Lausunto audiovisuaalista kulttuuria koskevista poliittisista linjauksista

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lausunto audiovisuaalista kulttuuria koskevista poliittisista linjauksista"

Transkriptio

1 Helsinki Opetus- ja kulttuuriministeriö Kirjaamo Viite: Lausuntopyyntö , OKM/1/600/2012 Lausunto audiovisuaalista kulttuuria koskevista poliittisista linjauksista Opetus- ja kulttuuriministeriö on pyytänyt lausuntoja luonnoksesta, joka koskee vuosien poliittisia linjauksia audiovisuaalisesta kulttuurista digitaalisessa ympäristössä. Viestinnän Keskusliitto 1 esittää näkemyksenään linjauksista seuraavaa. Pääviestit 1. Televisiolla ja radiolla on keskeinen rooli suomalaisen audiovisuaalisen kulttuurin kentässä. Televisio- ja radiotoimintaa ei pidä sulkea pois kulttuuripolitiikan piiristä. Esitämme, että audiovisuaalista kulttuuria koskeviin opetus- ja kulttuuriministeriön linjauksiin sisällytetään televisio- ja radiotoiminnan edistäminen yhteistyössä liikenneja viestintäministeriön kanssa. 2. Kehitettäessä mahdollista tukijärjestelmää kotimaisten sisältöjen tilausohjelmapalvelun edistämiseen on huomiota kiinnitettävä siihen, ettei palvelu saa viedä pohjaa markkinarahoitteiselta lähetystoiminnalta. 3. Vastustamme audiovisuaalisten sisältöjen jakelusta taloudellisesti hyötyvien tahojen velvoittamista osallistumaan uusien tuotantojen kehittämiseen. Jos esimerkiksi televisioyhtiöt velvoitettaisiin osallistumaan uusien audiovisuaalisten tuotantojen rahoittamiseen, yhtiöiden mahdollisuudet ostaa näiden tuotantojen lähetys- ja catch up - oikeuksia vähenisivät vastaavasti. Ehdotus on omiaan ohjaamaan ohjelmahankintaa ulkomaisiin ohjelmiin. 4. Audiovisuaalista kulttuuria olisi mahdollista edistää keskittämällä elokuvateosten tekijänoikeudet tuottajalle. Televisio- ja radiolähetysten monikanavajakelun ratkaisuvaihtoehtoja on selvitetty riittävästi, nyt olisi jo toimeenpanon aika. Hyvitysmaksussa on kysymys kulttuurituesta ja järjestelmä pitäisi rahoittaa julkisin varoin. Aika on ajanut laitekohtaisten maksujen ohi. Televisio- ja radioala on keskeinen osa audiovisuaalisen kulttuurin kenttää Audiovisuaalinen kulttuuri on monimuotoinen ja siihen sisältyy elokuvien, pelien ja mediataiteen ohella television ja radion ohjelmasisältö mainoksineen. 1 Lausuntopyyntö oli osoitettu Suomen Televisioiden Liitolle, joka on lopettanut edunvalvonnallisen toimintansa. Viestinnän Keskusliitto edustaa laajasti yksityistä media-alaa, mukaan lukien televisio- ja radiotoimijoita.

2 2 Kuten linjausluonnoksesta käy ilmi, audiovisuaalisen alan liikevaihdosta televisio ja radio muodostavat noin 70 % ja henkilöstöstä noin 60 %. Valtaosa elokuvista katsotaan television välityksellä. Suomessa toimivat lähettäjäyritykset ovat keskeisessä asemassa suomalaisen audiovisuaalisen kulttuurin mahdollistajina tuottajina, ostajina, markkinoijina ja levittäjinä. Sähköinen media on tärkein väylä, jonka avulla audiovisuaaliset sisällöt saavuttavat yleisönsä. Moniarvoisen media-alan merkitystä kotimaiselle kulttuurille sekä alan tuottamaa yhteiskunnallista ja taloudellista lisäarvoa on tiivistetysti kuvattu tämän lausunnon liitteessä. Televisio- ja radiotoimintaa ei voi sulkea pois kulttuuripolitiikan piiristä. Vaikka televisio- ja radiolainsäädäntö kuuluu liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalaan, sähköisen viestinnän kulttuuripoliittinen ulottuvuus kuuluu opetus- ja kulttuuriministeriön alueelle. On tärkeää tunnustaa televisio- ja radiotoiminnan edistäminen osaksi kulttuuripolitiikkaa. Audiovisuaalista kulttuuripolitiikkaa koskevassa luonnoksessa toimintaympäristön muutos ja digitalisoitumisen merkitys on kuvattu hyvin. Televisio ja jossain määrin myös radio on sisällytetty kuvaukseen. Sen sijaan itse linjauksissa television ja radion rooli on lähes olematon. Viestinnän Keskusliitto esittää, että linjauksiin sisällytetään uutena kohtana televisio- ja radiotoiminnan edistäminen yhteistyössä liikenne- ja viestintäministeriön kanssa. Yksityiskohtaisia kommentteja 5. Monipuolisen ja laadukkaan audiovisuaalisen ohjelmatarjonnan kannalta on huolehdittava siitä, että kaikki Suomessa televisiotoimintaa harjoittavat yhtiöt noudattavat 15 prosentin vähimmäisehtoa sekä ohjelmien eurooppalaisuusasteen että riippumattomien tuottajien tuottaman ohjelmien osalta. Pienellä kieli- ja markkina-alueella velvoitteet eurooppalaisuusasteesta ja riippumattomien tuotantojen asteesta voivat olla raskaita mainosrahoitteisille televisiotoimijoille. Kiintiöiden tulisi olla toimijakohtaisia eikä kanavakohtaisia. Katsojamääriltään pieniin ja erikoistuneisiin niche-kanaviin niitä ei tulisi soveltaa lainkaan. Kiintiöitä ei myöskään saa soveltaa siten, että kotimaisina pidetyt kanavat asetetaan muita katsottavissa olevia kanavia heikompaan asemaan. Julkisen palvelun toimijoille velvoitteet ovat monipuolisen ja laadukkaan ohjelmatarjonnan kannalta perustellumpia, sillä velvoitteiden täyttäminen on varmistettu julkisella rahoituksella. Mielestämme tämänkaltaisten EU-sääntelystä aiheutuvien velvoitteiden täyttämistä pitäisi tukea tasapuolisesti julkisella rahoituksella riippumatta siitä, täyttääkö velvoitteet yksityinen vai julkinen toimija. Jos kiintiöt eivät ole taloudellisesti perusteltavissa yksityisessä televisiotoiminnassa, tukijärjestelmän käyttöönottoakin on harkittava. 6. Voitaisiinko Yleisradiota velvoittaa vahvemmin osallistumaan kotimaisen audiovisuaalisen sisällön tuottamiseen?

