PAKKAUSSELOSTE. Sodium iodide (I-131) kova kapseli hoitokäyttöön. Vaikuttava aine: I-131 natriumjodidina

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PAKKAUSSELOSTE. Sodium iodide (I-131) kova kapseli hoitokäyttöön. Vaikuttava aine: I-131 natriumjodidina"

Transkriptio

1 PAKKAUSSELOSTE Sodium iodide (I-131) kova kapseli hoitokäyttöön Vaikuttava aine: I-131 natriumjodidina Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on kysyttävää, käänny radiolääkehoitoasi valvovan erikoislääkärin puoleen. - Jos havaitset sellaisia haittavaikutuksia, joita ei ole tässä selosteessa mainittu, tai kokemasi haittavaikutus on vakava, kerro niistä radiolääkehoitoasi valvovalle erikoislääkärille. Tässä pakkausselosteessa kerrotaan: 1. Mitä Sodium iodide (I 131) on ja mihin sitä käytetään 2. Ennen kuin saat Sodium iodide (I 131) -valmistetta 3. Miten Sodium iodide (I 131) -valmistetta käytetään 4. Mahdolliset haittavaikutukset 5. Muuta tietoa 1. MITÄ SODIUM IODIDE (I 131) ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN Sodium iodide (I 131) on hoitokäyttöön tarkoitettu radioaktiivinen lääke (radiolääke). Sodium iodide (I 131) -valmisteella hoidetaan - kilpirauhaskasvain - kilpirauhasen liikatoimintaa. Tämän lääkevalmisteen sisältämä radioaktiivinen aine kertyy tiettyihin elimiin, mm. kilpirauhaseen. 2. ENNEN KUIN SAAT SODIUM IODIDE (I 131) -VALMISTETTA Sodium iodide (I 131) -valmistetta ei saa käyttää potilaalle - joka on raskaana tai imettää - jolla on nielemisvaikeuksia - jolla on ruokatorven tukos - jolla on äkillinen mahatulehdus (akuutti gastriitti), mahalaukun eroosio tai peptinen haava - jonka vatsan tai suoliston toiminta on heikentynyt - joka on allerginen (yliherkkä) natriumjodidille tai Sodium iodide (I 131) -valmisteen jollekin muulle aineelle. Ole erityisen varovainen Sodium iodide (I 131) -valmisteen suhteen Kerro radiolääkehoitoasi valvovalle erikoislääkärille, jos - munuaistesi toiminta on heikentynyt - olet alle 18-vuotias. Tämä lääkehoito on radioaktiivinen. Tämän hoidon hyöty sinulle on kuitenkin arvioitu riskiä suuremmaksi. Radiolääkehoitoasi valvova erikoislääkäri antaa Sodium iodide (I 131) -kapselin sinulle kertaannoksena. Hän huolehtii myös tarvittavista varotoimista.

2 Hoitava lääkäri kertoo, jos sinulta edellytetään joitakin erityisiä varotoimia hoidon jälkeen. Jos sinulla on jotain kysyttävää, käänny hoitavan lääkärin puoleen. Ennen kuin saat Sodium iodide (I 131) -hoitoa - Juo ennen hoitoa runsaasti vettä, jotta elimistösi olisi hyvin nesteytetty ja pystyisit virtsaamaan mahdollisimman usein hoitoa seuraavien parin ensimmäisen tunnin aikana - Ole syömättä vähintään 2 tunnin ajan ennen hoitoa. Kun olet saanut Sodium iodide (I 131) -valmistetta Virtsaa usein, jotta lääke poistuu elimistöstäsi. Radioaktiivisten lääkkeiden käytöstä, käsittelystä ja hävittämisestä on säädetty tiukat lait. Sodium iodide (I 131) -valmistetta käytetään vain sairaalassa tai vastaavassa ympäristössä. Tätä lääkettä käsittelevä ja sen sinulle antava hoitohenkilökunta on koulutettu ja pätevä käyttämään lääkettä turvallisesti. Hoitohenkilökunta huolehtii tarkoin tämän lääkkeen turvallisesta käytöstä ja kertoo sinulle, miten toimenpide tehdään. Muiden lääkevalmisteiden samanaikainen käyttö Kerro radiolääkehoitoasi valvovalle erikoislääkärille, jos parhaillaan käytät tai olet äskettäin käyttänyt muita lääkkeitä, myös lääkkeitä, joita lääkäri ei ole määrännyt. Kerro hoitavalle lääkärille, jos parhaillaan käytät tai olet äskettäin saanut jotakin seuraavassa mainittua lääkettä, koska ne saattavat haitata kuvantamistutkimusten tulosten tulkintaa. Lääkäri saattaa suositella, että lopetat seuraavien lääkkeiden käytön ennen hoitoa: a) kilpirauhasen toimintaa vähentävät lääkkeet, kuten - karbimatsoli, metimatsoli, propyylitiourasiili - perkloraatti b) salisylaatit: kivun, kuumeen ja tulehduksen lievitykseen (esim. asetyylisalisyylihappo) c) kortisoni: tulehduksen lievitykseen tai elinsiirteen hyljinnän estoon d) natriumnitroprussidi: korkean verenpaineen alentamiseen ja leikkaushoidon yhteydessä e) natriumsulfobromoftaleiini: maksan toiminnan tutkimiseen f) tietyt lääkkeet - verenhyytymisen vähentämiseen - loistartuntojen hoitoon - antihistamiinit: allergioiden hoitoon - penisilliinit ja sulfonamidit: antibiootteja - tolbutamidi: verensokeritason alentamiseen - tiopentaali: aivopaineen vähentämiseen nukutuksessa ja myös äärimmäisen vaikeiden epilepsiakohtausten hoitoon g) fenyylibutatsoni: kivun ja tulehduksen lievitykseen h) jodia sisältävät lääkkeet liman poistoon hengitysteistä i) vitamiinit, jotka sisältävät jodisuoloja j) kilpirauhashormoneja sisältävät lääkkeet (esim. tyroksiini, liotyroniini, kilpirauhasuute) k) amiodaroni: sydämen rytmihäiriöiden hoitoon l) bentsodiatsepiinit: mielen rauhoittamiseen, nukahtamisen edistämiseen ja lihasten rentouttamiseen m) litium: masennuksen hoitoon n) jodia sisältävät lääkkeet elinten täsmähoitoon o) jodia sisältävät röntgenvarjoaineet. Edellä mainittujen lääkkeiden käyttö on lopetettava ennen Sodium iodide (I 131) -valmisteen saamista seuraavasti: a f: 1 viikko g: 1 2 viikkoa

