Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä."

Transkriptio

1 VEROTILITYKSET VUONNA 2014 Kunnanhallitus ( 23): Verontilityslakiin viime vuonna tehdystä muutoksesta johtuva tilitysrytmin nopeutuminen vaikuttaa alkuvuoden verotilityksiin. Tammikuun verotilityksen osalta muutos pienentää kunnallisveron tilityksiä, koska verovuoden 2012 jälkiverojen ensimmäinen erä tilitettiin veronsaajille jo joulukuussa 2013, kun aikaisemman lainsäädännön mukaan tilitys olisi tapahtunut vasta nyt tammikuussa. Yhteisöverotuksen osalta lakimuutos puolestaan lisää tammikuun tilitystä sen johdosta, että yhteisöille maksetut ennakonpalautukset perittiin veronsaajilta jo joulukuun tilityksissä, kun ne on aiemmin huomioitu vasta tammikuun tilityksissä. Tammikuun verotulotilitys oli kaikkiaan 1,5 % heikompi kuin vuonna Kunnallisveron osalta vähennystä on 6,3 %, koko maassa 4,5 %. joulukuussa 2013 oli 8,4 %, mikä oli ELY-keskuksen alueen kunnista kolmanneksi matalin. Työttömyysaste oli 1,5 % korkeampi kuin marraskuussa ja 1,4 % korkeampi kuin vuotta aikaisemmin. Kunnan työttömyysaste heikkeni marraskuusta joulukuuhun ELY-keskuksen alueen kunnista eniten. ELYkeskuksen koko toimialueella työttömyysaste oli joulukuussa 13,5 %, Kanta- Hämeessä 11,7 % ja koko maassa 12,6 % oli 8.348, jossa kasvua edelliseen vuoteen 12 henkeä. Kunnanhallitus merkitsee tammikuun verotilityksen tietoonsa saatetuksi. Kunnanhallitus ( 57): Verontilityslakiin viime vuonna tehty muutos vääristää vielä alkuvuonna vuositason vertailua. Täten helmikuun verotulotilitys oli 24,8 % parempi ja maaliskuun verotilitys 8,3 % huonompi kuin vuonna Kaikkiaan verotilitykset ovat tammi-maaliskuun aikana kasvaneet viime vuoteen verrattuna 4,4 % jakautuen siten, että kunnallisveron tilitykset ovat kasvaneet 3,0 % ja yhteisöveron tilitykset 53,7 %. Kiinteistöveron tilitykset kertyvät pääosin loppuvuoden aikana. Koko maan osalta kunnallisveron tilityksissä on alkuvuoden aikana ollut kasvua 3,9 % ja yhteisöveron tilityksissä 52,5 %.

2 oli helmikuussa 8,3 %, mikä oli ELY-keskuksen alueen kunnista toiseksi matalin. Työttömyysaste oli 0,1 % matalampi kuin tammikuussa ja 1,1 % korkeampi kuin vuotta aikaisemmin. ELY-keskuksen koko toimialueella työttömyysaste oli helmikuussa 13,5 %, Kanta-Hämeessä 11,3 % ja koko maassa 12,4 % oli 8.358, jossa on muuttoliikkeen ansiosta kasvua 17 henkeä. Kunnanhallitus merkitsee maaliskuun verotilityksen tietoonsa saatetuksi. Kunnanhallitus ( 97): Kunnan saama huhtikuun verotulotilitys oli 2,9 % parempi kuin vuonna Kaikkiaan verotilitykset ovat tammi-huhtikuun aikana kasvaneet viime vuoteen verrattuna 4,0 % jakautuen siten, että kunnallisveron tilitykset ovat kasvaneet 2,7 % ja yhteisöveron tilitykset 51,9 %. Kiinteistövero kertyy pääosin loppuvuoden aikana. Koko maan osalta kunnallisveron tilityksissä on alkuvuoden aikana ollut kasvua 3,8 % ja yhteisöveron tilityksissä 51,6 %. oli maaliskuussa 8,4 %, mikä oli ELY-keskuksen alueen kunnista toiseksi matalin. Työttömyysaste oli 0,1 % korkeampi kuin helmikuussa ja 1,3 % korkeampi kuin vuotta aikaisemmin. ELY-keskuksen koko toimialueella työttömyysaste oli helmikuussa 13,1 %, Kanta-Hämeessä 10,9 % ja koko maassa 12,0 %. maaliskuun lopussa oli 8.367, jossa on muuttoliikkeen ansiosta kasvua 26 henkeä. Kunnanhallitus merkitsee huhtikuun verotilityksen tietoonsa saatetuksi.

3 Pöytäkirjaan merkittiin, että talousjohtaja Pekka Leppänen poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn jälkeen klo Pöytäkirjaan merkittiin, että tämän pykälän jälkeen siirryttiin käsittelemään 78 :ä. Kunnanhallitus ( 119): Kunnan toukokuun verotulotilitys on 3,9 % parempi kuin vuonna Kaikkiaan verotilitykset ovat tammi-toukokuun aikana kasvaneet viime vuoteen verrattuna 4,0 % jakautuen siten, että kunnallisveron tilitykset ovat kasvaneet 3,1 % ja yhteisöveron tilitykset 26,5 %. Kiinteistövero kertyy pääosin loppuvuoden aikana. Koko maan osalta kunnallisveron tilityksissä on alkuvuoden aikana ollut kasvua 4,1 % ja yhteisöveron tilityksissä 25,8 %. oli huhtikuussa 7,8 %, mikä oli ELY-keskuksen alueen kunnista matalin. Työttömyysaste oli 0,6 % matalampi kuin maaliskuussa ja 1,6 % korkeampi kuin vuotta aikaisemmin. ELY-keskuksen koko toimialueella työttömyysaste oli huhtikuussa 12,6 %, Kanta-Hämeessä 10,5 % ja koko maassa 11,7 %. huhtikuun lopussa oli 8.365, jossa on pääosin muuttoliikkeen ansiosta kasvua 24 henkeä. Kunnanhallitus merkitsee toukokuun verotilityksen tietoonsa saatetuksi.

