PSOP Lapsiperheiden tilapäinen kotipalvelu ja kotihoito. Palveluntuottajien käyttökoulutus Vantaa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PSOP Lapsiperheiden tilapäinen kotipalvelu ja kotihoito. Palveluntuottajien käyttökoulutus Vantaa"

Transkriptio

1 PSOP Lapsiperheiden tilapäinen kotipalvelu ja kotihoito Palveluntuottajien käyttökoulutus Vantaa

2 Palveluntuottajien PSOP-käyttökoulutus Paikka Aika Aihe Maanantai klo Vantaan kaupungin tilat, Peltolantie 2D Tervetulosanat PSOP-järjestelmän käyttöönotto Vantaan kaupungin lapsiperheiden tilapäisen kotipalvelun ja kotihoidon palvelusetelipalveluissa Palvelun käyttötietojen raportointi Asiakkaan tiedot ja palveluvaraus. Palvelutapahtumakirjausten tekeminen PSOP-järjestelmässä Laskutus ja tilitys, palveluiden seuranta raporttien avulla Kuukausittainen tilitysprosessi. Laskudokumenttien käyttö. Hyvitykset ja hylkäykset. Järjestelmän raporttien hyödyntäminen. Asetukset ja käyttöoikeudet Järjestelmän käyttöoikeudet ja niiden hallinta. Laskutustiedot ja muut asetukset. Konserniyritysten erityispiirteet Asiakkaan näkökulma ja yhteenveto Asiakkaan PSOP-järjestelmän käyttömahdollisuudet, palaute ja reklamaatio. Käyttövinkit ja vihjeet. Yhteenveto ja ohjeistus Keskustelua Tilaisuuden päättäminen

3 Koulutuksen tavoitteet Koulutuksen jälkeen osallistuja osaa kirjata tapahtumia PSOP-järjestelmään tehdä kuukausittaisen raportoinnin ja laskutustoimenpiteet PSOP-järjestelmässä hyödyntää palveluntuottajille tarkoitettuja ominaisuuksia omassa työssään ymmärtää järjestelmän talousprosessin etenemisen ja asetukset, jotka vaikuttavat tilityksen onnistumiseen.

4 PALVELUNJÄRJESTÄJÄ ASIAKAS PALVELUNTUOTTAJA Sähköinen palveluntuottajaksi hakeutuminen ja hakemusten käsittely Palveluntuottajarekisteri syntyy automaattisesti hyväksytyistä palveluntuottajista Palvelusetelin myöntäminen ja tallentaminen PSOPjärjestelmään Palveluntuottaja laskuttaa asiakkaalta omavastuuosuuden Asiakas vertaa tuottajia ja valitsee sopivan palveluntuottajan Palveluntuottaja saa maksun kunnalta Asiakas saa palvelua Automaattinen tilitys Palveluntuottaja kirjaa annetun palvelutapahtuman tiedot Palvelutapahtuman hyväksyntä

5 Kunta Kunnan asiakaspalvelija arvioi asiakkaan palvelutarpeen. Asiakkaalle myönnetään palveluseteli. Kunnan työntekijä tarkistaa tarvittaessa tapahtumakirjauksia. Kunnan työntekijä analysoi ja seuraa annettuja palveluja ja kirjauksia. Kunnan työntekijä seuraa palautetta. Järjestelmä Kunnan työntekijä luo palvelusetelin PSOP-järjestelmään Järjestelmä muodostaa hyväksytyistä tapahtumista tilitysaineiston talousjärjestelmälle. Pankki maksaa tuottajalle palveluseteliarvon mukaisen maksun. Asiakas Tuottaja syöttää palvelutapahtuman tiedot PSOPjärjestelmään. Palveluntuottaja Asiakas tutustuu kunnan hyväksymiin palvelusetelipalvelujen tuottajiin ja näiden hintoihin sekä muihin tietoihin PSOPpalvelun julkisessa vertailussa. Asiakas ottaa yhteyttä valitsemaansa palveluntuottajaan ja sopii palvelusta. Asiakas antaa palvelusetelin numeronsa tuottajalle. Tuottaja syöttää setelinumeron PSOPjärjestelmään ja saa asiakkaan tiedot näkyviin, ja oikeuden kirjata tietoja asiakkaalle. Asiakas saa palvelua. Tuottaja saa maksun tililleen. Tuottaja vastaanottaa järjestelmän lähettämän asiakaslaskun kuvan. Asiakas maksaa omavastuuosuutensa mukaisen laskun tuottajalle. Tuottaja laskuttaa asiakkaalta palvelun omavastuu osuuden. Asiakas/puolesta asioija tarkistaa palvelusetelin saldon PSOP-palvelusta. Asiakas/puolesta asioija antaa järjestelmän kautta palautetta saamastaan palvelusta. Tuottaja vastaa palautteeseen järjestelmässä ja tarvittaessa myös muulla tavoin.

6 Palvelun käyttötietojen raportointi

7 Palveluntuottajien PSOP-käyttökoulutus Aihe Tervetulosanat PSOP-järjestelmän käyttöönotto Vantaan kaupungin lapsiperheiden tilapäisen kotipalvelun ja kotihoidon palvelusetelipalveluissa Palvelun käyttötietojen raportointi Asiakkaan tiedot ja palveluvaraus. Palvelutapahtumakirjausten tekeminen PSOP-järjestelmässä. Laskutus ja tilitys, palveluiden seuranta raporttien avulla Kuukausittainen tilitysprosessi. Laskudokumenttien käyttö. Hyvitykset ja hylkäykset. Järjestelmän raporttien hyödyntäminen. Asetukset ja käyttöoikeudet Järjestelmän käyttöoikeudet ja niiden hallinta. Laskutustiedot ja muut asetukset. Konserniyritysten erityispiirteet. Asiakkaan näkökulma ja yhteenveto Asiakkaan PSOP-järjestelmän käyttömahdollisuudet, palaute ja reklamaatio. Käyttövinkit ja vihjeet. Yhteenveto ja ohjeistus. Keskustelua Tilaisuuden päättäminen

8 Lähtötilanne Vantaa on hyväksynyt palveluntuottajan palvelusetelituottajaksi sähköisesti. Asiakas on saanut palvelusetelin. Asiakas on valinnut palveluntuottajan. Asiakas on antanut tuottajalle palvelusetelinumeron. Tällä tuottaja saa tehdyksi PSOPjärjestelmässä palveluvarauksen, joka antaa tuottajalle oikeuden asiakkaan tietoihin.

9 PSOP käytön vaiheet 1. Tee palveluvaraus (kertaluonteinen). 2. Lisää asiakkaan tietoihin käyttämänne asiakastunnus. 3. Kirjaa palvelutapahtumat mahdollisimman nopeasti palvelutapahtuman jälkeen. 4. Kuukausittainen tilitys tapahtuu tehtyjen kirjausten mukaisesti 3. ja 4. päivän välisenä yönä. Saat kuukausittaiset maksuaineistotiedot sähköpostilla. Käsittele ne yrityksenne oman kirjanpitoprosessin mukaisesti.

10 Palveluvarauksen tekeminen Palveluntuottaja tekee asiakkaalle järjestelmään palveluvarauksen asiakkaan palvelusetelinumerolla.

11 Tapahtumakirjaus

12

13 Palveluvaraus

14 Uusi asiakas tee palveluvaraus Uudelle asiakkaalle on aina tehtävä palveluvaraus, jotta voit nähdä asiakkaan tiedot. Syötä asiakkaalta saamasi palvelusetelin numero ja valitse Hae.

15 Palveluvarauksen tekeminen Järjestelmä näyttää asiakkaan palvelusetelin tiedot. Sivulla näkyy palvelusisällöt, joita asiakkaalle on myönnetty ja joita yrityksesi tuottaa. Jos tuotat useampia palvelusisältöjä, riittää kun teet palveluvarauksen yhdelle sisällölle. Valitse Tee palveluvaraus.

16 Palveluvarauksen tekeminen Valitse toimipaikka, joka antaa palvelun asiakkaalle. Kerrottuasi asiakkaalle sopimusehdoista ja sopimussuhteen muodostumisesta voit ruksia ko. kohdat. Vapaamuotoinen tapahtumavaraus kenttään voit kirjoittaa lisätietoja asiakkaan toiveista. Valitse Lähetä palveluvaraus.

17 Asiakasnumeron lisääminen Tehtyäsi palveluvarauksen pääset Asiakkaan tiedot sivulle. Lisää Asiakasnumero-kenttään oman yrityksesi asiakaskohtainen tunniste (max 50 merkkiä). Valitse Tallenna -toiminto. Asiakasnumero tulostuu laskulle.

18 Asiakkaan saldo-ostovoimat

19 Asiakkaan tietojen haku Kun Asiakkaalle on tehty palveluvaraus, voi asiakkaan tiedot hakea Asiakashaku-toiminnolla. Hae asiakkaan tiedot esille asiakkaan nimellä, henkilötunnuksella tai palvelusetelin numerolla.

