KIRKKONEUVOSTO 7/2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KIRKKONEUVOSTO 7/2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 9.10.2014"

Transkriptio

1 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 7/2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS sivu 53. Kanttorin viran perustaminen Tulos- ja rahoituslaskelma sekä talousarvion toteutumisvertailu Kirkollisveroprosentti vuodelle Paattionlehdon siunauskappelin viemäröinti Hautapaikka- ja haudan kunnostusmaksut alkaen Muut asiat Hopealyhdyn ja Saarenottan keittiöiden tarkastus Radiojumalanpalvelukset/Raimo Holopaisen asia... 10

2 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 7/ (10) 53. Kanttorin viran perustaminen Kemin seurakunnassa musiikkityötä on toteutettu pitkään kolmen kanttorin voimalla. Kemin seurakunnassa kaksi kanttoria on ollut vakituisessa virassa ja yksi kanttori tilapäisessä virassa. Pitkään tilapäistä virkaa hoitanut kanttori on siirtynyt eläkkeellä kesän 2014 lopussa. Tämän johdosta seurakunnan on tehtävä päätös, millä tavalla ja millä työvoimalla Kemin seurakunnan kirkkomusiikkityötä toteutetaan jatkossa. Vuosikymmenten kokemuksella voidaan todeta, että Kemin seurakunta on niin suuri seurakunta, että kirkkomusiikkityössä tarvitaan kolme kanttoria. Jo kirkollisten toimitusten määrä vuosittain on niin suuri, ettei toimituksia voi kahdella kanttorilla hoitaa. Voidaan hyvin olettaa, että tulevaisuudessa esimerkiksi hautausten määrä tulee vain kasvamaan vanhenevan väestön johdosta. Kahden kanttorin työvoimalla tulisi myös vaikeuksia lomien ja vapaapäivien työtehtävien järjestelyissä. Päteviä kanttorinsijaisiakin on vaikea saada, koska esimerkiksi naapuriseurakunnissa on vain yksi kanttori. Nykyisin Kemin seurakunnan musiikkityötä on hoidettu laadukkaasti kolmella kanttorilla ja on perusteltua, että näin menetellään jatkossakin. Siksi on perusteltua esittää, että Kemin seurakuntaan perustetaan vuodelle 2015 uusi kanttorin virka, joka korvaa entisen tilapäisen kanttorin viran. Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on kolme erilaista kanttorinvirkaa. Yleisin virka seurakunnissa on ylempää korkeakoulututkintoa edellyttävä virka (nk. B-virka). Laajaa yliopistotutkintoa edellyttävässä virassa (nk. A- virka) vaaditaan yleensä valmiuksia korkeatasoiseen taiteelliseen toimintaan ja se on tuomiokirkkoseurakunnissa pakollinen virka. Kolmas virka on muuta piispainkokouksen hyväksymää tutkintoa edellyttävä virka (nk. C- virka). (sakasti.evl.fi) Seurakunnan kaksi virkaa ovat ylempää korkeakoulututkintoa edellyttäviä virkoja (B-virka). Esityslistan liitteenä Kirkon säädöskokoelma 108 Piispainkokouksen päätös kanttorinvirkaan vaadittavista tutkinnoista Esitys khra: Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että se perustaa Kemin seurakuntaan vuoden 2015 alusta muuta piispainkokouksen hyväksymää tutkintoa edellyttävän viran (C-kanttori).

3 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 7/ (10) 54. Tulos- ja rahoituslaskelma sekä talousarvion toteutumisvertailu Talousarviovuotta on kulunut yhdeksän kuukautta. Laskennallinen talousarvion vertailuprosentti on 75. Talousjohtaja on laatinut syyskuun lopun taloustilanteesta tulos- ja rahoituslaskelman sekä tehtäväaluekohtaisen käyttötalouden ulkoisen tuloslaskelman toteutumisen talousarviovertailun. Lisäksi liitteenä on tuloslaskelman vertailu syyskuukuun lopun tilanteesta vuosilta Laskelmassa on vuosittain myös poistot syyskuun lopussa. Vuoden 2014 syyskuun lopun tuloslaskelmavertailussa edelliseen vuoteen on molempien vuosien osalta otettu huomioon yhdeksän kuukauden suunnitelman mukaiset poistot. Kirkollisverotulot ovat euroa edellisvuotta pienemmät ja yhteisöveron osuus euroa pienempi kuin syyskuussa vuonna Verotulojen vertailu edellisvuoteen ei suoraan anna oikeata kuvaa vaan täytyy ottaa huomioon n euron verotilitys, joka tilitettiin vuoden 2013 joulukuussa eikä tammikuussa 2014 kuten aikaisempina vuosina. Kokonaisuudessaan verotulot ovat toteutuneet verotuloarvioon verrattuna 81 %:sti kun ajankohdan laskennallinen toteutumisarvo on 75 %. Toimintatuotot ovat toteutuneet alkuvuoden notkahduksen jälkeen suhteellisen hyvin verrattuna edellisvuoteen. Toteutumisaste on 68,5 % ja vain euroa pienemmät kuin vuonna Maksutuotot ovat yli euroa suuremmat ja vuokratuototkin yli suuremmat kuin viime vuonna. Yhdeksän kuukauden aikana ulkoiset toimintakulut yhteensä ovat euroa pienemmät kuin vuonna Palkkakulujen toteutumisaste talousarvioon verrattuna on 72,9 % ja pysynyt hyvin talousarvion raamissa. Palkat, henkilösivukulut ja oikaisuerät yhteensä ovat euroa pienemmät kuin vuonna Toimintakulujen toteutumisaste yhteensä on 70,8 %, joka sekin pysyy talousarvion raamissa Toimintakate on edelliseen vuoteen verrattuna vain euroa huonompi ja toteutunut laskennallisen toteutumisprosentin alittaen (71,1 %). Vuosikate, jolla poistot tulisi pystyä kattamaan, on pienentyneiden ja eri jaksotuksella saatujen verotilitysten vuoksi euroa pienempi kuin syyskuussa Peurasaaren hautausmaan huoltorakennuksen valmistumisen ja hankinnan aktivoimisen taseeseen vuoksi poistot ovat hieman suuremmat kuin viime vuonna mutta talousarvion raamin mukaiset. Syyskuun lopun tilanteessa vuosikate riittää reilusti kattamaan yhdeksän kuukauden poistot. Rahoituslaskelma kahdeksan kuukauden ajalta osoittaa, että käyttöomaisuus-investointeihin on käytetty yhteensä tammi - elokuussa euroa. Investointimenot ovat lähes kaikki Peurasaaren uuteen huoltorakennukseen liittyviä. Kemin seurakunnan rahavarat ovat lisääntyneet kahdeksan kuukauden aikana euroa. Vuonna 2013 rahavarat lisääntyivät samana aikana euroa eli enemmän. Tämä ero vastaa suurin piirtein sitä rahamäärää joka tilitettiin seurakunnalle jo joulukuussa 2013 eikä tammikuussa 2014 kuten aikaisempina vuosina.

