Verkko-ohjaaja - Verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Verkko-ohjaaja - Verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena"

Transkriptio

1 Verkko-ohjaaja - Verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena SEURANTARAPORTTI OHJAUSRYHMÄN KOKOUKSESSA

2 Tukena kampuksella ja verkossa. Verkkoviestinnän välineet osaksi opintoohjausta ja neuvontaa.

3 Hankkeen toteutus ja tulokset seurantakaudella

4 1. Mitä keskeisiä hankesuunnitelman mukaisia toimenpiteitä on toteutettu? Miten ne edistävät hankkeen tavoitteiden ja tulosten toteutumista? Mistä toimenpiteistä hankkeen kustannukset muodostuvat?

5 TP 1: Verkko-ohjauksen toimintamallit Työpaketissa tehdään kirjallisuuskatsaus ja tutustutaan jo käytössä oleviin toimiviin verkko-ohjauksen toimintamalleihin meillä ja muualla sekä luodaan oma verkko-ohjauksen toimintamalli Oulun ammattikorkeakoululle. Verkko-ohjauksen toimintamallin kehittäminen on jatkunut tiiviisti seuraamalla verkko-ohjauksen ja verkko-opetuksen kenttää ja keräämällä materiaalia hyvien käytäntöjen oppaaseen Benchmarking-tapaaminen Mikkelin ja Kymenlaakson amk:ien ohjaustoimijoiden kanssa Paikalla Oamkista Hanna Ylönen sekä hankkeen ydinryhmän kampusopoja. Benchmarking-tapaaminen verkko-ohjauksesta Oulun yliopiston opintojen ohjauksen ja opintoneuvonnan koordinaattoreiden sekä yliopiston DIGIT-hankkeen suunnittelijan kanssa Paikalla Oamkista Hanna Ylönen, Anna Kolehmainen ja Leena Paaso.

6 TP 1: Verkko-ohjauksen toimintamallit Oulun yliopiston järjestämään Oppimisen digiloikka foorumiin osallistuminen : (Hanna Ylönen ja Kati Mäenpää) ITK2016-tapahtumaan osallistuminen Hämeenlinnassa Interaktiivinen tekniikka koulutuksessa on Suomen suurin teknologian opetuskäytön konferenssi: (Hanna Ylönen) Mobiilivideoinnin editoiminen ja jakaminen työpajaan osallistuminen ; osaamisen hankkiminen jotta verkkoohjauksen toimintamallin suunnittelussa pystyttäisiin huomioimaan myös videot osana etä- ja verkko-ohjausta ja neuvontaa (Hanna Ylönen ja Anna Kolehmainen) Osaamisen digileiriltä (some-osaamismerkit) hankittiin lisää näkökulmia ja verkostoitumista digiohjaukseen (Hanna Ylönen ja Anna Kolehmainen)

7 TP 1: Verkko-ohjauksen toimintamallit Osallistuminen Digitaaliseen nuorisotyön MOOCeihin (Hanna Ylönen) (järj. mm. Humak ja Metropolia): Mm. anonyymien pikaviesti- ja verkkopalveluiden eurooppalaiset ja kotimaiset eettiset ohjeet ja suositukset Kohtaaminen ja dialogisuus verkossa Nuorten pelikulttuurit Vloggaaminen ja tubettaminen osana ohjausta ja neuvontaa Osallistuminen Open Badge -osaaja MOOC -kurssille (Kati Mäenpää) Suunnitteilla benchmarking mm. chattien käyttöön ja ryhmätoimintaan verkossa mm. Sanna Lakson kanssa (Byströmin nuorten palvelut) Some-ohjauksen pelisääntöjen ja toimintamallin (mm. yksityisyys ja roolit) rakentaminen yhteistyössä mm. Oamkin viestintäpalveluiden kanssa Tiivis yhteistyö Oamkin työryhmissä: ekampus-tiimi, Opintojen ohjauksen työryhmä, Oiva-opiskelijaintran kehittäminen

8 TP 2: Verkkoviestintävälineet Työpaketissa tunnistetaan ohjaustoimijoiden yhteydenottotarpeet ja arvioidaan Oamkissa käytössä olevien verkko-ohjaustyökalujen sopivuutta ja tarkoituksenmukaisuutta opintojen ohjaukseen ja hankitaan tarvittaessa uusia työkaluja koekäyttöön. Määritellään myös tietoturvan ja yksityisyyden vaatimuksia monimuotoohjauksessa. Verkko-ohjauskokeiluja tukevat välinehankinnat (dokumenttikamera, kolmijalka älypuhelimille videokuvauksia varten, tablettien suojakuoret) Ohjelmistovertailut ja valinnat, testaukset eri välineillä ja laitteilla, eri käyttöjärjestelmien ja mobiilikäytön huomioiminen; systemaattinen tiedonkeruu ja dokumentointi taulukkomuotoon eri ohjelmistojen, sovellusten ja välineiden sopivuudesta verkko-ohjauksen tarkoituksiin

9 TP 2: Verkkoviestintävälineet Sovittu kevään aikana kolmen eri chat-ohjelmiston koekäytöstä, joista Zopim-chatin ottivat ydinryhmäläisistä ensimmäisenä käyttöön avoimen amk:n toimijat. Käyttökokemusten systemaattinen dokumentointi. Perehdytys chattien laajempaan käyttöönottoon valmistelussa alkusyksyyn. Kommeet- ja Ninchat -chat-palveluiden toimittajien kanssa sovittu yhteistyöstä chattien testaukseen liittyen

10 TP 2: Verkkoviestintävälineet Videoiden, animaatioiden ja tutoriaalien suunnittelu ja toteuttaminen ohjauksen ja neuvonnan tarpeisiin aloitettu: ydinryhmäläiset kuvaavat, äänittävät ja editoivat videotallenteet itse Ohjeet laadittu mm. editointiin, julkaisuun, jakamiseen ja visuaaliseen ilmeeseen liittyen yhteistyössä Oamkin Viestintäpalveluiden kanssa Ohjeita laadittu myös mm. dokumenttikamerasta, Adobe Connectista (useita erilaisia ohjeita, muun muassa AC-tallenteen muokkaus), Google Driven käytöstä, Open Badge Passportista ja Periscopesta) Oamkin Youtube-kanavalle avattu oma soittolista Ohjaus- ja opiskelijapalvelut, jossa ohjaukseen liittyviä videoita, animaatioita ym. voi julkaista Facebookiin perustettu Oamkin Ohjaus- ja opiskelijapalvelut ryhmä jossa mm. jaetaan tietoa, videoita ja vastataan kysymyksiin (hakijoiden ohjaus tapahtuu Oamkin virallisen Facebook-sivun kautta)

11 TP 3: Koulutukset Hankkeessa järjestetään kahden tyyppisiä koulutuksia. Ydinryhmälle pidetään työpajatyyppisiä koulutuksia joissa kokeillaan kehitettäviä ohjausmalleja ja arvioitavia työkaluja käytännössä. Laajemman ryhmän koulutuksilla viestitään hankkeen toiminnasta, koulutetaan valittuja osia mallista, osallistetaan henkilöstöä ja kerätään heiltä kokemuksia. Osaamisen itsearvioinnin perusteella 13. ja työvälineiden koulutuspaketit ydinryhmälle tammikuussa puolen päivän sessioina, kouluttajana sovellussuunnittelija Ydinryhmän koulutuspäivä : Oamkin ohjauksen malli ja ohjausprosessi monimuoto-opiskelijoilla. Ohjaustarpeet eri opintojen vaiheissa, erityisesti alkuvaiheen ryhmäytyminen, keskeyttämisen ehkäiseminen ja ohjausvuorovaikutuksen avaaminen. Kouluttajina hanketyöryhmä Ydinryhmän koulutuspäivä : Ohjauksen vuorovaikutus ja viestintä verkkoviestintävälineillä. Nettietiketti, kirjallisen viestinnän erityispiirteet, videoneuvotteluissa esiintyminen. Kouluttajana Harto Pönkä/Innowise.

