KUOREVIRRAN JALKAPALLOKENTTÄ

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KUOREVIRRAN JALKAPALLOKENTTÄ"

Transkriptio

1 1(12) Kiuruveden kaupunki KUOREVIRRAN JALKAPALLOKENTTÄ Rakennustapaselitys

2 2(12) Sisältö 0000 MAARAKENNUSTYÖT, YLEISTÄ Työkohteen esitiedot Tilaaja ja suunnittelija (yhteystiedot) Työn laajuus Suunnitelma-alueen nykytila Noudatettavat asiakirjat ja määräykset Katselmukset Luvat Liikennejärjestelyt ja suojatoimenpiteet Tutkimukset ja selvitykset Tutkimukset ja mittaukset Pohjasuhteet suunnittelualueella Maastomittaukset ja laadunvalvonta Työnaikaiset mittaukset Materiaalien laadunvalvonta Työnaikainen tarkkailu Kaivantojen tiivistämistyön valvonta Tarkemittaukset Ylijäämämassat MAA-, POHJA- JA KALLIORAKENTEET OLEVAT RAKENTEET JA RAKENNEOSAT Poistettava, siirrettävä ja suojattava kasvillisuus Suojattava kasvillisuus Poistettavat ja siirrettävät maa- ja pengerrakenteet Poistettavat pintamaat PERUSTUSRAKENTEET POHJARAKENTEET Salaojat MAALEIKKAUKSET JA KAIVANNOT Maaleikkaukset Kaapelikaivannot PENKEREET, MAAPADOT JA TÄYTÖT Penkereet Maapenkereet Kaivantojen täytöt 9

3 2000 PÄÄLLYS- JA PINTARAKENTEET 10 3(12) 2100 PÄÄLLYSRAKENTEEN OSAT Kuivatuskerros Kantavat kerrokset Sitomattomat kantavat kerrokset Tasauskerros kivituhkasta Päällysteet ja pintarakenteet, yleistä Tekonurmet TURVALLISUUSRAKENTEET JA OPASTUSJÄRJESTELMÄT Aidat, puomit ja portit Suoja-aidat Portit Valaisimet 12

4 4(12) KUOREVIRRAN JALKAPALLOKENTÄN RAKENNUSTAPASELITYS 0000 MAARAKENNUSTYÖT, YLEISTÄ 0010 Työkohteen esitiedot 0011 Tilaaja ja suunnittelija (yhteystiedot) RAKENNUTTAJA JA TILAAJA Kiuruveden kaupunki Tekninen palvelukeskus PL 28 Harjukatu KIURUVESI Yhteyshenkilö: Risto Nevalainen puh: risto.nevalainen@kiuruvesi.fi ja Matti Jokitalo puh: matti.jokitalo@kiuruvesi.fi SUUNNITTELIJAKONSULTIT Kentän rakenteet: Pöyry Finland Oy Itkonniemenkatu KUOPIO Yhteyshenkilö: Jukka Ruuska puh: jukka.ruuska@poyry.com Sähkösuunnittelu: Iisalmen sähkö ja Automaatiosuunnittelu Oy Teollisuuskatu Iisalmi Yhteyshenkilö: Mikko Murtola Puh:

5 5(12) 0012 Työn laajuus Selostus koskee Kiuruveden kaupungin Kuorevirran nykyisin kivituhkapintaisen jalkapallokentän rakentamista tekonurmikentäksi. Työhön kuuluu kentän merkintöjen tekeminen. Kenttä salaojitetaan, aidataan ja valaistusta parannetaan erillisen valaistussuunnitelman mukaisesti Suunnitelma-alueen nykytila Kenttä on tällä hetkellä kivituhkapintainen ja aitaamaton. Nykyisellä kenttäalueella hulevedet imeytyvät pääosin maaperään ja avo-ojiin. Kentän reunoilla sijaitsevat hulevesikaivot keräävät myös osan pintavesistä. Kentän ympärillä on olevia pysäköintialueita ja kaupunki on teettänyt suunnitelman kentän pohjoispuolella sijaitsevan P-alueen ja sen liikennejärjestelyiden parantamisesta. Pysäköintialuesuunnitelma on referenssinä asemapiirustuksessa. Kenttäaluetta ei kateta, eikä kenttää aurata ja sillä ei pelata talvella Noudatettavat asiakirjat ja määräykset Mikäli tässä työkohtaisessa työselostuksessa tai kaupungin omissa määräyksissä ja ohjeissa ei ole määräystä johonkin työhön, niin tällöin noudatetaan seuraavia yleisten laatuvaatimusten ja työselityksen ohjeita: 1. InfraRYL 2010, Osa 1 Väylät ja alueet sekä InfraRYL 2006, Osa 4 Liikunta- ja virkistyspaikkojen rakenteet. 2. InfraRYL 2006, määrämittausohje 3. Urheilukenttien suunnittelu- ja rakentamisopas, Opetusministeriön liikuntapaikkajulkaisu 82, Liikuntapaikkojen mitat ja merkinnät, Opetusministeriön liikuntapaikkajulkaisut 72 ja 88, 1998 (uusimmat ohjeet julkaisusta 88) 5. Hiekkatekonurmiopas, VVT Yhdyskuntatekniikka, Tie ja geotekniikka 6. Kunnallisteknisten töiden yleinen työselitys 02 (KT 02) 7. Pienten kaivantojen tukeminen, VTT:n Geotekniikan laboratorion tiedonanto n:o Kapeat kaivannot, työsuojeluhallituksen esite 4/83 9. Työn valvojan ja suunnittelijan työn aikana antamat ohjeet Mikäli rakennustyön aikana havaitaan esitettyihin tietoihin nähden sellaisia poikkeamia, jotka vaikuttavat esitettyihin ratkaisuihin tai johtavat työturvallisuuden heikkenemiseen, on niistä ilmoitettava välittömästi valvojalle. Rakennuttaja ratkaisee suunnittelijoiden kanssa suunnitelmien muutostarpeen.

6 6(12) 0015 Katselmukset 0016 Luvat Töiden alkaessa pidetään työmaa-alueella alkukatselmus tai aloituskokous, johon osallistuvat urakoitsijan ja rakennuttajan edustajat. Tilaisuudessa sovitaan työmaa-alueen käytöstä, työ- ja liikennejärjestelyistä sekä muista mahdollisista rakennusselityksissä tai urakkaohjelmassa mainituista asioista joita ei asiakirjoissa ole voitu esittää riittävän yksityiskohtaisesti. Ennen katselmusta urakoitsijan on selvitettävä urakka-alueella olevat johdot ja kaapelit sekä säilytettävät puut. Urakoitsijan tulee tarkistaa säilytettävien tai siirrettävien johtojen sijainti, pyytämällä näyttö, ennen kaivutöitä. Välikatselmuksia pidetään tarpeen mukaan. Vastaanottotarkastus tehdään heti työn valmistuttua, ja havaitut puutteet on korjattava mahdollisimman pian. Kaikista katselmuksista laaditaan pöytäkirjat. Rakennuttaja hankkii rakentamiseen tarvittavat luvat Liikennejärjestelyt ja suojatoimenpiteet Liikennejärjestelyt suunnitellaan ja toteutetaan voimassa olevien, työnaikaisia liikennejärjestelyjä koskevien säännösten mukaisesti. Liikennejärjestelysuunnitelma hyväksytetään rakennuttajalla. Rakentamisen aikaiset suoja-aitaukset ja muut suojarakenteet suunnitellaan ja toteutetaan siinä laajuudessa kuin on tarpeen ulkopuolisten henkilö- tai omaisuusvahinkojen välttämiseksi. Urakoitsija vastaa koko urakka-alueen kunnossapidosta ja puhtaanapidosta koko työn ajan. Työn valmistuttua urakka-alueelta ja urakka-alueen ulkopuolelta siivotaan työn aikana joutuneet jätteet, roskat yms. Ulkopuolisten alueiden pinta kunnostetaan ennen töiden aloittamista vallinneeseen tilaan Tutkimukset ja selvitykset 0021 Tutkimukset ja mittaukset Suunnittelualueen pohjatutkimukset ja mittaukset on suorittanut Pöyry Finland Oy tammikuussa Maastomallin mittausaikana alueella on ollut lumipeite joka voi aiheuttaa epätarkkuutta mittauksiin.

7 7(12) Tilaaja on toimittanut rakennussuunnitelmat, joiden avulla nykyinen kenttä on rakennettu. Maanäytteiden avulla on tutkittu pohjamaan ja olevien rakennekerrosten laatua. Tilaajalta saatujen tietojen mukaan kenttä ei ole routinut tai painunut epätasaisesti ja kuivatus toimii hyvin. Kenttä on rakennettu aikanaan jokisuistossa sijaitsevalle peltoalueelle, josta on kuorittu pintamaat pois ennen pengerrystä. Mittaukset on teyhty KKJ 3 koordinaattijärjestelmässä ja N60 korkeusjärjestelmässä Pohjasuhteet suunnittelualueella Nykyisin kenttäalue on kivituhkapintainen. Kentän korkeus sijaitsee noin tasolla Tehtyjen tutkimusten mukaan pengertäyttö on hiekkamoreenia. 2 metrin syvyydestä otetussa näytteessä on ollut hieman turvetta Maastomittaukset ja laadunvalvonta 0031 Työnaikaiset mittaukset Ennen töiden aloittamista suunnitelma merkitään maastoon paaluilla ja korkomerkeillä, joita sijoitetaan maastoon kunkin työvaiheen edellyttämä määrä. Urakoitsija mittaa ja kartoittaa kaikki työn toteuttamiseksi tarvittavat koordinaatit, mitat ja korot. Kaikki mitat ja korkeudet asetetaan työmaalle siten, että ne ovat helposti käytettävissä Materiaalien laadunvalvonta Rakentamiseen käytettävät materiaalit on esitetty tasauspiirustuksessa ja leikkauspiirustuksessa. Materiaalien rakeisuuksien ohjekäyrät(mm. suodatin-, jakava- ja kantava kerros sekä salaojasora) on esitetty julkaisussa InfraRYL 2010, osa 1 Väylät ja alueet. Ennen rakentamisen aloittamista on käytettävien materiaalien rakeisuuskäyrät esitettävä rakennuttajan hyväksyttäväksi Työnaikainen tarkkailu Tarvikkeiden saavuttua työmaalle ne tulee tarkastaa ja vioittuneet tarvikkeet poistaa työmaalta. Kohteen rakentamiseen muualta tuotavien materiaalien rakeisuus on hyväksytettävä rakennuttajan valvojalla ennen materiaalin tuontia käyttökohteeseen. Materiaalien laatu varmistetaan lisämäärityksin, mikäli niissä havaitaan työn aikana selviä poikkeavuuksia.

