PÄÄTÖS. No YS Päätös vesientarkkailuohjelmasta. Componenta Karkkila Oy PL Karkkila Y-tunnus:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PÄÄTÖS. No YS Päätös vesientarkkailuohjelmasta. Componenta Karkkila Oy PL Karkkila Y-tunnus:"

Transkriptio

1 PÄÄTÖS Helsinki Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS-2009-Y No YS 1240 ASIA Päätös vesientarkkailuohjelmasta. TOIMINNAN HARJOITTAJA TOIMINTA Componenta Karkkila Oy PL Karkkila Y-tunnus: Suljettu Karhunpäänsuon teollisuuskaatopaikka Haukkamäentie Karkkila RN:o Kiinteistön omistaja: Finsilva Oyj, PL 314, Tampere Y-tunnus: TARKKAILUOHJELMAN ESITTÄMISEN PERUSTE Uudenmaan ympäristökeskuksen lupapäätöksen No YS 147/ lupamääräys 16. Ympäristönsuojelulaki 46 ASIAN VIREILLE TULO Tarkkailuohjelma on tullut vireille Uudenmaan ympäristökeskuksessa. MAKSU 440 A AT114 Asemapäällikönkatu 14 PL 36, Helsinki Stinsgatan 14 PB 36, FI Helsingfors, Finland

2 2 (12) AIEMPI TARKKAILU Kaatopaikan vesien tarkkailusta on määrätty seuraavissa päätöksissä: - Helsingin vesi- ja ympäristöpiirin päivätty tarkkailuohjelman hyväksymiskirje - Uudenmaan ympäristökeskuksen ympäristölupapäätös No YS 147/ Uudenmaan ympäristökeskuksen kirje No YS 43/ pohjavesitarkkailun hyväksymisestä. Kaatopaikan eteläpuolisen pintavesiojan vedessä on todettu kaatopaikan toiminnasta peräisin olevaa vaikutusta. Kuormitusta ilmentävät veden kohonneet sähkönjohtavuuden ja biologisen hapenkulutuksen arvot sekä ravinnepitoisuudet, kuten kokonaisfosforipitoisuus (Yhteenveto Karhunsuon kaatopaikan pinta- ja pohjavesitarkkailusta vuodelta Componenta Karkkila Oy.Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry Tutkimusraportti 153/ ). Kaatopaikan eteläpuolisten kalliopohjavesiputkien KVP1 ja KVP2 vedessä on todettu viitteitä fenolista (Lausunto. Karhunpäänsuon kaatopaikka, kalliopohjavesinäytteet. Ramboll Finland Oy ). TARKKAILUOHJELMA Toteutus Kaikista näytepisteistä otetaan vesinäytteet huhti-toukokuussa ja syyslokakuussa. Perusanalyysit tutkitaan jokaisella näytteenottokerralla. Täydentävät analyysit tehdään syksyn näytteenottokierroksella. Pintavesien täydentävät analyysit A toteutetaan parillisina vuosina ja täydentävät analyysit B parittomina vuosina. Ensimmäisellä näytteenottokerralla vesinäytteistä analysoidaan kemiallinen hapenkulutus COD Cr ja COD Mn. Tulosten perusteella arvioidaan parhaiten soveltuva menetelmä, jota käytetään jatkossa. Jos tuloksissa havaitaan edellisvuosiin verrattuna merkittäviä haittaaineiden pitoisuuksien nousua, ilmoitetaan asiasta heti Uudenmaan ympäristökeskukselle ja Karkkilan ympäristöviranomaiselle. Tarkkailua jatketaan toistaiseksi. Kaatopaikan sisäinen vesi Veden laatua tarkkaillaan putkesta PVKP01. Näytteenottojen yhteydessä mitataan veden pinnankorkeus putkista PVKP01 ja PVKP02. Perusanalyysissa tutkittavia ominaisuuksia ovat ph, väriluku ja sähkönjohtavuus. Lisäksi analysoidaan kiintoaineksen, hapen, kemiallisen hapenkulutuksen, BOD 7 :n, fluoridin, kloridin, sulfaatin, kokonaistypen, ammoniumtypen, kokonaisfosforin, raudan, mangaanin ja fenolien pitoisuudet.

3 Kaatopaikkavesi Pintavesi Pohjavesi 3 (12) Täydentävissä analyyseissä tutkittavia ovat antimonin, arseenin, kadmiumin, koboltin, kromin, kuparin, lyijyn, nikkelin, sinkin, vanadiinin, syanidin, öljyhiilivetyjen (C 10 C 40 ) ja PAH yhdisteiden pitoisuudet. Tarkkailupisteenä on selkeytysaltaan veden poistolinjan tarkkailukaivo. Perusanalyysissa tutkittavia ominaisuuksia ovat ph, väriluku ja sähkönjohtavuus. Lisäksi analysoidaan kiintoaineksen, hapen, kemiallisen hapenkulutuksen, BOD 7 :n, fluoridin, kloridin, sulfaatin, kokonaistypen, ammoniumtypen, kokonaisfosforin, raudan, mangaanin ja fenolien pitoisuudet. Täydentävissä analyyseissä tutkittavia ovat antimonin, arseenin, kadmiumin, koboltin, kromin, kuparin, lyijyn, nikkelin, sinkin, vanadiinin, syanidin, öljyhiilivetyjen (C 10 C 40 ) ja PAH yhdisteiden pitoisuudet. Vesinäytteet otetaan Karhunsuon ojan alussa sijaitsevasta pisteestä PIN- TA1/08 ja kaatopaikka-alueelle pohjoisesta laskevasta purosta PIN- TA2/08. PINTA2/08 on taustapiste, josta puron vesitilannetta seurataan. Pisteen paikkaa vaihdetaan, jos purosta ei saada vesinäytettä. Pisteestä PINTA1/08 mitataan veden virtaama jokaisella näytteenottokerralla. Perusanalyysissa tutkittavia ominaisuuksia ovat ph, väriluku ja sähkönjohtavuus. Lisäksi analysoidaan kiintoaineksen, kemiallisen hapenkulutuksen, BOD 7 :n, fluoridin, kloridin, sulfaatin, kokonaistypen, ammoniumtypen, kokonaisfosforin, raudan, mangaanin ja fenolien pitoisuudet. Täydentävissä analyyseissä A tutkittavia ovat antimonin, arseenin, kadmiumin, koboltin, kromin, kuparin, lyijyn, nikkelin, sinkin ja vanadiinin pitoisuudet. Täydentävissä analyyseissä B tutkittavia ovat antimonin, arseenin, kadmiumin, koboltin, kromin, kuparin, lyijyn, nikkelin, sinkin, vanadiinin, syanidin, öljyhiilivetyjen (C 10 C 40 ) ja PAH yhdisteiden pitoisuudet. Veden laatua ja pinnankorkeutta tarkkaillaan kalliopohjavesiputkista KVP1 ja KVP2. Näytteenottojen yhteydessä mitataan putkien veden pinnan korkeudet. Perusanalyysissa tutkittavia ominaisuuksia ovat ph, väriluku, sameus ja sähkönjohtavuus. Lisäksi analysoidaan kiintoaineksen, hapen, kemiallisen hapenkulutuksen, BOD 7 :n, fluoridin, kloridin, sulfaatin, kokonaistypen, ammoniumtypen, raudan, mangaanin ja fenolien pitoisuudet.