20 Tapahtumakirjaus

21 Palveluvarauksesta tapahtumakirjaukseen Kun asiakas on valittuna, tapahtumakirjaukseen pääsee joko Palveluvaraukset- tai Saldo-ostovoimat välilehden kautta. Tässä on valittuna Palveluvaraukset-välilehti. Valitse Kirjaa tapahtuma.

22 Saldo-ostovoimasta tapahtumakirjaukseen Tapahtumakirjaukseen pääsee myös Saldoostovoimat välilehden kautta napsauttamalla Palvelusisällöt-linkistä sisällöt auki ja valitsemalla Kirjaa tapahtuma Ostovoimalla tarkoitetaan kaikkia kunnan asiakkaalle myöntämiä palvelusetelitai ostopalvelupalveluja.

23 Tapahtumakirjaus Tarkasta, että tapahtuma kohdistuu oikeaan palvelusisältöön. Tarkasta, että tapahtuma kohdistuu oikeaan toimipaikkaan/yksikköön. Valitse Alkupäivämäärä (kalenterista) ja aloitusaika. Valitse Lopetuspäivämäärä (kalenterista) ja lopetusaika. Järjestelmä laskee ajankohdan perusteella veloitettavan määrän. Valitse Kirjaa tai Tallenna keskeneräisenä, jos haluat vielä muokata tapahtumaa. (Muista käydä Kirjaamassa keskeneräinen tapahtuma.)

24 Tapahtumakirjausta helpottavat lisäpalvelut

25 Ajantasainen raportointi takaa palvelun läpinäkyvyyden kaikille osapuolille Järjestäjä Internet-selain Integraatio järjestelmien välillä Palveluntuottaja Asiakas Mobiilisovellus

26 Tapahtumien selailu ja muokkaus

27 Tapahtumalistaus Tapahtumat-välilehdellä näet asiakkaan tapahtumat. Voit tarkastella tapahtuman tietoja valitsemalla Tarkastele tapahtumaa. Jos tapahtuman tila on Kirjattu osittain, tapahtuma ei ole valmis tilitettäväksi.

28 Teoriaa tapahtumien tilat Kirjattu - Tapahtuma on kirjattu eli valmis kunnan tarkastettavaksi ja tilitettäväksi. Kirjattu osittain - Tapahtuma on tallennettu keskeneräisenä. Tapahtumakirjauksen luonnos, ei tility eikä mene kunnan tarkastettavaksi. Tarkastettavana - Tapahtumakirjaus on ylittänyt myönnetyn määrän tai tapahtuma odottaa kunnan tarkastusta. Hyväksytty Kunta on hyväksynyt tapahtumakirjauksen ja se on valmis tilitettäväksi. Hylätty Kunta on hylännyt tapahtumakirjauksen. Hylkääminen on mahdollista tilassa Tarkastettavana. Odottaa tilitystä - Parin minuutin mittainen tilityksen tila. Jos tässä tilassa olevia näkyy, niin tilitysajo on keskeytynyt jostain syystä, esim. tuottajan laskutustiedot puuttuvat, kunnan laskentatunnisteita puuttuu tai ajo on jostain muusta syystä keskeytynyt. Tilitetty - Tapahtuma on tilitysaineistossa. Maksettu - Tapahtuman tilaksi muutetaan eräpäivänä maksettu. PSOP ei kuitenkaan tiedä onko se oikeasti maksettu, koska maksu tapahtuu kunnan kirjanpitojärjestelmässä. Odottaa hyvitystä - Kunta on hyvittänyt tapahtuman. Tapahtuma on tässä tilassa seuraavaan tilitysajoon asti. Hyvitetty - Hyvitystapahtuma on tilitetty eli huomioitu maksuaineistossa (=vähennetty maksettavasta summasta).

29 Keskeneräisestä kirjauksesta Kirjatuksi Valitse keskeneräinen kirjaus ja paina Tarkastele tapahtumaa. Täydennä tapahtuman tiedot. Valitse Kirjaa.

30 Tapahtuman poistaminen Voit poistaa tapahtuman valitsemalla Poista. Poistaminen on mahdollista, kun tapahtuman tila on Kirjattu osittain, Kirjattu tai Hyväksytty. Poista-toiminto on näkyvissä vain silloin, kun poistaminen on mahdollista.

31 Tauko

32 Laskutus ja tilitys Palveluiden seuranta

33 Palveluntuottajien PSOP-käyttökoulutus Aihe Tervetulosanat PSOP-järjestelmän käyttöönotto Vantaan kaupungin lapsiperheiden tilapäisen kotipalvelun ja kotihoidon palvelusetelipalveluissa Palvelun käyttötietojen raportointi Asiakkaan tiedot ja palveluvaraus. Palvelutapahtumakirjausten tekeminen PSOP-järjestelmässä. Laskutus ja tilitys, palveluiden seuranta raporttien avulla Kuukausittainen tilitysprosessi. Laskudokumenttien käyttö. Hyvitykset ja hylkäykset. Järjestelmän raporttien hyödyntäminen. Palautteet ja reklamaatiot. Asetukset ja käyttöoikeudet Järjestelmän käyttöoikeudet ja niiden hallinta. Laskutustiedot ja muut asetukset. Konserniyritysten erityispiirteet. Asiakkaan näkökulma ja yhteenveto Asiakkaan PSOP-järjestelmän käyttömahdollisuudet, palaute ja reklamaatio. Käyttövinkit ja vihjeet. Yhteenveto ja ohjeistus. Keskustelua Tilaisuuden päättäminen

34 Kuukausittainen tilitysprosessi Tapahtumien kirjaus Tapahtumien hyväksyminen Tilitys Palveluntuottaja on kirjannut järjestelmään palvelutapahtumista tapahtumakirjaukset kunnan määrittelemään aikarajaan mennessä. Järjestelmä huomauttaa kirjaajaa, mikäli saldo ylittää myönnetyn palvelun määrän. Kunta hyväksyy tapahtumat oman prosessinsa mukaisesti. Automaattinen tilitysajo kk 4pv* Sisältö: hyväksytyt tapahtumat Tiedostopalvelin maksuaineisto.xml laskulista.pdf Palveluntuottaja laskuttaa asiakkaalta palvelusetelin omavastuun. Palveluntuottaja voi tulostaa asiakkaalle omavastuuerittelyn järjestelmästä. Kunnan taloushallinnon järjestelmä Palveluntuottajan LASKU kuva.pdf spostilla + ASIAKASLASKU.pdf palveluntuottajalle spostilla + Pankki Palveluntuottaja saa kunnan maksun pankkitililleen.

35 Automaattinen tilitys Automaattinen tilitysajo käynnistyy kuukauden 3. ja 4. päivän välisenä yönä. Tilitykseen otetaan mukaan kaikki hyväksytyt palvelutapahtumat. Palveluntuottaja saa tilityksestä laskutusaineiston omaan, laskutustiedoissa ilmoittamaansa sähköpostiin. Tapahtumat, joita ei ole kirjattu ajoissa, tilitetään seuraavan kuun tilitysajossa. Myös jälkikäteen tehdyt hyvitykset käsitellään aina seuraavassa tilitysajossa.

36 Palveluntuottajan laskuaineistot Yhdestä tilitysajosta muodostuu palveluntuottajalle asiakaslaskut (x kpl) laskut (x kpl). Aineisto lähetetään.pdf-tiedostona sähköpostiin, jos Haluan maksuaineiston pdf-kuvan sähköpostiini on valittuna.

37 Lasku PSOP_lasku_*.pdftiedostossa on riveittäin palveluntuottajan kaikki asiakkaat, joilla oli tilityksessä tapahtumia. Laskun rivillä on asiakaskohtainen yhteensäsumma. Jokaisen kunnan maksusta muodostuu oma laskun kuva.

38 Asiakasnumero laskulla Asiakkaan tiedoissa annettu Asiakasnumero tulostuu laskulle.

39 Finvoice-XML-laskut Palveluntuottaja saa jokaisesta asiakkaasta erikseen sekä.pdfettä.xml-laskutiedostot. Yhdessä tiedostossa ovat yhden asiakkaan kaikki tapahtumat. Laskut tulevat zip-tiedostossa. Tiedostot ovat finvoice_*.pdf- ja finvoice_*.xml-alkuisia tiedostoja.

40 Hyvitykset ja hylkäykset Kunta voi hyvittää ja hylätä tapahtumia. Hyvitys: Tilitetty tai maksettu tapahtuma tarvitsee hyvittää. Tapahtuman tila: Odottaa Hyvitystä tai Hyvitetty. Palveluntuottaja voi pyytää kuntaa hyvittämään esim. väärin kirjatun tapahtuman. Hylkäys: Tarkastettavana oleva tapahtuma voidaan hylätä, jos kunta ei hyväksy tapahtumaa maksettavaksi. Palveluntuottaja näkee tapahtuman tiedoissa hyvityksen/hylkäyksen syyn.

