TALOUSARVIO 2012 SEKÄ TALOUSSUUNNITELMA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TALOUSARVIO 2012 SEKÄ TALOUSSUUNNITELMA"

Transkriptio

1 Hyvinvointi- ja terveyslautakunta TALOUSARVIO 2012 SEKÄ TALOUSSUUNNITELMA Hyte 95 Kaupunginhallitus on päättänyt vuoden 2012 talousarvion ja ta loussuunnitelman kehykset ja laadintaohjeet, jotka ovat liitteenä. Raami on annettu netto/toimintakate perusteella. Palkkoihin on laskettu 3,0 %:n korotus kesäkuun 2011 tasosta. Vir ka- ja työ eh to so pi mukset ovat voimassa pääosin saak ka. Mui den me no jen osal ta noudate taan 0-linjaa. Taloussuunnitelmaa laadittaessa tulee huomioida kunta- ja palvelurakennelaissa mää rätty yhteistoiminta-alueen palvelujen laajeneminen sosiaalipalveluihin. Hyvinvointi- ja terveyslautakunnan toimintamenojen netto me no raami 2011 kaupunginhallituksen päätöksen perusteella on: , muu tos vuoden 2010 varsinaiseen talousarvioon on 5,6 % ( ) Laadinta-aikataulu Toimialan talousarvioehdotusten lautakuntakäsittely tapahtuu kahdessa kokouksessa ke ja to Elämänlaatujaosto käsittelee elämänlaatupalvelujen tulosalueen ta lous ar vioehdotuksen. Tähän kuuluvat liikuntapalvelut, kirjasto, kansalaisopisto ja kulttuuripalvelut. Hyvinvointi- ja terveyslautakunnan ensimmäinen talousarviokäsittely on ke Tässä katsotaan talousarvion ja taloussuunnitelman kokonai suutta ja tavoitteita. Yksityiskohtaisesti käsitellään hallinto, sosiaalityö ja elämänlaatupalvelut, van hus- ja vammaispalvelut, erikoissairaanhoito ja yhteistoiminta-alueen palve lut. Tässä kokouksessa ovat paikalla asiantuntijoina kaikki tulosaluejohtajat. Lautakunta määrittelee tarkennetut painopisteet talous ja toiminta huomioiden sekä ohjeistaa tarvittaessa jatkovalmistelua. Toisessa käsittelyssä ke käsitellään ko ko nai suudessaan hyvinvointija terveystoimen toimialan varsinainen vuo den 2012 talousarvioesitys ja vuosien taloussuunnitelma. Tässä kokouksessa on asiantuntijana paikalla tarvittavat asiantuntijat. Palvelukeskusten tulee antaa talousarvioesityksensä kaupunginhallitukselle mennessä. Investointien osalta talousarvioesitys on tullut antaa kau pun ginhallitukselle mennessä. Valtuustoseminaari talousarviosta 2012 ja taloussuunnitelmasta on ollut Kaupunginvaltuusto hyväksyy talousarvion Valmistelussa huomioitavat asiat: - Kaupunginhallituksen päätös ja ohjeet Hyvinvointi- ja terveyslautakunnan tavoitteet vuodelle 2012 taloussuunnitelmassa

2 - Tehtävien lakisääteisyys ja ehdoton järjestämisvelvollisuus - Yhteistoiminta-alueen asiat - Oriveden kaupunkistrategia Tavoitteena, että huomioidaan kustannukset to del li sina Vuoden 2012 talousarvioehdotus TP 2010 TA 2011 RAAMI TAE 2012 TA 2012 Toimintatuotot Toimintakulut Toimintakate TAE 2012 toimintakate on yli raamin (8,3 %) Toimintatuotot vähenevät TA TAE 2012, (-5,7 %) - Myyntituotot vähenevät Sosiaaliasiamiespalvelujen ja ja yleisen edunvalvonnan tulot jäävät pois. - Maksutuotot ovat vähentyneet Tästä elämänlaatupalvelujen maksutuotot vähenevät Kuntaliitoksen yhdistymisavustus vähenee ja loppuu lopullisesti v Muut toimintakulut (vuokrat) kasvavat Toimintakulujen muutos TA TAE 2012, (11,8 %) - Henkilöstökulut nousevat (13,2 %). Tästä palkan korotuksen suurus on (3 %). - Palvelujen ostot nousevat ehdotuksessa (11,3 %). Palvelujen ostojen kustannuksia nostaa palkkojen nousu. Suurimmat lisäykset; Erikoissairaanhoito ja uusi tehostetun palveluasumisen yksikkö vajaat Avustukset kasvavat (15,5 %); toimeentulotuki ja työmarkkinatuki. Huomioitu realistinen määrärahan tarve. - Muut toimintakulut/vuokrat kasvavat (6,6 %), Merkittävin osa vuokrista on sisäisiä vuokria. Toimintakatteen muutos TA TAE 2012, (13,8 %) Yhteenvetoa vuoden 2012 talousarvioehdotuksen tavoitteista ja muutoksista sekä hen ki löstölisäysehdotuksista tulosalueittain:. Hallintopalvelut - Toimintakate Toimintakate kasvaa (16,6 %). - Toimintatuotot vähenevät (- 95,3 %). Tuloina loppuvat sosiaaliasiamiespalvelutulot muilta kunnilta ja yleinen edunvalvon ta tulot, koska tehtävää hoitava yleinen edunvalvoja-päihdeohjaaja jää eläkkeelle. - Toimintakulut kasvavat (2,6 %) - Lisäksi eläköityvät sosiaali- ja terveysjohtaja sekä kanslisti Sosiaalityö - Toimintakate

3 Sisältää varsinaisen sosiaalityön, päihdetyön, toimeentulotuen ja työmarkkinatuen. Toimintakate kasvaa (22,9 %). - Toimeentulotuki ja työmarkkinatuki nostavat kustannuksia. Toimeentulotuen taso vuoden 2011 taso eli Pit kä ai kais työt tö mien määrä ei ole vähentynyt. - Henkilökuntalisäykset. 1. Päihdeohjaajan toimen vakinaistaminen alkaen 2. Uusi päihdeohjaajan toimi alkaen. Tavoitteena oman päihdetyön kehittäminen päivätoiminnan ja asumispalvelujen osal ta Vanhus- ja vammaispalvelut - Toimintakate Toimintakate kasvaa (22,2 %). Vanhuspalvelujen tarpeeseen vaikuttaa yli 75 -vuotiaiden määrän kasvu. Heitä on enemmän kuin väestöennuste ennustaa. Vuoden 2012 ennuste olisi 1083 henkeä. Erilaisia voimavaroja tarvitaan hoitoketjun toimivuuden ja henkilöstön jaksamisen turvaamiseksi. Kotihoitopalvelujen toimintakate kasvaa (52,5 %) Tähän vaikuttavat perustetun tehostetun palveluasumisyksikön kustannusten siirto Tähtiniemikodista sekä ostopalvelut ja henkilöstökulut. - Henkilöstökulujen osalta palkankorotus tekee Ostopalvelut kasvavat : uusi 25-paikkainen tehoste tun palveluasumisen yksikkö sekä 4 irtopaikkaa - Omaishoidontuki kasvaa Valtuuston päätöksen mukaan myönnetään kaikille 1. hoitoisuusryhmään kuuluville ja aloitetaan palvelusetelikokeilu omaishoidon lomitusten järjestämisessä. - Henkilöstölisäykset. 2 kotihoitajaa varahenkilöiksi alkaen. Toinen vakanssi perustettu v. 2009, ollut täyttämättä. Vanhusten määrän kasvu ja työn lisääntyminen sekä sairaslomat vaativat voimavaroja. Kustannusvaikutus v yht Tähtiniemikodin toimintakate kasvaa (1,4 %) Menoja ja tuloja on vähentänyt Tähtiniemikodin rakennemuutos v Henkilöstölisäykset: 2 lähihoitajaa ja 2 lähihoitajan varahenkilöä alkaen. Uudet vakanssit parantavat Tähtiniemikodin mitoitusta ja vara henkilöt turvaavat sijaisten saannin.kustannusvaikutus Evakko-osaston toiminnan rahoitus on mukana saakka. Tarvitaan 9 määräaikaista hoitajaa. Vammaispalvelujen ja kehitysvammahuollon toimintakate kasvaa Kustannukset kasvavat merkittävämmin kehitysvammahuol lossa. Va rauduttu ostamaan kehitysvammaisen asumispalvelujen ostamiseen yksityi siltä palvelujen tuottajilta myös lyhytaikaista hoitoa. Oriveden toiminta keskus Lupiini tuottaa vaikeasti kehitysvammaisten päivähoi topalveluja. Tähän tarvitaan yksi ohjaaja lisää kustannukset ja hoitopäivän hinta on 116. Tämä nostaa yhteistoiminta-alueen palvelujen kustann.

