällä vakuutustietovarastoon Vakuutustietovarasto linkistä. Normaali liikennevakuutus, jonka vakuutusyhtiö on myöntänyt esim. ralliautoille, voidaan käyttää siirtoluvissa. Vakuutus jää ajoneuvolle voimaan, vaikka siirtoluvan määräaika umpeutuu. Jos voimassa olevaa vakuutusta ei löydy, käyttäjä syöttää Siirtovakuutuksen / LVK. Siirtovakuutuksella on sama voimassaoloaika kuin siirtolupahakemuksella. - Vakuutuksen voimassaolon alkamispäivä, muotoa pp.kk.vvvv. Oletuksena on ilmoituspäivä. Jos syötetään uudeksi vakuutukseksi siirtolupavakuutus, eli ollaan valittu vakuutusyhtiöksi koodistosta LVK:n vakuutus, järjestelmä näyttää vakuutuksen voimassaoloaika-kentässä siirtoluvan voimassaolon alkamispäivän. Vakuutuksen voimassaoloaika on tässä tapauksessa harmaannutettu, eikä sitä voida muuttaa. - Vakuutuksen voimassaolon päättymispäivä, Jos syötetään uudeksi vakuutukseksi siirtolupavakuutus, eli ollaan valittu vakuutusyhtiöksi koodistosta LVK:n vakuutus, järjestelmä näyttää vakuutuksen voimassaoloaika-kentässä siirtoluvan voimassaolon päättymispäivän. Vakuutuksen voimassaoloaika on tässä tapauksessa harmaannutettu, eikä sitä voida muuttaa. Vakuutuksen ottaja, valitaan alasvetovalikosta Vakuutuksen syöttäjä, jos vakuutus on haettu vakuutustietovarastosta, vakuutuksen syöttäjä kenttä jää tyhjäksi. Hae uusi vakuutus painike. Järjestelmä hakee vakuutustietovarastosta vakuutuksia ajoneuvon tiedoilla. Käyttäjälle avautuu vakuutustiedon-valintanäyttö, josta valitaan vakuutus valintalistalta. Järjestelmä tuo näytölle vakuutuksen ottajaksi ajoneuvon omistajan tai haltijan. Hae uusi vakuutus painiketta tarvitaan vain, jos VATI:ssa on useita vakuutuksia, joista on valittu vakuutus, mutta tarvitseekin hakea vakuutuksen uudelleen muuttaakseen valintaa. Painike on harmaana ja aktivoituu Tyhjennä vakuutus toiminnolla. Hyväksy -painikkeella tallennetaan siirtolupa- ja vakuutustiedot ja siirrytään Rekisteröinnin yhteenvetosivulle. Tunnuksen vaihto painikkeella siirrytään vaihtamaan siirtoluvan tunnusta. Huomautukset painikkeella siirrytään lisäämään ajoneuvon siirtohuomautustietoja. Tyhjennä painike tyhjentää näytön syöttökentät. Tyhjennä vakuutus painike. Järjestelmä tyhjentää vakuutustiedot ja aktivoi Hae uusi vakuutus -painikkeen. Vakuutustietovarasto linkistä päästään selaamaan vakuutustietoja. Huomautuksia Järjestelmä huomauttaa mikäli ed. lupien määrä on yli 10kpl / kalenterivuosi. Tällöin on hyvä olla yhteydessä AKE:n erit. rek, jossa tarkistetaan voidaanko lupa vielä myöntää.

10 10 Järjestelmä antaa käyttäjälle huomautuksen ja estää siirtoluvan tekeminen - jos luvan voimassaoloaika on yli 6 kuukautta (parametriarvo) - jos ajoneuvolla on jo toinen siirtolupa uuden siirtoluvan voimassaoloajan sisällä (tarkistus myös tallennuksen yhteydessä). Vakuutuksen käyttö siirtolupaan ei saa poistaa tietoa varastosta.

11 11 Rekisteröinnin yhteenveto REKI0110 Siirtoluvan tiedot: - valmistenumero - ilmoituspäivä - vakuutusyhtiö - vakuutuksen alkamispäivä - vakuutuksen päättymispäivä - vakuutuksen ottaja - siirtoluvan voim. olon alkupäivä - siirtoluvan voim. olon päättymispäivä - siirtoluvan hakijan tiedot (sukunimi, etunimet sekä lähiosoite ja postitoimipaikka) - asiamies (mikäli sellainen on syötetty) - rajoitustiedot - huomautustiedot Muut tiedot - liitteellinen (siirtoluvassa ei ole liitteitä) - tapahtuma kentässä näytetään valittu ilmoituksen laatu

12 12 - tuote kentässä näytetään siirtolupaan liittyvät tuotteet ja niiden hinta - yhteensä kentässä näytetään siirtoluvan kokonaishinta - tuloste kentässä on väkänen mikäli siirtoluvasta tulostetaan todistus, mikäli todistusta ei haluta tulostaa, käsittelijä voi poistaa väkäsen - asiointikieli kentässä näytetään asiakkaan asiointikieli, joka on tulosteen tulostuskieli Tallenna painikkeella tallennetaan siirtoluvan tiedot ja siirrytään siirtolupatulosteen esikatselunäyttöön. Peruuta painikkeella voidaan peruuttaa syötetty siirtolupa-tapahtuma, mikäli ei ole vielä tallennettu tietoja Rekisteröinnin yhteenvetosivulla. Tulostuksen olet painikkeella voidaan siirtyä muuttamaan tulosteen ohjaustietoja sekä tulostuskieltä. Muuta hintaa painikkeella voidaan siirtyä muuttamaan siirtoluvan hintaa maksullisesta maksuttomaksi tai toisinpäin.

13 13 Tulostuksen tiedot REKI0165 Tulostuksen ohjaustiedot: - tulostustapa, oheistulostus - vastaanottaja - asiointikieli - kirjoitin Hyväksy painikkeella hyväksytään tulostuksen ohjaustiedot ja siirrytään takaisin Rekisteröinnin yhteenvetosivulle Hylkää muutokset painikkeella voidaan hylätä muutetut tiedot

14 14 Siirtolupatietojen haku tunnuksella Siirtolupatietojen haku REKI Ilmoituksen laatu, valitaan alasvetovalikosta Uusi siirtolupa - Tunnus, ajoneuvon edellinen rekisteritunnus tai edellinen siirtotunnus. Kirjain- ja numeroosan voi erottaa väliviivalla, tyhjällä välimerkillä tai ne voidaan kirjoittaa yhteen. Esim. ABC- 123, ABC 123 tai ABC Nykyinen rekisteritunnus ja valmistenumero, jos annetaan rekisteritunnus, valmistenumerosta riittää 3 viimeistä merkkiä. - Siirtotunnus ja valmistenumero, jos annetaan siirtotunnus, valmistenumerosta riittää 3 viimeistä merkkiä. - Järjestysnumero, ajoneuvon todistuksen järjestysnumero on ennakkoilmoitustodistuksella tai rekisteröintikatsastustodistuksella tai rekisteröintitodistuksella Hae -painikkeella haetaan ajoneuvon tiedot Tyhjennä painike tyhjentää näytön syöttökentät.

15 15 Huomautuksia Järjestelmä antaa huomautuksen: - ennakkoilmoitettu ajoneuvo (eikä ajoneuvolla ole aikaisempia siirtolupia) Huomautus kuitataan OK -näppäimellä ja siirrytään Uusi siirtolupa perustiedot näytölle - rekisteröintikatsastettu (eikä ajoneuvolla ole aikaisempia siirtolupia), Huomautus kuitataan OK -näppäimellä ja siirrytään Uusi siirtolupa perustiedot -näytölle

16 16 Uusi siirtolupa perustiedot REKI0134 Näytölle tullaan kun hakuehtona on käytetty siirtolupa- tai rekisteritunnusta tai valmistenumeroa (ajoneuvon tiedot löytyvät tietokannasta). Tiedot - Rajoitustiedot, järjestelmä hakee kaikki ajoneuvon voimassaolevien rajoitustietojen selitteet kauttaviivalla erotettuna koodistosta löytyvän lajittelun mukaisesti, ei pääse päivittämään - Huomautustiedot,, järjestelmä hakee kaikki ajoneuvon voimassaolevien huomautustietojen selitteet kauttaviivalla erotettuna koodistosta löytyvän lajittelun mukaisesti, ei pääse päivittämään - Valmistenumero - Ajoneuvoluokka - Siirtotunnus, järjestelmä ehdottaa siirtotunnusta. Mikäli toimipaikan varastosta ei löydy järjestelmän antamia tarroja ja tunnus pitää vaihtaa, niin se tapahtuu Tunnuksen vaihto näytön kautta. - Merkki - Malli

17 17 - Omistajan tunnus, jos on haettu edellisellä siirtoluvan tunnuksella perustiedot (ajoneuvoa ei ole rekisteröity norm. kilville) niin omistajan tunnus-kohta tulee harmaana näyttöön (ei pääse syöttämään tietoja) - Omistajan nimi - Omistajan osoite - Omistajan postitoimipaikka - Asiointikieli - Markkinointikielto, näytetään mahdollinen omistajan voimassaoleva markkinointikielto Henki-järjestelmässä - Yrityksen vastuuhenkilö, näytetään mikäli sellainen on - Haltijan tunnus, jos on haettu edellisellä siirtoluvan tunnuksella perustiedot (ajoneuvoa ei ole rekisteröity norm. kilville) niin haltijan tunnus-kohta tulee harmaana näyttöön (ei pääse syöttämään tietoja) - Haltijan nimi - Haltijan osoite - Haltijan postitoimipaikka - Asiointikieli - Luvan tiedot, ajoneuvon edellisten siirtolupien määrä. Hyväksy -painikkeella hyväksytään tiedot ja siirrytään Uusi siirtoluvan hakija näytölle. Tunnuksen vaihto painikkeella siirrytään Tunnuksen vaihto näytölle tarvittaessa Edellisen siirtoluvan tiedot painikkeella päästään tarkistamaan ajoneuvon edellisen siirtoluvan tiedot.