41 Muista kirjata ajantasaisesti On erittäin tärkeää, että asiakkaalla, palveluntuottajalla ja kunnan asiakastyöntekijällä on mahdollisuus seurata mahdollisimman ajantasaisesti, paljonko palvelua on käytetty ja jäljellä tässä kuussa. Palveluntuottajalla on vastuu seurata asiakkaan palvelun jäljellä olevaa määrää. Vain ajantasainen kirjaus varmistaa tilityksen oikeellisuuden ja oikea-aikaisuuden annetuista palveluista. Kirjaukset on tehtävä viimeistään seuraavan kuukauden kolmas päivä.

42 Tapahtumakirjausten tarkistaminen Ennen kuukauden 3. pv Tarkista, että tapahtumien tila ei ole Kirjattu osittain muokkaa tapahtumaa ja valitse Kirjaa. Tarkista, että kaikki kuukauden tapahtumat on kirjattu. Kun tapahtuma on kirjattu väärin Ennen seuraavan kuukauden 3. päivää tapahtuman tila on todennäköisesti kirjattu, kirjattu osittain tai hyväksytty poista tapahtuma ja tee tarvittaessa uusi. Seuraavan kuukauden 4. päivästä eteenpäin tapahtuman tila on todennäköisesti tilitetty tai maksettu ota yhteyttä kunnan yhteyshenkilöön, joka tekee hyvityksen järjestelmässä. Asia korjaantuu seuraavan kuukauden tilityksessä. Tapahtumaa ei ole kirjattu ajoissa Kun tapahtuma kirjataan seuraavan kuun 4. pv tai myöhemmin, se siirtyy seuraavan kuukauden tilitykseen. Tapahtuman voi kirjata 2 kk taaksepäin. Palveluvarausta ei voi tehdä sulkeutuneelle ostovoimalle.

43 Järjestelmän raporttien hyödyntäminen Omavastuuerittely ja raportit

44 Omavastuuerittely

45 Omavastuuerittely Omavastuuerittelyn avulla tuottaja voi tarkastella asiakkaiden omavastuiden suuruuksia.

46 Omavastuuerittely Asiakkaat Omavastuuerittely Valitse palvelu. Anna erittelyn alku- ja loppupäivä. Valitse kieli (suomi, ruotsi tai englanti) = tulosteen kieli. Valitse Tee omavastuuerittely.

47 Omavastuuerittelyn tulostaminen Valitse: Avaa tulostettava versio Tulostettava versio aukeaa uuteen selaimeen.

48 Omavastuuerittelyn tulostaminen Valitse Tulosta Saat esille selaimen oman tulostustoiminnon ja voit tulostaa erittelyn.

49 Raportit

50 Raportit Palveluntuottajan raportit: - Asiakkaat ja toteuma - Keskeytykset 1) Siirry Raportit-välilehdelle. 2) Valitse haluamasi raportti alasvetovalikosta. Muut parametrit muodostuvat valitsemasi raportin ja käyttöoikeuksiesi mukaisesti.

51 Raportit Asiakkaat ja toteuma 1) Valitse kunta. 2) Valitse palvelu, josta haluat raportin. + avaa valintaelementin, - sulkee, mutta ei poista jo tehtyä valintaa. 3) Valitse palveluntuottajanosa tai koko yritys. 4) Valitse alkukuukausi ja loppukuukausi. 5) Luo raportti painike aktivoituu. Paina painiketta. 6) Odota raportin latautumista. Raportti latautuu Excel-muodossa. (Riippuu selaimesi asetuksista, aukeaako tiedosto automaattisesti vai pitääkö se käynnistää raporttitiedostoa klikkaamalla).

52 Raportit - Asiakkaat ja toteuma Tuotetut yksiköt= kirjatut tapahtumat Keskeneräiset yksiköt eli tapahtumat Asiakkaan omavastuu-osuus hinnaston mukaan, eur Tilitetyt kirjaukset eur = kunta maksanut tai lähettänyt maksuun Yhteenveto asiakkaittain Yhteenveto palveluittain

53 Raportit - Asiakkaat ja toteuma Raportilla näkyvät valitsemasi kunnan ja palvelun/palveluiden asiakkaat, joille on kirjattu palvelutapahtumia tai palveluvaraus valitsemallasi aikavälillä Jos valitsit yhden tuottajanosan (toimipaikan, yksikön tms.), näkyvät raportilla palveluittain ne asiakkaat, joille raportille valittu tuottajanosa on kirjannut tapahtumia Sama asiakas voi esiintyä usean palvelun kohdalla Jos valitsit koko yrityksen, tulevat raportille kaikki ne tuottajanosat, joille on kirjattu tapahtumia Sama asiakas voi esiintyä usean tuottajanosan kohdalla kirjauksista riippuen Jokaisen tuotetun sisällön kohdalla/asiakas Tuotetut yksiköt (=kirjatut tapahtumat) Keskeneräiset kirjaukset (maksun saamiseksi pitää nämä kirjaukset kirjata loppuun) Asiakkaan omavastuuosuus hinnaston mukaan Raportointijaksolla tilitetyt kirjaukset (jotka kunta maksanut tai lähettänyt maksettavaksi)

54 Raportit - Asiakkaat ja toteuma Palvelu/asiakas summarivillä on summattu asiakkaan sisältökohtaiset kentät yhteensä Palvelu yht: -summarivillä on summattu ko. palvelun kaikkien asiakkaiden kentät yhteensä Lisäksi Palautteet yht: - ja Reklamaatiot - sarakkeissa näkyy asiakkaiden ko. palvelusta antamisen palautteiden tai reklamaatioiden lukumäärä Palveluntuottaja yht: - summarivillä on summattu kaikkien raportille valittujen palveluiden ja tuottajanosien luvut yhteensä Raportin voi ottaa myös yksittäisestä asiakkaasta antamalla hakukenttään Henkilötunnus halutun asiakkaan henkilötunnuksen. Vinkki! Tällä raportilla on helppo ennen kuukauden vaihdetta varmistaa, ettei tapahtumakirjauksia ole jäänyt keskeneräisiksi eli kirjaamatta loppuun asti.

55 Asiakaspalautteet ja reklamaatiot

56 Asiakaspalaute Palveluntuottaja näkee saamansa asiakaspalautteet / reklamaatiot menemällä Asiakkaat Palautteet Myös kunta näkee palveluntuottajalle lähetetyt palautteet / reklamaatiot. Muista vastata palautteisiin!

57 Reklamaatio Reklamaatioon odotetaan aina vastausta. Palautteen ja reklamaation saat auki ja kiinni +/- merkeistä. Vastaa-linkistä pääset vastaamaan.

58 Palautteeseen tai reklamaatioon vastaaminen Vastaan tekemääsi reklamaatioon Asiakas näkee antamansa palautteet/reklamaatiot ja niiden vastaukset. Palautteet eivät näy julkisesti missään.

59 Asetukset ja käyttöoikeudet

60 Palveluntuottajien PSOP-käyttökoulutus Aihe Tervetulosanat PSOP-järjestelmän käyttöönotto Vantaan kaupungin lapsiperheiden tilapäisen kotipalvelun ja kotihoidon palvelusetelipalveluissa Palvelun käyttötietojen raportointi Asiakkaan tiedot ja palveluvaraus. Palvelutapahtumakirjausten tekeminen PSOP-järjestelmässä. Laskutus ja tilitys, palveluiden seuranta raporttien avulla Kuukausittainen tilitysprosessi. Laskudokumenttien käyttö. Hyvitykset ja hylkäykset. Järjestelmän raporttien hyödyntäminen. Palautteet ja reklamaatiot. Asetukset ja käyttöoikeudet Järjestelmän käyttöoikeudet ja niiden hallinta. Laskutustiedot ja muut asetukset. Konserniyritysten erityispiirteet. Asiakkaan näkökulma ja yhteenveto Asiakkaan PSOP-järjestelmän käyttömahdollisuudet, palaute ja reklamaatio. Käyttövinkit ja vihjeet. Yhteenveto ja ohjeistus. Keskustelua Tilaisuuden päättäminen

61 Palveluntuottajan roolit ja oikeudet Kirjaaja Palvelun valmistelija Palvelusta vastaava PSOPpääkäyttäjä Katsopääkäyttäjä Nämä ovat hierarkiset oikeudet Oikeus kirjata tapahtumia oman tiiminsä asiakkaille. Asiakkaiden tietojen katseleminen oman palvelutiiminsä asiakkaiden osalta. Asiakasnumeron päivittäminen Edelliset, sekä Raporttien käyttö. Voi katsella ja täydentää yrityksen/palveluntuottajan hyväksyttyjä tietoja. Edelliset, sekä Hinnaston tietojen ja laskutustietojen lisääminen ja muokkaaminen. Oikeudet hakeutua palveluntuottajaksi (mutta ei voi lähettää/allekirjoittaa hakemusta). Edelliset, sekä Voi päivittää yrityksen kaikkia tietoja. Antaa oikeudet muille käyttäjille (myös muille pääkäyttäjille). On oikeudet kaikkiin Palveluntuottajan toimintoihin. Edelliset, sekä Voi lähettää hyväksytettäväksi hakemuksia eli allekirjoittaa Palveluntuottajaksi/ Palvelunosatuottajaksi hakeutumisia. Katsorinnakkaispääkäyttäjällä samat oikeudet kuin PSOPpääkäyttäjällä.