4 - Vammaispalvelut pysyvät lähes tämän vuoden tasolla. Yllättävät subjek - tiivisen oikeuden omaavat palvelut nostavat menoja, joita ei ole huomioi tu, koska palvelutarpeita ei ole tutkittu. - Henkilöstölisäykset. Sosiaalityöntekijän virka alkaen Tehtä vät:vammaispal velut, kehitysvammahuollon yhteyshenkilö yhteistoiminta-alueelle sekä sairaanhoitopiiriin, vanhustenhuollon sosiaalityö, NO- PA-palveluliikenteen yhdyshenkilö sekä vanhus- ja vammaisneuvoston sihteeri. Kustannusvaikutus e vuonna Elämänlaatupalvelut - Toimintakate Toimintakate kasvaa (5,4 %). - Toimintatuotot vähenevät (- 7,9 %). Tuotot vähenevät liikun tapalveluissa. - Toimintakulut kasvavat (4,7 %). - Henkilöstömenoissa huomioitu opistosihteerin muuttuminen kokoaikaiseksi toimeksi Järjestöille myönnettävät avustukset kasvavat Yhteistoiminta-alueen palvelut - Toimintakate Toimintakate kasvaa (5,7 %) - Palvelutarjouksen lisäys on 2 % - Kokonaislisäystä selittää Acutan päivystys kustannukset Vuodeosastolta ostamme 34 hoitopaikkaa, hoitopäivää á 151,68. - Henkilöstölisäys Oriveden avosairaanhoitoon yksi uusi sairaanhoitajan toimi terveyshyötymallin mu kai sen lääkäri-hoitaja tiimityöskentelyn mahdol lista mi seksi, , sisältyy 2 %:n kasvun sisälle. Erikoissairaanhoitopalvelut - Toimintakate Toimintakate kasvaa (13,3 %) Merkittävin nousu tulee erikoissairaanhoidon palvelutuotteiden ostoissa vuonna Pääneuvottelija palvelujen ostoissa on Kangasalan yhteistoiminta-alueen ylilääkäri. Liitteenä: Kaupunginhallituksen päätös : Vuoden 2011 talous arvion ja talous suunnitelman kehykset ja laadintaohjeet (liite nro 2a). Hyvinvointi- ja terveystoimen vuoden 2011 alustava talousar vioehdotus sekä taloussuunnitelma ja sen tavoite-osa tulosalueittain (liite nro 2b). Hyvinvointi- ja terveystoimen henkilölisäykset ja niiden muutokset v (liite nro 2c). Menolajien muutokset tulosalueittain ja perusteet (liite nro 2d).

5 Yhteistoiminta-alueen palvelukuvaus 2012 (liite nro 2e) sekä Palvelutilaus vuo delle 2012 (liite nro 2f). Talousarvioesitystä numero- ja tekstiosien osalta täydennetään ja tarkistetaan tehtävien päätösten mukaan. Kokouksessa paikalla ovat asiantuntijoina tulosaluejohtajat. Sosiaali- ja terveysjohtajan ehdotus: Lautakunta päättää: 1. Merkitään tiedoksi liitteet. 2. Lautakunnalle esitellään hyvinvointi- ja terveystoimen talousarvioehdotus kokonaisuudessaan liitteiden mukaisesti. Todetaan, että valmisteltu talous arvioehdotus ylittää nettoraamin. 3. Käsitellään tulosalueet seuraavassa järjestyksessä: Elämänlaatupalvelut, vanhus- ja vammaispalvelut, yhteistoiminta-alueen palvelut, sosiaalityö, erikoissairaanhoito ja hallintopalvelut yk si tyis koh tai sesti ai neis ton pohjalta. Lautakunta keskustelee talousarvion tavoitteista ja määrärahoista aineiston ja esitysten pohjalta Lautakunta päättää ohjeistaa talousarvion jatkovalmistelussa. Tarvittavat muutokset huomioidaan lopullisessa talousarvioehdotuksessa. 4. Todetaan, että hyvinvointi- ja terveyslautakunta käsittelee seuraavassa kokouksessaan torstaina vuoden 2011 talousarvioehdotuksen sekä vuo sien taloussuunnitelman kokonaisuutta sekä esitykset niistä kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupungin valtuustolle. Päätös: 1. Merkittiin tiedoksi liitteet. 2. Lautakunnalle esiteltiin hyvinvointi- ja terveystoimen talousarvioehdotus ko konaisuudessaan liitteiden mukaisesti. Todettiin, että valmisteltu talousar vioehdotus ylittää nettoraamin. 3. Käsiteltiin tulosalueet seuraavassa järjestyksessä: Elämänlaatupalvelut, van hus- ja vammaispalvelut, yhteistoiminta-alueen palvelut, sosiaalityö, erikoissai raanhoito ja hallintopalvelut yksityiskohtaisesti aineiston pohjalta. Lautakunta keskusteli talousarvion tavoitteista ja määrärahoista aineiston ja esitysten pohjalta Lautakunta päätti ohjeistaa talousarvion jatkovalmistelussa. Tarvittavat muutokset huomioidaan lopullisessa talousarvioehdotuksessa. 4. Todettiin, että hyvinvointi- ja terveyslautakunta käsittelee seuraavassa ko kouksessaan torstaina vuoden 2012 talousarvioehdotuksen sekä vuosien taloussuunnitelman kokonaisuutta sekä esitykset niistä kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupungin valtuustolle. Merkittiin, että liikuntapäälikkö Kiti Ruissalo ja vt. palvelualuejohtaja Leena Rinne olivat paikalla asiantuntijoina ja he poistuivat kokouksesta ennen päätöksentekoa.

