Sähkösuunnittelu. Suunnittelun hankinta ja organisointi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sähkösuunnittelu. Suunnittelun hankinta ja organisointi"

Transkriptio

1 Sähkösuunnittelu Suunnittelun hankinta ja organisointi Tapio Kallasjoki 2016

2 Rakennushankkeen osapuolia Omistaja omistaa kiinteistön ja toimii usein hankkeen tilaajana. Käyttäjiä ovat esim. kiinteistön vuokralaiset. Tilaaja voi olla omistajan lisäksi lopullinen käyttäjä tai hankkeen rahoittaja. Jos tilaajalla ei ole rakennuttamiskokemusta, tilaaja voi palkata häntä edustamaan rakennuttajakonsultin, joka johtaa rakennushanketta. Suunnittelijat valitaan tarpeiden mukaan. Toteuttajana ovat yleensä urakoitsijat Viranomaiset esittävät vaatimuksia hankkeen turvallisuudelle ja terveellisyydelle

3 Osapuolet Viranomaiset - säädökset - kaupunki/kunta Rakennuttaja / Tilaaja Ulkopuoliset toimijat - jakeluverkkoyhtiö - vesilaitos - pelastuslaitos - yms Pääsuunnittelija Arkkitehti Rakennuttajakonsultti Erikoissuunnittelijat Rakennus LVI Sähkö jne URAKOITSIJAT LAITETOIMITTAJAT

4 Rakennushankkeen vaiheet talotekniikan tehtäväluettelon TATE95 mukaan Tarveselvityksessä arvioidaan hankkeen tarpeet, mahdollisuudet ja edellytykset Hankesuunnittelussa selvitetään toteuttamismahdollisuudet ja vaihtoehtoiset toteuttamistavat sekä kustannustaso ja aikataulu Luonnossuunnitteluvaiheessa määritellään teknisten järjestelmien toteuttamistapa Toteutussuunnittelussa määritellään hankintatapa ja laaditaan hankinta-asiakirjat ja piirustukset Rakentamisvaiheessa toteutetaan suunnitelmat ja varmistetaan laatutavoitteet täyttävä lopputulos. Rakentamisvaiheen lopuksi rakennus otetaan vastaan. Käyttöönottovaiheessa käynnistetään rakennuksessa aiottu toiminta ja varmistetaan, että kaikki toimii suunnitellusti. Hanke päättyy takuutarkastukseen ja takuiden vapauttamiseen.

5 Rakennushankkeen vaiheet TATE12 mukaan Tarveselvitys Hankesuunnittelu Suunnittelun valmistelu Ehdotussuunnittelu Yleissuunnittelu Rakennuslupatehtävät Toteutussuunnittelu Rakentamisen valmistelu Rakentaminen Käyttöönotto Takuuaika

6 Tavoitteet suunnittelun eri vaiheissa (TATE12) Tarveselvityksessä perusteellaan hankkeen tarpeellisuus ja tehdään hankepäätös Hankesuunnittelulla asetetaan laajuutta, toimivuutta, kustannuksia, ajoitusta ja ylläpitoa koskevat tavoitteet, joiden pohjalta tehdään investointipäätös Suunnittelun valmistelussa organisoidaan suunnittelu, valitaan suunnittelijat ja tehdään suunnittelupäätös Ehdotussuunnittelussa laaditaan vaihtoehtoiset suunnitteluratkaisut ja valitaan ehdotussuunnitelma Yleissuunnittelussa kehitetään ehdotussuunnitelma toteutuskelpoiseksi yleissuunnitelmaksi ja laaditaan pääpiirustukset Rakennuslupatehtävissä selvitetään lupamenettelyt, varmistetaan suunnittelijoiden kelpoisuus ja pääpiirustusten hyväksyttävyys ja laaditaan lupahakemus. Tavoitteena on hyväksytty rakennuslupa. Toteutussuunnittelussa kehitetään yleissuunnitelma rakentamisen ja hankinnan edellyttämiksi mitoitetuiksi suunnitelmiksi ja tuotemäärittelyiksi, joiden pohjalta urakat voidaan kilpailuttaa. Rakentamisen valmistelussa organisoidaan rakentaminen, tehdään urakkakilpailut, käydään sopimusneuvottelut ja tehdään urakka- ja hankintasopimukset. Tuloksena on rakentamispäätös. Rakentamisessa varmistetaan, että toteutus on tehty sopimusten mukaan ja lopputulos täyttää tavoitteet. Tuloksena on vastaanottopäätös. Käyttöönotossa varmistetaan järjestelmän toiminta ja annetaan käytön opastus. Rakennus voidaan ottaa käyttöön. Takuuaikana seurataan rakennuksen toimivuutta, tehdään takuuajan säätöjä, pidetään tarkastuksia ja korjataan mahdollisia puutteita.

7 Suunnittelun laajuus Sähkösuunnittelija on harvoin mukana rakennushankkeen kaikissa vaiheissa. Suunnittelun laajuus määritellään tilaajan ja suunnittelutoimiston välisessä suunnittelusopimuksessa. Suunniteltavat järjesteltävät riippuvat itse hankkeesta ja muista projektissa mukana olevista erikoissuunnittelijoista.

8 Suunnittelijat Suunnitteluryhmä kootaan rakennushankkeen laajuuden ja sisällön perusteella. Tyypillisesti hankkeeseen kuuluu ainakin arkkitehti, rakennustekniset suunnittelijat, talotekniikan suunnittelijat ja geotekniikan suunnittelijat

9 Suunnittelutyön hankintatavat Avoin menettely Työstä ilmoitetaan julkisesti ja kaikki halukkaat voivat tehdä tarjouksia Tuottaa paljon tarjouksia, työläs Valinta tehdään pelkän hinnan tai hinnan ja laadun perustella Rajoitettu menettely Tilaaja valitsee tarjoajaehdokkaat ja lähettää ehdokkaille tarjouspyynnöt Valinta tehdään saatujen tarjousten perusteella hinnan ja laadun perusteella Neuvottelumenettely Rajoitettu menettely, jossa parhaiden tarjoajien kanssa täsmennetään toimeksiannon sisältöä ja palkkion suuruutta. Suora menettely Työ tilataan suoraan yhdeltä toimittajalta esim. aiemman sopimuksen tai puitesopimuksen perusteella. Ei yleensä voi käyttää julkisissa hankinnnoissa. Suunnittelukilpailu Tilaaja lunastaa suunnitelman, jonka tuomaristo valitsee jäteyistä ehdotuksista Käytössä yleisesti arkkitehtuuripuolella Tilaajalla on käytössä valintatilanteessa sekä suunnitteluratkaisu että hintatieto

10 Suunnittelutavoitteiden määrittely Tilaajan tehtävänä on organisoida suunnittelu luoda suunnittelun edellytykset asettaa suunnittelun laadulliset tavoitteet

11 Jaettu suunnittelu Kaikki suunnittelijat ovat sopimussuhteessa tilaajaan. Hankaluutena saattaa olla suunnitelmien yhteensovittaminen. Suunnittelu voidaan myös jakaa pääsuunnitteluun ja sivusuunnittelutehtäviin. Sivusuunnittelu alistetaan pääsuunnitteluun, vaikka sivusuunnittelijat ovat sopimussuhteessa tilaajaan. Pääsuunnittelijan vastuu kasvaa.

12 Kokonaissuunnittelu Pääsuunnittelija kantaa suunnittelun kokonaisvastuun (laatu, koordinointi, aikataulu) Tilaaja on sopimussuhteessa vain pääsuunnittelijaan, joka on solminut alisuunnittelusopimukset valitsemiensa erikoissuunnittelijoiden kanssa. Suunnittelupalkkiot menevät pääsuunnittelijan kautta.

13 Kokonaisvastuusuunnittelu Suunnittelijat muodostavat suunnitteluryhmän, jonka kanssa tilaajalla on yksi sopimus. Ryhmä sopii keskenään työnjaosta ja palkkioiden jakamisesta.

14 Suunnittelijan valinnan perusteita Suunnittelutyön hintaan perustuva valinta Suunnittelijan laatuun perustuva valinta Pätevyys Ammattitaito, koulutus, asiantuntemus Aikaisempi kokemus, vastaavat tehtävät, paikallistuntemus Yrityksen osaaminen Toimituskyky Henkilö- ja muut resurssit Toimitusaika Tietokoneavusteisen suunnittelun valmiudet Yhteistyökyky Toimintatavat Johtaminen Asiakastyytyväisyys

15 SR-urakka SR (Suunnittele ja Rakenna) urakassa suunnittelu sisältyy urakkasuoritukseen. Rakennushankkeen tilaaja määrittelee projektin tavoitteet ja vaatimukset ja yrittää löytää laadultaan ja hinnaltaan parhaan ratkaisun. Tilaaja voi myös määritellä minimivaatimukset ja valita halvimman vaatimukset täyttävän tarjouksen (SRhintaurakka entinen KVR-urakka)

16 Kokonaisurakka Tilaaja vastaa hankkeen suunnittelusta ja suunnitelmien sisällöstä. Pääurakoitsija hankkii tarpeellisen määrän aliurakoitsijoita ja solmii näiden kanssa sopimussuhteen.