12 TP 3: Koulutukset Molempiin koulutuspäiviin lisäksi liittyvät ennakko-, väli- ja jälkitehtävät yksilö- ja ryhmätehtävinä Ryhmäwebinaarit yhteisölliseen ryhmätyöskentelyyn ja yksi koko ydinryhmän webinaari ryhmätöiden purkua varten Jälkiohjaus, neuvonta ja tuki hanketyöryhmältä Ulkopuoliselta kouluttajalta yhteispalaute ennakko- ja jälkitehtävistä Oppimispalautteiden kerääminen Webpropolilla Oppimistehtävät koti- ja monialaisissa ryhmissä Kotiryhmien live-ryhmäohjaukset huhtikuussa ( kotiryhmäkahvittelut ); vapaamuotoista keskustelua, palautetta, toiveita ja osaamisen jakamista Koulutusten materiaalipankkina Verkko-ohjaaja hankkeen Moodle-alusta, josta materiaalia jalostetaan Hyvien käytäntöjen oppaaseen ja Sovellus- ja laitetaulukkoon Extra-koulutuksena Oamk tarjosi ydinryhmäläisille mahdollisuuden osallistua Videomateriaalin valmistus ja käyttö työpajaan maaliskuussa

13 TP 3: Koulutukset Lukuvuoden koulutuspäivien sisällön ja toteutuksen suunnittelu tammi-huhtikuussa: Ydinryhmän kaksi koulutuspäivää ennakko- ja välitehtävineen loka- ja marraskuussa, kouluttajina hanketyöryhmä Chat-perehdytykset (ainakin kolme perehdytyskertaa), kouluttajina hanketyöryhmä sekä chat-palvelut alkaen kaikille avointen koulutusten sarja, aloitus aiheella Opettajatuutorointi verkossa, Verkko- ja monimuotoohjauksen toimintamallin rakentaminen Oamkissa., kouluttajina hanketyöryhmä. Livestriimauspalveluiden kilpailutus kaikille avoimiin koulutuspäiviin valmisteltu maalis-huhtikuussa.

14 TP 4: Viestintä ja tulosten julkaiseminen Hankkeen tulosten tiedottamiseen ja koulutusten markkinointiin käytetään Oamkin henkilökunnan Heimo-intranettiä, kampusten ja osastojen työpaikkakokouksia, Oamkin opettajien teemapäiviä ja mm. opintojen ohjauksen tapahtumia. Laajempien koulutusten ja päätösseminaarin markkinointiin käytetään opintojen ohjauksen yhdistyksiä ja tapahtumia, Oamkin sosiaalista mediaa, lehdistötiedotteita, projektihenkilöstön verkostoja ja lehtimainontaa. Hankkeessa järjestetään päätösseminaari, johon voi osallistua myös verkossa. Seminaari videoidaan ja videot ovat saatavilla verkossa.

15 TP 4: Viestintä ja tulosten julkaiseminen Koulutusten materiaalit, syntyvät toimintamallit ja kokemukset toimintamallista ovat Oamkin sisällä julkisia koko hankkeen ajan, jotta kiinnostuneet henkilöt voivat seurata hankkeen etenemistä. Hankkeen aikana kehitystä tehdään avoimesti organisaation sisällä ja etenemistä tiedotetaan hankkeen aikana. Hankkeen koulutuksissa, julkaisuissa ja loppuseminaarissa julkaistaan kehitetyt menetelmät kaikkien saataville. Tulokset ovat kaikkien saatavilla. Hanke tuottaa julkisen Verkko-ohjauksen hyvien käytäntöjen oppaan verkkoon täydentämään opintojen ohjauksen nykyisiä ohjeita. Koulutusmateriaalien ja oppaan pohjalta tehdään videomateriaalia, joka soveltuu myös uuden ohjaustoimijan perehdytysmateriaaliksi verkko-ohjaukseen. Hankkeen tuloksista laaditaan artikkeli Oamkin tutkimus- ja kehitystyön julkaisusarjaan epookiin ja niitä esitellään loppuseminaarissa.

16 TP 4: Viestintä ja tulosten julkaiseminen Esitelmä hankkeesta Oamkin Creato-hankkeen järjestämässä verkko-ohjauksen seminaarissa (Hanna Ylönen); seminaari toimi samalla ennakkotehtävänä ydinryhmäläisille Esitelmä hankkeen tavoitteista ja toimintamalleista Oulun yliopistolla Valtakunnallisilla opintojen ohjauksen päivillä iltapäivän pitkässä työpajassa Ohjauksen käytäntöjä kehittämässä ja tutkimassa (Hanna Ylönen) Hankkeen toimintaa esiteltiin omalla ständillä Oamkin Kotkantien kampuksen hyvinvointipäivässä : Webropol-kyselyyn vastaaminen tableteilla Juttua päivästä ja kyselyn tulokset:

17 TP 4: Viestintä ja tulosten julkaiseminen Verkko-ohjaaja hanke esillä myös EU-tasolla: Verkko-ohjaaja hanke oli esillä viikolla 20 Virossa pidetyssä EUkomission rahoittamassa eguidanceen liittyvässä seminaarissa yhtenä suomalaisena esimerkkinä. Hanketta esitteli CIMO:n vastaava tietoasiantuntija Hanna Isoranta CIMO:n Euroguidancetiimistä. Tähän liittyen hankkeesta on nyt saatavilla myös englanninkielistä esittelymateriaalia sivulla Verkko-ohjauksen Hyvien käytäntöjen oppaan taitosta, visuaalisesta ilmeestä, julkaisuajankohdasta sekä mm. videomateriaalin tuottamisesta sovittu sopimusmainostoimiston kanssa maalishuhtikuun 2016 aikana (julkaisu 11/2017 loppuseminaarin yhteydessä)

18 TP 4: Viestintä ja tulosten julkaiseminen Hankkeen toiminnasta ja syksyn 2016 koulutusten ennakkotiedoista tiedotettu kevään aikana mm. Ammatillisen opettajakorkeakoulun sekä hakijapalveluiden uutiskirjeissä Pohjois-Suomen ohjaustoimijoille Tiedotus hankkeesta tiiviisti somessa (Facebook, Twitter) + hankkeen www-sivujen ajankohtaista-palstalla blogityyppisesti: Hankkeen Tulos-sivulla raportit tuloksista kvartaaleittain Perustettu hankkeelle Instagram profiili Perustettu myös Verkko-ohjaaja -hankkeen (ydinryhmälle) suljettu ryhmä yhteisölliseen tiedon- ja kokemusten jakamiseen Facebookissa (Oamkin Verkko-ohjaajat) Hankkeen toiminnan ajankohtaisesittelyt säännöllisesti mm. Oamkin opintojen ohjauksen työryhmässä ja ekampus Dream teamissa (Hanna Ylönen) Hankkeelle suunniteltiin ja painettiin yhteistyössä sopimusmainostoimiston kanssa leaflet, jonka tarkoituksena oli lisätä hankkeen näkyvyyttä. Sitä on jaettu erilaisissa tapahtumissa, kuten Opo-patiolla, hyvinvointipäivällä, Creato-hankkeen koulutuksessa. Leafletteja on lisäksi esillä opiskelijapalveluissa, kaikkien saatavilla.

19 2. Onko hanke edennyt hankesuunnitelman mukaisessa aikataulussa?

20 Työpaketit 1-4 Hanke on edennyt kaikkien työpakettien kaikkien toimenpiteiden osalta hankesuunnitelman mukaisessa aikataulussa.

21 4. Onko hankkeen toimintaa arvioitu esim. itsearvioinnin tai osallistujapalautteen avulla?

22 TP 3: Koulutukset Oppimispalautteet kerätty seuraavista ydinryhmälle suunnatuista koulutuksista: Työvälineiden koulutuspaketit 13. ja Koulutuspäivä Koulutuspäivä Koulutuspäivien jälkeen on pidetty hanketyöryhmän kesken itsearviointikeskustelut, joissa arvioitiin päivän onnistumista suhteessa asetettuihin tavoitteisiin.

