Toimikunta Kvalt Toimikunta Kvalt Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Toimikunta Kvalt Toimikunta Kvalt Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto"

Transkriptio

1 Toimikunta Kvalt Toimikunta Kvalt Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kittilän kunnan ja Anna Mäkelän välinen sovintosopimus 451/00/2013, 150/01.01/2014 ToimK Kittilän kunnanvaltuusto on asettanut toimikunnan neu vot te le maan sovintoratkaisusta ja jatkotoimenpiteistä Anna Mäke län kanssa ja laatimaan esityksen tämän asian ratkaisusta kunnan hal li tuk sel le. Toimikunta voi käyttää tarvitsemiaan asiantuntijoita teh tä väs sään. Toimikunta on aloittanut työskentelynsä maaliskuussa 2016 so vin toneu vot te lu jen eteenpäin viemiseksi. Toimikunta on käyttänyt asiantun ti ja pal ve lui ta sovintoneuvotteluissa Anna Mäkelän ja hänen asiamie hen sä kanssa, esityksen laatimisessa asian ratkaisemiseksi se kä tarvittavien asiakirjojen laadinnassa. Työssä ovat toimineet asian tunti joi na työoikeuden professori Seppo Koskinen sekä Jarmo Jun tu ra Asianajotoimisto Juntura Oy:stä. Käytyjen neuvotteluiden poh jal ta on laadittu esitys sovintosopimuksesta. Yleisesti työ- ja virkasuhteen päättämissopimuksissa osapuolten tavoit tee na on välttää päättämiseen liittyvät mahdollisesti hyvin pitkä-ai kai set riitaisuudet. Sopimuksen solmimisen taustalla vaikuttavat myös monet muut syyt, kuten mahdollisuus sopia asioista jous ta vasti, tarve turvata työpaikan ilmapiiri ja työnantajan julkisuuskuva sekä hen ki ses ti kuormittavan selvitysprosessin välttäminen. Laaditun sovintoehdotuksen taustalla ovat edellä mainitut läh tö kohdat ja erityisesti se, että sopimuksella turvataan kunnan hallinnon toimi vuus. Sopimuksella ei oteta kantaa irtisanomisen laillisuuteen. Kittilän kunnassa vallitsevassa tilanteessa asian sopiminen on sekä kun nan että Mäkelän kannalta tarkoituksenmukaisin vaihtoehto. Kit tilän kunnan hallinnon toimivuuden ja järjestämisen vuoksi on olen naisen tärkeää, että Mäkelän irtisanomista koskeva asia saataisiin sovit tua. Sopimuksen taustalla on osapuolten tahto lopettaa kesken ole vat irtisanomista ja siihen liittyviä asioita koskevat erimielisyydet. Korkein hallinto-oikeus on pitänyt voimassa Pohjois-Suomen hal linto-oi keu den antaman päätöksen numero 16/0084/2. Mikäli

2 kun nan val tuus to menettelyvirheen korjaamisen jälkeen uudelleen har kit si si irtisanomisen perusteita ja päättäisi irtisanoa Mäkelän, asiaa todennäköisesti käsiteltäisiin uudelleen hallinto-oikeudessa ja kor keim mas sa hallinto-oikeudessa, koska Mäkelä on katsonut, että ir ti sa no mi sel le ei ole ollut, eikä ole perusteita. Oikeudenkäynnit jatkui si vat todennäköisesti useiden vuosien ajan. Joka tapauksessa oikeu den käyn nit sitoisivat huomattavan määrän kunnan luot ta mus henki löi den ja viranhaltijoiden aikaa sekä aiheuttaisivat osapuolille perus teel taan ja määrältään huomattavan oikeudenkäyntikuluriskin sekä Kittilän kunnan että Mäkelän oikeudenkäyntikuluista. Riita-asian vireilläolo on kokonaisuutena arvioiden huono asia Kit tilän kunnan toiminnalle, julkisuuskuvalle ja sitä kautta taloudelliselle ke hi tyk sel le. Riitojen ja rikosilmoitusten takia kunnan toimintakyky on olen nai ses ti heikentynyt. Kokonaistaloudellisesti asian sopiminen on to den nä köi ses ti selvästi kannattavampaa ja kokonaisuutena ar vioiden tarkoituksenmukaisempaa, kuin riita-asian jatkuminen. Esitys sovintosopimukseksi on esityslistan ja pöytäkirjan liitteenä. Vt. kunnanjohtajan varahenkilö: Toimikunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että kunnanhallitus asiaa enemmälti käsittelemättä, siirtää sovintosopimuksen kun nanval tuus ton käsiteltäväksi. Päätös: Puheenjohtajan esityksestä toimikunta päätti yksimielisesti palauttaa asian valmisteluun lisäselvityksiä varten. Lisäksi toimikunta päätti puheenjohtajan esityksestä, että pöy tä kir jan liitteenä oleva esitys sovintosopimuksesta on ei-julkinen jul ki suus lain 6 :n 1. mom kohdan perusteella. ToimK Kuntaliiton annettua siltä pyydetyn lausunnon kokouskutsun mukana ol lees ta sopimusluonnoksesta, on jatkettu sopimusluonnoksen valmis te lua, ja viittauksia rikosprosesseihin on poistettu. Nyt käsittelyssä olevaa tilannetta ja tarvetta sopimukselle ei olisi synty nyt ilman kunnanjohtaja Annan Mäkelän irtisanomista. Irtisanominen on sekä hallinto-oikeuden että korkeimman hal lin to-oikeu den päätöksillä todettu laittomaksi tehtyjen menettelyvirheiden vuok si.

3 Valtuuston tekemän irtisanomispäätöksen vuoksi on suoritettu esi tutkin ta. Jos sen perusteella mahdollisesti vireille pantavassa ri kos proses sis sa todetaan, että irtisanomisessa on syyllistytty ran gais ta vaan menettelyyn, kunnan etu vaatii, että siihen syyllistyneiden on kor vatta va kunnalle aiheuttamansa vahinko. Siksi valtuuston tulee liit tää sopimuksen hyväksyvään päätökseensä lausuma siitä, että val tuus to voi päättää periä Mäkelän irtisanomisen vuoksi maksetut kor vauk set ja sopimusneuvotteluista kunnalle aiheutuneet kus tan nuk set takaisin rikolliseen menettelyyn syyllistyneiltä. Asiassa on säädökset mm. Kuntalain 40 :n 1 mom ja 75 :ssä. Mikäli kunnan luottamushenkilöt aiheuttavat kunnalle lainvastaisella toi min nal la kunnalle korvattavaa, kunta ei voi jättää korvauksia pe rimät tä. Tämä ei kuulu kunnan toimialaan. Korvaussopimuksen nimittäminen erosopimukseksi ei muuta asiaa, mi kä li sopimuksen taustalla on laiton irtisanomispäätös, josta seuraa tuo mio ja korvausvelvollisuus. Päätöksenteossa tulee tunnistaa tämä riski ja varautua siihen, että rikos pro ses sin seurauksena sopimuksessa mainitut korvaukset eivät voi olla kunnan maksettavia. Korvausten maksamisesta seuraa mahdollisten tuomioiden jälkeen, et tä kunnanvaltuusto joutuu ryhtymään perimään laittomaan pää tökseen osallistuneilta luottamushenkilöiltä korvausta takaisin. Kuntaliitto on katsonut, että sopimuksessa mainittu korvaussumma, 18 kk palkkaa vastaava ,40 on olosuhteet huomioon ottaen vallitsevan oikeuskäytännön mukainen. Kunnanjohtaja Anna Mäkelän virantoimitus on ollut korkeimman hallin to-oi keu den tekemän päätöksen jälkeen epäselvä. Ratkaisun jälkeen hänen olisi tullut ryhtyä hoitamaan virkaansa, hakea mahdollisia vuosilomia tai palkatonta virkavapaa tai irtisanoutua, mi kä li ei halua palata virkaansa. Ainoa käytettävissä oleva dokumentti on sähköposti, jossa hänen asia mie hen sä ilmoittaa Anna Mäkelän toimittavan irtisanoutumisen kun toimikunta on käsitellyt ja hyväksynyt sopimuksen valtuustolle esi tet tä väk si. Hallintojohtaja: Sopimus saatetaan valtuustolle hyväksyttäväksi huomioiden edellä se los tet tu. Päätökseen liitetään lausuma siitä, että valtuusto voi päättää periä An na Mäkelälle irtisanomisen vuoksi maksetut korvaukset ja so pimus neu vot te luis ta kunnalle aiheutuneet kustannukset takaisin mahdol li seen rikolliseen menettelyyn syyllistyneitä.

4 Sopimuksen kohdasta 5. poistetaan maininta..." tai mihinkään siihen liit ty vään asiaa liittyen...". Viittausta meneillään olevaan rikosprosessiin ei voi liittää so pi mukseen. Päätös: Toimikunnan jäsen Esa Ylläsjärvi esitti, että sopimusta ei hyväksytä. Hän viittasi korkeimman hallinto-oikeuden päätökseen jolla An nan Mäkelän irtisanominen on kumottu. Anna Mäkelän toivotaan palaavan hoitamaan kunnanjohtajan virkaa. Jäsen Pirkko Jauhojärvi esitti puheenjohtaja Virpi Jesiöjärven kannat ta ma na, että toimikunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että kun nan hal li tus asiaa enempää käsittelemättä esittää so vin to so pimuk sen kunnanvaltuustolle hyväksyttäväksi. Toimikunnan päätökseen ei liitetä mitään kannanottoja tai lausumia. Puheenjohtaja totesi, että Esa Ylläsjärven esitystä ei kannatettu, joten se raukesi. Puheenjohtaja totesi toimikunnan hyväksyneen Pirkko Jauhojärven esi tyk sen. Hallintojohtaja Esa Mäkinen esitti päätökseen eriävän mielipiteen esi tyk seen sä perustuen. Khall (Lisätietoja: Hallintojohtaja, puh ) Hallintojohtaja: Kunnanhallitus päättää asiaa enemmälti käsittelemättä siirtää toi mikun nan esityksen kunnanvaltuuston käsiteltäväksi. Päätös: Vt. kunnanjohtaja Kyösti Tornberg ilmoitti olevansa esteellinen ai kaisem min ilmoittamansa perusteen vuoksi johdonmukaisesti, ja poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn ajaksi. Hallintojohtajan esitys hyväksyttiin. Pöytäkirja tarkastettiin tämän pykälän osalta kokouksessa.