18 18 Edellinen siirtolupa perustiedot REKI0132 Tarvittaessa Edellinen siirtolupa-perustiedot näytöllä voidaan katsella edellisen siirtoluvan tietoja. Tiedot - Rajoitustiedot, järjestelmä hakee kaikki ajoneuvon voimassaolevien rajoitustietojen selitteet kauttaviivalla erotettuna koodistosta löytyvän lajittelun mukaisesti - Huomautustiedot,, järjestelmä hakee kaikki ajoneuvon voimassaolevien huomautustietojen selitteet kauttaviivalla erotettuna koodistosta löytyvän lajittelun mukaisesti - Valmistenumero - Ajoneuvoluokka - Siirtotunnus, edellisen siirtoluvan siirtotunnus - Merkki - Malli - Hakijan tunnus - Asiamies - Hakijan sukunimi - Hakijan etunimet

19 19 - Hakijan osoite - Hakijan postitoimipaikka - Hakijan asiointikieli - Edellisten lupien määrä, ajoneuvon edellisten siirtolupien määrä. Edellisten siirtolupien määrään ei lasketa mukaan peruutettuja siirtolupia. Hyväksy -painikkeella siirrytään Uusi siirtoluvan hakija näytölle myönnettäessä uutta siirtolupaa

20 20 Uusi siirtoluvan hakija REKI0135 Uusi siirtoluvan hakija näytöllä syötetään siirtoluvan hakijan tiedot - Hakijan tunnus, on oletusarvona tyhjää. Jos siirtoluvan hakijalla ei ole tunnusta tai hakijan tunnuksella ei löydy asiakkaan tietoja Henkilöjärjestelmästä, jätetään hakijan tunnus-kenttä tyhjäksi ja syötetään hakijan nimi ja osoitetiedot Jos Y-tunnuksella löytyy useita toimipaikkoja, järjestelmä tuo listan kaikista yrityksen toimipaikoista. Haluttu toimipaikka valitaan listalta. Jos haetaan Asiakasnumerolla, tieto syötetään hakijan tunnus kenttään sekä ruksataan as.nro kohta, hakutuloksena näytetään asiakkaan hetu, y-tunnus, (k-tunnus tai virastotunnus) Hae -painikkeella haetaan HENKI-järjestelmästä tunnuksen mukaiset henkilö- tai yritystiedot. Jos tiedot löytyvät Henki-järjestelmästä, järjestelmä harmaannuttaa siirtoluvan hakijan nimitiedot. Jos hakijan tunnustietoa ei ole saatavissa (esim. ulkolainen henkilö) nimi- ja osoitetiedot syötetään niille kuuluviin kenttiin.

21 21 Järjestelmä tuo näytölle tiedon jos hakijalla on voimassaoleva markkinointikielto, osoitteenluovutuskielto tai turvakielto. - Asiamies, syötetään tarvittaessa (sukunimi, etunimi) Mikäli siirtoluvan hakijana on yritys, asiamies kenttään syötetään asiamiehen nimi. Hyväksy painikkeella hyväksytään hakijan tiedot ja siirrytään Siirtolupa- ja vakuutustiedot -näytölle Tyhjennä painike tyhjentää näytön syöttökentät.

22 22 Siirtolupa- ja vakuutustiedot REKI Ilmoituspäivä, muotoa pp.kk.vvvv. Oletusarvo on rekisteröintipäivä. Ilmoituspäivä ei saa olla suurempi kuin kuluva päivä. - Voimassaolon alkamispäivä, siirtoluvan voimassaolon alkamispäivä. Voimassaolon alkamispäivä VOI olla suurempi kuin siirtoluvan ilmoituspäivä, koska luvan voi hakea 7 päivää ennen luvan voimaantuloa. - Voimassaolon päättymispäivä, siirtoluvan voimassaolon päättymispäivä. Ohjelma huomauttaa jos aika ylittää 7 päivää, järjestelmä näyttää kuinka monta päivää yli. - Käyttötarkoitus, valitaan alasvetovalikosta - Ajoreitti, siirtoluvassa määritelty ajoneuvon ajoreitti - Vakuutusyhtiö, vakuutusyhtiö koodisto. Järjestelmä hakee vakuutustietovarastosta vakuutuksen ajoneuvon tiedoilla. Jos hakuehdoilla löytyy vain yksi vakuutus, järjestelmä tuo tiedot suoraan vakuutustietokenttiin ja antaa käyttäjälle ilmoituksen: Vakuutustiedot löytyivät vakuutustietovarastosta. Jos hakuehdoilla löytyy useampi vakuutus, käyttäjälle avautuu vakuutustiedonvalintaikkuna, josta valitaan vakuutus valintalistalta. Vakuutuksen ottaja kenttä on linkki takaisin siirtolupa ja vakuutustiedot näytölle valitun vakuutuksen tiedoilla.

23 23 Jos hakuehdoilla ei löydy yhtään vakuutusta, järjestelmä antaa käyttäjälle ilmoituksen Vakuutustietoja ei löytynyt vakuutustietovarastosta. Järjestelmä jättää vakuutustiedot tyhjäksi. Voidaan myös syöttää uusi vakuutus, joka valitaan valintalistalta. Voidaan tarkistaa onko ajoneuvolle tehty uutta vakuutusta siirtymällä vakuutustietovarastoon Vakuutustietovarasto linkistä. Normaali liikennevakuutus, jonka vakuutusyhtiö on myöntänyt esim. ralliautoille, voidaan käyttää siirtoluvissa. Vakuutus jää ajoneuvolle voimaan, vaikka siirtoluvan määräaika umpeutuu. Jos voimassa olevaa vakuutusta ei löydy, käyttäjä syöttää Siirtovakuutuksen / LVK. Siirtovakuutuksella on sama voimassaoloaika kuin siirtolupahakemuksella. Jos voimassa olevaa vakuutusta ei löydy, järjestelmä tallettaa siirtovakuutustiedon. - Vakuutuksen voimassaolon alkamispäivä, muotoa pp.kk.vvvv. Oletuksena on ilmoituspäivä. Jos syötetään uudeksi vakuutukseksi siirtolupavakuutus, eli ollaan valittu vakuutusyhtiöksi koodistosta LVK:n vakuutus, järjestelmä näyttää vakuutuksen voimassaoloaika-kentässä siirtoluvan voimassaolon alkamispäivän. Vakuutuksen voimassaoloaika on tässä tapauksessa harmaannutettu, eikä sitä voida muuttaa. - Vakuutuksen voimassaolon päättymispäivä, Jos syötetään uudeksi vakuutukseksi siirtolupavakuutus, eli ollaan valittu vakuutusyhtiöksi koodistosta LVK:n vakuutus, järjestelmä näyttää vakuutuksen voimassaoloaika-kentässä siirtoluvan voimassaolon päättymispäivän. Vakuutuksen voimassaoloaika on tässä tapauksessa harmaannutettu, eikä sitä voida muuttaa. - Vakuutuksen ottaja, valitaan alasvetovalikosta - Vakuutuksen syöttäjä, jos vakuutus on haettu vakuutustietovarastosta, vakuutuksen syöttäjä kenttä jää tyhjäksi. Hae uusi vakuutus painike. Järjestelmä hakee vakuutustietovarastosta vakuutuksia ajoneuvon tiedoilla. Käyttäjälle avautuu vakuutustiedon-valintanäyttö, josta valitaan vakuutus valintalistalta. Järjestelmä tuo näytölle vakuutuksen ottajaksi ajoneuvon omistajan tai haltijan. Hae-uusi vakuutus painiketta tarvitaan vain, jos VATI:ssa on useita vakuutuksia, joista on valittu vakuutus, mutta tarvitseekin hakea vakuutuksen uudelleen muuttaakseen valintaa. Painike on harmaana ja aktivoituu Tyhjennä vakuutus toiminnolla. Hyväksy -painikkeella tallennetaan siirtolupa- ja vakuutustiedot ja siirrytään Rekisteröinnin yhteenvetosivulle. Tunnuksen vaihto painikkeella siirrytään vaihtamaan siirtoluvan tunnusta. Huomautukset painikkeella siirrytään lisäämään ajoneuvon siirtohuomautustietoja. Tyhjennä painike tyhjentää näytön syöttökentät. Tyhjennä vakuutus painike. Järjestelmä tyhjentää vakuutustiedot ja aktivoi Hae uusi vakuutus -painikkeen. Vakuutustietovarasto linkistä päästään selaamaan vakuutustietoja.

24 24 Huomautuksia Järjestelmä huomauttaa mikäli ed. lupien määrä on yli 10 kpl / kalenterivuosi. Tällöin on hyvä olla yhteydessä AKE:n erit. rek, jossa tarkistetaan voidaanko lupa vielä myöntää. Järjestelmä huomauttaa käyttäjälle, mikäli ajoneuvovero on maksamatta. Siirtolupa voidaan kuitenkin myöntää, jos asiakas esittää kuitin maksetusta ajoneuvoverosta. Järjestelmä antaa käyttäjälle huomautuksen ja estää siirtoluvan tekeminen - jos luvan voimassaoloaika on yli 6 kuukautta (parametriarvo) - jos ajoneuvolla on jo toinen siirtolupa uuden siirtoluvan voimassaoloajan sisällä (tarkistus myös tallennuksen yhteydessä).

25 25 Rekisteröinnin yhteenveto REKI0110 Siirtoluvan tiedot: - valmistenumero - ilmoituspäivä - vakuutusyhtiö - vakuutuksen alkamispäivä - vakuutuksen päättymispäivä - vakuutuksen ottaja - siirtoluvan voim. olon alkupäivä - siirtoluvan voim. olon päättymispäivä - siirtoluvan hakijan tiedot (sukunimi, etunimet sekä lähiosoite ja postitoimipaikka) - asiamies (mikäli sellainen on syötetty) - rajoitustiedot - huomautustiedot Muut tiedot - liitteellinen (siirtoluvassa ei ole liitteitä) - tapahtuma kentässä näytetään valittu ilmoituksen laatu - tuote kentässä näytetään siirtolupaan liittyvät tuotteet ja niiden hinta

26 26 - yhteensä kentässä näytetään siirtoluvan kokonaishinta - tuloste kentässä on väkänen mikäli siirtoluvasta tulostetaan todistus, mikäli todistusta ei haluta tulostaa, käsittelijä voi poistaa väkäsen - asiointikieli kentässä näytetään asiakkaan asiointikieli, joka on tulosteen tulostuskieli Tallenna painikkeella tallennetaan siirtoluvan tiedot ja siirrytään siirtolupatulosteen esikatselunäyttöön. Peruuta painikkeella voidaan peruuttaa syötetty siirtolupa-tapahtuma ja siirtyä siirtolupatietojen haku -näytölle Tulostuksen olet painikkeella voidaan siirtyä muuttamaan tulosteen ohjaustietoja sekä tulostuskieltä. Muuta hintaa painikkeella voidaan siirtyä muuttamaan siirtoluvan hintaa maksullisesta maksuttomaksi tai toisinpäin.

27 27 Siirtoluvan muutos Siirtolupatietojen haku REKI Ilmoituksen laatu, valitaan alasvetovalikosta Siirtoluvan muutos - Siirtotunnus - Valmistenumero, valmistenumerosta riittää 3 viimeistä merkkiä Hae -painikkeella haetaan ajoneuvon tiedot ja siirrytään Edellinen siirtolupa perustiedot -näytölle Tyhjennä painike tyhjentää näytön syöttökentät.