4 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 7/ (10) Käyttötalouden ulkoinen tuloslaskelmavertailu on tulostettu tehtäväalueittain tiliryhmätasolla. Syyskuun lopun ulkoisen toimintakatteen laskennallinen toteutumisaste on 75 %. Pääluokkatasolla tämä käyttötalouden ulkoinen toimintakate on yleishallinnon pääluokassa 66,6 %, seurakuntatyön pääluokassa 69,2 %, hautaustoimen pääluokassa 71 % ja kiinteistötoimen pääluokassa 77,6 %. Ainoastaan kiinteistötoimen toteutuma on ylittänyt laskennallisen toteutuma -%:tin. Tämä johtuu siitä, että kiinteistötoimen toteutuneet toimintatuotot eivät ole toteutuneet optimistisen tuloarvion mukaisina vaikka ovatkin viimevuotisella tasolla. Koko käyttötalouden ulkoisen toimintakatteen toteutumis -% on 71,1 %. Verohallinto on päivittänyt ennakkotietoa vuoden 2013 maksuunpanon mukaisesta tilityksestä. Sen mukaisesti Kemin seurakunnalta peritään vuonna 2013 tilitettyjä veroja takaisin euroa marraskuun verotilityksen yhteydessä. Jos marraskuussa seurakunnalle tilitettävä tilityserä ei riitä perittävien kuittaamiseen, peritään loput joulukuun verotilityksen yhteydessä. Samalle ajalle, joulukuulle 2014, sattuu myös seurakunnan lainojen lyhennysten ja korkojen maksu. Joulukuiset lainanhoitokustannukset tulevat olemaan yhteensä n euroa. Verotuksen maksuunpanotilitys sekä joulukuun lainanhoitokustannukset aiheuttavat sen, että marras-, joulu- ja tammikuun 2015 rahoitustilanne tulee olemaan erityisen tiukka. Rahavarojen kartuttaminen ennen marraskuun loppua on välttämätöntä, koska täysimääräinen verotilitys lokakuun jälkeen saadaan todennäköisesti vasta tammikuun lopulla Jäännösveroja Kemin seurakunta saa euroa. Jäännösverot tilitetään seurakunnalle joulukuussa ja helmikuussa Esityslistan liitteenä tulos- ja rahoituslaskelma, käyttötalouden ulkoisen tuloslaskelman talousarvion toteutumisvertailu sekä tuloslaskelma syyskuun lopun tilanteesta vuosilta Esitys taljo: Kirkkoneuvosto merkitsee tiedoksi tulos- ja rahoituslaskelman, tehtäväaluekohtaisen käyttötalouden tuloslaskelman talousarviovertailun sekä tuloslaskelman syyskuun lopun tilanteesta vuosilta Nämä viedään tiedoksi myös kirkkovaltuustolle seuraavaan kirkkovaltuuston kokoukseen.

5 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 7/ (10) 55. Kirkollisveroprosentti vuodelle 2015 Kemin seurakunnan kirkollisveroprosentti on ollut 1,40 % vuodesta 2012 alkaen. Veroprosentin korottamisella pyrittiin omalta osaltaan varmistamaan seurakunnan toiminta sen hetkisellä tasolla. Samaan aikaan, vuosina , pystyttiin lisäämään myös oman toiminnan toimintatuottoja ja pitämään toimintakulut laadittujen toimintasuunnitelmien ja talousarvioiden mukaisina. Alkuvuoden 2014 aikana verotulot näyttivät kääntyneet hieman laskuun verrattuna vuoden takaiseen tilanteeseen. Kesän ja alkusyksyn aikana tilanne on kuitenkin tasaantunut. Kun lisäksi otetaan huomioon, että aikaisemmasta käytännöstä poiketen yleensä tammikuussa tilitetty osuus jälkiverosta tilitettiin jo vuoden 2013 joulukuussa, olisivat verotulot lähes samalla tasolla kuin vuonna Joulukuussa 2013 tilitetty jälkivero oli n euroa. Vaikka verotulot ovat hieman pienentyneet, ovat ne kuitenkin syyskuun lopussa reilusti laskennallisesti suuremmat kuin vuodelle 2014 tehty verotuloarvio. Samaan aikaan toimintakuluja, varsinkin henkilöstömenoja, on pystytty vähentämään ja toimintakate on vuoden 2013 tasolla. Vuoden 2014 joulukuussa Danske Bankin pitkäaikainen laina tulee maksetuksi loppuun. Vuosittaiset lainanhoitokustannukset pienenevät vuonna 2015 n euroa. Kuten kuluvanakin vuonna on käyttötalouden kustannusten kasvun hillitsemiseen kiinnitettävä erityistä huomiota tulevaisuudessakin. Maltillinen palkkaratkaisu, jossa palkkoja korotetaan vain 0,4 % elokuun alussa 2015 tukee hyvin tätä pyrkimystä. Oman toiminnan käyttötuloja lisätään tarkistamalla hinnastoja kustannusten nousua vastaavaksi. Säästäväisyydellä ja harkinnalla hankinnoissa voidaan Kemin seurakunnan kirkollisveroprosentti pitää 1,40 %:ssa ja samalla turvata seurakunnan varsinainen toiminta nykyisellä tasolla. Verotusmenettelystä annetun lain mukaan seurakunnan tai seurakuntayhtymän tulee ilmoittaa tuloveroprosentin suuruus Verohallinnolle viimeistään verovuotta edeltävän vuoden marraskuun 17. päivänä. Ilmoitus lähetetään myös silloin, kun tuloveroprosenttiin ei tule muutosta. Kirkkovaltuuston/yhteisen kirkkovaltuuston päättämä kirkollisveroprosentti on verovuosikohtainen ja siitä tehdään päätös verovuotta edeltävän vuoden syksyllä. Esitys taljo: Kirkkoneuvosto tekee kirkkovaltuustolle esityksen vuoden 2015 kirkollisen tuloveroprosentin vahvistamiseksi 1,40 %:ksi

6 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 7/ (10) 56. Paattionlehdon siunauskappelin viemäröinti Kemin Vesi Oy tekee viemäröinnin uudistustöitä Paattionlehdon siunauskappelin alueella. Kemin Vesi Oy:n edustaja oli yhteydessä talousjohtajaan ja esitti, että siunauskappelin viemäröinti ja vesijohto uudistettaisiin nyt samalla kertaa kun viemäröintityömaa on alueelle perustettu ja urakoitsija miehineen ja koneineen on alueella töissä. Paattionlehdon siunauskappelin viemäröinti on osittain jopa 50- luvulta peräisin olevaan betoniviemäröintiä ja sen uudistaminen nyt urakoitsijan ollessa paikalla on perusteltua. Työmaalla käytyjen keskustelujen jälkeen Kemin Vesi Oy:lle viemäröintiä urakoiva Tornion Rakennussora Oy teki Kemin seurakunnalle tarjouksen viemäröinnin ja vesijohdon uusimisesta Kemin Vesi Oy:n suunnitelmien mukaisesti. TARJOUS Tilaaja: Kemin Seurakunta Talousjohtaja Matti Aho matti.aho@evl.fi Tarjoamme teille suunnitelmien mukaisesti viemärin ja vesijohdon uusimisen seuraavasti: Tehtävät työt: Viemäröintityöt - puiden kaato 6 kpl isoja mäntyjä ja 2 kpl pientä puuta (puiden karsiminen ja pilkkominen ei sis. tarjoukseen) - teräsaitaelementtien 2 kpl siirto ja takaisin asennus - kaivuu- ja täyttötyöt n. 70m - viemäriputket (n.70m) liitososineen ja kaivoineen (3 kpl) asennettuna ja liitettynä rakennukselta tulevaan vanhaan viemäriin vanhan kaivon liitoksessa Hinta yhteensä 21210,00 Vesijohtotyöt viemärin kanssa samaan kaivantoon - vesijohto 40mm tai 63mm (n. 70m) tarvikkeineen ja töineen ( sis. vesijohdon, venttiilin karoineen ja liitososat) - liitos rakennuksen ulkopuolella (n. 4 m rakennuksesta) vanhaan vesijohtoon Hinta yhteensä 2750,00 Hinnat alv 0%. Hinnat sisältävät edellisten töiden lisäksi myös työnjohdon, mittaukset, parkkialueen murskepinnan ja nurmikon korjauksen. Työt tehdään loka-marraskuun 2014 aikana. Tarjous voimassa asti. Kemi Mika Hamari Tornion Rakennussora Oy p mika.hamari@mrl.inet.fi Koska tarjous oli voimassa vain saakka eikä kirkkoneuvoston kokousta ollut kutsuttu koolle ennen sitä oli talousjohtaja yhteydessä kirkkoneuvoston jäseniin sähköpostitse ja tiedusteli jäseniltä tarjouksen hyväksymistä, jota hän esitti. Tarjouksen kokonaishinta on euroa (alv 0 %). Kirkkoneuvoston jäsenet hyväksyivät tehdyn tarjouksen sähköpostitse. Talousjohtaja ilmoitti urakoitsijalle tarjouksen hyväksymisestä Tilattu työ tehdään loka-marraskuun aikana. Esitys taljo: Kirkkoneuvosto vahvistaa päätöksen Tornion Rakennussora Oy:n tarjouksen hyväksymisestä.