3 h i: 2 viikkoa j: 2 5 viikkoa k m: 4 viikkoa n: 1 9 kuukautta o: 1 vuosi Raskaus ja imetys Kerro radiolääkehoitoasi valvovalle erikoislääkärille ennen Sodium iodide (I 131) -hoitoa - jos saatat olla raskaana - jos kuukautisesi ovat jääneet väliin - jos imetät. Jos olet epävarma jostakin edellä mainitusta asiasta, kerro siitä radiolääkehoitoasi valvovalle erikoislääkärille. Miespotilaat Älä hedelmöitä kumppaniasi 6 kuukauteen radiojodihoidon saamisesta. Jos olet raskaana Sodium iodide (I 131) -valmistetta ei saa käyttää raskausaikana. Raskauden mahdollisuus on aina poissuljettava ennen tämän lääkevalmisteen käyttöä. Naispotilas ei saa tulla raskaaksi ainakaan 6 12 kuukauteen Sodium iodide (I 131) -hoidosta. Jos imetät Kerro lääkärille, jos imetät, koska tällöin hoitoa ehkä siirretään, kunnes et enää imetä. Lääkäri saattaa myös pyytää sinua lopettamaan imetyksen toistaiseksi. Ajaminen ja koneiden käyttö Sodium iodide (I 131) -valmiste ei todennäköisesti heikennä ajokykyä eikä koneiden käyttökykyä. Tärkeää tietoa Sodium iodide (I 131) -valmisteen sisältämistä aineista Tämä lääkevalmiste sisältää sakkaroosia. Jos lääkäri on kertonut sinulle joskus aiemmin, ettei elimistösi siedä jotakin sokerityyppiä (sokeri-intoleranssi), kerro tästä hoitavalle lääkärille ennen hoitoa. Tämä lääkevalmiste sisältää natriumia 63,5 mg/annos. Jos noudatat vähäsuolaista ruokavaliota, ota huomioon valmisteen natriumsisältö. 3. MITEN SODIUM IODIDE (I 131) -VALMISTETTA KÄYTETÄÄN Radiolääkehoitoasi valvova erikoislääkäri päättää, kuinka suuren Sodium iodide (I 131) -annoksen saat. Saat niin pienen annoksen kuin mahdollista halutun vaikutuksen saavuttamiseksi. Tavanomainen suositusannos on yksi kapseli, joka valmistetaan juuri sinua varten. Aikuiset Annettavat annokset ovat keskimäärin MBq kilpirauhasen liikatoiminnan hoitoon MBq kilpirauhasen osittaiseen tai täydelliseen poistoon ja levinneiden syöpäsolujen (etäpesäkkeiden) tuhoamiseen MBq etäpesäkkeiden jatkohoitoon. MBq (megabecquerel) on radioaktiivisuuden yksikkö, joka kertoo radioaktiivisen annoksen aktiivisuuden. Käyttö lapsille (alle 18-vuotiaat)

4 Lapselle käytetään pienempiä annoksia kuin aikuiselle. Sodium iodide (I 131) -valmisteen anto ja toimenpiteen kulku Nouse seisomaan. Niele kapseli kokonaisena yhden vesilasillisen kera vähintään 2 tuntia aterian jälkeen. Pikkulapselle kapselin voi antaa soseutetussa ruoassa. Nauti mahdollisimman paljon nestettä hoitoa seuraavana päivänä. Tämä estää vaikuttavan aineen kertymistä virtsarakkoon. Toimenpiteen kesto Radiolääkehoitoasi valvova erikoislääkäri kertoo sinulle, kuinka kauan toimenpide tavallisesti kestää. Jos olet saanut enemmän Sodium iodide (I 131) -valmistetta kuin sinun pitäisi Yliannostus on erittäin epätodennäköistä, koska saat vain yhden annoksen Sodium iodide (I 131) -valmistetta radiolääkehoitoasi tarkoin valvovalta erikoislääkäriltä. Jos kuitenkin saisit liian suuren annoksen, saat siihen asianmukaista hoitoa. Jos sinulla on kysyttävää Sodium iodide (I 131) -hoidosta, käänny radiolääkehoitoasi valvovan erikoislääkärin puoleen. 4. MAHDOLLISET HAITTAVAIKUTUKSET Hoitava lääkäri on arvioinut, että Sodium iodide (I 131) -hoidosta saamasi käytännön hyöty on suurempi kuin säteilystä aiheutuva riski. Mahdolliset haittavaikutukset on seuraavassa lueteltu esiintymistiheyksittäin hoidetun sairauden mukaan: Haittavaikutukset muiden kuin syöpäsairauksien hoidossa Hyvin yleiset haittavaikutukset, joita esiintyy useammalla kuin 1 käyttäjällä 10:stä: - kilpirauhasen vajaatoiminta. Yleiset haittavaikutukset, joita esiintyy 1 10 käyttäjällä 100:sta: - tietyntyyppinen silmätulehdus, jota kutsutaan endokriiniseksi silmäoireyhtymäksi (Basedowin taudin hoidon jälkeen) - kilpirauhasen ohimenevä liikatoiminta - sylkirauhastulehdus. Hyvin harvinaiset haittavaikutukset, joita esiintyy harvemmalla kuin 1 käyttäjällä :sta: - äänihuulten halvaus. Haittavaikutukset, joiden esiintymistiheys on tuntematon, koska saatavissa oleva tieto ei riitä arviointiin - vakava allerginen reaktio, joka aiheuttaa hengitysvaikeuksia tai huimausta - kilpirauhasen erittäin vaikea liikatoiminta (tyreotoksinen kriisi) - aknetyyppinen ihottuma (näppylöitä ja finnejä) - kilpirauhastulehdus - kyynelrauhasten toiminnan väheneminen, joka aiheuttaa tyypillisesti silmien kuivumista - lisäkilpirauhasten hormonituotannon väheneminen tai loppuminen - paikallinen kudosturvotus. Haittavaikutukset syöpäsairauksien hoidossa Hyvin yleiset haittavaikutukset, joita esiintyy useammalla kuin 1 käyttäjällä 10:stä:

5 - verisolumäärien vaikea väheneminen, joka voi aiheuttaa heikotusta, mustelmien muodostumista tai altistaa infektioille - punasolujen puutos - luuytimen vajaatoiminta - hajuaistin tai makuaistin häiriö tai menetys - pahoinvointi - ruokahalun heikkeneminen - munasarjojen vajaatoiminta - vilustumisen kaltainen sairaus - päänsärky, kaulakipu - äärimmäisen voimakas väsymys tai tokkuraisuus - tulehdus, joka saa silmät punoittamaan, vetistämään ja kutiamaan - sylkirauhastulehdus, jonka oireita ovat suun, nenän ja silmien kuivuminen; hampaiden reikiintyminen, hampaiden irtoaminen. Voit vähentää tämän haittavaikutuksen esiintymistä stimuloimalla sylkirauhasia happamilla ruoka-aineilla ja juomilla. Yleiset haittavaikutukset, joita esiintyy 1 10 käyttäjällä 100:sta: - valkosolujen epänormaali, syöpämäinen lisääntyminen - valkosolujen tai verihiutaleiden puutos - kyynelerityksen lisääntyminen - hengitysvaikeus - oksentelu - paikallinen kudosturvotus. Harvinaiset haittavaikutukset, joita esiintyy 1 käyttäjällä :sta: - kilpirauhasen vaikea tai ohimenevä liikatoiminta. Haittavaikutukset, joiden esiintymistiheys on tuntematon, koska saatavissa oleva tieto ei riitä arviointiin - vakava allerginen reaktio, joka aiheuttaa hengitysvaikeuksia tai huimausta - kiinteät syöpäkasvaimet, kuten virtsarakko-, paksusuoli- tai mahasyöpä - luuytimen lamaantuminen pysyvästi tai vaikeasti - kilpirauhastulehdus - lisäkilpirauhasten hormonituotannon väheneminen tai loppuminen - kilpirauhasen vajaatoiminta - henkitorven tulehdus ja/tai nielun kurouma - keuhkojen sidekudoksen lisääntyminen - hengitysvaikeudet tai hengityksen vinkuna - keuhkotulehdus - äänihuulten halvaus, käheys, äänentuoton vaikeus äänielimillä - suunielun kipu - nesteen kertyminen aivoihin - mahalaukun sisäpinnan tulehdus - nielemisvaikeudet - virtsarakkotulehdus - kuukautiskierron häiriöt - miehen hedelmällisyyden heikkeneminen, siittiöiden väheneminen tai häviäminen - kilpirauhashormonin puutos.