5 Kvalt 56 Päätös: Esteellisyyksiä käsitelty :56 osalta Kvalt :n 51 kohdalla seu raa vas ti: "Valtuutettu Timo Kurula ilmoitti olevansa esteellinen :ien koh dal la seuraavasti: "Ilmoitan olevani esteellinen pykälien ja osalta Kuntaliiton lausunnon perusteella. Pykälässä 53 va rovai suus syis tä hallintolain 28 : 7 mukaan en ota osaa osaa asian kä sit te lyyn.". Hän ei osallistunut näiden asioiden käsittelyyn. Hänen tilalleen tuli varavaltuutettu Juha Toivola. Valtuutettu Paula Nevalainen ilmoitti olevansa esteellinen :ien kohdalla Kuntaliiton lausuntoon perustuen, koska hän on rikos tut kin nas sa. Hän ei osallistunut näiden asioiden käsittelyyn. (Lausun to liitteenä) Hänen tilalleen tuli varavaltuutettu Esa Ylläsjärvi. Valtuutettu Raili Fagerholm ilmoitti olevansa esteellinen :ien koh dal la johtuen tutkinnasta, eikä hän osallistunut näiden asioiden kä sit te lyyn. Hänen tilalleen tuli varavaltuutettu Aki Nevalainen. Valtuutettu Aki Maunula ilmoitti olevansa esteellinen :ien kohdal la johtuen tutkinnasta, eikä hän osallistunut näiden asioiden kä sitte lyyn. Hänen tilalleen tuli varavaltuutettu Jesse Korhonen. Valtuutettu Mauri Taskila ilmoitti olevansa esteellinen :ien koh dal la lausuntojen mukaan, eikä hän osallistunut näiden asioiden kä sit te lyyn. Hänen tilalleen ei tullut varavaltuutettua." Esteellisyyksiä käsitelty :56 osalta Kvalt :n 54 kohdalla seu raa vas ti: "Valtuutettu Merja Korva ilmoitti olevansa esteellinen :ien 54 ja 55 koh dal la aikaisemman ilmoituksensa perusteella sekä :n 56 koh dalla Kuntaliiton lausunnon mukaisesti, eikä osallistunut asioiden kä sitte lyyn. Hänen tilallaan :ien kohdalla oli varavaltuutettu Virpi Je siöjärvi. Valtuutettu Janne Paksu ilmoitti olevansa esteellinen asioiden koh dal la, eikä hän osallistunut näiden asioiden käsittelyyn. Hänen tilallaan näiden asioiden kohdalla oli varavaltuutettu Jorma Ran ta nen.

6 Valtuutettu Tarmo Salonen ilmoitti olevansa esteellinen :ien koh dal la, eikä hän osallistunut näiden asioiden käsittelyyn. Salonen jät ti :ien 54 ja 55 osalta kirjallisen ilmoituksen. Hänen tilallaan ei ollut varajäsentä. Valtuutettu Jukka Salmi ilmoitti olevansa esteellinen :ien kohdal la (kirjallinen ilmoitus), eikä hän osallistunut näiden asioiden kä sitte lyyn. Hänen tilallaan näiden asioiden kohdalla oli varavaltuutettu Sirkka Han gas vaa ra. Vt. kunnanjohtaja Kyösti Tornberg ilmoitti olevansa esteellinen johdon mu kai ses ti :ien kohdalla, koska Annan Mäkelää kos kevien asioiden käsittely vaikuttaa hänen viran hoitoonsa, ja poistui pai kal taan näiden asioiden käsittelyn ajaksi. Valtuutettu Jukka Niva ilmoitti olevansa esteellinen :ien kohdal la Kuntaliiton lausuntoon viitaten, eikä hän osallistunut näiden asioi den käsittelyyn. Hänen tilallaan ei ollut varajäsentä. Valtuutettu Akseli Erkkilä ilmoitti olevansa esteellinen :ien koh dal la (kirjallinen ilmoitus), eikä hän osallistunut näiden asioiden kä sit te lyyn. Hänellä ei ollut varajäsentä." Puheenjohtaja Inkeri yritys ilmoitti, että käsittelyn pohjana on toi mikun nan esitys. Puheenjohtaja luki valtuutettu Tarmo Salosen Kuntaliitolta pyytämän lau sun non esteellisyydestä. Lausunto on postitettu valtuutetuille ja va ra jä se nil le sähköpostilla. Puheenjohtaja ilmoitti, että Kuntaliiton lausunto liitetään pöy tä kir jaan. Jokainen päätöksentekoon osallistuva valtuutettu ja varavaltuutettu on vastuussa päätöksen laillisuudesta. Puheenjohtaja pyysi toimikunnan puheenjohtaja Virpi Jesiöjärveä ker to maan toimikunnan työstä. Virpi Jesiöjärvi kertoi toimikunnan hakeneen sovintoasiassa kes ki tietä. Professori Seppo Koskinen ja asianajaja Jarmo Juntura ovat toi mineet asiantuntijoina. Asiassa on oltu myös yhteydessä Suomen Kunta liit toon.

7 Katariina Palola kertoi olleensa toimikunnan esittelijä/sihteeri , jonka jälkeen esittelijä/sihteeri on ollut Esa Mä ki nen. Toimikunta alkoi heti hakemaan sovintoa Anna Mäkelän kanssa. He ti alussa päätettiin valtuuston päätöksen mukaisesti käyttää asian tun tijoi ta. Neuvotteluja alkoi käymään työoikeuden professori Seppo Koski nen ja myöhemmin mukaan tuli asianajaja Jarmo Juntura. Puheenjohtaja ilmoitti, että tehtävät kysymykset ja vastaukset kir jataan pöytäkirjaan. Puheenvuorossaan professori Seppo Koskinen kertoi, että asial li sesti hän aloitti neuvottelut ja Jarmo Juntura tuli mukaan myö hem min. Hän on neuvotellut asianajaja Spåren ja toimikunnan kanssa pää linjat ja Juntura on laatinut asiakirjat. Kun neuvottelut alkoivat, ei KHO:n tuomiota vielä ollut. Kun tuomio an net tiin, se vaikutti sopimuksen sisältöön. Neuvotteluissa katsottiin, mi ten asiassa mennään eteenpäin ja saadaan aikaan sovinto. Toimikunnan tehtävän on ollut aikaansaada sovinto. Sovinnon ehdot on neuvoteltava. KHO:n päätös yksinkertaisti tilannetta. Ansiomenetykset on korvattava. Ero sovitaan oman neuvottelun mukai ses ti. Esiin on noussut kysymys, onko kaupankäyntiä suhteessa ri kos proses siin. Tästä ei ole lainkaan kysymys. Sellaisia ehtoja, jotka tähän viit taa, ei ole. Aluksi oli maininta sopimusluonnoksessa, joka viittasi tähän, koska se on normaalia yksityissektorilla, jossa tavoitteena on puhdistaa pöy tä. Juntura otti yleisen käytännön mukaisesti asian so pi mus luonnok seen. KHO:n päätös, lomat, esittelijää koskeva hallinto-oikeuden pää tös muuttivat aikatauluja. Keskeistä sopimisessa on suuntautuminen tulevaisuuteen. Uudessa ti lan tees sa oli haasteellista jatkaa. Esillä oli taloudellinen näkökulma, An na Mäkelän ja kunnan mahdollisuudet jatkaa puhtaalta pöydältä. Jarmo Juntura kertoi tulleensa mukaan siinä vaiheessa kun asioita alet tiin kirjata. Yhteistyötä on ollut professori Koskisen, Spåren ja toimi kun nan kanssa. Hallinto-oikeuden ja KHO:n ratkaisuissa ei otettu kantaa ir ti sa no misen perusteeseen ja oliko se laiton. Tällöin vaihtoehdot olivat: 1. Aloitetaan irtisanomisprosessi uudelleen ja kuullaan asian mu kaises ti. 2. Hyväksytään tilanne ja Anna Mäkelä palaa virkaansa. 3. Sovitaan asia kunnanvaltuuston ja toimikunnan toimesta ja et sitään ratkaisu miten löydetään yhteisymmärrys Anna Mäkelän kanssa.