7 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 7/ (10) 57. Hautapaikka- ja haudan kunnostusmaksut alkaen Kirkkolaissa on säädetty, että hautapaikkamaksut vahvistaa kirkkovaltuusto. Kemin seurakunnan hautapaikka- ja haudan kunnostusmaksut on edellisen kerran päätetty kirkkovaltuuston kokouksessa ja ne ovat olleet voimassa alkaen. Nyt kuluneiden, lähes kuuden vuoden aikana hautaukseen liittyvät henkilöstö-, kone- ym. kustannukset ovat nousseet merkittävästi vuoden 2009 tasosta. Hinnaston muutostarvetta on tullut myös siksi, että vanhan hinnaston teksteissä on epäjohdonmukaisuuksia ja viittauksia esim. taloudelliseen jaostoon, jota ei Kemin seurakunnassa enää ole. Talousjohtaja on laatinut uuden hautapaikka- ja haudan kunnostusmaksujen hinnaston. Korotukset aikaisempiin maksuihin ovat 5 10 %. Korotetutkin hinnat ovat vielä hyvinkin kohtuulliset monien muiden Lapin seurakuntien perimiin hautapaikkamaksuihin verrattuna. Esityslistan liitteenä vahvistettu hinnasto Alla uusi hautapaikka- ja haudan kunnostusmaksuhinnasto: Kemin seurakunta Hautamaksut Peurasaaren hautausmaalta luovutetaan uusi hautapaikka vain Kemin seurakunnan läsnä olevaan väestöön kuolinhetkellä kuuluneelle vainajalle, joka elinaikanaan on ollut yhteensä vähintään 25 vuotta Kemin seurakunnan jäsenenä. Rinnakkaishautoja luovutetaan ainoastaan Paattionlehdon hautausmaalta. Hautapaikkamaksua ei peritä kun kyseessä on rintamaveteraanin, rintamaveteraaniin verrattavan tai edellä tarkoitetun henkilön puolison hautaus. Jos anomuksesta (ilman kuolintapausta) myönnetään hautapaikka rintamaveteraanitunnuksen tai sitä vastaavan tunnuksen omaavalle tai edellä tarkoitetun henkilön puolisolle, peritään 40 vuoden arkkuhaudan hinnaston mukainen maksu. Hautapaikkamaksut Arkkuhaudat Rinnakkaisarkkuhaudat 40 vuodeksi = 1 hautasija/1 hautapaikka, haudan syvyys 1,5 m Syväarkkuhaudat 40 vuodeksi = 2 hautasijaa/1 hautapaikka, syvyys a-sija 2,1 m, b-sija 1,5 m 1. hautapaikka 2. hautapaikka 3. hautapaikka Rinnakkaisarkkuhauta sija vainajalle 1. varaus 2. varaus Syväarkkuhautauta a-sija vainajalle a-sija 2. varaus a-sija 4. varaus b-sija 1. varaus b-sija 3. varaus b-sija 5. varaus Vainajan kotikunta Kemi ja muut HTL 4 : 2-3 mom. ja 6 säädösten perusteella Muut haudattavat

8 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 7/ (10) Ilman kirkkoneuvoston erillispäätöstä luovutetaan enintään 3 rinnakkaista hautapaikkaa. Seuraavista luovutettavista hautapaikoista peritään 3. hautapaikan hinta kaksinkertaisena. Syvähautana lunastettuun hautaan ensimmäinen arkkuhautaus on tehtävä 2,1 m syvyyteen. Hautapaikan uudelleen lunastuksesta 40 vuodeksi peritään 100 /lunastettava hautapaikka, kun vainajan kotikunta on Kemi ja muissa HTL 4 :2 3 mom. ja 6 tarkoittamissa tapauksissa. Muutoin uudelleenlunastusmaksu on 40 vuodeksi 400 /lunastettava hautapaikka. Ulkopaikkakuntalaisen hautauksen yhteydessä hallinta-ajan jatkamisesta peritään ulkopaikkakuntalaisen maksu vain vainajan hautapaikasta. Muista hautakokonaisuuteen kuuluvista hautapaikoista peritään paikkakuntalaisen maksu. Arkkuhauta 25 vuodeksi = 1 hautasija/1 hautapaikka, haudan syvyys 1,5 m Hautapaikan Hautapaikan lunastusmaksu uudelleen lunastus 25 v. Vainajan kotikunta Kemi ja muut HTL 4 : 2-3 mom. ja 6 säädösten perusteella Muut haudattavat Arkkuhautauksen kyseessä ollessa hautaoikeusaikaan on lunastettava hautaan kuuluville hautapaikoille vähintään koskemattomuusajan mittaiseksi. Hinta määräytyy haudan uudelleenlunastushinnan mukaan. Uurnahaudat Kun Kemin seurakunnan läsnä olevaan väestöön kuuluneen vainajan tuhka haudataan Kemin seurakunnan hautausmaalle, maksaa seurakunta vainajan tuhkaamiseen liittyen perikunnalle kuljetustukea enintään 100 euroa. Kuljetustuki vähennetään hautauskustannuksista (ei muistotilaisuusmaksuista). Jos hautausmaksut ovat alle 100 euroa, kuljetustuki on hautausmaksun suuruinen. Erillisiä vain uurnien hautaamiseen tarkoitettuja hautapaikkoja luovutetaan ainoastaan Paattionlehdon hautausmaalta. Uurnahauta 25 vuodeksi = 1 hautapaikka (1 x 1 m), hautasyvyys 0,6 m Hautapaikan Hautapaikan lunastusmaksu uudelleen lunastus 25 v. Vainajan kotikunta Kemi ja muut HTL 4 : 2-3 mom. ja 6 säädösten perusteella Muut haudattavat Ilman kirkkoneuvoston erillispäätöstä luovutetaan vain 1 uurnahautapaikka.

9 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 7/ (10) Paattionlehdon muistolehto Tuhkan hautaamisesta muistolehtoon ei peritä maksua kun vainajan kotikunta on Kemi eikä muidenkaan HTL 4 : 2 3 mom. ja 6 säädöksen piiriin kuuluvien vainajien hautaamisesta. Muut tuhkahautaukset muistolehtoon 30 Hautaamismaksua muistolehtoon ei peritä kun kyseessä on rintamaveteraanin, rintamaveteraaniin verrattavan tai edellä tarkoitetun henkilön puolison hautaus. Haudan kunnostusmaksut hautauksen yhteydessä (haudan pinnan kunnostus hautauksen jälkeen) Haudan kunnostusmaksua ei peritä, kun kyseessä on rintamaveteraanin, rintamaveteraaniin verrattavan tai edellä tarkoitetun henkilön puolison hautaus. Arkkuhauta Vainajan kotikunta on Kemi ja muut HTL 4 :2 3 mom. ja 6 säädösten perusteella 85 Muut haudattavat 160 Uurnahaudat Vainajan kotikunta on Kemi ja muut HTL 4 :2 3 mom. ja 6 säädösten perusteella 25 Muut haudattavat 45 Esitys taljo: Kirkkoneuvosto päättää esittää kirkkovaltuustolle uuden hautapaikka- ja haudankunnostusmaksuhinnaston vahvistamista alkaen.

