1.1. Kaupungin toimintakate ei heikkene vuoden 2009 tasosta. Toimialan (TYT) toimintakate ei heikkene vuoden 2009 tasosta.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1.1. Kaupungin toimintakate ei heikkene vuoden 2009 tasosta. Toimialan (TYT) toimintakate ei heikkene vuoden 2009 tasosta."

Transkriptio

1 1 Kaupunkisuunnittelukeskus: Talous 1. Kaupunkikonsernin talous on kestävästi tasapainossa Kaupungin toimintakate ei heikkene vuoden 2009 tasosta. Toimialan (TYT) toimintakate ei heikkene vuoden 2009 tasosta. Toimintakate Toimintakate on vähintään alkuperäisen talousarvion mukainen Kaupunkikonsernin toiminnan kustannustehokkuus ja tuottavuus paranee vuosittain 2,5 % ja yksikköhinnat alenevat vastaavasti. 1.2 Omistajaohjauksen kautta PKS yhteisöjen tuottavuus on kehittynyt. Toimialan toiminnan kustannustehokkuus paranee. Toteutuneet toimenpiteet Henkilöstö-, tila- ja yksikkökustannukset PKS -yhteisöjen sekä merkittävimpien konserni- ja osakkuusyhteisöjen kanssa on sovittu tuottavuustavoitteista. Toimintamenot ovat hyväksytyn talousarvion mukaiset. Tuottavuus on kasvanut tulosyksiköissä tavoitteiden mukaisesti Vuosikatteella rahoitetaan 60 % investoinneista vuonna Asukaskohtainen lainamäärä ei ylitä kaupungin lainojen osalta 1800 euroa/asukas ja konsernilainojen osalta 6000 euroa/asukas Kaupunkikonsernin toiminnan ja talouden ohjaus ja hallinta on tehokasta. Investointiohjelman laajuuden ja ajoituksen systemaattinen seuranta ja arviointi. Seudullisten organisaatioiden Tulosten saavuttaminen ja liikelaitoksen talousohjaus on tehokasta ja tukee tilaajatuottaja -mallin mukaista toimintatapaa. Investointibudjetin toteutuminen Investointien toteutus on budjetin mukainen. Huomioidaan normaalit toimintaan kuuluvat investointien muutokset.

2 2 Toimenpiteet yhteistyön tiivistämiseksi ja investointiohjelmien yhteensopivuus Helsingin seudun ympäristöpalvelut-kuntayhtymä on tiivistänyt yhteistyötä kaupungin organisaatioiden kanssa ja verkostojen laajennus- ja saneerausinvestoinnit on sovitettu yhteen kaupungin investointiohjelmien kanssa. Kaav ainf raty öry hmä on kokoontunut puoliv uosittain v erkostojen y hteensov ittamiseksi. Lisäksi HSY on laatinut kuntien kanssa y hteisty össä v esihuollon seudullisen kehittämissuunnitelman v uosille Toimenpiteet yhteistyön tiivistämiseksi ja investointiohjelmien yhteensopivuus Helsingin seudun liikennekuntayhtymä on tiivistänyt yhteistyötä kaavoituksesta, maankäytöstä ja asumisesta vastaavien kaupunkien organisaatioiden kanssa. KSK ja HSY ov at tehneet y hteisty ötä liikenteen päästöjen v aikutusten arv ioinnin edistämiseksi.

3 3 Kaupunkisuunnittelukeskus: Henkilöstö 2. Kaupungilla on osaava, kehittämiseen osallistuva ja uudistumiskykyinen henkilöstö, joka parantaa työn tuottavuutta Johtaminen ja esimiestyö ovat hyvällä tasolla. Tyhymatriisin lukuarvo Toimialalla johtaminen ja Toteutuneet toimenpiteet esimiestyö ovat hyvällä tasolla. Työhyvinvointi pysyy vähintään vuoden 2012 tasolla. Espoolainen johtaminen on kehittynyt, johtamisen arviointiin on toimivat mittarit. TYHY-matriisin lukuarv o ei v ielä käytettävissä. Kaupunkisuunnittelukeskus on hakeutunut johtamisen kehittämisen pilottiy ksiköksi Henkilöstö- ja osaamisrakenne tukee palvelujen järjestämisen kehittämistä ja palvelujen tehokasta tuottamista. Tulosyksikkötasoilla henkilöstöja osaamisrakenne tukee palveluiden tuottamista Osaamisperustainen henkilöstösuunnittelun malli on käytössä kaikissa tulosyksiköissä ja suunnitelma tukee palvelujen järjestämistä. Kaupunkisuunnittelukeskus hy ödy ntää henkilöstösuunnittelussa osaamisperustaista henkilöstösuunnittelun mallia. KSK:n uusi käy ttöönotettu organisaatiorakenne tukee paremmin palv elujen järjestämisen kehittämistä ja palv elujen tehokasta tuottamista Jatkuvan parantamisen toimintamalli on käytössä. Jatkuvan parantamisen toimintamalli on käytössä toimialalla. Toteutuneet toimenpiteet Toimiala kehittää kokonaisvaltaisesti asiakaspalvelutoimintaansa. KSK:ssa on käy nnistetty asiakaspalv elun kehittämishanke. KSK on mukana toimialatasoisessa asiakaspalv elun kehittämisessä.

4 Henkilöstön työhyvinvointi on hyvä ja sairauspoissaolot ovat vähentyneet. Toimialan henkilöstön työhyvinvointi on hyvä ja sairauspoissaolot ovat vähentyneet. Kuukausipalkkaisten terveysperusteiset poissaolopäivät/henkilötyövuo si Kuukausipalkkaisten terveysperusteiset poissaolot ovat enintään vuoden 2012 tasossa. (-tapaturmataajuus ja työmatkatapaturmataajuus pienenevät) Kuukausipalkkaisten terv ey sperusteiset poissaolot laskiv at tarkastelujaksolla tammikesäkuu v uoden 2012 tasosta. Tarkemmat luv ut saadaan v uoden 2013 osalta saadaan v uoden 2014 alussa Maahanmuuttajataustaisten henkilöiden osuus henkilöstöstä lähenee maahanmuuttajaväestön osuutta espoolaisista. Toimialan maahanmuuttajataustaisten henkilöiden osuus henkilöstöstä lähenee maahanmuuttajaväestön osuutta espoolaisista. Maahanmuuttajataustaisten henkilöiden osuus henkilöstöstä, % Maahanmuuttajataustaisten henkilöiden osuus henkilöstöstä kasvaa. KSK on palkannut y hden uuden maahanmuuttajataustaisen henkilön mennessä v uonna Maahanmuuttajataustaisten henkilöiden osuus on ny t 1,5 % Kaupungilla on korkeakoulu- ja toisen asteen tasoisia harjoittelu- ja työmahdollisuuksia. Korkeakoulujen ja toisen Harjoittelijoiden ja asteen oppilaitosten kanssa on kesätyöpaikkojen määrä solmittu alakohtaisia sopimuksia, jotka ovat konkretisoituneet harjoittelupaikoiksi. Harjoittelu- ja kesätyöpaikkojen määrä pysyy vähintään vuoden 2012 tasolla. Kaupunkisuunnittelukeskuksessa on v uonna harjoittelijaa, joka on y htä paljon kuin 2012.

5 5 Kaupunkisuunnittelukeskus: Palvelujen järjestäminen 3. Palvelurakenne on uudistettu kattavasti ja kestävästi ja palvelut järjestetään kustannustehokkaasti Palveluvalikoima muodostaa ennaltaehkäisevien, terveysja hyvinvointieroja kaventavien, kuntalaisen omatoimisuutta tukevien sekä asiakkaan valinnanvapautta lisäävien palvelujen kokonaisuuden Palvelujen järjestämisessä käytetään tuotantotapoja, joilla varmistetaan toiminnan taloudellisuus, vaikuttavuus ja energiatehokkuus. Palveluvalikoima muodostaa tavoitteiden mukaisen palveluiden kokonaisuuden ja palvelut on järjestetty tilaajatuottaja-mallia hyödyntämällä Palvelujen järjestämisessä käytetään tuotantotapoja, joilla varmistetaan toiminnan taloudellisuus, vaikuttavuus ja energiatehokkuus. Toteutuneet toimenpiteet Suoritemäärät, toimitusajat, sähköisten palveluiden kehittyminen. Arvioidaan palvelutuotantoa (oma-/ostopalvelu) työkalulla. Edistetään palvelujen järjestämistä tavoitetila konseptin mukaisesti. Palvelut ovat oikea-aikaisia ja resurssit oikein kohdennettuja. Ohjaus toimii suunnitellusti. Palv elut on järjestetty tilaajatuottaja-mallia hy ödy ntämällä. Ennusteen mukaan palv eluostot tulev at toteutumaan lähes suunnitellusti. Sähköistä lupa-asiointia kehitetään edelleen toimialatasoisesti Palvelutuotantoa ja prosesseja kehitetään innovatiivisesti itsepalvelua ja sähköistä asiointia laajentaen Toimialan asiakaspalvelua yhtenäistetään ja lisätään sähköisiä palveluita Käyttöönotetut palvelut / suunnitellut (%) Uudistetaan palveluprosesseja ja toteutetaan sähköiset palvelut vuoden 2013 kehittämissuunnitelman mukaisesti. KSK:n kaikki luv at ja asemakaav an muutokset v oidaan hakea sähköisesti ja kokemukset järjestelmästä ov at olleet positiiv isia. Hakemusten sähköistä käsittely ä KSK:ssa kehitetään edelleen. Lisäksi selv itetään sähköisen ajanv arausjärjestelmän käy ttöönoton mahdollisuuksia.

