Kuljetus-Lastu. Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje. IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie Espoo

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kuljetus-Lastu. Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje. IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo"

Transkriptio

1 Kuljetus-Lastu Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie Espoo Myynti/Tuki

2 TERVETULOA TUTUSTUMAAN KULJETUS-LASTU-LASKUTUSOHJELMAAN! Kuljetus-Lastu-laskutusohjelma on kehitetty kahden kuljetusyrittäjän kuvaamien tarpeiden perusteella. Jatkossa ohjelmaa tullaan kehittämään asiakkaitteni palautteen pohjalta. Ohjelmaa saa kokeilla veloituksetta 30 päivän ajan, jonka jälkeen ohjelmalla ei voi tulostaa laskuja ellei sitä ole rekisteröity asianmukaisesti. Ohjelman rekisteröinti oikeuttaa ohjelman täyteen käyttöoikeuteen saamaan ensimmäisen vuoden ohjelmapäivitykset veloituksetta Rekisteröinnissä tarvittavan lisenssitunnuksen ja -avaimen saa tilaamalla osoitteesta: IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie Espoo Puh: Sähköposti:

3 SISÄLLYSLUETTELO Tervetuloa tutustumaan Kuljetus-lastu-laskutusohjelmaan!... 2 Sisällysluettelo Järjestelmävaatimukset Ohjelman asennus Ohjelman käyttöönotto Yrityksen tietojen syöttäminen Ohjelman rekisteröinti Ohjelman käyttö Uuden laskun tekeminen Maksaja-välilehti Valitse asiakas-ikkuna Erittely-välilehti Laskutus-välilehti Laskun esikatselu Laskun tulostaminen Laskujen hallinnointi Asiakkaan tietojen ylläpito Asiakasrekisterin hallinta PDF-tulostimen asentaminen ja PDF-tiedoton lähettäminen sähköpostilla CutePDF Printer ohjelman asentaminen Laskun tulostaminen PDF-muotoon eli Cute PDF Printer ohjelman käyttäminen PDF-muotoisen laskun lähettäminen sähköpostilla... 21

4 1. Järjestelmävaatimukset Minimivaatimukset: PII 450 Mhz, 128 MB, Windows 98 tai uudempi, vapaata kovalevytilaa vähintään 20 MB 2. Ohjelman asennus Asennusohjelma käynnistyy automaattisesti, kun CD:n laittaa CD-asemaan. Jos näin ei tapahdu, klikkaa Käynnistä Suorita ja kirjoita avautuvaan ikkunaan E:\Setup.exe (olettaen että E on CD asemasi) ja klikkaa OKpainiketta. Asennusohjelma käynnistyy ja avautuu alla oleva ikkuna. Klikkaa OK

5 Klikkaa Seuraava Lue käyttöoikeussopimus. Klikkaa Hyväksyn sopimuksen ja tämän jälkeen Seuraava.

6 Klikkaa Seuraava Klikkaa Seuraava

7 Klikkaa Seuraava Klikkaa Asenna

8 Klikkaa Lopeta Asennus on nyt suoritettu. 3. Ohjelman käyttöönotto Ohjelman käynnistyskuvake löytyy työpöydältäsi 3.1. Yrityksen tietojen syöttäminen Avaa ohjelma ja siirry Yrityksen tiedot-ikkunalle (klikkaa Perustiedot Yrityksen tiedot)

9 Täytä yrityksesi tiedot mahdollisimman täydellisesti, koska valtaosa tiedoista tulostuu laskulle. Laskutusperusteista (tunti-, kpl-, paino-, km-, m3- ja lava m-veloitus) syötä vain ne joita tarvitset ja käytät. Polttoaine- ja laskutuslisä ovat myös valinnaisia. Ohjelma aloittaa laskujen numeroinnin ykkösestä. Jos ohjelma otetaan käyttöön kesken tilikauden voi olla tarvetta muuttaa kohtaa seuraava laskunumero. Seur.laskunro kentän saat aktivoitua kaksoisklikkaamalla kentän otsikkoa. Jos haluat käyttää tulosteen vasemmassa yläkulmassa yrityksesi logoa, klikkaa Logo-painiketta. Jos Logoa ei käytetä, niin tulosteen yläkulmaan tulee yrityksen nimi.