6 Haittavaikutuksista ilmoittaminen Jos havaitset haittavaikutuksia, kerro niistä radiolääkehoitoa valvovalle erikoislääkärille. Tämä koskee myös sellaisia mahdollisia haittavaikutuksia, joita ei ole mainittu tässä pakkausselosteessa. Voit ilmoittaa haittavaikutuksista myös suoraan (ks. yhteystiedot alla). Ilmoittamalla haittavaikutuksista voit auttaa saamaan enemmän tietoa tämän lääkevalmisteen turvallisuudesta. www sivusto: Lääkealan turvallisuus ja kehittämiskeskus Fimea Lääkkeiden haittavaikutusrekisteri PL 55 FI Fimea 5. MUUTA TIETOA Mitä Sodium iodide (I 131) sisältää - Vaikuttava aine on I-131 natriumjodidina. Yksi kapseli sisältää MBq I-131:a. - Muut aineet ovat liivate (kapselin kuori), dinatriumvetyfosfaattidihydraatti, natriumtiosulfaatti, natriumvetykarbonaatti, natriumhydroksidi, sakkaroosi, natriumkloridi, injektionesteisiin käytettävä vesi. Lääkevalmisteen kuvaus ja pakkauskoko Läpikuultava kapseli, joka sisältää väriltään valkoisesta vaaleanruskeaan vaihtelevaa jauhetta. Pakkauskoko: 1 kapseli. Myyntiluvan haltija ja valmistaja Mallinckrodt Medical B.V. Westerduinweg LE Petten Alankomaat Tämä pakkausseloste on hyväksytty viimeksi Seuraavat tiedot on tarkoitettu vain hoitoalan ammattilaisille: myyntipakkauksessa on myös Sodium iodide (I 131) -valmisteyhteenveto, joka antaa hoitoalan ammattilaisille muuta tieteellistä ja käytännön lisätietoa tämän radiolääkkeen antamisesta ja käyttämisestä.

7 BIPACKSEDEL: INFORMATION TILL ANVÄNDAREN Sodium iodide (I-131) hård kapsel för terapeutisk användning Aktiv substans: I-131 som Natriumjodid Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig. - Behåll broschyren. Du kan behöva läsa den igen. - Om du har ytterligare frågor, kan du vända dig till den nukleärmedicinläkare som har hand om proceduren. - Om biverkningarna blir allvarliga eller om du upplever biverkningar som inte finns med på listan i broschyren, bör du berätta detta för den nukleärmedicinläkare som har haft hand om proceduren. I denna bipacksedel finns information om följande: 1. Vad Sodium iodide (I-131) är och vad det används för 2. Innan man använder Sodium iodide (I-131) 3. Hur man använder Sodium iodide (I-131) 4. Eventuella biverkningar 5. Övriga upplysningar 1. VAD SODIUM IODIDE(I-131) ÄR OCH VAD DET ANVÄNDS FÖR Sodium iodide (I-131) är en radiofarmaceutisk produkt för terapeutisk användning. Sodium iodide (I-131) används för att behandla: - sköldkörteltumörer - en överaktiv sköldkörtel. Detta läkemedel innehåller ett radioaktivt ämne som vid intagning samlas i ett visst organ, till exempel sköldkörteln. 2. INNAN MAN ANVÄNDER SODIUM IODIDE (I-131) Sodium iodide (I-131) får aldrig användas om du - är gravid eller ammar - har problem med att svälja - har en trång matstrupe - har akut inflammation i magen (gastrit), erosion i magsäcken eller peptiskt sår - har reducerad aktivitet i mage eller tarm - är allergisk (överkänslig) mot Natriumjodid eller något annat innehållsämne i Sodium Iodide (I-131) (anges i avsnitt 6). Var särskilt försiktig med Sodium iodide (I-131) Informera specialisten i nukleärmedicin som övervakar din behandling i följande fall: - vid nedsatt njurfunktion - om du är under 18 år Detta läkemedel innebär behandling med radioaktivitet. Din läkare kommer endast att ge dig detta läkemedel om fördelarna överväger riskerna.

8 Sodium iodide (I-131) ges i en enda dos av en specialist i nukleärmedicin som övervakar din behandling och som tar ansvar för alla nödvändiga försiktighetsåtgärder. Den behandlande läkaren kommer att informera dig om det är något särskilt du bör tänka på efter medicineringen. Kontakta den behandlande läkaren om du har några frågor. Innan du får Sodium iodide (I-131) bör du - dricka mycket vatten och vara väl hydrerad i kroppen före undersökningen för att kunna urinera så ofta som möjligt under de första timmarna efter undersökningen - fasta i minst 2 timmar. När du har fått Sodium iodide (I-131) bör du Urinera ofta för att få ut preparatet ur kroppen. Lagstiftningen om hur man använder, hanterar och kasserar radiofarmaceutiska produkter är strikt. Sodium iodide (I-131) används endast på sjukhus och liknande inrättningar. Det här preparatet kommer endast att hanteras och ges till dig av personer som har utbildats och är behöriga i att använda det på ett säkert sätt. Dessa personer kommer att tänka särskilt på säkerheten när man handskas med preparatet och berätta för dig vad de gör. Användning av andra mediciner Du bör berätta för den nukleärmedicinläkare som kommer att övervaka proceduren om du tar eller nyligen har tagit andra mediciner, inklusive receptfria mediciner. Berätta för din läkare om du har tagit eller fått följande läkemedel/substanser, eftersom de kan inkräkta på läkarens tolkning av bilden. Läkaren kan rekommendera att du slutar att ta följande läkemedel före behandlingen: a) läkemedel som reducerar sköldkörtelfunktionen, till exempel: - karbimazol, metimazol, propyltiouracil - perklorat b) salicylater: läkemedel som reducerar smärta, feber och inflammationer, t. ex. acetylsalicylsyra c) kortison: läkemedel som reducerar inflammationer och förebygger avstötning av transplanterade organ d) natriumnitroprussid: ett läkemedel som sänker högt blodtryck och som också används under operationer e) natriumsulfobromoftalein: ett läkemedel för testning av leverfunktionen f) speciella läkemedel - för att minska blodets koagulering - för att behandla parasitangrepp - antihistaminer: används för behandling av allergier - penicilliner och sulfonamider: antibiotika - tolbutamid: ett läkemedel som minskar blodsockret - tiopental: används under bedövning för att minska trycket i hjärnan och även för att behandla extrema epileptiska anfall g) fenylbutazon: ett läkemedel för minskning av smärtor och inflammationer h) jod innehållande mediciner som befriar luftvägarna från slem i) vitaminer som innehåller jodsalter j) läkemedel innehållande sköldkörtelhormoner (t. ex. tyroxin, liotyronin, sköldkörtelextrakt) k) amiodaron: ett läkemedel för behandling av hjärtrytmrubbningar l) benzodiazepiner: läkemedel som lugnar och får personen att somna och slappna av musklerna m) litium: ett läkemedel för behandling av depressioner n) jod innehållande läkemedel som endast används i begränsade områden i kroppen

9 o) jod innehållande kontrastmedel. Innan man använder Sodium iodide (I-131) måste man sluta med de uppräknade läkemedlen enligt följande: a f: 1 vecka g: 1 2 veckor h i: 2 veckor j: 2 5 veckor k m: 4 veckor n: 1 9 månader o: 1 år Graviditet och amning Innan du får Sodium iodide (I-131) måste du berätta för nukleärmedicinläkaren som övervakar din behandling om det finns en möjlighet att - du kan vara gravid - du inte har fått din menstruation - eller om du ammar. Om du är osäker är det viktigt att du rådfrågar den nukleärmedicinläkare som kommer att övervaka proceduren. Män Män bör, som en försiktighetsåtgärd, inte avla barn under en period av 6 månader efter radiojodbehandlingen. Om du är gravid Ta inte Sodium iodide (I-131) om du är gravid. Alla möjligheter till graviditet måste uteslutas innan du använder detta läkemedel. Kvinnor bör inte bli gravida förrän 6 12 månader efter intagningen av Sodium iodide (I-131). Om du ammar Berätta för din läkare om du ammar. Läkaren kan då uppskjuta behandlingen tills amningen är avslutad. Läkaren kan också be dig att sluta amma för en obestämd tid. Körförmåga och användning av maskiner Det är osannolikt att Sodium iodide (I-131) försämrar din förmåga att köra bil och hantera maskiner. Viktig information om några innehållsämnen i Sodium iodide (I-131) Denna läkemedelsprodukt innehåller sackaros. Om en läkare har tidigare sagt att du har en intolerans mot vissa sockerarter, bör du informera den behandlande läkaren om detta innan behandlingen. Denna läkemedelsprodukt innehåller 63,5 mg natrium per dos. Detta bör beaktas av patienter som ordinerats en saltfattig kost. 3. HUR MAN ANVÄNDER SODIUM IODIDE (I-131) Den nukleärmedicinläkare som har hand om proceduren bör bestämma vilken mängd Sodium iodide (I-131) som ska användas i ditt fall. Det kommer att bli minsta möjliga mängd för att uppnå önskad effekt. Standarddosen är en kapsel som tillverkas individuellt för dig.