6 Palveluverkkoa Toteutuneet toimenpiteet suunniteltaessa lähtökohtana pidetään kaupungin tarkastelua kokonaisuutena sekä palveluverkon jakautumista lähipalveluihin, alueellisiin palveluihin, kaupunkitasoisiin ja seudullisiin palveluihin huomioiden eri kieliryhmien tarpeet. Päätöksenteon pohjaksi arvioidaan eri vaihtoehtojen ilmastovaikutukset Epätarkoituksenmukaisista yksiköistä luovutaan ja toimintoja yhdistetään suuremmiksi kokonaisuuksiksi ilmastovaikutukset huomioiden. Esteettömyyssuunitelman toteutuminen Palvelut on saavutettavissa esteettömästi. Espoon kotisiv uille v iedään entistä enemmän hav ainnemateriaalia kaav oitusprosessin aikana Suomenkielisten, ruotsinkielisten ja muiden kieliryhmien palvelut voivat sijoittua yhteisiin toimitiloihin Palveluja tuotetaan yli kuntarajojen.

7 Tilasuunnittelussa parannetaan toiminnan ja Kiinteistöjen energiataloutta, tilatehokkuutta ja Toteutuneet toimenpiteet Yhteisty ötiloja on toteutettu ja organisaatiomuutoksen y htey dessä on aloitettu uusien y hteistilojen tilojen käytön taloudellisuutta, toiminnallisuutta kehitetään. suunnittelu. muunneltavuutta ja energiatehokkuutta sekä yhteiskäyttömahdollisuuksia Hallinto- ja palvelutoimitilojen tilatehokkuutta parannetaan Kaupunkikonsernin sisäiset palvelut ovat tehostuneet merkittävästi Palveluiden arviointiin on laatu-, asiakastyytyväisyyssekä taloudellisuus- ja tuottavuusmittarit Arviointivälineistö on käytössä. Keskeisille palveluille laadittujen mittarien käyttö Yhtenäiset mittaustavat toimivat johtamisen työkaluna. Keskeisten palv eluiden kuten kaav oituksen ja lupa-asioinnin mittaristo- ja arv iointijärjestelmää ollaan kehittämässä. Kaav oituksen toteumaseurantaa tehdään jo säännöllisesti Kestävä kehitys ja ympäristökriteerit on otettu huomioon palveluja tuotettaessa ja hankittaessa. Toimialan palveluprosessit pidetään jatkuvasti ajanmukaisena. Toteutuneet toimenpiteet Ympäristökriteereitä ja energiasäästötavoitteita sovelletaan omassa palvelutuotannossa ja kaikissa hankinnoissa. Kehitetään sähköistä lautakuntakokousta. Julkaisuja julkaistaan sähköisenä Espoon kotisiv uilla.

8 8 Kaupunkisuunnittelukeskus: Asiakas ja kaupunkilainen 4. Espoolaiset ovat entistä 4.1. Espoolaiset kokevat aktiivisempia ja omatoimisempia asuinalueensa, yhteisönsä ja huolehtien itsestään, kaupunkikeskukset turvallisina. läheisistään ja lähiympäristöstään. Palvelumme laatu säilyy hyvänä molemmilla kotimaisilla kielillä. Asuinalueet ja kaupunkikeskukset koetaan turvallisiksi Espoolaisten Aluekehittämishankkeissa ja mahdollisuudet osallistua lähiöprojekteissa on luotu palveluiden ja lähiympäristönsä uusia kehittämiseen ovat vuorovaikutusmahdollisuuksia lisääntyneet. osallistua lähiympäristön kehittämiseen. Toiminnassa huomioidaan kaupungin turvallisuusohjelman tavoitteet ja toteutuneet toimenpiteet. Toteutuneet toimenpiteet Kaupunkilaisten turvallisuus on lisääntynyt. Turvallisuusohjelman toimenpiteitä on toteutettu. Kaupunkilaisten kokemuksia asuinalueestaan kartoitettiin sy y skuun 2013 aikana toteutetulla ky sely llä. Asuinalueiden Vastuu asiasta on siirretty kehittämissuunnitelman toimialan esikuntaan organisaatiomuutoksen mukaiset vuoden 2013 y htey dessä. kehittämistoimenpiteet on tehty Lasten, nuorten ja ikäihmisten hyvinvointia on parannettu. Joukkoliikenteen palvelutaso säilyy hyvänä. Edistämme esteettömyyttä. Helsingin seudun liikennekuntayhtymän palveluselvitys Joukkoliikenteen palvelutaso on säilynyt vähintään vuoden 2012 tasossa. Tav oite on toteutunut. Joukkoliikenteen tarjottu palv elusuorite on kasv anut v uoden 2012 tasosta. Seutulinjoilla kumulatiiv inen kasv u tammisyyskuussa 2,8 %, mutta sisäisillä linjoilla laskua 0,2 %. Pääosa joukkoliikenteestä tehdään seutuliikenteessä, joten kasv utav oite toteutuu Maahanmuuttajat kotoutuvat nopeasti ja asuinalueita eheyttävästi ja maahanmuuttajien työllisyysaste on kasvanut.

9 Espoolaiset hoitavat suurimman osan asioinnistaan Sähköinen asiointi on lisääntynyt. Toteutuneet toimenpiteet Sähköisen asioinnin tarjonnan lisääntyminen Suurin osa toteutetusta aineistosta v iedään Espoon kotisiv uille sekä tiedottamista ja markkinointia on sähköisesti. kuntalaispalveluissa. lisätty, jotta sähköinen asiointi lisäänty y Espoolaiset ovat tyytyväisiä kaupungin järjestämiin palveluihin. Espoolaiset ovat tyytyväisiä toimialan järjestämiin palveluihin. Laaja asuinkuntaindeksi (asteikko 1-5) Asukkaiden tyytyväisyys on vähintään edellisen mittauksen tasolla. Vuoden 2013 asuinkuntaindeksiä ei ole v ielä saatav issa.

10 10 Kaupunkisuunnittelukeskus: Elinvoimainen ja kilpailukykyinen kestävän kehityksen kaupunki 5. Kaupunki on 5.1. Yliopistot ja kansainvälisesti houkutteleva ammattikorkeakoulut ja kiinnostava. Osaavat ihmiset muodostavat yhtenäisen ja yritykset juurtuvat kansainvälisiä opiskelijoita ja Espooseen. tutkijoita houkuttelevan kampusverkoston. 5.1 Aalto-yliopiston ja Laurean maankäyttöön liittyvät toimintaedellytykset on luotu Aalto-yliopiston laajentumisen mahdollistava asemakaavoitus etenee. T3 aluetta kehitetään ja lisätään asuntojen määrää. Otaniemen asemakaavat ja Otaranta-Serv inniemi (220207) muut suunnitelmat ja niiden v almisteluaineisto on ollut nähtäv illä loppuv uodesta 2012 ja toteutus etenevät asuintonttien ehdotus tuodaan lautakuntaan 2014 ja liikennejärjestelyjen osalta. alussa. Kaupunkisuunnittelulautakunta on hy v äksy ny t Otaniemen suunnittelun periaatteet (teesit) Tekesin, Finnv eran ja Finpron uuden toimiston mahdollistav a asemakaav an muutos (Kiv imies, muutos) hy v äksy ttiin KH:lle KSK järjesti lautakuntaseminaariin T3-alueen kehittämisestä Raide-Jokerin linjaus Otaniemen kautta selv itetään v uoden 2013 aikana. Otaniemen kampuskilpailun tulos julkistettiin ja asemakaav oitus on käy nnistetty. Otanimen alueen py säköintiselv ity s tuodaan lautakunnan päätettäv äksi loppuv uoden aikana.

