KIRKKONEUVOSTO 8/2016 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KIRKKONEUVOSTO 8/2016 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS"

Transkriptio

1 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 8/2016 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS sivu 73. Kirkkovaltuuston kokouksen toimeenpanopäätökset Tuloveroprosentti Kirkkoherranvaali Lasten ja nuorten leirien ilmoittautuminen/kati Tervon aoite Kemin kirkon julkisivurappausten kuntotutkimus Diakonia-avustaja Urkutoimikunta Sairaalasielunhoidon yhteistyö rovastikunnassa Sakraalitilojen vuokrat konsertti- ja muissa pääsymaksullisissa tilaisuuksissa Vuokrattavien tilojen tuotot ja kulut 9/2016 ja huonetilojen hinnasto Hautapalveluhinnat Hautaushinnat Muut asiat... 18

2 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 8/ (18) 73. Kirkkovaltuuston kokouksen toimeenpanopäätökset 1. Tuloveroprosentti 2017 Kirkkovaltuusto vahvisti vuoden 2017 tuloveroprosentiksi 1,40. Esitys taljo: Tuloveroprosentti ilmoitetaan verohallinnolle. Päätösesitys hyväksyttiin. 2. Kirkkoherranvaali Kirkkovaltuusto päätti ilmoittaa tuomiokapitulille: a. Kemin seurakunnalla ei ole vireillä hankkeita tai järjestelyitä, joiden perusteella virkaa ei tulisi julistaa haettavaksi. b. kirkkovaltuusto ei pyydä välillisen vaalitavan käyttämistä c. kirkkoherran viran erityisiksi tarpeiksi kirkkovaltuusto esittää henkilöstöhallinnolliset taidot ja kokemuksen, kyvyn hallita kokonaisuuksia ja toimia muutostilanteiden johtajana sekä yhteistyökyvyn. Lisäksi viranhoito edellyttää hengellistä johtajuutta ja kykyä toimia suunnannäyttäjänä tasapuolisesti ja kuuntelevasti, ekumeenista ja kansainvälistä suuntautuneisuutta ja hyviä viestinnällisiä taitoja. Esitys khra: Kirkkovaltuuston päätös ilmoitetaan tuomiokapitulille. Päätösesitys hyväksyttiin. 3. Lasten ja nuorten leirien ilmoittautuminen/kati Tervon aloite Sähköinen/puhelimitse ilmoittautuminen mahdolliseksi lasten ja nuorten leireille Kirkkokansan työväenyhdistyksen valtuustoryhmä esittää, että ilmoittautuminen lasten ja nuorten leireille tulee jatkossa olla mahdollista myös sähköisesti/puhelimitse. Tällä hetkellä ilmoittautuminen tapahtuu tiettynä päivänä ja kellonaikana Kemin kirkossa, jolloin nopeimmat pääsevät leireille. Osa vanhemmista voi olla vuorotöissä tai lapsilla samaan aikaan harrastuksia, joten on kohtuutonta vaatia, että tiettyyn aikaan ollaan paikalla. Edellisellä ilmoittautumiskerralla kirkon edessä oli pitkä jono jo klo 17, vaikka ilmoittautuminen alkoi klo 18. Kaikki halukkaat eivät päässeet leireille. Jos suosio on huomattavasti kasvanut, niin leirejä tulee järjestää lisää. Työvälineiden sähköistyessä ilmoittautumislomake on helppo luoda ja se helpottaisi ja nopeuttaisi ilmoittautumiskäytäntöjä. Kemi Kirkkokansan työväenyhdistyksen valtuustoryhmän puolesta Kati Tervo Esitys taljo: Annetaan aloite talousjohtajan valmisteltavaksi. Päätösesitys hyväksyttiin.

3 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 8/ (18) 74. Kemin kirkon julkisivurappausten kuntotutkimus Prodeco Oy on saanut valmiiksi Kemin kirkon julkisivurappausten kuntotutkimuksen ja jättänyt siitä esityslistan liitteenä olevan raportin. Kuntotutkimusraportti on päivätty ja sen on allekirjoittanut Prodeco Oy:n Jaakko Luukkonen. Esitys taljo: Kirkkoneuvosto keskustelee raportista ja merkitsee sen tiedoksi. Samalla kirkkoneuvosto päättää jatkaa kirkon julkisivurappausten korjaushanketta laaditun kuntotutkimuksen pohjalta yhteistyössä Rimako Oy:n Matti Antikaisen kanssa. Päätösesitys hyväksyttiin.

4 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 8/ (18) 75. Diakonia-avustaja RAPORTTI Diakonia-avustajan kesätyöstä palvelukoti Meripuistossa Kirkkovaltuustoaloitteen mukaisesti palkattiin diakonia-avustaja, sosionomiopiskelija Johanna Moilanen, palvelukoti Meripuistoon. Diakonia-avustaja toimi kuuden kaupungin kesätyöntekijän työnsuunnittelijana ja ohjaajana. Diakonia-avustajakokeilu onnistui hyvin. Avustaja suunnitteli, organisoi ja toteutti tehtävät hyvin. Palvelukoti Meripuistosta saatiin hyvää ja kannustavaa palautetta. Ohessa kaksi kappaletta Johanna Moilasen tekemästä raportista. Tavoitteena oli järjestää virkistävää toimintaa Meripuiston palvelukodin asukkaille, joita palvelukodissa asui viisikymmentäkolme (53). Pääasiassa tarkoituksena oli ulkoiluttaa asukkaita. Ulkoilutukseen vaikuttavina tekijöinä olivat asukkaan terveydellinen tila tai hänen muut menot. Vaikuttavampana tekijänä nähtiin sää, joka vaikutti toistuvasti päivän suunnitelmiin. Säätilan ollessa kohderyhmälle huono, niin järjestimme muuta toimintaa sisätiloissa. Ulkoilua korvaavaa tekemistä oli mm. toivottu bingo, lukuhetket, käsityöt, leipominen, maalaaminen, vierailu taidemuseossa ja vaihtelevat liikunnalliset toiminnot. Työmme tehtäväksi jäi asukkaiden kanssa oleminen ja hoitajat saivat keskittyä enemmän hoitotyöhön. Asukkaat saivat päiviinsä sisältöä, joka näkyi hoitajien mukaan asukkaiden mielialassa, ruuan halukkuudessa sekä rauhallisesti nukutuissa öissä, joiden tuloksien kautta voimme päätellä että asukkaiden osallistamisesta on ollut terveydellistä hyötyä toimintakyvyn ylläpitämiseksi ja se on helpottanut hoitotyötä. Kiireetön, aidosti läsnä oleminen, myönteisyys, joustavuus, kärsivällisyys ja empatiakyky olivat tässä tehtävässä edistyksellisiä, kun tavoitteena on arvokas kohtaaminen ja välittäminen. Ihminen ihmiselle. Mielestäni vastaavaa toimintaa olisi hyvä jatkaa saatujen kokemusten ja palautteen perusteella. Teija Jestilä diakoniatyöstä vastaava Esitys khra: Merkitään raportti tiedoksi. Kirkkoneuvosto päättää esittää määrärahaa vuoden 2017 talousarvioon diakonia-avustajan palkkaamista varten vuoden 2016 mukaisesti. Kirkkoneuvosto päätti merkitä raportin tiedoksi.

5 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 8/ (18) 76. Urkutoimikunta KEMIN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 URKUTOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Keskiviikko klo Paikka Seurakuntakeskus, alasali 2 Läsnä Korpela Markku, puheenjohtaja Tyni Aki, sihteeri Aho Matti Laitila Minna Niemelä Elias Holopainen Raimo Juntunen Jouko 1. Puheenjohtaja avasi kokouksen klo Keskusteltiin seurakunnan investointiprioriteeteista. Matti Aho kertoi Paattionlehdon kappelin maalämpölaitteiston hankinnan olleen vuoden 2016 tärkein investointi. Tulevaisuudessa tärkeimmiksi nousevat Peurasaaren kappelin ja Kemin kirkon ulkoremontit. Peurasaaren kappelin remontti ei ehtine vuodelle 2017, kirkon remonttitilanne on auki. Molemmat kiinteistöremontit ajavat urkujen peruskorjauksen ohi. Investointirahaa urkujen peruskorjaukseen on kuitenkin mahdollista saada kappelin ja kirkon remonttien aikataulujen avoimuuden vuoksi. 3. Keskusteltiin vuosi sitten valmistellusta tarjouspyynnöstä, peruskorjauksen asiantuntijatarpeesta sekä mahdollisen peruskorjauksen valvojasta. Todettiin, että viime vuonna ehdotetut Christian Ahlskog asiantuntijana sekä Jouko Pirkkanen valvojana ovat edelleen toimikunnan ehdottamia ulkopuolisia asiantuntijoita ja heidän osallistumismahdollisuudet vielä selvitetään. Todettiin myös, ettei seurakunnan omien kanttoreiden asiantuntijuus ja työaika ole riittäviä työn vaativuuteen nähden. 4. Keskusteltiin Kirkkohallitukselta saatavasta avusuksesta. Todettiin, että monet varattomat seurakunnan ovat saaneet prosentuaalisesti huomattavia avustussummia ja Keminkin olisi mahdollista saada avustusta urkuhistoriallisesti merkittävän soittimen peruskorjaukseen. Asiaa selvitetään. 5. Urkutoimikunta päätti esittää kirkkoneuvostolle, että urkujen peruskorjaus toteutetaan aiemmin laaditun tarjouspyynnön mukaisesti. 6. Puheenjohtaja päätti kokouksen klo Liitteet Tarjouspyyntö Markku Korpela puheenjohtaja Aki Tyni sihteeri Esitys khra: Merkitään tiedoksi. Kirkkoneuvosto päättää esittää vuoden 2017 talousarvioon investointimäärärahaa urkujen peruskorjaukseen. Kirkkoneuvosto päätti merkitä pöytäkirjan tiedoksi.

