ARENA INTERACTIVE OY MOBIILISTRATEGIA. Kaikki irti AIMO-järjestelmästä sanomalehtitalossa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ARENA INTERACTIVE OY MOBIILISTRATEGIA. Kaikki irti AIMO-järjestelmästä sanomalehtitalossa"

Transkriptio

1 ARENA INTERACTIVE OY MOBIILISTRATEGIA Kaikki irti AIMO-järjestelmästä sanomalehtitalossa

2 2 SISÄLTÖ Sisältö... 2 Yleistä... 3 Peruspalvelut... 3 Mielipiteet... 3 Lukijoiden kuvat... 4 Asiointipalvelut... 4 Näköislehden tilaus... 5 Kanavat... 5 Mobiilivideot... 5 Mobiilikampanjat... 7 Kuvakonseptit... 7 Kilpailut ja äänestykset... 8 Tilauskampanjat... 8 Kanavakonseptit... 8 Kuponkikampanjat... 9 Klubit... 9 Mobiilisuora Paluuviestit Levikkikampanjat Ilmoitusmyyntikampanjat Mobiilimarkkinointi Integraatiot Tuotot ja hyödyt?... 14

3 3 YLEISTÄ AIMO-järjestelmän kokonaisvaltaiseen ja mahdollisimman tehokkaaseen hyödyntämiseen tarvitaan selkeä ja toimiva mobiilistrategia. Strategian avulla mobiili voidaan liittää kiinteäksi osaksi mediayhtiön liiketoimintaa sekä saavuttaa mobiilikanavien tarjoama maksimaalinen hyöty. Yleinen käytäntö on, että mobiilistrategia liitetään osaksi sähköisen liiketoiminnan strategiaa. Mobiililiiketoiminnassa onnistutaan silloin kun tästä osa-alueesta vastaa henkilö tai henkilöt. Lisäksi työkalu, eli AIMO, täytyy osata ja tuntea hyvin. Tämän dokumentin tarkoituksena on toimia ikään kuin mobiilistrategian tarkistuslistana ja antaa ideoita median oman mobiililiiketoiminnan rakentamiseen. Olemme jakaneet mobiilin viiteen pääosaan, nämä ovat peruspalvelut, mobiilikampanjat, mobiilisuora, mobiilimarkkinointi ja integraatiot. Nämä osat muodostavat kokonaisuuden, jotka varmistavat mobiilin tehokkaan hyödyntämisen sekä mahdollistavat sen, että AIMO-järjestelmästä saadaan kaikki mahdollinen irti. PERUSPALVELUT Peruspalvelut ovat jatkuvia mobiilipalveluja, joita lehdet tarjoavat lukijoilleen. Peruspalvelujen määrä voi olla lähes rajaton ja siinä voidaan ottaa huomioon jokaisen lehden omat erityispiirteet. Tähän osioon on pyritty listaamaan sellaiset perusmobiilipalvelut, joita jokaisen lehden kannattaisi toteuttaa. Tällaisia peruspalveluja ovat mielipiteet, lukijoiden kuvat, asiointipalvelut, näköislehden tilaus, kanavapalvelut ja mobiilivideot. Peruspalvelut voidaan luoda tukemaan vahvasti lehden printti- ja verkkopalveluja. Peruspalveluiden hallintaa voidaan automatisoida melko pitkälle, mutta joidenkin palveluiden hallinta edellyttää ylläpitäjiltä myös päivittäisiä tai viikoittaisia toimenpiteitä. Mielipiteet Päivän kysymys, Lukijoiden mielipiteet, Pääuutisen kommentointi.

4 4 Mielipide-palvelut ja ohje palveluihin osallistumiseen voidaan julkaista lehden printti- tai verkkosivuilla. Lukijat kommentoivat tekstiviestillä joko yleisiä asioita tai tiettyä lehden osoittamaa aihetta, palvelutyypistä riippuen. mforum-työkalulla voidaan toteuttaa mielipidetyyppiset palvelut, ja Vote&Poll työkalulla voidaan toteuttaa kysymystyyppiset palvelut. Lukijoiden kuvat Uutiskuvat, Lukijoiden omat kuvat. Lukijat voivat lähettää multimediaviesteinä uutiskuvia, joita julkaistaan lehden verkkosivuilla tai printissä julkaistavan uutisen yhteydessä. Lukijoiden multimediaviesteinä lähettämiä kuvia voidaan myös julkaista lehden Henkilökohtaista / Onnittelut / Perheuutiset palstoilla. Lukijoiden kuvapalveluita voidaan toteuttaa MoBlog-työkalulla. Asiointipalvelut Lehden tilaus, Osoitteenmuutokset, Palautekanava, Uutisvinkit, Riviilmoitukset ja muut vastaavat asiointipalvelut. Lukijat voivat hoitaa perusasiointipalveluja lehden kanssa lähettämällä tekstiviestin lehden printissä tai verkossa ilmoittamiin palveluihin. Lukijoiden viestit voidaan ohjata suoraan tietylle lehden osastolle, valittuun sähköpostiin, josta ne käsitellään eteenpäin. Perusasiointipalvelut voidaan toteuttaa mforum-työkalulla.

5 5 Näköislehden tilaus Verkkosivuilla olevan näköislehden tilaus, Arkistojen lukuoikeuden tilaus. Lukijat voivat tilata verkon kautta luettavaksi kyseisen päivän lehden. Lehden lukuoikeuden voi tilata myös pidemmäksi aikaa, ja lukijat voivat tilata lukuoikeuden tietyksi ajaksi myös lehden arkistoihin eli aiemmin julkaistuihin näköislehtiin. Suora lukuoikeus päivän näköislehteen voidaan toteuttaa PayDirecttyökalulla. Pidemmät lukuoikeudet näköislehtiin ja arkistoihin voidaan toteuttaa PayTime-työkalulla. Kanavat Paikalliset uutisotsikot, Urheilutulokset, Menovinkit. Lukijat voivat tilata käyttöönsä kanavan, jonka kautta he saavat säännöllisesti kanavan aihepiiriin kuuluvia tekstiviestejä tai multimediaviestejä. Paikalliset uutisotsikot ja menovinkit voidaan lähettää lukijoille päivittäin, ja lähetettävä tieto voidaan hakea suoraan lehden verkkosivuilta. Urheilutulokset voivat sisältää paikallisten liigajoukkueiden otteluiden tulokset (jääkiekko, jalkapallo, pesäpallo), ja ne voidaan lähettää ottelun jälkeen. Paikalliset uutisotsikot, Urheilutulokset ja Menovinkit voidaan toteuttaa joko jatkuvana kanavapalveluna Channel-työkalulla, tai tietyksi ajaksi tilattavana kanavana, joka voidaan toteuttaa Push-työkalulla. Mobiilivideot Uutiset, Urheilu, Viihde.

6 6 Lukijat voivat tilata puhelimeensa esimerkiksi lehden verkkosivuilla olevaan uutisjuttuun liittyvän mobiilivideon. Lehti voi myös toteuttaa tilattavia kanavapalveluita kuten urheilu- tai viihdekanavia, joiden sisältö koostuu osittain mobiilivideoista. Mobiilivideopalvelut voidaan toteuttaa tilattavina palveluina mforumtyökalun avulla, tai mobiilivideoita voidaan julkaista Push- tai Channeltyökalulla tehdyissä kanavapalveluissa.

7 7 MOBIILIKAMPANJAT Mobiilikampanjat ovat tiettyyn asiaan tai tietylle ryhmälle suunnattuja kampanjaluonteisia mobiilipalveluja. Mobiilikampanjat voivat olla yksittäiseen ajankohtaan tai tapahtumaan liittyviä, tai ne voivat toistua säännöllisesti esimerkiksi tietyin väliajoin. Mobiilikampanjoiden kirjo on vielä suurempi kuin peruspalveluiden. Tähän osioon on pyritty listaamaan sellaiset mobiilikampanjat, jotka ovat monipuolisia ja helposti toteutettavissa jokaiselle lehdelle. Tällaisia mobiilikampanjoita ovat kuvakonseptit, kilpailut ja äänestykset, tilauskampanjat, kanavakonseptit, kuponkikampanjat ja klubit. Peruspalveluiden lisäksi myös mobiilikampanjat kannattaa luoda monikanavaisiksi kokonaisuuksiksi toimimaan sekä printissä, verkossa että mobiilissa. Kuvakonseptit Kuvakilpailut, Päivän Kuva. Lukijat voivat lähettää ottamiaan kuvia eri aihepiirien mukaan. Osastot voivat esimerkiksi toteuttaa erilaisia kuvakilpailuja, joihin lukijat lähettävät kuvia multimediaviestinä. Kuvakilpailuihin voidaan yhdistää myös äänestys tai erilaisia arvontoja. Kuvakampanjan yhteydessä voidaan ilmoittaja-asiakkaalle tarjota näkyvyyttä kampanjan verkkosivulla, printti-ilmoituksessa ja paluuviestissä. Lehdessä voi olla myös jatkuva Päivän Kuva osio, johon valitaan joka päivälle yksi lukijoiden MMS-viestinä lähettämä kuva, joista voidaan valita tai arpoa esimerkiksi palkittava Kuukauden kuva tai Vuoden kuva. Kuvakonseptit voidaan toteuttaa MoBlog-työkalun avulla.