11 Otaniemi - Keilaniemi - Tapiola - Suurpelto - kokonaisuutta kehitetään tieteen, taiteen, talouden (T3) ja liikunnan monipuolisena keskittymänä sekä puutarhamaisena asuinalueena. 5.2 Metron rakentaminen ja Tapiolan keskustan uudistaminen on käynnissä. 5.2 Suurpellon rakentaminen etenee. Tapiolan keskusta-alueen kaavojen eteneminen. Kehä I:n liikennejärjestelyihin liittyvät toimenpiteet etenevät. Varmistetaan metron rakentamisen eteneminen suunnitelmien mukaisesti ja vahvistetaan Tapiolan keskuksen uudistumista. Suurpellon keskusta-alueen hanke etenee. Suurpellon päiväkoti valmistuu. Opinmäen rakentaminen on käynnistynyt. Suurpellon kaava-alueiden IV ja V maankäyttösopimukset on tehty ja kaavat vahvistettu. Suurpellon kaava-alueiden VI ja VII kaava-aineistot ovat olleet nähtävillä. Alueen 1. kaupan rakentaminen on aloitettu. Suurpellon asemakaavat ja muut suunnitelmat ja niiden toteutus etenevät. Matinky lä-kiv enlahti-metrotunnelin asemakaav a sai lainv oiman KV hy v äksy i Jousenpuiston asemakaav an. Tapiolan kirkon asemakaav a oli ehdotuksena nähtäv illä sy y skuun ajan. Tapiolan keskus II (metroaseman maanpäällinen osa) hy v äksy ttiin KV:ssa Tapiolan keskus (teatteri) kaav aehdotus oli nähtäv illä huhtikuussa Tav oite toteutuu. Suurpelto IV & V - alueiden asemakaav at on hy v äksy tty kaupunginhallitukselle. Opinmäen koulukeskuksen mahdollistav a asemakaav an muutosehdotus Suurpelto I on hy v äksy tty. Opinmäen rakentaminen on käy nnisty ny t. = > Pohjanv ahv istusty öt käy nnissä. Suurpellon kaav a-alueiden IV ja V maankäy ttösopimusten sopimusneuv ottelut ov at käy nnissä. Ny grannaksen (Suurpelto VI ja VII) lähtökohdat ja tav oitteet palautettiin KSL:ssa Suurpellon keskusta-alueen asemakaav amuutos v iiv ästy ny t ELYn lausunnon seurauksena. Kaav aehdotus hy v äksy ttäneen alkuv uodesta Väliaikaiselle kaupalle on löy detty ratkaisu alueelta Otaniemen innovaatioympäristö tuottaa kasvuhakuisia yrityksiä ja maailmanluokan palveluinnovaatioita. Otaniemen innovaatioympäristö tuottaa kasvuhakuisia yrityksiä ja maailmanluokan palveluinnovaatioita.

12 Kaupunki osana metropolialuetta on tieteen, taiteen ja talouden yhdistämisen vetovoimasta tunnettu edelläkävijä merkittävimpien kansainvälisten verkostojen ja kaupunkiseutujen keskuudessa. Kaupunki osana metropolialuetta on tieteen, taiteen ja talouden yhdistämisen vetovoimasta tunnettu edelläkävijä merkittävimpien kansainvälisten verkostojen ja kaupunkiseutujen keskuudessa Asunto- ja tonttitarjontaa koskevan aiesopimuksen mukaiset tavoitteet on toteutettu. 5.5 Luodaan edellytykset asunnon vuosituotannolle. 5.5 Uudistuotannosta 20 % on valtion tukemaa vuokraasuntotuotantoa. 5.5 Espoon Asunnot Oy tuottaa vuosittain 300 asuntoa. 5.5 Hyödynnämme kunnallistekniikan rakentamisavustukset ja kiinteistöjen energiaavustukset. Kaavojen mahdollistama asuntojen vuosituotannon määrä Asuntotuotannon määrä Espoon Asunnot Oy:n vuosituotannon määrä Laadittu suunnitelma Haettujen avustusten määrä Kaupungilla on kaavalliset ja kunnallistekniset valmiudet asunnon vuosituotannolle. Uudistuotannostaon keskimäärin 20 % valtion tukemaa vuokraasuntotuotantoa. Espoon Asunnot Oy aloittaa vuosittain keskimäärin 300 asuntoa. Kaupunki on laatinut hyvät etukäteissuunnitelmat riittävän tonttitarjonnan osoittamisesta Espoon Asunnot Oy:lle ja Helsingin seudun opiskelijaasuntosäätiölle. Kunnallistekniikan rakentamisavustukset ja kiinteistöjen energiaavustukset vuodelle 2013 on haettu. Ksl hy v äksy i /hy v äksy i Kh:lle mennessä uutta asuinkerrosalaa k-m2. KSL:n pitää saada asuinkerrosalaa hy v äksy tty ä (tai ehdottaa KH:lle) k-m2 v uodessa. Yhdessä Espoon Asunnot Oy :n ja tonttiy ksikön kanssa on laadittu 5 v uoden tuotanto-ohjelma, jota seurataan. Kaav oituksen ty öohjelmaan v uodelle 2014 on lisätty asemakaav oja, jotta v oidaan taata asemakaav av arannon riittäv y y s pitkällä tähtäimellä. Kaav oitusohjelmaan tuotiin merkittäv iä uusia kaav oituskohteita.

13 Joukkoliikenneyhteyksiä palvelukeskittymiin parannetaan, joukkoliikenteen kulkutapaosuus kasvaa ja Helsingin seudun liikennejärjestelmän aiesopimuksen mukaiset tavoitteet on toteutettu. 5.6 Nykyisen joukkoliikenteen palvelutason turvaaminen. 5.6 Länsimetron, kaupunkiradan ja Kehä II:n jatkamisen suunnittelun eteneminen. Matkustajamäärä Liityntälinjastosuunnitelman sovittaminen Espoon joukkoliikennestrategian linjauksiin Metro-osuuden Matinkylä - Kivenlahti rakentamisen aloitusvalmiuden kehittyminen. Länsimetron (Linja Matinkylään) liityntälinjaston yksityiskohtainen suunnittelu on käynnistynyt. Toteutuneet toimenpiteet Kehä II liittymä Suurpellon alueella on valmistunut. Espoon suunnan joukkoliikenteessä matkustaminen on lisääntynyt vähintään 2,0 % edellisvuodesta. Sovitetaan yhteen Länsimetro - hanke ja siihen liittyvät hankkeet. Osallistutaan HSL:n liityntälinjastosuunnitteluun. Länsimetron Matinkylä- Kivenlahti rakennussuunnittelu käynnistyy. Länsimetron liityntälinjaston suunnittelu etenee. Länsiväylän kehittäminen etenee joukkoliikenteen osalta välillä Matinkylä-Espoonlahti. Seutulinjoilla kumulatiiv inen kasv u tammi-syyskuussa 2,8 %, mutta sisäisillä linjoilla laskua 0,2 %. Pääosa joukkoliikenteestä tehdään seutuliikenteessä, joten kasv utav oite toteutuu. Matinky lä-kiv enlahti-metrotunnelin asemakaav a sai lainv oiman Finnoo I:n (Finnoo metroasema) v almisteluaineisto oli nähtäv illä tammikuussa Hannusjärv i (Kaitaan metroasema), Yläsoukka (Soukan metroasema) ja Kiv enlahdenpuisto (Kiv enlahden metroasema) osallistumis- ja arv iointisuunnitelmien arv ioitu aikataulu alkuv uonna Espoonlahden keskuksen (metroasema) v almisteluaineisto on nähtäv illä loka-marraskuussa Luodaan edellytykset Espoon kaupunkiradan jatkamiselle. Kehä II liittymä Suurpellon alueella valmistuu. Länsimetron liity ntälinjaston suunnittelu on käy nnisty ny t. Espoon kaupunkiradan mahdollistav at asemakaav at ov at lainv oimaisia ja ratasuunnittelu on käy nnissä.

14 Kaupungin elinvoimaisuutta on vahvistettu eheyttämällä kaupunkirakennetta kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. 5.7 Kaupunkirakenteen vahvistaminen kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Niittykummun kaavamuutoksen eteneminen Yritystoiminnan kasvu on vahvistanut kaupungin tulopohjaa. Espoossa on tarjolla riittävä määrä kilpailukykyisiä ja kiinnostavia yritysalueita ja tontteja. Finnoon alueen suunnittelun eteneminen metron jatkon aikataulussa ja kh:n hyväksymien tavoitteiden mukaisesti. Pientalotonttien tarjonta Varmistetaan Kehä III varren yritysalueiden kehittymismahdollisuudet maakuntakaavassa. Tehostamme uuden maankäytön sijoittumista hyvien joukkoliikenneyhteyksien vaikutuspiiriin: - Finnoo - Niittykumpu - Länsimetron jatke Pientaloalueiden asemakaavoitusta on tehostettu siten, että pientalotonttien tarjontaa saadaan lisätyksi. Varmistetaan kilpailukykyisten ja kiinnostavien yritysalueiden ja tonttien riittävä määrä. Niittykummun keskuksen mahdollistav a asemakaav a hy v äksy ttiin KV:ssa Finnoon suunnittelu etenee KH:n tav oitteiden mukaisesti. KSK:ssa käy nnistetään pientaloprojekti, jossa edistetään pientalokaav oitusta ja tutkitaan keinoja pientalotuotannon toteutumiseksi v altuustosopimuksen mukaisesti. Perkkaa IIB -toimitilakaav aa (Tieto ja Rov io) hy v äksy ttiin KV:ssa Kellarinmäki-Friisinmäki (130304) lainv oimainen. Kiv imies, muutos (Tekes, Finnv era & Finpro) hy v äksy ttiin KH:lle Suurpelto I, muutoksen (kauppakeskus) kaav aehdotus hy v äksy ttäneen alkuv uodesta Koiv u-mankkaa II:n (Orion) KSL hy v äksy i Kh:lle Lasihy tinrinne hy v äksy ttiin KH:lle Lommilan kauppakeskuksen mahdollistav a kaav amuutos on hy v äksy tty KSL:ssa