8 8(12) 0034 Kaivantojen tiivistämistyön valvonta Kaivantojen täyttöjen tiiviyttä valvotaan työtapamenetelmällä ja määrittämällä tiiviysaste (parannettu Proctorkoe) ja tiiviyssuhde mittauksin Infra Ryl 2010 kohtien ja mukaisesti Tarkemittaukset Suunnitelmakartoille merkitään toteutettujen rakenteiden sijainnit ja sijainnin poikkeamat suunnitelmaan verrattuna. Piirustuksiin merkitään myös työn aikana havaitut maaperän oleelliset poikkeamat suunnitelmaan nähden Ylijäämämassat Rakennusalueen täyttöihin kelpaamattomat ja ylimääräiset pinta- ja kaivumaat kuljetetaan rakennuttajan osoittamalle paikalle. Ylijäämämaat ovat rakennuttajan omaisuutta MAA-, POHJA- JA KALLIORAKENTEET 1100 OLEVAT RAKENTEET JA RAKENNEOSAT 1110 Poistettava, siirrettävä ja suojattava kasvillisuus Tekniset vaatimukset ovat InfraRYL mukaiset Suojattava kasvillisuus Urakka-alueella säilytettävät puut ja kasvillisuus suojataan välittömästi InfraRYL:n kohdan 1113 mukaisesti Poistettavat ja siirrettävät maa- ja pengerrakenteet Tekniset vaatimukset ovat InfraRYL mukaiset Poistettavat pintamaat Oleva kivituhkapinta poistetaan kokonaan PERUSTUSRAKENTEET Valaisinpylväiden perustusrakenteet rakennetaan erillisen valaistussuunnitelman ja siihen liittyvän työselostuksen mukaan.

9 9(12) 1400 POHJARAKENTEET 1431 Salaojat Kenttäalueen kuivattamiseksi kentän ympärille rakennetaan suunnitelmissa esitetyt salaojat kaivoineen. Salaojana käytetään 110 mm SN 8 luokan tuplasalaojaputkea. Salaojat yhdistetään suunnitelman mukaisiin halk. 400 mm muovikaivoihin. Kaivot varustetaan vähintään 300 mm syvällä hiekkapesällä. Salaojat ympäröidään salaojasepelillä InfraRYL mukaisesti. Salaojat puretaan olevaa hulevesikaivoon. Reikä kaivoon tehdään soveltuvaa poraa käyttäen. Reiän ja salaojaputken väliin asennetaan soveltuva tiiviste MAALEIKKAUKSET JA KAIVANNOT 1610 Maaleikkaukset Tekniset vaatimukset ovat InfraRYL mukaiset Varsinaisia maaleikkauksia voi tulla kentän reuna-alueilla, mikäli todetaan työn aikana, että aikaisemmin rakennetut rakennekerrokset eivät ulotu koko nurmialueelle. Lisäksi maaleikkauksia tehdään valaisinten ja aitojen perustusrakenteita ja salaojitusta varten. Leikkaukset viettävät salaojakaivantoa kohti valmiin pinnan kaltevuudessa Kaapelikaivannot Ks. erillinen valaistus- ja sähkösuunnitelma. Suojaputket kaapeleineen sijoitetaan salaojakaivantoon salaojan yläpuolelle PENKEREET, MAAPADOT JA TÄYTÖT 1810 Penkereet 1811 Maapenkereet Tekniset vaatimukset ovat InfraRYL mukaiset. Kentän ulkopuolinen pinta aidan sisä- ja ulkopuolelta salaojiin asti muotoillaan huomioiden liittyminen olevaan maanpintaan siten, että kaato on kentältä poispäin salaojia kohti. Muotoiluun voi käyttää leikattua kivituhkaa Kaivantojen täytöt Mahdollisten reunalevitysten rakennekerrokset ovat vastaavat, kuin olevalla kentällä.

10 10(12) 2000 PÄÄLLYS- JA PINTARAKENTEET 2100 PÄÄLLYSRAKENTEEN OSAT Kaikkien rakennekerrosten pintojen kaltevuuden on oltava valmiin pinnan mukaisia. Uudet päällysrakenteet on esitetty leikkauspiirustuksissa Kuivatuskerros Kuivatuskerros rakennetaan sepelistä #8 32 mm 100 mm paksuisena. Ennen kuivatuskerroksen rakentamista leikattu pinta muotoillaan valmiin pinnan muotoon siten, että kaato salaojiin päin Kantavat kerrokset Tekniset vaatimukset ovat InfraRYL mukaiset Sitomattomat kantavat kerrokset Kantava kerros rakennetaan kalliomurskeesta #0 12. Kerrokseen käytettävän kalliomurskeen hienoainespitoisuus saa olla korkeintaan 7 paino- % ja laadunvalvonnan E- moduulivaatimuksen 280 MPa. Kerros tiivistetään D>95 % tiiveysasteeseen. Mikäli käytettävien materiaalien E-moduulit poikkeavat suunnitelmista, on mitoitus tarkistettava käyttämällä todellisia E-moduuliarvoja. Laadunvalvonnan tavoitekantavuus kerroksen päältä mitattuna on 120 MN/m2. Pinnan tason on oltava +/- 20 mm suunnitelman mukaisesta tasosta ja tasaisuuden 12 mm neljän metrin oikolaudalla mitattuna. Kerroksen leveys ei saa olla suunnitelmien mukaista kapeampi, mutta leveys saa olla 150 mm leveämpi Tasauskerros kivituhkasta Tekonurmialueelle nurmimaton alle mursketasoitteen päälle tulee tasauskerros enintään 20 mm kivituhkasta #0 4 mm. Liian paksu kivituhkakerros läpäisee vettä huonosti, eikä ole sallittu Päällysteet ja pintarakenteet, yleistä Tekniset vaatimukset ovat InfraRYL mukaiset. Alusrakenteen tulee olla oikeassa korkeusasemassa ja oikean muotoinen, ennen kuin päällysrakennetta ryhdytään rakentamaan. Mikäli pohja on ollut jäässä tai penger routaantunut, ne tulee sulana tiivistää ja tasata uudelleen. Vesi, jää ja lumi poistetaan ennen päällysrakenteiden levittämistä. Alusra-

11 11(12) Tekonurmet kenne ei saa urautua päällysrakenteen rakentamisaikana. Keskikentän tekonurmipäällyste Kentälle asennetaan Tekonurmi, tekonurmimaton nukan pituus on 50 mm. Tekonurmimatto asennetaan ja täytetään hiekalla ja kumirouheella tasauskerroksen päälle tulevan 20 mm kivituhkakerroksen päälle maton toimittajan ohjeiden mukaisesti. Tekonurmimatto on väriltään vihreä, jalkapallokentän rajat maalataan valkealla värillä ja pienkenttien rajat keltaisella värillä. Nurmelle merkitään naisten pesäpallokentän kulmapisteet 8 kpl keltaisella värillä. Valmismatot tarkastetaan silmämääräisesti välittömästi niiden saavuttua työmaalle. Ennen asennustöiden aloittamista on alustan oltava tarkastettu ja hyväksytty. Urakoitsijan tulee hyväksyttää käytettävä tekonurmi rakennuttajalla etukäteen. Tekonurmen vaatimukset ovat: - Nukkapituus 50 mm - Nukkatiheys kpl/m2 - Nukkalangan dtex Kuidun vahvuus 220 micron - Nurmimaton pohjaliima polyuretaani (PU) tai latex - Nurmella EN ja DIN ympäristö- ja raskasmetallitestaukset - Tekonurmihiekkaa vähintään 15 kg/m2 - SBR (0,5 2,5 mm) kumirouhetta 10 kg/m2 - Hienopölyn määrä low tai very low EN standardin mukaan 3200 TURVALLISUUSRAKENTEET JA OPASTUSJÄRJESTELMÄT 3220 Aidat, puomit ja portit 3222 Suoja-aidat Tekonurmikentän aitojen ja porttien sijainnit on esitetty asemapiirustuksessa. Porttien tarkat sijainnit määritellään työmaalla yhdessä rakennuttajan kanssa aitojen elementtijaon varmistuttua. Aidat portteineen asennetaan asemapiirustuksen mukaisesti. Aitojen ja porttien tuotantosuunnitelmat tulee esittää rakennuttajan hyväksyttäväksi ennen aitojen toteutusta.

12 12(12) 3225 Portit Aidat perustetaan maanvaraisesti pilarianturoin sora- / murskearinan varaan. Aitojen betoniperustukset tehdään aitavalmistajan erillisen rakennussuunnitelman mukaan. Aidan vaatimukset ovat: - Kolmilankainen elementtiaita, langat 8 / 6 / 8. - Silmäkoko 50 x Verkon kiinnitys tolppaan 200 mm välein. - Aitaelementin korkeus 2000 mm. - Korotus aitaan polypropeeni palloverkolla päätyihin 40 m:n matkalla maalien taakse 4 metriä ja pienkentän maalien (4 kpl) taakse 20 metrin matkalla 4 metriä. Kokonaiskorkeus maalien takana 6 metriä. - Lukittavat huoltoportit (1 kpl) ja käyntiovet (4 kpl). Ulkokäyttöön soveltuvat lukot sarjoitetaan tilaajan ohjeen mukaan. - Aidan väri vihreä Valaisimet - Aidan pintakäsittely kuumasinkitty ja pulverimaalattu. Urakoitsija tarkistaa ennen rakennustyöhön ryhtymistä aitaperustusten ja kentällä olevien mahdollisten salaoja- ja muiden kuivatusrakenteiden sekä valaisinperustusten sijoitukset ja tilavaraukset. Tekonurmikentän huolto- ja kulkuporttien sijainnit on esitetty asemapiirustuksissa. Uusi kenttävalaistus toteutetaan erillisen valaistus- ja sähkösuunnitelman mukaan. Kuopiossa Pöyry Finland Oy Jukka Ruuska Projektipäällikkö

