PSOP PALVELUNTUOTTAJIEN KÄYTTÖKOULUTUS Asumispalvelut VANTAA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PSOP PALVELUNTUOTTAJIEN KÄYTTÖKOULUTUS Asumispalvelut VANTAA 13.6.2016"

Transkriptio

1 PSOP PALVELUNTUOTTAJIEN KÄYTTÖKOULUTUS Asumispalvelut VANTAA

2 Käytön tuki Tapahtumien kirjaamisen käyttöohje tulee Vantaan nettisivuille Käyttöohjevideot: Ohjevideot Palveluntuottaja Kysy lisää:

3 Palvelun käyttötietojen raportointi

4 PSOP käytön vaiheet 1. Tee palveluvaraus (kertaluonteinen) 2. Lisää asiakkaan tietoihin käyttämänne asiakastunnus 3. Ensimmäinen kuukausi: 1. Tee kaikille asiakkaille läsnäolokirjaukset manuaalisesti 2. Tee keskeytyskirjaukset tarvittaessa osalle asiakkaista 4. Seuraavat kuukaudet: 1. Hyväksy kirjaukset asiakkaille, joiden asuminen on jatkunut keskeytyksettä koko kuukauden (=automaattinen tapahtumakirjaus) 2. Asiakkaat, joiden asuminen on keskeytynyt: tee läsnäolo- ja keskeytyskirjaukset manuaalisesti 5. Kuukausittainen tilitys tapahtuu tehtyjen kirjausten mukaisesti 3. ja 4. päivän välisenä yönä. Saat kuukausittaiset maksuaineistotiedot sähköpostilla. Käsittele ne yrityksen oman kirjanpitoprosessin mukaisesti.

5 Lähtötilanne Vantaa on hyväksynyt palveluntuottajan palvelusetelituottajaksi sähköisesti. Asiakas on saanut palvelusetelin. Asiakas on valinnut palveluntuottajan. Asiakas on antanut tuottajalle palvelusetelinumeron. Tällä tuottaja saa tehdyksi PSOPjärjestelmässä palveluvarauksen, joka antaa tuottajalle oikeuden asiakkaan tietoihin.

6 Asiakkaan tiedot ja palveluvaraus

7 Uusi asiakas tee palveluvaraus Asiakkaalle on aina tehtävä palveluvaraus voidaksesi nähdä asiakkaan tiedot. Syötä asiakkaalta saamasi palvelusetelin numero ja valitse Hae.

8 Palveluvarauksen tekeminen Järjestelmä näyttää asiakkaan palvelusetelin tiedot. Valitse Tee palveluvaraus

9 Palveluvarauksen tekeminen Valitse toimipaikka tai yksikkö, jossa asiakas saa palvelua. Kerrottuasi Asiakkaalle sopimusehdoista ja sopimusushteen muodostumisesta voit ruksia ko. kohdat. Valitse Lähetä palveluvaraus

10 Asiakasnumeron lisääminen Palveluvarauksen jälkeen pääset Asiakkaan tiedot sivulle. Lisää Asiakasnumero kenttään oman yrityksesi asiakaskohtainen tunniste. Kenttään voit syöttää 50 merkkiä pitkän tunnisteen. Valitse Tallenna toiminto. Asiakasnumero tulostuu laskulle.

11 Tapahtumakirjaus

12 Läsnäolokirjaukset

13 Asiakkaan tietojen haku Kun Asiakkaalle on tehty palveluvaraus, voi asiakkaan tiedot hakea Asiakashaku toiminnolla. Hae asiakkaan tiedot esille asiakkaan nimellä, henkilötunnuksella tai palvelusetelin numerolla.

14 Palveluvarauksesta tapahtumakirjaukseen Kun asiakas on valittuna, tapahtumakirjaukseen pääset joko Palveluvaraukset tai Ostovoimat - välilehden kautta. Tässä on valittuna Palveluvaraukset-välilehti. Valitse asiakkaan kohdalta Kirjaa tapahtuma

15 Ostovoimasta tapahtumakirjaukseen Tapahtumakirjaukseen pääset myös Ostovoimat välilehden kautta napsauttamalla Palvelusisällöt linkistä sisällöt auki ja valitsemalla Kirjaa tapahtuma Ostovoimalla tarkoitetaan kaikkia kunnan asiakkaalle myöntämiä palveluseteli tai ostopalvelu-palveluja.

16 Tapahtumakirjaus vai keskeytyskirjaus Valitse sisältö, jolle olet kirjaamassa tapahtumia (tässä palvelussa on vain yksi sisältö) Valitse toimipaikka tai yksikkö, jossa asiakas asuu. Valitse Tapahtumakirjaus

17 Tapahtumakirjaus Tarkasta, että tapahtuma kohdistuu oikeaan toimipaikkaan/yksikköön. Valitse Alkupäivämäärä (kalenterista) Valitse Lopetuspäivämäärä (kalenterista) Järjestelmä laskee päivien perusteella veloitettavan määrän. Valitse Kirjaa tai Tallenna keskeneräisenä, jos haluat vielä muokata tapahtumaa (muista käydä Kirjaamassa keskeneräinen tapahtuma)

18 Keskeytyskirjaukset

19 Kaikki keskeytykset merkataan järjestelmään Kaikki palvelun keskeytykset merkataan järjestelmään. Tietoja käytetään: Kustannusvaikutukset otetaan huomioon automaattisessa laskutuksessa Kunta tarvitsee tiedon asiakkaiden läsnä- ja poissaoloista tilastointi- ja seurantatarpeita varten Automaattinen tilitysprosessi laskee keskeytysten maksuvaikutukset automaattisesti. Tarkista keskeytysten maksuvaikutukset sääntökirjasta. Palvelun keskeytyksiä ovat: Sairaala Loma Muu syy Kuolema

20 Keskeytyskirjaus 1/2 Valitse sisältö, jolle olet kirjaamassa keskeytystapahtumaa (tässä palvelussa on vain yksi sisältö) Valitse toimipaikka tai yksikkö, jossa asiakas asuu. Valitse Keskeytyskirjaus, kun olet kirjaamassa keskeytystä.

21 Keskeytyskirjaus 2/2 Tee keskeytyskirjaus, kun asiakkaan asumispalvelu on syystä tai toisesta keskeytynyt. Valitse Alkupäivämäärä (kalenterista) Valitse Tallenna keskeneräisenä, jos keskeytyksen päättymispäivä ei ole tiedossa. Kun keskeytys päättyy: Valitse Lopetuspäivämäärä (kalenterista) Valitse Kirjaa Järjestelmä laskee keskeytyssäännön perusteella tuottajalle suoritettavan maksun.

22 Tapahtumien selailu

23 Tapahtumalistaus Tapahtumat välilehdellä näet asiakkaan tapahtumat Voit tarkastella tapahtuman tai keskeytyksen tietoja valitsemalla Tarkastele tapahtumaa tai Tarkastele keskeytystä. Jos tapahtuman tila on Kirjattu osittain, ei se ole valmis tilitettäväksi.

24 Keskeneräisestä kirjauksesta Kirjatuksi Täydennä tapahtuman tai keskeytystapahtuman tiedot Valitse Kirjaa

25 Tapahtuman poistaminen Voit poistaa tapahtuman valitsemalla Poista Poistaminen on mahdollista, kun tapahtuman tila on Kirjattu osittain, Kirjattu tai Hyväksytty. Poista toiminto on näkyvissä vain silloin, kun poistaminen on mahdollista.

26 Kirjaus esimerkki Taina on joutunut sairaalaan Taina palaa sairaalasta takaisin Kirjaukset: 1. Läsnäolokirjaus Keskeytyskirjaus Läsnäolokirjaus Keskeytyskirjaus

27 Kirjaus esimerkki: 1. läsnäolokirjaus

28 Kirjaus esimerkki: 2. keskeytyskirjaus Keskeytyskirjausta tehdessäsi ja annettuasi loppupäivän, näet sen pilkkoutumisen maksuprosenttien mukaan.