15 Palveluverkko rakentuu junaradan, tulevan metron ja 5.9. Palveluverkko rakentuu junaradan, tulevan metron ja Toteutuneet toimenpiteet Metron asemaseutujen kaupungin palvelujen Tapiola-Matinky lä-v älille laaditaan kaupungin palv elujen sijoittumissuunnitelmaa. Matinky län muiden keskeisten muiden keskeisten sijoittumissuunnitelmat on metroaseman v iereisen joukkoliikenneyhteyksien joukkoliikenneyhteyksien laadittu. Ty nny ripuiston palv eluiden varteen suurten varteen suurten sijoittumisesta on sov ittu. asiakasvirtojen läheisyyteen. asiakasvirtojen läheisyyteen Kasvihuonepäästöt vähenevät vuosittain ilmastostrategian tavoitteiden mukaisesti Kaupungin käyttämästä energiasta yli 50 % on uusiutuvaa. CO2 -päästöjen kehityksen kaupunkitasoinen raportti. Toteutuneet toimenpiteet CO2-päästöjen kehitys CO-päästöt ovat vähentyneet ilmastostrategian tavoitteiden mukaisesti. Ilmasto- ja energiatyö koordinoidaan ja toteutetaan tulosyksiköiden yhteishankkeina. Kuntien energiatehokkuussopimuksen tavoitteet on saavutettu. Kasv ihuonekaasujen päästölaskennan raportti saadaan alkuv uodesta Viime v uonna kokonaispäästöt kasv oiv at 7 %. Kaupunkisuunnittelukeskus on jatkanut muiden tulosy ksiköiden kanssa ilmasto- ja energiaty ötä. Kuntien energiatehokkuussopimuksen Espoon toimintasuunnitelman mukaisia toimenpiteitä on jatkettu v uonna Uusiutuvan energian osuus kasvaa.

16 16 Toteutuneet toimenpiteet Asemakaavoissa luodaan edellytyksiä uusiutuvien ja Kehitetään kokonaisuuksina projektikohtaisesti edelly ty ksiä uusiutuv ien ja monipuolisten monipuolisten energiaratkaisujen käy ttöön, energiaratkaisujen esimerkiksi Finnoossa, jossa käyttöönottoon. tutkitaan energiapaalujen käy ttöä lämpöenergian tuotannossa. KSK:ssa on valmistumassa energiatietopalv elu, jonka av ulla v oidaan parantaa kaav allisia v almiuksia monipuolisten energiaratkaisujen käy ttöön. KSK on saanut energiainsinöörin v akanssin.

Toteutuneet toimenpiteet Henkilöstö-, tila- ja yksikkökustannukset. Investointibudjetin toteutuminen

Toteutuneet toimenpiteet Henkilöstö-, tila- ja yksikkökustannukset. Investointibudjetin toteutuminen 1 Kaupunkisuunnittelukeskus: Talous 1.1. Kaupungin toimintakate ei Toimialan (TYT) toimintakate ei Toimintakate Toimintakate on vähintään heikkene vuoden 2009 heikkene vuoden 2009 tasosta. alkuperäisen

Lisätiedot

Länsi-Uudenmaan Pelastuslaitos -liikelaitos: Talous: Taulukko 1. Toimintakate on vähintään alkuperäisen talousarvion mukainen.

Länsi-Uudenmaan Pelastuslaitos -liikelaitos: Talous: Taulukko 1. Toimintakate on vähintään alkuperäisen talousarvion mukainen. Päämäärä Oma Valtuustokauden valtuustokau tavoitteet (Espoostrategia) den tavoite Länsi-Uudenmaan Pelastuslaitos -liikelaitos: Talous: Taulukko 1 Mittari / Tulostavoite arviointikriteeri / tavoite 31.10

Lisätiedot

Tulostavoite toteutuu. heikkene vuoden 2009 tasosta. Sitova tulostavoite: Peruspääoman tuottovaatimus on 5 prosenttia peruspääomalle.

Tulostavoite toteutuu. heikkene vuoden 2009 tasosta. Sitova tulostavoite: Peruspääoman tuottovaatimus on 5 prosenttia peruspääomalle. Tilakeskus -liikelaitos: Talous 1.1. Kaupungin toimintakate ei Talousarvion toteutuminen Tulostavoite toteutuu. heikkene vuoden 2009 tasosta. 1. Kaupunkikonsernin talous on kestävästi tasapainossa. Toimialan

Lisätiedot

Palvelujen järjestämisen tavoitetila 2020

Palvelujen järjestämisen tavoitetila 2020 Palvelujen järjestämisen tavoitetila 2020 16.12.2010 Innopoli 2, PRO2ACT tutkimushanke Hankejohtaja Palvelujen järjestäminen ja palveluverkon uudistaminen valtuusto päätti tuottavuusohjelmasta vuosille

Lisätiedot

2015 - Tilakeskus-liikelaitos Resurssit ja johtaminen

2015 - Tilakeskus-liikelaitos Resurssit ja johtaminen Espoo 05-11-2014 2015 - Tilakeskus-liikelaitos Resurssit ja johtaminen Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö kehittää palvelujen laatua ja tuottavuutta. Valtuustokauden

Lisätiedot

Päämäärä: Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö kehittää palvelujen laatua ja tuottavuutta.

Päämäärä: Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö kehittää palvelujen laatua ja tuottavuutta. Espoo 24-09-2014 Resurssit ja johtaminen Päämäärä: Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö kehittää palvelujen laatua ja tuottavuutta. Valtuustokauden tavoitteet:

Lisätiedot

4 TEKNINEN JA YMPÄRISTÖTOIMI

4 TEKNINEN JA YMPÄRISTÖTOIMI 1 4 TEKNINEN JA YMPÄRISTÖTOIMI Teknisen ja ympäristötoimen valtuustokauden ja vuosikohtaiset tavoitteet Taulukossa kaupunkiyhteiset tulostavoitteet on merkitty lihavoidulla kursiivilla ja tulostavoitteet

Lisätiedot

Nuorisopalvelujen tulosyksikkö: Talous: Taulukko 1

Nuorisopalvelujen tulosyksikkö: Talous: Taulukko 1 Nuorisopalvelujen tulosyksikkö: Talous: Taulukko 1 1. Kaupunkikonsernin talous on kestävästi tasapainossa. 1.1. Kaupungin toimintakate ei heikkene vuoden 29 tasosta. Sivistystoimi tekee talousarvion mukaisen

Lisätiedot

Teknisen ja ympäristötoimen valtuustokauden ja kaupunkisuunnittelukeskuksen vuoden 2014 tavoitteet

Teknisen ja ympäristötoimen valtuustokauden ja kaupunkisuunnittelukeskuksen vuoden 2014 tavoitteet Teknisen ja ympäristötoimen valtuustokauden ja kaupunkisuunnittelukeskuksen vuoden 2014 tavoitteet 1 Kaupunkisuunnittelukeskuksen valtuustokauden tavoitteena on toteuttaa kaupunginhallituksen 25.11.2013

Lisätiedot

Tilakeskus-liikelaitos Resurssit ja johtaminen

Tilakeskus-liikelaitos Resurssit ja johtaminen Resurssit ja johtaminen Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö kehittää palvelujen laatua ja tuottavuutta. Valtuustokauden tavoitteet: Espoo toimii edelläkävijänä

Lisätiedot

Espoo-tarinan toteutumista kuvaavat indikaattorit. Päivitetty

Espoo-tarinan toteutumista kuvaavat indikaattorit. Päivitetty Espoo-tarinan toteutumista kuvaavat indikaattorit Päivitetty 9.6.2017 Espoo-tarinan indikaattorit Espoo-tarinan toteutumisen arvioinnissa käytetään indikaattoreita, joilla kuvataan näkökulmittain päämäärän

Lisätiedot

Espoo-tarinan toteutumista kuvaavat indikaattorit

Espoo-tarinan toteutumista kuvaavat indikaattorit Espoo-tarinan toteutumista kuvaavat indikaattorit Valtuuston strategiaseminaari 22.4.2015, Valtuustotalo Strategiajohtaja Jorma Valve Espoo-tarinan indikaattorit Espoo-tarinan toteutumisen arvioinnissa

Lisätiedot

Espoo - Konserniesikunta tulostavoite /Tulostavoite. alkuperäisen talousarvion mukainen. on sovittu tuottavuustavoitteista.