4 4 (12) Täydentävissä analyyseissä tutkittavia ovat antimonin, arseenin, kadmiumin, koboltin, kromin, kuparin, lyijyn, nikkelin, sinkin, vanadiinin, öljyhiilivetyjen (C 10 C 40 ) ja PAH yhdisteiden pitoisuudet. Raportointi Jokaisesta tarkkailuvuodesta tehdään vuosiraportti seuraavan vuoden maaliskuun loppuun mennessä. Raportti toimitetaan Uudenmaan ympäristökeskukselle ja Karkkilan ympäristönsuojeluviranomaiselle. Raporttiin sisältyvät muun muassa: - selvitys veden laadussa ja muissa ominaisuuksissa tapahtuneista muutoksista - Karhunsuonojaan purkautuvan veden näytteenottoajankohtien vesimäärä (m 3 /d) ja kuormitustiedot (kg/d ja kg/a, COD Cr tai COD Mn, NH 4, kok, N, ja kok. P) - tulokset taulukoituna ja graafisesti esitettynä - käytetyt näytteenotto- ja mittausmenetelmät ja niiden epävarmuudet sekä arvio tulosten luotettavuudesta - poikkeamat näytteenotossa tai mittausmenetelmissä - sääolosuhteet (vähintään vuoden keskisadanta ja keskilämpötila). Kolmen vuoden välein tehdään erillinen selvitys veden laadussa tapahtuneista muutoksista. Selvitys esitetään erillisenä liitteenä vuosiraportissa. Selvityksessä esitetään: - kaikki aikaisemmat tulokset taulukoituina ja graafisena esityksenä - tulosten sanallinen arviointi - arvio tarkkailuohjelman ajanmukaisuudesta ja muutosehdotuksista. Tarkkailuraportin muutosehdotukset esitetään vuosiraportoinnin yhteydessä. Jos ohjelmaa muutetaan, tehdään siitä päivitetty suunnitelma. Suunnitelmassa esitetään tarkkailupisteet ja tarkkailutiheys, näytteenotto- ja näytteiden analyysimenetelmät. Suunnitelma toimitetaan tarkastettavaksi Uudenmaan ympäristökeskukselle ja tiedoksi Karkkilan ympäristönsuojeluviranomaiselle. ASIAN KÄSITTELY Ohjelmasta tiedottaminen Lausunnot Tarkkailuohjelman vireillä olosta on tiedotettu kuuluttamalla Uudenmaan ympäristökeskuksen ja Karkkilan kaupungin ilmoitustauluilla. Hakemuksesta on erikseen annettu tieto tiedossa oleville asianosaisille ja yhteisöille. Karkkilan ympäristölautakunta huomauttaa päivätyssä lausunnossaan, että tarkkailuohjelmassa esitetään kaatopaikka-alueelta purkautuvien pintavesien laadun tarkkailua ainoastaan yhdestä pisteestä. Piste sijaitsee kaatopaikan eteläpuolella.

5 5 (12) Lautakunnan käsityksen mukaan ainakin osa kaatopaikan pohjois- ja koillispuolille valuvista lähialueen pintavesistä purkautuu koilliseen. Tässä suunnassa on asutusta noin 400 metrin etäisyydellä kaatopaikasta. Lautakunta esittää, että koilliseen purkautuvia vesiä tulee tarkkailla ainakin yhdestä pisteestä. Piste voidaan sijoittaa esimerkiksi kaatopaikkaalueelle pohjoisesta laskevan puron ja kaatopaikalle johtavan Haukkamäentien risteyskohtaan. Lautakunta toteaa, että tarkkailuohjelman mahdolliset muutossuunnitelmat ja tarkkailutulokset tulisi toimittaa ympäristönsuojeluviranomaisten lisäksi terveydensuojeluviranomaiselle. Muistutukset ja mielipiteet Tarkkailuohjelmasta ei jätetty muistutuksia eikä mielipiteitä. Hakijan kuuleminen ja vastine Uudenmaan ympäristökeskus varasi kirjeellään No YS 1072/ Componenta Karkkila Oy:lle tilaisuuden tulla kuulluksi ja esittää vastineensa annetusta lausunnosta ja muusta lupamenettelyssä kertyneestä aineistosta. Componenta Karkkila Oy huomauttaa päivätyssä vastineessaan, että vuonna 2008 rakennettiin Karhunpäänsuon kaatopaikan pohjoispuolille oja, joka johtaa pohjoisen suunnalta tulevat valumavedet ja pohjoispuolelta laskevan puron vedet kaatopaikan ohitse alueen koillisreunalta itään lähtevään purkureittiin. Tällä hetkellä oja on hyvin lähellä jätetäytön reunaa, mutta kaatopaikan sulkemisen jälkeen jätetäytön ja ojan välimatka tulee olemaan nykyistä pidempi. Kaatopaikan sulkemistyön yhteydessä tullaan rakentamaan jätetäyttöä ympäröivä niskaoja. Oja johtaa kuivatuskerroksesta purkautuvan veden selkeytysaltaan ohitse Karhunsuonojaan. Vanhan ojan kohdalle rakennetaan salaojalinja, joka johtaa kaatopaikan suotovedet selkeytysaltaan kautta Karhunsuonojaan. Edellä esitettyjen seikkojen perusteella Componenta Karkkila Oy esittää, että Karkkilan kaupungin lausunnossa esittämää ojan veden tarkkailua jatkettaisiin kaatopaikan sulkemiseen asti. Sulkemisen valmistuttua tarkkailua tehdään kahden vuoden ajan, jotta varmistutaan, että kaatopaikkavesiä ei enää kulkeudu koillisen suuntaan. Saatujen tulosten perusteella arvioidaan tarkkailun jatkamistarvetta ja esitetään tarvittaessa muutoksia tarkkailuohjelmaan. PÄÄTÖS Uudenmaan ympäristökeskus hyväksyy Karhunpäänsuon kaatopaikan vesientarkkailuohjelman seuraavin määräyksin:

6 6 (12) Näytteenotto 1. Näytteiden otto ja analysointi on tehtävä standardien (CEN, ISO, SFS tai vastaavan tasoinen kansallinen tai kansainvälinen yleisesti käytössä oleva standardi) mukaisesti. Mittausraportissa on esitettävä käytetyt mittausmenetelmät ja niiden mittausepävarmuudet sekä arvio tulosten edustavuudesta. Tarkkailumääräykset Laaja näytteenotto on toteutettava ensimmäisellä tämän päätöksen mukaisella näytteenottokierroksella. Formaldehydin jatkotarkkailutarve on arvioitava kolmen vuoden näytteenottotulosten perusteella. Selvitys on liitettävä viimeisimmän tarkkailuvuoden vuosiraporttiin erillisenä liitteenä. Kaatopaikkavesi 2. Kaatopaikkaveden laatua on tarkkailtava selkeytysaltaan purkuvesien tarkkailukaivosta (KV1). Purkuojaan johdettavan kaatopaikkaveden laatua ja määrää on seurattava ensimmäisenä tarkkailuvuotena kolmen kuukauden välein ja tämän jälkeen vähintään puolivuosittain. Jos vesinäytettä ei voida ottaa kuivuuden takia ohjemaan merkittynä ajankohtana, on näytteet otettava runsasvetisempänä ajankohtana. Vesinäytteistä on tutkittava jokaisella näytteenottokerralla sivulla 3. esitetyn perusanalyysin lisäksi vähintään yleinen ulkonäkö, haju, TOC ja sameus. Lisäksi on analysoitava kuparin, lyijyn ja sinkin pitoisuudet. Täydentävät analyysit on tehtävä sivulla 3. esitetyn mukaisesti lisättynä formaldehydin tutkimisella. Kolmen ensimmäisen tarkkailuvuoden aikana on tutkittava metallien kokonaispitoisuudet ja liukoiset metallit. Viimeisimmän tarkkailuvuoden vuosiraportissa on esitettävä selvitys jatkossa käytettävästä metallien analyysimenetelmästä. Kaatopaikan sisäinen vesi 3. Jätetäytön sisäisen veden pinnan tasoa on seurattava puolivuosittain putkista PVKP01 ja PVKP02. Putkesta PVKP01 on otettava vesinäyte vähintään kerran vuodessa. Näytteistä on tutkittava sivulla 2. esitetyn perusanalyysin lisäksi vähintään yleinen ulkonäkö ja haju sekä formaldehydin, kuparin, lyijyn ja sinkin pitoisuudet.

7 Pohjavesi 7 (12) Tämän päätöksellä sivulla 3. esitetyt täydentävät analyysit on tutkittava vesinäytteistä ensimmäisellä laajalla näytteenottokerralla ja tämän jälkeen vähintään kolmen vuoden välein. 4. Pohjaveden laatua on seurattava kalliopohjavesiputkista KVP1 ja KVP2 sekä pohjavesiputkesta PO1U. Putkista KVP1 ja KVP2 vesinäytteet on otettava vähintään puolivuosittain. Putkesta PO1U vesinäytteenotto on toteutettava ainakin kerran vuodessa kolmen vuoden ajan. Pintavesi Pohjavesiputkien KVP1 ja KVP2 vesinäytteistä on tutkittava jokaisella näytteenottokerralla sivulla 3. esitetyn perusanalyysin lisäksi vähintään yleinen ulkonäkö, haju, väri ja alkaliteetti. Lisäksi on analysoitava ainakin kokonaisfosforin ja sinkin pitoisuudet. Kiintoaineksen ja BOD 7 :n analysointi ei ole tarpeen. Lisäksi putkien KVP1 ja KVP2 vesinäytteistä on tehtävä täydentävät analyysit sivulla 4. esitetyn mukaisesti lisättynä formaldehydin ja syanidin pitoisuuksien tutkimisella. Formaldehydin ja syanidin pitoisuuksien jatkotarkkailutarve on arvioitava kolmen vuoden näytteenottotulosten perusteella. Selvitys on liitettävä viimeisimmän tarkkailuvuoden vuosiraporttiin erillisenä liitteenä. Pohjavesiputken PO1U vesinäytteistä on tutkittava jokaisella näytteenottokerralla vähintään yleinen ulkonäkö, haju, väri, sameus, happi, ph, alkaliteetti ja sähkönjohtavuus. Lisäksi on analysoitava vähintään sulfaatin, kloridin, fluoridin, COD Mn :n, ammoniumtypen, kokonaistypen, formaldehydin ja fenolien pitoisuudet. Jatkotarkkailutarve on arvioitava kolmen vuoden näytteenottotulosten perusteella. Selvitys on liitettävä viimeisimmän tarkkailuvuoden vuosiraporttiin erillisenä liitteenä. Pohjaveden tarkkailussa olevien putkien veden pinnan tasot on mitattava näytteenottojen yhteydessä. 5. Pintaveden laatua on tarkkailtava pisteistä Pinta1/08 ja Pinta2/08 Lisäksi kaatopaikan koillispuolelta itään purkautuvaan ojaan on perustettava piste Pinta3/09. Pisteen Pinta1/08 virtaama on mitattava. Pisteiden Pinta2/08 ja Pinta3/09 veden virtaama on mitattava tai arvioitava. Mittaukset ja näytteenotto on tehtävä vähintään puolivuosittain. Jos pintavesinäytettä ei voida ottaa kuivuuden takia ohjemaan merkittynä ajankohtana, on näytteet otettava runsasvetisempänä ajankohtana. Pisteen Pinta3/09 veden laadun jatkotarkkailutarve on arvioitava kolmen vuoden näytteenottotulosten perusteella. Selvitys on liitettä-