28 28 Edellinen siirtolupa perustiedot REKI0132 Tiedot - Rajoitustiedot, järjestelmä hakee kaikki ajoneuvon voimassaolevien rajoitustietojen selitteet kauttaviivalla erotettuna koodistosta löytyvän lajittelun mukaisesti - Huomautustiedot,, järjestelmä hakee kaikki ajoneuvon voimassaolevien huomautustietojen selitteet kauttaviivalla erotettuna koodistosta löytyvän lajittelun mukaisesti - Valmistenumero - Ajoneuvoluokka - Siirtotunnus, edellisen siirtoluvan siirtotunnus - Merkki - Malli - Hakijan tunnus - Asiamies - Hakijan sukunimi - Hakijan etunimet - Hakijan osoite - Hakijan postitoimipaikka - Hakijan asiointikieli

29 29 - Edellisten lupien määrä, ajoneuvon edellisten siirtolupien määrä. Edellisten siirtolupien määrään ei lasketa mukaan peruutettuja siirtolupia. Hyväksy -painikkeella siirrytään Siirtoluvan muutos näytölle

30 30 Siirtoluvan muutos REKI Ilmoituspäivä, päivämäärä on muotoa pp.kk.vvvv. Oletuksena on kuluva päivä. Ilmoituspäivä ei saa olla suurempi kuin kuluva päivä. Jos käyttäjä on tehnyt tunnuksen vaihdon, ilmoituspäivä on tunnuksen vaihdossa annetun tunnuksen voimassaolon alkamispäivä. Ilmoituksen laatu - Vakuutusyhtiön vaihto -kohtaa klikkaamalla päästään Vakuutustiedot -näytölle - Tunnuksen vaihto-kohtaa klikkaamalla päästään Tunnuksen vaihto -näytölle - Huomautukset -kohtaa klikkaamalla päästään Huomautustiedot -näytölle Huomautuksia Kun vakuutusyhtiön vaihto, tunnuksen vaihto tai huomautustietojen lisäys on tallennettu ja palattu takaisin siirtoluvan muutos näytölle (REKI0140) tallennettu-kohdassa näkyy v-merkintä että tiedot ovat tallentuneet järjestelmään. Hyväksy -painikkeella hyväksytään siirtoluvan muutokset ja siirrytään rekisteröinnin yhteenvetosivulle. Tallenna -painikkeella tallennetaan ilmoituspäivä, jonka jälkeen järjestelmä aktivoi linkkisiirtymät valittavaksi.

31 31 Vakuutusyhtiön vaihto Vakuutustiedot REKI0141 Vakuutustiedot näytöllä päästään muuttamaan siirtolupaan vakuutusyhtiötä. - Vakuutusyhtiö, vakuutusyhtiö koodisto. Järjestelmä hakee vakuutustietovarastosta vakuutuksen ajoneuvon tiedoilla. Jos hakuehdoilla löytyy vain yksi vakuutus, järjestelmä tuo tiedot suoraan vakuutustietokenttiin ja antaa käyttäjälle ilmoituksen: Vakuutustiedot löytyivät vakuutustietovarastosta. Jos hakuehdoilla löytyy useampi vakuutus, käyttäjälle avautuu vakuutustiedon valintanäyttö, josta käyttäjä valitsee vakuutuksen valintalistalta. Vakuutuksen ottaja kenttä on linkki takaisin vakuutustiedot näytölle valitun vakuutuksen tiedoilla. Järjestelmä tuo näytölle vakuutuksen ottajaksi ajoneuvon omistajan tai haltijan tai siirtoluvan hakijan tai VATI:n vakuutuksen ottajan tiedot. Jos hakuehdoilla ei löydy yhtään vakuutusta, järjestelmä antaa käyttäjälle ilmoituksen Vakuutustietoja ei löytynyt vakuutustietovarastosta. Järjestelmä jättää vakuutustiedot tyhjäksi. Voidaan myös syöttää uusi vakuutus, joka valitaan valintalistalta.

32 32 Voidaan tarkistaa onko ajoneuvolle tehty uutta vakuutusta siirtymällä vakuutustietovarastoon Vakuutustietovarasto linkistä. Käyttäjä voi syöttää uuden vakuutuksen: vakuutusyhtiön valinta, vakuutuksen voimassaoloajan, vakuutuksen ottajan valinnan, järjestelmä tuo vakuutuksen syöttäjäksi käyttäjätiedon. - Voimassaolo, oletuksena ilmoituspäivä. Päivämäärä on muotoa pp.kk.vvvv. - Vakuutuksen ottaja, järjestelmä hakee ajoneuvon omistajat ja haltijat tai siirtoluvan hakijan, Y-tunnuksettoman yrityksen vastuuhenkilön henkilötunnuksella, jatkeettomalla virastotunnuksella tai yritystunnuksella tai keinotunnuksella. Ei siirtoluvan tunnuksella. Valmistenumeron 8:lla viimeisellä merkillä (jos alle 8 merkkiä, koko valmistenumerolla) Ellei em. hakuehdoilla löydy vakuutusta, järjestelmä hakee omistajan- ja / tai haltijan tai Y- tunnuksettoman yrityksen vastuuhenkilön, luvan hakijan nimitiedoilla (etu- ja sukunimi) Rivitiedot: o tunnus (omistajan tai haltijan hetu / Y-tunnus tai tyhjä) o nimi (omistajan tai haltijan tai siirtoluvan hakijan tai VATI:n vakuutuksen nimitieto) Vakuutuksen ottaja = siirtoluvan hakija - Vakuutuksen syöttäjä. Järjestelmän kautta haetuissa vakuutustiedoissa ei ole vakuutuksen syöttäjää. Huomautukset Vakuutusyhtiön vaihdos voidaan tehdä 1kk aikaisemmin kuin uusi vakuutus alkaa tai max 7 vrk alkamisajan jälkeen. Vanha vakuutus jatkuu näissä tapauksissa uuden alkamiseen 1 päivä asti. Hae uusi vakuutus painiketta tarvitaan vain, jos VATI:ssa on useita vakuutuksia, joista käyttäjä on jo tehnyt valinnan, mutta tarvitseekin hakea vakuutukset uudelleen muuttaakseen valintaa. Painike on harmaana ja aktivoituu Tyhjennä vakuutus toiminnolla. Tallenna -painikkeella tallennetaan siirtoluvan vakuutustiedot ja siirrytään takaisin Siirtoluvan muutos näytölle Tyhjennä painike tyhjentää näytön syöttökentät. Oletuksena vakuutustiedot tyhjänä. Tyhjennä vakuutus painike tyhjentää vakuutustiedot ja aktivoi Hae uusi vakuutus painikkeen. Vakuutustietovarasto linkistä päästään selaamaan vakuutuksia.

33 33 Tunnuksen vaihdos Tunnuksen vaihto REKI vaihdon syy (kadonneet kilvet) - kilpityyppi, tulee oletuksena - tunnus, käyttäjä antaa tunnuksen tai voidaan hakea Hae sarjatunnus -painikkeella Hae sarjatunnus painikkeella voidaan hakea Kilpivarasto-järjestelmästä seuraavaa vapaata tunnusta tai käyttäjä antaa tunnuksen ja järjestelmä tarkistaa Kilpivarasto-järjestelmästä löytyykö ko. vapaata tunnusta. Tallenna painikkeella tallennetaan ajoneuvolle tunnustiedot ja palataan yläpolkua pitkin Siirtoluvan muutos näytölle. Hylkää muutokset painikkeella tyhjennetään näytön syöttökentät Tunn. luopuminen painike harmaana Kilpityypin vaihto painike harmaana

34 34 Huomautustiedot Huomautustiedot REKI huomautuslaji (siirtoluvissa vain siirtohuomautus) ei tulostu siirtoluvalle - lisätieto, voidaan kirjoittaa huomautustietoon liittyvä vapaamuotoinen lisätieto Tallenna painikkeella tallennetaan siirtoluvalle huomautustieto ja palataan yläpolkua pitkin Siirtoluvan muutos näytölle Uusi painikkeella voidaan viedä uusi huomautustieto Poista painikkeella voidaan poistaa siirtohuomautus siten että klikataan Huomautukset kohdasta valittu siirtohuomautus ja poistetaan se Poista -painikkeella ja palataan yläpolkua pitkin Siirtoluvan muutos näytölle Huomautukset Siirtohuomautus on maksuton. Siirtolupa voidaan muuttaa maksuttomaksi Rekisteröinnin yhteenvetosivulla olevalla Muuta hintaa painikkeella. Huomautustieto ei tulostu siirtolupatulosteelle.

35 35 Siirtoluvan muutos REKI0140 Kun vakuutusyhtiön vaihto, tunnuksen vaihto tai huomautustietojen lisäys on tallennettu ja palattu takaisin siirtoluvan muutos näytölle (REKI0140) tallennettu-kohdassa näkyy v-merkintä että tiedot ovat tallentuneet järjestelmään. Hyväksy -painikkeella hyväksytään siirtoluvan muutokset ja siirrytään rekisteröinnin yhteenvetosivulle.

36 36 Rekisteröinnin yhteenveto REKI0110 Siirtoluvan tiedot: - valmistenumero - ilmoituspäivä - vakuutusyhtiö - vakuutuksen alkamispäivä - vakuutuksen päättymispäivä - vakuutuksen ottaja - siirtoluvan voim. olon alkupäivä - siirtoluvan voim. olon päättymispäivä - siirtoluvan hakijan tiedot (sukunimi, etunimet sekä lähiosoite ja postitoimipaikka) - asiamies (mikäli sellainen on syötetty) - rajoitustiedot - huomautustiedot

37 37 Muut tiedot - liitteellinen (siirtoluvassa ei ole liitteitä) - tapahtuma kentässä näytetään valittu ilmoituksen laatu - tuote kentässä näytetään siirtolupaan liittyvät tuotteet ja niiden hinta - yhteensä kentässä näytetään siirtoluvan kokonaishinta - tuloste kentässä on väkänen mikäli siirtoluvasta tulostetaan todistus, mikäli todistusta ei haluta tulostaa, käsittelijä voi poistaa väkäsen - asiointikieli kentässä näytetään asiakkaan asiointikieli, joka on tulosteen tulostuskieli Tallenna painikkeella tallennetaan siirtoluvan tiedot ja siirrytään siirtolupatulosteen esikatselunäyttöön. Peruuta painikkeella voidaan peruuttaa syötetty siirtolupa-tapahtuma ja siirtyä siirtolupatietojen haku -näytölle Tulostuksen olet painikkeella voidaan siirtyä muuttamaan tulosteen ohjaustietoja sekä tulostuskieltä. Muuta hintaa painikkeella voidaan siirtyä muuttamaan siirtoluvan hintaa maksullisesta maksuttomaksi tai toisinpäin.