8 8 Kilpailut ja äänestykset Lehden sisältöön liittyvät äänestykset, Lukijoiden lähettämään aineistoon liittyvät kilpailut, Arvonnat. Lehti voi toteuttaa eri tyyppisiä äänestyksiä, kilpailuja ja arvontoja, jotka liittyvät esimerkiksi lehden omaan sisältöön tai joihinkin toisiin toteutettuihin kampanjoihin (esim. kuvakonseptit). Kilpailut ja arvonnat voivat myös liittyä printissä tai verkkosivuilla julkaistuihin ilmoituksiin. Äänestykset, kilpailut ja arvonnat voidaan tehdä Vote&Poll-työkalulla. Tilauskampanjat Lyhytkestoiset määräaikaisjaksojen tilauskampanjat (lahjaksi), Tietylle kohderyhmälle suunnatut tilauskampanjat. Lukijat voivat tilata lehden lahjaksi lyhyenä tilausjaksona, joka maksetaan puhelinlaskun yhteydessä. Tilauskampanjoita voidaan myös kohdistaa tietyille kohderyhmille, esimerkiksi opiskelijoille. Määräaikaiset tilauskampanjat voidaan toteuttaa mforum-työkalulla, luomalla palveluita kalliimman hintaryhmän hakusanoilla, jolloin tilaukset maksetaan suoraan puhelinlaskussa. Tietyille kohderyhmille suunnatut tilauskampanjat voidaan toteuttaa tavallisilla mforumtyökalulla luoduilla palveluilla. Kanavakonseptit Loma-aikojen menovinkit, Paikallisen tapahtuman tiedotuskanava, Mobiilijoulukalenteri.

9 9 Lukijat voivat tilata kanavapalvelun saadakseen tietoa esimerkiksi jostakin tietystä paikallisesta tapahtumasta, tai saadakseen esimerkiksi jonkin loma-ajan (pääsiäinen, syysloma, joulu) menovinkkejä tai ajankohtaan liittyviä tiedotuksia ja tarjouksia. Kanavien kautta voidaan lähettää lukijoille tekstiviestien ja multimediaviestien lisäksi myös mobiilivideoita. Kanavapalvelukampanjat voidaan toteuttaa pääasiassa tietyn ajan mittaisina palveluina Push-työkalun avulla. Kuponkikampanjat Tapahtumien pääsyliput ja alennukset sisäänpääsymaksusta, Tuoteedut, Palvelualennukset. Lukijat voivat tilata printti- tai verkkosivuilla mainostetun kupongin tekstiviestinä puhelimeensa. Kuponkia näyttämällä lukija saa vapaan sisäänpääsyn lehden (ilmoitusasiakkaan) tarjoamaan tapahtumaan, tai alennuksen sisäänpääsystä. Kuponkia näyttämällä lukija voi saada myös alennuksen lehden printti- tai verkkosivulla mainostavan ilmoitusasiakkaan markkinoimasta tuotteesta tai palvelusta. Pääsyliput tapahtumiin sekä Tuote- ja palvelu-edut voidaan toteuttaa Coupon-työkalun avulla. Klubit Etuuksia sisältävät asiakasklubit tiettyyn kohderyhmään kuuluville (Opiskelijaklubit, Sporttiklubit, Vauvaklubit). Lehti markkinoi printissä ja verkkosivuillaan klubeja, joiden jäseniksi lukijat voivat liittyä lähettämällä klubiin tekstiviestin. Klubiin liittyneille

10 10 lähetetään aiheeseen liittyviä tiedotteita ja tarjouksia esimerkiksi lehden ilmoitusasiakkailta. Lupa markkinointiin saadaan samalla kun asiakas liittyy klubiin (ilmoitettu liittymisehdoissa) Lukijat voivat liittyä asiakasklubeihin mforum-palvelun kautta, ja viestit asiakasklubin jäsenille voidaan lähettää Send-työkalun avulla. Myös Channel-työkalua voidaan käyttää asiakasklubin hallinnassa.

11 11 MOBIILISUORA Mobiilisuora on se mobiilin alue, joka oikein ja suunnitelmallisesti toteutettuna tarjoaa erittäin tehokkaan markkinointikanavan levikkiin ja ilmoitusmyyntiin. Kun markkinointia halutaan kohdentaa on tähän mobiili kaikkein helpoin ja tehokkain tapa. Jo nyt entistä useammat ilmoitusasiakkaat vaativat mahdollisuutta kohdentaa omaa mainontaansa entistä tarkemmin. Tämän mahdollistaa tulevaisuudessa se, että medialla on profiloitua tietoa omasta asiakaskannastaan sekä mahdollisimman kattavasti markkinointilupia. Lisäksi mobiilisuora tarjoaa monia hyviä keinoja median levikkimainontaan. Yksi mobiilisuoran vahvoista puolista on esimerkiksi se, että asiakkaalla on mahdollisuus reakoida saatuun mainosviestiin välittömästi. Paluuviestit Paluuviestejä voidaan hyödyntää lehden kaikissa mobiilipalveluissa. Lehti voi markkinoida omia palvelujaan (esimerkiksi verkkosivujaan tai lehden tulevia liitteitä) paluuviestien vastaanottajille, palvelun sisällön ja kohderyhmän mukaan. Lisäksi mforum ja Coupon-palveluissa voidaan hyödyntää myös mainosviestiä, joka on mahdollista lähettää paluuviestin lisäksi palvelun tilaajille. Kaikki AIMOn paluuviestejä sisältävät työkalut. Levikkikampanjat Kaikki tilauksiin liittyvät levikkikampanjat. Levikkikampanjoina voidaan toteuttaa päättyvien tilausten jatkamiskampanjoita, kestotilauskampanjoita määräaikaistilaajille, määräaikaisten tilausten kampanjoita sekä kestotilaajaetuja. Etuja voidaan tarjota esimerkiksi mobiiliklubien tai mobiiliwebin kautta. Lisäksi kilpailut ja äänestykset ovat edelleen erittäin tehokkaita.

12 12 Levikkikampanjoita voidaan toteuttaa AIMOn mforum, Channel, Coupon, Vote&Poll, Send ja MobiSite-työkalulla. Ilmoitusmyyntikampanjat Kuluttajille suunnatut ilmoitusmyyntikampanjat, yrityksille suunnatut ilmoitusmyyntikampanjat. Ilmoittajille voidaan tarjota kontakteja asiakkaisiin, jotka ovat antaneet suostumuksensa vastaanottaa markkinointia lehdeltä ja lehden ilmoitusasiakkailta. Kontakteja voidaan profiloida tiettyjen kriteerien mukaisesti ja tällöin kohdentaa mainontaa hyvinkin tarkasti. Lisäksi lehti voi toteuttaa suoramarkkinointikampanjoita ilmoitusasiakkailleen, esimerkiksi lähettämällä viestin ajankohtaisesta ilmoitustilakampanjasta tai tarjouksesta. Ilmoitusmyyntikampanjoita voidaan toteuttaa AIMOn mforum, Channel, Coupon, Vote&Poll, Send ja MobiSite-työkalulla.

13 13 MOBIILIMARKKINOINTI Mobiilimarkkinointi on kaupallista viestintää, jonka välineenä käytetään matkapuhelinta. Viesti voi olla tekstiviesti tai multimediaviesti. Myös mobiilivideot ovat mahdollisia tätä nykyä. Mobiilimarkkinoinnin vahvuutena on sen henkilökohtaisuus ja nopeus. Lähes jokaisella ihmisellä on puhelin, johon tulleisiin viesteihin reagoidaan usein välittömästi. Asiakastiedot: Luvat: Mainos- ja markkinointikampanjat, profiloitujen kohderyhmien tarjoaminen mainostajille. Asiakkuusmarkkinointi. Asiakkaan mobiilimarkkinointiin luovuttamat tiedot tulee tallentaa huolellisesti. Mobiilimarkkinointia varten voi kerätä käsittelyn kannalta vain olennaisia ja asianmukaisia henkilötietoja. Rekistereihin kerättyjä henkilötietoja varten tulee olla määrittely ja tarkka suunnitelma henkilötietojen käyttötarkoituksesta ja laajuudesta. Kun lehden tiedossa ovat mobiilistrategiaan kuuluvat palvelut, voidaan suunnitella markkinointilupien kerääminen näistä palveluista. Mobiilimarkkinointilupaa voidaan kysyä asiakkaalta muun mobiiliviestinnän yhteydessä. Mobiilimarkkinointia ei saa lähettää asiakkaalle ilman hänen suostumustaan. Luvan kysymisen yhteydessä tulee mainita selvästi mihin lupaa käytetään. Asiakkaalla tulee myös olla mahdollisuus asettaa kielto mobiilimarkkinoinnin vastaanottamiseen. Mobiilimarkkinointia voidaan pääasiassa suorittaa AIMOn Sendtyökalulla. Myös mforum, Channel ja Push työkaluja voidaan käyttää mainosviestien lähettämiseen, mutta näiden käyttö rajoittuu asiakkuusmarkkinointiin.