10 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 7/ (10) 59. Muut asiat 1. Hopealyhdyn ja Saarenottan keittiöiden tarkastus Merkittiin tiedoksi, että terveystarkastajan tarkistuksissa sekä Saarenottan että Hopealyhdyn keittiö ovat saaneet parhaat arvosanat. 2. Radiojumalanpalvelukset/Raimo Holopaisen asia Raimo Holopainen toi esille, että Radio Dein radiojumalanpalveluksissa ei esitellä jumalanpalvelusta toimittavia. Holopainen totesi myös, että edellisen sunnuntain jumalanpalveluksen esirukouksessa ei mainittu ystäväseurakuntia. Pöytäkirjan nähtävilläolo Esitys: Kokouksesta tehty ja allekirjoitettu pöytäkirja valitusosoituksineen laitetaan nähtäville taloustoimistoon Ilmoitus nähtävillä olosta laitetaan kirkkoherranviraston ilmoitustaululle Kokouksen päättäminen, oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus Veisattiin virsi 517. Puheenjohtaja päätti kokouksen klo

KIRKKOVALTUUSTO 3/2014

KIRKKOVALTUUSTO 3/2014 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA-PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 3/2014 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 22.10.2014 9. Kanttorin viran perustaminen... 2 10. Hautapaikka- ja haudan kunnostusmaksut 1.1.2015 alkaen... 3 11.

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTO 4/2015

KIRKKOVALTUUSTO 4/2015 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA-PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 4/2015 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 9.12.2015 18. Hautatoimen hinnasto 1.2.2016... 2 19. Toiminta- ja taloussuunnitelma 2016 sekä suunnitelmavuodet 2017

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTO 2/2014

KIRKKOVALTUUSTO 2/2014 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA-PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 2/2014 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 7.5.2014 6. Tulos- ja rahoituslaskelma sekä talousarvion toteutumisvertailu 1.1. 31.3.2014... 2 7. Toimintakertomus

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTO 1/2013

KIRKKOVALTUUSTO 1/2013 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA-PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 1/2013 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 17.1.2013 1. Kirkkovaltuuston puheenjohtajan vaali... 2 2. Kirkkovaltuuston varapuheenjohtajan vaali... 3 3. Kirkkoneuvoston

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 6/2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 9.9.2014

KIRKKONEUVOSTO 6/2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 9.9.2014 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 6/2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 9.9.2014 sivu 43. Nuorisotyönohjaajan viransijaisuus... 2 44. Rippikoulut 2015... 3 48. Toimintasuunnitelman ja talousarvion

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTO 4/2016

KIRKKOVALTUUSTO 4/2016 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA-PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 4/2016 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 16.11.2016 klo 18 19.20 10. Hautaushinnat 1.1.2017... 2 11. Kirkkoherranvaali: vaalilautakunta... 6 12. Kemin seurakunnan

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 5/2013 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 17.4.2013

KIRKKONEUVOSTO 5/2013 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 17.4.2013 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 5/2013 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 17.4.2013 sivu 35. Valtakirja/Kanttori Aki Tyni... 2 36. Kirkkovaltuutettu Antti Alahäivälän vaalikelpoisuuden lakkaaminen...

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTO 3/2016

KIRKKOVALTUUSTO 3/2016 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA-PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 3/2016 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 21.9.2016 5. Tuloslaskelma, rahoituslaskelma ja talousarvion toteutumisvertailu 31.8.2016... 2 6. Tuloveroprosentti

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTO 2/2013

KIRKKOVALTUUSTO 2/2013 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA-PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 2/2013 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 28.2.2013 7. Peurasaaren hautausmaan huoltorakennus... 2 8. Kanttorin viran vaali... 3 9. Merkkipäiväsäännön mukaiset

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTO 3/2013

KIRKKOVALTUUSTO 3/2013 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA-PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 3/2013 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 22.5.2013 13. Kirkkovaltuutettu Antti Alahäivälän vaalikelpoisuuden lakkaaminen... 2 14. Kirkkoneuvoston varajäsenen

Lisätiedot

Tilikauden ylijäämä osoittaa, mitä jää jäljelle tilikauden tuloksesta tuloksenjärjestelyerien jälkeen, eli tuloja on ollut enemmän kuin menoja.

Tilikauden ylijäämä osoittaa, mitä jää jäljelle tilikauden tuloksesta tuloksenjärjestelyerien jälkeen, eli tuloja on ollut enemmän kuin menoja. Tilinpäätös 2016 Tunnuslukuja: Toimintakate - 770 297 = Toimintakate ilmoittaa, paljonko käyttötalouden nettokuluista jää katettavaksi verotuloilla ja mahdollisilla rahoitustuotoilla. Tuomintatuotot (322

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 10/2015 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 4.11.2015

KIRKKONEUVOSTO 10/2015 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 4.11.2015 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 10/2015 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 4.11.2015 sivu 76. Kirkkovaltuuston 28.10.2015 toimeenpanopäätöksiä... 2 77. Nimikkolähettisopimus... 3 78. Nuorisotyönohjaajan

Lisätiedot

HAUTAUSHINNASTO. HAUTAPAIKKAMAKSUT JA HAUTAUSMAKSUT alkaen

HAUTAUSHINNASTO. HAUTAPAIKKAMAKSUT JA HAUTAUSMAKSUT alkaen HAUTAUSHINNASTO HAUTAPAIKKAMAKSUT JA HAUTAUSMAKSUT 1.1.2018 alkaen Hyväksytty yhteisessä kirkkovaltuustossa 27.9.2017 (4/2017, 31 ) HAUTAPAIKKAMAKSUT 1.1.2018 ALKAEN ARKKUHAUTA lahtelaiset ulkopaikkakuntalaiset

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 2/2013 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTO 2/2013 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 2/2013 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 21.2.2013 sivu 16. Kanttorin viran täyttäminen... 2 17. Merkkipäiväsäännön mukaiset muistamiset... 3 18. Muut asiat...

Lisätiedot

Tilikauden ylijäämä osoittaa, mitä jää jäljelle tilikauden tuloksesta tuloksenjärjestelyerien jälkeen, eli tuloja on ollut enemmän kuin menoja.

Tilikauden ylijäämä osoittaa, mitä jää jäljelle tilikauden tuloksesta tuloksenjärjestelyerien jälkeen, eli tuloja on ollut enemmän kuin menoja. Tilinpäätös 2017 Tunnuslukuja: Toimintakate - 944 712 = Toimintakate ilmoittaa, paljonko käyttötalouden nettokuluista jää katettavaksi verotuloilla ja mahdollisilla rahoitustuotoilla. Tuomintatuotot (219

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 1/5 KIRKKOVALTUUSTO Konttinen Sirkka puheenjohtaja. LÄSNÄ Haapsaari Tuula Korhonen Pekka

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 1/5 KIRKKOVALTUUSTO Konttinen Sirkka puheenjohtaja. LÄSNÄ Haapsaari Tuula Korhonen Pekka ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 1/5 KOKOUSAIKA 1.11.2017 klo 18 18.40 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Konttinen Sirkka puheenjohtaja Sorjonen Liisa varapuheenjohtaja LÄSNÄ Haapsaari

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto N:o 2/2016 Sivu 4

Kirkkovaltuusto N:o 2/2016 Sivu 4 N:o 2/2016 Sivu 4 _ TILINPÄÄTÖKSEN 2015 HYVÄKSYMINEN 6.4.2016 10 Seurakunnan tilinpäätöksen laatimista ja käsittelyä koskevat säännökset ovat kirkkojärjestyksen15 luvun 9 :ssä. Seurakunnan on laadittava

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 10/2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 18.12.2014

KIRKKONEUVOSTO 10/2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 18.12.2014 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 10/2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 18.12.2014 sivu 84. Kirkkovaltuuston 17.12.2014 kokouksen toimeenpanopäätökset... 2 1. Siivoojan viran lakkauttaminen...