23 Työvälineiden koulutuspakettien 13. ja oppimispalaute Vastaajia yhteensä 14 (paikalla koulutuksissa 20 henkilöä) Koulutuksissa käytiin läpi AC:n eri toimintoja ja tutustuttiin muihin hankkeen keskeisiin verkkoviestintävälineisiin (Skype for Business, Google Apps for Education, OneDrive, Moodle) Palautteen perusteella koulutuspäivälle asetetut tavoitteet saavutettiin hyvin (keskiarvo 5,21 / 6) ja kouluttajan ohjauksen ja palautteen koettiin edistävän oppimista (keskiarvo 5,57 / 6) Vastaajista 50 % koki oppivansa koulutuksessa jonkin verran uutta, 36 % paljon uutta ja 14 % erittäin paljon uutta

24 Oppimispalaute ydinryhmän koulutuspäivät ja Lähipäivä 1 (n=13) Lähipäivä 2 (n=7) Saavutin osaamistavoitteet 4.62 (.51)* 4.72 (.96) Työskentelin aktiivisesti 4.62 (.66) 4.72 (.49) Muut osallistujat edistivät oppimistani 5.24 (.73) 5.29 (.49) Edistin muiden oppimista 4.08 (.76) 4.43 (.54) Kouluttajien ohjaus ja palaute edisti oppimistani *Skaala 1-6, M, S.D (.86) 4.29 (1.12)

25 Kiitos mielenkiinnostanne!

Verkko-ohjaaja - Verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena

Verkko-ohjaaja - Verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena Verkko-ohjaaja - Verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena SEURANTARAPORTTI OHJAUSRYHMÄN KOKOUKSESSA 11.10.2016 Tukena kampuksella ja verkossa. Verkkoviestinnän välineet osaksi opintoohjausta ja neuvontaa.

Lisätiedot

Verkko-ohjaaja - Verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena

Verkko-ohjaaja - Verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena Verkko-ohjaaja - Verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena SEURANTARAPORTTI OHJAUSRYHMÄN KOKOUKSESSA 13.2.2017 Tukena kampuksella ja verkossa. Verkkoviestinnän välineet osaksi opintoohjausta ja neuvontaa.

Lisätiedot

Verkko-ohjaaja - Verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena

Verkko-ohjaaja - Verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena Verkko-ohjaaja - Verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena SEURANTARAPORTTI OHJAUSRYHMÄN KOKOUKSESSA 15.2.2016 Tukena kampuksella ja verkossa. Verkkoviestinnän välineet osaksi opintoohjausta ja neuvontaa.

Lisätiedot

Verkko-ohjaaja - Verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena

Verkko-ohjaaja - Verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena Verkko-ohjaaja - Verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena SEURANTARAPORTTI OHJAUSRYHMÄN KOKOUKSESSA 14.6.2017 Tukena kampuksella ja verkossa. Verkkoviestinnän välineet osaksi opintoohjausta ja neuvontaa.

Lisätiedot

Verkko-ohjaaja verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena ESR-hanke, 2015-2017 OULUN AMMATTIKORKEAKOULU

Verkko-ohjaaja verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena ESR-hanke, 2015-2017 OULUN AMMATTIKORKEAKOULU Verkko-ohjaaja verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena ESR-hanke, 2015-2017 OULUN AMMATTIKORKEAKOULU Tukena kampuksella ja verkossa. Verkkoviestinnän välineet osaksi opintojen ohjausta ja neuvontaa.

Lisätiedot

Verkko-ohjaaja - Verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena

Verkko-ohjaaja - Verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena Verkko-ohjaaja - Verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena SEURANTARAPORTTI OHJAUSRYHMÄN KOKOUKSESSA 16.10.2017 Tukena kampuksella ja verkossa. Verkkoviestinnän välineet osaksi opintoohjausta ja neuvontaa.

Lisätiedot

Verkko-ohjaaja verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena -ESR-hanke OULUN AMMATTIKORKEAKOULU

Verkko-ohjaaja verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena -ESR-hanke OULUN AMMATTIKORKEAKOULU Verkko-ohjaaja verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena -ESR-hanke 2015-2017 OULUN AMMATTIKORKEAKOULU Tukena kampuksella ja verkossa. Verkkoviestinnän välineet osaksi opintojen ohjausta ja neuvontaa.

Lisätiedot

Verkko-ohjaaja verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena -ESR-hanke

Verkko-ohjaaja verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena -ESR-hanke Verkko-ohjaaja verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena -ESR-hanke 2015-2017 HANNA YLÖNEN, OULUN AMMATTIKORKEAKOULU OPO-PÄIVÄT 5.2.2016 Tukena kampuksella ja verkossa. Verkkoviestinnän välineet osaksi

Lisätiedot

Digiohjausta kaikille! ESR-hanke Seurantaraportti ohjausryhmän kokouksessa

Digiohjausta kaikille! ESR-hanke Seurantaraportti ohjausryhmän kokouksessa Digiohjausta kaikille! ESR-hanke 1.1.2018-30.6.2020 Seurantaraportti ohjausryhmän kokouksessa 12.6.2018 Hankkeen toteutus ja tulokset seurantakaudella 1.1.-30.4.2018 Mitä keskeisiä hankesuunnitelman mukaisia

Lisätiedot

Verkko-ohjauksen kehittäminen Oulun ammattikorkeakoulussa HANNA YLÖNEN, OAMK OPOPATIO

Verkko-ohjauksen kehittäminen Oulun ammattikorkeakoulussa HANNA YLÖNEN, OAMK OPOPATIO Verkko-ohjauksen kehittäminen Oulun ammattikorkeakoulussa HANNA YLÖNEN, OAMK 21.10.2016 OPOPATIO Tukena kampuksella ja verkossa. Verkkoviestinnän välineet osaksi opintojen ohjausta ja neuvontaa. Verkko-ohjaaja

Lisätiedot

Digiohjausta kaikille!

Digiohjausta kaikille! Digiohjausta kaikille! 2018-2020 Osatoteuttajat Hankkeen toimijat Oulun yliopisto Centria-amk Osao Päätoteuttaja PP-ELOverkosto Yhteistyökumppanit Erilaisten oppijoiden liitto Oulun lukioverkosto Oulun

Lisätiedot

Digiohjausta kaikille!

Digiohjausta kaikille! Digiohjausta kaikille! 2018-2020 Ammattikorkeakoulujen opintoasiainpäivät 14.-15.11.2018 Oulun ammattikorkeakoulussa Hanna Ylönen: Kehityspäällikkö, ekampus-tiimi Ohjauksen asiantuntija, Digiohjausta kaikille!

Lisätiedot

Digitalisaatio haaste vai mahdollisuus ohjaukselle? Verkko-ohjaaja ESR-hankkeen loppuseminaari

Digitalisaatio haaste vai mahdollisuus ohjaukselle? Verkko-ohjaaja ESR-hankkeen loppuseminaari Digitalisaatio haaste vai mahdollisuus ohjaukselle? Verkko-ohjaaja ESR-hankkeen loppuseminaari HANNA YLÖNEN, OULUN AMMATTIKORKEAKOULU 23.11.2017 Tukena kampuksella ja verkossa Verkko-ohjauksen kehittäminen

Lisätiedot

Verkkoviestintäkartoitus

Verkkoviestintäkartoitus Verkkoviestintäkartoitus 9.2.2015 Minna Helynen minna.helynen@tampere.fi http://www.tyollisyysportti.fi/seutunuotta https://www.facebook.com/seutunuotta @seutunuotta http://takuullatekemista.blogspot.fi/

Lisätiedot

Digiohjausta kaikille!

Digiohjausta kaikille! Digiohjausta kaikille! 2018-2020 Osuvaa ohjausta! seminaari 22.3.2019 Hanna Ylönen: Kehityspäällikkö, ekampus-tiimi Ohjauksen asiantuntija, Digiohjausta kaikille! ESR-hanke Anna Kolehmainen: Suunnittelija,

Lisätiedot

Digiajan opettajan selviytymispaketti

Digiajan opettajan selviytymispaketti 10+ opepäivitystä odottaa. Aloita lataus nyt! Digiajan opettajan selviytymispaketti Saamelaisalueen koulutuskeskus virtuaalikoulu Ovatko verkko-opetustaitosi päivityksen tarpeessa? Ota askel eteenpäin

Lisätiedot

Sulautuva ohjaus ja neuvonta opiskelijan tueksi

Sulautuva ohjaus ja neuvonta opiskelijan tueksi Sosiaalinen media koulutuksen tiedotuksessa, neuvonnassa ja ohjauksessa 30.8.2010 Sulautuva ohjaus ja neuvonta opiskelijan tueksi Tiina Pyrstöjärvi ja Leila Saramäki Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate,

Lisätiedot

Hyviä käytänteitä ja kokemuksia

Hyviä käytänteitä ja kokemuksia Hyviä käytänteitä ja kokemuksia Eväitä ryhmäkeskusteluun ja yhteenvedot ryhmäkeskusteluista E+ kumppanuushankkeiden aloituskoulutus 17.9.2015 Keskustelua ryhmissä 1. Hyvän hankekokouksen järjestäminen

Lisätiedot

Verkkotutkintojen suunnittelu ja toteutus -webinaarisarja. Webinaari 3: Ohjaus verkkotutkintojen opinnoissa. pe klo 9.

