Vastauksia Verohallinnon verkkoseminaarissa esitettyihin kysymyksiin

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vastauksia Verohallinnon verkkoseminaarissa esitettyihin kysymyksiin"

Transkriptio

1 Vastauksia Verohallinnon verkkoseminaarissa esitettyihin kysymyksiin Webinaarissa esitetyt kysymykset ja niiden vastaukset ovat alla siten, että ensin on yleisesti lakimuutoksia koskevat kysymykset, sitten OmaVeroa koskevat kysymykset ja lopuksi maksuperusteista arvonlisäveroa koskevat kysymykset. Viimeisenä on yksi Palkka.fi:tä koskeva kysymys. Kysymyksiä lakimuutoksista Jos ei maksa enää palkkoja satunaisena työantajana, ei kai tarvitse joka kuukaudelta tehdä ilmoitusta? Tai ilmoittaa ollenkaan? Satunnaisen työnantajan ei tarvitse antaa ilmoitusta niiltä kuukausilta, kuin palkanmaksua ei ole ollut. Jos verokaudella tulee hyvitystä veroista, niin maksaako verohallinto itsenäisesti palautuksen vai pitääkö siitä tehdä palautuspyyntö joka kerta? Ei pidä, vaan palautus maksetaan heti, kun se on käsitelty. Asiakas voi halutessaan asettaa palautuksille palautusrajan. Lisätietoa saat täältä, kohdasta Oma-aloitteisten verojen palauttaminen: FI/Tietoa_Verohallinnosta/Muutoksia2017/Muutoksia_maksamiseen_palauttamiseen_ja_(41131) Miten suhtautuu verottaja, mikäli alv:n maksu myöhästyy? Myöhästyneelle maksulle määrätään viivästyskorkoa. Voiko maksu myöhästyä lainkaan ilman sanktiota? Myöhässä maksetulle verolle määrätään viivästyskorkoa. Ilmoitukset PITÄÄ jatkossa antaa sähköisesti, mutta paperisten ilmoitusten määräpäivä on 12. päivä? Kyllä. Paperisen ilmoituksen voi antaa vain erityisestä syystä. Miten kiinteistöyhtymä, jossa on kaksi osakasta, antaa arvonlisäveroilmoituksen? Katsotunnuksia ei ole, eikä kannata hankkia, koska tapahtumia ei ole läheskään joka vuosi. Arvonlisäveroilmoitus on annettava sähköisesti. Ilmoituksen voi antaa paperilla, mikäli siihen on erityinen syy. Miten metsätaloudessa arvonlisäveroilmoituksen antaminen ja maksaminen? Oma-aloitteisten verojen ilmoitukset on annettava sähköisesti alkavien verokausien osalta. Maksamisessa käytetään uutta oma-aloitteisten verojen viitenumeroa. Jos metsätalouden harjoittajalla (luonnollinen henkilö, kuolinpesä tai verotusyhtymä), jolla ei ole muuta

2 arvonlisäverollista liiketoimintaa, ja jonka verokausi on kalenterivuosi, ei ole ollut toimintaa, ei arvonlisäveroilmoitusta tarvitse antaa myöskään vuodelta Saahan alv-velvollinen toiminimi edelleen käyttää yksinkertaista kirjanpitoa (ja siinä maksuperustetta)? Kyllä, jos toiminimellä on oikeus pitää yksinkertaista kirjanpitoa, niin tähän ei tule muutosta. Ilmoitin väärin 2016 työnantajan ennakonpidätyksen. Tein korjauksen, mutta laitoin sinne vain "oikean summa". Toivottavasti meni hyvin, en korjannut mitään muuta kuin vain tämän rivin. Jos annoit ilmoituksen OmaVerossa, niin korjaaminen meni oikein, koska ilmoituksessa on aikaisemmin annetut tiedot pohjalla valmiiksi. Pitääkö ilmoituskauden pidennys hakea nyt uudelleen, jos tähän mennessä on käyttänyt neljännesvuotta/koko vuotta? Ei tarvitse. Jos huomaa, että on toukokuussa 2017 maksanut esimerkiksi alv:a liian vähän (alle 500,00 e), tammikuulta 2017 ei kannata varmaan tehdä korvaavaa ilmoitusta, vaan maksaa toukokuussa puuttuvan osuuden, koska tästähän ilmeisesti tulee myöhästymismaksu, jos tekee tammikuulta korvaavan ilmoituksen? Voit korjata taloudelliselta merkitykseltä vähäisen virheen viimeistään virheen havaitsemiskuukautta seuraavana veroilmoituksen määräpäivänä annettavalla veroilmoituksella. Metsänomistajalla on vuonna 2016 vain vähennettävää arvonlisäveroa. Maksaako verottaja alvin takaisin? Palautusmenettely ei muutu. Tarvitseeko osakeyhtiön tehdä palautuspyyntö, vai toimiiko se samoin kuin vuonna 2016? Pääsääntö on, että palautus maksetaan heti, kun se on käsitelty. Palautusajankohdan ja -rajan voi muuttaa OmaVerossa. Jos asiakas on Verotili-palvelussa määritellyt palautusajankohdan ja -rajan, samat tiedot siirtyvät OmaVeroon. Lisätietoa saat täältä, kohdasta Oma-aloitteisten verojen palauttaminen: FI/Tietoa_Verohallinnosta/Muutoksia2017/Muutoksia_maksamiseen_palauttamiseen_ja_(41131) Jos maksaa vahingossa liikaa alvia, palautuuko ylimääräinen maksu vai pitääkö tehdä palautushakemus? Kun asiakas valitsee palautusajankohdaksi palautus ilmoituspäivää seuraavan yleisen eräpäivän jälkeen, palautus muodostuu negatiivisesta arvonlisäverosta, veron alenemisesta ja hyvityskorosta. Myös asiakkaan maksamat käyttämättömät omat maksut palautetaan. Asiakas voi asettaa palautuksille palautusrajan. Lisätietoa saat täältä, kohdasta Oma-aloitteisten verojen palauttaminen: FI/Tietoa_Verohallinnosta/Muutoksia2017/Muutoksia_maksamiseen_palauttamiseen_ja_(41131) Asiakkaalla on alv-palautusta verokaudelta. Kohdistuuko palautus työnantajamaksuihin automaattisesti (jos niitä on) vai onko ilmoittamisajankohdalla jotain merkitystä?

3 Oma-aloitteisten verojen maksuksi tarkoitettu summa käytetään ensin erääntyneille omaaloitteisille veroille. Käyttämätön maksu jää odottamaan tulevia oma-aloitteisia veroja, palautusajankohdan ja rajan mukaisesti ja se käytetään, kun veroja erääntyy. Tuleeko vuosi-ilmoituksiin 2017 myös muutoksia? Vuosi-ilmoituksen antamiseen on tullut jonkin verran muutoksia, voit lukea aiheesta lisää täältä: Millä viitenumerolla maksetaan kun ennakonpidätys- ja sosiaaliturvamaksuista vähennetään arvonlisäveropalautus (yleensä jää palautuksen puolelle)? Jos maksettavaa veroa jää, se maksetaan oma-aloitteisten verojen viitenumerolla. Jos maanviljelijä on ollut vuosi-ilmoitusmenettelyssä, niin onko myös tästä vuodesta eteenpäin? Kyllä, Sellaisen alkutuotantoa harjoittavan luonnollisen henkilön, kuolinpesän tai yhtymän ja taideesineen tekijän, joka ei harjoita muuta arvonlisäverovelvollista toimintaa, arvonlisäverotuksessa sovellettava verokausi on kalenterivuosi. Tehdäänkö siis alv-maksun lisäksi ilmoitus alveista vai vain korjaustilanteessa? Kyllä, ilmoitus on aina annettava verokauden pituuden mukaisesti. Miten muuttuu työntekijäkohtaisten vuosi-ilmoitusten lähettäminen? Tähän saakka ne on voinut lähettää paperilla postitse. Maksuvuodesta 2016 alkaen työnantajan tai muun suorituksen maksajan on annettava tiedot sähköisesti, jos vuosi-ilmoitus koskee viittä tai useampaa tulonsaajaa. Lisätietoa saat täältä: Mikä on työnantajan ilmoituspäivämäärä? Mikä on työnantajan maksupäivämäärä? Yrityksen tuloverot, missä hoidetaan ennakkoveromaksujen muutokset? Työnantajasuoritusten ilmoitus- ja maksupäivä on yleinen eräpäivä, eli kuukauden 12. päivä. Olen antanut (osakeyhtön) työnantajasuoritusten vuosi-ilmoituksen sähköisesti (muistaakseni ) suomi.fi -palvelun kautta. Onhan se ok, eikä tämän järjestelmämuutoksen vuoksi tarvitse antaa ilmoitusta uudestaan? On ok. Järjestelmämuutoksen takia ilmoitusta ei tarvitse antaa uudestaan. Palkoista sosiaaliturvamaksu oli 2,12% onko se nyt maksetuista palkoista 1,58%? Työnantajan ja työntekijän sosiaalivakuutusmaksuprosentit löydät täältä: FI/Tietoa_Verohallinnosta/Uutiset/Tyonantajan_ja_tyontekijan_elake_ja_vaku(41595) Ilmoitetaanko pidennetyssä verokaudessa tiedot kuitenkin kuukausittain? Ei ilmoiteta. Lisätietoa asiasta: FI/Yritys_ja_yhteisoasiakkaat/Omaaloitteiset_verot ja sieltä valitse kohta: Vuosi 2017: ilmoitusten ja maksujen määräajat.

