Vs.kaupunginjohtajan päätösesityksessä olevan lausunnon ovat val mis tel leet vs.kaupunginjohtaja, kaupunginkamreeri ja pe rustur va joh ta ja.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vs.kaupunginjohtajan päätösesityksessä olevan lausunnon ovat val mis tel leet vs.kaupunginjohtaja, kaupunginkamreeri ja pe rustur va joh ta ja."

Transkriptio

1 Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto POHJOIS-KARJALAN SAIRAANHOITO- JA SOSIAALIPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN PURKAMINEN, POHJOIS-KARJALAN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN (SIUN SOTE) PERUSSOPIMUKSEN MUUTTAMINEN JA NÄIHIN LIITTYVÄT JÄRJESTELYT 249/01.011/2014 KH 253 Keväällä 2014 Pohjois-Karjalan alueen kuntien (mukaan lukien Hei nä ve si) ja PKSSK järjestivät kaksi neuvottelutilaisuutta (Kimmel ja Huhmari ), joissa kuntien luot ta mushen ki löi den edustajat sekä kuntajohtajat sopivat yhteisen so si aali- ja terveyspalvelujen maakunnallisen tuotantomalliselvityksen käyn nis tä mi ses tä ja hankkeen teknisen hallinnoinnin si joit ta mises ta Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kun tayh ty mään. Hankkeen ohjausryhmä muodostettiin jäsenkuntien nimeä mis tä luottamushenkilöistä. Jokaisesta jäsenkunnasta oh jausryh mään tuli yksi luottamushenkilö, Joensuusta kaksi. Pohjois-Karjalan sote hankkeessa on laadittu suunnitelma pal velu tuo tan to ra ken tees ta ja toimintaorganisaatiosta, millä vastataan osal taan kansalliseen tarpeeseen sosiaali- ja terveydenhuollon pal ve lui den uudistamisesta, missä keskeisinä periaatteina ovat pe rus pal ve lui den vahvistaminen, väestön hyvinvoinnin ja ter veyden edistäminen, sosiaali- ja terveyspalvelujen riittävän ja yh denver tai sen saatavuuden luominen toimivalla, eheällä, vai kut ta val la ja kustannustehokkaalla palvelurakenteella sekä pal ve lu ko ko naisuuk sien rakentaminen kansalaisen tarpeiden mukaisesti ny kyi sen voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti. Tällä ta voi tel laan saumattomia palvelukokonaisuusketjuja, jolloin sekä pal ve lui den toimivuus että kustannustehokkuus paranevat. Käytännön selvitystyön toteutus on tapahtunut alueen kuntien ja kun ta yh ty mien palveluksessa olevien viran- ja toimenhaltijoiden oman työn ohessa tehtynä työnä. Henkilöstöjärjestöjen edustus on ollut valmistelutyöryhmissä. Nykytilanteen kartoittamisessa ja asuk kai den osallistumis- ja vaikutusmahdollisuuksien ke hit tä mistyös sä yhteistyökumppaneina ovat toimineet Pohjois-Karjalan sosi aa li tur va yh dis tys sekä yritysten osalta alueen elinkeinoyhtiöt. Kuntien kirjaamoihin toimitetussa Pohjois-Karjalan sote hankkeen loppuraportissa esitetään, että Heinäveden, Ilomant sin, Juuan, Liperin, Kontiolahden, Polvijärven, Rääkkylän, Toh ma jär ven ja Valtimon kunnat sekä Joensuun, Kiteen, Lieksan

2 ja Nurmeksen ja Outokummun kaupungit perustavat uuden sosi aa li- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän. Loppuraportti toimii uu den kuntayhtymän toiminnallisen suunnittelun perustana. Loppu ra port ti liitteineen on luettavissa Kuntayhtymälle siirtyy vastuu sosiaali- ja terveyspalvelujen järjes tä mi ses tä. Se on entisen Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiirin jäsen kun tien osalta myös erikoissairaanhoitolain mukainen sai raanhoi to pii ri sekä kehitysvammaisten erityishuollosta annetun lain mu kai nen erityishuoltopiiri. Kuntien ja kuntayhtymien sote henki lös tö siirtyy uuden kuntayhtymän palvelukseen liik keen luo vutus pe ri aat teel la. Sote tuotantokuntayhtymän valmistelu koh distuu henkilöstövaltaiseen sote palvelutuotantoon 14 kunnassa sekä kuntayhtymissä. Alueella työskentelee kuntien ja kun ta yh tymien sosiaali- ja terveystoimen palveluksessa noin 7300 hen ki löä, joista noin 1500 on määräaikaisessa palvelussuhteessa. Val mis telu ja sen pohjalta tehtävät toimenpiteet tulevat vai kut ta maan myös sosiaali- ja terveyspalveluihin tukipalveluja tuottaviin or gani saa tioi hin ja niiden henkilöstöön sekä kuntien yleis hal lin toon. Koska kyse on uuden palvelutuotantoalueen hallinnon ja toi minnan valmistelusta, suunnitellulla sote organisaatiolla ei ole vielä pää tös val tai sia toimielimiä. Suunnitellut muutokset on käsiteltävä en nen päätösten tekemistä kuntien yhteistoimintaelimissä. Valmistelu vaikuttaa laaja-alaisesti ja olennaisesti henkilöstöön. Val mis te lus sa tulee noudattaa hyvää yhteistoimintaa henkilöstön ja työnantajien välillä. Laki työnantajan ja henkilöstön välisestä yh teis toi min nas ta kunnissa ( /449) säätelee kunnan ja kun ta yh ty mien yhteistoimintaa. Yhteistoimintalaki on luettavissa mm. -sivuilta. Siun sote hankkeen ohjausryhmä on pitämässään kokouk ses sa ehdottanut, että kunnat käsittelevät perussopimuksen ja sitä täydentävän rahoitusmalliehdotuksen kaksivaiheisesti niin, et tä mennessä kunnilla on mahdollisuus kommentoida eh do tus ta. Kuntien toivotaan erityisesti arvioivan seuraavia perus so pi muk sen osioita: - omistajaohjaus ( 17) - rahoitusmalli ( 20) - uuden kuntayhtymän peruspääoman muodostaminen ( 6) Siun sote hankkeen koordinaatioryhmä ja ohjausryhmä ko koontu vat mennessä tekemään mahdollisia täsmennyksiä lo pul li seen uuden kuntayhtymän perustamista koskevaan eh dotuk seen. Ohjausryhmä on kokouksessaan ehdottanut, et tä kaikkien kuntien valtuustot kokoontuisivat tahoillaan yhtä aikaa klo päättämään uuden kuntayhtymän perus ta mi ses ta.

3 Perussopimus ja rahoitusmalliehdotus sekä johtamisen hal lin nol liset rakenteet on esitelty alueen kuntapäättäjille järjestetyissä Kun ta foo ru mis sa , liite 4. Liitteenä perussopimus, liite 5. Vs.kaupunginjohtajan päätösesityksessä olevan lausunnon ovat val mis tel leet vs.kaupunginjohtaja, kaupunginkamreeri ja pe rustur va joh ta ja. Kj. Jarkko Määttänen: Kaupunginhallitus antaa seuraavan lausunnon. Kaupunginhallitus merkitsee liitteenä 5 olevan uuden kun ta yh tymän perussopimusluonnoksen tiedoksi. Kaupunginhallitus toteaa, että asiaa käsitellään uudelleen kaupun gin hal li tuk sen kokouksessa ja lopullisen päätöksen asias sa tekee kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus lausuntonaan ilmoittaa seuraavaa: Kau pun ginhal li tus toteaa, että valmisteluprosessi on edennyt hyvän yh teishen gen vallitessa, mikä antaa hyvän pohjan jatkotyöskentelylle. Omistajaohjauksen ja kansanvaltaisuuden näkökulmasta voisi ol la perusteltua sisällyttää perussopimukseen ( 8) määräys siitä, et tä yhtymävaltuuston jäsenten tulee olla peruskuntien val tuu tet tu ja. Maakunnan laajuisessa kuntayhtymässä, jonka toimiala kattaa pe rus kun nil le aiemmin kuuluneesta toimialasta merkittävän osan, omis ta ja oh jauk sen merkitys tulee korostumaan. Tähän on kiin nitet tä vä erityistä huomiota. Perussopimusluonnoksessa omis ta jaoh jaus ta ( 17) koskevat määräykset, erityisesti sen jär jes tä misen ja organisoinnin osalta, ovat epäselvät. Sama koskee pai kallis ta yhteistoimintaa. Kuntien maksuosuudet kuntayhtymän menoihin määräytyvät perus so pi mus luon nok sen mukaan ( 20) siten, että käytön mu kainen osuus on 95 % ja asukasluvun mukainen osuus 5 %. Liek san kaupunginhallituksen mielestä malli on perusteltu. Käytön mukainen kustannusten jako perustuu aluksi kuntien oman sote-toiminnan kustannuksiin. Sosiaali- ja terveystoimen sisäl tö vaihtelee jonkun verran kunnittain. Kustannusten jako-osuut ta määriteltäessä tulee ottaa huomioon vain kun ta yh tymäl le siirtyvän toiminnan kustannukset (esim. työl li syys pal ve luiden, tuetun joukkoliikenteen, koulukuraattoreiden ja työ ter veyshuol lon kustannukset on eliminoitava). Perustoimeentulotuki siirtyy vuoden 2017 alussa Kelan hoidettavaksi, joten sen kus tannuk set on myös jätettävä pois jako-osuuslaskennasta.