17 Jaettu urakka Tilaaja tekee sopimukset myös sivu-urakoitsijoiden kanssa. Sivu-urakat voidaan alistaa pääurakkaan, jolloin pääurakoitsija koordinoi rakennustyötä.

18 Osaurakkamuodot Projektinjohtorakennuttaminen (PJ-rakennuttaminen) Tilaaja toteuttaa hankkeen joko kokonaan omalla projektinjohdolla tai täydentää organisaatiotaan ulkopuolisilla rakennuttaja- tai projektinjohtokonsulteilla Projektinjohtopalvelu (PJ-palvelu) Projektinjohtokonsultti hoitaa rakennuttajatehtävien lisäksi tilaajan vastuulla työmaan johtamisen. Tilaaja tekee suorat sopimukset suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden kanssa. Hankinnat tehdään tilaajan nimiin ja tilaaja kantaa taloudellisen riskin. Projektinjohtourakointi (PJ-urakointi) Tilaaja tekee sopimuksen projektinjohtourakoitsijan kanssa, joka hoitaa rakennuttajan tehtävät, työmaan johtamisen sekä varsinaisen rakennustyön. Tilaaja vastaa suunnittelusta, mutta se voi kuulua myös projektinjohtourakoitsijan tehtäviin. Hankintasopimukset tehdään PJurakoitsijan nimiin.

19 Urakkamuodot maksuperusteen mukaan Kokonaishintaurakka Urakalla on kiinteä hinta. Muutos- ja lisätyöt korvataan erikseen. Yksikköhintaurakka Työ jaetaan tarkoin määriteltyihin ja helposti mitattaviin osiin, joille urakoitsija tarjoaa kiinteät osahinnat. Kokonaishinta muodostuu suoritettujen yksiköiden määrän ja hinnan perusteella. Laskutyöurakka Tilaaja sitoutuu maksamaan työsuorituksen todelliset kustannukset sitä mukaa, kun ne syntyvät. Tavoitehintaurakka Tilaaja maksaa urakoitsijalle työstä syntyvät välilliset kustannukset sekä palkkion. Hankkeelle määritellään tavoitehinta ja kattohinta. Mikäli tavoitehinta alittuu lisääntyy urakoitsijan palkkio ja ylityksestä vastaavasti pienenee. Kattohinnan ylittävät kustannukset maksaa urakoitsija.

20 Urakkamuodon vaikutus suunnitteluun Erilaisissa urakkamuodoissa tarvitaan valmiusasteeltaan erilaisia suunnitelmia, joten urakkamuoto vaikuttaa suunnitteluun. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat Hankesuunnitelma Ehdotussuunnitelmat Pääpiirustukset Toteutussuunnitelmat

21 Suunnitteluprojektin taloudelliset vaiheet

22 Tarjouspyyntö Tarjouspyyntö on laadittava siten, että siinä annetaan tarjoajan käyttöön riittävät tiedot hankinnasta (tavoitteet ja sisältö) palkkiomuodoista ja sopimusehdoista tarjouksen jättämiseen liittyvistä määräajoista tarjouksen sisältöön ja liiteasiakirjoihin sekä valintamenettelyyn ja arviointikriteereihin liittyvistä seikoista. Tällöin tilaaja voi olettaa, että saadut tarjoukset ovat keskenään vertailukelpoisia ja että niiden perusteella suunnittelija voidaan valita.

23 Tarjouspyynnön sisältö 1(6) 1. Tilaaja Esitetään tilaajan nimi, yhteyshenkilöt yhteystietoineen ja osoite, mistä tarjouspyyntöön liittyviä täydennysasiakirjoja voidaan pyytää sekä tällaisen pyynnön viimeinen esittämispäivä 2. Hankinta Esitetään hankintamenettely ja hankinta, jota tarjouspyyntö koskee sekä viittaus julkaistuun hankintailmoitukseen.

24 Tarjouspyynnön sisältö 2(6) 3. Tarjousaika ja tarjouksen jättäminen sekä tarjoukselta vaadittava voimassaoloaika. Ilmoitetaan tarjouksen jättämispäivä ja mahdollinen kellonaika, tarjousten toimitusosoite ja laatimiskieli tai vaihtoehtoiset kielet sekä tarjoukselta vaadittava voimassaoloaika. 4. Hankkeen kuvaus Hankkeen kuvaus antaa kokonaiskuvan hankkeesta, johon hankinta liittyy. Hankkeen kuvauksessa esitetään hankkeen nimi sijainti hankkeen keskeiset tavoitteet käyttötarkoitus (vuokratalo, laboratorio, konttitavaraliikenteen liikenneterminaali jne.) hanketyyppi (uudisrakennus, laajennus, peruskorjaus jne.) hankkeen suunnittelun ja toteutuksen aikainen organisointi ja toteutusmuoto.

25 Tarjouspyynnön sisältö 3(6) 5. Suunnittelupalvelun kuvaus Hankittavan suunnittelupalvelun kuvaus antaa mahdollisimman yksityiskohtaisen kuvauksen suunnittelupalvelun päätehtävistä, lopputuotteelle asetettavista tavoitteista ja ominaisuuksista sekä palvelulle asetettavista tavoitteista. Kuvauksessa esitetään - suunnittelupalvelun hankinnan keskeiset tilaajan tavoitteet lopputuotteen ja konsulttipalvelun osalta - vaadittavat keskeiset ratkaisut ja niiden todentaminen, keskeinen tehtäväsisältö, tehtäväluettelo(t). Tilaaja voi esittää lisäksi vaatimuksia mm. - suunnittelumenettelyn ja -työn järjestämisestä suunnitteluyrityksessä ja eri suunnittelijoiden välillä - alustavasta projektisuunnitelmasta - tilaajan ja suunnittelijan välisestä tehtäväjaosta - suunnittelijan laadunvarmistusmenettelystä ja tarjoajan saamasta asiakaspalautteesta - suunnittelutyössä käytettävistä ohjelmistoista ja tiedonsiirtomenettelyistä.

26 Tarjouspyynnön sisältö 4(6) 6. Hankkeen ja suunnittelun toteutusaikataulu(t) Hankkeen ja ostettavan suunnittelupalvelun toteutusaikataulu esitetään tarvittaessa suunnittelupalvelun päätehtävien mukaan vaiheistettuna aikatauluna. 7. Palkkiomuoto ja palkkioperusteet - Ilmoitetaan palvelun maksuperusteena käytettävä palkkiomuoto ja palkkioperusteet sekä tarjouksessa tarvittava palkkioerittely. Tarvittaessa täsmennetään ainakin kulujen korvausperusteet erikseen korvattavat suoritukset. 8. Sopimus Ilmoitetaan sopimuksen syntymisen edellytykset, käytettävät sopimusehdot ja sopimuslomakkeet.

27 Tarjouspyynnön sisältö 5(6) 9. Tarjouksen sisältö Ilmoitetaan, miten ja mitä tietoja tarjouksessa esitetään. Erityisesti on kiinnitettävä huomiota niihin tietoihin, joiden mukaan tarjoajan ja tarjouksen arviointi suoritetaan. 10. Tarjoukseen liitettävät asiakirjat ellei niitä ole pyydetty jo soveltuvuuden arvioinnin yhteydessä Eritellään tarjoukseen liitettävät asiakirjat, joita ovat mm. tilaajan toimittama tarjouslomake suunnittelupalkkion yksilöimistä varten todistus vastuuvakuutuksesta yrityksen tilinpäätöstiedot viranomaisten antamat todistukset verojen ja lakisääteisten maksujen suorittamisesta alustava projektisuunnitelma projektiin osallistuvan avainhenkilöstön CV:t nyt tarjottavaa projektia vastaavin referenssitiedoin rajattuna esim. viimeiseltä 3-5 vuodelta. kuvaus yrityksen resursseista, toiminnasta ja menetelmistä, laadunvarmistuksesta, tietoteknisistä valmiuksista sekä referensseistä ja asiakaspalautteesta.

28 Tarjouspyynnön sisältö 6(6) 11. Tiedot valintamenettelystä ja valinnassa käytettävistä keskeisistä arviointikriteereistä painoarvoineen - Käytettäessä tarjoajaan ja tarjoukseen liittyviä laadullisia kriteerejä tilaajan on jo tarjousvaiheessa arvioitava sitä, millaisen mittarin kriteeri vaatii (mitä mitataan) ja millaista mittausasteikkoa sekä arvosanoja käytetään (miten saadaan arvosanahajonta aikaan). - Julkisen sektorin hankinnoissa on muistettava, että: ilmoitetaan valinnan arviointiperuste: kokonaistaloudellinen edullisuus (tarjoajan ja tarjouksen laadun sekä hinnan arviointi) tai tarjoushinta käytettävät arviointikriteerit ja niiden suhteellinen painotus tai kohtuullinen vaihteluväli tai vähintään niiden tärkeysjärjestys 12. Tarjouksen hylkäämisperusteet Tarjouksen hylkäämisperusteita ovat mm: vaaditun tarjouspyyntöasiakirjan puuttuminen tarjous ei ole tarjouspyynnön mukainen tarjouksen myöhästyminen. 13. Muut liiteasiakirjat Tarjouspyynnön mukaan liitetään tarvittaessa muita hanketta selvittäviä lähtötietoja ja liiteasiakirjoja, kuten hankesuunnitelma, rakennuspaikan kaavaote, erilaiset esiselvitykset, luonnospiirustukset, jne.