4 Oikaisuvaatimusten hakuaika muuttui viidestä kolmeen vuoteen. Koskeeko tämä aikaa vuodesta 2017 eteenpäin. Voiko siis vuoden 2011 tuloverotukseen hakea vielä oikaisua? Verovuoden 2016 ja sitä aikaisempien verovuosien säännönmukaista verotusta koskevien päätösten muutoksenhakuun sovelletaan vanhoja säännöksiä. Joten verovuoden 2011 säännönmukaista verotusta koskevaan päätökseen voi hakea vielä oikaisua. Alarajahuojennusta voi hakea vasta tilikauden päätyttyä, ilmeisesti rasti kohtaan kyllä/ei. Annetaanko se vasta tilikauden viimeisellä ilmoituksella? Asiasta on kerrottu Arvonlisäveron alarajahuojennus ohjeessa: FI/Syventavat_veroohjeet/Arvonlisaverotus/Arvonlisaveron_alarajahuojennus(41938). Katso lisätietoa kohdasta 7. Miten huojennus ilmoitetaan ja saadaan palautuksena? Missä teen Arvonlisäveron EU-yhteenvedon? Voit antaa tavaran ja palvelun yhteisömyynneistä arvonlisäveron yhteenvetoilmoituksen esimerkiksi OmaVero-palvelussa (vero.fi/omavero). Ilmoituksen voi antaa myös Ilmoitin.fi palvelun kautta tiedostona Ilmoitin.fi-palvelun sekä verkkolomakkeella tai tiedostona Tyvi-palveluntarjoajien kautta. Asiasta on kerrottu Verohallinnon sivulla FI/Asioi_verkossa/Arvonlisaverotuksen_yhteenvetoilmoitus_s(35169) Kysymyksiä OmaVerosta Tein eilen OmaVerossa marraskuun arvonlisäveronilmoituksen, vanhassa ohjelmassa kun tiedot lähetti niin tulosteeseen tuli automaattisesti viitenumero. Uudessa ei tullut. Mistä ja miten ne viitenumerot saa? Viitenumeron saa OmaVerosta kohdasta maksut ja palautukset. Mistä yrityskohtainen OmaVeroviite löytyy? Mene OmaVeron etusivulta toiminnot-kohdasta Maksa veroja tai hae palautusta -sivulle. Siellä kohdasta "tiedot maksamista varten" näet viitenumeron. Onko viitenumero yrityskohtainen ja kiinteä eli pysyy samana vuodesta toiseen? Maksetaanko samalla viitenumerolla sekä alv:t että työnantajasuoritukset? Kyllä. Mitä viitettä käytetään tilityksissä, kun tilitetään ALV marraskuu 2016? Ilmoitus on tehty joulukuussa ja silloin ei ole ollut OmaVero viitettä. Ko. tilityksessä ei ole muita maksuja. Entäs kun on tilitettävän joulukuun ennakonpidätykset ja marraskuun ALV? Toimiiko vanha viite edelleen? Voit toistaiseksi käyttää sekä uutta että vanhaa viitettä. Suosittelemme ottamaan uuden viitenumeron käyttöön mahdollisimman pian.

5 Miten ulkomaalainen Suomeen alv-rekisteröity paperilla ilmoittava yritys saa tietoonsa OmaVero viitteensä? Jos yrityksellä on erityinen syy ilmoittaa tiedot paperilla, eikä yrityksellä ole Katso-tunnistetta, saa tiedon esimerkiksi Verohallinnon asiakasneuvonnasta. Saako OmaVerosta tulostettua verotiliotteen? Ei, sen voi tulostaa verotili-palvelusta. OmaVerosta saa jatkossa yhteenvedon. Hallitsen kuolinpesää (edesmenneen puolison), voinko tehdä alv ilmoituksen omilla pankkitunnuksilla? Et ikävä kyllä voi, OmaVeroon voi kirjautua Katso-tunnisteilla. Lisätietoja tunnisteen hakemiseen saat Katso-palvelun sivuilta yritys.tunnistus.fi. Nyt kun lähetän marraskuun alv ja työnantajailmoitukset, lähetänkö ne vanhan mukaan (tilikausi päättyi ). Entä muutama korjausilmoitus kuukausi-ilmoituksissa. Lähetänkö vanhan tavan mukaan? Myös marraskuun alv ja työnantajailmoitukset voi antaa OmaVerossa. Ilmoitus korjataan antamalla korvaava ilmoitus, kun korjaat jälkeen. Enää ei siis voi korjata antamalla lisäilmoitus. Tarvitseeko Katso-tunnisteiden oikeuksiin tehdä muutoksia? Ei tarvitse. Käytän Palkka.fi-palvelua ja sieltä näen, että ilmoitus oma-aloitteisista veroista on lähetetty jo Ilmoitus ei kuitenkaan näy vielä OmaVerossa eikä Verotilin puolellakaan. Milloin ilmoituksen pitäisi näkyä ja kummalla puolella? Näkyy OmaVerossa lähipäivinä. Viimevuoden työnantajamaksut ja alv, mennäänkö vanhan mukaan? Jos huomataan virheitä, korjataanko vanhan mukaan? Virhe korjataan antamalla korvaava ilmoitus sille verokaudelle, jolla virhe on. Ai kirjautuminen vain ja ainoastaan Katso-tunnisteilla? Ei maatilakaan pankkitunnuksilla? Henkilöasiakkaat voivat kirjautua pankkitunnuksilla. Mistä saa joulukuun 2016 kuukausiyhteenvedon, joka on melko tärkeä raportti kirjanpidossa? Vanhan Verotiliin puolella verotiliote loppuu päiväykseen ja ymmärtääkseni OmaVero-palveluun on tulossa ensimmäinen raportti vasta jaksolta? Valitettavasti kuukausiyhteenvetoa joulukuun 2016 viimeisiltä päiviltä ei ole saatavilla. Eikö siis ole mahdollista saada verotiliotetta 2016 vuoden puolelta? Verotiliotteen saa saakka, mutta ei väliseltä ajalta.

6 Onko OmaVero-näkymään tulossa käytettävyyden parantamiseksi muutoksia? Aakkostus sukunimen mukaan, nyt etunimen? Hakukriteerinä y-tunnus, nyt henkilötunnuksen? Huomautukset pysyvästi näkyviin? Kiitos palautteesta, palvelua kehitetään jatkuvasti. Löytyykö OmaVerosta aiemmin Verotilistä löytynyttä "Ilmoittaminen-Ilmoitettujen verojen yhteismäärät" tulostetta? Ei löydy. Tuleeko OmaVeroon Verotilipalvelussa käytössä ollut "Ilmoittaminen-Ilmoitettujen verojen yhteismäärät" -toiminto/tuloste? Ei tule. Verotilillä oli tuloste: Tilitapahtuman tiedot-oma maksu, jossa näki miten maksettu summa jakaantuu eri veroille. Miten saman saa Omaverossa? Katso OmaVeron etusivulta maksut ja palautukset välilehdeltä. Tein virheellisen ilmoituksen ja uuden korvaavan ilmoituksen. Olisiko johonkin pitänyt merkitä, että kyseessä on korvaava ilmoitus? Kyllä, korvaavalla ilmoituksella on ilmoitettava korjaamisen syy. Mistä löytyy OmaVerosta asiakkaan voimassa oleva ilmoittamismenettelyjakso? Eli onko jakso 1kk/ 3kk/vuosi. Verotililtä tieto löytyi, OmaVerosta en ole onnistunut sitä vielä löytämään. Ilmoitettavia verokausia on OmaVerossa tarjolla sen mukaan, mikä on verokauden pituus. Ilmoitusnäytöllä on vielä erikseen mainittu verokausi. Mistä OmaVeron yhteenvedon saa tulostettua? En nähnyt tulosta-painiketta? Yhteenveto muodostuu ensimmäisen kerran tilanteesta. Yhteenvedon näkee ja voi tulostaa OmaVerosta ensimmäisen kerran helmikuun alussa. Käyttääkö toiminimi Katso-tunnistetta vai henkilökohtaisia pankkitunnuksia? Toiminimi voi käyttää molempia, jos on hakenut myös Katso-tunnisteen. OmaVerossa veroilmoitus arvonlisäverosta / työnantajasuorituksista, voisiko saada tulostusversion yhdelle sivulle nyt on isolla fontilla 3-sivuinen? Kiitos palautteesta, kehitämme palvelua jatkuvasti. Teenkö marraskuun 2016 alv-ilmoituksen OmaVeroon? Kyllä. Pitääkö kuolinpesän puolesta tehtäviä ilmoituksia varten hakea katso-tunnisteet, vai käykö näihin asianhoitajan pankkitunnisteet?

7 Pitää. Pieni yritys ei maksa arvonlisäveroa OmaVero-palvelun kautta. Käytetäänkö myös silloin OmaVero-palvelussa näkyvää viitettä? Kyllä. Miten uudessa systeemissä voidaan ilmoittaa ennakkoon esimerkiksi puolelta vuodelta, ettei palkkoja tai arvonlisäverollista toimintaa ole? OmaVerossa ei-toimintaa ilmoitus annetaan jokaiselle verokaudelle erikseen valitsemalla ilmoitukselta kohta Ei toimintaa/ei palkanmaksua. Mikäli korjaa arvonlisäveroa viime vuodelta ja ne on lähetetty tyvi-palvelun kautta, tuleeko korjausilmoitukseen näkyviin aikaisemmin ilmoitetut summat? OmaVerossa saat pohjalle viimeisimmät voimassa olevat arvonlisäveron tiedot, vaikka ne olisi alun perin annettu tyvipalvelussa. Jos maksaa oma-aloitteisen veron OmaVeron kautta 12 päivä Näkyykö heti OmaVerossa ja ei tule korkoa? Maksu näkyy OmaVerossa muutaman päivän viiveellä. Tästä ei synny viivästyskorkoja. Uuden yrittäjän ensimmäiseksi tilikaudeksi valitsin 16 kuukaudeksi eli asti. Muuttuko 12 kuukaudeksi? Mihin maksetaan tuloverot ja henkilökohtaiset pääomatulot? Tilikausi ja verokausi ovat eri asioita. Verokauden pituus ei vaikuta tilikauden pituuteen. OmaVero - palvelu laajenee tuloverotukseen vasta myöhemmässä vaiheessa. Miten haetaan edustusta/ilmoittajaoikeutta pienen yrityksen (ei oman) alv-ilmoituksia varten? Yrittäjällä itsellään ei ole nettiä, eikä Katso-tunnisteita. Tekemällä sähköisen asioinnin valtakirjan. Lisätietoa saat täältä: FI/Syventavat_veroohjeet/Sahkoinen_asiointi/Katsotunnistus/Sahkoisen_asioinnin_valtakirja Voiko ei palkanmaksua -ilmoituksia laittaa OmaVerossa myös puolivuotta kerrallaan vai jokainen kuukausi omana ilmoituksena? OmaVerossa ei-toimintaa ilmoitus annetaan jokaiselle verokaudelle erikseen valitsemalla ilmoitukselta kohta Ei toimintaa/ei palkanmaksua. Alarajahuojennus kyllä/ei on erittäin harvinainen. Voisko olla lomakkeen lopussa ja onko pakko täyttää vai voiko ohittaa? Voisitteko infota uudesta viitenumerosta yrityksiä, eivät ole tietoisia että viitenumero on muuttunut! Alarajahuojennusosion voi ohittaa, jos ei ole oikeutettu alarajahuojennukseen. Kiitos palautteesta, uudesta viitenumerosta on kerrottu mm. näissä webinaareissa sekä vero.fi sivuilla. Työnantajasuorituksen pystyy heti maksamaan OmaVerossa. Mikä on valmiiksi annettu eräpäivä vai onko eräpäivä sama kuin ilmoituksen lähetyspäivä?