4 Perussopimusluonnoksen 20 :ssä sanotaan, että talousarvio on si to va, eikä alijäämää tasata koko kuntayhtymän osalta. Uusi kun ta la ki ei kuitenkaan anna kuntayhtymänkään kerryttää ali jäämää taseeseensa. Olisiko perussopimuksessa siis kuitenkin so vitta va kuntayhtymän mahdollisen alijäämän kattamisesta? Lieksan kaupunginhallitus toteaa, että perussopimukseen tulee lisätä määräys, että asukasluvusta riippumatta yhdelläkään kunnalla ei voi olla perustettavassa kuntayhtymässä päätösvaltaa yksin. Kaupunginhallitus toteaa, että maakunnan kunnilla tulee olla tasapuolinen mahdollisuus kuntayhtymän tukipalvelujen tuottamiseen mukaan lukien hallinto- ja talouspalvelut. Jo olemassa olevia valmiita organisaatioita tulee hyödyntää (esimerkiksi Pielisen Karjalan tilitoimisto) ottaen huomioon digitalisaation antamat mahdollisuudet toimintojen sijoittumiselle eri puolille maakuntaa. Ohjausryhmän tulee tarkentaa soten kiinteistöjen suunnitteluun ja rakentamiseen liittyvää ohjeistusta perussopimuksen kolmannen pykälän osalta. Pykälästä kuusi tulee poistaa viimeinen kappale, jossa peruspääoman korosta todetaan toiseen kertaan. Päätös: Hyväksyttiin. Lisätietoja: Kaupunginsihteeri Matti Taponen, puh , säh kö pos ti KH 271 Kuntia pyydettiin antamaan kommentteja Pk sote hankkeen ohjaus ryh män käsittelemästä perussopimuksesta ja kiinnit tä mään erityisesti huomiota omistajaohjaukseen, pe rus pääoman muodostamiseen sekä esitettyyn rahoitusmalliin. Kaikki kun nat Juukaa lukuun ottamatta ovat käsitelleet pe rus so pi musluon nok sen mennessä. PKSSK:n yhtymähallitus on myös käsitellyt perussopimusluonnosta kokouksessaan ja antanut siitä lausuntonsa. Osassa kuntia on myös pidetty valtuus ton iltakoulu ennen hallituskäsittelyä. Suunnitellun uuden kun ta yh ty män toiminnallinen suunnitelma ja pe rus so pi mus luonnos on esitelty kaikkien kuntien ja kuntayhtymien yh teis toi min taeli mis sä mennessä. Perussopimusluonnosta ovat arvioi neet myös Kuntaliiton johtava lakimies Kirsi Mononen ja Joensuun kaupungin lakimies Mikko Kärkkäinen.

5 Koordinaatioryhmä on pitämässään kokouksessa kä sitel lyt kuntien kommentit perussopimusluonnokseen ja tehnyt siihen joitain täsmennyksiä. Kuntayhtymän toiminnan sisältöön ja ta lous raa miin puuttuvan omistajaohjauksen kirjaaminen pe rus sopi muk seen voi aiheuttaa juridismuodollisen valitusperusteen, minkä johdosta omistajaohjausta kuvaava mekanismi on pe rus so pimuk ses sa korvattu sote kuntayhtymän ja kuntien välisenä vuo sittai si na neuvotteluina, joiden tarkempi sisältö kuvataan hal lin tosään nös sä pidetyn koordinaatioryhmän ko kouk sen jälkeen perussopimus on ollut vielä kommentoitavana sekä Joensuun että Kuntaliiton em. lakimiehillä, jotka ovat tehneet so pimuk seen edelleen juridisia täsmennyksiä. Uuteen kuntayhtymään henkilöstö siirtyy liik keen luo vu tus pe ri aatteen mukaisesti ja henkilöstöön liittyvät vastuut ja velvoitteet mää ri tel lään tarkemmin henkilöstön siirtosopimuksessa. PKSSK-kuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen tuodaan kun tien valtuustojen päätettäväksi, viimeistään mennes sä, kun tukipalveluja ja kiinteistöjä koskevat toiminnalliset ratkai sut on selvitetty. Selvittely käynnistyy valmistelutiimin toi mesta. Perussopimus on laadittu uuden kuntalain mukaisesti, missä hallin to sään tö kattaa johto- ja tarkastusäännöt. Pääosa val mis te lusta on suunniteltu toteutettavaksi kuntien ja PKSSK:n hen ki lös tön toimesta osana omaa työtä. Valmistelusta muodostuvat mah dol liset muut lisäkustannukset vuoden 2016 osalta peritään kun nil ta asukaslukujen suhteessa. Kuntayhtymän perussopimusta voidaan muuttaa kuntalain mu kaises ti, jos sitä kannattaa vähintään 2/3 jäsenkunnista ja niiden asu kas lu ku on vähintään puolet jäsenkuntien yhteenlasketusta asu kas lu vus ta. Valmistelun kannalta välttämättömät toimenpiteet voidaan käynnis tää kunta- ja sotejohtajista koostuvan koordinaatioryhmän ohjauk ses sa, kunnes yhtymähallitus on aloittanut toimintansa. Tavoit tee na on, että kunnat nimeävät uuden kuntayhtymän val tuute tut mennessä, jolloin uusi yhtymävaltuusto voi aloit taa tehtävänsä vuoden 2016 alusta. Tarkoitus on, että kuntayhtymän toiminnan käynnistämisen edellyt tä miä toimia jatketaan perussopimuksen hyväksymispäätösten jäl keen mahdollisista valituksista riippumatta. Perussopimuksen hy väk sy mis tä koskeva päätös on kuntalain 98 :n nojalla pan tavis sa täytäntöön, vaikka päätös ei olisi lainvoimainen. Mikäli mahdol li ses sa valitusprosessissa perussopimusta koskeva kunnan pää tös kumottaisiin lainvoimaisella tuomiolla, päätöksessä oleva

6 Kj. Jarkko Määtänen: Kaupunginhallitus vir he voidaan ensisijaisesti pyrkiä korjaamaan uudella hy väk symis pää tök sel lä. Mikäli uuden korjaavan päätöksen tekeminen ei ole mahdollista, kunnalla, jonka perussopimuksen hyväksymistä kos ke va päätös on lainvoimaisesti kumottu, on mahdollisuus erota kuntayhtymästä. Liitteinä ohjausryhmässä kommenttikierroksen poh jalta täsmennetty perussopimus liite 1 sekä valmistelevan sih tee ristön tekemä kooste liite 2 kuntien ja PKSSK:n kommenteista. käy evästyskeskustelun ja toteaa, että esitys kau pun gin val tuustol le tehdään kaupunginhallituksen kokouksessa Päätös: Merkittiin käyty keskustelu tiedoksi. Lieksan kaupunginhallitus toteaa, että kunnissa lausunnolla olleeseen perussopimukseen on tehty ohjausryhmässä merkittäviä muutoksia. Muutokset olisivat edellyttäneet sitä, että kunnat olisivat voineet ottaa niihin kantaa ennen kuin perussopimus käsitellään kuntien valtuustoissa "ota tai jätä" - asetelmassa. Lieksan kaupunginhallitus esittää, että kuntien edustajat kutsutaan vielä yhteiseen neuvotteluun ennen kunnanvaltuustojen päätöksentekoa Lisätietoja: Kaupunginsihteeri Matti Taponen, puh , sähköposti mat ti.taponen@lieksa.fi KH 278 Lopullisen muotonsa perussopimus on saanut koor di naa tio ryh män kokouksessa Lieksan kaupunginhallitus on tekemänsä päätöksen mu kai ses ti kutsunut kuntien edustajat yhteiseen neuvotteluun Liek saan Liitteenä lopullinen perussopimus, liite 4, valmistelevan sih tee ristön tekemä kooste kuntien ja PKSSK:n kommenteista kunnissa la usun nol la olleeseen perussopimusluonnokseen, liite 5 sekä koor di naa tio työ ryh män muistio , liite 6. Kj. Jarkko Määttänen: Kaupunginhallitus jättää tämän asian pöydälle. Päätös: Hyväksyttiin

7 Lisätietoja: Kaupunginsihteeri Matti Taponen, puh , sähköposti mat KH 291 Liitteenä lopullinen perussopimus, liite 4, valmistelevan sih tee ristön tekemä kooste kuntien ja PKSSK:n kommenteista kunnissa lau sun nol la olleeseen perussopimusluonnokseen, liite 5 sekä koor di naa tio työ ryh män muistio , liite 6. Kj. Jarkko Määttänen: Kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto hyväksyy Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveys pal ve lu jen kuntayhtymän perussopimuksen liitteen 4 mu kaise na. Kaupunginhallitus viittaa vielä aikaisemmin asiassa lausumaansa ja toteaa, että - tätä asiaa ei olisi pitänyt viedä kunnanvaltuustojen pää tet täväk si ennen kuin tiedetään valtion linjaus siitä muo dos taa ko Pohjois-Karjala oman itsehallintoalueen ja - nyt hyväksyttävänä olevaan perussopimukseen sisältyvistä on gel mis ta (rahoitussopimus, omistajaohjaus) olisi pitänyt ha kea yhteinen näkemys ja tehdä perussopimukseen tar vitta vat muutokset ennen sen käsittelyä kuntien valtuustoissa. Päätös: Lisätietoja: Hyväksyttiin. Kaupunginsihteeri Matti Taponen, puh , sähköposti mat ti.taponen@lieksa.fi KV 74 Kaupunginhallitus käsittelee tätä asiaa kaupunginvaltuuston kokous päi vä nä pidettävässä kokouksessaan. Kaupunginhallituksen esi tys annetaan kaupunginvaltuuston kokouksessa. Liitteenä lopullinen perussopimus, liite 5, valmistelevan sih tee ristön tekemä kooste kuntien ja PKSSK:n kommenteista kunnissa lau sun nol la olleeseen perussopimusluonnokseen, liite 6 sekä koor di naa tio työ ryh män muistio , liite 7.