29 Taina esimerkin kirjaukset PSOP:ssa Kirjaukset: 1. Läsnäolokirjaus Keskeytyskirjaus Keskeytyskirjauksesta on muodostunut 2 tapahtumaa ja , koska keskeytyksen maksuprosentti muuttui 14 vuorokauden jälkeen. 3. Läsnäolokirjaus Läsnäolokirjaus

30 Automaattinen tapahtumakirjaus

31 Automaattinen tapahtumakirjaus Vantaan kaupunki on ottanut asumispalveluissa käyttöön Automaattisen tapahtumakirjauksen. Asiakkaan ensimmäisen kuukauden kirjaus tehdään aina manuaalisesti järjestelmään. Tämän jälkeen on mahdollista käyttää seuraavien kuukausien kohdalla automaattikirjauksen ominaisuuksia. Järjestelmä luo tapahtumakirjauksesta luonnoksen koko kuukaudelle, jonka käyttäjä hyväksyy kirjatuksi. Jos asiakkaan asuminen keskeytyy, esim. sairaalaan joutumisen takia, tulee asiakkaan keskeytys- ja läsnäolokirjaukset tehdä manuaalisesti.

32 Automaattinen tapahtumakirjaus Valitse yläpalkista Asiakkaat Automaattiset tapahtumakirjaukset Valitse alasvetovalikoista kunta, palvelu ja toimipaikka Toimipaikan asiakkaat näkyvät listalla Kaikki asiakkaat, jotka ovat saaneet palvelua keskeytyksittä koko kuukauden ajan: valitaan asiakkaat valitsemalla nimen edessä oleva laatikko Valitse Vahvista valitut

33 Automaattinen tapahtumakirjaus Jatketaan automaattikirjausten näkymässä. Listassa ovat jäljellä ne asiakkaat, joiden kohdalla hoito on kuluvan kuukauden aikana keskeytynyt Valitse asiakas kenelle haluat keskeytyskirjauksen tehdä, ja valitse hänen sarakkeesta sininen viiva-ikoni (Tapahtumat) Siirryt asiakkaan tapahtumatvälilehdelle Valitse Tarkastele tapahtumaa ja tee tapahtumakirjaus/- kirjaukset läsnäolopäiville sekä keskeytyskirjaus keskeytyksen ajalle.

34 Laskutus ja tilitys Palveluiden seuranta

35 Laskutustiedot Laskutustiedot voi antaa yritys- tai toimipaikkatasolla. Tärkeimmät kentät: - IBAN tilinumero - BIC-koodi - sähköposti - Haluan maksuaineiston pdfkuvan sähköpostiini täppä. Mikäli vaihdat tilitietojasi, tulee sinun ilmoittaa siitä erikseen myös Helsingin kaupungille. Tilitiedot eivät päivity suoraan SAP-järjestelmään, jossa maksatus tapahtuu.

36 Automaattinen tilitys Automaattinen tilitysajo käynnistyy kuukauden 3-4 päivän yöllä. Tilitykseen otetaan mukaan kaikki hyväksytyt palvelutapahtumat. Palveluntuottaja saa tilityksestä laskutusaineiston omaan sähköpostiinsa (ks. seuraavat kalvot) Mikäli joitain tapahtumia ei ole kirjattu ajoissa, tilitetään ne seuraavan kuun yhteydessä. Jälkikäteen tehdyt hyvitykset käsitellään myös seuraavan kuukauden yhteydessä. Mikäli keskeytysjakso jatkuu yli kuukauden, käsitellään se tilitysajossa sitten kun keskeytysjakso on kirjattu päättyneeksi.

37 Palveluntuottajan laskuaineistot Yhdestä tilitysajosta muodostuu palveluntuottajalle: asiakaslaskut (x kpl) laskut (x kpl). Aineisto lähetetään.pdf-tiedostona sähköpostiin, jos Haluan maksuaineiston pdf -kuvan sähköpostiini on valittuna.

38 Lasku PSOP_lasku_*.pdf tiedostossa on riveittäin palveluntuottajan asiakkaat, joilla oli tilityksessä tapahtumia. Laskulla asiakaskohtainen yhteensä summa. Jokaisesta kunnasta muodostuu oma lasku.

39 Asiakasnumero laskulla Asiakkaan tiedoissa annettu Asiakasnumero tulostuu laskulle.

40 Finvoice-laskut Palveluntuottaja saa jokaisesta asiakkaasta erikseen sekä.pdf että.xml -laskutiedostot. Yhdessä tiedostossa yhden asiakkaan kaikki tapahtumat. Laskut tulevat zip-tiedostossa. finvoice_*.pdf ja finvoice_*.xml alkuisia tiedostoja.

41 Hyvitykset ja hylkäykset Kunta voi hyvittää ja hylätä tapahtumia. Hyvitys: tilitetty tai maksettu tapahtuma tarvitsee hyvittää. Tapahtuman tila: Odottaa Hyvitystä tai Hyvitetty. Palveluntuottaja voi pyytää kuntaa hyvittämään esim. väärin kirjatun tapahtuman. Hylkäys: tarkastettavana oleva tapahtuma voidaan hylätä, jos kunta ei hyväksy tapahtumaa maksettavaksi. Palveluntuottaja näkee tapahtuman tiedoissa hyvityksen/hylkäyksen syyn.

42 Raportit ja omavastuuerittely

43 Omavastuuerittely Asiakkaat Omavastuuerittely Valitse palvelu Anna erittelyn alku- ja loppupäivä Valitse kieli (suomi, ruotsi tai englanti) = tulosteen kieli Valitse Tee omavastuuerittely

44 Omavastuuerittelyn tulostaminen Valitse: Avaa tulostettava versio tulostettava versio aukeaa uuteen selaimeen.

45 Omavastuuerittelyn tulostaminen Valitse Tulosta saat esille selaimen oman tulostustoiminnon ja voit tulostaa erittelyn.

46 Raportit Palveluntuottajan raportit: - Asiakkaat ja toteuma - Keskeytykset 1) Siirry raportit välilehdelle. 2) Valitse haluamasi raportti alasvetovalikosta. Muut parametrit muodostuvat valittavaksesi valitsemasi raportin ja käyttöoikeuksiesi mukaisesti.

47 Asiakkaat ja toteuma 1) Valittu Asiakkaat ja toteuma. 2) Valitse kunta. 3) Valitse palvelu/palvelut, joista haluat raportin. + avaa valintaelementin, - sulkee, mutta ei poista jo tehtyä valintaa. 4) Valitse palveluntuottajanosa tai koko yritys. 5) Valitse alkukuukausi ja loppukuukausi. 6) Luo raportti painike aktivoituu. Paina painiketta. 7) Odota raportin latautumista. Raportti latautuu excel-muodossa ja selaimesi asetuksista riippuu aukeaako Excel automaattisesti vai pitääkö se käynnistää raporttitiedostoa klikkaamalla.

48 Asiakkaat ja toteuma Tuotetut yksiköt= kirjatut tapahtumat Keskeneräiset yksiköt eli tapahtumat Asiakkaan omavastuu-osuus hinnaston mukaan, eur Tilitetyt kirjaukset eur = kunta maksanut tai lähettänyt maksuun Yhteenveto asiakkaittain Yhteenveto palveluittain

49 Asiakkaat ja toteuma (1/2) Raportilla näkyvät valitsemasi kunnan ja palvelun/palveluiden asiakkaat, joille on kirjattu palvelutapahtumia tai palveluvaraus valitsemallasi aikavälillä Jos valitsit yhden tuottajanosan (toimipaikan, yksikön tms.), näkyvät raportilla palveluittain ne asiakkaat, joille raportille valittu tuottajanosa on kirjannut tapahtumia Sama asiakas voi esiintyä usean palvelun kohdalla Jos valitsit koko yrityksen, tulevat raportille kaikki ne tuottajanosat, joille on kirjattu tapahtumia Sama asiakas voi esiintyä usean tuottajanosan kohdalla kirjauksista riippuen Jokaisen tuotetun sisällön kohdalla /asiakas Tuotetut yksiköt (=kirjatut tapahtumat) Keskeneräiset kirjaukset (maksun saamiseksi pitää nämä kirjaukset kirjata loppuun) Asiakkaan omavastuuosuus hinnaston mukaan HUOM! Euromääräisillä saldoseteleillä ei ole omavastuuta. Raportointijaksolla tilitetyt kirjaukset (jotka kunta maksanut tai lähettänyt maksettavaksi)