3 3 Kotimaisen kulttuurin kehittäminen kuuluu julkisen yleisradiotoiminnan ydintehtäviin. On kuitenkin huomattava, että myös yksityiset televisio- ja radioyhtiöt edistävät osaltaan suomalaista kulttuuria ja työllistävät av-ammattilaisia. Ei ole itsestään selvää, että audiovisuaalisen kulttuurin edistämiseen osoitettavat julkiset varat käytetään tehokkaimmin julkisen palvelun yhtiössä. Varojen käyttö saattaa yksityisellä puolella olla veronmaksajien kannalta tehokkaampaa. Tätä asiaa kannattaa mielestämme selvittää lähemmin. 7. Voitaisiinko Suomeen kehittää tukijärjestelmä kotimaisten sisältöjen tilausohjelmapalvelun edistämiseksi? Tämä voisi osaltaan vaikuttaa laittoman verkkojakelun vähenemiseen. Mahdollista tukijärjestelmää harkittaessa on kiinnitettävä huomiota siihen, että tilausohjelmapalvelu ei saa viedä taloudellista pohjaa markkinarahoitteiselta lähetystoiminnalta. Ohjelmia ei tule saattaa tilausohjelmapalvelun kautta yleisön saataville ennen niiden lähettämistä. Jos näin tehtäisiin, lähetysten katsojakontaktit ja mainostulot vähenisivät ja lähettäjäyritysten mahdollisuudet hankkia uutta kotimaista av-sisältöä heikkenisivät. Kyse saattaisi myös olla kilpailun vääristämisestä. Laitonta verkkojakelua tulisi pyrkiä vähentämään muilla keinoin. 19. Voitaisiinko audiovisuaalisten sisältöjen tuottamisen rahoituspohjan laajentamiseksi Suomessa kehittää järjestelmä kaikkien audiovisuaalisten sisältöjen jakelusta taloudellisesti hyötyvien tahojen velvoittamiseksi osallistua uusien tuotantojen kehittämiseen? Ajatus ei ole kannatettava. Jos esimerkiksi televisioyhtiöt velvoitettaisiin osallistumaan uusien audiovisuaalisten tuotantojen rahoittamiseen, yhtiöiden mahdollisuudet ostaa näiden tuotantojen lähetys- ja catch up -oikeuksia vähenisivät vastaavasti. Peittoa ommeltaisiin alkupäästä leikkaamalla sitä jalkopäästä. Ehdotus olisi omiaan ohjaamaan varojen käyttöä kalliiden kotimaisten ohjelmien sijasta halvempiin ulkomaisiin ohjelmiin. 36. Valtiovallan tehtävänä on tekijänoikeuslainsäädäntöä ja järjestelmää kehittämällä vastata yhteiskunnan kehityksessä esiin tulleisiin vaatimuksiin. Erityisesti digitaalisen maailman haasteisiin on kiinnitettävä suurta huomiota. Lainsäädännön ja tekijänoikeusjärjestelmän toimivuuden kehittämisessä otetaan huomioon tekijöiden, teollisuuden ja käyttäjien sekä kuluttajien edut.

4 4 Audiovisuaalista kulttuuria olisi mahdollista edistää keskittämällä tuotantosopimuksissa elokuvateosten tekijänoikeudet tuottajalle. Tämä mahdollistaisi oikeuksien laajamittaisen käytön ja edistäisi laittoman käytön tehokasta valvontaa. Sopimuskäytännön kehittämistä voitaisiin tukea selkeyttämällä elokuvaamissopimuksia koskevan tekijänoikeuslain 39 :n olettamasäännöksen soveltamisalaa siten, että se kattaisi esittämisen ohella teoksen muunkinlaisen saattamisen yleisön saataviin. Lisäksi olisi syytä tehostaa televisio- ja radiolähetysten samanaikaista jakelua eri kanavissa (monikanavajakelu). Käytännön ratkaisuvaihtoehtoja on selvitetty usean vuoden ajan, nyt olisi jo toimeenpanon aika. 42. On arvioitava, mikä merkitys hyvitysmaksulla on av-kulttuurin tuen rahoituksessa. Avtuotantojen ja -kulttuurin tuki on turvattava hyvitysmaksujärjestelmää uudistettaessa. Tuki olisi saatettava nykyistä vakaammalle pohjalle. Mahdollisuuksien mukaan olisi vähennettävä tuen suoraa riippuvuutta hyvitysmaksukertymästä. Digitaalisen kehityksen myötä hyvitysmaksuja ei enää ole perusteltua kytkeä laitteisiin. Digitaalisia sisältöjä lisensioidaan maksua vastaan erilaisiin päätelaitteisiin. Näiden laitteiden maksuttaminen johtaisi moninkertaisiin maksuihin samasta sisällöstä. Hyvitysmaksulla ei myöskään pidä kompensoida laitonta kopiointia, sillä tämä merkitsisi piratismin rahoittamista. Aika on ajanut laitteisiin kytketyn hyvitysmaksujärjestelmän ohi. Kuten linjausehdotuksessa todetaan, järjestelmässä on kysymys kulttuurituesta. Tuki pitää mielestämme rahoittaa verovaroin. Viestinnän Keskusliitto ry Valtteri Niiranen toimitusjohtaja Viestinnän Keskusliitto on joukkoviestintäalan ja graafisen teollisuuden kattojärjestö, joka edistää toimialan yleisiä toimintaedellytyksiä tavoitteenaan turvata monipuoliset viestintäpalvelut suomalaisille. Viestinnän Keskusliitto edustaa noin 800 yritystä ja yhteisöä, jotka työllistävät noin henkilöä. Edustettujen yritysten osuus joukkoviestintämarkkinoista on noin 80 %. Keskusliiton jäseniä ovat Aikakauslehtien Liitto, Graafinen Teollisuus, Sanomalehtien Liitto, Suomen Kustannusyhdistys, RadioMedia sekä televisioalan yritykset MTV MEDIA ja Nelonen Media.

5 5 Lisätietoja lausuntoon liittyen antavat tarvittaessa: Valtteri Niiranen Satu Kangas toimitusjohtaja johtaja, lakiasiat ja viestintäpolitiikka puhelin puhelin matkapuhelin matkapuhelin LIITE: Mediatuuletin Moniarvoinen media-ala

6 Taloudellinen hyvinvointi Työllistää sekä omalla toimialalla että liitännäistoimialoilla koko maassa Yhteiskunnallinen lisäarvo Edistää demokratiaa ja sananvapautta Kasvattaa kansakunnan osaamispääomaa Edesauttaa henkistä hyvinvointia Kantaa taloudellista riskiä tekijöiden puolesta Mediamainonta markkinatalouden mahdollistaja Moniarvoinen media-ala Arjen rikastuttaja Kotimainen kulttuuri Tuottaa ja valikoi sisältöjä suomalaisille Tukee kieltä ja kulttuuri-identiteettiä Tarjoaa tekijöille jalostuspalvelun ja väylän yleisön luo Suomalainen käyttää päivittäin yli 7 tuntia median parissa Jokaiselle jotakin Sosiaalinen ulottuvuus

7 Taloudellinen hyvinvointi Työllistää sekä omalla toimialalla että liitännäistoimialoilla koko maassa Yhteiskunnallinen lisäarvo Edistää demokratiaa ja sananvapautta Kasvattaa kansakunnan osaamispääomaa Edesauttaa henkistä hyvinvointia Kantaa taloudellista riskiä tekijöiden puolesta Mediamainonta markkinatalouden mahdollistaja Moniarvoinen media-ala Arjen rikastuttaja Kotimainen kulttuuri Tuottaa ja valikoi sisältöjä suomalaisille Tukee kieltä ja kulttuuri-identiteettiä Tarjoaa tekijöille jalostuspalvelun ja väylän yleisön luo Suomalainen käyttää päivittäin yli 7 tuntia median parissa Jokaiselle jotakin Sosiaalinen ulottuvuus

8 Yhteiskunnallinen lisäarvo Edistää demokratiaa ja sananvapautta Kasvattaa kansakunnan osaamispääomaa Edesauttaa henkistä hyvinvointia Arjen rikastuttaja Kotimainen kulttuuri Moniarvoinen media-ala Taloudellinen hyvinvointi Työllistää sekä omalla toimialalla että liitännäistoimialoilla koko maassa Kantaa taloudellista riskiä tekijöiden puolesta Mediamainonta markkinatalouden mahdollistaja Tuottaa ja valikoi sisältöjä suomalaisille Tukee kieltä ja kulttuuri-identiteettiä Tarjoaa tekijöille jalostuspalvelun ja väylän yleisön luo

9 Yhteiskunnallinen lisäarvo Edistää demokratiaa ja sananvapautta Kasvattaa kansakunnan osaamispääomaa Edesauttaa henkistä hyvinvointia Arjen rikastuttaja Kotimainen kulttuuri Moniarvoinen media-ala Taloudellinen hyvinvointi Työllistää sekä omalla toimialalla että liitännäistoimialoilla koko maassa Kantaa taloudellista riskiä tekijöiden puolesta Mediamainonta markkinatalouden mahdollistaja Tuottaa ja valikoi sisältöjä suomalaisille Tukee kieltä ja kulttuuri-identiteettiä Tarjoaa tekijöille jalostuspalvelun ja väylän yleisön luo

Lausunto työryhmän ehdotuksesta AV-direktiivin voimaan saattamiseksi

Lausunto työryhmän ehdotuksesta AV-direktiivin voimaan saattamiseksi Helsinki 17.10.2008 Liikenne- ja viestintäministeriö Kirjaamo kirjaamo@mintc.fi cc: tarja.itaniemi@mintc.fi Lausunto työryhmän ehdotuksesta AV-direktiivin voimaan saattamiseksi Liikenne- ja viestintäministeriön