8 Tarkkailuohjelma 8 (12) vä viimeisimmän tarkkailuvuoden vuosiraporttiin erillisenä liitteenä. Näytteistä on tutkittava kaikilla näytteenottokerroilla sivulla 3. esitetyn perusanalyysin lisäksi vähintään yleinen ulkonäkö ja haju. Täydentävät analyysit A ja B on tehtävä sivulla 3. esitetyn mukaisesti. Analyysi B:hen on sisällytettävä formaldehydin pitoisuuden tutkiminen. Kolmen ensimmäisen tarkkailuvuoden aikana on analysoitava metallien kokonaispitoisuudet ja liukoiset metallit. Viimeisimmän tarkkailuvuoden vuosiraportissa on esitettävä selvitys jatkossa käytettävästä metallien analyysimenetelmästä. 6. Tarkkailuohjelma on päivitettävä tämän päätöksen mukaisesti. Päivitetty ohjelma on toimitettava Karkkilan kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle ja Uudenmaan ympäristökeskukselle mennessä. Raportointi Uudenmaan ympäristökeskus voi tarvittaessa muuttaa tarkkailua tarkkailutulosten tai muiden syiden perusteella. 7. Kaatopaikan vesientarkkailusta on tehtävä vuosiraportti. Raportissa on esitettävä muun muassa sadantatiedot, kaatopaikan sisäisen veden ja pohjaveden pintatiedot + -tasoina ja graafisesti esitettyinä, yhteenveto tarkkailuohjelman mukaisista seurantatiedoista ja selvitys kaatopaikan ympäristökuormituksesta. Ympäristökuormituksesta on esitettävä vähintään seuraavat tiedot: - pinta- ja pohjaveden laatutiedot sekä kuvaus kaatopaikan vaikutuksesta vesien laatuun - kaatopaikan sisäisen veden tarkkailua koskevat tiedot ja selvitys jätetäytön sisäisestä tilasta. Kaatopaikkavesien osalta on esitettävä analyysitulosten lisäksi vähintään: - näytteenottoajankohtina purkuojaan johdettu vesimäärä (m 3 /d) - arvio kaatopaikan aiheuttamasta kuormituksesta (kg/a), vähintään COD, kok. N, kok. P., metallit, joiden pitoisuudet ovat alueen pintavesien luontaista pitoisuustasoa korkeammat, ja analyysimenetelmän määritysrajan ylittäneet orgaaniset haittaaineet. Raportti on toimitettava tarkkailuvuotta seuraavan vuoden maaliskuun loppuun mennessä Uudenmaan ympäristökeskukselle ja Karkkilan kaupungin ympäristön- ja terveydensuojeluviranomaisille

9 9 (12) 8. Vesinäytteenottotulokset on toimitettava tiedoksi Uudenmaan ympäristökeskukselle ja Karkkilan kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle kuukauden kuluessa näytteenottotulosten valmistumisesta. Veden laadussa tapahtuneista muutoksista on tehtävä selvitys vähintään kolmen vuoden välein. Selvitys on esitettävä vuosiraportin erillisenä liitteenä. PÄÄTÖKSEN PERUSTELUT Ympäristönsuojelulain 108 :n mukaan mittaukset on tehtävä pätevästi, luotettavasti ja tarkoituksenmukaisin menetelmin. Luotettavuuden osoittamiseen ei välttämättä riitä mittaajan tai arvioijan pätevyys, vaan kyse on koko mittaus- ja tutkimustoiminnan laadunvarmistuksesta ja sen tasosta. (Määräys 1.) "Karhunpäänsuon kaatopaikan riskinarviointi. Componenta Karkkila Oy " raportin mukaan kaatopaikan sisäisessä vedessä on todettu PAH-yhdisteitä, mineraaliöljyä, fenolia ja syanidia sekä selvästi kohonneita kupari-, lyijy- ja sinkkipitoisuuksia että korkea fluoridipitoisuus. Lisäksi kaatopaikan eteläpuolisen purkuojan vesinäytteissä on ajoittain todettu formaldehydiä. Vesinäytteistä analysoitavien laatuominaisuuksien luetteloa on tarkennettu kaatopaikan sisältämän kuormituspotentiaalin vuoksi. (Määräykset 2. 5.) Kaatopaikkavesinäytteistä on edellytetty tutkittavaksi kuparin, lyijyn ja sinkin pitoisuudet jokaisella näytteenottokerralla kolmen vuoden ajan, koska kyseisiä metalleja esiintyy kohonneina pitoisuuksina. Muut lisätyt laatuominaisuudet kuvaavat veden yleistä laatua. (Määräys 2.) Kaatopaikkavesinäytteet on edellytetty otettavaksi ensimmäisenä tarkkailuvuotena neljästi vuodessa, sillä kaatopaikalta ei ole aiempaa luotettavaa tutkimustietoa avo-ojaan johdettavan kaatopaikkaveden laadusta. Kaatopaikan ympäristön pintavedet ja kaatopaikkavesi ovat ennen kaatopaikan sulkemista sekoittuneet keskenään, eivätkä aiemmin saadut vesitulokset kuvaa kaatopaikan todellisesta ympäristökuormituksesta. Kaatopaikkaveden laadun tarkkailutulosten ja veden virtaamatietojen perusteella saadaan selvitettyä kaatopaikasta pintaveteen aiheutuva kuormitus. Tarkkailutulosten ja kuormituslaskelmien perusteella voidaan arvioida kaatopaikkaveden käsittelytarve ennen veden avo-ojaan johtamista. (Määräys 2.) Valtioneuvoston päätöksen N:o 861/1997 liitteessä 3 edellytetään kaatopaikan sisäisen veden pinnan korkeuden seuraamista puolivuosittain. (Määräys 3.) Jätetäytön sisäisestä vedestä on edellytetty seurattavaksi keskeisiä jätetäytön sisäisten prosessien etenemistä kuvaavia ominaisuuksia. Muiden ominaisuuksien tarkkailua on harvennettu esitetystä. Jos tuloksissa havaitaan kuitenkin merkittäviä laatupoikkeamia, kuten ph:n laskemista tai kohoamista tai ravinnepitoisuuksien kohoamista, voidaan tällöin täyden-

