HEINOLAN KAUPUNKI PÄÄTÖS HEINOLA ympäristölupa-asiassa Päätös on annettu julkipanon jälkeen.2015

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HEINOLAN KAUPUNKI PÄÄTÖS 111-2015-3. 18100 HEINOLA ympäristölupa-asiassa Päätös on annettu julkipanon jälkeen.2015"

Transkriptio

1 HEINOLAN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristö- ja rakennuslautakunta Ympäristönsuojelulain Rauhankatu 3 28 :n mukaisessa HEINOLA ympäristölupa-asiassa Päätös on annettu julkipanon jälkeen.2015 ASIA HAKIJA Päätös Oy Teboil Ab:n ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisesta ympäristölupahakemuksesta, koskien polttonesteiden jakeluaseman lupamääräysten tarkistamista. Oy Teboil Ab Äyrintie Vantaa TOIMINTA JA SEN SIJAINTI LUVAN HAKEMISEN PERUSTEET Lupahakemus koskee Teboil huoltoasemaa kiinteistöllä , osoitteessa Vanha Lahdentie 1, Heinola. Jakeluasema sijaitsee Jyrängön ( ) I-luokan pohjavesialueella. Toimialatunnus: Huoltamotoiminta. Ympäristönsuojelulaki 28 LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA ASIAN VIREILLE TULO TOIMINTAA KOSKEVAT LUVAT Ympäristönsuojelulain 34 :n 2 momentin perusteella lupahakemus käsitellään kunnan ympäristönsuojeluviranomaisessa, jona Heinolan kaupungissa toimii ympäristö- ja rakennuslautakunta. Hakemus, joka on päivätty , on jätetty Heinolan kaupungin ympäristö- ja rakennuslautakunnalle Hakemusta on ympäristöinsinöörin pyynnöstä täydennetty Toiminnalle on myönnetty toistaiseksi voimassaoleva ympäristölupa , jossa on määrätty lupamääräysten tarkistamisesta mennessä. ALUEEN KAAVOITUS JA YMPÄRISTÖOLOSUHTEET

2 Voimassa olevassa asemakaavassa alue on merkitty huoltoasemarakennusten korttelialueeksi. Korttelialueelle saadaan rakentaa moottoriajoneuvojen huoltoasemaa ja siihen liittyvää korjaustoimintaa palvelevia rakennuksia. Kiinteistö sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn Lahdentien (seututie 140) ja Vanhan Lahdentien väliin jäävällä kiinteistöllä. Jyrängön pohjavesialueella oli vedenottamo, joka suljettiin vuonna 1994 pohjavedessä todetun bensiinin lisäaineen MTBE:n vuoksi. Pohjaveden virtaussuunta on alueella koilliseen itään kohti Jyrängönkoskea, josta vesi virtaa Konniveteen. Alue sijaitsee Kymijoen vesistöalueella (14), Ruotsalaisen valuma-alueen (14.141) kaakkoiskulmassa. TOIMINNAN KUVAUS HAKEMUKSEN MUKAAN Yleiskuvaus toiminnasta Kiinteistöllä on polttoaineiden jakelutoimintaa, autojen pesuhalli, autojen huoltokorjaamo ja kahvila. Huoltokorjaamolla on erillinen yrittäjä. Polttonesteen jakelutoimintaa on harjoitettu 1960-luvulta lähtien. Luvanhakija ilmoittaa, että jakelua harjoitetaan voimassa olevien säännösten mukaisesti. Lähin asutus sijaitsee noin 25 m:n etäisyydellä, Vanhan Lahdentien toisella puolella. Laitteistot ja rakenteet Polttonesteet varastoidaan maanalaisissa 2-vaippaisissa polttoainesäiliöissä seuraavasti: Bensiini 95 E10, 20 m 3 Bensiini 98 E5, 20 m 3 Dieselöljy, 20 m 3 ja 5 m 3 Polttoöljy, 10 m 3 Kiinteistöllä on myös maanalainen 1-vaippainen 5 m 3 jäteöljysäiliö. Säiliöt on varustettu elektronisella varastovalvontajärjestelmällä, elektronisella vuodonilmaisujärjestelmällä ja elektronisella ylitäytönestimellä. Oy Teboil Ab:llä ei ole yksiselitteisiä dokumentteja siitä, onko säiliöt asennettu 1 mm:n paksuiseen HDPE-muovikalvoaltaaseen.

3 Hule- ja jätevedet Pohjavesi Öljyn- ja erottimien hälytys sekä 2-vaippaisten säiliöiden vuodonilmaisujärjestelmän hälytys liitetään ympärivuorokautiseen valvontaan (asemanhoitajan matkapuhelimeen) vuoden 2014 aikana. Lisäksi kiinteistöllä varastoidaan nestekaasua, kolmessa nestekaasun varastokaapissa sekä palavia nesteitä ja autokemikaaleja, huoltamorakennuksessa. Jakelualueen sekä jakelualueen/täyttöpaikan hulevedet viemäröidään öljyn- ja bensiininerottimen kautta sadevesiviemäriin. Jakelualueen sekä, jakelualueen/täyttöpaikan tiivistysrakenne on viemäröity öljyn- ja bensiininerottimen kautta sadevesiviemäriin. Öljyn- ja bensiininerottimen jälkeen on asennettu sulkuventtiilillä varustettu näytteenottokaivo. Jakelualetta sekä täyttöpaikkaa/jakelualuetta ympäröivien pihaalueiden hulevedet johdetaan öljyn- ja bensiininerotinta kuormittamatta sadevesiviemäriin. Pesuhallin vedet on viemäröity oman öljyn- ja bensiininerottimen kautta jätevesiviemäriin. Öljyn- ja bensanerottimilla on elektroninen hälytysjärjestelmä. Huoltoasemarakennuksen jätevedet on viemäröity jätevesiviemäriin. Kiinteistö sijaitsee I-luokan pohjavesialueella (Jyränkö ), sen eteläisen muodostumisalueen koillisosassa. Pohjaveden virtaussuunta kiinteistön alueella on koilliseen/itään. Heinolan kaupungin vesihuoltolaitos on antanut edellisen lupahakemuksen yhteydessä lausunnon, joka koskee Konepajanrannan vedenottamon tilannetta. Vesihuoltolaitos toteaa lausunnossaan, että vedenottamo on poistettu käytöstä MTBE:n vuoksi. Ottamoa ei tulla vesihuoltolaitoksen toimesta palauttamaan vedenottamokäyttöön ja sieltä on poistettu kaikki vesihuoltolaitteet. Pohjaveden seurantaraportissa vuoden 2013 seurantanäytteissä ei todettu kohonneita öljyhiilivetyjen, haihtuvien hiilivetyjen tai bensiinin lisäaineiden pitoisuuksia. Myöskään vuosien seurantanäytteissä ei todettu kohonneita pitoisuuksia. Tarkkailua jatketaan tarkkailusuunnitelman mukaisesti kerran vuodessa keväällä otettavilla vesinäytteillä.