8 OmaVeron verkkomaksulle ei voi valita eräpäivää, vaan se on aina kuluva päivä. Verkkomaksua ei tarvitse suorittaa samana päivänä, kuin ilmoitus lähetetään. Voit myös siirtyä omaan verkkopankkiin maksamaan, ja asettaa maksulle haluamasi maksupäivän. Miten haen kuolinpesän veroasiain hoitajana Katso /OmaVero -tunnisteen, siis kumman ja miten? Suoritukset ovat tapahtuneet Katso-tunnisteista kuolinpesille löydät lisätietoa täältä: FI/Syventavat_veroohjeet/Sahkoinen_asiointi/Katsotunnistus/Kayttajan_ohjeet/Katsoohjeet_yhtymi lle_ja_kuolinpesille(12405) Aiempaan kysymykseeni alv-palautuksesta/työnantajamaksuista lisäkysymys: jos haluaa varmistaa, että alv-palautus tulee käytetyksi työnantajamaksuihin kannattaa palautusajankohdaksi valita seuraava eräpäivä? Kyllä, valitse OmaVerossa vaihtoehto "Palautus ilmoituspäivää seuraavan yleisen eräpäivän jälkeen". Voiko varainsiirtoveron ilmoittaa OmaVerossa? Ei voi. Varmistan vielä, että annan 11/16 alv ja 12/16 ilmoitukset OmaVeron kautta, mutta uusin muutoksin. Ja korvausilmoitus tehdään myös niin, että annan uuden ilmoituksen, en siis anna muutosta, vaan kokonaan uuden ilmoituksen? Ennen annoin työnantajan vuosiilmoituksen 31.1 mennessä. Tuliko siihen muutoksia? Pitääkö alv:sta antaa nyt joku vuosiilmoitus, jos sen on aina tehnyt kuukausikohtaisena? Juuri näin. Työnantajan vuosi-ilmoituksen eräpäivä ei ole muuttunut, mutta ilmoitus on annettava sähköisesti, jos vuosi-ilmoitus koskee viittä tai useampaa tulonsaajaa. Vuosi-ilmoituksen antamisesta voit lukea lisää täältä: FI/Yritys_ja_yhteisoasiakkaat/Vuosiilmoitus Arvonlisäverosta ei ole erillistä vuosi-ilmoitusta. Mikä erottaa henkilöasiakkaan ja yrityksen eli Katso- vai pankkitunnukset? Kuolinpesän maatila, hankinko Katso-tunnisteet? Jos niin kenelle? Vai voiko alv ilmoittaa haltijan omilla pankkitunnuksilla? Voit tunnistautua verkkopalveluihimme henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi tai sähköisellä henkilökortilla, jos olet yksityishenkilö, liikkeen- tai ammatinharjoittaja tai maa- tai metsätaloudenharjoittaja. Muut yritykset ja asiakasryhmät tarvitsevat Katso-tunnisteen. Kuolinpesä tarvitsee tunnistautumiseen Katso-tunnisteen. Katso-tunnisteen saamiseksi osakkaiden on nimettävä keskuudestaan henkilö, jonka nimiin tunniste luodaan. Tarkempia ohjeita löytyy vero.fi:stä FI/Syventavat_veroohjeet/Sahkoinen_asiointi/Katsotunnistus/Kayttajan_ohjeet/Katsoohjeet_yhtymi lle_ja_kuolinpesille(12405) Jos ALV-ilmoitusta on antamassa liikkeen- tai ammatinharjoittaja tai maa- tai metsätaloudenharjoittaja, hän voi antaa ilmoituksen omasta puolestaan kirjautumalla pankkitunnuksilla. Muissa tilanteissa käytetään Katso-tunnistetta.

9 Miten saan näkyviin kausiveroilmoitukset? Kaksi tehty 5-6/2016, että voisin tehdä vuosiilmoitukset? Esimerkiksi työnantajasuoritustietojen katsomiseksi valitse OmaVeron etusivulla olevista korteista Työnantajasuoritukset (klikkaa Työnantajasuoritukset-otsikkoa). Avautuvalta sivulta löydät Viimeiset 12 kautta -otsikon alta verokaudet, joille on annettu ilmoitus. Valitse oikea kausi. Klikkaa kauden sivulla Asiointihistorian alta Työnantajasuoritusten tiedot, ja valitse Katsele. Jos ilmoitin.fi:n kautta on antanut palkkatiedot verottajalle 2016 puolella kausiveroilmoituksella ja korjannut tietoja 2017 alussa veroilmoitus oma-aloitteisista veroista ilmoituksella, niin menikö oikein? Kyllä. Miksi lokakuun alv-ilmoitus ei näy OmaVerossa, vaan on siellä käyttämättömänä? Voimassa olevat arvonlisäveron tiedot näkyvät OmaVerossa. Valitse OmaVeron etusivulla olevista korteista Arvonlisävero (klikkaa Arvonlisävero-otsikkoa). Avautuvalta sivulta löydät Viimeiset 12 kautta -otsikon alta verokaudet, joille on annettu ilmoitus. Valitse oikea kausi. Klikkaa kauden sivulla Asiointihistorian alta Arvonlisäveron tiedot, ja valitse Katsele. Maksoin OmaVeron verkkomaksun kautta marraskuun alv-maksun. Palvelu jätti viitteestä pois viitteen alun RF23, eikä sitä voinut korjata. Meneekö maksu perille? Kyllä. Jos RF-viitteen syöttäminen ei jostain syystä onnistu, voi 4 ensimmäistä merkkiä jättää pois. Miksi syyskuun alv-ilmoitus ei näy OmaVerossa? Omaverossa näkyy kuin se olisi palautumassa? Voimassa olevat arvonlisäveron tiedot näkyvät OmaVerossa. Valitse OmaVeron etusivulla olevista korteista Arvonlisävero (klikkaa Arvonlisävero-otsikkoa). Avautuvalta sivulta löydät Viimeiset 12 kautta -otsikon alta verokaudet, joille on annettu ilmoitus. Valitse oikea kausi. Klikkaa kauden sivulla Asiointihistorian alta Arvonlisäveron tiedot, ja valitse Katsele. Yrityksen hallinnosta ja taloudesta vastaavalla henkilöllä ei ole mahdollisuutta käyttää sähköisiä palveluita. Löytyykö mistään "mallilomakkeita" joita hän voisi käyttää tietojen antamiseen niin, että toinen henkilö voi siirtää tiedot sähköiseen palveluun? Entä voiko sähköisestä palvelusta edellä mainitusta syystä kokonaan luopua? Vero.fi sivuilta löytyy lomake Veroilmoitus oma-aloitteisista veroista (4001). Vuoden 2017 tiedot on annettava verkossa. Arvonlisäveron, työnantajasuoritusten sekä muiden oma-aloitteisten verojen tiedot voi antaa paperilomakkeella vain erityisestä syystä (jos sähköinen ilmoittaminen on esimerkiksi teknisen esteen vuoksi mahdotonta). Kysymyksiä maksuperusteisesta alv:sta Maksuperusteinen alv - katsotaanko liikevaihto (max ) tilikaudesta 2016, 2017 arvioidusta ja mitä seuraa jos arvioitu meneekin yli tuosta rajasta? Jos yrityksen liikevaihto ylittää euroa, yrityksen on tilitettävä arvonlisävero suorite- tai laskutusperusteisesti. Jos liikevaihto ylittyy ennakoimattomasta tai yllättävästä syystä, yritys voi