10 Vuxna Ungefärliga doser för vuxna är: MBq för behandling av en överaktiv sköldkörtel MBq för delvis eller fullständig borttagning av sköldkörteln och för behandling vid spridning av cancerceller, så kallade metastaser MBq för uppföljningsbehandling av metastaser. MBq (megabecquerel) är den enhet som används för att mäta radioaktivitet och anger effekten i en mängd radioaktivt material. Användning för barn (under 18 år) Lägre doser används för barn än för vuxna. Administrering av Sodium iodide (I-131) och genomförande av proceduren Svälj kapseln hel, i upprätt kroppsställning, med ett glas vatten minst 2 timmar efter en måltid. Småbarn kan ta kapseln tillsammans med mosad mat. Drick så mycket som möjligt dagen efter behandlingen. Det förhindrar att aktiv substans samlas i urinblåsan. Procedurens längd Den nukleärmedicinläkare som övervakar din behandling kommer att informera dig om hur lång tid proceduren brukar ta. Om du har fått mer Sodium iodide (I-131) än du borde Det är praktiskt taget omöjligt att få en överdos eftersom du endast får en dos av Sodium iodide (I-131), som kontrolleras exakt av den nukleärmedicinläkare som har hand om proceduren. Men om du trots allt skulle få en överdos, kommer du att få lämplig behandling. Om du har ytterligare frågor om hur man använder Sodium iodide (I-131), fråga den nukleärmedicinläkare som övervakar proceduren. 4. EVENTUELLA BIVERKNINGAR Den behandlande läkaren har ansett att den kliniska nyttan som du kommer att få från förfarandet med Sodium iodide (I-131) överväger risk på grund av strålning. Biverkningar kan förekomma med följande frekvenser och är grupperade nedan, beroende på sjukdomen som ska behandlas: Biverkningar vid behandling av icke-cancersjukdomar Mycket vanliga, förekommer hos mer än 1 av 10 användare: - underaktiv sköldkörtel. Vanliga, förekommer hos 1 till 10 per 100 användare: - en speciell ögoninflammation, kallad endokrin oftalmopati (efter behandling av Basedows sjukdom) - temporärt överaktiv sköldkörtel - salivkörtelinflammation. Mycket sällsynta, förekommer hos mindre än 1 av användare: - stämbandsförlamning. Frekvens okänd, från tillgängliga data:

11 - allvarlig allergisk reaktion som orsakar andningssvårigheter eller yrsel - akneliknande hudutslag (papler och pustler) - mycket svår överaktiv sköldkörtel (tyreotoxisk kris) - inflammation i sköldkörteln - minskad tårkörtelfunktion som kännetecknas av torra ögon - minskning eller förlorad hormonproduktion i bisköldkörtlarna - lokal vävnadsvullnad. Biverkningar vid behandling av cancer Mycket vanliga, förekommer hos mer än 1 av 10 användare: - kraftig minskning av blodkroppar, vilket kan orsaka svaghet, blåmärken eller större benägenhet för infektioner - brist på röda blodkroppar - benmärgssvikt - störning eller förlust av lukt- eller smaksinne - illamående - minskad aptit - sämre funktion i äggstockarna - förkylningsliknande sjukdom - huvudvärk, ont i nacken - extrem trötthet eller sömnighet - inflammation som orsakar röda, vattniga och kliande ögon - salivkörtelinflammation med symtom som torr mun, näsa och ögon; tandröta, tandlossning. Stimulera spottkörtlarna genom att äta eller dricka sura livsmedel för att minska frekvensen av denna biverkan. Vanliga, förekommer hos 1 till 10 per 100 användare: - onormal, cancerliknande ökning av vita blodkroppar - brist på vita blodkroppar eller blodplättar - ökad strömning - andningssvårigheter - kräkningar - lokal vävnadsvullnad. Sällsynta, förekommer hos 1 till 10 per användare: - svårt eller temporärt överaktiv sköldkörtel. Frekvens okänd, från tillgängliga data: - allvarlig allergisk reaktion som orsakar andningssvårigheter eller yrsel - solid cancer, till exempel i urinblåsan, tjocktarmen, magen - permanent eller allvarlig benmärgshämning - inflammation i sköldkörteln - minskning eller förlust av hormonproduktion i bisköldkörtlarna - underaktiv sköldkörtel - inflammation i luftstrupen och/eller svalgförträngning - spridning av bindväv i lungorna - svårighet att andas eller väsande andning - lunginflammation - stämbandsförlamning, heshet, minskad förmåga att skapa röstljud med röstorganen - smärtor i mun/hals - vätskeansamling i hjärnan - inflammation i magslemhinnan - svårigheter att svälja - inflammation i urinblåsan

12 - störd menstruationscykel - minskad manlig fertilitet, låg produktion eller förlust av spermier - brist på sköldkörtelhormon. Rapportering av biverkningar Om du får biverkningar, tala med nuklearmedicinläkare. Detta gäller även biverkningar som inte nämns i denna information. Du kan också rapportera biverkningar direkt (se detaljer nedan). Genom att rapportera biverkningar kan du bidra till att öka informationen om läkemedels säkerhet. webbplats: Säkerhets och utvecklingscentret för läkemedelsområdet Fimea Biverkningsregistret PB 55 FI Fimea 5. ÖVRIGA UPPLYSNINGAR Innehållsdeklaration: - Den aktiva substansen är I-131 som Natriumjodid Varje kapsel innehåller MBq I Övriga ingredienser är: gelatin (kapselhöljet), dinatriumvätefosfatdihydrat, natriumtiosulfat, natriumvätekarbonat, natriumhydroxid, sackaros, natriumklorid, vatten för injektionsvätskor. Läkemedlets utseende och förpackningsstorlekar Genomskinlig kapsel innehållande vitt till ljusbrunt pulver. Förpackingsstorlek: 1 kapsel. Innehavare av godkännande för försäljning och tillverkare Mallinckrodt Medical B.V. Westerduinweg LE Petten Nederländerna Denna bipacksedel godkändes senast Följande information är endast avsedd för medicinsk personal: Den kompletta produktresuméen för Sodium iodide (I-131) finns som ett separat dokument i produktförpackningen. Syftet är att förse medicinsk personal med ytterligare kompletterande vetenskaplig och praktisk information om hur man administrerar och använder denna radiofarmaceutiska produkt.