29 Sähkönimikkeistö S2000 Ylläpitäjä ja julkaisija Sähkötieto ry Nimikkeistössä on rakennuksen sähköistys jaettu toiminnallisiin järjestelmäkokonaisuuksiin Nimikkeistöä voi käyttää muistilistana, josta asiakas voi valita järjestelmiä omaan rakennushankkeeseensa. Sähköselostuspohja perustuu yleensä sähkönimikkeistöön.

30 Sähkönimikkeistön käyttötarkoituksia Sisällysluettelona rakennussähkösähköalalla Rakennustapaselostuksen laadinnassa Kustannussuunnittelussa ja laskennassa Sähköselostusten laadinnassa Määrälaskennan sisällysluettelona Yksikköhintaluetteloissa, maksuerätaulukoissa Hankintojen suunnittelussa Aikataulusuunnittelussa Työsuunnittelussa

31

URAKKAMUODOT JA VALVONTA

URAKKAMUODOT JA VALVONTA URAKKAMUODOT JA VALVONTA Valvojakurssi Hannu Äystö Hankkeen toteutusmuoto 2 Toteutusmuodolla tarkoitetaan hankkeen toteutustapaa Rakennuttamis-, suunnittelu- ja rakentamispalveluiden hankintatapa Tilaaja

Lisätiedot

Uudet tehtäväluettelot ja KSE13 -koulutus

Uudet tehtäväluettelot ja KSE13 -koulutus Uudet tehtäväluettelot ja KSE13 -koulutus HJR12, Hankkeen johtaminen ja rakennuttaminen & valvonta 12.2.2014 Tu o m m e t i l a l l e r a t k a i s u t Tilaajan eli rakennushankkeeseen ryhtyvän lakisääteisiä

Lisätiedot

Suunnittelun tarjouspyyntö

Suunnittelun tarjouspyyntö Suunnittelun tarjouspyyntö 12.2.2014 Indepro Oy/ Toimitusjohtaja, tekniikan tohtori Matti Kruus Matti Kruus Esityksen sisältö Hankkeen vaiheet ja hankkeen ositus Tehtäväluetteloiden käytön haasteet Suunnittelun

Lisätiedot

Virtain yhtenäiskoulu. Rakennuttajakonsultin hankinta Tarjouspyynnön esittely Raimo Pirhonen Tekninen johtaja (Virrat)

Virtain yhtenäiskoulu. Rakennuttajakonsultin hankinta Tarjouspyynnön esittely Raimo Pirhonen Tekninen johtaja (Virrat) Virtain yhtenäiskoulu Rakennuttajakonsultin hankinta Tarjouspyynnön esittely 6.3.2018 Raimo Pirhonen Tekninen johtaja (Virrat) Hankekuvaus Virtain yhtenäiskoulun uudisrakennus rakennetaan Virtain kaupungin

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Esipuhe 3

Sisällysluettelo. Esipuhe 3 4 Sisällysluettelo Esipuhe 3 OSA 1 Projektinjohtorakentamisen ominaisuudet 9 1 Johdanto 9 1.1 Kirjan tarve 9 1.2 Kirjan käsitteistö 10 Projektinjohtorakentamisen käsitteet 10 Suunnitelmat 11 Hankinnat

Lisätiedot

Miten varmistan parhaan toimittajan suunnitteluprojektiini. hankinta-asiantuntija

Miten varmistan parhaan toimittajan suunnitteluprojektiini. hankinta-asiantuntija Miten varmistan parhaan toimittajan suunnitteluprojektiini Jari Kaukonen, hankinta-asiantuntija Haasta nykyhetki Kuvittele huominen Luo tulevaa Asiantuntijapalvelun hankintatapa Hankinnassa pitäisi korostaa

Lisätiedot

Suomen Kiinteistöliitto ry. Korjausrakentamispalveluiden. taloyhtiössä. Suomen Kiinteistöliitto ry. TkT Jari Virta

Suomen Kiinteistöliitto ry. Korjausrakentamispalveluiden. taloyhtiössä. Suomen Kiinteistöliitto ry. TkT Jari Virta Korjausrakentamispalveluiden ostaminen taloyhtiössä TkT Jari Virta Korjausrakentamisen osapuolia Valtuudet palveluiden hankintaan Kuntotutkijat tms. Valvojat Materiaalin toimittajat Urakoitsijat Tilaaja

Lisätiedot

RIL RR-tekniikkaryhmän iltapäiväseminaari Ennen rakennushankkeella oli selkeä tilaajaosapuoli. Kehittäjä=omistaja= käyttäjä

RIL RR-tekniikkaryhmän iltapäiväseminaari Ennen rakennushankkeella oli selkeä tilaajaosapuoli. Kehittäjä=omistaja= käyttäjä Suunnitteluttaminen 17.9.2014 RIL RR-tekniikkaryhmän iltapäiväseminaari 17.9.2014 Indepro Oy/ Toimitusjohtaja, tekniikan tohtori Matti Kruus Matti Kruus Miksi suunnitteluttaminen on niin haastavaa? (nykyisin?)

Lisätiedot

Laihian kunta rakennuttaa Keskuskoulun tontille kerrosalaltaan 2055 m 2 uudisrakennuksen.

Laihian kunta rakennuttaa Keskuskoulun tontille kerrosalaltaan 2055 m 2 uudisrakennuksen. Laihian Kunta 1(6) SUUNNITTELUPALVELUJEN TARJOUSPYYNTÖ Pyydämme tarjoustanne Monnarin koulun uudisrakennuksen arkkitehti-, rakenne-, LVI- AS- ja geosuunnittelusta tämän tarjouspyynnön ja liitteenä olevien

Lisätiedot

PS12. RT 10-11108 LVI 03-10519 SIT 13-610093 KH X4-00515 Infra 053-710111 ST 41.03 PÄÄSUUNNITTELUN TEHTÄVÄLUETTELO PS12

PS12. RT 10-11108 LVI 03-10519 SIT 13-610093 KH X4-00515 Infra 053-710111 ST 41.03 PÄÄSUUNNITTELUN TEHTÄVÄLUETTELO PS12 ST 41.03 PÄÄSUUNNITTELUN TEHTÄVÄLUETTELO 12 RT 10-11108 LVI 03-10519 SIT 13-610093 KH X4-00515 Infra 053-710111 OHJEET toukokuu 2013 1 (12) korvaa RT 10-10764 LVI 03-10331 KH X4-00301 12 TEHTÄVÄLUETTELON

Lisätiedot

IPT-HANKKEEN 2. TYÖPAJA. Neuvottelumenettelyn kulku

IPT-HANKKEEN 2. TYÖPAJA. Neuvottelumenettelyn kulku IPT-HANKKEEN 2. TYÖPAJA Neuvottelumenettelyn kulku Helsinki 7.5.2014 Specialist Partner, asianajaja, VT, KTM Mika Pohjonen Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy 1 Neuvottelukutsut ja alustavat tarjouspyynnöt

Lisätiedot

Pyydämme tarjoustanne Laihian keskuskoulun ilmanvaihtolaitteiden suunnittelusta tämän tarjouspyynnön ja liitteenä olevien asiakirjojen mukaisesti.

Pyydämme tarjoustanne Laihian keskuskoulun ilmanvaihtolaitteiden suunnittelusta tämän tarjouspyynnön ja liitteenä olevien asiakirjojen mukaisesti. SUUNNITTELUPALVELUJEN TARJOUSPYYNTÖ Pyydämme tarjoustanne Laihian keskuskoulun ilmanvaihtolaitteiden suunnittelusta tämän tarjouspyynnön ja liitteenä olevien asiakirjojen mukaisesti. TILAAJA JA HANKINTA

Lisätiedot

Tarveselvityksestä takuuaikaan

Tarveselvityksestä takuuaikaan Korjausrakentaminen 2017- tapahtuma Tarveselvityksestä takuuaikaan 7.2.2017 Kari Uusikukka Sisällysluettelo 1. Tarveselvitys + esiselvitykset 2. Hankesuunnittelu 3. Toteutussuunnittelu 4. Rakentamisen

Lisätiedot

KOKONAISSUUNNITTELU, TARJOUSPYYNTÖ Hanke: Rantsilan päiväkoti

KOKONAISSUUNNITTELU, TARJOUSPYYNTÖ Hanke: Rantsilan päiväkoti 1 TARJOUSPYYNTÖ 30.6.2014 Sivu 1/ 5 Rantsilan päiväkoti Tilaaja: Siikalatvan kunta Tekniset palvelut Pulkkilantie 4 92600 PULKKILA KOKONAISSUUNNITTELU, TARJOUSPYYNTÖ Hanke: Rantsilan päiväkoti SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Osallistumispyyntö: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka

Osallistumispyyntö: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka Osallistumispyyntö: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka Tämä osallistumispyyntö koskee Teuvan kunnan päiväkodin rakennusurakkaa. Ehdokas osallistuu hankintamenettelyyn täyttämällä osallistumispyynnön

Lisätiedot

Tohlopinkadun katusaneerausurakka, Tampere

Tohlopinkadun katusaneerausurakka, Tampere TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) Tohlopinkadun katusaneerausurakka, Tampere 1 Tarjouspyynnön kohde Tampereen kaupunki / Kaupunkiympäristön kehittäminen pyytää tarjoustanne Tohlopinkadun saneeraamisesta tämän tarjouspyyntökirjeen