4 Kunnanhallitus ( 146): Kunnan saama kesäkuun verotulotilitys oli 2,3 % ja heinäkuun tilitys 2,9 % parempi kuin vuonna Kaikkiaan verotilitykset ovat tammi-heinäkuun aikana kasvaneet viime vuoteen verrattuna 3,6 % jakautuen siten, että kunnallisveron tilitykset ovat kasvaneet 3,2 % ja yhteisöveron tilitykset 15,0 %. Kiinteistövero kertyy pääosin loppuvuoden aikana. Koko maan osalta kunnallisveron tilityksissä on alkuvuoden aikana ollut kasvua 4,2 % ja yhteisöveron tilityksissä 14,2 %. oli kesäkuussa 8,6 %, mikä oli ELY-keskuksen alueen kunnista matalin yhdessä kolmen muun kunnan kanssa. Työttömyysaste oli 1,1 % korkeampi kuin toukokuussa ja 1,6 % korkeampi kuin vuotta aikaisemmin. ELYkeskuksen koko toimialueella työttömyysaste oli kesäkuussa 13,5 %, Kanta- Hämeessä 11,4 % ja koko maassa 12,9 %. kesäkuun lopussa oli 8.342, jossa on kuluvan vuoden aikana 1 hengen lisäys syntyneiden enemmyyden ansiosta. Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksistä. Kunnanhallitus merkitsee heinäkuun verotilityksen tietoonsa saatetuksi. Kunnanhallitus ( 176): Kunnan saama elokuun verotulotilitys oli 8,8 % heikompi kuin vuonna Syy tilityksen pienenemiseen on siinä, että viime vuonna elokuun tilitystä kasvatti kuntaryhmän jako-osuuden korottaminen ja siitä johtuva tilitysoikaisu. Kaikkiaan verotilitykset ovat tammi-elokuun aikana kasvaneet viime vuoteen verrattuna 1,9 % jakautuen siten, että kunnallisveron tilitykset ovat kasvaneet 1,6 % ja yhteisöveron tilitykset 10,7 %. Kiinteistövero kertyy pääosin loppuvuoden aikana. Verotilityksissä ollaan edellä budjetoitua ja nykytiedoin talousarvion verotuloarvio tulee ylittymään kaikkien verolajien osalta. Koko maan kunnallisveron tilityksissä on alkuvuoden aikana ollut kasvua 2,5 % ja yhteisöveron tilityksissä 9,9 %.

5 Talousarvion toteutumavertailun mukaan toimintatuotot ovat kasvaneet tammiheinäkuun aikana viime vuoteen verrattuna 4,3 % ja toimintakulut 2,6 %. Isoimpien toimintakuluryhmien osalta henkilöstökulut ovat kasvaneet 4,4 %, palvelujen ostot puolestaan vähentyneet 0,4 %. Rahoituseristä verotuloja kertyi tarkastelujaksona 3,6 % ja valtionosuuksia 0,9 % enemmän kuin viime vuonna. Talousarvioon verrattuna toimintatuottojen toteutuma oli 54,6 % (vuonna ,2 %), toimintakulujen toteutuma 57,4 % (57,3 %) ja toimintakatteen toteutuma 58,0 % (57,6 %). Vastaavasti verotulojen toteutuma oli 60,9 % (60,3 %) ja valtionosuuksien 58,6 % (58,4 %). Alkuvuoden perusteella talousarvio tulee toteutumaan budjetoitua paremmin, mutta talouden yleiseen kehitykseen kohdistuu epävarmuustekijöitä. Viime vuoteen verrattuna tarkastelujakson tulos on tänä vuonna hieman parempi. oli heinäkuussa 8,9 %, mikä oli ELY-keskuksen alueen kunnista matalin. Työttömyysaste oli 0,3 % korkeampi kuin kesäkuussa ja 1,6 % korkeampi kuin vuotta aikaisemmin. Alle 25-vuotiaiden osalta työttömyysaste oli Lopella heinäkuussa 19,2 %, mikä on 0,9 % korkeampi kuin kesäkuussa ja peräti 5,8 % korkeampi kuin vuotta aikaisemmin. ELY-keskuksen koko toimialueella työttömyysaste oli heinäkuussa 14,0 %, Kanta-Hämeessä 11,8 % ja koko maassa 13,4 %. Alle 25-vuotiaiden osalta työttömyysaste ELY-keskuksen toimialueella oli 21,5 %, Kanta-Hämeessä 18,6 % ja koko maassa 19,2 %. heinäkuun lopussa oli 8.327, jossa on kuluvan vuoden aikana 14 hengen vähennys muuttoliikkeen takia. Kunnanhallitus merkitsee elokuun verotilityksen ja suppeat talouteen liittyvät katsaukset tietoonsa saatetuksi. Kunnanhallitus ( 187): Kunnan saama syyskuun verotulotilitys oli 10,6 % parempi kuin vuonna Tilityksen kasvu perustuu siihen, että siihen sisältyy vuoden 2014 kiinteistöveron 1. maksuerän tilittäminen ja kunnan yleistä kiinteistöveroprosenttia on tälle vuodelle korotettu. Kaikkiaan verotilitykset ovat tammi-syyskuun aikana kasvaneet viime vuoteen verrattuna 3,1 % jakautuen siten, että kunnallisveron tilitykset ovat kasvaneet 1,6 %, yhteisöveron tilitykset 11,8 % ja kiinteistöveron tilitykset 29,1 %.

6 Verotilityksissä ollaan edellä budjetoitua ja nykytiedoin talousarvion verotuloarvio tulee ylittymään kaikkien verolajien osalta. Koko maan kunnallisveron tilityksissä on alkuvuoden aikana ollut kasvua 2,5 %, yhteisöveron tilityksissä 11,0 % ja kiinteistöveron tilityksissä 14,8 %. oli elokuussa 8,1 %, mikä oli ELY-keskuksen alueen kunnista toiseksi matalin. Työttömyysaste oli 0,8 % matalampi kuin heinäkuussa, mutta 1,6 % korkeampi kuin vuotta aikaisemmin. Alle 25-vuotiaiden osalta työttömyysaste oli Lopella elokuussa 16,1 %, mikä on 3,1 % matalampi kuin heinäkuussa, mutta 6,1 % korkeampi kuin vuotta aikaisemmin. ELY-keskuksen koko toimialueella työttömyysaste oli elokuussa 12,9 % (alle 25-vuotiaat 18,1 %), Kanta-Hämeessä 10,8 % (15,6 %) ja koko maassa 12,2 % (16,2 %). elokuun lopussa oli 8.317, jossa on kuluvan vuoden aikana 24 hengen vähennys muuttoliikkeen takia. Kunnanhallitus merkitsee syyskuun verotilityksen tietoonsa saatetuksi. Kunnanhallitus ( 206): Kunnan saama lokakuun verotulotilitys oli 4,5 % parempi kuin vuonna Kaikkiaan verotilitykset ovat tammi lokakuun aikana kasvaneet viime vuoteen verrattuna 3,2 % jakautuen siten, että kunnallisveron tilitykset ovat kasvaneet 1,9 %, yhteisöveron tilitykset 12,9 % ja kiinteistöveron tilitykset 23,6 %. Verotilityksissä ollaan edellä budjetoitua ja nykytiedoin talousarvion verotuloarvio tulee ylittymään kaikkien verolajien osalta. Koko maan kunnallisveron tilityksissä on alkuvuoden aikana ollut kasvua 2,8 %, yhteisöveron tilityksissä 11,9 % ja kiinteistöveron tilityksissä 9,8 %. oli syyskuussa 7,7 %, mikä oli ELY-keskuksen alueen kunnista toiseksi matalin. Työttömyysaste oli 0,4 % matalampi kuin elokuussa, mutta 1,3 % korkeampi kuin vuotta aikaisemmin. Alle 25-vuotiaiden osalta työttömyysaste oli Lopella syyskuussa 12,9 %, mikä on 3,2 % matalampi kuin elokuussa, mutta 3,8 % korkeampi kuin vuotta aikaisemmin. ELY-keskuksen koko toimialueella työttömyysaste oli syyskuussa 12,8 % (alle 25-vuotiaat 17,4 %), Kanta-Hämeessä 10,4 % (14,7 %) ja koko maassa 12,0 % (15,4 %).