38 38 Rekisteröinnin hinnan muutos REKI0175 Hinta voidaan muuttaa maksuttomasta maksulliseksi tai toisinpäin. - Tuote kohdasta valitaan muutettava tai poistettava tuote (esim. mallissa siirtolupa) - Maksuton kenttään merkitään väkänen, jos kyseessä on maksuton tapahtuma. Tuote voidaan merkitä maksuttomaksi poistamalla väkänen. - Syy kenttään kirjoitetaan vapaamuotoinen teksti Tallenna painikkeella tallennetaan rekisteröinnin hinnan muutos ja palataan yläpolkua pitkin Rekisteröinnin yhteenvetosivulle Uusi painikkeella tyhjennetään syöttökentät uuden tuotetiedon lisäämistä varten Poista painikkeella poistetaan valitut tuotetiedot Tyhjennä painikkeella tyhjennetään näytön kentät

39 39 Siirtoluvan korjaus Siirtolupatietojen haku REKI0131 Esim. reitin korjaus - Ilmoituksen laatu, valitaan alasvetovalikosta siirtoluvan korjaus - Siirtotunnus - Valmistenumero, valmistenumerosta riittää 3 viimeistä merkkiä Hae -painikkeella haetaan ajoneuvon tiedot ja siirrytään Edellinen siirtolupa perustiedot -näytölle Tyhjennä painike tyhjentää näytön syöttökentät.

40 40 Edellinen siirtolupa perustiedot REKI Rajoitustiedot, järjestelmä hakee kaikki ajoneuvon voimassaolevien rajoitustietojen selitteet kauttaviivalla erotettuna koodistosta löytyvän lajittelun mukaisesti - Huomautustiedot,, järjestelmä hakee kaikki ajoneuvon voimassaolevien huomautustietojen selitteet kauttaviivalla erotettuna koodistosta löytyvän lajittelun mukaisesti - Valmistenumero - Ajoneuvoluokka - Siirtotunnus, edellisen siirtoluvan siirtotunnus - Merkki - Malli - Hakijan tunnus - Asiamies - Hakijan sukunimi - Hakijan etunimet - Hakijan osoite - Hakijan postitoimipaikka - Hakijan asiointikieli - Edellisten lupien määrä, ajoneuvon edellisten siirtolupien määrä. Edellisten siirtolupien määrään ei lasketa mukaan peruutettuja siirtolupia. Hyväksy -painikkeella siirrytään Rekisteröinnin korjaus näytölle

41 41 Rekisteröinnin korjaus REKI0126 Korjaus näytöllä voidaan korjata viimeisintä rekisteröintisuoritetta. Järjestelmä harmaannuttaa tapahtumat, joita käyttäjä ei voi korjata. Suorite listanäytöltä valitaan korjattava rekisteröinti klikkaamalla Ilmoituksen laatua, jolloin korjaus painike aktivoituu

42 42 Rekisteröinnin korjaus REKI0126 Järjestelmä harmaannuttaa tapahtumat, joita käyttäjä ei voi korjata. Korjaus painiketta painamalla voidaan siirtyä valitun suoritteen mukaiseen korjausketjuun. Peruutus (mahdollista vain AKE:ssa) Voidaan peruuttaa valintalistalta valittu rekisteröintisuorite. Peruutuksen varmennuksen jälkeen järjestelmä tallentaa peruutuksen ja siirtää Rekisteröinnin haku näytölle. Vain uusin rekisteröintisuorite voidaan perua. Huomautukset painike on harmaana Lisätiedot (mahdollista vain AKEssa). Voidaan siirtyä lisätietojen korjaukseen.

43 43 Uusi siirtoluvan hakija REKI0135 Uusi siirtoluvan hakija näytöllä voidaan korjata hakijan tietoja. Hyväksy painiketta painamalla päästään Siirtolupa- ja vakuutustiedot näytölle.

44 44 Siirtolupa- ja vakuutustiedot REKI0136 Kun korjataan esim. reittiä, hiirellä klikataan Ajoreitti kohtaa ja kirjoitetaan korjattava tieto. Hyväksy painiketta painamalla päästään Rekisteröinnin yhteenvetosivulle

45 45 Rekisteröinnin yhteenveto REKI0110 Siirtoluvan tiedot: - valmistenumero - ilmoituspäivä - vakuutusyhtiö - vakuutuksen alkamispäivä - vakuutuksen päättymispäivä - vakuutuksen ottaja - siirtoluvan voim. olon alkupäivä - siirtoluvan voim. olon päättymispäivä - siirtoluvan hakijan tiedot (sukunimi, etunimet sekä lähiosoite ja postitoimipaikka) - asiamies (mikäli sellainen on syötetty) - rajoitustiedot - huomautustiedot

46 46 Muut tiedot - liitteellinen (siirtoluvassa ei ole liitteitä) - tapahtuma kentässä näytetään valittu ilmoituksen laatu - tuote kentässä näytetään siirtolupaan liittyvät tuotteet ja niiden hinta - yhteensä kentässä näytetään siirtoluvan kokonaishinta - tuloste kentässä on väkänen mikäli siirtoluvasta tulostetaan todistus, mikäli todistusta ei haluta tulostaa, käsittelijä voi poistaa väkäsen - asiointikieli kentässä näytetään asiakkaan asiointikieli, joka on tulosteen tulostuskieli Tallenna painikkeella tallennetaan siirtoluvan tiedot ja siirrytään siirtolupatulosteen esikatselunäyttöön. Peruuta painikkeella voidaan peruuttaa syötetty siirtolupa-tapahtuma ja siirtyä siirtolupatietojen haku -näytölle Tulostuksen olet painikkeella voidaan siirtyä muuttamaan tulosteen ohjaustietoja sekä tulostuskieltä. Muuta hintaa painikkeella voidaan siirtyä muuttamaan siirtoluvan hintaa maksullisesta maksuttomaksi tai toisinpäin. Huomautukset painikkeella voidaan siirtyä lisäämään korjaushuomautus. Toiminto on käytössä vain ilmoituksen laadulla Korjaus.

47 47 Siirtolupatodistuksen tulostus Siirtolupatietojen haku REKI Ilmoituksen laatu, valitaan alasvetovalikosta Siirtolupatodistuksen tulostus - Siirtotunnus - Valmistenumero, valmistenumerosta riittää 3 viimeistä merkkiä. Hae - painikkeella haetaan ajoneuvon tiedot. Tyhjennä painike tyhjentää näytön syöttökentät.

48 48 Edellinen siirtolupa perustiedot REKI Rajoitustiedot, järjestelmä hakee kaikki ajoneuvon voimassaolevien rajoitustietojen selitteet kauttaviivalla erotettuna koodistosta löytyvän lajittelun mukaisesti - Huomautustiedot,, järjestelmä hakee kaikki ajoneuvon voimassaolevien huomautustietojen selitteet kauttaviivalla erotettuna koodistosta löytyvän lajittelun mukaisesti - Valmistenumero - Ajoneuvoluokka - Siirtotunnus, edellisen siirtoluvan siirtotunnus - Merkki - Malli - Hakijan tunnus - Asiamies - Hakijan sukunimi - Hakijan etunimet - Hakijan osoite - Hakijan postitoimipaikka - Hakijan asiointikieli - Edellisten lupien määrä, ajoneuvon edellisten siirtolupien määrä. Edellisten siirtolupien määrään ei lasketa mukaan peruutettuja siirtolupia. Hyväksy -painikkeella siirrytään Tulostuksen tiedot näytölle

49 49 Tulostuksen tiedot REKI0165 Hyväksy

50 50 Rekisteröinnin yhteenveto REKI0110 Siirtoluvan tiedot: Todistuksen tiedot: - Todistuslaji, koenumerotodistus Ohjaustiedot: - Tulostustapa, oheistulostus - Vastaanottaja - Asiointikieli - Kirjoitin Muut tiedot - liitteellinen (siirtoluvassa ei ole liitteitä) - tapahtuma kentässä näytetään valittu ilmoituksen laatu - tuote kentässä näytetään siirtolupaan liittyvät tuotteet ja niiden hinta - yhteensä kentässä näytetään siirtoluvan kokonaishinta

51 51 Tallenna painikkeella tallennetaan siirtoluvan tiedot ja siirrytään siirtolupatulosteen esikatselunäyttöön. Peruuta painikkeella voidaan peruuttaa syötetty siirtolupa-tapahtuma ja siirtyä siirtolupatietojen haku -näytölle Tulostuksen olet painike on harmaana Muuta hintaa painikkeella voidaan siirtyä muuttamaan siirtoluvan hintaa maksullisesta maksuttomaksi tai toisinpäin.

52 52 Takautuvan siirtoluvan syöttäminen Rekisteröinnin päävalikko REKI0100 Takautuvan siirtoluvan (manuaalisesti täytetty siirtolupa) syöttäminen aloitetaan kuten normaalilupa. Valitaan rekisteröinnin päävalikosta: siirtolupa

53 53 Siirtolupatietojen haku REKI Ilmoituksen laatu, valitaan alasvetovalikosta Uusi siirtolupa - Valmistenumerolla, haettaessa tulee valmistenumero syöttää kokonaisuudessaan, mikäli hakuehdolla ei löydy tulosta järjestelmän ilmoittama Ajoneuvon tietoja ei löydy. Syötä ajoneuvon perustiedot. kuitataan OK painikkeella ja siirrytään Uusi siirtolupa Ajoneuvon perustiedot näytölle. Hae painikkeella haetaan ajoneuvon tiedot Tyhjennä painike tyhjentää näytön syöttökentät

54 54 Uusi siirtolupa Ajoneuvon perustiedot REKI Valmistenumero, - Ajoneuvoluokka valitaan alasvetovalikosta - Siirtotunnus, haetaan painamalla Hae painiketta, järjestelmä hakee Kilpivarasto järjestelmästä ko. ajoneuvoluokan mukaisen tunnuksen Mikäli toimipaikan varastosta ei löydy järjestelmän antamia tarroja ja tunnus pitää vaihtaa, niin se tapahtuu Tunnuksen vaihto näytön kautta. Hae painikkeella haetaan luvalle siirtotunnus joka on tässä vaiheessa järjestelmän antama sarjatunnus. Tunnus muutetaan vasta myöhemmin avautuvalla siirtolupa- ja vakuutustiedot näytöllä. - Merkki, syötetään ajoneuvon merkki - Malli, syötetään ajoneuvon malli Hyväksy painikkeella hyväksytään tiedot ja siirrytään Uusi siirtoluvan hakija näytölle. Tyhjennä painike tyhjentää näytön syöttökentät

55 55 Uusi siirtoluvan hakija REKI0135 Uusi siirtoluvan hakija näytöllä syötetään siirtoluvan hakijan tiedot - Hakijan tunnus, Jos siirtoluvan hakijalla ei ole tunnusta tai hakijan tunnuksella ei löydy asiakkaan tietoja Henkilöjärjestelmästä, jätetään hakijan tunnus-kenttä tyhjäksi ja syötetään hakijan nimi ja osoitetiedot Jos Y-tunnuksella löytyy useita toimipaikkoja, järjestelmä tuo listan kaikista yrityksen toimipaikoista. Haluttu toimipaikka valitaan listalta. Jos haetaan Asiakasnumerolla, tieto syötetään hakijan tunnus kenttään sekä ruksataan as.nro kohta, hakutuloksena näytetään asiakkaan hetu, y-tunnus, (k-tunnus tai virastotunnus) Hae -painikkeella haetaan HENKI-järjestelmästä tunnuksen mukaiset henkilö- tai yritystiedot. Jos tiedot löytyvät Henki-järjestelmästä, järjestelmä harmaannuttaa siirtoluvan hakijan nimitiedot. Jos hakijan tunnustietoa ei ole saatavissa (esim. ulkolainen henkilö) nimi- ja osoitetiedot syötetään niille kuuluviin kenttiin.