8 Esillä oleva sopimusasiakirja on Anna Mäkelän ja kunnan esitys. Hänellä on käsitys, että sopimusluonnos on kunnan edun mukainen. Rii tai suu det Anna Mäkelän kanssa eivät jatku, eikä ole siihen liittyviä pro ses se ja. Sopimuksessa ei oteta kantaa irtisanomisen pe rus teeseen. Hallinto-oikeus ja KHO ei ottanut kantaa irtisanomisen pe rustee seen. Puheenjohtaja Inkeri Yritys kysyi "Miksi sopimuksessa ei tunnusteta lain vas tais ta irtisanomista, vaan sanotaan, että sopimuksessa ei oteta kantaa irtisanomisen laillisuuteen. Korkein hallinto-oikeus on ot tanut kannan, jonka mukaan kunnanjohtaja Anna Mä ke län irtisanominen on lainvastainen. Miksi sopimus sivuuttaa tämän to siasian? Eikö olisi oikein Anna Mäkelää kohtaan, että hänelle mak settai siin korvaus nimenomaan lainvastaisesta irtisanomisesta, eikä ero ra haa siitä, että hän irtisanoutuu." Professori Koskisen mukaan on notorista, että irtisanominen on laiton. Päätös kumottiin muotoseikan vuoksi. Hallinto-oikeus ja KHO ei ot ta nut kantaa irtisanomisen laittomuuden perusteita koskeviin väittei siin. Irtisanominen oli laiton. Ansiomenetyskorvaus käsitellään omaa tietään. Jotkut ei tunnusta, että irtisanominen oli laiton. Asia ei liity so vin toneu vot te lui hin. Jarmo Junturan mukaan irtisanominen oli laiton menettelyvirheen vuok si. Perusteen osalta asiaa ei tukittu. Tähän seikkaan ei voi ottaa kantaa. Puheenjohtaja Inkeri Yritys kysyi "Jos sopimusta ei hyväksytä valtuus tos sa, niin voisiko ja jos niin millä perusteella Mäkelä vaatia oikeus teit se korvausta Kittilän kunnalta?" Professori Seppo Koskinen vastasi, että kunnan on hoidettava lait toman irtisanomisen ajan korvaus, joka on palkka vähennettynä saaduil la korvauksilla ja mahdollisella palkalla. Ilmeisesti hänellä on 6 kk:n työttömyysaika. Anna Mäkelä ei ole ilmoittanut summaa. Erokorvaus on eri asia, vaikka liittyy taustaltaan irtisanomiseen. Jarmo Junturan mukaan, mikäli sopimusta ei hyväksytä, palataan läh tö ti lan tee seen, joita ovat uusi irtisanomisprosessi, Anna Mäkelän pa laa mi nen virkaansa tai sopimus eroamisesta. Anna Mäkelällä on oikeus palata virkaansa, jolloin korvattavaksi tulee ansion menetykset, ei muuta korvausta. Professori Koskisen mukaan lähtötilanteessa Anna Mäkelä ilmoitti pa laa van sa virkaansa.

9 Tällaisessa tapauksessa kunta ei voi heti lähteä irtisanomaan häntä. Ei voida toimia oikeusturvakeinoja vastaan. Aikaisintaan kahden vuoden kuluttua kunta voi harkita irtisanomista. Haas tei ta on tällaisen prosessin jälkeen. Inkeri Yritys tiedusteli, onko tiedossa, että Anna Mäkelä palaamassa vir kaan sa, jos sopimusta ei synny. Koskisen mukaan se on mahdollista. Inkeri Yritys kertoi olleensa yhteydessä Annan Mäkelään KHO:n ratkai sun jälkeen ja tuolloin Anna Mäkelä ilmoitti, että ei koskaan palaa Kit ti län kunnanjohtajaksi. Professori Koskisen mukaan asianajaja tekee töitä päämiehensä puo les ta. Asianajaja Jarmo Junturan mukaan Spåre ei voi sanoa noin asia miehe nä. Inkeri Yritys kertoi, että hänelle ei juurikaan ole annettu tietoa toi mikun nan työstä. Professori Koskisen mukaan sovintoneuvotteluja ei käydä hu hu puhei den perusteella, asianajajat neuvottelee. Osapuolet kertovat miten asia etenee ja neuvottelijoilla täytyy olla luot ta mus toisiinsa. Inkeri Yritys kysyi: "Sopimusluonnoksessa, josta kesäkuun lopulla pyy det tiin Kuntaliiton lausunto, oli seuraavanlainen kohta 6: "Tämän so pi muk sen voimaantulon jälkeen osapuolilla ei ole toisiaan kohtaan Mä ke län virkasuhteeseen, sen päättymiseen tai mihinkään siihen liitty vään asiaan, kuten esitutkinnassa oleviin asioihin liittyen toisiaan koh taan muita kuin tästä sopimuksesta ilmeneviä vaatimuksia. Osapuo lil la ei siten ole sopimuksen voimaantulon jälkeen myöskään rangais tus vaa ti muk sia toisiansa kohtaan Mäkelän virkasuhteeseen liittyen." Sopimusluonnoksen mukaan sen osapuolia olivat Kittilän kunta ja Anna Mäkelä. Mäkelä ei tietämäni mukaan ole esittänyt eikä voi nut kaan esittää rangaistusvaatimuksia Kittilän kuntaa kohtaan. Ke tä koskevista rangaistusvaatimuksista Mäkelän tarkoitettiin luo puvan?" Professori Koskisen mukaan sopimusluonnoksen ensimmäinen versio oli normaali ja tavanomainen lauseke. Vaatimuksista voi luopua sil tä osin kuin voi luopua. Virallisen syytteen alaisista ei voi luopua. Kuntaliiton lausunto oli hyvä. Mainintaa tutkinnoista ja ran gais tus vaati muk sis ta luopumisista ei saa olla. Asia olisi voinut mennä ha ko teille. Asia ei olisi tullut esille lopullisessa sopimuksessa. Anna Mä ke lä ei olisi hyväksynyt lausumaa.

10 Inkeri Yritys tiedusteli, onko mahdollisesti muita kirjallisia sopimuksia teh ty. Koskisen ja Junturan mukaan ei. Vain yksi ja sopimuksessa pitää olla nimet. Varavaltuutettu Outi Marttila kysyi onko syyllisten tunnustukset edelleen voimassa. Koskisen mukaan kysymyksessä on eri asia. Asia on syyttäjän harkin nas sa. Outi Marttila kysyi ansiomenetyksestä. Koskisen mukaan ne käsitellään erikseen. Nyt sopimuksessa on erokor vaus, joka on yleisempi luonteeltaan. Kysymyksessä ei ole va hingon kor vaus. Ansiomenetys on erikseen. Outi Marttila viittasi valtuuston päätökseen ja eriävään mie li pi tee seen. Esteelliset Susanna Kantola, Vuokko Mäntymaa ja Ve li-mat ti Junnola läsnä. Puheenjohtaja Inkeri Yritys kysyi es teel lisyyk sis tä. Voiko sopimus kaatua muotoseikkoihin. Junturan mukaan asiaan ei voi ottaa kantaa. Professori Koskinen sanoi kiinnittäneensä huomiota esteellisyyksiin kos ka niin monet poistuivat ja tilalle tuli varajäseniä. Hänen mu kaansa asiaa ei voi esteelliset käsitellä. Hän havaitsi, että valtuuston puheen joh ta ja kiinnitti huomiota esteellisyyksiin ja luki asiaa koskevan Kun ta lii ton lausunnon ja kysyi esteellisyyksistä. Esteellisyydestä on tiu kat säännöt. On olemassa säädös, että ulkopuolelta havaittava syy voi aiheuttaa esteellisyyden. Toivottavasti kaikki, joita asia koskee, ovat ilmoittaneet esteellisyytensä. Outi Marttilan mukaan valtuustossa on tällä hetkellä 23 jäsentä ja vara jä sen tä. Jos kolme on esteellisiä, ja ei osallistu asian kä sit te lyyn, valtuusto on edelleen päätösvaltainen. Varavaltuutettu Veli-Matti Junnola tiedusteli mihin esteellisyyden perus taa. Esitutkintalain mukaan henkilö voi olla myötävaikuttamatta rikok sen selvittämiseen ollessaan epäiltynä. On myös suh teel li suuspe ri aa te. Mihin esteellisyys voi perustua kun ei ole tuomiolla. Kuntaliiton Arto Sulosen mukaan luottamustoimen hoitaminen on virka vel vol li suus. Jos vetäytyminen estää päätöksenteon rikkoo sitä. Asian ympärillä pyörii juristia. Asianosaisen on itse pää tet tä vä esteellisyydestään. Miten voi olla esteellinen. Itse on maallikko asiassa.

11 Professori Seppo Koskisen mukaan ne henkilöt, jotka ovat po lii si tutkin nas sa Anna Mäkelän irtisanomiseen liittyen, ovat esteellisiä kaikki. Asia on kokonaisuus ja perusteena on puolueettomuuden vaa rantu mi nen. Jos on tutkintaprosessissa ja syyteharkinnassa mu ka na, on esteellinen. Koskisen mukaan sopimus on kunnan edun kannalta 110 %:sti hyvä asia. Hän on huomannut, että päätöksenteossa mietitään koko ajan es teel li syyk siä ja jäseniä poistuu ja varajäseniä tilalle. Valtuutettu Hille Kuusisto sanoi, että sopimus on kunnan ja Anna Mä ke län välinen. KHO on todennut irtisanomisen laittomaksi muo tovir heen johdosta. Asiassa on huomioitava kunnan etu. Kuntalain mukaan kunnan luotta mus hen ki lön on toimittava kunnan edun mukaisesti. Sopimuksessa ei oteta kantaa kuka korvauksen maksaa. Asia on kirjat ta va kuntalain 40 ja 75 :n perusteella. Tilanne on erikoinen. Aa Jarmo Juntura mukaan on helppo ymmärtää kun päätös on kumot tu muotovirheen perusteella. Kantaa otetaan siihen, onko so pimus kunnan edun mukainen vai ei. Nyt ei tiedetä kenelle nousee syyte, onko asia tahallinen vai tuot tamuk sel li nen. Korvaus ei ole seurausta laittomasta irtisanomisesta. Hille Kuusiston mukaan varovaisuuslauseketta ei voi jättää huo miotta. Professori Koskisen mukaan asia ei kuulu tähän sopimukseen. Päätök sen teos sa kunnalla se oikeus on. Koskinen kertoi olleensa n. sadassa kunnan tapauksessa. Mikäli ollut muotovirhe, yhdessäkään tapauksessa korvauksia ei ole peritty luot ta mus hen ki löil tä. Mikäli kunnanvaltuusto tekisi päätöksen, mahdollisesti valitetaan hallin to-oi keu teen ja KHO:lle. Laittomasta irtisanomisesta korvaus on pieni. Anna Mäkelä ilmoittaa ol leen sa työtön 6 kk. Hän myös veikkaa, että palkka nykyisessä työssä on parempi kuin kunnassa. Valtuutettu Vuokko Mäntymaan mukaan jääviysasian johdosta tulisi pi tää tauko. Nyt on ota tai jätä tilanne. Sopimus hyväksytään tai ei. Hän ilmoittaa mie li pi tee nään tästä asiasta, että kunnan hallinnon järjestämisen kan nal ta ja Anna Mäkelän kannalta so pi mus on hyvä. Valtuutettu Veikko Siitonen kertoi, ettei ollut päättämässä Anna Mä-