14 14 INTEGRAATIOT AIMOn integroinnit muihin taustajärjestelmiin tekevät mobiilista entistäkin tehokkaampaa, koska useita maanuaalista työtä vaativia toimintoja voidaan automatisoida. Lisäksi esimerkiksi kestotilaajan tunnistaminen tuo tullessaan monia mielenkiintoisia mahdollisuuksia. Integraatioita voidaan tehdä räätälöidysti moniin eri taustajärjestelmiin ja tällöin ne sulautuvat osaksi asiakkaan järjestelmä kokonaisuutta. Integraatio kohteet ja integraation sisältö määräytyvät aina asiakaskohtaisesti. Lehden ja näköislehden tilaus, mobiilisuora, muistutusviesti tilauksen päättymisestä, osoitteenmuutos, kestotilaajan tunnistus, Riviilmoituksen jättäminen, kuvalliset ilmoitukset, ilmoitusten toisto, vedosilmoituksen vastaanotto ja muistutus ym. Ingraatiot toteutetaan erillisinä asiakasprojekteina, joissa aina ennen varsinaista toteutusta kartoitetaan tarkasti integraatiota vaativat toiminnot yhteistyössä asiakkaan kanssa. Integraatioita voidaan tehdä kaikkiin AIMO-työkaluihin. TUOTOT JA HYÖDYT? Hyvin ja suunnitelmallisesti toteutettuna mobiilin kautta saadaan sekä tuottoja että hyötyjä. Puhtaaksi mobiilituotoiksi voidaan laskea eri palveluiden viestiliikennetuotot sekä ilmoittajaasiakkailta tulevat mainostuotot mobiilimarkkinoinnin yhteydessä. Yksittäisen mobiilipalvelun viestiliikennetuotto ei yleensä ole kovinkaan suuri. Tulokselliseen mobiililiiketoimintaan vaaditaan mobiilipalvelukokonaisuus, josta pystytään helposti muodostamaan jo merkittävä tulonlähde. Varsinkin siinä vaiheessa kun mobiilimarkkinoinnin mahdollisuudet pystytään täysimittaisina

15 15 hyödyntämään ilmoitusmyynnissä voidaan puhua jo yhdestä isosta liiketoiminta-alueesta mediayhtiössä. Suurin yksittäinen hyöty mobiilista saadaan varmasti levikkimyynnin puolella, jossa mobiili tarjoaa monia erinomaisia mahdollisuuksia. Yksi mobiilin parhaista ominaisuuksista on se, että myyntikampanjoiden teho voidaan todentaa tehokkaasti, koska asiakkaalla on mahdollisuus reakoida hänelle lähetettyyn mainosviestiin välittömästi. Mobiili tuo siis myös levikkimyynnille suoran väylän kuluttajan taskuun. Lisäksi mobiili mahdollistaa muunmuassa asiakkaan tunnistamisen. Tunnistuksen avulla voidaan tarjota monenlaisia kanta-asiakasetuja levikin tueksi. Yleisellä tasolla mobiili tarjoaa oivan kanavan erilaisten asiakaspalveluun liittyvien asioiden hoitamiseen sekä organisaation sisäisiin toimintoihin, kuten vaikkapa jakelun seurantaan ja tiedottamiseen. Mobiilia voidaan hyödyntää oikeastaan kaikkialla, jossa on kysymys ihmisten välisestä dialogista, eli ihan kaikkialla!

AIMO käyttötapauksia

AIMO käyttötapauksia AIMO käyttötapauksia Dialog - mforum Asiakaskontaktit ja asiointipalvelut Case: Ilkka - Ystävänpäivätilaus ILKAN YSTÄVÄNPÄIVÄKAMPANJA Sanomalehti Ilkka toteutti AIMOn Dialog-palvelun avulla näkyvästi ystävänpäivän

Lisätiedot

Mikä Aimo? Aimo on monipuolinen verkossa toimiva mobiilijärjestelmä.

Mikä Aimo? Aimo on monipuolinen verkossa toimiva mobiilijärjestelmä. Toolbox Mikä Aimo? Aimo on monipuolinen verkossa toimiva mobiilijärjestelmä. Aimon työkaluja hyödyntämällä voidaan rakentaa mobiilipalveluja käytettäväksi tekstiviesteillä, multimediaviesteillä ja mobiiliwebin

Lisätiedot

AIMO TOOLBOX - TUOTEKUVAUKSET

AIMO TOOLBOX - TUOTEKUVAUKSET AIMO TOOLBOX - TUOTEKUVAUKSET www.aimomedia.com AIMO on monipuolinen verkossa toimiva mobiilijärjestelmä. Järjestelmä sisältää työkaluja, joiden avulla voidaan luoda mobiilipalveluja lukuisiin käyttötarkoituksiin.

Lisätiedot

Premium Arena Interactive Ltd P.O.Box 159, Aholaidantie 3, FIN Jyväskylä P.O.Box 52, Hietasaarenkatu 20, FIN Vaasa

Premium Arena Interactive Ltd  P.O.Box 159, Aholaidantie 3, FIN Jyväskylä P.O.Box 52, Hietasaarenkatu 20, FIN Vaasa Premium Mikä Aimo Premium? Aimo Premium -tuotepaketti sisältää kehittyneempiä mobiilityökaluja. Premium-palvelut luodaan ja hallinnoidaan helppokäyttöisten käyttöliittymien avulla. Voit esimerkiksi tarjota

Lisätiedot

Arena Interactive Ltd www.arenainteractive.fi P.O.Box 52, Hietasaarenkatu 20, FIN-65101 Vaasa P.O.Box 159, Aholaidantie 3, FIN-40101 Jyväskylä

Arena Interactive Ltd www.arenainteractive.fi P.O.Box 52, Hietasaarenkatu 20, FIN-65101 Vaasa P.O.Box 159, Aholaidantie 3, FIN-40101 Jyväskylä Contents AIMO KÄYTTÖOHJE... 3 Yleistä palveluiden käytöstä... 3 DIALOG... 4 MFORUM-PALVELUN YLEISKUVAUS... 4 MFORUM-PALVELUN SISÄLTÄMÄT TOIMINNOT... 5 mforum-palvelu... 5 mforum Saapuneet viestit... 6

Lisätiedot

Data ja analytiikka sisältöansainnan vahvistajana. Kirsi Hakaniemi Digitaalisen liiketoiminnan johtaja Keskisuomalainen Oyj

Data ja analytiikka sisältöansainnan vahvistajana. Kirsi Hakaniemi Digitaalisen liiketoiminnan johtaja Keskisuomalainen Oyj Data ja analytiikka sisältöansainnan vahvistajana Kirsi Hakaniemi Digitaalisen liiketoiminnan johtaja Keskisuomalainen Oyj OSA-ALUEET 1. Teknologiat ja verkkopalveluiden kehitys 2. Analytiikka, hakukoneoptimointi

Lisätiedot

ARENA INTERACTIVE MOBIILIOHJEITA ASIAKKAILLE

ARENA INTERACTIVE MOBIILIOHJEITA ASIAKKAILLE ARENA INTERACTIVE MOBIILIOHJEITA ASIAKKAILLE 1.8.2011 Page 2 Sisältö Mobiiliohjeita asiakkaille... 1 1. LYHYTNUMEROT... 3 1.1. Oma lyhytnumero... 3 1.2. Jaettu lyhytnumero... 3 1.3. Yleistä lyhytnumeroiden

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIMARKKINOINTI

SÄHKÖPOSTIMARKKINOINTI SÄHKÖPOSTIMARKKINOINTI MIKSI SÄHKÖPOSTILISTA ON TÄRKEÄ? MIKSI SÄHKÖPOSTILISTA ON TÄRKEÄ? Mihin tahansa markkinointikanavaan verrattuna, sähköpostimarkkinointi on tehokkainta. MIKSI SÄHKÖPOSTILISTA ON TÄRKEÄ?