Verkkotutkintojen suunnittelu ja toteutus -webinaarisarja. Webinaari 3: Ohjaus verkkotutkintojen opinnoissa. pe klo 9. Verkkotutkintojen suunnittelu ja toteutus -webinaarisarja Webinaari 3: Ohjaus verkkotutkintojen opinnoissa pe 5.4.2019 klo 9.00-10:00 5.4.2019 M. Joshi, M Pilli-Sihvola, A-L Immonen, O Valkki, L Mäkinen,

Lisätiedot

Kuusio konseptikuvaukset askelia tehokkaampaan oppimiseen. oulun seudun ammattikorkeakoulu :: oamk.fi

Kuusio konseptikuvaukset askelia tehokkaampaan oppimiseen. oulun seudun ammattikorkeakoulu :: oamk.fi Kuusio konseptikuvaukset askelia tehokkaampaan oppimiseen oulun seudun ammattikorkeakoulu :: oamk.fi Konsepti 1: Oman osaamisen arviointi Tommi Inkilä, Lucia Jakobsson, Minna Karukka, pekka silven, Heidi

Lisätiedot

Laadukas verkkototeutus - valmennus

Laadukas verkkototeutus - valmennus Laadukas verkkototeutus - valmennus Laatukriteerit osa 3: Ohjaus, arviointi ja palaute 26.3.2018 klo 14-15 26.3.2018 Ohjelma 13.3. klo 14-15.30 Webinaari: Pedagogiset mallit ja korkeakouluoppijat Välitehtävä:

Lisätiedot

Verkko-ohjaaja hankkeen koulutuspäivä Verkko-ohjauksen välineet ja niiden tietoturva vertaistuutoroinnissa

Verkko-ohjaaja hankkeen koulutuspäivä Verkko-ohjauksen välineet ja niiden tietoturva vertaistuutoroinnissa Verkko-ohjaaja hankkeen koulutuspäivä 11.4.2017 Verkko-ohjauksen välineet ja niiden tietoturva vertaistuutoroinnissa Vastaa kysymykseen verkossa: https://goo.gl/srtqag 1 Verkkoneuvotteluvälineiden ja tuettujen

Lisätiedot

Ajankohtaista Ohjaamoille

Ajankohtaista Ohjaamoille Ajankohtaista Ohjaamoille Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke Ohjaamo-päivät Oulu 3.11.2016 Ohjaamojen (projektien) tilanne 11/2016 2015 2016 2017 2018 2019 2020 ESR-Ohjaamo-projektien (6) Vakiintunut Ohjaamotoiminta

Lisätiedot

Digiohjausta kaikille! Digiohjaus omaopettajan ja opettajatuutorin työssä I työpaja Hanna Ylönen, Oamk

Digiohjausta kaikille! Digiohjaus omaopettajan ja opettajatuutorin työssä I työpaja Hanna Ylönen, Oamk Digiohjausta kaikille! 2018-2020 Digiohjaus omaopettajan ja opettajatuutorin työssä I työpaja 25.9.2018 Hanna Ylönen, Oamk TERVETULOA Digiohjaus omaopettajan ja opettajatuutorin työssä I - TYÖPAJAAN! Digiohjaus-työpajojen

Lisätiedot

Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt LessonApp - nopea kokeilu Tampereen ammattikorkeakoulussa

Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt LessonApp - nopea kokeilu Tampereen ammattikorkeakoulussa Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt LessonApp - nopea kokeilu Tampereen ammattikorkeakoulussa Kokeilun kuvaus Kokeilu alkoi TAMKissa 4.4.2019 pidetyllä työpajalla. Osallistujia oli TAMKissa 11 ja

Lisätiedot

-tavoitteellisesti kohti ammattiosaamista

-tavoitteellisesti kohti ammattiosaamista -tavoitteellisesti kohti ammattiosaamista 2016-2017 Luoda 360-virtuaalisia oppimisympäristöjä ja työssäoppimispaikkojen kuvauksia (Sasky ja Omnia) hankkeessa valituille aloille: marata, auto-ala, koti-

Lisätiedot

Isoverstaan didaktiset kärjet levitykseen -hanke. Päätösseminaari

Isoverstaan didaktiset kärjet levitykseen -hanke. Päätösseminaari Isoverstaan didaktiset kärjet levitykseen -hanke Päätösseminaari 21.1.2016 1 2 Opettajien osaamiskartoitus 2015 Isoverstaan didaktiset kärjet levitykseen -hanke 3 Osaamiskartoitus 2014 ja 2015 2014: Didaktiset

Lisätiedot

TULOKSET JA KEHITTÄMISEHDOTUKSET

TULOKSET JA KEHITTÄMISEHDOTUKSET Liiketalouden saumaton urapolku aikuisoppijoille 1.10.2009 30.4.2012 TULOKSET JA KEHITTÄMISEHDOTUKSET Seija Karjalainen Hanketiedot Kajaanin ammattikorkeakoulun ja Kainuun ammattiopiston yhteishanke Budjetti

Lisätiedot

CampusOnline Opiskelijapalaute syksy 2018

CampusOnline Opiskelijapalaute syksy 2018 CampusOnline Opiskelijapalaute syksy 218 Tilanne 16.12., palautekysely auki 31.12. asti Yhteensä 395 vastausta, 44:ltä eri opintojaksolta (syksyllä 218 CampusOnlinessa tarjolla yhteensä 68 opintojaksoa)

Lisätiedot

AMK-valintakoe. syksyn 2019 yhteishaussa ja Ammattikorkeakouluun.fi -sivusto

AMK-valintakoe. syksyn 2019 yhteishaussa ja Ammattikorkeakouluun.fi -sivusto AMK-valintakoe syksyn 2019 yhteishaussa ja Ammattikorkeakouluun.fi -sivusto Infotilaisuus opinto-ohjaajille 30.8.2019 Marko Borodavkin & Susanna Lepola www.ammattikorkeakouluun.fi Ammattikorkeakoulujen

Lisätiedot

Johdatus ohjauksen teoriaan ja käytäntöön (12/12) Professori

Johdatus ohjauksen teoriaan ja käytäntöön (12/12) Professori 1. jakso MAANANTAI TORSTAI (16. 19.9.2019, 4 pv) Orientoituminen opintoihin (12 t/12 t) Johdatus ohjauksen teoriaan ja käytäntöön 5 op (12 t+ 2t tentti+ tutustumiset itsenäisesti 12 t työssäoppimisen jaksolla)

Lisätiedot

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO Maaliskuu 2017 TOIMINTAKERTOMUS Johdanto

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO Maaliskuu 2017 TOIMINTAKERTOMUS Johdanto 1 AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO Maaliskuu 2017 TOIMINTAKERTOMUS 2016 1. Johdanto 2. Kehittämisverkoston toimijat ja järjestäytyminen 3. Teemaryhmien toiminnankuvaus 4. Tavoitteiden

Lisätiedot

OHJAAMOT JA TYÖPAJAT. Tuija Kautto Kohtaamo-hanke

OHJAAMOT JA TYÖPAJAT. Tuija Kautto Kohtaamo-hanke OHJAAMOT JA TYÖPAJAT Tuija Kautto Kohtaamo-hanke NUOREN VERKOSTO NUORTEN PALVELUIDEN OHJAUS MINISTERIÖIDEN OMAT HISSIT? ( vrt. Valtiontalouden tarkastusvirasto 2015) OHJAAMOTOIMINNAN KULMAKIVET Kohderyhmänä

Lisätiedot

eosaajan taidot -hanke HAMK/eLearning Centre

eosaajan taidot -hanke HAMK/eLearning Centre 1 eosaajan taidot -hanke HAMK/eLearning Centre 2 Hankkeesta lyhyesti Projekti on Hämeen ammattikorkeakoulun hallinnoima (HAMK) ja Etelä-Suomen lääninhallituksen rahoittama ESR-hanke. Projekti aloitettiin

Lisätiedot

Digitaalisuus osana opintojen-ohjausta. Virpi Riissanen ja Mari Martinmaa Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulu 16.8.