10 Valitse logo-tiedosto ja klikkaa Avaa. Lopuksi tallenna tiedot klikkaamalla Tallenna ja Poistu-painiketta 3.2. Ohjelman rekisteröinti Ohjelmaa voi käyttää veloituksetta 30 päivän ajan, jonka jälkeen laskujen tulostaminen estyy, ellei sitä ole rekisteröity asianmukaisesti. Rekisteröinti suoritetaan klikkaamalla Ohje Rekisteröinti.

11 Syötä avautuvaan ikkunaan Lisenssitunnus ja Lisenssiavain. Lopuksi klikkaa Rekisteröi. Sulje Rekisteröinti-ikkuna klikkaamalla rasti (x) painiketta. Rekisteröinnin onnistumisen voi tarkistaa kohdasta Ohje - Tietoja ohjelmasta

12 4. Ohjelman käyttö 4.1. Uuden laskun tekeminen Aloita laskun tekeminen klikkaamalla joko Uusi lasku kuvaketta klikkaamalla valikosta Tiedosto Uusi. tai Myös näppäinyhdistelmä Ctrl+N aloittaa uuden laskun Maksaja-välilehti Täytä Maksaja-lehdelle maksajan tiedot. Asiakasnumeroa ei voi itse syöttää, sen ohjelma muodostaa automaattisesti. Kaikki asiakkaan tiedot tallentuvat asiakasrekisteriin. Jos teet uutta laskua asiakkaalle, jota olet jo aiemmin laskuttanut, voit valita asiakkaan klikkaamalla Hae asiakas painiketta, jolloin avautuu Valitse asiakas ikkuna (ks. kohta 4.1.2). Kun tiedot on asianmukaisesti syötetty, klikkaa Seuraava-painiketta jolloin avautuu Erittely-lehti (ks. kohta 4.1.3).

13 Valitse asiakas-ikkuna Asiakkaan valinta tapahtuu klikkaamalla asiakkaan riviä, jolloin rivin eteen ilmestyy väkäset (>>). Tämän jälkeen asiakkaan tiedot siirtyvät Maksajalehdelle, kun klikkaa Valitse-painiketta Erittely-välilehti Laskutusperuste-alasvetovalikosta löytyvät ne perusteet, jotka syötit yrityksen tietojen yhteydessä. Jos samalla syötit polttoainelisän ja laskutuslisän, näkyvät näidenkin valintaruudut näytön alaosassa. Valitse laskutettavan tapahtuman alkamispäivä ja tarvittaessa loppumispäivä. Valitse myös käytettävä laskutusperuste. Tämän jälkeen syötä tapahtuman selite, laskutusmäärä ja alennus-%. Halutessasi voit myös

14 muuttaa á veloitusta. Lopuksi klikkaa Lisää/Tallenna-painiketta, jolloin tapahtuman tiedot siirtyvät sivun keskiosan listalle. Jos haluat muuttaa tai korjata tapahtumaa, klikkaa listalta haluttua riviä, jolloin sen eteen ilmestyy X. Nyt voit klikata Muokkaa-painiketta, jolloin tapahtuman tiedot ilmestyvät yllä oleviin syöttökenttiin. Poista-painikkeella poistat virheellisen rivin. Järjestelmä laskee automaattisesti listalle vietyjen tapahtumien yhteissumman Rivit yhteensä-kenttään. Laskun loppusumma näkyy Lasku yhteensäkentässä Laskutus-välilehti Kun kaikki laskutapahtumat on syötetty, klikkaa Seuraava-painiketta jolloin avautuu Laskutus-lehti (ks. kohta 4.1.4). Laskunumero, Viitenumero ja Laskutuspäivä kohtiin ei käyttäjä voi syöttää mitään, järjestelmä täyttää ne automaattisesti. Asiakkaan viite tulostuu laskulle. Tulosta Lasku painike aktivoituu vasta kun Valmis laskutettavaksi kohtaan on laitettu rasti. Tulosta Lasku -painike avaa laskun esikatselun (ks kohta 4.1.5).