Lisätiedot

TILAA OMA AAMUPOS. Netissä aamuposti.fi/tarjo. aamuposti.fi

TILAA OMA AAMUPOS. Netissä aamuposti.fi/tarjo. aamuposti.fi TI TILAA OMA AAMUPOS 6) -1 8. rk (a 0 0 2 0 0 3 7 2 9 0 Soita us Netissä aamuposti.fi/tarjo aamuposti.fi MISSÄ, MITEN ja MILLOIN VAIN! Nauti Keski-Uusimaan uutistarjonnasta NYT 2 kk YHDISTELMÄTILAUS

Lisätiedot

90% mobiilikäyttäjistä pyrkii lukemaan saapuneet sms viestit niin nopeasti kuin mahdollista

90% mobiilikäyttäjistä pyrkii lukemaan saapuneet sms viestit niin nopeasti kuin mahdollista Levikkimarkkinoinnin uusia tapoja BookIT Jakelun ajankohtaispäivä 26.11.2009 Sanomalehtien Liitto Perttu Laakso Aina Interactive/Hämeen Sanomat 90% mobiilikäyttäjistä pyrkii lukemaan saapuneet sms viestit

Lisätiedot

Movikan CallMEDIA-palvelut

Movikan CallMEDIA-palvelut Movikan CallMEDIA-palvelut kuluttaja osaksi Median sisältöä Älykkäät Puhe- ja Viestipalvelut CallTV-palvelut Älykkäät Puhe- ja Viestipalvelut interaktiivista sisältöä medioille IVR-, SMS- ja älypuhelintekniikka

Lisätiedot

ILOSTU OY REKISTERISELOSTE

ILOSTU OY REKISTERISELOSTE ILOSTU OY REKISTERISELOSTE 20.8.2017 ILOSTU OY KOKKOKALLIONTIE 9 J 240, 00370 HELSINKI P. 010 524 9940 S. REKISTERISELOSTE Henkilötietolain (523/99) 10 :n mukainen rekisteriseloste. 1. Rekisterinpitäjä,.

Lisätiedot

MOBIILIMARKKINOINTI, JOKO SE TAPAHTUU?

MOBIILIMARKKINOINTI, JOKO SE TAPAHTUU? Heikki Karjaluoto, KTT, Omega Reseach Oy Matti Leppäniemi, KTT, Omega Reseach Oy Heikki Lehto, Brandson Oy MOBIILIMARKKINOINTI, JOKO SE TAPAHTUU? Pitkään kestäneen perinteisten massamedioiden valtakauden

Lisätiedot

Käsitteitä ja määritelmiä

Käsitteitä ja määritelmiä Käsitteitä ja määritelmiä Sanomalehti on 1-7 kertaa viikossa ilmestyvä, maksullinen ja painettu julkaisu, joka sisältää uutisia, artikkeleita, kirjeitä, kommentteja, mielipiteitä ja mainoksia. Lisäksi

Lisätiedot

Internetpalvelut. matkalla. 03.05.2012 Mikko Sairanen

Internetpalvelut. matkalla. 03.05.2012 Mikko Sairanen Internetpalvelut matkalla 03.05.2012 Mikko Sairanen Täyden palvelun mobiilitoimisto Suunnittelu Toteutus Tuki & ylläpito Jatkokehitys 2 Palvelut Mobiilisivustot ja sovellukset Tabletsovellukset Smart-TV

Lisätiedot

Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa

Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa 7.5 2014 Anu Korkiakangas Myynninmaailma Oy www.myynninmaailma.fi Miksi sähköinen markkinointi? Tukemaan myyntiä Tavoitat oikeat kohderyhmät

Lisätiedot

Mobiili kanta-asiakaskortin yhteisöllisyys yhdistettynä maksamisen helppouteen. Case: JYP Juniorit Yhteisökortti. Mobile intelligence

Mobiili kanta-asiakaskortin yhteisöllisyys yhdistettynä maksamisen helppouteen. Case: JYP Juniorit Yhteisökortti. Mobile intelligence Mobile intelligence Mobiili kanta-asiakaskortin yhteisöllisyys yhdistettynä maksamisen helppouteen Case: JYP Juniorit Yhteisökortti Jussi Jalasaho - JYP Juniorit Ry Timo Wallius - Arena Interactive Oy

Lisätiedot

Uusien kanavien haasteet ja mahdollisuudet mediaviestinnässä. Kasper Stenbäck Johtaja, verkko ja teknologiat Cocomms Oy 30.5.2012

Uusien kanavien haasteet ja mahdollisuudet mediaviestinnässä. Kasper Stenbäck Johtaja, verkko ja teknologiat Cocomms Oy 30.5.2012 Uusien kanavien haasteet ja mahdollisuudet mediaviestinnässä Kasper Stenbäck Johtaja, verkko ja teknologiat Cocomms Oy 30.5.2012 Cocomms lyhyesti Vahvuuksiamme ovat yritys-, talous-, terveys- ja lääke-

Lisätiedot

Koulumaailman tehtäväpaketti. alakoululaisille

Koulumaailman tehtäväpaketti. alakoululaisille Koulumaailman tehtäväpaketti alakoululaisille TEHTÄVÄ 1 Miltä sanomalehti tuntuu? Tuleeko kotiisi sanomalehti? Mihin se laitetaan lukemisen jälkeen? 1 Kuinka monta sivua tämän päivän lehdessä on? 2 Miltä

Lisätiedot

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Palvelun tuottavat yhteistyössä oikeusministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö ja Koordinaatti - Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus Nuorten vaikuttamispalvelu

Lisätiedot

LIPPUPALVELUN KAUTTA LIPUT TAPAHTUMIIN TURVALLISESTI LUOTETTAVASTI KATTAVASTI HELPOSTI

LIPPUPALVELUN KAUTTA LIPUT TAPAHTUMIIN TURVALLISESTI LUOTETTAVASTI KATTAVASTI HELPOSTI LIPPUPALVELUN KAUTTA LIPUT TAPAHTUMIIN TURVALLISESTI LUOTETTAVASTI KATTAVASTI HELPOSTI We get fans! Käytössämme ovat markkinoiden monipuolisimmat ja tehokkaimmat lipunmyyntiä tukevat markkinointiratkaisut.

Lisätiedot

OTTELUMARKKINOINNIN JA -VIESTINNÄN CHECKLIST

OTTELUMARKKINOINNIN JA -VIESTINNÄN CHECKLIST OTTELUMARKKINOINNIN JA -VIESTINNÄN CHECKLIST Käytä ottelutapahtumaa rakentaaksesi pysyviä SUHTEITA katsojien kanssa Ottelut eivät ole vain hetkiä ajassa, ne ovat SISÄLTÖÄ, joita voidaan hyödyntää monella

Lisätiedot

Digitaalinen suoramarkkinointi 10.2.2011

Digitaalinen suoramarkkinointi 10.2.2011 Digitaalinen suoramarkkinointi 10.2.2011 Miksi digitaalinen suora? 1. Kustannustekijät 2. Kuluttajakäyttäytyminen 3. Nopeus 4. Kohdennettavuus (Lähde: Digibarometri-tutkimus 2009) Tärkein verkkokauppaan

Lisätiedot

Mobiilikanavan mahdollisuudet kauppakeskuksille

Mobiilikanavan mahdollisuudet kauppakeskuksille Mobiilikanavan mahdollisuudet kauppakeskuksille Markkinaselvityksen tulokset ja näkemyksiä kehityksestä 20.10.2011 www.nearme.fi Mitkä ovat kauppakeskuksenne kehitystarpeet nykyisille ja uusille kanaville?

Lisätiedot

IKEA FAMILY -rekisteriseloste

IKEA FAMILY -rekisteriseloste IKEA FAMILY -rekisteriseloste Henkilötietolain (523/99) 10 :n mukainen rekisteriseloste Rekisterinhaltijan tiedot IKEA Oy Espoontie 21 02740 Espoo Rekisterin nimi IKEA FAMILY -jäsenrekisteri Rekisterin

Lisätiedot

MOBIILIMARKKINOINTILUPIEN KERÄÄMINEN, LUPIEN HALLINTA JA NIIHIN LIITTYVÄT KÄYTÄNTEET

MOBIILIMARKKINOINTILUPIEN KERÄÄMINEN, LUPIEN HALLINTA JA NIIHIN LIITTYVÄT KÄYTÄNTEET MOBIILIMARKKINOINTILUPIEN KERÄÄMINEN, LUPIEN HALLINTA JA NIIHIN LIITTYVÄT KÄYTÄNTEET Tämän dokumentin tarkoituksena on selvittää mobiilimarkkinointilupien keräämiseen ja hallintaan liittyviä säännöksiä

Lisätiedot

NFC ja QR tunnisteilla helposti palveluihin ja sisältöön. Jukka Suikkanen

NFC ja QR tunnisteilla helposti palveluihin ja sisältöön. Jukka Suikkanen NFC ja QR tunnisteilla helposti palveluihin ja sisältöön. Jukka Suikkanen Bonwal Oy Palvelut: Digitaalisten tunnisteiden sisällönhallinta Asiakkuudenhallinta ja viestintä NFC teknologia Sovellukset, järjestelmät,