50 Asiakkaat ja toteuma (2/2) Palvelu / asiakas summarivillä on summattu asiakkaan sisältökohtaiset kentät yhteensä Palvelu yht: -summarivillä on summattu ko. palvelun kaikkien asiakkaiden kentät yhteensä Lisäksi Palautteet yht: - ja Reklamaatiot - sarakkeissa näkyy asiakkaiden ko. palvelusta antamisen palautteiden tai reklamaatioiden lukumäärä Palveluntuottaja yht: - summarivillä on summattu kaikkien raportille valittujen palveluiden ja tuottajanosien luvut yhteensä Raportin voi ottaa myös yksittäisestä asiakkaasta antamalla hakukenttään Henkilötunnus halutun asiakkaan henkilötunnuksen Vinkki! Tällä raportilla on helppo ennen kuukauden vaihdetta varmistaa, ettei tapahtumakirjauksia ole jäänyt kirjaamatta loppuun

51 Keskeytykset 1) Valittu Keskeytykset. 2) Valitse kunta. 3) Valitse palvelu, josta haluat raportin. 4) Valitse alkukuukausi ja loppukuukausi. 5) Luo raportti painike aktivoituu. Paina painiketta. 6) Odota raportin latautumista. Raportti latautuu excel-muodossa ja selaimesi asetuksista riippuu aukeaako Excel automaattisesti vai pitääkö se käynnistää raporttitiedostoa klikkaamalla.

52 Keskeytykset Raportilla näkyvät kaikki valitun kunnan valittuun palveluun kirjatut keskeytykset Raportilla seurataan kirjattuja keskeytyspäiviä, ei keskeytyksistä muodostuneita maksutapahtumia Keskeytysjakso näytetään yhtenäisenä riippumatta siitä, montako maksutapahtumaa siitä on muodostunut Kesken olevia keskeytyksiä ei näytetä raportilla

53 Asetukset ja käyttöoikeudet

54 Tilaajavastuu -tietojen tarkastus Muista päivittää yrityksesti tietoja säännöllisesti. Yrityksen tiedot - Perustiedot Kuvaus näkyy vertailussa käytä ilmainen mainostila hyödyksi! Voit päivittää myös Tilaajavastuu tietosi Tarkasta tilaajavastuusta toiminnolla.

55 Palveluntuottajan roolit ja oikeudet Kirjaaja Palvelun valmistelija Palvelusta vastaava PSOPpääkäyttäjä Katsopääkäyttäjä Nämä ovat hierarkiset oikeudet Oikeus kirjata tapahtumia oman tiiminsä asiakkaille. Asiakkaiden tietojen katseleminen oman palvelutiiminsä asiakkaiden osalta. Edelliset, sekä Raporttien käyttö. Voi katsella ja täydentää yrityksen/palveluntuottajan hyväksyttyjä tietoja. Edelliset, sekä Hinnaston tietojen ja laskutustietojen lisääminen ja muokkaaminen. Oikeudet hakeutua palveluntuottajaksi (mutta ei voi lähettää/allekirjoittaa hakemusta). Edelliset, sekä Voi päivittää yrityksen kaikkia tietoja. Antaa oikeudet muille käyttäjille (myös muille pääkäyttäjille). On oikeudet kaikkiin Palveluntuottajan toimintoihin. Edelliset, sekä Voi lähettää hyväksytettäväksi hakemuksia eli allekirjoittaa Palveluntuottajaksi/ Palvelunosatuottajaksi hakeutumisia. Katsorinnakkaispääkäyttäjällä samat oikeudet kuin Katsopääkäyttäjällä.

56 Käyttäjien hallinta Yrityksen pääkäyttäjä voi luoda käyttäjätunnuksia lisää Käyttäjät Hallitse käyttäjiä Luo uusi käyttäjä

57 Luo uusi käyttäjä Syötä uuden käyttäjän Etunimi ja Sukunimi Sähköpostiosoite = uuden käyttäjän käyttäjätunnus Salasana ja Salasana uudelleen. Valitse Rooli. Valitse Lähetä käyttäjän luonnista sähköpostia. (Järjestelmä lähettää uuden käyttäjän sähköpostiin tiedon tunnuksen luomisesta.) Valitse Tallenna.

58 Palvelutiimit Valitse kunta Valitse palvelu Valitse käyttäjät, jotka kuuluvat kyseiseen palvelutiimiin Valitse Tallenna Muista lisätä käyttäjä palvelutiimiin aina, kun 1) luot uuden käyttäjän 2) yrityksesi hyväksytään uutena palveluntuottajana johonkin palveluun. Palvelutiimien avulla hallinnoit käyttäjien oikeuksia käsitellä asiakkaiden tietoja palvelukohtaisesti

59 Konserniyritysten erityispiirteet

60 Kirjautuminen Katso-tunnuksella Valitse kirjaudu, ja sieltä Kirjaudu KATSO:lla KATSO-tunnistautuminen PSOPjärjestelmään vaatii (KATSO)- tunnuksen sekä kiinteän salasanan että vaihtuvan salasanan (verohallinnolta, ei tarvita testissä). KATSOkirjautuminen PSOPkirjautuminen

61 Kirjautuminen ja yrityksen liittäminen PSOP-ikkuna avautuu Valitse yrityslistasta liitettävä yritys yksi kerrallaan Liitä yritys PSOP-palveluun toiminnolla. Liitettyäsi yrityksen/yritykset valitse Kirjaudu. Ensimmäinen kirjautumiskerta: Sähköpostiosoite-kenttään syötetystä osoitteesta tulee PSOP-käyttäjätunnus Ensimmäisellä kerralla tässä luodaan PSOPpääkäyttäjätunnukset

62 Kirjautuminen ja yrityksen liittäminen Valintalistassa näkyy yritykset, joihin käyttäjä on liitetty. Valitse yritys, jota haluat hallinnoida ja paina Valitse. Vaihtaaksesi hallinnoitavaa yritystä tulee käyttäjän kirjautua ulos ja uudelleen sisään.

63 Asiakkaan näkökulma

64 Asiakas ja PSOP-järjestelmä Järjestelmä tuo asiakkaalle lisäarvoa, mutta hänen ei ole välttämätöntä käyttää järjestelmää Kaikille ilman kirjautumista: Hyväksyttyjen palveluntuottajien selailu Haku palvelun ominaisuuksien mukaan Hintojen vertailu Järjestelmään kirjautuneelle asiakkaalle tai puolesta-asioijalle Palvelusetelin tiedot Palvelutapahtumien seuraaminen Palautteen antaminen palveluntuottajalle Mielipidekyselyyn vastaaminen Omat tiedot

65 Asiakkaan kirjautuminen Asiakas tai hänen puolesta asioijansa kirjautuu järjestelmään omilla pankkitunnuksillaan tai mobiilivarmenteella Kunnan työntekijä antaa asiakkaan puolesta asioijalle oikeudet järjestelmään

66 Asiakaspalaute Palveluntuottaja näkee saamansa asiakaspalautteet / reklamaatiot menemällä Asiakkaat Palautteet Myös kunta näkee palveluntuottajalle lähetetyt palautteet / reklamaatiot. Muista vastata palautteisiin!

67 Laatuindeksi Kannusta asiakasta vastaamaan mielipidekyselyyn! Järjestelmä laskee mielipidekyselyn vastausten perusteella laatuindeksiä. Laatuindeksi näkyy julkisessa vertailussa hymynaamoina.