6 Merkittiin, että kokous keskeytettiin tauon ajaksi klo

HYVINVOINTI- JA TERVEYSTOIMEN VUODEN 2011 TALOUSARVIO JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMA

HYVINVOINTI- JA TERVEYSTOIMEN VUODEN 2011 TALOUSARVIO JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMA Hyvinvointi- ja terveyslautakunta 94 23.09.2010 Hyvinvointi- ja terveyslautakunta 101 29.09.2010 HYVINVOINTI- JA TERVEYSTOIMEN VUODEN 2011 TALOUSARVIO JA VUOSIEN 2012-2013 TALOUSSUUNNITELMA Hyte 94 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

HYVINVOINTI- JA TERVEYSTOIMEN VUODEN 2011 TALOUSARVIO JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMA

HYVINVOINTI- JA TERVEYSTOIMEN VUODEN 2011 TALOUSARVIO JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMA Hyvinvointi- ja terveyslautakunta 94 23.09.2010 HYVINVOINTI- JA TERVEYSTOIMEN VUODEN 2011 TALOUSARVIO JA VUOSIEN 2012-2013 TALOUSSUUNNITELMA Hyte 94 Kaupunginhallitus on päättänyt 5.7.2010 210 vuoden 2011

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2011 206 Hyvinvointi- ja terveyslautakunta AIKA 21.09.2011 klo 17:00-21:25 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 92 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

HYVINVOINTI- JA TERVEYSTOIMEN VUODEN 2011 TALOUSARVIO JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMA

HYVINVOINTI- JA TERVEYSTOIMEN VUODEN 2011 TALOUSARVIO JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMA Hyvinvointi- ja terveyslautakunta 94 23.09.2010 Hyvinvointi- ja terveyslautakunta 101 29.09.2010 Hyvinvointi- ja terveyslautakunta 108 14.10.2010 HYVINVOINTI- JA TERVEYSTOIMEN VUODEN 2011 TALOUSARVIO JA

Lisätiedot

HYVINVOINTIPALVELUJEN TULOSKORTIT JA TALOUSARVIO VUODELLE 2015

HYVINVOINTIPALVELUJEN TULOSKORTIT JA TALOUSARVIO VUODELLE 2015 Sosiaali- ja terveysltk 146 16.09.2014 Sosiaali- ja terveysltk 154 30.09.2014 Sosiaali- ja terveysltk 166 14.10.2014 HYVINVOINTIPALVELUJEN TULOSKORTIT JA TALOUSARVIO VUODELLE 2015 713/02.02.00/2014 SOSTE

Lisätiedot

HYVINVOINTI- JA TERVEYSTOIMEN TALOUSARVIO 2013 JA TALOUSSUUNNITELMA 2014-2015

HYVINVOINTI- JA TERVEYSTOIMEN TALOUSARVIO 2013 JA TALOUSSUUNNITELMA 2014-2015 Hyvinvointi- ja terveyslautakunta 104 20.09.2012 HYVINVOINTI- JA TERVEYSTOIMEN TALOUSARVIO 2013 JA TALOUSSUUNNITELMA 2014-2015 Hyte 104 Kaupunginhallitus on päättänyt 25.6.2012 230 vuoden 2013 talousarvion

Lisätiedot

HYVINVOINTI - JA TERVEYSTOIMEN SUUNNITELMAT HENKILÖSTÖMUUTOKSISTA VUOSINA

HYVINVOINTI - JA TERVEYSTOIMEN SUUNNITELMAT HENKILÖSTÖMUUTOKSISTA VUOSINA Hyvinvointi- ja terveyslautakunta 69 29.06.2010 Hyvinvointi- ja terveyslautakunta 83 26.08.2010 HYVINVOINTI - JA TERVEYSTOIMEN SUUNNITELMAT HENKILÖSTÖMUUTOKSISTA VUOSINA 2011-2013 Hyte 69 Seuraavassa esitetään

Lisätiedot

HYVINVOINTIPALVELUJEN TULOSKORTIT JA TALOUSARVIO VUODELLE 2015

HYVINVOINTIPALVELUJEN TULOSKORTIT JA TALOUSARVIO VUODELLE 2015 Sosiaali- ja terveysltk 146 16.09.2014 Sosiaali- ja terveysltk 154 30.09.2014 HYVINVOINTIPALVELUJEN TULOSKORTIT JA TALOUSARVIO VUODELLE 2015 713/02.02.00/2014 SOSTE 16.09.2014 146 Valmistelijat talouspäällik

Lisätiedot

HYVINVOINTI- JA TERVEYSTOIMEN TALOUSARVIO 2013 JA TALOUSSUUNNITELMA 2014-2015

HYVINVOINTI- JA TERVEYSTOIMEN TALOUSARVIO 2013 JA TALOUSSUUNNITELMA 2014-2015 Hyvinvointi- ja terveyslautakunta 104 20.09.2012 Hyvinvointi- ja terveyslautakunta 115 25.10.2012 HYVINVOINTI- JA TERVEYSTOIMEN TALOUSARVIO 2013 JA TALOUSSUUNNITELMA 2014-2015 Hyte 104 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2011 222 Hyvinvointi- ja terveyslautakunta AIKA 29.09.2011 klo 17:00-20:15 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 100 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

HYVINVOINTI- JA TERVEYSTOIMEN TALOUSARVION TOTEUTUMINEN AJALLA 1.1.-30.9.2011 SEKÄ TALOUSARVION TARKISTUSESITYS

HYVINVOINTI- JA TERVEYSTOIMEN TALOUSARVION TOTEUTUMINEN AJALLA 1.1.-30.9.2011 SEKÄ TALOUSARVION TARKISTUSESITYS Hyvinvointi- ja terveyslautakunta 102 29.09.2011 HYVINVOINTI- JA TERVEYSTOIMEN TALOUSARVION TOTEUTUMINEN AJALLA 1.1.-30.9.2011 SEKÄ TALOUSARVION TARKISTUSESITYS Hyte 102 Hyvinvointi- ja terveystoimen talousarvion

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2010 171 Hyvinvointi- ja terveyslautakunta AIKA 23.09.2010 klo 17:05-21:34 PAIKKA Valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 91 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ Tekninen lautakunta 89 20.09.2016 Teknisen lautakunnan talousarvio vuodelle 2017 Tekninen lautakunta Valmistelija: tekninen johtaja Janne Laiho, puh. 050 347 5247 ja palve lu koor di naat to ri Hely Harju,

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimialan vuoden 2018 talousarvio ja taloussuunnitelma kaupunginhallitus päätti

Sosiaali- ja terveystoimialan vuoden 2018 talousarvio ja taloussuunnitelma kaupunginhallitus päätti Sosiaali- ja terveyslautakunta 109 19.09.2017 Sosiaali- ja terveyslautakunta 118 10.10.2017 Sosiaali- ja terveyslautakunta 124 24.10.2017 Sosiaali- ja terveystoimialan vuoden 2018 talousarvio ja taloussuunnitelma

Lisätiedot

Ympäristölautakunnan talousarvio vuodelle 2016 sekä suunnittelukauden taloudelliset ja toiminnalliset tavoitteet

Ympäristölautakunnan talousarvio vuodelle 2016 sekä suunnittelukauden taloudelliset ja toiminnalliset tavoitteet Kaupunginhallitus 161 08.06.2015 Ympäristölautakunta 74 16.09.2015 Ympäristölautakunta 82 21.10.2015 Ympäristölautakunnan talousarvio vuodelle 2016 sekä suunnittelukauden taloudelliset ja toiminnalliset

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2014

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2014 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 916/02.02/2013 206 Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2014 Sosiaali- ja terveyskeskuksen johtoryhmä 4.10.2013: Tilaajan arvio

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2010 209 Hyvinvointi- ja terveyslautakunta AIKA 14.10.2010 klo 17:00-20:20 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 105 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Toimintakatteen toteumat tulosalueittain:

Toimintakatteen toteumat tulosalueittain: Perusturvalautakunta 27 26.04.2016 Perusturvalautakunnan talouden seuranta 2-3 /2016 Perusturvalautakunta 26.04.2016 27 Kaupunginhallitus on kokouksessaan 11.01.2016 4 hyväksynyt talous ar vion 2016 täytäntöönpano-ohjeen.