6 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 8/ (18) 77. Sairaalasielunhoidon yhteistyö rovastikunnassa Lääninrovasti Markku Korpela otti rovastikunnallisessa yhteistyökokouksessa esiin asian sairaalapapin palkka- ja henkilöstökustannusten jakamisesta rovastikunnan seurakuntien kesken sen jälkeen, kun tehtävää nykyisin hoitava jää eläkkeelle vuoden 2017 kesällä. Asia sai myönteisen vastaanoton paikalla olleilta muiden seurakuntien edustajilta. Kokouksen jälkeen Tornion seurakunnan talouspäällikkö pyysi Kemin seurakunnan talousjohtajalta tarkentavia tietoja muihin seurakuntiin kohdistuvista kustannuksista ja kustannusten jaon perusteista. Kemin seurakunnan talousjohtaja teki laskelman seurakuntien jäsenmäärään perustuvasta kustannusten jaosta ja kustannuksista rovastikunnan eri seurakunnille. Seurakunnille jaettava euromääräinen kustannus perustui nykyisen viranhaltijan ilmoitukseen sairaalasielunhoitoon käytetystä osuudesta hänen työssään. Tämän laskelman Kemin seurakunnan talousjohtaja toimitti sähköpostilla kaikkiin rovastikunnan seurakuntiin. Alla seurakuntiin toimitettu jäsenmäärään perustuva kustannustenjakotaulukko. Seurakuntien väkiluvut (läsnäolevat) vuonna 2015 Prv-koodi- Prvkod Seurakunta Jäsenet Yhteensä Osuus % Seurakunnan osuus Kemi , Keminmaa , Simo , Tervola , Tornio , Ylitornio , Palkka KiEL (24 %) 7200 Sotu ja muut sos.kulut (3,83 %) Keskustelua kustannusten jakamisesta oli jatkettu rovastikunnan yhteistyötoimikunnan kokouksessa ja asia oli edelleen saanut myönteisen vastaanoton. Jotkin seurakunnat olivat aikoneet esittää määrärahaa sairaalasielunhoidon kustannuksiin jo ensivuoden talousarvioonsa. Yhteistyön toteutuessa, ja jos virka on Kemin seurakunnan virka, Kemin seurakunta saisi n euroa sairaalasielunhoidon palkka- ja henkilöstömenojen korvausta muita rovastikunnan seurakunnilta.

7 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 8/ (18) Esitys taljo: Kirkkoneuvosto päättää lisätä vuoden 2017 talousarvioesityksen sairaalasielunhoidon tuloarvioon puolen vuoden korvauksen, euroa, sairaalasielunhoidon palkka- ja henkilöstömenojen kustannusten korvauksena muilta rovastikunnan seurakunnilta. Päätösesitys hyväksyttiin.

8 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 8/ (18) 78. Sakraalitilojen vuokrat konsertti- ja muissa pääsymaksullisissa tilaisuuksissa Vuoden 2016 alussa seurakuntien osuus yhteisöverosta muuttui valtionkorvaukseksi. Muutos koski Kemin seurakuntaa siten, että vuositasolla valtionkorvaus on n euroa pienempi kuin aikaisempi osuus yhteisöverosta. Tänä vuonna osuutta yhteisöverosta on vielä saatu aikaisemmilta verovuosilta n euroa. Tällä on voitu kompensoida muuten alhaisempaa verokertymää. Vuonna 2017 ei ole enää odotettavissa suuria yhteisöveron tilityksiä aikaisemmilta verovuosilta ja yhteisöveron tilittäminen seurakunnille loppuu kokonaan lokakuussa Näiden verokertymään vaikuttavien seikkojen vuoksi seurakunnan on entistä enemmän kiinnitettävä huomiota omien toimintatuottojen lisäämiseen ja sen johdosta talousjohtaja on laatinut uuden hinnaston sakraalitilojen vuokrista, jossa aikaisempia vuokria on korotettu n. 3 %. Sakraalitilojen vuokrat Järjestäjä yksityinen/ohjelmatoimisto/järjestö Tilaisuuden tuotto kokonaan järjestäjälle Ma-To Pe-La Su, aatot ja pyhäpäivät Kemin kirkko Veitsiluodon kirkko ja Paattionlehdon kappeli Peurasaaren kappeli Marian kappeli Tilaisuus, johon ei myydä lippuja eikä maksullista ohjelmaa Ma-To Pe-La Su, aatot ja pyhäpäivät Kemin kirkko Veitsiluodon kirkko ja Paattionlehdon kappeli Peurasaaren kappeli Marian kappeli Kemin kirkko Kemin kirkossa järjestettävät musiikkitilaisuudet, joissa lipputulot menevät kokonaisuudessaan järjestäjälle Ma-To Pe-La Su, aatot ja pyhäpäivät Vuokrat sisältävät arvonlisäveron 24 % Esitys taljo: Kirkkoneuvosto päättää laaditun hinnaston noudatettavaksi alkaen. Jo sovittujen tilaisuuksien osalta noudatetaan ennen hinnankorotusta sovittua hintaa. Päätösesitys hyväksyttiin.

9 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 8/ (18) 79. Vuokrattavien tilojen tuotot ja kulut 9/2016 ja huonetilojen hinnasto Kemin seurakunta vuokraa kiinteistöissään olevia tiloja kaste-, hää-, muisto- ym. muihin perhetilaisuuksiin. Vuokratuotot näiden tilojen vuokraamisesta syyskuun loppuun mennessä ovat vain 68 % talousarvioon verrattuna. Kyseisten tilojen palvelujen ostot ovat toteutuneet 103 %:sti. Syyskuun lopun laskennallinen toteutumisprosentti on 75 %. Laskelmassa ovat mukana Kemin kirkon, Veitsiluodon kirkon, seurakuntakeskuksen, Juhlahuoneiston, Vanha Pappilan, Paattion ja Peurasaaren siunauskappelin vuokrattavat tilat. Kemin seurakunnan mahdollisuuden vaikuttaa kiinteistöihin kohdistuviin palvelujen ja ostojen kiinteisiin kustannuksiin ovat erittäin pienet. Kulupuolen kasvua voidaan kuitenkin tasapainottaa huonetilojen vuokria korottamalla. Talousjohtaja on tehnyt nyt voimassa olevaan huonetilahinnastoon n. 3 % korotuksen, jolla katetaan kohonneita kiinteistökuluja. YHTEISÖ- JA YKSITYISTILAISUUDET Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 % Kemin seurakunnan jäsenet Muun ev.lut srk:n jäsenet, kristilliset järjemuut järjestöt, yritykset Ortodoksit, katoliset väestörekisteriläiset Seurakuntakeskus Henkilömäärä Arkipäivät Ma-To Pe-La Su, aatot ja pyhäpäivät Arkipäivät Ma-To Pe-La Su, aatot ja pyhäpäivät Arkipäivä t Ma-To Pe-La Su, aatot ja pyhäpäivät Alasali ,00 107,00 155,00 94,00 150,00 216,00 108,00 177,00 285,00 Alasali ,00 99,00 143,00 87,00 139,00 200,00 100,00 162,00 260,00 Juhlasali ,00 128,00 184,00 112,00 179,00 257,00 128,00 207,00 335,00 Takkahuone 15 34,00 54,00 79,00 48,00 76,00 110,00 55,00 92,00 150,00 Kabinetti 20 23,00 36,00 53,00 33,00 52,00 75,00 37,00 62,00 100,00 Hopealyhdyn ruokasali 96 85,00 136,00 196,00 119,00 190,00 273,00 136,00 222,00 360,00 Hopealyhdyn ruokasali + kabinetti ,00 144,00 207,00 126,00 201,00 289,00 144,00 237,00 380,00 Juhlasali + Hopealyhdyn ruokasali ,00 216,00 311,00 189,00 302,00 434,00 216,00 352,00 565,00 Juhlasali + Hopealyhdyn ruokasali + kabinetti ,00 235,00 339,00 206,00 329,00 473,00 236,00 382,00 615,00 Juhlahuoneisto ,00 372,00 546,00 372,00 558,00 744,00 422,00 633,00 845,00 Henkilökunnan käyttö 62 57,00 68,00 126,00 Veitsiluodon kirkko Kahvio + seurakuntasali 80 51,00 81,00 118,00 72,00 115,00 165,00 82,00 137,00 220,00 Paattionlehto Paattion kerhohuone 40 35,00 56,00 81,00 49,00 78,00 112,00 56,00 92,00 150,00 Emännän tuntikorvaus valmistelupäivältä 24,00 38,00 56,00 34,00 54,00 78,00 39,00 67,00 110,00 Vahtimestarin tuntikorvaus valmistelupäivältä 24,00 38,00 56,00 34,00 54,00 78,00 39,00 67,00 110,00 Sisäisiä vuokria ei peritä vaan kustannuksen kohdennetaan käytön mukaan. Seurakunnan työntekijältä ei peritä vuokraa muiden kuin Juhlahuoneiston tilojen käytöstä. Muistotilaisuudesta ei peritä vuokraa jos vainaja on Kemin seurakunnan entinen työntekijä tai Hopealyhdyn vapaaehtoinen tai Hopealyhdyn vapaaehtoinen, jonka vapaaehtoisena olon päättymisestä on kulunut enintää 8 vuotta. Juhlahuoneiston käyttö omiin perhejuhliin ylläolevan hinnaston mukaan. Liinat sisältyvät hintaan. Koskee omia, puolison tai saman perheen lasten juhlia. Ei kuitenkaan lapsenlapsen tai työntekijän vanhempien perhejuhlia.