Lisätiedot

Lausunto sähköisen median viestintäpoliittisesta ohjelmasta

Lausunto sähköisen median viestintäpoliittisesta ohjelmasta Helsinki 7.11.2012 Eduskunnan sivistysvaliokunnalle Viite: VNS 4/2012 vp Lausunto sähköisen median viestintäpoliittisesta ohjelmasta Viestinnän Keskusliitto kiittää mahdollisuudesta antaa lausunto valtioneuvoston

Lisätiedot

Lausunto viestintämarkkinalain siirtovelvoitesäännöksestä

Lausunto viestintämarkkinalain siirtovelvoitesäännöksestä Liikenne- ja viestintäministeriö Kirjaamo PL 31 00230 Valtioneuvosto cc: kirsi.miettinen@mintc.fi Helsinki 13.6.2007 Lausunto viestintämarkkinalain siirtovelvoitesäännöksestä Viestinnän Keskusliitto ry

Lisätiedot

Viestinnän Keskusliitto ry esittää lausuntonaan televisiodirektiivin uudistamista koskevasta valtioneuvoston kirjelmästä U 14/2006 vp seuraavaa:

Viestinnän Keskusliitto ry esittää lausuntonaan televisiodirektiivin uudistamista koskevasta valtioneuvoston kirjelmästä U 14/2006 vp seuraavaa: 1 Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnalle Helsinki 25.4.2006 Televisiodirektiivin uudistaminen Valtioneuvoston kirjelmä U 14/2006 vp Viestinnän Keskusliitto ry esittää lausuntonaan televisiodirektiivin

Lisätiedot

Lausunto yhteiskunnallisesti merkittävien tapahtumien televisiointioikeuksien käyttämistä koskevasta ehdotuksesta

Lausunto yhteiskunnallisesti merkittävien tapahtumien televisiointioikeuksien käyttämistä koskevasta ehdotuksesta Liikenne- ja viestintäministeriö Kirjaamo kirjaamo@mintc.fi cc: eero.paukku@mintc.fi Helsinki 7.11.2005 Lausunto yhteiskunnallisesti merkittävien tapahtumien televisiointioikeuksien käyttämistä koskevasta

Lisätiedot

Alkoholilain 33 ja 40 :n muuttaminen (HE 70/2013 vp)

Alkoholilain 33 ja 40 :n muuttaminen (HE 70/2013 vp) LAUSUNTO Eduskunta Helsinki 20.9.2013 Sivistysvaliokunta siv@eduskunta.fi Lausuntopyyntö 12.9.2013 Alkoholilain 33 ja 40 :n muuttaminen (HE 70/2013 vp) Viestinnän Keskusliitto kiittää valiokuntaa tilaisuudesta

Lisätiedot

Lausunto ohjelmistojen siirtovelvoitetta sekä ääni- ja tekstityspalveluja koskevasta hallituksen esitysluonnoksesta

Lausunto ohjelmistojen siirtovelvoitetta sekä ääni- ja tekstityspalveluja koskevasta hallituksen esitysluonnoksesta Helsinki 12.11.2009 Liikenne- ja viestintäministeriö Kirjaamo kirjaamo@mintc.fi cc: päivi.rissanen@mintc.fi Viite: LVM 024:00/2009 Lausunto ohjelmistojen siirtovelvoitetta sekä ääni- ja tekstityspalveluja

Lisätiedot

Lausunto AV-direktiivin täytäntöönpanosta ja toimilupakysymyksistä

Lausunto AV-direktiivin täytäntöönpanosta ja toimilupakysymyksistä Helsinki 27.2.2009 Liikenne- ja viestintäministeriö Kirjaamo kirjaamo@mintc.fi CC: tarja.itaniemi@mintc.fi Lausuntopyyntö 30.1.2009, LVM 125:00/2007 Lausunto AV-direktiivin täytäntöönpanosta ja toimilupakysymyksistä

Lisätiedot

Yleisen edun kanavien uutis- ja ajankohtaistoiminnan tukeminen

Yleisen edun kanavien uutis- ja ajankohtaistoiminnan tukeminen Lausunto 25.8.2017 Lausuntopyyntö LVM/1306/03/2017 Liikenne- ja viestintäministeriölle kirjaamo@lvm.fi ; emil.asp@lvm.fi Yleisen edun kanavien uutis- ja ajankohtaistoiminnan tukeminen Medialiitto kiittää

Lisätiedot

Lausunto digitaalista agendaa koskevasta valtioneuvoston selonteosta

Lausunto digitaalista agendaa koskevasta valtioneuvoston selonteosta Helsinki 19.1.2011 Eduskunnan sivistysvaliokunnalle Viite: VNS 10/2010 vp Tuottava ja uudistuva Suomi - Digitaalinen agenda vuosille 2011 2020 Lausunto digitaalista agendaa koskevasta valtioneuvoston selonteosta

Lisätiedot

Lausunto televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain muuttamista koskevasta hallituksen esitysluonnoksesta (DVB-H)

Lausunto televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain muuttamista koskevasta hallituksen esitysluonnoksesta (DVB-H) Liikenne- ja viestintäministeriö Kirjaamo kirjaamo@mintc.fi c.c. Neuvotteleva virkamies Asta Virtaniemi asta.virtaniemi@mintc.fi Helsinki 31.1.2006 Lausunto televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain

Lisätiedot

Lausunto Yleisradio-uudistuksesta

Lausunto Yleisradio-uudistuksesta Helsinki 12.4.2012 Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnalle Viite: HE 28/2012 vp ja HE 29/2012 vp Lausunto Yleisradio-uudistuksesta Viestinnän Keskusliitto kiittää mahdollisuudesta antaa lausunto

Lisätiedot

Lehdistön tulevaisuus

Lehdistön tulevaisuus Lehdistön tulevaisuus Lehtiasiain neuvottelukunnan raportti 17.12.2013 Lehtiasiain neuvottelukunta Toimikausi 2.1.2012 30.4.2015 Yhteistyöfoorumina, jossa painettuun ja sähköiseen julkaisutoimintaan liittyviä

Lisätiedot

Lausunto viestintämarkkinalain siirtovelvoitetta koskevan sääntelyn uudistamisesta

Lausunto viestintämarkkinalain siirtovelvoitetta koskevan sääntelyn uudistamisesta Helsinki 22.4.2010 Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnalle Viite: HE 13/2010 vp Lausunto viestintämarkkinalain siirtovelvoitetta koskevan sääntelyn uudistamisesta Viestinnän Keskusliitto kiittää

Lisätiedot

Radio- ja televisioyritysten suojan uudistaminen. Pääviestit. Yleisiä kommentteja. Opetusministeriö PL 29 00023 Valtioneuvosto. anna.vuopala@minedu.

Radio- ja televisioyritysten suojan uudistaminen. Pääviestit. Yleisiä kommentteja. Opetusministeriö PL 29 00023 Valtioneuvosto. anna.vuopala@minedu. 1 Opetusministeriö PL 29 00023 Valtioneuvosto cc: anna.vuopala@minedu.fi 8.6.2007 Radio- ja televisioyritysten suojan uudistaminen Viestinnän Keskusliitto kiittää mahdollisuudesta kommentoida Maailman

Lisätiedot

Lausunto sähköisen median viestintäpoliittisesta ohjelmaluonnoksesta

Lausunto sähköisen median viestintäpoliittisesta ohjelmaluonnoksesta Helsinki 2.7.2012 Liikenne- ja viestintäministeriö Kirjaamo kirjaamo@lvm.fi Viite: lausuntopyyntö LVM/1262/01/2012, 23.5.2012 Lausunto sähköisen median viestintäpoliittisesta ohjelmaluonnoksesta Viestinnän

Lisätiedot

Yksityisen kopioinnin hyvitysmaksujärjestelmän uudistaminen

Yksityisen kopioinnin hyvitysmaksujärjestelmän uudistaminen LAUSUNTO Helsinki 25.5.2012 Opetus- ja kulttuuriministeriö kirjaamo@minedu.fi copyright@minedu.fi Kommenttipyyntö 10.5.2012, diaarinumero 28/040/2012 Yksityisen kopioinnin hyvitysmaksujärjestelmän uudistaminen

Lisätiedot

Lausunto Euroopan yhteisöjen tekijänoikeutta ja lähioikeuksia koskevan lainsäädäntökehyksen arvioinnista (SEK(2004) 995 final, jäljempänä asiakirja)

Lausunto Euroopan yhteisöjen tekijänoikeutta ja lähioikeuksia koskevan lainsäädäntökehyksen arvioinnista (SEK(2004) 995 final, jäljempänä asiakirja) Opetusministeriö PL 29 00023 Valtioneuvosto Helsinki 18.10.2004 Viite: Lausuntopyyntö 10.9.2004 Dnro 14/670/2004 Lausunto Euroopan yhteisöjen tekijänoikeutta ja lähioikeuksia koskevan lainsäädäntökehyksen

Lisätiedot

Tekijänoikeusjärjestelmä - ajankohtaisia kysymyksiä. Sivistysvaliokunta 23.9.2011 Satu Kangas, Viestinnän Keskusliitto satu.kangas@vkl.