10 kuitenkin soveltaa maksuperustetta tilikauden loppuun asti. Lisätietoa maksuperusteisesta arvonlisäverosta saat täältä: FI/Yritys_ja_yhteisoasiakkaat/Avoin_yhtio_ja_kommandiittiyhtio/Arvonlisaverotus/Pienyritykset_voi vat_tilittaa_arvonlisav(41757) Tilitoimistoasiakas, joka ei ole sähköisessä kirjanpidossa (ei ostoreskontraa) ja myynti käännetyn arvonlisäveronalaista: voiko tehdä kausiveroilmoituksen myyntien osalta suoriteperusteella ja ostojen osalta maksuperusteisesti? Jos valitsee maksuperusteisen tilityksen, sovelletaan sitä sekä ostoihin että myynteihin. Asiakkaan tilikausi päättyi , (liikevaihto yli e), , kausiveroilmoitus tehty: ostot maksuperusteisesti, myynti suorite-/laskutusperusteisesti) asiakkaalla ei ole ostoreskontraa (toimittaa maksetut laskut) Voiko alv:n ilmoittaa maksuperusteisesti vai pitääkö se muuttaa siten, että kaikki kyseiselle kuukaudelle päivätyt laskut kirjataan ja tehdään alv-ilmoitus sen mukaan? Joka näin yhtäkkiä tarkoittaisi sitä, että tilitoimiston pitäisi pitää "varjoreskontria", aiheuttaa lisätyötä tilitoimistolle ja kustannuksia lisää asiakkaalle. Vain yritykset, joiden tilikauden liikevaihto on enintään euroa, voivat alkaen tilittää arvonlisäveroa maksuperusteisesti. Uutta lakia sovelletaan kun myyty tavara on toimitettu tai palvelu suoritettu taikka ostettu tavara tai palvelu on vastaanotettu lain tultua voimaan eli Tarkennus vielä maksuperusteisen alv:n käyttöön - eli jos haluamme soveltaa maksuperustetta tilikaudellamme (kalenterivuosi 2017) meidän tulisi osata arvioida nyt liikevaihto, että jääkö alle ? Ja jos saisimmekin myyntiä aikaiseksi hiukan yli tuon, sehän selviäisi vasta vuoden lopulla. Mitä se käytännössä tarkoittaisi? Kyllä, liikevaihto tulisi arvioida etukäteen. Jos yrityksen liikevaihto ylittää euroa, yrityksen on tilitettävä arvonlisävero suorite- tai laskutusperusteisesti. Jos liikevaihto ylittyy ennakoimattomasta tai yllättävästä syystä, yritys voi kuitenkin soveltaa maksuperustetta tilikauden loppuun asti. Jos nyt tammikuulla jatkaa suoriteperusteista tilitysmenettelyä ja esimerkiksi kesäkuuta ilmoittaessa huomaakin, että maksuperusteisuus olisi jatkossa parempi, voiko kesken tilikauden siirtyä maksuperusteisuuteen? Pitääkö muutoksesta ilmoittaa jotenkin? Jos muutos maksuperusteisuuteen toteutuu, onko niin, että sitä pitää noudattaa sitten vähintään 12 kk? Yritys voi itse päättää, milloin hän siirtyy käyttämään maksuperustetta tai alkaa uudelleen noudattaa suoriteperusteista arvonlisäverotusta. Verovelvollisen on kuitenkin kaikissa tilanteissa järjestettävä kirjanpitonsa arvonlisäverolain mukaisesti sellaiseksi, että siitä saadaan veron määräämistä varten tarvittavat tiedot. Mitään aikarajaa ei siis ole säädetty maksuperusteisen menettelyn noudattamiselle. Voisitteko selventää maksuperusteisen ilmoittamisen edellytyksiä (muita kuin liikevaihtoa koskevia edellytyksiä)? Voiko sen siis valita vain, jos on myyntiä pelkästään Suomeen? Jos yrityksellä on sekä kotimaan myyntiä että vientiä tai yhteisömyyntiä, se voi soveltaa maksuperusteista ilmoittamista. Maksuperustetta sovelletaan kuitenkin vain yrityksen Suomessa tapahtuviin tavaran tai palvelun myynteihin ja ostoihin. Sitä ei siten voi soveltaa tuonteihin tai vienteihin eikä EU-alueen yhteisömyyntien tai hankintojen ajalliseen kohdistamiseen.

11 Maksuperustetta ei myöskään voi soveltaa sellaisiin rajat ylittäviin palvelujen myynteihin, joihin sovelletaan käännettyä verovelvollisuutta. Kysymys Palkka.fi:stä Jos maksaa palkkoja Palkka.fi -ohjelmalla ja siellä on rasti ruudussa - automaattinen ilmoitus, niin tarvitseeko ns. työnantajasuorituksia muutoin ilmoittaa? Palkka.fi lähettää yrityskäyttäjän ilmoitukset automaattisesti Verohallintoon, työeläkeyhtiöihin ja Työttömyysvakuutusrahastoon, jos ilmoitusliikenteeksi on valinnut Kyllä-vaihtoehdon. Eli työnantajan ilmoitukset hoituvat tätä kautta automaattisesti. Ilmoitukset lähetetään palkanlaskentojen perusteella. Palvelu lähettää mm. Verohallintoon veroilmoituksen omaaloitteisista veroista (myös säännöllisen työnantajan ei palkanmaksua-ilmoituksen) ja palkkojen vuosi-ilmoituksen. Palvelu ei hoida ilmoitusta työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksesta vahinkovakuutusyhtiöön, joten se on hoidettava erikseen. Työnantajamaksujen osalta Palkka.fi muodostaa palveluun Verohallinnon maksun sekä työeläkevakuutusmaksun (kuukausi-ilmoittaja). Muiden maksujen osalta saat erillisen laskun.

OmaVero. Verohallinnon nykyiset sähköiset asiointipalvelut siirtyvät OmaVeroon (vero.fi/omavero) vaiheittain.

OmaVero. Verohallinnon nykyiset sähköiset asiointipalvelut siirtyvät OmaVeroon (vero.fi/omavero) vaiheittain. OmaVero OmaVero Verohallinnon nykyiset sähköiset asiointipalvelut siirtyvät OmaVeroon (vero.fi/omavero) vaiheittain. OmaVerossa voit tällä hetkellä antaa yhteisöjen ja yhteisetuuksien tuloveroilmoituksen

Lisätiedot

-palvelun pikaopas oma-aloitteiset verot

-palvelun pikaopas oma-aloitteiset verot -palvelun pikaopas oma-aloitteiset verot SISÄLTÖ 1 Kirjautuminen OmaVeroon... 2 2 Ilmoituksen antaminen... 2 3 Verolajin tietojen tarkastelu... 2 4 Maksaminen... 3 5 Viitenumero... 4 6 Saldoerittely ja

Lisätiedot

Muutoksia varainsiirtoverotukseen

Muutoksia varainsiirtoverotukseen Muutoksia varainsiirtoverotukseen 1.11.2019 Muutokset lyhyesti Varainsiirtoveron ilmoittaminen ja maksaminen muuttuu 1.11.2019 alkaen Varainsiirtoveron prosentit ja veron laskeminen säilyvät ennallaan

Lisätiedot

Calculare Oy Aamiaisseminaari 26.10.2009 Nina Heikkinen

Calculare Oy Aamiaisseminaari 26.10.2009 Nina Heikkinen Calculare Oy Aamiaisseminaari 26.10.2009 Nina Heikkinen otetaan käyttöön 1.1.2010 verohallinnon ylläpitämä veronmaksajakohtainen tili ensi vaiheessa koskee oma-aloitteisia veroja, joista yleisimmät ovat

Lisätiedot

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron OmaVero Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron Kirjaudu OmaVeropalveluun osoitteessa www.vero.fi/omavero. Klikkaa sinistä Kirjaudu sisään -painiketta. Kirjautumisen jälkeen näytölle avautuu OmaVero-palvelun

Lisätiedot

Veroasiat oikein heti alusta lähtien. Infopaketti uudelle yrittäjälle Yritys2017-messut

Veroasiat oikein heti alusta lähtien. Infopaketti uudelle yrittäjälle Yritys2017-messut Veroasiat oikein heti alusta lähtien Infopaketti uudelle yrittäjälle Yritys2017-messut 5.-6.9.2017 Esityksen sisältö Yrityksen perustaminen Verohallinnon rekisterit Verojen ilmoittaminen ja maksaminen

Lisätiedot

Maksuton palkanlaskentaohjelma. Johanna Puikkonen verosihteeri, Palkka.fi neuvoja Verohallinto Henkilöverotus

Maksuton palkanlaskentaohjelma. Johanna Puikkonen verosihteeri, Palkka.fi neuvoja Verohallinto Henkilöverotus Maksuton palkanlaskentaohjelma Johanna Puikkonen johanna.puikkonen@vero.fi verosihteeri, Palkka.fi neuvoja Verohallinto Henkilöverotus Palkkoja lasketaan kuukausittain noin 55 000 kpl 88 milj. eurolla

Lisätiedot

Verotuksen muutoksia 2017

Verotuksen muutoksia 2017 Verotuksen muutoksia 2017 Verohallinnon verkkoseminaari 4.11.2016 Tervetuloa! Ohjelma 1. Mikä muuttuu verotuksessa 2017? 2. OmaVero korvaa Verotili-palvelun 3. Kysymysklinikka Esityksien aikana voit lähettää

Lisätiedot

Verotili ja alkutuotannon harjoittajat. Verohallinto Syksy 2010

Verotili ja alkutuotannon harjoittajat. Verohallinto Syksy 2010 Verotili ja alkutuotannon harjoittajat Verohallinto Syksy 2010 Mikä Verotili on? Verohallinnon ylläpitämä veronmaksajakohtainen tili, jolle kootaan veronmaksajan veroja ja maksuja koskevia tietoja Verotilin

Lisätiedot

Vinkkejä vuodenvaihteeseen Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016

Vinkkejä vuodenvaihteeseen Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016 Vinkkejä vuodenvaihteeseen 2017 Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016 Verokaudet Yhä useampi yritys voi jatkossa hakeutua pidennettyihin verokausiin liikevaihtorajojen noston ansiosta. Satunnaisilla

Lisätiedot

Maksuton palkanlaskentaohjelma. Anna-Maija Lahti, ylitarkastaja, Verohallinto

Maksuton palkanlaskentaohjelma. Anna-Maija Lahti, ylitarkastaja, Verohallinto Maksuton palkanlaskentaohjelma Anna-Maija Lahti, ylitarkastaja, Verohallinto Palkka.fi on maksuton palvelu yrityksille ja kotitalouksille, jotka maksavat palkkaa. Palvelu laskee palkan sivukuluineen, muodostaa

Lisätiedot

OmaVero (vero.fi/omavero) korvaa Verohallinnon nykyiset sähköiset palvelut vaiheittain OmaVeroa kehitetään yhteistyössä asiakkaiden kanssa

OmaVero (vero.fi/omavero) korvaa Verohallinnon nykyiset sähköiset palvelut vaiheittain OmaVeroa kehitetään yhteistyössä asiakkaiden kanssa OmaVero 13.10.2017 OmaVero OmaVero (vero.fi/omavero) korvaa Verohallinnon nykyiset sähköiset palvelut vaiheittain OmaVeroa kehitetään yhteistyössä asiakkaiden kanssa Kaikki toiminnallisuudet testataan

Lisätiedot

Tiedostona sähköisesti annettujen oma-aloitteisten verojen veroilmoitusten ja arvonlisäveron yhteenvetoilmoitusten korjaaminen

Tiedostona sähköisesti annettujen oma-aloitteisten verojen veroilmoitusten ja arvonlisäveron yhteenvetoilmoitusten korjaaminen Tiedostona sähköisesti annettujen oma-aloitteisten verojen veroilmoitusten ja arvonlisäveron yhteenvetoilmoitusten korjaaminen SISÄLLYS 1 Miten tiedot korjataan jatkossa - yleistä?... 1 2 Sähköisesti tiedostona