R1-7 VALTATIEN 6 YKSITYISTIELIITTYMIEN PARANTAMINEN VÄLILLÄ KIMONKYLÄ - HEVOSSUO, KOUVOLA TYÖKOHTAISET LAATUVAATIMUKSET JA TYÖSELOSTUKSET

R1-7 VALTATIEN 6 YKSITYISTIELIITTYMIEN PARANTAMINEN VÄLILLÄ KIMONKYLÄ - HEVOSSUO, KOUVOLA TYÖKOHTAISET LAATUVAATIMUKSET JA TYÖSELOSTUKSET R1-7 VALTATIEN 6 YKSITYISTIELIITTYMIEN PARANTAMINEN 30.5.2014 VALTATIEN 6 YKSITYISTIELIITTYMIEN PARANTAMINEN 2 SISÄLLYSLUETTELO 1-50 Yleiset perusteet... 3 10 Maaperä... 3 50 Mittaustyöt... 3 1000 Maa-,

Lisätiedot

Urjalan kunta LÄHILIIKUNTAPAIKKA, RAKENNUSSUUNNITELMA. Työkohtainen työselitys Litterakohtainen osa InfraRYLn mukaan

Urjalan kunta LÄHILIIKUNTAPAIKKA, RAKENNUSSUUNNITELMA. Työkohtainen työselitys Litterakohtainen osa InfraRYLn mukaan 1 Urjalan kunta LÄHILIIKUNTAPAIKKA, RAKENNUSSUUNNITELMA Työkohtainen työselitys Litterakohtainen osa InfraRYLn mukaan Infrasuunnittelu Tampere 11.9.2015 2 (7) 0 YLEISTÄ 01 Tilaaja Urjalan kunta Tampereentie

Lisätiedot

Järvirovantien parantaminen ja pysäköintialueen rakentaminen, Kittilä / Levi. Katusuunnitelma RAKENNUSTAPASELOSTUS. Liite 1

Järvirovantien parantaminen ja pysäköintialueen rakentaminen, Kittilä / Levi. Katusuunnitelma RAKENNUSTAPASELOSTUS. Liite 1 Liite 1 Kittilän kunta Tekninen osasto Järvirovantien parantaminen ja pysäköintialueen rakentaminen, Kittilä / Levi Katusuunnitelma 2 SISÄLTÖ YLEISTÄ 3 1000 MAA-, POHJA- JA KALLIORAKENTEET 3 1000.01 Mittaustyöt

Lisätiedot

23.5.2012. Yksikköhintojen sisällössä noudatetaan soveltuvin osin InfraRYLin määrämittausperusteita.

23.5.2012. Yksikköhintojen sisällössä noudatetaan soveltuvin osin InfraRYLin määrämittausperusteita. YKSIKKÖHINTALUETTELO 1 (5) YKSIKKÖHINTALUETTELO Urakkatarjouspyyntöönne viitaten tarjoudumme suorittamaan Nurmijärven Syrjälän koulun lähiliikuntaalueen rakennusurakan lisä- ja muutostyöt tämän yksikköhintaluettelon

Lisätiedot

Ratapuiston kenttä, tekonurmen vaihtosuunnitelma

Ratapuiston kenttä, tekonurmen vaihtosuunnitelma VIHDIN KUNTA Ratapuiston kenttä, tekonurmen vaihtosuunnitelma Työselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 701-P32065 Työselostus 1 (6) Linkola Kalle Sisällysluettelo RAKENNUSHANKKEEN YLEISTIEDOT... 1 Rakennuskohde

Lisätiedot

YKSIKKÖHINTALUETTELO YKSIKKÖHINTALUETTELO 1 (7) 24.5.2012

YKSIKKÖHINTALUETTELO YKSIKKÖHINTALUETTELO 1 (7) 24.5.2012 YKSIKKÖHINTALUETTELO 1 (7) YKSIKKÖHINTALUETTELO Urakkatarjouspyyntöönne viitaten tarjoudumme suorittamaan Nurmijärven Kirkonkylän liikuntapuiston maanrakennusurakan lisä- ja muutostyöt tämän yksikköhintaluettelon

Lisätiedot

TAIMINKUJAN, IRJANKUJAN JA PAAVONKUJAN KUNNALLISTEKNIIKAN SUUNNITTELU, HATTULA

TAIMINKUJAN, IRJANKUJAN JA PAAVONKUJAN KUNNALLISTEKNIIKAN SUUNNITTELU, HATTULA TAIMINKUJAN, IRJANKUJAN JA PAAVONKUJAN KUNNALLISTEKNIIKAN SUUNNITTELU, HATTULA Hattulan kunta Työkohtainen työselitys Litterakohtainen osa InfraRYL 2006 mukaan TYÖSELITYS 2(11) YLEISTÄ 01 Tilaaja Hattulan

Lisätiedot

Laturakan asemakaava-alueen katujen, kevyen liikenteen väylien ja ulkoilureitin rakentaminen sekä Rakkavaarantien suojatiejärjestelyt TYÖSELOSTUS

Laturakan asemakaava-alueen katujen, kevyen liikenteen väylien ja ulkoilureitin rakentaminen sekä Rakkavaarantien suojatiejärjestelyt TYÖSELOSTUS Laturakan asemakaava-alueen katujen, kevyen liikenteen väylien ja ulkoilureitin rakentaminen sekä Rakkavaarantien suojatiejärjestelyt TYÖSELOSTUS 25.3.2015 2 (10) Sisältö RAKENNUSHANKKEEN YLEISTIEDOT...

Lisätiedot

Sammonlahden tekonurmikenttä, tekonurmen vaihtosuunnitelma

Sammonlahden tekonurmikenttä, tekonurmen vaihtosuunnitelma LAPPEENRANNAN LIIKUNTATOIMI Sammonlahden tekonurmikenttä, tekonurmen vaihtosuunnitelma Työselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 22.4.2016 42231-P28492 Työselostus 1 (8) Linkola Kalle 22.4.2016 Sisällysluettelo

Lisätiedot

TYÖSELOSTUS KIRKONKYLÄN KOULU RANUA LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN 3.7.2012. Maisemasuunnittelija 3.7.2012

TYÖSELOSTUS KIRKONKYLÄN KOULU RANUA LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN 3.7.2012. Maisemasuunnittelija 3.7.2012 TYÖSELOSTUS KIRKONKYLÄN KOULU RANUA LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN 3.7.2012 Maisemasuunnittelija 3.7.2012 Katja Pesonen KIRKONKYLÄN KOULU Puh. 044 747 5000, Email. katja.pesonen@carousel.fi RANUA Sisällysluettelo

Lisätiedot

SUOJALINNAN TEKONURMIKENTÄN RAKENNUSSUUNNITELMA

SUOJALINNAN TEKONURMIKENTÄN RAKENNUSSUUNNITELMA 1.1.1 Vastaanottaja 1.1.2 Pudasjärven kaupunki 1.1.3 Asiakirjatyyppi 1.1.4 Rakennustapaselostus 1.1.5 Päivämäärä 1.1.6 20.4.2016 SUOJALINNAN TEKONURMIKENTÄN RAKENNUSSUUNNITELMA ALUERAKENTAMISEN RAKENNUSTAPASELOSTUS

Lisätiedot

TYÖSELOSTUS TYÖNUMERO:E27329 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI K1 HUHTOTIE/MUSTANLAMMENTIE K2 RUKANTIE 13.11.2015 SWECO YMPÄRISTÖ OY. Mäkelininkatu 17 A 90100 Oulu

TYÖSELOSTUS TYÖNUMERO:E27329 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI K1 HUHTOTIE/MUSTANLAMMENTIE K2 RUKANTIE 13.11.2015 SWECO YMPÄRISTÖ OY. Mäkelininkatu 17 A 90100 Oulu TYÖNUMERO:E27329 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI K1 HUHTOTIE/MUSTANLAMMENTIE K2 RUKANTIE SWECO YMPÄRISTÖ OY Mäkelininkatu 17 A 90100 Oulu S w e co Ympä r is t ö O y PL 88, 00521 Helsinki Mäkelininkatu 17 A, 90100

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA Tekninen osasto. PÄIVÄKOTI MUKSULAN ja SIRKAN KOULUN AIDAT TYÖSELOSTUS

KITTILÄN KUNTA Tekninen osasto. PÄIVÄKOTI MUKSULAN ja SIRKAN KOULUN AIDAT TYÖSELOSTUS PÄIVÄKOTI MUKSULAN ja SIRKAN KOULUN AIDAT TYÖSELOSTUS 31.3.2017 2 (5) Sisällys RAKENNUSHANKKEEN YLEISTIEDOT... 3 RAKENNUSHANKKEEN KUVAUS... 3 SUUNNITTELIJAT, ASIANTUNTIJAT... 3 YLEISTÄ... 3 TEKNISET VAATIMUKSET...

Lisätiedot

PARIKKALAN KUNTA LEHMUSKUJA RAKENNUSTYÖSELITYS PARIKKALA

PARIKKALAN KUNTA LEHMUSKUJA RAKENNUSTYÖSELITYS PARIKKALA 7518 PARIKKALAN KUNTA LEHMUSKUJA RAKENNUSTYÖSELITYS 3.8.2015 PARIKKALA 2 SISÄLLYSLUETTELO 0 HANKKEEN YLEISKUVAUS... 4 0.1 TILAAJA... 4 0.2 SUUNNITTELIJA... 4 1 TYÖSELITYKSEN SISÄLTÖ... 4 2 RAKENNUSTYÖSSÄ

Lisätiedot

16WWE1440-2 TYRNÄVÄN KUNTA KAAVATEIDEN KORJAUKSET 2011 RAKENNUSTYÖSELOSTUS

16WWE1440-2 TYRNÄVÄN KUNTA KAAVATEIDEN KORJAUKSET 2011 RAKENNUSTYÖSELOSTUS 16WWE1440-2 TYRNÄVÄN KUNTA KAAVATEIDEN KORJAUKSET 2011 RAKENNUSTYÖSELOSTUS i Sisältö 00000 MAARAKENNUSTYÖT, YLEISTÄ 1 00100 Työkohteen esitiedot 1 00110 Rakennuttajat ja suunnittelija (yhteystiedot) 1

Lisätiedot

Ohje Suodatinkankaiden vaatimukset esitetään luvussa 21120. Viitteet 21120 Suodatinkankaat, InfraRYL osa 1.