62 Käyttäjien hallinta Yrityksen pääkäyttäjä voi luoda käyttäjätunnuksia lisää. Käyttäjät Hallitse käyttäjiä Luo uusi käyttäjä

63 Luo uusi käyttäjä Syötä uuden käyttäjän Etunimi ja Sukunimi Sähköpostiosoite = uuden käyttäjän käyttäjätunnus Salasana ja Salasana uudelleen. Valitse Rooli. Valitse Lähetä käyttäjän luonnista sähköpostia. (Järjestelmä lähettää uuden käyttäjän sähköpostiin tiedon tunnuksen luomisesta.) Valitse Tallenna.

64 Palvelutiimit Valitse kunta Valitse palvelu Valitse käyttäjät, jotka kuuluvat kyseiseen palvelutiimiin Valitse Tallenna Muista lisätä käyttäjä palvelutiimiin aina, kun 1) luot uuden käyttäjän 2) yrityksesi hyväksytään uutena palveluntuottajana johonkin palveluun. Palvelutiimien avulla hallinnoit käyttäjien oikeuksia käsitellä asiakkaiden tietoja palvelukohtaisesti

65 Yrityksen tietojen päivitys Muista päivittää yrityksesi tietoja säännöllisesti. Yrityksen tiedot > Perustiedot ja Toimipaikat Kuvaus näkyy vertailussa käytä ilmainen mainostila hyödyksi! Voit päivittää myös Tilaajavastuutietosi Tarkasta tilaajavastuusta toiminnolla.

66 Tilaajavastuun määräaikaistarkastus Järjestelmä tekee automaattisesti Tilaajavastuun määräaikaistarkastuksen, kun edellisestä tarkistuksesta on kulunut 90 päivää. Mikäli yrityksen tila on muuttunut muuksi kuin ok, lähettää järjestelmä huomioilmoituksen yrityksen pääkäyttäjille. Voit milloin vain päivittää tuoreimman raportin Tarkasta Tilaajavastuusta toiminnolla (Yrityksen tiedot -> Tarkasta tilaajavastuusta).

67 Laskutustiedot Laskutustiedot voi antaa yritys- tai toimipaikkatasolla. Milloin toimipaikalle omat laskutustiedot? Esim. a) oma tili b) oma viite Tärkeimmät kentät: - IBAN tilinumero (ei välilyöntejä!) - BIC-koodi (ei välilyöntejä!) - sähköposti - Haluan maksuaineiston pdfkuvan sähköpostiini täppä. Mikäli vaihdat tilitietojasi, tulee sinun ilmoittaa siitä erikseen myös kaupungille.

68 Konserniyritysten erityispiirteet

69 Kirjautuminen Katso-tunnuksella Valitse Kirjaudu Kirjaudu KATSO:lla KATSO-tunnistautuminen PSOPjärjestelmään vaatii (KATSO)- tunnuksen ja sekä kiinteän että vaihtuvan salasanan (verohallinnolta, ei tarvita testissä). KATSOkirjautuminen PSOPkirjautuminen

70 Kirjautuminen ja yrityksen liittäminen PSOP-ikkuna avautuu Valitse yrityslistasta liitettävä yritys yksi kerrallaan Liitä yritys PSOP-palveluun toiminnolla. Liitettyäsi yrityksen/yritykset valitse Kirjaudu. Ensimmäinen kirjautumiskerta: Sähköpostiosoite-kenttään syötetystä osoitteesta tulee PSOP-käyttäjätunnus Ensimmäisellä kerralla tässä luodaan PSOPpääkäyttäjätunnukset

71 Kirjautuminen ja yrityksen liittäminen Valintalistassa näkyvät ne yritykset, joihin käyttäjä on liitetty. Valitse yritys, jota haluat hallinnoida ja paina Valitse. Vaihtaakseen hallinnoitavaa yritystä tulee käyttäjän kirjautua ulos ja uudelleen sisään.

72 Asiakkaan näkökulma

73 Palveluntuottajien PSOP-käyttökoulutus Aihe Tervetulosanat PSOP-järjestelmän käyttöönotto Vantaan kaupungin lapsiperheiden tilapäisen kotipalvelun ja kotihoidon palvelusetelipalveluissa Palvelun käyttötietojen raportointi Asiakkaan tiedot ja palveluvaraus. Palvelutapahtumakirjausten tekeminen PSOP-järjestelmässä. Laskutus ja tilitys, palveluiden seuranta raporttien avulla Kuukausittainen tilitysprosessi. Laskudokumenttien käyttö. Hyvitykset ja hylkäykset. Järjestelmän raporttien hyödyntäminen. Asetukset ja käyttöoikeudet Järjestelmän käyttöoikeudet ja niiden hallinta. Laskutustiedot ja muut asetukset. Konserniyritysten erityispiirteet. Asiakkaan näkökulma ja yhteenveto Asiakkaan PSOP-järjestelmän käyttömahdollisuudet, palaute ja reklamaatio. Käyttövinkit ja vihjeet. Yhteenveto ja ohjeistus. Keskustelua Tilaisuuden päättäminen

74 Asiakas ja PSOP-järjestelmä Järjestelmä tuo asiakkaalle lisäarvoa, mutta hänen ei ole välttämätöntä käyttää järjestelmää Kaikille ilman kirjautumista: Hyväksyttyjen palveluntuottajien selailu Haku palveluntuottajan ominaisuuksien mukaan Hintojen vertailu Järjestelmään kirjautuneelle asiakkaalle tai puolesta-asioijalle Palvelusetelin tiedot Palvelutapahtumien seuraaminen Palautteen antaminen palveluntuottajalle Mielipidekyselyyn vastaaminen Omat tiedot

75 Asiakkaan kirjautuminen Asiakas tai hänen puolestaasioijansa kirjautuu järjestelmään omilla pankkitunnuksillaan tai mobiilivarmenteella Kunnan työntekijä antaa asiakkaan puolesta asioijalle oikeudet järjestelmään

76 Asiakkaan Saldoseteli-näkymä

77 Asiakkaan Palvelutapahtumat-näkymä

78 Asiakkaan palautteet -näkymä Asiakas näkee kaikki antamansa palauteet ja tekemänsä reklamaatiot. Myös kunta näkee palveluntuottajalle lähetetyt palautteet / reklamaatiot. Palautteet eivät näy julkisesti missään.

79 Laatuindeksi Kannusta asiakasta vastaamaan mielipidekyselyyn! Järjestelmä laskee mielipidekyselyn vastausten perusteella laatuindeksiä. Laatuindeksi näkyy julkisessa vertailussa hymynaamoina.

80 Lopuksi

81 Käyttöönoton vaiheet 1. Tee palveluvaraus (kertaluonteinen) 2. Lisää asiakkaan tietoihin käyttämänne asiakastunnus 3. Kirjaa kuukauden tapahtumat mahdollisimman pian heti palvelutapahtuman jälkeen 4. Tarkista tarvittaessa kuukauden vaihteessa 5. Kuukausittainen tilitys tapahtuu tehtyjen kirjausten mukaisesti 3. ja 4. päivän välisenä yönä. Saat kuukausittaiset maksuaineistotiedot sähköpostilla. Käsittele ne yrityksen oman kirjanpitoprosessin mukaisesti.

82 Tarkasta, että olet varmasti syöttänyt laskutustiedot järjestelmään ja että ne ovat oikein!! Jos yrityksesi / toimipaikkasi laskutustiedot ovat puutteelliset, eivät tapahtumat tility ja maksut eivät tule tilillesi.

83 Käytön tuki Tapahtumien kirjaamisen käyttöohje tulee kuntasi nettisivuille. Käyttöohjevideot: Ohjevideot Palveluntuottaja Kysy lisää Vantaan yhteyshenkilöiltä: Kotihoito: Tiia Kotilainen Lapsiperheiden kotipalvelu: Riitta Hiltunen

84 Kiitos! #digiarki

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje 18.4.2018 Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje Tuntipohjaiset palvelusetelipalvelut 2(10) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Edellytykset tapahtumakirjauksille... 3 Kirjautuminen palveluun... 3 Palveluvarauksen

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJA TAPAHTUMIEN KIRJAAMINEN PSOP-JÄRJESTELMÄÄN. Helsingin kaupunki: Suun terveydenhuollon palvelut

PALVELUNTUOTTAJA TAPAHTUMIEN KIRJAAMINEN PSOP-JÄRJESTELMÄÄN. Helsingin kaupunki: Suun terveydenhuollon palvelut PALVELUNTUOTTAJA TAPAHTUMIEN KIRJAAMINEN PSOP-JÄRJESTELMÄÄN Helsingin kaupunki: Suun terveydenhuollon palvelut PALVELUT: SUUN TERVEYDENHUOLTO 1 Sisällys 23.2.2017 1 EDELLYTYKSET TAPAHTUMAKIRJAUKSILLE...