Lisätiedot

Tervetuloa verkkoseminaariin: Yhdistyksen, säätiön, kunnan ja seurakunnan veroilmoitus

Tervetuloa verkkoseminaariin: Yhdistyksen, säätiön, kunnan ja seurakunnan veroilmoitus Tervetuloa verkkoseminaariin: Yhdistyksen, säätiön, kunnan ja seurakunnan veroilmoitus 21.3.2018 Ohjelma Yleistä yhdistyksen, säätiön, kunnan ja seurakunnan veroilmoituksista 6C-veroilmoituksen täyttäminen

Lisätiedot

Verotuksen muutoksia 2017

Verotuksen muutoksia 2017 Verotuksen muutoksia 2017 Verohallinnon verkkoseminaari 10.1.2017 Tervetuloa! Ohjelma 1. Mikä muuttuu verotuksessa 2017? 2. OmaVero korvaa Verotili-palvelun 3. Kysymysklinikka Esityksien aikana voit lähettää

Lisätiedot

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, TYÖNANTAJASUORITUSTEN TIEDOT (VSRTASKV)

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, TYÖNANTAJASUORITUSTEN TIEDOT (VSRTASKV) VEROHALLINTO 1.1.2017 A88/200/2016 1.1 VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, TYÖNANTAJASUORITUSTEN TIEDOT (VSRTASKV) TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

Viitteet lyhyesti. Oikean viitenumeron valinta on tärkeää. Yleisimmät verolajin viitteet ovat: Näiden lisäksi eri tilanteisiin on mm.

Viitteet lyhyesti. Oikean viitenumeron valinta on tärkeää. Yleisimmät verolajin viitteet ovat: Näiden lisäksi eri tilanteisiin on mm. Maksujen käyttö Viitteet lyhyesti Oikean viitenumeron valinta on tärkeää Viitteellä maksu kohdistetaan oikean asiakkaan ja veron hyväksi. Yleisimmät verolajin viitteet ovat: oma-aloitteisten verojen viite

Lisätiedot

Verotuksen muutoksia 2017

Verotuksen muutoksia 2017 Verotuksen muutoksia 2017 Verohallinnon verkkoseminaari 9.12.2016 Tervetuloa! Ohjelma 1. Mikä muuttuu verotuksessa 2017? 2. OmaVero korvaa Verotili-palvelun 3. Kysymysklinikka Esityksien aikana voit lähettää

Lisätiedot

Veroilmoituksen täyttö

Veroilmoituksen täyttö Metsäverotus Metsänomistajia verotetaan puunmyyntitulojen perusteella (huom. muut tulot) Metsätalouden (myynti) tulot ovat pääomatuloa ja veroa maksetaan pääomatulon veroprosentin mukaisesti (30/34%) Veroilmoituksen

Lisätiedot

Vuodenvaihteen veromuutokset Helsingin Yrittäjien aamukahvitilaisuus 19.1.2010 Satu Grekin, Suomen Yrittäjien veroasiantuntija

Vuodenvaihteen veromuutokset Helsingin Yrittäjien aamukahvitilaisuus 19.1.2010 Satu Grekin, Suomen Yrittäjien veroasiantuntija Vuodenvaihteen veromuutokset Helsingin Yrittäjien aamukahvitilaisuus 19.1.2010 Satu Grekin, Suomen Yrittäjien veroasiantuntija 28.1.2010 1 Muutoksia Verotili, ja siihen tarvittavat tunnukset ALV: verokantojen

Lisätiedot

TULOREKISTERIN VAIKUTUKSET VEROTUKSEEN - VERKKOSEMINAARIN CHAT-KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

TULOREKISTERIN VAIKUTUKSET VEROTUKSEEN - VERKKOSEMINAARIN CHAT-KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA TULOREKISTERIN VAIKUTUKSET VEROTUKSEEN - VERKKOSEMINAARIN 4.12.2018 CHAT-KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA Miten ja milloin ilmoitetaan tulorekisteriin? Jos joulukuun palkat maksetaan tammikuun alussa, ilmoitetaanko

Lisätiedot

Kiinteistöyhtymä Lehtinen Antti Päivi ja Turkia Veijo

Kiinteistöyhtymä Lehtinen Antti Päivi ja Turkia Veijo Lomake palautetaan osoitteeseen: Verohallinto Oma-aloitteisten verojen optinen lukupalvelu PL 5000 00053 VERO VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA Jos korjaat aiemmin ilmoitettuja tietoja, ilmoita korjattavan

Lisätiedot

YRITYS JA VEROT. Yritystoiminta Pia Niuta

YRITYS JA VEROT. Yritystoiminta Pia Niuta YRITYS JA VEROT Verohallinto Yritystoimintaan liittyvät rekisteröintitoimenpiteet (verohallinto) Toiminnan aloittaminen Muutokset toiminnassa Toiminnan lopettaminen Ennakkoperintärekisteri Ennakkoverotus

Lisätiedot

KAUSIVEROILMOITUKSEN

KAUSIVEROILMOITUKSEN KAUSIVEROILMOITUKSEN täyttöopas verovuosi 2016 Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet vero.fi/lomakkeet/kausiveroilmoitus SISÄLTÖ KAUSIVEROILMOITUS JA VEROTILI 3 KAUSIVEROILMOITUKSEN ANTAMINEN

Lisätiedot

ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa

ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa Arvonlisäveroilmoitus Kun kaikki kauden tositteet (myynti- ja ostolasku sekä pääkirjatositteet), on syötetty Merit Aktivaan ja tiliotteen maksutapahtumat tehty,

Lisätiedot

Muutokset osinkojen kausi- ja vuosi-ilmoittamismenettelyyn vuoden 2014 alusta. Eteran palkkahallintopäivä

Muutokset osinkojen kausi- ja vuosi-ilmoittamismenettelyyn vuoden 2014 alusta. Eteran palkkahallintopäivä Muutokset osinkojen kausi- ja vuosi-ilmoittamismenettelyyn vuoden 2014 alusta Eteran palkkahallintopäivä Verohallinto Sisältö: Osinkoverouudistus Vuosi-ilmoituksen täyttämisen ongelmakohdat Mitä löydän

Lisätiedot

OmaVero. Kaikki toiminnallisuudet testataan käyttäjien kanssa useita kertoja ennen niiden julkaisua

OmaVero. Kaikki toiminnallisuudet testataan käyttäjien kanssa useita kertoja ennen niiden julkaisua OmaVero 12.2.2018 OmaVero OmaVero (vero.fi/omavero) korvaa Verohallinnon nykyiset sähköiset palvelut vaiheittain. Henkilöasiakkaiden veroilmoitukseen ja verokorttiin liittyvät asiat siirtyvät OmaVeroon

Lisätiedot

Vuoden 2016 vuosi-ilmoitukset ja niiden korjaaminen. Ohjeita paperi- ja verkkolomakeilmoittajille Ohjeita tiedostona ilmoittajille

Vuoden 2016 vuosi-ilmoitukset ja niiden korjaaminen. Ohjeita paperi- ja verkkolomakeilmoittajille Ohjeita tiedostona ilmoittajille Vuoden 2016 vuosi-ilmoitukset ja niiden korjaaminen Ohjeita paperi- ja verkkolomakeilmoittajille Ohjeita tiedostona ilmoittajille Mitkä ilmoitukset? Työnantajan tai suorituksen maksajan vuosiilmoitus Rajoitetusti

Lisätiedot

ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa

ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa Arvonlisäveroilmoitus Kun kaikki kauden tositteet (myynti- ja ostolasku sekä pääkirjatositteet), on syötetty Merit Aktivaan ja tiliotteen maksutapahtumat tehty,

Lisätiedot

Metsätaloudenharjoittajan ilmoittamisvelvollisuus. Valtiovarainvaliokunnan verojaosto Sami Varonen

Metsätaloudenharjoittajan ilmoittamisvelvollisuus. Valtiovarainvaliokunnan verojaosto Sami Varonen Metsätaloudenharjoittajan ilmoittamisvelvollisuus Valtiovarainvaliokunnan verojaosto Sami Varonen Taustaa Metsätalouden harjoittajalla tarkoitetaan tässä esityksessä luonnollista henkilöä, kuolinpesää

Lisätiedot

Palkka.fi Näin valmistaudut tulorekisteriä varten

Palkka.fi Näin valmistaudut tulorekisteriä varten Palkka.fi Näin valmistaudut tulorekisteriä varten Anna-Maija Lahti ylitarkastaja, Palkka.fi palveluomistaja Esityksen sisältö Keskeisimmät tulorekisterin tuomat muutokset Palkka.fi:hin Kotitalouden palkanmaksu

Lisätiedot

PALVELUKAUPAN ALV JA VEROTILI 2010

PALVELUKAUPAN ALV JA VEROTILI 2010 PALVELUKAUPAN ALV JA VEROTILI 2010 Leena Juusela Palvelujen arvonlisäverotuksen muutokset Elinkeinonharjoittajille myytävien palvelujen yleissääntö päinvastainen nykyiseen verrattuna: Palvelut l verotetaan

Lisätiedot

Tervetuloa verkkoseminaariin: Osakeyhtiön veroilmoitus

Tervetuloa verkkoseminaariin: Osakeyhtiön veroilmoitus Tervetuloa verkkoseminaariin: Osakeyhtiön veroilmoitus 21.3.2018 Ohjelma Yleistä osakeyhtiöiden veroilmoituksista 6B-veroilmoituksen täyttäminen OmaVerossa Kysy meiltä ja hyödynnä aineistojamme Esityksen

Lisätiedot

Verotuksen muutoksia Verohallinnon ja Ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä

Verotuksen muutoksia Verohallinnon ja Ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä Verotuksen muutoksia 2017 Verohallinnon ja Ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä 17.11.2016 Verotusmenettelyn ja veronkannon uudistaminen Taustalla lakiuudistukset HE (29/2016), vahvistettu 9.9.2016 Uusi: Laki

Lisätiedot

Ajankohtaista Verohallinnosta. Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016