Ohje Suodatinkankaiden vaatimukset esitetään luvussa 21120. Viitteet 21120 Suodatinkankaat, InfraRYL osa 1. 1 21110 Suodatinkerrokset Suodatinkankaiden vaatimukset esitetään luvussa 21120. 21120 Suodatinkankaat, InfraRYL osa 1. 21110.1 Suodatinkerroksen materiaalit Tuotteen kelpoisuus osoitetaan ensisijaisesti

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy. Tammelan kunta JÄNIJÄRVEN POHJAPATO. Rakennussuunnitelma 30309-P11912

FCG Finnish Consulting Group Oy. Tammelan kunta JÄNIJÄRVEN POHJAPATO. Rakennussuunnitelma 30309-P11912 FCG Finnish Consulting Group Oy Tammelan kunta JÄNIJÄRVEN POHJAPATO Rakennussuunnitelma 30309-P11912 ENNAKKOKOPIO 10.6.2011 FCG Finnish Consulting Group Oy Rakennussuunnitelma I 10.6.2011 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

HOIVAKODIN KATUYHTEYDEN RAKENNUSURAKKA RAKENNUSSSUUNNITTELU URJALA. Työkohtainen työselitys Litterakohtainen osa InfraRYL mukaan

HOIVAKODIN KATUYHTEYDEN RAKENNUSURAKKA RAKENNUSSSUUNNITTELU URJALA. Työkohtainen työselitys Litterakohtainen osa InfraRYL mukaan 1 Urjalan kunta HOIVAKODIN KATUYHTEYDEN RAKENNUSURAKKA RAKENNUSSSUUNNITTELU URJALA Työkohtainen työselitys Litterakohtainen osa InfraRYL mukaan Infrasuunnittelu Tampere 2018 A 2 (7) 0 YLEISTÄ 01 Tilaaja

Lisätiedot

LIEDON KUNTA TEKNISET JA YMPÄRISTÖPALVELUT LIITE URAKKATARJOUKSEEN: Nenämäki 6

LIEDON KUNTA TEKNISET JA YMPÄRISTÖPALVELUT LIITE URAKKATARJOUKSEEN: Nenämäki 6 LIEDON KUNTA TEKNISET JA YMPÄRISTÖPALVELUT LIITE URAKKATARJOUKSEEN: Nenämäki 6 MUUTOS- JA LISÄTÖIDEN 20.11.2014 Lisä-, muutos- ja kokonaisurakkahintaan sisältymättömien töiden varalta ilmoitetaan seuraavat

Lisätiedot

MÄÄRÄLUETTELO. Koko laskelma

MÄÄRÄLUETTELO. Koko laskelma MÄÄRÄLUETTELO Projekti: 12 Konsulttien työkansiot > Sito Oy > 03 Kaakkois-Suomen ELY-keskus > Vt 6 Hevossuo-Nappa > Tiesuunnittelu > Laskelma: Rakennusosalaskelma, päivitetty Työnumero: Hankkeen tyyppi:

Lisätiedot

Osa R7 VARUSTEET JA LAITTEET

Osa R7 VARUSTEET JA LAITTEET Osa R7 VARUSTEET JA LAITTEET Laitesiirtojen suunnitelmat Osa R7-20 Siirrettävät vesihuolto- ja kaukolämpöverkostot TYÖKOHTAINEN TYÖSELOSTUS JA LAATU- VAATIMUKSET VAIN URAKKALASKENTAAN 1.4.2014 Destia Oy,

Lisätiedot

Hausjärven kunta Maa-,pohja- ja kalliorakenteet. Muutos-ja yksikköhintaluettelo

Hausjärven kunta Maa-,pohja- ja kalliorakenteet. Muutos-ja yksikköhintaluettelo Hausjärven kunta Muutos-ja intaluettelo Pionkaarteen alueen kunnallistekniikan ja vesiuollon rakentaminen Jokainen inta on täysin itsenäinen ja muista riippumaton.yksikköintoiin on sisällytettävä nimikkeen

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI LIIKUNTAVIRASTO MYLLYPURON LIIKUNTAPUISTO KUMIROUHETEKONURMIKENTTÄ HANKEKOHTAINEN TYÖSELOSTUS. Vain urakkalaskentaa varten

HELSINGIN KAUPUNKI LIIKUNTAVIRASTO MYLLYPURON LIIKUNTAPUISTO KUMIROUHETEKONURMIKENTTÄ HANKEKOHTAINEN TYÖSELOSTUS. Vain urakkalaskentaa varten HELSINGIN KAUPUNKI LIIKUNTAVIRASTO MYLLYPURON LIIKUNTAPUISTO KUMIROUHETEKONURMIKENTTÄ HANKEKOHTAINEN TYÖSELOSTUS Vain urakkalaskentaa varten Tilaaja: Helsingin kaupungin liikuntavirasto Työnro: 8582 sivu

Lisätiedot

KOKEMÄEN KAUPUNKI. Tulkkilanpuiston tekonurmikenttä. Maanrakennustöiden työselostus. Työ: E23428.20. Turku 5.3.2012

KOKEMÄEN KAUPUNKI. Tulkkilanpuiston tekonurmikenttä. Maanrakennustöiden työselostus. Työ: E23428.20. Turku 5.3.2012 KOKEMÄEN KAUPUNKI Tulkkilanpuiston tekonurmikenttä Maanrakennustöiden työselostus Työ: E23428.20 Turku 5.3.2012 PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 2414 000 Telefax 010 2414 401 www.airix.fi Toimistot: Turku,

Lisätiedot

R/A. Kårkulla Samkommun. Liikennejärjestelyiden parantaminen, Kirjala RAKENNUSSUUNNITELMA TYÖKOHTAINEN TYÖSELOSTUS

R/A. Kårkulla Samkommun. Liikennejärjestelyiden parantaminen, Kirjala RAKENNUSSUUNNITELMA TYÖKOHTAINEN TYÖSELOSTUS R/A Kårkulla Samkommun Liikennejärjestelyiden parantaminen, RAKENNUSSUUNNITELMA TYÖKOHTAINEN TYÖSELOSTUS 28.8.2017 Rakennussuunnitelma 1 (7) SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 2 0650 MITTAUSTYÖT 3 0651 Koordinaatti-

Lisätiedot

MÄÄRÄLUETTELO. Suodatus: V6

MÄÄRÄLUETTELO. Suodatus: V6 MÄÄRÄLUETTELO Projekti: 12 Konsulttien työkansiot > Sito Oy > 03 Kaakkois-Suomen ELY-keskus > Vt 6 Hevossuo-Nappa > Tiesuunnittelu > Laskelma: Rakennusosalaskelma, päivitetty Työnumero: Hankkeen tyyppi:

Lisätiedot

ASENNUSOHJE UPONOR UMPISÄILIÖ 3 M 3. Uponor umpisäiliö 3 m 3. Helppo käsitellä helppo asentaa.

ASENNUSOHJE UPONOR UMPISÄILIÖ 3 M 3. Uponor umpisäiliö 3 m 3. Helppo käsitellä helppo asentaa. ASENNUSOHJE UPONOR UMPISÄILIÖ 3 M 3 Uponor umpisäiliö 3 m 3. Helppo käsitellä helppo asentaa. Uponor umpisäiliö 3 m 3 Kaivanto Umpisäiliön kaivanto mitoitetaan niin, että ankkurointilevyt mahtuvat sen

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNKI KESKUSURHEILUKENTÄN SANEERAUS

OULAISTEN KAUPUNKI KESKUSURHEILUKENTÄN SANEERAUS R 1-2 OULAISTEN KAUPUNKI KESKUSURHEILUKENTÄN SANEERAUS RAKENNUSTÖIDEN TYÖKOHTAINEN TYÖSELITYS i Sisältö RAKENNUSHANKKEEN YLEISTIEDOT... 1 NYKYTILANNE... 1 RAKENNUSHANKKEEN KUVAUS... 1 RAKENNUTTAJA... 1

Lisätiedot

ym -suunnittelu oy Teerikorventie Mänttä

ym -suunnittelu oy Teerikorventie Mänttä Mänttä-Vilppulan kaupunki Miinanpellonkadun ja Niittykadun saneeraus ym ym -suunnittelu oy Teerikorventie 74 35820 Mänttä OHJEELLINEN MÄÄRÄLUETTELO 20.12.2016 Miinanpellonkatu Tunniste Yksikkö Määrä 1000

Lisätiedot

LIITE 2 1(9) SEINÄJOEN KAUPUNKI. Riskuntien raitti TYÖSELOSTUS

LIITE 2 1(9) SEINÄJOEN KAUPUNKI. Riskuntien raitti TYÖSELOSTUS LIITE 2 1(9) SEINÄJOEN KAUPUNKI Riskuntien raitti TYÖSELOSTUS 23.8.2016 2(9) Sisällysluettelo YLEISTÄ 3 TEKNISET VAATIMUKSET 3 Laadunvalvonta ja kelpoisuusasiakirja 3 Mittaukset 3 Maaperätiedot 4 Tilaajan

Lisätiedot

KOKEMÄEN KAUPUNKI TEKNINEN TOIMISTO

KOKEMÄEN KAUPUNKI TEKNINEN TOIMISTO KOKEMÄEN KAUPUNKI KÄRÄJÄTIEN PARANTAMINEN RAKENTAMALLA KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄ rakentaminen kokonaisurakkana 14.6.2012 Työ n:o 9067 KOKEMÄEN KAUPUNKI 2(12) SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ... 4 TOIMINNAN JÄRJESTELYT

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI KANAVAPUISTONKUJA RAKENTAMINEN

ORIMATTILAN KAUPUNKI KANAVAPUISTONKUJA RAKENTAMINEN ORIMATTILAN KAUPUNKI KANAVAPUISTONKUJA RAKENTAMINEN Rakennustapaselostus 24.11.2015 y-tunnus: 2239171-9 POP 561211-2287666 Sisällys YLEISTÄ 3 Rakennuttajat 3 Suunnittelija 3 Rakennuskohde 3 Rakennustyö

Lisätiedot

Karhusjärven risteyssilta Vt 13, Kokkola - Nuijamaa / Lappeenranta Suunnitelman numero R15/19460. Rakennussuunnitelmaselostus. KaS (Kaakkois-Suomi)