Tekijänoikeusjärjestelmä - ajankohtaisia kysymyksiä. Sivistysvaliokunta 23.9.2011 Satu Kangas, Viestinnän Keskusliitto satu.kangas@vkl. Tekijänoikeusjärjestelmä - ajankohtaisia kysymyksiä Sivistysvaliokunta 23.9.2011 Satu Kangas, Viestinnän Keskusliitto satu.kangas@vkl.fi 1 Tekijänoikeuden ratio Tekijänoikeuden avulla tavoitellaan yhteiskunnallista

Lisätiedot

Yleisradiotiedonannon uudistaminen

Yleisradiotiedonannon uudistaminen Helsinki 6.5.2009 Euroopan komissio Kuuleminen 7.4.2009 8.5.2009 Yleisradiotiedonannon uudistaminen Viestinnän Keskusliitto kiittää mahdollisuudesta antaa lausuntonsa luonnoksesta valtiontukisääntöjen

Lisätiedot

Tekijänoikeuksien käyttäjien neuvottelukunnan lausunto tekijänoikeuksien yhteishallinnosta (HE 119/2016 vp)

Tekijänoikeuksien käyttäjien neuvottelukunnan lausunto tekijänoikeuksien yhteishallinnosta (HE 119/2016 vp) Tekijänoikeuksien käyttäjien neuvottelukunta Eduskunnan sivistysvaliokunnalle Tekijänoikeuksien käyttäjien neuvottelukunnan lausunto tekijänoikeuksien yhteishallinnosta (HE 119/2016 vp) Tekijänoikeuksien

Lisätiedot

Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (5)

Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (5) Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (5) 143 Lausunto ehdotuksesta valtionhallinnon viestintäsuositukseksi HEL 2016-010244 T 00 01 06 Päätös Päätöksen perustelut toteaa valtioneuvoston kanslialle lausuntonaan

Lisätiedot

Sähköisen median viestintäpoliittinen ohjelma. Valtioneuvoston selonteko eduskunnalle 26.9.2012

Sähköisen median viestintäpoliittinen ohjelma. Valtioneuvoston selonteko eduskunnalle 26.9.2012 Sähköisen median viestintäpoliittinen ohjelma Valtioneuvoston selonteko eduskunnalle 26.9.2012 Katseet tulevaisuuteen: Sähköisen median viestintäpoliittinen ohjelma Televisio on katsojilleen tärkeä osa

Lisätiedot

Lausunto valtioneuvoston selvityksistä E 158/2009 vp ja E 1/2010 vp

Lausunto valtioneuvoston selvityksistä E 158/2009 vp ja E 1/2010 vp Helsinki 9.3.2010 Eduskunnan sivistysvaliokunnalle Lausunto valtioneuvoston selvityksistä E 158/2009 vp ja E 1/2010 vp Viestinnän Keskusliitto kiittää mahdollisuudesta antaa lausunto E-kirjelmistä, jotka

Lisätiedot

Lausunto uuden mekanismin luomisesta seuraamaan sananvapautta

Lausunto uuden mekanismin luomisesta seuraamaan sananvapautta Liikenne- ja viestintäministeriö Kirjaamo kirjaamo@mintc.fi cc: aleksandra.partanen@mintc.fi Helsinki 20.8.2007 Lausunto uuden mekanismin luomisesta seuraamaan sananvapautta Viite: LVM:n lausuntopyyntö

Lisätiedot

Tieteellisen neuvottelukunnan vierailu YLEssä 26.3.2010. Olli Pekka Heinonen YLE Asia ja Kulttuuri

Tieteellisen neuvottelukunnan vierailu YLEssä 26.3.2010. Olli Pekka Heinonen YLE Asia ja Kulttuuri Tieteellisen neuvottelukunnan vierailu YLEssä 26.3.2010 Olli Pekka Heinonen YLE Asia ja Kulttuuri YLEn tekemät säästöt 2000 luvulla Tappio sisään: suurimmillaan n. 100 Me Kaupallisten maksamat toimilupamaksut

Lisätiedot

Lausunto valmiuslakia koskevasta hallituksen esityksestä

Lausunto valmiuslakia koskevasta hallituksen esityksestä Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnalle Helsinki 13.3.2008 Lausunto valmiuslakia koskevasta hallituksen esityksestä Viestinnän Keskusliitto kiittää mahdollisuudesta antaa lausunto hallituksen esityksestä

Lisätiedot

Lausunto kaupallisen radiotoiminnan kehittämisvaihtoehtoja selvittäneen työryhmän raportista Radiotoiminta 2007

Lausunto kaupallisen radiotoiminnan kehittämisvaihtoehtoja selvittäneen työryhmän raportista Radiotoiminta 2007 Liikenne- ja viestintäministeriö Kirjaamo PL 31 00023 Valtioneuvosto Sähköpostitse: cc kirjaamo@mintc.fi elina.normo@mintc.fi Helsinki 31.1.2005 Lausunto kaupallisen radiotoiminnan kehittämisvaihtoehtoja

Lisätiedot

Lausunto televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain muuttamista koskevasta hallituksen esityksestä HE 82/2005 vp

Lausunto televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain muuttamista koskevasta hallituksen esityksestä HE 82/2005 vp Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnalle Helsinki 23.9.2005 Lausunto televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain muuttamista koskevasta hallituksen esityksestä HE 82/2005 vp Viestinnän Keskusliitto

Lisätiedot

FiCom ry:n lausunto sisältöjen siirrettävyydestä

FiCom ry:n lausunto sisältöjen siirrettävyydestä Eduskunnan sivistysvaliokunnalle 29.2.2016/JM U-kirjelmä U 3/2016 vp FiCom ry:n lausunto sisältöjen siirrettävyydestä Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto, FiCom ry kiittää mahdollisuudesta lausua

Lisätiedot

Lausunto Yleisradiolain muuttamista koskevasta hallituksen esitysluonnoksesta

Lausunto Yleisradiolain muuttamista koskevasta hallituksen esitysluonnoksesta Helsinki 19.12.2016 kirjaamo@lvm.fi Viite: LVM/1487/03/2016 Lausunto Yleisradiolain muuttamista koskevasta hallituksen esitysluonnoksesta Viestinnän Keskusliitto (1.1.2017 alkaen Medialiitto) kiittää mahdollisuudesta

Lisätiedot

RadioMedia ry:n lausunto Sähköisen median viestintäpoliittinen ohjelma

RadioMedia ry:n lausunto Sähköisen median viestintäpoliittinen ohjelma Helsinki Tulevaisuusvaliokunta tuv@eduskunta.fi 1 Viite: VNS 4/2012 vp Sähköisen median viestintäpoliittinen ohjelma: Valtioneuvoston selonteko eduskunnalle 2012 RadioMedia ry:n lausunto Sähköisen median

Lisätiedot

Lausunto tietoyhteiskuntakaaren muuttamisesta

Lausunto tietoyhteiskuntakaaren muuttamisesta Lausunto 2.6.2017 kirjaamo@lvm.fi Viite: Lausuntopyyntö LVM/2219/03/2016 Lausunto tietoyhteiskuntakaaren muuttamisesta Medialiitto kiittää mahdollisuudesta antaa lausunto hallituksen esitysluonnoksesta,