68 Kiitos!

PSOP Lapsiperheiden tilapäinen kotipalvelu ja kotihoito. Palveluntuottajien käyttökoulutus Vantaa

PSOP Lapsiperheiden tilapäinen kotipalvelu ja kotihoito. Palveluntuottajien käyttökoulutus Vantaa PSOP Lapsiperheiden tilapäinen kotipalvelu ja kotihoito Palveluntuottajien käyttökoulutus Vantaa 9.1.2017 Palveluntuottajien PSOP-käyttökoulutus Paikka Aika Aihe Maanantai 9.1.2016 klo 12-14.30 Vantaan

Lisätiedot

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje 3.8.2018 Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje Asumisen palvelusetelipalvelut 2(16) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Edellytykset tapahtumakirjauksille... 3 Kirjautuminen palveluun... 3 Palveluvarauksen

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJA TAPAHTUMIEN KIRJAAMINEN PSOP-JÄRJESTELMÄÄN. Helsingin kaupunki: Suun terveydenhuollon palvelut

PALVELUNTUOTTAJA TAPAHTUMIEN KIRJAAMINEN PSOP-JÄRJESTELMÄÄN. Helsingin kaupunki: Suun terveydenhuollon palvelut PALVELUNTUOTTAJA TAPAHTUMIEN KIRJAAMINEN PSOP-JÄRJESTELMÄÄN Helsingin kaupunki: Suun terveydenhuollon palvelut PALVELUT: SUUN TERVEYDENHUOLTO 1 Sisällys 23.2.2017 1 EDELLYTYKSET TAPAHTUMAKIRJAUKSILLE...

Lisätiedot

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje 16.11.2018 Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje Lääkkeiden annosjakelu - palvelusetelipalvelu 2(10) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Edellytykset tapahtumakirjauksille... 3 Kirjautuminen palveluun...

Lisätiedot

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje 18.4.2018 Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje Tuntipohjaiset palvelusetelipalvelut 2(10) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Edellytykset tapahtumakirjauksille... 3 Kirjautuminen palveluun... 3 Palveluvarauksen

Lisätiedot

Sähköisten palveluseteleiden käyttöönotto Palveluseteli- ja ostopalvelut (PSOP)- järjestelmässä. Oulun kaupunki, Hyvinvointipalvelut

Sähköisten palveluseteleiden käyttöönotto Palveluseteli- ja ostopalvelut (PSOP)- järjestelmässä. Oulun kaupunki, Hyvinvointipalvelut Sähköisten palveluseteleiden käyttöönotto Palveluseteli- ja ostopalvelut (PSOP)- järjestelmässä Oulun kaupunki, Hyvinvointipalvelut Sähköiset palvelusetelit Kaikki Oulun hyvinvointipalvelujen palvelusetelit

Lisätiedot

Kuusamon kaupungin ohjeistus PALVELUSETELI- JA OSTOPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

Kuusamon kaupungin ohjeistus PALVELUSETELI- JA OSTOPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN Kuusamon kaupungin ohjeistus PALVELUSETELI- JA OSTOPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN www.parastapalvelua.fi 7.6.2016 Asiakas 1 Hyvä palveluseteliasiakas Palveluseteli on yksi tapa valita ja käyttää sosiaali-

Lisätiedot

Windows Live SkyDrive - esittely

Windows Live SkyDrive - esittely Windows Live SkyDrive - esittely Microsoftin SkyDrive on pilvipohjainen tiedostojen säilytys- ja jakopalvelu. SkyDrive tarjoaa 25 Gb ilmaista säilytystilaa tiedostoille ja valokuville. Voit käyttää SkyDriven

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry Käyttäjätunnus ja sisäänkirjautuminen MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.2 4.4.2016

Suomen Lions-liitto ry Käyttäjätunnus ja sisäänkirjautuminen MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.2 4.4.2016 Suomen Lions liitto ry Suomen Lions-liitto ry Käyttäjätunnus ja sisäänkirjautuminen MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.2 4.4.2016 Dokumenttien ja ohjeiden luovutus kolmannelle osapuolelle ilman lupaa, kopioimalla,

Lisätiedot

Asumispalvelut: kirjaus- ja keskeytysohje

Asumispalvelut: kirjaus- ja keskeytysohje v. 4.1 Kymsote 1.1.2019 Asumist: kirjaus- ja keskeytysohje Tapahtumat seteleille kirjataan asiakkaan Ostovoimat -välilehdellä. HUOM! Kaikki tapahtumat on kirjattava viimeistään 2. päivä seuraavaa kuuta

Lisätiedot

ESR-Henkilö. Tunnistautuminen ESR-Henkilö -järjestelmässä

ESR-Henkilö. Tunnistautuminen ESR-Henkilö -järjestelmässä ESR-Henkilö Tunnistautuminen ESR-Henkilö -järjestelmässä Käyttöohje toteuttajille 28.9.2015 ESR-Henkilö -järjestelmän käyttöohje hankkeiden toteuttajille 2 (8) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä tunnistautumisesta...

Lisätiedot

PARASTA PALVELUA = PSOP

PARASTA PALVELUA = PSOP PARASTA PALVELUA = PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä Palveluntuottajan käsikirja Kotihoito ostopalveluna psop@phhyky.fi Sisällysluettelo 1 JÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN... 2 1.1 Kirjautuminen

Lisätiedot

PSOP Ohje palveluntuottajille

PSOP Ohje palveluntuottajille 03.04.2017 PSOP Ohje palveluntuottajille Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä Kotihoidon palvelusetelit: Säännöllinen ja tilapäinen kotihoito, muistisairaiden päivätoiminta ja kotisiivous. Palvelun

Lisätiedot

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä v. 2.1 Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä palveluntuottajille parastapalvelua.fi Authors: Jani Grönberg Pekka Malo Sisällysluettelo 1 Palveluntuottajaksi hakeutuminen... 3 1.1 Tehostettu palveluasuminen...

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN VANTAA: OMAISHOITAJAN VAPAAPÄIVÄ KOTIIN 1 TUNNISTAUTUMINEN JA PSOP- PÄÄKÄYTTÄJÄTUNNUKSEN LUONTI Siirry PSOP-järjestelmän sivuille: https://parastapalvelua.fi/ Valitse Kirjaudu

Lisätiedot

OHJE SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN

OHJE SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN OHJE SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN OHJEITA TOIMEENTULOTUEN HAKEMISEEN Täyttämällä hakemuksen huolellisesti ja toimittamalla kaikki tarvittavat liitteet kerralla sähköisen hakemuksen liitteenä nopeutat

Lisätiedot

v. 4.2 PALVELUNTUOTTAJAN OHJEET PSOP-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

v. 4.2 PALVELUNTUOTTAJAN OHJEET PSOP-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN v. 4.2 PALVELUNTUOTTAJAN OHJEET PSOP-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN Kymsote 1.1.2019 Sisällys 1 Palveluntuottajaksi hakeutuminen ja ensimmäinen kirjautuminen... 3 1.1 Yrityksen tietojen syöttö järjestelmään...

Lisätiedot

Ohje hakulomakkeen täyttämiseen yliopistohaku.fi -palvelussa

Ohje hakulomakkeen täyttämiseen yliopistohaku.fi -palvelussa Hakijan ohje Opetushallitus kevät 2013 Ohje hakulomakkeen täyttämiseen yliopistohaku.fi -palvelussa Tässä ohjeessa on kuvattu miten hakulomake täytetään ja lähetetään yliopistohaku.fi-palvelussa. Näytön

Lisätiedot

PARASTA PALVELUA = PSOP

PARASTA PALVELUA = PSOP PARASTA PALVELUA = PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä Palveluntuottajan käsikirja Palveluseteli ikääntyneiden palveluissa psop@phhyky.fi Sisällysluettelo 1 JÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN... 1 1.1

Lisätiedot

TURUN KAUPUNKI. Kirjaaminen. Suun terveydenhuolto

TURUN KAUPUNKI. Kirjaaminen. Suun terveydenhuolto TURUN KAUPUNKI Kirjaaminen Suun terveydenhuolto 7.11.2016 www.parastapalvelua.fi Asiakkaan lisääminen ja palveluvarauksen tekeminen Kirjaudu Parasta palvelua tunnuksilla. Kun asiakas ottaa yhteyttä ajanvaraukseen