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysosaston vuoden 2016 talousarvio ja vuosien 2017-2018 taloussuunnitelma

Sosiaali- ja terveysosaston vuoden 2016 talousarvio ja vuosien 2017-2018 taloussuunnitelma Sosiaali- ja terveyslautakunta 103 13.10.2015 Sosiaali- ja terveyslautakunta 110 19.10.2015 Sosiaali- ja terveysosaston vuoden 2016 talousarvio ja vuosien 2017-2018 taloussuunnitelma Sosiaali- ja terveyslautakunta

Lisätiedot

Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen

Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen Perusturvalautakunta 3 20.02.2018 Kaupunginhallitus 3 05.03.2018 Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen 1.1. - 31.12.2017 388/02.02.00/2016 Perla 20.02.2018 3 Valmistelija: Talouspäällikkö Päivi

Lisätiedot

Vanhus- ja hoitopalvelut:

Vanhus- ja hoitopalvelut: Sosiaali- ja terveysltk 198 12.09.2017 Sosiaali- ja terveysltk 206 26.09.2017 HYVINVOINTIPALVELUJEN TALOUSARVIO VUODELLE 2018 507/02.02.00/2017 SOSTE 12.09.2017 198 Valmistelijat vs. talouspäällikkö Raila

Lisätiedot

Talousarvio 2017 Muutosesitykset ja tasapainotilanne

Talousarvio 2017 Muutosesitykset ja tasapainotilanne Talousarvio 2017 Muutosesitykset ja tasapainotilanne 21.9.2016 SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUT YHTEENSÄ TP 2015 TA 2016 est Est 2016 LTK 2017 (ilman esh) Myyntituotot 1 526 837 1 347 234 1 347 234 1 388 029

Lisätiedot

Kehyslähtötilanne v.2018 Sivistystoimen toimiala

Kehyslähtötilanne v.2018 Sivistystoimen toimiala Kehyslähtötilanne v.2018 Sivistystoimen toimiala Kirsi Hyvämäki 18.5.2017 1 SUORITTEET JA HINNAT 2016 PAVE Kootaan huhtikuussa KUNNAN STRATEGIA ja strategisten tavoitteiden läpikäynti VÄESTÖEN -NUSTEET

Lisätiedot

Toimintatuotot ,7 % Toimintakulut ,4 % Toimintakate ,0 %

Toimintatuotot ,7 % Toimintakulut ,4 % Toimintakate ,0 % Hyvinvointi- ja terveyslautakunta 67 24.05.2012 TALOUSARVION 2012 TARKISTUSESITYS Hyte 67 Hyvinvointi- ja terveystoimen talousarvion toteutuminen ajal la 1.1-30.4.2012. Tasainen tot-% on 33,3 % %. Tilanne

Lisätiedot

TALOUSARVION LAADINTAOHJEET 2016

TALOUSARVION LAADINTAOHJEET 2016 TALOUSARVION LAADINTAOHJEET 2016 SIIKAJOEN KUNTA Kunnanhallitus 24.8.2015 TALOUSARVION 2016 SEKÄ VUOSIEN 2017 2018 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMAN VALMISTELU- JA KÄSITTELYAIKATAULU Yleistä Palkat Kunnanhallitus

Lisätiedot

Hyvinvointi- ja terveystoimen johtosääntö. Hyväksytty

Hyvinvointi- ja terveystoimen johtosääntö. Hyväksytty Hyvinvointi- ja terveystoimen johtosääntö Hyväksytty.11.2010 Voimaantulo 1.1.2011 Sisällysluettelo: HYVINVOINTI- JA TERVEYSTOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ 5 1. Luku Toimiala ja toiminta-ajatus 5 1 Toiminta-ajatus

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimen vuoden 2015 talousarvion käyttösuunnitelma

Sosiaali- ja terveystoimen vuoden 2015 talousarvion käyttösuunnitelma Sosiaalilautakunta 2 27.01.2015 Sosiaali- ja terveystoimen vuoden 2015 talousarvion käyttösuunnitelma 7/02.07.01/2015 Sosltk 2 Kunnanvaltuusto on 1.12.2014 67 hyväksynyt vuoden 2015 ta lousar vion so si

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/2013 1 (1) Perusturva- ja terveyslautakunta 89 22.10.2013. 89 Asianro 7575/02.02.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/2013 1 (1) Perusturva- ja terveyslautakunta 89 22.10.2013. 89 Asianro 7575/02.02.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/2013 1 (1) 89 Asianro 7575/02.02.00/2013 Talousarviomuutokset 2013 / perusturvan ja terveydenhuollon palvelualueet Kaupungin talousarvion sitovuusmääräysten mukaan bruttobudjetoiduilla

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyslautakunnan vuoden 2012 tilinpäätöksen toimintatulojen alitukset ja toimintamenojen ylitykset

Sosiaali- ja terveyslautakunnan vuoden 2012 tilinpäätöksen toimintatulojen alitukset ja toimintamenojen ylitykset Sosiaali- ja terveyslautakunta 18 11.02.2013 Sosiaali- ja terveyslautakunnan vuoden 2012 tilinpäätöksen toimintatulojen alitukset ja toimintamenojen ylitykset 164/331/2011 SOTE 18 Kaupungin rahatoimisto

Lisätiedot

Hyvinvointipalveluiden talousarvio 2017

Hyvinvointipalveluiden talousarvio 2017 Hyvinvointipalveluiden talousarvio 2017 Perusturvalautakunnan talousarvio 2017 1 000 euroa TP 2015 MTA 2016 HKE 2017 TA 2017 TA 17/16 TULOT 12 154 12 123 10 180 10 180-16,0 % MENOT 64 985 65 089 65 860

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvion käyttösuunnitelma vuodelle 2019

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvion käyttösuunnitelma vuodelle 2019 Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvion käyttösuunnitelma vuodelle 2019 Talousarvion noudattamista koskevat ohjeet Talousarvion sitovuuden osalta kaupunginhallitus esittää noudatettavaksi

Lisätiedot

Sosiaalityö ja vammaispalvelut:

Sosiaalityö ja vammaispalvelut: Sosiaali- ja terveysltk 146 13.09.2016 Sosiaali- ja terveysltk 155 26.09.2016 HYVINVOINTIPALVELUJEN TALOUSARVIO VUODELLE 2017 457/02.02.00/2016 SOSTE 13.09.2016 146 Valmistelijat talouspäällikkö Merja

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2015

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2015 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 689/02.02.00/2014 164 Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2015 Sosiaali ja terveyskeskuksen johtoryhmä: Tilaajan arvio Kaupunginhallitus

Lisätiedot

21 19.02.2014. Sastamalan seudun sosiaali- ja terveyspalvelut ydinprosessin käyttösuunnitelma vuodelle 2014

21 19.02.2014. Sastamalan seudun sosiaali- ja terveyspalvelut ydinprosessin käyttösuunnitelma vuodelle 2014 Yhteistoiminta-alueen sosiaalija terveyslautakunta 21 19.02.2014 Sastamalan seudun sosiaali- ja terveyspalvelut ydinprosessin käyttösuunnitelma vuodelle 2014 YASOSLTK 21 Kuntalain 65 :n mukaan kunnan toiminnassa

Lisätiedot

Kuva Pirkko Kinnunen TALOUSARVION LAADINTAOHJEET 2019 SIIKAJOEN KUNTA

Kuva Pirkko Kinnunen TALOUSARVION LAADINTAOHJEET 2019 SIIKAJOEN KUNTA Kuva Pirkko Kinnunen TALOUSARVION LAADINTAOHJEET 2019 SIIKAJOEN KUNTA Kunnanhallitus 20.8.2018 TALOUSARVION 2019 SEKÄ VUOSIEN 2019 2021 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMAN VALMISTELU- JA KÄSITTELYAIKATAULU

Lisätiedot

Vuoden 2018 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma. Valmistelija: talousjohtaja Tuija Ojala, puh

Vuoden 2018 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma. Valmistelija: talousjohtaja Tuija Ojala, puh Kaupunginhallitus 225 14.08.2017 Kaupunginhallitus 309 09.10.2017 Kaupunginhallitus 324 23.10.2017 Kaupunginhallitus 332 30.10.2017 Vuoden 2018 talousarvio ja vuosien 2019-2020 taloussuunnitelma Kh 14.08.2017

Lisätiedot

Siilinjärven kunta. Muutostalousarvio 2015

Siilinjärven kunta. Muutostalousarvio 2015 Siilinjärven kunta Muutostalousarvio 2015 Tuloslaskelma (ulkoinen, 1000 euroa) Muuto Muuto Muutos s s Muutos % TP 2013 TA 2014 TA 2015 TA 2015 euroa % MB-15/Ta-14 TOIMINTATULOT 19 489 18 856 18 920 18

Lisätiedot

Kasvun ja oppimisen toimiala on valmistellut vuoden 2017 ta lous arvio esi tyk sen talousjohtajan laadintaohjeiden mukaisesti.