15 Laskun esikatselu Laskun tulostus aloitetaan klikkaamalla ikkunan vasemmassa yläkulmassa olevaa tulostus-painiketta (ks kohta 4.1.6). Jos lasku on niin pitkä, että se ei mahdu yhdelle sivulle, saa muut sivut näkyville ikkunan alaosassa olevilla nuoli-painikkeilla. Laskun esikatselu -ikkuna suljetaan oikean yläkulman rasti-painikkeesta.

16 Laskun tulostaminen Tarkista että kohdassa Kopioiden määrä on oikea lukumäärä. Jos yleensä haluat tulosteita enemmän kuin yhden (esim. yksi asiakkaalle ja yksi kirjanpitoon) voit Yrityksen tiedot ikkunalla (ks. kohta 3.1) valita haluamasi määrän, jolloin Kopioden määrä kohdassa on valmiiksi haluamasi lukumäärä. Valitse haluamasi kirjoitin ja klikkaa Tulosta painiketta. Jos haluat tulostaa laskun PDF-tiedostoon ja lähettää sen asiakkaalle tai kirjanpitäjälle sähköpostilla, valitse kirjoittimeksi CutePDF printer. Tästä on kerrottu enemmän kohdassa 7.

17 5. Laskujen hallinnointi Laskujen hallinnointi ikkunan saat avattua mm. klikkaamalla Tiedosto Hallinnoi laskuja. Oletuksena tällä ikkunalla näkyvät kaikki laskut, jotka järjestelmään on syötetty. Valitsemalla Maksamattomat, kohdassa Listan sisältö ja klikkaamalla Näytä painiketta saadaan näytölle listatuksi vain ne laskut, joita ei ole merkitty maksetuiksi. Lasku voidaan merkitä maksetuksi klikkaamalla laskun rivin lopussa olevaa Maksettu-saraketta, jolloin ko. rivin sarakkeeseen tulee X. Klikkaamalla uudelleen ko. saraketta X-merkintä poistuu. Maksutietojen muutokset tallennetaan klikkaamalla Tallenna maksutiedot painiketta. Aiemmin tehty lasku saadaan avattua esim. muutoksia varten klikkaamalla ensin ko. rivin edessä olevaa numero-saraketta ja klikkaamalla sen jälkeen Avaa lasku painiketta. Vastaavasti lasku poistetaan klikkaamalla Poista lasku painiketta. Tämä ikkuna suljetaan Sulje painikkeella.

18 6. Asiakkaan tietojen ylläpito Jos asiakkaan, jolle aiemmin on jo laskuja lähetetty, osoitetiedot muuttuvat voi muutoksen tehdä helposti asiakas-rekisterin kautta. Asiakas rekisteri avataan klikkaamalla Peurstiedot Asiakasrekisteri. Valitse listalta haluamasi asiakas ja klikkaa riviä, niin että sen eteen ilmestyy väkäset (>>). Klikkaa Muokkaa painiketta, jolloin avautuu asiakasrekisterin hallinta-ikkuna (ks. kohta 6.1). Ikkunasta poistutaan Peruuta painikkeella Asiakasrekisterin hallinta Tällä ikkunalla voidaan muuttaa olemassa olevan asiakkaan tietoja (Muokkaa painike), poistaa asiakkaan tiedot ohjelman rekisteristä (Poista painike) ja lisätä rekisteriin uusia asiakkaita (Uusi painike). Kunkin toimenpiteen jälkeen tehty muutos pitää tallentaa Tallenna painikkeella. Ikkunasta poistutaan Sulje painikkeella.