Lisätiedot

Sähköisen asioinnin valtakirjan luominen päämiehen ulkomaiselle edustajalle

Sähköisen asioinnin valtakirjan luominen päämiehen ulkomaiselle edustajalle Sähköisen asioinnin valtakirjan luominen päämiehen ulkomaiselle edustajalle Tämän ohjeen avulla voit luoda sähköisen asioinnin valtakirjan asiakkaasi (jatkossa päämies) puolesta, kun päämiehen edustaja

Lisätiedot

LaCRIS-ohjeet tiedekuntien ja yksiköiden henkilöstöhallinnolle Liisa Hallikainen 1.12.2015

LaCRIS-ohjeet tiedekuntien ja yksiköiden henkilöstöhallinnolle Liisa Hallikainen 1.12.2015 LaCRIS-ohjeet tiedekuntien ja yksiköiden henkilöstöhallinnolle Liisa Hallikainen 1.12.2015 Osoite ja omat tiedot https://lacris.ulapland.fi/admin Järjestelmään kirjaudutaan Haka-tunnistautumisella ja lippu-nappuloista

Lisätiedot

Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön

Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön PSOP Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön Asiakasohje Pvm Versio Tekijä Kommentit 14.12.2015 1.0 R Vuorinen Luotu PSOP-ohje sähköistä palveluseteliä käyttävälle kaupunkilaiselle Sisällysluettelo 1

Lisätiedot

Ilmoittautuminen kansalliseen, SM-, AM- tai avoimeen kilpailuun

Ilmoittautuminen kansalliseen, SM-, AM- tai avoimeen kilpailuun Ilmoittautuminen kansalliseen, SM-, AM- tai avoimeen kilpailuun 1. Kirjaudu IRMAan suunnistajana. 2. Valitse kilpailukalenterista se kilpailu, johon haluat ilmoittautua ja paina Ilmoittaudu. Vain niihin

Lisätiedot

SEURAKÄYTTÄJÄN OHJEITA PELIPAIKASSA

SEURAKÄYTTÄJÄN OHJEITA PELIPAIKASSA SEURAKÄYTTÄJÄN OHJEITA PELIPAIKASSA SEURAKÄYTTÄJÄN OHJEITA / TEHTÄVÄILMOITUKSET JOTTA SEURA SAA AINA VÄLITTÖMÄSTI TIEDON: Uudesta rekisteröinnistä (hyväksyminen / aktivointi) Rekisteröinnin uudistamisesta

Lisätiedot

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta.

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta. OHJE KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TEKEMISESTÄ WILMAAN Ennen kuin pääset ilmoittamaan lapsesi kouluun, tulee sinun tehdä käyttäjätunnukset wilmaan. Jos esiopetuksessa olevan lapsesi päiväkodissa on otettu wilma käyttöön,

Lisätiedot

PSOP. Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä

PSOP. Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä 26.10.2016 15.12.2016 PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä Espoon kaupungin ohjeistus järjestelmän käyttöön ympärivuorokautisen hoivan palvelusetelituottajille 1 SISÄLTÖ 1 JÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä asiakkaille parastapalvelua.fi Sisällysluettelo 1.1 Kirjautuminen... 3 1.2 Lähiomaisen yhteystietojen muutos... 4 1.3 Omat palvelusetelit... 4 1.4 Palveluntuottajien

Lisätiedot

31.7.2013. Toimittajan yrityksen kaupparekisteriin merkitty virallinen nimi.

31.7.2013. Toimittajan yrityksen kaupparekisteriin merkitty virallinen nimi. Valtiokonttori Ohje 1 (5) Verkkolaskutusportaalin käyttöohje toimittajille Kenttien selitteet (pakolliset kentät ovat merkitty *-merkillä) REKISTERÖITYMINEN TOIMITTAJATIEDOT Y-tunnus * Toimittajan yrityksen

Lisätiedot

Matkahuolto lisäosa WooCommerce alustalle (c) Webbisivut.org

Matkahuolto lisäosa WooCommerce alustalle (c) Webbisivut.org Matkahuolto lisäosa WooCommerce alustalle (c) Webbisivut.org Sisällysluettelo Yleistä...3 Asennus... 4 Asetukset... 4 Toimitustavat... 5 Tilauksen käsittely...6 Huomioitavaa... 7 Lähipaketti toimitustapa...

Lisätiedot

Huomaathan, että ohjeessa olevat näytöistä otetut kuvat voivat poiketa sinun koulutuksesi vastaavien sivujen kuvista.

Huomaathan, että ohjeessa olevat näytöistä otetut kuvat voivat poiketa sinun koulutuksesi vastaavien sivujen kuvista. OHJE OPISKELIJALLE MOODLEN KÄYTTÖÖN 1/5 2011/2012 MOODLE KOULUTUKSESSA Työterveyslaitoksella käytetään Moodle -verkko-oppimisalustaa. Potilassiirtojen Ergonomia - koulutus on monimuotokoulutusta, johon

Lisätiedot

1. Lomakkeet löytyvät asiointiportaalista osoitteesta

1. Lomakkeet löytyvät asiointiportaalista osoitteesta TOIMINTA-AVUSTUKSEN SÄHKÖINEN HAKU 1. Lomakkeet löytyvät asiointiportaalista osoitteesta http://asiointi.hel.fi Etusivulta valitaan Yritys- ja yhdistyspalvelut -> avustukset. 1 Valikosta valitaan lomake

Lisätiedot

Ohje järjestelmän käyttöön. Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä, PSOP. Kuntien Tiera Oy Tammasaarenkatu Helsinki

Ohje järjestelmän käyttöön. Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä, PSOP. Kuntien Tiera Oy Tammasaarenkatu Helsinki järjestelmän käyttöön Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä, PSOP Kuntien Tiera Oy Tammasaarenkatu 3 00180 Helsinki Y-tunnus 2362180-3 ALV-numero FI23621803 Kotipaikka Helsinki info@tiera.fi www.tiera.fi

Lisätiedot

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä v. 3.1 Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä palveluntuottajille parastapalvelua.fi Authors: Jani Grönberg Pekka Malo Kerkko Purhonen Sisällysluettelo 1 Palveluntuottajaksi hakeutuminen ja ensimmäinen

Lisätiedot

Ohje PhotoPortaalin käytöstä

Ohje PhotoPortaalin käytöstä Ohje PhotoPortaalin käytöstä Yleistä sisällöstä 1. Käyttäjän sisäänkirjautuminen / rekisteröityminen Jos olet kirjautunut aikaisemmin Finland Circuit, Obsession of Light, This is Life, tai johonkin muuhun

Lisätiedot

tempus.kpedu.fi Tuntitietojen kirjausjärjestelmän Ohje Versio 1.0 21.12.2009 KPAO juha.kykyri

tempus.kpedu.fi Tuntitietojen kirjausjärjestelmän Ohje Versio 1.0 21.12.2009 KPAO juha.kykyri tempus.kpedu.fi Tuntitietojen kirjausjärjestelmän Ohje Versio 1.0 21.12.2009 KPAO juha.kykyri 1 Sisältö Kirjautuminen järjestelmään... 2 Rekisteröityminen... 2 Aloitusnäkymä... 3 Asetukset valikko... 4

Lisätiedot

Työllisyyspalvelukeskuksen avustusten hakeminen PSOPjärjestelmän

Työllisyyspalvelukeskuksen avustusten hakeminen PSOPjärjestelmän 1 Työllisyyspalvelukeskuksen avustusten hakeminen PSOPjärjestelmän kautta Seuratkaa alla olevaa ohjetta hakeutumista tehdessänne, jotta avustusten maksaminen mahdollistuu. Jos olet tehnyt jo aiemmin hakemuksen,

Lisätiedot

Lausuntopalvelu.fi. Pääkäyttäjän opas. Kesäkuu 2016

Lausuntopalvelu.fi. Pääkäyttäjän opas. Kesäkuu 2016 Lausuntopalvelu.fi Pääkäyttäjän opas Kesäkuu 2016 1 Sisällys 1 Mikä lausuntopalvelu.fi on?... 3 2 Oppaan kohderyhmä ja sisältö... 3 3 Organisaation pääkäyttäjän nimeäminen ja valtuuttaminen... 3 4 Pääkäyttäjän