56 56 Järjestelmä tuo näytölle tiedon jos hakijalla on voimassaoleva markkinointikielto, osoitteenluovutuskielto tai turvakielto. - Asiamies, syötetään tarvittaessa. (sukunimi, etunimi) Mikäli siirtoluvan hakijana on yritys, asiamies kenttään syötetään asiamiehen nimi. Hyväksy painikkeella hyväksytään hakijan tiedot ja siirrytään Siirtolupa- ja vakuutustiedot -näytölle Tyhjennä painike tyhjentää näytön syöttökentät.

57 57 Siirtolupa- ja vakuutustiedot REKI Ilmoituspäivä, muuta ilmoituspäivä manuaaliluvan mukaiseksi (päivä jolloin lupa on annettu asiakkaalle Siirrytään Tunnuksen vaihto painikkeella tunnuksen vaihto näytölle

58 58 Tunnuksen vaihto REKI Tunnus kenttään syötetään manuaaliluvalle annettu tunnus. - Vaihdon syy kenttä ei ole pakollinen Seuraavaksi painetaan HAE SARJATUNNUS painiketta. Järjestelmä ilmoittaa, että tunnus haettu. Tallenna painikkeella tallennetaan tunnuksen vaihto.

59 59 Järjestelmä ilmoittaa, että tiedot on tallennettu. Palataan yläpolkua pitkin siirtolupa- ja vakuutustiedot näytölle.

60 60 Siirtolupa- ja vakuutustiedot REKI0136 Hyväksymällä siirtolupa- ja vakuutustiedot näytön, siirrytään Rekisteröinnin yhteenvetosivulle

61 61 Jos lupa on myönnetty yli 7 päiväksi järjestelmä ilmoittaa siitä. Voidaan jatkaa poistamalla ilmoitus oikeassa yläkulmassa olevasta ruksista ja siirtyä Rekisteröinnin yhteenveto näytölle.

62 62 Rekisteröinnin yhteenveto REKI0110 Jos siirtoluvasta ei haluta tulostetta, poistetaan ruksi tuloste kohdasta. Tallennetaan tiedot.

KOENUMEROREKISTERÖINTI Päävalikko...2 Ilmoituksen laadut...2 Koenumerotietojen haku REKI Koenumerotodistuksen muutosrekisteröinti...

KOENUMEROREKISTERÖINTI Päävalikko...2 Ilmoituksen laadut...2 Koenumerotietojen haku REKI Koenumerotodistuksen muutosrekisteröinti... 1 KOENUMEROREKISTERÖINTI Päävalikko...2 Ilmoituksen laadut...2 Koenumerotietojen haku REKI0168...2 Koenumerotodistuksen muutosrekisteröinti...3 Koenumerotietojen haku REKI0168...3 Koenumerotodistuksen

Lisätiedot

Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI

Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Kirjautuminen REKI järjestelmään...2 ATJ Aloitussivu...3 Rekisteröinnin päävalikko...4 Liikennekäytöstäpoisto...5 Rekisteritietojen haku...5 Omistajuuden perustiedot...6

Lisätiedot

AJONEUVOHALLINTOKESKUS. Ennakkotehtävä

AJONEUVOHALLINTOKESKUS. Ennakkotehtävä AJONEUVOHALLINTOKESKUS Ennakkotehtävä 1 AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Kirjautuminen REKI järjestelmään...3 ATJ Aloitussivu...4 Rekisteröinnin päävalikko...5 Ensirekisteröinti...6 Rekisteritietojen haku...6

Lisätiedot

Vakuutusyhtiöt AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI

Vakuutusyhtiöt AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Vakuutusyhtiöt AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Kirjautuminen REKI järjestelmään...3 ATJ Aloitussivu...4 Rekisteröinnin päävalikko...5 Ensirekisteröinti...6 Rekisteritietojen haku...6 Ajoneuvon ensirekisteröinnin

Lisätiedot

Prosessi 1: Siirtolupa ja ajoneuvon ensirekisteröinti

Prosessi 1: Siirtolupa ja ajoneuvon ensirekisteröinti Prosessikuvaukset 1(19) 24.3.2006 Prosessi 1: Siirtolupa ja ajoneuvon ensirekisteröinti Prosessissa käydään läpi käytettynä maahantuodulle ajoneuvolle myönnettävä pitkä siirtolupa, ajoneuvon rekisteröintikatsastus

Lisätiedot

Syötetään haettavan tai lisättävän henkilön henkilötunnus, keinohenkilötunnus, K-tunnus tai asiakasnumero.

Syötetään haettavan tai lisättävän henkilön henkilötunnus, keinohenkilötunnus, K-tunnus tai asiakasnumero. 1 2 Syötetään haettavan tai lisättävän henkilön henkilötunnus, keinohenkilötunnus, K-tunnus tai asiakasnumero. Asiakasnumero on A+8 merkkiä tai 8 merkkiä ja kohta Asiakasnumero rastitettuna. Järjestelmä

Lisätiedot

Murskaamot AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI

Murskaamot AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Murskaamot AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Kirjautuminen REKI järjestelmään...2 ATJ Aloitussivu...3 Rekisteröinnin päävalikko...4 Liikennekäytöstä poisto...5 Rekisteritietojen haku...5 Omistajuuden perustiedot...6

Lisätiedot

Vakuutustiedot REKIssä

Vakuutustiedot REKIssä Vakuutustiedot REKIssä Vakuutusalan prosessi-info 29.3.2006 Hanna Hakanen Vakuutus REKIssä Voimassaoleva liikennevakuutus todennetaan rekisteröinnin yhteydessä kolmella vaihtoehtoisella tavalla automaattinen

Lisätiedot

Voit hakea asiakasta nimellä sivun alapalkissa Tarkennettu haku -valinnalla tai sivun yläpalkissa olevalla valinnalla Haut.

Voit hakea asiakasta nimellä sivun alapalkissa Tarkennettu haku -valinnalla tai sivun yläpalkissa olevalla valinnalla Haut. 1 2 Syötetään haettavan tai lisättävän yrityksen Y-tunnus (tai asiakasnumero). Asiakasnumero on A+8 merkkiä tai 8 merkkiä ja kohta Asiakasnumero rastitettuna. Järjestelmä antaa jokaiselle henkilölle ja

Lisätiedot

OHJE KILPIEN LISÄÄMISESTÄ ATJN KILPIVARASTOON

OHJE KILPIEN LISÄÄMISESTÄ ATJN KILPIVARASTOON OHJE KILPIEN LISÄÄMISESTÄ ATJN KILPIVARASTOON Kilpiä voidaan joutua lisäämään kilpivarastotiedoksi mm. alla mainituissa tilanteissa. Sarjakilpivarastoon: - Tunnus on määräytynyt ajoneuvolle LTJn aikaisessa

Lisätiedot

Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali

Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali Laturi Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali Laturi on Pohjantähden selainpohjainen vakuutushakemusjärjestelmä, jolla välitetään liikenne- ja ajoneuvovakuutushakemukset

Lisätiedot

KILVET...2 ATJ Aloitussivu...2 Päävalikko...3 Kilpisarjatilausten haku...4 Kilpisarjatilaukset...5 Kilpisarjatilaus...6 Kilpisarjatilauksen

KILVET...2 ATJ Aloitussivu...2 Päävalikko...3 Kilpisarjatilausten haku...4 Kilpisarjatilaukset...5 Kilpisarjatilaus...6 Kilpisarjatilauksen KILVET...2 ATJ Aloitussivu...2 Päävalikko...3 Kilpisarjatilausten haku...4 Kilpisarjatilaukset...5 Kilpisarjatilaus...6 Kilpisarjatilauksen vastaanotto...7 Kilpien hallinnointi valikko...8 Kilpivarastojen

Lisätiedot

Katsastustoimipaikat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI

Katsastustoimipaikat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Katsastustoimipaikat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Kirjautuminen REKI -järjestelmään...4 ATJ Aloitussivu...5 Rekisteröinnin päävalikko...6 Ensirekisteröinti...7 Rekisteritietojen haku...7 Ajoneuvon ensirekisteröintitiedot...8

Lisätiedot

Tullin ATJ-koulutus Prosessimuutoksista Siirtoluvan myöntäminen järjestelmässä

Tullin ATJ-koulutus Prosessimuutoksista Siirtoluvan myöntäminen järjestelmässä Tullin ATJ-koulutus Prosessimuutoksista Siirtoluvan myöntäminen järjestelmässä 20.9.2007 ja 21.9.2007 Sähköinen vakuutustietovarasto VATI Liikennevakuutuksen todistemerkistä luopuminen Vakuutustietovarasto

Lisätiedot

LIIKENNEVAKUUTUS JA VAKUUTUSTIETOVARASTO

LIIKENNEVAKUUTUS JA VAKUUTUSTIETOVARASTO Ohje 1 (6) Antopäivä: 25.5.2012 Voimaantulopäivä: 26.5.2012 Säädösperusta: Laki Liikenteen turvallisuusvirastosta 2 Voimassa: 26.5.2012-25.5.2017 Muutostiedot: Kumoaa ohjeet AKE 11/2008 ja TRAFI/4625/2012

Lisätiedot

If Vahinkovakuutusyhtiö Oy Netso-käyttäjän IFA-ohje

If Vahinkovakuutusyhtiö Oy Netso-käyttäjän IFA-ohje If Vahinkovakuutusyhtiö Oy Netso-käyttäjän IFA-ohje voimassa 13.11.2010 alkaen Tässä ohjeessa kerrotaan Netsoon linkitetystä Ifin vakuutusliittymästä IFAsta. Sisäänkirjautuminen Netsoon 1. Kirjoita selaimeesi

Lisätiedot

REKISTERÖINTIKATSASTUKSEN ALOITTAMINEN, RAJOITUSTIEDOT, KATSASTUKSEN PÄÄTTÄMINEN JA JATKAMINEN

REKISTERÖINTIKATSASTUKSEN ALOITTAMINEN, RAJOITUSTIEDOT, KATSASTUKSEN PÄÄTTÄMINEN JA JATKAMINEN REKISTERÖINTIKATSASTUKSEN ALOITTAMINEN, RAJOITUSTIEDOT, KATSASTUKSEN PÄÄTTÄMINEN JA JATKAMINEN REKISTERÖINTIKATSASTUKSEN ALOITTAMINEN... 2 KATSASTUKSEN PÄÄVALIKKO... 2 AJONEUVON HAKU (REKISTERÖINTIKATSASTUS)...