12 ke län irtisanomisesta. Nyt väitetään esteelliseksi. Outi Marttilan mukaan heidän ryhmässä on kolme esteellistä ja päätök seen tarvitaan 18 valtuutettua. Puheenjohtaja Inkeri Yritys huomautti, että tämän asian kohdalla kes kus te lu on avattu ja asiaa käsitellään. Hän kertoi alussa es teel lisyys lau sun non. Jokainen ottaa henkilökohtaisesti vastuun päätöksenteossa. Professori Koskinen sanoi, että esteellisyys syntyy herkästi. Es teel lisyy des tä on tiukka tulkinta. Hän toivoi, että asian käsittelyyn ei osallis tu mahdollisia esteellisiä. Veli-Matti Junnola kertoi, että kaksi juristia kertoi edellisessä val tuustos sa, että ei ole esteellinen. Miten asia huomioidaan esimies/alainen tilanteessa laajalla kri tee rillä. Esimies on laittanut alaisen tekemään tehtävää es teel li syys ti lantees sa. Professori Koskisen mukaan tilanne voi olla ongelmallinen. Jos esimies on esteellinen, tulee tilalle sijainen. Asiaa tarkasteltava tiukan tul kin nan mukaisesti. Hille Kuusiston mukaan mahdollisesta esteellisyydestä on turha enää keskustella. Asiaa on käsitelty ja henkilöt olleet mukana keskus te lus sa ja asiaa käsittelemässä. Varavaltuutettu Esa Ylläsjärvi sanoi olevansa toimikunnan jäsenenä asiaa käsittelemässä. Erokorvaus on Mikäli lisäksi tulee 1 ½ vuoden palkka, se lisää Professori Koskinen kertoi, että Spåre on ilmoittanut, että max työt tömyys ai ka on 6 kk. Hän ei tiedä, miksi Annan Mäkelä ei ilmoita summaa. Tauko pidettiin klo 17:00-17:15 ja 17:17-17:25. Jatkettaessa asian käsittelyä valtuutettu Tapani Rantajääskö ilmoitti ole van sa esteellinen käydyn keskustelun perusteella ja poistui paikal taan. Hänen tilalleen saapui varavaltuutettu Irma Ylitalo. Veli-Matti Junnola ilmoitti olevansa esteellinen varovaisuussyistä ja pois tui paikaltaan. Hänellä ei ollut varajäsentä.

13 Vuokko Mäntymaa ilmoitti olevansa esteellinen varovaisuussyistä ja pois tui paikaltaan. Hänellä ei ollut varajäsentä. Valtuutettu Torsti Patakangas ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui pai kal taan. Puheenjohtaja tiedusteli esteellisyyden perustetta. Pa takan gas vastasi, että ei ole perustelua. Hänellä ei ollut varajäsentä. Veikko Siitonen ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui paikaltaan. Hänellä ei ollut varajäsentä. Puheenjohtaja piti nimenhuudon ja totesi, että läsnä on yh dek säntois ta (19) valtuutettua ja varavaltuutettua. Valtuusto on pää tös val tainen. Pöytäkirjantarkastaja Vuokko Mäntymaan ilmoitettua es teel li syy ten sä pöytäkirjantarkastajaksi tämän asian osalta valittiin Pirkko Jau ho jär vi. Inkeri Yritys esitti Hille Kuusiston, Lasse Lompolon, Esa Ylläsjärven, Jes se Korhosen ja Helena Huikuri-Kujalan kannattamana seu raavaa: "Valtuusto palauttaa sopimuksen uuteen valmisteluun. So pi muk sessa on tunnustettava se tosiasia, että kunnanjohtaja Anna Mäkelä ir tisa not tiin lainvastaisesti ja että hänelle maksettava korvaus on korvaus ta laittomasta irtisanomisesta. Valtuusto liittää päätökseensä seu raa van lausuman: Valtuusto voi päättää periä Anna Mäkelälle ir tisa no mi sen vuoksi maksetut korvaukset ja sopimusneuvotteluista kun nal le aiheutuneet kustannukset takaisin niiltä, joiden mah dol lises ti rikosoikeudenkäynnissä todetaan syyllistyneen rikolliseen menet te lyyn irtisanomisasiassa. Esitykseni perustuu siihen, että kun tala ki velvoittaa päättäjiä valvomaan kunnan etua" Esitys kokonaisuudessaan pöytäkirjan liitteenä. Varavaltuutettu Pekka Rajala esitti Keskustan valtuustoryhmän puoles ta, että toimikunnan esitys hyväksytään mitään lisäämättä ja poista mat ta alkuperäisenä. Puheenjohtaja totesi, että ensin ratkaistaan jatketaanko asian kä sitte lyä vai palautetaanko se valmisteluun. Puheenjohtaja teki seuraavan äänestysesityksen: Ne, jotka kannattavat asian käsittelyn jatkamista, äänestävät "jaa". Jos "ei" voittaa on Inkeri Yrityksen esitys hyväksytty ja asia päätetty pa laut taa valmisteluun. Kunnanvaltuusto hyväksyi puheenjohtajan äänestysesityksen.

14 Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä annettiin yksitoista (11) jaa-ään tä, kuusi (6) ei-ääntä ja kaksi äänesti tyhjää. Jaa-ääniä antoivat Jorma Ojala, Virpi Jesiöjärvi, Juha Toivola, Pirkko Jau ho jär vi, Pekka Rajala, Terho Heikkinen, Jorma Rantanen, Irma Yli ta lo, Sauli Lepola, Sirkka Hangasvaara ja Hannu Kumpulainen. Ei-ää niä antoivat Helena Huikuri-Kujala, Hille Kuusisto, Lasse Lompo lo, Jesse Korhonen, Esa Ylläsjärvi ja Inkeri Yritys. Tyhjää ää nes tivät Aki Nevalainen ja Outi Marttila. Puheenjohtaja totesi, että asian käsittelyä on päätetty jatkaa. Inkeri Yritys, Esa Ylläsjärvi, Jesse Korhonen, Helena Huikuri-Kujala ja Lasse Lompolo jättivät päätökseen eriävän mielipiteen. Eriävän mielipiteen perustelut liitettiin pöytäkirjaan. Jatkettaessa asian käsittelyä Inkeri Yritys esitti Helena Hui ku ri-ku jalan, Hille Kuusiston, Jesse Korhosen, Esa Ylläsjärven, Lasse Lompo lon ja Outi Marttilan kannattamana, että "Valtuusto liittää päätökseensä seuraavan lausuman: Valtuusto voi päättää periä Anna Mäkelälle irtisanomisen vuoksi mak se tut korvaukset ja sopimusneuvotteluista kunnalle aiheutuneet kus tan nuk set takaisin niiltä, joiden mahdollisesti ri kos oi keu den käynnis sä todetaan syyllistyneen rikolliseen menettelyyn ir ti sa no mis asiassa. Tällainen varauma valtuuston on syytä tehdä oman oikeusturvansa vuok si, koska kunnan päätöksentekoa koskee laaja rikostutkinta. Valtuusto toteaa, että nyt käsittelyssä olevaa tilannetta ja tarvetta sopi muk sel le ei olisi syntynyt ilman kunnanjohtaja Anna Mäkelän ir ti sano mis ta. Irtisanominen on sekä hallinto-oikeuden että kor keim man hallinto-oikeuden päätöksillä todettu laittomaksi tehtyjen me net te lyvir hei den vuoksi. Esitykseni perustuu siihen, että kuntalaki velvoittaa päättäjiä val vomaan kunnan etua." Puheenjohtaja totesi, että on tehty toimikunnan esityksestä poik keava kannatettu esitys, joten asia on ratkaistava äänestämällä. Puheenjohtaja teki seuraavan äänestysesityksen: Ne, jotka ovat toimikunnan esityksen kannalla, äänestävät "jaa". Jos ei voittaa on päätökseksi tullut Inkeri Yrityksen esitys. Valtuusto hyväksyi puheenjohtajan äänestysesityksen. Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä annettiin kymmenen (10) jaa- ääntä, kahdeksan (8) ei-ääntä ja yksi tyhjä ääni.

15 Puheenjohtaja totesi kunnanvaltuuston hyväksyneen toimikunnan esi tyk sen. Inkeri Yritys, Aki Nevalainen, Esa Ylläsjärvi, Jesse Korhonen, He le na Huikuri-Kujala, Lasse Lompolo ja Hille Kuusisto ilmoittivat pää tökseen eriävän mielipiteen. Eriävän mielipiteen perustelut liitettiin pöytäkirjaan. Outi Marttila ilmoitti päätökseen eriävän mielipiteen. Merkittiin, että jaa-ääniä antoivat Jorma Ojala, Virpi Jesiöjärvi, Juha Toi vo la, Pirkko jauhojärvi, Pekka Rajala, Terho Heikkinen, Irma Yli talo, Sauli Lepola, Sirkka Hangasvaara ja Hannu Kumpulainen. Ei ääniä antoivat Aki Nevalainen, Outi Marttila, Helena Hui ku ri-ku jala, Hille Kuusisto, Lasse Lompolo, Jesse Korhonen, Esa Ylläsjärvi ja In ke ri Yritys. Tyhjää äänesti Jorma Rantanen.

Korkeimman hallinto-oikeuden päätös kunnanjohtaja Anna Mäkelän irtisanomisasiassa. (Lisätietoja: Hallintojohtaja, puh.

Korkeimman hallinto-oikeuden päätös kunnanjohtaja Anna Mäkelän irtisanomisasiassa. (Lisätietoja: Hallintojohtaja, puh. Kunnanhallitus 186 13.06.2016 Kunnanvaltuusto 41 20.06.2016 Kunnanhallitus 238 16.08.2016 Kunnanvaltuusto 55 29.08.2016 Korkeimman hallinto-oikeuden päätös kunnanjohtaja Anna Mäkelän irtisanomisasiassa

Lisätiedot

Selitykset esityslistan ja pöytäkirjan liitteenä.