19 7. PDF-tulostimen asentaminen ja PDF-tiedoston lähettäminen sähköpostilla. Ohjelman mukana tulee ilmainen apuohjelma CutePDF Printer (versio 1.1), joka mahdollistaa laskun tulostamisen PDF-muotoon. Apuohjelman on valmistanut amerikkalainen Acro Software Inc. CutePDF Printer -ohjelman uusimman version voi ladata internetistä osoitteesta Käyttäjä asentaa ja ottaa käyttöönsä CutePDF Printer -ohjelman aina omalla vastuullaan CutePDF Printer ohjelman asentaminen Klikkaa Apuohjelmat Asenna PDF-tulostin, jolloin käynnistyy ohjelman asennusohjelma. Klikkaa OK ja seuraa näytön ohjeita.

20 7.2. Laskun tulostaminen PDF-muotoon eli Cute PDF Printer ohjelman käyttäminen Jos haluat tulostaa laskun PDF-tiedostoon ja lähettää sen asiakkaalle tai kirjanpitäjälle sähköpostilla, valitse laskun tulostamisen (ks. kohta 4.1.6) yhteydessä kirjoittimeksi CutePDF printer. HUOM! Tulostettaessa PDF-muotoon on kopioiden määrä asetettava yhdeksi. Klikkaa Tulosta painiketta.

21 Valitse haluamasi tallennus paikka ja anna haluamasi tiedoston nimi. Klikkaa Tallenna painiketta. Nyt lasku on tallennettu PDF-muotoon PDF-muotoisen laskun lähettäminen sähköpostilla Siirry kansioon, johon laskun tallensit. Esimerkki tapauksessa lasku tallennettiin työpöydälle Lasku nro 8 nimellä. Vie hiiri laskutiedoston päälle ja klikkaa sitä hiiren kakkos-painikkeella, jolloin avautuu alla olevan kuvan mukainen valikko.

22 Valitse listalta Lähetä Sähköpostin vastaanottaja, jolloin sähköpostiohjelma avautuu.

KuljetusLastu. Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje. IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo

KuljetusLastu. Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje. IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo KuljetusLastu Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo Myynti/Tuki 050 491 3771 petri.lahtiluoma@itapu-lahtiluoma.fi 2(27) TERVETULOA TUTUSTUMAAN KULJETUSLASTU-LASKUTUSOHJELMAAN!

Lisätiedot

KorjaamoLastu. Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje. IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo

KorjaamoLastu. Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje. IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo KorjaamoLastu Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo Myynti/Tuki 050 491 3771 petri.lahtiluoma@itapu-lahtiluoma.fi 2(41) TERVETULOA TUTUSTUMAAN KORJAAMOLASTU-LASKUTUSOHJELMAAN!

Lisätiedot

WM-Laskutus 3.2 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007

WM-Laskutus 3.2 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 1 WM-Laskutus 3.2 Käyttöohje WM-Laskutus Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 W M - L A S K U T U S Y R I T Y K S E N L A S K U T U S O H J E L M A Käyttöohje Web-Media Huopalahdentie 3 E 84 00330

Lisätiedot

WM-Laskutus 4.0 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010

WM-Laskutus 4.0 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 1 WM-Laskutus 4.0 Käyttöohje WM-Laskutus Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 WM- L A S K U T U S Y R I T Y K S E N L A S K U T U S O H J E L M A Käyttöohje Web-Media Ulvilantie

Lisätiedot

Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007. Isolta Oy www.isolta.fi

Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007. Isolta Oy www.isolta.fi Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007 Isolta Oy www.isolta.fi 1 Sisällys Arkhimedes-taloushallinto yleisesti 3 1. Johdanto 3 1.1. Järjestelmävaatimukset 3 1.2. Asennus 3 1.3. Tervetuloa-ruutu 4 1.4. Perustiedot

Lisätiedot

1. Käyttöönotto... 3. 1.1. Omien tietojen muuttaminen ja lisenssin syöttäminen... 3. 1.2. Sähköpostiasetukset... 3. 1.3. Laskun tiedot ja ulkoasu...