4 Päästöt ilmaan Jätehuolto Energian käyttö Pohjavesitarkkailussa otetaan näyte kerran vuodessa (huhtitoukokuussa) ja siitä määritetään näytteenotonyhteydessä: yleinen ulkonäkö, väri, sameus ja haju aistinvaraisesta sekä laboratorioissa bensiinihiilivedyt (MTBE, TAME, ETBE, BTEX yhdisteet, alifaattiset hiilivedyt C5-C10) ja mineraaliöljypitoisuus C10-C21 ja C22-C40 fraktioina. Päästöjä ilmaan torjutaan bensiinihöyryjen talteenottojärjestelmän vaiheella 1, jossa maanalaisessa säiliössä oleva bensiinihöyry kerätään talteen säiliöiden täyttövaiheessa säiliöautoon, jossa höyry viedään nesteytettäväksi. Mittarikorokkeiden roska-astioiden kiinteät, kuivat jätteet viedään kaatopaikalle. Kahvilan jätteistä lajitellaan kaatopaikkajätteet ja pahvi. Akut, jäteöljyt ja öljyiset jätteet toimitetaan ongelmajätelaitokselle. Kiinteistöllä on, edellisessä lupamääräyksessä velvoitettu, energiajätteen erilliskeräys. Sähköenergiaa kulutetaan arvion mukaan vuodessa kwh. Energian käytössä pyritään mahdollisimman suureen tehokkuuteen. Ympäristöriskien arviointi ja BAT Polttonesteen jakeluasemille ei ole olemassa toimialakohtaisia Euroopan Unionin laajuista BAT-referenssidokumenttia (BREF) eikä Suomessa ole laadittu jakeluasematoimintaan liittyvää kansallista BAT-raporttia. Lupahakemuksen kohteena olevalla jakeluasemalla on toteutettu parasta käyttökelpoista tekniikkaa vuonna 2003 käytettävissä olleen parhaan tiedon ja silloin voimassa olleiden säädösten mukaan. Luvanhakija toteaa päivätyllä kirjeellä, että heidän on tarkoitus uudistaa jakeluaseman polttonestetekniikka vastaamaan uudistetun jakeluasemastandardin SFS 3352 mukaista pohjavesialueen rakennemallia. Öljynerotin uusitaan työn yhteydessä ja sen luokka määräytyy vesilaitoksen ohjeiden mukaisesti. Jakeluaseman säiliöt uudistetaan hankkeen yhteydessä mukaan lukien kiinteistön lämmitysöljysäiliö. Uudet säiliöt ovat kaksivaippaisia ja ne asennetaan suoja-altaaseen.

5 Jakeluaseman toiminnasta ei aiheudu päästöjä maaperään ja pohjaveteen. Asemalla on hoito- ja tarkastusohjeet. ASIAN KÄSITTELY Lupahakemuksesta tiedottaminen Lausunnot Hakemuksen vireille tulosta on tiedotettu kuuluttamalla Heinolan kaupungin ilmoitustaululla välisenä aikana, Heinolan kaupungin internet sivuilla osoitteessa /etusivu.htm sekä ilmoittamalla kuulutuksesta Itä-Häme - nimisessä lehdessä Hakemuksesta on annettu erikseen tieto tiedossa oleville asianosaisille. Asiakirjat ovat olleet kuulutuksen ajan nähtävillä Heinolan kaupungin ympäristötoimistossa osoitteessa Rauhankatu 3. Hakemuksesta on pyydetty lausunnot Heinolan kaupungin tekniseltä lautakunnalta, Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta ja Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän ympäristöterveyskeskukselta. Heinolan kaupungin tekninen lautakunta toteaa lausunnossaan: - Vesihuoltolaitos on todennut , että vedenottamo on poistettu käytöstä MTEB:n esiintymisen vuoksi ja että ottamoa ei tulla vesihuoltolaitoksen toimesta palauttamaan vedenottokäyttöön. - Lähitulevaisuudessa ei ole näköpiirissä, että Jyrängön pohjavesialuetta ( ) tultaisiin ottamaan vedenottokäyttöön. - Huoltotoiminnasta aiheutuvat ympäristöriskit on minimoitava nykyaikaisin ja lainmukaisin ratkaisuin. Huoltamon maanalaisten säiliöiden uudistamisen yhteydessä on uusittava myös jäteöljyn varastointi. - Huoltamolla tehtävät rakenteelliset muutokset tulee hyväksyttää Heinolan rakennusvalvonnassa ennen niiden rakentamista. Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) katsoo, että ympäristöluvan tarkastamisessa tulee ottaa huomioon seuraavaa:

6 - Kiinteistöllä sijaitseva maanalainen jäteöljysäiliö tulee poistaa käytöstä ja jäteöljy tulee jatkossa varastoida sisätiloissa siihen soveltuvissa säiliöissä allastetulla tiiviillä alustalla. - Jakeluasemalle suunnitellut uudistustyöt tulee toteuttaa mahdollisimman pian. ELY-keskus esittää, että muutostöiden tulisi olla tehtynä vuoden 2015 loppuun mennessä. - Muutostöiden yhteydessä tulee tehdä ympäristönsuojelulain 135 :n mukainen selvitys alueen maaperän ja pohjaveden pilaantuneisuudesta ja puhdistamistarpeesta. Selvitys tulee toimittaa Hämeen ELY-keskukselle. - Kiinteistöllä tapahtuva vaarallisten jätteiden keräily ja keräyskontin sijoituspaikan hulevesien käsittely tulee järjestää siten, ettei toiminnasta voi aiheutua maaperän tai pohjaveden pilaantumista. - Pohjavesitarkkailua varten tulee nykyisen havaintoputken lisäksi asentaa havaintoputki säiliöalueen koillispuolelle, esimerkiksi Vanhan Lahdentien toiselle puolelle, Telakkatien risteykseen. - Pohjavesitarkkailun tulokset tulee toimittaa tiedoksi myös Hämeen ELY-keskukselle. Tarkkailuraportin lisäksi pohjaveden laatunäytteiden tulokset pyydetään toimittamaan VYH-DATtiedostomuodossa pohjavesitietojärjestelmään (POVET) tallennettavaksi. Tässä lausunnossa on hakemusta tarkasteltu ainoastaan pohjaveden suojelun kannalta. Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän ympäristöterveyskeskuksen lausunnossa todetaan mm. suraavaa: - Toiminnan merkittävimpänä riskitekijänä voidaan pitää toiminnan sijaintia pohjavesialueella. Terveydensuojeluviranomainen katsoo, että korjaustoimenpiteet, jotka on luvattu tehdä vuoden 2014 aikana, ovat välttämättömiä pohjaveden laadun kannalta. Toiminnasta ei saa aiheutua haittaa pohjavedelle. - Polttoneste- ja jäteöljysäiliöiden kunto tulee tarkastaa hyväksytyn tarkastajan toimesta lupaviranomaisen määräämällä tiheydellä. Säiliöiden valvonta- ja hälytyslaitteiden toimivuus tulisi tarkastaa säännöllisesti. Pohjaveden laadun tarkkailua tulee jatkaa lupaviranomaisen määrittämällä tavalla. Toimijan on oltava riittävästi selvillä parhaan käyttökelpoisen tekniikan kehittymisestä ja sovellettava sitä mahdollisuuksien mukaan toimintaansa.

7 Muistutukset - Toimijan tulee varautua mahdollisiin häiriötilanteisiin ja varata tarvittava välineistö häiriötilanteista aiheutuvien haittojen torjumiseksi. - Terveydensuojeluviranomainen katsoo, että toiminnasta aiheutuvat meluhaitat ovat pieniä verrattuna jatkuvaan liikenteeseen vieressä kulkevalla Lahdentiellä. Sisätilojen melutason lähimmissä häiriintyvissä kohteissa tulee täyttää asumisterveysohjeen (STM 2003:1) mukaiset melutason ohjearvot. Hakemuksen johdosta ei ole jätetty muistutuksia eikä mielipiteitä. Toiminnanharjoittajan vastine YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN RATKAISU Ratkaisu Toiminnanharjoittaja on päivätyllä kirjeellä antanut vastineen annettuihin lausuntoihin. Vastineessaan toiminnanharjoittaja toteaa: Ely:n lausunnossa esitetty aikataulu ei ole lupaprosessin kesto ja hankkeen haastavuus huomioon ottaen mahdollinen. Muutostyöt vaativat suunnitelmat ja teknisen osaston päätöksen mukaan rakenteelliset muutokset tulee hyväksyttää Heinolan kaupungin rakennusvalvonnassa. Näistä syistä rakentamisen aloitus ajoittuisi aivan loppusyksyyn tai alkutalveen. Rakennustöitä ei ole järkevää toteuttaa talviaikaan mm. kalvojen hitsauksien (tiiviys) vuoksi. Teboil esittää, että muutostyöt tehdään parempana rakentamisajankohtana eli kevään/kesän 2016 aikana. Muiden lausuntojen osalta Teboililla ei ole lisättävää. Heinolan kaupungin ympäristö- ja rakennuslautakunta määrää Oy Teboil Ab:n huoltoaseman osoitteessa Vanha Lahdentie 1, Heinola, tarkistetuiksi lupamääräyksiksi seuraavaa. Tarkistetut lupamääräykset korvaavat kokonaisuudessaan Heinolan kaupungin ympäristölautakunnan antaman ympäristölupapäätöksen määräykset. Toimintaa on harjoitettava hakemuksen mukaisesti, ellei lupamääräyksissä muutoin määrätä. Vastaus yksilöityihin vaatimuksiin ja lausuntoihin Päätöksessä on huomioitu riittävässä laajuudessa Hämeen ELYkeskuksen, Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayh-