Karhusjärven risteyssilta Vt 13, Kokkola - Nuijamaa / Lappeenranta Suunnitelman numero R15/19460. Rakennussuunnitelmaselostus. KaS (Kaakkois-Suomi) Sivu 1 (7) KaS (Kaakkois-Suomi) Karhusjärven risteyssilta Vt 13, Kokkola - Nuijamaa / Lappeenranta Suunnitelman numero R15/19460 Rakennussuunnitelmaselostus Teräsbetoninen laattakehäsilta II (BlkII) Jännemitta

Lisätiedot

SUOJALINNAN URHEILUKENTTIEN RAKENNUSSUUNNITELMA

SUOJALINNAN URHEILUKENTTIEN RAKENNUSSUUNNITELMA Vastaanottaja Pudasjärven kaupunki Asiakirjatyyppi Rakennustapaselostus Päivämäärä 6.4.2016 SUOJALINNAN URHEILUKENTTIEN RAKENNUSSUUNNITELMA ALUERAKENTAMISEN RAKENNUSTAPASELOSTUS SISÄLTÖ Yleistä rakennuskohteesta

Lisätiedot

KANUNGIN ASEMAKAAVA-ALUE, HATTULA

KANUNGIN ASEMAKAAVA-ALUE, HATTULA KANUNGIN ASEMAKAAVA-ALUE, HATTULA Hattulan kunta Työkohtainen työselitys Litterakohtainen osa InfraRYL 2006 mukaan TYÖSELITYS 2(11) YLEISTÄ 01 Tilaaja Hattulan kunta Tekninen yksikkö Tekninen johtaja Janne

Lisätiedot

MYLLYPURON LIIKUNTAPUISTON KUMIROUHETEKONURMIKENTTÄ PERUSPARANNUS

MYLLYPURON LIIKUNTAPUISTON KUMIROUHETEKONURMIKENTTÄ PERUSPARANNUS HELSINGIN KAUPUNKI HANKESUUNNITELMA 1 HANKESUUNNITELMA MYLLYPURON LIIKUNTAPUISTON KUMIROUHETEKONURMIKENTTÄ PERUSPARANNUS HELSINGIN KAUPUNKI HELSINGIN KAUPUNKI HANKESUUNNITELMA 2 HANKESUUNNITELMA MYLLYPURON

Lisätiedot

Avo-ojan ja maakaivannon tekeminen (rummut, avo-ojat, salaojat) Rumpu M 315 L= 8 m. Rumpu M315 L=10 m

Avo-ojan ja maakaivannon tekeminen (rummut, avo-ojat, salaojat) Rumpu M 315 L= 8 m. Rumpu M315 L=10 m 1(5) Liite Koukkuniemen alueen katujen ja vesihuollon rakentamisen urakkatarjoukseen. YKSIKKÖHINTALUETTELO, TÄYTETÄÄN KAIKKI KOHDAT Kokonaishintaurakkaan sisältymättömien töiden varalta ilmoitetaan seuraavat

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA KIRKONKYLÄN LIIKUNTAPUISTO

NURMIJÄRVEN KUNTA KIRKONKYLÄN LIIKUNTAPUISTO Vastaanottaja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Rakennustapaselostus Päivämäärä 7.3.2013 Viite 82141093 NURMIJÄRVEN KUNTA KIRKONKYLÄN LIIKUNTAPUISTO URAKKAVAIHE 2 Päivämäärä 7.3.2013 Laatija Tarkastaja

Lisätiedot

Toppilansaaren rantavyöhykkeen ja siihen liittyvän Antellin puiston ja Prikipuiston (Valkovuokkolehto) sekä polkuverkostojen rakennussuunnittelu

Toppilansaaren rantavyöhykkeen ja siihen liittyvän Antellin puiston ja Prikipuiston (Valkovuokkolehto) sekä polkuverkostojen rakennussuunnittelu Toppilansaaren rantavyöhykkeen ja siihen liittyvän Antellin puiston ja Prikipuiston (Valkovuokkolehto) sekä polkuverkostojen rakennussuunnittelu Rantavyöhyke Polkuverkostot, työselostus Suunnittelukeskus

Lisätiedot

KAIVANTOJEN SEKÄ KATUJEN TUENTA- JA PERUSTAMISTAPALAUSUNTO

KAIVANTOJEN SEKÄ KATUJEN TUENTA- JA PERUSTAMISTAPALAUSUNTO KAIVANTOJEN SEKÄ KATUJEN TUENTA- JA PERUSTAMISTAPALAUSUNTO TYÖNUMERO: 60 2816 LIETO, KAIJASEN PELLON VESIHUOLTOLINJAT JA KADUT 1 YLEISTÄ Kaivantojen osalta tässä lausunnossa laaditaan periaateratkaisut

Lisätiedot

RUOKOLAHDEN KUNTA KIRKONKYLÄN KOULU KEVYENLIIKENTEEN VÄYLÄ PLV MAARAKENNUSTYÖSELOSTUS

RUOKOLAHDEN KUNTA KIRKONKYLÄN KOULU KEVYENLIIKENTEEN VÄYLÄ PLV MAARAKENNUSTYÖSELOSTUS 7973 RUOKOLAHDEN KUNTA KIRKONKYLÄN KOULU KEVYENLIIKENTEEN VÄYLÄ PLV 0 215 MAARAKENNUSTYÖSELOSTUS 28.3.2017 RUOKOLAHTI SISÄLLYSLUETTELO 0 HANKKEEN YLEISKUVAUS 4 0.1 Tilaaja, rakennuttaja 4 0.2 Suunnittelija

Lisätiedot

18145 Vaahtolasimurskepenkereet ja -rakenteet

18145 Vaahtolasimurskepenkereet ja -rakenteet 18145 Vaahtolasimurskepenkereet ja -rakenteet Määrämittausohje 1814. 18145.1 Vaahtolasimurskepenkereen ja -rakenteen materiaalit 18145.1.1 Vaahtolasimurskepenkereen ja rakenteen materiaali, yleistä Tuotteen

Lisätiedot

Kuorevirran liikunta-alue: uimahallin pysäköintialueen parantaminen, Kiuruvesi Rakennussuunnitelma

Kuorevirran liikunta-alue: uimahallin pysäköintialueen parantaminen, Kiuruvesi Rakennussuunnitelma parantaminen, Kiuruvesi Rakennussuunnitelma SISÄLLYSLUETTELO 30.4.2012 1. YHTEISET ASIAKIRJAT Rakennussuunnitelman sisällysluettelo 30.4.2012 Hankekohtainen työselostus 30.4.2012 Määräluettelo 30.4.2012

Lisätiedot

MÄENPÄÄN ALUEEN KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMINEN, URAKKAVAIHE 2

MÄENPÄÄN ALUEEN KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMINEN, URAKKAVAIHE 2 PUNKALAITUMEN KUNTA TEKNISET PALVELUT LIITE URAKKATARJOUKSEEN: MÄENPÄÄN ALUEEN KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMINEN, URAKKAVAIHE 2 rakentaminen kokonaisurakkana 14.7.2014 Työ n:o 12055 MÄENPÄÄN ALUEEN KUNNALLISTEKNIIKAN

Lisätiedot

Kaavin kunta. Katusuunnitelma SUUNNITELMASELOSTUS

Kaavin kunta. Katusuunnitelma SUUNNITELMASELOSTUS Kaavin kunta Katusuunnitelma SUUNNITELMASELOSTUS 30.06.2009 2/5 KAAVIN KUNTA KATUSUUNNITELMA SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Lähtötiedot... 3 3. Suunnitellut perusratkaisut... 3 4. Mitoitus... 4 5.

Lisätiedot

Valvojan päätäntävallan tarkka määrittely jo urakan alussa (tai ennen) Muutoksia tehtäessä on kysyttävä SUUNNITTELIJALTA, VALVOJALTA JA TILAAJALTA

Valvojan päätäntävallan tarkka määrittely jo urakan alussa (tai ennen) Muutoksia tehtäessä on kysyttävä SUUNNITTELIJALTA, VALVOJALTA JA TILAAJALTA Valvojan rooli ja valvontatyö käytännössä Työmaavalvonnan tarkoituksena on varmistaa rakentamisen laatu saavutetaan haluttu lopputulos sopimuksen mukaisuus hyvän rakennustavan noudattaminen, jos sopimuksia

Lisätiedot

Kittilän koulukeskuksen (Lukkarin koulu) monitoimikenttä (ässäkenttä) ja Sirkan koulun pallokentän tekonurmi, pohjarakenteet TYÖSELOSTUS

Kittilän koulukeskuksen (Lukkarin koulu) monitoimikenttä (ässäkenttä) ja Sirkan koulun pallokentän tekonurmi, pohjarakenteet TYÖSELOSTUS Kittilän koulukeskuksen (Lukkarin koulu) monitoimikenttä (ässäkenttä) ja Sirkan koulun pallokentän TYÖSELOSTUS 31.3.2017 2 (8) Sisältö RAKENNUSHANKKEEN YLEISTIEDOT... 3 RAKENNUSHANKKEEN KUVAUS... 3 SUUNNITTELIJAT,

Lisätiedot

KAUSTISEN KUNTA RAKENNUSSUUNNITELMA OPISTONTIEN LEVENTÄMINEN TYÖKOHTAINEN TYÖSELOSTUS

KAUSTISEN KUNTA RAKENNUSSUUNNITELMA OPISTONTIEN LEVENTÄMINEN TYÖKOHTAINEN TYÖSELOSTUS KAUSTISEN KUNTA OPISTONTIEN LEVENTÄMINEN RAKENNUSSUUNNITELMA TYÖKOHTAINEN TYÖSELOSTUS KAUSTISEN KUNTA TYÖKOHTAINEN TYÖSELOSTUS Päivämäärä 31.5.2016 Laatija Tarkastaja Eino Kattilakoski Mikko Uljas Kuvaus

Lisätiedot

TYÖSELOSTUS. Ähtärin kaupunki MOKSUNNIEMEN LP-ALUE

TYÖSELOSTUS. Ähtärin kaupunki MOKSUNNIEMEN LP-ALUE TYÖSELOSTUS 7693 Ähtärin kaupunki MOKSUNNIEMEN LP-ALUE 7.8.2017 MOKSUNNIEMEN LP-ALUE 7693 SISÄLLYSLUETTELO 1. ESITYÖT... 3 1.1. Yleiset työselitykset... 3 1.2. Asetuksia ja määräyksiä... 3 2. KUIVATUSTYÖT...