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 8/2016 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTO 8/2016 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 8/2016 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 6.10.2016 sivu 73. Kirkkovaltuuston 21.10.2016 kokouksen toimeenpanopäätökset... 2 1. Tuloveroprosentti 2017... 2 2.

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 1/5 KOKOUSAIKA 9.11.2016 klo 18-19.05 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja LÄSNÄ POISSA MUUT KOKOUKSEEN OSALLISTUVAT KOKOUKSEN

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTO 3/2017

KIRKKOVALTUUSTO 3/2017 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA-PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 3/2017 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS torstaina 19.10.2017 15. Eronpyyntö/Vilmi Anne... 2 16. Tuloveroprosentti 2018... 4 17. Kirkkoherranvaalin tulos...

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 4/2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 23.4.2014

KIRKKONEUVOSTO 4/2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 23.4.2014 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 4/2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 23.4.2014 sivu 25. Toimintakertomus ja tilinpäätös 2013... 2 26. Yhteenvetomuistio vuoden 2013 tilintarkastuksesta...

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 20.20 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Ulla Jokinen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 11 Kirkkovaltuusto 01.12.2008 PÖYTÄKIRJA 17.12.2008. Hannu Luostarinen

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 11 Kirkkovaltuusto 01.12.2008 PÖYTÄKIRJA 17.12.2008. Hannu Luostarinen MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 11 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 20.30 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Pauli Hujanen Matti Loponen

Lisätiedot

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kirkkovaltuusto

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kirkkovaltuusto ASIALISTA: pykälät 21-30 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. Pöytäkirjantarkastajat 4. Työjärjestyksen hyväksyminen 5. Lumijoen seurakunnan tuloveroprosentti 2016 6. Maksut

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 14 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 14 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 14 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke 12.12.2007 klo 19.00 20.30 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Ulla Jokinen Johanna Koistinen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 3/2018 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTO 3/2018 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 3/2018 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 22.2.2018 sivu 23. Kemin kirkon korjauksen ohjausryhmä... 2 24. Nuorisotyönohjaajan virka... 3 25. Kirkonkirjojen pidon

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 7/2017. KIRKKONEUVOSTON KOKOUS torstaina

KIRKKONEUVOSTO 7/2017. KIRKKONEUVOSTON KOKOUS torstaina KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 7/2017 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS torstaina 28.9.2017 sivu 59. Kirkkoherranvaali... 2 60. Seurakunnan edustajat itsenäisyysjuhlatoimikuntaan ja rintamaveteraaniasiainneuvottelukuntaan

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTO 4/2014

KIRKKOVALTUUSTO 4/2014 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA-PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 4/2014 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 17.12.2014 14. Hautausmaiden jätteiden keräilypisteet/jaakko Alamommon aloite... 2 15. Siivoojan viran lakkauttaminen...

Lisätiedot

Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä.

Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä. VEROTILITYKSET VUONNA 2014 Kunnanhallitus 24.2.2014 ( 23): Verontilityslakiin viime vuonna tehdystä muutoksesta johtuva tilitysrytmin nopeutuminen vaikuttaa alkuvuoden verotilityksiin. Tammikuun verotilityksen

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm /2016. Gammelin Pertti. Muut osallistujat Huhanantti Riitta kv varapuheenjohtaja

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm /2016. Gammelin Pertti. Muut osallistujat Huhanantti Riitta kv varapuheenjohtaja LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 21.03.2016 3/2016 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 21.03.2016 1 Aika Maanantaina 21.03.2016 klo 16 16.25 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja Gammelin

Lisätiedot

Viranomainen NOUSIAISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kirkkovaltuusto 2/2011 9. Kähkönen Timo, kirkkoherra Heikkilä Eija, talouspäällikkö, sihteeri

Viranomainen NOUSIAISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kirkkovaltuusto 2/2011 9. Kähkönen Timo, kirkkoherra Heikkilä Eija, talouspäällikkö, sihteeri NOUSIAISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kirkkovaltuusto 2/2011 9. Kokousaika 21.6.2011 kello 18.00 19.25 Kokouspaikka VANHA PAPPILA Läsnä Aavikko Juha Airikki Antti Almio Marketta Heikkilä Aleksi Heikkilä

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Pirkko Mensonen Marjut Niemelä Aira Pöllänen

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Pirkko Mensonen Marjut Niemelä Aira Pöllänen MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 21.15 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Matti Loponen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

SOMERON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkovaltuusto

SOMERON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkovaltuusto SOMERON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 103 Kirkkovaltuusto Aika: 2.11.2016 klo 18.00 18.17 Paikka: Someron seurakuntakeskus, sali 2 Läsnä: Aaltonen Marketta Eino Pauli Hakamäki Raila vara Kallio Anja Kankare

Lisätiedot

Miten järjestän hautauksen?

Miten järjestän hautauksen? Miten järjestän hautauksen? Miten järjestän hautauksen? Kirkkoherranvirastossa sovitaan vainajan siunaamiseen ja hautaamiseen liittyvistä asioista: siunausajasta, kappelin tai kirkon varauksesta, siunauksen

Lisätiedot

SIMON SEURAKUNNAN HAUTAUKSESTA PERITTÄVÄT MAKSUT SEKÄ KIINTEISTÖJEN KÄYTTÖOHJEET JA MAKSUT LUKIEN

SIMON SEURAKUNNAN HAUTAUKSESTA PERITTÄVÄT MAKSUT SEKÄ KIINTEISTÖJEN KÄYTTÖOHJEET JA MAKSUT LUKIEN Kirkkoneuvosto 02.05.2019 45 Kirkkovaltuusto 22.05.2019 17 SIMON SEURAKUNNAN HAUTAUKSESTA PERITTÄVÄT MAKSUT SEKÄ KIINTEISTÖJEN KÄYTTÖOHJEET JA MAKSUT 1.7.2019 LUKIEN 1 HAUTAAMISEEN LIITTYVÄT MAKSUT Hautapaikkamaksut

Lisätiedot

Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 4/ (7)

Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 4/ (7) Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 4/ 1 (7) 13.11. n kokous Aika Maanatai 13.11. klo 19.00 20.29 Paikka Seurakuntatalo, Valtakatu 20, Kannus Läsnä Pajukoski Teija, puheenjohtaja Niemikorpi Antero, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 5 ) KIRKKONEUVOSTO 7.12.2009 10/2009

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 5 ) KIRKKONEUVOSTO 7.12.2009 10/2009 SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 5 ) Aika Maanantai 7.12.2009 klo 16.00 16.40 Paikka Hautausmaat, Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Matti Kurvinen puheenjohtaja Hannu Hyttinen

Lisätiedot

RISTIJÄRVEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/ (7) Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA 3/

RISTIJÄRVEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/ (7) Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA 3/ RISTIJÄRVEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2013 1 (7) Aika Maanantaina klo 18.00 18.30. Paikka seurakuntakoti Kokoonpano ja läsnäolo Eskelinen Kristiina jäsen poissa Heikkinen Matti jäsen läsnä Heikkinen Mauno

Lisätiedot

HAMINAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 5/2015 Kirkkovaltuusto. Kahvit klo 17.30 alkaen Kokous pyritään lopettamaan klo 20

HAMINAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 5/2015 Kirkkovaltuusto. Kahvit klo 17.30 alkaen Kokous pyritään lopettamaan klo 20 KOKOUSKUTSU 5/2015 Kirkkovaltuusto Kokousaika Keskiviikkona 4.11.2015 klo 18.00. Kahvit klo 17.30 alkaen Kokous pyritään lopettamaan klo 20 Kokouspaikka Kulmakiven yläsali, Mannerheimintie 12 Käsiteltävät

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTO 1/2017

KIRKKOVALTUUSTO 1/2017 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA-PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 1/2017 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 19.1. 1. Kirkkovaltuuston puheenjohtajan vaali vuosiksi 2017-2018... 2 2. Kirkkovaltuuston varapuheenjohtajan vaali

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTO 2/2018

KIRKKOVALTUUSTO 2/2018 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA-PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 2/2018 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 17.5.2018 7. Toimintakertomus ja tilinpäätös 2017... 2 8. Tuloveroprosentti 2019... 4 9. Seurakuntavaalit 2018/Vaalilautakunta...