Kasvun ja oppimisen toimiala on valmistellut vuoden 2017 ta lous arvio esi tyk sen talousjohtajan laadintaohjeiden mukaisesti. oppimisen lautakunta 66 29.09.2016 oppimisen toimialan talousarvioesitys vuodelle 2017 KASVOPPI 66 oppimisen toimiala on valmistellut vuoden 2017 ta lous arvio esi tyk sen talousjohtajan laadintaohjeiden

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2010 187 Hyvinvointi- ja terveyslautakunta AIKA 29.09.2010 klo 17:05-21:50 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 98 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Perusturvapalvelujen toimialan määrärahankorotusesitys. Vt. perusturvajohtaja Jaana Koskela Valtuuston kokous

Perusturvapalvelujen toimialan määrärahankorotusesitys. Vt. perusturvajohtaja Jaana Koskela Valtuuston kokous Perusturvapalvelujen toimialan määrärahankorotusesitys Vt. perusturvajohtaja Jaana Koskela Valtuuston kokous 15.12.2018 Perusturvan talous menolajeittain TP 2017 TOT 10 / 2017 TA 2018 TOT 10 / 2018 Tot-%

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan vuoden 2015 talousarvioehdotuksen valmistelutilanne ja alustava talousarvioehdotus

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan vuoden 2015 talousarvioehdotuksen valmistelutilanne ja alustava talousarvioehdotus Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 689/02.02.00/2014 155 Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan vuoden 2015 talousarvioehdotuksen valmistelutilanne ja alustava talousarvioehdotus Sosiaali- ja

Lisätiedot

Toimintakate ,4. TA 2014 TP 2014 Jäljellä Tot. % Toimintakate ,5

Toimintakate ,4. TA 2014 TP 2014 Jäljellä Tot. % Toimintakate ,5 Sos.- ja terv.lautakunta 12 23.02.2016 Sosiaali- ja terveysosaston talousarvion toteutuma 438/04/041/2014 STL 12 1.TOIMINTAKATTEEN SITOVUUS VALTUUSTOON NÄHDEN Tulosalue Hallinto ja projektit Työllisyyden

Lisätiedot

HALLINTO JA TOIMISTOPALVELUT TP-TA

HALLINTO JA TOIMISTOPALVELUT TP-TA Hämeenkyrön kunta Budjettiyhteenveto HALLINTO JA TOIMISTOPALVELUT MYYNTITUOTOT MAKSUTUOTOT -671 671-100,0 MUUT TOIMINTATUOTOT -578 578-100,0 TOIMINTATUOTOT YHT. -1 249 1 249-100,0 TOIMINTATUOTOT YHT. -1

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimi Toteutumaraportti / 10:02

Sosiaali- ja terveystoimi Toteutumaraportti / 10:02 KOKKOLAN KAUPUNKI / SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA TALOUDEN TOTEUTUMAVERTAILU TAMMIKUU - TOUKOKUU 2015-2016 14.6.2016 TOIMINTATUOTOT TA 2016 Tot. 1-5.2016 TP 2015 Tot. 1-5.2015 Muutos - Muutos -% Tot.%

Lisätiedot

TOIMIALOJEN KÄYTTÖTALOUS TP 2017 TA 2018 TA 2019 TS 2020 TS 2021

TOIMIALOJEN KÄYTTÖTALOUS TP 2017 TA 2018 TA 2019 TS 2020 TS 2021 TOIMIALOJEN KÄYTTÖTALOUS TP 2017 TA 2018 TA 2019 TS 2020 TS 2021 KONSERNIHALLINTO Myyntituotot 6 157 227 8 139 700 7 191 900 6 927 900 6 927 900 Maksutuotot 2 712 527 1 603 400 2 401 000 2 401 000 2 401

Lisätiedot

- Sosiaalipalvelut 0,442 milj. - Terveyspalvelut 0,380 milj. - Toimintakyvyn tukipalvelut 0,982 milj. - Ikäihmisten hyvinvointipalvelut 0,528 milj.

- Sosiaalipalvelut 0,442 milj. - Terveyspalvelut 0,380 milj. - Toimintakyvyn tukipalvelut 0,982 milj. - Ikäihmisten hyvinvointipalvelut 0,528 milj. Perusturvalautakunta 124 27.10.2016 Kunnanhallitus 400 05.12.2016 Perusturvan vuoden 2016 talousarvion määrärahan korotusesitys 909/02.02.02/2015 Perusturvalautakunta 27.10.2016 124 Perusturvan toimintakatteen

Lisätiedot

TOIMIALA YHTEENSÄ TP 2015 TA 2016 Kj TAe2017 TS 2018 TS 2019 SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMI. Tehtäväalueet TP 2015 TA 2016 Kj TAe2017

TOIMIALA YHTEENSÄ TP 2015 TA 2016 Kj TAe2017 TS 2018 TS 2019 SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMI. Tehtäväalueet TP 2015 TA 2016 Kj TAe2017 TOIMIALA YHTEENSÄ TP 2015 TA 2016 Kj TAe2017 TS 2018 TS 2019 SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMI Toimintatuotot 18 061 797 18 489 000 17 599 200 17 049 200 17 049 200 Myyntituotot 5 896 589 6 763 900 6 379 100 6

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2017

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2017 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 157 21.9.2016 Asianro 792/02.02.00/2016 174 Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2017 Päätöshistoria

Lisätiedot

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto KAUPUNGINHALLITUS 41 01.02.2016 KAUPUNGINVALTUUSTO 17 22.02.2016 Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma 2017-2018 802/02.0202.020200/2016 KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Lisätiedot

KAHDEN PÄIHDETYÖNTEKIJÄN MÄÄRÄAIKAISEN TYÖSUHTEEN TÄYTTÖLUPA AJALLE 1.4.2010-31.3.2012

KAHDEN PÄIHDETYÖNTEKIJÄN MÄÄRÄAIKAISEN TYÖSUHTEEN TÄYTTÖLUPA AJALLE 1.4.2010-31.3.2012 Hyvinvointi- ja terveyslautakunta 12 28.01.2010 Kaupunginhallitus 43 08.02.2010 Kaupunginhallitus 49 22.02.2010 Hyvinvointi- ja terveyslautakunta 41 21.04.2010 KAHDEN PÄIHDETYÖNTEKIJÄN MÄÄRÄAIKAISEN TYÖSUHTEEN

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 243 17.10.2016 Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kaupunginhallitus 263 07.11.2016 Kaupunginhallitus 272 21.11.2016 Yhteistyötoimikunta 22 23.11.2016 Kaupunginhallitus 283 28.11.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Osavuosikatsaus II tammi - elokuulta 2017

Kunnanhallitus Valtuusto Osavuosikatsaus II tammi - elokuulta 2017 Kunnanhallitus 296 09.10.2017 Valtuusto 112 25.10.2017 Osavuosikatsaus II tammi - elokuulta 2017 KH 296 Kunnanhallitus on antanut talousarvion täytäntöönpano-ohjeissa aika tau lut osavuosikatsausten laadinnasta.