Lisätiedot

PRINTTIVAARANTIE ROVANIEMI

PRINTTIVAARANTIE ROVANIEMI Rovaniemen kaupunki 5.9.2014 PRINTTIVAARANTIE ROVANIEMI KATUVALAISTUKSEN RAKENTAMINEN Työselostus Täydentää julkaisua InfraRYL 2006 Infrarakentamisen yleiset laatuvaatimukset Osa 2 Järjestelmät ja täydentävät

Lisätiedot

Kalajoentie Kalajoki MAAPERÄTUTKIMUS KALAJOELLA: LANKIPERÄ, KALAJOKI

Kalajoentie Kalajoki MAAPERÄTUTKIMUS KALAJOELLA: LANKIPERÄ, KALAJOKI Kalajoen kaupunki MAAPERÄTUTKIMUS Kalajoentie 5 85100 Kalajoki 31.07.2018 MAAPERÄTUTKIMUS KALAJOELLA: LANKIPERÄ, KALAJOKI Yleistä Kalajoen kaupungin (Hannu Vähäkuopus) toimeksiannosta on KS Geokonsult

Lisätiedot

Viikinrannan koira-aitaus

Viikinrannan koira-aitaus HELSINGIN KAUPUNKI Katu- ja puisto-osasto MA403-3 Viikinrannan koira-aitaus TYÖSELOSTUS 20.10.2014 HELSINGIN KAUPUNKI Työselostus 2 (10) Sisältö RAKENNUSHANKKEEN YLEISTIEDOT... 4 RAKENNUSHANKKEEN KUVAUS...

Lisätiedot

UIMARANNAN SANEERAUS JA LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN

UIMARANNAN SANEERAUS JA LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavin kunta UIMARANNAN SANEERAUS JA LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN Suunnitelmaselostus 9.12.2010 FCG Finnish Consulting Group Oy Suunnitelmaselostus I SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Linnanniitun eteläosan kaava-alue K 266 T 3, K 265 T 2-3, K 263 T 1-3, K 264 T 1 Nummela POHJATUTKIMUSLAUSUNTO. Työ 3632/10

Linnanniitun eteläosan kaava-alue K 266 T 3, K 265 T 2-3, K 263 T 1-3, K 264 T 1 Nummela POHJATUTKIMUSLAUSUNTO. Työ 3632/10 VIHDIN KUNTA Linnanniitun eteläosan kaava-alue K 266 T 3, K 265 T 2-3, K 263 T 1-3, K 264 T 1 Nummela POHJATUTKIMUSLAUSUNTO Työ 3632/10 Sisällys: Pohjatutkimuslausunto Pohjatutkimusmerkinnät Pohjatutkimuskartta

Lisätiedot

ITÄ-UUDENMAAN JÄTEHUOLTO OY

ITÄ-UUDENMAAN JÄTEHUOLTO OY 16X189662.TT RAKENNUSTYÖSELOSTUS 16X134409.IUJ. 9.8.2016 ITÄ-UUDENMAAN JÄTEHUOLTO OY MÖMOSSENIN JÄTEASEMA MAANKAATOPAIKAN TUKI- JA LIIKENNÖINTIPENGER, TIEN LEVENNYS JA KENTTÄALUE 16X189662.TT Sisältö 00000

Lisätiedot

järjestelmät. Betonikaivojen purku ( kuljetus < 5 km ) kpl 1 104, Kaivo (laatu määrittelemättä)

järjestelmät. Betonikaivojen purku ( kuljetus < 5 km ) kpl 1 104, Kaivo (laatu määrittelemättä) KUSTANNUSARVIO NIMIKKEITTÄIN Projekti: Pöytyä > Laurilantie kt Laskelma: Laurilantie kt/vaihe 1 Työnumero: 20601549 Hankkeen tyyppi: Dokumentin luoja: Vastuuhenkilö: Viimeinen muokkaaja: Raportoija: Asiakas:

Lisätiedot

ORAVAKIVENSALMEN YKSITYIS- TIET Y1, Y2, Y3 ja Y25/K4

ORAVAKIVENSALMEN YKSITYIS- TIET Y1, Y2, Y3 ja Y25/K4 ORAVAKIVENSALMEN YKSITYIS- TIET Y1, Y2, Y3 ja Y25/K4 RAKENNUS- JA LIIKENTEENOHJAUSSUUNNITELMA TYÖKOHTAINEN TYÖSELOSTUS JA LAATUVAATIMUKSET LUONNOS URAKKALASKENTAA VARTEN 31.8.2009 Destia Oy Oravakivensalmen

Lisätiedot

Huuhkajapuiston pallokenttien keinonurmipäällysteet

Huuhkajapuiston pallokenttien keinonurmipäällysteet Huuhkajapuiston pallokenttien keinonurmipäällysteet Yleistä on Oulun kaupungin sisäinen liikelaitos, joka tuottaa infra-, kiinteistö- ja logistiikkapalveluita. Tuotteiden ja toiminnan ympäristöystävällisyys

Lisätiedot

NIKKARINKUJA / VEISTÄMONTIE KIIMINKI

NIKKARINKUJA / VEISTÄMONTIE KIIMINKI KIIMINGIN KUNTA 28.2.2011 NIKKARINKUJA / VEISTÄMONTIE KIIMINKI Työkohtainen työselitys Täydentää julkaisua InfraRYL 2006 Infrarakentamisen yleiset laatuvaatimukset Osa 2 Järjestelmät ja täydentävät osat

Lisätiedot

RAKENNUSTYÖSELITYS RANTATIEN SANEERAUS

RAKENNUSTYÖSELITYS RANTATIEN SANEERAUS Vastaanottaja Parikkalan kunta Asiakirjatyyppi Rakennustyöselitys Päivämäärä 4.5.2018 Viite GEOS8256 RAKENNUSTYÖSELITYS RANTATIEN SANEERAUS 1 Päivämäärä 4.5.2018 Laatija Tarkastaja MH/AK MH Kuvaus Rakennustyöselitys

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA Kauppatien liittymäjärjestelyt TYÖSELITYS Tämä työselitys koskee seuraavia urakoita: MAANRAKENNUSURAKKA (pääurakka)

PADASJOEN KUNTA Kauppatien liittymäjärjestelyt TYÖSELITYS Tämä työselitys koskee seuraavia urakoita: MAANRAKENNUSURAKKA (pääurakka) PADASJOEN KUNTA Kauppatien liittymäjärjestelyt Tämä työselitys koskee seuraavia urakoita: MAANRAKENNUSURAKKA (pääurakka) Kauppatien liittymän parantaminen 2 (8) SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ... 3 RAKENNUTTAJA

Lisätiedot

KAUNIAISTEN KAUPUNKI. Kauniaistentien levennys. Maanrakennustöiden työselostus. Työ: E25632.28. Turku 19.2.2013

KAUNIAISTEN KAUPUNKI. Kauniaistentien levennys. Maanrakennustöiden työselostus. Työ: E25632.28. Turku 19.2.2013 KAUNIAISTEN KAUPUNKI Kauniaistentien levennys InfraRYL 2006 Työ: E25632.28 Turku 19.2.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 2414 000 Telefax 010 2414 401 www.airix.fi Toimistot: Turku,

Lisätiedot

KUNNALLISTEKNISTEN TÖIDEN TYÖKOHTAINEN TYÖSELITYS

KUNNALLISTEKNISTEN TÖIDEN TYÖKOHTAINEN TYÖSELITYS 1(8) KITTILÄN KUNTA Tekninen osasto KIRKONKYLÄN KADUT 2011 K1 Karitörmäntie, K2 Kuurakuja, K3 Kuusipolku J1 jkpp-tie väli Järveläntie-Koulutie, J2 Tuomarintien jkpp-tie KUNNALLISTEKNISTEN TÖIDEN TYÖKOHTAINEN

Lisätiedot

Ylivieskan kaupunki Tekninen palvelukeskus PL 70 84101 YLIVIESKA TYÖSELOSTUS

Ylivieskan kaupunki Tekninen palvelukeskus PL 70 84101 YLIVIESKA TYÖSELOSTUS Ylivieskan kaupunki Tekninen palvelukeskus PL 70 84101 YLIVIESKA VIEMÄREIDEN SANEERAUS YLIVIESKA 2015-2016 2 (6) RAKENNUSHANKKEEN YLEISTIEDOT Rakennushankkeen kuvaus Työ koostuu jätevesiviemärin sujutuksesta

Lisätiedot

101, +118.62 +113.20 / 5.42. 1 0 0 20 40 60 80 100 pk/0.2m

101, +118.62 +113.20 / 5.42. 1 0 0 20 40 60 80 100 pk/0.2m 101, +118.62 2.00 3.00 373 L 4.00 5.00 +113.20 / 5.42 333 L kn 1 0 0 20 40 60 80 100 pk/0.2m Number101 Method PAKL X 6989356.742 3 Y 28485661.384 3 Date 13.5.2013 2.00 102, +118.56 +116.31 / 2.25 286 L

Lisätiedot

Kauniaisten kaupunki Kuntatekniikka. YLEISSUUNNITELMASELOSTUS KASAVUORENTIE Katusuunnitelma

Kauniaisten kaupunki Kuntatekniikka. YLEISSUUNNITELMASELOSTUS KASAVUORENTIE Katusuunnitelma YLEISSUUNNITELMASELOSTUS KASAVUORENTIE Katusuunnitelma Infrasuunnittelu Oy D1010 19.5.2014 RAKENNUSSUUNNITELMA SISÄLLYS YLEISTÄ 1 1 LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET 1 1.1 Kustannusarvio 1 2 MITOITUS JA LIIKENTEELLINEN

Lisätiedot

TÖRNÄVÄNSAAREN SILTA

TÖRNÄVÄNSAAREN SILTA INSINÖÖRITOIMISTO SAVELA OY TÖRNÄVÄNSAAREN SILTA RAKENNUSSELOSTUS Markku Savela, RI, FiseAA 15.12.2015 Törnävänsaaren silta Seinäjoen yli Seinäjoen kaupungin Törnävän kaupunginosassa. B0 YLEISTIEDOT B01

Lisätiedot

Yhteiset kokoukset ja toimitukset

Yhteiset kokoukset ja toimitukset Yhteiset kokoukset ja toimitukset Talonrakennusteollisuus ry VT, KTM Työmaakokoukset Työmaakokouksen tarkoituksena on luoda kontakti osapuolten kesken todeta työmaan tuotannon tila tutkia onnistuneen lopputuloksen

Lisätiedot

HKM Infra Oy Nikolaintie 6A 62200 Kauhava www.hkminfra.fi JALASJÄRVEN KUNTA POHJANMAANPORTIN KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄ TYÖSELOSTUS 3.11.