8 Lupamääräykset Yleiset lupamääräykset tymän sekä Heinolan kaupungin lausunnoissaan esittämät näkökohdat. 1. Jakeluaseman toiminta on toteutettava hakemuksessa esitetyllä tavalla ja voimassaolevien jakeluasematoimintaa koskevien säädösten ja määräysten mukaisesti ja niin, ettei aseman toiminnasta aiheudu haittaa ympäristölle tai terveydelle. (YSL 7, 16, 17, 52 ja 66 ) 2. Toiminnanharjoittajan vaihtumisesta, toiminnan muutoksista tai toiminnan lopettamisesta on ilmoitettava Heinolan kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle. Toiminnan olennaiselle muutokselle on haettava uusi ympäristölupa. Toiminnan lopettamisesta on ilmoitettava Heinolan kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle ja esitettävä suunnitelma jakeluaseman rakenteiden poistamisesta sekä maaperän ja pohjaveden mahdollisen pilaantumisen selvittämisestä. (YSL 16, 17, 27, 65 ja 94, VNA 444/ ) 3. Jakeluaseman henkilökunnalle on annettava koulutusta ympäristönsuojeluun liittyvissä asioissa niin, että henkilökunta kykenee toimimaan oikein aseman normaalitoiminnassa sekä mahdollisen onnettomuuden tai häiriötilanteen aikana. (YSL 7 ja 15, VNA 444/ ) Suojaustason kehitystoimet 4. Jakelualueen, säiliöiden täyttöpaikan ja säiliöiden alapuolinen suojaus tulee toteuttaa vähintään standardin SFS 3352/2014 kohdan tasoisella suojauksella. (YSL 16, 17 ja 52, VNA 444/2010 6, SFS 3352) 5. Jakeluaseman muutostöiden yhteydessä tulee tehdä ympäristönsuojelulain 135 :n mukainen selvitys alueen maaperän ja pohjaveden pilaantuneisuudesta ja puhdistustarpeesta. Selvitys tulee toimittaa Heinolan kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle ja Hämeen ELY-keskukselle. (YSL 54 ) 6. Jakeluasemalle tulee asentaa ja ottaa käyttöön bensiinihöyryjen talteenotosta jakeluasemilla annetun valtioneuvoston asetuksen (1085/2011) mukainen bensiinihöyryjen ns. II-vaiheen talteenottojärjestelmä. (YSL 52, VNA 444/2010 9, VNA 1085/2011 3, 4, ja 7 ) 7. Kiinteistöllä sijaitseva maanalainen jäteöljysäiliö tulee poistaa käytöstä ja jäteöljy tulee jatkossa varastoida sisätiloissa siihen soveltuvissa säiliöissä allastetulla tiiviillä alustalla. (YSL 52, VNA 444/ )

9 8. Suojaustason kehittämisen toimenpiteet on tehtävä mennessä. Laitteistojen huolto ja tarkkailu 9. Jakeluaseman laitteistojen kunto ja toimintakelpoisuus sekä jakelu- ja täyttöalueen päällysteen kunto on tarkastettava säännöllisesti vähintään kerran vuodessa. Tarkastuksessa havaitut vauriot ja puutteet on korjattava viipymättä. (YSL 7, 16, 17, 62 ja 66, VNA 444/ ) 10. Jakeluaseman elektroniset valvontalaitteet ja hälyttimet tulee olla jatkuvasti toimintakunnossa ja valvottavissa. Hälytinjärjestelmän toimivuuden tarkastus tulee tehdä määrävälein vähintään kaksi kertaa vuodessa. (YSL 62 ja 66 ) 11. Sulkuventtiilikaivon venttiili on voitava sulkea viivytyksettä kaikissa olosuhteissa. Sulkuventtiilin toimivuutta on testattava säännöllisesti. Sen kansi on pidettävä puhtaana ympärivuotisesti. Ajoneuvojen pysäköinti sen päälle on estettävä tarpeen vaatiessa kieltomerkein ja sulkuventtiilikaivon kannen värityksen on oltava keltainen. (YSL 66 ) 12. Toiminnanharjoittajan on pidettävä kirjaa jakeluaseman toiminnasta. Yhteenveto kirjanpidosta on säilytettävä viiden vuoden ajan ja pyydettäessä esitettävä kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle. Kirjanpitoon on merkittävä ainakin seuraavat tiedot: hälytysjärjestelmien, päällysteiden, säiliöiden ja salaojituksen tarkkailukaivojen tarkastuksista ja mahdollisista korjaustoimenpiteistä; öljynerotuskaivojen tarkastuksista ja poistetun öljyn ja öljyisen hiekan määristä; polttonesteiden luovutuksesta ja säiliöiden täytöstä; häiriöistä ja onnettomuustilanteista toiminnan ja sen vaikutusten tarkkailusta; henkilökunnan koulutuksesta. (VNa 444/ ) Jätehuolto ja vaaralliset jätteet 13. Jätehuoltoa koskeva määräys Toiminnanharjoittajan on huolehdittava siitä, että jätehuollosta vastaavat henkilöt perehdytetään toiminnan seurantaan ja tarkkailuun ja että heille annetaan siitä riittävät tiedot. Toiminnanharjoittajan on viivytyksettä ryhdyttävä toimiin seurannan ja tarkkailun perusteella havaittujen toiminnan puutteiden poistamiseksi. (JäteL 120 )

10 14. Toiminnanharjoittajan on pidettävä kirjaa toiminnassa syntyvien vaarallisten jätteiden määristä. Kirjanpitoa on säilytettävä kuusi vuotta. (JäteL 118 ja 119, JäteA 20 ) 15. Kiinteistöllä tapahtuva vaarallisten jätteiden keräily ja keräilykontin sijoituspaikan hulevesien käsittely tulee järjestää siten, ettei toiminnasta voi aiheutua maaperän tai pohjaveden pilaantumista. (YSL 16, 17 ja 52 ) Pohjaveden tarkkailu 16. Pohjaveden tarkkailu on suoritettava Oy Teboil Ab:n laatiman ja Heinolan kaupungin ympäristölautakunnan hyväksymän pohjaveden tarkkailuohjelman mukaisesti. Vuosiraportointi Pohjavesitarkkailua varten tulee nykyisen havaintoputken lsiäksi asentaa mahdollisuuksien mukaan havaintoputki säiliöalueen pohjoispuolelle, Telakkatien länsipuolelle. Pohjavesitarkkailun tulokset tulee toimittaa tiedoksi Heinolan kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle sekä Hämeen ELYkeskukselle. ELY-keskukselle tomitettavan tarkkailuraportin lisäksi pohjaveden laatunäytteiden tulokset pyydetään toimittamaan VYH- DAT-tiedonsiirtomuodossa pohjavesitietojärjestelmään (POVET) tallennettavaksi. (YSL 62 ) 17. Toiminnanharjoittajan tulee toimittaa Heinolan kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle vuosiyhteenveto kultakin vuodelta seuraavan vuoden helmikuun loppuun mennessä. Vuosiyhteenvedossa on esitettävä kirjanpitoon perustuvat käyttötarkkailutiedot ja jätetiedot sekä pohjavesitarkkailun tulokset. (YSL 6, 8 ja 64, JäteL 118 ). Häiriötilanteet ja niistä ilmoittaminen 18. Toiminnanharjoittajan on ryhdyttävä välittömiin toimenpiteisiin poikkeuksellisista tilanteista, vahingoista ja onnettomuuksista ja ilmoitettava niistä Päijät-Hämeen pelastuslaitokselle, Heinolan kaupungin ympäristötoimella ja Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle. Vahinkotapauksia varten asemanhoitajan saatavilla on oltava selkeät ohjeet, joita noudattaen on välittömästi ryhdyttävä toimenpiteisiin vahingon leviämisen estämiseksi. (YSL 52, 134 ) Toiminnan muuttaminen tai lopettaminen 19. Toiminnan olennaisesta muuttamisesta, pitkäaikaisesta keskeyttämisestä, lopettamisesta tai toiminnanharjoittajan vaihtumisesta