Espoo - Konserniesikunta tulostavoite /Tulostavoite. alkuperäisen talousarvion mukainen. on sovittu tuottavuustavoitteista. Espoo - Konserniesikunta - 2013 Konserniesikunta Talous 1.1. Kaupungin toimintakate ei heikkene vuoden 2009 tasosta. Toimintamenot eivät kasva vuoden 2009 tasosta. Toimintakate Toimintakate on vähintään

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimi Espoo- strategia

Sosiaali- ja terveystoimi Espoo- strategia Sosiaali- ja terveystoimi Espoo- strategia 2013 14.5.2013 Talous 1.1. Kaupungin toimintakate ei heikkene vuoden 2009 tasosta. 1.2. Kaupunkikonsernin toiminnan kustannustehokkuus ja tuottavuus paranee vuosittain

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimi

Sosiaali- ja terveystoimi Sosiaali- ja terveystoimi Espoo - Sosiaali- ja terveystoimi - 2012 valtuustositovat 11-02-2013 Talous 1.1. Kaupungin toimintakate ei heikkene vuoden 2009 tasosta. 1.1.1Toimintakate pysyy vuoden 2009 tarkistetun

Lisätiedot

Espoo Logistiikka -liikelaitos

Espoo Logistiikka -liikelaitos Espoo Logistiikka -liikelaitos Talous 1.5. Kaupunkikonsernin toiminnan ja talouden ohjaus ja hallinta on tehokasta. Tulos Espoo Logistiikkaliikelaitoksessa on positiivinen Mittari / arviointikriteeri Tulos

Lisätiedot

(täydennetään) Toimintakate, M. Tilakustannukset alenevat 1 % edellisestä vuodesta.

(täydennetään) Toimintakate, M. Tilakustannukset alenevat 1 % edellisestä vuodesta. Sosiaali- ja terveystoimen valtuustokauden ja vuoden 2016 tulostavoitteet Resurssit ja johtaminen Päämäärä: Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö kehittää palvelujen

Lisätiedot

Espoo-tarinan toteutumista kuvaavat indikaattorit. Päivitetty 15.4.2016

Espoo-tarinan toteutumista kuvaavat indikaattorit. Päivitetty 15.4.2016 Espoo-tarinan toteutumista kuvaavat indikaattorit Päivitetty 15.4.2016 Espoo-tarinan indikaattorit Espoo-tarinan toteutumisen arvioinnissa käytetään indikaattoreita, joilla kuvataan näkökulmittain päämäärän

Lisätiedot

SITO: Talous: Taulukko 1

SITO: Talous: Taulukko 1 SITO: Talous: Taulukko 1 Päämäärä 1. Kaupunkikonsern in talous on kestävästi tasapainossa. Valtuustokauden tavoitteet (Espoo-strategia) 1.1. Kaupungin toimintakate ei heikkene vuoden 2009 tasosta. Oma

Lisätiedot

kaupunkiyhteinen tulostavoite alkuperäisen talousarvion osalta.

kaupunkiyhteinen tulostavoite alkuperäisen talousarvion osalta. Konserniesikunta Konserniesikunta 1. Talous: kaupunkikonsernin talous on kestävästi tasapainossa Valtuustokauden tavoitteet 1.1. Kaupungin toimintakate ei heikkene vuoden 2009 tasosta. 1.2. Kaupunkikonsernin

Lisätiedot

Tuottavuus kunnan strategisessa johtamisessa. Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä

Tuottavuus kunnan strategisessa johtamisessa. Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä Tuottavuus kunnan strategisessa johtamisessa Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä 16.6.2011 1 Strategiamallin kehittämisen tavoitteet Strategisen johtamisen ja johtamisjärjestelmän kehittäminen Valtuuston

Lisätiedot

Tekninen ja ympäristötoimi

Tekninen ja ympäristötoimi Tekninen ja ympäristötoimi 1 Teknisen ja ympäristötoimen tarina Varmistamme hyvän kaupunkiympäristön ja asumisen. Kehitämme kaupunkikeskusten vahvuuksia ja kilpailukykyä. Tehostamme joukkoliikennettä.

Lisätiedot

Mittari / arviointikriteeri Toimenpiteet/vastuuhenkilö Seuranta I Seuranta II Vh: Titta Tossavainen Tulosyksikkö on osallistunut

Mittari / arviointikriteeri Toimenpiteet/vastuuhenkilö Seuranta I Seuranta II Vh: Titta Tossavainen Tulosyksikkö on osallistunut Seurantaraportti 30.4.2014 Suomenkielisen varhaiskasvatuksen tulosyksikkö / Tuloskortti 2014: Resurssit ja Johtaminen Kaupunkikonserni n talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö kehittää

Lisätiedot

Sivistystoimen peruspalvelut turvataan. Sivistystoimen johtaja Aulis Pitkälä

Sivistystoimen peruspalvelut turvataan. Sivistystoimen johtaja Aulis Pitkälä Sivistystoimen peruspalvelut turvataan Sivistystoimen johtaja Aulis Pitkälä 21.9.2011 Espoon sivistystoimen strategiakartta 2012 Elinvoimainen ja kilpailukykyinen kaupunki Otaniemi - Keilaniemi - Tapiola

Lisätiedot

Kaupunkitekniikan keskus Resurssit ja johtaminen

Kaupunkitekniikan keskus Resurssit ja johtaminen 2016 - Kaupunkitekniikan keskus Resurssit ja johtaminen Kaupunkitekniikan keskuksen varsinaisten toimintojen (ilman tase- ja nettoyksiköitä) toimintakate on hyväksytyn talousarvion mukainen. Toimintakate

Lisätiedot

Suomenkielinen varhaiskasvatus Resurssit ja johtaminen

Suomenkielinen varhaiskasvatus Resurssit ja johtaminen 2015 - Suomenkielinen varhaiskasvatus Resurssit ja johtaminen Päämäärä: Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö kehittää palvelujen laatua ja tuottavuutta. Valtuustokauden

Lisätiedot

SITO: Resurssit ja johtaminen

SITO: Resurssit ja johtaminen SITO: Resurssit ja johtaminen Päämäärä Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö kehittää palvelujen laatua ja tuottavuutta. Valtuustokauden tavoitteet (Espoo-tarina)

Lisätiedot

Espoo-tarina - päivitys - toteutuminen tilannekuva helmikuu lautakunnan evästykset Espoo-tarinan päivitykseen

Espoo-tarina - päivitys - toteutuminen tilannekuva helmikuu lautakunnan evästykset Espoo-tarinan päivitykseen Espoo-tarina - päivitys - toteutuminen tilannekuva helmikuu 2017 - lautakunnan evästykset Espoo-tarinan päivitykseen Espoo-tarina 1.1 päivitys Asukkaiden osallistaminen; Mun Espoo on -kysely 27.8. 31.10.

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimi Keskeisten suoritteiden deflatoidut kustannukset laskevat 1%. - Kotihoidon asiakaspalvelutuntihinta

Sosiaali- ja terveystoimi Keskeisten suoritteiden deflatoidut kustannukset laskevat 1%. - Kotihoidon asiakaspalvelutuntihinta 2017 Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen Päämäärä: Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö kehittää palvelujen laatua ja tuottavuutta. Valtuustokauden

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan talousarvioesitys Tekninen ja ympäristötoimi Olli Isotalo

Kaupunginjohtajan talousarvioesitys Tekninen ja ympäristötoimi Olli Isotalo Kaupunginjohtajan talousarvioesitys 2018-2020 Tekninen ja ympäristötoimi Olli Isotalo Teknisen ja ympäristötoimen tarina Varmistamme hyvän kaupunkiympäristön ja asumisen Kehitämme kaupunkikeskusten vahvuuksia

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen

Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen Resurssit ja johtaminen Päämäärä: Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö kehittää palvelujen laatua ja tuottavuutta. Valtuustokauden tavoitteet: Espoo toimii edelläkävijänä

Lisätiedot

Teknisen ja ympäristötoimen talousarvio Teknisen toimen johtaja Olavi Louko

Teknisen ja ympäristötoimen talousarvio Teknisen toimen johtaja Olavi Louko Teknisen ja ympäristötoimen talousarvio 2015 Teknisen toimen johtaja Olavi Louko 30.10.2014 Teknisen ja ympäristötoimen painopisteet 2015 Länsimetron ja sen jatkeen rakentaminen Tapiolan, Matinkylän ja

Lisätiedot

ESPOO-STRATEGIAN TULOSTAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN VUONNA 2013 / ennakkotieto seurantaraportti II (tummennetut ovat kaupunkiyhteisiä tavoitteita)

ESPOO-STRATEGIAN TULOSTAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN VUONNA 2013 / ennakkotieto seurantaraportti II (tummennetut ovat kaupunkiyhteisiä tavoitteita) OHEISMATERIAALI Sivistystoimi / suomenkielisen varhaiskasvatuksen tulosyksikkö ESPOO-STRATEGIAN TULOSTAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN VUONNA 2013 / ennakkotieto seurantaraportti II (tummennetut ovat kaupunkiyhteisiä

Lisätiedot

Oma valtuustokauden tavoite Tulostavoite / tavoite Mittari / arviointikriteeri

Oma valtuustokauden tavoite Tulostavoite / tavoite Mittari / arviointikriteeri 2014 - Sivistystoimi Resurssit ja johtaminen Päämäärä Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö kehittää palvelujen laatua ja tuottavuutta. Valtuustokauden tavoitteet

Lisätiedot

Suomenkielinen varhaiskasvatus Resurssit ja johtaminen

Suomenkielinen varhaiskasvatus Resurssit ja johtaminen 2016 - Suomenkielinen varhaiskasvatus Resurssit ja johtaminen Päämäärä: Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö kehittää palvelujen laatua ja tuottavuutta. Valtuustokauden

Lisätiedot

Päämäärä: Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö kehittää palvelujen laatua ja tuottavuutta.