1. Käyttöönotto... 3. 1.1. Omien tietojen muuttaminen ja lisenssin syöttäminen... 3. 1.2. Sähköpostiasetukset... 3. 1.3. Laskun tiedot ja ulkoasu... Käyttäjän opas 1. Käyttöönotto... 3 1.1. Omien tietojen muuttaminen ja lisenssin syöttäminen... 3 1.2. Sähköpostiasetukset... 3 1.3. Laskun tiedot ja ulkoasu... 4 1.4. Yrityksen logo... 5 1.5. Viitenumero...

Lisätiedot

D.O.it Osteopaatin ohjelmisto

D.O.it Osteopaatin ohjelmisto D.O.it Osteopaatin ohjelmisto Versio 1.7 Copyright 2009-2014 Ere Maijala Sisällysluettelo JOHDANTO...3 YLEISTÄ D.O.IT:N KÄYTÖSTÄ...3 TOIMINNOT...3 ETUSIVU...3 ASIAKKAAT...4 Lapset ja muut huollettavat...4

Lisätiedot

Taseri 5.0 Käyttöohje. Taseri 5.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 1

Taseri 5.0 Käyttöohje. Taseri 5.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 1 1 Taseri 5.0 Käyttöohje Taseri 5.0 Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 1 T A S E R I Y H D I S T Y K S E N K I R J A N P I TO- O H J E L M A Käyttöohje Web-Media Ulvilantie 27f

Lisätiedot

FirstOffice Johdanto ja asennus

FirstOffice Johdanto ja asennus Johdanto ja asennus Kappale 1: Johdanto ja asennus FirstOffice on integroitu taloushallinto-ohjelma pienyrityksille Windows, Macintosh ja Linux käyttöympäristöihin. Se sisältää laskutuksen, osto- ja myyntireskontran,

Lisätiedot

Taseri PRO 2.0 Käyttöohje. Taseri PRO 2.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008

Taseri PRO 2.0 Käyttöohje. Taseri PRO 2.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 1 Taseri PRO 2.0 Käyttöohje Taseri PRO 2.0 Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 T A S E R I P R O Y H D I S T Y K S E N K I R J A N P I TO- O H J E L M A Käyttöohje Web-Media

Lisätiedot

6.0.6 ~KÄYTTÄJÄN OPAS ~ Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki. puh. (09) 2780 0078 fax (09) 155 2851. asiakaspalvelu@seuraava.fi http://exim.seuraava.

6.0.6 ~KÄYTTÄJÄN OPAS ~ Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki. puh. (09) 2780 0078 fax (09) 155 2851. asiakaspalvelu@seuraava.fi http://exim.seuraava. 6.0.6 ~KÄYTTÄJÄN OPAS ~ Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki puh. (09) 2780 0078 fax (09) 155 2851 asiakaspalvelu@seuraava.fi http://exim.seuraava.fi Sisältö Sivu 1. Yleistä 2 2. Valikot ja niiden toiminta

Lisätiedot

1. Johdanto... 5. 2. Asennus... 5. 2.1. Ohjelmistovaatimukset... 5. 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 5. 3. Käyttöönotto...

1. Johdanto... 5. 2. Asennus... 5. 2.1. Ohjelmistovaatimukset... 5. 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 5. 3. Käyttöönotto... Käyttäjän opas 1. Johdanto... 5 2. Asennus... 5 2.1. Ohjelmistovaatimukset... 5 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 5 3. Käyttöönotto... 5 3.1. Omat tiedot... 5 3.2. Yrityksen logon asettaminen...

