Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen ja läsnäolijoiden toteaminen 3. 2 Valmisteluryhmien väliraportointi 4. 3 Kokouksen ydinviestin laatiminen 8

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen ja läsnäolijoiden toteaminen 3. 2 Valmisteluryhmien väliraportointi 4. 3 Kokouksen ydinviestin laatiminen 8"

Transkriptio

1 MUISTIO 3/ Esivalmistelun maku-tiimi Aika klo 12:30-14:30 Paikka Uudenmaan liitto, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen ja läsnäolijoiden toteaminen 3 2 Valmisteluryhmien väliraportointi 4 3 Kokouksen ydinviestin laatiminen 8 4 Kokouksen päättäminen 9

2 MUISTIO 3/ Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Läsnä Knaapinen Petri Uudenmaan ELY-keskus, puheenjohtaja Behm Kimmo KUUMA-kunnat/ Nurmijärvi Eskelinen Juha Uudenmaan liitto Harju Marianna Kauniainen Isotalo Olli Espoo Kaleva Olavi Itä-Uusimaa/ Loviisa Koho Reino Uudenmaan ELY-keskus, sihteeri Kohvakka Kimmo Etelä-Suomen AVI Lipponen Martti Vantaa Penttilä Hannu Vantaa Savolainen Ossi Uudenmaan liitto Saxholm Tuula Helsinki Sovala Markus Uudenmaan liitto, Uusimaa2019 Tiainen Tiina Porvoo Vikman-Kanerva Merja Uudenmaan liitto Ylitalo Jussi Uudenmaan ELY-keskus Poissa Ekqvist Merja Etelä-Suomen AVI Taskinen Eija Länsi-Uusimaa/ Inkoo Muu Paqvalin Rolf Uusimaa2019-projekti Tikkanen-Pietikäinen Inka Uusimaa2019-projekti

3 MUISTIO 3/ Esivalmistelun maku-tiimi Kokouksen avaaminen ja läsnäolijoiden toteaminen Puheenjohtaja avasi kokouksen klo ja totesi läsnäolijat.

4 MUISTIO 3/ Esivalmistelun maku-tiimi Valmisteluryhmien väliraportointi Ryhmien puheenjohtajat esittelevät tulokset, esitysten aikataulu: Alueiden kehittäminen ja kasvupalvelut, pj. Juha Eskelinen Alueiden käyttö, ympäristö, liikenne, pj. Merja Vikman-Kanerva Pelastus ja varautuminen, pj. Martti Lipponen Ympäristöterveys, pj. Tiina Tiainen Maatalous ja maaseudun kehittäminen, pj. Jussi Ylitalo Valmisteluryhmien mahdollinen jatkotoimeksianto. Käsittely: Valmisteluryhmien puheenjohtajat esittelivät työryhmiensä tulokset, joista käytiin keskustelua esitysten yhteydessä. Esitykset ovat muiston liitteenä Alueiden kehittäminen ja kasvupalvelut, pj. Juha Eskelinen: Perinteisesti maakuntaohjelma ja kaavoitus on ollut aisapareja keskenään. Maakuntaohjelma on ollut se poliittisen tahdon ilmaisu, jota on toteutettu mm. maakuntakaavan avulla. EAKR-tehtävissä resurssi on 8 htv, summa tulee koko Etelä-Suomen koordinaatiosta (UL). ESR-hallinnoinnissa 4 htv määrä on jyvitetty (ELY). Tietopalvelujen ja tietojen käsittelyn järjestäminen jatkossa on tärkeä kysymys. Mikä on esimerkiksi Helsingin kaupungin tietopalvelun ja maakunnan välinen työnjako jatkossa? Kysymyksiä: pitäisikö kasvukuntayhtymän tiedot olla tässä myös? Juha Eskelinen totesi, että luvut sisältävät kuntien ilmoittamat tiedot, mutta että siirtyvien resurssien arviointi on haastavaa, koska ei ole tietoa, aikovatko kunnat missä määrin tai ollenkaan siirtämässä htv-resurssia tai rahaa kuntayhtymään vai pitävätkö ne yleistoimialan puitteissa itsellään. onko TE-toimistokokonaisuuden htv-luku (700 htv) kasvupalvelukuntayhtymään siirtyvän henkilöstön määrä. Vastaus: Kyllä. onko kasvupalvelujen valmistelua tekevien tahojen (tuleva kuntayhtymä) kanssa oltu yhteistyössä. Juha Eskelinen totesi, että Ilkka Haahtela on ollut mukana Helsingistä ja myös Espoosta ja Vantaalta on ollut henkilöt mukana eli yhteistyötä on tehty Alueiden käyttö, ympäristö, liikenne, pj. Merja Vikman-Kanerva Ryhmän toimeksiantoon sisältyi 8 kpl maakuntalakiehdotuksen mukaista tehtävää. Toimeksiannon tehtäväkenttä on siis monialainen ja laaja, tiiviisti esittäminen on ollut haasteellista, totesi ryhmän puheenjohtaja. Työtä on koostettu pienryhmissä. Vaikuttavuusarviointia ei valmisteluryhmä ole vielä ehtinyt tehdä.