7 syyskuun lopussa oli 8.304, jossa on kuluvan vuoden aikana 37 hengen vähennys muuttoliikkeen johdosta. Kunnanhallitus merkitsee lokakuun verotilityksen tietoonsa saatetuksi. Kunnanhallitus ( 251): Marraskuun verotilitys on ns. maksuunpanotilitys, jossa kunnalta kuitataan verovelvollisille vuoden 2013 valmistuneen verotuksen perusteella maksettavat veronpalautukset, runsaat 1,8 milj.. Tästä syystä tilitys on normaalia kuukausitilitystä pienempi. Marraskuun verotulotilitys on kaikkiaan peräti 94,4 % parempi kuin vuonna 2013 johtuen pääosin siitä, että kunnallisveron osalta tilitys oli viime vuonna negatiivinen, mutta nyt kunnallisveroa tilitetään kunnalle runsaat 465 t. Kuitenkin myös niin yhteisöveron kuin kiinteistöveronkin tilitykset ovat selvästi suuremmat kuin vuonna Tammi-marraskuun aikana on verotuloja tilitetty kaikkiaan 6,1 % enemmän kuin viime vuonna koostuen siten, että kunnallisveron tilitykset ovat kasvaneet 4,3 %, yhteisöveron tilitykset 14,3 % ja kiinteistöveron tilitykset yleisen kiinteistöveroprosentin korotuksen ansiosta 24,9 %. Talousarvion verotuloarvio toteutuu kokonaisuutena selkeästi yli budjetoidun. Koko maan kunnallisveron tilityksissä on alkuvuoden aikana ollut kasvua 2,6 %, yhteisöveron tilityksissä 13,3 % ja kiinteistöveron tilityksissä 10,8 %, joten Lopen verotulokehitys on ollut keskimääräistä parempi kaikkien verolajien osalta. Talousarvion toteutumavertailun mukaan tammi lokakuussa toimintatuottojen toteutuma oli 82,4 %, kasvua edellisvuoteen 9,1 %, ja toimintakulujen toteutuma 80,9 %, kasvua 2,2 %. Verotuloissa toteutuma oli 88,9 %, kasvua 3,2 %, ja valtionosuuksissa 83,7 %, kasvua 0,8 %. Viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna tulos on parempi ja nykynäkymin kuluvalta vuodelta saavutetaan talousarviota parempi, selkeästi ylijäämäinen tulos oli 8.306, jossa on vähennystä kuluvan vuoden aikana 35 henkeä.

8 Kunnanhallitus merkitsee marraskuun verotilityksen tietoonsa saatetuksi. Kunnanhallitus ( 9): Joulukuun 2014 verotilitys oli edellisvuotista 5,7 % heikompi. Muutos johtuu pääosin siitä, että kunnallisverotuksen oikaisutilitys ao. verovuodelta oli euroa pienempi kuin edellisvuonna. Verotulojen kokonaistoteutuma oli hyvä ja niissä päästiin budjetoitua parempaan tulokseen. Kaikkiaan verotuloja kertyi 4,9 % enemmän kuin edellisvuonna. Talousarvioon nähden verotulojen toteutuma oli 103,7 % Kunnallisveron osalta joulukuun tilitys oli em. oikaisutilityksestä johtuen 5,8 % huonompi kuin edellisvuonna. Kaikkiaan kunnallisveroa kertyi vuonna 2014 vuoteen 2013 verrattuna 3,2 % enemmän, ennakonpidätyksissä oli kasvua 4,2 %. Kunnallisveron kokonaistoteutuma oli 103,5 %. Yhteisöveron osalta joulukuun tilitys oli 22,3 % heikompi kuin vuonna Kaikkiaan yhteisöverotulot kasvoivat edellisvuodesta 12,5 % ja talousarvioon nähden toteutuma oli 109,4 %. Kiinteistöveron osalta joulukuun tilitys oli 33,0 % edellisvuotista parempi. Kaikkiaan kiinteistöveron tilitykset kasvoivat vuoteen 2013 verrattuna yleisen kiinteistöveroprosentin korotuksen ansiosta 25,1 % ja talousarvioon nähden toteutuma oli 102,4 %. Vuoden 2015 talousarviotavoite saavutetaan kunnallisverotulon osalta 1,7 %:n kasvulla, ilman kunnallisveroprosentin korotuksen arvioitua lisäystä laskentatavoite täyttyisi 0,8 % pienemmällä verotulokertymällä kuin vuonna Yhteisöverotulon toteutuminen edellyttää 0,1 %:n kasvua ja kiinteistöverotulon toteutuminen 1,1 %:n kasvua vuoden 2014 toteutumaan. Budjetoidun kokonaisverotuloarvion toteutuminen edellyttää kaikkiaan 1,53 %:n kasvua. oli marraskuussa 8,3 %, mikä oli ELY-keskuksen alueen kunnista toiseksi matalin. Työttömyysaste oli 0,5 % korkeampi kuin lokakuussa ja 1,4 % korkeampi kuin vuotta aikaisemmin. Alle 25-vuotiaiden osalta työttömyysaste oli Lopella marraskuussa 11,6 %, mikä on 0,9 % korkeampi kuin lokakuussa ja 2,5 % korkeampi kuin vuotta aikaisemmin. ELY-keskuksen koko toimialueella työttömyysaste oli marraskuussa 13,4 % (alle 25-vuotiaat 17,0 %), Kanta- Hämeessä 10,9 % (13,9 %) ja koko maassa 12,5 % (15,3 %).

9 marraskuun lopussa oli 8.305, jossa on vähennystä vuoden 2014 aikana 36 henkeä. Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksistä. Kunnanhallitus merkitsee vuoden 2014 verotuksen toteutuman tietoonsa saatetuksi.

Koko Kanta-Hämeen asukasluku väheni viime vuonna 668 hengellä. Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä.

Koko Kanta-Hämeen asukasluku väheni viime vuonna 668 hengellä. Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä. VEROTILITYKSET VUONNA 2016 Kunnanhallitus 15.2.2016 ( 20): Tammikuun verotulotilitys oli kaikkiaan 4,9 % parempi kuin vuonna 2015. Kunnallisveron osalta tilitys oli 3,7 % ja yhteisöverotulon osalta 24,0

Lisätiedot

Koko Kanta-Hämeen asukasluku väheni viime vuonna 668 hengellä. Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä.

Koko Kanta-Hämeen asukasluku väheni viime vuonna 668 hengellä. Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä. VEROTILITYKSET VUONNA 2016 Kunnanhallitus 15.2.2016 ( 20): Tammikuun verotulotilitys oli kaikkiaan 4,9 % parempi kuin vuonna 2015. Kunnallisveron osalta tilitys oli 3,7 % ja yhteisöverotulon osalta 24,0

Lisätiedot

Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä.

Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä. VEROTILITYKSET VUONNA 2015 Kunnanhallitus 23.2.2015 ( 45): Tammikuun verotulotilitys oli kaikkiaan 0,8 % parempi kuin vuonna 2014. Kunnallisveron osalta kasvua oli 2,2 %, koko maassa 2,5 %. Helmikuun verotilitys

Lisätiedot

Koko Kanta-Hämeen asukasluku väheni viime vuonna 668 hengellä. Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä.