Lisätiedot

Lausunto työsuhdeolettaman ottamisesta tekijänoikeuslakiin

Lausunto työsuhdeolettaman ottamisesta tekijänoikeuslakiin Opetusministeriö PL 29 00023 Valtioneuvosto opmkirjaamo@minedu.fi Helsinki 5.9.2008 Lausunto työsuhdeolettaman ottamisesta tekijänoikeuslakiin Viite: Opetusministeriön lausuntopyyntö 12.6.2008, Dnro 6/040/2008

Lisätiedot

Lausunto alkoholimainontatyöryhmän muistiosta

Lausunto alkoholimainontatyöryhmän muistiosta Helsinki 23.8.2010 Sosiaali- ja terveysministeriö Kirjaamo kirjaamo.stm@stm.fi Viite: Lausuntopyyntö 1.7.2010, STM085:00/2009 Lausunto alkoholimainontatyöryhmän muistiosta Viestinnän Keskusliitto kiittää

Lisätiedot

Lausunto Suomen kannasta tekijänoikeusdirektiiviin

Lausunto Suomen kannasta tekijänoikeusdirektiiviin UJ 38/2018 vp / U 63/2016 vp Lausunto 7.2.2019 Eduskunnan talousvaliokunnalle Lausunto Suomen kannasta tekijänoikeusdirektiiviin Medialiitto kiittää mahdollisuudesta antaa lausunto jatkokirjelmästä UJ

Lisätiedot

Luova sisältö Euroopan digitaalisilla sisämarkkinoilla: tulevaisuuden haasteita

Luova sisältö Euroopan digitaalisilla sisämarkkinoilla: tulevaisuuden haasteita Helsinki 11.12.2009 Opetusministeriö Marjo Hellström PL 29 00023 Valtioneuvosto laura.makela@minedu.fi jorma.walden@minedu.fi Lausuntopyyntö OPM2009-00361, 20.11.2009, kohta 2 Luova sisältö Euroopan digitaalisilla

Lisätiedot

U 63/2016 vp Sivistysvaliokunta. Satu Kangas

U 63/2016 vp Sivistysvaliokunta. Satu Kangas U 63/2016 vp Sivistysvaliokunta Satu Kangas 16.2.2017 Mikä U-kirjelmässä tekijänoikeudesta on tärkeää 1. Lehtijulkaisujen suoja - tukeeko Suomi kotimaista mediaa vai yhdysvaltalaisia teknojättejä 2. Tekijänoikeuden

Lisätiedot

Sähköisen median viestintäpoliittinen ohjelma. Kuulemistilaisuus

Sähköisen median viestintäpoliittinen ohjelma. Kuulemistilaisuus Sähköisen median viestintäpoliittinen ohjelma Kuulemistilaisuus 23.5.2012 Taustaa Hallitusohjelman mukaan hallitus laatii sähköisen median viestintäpoliittisen ohjelman. Suomi on pitkään ollut edelläkävijä

Lisätiedot

LUOVALLE TALOUDELLE LUOTAVA MENESTYKSEN EDELLYTYKSET. Kopioston tavoitteet vaalikaudelle

LUOVALLE TALOUDELLE LUOTAVA MENESTYKSEN EDELLYTYKSET. Kopioston tavoitteet vaalikaudelle LUOVALLE TALOUDELLE LUOTAVA MENESTYKSEN EDELLYTYKSET Kopioston tavoitteet vaalikaudelle 2019 2023 1 LUOVALLE TALOUDELLE ON LUOTAVA MENESTYKSEN EDELLYTYKSET Luovuus ja luova ala muodostavat monin tavoin

Lisätiedot

HALLITUSOHJELMATAVOITTEET

HALLITUSOHJELMATAVOITTEET Suomen musiikkineuvoston MUSIIKKIPOLIITTISET HALLITUSOHJELMATAVOITTEET MUSIIKKI TYÖNÄ AMMATTIMUUSIKKOJEN JA MUSIIKIN TEKIJÖIDEN TOIMINTAEDELLYTYKSET JA RESURSSIT TURVATTAVA Suomalaiset muusikot ja musiikin

Lisätiedot

RadioMedian kannanotto hallituksen esityksestä eduskunnalle tietoyhteiskuntakaareksi

RadioMedian kannanotto hallituksen esityksestä eduskunnalle tietoyhteiskuntakaareksi Ministeri Krista Kiuru RadioMedian kannanotto hallituksen esityksestä eduskunnalle tietoyhteiskuntakaareksi Tietoyhteiskuntakaari selkeyttää sähköisen viestinnän sääntelyä ja parantaa radiotoimintaa koskevaa

Lisätiedot

Suomalaisen musiikkiteatterituotannon kulttuuriteollistuminen 2000 - luvulla

Suomalaisen musiikkiteatterituotannon kulttuuriteollistuminen 2000 - luvulla Suomalaisen musiikkiteatterituotannon kulttuuriteollistuminen 2000 - luvulla Miten julkinen valta on rakentanut kulttuuriteollisuuden käsitettä ja miten musiikkiteatterin tuotanto on tähän vastannut? Musiikkiteatteri

Lisätiedot

DIGITAALINEN TIETO INNOVATIIVISET PALVELUT HYVÄT YHTEYDET

DIGITAALINEN TIETO INNOVATIIVISET PALVELUT HYVÄT YHTEYDET DIGITAALINEN TIETO INNOVATIIVISET PALVELUT HYVÄT YHTEYDET Liikenne- ja HYVINVOINTIA JA viestintäministeriö KILPAILUKYKYÄ edistää väestön HYVILLÄ YHTEYKSILLÄ hyvinvointia ja elinkeinoelämän Toimivat liikenne-

Lisätiedot

Viestintämarkkinoita koskevan EU:n sääntelyjärjestelmän uudistaminen

Viestintämarkkinoita koskevan EU:n sääntelyjärjestelmän uudistaminen Liikenne- ja viestintäministeriö Kirjaamo PL 31 00023 Valtioneuvosto CC: olli-pekka.rantala@mintc.fi Helsinki 21.12.2007 Viestintämarkkinoita koskevan EU:n sääntelyjärjestelmän uudistaminen Viestinnän

Lisätiedot

Viestintäviraston päätös radiouutisten sponsoroinnista

Viestintäviraston päätös radiouutisten sponsoroinnista Päätös 1 (5) Dnro: 19.6.2014 218/932/2013 Sanoma Media Finland Oy PL 30 00089 SANOMA Viestintäviraston päätös radiouutisten sponsoroinnista Asian tausta VIESTINTÄVIRASTON PÄÄTÖS Viestintävirastolta tiedusteltiin,

Lisätiedot

Lausunto tekijänoikeudellisten suoja-aikojen muuttamista koskevasta valtioneuvoston kirjelmästä

Lausunto tekijänoikeudellisten suoja-aikojen muuttamista koskevasta valtioneuvoston kirjelmästä Helsinki 5.12.2008 Eduskunnan sivistysvaliokunnalle U 63/2008 vp Lausunto tekijänoikeudellisten suoja-aikojen muuttamista koskevasta valtioneuvoston kirjelmästä Viestinnän Keskusliitto kiittää mahdollisuudesta

Lisätiedot

EDUSKUNNAN SIVISTYSVALIOKUNNALLE. Kopiosto ry:n kirjallinen asiantuntijalausunto

EDUSKUNNAN SIVISTYSVALIOKUNNALLE. Kopiosto ry:n kirjallinen asiantuntijalausunto 2.10.2018 EDUSKUNNAN SIVISTYSVALIOKUNNALLE Kopiosto ry:n kirjallinen asiantuntijalausunto Asia: HE 123/2018 vp Hallituksen esitys eduskunnalle valtion talousarvioksi vuodelle 2019. Kirjallinen asiantuntijalausunto

Lisätiedot

Ehdotus uudeksi valmiuslaiksi

Ehdotus uudeksi valmiuslaiksi Oikeusministeriö PL 25 00023 Valtioneuvosto cc: kirjaamo@om.fi liisa.vanhala@om.fi Helsinki 28.2.2006 Ehdotus uudeksi valmiuslaiksi Oikeusministeriön lausuntopyyntö 21.12.2005, OM 32/41/2003 Lausuntonaan