11 on viipymättä ilmoitettava Heinolan kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle. Ennen toiminnan lopettamista on esitettävä suunnitelma jakeluaseman rakenteiden poistamisesta sekä maaperän ja pohjaveden mahdollisen pilaantumisen selvittämisestä. Ympäristönsuojeluviranomainen voi tarvittaessa antaa määräyksiä lopettamiseen liittyvistä toimenpiteistä ja lopettamisen jälkeisestä ympäristön tilan tarkkailusta. (YSL 62, 66, 94 ja 170, VNa 444/ ) Asetuksen noudattaminen Ratkaisun perustelut Jos asetuksella annetaan ympäristönsuojelulain ja jätelain nojalla nyt myönnetyn luvan määräyksiä ankarampia säännöksiä tai luvasta poikkeavia säännöksiä luvan voimassaolosta tai tarkistamisesta, on asetusta luvan estämättä noudatettava (YSL 70 ). Hakemuksen ja annettujen lupamääräysten mukaisesti toteutettuna ja toimiessaan polttonesteiden jakeluasematoiminnasta ei katsota tällä hetkellä aiheutuvan haittaa tai vaaraa ympäristölle tai ihmisen terveydelle ja se täyttää edelleen ympäristönsuojelulaissa (48 ja 49 ) luvan myöntämiselle asetetut edellytykset. Toiminta on myös voimassa olevan asemakaavan mukaista. Alue on vilkasta liikennealuetta, eikä jakeluaseman toiminta lisää oleellisesti alueen liikennettä tai melua. Koska lainsäädäntö (mm. ympäristönsuojelulaki 527/2014 ja valtioneuvoston asetukset 444/2010, 1085/2011 ja 713/2014) on muuttunut siitä, kun ympäristölupa myönnettiin vuonna 2003, on lupamääräykset korvattu kokonaisuudessaan (YSA 21 ). Nestemäisten polttoaineiden jakeluasemien ympäristönsuojeluvaatimuksista annetun valtioneuvoston asetuksen (444/2010) siirtymäsäännöksen (18 2 mom.) mukaan tätä asetusta sovelletaan olemassa oleviin jakeluasemiin vasta, kun hakemus lupamääräysten tarkastamiseksi on tehtävä. Yksityiskohtaiset perustelut Toiminnanharjoittajan on vastattava toimintansa ympäristönsuojelulain mukaisista yleisten periaatteiden ja velvollisuuksien toteutumisesta hakemuksen mukaisesti ja järjestettävä toimintansa niin, että ympäristön pilaantuminen voidaan ennakolta ehkäistä. (1) Valvontaa varten on perusteltua määrätä ilmoittamaan omistajavaihdoksista, toiminnan muutoksista uuden ympäristölupatarpeen arvioimiseksi tai toiminnan lopettamisesta siihen liittyvien toimenpiteiden määrittelemiseksi. (2)

12 Jotta jakeluasemalla käytössä olevasta suojaustekniikasta saataisiin täysimääräinen hyöty, työntekijöiden tulee osata käyttää aseman tekniikkaa. Tämän vuoksi on tarpeen järjestää henkilökunnalle koulutusta. (3 ja 13) Jakelualueen, täyttöpaikan ja säiliöalueen suojauksessa on perusteltua käyttää parasta käytettävissä olevaa tekniikkaa. (4) Muutostöiden yhteydessä on perusteltua vaatia varmistamaan maaperän ja pohjaveden puhtaus. (5) Valtioneuvoston asetus (1085/2011) velvoittaa ottamaan käyttöön bensiinihöyryjen II-vaiheen muutostöiden yhteydessä. (6) Kiinteistöllä sijaitseva yksivaippainen jäteöljysäiliö muodostaa suojaamattomana suuren riskin, josta syystä sen poistaminen on perusteltua. (7) Suojaustason parantamisen toimenpiteille on perusteltua antaa riittävän pitkä toteuttamisaika, ettei suoritettavia toimenpiteitä tarvi tehdä talvi-aikana. (8) Tarkkailemalla toiminnan laitteistoja ja rakenteita ja korjaamalla havaitut puutteet välittömästi varmistutaan, että päästöjä maaperään ja pohjaveteen ei aiheudu. Kun hälytysjärjestelmät pidetään toimintakuntoisina, pystytään mahdollisimman hyvin estämään haitallisten aineiden pääsy ympäristöön. (9 ja 10). Jotta polttonestevuotojen vaikutukset jäisivät mahdollisimman pieniksi, on perusteltua määrätä kaivon kansien puhtaanapidosta ja merkinnöistä. (11) Kirjanpito ja raportointi ovat tarpeen lupamääräysten valvomiseksi. (12 ja 14) Vaarallisista jätteistä ympäristölle aiheutuvan vaaran vähentämiseksi ja asianmukaisen käsittelyn varmistamiseksi on perusteltua antaa lupamääräys. (15) Pohjaveden tarkkailulla voidaan selvittää polttoaineen jakelutoiminnan mahdolliset vaikutukset toimittaessa pohjavesialueella. (16) Ympäristövaikutusten tarkkailun ja valvonnan järjestämiseksi on tarpeen määrätä toiminnanharjoittaja laatimaan vuosittainen yhteenveto. Toiminnanharjoittajan on myös pidettävä jätelain mukaan kirjaa syntyneestä jätteestä ja sen toimituspaikoista. (17)

13 PÄÄTÖKSEN VOIMASSAOLO SOVELLETUT OIKEUSOHJEET Määräys on annettu vahinkotapausten varalle. Nopea ja tehokas toiminta vahinkotapauksissa vähentää yleensä vahinkojen ympäristövaikutuksia ja niiden torjunnan kustannuksia. Vahinkotapauksista ilmoittaminen on tarpeen mahdollisten ympäristö- ja terveysriskien arvioimiseksi sekä tarvittavien toimenpiteiden määrittelemiseksi. Tehokas toiminta edellyttää, että aseman vastuuhenkilöllä on käytettävissä hyvät ohjeet ja henkilökunnalle on järjestetty koulutusta ko. tapauksissa toimimiseen. (18) Määräys on tarpeen valvontaa varten. Määräyksellä varmistetaan toiminnassa mahdollisesti jääneiden jätteiden tai pilaantuneen maan asianmukainen käsittely. (19) Tämä lupapäätös on voimassa toistaiseksi. Toiminnan olennainen muuttaminen edellyttää uutta lupaa. Jätelaki (664/2011) Ympäristönsuojelulaki (527/2014) Valtioneuvoston asetus bensiinihöyryjen talteenotosta jakeluasemilla (1085/2011) Valtioneuvoston asetus jätteistä (179/2012) Valtioneuvoston asetus nestemäisten polttoaineiden jakeluasemien ympäristönsuojeluvaatimuksista (444/2010) Valtioneuvoston asetus ympäristönsuojelusta (713/2014) Päijät-Hämeen jätelautakunnan alueen jätehuoltomääräykset Heinolan kaupungin ympäristönsuojelumääräykset KÄSITTELYMAKSU JA SEN MÄÄRÄYTYMINEN Tämän lupapäätöksen käsittelystä peritään Heinolan kaupungin voimassa olevan ympäristötoimen maksutaksan (Heinolan kaupungin ympäristö- ja rakennuslautakunta ) 3 :n mukaisesti 1855 ja lisäksi kuulutuskustannukset.