Päämäärä: Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö kehittää palvelujen laatua ja tuottavuutta. 2014 - Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen Päämäärä: Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö kehittää palvelujen laatua ja tuottavuutta. Valtuustokauden

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelukeskuksen valtuustokauden ja vuoden 2014 tavoitteet

Kaupunkisuunnittelukeskuksen valtuustokauden ja vuoden 2014 tavoitteet Kaupunkisuunnittelukeskuksen valtuustokauden ja vuoden 2014 tavoitteet 1 Kaupunkisuunnittelukeskuksen vuoden 2014 tavoitteena on toteuttaa kaupunkisuunnittelulautakunnan 10.12.2013 hyväksymää työohjelmaa,

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimi Espoo- strategian toteutuminen

Sosiaali- ja terveystoimi Espoo- strategian toteutuminen 1 Talous 1 Kaupunkikonsernin talous on kestävästi tasapainossa. Valtuustokauden tavoitteet (Espoo-strategia) 1.1. Kaupungin toimintakate ei heikkene vuoden 2009 tasosta. 1.2. Kaupunkikonsernin toiminnan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 18. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 18. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 07.02.2013 Sivu 1 / 1 2316/02.02.00/2012 18 Rakennuslautakunnan vuoden 2013 käyttösuunnitelman hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot: Nyyssönen Tuija, puh. (09) 816 24811 Rehn-Kivi

Lisätiedot

Tulostavoite / tavoite Mittari / arviointikriteeri Seuranta Seuranta Reaalimenot/asukas. Tulostavoite ei toteudu.

Tulostavoite / tavoite Mittari / arviointikriteeri Seuranta Seuranta Reaalimenot/asukas. Tulostavoite ei toteudu. 2014 - Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen Päämäärä Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö kehittää palvelujen laatua ja tuottavuutta. Valtuustokauden

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimi Espoo strategian toteutuminen Lokakuun kuukausiseuranta Tulostavoite / tavoite

Sosiaali- ja terveystoimi Espoo strategian toteutuminen Lokakuun kuukausiseuranta Tulostavoite / tavoite 1. Talous: Kaupunkikonsernin talous on kestävästi tasapainossa 1.1. Kaupungin toimintakate ei heikkene vuoden 2009 tasosta. 1.1.1 Toimintakate pysyy vuoden 2009 tarkistetun talousarvion tasolla. Toimintakate,

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelukeskus Resurssit ja johtaminen

Kaupunkisuunnittelukeskus Resurssit ja johtaminen Resurssit ja johtaminen Päämäärä: Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henstö kehittää palvelujen laatua ja tuottavuutta. Valtuustokauden tavoitteet: Espoo toimii edelläkävijänä

Lisätiedot

31.10.2013. Ennuste 2013. Poikkeama 2013. Liikevaihto 181 313 181 599 286 131 097 140 175 149 706 83 6,8

31.10.2013. Ennuste 2013. Poikkeama 2013. Liikevaihto 181 313 181 599 286 131 097 140 175 149 706 83 6,8 Tilakeskus - liikelaitos 1 (5) Tilakeskus-liikelaitos lokakuun 2013 kuukausiraportti Käyttötalous Ennuste TILAKESKUS-LIIKELAITOS Tuloslaskelma 1000 Muutettu TA 2013 Ennuste 2013 Poikkeama 2013 Toteuma

Lisätiedot

Helsingin strategiaohjelmasta 2013-2016 tukea kestävälle liikennepolitiikalle. Leena Silfverberg 17.4.2013

Helsingin strategiaohjelmasta 2013-2016 tukea kestävälle liikennepolitiikalle. Leena Silfverberg 17.4.2013 Helsingin strategiaohjelmasta 2013-2016 tukea kestävälle liikennepolitiikalle Leena Silfverberg 17.4.2013 Hyvinvoiva helsinkiläinen Nuorille tilaa kuulua ja loistaa Ikääntyvistä huolehditaan Maahanmuuttajat

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelukeskus Resurssit ja johtaminen

Kaupunkisuunnittelukeskus Resurssit ja johtaminen Resurssit ja johtaminen Päämäärä: Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henstö kehittää palvelujen laatua ja tuottavuutta. Valtuustokauden tavoitteet: Espoo toimii edelläkävijänä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 106. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 106. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 08.06.06 Sivu / 87/06 00.0.03 Kaupunkisuunnittelulautakunta 89 5.5.06 06 Kaupunkisuunnittelun työohjelman 06 seuranta, pöydälle 5.5.06 Valmistelijat / lisätiedot: Jenni Puustinen,

Lisätiedot

Inkoo 2020 18.6.2015

Inkoo 2020 18.6.2015 Inkoo 2020 18.6.2015 Inkoon missio Inkoon kunta luo edellytyksiä inkoolaisten hyvälle elämälle sekä tarjoaa yritystoiminnalle kilpailukykyisen toimintaympäristön. Kunta järjestää inkoolaisten peruspalvelut

Lisätiedot

Täydennysrakentamisen tärkeys ja edistäminen Espoossa

Täydennysrakentamisen tärkeys ja edistäminen Espoossa Täydennysrakentamisen tärkeys ja edistäminen Espoossa Kehittämisjohtaja Olli Isotalo RAKLI: Täydennysrakentamiskäytäntöjen kehittäminen Finlandiatalo 5.3.2015 Espoo toteuttaa Helsingin seudun MAL-sopimusta

Lisätiedot

Espoo-tarinan toteutuminen tilannekuva helmikuu Strategiajohtaja Jorma Valve Valtuustoseminaari

Espoo-tarinan toteutuminen tilannekuva helmikuu Strategiajohtaja Jorma Valve Valtuustoseminaari Espoo-tarinan toteutuminen tilannekuva helmikuu 2017 Strategiajohtaja 15.2.2017 Valtuustoseminaari Espoon visio Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki,

Lisätiedot

Sivistystoimi Resurssit ja johtaminen

Sivistystoimi Resurssit ja johtaminen 2014 - Sivistystoimi Resurssit ja johtaminen Päämäärä: Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö kehittää palvelujen laatua ja tuottavuutta. : Espoo toimii edelläkävijänä

Lisätiedot

Suomenkielinen varhaiskasvatus Resurssit ja johtaminen

Suomenkielinen varhaiskasvatus Resurssit ja johtaminen 2014 - Suomenkielinen varhaiskasvatus Resurssit ja johtaminen Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö kehittää palvelujen laatua ja tuottavuutta. tavoittet: Espoo

Lisätiedot

Tekninen keskus Resurssit ja johtaminen

Tekninen keskus Resurssit ja johtaminen 2015 - Tekninen keskus Resurssit ja johtaminen Päämäärä: Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö kehittää palvelujen laatua ja tuottavuutta. Valtuustokauden tavoitteet:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 80. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 80. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 20.05.2013 Sivu 1 / 1 1861/10.03.02/2013 Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto 22 22.4.2013 Kaupunginhallitus 151 6.5.2013 80 Matinkylän palvelutori, hankesuunnitelman hyväksyminen Valmistelijat

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan talousarvioehdotus Jukka Mäkelä #espoobudjetti

Kaupunginjohtajan talousarvioehdotus Jukka Mäkelä #espoobudjetti Kaupunginjohtajan talousarvioehdotus 2019 Jukka Mäkelä #espoobudjetti Espoo kasvaa kestävästi Espoon kasvu jatkuu, v. 2050 vähintään 400 000 asukasta. Espoo investoi kestävään kasvuun. Kasvavan kaupungin

Lisätiedot

Konserniesikunta Resurssit ja johtaminen

Konserniesikunta Resurssit ja johtaminen Konserniesikunta Resurssit ja johtaminen Päämäärä: Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö kehittää palvelujen laatua ja tuottavuutta. Tulos / Mittari / arviointikriteeri

Lisätiedot

Katsaus Helsingin seudun MAL-aiesopimuksen toteutumiseen

Katsaus Helsingin seudun MAL-aiesopimuksen toteutumiseen Tiivistelmä Helsingin seudun MAL-seurannasta, 25.11.2014 Katsaus Helsingin seudun MAL-aiesopimuksen toteutumiseen Valtion ja Helsingin seudun kuntien välinen maankäytön, asumisen ja liikenteen aiesopimus