Digitaalisuus osana opintojen-ohjausta. Virpi Riissanen ja Mari Martinmaa Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulu 16.8. Digitaalisuus osana opintojen-ohjausta Virpi Riissanen ja Mari Martinmaa Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulu 16.8.2017 Aikataulu klo 13:15 aloitus klo 13:30 learning cafe 10min. sähköisen opinto-ohjauksen

Lisätiedot

PS Aikoo. Toimialafoorumien tulevaisuuden toimintamalli

PS Aikoo. Toimialafoorumien tulevaisuuden toimintamalli PS Aikoo Toimialafoorumien tulevaisuuden toimintamalli Tuomas Kylänpää Eurooppalaisen työvoimapolitiikan asiantuntija PS Aikoo -loppuseminaari 17.3.2015 Kuopio Oppilaitosten johtajat tukevat jo perustettuja

Lisätiedot

VERKKOVÄLITTEINEN VERTAISMENTOROINTI JÄRJESTÖTYÖN TUEKSI EMESSI2. 12.2.2015 /Minna Rajalin

VERKKOVÄLITTEINEN VERTAISMENTOROINTI JÄRJESTÖTYÖN TUEKSI EMESSI2. 12.2.2015 /Minna Rajalin VERKKOVÄLITTEINEN VERTAISMENTOROINTI JÄRJESTÖTYÖN TUEKSI EMESSI2 12.2.2015 /Minna Rajalin EMESSI2 11/2013 11/2015 Tavoite: edistää verkossa tapahtuvan vertaismentoroinnin avulla järjestötyöntekijöiden

Lisätiedot

SOME opetuskäytössä blogin käyttö opetuksessa

SOME opetuskäytössä blogin käyttö opetuksessa SOME opetuskäytössä blogin käyttö opetuksessa TIES462 Virtuaaliset oppimisympäristöt-kurssi Sanna Kainulainen 2014 Miksi tämä aihe? SOMEn käyttö on yleistynyt Miksi SOMEn käyttö kouluissa ja oppilaitoksissa

Lisätiedot

Ohjaamot ja verkko-ohjaus Miten hankkeet etenevät? Marko Kilpeläinen, Kohtaamo Leijonan luola, Rantasalmi

Ohjaamot ja verkko-ohjaus Miten hankkeet etenevät? Marko Kilpeläinen, Kohtaamo Leijonan luola, Rantasalmi Ohjaamot ja verkko-ohjaus Miten hankkeet etenevät? Marko Kilpeläinen, Kohtaamo Leijonan luola, 2.5.2016 Rantasalmi Mikä on Ohjaamo? Ohjaamot keväällä 2016 Ohjaamoja ympäri Suomea yli 30, toimivat noin

Lisätiedot

Sähköisen markkinoinnin koulutusohjelma, Markkinointiviestinnän ammattitutkinto markkinointiassistentin osaamisala

Sähköisen markkinoinnin koulutusohjelma, Markkinointiviestinnän ammattitutkinto markkinointiassistentin osaamisala Sähköisen markkinoinnin koulutusohjelma, Markkinointiviestinnän ammattitutkinto markkinointiassistentin osaamisala 24.4.2018 14.5.2019 Oppilaitos: Ajankohta: Aikuiskoulutusosasto ja oppisopimustoimisto

Lisätiedot

Miksi tiedottaa (median kautta)?

Miksi tiedottaa (median kautta)? Eväitä hankkeesta tiedottamiselle Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015 Miksi tiedottaa (median kautta)? Tulosten levittäminen on osa hanketta Hankkeen tulokset saadaan nopeasti ja tasapuolisesti

Lisätiedot

Tvt:n opetuskäytön koulutuksen ja tuen suunnittelu opetushenkilökunnalle Esimerkki TieVie-koulutuksessa tehdystä kehittämishankkeesta

Tvt:n opetuskäytön koulutuksen ja tuen suunnittelu opetushenkilökunnalle Esimerkki TieVie-koulutuksessa tehdystä kehittämishankkeesta Tvt:n opetuskäytön koulutuksen ja tuen suunnittelu opetushenkilökunnalle Esimerkki TieVie-koulutuksessa tehdystä kehittämishankkeesta Niina Oikarinen niina.oikarinen@oulu.fi Alustuksen aiheet Kehittämishanke

Lisätiedot

Kohti Ohjaamoa projekti 3.2. 31.10.2014

Kohti Ohjaamoa projekti 3.2. 31.10.2014 Kohti Ohjaamoa projekti 3.2. 31.10.2014 Projektin rahoitus ja toteuttajat Rahoitus ESR/ Keski-Suomen ELY-keskus Päätoteuttajana Jyväskylän ammattikorkeakoulun ammatillinen opettajakorkeakoulu (työaikaresurssi

Lisätiedot

KASSU LIVES Kasarminmäki Living Lab Ohjausryhmän kokous 5.5.2011

KASSU LIVES Kasarminmäki Living Lab Ohjausryhmän kokous 5.5.2011 KASSU LIVES Kasarminmäki Living Lab Ohjausryhmän kokous 5.5.2011 1. Tavoitteet Luoda käyttäjä- ja kysyntälähtöinen Living Lab toimintaympäristö, joka tukee Kymenlaakson ammattikorkeakoulun LCCE- oppimisen

Lisätiedot

Kokemuksista strategiaan digitaalisuus opettajien ja opiskelijoiden silmin

Kokemuksista strategiaan digitaalisuus opettajien ja opiskelijoiden silmin Kokemuksista strategiaan digitaalisuus opettajien ja opiskelijoiden silmin Janne Niinivaara Koordinaattori, verkkoopetus ja viestintä Helsingin yliopiston Kielikeskus Johanna Vaattovaara Pedagoginen yliopistonlehtori

Lisätiedot

Lahden diakonian instituutti. Vastuuta ottamalla opit 3- hanke. Loppuraportti 2.6.2014 31.12.2015. Lahden Diakoniasäätiö, sosiaali- ja terveyspalvelut

Lahden diakonian instituutti. Vastuuta ottamalla opit 3- hanke. Loppuraportti 2.6.2014 31.12.2015. Lahden Diakoniasäätiö, sosiaali- ja terveyspalvelut Lahden diakonian instituutti Vastuuta ottamalla opit 3- hanke Loppuraportti 2.6.2014 31.12.2015 Lahden Diakoniasäätiö, sosiaali- ja terveyspalvelut Anne-Maria Karjalainen kehittämisvastaava Lahden diakonian

Lisätiedot

YPE ja TVT opinnot aloitustilaisuus

YPE ja TVT opinnot aloitustilaisuus YPE ja TVT opinnot aloitustilaisuus 2.10. 2007 Ohjelma 13.15-13.25 Tervetuloa ja tavoite 13.25 YPE opintojen esittely 13.40 TVT 8 op opintojen esittely 13.55 Koulutusten kytkennät ja suorittamismallit

Lisätiedot

Nuortenideat.fi Vaikuttamispalvelu

Nuortenideat.fi Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi Palvelun tuottavat yhteistyössä Oikeusministeriö teknisen kehittämisen koordinointi kaikki demokratiapalvelut www.demokratia.fi Opetus-

Lisätiedot

Laadukas verkkototeutus - valmennus. Toteutuksen viimeistely klo

Laadukas verkkototeutus - valmennus. Toteutuksen viimeistely klo Laadukas verkkototeutus - valmennus Toteutuksen viimeistely 14.5.2018 klo 14-15 22.5.2018 Ohjelma 13.3. klo 14-15.30 Webinaari: Pedagogiset mallit ja korkeakouluoppijat Välitehtävä: oman verkkototeutuksen