10 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 8/ (18) Esitys taljo: Kirkkoneuvosto päättää laaditun hinnaston noudatettavaksi alkaen. Jo sovittujen tilaisuuksien osalta noudatetaan ennen hinnankorotusta sovittua hintaa. Päätösesitys hyväksyttiin.

11 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 8/ (18) 80. Hautapalveluhinnat Yhteisöveron osuuden muuttuminen valtionkorvaukseksi vuoden 2016 alussa pienentää Kemin seurakunnan verotulokertymää vuositasolla n eurolla. Lokakuussa 2017 päättyy myös aikaisempien vuosien yhteisövero-osuuksien tilittäminen seurakunnille ja Kemin seurakunnan osalta verokertymän väheneminen jää pysyväksi. Kirkkohallitus on yleiskirjeessään Nro 22/2012 ohjeistanut seurakuntia seuraavasti: Eduskunta on hyväksynyt hautaustoimen maksuja koskevan muutoksen kirkkolakiin (HE 127/2012 vp). Laki tulee voimaan ja se on julkaistu Suomen säädöskokoelman numerolla 780/2012. Lakimuutos on kirkolliskokouksen toukokuussa 2011 hyväksymän lakiehdotuksen mukainen. Hautasijan luovuttamisesta ja hautaamiseen liittyvistä palveluista tulee periä maksut, joiden määräämisessä otetaan huomioon seurakunnalle palvelun tuottamisesta aiheutuvat kustannukset....tavoitteena on kattaa hautaustoimen kustannukset maksutuotoilla ja seurakuntien saamalla yhteisövero-osuudella, seurakuntien muut luonteeltaan yhteiskunnalliset tehtävät huomioon ottaen siten, että kirkollisverovaroja ei laskennallisesti tarvitsisi käyttää hautausmaiden ylläpitämiseen ja hautaustoimen palveluihin. Käytännössä maksutuotoilla kuuluisi kattaa prosenttia hautaustoimen kokonaiskustannuksista. Nyt kun yhteisövero-osuus on muuttunut valtionkorvaukseksi ja on pysyvästi pienempi kuin yhteisöveron tuotto aikaisempina vuosina on Kemin seurakunnan korotettava hautaustoimesta perittäviä maksuja päästäkseen lähemmäs Kirkkohallituksen asettamaan tuotoilla katettavaa prosentin osuutta. Vuoden 2016 syyskuun talousarviovertailusta laskettuna hautaustoimen tuotoilla pystyttiin kattamaan vain 12,5 prosenttia kuluista. Tuotot olivat n ja kustannukset euroa ilman hautaustoimen poistoja. Talousjohtaja on tehnyt nykyiseen hinnastoon 20 euron korotuksen kaikkiin hautaustoimessa perittäviin palvelumaksuihin. Näillä palveluhinnaston muutoksilla voidaan osittain kattaa syntyvää tulorahoituksen menetystä ja kiriä kiinni kirkkohallituksen tavoitetta.

12 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 8/ (18) Haudan kaivaminen ja peittäminen syvähauta 2,1 m hauta 1,5 m uurnahauta 0,6 m Maksua ei peritä, kun kyseessä on rintamaveteraani, rintamaveteraaniin rinnastettavan tai edellä tarkoitetun henkilön puolison hautaus Kemiläiset ja muut HTL 4 :2-3 mom. ja 6 säädösten perusteella Muut haudattavat Hautamattokansi 60 Hautamattokannesta ei peritä maksua, kun kyseessä on rintamaveteraani, rintamaveteraaniin rinnastettavan tai edellä tarkoitetun henkilön puolison hautaus Siunauskappeleiden ja kirkkojen käyttökorvaukset siunaustilaisuuksissa Siunauskappelin tai kirkon käyttökorvausta ei peritä, kun vainaja on Suomen ev.lut kirkon läsnäolevassa väestössä Siunauskappelit Siunauskappeleita ei luovuteta ei-kristillisen tai uskonnottoman tilaisuuden pitopaikaksi (Piispainkokouksen hyväksymä Kirkollisten toimitusten opas) arkipäivä sunnuntait, aatot ja pyhäpäivät Suomen ev.lut. seurakuntien pv-väestö ja muiden Suomen kristillisten kirkkojen lo- ja pv-väestö Muut Kirkot Kirkkoja ei luovuteta väestörekisteriin kuuluneen vainajan siunaustilaisuuteen Suomen ev.lut. seurakuntien pv-väestö ja muiden Suomen kristillisten kirkkojen lo- ja pv-väestö sekä muut kristilliseen uskontokuntaan kuuluvat Muistomerkkien siirrot (hinnat sisältävät myös takaisin paikalleen asennnuksen) alkaen Hautakiven koko korkeintaan Hinta (145) (175) (195) 110 Yli (lasku työajan mukaan)

13 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 8/ (18) Esitys taljo: Kirkkoneuvosto hyväksyy laaditun hinnaston noudatettavaksi alkaen Kirkkoneuvosto hyväksyi esitetyn hinnaston noudatettavaksi alkaen lisäyksellä, ettei myös muistomerkkien siirrosta peritä maksua, mikäli kyseessä on rintamaveteraanin, rintamaveteraaniin rinnastettavan tai edellä tarkoitetun puolison hautaus.

14 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 8/ (18) 81. Hautaushinnat Yhteisöveron osuuden muuttuminen valtionkorvaukseksi vuoden 2016 alussa pienentää Kemin seurakunnan verotulokertymää vuositasolla n eurolla. Lokakuussa 2017 päättyy myös aikaisempien vuosien yhteisövero-osuuksien tilittäminen seurakunnille ja Kemin seurakunnan osalta verokertymän väheneminen jää pysyväksi. Kirkkohallitus on yleiskirjeessään Nro 22/2012 ohjeistanut seurakuntia seuraavasti: Eduskunta on hyväksynyt hautaustoimen maksuja koskevan muutoksen kirkkolakiin (HE 127/2012 vp). Laki tulee voimaan ja se on julkaistu Suomen säädöskokoelman numerolla 780/2012. Lakimuutos on kirkolliskokouksen toukokuussa 2011 hyväksymän lakiehdotuksen mukainen. Hautasijan luovuttamisesta ja hautaamiseen liittyvistä palveluista tulee periä maksut, joiden määräämisessä otetaan huomioon seurakunnalle palvelun tuottamisesta aiheutuvat kustannukset....tavoitteena on kattaa hautaustoimen kustannukset maksutuotoilla ja seurakuntien saamalla yhteisövero-osuudella, seurakuntien muut luonteeltaan yhteiskunnalliset tehtävät huomioon ottaen siten, että kirkollisverovaroja ei laskennallisesti tarvitsisi käyttää hautausmaiden ylläpitämiseen ja hautaustoimen palveluihin. Käytännössä maksutuotoilla kuuluisi kattaa prosenttia hautaustoimen kokonaiskustannuksista. Nyt kun yhteisövero-osuus on muuttunut valtionkorvaukseksi ja on pysyvästi pienempi kuin yhteisöveron tuotto aikaisempina vuosina on Kemin seurakunnan korotettava hautaustoimesta perittäviä maksuja päästäkseen lähemmäs Kirkkohallituksen asettamaan tuotoilla katettavaa prosentin osuutta. Vuoden 2016 syyskuun talousarviovertailusta laskettuna hautaustoimen tuotoilla pystyttiin kattamaan vain 12,5 prosenttia kuluista. Tuotot olivat n ja kustannukset euroa ilman hautaustoimen poistoja. Talousjohtaja on tehnyt nykyiseen hinnastoon 20 euron korotuksen kaikkiin hautaustoimessa perittäviin palvelumaksuihin. Näillä palveluhinnaston muutoksilla voidaan osittain kattaa syntyvää tulorahoituksen menetystä ja kiriä kiinni kirkkohallituksen tavoitetta.