14 PÄÄTÖKSESTÄ TIEDOTTAMINEN Päätös Tiedoksi Hakija Hämeen elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskus PHSOTEY ympäristöterveyskeskus Heinolan kaupunki /vesihuoltolaitos Päijät-Hämeen pelastuslaitos Ilmoittaminen kunnan ilmoitustaululla ja lehdissä Tieto päätöksestä julkaistaan Heinolan kaupungin ilmoitustaululla ja Itä-Häme lehdessä. MUUTOKSENHAKU ALLEKIRJOITUS Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Vaasan hallinto-oikeuteen kolmenkymmenen (30) päivän kuluessa päätöksen annosta antopäivää lukuun ottamatta. Valitusoikeus on päätöksen liitteenä. HEINOLAN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖ- JA RAKENNUSLAUTA- KUNTA Kari Kauppinen puheenjohtaja Anja Kritz pöytäkirjanpitäjä

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Kaskentie 2)

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Kaskentie 2) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 609 03.09.2002 4 Ymp 7812-2002 (235) Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Kaskentie 2) Ympkaalk 609 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

ABC-VAAJAKOSKEN YMPÄRISTÖLUPA

ABC-VAAJAKOSKEN YMPÄRISTÖLUPA 1 (5) JYVÄSKYLÄN MAALAISKUNTA Ympäristölautakunta Puistokatu 35 40200 JYVÄSKYLÄ PÄÄTÖS ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisesta lupahakemuksesta. ABC-VAAJAKOSKEN YMPÄRISTÖLUPA HAKIJA Osuuskauppa Keskimaa

Lisätiedot

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1)

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 348 21.05.2002 3 Ymp 2731-2002 (235) Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1) Ympkaalk 348 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Satakunnantie 177, A24)

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Satakunnantie 177, A24) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 308 06.05.2003 1 Ymp 1401-2003 (235) Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Satakunnantie 177, A24) Ympkaalk 308 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta RAUETTAMISESTA Pohjolankatu LAPPEENRANTA Drno 114/ /2016

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta RAUETTAMISESTA Pohjolankatu LAPPEENRANTA Drno 114/ /2016 1(5) LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUVAN Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta RAUETTAMISESTA Pohjolankatu 14 53100 LAPPEENRANTA Drno 114/11.01.00.00/2016 Annettu julkipanon jälkeen 20.4.2016

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.1.2003 Kokouspvm 16.1.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.5.2002 Kokouspvm 16.5.2002 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Juhana Herttuan puistokatu 2)

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Juhana Herttuan puistokatu 2) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 7 14.01.2003 2 Ymp 9147-2002 (235, 222) Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Juhana Herttuan puistokatu 2) Ympkaalk 7 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Riihimäen Metallikaluste Oy:n ilmoitus toiminnan lopettamisesta

Riihimäen Metallikaluste Oy:n ilmoitus toiminnan lopettamisesta Riihimäen Metallikaluste Oy:n ilmoitus toiminnan lopettamisesta Ympla 16.6.2016 89 Riihimäen Metallikaluste Oy:lle on myönnetty ympäristölupa vuonna 2009 (Ympla 29.10.2009 151, Dnro 740/2009). Ympäristöluvan

Lisätiedot

Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntö on uudistunut alkaen

Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntö on uudistunut alkaen Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntö on uudistunut 1.9.2014 alkaen Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntöjen muutokset ovat olleet vireillä tätä suojelusuunnitelmaa laadittaessa. Suojelusuunnitelmassa

Lisätiedot

Kärrynpyörä Ky:n ympäristölupahakemus (Vanha Tampereentie 205, A24)

Kärrynpyörä Ky:n ympäristölupahakemus (Vanha Tampereentie 205, A24) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 386 27.05.2003 4 Ymp 1397-2003 (235) Kärrynpyörä Ky:n ympäristölupahakemus (Vanha Tampereentie 205, A24) Ympkaalk 386 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Hämeentie 31, A24)

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Hämeentie 31, A24) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 282 29.04.2003 1 Ymp 1402-2003 (235, 222) Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Hämeentie 31, A24) Ympkaalk 282 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA 1 (5) Lohjan kaupungin ympäristölautakunta ASIA PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 Ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 15.9.2003 Kokouspvm 11.9.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Ympäristönsuojelulain 55 mukainen hakemus ympäristöluvan 0901Y05656/111 ( ) lupamääräysten tarkistamiseksi.

PÄÄTÖS. Ympäristönsuojelulain 55 mukainen hakemus ympäristöluvan 0901Y05656/111 ( ) lupamääräysten tarkistamiseksi. PÄÄTÖS PL 110, Ailakinkatu 17 Pvm 22.9.2009 40101 JYVÄSKYLÄ Annettu julkipanon jälkeen Puh. 020 610 110 Dnro 0901y0656/111 Telefaksi (014) 614 273 ASIA HAKIJA Ympäristönsuojelulain 55 mukainen hakemus

Lisätiedot

Liikenneasema ei sijaitse pohjavesialueella.

Liikenneasema ei sijaitse pohjavesialueella. TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 388 27.05.2003 6 Ymp 1399-2003 (235) Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Pitkämäenkatu 4) Ympkaalk 388 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta Ympäristölupa tarvitaan: Kun tuotantokapasiteetti on vähintään 5 tonnia ruhoja päivässä. Toimintaan, josta

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 1031

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 1031 PÄÄTÖS Helsinki 24.7.2008 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2003 Y 96 119 No YS 1031 ASIA Päätös Neste Oil Oyj:n Porvoon jalostamon toiminnasta aiheutuvan melun tarkkailuohjelman muuttamisesta ja jalostamoalueen

Lisätiedot

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus hanna.lonngren@ymparisto.fi Pk-mallilupahanke Opas pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 19.4.2004 Kokouspvm 15.4.

Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 19.4.2004 Kokouspvm 15.4. JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 19.4.2004 Kokouspvm 15.4.2004 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Kuntoutusyhtymä-Rehab Group Oy:n ympäristölupahakemus (Ruissalon puistotie 640)

Kuntoutusyhtymä-Rehab Group Oy:n ympäristölupahakemus (Ruissalon puistotie 640) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 564 19.08.2003 3 Ymp 10911-2002 (235, 222) Kuntoutusyhtymä-Rehab Group Oy:n ympäristölupahakemus (Ruissalon puistotie 640) Ympkaalk 564

Lisätiedot

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Kousankatu 1, A24)

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Kousankatu 1, A24) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 333 13.05.2003 2 Ymp 1289-2003 (235) Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Kousankatu 1, A24) Ympkaalk 333 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Vanha Tampereentie 205)

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Vanha Tampereentie 205) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 819 12.11.2002 6 Ymp 8535-2002 (235) Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Vanha Tampereentie 205) Ympkaalk 819 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

No YS 949. Fortum Power and Heat Oy PL Fortum

No YS 949. Fortum Power and Heat Oy PL Fortum PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMI- SESTA Helsinki 12.8.2009 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS-2007-Y-639-111 No YS 949 ASIA Ympäristösuojelulain 55 mukainen lupamääräysten tarkistaminen, joka

Lisätiedot

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa.

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa. Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 21.12.2016 Ympäristölupa/Tilausliikenne Ola Mäensivu Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 Tilausliikenne Ola Mäensivu on 4.11.2016 toimittanut Pomarkun kunnan rakennus-

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (9) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (9) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2014 1 (9) 15 Pelastuslaitoksen anomus ympäristöluvassa annetun määräyksen määräajan pidentämiseksi HEL 2012-006634 T 11 01 00 00 Päätös päätti myöntää Helsingin kaupungin

Lisätiedot

Oy Teboil Ab:n ympäristölupahakemus (Tikankatu 16)

Oy Teboil Ab:n ympäristölupahakemus (Tikankatu 16) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 364 20.05.2003 6 Ymp 981-2003 (235, 222) Oy Teboil Ab:n ympäristölupahakemus (Tikankatu 16) Ympkaalk 364 Ympäristönsuojelutoimisto 12.5.2003/TL

Lisätiedot

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo.

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/2 Dnro ESAVI/233/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 23.3.2011 ASIA Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. LUVAN

Lisätiedot

Hakemus lupamääräysten tarkistamiseksi on toimitettu Äänekosken kaupungin ympäristölautakunnalle 23.11.2009, jolloin se on tullut vireille.