10 10 (12) tävillä analyyseillä selvittää tarkemmin muutosten vaikutus metallien liukenemiseen ja muihin veden laatuominaisuuksiin. (Määräys 3.) Kalliopohjavedestä otetuissa vesinäytteissä todettiin kohonnut sinkkipitoisuus. Kaatopaikan pintavesinäytteissä puolestaan on todettu muun muassa kohonnut kokonaisfosforin pitoisuus. Siten ne on sisällytetty jokaisella näytteenottokerralla tutkittavaksi ominaisuudeksi. Täydentäviin analyyseihin on lisätty formaldehydin ja syanidin pitoisuuksien seuranta, sillä yhdisteitä on todettu kaatopaikan sisäisessä vedessä. (Määräys 4.) Pohjavesitutkimuksiin on lisätty kaatopaikan eteläpuolella sijaitseva, ja aiemmin tarkkailussa ollut pohjavesiputki. Putken veden laadun seuranta on tarpeen, jotta saadaan varmistettua, onko kaatopaikalta pohjavesiyhteyttä kalliopohjaveden ruhjeen kautta jätetäyttöalueen eteläpuoliseen maaperän pohjaveteen. Ratkaisussa on huomioitu, että vuonna 2009 kaatopaikan eteläpuolelle asennetuista kalliopohjavesiputkista otetuissa vesinäytteissä todettiin fenolia. (Määräys 4.) Pintaveden laadun tarkkailu on hyväksytty pääsääntöisesti tarkkailuohjelmassa ja Componenta Karkkila Oy:n vastineessa esitetyn mukaisena. Formaldehydi on lisätty tutkittaviin ominaisuuksiin, sillä sitä esiintyy kaatopaikan sisäisessä vedessä. (Määräys 5.) Tarkkailuohjelma on edellytetty päivitettäväksi tämän päätöksen mukaisesti, jotta ohjelmaan edellytetyt muutokset tulevat selkeästi kirjatuksi. (Määräys 6.) Ympäristönsuojelulain 46 :n mukaan valvontaviranomaisella on oikeus saada muun muassa toiminnan lopettamisen jälkeisen ympäristön tilan tarkkailutiedot ja muut valvontaa ja tehtävien hoitamista varten tarvittavat tarpeelliset tiedot. Tarkkailutulosten perusteella viranomainen valvoo kaatopaikan ympäristövaikutuksia. (Määräykset 7. ja 8.) Vuosiraportointi, vesitarkkailutulosten toimittaminen näytteenottotulosten valmistumisen jälkeen ja määräajoin tehtävä selvitys vesitarkkailutuloksissa tapahtuneista muutoksista ovat tarpeen viranomaisvalvonnan kannalta. Vesientarkkailuraportissa esitettäviä oleellisia tietoja ovat myös kirjaukset putkien kunnosta ja toimivuudesta ja havaintopisteiden läheisyydessä tehdyt metsän harvennukset, ojitukset ja muut olennaiset vesien tarkkailuun vaikuttavat seikat. (Määräykset 7. ja 8.) PÄÄTÖKSEN TÄYTÄNTÖÖNPANO Toiminnan aloittaminen muutoksenhausta huolimatta Tätä päätöstä on noudatettava mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta. (YSL 101 ) Tarkkailun keskeytymätön jatkuminen on välttämätöntä, jotta kaatopaikan sulkemisvaiheen mahdolliset vaikutukset pinta- ja pohjaveteen saadaan luotettavasti todennettua. Lisäksi on tärkeää seurata selkeytysaltaalta käsittelemättömänä avo-ojaan johdettavan kaatopaikkaveden laatua ja

11 Korvautuvat päätökset 11 (12) ympäristökuormitusta. Aiempi tarkkailuohjelma poikkeavaa merkittävästi tässä päätöksessä hyväksytystä eikä se ole riittävä kaatopaikan sulkemisen jälkeiseen kaatopaikan sisäisen veden ja kaatopaikkaveden sekä pinta- ja pohjaveden laadun seurantaan. Muutoksenhakutuomioistuin voi valituksesta kieltää täytäntöönpanon. (101 a ). Kun tämä päätös on saanut lainvoiman, korvaa se Helsingin vesi- ja ympäristöpiirin hyväksymän, Uudenmaan ympäristökeskuksen ympäristölupapäätöksessä No YS 147/ määrätyn ja Uudenmaan ympäristökeskuksen kirjeessä No YS 43/ hyväksymän vesitarkkailun. PÄÄTÖKSEN VOIMASSAOLO Päätös on voimassa toistaiseksi. SOVELLETUT OIKEUSOHJEET Ympäristönsuojelulaki (86/2000) 46, 53, 54, 56, 101, 108 Jätelaki (1072/1993) 6 Valtion maksuperustelaki (150/1992) Ympäristöministeriön asetus alueellisen ympäristökeskuksen maksullisista suoritteista (1387/2006) KÄSITTELYMAKSU JA SEN MÄÄRÄYTYMINEN Tämän päätöksen käsittelystä perittävä maksu on 440 euroa. Maksun suuruus perustuu alueellisen ympäristökeskuksen maksullisista suoritteista annettuun ympäristöministeriön asetukseen (1387/2006) ja sen liitteenä olevaan maksutaulukkoon. Tarkkailusuunnitelman hyväksymispäätös maksaa 440 euroa. PÄÄTÖKSESTÄ TIEDOTTAMINEN Päätös Componenta Karkkila Oy PL Karkkila Jäljennös päätöksestä Karkkilan kaupunginhallitus Karkkilan ympäristölautakunta Suomen ympäristökeskus (sähköisesti) Finsilva Oyj, PL 314, Tampere

12 12 (12) Tieto päätöksestä Ilmoittaminen kunnassa Ilmoitus päätöksestä lähetetään liitteessä 1. esitetyille henkilöille ja tahoille. Uudenmaan ympäristökeskus tiedottaa tästä päätöksestä kuuluttamalla Karkkilan kaupungin ilmoitustaululla. (YSL 54 ) MUUTOKSENHAKU Tähän päätökseen haetaan muutosta Vaasan hallinto-oikeudelta valittamalla. Asian käsittelystä perittävästä maksusta valitetaan samassa järjestyksessä kuin pääasiasta. (YSL 96 ) Valitusoikeus lupapäätöksestä on luvan hakijalla ja niillä, joiden oikeutta tai etua asia saattaa koskea, sekä niillä viranomaisilla, joiden tehtävänä on valvoa asiassa yleistä etua. (YSL 97 ) Valitusosoitus on liitteenä 2. Yli-insinööri Heli Antson Ylitarkastaja Jaakko Heinolainen Liitteet Liite 1. Ilmoitus päätöksestä Liite 2. Valitusosoitus

PÄÄTÖS. No YS Päätös vesientarkkailuohjelmasta. Kiinteistö Oy Vantaan Kalliolehto Minttupolku Espoo

PÄÄTÖS. No YS Päätös vesientarkkailuohjelmasta. Kiinteistö Oy Vantaan Kalliolehto Minttupolku Espoo PÄÄTÖS Helsinki 1.9.2009 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS-2005-Y-590-119 No YS 1039 ASIA Päätös vesientarkkailuohjelmasta. TOIMINNAN HARJOITTAJA Kiinteistö Oy Vantaan Kalliolehto Minttupolku 7 02920

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 815

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 815 PÄÄTÖS Helsinki 21.6.2007 Annettu julkipanon jälkeen Dnro 0199Y0051 119 No YS 815 ASIA Ympäristönsuojelulain 46 :n mukainen päätös kaatopaikkakaasujen ja vesien laadun tarkkailusta Itella Oyj:n kiinteistöllä.

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 939. Päätös Österbyn kaatopaikan kaatopaikkakaasun ja vesien tarkkailusuunnitelman

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 939. Päätös Österbyn kaatopaikan kaatopaikkakaasun ja vesien tarkkailusuunnitelman PÄÄTÖS Helsinki 4.7.2005 Annettu julkipanon jälkeen Dnro 0197Y0115 121 No YS 939 ASIA Päätös Österbyn kaatopaikan kaatopaikkakaasun ja vesien tarkkailusuunnitelman johdosta. LUVAN HAKIJA Tammisaaren kaupunki

Lisätiedot

Kooninkeitaan tavanomaisen jätteen kaatopaikan tarkkailun hyväksyminen. Kankaanpään kaupungin tekninen keskus PL 36, KANKAANPÄÄ

Kooninkeitaan tavanomaisen jätteen kaatopaikan tarkkailun hyväksyminen. Kankaanpään kaupungin tekninen keskus PL 36, KANKAANPÄÄ 1(5) PÄÄTÖS Nro Dnro 3 YLO LOS-2003-Y-1283-121 Annettu julkipanon jälkeen 12.1.2007 ASIA LUVAN HAKIJA Kooninkeitaan tavanomaisen jätteen kaatopaikan tarkkailun hyväksyminen. Kankaanpään kaupungin tekninen

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 376. Päätös pohjaveden tarkkailusuunnitelmasta.

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 376. Päätös pohjaveden tarkkailusuunnitelmasta. PÄÄTÖS Helsinki 20.3.2008 Annettu julkipanon jälkeen Dnro 0195Y0056 119 UUS 2004 Y 714 119 No YS 376 ASIA Päätös pohjaveden tarkkailusuunnitelmasta. LAITOKSET / TOIMINNAT Ovako Wire Oy Ab Koverharin terästehdas

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 1031

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 1031 PÄÄTÖS Helsinki 24.7.2008 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2003 Y 96 119 No YS 1031 ASIA Päätös Neste Oil Oyj:n Porvoon jalostamon toiminnasta aiheutuvan melun tarkkailuohjelman muuttamisesta ja jalostamoalueen

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 598

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 598 PÄÄTÖS Helsinki 19.5.2009 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS-2008-Y-653-111 No YS 598 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 101 :n mukaisesta, erikseen tehdystä hakemuksesta, joka koskee YIT Rakennus Oy:n

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 1591

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 1591 PÄÄTÖS Helsinki 30.11.2007 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2007 Y 519 111 No YS 1591 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 101 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Mankkaan kaatopaikan sulkemistoimintojen

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 814

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 814 PÄÄTÖS Helsinki 21.6.2007 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2004 Y 388 119 No YS 814 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 28 :n mukaiseen Sipoon kunnalle annettuun ympäristölupaan No YS 937/ 23.10.2001

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS 660. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta.