Lisätiedot

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje 16.11.2018 Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje Lääkkeiden annosjakelu - palvelusetelipalvelu 2(10) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Edellytykset tapahtumakirjauksille... 3 Kirjautuminen palveluun...

Lisätiedot

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje 3.8.2018 Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje Asumisen palvelusetelipalvelut 2(16) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Edellytykset tapahtumakirjauksille... 3 Kirjautuminen palveluun... 3 Palveluvarauksen

Lisätiedot

Sähköisten palveluseteleiden käyttöönotto Palveluseteli- ja ostopalvelut (PSOP)- järjestelmässä. Oulun kaupunki, Hyvinvointipalvelut

Sähköisten palveluseteleiden käyttöönotto Palveluseteli- ja ostopalvelut (PSOP)- järjestelmässä. Oulun kaupunki, Hyvinvointipalvelut Sähköisten palveluseteleiden käyttöönotto Palveluseteli- ja ostopalvelut (PSOP)- järjestelmässä Oulun kaupunki, Hyvinvointipalvelut Sähköiset palvelusetelit Kaikki Oulun hyvinvointipalvelujen palvelusetelit

Lisätiedot

PARASTA PALVELUA = PSOP

PARASTA PALVELUA = PSOP PARASTA PALVELUA = PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä Palveluntuottajan käsikirja Kotihoito ostopalveluna psop@phhyky.fi Sisällysluettelo 1 JÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN... 2 1.1 Kirjautuminen

Lisätiedot

TURUN KAUPUNKI. Kirjaaminen. Suun terveydenhuolto

TURUN KAUPUNKI. Kirjaaminen. Suun terveydenhuolto TURUN KAUPUNKI Kirjaaminen Suun terveydenhuolto 7.11.2016 www.parastapalvelua.fi Asiakkaan lisääminen ja palveluvarauksen tekeminen Kirjaudu Parasta palvelua tunnuksilla. Kun asiakas ottaa yhteyttä ajanvaraukseen

Lisätiedot

PSOP Ohje palveluntuottajille

PSOP Ohje palveluntuottajille 03.04.2017 PSOP Ohje palveluntuottajille Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä Kotihoidon palvelusetelit: Säännöllinen ja tilapäinen kotihoito, muistisairaiden päivätoiminta ja kotisiivous. Palvelun

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJA TÄYDENNÄ HAKEMUSTA -OHJE

PALVELUNTUOTTAJA TÄYDENNÄ HAKEMUSTA -OHJE PALVELUNTUOTTAJA TÄYDENNÄ HAKEMUSTA -OHJE HELSINKI: SUUN TERVEYDENHUOLTO 1 KIRJAUDU JÄRJESTELMÄÄN Siirry PSOP-järjestelmän sivuille: https://parastapalvelua.fi/ Valitse Kirjaudu sisään PSOP kirjautuminen:

Lisätiedot

Kouvola siirtyy sähköiseen kesätyöseteliin

Kouvola siirtyy sähköiseen kesätyöseteliin 24.1.2019 Kouvola Kesätyösetelin ohje yritykselle Kouvola siirtyy sähköiseen kesätyöseteliin Kouvolassa kesätyöseteli myönnetään sähköisessä järjestelmässä vuonna 2019. Siirtyminen sähköiseen järjestelmään

Lisätiedot

Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön

Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön PSOP Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön Asiakasohje Pvm Versio Tekijä Kommentit 14.12.2015 1.0 R Vuorinen Luotu PSOP-ohje sähköistä palveluseteliä käyttävälle kaupunkilaiselle Sisällysluettelo 1

Lisätiedot

PSOP PALVELUNTUOTTAJIEN KÄYTTÖKOULUTUS Asumispalvelut VANTAA 13.6.2016

PSOP PALVELUNTUOTTAJIEN KÄYTTÖKOULUTUS Asumispalvelut VANTAA 13.6.2016 PSOP PALVELUNTUOTTAJIEN KÄYTTÖKOULUTUS Asumispalvelut VANTAA 13.6.2016 Käytön tuki Tapahtumien kirjaamisen käyttöohje tulee Vantaan nettisivuille Käyttöohjevideot: https://parastapalvelua.fi Ohjevideot

Lisätiedot

PARASTA PALVELUA = PSOP

PARASTA PALVELUA = PSOP PARASTA PALVELUA = PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä Palveluntuottajan käsikirja Palveluseteli ikääntyneiden palveluissa psop@phhyky.fi Sisällysluettelo 1 JÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN... 1 1.1

Lisätiedot

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä asiakkaille parastapalvelua.fi Sisällysluettelo 1.1 Kirjautuminen... 3 1.2 Lähiomaisen yhteystietojen muutos... 4 1.3 Omat palvelusetelit... 4 1.4 Palveluntuottajien

Lisätiedot

v. 4.2 PALVELUNTUOTTAJAN OHJEET PSOP-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

v. 4.2 PALVELUNTUOTTAJAN OHJEET PSOP-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN v. 4.2 PALVELUNTUOTTAJAN OHJEET PSOP-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN Kymsote 1.1.2019 Sisällys 1 Palveluntuottajaksi hakeutuminen ja ensimmäinen kirjautuminen... 3 1.1 Yrityksen tietojen syöttö järjestelmään...

Lisätiedot

Tietojen syöttäminen PSOP-järjestelmään. Ohjeet palveluntuottajille

Tietojen syöttäminen PSOP-järjestelmään. Ohjeet palveluntuottajille Tietojen syöttäminen PSOP-järjestelmään Ohjeet palveluntuottajille https://parastapalvelua.fi Kirjaudu sisään Ensimmäisellä kerralla kirjaudutaan Katso-tunnuksilla tämän linkin kautta Jatkossa sitten kirjaudutaan

Lisätiedot

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN 1. Kulta2 -järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 1-3 2. Järjestelmään kirjautuminen olemassa olevalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla s. 4-5 3. Hakemuksen

Lisätiedot

Ohje järjestelmän käyttöön. Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä, PSOP. Kuntien Tiera Oy Tammasaarenkatu Helsinki

Ohje järjestelmän käyttöön. Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä, PSOP. Kuntien Tiera Oy Tammasaarenkatu Helsinki järjestelmän käyttöön Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä, PSOP Kuntien Tiera Oy Tammasaarenkatu 3 00180 Helsinki Y-tunnus 2362180-3 ALV-numero FI23621803 Kotipaikka Helsinki info@tiera.fi www.tiera.fi

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN VANTAAN KAUPUNKI: PALVELUSETELIPALVELUT PALVELUT: LAPSIPERHEIDEN TILAPÄINEN KOTIPALVELU KOTIHOITO 1 Sisällys PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN... 1 Vantaan kaupunki: Palvelusetelipalvelut...

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN VANTAAN KAUPUNKI PALVELUSETELIPALVELUT, TERVEYSPALVELUT 1 Sisällys PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN... 1 Vantaan kaupunki... 1 Palvelusetelipalvelut, Terveyspalvelut...

Lisätiedot

Espoon ohje palveluntuottajalle järjestelmän käyttöön Henkilökohtaisen avun palvelussa

Espoon ohje palveluntuottajalle järjestelmän käyttöön Henkilökohtaisen avun palvelussa Espoon ohje palveluntuottajalle järjestelmän käyttöön Henkilökohtaisen avun palvelussa www.espoo.fi/parastapalvelua Muokattu Turun -manuaalista Koonnut Aki Karlsson Sisällysluettelo 1 Palveluntuottajan

Lisätiedot

Työllisyyspalvelukeskuksen avustusten hakeminen PSOPjärjestelmän

Työllisyyspalvelukeskuksen avustusten hakeminen PSOPjärjestelmän 1 Työllisyyspalvelukeskuksen avustusten hakeminen PSOPjärjestelmän kautta Seuratkaa alla olevaa ohjetta hakeutumista tehdessänne, jotta avustusten maksaminen mahdollistuu. Jos olet tehnyt jo aiemmin hakemuksen,

Lisätiedot

Työllisyyspalvelukeskuksen avustusten hakeminen PSOPjärjestelmän

Työllisyyspalvelukeskuksen avustusten hakeminen PSOPjärjestelmän 1 Työllisyyspalvelukeskuksen avustusten hakeminen PSOPjärjestelmän kautta Taustatietoa: PSOP (parastapalvelua.fi) on pääasiallisesti käytössä palvelusetelijärjestelmänä. Siksi osa järjestelmään syötetyistä