Lisätiedot

Hae Opiskelija käyttöohje

Hae Opiskelija käyttöohje Hae Opiskelija käyttöohje Yleistä Hae Opiskelija hakuikkunan toiminto on uudistettu tavoitteena saada selkeämpi ja helppokäyttöisempi rakenne. Käyttäjä valitsee ensin, kumpaa hakua haluaa käyttää, Perushaku

Lisätiedot

Kouvola siirtyy sähköiseen kesätyöseteliin

Kouvola siirtyy sähköiseen kesätyöseteliin 24.1.2019 Kouvola Kesätyösetelin ohje yritykselle Kouvola siirtyy sähköiseen kesätyöseteliin Kouvolassa kesätyöseteli myönnetään sähköisessä järjestelmässä vuonna 2019. Siirtyminen sähköiseen järjestelmään

Lisätiedot

MYEERIKKILÄ OHJEET PELAAJALLE

MYEERIKKILÄ OHJEET PELAAJALLE MYEERIKKILÄ OHJEET PELAAJALLE MYEERIKKILÄN AVAINTOIMINNALLISUUDET PELAAJAN NÄKÖKULMASTA Kehittymisen seuranta Oma taso ja kehittyminen Vertailu tavoitetasoihin ja oman ikäluokan parhaisiin Videot Omat

Lisätiedot

Kuvapankki Imagebank Independent

Kuvapankki Imagebank Independent SIVU 1/(8) Kuvapankki Imagebank Independent 1. Kirjautuminen palveluun 2. Kategoriat 2.1 Kategorian muokkaus 2.2 Uuden kategorian lisäys 2.3 Kategorioiden järjestely 3. Kuvat 3.1 Uuden kuvan lisääminen

Lisätiedot

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä v. 2.1 Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä kunnan työntekijälle parastapalvelua.fi Authors: Jani Grönberg Pekka Malo Sisällysluettelo 1 Kirjautuminen... 4 1.1 Unohtuneen tai vanhentuneen salasanan

Lisätiedot

Espoon ohje palveluntuottajalle järjestelmän käyttöön Henkilökohtaisen avun palvelussa

Espoon ohje palveluntuottajalle järjestelmän käyttöön Henkilökohtaisen avun palvelussa Espoon ohje palveluntuottajalle järjestelmän käyttöön Henkilökohtaisen avun palvelussa www.espoo.fi/parastapalvelua Muokattu Turun -manuaalista Koonnut Aki Karlsson Sisällysluettelo 1 Palveluntuottajan

Lisätiedot

Työtapaturman ilmoittaminen 2016-> Uusi sähköinen lomake, täyttäminen esimies ja palkkahallinto

Työtapaturman ilmoittaminen 2016-> Uusi sähköinen lomake, täyttäminen esimies ja palkkahallinto Työtapaturman ilmoittaminen 2016-> Uusi sähköinen lomake, täyttäminen esimies ja palkkahallinto Aloitus Valitse ensin vahinkotyyppi ja paina Jatka-nappia. Jos avautuu lisäkysymyksiä vakuutukseen liittyen,

Lisätiedot

Portaalin käyttöohje palveluntuottajille

Portaalin käyttöohje palveluntuottajille Portaalin käyttöohje palveluntuottajille 2 Sisältö 1 Palvelusetelipalveluntuottajaksi hakeutuminen... 3 1.1 Sisäänkirjautuminen palveluseteliportaaliin... 3 1.2 Palvelusetelipalveluntuottajaksi hakeutuminen...

Lisätiedot

OSUUSPANKKI KULTALINKKI-PANKKIYHTEYSOHJELMA JA OSUUSPANKIN E-LASKUPALVELU

OSUUSPANKKI KULTALINKKI-PANKKIYHTEYSOHJELMA JA OSUUSPANKIN E-LASKUPALVELU OSUUSPANKKI KULTALINKKI-PANKKIYHTEYSOHJELMA JA OSUUSPANKIN E-LASKUPALVELU Käyttöohje Huhtikuu 2009 OSUUSPANKKI Käyttöohje 2 (11) SISÄLLYSLUETTELO 1 E-laskutuksen aloittaminen Kultalinkillä...3 2 E-laskujen

Lisätiedot

Työllisyyspalvelukeskuksen avustusten hakeminen PSOPjärjestelmän

Työllisyyspalvelukeskuksen avustusten hakeminen PSOPjärjestelmän 1 Työllisyyspalvelukeskuksen avustusten hakeminen PSOPjärjestelmän kautta Taustatietoa: PSOP (parastapalvelua.fi) on pääasiallisesti käytössä palvelusetelijärjestelmänä. Siksi osa järjestelmään syötetyistä

Lisätiedot

Kouvolan kaupungin ohjeistus järjestelmän käyttöön. Ikääntyneiden tehostetun hoiva-asumisen palveluseteli Ikääntyneiden palveluasumisen palveluseteli

Kouvolan kaupungin ohjeistus järjestelmän käyttöön. Ikääntyneiden tehostetun hoiva-asumisen palveluseteli Ikääntyneiden palveluasumisen palveluseteli parasta palvelua.fi PSOP Kouvolan kaupungin ohjeistus järjestelmän käyttöön Ikääntyneiden tehostetun hoiva-asumisen palveluseteli Ikääntyneiden palveluasumisen palveluseteli Palveluntuottajan ohje Pvm

Lisätiedot

Käyttöönotto-ohje. DNA Sähköposti

Käyttöönotto-ohje. DNA Sähköposti 1 Käyttöönotto-ohje: DNA sähköposti Sisällysluettelo: 1. Tarkoitus... 1 2. Webmail (Outlook Web App)... 2 3. Webmail postilaatikon lisääminen Outlookiin (IMAP)... 3 4. Palvelimen tekniset tiedot... 6 1.

Lisätiedot

TimeEdit henkilökunnan ohje

TimeEdit henkilökunnan ohje TIMEEDIT-OHJE 1 (13) TimeEdit henkilökunnan ohje TIMEEDIT WEB... 2 TYÖJÄRJESTYKSET... 2 TYÖJÄRJESTYKSET NÄKYMÄT JA HAKUEHDOT... 4 VARAA TILA... 5 VARAA AUTO... 6 NÄYTÄ OMAT VARAUKSET... 6 TEE POISSAOLOILMOITUS...

Lisätiedot

Hakeutumisohjeet Turun siivouksen palvelusetelituottajaksi

Hakeutumisohjeet Turun siivouksen palvelusetelituottajaksi Hakeutumisohjeet Turun siivouksen palvelusetelituottajaksi Ensimmäistä kertaa palveluun kirjautuessa kirjautuminen tapahtuu KATSO-tunnusten avulla. Tällöin palveluun kirjaudutaan Kirjaudu KATSO:lla -linkin

Lisätiedot

Katso-tunnistautuminen. Jyrki Laitinen ja Johanna Kallio Järjestelmän koulutus syksy 2015 Suomen ympäristökeskus SYKE

Katso-tunnistautuminen. Jyrki Laitinen ja Johanna Kallio Järjestelmän koulutus syksy 2015 Suomen ympäristökeskus SYKE Katso-tunnistautuminen Jyrki Laitinen ja Johanna Kallio Järjestelmän koulutus syksy 2015 Suomen ympäristökeskus SYKE Mikä on Katso? Katso-tunnistautuminen on Verohallinnon tarjoama palvelu, joka on käyttäjätunnistautuminen

Lisätiedot

Hakeutumisohjeet Turun tehostetun palveluasumisen palvelusetelituottajaksi

Hakeutumisohjeet Turun tehostetun palveluasumisen palvelusetelituottajaksi Hakeutumisohjeet Turun tehostetun palveluasumisen palvelusetelituottajaksi Ensimmäistä kertaa palveluun kirjautuessa kirjautuminen tapahtuu KATSO-tunnusten avulla. Tällöin palveluun kirjaudutaan Kirjaudu