5 MUISTIO 3/ Kysymyksiä/kommentteja: Miten ELY näkyy htv-määrissä? Vastaus: on pyritty tekemään ennakointia niistä, jotka ovat siirtymässä. Esim. ELYn liikenneihmiset jakautuvat maakuntaan + TRAFIin+ Liviin+ mahdolliseen palvelukeskukseen. ELYn keskitetyt tehtävät, hoidetaanko tehtäviä jatkossakin keskitetysti? Kommentoitiin liikennejärjestelmätyötä, että on moneen kertaan todettu että nykyjärjestelmät säilyvät joukkoliikenteen osalta Pelastus ja varautuminen, pj. Martti Lipponen Lipponen totesi, että vain Uudellamaalla tullaan panemaan pelastuslaitoksia yhteen. Eli täällä tulee ns. yhdistämisen vaiva ja sitten pitää katsoa rakenne. Uusimaa poikkeaa paljon muusta maasta: esim. Vantaalla voi ajatella, että lentokentän takia asiakkaina on 17 milj. ihmistä. Tähän lisäksi tulee mm. maakunnan satamatoimintaan liittyvä varautuminen. Jos pelastustoimen rahoitus tullaan järjestämään kapitaatiopohjalta, mikä on se peruste, jonka mukaan voidaan huomioida Uudenmaan erityisolosuhteet, esimerkiksi, lentokenttä ja siihen liittyvät matkustajavirrat, öljynjalostamo, ydinvoimala, pendelöinti pk-seudulle ym. -> mikä on alueen "todellinen asukasluku" mihin pelastustoimen pitää varautua. Htv-määriä ei ole voitu tehdä koska tehtävien jakautumisesta ei vielä ole varmuutta. Kommentteja: Potentiaalisesti synergioita voisi löytyä varautumisesta? Varautuminen on kunnissa järjestetty eri tavoin riippuen onko kyse isosta vai pienestä kunnasta Nyt olisi action point: Jonkun pitäisi valmistella vaihtoehtoinen rahoitusmalli, jota voisi ryhtyä lobbaamaan Pj: Valmisteluryhmä ottaa tästä rahoitusasiasta kopin. Varautumiseen ei myöskään ole vielä vastauksia, ryhmä ei ole ehtinyt käydä näitä, on iso kokonaisuus, joka riippuu organisoitumisesta. Nyt ollaan rakentamassa uutta turvallisuustoimijaa, jonka tehtävät ovat kaksijakoiset: 1. omiin tehtäviinsä liittyvä varautuminen 2. oman maantieteellisen toimialueen organisaatioiden kanssa yhdessä tehtävä varautuminen. Etelä-Suomen avi 6 htv on tehnyt yhteistä varautumisen suunnittelua, mutta se on vasta kalvakka esiaste maakunnan toiminnoista. Varautumisenkin maakuntavalmistelussa ollaan erittäin merkittävän tehtävän äärellä Ympäristöterveys, pj. Tiina Tiainen Tehtävät ovat moninaiset, pääasiassa kuitenkin valvontatehtäviä. Laboratoriot on tärkeä yhteistyökumppani ja paljon löytyy synergioita myös muualle. Vaaralliset kemikaalit ja räjähteiden kuljetus ja varastointi on rajattu tehtävänannon ulkopuolelle. Resurssitiedot ovat alustavia. Näissä otettu huomioon mm. toimistosihteeripalvelut, mutta ei ulkoistettuja palveluita. Juristityötä tarvitaan erityisesti valvontatehtävissä, jotka ovat valitusherkkiä. Ulkoistetut palvelut on huomioitu kustannusten kuvauksissa. Jos PKS irtautuisi ympäristöterveydenhuollossa, se tarkoittaisi karkeasti ottaen maakunnan resurssin puolittumista.

6 MUISTIO 3/ Järjestämisvastuun siirrosta on tulossa lainsäädäntöä vasta syksyllä. 30 htv:ta tulee kuitenkin olemaan järjestämisvastuun kriteeri. Helsinki on ainoa, joka täyttää kriteerin yksin. PKS on käynyt neuvotteluja yhteistyöstä. Myöskin muut kunnat olisivat kiinnostuneita järjestämään ympäristöterveydenhuollon yhteistyössä. Eläinten hyvinvoinnin valvonta tulisi kuitenkin jäämään kokonaisuudessaan maakunnalle. Kommentteja: Kyseessä on kokonaisuutena noin 200 htv:ta ja nopealla vilkaisulla noin 100 tehtävää. Onko järkevää pilkkoa palasiksi? Olisiko kaupunkienkin kannalta kuitenkin parempi vaihtoehto, jos maakunta ottaisi koko kokonaisuuden hoitaakseen? Ryhmän tehtävälistauksessa ollaan ehkä yksityiskohtaisemmalla tasolla kuin muissa ryhmissä. Palveluiden tarkastelu otsikkotasolla voisi olla selkeyttävää Maatalous ja maaseudun kehittäminen, pj. Jussi Ylitalo Koko toimintaa leimaa lakisääteisyys, maakunnalla ei ole juuri ollenkaan omaa toimintavapautta muissa kuin maaseudun kehittämisen tehtävissä. ELYn maksatustoiminnasta ei tehty omaa palvelukuvausta. Lomituspalveluista Loviisa tuottaa 65%, loppu hankitaan Uudenmaan ulkopuolelta. Kysymys: Eikö tästä löydy synergiaa? Synergiaa on kuntiin ja ympäristöterveydenhuoltoon päin ja lisäksi maaseudun yritystukiin kasvupalveluissa. Esityksiin liittyen pj. Petri Knaapinen esitti yleisenä kommenttina, että organisaatioissa on paljon sellaista tekemistä, mistä ei kannata tehdä omaa kuvauspohjaa, mutta ne pitäisi listata kuitenkin. Valmisteluryhmien jatkotoimeksianto Pj. Petri Knaapinen ja Inka Tikkanen-Pietikäinen esittelivät lomakepohjaa työryhmien jatkotyöstettäväksi. Tarkoituksena on kartoittaa tehtävien keskinäisiä synergioita ja yhteistyötä yhteistyökumppanien, ml. muut maakunnat, kanssa. Tämä tarkastelu toimisi pohjana valmistelun seuraavan vaiheen organisointien tarkastelulle. Käydyssä keskustelussa pidettiin tärkeänä, että jatkotoimeksiannoissa painotettaisiin myös asukas- ja asiakasrajapintaa sekä rajapintaa kuntiin ja kunnille jäljelle jääviin tehtäviin.