Ajankohtaista Verohallinnosta. Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016 Ajankohtaista Verohallinnosta Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016 Auto- ja valmisteverotus sekä maahantuonnin arvonlisäverotus Laki avoimesta yhtiöstä ja kommandiittiyhtiöstä muuttui 1.1.2016

Lisätiedot

VEROTILI 2010 Veroasiantuntija Leena Juusela UUSI VEROTILIMENETTELY

VEROTILI 2010 Veroasiantuntija Leena Juusela UUSI VEROTILIMENETTELY VEROTILI 2010 Veroasiantuntija Leena Juusela UUSI VEROTILIMENETTELY VEROTILI, MIKÄ SE ON? tarkoitus ja voimaantulo mitä veroja? UUSI KAUSIVEROILMOITUS antamisajankohta sisältö ANNATTUJEN TIETOJEN KORJAAMINEN

Lisätiedot

Yrittäjäilta Ajankohtaista asiaa verotuksesta, tietosuojasta ja tulorekisteristä

Yrittäjäilta Ajankohtaista asiaa verotuksesta, tietosuojasta ja tulorekisteristä Yrittäjäilta 14.11.2017 Ajankohtaista asiaa verotuksesta, tietosuojasta ja tulorekisteristä 1 Ennakonkannon uudistus Yhteisöjen ennakonkanto uudistui 1.11.2017 1.11.2017 alkaen yhteisöt eivät enää voi

Lisätiedot

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, ARVONLISÄVERON TIEDOT (VSRALVKV)

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, ARVONLISÄVERON TIEDOT (VSRALVKV) VEROHALLINTO 1.1.2017 A86/200/2016 1.2 VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, ARVONLISÄVERON TIEDOT (VSRALVKV) TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

Vastauksia Verohallinnon verkkoseminaarissa esitettyihin kysymyksiin

Vastauksia Verohallinnon verkkoseminaarissa esitettyihin kysymyksiin Vastauksia Verohallinnon verkkoseminaarissa 9.12.2016 esitettyihin kysymyksiin Webinaarissa esitetyt kysymykset ja niiden vastaukset ovat alla siten, että ensin on yleisesti lakimuutoksia koskevat kysymykset,

Lisätiedot

Verokortti ja veroilmoitus uudistuvat Henkilöasiakkaat. Webinaari tilitoimistoille

Verokortti ja veroilmoitus uudistuvat Henkilöasiakkaat. Webinaari tilitoimistoille Verokortti ja veroilmoitus uudistuvat Henkilöasiakkaat Webinaari tilitoimistoille 4.9.2018 Rajoitettua palvelua loka-marraskuussa Asiakaspalvelu on rajoitettua 2.-7.11. Palvelukanavissa saa vain yleisneuvontaa.

Lisätiedot

Henkilöasiakkaiden veroasioiden hoito. siirtyy OmaVeroon vero.fi/omavero

Henkilöasiakkaiden veroasioiden hoito. siirtyy OmaVeroon vero.fi/omavero Henkilöasiakkaiden veroasioiden hoito siirtyy OmaVeroon 2018-2019 vero.fi/omavero Palvelumme siirtyy vahvasti digitaalisiin kanaviin PAPERIPOSTI PAPERIPOSTI KÄYNNIT VEROTOIMISTOSSA KÄYNNIT VEROTOIMISTOSSA

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA VEROTUKSESTA JA TALOUSHALLINNOSTA

AJANKOHTAISTA VEROTUKSESTA JA TALOUSHALLINNOSTA AJANKOHTAISTA VEROTUKSESTA JA TALOUSHALLINNOSTA Oheisesta tiedotteesta löydät tärkeää tietoa mm. vuodenvaihteen veromuutoksista, eläkeuudistuksesta sekä verovapaista kustannusten korvauksista. Tulevista

Lisätiedot

Katso-tunnisteen perustaminen ja muutokset sähköisissä palveluissa Tytti Räisänen

Katso-tunnisteen perustaminen ja muutokset sähköisissä palveluissa Tytti Räisänen Katso-tunnisteen perustaminen ja muutokset sähköisissä palveluissa 2017 Tytti Räisänen Sähköisen asioinnin edut Asiakkaalle: kuittausilmoitus lähetetystä ilmoituksesta palvelut käytössä ympäri vuorokauden

Lisätiedot

Liikkeen- ja ammatinharjoittaja

Liikkeen- ja ammatinharjoittaja Liikkeen- ja ammatinharjoittaja Mikä muuttuu 2018? Petri Lindroos Veroilmoittaminen Liikkeen- tai ammatinharjoittaja antaa veroilmoituksella 5 elinkeinotoiminnan tuotot, kulut, varat ja velat. Mahdolliset

Lisätiedot

SYYSTERVEISET TILITYÖ OLARISTA, ja valoisaa mieltä syksyn pimeyteen! Verotilijärjestelmä tulee voimaan 1.1.2010

SYYSTERVEISET TILITYÖ OLARISTA, ja valoisaa mieltä syksyn pimeyteen! Verotilijärjestelmä tulee voimaan 1.1.2010 Asiakastiedote 3/2009 5.11.2009 1/2 SYYSTERVEISET TILITYÖ OLARISTA, ja valoisaa mieltä syksyn pimeyteen! Verotilijärjestelmä tulee voimaan 1.1.2010 Vuodenvaihteessa voimaanastuva verotiliuudistus tuo mukanaan

Lisätiedot

Ajankohtaista kirjanpitäjälle

Ajankohtaista kirjanpitäjälle Ajankohtaista kirjanpitäjälle Marjo Salin kirjanpidon asiantuntija, KTM Veronmaksajat Tilinpäätöksen antama oikea ja riittävä kuva Kirjanpitolain oikean ja riittävän kuvan vaatimusta koskevasta säännöksestä

Lisätiedot

KAUSIVEROILMOITUKSEN

KAUSIVEROILMOITUKSEN KAUSIVEROILMOITUKSEN täyttöopas verovuosi 2014 Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet vero.fi/lomakkeet/kausiveroilmoitus SISÄLTÖ KAUSIVEROILMOITUS JA VEROTILI 3 KAUSIVEROILMOITUKSEN ANTAMINEN

Lisätiedot

Kaikki oma-aloitteiset verot paitsi varainsiirtovero

Kaikki oma-aloitteiset verot paitsi varainsiirtovero Verotili Oma-aloitteisten verojen ilmoittaminen ja maksaminen Sanna Koivisto Pirkanmaan verotoimisto Mikä Verotili on? Verohallinnon ylläpitämä veronmaksajakohtainen tili, jolle kootaan veronmaksajan veroja

Lisätiedot

KAUSIVEROILMOITUKSEN

KAUSIVEROILMOITUKSEN KAUSIVEROILMOITUKSEN täyttöopas verovuosi 2013 Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet www.vero.fi/lomakkeet/kausiveroilmoitus SISÄLTÖ KAUSIVEROILMOITUS JA VEROTILI 3 KAUSIVEROILMOITUKSEN ANTAMINEN

Lisätiedot

Tervehdys Tilitoimistosta!

Tervehdys Tilitoimistosta! Asiakaskirje 05.12.2016 Tervehdys Tilitoimistosta! Vuosi 2016 alkaa olla lopuillaan, vielä loppurutistus ennen Joulua ja vuoden vaihdetta. Tässä uutiskirjeessä muutamia ajankohtaisia asioita Euroaccountin

Lisätiedot

Yhteenveto verojen maksutilanteesta

Yhteenveto verojen maksutilanteesta Yhteenveto 1 (4) Verohallinto.540A.L0004318170 Pertti Palkansaaja Esimerkkitie 16 A 1 00100 HELSINKI 30.11.2018 Asiakirjan tunnus L0004318170 Yhteenveto muodostetaan kalenterikuukauden viimeisenä päivänä,

Lisätiedot

Verotuksen muutoksia Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016

Verotuksen muutoksia Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016 Verotuksen muutoksia 2017 Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016 Verotusmenettelyn ja veronkannon uudistaminen Taustalla lakiuudistukset HE 29/2016 vp, vahvistettu 9.9.2016 Uusi: Laki oma-aloitteisten

Lisätiedot

Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide:

Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide: Uusi Alv-yhteenvetoilmoitus / käyttöönotto Myynnin perustiedot EU-tavarakaupan osalta Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide:

Lisätiedot

HE 129/2009 vp. arpajaisverolakiin lisättäisiin väliaikaisesti lainkohdat, jotka kumottiin verotililain säätämisen

HE 129/2009 vp. arpajaisverolakiin lisättäisiin väliaikaisesti lainkohdat, jotka kumottiin verotililain säätämisen Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi verotililain sekä eräiden muiden verotusta koskevien lakien voimaantulosäännöksen muuttamisesta sekä arvonlisäverolain, ennakkoperintälain ja arpajaisverolain väliaikaisesta

Lisätiedot

Muutoksia kiinteistöverotukseen Kevät 2020

Muutoksia kiinteistöverotukseen Kevät 2020 Muutoksia kiinteistöverotukseen Kevät 2020 Muutokset lyhyesti Korjaa tai täydennä kiinteistötiedot keväällä 2020 OmaVerossa Kiinteistötiedot verkossa -palvelu poistuu käytöstä Kiinteistöverotus päättyy

Lisätiedot

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, MUUN OMA-ALOITTEISEN VERON TIEDOT (VSRMUUKV)

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, MUUN OMA-ALOITTEISEN VERON TIEDOT (VSRMUUKV) VEROHALLINTO 1.1.2017 A89/200/2016 1.1 VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, MUUN OMA-ALOITTEISEN VERON TIEDOT (VSRMUUKV) TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA

Lisätiedot

Syyskuun versio - nostot

Syyskuun versio - nostot Lync-klinikka 5.10. Tärkeitä päiviä Marraskuun tuotantotestiin siirto 14.11.2018 ja tuotantoonsiirto 22.11.2018 Ohjelmistotalopäivä tiistai 20.11.2018 - ilmoittautuminen käynnissä (ohjelma ei vielä valmis)

Lisätiedot

Vastauksia Verohallinnon verkkoseminaarissa kysyttyihin kysymyksiin

Vastauksia Verohallinnon verkkoseminaarissa kysyttyihin kysymyksiin Vastauksia Verohallinnon verkkoseminaarissa 4.11. kysyttyihin kysymyksiin Perjantaina 4.11.2016 pidetyn verkkoseminaarin esityksissä oli virhe: oma-aloitteisten viite ei tule yhteenvedolle, näkyy vain