Lisätiedot

Laturi. - sähköinen vakuutushakemus

Laturi. - sähköinen vakuutushakemus - sähköinen vakuutushakemus Haku 1. Järjestelmä tarjoaa vakuutuksenalkamispäiväksi kuluvaa päivää vakuutusta ei voi laittaa voimaan takautuvasti vakuutus voidaan teknisesti syöttää järjestelmään, niin

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien ylläpito

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien ylläpito Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien ylläpito 21.3.2016 2(10) Pätevyyksien ylläpito Pätevyydet -sivun näkyminen ja pätevyyksien ylläpito-oikeus... 3 Pätevyydet -sivun toiminnot...

Lisätiedot

Rekisteröinnistä perittävät maksut

Rekisteröinnistä perittävät maksut Ohje 1 (5) Antopäivä: 1.6.2011 Voimaantulopäivä: 1.6.2011 Säädösperusta: Laki Liikenteen turvallisuusvirastosta 2 Voimassa: 1.6.2011-31.12.2016 Muutostiedot: Kumoaa ohjeen TRAFI/33471/03.04.03.01/2010

Lisätiedot

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET. Syksy 2008 Katsastustoimipaikat

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET. Syksy 2008 Katsastustoimipaikat KYSYMYKSET JA VASTAUKSET Syksy 2008 Katsastustoimipaikat Rekisterikilpi ja siirtolupa K: Kun ulkomaiset kilvet palautetaan Suomeen rekisteröinnin yhteydessä, historiatietoihin jää vain merkintä "Muu muutos".

Lisätiedot

Rekisteröintikatsastus. L-luokan ajoneuvo

Rekisteröintikatsastus. L-luokan ajoneuvo Rekisteröintikatsastus L-luokan ajoneuvo Kirjautuminen / katsastuksen päävalikko L3-luokan rekisteröintikatsastus variantti- ja versiotietojen pohjalta Käytettynä maahantuotu Ahtimen jälkiasennus Kirjaudu

Lisätiedot

Määräaikaiskatsastussuoritteen avaaminen ikkunalle (KATSA010) on lisätty

Määräaikaiskatsastussuoritteen avaaminen ikkunalle (KATSA010) on lisätty Tiedote katsastajille 1/2011 13.1.2011 ATJ:ssä käyttökatko 16.1.2011 kello 08.00 16.00 Ajoneuvoliikenteen tietojärjestelmään (ATJ) tehdään uuden version käyttöönotto 16.1.2011. ATJ ei ole tuotantokäytössä

Lisätiedot

Liikennekäytöstäpoisto ja poiston aikaiset muutokset

Liikennekäytöstäpoisto ja poiston aikaiset muutokset Päiväys/Datum/Date 17.2.2010 Ohje / Auto-, rahoitus- ja vakuutusalan rekisteröintitehtävien suorittajat Dnro/Dnr/Ind.no. Viite/Referens/Ref TRAFI/3034/03.04.03.01/2010 Sisältöalue: Ajoneuvojen rekisteröinti

Lisätiedot

Ajoneuvotietopalvelun käyttöohje Päivitetty 26.1.2010

Ajoneuvotietopalvelun käyttöohje Päivitetty 26.1.2010 Ajoneuvotietopalvelun käyttöohje Päivitetty 26.1.2010 Yleistä Ajoneuvotietopalvelulla voidaan hakea ajoneuvon tiedot reaaliajassa AKE:n ajoneuvorekisteristä ajoneuvokortille. Tämä ohje käsittelee 2010

Lisätiedot

HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN

HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN 1 HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN Valitse Opintojen rekisteröinti -valikosta Hyväksilukeminen. Voit valita Näytettävät opinnot -osiosta, mitkä opiskelijan suorituksista näkyvät aktiivisina

Lisätiedot

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Tämä ohje on tarkoitettu niille suunnistajille joilla ei ole koskaan ollut nk. lisenssiä. Mikäli sinulla on joskus ollut lisenssi, niin ohjeet Irman käyttöön löytyvät

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Ylävalikko... 4 3 Perustiedot - välilehti... 5 4 Tila (vapaassa tekstikentässä edellisellä sivulla annettu nimi) - välilehti... 6 5 Vasemman

Lisätiedot

LIIKENNEVAKUUTUS JA VAKUUTUSTIETOVARASTO

LIIKENNEVAKUUTUS JA VAKUUTUSTIETOVARASTO Ohje 1 (6) Antopäivä: 25.5.2012 Voimaantulopäivä: 26.5.2012 Säädösperusta: Laki Liikenteen turvallisuusvirastosta 2 Voimassa: 26.5.2012-25.5.2017 Muutostiedot: Kumoaa ohjeen AKE 25/2008 ja TRAFI/4626/2012

Lisätiedot

KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE

KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE Sisällys Yleistä... 2 2. Organisaation Katso-tunnisteen perustaminen... 2 2.1. Sähköinen henkilöllisyyden varmentaminen... 2 2.2. Henkilöllisyyden varmentaminen palvelupisteessä...

Lisätiedot

KATSAn selaustoiminnot, katsastusten korjaukset ja mitätöinti

KATSAn selaustoiminnot, katsastusten korjaukset ja mitätöinti KATSAn selaustoiminnot, katsastusten korjaukset ja mitätöinti Koulutus 15.11.2006 Heini Lehtonen järjestelmäasiantuntija Ajoneuvon teknisten tietojen selaus Ajoneuvon teknisten tietojen selauksessa voidaan

Lisätiedot

Diacor Turku extranet

Diacor Turku extranet Diacor Turku extranet Extranet on asiakasyritystemme vastuuhenkilöille tarkoitettu sähköinen palvelukanava. Diacor Turun extranet- sivustolla yrityksen kontaktihenkilön on mahdollista kirjata työntekijöiden

Lisätiedot

Yrityksen sisäinen tunnus Henkilönumero tai muu yrityskohtainen tunniste, mikäli tieto on tallennettu verkkopalveluun.

Yrityksen sisäinen tunnus Henkilönumero tai muu yrityskohtainen tunniste, mikäli tieto on tallennettu verkkopalveluun. 1(7) KORTINHALTIJAN HALLINTA Kortinhaltijan nimetty sivu sisältää kortinhaltijan henkilö-, korttitili-, kortti- ja maksutiedot. Sivulle pääsee hakemalla kortinhaltijan tietoja ja avaamalla hakutuloksesta

Lisätiedot

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma)

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Helsingin yliopisto WinOodi 1 (5) Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Opetustapahtumien hakua tarvitaan sekä opetustapahtumien käsittelyssä että raporttien tulostamisessa. Ohjeessa käsitellään

Lisätiedot

KILVET...2 ATJ Aloitussivu...2 Päävalikko...3 Yksittäiskilpitilausten haku...4 Yksittäiskilpitilaukset...5 Yksittäiskilpitilaus...

KILVET...2 ATJ Aloitussivu...2 Päävalikko...3 Yksittäiskilpitilausten haku...4 Yksittäiskilpitilaukset...5 Yksittäiskilpitilaus... KILVET...2 ATJ Aloitussivu...2 Päävalikko...3 Yksittäiskilpitilausten haku...4 Yksittäiskilpitilaukset...5 Yksittäiskilpitilaus...6 Yksittäiskilpitilauksen vastaanotto ja luovutus...7 Kilpisarjatilausten

Lisätiedot

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty.

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty. 1(6) MAKSURYHMÄN HALLINTA Maksuryhmäkohtaiselle sivulle pääset klikkaamalla yksittäisen maksuryhmän nimeä verkkopalvelun etusivulla tai valitsemalla ryhmän Maksuryhmät - osion listalta. Sivun tiedot ja

Lisätiedot

Kuljetus-Lastu. Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje. IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo

Kuljetus-Lastu. Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje. IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo Kuljetus-Lastu Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo Myynti/Tuki 050 491 3771 petri.lahtiluoma@itapu-lahtiluoma.fi TERVETULOA TUTUSTUMAAN KULJETUS-LASTU-LASKUTUSOHJELMAAN!

Lisätiedot

UUDEN NETTIJÄSENREKISTERIN OHJEET. Kirjaudu sisään antamalla käyttäjätunnus ja salasana

UUDEN NETTIJÄSENREKISTERIN OHJEET. Kirjaudu sisään antamalla käyttäjätunnus ja salasana UUDEN NETTIJÄSENREKISTERIN OHJEET Kirjaudu sisään antamalla käyttäjätunnus ja salasana Aloitussivu näyttää seuraavalta. Sen kautta voi siirtyä haluttuihin toimintoihin. JÄSENREKISTERIN SELAUS/MUOKKAAMINEN

Lisätiedot

Käyttöohje. Visy Access Net UPM

Käyttöohje. Visy Access Net UPM Käyttöohje Visy Access Net UPM 1. Johdanto Visy Access Net on WWW-pohjainen käyttöliittymä, jolla UPM:n toimittajien pitää luvittaa omat ajoneuvonsa UPM:n tehtaille, jotta kulku onnistuu jatkossakin. Järjestelmä

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Laturi. Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali

Laturi. Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali Laturi Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali Kirjautuminen järjestelmään netso.fi sivujen kautta Netsoon kirjautumisen jälkeen valitaan Netson etusivulta Pohjantähden logo.