Lisätiedot

Yhteisöllisen osaamisen, vertaistyöskentelyn ja mentoroinninuudet mahdollisuudet

Yhteisöllisen osaamisen, vertaistyöskentelyn ja mentoroinninuudet mahdollisuudet Yhteisöllisen osaamisen, vertaistyöskentelyn ja mentoroinninuudet mahdollisuudet TIEKE Vaikuta ja vaikutu osaamisen sallittu jakaminen -seminaari 27.9.2012 Helsingin Musiikkitalo Leena Vainio, tutkimusjohtaja,

Lisätiedot

Oppivat organisaatiot ja tiimityö (3 op) - Tampere

Oppivat organisaatiot ja tiimityö (3 op) - Tampere Oppivat organisaatiot ja tiimityö (3 op) - Tampere Opintojaksolla tutustutaan nykyaikaisen, joustavan, oppivana organisaationa toimivan työyhteisön tunnusmerkkeihin ja toimintaperiaatteisiin. Samalla opitaan

Lisätiedot

DIGIOPE erikoistumiskoulutus tarjoaa joustavia ratkaisuja opettajien uuteen osaamiseen

DIGIOPE erikoistumiskoulutus tarjoaa joustavia ratkaisuja opettajien uuteen osaamiseen DIGIOPE erikoistumiskoulutus tarjoaa joustavia ratkaisuja opettajien uuteen osaamiseen HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu Essi Ryymin Anne-Maria Korhonen Jukka Niinimäki Kuvat: HAMK Selvitys erikoistumiskoulutuksen

Lisätiedot

KOULUTUSTA, OHJAUSTA JA VERTAISTUKEA OPETUSHENKILÖSTÖLLE

KOULUTUSTA, OHJAUSTA JA VERTAISTUKEA OPETUSHENKILÖSTÖLLE KOULUTUSTA, OHJAUSTA JA VERTAISTUKEA OPETUSHENKILÖSTÖLLE Sisällysluettelo Sisällysluettelo Verkkopetoinfoa!... 3 Miten koulut voivat hyödyntää verkkopetoja... 4 Yhteydenotto... 5 Itäisen alueen verkkopedagogit...

Lisätiedot

Helsingin yliopiston Opettajien akatemian kriteerit

Helsingin yliopiston Opettajien akatemian kriteerit n kriteerit 1. Oman opetus- ja ohjausosaamisen jatkuva kehittäminen Erinomaisuus näkyy mm. siten, että opettaja arvioi ja kehittää systemaattisesti opettamiseen ja ohjaukseen liittyvää omaa toimintaansa

Lisätiedot

Ohjaamoja kehittämässä

Ohjaamoja kehittämässä Ohjaamoja kehittämässä Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke Satakunnan verkostoitumisseminaari 15.4.2016 Helsinki Ohjaamo-toimintamallin taustaa ja suuntaviivoja Eurooppalainen yhteistyö 2007-2015 Suuntaviivoja

Lisätiedot

KOULUTTAJAKOULUTUS (20 op)

KOULUTTAJAKOULUTUS (20 op) KOULUTTAJAKOULUTUS (20 op) KOULUTTAJAKOULUTUS ON MONIMUOTOISTA OPISKELUA, JOKA KOOSTUU NELJÄSTÄ ERI KURSSISTA 1 n peruskurssi, 4 op 2 Jatkokurssi I, 3 op 3 Jatkokurssi II, 3 op 4 Kurssintuottajan koulutus,

Lisätiedot

YAMK-KOULUTUS VAHVAKSI TKI-VAIKUTTAJAKSI. Projektipäällikkö Minttu Lampinen, KTT minttu.lampinen@hamk.fi

YAMK-KOULUTUS VAHVAKSI TKI-VAIKUTTAJAKSI. Projektipäällikkö Minttu Lampinen, KTT minttu.lampinen@hamk.fi YAMK-KOULUTUS VAHVAKSI TKI-VAIKUTTAJAKSI Projektipäällikkö Minttu Lampinen, KTT minttu.lampinen@hamk.fi Mukana Suomen kaikki ammattikorkeakoulut Hankkeen tavoitteena on: Uudistaa YAMK-toimintoja Profiloida

Lisätiedot

Sosiaalinen media ja moniammatillisuus nuorille suunnatussa työssä

Sosiaalinen media ja moniammatillisuus nuorille suunnatussa työssä Sosiaalinen media ja moniammatillisuus nuorille suunnatussa työssä ArctiChildren InNet -seminaari, Rovaniemi 25.1.2012 projektisuunnittelija Anna-Laura Marjeta, Verke projektisuunnittelija Heikki Lauha,

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää tiedottamisessa ja markkinoinnissa monipuolisesti. Somen avulla tieto tapahtumastanne voi

Lisätiedot

Ratkaisuja omissa organisaatioissa muutoksiin tieto-, neuvonta- ja ohjausjärjestelyihin

Ratkaisuja omissa organisaatioissa muutoksiin tieto-, neuvonta- ja ohjausjärjestelyihin Ratkaisuja omissa organisaatioissa muutoksiin tieto-, neuvonta- ja ohjausjärjestelyihin ELO-tavoitteiden saavuttamiseksi Digitaaliset palvelut ja kopase.fi Etelä- Savossa lyhyt tilannekuva Marjaana Kivelä,

Lisätiedot

UTA Student Ambassador -ohjelma

UTA Student Ambassador -ohjelma Hanna-Kaisa Autio ja Kaisa Kurki Centre for International Education UTA Student Ambassador -ohjelma www.uta.fi Past, present and future Past Ohjelman käynnistys ja tavoitteet Haku, valinta ja koordinaatio

Lisätiedot

PROJEKTIN LOPPURAPORTTI

PROJEKTIN LOPPURAPORTTI Turun ammattikorkeakoulu, TYT:n Innovointiraha 2012 LOPPURAPORTTI Projektin nimi Tiimiopiskelu pvm 20.12.2012 1 (7) PROJEKTIN LOPPURAPORTTI Tiimiopiskelu Tekniikka, ympäristö ja talous 20.12.2012 Tiedosto:

Lisätiedot

valtakunnallinen tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön koulutus Tvt:n opetuskäytön henkilöstökoulutus yliopistoissa - työseminaari II

valtakunnallinen tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön koulutus Tvt:n opetuskäytön henkilöstökoulutus yliopistoissa - työseminaari II valtakunnallinen tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön koulutus Tvt:n opetuskäytön henkilöstökoulutus yliopistoissa - työseminaari II ti 22.3.2005 klo 14.00-16.00 ke 23.3.2005 klo 14.15-16.15 Työseminaarin

Lisätiedot

Eväitä ryhmäkeskusteluun ja yhteenvedot keskusteluista E+ kumppanuushankkeiden aloituskoulutus

Eväitä ryhmäkeskusteluun ja yhteenvedot keskusteluista E+ kumppanuushankkeiden aloituskoulutus Hyviä käytänteitä ja kokemuksia Eväitä ryhmäkeskusteluun ja yhteenvedot keskusteluista E+ kumppanuushankkeiden aloituskoulutus 21.9.2016 Keskustelua ryhmissä 1. Hyvän hankekokouksen järjestäminen 2. Tehtävien

Lisätiedot

Opiskelijoiden TVT:n käyttö sähköistyvässä lukiossa. Tarja-Riitta Hurme, Minna Nummenmaa & Erno Lehtinen, Oppimistutkimuksen keskus, OKL

Opiskelijoiden TVT:n käyttö sähköistyvässä lukiossa. Tarja-Riitta Hurme, Minna Nummenmaa & Erno Lehtinen, Oppimistutkimuksen keskus, OKL Opiskelijoiden TVT:n käyttö sähköistyvässä lukiossa Tarja-Riitta Hurme, Minna Nummenmaa & Erno Lehtinen, Oppimistutkimuksen keskus, OKL Tutkimuksen kohteena Opiskelijoiden tvt:n käyttö Laitteet ja ohjelmistot

Lisätiedot

KAAKKOIS-SUOMEN ELO - TILAISUUDET SYKSY 2015 (KOOSTE)