8 Päätös: Keskustelun kuluessa kokoomuksen valtuustoryhmä esitti, että asia jätetään pöydälle. Puheenjohtaja totesi, että pöydällepanosta on äänestettävä. Puheen joh ta jan esityksestä hyväksyttiin, että äänestys suoritetaan ni men huu to ää nes tyk se nä. Asian käsittelyn jatkamista kan nat tavat äänestävät "JAA" ja asian jättämistä pöydälle kannattavat äänes tä vät "EI", jos ei voittaa asia jätetään pöydälle. Suoritetussa äänestyksessä annettiin 23 JAA-ääntä ja 12 EI-ääntä. Puheenjohtaja totesi, että asian käsittelyä jatketaan. Keskustelun kuluessa perussuomalaisten valtuustoryhmä esitti, et tä "Esitämme, että kaupunginvaltuusto hyväksyy Poh jois-kar jalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän perussopimuksen (lii te 4) mukaisena sillä edellytyksellä, että Pohjois-Karjala on oma sotealueensa". Puheenjohtaja totesi, että asiasta on äänestettävä. Puheenjohtajan esityksestä hyväksyttiin, että äänestys suo ri tetaan nimenhuutoäänestyksenä siten, että ne, jotka kannattavat kau pun gin hal li tuk sen esitystä äänestävät "JAA" ja ne, jotka perus suo ma lais ten valtuustoryhmän esitystä äänestävät "EI", jos "EI" voittaa on perussuomalaisten valtuustoryhmän esitys tullut kau pun gin val tuus ton päätökseksi. Suoritetussä äänestyksessä annettiin 20 JAA-ääntä ja 15 EI-ääntä. Puheenjohtaja totesi kaupunginhallituksen esityksen tulleen kaupun gin val tuus ton päätökseksi. Avustajana äänestyksissä toimivat Paavo Muhonen ja Osmo Kärkkäi nen. Merkittiin, että asian käsittelyn aikana kaupunginvaltuuton ko kous keskeytettiin klo 20:16 20:43 väliseksi ajaksi. Lisätietoja: Kaupunginsihteeri Matti Taponen, puh , sähköposti mat KH 159 Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (Siun so te) on perustettu kuntien valtuustojen tekemillä pää tök sil lä. Kuntayhtymän perustamisen jälkeen on kun ta yh ty-

9 män toiminnan käynnistämisen valmistelutyötä jatkettu mm. selvit tä mäl lä tukipalveluja ja kiinteistöjä koskevia kysymyksiä sekä pe las tus lai tok sen ja ympäristöterveydenhuollon järjestämistapaa. Alun perin uutta kuntayhtymää perustettaessa oli ajatuksena, että entinen kuntayhtymä olisi jäänyt tukipalvelu- ja kiin teis tö kunta yh ty mäk si. Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut tuottava Pohjois-Kar ja lan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä olisi vuok ran nut tukipalvelu- ja kiinteistökuntayhtymältä toimitiloja sekä niihin liittyviä koneita ja laitteita. Selvitystyön edetessä on pää dyt ty siihen, että kahden kuntayhtymän malli on hal lin nol li sesti raskas ja aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia. Vaikka tuo tan tokun ta yh ty mä vuokraisi tilat tukipalvelu- ja kiin teis tö yh ty mäl tä, tarvittaisiin myös tuotantokuntayhtymässä kiin teis tö puo len asiantuntemusta samoin kuin päällekkäistä hal lin to hen ki lö kun taa. Näin ollen kustannustehokkuuden näkökulmasta on pe rus tel tua, että vanha kuntayhtymä puretaan ja kaikki sen omai suus erät, oikeudet ja vastuut siirretään perustetulle Poh jois-kar ja lan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymälle. Näin pal ve lu jen tuottamiseksi tarvittavat kaikki peruselementit olisivat saman hallin non alla. Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän pe rus so pi muk sen 28 :n mukaan kuntayhtymän purkamisesta päät tä vät jäsenkuntien valtuustot. Kuntayhtymän purkautuessa yh ty mä hal li tuk sen on huolehdittava loppuselvityksestä, elleivät jä sen kun nat sovi muuta järjestelystä. Kuntayhtymän varat, joita ei tarvita loppuselvityksen kustannusten ja velkojen suo rit ta miseen eikä sitoumusten täyttämiseen, jaetaan jäsenkunnille pe ruspää oma osuuk sien suhteessa. Jos kustannusten ja velkojen suo ritta mi seen sekä sitoumusten täyttämiseen tarvittava määrä on varo ja suurempi, jäsenkunnat ovat velvolliset suorittamaan ero tuksen edellä mainittujen osuuksien suhteessa. Kun tarkoituksena on Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja so si aa lipal ve lu jen kuntayhtymän omaisuuden siirtäminen sellaisenaan Siun sotelle, ei ole tarpeen tehdä erillistä loppuselvitystä, jossa mak set tai siin kuntayhtymän velat ja jaettaisiin velkojenmaksun jäl keen jääneet varat peruspääomaosuuksien suhteessa jä senkun nil le. Siirrettäessä kuntayhtymän varat, velat ja vastuut sel vitys me net te lyt tä toimintaa jatkavalle kuntayhtymälle kyse on to siasial li ses ti vanhan kuntayhtymän toiminnan siirtämisestä (fuu sioimi ses ta) uuteen kuntayhtymään. Koska laki ei varsinaisesti tun ne kuntayhtymän liittämistä toiseen kuntayhtymään, jou du taan liittäminen tekemään niin, että vanha kuntayhtymä puretaan ja toiminta siirretään uudelle kuntayhtymälle. Koska kun ta yh ty män purkautumisessa kuntayhtymän varallisuus tulee kun ta yh ty män jäsenkunnille, purettavan kuntayhtymän jäsenkunnat jou tu vat muodollisesti siirtämään purettavan kuntayhtymän varat, ve lat, oikeudet ja vastuut vastaanottavalle kuntayhtymälle. Tämä tapah tuu erillisellä purku- ja siirtosopimuksella (liite 7), jossa on

10 mää ri tel ty mm. omaisuuden arvostus, kirjaaminen vas taan ot tavan kuntayhtymän kirjanpidossa ja kaikkien varojen, vel voit teiden ja vastuiden siirtyminen uudelle kuntayhtymälle. Samalla tällä purku- ja siirtosopimuksella voidaan siirtää vanhan kun ta yh tymän henkilöstö liikkeenluovutuksen periaatteiden mukaisesti vanhoi na työntekijöinä toimintaa jatkavan kuntayhtymän pal ve lukseen. Purku- ja siirtosopimuksessa on kyse teknisestä sopimuksesta, jon ka sisältönä on käytännössä se, että Pohjois-Karjalan sai raanhoi to- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä puretaan sel vi tys me nette lyt tä ja koko Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kun ta yh ty män toiminta ja siihen liittyvät varat, velat, vastuut ja oi keu det siirtyvät sellaisenaan Siun sotelle. Sopimuksen läh tö kohta na on, että kuntien luovuttamaa omaisuutta vastaan uuden kun ta yh ty män peruspääomaa korotetaan vanhan kuntayhtymän pe rus pää omaa vastaavalla määrällä ,64 eurolla ja loppu osa luovutettavasta nettovarallisuudesta kirjataan uuden kunta yh ty män omaan pääomaan. Siirtyvä peruspääoma jakautuu Siun sotessa kuntien kesken samoin perustein kuin se jakaantui van has sa Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kunta yh ty mäs sä. Koska kiinteistöjen luovutus edellyttää maakaaren mää rä muo dossa tehtyä luovutuskirjaa, purku- ja siirtosopimuksen liitteeksi on otettava kuntien allekirjoittama kiinteistöjen luovutussopimus (liite). Tämänkin sopimuksen sisältönä on se, että omaisuus (kiinteis töt) siirretään Siun sotelle sellaisenaan kaikkine niihin liit ty vi ne oikeuksineen ja velvollisuuksineen. Tässä yhteydessä on lähdetty siitä, että Siun soten alkuperäisen pe rus so pi muk sen peruspääomamääräehtoa muutetaan niin, että pe rus pää oma muodostuu Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja so siaa li pal ve lu jen kuntayhtymän siirrettävästä peruspääomasta ,64 euroa. Alkuperäisen hyväksytyn perus so pi muk sen peruspääoma määrä 10 miljoonaan euroa muu tetaan lainaehtoiseksi. Tämä antaa joustavuutta mahdollisissa tu levis sa muutoksissa. Laina olisi koroton, eikä sitä tarvitsisi ly hentää. Laina erääntyy maksettavaksi, kun 2/3-osaa kunnista sitä vaa tii. Lainasta sovitaan purku- ja siirtosopimuksessa. Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän pur ka mi sen lisäksi on päädytty siihen, että nykyisin Joensuun kau pun gin liikelaitoksena toimiva Pohjois-Karjalan pelastuslaitos siir ret täi siin Siun soten alaisuuteen vuoden 2017 alusta lukien. Täl tä osin perussopimukseen tehdään vaadittavat muutokset. Käy tän nös sä perussopimukseen lisätään kuntayhtymän tehtäviin pe las tus toi men palvelujen järjestäminen, tarvittavat määräykset pe las tus toi men ja pelastuslaitoksen tehtävistä sekä määräykset pe las tus toi men rahoituksesta. Lähtökohtana pelastuslaitoksen toi-