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS 660. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta. PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 13.5.2005 Annettu julkipanon jälkeen Dnro 0199Y0187 114 No YS 660 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta. ILMOITUKSEN

Lisätiedot

Kiinteistö Oy Rajasampaanranta 2 c/o Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma PL 4 00098 Varma Y-tunnus: 1047504-2

Kiinteistö Oy Rajasampaanranta 2 c/o Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma PL 4 00098 Varma Y-tunnus: 1047504-2 Etelä-Suomi Päätös Nro 13/2010/2 Dnro ESAVI/288/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.4.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 28 :n mukaisen pilaantuneen maaperän kunnostamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

PÄÄTÖS. No YS 1238. ASIA Päätös Raaseporin kaupungin Österbyn kaatopaikan itäpuolisten ojien perkaamissuunnitelman hyväksymisestä.

PÄÄTÖS. No YS 1238. ASIA Päätös Raaseporin kaupungin Österbyn kaatopaikan itäpuolisten ojien perkaamissuunnitelman hyväksymisestä. PÄÄTÖS Helsinki 9.10.2009 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS-2005-Y-287-119 No YS 1238 ASIA Päätös Raaseporin kaupungin Österbyn kaatopaikan itäpuolisten ojien perkaamissuunnitelman hyväksymisestä. TOIMINNANHARJOITTAJA

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki Annettu julkipanon jälkeen. No YS 1438

PÄÄTÖS. Helsinki Annettu julkipanon jälkeen. No YS 1438 PÄÄTÖS Helsinki 16.10.2008 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2004 Y 263 115 No YS 1438 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta.

Lisätiedot

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila.

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila. Etelä-Suomi Päätös Nro 60/2011/1 Dnro ESAVI/119/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.7.2011 ASIA Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö 103 402-45-1)

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 465

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 465 PÄÄTÖS Helsinki 11.4.2008 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2007 Y 63 111 No YS 465 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 101 :n mukaisesta, erikseen tehdystä hakemuksesta, joka koskee Strömsö Property Development

Lisätiedot

MERKINTÄ. Päätös. Nro 53/2010/2 Dnro ESAVI/540/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen

MERKINTÄ. Päätös. Nro 53/2010/2 Dnro ESAVI/540/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen Etelä-Suomi Päätös Nro 53/2010/2 Dnro ESAVI/540/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 6.10.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukainen ilmoitus koeluonteisesta toiminnasta, joka koskee pilaantuneen

Lisätiedot

KESKIMMÄISEN JÄLKIHOIDETUN KAATOPAIKAN OLUSUHTEIDEN JA VAIKUTUSTEN TARKKAILU

KESKIMMÄISEN JÄLKIHOIDETUN KAATOPAIKAN OLUSUHTEIDEN JA VAIKUTUSTEN TARKKAILU SAVO-KARJALAN YMPÄRISTÖTUTKIMUS OY E 732 SIILINJÄRVEN KUNTA KESKIMMÄISEN JÄLKIHOIDETUN KAATOPAIKAN OLUSUHTEIDEN JA VAIKUTUSTEN TARKKAILU ESITYS UUDEKSI TARKKAILUSUUNNITELMAKSI KUOPIO 9.6.2010 TÄYDENNETTY

Lisätiedot

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo.

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/2 Dnro ESAVI/233/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 23.3.2011 ASIA Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. LUVAN

Lisätiedot

PÄÄTÖS. No YS 592. Päätös ympäristölupapäätökseen No YS 755/ liittyvän vesitarkkailusuunnitelman

PÄÄTÖS. No YS 592. Päätös ympäristölupapäätökseen No YS 755/ liittyvän vesitarkkailusuunnitelman U U D E N M A A N Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S... N Y L A N D S M I L J Ö C E N T R A L PÄÄTÖS Helsinki 7.6.2004 Annettu julkipanon jälkeen No YS 592 Dnro 0195Y0322-111 ASIA Päätös ympäristölupapäätökseen

Lisätiedot

1) Hakemus, joka koskee Aikkalan kaatopaikan tarkkailuohjelman muuttamista,

1) Hakemus, joka koskee Aikkalan kaatopaikan tarkkailuohjelman muuttamista, Etelä-Suomi Päätös Nro:t 1) 51/2010/2 2) 52/2010/2 Dnro:t 1) ESAVI/554/04.08/2010 2) ESAVI/569/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.10.2010 ASIA 1) Hakemus, joka koskee Aikkalan kaatopaikan tarkkailuohjelman

Lisätiedot

Helsinki No YS 441

Helsinki No YS 441 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Helsinki 5.4.2007 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2007 Y 69 111 No YS 441 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 58 :n mukaisesta lupahakemuksesta, joka koskee Uudenmaan ympäristökeskuksen

Lisätiedot

PÄÄTÖS. No YS Helsingin kaupunki, kiinteistövirasto PL Helsingin kaupunki

PÄÄTÖS. No YS Helsingin kaupunki, kiinteistövirasto PL Helsingin kaupunki PÄÄTÖS Helsinki 20.10.2004 Dnro 0195Y0456 111 Annettu julkipanon jälkeen No YS 1229 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 58 :n mukaisesta lupahakemuksesta, joka koskee Uudenmaan ympäristökeskuksen Helsingin

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS Päätös ympäristönsuojelulain 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta.

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS Päätös ympäristönsuojelulain 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta. PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 5.11.2007 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2007 Y 204 115 No YS 1444 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta.

Lisätiedot

PÄÄTÖS. No YS 301. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta.

PÄÄTÖS. No YS 301. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta. PÄÄTÖS Helsinki 17.2.2006 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2005 Y 345 12 No YS 301 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta.

Lisätiedot

Päätös. Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen jätevesilietteen kalkkistabilointia koskevan ympäristölupahakemuksen raukeamisesta, Kouvola

Päätös. Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen jätevesilietteen kalkkistabilointia koskevan ympäristölupahakemuksen raukeamisesta, Kouvola Etelä-Suomi Päätös Nro 75/2010/2 Dnro ESAVI/282/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 10.11.2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen jätevesilietteen kalkkistabilointia koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 980

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 980 PÄÄTÖS Helsinki 7.7.2006 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2001 Y 1069 111 No YS 980 ASIA Päätös Idman Oy:lle annettuun ympäristönsuojelulain (86/2000) 28 :n mukaiseen ympäristölupaan No YS 721/5.7.2002

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 202. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 62 :n mukaisesta poikkeuksellista tilannetta koskevasta ilmoituksesta.

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 202. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 62 :n mukaisesta poikkeuksellista tilannetta koskevasta ilmoituksesta. PÄÄTÖS Helsinki 7.2.2006 Dnro UUS 2005 Y 739 114 Annettu julkipanon jälkeen No YS 202 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 62 :n mukaisesta poikkeuksellista tilannetta koskevasta ilmoituksesta.

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteisen toiminnan jatkamisesta.