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Tilojen haku... 2 Pikkukalenteri... 5 Hakemuksen teko... 6 Yöpymiskäyttö... 7 Hakemuksen lisätiedot... 7 Oheisvarattavat... 7 Varaukset Oma asiointi... 9 Vapaa-ajan

Lisätiedot

VTJ-YLLÄPITO. Vastuukäyttäjän ohje

VTJ-YLLÄPITO. Vastuukäyttäjän ohje VTJ-YLLÄPITO Vastuukäyttäjän ohje 2 (9) Sisällysluettelo 1 Johdanto...3 1.1 Vastuukäyttäjän tehtävät...3 2 Käyttäjien hallinta...3 2.1 Kirjautuminen VTJkyselyn hallintapalveluihin...3 2.2 Uuden käyttäjän

Lisätiedot

Fingridin säätösähkötarjousohje. Vaksin käyttöohjeet 20.5.2015

Fingridin säätösähkötarjousohje. Vaksin käyttöohjeet 20.5.2015 Fingridin säätösähkötarjousohje Vaksin käyttöohjeet 20.5.2015 Yleistä Tämän ohjeen mukaisesti osapuoli voi jättää säätötarjouksia Fingridin ylläpitämille säätösähkömarkkinoille Osapuolella tulee olla säätösähkömarkkinoille

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

Yksittäishyväksyntä ja komponenttiluettelo

Yksittäishyväksyntä ja komponenttiluettelo Yksittäishyväksyntä ja komponenttiluettelo Komponenttiluettelo ikkuna yleistä Täytetään KATSAssa yksittäishyväksynnän yhteydessä Ikkunalle pääsee siirtymään Navigointi-, Perustiedot - ja Katsastustapahtuma

Lisätiedot

Liikennekäytöstäpoisto ja poiston aikaiset muutokset

Liikennekäytöstäpoisto ja poiston aikaiset muutokset Päiväys/Datum/Date 17.2.2010 Ohje / Katsastustoimipaikkojen rekisteröintitehtävien suorittajat Dnro/Dnr/Ind.no. Viite/Referens/Ref TRAFI/2996/03.04.03.01/2010 Sisältöalue: Ajoneuvojen rekisteröinti Toimivallan

Lisätiedot

RATKI 1.0 Talousraportin käyttäjän ohje

RATKI 1.0 Talousraportin käyttäjän ohje RATKI RATKI 1.0 Talousraportin käyttäjän ohje Ohje 21.01.2008 0.1 Vastuuhenkilö Petri Ahola Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Kuvaus... 3 1.2. Esitiedot... 3 1.3. RATKIn käyttöoikeuksien hankinta...

Lisätiedot

Liite 3 Oheistulostuksen testaus Ohje Kaj Kamila 15.11.2007

Liite 3 Oheistulostuksen testaus Ohje Kaj Kamila 15.11.2007 Asetuksia selaimen (Internet Explorer) käyttöön ja tulostukseen ATJ:ssa Ohessa lyhyet kuvaukset tiedossa olevista ongelmakohdista ja ratkaisuista. 1. Järjestelmä ei aina poista edellisen aloitetun rekisteröinnin

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

HOITOAIKOJEN ILMOITTAMINEN SÄHKÖISESTI. TUNNISTAUTUMINEN: Portaaliin tunnistaudutaan pankkitunnuksilla.

HOITOAIKOJEN ILMOITTAMINEN SÄHKÖISESTI. TUNNISTAUTUMINEN: Portaaliin tunnistaudutaan pankkitunnuksilla. HOITOAIKOJEN ILMOITTAMINEN SÄHKÖISESTI TUNNISTAUTUMINEN: Portaaliin tunnistaudutaan pankkitunnuksilla. Valitaan pankki, jonka tunnuksilla ollaan kirjautumassa. Annetaan pankkiyhteyden vaatimat tunnusluvut.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN...2 JÄLKITOIMITUSKÄSITTELY...8 TUOTTEEN ETSIMINEN TILAUSTA TEHDESSÄ...9

KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN...2 JÄLKITOIMITUSKÄSITTELY...8 TUOTTEEN ETSIMINEN TILAUSTA TEHDESSÄ...9 1 / 18 KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN...2 JÄLKITOIMITUSKÄSITTELY...8 TUOTTEEN ETSIMINEN TILAUSTA TEHDESSÄ...9 ETSIMINEN TUOTTEEN LYHENTEEN AVULLA...9 ETSIMINEN TUOTEKOODIN OSAN

Lisätiedot

Oppimateriaalin lisääminen

Oppimateriaalin lisääminen Helsingin yliopisto 1 Oppimateriaalin lisääminen Tässä ohjeessa käsitellään oppimateriaalilinkin lisäämistä sekä opintokohteelle, että opetustapahtumalle. WebOodiin on mahdollista syöttää oppikirjojen

Lisätiedot

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ Valitse Opintojen rekisteröinti -valikosta komento. Ikkuna aukeaa. Voit valita Näytettävät opinnot - osiosta, mitkä opiskelijan suorituksista näkyvät aktiivisina

Lisätiedot

Hoitoaikojen ilmoittaminen CGI Suomi

Hoitoaikojen ilmoittaminen CGI Suomi Hoitoaikojen ilmoittaminen 1.8.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1 Tunnistautuminen 3 2 Hoitoaikojen ilmoittaminen 5 3 Viikkojen kopiointi 11 4 Tallennus 11 5 Yhteenvetotiedot 12 6 Tulostus 13 1.8.2015 Sivu 2 / 13

Lisätiedot

Jos olet uusi toimittaja, rekisteröidy käyttäjäksi oheisessa osoitteessa: http://bsp.basware.com Rekisteröityminen -välilehdellä.

Jos olet uusi toimittaja, rekisteröidy käyttäjäksi oheisessa osoitteessa: http://bsp.basware.com Rekisteröityminen -välilehdellä. Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali) on työkalu, jonka avulla toimittaja voi luoda ja lähettää verkkolaskuja. Tämä pikaopas kertoo, miten rekisteröidyt asiakasorganisaatiosi toimittajaksi ja luot

Lisätiedot

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma)

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Helsingin yliopisto WinOodi Sivu 1/5 Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Opetustapahtumien hakua tarvitaan sekä opetustapahtumien käsittelyssä että raporttien tulostamisessa. Ohjeessa käsitellään

Lisätiedot

Yrityksen sisäinen tunnus Henkilönumero tai muu yrityskohtainen tunniste, mikäli tieto on tallennettu verkkopalveluun.

Yrityksen sisäinen tunnus Henkilönumero tai muu yrityskohtainen tunniste, mikäli tieto on tallennettu verkkopalveluun. 1(7) KORTINHALTIJAN HALLINTA Kortinhaltijan sivu sisältää kortinhaltijan henkilö-, korttitili-, kortti- ja maksutiedot. Sivulle pääsee hakemalla kortinhaltijan tietoja ja avaamalla hakutuloksesta kortinhaltijan

Lisätiedot

REKIn tavoitteet ja keskeiset muutokset. Katsastustoimipaikat

REKIn tavoitteet ja keskeiset muutokset. Katsastustoimipaikat REKIn tavoitteet ja keskeiset muutokset Katsastustoimipaikat Tavoitteet REKIn kehittämisen tavoitteet Rekisterin ajantasaisuuden ja luotettavuuden edistäminen Sähköisen tiedonvälityksen lisääminen Myöhemmin

Lisätiedot

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Timmi Software Oy Pikaopas 1(12) TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Tämä dokumentti on pikaopas Timmi-tilavarausohjelmiston ominaisuuksien testausta varten. Pikaohjeen merkinnät Pikaohjeessa käytetään seuraavia

Lisätiedot

PALLOVERKON OHJEET PELIPASSIEN OSTOA VARTEN

PALLOVERKON OHJEET PELIPASSIEN OSTOA VARTEN Kirjautuminen järjestelmään Kirjaudu järjestelmään osoitteessa: https://palloverkko.palloliitto.fi/live/fsiplayerregistration/login.aspx Kun kirjaudut ensimmäistä kertaa, syötä PalloID ylempään kenttään

Lisätiedot

ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus

ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus SELAINENNAKKOILMOITUKSEN IKKUNANKUVAT 1(24) 2.2.2010 Selainennakkoilmoitus ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus Yleistä ENNI-järjestelmästä ENNI-järjestelmän vakiopainikkeita Selainennakkoilmoitus

Lisätiedot

Työpalvelupaikat. Xwiki Admin 2016/07/06 16:35

Työpalvelupaikat. Xwiki Admin 2016/07/06 16:35 Työpalvelupaikat Xwiki Admin 2016/07/06 16:35 Table of Contents Uuden työpalvelupaikan lisääminen... 3 Työpalvelupaikan tietojen ylläpito... 4 Työpalvelupaikan tietojen näkyvyys järjestelmän ulkopuolelle...

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016 KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) MML Käyttövaltuushallintaan mennään osoitteen https://vatu.idmservice.nls.fi kautta. Valitse tunnistautumismenetelmä, joka sinulla on käytössäsi. KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA

Lisätiedot

Lammas- ja vuohirekisterisovellus Pikaohje eläintenpitäjille

Lammas- ja vuohirekisterisovellus Pikaohje eläintenpitäjille Lammas- ja vuohirekisterisovellus Pikaohje eläintenpitäjille SISÄLLYSLUETTELO 1. Käyttäjätunnukset 2 2. Kirjautuminen järjestelmään 2 3. Eläintenpitäjän eläimet ja rekisterin valinta 4 4. Ilmoitukset 4.1

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata ssa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia voi hakea lomakkeella,

Lisätiedot

Tilakäyntirekisteri. Työterveyshoitajien koulutuspäivät Tampereella ja Oulussa. Tiina Pakarinen Huhtikuu 2012

Tilakäyntirekisteri. Työterveyshoitajien koulutuspäivät Tampereella ja Oulussa. Tiina Pakarinen Huhtikuu 2012 Tilakäyntirekisteri Työterveyshoitajien koulutuspäivät Tampereella ja Oulussa Tiina Pakarinen Huhtikuu 2012 TILAKÄYNTIREKISTERIIN KIRJAUTUMINEN JA TOIMINTA Sovelluksen Internet -osoite on https://etu.mela.fi/tth

Lisätiedot

Oppimateriaalin lisääminen

Oppimateriaalin lisääminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 Oppimateriaalin lisääminen Tässä ohjeessa käsitellään oppimateriaalilinkin lisäämistä sekä opintokohteelle, että opetustapahtumalle. WebOodiin on mahdollista syöttää oppikirjojen

Lisätiedot

VIRTA-tarkastuksesta ilmoittaminen

VIRTA-tarkastuksesta ilmoittaminen VIRTA-tarkastuksesta ilmoittaminen VIRTA-järjestelmä löytyy osoitteesta: https://virta.virkku.net VIRTA-tarkastuksen voi ilmoittaa yhdistyksen käyttäjä. Aikaisemmasta poiketen VIRTA-ilmoitukseen liitetään

Lisätiedot

Sisällysluettelo HOITO- JA LÄÄKITYSILMOITUKSEN TÄYTTÖOHJE

Sisällysluettelo HOITO- JA LÄÄKITYSILMOITUKSEN TÄYTTÖOHJE Sisällysluettelo Lyhyesti... 2 Yleisimmät kysymykset... 3 Hoitoilmoituksen tekeminen yksittäisille eläimille... 4 Eläimen valinta... 4 Hoitotiedot... 5 Hoitopäivä... 5 Hoidon syy... 5 Hoitokerta... 5 Lisätietoja...