Lisätiedot

Hakeutumisohjeet Turun tehostetun palveluasumisen palvelusetelituottajaksi

Hakeutumisohjeet Turun tehostetun palveluasumisen palvelusetelituottajaksi Hakeutumisohjeet Turun tehostetun palveluasumisen palvelusetelituottajaksi Ensimmäistä kertaa palveluun kirjautuessa kirjautuminen tapahtuu KATSO-tunnusten avulla. Tällöin palveluun kirjaudutaan Kirjaudu

Lisätiedot

Ajankohtaista tietoa LähiTapiolan verkkopalvelun pääkäyttäjille

Ajankohtaista tietoa LähiTapiolan verkkopalvelun pääkäyttäjille Ajankohtaista tietoa LähiTapiolan verkkopalvelun pääkäyttäjille Hyvä verkkopalvelumme pääkäyttäjä, Kerromme tässä tiedotteessa ajankohtaisia ja tärkeitä asioita LähiTapiolan yritysten verkkopalveluun kirjautumisesta,

Lisätiedot

Hakeutumisohjeet Turun lapsiperheiden kotipalvelun palvelusetelituottajaksi

Hakeutumisohjeet Turun lapsiperheiden kotipalvelun palvelusetelituottajaksi Hakeutumisohjeet Turun lapsiperheiden kotipalvelun palvelusetelituottajaksi Ensimmäistä kertaa palveluun kirjautuessa kirjautuminen tapahtuu KATSO-tunnusten avulla. Tällöin palveluun kirjaudutaan Kirjaudu

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

PSOP. Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä

PSOP. Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä 26.10.2016 15.12.2016 PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä Espoon kaupungin ohjeistus järjestelmän käyttöön ympärivuorokautisen hoivan palvelusetelituottajille 1 SISÄLTÖ 1 JÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

Asumispalvelut: kirjaus- ja keskeytysohje

Asumispalvelut: kirjaus- ja keskeytysohje v. 4.1 Kymsote 1.1.2019 Asumist: kirjaus- ja keskeytysohje Tapahtumat seteleille kirjataan asiakkaan Ostovoimat -välilehdellä. HUOM! Kaikki tapahtumat on kirjattava viimeistään 2. päivä seuraavaa kuuta

Lisätiedot

AINA PALVELUPORTAALI

AINA PALVELUPORTAALI AINA PALVELUPORTAALI AINA PALVELUPORTAALI - YLEISINFOA Aina Palveluportaalissa voit hallinnoida matkapuhelinliittymiä: Avata uusia matkapuhelinliittymiä Vaihtaa liittymälle SIM-korttia Vaihtaa liittymälle

Lisätiedot

Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön

Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön PSOP Palveluntuottajan ohje Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön Fysioterapian palveluseteli Verisohistoria: Pvm Versio Tekijä Kommentit 14.4.2015 1.0 R Vuorinen Luotu PSOP-ohje Fysioterapian palvelusetelipalveluun

Lisätiedot

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä 1. Sanasto WebTimmi on Tampereen kaupungin kulttuuripalvelujen käytössä oleva internetpohjainen varausjärjestelmä, jossa

Lisätiedot

Palveluntuottajaksi hakeutuminen

Palveluntuottajaksi hakeutuminen 18.10.2018 Palveluntuottajaksi hakeutuminen Siun sote: Palvelusetelipalvelut 2(26) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Yrityksen tunnistautuminen... 3 PSOP-pääkäyttäjätunnuksen luonti... 4 Perustietojen

Lisätiedot

Hakeutumisohjeet Turun siivouksen palvelusetelituottajaksi

Hakeutumisohjeet Turun siivouksen palvelusetelituottajaksi Hakeutumisohjeet Turun siivouksen palvelusetelituottajaksi Ensimmäistä kertaa palveluun kirjautuessa kirjautuminen tapahtuu KATSO-tunnusten avulla. Tällöin palveluun kirjaudutaan Kirjaudu KATSO:lla -linkin

Lisätiedot

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy SOPPARI Sopimustoimittajan käyttöohje versio 13.10.2016 IS-Hankinta Oy Sisällysluettelo YLEINEN OSIO s.3 Rekisteröityminen ja palvelun käytön aloittaminen s.5 Käyttäjähallinta s.6 Käyttäjäprofiili s.7

Lisätiedot

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä v. 3.1 Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä palveluntuottajille parastapalvelua.fi Authors: Jani Grönberg Pekka Malo Kerkko Purhonen Sisällysluettelo 1 Palveluntuottajaksi hakeutuminen ja ensimmäinen

Lisätiedot

Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä. 1. vaiheen toiminnallisuudet

Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä. 1. vaiheen toiminnallisuudet Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä 1. vaiheen toiminnallisuudet Järjestelmän käyttäjät Olen Palveluntuottaja Olen Palvelun järjestämisestä vastaava Olen Asiakas Olen Palvelun myöntäjä Copyright Kuntien

Lisätiedot

Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön

Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön parasta palvelua.fi PSOP Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön Kotiin annettavat palvelut - Omaishoidon harkinnanvarainen palveluseteli - Tilapäisen kotihoidon palveluseteli - Säännöllisen kotihoidon

Lisätiedot

eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa

eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa PDF-ohje eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa Rekisteröinti Kirjautuminen Käyttöoikeudet eperehdytyksen aktivointi eperehdytyksen suorittaminen Rekisteröityminen ja uuden yritystilin luominen

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN. Helsingin kaupunki: SUUN TERVEYDENHUOLTO

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN. Helsingin kaupunki: SUUN TERVEYDENHUOLTO PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN Helsingin kaupunki: SUUN TERVEYDENHUOLTO 1 Sisällys 23.2.2017 1 KUKA HAKEUTUU, MITEN HAKEUTUU... 3 2 TUNNISTAUTUMINEN JA PSOP-PÄÄKÄYTTÄJÄTUNNUKSEN LUONTI... 4 3 HAKEMUKSEN

Lisätiedot

Portaalin käyttöohje palveluntuottajille

Portaalin käyttöohje palveluntuottajille Portaalin käyttöohje palveluntuottajille 2 Sisältö 1 Palvelusetelipalveluntuottajaksi hakeutuminen... 3 1.1 Sisäänkirjautuminen palveluseteliportaaliin... 3 1.2 Palvelusetelipalveluntuottajaksi hakeutuminen...

Lisätiedot

Hakeutuminen palvelusetelituottajaksi

Hakeutuminen palvelusetelituottajaksi TURUN KAUPUNKI Hakeutuminen palvelusetelituottajaksi Suun terveydenhuolto Ohje 7.11.2016 www.parastapalvelua.fi 1. Palveluntuottajaksi hakeutuminen Avaa Palveluseteli- ja ostopalvelu järjestelmä www.parastapalvelua.fi

Lisätiedot

VTJ-YLLÄPITO. Vastuukäyttäjän ohje

VTJ-YLLÄPITO. Vastuukäyttäjän ohje VTJ-YLLÄPITO Vastuukäyttäjän ohje 2 (9) Sisällysluettelo 1 Johdanto...3 1.1 Vastuukäyttäjän tehtävät...3 2 Käyttäjien hallinta...3 2.1 Kirjautuminen VTJkyselyn hallintapalveluihin...3 2.2 Uuden käyttäjän

Lisätiedot

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS LOUNEA PALVELUT OY TEHDASKATU 6, 24100 SALO Sisällys Sisällys... 1 Tervetuloa OmaLounea-palveluun!... 2 OmaLounea - Käytön aloittaminen... 2 OmaLounea Kirjaudu

Lisätiedot

1 www.enterpay.fi/laskuyritykselle SISÄLLYSLUETTELO 1 MIKÄ ON LASKU YRITYKSELLE?... 3 2 KIRJAUTUMINEN PALVELUUN... 3 3 KÄYTTÄJIEN HALLINNOINTI: KÄYTTÖOIKEUKSIEN MYÖNTÄMINEN... 6 4 MYYNNIN SIIRTO LASKUTUKSEEN...

Lisätiedot

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA Rakennusvalvonnan sähköisessä asiointipalvelussa voi tehdä rakennusvalvonnan lupahakemuksia sähköisesti. Hakijan lisäksi hankkeita voi tarkastella

Lisätiedot

NOPSA TM järjestelmä. Kulunvalvonta Käyttöohje, konttori. Käyttötuki: LogiNets Oy. All rights reserved.