Lisätiedot

2.1. Ohjelmistovaatimukset... 6. 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 6. 3.1. Yrityksen tiedot... 6. 3.2. Yrityksen logon asettaminen...

2.1. Ohjelmistovaatimukset... 6. 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 6. 3.1. Yrityksen tiedot... 6. 3.2. Yrityksen logon asettaminen... Käyttäjän opas 1. Johdanto... 6 2. Asennus... 6 2.1. Ohjelmistovaatimukset... 6 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 6 3. Käyttöönotto... 6 3.1. Yrityksen tiedot... 6 3.2. Yrityksen logon asettaminen...

Lisätiedot

Taseri 6.0 Käyttöohje. Taseri 6.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 1

Taseri 6.0 Käyttöohje. Taseri 6.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 1 1 Taseri 6.0 Käyttöohje Taseri 6.0 Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 1 T A S E R I Y H D I S T Y K S E N K I R J A N P I TO- O H J E L M

Lisätiedot

Pelaajan tietojen lisääminen

Pelaajan tietojen lisääminen Käytön aloitus Ohjelma käynnistetään tuplaklikkaamalla Jäseri-kuvaketta työpöydältä, tai käynnistä-valikosta. Ohjelmasta aukeaa seuraavanlainen valikko; Jäsenrekisterissä muutetaan jäsentietoja, maksukirjassa

Lisätiedot

11 LASKUTUS. Yleinen laskutusjärjestelmä. Dafo Versio 10 LASKUTUS. Käyttöohje

11 LASKUTUS. Yleinen laskutusjärjestelmä. Dafo Versio 10 LASKUTUS. Käyttöohje 11 Laskutusjärjestelmällä voidaan muodostaa erilaisia laskuja asiakkaille. Laskujen erilaista käyttäytymistä järjestelmässä ohjaa perustiedoissa olevat laskutyypit. Laskutyypin perustiedoissa on kerrottu,

Lisätiedot

Käyttöopas. Potilaskortisto-ohjelma Potilastietojen hallinta ja laskutus

Käyttöopas. Potilaskortisto-ohjelma Potilastietojen hallinta ja laskutus Käyttöopas Potilaskortisto-ohjelma Potilastietojen hallinta ja laskutus 1 Tämän julkaisun sisältöä voidaan muuttaa ilman erillistä ilmoitusta. Esimerkeissä esitetyt yritykset, nimet ja muut tiedot ovat

Lisätiedot

Solve laskutuksen perusteet

Solve laskutuksen perusteet Solve laskutus Sivu 1 Solve laskutuksen perusteet Ominaisuudet Solve on laskutusohjelma joka soveltuu niin tavalliseen yksittäisten laskutuksen hoitoon kuin toistuvien veloitusten (esim. vuokrat ja jäsenmaksut)

Lisätiedot

Sisällysluettelo. www.firstbeat.com

Sisällysluettelo. www.firstbeat.com Firstbeat Hyvinvointianalyysi Käyttäjän opas tammikuu 2015 1 Sisällysluettelo Johdanto... 3 1. Järjestelmävaatimukset... 4 2. Käytön aloittaminen... 5 2.1 Adobe Flash Player -ohjelmiston asentaminen...

Lisätiedot

Readme 6.4 versio 1/18

Readme 6.4 versio 1/18 Readme 6.4 versio 1/18 Sisällys Tärkeää... 3 Yleiset järjestelmävaatimukset... 4 Asennus... 5 Yhden käyttäjän järjestelmä:... 5 Usean käyttäjän järjestelmä:... 5 Linux ja Macintosh OS X -palvelinasennus...6