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimi Toteutumaraportti / 15:48. Hallinto ,8 % 7,1 % 4,9 %

Sosiaali- ja terveystoimi Toteutumaraportti / 15:48. Hallinto ,8 % 7,1 % 4,9 % KOKKOLAN KAUPUNKI / SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA TALOUDEN TOTEUTUMAVERTAILU TAMMIKUU - HUHTIKUU 2015-2016 16.5.2016 TOIMINTATUOTOT TA 2016 Tot. 1-4.2016 TP 2015 Tot. 1-4.2015 Muutos - Muutos -% Tot.%

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimi Toteutumaraportti / 8:10. Hallinto ,6 % 15,2 % 12,7 %

Sosiaali- ja terveystoimi Toteutumaraportti / 8:10. Hallinto ,6 % 15,2 % 12,7 % KOKKOLAN KAUPUNKI / SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA TALOUDEN TOTEUTUMAVERTAILU TAMMIKUU - ELOKUU 2015-2016 13.9.2016 TOIMINTATUOTOT TA 2016 Tot. 1-8.2016 TP 2015 Tot. 1-8.2015 Muutos - Muutos -% Tot.% Tot.%

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimi Toteutumaraportti Hallinto ,19 % 18,93 % 30,82 %

Sosiaali- ja terveystoimi Toteutumaraportti Hallinto ,19 % 18,93 % 30,82 % KOKKOLAN KAUPUNKI / SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA TALOUDEN TOTEUTUMAVERTAILU TAMMIKUU - ELOKUU 2014-2015 11.9.2015 TOIMINTATUOTOT TA 2015 Tot. 1-8.2015 TP 2014 Tot. 1-8.2014 Muutos - Muutos -% Tot.% Tot.%

Lisätiedot

Toimintakate tiliryhmittäin (1000e) NAANTALIN KAUPUNKI

Toimintakate tiliryhmittäin (1000e) NAANTALIN KAUPUNKI Toimintakate tiliryhmittäin (1000e) 1/1 140 000 120 000 100 000 80 000 60 000 40 000 20 000 0 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 Toimintatuotot Toteutuma 2019 (ennuste tasainen vauhti) Toimintakulut Toteutuma

Lisätiedot

Kuntayhtymänjohtajan esitys:

Kuntayhtymänjohtajan esitys: Kunnanhallitus 389 08.12.2014 Valtuusto 93 17.12.2014 n talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma 2015-2017 50/02.02.00/2014 OmOhj 23 Hyvinvointikuntayhtymään on laadittu palvelurakenteen kehittämissuunnitelma

Lisätiedot

Toimintakate tiliryhmittäin (1000e) NAANTALIN KAUPUNKI

Toimintakate tiliryhmittäin (1000e) NAANTALIN KAUPUNKI Toimintakate tiliryhmittäin (1000e) 1/1 140 000 120 000 100 000 80 000 60 000 40 000 20 000 0 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 Toimintatuotot Toteutuma 2019 (ennuste tasainen vauhti) Toimintakulut Toteutuma

Lisätiedot

SIILINJÄRVEN KUNTA Pääbudjetti Sivu 1 INTIME/Talouden Suunnittelu Tulosalue: 410 OPETUSPALVELUT :50:30

SIILINJÄRVEN KUNTA Pääbudjetti Sivu 1 INTIME/Talouden Suunnittelu Tulosalue: 410 OPETUSPALVELUT :50:30 SIILINJÄRVEN KUNTA Pääbudjetti Sivu 1 INTIME/Talouden Suunnittelu 123 2013 Tulosalue: 410 OPETUSPALVELUT 16.10.2017 10:50:30 Myyntituotot 670 905 636 575 602 290 602 290 602 290 Maksutuotot 50 946 52 035

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 247 05.10.2015 Kaupunginhallitus 255 12.10.2015 Kaupunginhallitus 265 26.10.2015 Kaupunginhallitus 282 09.11.2015 Kaupunginhallitus 302 23.11.2015 Kaupunginhallitus 310 30.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Kuva Pirkko Kinnunen TALOUSARVION LAADINTAOHJEET 2018 SIIKAJOEN KUNTA

Kuva Pirkko Kinnunen TALOUSARVION LAADINTAOHJEET 2018 SIIKAJOEN KUNTA Kuva Pirkko Kinnunen TALOUSARVION LAADINTAOHJEET 2018 SIIKAJOEN KUNTA Kunnanhallitus 21.8.2017 TALOUSARVION 2018 SEKÄ VUOSIEN 2019 2020 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMAN VALMISTELU- JA KÄSITTELYAIKATAULU

Lisätiedot

JUUAN KUNTA TALOUSARVIO VUODELLE 2015 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE kunnanvaltuuston päätöksen mukaisena

JUUAN KUNTA TALOUSARVIO VUODELLE 2015 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE kunnanvaltuuston päätöksen mukaisena 1 STLTK 26.02.2015 Liite 3 A JUUAN KUNTA TALOUSARVIO VUODELLE 2015 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE 2016 2017 kunnanvaltuuston 16.12.2014 päätöksen mukaisena SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN OSUUS 2 Toiminnan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Perusturva- ja terveyslautakunta 100 18.11.2014. 100 Asianro 7402/02.02.00/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Perusturva- ja terveyslautakunta 100 18.11.2014. 100 Asianro 7402/02.02.00/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 100 Asianro 7402/02.02.00/2014 Talousarviomuutokset 2014 / perusturvan ja terveydenhuollon palvelualueet Perusturvan ja terveydenhuollon vuoden 2014 talousarvion

Lisätiedot

Esittelijä / valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) tai sähköposti

Esittelijä / valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) tai sähköposti Kasvatus- ja opetuslautakunta 69 21.10.2014 Hyvinvointitoimikunta 53 05.11.2014 Lausunto Karkkilan kaupungin talousarviosta vuodelle 2015 122/02.02/2014 Kasvatus- ja opetuslautakunta 21.10.2014 69 Esittelijä

Lisätiedot

I. Perehdytys: II. Talousarvioesitys 2018 ja suunnitelmavuosien 2019 ja 2020 talousarvio

I. Perehdytys: II. Talousarvioesitys 2018 ja suunnitelmavuosien 2019 ja 2020 talousarvio I. Perehdytys: - hyvinvointitoimialan organisaatio - Talouden terminologia tutuksi - talousarvion laadinta II. Talousarvioesitys 2018 ja suunnitelmavuosien 2019 ja 2020 talousarvio Hallintopäällikkö Sannamari

Lisätiedot

Johdon raportti tammi - lokakuulta 2016 sekä vuoden 2016 talousarvion muutokset

Johdon raportti tammi - lokakuulta 2016 sekä vuoden 2016 talousarvion muutokset Kunnanhallitus 336 12.12.2016 Valtuusto 117 21.12.2016 Johdon raportti tammi - lokakuulta 2016 sekä vuoden 2016 talousarvion muutokset KH 336 Vuoden 2016 taloudellisen toteutuman ennuste on laadittu ta

Lisätiedot

Oulunkaaren taloustiedote Toukokuu 2013

Oulunkaaren taloustiedote Toukokuu 2013 Oulunkaaren taloustiedote Toukokuu 2013 Julkaistu 18.6.2013 1 Tasainen toteuma (%) Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu 8,3 % 16,7 % 25,0 % 33,3 % 41,7 % 50,0 % 58,3 % 66,7

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA LIITTEET

NAANTALIN KAUPUNKI TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA LIITTEET NAANTALIN KAUPUNKI TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2018-2021 LIITTEET NAANTALIN KAUPUNKI TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2018-2021 AVUSTUKSET TA2017 TE2018 KJ2018 TA2018 KAUPUNGINHALLITUS Hallinto 1 41 000