Selitykset esityslistan ja pöytäkirjan liitteenä. Kunnanhallitus 162 26.05.2016 Kunnanvaltuusto 40 20.06.2016 Kunnanhallitus 237 16.08.2016 Kunnanvaltuusto 54 29.08.2016 Korkeimman hallinto-oikeuden tiedoksianto kunnanvaltuustolle Anna Mäkelän ja Inkeri

Lisätiedot

Kunnanvaltuuston päätöksen "Sovintosopimuksen uudelleen vienti kunnanhallituksen kautta valtuuston käsittelyyn" laillisuusvalvonta

Kunnanvaltuuston päätöksen Sovintosopimuksen uudelleen vienti kunnanhallituksen kautta valtuuston käsittelyyn laillisuusvalvonta Toimikunta Kvalt 29.2.2016 1 11.01.2017 19 Kunnanhallitus 15 17.01.2017 Kunnanvaltuusto 1 30.01.2017 Kunnanvaltuuston päätöksen 19.12.2016 71 "Sovintosopimuksen uudelleen vienti kunnanhallituksen kautta

Lisätiedot

Toimikunta Kvalt Toimikunta Kvalt

Toimikunta Kvalt Toimikunta Kvalt Toimikunta Kvalt 29.2.2016 11 21.06.2016 19 Toimikunta Kvalt 29.2.2016 12 18.08.2016 19 Kunnanhallitus 244 22.08.2016 Kunnanvaltuusto 56 29.08.2016 Kunnanhallitus 295 17.10.2016 Kittilän kunnan ja Anna

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA Pöytäkirja 24/ Kunnanhallitus. Aika Maanantai klo 17:00-17:10. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

KITTILÄN KUNTA Pöytäkirja 24/ Kunnanhallitus. Aika Maanantai klo 17:00-17:10. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KITTILÄN KUNTA Pöytäkirja 24/2016 1 Kunnanhallitus Aika Maanantai 17.10.2016 klo 17:00-17:10 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 295 Kittilän kunnan ja Anna Mäkelän

Lisätiedot

Otsikko Sivu 244 Kittilän kunnan ja Anna Mäkelän välinen sovintosopimus Ilse Seurujärven ero sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenyydestä

Otsikko Sivu 244 Kittilän kunnan ja Anna Mäkelän välinen sovintosopimus Ilse Seurujärven ero sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenyydestä KITTILÄN KUNTA Pöytäkirja 19/2016 1 Kunnanhallitus Aika Maanantai 22.08.2016 klo 15:00-15:06 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 244 Kittilän kunnan ja Anna Mäkelän

Lisätiedot

Kunnanhallitus 96 16.03.2015 Kunnanhallitus 106 30.03.2015

Kunnanhallitus 96 16.03.2015 Kunnanhallitus 106 30.03.2015 Kunnanhallitus 96 16.03.2015 Kunnanhallitus 106 30.03.2015 Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Inkeri Yrityksen vaatimus oikeudellinen asiantuntija Pertti Eilavaaran laskussa mainittujen asiakirjojen luovuttamisesta

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kittilän kunnan hallintosäännön muutos/toimikuntien asettaminen

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kittilän kunnan hallintosäännön muutos/toimikuntien asettaminen Kunnanhallitus 48 17.02.2016 Kunnanvaltuusto 17 29.02.2016 Kittilän kunnan hallintosäännön muutos/toimikuntien asettaminen 576/00.01.01/2011, 451/00/2013, 150/01.01/2014 Khall 17.02.2016 48 Kvalt 17 Kuntalain

Lisätiedot

Sovintosopimuksen uudelleen vienti kunnanhallituksen kautta valtuuston käsittelyyn

Sovintosopimuksen uudelleen vienti kunnanhallituksen kautta valtuuston käsittelyyn Toimikunta Kvalt 29.2.2016 16 02.11.2016 19 Toimikunta Kvalt 29.2.2016 19 09.11.2016 19 Toimikunta Kvalt 29.2.2016 20 25.11.2016 19 Kunnanhallitus 349 07.12.2016 Kunnanvaltuusto 71 19.12.2016 Sovintosopimuksen

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

Eilavaaran kirje oheismateriaalina.

Eilavaaran kirje oheismateriaalina. Kunnanhallitus 228 04.07.2017 Kunnanhallitus 252 15.08.2017 Pertti Eilavaaran laskun 2 maksumuistutus 451/00/2013 Khall 04.07.2017 228 (Lisätietoja: Hallintojohtaja, puh. 040 745 9830) Pertti Eilavaara

Lisätiedot

Eilavaaran kirje oheismateriaalina.

Eilavaaran kirje oheismateriaalina. Kunnanhallitus 228 04.07.2017 Kunnanhallitus 252 15.08.2017 Kunnanhallitus 269 29.08.2017 Pertti Eilavaaran laskun 2 maksumuistutus 451/00/2013 Khall 04.07.2017 228 (Lisätietoja: Hallintojohtaja, puh.

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Teknisen lautakunnan valinta 113/ /2017. Khall

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Teknisen lautakunnan valinta 113/ /2017. Khall Kunnanhallitus 192 08.06.2017 Kunnanvaltuusto 35 19.06.2017 Teknisen lautakunnan valinta 113/00.00.01/2017 Khall 08.06.2017 192 Kunnan toimielimistä säädetään kuntalain 30 :ssä. Toimielinten kokoon pa

Lisätiedot

Aloite on tuotu kunnanvirastoon ja diarioitu 28.4.2014. Valtuustoaloite esityslistan ja pöytäkirjan liitteenä.

Aloite on tuotu kunnanvirastoon ja diarioitu 28.4.2014. Valtuustoaloite esityslistan ja pöytäkirjan liitteenä. Kunnanhallitus 188 05.05.2014 Kunnanvaltuusto 15 12.05.2014 Tilapäisen valiokunnan perustaminen 150/01.01/2014 Khall 05.05.2014 188 Kittilän kuntaan on toimitettu kahdenkymmenenneljän (24) val tuu tetun

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 Kunnanhallitus 308 09.11.2015 Valtuusto 71 16.11.2015 Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 804/02.03.01/2015 KHALL 308 9.11.2015 Kuntalain 66 :n mukaan valtuusto

Lisätiedot

Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Kunnanhallitus 125 10.04.2018 Ehdokkaiden nimeäminen Oy Levi Ski Resort Ltd:n hallituksen jäseniksi, yhtiökokousedustajan nimeäminen ja toimiohjeiden antaminen yhtiökokousedustajalle 113/00.00.01/2017

Lisätiedot

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä,

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä, Kaupunginhallitus 8 09.01.2017 Kaupunginhallitus 54 13.02.2017 Kaupunginhallitus 95 13.03.2017 Kaupunginhallitus 122 10.04.2017 Kaupunginhallitus 153 08.05.2017 Kaupunginhallitus 189 30.05.2017 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Kunnanhallitus päättää ostoneuvotteluihin osallistumisesta.

Kunnanhallitus päättää ostoneuvotteluihin osallistumisesta. Kunnanhallitus 322 18.09.2017 Kunnanhallitus 336 02.10.2017 Kunnanhallitus 19 08.01.2018 Kunnanhallitus 22 17.01.2018 Valtuusto 10 25.01.2018 Siikajoen vanhustenkotiyhdistyksen ostotarjous 286/44.441/2017

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Rakennus- ja ympäristölautakunnan valinta 113/ /2017. Khall

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Rakennus- ja ympäristölautakunnan valinta 113/ /2017. Khall Kunnanhallitus 193 08.06.2017 Kunnanvaltuusto 36 19.06.2017 Rakennus- ja ympäristölautakunnan valinta 113/00.00.01/2017 Khall 08.06.2017 193 Kunnan toimielimistä säädetään kuntalain 30 :ssä. Toimielinten

Lisätiedot

Otsikko Sivu 46 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden antama

Otsikko Sivu 46 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden antama KITTILÄN KUNTA Pöytäkirja 5/2016 1 Kunnanhallitus Aika Keskiviikko 17.02.2016 klo 15:00-16:38 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 46 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden

Lisätiedot

Lausunto Pohjois-Suomen hallinto-oikeudelle Inkeri Yrityksen valituksesta koskien Kittilän kunnanvaltuuston päätöstä 17.11.2014 59

Lausunto Pohjois-Suomen hallinto-oikeudelle Inkeri Yrityksen valituksesta koskien Kittilän kunnanvaltuuston päätöstä 17.11.2014 59 Kunnanhallitus 34 09.02.2015 Lausunto Pohjois-Suomen hallinto-oikeudelle Inkeri Yrityksen valituksesta koskien Kittilän kunnanvaltuuston päätöstä 17.11.2014 59 451/00/2013 Khall 34 Kittilän kunnanvaltuusto

Lisätiedot

Kunnanjohtaja Anna Mäkelän erottamiseen ja konserniohjaukseen liittyvä päätöksenteko

Kunnanjohtaja Anna Mäkelän erottamiseen ja konserniohjaukseen liittyvä päätöksenteko Kunnanhallitus 492 08.12.2014 Kunnanjohtaja Anna Mäkelän erottamiseen ja konserniohjaukseen liittyvä päätöksenteko 451/00/2013 Khall 492 Kittilän kunnanvaltuusto on 17.11.2014 59 päättänyt irtisanoa kunnan

Lisätiedot

Kunnanvaltuuston päätöksen "Vt. kunnanjohtajan valinta" laillisuusvalvonta

Kunnanvaltuuston päätöksen Vt. kunnanjohtajan valinta laillisuusvalvonta Kunnanhallitus 130 09.05.2017 Kunnanvaltuuston päätöksen 24.4.2017 16 "Vt. kunnanjohtajan valinta" laillisuusvalvonta 55/01.01.01/2015 Khall 09.05.2017 130 (Lisätietoja: Hallintojohtaja, puh. 040 745 9830)

Lisätiedot

Esittelijä ilmoitti ettei ole esteellinen.