Lisätiedot

Sivistystoimi Resurssit ja johtaminen

Sivistystoimi Resurssit ja johtaminen 2017 - Sivistystoimi Resurssit ja johtaminen Päämäärä: Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö kehittää palvelujen laatua ja tuottavuutta. Valtuustokauden tavoitteet:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 114. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 114. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 10.06.2015 Sivu 1 / 1 1989/02.02.00/2015 114 Kaupunkisuunnittelulautakunnan talousarvioesityksen ja taloussuunnitelman valmistelun lähtökohdat vuosille 2016-2018 Valmistelijat

Lisätiedot

Toimintaympäristön tila Espoossa 2017 Maankäyttö, asuminen ja rakentaminen

Toimintaympäristön tila Espoossa 2017 Maankäyttö, asuminen ja rakentaminen Toimintaympäristön tila Espoossa 2017 Maankäyttö, asuminen ja rakentaminen Konserniesikunta, Strategia ja kehittäminen Tekninen ja ympäristötoimi, Kaupunkisuunnittelukeskus ja Asuntoyksikkö Lähde: Trimble

Lisätiedot

Talouden tasapainotus- ja tuottavuusohjelman valmistelu. Palveluliikelaitosten johtokunta Taloussuunnittelujohtaja Pekka Heikkinen

Talouden tasapainotus- ja tuottavuusohjelman valmistelu. Palveluliikelaitosten johtokunta Taloussuunnittelujohtaja Pekka Heikkinen Talouden tasapainotus- ja tuottavuusohjelman valmistelu Palveluliikelaitosten johtokunta 7.5.2014 Taloussuunnittelujohtaja 1 Lauta- ja johtokuntien käsittelyn tavoite Saada yhteinen ymmärrys Talouskehityksen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen

Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen 2016 - Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen Päämäärä: Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö kehittää palvelujen laatua ja tuottavuutta. Valtuustokauden

Lisätiedot

Tekninen ja ympäristötoimi Kaavoitus, liikenne ja asuminen. Teknisen toimen johtaja Olavi Louko

Tekninen ja ympäristötoimi Kaavoitus, liikenne ja asuminen. Teknisen toimen johtaja Olavi Louko Tekninen ja ympäristötoimi Kaavoitus, liikenne ja asuminen Teknisen toimen johtaja Olavi Louko Toiminnan painopisteet v. 2013 Länsimetron rakentaminen ja asemaseutujen kehittäminen Kaupunkikeskusten kehittäminen

Lisätiedot

Palvelu- ja vuosisuunnitelman osavuosikatsaus. Asunto- ja kiinteistölautakunta

Palvelu- ja vuosisuunnitelman osavuosikatsaus. Asunto- ja kiinteistölautakunta Palvelu- ja vuosisuunnitelman osavuosikatsaus Asunto- ja kiinteistölautakunta Tammi-huhtikuu 2017 1 Strategisen johtamisjärjestelmän asiakirjat KAUPUNKISTRATEGIA VISIO JA TOIMINTATAVAT STRATEGINEN OHJAUS

Lisätiedot

Demokratia ja vaikuttaminen

Demokratia ja vaikuttaminen Demokratia ja vaikuttaminen Järjestetään asukkaiden kuulemiseksi keskeisissä palveluissa alueellisia palvelupaneeleja eri alueilla keskushallinnon, eri virastojen ja luottamushenkilöiden yhteistyönä. Parannetaan

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen

Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen 2014 - Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen Päämäärä: Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö kehittää palvelujen laatua ja tuottavuutta. Valtuustokauden

Lisätiedot

2015 - Sosiaali- ja terveystoimi. Resurssit ja johtaminen

2015 - Sosiaali- ja terveystoimi. Resurssit ja johtaminen 2015 - Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen Oma valtuustokauden tavoite Tulostavoite / tavoite Mittari / arviointikriteeri Seuranta 30.4. Työn tuottavuus Sote-palveluissa paranee Tuottavuus

Lisätiedot

Kaupunkiympäristön palvelualue Toiminnan strategiset painopisteet 2017 Johtaja Mikko Nurminen

Kaupunkiympäristön palvelualue Toiminnan strategiset painopisteet 2017 Johtaja Mikko Nurminen Kaupunkiympäristön palvelualue Toiminnan strategiset painopisteet 2017 Johtaja Mikko Nurminen Kaupunginvaltuuston talous ja strategiaseminaari Hotelli Torni, Tampere 6.6.2016 Tampereen kaupungin organisaatio

Lisätiedot

Tulostavoite / kaupungin yhteinen tulostavoite. Kaupungin tuottavuus paranee vähintään 1 %.

Tulostavoite / kaupungin yhteinen tulostavoite. Kaupungin tuottavuus paranee vähintään 1 %. Konserniesikunta Resurssit ja johtaminen Päämäärä: Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö kehittää palvelujen laatua ja tuottavuutta. Tulos / kaupungin toimii edelläkävijänä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 27.05.2015 Sivu 1 / 1 249/02.02.02/2015 93 Kaupunkisuunnittelulautakunnan vuoden 2015 huhtikuun seurantaraportti (Kh) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050

Lisätiedot

Taustaa Finnoon suunnittelulle sekä Finnoo - Kaitaa -alueen visio

Taustaa Finnoon suunnittelulle sekä Finnoo - Kaitaa -alueen visio Taustaa Finnoon suunnittelulle sekä Finnoo - Kaitaa -alueen visio n. 300 ha 7 km 5 km 12 km Helsingin keskusta Lähtökohdat Finnoolle Puhdistamon siirtopäätös v. 2009 (kv) Aiempi päätös metrojatkon suunnittelusta

Lisätiedot

Tekninen ja ympäristötoimi. Kehittämisjohtaja Olli Isotalo

Tekninen ja ympäristötoimi. Kehittämisjohtaja Olli Isotalo Tekninen ja ympäristötoimi Kehittämisjohtaja Olli Isotalo Toiminnan painopisteet v. 2013 Länsimetron rakentaminen ja niihin liittyvien alueiden kehittäminen Suurpellon alueen rakentaminen Muiden kaupunkikeskusten

Lisätiedot

Konserniesikunta. Resurssit ja johtaminen

Konserniesikunta. Resurssit ja johtaminen Konserniesikunta Konserniesikunta Resurssit ja johtaminen Päämäärä: Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö kehittää palvelujen laatua ja tuottavuutta. Valtuustokauden

Lisätiedot

Palvelustrategia Helsingissä

Palvelustrategia Helsingissä Palvelustrategia Helsingissä Strategiapäällikkö Marko Karvinen Talous- ja suunnittelukeskus 13.9.2011 13.9.2011 Marko Karvinen 1 Strategiaohjelma 2009-2012 13.9.2011 Marko Karvinen 2 Helsingin kaupunkikonsernin

Lisätiedot

Tekninen ja ympäristötoimi 2012. Teknisen toimen johtaja Olavi Louko 27.10.2011

Tekninen ja ympäristötoimi 2012. Teknisen toimen johtaja Olavi Louko 27.10.2011 Tekninen ja ympäristötoimi 2012 Teknisen toimen johtaja Olavi Louko 27.10.2011 Teknisen ja ympäristötoimen painopisteet vuonna 2012 Länsimetron rakentaminen Tapiolan liikekeskuksen parantaminen Suurpellon

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lausunto kaupunginhallitukselle sosiaali- ja terveystoimen vuosien investointiohjelmasta.

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lausunto kaupunginhallitukselle sosiaali- ja terveystoimen vuosien investointiohjelmasta. 18.09.2013 Sivu 1 / 1 3929/02.02.00/2013 90 Lausunto kaupunginhallitukselle sosiaali- ja terveystoimen vuosien 2014-2018 investointiohjelmasta. Valmistelijat / lisätiedot: Riikka Nikulainen, puh. (09)

Lisätiedot

NÄKÖKULMIA OULUN KAUPUNKISEUDULTA. yleiskaavapäällikkö Paula Paajanen

NÄKÖKULMIA OULUN KAUPUNKISEUDULTA. yleiskaavapäällikkö Paula Paajanen NÄKÖKULMIA OULUN KAUPUNKISEUDULTA yleiskaavapäällikkö Paula Paajanen 13.12.2017 tilaa, valoa ja pohjoista voimaa H A U K I P U D A S, K I I M I N K I, O U L U, O U L U N S A L O, Y L I - II Pohjois- Pohjanmaan

Lisätiedot

Muuttuva maakunta muuttuvassa maailmassa

Muuttuva maakunta muuttuvassa maailmassa Muuttuva maakunta muuttuvassa maailmassa 3.11.2017 Omistajapoliittiset linjaukset Hämeenlinna kaupunkistrategia Kaupunginvaltuusto ja kaupunginhallitus Visio Hämeenlinna on uudistuva, elinvoimainen, turvallinen

Lisätiedot

Maankäyttöyksikkö Markanvändningsenheten 15.11.2012 KAAVOITUSKATSAUS 2012 2013

Maankäyttöyksikkö Markanvändningsenheten 15.11.2012 KAAVOITUSKATSAUS 2012 2013 Maankäyttöyksikkö Markanvändningsenheten 15.11.2012 KAAVOITUSKATSAUS 2012 2013 KAAVOITUSKATSAUS 2012 2013 Kaavoituskatsaus laaditaan kerran vuodessa ja se sisältää selostuksen Kauniaisten kaupungissa sekä

Lisätiedot

Keilaniemi Asemakaavan muutos 10. kaupunginosa, Otaniemi Virkistysalue

Keilaniemi Asemakaavan muutos 10. kaupunginosa, Otaniemi Virkistysalue 1 (6) Asianumero 3941/10.02.03/2014 Aluenumero 220827 Keilaniemi Asemakaavan muutos 10. kaupunginosa, Otaniemi Virkistysalue Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 18.