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan vuoden 2017 talousarvioehdotuksen valmistelutilanne ja alustava talousarvioehdotus

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan vuoden 2017 talousarvioehdotuksen valmistelutilanne ja alustava talousarvioehdotus Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 792/02.02.00/2016 157 Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan vuoden 2017 talousarvioehdotuksen valmistelutilanne ja alustava talousarvioehdotus Sosiaali- ja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät 20.03.2013 Sivu 1 / 1 890/00.01.01/2013 30 terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät Valmistelijat / lisätiedot: Hietanen Tommi, puh. (09) 816 23001 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Perusturvalautakunta Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien tuloskortit

Perusturvalautakunta Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien tuloskortit Perusturvalautakunta 54 28.09.2016 Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien 2017-2020 tuloskortit PETUR 54 Vastuualueet ovat valmistelleet vuoden 2017 talousarvioesityksen, se kä laatineet toiminnallisista ja

Lisätiedot

Oulunkaaren taloustiedote Kesäkuu 2013

Oulunkaaren taloustiedote Kesäkuu 2013 Oulunkaaren taloustiedote Kesäkuu 2013 Julkaistu 7.8.2013 Tasainen toteuma (%) Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu 8,3 % 16,7 % 25,0 % 33,3 % 41,7 % 50,0 % 58,3 % 66,7

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimi Toteutumaraportti / 8:17. Hallinto ,3 % 14,2 % 9,9 %

Sosiaali- ja terveystoimi Toteutumaraportti / 8:17. Hallinto ,3 % 14,2 % 9,9 % KOKKOLAN KAUPUNKI / SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA TALOUDEN TOTEUTUMAVERTAILU TAMMIKUU - HEINÄKUU 2015-2016 16.8.2016 TOIMINTATUOTOT TA 2016 Tot. 1-7.2016 TP 2015 Tot. 1-7.2015 Muutos - Muutos -% Tot.%

Lisätiedot

LAUTAKUNTARAPORTTI. Tammikuu - Lokakuu Talousdatan ajanjakso on Tammikuu - Lokakuu. Henkilöstödatan ajanjakso on Tammikuu - Lokakuu.

LAUTAKUNTARAPORTTI. Tammikuu - Lokakuu Talousdatan ajanjakso on Tammikuu - Lokakuu. Henkilöstödatan ajanjakso on Tammikuu - Lokakuu. LAUKUNRAPORTTI mikuu - akuu 11.11.2016 1 Koko toimiala Koko toimiala TOIMINTUOTOT -32 048 176-28 194 571-26 914 493-23 495 494-24 583 573 104,6 % 1 088 079 Myyntituotot -11 845 926-11 855 871-9 096 535-9

Lisätiedot

Kunnanhallitus Välitilinpäätös / /2016 KHALL 178

Kunnanhallitus Välitilinpäätös / /2016 KHALL 178 Kunnanhallitus 178 09.08.2017 Välitilinpäätös 30.6.2017 87/030.032/2016 KHALL 178 Selostus: Kunnan hallintosäännön 20 mukaisesti tehtäväalueen sitovat toi min ta- ja tulostavoitteet määritellään valtuuston

Lisätiedot

TALOUSARVIO 2016 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE

TALOUSARVIO 2016 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE 1 STLTK 28.10.2015 Liite 3 A TALOUSARVIO 2016 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE 2017-2018 TOIMIELIN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Sosiaali- ja terveydenhuollon tavoitteena on tuottaa palveluita, 1. joilla

Lisätiedot

Hailuodon kunta Pääbudjetti Sivu 1 INTIME/Talouden Suunnittelu 112 Tulosalue TA: TA490 Perusturvahallinto :47:05

Hailuodon kunta Pääbudjetti Sivu 1 INTIME/Talouden Suunnittelu 112 Tulosalue TA: TA490 Perusturvahallinto :47:05 Hailuodon kunta Pääbudjetti Sivu 1 INTIME/Talouden Suunnittelu 112 Tulosalue TA: TA490 Perusturvahallinto 5.12. 14:47:05 TOT 7 kk TA TA % TS 2018 TS 2019 Myyntituotot 860 Maksutuotot Tuet ja avustukset

Lisätiedot

LAUTAKUNTARAPORTTI. Tammikuu - Elokuu Talousdatan ajanjakso on Tammikuu - Elokuu. Henkilöstödatan ajanjakso on Tammikuu - Elokuu.

LAUTAKUNTARAPORTTI. Tammikuu - Elokuu Talousdatan ajanjakso on Tammikuu - Elokuu. Henkilöstödatan ajanjakso on Tammikuu - Elokuu. LAUKUNRAPORTTI Tammikuu - kuu 10.08.2016 1 Koko toimiala Koko toimiala TOIMINTUOTOT -32 048 176-28 194 571-21 673 956-18 796 390-20 130 498 107,1 % 1 334 108 Myyntituotot -11 845 926-11 855 871-7 088 204-7

Lisätiedot

Talousarvioesitys 2017 ja ehdotus taloussuunnitelmaksi / Käyttötalousosa

Talousarvioesitys 2017 ja ehdotus taloussuunnitelmaksi / Käyttötalousosa Kaupunkirakennelautakunta 127 14.09.2016 Talousarvioesitys 2017 ja ehdotus taloussuunnitelmaksi 2018-2019/ Käyttötalousosa 362/02.02.02/2016 KARA 127 Valmistelijat: talouspäällikkö Hanna Ekholm-Kippo,

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimi Toteutumaraportti 2013-2014 25.11.2014/ 9:34 TALOUDEN TOTEUTUMAVERTAILU TAMMIKUU -LOKAKUU 2013-2014 12.11.

Sosiaali- ja terveystoimi Toteutumaraportti 2013-2014 25.11.2014/ 9:34 TALOUDEN TOTEUTUMAVERTAILU TAMMIKUU -LOKAKUU 2013-2014 12.11. KOKKOLAN KAUPUNKI / SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA TALOUDEN TOTEUTUMAVERTAILU TAMMIKUU -LOKAKUU 2013-2014 12.11.2014 TOIMINTATUOTOT TA 2014 TOT.1-10/2014 TP 2013 TOT.1-10/2013 MUUTOS - MUUTOS-% TOT. -

Lisätiedot

Talousarvio vuodelle 2017 ja vuosien taloussuunnitelma / sivistyslautakunta

Talousarvio vuodelle 2017 ja vuosien taloussuunnitelma / sivistyslautakunta Sivistyslautakunta 72 13.09.2016 Sivistyslautakunta 84 11.10.2016 Talousarvio vuodelle 2017 ja vuosien 2017-2019 taloussuunnitelma / sivistyslautakunta 259/05.051/2016 SIVLTK 13.09.2016 72 Sivistysosaston

Lisätiedot

LAUTAKUNTARAPORTTI. Tammikuu - Toukokuu Talousdatan ajanjakso on Tammikuu - Toukokuu. Henkilöstödatan ajanjakso on Tammikuu - Toukokuu.