Lisätiedot

EU:n sähköisen viestinnän sääntelykehyksen uudistaminen

EU:n sähköisen viestinnän sääntelykehyksen uudistaminen EU:n sähköisen viestinnän sääntelykehyksen uudistaminen U 68/2016 vp / Asiantuntijapyyntö / DNA Oyj Julkinen 1 DNA kannattaa Valtioneuvoston U-kirjelmän sisältöä DNA kannattaa Valtioneuvoston U-kirjelmän

Lisätiedot

Lausunto televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain 4 ja 7 :n muuttamista koskevasta hallituksen esityksestä HE 98/2006 vp

Lausunto televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain 4 ja 7 :n muuttamista koskevasta hallituksen esityksestä HE 98/2006 vp Eduskunnan sivistysvaliokunnalle Helsinki 6.10.2006 Lausunto televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain 4 ja 7 :n muuttamista koskevasta hallituksen esityksestä HE 98/2006 vp Viestinnän Keskusliitto kiittää

Lisätiedot

Kertomusluonnoksesta annetut lausunnot

Kertomusluonnoksesta annetut lausunnot Kertomusluonnoksesta annetut lausunnot Hyvä hallintomalli valtion erityistehtävää hoitavissa yhtiöissä ja niiden omistajaohjauksessa (7/2013) 204/54/2011 CSC Tieteen tietotekniikan keskus Oy, 10.6.2013.

Lisätiedot

HE 13/2017 vp Liikenne- ja viestintävaliokunta. Satu Kangas

HE 13/2017 vp Liikenne- ja viestintävaliokunta. Satu Kangas HE 13/2017 vp Liikenne- ja viestintävaliokunta Satu Kangas 30.3.2017 Julkisen yleisradiopalvelun sääntelykehikko Sopimus Euroopan unionin toiminnasta (kilpailusäännöt) Amsterdamin pöytäkirja julkisen palvelun

Lisätiedot

DIGITAALINEN TIETO INNOVATIIVISET PALVELUT HYVÄT YHTEYDET

DIGITAALINEN TIETO INNOVATIIVISET PALVELUT HYVÄT YHTEYDET DIGITAALINEN TIETO INNOVATIIVISET PALVELUT HYVÄT YHTEYDET Liikenne- ja viestintäministeriö edistää väestön hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä. HYVINVOINTIA JA KILPAILUKYKYÄ HYVILLÄ YHTEYKSILLÄ

Lisätiedot

Digitaalinen tieto innovatiiviset palvelut hyvät yhteydet

Digitaalinen tieto innovatiiviset palvelut hyvät yhteydet Digitaalinen tieto innovatiiviset palvelut hyvät yhteydet Liikenne- ja Hyvinvointia ja viestintäministeriö kilpailukykyä edistää väestön hyvillä yhteyksillä hyvinvointia ja elinkeinoelämän Toimivat liikenne-

Lisätiedot

Kiitämme mahdollisuudesta antaa lausunto komission direktiiviehdotuksesta COM(2012) 372.

Kiitämme mahdollisuudesta antaa lausunto komission direktiiviehdotuksesta COM(2012) 372. Helsinki 31.8.2012 Opetus- ja kulttuuriministeriö copyright@minedu.fi 1 Viite: OKM 2012-00211 Lausunto Euroopan komission ehdotuksesta direktiiviksi tekijänoikeuksien ja lähioikeuksien kollektiivisesta

Lisätiedot

MUISTIO Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi valtioneuvoston asetusta televisio- ja radiotoiminnasta (VNA 1245/2014, jäljempänä asetus).

MUISTIO Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi valtioneuvoston asetusta televisio- ja radiotoiminnasta (VNA 1245/2014, jäljempänä asetus). LIIKENNE- JA VIESTINTÄMI- NISTERIÖ MUISTIO 22.5.2018 LVM 9/03/2018 VALTIONEUVOSTON ASETUS TELEVISIO- JA RADIOTOIMINNASTA ANNETUN VALTIONEUVOSTON ASETUKSEN MUUTTAMISESTA 1 Pääasiallinen sisältö Esityksessä

Lisätiedot

Tekijänoikeustoimikunnan mietintö

Tekijänoikeustoimikunnan mietintö Helsinki 30.4.2010 Opetusministeriö copyright@minedu.fi Lausuntopyyntö 20/040/2008, 12.3.2010 Tekijänoikeustoimikunnan mietintö Viestinnän Keskusliitto kiittää mahdollisuudesta antaa lausuntonsa tekijänoikeustoimikunnan

Lisätiedot

Lausunto tietoyhteiskuntakaarta koskevasta hallituksen esitysluonnoksesta

Lausunto tietoyhteiskuntakaarta koskevasta hallituksen esitysluonnoksesta Helsinki 13.5.2012 Liikenne- ja viestintäministeriö kirjaamo@lvm.fi Viite: LVM/1353/03/2011, 04.04.2013 Lausunto tietoyhteiskuntakaarta koskevasta hallituksen esitysluonnoksesta Viestinnän Keskusliitto

Lisätiedot

Yleisradio Oy:n julkisen palvelun tehtävä ja rahoitus

Yleisradio Oy:n julkisen palvelun tehtävä ja rahoitus 1 HG/ah Helsinki 23.4.2008 Liikenne- ja viestintäministeriön 12.2.2008 asettama Yleisradio Oy:n julkista palvelua ja rahoitusta selvittävä työryhmä Yleisradio Oy:n julkisen palvelun tehtävä ja rahoitus

Lisätiedot

Lausunto luovaa verkkosisältöä koskevasta tiedonannosta

Lausunto luovaa verkkosisältöä koskevasta tiedonannosta 1 Opetusministeriö PL 29 00023 Valtioneuvosto CC: annimari.heiskanen@minedu.fi Helsinki 15.2.2008 Lausunto luovaa verkkosisältöä koskevasta tiedonannosta Viestinnän Keskusliitto kiittää mahdollisuudesta

Lisätiedot

TELEVISIO-OHJELMISTON EUROOPPALAISUUS 2011 maksuttomilla kanavilla

TELEVISIO-OHJELMISTON EUROOPPALAISUUS 2011 maksuttomilla kanavilla OHJELMISTON EUROOPPALAISUUS Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain 16 :n mukaan televisiotoiminnan harjoittajan on varattava eurooppalaisille ohjelmille suurin osa vuosittaisesta lähetysajastaan,

Lisätiedot

DigiDemo CreaDemo CreMa

DigiDemo CreaDemo CreMa DigiDemo CreaDemo CreMa Tuotantoneuvoja Milla Moilanen Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK tukee tekijänoikeusvaroilla audiovisuaalista kulttuuria tuki on peräisin hyvitysmaksusta, jota peritään

Lisätiedot

Ajankohtaista antenniverkon T2-teknologiaan siirtymisestä

Ajankohtaista antenniverkon T2-teknologiaan siirtymisestä Ajankohtaista antenniverkon T2-teknologiaan siirtymisestä Cable Days 27.11.2013 Olli-Pekka Rantala, viestintämarkkinat -yksikön päällikkö Sähköisen median viestintäpoliittinen ohjelma Hallitus antoi hallitusohjelman

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0245/120. Tarkistus

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0245/120. Tarkistus 5.9.2018 A8-0245/120 120 João Ferreira, João Pimenta Lopes, Miguel Viegas, Jiří Maštálka 6 artikla 1 kohta Tässä osastossa säädettyihin poikkeuksiin ja rajoitukseen sovelletaan direktiivin 2001/29/EY 5

Lisätiedot

Kulttuuriaineistojen tallettaminen ja säilyttäminen

Kulttuuriaineistojen tallettaminen ja säilyttäminen Eduskunnan sivistysvaliokunnalle Helsinki 14.11.2007 Kulttuuriaineistojen tallettaminen ja säilyttäminen Viestinnän Keskusliitto kiittää mahdollisuudesta antaa lausunto hallituksen esityksestä, joka koskee

Lisätiedot

SUOMEN ELOKUVASÄÄTIÖN STRATEGIA

SUOMEN ELOKUVASÄÄTIÖN STRATEGIA SUOMEN ELOKUVASÄÄTIÖN STRATEGIA 2018-2023 TEHTÄVÄ SUOMEN ELOKUVASÄÄTIÖN TEHTÄVÄ ON ELINVOIMAISEN JA MONIMUOTOISEN SUOMALAISEN ELOKUVAN TULEVAISUUDEN VARMISTAMINEN ELOKUVASÄÄTIÖ: TUKEE elokuvien ja tv-sarjojen

Lisätiedot

Ohjeluonnos Lapset ja elintarvikkeiden markkinointi. Pääviestit. Kuluttajavirasto Johtaja Anja Peltonen elintarvikeohje@kuluttajavirasto.