Esittelijä ilmoitti ettei ole esteellinen. Tekninen lautakunta 79 30.06.2017 Tekninen lautakunta 91 13.09.2017 Tekninen lautakunta 103 27.09.2017 Tekninen lautakunta 109 01.11.2017 Yhdyskuntainsinöörin valinta 121/01.01.01/2017 Teknlk 30.06.2017

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Kunnanvaltuusto 16 29.02.2016 Kunnanhallitus 70 08.03.2016 Kunnanhallitus 100 04.04.2016

Lisätiedot

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT Opetus- ja 112 26.08.2015 varhaiskasvatuslautakunta Kunnanhallitus 303 14.09.2015 Valtuusto 64 28.09.2015 TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

Lisätiedot

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen Kaupunginhallitus 139 31.03.2014 Kaupunginhallitus 271 16.06.2014 Kaupunginhallitus 511 15.12.2014 Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen 877/10.03.02/2013

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 27.06.2017 klo 09:00-11:15 Paikka Kaupungintalon 2. kerroksen kokoustila Osallistujat Nimi Tehtävä Anttila Ari pj. Venesjärvi Seppo vpj.

Lisätiedot

Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 38 12.02.2018 Kaupunginhallitus 65 06.03.2018 Kaupunginhallitus 88 26.03.2018 Kaupunginvaltuusto 24 26.03.2018 Kuntalain 85.2 :n mukaisten selitysten vaatiminen / jatkotoimenpiteet 2089/03.06.00/2018

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Vapaan sivistystyön lautakunnan valinta 113/ /2017. Khall

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Vapaan sivistystyön lautakunnan valinta 113/ /2017. Khall Kunnanhallitus 198 08.06.2017 Kunnanvaltuusto 40 19.06.2017 Vapaan sivistystyön lautakunnan valinta 113/00.00.01/2017 Khall 08.06.2017 198 Kunnan toimielimistä säädetään kuntalain 30 :ssä. Toimielinten

Lisätiedot

Anna Mäkelä on toiminut Kittilän kunnan kunnanjohtajana.

Anna Mäkelä on toiminut Kittilän kunnan kunnanjohtajana. SOVINTOSOPIMUS Osapuolet 1. Kittilän kunta 2. Mäkelä Anna, Kauniainen ASIAN TAUSTA Anna Mäkelä on toiminut Kittilän kunnan kunnanjohtajana. Kittilän kunnanvaltuusto on kokouksessaan 12.5.2014/ 15 asettanut

Lisätiedot

(Lisätietoja: Controller, puh )

(Lisätietoja: Controller, puh ) Kunnanhallitus 135 11.05.2017 Kunnanhallitus 139 18.05.2017 Kunnanhallitus 425 28.11.2017 Kunnanvaltuusto 86 13.12.2017 Kunnanhallitus 102 19.03.2018 Kunnanvaltuusto 23 26.03.2018 Kittilän kunnan konserniohje

Lisätiedot

Vuoden 2014 veroprosentit: Verotulojen kehittyminen (milj. )

Vuoden 2014 veroprosentit: Verotulojen kehittyminen (milj. ) Kunnanhallitus 422 27.10.2014 Kunnanhallitus 456 10.11.2014 Kunnanvaltuusto 52 17.11.2014 Tuloveroprosentti ja kiinteistöveroprosentit vuodelle 2015 269/02.02.00/2014 Khall 27.10.2014 422 Kuntalain 66

Lisätiedot

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen Kaupunginhallitus 138 10.04.2017 Kaupunginhallitus 248 19.06.2017 Lausunto Päijät-Hämeen jätelautakuntasopimuksen päivittämisestä/yhteistoimintasopimuksen muuttaminen 97/14.06.00/2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

KHALL Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi

KHALL Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi Kunnanhallitus 137 29.05.2017 Kunnan luottamushenkilövalinnat 1/00.00.01/2017 KHALL 29.05.2017 137 Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi Kuntalain (410/2015) 30 :n mukaan kunnassa

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 Kaupunginhallitus 53 22.02.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Valtuuston tilapäisen valiokunnan ehdotus sivistyslautakunnan erottamista koskevassa asiassa. Tilapäinen valiokunta on kokoontunut kolme kertaa.

Valtuuston tilapäisen valiokunnan ehdotus sivistyslautakunnan erottamista koskevassa asiassa. Tilapäinen valiokunta on kokoontunut kolme kertaa. Tilapäinen valiokunta 4 13.03.2015 Valtuusto 15 23.03.2015 Valtuuston tilapäisen valiokunnan ehdotus sivistyslautakunnan erottamista koskevassa asiassa 23/00.02.04/2015 TILAPVAL 13.03.2015 4 Valtuusto

Lisätiedot

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen ---------------------------------------- TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan Riikka Mononen ---------------------------------------- Tehtäväkori 2016 TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan -materiaali on kokoelma

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 SOSIAALITYÖN JOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN

Lisätiedot

Samalla, kun uusi hallintosääntö hyväksytään, nykyiset johtosäännöt ku mo taan.

Samalla, kun uusi hallintosääntö hyväksytään, nykyiset johtosäännöt ku mo taan. Kunnanhallitus 29 30.01.2017 Kunnanhallitus 66 13.03.2017 Kunnanhallitus 78 20.03.2017 Kunnanhallitus 107 18.04.2017 Valtuusto 34 26.04.2017 Hallintosäännön hyväksyminen KH 29 Uuden kuntalain mukaan hallintosääntö

Lisätiedot

Otsikko Sivu 71 Sovintosopimuksen uudelleen vienti kunnanhallituksen

Otsikko Sivu 71 Sovintosopimuksen uudelleen vienti kunnanhallituksen KITTILÄN KUNTA Pöytäkirja 11/2016 1 Kunnanvaltuusto Aika Maanantai 19.12.2016 klo 14:00-20:30 Paikka Kunnantalo, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 71 Sovintosopimuksen uudelleen vienti kunnanhallituksen

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto VAALIKELPOISUUS KUNNALLISIIN LUOTTAMUSTOIMIIN 72/00.00/2017

Kunnanhallitus Valtuusto VAALIKELPOISUUS KUNNALLISIIN LUOTTAMUSTOIMIIN 72/00.00/2017 Kunnanhallitus 91 22.05.2017 Valtuusto 29 12.06.2017 VAALIKELPOISUUS KUNNALLISIIN LUOTTAMUSTOIMIIN 72/00.00/2017 KH 22.05.2017 91 (Valmistelija hallintojohtaja Marjatta Savolainen) Valittaessa kunnan toimielimiä

Lisätiedot

Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset. Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta

Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset. Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta 24 19.05.2016 Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta 19.05.2016 24 Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset Kunnanvaltuuston

Lisätiedot

Perhehoidon palkkiot ja kulukorvaukset muuttuvat lukien.

Perhehoidon palkkiot ja kulukorvaukset muuttuvat lukien. Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta 101 15.12.2015 22 22.03.2016 Perhehoidon palkkiot ja korvaukset 1.1.2016 alkaen 444/02.05.00/2015 Soteltk 15.12.2015 101 Perhehoidon

Lisätiedot

Otsikko Sivu 7 Lukion ruotsin ja saksan lehtorin viran muuttaminen

Otsikko Sivu 7 Lukion ruotsin ja saksan lehtorin viran muuttaminen KITTILÄN KUNTA Pöytäkirja 2/2017 1 Kunnanvaltuusto Aika Maanantai 27.03.2017 klo 14:00-15:26 Paikka Kunnantalo, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 7 Lukion ruotsin ja saksan lehtorin viran muuttaminen

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

Otsikko Sivu 1 Kunnanvaltuuston päätöksen

Otsikko Sivu 1 Kunnanvaltuuston päätöksen KITTILÄN KUNTA Pöytäkirja 1/2017 1 Kunnanvaltuusto Aika Maanantai 30.01.2017 klo 14:00-15:30 Paikka Kunnantalo, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kunnanvaltuuston päätöksen 19.12.2016 71 4

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Kunnanvaltuusto 27 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet

Lisätiedot

137 10.12.2013 98 06.08.2014

137 10.12.2013 98 06.08.2014 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 137 10.12.2013 98 06.08.2014 Oikaisuvaatimus toimenpidelupapäätöksestä 286-2013-781, kiinteistölle 286-21-6-6, Kaaritie 18, Kuusankoski,

Lisätiedot

Otsikko Sivu 27 Perusturvajohtaja Tuulikki Louet-Lehtoniemen

Otsikko Sivu 27 Perusturvajohtaja Tuulikki Louet-Lehtoniemen KITTILÄN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1 Kunnanvaltuusto Aika Maanantai 25.04.2016 klo 16:00-16:18 Paikka Kunnantalo, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 27 Perusturvajohtaja Tuulikki Louet-Lehtoniemen

Lisätiedot

- 1 Kokouksen avaaminen. - 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta. - 4 Työjärjestyksen hyväksyminen

- 1 Kokouksen avaaminen. - 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta. - 4 Työjärjestyksen hyväksyminen Kaupunginhallitus 119 31.03.2014 Kaupunginvaltuuston kokouksen 27.1.2014 päätösten täytäntöönpano 1224/07.02.03/2014 KHALL 119 Kuntalain 23.1 :n mukaan kunnanhallitus vastaa kunnan hal lin nos ta ja taloudenhoidosta

Lisätiedot

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen Sivistyslautakunta 40 16.05.2017 Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset 1.8.2017 alkaen 606/01.017/2016 SIVLTK 16.05.2017 40 Sivistysjohtaja Matti Hursti: Sivistysjohtajan

Lisätiedot

MAASEUTULAUTAKUNNAN (RANTASALMI, JUVA, SULKAVA, JOROINEN) PUHEENJOHTAJAN VALINTA VUODEKSI /00.00/2013

MAASEUTULAUTAKUNNAN (RANTASALMI, JUVA, SULKAVA, JOROINEN) PUHEENJOHTAJAN VALINTA VUODEKSI /00.00/2013 Kunnanhallitus 24 14.01.2013 Kunnanvaltuusto 11 28.01.2013 Kunnanhallitus 75 25.02.2013 Kunnanvaltuusto 29 04.03.2013 Kunnanhallitus 102 07.04.2015 Kunnanvaltuusto 8 20.04.2015 Kunnanhallitus 64 08.03.2016

Lisätiedot

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/ Tarkastuslautakunta1. AIKA klo 14:00. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/ Tarkastuslautakunta1. AIKA klo 14:00. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/2017 1 Tarkastuslautakunta1 AIKA 06.11.2017 klo 14:00 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

Asiantuntijana kokouksessa kehittämispäällikkö Oiva Jansson. Kunnanhallitus päätti yksimielisesti siirtää asian käsittelyn seuraavaan ko kouk seen.