LAUTAKUNTARAPORTTI. Tammikuu - Toukokuu Talousdatan ajanjakso on Tammikuu - Toukokuu. Henkilöstödatan ajanjakso on Tammikuu - Toukokuu. LAUKUNRAPORTTI Tammikuu - kokuu 14.06.2016 1 Koko toimiala Koko toimiala TOIMINTUOTOT -32 048 176-28 194 571-14 737 393-11 747 774-14 497 553 123,4 % 2 749 779 Myyntituotot -11 845 926-11 855 871-4 085

Lisätiedot

Oulunkaaren taloustiedote Heinäkuu 2013

Oulunkaaren taloustiedote Heinäkuu 2013 Oulunkaaren taloustiedote Heinäkuu 2013 Julkaistu 19.8.2013 1 Tasainen toteuma (%) Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu 8,3 % 16,7 % 25,0 % 33,3 % 41,7 % 50,0 % 58,3 % 66,7

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1.-30.6.2017 Hallinto- ja talouspalvelut 12.9.2017 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.6.2017 Ulvilan kaupungin toimintamenot olivat 1.1-30.6.2017

Lisätiedot

TALOUSARVIO JA MUUTOS. TOIMINTATUOTOT Myyntituotot TOIMINTATUOTOT yhteensä

TALOUSARVIO JA MUUTOS. TOIMINTATUOTOT Myyntituotot TOIMINTATUOTOT yhteensä Käyttötalous ja poistot tehtäväalueittain 4/2019 KONSERNIHALLINTO 100 Vaalit TALOUSARVIO 2019 TALOUS- ARVIO- MUUTOS TALOUSARVIO JA MUUTOS TOTEUTUMA huhtikuu, 2019 TOT-% POIKKEAMA Myyntituotot 264 000 264

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Perusturva- ja terveyslautakunta Asianro 3619/02.02/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Perusturva- ja terveyslautakunta Asianro 3619/02.02/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2013 1 (1) 45 Asianro 3619/02.02/2013 Perusturvan ja terveydenhuollon palvelualueiden vuoden 2013 tekniset talousarviomuutokset Perusturvan palvelualue Vanhus- ja vammaispalvelujen

Lisätiedot

talouspäällikkö vs. Tommi Koskinen, puh. (09)

talouspäällikkö vs. Tommi Koskinen, puh. (09) Sosiaali- ja terveyslautakunta 14 07.02.2017 Sosiaali- ja terveystoimen käyttötalouden toteuma 2016 43/02.06.01/2017 SOTE 07.02.2017 14 Lisätiedot: talouspäällikkö vs. Tommi Koskinen, puh. (09)5056260

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 15 / 2011. Perusturvalautakunta. 29.11.2011 klo 17.30-19.20

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 15 / 2011. Perusturvalautakunta. 29.11.2011 klo 17.30-19.20 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 15 / 2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 29.11.2011 klo 17.30-19.20 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala Paavo Heinilä

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimi Toteutumaraportti / 14:24

Sosiaali- ja terveystoimi Toteutumaraportti / 14:24 KOKKOLAN KAUPUNKI / SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA TALOUDEN TOTEUTUMAVERTAILU TAMMIKUU - LOKAKUU 2015-2016 11.11.2016 TOIMINTATUOTOT TA 2016 Tot. 1-10.2016 TP 2015 Tot. 1-10.2015 Muutos - Muutos -% Tot.%

Lisätiedot

Perusturvan vastuualueiden esitykset henkilöstömuutoksista vuodelle 2018 ovat:

Perusturvan vastuualueiden esitykset henkilöstömuutoksista vuodelle 2018 ovat: Perusturvalautakunta 64 27.09.2017 Perusturvalautakunta 75 25.10.2017 Perusturvan toimialan esitys henkilöstömuutoksista vuodelle 2018 PETUR 27.09.2017 64 Toimialoilta on talousarvion laatimisen yhteydessä

Lisätiedot

VUODEN 2018 TALOUSARVION JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMAN HYVÄKSYMINEN

VUODEN 2018 TALOUSARVION JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMAN HYVÄKSYMINEN Kunnanhallitus 114 23.10.2017 Kunnanhallitus 123 30.10.2017 Kunnanhallitus 135 06.11.2017 Kunnanhallitus 143 20.11.2017 VUODEN 2018 TALOUSARVION JA VUOSIEN 2019-2022 TALOUSSUUNNITELMAN HYVÄKSYMINEN Kunnanhallitus

Lisätiedot

- Sosiaalipalvelut 0,442 milj. - Terveyspalvelut 0,380 milj. - Toimintakyvyn tukipalvelut 0,982 milj. - Ikäihmisten hyvinvointipalvelut 0,528 milj.

- Sosiaalipalvelut 0,442 milj. - Terveyspalvelut 0,380 milj. - Toimintakyvyn tukipalvelut 0,982 milj. - Ikäihmisten hyvinvointipalvelut 0,528 milj. Perusturvalautakunta 124 27.10.2016 Kunnanhallitus 400 05.12.2016 Kunnanvaltuusto 131 19.12.2016 Perusturvan vuoden 2016 talousarvion määrärahan korotusesitys 909/02.02.02/2015 Perusturvalautakunta 27.10.2016

Lisätiedot

- KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 6/2013 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Sivu 62. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

- KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 6/2013 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Sivu 62. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone - KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 6/2013 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Sivu 62 KOKOUSAIKA 15.10.2013.2013 klo 18.00- KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone JÄSEN: Teemu Pakarinen, pj Seija

Lisätiedot

Sivistyslautakunnan esitys vuoden 2018 talousarvioksi ja vuosien taloussuunnitelmaksi

Sivistyslautakunnan esitys vuoden 2018 talousarvioksi ja vuosien taloussuunnitelmaksi Sivistyslautakunta 154 05.10.2017 Sivistyslautakunnan esitys vuoden 2018 talousarvioksi ja vuosien 2018-2021 taloussuunnitelmaksi SL 154 Selostus: Kaupunginhallitus on 3.7.2017 hyväksynyt vuoden 2018 talousarvion

Lisätiedot

Perusturvan ja terveydenhuollon lautakunnan seminaari

Perusturvan ja terveydenhuollon lautakunnan seminaari Perusturvan ja terveydenhuollon lautakunnan seminaari 22.8.2017 1 Perusturva / kate 2018 TP 2016 TA+TAMU 2017 Ennuste 1-8/2017 TA/enn Raami 2018 + 1 % Esitys 2018 Raami/Esitys M M M M M M M Vanhus- ja

Lisätiedot

Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen

Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen Perusturvalautakunta 3 21.02.2017 Kaupunginhallitus 4 06.03.2017 Kaupunginvaltuusto 3 27.03.2017 Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen 1.1. - 31.12.2016 306/02.02.00/2015 Perla 21.02.2017 3 Valmistelija:

Lisätiedot

Käyttötalous ja poistot tehtäväalueittain

Käyttötalous ja poistot tehtäväalueittain 12.9.2016 1 KONSERNIHALLINTO 100 Vaalit Palvelujen ostot -12 300-12 300-387 3,1 11 913 Vuokrakulut -5 000-5 000-3 180 63,6 1 820 Muut toimintakulut -1 000-1 000 1 000 yhteensä -18 300-18 300-3 567 19,5

Lisätiedot

Talousarvion toteuma kk = 50%

Talousarvion toteuma kk = 50% Talousarvion toteuma 1.1.-30.6.2019 6kk = 50% Verotulojen kertymä 30.6.2018 Talousarvio 30.6.2019 30.6.2019 Tot. % Kunnallisverot 3 846 943 3 456 000 3 727 292 53,9 Kiinteistöverot 35 134 373 500 8 904

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2011 156

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2011 156 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2011 156 Hyvinvointi- ja terveyslautakunta AIKA 09.06.2011 klo 17:00-21:25 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 64 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

TALOUSARVIO- MUUTOS. TOIMINTATUOTOT Myyntituotot TOIMINTATUOTOT yhteensä

TALOUSARVIO- MUUTOS. TOIMINTATUOTOT Myyntituotot TOIMINTATUOTOT yhteensä KONSERNIHALLINTO 100 Vaalit TALOUSARVIO 2019 TALOUSARVIO MUUTOS TALOUSARVIO JA MUUTOS TOTEUTUMA elokuu, 2019 TOT% POIKKEAMA Myyntituotot 26 000 26 000 26 000 yhteensä 26 000 26 000 26 000 Henkilöstökulut

Lisätiedot