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 12/2013 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 18.12.2013

KIRKKONEUVOSTO 12/2013 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 18.12.2013 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 12/2013 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 18.12.2013 sivu 105. Kirkkovaltuuston 11.12.2013 toimeenpanopäätökset... 2 106. Kirkkoherranviraston toimistosihteerin

Lisätiedot

SOMERON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkovaltuusto

SOMERON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkovaltuusto SOMERON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 114 Kirkkovaltuusto Aika: 7.12.2016 klo 18.00 18.33 Paikka: Someron seurakuntakeskus, sali 2 Läsnä: Aaltonen Marketta Aaltonen Terttu vara Eino Pauli Hakamäki Raila

Lisätiedot

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Pöytäkirja Esityslista 6/2012

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Pöytäkirja Esityslista 6/2012 Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Pöytäkirja Esityslista 6/2012 Aika: Keskiviikko 24.10.2012 klo 18.00 18.15 Paikka: Salon seurakunta, seurakuntatalo, juhlasali, Kirkkokatu 6, 24100 SALO Osallistujat:

Lisätiedot

Aika Tiistaina klo Paikka Seurakuntatalon pienessä sali, Parikkalan kunnan Kangaskylässä. Läsnä Neuvonen Timo puheenjohtaja

Aika Tiistaina klo Paikka Seurakuntatalon pienessä sali, Parikkalan kunnan Kangaskylässä. Läsnä Neuvonen Timo puheenjohtaja 13 Aika Tiistaina 24.10.2017 klo 18.00 19.10 Paikka Seurakuntatalon pienessä sali, Parikkalan kunnan Kangaskylässä. Läsnä Neuvonen Timo puheenjohtaja Tykkyläinen Eija varapuheenjohtaja Anttonen Juha Koiso-Kanttila

Lisätiedot

Kinnulan kunta, talousraportti 1-4/2014

Kinnulan kunta, talousraportti 1-4/2014 Kinnulan kunta, talousraportti 1-4/2014 Tuloslaskelma ja graafiset seurantaraportit TULOSLASKELMA 1.1.-30.4.2014 Kinnulan kunta 01-04/2012 01-04/2013 TA 2014 Toteuma Toteuma- % 01- TOIMINTATUOTOT 01-04/2014

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63. Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63. Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63 Aika tiistaina 24.5.2016 kello 16.30 17.30 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56 Husso Leena jäsen Kytölä

Lisätiedot

TALOUSKATSAUS HEINÄKUU 2014

TALOUSKATSAUS HEINÄKUU 2014 TALOUSKATSAUS HEINÄKUU 2014 Rahatoimisto 28.8.2014 Katsaus on laadittu 31.7.2014 tilanteesta. Kaupungin toimintatulot- ja menot ovat edelleen toteutuneet jokseenkin suunnitellusti. Käyttötalouden toimintakatteen

Lisätiedot

Koko Kanta-Hämeen asukasluku väheni viime vuonna 668 hengellä. Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä.

Koko Kanta-Hämeen asukasluku väheni viime vuonna 668 hengellä. Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä. VEROTILITYKSET VUONNA 2016 Kunnanhallitus 15.2.2016 ( 20): Tammikuun verotulotilitys oli kaikkiaan 4,9 % parempi kuin vuonna 2015. Kunnallisveron osalta tilitys oli 3,7 % ja yhteisöverotulon osalta 24,0

Lisätiedot

Talousarvion toteutuminen kesäkuu 2018

Talousarvion toteutuminen kesäkuu 2018 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 290 27.8.2018 111 Talousarvion toteutuminen kesäkuu 2018 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 27.8.2018 290 Asianro 55/02.02.02/2018 Talousjohtaja Anna-Kristiina

Lisätiedot

Väestömuutokset, tammi-huhtikuu

Väestömuutokset, tammi-huhtikuu Iitin kunta Talouskatsaus Tammi-huhtikuu 715/.1./16 31.5.16 Kunnanhallitus 6.6.16 Väestön kehitys ja väestömuutokset 16 Luonnollinen väestön lisäys Syntyn Kuolleet eet vuosi15 63 15 tammi16 helmi16 6 Kuntien

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus

Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus Kokousaika Keskiviikkona 01.11.2017 klo 18.00 Kokouspaikka Köyliön seurakuntatalo Läsnä Aalto-Setälä Päivi Eskola Petri Huitu Pertti Hulmi Merja Kankare Tarja Karilainen Leena Krusberg Mauri Kytövuori

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA ASIALISTA/PÖYTÄKIRJA 7/2018 Kirkkoneuvosto

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA ASIALISTA/PÖYTÄKIRJA 7/2018 Kirkkoneuvosto KIRKKONEUVOSTO Kokous 7/2018 Aika Keskiviikko 6.6.2018 klo 18.00 20.10 Paikka Pertunmaan kirkko Läsnä Jäsenet Ann-Maarit Joenperä, puheenjohtaja Ari Hartonen Kristiina Häkkänen Panu Karjalainen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kirkkovaltuuston pj Pulli Veikko x. Kirkkovaltuuston varapj Tast Olle x

Kirkkovaltuuston pj Pulli Veikko x. Kirkkovaltuuston varapj Tast Olle x HATTULAN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Kokous N:o 6-2015 Aika 12.08.2015 kello 18.00 19.40 Paikka Virastotalo Läsnä Poissa Puheenjohtaja Järvinen Virpi Varapuheenjohtaja Lilja Lasse J Jäsenet Ahonen

Lisätiedot

Kinnulan kunta, talousraportti 1-3/2014

Kinnulan kunta, talousraportti 1-3/2014 Kinnulan kunta, talousraportti 1-3/2014 Tuloslaskelma ja graafiset seurantaraportit TULOSLASKELMA 1.1.-31.3.2014 Kinnulan kunta 01-03/2012 01-03/2013 TA 2014 Toteuma Toteuma- % 01- TOIMINTATUOTOT 01-03/2014

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 19.02.2014 1/2014. Lakkapää Tarja Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen. Raappana Tauno jäsen

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 19.02.2014 1/2014. Lakkapää Tarja Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen. Raappana Tauno jäsen LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 19.02.2014 1/2014 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 19.02.2014 1 Aika Keskiviikkona 19.02.2014 klo 16.00 17.30 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 04.09.2013 7/2013. Raappana Tauno jäsen Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 04.09.2013 7/2013. Raappana Tauno jäsen Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 04.09.2013 7/2013 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 04.09.2013 1 Aika Keskiviikkona 04.09.2013 klo 16.00 19.15 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 (6) KOKOUSAIKA 19.5.2015 klo 17 18.20 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Nina Alanen ja Risto Holma. Taina Tuohimaa puheenjohtaja