7 MUISTIO 3/ Jatkotyöskentelynä/-toimeksiantona työryhmät Viimeistelevät esitykset lopulliseen muotoon mennessä, raportointi tallennetaan SOMA työtilaan Täydentävät alkuperäiseen toimeksiantoon sisältyvän lomakkeen "Osallisuus ja vaikuttavuus" mennessä Jatkotoimeksiantona työstävät kokouksessa sovitun pohjalta SOMA-työtilaan tallennettavan uuden lomakepohjan mennessä. Oheismateriaali Aluekehittäminen ja kasvupalvelut, Eskelinen Alueiden käyttö, ympäristö, liikenne Merja Vikman-Kanerva Maatalous ja maaseudun kehittäminen Jussi Ylitalo Maku-tiimin valmisteluryhmien työnjako Pelastus ja varautuminen Martti Lipponen Ympäristöterveys Tiina Tiainen

8 MUISTIO 3/ Esivalmistelun maku-tiimi Kokouksen ydinviestin laatiminen Laaditaan kokouksen ydinviesti. Puheenjohtaja Petri Knaapinen kiteytti kokouksen ydinviestin seuraavasti: Maku-tiimi sai hyvät nykytilakuvausten väliraportit valmisteluryhmien puheenjohtajilta ja totesi muun muassa maakuntaan siirtyvien tehtävien suuren kirjon. Maku-tiimi sopi, että valmisteluryhmien jatkotoimeksianto liittyy tehtävien välisiin synergioihin, kuntayhteistyöhön ja ylimaakunnallisesti hoidettaviin tehtäviin. Jatkotyön näkökulma on entistä asiakaslähtöisempi.

9 MUISTIO 3/ Esivalmistelun maku-tiimi Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen ja läsnäolijoiden toteaminen 3

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen ja läsnäolijoiden toteaminen 3 MUISTIO 4/2017 1 Esivalmistelun maku-tiimi Aika 15.05.2017 klo 12:30-13:50 Paikka Uudenmaan liitto, Hautomo Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen ja läsnäolijoiden toteaminen 3 2 Valmisteluryhmien

Lisätiedot

Esivalmistelun maku-tiimi

Esivalmistelun maku-tiimi MUISTIO 1/2017 1 Esivalmistelun maku-tiimi Aika 14.02.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen ja läsnäolijoiden toteaminen 3

Lisätiedot

Uudenmaan maakuntavalmistelun NEUVOTTELUKUNTA

Uudenmaan maakuntavalmistelun NEUVOTTELUKUNTA Täysillä tulevaisuuteen Uudenmaan maakuntavalmistelun NEUVOTTELUKUNTA 16.3.2017 Petri Knaapinen Ylijohtaja Uudenmaan ELY-keskus 16.3.2017 Uudenmaan esivalmistelun organisaatio Neuvottelukunta Valmistelutahot,

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen, läsnäolijoiden toteaminen 3. 2 Edellisen kokouksen muistion hyväksyminen 4. 3 Poliittinen tilannekatsaus 5

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen, läsnäolijoiden toteaminen 3. 2 Edellisen kokouksen muistion hyväksyminen 4. 3 Poliittinen tilannekatsaus 5 MUISTIO 7/2017 1 Esivalmistelun kuntajohtajakokous Aika 21.06.2017 klo 09:00-10:30 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen,

Lisätiedot

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Asia Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen 3

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Asia Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen 3 ASIALISTA 12/2017 1 Esivalmistelun kuntajohtajakokous Aika 25.10.2017, klo 09:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Hankeseuranta, tilannekuva Väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu 5

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Hankeseuranta, tilannekuva Väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu 5 MUISTIO 6/2018 1 Aika 27.04.2018 klo 13:00-15:00 Paikka Kallion virastotalo, nh 7 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Hankeseuranta, tilannekuva 25.4.2018 4 3 Väliaikaishallinnon käynnistymisen

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Muutosjohtajien tilannekatsaus 4. 3 Henkilöstön, sopimusten ja omaisuuden siirtosuunnitelmien katselmointi

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Muutosjohtajien tilannekatsaus 4. 3 Henkilöstön, sopimusten ja omaisuuden siirtosuunnitelmien katselmointi MUISTIO 9/2018 1 Aika 08.06.2018 klo 13:00-14:45 Paikka Kallion virastotalo, nh 6 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Muutosjohtajien tilannekatsaus 4 3 Henkilöstön, sopimusten ja omaisuuden

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 1/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 12.01.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Lakiluonnos asiakkaan valinnanvapaudesta

Lisätiedot

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi MUISTIO 7/2017 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 29.09.2017 klo 14:10-16:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 31 Kokouksen avaus 3 32

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Henkilöstön osallistamisen ja henkilöstöviestinnän suunnittelu 4

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Henkilöstön osallistamisen ja henkilöstöviestinnän suunnittelu 4 MUISTIO 3/2018 1 Aika 06.04.2018 klo 13:00-14:50 Paikka Kallion virastotalo, 3 krs, nh 6 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Henkilöstön osallistamisen ja henkilöstöviestinnän suunnittelu

Lisätiedot

ELINVOIMATOIMIALA UUDESSA MAAKUNNASSA Eero Venäläinen

ELINVOIMATOIMIALA UUDESSA MAAKUNNASSA Eero Venäläinen ELINVOIMATOIMIALA UUDESSA MAAKUNNASSA 8.3.2018 Eero Venäläinen Uudenmaan maakuntahallinnon organisaatiorakenne Hallinto / tila / ICTpalvelu -yhtiöt Maakuntajohtaja Sisäinen tarkastus Hallinto- ja tukipalvelut