Lisätiedot

Vihdin kunnan alueen pohjatutkimukset

Vihdin kunnan alueen pohjatutkimukset TARJOUSPYYNTÖ 17.3.2015 Tarjouspyyntö Vihdin kunnan alueen pohjatutkimukset Tilaaja Hankinnan kohde Hankinnan tyyppi Työn kuvaus Vihdin kunta, kaavoituspalvelut Vihin kunta pyytää tarjoustanne pohjatutkimusten

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ. Sivu 2/6

TARJOUSPYYNTÖ. Sivu 2/6 9.6.2015 Sivu 1/6 Tilaaja: PL 230 13101 Hämeenlinna Hanke: HAMK, Visamäki Korkeakoulukeskuksen laajentaminen KOKONAISSUUNNITTELU, TARJOUSPYYNTÖ Hämeen Ammattikorkeakoulu keskittää toimintansa Visamäen

Lisätiedot

Taloteknisen suunnittelun tehtäväluettelo

Taloteknisen suunnittelun tehtäväluettelo Taloteknisen suunnittelun tehtäväluettelo HUS-suunnittelijaseminaari 18.9.2014 Kari Kaleva / Granlund Oy Esityksen sisältö Uudet suunnitteluvaiheet Taloteknisen tehtäväluettelon rakenne Avoimen rakentamisen

Lisätiedot

17.2.2003. Tampereen seutukunnan yritystilaorganisaatio Tekninen osa: Rakennuttaminen

17.2.2003. Tampereen seutukunnan yritystilaorganisaatio Tekninen osa: Rakennuttaminen 17.2.2003 Tampereen seutukunnan yritystilaorganisaatio Tekninen osa: Rakennuttaminen Sisältö 1 JOHDANTO... 2 1.1 Lähtökohdat... 2 1.2 Tavoite... 3 2 JULKISYHTEISÖ RAKENNUSHANKKEEN TILAAJANA... 4 3 RAKENNUSHANKE...

Lisätiedot

7.1.2015. Hankintailmoitus on julkaistu HILMA palvelussa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi

7.1.2015. Hankintailmoitus on julkaistu HILMA palvelussa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi maankäyttö- ja karttapalvelut TARJOUSPYYNTÖ 7.1.2015 NUMEERISEN KAAVAN POHJAKARTAN UUDISKARTOITUS 1. Tehtävän määrittely 2. Hankintamenettely Tuusulan kunta on toteuttamassa Nuppulinnan alueen kaavan pohjakartan

Lisätiedot

SONKAJÄRVEN KUNTA TARJOUSPYYNTÖ 1( 6 ) Rutakontie Sonkajärvi

SONKAJÄRVEN KUNTA TARJOUSPYYNTÖ 1( 6 ) Rutakontie Sonkajärvi SONKAJÄRVEN KUNTA TARJOUSPYYNTÖ 1( 6 ) Rutakontie 28 74300 Sonkajärvi Sonkajärven terveyskeskuksen peruskorjauksen ( Pää- ja rakennesuunnittelu ja LVIAS-työt ja niihin liittyvät suunnittelutehtävät ) kokonaissuunnittelun

Lisätiedot

MUSEOKESKUS SEURASAARI: Iisalmen pappilan ja eteläisen siipirakennuksen arkkitehti- ja pääsuunnittelu ,. 2014

MUSEOKESKUS SEURASAARI: Iisalmen pappilan ja eteläisen siipirakennuksen arkkitehti- ja pääsuunnittelu ,. 2014 Tarjouslomake MV/8/05.05.00.01/2013 1 TARJOUKSEN KANSILEHTI JA SISÄLLYSLUETTELO TARJOUS MUSEOKESKUS SEURASAARI: Iisalmen pappilan ja eteläisen siipirakennuksen arkkitehti- ja pääsuunnittelu Tarjoaja Tarjoajan

Lisätiedot

RIIHIMÄEN KAUPUNKI Tarjouspyyntö TEKLA/135/2017

RIIHIMÄEN KAUPUNKI Tarjouspyyntö TEKLA/135/2017 TARJOUSPYYNTÖ 2017 3.3.2017 Sisällys 1 Tarjouspyynnön kohde... 3 2 Hankintamenettely... 3 3 Urakkamuoto... 3 4 Urakka-aika... 3 5 Maksuperuste... 3 6 Tarjouspyyntöasiakirjat... 3 7 Vaatimukset urakoitsijalle...

Lisätiedot

TATE 12. Vihdoinkin valmiina? Granlund Oy. Asiantuntijaseminaari 28.11.2013. Kari Kaleva

TATE 12. Vihdoinkin valmiina? Granlund Oy. Asiantuntijaseminaari 28.11.2013. Kari Kaleva TATE 12 Vihdoinkin valmiina? Asiantuntijaseminaari 28.11.2013 Granlund Oy Kari Kaleva TEHTÄVÄT SUUNNITTELUVAIHEITTAIN 2012 A TARVESELVITYS B HANKESUUNNITELU TEHTÄVÄT SUUNNITTELUVAIHEITTAIN 1995 1 TARVESELVITYS

Lisätiedot

TILAAMISEN KESY-ASIAKIRJA:

TILAAMISEN KESY-ASIAKIRJA: sivu 1 / 5 TILAAMISEN KESY-ASIAKIRJA: Käyttöohje Tilaaja voi käyttää tätä malliasiakirjaa pohjana, kun hän laatii tarjouspyyntöä viherrakennusurakasta. Tätä malliasiakirjaa voi käyttää joko sellaisenaan

Lisätiedot

ALUSTAVA TARJOUSPYYNTÖ: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka

ALUSTAVA TARJOUSPYYNTÖ: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka ALUSTAVA TARJOUSPYYNTÖ: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka HUOM. Tämä on osallistumispyynnön liitteenä toimitettu alustava tarjouspyyntö, joka voi muuttua hankintamenettelyn kuluessa. Tässä ilmoitetut

Lisätiedot

EURAN TERVEYSKESKUS-VANHAIKODIN LAAJENNUKSEN JA PERUSKORJAUKSEN SUUNNITTELU

EURAN TERVEYSKESKUS-VANHAIKODIN LAAJENNUKSEN JA PERUSKORJAUKSEN SUUNNITTELU TARJOUSPYYNTÖ 23.6.2011 EURAN TERVEYSKESKUS-VANHAIKODIN LAAJENNUKSEN JA PERUSKORJAUKSEN SUUNNITTELU 1. Tilaaja Euran kunta Tekniset palvelut PL 22 27511 Eura 2. Tilaajan yhteyshenkilöt Tekninen johtaja

Lisätiedot

Hyvinkään kaupunki, tilapalvelu PL 86 (Kankurinkatu 4-6), Hyvinkää. Avoin menettely. Kansallinen hankinta.

Hyvinkään kaupunki, tilapalvelu PL 86 (Kankurinkatu 4-6), Hyvinkää. Avoin menettely. Kansallinen hankinta. TARJOUSPYYNTÖ 13.9.2018 Paavolan koulun vesikaton ja julkisivun yläosan peruskorjaus Urakkatarjouspyyntö, Rakennuttaja Hankintamenettely Urakkamuoto Urakan sisältö Pyydämme urakkatarjoustanne Hyvinkään

Lisätiedot

JUUAN POIKOLAN KOULUN JÄÄKIEKKOKAUKALON KATTAMINEN

JUUAN POIKOLAN KOULUN JÄÄKIEKKOKAUKALON KATTAMINEN JUUAN POIKOLAN KOULUN JÄÄKIEKKOKAUKALON KATTAMINEN Hankintasuunnitelma SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO 2. RAKENNUTTAMINEN 3. SUUNNITTELU 4. TOTEUTUS 5. VIRANOMAISET 6. TOTEUTUSMUODON VALINTA 7. SUUNNITTELUMUODOT

Lisätiedot

TILAAMISEN KESY-ASIAKIRJA: Suunnittelu- ja konsulttipalveluiden tarjouspyyntö

TILAAMISEN KESY-ASIAKIRJA: Suunnittelu- ja konsulttipalveluiden tarjouspyyntö sivu 1 / 6 TILAAMISEN KESY-ASIAKIRJA: Käyttöohje Tilaaja voi käyttää tätä malliasiakirjaa pohjana, kun hän laatii tarjouspyyntöä suunnittelu- ja konsulttipalveluista. Tätä malliasiakirjaa voi käyttää joko

Lisätiedot

Taloyhtiön korjaustarpeisiin 2000-luvun ratkaisut

Taloyhtiön korjaustarpeisiin 2000-luvun ratkaisut Rakennuttamisen Rakentaminen ammattilainen ammattina avuksesi! Uudenmaan Projektinjohtopalvelun kuvaus Taloyhtiön korjaustarpeisiin 2000-luvun ratkaisut Tekniikantie 12 Vaihde 020 779 0010 myynti@upj.fi

Lisätiedot

Vastaanottaja: (1/5) Eurajoen kunta / Tekninen toimi Kalliotie 5, 27100 EURAJOKI Kunnaninsinööri Katja Niemelä 044 312 4411

Vastaanottaja: (1/5) Eurajoen kunta / Tekninen toimi Kalliotie 5, 27100 EURAJOKI Kunnaninsinööri Katja Niemelä 044 312 4411 Vastaanottaja: (1/5).... Urakkatarjouspyyntö Koulutien katusuunnitelma ja hiekkatekonurmi, Eurajoki Pyydämme urakkatarjoustanne alla mainitusta urakasta liitteenä olevien asiakirjojen mukaan. Tarjous tehdään

Lisätiedot

Osatarjoukset eivät ole sallittuja.

Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Tarjouspyyntö 1 (5) 1 Tervanokan ruoppaus, Järvenpään kaupunki 2 Hankinnan yksilöinti 3 Hankintamenettely Järvenpään kaupungin Kaupunkitekniikka pyytää kokonaishintatarjoustanne, Tervanokan ruoppaukseen

Lisätiedot

Virtain kaupunki TARJOUS 1 (9) Virtaintie Virrat (vs. tarjouspyyntö )

Virtain kaupunki TARJOUS 1 (9) Virtaintie Virrat (vs. tarjouspyyntö ) Virtain kaupunki TARJOUS 1 (9) VIRTAIN KAUPUNGIN KESKUSKEITTIÖN RAKENTAMINEN SR-URAKKANA 1 Tarjouksen tekijä Nimi: Osoite: Puhelin: Y-tunnus: Tarjoajan yhteyshenkilö tämän tarjouspyynnön osalta: Sähköpostiosoite:

Lisätiedot

Korjausrakentamisen uudet määräykset - rakennuttajakonsultin näkökulma

Korjausrakentamisen uudet määräykset - rakennuttajakonsultin näkökulma Korjausrakentamisen uudet määräykset - rakennuttajakonsultin näkökulma Oulu 14.11.2013 Ari-Matti Jänkälä Projektipalvelu Prodeco Oy www.prodeco.fi www.prodeco.fi Yritys Projektipalvelu Prodeco Oy on Pohjois-

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ

TARJOUSPYYNTÖ TARJOUSPYYNTÖ 14.1.2016 ASEMAKAAVAN POHJAKARTAN TÄYDENNYSKARTOITUS 1. Tehtävän määrittely Tuusulan kunta on toteuttamassa Vanhakylän alueen kaavan pohjakartan täydennyskartoitustyötä. Ilmakuvaukseen perustuvan

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ Päivystys- ja vuodeosastojen sairaalahanke LVIAS-SUUNNITTELU

TARJOUSPYYNTÖ Päivystys- ja vuodeosastojen sairaalahanke LVIAS-SUUNNITTELU TARJOUSPYYNTÖ TARJOUSPYYNTÖ Päivystys- ja vuodeosastojen sairaalahanke LVIAS-SUUNNITTELU TARJOUSPYYNTÖ 1 Hankintayksikkö 2 Tarjouspyynnön kohde ja tehtäväkuvaus 2.1 Tarjouspyynnön kohde 2.2 Tehtävän kuvaus

Lisätiedot

Hyhkyn katusaneerausurakka , Tampere

Hyhkyn katusaneerausurakka , Tampere TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) Hyhkyn katusaneerausurakka 2009-2010, Tampere 1 Tarjouspyynnön kohde Tampereen kaupunki / Kaupunkiympäristön kehittäminen ja Tampereen Vesi pyytävät tarjoustanne Hyhkyn alueen katujen

Lisätiedot

Pääsuunnittelija, Sakky Savilahden kampus

Pääsuunnittelija, Sakky Savilahden kampus SIVU 1 / 7 Pääsuunnittelija, Sakky Savilahden kampus 1. Hankintayksikön perustiedot Virallinen nimi Savon Koulutuskuntayhtymä Kansallinen yritys ja yhteisötunnus 1852679 9 Postiosoite Sammakkolammentie

Lisätiedot

Pöytyän kunta. Tarjouspyyntö 07171 Päiväys 28.01.2013

Pöytyän kunta. Tarjouspyyntö 07171 Päiväys 28.01.2013 1/6 TARJOUSPYYNTÖ 07171 KORJAUSILMOITUS: Kyrön päiväkoti, uudisrakennus 1. Hankintayksikön perustiedot Hankintayksikkö: Pöytyän kunnan tekninen toimiala Jani Koskinen Yläneentie 11 B 21870 Riihikoski Suomi

Lisätiedot

MAANRAKENNUSTYÖT, TARJOUSPYYNTÖ

MAANRAKENNUSTYÖT, TARJOUSPYYNTÖ 11.4.2014 Sivu 1/6 Tilaaja: Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen ky PL 230 13101 Hämeenlinna Hanke: Mustiala Uusi Navetta MAANRAKENNUSTYÖT, TARJOUSPYYNTÖ Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen kuntayhtymä

Lisätiedot

K/7/ /2017 Kaavoituksen ja kunnallistekniikan suunnittelupalveluiden puitesopimus 2018%2020

K/7/ /2017 Kaavoituksen ja kunnallistekniikan suunnittelupalveluiden puitesopimus 2018%2020 Asia K/7/02.08.00.06/2017 Kaavoituksen ja kunnallistekniikan suunnittelupalveluiden puitesopimus 2018%2020 1.1 Tarjouspyynnön kohde Hankintayksikkö on Imatran kaupunki / Kaupunkirakenne ja kunnallistekniikka.

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ UUDISRAKENNUS, TAITAJANKATU 8, SALO

TARJOUSPYYNTÖ UUDISRAKENNUS, TAITAJANKATU 8, SALO 1 UUDISRAKENNUS, TAITAJANKATU 8, pyytää tarjouksia Taitajankatu 8 uudisrakennuksen rakennusurakasta (päätoteuttaja) ja halliurakasta tämän tarjouspyynnön ja sen liitteenä olevien urakka-laskenta-asiakirjojen

Lisätiedot

Toimitusehto on DDP (Järvenpää). Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja.

Toimitusehto on DDP (Järvenpää). Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja. Tarjouspyyntö 1 (5) 29.9.2017 Viite: Välskärinpolun HVP/2017 Välskärinpolun hulevesipumppaamo, laitehankinta Järvenpään Vesi pyytää kokonaishintaista tarjoustanne, Välskärinpolun hulevesipumppaamosta tämän

Lisätiedot

Hankinnan kohde ja sitä koskevat vaatimukset on kuvattu yksityiskohtaisesti seuraavissa liitteissä:

Hankinnan kohde ja sitä koskevat vaatimukset on kuvattu yksityiskohtaisesti seuraavissa liitteissä: HELSINGIN YHTEISLYSEON KALUSTEIDEN HANKINTA Maanviljelyslyseon osakeyhtiö/helsingin yhteislyseo (jäljempänä tilaaja tai hankintayksikkö ) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavaan 10.3.2017 lähetetyn hankintailmoituksen

Lisätiedot

Yhteyshenkilö: Katuinsinööri Jarkko Salminen. Alastaron moottoriradan hulevesiviemärin rakentaminen

Yhteyshenkilö: Katuinsinööri Jarkko Salminen. Alastaron moottoriradan hulevesiviemärin rakentaminen 1/5 28.5.2019 URAKKATARJOUSPYYNTÖ LOIMAAN KAUPUNKI ALASTARON MOOTTORIRADAN HULEVESIVIEMÄRIN RAKENTAMINEN RAKENNUTTAJA TAI TILAAJA RAKENNUTTAMINEN JA VALVONTA Pyydämme urakkatarjoustanne Alastaron moottoriradan

Lisätiedot

UUDET TAVAT RAKENNUTTAA

UUDET TAVAT RAKENNUTTAA UUDET TAVAT RAKENNUTTAA Tavoite- ja kattohintaurakan sekä suunnittelua sisältävien urakoiden sudenkuopat Prof. Rakentamistalous JoKa-konsultit Oy jouko.kankainen@joka-konsultit.fi UUDET TAVAT RAKENNUTTAA

Lisätiedot

Harjavallan kaupunki, Tekninen lautakunta Keskustie 5b,29200 Harjavalta. Urakkamuotona on kokonaishintaurakka.

Harjavallan kaupunki, Tekninen lautakunta Keskustie 5b,29200 Harjavalta. Urakkamuotona on kokonaishintaurakka. HARJAVALLAN KAUPUNKI Tekniset palvelut Keskustie 5b Päiväys Dnro 29200 HARJAVALTA 8.7.2013 URAKKAOHJELMA MULLINMÄENTIE,POROLANOJAN SILLAN RAKENTAMINEN 1 TILAAJA JA RAKENNUTTAJA Nimi: Osoite: Harjavallan

Lisätiedot

Lean Construction ja integroivat toteutusmallit tilaajan näkökulmasta

Lean Construction ja integroivat toteutusmallit tilaajan näkökulmasta LCIFIN-päivä 21.11.2013 Lean Construction ja integroivat toteutusmallit tilaajan näkökulmasta Kiinteistöjohtaja Teppo Salmikivi Helsingin yliopisto, tila- ja kiinteistökeskus 21.11.2013 Tila- ja kiinteistökeskus

Lisätiedot

2. Hankinnan kohde Hanke käsittää Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän Kiuruveden Hingunniemen keittiöremontin.