PAKKAUSSELOSTE. AQUA STERILISATA BRAUN infuusioneste, liuos injektionesteisiin käytettävä vesi

PAKKAUSSELOSTE. AQUA STERILISATA BRAUN infuusioneste, liuos injektionesteisiin käytettävä vesi PAKKAUSSELOSTE AQUA STERILISATA BRAUN infuusioneste, liuos injektionesteisiin käytettävä vesi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. CODETABS -imeskelytabletti. Kokillaanauute

PAKKAUSSELOSTE. CODETABS -imeskelytabletti. Kokillaanauute PAKKAUSSELOSTE CODETABS -imeskelytabletti Kokillaanauute Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Tästä huolimatta sinun

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Aqua Sterilisata Braun infuusioneste, liuos injektionesteisiin käytettävä vesi

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Aqua Sterilisata Braun infuusioneste, liuos injektionesteisiin käytettävä vesi Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Aqua Sterilisata Braun infuusioneste, liuos injektionesteisiin käytettävä vesi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. AQUA STERILISATA BRAUN, liuotin parenteraaliseen käyttöön injektionesteisiin käytettävä vesi

PAKKAUSSELOSTE. AQUA STERILISATA BRAUN, liuotin parenteraaliseen käyttöön injektionesteisiin käytettävä vesi PAKKAUSSELOSTE AQUA STERILISATA BRAUN, liuotin parenteraaliseen käyttöön injektionesteisiin käytettävä vesi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Addex-Natriumklorid 235 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten. Natriumkloridi

PAKKAUSSELOSTE. Addex-Natriumklorid 235 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten. Natriumkloridi PAKKAUSSELOSTE Addex-Natriumklorid 235 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten Natriumkloridi Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita

Lisätiedot

Xylocain 2 % geeli Lidokaiinihydrokloridi

Xylocain 2 % geeli Lidokaiinihydrokloridi Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Xylocain 2 % geeli Lidokaiinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Säilytä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Folvite 1 mg tabletti foolihappo

PAKKAUSSELOSTE. Folvite 1 mg tabletti foolihappo PAKKAUSSELOSTE Folvite 1 mg tabletti foolihappo Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. NATRIUMKLORID BRAUN 9 mg/ml injektioneste, liuos natriumkloridi

PAKKAUSSELOSTE. NATRIUMKLORID BRAUN 9 mg/ml injektioneste, liuos natriumkloridi PAKKAUSSELOSTE NATRIUMKLORID BRAUN 9 mg/ml injektioneste, liuos natriumkloridi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

Dermovat scalp 0,5 mg/ml liuos iholle Klobetasolipropionaatti

Dermovat scalp 0,5 mg/ml liuos iholle Klobetasolipropionaatti PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Aciclovir HEXAL 200 mg tabletit Aciclovir HEXAL 400 mg tabletit Aciclovir HEXAL 800 mg tabletit asikloviiri

PAKKAUSSELOSTE. Aciclovir HEXAL 200 mg tabletit Aciclovir HEXAL 400 mg tabletit Aciclovir HEXAL 800 mg tabletit asikloviiri PAKKAUSSELOSTE Aciclovir HEXAL 200 mg tabletit Aciclovir HEXAL 400 mg tabletit Aciclovir HEXAL 800 mg tabletit asikloviiri Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ NORFLEX INJEKTIONESTE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ NORFLEX INJEKTIONESTE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos Sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Mucomyst 200 mg poretabletti Asetyylikysteiini

PAKKAUSSELOSTE. Mucomyst 200 mg poretabletti Asetyylikysteiini PAKKAUSSELOSTE Mucomyst 200 mg poretabletti Asetyylikysteiini Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee käyttää

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Aqua Sterilisata Braun liuotin parenteraaliseen käyttöön injektionesteisiin käytettävä vesi

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Aqua Sterilisata Braun liuotin parenteraaliseen käyttöön injektionesteisiin käytettävä vesi Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Aqua Sterilisata Braun liuotin parenteraaliseen käyttöön injektionesteisiin käytettävä vesi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen,

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Folvite 1 mg tabletti foolihappo

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Folvite 1 mg tabletti foolihappo Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Folvite 1 mg tabletti foolihappo Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. - Säilytä tämä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. NATRIUMKLORID BRAUN 9 mg/ml injektioneste, liuos natriumkloridi

PAKKAUSSELOSTE. NATRIUMKLORID BRAUN 9 mg/ml injektioneste, liuos natriumkloridi PAKKAUSSELOSTE NATRIUMKLORID BRAUN 9 mg/ml injektioneste, liuos natriumkloridi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Mucomyst 200 mg poretabletti asetyylikysteiini

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Mucomyst 200 mg poretabletti asetyylikysteiini Pakkausseloste: Tietoa potilaalle Mucomyst 200 mg poretabletti asetyylikysteiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Link 1100 mg, purutabletti. Alumiinihydroksidi-magnesiumkarbonaatti

PAKKAUSSELOSTE. Link 1100 mg, purutabletti. Alumiinihydroksidi-magnesiumkarbonaatti PAKKAUSSELOSTE Link 1100 mg, purutabletti Alumiinihydroksidi-magnesiumkarbonaatti Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää Sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ NASO-RATIOPHARM NENÄSUMUTE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ NASO-RATIOPHARM NENÄSUMUTE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien sairauksien hoitamiseksi ilman lääkärin apua. Tästä huolimatta

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Marzine 50 mg tabletit syklitsiinihydrokloridi

PAKKAUSSELOSTE. Marzine 50 mg tabletit syklitsiinihydrokloridi PAKKAUSSELOSTE Marzine 50 mg tabletit syklitsiinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

Ketoconazol Sandoz Shampoo 20 mg/g

Ketoconazol Sandoz Shampoo 20 mg/g PAKKAUSSELOSTE Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien sairauksien hoitamiseksi ilman lääkärin apua. Tästä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Kaliumkloridi

PAKKAUSSELOSTE. Kaliumkloridi PAKKAUSSELOSTE KALEORID 750 mg depottabletti KALEORID 1 g depottabletti Kaliumkloridi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. med-angin imeskelytabletti 2,4-diklooribentsyylialkoholi, amyylimetakresoli, levomentoli

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. med-angin imeskelytabletti 2,4-diklooribentsyylialkoholi, amyylimetakresoli, levomentoli Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle med-angin imeskelytabletti 2,4-diklooribentsyylialkoholi, amyylimetakresoli, levomentoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat tämän lääkkeen ottamisen,

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Marzine 50 mg tabletit syklitsiinihydrokloridi

PAKKAUSSELOSTE. Marzine 50 mg tabletit syklitsiinihydrokloridi PAKKAUSSELOSTE Marzine 50 mg tabletit syklitsiinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. OTIBORIN -korvatipat, liuos boorihappo ja etanoli

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. OTIBORIN -korvatipat, liuos boorihappo ja etanoli Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle OTIBORIN -korvatipat, liuos boorihappo ja etanoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Vaikuttava aine: morfiini

PAKKAUSSELOSTE. Vaikuttava aine: morfiini PAKKAUSSELOSTE Oramorph 2 mg/ml oraaliliuos, kerta-annosampullissa Oramorph 6 mg/ml oraaliliuos, kerta-annosampullissa Oramorph 20 mg/ml oraaliliuos, kerta-annosampullissa Vaikuttava aine: morfiini Lue

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. ROBINUL 0,2 mg/ml injektioneste, liuos

PAKKAUSSELOSTE. ROBINUL 0,2 mg/ml injektioneste, liuos PAKKAUSSELOSTE ROBINUL 0,2 mg/ml injektioneste, liuos Glykopyrroniumbromidi Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Fungorin 1 % emulsiovoide Vaikuttava aine: Terbinafiini

PAKKAUSSELOSTE. Fungorin 1 % emulsiovoide Vaikuttava aine: Terbinafiini PAKKAUSSELOSTE Fungorin 1 % emulsiovoide Vaikuttava aine: Terbinafiini Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää Sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Microlax peräruiskeliuos 1. MITÄ MICROLAX ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

PAKKAUSSELOSTE. Microlax peräruiskeliuos 1. MITÄ MICROLAX ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN PAKKAUSSELOSTE Microlax peräruiskeliuos Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee käyttää Microlaxia huolellisesti

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Trimex 100 mg ja 150 mg tabletti Trimetopriimi

PAKKAUSSELOSTE. Trimex 100 mg ja 150 mg tabletti Trimetopriimi PAKKAUSSELOSTE Trimex 100 mg ja 150 mg tabletti Trimetopriimi Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Lung test gas CO/He AGA 0,28 %, 9,3% lääkkeellinen kaasu, puristettu. Hiilimonoksidi (CO), helium (He)

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Lung test gas CO/He AGA 0,28 %, 9,3% lääkkeellinen kaasu, puristettu. Hiilimonoksidi (CO), helium (He) Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Lung test gas CO/He AGA 0,28 %, 9,3% lääkkeellinen kaasu, puristettu Hiilimonoksidi (CO), helium (He) Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. LOMUDAL NASAL 5,2 mg/annos nenäsumute, liuos natriumkromoglikaatti

PAKKAUSSELOSTE. LOMUDAL NASAL 5,2 mg/annos nenäsumute, liuos natriumkromoglikaatti PAKKAUSSELOSTE LOMUDAL NASAL 5,2 mg/annos nenäsumute, liuos natriumkromoglikaatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Myyntiluvan haltija: HEXAL A/S, Kanalholmen 8-12, DK-2650 Hvidovre, Tanska.