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteisen toiminnan jatkamisesta. PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 30.12.2004 No YS 1570 Dnro 0199Y0187 114 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteisen toiminnan jatkamisesta. ILMOITUKSEN TEKIJÄ JA TOIMINNAN SIJAINTI

Lisätiedot

MERKINTÄ. Päätös Nro 14/2010/1 Dnro ESAVI/133/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen ASIA

MERKINTÄ. Päätös Nro 14/2010/1 Dnro ESAVI/133/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen ASIA Etelä-Suomi Päätös Nro 14/2010/1 Dnro ESAVI/133/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.5.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukainen ympäristölupahakemus Santahaminan keskusampumarata-alueen

Lisätiedot

Länkimaan vedenottamoiden tarkkailuohjelman uusiminen

Länkimaan vedenottamoiden tarkkailuohjelman uusiminen PÄÄTÖS LAPELY/2267/2016 Annettu julkipanon jälkeen Etelä-Savo 26.2.2019 ASIA Länkimaan vedenottamoiden tarkkailuohjelman uusiminen Hakija Meri-Lapin Vesi Oy Annettu päätös Pohjois-Suomen ympäristölupaviraston

Lisätiedot

Asia on tullut vireille aluehallintovirastossa

Asia on tullut vireille aluehallintovirastossa Etelä-Suomi Päätös Nro 165/2013/1 Dnro ESAVI/98/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 5.9.2013 ASIA Southwest Trade Oy:n jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee Hämeenlinnan kaupungissa sijaitsevan

Lisätiedot

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain 57 :n mukainen hakemus, joka koskee Lassila & Tikanoja Oyj:n Savion jätehuoltoalueen

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 1499

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 1499 PÄÄTÖS Helsinki 30.11.2009 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS-2008-Y-294-119 No YS 1499 ASIA Päätös ympäristölupapäätöksen No YS 794/15.6.2007 määräyksissä 59. ja 60. velvoitetuista jäteveden sekä pinta-

Lisätiedot

BJ-EKLUND OY RÄNNARSTEN MAA-AINESTEN OTTOALUEEN VESIENTARKKAILUOHJELMA. Kohde: Hornhattas ja Knutsbacka

BJ-EKLUND OY RÄNNARSTEN MAA-AINESTEN OTTOALUEEN VESIENTARKKAILUOHJELMA. Kohde: Hornhattas ja Knutsbacka TARKKAILUOHJELMA 28.2.2018 BJ-EKLUND OY RÄNNARSTEN MAA-AINESTEN OTTOALUEEN VESIENTARKKAILUOHJELMA Kohde: Hornhattas 638-444-6-14 ja Knutsbacka 638-444-7-22 Kuva 1. Kiinteistöt kartalla (lähde Maanmittauslaitoksen

Lisätiedot

Helsinki No YS 1128

Helsinki No YS 1128 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Helsinki 17.8.2006 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2001 Y 1069 111 No YS 1128 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukaisesta lupahakemuksesta, joka koskee Uudenmaan

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohta 7 a)

Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohta 7 a) Etelä-Suomi Päätös Nro 126/2011/1 Dnro ESAVI/199/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 28.10.2011 ASIA HAKIJA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Hyypiämäen kalkkikivikaivoksen ympäristölupapäätöksen

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulaki 57. Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Ympäristönsuojelulaki 57. Etelä-Suomen aluehallintovirasto Etelä-Suomi Päätös Nro 34/2014/1 Dnro ESAVI/39/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 17.2.2014 ASIA Päätös FinnHEMS Oy:n Turun lentoasemalla sijaitsevan lentopetrolin tankkauspaikan toimintaa koskevan

Lisätiedot

ASIA Ekoport Turku Oy:n dieselpolttoaineen valmistuslaitoksen koetoimintaa koskevan päätöksen (HAM-2008-Y-323 115, nro YSO/134/2008) muuttaminen,

ASIA Ekoport Turku Oy:n dieselpolttoaineen valmistuslaitoksen koetoimintaa koskevan päätöksen (HAM-2008-Y-323 115, nro YSO/134/2008) muuttaminen, Etelä-Suomi Päätös Nro 27/2011/2 Dnro ESAVI/32/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 11.4.2011 ASIA Ekoport Turku Oy:n dieselpolttoaineen valmistuslaitoksen koetoimintaa koskevan päätöksen (HAM-2008-Y-323

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille Ympäristönsuojelulaki 28 :n 1 momentti ja 58 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin 3 b)

Hakemus on tullut vireille Ympäristönsuojelulaki 28 :n 1 momentti ja 58 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin 3 b) Etelä-Suomi Päätös Nro 27/2010/1 Dnro ESAVI/516/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 6.7.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain 58 :n mukainen hakemus Varissuon Lämpö Oy:n lämpökeskuksen ympäristöluvan (Lounais-Suomen

Lisätiedot

Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen bariumin raja-arvon osalta, Kouvola.

Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen bariumin raja-arvon osalta, Kouvola. Etelä-Suomi Päätös Nro 218/2012/1 Dnro ESAVI/109/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 14.12.2012 ASIA Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki. Etelä-Suomi Päätös Nro 110/2013/1 Dnro ESAVI/24/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 4.6.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren

Lisätiedot

PÄÄTÖS. KSU 2003 Y 240/111 Telefaksi (014)

PÄÄTÖS. KSU 2003 Y 240/111 Telefaksi (014) PÄÄTÖS PL 110, Ailakinkatu 17 Pvm 25.11.2008 40101 JYVÄSKYLÄ Annettu julkipanon jälkeen Puh. 020 490 110 Dnro KSU 2003 Y 240/111 Telefaksi (014) 614 273 ASIA Ympäristöluvan siirtäminen HAKIJA Skanska Asfaltti

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero.

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/3 Dnro ESAVI/400/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2011 ASIA Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. HAKIJA Antti ja Taru Välttilä Jaatilantie

Lisätiedot

Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen PÄÄTÖS Nrot 1) 9/2013/1 2) 10/2013/1 Etelä-Suomi Dnrot 1) ESAVI/501/04.08/2010 2) ESAVI/275/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2013 ASIA HAKIJA Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan

Lisätiedot

LAMMIN PÄIVÄT JÄTTEENKÄSITTELYKOHTEEN VESIEN TARKKAILU:

LAMMIN PÄIVÄT JÄTTEENKÄSITTELYKOHTEEN VESIEN TARKKAILU: LAMMIN PÄIVÄT 5.10.2016 JÄTTEENKÄSITTELYKOHTEEN VESIEN TARKKAILU: - ESIMERKKEJÄ LUPAVELVOITTEISTA JA ANALYYSEISTÄ Ympäristönsuojelusihteeri Kirsi Liukkonen-Hämäläinen Jätteenkäsittely/vastaanotto/välivarastointikohteita

Lisätiedot

Dnro 0197Y PÄÄTÖS. Helsinki Annettu julkipanon jälkeen. No YS 1148

Dnro 0197Y PÄÄTÖS. Helsinki Annettu julkipanon jälkeen. No YS 1148 PÄÄTÖS Helsinki 7.10.2004 Dnro 0197Y0052 111 Annettu julkipanon jälkeen No YS 1148 ASIA Päätös ympäristölupamenettelylain 2 :n mukaiseen ympäristölupapäätökseen No YS 387/10.6.1998 liittyvän hajutarkkailusuunnitelman

Lisätiedot

Pietarsaaren kaatopaikan velvoitetarkkailuraportti vuosi 2014

Pietarsaaren kaatopaikan velvoitetarkkailuraportti vuosi 2014 Pietarsaaren kaatopaikan velvoitetarkkailuraportti vuosi 2014 Joni Virtanen Pietarsaari 2015 Sisällys 1 JOHDANTO... 3 2 KAATOPAIKKA... 3 3 KAATOPAIKAN TARKKAILU... 4 3.1 Pohjaveden tarkkailu... 4 3.2 Pintavesien

Lisätiedot

PÄÄTÖS (epävirallinen) Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S

PÄÄTÖS (epävirallinen) Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S H Ä M E E N PÄÄTÖS (epävirallinen) Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S Dnro....................... Nro YSO/92/07 Annettu julkipanon jälkeen 20.8.2007 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen ympäristöluvan

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.11.2010 ASIA HAKIJA Ympäristönsuojelulain 115 :n mukainen hakemus, joka koskee Vaskiluodon Voima Oy:n

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012

PÄÄTÖS. Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012 PÄÄTÖS Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012 ASIA Hakemus, joka koskee Tampereen Lakkamestarit Oy:lle myönnetyn ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki.

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki. Päätös Etelä-Suomi Nro 169/2013/1 Dnro ESAVI/170/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki. LAITOS Auto-pläkkärit

Lisätiedot

Jätevesilietteen mädätyslaitos Topinojan lietteenkäsittelyalue Pitkäsaarenkuja, Turku

Jätevesilietteen mädätyslaitos Topinojan lietteenkäsittelyalue Pitkäsaarenkuja, Turku Etelä-Suomi Päätös Nro 29/2010/2 Dnro ESAVI/484/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.7.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukainen ympäristölupahakemus Biovakka Suomi Oy:n Topinojan jätevesilietteiden

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 18.2.2014 ASIA HAKIJA Aitolan Autopurkaamo Ky:n ympäristöluvan raukeaminen Keski-Suomen elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki Annettu julkipanon jälkeen. No YS 979

PÄÄTÖS. Helsinki Annettu julkipanon jälkeen. No YS 979 PÄÄTÖS Helsinki 20.8.2009 Dnro UUS-2009-Y-348-115 Annettu julkipanon jälkeen No YS 979 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 60 :n mukaisen tilapäistä melua koskevan ilmoituksen johdosta. ILMOITUKSEN

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Annettu julkipanon jälkeen 24.5.2005 Dnro KAI-2004-Y-111

PÄÄTÖS. Annettu julkipanon jälkeen 24.5.2005 Dnro KAI-2004-Y-111 K A I N U U N Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 24.5.2005 Dnro KAI-2004-Y-111 ASIA Malmin kasaliuotuksen koetoimintaa koskevan tarkkailuohjelman hyväksyminen Kuusilammen kaivospiirin