HKM Infra Oy Nikolaintie 6A 62200 Kauhava www.hkminfra.fi JALASJÄRVEN KUNTA POHJANMAANPORTIN KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄ TYÖSELOSTUS 3.11. HKM Infra Oy Nikolaintie 6A 62200 Kauhava www.hkminfra.fi 542 JALASJÄRVEN KUNTA POHJANMAANPORTIN KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄ TYÖSELOSTUS 3.11.2010 SISÄLLYSLUETTELO: I YLEISTÄ... 3 TÄYDENTÄVÄT RAKENNUSSELITYKSET...

Lisätiedot

Ohje Lisätarkistuksia tehdään tarvittaessa työn aikana. Rakeisuuskäyrät liitetään kelpoisuusasiakirjaan.

Ohje Lisätarkistuksia tehdään tarvittaessa työn aikana. Rakeisuuskäyrät liitetään kelpoisuusasiakirjaan. 1 Tässä luvussa käsitellään johtokaivantojen eli johtojen, kaapeleiden, salaojien, putkien ja kaivojen alkutäyttöjä. Tässä luvussa alkutäytöllä tarkoitetaan myös rumpujen ympärystäyttöjä. 22332.1 Alkutäyttöjen

Lisätiedot

30.10.2009. InfraRYL mitä ja kenelle? RYL:n oikeudellinen asema. Yhteisen infranimikkeistön etuja. Uudet laatuvaatimukset InfraRYL 2006.

30.10.2009. InfraRYL mitä ja kenelle? RYL:n oikeudellinen asema. Yhteisen infranimikkeistön etuja. Uudet laatuvaatimukset InfraRYL 2006. Uudet laatuvaatimukset InfraRYL 2006 Hulevesiviemärin rakentamisen uudet laatuvaatimukset -InfraRYL 2006 Reijo Järvinen 30.10.2009 Sisältö Mikä on InfraRYL Rakennusosanimikkeistö Määrämittausohje Tekniset

Lisätiedot

Mäntytie 4, 00270 Helsinki p. (09) 2410006 tai 0400 465861, fax (09) 2412311 KERAVA- PORVOO RAUTATIEN ALITUSPAIKKOJEN RAKENNETTAVUUSSELVITYS

Mäntytie 4, 00270 Helsinki p. (09) 2410006 tai 0400 465861, fax (09) 2412311 KERAVA- PORVOO RAUTATIEN ALITUSPAIKKOJEN RAKENNETTAVUUSSELVITYS INSINÖÖRITOIMISTO e-mail: severi.anttonen@kolumbus.fi Mäntytie 4, 00270 Helsinki p. (09) 2410006 tai 0400 465861, fax (09) 2412311 2017 TALMAN OSAYLEISKAAVA-ALUE SIPOO KERAVA- PORVOO RAUTATIEN ALITUSPAIKKOJEN

Lisätiedot

Kauniaisten kaupunki Kuntatekniikka. YLEISSUUNNITELMASELOSTUS KAUNIAISTENTIE Katusuunnitelma

Kauniaisten kaupunki Kuntatekniikka. YLEISSUUNNITELMASELOSTUS KAUNIAISTENTIE Katusuunnitelma Kuntatekniikka YLEISSUUNNITELMASELOSTUS KAUNIAISTENTIE Katusuunnitelma Infrasuunnittelu Oy D1010 19.5.2014 YLEISSUUNNITELMA SISÄLLYS YLEISTÄ 1 1 LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET 1 1.1 Kustannusarviot 2 2 MITOITUS

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN YLEISURHEILUKENTÄN SANEERAUS

KIRKONKYLÄN YLEISURHEILUKENTÄN SANEERAUS SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA KITTILÄN KUNTA KIRKONKYLÄN YLEISURHEILUKENTÄN SANEERAUS RAKENNUSTYÖSELOSTUS FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P21000 RAKENNUSTYÖSELOSTUS Arvio Seppo, Huotari Pekka Sisällysluettelo

Lisätiedot

KYRÖÖNTIE. Sadevesiviemärin saneeraussuunnitelma Plv 177-845 SUUNNITELMA- JA MITOITUSSELOSTUS 24.04.2015

KYRÖÖNTIE. Sadevesiviemärin saneeraussuunnitelma Plv 177-845 SUUNNITELMA- JA MITOITUSSELOSTUS 24.04.2015 Isonkyrön kunta KYRÖÖNTIE Sadevesiviemärin saneeraussuunnitelma Plv 177-845 SUUNNITELMA- JA MITOITUSSELOSTUS 24.04.2015 muutos 26.6.2015 SISÄLLYS 1. YLEISTÄ... 3 2. LÄHTÖTIEDOT... 4 3. SUUNNITELLUT PERUSRATKAISUT...

Lisätiedot

Multimäki II rakennettavuusselvitys

Multimäki II rakennettavuusselvitys Multimäki II rakennettavuusselvitys ERILLISLIITE 2 1 / 27 12.8.2014 1 (8) Multimäki II rakennettavuusselvitys TIE21218 Joensuun kaupunki SUUNNITTELUKOHDE Teemu Tapaninen 12.8.2014 Multimäki II rakennettavuusselvitys

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA Yksityisteiden perusparannus - Kullaanmäentie - Lauttajärventie - Joupinkuja - Kuruntie - Tuohistonmäentie - Opistontie

ILMAJOEN KUNTA Yksityisteiden perusparannus - Kullaanmäentie - Lauttajärventie - Joupinkuja - Kuruntie - Tuohistonmäentie - Opistontie TYÖSELITYS 3575 14.8.2012 ILMAJOEN KUNTA Yksityisteiden perusparannus - Kullaanmäentie - Lauttajärventie - Joupinkuja - Kuruntie - Tuohistonmäentie - Opistontie SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ 1 1.1 KULLAANMÄENTIE

Lisätiedot

Lankilan Metsäkulman alue Alueellinen pohjatutkimus POHJATUTKIMUSLAUSUNTO. Työ 3401/09

Lankilan Metsäkulman alue Alueellinen pohjatutkimus POHJATUTKIMUSLAUSUNTO. Työ 3401/09 VIHDIN KUNTA Lankilan Metsäkulman alue Alueellinen pohjatutkimus POHJATUTKIMUSLAUSUNTO Työ 3401/09 Sisällys: Pohjatutkimuslausunto Pohjatutkimusmerkinnät Pohjatutkimuskartta 3401/09/1 1:3000 Leikkaus A-A

Lisätiedot

RÄIKÄN URHEILUKENTÄN PERUSKORJAUS

RÄIKÄN URHEILUKENTÄN PERUSKORJAUS 1.3.2016 RÄIKÄN URHEILUKENTÄN PERUSKORJAUS TYÖSELITYS 2 RAKENNUSKOHDE Rakennuskohde on Räikän urheilukentän peruskorjaus. Kohde sijaitsee Ylöjärven kaupungin Keijärven rannalla. Kenttä on rakennettu 1980

Lisätiedot

Terrafame Oy:n kaivoshanke. Secondary heap lohkot 5-8. SLS-, SEM- ja DP-altaat

Terrafame Oy:n kaivoshanke. Secondary heap lohkot 5-8. SLS-, SEM- ja DP-altaat A3 TYÖSELOSTUS 29.12.2017 1 Terrafame Oy:n kaivoshanke A3 Työselostus Secondary heap lohkot 5-8 SLS-, SEM- ja DP-altaat A3 TYÖSELOSTUS 29.12.2017 2 Sisältö YLEISTÄ 3 Pohjatutkimukset 3 Tekniset vaatimukset

Lisätiedot

Itä-Suomen. työturvallisuuskilpailu. Kuopio Iso-Valkeinen 30.3.2016

Itä-Suomen. työturvallisuuskilpailu. Kuopio Iso-Valkeinen 30.3.2016 Itä-Suomen työturvallisuuskilpailu 2016 Kuopio Iso-Valkeinen 30.3.2016 ITÄ-SUOMEN TYÖTURVALLISUUSKILPAILU 2016 Kilpailu ajoittuu välille 04/16-10/16 Jokaisen jäsenyrityksen jokainen työmaa on automaattisesti

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA TEKNINEN PALVELUKESKUS. Saviahon päiväkodin pihatyöt TYÖSELOSTUS

MÄNTSÄLÄN KUNTA TEKNINEN PALVELUKESKUS. Saviahon päiväkodin pihatyöt TYÖSELOSTUS MÄNTSÄLÄN KUNTA TEKNINEN PALVELUKESKUS Saviahon päiväkodin pihatyöt TYÖSELOSTUS 10.02.2009 MÄNTSÄLÄN KUNTA Työselostus Sivu 2 Sisältö 10000 MAARAKENTEET... 3 11113 SUOJATTAVA KASVILLISUUS... 3 20000 PÄÄLLYS-

Lisätiedot

Usvapolun puistot, Päiväpolun puisto, Päiväpolun leikkipuisto, Ruskopolun puistot 18.3.2016

Usvapolun puistot, Päiväpolun puisto, Päiväpolun leikkipuisto, Ruskopolun puistot 18.3.2016 Usvapolun puistot, Päiväpolun puisto, Päiväpolun leikkipuisto, Ruskopolun puistot RAKENNUSSUUNNITELMA TYÖSELOSTUS 18.3.2016 STUDIO TERRA OY Järvenpään kaupunki TYÖSELOSTUS 2 (15) RAKENNUSHANKKEEN YLEISTIEDOT...