Koko Kanta-Hämeen asukasluku väheni viime vuonna 668 hengellä. Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä. VEROTILITYKSET VUONNA 2016 Kunnanhallitus 15.2.2016 ( 20): Tammikuun verotulotilitys oli kaikkiaan 4,9 % parempi kuin vuonna 2015. Kunnallisveron osalta tilitys oli 3,7 % ja yhteisöverotulon osalta 24,0

Lisätiedot

Koko Kanta-Hämeen asukasluku väheni viime vuonna 668 hengellä. Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä.

Koko Kanta-Hämeen asukasluku väheni viime vuonna 668 hengellä. Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä. VEROTILITYKSET VUONNA 2016 Kunnanhallitus 15.2.2016 ( 20): Tammikuun verotulotilitys oli kaikkiaan 4,9 % parempi kuin vuonna 2015. Kunnallisveron osalta tilitys oli 3,7 % ja yhteisöverotulon osalta 24,0

Lisätiedot

(Valmistelija: Talousjohtaja Pekka Leppänen, p )

(Valmistelija: Talousjohtaja Pekka Leppänen, p ) VEROTILITYKSET VUONNA 2017 Kunnanhallitus 6.2.2017 ( 24): Tammikuun verotulotilitys oli kaikkiaan 7,2 % heikompi kuin vuonna 2016. Tilitys oli kaikissa verolajeissa viimevuotista heikompi: kunnallisverotulot

Lisätiedot

Talousarvion toteutuminen

Talousarvion toteutuminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 294 Talousarvion toteutuminen 31.8.2016 Asianro 348/02.02.02/2016 Talousjohtaja Anna-Kristiina Järvi 6.10.2016: Liitteenä ovat koko kaupungin tuloslaskelma keskuksittain

Lisätiedot

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi-elokuu. Nettomaahanmuutto. lähtömuutto

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi-elokuu. Nettomaahanmuutto. lähtömuutto Iitin kunta 45/02.01.02/2013 Talouskatsaus 30.9.2013 Tammi-elokuu Väestön kehitys ja väestömuutokset 2013 Luonnollinen väestön lisäys Kuntien välinen muuttoliike Nettomaahanmuutto Väestönlisäys Väkiluku

Lisätiedot

Talousarvio toteutuminen

Talousarvio toteutuminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 152 Talousarvio toteutuminen 30.4.2016 Asianro 348/02.02.02/2016 Talousjohtaja Anna-Kristiina Järvi 25.5.2016: Liitteenä ovat koko kaupungin tuloslaskelma keskuksittain

Lisätiedot

Tilausten toteutuminen

Tilausten toteutuminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 233 22.8.2016 73 Tilausten toteutuminen 30.6.2016 Asianro 348/02.02.02/2016 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 22.8.2016 233 Talousjohtaja Anna-Kristiina

Lisätiedot

verotus valmistui Kunnallisvero Yhteisövero Uskonnolliset yhteisöt Kiinteistövero

verotus valmistui Kunnallisvero Yhteisövero Uskonnolliset yhteisöt Kiinteistövero VUODEN 2010 VEROTULOT Rahatoimisto KAUNIAISTEN KAUPUNKI GRANKULLA STAD KH 9.2.2011 Vuoden 2009 maksuunpannut verot Kaupungin saamiin vuoden 2010 verojen tilityksiin vaikuttaa merkittävästi vuoden 2009

Lisätiedot

Talousarvion toteutuminen kesäkuu 2018

Talousarvion toteutuminen kesäkuu 2018 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 290 27.8.2018 111 Talousarvion toteutuminen kesäkuu 2018 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 27.8.2018 290 Asianro 55/02.02.02/2018 Talousjohtaja Anna-Kristiina

Lisätiedot

Työvoima Palvelussuhdelajeittain %-jakautumat

Työvoima Palvelussuhdelajeittain %-jakautumat Hallinto 2510 Hyvinvointitoimiala tammikuu 134,9 121,3-13,6 82,8 84,4 3,2 5,4 11,8 7,3 2,3 2,9 3,9 5,8 55,6 38,6 123,1 107,6 91,3 % 88,7 % helmikuu 133,9 118,8-15,1 82,3 83,4 3,9 5,5 11,1 7,6 2,6 3,6 8,1

Lisätiedot

Tilausten toteutuminen

Tilausten toteutuminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 146 30.5.2016 48 Tilausten toteutuminen 31.3.2016 Asianro 348/02.02.02/2016 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 30.5.2016 146 Talousjohtaja Anna-Kristiina

Lisätiedot

Verotuksen ajankohtaiset asiat

Verotuksen ajankohtaiset asiat Verotuksen ajankohtaiset asiat 10.1.2019 Benjamin Strandberg Lopullinen verokertymä 2018 Kaikki verolajit, muutos edellisvuodesta: -0,5 % Kunnallisvero: 18 758 miljoonaa euroa (-0,8 %)» Lopullinen verovuoden

Lisätiedot

Taloustorstai

Taloustorstai Taloustorstai 16.8.2018 Elokuun veroennustepäivitykset Benjamin Strandberg Verohallinnon ennakkotiedot 23.7.2018: Kunnallisveron kertymät 2018 odotettua heikommat Verohallinnon ennakkotietojen 23.7.2018

Lisätiedot

Väestömuutokset, tammi-huhtikuu

Väestömuutokset, tammi-huhtikuu Iitin kunta Talouskatsaus Tammi-huhtikuu 715/.1./16 31.5.16 Kunnanhallitus 6.6.16 Väestön kehitys ja väestömuutokset 16 Luonnollinen väestön lisäys Syntyn Kuolleet eet vuosi15 63 15 tammi16 helmi16 6 Kuntien

Lisätiedot

TALOUSKATSAUS HEINÄKUU 2014

TALOUSKATSAUS HEINÄKUU 2014 TALOUSKATSAUS HEINÄKUU 2014 Rahatoimisto 28.8.2014 Katsaus on laadittu 31.7.2014 tilanteesta. Kaupungin toimintatulot- ja menot ovat edelleen toteutuneet jokseenkin suunnitellusti. Käyttötalouden toimintakatteen

Lisätiedot

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi-syyskuu. Nettomaahanmuutto. lähtömuutto

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi-syyskuu. Nettomaahanmuutto. lähtömuutto Iitin kunta 45/02.01.02/2013 Talouskatsaus 28.11..2013 Tammi-syyskuu Väestön kehitys ja väestömuutokset 2013 Luonnollinen väestön lisäys Kuntien välinen muuttoliike Nettomaahanmuutto Väestönlisäys Väkiluku

Lisätiedot

Talousarvion toteutuminen kesäkuu 2019

Talousarvion toteutuminen kesäkuu 2019 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 270 Talousarvion toteutuminen kesäkuu 2019 Asianro 62/02.02.02/2019 Talousasiantuntija Ari Mäkinen: Liitteenä ovat koko kaupungin tuloslaskelma keskuksittain kesäkuun