Hakemus lupamääräysten tarkistamiseksi on toimitettu Äänekosken kaupungin ympäristölautakunnalle 23.11.2009, jolloin se on tullut vireille. Ymp.ltk 16.3.2010 Liite nro 1 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Ympäristölupamääräysten PL 6 tarkistamisesta 44201 Suolahti Annettu julkipanon jälkeen Puh. 020 632 3318 Pvm 23.3.2010 Dnro

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon lupamääräysten tarkistamiseksi

Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon lupamääräysten tarkistamiseksi 1/YMPLA 24.6.2015 LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64 Loimijoentie 74 Annetaan julkipanon jälkeen 32440 ALASTARO 29.6.2015 Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS Päätös ympäristönsuojelulain 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta.

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS Päätös ympäristönsuojelulain 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta. PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 5.11.2007 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2007 Y 204 115 No YS 1444 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta.

Lisätiedot

Oy Teboil AB:n ympäristölupahakemus

Oy Teboil AB:n ympäristölupahakemus TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 368 28.05.2002 1 Ymp 3118-2002 (235) Oy Teboil AB:n ympäristölupahakemus Ympkaalk 368 Ympäristönsuojelutoimisto 16.5.2002/EP 1. ASIA Oy

Lisätiedot

Eläinsuojien ilmoitusmenettely - soveltamisen haasteet. Lakimies Marko Nurmikolu, Kuntaliitto

Eläinsuojien ilmoitusmenettely - soveltamisen haasteet. Lakimies Marko Nurmikolu, Kuntaliitto Eläinsuojien ilmoitusmenettely - soveltamisen haasteet Lakimies Marko Nurmikolu, Kuntaliitto Ilmoituksenvaraisen toiminnan luvanvaraisuus YSL LIITE 4 YSL 89 :n muutos UUSI HANKE Olennainen muutos TOIMINTAKOKONAISUUS

Lisätiedot

OY SHELL AB ILMAILUN YMPÄRISTÖLUPA

OY SHELL AB ILMAILUN YMPÄRISTÖLUPA 1 (5) JYVÄSKYLÄN MAALAISKUNTA Ympäristölautakunta Puistokatu 35 40200 JYVÄSKYLÄ PÄÄTÖS ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisesta lupahakemuksesta. OY SHELL AB ILMAILUN YMPÄRISTÖLUPA HAKIJA Oy Shell Ab Ilmailu

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Ympäristölupamenettelylain 2 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Ympäristölupamenettelylain 2 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölupamenettelylain 2 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm. 23.8.1999 Kokouspvm 19.8.1999 HAKIJA Laitos ja sen sijainti Kiinteistön

Lisätiedot

1) Hakemus, joka koskee Aikkalan kaatopaikan tarkkailuohjelman muuttamista,

1) Hakemus, joka koskee Aikkalan kaatopaikan tarkkailuohjelman muuttamista, Etelä-Suomi Päätös Nro:t 1) 51/2010/2 2) 52/2010/2 Dnro:t 1) ESAVI/554/04.08/2010 2) ESAVI/569/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.10.2010 ASIA 1) Hakemus, joka koskee Aikkalan kaatopaikan tarkkailuohjelman

Lisätiedot

Ympäristönsuojelutoimisto 2.12.2005 / Tiina Liira, Olli-Pekka Mäki. Oy Teboil Ab, PL 102, 00121 Helsinki

Ympäristönsuojelutoimisto 2.12.2005 / Tiina Liira, Olli-Pekka Mäki. Oy Teboil Ab, PL 102, 00121 Helsinki TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 768 13.12.2005 4 Ymp 15902-2003 (235) Ympäristölupahakemus / Oy Teboil Ab, Hämeentie 31 Tiivistelmä: - Ympkaalk 768 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Kiinteistö Oy Rajasampaanranta 2 c/o Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma PL 4 00098 Varma Y-tunnus: 1047504-2

Kiinteistö Oy Rajasampaanranta 2 c/o Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma PL 4 00098 Varma Y-tunnus: 1047504-2 Etelä-Suomi Päätös Nro 13/2010/2 Dnro ESAVI/288/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.4.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 28 :n mukaisen pilaantuneen maaperän kunnostamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 2/2016 Ympäristönsuojelulautakunta

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 2/2016 Ympäristönsuojelulautakunta 97 36 Päätös ympäristöluvan raukeamisesta Ritva Haarala, Pöytyä Asia Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän ympäristöjaoston Ritva Haaralalle 6.9.2006 myöntämän broilerikasvattamon ympäristöluvan ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS 660. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta.

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS 660. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta. PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 13.5.2005 Annettu julkipanon jälkeen Dnro 0199Y0187 114 No YS 660 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta. ILMOITUKSEN

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 1591

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 1591 PÄÄTÖS Helsinki 30.11.2007 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2007 Y 519 111 No YS 1591 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 101 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Mankkaan kaatopaikan sulkemistoimintojen

Lisätiedot

Lappeenranna seudun ympäristölautakunta 53100 LAPPEENRANTA 16.4.2014 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMA OSA

Lappeenranna seudun ympäristölautakunta 53100 LAPPEENRANTA 16.4.2014 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMA OSA LAPPEENRANNAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lappeenranna seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu Annettu julkipanon jälkeen 00 LAPPEENRANTA..0 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMA OSA. Hakija Saimaan Polttoaine Oy

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 27.6.2005 Kokouspvm 21.6.2005 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa

Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa Etelä-Suomi Päätös Nro 8/2011/1 Dnro ESAVI/657/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.2.2011 ASIA TTT-Aviation Oy Ltd:n Malmin lentoaseman autobensiinin jakelupaikan toimintaa koskeva ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

HE 51/2002 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi ympäristönsuojelulakia,

HE 51/2002 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi ympäristönsuojelulakia, Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi ympäristönsuojelulain muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi ympäristönsuojelulakia, jotta se vastaisi sanamuodoltaan voimassa olevaa lakia tarkemmin

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Y1/2016 Ympla

Ympäristölautakunta Y1/2016 Ympla 1/YMPLA 27.1.2016 LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Y1/2016 Ympla 27.1.2016 3 Loimijoentie 74 Annetaan julkipanon jälkeen 32440 Alastaro 29.1.2016 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös Suomen

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki Annettu julkipanon jälkeen. No YS 1438

PÄÄTÖS. Helsinki Annettu julkipanon jälkeen. No YS 1438 PÄÄTÖS Helsinki 16.10.2008 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2004 Y 263 115 No YS 1438 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta.

Lisätiedot

Automani Oy:n ympäristölupahakemus (Gregorius IX:n tie 8, polttonesteiden varastointi ja jakelu)

Automani Oy:n ympäristölupahakemus (Gregorius IX:n tie 8, polttonesteiden varastointi ja jakelu) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 607 03.09.2002 2 Ymp 4362-2002 (235) Automani Oy:n ympäristölupahakemus (Gregorius IX:n tie 8, polttonesteiden varastointi ja jakelu) Ympkaalk

Lisätiedot

Oy Shell Ab:n ympäristölupahakemus (Askaistentie 20)

Oy Shell Ab:n ympäristölupahakemus (Askaistentie 20) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 407 03.06.2003 1 Ymp 1553-2003 (235, 222) Oy Shell Ab:n ympäristölupahakemus (Askaistentie 20) Ympkaalk 407 Ympäristönsuojelutoimisto 16.5.2003/TL

Lisätiedot

Asia on tullut vireille aluehallintovirastossa

Asia on tullut vireille aluehallintovirastossa Etelä-Suomi Päätös Nro 165/2013/1 Dnro ESAVI/98/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 5.9.2013 ASIA Southwest Trade Oy:n jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee Hämeenlinnan kaupungissa sijaitsevan

Lisätiedot

Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen bariumin raja-arvon osalta, Kouvola.

Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen bariumin raja-arvon osalta, Kouvola. Etelä-Suomi Päätös Nro 218/2012/1 Dnro ESAVI/109/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 14.12.2012 ASIA Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen

Lisätiedot

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lupajaosto Lupajaosto 30.5.2018 Loimijoentie 74 Y6/2018 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon x.x.2018 jälkeen Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus kiviaineksen murskaukseen.

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteisen toiminnan jatkamisesta.

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteisen toiminnan jatkamisesta. PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 30.12.2004 No YS 1570 Dnro 0199Y0187 114 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteisen toiminnan jatkamisesta. ILMOITUKSEN TEKIJÄ JA TOIMINNAN SIJAINTI

Lisätiedot

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Satakunnantie 191)

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Satakunnantie 191) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 387 27.05.2003 5 Ymp 1291-2003 (235) Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Satakunnantie 191) Ympkaalk 387 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Jakeluaseman ympäristönsuojelutarkastus muistilista

Jakeluaseman ympäristönsuojelutarkastus muistilista Jakeluaseman ympäristönsuojelutarkastus muistilista Pvm: Aseman nimi: Paikalla: Räjähdysvaarallisissa tiloissa työskentely edellyttää antistaattisten suojavaatteiden, välineiden ja laitteiden käyttöä.

Lisätiedot

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain 57 :n mukainen hakemus, joka koskee Lassila & Tikanoja Oyj:n Savion jätehuoltoalueen

Lisätiedot

Tarkkailusäännösten toimivalta - alustus ja keskustelua. Sami Rinne Ympäristönsuojelun neuvottelupäivät

Tarkkailusäännösten toimivalta - alustus ja keskustelua. Sami Rinne Ympäristönsuojelun neuvottelupäivät Tarkkailusäännösten toimivalta - alustus ja keskustelua Sami Rinne Ympäristönsuojelun neuvottelupäivät 4.6.2019 Miltä osin valvoja voi päättää laitoksen tarkkailusta? 2 YSL 62 Seuranta- ja tarkkailumääräykset

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 229/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/123/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 229/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/123/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 229/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/123/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.12.2013 ASIA HAKIJA Hämeen Hyötymateriaalit Oy:n Vaivian jätteenkäsittelylaitoksen jätelain 120 :n mukainen

Lisätiedot

Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen PÄÄTÖS Nrot 1) 9/2013/1 2) 10/2013/1 Etelä-Suomi Dnrot 1) ESAVI/501/04.08/2010 2) ESAVI/275/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2013 ASIA HAKIJA Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan

Lisätiedot

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka.

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 110/2013/1 Dnro ISAVI/79/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 11.12.2013 ASIA HAKIJA Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Pohjois-Savon

Lisätiedot

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Hämeentie 131)

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Hämeentie 131) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 449 17.06.2003 3 Ymp 1403-2003 (235, 222) Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Hämeentie 131) Ympkaalk 449 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila.

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila. Etelä-Suomi Päätös Nro 60/2011/1 Dnro ESAVI/119/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.7.2011 ASIA Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö 103 402-45-1)

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen 1(6) I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMA OSA 1.

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: LUVAN HAKIJA Ranjia Oy Tuorsniementie Pori

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: LUVAN HAKIJA Ranjia Oy Tuorsniementie Pori YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/RANJIA OY Ranjia Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee romuajoneuvojen vastaanottamista ja varastointia Porin Tuorsniemen kylässä osoitteessa

Lisätiedot

Oy Shell Ab:n ympäristölupahakemus (Aninkaistenkatu 15: polttonesteiden jakeluaseman uusiminen)

Oy Shell Ab:n ympäristölupahakemus (Aninkaistenkatu 15: polttonesteiden jakeluaseman uusiminen) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 652 30.10.2001 1 Ymp 6012-2001 (231) Oy Shell Ab:n ympäristölupahakemus (Aninkaistenkatu 15: polttonesteiden jakeluaseman uusiminen) Ympkaalk

Lisätiedot

Hakemus, joka koskee Fingrid Oyj:n Kilpilahden kaasuturbiinilaitoksen ympäristölupapäätöksessä

Hakemus, joka koskee Fingrid Oyj:n Kilpilahden kaasuturbiinilaitoksen ympäristölupapäätöksessä Etelä-Suomi Päätös Nro 136/2014/1 Dnro ESAVI/79/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 3.7.2014 ASIA Hakemus, joka koskee Fingrid Oyj:n Kilpilahden kaasuturbiinilaitoksen ympäristölupapäätöksessä No YS

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 16.12.2002 Kokouspvm 12.12.2002 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 598

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 598 PÄÄTÖS Helsinki 19.5.2009 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS-2008-Y-653-111 No YS 598 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 101 :n mukaisesta, erikseen tehdystä hakemuksesta, joka koskee YIT Rakennus Oy:n

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 226/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/120/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 226/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/120/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 226/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/120/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.12.2013 ASIA Paahtopuu Oy:n pellettitehtaan jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee jätteiden

Lisätiedot

Automani Oy:n ympäristölupahakemus (Vanha Kakskerrantie, polttonesteiden varastointi ja jakelu)

Automani Oy:n ympäristölupahakemus (Vanha Kakskerrantie, polttonesteiden varastointi ja jakelu) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 202 09.04.2002 2 Ymp 12095-2001 (233) Automani Oy:n ympäristölupahakemus (Vanha Kakskerrantie, polttonesteiden varastointi ja jakelu) Ympkaalk

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki. Etelä-Suomi Päätös Nro 110/2013/1 Dnro ESAVI/24/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 4.6.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 17.2.2003 Kokouspvm 13. 2.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Ympäristönsuojelun tietojärjestelmään rekisteröinti, ABC Sotkamo, Ratatie 39

Ympäristönsuojelun tietojärjestelmään rekisteröinti, ABC Sotkamo, Ratatie 39 Ympäristö- ja tekninen lautakunta 59 29.04.2015 Ympäristönsuojelun tietojärjestelmään rekisteröinti, ABC Sotkamo, Ratatie 39 YMPTEKLT 59 Ympäristötarkastaja Asia Osuuskauppa Maakunta on toimittanut ympäristönsuojeluviranomaiselle

Lisätiedot

Turun kaupungin kunnallisteknisen osaston ympäristönlupahakemus masuunihiekan hyödyntämiseksi katurakenteissa

Turun kaupungin kunnallisteknisen osaston ympäristönlupahakemus masuunihiekan hyödyntämiseksi katurakenteissa TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 330 29.05.2001 1 Ymp 7289-2000 (662) Turun kaupungin kunnallisteknisen osaston ympäristönlupahakemus masuunihiekan hyödyntämiseksi katurakenteissa

Lisätiedot

Puh. (013)* Dnro 0795Y0215 (121)

Puh. (013)* Dnro 0795Y0215 (121) POHJOIS-KARJALAN YMPÄRISTÖKESKUS PL 69, 80101 Joensuu Puh. (013)*1411 PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 31.12.2004 Dnro 0795Y0215 (121) 1 ASIA Ympäristölupa, joka koskee Rääkkylän kunnan kirkonkylän jätevedenpuhdistamon

Lisätiedot

Helsinki No YS Nordica Re (Finland) Oy Tallbergin puistotie Helsinki

Helsinki No YS Nordica Re (Finland) Oy Tallbergin puistotie Helsinki YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Helsinki 27.8.2009 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS-2008-Y-215-111 No YS 1004 ASIA Kursivoitu kohta on korjattu hallintolain 51 :n perusteella Uudenmaan ympäristökeskuksessa 10.9.2009.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (5) 19 Vaasan hallinto-oikeuden päätös Helen Oy:n valituksesta Vuosaaren voimalaitosten ympäristöluvasta Nro 170/2014/1 HEL 2014-013602 T 03 01 01 Päätös Asia tulisi

Lisätiedot

JET Itäinen Pitkäkatu 31B, ympäristölupahakemus

JET Itäinen Pitkäkatu 31B, ympäristölupahakemus TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 290 07.05.2002 3 Ymp 1938-2002 (235) JET Itäinen Pitkäkatu 31B, ympäristölupahakemus Ympkaalk 290 Ympäristönsuojelutoimisto 19.4.2002/EP

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa:

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/PAPERINKERÄYS OY Paperinkeräys Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee olemassa olevaa keräyspaperin ja pahvin lajittelua ja varastointia Porin

Lisätiedot

LIITE 8 TARKISTAMISEKSI. Annettu julkipanon jälkeen 10.7.2015 ASIA

LIITE 8 TARKISTAMISEKSI. Annettu julkipanon jälkeen 10.7.2015 ASIA ORIMATTILAN KAUPUNKI Ympäristölautakunta YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS TOISTAISEKSI VOIMASSA OLEVAN YMPÄRISTÖLUVAN TARKISTAMISEKSI Annettu julkipanon jälkeen 10.7.2015 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 71 :n mukaisesta

Lisätiedot

Ympäristö- ja kaavoituslautakunta on toimivaltainen lupaviranomainen kyseisessä asiassa ympäristönsuojeluasetuksen 7 :n kohdan 5 a perusteella.