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJA TÄYDENNÄ HAKEMUSTA -OHJE

PALVELUNTUOTTAJA TÄYDENNÄ HAKEMUSTA -OHJE PALVELUNTUOTTAJA TÄYDENNÄ HAKEMUSTA -OHJE HELSINKI: SUUN TERVEYDENHUOLTO 1 KIRJAUDU JÄRJESTELMÄÄN Siirry PSOP-järjestelmän sivuille: https://parastapalvelua.fi/ Valitse Kirjaudu sisään PSOP kirjautuminen:

Lisätiedot

Työtapaturman ilmoittaminen 2016-> If Login ja vahinkolomake

Työtapaturman ilmoittaminen 2016-> If Login ja vahinkolomake Työtapaturman ilmoittaminen 2016-> If Login ja vahinkolomake Työtapaturman ilmoittaminen If Login Sisältö Työtapaturmalomake If Loginissa s. 3-5 Vahinkolomakkeen täyttäminen Esimies s. 6-14 Henkilöstöhallinto

Lisätiedot

http://reseda.taik.fi KÄYTTÖOHJEET

http://reseda.taik.fi KÄYTTÖOHJEET http://reseda.taik.fi KÄYTTÖOHJEET Lisätietoja: Oman osastosi yhteyshenkilö Tutkimusinstituutti: Pia Sivenius, puh. 30528, pia.sivenius@taik.fi Projektipäällikkö: Riitta-Liisa Leskinen, puh. 30262, riitta-liisa.leskinen@taik.fi

Lisätiedot

Valvoja Toimittajien seuranta

Valvoja Toimittajien seuranta Käyttöohje Valvoja Toimittajien seuranta Versio_04.2016 1 Sisältö: Käyttöohje... 1 Valvoja Toimittajien seuranta... 1 Uusi asiakas... 3 1. Kirjaudu sisään... 3 2. Valvojan käyttö... 3 3. Luo käyttäjätunnukset...

Lisätiedot

Optima: kirjoitusalue työkalu Opettajalle ohjeet

Optima: kirjoitusalue työkalu Opettajalle ohjeet Optima: kirjoitusalue työkalu Opettajalle ohjeet Näin luot ja hallinnoit kirjoitusaluetta optima support@jyu.fi Kirjoitusalueen käyttötapoja Yhteisen dokumentin työstäminen wikimäisesti eri aihealueisiin

Lisätiedot

Hakeutumisohjeet Turun lapsiperheiden kotipalvelun palvelusetelituottajaksi

Hakeutumisohjeet Turun lapsiperheiden kotipalvelun palvelusetelituottajaksi Hakeutumisohjeet Turun lapsiperheiden kotipalvelun palvelusetelituottajaksi Ensimmäistä kertaa palveluun kirjautuessa kirjautuminen tapahtuu KATSO-tunnusten avulla. Tällöin palveluun kirjaudutaan Kirjaudu

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN VANTAAN KAUPUNKI PALVELUSETELIPALVELUT, TERVEYSPALVELUT 1 Sisällys PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN... 1 Vantaan kaupunki... 1 Palvelusetelipalvelut, Terveyspalvelut...

Lisätiedot

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä v. 2.6 Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä palveluntuottajille parastapalvelua.fi Authors: Jani Grönberg Pekka Malo Sisällysluettelo 1 Palveluntuottajaksi hakeutuminen... 4 1.1 Tehostetun palveluasumisen

Lisätiedot

Metron. nettikauppaohjeet

Metron. nettikauppaohjeet Metron nettikauppaohjeet 2012 WIHURI OY AARNIO METRO Sivu 1/24 Sisällys 1 Johdanto ja nettikauppaan kirjautuminen 2 2 Tuotehaku 3 2.1 Ean-vähittäisyksikönkoodilla 4 2.2 Tuotteen nimellä 4 2.3 Nimellä ja

Lisätiedot

PERSONEC HR-JÄRJESTELMÄ/

PERSONEC HR-JÄRJESTELMÄ/ PERSONEC HR-JÄRJESTELMÄ/ Opetus- ja tutkimushenkilöstö Personec HR-järjestelmä sisältää yliopistojen palkkausjärjestelmän arviointilomakkeet, joihin tallennetut tiedot siirtyvät järjestelmässä ypj-arviointiprosessin

Lisätiedot

Postimaksukonepalvelun käyttöohje

Postimaksukonepalvelun käyttöohje 1 (11) Julkinen - Public Postimaksukonepalvelun käyttöohje 2 (11) Julkinen - Public POSTIMAKSUKONEPALVELUT KÄYTTÖVARAN MAKSAMINEN POSTIMAKSUKONEELLE 1 Yleistä Postimaksukonepalvelu on postimaksukoneita

Lisätiedot

Tarkoitus Tällä toimenpiteellä luodaan matkalasku ilman matkapyyntöä. Edellytykset

Tarkoitus Tällä toimenpiteellä luodaan matkalasku ilman matkapyyntöä. Edellytykset Tarkoitus Tällä toimenpiteellä luodaan matkalasku ilman matkapyyntöä. Edellytykset Jyväskylän yliopistoon työsuhteessa oleva henkilö jolla on SA Travelin käyttöoikeus Tapahtumakoodi Luo uusi lasku Ohje

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN VANTAAN KAUPUNKI: PALVELUSETELIPALVELUT PALVELUT: LAPSIPERHEIDEN TILAPÄINEN KOTIPALVELU KOTIHOITO 1 Sisällys PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN... 1 Vantaan kaupunki: Palvelusetelipalvelut...

Lisätiedot

Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön

Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön PSOP Palveluntuottajan ohje Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön Fysioterapian palveluseteli Verisohistoria: Pvm Versio Tekijä Kommentit 14.4.2015 1.0 R Vuorinen Luotu PSOP-ohje Fysioterapian palvelusetelipalveluun

Lisätiedot

Hakeutuminen palvelusetelituottajaksi

Hakeutuminen palvelusetelituottajaksi TURUN KAUPUNKI Hakeutuminen palvelusetelituottajaksi Suun terveydenhuolto Ohje 7.11.2016 www.parastapalvelua.fi 1. Palveluntuottajaksi hakeutuminen Avaa Palveluseteli- ja ostopalvelu järjestelmä www.parastapalvelua.fi

Lisätiedot

BlueCommerce Käyttöohje

BlueCommerce Käyttöohje 1(16) BlueCommerce Käyttöohje Author: Verifone Finland Oy Date: Pages: 16 2(16) Sisältö: 1. Palveluun kirjautuminen... 3 1.1. Yleistä... 3 1.2. Unohtunut salasana... 4 1.3. Palvelun etusivu... 4 2. Ennen

Lisätiedot

Kassanhallintapalvelu muuttuu 8.11.2011 alkaen

Kassanhallintapalvelu muuttuu 8.11.2011 alkaen Kassanhallintapalvelu muuttuu 8.11.2011 alkaen Kassanhallintapalveluun tehtävät muutokset johtuvat siitä, että Suomessa toimivat pankkiryhmät siirtyvät Yhtenäinen euromaksualueeseen eli SEPAan. SEPAn tavoitteena

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 3/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 3/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 3/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry

Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions liitto ry Suomen Lions-liitto ry Klubisihteerin kuukausitehtävät MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.1 4.4.2016 Dokumenttien ja ohjeiden luovutus kolmannelle osapuolelle ilman lupaa, kopioimalla,

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Pikaopas toimittajille - Laskutus Supplier Portal (Lokakuu 2012)

Pikaopas toimittajille - Laskutus Supplier Portal (Lokakuu 2012) Pikaopas toimittajille - Laskutus Supplier Portal (Lokakuu 2012) Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Tietoa Basware Supplier Portal-dokumenteista Toimittajille, asiakkaille, julkista

Lisätiedot

Tarkoitus. Edellytykset. Kirjautuminen HAKA-tunnistautumisen kautta

Tarkoitus. Edellytykset. Kirjautuminen HAKA-tunnistautumisen kautta Tarkoitus Tässä ohjeessa näytetään, kuinka avataan uusi palvelupyyntö Certiaan Service Desk -järjestelmän kautta. Ohjeen lopussa näytetään, miten voit etsiä ratkaisua tietämyskannasta. Palvelupyynnön pääset

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

Seuraavilla käyttökerroilla palveluun kirjaudutaan vain puhelinnumerolla ja siihen saapuvalla kertakäyttöisellä salasanalla.