11 min nan siirtämisessä on, että nykyinen Joensuun kaupungin yl läpi tä mä liikelaitos lakkautetaan ja Siun sote pe rus taa tehtävien hoitamista varten uuden liikelaitoksen. Joensuun kaupun ki siirtää liikkeenluovutussopimuksella pelastuslaitoksen toimin nan Siun sotelle. Pelastuslaitoksen toiminta ja rahoitus ta pahtuu Siun sotessa samoin periaattein kuin aikaisemminkin Joensuun kaupungin liikelaitoksena. Pelastuslaitoksen taseessa oleva ylijäämä palautetaan nykyisen pelastustoimen yh teis toi min ta so pi muk sen mukaisesti kunnille ja Pohjois-Karjalan sai raan hoi to- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymälle. Siun sote lunas taa pelastuslaitoksen irtaimen kaluston Joensuun kaupungilta ta se ar vos ta vähennettynä poistoerolla. Koska Heinäveden kunta ei nykyisellään kuulu Pohjois-Karjalan pe las tus alu ee seen, pelastuslaitos ei järjestä Heinäveden kunnan pe las tus toi men palveluja. Perussopimuksen määräykset on kuiten kin rakennettu niin, että ne mahdollistavat tulevaisuudessa myös Heinäveden kunnan mukaantulon pelastuspalvelujen piiriin, mi kä li Heinäveden kunta jatkossa siirretään Pohjois-Karjalan pelas tus toi men alueeseen. Pelastuslaitoksen lisäksi myös Pohjois-Karjalan kuntien ym pä ristö ter vey den huol lon järjestäminen siirretään Siun soten alai suuteen vuoden 2017 alusta lukien. Samalla nykyinen Poh jois-kar jalan Ympäristöterveyden yhteistoimintasopimus päättyy. Käy tännös sä tämä tarkoittaa Joensuun kaupungin sote-organisaatioon si joit tu neen Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys yksikön siir tymis tä sellaisenaan osaksi Siun sotea. Perussopimukseen on tehty ym pä ris tö ter vey den huol toa koskevat muutokset Siun soten teh täviä ja toiminnan rahoitusta koskeviin määräyksiin. Tältä osin perus so pi muk sen muutokset vastaavat vallitsevaa tilannetta niin ym pä ris tö ter vey den huol lon tehtävien kuin rahoituksenkin osalta. Heinäveden kunta kuuluu ympäristöterveydenhuollon osalta Keski-Sa von ympäristötoimen yhteistoiminta-alueeseen. Heinäveden osal ta tilannetta tarkastellaan uudelleen maakuntauudistuksen yh tey des sä. Perussopimuksen ympäristöterveydenhuoltoa kos kevat määräykset on muotoilu niin, että ne edellyttävät kunnan pää tös tä ympäristöterveydenhuollon siirtämisestä Siun soten hoidet ta vak si. Näin ollen Pohjois-Karjalan kuntien tulee tässä sa massa yhteydessä myös päättää kunnan ym pä ris tö ter vey den huol lon tehtävien ja kunnan leirintäalueviranomaisen tehtävien siir tä mises tä Siun sotelle. Maakuntauudistuksen selvittyä Hei nä ve den kunta voi tältä osin myös päätöksellään antaa ao. tehtävät Siun soten hoidettavaksi. Perussopimuksen rahoituskohtaa (alkup. sopimus 22, muutettu so pi mus 24 ) on selkiytetty niin, että tilivuoteen liittyvä tasaus kun tien kesken on poistettu sen vaikean tulkinnan vuoksi. Tämä tar koit taa myös sitä, että kunnan ennakollinen maksuosuus on lo-

12 pul li nen. Pykälän nimi on myös muutettu ja se on Jäsenkuntien mak su osuu det. Kuntien välinen kustannusten jako toteutuu käytön mukaisen maksuosuuden tarkentuessa vuosittain ti lin pää tösten ja ta-vuoden ennusteen perusteella. Kuntayhtymän alijäämän kat ta mis vel vol li suu den osalta viitataan kuntalain ao. säädöksiin. Edellä mainittujen muutosten lisäksi perussopimukseen on tehty eräi tä teknisiä täsmennyksiä, joilla on pyritty vahvistamaan kuntien asemaa. Tällaisia ovat mm. määräys, että jäsenkuntaa ei voida ilman suostumustaan velvoittaa osallistumaan uusien va paaeh tois ten tehtävien hoitamiseen; määräys siitä, että jä sen kun nat päättävät peruspääoman ehtoisista sijoituksista kun ta yh ty mään; määräys siitä, että kuntayhtymä vastaa ensisijaisesti omis ta velvoitteistaan; tarkennus yhtymävaltuuston pää tös val taan (saapuvilla 2/3-osan jäsenten lisäksi tulee olla vähintään puo let jäsenkunnista); sekä siirtymäsäännöksiin otetut mää räyk set purkautuvan jäsenkunnan viimeisen tilinpäätöksen kä sit te lys tä ja kuntayhtymän edustamisesta. Uusi perussopimusehdotus on liitteenä 8. Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän yhty mä hal li tus pyytää kuntia tekemään muutoksista päätöksen mennessä. Ote yhtymähallituksen kokouksen pöy tä kirjas ta liitteenä 9. Kj. Jarkko Määttänen: Kaupunginhallitus ehdottaa, että kaupunginvaltuusto päättää 1. että Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kunta yh ty mä puretaan selvitysmenettelyttä ja että se lak kaa , 2. hyväksyä, että Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja so si aa li palve lu jen kuntayhtymän toiminta varoineen, velkoineen, oikeuk si neen ja vastuineen siirretään kokonaisuudessaan Pohjois-Kar ja lan sosiaali- ja terveyspalvelujen kun ta yh ty mäl le liitteenä 7 olevan purku- ja siirtosopimuksen mu kai ses ti selvitysmenettelyttä, sekä hyväksyä purku- ja siir to so pimuk sen ja kiinteistöjen luovutussopimuksen, 3. hyväksyä liitteenä 8 olevan muutetun Pohjois-Karjalan sosi aa li- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän pe rus so pi muk sen, 4. todeta, että Pohjois-Karjalan pelastustoimen yh teis toi min taso pi mus päättyy alkaen, koska pelastustoimen järjes tä mis vas tuu siirtyy kuntayhtymälle, 5. siirtää Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kun tayh ty män järjestettäväksi kunnan ym pä ris tö ter vey den huol lon tehtävät sekä kunnan leirintäalueviranomaisen tehtävät

13 alkaen, 6. todeta, että Pohjois-Karjalan Ympäristöterveyden yh teis toimin ta so pi mus (päivätty ) päättyy alkaen, kos ka ympäristöterveydenhuollon järjestämisvastuu siirtyy kun ta yh ty mäl le, 7. todeta, että Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kun ta yh ty mä on lain ympäristöterveydenhuollon yh teis toimin ta-alu ees ta (410/2009) 2 :n 2 momentin mukainen yhteis toi min ta-alue. Ympäristöterveydenhuollon yh teis toi minta-alu ees ta käytetään nimeä Pohjois-Karjalan Ym pä ris tö terveys. Päätös: Kaupunginhallitus jättää tämän asian pöydälle lisäselvityksiä varten. Lisätietoja: Kaupunginkamreeri Johanna Tähkiö, puh , säh köpos ti johanna.tahkio@lieksa.fi KH Siun Sote -kuntayhtymän peruspääoma muodostuu purettavan kun ta yh ty män (PKSSK) peruspääomasta. Kuntien osuudet py syvät nykyisellään. Lieksan kaupungin osuus peruspääomasta on väes tös sä tapahtuneitten muutosten takia huomattavasti suu rempi kuin kaupungin asukasmäärä edellyttäisi. Vastaavasti asu kas luku aan kasvattaneiden kuntein osuus peruspääomasta on suh teessa pieni. Mikäli kuntayhtymä tekee alijäämää, joka jou du taan kattamaan. Perussopimuksessa on alkuperäisen perussopimuksen mukainen 10 miljoonan euron peruspääoma muutettu kunnilta otettavaksi lai nak si kuntayhtymän maksuvalmiuden varmistamiseksi. Henkilöstön asema on epäselvä. Siun Soten alun perin ilmoittama yt me net te lyn aikataulu on siirtynyt. Tämä johtuu muusta Siun soten valmisteluaikataulusta, joka puolestaan sitten on vai kut ta nut mahdollisuuteen harkita henkilöstön sijoittelua, kuulla heitä ym. Koska organisaatiota ei ole hahmotettu vielä riittävän val miik si eikä siitä syystä ole tiedossa (ja perustettuna) virkoja eikä toi mia, henkilöstön sijoittelu on vielä mahdotonta. Yt-menettely siir tyy näin ollen syksylle. Tukipalveluhenkilöstön (esimerkiksi ruokahuolto, siivous, talousja palkkahallinto ja muut hallinnolliset tehtävät) asema on eri tyisen epäselvä.

14 Kunnan hoitaessa 7 :ssä tarkoitettua tehtävää kilpailutilanteessa mark ki noil la sen on annettava tehtävä osakeyhtiön, osuus kun nan, yhdistyksen tai säätiön hoidettavaksi (yh tiöit tä mis vel vol li suus). Järjestettäessä työterveyshuollon palvelua siten, että sai raan hoi to kuuluu palvelukokonaisuuteen, on työterveyshuollon pal ve lut yhtiöitettävä. Lieksan kaupungin työterveyshuollon myyn nis tä n. 30 prosenttia tapahtuu yrityksille. Tästä syystä työ ter veys huol lon toiminta ei voi jatkua nykyisellään, eikä voi siirtyä osak si kuntayhtymää. Kaupungin strategiatyössä yrittäjien viesti kaupun gil le oli, että kaupungin järjestämän työterveyshuollon tu lee sisältää sairaanhoitopalvelut. Kj. Jarkko Määttänen: Kaupunginhallitus ehdottaa, että kaupunginvaltuusto päättää 1. että Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kunta yh ty mä puretaan selvitysmenettelyttä ja että se lakkaa , 2. hyväksyä, että Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja so si aa li palve lu jen kuntayhtymän toiminta varoineen, velkoineen, oikeuk si neen ja vastuineen siirretään kokonaisuudessaan Pohjois-Kar ja lan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymälle liit tee nä 2 olevan purku- ja siirtosopimuksen mukaisesti selvi tys me net te lyt tä, sekä hyväksyä purku- ja siir to so pi muk sen ja kiinteistöjen luovutussopimuksen, 3. hyväksyä liitteenä 3 olevan muutetun Pohjois-Karjalan so siaa li- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän perussopimuksen, 4. todeta, että Pohjois-Karjalan pelastustoimen yh teis toi min taso pi mus päättyy alkaen, koska pelastustoimen järjes tä mis vas tuu siirtyy kuntayhtymälle, 5. siirtää Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kun tayh ty män järjestettäväksi kunnan ympäristöterveydenhuollon teh tä vät sekä kunnan leirintäalueviranomaisen tehtävät alkaen, 6. todeta, että Pohjois-Karjalan Ympäristöterveyden yh teis toimin ta so pi mus (päivätty ) päättyy alkaen, kos ka ympäristöterveydenhuollon järjestämisvastuu siirtyy kun ta yh ty mäl le, 7. todeta, että Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä on lain ympäristöterveydenhuollon yh teis toimin ta-alu ees ta (410/2009) 2 :n 2 momentin mukainen yhteis toi min ta-alue. Ympäristöterveydenhuollon yh teis toi minta-alu ees ta käytetään nimeä Pohjois-Karjalan Ym pä ris tö terveys.