Lisätiedot

HAAPAVEDEN KAUPUNKI JUUSTOMÄENTIEN PERUSPARNNUS. RAKEN- NUSSUUNNITELMA TYÖKOHTAINEN TYÖSELOSTUS

HAAPAVEDEN KAUPUNKI JUUSTOMÄENTIEN PERUSPARNNUS. RAKEN- NUSSUUNNITELMA TYÖKOHTAINEN TYÖSELOSTUS HAAPAVEDEN KAUPUNKI JUUSTOMÄENTIEN PERUSPARNNUS. RAKEN- NUSSUUNNITELMA TYÖKOHTAINEN TYÖSELOSTUS TYÖKOHTAINEN TYÖSELOSTUS Päivämäärä 29.5.2015 Laatija Tarkastaja Jussi Pajula Timo Ojanperä Kuvaus Perusparannuksen

Lisätiedot

Kolarin keskusurheilukentän peruskorjauksen rakennesuunnittelu

Kolarin keskusurheilukentän peruskorjauksen rakennesuunnittelu SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA KOLARIN KUNTA Kolarin keskusurheilukentän peruskorjauksen rakennesuunnittelu Työselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P27472 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Työselostus 1 (24)

Lisätiedot

RAITA JÄTEVEDENPUHDISTAMON ASENNUSOHJE

RAITA JÄTEVEDENPUHDISTAMON ASENNUSOHJE RAITA JÄTEVEDENPUHDISTAMON ASENNUSOHJE RAITA JÄTEVEDENPUHDISTAMON ASENNUSOHJE...1...1 Sijoitus...2 Tulo- ja lähtöviemäri ylivuotoviemäri...2 Puhdistamon tuuletus...2 Sähkö...2 Toimituksen sisältö...3 Pohjaveden

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI, TUPALANKULMA VALAISTUKSEN RAKENTAMISEN TYÖSELITYS 4.5.2015. Järvenpään kaupunki työ 5667 Eltel Networks Oy työ JK-U416

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI, TUPALANKULMA VALAISTUKSEN RAKENTAMISEN TYÖSELITYS 4.5.2015. Järvenpään kaupunki työ 5667 Eltel Networks Oy työ JK-U416 JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI, TUPALANKULMA VALAISTUKSEN RAKENTAMISEN TYÖSELITYS 4.5.2015 Järvenpään kaupunki työ 5667 Eltel Networks Oy työ JK-U416 SISÄLTÖ 1 VALAISTUS 1.1 Yleistä 1.2 Työselityksen käyttöalue 1.3

Lisätiedot

Päivämäärä 03.04.2014 PAPINKANKAAN KAAVA-ALUE RAKENNETTAVUUSSELVITYS

Päivämäärä 03.04.2014 PAPINKANKAAN KAAVA-ALUE RAKENNETTAVUUSSELVITYS Päivämäärä 03.04.2014 PAPINKANKAAN KAAVA-ALUE RAKENNETTAVUUSSELVITYS PAPINKANKAAN KAAVA-ALUE RAKENNETTAVUUSSELVITYS Päivämäärä 03.04.2014 Laatija Tarkastaja Iikka Hyvönen Jari Hirvonen SISÄLTÖ 1. YLEISTÄ

Lisätiedot

66 77.9 168 170 59.9 70.2 50 5PP 878:5 +68.5 68.1 +68 42 69.5 58.2 73.2 5PP 73 73.2. 72.4 4 67.3 54 Koskis-Navala 67.4 68.8. Vuorenmäen koulu 70.

66 77.9 168 170 59.9 70.2 50 5PP 878:5 +68.5 68.1 +68 42 69.5 58.2 73.2 5PP 73 73.2. 72.4 4 67.3 54 Koskis-Navala 67.4 68.8. Vuorenmäen koulu 70. 3 69 66 77.9 168 170 59.9 68 58.6 4 00T A 30 68 Ø4 +59 +59.89.72 68.5 Tur 57.3 44 Turu u n ti ntie e 70.2 50 L 66.8 70.0 10 70 67 68 5PP 878:5 +68.5 68.1 99 67 +68 5 42 69.5 58.2 71.0 52 31 74 6 L 61 66

Lisätiedot

Tukikerroksen vaihto-/puhdistustyön yleiset laatuvaatimukset

Tukikerroksen vaihto-/puhdistustyön yleiset laatuvaatimukset Päällysrakennetöiden yleiset laatuvaatimukset PYL 1(8) Tekninen yksikkö 5.6.1998 90/731/98 Korvaa määräykset 3.10.1997 RHK 265/731/97, 20.1.1998 RHK 91/731/98 ja 20.1.1998 RHK 90/731/98 Tukikerroksen vaihto-/puhdistustyön

Lisätiedot

1/15 Rikkilän maantien 14811 parantaminen välillä 7.11.2012 Simola-Ojala, Lappeenranta TYÖSELOSTUS

1/15 Rikkilän maantien 14811 parantaminen välillä 7.11.2012 Simola-Ojala, Lappeenranta TYÖSELOSTUS 1/15 RIKKILÄN MAANTIEN 14811 PARANTAMINEN VÄLILLÄ SIMOLA - OJALA, LAPPEENRANTA... 3 TYÖKOHTAINEN TYÖSELOSTUS... 3 A YLEINEN OSA... 3 A.1 YLEISTÄ RAKENNUSKOHTEESTA JA TYÖN SUORITUKSESTA... 3 A.1.2 Rakennustyö...

Lisätiedot

TYÖSELOSTUS TYÖNUMERO: LOIMAAN KAUPUNKI URHEILUKESKUKSEN TEKONURMI SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU

TYÖSELOSTUS TYÖNUMERO: LOIMAAN KAUPUNKI URHEILUKESKUKSEN TEKONURMI SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU TYÖNUMERO:20601232 LOIMAAN KAUPUNKI URHEILUKESKUKSEN TEKONURMI SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU Muutoslista VALMIS KOMMENTEILLE FIMINA LUONNOS MUUTOS PÄIVÄYS HYVÄKSYNYT TARKASTANUT LAATINUT HUOMAUTUS S w e co

Lisätiedot

SIUNTION KUNTA. PALONUMMENKAARI (plv. 0-120) ja PALONUMMENMÄKI TYÖSELOSTUS

SIUNTION KUNTA. PALONUMMENKAARI (plv. 0-120) ja PALONUMMENMÄKI TYÖSELOSTUS SIUNTION KUNTA PALONUMMENKAARI (plv. 0-120) ja PALONUMMENMÄKI TYÖSELOSTUS SIUNTION KUNTA Työselostus 2 (8) Sisältö RAKENNUSHANKKEEN KUVAUS... 3 SUUNNITTELIJAT, ASIANTUNTIJAT... 3 TEKNISET VAATIMUKSET...

Lisätiedot

Talvivaara Sotkamo Oy Riippumattoman valvojan yhteenveto LIITE 16. Suunnitelmapiirustukset

Talvivaara Sotkamo Oy Riippumattoman valvojan yhteenveto LIITE 16. Suunnitelmapiirustukset Talvivaara Sotkamo Oy Riippumattoman valvojan yhteenveto LIITE 16 Suunnitelmapiirustukset Talvivaara Sotkamo Oy Riippumattoman valvojan yhteenveto Geotuubikenttä 1 A 29.4.2014 T Viita Lisätty koekuoppia

Lisätiedot

UTAJÄRVEN KUNTA KIRJASTON PERUS- JA PINTAKUIVATUKSEN JA PIHA-ALUEEN SANEERAUS 30.1.2016 RAKENNUSSELOSTUS

UTAJÄRVEN KUNTA KIRJASTON PERUS- JA PINTAKUIVATUKSEN JA PIHA-ALUEEN SANEERAUS 30.1.2016 RAKENNUSSELOSTUS UTAJÄRVEN KUNTA KIRJASTON PERUS- JA PINTAKUIVATUKSEN JA PIHA-ALUEEN SANEERAUS 30.1.2016 RAKENNUSSELOSTUS Leskinen Petri vs. Tekninen johtaja, Tekniset palvelut Laitilantie 5, 91600 Utajärvi 050 387 1973

Lisätiedot

Kotirinteen kaava-alue Alueellinen pohjatutkimus Nummela POHJATUTKIMUSLAUSUNTO. Työ 3414/09

Kotirinteen kaava-alue Alueellinen pohjatutkimus Nummela POHJATUTKIMUSLAUSUNTO. Työ 3414/09 VIHDIN KUNTA Kotirinteen kaava-alue Alueellinen pohjatutkimus Nummela POHJATUTKIMUSLAUSUNTO Työ 3414/09 PL 145 gsm 0400 472 059 gsm 0400 409 808 03101 NUMMELA fax (09) 343 3262 fax (09) 222 1201 email

Lisätiedot

MÄÄRÄMITTAUSPERUSTEET HANKEKOHTAISET TÄYDENNYKSET

MÄÄRÄMITTAUSPERUSTEET HANKEKOHTAISET TÄYDENNYKSET HANKEKOHTAISET TÄYDENNYKSET Asfaltointi- ja tiemerkintätyöt (MALLIASIAKIRJA) 2(9) YLEISTÄ Nämä määrämittausperusteet noudattavat Infra 2015 Rakennusosa- ja hankenimikkeistöä ja Infraryl 2010 Osa 1 Väylät

Lisätiedot

Huitisten kaupunki Katuvalotyöt 2018 Vallihaudankatu, Vartiokatu

Huitisten kaupunki Katuvalotyöt 2018 Vallihaudankatu, Vartiokatu SÄH 1816-4 Huitisten kaupunki Katuvalotyöt 2018 Vallihaudankatu, Vartiokatu RAKENNUSSUUNNITELMA TIEVALAISTUS TYÖKOHTAINEN TYÖSELITYS 33600 1 Yleistä Hankinnan laajuus käsittää oheisten suunnitelma-asiakirjojen

Lisätiedot

Sodankylän hyötyjäteasema, ajoratayhteyden rakentaminen ja tukimuurin sijoitus

Sodankylän hyötyjäteasema, ajoratayhteyden rakentaminen ja tukimuurin sijoitus LAPECO OY Sodankylän hyötyjäteasema, ajoratayhteyden rakentaminen ja tukimuurin sijoitus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P27474P002 4 (19) Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 6 2 YHTEISET TYÖT... 7 2.1 TYÖMAAHALLINTO...

Lisätiedot

Enäranta Korttelit 262 ja 278-285 Alueellinen pohjatutkimus POHJATUTKIMUSLAUSUNTO. Työ 3392/09

Enäranta Korttelit 262 ja 278-285 Alueellinen pohjatutkimus POHJATUTKIMUSLAUSUNTO. Työ 3392/09 VIHDIN KUNTA Enäranta Korttelit 262 ja 278-285 Alueellinen pohjatutkimus POHJATUTKIMUSLAUSUNTO Työ 3392/09 Sisällys: Pohjatutkimuslausunto Pohjatutkimusmerkinnät Pohjatutkimuskartta 3392/09/1 1:2000 Leikkaus

Lisätiedot