Lisätiedot

Väestömuutokset, tammi-syyskuu

Väestömuutokset, tammi-syyskuu Iitin kunta Talouskatsaus Tammi-syyskuu 71/2.1.2/216 2.1.216 Kunnanhallitus 31.1.216 Väestön kehitys ja väestömuutokset 216 Luonnollinen väestön lisäys Syntyn Kuolleet eet vuosi21 63 1 1 nelj. 16 2 nelj

Lisätiedot

Väestömuutokset 2016

Väestömuutokset 2016 Iitin kunta 715/2.1.2/216 Talouskatsaus 29.12.216 Tammi-marraskuu Väestön kehitys ja väestömuutokset 216 Luonnollinen väestön lisäys Kuntien välinen muuttoliike Nettomaahanmuutto Väestönlisäys Väkiluku

Lisätiedot

Väestömuutokset 2016

Väestömuutokset 2016 Iitin kunta 715/2.1.2/216 Talouskatsaus 21.11.216 Tammi-lokakuu Väestön kehitys ja väestömuutokset 216 Luonnollinen väestön lisäys Kuntien välinen muuttoliike Nettomaahanmuutto Väestönlisäys Väkiluku Syntyn

Lisätiedot

Verotulojen toteutuminen ja ennuste

Verotulojen toteutuminen ja ennuste Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 316 Talousarvion toteutuminen 31.10.2015 Asianro 60/02.02.02/2015 Talousjohtaja Anna-Kristiina Järvi Liitteenä ovat koko kaupungin tuloslaskelma keskuksittain lokakuun

Lisätiedot

Talousraportti 8/

Talousraportti 8/ 1 (6) Talousraportti elokuun lopun tilanteesta Väestö Elokuun lopussa Pielisen Karjalan väkiluku oli 21 831 henkilöä, joista Lieksassa asui 11 620, Nurmeksessa 7 930 ja Valtimolla 2 281 asukasta. Juuassa

Lisätiedot

Nurmes A.1 1 000 KUNNALLISVERON VEROPOHJA

Nurmes A.1 1 000 KUNNALLISVERON VEROPOHJA Nurmes A.1 1 000 KUNNALLISVERON VEROPOHJA VEROVUOSI 2012 2013** 2014** 2015** 2016** 2017** VÄESTÖ ikäryhmitttäin, 31.12. 0-24 vuotiaat 1 858 1 805 1 763 1 721 1 677 1 642 Muutos % -1,8-2,9-2,3-2,4-2,5-2,1

Lisätiedot

Verotuksen muutokset, kuntien verotulot ja niiden kertyminen

Verotuksen muutokset, kuntien verotulot ja niiden kertyminen Verotuksen muutokset, kuntien verotulot ja niiden kertyminen Kuntamarkkinat 2013 Jukka Hakola Veroasiantuntija, kuntatalous Verotuksen muutokset, kuntien verotulot ja niiden kertyminen Kuntien verotulojen

Lisätiedot

Tilinpäätösennuste 2014

Tilinpäätösennuste 2014 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 46 Tilinpäätösennuste 2014 Asianro 117/02.02.02/2014 Raision kaupungin tilinpäätös on valmistumassa. Tilinpäätösennusteen mukaan tilikauden ylijäämäksi on muodostumassa

Lisätiedot

Kinnulan kunta, talousraportti 1-4/2014

Kinnulan kunta, talousraportti 1-4/2014 Kinnulan kunta, talousraportti 1-4/2014 Tuloslaskelma ja graafiset seurantaraportit TULOSLASKELMA 1.1.-30.4.2014 Kinnulan kunta 01-04/2012 01-04/2013 TA 2014 Toteuma Toteuma- % 01- TOIMINTATUOTOT 01-04/2014

Lisätiedot

Ajankohtaiset veroasiat

Ajankohtaiset veroasiat Ajankohtaiset veroasiat Taloustorstai 16.11.2017 Jukka Hakola Kehityspäällikkö, verotus Ajankohtaiset veroasiat Kuntaliiton 6.11. päivitetty ennuste» Valmistunut verotus» Loppuvuoden oikaisut» Ensi vuoden

Lisätiedot

Kokonaistuotanto kasvoi tammikuussa ,7 % edelliseen vuoteen verrattuna ja teollisuustuotanto väheni 5,1 %.

Kokonaistuotanto kasvoi tammikuussa ,7 % edelliseen vuoteen verrattuna ja teollisuustuotanto väheni 5,1 %. TALOUDELLINEN TILANNE 1.1. - 31.3.2015 Yleinen tilanne USA:n talouskasvun arvioidaan olevan kuluvana vuonna noin 3,2-3,7 %. USA:n korkojen nosto saattaa alkaa siten arvioitua aikaisemmin eli viimeisimpien

Lisätiedot

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi marraskuu Kh Nettomaahanmuutto. lähtömuutto

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi marraskuu Kh Nettomaahanmuutto. lähtömuutto Iitin kunta 45/02.01.02/2013 Talouskatsaus 10.2.2014 Tammi marraskuu Kh. 17.2.2014 Väestön kehitys ja väestömuutokset 2013 Luonnollinen väestön lisäys Kuntien välinen muuttoliike Nettomaahanmuutto Väestönlisäys

Lisätiedot

Verotuksen muutokset ja verotulojen kehitys Kuntamarkkinat 10.-11.9.2014. Jukka Hakola, veroasiantuntija

Verotuksen muutokset ja verotulojen kehitys Kuntamarkkinat 10.-11.9.2014. Jukka Hakola, veroasiantuntija Verotuksen muutokset ja verotulojen kehitys Kuntamarkkinat 10.-11.9.2014 Jukka Hakola, veroasiantuntija Verotuksen muutokset V. 2015 kunnallisveron tuottoja vähentää n. -78 milj. hallituksen päätös osittaisesta

Lisätiedot

Talouskatsaus

Talouskatsaus Salon kaupunki 235/00.04.01/2016 Talouskatsaus 2016-2017 Henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti Toiminnan ja talouden tasapaino Salon kaupungin toimintaympäristö on muuttunut merkittävästi viime vuosina.

Lisätiedot

kk=75%

kk=75% 1 Talousarvion toteutuminen 01.01. - 30.09.2017 9 kk=75% Kokonaisuutena syyskuun lopun toteuma näyttää varsin hyvältä. Viime vuoteen verrattuna vuosikate on toteutunut noin 800 000 euroa paremmin ja tilikauden

Lisätiedot

Kuntaliiton päivitetyt veroennustekehikot

Kuntaliiton päivitetyt veroennustekehikot Kuntaliiton päivitetyt veroennustekehikot Taloustorstai 20.9.2018 Benjamin Strandberg Tilivuosi 2018 - ei merkittäviä muutoksia sitten elokuun Kunnallisveron kokonaiskertymään + 20 miljoonaa» Tarkennuksia

Lisätiedot

Talousarvion toteumaraportti..-..