2. Hankinnan kohde Hanke käsittää Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän Kiuruveden Hingunniemen keittiöremontin. TARJOUSPYYNTÖ 1 (6) SISÄLLYS 1. Yleistä 1 2. Hankinnan kohde 1 3. Hankintamenettely 2 4. Tehtävät 2 5. Aikataulu 2 6. Osatarjous 2 7. Vaihtoehtoiset tarjoukset 2 9. Tarjouspyyntöasiakirjat 2 10. Rakennusaikaiset

Lisätiedot

KOKONAISURAKKA, TARJOUSPYYNTÖ

KOKONAISURAKKA, TARJOUSPYYNTÖ 30.6.2015 Sivu 1/5 Tilaaja: PL 230 13101 Hämeenlinna Hanke: Evo, Asuntola Kivelän saneeraus KOKONAISURAKKA, TARJOUSPYYNTÖ (tilaaja) pyytää tarjoustanne Evon asuntola Kivelän saneerauksen rakentamisesta.

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ KAUPUNGINTALON HANKE- JA RAKENNUSSUUNNITTELUSTA

TARJOUSPYYNTÖ KAUPUNGINTALON HANKE- JA RAKENNUSSUUNNITTELUSTA Ylivieskan kaupunki Kyöstintie 4 84100 YLIVIESKA, 08 42941, fax 08 4294229 TARJOUSPYYNTÖ 27.5.2015 Hanke: Ylivieskan kaupungintalon peruskorjaus TARJOUSPYYNTÖ KAUPUNGINTALON HANKE- JA RAKENNUSSUUNNITTELUSTA

Lisätiedot

HARJAVALLAN KAUPUNKI URAKKATARJOUSPYYNTÖ

HARJAVALLAN KAUPUNKI URAKKATARJOUSPYYNTÖ Sivu 1/5 Harjavallan kaupunki / Koulukeskuksen pysäköintialue Kokonaishintaurakka Arvoisa urakoitsija, Pyydämme urakkatarjoustanne alla mainitusta urakasta liitteenä olevien asiakirjojen mukaan. Tarjous

Lisätiedot

KOKONAISSUUNNITTELU, TARJOUSPYYNTÖ

KOKONAISSUUNNITTELU, TARJOUSPYYNTÖ Tilaaja: Hattulan kunta 13880 HATTULA Sivu 1/7 Hanke: KOKONAISSUUNNITTELU, 1 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 2/7 SISÄLLYSLUETTELO... 2 1 Yleistä... 3 2 Hankintailmoitus... 3 3 Hankintamenettely... 3 4 Tarjous...

Lisätiedot

Nimi: Osoite: Puhelin: Y- tunnus: Tarjoajan yhteyshenkilö tämän tarjouspyynnön osalta:

Nimi: Osoite: Puhelin: Y- tunnus: Tarjoajan yhteyshenkilö tämän tarjouspyynnön osalta: TARJOUS 1 (10) YLIVIESKAN KAUPUNGIN JOKIRANNAN KOULUN PURKUTYÖ Nimi: Osoite: Puhelin: Y- tunnus: Tarjoajan yhteyshenkilö tämän tarjouspyynnön osalta: Sähköpostiosoite: Puhelinnumero: TARJOUS 2 (10) Selvitys

Lisätiedot

Tarjous on jätettävä suljetussa kirjekuoressa 7.6.2013 klo 12:00 mennessä osoitteeseen:

Tarjous on jätettävä suljetussa kirjekuoressa 7.6.2013 klo 12:00 mennessä osoitteeseen: Tarjouspyyntö Sivu 1 / 5 KATU- JA ULKOVALAISTUKSEN SANEERAUS 2013-2014 TARJOUSPYYNNÖN KOHDE Jalasjärven kunnan tekniset palvelut pyytää teiltä tarjousta valaisinsaneerauksista yksikköhintaisena kokonaishintaurakkana

Lisätiedot

Suunnitelmien yhteensovittaminen. Pääsuunnittelijakoulustus

Suunnitelmien yhteensovittaminen. Pääsuunnittelijakoulustus Suunnitelmien yhteensovittaminen Pääsuunnittelijakoulustus Hanna Myöhänen PES-Arkkitehdit Oy 27.4.2015 Tiivistelmä Pääsuunnittelijan tehtävistä yhtenä ensimmäisistä mieleen tulee suunnitelmien yhteensovittaminen.

Lisätiedot

Virtain kaupunki TARJOUS 1 (10) Virtaintie Virrat Virtain yläasteen ja lukion purkutyö. Nimi: Osoite: Puhelin: Y-tunnus:

Virtain kaupunki TARJOUS 1 (10) Virtaintie Virrat Virtain yläasteen ja lukion purkutyö. Nimi: Osoite: Puhelin: Y-tunnus: Virtain kaupunki TARJOUS 1 (10) VIRTAIN KAUPUNGIN YLÄASTEEN JA LUKION PURKUTÖ Nimi: Osoite: Puhelin: Y-tunnus: Tarjoajan yhteyshenkilö tämän tarjouspyynnön osalta: Sähköpostiosoite: Puhelinnumero: Virtain

Lisätiedot

KUHMOISTEN KUNTA Tekninen toimi Toritie 34 A Kuhmoinen

KUHMOISTEN KUNTA Tekninen toimi Toritie 34 A Kuhmoinen KUHMOISTEN KUNTA Tekninen toimi 17800 Kuhmoinen TARJOUSPYYNTÖ 21.5.2018 MYLLYKUJAN SANEERAUS PLV 260-380 Pyydämme tarjoustanne otsikossa mainitun urakan tekemisestä, tämän tarjouspyynnön ja siinä olevien

Lisätiedot

Sipoon kunta. Hankesuunnitelman tulee olla valmis Toteutuskuvat tulee olla valmiit Puhelin Telefax Internet

Sipoon kunta. Hankesuunnitelman tulee olla valmis Toteutuskuvat tulee olla valmiit Puhelin Telefax  Internet 1/7 Toti 61266 1. : Pekka Nirhamo Suomi puh. pekka.nirhamo@sipoo.fi : : 2. Hankinnan kohde Hankinnan nimi: Hankinnan tunniste- tai viitenumero: Toti 61266 Hankinnan kuvaus: Hankesuunnitelman tulee olla

Lisätiedot

GEO12. RT 10-11127 LVI 03-10521 KH X4-00517 Infra 053-710124 GEOTEKNISEN SUUNNITTELUN TEHTÄVÄLUETTELO GEO12 TEHTÄVÄLUETTELON TARKOITUS JA KÄYTTÖ

GEO12. RT 10-11127 LVI 03-10521 KH X4-00517 Infra 053-710124 GEOTEKNISEN SUUNNITTELUN TEHTÄVÄLUETTELO GEO12 TEHTÄVÄLUETTELON TARKOITUS JA KÄYTTÖ RT 10-11127 LVI 03-10521 KH X4-00517 Infra 053-710124 GEOTEKNISEN SUUNNITTELUN TEHTÄVÄLUETTELO GEO12 OHJEET lokakuu 2013 1 (12) korvaa RT 10-10580 LVI 03-10243 KH X4-00208 Infra 053-710014 GEO12 TEHTÄVÄLUETTELON

Lisätiedot

Pyydämme tarjoustanne midikaivukoneesta. myyjän toimipaikassa Suomessa, käyttö- ja huoltokoulutus ostajan ilmoittama paikka Kotikyläntie 254, IISALMI

Pyydämme tarjoustanne midikaivukoneesta. myyjän toimipaikassa Suomessa, käyttö- ja huoltokoulutus ostajan ilmoittama paikka Kotikyläntie 254, IISALMI TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) MIDIKAIVUKONEEN HANKINTA Pyydämme tarjoustanne midikaivukoneesta. Hankintamenettely Avoin. Tarjouspyyntö on julkaistu kuntayhtymän internetsivuilla osoitteessa http:///hankinnat. Hankintailmoitus

Lisätiedot

SIIKALATVAN KUNNAN PULKKILAN ALAKOULUN PURKUTYÖ

SIIKALATVAN KUNNAN PULKKILAN ALAKOULUN PURKUTYÖ TARJOUS 1 (9) SIIKALATVAN KUNNAN PULKKILAN ALAKOULUN PURKUTYÖ Nimi: Osoite: Puhelin: Y-tunnus: Tarjoajan yhteyshenkilö tämän tarjouspyynnön osalta: Sähköpostiosoite: Puhelinnumero: TARJOUS 2 (9) Selvitys

Lisätiedot

HATTULA KALLIOLANTIE

HATTULA KALLIOLANTIE HATTULA KALLIOLANTIE rakentaminen kokonaisurakkana URAKKATARJOUSPYYNTÖ 26.5.2016 Urakkatarjouspyyntö Kalliolantie 2016 1/6 URAKKATARJOUSPYYNTÖ HATTULAN KALLIOLANTIEN MUUTTAMI- NEN KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄKSI

Lisätiedot

1/7. AVAIN Rakennuttaja Oy Max pisteet Annettu tieto Pisteet Annettu tieto Pisteet --- --- --- 5 0,000 0,000 Manuaalinen. --- ladattu --- ladattu ---

1/7. AVAIN Rakennuttaja Oy Max pisteet Annettu tieto Pisteet Annettu tieto Pisteet --- --- --- 5 0,000 0,000 Manuaalinen. --- ladattu --- ladattu --- 1/7 TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO 17026 / 60/48-paikkainen ikääntyvien tehostetun palveluasumisen palvelukoti (Pisteytys kohderyhmittäin) Saapuneita tarjouksia yhteensä: 2 Kelvollisia tarjouksia yhteensä:

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä. Tarjouspyyntö 114/10.03.02/2015 Päiväys 24.04.2015

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä. Tarjouspyyntö 114/10.03.02/2015 Päiväys 24.04.2015 1/5 TARJOUSPYYNTÖ 114/10.03.02/2015 Peltolan E-rakennus, 1. vaihe, konehuoneen rakentaminen 3. kerrokseen ja LVISA-työt, Rakennustekniset työt, pääurakka 1. Hankintayksikön perustiedot Hankintayksikkö:

Lisätiedot

4. Asiakirjat Täydelliset tarjouspyyntöasiakirjat luovutetaan urakoitsijalle sähköisenä Sokopro-projektipankin

4. Asiakirjat Täydelliset tarjouspyyntöasiakirjat luovutetaan urakoitsijalle sähköisenä Sokopro-projektipankin Tarjouspyyntö 18.2.2019 Sivu 1(3) Haapajärven kaupunki Paloaseman rakennusteknisten töiden urakkatarjouspyyntö Haapajärven kaupunki pyytää tarjoustanne Haapajärven uuden paloaseman pää-/rakennusurakasta

Lisätiedot

KOKEMÄEN KAUPUNKI YHDYSKUNTAOSASTO 7.5.2014 1/5

KOKEMÄEN KAUPUNKI YHDYSKUNTAOSASTO 7.5.2014 1/5 7.5.2014 1/5 URAKKATARJOUSPYYNTÖ PENTTILÄNNIEMEN ASUNTOALUEEN VALAISTUKSEN SANEERAUS (Dnro 55/423/2010) 1. Hankinnan kohde 2. Hankinnan aikataulu Kokemäen kaupunki pyytää Teiltä tarjousta Penttilänniemen

Lisätiedot

RIVITALON VESIKATON JA PIHA-ALUEIDEN PERUSKORJAUKSEN URAKKATARJOUSPYYNTÖ. Kiinteistö Oy Suonenjoen Vuokratalot. Riikka Oinonen, toimitusjohtaja

RIVITALON VESIKATON JA PIHA-ALUEIDEN PERUSKORJAUKSEN URAKKATARJOUSPYYNTÖ. Kiinteistö Oy Suonenjoen Vuokratalot. Riikka Oinonen, toimitusjohtaja Sivu 1 / 3 RIVITALON VESIKATON JA PIHA-ALUEIDEN PERUSKORJAUKSEN Tilaaja Tilaajan edustaja Rakennuttaja Rakennuttajan edustaja ja valvoja Pääurakan sisältö Kiinteistö Oy PL 13, Keskuskatu 3 77601 Suonenjoki

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL)

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) Helsingin kaupunki Esityslista /016 1 (5) 7.01.016 Sähkö-, tele-, turva- ja automaatio-, sekä erityissähköjärjestelmien suunnittelutöiden tilaaminen HEL 016-000678 T 0 08 0 00 Päätösehdotus päättää oikeuttaa

Lisätiedot

KOKONAISURAKKA, TARJOUSPYYNTÖ

KOKONAISURAKKA, TARJOUSPYYNTÖ 23.4.2015 Sivu 1/5 Tilaaja: PL 230 13101 Hämeenlinna Hanke: Evo, Uusi rantasauna KOKONAISURAKKA, TARJOUSPYYNTÖ (tilaaja) pyytää tarjoustanne Evon uuden rantasaunan rakentamisesta. Rakentamispaikka sijaitsee

Lisätiedot

Korjaushankkeen valmistelu taloyhtiössä

Korjaushankkeen valmistelu taloyhtiössä Korjaushankkeen valmistelu taloyhtiössä TARVE- SELVITYS HANKE- SUUNNITTELU SUUNNITTELU RAKENTAMISEN VALMISTELU RAKENTAMINEN VASTAANOTTO JA TAKUU Kiinteistöilta Oulu 13.1.2010 NYKYTILAN JA KORJAUSTARPEEN

Lisätiedot

JALASJÄRVEN KUNTA PYYTÄÄ KIRJALLISTA TARJOUSTANNE KATUVALAISTUKSEN OHJAUSJÄRJESTELMÄSTÄ JA OHJAUSLAITTEISTA KOKONAISTOIMITUKSENA

JALASJÄRVEN KUNTA PYYTÄÄ KIRJALLISTA TARJOUSTANNE KATUVALAISTUKSEN OHJAUSJÄRJESTELMÄSTÄ JA OHJAUSLAITTEISTA KOKONAISTOIMITUKSENA Katuvalaistuksen ohjausjärjestelmä Tarjouspyyntö Sivu 1/5 JALASJÄRVEN KUNTA PYYTÄÄ KIRJALLISTA TARJOUSTANNE KATUVALAISTUKSEN OHJAUSJÄRJESTELMÄSTÄ JA OHJAUSLAITTEISTA KOKONAISTOIMITUKSENA Hankittava kokonaisuus

Lisätiedot

KINNULAN PÄIVÄKOTI 4.9.2014 Suunnittelutarjouspyyntö

KINNULAN PÄIVÄKOTI 4.9.2014 Suunnittelutarjouspyyntö KINNULAN KUNTA KINNULAN PÄIVÄKOTI 4.9.2014 Suunnittelutarjouspyyntö 1. Tilaaja Kinnulan kunnan tilapalvelu pyytää tarjoustanne Kinnulan päiväkodin pää- ja arkkitehtisuunnittelusta sekä rakennesuunnittelusta.

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSSEKTORIN MITTARISTO KUNTAJOHTAJILLE

SOSIAALI- JA TERVEYSSEKTORIN MITTARISTO KUNTAJOHTAJILLE PAKETTI - KUNTIEN PALVELURAKENTEIDEN KEHITTÄMISPROJEKTI TARJOUSPYYNTÖ 18.5.2011 SOSIAALI- JA TERVEYSSEKTORIN MITTARISTO KUNTAJOHTAJILLE Hankintayksikkö Yhteyshenkilö Hankintamuoto Päijät-Hämeen liitto,

Lisätiedot

KOKONAISSUUNNITTELUTARJOUSPYYNNÖN KYSYMYKSET JA VASTAUKSET

KOKONAISSUUNNITTELUTARJOUSPYYNNÖN KYSYMYKSET JA VASTAUKSET PÄIVÄRINTEEN MONITOIMITALO KOKONAISSUUNNITTELUTARJOUSPYYNNÖN KYSYMYKSET JA VASTAUKSET = KYSYMYS o =VASTAUS Tarjouspyynnössä viitataan ARK12, jota täydennetään erillis- ja täydentävillä tehtävillä. Erillis-

Lisätiedot

LÄHILIIKUNTAPAIKAN SUUNNITTELU

LÄHILIIKUNTAPAIKAN SUUNNITTELU 27.7.2017 Sivu 1/5 Tilaaja: Tuusulan kunta, tilakeskus ja vapaa-aikapalvelut PL 60 04301 Tuusula Hanke: Kellokosken koulun lähiliikuntapaikka LÄHILIIKUNTAPAIKAN SUUNNITTELU Pyydämme Teiltä tarjousta lähiliikuntapaikan

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ 1 (7) SISÄLLYS

TARJOUSPYYNTÖ 1 (7) SISÄLLYS TARJOUSPYYNTÖ 1 (7) SISÄLLYS 1. Yleistä 2 2. Hankinnan kohde 2 3. Hankintamenettely 2 4. Tehtävät 2 5. Aikataulu 3 6. Osatarjous 3 7. Vaihtoehtoiset tarjoukset 3 8. Tarjouspyyntöasiakirjat 3 9. Rakennusaikaiset

Lisätiedot

"KETTINKIKADUN KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMINEN"

KETTINKIKADUN KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMINEN 5 1/ INFRAPALVELUT TARJOUSPYYNTÖ 17.5.2016 "KETTINKIKADUN KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMINEN" 1. Tarjouspyynnön kohde Turun kaupunki / Kiinteistöliikelaitos / Infrapalvelut pyytää kokonaisurakkatarjousta

Lisätiedot

Projektinjohto korjaushankkeissa Noora Viranko

Projektinjohto korjaushankkeissa Noora Viranko Projektinjohto korjaushankkeissa Noora Viranko Kouluttaja Noora Viranko Vahanen Oy, Kiinteistönpidon asiantuntijapalvelut tiimiesimies Projektipäällikkö Koulutus Teknillinen Korkeakoulu, Diplomi-insinööri

Lisätiedot

Suomi-Helsinki: Arkkitehti-, rakennus-, insinööri- ja tarkastuspalvelut 2014/S 235-413695. Hankintailmoitus. Palvelut

Suomi-Helsinki: Arkkitehti-, rakennus-, insinööri- ja tarkastuspalvelut 2014/S 235-413695. Hankintailmoitus. Palvelut 1/5 Tämä ilmoitus TED-verkkosivustolla: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:413695-2014:text:fi:html Suomi-Helsinki: Arkkitehti-, rakennus-, insinööri- ja tarkastuspalvelut 2014/S 235-413695 Hankintailmoitus