Lisätiedot

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Asia Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen 3

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Asia Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen 3 ASIALISTA 13/2017 1 Esivalmistelun kuntajohtajakokous Aika 22.11.2017, klo 09:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

Kaksiportaisen seutuhallinnon selvitys. Maankäyttö, asuminen, liikenne, (ympäristö)

Kaksiportaisen seutuhallinnon selvitys. Maankäyttö, asuminen, liikenne, (ympäristö) Työryhmä 5: Maankäyttö, asuminen, liikenne, (ympäristö) TYÖRYHMÄN KOKOONPANO pj: Kaupunginjohtaja Rolf Paqvalin (Kerava) vpj: Apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä (Helsinki) muut jäsenet: Helsinki Espoo

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä MUISTIO 5/2018 1 Aika 15.03.2018 klo 14:04-15:50 Paikka Maakuntasali 1, Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelun

Lisätiedot

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Otsikko Sivu. 41 Kokouksen avaus Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Otsikko Sivu. 41 Kokouksen avaus Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4 MUISTIO 10/2017 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 14.12.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 41 Kokouksen avaus 3

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä MUISTIO 4/2018 1 Aika 01.03.2018 klo 14:00-15:30 Paikka Kallion virastotalo, Nh 6, Toinen linja 4A. Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelun eteneminen

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 3/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 09.02.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Valmisteluryhmien jäsenten ja puheenjohtajien

Lisätiedot

Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä

Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä MUISTIO 6/2017 1 Aika 19.06.2017 klo 08:30-09:50 Paikka, Esterinportti 2, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 30 Kokouksen avaus 3 31 Puheenjohtajan tilannekatsaus uudistuksen eduskuntakäsittelystä

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 1/2016 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 21.12.2016 klo 14:00-16:20 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Esivalmistelun strateginen johtoryhmä

Esivalmistelun strateginen johtoryhmä MUISTIO 1/2019 1 Aika 01.02.2019 klo 15:00-16:45 Paikka Kallion virastotalo, nh 1 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Hankkeen tilannekuva 4 3 Brändivalmistelun tilannekatsaus 5 4 Hankintatoimen

Lisätiedot

Uudenmaan ympäristöterveydenhuollon valmistelun tilannekatsaus Yrittäjäfoorumi Riikka Åberg, ympäristöterveydenhuollon vastuuvalmistelija

Uudenmaan ympäristöterveydenhuollon valmistelun tilannekatsaus Yrittäjäfoorumi Riikka Åberg, ympäristöterveydenhuollon vastuuvalmistelija Uudenmaan ympäristöterveydenhuollon valmistelun tilannekatsaus Yrittäjäfoorumi 11.10.2018 Riikka Åberg, ympäristöterveydenhuollon vastuuvalmistelija Ympäristöterveydenhuollon valmistelu Valmistelua tehty

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 2/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 26.01.2017 klo 14:00-16:10 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen valmistelutilanne

Lisätiedot

Esivalmistelun virkamiesjohtoryhmä

Esivalmistelun virkamiesjohtoryhmä MUISTIO 2/2017 1 Aika 15.02.2017 klo 10:35-12:30 Paikka Uudenmaan liitto. Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 tilannekatsaus 4 3 Sote- ja maakuntauudistuksen toteuttamisen

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 7/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 20.04.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Uudenmaan liitto, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen tilannekatsaus

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä MUISTIO 3/2018 1 Aika 15.02.2018 klo 14:07-16:25 Paikka Maakuntasali 1, Esterinportti 2 B, 4 krs, Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelun eteneminen

Lisätiedot

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Asia Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen 3. 2 Uusimaa-kaavan 2050 esittely 4

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Asia Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen 3. 2 Uusimaa-kaavan 2050 esittely 4 ASIALISTA 9/2017 1 Aika, klo 09:00-11.:30 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Uusimaa-kaavan 2050 esittely

Lisätiedot

Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2. Otsikko Sivu. 39 Kokouksen avaus Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4

Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2. Otsikko Sivu. 39 Kokouksen avaus Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4 MUISTIO 7/2018 1 54 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 19.06.2018 klo 14:00-16:00 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 39 Kokouksen

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 20 Kokouksen avaus Esivalmistelun tilannekatsaus Henkilöstötiedon keruu ja käynnistyneet Uusimaa 2019-hankkeen rekrytoinnit

Otsikko Sivu. 20 Kokouksen avaus Esivalmistelun tilannekatsaus Henkilöstötiedon keruu ja käynnistyneet Uusimaa 2019-hankkeen rekrytoinnit MUISTIO 5/2017 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 27.06.2017 klo 14:00-15:08 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 20 Kokouksen avaus 3 21

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä MUISTIO 9/2018 1 Aika 13.09.2018 klo 14:03-15:45 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 6, 3 krs. Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Uudenmaan maakunnan tilatoiminnon

Lisätiedot

Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä

Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä MUISTIO 7/2017 1 Aika 21.08.2017 klo 08:34-10:10 Paikka, Esterinportti 2 b, Helsinki Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 35 Kokouksen avaus 3 36 Valmistelun tilannekatsaus 4 37 Uudenmaan maakunnan toiminnan

Lisätiedot

ELINVOIMATOIMIALA UUDESSA MAAKUNNASSA. Eero Venäläinen

ELINVOIMATOIMIALA UUDESSA MAAKUNNASSA. Eero Venäläinen ELINVOIMATOIMIALA UUDESSA MAAKUNNASSA Eero Venäläinen 26.4.2018 2030 VISIO 2020-2030 KÄRKITAVOITTEET Euroopan paras alue elää ja toimia. EU:n hyvinvoivin alue Kilpailukykyisin alue eurooppalaisten verrokkien