Lisätiedot

Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy

Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy + Toimiala: Rakentaminen ja remontointi Yritys: Tampereen Rakennustiimi Oy Olemme saaneet Fonectalta selkeää näyttöä

Lisätiedot

Social media manager koulutus

Social media manager koulutus Social media manager koulutus Koulutus organisaation sosiaalisen median toiminnasta vastaaville henkilöille. 8.5.2012 klo 8:30-16:00 2.10.2012 klo 8:30-16:00 @ Mannerheimintie 8 0010 Helsinki Social media

Lisätiedot

DIGITAALINEN LIIKETOIMINTA JA ASIAKASKOKEMUS FRESHUP,

DIGITAALINEN LIIKETOIMINTA JA ASIAKASKOKEMUS FRESHUP, DIGITAALINEN LIIKETOIMINTA JA ASIAKASKOKEMUS FRESHUP, 26.5.2016 1 Miksi asiakas valitsee juuri sinun tuotteesi? Mistä asiakas oikeastaan maksaa? ARVOKETJU Raaka-aineet Tuotteet Palvelut Kokemus 0,2 5,9

Lisätiedot

Ilmoitusjärjestelmä. Huolehdimme mediasi ilmoituksista kaikkiin kanaviin

Ilmoitusjärjestelmä. Huolehdimme mediasi ilmoituksista kaikkiin kanaviin Ilmoitusjärjestelmä Huolehdimme mediasi ilmoituksista kaikkiin kanaviin Movikan monimediailmoitusjärjestelmä tekee ilmoittelusta helppoa, joustavaa ja kannattavaa Palvelu tarjoaa merkittävää lisäarvoa

Lisätiedot

Bishop tekee sähköisestä viestinnästä tehokasta, mitattavaa ja yksinkertaista

Bishop tekee sähköisestä viestinnästä tehokasta, mitattavaa ja yksinkertaista Bishop tekee sähköisestä viestinnästä tehokasta, mitattavaa ja yksinkertaista Bishop on sähköinen viestintäratkaisu, jolla parannat viestintääsi ja voit seurata jokaisen yksittäisen kampanjan ja viestin

Lisätiedot

Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt

Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt 2018 WWW.PITKOSPUU.FI Sosiaalisen median mahdollisuudet Sosiaalinen media eli some, on tuonut tulleessaan muutoksen markkinointiin niin suunnittelussa kuin toteutuksessa.

Lisätiedot

Asiakkaan on hyväksyttävä tämän tietosuojaselosteen ehdot käyttääkseen Samppalinnan Kesäteatterin palveluita.

Asiakkaan on hyväksyttävä tämän tietosuojaselosteen ehdot käyttääkseen Samppalinnan Kesäteatterin palveluita. Samppalinnan Kesäteatterin tietosuojaseloste Asiakkaan on hyväksyttävä tämän tietosuojaselosteen ehdot käyttääkseen Samppalinnan Kesäteatterin palveluita. Selosteella informoimme asiakkaitamme heidän henkilötietojensa

Lisätiedot

Maksullisen sisällöt tulevat katoavatko silmäparit, paraneeko laatu? Maksullisen sisällön vaikutus median yleisöön. Johanna Suhonen 26.2.

Maksullisen sisällöt tulevat katoavatko silmäparit, paraneeko laatu? Maksullisen sisällön vaikutus median yleisöön. Johanna Suhonen 26.2. Maksullisen sisällöt tulevat katoavatko silmäparit, paraneeko laatu? Maksullisen sisällön vaikutus median yleisöön Johanna Suhonen 26.2.2013 Sisältöasiakkuudet palaavat Printtilevikkien lasku on saanut

Lisätiedot

NFC ja QR tunnisteilla helposti palveluihin ja sisältöön. Jukka Suikkanen

NFC ja QR tunnisteilla helposti palveluihin ja sisältöön. Jukka Suikkanen NFC ja QR tunnisteilla helposti palveluihin ja sisältöön. Jukka Suikkanen Bonwal Oy Palvelut: Digitaalisten tunnisteiden sisällönhallinta Asiakkuudenhallinta ja viestintä NFC teknologia Sovellukset, järjestelmät,

Lisätiedot

2. Miksi keräämme käyttäjien tietoja? Fernando kerää ja käsittelee tiettyjä sivustonsa käyttäjien henkilötietoja, jotta:

2. Miksi keräämme käyttäjien tietoja? Fernando kerää ja käsittelee tiettyjä sivustonsa käyttäjien henkilötietoja, jotta: TIETOSUOJASELOSTE 1. Johdanto Avare Oy ("Avare") sitoutuu suojaamaan Fernando sivuston (sisältäen, mutta ei rajoittuen, seuraavan internetsivuston (http://fernando.fi) sekä kaikki siihen liittyvät keskustelufoorumit,

Lisätiedot

MAINOSTAJIEN LIITTO KAMPANJAKUVAUS

MAINOSTAJIEN LIITTO KAMPANJAKUVAUS 1/9 KAMPANJAKUVAUS Tähdellä (*) TÄRKEÄÄ 1. Tallenna lomake ensin omalle koneellesi. 2. Täytä tallentamasi lomake. 3. Tallenna ja palauta. Täytä kampanjakuvaus huolella! Kampanjakuvaus on tuomareiden tärkein

Lisätiedot

SISÄLTÖMARKKINOINTI. Viestintää uusissa vaatteissa vai markkinointia vanhoissa vaatteissa? @MinnaPerila

SISÄLTÖMARKKINOINTI. Viestintää uusissa vaatteissa vai markkinointia vanhoissa vaatteissa? @MinnaPerila SISÄLTÖMARKKINOINTI Viestintää uusissa vaatteissa vai markkinointia vanhoissa vaatteissa? @MinnaPerila SISÄLTÖMARKKINOINTI JA NATIIVIMAINONTA OVAT NYT IN. MIKSI? Digitaalinen maailma antaa uusia reviirejä

Lisätiedot

Agenda. Sähköpostimarkkinoinnin ongelmat Sähköpostimarkkinoinnin mahdollisuudet Automaattinen sähköpostimarkkinointi. Jari Juslén 2014 2

Agenda. Sähköpostimarkkinoinnin ongelmat Sähköpostimarkkinoinnin mahdollisuudet Automaattinen sähköpostimarkkinointi. Jari Juslén 2014 2 Jari Juslén 2014 1 Agenda Sähköpostimarkkinoinnin ongelmat Sähköpostimarkkinoinnin mahdollisuudet Automaattinen sähköpostimarkkinointi Jari Juslén 2014 2 Sähköpostimarkkinoijan pahimmat virheet Ajatus,

Lisätiedot

Khall liite 1 Kh 26.1.2016

Khall liite 1 Kh 26.1.2016 1 Khall liite 1 Kh 26.1.2016 Luonnos 31.12.2015 SUOMUSSALMEN KUNNAN SOSIAALISEN MEDIAN OHJEET Tämä ohje sisältää Suomussalmen kunnan ja kuntakonsernin yhteisöjen toimintaperiaatteet sosiaalisen median

Lisätiedot

Mittaa, kohdenna ja optimoi näkyvyytesi verkossa. Janne Stude Tuotepäällikkö, Omakaupunki.fi Oma Yritys-tapahtuma 27.3.

Mittaa, kohdenna ja optimoi näkyvyytesi verkossa. Janne Stude Tuotepäällikkö, Omakaupunki.fi Oma Yritys-tapahtuma 27.3. Mittaa, kohdenna ja optimoi näkyvyytesi verkossa Janne Stude Tuotepäällikkö, Omakaupunki.fi Oma Yritys-tapahtuma 27.3.2012, Wanha Satama Ennen kuin aloitat mieti seuraavia: Kohderyhmä Tavoitteet Mitä on

Lisätiedot

KAMPANJAKUVAUS Tähdellä (*) merkityt kohdat ovat pakollisia.