15 Lieksan kaupunki toteaa, että perussopimus ei koske työ ter veyshuol lon palveluita. Päätös: Lisätietoja: Hyväksyttiin. Kaupunginkamreeri Johanna Tähkiö, puh , säh köpos ti KV 36 Kaupunginhallitus käsittelee tätä asiaa kaupunginvaltuuston kokous päi vä nä. Liitteenä on purku- ja siirtosopimus, liite 8, Pohjois-Karjalan so siaa li- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän perussopimus, liite 9 ja ote yhtymähallituksen kokouksen pöytäkirjasta , liite 10. Päätös: Hyväksyttiin. Merkittiin, että valtuutettu Eero Kärkkäinen totesi Siun Sote -kunta yh ty män hallituksen jäsenenä olevansa esteellinen tämän asian osalta. Valtuutetut Kaija Öystilä ja Jukka Pöppönen to te si vat Siun Soten valtuuston jä se ni nä ja Raimo Orava Siun Soten val tuus ton varajäsenenä ole van sa esteellisiä. Valtuutetut Maija Ka ve ri nen ja Mika Hilk ko nen totesivat Siun Soten ja purkautuvan PKSSK:n valtuuston jäseninä olevansa esteellisiä. Valtuutettu Mai ja Riikonen totesi purkautuvan PKSSK:n hallituksen jäsenenä ja Tero Kiiskinen PKSSK:n val tuus ton jäsenenä olevansa es teel li nen. Itsensä esteelliseksi todenneet pois tui vat kokoushuoneesta tä män asian käsittelyn ajaksi. Merkittiin, että tämän asian käsittelyn jälkeen ka dun ra ken nuspääl lik kö Ilkka Puumalainen kertoi valtuustolle kaarisillan kor ja uksen/kor vaa mi sen tilanteesta. Lisätietoja: Kaupunginkamreeri Johanna Tähkiö, puh , säh köpos ti johanna.tahkio@lieksa.fi

Kunnanhallitus ehdottaa, että kunnanvaltuusto päättää

Kunnanhallitus ehdottaa, että kunnanvaltuusto päättää Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän purkaminen, Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Siun sote) perussopimuksen muuttaminen ja näihin liittyvät järjestelyt

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus POHJOIS-KARJALAN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN PERUSTAMINEN

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus POHJOIS-KARJALAN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN PERUSTAMINEN Kaupunginhallitus 253 21.09.2015 Kaupunginhallitus 271 05.10.2015 POHJOIS-KARJALAN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN PERUSTAMINEN 249/01.011/2014 KH 253 Keväällä 2014 Pohjois-Karjalan alueen

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän perustaminen

Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän perustaminen Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän perustaminen 144/00.000/2015 Kunnanhallitus 21.09.2015 173 Keväällä 2014 Pohjois-Karjalan alueen kuntien ( mukaan lukien Heinävesi) ja PKSSK

Lisätiedot

POHJOIS-KARJALAN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN PERUSTAMINEN JA PERUSSOPIMUKSEN HYVÄKSYMINEN

POHJOIS-KARJALAN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN PERUSTAMINEN JA PERUSSOPIMUKSEN HYVÄKSYMINEN Kunnanhallitus 138 14.09.2015 Valtuusto 50 14.09.2015 Kunnanhallitus 156 12.10.2015 Valtuusto 59 26.10.2015 POHJOIS-KARJALAN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN PERUSTAMINEN JA PERUSSOPIMUKSEN

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus 216 06.06.2016 Kaupunginvaltuusto 60 20.06.2016 Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän purkaminen, Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän

Lisätiedot

Asian valmistelu on tapahtunut kuntien ja sairaanhoitopiirin viranhaltijoiden toimesta eri työryhmissä ja koordinaatioryhmässä.

Asian valmistelu on tapahtunut kuntien ja sairaanhoitopiirin viranhaltijoiden toimesta eri työryhmissä ja koordinaatioryhmässä. Kunnanhallitus 113 30.05.2016 Valtuusto 31 20.06.2016 Kunnanhallitus 142 29.08.2016 POHJOIS-KARJALAN SAIRAANHOITO- JA SOSIAALIPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN PURKAMINEN, POHJOIS-KARJALAN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN

Lisätiedot

Lausunto Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän perustamisesta

Lausunto Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän perustamisesta Kunnanhallitus 137 21.09.2015 Kunnanhallitus 153 19.10.2015 Kunnanvaltuusto 43 26.10.2015 Lausunto Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän perustamisesta 246/00.04.01/2014 KH 21.09.2015

Lisätiedot

Liitteenä on Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalueen kuntayhtymän pe rus ta mis suun ni tel ma liitteineen.

Liitteenä on Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalueen kuntayhtymän pe rus ta mis suun ni tel ma liitteineen. Kunnanhallitus 146 21.09.2015 Kunnanvaltuusto 47 28.09.2015 Kunnanhallitus 7 22.01.2016 Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalueen kuntayhtymän perustaminen 108/010/013/2015 KHALL 146 Selostus: Etelä-Savossa

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04.

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04. Kunnanhallitus 276 28.11.2016 Valtuusto 63 12.12.2016 Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien 2018 2020 taloussuunnitelma 162/04.041/2016 Kunnanhallitus 276 Kunnanhallitus esittää valtuuston hyväksyttäväksi

Lisätiedot

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus Kunnanhallitus 305 27.11.2014 Kunnanhallitus 151 10.06.2015 Kunnanhallitus 19 28.01.2016 Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus 143/00.04.01/2014 KH 27.11.2014 305 Työ-

Lisätiedot

Talous- ja palkkahallinnon yhtiön perustaminen/yhtiöön liittyminen 138/00/2016. Yhdistymishallitus

Talous- ja palkkahallinnon yhtiön perustaminen/yhtiöön liittyminen 138/00/2016. Yhdistymishallitus Yhdistymishallitus 4 22.08.2016 Yhdistymishallitus 10 12.09.2016 Yhdistymishallitus 27 19.09.2016 Yhdistetty valtuusto 9 19.09.2016 Kaupunginhallitus 259 10.10.2016 Kaupunginvaltuusto 52 24.10.2016 Talous-

Lisätiedot

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen Kaupunginhallitus 138 10.04.2017 Kaupunginhallitus 248 19.06.2017 Lausunto Päijät-Hämeen jätelautakuntasopimuksen päivittämisestä/yhteistoimintasopimuksen muuttaminen 97/14.06.00/2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 243 17.10.2016 Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kaupunginhallitus 263 07.11.2016 Kaupunginhallitus 272 21.11.2016 Yhteistyötoimikunta 22 23.11.2016 Kaupunginhallitus 283 28.11.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto KAUPUNGINHALLITUS 41 01.02.2016 KAUPUNGINVALTUUSTO 17 22.02.2016 Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma 2017-2018 802/02.0202.020200/2016 KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan ehdotus:

Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus 4 20.11.2018 Kaupunginhallitus 5 03.12.2018 Vuoden 2019 talousarvio ja taloussuunnitelma 2020-2021 295/02.02.00/2018 Kh 20.11.2018 4 Valmistelija: Talousjohtaja Tuula Kuisti, puh. 06

Lisätiedot

Kunnanhallitus 184 14.09.2015 ETELÄ-SAVON SOSIAALI- JA TERVEYSALUEEN KUNTAYHTYMÄN PERUSTAMINEN

Kunnanhallitus 184 14.09.2015 ETELÄ-SAVON SOSIAALI- JA TERVEYSALUEEN KUNTAYHTYMÄN PERUSTAMINEN Kunnanhallitus 184 14.09.2015 ETELÄ-SAVON SOSIAALI- JA TERVEYSALUEEN KUNTAYHTYMÄN PERUSTAMINEN 46/00.01/2014 KHALL 184 (Asian valmistelija kunnanjohtaja Heikki Laukkanen, puh. 0400 755 204) Maakunnallisen

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 247 05.10.2015 Kaupunginhallitus 255 12.10.2015 Kaupunginhallitus 265 26.10.2015 Kaupunginhallitus 282 09.11.2015 Kaupunginhallitus 302 23.11.2015 Kaupunginhallitus 310 30.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita:

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita: Koulutuslautakunta 44 10.06.2014 Koulutuslautakunta 58 16.09.2014 Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden muutos 1.8.2014 alkaen / luku 5.4 Oppilashuolto ja turvallisuuden edistäminen / opiskelijahuollon

Lisätiedot

Kunnanhallitus päättää ostoneuvotteluihin osallistumisesta.