15 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 8/ (18) Kemin seurakunta Hautamaksut Peurasaaren hautausmaalta luovutetaan uusi hautapaikka vain Kemin seurakunnan läsnä olevaan väestöön kuolinhetkellä kuuluneelle vainajalle, joka elinaikanaan on ollut yhteensä vähintään 25 vuotta Kemin seurakunnan jäsenenä. Rinnakkaishautoja luovutetaan ainoastaan Paattionlehdon hautausmaalta. Hautapaikkamaksua ei peritä kun kyseessä on rintamaveteraanin, rintamaveteraaniin verrattavan tai edellä tarkoitetun henkilön puolison hautaus. Jos anomuksesta (ilman kuolintapausta) myönnetään hautapaikka rintamaveteraanitunnuksen tai sitä vastaavan tunnuksen omaavalle tai edellä tarkoitetun henkilön puolisolle, peritään 40 vuoden arkkuhaudan hinnaston mukainen maksu. Hautapaikkamaksut Arkkuhaudat Rinnakkaisarkkuhaudat 40 vuodeksi = 1 hautasija/1 hautapaikka, haudan syvyys 1,5 m Syväarkkuhaudat 40 vuodeksi = 2 hautasijaa/1 hautapaikka, syvyys a-sija 2,1 m, b-sija 1,5 m 1. hautapaikka 2. hautapaikka 3. hautapaikka Rinnakkaisarkkuhauta sija vainajalle 1. varaus 2. varaus Syväarkkuhauta a-sija vainajalle a-sija 2. varaus a-sija 4. varaus b-sija 1. varaus b-sija 3. varaus b-sija 5. varaus Vainajan kotikunta Kemi ja muut HTL 4 : 2-3 mom. ja 6 säädösten perusteella Muut haudattavat Ilman kirkkoneuvoston erillispäätöstä luovutetaan enintään 3 rinnakkaista hautapaikkaa. Seuraavista luovutettavista hautapaikoista peritään 3. hautapaikan hinta kaksinkertaisena. Syvähautana lunastettuun hautaan ensimmäinen arkkuhautaus on tehtävä 2,1 m syvyyteen. Hautapaikan uudelleen lunastuksesta 40 vuodeksi peritään 100 /lunastettava hautapaikka, kun vainajan kotikunta on Kemi ja muissa HTL 4 :2 3 mom. ja 6 tarkoittamissa tapauksissa. Muutoin uudelleenlunastusmaksu on 40 vuodeksi 400 /lunastettava hautapaikka. Ulkopaikkakuntalaisen hautauksen yhteydessä hallinta-ajan jatkamisesta peritään ulkopaikkakuntalaisen maksu vain vainajan hautapaikasta. Muista hautakokonaisuuteen kuuluvista hautapaikoista peritään paikkakuntalaisen maksu. Arkkuhauta 25 vuodeksi = 1 hautasija/1 hautapaikka, haudan syvyys 1,5 m

16 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 8/ (18) Hautapaikan Hautapaikan lunastusmaksu uudelleen lunastus 25 v. Vainajan kotikunta Kemi ja muut HTL 4 : 2-3 mom. ja 6 säädösten perusteella Muut haudattavat Arkkuhautauksen kyseessä ollessa hautaoikeusaikaan on lunastettava hautaan kuuluville hautapaikoille vähintään koskemattomuusajan mittaiseksi. Hinta määräytyy haudan uudelleenlunastushinnan mukaan. Uurnahaudat Kun Kemin seurakunnan läsnä olevaan väestöön kuuluneen vainajan tuhka haudataan Kemin seurakunnan hautausmaalle, maksaa seurakunta vainajan tuhkaamiseen liittyen perikunnalle kuljetustukea enintään 100 euroa. Kuljetustuki vähennetään hautauskustannuksista (ei muistotilaisuusmaksuista). Jos hautausmaksut ovat alle 100 euroa, kuljetustuki on hautausmaksun suuruinen. Erillisiä vain uurnien hautaamiseen tarkoitettuja hautapaikkoja luovutetaan ainoastaan Paattionlehdon hautausmaalta. Uurnahauta 25 vuodeksi = 1 hautapaikka (1 x 1 m), hautasyvyys 0,6 m Hautapaikan Hautapaikan lunastusmaksu uudelleen lunastus 25 v. Vainajan kotikunta Kemi ja muut HTL 4 : 2-3 mom. ja 6 säädösten perusteella Muut haudattavat Ilman kirkkoneuvoston erillispäätöstä luovutetaan vain 1 uurnahautapaikka. Paattionlehdon muistolehto Tuhkan hautaamisesta muistolehtoon ei peritä maksua kun vainajan kotikunta on Kemi eikä muidenkaan HTL 4 : 2 3 mom. ja 6 säädöksen piiriin kuuluvien vainajien hautaamisesta. Muut tuhkahautaukset muistolehtoon 50 Hautaamismaksua muistolehtoon ei peritä kun kyseessä on rintamaveteraanin, rintamaveteraaniin verrattavan tai edellä tarkoitetun henkilön puolison hautaus.

17 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 8/ (18) Haudan kunnostusmaksut hautauksen yhteydessä (haudan pinnan kunnostus hautauksen jälkeen) Haudan kunnostusmaksua ei peritä, kun kyseessä on rintamaveteraanin, rintamaveteraaniin verrattavan tai edellä tarkoitetun henkilön puolison hautaus. Arkkuhauta Vainajan kotikunta on Kemi ja muut HTL 4 :2 3 mom. ja 6 säädösten perusteella 110 Muut haudattavat 200 Uurnahaudat Vainajan kotikunta on Kemi ja muut HTL 4 :2 3 mom. ja 6 säädösten perusteella 50 Muut haudattavat 70 Esitys taljo: Kirkkoneuvosto päättää esittää kirkkovaltuustolle uuden hautapaikka- ja haudankunnostusmaksuhinnaston vahvistamista alkaen. Päätösesitys hyväksyttiin.

18 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 8/ (18) 82. Muut asiat 1. Talousarviovertailu 9/2016 Talousjohtaja antoi ennakkotietoa syyskuun lopun taloustilanteesta. Talousjohtaja lähettää talousarviovertailun sähköpostitse kirkkoneuvostolle. 2. Vapaaehtoisten vakuutukset/anne Rahikaisen kysymys 3. Ei julkinen Anne Rahikainen kysyi seurakunnan vapaaehtoisten vakuutuksista. Todettiin, että vapaaehtoiset ovat vakuutettuna tilaisuuksissa, mutta vakuutus ei kata kotimatkoja kuten työntekijöillä. Käsiteltiin ei-julkinen asia, josta on tehty eri pöytäkirja. Pöytäkirjan nähtävilläolo Esitys: Kokouksesta tehty ja allekirjoitettu pöytäkirja valitusosoituksineen laitetaan nähtäville taloustoimistoon Ilmoitus nähtävillä olosta laitetaan kirkkoherranviraston ilmoitustaululle Päätösesitys hyväksyttiin. Kokouksen päättäminen ja oikaisuvaatimusohjeet Veisattiin iltavirsi. Puheenjohtaja päätti kokouksen klo

KIRKKOVALTUUSTO 4/2015

KIRKKOVALTUUSTO 4/2015 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA-PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 4/2015 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 9.12.2015 18. Hautatoimen hinnasto 1.2.2016... 2 19. Toiminta- ja taloussuunnitelma 2016 sekä suunnitelmavuodet 2017

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTO 3/2014

KIRKKOVALTUUSTO 3/2014 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA-PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 3/2014 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 22.10.2014 9. Kanttorin viran perustaminen... 2 10. Hautapaikka- ja haudan kunnostusmaksut 1.1.2015 alkaen... 3 11.