PAKKAUSSELOSTE. Myyntiluvan haltija: HEXAL A/S, Kanalholmen 8-12, DK-2650 Hvidovre, Tanska. PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos Sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Chondroitin Sulphate Rovi 400 mg, kovat kapselit Kondroitiinisulfaatti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Chondroitin Sulphate Rovi 400 mg, kovat kapselit Kondroitiinisulfaatti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Chondroitin Sulphate Rovi 400 mg, kovat kapselit Kondroitiinisulfaatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. NATRIUMKLORID BRAUN 9 mg/ml injektioneste, liuos natriumkloridi

PAKKAUSSELOSTE. NATRIUMKLORID BRAUN 9 mg/ml injektioneste, liuos natriumkloridi PAKKAUSSELOSTE NATRIUMKLORID BRAUN 9 mg/ml injektioneste, liuos natriumkloridi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. med-angin salvia sokeriton imeskelytabletti 2,4-diklooribentsyylialkoholi, amyylimetakresoli, levomentoli

PAKKAUSSELOSTE. med-angin salvia sokeriton imeskelytabletti 2,4-diklooribentsyylialkoholi, amyylimetakresoli, levomentoli PAKKAUSSELOSTE med-angin salvia sokeriton imeskelytabletti 2,4-diklooribentsyylialkoholi, amyylimetakresoli, levomentoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Mucomyst 200 mg poretabletti asetyylikysteiini

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Mucomyst 200 mg poretabletti asetyylikysteiini Pakkausseloste: Tietoa potilaalle Mucomyst 200 mg poretabletti asetyylikysteiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Bafucin Mint -imeskelytabletit

PAKKAUSSELOSTE. Bafucin Mint -imeskelytabletit PAKKAUSSELOSTE Bafucin Mint -imeskelytabletit Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee käyttää Bafucin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Glucosamin Orion 400 mg tabletti, kalvopäällysteinen Glukosamiini

PAKKAUSSELOSTE. Glucosamin Orion 400 mg tabletti, kalvopäällysteinen Glukosamiini PAKKAUSSELOSTE Glucosamin Orion 400 mg tabletti, kalvopäällysteinen Glukosamiini Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Strepsils Mint 1,2 mg/0,6 mg imeskelytabletit 2,4-diklooribentsyylialkoholi ja amyylimetakresoli

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Strepsils Mint 1,2 mg/0,6 mg imeskelytabletit 2,4-diklooribentsyylialkoholi ja amyylimetakresoli Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Strepsils Mint 1,2 mg/0,6 mg imeskelytabletit 2,4-diklooribentsyylialkoholi ja amyylimetakresoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat tämän lääkkeen

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Syntocinon 8,3 mikrog/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten/injektioneste, liuos. Oksitosiini

PAKKAUSSELOSTE. Syntocinon 8,3 mikrog/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten/injektioneste, liuos. Oksitosiini PAKKAUSSELOSTE Syntocinon 8,3 mikrog/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten/injektioneste, liuos Oksitosiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Bisakodyyli

PAKKAUSSELOSTE. Bisakodyyli PAKKAUSSELOSTE METALAX 10 mg -peräpuikko Bisakodyyli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Tästä huolimatta sinun tulee

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Panadol 60 mg, 125 mg ja 250 mg peräpuikko parasetamoli

PAKKAUSSELOSTE. Panadol 60 mg, 125 mg ja 250 mg peräpuikko parasetamoli PAKKAUSSELOSTE Panadol 60 mg, 125 mg ja 250 mg peräpuikko parasetamoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle KATAPEKT ORAALILIUOS Kodeiinifosfaattihemihydraatti 1 mg, guaifenesiini 20 mg, ammoniumkloridi 25 mg, timjamiuute 60 mg Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Natriumklorid Abcur 500 mg tabletti, kalvopäällysteinen. natriumkloridi

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Natriumklorid Abcur 500 mg tabletti, kalvopäällysteinen. natriumkloridi Pakkausseloste: Tietoa potilaalle Natriumklorid Abcur 500 mg tabletti, kalvopäällysteinen natriumkloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää

Lisätiedot

Pakkausseloste: TIETOA POTILAALLE Edicis 2 mg valmisteyhdistelmä radioaktiivista lääkettä varten etyleenidikysteiini

Pakkausseloste: TIETOA POTILAALLE Edicis 2 mg valmisteyhdistelmä radioaktiivista lääkettä varten etyleenidikysteiini B. PAKKAUSSELOSTE 1 Pakkausseloste: TIETOA POTILAALLE Edicis 2 mg valmisteyhdistelmä radioaktiivista lääkettä varten etyleenidikysteiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin sinulle annetaan

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Escherichia coli kanta Nissle 1917 vastaten 10 8 elinkykyistä solua (CFU)

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Escherichia coli kanta Nissle 1917 vastaten 10 8 elinkykyistä solua (CFU) Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Mutaflor oraalisuspensio 10 8 CFU/ml Escherichia coli kanta Nissle 1917 vastaten 10 8 elinkykyistä solua (CFU) Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat

Lisätiedot

Älä käytä Acloviriä Valmistetta ei tule käyttää jos potilas on yliherkkä asikloviirille tai valmisteen apuaineille.

Älä käytä Acloviriä Valmistetta ei tule käyttää jos potilas on yliherkkä asikloviirille tai valmisteen apuaineille. PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Trineurin tabletit tiamiininitraatti (B 1 -vitamiini) pyridoksiinihydrokloridi (B 6 -vitamiini) syanokobalamiini (B 12 -vitamiini) Lue tämä pakkausseloste huolellisesti,

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Lomudal Gastrointestinum 100 mg kapselit natriumkromoglikaatti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Lomudal Gastrointestinum 100 mg kapselit natriumkromoglikaatti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Lomudal Gastrointestinum 100 mg kapselit natriumkromoglikaatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Lomudal Nasal 5,2 mg/annos nenäsumute, liuos. natriumkromoglikaatti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Lomudal Nasal 5,2 mg/annos nenäsumute, liuos. natriumkromoglikaatti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Lomudal Nasal 5,2 mg/annos nenäsumute, liuos natriumkromoglikaatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Betolvex 1 mg tabletti. syanokobalamiini

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Betolvex 1 mg tabletti. syanokobalamiini Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Betolvex 1 mg tabletti syanokobalamiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. - Säilytä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE: TIETOA KÄYTTÄJÄLLE. Canoderm 5 % emulsiovoide Karbamidi (ureum)

PAKKAUSSELOSTE: TIETOA KÄYTTÄJÄLLE. Canoderm 5 % emulsiovoide Karbamidi (ureum) PAKKAUSSELOSTE: TIETOA KÄYTTÄJÄLLE Canoderm 5 % emulsiovoide Karbamidi (ureum) Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. C-vimin 1 g poretabletti, appelsiini C-vimin 1 g poretabletti, sitruuna. askorbiinihappo (C-vitamiini)