Kunnanhallitus päättää ostoneuvotteluihin osallistumisesta. Kunnanhallitus 322 18.09.2017 Kunnanhallitus 336 02.10.2017 Kunnanhallitus 19 08.01.2018 Kunnanhallitus 22 17.01.2018 Valtuusto 10 25.01.2018 Siikajoen vanhustenkotiyhdistyksen ostotarjous 286/44.441/2017

Lisätiedot

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus Kunnanhallitus 59 23.03.2016 Kunnanhallitus 94 23.05.2016 Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus 1.1.2017 107/010/013/2015 KHALL 59 Selostus: Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016

Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016 Kaupunginhallitus 327 07.09.2015 Kaupunginvaltuusto 100 16.09.2015 Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016 297/00.01.02/2015 PERLJ 16.06.2015 59 Lohjan kaupunginvaltuusto hyväksyi marraskuussa

Lisätiedot

SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN VÄLIAIKAISHALLINNON JÄRJESTÄMINEN

SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN VÄLIAIKAISHALLINNON JÄRJESTÄMINEN Kaupunginhallitus 79 27.03.2017 SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN VÄLIAIKAISHALLINNON JÄRJESTÄMINEN 29/00.010/2017 Kaupunginhallitus 27.03.2017 79 Pirkanmaan liitto ja sote- ia maakuntauudistuksen esivalmistelun

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 Kunnanhallitus 308 09.11.2015 Valtuusto 71 16.11.2015 Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 804/02.03.01/2015 KHALL 308 9.11.2015 Kuntalain 66 :n mukaan valtuusto

Lisätiedot

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille Tekninen lautakunta 66 20.09.2017 Tekninen lautakunta 102 19.12.2017 102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

Lisätiedot

Terveydenhuoltolain mukaisen järjestämissuunnitelman hyväksyminen

Terveydenhuoltolain mukaisen järjestämissuunnitelman hyväksyminen Terveydenhuoltolain mukaisen järjestämissuunnitelman 2013-2016 hyväksyminen 219/00.01/2013 SOS 19.11.2013 144 Keski-Suomen sairaanhoitopiiri pyytää jäsenkuntia tekemään 5.12.2013 mennessä päätöksen terveydenhuoltolain

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00.

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00. Kaupunginhallitus 312 05.12.2016 Kaupunginvaltuusto 87 12.12.2016 Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00.00/2016 Khall 05.12.2016 312 Valmistelija: hallinto- ja kehitysjohtaja Sinikka

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto KUUMA-seutu liikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus KH 117 KUUMA-komissio 1.3.

Kunnanhallitus Valtuusto KUUMA-seutu liikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus KH 117 KUUMA-komissio 1.3. Kunnanhallitus 117 07.05.2018 Valtuusto 55 30.05.2018 KUUMA-seutu liikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus 2017 KH 117 KUUMA-komissio 1.3.2018 Kuntalain 87 i :n mukaan liikelaitoksen tilikausi on

Lisätiedot

o) Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

o) Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä 1 VALTUUSTON ESITYSLISTAN 20.6.2016 liite nro 12 PURKU- JA SIIRTOSOPIMUS 1. Osapuolet Tämän purku- ja siirtosopimuksen ( Sopimus ) ovat tehneet seuraavat osapuolet: a) Heinäveden kunta b) Ilomantsin kunta

Lisätiedot

Valtuustoaloite paperittomaan kokouskäytäntöön siirtymisestä / Maarit Pekkola ym.

Valtuustoaloite paperittomaan kokouskäytäntöön siirtymisestä / Maarit Pekkola ym. Kaupunginvaltuusto 125 27.08.2012 Kaupunginhallitus 395 10.09.2012 Kaupunginhallitus 94 09.03.2015 Kaupunginvaltuusto 31 23.03.2015 Kaupunginhallitus 129 13.04.2015 Kaupunginhallitus 143 27.04.2015 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista 13.4.

Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista 13.4. KEURUUN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA Kaupunginhallitus 82 05.03.2012 Kaupunginhallitus 96 26.03.2012 Valtuusto 9 02.04.2012 Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen

Lisätiedot

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/2017 1 Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymä Aika 29.12.2017 klo 17:10-17:42 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat

Lisätiedot

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA Sivistyslautakunta 21 25.03.2015 Sivistyslautakunta 33 22.04.2015 KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA 2015 2016 SIVLTK 21 Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa koskevat

Lisätiedot

Lapuan kaupungin lausunto terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta vuosille

Lapuan kaupungin lausunto terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta vuosille Perusturvalautakunta 4 24.04.2018 Kaupunginhallitus 4 07.05.2018 Perusturvalautakunta 5 16.10.2018 Kaupunginhallitus 11 22.10.2018 Lapuan kaupungin lausunto terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta vuosille

Lisätiedot

Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016

Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016 Kaupunginhallitus 327 07.09.2015 Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016 297/00.01.02/2015 PERLJ 16.06.2015 59 Lohjan kaupunginvaltuusto hyväksyi marraskuussa 2014 vuoden 2015 talousarvion.

Lisätiedot

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ Tekninen lautakunta 89 20.09.2016 Teknisen lautakunnan talousarvio vuodelle 2017 Tekninen lautakunta Valmistelija: tekninen johtaja Janne Laiho, puh. 050 347 5247 ja palve lu koor di naat to ri Hely Harju,

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

Valtuuston tilapäisen valiokunnan ehdotus sivistyslautakunnan erottamista koskevassa asiassa. Tilapäinen valiokunta on kokoontunut kolme kertaa.

Valtuuston tilapäisen valiokunnan ehdotus sivistyslautakunnan erottamista koskevassa asiassa. Tilapäinen valiokunta on kokoontunut kolme kertaa. Tilapäinen valiokunta 4 13.03.2015 Valtuusto 15 23.03.2015 Valtuuston tilapäisen valiokunnan ehdotus sivistyslautakunnan erottamista koskevassa asiassa 23/00.02.04/2015 TILAPVAL 13.03.2015 4 Valtuusto

Lisätiedot

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen Hallitus 41 25.03.2015 Tarkastuslautakunta 35 07.05.2015 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen 350/00.00 02 02/2015 H

Lisätiedot

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen ---------------------------------------- TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan Riikka Mononen ---------------------------------------- Tehtäväkori 2016 TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan -materiaali on kokoelma

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Hulevesitaksa 1099/10.03.

Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Hulevesitaksa 1099/10.03. Tekninen lautakunta 122 22.11.2018 Kaupunginhallitus 253 03.12.2018 Kaupunginvaltuusto 5 18.03.2019 Hulevesitaksa 1099/10.03.01/2018 Tekla 22.11.2018 122 Valmistelija: kaupungininsinööri Katja Rissanen

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän keskeisten virkojen valinnat

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän keskeisten virkojen valinnat Hallitus 25 25.02.2016 Hallitus 64 30.03.2016 Hallitus 73 26.04.2016 Hallitus 89 12.05.2016 Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän keskeisten virkojen valinnat 61/31.312/2016 Hallitus

Lisätiedot

Henkilökuljetuspalveluiden järjestämisen kannalta on tar koi tuksenmukaista käyttää yhden vuoden optiota. Valmistelijan päätösehdotus:

Henkilökuljetuspalveluiden järjestämisen kannalta on tar koi tuksenmukaista käyttää yhden vuoden optiota. Valmistelijan päätösehdotus: Yhtymähallitus 75 08.04.2014 Yhtymähallitus 253 09.12.2014 Yhtymähallitus 41 26.02.2015 Yhtymähallitus 71 21.04.2015 Taksiliikenteen kilpailutus 517/02.08.03/2014 Yhall 08.04.2014 75 Sosiaalityön päällikkö

Lisätiedot

Kunnanhallitus 96 16.03.2015 Kunnanhallitus 106 30.03.2015

Kunnanhallitus 96 16.03.2015 Kunnanhallitus 106 30.03.2015 Kunnanhallitus 96 16.03.2015 Kunnanhallitus 106 30.03.2015 Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Inkeri Yrityksen vaatimus oikeudellinen asiantuntija Pertti Eilavaaran laskussa mainittujen asiakirjojen luovuttamisesta

Lisätiedot

Seinäjoen koulutuskuntayhtymän perussopimuksen uudistaminen / Lapuan kaupungin jäsenyys koulutuskuntayhtymässä

Seinäjoen koulutuskuntayhtymän perussopimuksen uudistaminen / Lapuan kaupungin jäsenyys koulutuskuntayhtymässä Kaupunginhallitus 14 21.11.2016 Kaupunginvaltuusto 6 12.12.2016 Seinäjoen koulutuskuntayhtymän perussopimuksen uudistaminen / Lapuan kaupungin jäsenyys koulutuskuntayhtymässä 91/00.04.02/2013 Kh 21.11.2016

Lisätiedot

Valmistelija kaupunginjohtaja Timo Nousiainen:

Valmistelija kaupunginjohtaja Timo Nousiainen: Kaupunginhallitus 115 10.04.2017 Yhteistyötoimikunta 7 19.04.2017 Kaupunginvaltuusto 27 24.04.2017 LÄNSI-POHJAN SOTEINTEGRAATIO 425/00.04.01/2014 KH 10.04.2017 115 Valmistelija kaupunginjohtaja Timo Nousiainen:

Lisätiedot

Hallintosäännön uudistaminen

Hallintosäännön uudistaminen Kaupunginhallitus 51 20.02.2017 Kaupunginhallitus 59 27.02.2017 Kaupunginhallitus 75 06.03.2017 Hallintosäännön uudistaminen 64/00.01.01.00/2013 Kaupunginhallitus 20.02.2017 51 Kaupunginlakimies Turo Järvinen:

Lisätiedot

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2018 590 Aika 17.09.2018 klo 16:00-17:20 Paikka Marttinen, Paunu- sali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, 592 pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Tekninen palvelukeskus on saanut valmiiksi päivitetyn Pattasten päiväkodin hankesuunnitelman Hankesuunnitelma esitellään kokouksessa.