KAMPANJAKUVAUS Tähdellä (*) merkityt kohdat ovat pakollisia. KAMPANJAKUVAUS Tähdellä (*) merkityt kohdat ovat pakollisia. OSALLISTUJATIEDOT Kilpailutyön nimi* Mainostoimisto* Mainostava yritys / yhteisö* Mediatoimisto* Muut KILPAILULUOKKA* Vuoden paras lanseeraus

Lisätiedot

IAB Finland Suositus mobiilimainonnan yleisestä ohjeistuksesta

IAB Finland Suositus mobiilimainonnan yleisestä ohjeistuksesta IAB Finland Suositus mobiilimainonnan yleisestä ohjeistuksesta 2015 IAB Finlandin Mobiilityöryhmä on laatinut yksinkertaisen listan mobiilimainonnan toteuttamiseen liittyvistä asioista, jotka erityisesti

Lisätiedot

SOME. Sosiaalisen median hyödyntäminen kuluttajamarkkinoinnissa. S.E.V.I. Consulting Group Oy

SOME. Sosiaalisen median hyödyntäminen kuluttajamarkkinoinnissa. S.E.V.I. Consulting Group Oy SOME Sosiaalisen median hyödyntäminen kuluttajamarkkinoinnissa TIEDONLÄHDE Facebookista on tullut uusi Google: kuluttajien ensisijainen tiedonlähde on monesti sosiaalinen media Kuluttajat muodostavat mielipiteensä

Lisätiedot

Tulevaisuuden sisällöt ja joustava printtikonsepti

Tulevaisuuden sisällöt ja joustava printtikonsepti 2 4. 1 1. 2 0 1 6 Tulevaisuuden sisällöt ja joustava printtikonsepti Hanna Repo, Asiakkuusjohtaja Risto Laine, Myyntijohtaja Otavamedia OMA Autamme asiakkaitamme luomaan merkityksellistä vuorovaikutusta

Lisätiedot

Iin kuntaviestintäkyselyn tulokset

Iin kuntaviestintäkyselyn tulokset Iin kuntaviestintäkyselyn tulokset 21.10.-11.11.2014 208 vastausta 66% vastaajista 41-65 v. Vastaajista 69 % kuntalaisia (sis. luottamushenkilöt) Muut: Oulunkaaren työntekijä 3. Kuinka usein käytät seuraavia

Lisätiedot

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta.

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta. 1 (14) MOBILOGI-ET Tässä dokumentissa on ohjeita Moodlen Logi-työkalun mobiililaajennuksen (Mobilogi) käyttöön. Dokumentin pohjana on käytetty HAMK:n Teemu Tuurin kirjoittamaa ohjeistusta ja sen sisältö

Lisätiedot

KIRJASTO & MARKKINOINTI Kito 2015 24.8.2015

KIRJASTO & MARKKINOINTI Kito 2015 24.8.2015 KIRJASTO & MARKKINOINTI Kito 2015 24.8.2015 Helsingin kaupunginkirjasto 27.8.2015 OHJELMA & TAVOITE Lyhyt esittely - mitä markkinointi on Miten markkinointi eroaa viestinnästä? Esimerkkejä kirjastomarkkinoinnista

Lisätiedot

NFC ja QR tunnisteilla helposti palveluihin ja sisältöön. Jukka Suikkanen

NFC ja QR tunnisteilla helposti palveluihin ja sisältöön. Jukka Suikkanen NFC ja QR tunnisteilla helposti palveluihin ja sisältöön. Jukka Suikkanen Bonwal Oy Palvelut: Digitaalisten tunnisteiden sisällönhallinta Asiakkuudenhallinta ja viestintä NFC teknologia Sovellukset, järjestelmät,

Lisätiedot

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään?

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? TIETOSUOJASELOSTE Yleistä Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet

Lisätiedot

Yhteisöllisyys osana liiketoiminnan strategisia. Ville Laurinen

Yhteisöllisyys osana liiketoiminnan strategisia. Ville Laurinen Yhteisöllisyys osana liiketoiminnan strategisia tavoitteita Ville Laurinen Taustaa Ville Laurinen, toimitusjohtaja Perustanut Ambientian vuonna 1996 Verkkoliiketoiminnan ja erilaisten konseptien asiantuntija

Lisätiedot

Lapset & kuluttajansuoja Lapsen oikeuksien ajankohtaispäivä Ylijohtaja, kuluttaja-asiamies Päivi Hentunen. kkv.fi. kkv.

Lapset & kuluttajansuoja Lapsen oikeuksien ajankohtaispäivä Ylijohtaja, kuluttaja-asiamies Päivi Hentunen. kkv.fi. kkv. Lapset & kuluttajansuoja Lapsen oikeuksien ajankohtaispäivä 14.11.2017 Ylijohtaja, kuluttaja-asiamies Päivi Hentunen Ajankohtaista Alaikäisiin kohdistuva kaupallinen vaikuttaminen on lisääntynyt merkittävästi

Lisätiedot

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään?

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? TIETOSUOJASELOSTE Yleistä Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet

Lisätiedot

KESÄ-KARUSELLI. Kesäkulkija kuluttaa KESÄ-KARUSELLILLA SAAT PIENELLÄ RAHALLA PALJON KONTAKTEJA: Kaikki tämä 800

KESÄ-KARUSELLI. Kesäkulkija kuluttaa KESÄ-KARUSELLILLA SAAT PIENELLÄ RAHALLA PALJON KONTAKTEJA: Kaikki tämä 800 KESÄ-KARUSELLI alueilla. Medioillamme saat pienellä rahalla paljon kontakteja! KESÄ-KARUSELLILLA SAAT PIENELLÄ RAHALLA PALJON KONTAKTEJA: 1/25 sivu (92 x 50 mm) molempiin lehtiin ESS.fi, itahame.fi karuselli

Lisätiedot

Vine markkinoinnin automaatio Käyttöönotto 3kk starttipakettina LISÄÄ MYYNTIÄ MARKKINOINNIN AUTOMAATIOLLA

Vine markkinoinnin automaatio Käyttöönotto 3kk starttipakettina LISÄÄ MYYNTIÄ MARKKINOINNIN AUTOMAATIOLLA Vine markkinoinnin automaatio Käyttöönotto 3kk starttipakettina LISÄÄ MYYNTIÄ MARKKINOINNIN AUTOMAATIOLLA Vine 3kk starttipaketti Saatte myyntivalmiita liidejä käyttämällä markkinoinnin automaatiota Autamme

Lisätiedot

Vinkkejä hankeviestintään

Vinkkejä hankeviestintään Vinkkejä hankeviestintään Viestintä vs. tiedottaminen Tiedon siirto ja vaihdanta kokonaisuutena Kanavina esim. nettisivut, intrat, uutiskirjeet, esitteet ja logot, kokoukset ja tilaisuudet, sosiaalinen

Lisätiedot

Sosiaalisen median mahdollisuudet matkailualalla

Sosiaalisen median mahdollisuudet matkailualalla @MeltwaterFIN Sosiaalisen median mahdollisuudet matkailualalla Maria Sundström Managing Director Meltwater Group 0 Agenda @MeltwaterFIN MELTWATER I. SOSIAALISEN MEDIAN SEURANTA JA RAPORTOINTI Sosiaalisen

Lisätiedot

Leivontanurkan kaalikisa 2015

Leivontanurkan kaalikisa 2015 Leivontanurkan kaalikisa 2015 Kilpailun nimi, paikka ja ajankohta: Leivontanurkan kaalikisa 2015 - arvonta, kilpailu 1.9.2015. 18.10.2015. Palkinto ja sen arvo: Kaalikisaan reseptin lähettäneiden kesken

Lisätiedot

Levikkimarkkinointi Itellan hoitamana. Jakelun ajankohtaispäivä 26.11.2009 Hanne Bergholm

Levikkimarkkinointi Itellan hoitamana. Jakelun ajankohtaispäivä 26.11.2009 Hanne Bergholm Levikkimarkkinointi Itellan hoitamana Jakelun ajankohtaispäivä 26.11.2009 Hanne Bergholm Postiluukku on mieluinen i media Suoramainonnalla puhuttelet henkilökohtaisesti ja erotut joukosta aktivoit it asiakkaasi

Lisätiedot

Todistusten sähköinen välittämien Kelan Sähköiset lääkärinlausunnot - projektit

Todistusten sähköinen välittämien Kelan Sähköiset lääkärinlausunnot - projektit Todistusten sähköinen välittämien Kelan Sähköiset lääkärinlausunnot - projektit Lähtökohtana tarve rakentaa: Menettely, jossa etuuskäsittelyssä tarvittavat lääkärinlausunnot saadaan suoraan terveydenhuollosta

Lisätiedot

KIRJASTO & MARKKINOINTI. Roosa Kallio markkinointipäällikkö Helsingin kaupunginkirjasto

KIRJASTO & MARKKINOINTI. Roosa Kallio markkinointipäällikkö Helsingin kaupunginkirjasto KIRJASTO & MARKKINOINTI Roosa Kallio markkinointipäällikkö Helsingin kaupunginkirjasto 26.3.2015 OHJELMA & TAVOITE Lyhyt esittely - mitä markkinointi on Miten markkinointi eroaa viestinnästä? Esimerkkejä

Lisätiedot

Kainuulainen mediayhtiö. Suomalainen Lehtipaino SLP Jakelu SLP Kustannus - Yhteensä noin 14o työntekijää

Kainuulainen mediayhtiö. Suomalainen Lehtipaino SLP Jakelu SLP Kustannus - Yhteensä noin 14o työntekijää Näin me sen teimme! Eli miten yli sata oppilasta, kourallinen opettajia ja viisi kainuulaiskoulua toteuttivat MUSTAA VALKOISELLA liitelehden. Lehti jaettiin neljän kainuulaislehden välissä 30 500 talouteen.