Asiantuntijana kokouksessa kehittämispäällikkö Oiva Jansson. Kunnanhallitus päätti yksimielisesti siirtää asian käsittelyn seuraavaan ko kouk seen. Kunnanhallitus 54 24.02.2014 Kunnanhallitus 75 07.04.2014 Kunnanvaltuusto 10 16.04.2014 Kunnanhallitus 98 28.04.2014 Kunnanvaltuusto 17 07.05.2014 LUNASTUSVUOKRASOPIMUS KHALL 54 Ristijärven kunta on neuvotellut

Lisätiedot

Teknisen johtajan virka / Irtisanoutuminen / Saapuneet hakemukset / Julistetaan uudelleen haettavaksi / Saapuneet hakemukset / Virkavaali

Teknisen johtajan virka / Irtisanoutuminen / Saapuneet hakemukset / Julistetaan uudelleen haettavaksi / Saapuneet hakemukset / Virkavaali Kunnanhallitus 281 20.06.2016 Kunnanhallitus 335 05.09.2016 Kunnanhallitus 433 14.11.2016 Kunnanhallitus 479 12.12.2016 Kunnanhallitus 20 16.01.2017 Valtuusto 3 25.01.2017 Tekninen lautakunta 4 16.02.2017

Lisätiedot

Oikeudellinen asiantuntija Pertti Eilavaaran oikaisuvaatimus/khall ja (Lisätietoja: Hallintojohtaja, puh.

Oikeudellinen asiantuntija Pertti Eilavaaran oikaisuvaatimus/khall ja (Lisätietoja: Hallintojohtaja, puh. Kunnanhallitus 285 11.09.2017 Kunnanhallitus 308 18.09.2017 Oikeudellinen asiantuntija Pertti Eilavaaran oikaisuvaatimus/khall 15.8.2017 251 ja 4.7.2017 227 451/00/2013 Khall 11.09.2017 285 (Lisätietoja:

Lisätiedot

(Lisätiedot: Vt. kunnanjohtaja, puh ) Sujuva englannin kielen taito on välttämätön. Hakuaika päättyi

(Lisätiedot: Vt. kunnanjohtaja, puh ) Sujuva englannin kielen taito on välttämätön. Hakuaika päättyi Kunnanhallitus 85 21.03.2017 Kunnanhallitus 101 11.04.2017 Kunnanvaltuusto 16 24.04.2017 Vt. kunnanjohtajan valinta 55/01.01.01/2015 Khall 21.03.2017 85 (Lisätiedot: Vt. kunnanjohtaja, puh. 040 673 7633)

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 TILOJEN VUOKRAAMINEN TORNION SAIRASKOTISÄÄTIÖLTÄ PÄIVÄKESKUSTOIMINTAA VARTEN/TILOJEN VUOKRAAMINEN VUODELLE 2014/TILOJEN VUOKRAAMINEN

Lisätiedot

Pöytäkirja tarkastetaan kunnantalossa torstaina klo ja pidetään siellä yleisesti nähtävänä samana päivänä klo

Pöytäkirja tarkastetaan kunnantalossa torstaina klo ja pidetään siellä yleisesti nähtävänä samana päivänä klo KITTILÄN KUNTA Kokouskutsu 8/2017 1 Kunnanvaltuusto Aika Tiistai 31.10.2017 klo 14:00 Paikka Kunnantalo, valtuustosali Valtuustoryhmät ovat ilmoittaneet kokoontuvansa seuraavasti: Kunnantalolla 31.10.2017:

Lisätiedot

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle Kunnanhallitus 46 25.02.2014 Kunnanhallitus 76 24.03.2014 Kunnanhallitus 126 13.05.2014 Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle 135/1/2013

Lisätiedot

Kunnanhallitus 143 20.05.2013 Kunnanhallitus 182 05.08.2013 OULUN AMMATTIKORKEAKOULUN OMISTUS 613/053/2013

Kunnanhallitus 143 20.05.2013 Kunnanhallitus 182 05.08.2013 OULUN AMMATTIKORKEAKOULUN OMISTUS 613/053/2013 Kunnanhallitus 143 20.05.2013 Kunnanhallitus 182 05.08.2013 OULUN AMMATTIKORKEAKOULUN OMISTUS 613/053/2013 KHALL 143 Valmistelu: hallintojohtaja Eeva Vanhanen, p. 050 356 6427 Oulun kaupunki, Oulun seudun

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00.

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00. Kunnanhallitus 31 13.02.2017 Kunnanhallitus 71 27.02.2017 Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) Kunnanhallitus 13.02.2017 31 118/00.00.01/2016 Kunnanvaltuusto hyväksyi 20.6.2016 Kirkkonummen

Lisätiedot

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus Kunnanhallitus 305 27.11.2014 Kunnanhallitus 151 10.06.2015 Kunnanhallitus 19 28.01.2016 Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus 143/00.04.01/2014 KH 27.11.2014 305 Työ-

Lisätiedot

Tarmo Salosen oikaisuvaatimuksen käsittely/levi Magic Oy:n laskun maksamista koskeva päätös KhallS

Tarmo Salosen oikaisuvaatimuksen käsittely/levi Magic Oy:n laskun maksamista koskeva päätös KhallS Kunnanhallitus 366 10.11.2015 Kunnanvaltuusto 64 16.11.2015 Kunnanhallitus 402 08.12.2015 Kunnanhallitus 412 22.12.2015 Tarmo Salosen oikaisuvaatimuksen käsittely/levi Magic Oy:n laskun maksamista koskeva

Lisätiedot

Kunnanhallitus 202 25.05.2015 Kunnanhallitus 209 01.06.2015 Kunnanhallitus 228 08.06.2015 Kunnanhallitus 229 15.06.2015 Kunnanvaltuusto 41 15.06.

Kunnanhallitus 202 25.05.2015 Kunnanhallitus 209 01.06.2015 Kunnanhallitus 228 08.06.2015 Kunnanhallitus 229 15.06.2015 Kunnanvaltuusto 41 15.06. Kunnanhallitus 202 25.05.2015 Kunnanhallitus 209 01.06.2015 Kunnanhallitus 228 08.06.2015 Kunnanhallitus 229 15.06.2015 Kunnanvaltuusto 41 15.06.2015 Kittilän kunnan vuoden 2014 tilinpäätös 31/02.06.01/2015

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 AIKA 16.01.2013 klo 10:00 PAIKKA Kärsämäen kunnanvirasto, Keskuskatu 14 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Yhtenäiskoulun rehtorin ja sivistystoimenjohtajan tehtävänkuvat ja tehtäväkohtaisen palkan määräytyminen

Yhtenäiskoulun rehtorin ja sivistystoimenjohtajan tehtävänkuvat ja tehtäväkohtaisen palkan määräytyminen Sivistyslautakunta 70 28.04.2016 Yhtenäiskoulun rehtorin ja sivistystoimenjohtajan tehtävänkuvat ja tehtäväkohtaisen palkan määräytyminen 3356/01.017/2014 SIVLK 70 SIVLK 78 Valmistelija: sivistyslautakunnan

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 178 22.05.2018 Kunnanvaltuusto 36 23.05.2018 Lausunto valtiovarainministeriölle kuntalain 109 a :n mukaisesta luottamushenkilöiden pidättämisestä luottamustoimistaan selvitysryhmän esityksen

Lisätiedot

Opetus- ja 2365/01.45/2017. Opetvarh

Opetus- ja 2365/01.45/2017. Opetvarh Opetus- ja 130 02.11.2017 varhaiskasvatuslautakunta Kunnanhallitus 339 07.11.2017 Kunnanhallitus 357 20.11.2017 Varhaiskasvatuksen alue-esimiesten virkojen lakkauttaminen, päiväkodinjohtajan virkojen perustaminen

Lisätiedot

LAUSUNNON ANTAMINEN HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE VALITUSASIASSA / MANNINEN OLLI JA TEEMU

LAUSUNNON ANTAMINEN HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE VALITUSASIASSA / MANNINEN OLLI JA TEEMU Kaavoitus- ja rakennusjaosto 26 02.03.2017 Kaavoitus- ja rakennusjaosto 40 06.04.2017 LAUSUNNON ANTAMINEN HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE VALITUSASIASSA / MANNINEN OLLI JA TEEMU 3047/10.03.00.02/2016

Lisätiedot

MÄÄRÄALAN MYYNTI KIINTEISTÖSTÄ TEOLLISUUSALUE Valmistelija: Tekninen johtaja Mikko Kari (puh )

MÄÄRÄALAN MYYNTI KIINTEISTÖSTÄ TEOLLISUUSALUE Valmistelija: Tekninen johtaja Mikko Kari (puh ) Tekninen lautakunta 78 09.08.2016 Kunnanhallitus 267 22.08.2016 Valtuusto 55 29.08.2016 Valtuusto 2 30.01.2017 MÄÄRÄALAN MYYNTI KIINTEISTÖSTÄ TEOLLISUUSALUE 494-403-155-46 429/6/63/631/2016 Teknltk 09.08.2016

Lisätiedot

Kunnanvaltuuston päätöksen "Vt. kunnanjohtajan valinta" laillisuusvalvonta. (Lisätietoja: Hallintojohtaja, puh.