Lisätiedot

tp wilkk peruskorjaus.doc Tarjouspyyntö F-luokan öljyntorjunta-aluksen peruskorjaus ja modernisointi

tp wilkk peruskorjaus.doc Tarjouspyyntö F-luokan öljyntorjunta-aluksen peruskorjaus ja modernisointi tp wilkk peruskorjaus.doc Tarjouspyyntö F-luokan öljyntorjunta-aluksen peruskorjaus ja modernisointi 2012 F-LUOKAN ÖLJYNTORJUNTA-ALUKSEN PERUSKORJAUS JA MODERNISOINTI Tarjouspyynnön sisältö Satakunnan

Lisätiedot

FI-Espoo: Sähkölinjojen rakennustyöt 2012/S 45-074193. Hankintailmoitus erityisalat. Rakennusurakat

FI-Espoo: Sähkölinjojen rakennustyöt 2012/S 45-074193. Hankintailmoitus erityisalat. Rakennusurakat 1/5 Tämä ilmoitus TED-verkkosivustolla: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:74193-2012:text:fi:html FI-Espoo: Sähkölinjojen rakennustyöt 2012/S 45-074193 Hankintailmoitus erityisalat Rakennusurakat

Lisätiedot

TOTEUTUSSOPIMUS, LUONNOS

TOTEUTUSSOPIMUS, LUONNOS SOPIMUS 22.2.2018 Sivu 1/5 Tilaaja: Tampereen kaupunki Kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluryhmä Frenckellinaukio 2 33100 Tampere Toteuttaja: Tampereen Tilapalvelut Oy Frenckellinaukio 2K 33100

Lisätiedot

EU:n jäsenvaltiot - Palveluhankintoja koskeva sopimus - hankintailmoitus - Rajoitettu menettely

EU:n jäsenvaltiot - Palveluhankintoja koskeva sopimus - hankintailmoitus - Rajoitettu menettely 1/6 Tämä ilmoitus TED-verkkosivustolla: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:203186-2010:text:fi:html FI-Helsinki: Arkkitehti-, rakennus-, insinööri- ja tarkastuspalvelut 2010/S 132-203186 HANKINTAILMOITUS

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ: LOIMAAN KAUPUNGIN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUPALVE- LUT PUITEJÄRJESTELYNÄ

TARJOUSPYYNTÖ: LOIMAAN KAUPUNGIN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUPALVE- LUT PUITEJÄRJESTELYNÄ TARJOUSPYYNTÖ: LOIMAAN KAUPUNGIN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUPALVE- LUT PUITEJÄRJESTELYNÄ Pyydämme tarjoustanne Loimaan kaupungin maankäytön suunnittelupalveluista tämän tarjouspyynnön ja sen liitteenä olevien

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ ARKKITEHTISUUNNITTELUSTA SUUNNITTELUOHJE ARKKITEHTISUUNNITTELU PÄÄSUUNNITTELU 7.12.2011. Mäntyharjun kunta PÄIVÄKOTI

TARJOUSPYYNTÖ ARKKITEHTISUUNNITTELUSTA SUUNNITTELUOHJE ARKKITEHTISUUNNITTELU PÄÄSUUNNITTELU 7.12.2011. Mäntyharjun kunta PÄIVÄKOTI TARJOUSPYYNTÖ ARKKITEHTISUUNNITTELUSTA SUUNNITTELUOHJE ARKKITEHTISUUNNITTELU PÄÄSUUNNITTELU 7.12.2011 Mäntyharjun kunta PÄIVÄKOTI Sisällysluettelo 1 SUUNNITTELUPALVELUN TARJOUSPYYNTÖ... 3 2 TILAAJA JA

Lisätiedot

SUUNNITTELUTAVAN VALINTA SUUNNITTELUPROJEKTIN MÄÄRITYS DI KARI SIRÉN

SUUNNITTELUTAVAN VALINTA SUUNNITTELUPROJEKTIN MÄÄRITYS DI KARI SIRÉN SUUNNITTELUTAVAN VALINTA SUUNNITTELUPROJEKTIN MÄÄRITYS DI KARI SIRÉN SUUNNITTELUTAVAN VALINTA Suunnittelutapa määräytyy projektin muiden ominaisuuksien perusteella. Suunnittelutapaan vaikuttavat mm. seuraavat

Lisätiedot

Juhlatalo Rak29, kalustehankinta

Juhlatalo Rak29, kalustehankinta Juhlatalo Rak29, kalustehankinta Sipoon kunta pyytää tarjoustanne Hilma-ilmoituskanavassa 21.11.2014 julkaistun hankintailmoituksen ja tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti Juhlatalon Rak 29

Lisätiedot

IPT-hanke: Kehitysvaihe -työpaja Työpaja 5: Kokoushotelli Gustavelund 26.-27.5.2015

IPT-hanke: Kehitysvaihe -työpaja Työpaja 5: Kokoushotelli Gustavelund 26.-27.5.2015 Integroitujen projektitoimitusten kehittäminen johtavien tilaajien ryhmähankkeena (IPT-hanke) IPT-hanke: Kehitysvaihe -työpaja Työpaja 5: Kokoushotelli Gustavelund 26.-27.5.2015 IPT-hanke; kehitysvaihe-työpaja

Lisätiedot

Lumijoen kunta pyytää urakkatarjoustanne kierrätettävien jätteiden varastohallista. Kunnankuja 1, LUMIJOKI Ari Korkala puh.

Lumijoen kunta pyytää urakkatarjoustanne kierrätettävien jätteiden varastohallista. Kunnankuja 1, LUMIJOKI Ari Korkala puh. 1 LUMIJOEN KIERRÄTETTÄVIEN JÄTTEIDEN VARASTOHALLI Tarjouspyyntö : Tilaaja : Lumijoen kunta pyytää urakkatarjoustanne kierrätettävien jätteiden varastohallista Lumijoen kunta, Ari Korkala puh. 040-5640

Lisätiedot

Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja.

Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja. Tarjouspyyntö 1 (5) 1 Poikkitien yritysalueen esirakentaminen Järvenpään kaupungin Tekninen palvelukeskus pyytää vertailuhintatarjoustanne Poikkitien yritysalueen esirakentamiseen liittyvistä töistä tämän

Lisätiedot

T A R J O U S P Y Y N T Ö 28. 1. 2 0 1 1

T A R J O U S P Y Y N T Ö 28. 1. 2 0 1 1 T A R J O U S P Y Y N T Ö 28. 1. 2 0 1 1 SUUNNITTELUN TARJOUSPYYNTÖ Uudenmaan Projektinjohtopalvelut Oy pyytää Teiltä tarjousta (As Oy Mäkärä) -nimiseen rakennuskohteeseen vesikattojen ja yläpohjien peruskorjauksen

Lisätiedot

CASE ASUNTO MERITULLINKATU 22 HANKEINFO KORJAUSRAKENTAMISEN KEHITTÄMINEN TEKES

CASE ASUNTO MERITULLINKATU 22 HANKEINFO KORJAUSRAKENTAMISEN KEHITTÄMINEN TEKES CASE ASUNTO MERITULLINKATU 22 HANKEINFO KORJAUSRAKENTAMISEN KEHITTÄMINEN TEKES Rakennuttajatoimisto Valvontakonsultit Oy Projektinjohtaja Juuso Hämäläinen KOHTEEN TIETOJA YHDESSÄ PAREMPIIN TULOKSIIN KEHITETYLLÄ

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ: MÄNTYHARJUN PÄIVÄKODIN UUDISRAKENNUKSEN SÄHKÖURAKKA

TARJOUSPYYNTÖ: MÄNTYHARJUN PÄIVÄKODIN UUDISRAKENNUKSEN SÄHKÖURAKKA TARJOUSPYYNTÖ: MÄNTYHARJUN PÄIVÄKODIN UUDISRAKENNUKSEN SÄHKÖURAKKA Pyydämme tarjoustanne Mäntyharjun päiväkodin uudisrakennuksen sähköurakasta tarjouspyynnön ja sen liitteenä olevien asiakirjojen mukaisesti.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL)

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/206 (5) 27.0.206 3 HKL:n arkkitehti- ja pääsuunnittelutehtävien puitejärjestelyn tilaaminen HEL 206-00065 T 02 08 02 00 Päätös päätti oikeuttaa liikennelaitoksen tekemään

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ UUDISRAKENNUS, TAITAJANKATU 8, SALO

TARJOUSPYYNTÖ UUDISRAKENNUS, TAITAJANKATU 8, SALO 1 UUDISRAKENNUS, TAITAJANKATU 8, pyytää tarjouksia Taitajankatu 8 uudisrakennuksen LV-, IV-, SÄHKÖ-, ja SPRINKLERIURAKOISTA tämän tarjouspyynnön, sen liitteenä olevien urakka-laskenta-asiakirjojen ja asiakirjaluettelon

Lisätiedot

Tarjouspyyntö. YTHS:n Panoraamatomografialaiteet (2 kpl)

Tarjouspyyntö. YTHS:n Panoraamatomografialaiteet (2 kpl) Tarjouspyyntö YTHS:n Panoraamatomografialaiteet (2 kpl) Sisällys 1 Hankinnan perustiedot ja hankinnan kohteen kuvaus... 2 1.1 Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö... 2 1.2 Hankinnan kohde... 2 2 Hankintamenettely...

Lisätiedot