Lisätiedot

Asio Notification ( Asio N ) App

Asio Notification ( Asio N ) App Asio Notification ( Asio N ) App MATKAPUHELINSOVELLUS Asio N on matkapuhelimeen ladattava sovellus, jolla voi vastaanottaa organisaation viestejä matkapuhelin-ilmoituksina (push notification) Oppilaitokset,

Lisätiedot

Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten. Mikael Alatalo, palvelutuotantojohtaja, Fonecta

Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten. Mikael Alatalo, palvelutuotantojohtaja, Fonecta Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten Mikael Alatalo, palvelutuotantojohtaja, Fonecta Asunnonvälitys Autokauppa Matka-ala Vaatekauppa Mitä verkossa ympärillämme Logistiset palvelut Pankki- ja vakuuttaminen

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA CITIZEN MINDSCAPES TUTKIMUSRYHMÄLLE

VIESTINTÄSUUNNITELMA CITIZEN MINDSCAPES TUTKIMUSRYHMÄLLE VIESTINTÄSUUNNITELMA CITIZEN MINDSCAPES TUTKIMUSRYHMÄLLE Joulukuu 2015 Mira Matilainen LÄHTÖKOHDAT Kohderyhmät: Rahoittajat, tutkijakollegat, muut sosiaalisen median tutkimuksesta ja hankkeesta kiinnostuneet

Lisätiedot

Mediatiedot. Ilmoitusmyynti. Levikki. Julkaisija ja kustantaja

Mediatiedot. Ilmoitusmyynti. Levikki. Julkaisija ja kustantaja Mediakortti 2017 Mediatiedot Kirkko ja kaupunki on Helsingin, Espoon ja Kauniaisten sekä Vantaan seurakuntien uusi, yhteinen media. Ilmoitukset ovat myös näköislehdissä verkkosivulla www.kirkkojakaupunki.fi

Lisätiedot

2 Tarjouskilpailujen haku

2 Tarjouskilpailujen haku 2 Tarjouskilpailujen haku Tarjouskilpailuja voi hakea seuraavilla hakukriteereillä: neuvoston viite (esimerkiksi: UCA 140/07) tarjouskilpailun kohteen kuvaus (esimerkiksi: puhelininfrastruktuuri) EU:n

Lisätiedot

PUHELINMYYNNIN RAJOITUSPALVELU - PUHELIN- ROBINSON USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ

PUHELINMYYNNIN RAJOITUSPALVELU - PUHELIN- ROBINSON USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ PUHELINMYYNNIN RAJOITUSPALVELU - PUHELIN- ROBINSON USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ Mikä Puhelintarjonnan rajoituspalvelu eli Robinson- palvelu on? Lain mukaan kuluttaja voi antaa puhelinmyyntiä koskevan kiellon

Lisätiedot

Suomi.fi-palvelutietovaranto

Suomi.fi-palvelutietovaranto Suomi.fi-palvelutietovaranto Kaikki oleellinen julkishallinnon palveluista yhdessä paikassa Ohje: Palvelujen kuvaamisen aloittaminen (ilman pohjakuvausta) Huhtikuu 2018 Käyttöönottoprosessin vaiheet Tämä

Lisätiedot

Helpoin tapa hoitaa yrityksesi näkyvyys. Markkinointipalvelusi verkossa

Helpoin tapa hoitaa yrityksesi näkyvyys. Markkinointipalvelusi verkossa Helpoin tapa hoitaa yrityksesi näkyvyys. Markkinointipalvelusi verkossa Meedio on luotu helpottamaan yrittäjän elämää. markkinointitoimet ovat nyt omassa hallinnassasi yhden, helppokäyttöisen sähköisen

Lisätiedot

Määräys teleliikenteen estoluokista

Määräys teleliikenteen estoluokista Viestintävirasto 35 Q/2014 M 1 (5) Määräys teleliikenteen estoluokista Annettu Helsingissä 8. päivänä joulukuuta 2014. Viestintävirasto on määrännyt 7. päivänä marraskuuta 2014 annetun tietoyhteiskuntakaaren

Lisätiedot

Mediatiedot. Ilmoitusmyynti. Levikki. Julkaisija ja kustantaja

Mediatiedot. Ilmoitusmyynti. Levikki. Julkaisija ja kustantaja Mediakortti 2018 Mediatiedot Kirkko ja kaupunki on Helsingin, Espoon ja Kauniaisten sekä Vantaan seurakuntien yhteinen media. Ilmoitukset ovat myös näköislehdissä verkkosivulla www.kirkkojakaupunki.fi

Lisätiedot

TIEDOTTEEN JA VIESTINTÄSUUNNITELMAN TEKO

TIEDOTTEEN JA VIESTINTÄSUUNNITELMAN TEKO TIEDOTTEEN JA VIESTINTÄSUUNNITELMAN TEKO Katja Reinikainen Kansalaisareena 2016 Taustaa Tiedotteen kirjoittaminen lähtee tarpeesta tiedottaa yhteisöä/organisaatiota koskevasta asiasta. Tiedotteen tarkoitus

Lisätiedot

Tapahtumat.infon käyttöehdot

Tapahtumat.infon käyttöehdot Tapahtumat.infon käyttöehdot Näitä verkkopalveluiden käyttöehtoja sovelletaan Tapahtumat.info:n (jäljempänä palveluntarjoaja) tuottamiin ja ylläpitämiin verkkopalveluihin. Verkkopalvelut tarkoittavat näissä

Lisätiedot

Vastuu on meidän! Ansvaret är vårt!

Vastuu on meidän! Ansvaret är vårt! Lions Clubs International MD 107 Finland Vastuu on meidän! Ansvaret är vårt! Aktiviteetti lionsklubeille Netin turvallinen käyttö perheissä 1 Leijonien oma palveluaktiviteetti! Netin turvallinen käyttö

Lisätiedot

MOBISITE-TYÖKALUN SISÄLTÄMÄT TOIMINNOT

MOBISITE-TYÖKALUN SISÄLTÄMÄT TOIMINNOT MOBISITE-TYÖKALU MobiSite on työkalu matkapuhelimeen soveltuvan mobiilisivuston rakentamiseen. AIMO-järjestelmän jatkuvasti päivittyvä päätelaitetunnistus tunnistaa useimmat puhelinmallit ja mukauttaa

Lisätiedot

TiVoLin viestintä. Seuran www-sivujen päivitysvastaavat. rahastonhoitaja, toimialavastaavat. Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät

TiVoLin viestintä. Seuran www-sivujen päivitysvastaavat. rahastonhoitaja, toimialavastaavat. Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät TiVoLin viestintä Seuran www-sivujen päivitysvastaavat Seuratoiminnan työryhmä Projektien työryhmät Johtokunta: pj, sihteeri, rahastonhoitaja, toimialavastaavat Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät Valmentajat,

Lisätiedot

Tämä seloste koskee henkilötietojen käsittelyä palvelussa Kauppakeskuksen asiakasrekisteri

Tämä seloste koskee henkilötietojen käsittelyä palvelussa Kauppakeskuksen asiakasrekisteri Tämä seloste koskee henkilötietojen käsittelyä palvelussa Kauppakeskuksen asiakasrekisteri SISÄLLYSLUETTELO 1. Rekisterinpitäjä 2. Mitä tietoja käsittelemme? 3. Missä tarkoituksissa henkilötietojasi käsitellään?

Lisätiedot

Maaseutumatkailuyritysten ja - tuotteiden valtakunnallinen myynti- ja markkinointikanava

Maaseutumatkailuyritysten ja - tuotteiden valtakunnallinen myynti- ja markkinointikanava Maaseutumatkailuyritysten ja - tuotteiden valtakunnallinen myynti- ja markkinointikanava Sivusto avattiin 11.4. Monipuolinen ja laaja yritysnäkyvyys Sivusto avattiin 11.4. Varaamo eri tuoteryhmille; esim.

Lisätiedot

Miten kytket sähköisillä palveluilla asukkaan osaksi yrityksesi liiketoimintaa?

Miten kytket sähköisillä palveluilla asukkaan osaksi yrityksesi liiketoimintaa? Miten kytket sähköisillä palveluilla asukkaan osaksi yrityksesi liiketoimintaa? Miten kytket sähköisillä palveluilla asukkaan osaksi yrityksesi liiketoimintaa? liiketoiminnan tehostaminen Tampuurin sähköisillä

Lisätiedot

Yhteisöllisen toimintatavan jalkauttaminen!