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutilanne - tilannekatsaus 4

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutilanne - tilannekatsaus 4 MUISTIO 10/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 08.06.2017 klo 14:00-16:20 Paikka Uudenmaan liitto, Yläkerran saunatilojen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi MUISTIO 9/2017 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 21.11.2017 klo 13:00-15:15 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 6 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 36 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Uudenmaan ympäristöterveydenhuollon valmistelun tilannekatsaus

Uudenmaan ympäristöterveydenhuollon valmistelun tilannekatsaus Uudenmaan ympäristöterveydenhuollon valmistelun tilannekatsaus Maatalouspalveluiden sparrausryhmä 22.10.2018 Riikka Åberg, ympäristöterveydenhuollon vastuuvalmistelija Ympäristöterveydenhuollon valmistelu

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen 4. 2 Edellisen kokouksen pöytäkirja 5. 3 Maakuntauudistuksen tilannekatsaus 6

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen 4. 2 Edellisen kokouksen pöytäkirja 5. 3 Maakuntauudistuksen tilannekatsaus 6 PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 AIKA 06.02.2019 klo 13:30 PAIKKA Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Maakuntasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 4 2 Edellisen kokouksen pöytäkirja 5 3 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä MUISTIO 1/2018 1 Aika 18.01.2018 klo 14:01-16:07 Paikka, Esterinportti 2B, Maakuntasali 1 ja 2. Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote-valmisteluryhmien työn organisointi 4 3 Sote-valmisteluryhmien

Lisätiedot

Maku-valmisteluryhmien työnjako nykytilakuvauksissa

Maku-valmisteluryhmien työnjako nykytilakuvauksissa Maku-valmisteluryhmien työnjako nykytilakuvauksissa 1.2.2017 Maku-esivalmisteluryhmät Maku-tiimi koordinoi ja ohjaa valmisteluryhmiä, puheenjohtajana Elyn ylijohtaja, sihteeri myös Elystä Valmisteluryhmiin

Lisätiedot

Esivalmistelun virkamiesjohtoryhmä

Esivalmistelun virkamiesjohtoryhmä MUISTIO 1/2017 1 Aika 25.01.2017 klo 10:30-12:22 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 tilannekatsaus 4 3 ns. henkilöstöfoorumi 6 4 Katsaus

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen tilannekatsaus

Maakuntauudistuksen tilannekatsaus Maakuntauudistuksen tilannekatsaus Jussi Rämet Pohjois-Pohjanmaa, maakuntajohtaja 10.1.2017 P-P liitto POPELY PPSHP Kunnat Pelastuslaitokset AVI TE-toimisto Henkilöstöjärjestöt Viestintäryhmä Pj. Arja

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 52 Kokouksen avaaminen Edellisen kokouksen pöytäkirja 5

Otsikko Sivu. 52 Kokouksen avaaminen Edellisen kokouksen pöytäkirja 5 PÖYTÄKIRJA 7/2019 1 AIKA 23.09.2019 klo 11:30 PAIKKA Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Maakuntasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 52 Kokouksen avaaminen 4 53 Edellisen kokouksen pöytäkirja 5 54 EU:n

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen esivalmistelun projektisuunnitelma

Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen esivalmistelun projektisuunnitelma Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen esivalmistelun projektisuunnitelma P-P liitto P-P ely PPSHP Kunnat Pelastuslaitokset Avi TE-toimisto Henkilöjärj... Viestintä Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 28 Kokouksen avaaminen, esityslistan hyväksyminen, nimenhuuto 4. 29 Edellisen kokouksen pöytäkirja 5

Otsikko Sivu. 28 Kokouksen avaaminen, esityslistan hyväksyminen, nimenhuuto 4. 29 Edellisen kokouksen pöytäkirja 5 UUDENMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 4/2012 1 Uudenmaan kuntajohtajakokous AIKA 22.11.2012 klo 08:30-10:00 PAIKKA Finlandia-talo, Elissa-Sali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 Kokouksen avaaminen, esityslistan hyväksyminen,

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 6/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 06.04.2017 klo 14:00-16:15 Paikka Uudenmaan liitto, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Järjestämisen valmistelutilanne 4 3

Lisätiedot

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuv.huone 731, 7. krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Valmistelun tilannekatsaus 4

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuv.huone 731, 7. krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Valmistelun tilannekatsaus 4 MUISTIO 8/2017 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 24.10.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuv.huone 731, 7. krs. Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi MUISTIO 3/2018 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 06.03.2018 klo 14:08-16:19 Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 11 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3 MUISTIO 12/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 31.08.2017 klo 14:00-16:05 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote-

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen 3. 2 Lainsäädännön hyväksymisen aikataulu 4. 3 Uusimaa 2019-hankkeen jatkaminen 5

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen 3. 2 Lainsäädännön hyväksymisen aikataulu 4. 3 Uusimaa 2019-hankkeen jatkaminen 5 MUISTIO 6/2017 1 Aika 21.06.2017 klo 10:30-12:10 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Lainsäädännön hyväksymisen aikataulu

Lisätiedot

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi MUISTIO 10/2018 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 16.10.2018 klo 14:05-15:58 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 55 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Otsikko Sivu. 25 Kokouksen avaus Esivalmistelun tilannekatsaus 4

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Otsikko Sivu. 25 Kokouksen avaus Esivalmistelun tilannekatsaus 4 MUISTIO 6/2017 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 01.09.2017 klo 14:05-15:50 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 25 Kokouksen avaus 3 26

Lisätiedot

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 1, 3. krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 1, 3. krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3 MUISTIO 15/2017 1 Aika 12.10.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 1, 3. krs. Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä

Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä MUISTIO 4/2017 1 Aika 24.04.2017 klo 08:30-10:05 Paikka, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 20 Kokouksen avaus 3 21 Esivalmistelun tilannekatsaus 4 22 Alustava projektisuunnitelma

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 25 Kokouksen avaus Väliaikaishallinnon organisoituminen ja sen poliittinen ohjaus, evästyskeskustelu

Otsikko Sivu. 25 Kokouksen avaus Väliaikaishallinnon organisoituminen ja sen poliittinen ohjaus, evästyskeskustelu MUISTIO 5/2017 1 Aika 22.05.2017 klo 08:30-09:50 Paikka, Esterinportti 2, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 25 Kokouksen avaus 3 26 Väliaikaishallinnon organisoituminen ja sen poliittinen

Lisätiedot

ELINVOIMATOIMIALA UUDESSA MAAKUNNASSA. Yrittäjäfoorumi

ELINVOIMATOIMIALA UUDESSA MAAKUNNASSA. Yrittäjäfoorumi ELINVOIMATOIMIALA UUDESSA MAAKUNNASSA Yrittäjäfoorumi 12.4.2018 2030 VISIO 2020-2030 KÄRKITAVOITTEET Euroopan paras alue elää ja toimia. EU:n hyvinvoivin alue Kilpailukykyisin alue eurooppalaisten verrokkien

Lisätiedot

Esivalmistelun virkamiesjohtoryhmä

Esivalmistelun virkamiesjohtoryhmä MUISTIO 3/2017 1 Aika 08.03.2017 klo 10:30-12:02 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 tilannekatsaus 4 3 Sote- ja maakuntauudistuksen käynnistämiseen

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä MUISTIO 6/2018 1 Aika 26.04.2018 klo 14:00-16:00 Paikka Paasitorni, kokoustila Viktor Julius von Wright, 3 krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Tilannekatsaus valinnanvapaus-pilotoinnista

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä MUISTIO 1/2019 1 Aika 24.01.2019 klo 14:03-15:30 Paikka Kallion virastotalo, neuvotteluhuone 7, Toinen linja 4 A Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelun

Lisätiedot

TR4 Ympäristöterveydenhuolto maakunnassa tilannekatsaus

TR4 Ympäristöterveydenhuolto maakunnassa tilannekatsaus TR4 Ympäristöterveydenhuolto maakunnassa tilannekatsaus 4.5.2017 Leena Tuuri Ympäristöjohtaja, Oulun seudun ympäristötoimi Toteutuneet ja suunnitellut kartoitukset Ympäristöterveydenhuolto Aluehallintovirasto

Lisätiedot

Uudenmaan maakuntauudistuksen suunnitteluvaiheen ICT-ryhmän kokous

Uudenmaan maakuntauudistuksen suunnitteluvaiheen ICT-ryhmän kokous Muistio 1 (5) 25.9.2017 Mikko Rotonen Helena Ylisipola Uudenmaan maakuntauudistuksen suunnitteluvaiheen ICT-ryhmän kokous Aika Maanantai 25.9.2017, kello 9.00 10.50 Paikka Kallion virastotalo, Toinen Linja

Lisätiedot

Uudenmaan liitto, maakuntasali, Esterinportti 2 b, Helsinki. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen, läsnäolijoiden toteaminen 3

Uudenmaan liitto, maakuntasali, Esterinportti 2 b, Helsinki. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen, läsnäolijoiden toteaminen 3 MUISTIO 8/2017 1 Esivalmistelun kuntajohtajakokous Aika 23.08.2017 klo 09:00-10:30 Paikka Uudenmaan liitto, maakuntasali, Esterinportti 2 b, Helsinki Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen,

Lisätiedot

Uudenmaan maakunnan elinvoimatoimialan valmistelun tilannekatsaus

Uudenmaan maakunnan elinvoimatoimialan valmistelun tilannekatsaus Uudenmaan maakunnan elinvoimatoimialan valmistelun tilannekatsaus Maakuntahallituksen konserni- ja elinvoimatoimikunta 1.10.2018 Hankejohtaja Jaakko Pesola jaakko.pesola@uusimaa2019.fi Maakunnalla 26 pakollista

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 5/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 23.03.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Järjestämisen valmistelutilanne

Lisätiedot

Esivalmistelun kuntajohtajakokous

Esivalmistelun kuntajohtajakokous MUISTIO 1/2016 1 Esivalmistelun kuntajohtajakokous Aika 20.12.2016 klo 09:00-10:30 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi MUISTIO 2/2017 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 15.03.2017 klo 14:05-15:30 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 6 Kokouksen avaus 3 7 Esivalmistelun tilannekatsaus

Lisätiedot

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi MUISTIO 8/2018 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 21.08.2018 klo 15:36-16:43 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 3 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 46 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2. Otsikko Sivu. 6 Kokouksen avaus 3. 7 Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4

Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2. Otsikko Sivu. 6 Kokouksen avaus 3. 7 Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4 MUISTIO 2/2018 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 13.02.2018 klo 14:10-16:09 Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 6 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Uudenmaan liiton toimisto, Esterinportti 2 B Helsinki. Otsikko Sivu. 20 Kokouksen avaaminen ja esityslistan hyväksyminen 4

Uudenmaan liiton toimisto, Esterinportti 2 B Helsinki. Otsikko Sivu. 20 Kokouksen avaaminen ja esityslistan hyväksyminen 4 UUDENMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 3/2012 1 Uudenmaan kuntajohtajakokous AIKA 25.09.2012 klo 13:00-15:00 PAIKKA Uudenmaan liiton toimisto, Esterinportti 2 B Helsinki KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 20 Kokouksen