KAAKKOIS-SUOMEN ELO - TILAISUUDET SYKSY 2015 (KOOSTE) ELINIKÄINEN OPPIMINEN JA OHJAUS KAAKKOIS-SUOMEN ELO - TILAISUUDET SYKSY 2015 (KOOSTE) VARAATHAN KALENTERIISI AJANKOHDAT! OHJELMAT SAA MYÖHEMMIN. 20.8.2015 YHTEISTYÖSSÄ ASIAKKAAN PARHAAKSI! Kaakkois-Suomen

Lisätiedot

Tietoa, neuvontaa ja ohjausta verkossa. Mika Pietilä,

Tietoa, neuvontaa ja ohjausta verkossa. Mika Pietilä, Tietoa, neuvontaa ja ohjausta verkossa Mika Pietilä, 14.04.2015 Koordinaatti Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus - Koordinaatin toiminta ja palvelut edistävät ja tukevat kuntien, järjestöjen,

Lisätiedot

Opetusharjoittelu 11 op (1P00BA27) Oppilaitoksen turvallisuus 2 op (1P00BA29)

Opetusharjoittelu 11 op (1P00BA27) Oppilaitoksen turvallisuus 2 op (1P00BA29) Opetusharjoittelu 11 op (1P00BA27) Oppilaitoksen turvallisuus 2 op (1P00BA29) Opetusharjoittelun aikana opettajaopiskelija osoittaa ammattipedagogisissa opinnoissa hankkimaansa osaamista. Tavoitteena on,

Lisätiedot

JEP Juonneopetuksen edistämisen projekti

JEP Juonneopetuksen edistämisen projekti JEP Juonneopetuksen edistämisen projekti Pedagoginen muutos - juonneopetuksen implementointi JEP esittely vk 10/2009 Mira Pihlaja, projektipäällikkö JEPin kesto ja toimijat Projekti kestää 36 kk eli 1.10.2008-30.9.2011.

Lisätiedot

Yhdistyksen jäsenkysely 2013

Yhdistyksen jäsenkysely 2013 Yhdistyksen jäsenkysely 13 Yhdistys järjesti jäsenkyselyn loka marraskuussa 13. Kysely toteutettiin Googlella ja linkki välitettiin Uutiskirjeen kautta. Kysely toteutettiin myös ruotsinkielisenä. Ensimmäisen

Lisätiedot

eamk-verkkototeutusten laatukriteerit: toteutus

eamk-verkkototeutusten laatukriteerit: toteutus 1 (5) eamk-verkkototeutusten laatukriteerit: toteutus Kohderyhmä ja käyttäjät Arviointi Muistiinpanot Käyttäjät ja heidän tarpeensa huomioidaan suunnittelussa ja tuotantovaiheessa sekä toteutuksen aikana.

Lisätiedot

ECA - EduCloud-allianssi. Äidinkielen ja kirjallisuuden opetuksen foorumi

ECA - EduCloud-allianssi. Äidinkielen ja kirjallisuuden opetuksen foorumi ECA - EduCloud-allianssi Äidinkielen ja kirjallisuuden opetuksen foorumi 4.8.2015 EduCloud-allianssi opetus- ja kulttuuriministeriön alulle panema hanke avoimen koulutuspilvipalvelun standardin toteuttamiseksi

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää tiedottamisessa ja markkinoinnissa monipuolisesti. Somen avulla tieto tapahtumastanne voi

Lisätiedot

Oona osaamista ja onnistumisen tukea yrittäjänaisille

Oona osaamista ja onnistumisen tukea yrittäjänaisille Oona osaamista ja onnistumisen tukea yrittäjänaisille Sirkka-Liisa Kolehmainen 5.6.2017 Oona osaamista ja onnistumisen tukea yrittäjänaisille Päämääränä naisvetoisten yritysten kasvu lisääntyy Uudellamaalla

Lisätiedot

Laadukas verkkototeutus - valmennus. Laatukriteerit osa 4: vuorovaikutus klo

Laadukas verkkototeutus - valmennus. Laatukriteerit osa 4: vuorovaikutus klo Laadukas verkkototeutus - valmennus Laatukriteerit osa 4: vuorovaikutus 13.11.2018 klo 14-15 13.11.2018 Webinaari 13.11: Vuorovaikutus Marjo: yhteisöllisyys ja sitä tukevat välineet verkko-opetuksessa

Lisätiedot

Näkökulmia verkostoituneen opetuksen tuottamiseen & toteuttamiseen

Näkökulmia verkostoituneen opetuksen tuottamiseen & toteuttamiseen Näkökulmia verkostoituneen opetuksen tuottamiseen & toteuttamiseen Torus-verkosto www.torus.oulu.fi Oulun yliopisto Historian laitos suunnittelija & koordinaattori Anita Honkala anita.honkala@oulu.fi Mikä

Lisätiedot

Isoverstaan didaktiset kärjet levitykseen -hanke. Päätösseminaari

Isoverstaan didaktiset kärjet levitykseen -hanke. Päätösseminaari Isoverstaan didaktiset kärjet levitykseen -hanke Päätösseminaari 21.1.2016 1 2 Isoverstaan opiskelijakysely 2015 Isoverstaan didaktiset kärjet levitykseen -hanke 3 Opiskelijakysely 2014 ja 2015 2014: Didaktiset

Lisätiedot

Eeva Harjulahti - Insinöörikoulutuksen foorumi 2012 Opetuksen ja oppimisen laatu. Opiskelutyön mitoitus OPMITKU-hanke

Eeva Harjulahti - Insinöörikoulutuksen foorumi 2012 Opetuksen ja oppimisen laatu. Opiskelutyön mitoitus OPMITKU-hanke Eeva Harjulahti - Insinöörikoulutuksen foorumi 2012 Opetuksen ja oppimisen laatu Opiskelutyön mitoitus OPMITKU-hanke www.tuas.fi Motto: Tavoitteena oppiminen Oppimisen voi saavuttaa keinolla millä hyvänsä.

Lisätiedot

Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO

Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki 15.9.2016 Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Miksi tiedottaa? Tulosten levittäminen on osa hanketta Hankkeen tulokset saadaan nopeasti ja tasapuolisesti

Lisätiedot

TAUSTATIEDOT. 1. Ikäryhmä. 2. Sukupuoli. 3. Äidinkieli. 4. Maakunta, jossa opiskelet

TAUSTATIEDOT. 1. Ikäryhmä. 2. Sukupuoli. 3. Äidinkieli. 4. Maakunta, jossa opiskelet TAUSTATIEDOT Tervetuloa kehittämään ammatillisen koulutuksen digitalisaation tulevaisuutta! Kyselyllä saadaan tietoa siitä, kuinka digitalisaation vaikutukset näkyvät ammatillisessa koulutuksessa opiskelijan

Lisätiedot

LTDK ipad-hanke Tuoreimmat tulokset ja kokemukset

LTDK ipad-hanke Tuoreimmat tulokset ja kokemukset IT-Medi 14.5.2014 LTDK ipad-hanke Tuoreimmat tulokset ja kokemukset Teemu Masalin LTDK ipad- projektin koordinaattori Tietotekniikka- asiantuntija Tietotekniikkakeskus Mitä on tapahtunut? Tekniikan ipadit

Lisätiedot

Tabletit ja pilvipalvelu opettajan työkaluina lukiossa Hanna Naalisvaara ja Sari Tapola, Digabi - kouluttajat (luokka 41084)

Tabletit ja pilvipalvelu opettajan työkaluina lukiossa Hanna Naalisvaara ja Sari Tapola, Digabi - kouluttajat (luokka 41084) Lauantai 29.11.2014 pajat Klo13:00-13:45 Paja 1 Paja 2 Paja 3 Paja 4 Paja 5 Paja 6 Digabi - ohjelmistoihin tutustuminen Jussi Tyni, Digabi - kouluttaja (luokka 41032) Moodle työpaja sähköinen koe Tentti

Lisätiedot

Green Deal sopimuksen toimintamalli ja roolit Motiva 1

Green Deal sopimuksen toimintamalli ja roolit Motiva 1 Green Deal sopimuksen toimintamalli ja roolit 7.9.2018 Motiva 1 Toimintamalli 1. ryhmien kokoaminen ja sitouttaminen 8. Viestintä ja vertaistuki 2. Green Deal sopimuksen solmiminen 7. Sopimuskauden aikainen