Ympäristö- ja kaavoituslautakunta on toimivaltainen lupaviranomainen kyseisessä asiassa ympäristönsuojeluasetuksen 7 :n kohdan 5 a perusteella. TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 59 23.01.2007 6 Ymp 10756-2004 (235) Ympäristölupahakemus / Oritur Oy SEO, Tuontiväylä Tiivistelmä: - Ympkaalk 59 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Päätös Nro 25/2014/1 Dnro ESAVI/127/04.08/2013. Annettu julkipanon jälkeen

Päätös Nro 25/2014/1 Dnro ESAVI/127/04.08/2013. Annettu julkipanon jälkeen Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2014/1 Dnro ESAVI/127/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 5.2.2014 ASIA Kymenlaakson Jäte Oy:n jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee Keltakankaan jätekeskuksen jätteiden

Lisätiedot

olemassa olevan jakeluaseman ympäristöluvan lupamääräysten tarkistaminen (YSL 55 2 mom.)

olemassa olevan jakeluaseman ympäristöluvan lupamääräysten tarkistaminen (YSL 55 2 mom.) NESTEMÄISTEN POLTTOAINEIDEN JAKELUASEMAN ILMOITUS YMPÄRIS- TÖNSUOJELUN TIETOJÄRJESTELMÄÄN REKISTERÖINTIÄ VARTEN ILMOITUKSEN TUNNISTETIEDOT (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot

Lisätiedot

Päätös LAINVOIMAISET YMPÄRISTÖLUVAT JA LUPIEN MUKAISET TARKISTUSAJANKOHDAT

Päätös LAINVOIMAISET YMPÄRISTÖLUVAT JA LUPIEN MUKAISET TARKISTUSAJANKOHDAT Päätös Etelä-Suomi Nro 92/2013/1 Dnro ESAVI/80/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2013 ASIA Hakemus, joka koskee Neste Oil Oyj:n Haminan terminaalin ympäristöluvassa A 1027/KAS-2005-Y-29-111 määrätyn

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Solvik Holdingsin autopurkamotoimintaa Tattarisuolla, Helsinki.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Solvik Holdingsin autopurkamotoimintaa Tattarisuolla, Helsinki. Etelä-Suomi Päätös Nro 101/2013/1 Dnro ESAVI/26/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 29.5.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Solvik Holdingsin autopurkamotoimintaa Tattarisuolla,

Lisätiedot

Järvioil Oy:n ympäristölupahakemus (Mustionkatu 2)

Järvioil Oy:n ympäristölupahakemus (Mustionkatu 2) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 447 17.06.2003 1 Ymp 437-2003 (235, 222) Järvioil Oy:n ympäristölupahakemus (Mustionkatu 2) Ympkaalk 447 Ympäristönsuojelutoimisto 9.6.2003/TL

Lisätiedot

South West Karting FIN ry Detmarinkuja 3 D 21 20610 Turku. Kartingradan toiminta ja sijainti

South West Karting FIN ry Detmarinkuja 3 D 21 20610 Turku. Kartingradan toiminta ja sijainti YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS: SOUTH WEST KARTING FIN RY. YMPLTK 44 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 39 :n mukaisesta South West Karting FIN ry:n ympäristölupahakemuksesta, joka koskee moottoriurheiluradalle myönnetyn

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 16.7.2001 Kokouspvm 12.7.2001 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdat 13 c ja f

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdat 13 c ja f Etelä-Suomi Päätös Nro 220/2013/1 Dnro ESAVI/473/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 6.11.2013 ASIA Ympäristölupahakemus, joka koskee Hevosopisto Oy:n kuivikelantaa käyttävää lämpökeskusta, Ypäjä LAITOS

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 12.01.2017 Sivu 1 / 1 1502/2015 11.01.00 6 Etelä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupapäätös lupamääräysten tarkistamisesta, Kuljetus Team Virtanen Oy, Juvanmalmintie 21 A Valmistelijat

Lisätiedot

Polttoaineiden jakeluasema ja aseman jätevedenpuhdistamo Kulloonportti 1, Espoo Kiinteistö: M102 Kiinteistön omistaja: HOK-Elanto

Polttoaineiden jakeluasema ja aseman jätevedenpuhdistamo Kulloonportti 1, Espoo Kiinteistö: M102 Kiinteistön omistaja: HOK-Elanto Etelä-Suomi Päätös Nro 20/2011/1 Dnro ESAVI/36/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 8.4.2011 ASIA Päätös St1 Oy:n polttoaineiden jakeluaseman toimintaa koskevan ympäristöluvan raukeamisesta ja ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Ymp.ltk liite nro 1 5

Ymp.ltk liite nro 1 5 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Hallintokatu 4 44100 Äänekoski Dnro 885/11.01.00.00/2017 Pvm 17.1.2018 Annettu julkipanon jälkeen 24.1.2018 ASIA HAKIJA Eläinsuojan ympäristöluvan määrääminen

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp)

Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp) Turun kaupunki Kokouspvm Asia 1 11934-2012 (235) Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp) Tiivistelmä: - Ympkaalk 23 Ympäristönsuojelu 3.1.2013/

Lisätiedot

ITÄ-PÄIJÄNTEEN RIISTANHOITOYHDISTYS, YMPÄRISTÖLUPAPÄPÄÄTÖS, LUPAEHDON TARKISTUS

ITÄ-PÄIJÄNTEEN RIISTANHOITOYHDISTYS, YMPÄRISTÖLUPAPÄPÄÄTÖS, LUPAEHDON TARKISTUS Teknisen lautakunnan lupajaosto 42 30.06.2009 ITÄ-PÄIJÄNTEEN RIISTANHOITOYHDISTYS, YMPÄRISTÖLUPAPÄPÄÄTÖS, LUPAEHDON TARKISTUS 34/60/602/2009 Lupaj 42 ASIA LUVAN HAKIJA TOIMINTA JA SEN SIJAINTI ASIAN VIREILLE

Lisätiedot

NESTE MARKKINOINTI OY:N EURAN KAUTTUAN JAKELUASEMAN YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖKSEN JA SEN LUPAMÄÄRÄYSTEN TARKISTAMINEN

NESTE MARKKINOINTI OY:N EURAN KAUTTUAN JAKELUASEMAN YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖKSEN JA SEN LUPAMÄÄRÄYSTEN TARKISTAMINEN Pyhäjärviseudun ympäristölautakunta 78 20.05.2014 NESTE MARKKINOINTI OY:N EURAN KAUTTUAN JAKELUASEMAN YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖKSEN JA SEN LUPAMÄÄRÄYSTEN TARKISTAMINEN 370/64.641/2013 PJSYMPLK 78 LUVAN HAKIJA

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Suominen Joustopakkaukset Oy Tampereen tehdas Vestonkatu Tampere

Suominen Joustopakkaukset Oy Tampereen tehdas Vestonkatu Tampere Valvonta- ja ympäristölupaosasto PL 297 Annettu julkipanon jälkeen 33101 TAMPERE Päivämäärä Diaarinumero Puh. (03) 2420 111 30.3.2004 1900Y0356-111 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain 115 :n

Lisätiedot