Lisätiedot

Esivalmistelun strateginen johtoryhmä

Esivalmistelun strateginen johtoryhmä MUISTIO 8/2018 1 Aika 25.05.2018 klo 13:00-16:00 Paikka Kallion virastotalo, nh 7 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntastrategia 4 3 Osallisuusohjelma 5 4 Maakunnan viestintäohjelma

Lisätiedot

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 6, 3. kerros. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 6, 3. kerros. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3 MUISTIO 17/2017 1 Aika 09.11.2017 klo 14:00-15:50 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 6, 3. kerros Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Ajankohtaista alueuudistuksesta Uudellamaalla

Ajankohtaista alueuudistuksesta Uudellamaalla Ajankohtaista alueuudistuksesta Uudellamaalla KeKo-hankkeen, Kumajan ja Hyria - säätiön seminaari 7.11.2018 Hankejohtaja Jaakko Pesola jaakko.pesola@uusimaa2019.fi www.uusimaa2019.fi -1 Mikä maakunta on

Lisätiedot

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi MUISTIO 6/2018 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 29.05.2018 klo 14:08-15:42 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutila

Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutila KUUMA-johtokunta 7.2.2017 5 Liite 5 Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutila KUUMA -johtokunta 7.2.2017 Erkki Kukkonen kaupunginjohtaja Maakuntalaki: - Maakunnan palvelulaitoksesta luovutaan ja se

Lisätiedot

Sote ja maakuntauudistus

Sote ja maakuntauudistus Sote ja maakuntauudistus Pohjois Pohjanmaa 13.1.2017 1 P P liitto Ely PPSHP Kunnat Pelastuslaitokset AVI TE toimisto Henkilöstöjärjestöt Viestintäryhmä Pj. Arja Hankivaara Pohjois Pohjanmaan maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus

Sote- ja maakuntauudistus Sote- ja maakuntauudistus Pohjois-Pohjanmaa 13.1.2017 P-P liitto Ely PPSHP Kunnat Pelastuslaitokset AVI TE-toimisto Henkilöstöjärjestöt Viestintäryhmä Pj. Arja Hankivaara Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, 3. krs, nh 1, Helsinki. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Sote-uudistuksen valmistelu Uudellamaalla 4

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, 3. krs, nh 1, Helsinki. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Sote-uudistuksen valmistelu Uudellamaalla 4 MUISTIO 1/2018 1 AIKA 10.09.2018 klo 08:30-11:45 PAIKKA Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, 3. krs, nh 1, 00530 Helsinki KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote-uudistuksen valmistelu

Lisätiedot

Esivalmistelun strateginen johtoryhmä

Esivalmistelun strateginen johtoryhmä MUISTIO 4/2018 1 Aika 13.04.2018 klo 13:00-17:00 Paikka Paasitorni, kokoushuone 304, 3. krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 SJR:n kortin katselmointi ja siirtymävaiheen läpivientiin

Lisätiedot

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen 3. 2 Sote- ja maakuntauudistuksen tilannekatsaus 4

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen 3. 2 Sote- ja maakuntauudistuksen tilannekatsaus 4 MUISTIO 7/2017 1 Aika 23.08.2017 klo 10:30-12:17 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä

Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä MUISTIO 3/2017 1 Aika 13.03.2017 klo 08:30-10:11 Paikka, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 14 Kokouksen avaus 3 15 Esivalmistelun tilannekatsaus 4 16 Uudenmaan maakunnan hallinnon rakentaminen

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 4/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 09.03.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Järjestämisen valmistelutilanne

Lisätiedot

Kallion virastotalo, Toinen linja 4, neuvotteluhuone 6, 3. krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Maakunta-uudistuksen valmistelu Uudellamaalla 4

Kallion virastotalo, Toinen linja 4, neuvotteluhuone 6, 3. krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Maakunta-uudistuksen valmistelu Uudellamaalla 4 MUISTIO 1/2018 1 AIKA 01.10.2018 klo 08:30-12:00 PAIKKA Kallion virastotalo, Toinen linja 4, neuvotteluhuone 6, 3. krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakunta-uudistuksen valmistelu

Lisätiedot

Pohjois-Savon ELY-keskus, Kallanranta 11, Kuopio, kokoushuone Majakka

Pohjois-Savon ELY-keskus, Kallanranta 11, Kuopio, kokoushuone Majakka Pöytäkirja Numero 1 (5) PÖYTÄKIRJA AIKA Ma 12.3.2018 klo 12.00 13.40 PAIKKA Pohjois-Savon ELY-keskus, Kallanranta 11, Kuopio, kokoushuone Majakka KUTSUTUT Varautuminen ja riskienhallinta alajaoston jäsenet,

Lisätiedot

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Asia Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen 3. 2 Uusimaa-kaavan 2050 esittely 4

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Asia Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen 3. 2 Uusimaa-kaavan 2050 esittely 4 ASIALISTA 11/2017 1 Esivalmistelun kuntajohtajakokous Aika 04.10.2017, klo 09:00-11:30 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Esivalmistelun kuntajohtajakokous

Esivalmistelun kuntajohtajakokous MUISTIO 1/2017 1 Esivalmistelun kuntajohtajakokous Aika 25.01.2017 klo 09:00-10:30 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Esivalmistelun projektisuunnitelma

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä MUISTIO 2/2018 1 Aika 01.02.2018 klo 14:00-16:00 Paikka Maakuntasali 1, Esterinportti 2 B, Uudenmaan liitto. Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote- ja maakuntavalmistelun sisäinen uudelleen

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistus

Maakunta- ja soteuudistus Maakunta ja soteuudistus Maakuntakiertue Uusimaa 1.6.2017 Muutosjohtaja 1 2.6.2017 Valmisteluvaiheet 2 2.6.2017 3 2.6.2017 Aluekehittäminen ja kasvupalvelut Sosiaalija terveydenhuolto Pelastustoimi Ympäristöterveydenhuolto