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNKI Vuoden 2014 lokakuun kuukausiraportti YLEISHALLINTO. Konserniesikunta. 1. Resurssit ja johtaminen

ESPOON KAUPUNKI Vuoden 2014 lokakuun kuukausiraportti YLEISHALLINTO. Konserniesikunta. 1. Resurssit ja johtaminen Vuoden 2014 lokakuun kuukausiraportti Konserniesikunta YLEISHALLINTO Konserniesikunta 1. Resurssit ja johtaminen Päämäärä: Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 183. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 183. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 25.11.2015 Sivu 1 / 1 249/2015 02.02.02 183 Kaupunkisuunnittelulautakunnan vuoden 2015 lokakuun kuukausiraportti Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344

Lisätiedot

Yhdyskunta ja ympäristöpalvelut

Yhdyskunta ja ympäristöpalvelut Toiminnalliset tavoitteet Yhdyskunta ja ympäristöpalvelut Tontinluovutusmäärät investoinnit Joukkoliikennepalvelutaso rahoitus Ympäristötavoitteet Prosessien käytännön yhteistyö hyvinvointi 1 Tulot 43

Lisätiedot

Sivistystoimi Resurssit ja johtaminen

Sivistystoimi Resurssit ja johtaminen 2015 - Sivistystoimi Resurssit ja johtaminen Päämäärä: Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö kehittää palvelujen laatua ja tuottavuutta. Valtuustokauden tavoitteet:

Lisätiedot

Keran osayleiskaava-alueen suunnittelutilanne. Tiedotus- ja keskustelutilaisuus

Keran osayleiskaava-alueen suunnittelutilanne. Tiedotus- ja keskustelutilaisuus Keran osayleiskaava-alueen suunnittelutilanne Tiedotus- ja keskustelutilaisuus 11.6.2013 Perustiedot osayleiskaavasta Kuulutettu vireille 24.4.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma päivätty 24.4.2013

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 5 Alue 220827 Keilaniemi Asemakaavan muutos Asianumero 3941/10.02.03/2014 6.10.2014 Asemakaavan muutoksella mahdollistetaan ajoyhteys katualueelta korttelin 10041 tonteille rakennettua katua pitkin.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 45. Kulttuurilautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 45. Kulttuurilautakunta Sivu 1 / 1 Kulttuurilautakunta 27.09.2016 Sivu 1 / 1 1669/2016 02.02.00 45 Vuoden 2017 Espoo-strategian linjaukset ja tavoitteet sekä talousarvioehdotus ja vuosien 2017-2019 taloussuunnitelma, Kulttuurilautakunta

Lisätiedot

Suomenkielinen varhaiskasvatus Resurssit ja johtaminen

Suomenkielinen varhaiskasvatus Resurssit ja johtaminen Suomenkielisen tulosyksikkö 07.11.2016 2016 - Suomenkielinen varhaiskasvatus Resurssit ja johtaminen Päämäärä: Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö kehittää palvelujen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 42. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 42. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 18.05.2016 Sivu 1 / 1 1339/2016 00.01.02 42 Teknisen lautakunnan lausunto Espoon ilmasto-ohjelmasta 2016-2020 Valmistelijat / lisätiedot: Timo Virtanen, puh. 050 360 3292 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

ESPOON POHJOIS- JA KESKIOSIEN YLEISKAAVA

ESPOON POHJOIS- JA KESKIOSIEN YLEISKAAVA ESPOON POHJOIS- JA KESKIOSIEN YLEISKAAVA ESPOON POHJOIS- JA KESKIOSIEN YLEISKAAVA Tapahtunut tähän mennessä 2013 lautakunta päätti käynnistää osayleiskaavatyön valmistelun 2014 Lautakunta päätti vision

Lisätiedot

Espoon talouden haasteet Valtuuston strategiaseminaari

Espoon talouden haasteet Valtuuston strategiaseminaari Espoon talouden haasteet Valtuuston strategiaseminaari 31.1.- 1.2.2013 Rahoitusjohtaja Reijo Tuori Espoon kaupunki ja konserni Kaupunki Konserniyhteisöt Yhteensä Tase 2011 (mrd. euroa) Toimintakulut 2011

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 63. Ympäristölautakunta 30.08.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 63. Ympäristölautakunta 30.08.2012 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 30.08.2012 Sivu 1 / 1 1525/02.02.02/2012 63 Ympäristölautakunnan seurantaraportti I/2012 Valmistelijat / lisätiedot: Nyyssönen Tuija, puh. (09) 816 24811 Soini Sari, puh. (09) 816 24830

Lisätiedot

Talous- ja suunnittelukeskus

Talous- ja suunnittelukeskus Helsingin kaupunki Talous- ja suunnittelukeskus Kotikaupunkina Helsinki Asumisen ja maankäytön suunnittelun päämäärät ja tavoitteet Asumisen ja maankäytön suunnittelun lähtökohtia Uutta kaupunkia Vuosina

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 45. Valmistelijat / lisätiedot: Riikka Nikulainen, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 45. Valmistelijat / lisätiedot: Riikka Nikulainen, puh 19.04.2017 Sivu 1 / 1 1702/2017 02.02.00 45 terveystoimen investointiesitys vuosille 2018-2022 Valmistelijat / lisätiedot: Riikka Nikulainen, puh. 050 325 8643 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Perusturvajohtaja

Lisätiedot

Suomenkielinen varhaiskasvatus Resurssit ja johtaminen

Suomenkielinen varhaiskasvatus Resurssit ja johtaminen 2017 - Suomenkielinen varhaiskasvatus Resurssit ja johtaminen Päämäärä: Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö kehittää palvelujen laatua ja tuottavuutta. Valtuustokauden

Lisätiedot

Painopiste 1: Huipputason koulutuksen ja osaamisen vahvistaminen

Painopiste 1: Huipputason koulutuksen ja osaamisen vahvistaminen 1 METROPOLI VISIO Pääkaupunkiseutu on kehittyvä tieteen, taiteen, luovuuden ja oppimiskyvyn sekä hyvien palvelujen voimaan perustuva maailmanluokan liiketoiminta- ja innovaatiokeskus, jonka menestys koituu

Lisätiedot

Kirkkonummen kuntastrategia

Kirkkonummen kuntastrategia Kirkkonummen kuntastrategia Tähän tarvittaessa otsikko 2018 2021 Kuntakehitysjaosto 14.11.2017 Ehdotus kunnanhallitus 27.11.2017 Kirkkonummen arvot Rohkeus tarkoittaa meille ennakkoluulottomuutta kokeilla

Lisätiedot

Näkökulmia Espooseen. Korkean vaikuttavuuden yritykset ja metropolialueen talouskasvu -seminaari, Vantaa Minna Joensuu,

Näkökulmia Espooseen. Korkean vaikuttavuuden yritykset ja metropolialueen talouskasvu -seminaari, Vantaa Minna Joensuu, Näkökulmia Espooseen Korkean vaikuttavuuden yritykset ja metropolialueen talouskasvu -seminaari, Vantaa Minna Joensuu, 20.3.2018 Osaavat ihmiset ja yritykset juurtuvat Espooseen Espoo on kansallisesti

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNGIN STRATEGIA VUOTEEN

LAPUAN KAUPUNGIN STRATEGIA VUOTEEN LAPUAN KAUPUNGIN STRATEGIA VUOTEEN ARVOT Lapuan kaupunkikonsernin noudattamat arvot, joihin jokainen konsernissa työskentelevä henkilö sitoutuu. Oikeudenmukaisuus ja Tasapuolisuus Ihmisarvo on korvaamaton.

Lisätiedot

Strategiamalli ja strategiaprosessi valtuuston näkökulmasta

Strategiamalli ja strategiaprosessi valtuuston näkökulmasta Strategiamalli ja strategiaprosessi valtuuston näkökulmasta Valtuuston strategiaseminaari, Hotelli Korpilampi Strategiajohtaja Jorma Valve Espoo-tarinan asema Espoo-strategiasta käytetään nimitystä Espoo-tarina

Lisätiedot

Espoo-tarina ja maahanmuuttajat - muutamia poimintoja kaupungin strategiasta

Espoo-tarina ja maahanmuuttajat - muutamia poimintoja kaupungin strategiasta Espoo-tarina ja maahanmuuttajat - muutamia poimintoja kaupungin strategiasta Teemu Haapalehto Maahanmuutto- ja monikulttuurisuusasioiden päällikkö Monikulttuuriasiain neuvottelukunta 9.10.2013 Espoon visio

Lisätiedot