Lisätiedot

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Päätös Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 13.12.2011 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 115 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Etelä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

Päätös Nro 46/2010/3 Dnro ESAVI/492/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen 15.9.2010

Päätös Nro 46/2010/3 Dnro ESAVI/492/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen 15.9.2010 Etelä-Suomi Päätös Nro 46/2010/3 Dnro ESAVI/492/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 15.9.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain 101 :ssä tarkoitettu hakemus 17.3.2010 annetun ympäristölupapäätöksen nro 7/2010/3

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti ja 2 momentin kohta 4 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 13 f

Päätös. Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti ja 2 momentin kohta 4 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 13 f Päätös Etelä-Suomi Nro 55/2013/1 Dnro ESAVI/78/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 14.3.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus ongelmajätteiden vastaanottokeskuksen toimintaa koskevan ympäristölupapäätöksen

Lisätiedot

Päätös. Etelä-Suomi Nro 47/2011/2

Päätös. Etelä-Suomi Nro 47/2011/2 Päätös Etelä-Suomi Nro 47/2011/2 Dnro ESAVI/192/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 31.5.2011 ASIA Köyliön kunnan hakemus Kepolan jätevedenpuhdistamon ympäristölupamääräysten tarkistamiseksi, Köyliö.

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki 29.5.2007. No YS 719. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 60 :n mukaisen tilapäistä melua koskevan ilmoituksen johdosta.

PÄÄTÖS. Helsinki 29.5.2007. No YS 719. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 60 :n mukaisen tilapäistä melua koskevan ilmoituksen johdosta. PÄÄTÖS Helsinki 29.5.2007 Dnro UUS 2007 Y 216 115 Annettu julkipanon jälkeen No YS 719 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 60 :n mukaisen tilapäistä melua koskevan ilmoituksen johdosta. ILMOITUKSEN

Lisätiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdat 13 c ja f

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdat 13 c ja f Etelä-Suomi Päätös Nro 220/2013/1 Dnro ESAVI/473/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 6.11.2013 ASIA Ympäristölupahakemus, joka koskee Hevosopisto Oy:n kuivikelantaa käyttävää lämpökeskusta, Ypäjä LAITOS

Lisätiedot

PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS PÄÄTÖS

PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS PÄÄTÖS PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS PÄÄTÖS PL 297 Annettu julkipanon jälkeen 33101 TAMPERE Puh. (03) 2420 111 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 115 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Länsi-Suomen vesioikeuden

Lisätiedot

Helsinki No YS 1257

Helsinki No YS 1257 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Helsinki 13.10.2009 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS-2009-Y-319-111 No YS 1257 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukaisesta lupahakemuksesta, joka koskee Uudenmaan

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.1.2003 Kokouspvm 16.1.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Päätös Nro 52/2010/1 Dnro ESAVI/138/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen

Päätös Nro 52/2010/1 Dnro ESAVI/138/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen Etelä-Suomi Päätös Nro 52/2010/1 Dnro ESAVI/138/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 18.11.2010 ASIA Inkoossa sijaitsevan hevostallin ja siihen liittyvän hevosenlantaa polttoaineenaan käyttävän lämpökeskuksen

Lisätiedot

LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA

LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA Länsi- ja Sisä-Suomi Päätös Nro 61/2010/1 Dnro LSSAVI/164/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 22.6.2010 ASIA HAKIJA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee uutta porsastuotantotoimintaa

Lisätiedot

No YS 949. Fortum Power and Heat Oy PL Fortum

No YS 949. Fortum Power and Heat Oy PL Fortum PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMI- SESTA Helsinki 12.8.2009 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS-2007-Y-639-111 No YS 949 ASIA Ympäristösuojelulain 55 mukainen lupamääräysten tarkistaminen, joka

Lisätiedot

PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS PÄÄTÖS Ympäristölupaosasto Annettu julkipanon jälkeen TAMPERE Päivämäärä Diaarinumero PIR 2002 Y

PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS PÄÄTÖS Ympäristölupaosasto Annettu julkipanon jälkeen TAMPERE Päivämäärä Diaarinumero PIR 2002 Y PL 297 Annettu julkipanon jälkeen 33101 TAMPERE ASIA LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain 58 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Kihniön kunnan jätevedenpuhdistamon ympäristölupapäätöksessä asetetun

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 894

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 894 PÄÄTÖS Helsinki 28.6.2005 Dnro UUS 2005 Y 268 14 Annettu julkipanon jälkeen No YS 894 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 60 :n mukaisen tilapäistä melua ja tärinää koskevan ilmoituksen johdosta.

Lisätiedot

Kehotus ja asianosaisen kuuleminen

Kehotus ja asianosaisen kuuleminen Kehotuskirje UUDELY/333/07.00/2010 14.8.2013 Hangon kaupunki Bulevardi 6 10900 Hanko Viite Yhteenvetoraportti vuoden 2009 vesien tarkkailun tuloksista sekä kaatopaikkakaasun tarkkailuraportti vuodelta

Lisätiedot

Asia on tullut vireille Ympäristönsuojelulain 58

Asia on tullut vireille Ympäristönsuojelulain 58 Etelä-Suomi Päätös Nro 11/2014/1 Dnro ESAVI/249/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2014 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Suomen Sokeri Oy:n Porkkalan sokeritehtaan ympäristölupapäätöksen

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola.

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola. Päätös Etelä-Suomi Nro 23/2013/1 Dnro ESAVI/41/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 5.2.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola. LAITOS Heinolan Autopurkaamo

Lisätiedot

Helsinki No YS 536. Fortum Power and Heat Oy PL FORTUM

Helsinki No YS 536. Fortum Power and Heat Oy PL FORTUM YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Helsinki 24.4.2008 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2007 Y 431 111 No YS 536 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukaisesta lupahakemuksesta, joka koskee Uudenmaan

Lisätiedot

Kemira Chemicals Oy PL Sastamala TARKKAILUN PERUSTE. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätös no 12/2015/1, annettu

Kemira Chemicals Oy PL Sastamala TARKKAILUN PERUSTE. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätös no 12/2015/1, annettu Tarkkailusuunnitelman hyväksymispäätös annettu julkipanon jälkeen PIRELY/5427/2015 10.10.2016 1(5) ASIA HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain mukaisesta tarkkailusuunnitelman hyväksymisestä, joka koskee

Lisätiedot

Päätös LAINVOIMAISET YMPÄRISTÖLUVAT JA LUPIEN MUKAISET TARKISTUSAJANKOHDAT

Päätös LAINVOIMAISET YMPÄRISTÖLUVAT JA LUPIEN MUKAISET TARKISTUSAJANKOHDAT Päätös Etelä-Suomi Nro 92/2013/1 Dnro ESAVI/80/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2013 ASIA Hakemus, joka koskee Neste Oil Oyj:n Haminan terminaalin ympäristöluvassa A 1027/KAS-2005-Y-29-111 määrätyn

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa. Etelä-Suomi Päätös Nro 206/2012/1 Dnro ESAVI/173/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 7.12.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

RUSKON JÄTEKESKUKSEN VELVOITETARKKAILU VUONNA 2009

RUSKON JÄTEKESKUKSEN VELVOITETARKKAILU VUONNA 2009 9M6998 Ruskon jätekeskuksen tarkkailu v. 29, tiivistelmä 1 RUSKON JÄTEKESKUKSEN VELVOITETARKKAILU VUONNA 29 Vuonna 29 Ruskon jätekeskuksen ympäristövaikutuksia tarkkailtiin Pohjois-Pohjanmaan ympäristökeskuksen

Lisätiedot

BCDE Group Waste Management Ltd Oy Sinikellonpolku Vantaa

BCDE Group Waste Management Ltd Oy Sinikellonpolku Vantaa Etelä-Suomi Päätös Nro 46/2011/2 Dnro ESAVI/708/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 31.5.2011 ASIA BCDE Group Waste Management Ltd Oy:n biologisen hapetuslaitoksen ympäristölupapäätöksen määräysten tarkistamista

Lisätiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohta 13 f)

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohta 13 f) Etelä-Suomi Päätös Nro 61/2013/1 Dnro ESAVI/387/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 20.3.2013 ASIA Päätös JR-Osa Oy:n autojen ja koneiden purkamotoimintaa koskevan ympäristölupahakemuksen raukeamisesta,

Lisätiedot

Kainuun Ympäristökeskus PL 115 Annettu julkipanon jälkeen Kajaani Dnro: 1297Y puh

Kainuun Ympäristökeskus PL 115 Annettu julkipanon jälkeen Kajaani Dnro: 1297Y puh K A I N U U N Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S Kainuun Ympäristökeskus PÄÄTÖS PL 115 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2004 87101 Kajaani Dnro: 1297Y0008-121 puh. 08-61631 ASIA Päätös hakemuksesta, joka koskee

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa

Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa Etelä-Suomi Päätös Nro 8/2011/1 Dnro ESAVI/657/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.2.2011 ASIA TTT-Aviation Oy Ltd:n Malmin lentoaseman autobensiinin jakelupaikan toimintaa koskeva ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 11/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/264/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 11/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/264/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 11/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/264/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 28.1.2014 ASIA Ruoppausmassa-alueen R809 sulkemista Kokkolan suurteollisuusalueella koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen 15.2.2018 ASIA HAKIJA HAKEMUS Saarinevan turvetuotantoalueen ympäristöluvan raukeaminen, Veteli Vapo Oy PL 22

Lisätiedot

Sikalan perustamista koskeva ympäristölupahakemus, Rusko.