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutilanne tilannekatsaus 4

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutilanne tilannekatsaus 4 MUISTIO 11/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 17.08.2017 klo 14:00-16:10 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote- ja

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä MUISTIO 3/2019 1 Aika 14.03.2019 klo 14:00-15:20 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, 3 krs, neuvotteluhuone 1 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 33 Kokouksen avaaminen Edellisen kokouksen pöytäkirja Uusimaa-ohjelma 2.0:n toimeenpanosuunnitelman valmistelu syksyllä 2018

Otsikko Sivu. 33 Kokouksen avaaminen Edellisen kokouksen pöytäkirja Uusimaa-ohjelma 2.0:n toimeenpanosuunnitelman valmistelu syksyllä 2018 PÖYTÄKIRJA 5/2018 1 Maakunnan yhteistyöryhmän AIKA 22.10.2018 klo 13:00-15:00 PAIKKA Uudenmaan liitto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 33 Kokouksen avaaminen 4 34 Edellisen kokouksen pöytäkirja 5 35 Uusimaa-ohjelma

Lisätiedot

Ohjelmankauden rakennerahastohallinnon järjestäminen maakuntauudistuksen jälkeen. Etelä-Suomi

Ohjelmankauden rakennerahastohallinnon järjestäminen maakuntauudistuksen jälkeen. Etelä-Suomi Ohjelmankauden 2014-2020 rakennerahastohallinnon järjestäminen uudistuksen jälkeen Etelä-Suomi TAUSTAA: HVO-ohjekirje TEM/640/09.02.01/2017 Keskeiset kohdat Välittävän toimielimen tehtävistä sopiminen

Lisätiedot

Strateginen johtoryhmä

Strateginen johtoryhmä Strateginen johtoryhmä Johtoryhmäkortti Kuvaus johtoryhmän tehtävistä 19.3.2018 Ryhmien ja vastuuhenkilöiden roolit sekä työnjako Ryhmä Päätehtävät Raportoi kenelle Uudenmaanliiton hallitus Uusimaa 2019

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä MUISTIO 18/2017 1 Aika 07.12.2017 klo 14:04-16:06 Paikka Kallion virastotalo, 3. krs Nh 6 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutilanne tilannekatsaus

Lisätiedot

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO TILAISUUDEN NIMI SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO Onnistumme mikäli ymmärrämme asiakkaitamme ja osaamme hyödyntää heidän palautettaan. Onnistumme vain, kun asiakkaat ovat kanssamme kehittämässä

Lisätiedot

Oma Häme: Maakuntauudistuksen sisältöryhmät

Oma Häme: Maakuntauudistuksen sisältöryhmät www.omahäme.fi Oma Häme: Maakuntauudistuksen sisältöryhmät Oma Häme valmistelu Lapset, nuoret, perheet Ikäihmiset Soteintegraatio Ohjausryhmä - päätökset ja linjaukset Aluekehitys ja kasvupalvelut Päihde-

Lisätiedot

Esivalmistelun virkamiesjohtoryhmä

Esivalmistelun virkamiesjohtoryhmä MUISTIO 1/2016 1 Aika 20.12.2016 klo 10:30-12:25 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Kokousmuistio 4 3 Kokouksen järjestäytyminen ja menettelytavat

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelua Satakunnassa Kevät 2018

Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelua Satakunnassa Kevät 2018 Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelua Satakunnassa Kevät 2018 Mistä maakunta- ja soteuudistuksessa on kysymys? Video: www.alueuudistus.fi/viittomakieli Uuden maakunnan tehtävät sosiaali- ja terveydenhuolto

Lisätiedot

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO TILAISUUDEN NIMI SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO Onnistumme mikäli ymmärrämme asiakkaitamme ja osaamme hyödyntää heidän palautettaan. Onnistumme vain, kun asiakkaat ovat kanssamme kehittämässä

Lisätiedot

Lausuntopyyntö STM 2015

Lausuntopyyntö STM 2015 Lausuntopyyntö STM 2015 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Pohjois Karjalan Ympäristöterveys 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Nimi - Elina Felin 3. Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot Nimi

Lisätiedot

Hämeen työelämän kehittämisen kokoontumisajot Lahti Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori

Hämeen työelämän kehittämisen kokoontumisajot Lahti Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori Hämeen työelämän kehittämisen kokoontumisajot Lahti 24.8.2017 Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori Maakuntauudistuksen tavoitteena 1. Sovittaa yhteen valtion aluehallinto ja maakuntahallinto

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Sote-valmisteluryhmien väliraportit 4. 3 Järjestämisen valmistelutilanne 7. 4 Muut mahdolliset asiat 8

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Sote-valmisteluryhmien väliraportit 4. 3 Järjestämisen valmistelutilanne 7. 4 Muut mahdolliset asiat 8 MUISTIO 8/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 04.05.2017 klo 12:00-16:00 Paikka Kuntatalo, Toinen Linja 14, Helsinki Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote-valmisteluryhmien väliraportit

Lisätiedot

Esivalmistelun nykytilakehikko ja maku-tiimin teemat. Henkilöstöfoorumi

Esivalmistelun nykytilakehikko ja maku-tiimin teemat. Henkilöstöfoorumi Esivalmistelun nykytilakehikko ja maku-tiimin teemat Henkilöstöfoorumi 30.5.2017 Palvelu-/tehtäväkuvaukset nykytilanteen läpivalaisuna Tarkoitus selvittää ja jäsentää Uudenmaan tasolla (summatieto) yksittäisen

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS MUISTIO Aika: maanantai 2.9.2016 kello 11.38 12.25 Paikka: Kokoustila C6, Toimistotalo Ruori, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta Läsnä/jäsenet:

Lisätiedot