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTO 4/2016

KIRKKOVALTUUSTO 4/2016 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA-PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 4/2016 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 16.11.2016 klo 18 19.20 10. Hautaushinnat 1.1.2017... 2 11. Kirkkoherranvaali: vaalilautakunta... 6 12. Kemin seurakunnan

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 10/2015 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 4.11.2015

KIRKKONEUVOSTO 10/2015 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 4.11.2015 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 10/2015 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 4.11.2015 sivu 76. Kirkkovaltuuston 28.10.2015 toimeenpanopäätöksiä... 2 77. Nimikkolähettisopimus... 3 78. Nuorisotyönohjaajan

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 7/2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 9.10.2014

KIRKKONEUVOSTO 7/2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 9.10.2014 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 7/2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 9.10.2014 sivu 53. Kanttorin viran perustaminen... 2 54. Tulos- ja rahoituslaskelma sekä talousarvion toteutumisvertailu

Lisätiedot

HAUTAUSHINNASTO. HAUTAPAIKKAMAKSUT JA HAUTAUSMAKSUT alkaen

HAUTAUSHINNASTO. HAUTAPAIKKAMAKSUT JA HAUTAUSMAKSUT alkaen HAUTAUSHINNASTO HAUTAPAIKKAMAKSUT JA HAUTAUSMAKSUT 1.1.2018 alkaen Hyväksytty yhteisessä kirkkovaltuustossa 27.9.2017 (4/2017, 31 ) HAUTAPAIKKAMAKSUT 1.1.2018 ALKAEN ARKKUHAUTA lahtelaiset ulkopaikkakuntalaiset

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 8/2017. KIRKKONEUVOSTON KOKOUS torstaina

KIRKKONEUVOSTO 8/2017. KIRKKONEUVOSTON KOKOUS torstaina KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 8/2017 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS torstaina 2.11.2017 sivu 67. Sairaalapastorin virantäytön määrittelypyyntö / Kemin seurakunta... 2 68. Sopimus sairaanhoitopiiristä...

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTO 3/2016

KIRKKOVALTUUSTO 3/2016 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA-PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 3/2016 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 21.9.2016 5. Tuloslaskelma, rahoituslaskelma ja talousarvion toteutumisvertailu 31.8.2016... 2 6. Tuloveroprosentti

Lisätiedot

Miten järjestän hautauksen?

Miten järjestän hautauksen? Miten järjestän hautauksen? Miten järjestän hautauksen? Kirkkoherranvirastossa sovitaan vainajan siunaamiseen ja hautaamiseen liittyvistä asioista: siunausajasta, kappelin tai kirkon varauksesta, siunauksen

Lisätiedot

SIMON SEURAKUNNAN HAUTAUKSESTA PERITTÄVÄT MAKSUT SEKÄ KIINTEISTÖJEN KÄYTTÖOHJEET JA MAKSUT LUKIEN

SIMON SEURAKUNNAN HAUTAUKSESTA PERITTÄVÄT MAKSUT SEKÄ KIINTEISTÖJEN KÄYTTÖOHJEET JA MAKSUT LUKIEN Kirkkoneuvosto 02.05.2019 45 Kirkkovaltuusto 22.05.2019 17 SIMON SEURAKUNNAN HAUTAUKSESTA PERITTÄVÄT MAKSUT SEKÄ KIINTEISTÖJEN KÄYTTÖOHJEET JA MAKSUT 1.7.2019 LUKIEN 1 HAUTAAMISEEN LIITTYVÄT MAKSUT Hautapaikkamaksut

Lisätiedot

Miten järjestän hautauksen?

Miten järjestän hautauksen? Miten järjestän hautauksen? Miten järjestän hautauksen? Kirkkoherranvirastossa sovitaan vainajan siunaamiseen ja hautaamiseen liittyvistä asioista. Osoite: Kirkkopuistokatu 11, 94100 Kemi, seurakuntakeskuksen

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTO 4/2014

KIRKKOVALTUUSTO 4/2014 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA-PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 4/2014 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 17.12.2014 14. Hautausmaiden jätteiden keräilypisteet/jaakko Alamommon aloite... 2 15. Siivoojan viran lakkauttaminen...

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 8/2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 11.11.2014

KIRKKONEUVOSTO 8/2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 11.11.2014 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 8/2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 11.11.2014 sivu 60. Hautausmaksujen vahvistaminen 1.1.2015 alkaen... 2 61. Muistomerkkien siirroista perittävät hinnat...

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTO 2/2014

KIRKKOVALTUUSTO 2/2014 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA-PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 2/2014 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 7.5.2014 6. Tulos- ja rahoituslaskelma sekä talousarvion toteutumisvertailu 1.1. 31.3.2014... 2 7. Toimintakertomus

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 3/2018 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTO 3/2018 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 3/2018 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 22.2.2018 sivu 23. Kemin kirkon korjauksen ohjausryhmä... 2 24. Nuorisotyönohjaajan virka... 3 25. Kirkonkirjojen pidon

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 2/2013 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTO 2/2013 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 2/2013 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 21.2.2013 sivu 16. Kanttorin viran täyttäminen... 2 17. Merkkipäiväsäännön mukaiset muistamiset... 3 18. Muut asiat...

Lisätiedot

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 10/2017

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 10/2017 JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 10/2017 Kokousaika 26.10.2017 klo 17.00 Kokouspaikka Joutsan seurakuntakoti Käsiteltävät asiat 104 Kokouksen avaus 105 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 106 Pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 6/2015

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 6/2015 JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 6/2015 Kokousaika 14.10.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Joutsan seurakuntakoti Käsiteltävät asiat 68 Kokouksen avaus 69 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 70 Pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTO 2/2013

KIRKKOVALTUUSTO 2/2013 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA-PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 2/2013 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 28.2.2013 7. Peurasaaren hautausmaan huoltorakennus... 2 8. Kanttorin viran vaali... 3 9. Merkkipäiväsäännön mukaiset

Lisätiedot

Jäsenet Seppälä Mikko kirkkoherra puheenjohtaja Toivonen Veikko henkilöstöpäällikkö varapuheenjohtaja

Jäsenet Seppälä Mikko kirkkoherra puheenjohtaja Toivonen Veikko henkilöstöpäällikkö varapuheenjohtaja 12.12.2012 Sivu 1 (5) 182-198 11/2012 Aika 12.12.2012 klo 17.00-18.00 Paikka Seurakuntakeskus hallinnollinen kokoushuone Jäsenet Seppälä Mikko kirkkoherra puheenjohtaja Toivonen Veikko henkilöstöpäällikkö

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 12/2013 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 18.12.2013

KIRKKONEUVOSTO 12/2013 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 18.12.2013 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 12/2013 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 18.12.2013 sivu 105. Kirkkovaltuuston 11.12.2013 toimeenpanopäätökset... 2 106. Kirkkoherranviraston toimistosihteerin

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTO 3/2017

KIRKKOVALTUUSTO 3/2017 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA-PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 3/2017 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS torstaina 19.10.2017 15. Eronpyyntö/Vilmi Anne... 2 16. Tuloveroprosentti 2018... 4 17. Kirkkoherranvaalin tulos...

Lisätiedot

HINNASTO 2016. Työmuotojen puitteissa järjestettävät seurakunnan alueen ulkopuolelle järjestettävät retket ja leirit hinnoitellaan tapauskohtaisesti

HINNASTO 2016. Työmuotojen puitteissa järjestettävät seurakunnan alueen ulkopuolelle järjestettävät retket ja leirit hinnoitellaan tapauskohtaisesti HINNASTO 2016 2 Seurakuntatyön maksut Työmuotojen puitteissa järjestettävät seurakunnan alueen ulkopuolelle järjestettävät retket ja leirit hinnoitellaan tapauskohtaisesti 2.1 Päiväkerho Päiväkerhomaksuista

Lisätiedot

RISTIJÄRVEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/ (7) Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA 3/

RISTIJÄRVEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/ (7) Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA 3/ RISTIJÄRVEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2013 1 (7) Aika Maanantaina klo 18.00 18.30. Paikka seurakuntakoti Kokoonpano ja läsnäolo Eskelinen Kristiina jäsen poissa Heikkinen Matti jäsen läsnä Heikkinen Mauno

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 19.12.2013 N:o 12/2013 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 16.12.2013 Sivu 133

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 19.12.2013 N:o 12/2013 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 16.12.2013 Sivu 133 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 16.12.2013 Sivu 133 Kokousaika Torstai 19.12.2013 kello 16.30 Kokouspaikka Laukaan seurakuntatalo Päätöksen tekijät Hytönen Pauliina, poissa ei varajäsentä Kallio Marja Kuokkanen

Lisätiedot

Läheisen kuoltua. Hautajaisten valmistelu

Läheisen kuoltua. Hautajaisten valmistelu Läheisen kuoltua Hautajaisten valmistelu Kuolema aiheuttaa surua ja hämmennystä. Luopumisen hetkellä voimme jättää läheisen elämää suurempiin käsiin. Kristillinen usko antaa hautajaisiin ja kuoleman kohtaamisen

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTO 1/2017

KIRKKOVALTUUSTO 1/2017 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA-PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 1/2017 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 19.1. 1. Kirkkovaltuuston puheenjohtajan vaali vuosiksi 2017-2018... 2 2. Kirkkovaltuuston varapuheenjohtajan vaali

Lisätiedot

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kirkkovaltuusto

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kirkkovaltuusto ASIALISTA: pykälät 21-30 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. Pöytäkirjantarkastajat 4. Työjärjestyksen hyväksyminen 5. Lumijoen seurakunnan tuloveroprosentti 2016 6. Maksut

Lisätiedot

MAKSUT JA TILAVUOKRAT

MAKSUT JA TILAVUOKRAT MAKSUT JA TILAVUOKRAT 1.8. ALKAEN VIHDIN SEURAKUNTA 17. elokuuta Kirkkoneuvosto 111 MAKSUT JA TILAVUOKRAT 1.8. ALKAEN Kaikki tilanvuokrat sisältävät arvonlisäveron, joten seurakunta ei saa koko vuokratuloa

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTO 2/2018

KIRKKOVALTUUSTO 2/2018 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA-PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 2/2018 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 17.5.2018 7. Toimintakertomus ja tilinpäätös 2017... 2 8. Tuloveroprosentti 2019... 4 9. Seurakuntavaalit 2018/Vaalilautakunta...