Lisätiedot

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto VMS-, Alpro- tai DelProtuotannonohjausjärjestelmästä Ammuohjelmistoon 5/2014 Asennettavat ohjelmat ja versiot VMS-Management

Lisätiedot

Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut. TaikaTapahtumat -käyttöohje

Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut. TaikaTapahtumat -käyttöohje Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut TaikaTapahtumat -käyttöohje Laskutus tapahtumahallinnassa Ennen laskutusta varmista että osallistujat on kohdistettu asiakashallintaan

Lisätiedot

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma)

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Helsingin yliopisto WinOodi 1 (5) Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Opetustapahtumien hakua tarvitaan sekä opetustapahtumien käsittelyssä että raporttien tulostamisessa. Ohjeessa käsitellään

Lisätiedot

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) 1 UUDEN KILPAILUTIEDOSTON AVAUS Avaa Wcondes ohjelma tuplaklikkaamalla wcondes.lnk ikonia. Ohjelma avaa automaattisesti viimeksi tallennetun kilpailutiedoston.

Lisätiedot

NETTIJÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE

NETTIJÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE NETTIJÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE Sisällysluettelo Sisällysluettelo: 1.Jäsenrekisteriohjelman avaaminen 2. Käyttöoikeudet 3. Jäsenrekisteri 3.1. Jäsenen perustiedot 3.2 Jäsenen jäsentiedot 3.3 Jäsenen osajoukot

Lisätiedot

TOIMINNOT s.5 Kappaleessa käydään läpi yhteyshenkilön käytössä olevat toiminnot ja ohjeet niihin.

TOIMINNOT s.5 Kappaleessa käydään läpi yhteyshenkilön käytössä olevat toiminnot ja ohjeet niihin. KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (16) Käyttöohjeen sisältö s. 1: ENSIMMÄINEN KIRJAUTUMINEN, SALASANAN VAIHTO s.2 PERUSNÄKYMÄ/ALKUNÄKYMÄ s.3 Kuva yhteyshenkilön itsepalveluliittymän näkymästä. VALIKOT s.4

Lisätiedot

1. Kalenterin omistajan käyttöohje

1. Kalenterin omistajan käyttöohje 1. Kalenterin omistajan käyttöohje 1.1. Kielen vaihtamien Ajanvarausjärjestelmässä kielen vaihtaminen tapahtuu painamalla sivun ylälaidassa olevia lippuja. 1.2. Kirjautuminen Kirjautumissivulla käyttäjä

Lisätiedot

ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN

ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN Organisaatiot kuten eläinsuojeluyhdistykset kirjautuvat KIRJAUTUMINEN ORGANISAATIOT-osiosta: http://www.turvasiru.fi/pet/turvasiru.jsp Organisaatioiden

Lisätiedot

Tiedote 14/2007 katsastustoimipaikoille. Selain- ja tulostusasetukset. Toimintaohjeita järjestelmävirheisiin

Tiedote 14/2007 katsastustoimipaikoille. Selain- ja tulostusasetukset. Toimintaohjeita järjestelmävirheisiin Tiedote 14/2007 katsastustoimipaikoille 21.11.2007 Selain- ja tulostusasetukset Järjestelmän toiminnan ja tulostamisen osalta on erittäin tärkeää, että selain ja tulostusasetukset on tehty AKEn ilmoittamalla

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

Alku 2.0 Ajolupien ja kulkulupien käsittelyjärjestelmä

Alku 2.0 Ajolupien ja kulkulupien käsittelyjärjestelmä kumppaniyritykset Toimittajayritykset kumppaniyritykset Alku 2.0 Ajolupien ja kulkulupien käsittelyjärjestelmä Henkilöt Ajoneuvot Portti Vieraat Kulkulupahakemukset Perehdytysilmoittautumiset Ajolupahakemukset

Lisätiedot

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt. Sisällöt-näkymä Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma 1 Valitse kieleksi Suomi Välilehti 1. Perustiedot Musta reunus kieliversioneliön

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille ja kennelpiireille: Kurssin anominen

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille ja kennelpiireille: Kurssin anominen Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille ja kennelpiireille: Kurssin anominen Suomen Kennelliitto ry. 28.12.2015 2(20) Kurssin anominen Sisältö: Oikeus kurssien sähköiseen anomiseen... 4 Tapahtumat-välilehti

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO SIIRTOLUPA -OHJEESEEN

SISÄLLYSLUETTELO SIIRTOLUPA -OHJEESEEN SISÄLLYSLUETTELO SIIRTOLUPA -OHJEESEEN SIIRTOLUPA... 2 1. TARKOITUS, JOIHIN SIIRTOLUPA MYÖNNETÄÄN... 2 1.1. AJONEUVON KATSASTUKSEEN TAI KORJAAMOLLE VIENTI... 2 1.2. MAAHANTUODUN AJONEUVON SIIRTO TUONTIPAIKALTA

Lisätiedot

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) 1 UUDEN KILPAILUTIEDOSTON AVAUS Avaa Wcondes ohjelma tuplaklikkaamalla wcondes.lnk ikonia. Ohjelma avaa automaattisesti viimeksi tallennetun kilpailutiedoston.

Lisätiedot

TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN VERKKOPALVELUOHJEET

TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN VERKKOPALVELUOHJEET TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN VERKKOPALVELUOHJEET Savon oppisopimuskeskus 11.9.2013 1 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 1 1 Palveluun kirjautuminen... 2 1.1 Unohtuiko salasana?... 4 1.2 Salasanan vaihto... 5

Lisätiedot

Lipas 2.0 käyttöohjeet ( )

Lipas 2.0 käyttöohjeet ( ) Lipas 2.0 käyttöohjeet (14.3.2019) (Liikuntapaikan muokkaus, liikuntapaikan lisäys, liikuntapaikan poisto, pistemäiset liikuntapaikat) Liikuntapaikan muokkaaminen Liikuntapaikan lisääminen tai tietojen

Lisätiedot

FMS Reservation käyttöohje

FMS Reservation käyttöohje FMS Reservation käyttöohje Työkalun avaaminen Avaa nettiselain https://fms.iss.fi/greatservice/ Kirjaudu omalla sähköpostiosoitteella ja salasanalla, joka on abc123. Salasana tulee vaihtaa ensimmäisellä

Lisätiedot

Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide:

Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide: Uusi Alv-yhteenvetoilmoitus / käyttöönotto Myynnin perustiedot EU-tavarakaupan osalta Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide:

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen 15.3.2016 2(10) Palvelun käyttö Yleistä... 3 Omakoira-palvelun käyttöoikeus... 3 Oikeus toimintailmoituksen antamiseen...

Lisätiedot

Henkilötietojärjestelmä HENKI

Henkilötietojärjestelmä HENKI Henkilötietojärjestelmä HENKI Rekisteröinnin peruskurssi Vakuutusyhtiöt 4.11.2009 1 Henkilötietojärjestelmä (HENKI) Henkilötietojärjestelmässä päivitetään yksityisten henkilöiden ja yritysten tietoja HENKIssä

Lisätiedot

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje RATKI RATKI 1.0 Käyttäjän ohje Ohje 0.5 Luottamuksellinen Vastuuhenkilö Petri Ahola Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Kuvaus... 3 1.2. Esitiedot... 3 1.3. RATKIn käyttöoikeuksien hankinta... 3 1.4.

Lisätiedot

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta.

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. 2 Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. Sisällys 1 Yleistä... 3 1.1 Kirjanpitolain uudistus 2016... 3 Liitetietotosite...

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata WebOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

Voimassa: Toistaiseksi. Paperittoman ajoneuvon rekisteröintikatsastus ja rekisteröinti

Voimassa: Toistaiseksi. Paperittoman ajoneuvon rekisteröintikatsastus ja rekisteröinti 1 (7) Antopäivä: 28.12.2015 Voimaantulopäivä: 4.1.2016 Säädösperusta: Laki Liikenteen turvallisuusvirastosta 2 Voimassa: Toistaiseksi Muutostiedot: TRAFI/49966/03.04.03.02/2015 Soveltamisala: Rekisteröintitehtävien

Lisätiedot

Opinto-oppaan tekeminen

Opinto-oppaan tekeminen 1 Opinto-oppaan tekeminen Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opinto-oppaita voidaan luoda WebOodin OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasVastuuhenkilö-oikeudet. WebOodin

Lisätiedot

Miten tarkistan onko yrityksen kanssa tehty puitesopimus?

Miten tarkistan onko yrityksen kanssa tehty puitesopimus? Miten tarkistan onko yrityksen kanssa tehty puitesopimus? 1. Kirjaudu normaaleilla tunnuksillasi Wilmaan (https://wilma.sedu.fi linkki löytyy myös intrasta) 2. Avaa Yritykset välilehti 3. Voit etsiä yritystä

Lisätiedot

Käyttötapauksen nimi Lukija: pääsivu Osallistujat Lukija Tuloehdot Käyttäjä on avannut sivuston pääsivun Kuvaus Ruudulle tulostuvat kirjoittajat ja

Käyttötapauksen nimi Lukija: pääsivu Osallistujat Lukija Tuloehdot Käyttäjä on avannut sivuston pääsivun Kuvaus Ruudulle tulostuvat kirjoittajat ja Käyttötapauksen nimi Lukija: pääsivu Osallistujat Lukija Tuloehdot Käyttäjä on avannut sivuston pääsivun Kuvaus Ruudulle tulostuvat kirjoittajat ja heidän juttujensa otsikot. Poikkeukset - Lopputulos Käyttäjä

Lisätiedot

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0 1 TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ OHJEKIRJA v.1.0 2 KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN REKISTERÖIMINEN 3 KIRJAUTUMINEN TUNNUKSILLA 5 OMIEN TIETOJEN MUOKKAAMINEN 5 KALENTERIN SELAAMINEN 8 VUORON VARAAMINEN 9 VARAUKSEN PERUUTTAMINEN

Lisätiedot