Ohjeluonnos Lapset ja elintarvikkeiden markkinointi. Pääviestit. Kuluttajavirasto Johtaja Anja Peltonen elintarvikeohje@kuluttajavirasto. Kuluttajavirasto Johtaja Anja Peltonen elintarvikeohje@kuluttajavirasto.fi Helsinki 28.6.2005 Ohjeluonnos Lapset ja elintarvikkeiden markkinointi Viestinnän Keskusliitto kiittää mahdollisuudesta kommentoida

Lisätiedot

Kansalliset digitaaliset kulttuuriaineistot Eduskunnan kirjastossa Annamari Törnwall

Kansalliset digitaaliset kulttuuriaineistot Eduskunnan kirjastossa Annamari Törnwall Kansalliset digitaaliset kulttuuriaineistot Eduskunnan kirjastossa 21.11.2017 Annamari Törnwall Mitä kulttuuriaineistoa? radio- ja tv-arkisto digitoituja aikakaus- ja sanomalehtiä verkkoarkisto elektronisia

Lisätiedot

Vahva sähköinen tunnistaminen ja sähköinen allekirjoitus

Vahva sähköinen tunnistaminen ja sähköinen allekirjoitus Helsinki 4.12.2008 Liikenne- ja viestintäministeriö Kirsi Miettinen kirsi.miettinen@mintc.fi Viite: Lausuntopyyntönne 1862/30/2008 Vahva sähköinen tunnistaminen ja sähköinen allekirjoitus Viestinnän Keskusliitto

Lisätiedot

TTVK:n hallituksen pj Antti Kotilainen

TTVK:n hallituksen pj Antti Kotilainen TTVK:n hallituksen pj Antti Kotilainen 7.12.2017 Taustaa osana digitaalisten sisämarkkinoiden strategiaa komission tiedonanto 9.12.2015 tekijänoikeusjärjestelmän modernisoimisesta. Sisältää 4 osaa: - sisältöjen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Esityslista 14/2016 1 (5) 7 Sosiaali- ja terveyslautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle hallituksen esitysluonnoksesta laiksi sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottamisesta HEL 2016-009624

Lisätiedot

Kansallinen radio- ja televisioarkisto. Tietoisku Radioinsinööriseuran senioreille 14.1.2009

Kansallinen radio- ja televisioarkisto. Tietoisku Radioinsinööriseuran senioreille 14.1.2009 Kansallinen radio- ja televisioarkisto Tietoisku Radioinsinööriseuran senioreille 14.1.2009 Lasse Vihonen 29.12.2008 Uusi kulttuuriaineistolaki Laki kulttuuriaineistojen tallettamisesta ja säilyttämisestä

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus yleisen edun kanavien uutis- ja ajankohtaistoiminnan tukemisesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään 27 päivänä heinäkuuta 2001 annetun valtionavustuslain (688/2001) 8

Lisätiedot

Next Media ja kirjastot Kristiina Markkula, 12/12/2012

Next Media ja kirjastot Kristiina Markkula, 12/12/2012 Next Media ja kirjastot Kristiina Markkula, 12/12/2012 Sisältö Viestinnän Keskusliitto Next Media Kirjastolisenssihanke Kustantajanäkökulma Pilotti Pilotin tuloksia Kuva: Harri Heikkilä, Aalto ARTS Viestinnän

Lisätiedot

Lausunto sähköisen viestinnän tietosuojalain muutosehdotuksesta

Lausunto sähköisen viestinnän tietosuojalain muutosehdotuksesta Liikenne- ja viestintäministeriö Kirjaamo kirjaamo@mintc.fi CC: pia.hammar@mintc.fi Helsinki 15.8.2007 Lausunto sähköisen viestinnän tietosuojalain muutosehdotuksesta Liikenne- ja viestintäministeriön

Lisätiedot

YKSITYISEN HYVINVOINTIALAN AJANKOHTAISIA NÄKEMYKSIÄ SOTE- UUDISTUKSEEN

YKSITYISEN HYVINVOINTIALAN AJANKOHTAISIA NÄKEMYKSIÄ SOTE- UUDISTUKSEEN YKSITYISEN HYVINVOINTIALAN AJANKOHTAISIA NÄKEMYKSIÄ SOTE- UUDISTUKSEEN Elokuu 2016 (Terveyspalvelualan Liitto ja Sosiaalialan Työnantajat) 1.1.2017 alkaen Hyvinvointialan liitto Yksityinen hyvinvointiala

Lisätiedot

Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto - Teosto ry

Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto - Teosto ry Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto - Teosto ry Valtioneuvoston selvitys komission tiedonannosta Tavoitteena nykyaikainen, eurooppalaisempi tekijänoikeusjärjestelmä (E 1/2016) Talousvaliokunta 18.2.2016

Lisätiedot

Lausunto i2010 -tietoyhteiskuntastrategiasta

Lausunto i2010 -tietoyhteiskuntastrategiasta Liikenne- ja viestintäministeriö kirjaamo@mintc.fi Helsinki 17.8.2005 Lausunto i2010 -tietoyhteiskuntastrategiasta Lausuntopyyntö 1.6.2005 Dno: 998/30/2005 Lausuntonaan komission i2010 -tietoyhteiskuntastrategiasta

Lisätiedot

ROMANIKIELEN KIELIPOLIITTINEN OHJELMA. Jouko Lindstedt Romanikielen lautakunta 28.9.2010

ROMANIKIELEN KIELIPOLIITTINEN OHJELMA. Jouko Lindstedt Romanikielen lautakunta 28.9.2010 ROMANIKIELEN KIELIPOLIITTINEN OHJELMA Jouko Lindstedt Romanikielen lautakunta 28.9.2010 Romanikielen kielipoliittinen ohjelma hyväksytty Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen yhteydessä toimivan Romanikielen

Lisätiedot

Moniarvoinen viestintä ja mahdollisuus osallistua yhteiskuntaan yhdenvertaisesti

Moniarvoinen viestintä ja mahdollisuus osallistua yhteiskuntaan yhdenvertaisesti Lausuntoyhteenveto 1(6) Palveluosasto 11.4.2018 LVM/9/03/2018 Yhteenveto luonnosta valtioneuvoston asetukseksi televisio- ja radiotoiminnasta annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta sekä luonnosta

Lisätiedot

Lausunto tekijänoikeuslain muuttamista koskevasta hallituksen esityksestä

Lausunto tekijänoikeuslain muuttamista koskevasta hallituksen esityksestä Lausunto Helsinki 13.11.2014 Eduskunnan sivistysvaliokunnalle Lausunto tekijänoikeuslain muuttamista koskevasta hallituksen esityksestä Viestinnän Keskusliitto kiittää mahdollisuudesta antaa lausunto tekijänoikeuslain

Lisätiedot

U 61/2016 vp. Helsingissä 24 päivänä marraskuuta Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen. Tekijänoikeusneuvos Viveca Still

U 61/2016 vp. Helsingissä 24 päivänä marraskuuta Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen. Tekijänoikeusneuvos Viveca Still Valtioneuvoston kirjelmä eduskunnalle komission ehdotuksesta Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi lähetystoimintaa harjoittavien organisaatioiden tiettyihin verkkolähetyksiin ja televisio- ja

Lisätiedot

RADIOTOIMIALAN NÄKEMYS: VIESTINTÄPOLIITTINEN OHJELMA

RADIOTOIMIALAN NÄKEMYS: VIESTINTÄPOLIITTINEN OHJELMA Helsinki 4.2.2012 Liikenne- ja viestintäministeriö kirjaamo@mintc.fi Viite: LVM159/05/2012 RADIOTOIMIALAN NÄKEMYS: VIESTINTÄPOLIITTINEN OHJELMA Pidämme erittäin tärkeänä hallitusohjelman kirjausta sähköisen