Seuraavilla käyttökerroilla palveluun kirjaudutaan vain puhelinnumerolla ja siihen saapuvalla kertakäyttöisellä salasanalla. SISÄLLYSLUETTELO 1 MIKÄ ON ENTERPAYN YRITYSLASKU?... 3 2 KIRJAUTUMINEN PALVELUUN... 3 3 KÄYTTÄJIEN HALLINNOINTI: KÄYTTÖOIKEUKSIEN MYÖNTÄMINEN... 6 4 MYYNNIN SIIRTO LASKUTUKSEEN... 8 5 LASKUTUSPÄIVÄN MUUTTAMINEN...

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Opettajalle ohje opintojakson toteutuksen tekemiselle mallipohjana ja mallipohjan tuominen opintojakson toteutukseen.

Opettajalle ohje opintojakson toteutuksen tekemiselle mallipohjana ja mallipohjan tuominen opintojakson toteutukseen. 1 Opettajalle ohje opintojakson toteutuksen tekemiselle mallipohjana ja mallipohjan tuominen opintojakson toteutukseen. (HUOM!): Toteutussuunnitelmat otetaan käyttöön vasta 2015 OPSista lähtien. (Connect

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN VANTAA: IKÄÄNTYNEIDEN PITKÄAIKAINEN TEHOSTETTU ASUMISPALVELU IKÄÄNTYNEIDEN LYHYTAIKAINEN TEHOSTETTU ASUMISPALVELU OMAISHOITAJAN VAPAAN AIKANA 1 TUNNISTAUTUMINEN JA PSOP-

Lisätiedot

Valitse Opinto-oikeudet

Valitse Opinto-oikeudet Helsingin yliopisto WinOodi 1 UUDEN TUTKINNON REKISTERÖINTI OODIIN Opiskelijan perustietojen käsittely ikkunassa haetaan opiskelija joko opiskelijanumerolla tai henkilötunnuksella. Valitse Opinto-oikeudet

Lisätiedot

Palveluntuottajaksi hakeutuminen

Palveluntuottajaksi hakeutuminen 18.10.2018 Palveluntuottajaksi hakeutuminen Siun sote: Palvelusetelipalvelut 2(26) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Yrityksen tunnistautuminen... 3 PSOP-pääkäyttäjätunnuksen luonti... 4 Perustietojen

Lisätiedot

VETUMA rekisteröityminen

VETUMA rekisteröityminen VETUMA rekisteröityminen Rekisteröityminen tapahtuu kirjautumalla WebTimmiin klikkaamalla Selailu liikuntapalvelut Tampere -linkkiä ja valitsemalla Rekisteröityminen Rekisteröidy käyttäjäksi. Linkistä

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön

Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön parasta palvelua.fi PSOP Palveluntuottajan ohje Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön Kotiin annettavat palvelut - Omaishoidon harkinnanvarainen palveluseteli - Tilapäisen kotihoidon palveluseteli -

Lisätiedot

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä 1. Sanasto WebTimmi on Tampereen kaupungin kulttuuripalvelujen käytössä oleva internetpohjainen varausjärjestelmä, jossa

Lisätiedot

Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön

Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön parasta palvelua.fi PSOP Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön Kotiin annettavat palvelut - Omaishoidon harkinnanvarainen palveluseteli - Tilapäisen kotihoidon palveluseteli - Säännöllisen kotihoidon

Lisätiedot

LUPAOSAKASLUETTELO (ns. yhteislupa) Liite hirvieläinten pyyntilupahakemukseen Sivu 1

LUPAOSAKASLUETTELO (ns. yhteislupa) Liite hirvieläinten pyyntilupahakemukseen Sivu 1 LUPAOSAKASLUETTELO (ns. yhteislupa) Liite hirvieläinten pyyntilupahakemukseen Sivu 1 Jos hakijoita on useampi kuin yksi (henkilö tai metsästysseura/-seurue), nimetään yksi hakijaksi ja kaikista metsästysoikeuden

Lisätiedot

Seuraavilla käyttökerroilla palveluun kirjaudutaan vain puhelinnumerolla ja siihen saapuvalla kertakäyttöisellä salasanalla.

Seuraavilla käyttökerroilla palveluun kirjaudutaan vain puhelinnumerolla ja siihen saapuvalla kertakäyttöisellä salasanalla. SISÄLLYSLUETTELO 1 MIKÄ ON ENTERPAYN YRITYSLASKU?... 3 2 KIRJAUTUMINEN PALVELUUN... 3 3 KÄYTTÄJIEN HALLINNOINTI: KÄYTTÖOIKEUKSIEN MYÖNTÄMINEN... 6 4 MYYNNIN SIIRTO LASKUTUKSEEN... 8 5 LASKUTUSPÄIVÄN MUUTTAMINEN...

Lisätiedot

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKOR- VAUKSEN HAKU

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKOR- VAUKSEN HAKU Ohje työpaikkaohjaajalle 1 (9) TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKOR- VAUKSEN HAKU Kun työpaikalla tapahtuvan oppimisen arviointi ja koulutuskorvauksen haku ovat ajankohtaisia, saat

Lisätiedot

Sähköinen palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä. Ohjeet tunnistautumiseen palveluntuottajalle

Sähköinen palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä. Ohjeet tunnistautumiseen palveluntuottajalle Sähköinen palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä Ohjeet tunnistautumiseen palveluntuottajalle Sisällysluettelo 1. Aluksi: esiehdot 2. PSOP-palveluun kirjautuminen 3. Kirjautumisohjeet Palveluntuottajille,

Lisätiedot

1 www.enterpay.fi/laskuyritykselle SISÄLLYSLUETTELO 1 MIKÄ ON LASKU YRITYKSELLE?... 3 2 KIRJAUTUMINEN PALVELUUN... 3 3 KÄYTTÄJIEN HALLINNOINTI: KÄYTTÖOIKEUKSIEN MYÖNTÄMINEN... 6 4 MYYNNIN SIIRTO LASKUTUKSEEN...

Lisätiedot

tempus.kpedu.fi Tuntitietojen kirjausjärjestelmän Ohje Versio 3.3 päivitetty KPAO Juha Kykyri

tempus.kpedu.fi Tuntitietojen kirjausjärjestelmän Ohje Versio 3.3 päivitetty KPAO Juha Kykyri tempus.kpedu.fi Tuntitietojen kirjausjärjestelmän Ohje Versio 3.3 päivitetty 04.06.2013 KPAO Juha Kykyri 1 Sisältö Kirjautuminen järjestelmään... 2 Rekisteröityminen... 3 Aloitusnäkymä... 4 Asetukset valikko...

Lisätiedot

Webforum. Version 16.2 uudet ominaisuudet. Päivitetty: 2016-06-15

Webforum. Version 16.2 uudet ominaisuudet. Päivitetty: 2016-06-15 Webforum Version 16.2 uudet ominaisuudet Päivitetty: 2016-06-15 Sisältö Tietoja tästä dokumentista... 3 Yleistä... 4 Aloita-sivu / Dashboard... 5 Projektilista... 5 Dokumentit... 6 Microsoft Office Online

Lisätiedot

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen Sisällysluettelo Sisällys Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen... 1 Sisällysluettelo... 1 Käyttöoikeus... 1 Kirjautunut käyttäjä... 3 Artikkelin kommentointi...

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi CV-netti palvelun tavoitteena on auttaa työnantajia löytämään sopivia työntekijöitä ja työnhakijoita löytämään uusia työmahdollisuuksia. CV-nettipalvelun avulla

Lisätiedot

Oma riista -palvelu oma.riista.fi

Oma riista -palvelu oma.riista.fi Oma riista -palvelu oma.riista.fi Saalisilmoituksen tekeminen KARHU 5.7.2016 Suomen riistakeskus Versio 1.4, 5.7.2016 Ari Kontiainen ja Harri Norberg Suomen riistakeskus Ohjeen tarkoitus Tämän ohjeen tarkoitus

Lisätiedot