Lisätiedot

MISSÄ MENNÄÄN OHJAAMOISSA

MISSÄ MENNÄÄN OHJAAMOISSA MISSÄ MENNÄÄN OHJAAMOISSA Tuija Kautto Kohtaamo Lahti 23.9.2015 MITEN SELVITETTY Ohjaamokierros 2015 Projektisuunnittelijat kiertäneet Suomea Kaikkia Ohjaamoja ei ole vielä tavattu Tapahtumat, esimerkiksi

Lisätiedot

Verkkokurssin suunnitteluprosessi

Verkkokurssin suunnitteluprosessi Verkkokurssin suunnitteluprosessi Koulutusteknologian perusopinnot, Designing e-learning Essi Vuopala, yliopisto-opettaja Oppimisen ja koulutusteknologian tutkimusyksikkö(let) http://let.oulu.fi Verkkokurssin

Lisätiedot

Kaisa Lähteenmäki-Smith Valtioneuvoston kanslia Kokeilevat kunnat ja alueet seminaari

Kaisa Lähteenmäki-Smith Valtioneuvoston kanslia Kokeilevat kunnat ja alueet seminaari Kokeilutoiminnoilla irti esteistä ja tieto jakoon Kaisa Lähteenmäki-Smith Valtioneuvoston kanslia Kokeilevat kunnat ja alueet seminaari 2.12.2015 Hyvin kokeiltu on puoliksi tehty! 5-10 kokeilua Seuranta:

Lisätiedot

TS-tuki / TAKK. Lahti Marjo Nieminen & Henna-Riikka Ahvenjärvi

TS-tuki / TAKK. Lahti Marjo Nieminen & Henna-Riikka Ahvenjärvi TS-tuki / TAKK Lahti 14.11.2013 Marjo Nieminen & Henna-Riikka Ahvenjärvi 14.11.2013 TAKK / Nieminen & Ahvenjärvi 2 Tavoitteet ja kehittämiskohteet Ohjaus- ja tukipalveluiden kehittäminen menetelmällisesti

Lisätiedot

Pedagoginen mentorointi (4 op)

Pedagoginen mentorointi (4 op) Pedagoginen mentorointi (4 op) 2012 Esittelyt ja alkutunnelmia Kuka olen, mistä ja millaisesta opistosta tulen ja mitä siellä teen työkseni? Tuntemukset tällä hetkellä/odotukset tälle koulutukselle? Miten

Lisätiedot

KSAO Raimo Jalkanen (28.3.2012) 1. Hankkeen nimi JOUSTAVUUTTA OPPIMISEEN. 2. Mitkä ovat hankkeen tavoitteet?

KSAO Raimo Jalkanen (28.3.2012) 1. Hankkeen nimi JOUSTAVUUTTA OPPIMISEEN. 2. Mitkä ovat hankkeen tavoitteet? KSAO Raimo Jalkanen (28.3.2012) 1. Hankkeen nimi JOUSTAVUUTTA OPPIMISEEN 2. Mitkä ovat hankkeen tavoitteet? Yksilöllisten oppimispolkujen kehittäminen Opiskelijan yrittäjyysvalmiuksien kehittäminen Yritysyhteistyön

Lisätiedot

Eväitä hankkeesta tiedottamiselle. Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015

Eväitä hankkeesta tiedottamiselle. Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015 Eväitä hankkeesta tiedottamiselle Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015 Miksi tiedottaa (median kautta)? Tulosten levittäminen on osa hanketta Hankkeen tulokset saadaan nopeasti ja tasapuolisesti

Lisätiedot

Ilo kasvaa liikkuen. Nina Korhonen, Varhaiskasvattajien seminaari, Salo

Ilo kasvaa liikkuen. Nina Korhonen, Varhaiskasvattajien seminaari, Salo Ilo kasvaa liikkuen Ilo kasvaa liikkuen ohjelman tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon aktiivisessa toimintaympäristössä. Nina Korhonen,

Lisätiedot

Haloo - Kuuleeko kukaan? Innostu viestinnästä!

Haloo - Kuuleeko kukaan? Innostu viestinnästä! Haloo - Kuuleeko kukaan? Innostu viestinnästä! Innostu ja innosta viestintä on kivaa! Viestintä ei ole pakollinen paha, vaan huikea mahdollisuus. Pienillä askelilla eteenpäin, hyvä viestintä sujuvoittaa

Lisätiedot

Kulkulaari.fi palvelun käyttäjä- ja kehittämiskysely

Kulkulaari.fi palvelun käyttäjä- ja kehittämiskysely LOPPURAPORTTI 18.12.2015 Kulkulaari.fi palvelun käyttäjä- ja kehittämiskysely Tausta Liikenneviraston Kansallinen kävelyn ja pyöräilyn tietopankki, Kulkulaari on perustettu vuonna 2013. Sivusto perustettiin

Lisätiedot

KESÄYLIOPISTOJEN TIETOSTRATEGIAHANKE IV 2004-2005

KESÄYLIOPISTOJEN TIETOSTRATEGIAHANKE IV 2004-2005 19.8.2004 Sivu 1/5 KESÄYLIOPISTOJEN TIETOSTRATEGIAHANKE IV 2004-2005 OPTIMA OPPIMISYMPÄRISTÖ -KOULUTUSOHJELMA II Tavoite Hankkeen tavoitteena on edelleen aktivoida ja tukea verkko-opetuksen käynnistämistä

Lisätiedot

Massakursseja verkossa mitä tulisi huomioida? Case Terveydenhuollon ja kuntoutuksen sosiaalityö. Leena Leinonen Mari Suonio UEF

Massakursseja verkossa mitä tulisi huomioida? Case Terveydenhuollon ja kuntoutuksen sosiaalityö. Leena Leinonen Mari Suonio UEF Massakursseja verkossa mitä tulisi huomioida? Case Terveydenhuollon ja kuntoutuksen sosiaalityö Leena Leinonen Mari Suonio UEF Kurssin sisältö avaa terveydenhuollon ja kuntoutuksen sosiaalityön monimuotoista

Lisätiedot

AMK-opiskelijoiden Digikyvykkyys -kysely 2017

AMK-opiskelijoiden Digikyvykkyys -kysely 2017 AMK-opiskelijoiden Digikyvykkyys -kysely 2017 Ammattikorkeakoulu * nmlkji Humanistinen ammattikorkeakoulu nmlkj Hämeen ammattikorkeakoulu nmlkj Kajaanin ammattikorkeakoulu nmlkj Laurea-ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Ari Haasio Yliopettaja, YTL, FM Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Ari Haasio Yliopettaja, YTL, FM Seinäjoen ammattikorkeakoulu Ari Haasio Yliopettaja, YTL, FM Seinäjoen ammattikorkeakoulu Kannattaako vaivautua? Lisää Töitä Uusia välineitä opeteltavaksi Aikaa palaa opetuksen suunnitteluun Omien kokemusteni mukaan sosiaalisen median

Lisätiedot

Rakennettu ympäristö sosiaalisessa mediassa

Rakennettu ympäristö sosiaalisessa mediassa Rakennettu ympäristö sosiaalisessa mediassa Verkkokyselyn tulosyhteenveto RYM Oy 2013 Sosiaalisen median ammatillinen hyötykäyttö vielä vähäistä Neljä viidestä rakennetun ympäristön kehityksestä kiinnostuneesta

Lisätiedot

Projektiryhmän kokous

Projektiryhmän kokous Muistio 3/12 1(5) n kokous Aika 27.3.2012 klo 9.00-11.00 Paikka Läsnä WinNova, Liisanpuisto, Krouvari Heino Ulla-Maija Sarasoja Liisa Vilponen Raija Kauri Ulla Tabell Ari Harju-Vahekoski Elina Uusi-Uola

Lisätiedot

Tietotunti klo 12 ja 17. Aiheena sosiaalisen median sovellukset: Instagram, Twitter, WhatsApp ja Facebook

Tietotunti klo 12 ja 17. Aiheena sosiaalisen median sovellukset: Instagram, Twitter, WhatsApp ja Facebook Tietotunti 7.11. klo 12 ja 17 Aiheena sosiaalisen median sovellukset: Instagram, Twitter, WhatsApp ja Facebook Sosiaalinen media Sosiaalinen media (lyhennetään arkikielessä some) tarkoittaa verkkoviestintäympäristöjä,

Lisätiedot