Tekninen palvelukeskus on saanut valmiiksi päivitetyn Pattasten päiväkodin hankesuunnitelman Hankesuunnitelma esitellään kokouksessa. TULEVAISUUSLAUTAKUNTA 45 10.04.2018 RAKENNETUN 49 17.04.2018 YMPÄRISTÖN LAUTAKUNTA KAUPUNGINHALLITUS 163 07.05.2018 KAUPUNGINHALLITUS 192 14.05.2018 Pattasten päiväkodin hankesuunnitelma 217/10.1003.100302/2018

Lisätiedot

Viranhaltijapäätösten ilmoituskäytäntö tekniselle lautakunnalle

Viranhaltijapäätösten ilmoituskäytäntö tekniselle lautakunnalle Tekninen lautakunta 118 24.10.2018 Viranhaltijapäätösten ilmoituskäytäntö tekniselle lautakunnalle Tekninen lautakunta 24.10.2018 118 Tekninen johtaja Reima Ojala 11.10.2018: Kaupunginhallitus on käsitellyt

Lisätiedot

- 1 Kokouksen avaaminen. - 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta. - 4 Työjärjestyksen hyväksyminen

- 1 Kokouksen avaaminen. - 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta. - 4 Työjärjestyksen hyväksyminen Kaupunginhallitus 119 31.03.2014 Kaupunginvaltuuston kokouksen 27.1.2014 päätösten täytäntöönpano 1224/07.02.03/2014 KHALL 119 Kuntalain 23.1 :n mukaan kunnanhallitus vastaa kunnan hal lin nos ta ja taloudenhoidosta

Lisätiedot

Työsuojeluvaltuutettujen ajankäyttö ja vapautus työtehtävistä vuosina / Ajankäytön järjestäminen ,

Työsuojeluvaltuutettujen ajankäyttö ja vapautus työtehtävistä vuosina / Ajankäytön järjestäminen , Kaupunginhallitus 5 09.06.2014 Kaupunginhallitus 10 23.02.2015 Kaupunginhallitus 7 04.04.2016 Työsuojeluvaltuutettujen ajankäyttö ja vapautus työtehtävistä vuosina 2014-2017 / Ajankäytön järjestäminen

Lisätiedot

Päätösehdotus (Pj): Tarkastuslautakunta päättää lähettää vastuullisen tilintarkastajan vaihtumisen tiedoksi valtuustolle.

Päätösehdotus (Pj): Tarkastuslautakunta päättää lähettää vastuullisen tilintarkastajan vaihtumisen tiedoksi valtuustolle. Tarkastuslautakunta 77 07.11.2014 Kaupunginvaltuusto 66 24.11.2014 TILINTARKASTUSYHTEISÖN VASTUULLISEN TARKASTAJAN VAIHTUMINEN 56/03/2013 TARLA 77 67 Oulun HTM&JHTT-Tarkastus Oy on valittu Lieksan kaupungin

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto VAALIKELPOISUUS KUNNALLISIIN LUOTTAMUSTOIMIIN 72/00.00/2017

Kunnanhallitus Valtuusto VAALIKELPOISUUS KUNNALLISIIN LUOTTAMUSTOIMIIN 72/00.00/2017 Kunnanhallitus 91 22.05.2017 Valtuusto 29 12.06.2017 VAALIKELPOISUUS KUNNALLISIIN LUOTTAMUSTOIMIIN 72/00.00/2017 KH 22.05.2017 91 (Valmistelija hallintojohtaja Marjatta Savolainen) Valittaessa kunnan toimielimiä

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Kokouskutsu 10/ Aloitus Kummun koulu,kouluk. 6, vanhan osan sisäänkäynnin edessä, sitten kaupunginhallituksen huone.

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Kokouskutsu 10/ Aloitus Kummun koulu,kouluk. 6, vanhan osan sisäänkäynnin edessä, sitten kaupunginhallituksen huone. OUTOKUMMUN KAUPUNKI Kokouskutsu 10/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 21.09.2016 klo 16:00 Paikka Aloitus Kummun koulu,kouluk. 6, vanhan osan sisäänkäynnin edessä, sitten kaupunginhallituksen huone. Asiat

Lisätiedot

Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta

Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta 6 30.08.2016 Perusturvalautakunta 4 25.09.2018 Pohjanmaan maakuntien sosiaalialan osaamiskeskus SONet BOTNIAn kuntasopimusten uusiminen ja kuntarhoitus vuosille 2017-2018 / kuntarahoitus

Lisätiedot

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen Kaupunginhallitus 139 31.03.2014 Kaupunginhallitus 271 16.06.2014 Kaupunginhallitus 511 15.12.2014 Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen 877/10.03.02/2013

Lisätiedot

Sotela 158 Valmistelija: talouspäällikkö Paavo Posti, puh. 03-849 4215, etunimi.sukunimi@heinola.fi

Sotela 158 Valmistelija: talouspäällikkö Paavo Posti, puh. 03-849 4215, etunimi.sukunimi@heinola.fi Sosiaali- ja terveyslautakunta 158 17.11.2015 Kaupunginhallitus 315 07.12.2015 Etevan kuntayhtymän perussopimuksen muutokset 1764/00.04.01/2012 Sotela 158 Valmistelija: talouspäällikkö Paavo Posti, puh.

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.03.2017 Aika 09.03.2017 klo 13:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

SOPIMUS VAKKA SUOMEN SANOMAIN KUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA JA PERUSSOPIMUKSEN MUUTTAMISESTA

SOPIMUS VAKKA SUOMEN SANOMAIN KUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA JA PERUSSOPIMUKSEN MUUTTAMISESTA luonnos 11.8.2014 SOPIMUS VAKKA SUOMEN SANOMAIN KUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA JA PERUSSOPIMUKSEN MUUTTAMISESTA 1. Sopimuksen tausta ja tarkoitus Vakka Suomen Sanomain kuntayhtymä (jäljempänä kuntayhtymä )

Lisätiedot

Kirjainkiemurat - mallisivu (c)

Kirjainkiemurat - mallisivu (c) Aa Ii Uu Ss Aa Ii Uu Ss SII-LIN VII-LI-KUP-PI I-sot, pie-net kir-jai-met, sii-li neu-voo aak-ko-set. Roh-ke-as-ti mu-kaan vaan, kaik-ki kyl-lä op-pi-vat! Ss Har-joit-te-le kir-jai-mi-a li-sää vih-koo-si.

Lisätiedot

Kunnanhallituksen on tehtävä toimintakertomuksessa tai sen anta mi sen yhteydessä esitys tilikauden tuloksen käsittelystä.

Kunnanhallituksen on tehtävä toimintakertomuksessa tai sen anta mi sen yhteydessä esitys tilikauden tuloksen käsittelystä. Kaupunginhallitus 106 20.03.2017 Tarkastuslautakunta 51 18.05.2017 Kaupunginvaltuusto 49 29.05.2017 Vuoden 2016 tilinpäätös KH 106 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilin pää

Lisätiedot

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa:

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa: Kunnanhallitus 18 11.01.2016 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän ikäsuunnitelma vuosille 2016-2025 Khall 11.01.2016 18 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa: "Yhall 28.08.2013 88 "Vanhuspalvelulaki"

Lisätiedot

Hallitus päättää antaa seuraavat määräykset viranhaltijoiden toimivallan rajois. 1. Sopimusten päätösvaltuuksien ja allekirjoitusoikeuksien delegointi

Hallitus päättää antaa seuraavat määräykset viranhaltijoiden toimivallan rajois. 1. Sopimusten päätösvaltuuksien ja allekirjoitusoikeuksien delegointi Hallitus 87 16.06.2017 VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖSVALLAN RAJOJEN MUUTTAMINEN Hallitus 87 Esittelijä Toimitusjohtaja Raimo Inkinen Valmistelija Johtava lakimies Sari Forsström, p. 050 463 1667 Ehdotuksen perustelut

Lisätiedot

Samalla, kun uusi hallintosääntö hyväksytään, nykyiset johtosäännöt ku mo taan.

Samalla, kun uusi hallintosääntö hyväksytään, nykyiset johtosäännöt ku mo taan. Kunnanhallitus 29 30.01.2017 Kunnanhallitus 66 13.03.2017 Kunnanhallitus 78 20.03.2017 Kunnanhallitus 107 18.04.2017 Valtuusto 34 26.04.2017 Hallintosäännön hyväksyminen KH 29 Uuden kuntalain mukaan hallintosääntö

Lisätiedot

Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset. Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta

Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset. Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta 24 19.05.2016 Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta 19.05.2016 24 Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset Kunnanvaltuuston

Lisätiedot

Kunnanhallitus 143 20.05.2013 Kunnanhallitus 182 05.08.2013 OULUN AMMATTIKORKEAKOULUN OMISTUS 613/053/2013

Kunnanhallitus 143 20.05.2013 Kunnanhallitus 182 05.08.2013 OULUN AMMATTIKORKEAKOULUN OMISTUS 613/053/2013 Kunnanhallitus 143 20.05.2013 Kunnanhallitus 182 05.08.2013 OULUN AMMATTIKORKEAKOULUN OMISTUS 613/053/2013 KHALL 143 Valmistelu: hallintojohtaja Eeva Vanhanen, p. 050 356 6427 Oulun kaupunki, Oulun seudun

Lisätiedot

POHJOIS KARJALAN SOTE HANKE 1/5 Ohjausryhmän kokous Muistio 5 /2015. Anu Niemi x Soile Syrjäläinen ( ) Antti Turunen x Jenni Halonen x

POHJOIS KARJALAN SOTE HANKE 1/5 Ohjausryhmän kokous Muistio 5 /2015. Anu Niemi x Soile Syrjäläinen ( ) Antti Turunen x Jenni Halonen x POHJOIS KARJALAN SOTE HANKE 1/5 OHJAUSRYHMÄN KOKOUS Aika: 30.9.2015, klo 13.00 15.15 Paikka: Maakuntasali, P K maakuntaliitto Kutsutut Heinävesi Ilomantsi Joensuu Juuka Kitee Kontiolahti Lieksa Liperi

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanhallitus 218 14.09.2015 Kunnanvaltuusto 31 28.09.2015 Kunnanhallitus 14 18.01.2016 ETELÄ-SAVON SOSIAALI- JA TERVEYSALUEEN KUNTAYHTYMÄN PERUSTAMINEN 158/00.01/2015 KHALL 218 (Valmistelija Kristiina

Lisätiedot

Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 38 12.02.2018 Kaupunginhallitus 65 06.03.2018 Kaupunginhallitus 88 26.03.2018 Kaupunginvaltuusto 24 26.03.2018 Kuntalain 85.2 :n mukaisten selitysten vaatiminen / jatkotoimenpiteet 2089/03.06.00/2018

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 Kaupunginhallitus 53 22.02.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 84 24.09.2015 Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä 599/11.04.02/2014 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelutuotannon toteutus ja sitä koskevat periaatteet; tuotannonsiirron hyväksyminen. Sosiaali- ja terveyspalvelutuotanto