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Nina Alanen ja Risto Holma. Taina Tuohimaa puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO 8/2018 1 (5) Aika Keskiviikko 19.9.2018 klo 18 18.16 Paikka Seurakuntakeskus, Arkki Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina Holma Risto Itämetsä Risto Nummela Aulis

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 27.06.2016 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 04.07.2016-05.08.2016 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 6

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 6 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 11.10.2017 klo 17-18.15 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Huostila Anja, jäsen Huostila Mari, jäsen Kanerva Esa, varajäsen

Lisätiedot

Talousarvion toteutuminen

Talousarvion toteutuminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 294 Talousarvion toteutuminen 31.8.2016 Asianro 348/02.02.02/2016 Talousjohtaja Anna-Kristiina Järvi 6.10.2016: Liitteenä ovat koko kaupungin tuloslaskelma keskuksittain

Lisätiedot

Väestömuutokset, tammi-syyskuu

Väestömuutokset, tammi-syyskuu Iitin kunta Talouskatsaus Tammi-syyskuu 71/2.1.2/216 2.1.216 Kunnanhallitus 31.1.216 Väestön kehitys ja väestömuutokset 216 Luonnollinen väestön lisäys Syntyn Kuolleet eet vuosi21 63 1 1 nelj. 16 2 nelj

Lisätiedot

Hautausmaalla voi olla myös tuhkan sirottelualue.

Hautausmaalla voi olla myös tuhkan sirottelualue. KEMINMAAN SEURAKUNTA HAUTATOIMEN OHJESÄÄNTÖ 1 1 Hautaustointa koskevat säännökset Seurakunnan hautaustoimessa on noudatettava hautaustoimilaissa, kirkkolaissa, kirkkojärjestyksessä sekä muissa laeissa

Lisätiedot

Väestömuutokset 2016

Väestömuutokset 2016 Iitin kunta 715/2.1.2/216 Talouskatsaus 21.11.216 Tammi-lokakuu Väestön kehitys ja väestömuutokset 216 Luonnollinen väestön lisäys Kuntien välinen muuttoliike Nettomaahanmuutto Väestönlisäys Väkiluku Syntyn

Lisätiedot

Talousraportti syyskuun lopun tilanteesta ja ennakkotietoa lokakuun lopun tilanteesta

Talousraportti syyskuun lopun tilanteesta ja ennakkotietoa lokakuun lopun tilanteesta 1 (5) Talousraportti syyskuun lopun tilanteesta ja ennakkotietoa lokakuun lopun tilanteesta Väestö Työllisyys Lokakuun lopussa Pielisen Karjalan väkiluku oli 21 736 henkilöä, joista Lieksassa asui 11 585,

Lisätiedot

Väestömuutokset 2016

Väestömuutokset 2016 Iitin kunta 715/2.1.2/216 Talouskatsaus 29.12.216 Tammi-marraskuu Väestön kehitys ja väestömuutokset 216 Luonnollinen väestön lisäys Kuntien välinen muuttoliike Nettomaahanmuutto Väestönlisäys Väkiluku

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24.3.2011 N:o 3/2011 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 29.3.2011 Sivu 32

LAUKAAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24.3.2011 N:o 3/2011 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 29.3.2011 Sivu 32 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 29.3.2011 Sivu 32 Kokousaika Tiistai 29.3.2011 kello 16.30 18.29 Kokouspaikka Laukaan seurakuntatalo Päätöksen tekijät/läsnä Henkilökohtaiset varajäsenet Hytönen Pauliina Kallio

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 4/2013 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 3.4.2013

KIRKKONEUVOSTO 4/2013 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 3.4.2013 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 4/2013 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 3.4.2013 sivu 30. Hautaus- ja kiinteistötoimen työkoneella suoritettavien töiden hankinta... 2 31. Peurasaaren hautausmaan

Lisätiedot

Liite 1: Määrärahojen ylitykset tehtäväalueittain

Liite 1: Määrärahojen ylitykset tehtäväalueittain Kirkkovaltuuston 8.6.2010 päätöksiä 6 VUODEN 2009 TALOUSARVION MÄÄRÄRAHOJEN YLITYSOIKEUS Liite 1: Määrärahojen ylitykset tehtäväalueittain Vuoden 2009 talousarvion käyttötalousosassa oli budjetoitu toimintatuloihin

Lisätiedot

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2017 Kirkkoneuvosto

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2017 Kirkkoneuvosto Asialista: 1 12 (54-65 ) 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. Pöytäkirjantarkastajat 4. Työjärjestyksen hyväksyminen 5. Kirkkovaltuuston kokouksen laillisuuden valvonta 6.

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 49 Kirkkoneuvosto 5/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 49 Kirkkoneuvosto 5/ 49 46 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkoneuvosto 30.08.2011 46 Kokouskutsu asialistoineen on toimitettu kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle

Lisätiedot

Verotulot vuosina Kirkollisvero Yhteisövero Valtionrahoitus

Verotulot vuosina Kirkollisvero Yhteisövero Valtionrahoitus Rovaniemen seurakunta Tasekirja Tilinpäätös Toimintakertomus 31.12.2018 TALOUSKATSAUS Yleistä Vuonna 2018 talouskehitys oli kaikkinensa hivenen ennakoitua parempaa. Syksyllä 2017 laaditussa vuoden 2018

Lisätiedot

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 3/2018. Kirkkovaltuusto Sivu 1

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 3/2018. Kirkkovaltuusto Sivu 1 NRO 3/2018 Kirkkovaltuusto 12.9.2018 Sivu 1 KOKOUSTIEDOT AIKA 12.9.2018 klo 18.00 18.40 PAIKKA Euran seurakuntakeskus, iso sali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Juhola Seppo, puheenjohtaja Elovaara Riitta Heinonen

Lisätiedot

TOHMAJÄRVEN EVL SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto 2/2016

TOHMAJÄRVEN EVL SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto 2/2016 KOKOUSKUTSU Kirkkovaltuusto 2/2016 Kokousaika Maanantai 14.11.2016 kello 19.00, kahvitarjoilu alkaa klo 18.30 Kokouspaikka Kemien kirkon kahvio, Tohmajärvi Käsiteltävät asiat Pöytäkirjan nähtävänä pito

Lisätiedot

Puumalan seurakunnan HAUTAUSTOIMEN OHJESÄÄNTÖ. Hyväksytty kirkkovaltuustossa 5.7.2004 ja vahvistettu Mikkelin hiippakunnan tuomiokapitulissa 29.9.