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. C-vimin 1 g poretabletti, appelsiini C-vimin 1 g poretabletti, sitruuna. askorbiinihappo (C-vitamiini) Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle C-vimin 1 g poretabletti, appelsiini C-vimin 1 g poretabletti, sitruuna askorbiinihappo (C-vitamiini) Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Benadryl 8 mg kovat kapselit. Akrivastiini

PAKKAUSSELOSTE. Benadryl 8 mg kovat kapselit. Akrivastiini PAKKAUSSELOSTE Benadryl 8 mg kovat kapselit Akrivastiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee käyttää

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Medipekt 8 mg tabletit Bromiheksiinihydrokloridi

PAKKAUSSELOSTE. Medipekt 8 mg tabletit Bromiheksiinihydrokloridi PAKKAUSSELOSTE Medipekt 8 mg tabletit Bromiheksiinihydrokloridi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien sairauksien

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ NATRIUMKLORID FRESENIUS KABI 9 MG/ML INFUUSIONESTE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ NATRIUMKLORID FRESENIUS KABI 9 MG/ML INFUUSIONESTE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. Jos Sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin puoleen.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Hydrokortison CCS 1 % emulsiovoide. hydrokortisoni

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Hydrokortison CCS 1 % emulsiovoide. hydrokortisoni Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Hydrokortison CCS 1 % emulsiovoide hydrokortisoni Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Strepsils Sitrus 1.2 mg/0.6 mg imeskelytabletit. 2,4-diklooribentsyylialkoholi ja amyylimetakresoli

PAKKAUSSELOSTE. Strepsils Sitrus 1.2 mg/0.6 mg imeskelytabletit. 2,4-diklooribentsyylialkoholi ja amyylimetakresoli PAKKAUSSELOSTE Strepsils Sitrus 1.2 mg/0.6 mg imeskelytabletit 2,4-diklooribentsyylialkoholi ja amyylimetakresoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Proctosedyl rektaalivoide hydrokortisoni, sinkokaiinihydrokloridi, framysetiinisulfaatti ja aeskuliini

PAKKAUSSELOSTE. Proctosedyl rektaalivoide hydrokortisoni, sinkokaiinihydrokloridi, framysetiinisulfaatti ja aeskuliini PAKKAUSSELOSTE Proctosedyl rektaalivoide hydrokortisoni, sinkokaiinihydrokloridi, framysetiinisulfaatti ja aeskuliini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Cytotec 0,2 mg tabletti. Misoprostoli

PAKKAUSSELOSTE. Cytotec 0,2 mg tabletti. Misoprostoli PAKKAUSSELOSTE Cytotec 0,2 mg tabletti Misoprostoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Steripet 250 MBq/ml injektioneste, liuos fludeoksiglukoosi[ 18 F]

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Steripet 250 MBq/ml injektioneste, liuos fludeoksiglukoosi[ 18 F] Pakkausseloste: Tietoa potilaalle Steripet 250 MBq/ml injektioneste, liuos fludeoksiglukoosi[ 18 F] Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin sinulle annetaan tätä lääkettä, sillä se sisältää sinulle

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Diprolen 0,05 % geeli, voide beetametasonidipropionaatti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Diprolen 0,05 % geeli, voide beetametasonidipropionaatti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Diprolen 0,05 % geeli, voide beetametasonidipropionaatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Glucorix 1,5 g jauhe oraaliliuosta varten glukosamiinisulfaatti

PAKKAUSSELOSTE. Glucorix 1,5 g jauhe oraaliliuosta varten glukosamiinisulfaatti PAKKAUSSELOSTE Glucorix 1,5 g jauhe oraaliliuosta varten glukosamiinisulfaatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Lopex 2 mg kovat kapselit loperamidihydrokloridi

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Lopex 2 mg kovat kapselit loperamidihydrokloridi Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Lopex 2 mg kovat kapselit loperamidihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Terracort voide Oksitetrasykliinihydrokloridi ja hydrokortisoni

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Terracort voide Oksitetrasykliinihydrokloridi ja hydrokortisoni Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Terracort voide Oksitetrasykliinihydrokloridi ja hydrokortisoni Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat tämän lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Antrex 3 mg/ml injektioneste, liuos. kalsiumfolinaatti

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Antrex 3 mg/ml injektioneste, liuos. kalsiumfolinaatti Pakkausseloste: Tietoa potilaalle Antrex 3 mg/ml injektioneste, liuos kalsiumfolinaatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE 1. MYYNTILUVAN HALTIJAN NIMI JA OSOITE SEKÄ ERÄN VAPAUTTAMISESTA VASTAAVAN VALMISTAJAN NIMI JA OSOITE EUROOPAN TALOUSALUEELLA, JOS ERI

PAKKAUSSELOSTE 1. MYYNTILUVAN HALTIJAN NIMI JA OSOITE SEKÄ ERÄN VAPAUTTAMISESTA VASTAAVAN VALMISTAJAN NIMI JA OSOITE EUROOPAN TALOUSALUEELLA, JOS ERI PAKKAUSSELOSTE Fucithalmic vet. 1% silmätipat, suspensio koirille ja kissoille 1. MYYNTILUVAN HALTIJAN NIMI JA OSOITE SEKÄ ERÄN VAPAUTTAMISESTA VASTAAVAN VALMISTAJAN NIMI JA OSOITE EUROOPAN TALOUSALUEELLA,

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Fungorin 1 % emulsiovoide Vaikuttava aine: Terbinafiini

PAKKAUSSELOSTE. Fungorin 1 % emulsiovoide Vaikuttava aine: Terbinafiini PAKKAUSSELOSTE Fungorin 1 % emulsiovoide Vaikuttava aine: Terbinafiini Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. Jos sinulla

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Granisetron BMM Pharma 1 mg tabletti, kalvopäällysteinen Granisetron BMM Pharma 2 mg tabletti, kalvopäällysteinen Granisetroni

PAKKAUSSELOSTE. Granisetron BMM Pharma 1 mg tabletti, kalvopäällysteinen Granisetron BMM Pharma 2 mg tabletti, kalvopäällysteinen Granisetroni 1 PAKKAUSSELOSTE Granisetron BMM Pharma 1 mg tabletti, kalvopäällysteinen Granisetron BMM Pharma 2 mg tabletti, kalvopäällysteinen Granisetroni Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen

Lisätiedot

1. MITÄ COFFEIN MEDIPHARMIA ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

1. MITÄ COFFEIN MEDIPHARMIA ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN PAKKAUSSELOSTE Coffein MediPharmia 100 mg tabl. Kofeiini Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee käyttää Coffein

Lisätiedot

Pakkauksseloste: Tietoa käyttäjälle. Natr. chlorid. 9 mg/ml nenätipat, liuos. natriumkloridi

Pakkauksseloste: Tietoa käyttäjälle. Natr. chlorid. 9 mg/ml nenätipat, liuos. natriumkloridi Pakkauksseloste: Tietoa käyttäjälle Natr. chlorid. 9 mg/ml nenätipat, liuos natriumkloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat tämän lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Loratadin Sandoz 10 mg tabletti Loratadiini

PAKKAUSSELOSTE. Loratadin Sandoz 10 mg tabletti Loratadiini PAKKAUSSELOSTE Loratadin Sandoz 10 mg tabletti Loratadiini Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee käyttää

Lisätiedot

LOUIS WIDMER Luottamuksellinen Sivu N:o 1

LOUIS WIDMER Luottamuksellinen Sivu N:o 1 LOUIS WIDMER Luottamuksellinen Sivu N:o 1 PAKKAUSSELOSTE LIPACTIN Hyvä potilas, Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää Sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. PARAMAX-COD tabletit parasetamoli, kodeiinifosfaattihemihydraatti