Yhteisöllisen toimintatavan jalkauttaminen! Yhteisöllisen toimintatavan jalkauttaminen! Käyttöönoton vaiheet Yrityksen liiketoimintatavoitteet Yhteisöllisen toimintatavan käyttöalueet Työkalut Hyödyt yritykselle Hyödyt ryhmälle Hyödyt itselle Miten

Lisätiedot

Matkailutoimialan aamu. 1.4.2009 Design Hill, Halikko Riikka Niemelä

Matkailutoimialan aamu. 1.4.2009 Design Hill, Halikko Riikka Niemelä Matkailutoimialan aamu 1.4.2009 Design Hill, Halikko Riikka Niemelä Asiakaskäyttäytyminen internetissä asiakkaan tietotarpeet ja ostopäätökseen vaikuttavat tekijät Internet on noussut vallitsevaksi viestintävälineeksi.

Lisätiedot

YLEISTÄ TÄSTÄ DOKUMENTISTA

YLEISTÄ TÄSTÄ DOKUMENTISTA YLEISTÄ TÄSTÄ DOKUMENTISTA Tässä dokumentissa on esitelty Puolueiden kansainvälinen demokratiayhteistyö Demo ry:n eri rekisterien rekisteriselosteet. Nämä rekisterit ovat seuraavat: 1. Demon sidosryhmärekisteri:

Lisätiedot

NFC ja QR tunnisteilla helposti palveluihin ja sisältöön. Tuukka Jurvanen

NFC ja QR tunnisteilla helposti palveluihin ja sisältöön. Tuukka Jurvanen NFC ja QR tunnisteilla helposti palveluihin ja sisältöön. Tuukka Jurvanen Bonwal Oy Palvelut: Digitaalisten tunnisteiden sisällönhallinta Asiakkuudenhallinta ja viestintä NFC teknologia Sovellukset, järjestelmät,

Lisätiedot

MESSUTAPAHTUMAT. Lisää tehoa ja vaikuttavuutta kesäkauden mainontaan. Kuva: Suomen asuntomessut

MESSUTAPAHTUMAT. Lisää tehoa ja vaikuttavuutta kesäkauden mainontaan. Kuva: Suomen asuntomessut MESSUTAPAHTUMAT Lisää tehoa ja vaikuttavuutta kesäkauden mainontaan Kuva: Suomen asuntomessut Asuntomessut Seinäjoella 8.7.-7.8.2016 Vuoden 2016 Asuntomessut pidetään Seinäjoen Pruukinrannassa. Asuntomessualue

Lisätiedot

STT:n yleiset sopimusehdot 1.1.2010

STT:n yleiset sopimusehdot 1.1.2010 YLEISET SOPIMUSEHDOT 1 (5) STT:n yleiset sopimusehdot 1. Käyttöoikeus 2. Käyttöehdot 1 Kappale päivitetty 1.1.2016 alkaen. Asiakkaalla on oikeus käyttää STT:n palvelua ja/tai siihen sisältyviä aineistoja

Lisätiedot

LovOne tutkimushankkeen johtopäätöksiä /jm

LovOne tutkimushankkeen johtopäätöksiä /jm LovOne tutkimushankkeen johtopäätöksiä /jm24.1.2018 Heti PoC-projektin alusta alkaen oli selvää, että Loviisan Sanomat kaipaa osin kiirellisiäkin toimenpiteitä, joiden avulla se pystyy vastaamaan erityisesti

Lisätiedot

Kampanjan 2014 viestintäsuunnitelma. Katri Kalliomäki Hätäkeskus ja Pia Puustelli 112-hanke (Yksi elämä) Päivitetty 10.10.

Kampanjan 2014 viestintäsuunnitelma. Katri Kalliomäki Hätäkeskus ja Pia Puustelli 112-hanke (Yksi elämä) Päivitetty 10.10. Kampanjan 2014 viestintäsuunnitelma Katri Kalliomäki Hätäkeskus ja Pia Puustelli 112-hanke (Yksi elämä) Päivitetty 10.10. 11.2.2014 Tapahtumajärjestäjien ohjaus AS-loppukilpailu Kansalaistarinat Infografiikka,

Lisätiedot

Ilmoitushinnasto Tarjoukset seurakuntavaaliehdokkaille 2018

Ilmoitushinnasto Tarjoukset seurakuntavaaliehdokkaille 2018 Ilmoitushinnasto Tarjoukset seurakuntavaaliehdokkaille 2018 Hyvä seurakuntavaaliehdokas, Kirkko ja kaupunki tarjoaa Sinulle vaali-ilmoituksia varten 30 prosentin alennuksen normaaleista ilmoitushinnoista.

Lisätiedot

Jopox. Viestintäkanavien roolit & Aloitusopas

Jopox. Viestintäkanavien roolit & Aloitusopas Jopox Viestintäkanavien roolit & Aloitusopas Pääuutiset Kisa/otteluraportit (kuvat, otsikko ja tulos!!!!) Muut tärkeät nostot Halutaan näyttää myös joukkueelta ulospäin Nosto seuran etusivulle => (nosto

Lisätiedot

CRM - Lisätehoja lisäominaisuuksilla

CRM - Lisätehoja lisäominaisuuksilla CRM - Lisätehoja lisäominaisuuksilla ValueFramen käyttäjäpäivät 30.11.2010 Sami Ringvall, 30.11.2010 Sisältö 1 2 3 ValueFramen lisätoimintoja Web Leads ja sähköposti-integraatio käytännössä Yhteenveto

Lisätiedot

Useasti Kysyttyä ja Vastattua

Useasti Kysyttyä ja Vastattua 1. Miksen ostaisi tykkääjiä, seuraajia tai katsojia? Sinun ei kannata ostaa palveluitamme mikäli koet että rahasi kuuluvat oikeastaan kilpailijoidesi taskuun. 2. Miksi ostaisin tykkääjiä, seuraajia tai

Lisätiedot

Digitalisaatio muuttaa palveluliiketoimintaa - mahdollisuudet nyt ja tulevaisuudessa. Mikael Aro 4.12.2014

Digitalisaatio muuttaa palveluliiketoimintaa - mahdollisuudet nyt ja tulevaisuudessa. Mikael Aro 4.12.2014 1 Digitalisaatio muuttaa palveluliiketoimintaa - mahdollisuudet nyt ja tulevaisuudessa Mikael Aro 4.12.2014 2 VR Matkustajaliikenne tarjoaa kauko- ja lähiliikenteen matkustuspalveluita Kaukoliikenne Noin

Lisätiedot

KANSAINVÄLINEN AIKAKAUSMEDIA Mainonnasta meillä ja maailmalla

KANSAINVÄLINEN AIKAKAUSMEDIA Mainonnasta meillä ja maailmalla KANSAINVÄLINEN AIKAKAUSMEDIA Mainonnasta meillä ja maailmalla RESEARCH & ANALYSIS OF MEDIA (RAM) Yli 1 000 asiakasta TV, radio, online ja printtimediat Uniikki 70 miljoonaa haastattelua Puoli miljoonaa

Lisätiedot

Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys

Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys Tunnusten tilaaminen... 2 Sisäänkirjautuminen... 3 Käyttöliittymä... 4 Ryhmätekstiviestien lähettäminen... 5 Ryhmät... 7 Push-viestien lähettäminen... 12 Mobiilipalvelun

Lisätiedot

Viestintä- ja tiedotuskoulutus 2014. Taimo Halme Viestintävastaava Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta

Viestintä- ja tiedotuskoulutus 2014. Taimo Halme Viestintävastaava Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta Viestintä- ja tiedotuskoulutus 2014 Taimo Halme Viestintävastaava Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta Viestintä on valtaa Ainejärjestö on antanut tiedottajalleen mandaatin kontrolloida tiedon liikkumista

Lisätiedot

VERKKOMEDIAMAINOKSET MAINOSPAIKAT

VERKKOMEDIAMAINOKSET MAINOSPAIKAT koneporssi.com VERKKOMEDIAMAINOKSET Eniten ammattimaisesti tuotettua verkkosisältöä kone- ja kuljetusalalle; nopeasti päivittyvät uutiset ja alan laajin kuva- ja videosisältö. Uutissivuillamme verkossa

Lisätiedot

Mediatiedot. Yrityspäättäjien ykkösmedia. Pohjalaisen talouselämän ja yrittäjyyden erikoislehti

Mediatiedot. Yrityspäättäjien ykkösmedia. Pohjalaisen talouselämän ja yrittäjyyden erikoislehti Pohjalaisen talouselämän ja yrittäjyyden erikoislehti Yrityspäättäjien ykkösmedia Pohjalainen Yrittäjä -lehti tavoittaa Etelä- ja Rannikko-Pohjanmaalla yli 20 000 yrittäjää, yritystä ja päättäjää. Lehti

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA 2015

VIESTINTÄSUUNNITELMA 2015 1 (5) VIESTINTÄSUUNNITELMA 2015 Viestintästrategian tarkoitus on tukea Konsulttinuorten toimintastrategiaa. Viestintästrategia laaditaan kolmeksi (3) vuodeksi kerrallaan. Viestintästrategiassa määritellään

Lisätiedot