Lisätiedot

Verotili käyttöön 01.01.2010

Verotili käyttöön 01.01.2010 Verotili käyttöön 01.01.2010 Oma-aloitteisten verojen ilmoittaminen ja maksaminen muuttuu Verotilin tausta Selvitys verotilistä ja pientyöantajien maksupalvelujärjestelmästä 2001 Suomen Yrittäjät ry teki

Lisätiedot

Ajankohtaista ennakkoperinnässä vuodelle 2015. Eteran palkkahallintopäivä

Ajankohtaista ennakkoperinnässä vuodelle 2015. Eteran palkkahallintopäivä Ajankohtaista ennakkoperinnässä vuodelle 2015 Eteran palkkahallintopäivä Sisältö: Verolait keskeisimmät lainsäädäntömuutokset Verokortit 2015 verokorttien voimaantulo ja ulkoasu suorasiirrot Vuosi-ilmoitukset

Lisätiedot

Veroinfo taloushallinnon ammattilaisille , Verkkoseminaari

Veroinfo taloushallinnon ammattilaisille , Verkkoseminaari Veroinfo taloushallinnon ammattilaisille 13.12.2016, Verkkoseminaari Lakimuutokset 2017 ja Vinkkejä vuodenvaihteeseen -esitykset Veroinfoissa Vastauksia verkkoseminaarin aikana esitettyihin kysymyksiin:

Lisätiedot

Liite 2: Verotukseen liittyvien tehtävien lainsäädännöllinen peruste

Liite 2: Verotukseen liittyvien tehtävien lainsäädännöllinen peruste Liite 2: Verotukseen liittyvien tehtävien lainsäädännöllinen peruste 1a,1b,1d Alv-ilmoituksen laatiminen... ALVL 162 1c Työnantajasuoritusten valvontailmoituksen laatiminen... EnnakkoPL 32 1e Alv- ja työnantajasuoritusten

Lisätiedot

TYVI-ilmoitusten antaminen Eximistä saatavilla tiedoilla 28.09.04

TYVI-ilmoitusten antaminen Eximistä saatavilla tiedoilla 28.09.04 TYVI-ilmoitusten antaminen Eximistä saatavilla tiedoilla 28.09.04 Mikä on TYVI? TYVI-operaattorit TYVI on lyhenne joka tulee sanoista Tiedot Yritykseltä VIranomaisille. Järjestelmä otetaan käyttöön 1.1.2005

Lisätiedot

Uuden yrittäjän veroinfo

Uuden yrittäjän veroinfo Tervetuloa verkkoseminaariin: Uuden yrittäjän veroinfo 16.2.2017 Tilaisuuden ohjelma Yrityksen perustaminen ja Verohallinnon rekisterit Verojen ilmoittaminen ja maksaminen Perustietoa arvonlisäverotuksesta

Lisätiedot

102-LOMAKE UUDISTUVA MENETTELY

102-LOMAKE UUDISTUVA MENETTELY 102-LOMAKE UUDISTUVA MENETTELY Sisällysluettelo: Uudistamisen taustaa Uudistamisen päämäärät Uudistuva menettely / vuosi 2015 Uudistuva menettely 2016 Tietojen ilmoittaminen verkkolomakkeella Ilmoittamisvelvollisuus

Lisätiedot

Tulorekisteri. Hanna-Kaisa Kalmukoski

Tulorekisteri. Hanna-Kaisa Kalmukoski Tulorekisteri Hanna-Kaisa Kalmukoski 11.2.2019 Tulorekisteri on Kansallinen sähköinen tietokanta, joka sisältää palkka-, eläke- ja etuustiedot yksilötasolla. Ilmoitettavat tiedot: 2019 : palkat ja ansiotulot

Lisätiedot

Asunto- ja kiinteistöyhteisön veroilmoitus voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa

Asunto- ja kiinteistöyhteisön veroilmoitus voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa Ohjelma Asunto- ja kiinteistöyhteisön veroilmoitus 1.5.2018 voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa Kysy meiltä ja hyödynnä aineistojamme Esityksen aikana voit lähettää kysymyksiä chatin

Lisätiedot

YRITYSASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROASIAT AUTOMATISOIDUN TALOUSHALLINNON OSANA

YRITYSASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROASIAT AUTOMATISOIDUN TALOUSHALLINNON OSANA YRITYSASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROASIAT AUTOMATISOIDUN TALOUSHALLINNON OSANA Yrittäjän veroasiat 2022: Veroasiat pienyrittäjän alustapalvelun kautta Yritys Oy:n pilvipalvelu SUURIN OSA VEROTUKSEN LIITTYVISTÄ

Lisätiedot

Henkilöasiakkaat voivat hoitaa suurimman osan veroasioistaan OmaVeropalvelussa. VEROTUKSEN MUUTOKSIA

Henkilöasiakkaat voivat hoitaa suurimman osan veroasioistaan OmaVeropalvelussa. VEROTUKSEN MUUTOKSIA Henkilöasiakkaat voivat hoitaa suurimman osan veroasioistaan OmaVeropalvelussa. VEROTUKSEN MUUTOKSIA OmaVeroon on kirjauduttu marraskuun 2018 jälkeen yli viisi miljoonaa kertaa. OmaVerossa voit esimerkiksi

Lisätiedot

Kausiveroilmoitus 2014. Jussi Linnala

Kausiveroilmoitus 2014. Jussi Linnala Kausiveroilmoitus 2014 Jussi Linnala Arvonlisäverotus Metsänomistaja alkutuottajana vuosimenettelyssä 8.500 euron vuotuinen raja -> pakollinen Ilmoittautuminen tai myös vapaaehtoisesti hakeutuminen. ALV

Lisätiedot

Ajankohtaista Verohallinnosta. UKK-instituutti 13.11.2013 Suvi Niittyoja veroasiantuntija

Ajankohtaista Verohallinnosta. UKK-instituutti 13.11.2013 Suvi Niittyoja veroasiantuntija Ajankohtaista Verohallinnosta UKK-instituutti 13.11.2013 Suvi Niittyoja veroasiantuntija Maa- ja metsäverotus Suuria muutoksia ei ole tulossa Puun myynnin verohuojennukset ovat loppuneet Kaikki metsätalouden

Lisätiedot

Tilaisuuden ohjelma. Yrityksen perustaminen ja Verohallinnon rekisterit. Kirjanpito. Perustietoa arvonlisäverosta. Perustietoa tuloverotuksesta

Tilaisuuden ohjelma. Yrityksen perustaminen ja Verohallinnon rekisterit. Kirjanpito. Perustietoa arvonlisäverosta. Perustietoa tuloverotuksesta Tilaisuuden ohjelma Yrityksen perustaminen ja Verohallinnon rekisterit Kirjanpito Perustietoa arvonlisäverosta Perustietoa tuloverotuksesta Autamme sinua! Työnantajana toimiminen Yrityksen perustaminen

Lisätiedot

Laki. ennakkoperintälain muuttamisesta

Laki. ennakkoperintälain muuttamisesta Laki ennakkoperintälain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti kumotaan ennakkoperintälain (1118/1996) 21, 32, 33, 33 a, 33 b ja 36, 4 luku, 47 ja 49 53 sekä 7 luku, sellaisina kuin niistä ovat

Lisätiedot

Palkka.fi maksuton palkanlaskentaohjelma pienyrityksille ja kotitalouksille. Kuopio 4.1.2012

Palkka.fi maksuton palkanlaskentaohjelma pienyrityksille ja kotitalouksille. Kuopio 4.1.2012 Palkka.fi maksuton palkanlaskentaohjelma pienyrityksille ja kotitalouksille Kuopio 4.1.2012 1 Palkka.fi Laskee työntekijän palkan sivukuluineen Muodostaa maksut: nettopalkka, ennakonpidätys- ja sosiaaliturvamaksu,

Lisätiedot

Remontti kotona, mitä veroasioita pitää huomioida. Harri Rajala Lakimies Veronmaksajain keskusliitto

Remontti kotona, mitä veroasioita pitää huomioida. Harri Rajala Lakimies Veronmaksajain keskusliitto Remontti kotona, mitä veroasioita pitää huomioida Harri Rajala Lakimies Veronmaksajain keskusliitto Kotitalousvähennys remonttityöstä Vakituisen ja vapaa-ajan asunnon kunnossapito- ja perusparannustöiden

Lisätiedot

PALKKAHALLINTO VEROTILI KAUSIVEROILMOITUS 2010. kausivero_palkat.doc

PALKKAHALLINTO VEROTILI KAUSIVEROILMOITUS 2010. kausivero_palkat.doc PALKKAHALLINTO VEROTILI KAUSIVEROILMOITUS 2010 Sisällysluettelo 1 SONET PALKANLASKENTA JA KAUSIVEROILMOITUS...1 1.1 Yleistä...1 1.2 Muutokset sovelluksessa...1 1.3 Kausiveroilmoitus sovelluksessa pääpiirteittäin...2

Lisätiedot

ARVONLISÄVERON YHTEENVETOILMOITUKSEN (VSRALVYV)

ARVONLISÄVERON YHTEENVETOILMOITUKSEN (VSRALVYV) VEROHALLINTO 1.1.2017 A90/200/2016 1.2 ARVONLISÄVERON YHTEENVETOILMOITUKSEN (VSRALVYV) TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 VOIMASSAOLO... 3 4 KORJAAMINEN...