Kunnanvaltuuston päätöksen Vt. kunnanjohtajan valinta laillisuusvalvonta. (Lisätietoja: Hallintojohtaja, puh. Kunnanhallitus 130 09.05.2017 Kunnanhallitus 142 18.05.2017 Kunnanvaltuusto 27 29.05.2017 Kunnanvaltuuston päätöksen 24.4.2017 16 "Vt. kunnanjohtajan valinta" laillisuusvalvonta 55/01.01.01/2015 Khall

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014

Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014 Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014 OSIKONMÄEN KOULUN LAKKAUTTAMINEN SIVLTK 27.03.2014 15 Kunnanvaltuuston on hyväksynyt 21.3.2011 11 kouluverkkosuunnitelman

Lisätiedot

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus Kunnanhallitus 59 23.03.2016 Kunnanhallitus 94 23.05.2016 Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus 1.1.2017 107/010/013/2015 KHALL 59 Selostus: Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

Työsuojeluvaltuutettujen ajankäyttö ja vapautus työtehtävistä vuosina / Ajankäytön järjestäminen ,

Työsuojeluvaltuutettujen ajankäyttö ja vapautus työtehtävistä vuosina / Ajankäytön järjestäminen , Kaupunginhallitus 5 09.06.2014 Kaupunginhallitus 10 23.02.2015 Kaupunginhallitus 7 04.04.2016 Työsuojeluvaltuutettujen ajankäyttö ja vapautus työtehtävistä vuosina 2014-2017 / Ajankäytön järjestäminen

Lisätiedot

Vaalilain 15 :n mukaan kunnanhallituksen on hyvissä ajoin ennen vaa le ja asetettava:

Vaalilain 15 :n mukaan kunnanhallituksen on hyvissä ajoin ennen vaa le ja asetettava: Kunnanhallitus 255 07.11.2016 Kunnanhallitus 287 05.12.2016 Kunnanhallitus 84 13.03.2017 Kati Kähkösen eroanomus vaalilautakunnan varajäsenyydestä 225/00.001/2016, 82/00.001/2017 Kunnanhallitus 255 Vaalilain

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 19 astuslautakunta 2013-2016 AIKA 18.05.2017 klo 14:33-15:33 PAIKKA Ruorisilta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 21 12 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Khall (Lisätietoja: Hallintojohtaja, puh )

Khall (Lisätietoja: Hallintojohtaja, puh ) Kunnanhallitus 112 27.03.2018 Levin Vesihuolto Oy:n yhtiökokous 113/00.00.01/2017 Khall 27.03.2018 112 (Lisätietoja: Hallintojohtaja, puh. 040 745 9830) Levin Vesihuolto Oy:n yhtiökokous pidetään 3.4.2018

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00.

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00. Kaupunginhallitus 312 05.12.2016 Kaupunginvaltuusto 87 12.12.2016 Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00.00/2016 Khall 05.12.2016 312 Valmistelija: hallinto- ja kehitysjohtaja Sinikka

Lisätiedot

Perusturvalautakunta 60 11.06.2013 Kaupunginhallitus 280 17.06.2013 Tarkastuslautakunta 2013-2016 40 28.08.2013

Perusturvalautakunta 60 11.06.2013 Kaupunginhallitus 280 17.06.2013 Tarkastuslautakunta 2013-2016 40 28.08.2013 Perusturvalautakunta 60 11.06.2013 Kaupunginhallitus 280 17.06.2013 Tarkastuslautakunta 2013-2016 40 28.08.2013 Sosiaaliasiamiehen selvitys vuodelta 2012 PERLTK 60 Sosiaalityön johtaja Marketta Tiihala

Lisätiedot

Päätös: Kunnanhallituksen jäsen Hille Kuusisto esitti, että

Päätös: Kunnanhallituksen jäsen Hille Kuusisto esitti, että Kunnanhallitus 203 25.05.2015 Kunnanhallitus 208 01.06.2015 Vahvistusilmoituskirje tilintarkastajalle vuoden 2014 tilintarkastukseen liittyen 31/02.06.01/2015 Khall 25.05.2015 203 Tilinpäätöksen yhteydessä

Lisätiedot

Hallintosopimus sosiaalipalveluiden esimiestehtävien järjestämisestä Kinnulan kunnan kanssa määräaikaisesti 690/111/2014, 136/111/2015, 134/111/2015

Hallintosopimus sosiaalipalveluiden esimiestehtävien järjestämisestä Kinnulan kunnan kanssa määräaikaisesti 690/111/2014, 136/111/2015, 134/111/2015 Perusturvalautakunta 15 21.01.2015 Perusturvalautakunta 68 27.05.2015 Perusturvalautakunta 96 23.09.2015 Hallintosopimus sosiaalipalveluiden esimiestehtävien järjestämisestä Kinnulan kunnan kanssa määräaikaisesti

Lisätiedot

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto.

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto. Kunnanhallitus 284 09.09.2013 Tarkastuslautakunta 32 11.09.2013 Sisäisen valvonnan ohjeet ja tarkastussääntö 1272/01/010/2008 KHALL 284 1272/01/010/2008 KHALL 607 Johtoryhmän ja tilintarkastajien keskusteluissa

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.03.2017 Aika 09.03.2017 klo 13:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Henkilöstö- ja taloushallinnon tehtävien siirtäminen Monetra Oy:n hoidettavaksi (ohm.154)

Henkilöstö- ja taloushallinnon tehtävien siirtäminen Monetra Oy:n hoidettavaksi (ohm.154) Kunnanvaltuusto 48 18.06.2014 Kunnanhallitus 314 15.12.2014 Henkilöstö- ja taloushallinnon tehtävien siirtäminen Monetra Oy:n hoidettavaksi (ohm.154) Kvalt 18.06.2014 48 Kvalt 18.06.2014 48 18.6.2014 16.6.2014

Lisätiedot

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2018 590 Aika 17.09.2018 klo 16:00-17:20 Paikka Marttinen, Paunu- sali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, 592 pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Viranhaltijapäätösten ilmoituskäytäntö tekniselle lautakunnalle

Viranhaltijapäätösten ilmoituskäytäntö tekniselle lautakunnalle Tekninen lautakunta 118 24.10.2018 Viranhaltijapäätösten ilmoituskäytäntö tekniselle lautakunnalle Tekninen lautakunta 24.10.2018 118 Tekninen johtaja Reima Ojala 11.10.2018: Kaupunginhallitus on käsitellyt

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.02.2017 Aika 09.02.2017 klo 13:00-16:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan asettaminen vuoden 2018 presidentinvaaleja varten

Vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan asettaminen vuoden 2018 presidentinvaaleja varten Kunnanhallitus 279 09.10.2017 Kunnanhallitus 317 06.11.2017 Kunnanhallitus 341 27.11.2017 Kunnanhallitus 362 18.12.2017 Vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan asettaminen vuoden 2018 presidentinvaaleja varten

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet vuodelle 2015 KHALL

Lisätiedot

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän keskeisten virkojen valinnat

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän keskeisten virkojen valinnat Hallitus 25 25.02.2016 Hallitus 64 30.03.2016 Hallitus 73 26.04.2016 Hallitus 89 12.05.2016 Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän keskeisten virkojen valinnat 61/31.312/2016 Hallitus

Lisätiedot

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille Tekninen lautakunta 66 20.09.2017 Tekninen lautakunta 102 19.12.2017 102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

Lisätiedot

Talous- ja palkkahallinnon yhtiön perustaminen/yhtiöön liittyminen 138/00/2016. Yhdistymishallitus

Talous- ja palkkahallinnon yhtiön perustaminen/yhtiöön liittyminen 138/00/2016. Yhdistymishallitus Yhdistymishallitus 4 22.08.2016 Yhdistymishallitus 10 12.09.2016 Yhdistymishallitus 27 19.09.2016 Yhdistetty valtuusto 9 19.09.2016 Kaupunginhallitus 259 10.10.2016 Kaupunginvaltuusto 52 24.10.2016 Talous-

Lisätiedot

Kunnanhallitus 56 30.03.2015 Kunnanhallitus 143 07.09.2015. Valtuustoaloite, ilmainen matkustuskortti koululaisille 1029/01.

Kunnanhallitus 56 30.03.2015 Kunnanhallitus 143 07.09.2015. Valtuustoaloite, ilmainen matkustuskortti koululaisille 1029/01. Kunnanhallitus 56 30.03.2015 Kunnanhallitus 143 07.09.2015 Valtuustoaloite, ilmainen matkustuskortti koululaisille 1029/01.016/2015 Kunnanhallitus 30.03.2015 56 Valtuuston kokouksessa 9.2.2015 jätettiin

Lisätiedot

Kunnanvaltuuston päätöksen "Vt. kunnanjohtajan valinta" laillisuusvalvonta. (Lisätietoja: Hallintojohtaja, puh.

Kunnanvaltuuston päätöksen Vt. kunnanjohtajan valinta laillisuusvalvonta. (Lisätietoja: Hallintojohtaja, puh. Kunnanhallitus 130 09.05.2017 Kunnanhallitus 142 18.05.2017 Kunnanhallitus 164 23.05.2017 Kunnanvaltuuston päätöksen 24.4.2017 16 "Vt. kunnanjohtajan valinta" laillisuusvalvonta 55/01.01.01/2015 Khall

Lisätiedot

Valmistelija: Ari Pöllänen, tekninen johtaja/toimialajohtaja, p , s-posti:

Valmistelija: Ari Pöllänen, tekninen johtaja/toimialajohtaja, p , s-posti: Tekninen lautakunta 15 17.02.2016 Vesihuoltoliikelaitoksen 17 15.03.2016 johtokunta Tekninen lautakunta 36 20.04.2016 Tekninen lautakunta 58 22.06.2016 Kunnanhallitus 127 08.08.2016 Kunnanvaltuusto 29

Lisätiedot

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00.

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00. Sivistyslautakunta 85 21.10.2014 Sivistyslautakunta 90 12.11.2014 Sivistyslautakunta 103 10.12.2014 Kunnanhallitus 41 16.03.2015 Valtuusto 12 30.03.2015 Uimahallin aukioloajat Sivistyslautakunta 21.10.2014

Lisätiedot