PAKKAUSSELOSTE. PARAMAX-COD tabletit parasetamoli, kodeiinifosfaattihemihydraatti PAKKAUSSELOSTE PARAMAX-COD tabletit parasetamoli, kodeiinifosfaattihemihydraatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Cuplaton 300 mg/ml tipat, emulsio Antifoam M (dimetikoni ja vedetön kolloidinen piidioksidi)

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Cuplaton 300 mg/ml tipat, emulsio Antifoam M (dimetikoni ja vedetön kolloidinen piidioksidi) Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Cuplaton 300 mg/ml tipat, emulsio Antifoam M (dimetikoni ja vedetön kolloidinen piidioksidi) Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän lääkkeen

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Strepsils Mansikka imeskelytabletit

PAKKAUSSELOSTE. Strepsils Mansikka imeskelytabletit PAKKAUSSELOSTE Strepsils Mansikka imeskelytabletit 2,4-diklooribentsyylialkoholi ja amyylimetakresoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. KATAPEKT ORAALILIUOS Kodeiinifosfaattihemihydraatti 1 mg, guaifenesiini 20 mg, ammoniumkloridi 25 mg, timjamiuute 60 mg

PAKKAUSSELOSTE. KATAPEKT ORAALILIUOS Kodeiinifosfaattihemihydraatti 1 mg, guaifenesiini 20 mg, ammoniumkloridi 25 mg, timjamiuute 60 mg PAKKAUSSELOSTE KATAPEKT ORAALILIUOS Kodeiinifosfaattihemihydraatti 1 mg, guaifenesiini 20 mg, ammoniumkloridi 25 mg, timjamiuute 60 mg Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Ursodeoksikoolihappo

PAKKAUSSELOSTE. Ursodeoksikoolihappo PAKKAUSSELOSTE ADURSAL 150 mg -tabletti, kalvopäällysteinen Ursodeoksikoolihappo Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Saatat tarvita

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Diabact UBT 50 mg tabletti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Diabact UBT 50 mg tabletti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Diabact UBT 50 mg tabletti 13 C-urea Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. - Säilytä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Maltofer 100 mg purutabletit. Rautaa rauta(iii)hydroksidipolymaltoosikompleksina

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Maltofer 100 mg purutabletit. Rautaa rauta(iii)hydroksidipolymaltoosikompleksina Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Maltofer 100 mg purutabletit Rautaa rauta(iii)hydroksidipolymaltoosikompleksina Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat tämän lääkkeen ottamisen, sillä

Lisätiedot

Loratadin HEXAL 10 mg tabletti

Loratadin HEXAL 10 mg tabletti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Precosa 250 mg jauhe oraalisuspensiota varten. Saccharomyces boulardii

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Precosa 250 mg jauhe oraalisuspensiota varten. Saccharomyces boulardii Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Precosa 250 mg jauhe oraalisuspensiota varten Saccharomyces boulardii Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Oramorph 2 mg/ml oraaliliuos Oramorph 20 mg/ml oraaliliuos. Vaikuttava aine: morfiini

PAKKAUSSELOSTE. Oramorph 2 mg/ml oraaliliuos Oramorph 20 mg/ml oraaliliuos. Vaikuttava aine: morfiini PAKKAUSSELOSTE Oramorph 2 mg/ml oraaliliuos Oramorph 20 mg/ml oraaliliuos Vaikuttava aine: morfiini Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. Säilytä tämä seloste. Voit tarvita

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Strepsils Mint imeskelytabletit

PAKKAUSSELOSTE. Strepsils Mint imeskelytabletit PAKKAUSSELOSTE Strepsils Mint imeskelytabletit 2,4-diklooribentsyylialkoholi ja amyylimetakresoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE Betaserc 8 mg, 16 mg ja 24 mg tabletit Betahistiini

PAKKAUSSELOSTE Betaserc 8 mg, 16 mg ja 24 mg tabletit Betahistiini PAKKAUSSELOSTE Betaserc 8 mg, 16 mg ja 24 mg tabletit Betahistiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

Scheriproct Neo peräpuikko

Scheriproct Neo peräpuikko 1 PAKKAUSSELOSTE Scheriproct Neo peräpuikko Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin alat käyttää Scheriproct Neo -valmistetta. Pakkausseloste sisältää tietoa valmisteen käytön eduista ja siihen

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ TERBINAFIN COPYFARM EMULSIOVOIDE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ TERBINAFIN COPYFARM EMULSIOVOIDE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Tämä itsehoitolääke on saatavissa apteekista ilman reseptiä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Selexid 200 mg ja 400 mg kalvopäällysteiset tabletit. pivmesillinaamihydrokloridi

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Selexid 200 mg ja 400 mg kalvopäällysteiset tabletit. pivmesillinaamihydrokloridi Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle 1 Selexid 200 mg ja 400 mg kalvopäällysteiset tabletit pivmesillinaamihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ APURIN-HEXAL ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ APURIN-HEXAL ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos Sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Magnesium Diasporal 400 mg rakeet. magnesium

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Magnesium Diasporal 400 mg rakeet. magnesium Pakkausseloste: Tietoa potilaalle Magnesium Diasporal 400 mg rakeet magnesium Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat tämän lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Dexpanthenol ratiopharm 50 mg/g emulsiovoide. dekspantenoli

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Dexpanthenol ratiopharm 50 mg/g emulsiovoide. dekspantenoli Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Dexpanthenol ratiopharm 50 mg/g emulsiovoide dekspantenoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Posirex Honey-Lemon 1,2 mg / 0,6 mg imeskelytabletit. 2,4-diklooribentsyylialkoholi ja amyylimetakresoli

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Posirex Honey-Lemon 1,2 mg / 0,6 mg imeskelytabletit. 2,4-diklooribentsyylialkoholi ja amyylimetakresoli Pakkausseloste: Tietoa potilaalle Posirex Honey-Lemon 1,2 mg / 0,6 mg imeskelytabletit 2,4-diklooribentsyylialkoholi ja amyylimetakresoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Lopex 2 mg kovat kapselit loperamidihydrokloridi

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Lopex 2 mg kovat kapselit loperamidihydrokloridi Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Lopex 2 mg kovat kapselit loperamidihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Loratadin ratiopharm 10 mg tabletit loratadiini

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Loratadin ratiopharm 10 mg tabletit loratadiini Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Loratadin ratiopharm 10 mg tabletit loratadiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. AQUA STERILISATA Fresenius Kabi injektioneste, liuos. injektionesteisiin käytettävä vesi

PAKKAUSSELOSTE. AQUA STERILISATA Fresenius Kabi injektioneste, liuos. injektionesteisiin käytettävä vesi PAKKAUSSELOSTE AQUA STERILISATA Fresenius Kabi injektioneste, liuos injektionesteisiin käytettävä vesi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääkevalmiste on

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Trombosol Forte emulsiovoide. hepariini, bentsyylinikotinaatti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Trombosol Forte emulsiovoide. hepariini, bentsyylinikotinaatti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Trombosol Forte emulsiovoide hepariini, bentsyylinikotinaatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää

Lisätiedot

Cetirizin HEXAL 10 mg kalvopäällysteiset tabletit

Cetirizin HEXAL 10 mg kalvopäällysteiset tabletit Package leaflet Page 1 of 8 Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien sairauksien hoitamiseksi ilman lääkärin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Aciclovir Sandoz 30 mg/g silmävoide. Asikloviiri

PAKKAUSSELOSTE. Aciclovir Sandoz 30 mg/g silmävoide. Asikloviiri PAKKAUSSELOSTE Aciclovir Sandoz 30 mg/g silmävoide Asikloviiri Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Microlax peräruiskeliuos

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Microlax peräruiskeliuos Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Microlax peräruiskeliuos Natriumsitraattidihydraatti, natriumlauryylisulfoasetaatti, sorbitoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän lääkkeen

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Jodix 130 mg tabletit. kaliumjodidi

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Jodix 130 mg tabletit. kaliumjodidi Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Jodix 130 mg tabletit kaliumjodidi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Ota tätä

Lisätiedot