Lisätiedot

Tietoa arvonlisäverotuksesta uudelle yrittäjälle

Tietoa arvonlisäverotuksesta uudelle yrittäjälle Tietoa arvonlisäverotuksesta uudelle yrittäjälle 5.12.2017 Tervetuloa! Mikä on arvonlisävero? Arvonlisävero on kulutusvero, jonka myyjä sisällyttää tavaran tai palvelun hintaan. Arvonlisävero on kulutusvero

Lisätiedot

HENKILÖASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROTUS TEHDÄÄN SINULLE

HENKILÖASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROTUS TEHDÄÄN SINULLE HENKILÖASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROTUS TEHDÄÄN SINULLE Asiakas saa Verohallinnolta: veroprosentin esitäytetyn veroilmoituksen TARKASTA TIEDOT Tiedot ovat ok Asiakkaan ei tarvitse tehdä mitään Asiakas

Lisätiedot

Tulorekisteri pähkinänkuoressa

Tulorekisteri pähkinänkuoressa Tulorekisteri pähkinänkuoressa MIKÄ? Kansallinen tulorekisteri otetaan käyttöön ilman siirtymäaikaa 1.1.2019 kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa sinne siirtyvät palkkatiedot ja vuoden 2020 alusta

Lisätiedot

Porotalousyrittämisen erilaiset oppimisympäristöt -hanke

Porotalousyrittämisen erilaiset oppimisympäristöt -hanke Porotalousyrittämisen erilaiset oppimisympäristöt -hanke www.poroverkko.wikispaces.com Maija-Liisa Huhtaniemi: Verotili ja sähköinen asiointi koulutus 3.2.2010 Lapin ammattiopisto Verotili - mitä muuttuu

Lisätiedot

Suomi.fi-valtuudet ja veroasiointi 11/2018. Juha Kartano

Suomi.fi-valtuudet ja veroasiointi 11/2018. Juha Kartano Suomi.fi-valtuudet ja veroasiointi 11/2018 Juha Kartano 04.09.2018 Suomi.fi-valtuudet - mitä ja milloin? Suomi.fi Valtuudet -palvelu korvaa Katso-roolit vuoden 2019 loppuun mennessä Suomi.fi-tunnistautuminen

Lisätiedot

Ohjelmistokehitys Skype-klinikka

Ohjelmistokehitys Skype-klinikka Ohjelmistokehitys Skype-klinikka 1.2.2019 Tammikuussa tuotantoon meni Ennakoiva huolto Yhteisöjen 2019 formaatit ja TaMo-tarkistukset Poikkeuksena ilmoitukset 6B, 7A, 7M, 6U ja 81 jotka tulevat vasta maaliskuun

Lisätiedot

Uuden yrittäjän veroinfo

Uuden yrittäjän veroinfo Tervetuloa verkkoseminaariin: Uuden yrittäjän veroinfo 18.10.2017 Tilaisuuden ohjelma Yrityksen perustaminen ja Verohallinnon rekisterit Verojen ilmoittaminen ja maksaminen Perustietoa arvonlisäverotuksesta

Lisätiedot

Verotuksen perusteet Verotusmenettelyn perusteet. Apulaisprofessori Tomi Viitala

Verotuksen perusteet Verotusmenettelyn perusteet. Apulaisprofessori Tomi Viitala Verotuksen perusteet Verotusmenettelyn perusteet Apulaisprofessori Tomi Viitala Keskeisiä käsitteitä VML = Verotusmenettelylaki Huom! VML:ään tullut ja tulossa merkittäviä muutoksia v. 2017-2019 Verovuosi

Lisätiedot

Suomi.fi-valtuudet ja veroasiointiasiointi 11/2018. Juha Kartano

Suomi.fi-valtuudet ja veroasiointiasiointi 11/2018. Juha Kartano Suomi.fi-valtuudet ja veroasiointiasiointi 11/2018 Juha Kartano 04.09.2018 Suomi.fi-valtuudet - mitä ja milloin? Suomi.fi Valtuudet -palvelu korvaa Katso-roolit vuoden 2019 loppuun mennessä Suomi.fi-tunnistautuminen

Lisätiedot

OmaVero - Hoida veroasiasi yhdessä osoitteessa

OmaVero - Hoida veroasiasi yhdessä osoitteessa OmaVero - Hoida veroasiasi yhdessä osoitteessa Mikä OmaVero? OmaVero on Verohallinnon verkkoasiointipalvelu, joka korvaa vaiheittain lähes kaikki Verohallinnon nykyiset verkkoasiointipalvelut OmaVero kokoaa

Lisätiedot

YHTEISÖASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROASIAT AUTOMATISOIDUN TALOUSHALLINNON OSANA

YHTEISÖASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROASIAT AUTOMATISOIDUN TALOUSHALLINNON OSANA YHTEISÖASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROASIAT AUTOMATISOIDUN TALOUSHALLINNON OSANA Palveluntarjoaja hoitaa yhteisön verotukseen liittyvät asiat rajapintojen kautta. Yhteisö voi keskittyä liiketoimintaansa.

Lisätiedot

kun tilille tulleeseen rahaan ei liity myyntilaskua, esim. pankin maksama korko.

kun tilille tulleeseen rahaan ei liity myyntilaskua, esim. pankin maksama korko. Maksutapahtumat Valikossa Maksutapahtumat kirjataan kaikki pankkitilien (tiliotteen mukaisesti) ja kassojen kautta tapahtuvat maksutapahtumat, esim. myyntilaskujen suoritukset pankkiin ja pankin kautta

Lisätiedot

Verotuksen muutoksia 2017 verkkoseminaarin chatkysymykset

Verotuksen muutoksia 2017 verkkoseminaarin chatkysymykset Verotuksen muutoksia 2017 verkkoseminaarin chatkysymykset (23.11. klo 13) Katso Miten saisimme yhteismetsälle Katso -tunnisteen? Ei ole rekisterissä. Voit hakea Katso-tunnistetta osoitteessa https://yritys.tunnistus.fi

Lisätiedot

Yhteisöjen tuloverotus. Ohjelmistotalojen ja Verohallinnon yhteistyöpäivä Lauri Tuomarla Yritysverotuksen ohjaus- ja kehittämisyksikkö

Yhteisöjen tuloverotus. Ohjelmistotalojen ja Verohallinnon yhteistyöpäivä Lauri Tuomarla Yritysverotuksen ohjaus- ja kehittämisyksikkö Yhteisöjen tuloverotus Ohjelmistotalojen ja Verohallinnon yhteistyöpäivä 23.11.2017 Lauri Tuomarla Yritysverotuksen ohjaus- ja kehittämisyksikkö Esityksen sisältö Menettelyn ja määräaikojen muutokset Yhteisön

Lisätiedot

Tulorekisteri - keskeinen sisältö, toiminnallisuus ja Tulorekisteriyksikön palvelut

Tulorekisteri - keskeinen sisältö, toiminnallisuus ja Tulorekisteriyksikön palvelut Tulorekisteri - keskeinen sisältö, toiminnallisuus ja Tulorekisteriyksikön palvelut YritysSalo - infotilaisuus Arto Leinonen VM:n hankepäällikkö Tulorekisteri - yksi ilmoitus, ajantasaiset tiedot Tiedon

Lisätiedot

Uuden yrittäjän veroinfo

Uuden yrittäjän veroinfo Uuden yrittäjän veroinfo Yritystoiminnan aloittaminen Verohallinnolle Patentti- ja rekisterihallitukselle (kaupparekisteri) Y-tunnus Perustamisilmoitus Y1, osakeyhtiö, osuuskunta ja muu yhteisö Y2, avoin

Lisätiedot

PERUSTAMISILMOITUS Yksityinen elinkeinonharjoittaja, maa- ja metsätalouden harjoittaja

PERUSTAMISILMOITUS Yksityinen elinkeinonharjoittaja, maa- ja metsätalouden harjoittaja Viranomaisen merkintöjä / Y3 PERUSTAMISILMOITUS Yksityinen elinkeinonharjoittaja, maa- ja metsätalouden harjoittaja Lomakkeella voit ilmoittautua tai hakeutua kaupparekisteriin, arvonlisäverovelvollisten

Lisätiedot

Tulorekisteri: Erillisilmoitus Visma Fivaldi

Tulorekisteri: Erillisilmoitus Visma Fivaldi Tulorekisteri: Erillisilmoitus Visma Fivaldi 1(12) Sisällysluettelo 1. Yleistä 2 1.1. Muu tulorekisteri-dokumentaatio 2 2. Erillisilmoitukseen liittyvät asetukset 3 3. Erillisilmoituksen käyttötapaukset

Lisätiedot

PERUSTAMISILMOITUS Yksityinen elinkeinonharjoittaja, maa- ja metsätalouden harjoittaja

PERUSTAMISILMOITUS Yksityinen elinkeinonharjoittaja, maa- ja metsätalouden harjoittaja Viranomaisen merkintöjä / PERUSTAMISILMOITUS Yksityinen elinkeinonharjoittaja, maa- ja metsätalouden harjoittaja Lomakkeella voit ilmoittautua tai hakeutua kaupparekisteriin, arvonlisäverovelvollisten

Lisätiedot

Tilaisuuden ohjelma. Yrityksen perustaminen ja Verohallinnon rekisterit. Kirjanpito. Perustietoa arvonlisäverosta. Perustietoa tuloverotuksesta

Tilaisuuden ohjelma. Yrityksen perustaminen ja Verohallinnon rekisterit. Kirjanpito. Perustietoa arvonlisäverosta. Perustietoa tuloverotuksesta Tilaisuuden ohjelma Yrityksen perustaminen ja Verohallinnon rekisterit Kirjanpito Perustietoa arvonlisäverosta Perustietoa tuloverotuksesta Autamme sinua! Työnantajana toimiminen Yrityksen perustaminen

Lisätiedot

Maatalousyrittäjän ja metsänomistajan veroinfo

Maatalousyrittäjän ja metsänomistajan veroinfo Maatalousyrittäjän ja metsänomistajan veroinfo Verkkoseminaari 26.9. Maatalousyrittäjä ja maatalousyhtymä Mikä muuttuu 2018? Petri Lindroos Veroilmoitusten palautuspäivät 28.2.2019 2C - Metsätalouden veroilmoitus

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2017

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 1.1.2017 A156/200/2016 1.1 VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN...

Lisätiedot

Laki. veronkantolain muuttamisesta

Laki. veronkantolain muuttamisesta Laki veronkantolain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti kumotaan veronkantolain (769/2016) 26 ja 41 :n 2 momentti, muutetaan 7 :n 2 momentti, 11 :n 2 ja 4 momentti, 14 :n 1 momentti, 16 :n 1

Lisätiedot