NOPSA TM järjestelmä. Kulunvalvonta Käyttöohje, konttori.  Käyttötuki: LogiNets Oy. All rights reserved. NOPSA TM järjestelmä Kulunvalvonta Käyttöohje, konttori www.loginets.com/nopsa Käyttötuki: +358 50 570 6252 Sisältö 1. Aloitusnäkymä s. 4 2. Läsnäolojen seuranta ja AVI s. 5 3. Tuntikirjaukset 4. Projektit

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali

Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali Laturi Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali Laturi on Pohjantähden selainpohjainen vakuutushakemusjärjestelmä, jolla välitetään liikenne- ja ajoneuvovakuutushakemukset

Lisätiedot

Palveluntuottajan toiminnot

Palveluntuottajan toiminnot Palveluntuottajan toiminnot Pikaohjeet palse.fi portaalin toimintoihin Seuraavissa dioissa on käyty läpi pääkohdittain Jyväskylän kaupungin yrityssetelin tuottajan toiminnot palse.fi portaalissa. Huomioithan,

Lisätiedot

Basware Portal palvelun ohje toimittajille

Basware Portal palvelun ohje toimittajille Basware Portal palvelun ohje toimittajille Verkkolaskutuspalvelun käyttöönottamiseksi laskun lähettäjän tulee rekisteröityä palveluun. Palvelu on käyttäjälle maksuton. Palvelun osoite: https://portal.basware.com/open/supplier

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN HELSINKI: SUUN TERVEYDENHUOLTO 1 KUKA HAKEUTUU, MITEN HAKEUTUU Yritys tai yksityinen ammatinharjoittaja, jolla on oma Y-tunnus, hakeutuu Helsingin Suunterveydenhuollon

Lisätiedot

Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali)

Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali) Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali) Baswaren toimittajaportaalin avulla toimittajat voivat lähettää laskuja sähköisessä muodossa. Laskun lähettäjän tulee rekisteröityä Baswaren toimittajaportaalipalveluun

Lisätiedot

Seuraavilla käyttökerroilla palveluun kirjaudutaan vain puhelinnumerolla ja siihen saapuvalla kertakäyttöisellä salasanalla.

Seuraavilla käyttökerroilla palveluun kirjaudutaan vain puhelinnumerolla ja siihen saapuvalla kertakäyttöisellä salasanalla. SISÄLLYSLUETTELO 1 MIKÄ ON ENTERPAYN YRITYSLASKU?... 3 2 KIRJAUTUMINEN PALVELUUN... 3 3 KÄYTTÄJIEN HALLINNOINTI: KÄYTTÖOIKEUKSIEN MYÖNTÄMINEN... 6 4 MYYNNIN SIIRTO LASKUTUKSEEN... 8 5 LASKUTUSPÄIVÄN MUUTTAMINEN...

Lisätiedot

Sähköinen palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä. Ohjeet tunnistautumiseen palveluntuottajalle

Sähköinen palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä. Ohjeet tunnistautumiseen palveluntuottajalle Sähköinen palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä Ohjeet tunnistautumiseen palveluntuottajalle Sisällysluettelo 1. Aluksi: esiehdot 2. PSOP-palveluun kirjautuminen 3. Kirjautumisohjeet Palveluntuottajille,

Lisätiedot

Rekrytointipalvelu Sihti Oy, tuntikirjaustyökalun käyttöohje (työntekijä)

Rekrytointipalvelu Sihti Oy, tuntikirjaustyökalun käyttöohje (työntekijä) Rekrytointipalvelu Sihti Oy, tuntikirjaustyökalun käyttöohje (työntekijä) Sihti Oy aloitti siirtymisen sähköisen tuntikirjauksen käyttöön syksyllä 2013. Jokaisella työntekijällä on mahdollisuus saada halutessaan

Lisätiedot

KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE

KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE Sisällys Yleistä... 2 2. Organisaation Katso-tunnisteen perustaminen... 2 2.1. Sähköinen henkilöllisyyden varmentaminen... 2 2.2. Henkilöllisyyden varmentaminen palvelupisteessä...

Lisätiedot

ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN

ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN Organisaatiot kuten eläinsuojeluyhdistykset kirjautuvat KIRJAUTUMINEN ORGANISAATIOT-osiosta: http://www.turvasiru.fi/pet/turvasiru.jsp Organisaatioiden

Lisätiedot

Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön

Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön parasta palvelua.fi PSOP Palveluntuottajan ohje Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön Kotiin annettavat palvelut - Omaishoidon harkinnanvarainen palveluseteli - Tilapäisen kotihoidon palveluseteli -

Lisätiedot

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA - KIRJAUTUMINEN

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA - KIRJAUTUMINEN LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA - KIRJAUTUMINEN Rakennusvalvonnan sähköisessä asiointipalvelussa voi tehdä rakennusvalvonnan lupahakemuksia sähköisesti, sekä katsoa ja täydentää

Lisätiedot

Seuraavilla käyttökerroilla palveluun kirjaudutaan vain puhelinnumerolla ja siihen saapuvalla kertakäyttöisellä salasanalla.

Seuraavilla käyttökerroilla palveluun kirjaudutaan vain puhelinnumerolla ja siihen saapuvalla kertakäyttöisellä salasanalla. SISÄLLYSLUETTELO 1 MIKÄ ON ENTERPAYN YRITYSLASKU?... 3 2 KIRJAUTUMINEN PALVELUUN... 3 3 KÄYTTÄJIEN HALLINNOINTI: KÄYTTÖOIKEUKSIEN MYÖNTÄMINEN... 6 4 MYYNNIN SIIRTO LASKUTUKSEEN... 8 5 LASKUTUSPÄIVÄN MUUTTAMINEN...

Lisätiedot

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Basware Supplier Portal Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Baswaren toimittajaportaali on tarkoitettu sellaisille toimittajille, joilla ei ole mahdollisuutta lähettää verkkolaskuja omasta

Lisätiedot

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä v. 2.6 Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä palveluntuottajille parastapalvelua.fi Authors: Jani Grönberg Pekka Malo Sisällysluettelo 1 Palveluntuottajaksi hakeutuminen... 4 1.1 Tehostetun palveluasumisen

Lisätiedot

LSJH:n asiakasraportoinnin ja sähköisen asioinnin käyttöohje jätteenkuljetuksen asiakkaille

LSJH:n asiakasraportoinnin ja sähköisen asioinnin käyttöohje jätteenkuljetuksen asiakkaille KÄYTTÖOHJE 1 (10) LSJH:n asiakasraportoinnin ja sähköisen asioinnin käyttöohje jätteenkuljetuksen asiakkaille Kirjaudu palveluun osoitteessa www.lsjh.fi etusivulta Asiointi Asiakasraportointi Klikkaa tästä

Lisätiedot

Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä käytännössä

Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä käytännössä Olen Palveluntuottaja Olen Palvelun järjestämisestä vastaava Olen Asiakas Olen Palvelun myöntäjä Copyright Kuntien Tiera Oy 1 Palveluntuottajana hakeudun kerralla yhteen tai useampaan kuntaan tuottamaan

Lisätiedot

29.8.2012 SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE. Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM)

29.8.2012 SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE. Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM) 1 (7) SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM) Suomen Pankin tilastotiedonkeruu tapahtuu DCS-raportointipalvelun (Data

Lisätiedot

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen Johdanto 3 1. Sonera Omat Sivut -tilin luominen

Lisätiedot

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä v. 1.22 Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä parastapalvelua.fi Authors: Jani Grönberg Pekka Malo Sisällysluettelo 1 Asiakkaat... 4 1.1 Kirjautuminen... 4 1.2 Lähiomaisen yhteystietojen muutos... 4

Lisätiedot

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013)

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) 1 Rekisteröityminen ja sisäänkirjautuminen Sinun täytyy kirjautua Supplier Portal -sovellukseen,

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Oma Elisa -palvelu Vaihderatkaisun hallinta Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin. Sovelluksessa saattaa olla toiminteita

Lisätiedot

Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä

Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä Yleistä Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä on tarkoitettu kaupungin asukkaiden, yritysten, yhdistysten ja kaupungin työntekijöiden työkaluksi varattessa kaupungin

Lisätiedot

Tonttihakemuksen tekeminen

Tonttihakemuksen tekeminen Tonttihakemuksen tekeminen Tontinluovutuksen periaatteet ja hyväksyttävän hakemuksen ehdot on kuvattu Espoon kaupungin internet-sivuilla osoitteessa. Tärkeitä huomioita tonttihakuun osallistumisessa: 1)

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

ChatSimulaatio Käyttöopas

ChatSimulaatio Käyttöopas ChatSimulaatio Käyttöopas 2 1. ChatSimulaation etusivu Etusivulla on seuraavat toiminnot (kuva 1). 1. Kielivalikko 4. Linkit 2. Ohjeet 5. Kirjaudu 3. Materiaalit 6. Ilmoitustaulu Kuva 1. ChatSimulaation

Lisätiedot

VETUMA rekisteröityminen

VETUMA rekisteröityminen VETUMA rekisteröityminen Rekisteröityminen tapahtuu kirjautumalla WebTimmiin klikkaamalla Selailu liikuntapalvelut Tampere -linkkiä ja valitsemalla Rekisteröityminen Rekisteröidy käyttäjäksi. Linkistä

Lisätiedot

-palvelun pikaopas oma-aloitteiset verot

-palvelun pikaopas oma-aloitteiset verot -palvelun pikaopas oma-aloitteiset verot SISÄLTÖ 1 Kirjautuminen OmaVeroon... 2 2 Ilmoituksen antaminen... 2 3 Verolajin tietojen tarkastelu... 2 4 Maksaminen... 3 5 Viitenumero... 4 6 Saldoerittely ja

Lisätiedot

Matkalaskun täyttöohje

Matkalaskun täyttöohje 1 Matkalaskun täyttöohje Avaa Metalliliiton sivu www.metalliliitto.fi Valitse sieltä Hoida jäsenasioitasi Valitse sähköinen asiointi Valitse pankki, jonka kautta voit todentaa henkilöllisyytesi pankkiyhteystiedoillasi

Lisätiedot

OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN

OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN 1 Sisällysluettelo Sisällysluettelo. 2 1. Passeliin kirjautuminen. 3 2. Luo uusi asiakas asiakaskortistoon.. 3 3. Uuden laskun tekeminen.. 5 4. Laskun lähettäminen verkkolaskuna...