Puumalan seurakunnan HAUTAUSTOIMEN OHJESÄÄNTÖ. Hyväksytty kirkkovaltuustossa 5.7.2004 ja vahvistettu Mikkelin hiippakunnan tuomiokapitulissa 29.9. Puumalan seurakunnan HAUTAUSTOIMEN OHJESÄÄNTÖ Hyväksytty kirkkovaltuustossa 5.7.2004 ja vahvistettu Mikkelin hiippakunnan tuomiokapitulissa 29.9.2004 1 Hautaustointa koskevat säännökset Seurakunnan hautaustoimessa

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 09.11.2015 9/2015. Gammelin Pertti. Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 09.11.2015 9/2015. Gammelin Pertti. Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 09.11.2015 9/2015 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 09.11.2015 1 Aika Maanantaina 09.11.2015 klo 16.00 17.35 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja Gammelin

Lisätiedot

MAKSUT JA TILAVUOKRAT

MAKSUT JA TILAVUOKRAT MAKSUT JA TILAVUOKRAT 1.8. ALKAEN VIHDIN SEURAKUNTA 17. elokuuta Kirkkoneuvosto 111 MAKSUT JA TILAVUOKRAT 1.8. ALKAEN Kaikki tilanvuokrat sisältävät arvonlisäveron, joten seurakunta ei saa koko vuokratuloa

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10.12.2015 N:o 5/2015 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 3.12.2015 Sivu 49

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10.12.2015 N:o 5/2015 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 3.12.2015 Sivu 49 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 3.12.2015 Sivu 49 Kokousaika 10.12.2015 kello 17.15 Kokouspaikka Päätöksen tekijät Laukaan seurakuntatalo Hassel Lari Heikkilä Jaakko Hintikka Raimo Hytönen Pauliina Kallio

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 2/

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 2/ Aika Torstai 14.6.2018 klo 18.00 18.55 Paikka Mäntyharjun seurakuntakeskus Läsnä Jäsenet: Kristiina Häkkänen Miia Hämäläinen Panu Karjalainen Matti Kemppainen Liisa Kuoksa Pertti Lahti Sari Lantta Jukka

Lisätiedot

Läheisen kuoltua. Hautajaisten valmistelu

Läheisen kuoltua. Hautajaisten valmistelu Läheisen kuoltua Hautajaisten valmistelu Kuolema aiheuttaa surua ja hämmennystä. Luopumisen hetkellä voimme jättää läheisen elämää suurempiin käsiin. Kristillinen usko antaa hautajaisiin ja kuoleman kohtaamisen

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU JA ASIALUETTELO

KOKOUSKUTSU JA ASIALUETTELO Porin ev.lut. seurakuntayhtymän yhteisen kirkkoneuvoston kokous on keskiviikkona 20.1.2016 alkaen kello 16.00 seurakuntayhtymän hallintoviraston kokoushuoneessa, Hallituskatu 9 b, 2. kerros. KOKOUSKUTSU

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.10.2018 31.3.2013 131.10.2017 Hallinto- ja talouspalvelut 28.11.2018 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.10.2018 Ulvilan kaupungin toimintatulot

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/2016 Kirkkovaltuusto Aarnio-Närhi Hannele Ahvenjärvi Seppo

JANAKKALAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/2016 Kirkkovaltuusto Aarnio-Närhi Hannele Ahvenjärvi Seppo Aika 13.12.2016 kello 18.30 Paikka Läsnä Turengin seurakuntakeskus Aarnio-Närhi Hannele Ahvenjärvi Seppo Elo Irmeli Elo Joonas Hakala Pentti Hietanen Sari Ilmarinen Liisa Jauhiainen Juha Kiukkonen Sirpa

Lisätiedot

46 Helsingin seurakuntayhtymän toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2017 sekä vastuuvapauden myöntäminen

46 Helsingin seurakuntayhtymän toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2017 sekä vastuuvapauden myöntäminen 22/2018 46 Helsingin seurakuntayhtymän toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2017 sekä vastuuvapauden myöntäminen Yhteinen kirkkovaltuusto päättää 1) vahvistaa Helsingin seurakuntayhtymän vuoden 2017

Lisätiedot

Sääntökokoelma E 9 IV Ykn Ykv Tkli TAPIOLAN KIRKKOTARHAN KÄYTTÖSUUNNITELMA JA HAUTAUSMAAKAAVA

Sääntökokoelma E 9 IV Ykn Ykv Tkli TAPIOLAN KIRKKOTARHAN KÄYTTÖSUUNNITELMA JA HAUTAUSMAAKAAVA Sääntökokoelma E 9 IV - 2005 Ykn 16.12.2002 Ykv 22.1.2003 Tkli 20.3.2003 TAPIOLAN KIRKKOTARHAN KÄYTTÖSUUNNITELMA JA HAUTAUSMAAKAAVA 2 Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1 Hautausmaan nimi ja perustaminen...

Lisätiedot

JÄMSÄN SEURAKUNTA Esityslista/pöytäkirja 3/ (10)

JÄMSÄN SEURAKUNTA Esityslista/pöytäkirja 3/ (10) JÄMSÄN SEURAKUNTA Esityslista/pöytäkirja 3/2018 1 (10) Aika Keskiviikko 14.3.2018 klo 17.00 19.30 Paikka Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone KOKOUKSEN ASIALISTA 24 Kokouksen avaus 3 25 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO 9.6.2015 KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO 9.6.2015 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 09.06.2015 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 15.06.2015-16.07.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Aika Tiistai 4.4.2017 kello 16.00 17.10 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen, poissa Husso Leena jäsen Minna

Lisätiedot

VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 12.11.2015 klo 16.30 Sivu 1 VASA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sammantr. kl Sida. Vasaesplanaden 3 E V vån

VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 12.11.2015 klo 16.30 Sivu 1 VASA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sammantr. kl Sida. Vasaesplanaden 3 E V vån VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 12.11.2015 klo 16.30 Sivu 1 181 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 182 Pöytäkirjantarkastajien valinta 183 Yhteistyötoimikunnan pöytäkirja 3/2015 184 Henkilöstöasia 185

Lisätiedot

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi marraskuu Kh Nettomaahanmuutto. lähtömuutto

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi marraskuu Kh Nettomaahanmuutto. lähtömuutto Iitin kunta 45/02.01.02/2013 Talouskatsaus 10.2.2014 Tammi marraskuu Kh. 17.2.2014 Väestön kehitys ja väestömuutokset 2013 Luonnollinen väestön lisäys Kuntien välinen muuttoliike Nettomaahanmuutto Väestönlisäys

Lisätiedot

Nurmijärven seurakunta Esityslista 1 Kirkkoneuvosto 6/

Nurmijärven seurakunta Esityslista 1 Kirkkoneuvosto 6/ Nurmijärven seurakunta Esityslista 1 Aika: Tiistai 25.8.2015 klo 16.00 Paikka: Nurmijärven seurakuntakeskus, Kirstaantie 5-7, 01900 Nurmijärvi. KOKOUKSEN OSALLISTUJAT... 2 KN 87 KOKOUKSEN AVAAMINEN...

Lisätiedot

TOIVAKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kirkkovaltuusto

TOIVAKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kirkkovaltuusto Aika Keskiviikko 18.12.2013 klo 18.00-20.15 Paikka Seurakuntakoti Jäsenet = läsnä Karanta, Janne Kautto, Jorma Korhonen, Marja Kuustie, Liisa Marttinen, Pentti Nummi, Satu Ojonen, Sointu Puttonen, Ritva

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KIRKKOVALTUUSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KIRKKOVALTUUSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KOKOUSAIKA 24.9.2014 klo 18-18.45 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja Kuivalainen Eila varapuheenjohtaja Hassinen Arja Puhakka

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kirkkoneuvosto 25.3.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen, läsnä 38-45

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kirkkoneuvosto 25.3.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen, läsnä 38-45 Aika 25.3.2014 klo 17.30-18.45 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo jäsen Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen, läsnä 38-45 Pihkala Isto

Lisätiedot

Tilausten toteutuminen

Tilausten toteutuminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 233 22.8.2016 73 Tilausten toteutuminen 30.6.2016 Asianro 348/02.02.02/2016 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 22.8.2016 233 Talousjohtaja Anna-Kristiina

Lisätiedot

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi-elokuu. Nettomaahanmuutto. lähtömuutto

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi-elokuu. Nettomaahanmuutto. lähtömuutto Iitin kunta 45/02.01.02/2013 Talouskatsaus 30.9.2013 Tammi-elokuu Väestön kehitys ja väestömuutokset 2013 Luonnollinen väestön lisäys Kuntien välinen muuttoliike Nettomaahanmuutto Väestönlisäys Väkiluku

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto

Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Sivu 1 Kirkkovaltuusto ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Kokousaika: Tiistai 12.12.2017

Lisätiedot