Talousarvion toteumaraportti..-.. Talousarvion toteumaraportti..-.. 4kk = 33,3% Kokonaisuutena huhtikuun lopussa talousarvio on toteutunut taloudellisesti ja toiminnallisesti pitkälti arvion mukaisesti. Viime vuoteen verrattuna vuosikate

Lisätiedot

Talousraportti syyskuun lopun tilanteesta ja ennakkotietoa lokakuun lopun tilanteesta

Talousraportti syyskuun lopun tilanteesta ja ennakkotietoa lokakuun lopun tilanteesta 1 (5) Talousraportti syyskuun lopun tilanteesta ja ennakkotietoa lokakuun lopun tilanteesta Väestö Työllisyys Lokakuun lopussa Pielisen Karjalan väkiluku oli 21 736 henkilöä, joista Lieksassa asui 11 585,

Lisätiedot

Verotuloennusteet ja veroennustekehikko

Verotuloennusteet ja veroennustekehikko Verotuloennusteet 2018 2022 ja veroennustekehikko Taloustorstai 3.5.2018 Jukka Hakola Verotuloennusteet 2018 2022 ja veroennustekehikko Verotuloennusteiden päivitetyt tiedot» Taustalla VM huhtikuun ennustepäivitys»

Lisätiedot

Kinnulan kunta, talousraportti 1-9/2013

Kinnulan kunta, talousraportti 1-9/2013 Kinnulan kunta, talousraportti 1-9/2013 Tuloslaskelma ja graafiset seurantaraportit TULOSLASKELMA 1.1.-30.8.2013 Kinnulan kunta 01-09/2011 01-09/2012 TA 2013 Toteuma Toteuma- % 01- TOIMINTATUOTOT 01-09/2013

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.7.211 Maakunnan talousarvio 211 ja toimintasuunnitelma 211 214 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 29.11.21 74. Käyttösuunnitelma

Lisätiedot

Kuntien verotulojen kehitys ja verotuksen muutokset

Kuntien verotulojen kehitys ja verotuksen muutokset Kuntien verotulojen kehitys ja verotuksen muutokset Benjamin Strandberg Kuntien verotulojen kehitys ja verotuksen muutokset Vuoden 2018 tilitysten kehitys Vuoden 2017 valmistuva verotus ja siihen liittyvät

Lisätiedot

Kuntien verotulojen kehitys ja verotuksen muutokset

Kuntien verotulojen kehitys ja verotuksen muutokset Kuntien verotulojen kehitys ja verotuksen muutokset Kuntamarkkinat 2015 Jukka Hakola, Veroasiantuntija Kuntien verotulojen kehitys ja verotuksen muutokset Kuntaliiton verotuloennuste 1.9.2015» Yleistaloudellinen

Lisätiedot

Talousraportti 6/

Talousraportti 6/ 1 (5) Talousraportti kesäkuun lopun tilanteesta Väestö Toukokuun lopussa Pielisen Karjalan väkiluku oli 22 003 henkilöä, joista Lieksassa asui 11 725, Nurmeksessa 7 972 ja Valtimolla 2 307 asukasta. Juuassa

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 31.3.2013

OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 31.3.2013 1 OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 31.3.2013 Tilanteessa 31.3.2013 kirjanpidollinen tuloslaskelman vuosikate on 1.040.476 euroa positiivinen ja tilikauden osavuositulos on 118.034 euroa ylijäämäinen. Kun otetaan

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 12/2015

Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 12/2015 Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 12/215 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 16/215 [1] Syntyneet Vuonna 215 Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt vähemmän lapsia kuin edellisvuosina.

Lisätiedot

Kuntien verotulojen kehitys ja verotuksen muutokset

Kuntien verotulojen kehitys ja verotuksen muutokset Kuntien verotulojen kehitys ja verotuksen muutokset Kuntamarkkinat 2017 Jukka Hakola Kuntien verotulojen kehitys ja verotuksen muutokset Vuoden 2017 tilitysten kehitys Vuoden 2016 valmistuva verotus ja

Lisätiedot

Talousraportti 6/

Talousraportti 6/ 1 (5) Talousraportti heinäkuun lopun tilanteesta Väestö Kesäkuun lopussa Pielisen Karjalan väkiluku oli 22 003 henkilöä, joista Lieksassa asui 11 719, Nurmeksessa 7 967 ja Valtimolla 2 297 asukasta. Juuassa

Lisätiedot

KHALL Taloussuunnitelman mukaisesti kaupunginhallitukselle tulee raportoida talouden toteutumisesta vähintään kahden kuukauden välein.

KHALL Taloussuunnitelman mukaisesti kaupunginhallitukselle tulee raportoida talouden toteutumisesta vähintään kahden kuukauden välein. Kaupunginhallitus 217 13.08.2018 Kaupungin talouden toteutuminen / osavuosikatsaus 1-6 / 2018 253/02.02.02/2018 KHALL 13.08.2018 217 Taloussuunnitelman mukaisesti kaupunginhallitukselle tulee raportoida

Lisätiedot

Kuntien veroennustekehikot päivitetty

Kuntien veroennustekehikot päivitetty Kuntien veroennustekehikot päivitetty 2.5.2019 Benjamin Strandberg @bestrandb Koko maata koskeva kuntien verotulojen ennustekehikko päivitettiin 17.4.2019 https://www.kuntaliitto.fi/asiantuntijapalv elut/talous/verotus/verotulojenennustaminen-verotulojenennustekehikko

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 8/2014

Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 8/2014 Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 8/214 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 1/214 [1] Syntyneet Tänä vuonna on syntynyt vähemmän lapsia kuin viime vuonna ja edellisvuosina. Syntyneiden

Lisätiedot

Kuntien verotuloennusteet, verotulojen kehitys ja verotuksen muutokset

Kuntien verotuloennusteet, verotulojen kehitys ja verotuksen muutokset Kuntien verotuloennusteet, verotulojen kehitys ja verotuksen muutokset Taloustorstai syyskuu 2017 Jukka Hakola Kuntien verotulojen kehitys ja verotuksen muutokset Kuntaliiton uusi veroennuste» Vuoden 2016

Lisätiedot

KAUPUNGINHALLITUKSEN TALOUS- JA TOIMINTARAPORTTI

KAUPUNGINHALLITUKSEN TALOUS- JA TOIMINTARAPORTTI HEINÄKUU 1 KAUPUNKI/KONSERNI TOIMINTATUOTOT JA KULUT JOHTAMINEN, OSAAMINEN JA HENKILÖSTÖ Tammi-heinäkuussa 1 on kirjattu henkilöstökuluja n., milj. euroa (, %) viimevuotista enemmän. Muutos johtuu työllistämistuella

Lisätiedot

Kinnulan kunta, talousraportti 1-3/2014

Kinnulan kunta, talousraportti 1-3/2014 Kinnulan kunta, talousraportti 1-3/2014 Tuloslaskelma ja graafiset seurantaraportit TULOSLASKELMA 1.1.-31.3.2014 Kinnulan kunta 01-03/2012 01-03/2013 TA 2014 Toteuma Toteuma- % 01- TOIMINTATUOTOT 01-03/2014

Lisätiedot

Talousraportti 10/ Väestö

Talousraportti 10/ Väestö 1 (6) Väestö Syyskuun lopussa Pielisen Karjalan väkiluku oli 21 391 henkilöä, joista Lieksassa asui 11 378, Nurmeksessa 7 779 ja Valtimolla 2 234 asukasta. Juuassa asui 4 848 henkilöä. Koko Pohjois-Karjalan