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 10/2018. KIRKKONEUVOSTON KOKOUS klo

KIRKKONEUVOSTO 10/2018. KIRKKONEUVOSTON KOKOUS klo KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 10/2018 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 25.10.2018 klo 17-18.05 50. Sairaalapastorin viran täyttäminen... 2 51. Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2019 sekä

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 7/2017. KIRKKONEUVOSTON KOKOUS torstaina

KIRKKONEUVOSTO 7/2017. KIRKKONEUVOSTON KOKOUS torstaina KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 7/2017 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS torstaina 28.9.2017 sivu 59. Kirkkoherranvaali... 2 60. Seurakunnan edustajat itsenäisyysjuhlatoimikuntaan ja rintamaveteraaniasiainneuvottelukuntaan

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 9/2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 2.12.2014

KIRKKONEUVOSTO 9/2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 2.12.2014 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 9/2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 2.12.2014 sivu 74. Kirkkovaltuuston 22.10.2014 kokouksen toimeenpanopäätökset... 2 1. Kanttorin viran perustaminen...

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 11.11.2015 KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO 11.11.2015 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 11.11.2015 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 16.11.2015-17.12.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA ASIALISTA/PÖYTÄKIRJA 7/2018 Kirkkoneuvosto

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA ASIALISTA/PÖYTÄKIRJA 7/2018 Kirkkoneuvosto KIRKKONEUVOSTO Kokous 7/2018 Aika Keskiviikko 6.6.2018 klo 18.00 20.10 Paikka Pertunmaan kirkko Läsnä Jäsenet Ann-Maarit Joenperä, puheenjohtaja Ari Hartonen Kristiina Häkkänen Panu Karjalainen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 2/2017

KIRKKONEUVOSTO 2/2017 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 2/2017 sivu 10. Perhetyön esittely... 2 11. Kehitysvammaistyön toimikunta... 3 12. Hopealyhdyn arvonlisäverovähennyksen peruste... 4 13. Leiri- ja

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Pirkko Mensonen Marjut Niemelä Aira Pöllänen

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Pirkko Mensonen Marjut Niemelä Aira Pöllänen MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 21.15 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Matti Loponen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

MAKSUT JA TILAVUOKRAT

MAKSUT JA TILAVUOKRAT MAKSUT JA TILAVUOKRAT 1.1.2019 ALKAEN VIHDIN SEURAKUNTA 22.11.2018 Kirkkoneuvosto 125 13.12.2018 Kirkkovaltuusto 57 (hautapaikkamaksut) MAKSUT JA TILAVUOKRAT 1.1.2019 ALKAEN Kaikki tilavuokrat sisältävät

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 Kirkkoneuvosto Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 Kirkkoneuvosto Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Kirkkoneuvosto 21.1.2013 Aika 21.1.2014 klo 17.30 18.15 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo Ilmarinen Liisa Kiukkonen Sirpa Lassila Mirja Pihkala Isto Selinummi

Lisätiedot

Pöytäkirja Nro 3/2018

Pöytäkirja Nro 3/2018 Pöytäkirja Nro 3/2018 1 Kokoustiedot Aika To 26.04.2018 klo 18.00-18.42 Paikka Simon seurakuntakeskus Osallistujat Päätöksentekijät Varsinaiset jäsenet vs. kirkkoherra, pj Matti Salminen Johanna Leinonen-Simoska

Lisätiedot

MAKSUT JA TILAVUOKRAT

MAKSUT JA TILAVUOKRAT MAKSUT JA TILAVUOKRAT 1.1.2018 ALKAEN VIHDIN SEURAKUNTA 22. marraskuuta 2017 Kirkkovaltuusto 13.12.2017 MAKSUT JA TILAVUOKRAT 1.1.2018 ALKAEN Kaikki tilavuokrat sisältävät arvonlisäveron, joten seurakunta

Lisätiedot

Viranomainen NOUSIAISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kirkkovaltuusto 2/2011 9. Kähkönen Timo, kirkkoherra Heikkilä Eija, talouspäällikkö, sihteeri

Viranomainen NOUSIAISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kirkkovaltuusto 2/2011 9. Kähkönen Timo, kirkkoherra Heikkilä Eija, talouspäällikkö, sihteeri NOUSIAISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kirkkovaltuusto 2/2011 9. Kokousaika 21.6.2011 kello 18.00 19.25 Kokouspaikka VANHA PAPPILA Läsnä Aavikko Juha Airikki Antti Almio Marketta Heikkilä Aleksi Heikkilä

Lisätiedot

MAKSUT JA TILAVUOKRAT

MAKSUT JA TILAVUOKRAT MAKSUT JA TILAVUOKRAT 1.8.2016 ALKAEN VIHDIN SEURAKUNTA 17. elokuuta 2016 Kirkkoneuvosto 111 MAKSUT JA TILAVUOKRAT 1.8.2016 ALKAEN Kaikki tilavuokrat sisältävät arvonlisäveron, joten seurakunta ei saa

Lisätiedot

JOKIOISTEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ 9/2016 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1(4)

JOKIOISTEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ 9/2016 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1(4) JOKIOISTEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ 9/2016 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1(4) Aika tiistaina 29.11.2016 klo 18.30 21.40 Paikka seurakuntatalo Läsnä: Jyrki Koivisto kirkkoherra pj. Sanni Junnila agronomi,

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 20.20 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Ulla Jokinen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

Nurmijärven seurakunta Esityslista 1 Kirkkoneuvosto 6/

Nurmijärven seurakunta Esityslista 1 Kirkkoneuvosto 6/ Nurmijärven seurakunta Esityslista 1 Aika: Tiistai 25.8.2015 klo 16.00 Paikka: Nurmijärven seurakuntakeskus, Kirstaantie 5-7, 01900 Nurmijärvi. KOKOUKSEN OSALLISTUJAT... 2 KN 87 KOKOUKSEN AVAAMINEN...

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTO 1/2013

KIRKKOVALTUUSTO 1/2013 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA-PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 1/2013 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 17.1.2013 1. Kirkkovaltuuston puheenjohtajan vaali... 2 2. Kirkkovaltuuston varapuheenjohtajan vaali... 3 3. Kirkkoneuvoston

Lisätiedot

TOIVAKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kirkkovaltuusto

TOIVAKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 16.12.2014 1 Aika Tiistaina 16.12.2014 klo 18.05-20.07 Paikka Jäsenet = läsnä Seurakuntakoti Karanta, Janne (saapui 32 aikana) Kautto, Jorma Korhonen, Marja Kuustie, Liisa Marttinen, Pentti

Lisätiedot

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(6) Kirkkoneuvosto 4/2011 10.5.2011. OSALLISTUJAT läsnä poissa

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(6) Kirkkoneuvosto 4/2011 10.5.2011. OSALLISTUJAT läsnä poissa MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(6) KOKOUSTIEDOT Aika 10.5.2011 klo 17-17.52 Paikka Seurakuntakoti OSALLISTUJAT läsnä poissa Puh. johtaja Vähäsarja Vilho vs. kirkkoherra x Alaoja Raimo jäsen, vpj.

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 10/2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 18.12.2014

KIRKKONEUVOSTO 10/2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 18.12.2014 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 10/2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 18.12.2014 sivu 84. Kirkkovaltuuston 17.12.2014 kokouksen toimeenpanopäätökset... 2 1. Siivoojan viran lakkauttaminen...