Sikalan perustamista koskeva ympäristölupahakemus, Rusko. Etelä-Suomi Päätös Nro 71/2010/3 Dnro ESAVI/405/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 30.11.2010 ASIA Sikalan perustamista koskeva ympäristölupahakemus, Rusko. HAKIJA Arto Heikkilän perikunta Timo Heikkilä,

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 18/2005/1 Dnro LSY-2005-Y-179. jälkeen

ASIA HAKIJA. YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 18/2005/1 Dnro LSY-2005-Y-179. jälkeen 1 LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 18/2005/1 Dnro LSY-2005-Y-179 Annettu julkipanon jälkeen 5.8.2005 ASIA HAKIJA Yksityiskohtaiselle suunnitelmalle jäte- ym. vesien käsittelyssä toteutettavista

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta RAUETTAMISESTA Pohjolankatu LAPPEENRANTA Drno 114/ /2016

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta RAUETTAMISESTA Pohjolankatu LAPPEENRANTA Drno 114/ /2016 1(5) LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUVAN Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta RAUETTAMISESTA Pohjolankatu 14 53100 LAPPEENRANTA Drno 114/11.01.00.00/2016 Annettu julkipanon jälkeen 20.4.2016

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 1 ASIA HAKIJA ON Kuusamo-työhönvalmennuskeskus ry:n ympäristöluvan rauettaminen, Kuusamo Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-,

Lisätiedot

Päätös. Etelä-Suomi Nro 125/2012/1 Dnro ESAVI/148/04.08/2012

Päätös. Etelä-Suomi Nro 125/2012/1 Dnro ESAVI/148/04.08/2012 Päätös Etelä-Suomi Nro 125/2012/1 Dnro ESAVI/148/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 14.8.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 115 :n mukainen hakemus, joka koskee Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksen

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 42/04/2 Dnro Psy-2004-y-12 Annettu julkipanon jälkeen ASIA HAKIJA

PÄÄTÖS Nro 42/04/2 Dnro Psy-2004-y-12 Annettu julkipanon jälkeen ASIA HAKIJA PÄÄTÖS Nro 42/04/2 Dnro Psy-2004-y-12 Annettu julkipanon jälkeen 10.6.2004 1 ASIA HAKIJA Siikajoen yhteistarkkailuohjelman vahvistaminen Uljuan tekoaltaan rakentamisen ja Siikajoen säännöstelyyn liittyvän

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 13/2008/2 Dnro LSY 2007 Y 379 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 13/2008/2 Dnro LSY 2007 Y 379 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 13/2008/2 Dnro LSY 2007 Y 379 Annettu julkipanon jälkeen 3.3.2008 ASIA LUVAN HAKIJA Alakosken ponttonisillan poistamista koskevan määräajan jatkaminen,

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki Annettu julkipanon jälkeen. Dnro 0101Y No YS 745 ASIA

PÄÄTÖS. Helsinki Annettu julkipanon jälkeen. Dnro 0101Y No YS 745 ASIA PÄÄTÖS Helsinki 26.5.2005 Annettu julkipanon jälkeen Dnro 0101Y0206 113 No YS 745 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 62 :n mukaisen poikkeuksellisesta tilanteesta tehdyn ilmoituksen johdosta.

Lisätiedot

SELVITYS YLÄNEEN SULJETUN KAATOPAIKAN JÄLKITARKKAILUSTA, TARKKAILUN MUUTOSEHDOTUS. Raportti nro

SELVITYS YLÄNEEN SULJETUN KAATOPAIKAN JÄLKITARKKAILUSTA, TARKKAILUN MUUTOSEHDOTUS. Raportti nro SELVITYS YLÄNEEN SULJETUN KAATOPAIKAN JÄLKITARKKAILUSTA, TARKKAILUN MUUTOSEHDOTUS Raportti nro 16-17-376 Varsinais-Suomen ELY-keskus on lähettänyt Pöytyän kunnalle 28.12.2016 päivätyn kehotuksen (Dnro

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 231/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/127/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 231/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/127/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 231/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/127/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.12.2013 ASIA Joutsan Kuljetus Oy:n jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee jätteiden käsittelyn

Lisätiedot

Biokaasulaitoksen ympäristöluvan lupamääräyksen 10 muuttaminen, Uusikaupunki.

Biokaasulaitoksen ympäristöluvan lupamääräyksen 10 muuttaminen, Uusikaupunki. Etelä-Suomi Päätös Nro 79/2018/1 Dnro ESAVI/12666/2017 Annettu julkipanon jälkeen 24.5.2018 ASIA HAKIJA Biokaasulaitoksen ympäristöluvan lupamääräyksen 10 muuttaminen, Uusikaupunki. Biolinja Oy Uusikaupunki

Lisätiedot

Päätös pintavesien tarkkailusuunnitelman hyväksymisestä

Päätös pintavesien tarkkailusuunnitelman hyväksymisestä 20.05.2019 Sivu 1 (5) Asia Asian tunnus, diaari Otsikko Ilmoituksen tekijä Asia VALVONTAILMOITUS 2019-54-VIL Päätös pintavesien tarkkailusuunnitelman hyväksymisestä Kymppi 64 ry Kangasalan kaupungin rakennus-

Lisätiedot

Turun Moottorikerho ry:n enduromoottoripyörien maastoharjoitteluradan toimintaa koskevan ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukaisen lupahakemuksen

Turun Moottorikerho ry:n enduromoottoripyörien maastoharjoitteluradan toimintaa koskevan ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukaisen lupahakemuksen Päätös Etelä-Suomi Nro 143/2013/1 Dnro ESAVI/331/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 9.7.2013 ASIA Turun Moottorikerho ry:n enduromoottoripyörien maastoharjoitteluradan toimintaa koskevan ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Päätös Nro 9/2012/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/129/04.09/2010

Päätös Nro 9/2012/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/129/04.09/2010 Päätös Nro 9/2012/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/129/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.2.2012 ASIA HAKIJA Sykäräisten Vesihuolto Oy:n Multilan pohjavedenottamoa koskevan Länsi- Suomen vesioikeuden

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Ympäristönsuojelulain 55 mukainen hakemus ympäristöluvan 0901Y05656/111 ( ) lupamääräysten tarkistamiseksi.

PÄÄTÖS. Ympäristönsuojelulain 55 mukainen hakemus ympäristöluvan 0901Y05656/111 ( ) lupamääräysten tarkistamiseksi. PÄÄTÖS PL 110, Ailakinkatu 17 Pvm 22.9.2009 40101 JYVÄSKYLÄ Annettu julkipanon jälkeen Puh. 020 610 110 Dnro 0901y0656/111 Telefaksi (014) 614 273 ASIA HAKIJA Ympäristönsuojelulain 55 mukainen hakemus

Lisätiedot

M. Uussaari Oy:n jätteen hyödyntämistoiminnan laajentamista ja muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen, Uusikaupunki.

M. Uussaari Oy:n jätteen hyödyntämistoiminnan laajentamista ja muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen, Uusikaupunki. Etelä-Suomi Päätös Nro 58/2011/2 Dnro ESAVI/119/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 29.6.2011 ASIA M. Uussaari Oy:n jätteen hyödyntämistoiminnan laajentamista ja muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

Päätös. Ristenin pilaantuneiden maiden käsittelykeskuksen toimintaa koskeva ympäristönsuojelulain

Päätös. Ristenin pilaantuneiden maiden käsittelykeskuksen toimintaa koskeva ympäristönsuojelulain Etelä-Suomi Päätös Nro 3/2010/2 Dnro ESAVI/140/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.3.2010 ASIA Ristenin pilaantuneiden maiden käsittelykeskuksen toimintaa koskeva ympäristönsuojelulain mukainen ympäristölupahakemus,

Lisätiedot