Sosiaali- ja terveyspalvelutuotannon toteutus ja sitä koskevat periaatteet; tuotannonsiirron hyväksyminen. Sosiaali- ja terveyspalvelutuotanto Kunnanhallitus 91 09.04.2018 Kunnanhallitus 133 21.05.2018 Sosiaali- ja terveyspalvelutuotannon toteutus ja sitä koskevat periaatteet; tuotannonsiirron hyväksyminen 225/00.04/2018 KH 91 Yhtymähallitus

Lisätiedot

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä,

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä, Kaupunginhallitus 8 09.01.2017 Kaupunginhallitus 54 13.02.2017 Kaupunginhallitus 95 13.03.2017 Kaupunginhallitus 122 10.04.2017 Kaupunginhallitus 153 08.05.2017 Kaupunginhallitus 189 30.05.2017 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Kainuun maakunta -kuntayhtymän vuoden 2012 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen

Kainuun maakunta -kuntayhtymän vuoden 2012 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen Hallitus 178 27.03.2013 Tarkastuslautakunta 28 29.05.2013 Kainuun maakunta -kuntayhtymän vuoden 2012 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen H 178 Kuntalain 68 :n 2 momentin mukaan tilinpäätökseen

Lisätiedot

Valtuusto aloite valtuutettu Alapere

Valtuusto aloite valtuutettu Alapere Valtuusto 10.12.2018 aloite valtuutettu Alapere 1. Liikuntapalvelunpäällikönviran hoidon järjestely. Eli asian josta tein aloitteen 23.4 ja 27.8.2018 valtuustossa. Aloitteeseen Liikuntapalvelunpäällikön

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.02.2017 Aika 09.02.2017 klo 13:00-16:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252 Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 Päätös / ympäristölupahakemus / Syväsatama, jätteiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen satamakentän rakenteissa, Kokkolan Satama / Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 TILOJEN VUOKRAAMINEN TORNION SAIRASKOTISÄÄTIÖLTÄ PÄIVÄKESKUSTOIMINTAA VARTEN/TILOJEN VUOKRAAMINEN VUODELLE 2014/TILOJEN VUOKRAAMINEN

Lisätiedot

Perhehoidon palkkiot ja kulukorvaukset muuttuvat lukien.

Perhehoidon palkkiot ja kulukorvaukset muuttuvat lukien. Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta 101 15.12.2015 22 22.03.2016 Perhehoidon palkkiot ja korvaukset 1.1.2016 alkaen 444/02.05.00/2015 Soteltk 15.12.2015 101 Perhehoidon

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Kunnanvaltuusto 27 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00.

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00. Kunnanhallitus 31 13.02.2017 Kunnanhallitus 71 27.02.2017 Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) Kunnanhallitus 13.02.2017 31 118/00.00.01/2016 Kunnanvaltuusto hyväksyi 20.6.2016 Kirkkonummen

Lisätiedot

Säännön sisältö vaatii myös poliittista linjausta, joten val tuus to se minaa ris sa todettiin, että valmistelua varten nimetään ohjaus

Säännön sisältö vaatii myös poliittista linjausta, joten val tuus to se minaa ris sa todettiin, että valmistelua varten nimetään ohjaus Joutsan kunnanhallitus 211 28.11.2016 Joutsan kunnanhallitus 99 08.05.2017 Kunnanvaltuusto 29 15.05.2017 Perusturvalautakunta 66 30.05.2017 HALLINTOSÄÄNNÖN UUDISTAMINEN Joutsan kunnanhallitus 28.11.2016

Lisätiedot

LAPIN LIITTO PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

LAPIN LIITTO PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 LAPIN LIITTO PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Lapin liiton kuntataloustyöryhmä 25.04.2016 AIKA 25.04.2016 klo 10:00-11:35 PAIKKA Lapin liiton virasto, Hallituskatu 20 B, Rovaniemi KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 27.06.2017 klo 09:00-11:15 Paikka Kaupungintalon 2. kerroksen kokoustila Osallistujat Nimi Tehtävä Anttila Ari pj. Venesjärvi Seppo vpj.

Lisätiedot

Sote-uudistus ja Keski-Suomen kuntien talous

Sote-uudistus ja Keski-Suomen kuntien talous Sote-uudistus ja Keski-Suomen kuntien talous 27.1.2015 Ari Hirvensalo Talousjohtaja 27.1.2015 2 27.1.2015 3 27.1.2015 7 Reunaehtoja: Sote-laki hyväksytään maaliskuussa SHP:n toiminta lakkaa 31.12.2016

Lisätiedot

LAUSUNTO SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON JÄRJESTÄMISLAIN HALLITUKSEN ESITYKSEN LUONNOKSESTA. Valmistelu: talousjohtaja Tuula Marttinen puh

LAUSUNTO SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON JÄRJESTÄMISLAIN HALLITUKSEN ESITYKSEN LUONNOKSESTA. Valmistelu: talousjohtaja Tuula Marttinen puh LAUSUNTO SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON JÄRJESTÄMISLAIN HALLITUKSEN ESITYKSEN LUONNOKSESTA KHALL 163 Valmistelu: talousjohtaja Tuula Marttinen puh. 050-5645271. Sosiaali- ja terveysministeriön asettama

Lisätiedot

Kuntayhtymänjohtajan esitys:

Kuntayhtymänjohtajan esitys: Kunnanhallitus 389 08.12.2014 Valtuusto 93 17.12.2014 n talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma 2015-2017 50/02.02.00/2014 OmOhj 23 Hyvinvointikuntayhtymään on laadittu palvelurakenteen kehittämissuunnitelma

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Hallintosäännön muuttaminen KH

Kaupunginhallitus Hallintosäännön muuttaminen KH Kaupunginhallitus 115 13.05.2019 Hallintosäännön muuttaminen KH 13.05.2019 115 Tausta Äänekosken kaupungissa toteutettiin keväällä 2017 kaupungin hallin to sään nön mittava uudistaminen. Tarkoituksena

Lisätiedot

- 1 Kokouksen avaaminen. - 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta. Vs. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 1 Kokouksen avaaminen. - 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta. Vs. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 115 29.03.2016 Kaupunginvaltuuston kokouksen 8.2.2016 päätösten täytäntöönpano 1657/00.02.01/2016 KHALL 29.03.2016 115 Kuntalain (365/1995) 23 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 SOSIAALITYÖN JOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN

Lisätiedot

Hallintosopimus sosiaalipalveluiden esimiestehtävien järjestämisestä Kinnulan kunnan kanssa määräaikaisesti 690/111/2014, 136/111/2015, 134/111/2015

Hallintosopimus sosiaalipalveluiden esimiestehtävien järjestämisestä Kinnulan kunnan kanssa määräaikaisesti 690/111/2014, 136/111/2015, 134/111/2015 Perusturvalautakunta 15 21.01.2015 Perusturvalautakunta 68 27.05.2015 Perusturvalautakunta 96 23.09.2015 Hallintosopimus sosiaalipalveluiden esimiestehtävien järjestämisestä Kinnulan kunnan kanssa määräaikaisesti

Lisätiedot

Kiteen kaupungin talouden tasapainottaminen ja toimenpideohjelma vuosille 2014 2018

Kiteen kaupungin talouden tasapainottaminen ja toimenpideohjelma vuosille 2014 2018 Kaupunginhallitus 117 31.03.2014 Kaupunginhallitus 192 16.06.2014 Kiteen kaupungin talouden tasapainottaminen ja toimenpideohjelma vuosille 2014 2018 434/02.00/2013 Kaupunginhallitus 31.03.2014 117 Kuntalain

Lisätiedot

Perusturvalautakunta 60 11.06.2013 Kaupunginhallitus 280 17.06.2013 Tarkastuslautakunta 2013-2016 40 28.08.2013

Perusturvalautakunta 60 11.06.2013 Kaupunginhallitus 280 17.06.2013 Tarkastuslautakunta 2013-2016 40 28.08.2013 Perusturvalautakunta 60 11.06.2013 Kaupunginhallitus 280 17.06.2013 Tarkastuslautakunta 2013-2016 40 28.08.2013 Sosiaaliasiamiehen selvitys vuodelta 2012 PERLTK 60 Sosiaalityön johtaja Marketta Tiihala

Lisätiedot

Kuntarahoitus 15661/12 2 550 000,00 2 250 000,00 2 250 000,00 2,128 kiinteä, 27.2.2012-23.1.2022

Kuntarahoitus 15661/12 2 550 000,00 2 250 000,00 2 250 000,00 2,128 kiinteä, 27.2.2012-23.1.2022 Kaupunginhallitus 221 25.08.2014 Kaupunginvaltuusto 70 01.09.2014 Kouvolan Vesi Oy:n lainojen takaukset 5700/02.04.07/2014 Kh 25.08.2014 221 Kaupunginvaltuusto päätti 9.6.2014, että Kouvolan Veden toiminnot

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Lisäys hallintosääntöön / päätelaitteiden käyttöä koskeva korvaus 497/01.

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Lisäys hallintosääntöön / päätelaitteiden käyttöä koskeva korvaus 497/01. Kaupunginhallitus 182 30.05.2016 Kaupunginvaltuusto 53 06.06.2016 Lisäys hallintosääntöön / päätelaitteiden käyttöä koskeva korvaus 497/01.018/2014 KAUPHALL 30.05.2016 182 Hallintopäällikkö Antti Pieviläinen

Lisätiedot

KHALL Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi

KHALL Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi Kunnanhallitus 137 29.05.2017 Kunnan luottamushenkilövalinnat 1/00.00.01/2017 KHALL 29.05.2017 137 Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi Kuntalain (410/2015) 30 :n mukaan kunnassa

Lisätiedot

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto.

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto. Kunnanhallitus 284 09.09.2013 Tarkastuslautakunta 32 11.09.2013 Sisäisen valvonnan ohjeet ja tarkastussääntö 1272/01/010/2008 KHALL 284 1272/01/010/2008 KHALL 607 Johtoryhmän ja tilintarkastajien keskusteluissa

Lisätiedot