Lisätiedot

YKSITYISEN KOPIOINNIN TUTKIMUS 2018

YKSITYISEN KOPIOINNIN TUTKIMUS 2018 Opetus- ja kulttuuriministeriö YKSITYISEN KOPIOINNIN TUTKIMUS 2018 Toukokuu / 2018 Taloustutkimus Oy Anne Kosonen 17906-08 Yksityinen kopiointi 2 Yksityinen kopioinnin tutkimus 2018 Tutkimuksessa selvitettiin

Lisätiedot

KULTTUURIAINEISTOJEN TALLETTAMINEN JA SÄILYTTÄMINEN UUSI VAPAAKAPPALELAINSÄÄDÄNTÖ HE 68/2007

KULTTUURIAINEISTOJEN TALLETTAMINEN JA SÄILYTTÄMINEN UUSI VAPAAKAPPALELAINSÄÄDÄNTÖ HE 68/2007 KULTTUURIAINEISTOJEN TALLETTAMINEN JA SÄILYTTÄMINEN UUSI VAPAAKAPPALELAINSÄÄDÄNTÖ HE 68/2007 Kulttuuriaineistojen tallettaminen ja säilyttäminen Laki kulttuuriaineistojen tallettamisesta ja säilyttämisestä

Lisätiedot

Maanpäällisen verkon toimilupajärjestelyt ja teknologiasiirtymä vuosina 2014-2017

Maanpäällisen verkon toimilupajärjestelyt ja teknologiasiirtymä vuosina 2014-2017 Maanpäällisen verkon toimilupajärjestelyt ja teknologiasiirtymä vuosina 2014-2017 Maaret Suomi, viestintämarkkinat-yksikkö, viestintäpolitiikan osasto Taustaa maanpäällisen televisiotoiminnan toimilupamallista

Lisätiedot

Liitteenä SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry:n lausunto yllä mainitusta asiasta.

Liitteenä SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry:n lausunto yllä mainitusta asiasta. 16.5.2017 PIRKANMAAN SAIRAANHOITOPIIRI Viite: Lausuntopyyntö 3.4.2017 Dnro 9972/2017 Asia: Pirkanmaan alueellinen kulttuurihyvinvointisuunnitelma SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry on valtakunnallisten

Lisätiedot

Lausunto Lausuntonaan opetus- ja kulttuuriministeriö toteaa kunnioittavasti seuraavaa:

Lausunto Lausuntonaan opetus- ja kulttuuriministeriö toteaa kunnioittavasti seuraavaa: Lausunto OKM/21/050/2012 14.03.2012 Liikenne- ja viestintäministeriö PL 31 00023 VALTIONEUVOSTO Viite LVM17:00/2012 Asia OKM:n lausunto; Yleisradio Oy:stä ja valtiontelevisio- ja radiorahastosta annettujen

Lisätiedot

Sääntelyn keventäminen radiotoimialalla

Sääntelyn keventäminen radiotoimialalla Sääntelyn keventäminen radiotoimialalla RadioMedia ry kokosi muistion yhdistyksen ja sen jäsenten havainnoista sekä ehdotuksista sääntelyn keventämiseksi kaupallisella radiotoimialalla. Sääntelyn keventäminen

Lisätiedot

MEDIAKASVATUSLINJAUKSET M E D I A K D I A K A S V A T U S L L I N J A U A U K S E T

MEDIAKASVATUSLINJAUKSET M E D I A K D I A K A S V A T U S L L I N J A U A U K S E T MEDIAKASVATUSLINJAUKSET M E D I A K D I A K A S V A T U S L L I N J A U A U K S E T A K S E T U L N J A U I V T U S L A D A K A S I M D I A K E VIESTINNÄN KESKUSLIITON MEDIAKASVATUSLINJAUKSET: Lasten ja

Lisätiedot

Tietoasiantuntija Juha Piukkula Eduskunnan kirjasto 12.3.2015

Tietoasiantuntija Juha Piukkula Eduskunnan kirjasto 12.3.2015 Kansalliset digitaaliset kulttuuriaineistot Radio- ja televisioarkisto (RTVA) Kansalliskirjaston digitaaliset aineistot Tietoasiantuntija Juha Piukkula Eduskunnan kirjasto 12.3.2015 Radio- ja tv-arkisto

Lisätiedot

Lausunto arpajaislain sekä eräiden markkinaoikeudellisten asioiden käsittelystä annetun lain muuttamista koskevasta hallituksen esityksestä

Lausunto arpajaislain sekä eräiden markkinaoikeudellisten asioiden käsittelystä annetun lain muuttamista koskevasta hallituksen esityksestä Helsinki 13.11.2008 Eduskunnan hallintovaliokunnalle HE 96/2008 vp Lausunto arpajaislain sekä eräiden markkinaoikeudellisten asioiden käsittelystä annetun lain muuttamista koskevasta hallituksen esityksestä

Lisätiedot

Suomalaiset AV- sisällöt voisivat kasvaa ja kansainvälistyä kotimaisin toimin!

Suomalaiset AV- sisällöt voisivat kasvaa ja kansainvälistyä kotimaisin toimin! Suomen audiovisuaalisen alan tuottajat Satu ry Kotimaisia mediamarkkinoita arvioiva työryhmä Työryhmän puheenjohtaja Anssi Vanjoki Suomalaiset AV- sisällöt voisivat kasvaa ja kansainvälistyä kotimaisin

Lisätiedot

Lausunto tupakkapoliittisen työryhmän ehdotuksesta

Lausunto tupakkapoliittisen työryhmän ehdotuksesta HG/SK Helsinki 6.2.2008 Sosiaali- ja terveysministeriö Kirjaamo kirjaamo.stm@stm.fi Viite: STM:n lausuntopyyntö 095:00/2007 Lausunto tupakkapoliittisen työryhmän ehdotuksesta Viestinnän Keskusliitto ry

Lisätiedot

Lausunto televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain 4 ja 7 :n muuttamista koskevasta hallituksen esityksestä HE 98/2006 vp

Lausunto televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain 4 ja 7 :n muuttamista koskevasta hallituksen esityksestä HE 98/2006 vp Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnalle Helsinki 7.11.2006 Lausunto televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain 4 ja 7 :n muuttamista koskevasta hallituksen esityksestä HE 98/2006 vp Viestinnän

Lisätiedot

Lausunto komission tiedonannosta Tekijänoikeus osaamistaloudessa

Lausunto komission tiedonannosta Tekijänoikeus osaamistaloudessa Helsinki 11.12.2009 Opetusministeriö Marjo Hellström PL 29 00023 Valtioneuvosto cc laura.makela@minedu.fi jorma.walden@minedu.fi Viite: Lausuntopyyntö 20.11.2009 Lausunto komission tiedonannosta Tekijänoikeus

Lisätiedot

Kertomusluonnoksesta annetut lausunnot

Kertomusluonnoksesta annetut lausunnot Kertomusluonnoksesta annetut lausunnot Eduskunnan lausumien toimeenpano (1/2014) 341/54/2011 Liikenne- ja viestintäministeriö, 18.12.2013, LVM/2250/02/2013. Maa- ja metsätalousministeriö, 18.12.2013, dnro

Lisätiedot

TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖIDEN LIITON STRATEGIA

TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖIDEN LIITON STRATEGIA TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖIDEN LIITON STRATEGIA 2016 18 TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖIDEN LIITON STRATEGIA 2016 18 Työväen Näyttämöiden Liitto r.y. (TNL) on teatterialan ammattilaisten ja harrastajien järjestö, joka reagoi nopeasti

Lisätiedot

Lausunto valmiuslakia koskevasta hallituksen esityksestä

Lausunto valmiuslakia koskevasta hallituksen esityksestä Eduskunnan puolustusvaliokunnalle Helsinki 6.5.2008 Lausunto valmiuslakia koskevasta hallituksen esityksestä Viestinnän Keskusliitto kiittää mahdollisuudesta antaa lausunto hallituksen esityksestä valmiuslaiksi

Lisätiedot