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 16.06.2015 KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO 16.06.2015 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 16.6.2015 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 22.6.2016-23.7.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

TOIMITILAHINNASTO 1.1.2015 ALKAEN Toimitilat ryhmitellään seuraaviin maksuluokkiin:

TOIMITILAHINNASTO 1.1.2015 ALKAEN Toimitilat ryhmitellään seuraaviin maksuluokkiin: TOIMITILAHINNASTO 1.1.2015 ALKAEN Toimitilat ryhmitellään seuraaviin maksuluokkiin: A. Perhejuhlat, yhdistysten kokoukset ym. yksityistilaisuudet esim. muistotilaisuus ja kastejuhla Seurakuntasali tai

Lisätiedot

HINNASTO 2015. Työmuotojen puitteissa järjestettävät seurakunnan alueen ulkopuolelle järjestettävät retket ja leirit hinnoitellaan tapauskohtaisesti

HINNASTO 2015. Työmuotojen puitteissa järjestettävät seurakunnan alueen ulkopuolelle järjestettävät retket ja leirit hinnoitellaan tapauskohtaisesti HINNASTO 2015 2 Seurakuntatyön maksut Työmuotojen puitteissa järjestettävät seurakunnan alueen ulkopuolelle järjestettävät retket ja leirit hinnoitellaan tapauskohtaisesti 2.1 Päiväkerhomaksut poistettu

Lisätiedot

ASIKKALAN SEURAKUNTA KN 07/2019 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA

ASIKKALAN SEURAKUNTA KN 07/2019 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA ASIKKALAN SEURAKUNTA KN 07/2019 Kokousaika keskiviikko 11.9.2019 klo 16.30 Kokouspaikka Martin kammari, Rusthollintie 4 Läsnä Muut osallistujat Poissa Anttila, Raimo jäsen Breilin, Oskar varapj. Kolsi,

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 9/2009 Kirkkoneuvosto 15.7.2009 97 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 9/2009

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 9/2009 Kirkkoneuvosto 15.7.2009 97 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 9/2009 Kirkkoneuvosto 15.7.2009 97 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 9/2009 KOKOUSAIKA keskiviikko 15. päivänä heinäkuuta 2009 kello 10.00 alkaen KOKOUSPAIKKA JÄSENET Seurakuntatalo/takasali Sari Heiskanen Markku Huttunen

Lisätiedot

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 22.2.2017 kello 18.00 Kokouspaikka Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna Läsnä Timo Kalaja puheenjohtaja Käsitellyt asiat 16 - - Allekirjoitukset

Lisätiedot

Hautausmaan katselmus

Hautausmaan katselmus Hautausmaan katselmus Kirkkoneuvosto huolehtii siitä, että hautausmaan ja sillä olevien rakennusten katselmus suoritetaan vuosittain. Katselmuksessa päätetään toimenpiteistä, joihin hautausmaan hoidosta

Lisätiedot

SEURAKUNNAN TILOJEN KÄYTTÖ JA KÄYTTÖKORVAUKSET

SEURAKUNNAN TILOJEN KÄYTTÖ JA KÄYTTÖKORVAUKSET SEURAKUNNAN TILOJEN KÄYTTÖ JA KÄYTTÖKORVAUKSET SAVONLINNAN SEURAKUNTA Tiloja voidaan luovuttaa/vuokrata: - Seurakunnan jäsenille perhejuhlia varten. Savonlinnan seurakunnan jäseniltä ei peritä vuokraa

Lisätiedot

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2017 Kirkkoneuvosto

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2017 Kirkkoneuvosto Asialista: 1 12 (54-65 ) 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. Pöytäkirjantarkastajat 4. Työjärjestyksen hyväksyminen 5. Kirkkovaltuuston kokouksen laillisuuden valvonta 6.

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 Kirkkoneuvosto Rantala Hannu jäsen. Virtanen Markku jäsen, läsnä 87-99

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 Kirkkoneuvosto Rantala Hannu jäsen. Virtanen Markku jäsen, läsnä 87-99 Aika 1.6.2015 klo 16.30 17.50 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ahvenjärvi Seppo jäsen Elo Joonas jäsen, läsnä 95-103 Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Lehtonen Riitta

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KOKOUSAIKA 29.11.2016 klo 18-19.06 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja LÄSNÄ Haapsaari Tuula Kontturi Eeva-Liisa Hassinen

Lisätiedot

Viranomainen NOUSIAISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kirkkovaltuusto 2/ Kähkönen Timo, kirkkoherra Heikkilä Eija, talouspäällikkö, sihteeri

Viranomainen NOUSIAISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kirkkovaltuusto 2/ Kähkönen Timo, kirkkoherra Heikkilä Eija, talouspäällikkö, sihteeri NOUSIAISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kirkkovaltuusto 2/2010 7. Kokousaika Keskiviikko 15.12.2010 kello 18.00 19.10 Kokouspaikka SEURAKUNTAKOTI Läsnä Aavikko Juha Alho Päivi Almio Marketta Etu-Prami

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto N:o 5/2016 Sivu 44

Kirkkoneuvosto N:o 5/2016 Sivu 44 N:o 5/2016 Sivu 44 Kokousaika Keskiviikko 7.12.2016 klo 18.00-19.40 Kokouspaikka Seurakuntatalo Saapuvilla olleet jäsenet ja varajäsenet Jäsenet Malinen Oiva, kirkkoherra, pj. Saastamoinen Matti, varapj.

Lisätiedot

TOIVAKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kirkkovaltuusto

TOIVAKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kirkkovaltuusto Aika Keskiviikko 18.12.2013 klo 18.00-20.15 Paikka Seurakuntakoti Jäsenet = läsnä Karanta, Janne Kautto, Jorma Korhonen, Marja Kuustie, Liisa Marttinen, Pentti Nummi, Satu Ojonen, Sointu Puttonen, Ritva

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Torstai klo 18.00 19.40 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Karjalainen Esa Kautonen

Lisätiedot

Talola Pirkko, varajäsen Poissa: Annala Tarja, Klemettilä Anna-Maija, Saarenpää Maria

Talola Pirkko, varajäsen Poissa: Annala Tarja, Klemettilä Anna-Maija, Saarenpää Maria 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 3.11.2015 klo 18.30 20.25 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, tornisali Läsnä: Hakola Anni Latvala Ahti Haukkala Pentti Lemettinen Pentti Hietala Heikki Luoma Riitta Holma Jaana

Lisätiedot

NIVALAN SEURAKUNTA Kokouspöytäkirja 9/2014 Kirkkoneuvosto 1 (11)

NIVALAN SEURAKUNTA Kokouspöytäkirja 9/2014 Kirkkoneuvosto 1 (11) NIVALAN SEURAKUNTA Kokouspöytäkirja 9/2014 Kirkkoneuvosto 1 (11) KOKOUSAIKA Maanantaina 27.10.2014 klo 18.00-19.05 (Kahvitus klo 17:45 alkaen) KOKOUSPAIKKA Seurakuntakoti, Pieni sali SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

SOMERON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkovaltuusto

SOMERON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkovaltuusto SOMERON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 114 Kirkkovaltuusto Aika: 7.12.2016 klo 18.00 18.33 Paikka: Someron seurakuntakeskus, sali 2 Läsnä: Aaltonen Marketta Aaltonen Terttu vara Eino Pauli Hakamäki Raila

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 21.10.2014 KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO 21.10.2014 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 21.10.2014 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 27.10.2014-28.11.2014 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika keskiviikko 25.10.2017 klo 18-20.05 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko

Lisätiedot

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 Kappelineuvosto/hautausmaakatselmus

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 Kappelineuvosto/hautausmaakatselmus 1 /hautausmaakatselmus KAPPELINEUVOSTON KOKOUS/HAUTAUSMAAKATSELMUS Aika keskiviikkona klo 17.00 18.30 Paikka Virolahden hautausmaa ja Pitäjäntupa läsnä/poissa Osallistujat Koivunen Anne kappalainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 7/

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 7/ ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Aika 4.12.2012 klo 17.00 18.40 Kahvitarjoilu 16.30-17.00 Paikka Taloustoimiston kokoustila, Sontulantie 1, 37800 Toijala Päätöksentekijät Partanen Ensio, vs. kirkkoherra Ahlfors

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/2016 Kirkkovaltuusto Aarnio-Närhi Hannele Ahvenjärvi Seppo

JANAKKALAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/2016 Kirkkovaltuusto Aarnio-Närhi Hannele Ahvenjärvi Seppo Aika 13.12.2016 kello 18.30 Paikka Läsnä Turengin seurakuntakeskus Aarnio-Närhi Hannele Ahvenjärvi Seppo Elo Irmeli Elo Joonas Hakala Pentti Hietanen Sari Ilmarinen Liisa Jauhiainen Juha Kiukkonen Sirpa

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 4/

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 4/ Aika Torstai 16.11.2017 klo 18.10 19.18 Paikka Mäntyharjun seurakuntakeskus, toimitushuone Läsnä Jäsenet: Kristiina Häkkänen Miia Hämäläinen Panu Karjalainen Matti Kemppainen Liisa Kuoksa Pertti Lahti

Lisätiedot

LÄNSI-PORIN Pöytäkirja 4/2015 SEURAKUNTANEUVOSTO. AIKA: TI 26.5.2015 klo 18.00. Paikka: Preiviikin kirkko, Preiviikintie 459

LÄNSI-PORIN Pöytäkirja 4/2015 SEURAKUNTANEUVOSTO. AIKA: TI 26.5.2015 klo 18.00. Paikka: Preiviikin kirkko, Preiviikintie 459 1 LÄNSI-PORIN Pöytäkirja 4/2015 SEURAKUNTANEUVOSTO AIKA: TI 26.5.2015 klo 18.00 Paikka: Preiviikin kirkko, Preiviikintie 459 Jäsenet: Esa J. Anttila Katri Hirvola Petri Huru Aulis Juntunen Marja Kaanaa

Lisätiedot

RAAHEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 9/2015 Kirkkoneuvosto sivut 80-89 KOKOUSAIKA. 13.10.2015 klo 18.00 19.40

RAAHEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 9/2015 Kirkkoneuvosto sivut 80-89 KOKOUSAIKA. 13.10.2015 klo 18.00 19.40 KOKOUSPÖYTÄKIRJA 9/2015 sivut 80-89 KOKOUSAIKA klo 18.00 19.40 KOKOUSPAIKKA Raahen seurakunnan virastotalo, Kirkkokatu 33, RAAHE Matala Tuomo Baas Aino Havia Risto Heikkilä Maija-Liisa Hyväri Maria Karppinen

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013

KEMIJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 KOKOKOUSTIEDOT Kokousaika 5.3.2013 klo 16.30-18.58 Kokouspaikka Seurakuntatalo Osallistujat Päätöksentekijät Varsinaiset jäsenet Pentti Tepsa, puheenjohtaja Aulikki Imporanta, vpj Tuulikki Juujärvi Raimo

Lisätiedot

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO Sivu 1 Kokousaika Torstaina 11.3.2016 kello 18.00 Kokouspaikka Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna Läsnä Timo Kalaja puheenjohtaja Käsitellyt asiat 14 - xx- Allekirjoitukset

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 18.07.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 24.7.2017 25.8.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kirkkovaltuusto

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kirkkovaltuusto Aika ja paikka: Ti 30.1.2018 klo 18.30 seurakuntatalo Asialista: asiat 1 8 (1-8 ) 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. Pöytäkirjantarkastajat ja pöytäkirjanpitäjä 4. Työjärjestyksen

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2013 Kirkkoneuvosto 19.11.2013. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2013 Kirkkoneuvosto 19.11.2013. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Aika 19.11.2013 klo 17.30 20.10 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo jäsen Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Pihkala Isto jäsen Selinummi Aila varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ Kirkkoneuvosto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ Kirkkoneuvosto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 19.30 Paikka: Seurakuntakoti Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Henkilökoh. varajäsen Läsnä Karjalainen Esa x Kiljunen

Lisätiedot

Hautausmaalla voi olla myös tuhkan sirottelualue.

Hautausmaalla voi olla myös tuhkan sirottelualue. KEMINMAAN SEURAKUNTA HAUTATOIMEN OHJESÄÄNTÖ 1 1 Hautaustointa koskevat säännökset Seurakunnan hautaustoimessa on noudatettava hautaustoimilaissa, kirkkolaissa, kirkkojärjestyksessä sekä muissa laeissa

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto N:o 6/2017 Sivu 84

Kirkkoneuvosto N:o 6/2017 Sivu 84 N:o 6/2017 Sivu 84 Kokousaika Perjantai 24.11.2017 klo 18.00 18.52. Kokouspaikka Seurakuntatalo Saapuvilla olleet jäsenet ja varajäsenet Jäsenet Malinen Oiva, kirkkoherra, pj Saastamoinen Matti, vpj. Ikäläinen

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 27 Kirkkoneuvosto 25.10.2007 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 06.11.2007

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 27 Kirkkoneuvosto 25.10.2007 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 06.11.2007 MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 27 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai klo 18.30 20.30 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 1/2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 12.2.

KIRKKONEUVOSTO 1/2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 12.2. KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 1/2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 12.2. sivu 1. Peurasaaren hautausmaan huoltorakennus... 2 2. Maalämpötarjous Paattionlehdon kappelista... 3 3. Sinikka

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2012 Kirkkovaltuusto Läsnä Taponen Auvo, pj. Lindholm Paula

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2012 Kirkkovaltuusto Läsnä Taponen Auvo, pj. Lindholm Paula Aika 18.12.2012 klo 18.30-19.01 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Taponen Auvo, pj. Lindholm Paula Aarnio-Närhi Hannele Lindstén Tomi Elo Irmeli Lintumäki Aki Elo Veijo Helenius Mikko, varaj. Hakala

Lisätiedot

Tilikauden ylijäämä osoittaa, mitä jää jäljelle tilikauden tuloksesta tuloksenjärjestelyerien jälkeen, eli tuloja on ollut enemmän kuin menoja.

Tilikauden ylijäämä osoittaa, mitä jää jäljelle tilikauden tuloksesta tuloksenjärjestelyerien jälkeen, eli tuloja on ollut enemmän kuin menoja. Tilinpäätös 2017 Tunnuslukuja: Toimintakate - 944 712 = Toimintakate ilmoittaa, paljonko käyttötalouden nettokuluista jää katettavaksi verotuloilla ja mahdollisilla rahoitustuotoilla. Tuomintatuotot (219

Lisätiedot

Muut osallistujat: Leena Brofeldt, kirkkovaltuuston puheenjohtaja Risto Sintonen, kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Marja Lähdekorpi, sihteeri

Muut osallistujat: Leena Brofeldt, kirkkovaltuuston puheenjohtaja Risto Sintonen, kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Marja Lähdekorpi, sihteeri Kirkkoneuvosto 9.8.2017 74 Kokousaika: Keskiviikko 9.8.2017 klo 18.00 20.45 N:o 08/2017 Paikka: Pappila, Huhdintie 9 Käsitellyt asiat: 80-89 Puheenjohtaja: Varapuheenjohtaja: Hannu Bogdanoff Jorma Kivilä

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 1/5 KOKOUSAIKA 9.11.2016 klo 18-19.05 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja LÄSNÄ POISSA MUUT KOKOUKSEEN OSALLISTUVAT KOKOUKSEN

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kirkkoneuvosto 25.3.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen, läsnä 38-45

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kirkkoneuvosto 25.3.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen, läsnä 38-45 Aika 25.3.2014 klo 17.30-18.45 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo jäsen Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen, läsnä 38-45 Pihkala Isto

Lisätiedot

JOKIOISTEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ 1/2017 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1(5)

JOKIOISTEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ 1/2017 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1(5) JOKIOISTEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ 1/2017 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1(5) Aika maanantaina 16.1.2017 klo 18.30 20.30 Paikka seurakuntatalo Läsnä: Jyrki Koivisto kirkkoherra pj. Sanni Junnila agronomi,

Lisätiedot

Taloudellinen jaosto. PÖYTÄKIRJA Nro 1/2013. 26.2.2013 klo 17 18.20

Taloudellinen jaosto. PÖYTÄKIRJA Nro 1/2013. 26.2.2013 klo 17 18.20 PÖYTÄKIRJA Nro 1/2013 Taloudellinen jaosto KOKOUSTIEDOT Aika 26.2.2013 klo 17 18.20 Paikka OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Virastotalo, Linnankatu 12, kirjasto Juntunen Hannu, puheenjohtaja Heikkinen Setti

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 3/2013

KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 3/2013 1 (6) Limingan seurakunta Pappilantie 6, 90100 Liminka KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 3/2013 KOKOUSAIKA: 21.5.2013 ALKAMISAIKA: klo 19.00 PÄÄTTYMISAIKA: klo 21.20 KOKOUSPAIKKA: Pappilan sali Brunni Ari jäsen

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika torstai 27.10.2016 klo 18-19.25 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko Nurminen

Lisätiedot

Tilikauden ylijäämä osoittaa, mitä jää jäljelle tilikauden tuloksesta tuloksenjärjestelyerien jälkeen, eli tuloja on ollut enemmän kuin menoja.

Tilikauden ylijäämä osoittaa, mitä jää jäljelle tilikauden tuloksesta tuloksenjärjestelyerien jälkeen, eli tuloja on ollut enemmän kuin menoja. Tilinpäätös 2016 Tunnuslukuja: Toimintakate - 770 297 = Toimintakate ilmoittaa, paljonko käyttötalouden nettokuluista jää katettavaksi verotuloilla ja mahdollisilla rahoitustuotoilla. Tuomintatuotot (322

Lisätiedot

JÄMSÄN SEURAKUNTA Esityslista/pöytäkirja 3/ (7)

JÄMSÄN SEURAKUNTA Esityslista/pöytäkirja 3/ (7) JÄMSÄN SEURAKUNTA Esityslista/pöytäkirja 3/2019 1 (7) Aika Keskiviikko 20.2.2019 klo 16.00 Paikka Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone KOKOUKSEN ASIALISTA 32 Kokouksen avaus 3 33 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Kirkkoneuvosto 15.4.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Kirkkoneuvosto 15.4.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen ,Aika 15.4.2014 klo 17.30 - Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo jäsen Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Kangas Anja varajäsen Pihkala Isto jäsen Selinummi

Lisätiedot

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Kappelineuvosto

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Kappelineuvosto 1 KAPPELINEUVOSTON KOKOUS Aika torstai klo 17.00 18.30 Paikka Virojoen seurakuntatalo, Riihitie 2, Virojoki läsnä/poissa Osallistujat Koivunen Anne kappalainen, puheenjohtaja (x) Hanski Liisa kappelineuvoston

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Kirkkoneuvosto 01/2013 11.03.2013

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Kirkkoneuvosto 01/2013 11.03.2013 1 1 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkoneuvosto 11.3.2013 1 Kokouskutsu asialistoineen on lähetetty kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle

Lisätiedot