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 9/2015

Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 9/2015 Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 9/215 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 11/215 [1] Syntyneet Tänä vuonna on syntynyt hieman enemmän lapsia kuin viime vuonna. Syntyneiden määrä

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 8/2015

Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 8/2015 Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 8/215 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 1/215 [1] Syntyneet Tämän vuoden kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana on syntynyt hieman vähemmän

Lisätiedot

Keski-Suomen kuntien tilinpäätökset 2016

Keski-Suomen kuntien tilinpäätökset 2016 12.6.2017 Kirsi Mukkala Keski-Suomen kuntien tilinpäätökset 2016 Pohjatietojen lähde: Tilastokeskus ja Kuntaliitto Väestömuutos 2016 (suluissa muutos henkilömääränä) -0,1 % (-4) -0,3 % (-4) -0,3 % (-15)

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 7/2018

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 7/2018 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 7/218 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 9/218 [1] Syntyneet Tammi-heinäkuussa 218 Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt viisi lasta enemmän kuin

Lisätiedot

TOT. % TOT M TOIMINTATUOTOT 68,4 16,7 24,5 % 18,6 TOIMINTAKULUT 64,7 16,4 25,3 % 17,4 - SIITÄ:

TOT. % TOT M TOIMINTATUOTOT 68,4 16,7 24,5 % 18,6 TOIMINTAKULUT 64,7 16,4 25,3 % 17,4 - SIITÄ: Yhtymähallitus 28.4.217 LIITE 2 Kuntayhtymän taloudellinen välikatsaus 31.3.217 Savon koulutuskuntayhtymän kirjanpidon 31.3.217 tilanteen mukaisen tuloslaskelman tiivistelmä sekä nettoinvestoinnit ovat

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 8/2018

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 8/2018 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 8/218 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 1/218 [1] Syntyneet Tammi-elokuussa 218 Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt kaksi lasta enemmän kuin vastaavana

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 4/2014

Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 4/2014 Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 4/214 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 6/214 [1] Syntyneet Tämän vuoden neljän ensimmäisen kuukauden aikana on syntynyt vähemmän lapsia kuin

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 30.9.2013

OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 30.9.2013 1 OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 30.9.2013 Tilanteessa 30.9.2013 kirjanpidollinen tuloslaskelman vuosikate on 4.047.286 euroa positiivinen ja tilikauden osavuositulos on 1.298.930 euroa ylijäämäinen. Kun otetaan

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 12/2018

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 12/2018 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 12/218 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 15/218 [1] Syntyneet Vuonna 218 Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt viisi lasta vähemmän kuin edellisvuonna.

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 7/2014

Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 7/2014 Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 7/214 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 9/214 [1] Syntyneet Tänä vuonna on syntynyt vähemmän lapsia kuin viime vuonna ja edellisvuosina. Syntyneiden

Lisätiedot

Kilpailukykysopimuksen ja budjettiriihen vaikutukset kunnan tuloihin ja budjetointiin. Vaikutukset verotuloihin 2017

Kilpailukykysopimuksen ja budjettiriihen vaikutukset kunnan tuloihin ja budjetointiin. Vaikutukset verotuloihin 2017 Kilpailukykysopimuksen ja budjettiriihen vaikutukset kunnan tuloihin ja budjetointiin Vaikutukset verotuloihin 2017 Kilpailukykysopimuksen ja budjettiriihen vaikutuksista kunnan verotuloihin 2017 Kilpailukykysopimuksella

Lisätiedot

Iitin kunta 45/02.01.02/2013 Talouskatsaus 1.7.2013 Tammi-toukokuu. Väkiluku maahan- Syntyn eet. muutto. lähtömuutto

Iitin kunta 45/02.01.02/2013 Talouskatsaus 1.7.2013 Tammi-toukokuu. Väkiluku maahan- Syntyn eet. muutto. lähtömuutto Iitin kunta 45/02.01.02/2013 Talouskatsaus 1.7.2013 Tammi-toukokuu Väestön kehitys ja väestömuutokset 2013 Luonnollinen Kuntien välinen Netto- Väestönlisäys Väkiluku väestön lisäys muuttoliike maahan-

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 9/2018

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 9/2018 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 9/218 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 11/218 [1] Syntyneet Tammi-syyskuussa 218 Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt kuusi lasta enemmän kuin

Lisätiedot

Talousarvion seuranta ja ennuste Ydinkaupungin toteuma 2 / Keskeiset tulot. Palvelutoiminnan menot

Talousarvion seuranta ja ennuste Ydinkaupungin toteuma 2 / Keskeiset tulot. Palvelutoiminnan menot Talousarvion seuranta ja ennuste 2016 Ydinkaupungin toteuma 2 / 2016 Ydinkaupungin talouden seurantatiedot ovat pääosin vertailukelpoisia edellisen vuoden vastaaviin tietoihin. Maaningan kuntaliitos tapahtui

Lisätiedot

Talousarvion toteutuminen 31.8.2014

Talousarvion toteutuminen 31.8.2014 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 304 Talousarvion toteutuminen 31.8.2014 Asianro 117/02.02.02/2014 Talousjohtaja Heli Lähteenmäki 29.9.2014: Liitteenä on koko kaupungin tuloslaskelma keskuksittain elokuun

Lisätiedot

Väkiluku ja sen muutokset 31.12.2013

Väkiluku ja sen muutokset 31.12.2013 KUUKAUSIRAPORTOINTI Väkiluku ja sen muutokset 31.12. Väkiluvun kehitys 54800 Mikkelin kaupungin väkilukuennakko kuukausittain 1.1. lukien (joulukuun 2012 luvussa on myös Ristiina ja Suomenniemi vertailun

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 11/2018

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 11/2018 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 11/218 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 14/218 [1] Syntyneet Tammi-marraskuussa 218 Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt neljä lasta enemmän kuin

Lisätiedot

Talousarvion laadinnan lähtökohdat. Valtuuston talousseminaari Miehikkälän Salpalinja museo 22.9.2014 Kunnanjohtaja Antti Jämsén

Talousarvion laadinnan lähtökohdat. Valtuuston talousseminaari Miehikkälän Salpalinja museo 22.9.2014 Kunnanjohtaja Antti Jämsén Talousarvion laadinnan lähtökohdat Valtuuston talousseminaari Miehikkälän Salpalinja museo 22.9.2014 Kunnanjohtaja Antti Jämsén Visio elämään Miehikkälä on yritysmyönteinen kansainvälinen E18 tien maaseutukunta,

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 12/2017

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 12/2017 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 12/217 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 15/217 [1] Syntyneet Vuonna 217 Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt vähemmän lapsia kuin edellisvuosina.

Lisätiedot

Kuntien verotulojen kehitys ja verotuksen muutokset

Kuntien verotulojen kehitys ja verotuksen muutokset Kuntien verotulojen kehitys ja verotuksen muutokset Jukka Hakola @HakolaJukka Pekka Montell @MontellPekka 11.-12.9.2019 Kuluvan vuoden kunnallisverot eivät ole kasvaneet odotetusti Kunnallisverokertymät

Lisätiedot

HE 45/2013 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi verontilityslakia verojen kertymisjaksoa.