Lisätiedot

Basware toimittajaportaali

Basware toimittajaportaali Basware toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta

Lisätiedot

Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen!

Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen! Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen! Lataa Seuren Keikkanetti -mobiilisovellus puhelimeesi tai tablettiisi sovelluskaupastasi. Ilmainen sovellus toimii Android- ja ios-käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä Exam-tenttinä

Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä Exam-tenttinä Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä Exam-tenttinä Sisällys Prosessin kuvaus... 3 1. Tilaa kielentarkastajan rooli... 4 2. Luo kypsyysnäyte (tentti)... 5 3. Julkaise

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN VANTAA: IKÄÄNTYNEIDEN PITKÄAIKAINEN TEHOSTETTU ASUMISPALVELU IKÄÄNTYNEIDEN LYHYTAIKAINEN TEHOSTETTU ASUMISPALVELU OMAISHOITAJAN VAPAAN AIKANA 1 TUNNISTAUTUMINEN JA PSOP-

Lisätiedot

Näin lataat Waltti-matkakortin verkossa!

Näin lataat Waltti-matkakortin verkossa! Näin lataat Waltti-matkakortin verkossa! https://kauppa.waltti.fi Fiksusti liikkeellä. linkki.jyvaskyla.fi 1 Waltti-kaupassa voit ladata matkakorttisi ilman rekisteröitymistä tai rekisteröimällä oman käyttäjätilin.

Lisätiedot

Palvelusetelien ja ostopalvelujen prosessit

Palvelusetelien ja ostopalvelujen prosessit Palveluseteli Molemmat Palvelusetelien ja ostopalvelujen prosessit 1. Palveluntuottajien hallinta 2. Palvelutuotannon järjestäminen 3. Palvelutuotannon tuki 4. Laadun valvonta 5. Kulujen hallinta 6. Seuranta

Lisätiedot

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0 1 TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ OHJEKIRJA v.1.0 2 KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN REKISTERÖIMINEN 3 KIRJAUTUMINEN TUNNUKSILLA 5 OMIEN TIETOJEN MUOKKAAMINEN 5 KALENTERIN SELAAMINEN 8 VUORON VARAAMINEN 9 VARAUKSEN PERUUTTAMINEN

Lisätiedot

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake 1 Sisällysluettelo 1. Accuna-pikakuvakkeen asentaminen työpöydälle... 2 2. Työasemakäyttö... 3 2.1 Käynnistäminen... 3 2.2 Raportin valinta... 4 2.3 Laskentakohteiden valinta... 4 2.4 Kauden vaihto...

Lisätiedot

Käyttöohje Suomen Pankin DCS2-järjestelmään rekisteröityminen

Käyttöohje Suomen Pankin DCS2-järjestelmään rekisteröityminen 1 (13) Käyttöohje Suomen Pankin DCS2-järjestelmään rekisteröityminen 2 (13) Sisällysluettelo 1 Palveluun rekisteröityminen... 3 1.1 Henkilötiedot...4 1.2 Suomen Pankin tiedonkeruut... 5 1.2.1 Alustava

Lisätiedot

Valvoja Toimittajien seuranta

Valvoja Toimittajien seuranta Käyttöohje Valvoja Toimittajien seuranta Versio_06.2015 1 Sisältö: Käyttöohje... 1 Valvoja Toimittajien seuranta... 1 Uusi asiakas... 3 1. Kirjaudu sisään... 3 2. Valvojan käyttö... 3 3. Luo käyttäjätunnukset...

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 21.11.2012 KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE Sähköinen asiointipalvelu e-vientiasiakirjat www.e-vientiasiakirjat.fi OY SAMLINK AB KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 2 (41) Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Laitevaatimukset...

Lisätiedot

1 MIKÄ ON ENTERPAYN YRITYSLASKU? 2 KIRJAUTUMINEN PALVELUUN

1 MIKÄ ON ENTERPAYN YRITYSLASKU? 2 KIRJAUTUMINEN PALVELUUN SISÄLLYSLUETTELO 1 MIKÄ ON ENTERPAYN YRITYSLASKU?... 3 2 KIRJAUTUMINEN PALVELUUN... 3 3 KÄYTTÄJIEN HALLINNOINTI: KÄYTTÖOIKEUKSIEN MYÖNTÄMINEN... 6 4 MYYNNIN SIIRTO LASKUTUKSEEN... 9 5 LASKUTUSPÄIVÄN MUUTTAMINEN...

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE Yhdistystilin luominen/rekisteröityminen Avustushakemukset

KÄYTTÖOHJE Yhdistystilin luominen/rekisteröityminen Avustushakemukset KÄYTTÖOHJE Yhdistystilin luominen/rekisteröityminen Avustushakemukset Huomioithan, että yhdistyksen nimenkirjoittajan on ensimmäisellä kerralla tunnistauduttava henk.koht. verkkopankki- tai mobiilivarmenteella

Lisätiedot

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille ProTieto Oy Verottajan ilmoitus Käyttöohje alihankkijoille Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Rekisteröityminen... 2 3. Kirjautuminen... 2 4. Web-liittymä... 3 4.1 Yrityksen tiedot... 3 4.2 Omat suomalaiset työntekijät...

Lisätiedot

OHJE EVENTALEN ASIAKASKUTSUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN FKS-Tapahtumat Oy, v2

OHJE EVENTALEN ASIAKASKUTSUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN FKS-Tapahtumat Oy, v2 Sisällys Mikä on Eventale?... 1 Miten käytän Eventalea? (kirjautumisohje)... 2 Käyttöohje... 2 Luo kutsu... 3 Miten toimitan kutsun yhdelle nimetylle asiakkaalle?... 3 Kutsun lähettäminen sähköpostilla...

Lisätiedot

Sosiaalipalveluiden sähköinen asiointi. Omapalvelun käyttöohje

Sosiaalipalveluiden sähköinen asiointi. Omapalvelun käyttöohje Sosiaalipalveluiden sähköinen asiointi Omapalvelun käyttöohje 1 Sisällys Johdanto... 2 Etusivu ja omat tiedot... 2 Hakemuksen täyttäminen... 3 Välitallennus... 3 Keskeneräisen hakemuksen täyttäminen...

Lisätiedot

Kielivalinta Kojelauta - Luo lasku Asetukset - Käyttäjät - Kirjaudu ulos

Kielivalinta Kojelauta - Luo lasku Asetukset - Käyttäjät - Kirjaudu ulos TOIMITTAJAPORTAALI Kalajoen kaupunki tarjoaa käyttöönne CGI:n ylläpitämän web-pohjaisen käyttöliittymän, jonka avulla toimittaja pystyy luomaan ja lähettämään sähköisen laskun vastaanottajalle. Toimittajaportaalin

Lisätiedot

Käyttöohje Palvelu löytyy osoitteesta joenmuksut.fi. Päivitetty

Käyttöohje Palvelu löytyy osoitteesta joenmuksut.fi. Päivitetty Käyttöohje Palvelu löytyy osoitteesta joenmuksut.fi Päivitetty 29.7.2017 1 Sisältö 1. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana Uusi tunnus / Unohtuiko salasana 3. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana Vetumatunnistautuminen

Lisätiedot

KANSALAISFOORUMIN TUKI YHTEISÖLLISELLE OPINTORYHMÄLLE JA SKAFNET. Ohje tuen hakijalle

KANSALAISFOORUMIN TUKI YHTEISÖLLISELLE OPINTORYHMÄLLE JA SKAFNET. Ohje tuen hakijalle KANSALAISFOORUMIN TUKI YHTEISÖLLISELLE OPINTORYHMÄLLE JA SKAFNET Ohje tuen hakijalle TUKI YHTEISÖLLISELLE OPINTORYHMÄLLE Kansalaisfoorumi tukee taloudellisesti tavoitteellisia ja toiminnan kehittämiseen

Lisätiedot