Lisätiedot

SELKOTIETO OY. Netti-Jäseri Käyttöohje. Netti-Jäseri

SELKOTIETO OY. Netti-Jäseri Käyttöohje. Netti-Jäseri 1 SELKOTIETO OY Netti-Jäseri Käyttöohje Netti-Jäseri N E T T I - J Ä S E R I Y H D I S T Y K S E N J Ä S E N R E K I S T E R I O H J E L M A Käyttöohje Selkotieto Oy PL 24 00351 HELSINKI Puh. 050 517 5386

Lisätiedot

DOORANET KÄYTTÖOHJE 1 (47)

DOORANET KÄYTTÖOHJE 1 (47) 1 (47) 1 Käyttöönotto... 3 1.1 Rekisteröityminen... 3 1.2 Asetukset... 3 1.3 Nämä on hyvä tietää... 5 1.3.1 Päivämääräkentät... 5 1.3.2 Hakukentät... 5 1.3.3 Pikanäppäimet... 5 1.3.4 Suositeltu selain

Lisätiedot

Thunderbird. Asennus ja käyttöönotto. Oppaassa kuvataan kaikki vaiheet kuvakaappauksin yksinkertaisia esimerkkejä käyttämällä.

Thunderbird. Asennus ja käyttöönotto. Oppaassa kuvataan kaikki vaiheet kuvakaappauksin yksinkertaisia esimerkkejä käyttämällä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Thunderbird Asennus ja käyttöönotto Tämä on käyttöopas Mozilla Thunderbird sähköpostiohjelman

Lisätiedot

Maanpuolustusrekisterin käyttöohje

Maanpuolustusrekisterin käyttöohje Maanpuolustusrekisterin käyttöohje versio 1.0 Ossi Ikonen ossi.ikonen@hrup.fi Yleistä Maanpuolustusrekisteri on Suomen Reserviupseeriliiton, Reserviläisliiton, Maanpuolustuskiltojen liiton ja Maanpuolustusnaisten

Lisätiedot

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Basware Supplier Portal Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Baswaren toimittajaportaali on tarkoitettu sellaisille toimittajille, joilla ei ole mahdollisuutta lähettää verkkolaskuja omasta

Lisätiedot

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinnassa on neljän tyyppisiä dokumentteja: Tilaukset, laskut, lähetykset ja hyvityslaskut, Tilaus on ensimmäinen dokumentti, jonka joko ostaja on luonnut

Lisätiedot

ASTERI OSTORESKONTRA KÄYTTÖOHJEET 10/2013

ASTERI OSTORESKONTRA KÄYTTÖOHJEET 10/2013 ASTERI OSTORESKONTRA KÄYTTÖOHJEET 10/2013 Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh (09) 350 7530 Päivystys 0400 316 088 atsoft@atsoft.fi SISÄLLYSLUETTELO TUKI JA INTERNET...6 1 LISENSSIEHDOT...7 2 ASENNUS...8

Lisätiedot

Myyntireskontra. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi

Myyntireskontra. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi Myyntireskontra Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Myyntireskontra...3 1.1 Myyntireskontran hyötyjä käyttäjälle...3 1.2 Aloitusohjeita myyntireskontran käyttäjälle...4

Lisätiedot

EXCEL- TAULUKKOLASKENTA

EXCEL- TAULUKKOLASKENTA EXCEL- TAULUKKOLASKENTA Kevät 2008 osittain HAMKin tietotyövälineetmateriaalin pohjalta (http://www.elearningcentre.hamk.fi/ttv/) Excel-taulukkolaskenta ja sen käyttöliittymä... 1 Tiedoston avaaminen,

Lisätiedot

ASTERI LASKUTUS KÄYTTÖOHJEET 03/2015

ASTERI LASKUTUS KÄYTTÖOHJEET 03/2015 ASTERI LASKUTUS KÄYTTÖOHJEET 03/2015 Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh (09) 350 7530 atsoft@atsoft.fi SISÄLLYSLUETTELO TUKI JA INTERNET... 9 1 LISENSSIEHDOT... 10 2 ASENTAMINEN... 11 2.1 ASENTAMINEN

Lisätiedot