HE 45/2013 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi verontilityslakia verojen kertymisjaksoa. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi verontilityslain 3 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi verontilityslakia siten, että kaikkien verontili- verojen

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornioseudun kehitykseen 7/2015

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornioseudun kehitykseen 7/2015 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornioseudun kehitykseen 7/215 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 9/215 [1] SYNTYNEET Tämän vuoden seitsemän ensimmäisen kuukauden aikana on syntynyt vähemmän lapsia kuin

Lisätiedot

Taloustorstai

Taloustorstai Taloustorstai Ajankohtaista verotuksesta Benjamin Strandberg Ennakkotietoja verovuodesta 2017 Kesäkuun kunnallisverotulojen ennakkotieto näyttää kunnallisverojen romahtamista (tilanne 11.6.2018)» Yli 200

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 4/2017

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 4/2017 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 4/217 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 7/217 [1] Syntyneet Vuoden 217 tammi-huhtikuussa Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt enemmän lapsia kuin

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 4/2018

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 4/2018 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 4/218 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 4/218 [1] Syntyneet Tammi-huhtikuussa 218 Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt hieman vähemmän lapsia kuin

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 9/2016

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 9/2016 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 9/216 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 11/216 [1] Syntyneet Tämän vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 5/2017

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 5/2017 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 5/217 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 8/217 [1] Syntyneet Vuoden 217 tammi-toukokuussa Kemi-Tornioseudulla on syntynyt suunnilleen saman verran

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 8/2017

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 8/2017 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 8/217 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 12/217 [1] Syntyneet Vuoden 217 tammi-elokuussa Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt vähemmän lapsia kuin

Lisätiedot

Talousarvion toteuma kk = 50%

Talousarvion toteuma kk = 50% Talousarvion toteuma 1.1.-30.6.2019 6kk = 50% Verotulojen kertymä 30.6.2018 Talousarvio 30.6.2019 30.6.2019 Tot. % Kunnallisverot 3 846 943 3 456 000 3 727 292 53,9 Kiinteistöverot 35 134 373 500 8 904

Lisätiedot

Lisätietoa kuntien taloudesta

Lisätietoa kuntien taloudesta Lisätietoa kuntien taloudesta 1 Tilikauden tulos 2018, euroa/asukas Suurimmat arvot (Manner-Suomi): 1. Viitasaari (1 783 / as.) 2. Taivassalo (827 / as.) 3. Luhanka (676 / as.) 4. Pyhäranta (664 / as.)

Lisätiedot

Verotulojen arviointi

Verotulojen arviointi ALAVIESKAN KUNTA Verotulojen arviointi 2018 2021 KUNNALLISVERO YHTEISÖVERO KIINTEISTÖVERO Kunnanhallitus Valtuusto 1 1. Verokehityksestä 1.1. Alavieskan kunnan verotulokehitys 2016 2018 Alavieska, verotilitykset

Lisätiedot

Kuntien ja maakuntien talousnäkymät

Kuntien ja maakuntien talousnäkymät Onnistuva Suomi tehdään lähellä Kuntien ja maakuntien talousnäkymät Kuntapäivät Minna Punakallio Pääekonomisti Kuntaliitto Sanna Lehtonen Kehittämispäällikkö Kuntaliitto Talouskasvu piristynyt vihdoinkin

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 11/2016

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 11/2016 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 11/216 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 14/216 [1] Syntyneet Tammi-marraskuussa 216 Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt vähemmän lapsia kuin edellisvuosina.

Lisätiedot

KUNNALLISVERON VEROPOHJA KOKO MAA, Milj.

KUNNALLISVERON VEROPOHJA KOKO MAA, Milj. KUNNALLISVERON VEROPOHJA KOKO MAA, Milj. ANSIOTULOT 2017 2018** 2019** 2020** 2021** 2022** 2023** Palkkatulot yhteensä 85 763 89 200 92 300 95 600 98 500 101 200 103 700 Muutos % 2,4 4,0 3,5 3,6 3,0 2,7

Lisätiedot

KUNNALLISVERON VEROPOHJA KOKO MAA, Milj.

KUNNALLISVERON VEROPOHJA KOKO MAA, Milj. KUNNALLISVERON VEROPOHJA KOKO MAA, Milj. ANSIOTULOT 2017 2018** 2019** 2020** 2021** 2022** 2023** Palkkatulot yhteensä 85 763 89 500 92 900 96 200 99 300 102 000 104 600 Muutos % 2,4 4,3 3,8 3,6 3,2 2,7

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 8/2019

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 8/2019 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 8/219 Kehittämis- ja talousosasto Talouspalvelut 9/219 [1] Syntyneet Tammi-elokuussa 219 Kemi-Tornio-seudulla on maassa, Simossa ja Tervolassa. Syntyneiden

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 9/2017

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 9/2017 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 9/217 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 13/217 [1] Syntyneet Vuoden 217 tammi-syyskuussa Kemi-Tornioseudulla on syntynyt vähemmän lapsia kuin

Lisätiedot

Poikkeama. Kunnallisvero ,5. Yhteisövero ,9

Poikkeama. Kunnallisvero ,5. Yhteisövero ,9 1000 TA Ennuste 07/ Erotus 2015/ Muut. % Kunnallisvero 42.950 43.015 65 20.345 20.450 106 0,5 Yhteisövero 2.000 2.079 79 1.332 1.254-78 -5,9 Kiinteistövero 2.750 2.801 51 36 77 41 114,0 Yhteensä 47.700

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 9/2014

Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 9/2014 Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 9/214 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 11/214 [1] Syntyneet Tänä vuonna on syntynyt vähemmän lapsia kuin viime vuonna ja edellisvuosina. Syntyneiden

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 12/2016

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 12/2016 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 12/216 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 15/216 [1] Syntyneet Vuonna 216 Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt vähemmän lapsia kuin edellisvuosina.

Lisätiedot

Liite nro: TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA

Liite nro: TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ 1 Liite nro: TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 30.9.2010 Maakunnan talousarvio 2010 ja toimintasuunnitelma 2010 2013 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 14.12.2009 134.

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 6/2018

Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 6/2018 Katsaus Kemin ja Kemi-Tornio-seudun kehitykseen 6/218 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 8/218 [1] Syntyneet Tammi-kesäkuussa 218 Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt kymmenen lasta enemmän kuin

Lisätiedot

Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 4/2016

Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 4/2016 Katsaus Kemin ja Kemi- Tornio-seudun kehitykseen 4/216 Kehittämis- ja talousosasto Kehittämispalvelut 6/216 [1] Syntyneet Tämän vuoden neljän ensimmäisen kuukauden aikana Kemi-Tornio-seudulla on syntynyt

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 31.3.2015

OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 31.3.2015 1 OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 31.3.2015 Tilanteessa 31.3.2015 kaupungin tuloslaskelman vuosikate on 1.242.673 euroa positiivinen ja tilikauden osavuositulos on 219.483 euroa ylijäämäinen. Talousarvion 2015

Lisätiedot